Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Δευτερα 1 Ιουνιου 2020


Η κόρη της αδελφής του περιφερειάρχη Νοτιου Αιγαιου προσελήφθη με αμοιβή 52.000 €
31/05/2020 στις 23:01
Πλήθος ερωτημάτων προκύπτουν ως προς το νόμιμο και ηθικό της πρόσληψης συγγενικού προσώπου Α’ βαθμού του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, στην εταιρία “Ενεργειακή ΑΕ”, της ΠΝΑ.
Όπως δήλωσε μιλώντας  ο Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Γιάννης Φλεβάρης η αίτηση που κατατέθηκε και πληρούσε τις προδιαγραφές της προκήρυξης, ήταν η μοναδική.
“Έγινε ένας διαγωνισμός με αυτές τις προδιαγραφές, ήταν το μοναδικό πρόσωπο που κατέθεσε αίτηση και τηρήθηκε καθ’ όλα νόμιμα η όλη διαδικασία της προκήρυξης”, ανέφερε κ. Φλεβάρης, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα άτομο καθ’ όλα τίμιο, εξαιρετικό και ικανό.
“Δεν υπάρχει κανένα διαβλητό κομμάτι στην όλη διαδικασία της πρόσληψης”, είπε επιπροσθέτως για το θέμα, ενώ καταλήγοντας τόνισε ότι “ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου έχει καθαρά χέρια και δεν πρέπει να βγουν εσφαλμένα συμπεράσματα”.
Σημειώνεται ότι η πρόσληψη αφορά το χρονικό διάστημα 1-5-2020 έως 30-6-2022 και η αμοιβή για τις υπηρεσίες ορίζεται στο ποσό των 52.102 ευρώ. Η δικηγόρος που προσελήφθη είναι κόρη της αδελφής του περιφερειάρχη.
"Αριστεία" - Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες.





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΑΓΓΕΛΙΑ: Αβάδιστος ατσαλάκωτος επικοινωνιολόγος / image-maker ζητείται για να τονώσει το public image του κ. Ηλία Μόσιαλου. Επαγγελματική πείρα ως βιογράφος / λογογράφος / γλείφτης  απαραίτητη. Πληροφορίες: Γνωστός καλός φίλος  και παλιός συμφοιτητής του κ. Μόσιαλου, "αριστερός".  Το όνομά του αναφέρθηκε στα σχόλια.

σχολιο.- Ηλίας Μόσιαλος, "ο άνθρωπος που έβγαινε στο Mega εκείνη την εποχή και φώναζε υπέρ της Γερμανίας., λέγοντας ότι: «Οι Έλληνες έκαναν σπίτια με δανεικά των Γερμανών δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερες α' κατοικίες από τους Γερμανούς»."
Σχολιο.- Ηλίας Μόσιαλος: Ο άνθρωπος που κατέστρεψε το ΕΣΥ δίνει συμβουλές από τα κανάλια για τον κορονοϊό
Για όσους έχουν ασθενή μνήμη ο κ. Ηλίας Μόσιαλος που σήμερα «ξεροσταλιάζει» στα κανάλια και δίνει συμβουλές για τα θέματα του κορονοϊού, υπήρξε πολιτικό τέκνο του Γιώργου Παπανδρέου και στενός φίλος του Ανδρέα Λοβέρδου και συνέβαλε τα μέγιστα στην εφαρμογή του πρώτου μνημονίου που έριξε την Ελλάδα απευθείας στα βράχια - Του μνημονίου που κατέστρεψε την Υγεία, την Παιδεία, τους μισθούς και τις συντάξεις για να μπορέσουν να προστατευθούν οι ξένες τράπεζες και συγκεκριμένα οι γερμανικές
Ο κ. Μόσιαλος που σήμερα παρουσιάζεται ως ειδικός επί των ζητημάτων υγείας και έχει επί 24ώρου βάσεως στασίδι στα ελληνικά media ως ειδικός για την αντιμετώπιση του κορονοϊού (για τα εμβόλια και τα φάρμακα) έχει πλούσιο μνημονιακό παρελθόν και μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ανδρέα Λοβέρδο έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να διαλύσουν (μεταξύ άλλων) το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ είχαν κατηγορηθεί ότι συνέβαλαν στο παιχνίδι ξένων πολυεθνικών εταιρειών οι οποίες τα πρώτα χρόνια του μνημονίου σάρωσαν την φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα, αλλά και την πώληση ειδών ιατρικού εξοπλισμού.
Ο κ. Ηλίας Μόσιαλος δεν ήταν μόνο πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) - Ανδρέας Παπανδρέου, μια θέση που η «οικογένεια» Παπανδρέου φυλούσε για τους πλέον εκλεκτούς της. Ο ίδιος είναι καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο διαβόητο London Scool of Economics. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 200 βιβλία και εργασίες στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα ρωσικά, τα γιαπωνέζικα και τα ισπανικά. Το 1996 ίδρυσε το ερευνητικό κέντρο του LSE για την Υγεία, το μεγαλύτερο κέντρο του Πανεπιστημίου, με 60 άτομα προσωπικό και τεράστια χρηματοδότηση. Το 1998 ήταν μεταξύ των συνιδρυτών του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Συστήματα και τις Πολιτικές Υγείας, με εταίρους –μεταξύ άλλων- την Παγκόσμια Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τις κυβερνήσεις του Βελγίου, της Φινλανδίας, της Ιρλανδίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Σλοβενίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας. Το 2005 ανέλαβε συν-διευθυντής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την Κοινωνική Κατάσταση.
Μεταξύ άλλων υπήρξε και σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των υπουργείων Υγείας του Βελγίου, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Κύπρου, της Φινλανδίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, του Καζακστάν, της Ρωσίας, της Σλοβενίας, της Ν. Αφρικής, της Ισπανίας και της Σουηδίας.
Φτάνουν αυτά για να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του. Πάντως όλα τα παραπάνω ήταν αρκετά για να επιμείνει κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΓΑΠ στην πλήρη φτωχοποίηση του ελληνικού κράτους.
Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση δηλαδή, όταν το 2011 η κυβέρνηση Παπανδρέου έπρεπε να υλοποιήσει το σχέδιο πώλησης της Ελλάδας στην τρόικα και στο ΔΝΤ.
Σχολιο.- καλημέρα. Ε, δε χρειάζεται να πω ΚΑΙ φανερά το όνομα του "φίλου και συμμαθητή", έτσι? Θα γλυτώσω ΧΡΟΝΟ από (ακόμη πιο ακραίες) αντιδράσεις εκ μέρους του...
-Οχι! Να το πεις!
-Σπύρος Σούρλας ο γνωστος από το facebook σκιτζης γιατρουδακος που το παιζει και αριστερος τρομαρα του. Καυχιέται και για τον άλλο κολλητό φίλο του, τον Γιάννη Μηλιό...
-Αναμένω μπουρδο-θύελλα εναντίον μου έτσι κι αλλιώς. Νιαμ- νιαμ... θα φάμε καλά.
-Ετσι! Να φαίνονται οι επαναστάτες του πληκτρολογίου, που "λασπώνουν" κάθε διαφωνούντα με τις πληρωμένες απόψεις τους!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντόναλντ Τραμπ: "Οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν το κίνημα antifa ως τρομοκρατική οργάνωση"! Εκφασισμός και παγκόσμια ακροδεξιά στροφή. Και δυστυχώς... πολλοί "αριστεροί πατριώτες" που κατηγορούν τους ΑΝΤΙΦΑ (χωρίς κατανόηση ότι δεν είναι όλοι ίδιοι) δεν έχουν αντισώματα κατά (εκ)φασισμού. Αντίθετα, πολλοί εκφράζουν και συμπάθεια για τον... βαψομαλλιά της καρντιάς τους. [Ο Νόμος του Μέρφυ ισχύει και στην πολιτική: Αυτό που ΜΠΟΡΕΙ να χαλάσει, ΘΑ χαλάσει]
Οι λεγόμενοι ΑΝΤΙΦΑ δεν είναι ενιαίος χώρος ή οργάνωση. Είναι διεθνές συνονθύλευμα πολλών διαφορετικών ειδών αντιεξουσιαστων και ετερόκλητων αριστεριστικων οργανώσεων, κινημάτων και τάσεων, που περιλαμβάνουν μπερδεμενους ειλικρινείς και έντιμους αντιφασίστες που νομιζουν ότι αντιφα σημαινει αντιφασισμος μέχρι και.. πουλημένους ή ανισόρροπους. π.χ. οι "autonome antifa" στην Ελλάδα έχουν... ηλίθιες συνωμοσιολογικές απόψεις που εκφράζουν σε προκηρύξεις και οι "anti-germans" είναι φιλο-σιωνιστικό είδος Αντιφά που δρουν ειδικά στη Γερμανία.
έτσι είναι και γκάφα του Τραμπ να πει ότι θα τους ανακηρύξει "τρομοκρατική οργάνωση" διότι δεν είναι ενιαία οργάνωση. Είναι σα να λέει ¨θα κηρύξω τρομοκρατική οργάνωση την αριστερά". ΠΟΙΑ αριστερά? Τον πουλημένο ΣΥΡΙΖΑ? Το ΚΚΕ? την ΑΝΤΑΡCIΑ? Γενικά κάθε αριστερό, ακόμη και ανένταχτο? Δεν θα είχε νόημα κάτι τέτοιο, όπως δεν έχει και νόημα να κηρύξεις "τρομοκρατική οργάνωση" όλους τους αντιεξουσιαστες (αντιφα είναι συντομογραφία για αντιφασίστες, αλλα δεν εχει καμια σχεση με αντιφασιστες, απλως είναι ενας ετεροκλητος χωρος για αντιεξουσιαστες και αριστεριστες).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξανά και ξανά και ξανά, συλληφθείς ο Χρήστος Ριγανάς
1 Ιουνίου 2020
Συνελήφθη για πολλοστή φορά ο ασθενής Χρήστος Ριγανάς και μέλος του Συλλόγου Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης που καλλιεργούσε το φυτό ώστε να έχει άμεση πρόσβαση στο φάρμακό του.
Οι κινήσεις συμπαράστασης στον Χρήστο Ριγανά που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οδηγείται σήμερα Δευτέρα 1η Ιουνίου στον ανακριτή ενώ παραμένει κρατούμενος, κατακλύζουν ήδη το ελληνικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Παρά τις αλλαγές των νόμων  και την από το 2017 ανακοίνωση του τότε Πρωθυπουργού για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης στη χώρα μας, ο ασθενής συνεχίζει να συλλαμβάνεται από τις αρχές με συχνότητα τέτοια που ξεπερνάει πλέον κάθε φαντασία και υπομονή.
Δεν είναι άλλωστε ο μόνος καθώς οι συλλήψεις ασθενών πρακτικά ποτέ σε σταμάτησαν. Ο ίδιος μάλιστα ασθενής είχε συλληφθεί και πριν λίγους μήνες, τον Ιανουάριο του 2020, καθώς έφτανε στο νησί της Κέρκυρας μεταφέροντας νόμιμα προϊόντα κλωστικής κάνναβης με τη συνοδεία και των σχετικών παραστατικών (δελτίων αποστολής κλπ). Τότε, η σύλληψη έγινε με αφορμή τη μεταφορά των νόμιμων προϊόντων, ενώ στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικρός αριθμός φυτών που καλλιεργούσε ο ίδιος και προορίζονταν για ιατρική χρήση.
Πλέον πρόσφατη η σύλληψή του της Παρασκευής 29 Μαΐου 2020 που έγινε (ξανά) στο σπίτι του στην Κέρκυρα, ενώ τα φυτά που καλλιεργούσε κατασχέθηκαν και πάλι.
Ο παραλογισμός της ποινικοποίησης ενός φαρμάκου και τα αστυνομικής φύσης μέτρα εναντίον ασθενών που αντί της μαύρης αγοράς των ναρκωτικών επέλεξαν να καλλιεργούν μόνοι τους το φυτό ώστε να έχουν άμεση και προσιτή οικονομικά πρόσβαση στο φάρμακό τους είναι (ξανά) εκκωφαντικός…
Διαβάστε εδώ τα σχετικά με τη σύλληψή του τον Ιούλιο του 2017 και εδώ τα σχετικά με τη σύλληψή του τον Ιούνιο του 2018
https://cannabisnews.gr/ksana-kai-ksana-kai-ksana-sylliftheis-o-christos-riganas/?fbclid=IwAR0whep53I6_Byd2hh9WOKzk63vz7-0aRAVa70YruDOmGPutcjuYuF7bWeY




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κυριακή, 31 Μαΐου 2020
New York Times: Μόλις ξεκίνησε η κατάρρευση των Ηνωμένων Πολιτειών

Φτώχεια, πείνα, ανεργία, ταραχές, κατεστραμμένος από την κρίση προϋπολογισμός και εξουσία που ”σβήνει τη φωτιά με βενζίνη” : αυτές είναι οι σύγχρονες Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει η εφημερίδα "The New York Times".
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο χείλος ενός δεύτερου εμφυλίου πολέμου. Η επιβεβαίωση αυτού είναι ότι η δυσφορία που προκαλείται από την αυθαιρεσία της αστυνομίας εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα σε λίγες μόνο ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις ταραχές δεν τις προκάλεσε  μόνο η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Έτσι, τα πλήθη απαιτούν δικαιοσύνη και για την Μπρεόνα Τέιλορ, μια αφροαμερικανή, η οποία πυροβολήθηκε τον Μάρτιο όταν η αστυνομία εισέβαλε στο διαμέρισμά της.
Χρειάστηκαν μόνο δύο μήνες για να βυθιστούν οι ΗΠΑ στις φλόγες της επανάστασης, λέει το άρθρο. Οι σημερινές Ηνωμένες Πολιτείες είναι τα 100.000 θύματα μιας επιδημίας που έχει εκθέσει ένα ανήμπορο σύστημα υγείας, η οικονομική ανισότητα, η αστυνομική αυθαιρεσία και ο αυξανόμενος εθνικισμός.
Η ιστορικός του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Έθελ Ανν Τόμπσον, ελπίζει ότι η κατάσταση θα είναι ειρηνική. Ταυτόχρονα, ελπίζει ότι μέχρι τότε, οι Ηνωμένες Πολιτείες "θα επιβιώσουν τη στιγμή που τα πάντα θα γίνουν πιο αγχώδη".
Όλα όσα συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες υποδηλώνουν ότι “η οικονομική κατάρρευση της πανδημίας μόλις ξεκινά”, γράφει η The New York Times, καθώς οι Πολιτείες αρχίζουν να άρουν το πάγωμα των εξώσεων, τον Ιούλιο σταματούν τα αυξημένα επιδόματα ανεργίας και ο τοπικός προϋπολογισμός έχει καταστραφεί από την επιδημία.
"Όπου οι άνθρωποι χρεοκοπούν και φαίνεται να μην υπάρχει βοήθεια, ηγεσία ή σαφήνεια σχετικά με το τι θα συμβεί, αυτό δημιουργεί συνθήκες για θυμό, οργή και απελπισία και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια", δηλώνει ο επίκουρος καθηγητής Αμερικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Πίνκεντον , Κενγκ Γιαμάχα Τέιλορ.

https://prensa-rebelde.blogspot.com/2020/05/new-york-times.html?spref=fb&fbclid=IwAR0LHgL6ZcAxNo0Q-9NVGyNFZGjfeFzQeFIRG1HBYMYjJKl4ss07JGLqa4Q

Πάνω από 1,500 + συλληφθέντες, εκατοντάδες τραυματίες και 8 θάνατοι μετά από 4 ημέρες διαμαρτηριας  Έτσι δεν είναι ένα αστυνομικό κράτος;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το fb είναι σαν μονοπώλιο ιδιωτικής ύδρευσης που απαιτεί ότι όποιος πίνει νερό θα τηρεί "όρους χρήσης", αλλιώς θα του το κόψει.
Αν δεν πίνεις νερό στο όνομα της εταιρείας δεν θάχει πχια νερό. Το αναφέρουν οι όροι χρήσης. Τους αποφάσισε δημοκρατικά το αφεντικό με ψηφοφορία μεταξύ μετόχων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατάληψη από το πρωί στην Περιφέρεια Στερεάς στη Λαμία από τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ.
Κινητοποιήσεις σήμερα και την Πέμπτη στον "Ευαγγελισμό".
Συγκέντρωση ιδιωτικών υπαλλήλων στο υπουργείο Εργασίας.
Μηχανοκίνητες πορείες εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό σε Κέρκυρα και Κω.
Κινητοποιήσεις αγροτών σε Λαμία και Μεσσήνη.
Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το απόγευμα.
Νέο συλλαλητήριο των καλλιτεχνών την Τετάρτη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όπως λέει ο Θάνος Τζήμερος. Η φύση προνόησε ώστε κάποιος να γεννηθεί γυμνός, νηστικός και χωρίς Ε9 στην Εκάλη, ενώ κάποιος άλλος στο Πέραμα.
Χάρη στην ελεύθερη οικονομία και αξιοποιώντας τις ευκαιρίες της, ο πρώτος φτάνει στην εφηβεία καλοντυμένος, καλοταϊσμένος, με πλούσιο Ε9 και προοπτικές σπουδών στο Χάρβαρντ. Ο άλλος, δυστυχώς, επιλέγει να μείνει γυμνός, νηστικός και χωρίς Ε9, έχοντας πιάσει δουλειά από τα 15 του.
Σχολιο.- Ένα απο τα μυστικά της ζωής είναι και η "επιλογή του αντιπάλου". Παρά τις όποιες διαφωνίες μου σε θεωρώ σοβαρό άνθρωπο, γιατί "ανοίγεις διάλογο" με αυτόν που βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα!
Σχολιο.-  Υπάρχουν άνθρωποι με άλλες απόψεις, υπάρχουν και άνθρωποι για σφαλιάρες.
Σχολιο.- Ποια ελεύθερη οικονομία ευαγγελίζεται; Αυτή που τρώει δημόσιο χρήμα ή την άλλη που τρώει από τον ιδρώτα των πολλών;
Σχολιο.- Μεγάλο Φασιστόμουτρο ο αλητάμπουρας..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ωχ! Σχέδιο του Σόρος κατά του Τραμπ οι διαδηλώσεις, επειδή αντιστάθηκε στην επιβολή δικτατορίας των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης και πολέμησε την καραντίνα!
Την ίδια μέρα που ο Τραμπ χαρακτηρίζει τρομοκράτες τους αντιφα αντιεξουσιαστες που συμπαραστέκονται στους Αφροαμερικανούς, άρχισαν και τα νέα συνωμοσιολογικά σενάρια. Πρώτος που τα εισήγαγε αυθημερόν στην Ελλάδα ο Βελόπουλος!
Ελπίζω, επειδή κατονομάζεται ο Σόρος, να μην πεταχτούν και τίποτα δικοί μας, αριστεροί, να πουν ότι θα ΄πρεπε να το εξετάσουμε το ζήτημα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεν Αφροδίτη Μάνου καταγγέλλει την Αριστερά γιατί, λέει, "εργαλειοποίησε" τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, η δε Σώτη Τριανταφύλλου αποφαίνεται πως η δολοφονία δεν είχε ρατσιστικά κίνητρα. Όχι, δεν είπε τίποτα για ράγκμπι!
Μετά μου λες πως η μουσική και η λογοτεχνία εξημερώνουν τον άνθρωπο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγώ δεν κατάλαβα γιατί στη Μινεαπολη στον Αφροαμερικανο δεν του πέρασαν χειροπέδες οι μπατσοι αφού ήταν δύο απάνω του όχι μόνο ένας και άλλος ένας δίπλα. Τον είχαν κάτω τόση ώρα αδικαιολόγητα άρα ήταν στημένο. Αυτοί οι μπατσοι θα μπουν φυλακή κανένα μήνα και μετά θα τη κανουν με μερικά εκατομμύρια σε καμμία Βραζιλια



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Russia Today, η δεξιά μελαμψή πολιτικός, Candace Owens, ξεκίνησε αντιπαράθεση με το Ίδρυμα «Open Society» του Τζορτζ Σόρος, κατηγορώντας πως ο παγκοσμιοποιητής χρηματοδότησε ΜΚΟ για να αναζωπυρώσουν την εξέγερση στην Μινεάπολη, με αφορμή τον θάνατο του Αφροαμερικανού Floyd.
Θεωρείτε πως δεν θα κάνει κάτι ανάλογο και στην Ελλάδα, ο ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΗΣ Σόρος, που μαζί με την Χαζαρική Σιωνιστική Μαφία και τις ΜΚΟ του, κάποιες από τις οποίες βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του Μητσοτάκη, είναι η αιτία για  την εισβολή εκατομμυρίων λάθρο στην Ελλάδα;;;
Για σκεφθείτε το λίγο…
Άλλωστε και στην Ελλάδα, πληρώνει “ακτιβιστικές οργανώσεις”, όπως αυτή της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ, την εξαδέλφης του Κούλη Μητσοτάκη, (αυτή η οικογένεια σε ότι πιο βρώμικο, αναμιγνύεται… αλλά τα ζώα, την ψηφίζουν), του Δημητρά, του Βαλιανάτου, του Κωνσταντίνου και λοιπών ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ…
Και στην Ελλάδα, πληρώσαμε βαρύ φόρο αίματος, από τα επιχορηγούμενα του ερπετοειδούς Σόρος… (Μην ξεχνάμε τους ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ και τον Κωνσταντίνου έξω από την φλεγόμενη Τράπεζα και τους ανθρώπους που ψυχοραγούσαν μέσα…)
Για φανταστείτε να σταματήσει να πληρώνει Αντιγόνες- Μητσοτάκηδες, Δημητράδες, Βαλιανάτους και … “Δημητρούλες”, τι έχει να γίνει…;;;
Το ξεκαθάρισμα θα έρθει κι εδώ…
Σχολιο.- "As I said— ANTIFA thugs are behind most of the destruction and are using black people and George Floyd’s death as a shield for their anarchy.
This is flat out RACIST, and congratulations to this woman for calling these girls out for framing black Americans."
"Όπως είπα - οι κακοποιοί της ANTIFA βρίσκονται πίσω από το μεγαλύτερο μέρος της καταστροφής και χρησιμοποιούν τους μαύρους και τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ ως ασπίδα για την αναρχία τους.
Αυτό είναι RACIST, και συγχαρητήρια σε αυτήν τη γυναίκα που κάλεσε αυτά τα κορίτσια να πλαισιώσουν μαύρους Αμερικανούς. "
Πρώτα έκαψαν την οικονομία μας, φτωχώντας εκατομμύρια μέσω του ψέματος της μολυσματικότητας του #coronavirus . Τώρα υποστηρίζουν την καύση ολόκληρων πόλεων. Φέτος υπήρξε μια πράξη πολέμου κατά @realDonaldTrump και οι άνθρωποι που τον ψήφισαν. Οι Δημοκρατικοί είναι πραγματικά κακοί.
Ο στόχος της Αριστεράς είναι να πιέσει τον Τραμπ να εξουσιοδοτήσει την εθνική φρουρά να πυροβολήσει τους ταραχές - αποδεικνύοντας έτσι ότι είναι δολοφονικός τύραννος. Δεν ενδιαφέρονται πόσες μαύρες γειτονιές πρέπει να κάψουν στη διαδικασία. Δεν ξέρω πώς κάποιος με καλή συνείδηση μπορεί να ψηφίσει ξανά τους Δημοκρατικους.
Δείτε τι λέει η Αφροαμερικανή συγγραφέας και πολιτικος Candace Owens  για την εξεγερση στις ΗΠΑ...
 Βεβαια ηλιθιοτητες λεει, γιατι αυτοι που πρωτοστατουν και συμμετεχουν στο πλιατσικο και τις λεηλασιες  των σουπερμαρκετ και των μαγαζιων και χτυπανε τους λευκους μαγαζατορες είναι οι μαυροι. Οι αντιφα είναι υπευθυνοι για το καψιμο αστυνομικων τμηματων και κρατικων οργανισμων.





----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μία άγνωστη τραγωδία: Οι Έλληνες αιχμάλωτοι στην Τουρκία μετά το 1922

Κατά τήν διάρκεια της Ελληνικής υποχώρησης του Αυγούστου 1922 στη Μικρά Ασία ( που εξελίχτηκε κατά τόπους σε άτακτη φυγή) αιχμαλωτίστηκαν συντεταγμένα, ασύντακτα η και μεμονωμένα περίπου 56.750(!)Έλληνες στρατιώτες ( 54.000 οπλίτες και 2.750 αξιωματικοί).
Μέχρι τον Οκτώβριο, η Αθήνα σωστά είχε διαγνώσει οτι πέραν των απωλειών μάχης, της έλειπαν τόσοι.
Η Τουρκική πλευρά δεν έδωσε καμία απάντηση μέχρι τα Χριστούγεννα του 1922, όταν απάντησε ( μέσω Ερυθράς Ημισελήνου) δήλωσε ότι είχε 32.000. Αυτό σημαίνει ότι στο διάστημα Αύγουστος -Δεκέμβριος 1922, είχαν βρεί το θάνατο με διαφόρους τρόπους ( Τυφεκισμό, κρεμάλα, αποκεφαλισμό, λυντσάρισμα, πριονισμό(!) θάψιμο εν ζωή(!), κατακρημνισμό, συνθλιβή κρανίου μετα πέτρας, ψήσιμο, σούβλισμα, ανασκολοπισμό, μέχρι και κανιβαλισμό( Μαγνησία) περί τους 24.700 Έλληνες στρατιώτες.
Μέχρι να έρθουν οι Διεθνείς επιτροπές, σούρτα-φέρτα μεταξύ αντιπροσώπων, και τα συναφή, είχαν πεθάνει κατά εκατοντάδες πλέον και άλλοι Έλληνες στρατιώτες από ασιτία, ψύχος, αρρώστιες και ξυλοδαρμούς. Έπρεπε να φτάσει Απρίλης για να επαναπατριστούν περί τούς 7.000, ενώ τον Ιούλιο άλλοι 6.600, καθώς και περίπου 3.500 τον Δεκέμβριο του 1923. Πολλοί όμως από αυτούς ήταν σε τόσο άθλια κατάσταση, που πέθαιναν εν πλω(!) η μόλις έφταναν στόν Πειραιά.
Όσο και αν ήθελε όμως το τρισάθλιο Ελληνικό κράτος να “κλείσει” το θέμα, οι καημένοι συμπατριώτες μας συνέχιζαν να έρχονται, μεμονωμένα η κατά μικρές ομάδες, μέχρι το 1928(!) κάνοντας “τρελές” αποδράσεις απο αγροκτήματα η στρατόπεδα συγκέντρωσης της Μικράς Ασίας ( Σεβάστεια, Ικόνιο) μέσω…Σοβιετικής Ένωσης η ..Λιβάνου(!) και φτάνοντας τον αριθμό των επαναπατρισθέντων σε 18.850 περίπου. Βέβαια, οι “ενοχλητικές” αυτές αποδράσεις δεν εμπόδιζαν την εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση να προτείνει για Νόμπελ Ειρήνης τον…Κεμάλ Ατατούρκ(!) ( Βενιζέλος) η να του χαρίζει σπίτια σαν…τόπο υποτιθέμενης γέννησης (Θεσσαλονίκη- Ιωάννης Μεταξάς(!)).
Μιλάμε για μια τραγωδία, μια απίστευτη κατάσταση ( Σύμφωνα με μαρτυρίες υπήρχαν ακόμα αιχμάλωτοι εν ζωή στις φυλακές της Σμύρνης το…1941 και πιθανότατα μέχρι και το…1950) αφού 37.750 Έλληνες στρατιώτες (36.000 οπλίτες και 1.750 αξιωματικοί βρήκαν φρικτό θάνατο στην Μικρά Ασία. Θα σας θυμόμαστε πάντα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εμμετικός ο Μητσοτακης φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδος. Ομολογεί ότι δουλεύει για τους Γερμανούς!!
Μητσοτάκης στη Bild: Τα λουκέτα στις ελληνικές λιγνιτικές μονάδες θα ωφελήσουν τις... γερμανικές εταιρείες!
Καλά νέα κόμισε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στους Γερμανούς επιχειρηματίες καθώς στην πρόσφατη συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild διαβεβαίωσε ότι «κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα, νωρίτερα από τη Γερμανία» και ότι από αυτή την ενέργεια «βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες»!
Μάλιστα έστειλε και μήνυμα στους κατοίκους της ΒΔ Μακεδονίας σημειώνοντας πως «σε μια ολόκληρη περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα, θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν».
Αναφέρθηκε δε και στη συμφωνία που σύναψε η γερμανική RWE με τη ΔΕΗ «για την εγκατάσταση ενός πολύ μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση όπου υπήρχε μια παλιά λιγνιτική μονάδα», καταλήγοντας πως «είναι και προς το συμφέρον γερμανικών εταιρειών, επειδή θέλω να αλλάξω το αφήγημα».
Εν ολίγοις ο πρωθυπουργός διαμήνυσε πως, μέρος των χρημάτων τα οποία θα μπουν στα κρατικά ταμεία από την ΕΕ θα διοχετευθούν στην περίφημη «πράσινη ανάπτυξη», όπου προβλέπεται... βίαιη μετάβαση, μαζικά λουκέτα στις μονάδες λιγνίτη και νέα εκτίναξη ης ανεργίας σε περιοχές της χώρας που ήδη μαστίζονται από υψηλά ποσοστά ανέργων.
Ξαφνιάζει το ύφος ενός πρωθυπουργού μιας κατά τα άλλα ανεξάρτητης χώρας να τονίζει πόσο θα επωφεληθούν από την πολιτική του οι εταιρείες ξένης χώρας με το λουκέτο δικών μας δραστηριοτήτων. Αλλά και η γενική έκκληση «να βρουν κάτι άλλο να κάνουν» χιλιάδες εργαζόμενοι που θα απολυθούν, ειδικά σε μια νέα περίοδο εκτίναξης της ανεργίας από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.
ΥΓ: Εμμετικός και αποκρουστικός ο πράκτωρ των Γερμανών, Μητσοτάκης. Το πλιάτσικο στο κουφάρι της πατριδας μας καλά κρατεί



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η διαμαρτυρία και τα επεισόδια στην Μαλακάσα για το μεταναστευτικό (Καρέ-καρέ)
https://www.youtube.com/watch?v=7vwRMMicsmA&feature=share&fbclid=IwAR2wxRUYrX_4EB9hnT9VhEaGY9THv9WSgweIDLAELWoTvNRnexY2PhtPliA



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για εκείνους που αρνούνται την ελληνική ταυτοτική συνείδηση και συνέχεια των Βυζαντινών αρκεί η καθαρότητα της μαρτυρίας ενός Βυζαντινού όπως ο Χρυσολωράς. Στον Γ΄τόμο οι αναφορές του είδους αυτού στην ελληνική εθνική συνείδηση του βυζαντινού κόσμου διατρέχουν το σύνολό τους από την αρχή μέχρι την Άλωση.
"Ο Μανουήλ Χρυσολωράς (1355-1415) θα διευκρινίσει με παρρησία ότι, είτε Έλληνες είτε Ρωμαίοι αποκαλούνται οι Βυζαντινοί, ένα είναι βέβαιο: ότι είναι κατά την τάξη της διαδοχής Έλληνες. «Μεμνώμεθα οίων ανδρών έκγονοι γεγόναμεν, ει μεν βούλοιτό τις, λέγοι των προτέρων και αρχαιοτέρων, λέγω δη των πρεσβυτάτων και παλαιών Ελλήνων, ων της δυνάμεώς τε και σοφίας ουδείς ανήκοος μεμένηκεν. Ει δε βούλει, των μετ’εκείνους γενομένων ημίν προγόνων, των παλαιών Ρωμαίων, αφ’ ων νυν ονομαζόμεθα και οί δήπου αξιούμεν είναι, ώ τε και την αρχαίαν σχεδόν αποβαλείν. Μάλλον δε άμφω τούτω τω γένει εφ’ημίν δήπου συνελήλυθε και είτε Έλληνας βούλοιτό τις λέγειν είτε Ρωμαίους, ημείς εσμέν εκείνοι και την Αλεξάνδρου δε και των μετ’ εκείνον ημείς σώζομεν διαδοχήν. Μεμνώμεθα δη των προγόνων ημών…»
(Από το Ελληνικό κοσμοσύστημα τ. Γ, σελ. 349)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



31 Μαΐου 2020
Αντικατάσταση πληθυσμού με ΜΑΤ και καταπίεση
#Μαλακάσα: Αντιδρά ο ελληνικός πληθυσμός για την καταστροφή της ζωής και της καθημερινότητας του. Όμως κάθε φορά που θα αντιδρά, θα υπόκειται σε άγρια καταστολή. Γιατί η αντικατάσταση πληθυσμού μπορεί να προχωρήσει μόνο με συνεχή καταπίεση του γηγενούς πληθυσμού. Να θυμάστε: πάντα θα διώκονται οι γηγενείς, ποτέ οι εισβάλλοντες #αντινατιβισμός
 31/5/2020
Σχ. : Αφού η κυβέρνηση δεν υπολογίζει τη γνώμη του ντόπιου πληθυσμού ο μόνος δρόμος είναι η αντίσταση. Το χρωστάμε στις επόμενες γενιές που θα έρθουν. Για να μη μας βρίζουν…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτο! Συνέλαβαν παιδιά στη Λαμία επειδή έπαιζαν μπάσκετ
Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή – καταγγελία γονιών που τα παιδιά τους προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα γιατί έκαναν το «έγκλημα» να παίζουν μπάσκετ στο προαύλιο κλειστού σχολείου.
Δείτε το τελευταιο το κείμενο της επιστολής:
Όποιοι και αν είναι οι λόγοι όσων δεν θέλουν τα παιδιά στα προαύλια των σχολείων τα απογεύματα, τίποτα δεν μπορεί κατά τη γνώμη μας να δικαιολογήσει την επιμονή ενός διευθυντή σχολείου στην προσαγωγή ανήλικων παιδιών 13 και 14 ετών στο αστυνομικό τμήμα, γιατί έπαιζαν σε ένα σχολικό προαύλιο χώρο το απόγευμα.   Αν και θα αρκούσε μια απλή παρατήρηση ή σύσταση για να αδειάσει το σχολείο από τα παιδιά που έπαιζαν (το επαναλαμβάνουμε έπαιζαν, δεν βανδάλιζαν, δεν έσπαγαν, δεν προξενούσαν φθορές), η μορφή της καταγγελίας και η επιμονή του διευθυντή ανάγκασε την αστυνομία να προσάγει τα παιδιά στο αστυνομικό τμήμα με δύο περιπολικά.  Φυσικά τα παιδιά που προσήχθησαν ήταν αυτά που δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα, δεν το έσκασαν και δεν κρύφτηκαν, θεωρώντας ότι δεν είχανε κάνει κάτι κακό.
Πώς να εξηγήσουμε στα παιδιά μας ποιο ήταν αυτό το σοβαρό αδίκημα που διέπραξαν για να καταγγελθούν και να οδηγηθούν στο αστυνομικό τμήμα τη στιγμή που με πολύ απλοϊκό και αφοπλιστικό τρόπο απορούν  «μα εμείς απλώς παίζαμε, πού αλλού μπορούμε να πάμε να παίξουμε μπάσκετ;».  Πρέπει να τους αποδείξουμε ότι τα σχολεία τους δεν είναι ο φυσικός χώρος συναναστροφής τους, η ασφαλής κοινωνική τους κυψέλη, αλλά ο χώρος στον οποίο επιτρέπεται η παραμονή τους μόνο  εντός σχολικού ωραρίου, σε πείσμα όσων προσπαθούμε να τους διδάξουμε τόσα χρόνια για το τι σημαίνει ένα σχολείο πέρα από το μάθημα ;
Προς τιμήν του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έφτασε επί τόπου στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να μην υπάρξει συνέχεια στο παράλογο συμβάν.  Και παρόλο που μάλλον δεν υπάρχει νομική συνέχεια στο θέμα, αυτό που έμεινε χαραγμένο σε αυτά τα παιδιά και στους γονείς τους είναι η εικόνα των παιδιών να μπαίνουν στα περιπολικά και να μεταφέρονται στο αστυνομικό τμήμα για το αδίκημα  που διέπραξαν : Έπαιζαν μπάσκετ με τους συμμαθητές τους στο προαύλιο του σχολείου.
Ευχαριστούμε κε διευθυντά για το σπουδαίο μάθημα που διδάξετε στα παιδιά μας. Να είστε σίγουρος ότι θα τους μείνει αξέχαστο.
Οι γονείς των παιδιών που παρανόμησαν




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν δεν υπάρχει ντροπή…Τα ΜΑΤ πήραν εντολή να ρίξουν χημικά σε κατοίκους της Μαλακάσας που διαμαρτύρονται για τις δομές των μεταναστών
Επεισοδιακή εξέλιξη είχε το μεσημέρι της Κυριακής η συγκέντρωση κατοίκων της Μαλακάσας που διαμαρτύρονται για τις δύο δομές μεταναστών στην περιοχή.
Όπως φαίνεται στα βίντεο οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών όταν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι έκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.
Οι κάτοικοι της Μαλακάσας είναι εξοργισμένοι με την κατάσταση στην περιοχή τους από τις δύο δομές στις οποίες φιλοξενούνται περίπου 3.500 ισλαμοφασιστες και λαθρομετανάστες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεοδημοκρατες, νεοφιλελευθεροι και ακροδεξιοί ζητούν από το FBI να συλλάβει όσους Έλληνες αναρχικούς και κομμουνιστές κάνουν αντιπληροφορηση και δίνουν μάχη στο Twitter. Ο Πλευρης ταυτόχρονα υποστηρίζει οτι πρέπει να κηρυχθουν τρομοκρατική οργάνωση αποδεχομενος τη φράση Τραμπ. .Έχετε χεστει ή είναι η ιδέα μου;;;Τρομάζετε και προετοιμαζεστε για οσα πρόκειται να έλθουν;;;-Το αφήνω Δημόσιο για να το βλέπετε μακελαρηδες του λαού που ζητάτε τη σύλληψη ανθρώπων, οι οποίοι απλώς μεταδίδουν γεγονότα σε πραγματικό ιστορικό χρόνο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Μινεαπολις τα τελευταία 20 χρόνια δολοφονηθηκαν 193 άνθρωποι. Έκατσα και είδα αρκετά βίντεο και γύρω απο τη χτεσινή καταστολή. Μέχρι και εγκυμονουσα σε αμάξι πυροβόλησαν. Κοιτάξτε παιδιά :δεν μπορεις πάντα να δέχεσαι αδιαμαρτυρητα οσα συμβαίνουν. Κάποια στιγμή θα ξεσπάσεις και θα ξεσπάσεις αγρια. Στις ΗΠΑ χτες άκουσαμε συνθήματα Φάτε τους Πλούσιους, Είναι ταξικος πόλεμος, Καπιταλισμός, ρατσισμός, covid 19 εμας χτυπούν πιο πολύ.. Είδαμε λευκούς και αφροαμερικανους να τρώνε ξύλο απο τους μπάτσους και σφαίρες με σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο, είδαμε συγκλονιστικες φωτο απο τον Trump Tower, πυρπόληση περιπολικων, καταστημάτων, λεηλασιες και πλιατσικο. Εύχομαι το θάνατο πολλών Μπάτσων και να τους γαμησουν το ταμ τιρι τιρι. Της ολιγαρχίας των ΗΠΑ να της μπει το παλούκι στον κωλο. Εύχομαι ο συντελεστής μεταδοσης αυτού που συμβαίνει στις ΗΠΑ να εξαπλωθεί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Με μεγάλη ποσότητα δακρυγόνων και νέες αύρες που θα καταστέλλουν στα στενά της πόλης εφοδιάζει την αστυνομία η κυβέρνηση
1 Ιουνίου 2020

Έως και 34 εκατομμύρια ευρώ φέρεται ότι έχει αποφασίσει να δώσει η κυβέρνηση για την επιπλέον ενίσχυση των δυνάμεων ΜΑΤ και συνολικά των δυνάμεων καταστολής
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, το αμέσως επόμενο διάστημα η αστυνομία πρόκειται να αγοράσει χιλιάδες ασπίδες, κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα, όπως επίσης και μεγάλη ποσότητα δακρυγόνων. Η απόφαση πάρθηκε, όπως τονίζεται, με αφορμή την πρόσφατη κρίση στον Εβρο και τη συμμετοχή των διμοιριών ΜΑΤ στην αντιμετώπιση των επεισοδίων στα σύνορα.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ θα υπάρξει ενίσχυση και για άλλες δυνάμεις της αστυνομίας, ακόμη και αγορές οχημάτων που καταστέλλουν με νερό (αύρες) για στενούς δρόμους, οι οποίες είναι προφανές ότι δεν μπορεί να προορίζονται για μεγάλες ανοικτές εκτάσεις όπως στον Έβρο, αλλά για την περαιτέρω καταστολή διαδηλωτών.
Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την Καθημερινή, μέχρι το φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί η αγορά 22.000 νέων αλεξίσφαιρων γιλέκων, τα οποία θα διατεθούν στους αστυνομικούς των ΜΑΤ καθώς και σε άλλες υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως είναι η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., οι Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και η Αμεση Δράση. Τα πρώτα 6.500 γιλέκα έχουν ήδη παραδοθεί, ενώ η σύμβαση για την αγορά των υπολοίπων 15.500 είναι έτοιμη να υπογραφεί. Φιλοδοξία των αξιωματούχων του υπουργείου είναι να αντικατασταθούν τα περισσότερα αν όχι όλα τα αλεξίσφαιρα που διαθέτει το σώμα, πολλά από τα οποία εξάλλου έχουν «λήξει».
Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία για να αγοραστούν 5.000 καινούργια προστατευτικά κράνη. Τα 2.000 θα δοθούν στους αστυνομικούς των διμοιριών και τα υπόλοιπα 3.000 στους δικυκλιστές των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και όχι μόνο. «Διαλέγουμε τα καλύτερα στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς», υπογράμμισε στην «Κ» πηγή της λεωφόρου Κατεχάκη.
Παράλληλα, «τρέχει» προμήθεια 3.000 νέων ασπίδων, καθώς ο έλεγχος στις αποθήκες υλικού αποκάλυψε ότι οι εφεδρείες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν εξαντληθεί. «Η τελευταία αγορά εξοπλισμού για τα ΜΑΤ είχε γίνει πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, το υλικό από την εξάρτυση των διμοιριών δεν αντικαθίστατο», σχολίασε αρμόδιος αξιωματούχος. Στους άνδρες των ΜΑΤ θα διατεθούν ακόμα νέες στολές, προστατευτικοί θώρακες, γάντια και αρβύλες.
Συγχρόνως, η πρόσφατη εμπειρία του Εβρου θορύβησε την ηγεσία του υπουργείου, η οποία προχωρεί στην προμήθεια μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων, λαμβάνοντας υπόψη και το είδος των χημικών που χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι αστυνομικοί. Πηγή κοντά στο θέμα έκανε λόγο για αγορά μέχρι και 50.000 δακρυγόνων, ενώ υπάρχουν εισηγήσεις για την προμήθεια εκτοξευτήρων με δυνατότητα να ρίχνουν χημικά «κατά ριπάς». Η προηγούμενη μεγάλη αγορά δακρυγόνων είχε γίνει το 2017 από εταιρεία με έδρα τη Βραζιλία.
Επιπροσθέτως, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να ανακατασκευάσει τα συνολικά 50 λεωφορεία «κλούβες» των ΜΑΤ, τα περισσότερα από τα οποία έχουν αγοραστεί το διάστημα 1999-2003. Η γενική ανακατασκευή κρίθηκε περισσότερο συμφέρουσα σε σύγκριση με τη λύση της αγοράς νέων λεωφορείων και της μετασκευής τους με τρόπο που να ικανοποιούν τις ανάγκες των ΜΑΤ. Υπάρχουν εισηγήσεις για την προμήθεια νέων οχημάτων καταιονισμού – «Αίαντες». Η πρόταση αφορά την αγορά μικρότερων οχημάτων απ’ αυτά που ήδη διαθέτει η αστυνομία, με δυνατότητα να επιχειρούν σε στενότερους δρόμους, εντός αστικού ιστού. Συζητήσεις γίνονται για την αγορά επιπλέον θωρακισμένων οχημάτων για την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ), που επίσης ήταν παρούσα στα γεγονότα στον Εβρο. Κατόπιν εντολής του κ. Χρυσοχοΐδη, η αστυνομία κινείται για την αγορά μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones). Θα διατεθούν για την επιτήρηση των συνόρων και όχι μόνο. Πολλοί στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για «αγορά εικοσαετίας» που θα συμβάλει στην «αναπτέρωση του ηθικού των αστυνομικών».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΑΛΟΣ: Εξώφυλλο ολλανδικού περιοδικού κοροϊδεύει τους Έλληνες – «Τεμπέληδες του νότου»
Δευτέρα 1 Ιούνιος 2020 | 03:10
Το Ολλανδικό περιοδικό Elsevier με ένα εξώφυλλο που έχει τίτλο «Ούτε δεκάρα στις χώρες του Νότου» παρουσιάζει με ειρωνικό τρόπο τους Έλληνες και όλους τους νότιους Ευρωπαίους ως τεμπέληδες και μη παραγωγικούς, με αφορμή το πακέτο στήριξης 500 δισ ευρώ που πρότειναν Μέρκελ -Μακρόν για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Στην προσπάθειά του να στηλιτεύσει την πρόταση της Κομισιόν, το εξώφυλλο παρουσιάζει στο πάνω μέρος του Βόρειους να εργάζονται σκληρά σε εργοστάσια, την ώρα που τα χρήματα πέφτουν βροχή στο νότο, όπου ένας στερεοτυπικός τεμπέλης νότιος πίνει καφέ και κρασί (μαζί!) και λιάζεται χαζεύοντας μια καλλονή με μαγιώ που είναι προσηλωμένη στο κινητό της.
Μάλιστα στο εξώφυλλο τους έχουν έναν νοτιοευρωπαιο προφανώς… Έλληνα με το τάβλι του και τον καφέ του ενώ… η νοτιοευρωπαιά Ελληνίδα λιώνει τα σόσιαλ μίντια.
Ωστόσο, οι Πορτογάλοι απάντησαν με το ίδιο νόμισμα, αλλά με μια διαφορά:
Στο πάνω μέρος της σελίδας και στη θέση αυτών που πασχίζουν στο εργοστάσιο είναι μετανάστες από το νότο που μετακόμισαν στο Βορρά λόγω της ανεργίας στην περιφέρεια.
Και στη θέση αυτών που λιάζονται ένα ζευγάρι βορειοευρωπαίων εγκαυματιών από τον ήλιο της Μεσογείου όπου κάνουν τις διακοπές τους. Το χρήμα ρέει τώρα από τους Νότιους στους Βόρειους



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρχηγός αστυνομίας Μινεάπολης προς οικογένεια Φλόιντ: "Ο Τζορτζ πέθανε στα χέρια μας"
01 Ιουνίου 2020 07:38
"Το να παραμένει κανείς σιωπηλός ή να μην ουδέτερος επί του θέματος τον καθιστά συνένοχο", είπε ο αρχηγός της αστυνομίας στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ.
Η οικογένεια Τζορτζ Φλόιντ είχε την πρώτη άμεση επικοινωνία με το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης ζωντανά στο ειδικό πρόγραμμα του CNN "I Can't Breathe: Black Men Living and Dying in America".
Ο αδελφός του Τζόρτζ Φλόιντ, Φιλονίζ, ρώτησε τον αρχηγό της αστυνομίας Medaria Arradondo εάν θα συνελάμβανε τους αξιωματικούς και θα απονέμει δικαιοσύνη για το θάνατο του George.
Μιλώντας απευθείας στον αδερφό του δολοφονημένου Τζορτζ Φλόιντ, ο Arradondo είπε ότι αυτές οι αποφάσεις θα ληφθούν μέσω του Επαρχιακού Εισαγγελέα.
Σημειώνεται ότι ο αρχηγός της αστυνομίας έβγαζε το καπέλο του κάθε φορά που απευθυνόταν στην οικογένεια Φλόιντ για να δείξει σεβασμό, ενώ τόνισε ότι όσοι στάθηκαν σιωπηλοί απέναντι στην αδικία είναι και αυτοί συνένοχοι.
"Το να παραμένει κανείς σιωπηλός ή να ουδέτερος επί του θέματος τον καθιστά συνένοχο", είπε χαρακτηριστικά ο Arradondo. "Η απόφασή μου να απολύσω και τους τέσσερις αξιωματικούς δεν βασίστηκε σε κάποιο είδος ιεραρχίας. Ο κ. Floyd πέθανε στα χέρια μας".
Ο δικηγόρος, Ben Crump, ο οποίος συμβούλευε τον Philonise κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τον αστυνομικό, ευχαρίστησε τον Arrandondo.
"Έδειξε μεγάλο σεβασμό προς την οικογένεια και τον ευχαριστούμε γι 'αυτό", είπε ο Crump. "Αυτή η οικογένεια πονάει πολύ.. Πρέπει αυτοί οι αξιωματικοί να συλληφθούν".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Χάος στις ΗΠΑ - Φυγαδεύτηκε ο Τραμπ
01 Ιουνίου 2020 09:40
Η οργισμένη λαίλαπα απλώθηκε στους δρόμους αρκετών Πολιτειών της Αμερικής. Πληροφορίες και για νέο νεκρό στο Λούισβιλ. Φυγαδεύτηκε σε καταφύγιο του Λευκού Οίκου ο Ντόναλντ Τραμπ.
Στη σκιά της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ για έκτη συνεχόμενη μέρα οι περισσότερες Πολιτείες των ΗΠΑ, με χιλιάδες διαδηλωτές να επιδίδονται σε οδομαχίες με την αστυνομία ζητώντας δικαιοσύνη, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία και τον ρατσισμό που οδήγησε στη δολοφονία ενός ακόμη μαύρου πολίτη στη χώρα.
Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε πεδία μάχης, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, να προχωρά σε συλλήψεις ενώ σε αρκετές περιπτώσεις να μη διαχωρίζει διαδηλωτές από δημοσιογράφους, προκαλώντας καταγγελίες πολλών ρεπόρτερ για φαινόμενα βίας σε βάρος τους.
Το πρωί της Δευτέρας(ώρα Ελλάδος), ένας ακόμη διαδηλωτής έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στο Λούισβιλ του Κεντάκι.  Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό σημειώθηκε έξω από ένα μίνι μάρκετ, στην προσπάθεια της αστυνομίας και της Εθνοφρουράς να σπάσουν τη συγκέντρωση των διαδηλωτών.
Φυγαδεύτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το CNN, επικαλούμενο πηγές των μυστικών υπηρεσιών, τα εκτεταμένα επεισόδια στην Ουάσινγκτον έξω από τον Λευκό Οίκο ανάγκασαν το βράδυ της Παρασκευής τους πράκτορες να φυγαδεύσουν τον Ντόναλντ Τραμπ σε καταφύγιο του Λευκού Οίκου, βλέποντας την κατάσταση έξω από αυτόν να κλιμακώνεται μετά τη συγκέντρωση εκατοντάδων διαδηλωτών.
Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να πέρασε μία ώρα μέσα στο καταφύγιο που έχει σχεδιαστεί για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, κάτι που επιβεβαίωσε και ένας αξιωματούχος διατηρώντας την ανωνυμία του. Ο Ντόναλντ Τραμπ μεταφέρθηκε στο καταφύγιο μαζί με την οικογένειά του, δηλαδή τη σύζυγό του Μελάνια και τον 14χρονο γιο τους Μπάρον, την ώρα όπου οι διαδηλωτές έβαζαν φωτιές, κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν κατά του Αμερικανού προέδρου και των αρχών για την αλόγιστη χρήση βίας που οδήγησε στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.
Το περιστατικό αυτό κορύφωσε την ανησυχία στον Λευκό Οίκο, βλέποντας τους διαδηλωτές να αψηφούν την απαγόρευση κυκλοφορίας και να συνεχίζουν τις οργισμένες διαδηλώσεις τους στους δρόμους της Ουάσινγκτον.
Οι ΗΠΑ στις φλόγες
Την ίδια ώρα, ανάλογες εικόνες χάους επικρατούν και σε πολλές ακόμη Πολιτείες, με τις αναταραχές να συνεχίζονται το βράδυ της Κυριακής, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας. Στη Μινεάπολις, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ τα επεισόδια συνεχίστηκαν, ενώ στην πρωτεύουσα Σεντ Πολ, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και δεν πτοήθηκαν από την επικίνδυνη πορεία φορτηγού υγρών καυσίμων προς το πλήθος, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν τραυματισμοί.
Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν και στη Νέα Υόρκη, ενώ για λίγη ώρα οι διαδηλωτές έκλεισαν τη γέφυρα του Μανχάταν. Οι διαδηλωτές πετούσαν σκουπίδια στους αστυνομικούς που απάντησαν με εκτεταμένη χρήση βίας και συλλήψεις.
Η κόρη του δημάρχου Bill deBlasio, Chiara deBlasio, 25 ετών, ήταν μεταξύ εκείνων που συνελήφθησαν το Σάββατο το βράδυ, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Στο Μανχάταν αρκετά καταστήματα υπέστησαν φθορές, ωστόσο δεν έλειψαν και οι ειρηνικές διαδηλώσεις στη μνήμη του Φλόιντ, με αρκετούς διαδηλωτές να γονατίζουν στους δρόμους και μάλιστα μερικούς αστυνομικούς να τους ακολουθούν.
Μεγάλες κινητοποιήσεις έγιναν και σε αρκετές πόλεις της Καλιφόρνια, με την κομητεία του Λος Άντζελες να προχωρά επίσης σε απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας, ενώ επεισόδια εκτυλίχθηκαν και στο Όστιν.
Στις περισσότερες Πολιτείες, όπως στη Νέα Υόρκη, οι διαδηλωτές καταγγέλλουν τις αρχές για εκτεταμένη χρήση βίας. Να σημειωθεί τέλος ότι ο δολοφόνος του Τζορτζ Φλόιντ ήταν προγραμματισμένο να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου τη Δευτέρα, ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε και μεταφέρθηκε για τις 8 Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Μινεάπολις, οι αρχές ερευνούν και τις περιπτώσεις των υπόλοιπων αστυνομικών που ήταν κοντά στο συμβάν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Νεκρός από αστυνομικά πυρά στο Κεντάκι
01 Ιουνίου 2020 13:30
Ένας ακόμη διαδηλωτής έχασε την ζωή του από πυρά της αστυνομίας στις ΗΠΑ. Για ανταλλαγή πυροβολισμών κάνει λόγο η τοπική αστυνομία.
Νεκρός από σφαίρες αστυνομικών φέρεται να έπεσε ένας άνδρας στη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Λούισβιλ, όπως αναφέρει το NBC.
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικές ώρες έξω από ένα σούπερ μάρκετ, στην προσπάθεια της αστυνομίας και της Εθνοφρουράς να σπάσουν τη συγκέντρωση των διαδηλωτών.
Μάλιστα, ο λευκος αγγλοσαξονας διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Λούιβιλ, Στιβ Κόνραντ δήλωσε στα τοπικά Μέσα ότι οι αρχές ερευνούν την υπόθεση και παίρνουν καταθέσεις από άτομα που βρίσκονταν στο σημείο, ωστόσο αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η ψεμα του ότι οι αστυνομικοί ήταν αυτοί που πρώτοι δέχτηκαν πυροβολισμούς και αναγκάστηκαν να απαντήσουν, με τα πυρά να τραυματίζουν θανάσιμα τον εν λόγω διαδηλωτή.

Πάνω από 1,500 + συλληφθέντες, εκατοντάδες τραυματίες και 8 θάνατοι μετά από 4 ημέρες διαμαρτηριας  Έτσι δεν είναι ένα αστυνομικό κράτος;




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΛΛΑΔΑ: Πακιστανός αυνανιζόταν μπροστά σε μητέρες και παιδιά
Κυριακή 31 Μάιος 2020 | 05:00
Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του και ποια ποινή του επιβλήθηκε
Έξαλλες έγιναν μία 29χρονη και η 32χρονη αδελφή της που είχαν βγάλει τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους στο πάρκο του Αγίου Φραγκίσκου στη Ρόδο για να παίξουν, όταν ξαφνικά ξεπρόβαλε μέσα από τα δέντρα ένας μελαμψός άνδρας που κατέβασε το παντελόνι του και άρχισε να… χαϊδεύεται επιδεικτικά κοιτώντας προς το μέρος τους!
Οι ταραγμένες γυναίκες άρχισαν να φωνάζουν, με αποτέλεσμα ο αλλοδαπός να φύγει τρέχοντας. Ωστόσο, βάσει της περιγραφής του, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας εντόπισαν τον 38χρονο Πακιστανό το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης και τον προσήγαν στο τμήμα, όπου τον αναγνώρισαν οι δύο αδελφές και του έκαναν μήνυση για βάναυση προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου άσκησε στον αλλοδαπό επιδειξία δίωξη με την ίδια κατηγορία και τον παρέπεμψε να δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.
Στην απολογία του ο Πακιστανός ισχυρίστηκε ότι είχε… φαγούρα στα γεννητικά του όργανα και ξυνόταν και ζήτησε αρκετές φορές συγγνώμη, αλλά δεν γλίτωσε την καταδίκη σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών με τριετή αναστολή, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Σε φυλάκιση 13 μηνών καταδικάστηκε ο 38χρονος Πακιστανός επιδειξίας – Με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας
Ένοχος με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας κρίθηκε χθες από το αυτόφωρο, ο 38χρονος Πακιστανός που συνελήφθη στην πόλη της Ρόδου να … επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα!
Πάντως ενώπιον του δικαστηρίου όπου βρέθηκε χθες το μεσημέρι, ο 38χρονος αλλοδαπός αρνήθηκε ότι αυνανιζόταν, όπως καταγγέλθηκε από συμπολίτες μας που βρίσκονταν στο σημείο της σύλληψής του, αλλά πως αισθάνθηκε φαγούρα στα απόκρυφα μέρη του και την ώρα που πήγε να … ξυστεί, τον είδαν οι δύο γυναίκες που ήταν εκεί μαζί με τα δύο παιδιά τους!
Ο αλλοδαπός κατά την ακροαματική διαδικασία του δικαστηρίου, ζήτησε αρκετές φορές συγγνώμη από το δικαστήριο τονίζοντας πως έχει μετανιώσει για την πράξη του και υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να το ξανακάνει.
Τελικά ο 38χρονος κρίθηκε ένοχος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 μηνών με τριετή αναστολή.
Το περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του Πακιστανού σημειώθηκε προχθές περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι στην περιοχή του Σαν Φραγκίσκο στην πόλη της Ρόδου.
Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Άμεσο Δράση (100), ο αλλοδαπός είχε τσιτσιδωθεί στο συγκεκριμένο σημείο από το οποίο μάλιστα διέρχονταν και μικρά παιδιά.
Μέσα σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες στον αλλοδαπό και τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.
Σε βάρος του 38χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και με αυτή παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως σκοπεύει να προσαρτήσει επίσημα τα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης.
ανακοινωθέντα σχέδια της εξτρεμιστικής ισραηλινοναζιστικής κυβέρνησης να επισυνάψει επισήμως ένα κρίσιμο τμήμα της κατεχόμενης Παλαιστινιακής Δυτικής Όχθης από την 1η Ιουλίου.
Το τραμ της Ιερουσαλήμ είναι μέρος της συνεχιζόμενης διαδικασίας παγίδευσης της παράνομης εγκατάστασης του Ισραήλ και της κλοπής της παλαιστινιακής γης. Το τραμ της Ιερουσαλήμ συνδέει παράνομους οικισμούς, που θεωρούνται εγκλήματα πολέμου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, που βασίζονται σε κλεμμένη παλαιστινιακή γη, με τη Δυτική Ιερουσαλήμ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Από την παράδοση της παραγγελίας στα κρατητήρια”: Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας καταγγέλει διανομέας στην Κοζάνη με πρόσχημα ότι…παραβίασε STOP
Sunday, 31 May 2020, 23:08
Μια απίστευτη υπόθεση αστυνομικής αυθαιρεσίας καταγγέλλει από τον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διανομέας από την Κοζάνη. Όπως περιγράφει ο ίδιος, τρεις αστυνομικοί του επιτέθηκαν σε κεντρικό δρόμο της Κοζάνης, με πρόσχημα δήθεν απροθυμία του να σταματήσει για έλεγχο.
Μάλιστα, αφού του επιτέθηκαν, τον οδήγησαν στο ΑΤ Κοζάνης, όπου του απαγγέλθηκαν, μεταξύ άλλων, οι κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Η καταγγελία αποκτά ιδιαίτερη αξία, καθώς σύμφωνα πάντα με τον καταγγέλλοντα, οι δύο εκ των τριών αστυνομικών είναι μάρτυρες κατηγορίας σε υπόθεση του διανομέα, για συμμετοχή σε αντιφασιστική παρέμβαση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Η καταγγελία:
Είμαι ο Γιώργος Β. Διανομέας στο επάγγελμα.Από την παράδοση της παραγγελίας στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Κοζάνης.
Απολογισμός μέρας, τέσσερις παραδόσεις παραγγελιών, ένα πρόστιμο για παραβίαση πινακίδας STOP, αφαίρεση διπλώματος για 20 μέρες, σύληψη, κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εξύβριση, απείθεια. Δεν θα την περιέγραφα και σαν μια συνηθισμένη μέρα στη δουλειά. Αντιλαμβάνομαι όμως πως αν δεν αντιδράσω εγώ και ο καθένας μας, στο μέλλον αυτή μπορεί να είναι μία συνηθισμένη μέρα στη δουλειά. Μια μέρα που μπορεί να σε σταματάει ο κάθε μπάτσος και αν δεν του αρέσει η φάτσα σου να σε βρίζει, να σε σπρώχνει και να σου φορτώνει όποια ψευδή κατηγορία του κατέβει εκείνη την στιγμή στο κεφάλι του.
Το πραγματικό χρονικό έχει ως εξής.
Βρίσκομαι εν ώρα εργασίας, πληρώνομαι από μία παραγγελία και ξεκινώ για την επόμενη παράδοση παραγγελίας. Κεντρικός δρόμος της Κοζάνης, οδός Παύλου Μέλα. Πέντε μέτρα πιο κάτω με πλευρίζουν από αριστερά μου μηχανές ΔΙ.ΑΣ., τρία άτομα. Ένας εξ αυτών ουρλιάζει “κάνε στην άκρη” με τόση ένταση ακατανόητη για μένα την συγκεκριμένη στιγμή μιας και δεν έχει συμβεί τίποτα στο δρόμο. Κάνω στην άκρη, σβήνω την μηχανή και κατεβαίνω.
Ο μπάτσος που ούρλιαζε μου λέει “ακίνητος δε σου είπα ρε” και μου επιτίθεται σπρώχνοντας με και προσπαθόντας να μου ανοίξει το φερμουάρ του μπουφάν μου για να με ψάξει. Η αντίδραση μου φυσικά να τον σταματήσω και να ρωτήσω για ποιο λόγο τα χέρια του πάνω μου. Συγχρόνως πέφτουν πάνω μου και οι άλλοι δύο μπάτσοι. Με σπρώχνουν όλοι μαζί, με τραβολογούν από εδώ και από εκεί και στο τέλος μου φοράνε χειροπέδες. Έρχεται περιπολικό και με οδηγεί στο τμήμα, στα κρατητήρια. Τρεις ώρες μετά μου ανακοινώνουν τις κατηγορίες της σύλληψης μου. Αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εξύβριση, απείθεια. Συν πρόστιμο για παραβίαση πινακίδας STOP και αφαίρεση διπλώματος για 20 μέρες που ισοδυναμεί με 20 χαμένα μεροκάματα μιας και είμαι διανομέας.
Ψευδείς κατηγορίες ότι μου φόρτωσαν. Δεν πέρασα ποτέ από το δρόμο με την πινακίδα STOP που μου προσάπτουν. Ήμουν μόνο πάνω στον κεντρικό δρόμο. Με κατηγορούν ότι χαράκωσα με τα κλειδιά της μηχανής τον έναν μπάτσο, ενώ τα κλειδιά ήταν κάθε στιγμή του σκηνικού πάνω στη μηχανή. Όσο για το υπόλοιπο “πακετάκι” κατηγοριών είναι αυτό που συνήθως σου φορτώνουν δίπλα στα βασικά.
Δεν πέφτω από τα σύννεφα φυσικά. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι σε αυτήν την θέση να μου φορτώνουν κατηγορίες που δεν έχουν συμβεί. Ήταν όμως η πρώτη φορά που μου συνέβη εν ώρα εργασίας και όχι σε κάποια κινητοποίηση. Οι δύο από τους τρεις μπάτσους που μου επιτέθηκαν σήμερα είναι μάρτυρες κατηγορίας μου σε άλλη υπόθεση που ακόμα εκκρεμεί (υπόθεση που ενώ έληξε με ομόφωνη αθώωση για όλους, εκρεμεί λόγω έφεσης εισαγγελέα) από αντιφασιστική παρέμβαση στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο τρίτος μπάτσος και ο χειρότερος δεν μου θυμίζει κάτι, υποθέτω ήθελε να με γνωρίσει, βγάζοντας ότι μαζεμένο κόμπλεξ κουβαλάει πάνω μου.
Φυσικά και καταγγέλλω στοχοποίηση στο πρόσωπο μου.
Φυσικά και θα κινήσω κάθε εφικτό μέσο για μένα.
Ναι η στοχοποίηση φέρνει ένα συναίσθημα απόγνωσης.
Φυσικά και ποτέ δεν θα αποδεχτώ την αδικία σαν κάτι που απλά συμβαίνει.
Υ.Γ: Όποιο άτομο ήταν μπροστά στο συμβάν και θέλει να συνεισφέρει με τη μαρτυρία του ή οποιοδήποτε στοιχείο κάμερας ή εικόνας ας επικοινωνήσει με το προφίλ μου Giorgos Resos.
Γιωργος Β.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο θανάσιμος εχθρός του Τραμπ Τζωρτζ Σόρος οργανώνει την εξέγερση στις ΗΠΑ, η οποία θα συσπειρώσει τους νοικοκυραίους κι εκεί που ήταν να χάσει ο Τραμπ τις εκλογές θα ξαναβγεί τελικά, λενε διαφοροι καραμαλακες!
Για να σοβαρευτούμε, η εξέγερση είναι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ και ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, όσο κι αν προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν ή... φαντασιώνονται ο ένας κι ο άλλος.
Και είναι εξέγερση απελπισίας κοινωνικής και ψυχολογικής τύπου... Τζόκερ, δεν θα οδηγήσει σε αλλαγή του συστήματος. Θα κάψει ό,τι είναι να κάψει και μετά θα καταλαγιάσει, μέχρι να ξαναδοθεί κάποια αφορμή και να ξαναγίνει κλπ., κλπ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν νομίζετε ότι ο Malcolm X πέθανε, ξανασκεφτείτε το, αυτό το κορίτσι είναι το πραγματικό θάυμα
https://www.facebook.com/mkenya.halisi.77920/videos/1157319924630227/UzpfSTEyNjgwMjA1MDc6Vks6MTAxNTgxNTkwNjU1Mjg4ODY/




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μη μας πασάρεις την μαύρη ρεπουμπλικάνα φασίστο για "ακτιβίστρια". Έχεσαν οι ακτιβίστριες και βγήκε αυτή.
Ξέρω, ξέρω ρε συ. Ο φασίστας ρατσιστής Τραμπ είναι αντιστασιακός, ο φασίστας Σαλβίνι είναι αντιστασιακός, η φασίστο η Λεπέν είναι αντιστασιακιά, ο φασίστας Μπόρις Τζόνσον είναι αντιστασιακός, και πάει λέγοντας. Άμα ζούσες στην εποχή του Χίτλερ θα μας έλεγες κι αυτόν αντιστασιακό. Ξέρω σου λέω, με φασίστες μεγάλωσα και πήγαινα σχολείο. Αυτό μου έλεγαν κι αυτοί. Τον έχεις παρεξηγήσει το φασισμό και το ναζισμό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην «Παγίδα του Θουκυδίδη» οι ΗΠΑ.Ολοταχώς για σύγκρουση με Κίνα..Το covid ήταν το Αμερικάνικο Τσέρνομπιλ.. Η Κατάρρευση…….
01/06/2020
Οι ΗΠΑ μπαίνουν στο β΄Ψυχρό Πόλεμο πολύ διχασμένες κοινωνικά όσο και πολιτικά.Είναι μια πόλη φλεγόμενη στο λόφο δεν μπορεί ν΄αποτελεί π.χ για τους άλλους. Είναι η παταγώδη πτώση της φιλελεύθερης ηγεμονίας…Ο Τραμπ έτρεξε στο καταφύγιο, ο Λευκός Οίκος έσβησε τα φώτα του,χάος σε πολλές Πολιτείες όπου χτυπήθηκαν και τα Κυβερνεία όπως στο Ohaio, ενώ έντονη φημολογία ότι κόπηκαν οι επικοινωνίες με Λευκό Οίκο DC…Mαζικές διαδηλώσεις σε 140 πόλεις και απαγόρευση κυκλοφορίας/στρατιωτικός νόμος σε τουλάχιστον 21 περιοχές της επικράτειας…
Εν μέσω της πανδημίας στο ζενίθ ο ανταγωνισμός μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Αυτός η διαπάλη δεν είναι νέα- οι μελετητές των Διεθνών Σχέσεων έχουν θίξει εδώ και πολύ καιρό την «Παγίδα του Θουκυδίδη», που πήρε το όνομά της από τον καταστροφικό ανταγωνισμό και πόλεμο μεταξύ της Αθήνας και της Σπάρτης που έγραψε ο Έλληνας ιστορικός, όπου μια ανερχόμενη δύναμη έρχεται αναπόφευκτα σε σύγκρουση με τον ηγεμόνα που εκτοπίζει.
Όταν η Γερμανία αμφισβήτησε τη βρετανική ηγεμονία στις αρχές του περασμένου αιώνα, το πρώτο κύμα της παγκοσμιοποίησης έληξε με παγκόσμιες συγκρούσεις και μετά κατέληξε σε μια πανδημία. Η σημερινή πανδημία, που επιφέρει γρήγορα το τέλος του δεύτερου κύματος της παγκοσμιοποίησης θα τελειώσει ομοίως σε αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων ΗΠΑ-Κίνας;
Ο covid έχει εκθέσει την Αμερική ως ένα αποτυχημένο κράτος. To covid αποτέλεσε το αμερικάνικο Τσερνομπίλ.Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μακράν η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την νόσο. Περισσότεροι από 100.000 νεκροί και ακόμη δεν έχει τελειώσει η εκδήλωσή της.
Οι ΗΠΑ σήμερα απηχούν τη μετα-σοβιετική Ρωσία στις επιδημίες του θανάτου από υπερβολική δόση ναρκωτικών, στην κατάρρευση της μεσαίας τάξης, στα επιδεινούμενα αποτελέσματα της υγείας και στα μειωμένο προσδόκιμο ζωής, στην κατάληψη του κράτους και της οικονομίας από ολιγάρχες και περιστασιακές περιόδους ενδοεθνικής βίας που οδηγούν σε διαδηλώσεις, ταραχές και ευρύτερη πολιτική δυσλειτουργία.Οι ΗΠΑ έπεσαν είμαστε ήδη στην μετ-αμερικάνικη περίοδο….
Όπως παρατηρεί ο βετεράνος Αμερικανός διπλωμάτης Richard Haass: «Πολύ πριν το COVID-19 υπήρξε ήδη μια απότομη πτώση της ελκυστικότητας του αμερικανικού μοντέλου. Χάρη στο επίμονο πολιτικό αδιέξοδο, τη βία όπλων, την κακοδιαχείριση που οδήγησε στην παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, την επιδημία οπιοειδών και πολλά άλλα, αυτό που αντιπροσώπευσε η Αμερική έγινε όλο και λιγότερο ελκυστικό για πολλούς. Η αργή, ασυνάρτητη και πολύ συχνά αναποτελεσματική αντίδραση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην πανδημία θα ενισχύσει την ήδη διαδεδομένη άποψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χάσει τον δρόμο τους »…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θα πέσει η Βαστίλη; H CIA μετέφερε τον Τραμπ στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου που έσβησε τα φώτα για α΄φορά από το 1889.
01/06/2020
Θα πέσει η Βαστίλη; H βραδιά ήταν πολύ τεταμένη στην Washington DC οι μυστικές υπηρεσίες κατέβασαν τον Donald Trump στο υπόγειο καταφύγιό του και ο Λευκός Οίκος έσβησε τα φώτα του. Αυτό έχει να γίνει από το 1889 .
Στο μεταξύ απαγόρευση κυκλοφορίας-στρατιωτικός νόμος διατάχθηκε και στην Washington εκτάκτως μέσα στη νύχτα μετά από νέες διαδηλώσεις κοντά στο Λευκό Οίκο ανακοίνωσε η δήμαρχος της πρωτεύουσας των ΗΠΑ η Muriel Bowser. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ήταν σε ισχύ από 23h Κυριακής έως 6h Δευτέρας διευκρίνισε η κ. Bowser στο Twitter, προσθέτοντας ότι διέταξε την ανάπτυξη της Εθνικής Φρουράς στην πόλη προς ενίσχυση της αστυνομίας.
Πλήθος και ένταση την Κυριακή μπροστά στοπ Λευκό Οίκο που είναι αστακός..
Σύμφωνα με το CNN τη νύχτα Παρασκευής προς Σάββατο ο Πρόεδρος Donald Trump και η οικογένειά του τέθηκαν στο καταφύγιο εντός του bunker του Λευκού Οίκου καθώς επεισόδια διαδραματίζονταν ομοίως πλησίον του κιγκλιδώματος του κτιρίου.
Ο Τραμπ συνοδεύτηκε στο Προεδρικό Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης που βρίσκεται κάτω από τον Λευκό Οίκο την Παρασκευή το βράδυ καθώς οι διαδηλώσεις κλιμακώθηκαν στην Ουάσιγκτον.
Το Προεδρικό Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης είναι μια δομή τύπου bunker κάτω από την Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου που χρησιμεύει ως ασφαλές καταφύγιο και κέντρο επικοινωνίας για τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλους προστατευόμενους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.Πολλές φωτιές μαίνονταν κοντά στον Λευκό Οίκο καπνός ανερχόταν από το σημείο ακριβώς μπροστά από Λευκό Οίκο, οδομαχίες…
Σύμφωνα με το bloomberg αυξημένες εντάσεις σημειώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο όπου η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά πλήθους πλέον των 1.000 διαδηλωτών κατά μήκος του δρόμου στο πάρκο Lafayette. Το πλήθος μάζεψε πινακίδες και πλαστικά εμπόδια για να ανάψει μια φωτιά σ’ έναν κοντινό δρόμο. Κάποιοι τράβηξαν μια αμερικανική σημαία από ένα κτίριο και την πέταξαν στις φλόγες.
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν ξανά στους δρόμους σε ολόκληρη την Αμερική την Κυριακή, με διαδηλώσεις εναντίον της δολοφονίας του Αφροαμερικανού κι αναταραχές έπληξαν πόλεις από τη Φιλαδέλφεια ως το Λος Άντζελες και έφτασαν κοντά στον Λευκό Οίκο.
Αξιωματούχοι Πολιτειών και κράτους ανέπτυξαν χιλιάδες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, θέσπισαν αυστηρές απαγορεύσεις κυκλοφορίας και έκλεισαν τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας για να επιβραδύνουν τις κινήσεις των διαδηλωτών, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τμήματα πολλών πόλεων να παραδοθούν ξανά σε χάος.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εξασθενημένος ο Covid-19 στην Ιταλία
 Κυριακή, 31 Μαΐου 2020, 22:17
Ο νέος κορωνοϊός χάνει τη δραστικότητά του και έχει γίνει πολύ λιγότερο θανατηφόρος, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος Ιταλός γιατρός την Κυριακή, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.
«Στην πραγματικότητα, ο ιός κλινικά δεν υπάρχει πια στην Ιταλία», δήλωσε ο Αλμπέρτο Ζανγκρίλο, επικεφαλής του νοσοκομείου San Raffaele στο Μιλάνο στη βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας, που έχει πληγεί από  τον μολυσματικό ιό.
«Τα δείγματα που ελήφθησαν τις τελευταίες 10 ημέρες έδειξαν ιικό φορτίο σε τέτοιες ποσότητες που ήταν απολύτως απειροελάχιστο σε σύγκριση με τα δείγματα που ελήφθησαν πριν από έναν ή δύο μήνες», είπε στην τηλεόραση του RAI.
Η Ιταλία έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θανάτων στον κόσμο από τον COVID-19, με 33.415 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους από το ξέσπασμα της επιδημίας στις 21 Φεβρουαρίου. Έχει τον έκτο υψηλότερο παγκόσμιο αριθμό κρουσμάτων, στα 233.019.
Ωστόσο, οι νέες μολύνσεις και οι θάνατοι μειώνονται σταθερά τον Μάιο και η χώρα χαλαρώνει μερικούς από τους αυστηρούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί.
Ο Ζανγκρίλο ο γιατρος του Μπερλουσκονι είπε ότι ορισμένοι εμπειρογνώμονες ανησυχούσαν πολύ για την προοπτική ενός δεύτερου κύματος λοιμώξεων και οι πολιτικοί πρέπει να λάβουν υπόψη τη νέα πραγματικότητα.
«Πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», είπε. «Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που τρομοκρατήθηκε η χώρα».
Η κυβέρνηση της Ιταλίας συστήνει προσοχή, λέγοντας ότι ήταν πολύ νωρίς για να θεωρηθεί πως κέρδισε τη μάχη.
«Εκκρεμούν επιστημονικά στοιχεία για να υποστηριχθεί η θέση ότι ο ιός έχει εξαφανιστεί ... Θα παρακαλέσω όσους λένε ότι είναι σίγουροι να μην μπερδεύουν τους Ιταλούς», ανέφερε σε δήλωσή της η Σάντρα Ζάμπα, υφυπουργός Υγείας.
«Αντ 'αυτού πρέπει να προσκαλέσουμε τους Ιταλούς να διατηρήσουν τη μέγιστη προσοχή, να διατηρήσουν τη φυσική απόσταση, να αποφύγουν μεγάλες ομάδες, να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να φορούν μάσκες».
Ένας δεύτερος γιατρός από τη βόρεια Ιταλία είπε στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ότι βλέπει επίσης τον κορωνοϊό να εξασθενεί.
«Η δύναμη που είχε ο ιός πριν από δύο μήνες δεν είναι η ίδια δύναμη που έχει σήμερα», δήλωσε ο Matteo Bassetti, επικεφαλής της κλινικής μολυσματικών ασθενειών στο νοσοκομείο San Martino στην πόλη της Γένοβας.
«Είναι σαφές ότι σήμερα η νόσος COVID-19 είναι διαφορετική».
Καθοδικοί οι δείκτες της επιδημίας σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία
Η Ιταλία κατέγραψε κατά τις τελευταίες 24 ώρες 75 νέους θανάτους από την επιδημία Covid-19, έναντι 111 την προηγουμένη, επί συνόλου 33.415 θανάτων, ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.
Ο ημερήσιος απολογισμός των νέων κρουσμάτων είναι 355, έναντι 416 χθες, επί συνόλου 233.019 κρουσμάτων της νόσου.
Ο αριθμός των νοσούντων μειώθηκε σήμερα στους 42.075, από 43.691 χθες.
Η Γαλλία κατέγραψε 31 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, επί συνόλου 18.475, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές. Είναι η 11η ημέρα που ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων στην χώρα είναι κάτω των 100. Ο απολογισμός των θανάτων στα κέντρα φροντίδας θα ανακοινωθεί στις 2 Ιουνίου.
Η Ισπανία κατέγραψε 96 νέα κρούσματα της νόσου τις τελευταίες 24 ώρες, επί συνόλου 239.429 και 2 νέους θανάτους, επί συνόλου 27.127, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης προτείνει την απαγόρευση πρακτικών υπερβολικής βίας από την αστυνομία
 Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 20:10
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ζήτησε σήμερα να απαγορευτεί σε εθνικό επίπεδο η χρήση της υπερβολικής βίας και της μεθόδου του κεφαλοκλειδώματος από τους αστυνομικούς, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμοστούν μετά τον θάνατο του άοπλου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του στη Μινεάπολη, την περασμένη εβδομάδα.
«Δεν αρκεί να λέμε ‘Είμαι θυμωμένος, είμαι απογοητευμένος’», είπε ο Κουόμο κατά την καθημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στην Πολιτεία του. «Οι διαδηλωτές επισημαίνουν κάτι. Αλλά πρέπει να προσθέσουμε σ’ αυτό μια θετική μεταρρυθμιστική ατζέντα», τόνισε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαμαρτυρία της ΚΝΕ στην Αμερικανική Πρεσβεία για τη δολοφονία Φλόιντ
 Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 19:37
Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας πραγματοποιεί αυτήν την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή στις ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό.
Και το δυο ρεύματα κυκλοφορίας της Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας, είναι κλειστά αυτήν την ώρα καθώς η παράσταση διαμαρτυρίας είναι σε εξέλιξη.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που φυλάσσουν το κτήριο.
«Καπιταλισμός σημαίνει Δεν μπορώ να αναπνεύσω», αναγράφεται σε πανό των διαδηλωτών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
 Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 19:28
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο της υπουργού Νίκης Κεραμέως. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν οι πανελλαδικές ομοσπονδίες της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, καθώς και εκπαιδευτικοί φορείς και σωματεία. H προσυγκέντρωση ξεκίνησε 19.00 στα Προπύλαια, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ανθρωποκτονία από ασφυξία δείχνει η αυτοψία
 Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 22:30
Σε ασφυξία οφείλεται ο θάνατος του Τζόρτζ Φλόιντ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ιατροδικαστικής έρευνας που ζητήθηκε από την οικογένειά του και αμφισβητεί αρχικά πορίσματα.
Η ανεξάρτητη αυτοψία που διέταξε η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ διαπίστωσε ότι ο θάνατός του «προκλήθηκε από ασφυξία λόγω συμπίεσης του αυχένα και της πλάτης που οδήγησε σε έλλειψη ροής αίματος στον εγκέφαλο», σύμφωνα με πρώιμα ευρήματα από την εξέταση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.
Οι ανεξάρτητοι εξεταστές διαπίστωσαν ότι το βάρος στην πλάτη, οι  χειροπέδες και η θέση ήταν παράγοντες που συνέβαλαν επειδή εξασθένησαν την ικανότητα του διαφράγματος του Φλόιντ να λειτουργεί, σύμφωνα με την έκθεση.
Ο Δρ. Μάικλ Μπάντεν, που διενήργησε την αυτοψία μαζί με την Δρ Αλίσια Γουίλσον, είπε ότι «η αυτοψία δείχνει ότι δεν υπήρχε υποκείμενο ιατρικό πρόβλημα που προκάλεσε ή συνέβαλε στον θάνατό του». «Ήταν σε καλή κατάσταση» η υγεία του, είπε ο Μπάντεν. «Η αστυνομία έχει αυτή την εσφαλμένη εντύπωση ότι αν μπορεί κανείς να μιλήσει, μπορεί και να αναπνεύσει. Αυτό δεν είναι αλήθεια».
Η Δρ Αλίσια Γουίλσον, που διενήργησε την αυτοψία, περιέγραψε τον τρόπο θανάτου ως ανθρωποκτονία σε συνέντευξη Τύπου σήμερα. Ο οικογενειακός δικηγόρος του Φλόιντ, Μπεν Κραμπ ζητεί περαιτέρω τη σύλληψη όλων των αξιωματικών που έπαιξαν ρόλο στον θάνατο του Φλόιντ και ζητεί επίσης να ασκηθεί κατηγορία δολοφονίας πρώτου βαθμού εναντίον του Ντέρεκ Τσόβιν, του πρώην αστυνομικού της Μινεάπολης που γονάτισε στον λαιμό του Φλόιντ για σχεδόν εννέα λεπτά.
Μια προκαταρκτική έκθεση από την αυτοψία του Τζορτζ Φλόιντ που διενήργησε ο Ιατρικός Εξεταστής της Κομητείας Χένεπιν δεν βρήκε «κανένα φυσικό εύρημα που να υποστηρίζει τη διάγνωση τραυματικής ασφυξίας ή στραγγαλισμού», την εγκληματική καταγγελία που εξέδωσε το Γραφείο Εισαγγελέων της Κομητείας Χένεπιν για τη σύλληψη του Ντέρεκ Τσόβιν. Η αιτία και ο τρόπος θανάτου του Φλόιντ παραμένουν σε εκκρεμότητα και διερευνώνται από τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές Αρχές επιβολής του νόμου, ανέφερε σε δήλωση το Γραφείο Ιατρικών Εξεταστών της Κομητείας Χένεπιν.
Ο δικηγόρος Μπεν Κραμπ είπε ότι ο Τζορτζ Φλόιντ ήταν «νεκρός στο σημείο» όπου συνέβη το περιστατικό στη Μινεάπολη. «Το ασθενοφόρο ήταν η νεκροφόρα του», είπε ο Κραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου η οικογένεια Φλόιντ παρουσίασε την ανεξάρτητη αυτοψία. «Οι αστυνομικοί ήταν ο λόγος για τον θάνατό του», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Φλόιντ, Αντόνιο Ρομάνουτσι. Υπάρχουν «ακραίες και συστημικές αποτυχίες στο αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης», πρόσθεσε.
Η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ θα πραγματοποιηθεί στο Χιούστον στις 9 Ιουνίου, λέει ο οικογενειακός δικηγόρος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διαμαρτυρίες, εξεγέρσεις και φυλετικός πόλεμος
 Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 12:42
Εκείνοι που σπάνια ήταν ο στόχος του οργανωμένου αστυνομικού γκανγκστερισμού για άλλη μια φορά διδάσκουν όσους εφαρμόζουν αντίστοιχες μεθόδους το πώς να ανταποκριθούν καλύτερα σε αυτές.
Να είστε ειρηνικοί, ζητούν, καθώς οι διαδηλωτές αλωνίζουν στη Μινεάπολη και σε ολόκληρη τη χώρα ως απάντηση στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.
Γιατί προφανώς, όταν οι λευκοί λένε «διαμαρτυρηθείτε ειρηνικά», εννοούν «σταματήστε να διαμαρτύρεστε. Όλα είναι καλά, δεν υπάρχει κάτι να δείτε εδώ».
Λέει ακόμα ότι μεγάλο μέρος της λευκής Αμερικής θεωρεί σκόπιμο να δώσει διαλέξεις στους Αφροαμερικανούς για τα κακά της βίας, ενώ απολαμβάνουν την εθνική γενναιοδωρία για την οποία διεκδικούν την κατοχή αποκλειστικά το αποτέλεσμα τούτο.
Σαν να υπενθυμίζουν ότι ο Τζορτζ Ουάσιγκτον δεν ήταν ασκούμενος της παθητικής αντίστασης. Ούτε οι πρώτοι άποικοι ούτε οι ιδρυτές του αμερικανικού έθνους εντάσσονται στην παράδοση του Γκάντι.
Υπήρχαν μόνο όπλα, πάρα πολλά όπλα.
Ακόμα και στη σύγχρονη εποχή, η ιδέα ότι κάποιοι πιστεύουν στη μη βία ή έχουν καλά διαμορφωμένη αντίθεση στις ταραχές αμφισβητείται από τα στοιχεία. Πράγματι, οι λευκοί προκαλούν ταραχές για πολύ λιγότερο νόμιμους λόγους από εκείνους για τους οποίους οι Αφροαμερικανοί μπορεί να αποφασίσουν να σηκώσουν ένα τούβλο, μία πέτρα ή ένα μπουκάλι.
Μακριά από τον ερασιτεχνικό χουλιγκανισμό, οι ταραχές των λευκών είναι πιο βίαιες υποθέσεις και είναι γνωστό ότι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή των αστυνομικών, όπως και η περίφημη ταραχή του 1998 στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.
Είκοσι δύο χρόνια αργότερα, όλοι περιμένουν οι ακαδημαϊκοί να ξεσηκωθούν για τις παθολογίες αυτών των λευκών, των οποίων η κουλτούρα δυσλειτουργίας τους διδάχτηκε από τις αγροτικές οικογένειές τους και συμβολίστηκε από την αναγνωρίσιμη ενδυμασία συμμοριών με τα γυρισμένα προς τα πίσω καπέλα μπέιζμπολ.
Επιστροφή στο παρόν: Το να μιλάμε για βία που γίνεται από Αφροαμερικανούς χωρίς να μιλάμε τόσο πολύ για τη γενίκευση της βίας είναι κάτι διεστραμμένο.
Και βία δεν νοείται απλώς η βιαιότητα της αστυνομίας, αλλά η διαρθρωτική βία των περισσότερων λευκών, η οποία έχει δημιουργήσει τις ευρύτερες συνθήκες στις κοινότητες των Αφροαμερικανών κατά των οποίων αυτοί που ζουν εκεί τώρα επαναστατούν.
Ας θυμηθούμε πως εκείνα τα μέρη στα οποία αναφερόμαστε ως «γκέτο» δημιουργήθηκαν όχι από τους ανθρώπους που ζουν σε αυτά. Σχεδιάστηκαν ως στρατόπεδα συγκέντρωσης εντός των οποίων θα περιείχαν φτωχά άτομα μαύρου χρώματος.
Οι γενιές των διακρίσεων στέγασης τα δημιούργησαν, όπως και οι δεκαετίες λευκών ταραχών ενάντια σε Αφροαμερικανούς, όποτε μετακινούνταν σε λευκές γειτονιές. Δημιουργήθηκαν από την αποβιομηχανοποίηση και την εξάπλωση των καλά αμειβόμενων κατασκευαστικών εργασιών στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον δρα Samuel Cartwright, πολύ σεβαστό γιατρό του 19ου αιώνα, η δουλεία ήταν ένας τόσο καλός θεσμός που κάθε Αφροαμερικανός που προσπάθησε να ξεφύγει από την αγαπημένη του αγκαλιά πρέπει να πάσχει από ψυχική ασθένεια.
Αυτή την περίπτωση ο Cartwright ονόμασε «Drapetomania», μια ασθένεια που θα μπορούσε να θεραπευτεί διατηρώντας τον υποδουλωμένο σε «παιδική κατάσταση» και χρησιμοποιώντας τακτικά «ήπιο μαστίγιο».
Όταν οι λευκοί ρωτούν «γιατί είναι τόσο θυμωμένοι και γιατί μερικοί από αυτούς λεηλατούν;», γνωρίζουν τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις. Όμως αποκαλύπτουν την πνευματική τους γυμνότητα, την περιφρόνησή τους για την αλήθεια, την εντελώς ιστορική κατανόηση της κοινωνίας.
Δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε πολλά για τις δυνάμεις που έχουν καταστρέψει τόσες πολλές μαύρες ζωές, πολύ πριν κάποιος στη Μινεάπολη αποφάσιζε να επιτεθεί σε αστυνομικό τμήμα.
Για παράδειγμα, ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα Raymond Mohl επισημαίνει ότι μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1960, σχεδόν 40.000 οικιστικές μονάδες ετησίως κατεδαφίστηκαν σε αστικές κοινότητες (κυρίως λόγω χρώματος) για να ανοίξουν δρόμους για διακρατικούς αυτοκινητόδρομους.
Άλλες 40.000 καταστράφηκαν ετησίως ως μέρος της λεγόμενης «ανανέωσης» των πόλεων, η οποία διευκόλυνε τη δημιουργία χώρων στάθμευσης, πάρκων, γραφείων και εμπορικών κέντρων σε χώρους εργασίας εργατικής τάξης και χαμηλού εισοδήματος.
Την ίδια στιγμή που η «μαύρη» και «καφετιά» κατοικία καταστράφηκε, εκατομμύρια λευκές οικογένειες προμηθεύονταν δάνεια με εγγύηση από το κράτος που ήταν σχεδόν εντελώς ανεπίτρεπτο για τους έγχρωμους ανθρώπους αποκλειστικά για όσους ζούσαν στα προάστια όπου μόνο σε λευκούς επιτρεπόταν να εγκατασταθούν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Παλαιστίνιου που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά
 Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 01:52
Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν την κηδεία του Παλαιστίνιου που σκοτώθηκε το Σάββατο από τα πυρά της ισραηλινής αστυνομίας, ένα γεγονός για το οποίο ο νέος Ισραηλινός υπουργός Αμυνας ζήτησε συγγνώμη στη συνέχεια.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι αστυνομικοί σκότωσαν τον Παλαιστίνιο διότι υποψιάσθηκαν ότι οπλοφορούσε στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, αλλά σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ο άνδρας βρέθηκε άοπλος.
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο 32χρονος Ιγιάντ Χαΐρι είχε προβλήματα ψυχικής υγείας.
«Λυπούμαστε πραγματικά για το περιστατικό κατά το οποίο ο Ιγιάντ Χαΐρι πυροβολήθηκε και έχασε τη ζωή του και συμμεριζόμαστε την θλίψη της οικογένειάς του - αλλά είμαι βέβαιος ότι το θέμα θα διερευνηθεί και θα εξαχθούν συμπεράσματα», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή ο υπουργός Αμυνας Μπένι Γκαντς και πρόσθεσε ότι το Ισραήλ «θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να περιορίσει τις απώλειες, συνεχίζοντας να διατηρεί ικανό επίπεδο ασφαλείας».
Αντίθετα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νεντανιάχου δεν μνημόνευσε στις δικές του δηλώσεις το συμβάν.
Η ένταση έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς το Ισραήλ δηλώνει ότι προτίθεται να προχωρήσει με το σχέδιο επέκτασης της κυριαρχίας του στους εβραϊκούς οικισμούς και την Κοιλάδα του Ιορδάνη στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.
Οι Παλαιστίνιοι, οι αραβικές χώρες, τα Ηνωμένα Εθνη και τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν αποδοκιμάσει τα ισραηλινά σχέδια και οι Παλαιστίνιοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έθεσαν τέλος στην συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας με το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θεωρώ ανέντιμη τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών, και ιδιαίτερα του κ. Τραμπ, που σε στιγμές που η ανθρωπότητα μάχεται την πανδημία, στέλνει πολεμικό στόλο για να εκφοβίσει την Βενεζουέλα και να διατηρήσει τον αποκλεισμό της Κούβας.
Ζαν-Λικ Μελανσόν, βουλευτής, ηγέτης της Ανυπότακτης Αριστεράς (LFI)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΕΘΕΑ. Διορισμενο μελος του διεγραφη από την επιτροπη του ΔΣΑ για εκδοση πλασματικων γραμματιων και ελαβε απευθειας αναθεσεις εργων




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δικαιοσύνη για τον Ηγιάντ Αλ Χαλάκ
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία του Ηγιάντ Αλ Χαλάκ, ατόμου με ειδικές ανάγκες, κατοίκου της ανατολικής Ιερουσαλήμ από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
Ο Χαλάκ, 32 ετών ασθενής με αυτισμό, όντας αναγκασμένος να ζει καθημερινά υπό τις συνθήκες που του επιβάλλει η πάθησή του έπρεπε να είναι σε...
συνεχή επαφή με το κινητό του τηλέφωνο ώστε να κρατάει ενήμερους τους συγγενείς του σε περίπτωση κάποιου απροόπτου. Προσπερνώντας τον στρατιωτικό έλεγχο της ισραηλινής «συνοριοφυλακής» δέχτηκε τους πυροβολισμούς της που τον άφησαν νεκρό, επειδή εξέλαβαν το τηλέφωνό του ως πιστόλι. Σα να μην έφτανε αυτό, πήγαν στο σπίτι του για έλεγχο της οικογένειάς του, την οποία χτύπησαν και έβρισαν.
Το ισραηλινό Καθεστώς απολαμβάνει την απόλυτη κάλυψη των Η.Π.Α., και υλικά και ηθικά, με αποτέλεσμα να έχει κυριολεκτικά προσπεράσει κάθε έννοια αποθράσυνσης και αυθαιρεσίας που είχαμε δει μέχρι τώρα στο παρελθόν. Δεν μπορούμε να φανταστούμε καν, τι θα είχε συμβεί αν το ίδιο γεγονός είχε λάβει χώρα στην Κούβα ή τη Βόρεια Κορέα, και τα υποκριτικά δάκρυα ανθρωπισμού που θα εκδήλωναν οι ιμπεριαλιστικές πολεμικές μηχανές των Αμερικανών και των χωρών του ΝΑΤΟ με απώτερο σκοπό φυσικά την οικονομική και στρατιωτική παρέμβασή τους.
Κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο που περνάει γινόμαστε μάρτυρες της έννοιας του «παίζω μπάλα μόνος μου» καθώς οι καπιταλιστικές υπερδυνάμεις κάνουν κυριολεκτικά ό,τι θέλουν με τις διεθνείς συνθήκες που μετακινούν και αναθεωρούν πιο συχνά απ ‘ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, με έναν ΟΗΕ να παρακολουθεί σαν τον πάπα που συνεχώς καλεί σε αμοιβαίο σεβασμό.
Γινόμαστε μάρτυρες του πόσο σημαντικό καθίσταται περισσότερο από ποτέ ένα αντίπαλο, διεθνές, λαϊκό-εργατικό δέος σε επίπεδο εξουσίας που θα αμφισβητεί ευθέως οικονομικά και πολιτικά τις ολιγαρχικές κυβερνήσεις των μονοπωλίων.
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα πρόκληση των Τούρκων: Θέλουν να κάνουν έρευνες στα έξι μίλια - Κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη
Νέα πρόκληση από την Άγκυρα. Σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνησης δημοσιεύτηκαν επτά αιτήματα τουρκικής εταιρείας πετρελαίου προς την Γενική Διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας. Δηλαδή, η τουρκική εταιρεία καταθέτει αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται, σύμφωνα με την Τουρκία, εντός της υφαλοκρηπίδας της.
Οι περιοχές αυτές είναι: Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικά της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης. Η λεπτομέρεια στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πως η εταιρεία ζητεί να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 6 μίλια. Με αυτή την κίνηση της η Τουρκία δεν αναγνωρίζει καμιά υφαλοκρηπίδα ελληνική, λέει ότι φτάνει εκεί η υφαλοκρυπίδα της και ζητεί να κάνει έρευνες πετρελαίου κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη. Ακόμη δεν έχει δοθεί η άδεια γι αυτό. Σημειώνεται πως ο χάρτης που παρουσιάζεται δεν έχει καμία σχέση με το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Τα σημεία του τουρκικολιβυκού μνημονίου μένουν έξω.