Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Τεταρτη 27 Μαιου 2020



Οι προσπάθειες αποδόμησης της Επανάστασης του '21 δεν έχουν τίποτα να κάνουν με κάποιον αγώνα, τάχα, κατά του εθνικισμού, αλλα με τον ναζιστικο νεοφιλελευθερισμο.
Αλίμονο αν οι επαναστάσεις των λαών για την εθνική τους απελευθερωση  χαρακτηρίζονταν εθνικιστικές! Με την έννοια που ο όρος χρησιμοποιείται στα ελληνικά, ως συνώνυμος του σοβινισμού και ως διακριτός του πατριωτισμού, που δεν συνεπάγεται τις βλακειες των αγγλοσαξονων περί ανωτερότητας έναντι άλλων εθνών.
Είναι διαφορετικό να επισημαίνεις και να αναγνωρίζεις σε ιστορικα συνεδρια και σε βιβλια μελανές σελίδες στην ιστορία της Επανάστασης, όπως σφαγές αμάχων, ίντριγκες μεταξύ των επαναστατών κ.ά. (που ανάλογές τους δεν έλειψαν από καμιά Επανάσταση, ακόμη και από κοινωνικές, όπως η Γαλλική, η Ρωσική κ.λπ.), και πολύ διαφορετικό να επιχειρείς να εμφανίσεις κυρίαρχα αυτά τα στοιχεία.
Στην περίπτωση αυτή, απλώς, αυτοαποκαλύπτεσαι το τι ειδους νεοφιλελε ναζιστομουτρο εισαι. Δεν είναι αυτά τα μελανά σημεία που σε απωθούν, αλλά το ότι οι καταπιεζόμενοι τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι στους καταπιεστές τους.
Δεν είναι οι σκοτεινές στιγμές τους που σε δυσαρεστούν, αλλά οι ίδιες οι επαναστάσεις.
Σχολιο.- Αν κάποιος νομίζει ότι θα βρει "καθαρά έθνη" με ξεκάθαρους στόχους και χωρίς παρεμβάσεις μεγάλων δυνάμεων στα ιστορικά γεγονότα που σχετίζονται με τις επαναστάσεις τους, μπορεί να ψάξει στο υπερπέραν.
 Και βέβαια μου είναι αδιάφορες οι θεωρίες κάποιου που αναζητά φυλετικές καθαρότητες. Μου θυμίζουν ανατριχιαστικές καταστάσεις του 20ού αιώνα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουρτζίδης: «Μου ακούμπησαν όπλο στην πλάτη, κάλεσαν στο τηλέφωνο τον Μαρινάκη»
26.05.2020 17:28
Ο δημοσιογράφος Πάρις Κουρτζίδης μίλησε για όσα εκτυλίχθηκαν στο περιστατικό του «Χίλτον»
Αυτή η "κανονικότητα" της Νέας Κολομβίας που κατ'ευφημισμό θα'πρεπε ν'αποκαλείται η χώρα μας, με πόσα "εμβόλια" μπορεί ν'αντιμετωπιστεί? πόσα Porsche Cayenne πρέπει ν'αυτοαναφλεχθούν, πόσοι μάρτυρες να "τσιμεντωθούν", πόσοι εισαγγελείς να παραιτηθούν....πόσο πιο χαμηλά θα πέσουμε για να "σώζουμε" κατ'εξακολούθηση τον κουμπάρο...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυρία προσβάλει τον  φεμινισμό μιλάει για σεξισμό ηρώων του 1821.Η κυρία που έβαλε σκοπό της ζωής της να βρει έναν πλούσιο άνδρα, ο οποίος πλούτισε καρπώνοντας την εργασία των υπαλλήλων του και κάνοντας κομπίνες δεν μπορεί να μιλάει απαξιωτικά.  Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη είστε η ντροπή του ελληνισμού.   Ζητήσατε να γίνετε το κατοικίδιο του κυρίου και να παριστάνετε την φιλάνθρωπο και την "διανοούμενη". Κάνατε το βόλεμά σας ιδεολογία. Εκφράζεται την αστική πατριαρχική εξουσία στην θηλυκή εκδοχή της προτιμώντας την περιουσία ενός κυρίου και το δικό σας βόλεμα. Και τολματε και μιλατε για σεξισμο των ηρωων του 1821 μεσω των τσουτσεκιων που εχετε μαζεψει;;;
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης :
“Γαμώ την πίστην σας και το μοχαμέτι σας! Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε από ημάς συνθήκην,με έναν κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην,να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω θα τους γαμήσω,άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!”



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα της “κατοχής”επιστρέφει: Μερική απασχόληση-μισός μισθός-πλήρης ανασφάλεια-ρεκόρ ανεργίας,φτώχεια,πείνα

Δεν πρόλαβε να τελειώσει η μνημονιακή υποδούλωση της χώρας και ήρθε η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, προκειμένου να δοθεί από την κυβέρνηση και το πολιτικό κατεστημένο η χαριστική βολή στην εργασία και την κοινωνία.
Σήμερα το Εργατικό Δίκαιο αποτελεί, πλέον, μεγάλο ανέκδοτο και παρελθόν για τον “νομικό πολιτισμό” της χώρας.
Ο σταθερός, ημερήσιος και εβδομαδιαίος χρόνος δουλειάς, που αποτελούσε τον πυρήνα των εργατικών κατακτήσεων, έχει πεταχτεί, πλέον, στα σκουπίδια.
Ακόμα και οι ελάχιστες εναπομείνασες συλλογικές συμβάσεις που βρίσκονταν σε ισχύ, καταργήθηκαν.
Ποτέ τόσο συγκλονιστικά κατεδαφιστικές ανατροπές σε δικαιώματα της εργασίας, δεν είχαν συμβεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μερικών μηνών και με ένα αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και πραξικοπηματικό τρόπο: με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ερήμην και αυτής της Βουλής.
Ο νέος άγραφος νόμος είναι: “Δουλεύουμε όπως, όποτε και όσο θέλει ο εργοδότης“.
Η οριζόντια μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και σε ένα μέρος του ευρύτερου δημόσιου τομέα που ξεκινά από 15% και μπορεί να φτάσει μέχρι 50% για όσους η εργασιακή τους σχέση τελεί υπό αναστολή με 533 ευρώ το μήνα, δεν έχει παροδικό χαρακτήρα αλλά θα πάρει σταθερή και μόνιμη διάσταση.
Η μερική απασχόληση, δηλαδή η μισή δουλειά, ήτανε παλιότερα η εξαίρεση. Αυτή και οι “ευέλικτες” σχέσεις εργασίας έγιναν σιγά-σιγά η πλειοψηφία των εργασιακών σχέσεων και σήμερα, με αφορμή την “καραντίνα”, πάνε να μετατραπούν σε κανόνα.
Ας μην υπάρχουν αυταπάτες, η “μερική απασχόληση” θα μονιμοποιηθεί και θα τείνει να γίνει η νέα “κανονική” σχέση εργασίας. Όπως “κανονικότητα” θα γίνει να πληρώνει το Δημόσιο μέρος ή όλο τον πενιχρό μισθό του μερικώς απασχολούμενου.
Επιδόματα ανεργίας και κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης θα δίδονται από το κράτος στους εργοδότες για να μετατρέπονται σε εξευτελιστικούς μισθούς “μερικής απασχόλησης“.
Και βάζω εισαγωγικά στη “μερική απασχόληση“, διότι η τελευταία θα είναι κατ’ όνομα μερική, όσον αφορά την αμοιβή, ενώ στην πράξη το ωράριο εργασίας θα είναι πλήρες, ενώ το εισόδημα θα είναι πείνας.
Ο μερικώς απασχολούμενος αλλά με πλήρες ωράριο και πεινασμένος εργαζόμενος θα είναι το μελλοντικό “κινεζικό” μοντέλο εργαζόμενου, το οποίο ήδη ζούμε στην περίοδο του κορονοϊού.
Την ίδια ώρα, η ανεργία έχει εκτοξευθεί στους 1,2 εκ. πολίτες, στους οποίους γρήγορα προστίθενται νέα κύματα ανέργων– στους 600.000 τους ανεβάζει ακόμα και ο ΣΕΒ– με αρχή τους δεκάδες χιλιάδες εποχιακούς εργαζόμενους του Τουρισμού οι οποίοι θα περάσουν, με ολιγόμηνα επιδόματα, μάλλον στην μακροχρόνια ανεργία.
Σε όλεθρο εξελίσσεται η κατάσταση στην πραγματική αγορά για τον μικρομεσαίο εμπορικό κόσμο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες σε μια ανυπολόγιστη έκταση χαροπαλεύουν και ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο.
Η Ελλάδα της μεγαλύτερης ύφεσης είναι ουραγός στις δαπάνες για την αντιμετώπιση της κρίσης, πρωταθλήτρια στα αντεργατικά μέτρα και έχει βάλει δουλοπρεπώς φίμωτρο στη διεκδίκηση πραγματικών επιχορηγήσεων από την γερμανική Ε.Ε.
Μια Ελλάδα που βάσισε το εθνικό της προϊόν στον Τουρισμό και τις θέσεις εργασίας στη μετατροπή των νέων της σε επιμελητεία ναυτιλιακών-εφοπλιστικών εταιρειών και σε γκαρσονάκια της Βορείου Ευρώπης, καταρρέει.
Το τραγικό είναι ότι σήμερα δεν υπάρχουν, δυστυχώς, αξιόπιστα Συνδικάτα για να υπερασπίσουν τον κόσμο της εργασίας και μια εναλλακτική πορεία για την χώρα.
Ακόμα και τα λεγόμενα “ταξικά” συνδικάτα, ακόμα και κάποιες “ταξικές” συνδικαλιστικές παρατάξεις, έχουν μάθει, κυρίως, να κλείνουν το “ταξικό” σε όλες τις πτώσεις μακριά από την εργασιακή και κοινωνική πραγματικότητα, ενώ σε σημαντικό βαθμό έχουν μετατραπεί σε κομματικά παραρτήματα ή φέουδα και ανταγωνιζόμενες, με την κακή έννοια του όρου, συσπειρώσεις με συνεχή “πλειοδοσία” αιτημάτων.
Όσον αφορά το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, συναντάμε το εξής παράδοξο: όλοι να το καταγγέλλουν και να το καθυβρίζουν αλλά να αδυνατούν, για χίλιους δύο λόγους, να ενωθούν για να το ανατρέψουν, φοβούμενοι περισσότερο από τη συνεχή εξαθλίωση τους, την εναλλακτική λύση που θα προκύψει.
Η χειραγώγηση, ο φόβος, η ομηρία των πελατειακών σχέσεων αλλά και η μειωμένη αξιοπιστία όσων επαγγέλλονται την ανατροπή, οι οποίοι την ίδια ώρα αντί να συνεργάζονται σε ένα ενιαίο μέτωπο, αλληλοεξοντώνονται, είναι αυτά που συντηρούν σήμερα ένα σάπιο, διεφθαρμένο, παρακμιακό και αδιέξοδο πολιτικοοικονομικό έκτρωμα.
Εναλλακτική λύση υπάρχει και η οποία γίνεται όλο και περισσότερο και στην κυριολεξία ανάγκη επιβίωσης της χώρας και του λαού. Αυτή η εναλλακτική λύση δεν μπορεί να υπάρξει με ευχολόγια και χωρίς ρήξεις και κυρίως δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς μια νέα λαϊκή αφυπνιση και τόλμη. Αφετηριακές πρωτοβουλίες αυτής της εναλλακτικής λύσης είναι:
Πρώτον: Η επαναφορά με νέους όρους του εθνικού νομίσματος σε μια πορεία αποδέσμευσης από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ με στόχο μια σκληρή προσπάθεια για την παραγωγική, αναπτυξιακή και επενδυτική ανασυγκρότηση και απογείωση της χώρας, με αιχμή ένα διαφορετικό κράτος και ένα διαφορετικό δημόσιο τομέα και με όρους απασχόλησης, κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας του περιβάλλοντος.
Δεύτερον: Ένα γενναίο άνοιγμα της χώρας με μια εθνικά ανεξάρτητη πολιτική προς τη  Ρωσία και των ανερχόμενο κόσμο της Ανατολής και των υπόλοιπων ηπείρων, ως μέρος ενός νέου πολυδιάστατου πλαισίου οικονομικών και πολιτικών σχέσεων της πατρίδας μας, απαραίτητου για την ασφάλειά της και το άνοιγμα σύγχρονων δρόμων ευημερίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομολογία Δένδια: Οι Τούρκοι «κινητοποιήθηκαν» εντός ελληνικού εδάφους
27/5/2020
Για ακόμη μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δεν κατάφερε να κρύψει την αλήθεια από όσα έγιναν στον Έβρο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Μελισοκομείο στις Φέρες.
Μιλώντας κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών επιχείρησε να περάσει κάτω από το «ραντάρ» τι έγινε στον Έβρο, αλλά ανεπιτυχώς αφού άθελά του έδωσε μια σαφή εικόνα του τι έγινε:
Τούρκοι στρατιώτες βρέθηκαν εντός ελληνικού εδάφους, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να τοποθετήσει τον φράχτη πιο πίσω, όπως είπε προχθές ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Επιχειρώντας να περιγράψει τα γεγονότα  στις Φέρες ο υπουργός των Εξωτερικών, σε σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε ότι η Ελλάδα ξεκίνησε «προπαρασκευαστικές εργασίες» για την κατασκευή του Φράχτη «εντός της ελληνικής Επικράτειας», ειδοποιώντας παράλληλα την Τουρκία,
Στην συνέχεια ανέφερε ότι υπήρξε «τουρκική κινητικότητα» (ή όπως αλλιώς λέμε τώρα τις κινήσεις τουρκικών δυνάμεων) και όπως είπε αυτολεξεί  «σε σημείο που είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες από πλευράς μας».
Άλλο σημείο πλην αυτό που βρίσκεται εντός της ελληνικής Επικράτειας δεν μπορεί να υπάρχει βέβαια.
Με το να πει «τουρκική κινητικότητα», (προσοχή εδώ) όχι πλησίον, ή δίπλα, ή κοντά, αλλά «σε σημείο που είχαν γίνει εργασίες», σημαίνει ότι η τουρκική κινητικότητα (sic) σημειώθηκε εντός ελληνικού εδάφους, αφού οι εργασίες έγιναν μόνο εντός ελληνικής Επικράτειας όπως είπε.
Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να αναλύουμε κάθε λέξη, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ξεκαθαριστεί η αλήθεια του τι έγινε πραγματικά στον Έβρο.
Η δήλωσή του
Αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών στον Έβρο, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι αναφορές σε δήθεν κατάληψη εθνικού εδάφους που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και αναπαρήχθησαν και σε έντυπα του ξένου Τύπου, είναι ψευδείς ειδήσεις οι οποίες δεν πρέπει να αναπαράγονται εννοώντας προφανώς από τα… ελληνικά ΜΜΕ.
Επιχειρώντας να περιγράψει τι συνέβη στον Έβρο, ο κ. Δένδιας είπε πως η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές εργασίες, για την ακρίβεια μετρήσεις και αποψιλώσεις για την κατασκευή, επέκταση και προέκταση του Φράκτη στον Έβρο, στην περιοχή Φερών, εντός της ελληνικής επικράτειας και προσέθεσε:
«Η Τουρκία ζήτησε να μάθει, να ενημερωθεί, για τις συντεταγμένες της κατασκευής του Φράκτη αυτού.
Στο αίτημα αυτό η Ελλάς απάντησε στην τουρκική πλευρά αρνητικά, λέγοντας ότι ο Φράκτης κατασκευάζεται αποκλειστικά εντός του ελληνικού εδάφους και άρα δεν υφίσταται λόγος ενημέρωσης της τουρκικής πλευράς επί των στοιχείων τα οποία ζήτησαν.
Σε συνέχεια κινητικότητας της τουρκικής πλευράς σε σημείο που είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες από πλευράς μας, (σ.σ. δηλαδή εντός ελληνικού εδάφους!) επιδώσαμε νεότερη ρηματική διακοίνωση στον εδώ Τούρκο πρέσβη, ενώ τουρκική ανακοίνωση ισχυρίζεται την επομένη μέρα, ανακριβώς, ότι εμείς παραβιάσαμε τα χερσαία σύνορα της Τουρκίας».
Το γεγονός είναι πλέον αυταπόδεικτο: Υπήρξε τουρκική κατάληψη και ενέργεια  εντός ελληνικού εδάφους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
Η σημασία της μάχης της Pichincha για τη Λατινική Αμερική

Πριν από 198 χρόνια, το Εκουαδόρ απελευθερώθηκε από τον ισπανικό ζυγό χάρη στον στρατό της ανεξαρτησίας που, υπό την ηγεσία του Αντόνιο Χοσέ ντε Σούκρε, πραγματοποίησε το όνειρο του Μπολιβάρ.
Το όνειρο του Simón Bolívar για απελευθέρωση της Αμερικής είχε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του στις 24 Μαΐου 1822 με τη μάχη της Pichincha, όταν ο Πατριωτικός Στρατός, με επικεφαλής τον Βενεζουελανό Αντόνιο Χοσέ ντε Σούκρε, απελευθέρωσε τον Ισημερινό.
Η απελευθέρωση του Κίτο άνοιξε τις πόρτες στο Περού για τον Απελευθερωτικό Στρατό, ο οποίος θα καθιστούσε δυνατή την επακόλουθη ανεξαρτησία του από την Ισπανία και ένα περαιτέρω επίτευγμα του απελευθερωτικού του έργου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



LNA: Με Mig-29 χτυπήσαμε τουρκική φρεγάτα και τουρκικό εμπορικό πλοίο
26/5/2020
Σύμφωνα με πηγές του LNA, οι οποίες παραπέμπουν  και στο ρωσικό Rt Arabic, Mig-29 που χρησιμοποιεί ο LNA πραγματοποίησαν σήμερα επίθεση εναντίον τουρκικής φρεγάτας και τουρκικού εμπορικού πλοίου στο λιμάνι της Τρίπολης της Λιβύης.
Οι πηγές του LNA και του ρωσικού πρακτορείου δεν αναφέρουν αν η επίθεση με Mig-29 προκάλεσε πλήγματα και σε τι έκταση στα δύο τουρκικά πλοία.
Πολιτικοί αναλυτές στην Τρίπολη τόνιζαν, πάντως, ότι τα τελευταία 24ωρα οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ εμφανίζουν μια έντονη δραστηριότητα και κινητικότητα, ενώ αναδεικνύονται οι δυνατότητες τους να πραγματοποιούν αεροπορικές επιθέσεις κατά του Σάρατζ και των τουρκικών δυνάμεων που τον στηρίζουν.
Άλλες έγκυρες πληροφορίες κάνουν λόγο για έλευση ανατολικά της Λιβύης στη βάση Al-Khadim που αξιοποιούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μαχητικών Su-24Ms προερχόμενων από την ρωσική βάση Hmeimim της Συρίας.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, που πρόσκεινται στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ, αυτό είναι το βίντεο με τον βομβαρδισμό του ενός εκ των δύο τουρκικών πλοίων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο “μισογύνης” Γεώργιος Καραϊσκάκης!
26/5/2020
Αν θυμόμαστε καλά, ο ρόλος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” ήταν να τιμήσει τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και όχι να “γράψει εκ νέου” την ελληνική ιστορία ή να “κατασκευάσει” την δική της εκδοχή για την ιστορία του ’21 από τη σκοπιά και την οπτική της σύγχρονης “παγκοσμιοποίησης” και της λογικής της υποβάθμισης έως κατάργησης του έθνους-κράτους.
Μετά την “εξαφάνιση” της Μπουμπουλίνας, την εμφάνιση των δικτατόρων στο πάνθεον των προσώπων που διακυβέρνησαν την χώρα, μετά και τον εύκολο χαρακτηρισμό του Ιωάννη Καποδίστρια ως “δικτάτορα“, “θύμα” της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, είναι ο Γεώργιος Καραϊσκάκης.
Σε κείμενο που “ανέβηκε” στην επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής, γραμμένο από μέλος της, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης- ούτε λίγο ούτε πολύ- παρουσιαζόταν ως μισογύνης και κατηγορείτο για βωμολοχίες σε βάρος του γυναικείου φύλου! Μεταξύ άλλων, η επίμαχη ανάρτηση απέδιδε στον Γ. Καραϊσκάκη την φράση” η γυναίκα και το άτι θέλουν καβαλάρη“, ακόμα και ανεπίτρεπτα σχόλια του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης για το πρόσωπο της ίδιας της μητέρας του!
Λίγες ώρες αργότερα και αφού ήδη είχε ξεσπάσει σάλος, η ανάρτηση εξαφανίστηκε, με τους ιθύνοντες να επικαλούνται παρέμβαση χάκερ και με την Επιτροπή να επιχειρεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση “αλλόκοτη“!
Το εντυπωσιακό είναι ότι την ώρα που η Επιτροπή τιμά τα 200 χρόνια της Επανάστασης, καθυβρίζοντας και συκοφαντώντας τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, την ίδια ώρα η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου συνάπτει “αξιοζήλευτες” συμφωνίες με τον διεθνή οίκο Hermes για την δημιουργία επετειακών μαντηλιών για την Ελληνική Επανάσταση, λες και ότι με αυτόν τον τρόπο θα προβληθούν τα χαρακτηριστικά και το περιεχόμενό της.
Ίσως, όμως, να είναι απαραίτητα αυτά τα πολυτελή μαντήλια από έναν διεθνή οίκο τόσο “εξοικειωμένο” με την ελληνική εθνεγερσία, προκειμένου η Επιτροπή να κουνάει τα μαντήλια σε ένα-ένα από τα μέλη της που την αποχαιρετούν και φεύγουν.
Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21, τα οποία έχουν μια συγκλονιστική επικαιρότητα στις μέρες μας λόγω των απειλών που δέχεται και των κινδύνων που διατρέχει η πατρίδα μας, άξιζαν καλύτερη τύχη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρης Βελουχιώτης: Σαν σήμερα ορκίζει τους πρώτους μαχητές του ΕΛΑΣ
21/5/2020
Στις 21 Μάη του 1942, στη Σπερχειάδα της Φθιώτιδας, ο πρωτοκαπετάνιος Άρης ορκίζει τους πρώτους μαχητές του ΕΛΑΣ.
Αυτός είναι ο όρκος της πρώτης αντάρτικης ομάδας στη Ρούμελη που έγραψε ο ίδιος ο Άρης Βελουχιώτης.
“Εγώ παιδί του ελληνικού λαού, ορκίζομαι να αγωνιστώ πιστά από τις τάξεις του ΕΛΑΣ, χύνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου, σαν γνήσιος πατριώτης για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του λαού μας,
κι ακόμα να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία
και το βιος του αγρότη.
Δέχομαι προκαταβολικά την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως πολεμιστής του Έθνους και του λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μην το παραδώσω αν δεν ξεσκλαβωθεί η Πατρίδα μου και δε γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του”.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γενικός εισαγγελέας Βενεζουέλας: Τρομοκρατική οργάνωση το κόμμα του Γκουαϊδό
26/5/2020
Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Βενεζουέλας ζήτησε σήμερα από το Ανώτατο Δικαστήριο (TJS) να ανακηρύξει «τρομοκρατική οργάνωση» το κόμμα Λαϊκή Βούληση (Voluntad Popular) του αυτοανακηρυχθέντος «προέδρου» και αχυράνθρωπου των ΗΠΑ, Χουάν Γκουαϊδό, που κατηγορείται ότι σχεδίασε μια αποτυχημένη απόπειρα εισβολής στις αρχές Μαΐου.
«Καταθέσαμε στο τμήμα συνταγματικών υποθέσεων (του TSJ) μια αίτηση ερμηνείας των άρθρων 31 και 32 του οργανικού νόμου κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας» για να «καθορίσει εάν η πολιτική οργάνωση Λαϊκή Βούληση είναι μια τρομοκρατική οργάνωση», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ στη δημόσια τηλεόραση.
Η βενεζουελανή νομοθεσία προβλέπει ποινές κάθειρξης έως 30 ετών για τρομοκρατικές ενέργειες.
Ο Σάαμπ κατηγόρησε τον Γκουαϊδό για ενθάρρυνση αποσταθεροποιητικών ενεργειών «εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού».
Μεταξύ των κατηγοριών είναι η απόπειρα «εισβολή διά θαλάσσης» που συνέβη στις 3 Μαΐου.
Ο Σάαμπ κατηγόρησε επίσης το κόμμα Λαϊκή Βούληση ότι χρησιμοποίησε «χρήματα βενεζουελάνικων λογαριασμών στο εξωτερικό» και της «Citgo», της θυγατρικής της κρατικής επιχείρησης πετρελαίου PdVSA στις ΗΠΑ, «με τη βοήθεια των ΗΠΑ».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Λόγω της καραντινας του κορωνοϊού η φτώχεια στη χώρα αυξάνεται
 Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020, 10:47
Να ζητούν βοήθεια για να φάνε για πρώτη φορά στη ζωή τους: αυτή είναι η τύχη χιλιάδων Ισπανών τους οποίους η αναγκαστικη καραντίνα έριξε στη φτώχεια, φέρνοντας μνήμες της οικονομικής κρίσης του 2008, από την οποία η χώρα μόλις ανέκαμψε.
«Κρύβω το πρόσωπό μου γιατί πραγματικά ντρέπομαι, δεν έχω ζητήσει ποτέ τρόφιμα» δήλωσε η Ζακλίν Άλβαρεθ, 42 ετών, κρατώντας μια σακούλα με τρόφιμα στο χέρι στη συνοικία Αλούτσε της Μαδρίτης.
Πίσω της μια ουρά σχεδόν 700 ανθρώπων περιμένουν να λάβουν τρόφιμα που συγκεντρώνει μια τοπική ομάδα αλληλεγγύης προκειμένου να γεμίσουν το ψυγείο τους.
Αυτή η σκηνή δεν είναι η μοναδική στην Ισπανία, όπου η ζήτηση για τις τράπεζες τροφίμων αυξήθηκε κατά 40% στη διάρκεια του lockdown, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων της χώρας (Fesbal).
Πολλοί άνθρωποι κατέφυγαν σε αυτές για πρώτη φορά, όπως η Ζακλίν και ο σύζυγός της, οι οποίοι δεν είχαν έσοδα για δυόμισι μήνες εξαιτίας του lockdown.
Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο: με βάση τη μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam, η υγειονομική κρίση ενδέχεται να βυθίσει 500 εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια. Όμως στην Ισπανία η κρίση του κορωνοϊού έπληξε μια οικονομία με το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη μετά την Ελλάδα.
Πιο βίαιη κρίση από το 2008
«Η κατάσταση αυτή επηρέασε πρωτίστως τους ανθρώπους που ήταν ευάλωτοι πριν από την έκρηξη της πανδημίας (…) και οι οποίοι δεν είχαν ανακάμψει από τις επιπτώσεις της κρίσης του 2008» υπογράμμισε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.
Στο απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης η ανεργία στην Ισπανία ξεπέρασε το 26% το 2013, προτού πέσει γύρω στο 14% πέρυσι. Φέτος η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα ανέλθει στο 19%.
Αν και η ανεργία δεν έχει φτάσει ακόμη σε ποσοστό αντίστοιχο με αυτό του 2013, το σοκ είναι πιο βίαιο.
«Η κρίση που ζούμε τώρα ήταν πολύ πιο έντονη και ιδιαίτερη από αυτή του 2008. Δεν είχαμε φτάσει ποτέ σε αυτό το ποσοστό βοήθειας» προειδοποίησε η Όλγα Ντίαθ, αναπληρώτρια διευθύντρια Κοινωνικής Βοήθειας του Ερυθρού Σταυρού Ισπανίας.
Τα δίκτυα του Ερυθρού Σταυρού έχουν βοηθήσει περισσότερους από 1,5 εκατ. ανθρώπους από την αρχή του lockdown, «εκ των οποίων το 68% δε είχαν ποτέ ζητήσει τη βοήθειά μας» διευκρίνισε.
Αντίθετα με το 2008, «αυτή η κρίση παρέλυσε και την ανεπίσημη εργασία», η οποία τότε είχε απορροφήσει το σοκ για πολλές οικογένειες, αποκάλυψε ο Άνχελ Φράνκο, εκπρόσωπος της Fesbal.
Πριν την πανδημία και παρά την οικονομική ανάκαμψη, το ποσοστό φτώχειας στην Ισπανία ήταν «σκανδαλωδώς αυξημένο» και περιλαμβανόταν ήδη «μεταξύ των χειρότερων στην ΕΕ» κατήγγειλε τον Φεβρουάριο ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ Φίλιπ Άλστον, έπειτα από αποστολή του στη χώρα.
Αλληλεγγύη
«Είναι απίστευτο. Καμιά φορά σχηματίζονται ουρές αναμονής για να μας προσφέρουν τρόφιμα» δήλωσε η Εσπεράνσα Βίβας, εθελόντρια στην τράπεζα τροφίμων της συνοικίας Αλούτσε.
Στον Ερυθρό Σταυρό έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των εθελοντών. Σε τέτοιο βαθμό έχει φτάσει η αλληλεγγύη, που καμιά φορά η προσφορά ξεπερνά τη ζήτηση, όμως οι ΜΚΟ δεν αρκούν.
«Η Ισπανία δεν μπορεί να επιτρέψει εικόνες με ουρές μπροστά από εστιατόρια φιλανθρωπικών οργανώσεων» υπογράμμισε ο Σάντσεθ ανακοινώνοντας την υιοθέτηση από τον Ιούνιο ενός ελάχιστου εισοδήματος για όλους.
Αυτό το νέο κοινωνικό επίδομα θα βοηθήσει «σχεδόν 850.000 νοικοκυριά» που βρίσκονται σε κατάσταση «μεγάλη φτώχειας».
Αναμένοντας τυχόν κοινωνικά επιδόματα, η Ζακλίν Άλβαρες λέει ότι ζει «μέρα με την ημέρα». «Δεν σκέφτομαι τον ιό, αλλά τι θα φάω σήμερα, τι θα δώσω στα παιδιά μου να φάνε».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν αμερικανικό κατασκοπευτικο αεροσκάφος πάνω από τα διεθνη υδατα εξω από τη Συρια
 Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020, 10:42
Δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 αναχαίτισαν ένα αμερικανικό αναγνωριστικό κατασκοπευτικο αεροσκάφος, για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες, πάνω από τα συνορα της Συριας, ανέφερε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Στις 26 Μαΐου 2020, ένα κατασκοπευτικο αεροσκάφος P-8A του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ πετούσε στην Ανατολική Μεσόγειο πάνω από διεθνή ύδατα και αναχαιτίστηκε από δύο ρωσικά αεροσκάφη Su-35 σε μια περίοδο 65 λεπτών» ανέφερε η ανακοίνωση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Οκτώ κατοχικοι προδοτες ενολοι σουνιτοφασιστες σκοτώθηκαν σε επίθεση που φέρεται να εξαπέλυσαν οι πατριωτες υεμενιτες αντάρτες Χούτι
 Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020, 12:16
Οκτώ κατοχικοι προδοτες ενοπλοι σουνιτοφασιστες σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε μια επίθεση με πυραύλους που φέρεται να εξαπέλυσαν οι Υεμενιτες πατριωτες αντάρτες Χούτι στη Μαρίμπ, μια διαφιλονικούμενη περιοχή ανατολικά της πρωτεύουσας Σαναά, δήλωσε σήμερα Τετάρτη αληταρας κατοχικος σουνιτοφασιστας στρατιωτικός αξιωματούχος.
Τους τελευταίους μήνες οι πατριωτες Χούτι προωθήθηκαν έναντι των προδοτικών στρατευμάτων ανατολικά της Σαναά, η οποία καταλήφθηκε από τους πατριωτες αντάρτες το 2014, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μια ένοπλη σύγκρουση και η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο, σύμφωνα με τον αποικιοκρατικο ξεφτιλοΟΗΕ που είναι υπευθυνος για την πεινα για τον πολεμο και για την κριση στην Υεμενη.
«Οι Υεμενιτες πατριωτες Χούτι εκτόξευσαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους, ο ένας εκ των οποίων έπληξε το αρχηγείο του στρατού των προδοτων σουνιτοφασιστων στην επαρχία Μαρίμπ το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη» δήλωσε αληταρας σουνιτοφασιστας στρατιωτικός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Ο αληταρας σουνιτοφασιστας επικεφαλής του στρατιγειου, ο προδοτης σουνιτοφασιστας «στρατηγός» Σαγκίρ μπεν Αζίζ, «επιβίωσε» της επίθεσης, κατά την οποία όμως σκοτώθηκε ο γιος του και συμμοριτες του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η επίθεση αυτή σημειώνεται έπειτα από αρκετές εβδομάδες ηρεμίας στην περιοχή της Μαρίμπ.
Στον πόλεμο στην Υεμένη αντιπαρατίθενται οι κατοχικες σουνιτοφασιστικες δυνάμεις - η οποία αναγνωρίζεται από τη δυτική αποικιοκρατικη κοινότητα και υποστηρίζεται από το 2015 από έναν σουνιτοφασιστικο γλιτσερο σιχαμενο στρατιωτικό συνασπισμό υπό την ηγεσία της βρωμιαρικης ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας- και οι Υεμενιτες πατριωτες σιιτες αντάρτες Χούτι, που προέρχονται από το βόρειο τμήμα της χώρας και υποστηρίζονται από το λαο της Υεμενης.
Στα μέσα Ιανουαρίου, επαναλήφθηκαν οι μάχες βόρεια και ανατολικά της Σαναά. Στις 18 Ιανουαρίου, επίθεση την οποία φέρεται επίσης να εξαπέλυσαν οι πατριωτες Υεμενιτες Χούτι, έθεσε στο στόχαστρο ένα κατοχικο σουνιτοφασιστικο στρατόπεδο στη Μαρίμπ, προκαλώντας 116 θανάτους ενοπλων προδοτων και δεκάδες τραυματισμούς.
Στις αρχές Μαρτίου ξέσπασαν μάχες για τον έλεγχο της πόλης Αλ-Χαζμ, πρωτεύουσας της επαρχίας Τζάουφ, βόρεια της πρωτεύουσας, περίπου 150 χλμ. από τα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία.
Οι συγκρούσεις ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα συνεχίστηκαν ακολούθως παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ασθένεια Covid-19, η «ραγδαία εξάπλωση» της οποίας στην Υεμένη προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα τη «μεγάλη ανησυχία» του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ.
Ο πόλεμος στην Υεμένη έχει προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θανάτους, κυρίως αμάχων, από τους σουνιτοφασιστικους βομβαρδισμους των εισβολεων σαουδαραβων σύμφωνα με διάφορους αποικιοκρατικούς οργανισμούς. Ο αποικιοκρατικος ξεφτιλοΟΗΕ ο οποιος είναι υπευθυνος για τον πολεμο εκτιμά πως κάπου 24,1 εκατ. άνθρωποι, περισσότερο από τα δύο τρίτα του πληθυσμού, χρειάζονται βοήθεια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Οργή για την άγρια δολοφονία 14χρονης από τον πατέρα της
 Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020, 22:39
Η άγρια δολοφονία μιας έφηβης από τον πατέρα της, λόγω της σχέσης που διατηρούσε με έναν άνδρα, προκάλεσε οργή στο Ιράν, με τον πρόεδρο Χασάν Ροχανί να προτρέπει τους βουλευτές να εργαστούν για την έγκριση ενός νομοσχεδίου που θα αποτρέπει τη βία εναντίον των γυναικών.
Η 14χρονη Ρομίνα Ασφράι έφυγε με έναν 29χρονο άνδρα στα μέσα Μαΐου από το σπίτι της στην πόλη Τάλες, σε απόσταση περίπου 321 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Τεχεράνης, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Το ζευγάρι δεν πρόλαβε να διαφύγει και η Ασράφι παραδόθηκε στην οικογένειά της, αφού ο πατέρας της φάνηκε να τη συγχωρεί, γράφει το IRNA, επικαλούμενο ένα τοπικό δικαστικό αξιωματούχο στην επαρχία Γκιλάν, όπου βρίσκεται το Τάλες.
Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένα ΜΜΕ, το κορίτσι δεν ήθελε να επιστρέψει στο πατρικό της, καθώς φοβόταν για τη ζωή της, όπως είπε στον δικαστή.
Την 21η Μαΐου , ο πατέρας της Ασράφι της επιτέθηκε, ενώ εκείνη κοιμόταν και την αποκεφάλισε χρησιμοποιώντας ένα δρεπάνι, αναφέρει ο ιστότοπος Gilkhabar. Συνελήφθη και κρατείται, σύμφωνα με το IRNA.
Αυτό το "έγκλημα τιμής" πρωταγωνίστησε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα στη χώρα, με την εφημερίδα Ebtekar να έχει τίτλο "Σπίτι του πατέρα, σπίτι του κινδύνου".
«Αναμφίβολα, καθήκον μας είναι η δικαστική συνέχεια της υπόθεσης και η αυστηρή τιμωρία του δράστη αυτού του εγκλήματος», δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Μαχμούντ Αμπάσι.
«Όμως, η υπόθεση αυτή δεν είναι το τέλος του δρόμου. Είναι η αρχή ενός μεγάλου και τρομακτικού δρόμου που απαιτεί από εμάς να κάνουμε βήματα για την αποτροπή της θυσίας της Ρομίνα στην κοινωνία».
Από την πλευρά του, ο Μασούμε Εμπτεκάρ, ο αντιπρόεδρος για τις γυναίκες και τις οικογενειακές υποθέσεις, ζήτησε να αποτελέσει προτεραιότητα ένα νομοσχέδιο που θα εγγυάται την ασφάλεια για τις γυναίκες, το οποίο θα προωθείτο στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα, μεταδίδει το IRNA.
Πολλοί Ιρανοί εξέφρασαν την οργή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη δολοφονία της 14χρονης.
«Κατάρα σε όλη αυτήν την κουλτούρα και παράδοση, που προκαλούν εγκεφαλική βλάβη και οδήγησαν στον θάνατο της Ρομίνα», έγραψε στο Twitter, ένας χρήστης με το όνομα Αζάντεκτ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To Twitter ασκησε αισχρη λογοκρισια και χαρακτήρισε παραπλανητική ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ
 Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020, 02:33
Η διεύθυνση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter τοποθέτησε μια ειδοποίηση που καλεί τους χρήστες να «ενημερωθούν για τα γεγονότα» σε μια ανάρτηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις επιστολικές ψήφους, στην οποία ο ένοικος του Λευκού Οίκου διατείνεται πως οι ψήφοι αυτές είναι «ουσιαστικά χαλκευμένες» και θα έχουν αποτέλεσμα «εκλογική νοθεία».
Η ειδοποίηση αυτή, με σύμβολο ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο, με μπλε χρώμα, καλεί τους αναγνώστες της ανάρτησης να «ενημερωθούν για τα γεγονότα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους» και τους οδηγεί σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντικρούουν τον προεδρικό ισχυρισμό.
Το γεγονός δεν έχει προηγούμενο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νορβηγία: Αποκτούν πρόσβαση σε τεχνολογίες τεχνητής γονιμοποίησης χοντροκονομημενες πουτανες και λεσβιες γυναίκες που θέλουν να δημιουργήσουν μονογονεϊκή οικογένεια
 Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020, 02:13
Οι χονροκονομιμενες πουτανες  ή λεσβιες γυναίκες στη Νορβηγία έχουν πλέον δικαίωμα να αποκτούν πρόσβαση στην τεχνολογία της τεχνητής γονιμοποίησης και στις τράπεζες ωαρίων εάν επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, αφού το κοινοβούλιο ανανέωσε τη νομοθεσία ως προς αυτό την Τρίτη (26/5).
Η τροποποίηση του νόμου για τη βιοτεχνολογία, που παρέμενε αμετάβλητος επί δεκαέξι χρόνια, ακολούθησε εκστρατεία κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Περαιτέρω τροπολογίες επιτρέπουν επίσης τη χρήση υπερηχογραφίας τους πρώτους τρεις μήνες της κύησης και εξετάσεων αίματος για να εντοπίζονται γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο.
Οι αλλαγές στη νομοθεσία αποτέλεσαν αντικείμενο οξύτατων αντιπαραθέσεων, καθώς το Χριστιανικό Δημοκρατικό Κόμμα (KRF) έριζε ότι οι γονείς μπορεί να επιλέγουν την άμβλωση εάν ενημερώνονται πως ένα έμβρυο παρουσιάζει χρωματοσωματική ανωμαλία στο αρχικό στάδιο της εγκυμοσύνης.
Η ψηφοφορία διεξήχθη με τα μέλη του νορβηγικού κοινοβουλίου χωρισμένα με πλεξιγκλάς, για την αποτροπή του κινδύνου μόλυνσης από τον κορωνοϊό.
Η κυβέρνηση μειοψηφίας που έχουν σχηματίσει τα δεξια κόμματα Hoyre, KRF και Venstre ηττήθηκε στην ψηφοφορία από τα κόμματα της νορβηγικής κεντροαριστεράς, ενώ υπέρ των τροποποιήσεων της νομοθεσίας τάχθηκαν επίσης ορισμένα μέλη ενός λαϊκού ακροδεξιού κόμματος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η στάνη του τσέλιγκα και ο Σοσιαλισμός.
.."αν δεν κάνουμε σοσιαλισμό, να πάρουμε τα μέσα παραγωγής, τότε δεν γίνεται τίποτα, λέγανε οι σ/φοι υποστηρικτες της νέας γραμμης της ηγεσίας του ΚΚΕ στον σ/φο που έχει χρόνια φυλακες και εξορίες στην πλάτη του..
Διαφωνούσε ο σ/φος αλλά αυτοί απτόητοι!!.. "τώρα πρόταση στο λαό για σοσιαλισμό"!!, του λένε, .."οτιδήποτε άλλο ειναι προδοσία"..!!..
Εντάξει σύντροφοι, τους απαντά,, ας ξεκινήσουμε πρώτα με την διατροφή του λάου και τα μέσα παραγωγής που θα κοινωνικοποιήσουμε αρχίζοντας από το χωριό μας με την κοινωνικοποίηση της στάνης του Τσέλιγκα, όπου θα του δίνουμε τον αναγκαίο μισθό και ο τσέλιγκας θα παράγει γάλα , κρέας, τυρί, μαλί, κλπ, για τους εργατες της πόλης...
όμως υπάρχει πρόβλημα σ/φοι!!..
.....Ο τσέλιγκας μόλις παίρνει μισθό θα κάθεται ολημερίς στο καφενείο και αποκλείεται να τρεχει από τα χαράματα στα βουνα και να γυριζει σπίτι του τα μεσανυχτα!!.
Και τι θα γινει σ/φε ποιός θα πάει να φυλάει τα γιδοπρόβατα του Τσέλιγκα?, ρωτάνε οι υπερεπαναστάτες..
ΕΣΕΙΣ σύντοφοι !! η απάντηση του συντρόφου...
Η κουβέντα σταμάτησε, αλληλοκοιτάχτηκαν και σηκώθηκαν να φύγουν.. χωρις να πουνε κουβέντα... και το σοσιαλιστικο όνειρο σταματησε όταν ξυπνησε η πραγματικότητα.. που ειναι αμειλικτη!.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοντρα του γνωστου μαφιοζου αληταρα Μπεου με 134 καλλιτεχνες. Τωρα ο μαφιοζος που ξεπλενει χρημα το παιζει δημαρχος Βολου. Και δεν υπαρχει κανενας εισαγγελεας να τον κλεισει μεσα…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Φιμώνουν» μάρτυρα του «Νoor1» – Θέλει να τα πει όλα, αλλά τον… αγνοούν
Εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί -μάταια- να καταθέσει στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση του «Noor 1» ένας κρίσιμος μάρτυρας, ο οποίος φέρεται ότι γνωρίζει πολλά γύρω από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης του αμαρτωλού δεξαμενόπλοιου που ελλιμενίστηκε τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα κρύβοντας στα αμπάρια του 2,1 τόνους ηρωίνης!
Την αποκάλυψη «βόμβα» έφερε στο φως η εκπομπή «Δίκη στο Open», κάνοντας λόγο για έναν μάρτυρα που από το 2018 έχει γνωστοποιήσει επανειλημμένως στις ελληνικές Αρχές τη βούλησή του να εισφέρει κρίσιμα στοιχεία στην έρευνα, αλλά… αγνοήθηκε επιδεικτικά από τους αρμόδιους λειτουργούς της Δικαιοσύνης! Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται ότι διαμένει σε χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ήδη, δύο χρόνια πριν, επιχείρησε για πρώτη φορά να έρθει σε επαφή με τις ελληνικές δικαστικές Αρχές, ενώ ακολούθησαν και άλλες αποτυχημένες απόπειρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του μάρτυρα ήταν να δώσει πληροφορίες και στοιχεία για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, η οποία φέρεται ότι συνδέεται με τη δεύτερη έρευνα για το «Noor 1», η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης μετά την άσκηση κακουργηματικών διώξεων από την πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και των τριών συνεργατών του Νίκου Συντιχάκη, Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και Ηλία Τσακίρη.
Μάλιστα, ο μάρτυρας φέρεται ότι είχε έρθει σε επικοινωνία από τον Μάρτιο του 2019 και με την πρώην ανακρίτρια της υπόθεσης του ναρκόπλοιου Καλλιόπη Μάντακα, προκειμένου να την ενημερώσει για όλα όσα γνωρίζει και να καταθέσει τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του. Ωστόσο, και αυτή η απόπειρα έπεσε στο κενό, ενώ λίγους μήνες αργότερα η εν λόγω δικαστική λειτουργός που χειριζόταν τότε την υπόθεση αποχώρησε ξαφνικά από το δικαστικό σώμα, εγκαταλείποντας την ανάκριση!
Πάντως, για την ύπαρξη του νέου μάρτυρα και την πρόθεσή του να εισφέρει κρίσιμα στοιχεία φέρεται ότι έχουν ενημερωθεί πρόσφατα η ηγεσία του Αρείου Πάγου και ο εκτελεστικός γραμματέας της Ομάδας Κρατών για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (GRECO) Τζιανλούκα Εσποζίτο.

Εννέα πρόσωπα «κλειδιά» έχασαν μυστηριωδώς τη ζωή τους
Πέπλο θανάτου πλανάται πάνω από τους μάρτυρες της πολύκροτης υπόθεσης του ναρκόπλοιου με τους 2,1 τόνους ηρωίνης, καθώς ήδη εννέα πρόσωπα «κλειδιά» έχουν χάσει τη ζωή τους κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.
Τελευταίος στη μακάβρια λίστα των νεκρών ήταν ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Καζινάκης, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε περίεργο τροχαίο δυστύχημα στο Οντάριο του Καναδά τον Ιούνιο του 2018. Πρόκειται για το πρόσωπο που είχε αρχικά καταθέσει στην ανάκριση για το «αμαρτωλό» δεξαμενόπλοιο, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στη δίκη που ακολούθησε για να εξεταστεί! Ο θάνατός του ήταν ο ένατος κατά σειρά από το 2014 στην υπόθεση του «Noor 1», ενώ οι περισσότεροι μάρτυρες βρέθηκαν νεκροί στο εξωτερικό.
Στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 δολοφονήθηκαν στο προάστιο Τσενκµετζέ της Κωνσταντινούπολης η 19χρονη κόρη του Τούρκου καταδικασµένου εµπόρου ναρκωτικών Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι, Αρζού Σεντί, και ο 23χρονος οδηγός της. Τρεις μήνες αργότερα, επίσης στο Τσενκµετζέ, δολοφονήθηκαν οι φερόµενοι ως δράστες της διπλής δολοφονίας που είχε προηγηθεί Χατζί Οσµάν Σεζέν και Χιχµέτ Αχτεµάρ, ενώ μία ηµέρα µετά δολοφονήθηκε στο Αμστερνταμ ο 50χρονος Ολλανδός Οκάν Φιντάν, ύποπτος για εµπλοκή στην υπόθεση του «Noor 1».
Τον Μάρτιο του 2015 έπεσε νεκρός ο Ιρανός Αχµέντ Σαχίντ, ο οποίος είχε διαφύγει μυστηριωδώς κατά την έφοδο των ελληνικών Αρχών στην αποθήκη στο Κορωπί, όπου εντοπίστηκε ποσότητα των ναρκωτικών που μεταφέρθηκαν με το «Noor 1». Λίγους μήνες μετά, έχασε τη ζωή του ο φερόµενος ως ένας από τους εγκέφαλους της εισαγωγής των 2,1 τόνων ηρωίνης Σερχάν Μπασκάλ. Ο 41χρονος, ο οποίος κρατούνταν στον Κορυδαλλό, ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου εξέπνευσε, ενώ με παρόμοιο τρόπο έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2016 ο 32χρονος Ινδός μηχανικός του δεξαμενόπλοιου Σιράσταβα Ντεµπράτ Kουµάτ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το «ευχαριστω» της Αλβανιας στην Ελλαδα για την μη υποβολη βετο στην ΕυρωΕνωση
Ο τουρκικος στολος στο Ιονιο. Ναυσταθμο στην Αυλωνα παραχωρει ο Ραμα στον Ερντογαν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μυτιλήνη: Πεδίο μάχης η πλατεία Σαπφούς - Συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες ισλαμοφασιστων και λαθρομεταναστών με έναν τραυματία
27/5/2020 -  07:15 μ.μ.
Άγρια σύγκρουση στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης ανάμεσα σε ομάδες λαθρομεταναστών και ισλαμοφασιστων. Θύμα ένας νεαρός Αφγανός που τραυματισμένος σοβαρά από μαχαίρι στο πόδι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και εισήχθη στο χειρουργείο. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποδυθεί σε ένα ανθρωποκυνηγητό των εμπλεκόμενων στη σύγκρουση, οι οποίοι και διέφυγαν στους γύρω δρόμους.
Ας σημειωθεί ότι μόλις το περασμένο Σαββάτο τραυματίστηκε σοβαρά μέσα στον καταυλισμό της Μόριας ένας 21χρονος Αφγανός που ακόμα χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Ενώ, μόλις την προηγούμενη μέρα, την περασμένη Παρασκευή, 23χρονη Αφγανή δολοφονήθηκε από συνομήλικη ομοεθνή της στον καταυλισμό.
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία από την 1η Ιανουαρίου έχουν καταγραφεί 13 επιθέσεις με μαχαίρι με τέσσερις νεκρούς και 12 σοβαρά τραυματίες.
Και σε αυτά τα ταλιμπανικα ισλαμοφασιστικα κτηνη θελουν να δωσουν ελληνικη υπηκοοτητα….




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αρχιτσόγλανος... Ο μαλάκας της ημέρας!
Τσιτσιπάς: «Θα έπρεπε να μας βάζουν σε lockdown μια φορά τον χρόνο γιατί είναι καλό για τη φύση, για τον πλανήτη. Περιβαλλοντικά θα είναι πολύ ωφέλιμο»... είπε ο τσόγλανος της αρένας των χορηγών της μαφίας του χρήματος...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκύβαλα της Επιτροπής Αγγελοπούλου... γ@μw' τ0 μ0Uνi' της μάνας τους!... θα έλεγε και ο Καραϊσκάκης
Ο οποιοσδήποτε πρωτοετής φοιτητής της Κοινωνιολογίας/Πολιτικών Επιστημών μαθαίνει από την αρχή των σπουδών του πως είναι αντιεπιστημονικό να αξιολογείς πρόσωπα και καταστάσεις παρελθουσών εποχών με κριτήρια της σύγχρονης εποχής. Αν το κάνει, ο καθηγητής του θα τον κόψει στις εξετάσεις.
Τα ανθρώπινα σκύβαλα της Επιτροπής Αγγελοπούλου (για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το '21) ποιός θα τα εξετάσει και ποιός θα τα κόψει? Στην περίπτωσή τους το εξοργιστικό  συναγωνίζεται το γελοίο  είναι δε προφανές πως, εν προκειμένω, δεν πρόκειται για άγνοια πρωτοετούς φοιτητάκου αλλά για σκοπιμότητα ανάλγητων και αργυρώνητων δοσιλόγων!
Αυτά τα όντα έχουν αναλάβει τον σχεδιασμό του εορτασμού των 200 χρόνων της Επανάστασης του '21 γ@μw' τ0 μ0Uνi' της μάνας τους!!! - όπως θα έλεγε και ο Καραϊσκάκης
Τώρα Αμέσως Να Λογαριαστούμε



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΠΙΖΝΕΣ του Ιερώνυμου με ΜΚΟ για δημιουργία κέντρου «μεταναστών»…
Σάλος έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία των Μεγαρέων έπειτα από το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, όπου αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται να δημιουργηθεί δομή μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο 75 ΜΕ και, μάλιστα, με τις ευλογίες της Εκκλησίας…
Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο... έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, διά στόματος του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Λευτέρη Κοσμοπούλου, η Ιερά Σύνοδος έχει σκοπό να νοικιάσει κτίριά της σε ΜΚΟ αντί 9.000 ευρώ, προκειμένου να φτιαχτεί δομή υποδοχής μεταναστών στη Νέα Πέραμο.
Όσα κατήγγειλε ο αντιπεριφερειάρχης προκάλεσαν την οργή των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι το ίδιο βράδυ συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο Νέας Περάμου για να διαμαρτυρηθούν. Ήδη οι επόμενες κινήσεις των κατοίκων προβλέπονται εντονότατες, ενώ στο δημοτικό συμβούλιο συμμετείχε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Ευάγγελος Λιάκος, ο οποίος τόνισε ότι θα μεταφέρει όλα τα αιτήματα στους αρμόδιους υπουργούς.
Η Εκκλησία λοιπόν -όπως φαίνεται- στήνει μπίζνες με ΜΚΟ, προωθώντας -με το αζημίωτο- τη μεταφορά λαθρομεταναστών στην ενδοχώρα. Τα ερωτήματα, ασφαλώς, είναι τεράστια. Γιατί ο κ. Ιερώνυμος σπεύδει να «βάλει πλάτη» στα κυβερνητικά σχέδια για το Μεταναστευτικό; Μήπως αυτές οι μπίζνες με τα αρμόδια υπουργεία αλλά και τις ΜΚΟ εξηγούν -εν μέρει- την αφωνία του κατά την περίοδο της καραντίνας, που αφορούσαν το κλείσιμο των ναών; Επίσης, με ποιες ΜΚΟ συνεργάζεται η Εκκλησία; Τίποτα δεν έχει ακούσει για τον «περίεργο» ρόλο τους, τα σκοτεινά συμφέροντα που εξυπηρετούν ορισμένες εξ αυτών και τις αδιαφανείς διαδικασίες, για τις οποίες ελέγχονται;
Σε κάθε περίπτωση η Εκκλησία έχει δικαίωμα (και υποχρέωση) να αξιοποιήσει την περιουσία της. Όμως αυτό πρέπει να συμβεί με όρους διαφάνειας και, κυρίως, σε συνδυασμό με τις κοινωνικές ανάγκες. Αν η Εκκλησία θυσιάσει τη σχέση της με τον λαό για λίγες χιλιάδες ευρώ, τότε θα ζήσουμε άγριες καταστάσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Όσα γίνονται αυτές τις ημέρες στα Μέγαρα θα είναι μόνο η αρχή.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δομή μεταναστών που φτιάχνεται σε οικόπεδο της Εκκλησίας βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από στρατόπεδο των Ειδικών Δυνάμεων Νέας Περάμου και λίγα μέτρα μακριά από τις δεξαμενές των ΕΛ.ΠΕ. Είναι δυνατόν να προωθείται μια τέτοια ενέργεια, που ενέχει σοβαρούς κινδύνους πάσης φύσεως;