Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Τριτη 26 Μαιου 2020


Νέα περιστατικό αστυνομικής βίας: Έφαγε το ξύλο της αρκούδας από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ επειδή τους κοίταξε στραβά
25/05/2020
Ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας αναδεικνύεται μέσα από καταγγελία που δημοσίευσε αρχικά το «Popaganda». Το περιστατικό έλαβε χώρα στα Σεπόλια το μεσημέρι της Κυριακής και αφορά αναίτια βία σε βάρος δύο 24χρονων που όπως όλα δείχνουν «προκάλεσαν» τους αστυνομικούς γιατί ο ένας τους κοίταξε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι δύο νεαροί να καταλήξουν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταγγελία που συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό, γύρω στις 2 μ.μ. το μεσημέρι της Κυριακής, οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν σταματημένοι στην συμβολή των οδών Κρέοντος και Αντιγόνης Στα Σεπόλια. Εκεί ο 24χρονος Α.Σ. πήγε να συναντηθεί με τον πατέρα του προκειμένου να του δώσει το μηχανάκι του. Παράλληλα, ο φίλος του Β.Γ. βρισκόταν στον απέναντι φούρνο, για να πάρει καφέ. Ο Β.Γ. μάλιστα ήταν και εν ώρα εργασίας, καθώς δουλεύει ως ντελίβερι.
Ο πρώτος 24χρονος, Α.Σ., σύμφωνα με όσα αναφέρει ο αδερφός του,είχε κάποια λεκτική αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς, καθώς όπως υποστήριξε τον κοιτούσαν «περίεργα» και τους ζήτησε τον λόγο. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η καμπάνια «Μένουμε Ενεργοί-Υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη», ο νεαρός τους κοίταξε και εκείνοι του απάντησαν επιθετικά «τί κοιτάς ρε», με τον 24χρονο να τους ζητά το λόγο για τη συμπεριφορά τους.
Σε κάθε περίπτωση η λεκτική διένεξη πολύ γρήγορα κατέληξε σε βία. Ο αδερφός του Α.Σ. σημειώνει πως οι αστυνομικοί έριξαν τον αδερφό του κάτω, του φόρεσαν χειροπέδες και τον χτυπούσαν με τα γκλομπ στα πλευρά και τα πόδια.
Ο Β.Γ. βλέποντας τον φίλο του στο έδαφος να δέχεται τα χτυπήματα των αστυνομικών βγήκε από τον φούρνο και πλησίασε ζητώντας από τους αστυνομικούς να σταματήσουν. Τότε, οι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ άρχισαν να ξυλοκοπούν κι εκείνον.
Σύμφωνα με την καμπάνια, σύντομα έφτασαν στο σημείο και άλλες μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ καθώς και τρία περιπολικά, ενώ αργότερα και ένα ασθενοφόρο. Σε όσους περαστικούς «τόλμησαν» να ρωτήσουν τι συνέβαινε καθώς έβλεπαν τους δύο νέους αιμόφυρτος και με χειροπέδες στα χέρια, οι αστυνομικοί τους απάντησαν «Φύγετε από εδώ», ενώ απειλούσαν και αυτούς με προσαγωγές. «Θέλεις να έρθεις μέσα; Έλα εδώ», φαίνεται να έλεγαν στους περαστικούς που ρωτούσαν για το περιστατικό.
Στη συνέχεια οι δύο νεαροί προσήχθησαν και μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Κολωνού. Σημειώνεται ότι εκεί, αν και αιμόφυρτοι, κρατήθηκαν επί δύο ώρες, ενώ αργότερα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με τις χειροπέδες. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι αστυνομικοί τους συνόδευσαν πάνοπλοι μέχρι και στο δωμάτιο όπου εξετάζονταν!!
Το παρακάτω βίντεο δείχνει τα τραύματα του Β.Γ. που κάλεσε τους αστυνομικούς να σταματήσουν να ξυλοκοπούν το φίλο του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραιτήθηκε η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την «Ελλάδα 2021»
 26 Μαΐου 202026 Μαΐου 2020
Παρελθόν αποτελεί, σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εστίας», η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την Επιτροπή 2021.
Ένα πρόσωπο υψηλού κύρους, το όνομα της οποίας, μάλιστα, είχε ακουστεί μεταξύ εκείνων που σκεφτόταν προ μηνών ο πρωθυπουργός ως πιθανή υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Η εφημερίδα αναφέρει πως η παραίτηση Ευθυμίου (είναι αδελφή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου) έγινε πριν μερικές ημέρες, πριν το τελευταίο «επεισόδιο» με αφορμή ανάρτηση του ιστορικού και μέλους της επιτροπής Αριστείδη Χατζή για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη -που κρίθηκε από αρκετούς ως προσβλητικό για τον Ήρωα της Επανάστασης.
Η επιστολή της Μαρίας Ευθυμίου προς την Γιάννα Αγγελοπούλου -κατά την «Εστία»- ήταν άκρως ευγενική και δίχως προθέσεις να δημιουργήσει πρόβλημα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΈΝΩΣΗ
26/05/2020

Η αποχαρακτήριση μόλις το 1998 ορισμένων «άκρως απόρρητων» βρετανικών αρχείων1 έδωσε τα τελευταία χρόνια μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των παρασκηνιακών παιχνιδιών ανταγωνισμού λίγο μετά τη συνθηκολόγηση των Ναζί στις 9 Μαΐου του 1945. Τη στιγμή της υπογραφής της παράδοσης ο Τσώρτσιλ ήδη οργάνωνε πλάνα για το πώς θα διαχειριστεί αυτό που αργότερα ιστορικοί και πολιτικοί αναλυτές θα αποκαλούσαν «ψυχρό πόλεμο».
Συγκεκριμένα, στα μέσα Μαΐου του 1945 εκπονήθηκε από τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις η λεγόμενη «Αδιανόητη Επιχείρηση» κατ’ εντολή του πρωθυπουργού. Η επιχείρηση χωριζόταν σε δύο τμήματα: την επιθετική και την αμυντική. Το επιθετικό σκέλος προέβλεπε μια ξαφνική διακρατική συμμαχική επίθεση, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου του 1945, εναντίον των σοβιετικών δυνάμεων κυρίως από τη Γερμανία και την ευρύτερη κεντρική Ευρώπη. Το αμυντικό σκέλος από την άλλη είχε πιο γενικό χαρακτήρα και αναφερόταν στην οργάνωση διακρατικής συμμαχικής άμυνας στη δυτική Ευρώπη – κυρίως στη Βρετανία – σε περίπτωση σοβιετικής επίθεσης τους επόμενους μήνες ή χρόνια.
Το casus belli της επίθεσης θα αφορούσε την επίκληση της συμφωνίας στην τριμερή διάσκεψη της Γιάλτας – την οποία η Μόσχα θεωρητικά παραβίαζε – όσον αφορά το κοινωνικό σύστημα της Πολωνίας ανάμεσα στα δύο αντίπαλα μπλοκ που ήδη διαμορφώνονταν. Ουσιαστικά, ως βασικός στόχος της επίθεσης οριζόταν η προώθηση των συμμαχικών στρατευμάτων μέχρι και την σοσιαλιστική πλέον Πολωνία για την αποκατάσταση της συμφωνίας, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν για τη νέα τάξη στην Ευρώπη.
Προκαλεί ίσως έκπληξη το γεγονός πως, μετά από έξι χρόνια του πιο καταστροφικού πολέμου στην ιστορία της ανθρωπότητας, το Λονδίνο σκόπευε να συνεχίσει τον πόλεμο αυτή τη φορά εναντίον μια χώρας που έπαιξε κομβικό ρόλο στη συντριβή των Ναζί. Μια ματιά στη διαχρονική ιδιοσυγκρασία του Τσώρτσιλ αποδεικνύει έναν πολιτικό του ριζοσπαστικού γνωμικού πως «ό,τι δε λύνεται, κόβεται».
Η μεταπολεμική ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη ήταν απολύτως διαταραγμένη τόσο κατά τα βρετανικά όσο και κατά τα αμερικανικά συμφέροντα. Σε μια εποχή που η παρέλαση στο άμεσο μέλλον του κόκκινου στρατού στο Παρίσι θεωρούνταν ρεαλιστικό ενδεχόμενο από τη γαλλική κυβέρνηση, η «Αδιανόητη Επιχείρηση» αποτελούσε για τη βρετανική realpolitik ένα προληπτικό πρώτο χτύπημα που θα έπιανε τον εχθρό εξαπίνης, ανατρέποντας με πόλεμο την ανισορροπία που είχε προκύψει στην Ευρώπη.
Αυτή η προσπάθεια πρόληψης «δυσάρεστων» καταστάσεων είχε γερό έρεισμα και στην ευρύτερη γεωπολιτική βρετανική σκέψη. H ανάγκη ισορροπίας δυνάμεων στην Ευρώπη για την αποφυγή μελλοντικών συγκρούσεων παρουσιάζεται ως το κλειδί της επιτυχίας ήδη στα μέσα του 18ου αιώνα από τον βρετανό φιλόσοφο, David Hume2.
Σε πιο σύγχρονες περιπτώσεις έρχεται ο Βρετανός γεωπολιτικός, Χάλφορντ Μακίντερ, να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την pax Britannica το 1904, με το βιβλίο του «The Geographical Pivot of History3». O Μακίντερ εισήγαγε τον νεολογισμό της Heartland: μια τεράστια περιοχή που ξεκινούσε από το Βλαδιβοστόκ, συνέχιζε στις ευρύτατες στέπες της κεντρικής Ασίας και έφτανε ως τους σιτοβολώνες της ανατολικής Ευρώπης. Η χώρα που θα κατάφερνε να ελέγχει το Heartland αύξανε σε συντριπτικό βαθμό τις πιθανότητες για κυριαρχία στην Ευρασιατική ήπειρο και κορυφαίο μερίδιο στην παγκόσμια διανομή ισχύος. Η Σοβιετική Ένωση του 1945 έμοιαζε να κατέχει πλέον την συντριπτική πλειοψηφία της έκτασης της Heartland με ό,τι αυτό συνεπαγόταν για την ασφάλεια της δυτικής Ευρώπης και του μελλοντικού ανταγωνισμού με τις ΗΠΑ.
Για τον Τσώρτσιλ λοιπόν, αυτό που φαινομενικά δε μπορούσε να λύσει η διπλωματία στη Γιάλτα μπορούσε να το λύσει η συνέχιση του πολέμου ακολουθώντας το μοντέλο του Κλάουσεβιτς. Σύμφωνα ωστόσο με τα αρχεία του Foreign Office4, από όλους σχεδόν τους τότε αναλυτές εκφράστηκαν πολύ σοβαρές διαφωνίες για την επιτυχία μιας επίθεσης στη Σοβιετική Ένωση την προκειμένη στιγμή. Αν και ο Τσώρτσιλ δεν αποθαρρυνόταν για την έναρξη της επίθεσης την 1η Ιουλίου, η πραγματικότητα ήταν συντριπτική.
Καταρχάς, το κεντρικό ζήτημα ήταν η ισχύς του κόκκινου στρατού στην Ευρώπη. Αν και τα αρχεία διατείνονται την τεχνολογική υπεροχή των συμμάχων, τονίζουν πως η αριθμητική υπεροχή του κόκκινου στρατού αύξανε σε δραματικό βαθμό τις πιθανότητες αποτυχίας με υπαρξιακές πλέον συνέπειες για τα καπιταλιστικά κράτη της δύσης: «Η υπάρχουσα ισορροπία δυνάμεων στην κεντρική Ευρώπη, όπου οι Ρώσοι απολαμβάνουν αναλογία περίπου τριών προς ένα, καθιστά απίθανο οι Σύμμαχοι να μπορέσουν να επιτύχουν μια πλήρη και αποφασιστική νίκη».
Το Foreign Office τόνιζε επίσης το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου στο εσωτερικό της αχανούς ΕΣΣΔ, πέρα από τον αντικειμενικό στόχο που ήταν η Πολωνία, μέσω μιας ξαφνικής και ταχύτατης επίθεσης: «Η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι Ρώσοι να οπισθοχωρήσουν (από την Πολωνία) χωρίς να υποστούν ήττα. Στη συνέχεια, θα υιοθετήσουν πιθανώς τις τακτικές που είχαν χρησιμοποιήσει επιτυχώς ενάντια στους Γερμανούς χρησιμοποιώντας εναντίον μας τις τεράστιες αποστάσεις τις οποίες τους παρέχει η επικράτειά τους». Η εκτίμηση κατέληγε πως ακόμα και στο ενδεχόμενο νίκης, αυτή η νίκη θα αργούσε πολύ να έρθει. Άλλα πιθανά σενάρια έθεταν την πιθανότητα συμμαχίας της Μόσχας και του Τόκυο, σε περίπτωση επίθεσης, πράγμα που ουσιαστικά δε θα σήμαινε απλώς μια σύντομη στρατιωτική επιχείρηση αλλά έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
Oι αναλύσεις του Foreign Office εν τέλει αποθάρρυναν τον Τσώρτσιλ να προχωρήσει σε έναρξη της επιχείρησης την 1η Ιουλίου, προχωρώντας σε αναστολή, ωστόσο όχι ματαίωση. Η ήττα όμως του συντηρητικού κόμματος υπό τον Τσώρτσιλ, στις 5 Ιουλίου του 1945, έθεσε τέλος σε οποιαδήποτε συζήτηση για επαναφορά της «αδιανόητης επιχείρησης» για επιθετικούς σκοπούς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο «κόκκινο» βρίσκεται ο ΕΦΚΑ (Ενιαιος Φορεας Κοινωνικης Ασφαλισης)!

Ο ασφαλιστικός οργανισμός γύρισε σε ελλείμματα και «τρώει» από τα έτοιμα, ενώ φούσκωσαν κατά 1 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη
11:34, 25 Μαΐου 2020
Στο «κόκκινο» βρίσκεται ο ΕΦΚΑ, καθώς μειώθηκαν δραματικά οι εισπράξεις του από εισφορές, αλλά και από τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών και σε συνδυασμό με τη διατήρηση των δαπανών στα ίδια επίπεδα, καταγράφει ήδη ελλείμματα για τους πρώτους μήνες του 2020.
Τα ελλείμματα του ΕΦΚΑ εξηγούν και το μπλοκάρισμα της έκδοσης νέων συντάξεων, με συνέπεια οι καθυστερούμενες να έχουν υπερβεί τις 300.000, αφού η απόδφοσή τους, θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των δαπανών του Οργανισμού κατά 830 εκατ. ευρώ.
Η συνέχεια θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού τα έσοδα του ασφαλιστικού οργανισμού δεν πρόκειται να βελτιωθούν, λόγω των αναστολών πληρωμών εισφορών μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020.
Για να καλύψει τα ελλείμματα ο ΕΦΚΑ και να μπορέσει να πληρώσει τις συντάξεις του Μαρτίου και του Απριλίου, προέβη σε αναλήψεις από τον λογαριασμό που τηρεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο του λογαριασμού να μειωθεί σε 2 δισ. ευρώ.
Τον Μάρτιο ο ΕΦΚΑ παρουσίασε έλλειμμα περίπου 389 δισ. ευρώ, ενώ επιπλέον 360 δισ. ευρώ, ήταν το έλλειμμα του ισοζυγίου εσόδων-εξόδων του Απριλίου.
Στη δυσμενή εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών του ΕΦΚΑ συνέβαλαν οι αναστολές πληρωμής των εισφορών των ασφαλισμένων, αλλά και η καθυστέρηση απόδοσης από το δημόσιο, των εισφορών των εργαζομένων, οι οποίοι τέθηκαν σε αναστολή και τις οποίες έχει δεσμευτεί ότι θα πληρώσει το κράτος.
Την ίδια ώρα, παραμένουν στα ίδια (προ κορονοϊού) επίπεδα, οι δαπάνες του ΕΦΚΑ για συντάξεις και άλλες παροχές προς του ασφαλισμένους.
Φουσκώνουν και τα χρέη
Εκτός από το πάγωμα των εισπράξεων του ΕΦΚΑ, διαπιστώνεται και φρένο στις πληρωμές ληξιπρόθεσμων χρεών προς τον Οργανισμό, μέσω των ρυθμίσεων, γεγονός που διόγκωσε τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο πρώτο τρίμηνο του 2020 κατά σχεδόν 1 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020 διαμορφώθηκε στα 36.315 εκατ. ευρώ, δηλαδή παρουσίασε αύξηση κατά 932 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι κύριες οφειλές αυξήθηκαν κατά 559,7 εκατ. ευρώ.
Η αύξηση των συνολικών οφειλών οφείλεται στις νέες εντάξεις οφειλετών (95,6 εκατ. ευρώ), καθώς και σε νέες οφειλές και στην αύξηση των πρόσθετων τελών για τους οφειλέτες που είναι ήδη ενταγμένοι στο ΚΕΑΟ.
Επίσης, αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των οφειλετών κατά 10.333 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των μητρώων με οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία να διαμορφώνεται στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020 σε 2.017.640 μητρώα.
Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των οφειλετών (κατά 9.529) προέρχεται από την κατηγορία οφειλής μεταξύ 10.000 και 100.000 ευρώ, ενώ μείωση κατά 8.067 παρουσιάζει ο αριθμός των μητρώων που αφορά σε οφειλές μέχρι 500 ευρώ.
Σε ετήσια βάση παρατηρείται αύξηση στις συνολικές οφειλές κατά περίπου 957 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η εν λόγω μεταβολή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των πρόσθετων τελών (κατά 762 εκατ. ευρώ), καθώς οι κύριες οφειλές αυξήθηκαν κατά 195 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικότερα, στην κατηγορία οφειλής μεταξύ 500 και 10.000 ευρώ, στην οποία καταγράφεται το μεγαλύτερο μέρος (59%) των μητρώων, παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση κύριων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία (κατά 1.391,2 εκατ. ευρώ).
Αντίθετα, στην κατηγορία οφειλής μεταξύ 10.000 και 100.000 ευρώ, στην οποία συγκεντρώνεται περίπου το μισό από το σύνολο των κύριων οφειλών (45%), διαπιστώνεται μείωση του ύψους των κύριων οφειλών (κατά 1.639,4 εκατ. ευρώ).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ οι Έλληνες τσακώνονται για το αν μπήκαν οι Τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο, το Spiegel αποκαλύπτει πως οι Τούρκοι στρατιώτες αποχώρησαν από το ελληνικό έδαφος, μετά από την έντονη αντίδραση της Γερμανίας.
Σύφωνα με το Spiegel -ευτυχώς που υπάρχουν τα ξένα ΜΜΕ και μαθαίνουμε τι γίνεται στην Ελλάδα-, η Άνγκελα Μέρκελ τηλεφώνησε έξαλλη στον Ταγίπ Ερντογάν και του είπε πως η Ελλάδα ανήκει στην Γερμανία και να ξεκουμπιστούν αμέσως οι Τούρκοι στρατιώτες από τα γερμανικά εδάφη του Έβρου.
Ο Ερντογάν είπε στην Μέρκελ πως νόμιζε ότι μόνο το Αιγαίο ανήκει στην Γερμανία αλλά η Άνγκελα Μέρκελ του είπε ορθά κοφτά “Και ο Έβρος! Και ο Έβρος!”.
“Μα, Άνγκελα…” πήγε να πει ο Ερντογάν αλλά η Μέρκελ τον αποστόμωσε με τη φράση “Το να μπαίνουν οι στρατιώτες σου στον Έβρο, είναι σαν να μπαίνουν στο Βερολίνο!”.
“Στέλνω τους Γερμανούς να κάνουν διακοπές στα νησιά μας στο Αιγαίο και πας εσύ και μου κάνεις μανούρες στον Έβρο;” συμπλήρωσε με δικαιολογημένο θυμό η Άνγκελα Μέρκελ.
Καθώς ο Ερντογάν προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο, η Μέρκελ τον απείλησε πως, αν δεν αποχωρήσουν αμέσως οι Τούρκοι στρατιώτες από τον Έβρο, δεν θα στείλει μόνο Γερμανούς στρατιώτες να τους καθαρίσουν αλλά θα πλημμυρίσει και την Τουρκία με όλους τους Τούρκους μετανάστες στην Γερμανία, αφού πρώτα τους μολύνει όλους με τον κορωνοϊό.
Πιτσιρίκος
https://pitsirikos.net/2020/05/%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%AD%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82/?fbclid=IwAR3iCN73_foafTjaSGAPFSNtIBaAbp_9bZ4W77QiGH4Po3sbopQ_dLpMpFU#ixzz6NWxz1gN1



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι εξελίξεις σε αυτό τον επίσημο εορτασμό της Ελλάδα '21 αποκτά τραγελαφικές μορφές, που κινδυνεύουν να εκθέσουν ανεπανόρθωτα τον ιερό αγώνα του '21, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Η επιτροπή Ελλάδα '21, αφού υπέθαλψε και υιοθέτησε τον προσβλητικό χαρακτηρισμό του Καποδίστρια ως....."δικτάτορα", τώρα βγαίνει από το ίδιο μέλος της άρθρο για τον Καραισκάκη, και αυτό δεν αρέσει στην "Ελλάδα '21" και......αντιδρά!
Να πω, ότι όλοι οι Έλληνες με εθνική και πατριωτική συνείδηση γνωρίζουν, ότι οι ήρωες του '21 δεν ήταν ούτε άγιοι, ούτε καθωσπρέπει, ούτε αναγκαστικά μορφωμένοι, και ακόμη λιγότερο "σαλονάτοι". Οι ελευθέριες εκφράσεις του Καραϊσκάκη είναι σε όλους μας γνωστές. Αλλά....προς Θεού, αυτές και ό,τι ανάλογο, θα κάνουμε σημαία για τον εορτασμό των 200 ετών;;;Μπορεί, μέχρι σήμερα, να είχα διατηρήσει κάποιους ενδοιασμούς, κάποιες αμφιβολίες για την πρωτοβουλία παράλληλου εορτασμού των 200 ετών, επειδή σκεπτόμουν πως έστω και χωρίς πρόθεση, είχε ωστόσο κάποιας μορφής διχαστικό χαρακτήρα.. Τώρα πια όχι. Τώρα είμαι 100% πεπεισμένη για την εθνική αναγκαιότητα παράλληλου εορτασμού, ο οποίος στο μέτρο του δυνατού (μια και θα έχει πενιχρά μέσα στη διάθεσή του) να αγωνιστεί για να επισκιάσει αυτά τα αλλεπάλληλα, τα απαράδεκτα, τα προσβλητικά για ολόκληρη την Ελλάδα, συμβάντα, στην επίσημη, την κυβερνητική επιτροπή εορτασμού των 200 ετών από το '21.
Maria Negreponti-Delivanis
ΥΓ: Μπείτε στην σελίδα "Κίνηση κατά της εθνοαποδομητικής επιτροπής για το 2021" και γίνετε μέλη. Να βοηθήσουμε όλοι μας να γίνει πράξη η αντίσταση μας στον εθνομηδενισμό του σημιτιστάν του γιωργακισταν του σμαρισταν του αλεξισταν και του μητσοτακισταν.
Σχολιο.- εγώ θα σας αναφέρω και άλλα εκατό παρόμοια περιστατικά όχι μόνο για τον Καραϊσκάκη αλλά και για τους υπόλοιπους αγωνιστές. Και ο Παπαφλέσσας , αν και αρχιμανδρίτης, ήταν μεγάλος γαμίκος και  είναι γνωστή η συμπεριφορά του στον Κολοκοτρώνη. Πόσοι όμως από τους ηθικά άμεμπτους θα αποφάσιζαν να στηθούν απέναντι στον βέβαιο θάνατο στο Μανιάκι;
Οπωσδήποτε η επανάσταση δεν ξεκίνησε ούτε από τους νοικοκυραίους ούτε από τα καλά παιδιά. Εμείς τα καλά παιδιά καθόμαστε στα τέσσερα και περιμένουμε τις κατάλληλες συνθήκες ( που δεν έρχονται ποτέ) για να κανουμε την επανάσταση εκ του ασφαλούς.
Τώρα πρόκειται να τιμήσουμε αυτά τα ρεμάλια που έπαιξαν τις ζωές τους κορώνα γράμματα για να μην έχουμε τον Τούρκο στο κεφάλι μας, για να έχουμε την πολυτέλεια να τους κρίνουμε και την ελευθερία να λέμε τις μαλακίες μας.
Και δεν έχω υπόψιν μου κάποιον που όταν γιορτάζει τα γενέθλιά του , έρχονται οι συγγενείς και φίλοι του για να του υπενθυμίσουν όλα τα κακά και τα στραβά του.
Τελικά μήπως κακως επαναστατησαν;
Σχολιο.- Αντί"θα μου κλασετε τον πουτζον"ο Καραϊσκακης θα έπρεπε να είχε πει"θα μου κλασετε το γενετήσιο όργανο του γονέα 1"κι έτσι θα ήταν πολιτικά σωστός για όλα αυτά τα ανθρωπάρια της α-διανοησης
Σχολιο.- Αυτή η επιτροπή μας υπενθυμίζει διαρκώς ότι η Επανάσταση διακόπηκε μεσοστρατίς και ότι είναι αδήριτη ανάγκη να συνεχιστεί στις μέρες μας. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τους παλιούς μας λογαριασμούς με τους Κοτζαμπάσηδες...
Σχολιο.- Η επιτροπή της Γ. Αγγελοπούλου «Ελλάδα 2021» φαίνεται να έχει μαζέψει όλη την ανθελληνική σκατοψυχιά που κυκλοφορεί στην πιάτσα, και να αποτελείται από σύγχρονους Γερμανοτσολιάδες. Εχει καταστεί επανειλημμένα εκτός από σιχαμερή, και λαομίσητη. Η μη διάλυσή της, αποτελεί εσκεμμένη και κυνική προσβολή του ελληνικού λαού, της ιστορίας του και του πολιτισμού του.
Σχολιο.- καλά κάνεις και αναδεικνύεις και αυτό, αυτής της ομάδας που προισταται η γνωστή Αγγελοπούλου, ώστε να μάθει ο λαός τους σκοπούς της επιτροπής και να μην τους παίρνει στα σοβαρά.
Ο λαός θα γιορτάσει την επέτειο αυτή, με τον λαό.
Οι της επιτροπής ας γιορτάσουν με τον Βαρθολομαίο και τους λοιπούς "φανάριωτες".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής του WikiLeaks, είχε κριθεί ήδη ένοχος από βρετανικό δικαστήριο για παραβίαση των όρων άρσης της προσωρινής κράτησής του το 2012 σε σχέση με ένα αίτημα έκδοσής του στη Σουηδία. Δικαστήρια των ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή του, με την κατηγορία «της συνέργειας σε πειρατεία στρατιωτικού υπολογιστή, με σκοπό την κλοπή πληροφοριών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ», κατηγορία που επισύρει το ενδεχόμενο πενταετούς φυλάκισης. Όμως, αν εκδοθεί, δεν αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπος και με άλλες, πολύ σοβαρότερες κατηγορίες, όπως της προδοσίας που επισύρει την ποινή του θανάτου (το αμερικανικό αίτημα θα εξεταστεί από τη βρετανική Δικαιοσύνη στις 2 Μαΐου). Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ντ. Τραμπ ζητούσε την εκτέλεση του Ασάνζ το 2010.
Όλα αυτά γιατί ο Τζούλιαν Ασάνζ, αναλαμβάνοντας το βάρος να δημοσιεύσει τα WikiLeaks, έθεσε τον εαυτό του στην παράδοση του μυθικού Προμηθέα, δηλ. σε αυτούς που θυσιάζουν τον εαυτό τους για το καλό της ανθρωπότητας. Έτσι κι αλλιώς όλους τους ανθρώπους που αφοσιώνονται στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία, οι άρχοντες αυτής της κοινωνίας τους παρουσιάζουν πάντα με τον ίδιο τρόπο.
Χάρις σ’ αυτόν και στην Τσέλσι Μάνινγκ (που μπαινοβγαίνει στις φυλακές των ΗΠΑ), μάθαμε για πολλαπλά ιμπεριαλιστικά εγκλήματα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ένα από τα πιο αποκαλυπτικά βίντεο των WikiLeaks ήταν αυτό που δείχνει δύο δημοσιογράφους του Reuters και πολλούς άλλους να κομματιάζονται από τα πολυβόλα διερχόμενου αμερικανικού ελικοπτέρου Απάτσι το 2007 στη Βαγδάτη: μετά την πρώτη σφαγή, φτάνει στο σημείο ένα βανάκι με άοπλους πολίτες και παιδιά και προσπαθούν να μεταφέρουν τους τραυματίες. Το ελικόπτερο κομματιάζει και αυτούς!
Τα WikiLeaks αποκάλυψαν αλήθειες και για άλλες χώρες, όπως τα ψέματα του βρετανικού υπουργείου εξωτερικών για τη μαζική απέλαση κατοίκων του Αρχιπελάγους Τσάγκος, το γεγονός ότι η Χίλαρι Κλίντον ήταν υποστηρικτής και δωρητής του τζιχαντισμού στη Μέση Ανατολή (δεν είναι τυχαίο που η Κλίντον εξέφρασε πρώτη τη χαρά της για τη σύλληψη του Ασάνζ), τις αναλυτικές περιγραφές των Αμερικανών πρεσβευτών για το πώς μπορούν να ανατραπούν οι κυβερνήσεις σε Συρία και Βενεζουέλα. Επίσης τα WikiLeaks αποκάλυψαν βιομηχανική κατασκοπία των ΗΠΑ, «μαύρα» λεφτά ισχυρών στις Νήσους Κέιμαν, τις σχέσεις των ΗΠΑ με διεφθαρμένες δικτατορίες όπως του Τυνήσιου Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι.
Αποκάλυψαν επίσης ότι δύο Γάλλοι σοσιαλιστές ηγέτες, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Πιερ Μοσκοβισί, στις 8 Ιουνίου 2006 πήγαν στην αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι για να εκφράσουν τη λύπη τους για το σθένος της αντίστασης του (δεξιού) Προέδρου Ζακ Σιράκ στην εισβολή στο Ιράκ!
Πρόσφυγας
Ο Αζάνζ κατέφυγε στην πρεσβεία του Εκουαδόρ επί προέδρου Κορέα, ζητώντας πολιτικό άσυλο. Μετά ωστόσο ανέλαβε ο διάδοχός του, Λενίν Μορένο, που του έκανε το βίο αβίωτο. Ο Ασάνζ δεν χαρίστηκε, καθώς βρήκε στοιχεία για διαφθορά αυτής της κυβέρνησης (αποκάλυψε μυστικό τραπεζικό λογαριασμό στον Παναμά, στην τράπεζα Balboa, στο όνομα της οικογένειας Μορένο). Έτσι έγινε «κόκκινο πανί» για το καθεστώς του Εκουαδόρ, που τελικά αποφάσισε να τον δώσει «στεγνά» στις αγγλικές αρχές, καλώντας τες να εισβάλουν στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο και να συλλάβουν τον πολιτικό πρόσφυγα (Πάγκαλοι δεν υπάρχουν μόνον στην Ελλάδα). Λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του, η Σκότλαντ Γιάρντ επιβεβαίωσε ότι «συνελήφθη για λογαριασμό των αμερικανικών αρχών» στη βάση «εντάλματος έκδοσης».
Η σύλληψη του Ασάνζ δεν είναι μόνο μια επίθεση ενάντια σε έναν μαχητικό αριστερό ακτιβιστή. Είναι μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου. Μετά από αυτό ανοίγει ο δρόμος για να συλλαμβάνεται όποιος δημοσιογράφος δημοσιεύει αυτά που θέλουν να αποκρύψουν οι ισχυροί –οι σχετικοί νόμοι υπάρχουν πάντοτε σε όλα σχεδόν τα κράτη και μπορούν να ενεργοποιηθούν όταν χρειαστεί.
Ο Ben Wizner, της Αμερικανής Ένωσης για τις Πολιτικές Ελευθερίες, δήλωσε πως «οποιαδήποτε δίωξη εκ μέρους των ΗΠΑ εναντίον του κ. Ασάνζ για τις δημοσιεύσεις του στα WikiLeaks θα αποτελούσε κάτι πρωτοφανές και αντισυνταγματικό. Θα άνοιγε επίσης την πόρτα για διώξεις και άλλων μιντιακών οργανισμών. Το χειρότερο είναι ότι η δίωξη ενός αλλοδαπού δημοσιογράφου για παραβίαση των αμερικανικών νόμων περί απόρρητου, θα δημιουργούσε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο προηγούμενο για τους Αμερικανούς δημοσιογράφους, που συστηματικά παραβιάζουν τους νόμους περί απορρήτου άλλων χωρών, προκειμένου να αποκαλύψουν πληροφορίες κρίσιμες για το δημόσιο συμφέρον».
Ο βραβευμένος Αυστραλός δημοσιογράφος Τζον Πίλτζερ σημειώνει ότι αυτά τα εξοργιστικά γεγονότα (η σύλληψη του Ασάνζ στην πρεσβεία του Εκουαδόρ) «συνέβησαν στην καρδιά του Λονδίνου, στη χώρα της Μάγκνα Χάρτα» και αυτό «θα έπρεπε να καταισχύνει και να θυμώνει όλους όσοι ανησυχούν για τη “δημοκρατία”. Ο Ασάνζ είναι ένας πολιτικός πρόσφυγας που προστατεύεται από το διεθνές δίκαιο, κάποιος που έχει λάβει πολιτικό άσυλο σύμφωνα με την πολύ σαφή διεθνή σύμβαση την οποία η Βρετανία έχει συνυπογράψει». Ο Πίλτζερ κάνει μια αντιπαραβολή με το τι θα έπρεπε να γίνει σε έναν δίκαιο κόσμο: «Φανταστείτε τον Τόνι Μπλερ να συλλαμβάνεται στην πανάκριβη κατοικία του –των πολλών εκατομμυρίων λιρών στην Connaught Square, στο Λονδίνο–, με χειροπέδες και να τσουβαλιαζόταν, για περαιτέρω αποστολή στο δικαστήριο της Χάγης. Σύμφωνα με τα στάνταρτ της Νυρεμβέργης, το “βασικό έγκλημα” του Μπλερ είναι ο θάνατος ενός εκατομμυρίου Ιρακινών.
Το έγκλημα του Ασάνζ αντίθετα είναι δημοσιογραφία: ζητώντας από τα αρπακτικά να λογοδοτήσουν, εκθέτοντας τα ψέματά τους και εξοπλίζοντας τους λαούς όλου του κόσμου με αλήθειες».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διώξτε τα λαμόγια από τα νησιά μας – ΜΚΟ διχοτομεί τη Λέσβο
22 Μαΐου 2020
Αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο. Θα επιτραπεί η παρουσία τους στο νησί της Λέσβου;
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η ανθελληνική δραστηριότητα δεκάδων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται ανεξέλεγκτα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, υποκαθιστώντας το ελληνικό κράτος. Παρόλο που ακούσαμε υποσχέσεις για έλεγχο της κατάστασης, οι θύλακες της τουρκικής προπαγάνδας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου συνεχίζουν μέσα σε πακτωλό εκατομμυρίων το έργο τους, ελέγχοντας πλήρως τις μάζες των εισβολέων στα ΚΥΤ.
Σε ανάρτηση της η ΜΚΟ  Moria Awareness Team κάνει λόγο για ελληνική πλευρά του νησιού της Λέσβου αναφερόμενη στα μέτρα για το κορονοϊό. Τα καρκινώματα του διεθνισμού , που λειτουργούν βάση σχεδίου που ενορχηστρώνει η συμμορία του ΟΗΕ  και της Ύπατης Αρμοστείας και εξυπηρετούν την δημιουργία καθεστώτος αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο προσπαθούν να μεθοδεύσουν μια διχοτόμηση των νησιών μας . Θεωρούν ότι η πλευρά που βρίσκονται χιλιάδες παράνομοι εισβολείς δεν είναι ελληνικό έδαφος αλλά μια ουδέτερη ζώνη. Η αναφορά που γίνεται στο κείμενο που ανάρτησε στο επίσημο προφίλ της η συγκεκριμένη ΜΚΟ  είναι ξεκάθαρη:
«Από την πρώτη μέρα που εμείς από το MCAT στο όνομα του Μάιο και άλλοι πρόσφυγες καλωσορίσαμε τα μέτρα αποκλεισμού της ελληνικής κυβέρνησης, γιατί αυτό μας προστάτεψε από την Κορόνα στην ελληνική πλευρά του νησιού Μέχρι και αφίσες βάλαμε με αυτό το μήνυμα στην κατασκήνωση και φτιάξαμε και βίντεο μηνύματα.»
Σε άλλη ανάρτηση της προχθεσινή η ΜΚΟ καταφέρεται υποτιμητικά και απαξιωτικά κατά των Ελλήνων με αφορμή το θέμα της ανακύκλωσης πλαστικών υλών,θεωρώντας ότι οι λαθροεισβολείς έχουν μεγαλύτερη κουλτούρα από τον ελληνικό πληθυσμό.
«Τώρα εμείς στο στρατόπεδο ήδη φροντίζουμε περισσότερο για την ανακύκλωση πλαστικού από τους περισσότερους Έλληνες στη Μυτιλήνη » , γράφουν στις 20 Μαίου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΗΜΕΡΑ
Τρίτη 26 Μαϊου ώρα 6 μμ, ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης και ο Φώτης Μαζαράκης, επικεφαλής του τομέα Δικαιοσύνης του ΕΠΑΜ, θα συζητήσουν για το περιστατικό κατάληψης ελληνικού εδάφους από τους Τούρκους στον Εβρο, την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και ποιά πρέπει να είναι η εθνική πολιτική που διασφαλίζει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητάς τη Χώρας μας.
Καλεσμένος στο studio της εκπομπής, o Παναγιώτης Λαφαζάνης, τ. Υπουργός.
Στην εκπομπή παρεμβαίνει τηλεφωνικά η Δρ Κέρη Μαυρομμάτη, μέλος του ΕΠΑΜ Βόλου.
live στο epamyoutube
https://www.youtube.com/user/EPAMvideo/videos




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κώστας Μουτζούρης: «Μεταφορά όχι στην ενδοχώρα αλλά στην Ευρώπη»
 Επαινετή η απομάκρυνση μεταναστών από τα νησιά αλλά πρέπει να επιταχυνθεί, λέει ο Περιφερειάρχης Βορειου Αιγαιου
25/5/20 8:24
Το σταθερό αίτημα των νησιωτικών κοινωνιών για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου διατυπώνει μέσα από ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης.
Σε αυτή υποδεικνύει μάλιστα στην κυβέρνηση ότι η μεταφορά μεταναστών δεν πρέπει να γίνεται σε νέες δομές στην ενδοχώρα αλλά σε χώρες της Ευρώπης, αφού αυτή είναι η επιθυμία και των ίδιων των μεταναστών.
Αναλυτικά αναφέρει:
"Εμμένουμε σταθερά στην πλήρη απομάκρυνση από Λέσβο , Χίο και Σάμο των παρανόμως εισελθόντων οικονομικών μεταναστών , σε συνδυασμό με μηδενισμό νέων εισόδων. Η απομάκρυνση τους , προς κατευθύνσεις
( κατά προτίμηση εξωτερικού) που θα προσδιορίσει η πολιτεία , η μόνη αρμόδια προς τούτο , είναι επιθυμία και των ίδιων των μεταναστών.
Η παραμονή τους σε ανοικτές ή κλειστές, υπάρχουσες ή νέες δομές επαυξάνει τον ήδη υπάρχοντα εθνικό κίνδυνο , με δεδομένη την γεωγραφική θέση των νήσων μας.
Είναι πολύ θετική η επιτευχθείσα δραστική μείωση έως μηδενισμού (Χίος, Σάμος και , δυστυχώς , μόνο έως πρόσφατα Λέσβος) των εισόδων. Η καταγραφόμενη επαινετή απομάκρυνση , έστω και με βραδύ ρυθμό , πρέπει να επιταχυνθεί"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σαν σήμερα – 25 Μαΐου 1834: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο.
Στην πλούσια σε γεγονότα και μακρόχρονη ελληνική ιστορία, υπάρχουν δυστυχώς και ορισμένες μελανές σελίδες, που επισκιάζουν την κατά τ’άλλα ένδοξη παράδοση της χώρας ,με τα επιτεύγματα και τους αγώνες για την υπεράσπιση και των Εθνικών Δικαίων αλλά και σημαντικών αρχών παγκόσμιας εμβέλειας, όπως η Ελευθερία και η Δημοκρατία.
Μια από αυτές τις μελανές σελίδες είναι και η σύλληψη,φυλάκιση και δίκη του στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του στρατιωτικού ηγέτη και ήρωα της ελληνικής επανάστασης του 1821. Θύμα των εγχώριων παθών και των απροσχημάτιστων παρεμβάσεων ξένων δυνάμεων, ο Κολοκοτρώνης που συνέβαλε τα μέγιστα στον Αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας από τον Οθωμανικό ζυγό θα υποστεί την ταπείνωση και την πίκρα που επέβαλαν οι ίντριγκες και οι ξένοι παράγοντες, οι οποίοι δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να δουν την Ελλάδα να ισχυροποιείται και να ξαναζεί κατά αναλογία την δόξα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας,μετά την απελευθέρωσή της.
Η ενηλικίωση του ‘Οθωνα -τον οποίο επέβαλαν στη χώρα οι ξένες δυνάμεις– θα γινόταν τον Μάιο του 1835, ως τότε λοιπόν τα βασιλικά καθήκοντα ασκούσε μια πενταμελής επιτροπή-η αντιβασιλεία- η οποία αποτελούνταν από τον κόμη Αρμανσμπέργκ τον καθηγητή Μάουερ τον υποστράτηγο Χάιντεκ και μέλη τους ‘Αμπελ και Γκρένερ και είχε την πληρεξουσιότητα να ασκεί πλήρως την εξουσία.
Οι λεγόμενες «προστάτιδες δυνάμεις» ήθελαν με κάθε τρόπο να εδραιώσουν την επιρροή τους στην Ελλάδα, πρωτοπόρος ήταν η Αγγλία η οποία ήθελε να εξαφανίσει την Ρωσική και τη Γαλλική επιρροή. Για την επίτευξη των στόχων της χρησιμοποιούσε τον κόμη Αρμανσμπέργκ. Αντίστοιχα η Γαλλία χρησιμοποιούσε τους Μάουερ και ‘Αμπελ ενώ η Ρωσία τον Χάιντεκ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυση από τον περιφερειάρχη Μουτζούρη κατά μιας ΜΚΟ
Μηνυτήρια αναφορά από τον Κώστα Μουτζούρη
Η Οργάνωση MORIA CORONA AWARENESS TEAM σε δημοσίευσή της με ημερομηνία 21.05.2020 αναφέρεται στο «…Ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)...» ( “…Greek side of island...”), αναφερόμενη στο τμήμα της Λέσβου πλην του Κ.Υ.Τ Μόριας, υπονοώντας ότι το έδαφος της δομής δεν αποτελεί Ελληνική επικράτεια.
Επειδή η αμφισβήτηση της αδιαμφισβήτητης εθνικής κυριαρχίας μας αποτελεί ποινικό αδίκημα, ενημερώνουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου καταθέτει σχετική μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία.
Κώστας Μουτζούρης
Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
Κώστας Μουτζούρης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λέσβος: Έσφαξαν 23χρονη Αφγανη και μαχαίρωσαν 18χρονο Αφγανο
Μία 23χρονη Αφγανη κοπέλα δολοφονήθηκε άγρια προχθές στη Λέσβο από μία άλλη Αφγανη γυναίκα.
Όπως έγινε γνωστό, προχθές Παρασκευή (22/5) αργά το απόγευμα η 23χρονη Αφγανή δολοφονήθηκε από συνομήλικη ομοεθνή της κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με μαχαίρια. Η δολοφόνος αναζητείται από την Αστυνομία αφού μετά το συμβάν διέφυγε στα βουνά.
Επίσης, ένα νέο σοκαριστικό επεισόδιο σημειώθηκε χθες στη Λέσβο, όταν ένας 21χρονος Αφγανός ο τραυματίστηκε το βράδυ του Σαββάτου στον καταυλισμό της Μόριας, κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με μαχαίρια με 18χρονο ομοεθνή του.
Ο άτυχος νεαρός είναι διασωληνωμένος είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Μυτιλήνης με τον δράστη να έχει συλληφθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της χρονιάς στον καταυλισμό έχουν δολοφονηθεί πάντα με μαχαίρι πέντε συνολικά αιτούντες άσυλο ενώ έχουν νοσηλευτεί περισσότεροι από 10 όλοι μαχαιρωμένοι. Δυο από τους δολοφόνους διαφεύγουν τη σύλληψη.
Σχολιο.- Και σε αυτους τους λαθρομεταναστες ισλαμοφασιστες κανιβαλους δολοφονους θελουν να δωσουν υπηκοοτητα???



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανία: Αστυνομικοί έδεσαν και βίασαν 26χρονη μέσα στο τμήμα
26 Μαΐου 2020 02:40
Μια 26χρονη που είχε κληθεί ως μάρτυρας σε αστυνομικό τμήμα έπεσε θύμα βιασμού απο αστυνομικούς ενώ ένας άνδρας που βρισκόταν στο ίδιο τμήμα ξυλοκοπήθηκε άγρια.
Μια ολόκληρη αστυνομική υπηρεσία διαλύθηκε και δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν μετά τον βιασμό μιας νεαρής γυναίκας μέσα σε αστυνομικό τμήμα, στην κεντρική Ουκρανία, όπως έγινε γνωστό σήμερα.
Σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Ερευνών της Ουκρανίας (DBR), ένας αστυνομικός βασάνισε τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή μια 26χρονη γυναίκα, η οποία είχε κληθεί ως μάρτυρας σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Καγκαρλίκ, που απέχει 80 χιλιόμετρα νοτίως του Κιέβου.
Ένας αστυνομικός έβαλε μια μάσκα αερίων στο πρόσωπο του θύματος, την έδεσε με χειροπέδες και κατόπιν πυροβόλησε πάνω από το κεφάλι της. Ακολούθως, την βίασε κατ’ επανάληψη.
Την ίδια νύχτα, ένας άνδρας που βρισκόταν στο τμήμα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς, που απείλησαν ότι θα τον βιάσουν. Ο άνδρας αυτός φέρει κατάγματα στα πλευρά και τη μύτη.
Δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση απολύθηκαν και συνελήφθησαν. Ολόκληρη η μονάδα τους διαλύθηκε, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
Σύμφωνα με την DBR, έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για βιασμό, βασανιστήρια και κατάχρηση εξουσίας. Οι ύποπτοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε 10ετή κάθειρξη.
«Αυτή η ιστορία είναι χειρότερη κι από την κόλαση», έγραψε στο Facebook ο βουλευτής Άντριι Όσαντσουκ, καλώντας τον υπουργό Εσωτερικών να αναλάβει πρωτοβουλία και να τιμωρήσει τους υπευθύνους. «Η σιωπή του υπουργού Αρσέν Αβάκοφ απλώς χειροτερεύει την κρίση», σχολίασε.
Το 2013, μια νεαρή Ουκρανή πέθανε, αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια και βιάστηκε από αστυνομικούς στο χωριό Βραντίιφκα, ένα έγκλημα που προκάλεσε οργή σε όλη τη χώρα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Άγριος ξυλοδαρμός Πακιστανού από μετανάστες στη Θεσσαλονίκη
 Τρίτη, 26 Μαΐου 2020, 14:43
Σοκάρει το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε ένας Πακιστανός, ηλικίας 40 ετών, το βράδυ της Δευτέρας, στην οδό Μοναστηρίου, στη Θεσσαλονίκη.
Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, έπεσε θύμα ληστείας από νεαρούς αλλοδαπούς. Στο βίντεο που εξασφάλισε το thestival διακρίνεται ο ίδιος να αμύνεται ημίγυμνος και μία ομάδα νεαρών αλλοδαπών να τον χτυπά στο σώμα και το πρόσωπο.
Το επεισόδιο, που εκτυλίσσεται στη μέση του δρόμου, αναγκάζει τους οδηγούς να περιμένουν καρτερικά τη λήξη του. Μέχρι να φθάσει η Άμεση Δράση στο σημείο, οι δράστες σκορπίστηκαν στα γύρω στενά.
Ακολούθησαν τέσσερις προσαγωγές, ωστόσο δεν αποδείχτηκε η εμπλοκή κάποιου από τους προσαχθέντες στο συμβάν. Να σημειωθεί ότι ο 40χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, ενώ έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης.
Οι κάτοικοι της οδού Μοναστηρίου και των γύρω οδών έχουν εκφράσει επανειλημμένα την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετρο Θεσσαλονικης. Ακομα δεν το ειδαμε, το ιδιωτικοποιησαν….
Με 28 λεξεις ο Κωστας Αχιλλεα Καραμανλης ανακοινως –για οσους δεν καταλαβαν- ότι το πολυπαθο εργο θα περασει στα χερια ιδιωτων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάρτι σε εκκλησία της Μυκόνου! Ο ιερός τόπος μετατράπηκε σε μπουζουξίδικο!
Ούτε Θεό ούτε ανθρώπους σεβάστηκαν τα μέλη πασίγνωστης οικογένειας της Μυκόνου, που έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τον… Χαρδαλιά και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αποφυγή του συγχρωτισμού και οργάνωσαν ένα προκλητικό πάρτι, με 250 καλεσμένους, μέσα σε… εκκλησία στην Άνω Μερά το βράδυ του Σαββάτου, 23 Μαΐου!
Ο ιερός τόπος μετατράπηκε σε μπουζουξίδικο, όπου χόρευαν… χανούμισσες, ενώ το κλου της βραδιάς ήταν το στριπτίζ στο οποίο επιδόθηκαν δύο Μυκονιάτισσες τα ξημερώματα της Κυριακής!
Όλη η υψηλή κοινωνία της Μυκόνου έδωσε το «παρών» στο πρωτοφανές δρώμενο, που διοργάνωσε η γνωστή οικογένεια για να γιορτάσει το γεγονός της απόλυσης δύο μελών της από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των καλεσμένων κάποιοι είχαν δυο ημέρες πριν την ονομαστική τους εορτή και γενέθλια!
Το εξοργιστικό είναι πως από το προκλητικό πάρτι «παρέλασαν» ακόμη και τοπικοί άρχοντες, που αγνόησαν επιδεικτικά τα μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορονοϊού και λικνίζονταν στους ρυθμούς των τραγουδιών του γνωστού καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Δρούλια!
Η οικογένεια δεν περίμενε καν να ανακοινωθεί η επαναλειτουργία των εστιατορίων, των κλαμπ και των μπαρ, και δίχως ιερό και όσιο αποφάσισε να διοργανώσει το πάρτι μέσα σε μια εκκλησία! Και για να γίνει ακόμη πιο βλάσφημο το σκηνικό, κάλεσε… χανούμισσες να χορεύουν προκλητικά μπροστά στο υπόλοιπο κοινό, που συμμετείχε ακολουθώντας τα πρόστυχα λικνίσματά τους.
Ουδείς από τους καλεσμένους αντέδρασε όταν δυο καλεσμένες ξεσάλωσαν, καθώς πέταξαν τα ρούχα τους και τσίριζαν κουνώντας τα κάλλη τους στον ρυθμό της μουσικής! Αντίθετα, οι «αποκαλύψεις» τους έγιναν δεκτές με επευφημίες και χειροκροτήματα από όλους τους καλεσμένους.
Κάποιες από τις επίμαχες φωτογραφίες μάλιστα κυκλοφόρησαν στους προσωπικούς λογαριασμούς ορισμένων συμμετεχόντων, με αποτέλεσμα να αρχίσει το σούσουρο και το κουτσομπολιό στο κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων.
Το βλάσφημο πάρτι, που κράτησε έως τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής -και το νομιμοποίησαν με την παρουσία τους και τοπικοί άρχοντες του νησιού-, προκάλεσε την ενόχληση πολλών ηλικιωμένων κατοίκων της Άνω Μεράς, οι οποίοι δεν κατάφεραν να κλείσουν μάτι όλη τη νύχτα από τον εκκωφαντικό θόρυβο, μη μπορώντας να κρύψουν και την οργή τους για το ότι μετατράπηκε ένας ιερός χώρος σε νυχτερινό κέντρο με οριεντάλ χορεύτριες.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16χρονη γλίτωσε από ομαδικό βιασμό όταν έπεσε στα χέρια Πακιστανών
Από θαύμα γλίτωσε τον ομαδικό βιασμό ένα ανήλικο κορίτσι, όταν έπεσε στα χέρια τριών αδίστακτων Πακιστανών, που προσπάθησαν να ικανοποιήσουν πάνω της τα αρρωστημένα ένστικτά τους. Το περιστατικό συνέβη στο Κορωπί το απόγευμα της Κυριακής, όταν το κορίτσι βγήκε για την καθιερωμένη βόλτα της με το σκυλάκι της και την παρέσυραν μέσα σε ένα κοινόβιο.
Η 16χρονη, η οποία πάσχει από γενικευμένη ψυχοκινητική υστέρηση, σύμφωνα με την ιατρική διάγνωση, έβγαλε βόλτα το σκυλάκι της, ράτσας Μαλτέζ, που της είχαν βρει οι γονείς της και τη βοηθούσε στην αντιμετώπιση της ασθένειας. Όμως, ενώ κάθε ημέρα επέστρεφε έπειτα από μια ώρα, πέρασαν τρεις ώρες χωρίς να επιστρέψει, με αποτέλεσμα οι γονείς της να ανησυχήσουν και να αρχίσουν να την αναζητούν.
Όμως δεν την εντόπισαν στην τακτική της διαδρομή και ενημέρωσαν αναστατωμένοι την Αστυνομία, ενώ επικοινώνησαν με συγγενείς και φίλους τους ώστε να ψάχνουν κι αυτοί για να την εντοπίσουν. Ξαφνικά, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής, μια φίλη της οικογένειας εντόπισε ταραγμένη την έφηβη και επέστρεψαν μαζί στο σπίτι της, όπου αποκάλυψε στους γονείς της την τρομακτική εμπειρία της.
Όπως περιέγραψε το ανήλικο κορίτσι, σε μικρή απόσταση από το σπίτι της βρέθηκε μπροστά σε έναν Πακιστανό, ο οποίος της έπιασε την κουβέντα με φιλική διάθεση και την παρέσυρε στο σπίτι του. Εκεί εμφανίστηκε πρώτα ένας δεύτερος ομοεθνής του και λίγο αργότερα ένας τρίτος, οι οποίοι άρχισαν να θωπεύουν τη 16χρονη πάνω από τα ρούχα της, ενώ ο πρώτος την ανάγκασε να τον χαϊδέψει στον καβάλο του παντελονιού του!
Η ανήλικη τους είπε ότι δεν της άρεσαν αυτά που της έκαναν και ότι ήθελε να φύγει, ενώ απείλησε ότι θα ενημερώσει την Αστυνομία. Παρ’ όλα αυτά, ο ένας Πακιστανός εξακολούθησε να προσπαθεί να την παρασύρει στο δωμάτιο!
Με το πρόσχημα ότι θέλει να πλύνει τα χέρια της, η 16χρονη κατάφερε να βγει από το σπίτι στην αυλή, όμως δύο από τους Πακιστανούς την καταδίωξαν για να την επαναφέρουν στο κοινόβιο.
Εκείνη τη στιγμή την εντόπισε η φίλη της οικογένειας και την οδήγησε ασφαλή στο σπίτι της, ενώ οι Πακιστανοί τράπηκαν σε φυγή! Η ανήλικη με τους γονείς της κατήγγειλαν το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας Κορωπίου, σχηματίστηκε δικογραφία και λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας οι τρεις Πακιστανοί συνελήφθησαν με οργανωμένη επιχείρηση και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντροπη! Ο ΟΓΑ χρωσταει εξοδα κηδειας για 45.752 νεκρους.
Απιστευτη ασεβεια από τα κρατικα ταμεια



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μπιζνες Ιερωνυμου με ΜΚΟ για δημιουργια κεντρου λαθρομεταναστων.
Παραχωρει εκτασεις με το αζημιωτο. Ετσι εξασφαλισαν τη…. σιωπη του? Βραζουν τα Μεγαρα
.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση  για τον τρόπο που η δημοκρατία έχει ανάγκη ιστορικές και λαϊκές ρίζες, των οποίων η εθνο-αποδομητική άρνηση προκαλεί την ανάδυση του φασισμου του ναζισμου και της ακροδεξιας, που βρησκουν ευκαιρια να δικαιολογησουν το βρωμερο παρελθον τους. "...κανένα δημοκρατικό πολίτευμα δεν δύναται να συσταθεί μέσα σε καθεστώς απροσδιοριστίας και ακαθοριστίας, σε ένα πλαίσιο γενικευμένου μηδενισμού..."
Ο ναζισμός και ο φασισμός αναδύονται όταν αναστέλλονται οι συλλογικές αλληλεπιδράσεις που σταδιακά καλλιεργούν τις συνθήκες για την ανάδυση μιας εθνικής ταυτότητας σε επίπεδο βάσης, έτσι η ανάγκη αναζήτησης νοήματος στρέφει την προσοχή μας σε ιδεολογικά υποκατάστατα, υποκινούμενα από πάθη και σκοτεινές παρορμήσεις. Ο φασισμος βρισκει την ευκαιρια να δικαιολογισει το βρωμικο παρελθον του, γιατι οι δημοκρατες και οι αριστεροι εχουν μπερδεψει τον κοσμοπολιτισμο του κεφαλαιου με τον διεθνισμο των εργατων. Γιατι διεθνισμος σημαινει η αληλεγγυη των εργατων μιας χωρας με την άλλη.
Η κατασταση σημερα είναι τραγικη. Οι κοινωνιες εχουν βρεθει πισω από την Μαγαλη Γαλλικη Αστικη Επανασταση του 1789. Γιατι με την Γαλλικη Επανασταση ο στρατος εγινε Λαϊκος και Εθνικος. Και αυτό ηταν αιτημα και κατακτηση των λαων. Πιο πριν ηταν μισθοφορικος, και ανηκε στον βασιλια. Οπως  ακριβως σημερα είναι πλεον μισθοφορικος και ανηκει στο κεφαλαιο. Γιατι φοβουνται όπως παντα μια λαϊκη εξεγερση, και θελουν να εχουν δικο τους στρατο για να την καταστειλει. Νομιζουν ότι ο μισθοφορικος τους στρατος θα είναι ελεγχομενος. Ετσι νομιζουν.
Η Δημοκρατια πηγαζει από το Εθνος. Εάν δεν υπαρχει Εθνος, δεν μπορει να υπαρξει και Δημοκρατια. Και σε αυτό οφειλεται η προσπαθεια εθνικης αποδομησης και ο εθνομηδενισμος που καλλιεργουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την πληρη απαγορευση κυκλοφοριας στους λαθρομεταναστες που διαμενουν σε δομες φιλοξενιας οπου εχουν εντοπισθει κρουσματα κορωνοϊου ζητουν οι Ελληνες κατοικοι σε Μαλακασα και Κρανιδι




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιτροπή Μεταθανάτιου Διωγμού των Ηρώων του '21



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επιτροπή «Ελλάδα 2021» αποτελεί προσβολή του ελληνικού λαού, της ιστορίας του, και του πολιτισμού του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αφήστε λίγο την Βανδή και κάθε Βανδή να διαβάζει ότι.θελει ..δεν ξέρω αν περνιεστε για σούπερ ευφυείς και ανώτατα πνεύματα ..συνήθως οι "καλλιεργημένοι "ακαδημαϊκά μου προκαλούν τεράστια βαρεμάρα και απεχθεια διότι συχνά είναι εγωκεντρικα κάλπικα νούμερα και τίποτα άλλο ..έχω φίλους -φιλες που δεν έχουν τελειώσει το δημοτικό και ξέρουν περισσότερο για την ζωή από πολλούς από σας . Άντε γιατί πολύ σνομπαρια πέφτει και οι πραγματικά καλλιεργημένοι άνθρωποι ποτέ δεν υποτιμούν τους άλλους



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Οι Πόντιοι χάθηκαν", λέει η κυρα Κατίνα :
Έτσι το κράτος δολοφονεί το έθνος...
Σχολιο.- θα φάνε καλά, μέχρι να ενεργοποιηθεί το ένστικτο της αυτοσυντηρησης...
Σχολιο.- ΟΙ μαζες ποτε δεν αναγνωρισαν την σπουδαιοτητα της Ελευθεριας.
Οι μαζες μπορουν να γινουν, αλλα δεν ειναι λαος.
Σταντάλ: «Μισώ την πλέμπα (την επικοινωνία μαζί της), ενώ ταυτόχρονα, όταν ονομάζεται «λαός», επιθυμώ με πάθος την ευτυχία της».
Οι μαζες ομως καταλαβαινουν απο μεγαλη Πεινα....ερχεται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Λίνα Μενδώνη απομάκρυνε από το ΚΑΣ τους ανθρώπους που ψήφισαν κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων
25/5/2020
Με μια αιφνιδιαστική απόφαση η υπουργός Πολιτισμού αντικατέστησε από τη σύνθεση του ΚΑΣ και τον δεύτερο από τους δύο ανθρώπους που αντιστάθηκαν με την ψήφο τους στην απόφαση απόσπασης των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου.
Ο κ. Ο Βλάσης Κουμούσης είναι καθηγητής Δομοστατικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και μαζί με τη Τζένη Βελένη ήταν οι μόνοι δύο που είχαν ψηφίσει εναντίον της απόφασης.
Η Τζένη Βελένη είχε ήδη αντικατασταθεί στις 6/3 με μια φωτογραφική ”ρύθμιση” της υπουργού ενώ πιθανό είναι πλέον το σενάριο της αντικατάστασης της και από τη Γενική Διεύθυνση των Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Η νέα σύνθεση του ΚΑΣ μοιάζει απόλυτα ελεγχόμενη από τη διοίκηση του ΥΠΠΟ και πολλά πράγματα θα γίνουν πλέον ευκολότερα για όσα έρχονται.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




-Γκέι ο Κολοκοτρώνης (Π. Τατσόπουλος), σεξιστής, μισογύνης και οιδηπόδειος ο Καραϊσκάκης (Ελλάδα 2021), Δικτάτορας ο Ι. Καποδίστριας (Ελλάδα 2021), Συνωστισμός στη Σμύρνη το 1922 (Μ. Ρεπούση), Εθνοκάθαρση και όχι Γενοκτονία των Ποντίων (Ν. Φίλης), μερικά μονάχα από τον τραγικό κατάλογο κηλιδώματος που ξετυλίγεται κατάχαμα και απλώνεται σαν δηλητηριώδης κισσός στην σημερινή «ελληνική κανονικότητα».
- Η παραίτηση της καθηγήτριας Μαρίας Ευθυμίου, καταδεικνύει πως αυτό ακριβώς είναι το ήθος παραχάραξης και κιτρινισμού της ιστορίας που μας εθίζει η ισχαιμική «Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία» της φαυλότητας, με τους εκπροσώπους της να μην διαφέρουν σε τίποτα ιδιαίτερο από τους δωσιλογικούς φασιστοειδείς περασμένων εποχών, που εξύβριζαν έως και τον Αρη Βελουχιώτη ως «Αμετανόητο ομοφυλόφιλο και παιδεραστή σφαγέα κομμουνιστοσυμμορίτη».
- Χαρακτηριστικό τελευταίο παράδειγμα είναι φυσικά το έως τώρα υβριστικά προκλητικό έργο «ουδετεροπατρίας» της «Επιτροπής Ελλάδα 2021» υπό τη γιάπισσα Α. Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, η οποία επιτροπή απαρτίζεται από άκαπνους και υποτιθέμενα πεφωτισμένους καλαμαράδες της φακής, τύπου Αριστείδη Χατζή, που εργάζονται πιστά και αργυρώνητα για τη φαλκίδευση της ελληνικής ιστορίας, ειδικότερα της Παλιγγενεσίας του 1821, ενός έπους λαϊκού, εθνικού και ταξικού αγώνα αναγέννησης ενός ολόκληρου έθνους που δεν έμελλε να ατροφήσει και να απορροφηθεί.
- Διότι ένας λαός δίχως ρίζες τρέμει και ξεριζώνεται στο πρώτο δυνατό αγέρι, μια κοινωνία ελλείπουσα ισχυρού ιστορικού παρελθόντος στερείται θρεπτικού υποστρώματος για την προκοπή της, ένα έθνος που ντρέπεται για το ιταμές «ιστορικό τότε» του είναι καταδικασμένο στον εκμαυλισμό του. Χαλκεύοντας λοιπόν την ιστορία επιχειρούν να τη φέρουν στο μικροσκοπικό τους μπόι, εκεί που θέλουν να υποκύψουμε και εμείς.
- Εμπρός λοιπόν ο λαός και οι πιστές του κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις για έναν πρέπον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, μια ύστατη προσπάθεια αναγέννησης της σημερινής μας Ελλάδας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρίχνει άγκυρα νοτίως της Κρήτης το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Φατίχ"
Κυριακή, 24-Μαϊ-2020 09:21
Σε μια νέα επιδρομική ενέργεια προχωρεί η Άγκυρα, αυτήν τη φορά νοτίως της Κρήτης, αρχίζοντας βαθμηδόν την υλοποίηση του λεγόμενου Μνημονίου Τουρκίας και Λιβύης, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας "Φιλελεύθερος". Η Τουρκία θα στείλει το ερευνητικό σκάφος "Φατίχ", για σεισμικές έρευνες εντός Ιουλίου στην περιοχή, εφαρμόζοντας από τη μια το λεγόμενο Μνημόνιο και δοκιμάζοντας από την άλλη τα αντανακλαστικά της Αθήνας.
Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντιονμέζ, σε παρέμβασή του -μέσω τηλεδιάσκεψης- σε ενεργειακό συνέδριο που έγινε προ ημερών (Turkey Energy Summit) ενημέρωσε εκτενώς για τα επόμενα βήματα του καθεστώτος Ερντογάν στο πεδίο αυτό και στα πλαίσια αυτά αναφέρθηκε και στους νέους σχεδιασμούς.
Ο Τούρκος αξιωματούχος είπε πως η τουρκική εταιρεία Πετρελαίων ΤΡΑΟ έχει υποβάλει αίτηση προς την κυβέρνηση της Τρίπολης για την έναρξη σεισμικών ερευνών στη βάση του γνωστού λεγόμενου Μνημονίου Τουρκίας και Λιβύης. Σημειώνεται συναφώς πως μετά την υποβολή της άδειας και τις σχετικές αναφορές, που έγιναν τόσο στο συνέδριο όσο και δημοσίως, χρονικά οι έρευνες αυτές τοποθετούνται εντός Ιουλίου.
-Η ΤΡΑΟ θα ενεργεί εκ μέρους του καθεστώτος της Τρίπολης, όπως πράττει σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ, όπου υποστηρίζει ότι έχει άδεια από το κατοχικό καθεστώς. Δηλαδή, θα εφαρμόσει το "επιτυχημένο μοντέλο", που υιοθέτησε στην κυπριακή ΑΟΖ.
Είναι σαφές πως η Άγκυρα παρουσιάζεται αποφασισμένη να υλοποιήσει ένα παράνομο ενεργειακό πρόγραμμα σε περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, ανεξαρτήτως εάν με βάση το διεθνές δίκαιο δεν νομιμοποιείται να πράξει τούτο. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Φατίχ Ντιονμέζ πως πολλοί από τους βασικούς παίκτες επιχείρησαν να παρακάμψουν, να θέσουν εκτός παιχνιδιού την Τουρκία, προσθέτοντας πως τελικά ήταν αυτοί που τέθηκαν εκτός επικαλούμενοι την πανδημία. Άφησε δε να εννοηθεί πως δεν ήταν αυτός ο λόγος της αποχώρησης των εταιρειών από την κυπριακή ΑΟΖ, αλλά κάποιος άλλος. Σημειώνεται πως, παρά την προσωρινή αναστολή του ενεργειακού προγράμματος των εταιρειών, η Τουρκία με το γεωτρύπανο "Γιαβούζ" συνεχίζει τις παράνομες γεωτρήσεις της.
Είναι προφανές πως το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί να στείλει συστημένο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Στην προκειμένη περίπτωση την Ελλάδα και όσους εμπλέκονται σε έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως στην κυπριακή ΑΟΖ κι αλλού. Η υλοποίηση του λεγόμενου Μνημονίου θεωρείται, όπως συναφώς προκύπτει από τις κινήσεις της Άγκυρας, μονόδρομος για τον Ερντογάν.
Καλά ενημερωμένες πηγές σημείωναν ότι η Άγκυρα ενδεχομένως να προετοιμάζει το έδαφος για νέες εντάσεις, σε μια περίοδο κατά την οποία παρουσιάζεται πιο επιθετική παρά ποτέ. Οι έρευνες που έχει προαναγγείλει νοτίως της Κρήτης προφανώς και θα συνιστούν παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και αναβάθμιση των προκλήσεων. Αλλά αυτό ποσώς απασχολεί την Άγκυρα.
Στη μεγάλη εικόνα θα πρέπει να τοποθετηθεί και η νέα τακτική, που έχει υιοθετήσει η Τουρκία με την έκδοση NAVTEX. Η νέα αυτή  τακτική επιδιώκει εμπράκτως να διεκδικήσει την επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου και τον απόλυτο επιχειρησιακό έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου. Δηλώνει ουσιαστικά ότι οι ελληνικές Αρχές είναι αναρμόδιες να εκδίδουν NAVTEX, ακόμη και για περιοχές που είναι στο μέσο του Αιγαίου, αλλά και πέριξ του Καστελόριζου.
Η Άγκυρα βρίσκεται σε επιθετική διάταξη και επιχειρεί σε περίοδο πανδημίας να υλοποιήσει την επεκτατική της πολιτική σε ολόκληρη την περιοχή στη βάση του οράματος της "Γαλάζιας Πατρίδας". Μέχρι στιγμής ό,τι εξαγγέλλεται από πλευράς της Άγκυρας υλοποιείται. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνει κινήσεις με κύριο χαρακτηριστικό την όξυνση του κλίματος και συντηρώντας την ένταση. Το καθεστώς της Άγκυρας θέλει να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του "αγγίζοντας" ένα θερμό επεισόδιο, χωρίς να το προκαλέσει. Κι αυτό γιατί θεωρεί πως μέχρι στιγμής το παιχνίδι σε επίπεδο τακτικής του… βγαίνει.
Το ζητούμενο είναι πώς θα λειτουργήσει η Αθήνα σε αυτή την αναβαθμιζόμενη επιθετικότητα της κατοχικής Τουρκίας. Εάν υλοποιηθεί η εξαγγελία της Άγκυρας για έρευνες νοτίως της Κρήτης, πώς θα αντιδράσει η Αθήνα; Εάν είναι παθητική η αντίδραση τότε προφανώς και θα επιβληθούν από μέρους της Τουρκίας νέα τετελεσμένα. Προληπτικές, αποτρεπτικές κινήσεις από μέρους της Ελλάδας δεν είναι ορατές αυτή τη στιγμή κι αυτό προφανώς το αξιοποιεί η Άγκυρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφγανοι λαθρομεταναστες ισλαμοφασιστες απαρτιζουν την ΜΚΟ που αμφισβητει τη Λεσβο ότι είναι Ελληνικη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξι στους δεκα Ελληνες δεν θα πανε φετος διακοπες



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με ομοδωνη αποφαση της ΦΟΔΣΑ (Φορεας Διαχειρισης Στερεων Απορριμματων) Ηπειρου
Στο ΧΥΤΑ της Ηπειρου, Ελληνικου και Βλαχερνας, μεταφερονται 1.500 τονοι απορριμματα  από τους Παξους
Ανοιγει η συζητηση  για μεταφορα απορριμματων και από άλλες περιοχες όπως Λευκαδα και Κερκυρα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι στην ισλαμοποιηση της Παιονιας
Μεγαλη συλλαλλητηριο  στο Πολυκαστρο Κιλκις.Δεν θελουμε τη μονιμη εγκατασταση τους και να ζησουμε εμεις και τα παιδια μας διπλα σε οικισμο με 2.500 λαθρομεταναστες μουσουλμανους. Αυριο θα ζητησουν τζαμι και μεθαυριο θα εκλεξουν δημαρχο. Απαιτουμε την εφαρμογη του πλαφον 1% ανα δημο.  Στηριξη στην προσφυγη του Δημου Παιονιας στη Δικαιοσυνη
Η σκυταλη του η Ελλαδα ανηκει στους Ελληνες




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το συνάφι της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη θα έχει στο σπίτι του εικόνες δωσιλόγων,ταγματασφαλιτών του 20ου αιώνα,εκπροσώπων των Βαυαρών,του αγγλικου και του γαλλικού κόμματος του 19ου αιώνα, τους Μαυρομιχάληδες και τους Υδραίους εφοπλιστές.Πολλοί από εμάς θα έχουμε τον Κολοκοτρώνη,τον ΚαραΪσκάκη,την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα,τον Καποδίστρια,τον Θανάση Κλάρα[κατά κόσμον Άρη Βελουχιώτη],την Έλλη Παππά,την Ηλέκτρα Αποστόλου,τον Ναπολέοντα Σουκατζίδη και πολλούς ανώνυμους και επώνυμους ήρωες των πιο ιερών στιγμών αυτού του τόπου από το 1821 και μετά.
Ο καθένας τιμά τους νεκρούς του.Αυτοί τα μαΪμούνια και τους δωσίλογους των τελευταίων δύο αιώνων και εμείς τους περήφανους,αλτρουιστές και ευφυείς ανθρώπους που πάλεψαν για εθνική ανεξαρτησία,λαΪκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Η ιδεολογική πάλη και η ταξική εθνικοαπελευθερωτική πάλη θα δείξουν ποιων το πρόταγμα θα επικρατήσει στις συνθήκες της εποχής μας.Προς το παρόν κερδίζει η πλευρά τους.

Σχολιο.- Ο Γ. Μαργαρίτης ήταν ξεκάθαρος, ήδη από πέρσι και είχε προβλέψει τι είναι αυτό που επιχειρούν: " Εχουν πέσει γύρω στα 200 εκ. ευρώ, για να φτιαχτεί αυτός ο ιδεολογικός ολοκληρωτισμός στον Ακαδημαϊκο χώρο. Πήρε δάνειο η χώρα μας απο την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων, για να μπορέσει να στηρίξει αυτή την ιδεολογική επίθεση. Προστέθηκε στα δάνεια που χρωστάει η χώρα μας και ο λαός μας θα πληρώσει την ιδεολογική επίθεση ενάντια στα συμφέροντά του. Εάν είσαι μέσα στα διάφορα ελληνογερμανικά ιδρύματα "καινοτομίας-αριστείας" και διάφορα τέτοια, πνίγεσαι στο χρήμα! Εάν αντιστέκεσαι, κυριολεκτικά είσαι στα όρια της φτώχειας! Αυτός είναι ο ακαδημαϊκός χώρος και καταλαβαίνετε γιατί οι διανοούμενοι προτιμούν συνήθως να σιωπούν.."
Ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής σύγχρονης Ιστορίας και συγγραφέας, στον 98.4. μιλά για μία επώδυνη διαδικασία για τους πολίτες, τους οποίους επιχειρούν να υποτάξουν με το δόγμα περί νόμου και τάξης , όπως κι ιδεολογική επίθεση στα πιστεύω τους.
Μέσα από προγράμματα και δραστηριότητες για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης θα επιχειρηθεί η πλαστογράφηση κι η ενοχοποίηση της επαναστατικότητας των Ελλήνων ως Έθνος.
Ετοιμάζουν χειραγώγηση μέσω ιστορίας για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Λατινοποιούν την κοινωνία, είναι ανάγκη της πολιτικής ελίτ η πειθαρχία της ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταματήσει τώρα η δίωξη βουλευτή του ΚΚ Χιλής
Με τίτλο «Να σταματήσει τώρα η αντιδημοκρατική δίωξη του βουλευτή του ΚΚ Χιλής Ούγκο Γκουτιέρες - Κάτω τα χέρια από το ΚΚ Χιλής», το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το ΚΚΕ καταδικάζει την κλιμάκωση του αντικομμουνισμού, της καταστολής και των διώξεων ενάντια στο ΚΚ Χιλής, στον βουλευτή του, Ούγκο Γκουτιέρες, αλλά και συνολικά ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, όπως έδειξαν τα γεγονότα την 1η Μάη και στη συνέχεια.
Η αντιδημοκρατική και αστήρικτη δίωξη του Ούγκο Γκουτιέρες, με σκοπό να καθαιρεθεί από βουλευτής, δεν γίνεται επειδή ανάρτησε ένα χιουμοριστικό σκίτσο ενάντια στον Σεμπαστιάν Πινιέρα. Η γελοία αυτή δικαιολογία είναι μόνο ένα πρόσχημα. Σκοπός τους είναι να τρομοκρατήσουν το λαό και να στείλουν μήνυμα συνολικά στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, πως η κυβέρνηση και το αστικό κράτος θα καταφύγουν σε όλα τα μέσα, ακόμα και στις διώξεις και τη βίαιη καταστολή, για να καθυποτάξουν τους δίκαιους αγώνες του λαού. Η αντιδημοκρατική δίωξη του Ούγκο Γκουτιέρες από το λεγόμενο Συνταγματικό Δικαστήριο αναδεικνύει τα όρια της αστικής νομιμότητας και την αντιλαϊκή φύση της αστικής δικαιοσύνης ως οργάνου για την υπεράσπιση των συμφερόντων της αστικής τάξης ενάντια στο λαό και την πρωτοπορία του.
Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση παύση της δίωξης του βουλευτή του ΚΚ Χιλής Ούγκο Γκουτιέρες και κάθε μορφής δίωξης και επίθεσης ενάντια στο ΚΚ Χιλής. Απαιτεί να οδηγηθούν άμεσα στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τους δεκάδες νεκρούς και τους χιλιάδες τραυματίες αγωνιστές κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων του χιλιανικού λαού τους προηγούμενους μήνες.
Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις θα συνεχίσει να εκφράζει την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξή του στους λαούς και ιδιαίτερα στα ΚΚ και τις ΚΝ της Χιλής, της Βενεζουέλας, της Κούβας και των άλλων χωρών της Λατινικής Αμερικής».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Βενεζουέλα το πρώτο δεξαμενόπλοιο από Ιράν
Εφτασε χτες στο διυλιστήριο του Ελ Παλίτο, στην πολιτεία Καραμπόμπο της Βενεζουέλας, το πρώτο από τα συνολικά πέντε πετρελαιοφόρα από το Ιράν, που μεταφέρουν περίπου 1,5 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου και υποπροϊόντα του.
Αν και η Βενεζουέλα έχει από τα σημαντικότερα αποθέματα πετρελαίου διεθνώς, εξαρτάται πλέον από τις εισαγωγές, αφού η παραγωγή της βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά, εξαιτίας (και) των κυρώσεων που της έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ.
Την άφιξη του πλοίου «Fortune» χαιρέτισε ο Πρόεδρος Ν. Μαδούρο, λέγοντας ότι Ιράν και Βενεζουέλα έχουν ειρηνικούς λαούς που «δεν θα γονατίσουν ποτέ μπροστά στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό».
Από τη μεριά του Ιράν, ο Πρόεδρος Χασάν Ροχανί προειδοποίησε το Σάββατο ότι «αν τα δεξαμενόπλοιά μας στην Καραϊβική ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο αντιμετωπίσουν προβλήματα που θα προκαλέσουν οι Αμερικανοί, τότε οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επίσης».
Είχαν προηγηθεί νέες αμερικανικές απειλές για μέτρα κατά της Βενεζουέλας, ενώ μόλις την περασμένη βδομάδα ο Ντ. Τραμπ, αναφερόμενος στην κυβέρνηση Μαδούρο, ισχυρίστηκε ότι «την έχουμε περικυκλώσει σε βαθμό που κανείς δεν γνωρίζει... Κάτι πρόκειται να συμβεί, γιατί δεν θα μπορέσουμε να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
Μήνυμα του Υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας για την Ημέρα της Αφρικής

Σε αυτήν τη νέα Ημέρα της Αφρικής, θα ανανεώσουμε τη φιλία και την αδελφοσύνη μας με την αδελφή ήπειρο
Μήνυμα του Υπουργείου Εξωτερικών για την Ημέρα της Αφρικής.
Φέτος, γιορτάζουμε την Ημέρα της Αφρικής στην Κούβα υπό έκτακτες συνθήκες λόγω της πανδημίας Covid-19. Ωστόσο, αυτό δεν θα εμποδίσει ένα γεγονός ιδιαίτερης σημασίας, όπως η δημιουργία στις 25 Μάη 1963 του Οργανισμού για την Αφρικανική Ενότητα (OAU), που μετονομάστηκε το 2002 σε Αφρικανική Ένωση (UA), να το θυμόμαστε όπως πάντα κάναμε οι Κουβανοί.
Σε αυτήν τη νέα Ημέρα της Αφρικής, θα ανανεώσουμε τη φιλία και την αδελφοσύνη μας με την αδελφή ήπειρο με την οποία μας συνδέουν δεσμοί αίματος, πολιτισμού και ιστορίας.
Ο Ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης (Comandante en Jefe), Φιντέλ Κάστρο Ρους, τόνιζε πάντα το «καθήκον αποζημίωσης» που έχουν οι Κουβανοί για την Αφρική, για τον κρίσιμο ρόλο που έχουν διαδραματίσει οι Αφρικανοί και οι απόγονοί τους στους πολέμους της ανεξαρτησίας της χώρας μας και για τη συμβολή τους στην οικοδόμηση του έθνους μας της Καραϊβικής.
Ήμασταν μαζί στους αγώνες κατά της αποικιοκρατίας και του απαρτχάιντ, και στις αναπτυξιακές προσπάθειες. Περίπου 6.000 Κουβανοί επαγγελματίες στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και της γεωργίας παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε 32 αφρικανικές χώρες. Σχεδόν 9.000 Αφρικανοί υπότροφοι σπουδάζουν στην ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας.
Η Αφρική είναι σήμερα καθοριστικός παράγοντας στις διεθνείς υποθέσεις. Τα 55 κράτη μέλη της αποτελούν το ένα τρίτο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και τα μισά σε άλλα παγκόσμια φόρουμ, όπως το Κίνημα των Αδεσμεύτων και η Ομάδα των 77 + Κίνας.
Η Κούβα ευχαριστεί για την ομόφωνη υποστήριξη των κυβερνήσεων, των ηγετών, των οργανώσεων και των λαών της Αφρικής στον αγώνα κατά του αποκλεισμού, συμπεριλαμβανομένης της ψήφου υπέρ του ψηφίσματος «Ανάγκη τερματισμού του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατά της Κούβας», που εγκρίνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και την έγκριση για έντεκα συναπτά έτη ψηφίσματος κατά του αποκλεισμού εντός της Αφρικανικής Ένωσης.
Σε αυτές τις πολύπλοκες συνθήκες που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, η Κούβα κάνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει την Αφρική στον αγώνα κατά της πανδημίας Covid-19 και τις τρομερές οικονομικές, κοινωνικές και οικονομικές της συνέπειες. Οι αφρικανικοί λαοί, που τόσα πολλά έχουν κάνει για την ανθρωπότητα, το αξίζουν.
Επιβεβαιώνουμε ότι οι σχέσεις της Κούβας με τους λαούς και τις κυβερνήσεις της Αφρικής είναι αναλλοίωτες και ότι, πιστοί στην ιστορική και αλληλέγγυα παράδοσή μας, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με αυτήν την αδελφή ήπειρο.
Ζήτω η αδελφότητα μεταξύ Αφρικής και Κούβας!
https://josemartigr.blogspot.com/2020/05/blog-post_25.html




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απελευθέρωση του Νότιου Λιβάνου, αξιότιμος σταθμός στον αγώνα αντίστασης ενάντια στο «Ισραήλ»
26 Μαΐου 2020
Η Βηρυτός, το SANA_ Λίβανος και οι λαοί που αγαπούν την ελευθερία του κόσμου τη Δευτέρα γιόρτασαν τη 20ή επέτειο από το τέλος της ισραηλινής κατοχής του νότιου Λιβάνου μετά από μεγάλες θυσίες από τον λαβανικό λαό και την εθνική αντίσταση.
Στις 25 Μαΐου 2000, η αντίσταση και ο λαός του Λιβάνου, μετά από χρόνια σταθερότητας και αγώνα, κατόρθωσαν να νικήσουν την ισραηλινή κατοχή αφού ανάγκασαν τις δυνάμεις της να εκκενώσουν τις θέσεις τους από δεκάδες χωριά και πόλεις του Λιβάνου εν μέσω μιας σύγχυσης μεταξύ των ισραηλινών στρατιωτών και αξιωματικοί.
Μέλος του Λιβανέζικου Αναπτυξιακού και Απελευθερωτικού Μπλοκ Κασέμ Χασέμ χαρακτήρισε ως «σημαντική καμπή στην ιστορία του Λιβάνου και του αραβικού έθνους τη νίκη της εθνικής αντίστασης».
Είπε ότι αυτή η νίκη έχει αποδείξει ότι η βούληση και η αντίσταση του λαού μπορούν να θριαμβεύσουν ανεξάρτητα από την αλαζονεία του εχθρού και έχει αποτρέψει το ισραηλινό σχέδιο στο Λίβανο.
Ο Λιβανέζος αξιωματούχος ήλπιζε ότι η απελευθέρωση θα ολοκληρωθεί μετά την ανάκτηση των κατεχόμενων αγροκτημάτων Sheba'a, των λόφων Kfar Shouba και του βόρειου τμήματος των χωριών al-Ghajar.
Η νίκη επί της ισραηλινής κατοχής έρχεται χάρη στην σταθερότητα και τη συμμόρφωση του λαού του Λιβάνου στην πλήρη απελευθέρωση του κατεχόμενου εδάφους τους, δήλωσε ο διοικητής του στρατού του Λιβάνου, στρατηγός Joseph Aoun.
Ανανέωσε το δικαίωμα του Λιβάνου να αποκαταστήσει την κατεχόμενη γη του και να αντιμετωπίσει τα σχέδια του Ισραηλινού εχθρού και τις παραβιάσεις της κυριαρχίας του Λιβάνου.
Στις 21 Μαΐου 2000, οι άνθρωποι στο Νότιο Λίβανο δημιούργησαν ανθρώπινες αλυσίδες, υποστηριζόμενες από την Εθνική Αντίσταση του Λιβάνου, και προχώρησαν σε διάφορα χωριά του Νότιου Λιβάνου, ξεκινώντας από τα al-Ghandoureyya, al-Qantara, al-Tayeba Der Siryan, Alman, Adsheet, Howla , Markaba, Bleeda, Bani hayyan, Tallousa, Edessa, Beit yahoun, Konin και αρκετοί άλλοι, και κατάφεραν να τους ελευθερώσουν.
Στις 22 Μαΐου 2000, οι Λιβανέζοι πολίτες συνέχισαν να προχωρούν στις πόλεις Bint Jbeil, Einata, Yaroun al-Tiri και στις υπόλοιπες γειτονικές περιοχές εν μέσω της απόσυρσης των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής.
Οι Λιβανέζοι πολίτες και άνδρες αντίστασης εισέβαλαν στη φυλακή al-Kheyam και απελευθέρωσαν όλους τους αιχμαλώτους που φυλακίστηκαν από την ισραηλινή κατοχή και στη συνέχεια συνέχισαν την πρόοδό τους προς τις πόλεις της δυτικής Bakaa, της Hasbayya και των γύρω χωριών.
Στις 25 Μαΐου 2000, οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, με εντολές του τότε Ισραηλινού Πρωθυπουργού Εχούντ Μπαράκ, εκκένωσαν όλες τις θέσεις που κατέλαβαν στο Νότιο Λίβανο ενώ η αντίσταση του Λιβάνου προχωρούσε με την απελευθερωτική της επιχείρηση.
Η νίκη της εθνικής αντίστασης του Λιβάνου το 2000 ήρθε με τη μεγάλη υποστήριξη της Συρίας και των χωρών που υποστηρίζουν τον άξονα της αντίστασης.
20 χρόνια μετά την απελευθέρωση του Νότιου Λιβάνου, ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην κατοχή του Ισραήλ και ο λαός του Λιβάνου επιβεβαιώνει την προσήλωσή τους στην αντίσταση ως επιλογή για την απελευθέρωση των υπόλοιπων κατεχόμενων λιβανικών εδαφών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αρμενική Ανθρωπιστική Αποστολή ολοκληρώνει την αποσυναρμολόγηση ναρκών στις αγροτικές περιοχές του Χαλέπι
25 Μαΐου 2020
Η Αρμενική Ανθρωπιστική Αποστολή ολοκλήρωσε την αποσυναρμολόγηση ναρκών κατά των δεξαμενών, ναρκών κατά προσωπικού και των IEDS που αφέθηκαν πίσω από τρομοκρατικές ομάδες στην πόλη al-Ziraa της νότιας επαρχίας του Χαλεπίου, εκκαθαρίζοντας συνολική έκταση 51.433 τετραγωνικών μέτρων.
Ο Πρόξενος της Αρμενίας στο Χαλέπι Ο Αρμεν Σαργκσιάν επεσήμανε τις προσπάθειες της Αρμενικής Ανθρωπιστικής Αποστολής και τη βοήθεια της Αρμενίας προς τη Συρία και τον λαό της για τη διάδοση της ειρήνης.
Ο εκπρόσωπος της αποστολής στο Αρμενικό Προξενείο Arkady Donoyan είπε ότι η αποστολή περιλαμβάνει εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες καθώς και γιατρούς και ότι στόχος της αποστολής είναι να πραγματοποιήσει ανθρωπιστικό έργο για να βοηθήσει τον συριακό λαό που είχε αγκαλιάσει τον αρμενικό λαό, ιδίως μετά τις σφαγές που διαπράχθηκαν κατά τους.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Χαλέπι Αχμάντ αλ-Γιασίν υπογράμμισε τη σημασία της αποσυναρμολόγησης των υπολειμμάτων των ναρκών κατά της τρομοκρατίας στη νότια επαρχία του Χαλεπίου, τα οποία είχαν απελευθερωθεί από τον αραβικό στρατό της Συρίας σε συνεργασία με συμμάχους και φίλους.