Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Πεμπτη 28 Μαιου 2020


Οι τράπεζες, πρόσφατα, μετά από άνωθεν εντολή
έδωσαν δάνεια σε:
-ΑΝΤ1 (Κυριακού): 2.900.000
-ΣΚΑΪ (Αλαφούζος): 2.300.000
-MEGA, ΒΗΜΑ, ΝΕΑ ( Μαρινάκης): 2.140.000
-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: (Αλαφούζος): 2.000.000
-Πρώτο ΘΕΜΑ: 2.250.000
-Real 97,8: Χατζηνικολάου 895.000
Κάποιοι λένε ότι κάνουμε μικροπολιτική της πλάκας,
επειδή έτσι λειτουργεί η οικονομία.
Αν χαρίζονται όμως τα δανεια (διαγράφονται), είναι μικροπολιτική;
Ρωτάμε, διότι ήδη έχουν διαγραφεί τα προηγούμενα, εν μέσω καραντίνας.
Έτσι λειτουργεί η οικονομία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η οικονομική εξόρμηση του κόμματος της εργατικής τάξης, με την εικόνα εμπορικού διαφημιστικού φυλλαδίου πολυκαταστήματος.
4 αυτοκίνητα, 4 scooter, 52 laptop.
(προς άρση παρεξήγησης δεν μας αφορά τι δώρα έβαλε, ποιος ο χορηγός ή αν τα αγόρασε το ίδιο το κόμμα.
Ο καθένας, είναι υπεύθυνος για την εικόνα που διαμορφώνει για τον εαυτό του ή το κόμμα του. Το ηθικό κομμάτι σχολιάζουμε)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 28 Μαΐου 1871 καταστάλθηκε η μεγαλύτερη εργατική εξέγερση του 19ου αιώνα και η πρώτη ιστορική απόπειρα εγκαθίδρυσης εργατικής-λαϊκής εξουσίας.
Το Παρίσι, περικυκλωμένο επί μήνες από τους Πρώσους εισβολείς, με τους οποίους είχε συνθηκολογήσει η κυβέρνηση της Γαλλίας, δέχτηκε στις 18 Μαρτίου επίθεση από τον συνεργαζόμενο με τους εισβολείς γαλλικό αστικό στρατό, την οποία απέκρουσε.
Από τις 26 Μαρτίου η εξουσία στην πόλη περιήλθε στην Κομμούνα, το εκλεγμένο συμβούλιο των λαϊκών αντιπροσώπων, που επί δύο μήνες επιχείρησε να θέσει τις βάσεις μιας νέας κοινωνικής αναδιοργάνωσης σε σοσιαλιστική κατεύθυνση.
Η καταστολή της Κομμούνας, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, εξόριστους και φυλακισμένους, και η συνολική εμπειρία από τη μεγάλη έφοδο στον ουρανό του παρισινού προλεταριάτου, αποτέλεσε την αφορμή για την περαιτέρω επεξεργασία της θεωρίας για την επανάσταση και το κράτος από τον Καρλ Μαρξ.
Στους εχθρούς του εργατικού επαναστατικού κινήματος, που μέχρι τότε ισχυρίζονταν πως η εργατική τάξη μπορεί να απεργεί και να διαδηλώνει αλλά είναι αδύνατο να εξεγερθεί, η καταστολή της Κομμούνας έδωσε την αφορμή να λένε πως μπορεί μεν να εξεγείρεται, αλλά αποκλείεται να νικήσει.
Μέχρι που ήρθε ο Οκτώβρης του 1917.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



27.05.2020, - 15:41
Ο Τραμπ απειλεί να κλείσει εταιρείες social media όπως twiter και facebook γιατι ασκουν λογοκρισια
Άστραψε και βρόντηξε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά των εταιρειων social media, γιατι ασκουν αφορητη λογοκρισια ακομα και στον ιδιο, αφού το Twitter κάλεσε τους χρήστες του να τσεκάρουν τις πληροφορίες που δημοσιεύει ο Αμερικανός πρόεδρος, για τον κίνδυνο να παραπλανηθούν από fake news. Ακομα και για τις συνθηκες των ΗΠΑ αυτό ξεπερναει κάθε προηγουμενο.
Το Twitter έβαλε σε ένα νήμα αναρτήσεων του Τραμπ την ειδική σήμανση «get the facts about mail-in ballots» και εκείνος απάντησε με απειλές για έλεγχο ή ακόμα και κλείσιμο, αποφεύγοντας ωστόσο να ονοματίσει τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.
Επανήλθε λοιπόν μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας, όπου συνηθίζει να σχολιάζει την επικαιρότητα, και είπε τα εξής: «Οι Ρεπουμπλικανοί νιώθουν ότι οι πλατφόρμες social media φιμώνουν εντελώς τις συντηρητικές φωνές.  Θα τα ρυθμίσουμε ή θα τα κλείσουμε, προτού επιτρέψουμε σε αυτό να συμβεί. Είδαμε τι προσπάθησαν να κάνουν και απέτυχαν το 2016. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναληφθεί μια πιο εξελιγμένη εκδοχή αυτού... Όπως ακριβώς δεν μπορούμε να αφήσουμε στη χώρα μας την επιστολική ψήφο σε μεγάλη κλίμακα..» τόνισε ο Τραμπ και τους ζήτησε να ανακαλέσουν άμεσα.
Η διαμάχη προέκυψε έπειτα από τις αναρτήσεις του προέδρου, όπου εξέφραζε αμφιβολίες για το εάν οι πολίτες της Καλιφόρνια μπορούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο και σημείωνε ότι κάτι τέτοιο συνιστά απάτη και μπορεί να οδηγήσει σε νοθεία του αποτελέσματος.
Σχολιο.- Φέισμπουκ = παγκόσμια φίμωση/ προπαγάνδα/ ηλεκτρονική παρακολούθηση σήμερα. Ηταν ξεκαθαρο απο όταν πρωτοξεκίνησε...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ν.Τραμπ υπογράφει σήμερα διάταγμα για τα social media: Δεν θα μπορούν να λογοκρίνουν ειδήσεις που δεν τους αρέσουν!
28/05/2020 - 09:44
Ο Ν.Τραμπ θα είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που με την υπογραφή σχετικής εκτελεστικής εντολής σήμερα Πέμπτη, θα βάλει τάξη στην ασυδοσία των social media τα οποία εμποδίζουν την ελευθερία της έκφρασης και λογοκρίνουν τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου αλλά και το ειδησεογραφικό περιεχόμενο των συντηρητικών ιστοσελίδων και ΜΜΕ σε όλο τον πλανήτη, εμποδίζοντας την διάδοση των απόψεών τους.
Τις προθέσεις του Ρεπουμπλικανού προέδρου αποκάλυψε η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Kayleigh McEnany, η οποία δήλωσε ότι ο πρόεδρος σκοπεύει να εκδώσει εκτελεστική εντολή «σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
Mάλιστα όπως αποκάλυψε η Wall Street Journal  με ένα προσχέδιο της διαταγής θα περιοριστούν οι νομικές προστασίες των εταιρειών social-media companies, διευκολύνοντας έτσι τους ομοσπονδιακούς ελεγκτές να καθιστούν υπόλογες τις εταιρείες για περιορισμό των δικαιωμάτων «ελεύθερης έκφρασης» των χρηστών.
Η εκτελεστική εντολή θα ανακαλέσει τις προστασίες που έχουν οι εταιρείες τεχνολογίας από τον νόμο 1996 Communications Decency Act που τους δίνει την δικαιοδοσία να ελέγχουν το περιεχόμενο και θα οδηγήσει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες στο να αποσύρουν διαφημιστικά συμβόλαια από εταιρείες που έχουν προχωρήσει σε τέτοιου είδους παραβιάσεις.
Το θέμα αποκαλύφθηκε εντός του προεδρικού αεροσκάφους Air Force και αρκετοί δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου το μετέδωσαν μέσω του Twitter.
Από την πλευρά του ο Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter κατήγγειλε την λογοκρισία που ασκούν τα social media διαμηνύοντας ότι «Δεν θα το επιτρέψω. Το προσπάθησαν το 2016 και απέτυχαν. Μείνετε συντονισμένοι».
Δεν είναι τυχαίο ότι τα social media επιχειρούν να «φιμώσουν» τα συντηρητικά ΜΜΕ σε αυτή την χρονική συγκυρία καθώς πλησιάζουν οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές ενώ η πανδημία του κορωνοϊού και ο τρόπος αντιμετώπισής της από την «διεθνή αριστερόστροφη ελίτ (η ελίτ χρησιμοποιεί την αριστερή νοοτροπία ως όχημα για να επιβάλλει τον διεθνισμό και το παγκόσμιο κράτος εις βάρος των εθνών) με περιορισμό των ατομικών ελευθεριών (μόνιμα, ας μην κοροϊδευόμαστε) προκάλεσαν την αντίδραση των συντηρητικών ΜΜΕ που όμως δέχονται «περιορισμό» από τα social media για να μην μπορούν να διαδώσουν την δική τους οπτική γωνία.
Είχε προηγηθεί η καταγγελία του Αμερικανού προέδρου για το Twitter, το οποίο επισήμανε ως «παραπλανητικές» δύο αναρτήσεις του και κάλεσε τους χρήστες να ελέγξουν την εγκυρότητα των δηλώσεών του.
Ο Τραμπ, επανέλαβε τις κατηγορίες του για πολιτική προκατάληψη αυτών των ιστότοπων και έγραψε στο Twitter: «Οι Ρεπουμπλικάνοι αισθάνονται πως οι Πλατφόρμες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης αποσιωπούν πλήρως τις συντηρητικές φωνές. Θα επιβάλουμε αυστηρές κανονιστικές ρυθμίσεις ή θα τους κλείσουμε, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να συμβεί αυτό. Καθαρίστε τη θέση σας, ΤΩΡΑ!!!!».
Η διεύθυνση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter τοποθέτησε μια ειδοποίηση που καλεί τους χρήστες να «ενημερωθούν για τα γεγονότα» σε μια ανάρτηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις επιστολικές ψήφους, στην οποία ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει πως οι ψήφοι αυτές είναι «ουσιαστικά χαλκευμένες» και θα έχουν αποτέλεσμα «εκλογική νοθεία».
Η ειδοποίηση αυτή, με σύμβολο ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο, με μπλε χρώμα, καλεί τους αναγνώστες της ανάρτησης να «ενημερωθούν για τα γεγονότα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους» και τους οδηγεί σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντικρούουν τον προεδρικό ισχυρισμό.
Η αλήθεια είναι πως στις ΗΠΑ όλο ένα και πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν οι κολοσσοί των social media είτε να διασπαστούν σε πολλές μικρότερες εταιρίες είτε να το δημόσιο να αυξήσει σημαντικά τον έλεγχο πάνω τους, αφού πλέον ελέγχουν τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο ενώ ταυτόχρονα καθορίζουν και τη δημόσια συζήτηση με βάση τι επιτρέπουν να δημοσιεύεται και τι όχι.
Επειδή οι εταιρίες είναι ιδιωτικές δεν χρειάζεται να ακολουθούν την πρώτη παράγραφο του αμερικανικού συντάγματος περί ελευθερίας του λόγου έχοντας την δυνατότητα να λογοκρίνουν όποιον θέλουν.
Το πρωτοφανές εδώ δεν είναι μόνο ότι το Twitter αμφισβητεί (χωρίς να έχει το δικαίωμα) τον πρόεδρο Ν.Τραμπ αλλά επίσης και ότι οι συντακτικές του ομάδες έσπευσαν να βρουν «επιχειρηματολογία» εναντίον του.
Δηλαδή το Twitter προχώρησε σε λογοκρισία και «δημοσιογραφική» έρευνα, πράγματα που δεν είναι αντικείμενα των εργασιών του.
Ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατήγγειλε με δύο νέες αναρτήσεις του στο Twitter ότι η διεύθυνση του ιστότοπου απειλεί την «ελευθερία του λόγου», κάτι που «εγώ, ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψω να γίνει!».
«Το Twitter παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020». «Το Twitter καταπνίγει εντελώς την ελευθερία του λόγου», πρόσθεσε.
Το παιχνίδι είναι πολύ μεγαλύτερο από απλά like, share καρδούλες και φωτογραφίες.
Έχει ήδη δημιουργηθεί το «πρόπλασμα» μια μελλοντικής δικτατορίας η οποία ξεκινάει την προσπάθεια της να επιβληθεί από... την προπαγάνδα.
Αυτή θα μπορεί να λέει ότι θέλει, όπως το θέλει και όποτε θέλει μην επιτρέποντας σε όσους την έχουν καταλάβει να την αποκαλύψουν και ο κόσμος απλά το δέχεται...
Σχολιο.- Θα κλείσει αυτούς που μας κλείνουν όταν δεν τους αρέσει τι γράφουμε.
Σχολιο.- Πολύ σωστό διάταγμα γιατί είχε πέσει πολύ φίμωση ... Εχουν διαγραφεί τόσα προφιλ ειδικά στο You Tube (iconclast, black pigeon, paul watson κλπ)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο ΚΥΡ ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΑΠΟ ΤΑ LIDL !!!
-
Αδέρφια, 13.685-173=13.512 από εσάς να πάτε να ανάψετε καμιά λαμπάδα στον Σωτηράκη και στα επιστημονικά μοντέλα του. Είναι τα ίδια μοντέλα που χρησιμοποίησε, όταν για 11.000.000 πληθυσμό έβαλε παραγγελία για 16.000.000 ΕΜΒΟΛΙΑ.
Τελικά, ο Κορωνοιός απέδειξε, ότι εκτός των επιστημόνων από τα Lidl υπάρχουν και χειρότερα. Οι επιστήμονες απ την Glaxo...
ΥΓ.
Παιδιά, κόψτε τη μαλακία εκεί στο υπουργείο υγείας γιατί θα ... τυφλωθείτε!!!"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιταλική Βουλή: «Πεθαίνουμε από τα μέτρα σας, όχι από κοροναϊό» – Αποκάλυψε την ΑΠΑΤΗ

Μια Ιταλίδα βουλευτής, του Κομματος 5 Αστερων, η Σάρα Κούνιαλ, ύψωσε την φωνή της μέσα στην Ιταλική Βουλή στις 21 Μαιου 2020: “Πιο πολλοί οι θάνατοι από τα μέτρα σας παρά από τον ιό”!
Η Κούνιαλ, μεταξύ άλλων, είπε:
Ο κόσμος δεν πεθαίνει μόνο από τον κορωνοϊό. Το δικαίωμα στην μάθηση θα δίνεται μόνο με την υποχρεωτική χρήση βραχιολιού για να συνηθίσουν τα παιδιά στην ελεγχόμενη ελευθερία και την εθελοντική σκλαβιά.
Η κινητήρια δύναμη του συστήματος είναι η σύγκρουση συμφερόντων που εκπροσωπείται μέσω του ΠΟΥ, του οποίου κύριος χρηματοδότης είναι ο «φιλάνθρωπος» και «σωτήρας του κόσμου», Bill Gates.
Το 2018 ο Bill Gates είχε ήδη προφητεύσει μία «πανδημία» και τον περασμένο Οκτώβριο (2019) παρουσίασε μια προσομοίωση κατά την διάρκεια του «Event 201» σε συνεργασία με τους φίλους του στο Νταβός (Ελβετία, εκεί μου μαζεύονται κάθε χρόνο οι επιφανείς παγκοσμιοποιητές).
Ο Bill Gates εδώ και δεκαετίες δουλεύει επάνω σε ένα πλάνο για την μείωση πληθυσμού και έναν δικτατορικό έλεγχο σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο Bill Gates σκέφτεται να διανείμει το γνωστό πλέον «quantum tattoo» για την πιστοποίηση εμβολιασμού και τα mRNA εμβόλια, τα οποία θα επαναπρογραμματίσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Εταιρείες δραστηριοποιούνται για τον έλεγχο των ιατρικών δεδομένων των πολιτών, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή ατζέντα «ID2020» που αποσκοπεί στην μαζική ταυτοποίηση και στον μαζικό εμβολιασμό.
Ο πραγματικός σκοπός όλου αυτού είναι ο απόλυτος έλεγχος. Θα μετατρέπουν τους πολίτες σε γουρούνια και σκλάβους, παραβιάζοντας την προσωπική ελευθερία.
Δείτε το βίντεο με πολλούς να αντιδρούν εντός Βουλής, θέλοντας να σταματήσει η ομιλία και τον Πρόεδρο να τους θυμίζει πως υπάρχει η ελευθερία έκφρασης και λόγου:

Ιταλία: Η Βουλευτής Σάρα Κούνιαλ Για Τους Πλαστούς Θανάτους Από Κορονοϊό…, Εναντίον Της Τρομοπροπαγάνδας, Της Περιστολής Των Ελευθεριών, Του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, Του Μπιλ Γκέιτς, Του Σχεδίου Αποπληθυσμού, Της Παγκόσμιας Δικτατορίας, Των Επικίνδυνων Εμβολίων, Της Θανάσιμης Τεχνολογίας 5G, Της Κατάργησης Των Προσωπικών Δεδομένων… Τέλος, Κάλεσε Τον κόντε Να Παραπέμψει Τον Μπιλ Γκέιτς Στο Διεθνές Δικαστήριο Της Χάγης Για Εγκλήματα Κατά Της Ανθρωπότητας…!

https://www.youtube.com/watch?v=tmrGjEIjHR4




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι,αλλά η 50χρονη που πέθανε ακαριαία στη Σκόπελο όταν τη χτύπησε κεραυνός την στιγμή που γυρνούσε από το χωράφι στο σπίτι της , χρειάζεται γύρω στα 4.500 ευρώ για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λάρισας ώστε να της γίνει νεκροψία και στη συνέχεια να επιστρέψει στη Σκόπελο για να ταφεί.
Ο σύζυγός της δηλώνει ότι δεν μπορεί να πληρώσει αυτό το ποσό και γι αυτό διαμαρτυρήθηκε και ο Δήμαρχος Σκοπέλου.
Παράλληλα ανοίγει και συζήτηση που σχετίζεται με την έλλειψη πολιτικής βούλησης για τοποθέτηση αλεξικέραυνων στην περιοχή.Εδώ και καιρό η δημοτική αρχή ζητούσε από το κεντρικό κράτος να στείλει ανθρώπους ώστε να τοποθετήσουν αλεξικέραυνα,διότι οι βροχοπτώσεις στο νησί είναι σφοδρότατες και ο κίνδυνος τέτοιων περιστατικών πολύ μεγάλος.
Συνεπώς για άλλη μια φορά με τραγικό τρόπο αποδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες αυτού του failed state,που λέγεται ελληνικό κράτος.Άδικα μια νέα γυναίκα έχασε τη ζωή της και τα γελοία υποκείμενα του πολιτικού συστήματος δεν έχουν ούτε την πολιτική βούληση να αναλάβουν το κόστος της απόφασής τους να μην μεριμνήσουν για το συγκεκριμένο θέμα κατόπιν πιέσης και αιτημάτων της δημοτικής αρχής.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΑΜΑΖΑΝΙ: Μουσουλμάνοι λαθρομεταναστες που τους εδωσαν υπηκοοτητα κατέκλυσαν την πλατεία Ομονοίας – Γιόρτασαν το τέλος της εορτής
Πέμπτη 28 Μάιος 2020 | 03:06
Το Ιντ αλ-φιτρ , τη μουσουλμανική εορτή που γίνεται συμβολίζει το τέλος του Ραμαζανιού, γιόρτασε πλήθος μουσουλμάνων λαθρομεγταναστων που τους εδωσαν υπηκοοτητα στην ολοκαίνουρια πλατεία Ομονοίας, της οποίας τα εγκαίνια έγιναν λίγες ημέρες πριν την άρση απαγόρευσης των μέτρων για τον κορωνοϊό.
Όπως θα δείτε στο βίντεο του Epoca Libera, οι μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και φωτογραφήθηκαν με φόντο… το συντριβάνι:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=50&v=QVfgjgIc9IY&feature=emb_logo



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είτε μας αρέσει είτε όχι αυτοι είναι οι πολιτικοι ηγέτες του 21ου αιώνα..Πολιτικοι παραδειγματα που φροντιζουν το εθνος και το κρατος τους σαν τον Πούτιν,τον Μαδούρο[και πριν τον Τσάβες],την ιρανική ηγεσία,τον Μπασάρ Αλ Άσαντ,τον Ντίας Κανελ που διαδέχτηκε τους Κάστρο, τον Κινέζο Πρόεδρο κτλ...
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα ενεργητικά εθνικά κράτη με κεντρικό σχεδιασμό και ενισχυμένη τοπική αυτοδιοίκηση έχοντας το δικό τους εθνικό νόμισμα[νομισματική,δημοσιονομική κυριαρχία] και τη δική τους στρατηγική στην εξωτερική πολιτική έχουν μέλλον παρά τις επιμέρους πιέσεις,ανταγωνισμούς κτλ.
Το κοινωνικό πρόσημο αυτών των κρατών και των επιμέρους τοπικών αρχών είναι φυσικά προς συζήτηση και εξαρτάται από την ιδεολογική πάλη στο εσωτερικό τους,τη συμμετοχή του λαού στη λήψη των αποφάσεων,στον οικονομικό σχεδιασμό και στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και των φυσικών και ορυκτών πόρων μιας χώρας,τα λαΪκά συμβούλια που μπορούν να έχουν σοβαρή δυναμη μέσα σε μια κοινωνία και άλλες μορφές κοινωνικής αντίστασης,λαΪκής συμμμετοχής[δημοψηφίσματα] και κοινωνικής πάλης.
Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα η αποδοχή του Ευρώ,της ΕΕ και των υπαλλήλων της δεν επιτρέπει μια εναλλακτική πορεία του τόπου.Όταν σου έχουν στερήσει κάθε δυνατότητα, εσύ ως κρατική οντότητα θα εισαι υπόδουλη, υπερχρεωμένη,αποθήκη ψυχών και θα γίνεσαι πεδιό βολης φτηνό στην εργασία και κινητή βάση του ΝΑΤΟ.Οι ντόπιοι τοποτηρητές θα πλουτίζουν,η χώρα θα παρακμάζει, θα συρρικνώνεται παραγωγικά και πολιτισμικά και η κοινωνία θα χάνει τη δύναμή της βλέποντας το χρέος να αυξάνεται.
Συνεπώς οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση ξεκινά από τη διαγραφή του χρέους,την εξοδο από το ευρώ,τον κεντρικό σχεδιασμό και τον έλεγχο στην οικονομία,την εθνικοποιήση στρατηγικών τομέων της οικονομίας με κοινωνικό έλεγχο ,ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και μια διαφορετική φιλοσοφία στην αμυντική στρατηγική και στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας.
Αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς δεν θα σε ξύσει κανείς όταν έχεις φαγούρα.
Οπότε όσα κι αν απαιτείς από αυτούς που σε κατέστρεψαν αν δεν συνδεθούν με μια κοινωνική κίνηση προς τα μπρος που θα συσπειρώσει μια κρίσιμη λαΪκή μάζα που να έχει έναν τέτοιο στόχο,δεν έχουν και ιδιαίτερο νόημα,διότι έτσι θα βρίσκεται ο λαός εσαεί κατακερματισμένος και θα προσαρμόζεσαι στις εξελίξεις αντί να προκαλεί μια κρίσιμη μάζα αυτού του λαού συμβάντα και εξελίξεις.
Δεν ξέρω αν θα μοιάζει στο ΕΑΜ,στο κίνημα του 1821,στους Μπολσεβίκους,στους Τσαβίστας,στο Κίνημα της 26ης Ιούλη του Fidel Castro και της ομάδας του,αλλά σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει και να μην υπάρχει μετάθεση των σημερινών αναγκών και κινδύνων σ'ένα αόριστο και συννεφιασμένο μέλλον.
Για να κάνεις το ο,τι πρέπει να έχεις Πατρίδα.Δεν έλεγε τυχαία ο Κάστρο και ο Γκεβάρα Patria o Muerte.Δεν είπαν και οι δικοί μας τυχαία Eλευθερία ή θάνατος.Η ελευθερία προϋποθέτει πατρίδα.Αν δεν έχεις πατρίδα ή αν την πατρίδα σου την μοιράζουν ντόπια και ξένα αφεντικά,. αργά και βασανιστικά θα πεθάνεις χάνοντας τη γη σου κάτω από τα πόδια σου.
Αν δεν εχεις δουλεια δεν εισαι ελευθερος,αν δεν εχεις τα μεσα για να ζησεις δεν εισαι ελευθερος,αν δεν ξερεις τι παραγεις δεν εισαι ελευθερος.Αν η δικη σου ευημερια[κινητα,λαπτοπ,ρουχα,ακινητα,αμαξια,τραπεζικες καρτες]προϋποθετουν εξαντλητικη παιδικη εργασια στον Τριτο κοσμο ή στην Ασία δεν εισαι ελευθερος.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τσιόδρας απαγγέλει Ελύτη απο τα Lidl.
Η καραντίνα τέλειωσε. Κάποιες ατάκες του Τσιόδρα όμως θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας:
« Επανέλαβα πολλές φορές αυτό που είναι το μοναδικό δεδομένο στην επιστήμη. Η αβεβαιότητα, η εντιμότητα του να πει κανείς δεν γνωρίζω… μια μείωση των επαφών του πληθυσμού περίπου 10%, ο αριθμός των θανάτων θα είχε μια μέση τιμή 13.685 θανάτους. Ενώ με μία μείωση των επαφών κατά 20%, θα ήταν 7.015 θάνατοι». Αβεβαιότητα μέχρι τελευταίου ψηφίου, όπως εύστοχα παρατήρησε άλλος σχολιαστής.
«Ίσως στη δυσκολότερη στιγμή μετά τον Β ΠΠ πολύ εύκολα αναμείχθηκαν το ψέμα με την αλήθεια. Τέτοιες συμπεριφορές δεν βοήθησαν, ούτε βοηθούν» είπε ο εθνικός μας λοιμοξολόγος αφού είχε ξεφουρνίσει το μεγάλο ψέμα του χειρότερου σεναρίου, στο οποίο έβαλε μπόλικη μπείικιν πάουντερ για να φουσκώσει καλά καλά.
 ο Τσιόδρας, επέλεξε να κλείσει με ένα απόσπασμα ποίησης που απέδωσε στον Ελύτη. Ας διαβάσουμε λοιπόν τον Ελύτη στο απόσπασμα:
«Mπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα
και με τα πιο μικρά..
Μου φτάνει που μ' αγαπάνε τέσσερις άνθρωποι.
Πολύ…
Μου φτάνει που αγαπάω τέσσερις ανθρώπους.
Πολύ…»
Όπως έγραφε και ο ποιητής, ως ένα σημείο, η ποίηση λύνει προβλήματα• στο αμέσως υψηλότερο, θέτει καινούργια
Ο πρώτος στίχος του αποσπάσματος θυμίζει το «Τα απλά πράγματα φέρνουν τη μεγαλύτερη ευτυχία». Του Βούδα αυτό, όχι του Ελύτη.
Ο Τσιόδρας θα μπορούσε να διαλέξει ποια ταιριαστά ρητά του Ελύτη, όπως το «την αλήθεια την φτιάχνει κανείς ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα», ή το αληθέστατο και επίκαιρο όσο ποτέ «Όταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζέ την για πόρνη»
Το απόσπασμα όμως που επέλεξε ο Τσιόδρας, σε τίποτε δεν θυμίζει, ούτε μοιάζει με Ελύτη, κι ούτε είναι Ελύτης κι αυτό το εντόπισαν κάποια μέσα νωρίτερα από εμένα.
Ο Τσιόδρας το τσίμπησε κάπου στο διαδίκτυο γιατί τον βόλευε, όπως έκανε και με κάποια επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία επέλεξε γιατί βόλευαν.
Κι έτσι προβίβασε έναν ανώνυμο ιστολόγο σε εθνικό μας ποιητή, χωρίς να σκίσουν τα πτυχία τους οι δεκάδες χιλιάδες της εθνικής βιομηχανίας της φιλολογίας και χωρίς να σκίσουν το καλσόν τους εκείνοι οι λίγοι που κάναν καριέρα με Ελύτη.
Στην Ελλάδα, όχι μόνο είσαι ότι δηλώσεις. Αλλά τα πράγματα γίνονται όπως τα δηλώσεις.
Ο άγνωστος ιστολόγος γίνεται Ελύτης, οι νεκροί με κορονοϊό γίνονται από κορονοϊό, τα μνημόνια, έντιμος συμβιβασμός.

Σε τελευταία ομιλία του ο Τσιόδρας απάγγειλε ΨΕΥΤΙΚΗ "ποίηση Ελύτη"  αναπαράγοντας ΜΥΘΟ των μπουρδο-site που προφανώς διαβάζει. Το ποίημα ΔΕΝ ΗΤΑΝ του Ελύτη αλλά άσημου blogger (http://archive.vn/CIMVR) όπως έδειξαν τα Hellenic Hoaxes το 2019 https://www.ellinikahoaxes.gr/2019/01/09/elitis_aplotita/ κι ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ, παρά τις μεροληψίες ή άδικες λογοκρισίες (και σε μένα). Ομως τώρα ΤΗΡΗΣΑΝ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ για την ΓΚΑΦΑ Τσιόδρα!  (ή έσβησαν το σχετικό άρθρο? ΤΟΣΟ γρήγορα? ώστε ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΙΧΝΟΣ? Ας το αρνηθούν). Φυσικά το παλιό άρθρο των χόαξες για τον ψεύτικο Ελύτη, το βρήκαν άλλοι (π.χ. "Το Ποντίκι") και το επικαλέστηκαν. Ομως, το ίδιο το site Hellenic Hoaxes τήρησε ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ. Για καλό και για κακό αποθήκευσα και το παλιό τους άρθρο. https://archive.vn/xX8GE
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ότι τα χόαξες έχουν μεμπτά το ξέρω. Αλλά αν απορρίπτουμε, a priori, ΚΑΘΕ fact-checking site αναπαράγοντας μπούρδες, ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ για την κυριαρχία "ελεγκτών αλήθειας" που αποφασίζουν (πριν από εμάς για εμάς) ΤΙ είναι fake news. Έχουμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ως ενεργοί πολίτες να κάνουμε επαλήθευση πηγών, αν δεν θέλουμε καπέλλωμα. "Το βάρος της απόδειξης για κάτι, το φέρει εκείνος που το ισχυρίζεται": -Ψιλά γράμματα για δημοσιοκάφρους και σκουπιδο-blog του ελληνικού διαδικτύου...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Άγριο ξύλο σε μητέρα και γιο Αφροαμερικανούς στις ΗΠΑ από λευκους αγγλοσαξονες ξεπλυμενους κοθωνια (οπως ολοι οι μπατσοι) αστυνομικούς – Τους πέρασαν για κλέφτες της τηλεόρασης που αγόρασαν
27-05-2020
Μητέρα και γιος άφησαν την τηλεόραση που αγόρασαν στο κατάστημα για να γυρίσουν με μεγαλύτερο όχημα κι αυτό ήταν η αρχή του Γολγοθά τους. Τουλάχιστον παρέμειναν ζωντανοί…
Το βαθμό προκατάληψης και αυταρχισμού, που βιώνουν οι μαύροι Αμερικανοί στις ΗΠΑ, έρχεται να αναδείξει, πέρα από τη νέα δολοφονία άοπλου άντρα, ένα αδιανόητο περιστατικό που συνέβη στα τέλη Μάρτη, αλλά ήρθε στη δημοσιότητα πριν λίγες μέρες. Αφορμή η μήνυση που κατέθεσε 68χρονη γυναίκα από το Μιζούρι εναντίον 4 λευκών αστυνομικών, για σωματική βλάβη όταν εκείνοι τους πέταξαν στο έδαφος καταστήματος ηλεκτρικών ειδών με την κατηγορία ότι τάχα είχαν κλέψει τηλεόραση.
Η Μάρβια Γκρέι λέει πως όλα ξεκίνησαν όταν πριν δυο μήνες πήγε μαζί με το γιο της Ντέρεκ σε πολυκατάστημα στο Des Peres για να αγοράσει μια τηλεόραση. Επειδή αυτή ήταν πολύ μεγάλη για να χωρέσει στο αυτοκίνητο, ενημέρωσαν το προσωπικό πως θα γυρνούσαν αργότερα να την πάρουν. Όταν ο Ντέρεκ γύρισε με την απόδειξη στο χέρι, οι υπεύθυνοι του καταστήματος αρνήθηκαν να του τη δώσουν, θεωρώντας πως πάει να την κλέψει, προφανώς με μόνο “στοιχείο” το χρώμα του δέρματός του.
Στη συνέχεια, κάποιος από τους υπαλλήλους παρενέβη στη διεύθυνση του καταστήματος επιβεβαιώνοντας την αγορά από τον άνδρα. Η τηλεόραση του δόθηκε, ωστόσο καθώς πήγαινε στο αυτοκίνητο, είδε να τον ακολουθεί αστυνομικός. Παρότι είχε ενημερωθεί ότι του ανήκε η τηλεόραση, ο αξιωματικός πήρε τηλέφωνο στους συναδέλφους του, ισχυριζόμενος πως είδε τον Ντέρεκ να κλέβει την τηλεόραση και να τη βάζει στο όχημα. Προσβεβλημένος ο Ντέρεκ κι αφού το συζήτησε με τη μητέρα του, αποφάσισαν από κοινού να επιστρέψουν την τηλεόραση ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Καθώς προσπαθούσαν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, μητέρα και γιος υποστηρίζουν ότι τέσσερις αστυνομικοί επιτέθηκαν απρόκλητα μπροστά σε πολλούς μάρτυρες και στους δύο, πετώντας τους στο έδαφος, χτυπώντας τους και περνώντας τους χειροπέδες. Τα γεγονότα αυτά επιβεβαιώνονται και από τις κάμερες του καταστήματος.
Οι δυο τους συνελήφθησαν και η τηλεόραση όπως και το αυτοκίνητό τους κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν μόλις την επόμενη μέρα. Η Μάρβια και ο Ντέρεκ Γκρέι υπέστησαν πολλά τραύματα, βαρύτερο όμως ήταν το ψυχολογικό σοκ από την κακοποίηση και τον εξόφθαλμο ρατσισμό που βίωσαν.
Η μήνυση που υπέβαλαν αφορά και το δήμο Des Peres, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγονται οι αστυνομικοί που πρωταγωνίστησαν στο επεισόδιο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τούρκος υπολοχαγός που σκοτώθηκε στην έκρηξη στον Μ4 στο Δ Ιντλίμπ ήταν μέλος των ναζιστικων Γκρίζων Λύκων
27/05/2020
Ο Τούρκος στρατιώτης που σκοτώθηκε στην έκρηξη στον Μ4 στα δυτικά του Ιντλίμπ σήμερα από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού κατά τη διέλευση τούρκικου κομβόι ήταν μέλος των ναζιστικων Γκρίζων Λύκων και είναι ο υπολοχαγός του πυροβολικού Canberk Tatar..Το Υπ. Άμυνας της Τουρκίας παραδέχθηκε πως υπέκυψε στα τραύματά του παρά τη διακομιδή του μ΄ελικόπτερο σε νοσοκομείο Τουρκίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




AFRICOM: ”14 ακόμη ρώσικα μαχητικά έφθασαν στη Λιβύη”..Αναμένεται ρωσική καταιγίδα κατά Τούρκων..
27/05/2020
H AFRICOM (United States Africa Command) αναφέρει ότι 14 αταυτοποίητα νέα ρωσικά μαχητικά έφθασαν στη Λιβύη.Ο LNA ο στρατός του Χαφτάρ δέχεται συνεχείς ενισχύσεις υλικού από Ρωσία στον πόλεμο κατά Τουρκίας-GNA.H (AFRICOM) είπε την Τετάρτη ότι τουλάχιστον 14 αταυτοποίητα ρώσικα μαχητικά έφθασαν στην αεροπορική βάση Al-Jufra στην Κεντρική Λιβύη.
Eπίσης η υπηρεσία πληροφοριών του ISI εντόπισε ρωσικό στρατιωτικό υλικό στην αεροπορική βάση Al-Jufrah, στη Λιβύη. Η ενισχυμένη ρωσική παρουσία περιλαμβάνει μαχητικά Mig-29, Mig-23, φορτηγά, ελικόπτερα, οχήματα και ένα νέο σύστημα radar.
Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Διοίκηση Αφρικής το στρατιωτικό υλικό πρόκειται να υποστηρίξει Ρώσικους ιδιωτικούς στρατιωτικούς συμβεβλημένους (PMC) που επιχειρούν στο έδαφος της Λιβύης.
Tα MiG-29 στη Λιβύη, εάν είναι εκεί, είναι Σοβιετικά και όχι Ρώσικα. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας, μέχρι το 2017, ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων της αεροδιαστημικής Βίκτορ Μποντάρεφ.
“Εάν υπάρχουν αεροσκάφη στη Λιβύη, τότε δεν είναι Ρώσικα, αλλά Σοβιετικά. Ομοίως, οι Αμερικανοί σε όλο τον κόσμο πωλούν τα F-16 τους που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας”, δήλωσε ο Μποντάρεφ, αναφέρει το TASS.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ελληνική σημαία κυματίζει στο twitter του στρατού του Χαφτάρ
 Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 16:55
Την ελληνική σημαία «ύψωσε» στο twitter ο στρατός του Χαλίφα Χαφτάρ LNA, χαιρετίζοντας με αυτό τον τρόπο την ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση «Ειρήνη» της ΕΕ στη Λιβύη, με τη φραγάτα «Σπέτσαι».
Ο στρατηγος Χαφταρ ειχε φοιτησει και αποφοιτησει από την Σχολη Αξιωματικων του Ελληνικου Στρατου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανατροπή σε υπόθεση ασέλγειας στη Θεσσαλονίκη αναμεταξυ λαθρομεταναστων - Ελεύθερος ο κατηγορούμενος
 Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 17:20
Να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας για τον Αφγανό υπήκοο που είχε συλληφθεί την περασμένη Δευτέρα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, όταν τον κατήγγειλε μία πρόσφυγας από τη Συρία ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις εναντίον της 6χρονης κόρης της.
Ο κατηγορούμενος -που σύμφωνα με τα διωκτικά έγραφα είναι 19 ετών, αλλά ο ίδιος διατείνεται ότι είναι 15 ετών και για το λόγο αυτό υπέβαλε αίτημα για διενέργεια ειδική ιατρικής εξέτασης- αρνήθηκε στην απολογία του τις πράξεις που του καταλογίζονται. Όπως έγινε γνωστό, ισχυρίστηκε ότι όσα κατέθεσε η μητέρα της ανήλικης στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης είναι ψευδή, υποστηρίζοντας ότι τον εκβίαζε για να εισπράξει χρήματα, ενώ την κατήγγειλε επίσης ότι εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών και προσφύγων.
Σύμφωνα με όσα απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή, ο ίδιος φιλοξενείτο τις τελευταίες μέρες μαζί με την αδελφή του, τον γαμπρό του και την νύφη του στο διαμέρισμα όπου διαμένει η καταγγέλλουσα με τον σύζυγο και τρία ανήλικα παιδιά τους στους Αμπελόκηπους, στο πλαίσιο προγράμματος στέγασης προσφύγων. «Πληρώσαμε 700 ευρώ και εκείνη ζητούσε άλλα 300 ευρώ. Όταν την απείλησα ότι θα την καταγγείλω προχώρησε στην καταγγελία» φέρεται να είπε στον ανακριτή.
Όπως ανέφερε ο συνήγορός του Σάκης Χατζάκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νεαρός Αφγανός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, αλλά κρατείται διοικητικά καθώς στερείται νόμιμων εγγράφων που να δικαιολογούν την παραμονή του στην Ελλάδα, ενώ τις επόμενες μέρες θα υποβάλλει αίτημα για τη χορήγηση ασύλου. Η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί από τις διωκτικές αρχές για να διερευνηθεί εάν ισχύουν πράγματι τα όσα ισχυρίστηκε περί εκβίασης και εμπλοκής της καταγγέλλουσας σε κύκλωμα διακινητών.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δεν δικαιούστε να κάνετε μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων"
 Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 11:36
Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια που έκανε λόγο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από πλευράς της Τουρκίας με βάρβαρο τρόπο.
 «Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αθήνα καταλογίζοντας στην Άγκυρα «πρωτοφανή κυνισμό» για «να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση».
Η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών:
Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση.
Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στη νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας.
Τι προηγήθηκε
Νωρίτερα το πρωί, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.
Στην ανακοίνωση ανέφερε πως η Ελλάδα αλλάζει την πραγματικότητα, παραβιάζει τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών και καλεί τη χώρα μας να εκλογικευτεί.
Με αφορμή δήλωση του Νίκου Δένδια ότι «αυτός που τα παραβιάζει με βάρβαρο τρόπο είναι η Τουρκία, που εξωθεί τους μετανάστες στα σύνορα», η Άγκυρα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι αλλάζει την πραγματικότητα και την καλεί να εκλογικευτεί.
Απαντώντας στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών ανέφερε πως «η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών. Είναι ντροπή να αποκαλούν την Τουρκία βάρβαρη χώρα. Το ελληνικό κράτος πρέπει να γλιτώσει από τη δική του βαρβαρότητα, πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των μεταναστών, να μην κάνει βαρβαρότητες, να μην τους προωθεί στα σύνορα».
Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε επίσης την Ελλάδα να εγκαταλείψει τη λογική του «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου».
«Η χώρα που υποστηρίζει ότι είναι λίκνο του πολιτισμού να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό» κατέληγε η ανακοίνωση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τούρκος ναζιστής απειλεί με νέα Μικρασιατική καταστροφή: «Θα κολυμπήσετε μέχρι τη Σικελία»
 Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 18:15
Πρωτοφανή επίθεση σε βάρος της Ελλάδας και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη εξαπέλυσε, ο γενικός γραμματέας του φασιστικου Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ισμέτ Μπουγιουκαταμάν, που είναι συμμαχικο του Ερντογαν προειδοποιώντας τους Έλληνες για νέα Μικρασιατική Καταστροφή.
«Η συμβουλή μας προς το ελληνικό κράτος είναι να δέσει ένα λουρί στα εγγόνια εκείνων που διέπραξαν ελαφρά την καρδία τις σφαγές ενάντια στο τουρκικό έθνος μεταξύ του 1919 και 1922. Διαφορετικά, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το τουρκικό έθνος εξακολουθεί να διαθέτει συνεχιστές του Ατατούρκ και ότι αυτή τη φορά μπορεί να χρειαστεί να κολυμπήσουν μέχρι τη Σικελία», γράφει στην ανακοίνωσή του ο Μπουγιουκαταμάν την οποία ανάρτησε και στο λογαριασμό του στο Twitter.
Η γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τούρκος ναζιστής αποτελεί απάντηση –όπως ισχυρίζεται- στις δηλώσεις του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων στις 19 Μαΐου. «Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, και αυτοί οι αγνώμονες που έκαψαν την τουρκική σημαία επιτέθηκαν στον Ατατούρκ και το τουρκικό έθνος με το όνειρο για ένα "Κράτος του Πόντου" και αυτή η κωμωδία έχει μετατραπεί σε απύθμενο μίσος. Αλλά να μην έχει κανείς αμφιβολία: Θα μετατρέψουμε τα όνειρά τους σε εφιάλτη», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του εθνικιστικού κόμματος.
Συνεχίζοντας το παραλήρημά του, ο ίδιος πρόσθεσε: «Οι πρόγονοι των σημερινών Ελλήνων είναι από εκείνους που γνωρίζουν καλά τις ανθρώπινες αρετές του τουρκικού έθνους και πως έζησαν ελεύθερα για αιώνες κάτω από την τουρκική κυριαρχία. Δεν έχει αιμορραγήσει ούτε μία μύτη ελληνική, εκτός από των εισβολέων Ελλήνων στρατιωτών, τους οποίους ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στραγγάλισε στους άγιους τόπους της πατρίδας», είπε ο Τούρκος πολιτικός, ξεχνωντας ηθελημενα της σφαγες τους βιασμους τον εξανδραποδισμο 400 χρονων βαναυσης τουρκικης σκλαβιας της Ελλαδας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η easyJet ανακοίνωσε πως μειώνει το προσωπικό της κατά 30%
 Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 10:01
Η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους easyJet ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της κατά 30% και να συρρικνώσει τον στόλο της ώστε να προσαρμοστεί στη μικρότερη αγορά που αναμένει ότι θα προκύψει μετά την κατάρρευση των αεροπορικών ταξιδιών εξαιτίας του κορωνοϊού.
Η easyJet ανακοίνωσε πως τις ερχόμενες ημέρες θα αρχίσει διαδικασία διαβούλευσης με το προσωπικό της. Η μείωση αφορά 4.500 θέσεις εργασίας. Η εταιρεία ακολουθεί έτσι το παράδειγμα των ανταγωνιστριών της British Airways, Ryanair και Virgin Atlantic, οι οποίες ανακοίνωσαν πρόσφατα κατάργηση θέσεων εργασίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πρόσωπο του ρατσισμού
 Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 10:25
Άλλη μία νύχτα οργής και βίας στη Μινεάπολη των ΗΠΑ με τους πολίτες να εκδηλώνουν την αγανάκτησή τους για τη δολοφονία από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς ενός άοπλου Αφροαμερικανού, του George Floyd.
Ο δήμαρχος της πόλης ζήτησε, μιλώντας στην τηλεόραση, την άμεση στοιχειοθέτηση της δίωξης αρχικά του αστυνομικού ο οποίος ευθύνεται άμεσα για τη δολοφονία. Σύμφωνα με ένα νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο
διαδίκτυο, αυτός ο αστυνομικός φαίνεται καθαρά να πατά με το γόνατο του τον λαιμό του θύματος με αποτέλεσμα να διακόπτεται η κυκλοφορία του αίματος.
Ο λευκός αστυνομικός με σαδιστική εμμονή δεν σηκώνει το γόνατό του ούτε όταν καταφθάνουν οι διασώστες, οι οποίοι και διαπιστώνουν πως το θύμα δεν έχει πια σφυγμό. Παράγοντες της πόλης, θεσμοί και απλοί πολίτες ζητούν τώρα να απαγγελθούν αμέσως κατηγορίες για δολοφονία από πρόθεση και με δόλο και κατά των τριών επίσης λευκών αστυνομικών, οι οποίοι ανέχτηκαν και τελικά με τις πράξεις τους συνέβαλαν στη δολοφονία του άοπλου Αφροαμερικανού.
Πρόκειται για εξόφθαλμα ρατσιστικό έγκλημα που έχει προκαλέσει την οργή όχι μόνο των Αφροαμερικανών, αλλά ενός μεγάλου αριθμού πολιτών της Μινεάπολης, οι οποίοι συγκρούονται με την αστυνομία, που απαντά με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ. Η άμεση αντίδραση του δημάρχου της πόλης και η έκκληση για απαγγελία κατηγοριών στους λευκούς αστυνομικούς για δολοφονία από πρόθεση του George Floyd στοχεύουν στην εκτόνωση της οργής των πολιτών ώστε να λήξουν οι διαδηλώσεις και οι βανδαλισμοί στους δρόμους.
Στο βίντεο που ακολουθεί διακρίνεται ο αστυνομικός που γονατίζει και με το γόνατό του στραγγαλίζει αργά και βασανιστικά τον άνθρωπο τον οποίο συνέλαβε άνευ λόγου και αιτίας, ως φαίνεται, και ο οποίος τελικά ήταν άοπλος και ακίνδυνος. Τόσο η σύντροφος του θύματος όσο και ο δήμαρχος της πόλης κάνουν λόγο για ξεκάθαρη δολοφονία εν ψυχρώ.
Εν τω μεταξύ νέα βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας καταγράφουν πώς εκτυλίχθηκε η σύλληψη του Floyd και φαίνεται να διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των εμπλεκόμενων αστυνομικών ότι ο άοπλος άνδρας αντιστάθηκε στη σύλληψη.
Στο βιντεο επισης φαινεται η λευκη γυναικα του που ζηταει δικαιοσυνη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Μινεάπολις καίγεται
 Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 17:54
Πορείες διαμαρτυρίας ξέσπασαν στη Μινεάπολις των ΗΠΑ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, για τη δολοφονία του George Floyd, ενός άοπλου Αφροαμερικανού που πέθανε κάτω από το γόνατο ενός λευκού αστυνομικού, πασχίζοντας για να πάρει την τελευταία του ανάσα.
Οι διαδηλώσεις παντα στις ΗΠΑ μετατρέπονται σε βίαιες συγκρούσεις, με φωτιές και λεηλασίες σε ορισμένες περιοχές μετά από μια ολοήμερη πορεία έξω από ένα αστυνομικό τμήμα όπου οι λευκη αστυνομια χρησιμοποίησε δακρυγόνα και λαστιχένιες σφαίρες για να διαλύσει τους συμμετέχοντες.
Μεγάλο πλήθος διαδηλωτών - μερικοί με μάσκες - συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη έξω από το αστυνομικό τμήμα, φωνάζοντας το όνομα του Floyd και συνθήματα όπως «Δεν μπορώ να αναπνεύσω».
Μερικοί άνθρωποι αργότερα άρχισαν να λεηλατούν καταστήματα καθώς η νύχτα πλησίαζε, βάζοντας  φωτιά σε ένα κατάστημα λιανικής και αφαιρώντας διάφορα αγαθά. Κατάστημα της εταιρείας Dollar Tree και ένα τοπικό σούπερ μάρκετ καταστράφηκαν και λεηλατήθηκαν επίσης, ανέφερε το Associated Press.
Η αστυνομία είπε νωρίς την Πέμπτη πως ένα άτομο πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σε ένα ενεχυροδανειστήριο από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, κατά τη διάρκεια λεηλασίας και καθώς αξιωματούχοι καλούσαν τους κατοίκους να πάνε στα σπίτια τους.
Πλάνα ειδήσεων από την περιοχή έδειξαν ανθρώπους να απομακρύνονται τρέχοντας από ένα κατάστημα Target με ρούχα στα χέρια και καροτσάκια γεμάτα με κλεμμένα αγαθά, ενώ άλλες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός καταστήματος ανταλλακτικών, πυρπολήθηκαν.
«Παρακαλώ, Μινεάπολις, δεν μπορούμε να αφήσουμε την τραγωδία να δημιουργήσει περισσότερη τραγωδία», δήλωσε ο λευκος δήμαρχος της πόλης, Τζέικομπ Φρέι, νωρίς το πρωί της Πέμπτης σύμφωνα με τη The Minneapolis Star-Tribune. Συνέχισε: «Ναι, ξεφεύγει η κατάσταση. Καταλαβαίνω τον θυμό και τον πόνο, και χρειαζόμαστε τη βοήθεια των πολιτών για τη διατήρηση της ειρήνης απόψε. Τη χρειαζόμαστε για να το ξεπεράσουμε αυτό μαζί».
Ο Φρέι είχε ζητήσει να κατατεθούν κατηγορίες για τον θάνατο του Floyd νωρίτερα μέσα στην ημέρα.
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Μινεάπολης Medaria Arradondo δήλωσε στο Fox 9 News την Τετάρτη ότι οι περισσότεροι διαδηλωτές ήταν ειρηνικοί, αλλά είπε ότι ορισμένοι προκάλεσαν «σημαντική ζημιά στην περιουσία» και χρησιμοποίησαν κοκτέιλ Μολότοφ.
Καθώς οι διαμαρτυρίες συνέχισαν να συγκλονίζουν τη Μινεάπολις την Τετάρτη, ο Jamar B. Nelson, βετεράνος ακτιβιστής της κοινότητας, δήλωσε στους The New York Times ότι η κοινότητα των Αφροαμερικανών είχε από καιρό έντονη σχέση με την λευκη αστυνομία λογω του ρατσισμου της. «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε καλή ιστορία», είπε ο Nelson. «Το μεγαλύτερο παράπονο είναι ότι η κοινότητα πιστεύει ότι το αστυνομικό τμήμα είναι ρατσιστικό, φανατικό και αδιάφορο για εμάς».
Η δημοσιογράφος του Star-Tribune Liz Sawyer είπε στο Twitter ότι «υπάρχει τεράστιος θυμός και πόνος» στη Μινεάπολις για τον θάνατο του Floyd.
«Αρκετοί με τους οποίους μίλησα είπαν ότι δεν τους  νοιάζει αν οι άνθρωποι συμφωνούν με τις μεθόδους τους», όπως η λεηλασία και η καταστροφή περιουσιών, είπε η Sawyer.
«Πρέπει να τραβήξουμε την προσοχή τους κάπως», είπαν διαδηλωτές, σύμφωνα με τη ρεπόρτερ.
Στο πλιατσικο το 1/10 είναι λευκοι. Η φτωχεια δεν αναγνωριζει χρωματα. Και η φτωχεια γενναει την παρανομια, γιαυτο και στις φυλακες το 60% είναι μαυροι ενώ αποτελουν το 20% του πληθυσμου.
Τέσσερις αξιωματικοί της αστυνομίας της Μινεάπολις απολύθηκαν μετά από το σοκαριστικό βίντεο της σύλληψης του Floyd. Στο βίντεο, ο Floydφαίνεται ακινητοποιημένος στον δρόμο καθώς ένας αξιωματικός πιέζει το γόνατό του στο λαιμό του, ενώ Floyd λέει: «Παρακαλώ φίλε, δεν μπορώ να αναπνεύσω. Δεν μπορώ να αναπνεύσω. Δεν μπορώ να αναπνεύσω».
Τα μάτια του κλείνουν και σταματά να μιλά καθώς οι περαστικοί φωνάζουν στους αξιωματικούς για να τον βοηθήσουν. Η αστυνομία ζήτησε αργότερα ασθενοφόρο, αλλά ο Floyd πέθανε λίγο μετά την άφιξή του σε νοσοκομείο της περιοχής.
Ο θάνατος προκάλεσε άμεσες συγκρίσεις με τον πυροβολισμό του Ahmaud Arbery, ενός Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από δύο λευκούς ενώ είχε βγει για τζόκινγκ στη Γεωργία νωρίτερα μέσα στο έτος.
Διαμαρτυρίες για τον θάνατο του Floyd ξέσπασαν επίσης στο Λος Άντζελες και στο Μέμφις. Στο Λος Άντζελες, οι διαδηλωτές εμπόδισαν την κυκλοφορία σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.
Στο Μέμφις, οι διαδηλωτές κράτησαν πινακίδες με μηνύματα όπως «Black Lives Matter», «Σταματήστε να σκοτώνετε μαύρους ανθρώπους» και «Η σιωπή είναι βία» για να διαμαρτυρηθούν για τις δολοφονίες του Arbery και του Floyd, καθώς και της Μπρένα Τέιλορ, μιας Αφροαμερικανής γυναίκας που σκοτώθηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής επιδρομής στο σπίτι της στο Κεντάκι.
 «Θέλουμε την άμεση σύλληψη των ανθρώπων που σκότωσαν τον George Floyd και την Μπρένα Τέιλορ», είπε η Κέρα Ακινμολάουν, της οποίας ο σύζυγος βοήθησε στην οργάνωση της διαδήλωσης στο Μέμφις. «Υπάρχει μεγάλη ευαισθητοποίηση, αλλά θέλουμε δράση».
Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Tim Walz προέτρεψε τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, λέγοντας ότι τα συναισθήματα των κατοίκων με «θυμό, αγωνία και απογοήτευση είναι δικαιολογημένα».
«Αν σκοπεύετε να μετατρέψετε τον πόνο σας σε δράση συμμετέχοντας σε μια δημόσια διαδήλωση, κάντε το ειρηνικά και με ασφάλεια για να προστατεύσετε τη δική σας υγεία και την υγεία των ανθρώπων γύρω σας», έγραψε ο Walz στο Twitter.
Αργότερα εκείνο το βράδυ, ωστόσο, ο κυβερνήτης είπε ότι η κατάσταση εξελίχθηκε σε μια «εξαιρετικά επικίνδυνη» αντιπαράθεση και ζήτησε από τους ανθρώπους να φύγουν ώστε οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να μπορούν να φτάσουν στο σημείο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ειρωνεία της λεγόμενης αμερικανικής ελευθερίας
 Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 17:36
Στο «Η Ελευθερία είναι ένας συνεχής αγώνας», η πολιτική ακτιβίστρια Angela Y. Davis επικαλείται ένα τραγούδι από το Κίνημα Ελευθερίας, το οποίο λέει: «Η ελευθερία είναι ένας συνεχής θάνατος - έχουμε πεθάνει για πολύ καιρό που πρέπει να ήμασταν ελεύθεροι».
Η Ντέιβις εκτιμά αυτήν την ειρωνεία: «Έχουμε αγωνιστεί τόσο πολύ, κλάψαμε τόσο πολύ, λυπηθήκαμε τόσο πολύ, γονατίσαμε τόσο πολύ, έχουμε πεθάνει τόσο πολύ, πρέπει να είμαστε ελεύθεροι, πρέπει να είμαστε ελεύθεροι. Πρέπει να είμαστε ελεύθεροι, αλλά είμαστε πραγματικά ελεύθεροι;».
Θάνατος και ελευθερία, ελευθερία και θάνατος, αυτή η ασυνήθιστη σύζευξη παρατηρείται και πάλι σήμερα, εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας, σε πανό, αφίσες, μπλουζάκια που διαμαρτύρονται για προτροπές σε καταφύγιο - Δώσε μου ελευθερία ή δώσε μου θάνατο.
Ο στίχος «Έχουμε πεθάνει τόσο πολύ, πρέπει να είμαστε ελεύθεροι», στο πλαίσιο του Πολιτικού Δικαίου Κινήματος, υπονοεί την ιστορική συνείδηση, καθώς και μια κοινωνική και πνευματική υπέρβαση που προέρχεται από μακροχρόνιους αγώνες και θλίψη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι στις τρέχουσες διαμαρτυρίες, δεν υπάρχει ιστορική συνείδηση, ούτε υπέρβαση. Η μόνη ειρωνεία εδώ είναι η κατάχρηση του «ή», επειδή το βασικό μήνυμα είναι: Θέλουμε την ελευθερία από μέτρα ασφαλείας και προφυλάξεις, ώστε να αρρωστήσουμε, ακόμη και να πεθάνουμε.
Τα συνθήματα αντηχούν: Ελευθερία έναντι του φόβου. ΖΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ή πέθανε. Απαιτούμε ελευθερία.
Κάντε την Αμερική ξανά ελεύθερη.
Πώς μπορεί ένα έθνος να είναι ελεύθερο όσο οι πολίτες του συνεχίζουν να φυλακίζονται από βαθιά ενσωματωμένες ιδεολογίες και δομές φτώχειας,  ρατσισμού;
Ένα άλλο σημάδι διαμαρτυρίας: Προτιμώ την επικίνδυνη ελευθερία από την ειρηνική δουλεία.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#USA Minneapolis πήρε φωτιά το αστυνομικό τμήμα για δολοφονία του George Flo
Η Μινεάπολη καίγεται στη φωτιά!!! Τη δεύτερη μέρα των διαμαρτυριών:
- Έκαψαν ολόκληρα κτίρια
- Καταστήματα λεηλατήθηκαν στο φουλ
- Κλεμμένες τράπεζες χωρίς μπάτσο για να τις σταματήσει
- Τα καμιονια εκρήγνυται στο δρόμο
- Οι περιπολίες καταστράφηκαν
Και η κοινότητα λέει ότι θα συνεχίσουν μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να ξέρει τι;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδηλώσεις αγροτών με τρακτέρ στους δρόμους της Γερμανίας
 Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 13:26
Χιλιάδες τρακτέρ βρίσκονται σήμερα στους δρόμους σε ολόκληρη τη Γερμανία, σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής της κυβέρνησης για θέματα αγροτικής οικονομίας και περιβάλλοντος.
Στο Βερολίνο αγρότες με τα τρακτέρ τους συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ζητώντας την «άμεση παραίτηση» της υπουργού Περιβάλλοντος Σβένια Σούλτσε. Διαδηλώνουμε «κατά της δυσφήμησής μας από τους πολιτικούς» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, η ομάδα «Η γη μας συνδέει», και κατηγορούν την υπουργό ότι επιρρίπτει αποκλειστικά στους καλλιεργητές και στη χρήση των φυτοφαρμάκων την ευθύνη για την εξαφάνιση πολλών ειδών από τη φύση. «Για τα προβλήματα της βιοποικιλότητας δεν ευθύνεται μόνο η γεωργία, αλλά ολόκληρη η κοινωνία. Εμείς οι αγρότες θέλουμε προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος, προκειμένου να είναι βιώσιμες και οι επιχειρήσεις μας και η κοινωνία» επισημαίνουν και ζητούν διάλογο για την εφαρμογή πολιτικών φιλικότερων τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς την αγροτική οικονομία.
Λόγω της κίνησης των γεωργικών οχημάτων, σε κεντρικούς δρόμους του Βερολίνου προκλήθηκαν από το πρωί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Ναζιστικη Ουάσιγκτον της Νεας Ταξης εκφραζοντας ολον τον σιχαμενο αποικιοκρατισμο της θα τερματίσει τις εξαιρέσεις από την εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης
 Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 08:52
Οι Ναζιστικες ΗΠΑ της Νεας Ταξης, διαδοχος του Χιτλερ, ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι θα τερματίσουν τις εξαιρέσεις από την εφαρμογή των κυρώσεων κατά του Ιράν, οι οποίες επέτρεπαν σε ρωσικές, κινεζικές και ευρωπαϊκές εταιρείες να συνεχίσουν εργασίες που είχαν αρχικά σχεδιαστεί με στόχο να καταστεί δυσκολότερο για τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.
Οι εξαιρέσεις αυτές, οι οποίες θα λήξουν σε 60 ημέρες, κάλυπταν τη μετατροπή του ερευνητικού πυρηνικού αντιδραστήρα βαρέος ύδατος στο Αράκ, την προμήθεια εμπλουτισμένου ουρανίου για τον ερευνητικό αντιδραστήρα στην Τεχεράνη και τη μεταφορά στο εξωτερικό του χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου.
Σε ανακοίνωσή του, ο Ναζιστης κωλοαμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δεν δικαιολόγησε την κίνηση αυτή, η οποία θα εμποδίσει την πραγματοποίηση εργασιών, που σχεδιάστηκαν για να κάνουν πιο ευκολη τη ζωη για το Ιράν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καναδάς: Να εκδοθεί στις ΗΠΑ η οικονομική διευθύντρια της Huawei
 Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020, 23:52
Μια Καναδή δικαστής απεφάνθη σήμερα ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι διαδικασίες έκδοσης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Μενγκ Ουάνγκζου, της οικονομικής διευθύντριας και κόρης του ιδρυτή της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei, σε μια υπόθεση που έχει πυροδοτήσει σοβαρή διπλωματική κρίση μεταξύ του Πεκίνου και της Οτάβας.
Η Ουάνγκζου συνελήφθη στα τέλη του 2018 στο Βανκούβερ, κατόπιν αιτήματος της Ουάσινγκτον που την κατηγορεί για τραπεζική απάτη και προσπάθεια παράκαμψης των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν. Έκτοτε ζει υπό επιτήρηση σε μια από τις κατοικίες της στο Βανκούβερ και το Πεκίνο ζητά την απελευθέρωσή της.
Οι δικηγόροι της υποστήριξαν ότι η δικαστική υπόθεση πρέπει να απορριφθεί, διότι τα φερόμενα αδικήματα δεν αποτελούν έγκλημα στον Καναδά.
Ωστόσο, η δικαστής του Ανώτερου Δικαστηρίου της Βρετανικής Κολούμπια, Χέδερ Χομς, απέρριψε τον ισχυρισμό, κρίνοντας ότι πληρούται το νομικό κριτήριο του διττού αξιόποινου.
«Η προσέγγιση της κυρίας Μενγκ... θα περιορίσει σοβαρά την δυνατότητα του Καναδά να εκπληρώσει τις διεθνείς του υποχρεώσεις στο πλαίσιο έκδοσης για απάτη και άλλα οικονομικά εγκλήματα», δήλωσε η Χολμς.
Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την ακρόαση έκδοσης να προχωρήσει στη δεύτερη φάση από τον Ιούνιο, εξετάζοντας κατά πόσον οι Καναδοί αξιωματούχοι τήρησαν το νόμο συλλαμβάνοντας την Μενγκ.
Οι τελικές αγορεύσεις αναμένονται την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.
Λίγο μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης, η 48χρονη Μενγκ, έφτασε στην αίθουσα του δικαστηρίου, χωρίς να κάνει κάποιο σχόλιο. Η ίδια δηλώνει αθώα.
Η κινεζική πρεσβεία στην Οτάβα δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.
Η νομική ομάδα της Huawei Technologies Co Ltd υποστήριξε τον Ιανουάριο ότι επειδή οι κυρώσεις εναντίον του Ιράν δεν ήταν σε ισχύ στον Καναδά τη στιγμή της σύλληψής της και οι ενέργειες της Μενγκ δεν αποτελούν αδίκημα στον Καναδά.
Οι εισαγγελείς που εκπροσωπούν την καναδική κυβέρνηση απάντησαν ότι το ίδιο το ψέμα ήταν η απάτη, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κυρώσεων.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αντιμετωπιζουν σοβαρα αναπνευστικα νευρολογικα μυοσκελετικα προβληματα οσοι βγηκαν από τη ΜΕΘ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας πουλησαν και οι Ιταλοι. Κοινες περιπολιες με τους Τουρκους στη Λιβυη. Κακα μαντατα από Ισραηλ και Αιγυπτο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γενναιο αλλα… πονηρο πακετο από την Κομισιον. Οι κρυφοι οροι θυμιζουν Μνημονια. Χρηματοδοτηση 32 δις στην Ελλαδα (αν δεν υπαρξει Βετο). Όλα θα κριθουν στη Συνοδο Κορυφης. Προωρα τα πανηγυρια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα ανοιχτα της Λιβυης η φρεγατα «Σπετσαι». «Ναρκοπεδιο» τα σχεδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕυρωΕνωσις με ελληνικη εμπλοκη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Σαδιστικός θάνατος Αφροαμερικανού
Ενας 46χρονος Αφροαμερικανός είναι το νέο θύμα της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Μινεάπολη. Ο Τζορτζ Φλόιντ υπέστη ασφυξία στη διάρκεια σύλληψής του από τέσσερις αστυνομικούς, το βράδυ της Δευτέρας, επειδή τους φάνηκε «ύποπτος για κατανάλωση ουσιών».
Ο άτυχος άνδρας ήταν άνεργος και έψαχνε για δουλειά, καθώς το εστιατόριο στο οποίο δούλευε έως τα μέσα Μάρτη έκλεισε λόγω των περιοριστικών μέτρων. Το βράδυ της Δευτέρας οδηγούσε το αυτοκίνητό του με συνεπιβάτη έναν φίλο του, όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο τέσσερις αστυνομικοί. Του έβαλαν χειροπέδες και τον ανάγκασαν να πέσει στην άσφαλτο, πλάι στο περιπολικό. «Σας παρακαλώ, δεν μπορώ να αναπνεύσω!», φώναζε στον αστυνομικό, που τον πίεζε ασφυκτικά με το γόνατό του στο σβέρκο.
Πέντε λεπτά μετά τη σαδιστική ακινητοποίησή του, δίχως αφορμή ή αντίσταση, μεταφέρθηκε αναίσθητος με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο άδικος χαμός του δεν θα είχε γίνει γνωστός εάν δεν βιντεοσκοπούσαν το περιστατικό διερχόμενοι διαβάτες, που διαμαρτυρήθηκαν στους αστυνομικούς για τη συμπεριφορά τους. Οι κάμερες των αστυνομικών, που είναι υποχρεωμένοι να τις έχουν ανοιχτές εν ώρα υπηρεσίας, δεν κατέγραψαν τίποτα...
Η δολοφονία του 46χρονου Φλόιντ προκάλεσε ένα 24ωρο μετά, εν μέσω πανδημίας, τη μαζική διαδήλωση χιλιάδων πολιτών. Οι αστυνομικοί απάντησαν με βροχή δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Μερικές ώρες μετά, κάτω από τις μαζικές αντιδράσεις, το FBI διέταξε έρευνα και η αστυνομική διεύθυνση της Μινεάπολης την απόλυση των τεσσάρων.
Θυμίζουμε ότι το 2014 ένας άλλος Αφροαμερικανός, ο Ερικ Γκάρνερ, είχε πεθάνει από ασφυξία κατά τη σύλληψή του από αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΑΝΟΣ
Μεθοδεύεται αλλαγή του ρόλου των κυανοκράνων
Στο φυλάκιο των κυανοκράνων του ΟΗΕ της αποστολής UNIFIL στα νότια σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ μετέβη χτες ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Χασάν Ντιάμπ, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνησή του δεν θα δεχτεί καμία αλλαγή στην εντολή της δύναμης που βρίσκεται στην περιοχή μετά την ισραηλινή εισβολή του 1978.
Νωρίτερα ο ηγέτης της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ξεκαθάρισε ομοίως πως απορρίπτει κάθε αλλαγή στην εντολή της δύναμης UNIFIL.
Οι αντιδράσεις αυτές καταγράφονται έπειτα από την απαίτηση των ισραηλινών αρχών να αλλάξει η εντολή της δύναμης UNIFIL, ώστε να μπορεί να διενεργεί εφόδους και επιχειρήσεις έρευνας. Η απαίτηση απορρίπτεται από τις λιβανέζικες αρχές ως απόπειρα παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Την Τρίτη οι κάτοικοι του χωριού Μπλίντα διαμαρτυρήθηκαν για τη συμπεριφορά Φιλανδών κυανόκρανων της UNIFIL, καθώς στη διάρκεια περιπολίας έκαναν ζημιές σε ΙΧ αυτοκίνητα. Η δύναμη UNIFIL απαρτίζεται από 9.400 κυανόκρανους και 850 ναυτικούς (καθώς διαθέτει και ναυτική αποστολή).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε κοινη διαμαρτυρια εναντια στην εγκατασταση ανεμογεννητριων καλουν την Κυριακη 31 Μαιου Ανδρος, Ναξος, Παρο και Τηνος.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισραηλινοί αγοράζουν βροχή ελληνικά ακίνητα. Τύφλα να έχει ο…Παπαδημούλης

Αυτό συμβαίνει καιρό τώρα,αλλά τα κοράκια της αγοράς βρήκαν μια πολύ καλή ευκαιρία αυτή τη χρονική στιγμή.Η εργαλειοποίηση του ιού είναι πολύπλευρη.Βέβαια ο διαδικτυακός ιστότοπος του κυρίου Σάββα Καλεντερίδη δεν αναφέρεται στα μεσιτικά γραφεία που ελέγχει η οικογενεια Μητσοτάκη και στις σχέσεις του πολιτικού συστήματος και με άλλα funds διαφορετικών συμφερόντων.Όσοι συσσωρεύουν κεφάλαια τούτη την εποχή κάνουν πολύ σοβαρό παρασκηνιακό παιχνίδι σε τιμές ευκαιρίας.

Πάνω από 115 ακίνητα αντί ποσού της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ απέκτησε προ διμήνου στην Ελλάδα ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, ο εξ Ισραήλ ορμώμενος επενδυτής απέκτησε τα ακίνητα μέσω επενδυτικού fund, ερχόμενος σε συμφωνία με την τράπεζα στην οποία ανήκαν. Περίπου το 20% των ακινήτων βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ ένα άλλο ποσοστό αυτών σε διάφορα νησιά της χώρας, όπως επίσης και σε άλλες μεγάλες πόλεις.
Αντίστοιχα, ένας άλλος επενδυτής από το Ισραήλ, η Golden Horizon, ένα από τα λεγόμενα family offices που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά το τελευταίο διάστημα, προχώρησε σε δύο κινήσεις πρόσφατα, αποκτώντας ακίνητα αξίας 20 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο εξ αυτών αφορά έκταση 4,5 στρεμμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, για το οποίο δαπανήθηκαν 12 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, λίγους μήνες νωρίτερα, η Golden Horizon, η οποία λειτουργεί για λογαριασμό πλούσιων Ισραηλινών επενδυτών, προχώρησε στην απόκτηση ενός διατηρητέου κτιρίου που πωλούσε η Εθνική Ασφαλιστική, στην οδό Υπατίας. Για το εν λόγω ακίνητο καταβλήθηκε ποσό που ξεπέρασε τα 5 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, το επίσης ισραηλινών συμφερόντων Zoia Fund του κ. Ρούμπεν Σάγκι έχει φτάσει να διαχειρίζεται περί τα 19 κτίρια σε διάφορα σημεία της Αθήνας, στοχεύοντας είτε στην αγορά κατοικίας είτε στην αγορά γραφείων. Το επενδυτικό fund είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια, καθώς σε διεθνές επίπεδο διαχειρίζεται περί τα 20.000 ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 2,2 δισ. ευρώ. Το Zoia έχει παρουσία σε έξι χώρες (ΗΠΑ, Ισπανία, με έμφαση στη Βαρκελώνη, Πολωνία, Γερμανία, Ισραήλ και Ελλάδα).
Εύπορες οικογένειες
Τα family offices είναι επενδυτικές εταιρείες, οι οποίες λειτουργούν κατά κανόνα για λογαριασμό εύπορων οικογενειών, συνήθως με περιουσία αρκετών δεκάδων ή και εκατοντάδων εκατ. ευρώ. Τέτοιου είδους «οχήματα» είναι αρκετά διαδεδομένα στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ αλλά και σε χώρες της Ευρώπης, καθώς προσφέρουν μια πιο επαγγελματική διαχείριση των συσσωρευμένων κεφαλαίων. Συχνά, δε, οι επενδύσεις στρέφονται προς την αγορά ακινήτων, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας, ιδίως από τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας έχει περάσει στα «χέρια» των τραπεζών, που με τη σειρά τους αναζητούν τρόπους να τα διαθέσουν στην αγορά.
Ενδεικτική του σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος από το Ισραήλ για την αγορά ακινήτων της Ελλάδας είναι και η διοργάνωση, στις 13 Σεπτεμβρίου, ειδικής ημερίδας από το Ελληνο-Ισραηλινό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το αντίστοιχο διμερές Επιμελητήριο του Ισραήλ (Israel Greece Chamber of Commerce). Από πλευράς του Ισραήλ θα παρευρεθούν επιχειρηματίες του κλάδου οι οποίοι ενδιαφέρονται να συναντηθούν με μεσιτικά γραφεία, προμηθευτές δομικών υλικών και εξειδικευμένους στο αντικείμενο νομικούς, με στόχο την αγοραπωλησία, ανακαίνιση και αναπαλαίωση ακινήτων στην Ελλάδα, τόσο σε αστικούς όσο και σε τουριστικούς προορισμούς.
Δικηγορικά γραφεία
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ζήτηση για ακίνητα στην Ελλάδα από Ισραηλινούς επενδυτές είναι τόσο έντονη, ώστε έχει πυροδοτήσει τη συνεργασία ακόμα και δικηγορικών γραφείων μεταξύ των δύο χωρών. Μια τέτοια κίνηση έγινε πρόσφατα ανάμεσα στο ελληνικό γραφείο Machas & Partners και του ισραηλινού ομίλου Firon & Co., που προχώρησαν στη σύσταση ενός κοινού και εξειδικευμένου φορέα με αντικείμενο την υποστήριξη ξένων επενδυτών στην εγχώρια αγορά ακινήτων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γκουχ Γκουχ
-Παναγια μου θα πεθανουμε
-Τουριστας ειναι....
-Α ενταξει τσιγαροβηχα εχει ο ανθρωπος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στολτεμπεργκ γραμματεας ΝΑΤΟ
"Ως προς τα ελληνοτουρκικα, το ΝΑΤΟ εφαρμοζει πιστα τις οδηγιες των ειδικων…
…νιπτουμε τας χειρας μας, κραταμε ισες αποστασεις, φοραμε το προσωπειο του εγγυητη της ειρηνης…"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μισθωσεις ακινητων εως το 2030 από το υπουργειο Μεταναστευσεως. 11.000 λαθρομεταναστες εγκαθιστανται στην πρωτευουσα. Με δελτιο ταυτοτητας και ΑΜΚΑ. Καταρτιζονται προγραμματα ευρεσεως εργασιας και ενταξεως στα σχολεια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε τέσσερεις βδομάδες από την Κόκκινη πλατεία της Μόσχας!!!
Είναι οριστικό, η παρέλαση για τα 75 χρόνια της μεγάλης αντιφασιστικής ΝΙΚΗΣ θα γίνει τελικά στις 24 Ιουνίου!!!
Σχετικό Διάταγμα υπέγραψε ο πρόεδρος Πούτιν. Και είναι ότι πιο... φυσιολογικό!
Θυμίζω ότι το 1945 η πρώτη παρέλαση της Νίκης έγινε στην Κόκκινη πλατεία ακριβώς στις 24 Ιουνίου!
Στον εξώστη του μαυσωλείου Λένιν στέκονταν όλη η σοβιετική ηγεσία με επικεφαλής τον Ιωσήφ Στάλιν!
Τα αγήματα των στρατιωτών νικητών υποδέχονταν ο στρατάρχης, Γκεόργκι Ζούκοφ, το γενικό πρόσταγμα είχε ο στρατηγός, Κονσταντίν Ροκοσόφσκι!!!
Σε τέσσερεις βδομάδες, λοιπόν, από την Κόκκινη πλατεία της Μόσχας!!!