Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Τριτη 2 Ιουνιου 2020



Σύγχρονοι φασίστες είναι ο Τραμπ, ο Ορμπαν, ο Σαλβινι, η Λεπεν, ο Τζόνσον.....
Οι ΗΠΑ έχουν 50 εκατομμύρια άνεργους, άστεγους και ανασφάλιστους. Αλλά αυτό δεν το λένε τα ΜΜΕ, λένε μόνο πόσο έχει δώσει δουλειές ο Τραμπ, και ότι το αγαπάει ο κόσμος αποδεικνύεται στις εκλογές. Μόνο που στις αμερικάνικες εκλογές ψηφίζουν μόνο το 45% του λαού.
 ΑΝΤΙΦΑ είναι παράταξη αντιεξουσιαστών και αριστεριστών. Δεν σημαίνει αντιφασίστες.
Αυτό που καποιοι γραφουν ολοκληρο αρθρο με σειρα λογικων σκεψεων, για να καταληξουν στο τελος στο ζητω ο Τραμπ ζητω ο Σαλβινι η ζητω ο Ορμπαν, πραγματικα με ξεπερναει! Εάν ηταν καποιοι που χαιρεταγαν ναζιστικα και ελεγαν ότι δεν επαθε αγκυλωση το χερι τους αλλα είναι αρχαιοελληνικος χαιρετισμος, δεν θα ασχολιομουν, γιατι πιστευω ότι με το ναζιστη δεν συζητας. Του φυτευεις μια σφαιρα στο κεφαλι. Όχι ξυλο που λενε τα μαλακιστηρια του Σορος, σφαιρα στο κεφαλι. Αλλα να υπαρχουν λογικοι ανθρωποι, που να εχουν αντιληψη, να ξερουν να εκφραστουν, και στο τελος να καταληγουν στο ζητω ο φασισμος, πραγματικα με ξεπερναει.
Η κατασταση σημερα θυμιζει πραγματικα τον μεσοπολεμο 1920-1938. Είναι πραγματικα ετοιμη να γεννησει το καινουριο φασιστικο τερας. Η Αριστερα, όπως και τοτε, βρισκεται στη κοσμαρα της και στο περιθωριο. Και αναρωτιεται κανεις ποιος θα αντιμετωπισει το καινουριο φασιστικο τερας. Αλλα ας μην ειμαστε απαισιοδοξοι. Και τοτε ενωθηκαν Δημοκρατες Αριστεροι και ολοι οσοι αξιζουν να λεγονται Ανθρωποι, εναντια στο φασιστικο τερας. Παροτι κανεις δεν το περιμενε, τιποτα δεν εδειχνε ότι θα γινοταν κατι τετοιο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ
Ρωσικό ΥΠΕΞ: Απάντηση στη Ράις για τα περί ρωσικής εμπλοκής στις διαδηλώσεις για τον Τζορτζ Φλόιντ
18:40 - 01.06.2020
Η πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, Σούζαν Ράις, υποστήριξε σε συνέντευξή της την Κυριακή ότι πίσω από τις βίαιες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ μπορεί να βρίσκονται Ρώσοι.
Την αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν αναφορές της πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, Σούζαν Ράις, ότι οι Ρώσοι θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από τις βίαιες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, σε ανάρτησή της στο Facebook, δηλώνει έκπληκτη και απαντά στην Σούζαν Ράις με μορφή επιστολής.
«Λίγο καιρό πριν συνάδελφοί σας στο κόμμα έκαναν ένα μοιραίο λάθος όταν αποφάσισαν να κατηγορήσουν εξ ολοκλήρου για ό,τι δεν τους άρεσε τη Ρωσία. Η ομάδα της Χίλαρι Κλίντον και του Ομπάμα έπεισε τον εαυτό της και προσπάθησε να πείσει τον κόσμο ότι τα εσωτερικά προβλήματα των ΗΠΑ δημιουργούνταν και ενθαρρύνονταν από μία εξωτερική δύναμη: τη Ρωσία» σημειώνει.
Συνεχίζει: «Επαναλαμβάνεται αυτό το λάθος σήμερα μαζί με δημοσιογράφο του CNN, χρησιμοποιώντας βρώμικες μεθόδους παραπληροφόρησης, όπως τα fake news και την απουσία της παραμικρής απόδειξης για να αποδείξετε τους ισχυρισμούς σας. Η συνέντευξη στο CNN είναι το τέλειο παράδειγμα εξόφθαλμης προπαγάνδας. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι τα social media, που εσείς πιστεύετε ότι χρησιμοποιούνται από Ρώσους πράκτορες για να δυναμιτίσουν τις διαδηλώσεις στις αμερικανικές πόλεις, είναι εγγεγραμμένα στις ΗΠΑ, ανήκουν σε Αμερικανούς και υπόκεινται στην αμερικανική νομοθεσία».
Κλείνοντας αναφέρει:
«Προσπαθείτε να παίξετε πάλι το χαρτί της Ρωσίας; Το παίζετε πολύ καιρό, σας παρακαλώ επιστρέψετε στην πραγματικότητα. Βγείτε έξω και αντιμετωπίστε τους ανθρώπους σας, κοιτάξτε τους στα μάτια και προσπαθήστε να τους πείτε ότι ελέγχονται από τους Ρώσους μέσω του YouTube και του Facebook. Και θα καθίσω πίσω και θα παρακολουθήσω τον “αμερικανικό εξαιρετισμό” στην πράξη».
Μάλιστα, η δήλωση–επιστολή στη Σούζαν Ράις έχει ως κατακλείδα όχι το τυπικό «Δική σας (Yours)» αλλά το «Όχι δική σας (Not Yours)».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επιμένει η Άγκυρα: Θα κάνουμε γεωτρήσεις, είναι δική μας η υφαλοκρηπίδα, λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ
Τρίτη, 02-Ιουν-2020 10:03
Νέα πρόκληση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο εκπρόσωπός του δήλωσε το πρωί της Τρίτης, απαντώντας στο διάβημα της Αθήνας, ότι η Τουρκία θα κάνει κανονικά τις έρευνες που ανακοίνωσε, εντός της "υφαλοκρηπίδας που έχει δηλωθεί από τη χώρα μας στον ΟΗΕ”.
Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει:
"Οι δραστηριότητες έρευνας και γεωτρήσεων των Τουρκικών Πετρελαίων είναι εντός των ορίων της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλωθεί από τη χώρα μας στον ΟΗΕ.
Η χώρα μας θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε αυτόν τον τομέα, όπως έχει ανακοινώσει πολλές φορές.
Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι σεισμικές έρευνες και οι γεωτρήσεις μας διεξάγονται σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα".
Πόλεμος νεύρων από τον Ερντογάν - Σε επιφυλακή η Αθήνα
Αποφασισμένη να μην αφήσει καμία τουρκική πρόκληση αναπάντητη είναι η Αθήνα που βλέπει τον Ερντογάν να ανεβάζει διαρκώς τους τόνους της έντασης απέναντι στην Ελλάδα. Σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο στο Μαξίμου όσο και το υπουργείο Εξωτερικών, αποφασίστηκε πως θα πρέπει να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα θέτοντας παράλληλα και τις "κόκκινες" γραμμές.
Οι γεωτρήσεις που ετοιμάζει η Τουρκία νότια της Κρήτης αμφισβητώντας την υφαλοκρηπίδα των ελληνικών νησιών είναι μία κίνηση που αν τελικά γίνει πράξη, τότε θα έχει περάσει την ελληνική "κόκκινη" γραμμή.
Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη, για ν' αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Το διάβημα ήταν μόνο η αρχή
Με προσεχτικές κινήσεις το υπουργείο Εξωτερικών ετοιμάζει τα επόμενα βήματα απέναντι στην Τουρκία. Το διάβημα και οι εξηγήσεις που ζήτησε ο Νίκος Δένδιας από τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα φαίνεται να είναι μόνο η αρχή καθώς το "διπλωματικό οπλοστάσιο" αναμένεται να αρχίσει να ξετυλίγεται σταδιακά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το προανήγγειλε.
"Υπάρχει ήδη ένα σχέδιο ενεργειών οι οποίες θα αρχίσουν να κλιμακώνονται" είπε χαρακτηριστικά χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ την ίδια τακτική ακολουθεί και το υπουργείο Εξωτερικών. Στόχος είναι ο διπλωματικός αιφνιδιασμός της Άγκυρας έτσι ώστε να μην προλάβει να αντιδράσει και η Αθήνα να βρεθεί μπροστά από τις εξελίξεις.
Μπλόκο στα τουρκικά σχέδια
Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης στο αίτημα της εταιρείας πετρελαίου για την έναρξη γεωτρήσεων, αυτό δεν θα αλλάξει την στρατηγική της ελληνικής πλευράς που θέλει να μπλοκάρει τα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν πριν καν γίνουν πράξη. Η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να καταστήσει σαφές τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και προς την γειτονική χώρα πως τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.
Παράλληλα στο υπουργείο Εξωτερικών σημειώνουν πως θα πρέπει η Άγκυρα να γνωρίζει τι ακριβώς θα συμβεί στην περίπτωση που ξεκινήσουν έρευνες νότια της Κρήτης.
Τούρκος πρέσβης: Γνωστές και διαφανείς οι θέσεις μας
Τουρκικές διπλωματικές πηγές τόνιζαν πως ο Τούρκος πρέσβης, Burak Ozugergin απάντησε πως "οι τουρκικές θέσεις στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων οριοθέτησης, του Κυπριακού προβλήματος, των ερευνών και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, της Λιβύης και της περιοχής ως συνόλου είναι γνωστές και διαφανείς, ότι δηλαδή οι θέσεις αυτές κινούνται εντός των ορίων του διεθνούς δικαίου".
Παράλληλα σημείωσε ότι οι συνεχείς εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο με την Ελλάδα δεν έχουν μέχρι στιγμής απαντηθεί, τονίζοντας πως "ποτέ δεν είναι αργά για (δύο) γείτονες όχι μόνο να συνομιλούν, αλλά και να ακούει ο ένας τον άλλον".
Τουρκικές προκλήσεις σε πολλά μέτωπα
Η Άγκυρα το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει τη βεντάλια των προκλήσεων απέναντι στην χώρα μας. Καθημερινές υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, μεταναστευτικό, συγκρούσεις στον Έβρο, συνεργασία Τουρκίας - Λιβύης και τώρα έρευνες νότια της Κρήτης, είναι τα μέτωπα που έχει ανοίξει ο Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα.
Αναλυτές εκτιμούν πως οι κινήσεις του Τούρκου προέδρου δεν είναι τυχαίες καθώς με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να ενισχύσει το προφίλ του στο εσωτερικό της χώρας του, προκειμένου να οδηγήσει την Τουρκία σε πρόωρες εκλογές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι ωραίο που είναι το ελληνικό ραδιόφωνο...
- "26 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, 17.000 εθνοφρουροί στον δρόμο, 40 μεγαλουπόλεις σε απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο Τραμπ πρέπει να καταλάβει πως αυτή δεν είναι εικόνα δυτικής, δημοκρατικής χώρας..."
Μάλλον ο δημοσιογράφος Δεν έχει καταλάβει πως ακριβώς αυτή θα είναι η εικόνα των " δυτικών, δημοκρατικών χωρών". Δεν είναι από το παρελθόν, από το μέλλον είναι...
- πρώτη μέρα των ξενοδοχείων χτες. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων εξηγεί πως άνοιξε μόλις το 20% και αυτά με πληρότητα 10%...
" Κατανοούμε την απόγνωση των ιδιοκτητών των ξενοδοχείων", συμπάσχει ο καλός δημοσιογράφος...
Παραφράζοντας τον Μπρεχτ..." Μόνο οι ιδιοκτήτες έκλαψαν; Δεν έκλαψε κανείς άλλος;"
Ψιλά γράμματα για τους Έλληνες δημοσιογράφους!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς ιδιωτικοποίηση η ΕΥΔΑΠ με τις ευλογίες της κυβέρνησης!
02/06/2020 12:24
Την πλήρη διαφωνία του με την ανάθεση σε ιδιωτικού φορέα της λειτουργίας και συντήρησης του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος της Αθήνας, διατυπώνει ο Σύλλογος Μηχανικών της ΕΥΔΑΠ, επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η διάλυση της κερδοφόρας ΕΥΔΑΠ, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Μηχανικών της ΕΥΔΑΠ:
«Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προτίθεται να προβεί σε σύναψη σύμβασης με σύμπραξη δημόσιου – ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), μετά από Διεθνή Διαγωνισμό, με αντικείμενο την “Διαχείριση – Λειτουργία και Συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) Αθήνας”.
Για τον σκοπό αυτό, το Υπουργείο διενεργεί τρείς παράλληλους διαγωνισμούς για την σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών Τεχνικού, Νομικού και Χρηματοοικονομικού Συμβούλου προς υποβοήθηση του Υπουργείου για τις ενέργειες διεξαγωγής Διεθνούς Διαγωνισμού (ΣΔΙΤ) για την “Διαχείριση – Λειτουργία και Συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) Αθήνας” και δαπάνης 138.424,01€ έκαστη.
Τις παραπάνω ενέργειες πραγματοποιεί το Υπουργείο τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με την Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. για τη σύναψη της νέας σύμβασης συνέχισης της αρχικής 20ετούς σύμβασης(1999-2019) για τη “Διαχείριση – Λειτουργία και Συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) Αθήνας». Για τον σκοπό αυτό μάλιστα δόθηκε πρόσφατα και δεύτερη παράταση της προηγούμενης σύμβασης έως τον 12/2020.
Ο Σύλλογος Μηχανικών της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. εκφράζει την πλήρη διαφωνία του, στην πρόθεση του Υπουργείου για την σύναψη σύμβασης με ιδιωτικό φορέα, μετά από Διεθνή Διαγωνισμό (ΣΔΙΤ), για την “Διαχείριση – Λειτουργία και Συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) Αθήνας” αλλά και για τον τρόπο που το μεθόδευσε.
Με τις παραπάνω διαδικασίες προδιαγράφεται μια σύμπραξη μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα που έχει ως αντικείμενο την λειτουργία και συντήρηση του Ε.Υ.Σ στην οποία τόσο η ίδια η Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., όσο και το έμπειρο προσωπικό της Διεύθυνσης Υδροληψίας της ΕΥΔΑΠ, αποκλείονται
Για την εταιρεία μας αυτό θα επιφέρει μεγάλη επισφάλεια στην αδιάλειπτη υδροδότηση του Λεκανοπεδίου καθώς η Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για την αδιάλειπτη υδροδότηση της Αττικής, δεν θα μπορεί πλέον να ελέγξει τις διαδικασίες ασφαλούς υδροληψίας και μεταφοράς του αδιύλιστου νερού, με το οποίο τροφοδοτούνται οι μονάδες επεξεργασίας νερού και το δίκτυο διανομής του καθαρού νερού.
Η Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. αποδεικνύει καθημερινά έως σήμερα την ικανότητά της να ανταποκρίνεται άμεσα και με τον βέλτιστο τρόπο σε κάθε είδους προβλήματα, όπως αντιμετώπιση λειψυδριών, υγειονομικών κρίσεων καθώς και μεγάλων αστοχιών στις εγκαταστάσεις του Ε.Υ.Σ. με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τελευταία θραύση του υδραγωγείου Μόρνου στον Πρόδρομο. Η ικανότητα αυτή δεν είναι τυχαία αλλά είναι το αποτέλεσμα της τεράστιας τεχνογνωσίας και εμπειρίας που κατέχει το προσωπικό της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., που έχει αποκτηθεί μετά από 70 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του συνόλου του υδροδοτικού συστήματος των Αθηνών.
Μια τέτοια σύμπραξη για την λειτουργία και συντήρηση του Ε.Υ.Σ. θα επιφέρει τεράστιο οικονομικό κόστος στο ελληνικό δημόσιο, που τελικά θα κληθεί να πληρώσει ο καταναλωτής. Παράλληλα το δημόσιο θα χάσει μεγάλο ποσό της κερδοφορίας του, τόσο εξαιτίας των αναπόφευκτα μειωμένων μερισμάτων που θα εισπράττει λόγω της μειωμένης κερδοφορίας της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., όσο και από τη αυξημένη δαπάνη που θα αποδίδει στον συμπράττοντα ιδιώτη. Από την σύμπραξη ΣΔΙΤ το δημόσιο θα μετατραπεί σε εγγυητή των συμφερόντων του εκάστοτε ιδιώτη.
Η Κυβέρνηση με το Υπουργείο εγκαινιάζουν έναν νέο διωγμό, 200 αυτή την φορά συναδέλφων από την Διεύθυνση Υδροληψίας της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. που μέχρι σήμερα λειτουργούν και συντηρούν με επιτυχία το Ε.Υ.Σ. Η ενέργεια αυτή βρίσκεται σε συνέχεια της στοχευμένης απομάκρυνσης των υπαλλήλων της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. από την Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ προ διετίας, για τους ίδιους λόγους, από τους ίδιους εμπνευστές των ΣΔΙΤ, στις δημόσιες υποδομές, που εποπτεύει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Επισημαίνουμε στους εμπνευστές των ΣΔΙΤ στο Υπουργείο, ότι το νερό δεν είναι ούτε αεροδρόμια, ούτε αυτοκινητόδρομοι. Κατά την πρόσφατη περίοδο της υγειονομικής κρίσης αποδείχτηκε ότι η κοινωνία έμεινε όρθια χωρίς αεροδρόμια και χωρίς μετακινήσεις στους δρόμους, ωστόσο χωρίς το νερό κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα θα ήταν αδύνατη.
Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα, ότι μοναδικός στόχος του Υπουργείου είναι η διάλυση της μεγάλης, ιστορικής και κερδοφόρας Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. που επί δεκαετίες ξεδιψάει την Αθήνα, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων…Καλούμε την Διοίκηση της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., η οποία είναι μέσα στις εξελίξεις, να πάρει ισχυρή θέση και να αντιταχθεί σε αυτά τα υπονομευτικά και καταστροφικά σχέδια, που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή υδροδότηση του μισού πληθυσμού της χώρας αλλά και το μέλλον της ίδιας της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 2 Ιουνίου 1941, με τη λήξη της Μάχης της Κρήτης, οι ναζί εγκαινιάζουν και στην Ελλάδα την πρακτική των μαζικών εκτελέσεων.
Στο Κοντομαρί των Χανίων 25 άντρες έχασαν τη ζωή τους σε μαζική εκτέλεση στον ελαιώνα του χωριού, ενώ άλλοι 35 δολοφονήθηκαν μέσα και γύρω από το χωριό.
Οι εκπρόσωποι της Άριας φυλής δεν μπορούσαν με τίποτα να χωνέψουν την εξολόθρευση από τον κρητικό λαό, που πολεμούσε με ξύλα και τσουγκράνες, του επίλεκτου σώματος των αλεξιπτωτιστών του Ράιχ, που έκτοτε δεν ανασυστάθηκε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Θα πάρω μιαν ανηφοριά, θα πάρω μονοπάτια
να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη λευτεριά".
Ευαγόρας Παλληκαρίδης
Στις 2 Ιουνίου 1953 η Βρετανική Αυτοκρατορία γιόρταζε τη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ.
Τη μέρα εκείνη, η μόνη γωνιά της Αυτοκρατορίας όπου δεν γιορτάστηκε η στέψη της ήταν η Πάφος, στην κατεχόμενη από τους Άγγλους Κύπρο, όπου ο 15χρονος μαθητής Ευαγόρας Παλληκαρίδης κατέβασε τη σημαία των κατακτητών από τον ιστό του σχολείου, με συνέπεια τη σύλληψή του, που προκάλεσε εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ του λαού της πόλης και των κατακτητών.
Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης, συμμετέχοντας κατόπιν στον ένοπλο αντιαποικιακό αγώνα του κυπριακού λαού, απαγχονίστηκε στα 19 του χρόνια από τους Άγγλους, στις 14 Μαρτίου 1957.
Η ταφή του -όπως και των άλλων αγωνιστών- έγινε στα Φυλακισμένα Μνήματα, μέσα στις φυλακές της Λευκωσίας, ώστε η κηδεία να μην αποτελέσει αφορμή για αντιαποικιακές λαϊκές κινητοποιήσεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για να καταλάβω: Είμαστε κατά του φράχτη στον Εβρο, ανάλογα με το ποιος τον υπερασπίζεται;
Σχολιο.- όχι φυσικά... σαν «αριστερά» είμαστε του φέρε κι άλλους αδερφέ Ερντογκάν... και αντέχουμε και μας αρέσει
η δικιά σου αριστερά θέλει να έχουμε τα σύνορα αφύλαχτα μήπως να καταργήσουμε και τον στρατό; έχει πάρει χαμπάρι η δικιά σου αριστερά ότι ο Ερντογάν έφτασε έξω από την Κρήτη η ζείτε στην χώρα του ποτέ ποτέ;; όσο για τους ξεριζωμένους κάποιος τους έφερε εκεί ακριβώς την ώρα που ήθελε σκέψου ποιος...
σχολιο.- Ως ψηφοφορος εξωκοινοβουλευτικης αριστερας μεχρι προτινος και ως μισος τουρκος εχω να πω οτι οσο υπαρχει ερντογάν, και μια τετοια ΕΕ κατα της μεταναστευσης, μακαρι να χτιστεί φράχτης σε ΟΛΟ το κομματι συνορων στον Εβρο. Οι ανθρωποι αυτοι κανονικα τους οθησαν και τους εκαναν προπαγανδα από τον ΟΗΕ για  να μεταναστευουν στις ανεπτυγμενες χωρες της δυτικης ευρωπης, οταν ομως υπαρχει δουβλίνο 2 κι απ την αλλη ο ερντογαν που κατευθυνει στρατηγικα προσφυγες, η ελλαδα και η οικονομια της γινεται σακος του μποξ.

σχολιο.- Ο ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις αντιπολιτευτικές κορώνες του, υποχρεώθηκε σε γρήγορη αναδίπλωση, υπηρετώντας πάντως σταθερά την υπονόμευση της υπεράσπισης των συνόρων (από τον ανοιχτό τρόπο της «νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ» μέχρι τον έμμεσο «επεξεργασμένο» τρόπο των Βούτση και Κατρούγκαλου). Οργανικά ενταγμένος στο «δικαιωματικό» ρεύμα της ευρωπαϊκής αριστεράς. Σε παρόμοια «ευρωπαϊστική» γραμμή κινήθηκε σε αυτό το ζήτημα και το ΜέΡΑ25, ενώ το ΚΚΕ είδε, κατά τον γνωστό του τρόπο, τον «ανταγωνισμό των αστικών τάξεων της Τουρκίας και της Ελλάδας».
Επιπλέον, μόνο τυχαία δεν είναι η σύμπτωση των εξελίξεων στον Έβρο με τη δημοσιοποίηση σεναρίων για επιλογή από τον Μητσοτάκη του Βενιζέλου στο υπουργείο Εξωτερικών ή Άμυνας, και η ενίσχυση των διεργασιών που οδηγούν σε διάσπαση και μοίρασμα του ΚΙΝΑΛ μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.....




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είμαστε το 70% !!
Αυτό φωνάζουν εδώ και μέρες οι Βραζιλιάνοι και οι Βραζιλιάνες, μετά τη δήλωση του ακροδεξιού πρωθυπουργού τους, Μπολσονάρο, ότι: "ο ιός θα πλήξει το 70% του πληθυσμού, αυτή είναι η πραγματικότητα".
Το ζήτημα όμως είναι ότι αυτή η δήλωση του πρωθυπουργού συνοδεύεται από μια παραίτηση από οποιαδήποτε σκέψη προστασίας των φτωχών, στη χώρα της φαβέλας, στη χώρα που είναι 2η μετά τις ΗΠΑ σε κρούσματα παγκοσμίως...
Ας πεθάνουν οι φτωχοί, οι ευπαθείς κι οι απροστάτευτοι κι ας δουλέψει η οικονομία, ο στρατός κι η αστυνομία. Αυτή είναι η λογική του Μπολσονάρο.
Πρόκειται για μία κυνική παραδοχή - και όχι μια επιστημονική εκτίμηση - ότι το βραζιλιάνικο κράτος δεν θα κάνει τίποτα για να προστατεύσει τους πολίτες του, δεν θα ξοδέψει χρήματα για να βελτιώσει το σύστημα υγείας, δεν θα δώσει επιδόματα προκειμένου να μη συνωστίζονται σε χώρους εργασίας και μέσα μεταφοράς καθημερινά εκατομμύρια Βραζιλιάνοι/ες, δεν θα θυσιάσει ούτε ένα μικρό μέρος των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων για να σωθούν ζωές. "Αφού έτσι κι αλλιώς το 70% θα νοσήσει...".
Ο ίδιος ο Μπολσονάρο, την ώρα που τα βραζιλιάνικα νεκροταφεία έχουν γεμίσει από νεκρούς της πανδημίας που δεν προλαβαίνουν να ταφούν, προκαλεί το κοινό αίσθημα καλώντας συγκεντρώσεις οπαδών του, όπου ο ίδιος πηγαίνε μάλιστα χωρίς μάσκα καβάλα πάνω σε άλογο.
"Γιατρέ λάθος δεν κάνω, είναι στρατιωτικός ο Μπολσονάρο" τραγουδούν οι Βραζιλιάνοι/ες που αντιστέκονται
Απέναντι σε αυτόν τον χιτλερίσκο ο βραζιλιάνικος λαός αντιδρά! "Εμείς είμαστε το 70%" φωνάζει και πραγματοποιεί αντι-συγκεντρώσεις στις φιέστες του πρωθυπουργού. Ο βραζιλιάνικος λαός απαιτεί να προστατευτεί η υγεία του και να προστατευτούν οι φτωχοί από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης!!
Όποιος πίστευε ότι οι λαοί θα μείνουν απαθείς και τρομαγμένοι στη γωνιά τους έπεσε έξω. Ένας νέος κύκλος αγώνων έχει αρχίσει σε όλο τον κόσμο, με τον κόσμο να συνειδητοποιεί την αξία των δημόσιων αγαθών και τη φονικότητα αυτού του συστήματος.
Θα φέρουμε τον κόσμο ανάποδα!
Για να κερδίσει η ζωή!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι αδιανόητο να πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία και να επιστέψουμε αναίμακτα την Ελλάδα στην κυριαρχία ΤΑΙΠΕΔ και πολυεθνικών.
Σχολιο.- Για ποιο λόγο νομίζεις ότι η αστική τάξη των φαναριωτο-κοτζαμπάσηδων κάνει διαρκώς το μαλάκα απέναντι στην Τουρκιά; Γιατί ακριβώς φοβάται να καλέσει τον λαό στα όπλα.
Σχολιο.- Εκτιμα οτι τα οφελη απο μια πραγματικη πολεμικη αναμετρηση ακομη και στην περιπτωση που καταφερει να ελεγξει την εξουσια, θα ειναι δυσαναλογα με το κοστος που θα επωμιστει όταν χασει τον πολεμο. Φυσικα αυτη η θεση ειναι εθνοπροδοτικη και δυσκολα θα βρει πολιτικη νομιμοποιηση. Γιαυτο δεν προετοιμαζεται η χωρα για πολεμο και πιθανον να μεθοδευεται ενα βολικο ατυχημα...
Σχολιο.- Σπίτι σε Έλληνα δεν θα μείνει. Αυτό έγινε και στην Γερμανία, από το 1997-8 και μετά στους παράτυπους μετανάστες. Ιδιώτες χάσανε τα σπίτια τους, και τις εταιρείες τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφεις μια ανάρτηση στην οποία χαρακτηρίζεις τον Τραμπ Σκύλλα και τους Δημοκρατικούς Χάρυβδη - που η Χάρυβδη δεν ήταν... καλύτερη από τη Σκύλλα βέβαια.
Αλλά επειδή δεν αποθεώνεις τον Τραμπ βγαίνουνε μερικοί και σου κολλάνε την ταμπέλα του... Αμερικανού Δημοκρατικού.
(Δεν) μου αρέσει ο τρόπος που (δεν) σκέπτεστε.
Σχολιο.- Πληρώθηκες απο Σόρος;Εμένα δεν έχουν βάλει ακόμη τα λεφτά για τον Μάιο.
Σχολιο.- Εδώ τους γραφείς οτι πούλησε τους Κούρδους στη Βορεια Συρία για χάρη των Τούρκων και ΔΕΝ το καταλαβαίνουν!
Σχολιο.- Το θέμα είναι οτι αυτοί που δεν καταλαβαίνουν έχουν φροντίσει να ενημερώνονται για το τι έγινε στην Συρία χρόνια τώρα.
Απλά ξυπνήσατε επί ηρωα Τραμπ και μιλάτε οσοι μέχρι τότε στηρίζατε την Αραβική Ανοιξη.... Να λεμε αλήθειες. Αυτοί που σήμερα πυροβολείτε τον ηρωα Τραμπ στηρίξατε Αραβική Άνοιξη ως κάτι νέο... ΟΚ σας βγήκε σε Τζιχαντ και δεν ξέρετε πως να το διαχειριστείτε...
Σχολιο.- είπαμε: ο,τι να 'ναι! Δεν θέλετε να καταλάβετε γιατί σας χαλάει το ψεκασμενο αφήγημα! Σορος, ΝΤΠ, δρακονιανοι, Ζουν Αναμεσα μας, Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, Παισιος, Μπαμπα Βανγκα, τσιπαρισμα κ.λπ.!
Σχολιο.- Οι αντιφα πηγαν στη Συρια γιατι τους διεταξαν τα αφεντικα τους οι αμερικανοι η CIA και ο ηρωας αντιστασιακος Τραμπ για να στηριξουν τους Κουρδους που ηταν υποτακτικοι των Αμερικανων. Όταν τα πραγματα πηγαν αναποδα για τους αμερικανους αποικιοκρατες, παρατησανε τους Κουρδους και υποστηριξαν τους Τουρκους. Και εδωσαν εντολη οι αμερικανοι αφεντες στους αντιφα να γυρισουν στις πατριδες τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πολύς λόγος βλέπω να γίνεται για τους "αντίφα" των ΗΠΑ.
Στοίχημα βάζω ότι το 99% του κόσμου που έχει βγει εκεί στους δρόμους... ιδέα δεν έχει ποιοι είναι οι "αντίφα" ή οποιοιδήποτε άλλοι.
Ο κόσμος καθοδηγείται ΜΟΝΑΧΑ από την απελπισία του, οικονομική, κοινωνική, ψυχολογική και όχι από οποιονδήποτε που... φαντασιώνεται ότι τον καθοδηγεί!
Αυτό δεν έχει να κάνει ειδικά με τον Τραμπ - η απελπισία αυτή των "λούζερς" όπως οι άλλοι τους ονομάζουν, είναι ενδημική και διαχρονική.
Σίγουρα όμως με τον Τραμπ στην εξουσία τα πράγματα είναι πιο άγρια, διότι ένας πρόεδρος των Δημοκρατικών θα ήξερε καλύτερα να κατευνάσει τον κόσμο παριστάνοντας ότι... υποφέρει κι αυτός από την αδικία! Ενώ ο Τραμπ προκαλεί κι από πάνω!
Κατά τα άλλα... το φαινόμενο της υποστήριξης στον Τραμπ από αξιολογότατους ανθρώπους είναι παρόμοιο με εκείνο της υποστήριξης στον Χίτλερ κατά την περίοδο της ανόδου του ναζισμού και κατά την περίοδο των επιτυχιών του όταν ανέβηκε στην εξουσία!
Διότι δεν πρέπει καθόλου να νομίζουμε ότι τον Χίτλερ τον υποστήριξαν μόνο οι χούλιγκανς των ταγμάτων εφόδου, των SA - αντίθετα ανέβηκε στην εξουσία χάρις στην υποστήριξη των "καθώς πρέπει" αλλά και μεγάλης μάζας λαού που τον θεωρούσε "αντισυστημικό". Και ήταν ως ένα σημείο αντισυστημικός, υπό την έννοια ότι αν δεν κατάργησε το σύστημα το υπέταξε και το παρέσυρε στους σκοπούς του αλλά... αυτό δεν σημαίνει καθόλου πως ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ αντισυστημικός είναι και ο... σωστός.
Όσο για την αντίθεση μεταξύ "παγκοσμιοποίησης" και "πατρίδων" την οποία επικαλούνται οι υποστηρικτές του Τραμπ, έχει κάποια βάση αλλά νομίζω ότι έχει πολύ κοντά ποδάρια η προσδοκία να μας "σώσουν" από την παγκοσμιοποίηση τέτοιοι άνθρωποι όπως αυτός.
Πάντως... μεταξύ Σκύλλας (Τραμπ) και Χάρυβδης (Μπάιντεν και Δημοκρατικοί) είμαστε, αυτό συμβαίνει.
Σχολιο.- Το γεγονος οτι κάποιοι θεωρουν αντισυστημικο τον δισεκατομμυριουχο Τραμπ, με έναν στρατό επιχειρηματιων και λόμπι να τον υποστηριζει, με ξεπερνά. Απλα τα λόμπι που τον σιγονταρουν είναι διαφορετικα απο αυτά που αβανταραν τον Ομπαμια και την Μπιλαρι! Όσο για τα περί πατριωτισμού του μαλακα, είναι να καγχαζει κανεις - αλλά, αν πεις οτι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, είσαι κομμουνιστής!
Σχολιο.- Μου αρέσουν αυτα τα ποστ, διότι είναι σαν τη βροχή! Βγαίνουν στο φως σαν τα σαλιγκαρια και εκδηλώνονται όλοι οι πατριδοψεκασμενοι που πιστεύουν οτι ο Σορος θέλει να τους τσιπαρει και πως υπάρχει παγκοσμια συνωμοσία εναντιον του Τραμπ! Ο οποίος Τραμπ, με το που εξελέγη, επιχείρησε να καταργήσει το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πραγματικο επίτευγμα του Ομπαμια, το Οbamacare, δηλαδή τη δωρεάν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη όσων δεν έχουν τη δυνατοτητα ιδιωτικής ασφάλισης! Σε μια χώρα με 60.000.000 ανασφαλιστους! Και αυτό το σκουπίδι το θεωρούν υπερασπιστή του πολίτη και της πατρίδας!
Σχολιο.-  Η αμερικανικη αντιφα "σκηνη" η οποια εκφραζεται κυριως ως κινημα κατα της παγκοσμιοποίησης ειναι αμελητέα ποσοτητα μπροστα στον πληθυσμό της χωρας αλλά και αναμεσα στους συμμετέχοντες αυτες τις μερες,πιστευω και εγω οτι οι περισσότεροι δεν έχουν ιδεα τι ειναι οι/η αντιφα,το διλλημα Μπαιντεν/Τραμπ ειναι το ιδιο ασημαντο στις εκλογες κάθε φορα σε Αμερικη/Ην.Βασιλειο και εδω και αρκετα χρονια σε πολλες ευρωπαικες χωρες



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζορτζ Φλόιντ
Υπόγραψε την ανοιχτή επιστολή ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βία

https://secure.avaaz.org/campaign/el/george_floyd_loc/?fWwwJhb&fbclid=IwAR3Fxvmoi_1aB5Efp9dI6mygSILRoMrH1CUm9HRR4r7LrBfYww4_UWOEbTw

1.114.932 έχουν υπογράψει.

Αυτά είναι τα τελευταία λόγια του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ που έπεσε νεκρός στις ΗΠΑ όταν αστυνομικός τον ακινητοποίησε στο έδαφος, γονατίζοντας στο λαιμό του για σχεδόν 9 λεπτά:
«Είναι το πρόσωπό μου φίλε
δεν έκανα τίποτα σοβαρό φίλε
σε παρακαλώ
σε παρακαλώ
σε παρακαλώ δε μπορώ να αναπνεύσω
σε παρακαλώ φίλε
κάποιος, σας παρακαλώ
σε παρακαλώ φίλε
δε μπορώ να αναπνεύσω
δε μπορώ να αναπνεύσω
σε παρακαλώ
(δεν ακούγεται)
ρε φίλε δε μπορώ να αναπνεύσω, το πρόσωπό μου
σήκω
δε μπορώ να αναπνεύσω
σε παρακαλώ, ένα γόνατο στο λαιμό μου
δε μπορώ να αναπνεύσω
γα*ώτο
θα
δε μπορώ να κουνηθώ
μαμά
μαμά
δε μπορώ
το γόνατό μου
o λαιμός μου
είμαι τελειωμένος
είμαι τελειωμένος
έχω κλειστοφοβία
πονάει το στομάχι μου
πονάει ο λαιμός μου
πονάει όλο μου το σώμα
λίγο νερό, κάτι
παρακαλώ
παρακαλώ
δε μπορώ να αναπνεύσω αστυνόμε
μη με σκοτώσεις
θα με σκοτώσουν ρε συ
έλα τώρα φίλε
δε μπορώ να αναπνεύσω
δε μπορώ να αναπνεύσω
θα με σκοτώσουν
θα με σκοτώσουν
δε μπορώ να αναπνεύσω
δε μπορώ να αναπνεύσω
σε παρακαλώ κύριε
σε παρακαλώ
σε παρακαλώ
σε παρακαλώ δε μπορώ να αναπνεύσω»
Και τότε τα μάτια του κλείνουν και τα παρακαλητά σταματούν. Λίγο αργότερα, ο Τζορτζ Φλόιντ κηρύχθηκε νεκρός.
Τώρα ο καθένας και η καθεμία από εμάς καλείται να επιλέξει: Ή που θα αφήσουμε να ξεχαστεί ως μια ακόμη δολοφονία στα χέρια των αστυνομικών των ΗΠΑ ή που θα διεκδικήσουμε την αλλαγή.
 Ας ενώσουμε τις φωνές μας με όλες και όλους εκείνους που ζητούν να σταματήσουν αυτές οι ρατσιστικές δολοφονίες, κι ας πιέσουμε αυτούς που είναι σε θέσεις εξουσίας να λάβουν μέτρα.
Υπόγραψε μ’ ένα πάτημα την ανοιχτή επιστολή -- όταν η φωνή μας αποκτήσει δυναμική θα την δημοσιεύσουμε σε μεγάλες εφημερίδες των ΗΠΑ και ιστοσελίδες ανά τον κόσμο. Ας γίνει η φωνή μας ένας ύμνος για να σταματήσουν οι δολοφονίες και να τιμήσουμε όλους εκείνους που έχουν χαθεί.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ως άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο θρηνούμε για τον άδικο χαμό μιας ακόμα ζωής στα χέρια της αμερικανικής αστυνομίας.
Είμαστε στο πλευρό όσων υποφέρουν.
Αυτές οι βάρβαρες δολοφονίες πρέπει να σταματήσουν. Κάθε θάνατος είναι μια πληγή στην καρδιά της ανθρωπότητας και ένας ντροπιαστικός λεκές στη σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Ο ρατσισμός φουντώνει στη σιωπή -- γι αυτό κι εμείς δε θα σωπάσουμε. Ο ρατσισμός είναι ένα πρόβλημα που ανήκει σε όλες και σε όλους μας. Είναι ο αγώνας μας.
Αλλά δε θα αφήσουμε το μίσος να μολύνει αυτόν τον αγώνα. Γιατί αυτό δε θα μας έκανε καλύτερους από εκείνους των οποίων τις καρδιές επιδιώκουμε να αλλάξουμε. Όπως είπε ο Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: «Το σκοτάδι δε μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δε μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό.»
Σε αυτό το πνεύμα, καλούμε όσους βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας να αναλάβουν ευθύνες ΤΩΡΑ, και απαιτούμε από τον Πρόεδρο Τραμπ, το κράτος και τις τοπικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ:
Να εγγυηθούν ότι όλοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη,
Να απολύσουν και να διώξουν ποινικά όσους αστυνομικούς άσκησαν έστω και μια φορά υπέρμετρη βία ή έμειναν αδρανείς σε περιπτώσεις υπέρμετρης βίας,
Να εγγυηθούν ότι κάθε δολοφονία που τελέστηκε από αστυνομικό θα διερευνηθεί με διαφάνεια από ανεξάρτητα όργανα.
Από μεριάς μας δεσμευόμαστε να απαντάμε στον φόβο, τον θυμό και την άγνοια του ρατσισμού με ελπίδα, αγάπη και ανθρωπιά.
Αναπαύσου εν Ειρήνη, Τζορτζ Φλόιντ.
Ο θάνατός σου δε θα είναι μάταιος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μα είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι ο Σόρος στρατολογεί αναρχικούς, με αφίσες στον δρόμο και βάζει και την υπογραφή του από κάτω ??? Αυτό είναι ο ορισμός της προβοκάτσιας και θέλει εκατομμύρια εγκεφαλικά κύτταρα καμένα απλώς για να το διαβάσει κάποιος, πόσο μάλλον να το πιστέψει... Είναι τόσο βλακώδες που μοιάζει με ιδέα του Τραμπ και του περίγυρου του, που αγωνιούν να επιβάλλουν καταστολή στους διαδηλωτές...
Σχολιο.- Αυτή η αφίσα είναι καταφανώς προβοκατόρικη και ειρωνική. Σε καμιά περίπτωση ο όποιος Σόρος δεν θα αποκάλυπτε μόνος του αυτό που οι δικοί του προσπαθούν ν' αποκρύψουν, χαρακτηρίζοντάς το "συνωμοσιολογία".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφού αποφάσισε η Μητέρα Γερμανία ότι δεν κάνει καλό στην οικονομία ο εγκλεισμός για τον κορωνοϊό, μη φοβάστε, κανείς δεν θα σας ξανακλείσει μέσα...
Την έκθεση του Υπ. Εσωτερικών της Μητέρας Γερμανίας δεν την έχεις δει;
Σχολιο.- Η Αμερική είναι ένα καζάνι που βράζει από την πολιτικη καταπιεση την κοινωνική αδικία και τον ρατσισμό. Κάποιοι θέλουν την έκρηξη να την εκμεταλευτουν πολιτικα. Δυστυχως δεν υπάρχουν παναμερικανικες δυνάμεις να προτείνουν δημοκρατική διέξοδο. Στο τέλος θα ανάδειχθει νικητης ο Τραμπ η οι αντίπαλοι του
Στην γειτονιά μας υπάρχει πολύ "λιπος" ακόμα. Από το πρωην ανατολικό μπλοκ όσοι την έχουνε άσχημα καταφεύγουν στον δύση. Για αυτούς είναι παραδεισος, Αυτοί η άνθρωποι έχουν πείρα μωρού, πολιτική και πολιτιστική. Για τους ασιατες και αφρικανους λαθρομεταναστες που τους φερνουν ταζοντας τους λαγους με πετραχιλια εδώ είναι παραδεισος. Στην δ. Ευρώπη υπάρχει το κρατος πρόνοιας που κάνει υποφερτή την επικυριαρχια,. Στην Ευρώπη εάν δεν υπήρχαν οι "γιαχοβαδες" αριστεροί και υπήρχαν αριστερά κόμματα σαν την προδικτακτορικη εδα, χωρίς "θεολογικες ιδεολογίες, με πολιτική συνέπεια, ενα μίνιμουμ πρόγραμμα συνεργασιας θα κατάφερναν πολλά. Το ίδιο ισχύει και για λαϊκά δεξιά κόμματα, οι χώρες μπορούν να προοδευσουν και με αριστερά και λαϊκά δεξια κόμματα. Συνέπεια είναι το ζητούμενο.
Σχολιο.- Οι Αντιφα φταίνε η ο ηγέτης Τραμπ που αντί να βγάλει ομιλία να ηρεμήσει το πλήθος που κρατικός υπάλληλος σκότωσε κάποιων δίχως λόγο (μάλλον ρατσιστικά) με τα λόγια του κ τις πράξεις του τα κάνε χειροτερα λες κ το επιδίωκε το χαος
Για οποίο λόγο κ εάν τον σκότωσε (αδικαιολόγητο καθώς δεν κινδύνευε η ζωή του) ο Τραμπ αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων κ επικινδυνος
Σχολιο.- Ότι και να κρύβεται πίσω από αυτό το μπαχαλο το γεγονός ότι ο Τραμπ είναι κατώτερος των περιστάσεων δεν αλλάζει.θα μπορουσε να τα αποφύγει όλα αυτά αν αμέσως και χωρίς πολλά πολλά έδειχνε στον κόσμο με πράξεις ότι αυτό το καθίκι ο αστυνομικός και κάθε τέτοιο καθίκι λευκό η μαύρο η οποιουδήποτε χρώματος θα σαπίσει στη φυλακή κι όχι να πέσει στα μαλακά όπως έχει ξαναγίνει..
Σχολιο.- Βεβαιως θα πεσει στα μαλακα οπως την ιδια μεταχειριση ειχαν και οι αλλοι...Δεν τους πειραζει τους μπατσους το συστημα διοτι ειναι αυτοι που του κανουν την δουλεια του,τα οργανα του...Αν βρισκεις λογικα αυτα που κανει αυτος ο ψυχοπαθης ο Τραμπ,που παει στην εκκλησια με την Αγια γραφη και οι ενα σωρο απιστευτα προκλητικες και πανηλιθιες δηλωσεις που κανει εν μεσω χαλασμου,τοτε χανω πασα ιδεα....Ειπαμε..να ειμαστε καχυποπτοι και λογικοι προπαντος,οχι παραλογοι,διοτι ετσι αχρηστευεται και χανει καθε κυρος και σοβαροτητα η οποιοαδηποτε αντιρρηση και αμφισβητηση της παραμυθας που θελει το συστημα να μας ταισει καθε φορα...Το να θελεις να βγαλεις με το ζορι τον Τραμπ ανταρτη, κατα του εβραιοσιωνιστικου συστηματος,χαντακωνει ολα οσα σωστα προβαλλεις για ενα σωρο αλλα θεματα,κοντρα στην πλυση εγκεφαλου και το κουτοχορτο που μας ταιζει καθημερινα η εξουσια!Διοτι ειναι ευνοητο οτι οταν δεν μπορουν να σε αντιμετωπισουν με λογικα επιχειρηματα,ψαχνουν να σου βρουν μια ανακριβεια,η μια λαθος εκτιμηση για να σε αποκαλεσουν ΓΡΑΦΙΚΟ και ΕΜΜΟΝΙΚΟ και μετα χανεις καθε υποληψη....Δεν ειναι ανταρτης ο Τραμπ λοιπον...ειναι ο καραγκιοζης που το ιδιο σιωνιστικο συστημα εξουσιας επελεξε,επειδη απλα αυτο προβλεπει το προγραμα του στο σημερινο κοσμο...ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ,ΤΩΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ...ΚΑΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ!!Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ...ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν σου λέει ο Κυριακος Μητσοτακης ότι είναι κατά του νατιβισμού και υπέρ της πολυπολιτισμικότητας, όταν φτιάχνει επιτροπή για το 2021 και αναφέρει την Ελλάδα ως ''Μικρή Οθωμανική επαρχία'',όταν επικοινωνικά στελέχη του δηλώνουν ανερυθρίαστα πως ''μισούν την Ελλάδα'', τότε ξέρεις πολύ καλά που πηγαίνει το θέμα , σε μια πορεία γραμμική ....την ελαχιστοποίηση της Εθνικής ταυτότητας.
Όταν πριν εκλεγεί έλεγε πως πρέπει να κλείσουν τα ελαιοτριβεία(προφανώς για να υπάρχουν λίγα, μεγάλα ιδιοκτησίας ημετέρων) και τώρα δηλώνει με κομπασμό στην Bild ''κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα'' και επίσης ''θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν, και, βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες.'', τότε σιγουρεύεσαι ότι αυτό το ον, δεν είναι πρωθυπουργός, είναι το κορυφαίο δείγμα ''πολιτικού κομπραδορισμού'', με θύμα τον λαό και την χώρα.
Θα πρέπει να βρουν κάτι άλλο να κάνουν οι κάτοικοι, λέει χαμογελώντας, στην χώρα της καλπάζουσας ανεργίας και της ΄΄μετακορονοικής κρίσης''.
Και όμως ακόμα και σήμερα, πολλοί τον πιστώνουν με τα λίγα-από καθαρή τύχη- θύματα του ιού. Μα η αγωνία δεν ήταν για να σώσει πολίτες, αλλά ψηφοφόρους και εργατικό δυναμικό που θα δουλεύει με μισθούς πείνας στην μεγάλη ΕΟΖ που προγραμματίζεται, αρχικά για την Μακεδονία,
Εκεί όπου θα κάνουν κουμάντο οι οικογενειακοί φίλοι, οι Γερμανοί.Ο τύπος που πουλάει την χώρα σαν νάτανε τσιφλίκι του.
Χειροκροτήστε λοιπόν.
Σχολιο.- το ότι δεν ελπίζω δεν σημαίνει ότι τα παραιτώ πάντως...το αντίθετο
Σχολιο.-  ΕΤΣΙ, ΔΥΝΑΤΑ !!!! ΟΧΙ "ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΜΑΣ", ΑΛΛΑ "ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ" !!!! ΖΗΤΩ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ, Ο ΑΡΗΣ, Ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ, ΤΟΥΤΑ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΑΙΜΑ, ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!
Σχολιο.- «Από το κουτί της Πανδώρας, οπού κρύβονταν όλα τα δεινά του κόσμου, οι Έλληνες έβγαλαν την ελπίδα τε¬λευταία, σαν να ‘ταν το χειρότερο απ’ όλα. Δεν έχω γνω¬ρίσει πιο συναρπαστικό σύμβολο. Γιατί η ελπίδα, αντί¬θετα απ’ ό,τι λέγεται, αντιστοιχεί στην παραίτηση. Και το να ζεις σημαίνει ακριβώς το να μην παραιτείσαι». Καμύ
Σχολιο.-  Την ίδια ώρα που χρηματοδοτείται η Aegean με κρατικό χρήμα ( και κρατικό ρίσκο ) για να μην πτωχεύσει, ξεπουλιέται χωρίς διαγωνισμό το 80% των υδατικών αποθεμάτων της Ελλάδας...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμβαίνουν και στους καλύτερους.
Ο Chris Palmer είναι ένας αθλητικογράφος, συγγραφέας και αναλυτής με πάνω από 150000 ακόλουθους στα κοινωνικά δίκτυα.
Ο Chris Palmer είναι "επαναστάτης" και μάγκας "dude"!
Ο Chris Palmer μένει σε μια φυλασσόμενη περιοχή του L.A. κάτι σαν να λέμε Εκάλη στα καθ' ημάς.
Όταν ξέσπασαν οι ταραχές βγήκε με επαναστατικά tweets και αναρτήσεις . "Καψτε το μπουρδέλο. Κάψτε τα όλα" και νά τα likes και να τα retweet!
Ο "bro" Chris Palmer φούσκωνε σαν το παγόνι φόρεσε το αμπέχονο και ετοιμαζόταν για πόζες...
όταν...
Οι διαδηλωτές ήρθαν και στην δική του γειτονιά!
Μπούκαραν στις φυλασσόμενες εισόδους της διλανής κοινότητας με την δική του που ήταν το "σπιτάκι του"!
Ο bro Chris Palmer ο μεγάλος επαναστάτης, κοινώς "έκλασε μέντες"!
Ξαφνικά τα "αδέρφια του" οι επαναστάτες, οι φτωχοδιάβολοι που ξεσπούν σε ότι προκαλεί την φτώχεια τους, έγιναν παρείσακτοι εισβολείς!
Βγαίνει στο διαδίκτυο απεγνωσμένος και αναρτά: «Επιτέθηκαν στην διπλανή κοινότητά μας στο δρόμο. Είναι μια περιφραγμένη κοινότητα και προσπάθησαν να ανέβουν στις πύλες. Έπρεπε να τους ξυλοκοπήσουν. Στην συνέχεια κατέστρεψαν ένα Starbucks και τώρα βρισκονται μπροστά από το κτίριό μου. Βγάλτε αυτά τα γαμημένα ζώα από τη γειτονιά μου. Γυρίστε εκεί που ζείτε».
Ενώ στην συνέχεια εντελώς "χεσμένος" γράφει: Σπάσε τα δικά σου σκατά. Μην έρχεσαι εκεί που ζούμε και καταστρέφεις τη γειτονιά μας. Εμείς νοιαζόμαστε για την κοινότητά μας. Αν εσείς δεν νοιάζεσται για τη δική σας, "δεν μου καίγεται καρφί".
Αυτός είναι ο Chris Palmer ο μεγάλος επαναστάτης των κυριλέ προαστίων και των social media!
Κάπως έτσι κάποιοι το παίζουν επαναστατικές και "καθοδηγητικές" περσόνες στα κοινωνικά δίκτυα και τους πολιτικούς καφενέδες.
Αλλά δεν ξέρεις πως θα στα φέρει η ζωή, γι αυτό με ρέγουλο η επαναστατικότητα αδέρφια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυρίαρχη αντίθεση των ημερών μας ΔΕΝ είναι αυτή της Αριστεράς με την Δεξιά. Από την στιγμή μάλιστα που η Αριστερά έχει αποδεχθεί τον καπιταλισμό ως "μονόδρομο" διαφοροποιεί την ρητορική της από την Δεξιά μόνο στο δικαιωματικό πεδίο. Αν δηλαδή πρέπει πχ να λέμε "γονείς 1 & 2" αντί για μητέρα και πατέρας. Αν ο δολοφονος πρεπει να βγαινει από τη φυλακη σε δυο χρονια. Αν ο ισλαμοφασιστας κανιβαλος λαθρομεταναστης που του εχουν δωσει εντολη να ερθει εδώ είναι «ξεριζομενος προσφυγας»
Η κυρίαρχη αντίθεση των ημερών μας ΔΕΝ είναι ούτε αυτή μεταξύ των φασιστών και των αντιφα αντιεξουσιαστών. Από το μακρινό 1975 ο Παζολίνι μας είχε προειδοποιήσει ότι "ένας νέος φασισμός δημιουργείται στη θέση του παλαιού κληρικό-φασισμού, ένας τεχνητός φασισμός ο οποίος θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός..." Στις μέρες μας το νέο παρακράτος, η πέμπτη φάλαγγα του μεγάλου υπερεθνικού κεφαλαίου και της Αυτοκρατορίας του Χρήματος ένα όνομα έχει-αυτό των antifa !!!
Η κυρίαρχη αντίθεση των ημερών μας είναι αυτή μεταξύ της παγκοσμιοποίησης και των πατριωτών (και όχι φασιστών). Από την μία αυτοί που θέλουν ένα κόσμο χωρίς σύνορα για το κεφαλαιο (και την εργατικη δυναμη που θελει να χρησιμοποιεισει από ολο το κοσμο) που το μεγάλο υπερεθνικό κεφάλαιο του 1%, απολαμβάνει εξουσιών που δεν είχαν ούτε τα πλέον ισχυρά κράτη την προηγούμενη Εποχή του Ψυχρού Πολέμου κι από την άλλη το 99%- ο "κινεζοποιημένος" κόσμος της εργασίας που οδεύει ολοταχώς σε συνθήκες Φεουδαρχίας. Ισοπεδωμένοι, ομοιορφοποιημένοι, εξανδραποδισμένοι,χωρίς ταυτότητα συλλογική, απλά καταναλωτικά και εργασιακά νούμερα που σαν πειραματικά χάμστερ μετράνε τις μέρες τους μέχρι τον βιολογικό τους θάνατο. Επειδή μια επαναστατική διαδικασία πρέπει να ξεκινά πάντα με την ανάκτηση των ιδεών του έθνους και της πατρίδας, όπως μας έλεγε παλιά ο Γκράμσυ και μας υπενθύμιζε εσχάτως ο Μάρκος των Ζαπατίστας, αν δεν θέλουμε να γίνουμε κομπάρσοι σε δυστοπικά σενάρια τύπου Ματριξ, είναι καιρός να καταλάβουμε τους εχθρούς μας-αν δεν είναι αργά πλέον...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το NED έχει μια μακρά ιστορία χρηματοδότησης κομμάτων, ΜΚΟ , συνδικάτων και άλλων αντι-Βενεζουελάνικων οργανώσεων“, δήλωσε ο Μπόρχες στο λογαριασμό του στο Twitter. Ο αναλυτής σημείωσε ότι, σύμφωνα με τον καθηγητή των ΗΠΑ, Τιμ Γκιλ, το NED είναι ένα θεσμικό όργανο "αποδεδειγμένα γνωστό ως βιτρίνα της CIA" και πλήρωσε έναν παραγωγό για να συνθέσει, να παράγει και να κυκλοφορήσει τραγούδια σχετικά με την “ελευθερία έκφρασης”.

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν ροκ συγκροτήματα για να ανατρέψουν τον Τσάβες

Επίσημα έγγραφα των ΗΠΑ δείχνουν ότι οι ΗΠΑ χορήγησαν πάνω από 20.000 δολάρια σε έναν οργανισμό για τη χρηματοδότηση ροκ συγκροτημάτων, ως όπλο προπαγάνδας.
Ο διευθυντής της “Misión Verdad” (Αποστολή Αλήθεια) της Βενεζουέλας, Γκουστάβο Μπόρχες Ρεβίγια, ανέφερε την Πέμπτη ότι το (Βορειοαμερικάνικο) Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία (NED) χρηματοδότησε το 2011 ομάδες στη ροκ σκηνή της Βενεζουέλας προκειμένου να αποσταθεροποιήσει Κυβέρνηση του αείμνηστου Προέδρου Ούγκο Τσάβες (1999-2013).

"Σε αυτό το σημείο, δεν προκαλεί καμία έκπληξη, η ικανότητα και η με μεγάλη χαρά υποταγή της μεσαίας καλλιτεχνικής τάξης της Βενεζουέλας, ψυχή και σώματι, στον παρεμβατισμό των ΗΠΑ. Το NED έχει μια μακρά ιστορία χρηματοδότησης κομμάτων, ΜΚΟ , συνδικάτων και άλλων αντι-Βενεζουελάνικων οργανώσεων“, δήλωσε ο Μπόρχες στο λογαριασμό του στο Twitter.
Ο αναλυτής σημείωσε ότι, σύμφωνα με τον καθηγητή των ΗΠΑ, Τιμ Γκιλ, το NED είναι ένα θεσμικό όργανο "αποδεδειγμένα γνωστό ως βιτρίνα της CIA" και πλήρωσε έναν παραγωγό για να συνθέσει, να παράγει και να κυκλοφορήσει τραγούδια σχετικά με την “ελευθερία έκφρασης”.
Ο Γκιλ, ο οποίος απόκτησε πρόσβαση στα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα μέσω του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης (FOIA), δηλώνει ότι το NED ενέκρινε τη χορήγηση 22.970 δολαρίων σε μουσικά συγκροτήματα, τα οποία θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε μια παράσταση σε στυλ “συναυλία – διαγωνισμός συγκροτημάτων “.
Σύμφωνα με την εφημερίδα El Correo del Orinoco, οργανώσεις όπως οι Sin Mordaza και το Φεστιβάλ των Νέων Συγκροτημάτων "ενδέχεται να ήταν οι αποδέκτες αυτών των πόρων". Οι βορειοαμερικανικές κυβερνήσεις προσπάθησαν επανειλημμένα, ανεπιτυχώς, να ανατρέψουν τον Τσάβες, του οποίου η επανάσταση βασίστηκε στην αντίθεση με τον  ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ.
Το Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία (NED) , που δημιουργήθηκε από κοινού από τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς βορειοαμερικάνους και χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, στοχεύει στη στήριξη ομάδων στο εξωτερικό για την προώθηση της δημοκρατίας στις χώρες τους.
Επίσης, δεν είναι η μόνη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν να προκαλέσουν ταραχές μέσω μουσικής σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Το 2014, αποκαλύφθηκε ότι ο Οργανισμός των ΗΠΑ USAID προσπάθησε κρυφά να διεισδύσει στην παράνομη σκηνή χιπ χοπ της Κούβας.

https://prensa-rebelde.blogspot.com/2020/06/blog-post.html




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποια πράγματα που συμβαίνουν εγείρουν ΕΡΩΤΉΜΑΤΑ από τα οποία βγαίνουν και διάφορα ..συμπεράσματα.
1- Γιατί η τουρκική επιθετικότητα οξύνθηκε μόλις ανέλαβε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη?
2- Πως είναι δυνατόν οι βασικοί υποστηριχτές του Μητσοτάκη, Αλαφουζος, Βαρδινογιανέϊκο και εφοπλισταδες που κατέχουν τράπεζες, ΜΜΕ κ.λπ, δηλαδη ο σκληρός πυρήνας της Ελληνικης αστικής ταξης, να συνεργάζονται οικονομικά με την τουρκική αστική τάξη ΚΑΙ τα διεθνή μονοπώλια του πετρελαίου και από την άλλη να απειλούνται από τους Τούρκους συνεργάτες τους και η δική τους κυβέρνηση Μητσοτάκη να παριστάνει τάχα μου τον σκληρό "αντίπαλο" των τουρκων αστών και τάχα μου υπέρμαχος των "κυριαρχικών" μας δικαιωμάτων?.
3- ΓΙΑΤΙ τώρα που τα ξενοδοχεία ειναι κλειστα .. άρχισε ο Ερντογκαν τις πρωτοφανείς προκλήσεις;;, τώρα το θυμήθηκε?
4- Γιατι στον Εβρο "παιχτηκε" το έργο της "Νίκης" εναντια στις "προκλήσεις" Ερντογκαν, ενω ηταν γνωστό ότι απο εκεί ηταν αδύνατο να περάσει "κουνούπι";;.. και "ηρωποιήθηκε" ο Μητσοτάκης?
5- Πως είναι δυνατόν η τουρκικη αστική ταξη να "ενοχλεί" αυτους με τους οποίους συνεργαζεται; (την ελληνικη αστικη ταξη, Αλαφουζους και σία)..
6- Μηπως, λέω μήπως, τώρα που δεν εχουμε τουρισμό, ειναι η καταλληλη ωρα για να παιχτεί το μονόπρακτο "υπεράσπιση ταχα μου της πατρίδας"... σκοτωθούν αρκετά Ελληνόπουλα κα άμαχος πληθυσμός ... για να δεχτούμε το:
Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ Η ΠΟΛΕΜΟΣ?

Σχολιο.- Η θέση μου ειναι ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΡΑ!! Ξεσκέπασμα των σχεδίων του ιμπεριαλισμού που εξυφαίνεται από τους ντόπιους καπιταλιστες λωποδύτες. Απάντηση στα σχέδια τους είναι το ΠΑΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με άμεση συνεργασία με αναλογη πολιτική κίνηση στην Τουρκία.
Τωρα να γινει κυρίαρχο θέμα - ζητημα το σταματημα των πολεμικών σεναρίων.
Απαιτηση για να κλεισουν ΑΜΕΣΑ οι βασεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που κατευθύνουν την όλη κατασταση.
Άμεση πρόταση του ΜΕΤΩΠΟΥ που πρέπει να συγκροτηθεί ΑΜΕΣΑ με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση της σχεδιαζόμενης στημένης σύγκρουσης και την με στόχο την Ειρηνη στους λαους.
Ξεκαθάρισμα στους ιμπεριαλιστες ότι ΘΑ ΜΑΣ βρουν μπροστα τους μετά το αιματοκύλισμα !!.
Αυτα τα γραφω πρόχειρα τώρα. Όποιος συντροφος θελει μπορεί να κάνει προτάσεις.

Σχολιο.- Πόλεμος!

Σχολιο.-  αν πουμε "πόλεμος" σε στημένο σκηνικό, τότε βοηθάμε τους ντοπιους κοτζαμπάσηδες και τους ιμπεριαλιστες. Παιζουμε στο παιχνιδι τους και δεχόμαστε την μοιρασιά που έχουν ετοιμάσει από πριν!!. Δηλαδη και δαρμένοι και κλεμμένοι με την θέλησή μας!!..
Ως λαός, εργατική ταξη λαικά στρώματα, ΕΒΕ, κλπ, ακόμα και μικροι επιχειρηματίες που θα ματώσουμε, - γιατι μετά την συγκρουση θα επιβάλλουν στο λαό μνημόνια που τα σημερινα θα ωχριουν μπροστά τους - δεν υπερασπιζόμαστε το εδαφος μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που τάχουν ηδη πουλήσει οι κοτζαμπάσηδες- λωποδύτες. Δινουμε στην πράξη το "πρασινο φως" στους ιμπεριαλιστες να παιξουν το "μονόπρακτό" τους με εμας κομπάρσους!!.
Εδω πρέπει πρώτα να κάνουμε τα πάντα ωστε να τους αποκαλύψουμε, να σηκωθεί Κίνημα το οποίο θα ξεκαθαρίσει ότι όταν τελειώσει η σφαγη, δεν θα δώσει πίσω τα όπλα που θα πάρουν οι επίστρατοι!!!!.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, κ. Κώστας Λούλης, μας ενημέρωσε ότι δεν προτίθεται να πάει διακοπές σε ελληνικό ξενοδοχείο, επειδή δε θέλει να κινδυνέψει να κολλήσει τον κορωνοϊό. Άριστος και άξιος!
Μαζέψτε τον ρε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκαλύψεις των Anonymous «για το δίκτυο παιδεραστίας του Επστάιν» με συμμετοχή μελών 4 οικογένειων Ελλήνων εφοπλιστών και του έκπτωτου Πρίγκηπα Παύλου
Παρόλα αυτά, η αναφορά ονομάτων όπως της Ιβάνκα και Ιβάνα Τραμπ, της Ναόμι Κάμπελ, του Κρις Έβανς, του Μικ Τζάγκερ, του Γουίλ Σμιθ, του Τόνυ Μπλερ, του Μάικλ Μπλούμπεργκ, του Μάικλ Τζάκσον και άλλων, οδήγησαν αρκετά ελληνικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ στη δημοσίευση πληροφοριών για την επίμαχη λίστα.
Ακόμα, συναντώνται τα ονόματα αρκετών μελών της οικογένειας Κένεντι (Τεντ, Μπόμπι, Έντουαρντ, Άντριου, Μαίρη, Έθελ, Τζο), του Χένρι Κίσινγκερ, των μεγιστάνων Νικ και Τόμας Πρίτζκερ, του Ντέιβιντ Κοχ, του προέδρου του μουσείου του Λονδίνου, Κλάιβ Μπάνιστερ, του Κρις Φορμπς και άλλων.
Ωστόσο, διατρέχοντας τη λίστα, συναντά κανείς και ελληνικά ονόματα εφοπλιστικών οικογενειών, όπως των Δημήτρη Γουλανδρή, Νικόλα Μπούκη, Νικόλα και Βαρβάρας Μαυρολέων, και Κωνσταντίνου Νιάρχου. Επίσης, υπάρχει μία καταχώρηση «Greece MC and Pavlos prince», η οποία αποδίδεται στον «πρίγκιπα Παύλο» και την Μαρί Σαντάλ, της έκπτωτης βασιλικής οικογένειας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΣΚΑΪ όργανο της τουρκικής προπαγάνδας, σε πανελλαδική συχνότητα, τις ώρες υψηλής τηλεθέασης

Ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει να απαντήσει. Πως είναι δυνατόν το κανάλι που τον στήριξε και τον στηρίζει, να γίνεται παράλληλα όργανο της τουρκικής προπαγάνδας.
ΣΚΑΙ, «Φτερωτός Θεός» και… Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Από την Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 ο Σκάι αλλάζει το πρόγραμμά του. Από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 11 περίπου το βράδυ, στις 6 αυτές ώρες υψηλής τηλεθέασης ο Σκάι θα ακούγεται 50% περίπου στα τούρκικα και 50% περίπου στα ελληνικά. Δηλαδή μισά-μισά. Η εξήγηση είναι απλή: τρείς περίπου ώρες πρόγραμμα μεταδόσεων στην τουρκική γλώσσα και τρείς ώρες περίπου πρόγραμμα μεταδόσεων στην ελληνική γλώσσα.
Οι τρείς ώρες μεταδόσεων στην τουρκική γλώσσα θα καλύπτονται με δύο σήριαλ εκ των οποίων το ένα ήδη μεταδίδεται καθημερινά από τις 9.30 το βράδυ έως τις 11.30 περίπου και εκπληρώνει όλες τις προϋποθέσεις της τουρκοσειράς – βιτρίνας. «Αντιγράφει» μια αντίστοιχη αμερικανική και νοτιοκορεάτικη παραγωγή, προσαρμοσμένη στον κατάλογο οδηγιών της προπαγάνδας των ισλαμιστών – π.χ. στην τούρκική εκδοχή βλέπει κανείς μικρές τουρκικές σημαίες στην υποδοχή ενός υπερπολυτελούς νοσοκομείου το οποίο υποτίθεται πως είναι προσιτό σε κάθε Τούρκο, σε γραφεία καθηγητών, στην αίθουσα συσκέψεων των γιατρών κ.ο.κ.ε. για την «επιστημονική» υποβολή, στο υποσυνείδητο του θεατή, της τουρκικής «ήπιας ισχύος».
Η νέα σειρά που προστίθεται στο πρόγραμμα του Σκάι προέρχεται από το παρελθόν. Ο «Φτερωτός Θεός» είναι ένα εξαιρετικό παραμύθι και ταυτόχρονα ένα τέλειο δείγμα της τουρκοσειράς – βιτρίνα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Φασισμός στην Τουρκία… Σκότωσαν 20χρονο επειδή άκουγε κουρδικά τραγούδια»
Ιούνιος 1, 2020. 23:24
Ένας νέος άνδρας έχασε τη ζωή στην πρώιμη ηλικία του, όταν δέχθηκε επίθεση από πολλούς άλλους νεαρούς στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα, επειδή άκουγε κουρδικά τραγούδια, γράφει η RojNews.
Σύμφωνα με την είδηση που δημοσιεύθηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Mesopotamia, o 20χρονος Μπαρίς Τσακάν, ο οποίος ήταν κάτοικος της επαρχίας Agri, δέχθηκε επίθεση χθες βράδυ ενώ κατευθύνονταν στο σπίτι των φίλων του στη γειτονιά Etimesgut της τουρκικής πρωτεύουσας, Άγκυρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Νέο ντοκουμέντο αστυνομικής βαρβαρότητας εναντίον μαύρων φοιτητών
02 Ιουνίου 2020 19:50
Νέο περιστατικό ασύλληπτης και αναίτιας βαρβαρότητας από πλευράς των αστυνομικών εναντίον μαύρων καταγράφηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βίντεο δείχνει "στρατό" να επιτίθεται σε δύο φοιτητές που βρίσκονταν απλά μέσα στο όχημά τους.
Δύο άνδρες της αστυνομίας της Ατλάντα απολύθηκαν έπειτα από περιστατικό "υπερβολικής χρήσης βίας" εναντίον δύο φοιτητών, που 'για καλή τους τύχη' καταγράφηκε σε βίντεο.
"Οι άνδρες της αστυνομίας εργάζονται αρκετές ώρες κάτω υπό πολύ μεγάλη πίεση. Ωστόσο η χρήση βίας δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτή", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Κίσα Λάνς Μπότομς, δήμαρχος της Ατλάντα, σύμφωνα με το TMZ, αναφερόμενη στο εν λόγω περιστατικό.
Όπως φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψε το περιστατικό δύο αξιωματικοί έκαναν αρκετές προσπάθειες να σταματήσουν ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν κανονικά στην πορεία του, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.
Όταν οι δύο νεαροί επιβάτες, ηλικίας 20 και 22 ετών, προέβαλαν αντίσταση στην αναίτια επίθεση των αστυνομικών, τότε πλήθος αστυνομικών και στρατιωτικών φαίνεται να πλησιάζει το όχημα και να αρχίζει να το καταστρέφει, τραβώντας ταυτόχρονα τους φοιτητές προς τα έξω. Παράλληλα, όπως βλέπουμε και στο ντοκουμέντο κάποιοι αξιωματικοί χρησιμοποιούν μπαστούνι για να σπάσουν τα παράθυρα του αμαξιού. Στη συνέχεια, όπως έγινε γνωστό, οι δύο φοιτητές συνελήφθησαν.
Η σκηνή της σύλληψης των φοιτητών προκάλεσε την οργή των χρηστών του διαδικτύου, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που απαίτησαν να πραγματοποιηθεί έρευνα για την υπόθεση από την Κοινοπραξία του Πανεπιστημίου Atlanta Center.
"Είναι σαφές ότι η νοοτροπία της επιβολής του νόμου σε αυτήν τη χώρα πρέπει να αλλάξει", ανέφερε μια δήλωση που υπέγραψαν οι Πρόεδροι τριών κολεγίων στις ΗΠΑ. "Από τη μία αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη διατήρησης της τάξης, η καταχρηστική συμπεριφορά της εξουσίας είναι απαράδεκτη. Σήμερα, μιλήσαμε με την Δήμαρχο της Ατλάντα και τον Αρχηγό Αστυνομίας της Ατλάντα για να ζητήσουμε διεξοδική έρευνα και να λάβουν δράση", σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση.
Δηλώσεις των δύο φοιτητών για το περιστατικό:
Τα δύο θύματα που βρίσκονταν στο όχημα και που δέχτηκαν αναίτια επίθεση από δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού σε δηλώσεις τους είπαν πως είναι "τυχεροί που ζουν για να περιγράψουν την εμπειρία τους".
Ο Μεσσίας Γιάνγκ και η Ταγιάγια Πρίμιτζερ μιλώντας στις κάμερες, ανέφεραν πως ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει αυτό που τους συνέβη. Ο φοιτητής δήλωσε ότι αισθάνεται ευγνώμων που έχει ανθρώπους που του συμπαραστέκονται, ωστόσο προσέθεσε ότι σίγουρα η υπόθεσή τους δεν θα είναι η μοναδική. Και γι' αυτό "πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές", τόνισε.
Ακόμη δεν είναι σαφές τι προηγήθηκε του περιστατικού. Κάποιες αναφορές υποστηρίζουν ότι ζητήθηκε από τους φοιτητές να σταματήσουν και εκείνοι δεν το έκαναν ή ότι ενδέχεται να "έσπασαν" την απαγόρευση κυκλοφορίας.
Ωστόσο σε κάθε περίπτωση τέτοια περιστατικά δεν δικαιολογούνται, δεν είναι επιτρεπτά, ούτε θα πρέπει να περνάνε "στα ψιλά".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιεροσυλία: Αμερικανική εταιρεία πουλάει παπούτσια με βυζαντινή εικόνα της Παναγίας……
01/06/2020
H αμερικανική εταιρεία Art Vibes, πουλάει παπούτσια με την εικόνα βυζαντινής τεχνοτροπίας της Παναγίας που κρατά ως Βρεφοκρατούσα ή Οδηγήτρια τον Χριστό. Ήδη καταγγέλεται η εταιρεία ότι παραβιάζει την πίστη , τις αξίες, τις αρχές και την πνευματική και πολιτισμική μας κληρονομιά. Ζητείται η άμεση απόσυρση του προϊόντος ή και μποϊκοτάζ κατά της εταιρίας.Πρόκειται για ιεροσυλία και βεβήλωση αλλά και απόδειξη ότι στον καπιταλισμό όλα έχουν μια τιμή και καμιά αξία….



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Τραμπ βγήκε από το κρησφύγετο και πήγε κι έκαψε το φιλμ με μια Βίβλο στο χέρι με φόντο εκκλησία για να ξεπλυθεί και να θολώσει τα νερά……Toν κράζουν ως και οι Προτεστάντες κι οι Αστυνομικοί Διευθυντές….ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ.
02/06/2020
O Τραμπ βγήκε από το κρησφύγετο και πήγε κι έκαψε το φιλμ με μια Βίβλο στο χέρι με φόντο εκκλησία για να ξεπλυθεί και να θολώσει τα νερά ενώ οι απειλές του δεν έπιασαν τόπο και συνεχίστηκαν για 7η μέρα οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα…Όλο το σόου έγινε για ν΄αποδείξει ότι ελέγχει κάποια τετραγωνικά και μπορεί να κυκλοφορήσει στη γειτονιά του Λευκού Οίκου κι ότι έσπασε την καραντίνα και τον κατ΄οίκο περιορισμό που του επέβαλε το εξεγερμένο πλήθος…..
Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει και ο Χίτλερ. Έβγαινε κάτω από ναζιστικούς χαιρετισμούς με μια Βίβλο στο χέρι παριστάνοντας τον Χριστιανό. Ενώ κυνηγούσε και φυλάκιζε παπάδες…
Αυτή και μόνο η κίνηση αποδεικνύει ότι έχει περιέλθει σε δεινή θέση συν το γεγονός ότι πήρε από το χέρι και τον Υπ. Άμυνας και το περιβάλλον του για να να μετριάσει την αμηχανία και τους φόβους του…H κατάσταση δείχνει να εκτρέπεται ακόμη περισσότερο καθώς χθες τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά 4 αστυνομικοί στο St. Louis στο Missouri.
Σήμερα το απόγευμα, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στάθηκε μπροστά στην Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, σήκωσε μια Αγία Γραφή και τραβήχτηκαν φωτογραφίες του. Με αυτόν τον τρόπο, χρησιμοποίησε μια εκκλησία και την Αγία Γραφή για κομματικές πολιτικές σκοπιμότητες….
Η επίσκοπος Mariann Edgar Budde της Επισκοπικής Επισκοπής της Ουάσινγκτον δήλωσε τη Δευτέρα το απόγευμα ότι είναι “εξοργισμένη” αφού ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε την εκκλησία της χωρίς προηγουμένως να ειδοποιήσει για να προωθήσει “ένα μήνυμα αντίθετο στις διδασκαλίες του Ιησού”.
Τα έντονα σχόλιά της επήλθαν καθώς ο Τραμπ περπάτησε από τον Λευκό Οίκο στην Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. Για να γίνει δυνατή η μετάβαση-έξοδος του Τραμπ οι διαδηλωτές λίγο έξω από τις πύλες του Λευκού Οίκου διασκορπίστηκαν με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και σφαίρες από καουτσούκ.
“Είμαι εξοργισμένη. Ο Πρόεδρος δεν προσευχήθηκε όταν ήρθε στο St. John’s…”, δήλωσε η Budde σε ρεπόρτερ του CNN στο “AC360”. Και διαχώρισε τη θέση της…
“…Και θέλω απλώς να γνωρίζει ο κόσμος, ότι εμείς στην επισκοπή της Ουάσιγκτον, ακολουθώντας τον Ιησού και τον τρόπο αγάπης του … αποστασιοποιούμαστε από την εμπρηστική γλώσσα αυτού του Προέδρου. Ακολουθούμε κάποιον που έζησε μια ζωή χωρίς βία και θυσιαστική αγάπη. “
“Ευθυγραμμιζόμαστε μ’ εκείνους που αναζητούν δικαιοσύνη για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και αμέτρητους άλλους“, συνέχισε. “Και απλώς δεν μπορώ να πιστέψω τι έχουν δει τα μάτια μου.”
Ο Τραμπ περιβαλλόταν μπροστά από την εκκλησία, από ένα συρφετό προσώπων όπως από το σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Robert O’Brien, το Γενικό Εισαγγελέα Bill Barr, τον ανώτερο σύμβουλο και γαμπρό του Jared Kushner,την κόρη του Ivanka τον επικεφαλήτου προσωπικού Mark Meadows, τον υπουργό Άμυνας Mark Esper και το γραμματέα Τύπου Kayleigh McEnany.
“Έχουμε τη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο”, είπε ο Τραμπ έξω από το κτίριο.
Πέρα από τη χρήση της εκκλησίας ως φόντο, ο Budde επέκρινε τη χρήση Βίβλου από τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, την οποία κράτησε υψώνοντάς την για να τον πάρουν οι κάμερες.
“Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: Ο Πρόεδρος μόλις χρησιμοποίησε μια Βίβλο, το πιο ιερό κείμενο της Ιουδαϊκής-χριστιανικής παράδοσης, και μία από τις εκκλησίες της μητρόπολης μου, χωρίς άδεια, ως φόντο για ένα αντίθετο μήνυμα με τις διδασκαλίες του Ιησού“, είπε.
Η Budde κατήγγελε τη Δευτέρα την ” κατάχρηση ιερών συμβόλων“.Και ο Greg Brewer, επίσκοπος της Επισκοπικής Εκκλησίας της Κεντρικής Φλόριντα, έγραψε στο Twitter.”Αυτό είναι βλασφημία σε πραγματικό χρόνο”…
”Δεν είναι Hollywood, αυτή είναι η πραγματική ζωή”
Αλλά και κρατικοί αξιωματούχοι αδειάζουν τον Τραμπ που έχει περιπέσει σ΄ανυποληψία. Χαρακτηριστική η περίπτωση του αστυνομικού διευθυντή του Χιούστον που του είπε ούτε λίγο ούτε πολύ να φυλάει το στόμα του κλειστό .. να το βουλώσει εν ολίγοις και να βγάλει το σκασμό….
Απευθυνόμενος στον Donald Trump είπε “θέτετε άτομα σε τεράστιο κίνδυνο. Το θέμα δεν είναι να κυριαρχήσουμε αλλά ν’ αγγίξουμε τις καρδιές και τα πνεύματα.. Αφήστε να το πω ξεκάθαρα, δεν θέλουμε να συγχέουν τα άτομα την αδυναμία με την ευγένεια. Δεν θέλουμε να κερδίσει η ignorance. Αν δεν έχετε τίποτα να πείτε μην λέτε τίποτα αυτή είναι η βάση του κάθε leadership, κι αυτή τη στιγμή περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη από έναν αληθινό ηγέτη. Αυτή είναι η στιγμή του να είσαι ένας πρόεδρος, δεν είναι Hollywood, αυτή είναι η αληθινή ζωή”.
”το μόνο πράγμα που μπορεί να υπερβεί το μίσος είναι η αγάπη”, τόνισε.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Εργατικό Κόμμα (PT) της Βραζιλίας θα καταγγείλει στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο (STF) μια αντιδημοκρατική διαδήλωση από την αυτοαποκαλούμενη ομάδα «300 της Βραζιλίας», της άκρας δεξιάς και που υποστηρίζει τον Πρόεδρο Ζαϊρ Μπολσονάρο, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
Το Εργατικό Κόμμα της Βραζιλία καταγγέλλει αντιδημοκρατική εκδήλωση ομάδας υπέρ του Μπολσονάρο

Το Εργατικό Κόμμα (PT) της Βραζιλίας θα καταγγείλει στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο (STF) μια αντιδημοκρατική διαδήλωση από την αυτοαποκαλούμενη ομάδα «300 της Βραζιλίας», της άκρας δεξιάς και που υποστηρίζει τον Πρόεδρο Ζαϊρ Μπολσονάρο, όπως έγινε γνωστό σήμερα.
Στην επίσημη σελίδα του PT στην Βουλή των Αντιπροσώπων, επιβεβαιώνεται ότι το ακραίο γκρουπούσκουλο διαδήλωσε το Σάββατο το βράδυ και θύμισε «τις εκδηλώσεις των νεοναζί και της Κου Κλουξ Κλαν» εναντίον του προέδρου του STF, Αλεξάντρε ντε Μόραες.

Ένα τέτοιο γεγονός, όπως επισημαίνει η πολιτική οργάνωση, «ενισχύει την ανάγκη ενίσχυσης των ερευνών σχετικά με τις δράσεις της ομάδας, που ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο η κοινοβουλευτική ομάδα του PT».
Ο βουλευτής Ροζέριο Κορέια, ένας από τους ενάγοντες, ανακοίνωσε (χωρίς να αναφέρει ημερομηνία) ότι θα προσθέσει στην καταγγελία νέες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής της εκδήλωσης και των απειλών κατά του Μοράες από την αρχηγό των «300», Σάρα Ουίντερ.
«Θα μπούμε στο STF με μια καταγγελία ζητώντας έρευνα κατά των 300 της Βραζιλίας - μια ακροδεξιά παραστρατιωτική ομάδα - και κατά του Μπολσονάρο, για απειλή της δημοκρατίας και μη σεβασμό της κοινωνικής απομόνωσης αυτή τη στιγμή πανδημίας», δήλωσε ο Κορέια στο κοινωνικό δίκτυο Twitter.
Διευκρίνισε ότι θα επισυνάψει «εικόνες αναλογίας της ομάδας με την Κου Κλουξ Κλαν και άλλες φασιστικές δράσεις των ηγετών της. Οι ενέργειες κατά της δημοκρατίας και η λατρεία του ναζισμού και του ρατσισμού είναι εγκλήματα», δήλωσε. Ο ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του PT στην κάτω βουλή, Ένιο Βέρι, απαίτησε τον εντοπισμό των χρηματοδοτών της ομάδας που διαδηλώνουν με φασιστικό τρόπο κατά της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.
"Είναι απαραίτητο να εντοπιστούν αυτοί που χρηματοδοτούν την ομάδα 300, η οποία βγαίνει στους δρόμους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οπλισμένη και με όλα τα φασιστικά σύμβολα, στο όνομα της καταστολής της δημοκρατίας», έγραψε στο Twitter.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Άιρτον Φαλέιρο διευκρίνισε ότι η Σάρα Ζιρονίνε «είναι δεδηλωμένη νεοναζί τρομοκράτης». Εξήγησε ότι το επώνυμό της προήλθε από το όνομα της βρετανίδας ναζί Σάρα Ουίντερ. «Τώρα αντιγράφει τους λευκούς οπαδούς της φυλετικής υπεροχής της Σάρλοτσβιλ στην πορεία για να κάψουν το Ανώτατο Δικαστήριο. Τι άλλο μένει για να την βάλετε στη φυλακή;» αναρωτήθηκε.

https://prensa-rebelde.blogspot.com/2020/06/blog-post_2.html?spref=fb&fbclid=IwAR3FKj7dt-n4xrAzO-F-mhEY_b-uwg4bee9jWrzrPKLkQC0i5SeUoEw_MaM



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τραμπ καλεί την Εθνοφρουρά στη Νέα Υόρκη – Τον αποδοκιμαζει η κορη του Τιφανι
 Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020, 20:29
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με νέα του μηνύματα στο Twitter κάλεσε και πάλι τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης να χρησιμοποιήσει την εθνοφρουρά, κάνοντας μάλιστα λόγο για αποβράσματα και χαμένους που διαλύουν την πόλη.
«Νέα Υόρκη, χρησιμοποίησε την εθνοφρουρά. Τα αποβράσματα και οι χαμένοι σε διαλύουν. Χρειάζεται άμεση δράση! Μην κάνετε τα ίδια φρικτά και θανάσιμα λάθη που έγιναν με τα γηροκομεία», σημειώνει σε μήνυμα του στο Twitter.
Σε διαφορετικό μήνυμα επικαλείται την "σιωπηλή πλειοψηφία", ενώ επανέρχεται στη συνέχεια, σημειώνοντας ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη της Νέας Υόρκης θα πρέπει να ξεκινά πιο νωρίς. "Καλέστε την εθνοφρουρά", επαναλαμβάνει.
«Η Νέα Υόρκη χάθηκε στους πλιατσικολόγους, τα κακοποιά στοιχεία, τη Ριζοσπαστική Αριστερά, και όλες τις άλλες μορφές Ρεμαλιών και Αποβρασμάτων. Οι Κυβερνήτες αρνούνται να αποδεχθούν την προσφορά μου μιας Εθνοφρουράς που θα υπερισχύσει. Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει γίνει κομμάτια», έγραψε επίσης ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter, αναφερόμενος στον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.
Το «μαύρο» στο tweet της κόρης του Τραμπ, Τίφανι
Αντίθετα η κόρη του Τράμπ, Τίφανι συμμετείχε στο «μπλακ άουτ» που διοργανώνεται παγκοσμίως σήμερα στο Instagram «ανεβάζοντας» μια μαύρη φωτογραφία την οποία συνόδευσε με ένα απόφθεγμα της συγγραφέως Έλεν Κέλερ και τα hastags “#blackoutTuesday” και “#justiceforgeorgefloyd.”
«’’Μόνοι μπορούμε να πετύχουμε τόσο λίγα. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε τόσα πολλά’’-Χέλεν Κέλερ #blackoutTuesday #justiceforgeorgefloyd», έγραψε η Τίφανι.
Κουόμο: Ο Τραμπ αποφεύγει να μιλήσει για τον θάνατο Φλόιντ
Στο μεταξύ ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε την Τρίτη ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης απέτυχε να προστατεύσει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες από τις λεηλασίες και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, τη Δευτέρα, ενώ κατηγόρησε τον Τραμπ ότι επικεντρώνεται στις λεηλασίες προκειμένου να μη μιλήσει για τον θάνατο του Φλόιντ.
«Η αστυνομία της Νέας Υόρκης και ο δήμαρχος δεν έκαναν τη δουλειά τους τη χθεσινή νύχτα», είπε ο Κουόμο κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί για τον νέο κορωνοϊό, αναφερόμενος στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης και τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο.
«Πιστεύω ότι ο δήμαρχος υποτιμά το μέγεθος του προβλήματος».
Σύμφωνα με τον Κουόμο, η αστυνομία της Νέας Υόρκης θα έπρεπε να κινητοποιήσει μεγαλύτερο αριθμό από τους 38.000 αστυνομικούς της, για να αντιμετωπίσει τα περιστατικά λεηλασιών και βανδαλισμών.
Επιπλέον, ο Άντριου Κουόμο επέκρινε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την απάντησή του στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε τη θέση του και τη δυνατότητα δημόσιου λόγου που έχει για να επικεντρωθεί κυρίως σε όσους κάνουν λεηλασίες, προκειμένου να «μην χρειαστεί να μιλήσει για τη δολοφονία» του Τζορτζ Φλόιντ.
Μειωμένη βία είδε ο αρχηγός της Εθνοφρουράς
Από την πλευρά του, μειωμένα είδε τα επίπεδα βίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας τη νύχτα της Δευτέρας ο επικεφαλής της Εθνοφρουράς.
«Σε όλη τη χώρα η χθεσινή νύχτα ήταν μια καλύτερη νύχτα. Είδαμε μια μείωση της βίας. Αλλά μιλώντας γενικότερα, είδαμε να διατηρούνται ή ακόμη και να αυξάνονται οι διαμαρτυρίες», είπε στους δημοσιογράφους ο στρατηγός Τζόζεφ Λένγκιελ.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της Εθνοφρουράς, κανένα μέλος του σώματος αυτού δεν τραυματίστηκε χθες.
Ο Λένγκιελ είπε ότι 18.000 μέλη της Εθνοφρουράς βοηθούν τις τοπικές δυνάμεις επιβολής της τάξης σε 29 Πολιτείες, αριθμός που θα αυξηθεί. Πρόσθεσε επίσης ότι 1.500 Εθνοφρουροί από άλλες Πολιτείες θα σταλούν στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανισότητες και ανεργία τα "καύσιμα" της εξέγερσης
 Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020, 15:37
Τον Νοέμβριο του 2015, ο θάνατος του Τζαμάρ Κλαρκ από πυρά αστυνομικών της Μινεάπολης πυροδότησε μια συζήτηση για φυλετική και οικονομική ανισότητα που αποτέλεσε πρόκληση για την προοδευτική εικόνα της πόλης, ενώ οδήγησε τους επικεφαλής των τοπικών επιχειρήσεων να στηρίξουν τις προσπάθειες για ορθότερο επιμερισμό στα οφέλη που απολάμβανε μια ευημερούσα μεσοδυτική Πολιτεία.
Πέντε χρόνια αργότερα, η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ άνοιξε και πάλι αυτές τις πληγές και ενίσχυσε μια αυξανόμενη πανεθνικά ανησυχία.
Τα τελευταία λίγα χρόνια οικονομικής ανάπτυξης υπήρξαν κέρδη για τις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, αλλά η όποια ελπίδα για διαρκή μείωση του οικονομικού χάσματος ίσως βραχυκύκλωσε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και του επακόλουθου οικονομικού κραχ που επηρέασε ιδιαίτερα τις μειονότητες.
Ο θάνατος του Φλόιντ υπό αστυνομική κράτηση στη Μινεάπολη την περασμένη εβδομάδα ίσως αποτέλεσε τον καταλύτη για την οργή που ξέσπασε και πυροδότησε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, αλλά ουσιαστικά ήταν το τρίτο σημαντικό σοκ που πλήττει τις ΗΠΑ μέσα σε τρεις μήνες, δήλωσε η Τουάνα Μπλακ, διευθύνουσα σύμβουλος του Center for Economic Inclusion (CEI) της Μινεσότα, μιας ομάδας η οποία γεννήθηκε μέσα από αυτές τις επιχειρηματικές δεσμεύσεις που εξαγγέλθηκαν πριν από πέντε χρόνια.
Πριν από την πρόσφατη αύξηση της ανεργίας, «είδαμε το χάσμα στην απασχόληση να κλείνει με ταχείς ρυθμούς» ανέφερε η Μπλακ. Όμως «συνδέεις τους ανθρώπους με χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και τώρα τους εκτοπίζεις… Ελπίζω να μη δώσουμε μόνο λύση στην ποινική δικαιοσύνη, αλλά και σε ό,τι χρειάζεται για να έχουμε οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη».
Σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι περίπλοκο. Η ένταση για τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία αντιμετωπίζει τους Αφροαμερικανούς υποβόσκει σε καλές και κακές οικονομικά περιόδους. Ωστόσο για την οικονομία, η πορεία της πανδημίας και ο οικονομικός αντίκτυπος τονίζουν πόσο λίγα έχουν αλλάξει σε μια δεκαετία ανάπτυξης, που φάνηκε να προσφέρει τουλάχιστον την πιθανότητα προόδου σε ό,τι αφορά τη μείωση των φυλετικών οικονομικών διακρίσεων.
Το μέσο οικογενειακό εισόδημα άρχισε επιτέλους να αυξάνεται το 2015, αλλά το μέσο οικογενειακό εισόδημα για τους μαύρους παραμένει στο 61% εκείνου των λευκών. Στη Μινεάπολη είναι ακόμα χαμηλότερο, περίπου στο 44%.
Η άνθηση της χρηματιστηριακής αγοράς κατά την περίοδο 2009-2020 και η αύξηση της αξίας των ακινήτων δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τον συνολικό πλούτο των Αφροαμερικανών, που αντιστοιχούν περίπου στο 13% του αμερικανικού πληθυσμού, αλλά μόνο στο 4,2% της καθαρής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των νοικοκυριών, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed).
Το ποσοστό αυτό ήταν 3,8% το 1989. Για τους ισπανόφωνους, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, με πάνω από το 18% του πληθυσμού των ΗΠΑ να έχουν μόλις το 31% του πλούτου των νοικοκυριών.
Καμία πρόοδος
Και οι δύο αυτές ομάδες έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα από τις απολύσεις τις οποίες προκάλεσε η αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων, που στόχο είχε να ανακόψει την εξάπλωση του κορωνοϊού και το κραχ στη ζήτηση μεταξύ των καταναλωτών που έμειναν κλεισμένοι στο σπίτι τους.
Σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, η απασχόληση στους ισπανόφωνους μειώθηκε περισσότερο από 25%. Για τους μαύρους, το ποσοστό ήταν 17,6%, πιο μέτριο και πάλι υψηλότερο από το 15,5% για τους λευκούς.
Αυτό εντάσσεται στην πρακτική του να απολύονται πρώτοι οι εργαζόμενοι με λιγότερο χρόνο εργασίας συγκριτικά με τους παλαιότερους, που είναι γνώριμη στους εργατολόγους και τους οικονομολόγους και θεωρείται ένας από τους λόγους για την έλλειψη προόδου στη μείωση του χάσματος πλούτου και εισοδήματος.
Σε αυτή την περίπτωση, οφείλεται επίσης στη μονομέρεια του οικονομικού σοκ του κορωνοϊού που έπληξε περισσότερο τις χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στον τομέα των υπηρεσιών, την εστίαση και τη φιλοξενία, όπου οι μειονότητες αποτελούν μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού.
Το σοκ στη Μινεσότα δεν ήταν διαφορετικό σε σχέση με περιοχές στον Βαθύ Αμερικανικό Νότο, σύμφωνα με σύγκριση που έκανε το Reuters σε στοιχεία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών για την απασχόληση σε φυλετική βάση παράλληλα με δημογραφικές πληροφορίες για αιτούντες επίδομα ανεργίας, που υποβλήθηκαν από την Πολιτεία τον Απρίλιο.
Οι Αφροαμερικανοί αντιστοιχούν περίπου στο 57% του απασχολούμενου πληθυσμού στη Μινεσότα το 2019, αλλά πάνω από το 8% αυτών υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας τον Απρίλιο.
Αν και ακόμη συνεχίζουν να κυριαρχούν οι λευκοί, τα δημογραφικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού γύρω από τη Μινεάπολη, τη μεγαλύτερη πόλη στην Πολιτεία της Μινεσότα, έχουν αλλάξει με ταχείς ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες. Για παράδειγμα, είναι πλέον πιο ανοιχτή σε πρόσφυγες από τη Σομαλία. Η πόλη είναι σήμερα κατά 20% περίπου μαύρη και κατά 10% ισπανόφωνη.
Οι μη αστικές περιοχές της Μινεάπολης ψήφισαν σε μεγάλο ποσοστό υπέρ του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ το 2016, αλλά η Πολιτεία συνολικά τάχθηκε υπέρ της Δημοκρατικής Χίλαρι Κλίντον λόγω της ισχυρής στήριξης στην περιοχή της ίδιας της Μινεάπολης.
Η πόλη που επίσης φιλοξενεί μια σειρά μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων, που είναι γνωστές για το ότι προωθούν την κοινωνία των πολιτών και στηρίζουν προσπάθειες, σαν αυτές στις οποίες πρωτοστατεί η Τουάνα Μπλακ του CEI.
Το ερώτημα είναι εάν ο εκτοπισμός που προκάλεσε ο κορωνοϊός, η αύξηση της ανεργίας και ο θάνατος του Φλόιντ θα οδηγήσουν σε αλλαγές που θα κρατήσουν. Αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν σημαντικό ρόλο στο να καθοριστεί ο ρυθμός οικονομικής ανάκαμψης, αλλά και η φύση των θέσεων εργασίας που θα είναι διαθέσιμες στην οικονομία που θα προκύψει.
Αφού η τελευταία ανάκαμψη έκανε τόσο λίγα για να αλλάξει τη δυναμική πλούτου και εισοδημάτων και ο κορωνοϊός κατέδειξε το χάσμα μεταξύ των εργαζομένων που επλήγησαν από την κρίση και αυτών που δεν επηρεάστηκαν, η Μπλακ δήλωσε ότι είναι ώρα να σκεφτεί κανείς τη φύση της αγοράς εργασίας που θα προκύψει από δω και πέρα.
Πολλές από τις θέσεις εργασίας «δεν θα επιστρέψουν. Εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους για τεχνολογικές θέσεις εργασίας; Για θέσεις εργασίας που δεν επηρεάζονται από την εξέλιξη του αυτοματισμού;» είπε. Την τελευταία δεκαετία «δεν σημειώσαμε καμία πρόοδο».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πορεία στην Τουρκική πρεσβεία για τις διώξεις του καθεστώτος Ερντογάν
 Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020, 20:19
Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην Τουρκική Πρεσβεία πραγματοποίησαν την Τρίτη το απόγευμα αλληλέγγυοι στα μέλη του συγκροτήματος της τούρκικης Αριστεράς Grup Yorum, Helin Bölek, Mustafa Koçak και İbrahim Gökçek, που κατέληξαν μετά από πολυήμερη απεργία πείνας μέσα στις φυλακές διαμαρτυρόμενοι για την άγρια καταστολή και στις φυλακίσεις του καθεστώτος Ερντογάν.
Μέσα από τη φυλακή επίσης συνεχίζουν την απεργία πείνας οι δύο δικηγόροι, η Ebru Timtik (146η μέρα) και ο Aytaç Ünsal (115η μέρα), καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι, Didem Akman (99η μέρα) και Özgür Karakaya (99η μέρα).
Την διαμαρτυρία που υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ (μ-λ), οργάνωσε η Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν με τα ακόλουθα αιτήματα:
-Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum
-Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού
-Να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις
-Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών και να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημοφιλής Αφροαμερικανός εστιάτορας σκοτώθηκε από αστυνομικους στην πόλη Λούιβιλ, στην πολιτεία Κεντάκι
 Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020, 07:40
Δημοφιλής Αφροαμερικανός ιδιοκτήτης εστιατορίου έχασε τη ζωή του στην πόλη Λούιβιλ της Πολιτείας Κεντάκι τις πρώτες πρωινές ώρες χθες Δευτέρα, όταν στελέχη της αστυνομίας και της Εθνοφρουράς άνοιξαν πυρ για να απωθήσουν πλήθος που διαδήλωνε εναντίον των εγκλημάτων κατά Αφροαμερικανών από την αστυνομία, γνωστοποίησαν οι αρχές.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Λούιβιλ αποπέμφθηκε και δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε αργία όταν οι αρχές ενημερώθηκαν πως στελέχη της αστυνομίας έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων χωρίς να έχουν ενεργοποιήσει τις κάμερες που φορούν για να υπάρχει καταγραφή των γεγονότων, διευκρίνισε ο δήμαρχος Γκρεγκ Φίσερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Είχαμε μια φρικτή τραγωδία χθες βράδυ στη συμβολή της 26ης Οδού και της Μπρόντγουεϊ» είπε ο Φίσερ. «Χάσαμε έναν υπέροχο πολίτη, που ονομαζόταν Ντέιβιντ Μάκατι» πρόσθεσε.
Ο θάνατος του Μάκατι, ιδιοκτήτη του εστιατορίου YaYa's BBQ, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου πυροβόλησαν οι αστυνομικοί, είναι η δεύτερη πρόσφατη περίπτωση στην οποία τα στελέχη της αστυνομίας δεν ενεργοποίησαν τις κάμερες που αφορούν σε συμβάν με χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων με συνέπεια θάνατο μέλους φυλετικής μειονότητας στο Λούιβιλ.
Όπως σε δεκάδες άλλες αμερικανικές πόλεις, οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση στην πόλη Λούιβιλ εξοργίστηκαν από τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, του 46χρονου μαύρου ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς αφού υπέστη ασφυξία καθώς το γόνατο αστυνομικού πίεζε τον λαιμό του επί σχεδόν εννιά λεπτά.
Διαμαρτύρονταν επίσης εναντίον της αστυνομίας στο Λούιβιλ, στελέχη της οποίας πυροβόλησαν και σκότωσαν πρόσφατα την 26χρονη Μπριόνα Τέιλορ στην είσοδο του σπιτιού της, όπου είχαν ένταλμα να κάνουν έρευνα απροειδοποίητα.
Οι διαδηλώσεις εναντίον του ρατσισμού και οι ταραχές συγκλονίζουν τις ΗΠΑ απ’ άκρου εις άκρον, με τις αρχές σε διάφορα αστικά κέντρα να παρατείνουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που επέβαλαν, με την ελπίδα να αποτρέψουν την έβδομη συνεχόμενη νύχτα λεηλασιών και βανδαλισμών στο περιθώριο των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Φλόιντ.
Δεν είναι σαφείς οι συνθήκες υπό τις οποίες πέθανε ο Μάκατι, είπε ο Φίσερ.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι αρχές γνωρίζουν πως δύο αστυνομικοί στο Λούιβιλ και δύο άνδρες της Εθνοφρουράς άνοιξαν πυρ. Οι αστυνομικοί κατέθεσαν πως ανταπέδωσαν πυρά που δέχθηκαν, συμπλήρωσε ο δήμαρχος.
Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπεσίαρ, υποσχέθηκε ότι θα διενεργηθεί διεξοδική έρευνα. «Η δέσμευσή μου είναι ότι θα σας πούμε την αλήθεια, όποια κι αν είναι» υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Ένταλμα σύλληψης για 6 αστυνομικούς της Ατλάντα λόγω υπερβολικής χρήσης βίας
 Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020, 19:51
Ο εισαγγελέας της κομητείας Fulton, Πολ Χάουαρντ ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη ότι έξι αστυνομικοί της Ατλάντα κατηγορούνται για χρήση υπερβολικής βίας στη σύλληψη δύο φοιτητών κολεγίου κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας το βράδυ του Σαββάτου.
Οι αξιωματικοί καταγράφηκαν σε βίντεο στο κέντρο της Ατλάντα, ενώ έσπαζαν τα παράθυρα του οχήματος, τραβώντας μια γυναίκα από το αυτοκίνητο και χτυπώντας με τέιζερ έναν άνδρα. Τα δύο θύματα αναγνωρίστηκαν αργότερα ως φοιτητές  των κολεγίων Spellman και Morehouse.
Έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τους Lonnie Hood, Willie Sauls, Ivory Streeter, Mark Gardner, Armond Jones και Roland Claud. Δύο από τους έξι αξιωματικούς, ο Ivory Streeter και ο Mark Garnder, απολύθηκαν την Κυριακή από τη δήμαρχο της Ατλάντα.
Οι αξιωματικοί έχουν μέχρι το τέλος της ημέρας στις 5 Ιουνίου να παραδοθούν, είπε ο Χάουαρντ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδήλωση στο Σίδνεϊ της Αυστραλιας για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ – Ιδιο περιστατικο στο Σιδνεϊ
 Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020, 12:07
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Σίδνεϊ της Αυστραλιας για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς, την ώρα που εγείρονται ερωτήματα για τη χρήση υπερβολικής βίας από την αυστραλιανή αστυνομία κατά τη σύλληψη ενός εφήβου Αβορίγινα.
Οι διαδηλωτές -κάποιοι από τους οποίους φορούσαν μάσκες- αψήφησαν τους περιορισμούς για τις δημόσιες συγκεντρώσεις που εξακολουθούν να ισχύουν στην Αυστραλία λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού και συγκεντρώθηκαν στο Χάιντ Παρκ στο Σίδνεϊ.
Η πορεία ήταν ειρηνική με το συγκεντρωμένο πλήθος να κρατά πανό που έγραφαν «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» και να φωνάζει «Οι ζωές των μαύρων μετρούν», αλλά και «Γονατίστε», την ώρα που η αστυνομία παρακολουθούσε χωρίς να παρεμβαίνει.
«Είναι πρόβλημα όλων μας» δήλωσε η Κίρα Ντάργκιν, μια Αβορίγινας. «Ως μαύρη γυναίκα έχω κουραστεί να βλέπω τους αδελφούς μου να σκοτώνονται. Ως μαύρη μητέρα φοβάμαι για το παιδί μου. Πρέπει να σταματήσει αυτό» ανέφερε.
Στο μεταξύ στο Σίδνεϊ έχει ξεκινήσει έρευνα για τη σύλληψη ενός 17χρονου Αβορίγινα, μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο εμφανίζονται αστυνομικοί να του βάζουν χειροπέδες και να τον κλοτσούν στο έδαφος έπειτα από διαπληκτισμό.
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό και στο μεταξύ έχουν περιοριστεί οι αρμοδιότητες του αστυνομικού που εμπλέκεται στο περιστατικό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Αστυνομικός του Λας Βέγκας τραυματίστηκε από σφαίρα αλλου αστυνομικου στη διάρκεια διαδηλώσεων
 Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020, 12:05
Ένας αστυνομικός στο Λας Βέγκας τραυματίστηκε από σφαίρα στη διάρκεια διαδηλώσεων για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, που πραγματοποιήθηκαν χθες τη νύχτα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AP.
Ο αστυνομικός πυροβολήθηκε στην περιοχή Λας Βέγκας Στριπ και ένας άλλος αστυνομικός «εμπλέκεται στο περιστατικό» στην ίδια περιοχή, μετέδωσε το AP επικαλούμενο το Τμήμα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λας Βέγκας.
Η πηγή δεν αναφέρεται σε λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες του περιστατικού ή με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αστυνομικοί. Το Τμήμα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λας Βέγκας αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΦΑΝΤΟΙ οι βουλευτές Αττικής της ΝΔ από την Μαλακάσα και τα Μέγαρα...
Τόσο στην Μαλακάσα όσο και στα Μέγαρα οι κάτοικοι προχώρησαν ως γνωστόν σε κινητοποιήσεις για τα προβλήματα με τις δομές παράνομων μεταναστών. Εκτός από την αντιμετώπισή τους με τα ΜΑΤ κλπ, το παράπονο που έχουν όμως αφορά και τους... βουλευτές (Ανατολικής και Δυτικής) Αττικής της ΝΔ οι οποίοι αποφεύγουν να δώσουν το παρών. (Εάν πλησίαζαν εκλογές...)