Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Τεταρτη 3 Ιουνιου 2020




Σύγχρονοι φασίστες είναι ο Τραμπ, ο Ορμπαν, ο Σαλβινι, η Λεπεν, ο Τζόνσον.....
Οι ΗΠΑ έχουν 50 εκατομμύρια άνεργους, άστεγους και ανασφάλιστους. Αλλά αυτό δεν το λένε τα ΜΜΕ, λένε μόνο πόσο έχει δώσει δουλειές ο Τραμπ, και ότι το αγαπάει ο κόσμος αποδεικνύεται στις εκλογές. Μόνο που στις αμερικάνικες εκλογές ψηφίζουν μόνο το 45% του λαού.
Αυτό που καποιοι γραφουν ολοκληρο αρθρο με σειρα λογικων σκεψεων, για να καταληξουν στο τελος στο ζητω ο Τραμπ ζητω ο Σαλβινι η ζητω ο Ορμπαν, πραγματικα με ξεπερναει! Εάν ηταν καποιοι που χαιρεταγαν ναζιστικα και ελεγαν ότι δεν επαθε αγκυλωση το χερι τους αλλα είναι αρχαιοελληνικος χαιρετισμος, δεν θα ασχολιομουν, γιατι πιστευω ότι με το ναζιστη δεν συζητας. Αλλα να υπαρχουν λογικοι ανθρωποι, που να εχουν αντιληψη, να ξερουν να εκφραστουν, και στο τελος να καταληγουν στο ζητω ο φασισμος, πραγματικα με ξεπερναει.
Τωρα βρηκαν άλλο παραμυθι. Ο Τραμπ δεν εχει κανει μεχρι τωρα κανενα πολεμο όπως οι αλλοι Προεδροι των ΗΠΑ. Και δεν μπορουν να σκεφτουν το πιο απλο πραγμα. Ότι τους πολεμους των ΗΠΑ δεν τους κανει ο εκαστοτε Προεδρος, αλλα το βαθυ κρατος των ΗΠΑ που τους κατευθυνει. Αλλα αμα εχεις μαθει ότι ολη η Ιστορια της Ανθρωποτητας κατευθυνεται από Βασιλιαδες η «Προεδρους» και όχι από τα συμφεροντα, και οι επαναστασεις γινονται από τους Λαους και όχι από συμφεροντα, αντε να μπορεσεις να σκεφτεις λογικα.
Η συγχρονη Ιστορια είναι απλη. Οι ΗΠΑ ειχαν εφευρει τον Πολεμο των Αστρων, δηλαδη με τους δορυφορους τους στο διαστημα μπορουσαν να διαλυσουν τους πυρηνικους πυραυλους της Ρωσιας πριν καν απογειωθουν, οποτε η Ρωσια ειχε ουσιαστικα παραδοθει. Αυτό εκφραζε η περιοδος του μεθυστακα κλοουν Γιελτσιν. Αλλα και η αρχη του Πουτιν. Και εφαρμοσε την αιωνια μεθοδο των Ρωσων.  Υποχωρησε, μεχρι που ανακαλυψε ότι μπορουσε να διαλυσει τους δορυφορους. Όταν διαβασα στη μεσα σελιδες των εφημεριδων, ότι οι Ρωσοι διαλυσανε με λειζεραπο τη Γη ένα δορυφορο των Αμερικανων, και ειπανε «ουπς λαθος, άλλο θελαμε να κανουμε, αλλα εγινε λαθος επιστημονικη εκτιμηση, ζηταμε συγνωμη», καταλαβα ότι όλα θα αλλαζαν. Την ιδια ανατιναξη αμερικανικου δορυφορου με λειζερ εκαναν και οι Κινεζοι, με την ιδια φρασεολογια. Από τοτε οι ΗΠΑ υποχωρουν σε όλα τα μετωπα, και δεν ανοιγουν καινουρια. Προσπαθουν να κρατησουν δυναμεις και αποικιες, μεχρι να κανουν καινουρια ανακαλυψη. Γιαυτο εχουν φαγωθει οι Αμερικανοι, ότι αμα καθησουμε σε τραπεζι με τους Ρωσους για τα πυρηνικα, θα καθησουν και οι Κινεζοι.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όχι κτίρια-μαμούθ δίπλα στην Ακρόπολη!

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/_AKROPOLIMAKRYGIANNI_SOS/?rc=fb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-688284-AKROPOLIMAKRYGIANNI_SOS&utm_term=BNbbob%2Bel&fbclid=IwAR3EGWBRz9RGnEJ7vTIVkO0GVwEBWmOqS7U1vzTETZoo-3ToVED-73DskQo

49.581 υπογραφές.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ!!!
Δυστυχώς, παρά την τεράστια διεθνή μας κινητοποίηση εδώ και ενάμιση χρόνο (αφιερώματα σε όλα τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ, 38.777 υπογραφές σε λίγες μέρες, μέχρι 15/04) και τη σημαντική νίκη μας στην Ολομέλεια του ΣΤΕ τον Νοέμβριο του 2019 (Απόφαση ΣΤΕ 2103/2019), η Ακρόπολη κινδυνεύει και πάλι:
Tο Υπουργείο Περιβάλλοντος -παρ ότι έχουν παρέλθει 13 μήνες αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών- δεν έχει θεσπίσει ακόμη το απαραίτητο Προεδρικό Διάταγμα με προστατευτικούς όρους δόμησης και χρήσεις γης στην περιοχή Μακρυγιάννη, κηρυγμένη από το 2004 ως αρχαιολογικός χώρος (ΦΕΚ 96Δ/11.02.2004)
Ζητάμε ΤΩΡΑ από την σημερινή κυβέρνηση να γίνει η πρώτη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, η οποία με αποφασιστικότητα και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην παγκόσμια κοινότητα και στις επόμενες γενιές, θα προστατεύσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ το σημαντικότερο Μνημείο του Δυτικού Πολιτισμού, τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Συγκεκριμένα:
Ζητάμε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος κύριο Κωστή Χατζηδάκη την άμεση θέσπιση Προεδρικού Διατάγματος -με τον συνεπακόλουθο έλεγχο συνταγματικότητας από το ΣΤΕ και δημόσια διαβούλευση- με προστατευτικούς όρους δόμησης και χρήσεις γης στην περιοχή Μακρυγιάννη. Σε καμία περίπτωση δεν είναι παραδεκτή η θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης η οποία δεν υπόκειται σε έλεγχο συνταγματικότητας.
Ζητάμε από την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη να προστατεύσει το Μνημείο και τον περιβάλλοντα χώρο του σύμφωνα με την απόφαση ΣΤΕ 2103/2019, τον αρχαιολογικό Νόμο 3028/2002, τα πορίσματα της UNESCO, η οποία εδώ και 52 χρόνια (από το 1968) προειδοποιεί για την απειλή που υφίσταται το Μνημείο από την ανέγερση πολυώροφων κτιρίων και το άρθρο 24 του Συντάγματος των Ελλήνων.

Υπόγραψε κι εσύ τώρα και διάδωσέ το!!!

-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ)
-Κίνηση Πολιτών Ακρόπολη-Μακρυγιάννη S.O.S.
-Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυστυχώς οι συνωμοσιολόγοι ΥΠΑΡΧΟΥΝ, δεν είναι.. προϊόν συνωμοσίας του συστήματος (το να πιστεύουμε ότι υπάρχουν), ούτε είναι (απαραίτητα) "αντίπαλοι του συστήματος". Αν έχετε το "μικρόβιο", προτιμήστε την... αβλαβή (μετα-)θεωρία συνωμοσίας  ότι το σύστημα έχει ΑΝΑΓΚΗ να πιστεύετε σε συνωμοσιολογίες ώστε να ΜΗ βλέπετε... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ συνωμοσίες. Αυτή είναι η μόνη... αβλαβής θεωρία συνωμοσίας,  που λειτουργεί σαν... αντίδοτο ή εμβόλιο για να μην έχετε ευπάθεια σε άλλες... χειρότερες.

Σχολιο.- Πολύ της μόδας έγινε η εξής εξωφρενική θεωρία συνωμοσίας.
QAnon ] ( / k j u ə n ɒ ν / ) είναι μία ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας  λεπτομερώς μια υποτιθέμενη μυστική  από ένα  " βαθύ κράτος " κατά του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump και τους υποστηρικτές του. Η θεωρία ξεκίνησε με μια δημοσίευση του Οκτωβρίου 2017 στον ανώνυμο πίνακα εικόνων 4chan από κάποιον που χρησιμοποίησε το όνομα Q , πιθανώς αμερικανικό  άτομο, αλλά πιθανώς αργότερα μια ομάδα ανθρώπων,  που ισχυρίζεται ότι έχει πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες που αφορούν τη διοίκηση του Trump και τους αντιπάλους της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Q κατηγόρησε ψευδώς πολλούς φιλελεύθερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, δημοκρατικούς πολιτικούς και υψηλόβαθμους αξιωματούχους ότι εμπλέκονται σε διεθνή συμμορία διακίνησης σεξουαλικού παιδιού και ισχυρίστηκε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ προσποιήθηκε συμπαιγνία με Ρώσους προκειμένου να ζητήσει από τον Ρόμπερτ Μούλερ να τον ενώσει στην έκθεση  και αποτροπή πραξικοπήματος από τον Μπαράκ Ομπάμα , τη Χίλαρι Κλίντον και τον Τζορτζ Σόρος .  Το "Q" είναι μια αναφορά στο διάκενο Q που χρησιμοποιείται από το Υπουργείο Ενέργειας . Οι πιστοί του QAnon συνήθως επισημαίνουν τις δημοσιεύσεις τους στα κοινωνικά μέσα με το hashtag # WWG1WGA, σηματοδοτώντας το σύνθημα "όπου πηγαίνουμε ένας, πηγαίνουμε όλοι."
Η θεωρία συνωμοσίας, που διαδίδεται κυρίως από τους υποστηρικτές του Προέδρου Τραμπ με τα ονόματα The Storm και The Great Awakening - οι αρχές και το λεξιλόγιο του QAnon σχετίζονται στενά με τις θρησκευτικές έννοιες του χιλιασμού και του αποκαλυπτικού ,  οδηγούν να ερμηνεύεται μερικές φορές ως αναδυόμενος θρησκευτικός κίνηση  - έχει χαρακτηριστεί ευρέως ως "αβάσιμο",  και "χωρίς στοιχεία".  Οι υποστηρικτές της έχουν κληθεί για "μια λαθραία συνωμοσία λατρεία"  και "μερικά από το Διαδίκτυο"ξεπεράσει τους οπαδούς του Τραμπ ".
Σύμφωνα με τον Travis View, ο οποίος έχει μελετήσει το φαινόμενο QAnon και έχει γράψει εκτενώς για αυτό το Washington Post , η ουσία της θεωρίας συνωμοσίας είναι ότι
υπάρχει μια παγκόσμια κλίμακα παιδεραστών που λατρεύουν τον Σατανά που κυβερνούν τον κόσμο, ουσιαστικά και ελέγχουν τα πάντα. Ελέγχουν τους πολιτικούς και ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης. Ελέγχουν το Χόλιγουντ, και καλύπτουν ουσιαστικά την ύπαρξή τους. Και θα συνέχιζαν να κυβερνούν τον κόσμο, αν δεν υπήρχε η εκλογή του Προέδρου Donald Trump,
ο οποίος εξελέγη για να σταματήσει τη cabala, και του οποίου οι αγώνες πίσω από τα παρασκήνια αποκαλύπτονται από το "Q".  Το "The Storm" είναι μια αναμενόμενη εκδήλωση κατά την οποία χιλιάδες άνθρωποι, μέλη της καμπάνας, θα συλληφθούν, πιθανώς θα σταλούν στη φυλακή του Γκουαντάναμο ή θα αντιμετωπίσουν στρατιωτικά δικαστήρια και ο αμερικανικός στρατός θα καταλάβει βάναυσα τη χώρα.  Το αποτέλεσμα θα είναι σωτηρία και ουτοπία στη γη.

-Ενδιαφέρον είναι ότι η εξωφρενική αυτή θεωρία προέκυψε αναμειγνύοντας και ενώνοντας πολλές άλλες, μεταξύ των οποίων και πραγματικές μίνι-συνωμοσίες αναγόμενες σε παγκόσμιο επίπεδο κι ενωμένες με πολλά άλλα πράματα με αστήρικτο τρόπο. Π.χ. το ότι υπάρχει διεθνής συνωμοσία παιδόφιλων και τοπικές σπείρες παιδόφιλων σε πολλές χώρες (σκάνδαλο Ντιτρού στο Βέλγιο, Επστάιν πιο πρόσφατα) ΔΕΝ συνεπάγεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες δρουν σαν "μία γροθιά" κατά του... βαψομαλλιά προέδρου.
Οι πραγματικές συνωμοσίες ασφαλώς υπάρχουν και είναι αμέτρητες, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την τάση για θεωρίες συνωμοσίας να αυξάνουν για... ανύπαρκτες συνωμοσίες, όπως η προηγούμενη στο πρώτο σχόλιό μου. Πιστεύοντας τέτοιες θεωρίες ο κόσμος χάνει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ συνωμοσίες.
Αλλωστε είναι στη φύση του καπιταλισμού να βασίζεται και σε πραγματικές συνωμοσίες. Π.χ. η συνωμοσία εταιρειών καπνού να υποβαθμίζουν επιστημονικά δεδομένα κατά του τσιγάρου κράτησε χρόνια και χτύπησε κι αθώα θύματα, επιστήμονες που έλεγαν το αντίθετο. Σήμερα κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τα μεταλλαγμένα, κυνηγώντας επιστήμονες που έχουν βγάλει αποδείξεις ότι είναι βλαβερά, κ.ο.κ. Επίσης καρτέλ εταιρειών που δρουν συνωμοτικά, σχέδια εξόντωσης αντιπάλων, η δολοφονία του Λουμούμπα στο Κονγκό... η λίστα είναι τεράστια, αλλά τέτοιες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ συνωμοσίες δεν ικανοποιούν τη νοσηρή φαντασία π.χ. οπαδών του David Icke που πιστεύουν ότι η Γη ελέγχεται από... ερπετά.
Αυτός που ερευνά πραγματικές συνωμοσίες και τις βγάζει στο φως δεν μπορεί να ονομαστεί "συνωμοσιολόγος". Μπορεί να είναι π.χ. Investigative Reporter, πολιτικός αναλυτής, ή κάποιο είδος ειδικού που χρησιμοποιεί γνώσεις και δεδομένα... ή και απλός πολίτης που ξέρει να ψάχνει σωστά και να διασταυρώνει δεδομένα με λογική συνέπεια.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



02 Jun 2020
Η κυβέρνηση εκχωρεί σε ιδιώτες το 80% των αποθεμάτων νερού της Ελλάδας!
Καταγγελία και από τον Σύλλογο Μηχανικών της ΕΥΔΑΠ
Την πλήρη διαφωνία του με την ανάθεση σε ιδιωτικού φορέα της λειτουργίας και συντήρησης του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος της Αθήνας, διατυπώνει ο Σύλλογος Μηχανικών της ΕΥΔΑΠ, επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η διάλυση της κερδοφόρας ΕΥΔΑΠ, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.
Η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Μηχανικών της ΕΥΔΑΠ είναι η εξής:
«Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προτίθεται να προβεί σε σύναψη σύμβασης με σύμπραξη δημόσιου – ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), μετά από Διεθνή Διαγωνισμό, με αντικείμενο την “Διαχείριση – Λειτουργία και Συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) Αθήνας”.
Για τον σκοπό αυτό, το Υπουργείο διενεργεί τρείς παράλληλους διαγωνισμούς για την σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών Τεχνικού, Νομικού και Χρηματοοικονομικού Συμβούλου προς υποβοήθηση του Υπουργείου για τις ενέργειες διεξαγωγής Διεθνούς Διαγωνισμού (ΣΔΙΤ) για την “Διαχείριση – Λειτουργία και Συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) Αθήνας” και δαπάνης 138.424,01€ έκαστη.
Τις παραπάνω ενέργειες πραγματοποιεί το Υπουργείο τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με την Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. για τη σύναψη της νέας σύμβασης συνέχισης της αρχικής 20ετούς σύμβασης(1999-2019) για τη “Διαχείριση – Λειτουργία και Συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) Αθήνας». Για τον σκοπό αυτό μάλιστα δόθηκε πρόσφατα και δεύτερη παράταση της προηγούμενης σύμβασης έως τον 12/2020.
Ο Σύλλογος Μηχανικών της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. εκφράζει την πλήρη διαφωνία του, στην πρόθεση του Υπουργείου για την σύναψη σύμβασης με ιδιωτικό φορέα, μετά από Διεθνή Διαγωνισμό (ΣΔΙΤ), για την “Διαχείριση – Λειτουργία και Συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) Αθήνας” αλλά και για τον τρόπο που το μεθόδευσε.
Με τις παραπάνω διαδικασίες προδιαγράφεται μια σύμπραξη μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα που έχει ως αντικείμενο την λειτουργία και συντήρηση του Ε.Υ.Σ στην οποία τόσο η ίδια η Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., όσο και το έμπειρο προσωπικό της Διεύθυνσης Υδροληψίας της ΕΥΔΑΠ, αποκλείονται.
Για την εταιρεία μας αυτό θα επιφέρει μεγάλη επισφάλεια στην αδιάλειπτη υδροδότηση του Λεκανοπεδίου καθώς η Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για την αδιάλειπτη υδροδότηση της Αττικής, δεν θα μπορεί πλέον να ελέγξει τις διαδικασίες ασφαλούς υδροληψίας και μεταφοράς του αδιύλιστου νερού, με το οποίο τροφοδοτούνται οι μονάδες επεξεργασίας νερού και το δίκτυο διανομής του καθαρού νερού.
Η Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. αποδεικνύει καθημερινά έως σήμερα την ικανότητά της να ανταποκρίνεται άμεσα και με τον βέλτιστο τρόπο σε κάθε είδους προβλήματα, όπως αντιμετώπιση λειψυδριών, υγειονομικών κρίσεων καθώς και μεγάλων αστοχιών στις εγκαταστάσεις του Ε.Υ.Σ. με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τελευταία θραύση του υδραγωγείου Μόρνου στον Πρόδρομο. Η ικανότητα αυτή δεν είναι τυχαία αλλά είναι το αποτέλεσμα της τεράστιας τεχνογνωσίας και εμπειρίας που κατέχει το προσωπικό της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., που έχει αποκτηθεί μετά από 70 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του συνόλου του υδροδοτικού συστήματος των Αθηνών.
Μια τέτοια σύμπραξη για την λειτουργία και συντήρηση του Ε.Υ.Σ. θα επιφέρει τεράστιο οικονομικό κόστος στο ελληνικό δημόσιο, που τελικά θα κληθεί να πληρώσει ο καταναλωτής. Παράλληλα το δημόσιο θα χάσει μεγάλο ποσό της κερδοφορίας του, τόσο εξαιτίας των αναπόφευκτα μειωμένων μερισμάτων που θα εισπράττει λόγω της μειωμένης κερδοφορίας της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., όσο και από τη αυξημένη δαπάνη που θα αποδίδει στον συμπράττοντα ιδιώτη. Από την σύμπραξη ΣΔΙΤ το δημόσιο θα μετατραπεί σε εγγυητή των συμφερόντων του εκάστοτε ιδιώτη.
Η Κυβέρνηση με το Υπουργείο εγκαινιάζουν έναν νέο διωγμό, 200 αυτή την φορά συναδέλφων από την Διεύθυνση Υδροληψίας της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. που μέχρι σήμερα λειτουργούν και συντηρούν με επιτυχία το Ε.Υ.Σ. Η ενέργεια αυτή βρίσκεται σε συνέχεια της στοχευμένης απομάκρυνσης των υπαλλήλων της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. από την Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ προ διετίας, για τους ίδιους λόγους, από τους ίδιους εμπνευστές των ΣΔΙΤ, στις δημόσιες υποδομές, που εποπτεύει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Επισημαίνουμε στους εμπνευστές των ΣΔΙΤ στο Υπουργείο, ότι το νερό δεν είναι ούτε αεροδρόμια, ούτε αυτοκινητόδρομοι. Κατά την πρόσφατη περίοδο της υγειονομικής κρίσης αποδείχτηκε ότι η κοινωνία έμεινε όρθια χωρίς αεροδρόμια και χωρίς μετακινήσεις στους δρόμους, ωστόσο χωρίς το νερό κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα θα ήταν αδύνατη.
Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα, ότι μοναδικός στόχος του Υπουργείου είναι η διάλυση της μεγάλης, ιστορικής και κερδοφόρας Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. που επί δεκαετίες ξεδιψάει την Αθήνα, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων…Καλούμε την Διοίκηση της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., η οποία είναι μέσα στις εξελίξεις, να πάρει ισχυρή θέση και να αντιταχθεί σε αυτά τα υπονομευτικά και καταστροφικά σχέδια, που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή υδροδότηση του μισού πληθυσμού της χώρας αλλά και το μέλλον της ίδιας της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία, Βερολίνο. Η αθλιότητα του φιλελ"ελευθεριακού" πρωτοκοσμισμου σε μια εικόνα: φασαιοι παρταρουν ενάντια στην καραντίνα, με μουσική στη διαπασών έξω από κλινική νοσηλείας ασθενών covid 19 και -ταυτοχρονα- αμαυρώνουν τη Μνήμη του George Floyd.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τασούλα Τζώνη. Η αγωνίστρια της Αντίστασης που κρατούσε το πανό του ΕΑΜ στα Δεκεμβριανά
Ελλάδα
05 Δεκεμβρίου 2019
«Έφυγε» από τη ζωή στα 91 της χρόνια η αγωνίστρια της ΕΑΜικής Αντίστασης, Τασούλα Τζώνη, μια εμβληματική μορφή του ανυπότακτου λαού της Αθήνας. Συμμετείχε στο συλλαλητήριο στις 4 Δεκεμβρίου του 1944 και εικονίζεται στην εμβληματική φωτογραφία να κρατάει το πανό με το σύνθημα «Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας, διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα». Mπροστά στην απρόκλητη βία των Εγγλέζων και των πρώην συνεργατών των Γερμανών, για να γονατίσουν τον λαό της ανυπότακτης Αθήνας, δεν δίστασε, ούτε μια στιγμή. Σήκωσε το λάβαρο και μπήκε μπροστά. Σε όλη την Κατοχή αγωνιζόταν για την λευτεριά της Πατρίδας, την κοινωνική δικαιοσύνη, για την πρόοδο του τόπου. Ανήκε στο στρατόπεδο της προόδου, και αγωνιζόταν μαζί με εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα, σε μια αδιάκοπη και επίπονη πορεία για να γίνει καλύτερη και κοινωνικά δίκαιη η ανθρώπινη κοινωνία. Άλλωστε η λέξη αυτή, η πρόοδος, συμβολίζει ιδέες και θεσμούς που, αποτελούν το επόμενο στάδιο στην εξέλιξη μιας κοινωνίας. Μαζί με την Τασούλα Τσώνη, δεκάδες χιλιάδες νέοι εκείνη την εποχή, έκαναν την ίδια επιλογή, και οργανώθηκαν στην θρυλική ΕΠΟΝ....
Στο νεκροταφείο της Καλλιθέας συνόδεψαν την Τασούλα Τζώνη σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι. Στην Κατοχή η νεαρή ΕΠΟΝίτισσα μαζί με χιλιάδες άλλους νέους, ακολούθησε το δρόμο του αγώνα και του πατριωτικού καθήκοντος, με όπλο την «χρυσή της νιότης πανοπλία» που της έδωσε το πολύ ακριβό συναίσθημα, πως όταν χρειάστηκε είπε παρούσα! Δεν κρύφτηκε ούτε αδιαφόρησε! ...
Ευλογημένη γενιά σας χρωστάμε ευγνωμοσύνη γιατί εσείς πολλά μας προσφέρατε. Εσείς σηκώσατε το ντουφέκι ενάντια στον κατακτητή, εσείς αντέξατε στα ξερονήσια και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ήλθατε αντιμέτωποι με το φθόνο του στρατοδίκη, το ρόπαλο του χωροφύλακα, το λεπίδι του ταγματασφαλίτη, τα ύπουλα χτυπήματα του χαφιέ, την αδιαφορία του βολεμένου. Εσείς ανοίξατε πλατιές λεωφόρους για να βαδίσουμε εμείς…...Σας ευχαριστούμε και μακάρι νας μοιάσουμε έστω και λίγο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



34 εκατομμυρια στα ΜΑΤ για να παρουν εξοπλισμο. Σωστα γιατι τωρα που χαριζουμε το νερο της χωρας στους ξενους τοκογλυφους και σε ιδιωτες καποιος πρεπει να πλακωνει στο ξυλο οποιον σηκωνει κεφαλι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δημοσίευση του νόμου 4690/2020, έφερε μεταξύ άλλων μια πολύ σημαντική αλλαγή για τους εργαζόμενους και για τους επιχειρηματίες. Η απαγόρευση απολύσεων δεν ισχύει πλέον, με την κυβέρνηση να δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιχειρηματίες το επιθυμούν, να απολύσουν εργαζομένους. Αυτό άλλωστε, παραδέχτηκε την Τρίτη, μιλώντας στο OPEN και ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, λέγοντας πως: «Δεν υπάρχει πλέον απαγόρευση απολύσεων».

Τι σημαίνει η άρση της απαγόρευσης απολύσεων
Τι θα ισχύει όμως στο εξής και ποιοι εργαζόμενοι θα προστατεύονται; Ο εργατολόγος, Κώστας Τσουκαλάς, εξηγεί : «Για επιχειρήσεις ενταχθούν στο πρόγραμμα Συν-εργασία, ο εργοδότης τους, θα έχει το δικαίωμα να μεταφέρει ακόμα και το σύνολο του προσωπικού του σε μειωμένο ωράριο. Να δουλεύουν δηλαδή τις μισές μέρες ή ώρες τον μήνα και εκείνος να τους καταβάλει τον μισό μισθό. Το υπόλοιπο 60% του μισού μισθού, το καταβάλλει το κράτος. Έτσι έχουμε καταρχάς μια μείωση μισθού, της τάξης του 20% στους εργαζόμενους.
Ο εργοδότης ωστόσο, δεν είναι υποχρεωμένος να βάλει όλους στο πρόγραμμα. Κι ενώ θεωρούσαμε πως όσοι εργοδότες κάνουν χρήση του μέτρου, δεν θα μπορούν να απολύσουν κανέναν υπάλληλο, στο άρθρο 31, ο νόμος ξεκαθαρίζει ότι η απαγόρευση απολύσεων αφορά μόνο τους εργαζόμενους που θα ενταχθούν στον μηχανισμό του μειωμένου ωραρίου. Συνεπώς αν ένας επιχειρηματίας, έχει 10 εργαζόμενους, μπορεί να εντάξει τους 5 σε μειωμένο ωράριο και τους υπόλοιπους 5 να τους απολύσει».
Σύμφωνα με τον εργατολόγο, οι επιχειρηματίες λαμβάνουν στήριξη για να μειώσουν τα λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων, την ώρα που οι εργαζόμενοι μένουν εντελώς απροστάτευτοι από την κυβέρνηση: «Όταν εφαρμόζονταν οι αναστολές ή η εκ περιτροπής εργασία, γνωρίζαμε πως οι επιχειρηματίες που κάνουν χρήση αυτών των δυνατοτήτων, δεν μπορούσαν να απολύσουν. Τώρα στην ουσία, δίνονται μονά-ζυγά, όλα στον εργοδότη. Είναι σημαντικό πως ακόμη και μετά τις 15 Οκτωβρίου, οπότε και λήγει το πρόγραμμα «Συν-εργασία», ο εργοδότης θα μπορεί να απολύσει και τους εργαζόμενους που θα έχει εντάξει στο πρόγραμμα"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο:
Το 64% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ των διαδηλώσεων, με το 27% να τις καταδικάζει και το 9% να μην εκφράζει άποψη.
Το 55% δεν συμφωνεί με τους χειρισμούς Τραμπ, με μόλις το 33% να τους επιδοκιμάζει.
Δοκιμάζονται σκληρά, βέβαια, στερεότυπα και αστικοί μύθοι, αλλά τι να κάνουμε; Άλλο οι βεβαιότητες της απλοϊκής σκέψης κι άλλο η πραγματικότητα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι λέγαμε; Μετά τις αμερικάνικες ακροδεξιές ιστοσελίδες, τον Τράγκα και τον Βελόπουλο, το σενάριο για συνωμοσία στις ΗΠΑ προκειμένου να χάσει τις εκλογές ο Τραμπ, σκάει μύτη και σε σχόλια αριστερών (πρωην πασοκων)!
Ποιος ρατσισμός και ποια δολοφονία και ποια καταστολή; Σχέδιο των ιλουμινάτων και του Σόρος είν' όλα αυτά.
Οι δυνάμεις της μασονοσιωνιστικής παγκοσμιοποίησης δεν έχουν συγχωρήσει το ότι ο Τραμπ ήταν κατά της δικτατορίας και αντιτάχθηκε στην καραντίνα για τον μουφοϊό!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κάθε ανάρτηση που γράφω για τις ΗΠΑ είναι και... ενεργό δικό μου ψάξιμο και... φωναχτή σκέψη, όχι οριστικό συμπέρασμα, διότι πρέπει να πούμε ότι με τα "εργαλεία" που διαθέτει στο μυαλό του ένας... παραδοσιακός (έστω και μη δογματικός έστω και... διαφορετικός σε πολλά) Έλληνας αριστερός, δεν είναι εύκολο να κατανοήσει τι γίνεται εκεί πέρα.
Ξεκάθαρα τα "εργαλεία" αυτά είναι ΑΝΕΠΑΡΚΗ και θέλουν... φρεσκάρισμα.
Πάντως το βέβαιο ένα είναι:
Πως ό,τι κι αν είναι ο Τραμπ, σίγουρα ο Μπάιντεν δεν θα είναι καλύτερος.
Θα είναι καλύτερος μόνο... για τη Γκρέτα Τούνμπεργκ, τον Σόρος, τις ΜΚΟ, τις συμφωνίες "ελευθέρου εμπορίου" που διαλύουν τα πάντα και για τους διακινητές μεταναστών - για τέτοιου είδους λόμπυ και μόνο.
Για τον απλό κόσμο... νομίζω ότι ούτε καν τον Ο-μπάμια θα πλησίαζε. Τίποτα δεν θα έκανε.
Και είναι επίσης πολύ πιθανότερο να εξαπολύσει πολέμους απ' όσο να τους εξαπολύσει ο Τραμπ.
Με άλλα λόγια... αν ήταν "να ψηφίσω Μπάιντεν για να φύγει ο Τραμπ", δεν θα το έκανα.
Αν ήταν "να ψηφίσω Τραμπ για να μην έρθει ο Μπάιντεν"... θα έπρεπε να ήμουν Αμερικανός πολίτης για να ξέρω αν θα το έκανα.
Σχολιο.- Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.Δλδ τα αμερικανα δεν έχουν άπειρες επιλογές να ψηφίζουν δημοκρατικότατα; Απλά είναι πάρα πολύ μπροστά από όλους τους υπόλοιπους.Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν πολλά κόμματα και ιδεολογίες αφού είναι άχρηστα όταν το ζήτημα είναι να βγαίνει η το ένα λόμπι η το άλλο.Παρτε παράδειγμα από τα αμερικανα ρε πλεμπαιοι που νομίζετε ότι έχετε και επιλογές
Σχολιο.- Ο Κλιντοναρας ο Δημοκρατικος  ήταν το μεγαλύτερο κωλόπαιδο, που βομβάρδισε και τη Γιουγκοσλαβία θυμίζω.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τζο Μπάιντεν: "Να εκπαιδευθούν (!!!) οι αστυνομικοί να πυροβολούν τους διαδηλωτές στα πόδια κι όχι στην καρδιά"!
ΒΡΗΚΕ ΤΗ ΛΥΣΗ Ο ΓΑΤΟΣ!
Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει απτόητος: "Ο Μπάιντεν είναι μαριονέτα των ακροαριστερών"!
Πραγματικά... δεν ξέρεις ποιον να μη διαλέξεις.
Όπως κι εδώ άλλωστε: είναι κακό να μην ψηφίσεις αλλά είναι κακό επίσης ό,τι κι αν ψηφίσεις.
Σχολιο.- Για να εχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι στις εκλογες του 2016 α) Ο Τραμπ ελαβε περιπου 62 εκατ. ψηφους (σε μια χωρα 350 εκατ.)
β) η αντιπαλος του πηρε τρια εκατομυρια περισσοτερους (!) ψηφους. Ο Τραμπ οφειλει την εκλογη του στην ιδιοτροπια του εκλογικου συστηματος που δινει δυσαναλογα πολλους εκλεκτορες στο Τεξας και την Φλοριντα. Το ιδιο ειχε συμβει και με τον Μπους , εξελεγει με λιγότερους ψηφους απο τον Γκορ. Τελος ο τραμπ ηταν ο μοναδικος υποψηφιος τα τελευταια 50 χρονια που αρνηθηκε να δημοσιοποιησει οποιδηποτε στοιχειο που αφορα τα εισοδημα τα του, κερδη, μετοχες , ακινητα συμμετοχές κλπ.
Σχολιο.- Βεβαίως, στην περιπτωση Μπους - Γκορ έλαβε χώρα η μεγαλύτερη νοθεία στην ιστορία των αμερικανικων εκλογων, στη Φλόριντα, οπου σε σχεδόν 1.000.000 μαύρους και Λατίνους αφαιρεθηκε το δικαίωμα ψήφου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Οι ρίζες τού Ισλαμιμού εξτρεμισμού που ιδρυσε η CIA ανιχνεύονται στήν περίοδο Μπούς πατρός καί πτώσεως υπαρκτού σοσιαλισμού.
Επι Τραμπ πηγε να γινει ανατροπη-πραξικοπημα στη Βενεζουελα.Επι Τραμπ ανετραπη ο Μοραλες,επι Τραμπ ειδαμε περαιτερω οξυνση στο Παλαιστινιακο Ζητημα.Επι Τραμπ υπεγραφησαν οι συμφωνιες για τον East Med.Δεν εχω παει στις ΗΠΑ,αλλο νομιζω οτι η κοινωνική αδικια δεν εξαλειφθηκε ουτε με τον Τραμπ.Δεν νομιζω οτι ο Τραμπ ειναι αντισυστημικος.Εκφραζει μια διαφορετικη ταση του καπιταλισμου,αλλα αυτο πρεπει να εκφραστει και γεωπολιτικα.Οι ΗΠΑ δηλαδη θα συνεχισουν να εχουν στρατο σε τοσα μερη του πλανητη;;επισης η Κινα ειναι ''κακη''.Η Κινα ομως την αφρικανικη ηπειρο την εχει βοηθησει πολυ περισσοτερο απο τη Δυση.Η Κινα επισης και η Ρωσια δεν εχει κανει εμπαργκο στην Κουβα,ουτε εχει παει να ανατρεψει δημοκρατικα εκλεγμενες κυβερνησεις.Τα ποδαρια του Τσιπρα τα εκοψε η ΕΚΤ,η Γερμανια,οι ΗΠΑ(επί Ομπαμα βέβαια) και το Ισραηλ σε συνδυασμο με το φοβο και την υποταγη. Ειναι φως φαναρι οτι υπαρχει αξιοποιηση απο το βαθυ κρατος των ΗΠΑ και τον συρφετο του ιδρυματος Κλιντον και τους λοιπους.Φαντασου που εφτασαν οι ΗΠΑ ομως:Να εχουν να επιλεξουν μεταξυ των αθλιων Δημοκρατικων και του Τραμπ.Το λες και καταντια οι προοδευτικοι των ΗΠΑ να τασσονται με τις Χιλαρυ αυτου του κοσμου και με τις πολιτικες ταυτοτητας διχως να βλεπουν το δασος. Αλλα παντα ετσι ηταν οι ΗΠΑ.
Περα απο αυτο εγω βλεπω υποχωρηση των ΗΠΑ στα διεθνη φορα ετσι και αλλιως.Συν τοις αλλοις ο Τραμπ ανετρεψε τα εταιρικα συμφεροντα που εχουν μακελεψει τον πλανητη.Ο Περι Αντερσον στο βιβλιο του αναφερεται σε καποιες σταθερες της εξωτερικης πολιτικης των ΗΠΑ,που μονο μια επανασταση στο εσωτερικο τους μπορει να ανατρεψει.Ο Τραμπ ευνουχισε τασεις και ενισχυσε αλλες,που προσπαθησαν καπως να παντρεψουν κεφαλαιο και εργασια..Ομως επ΄ουδενί δεν ειναι αντισυστημικος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάστε την Τζαβέλλα της ΝΔ που έλεγε στην ευρωβουλή να καεί η Ελλάδα για να σωθεί η ΕΕ? Βγαίνει προχτές και τι γράφει στο twitter? "Φοβάμαι ότι από τις Μεσοδυτικές Πολιτείες, οι άνθρωποι των σπηλαίων θα εκλέξουν πάλι τον Τραμπ..."!!!! Όχι δεν είναι απλά άχρηστοι αλλά και άκρως επικίνδυνοι....
ΥΓ:  για να καταλάβετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ποιος είναι ποιος και με ποιον...
Σχολιο.- Αν θυμάμαι καλά ήταν στο ΛΑΟΣ κάποτε;.
Αν ναι τότε .... μια από τα ίδια σκατά και καποιοι που μου το παίζουνε πατριώτες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" Άνοιξε τα μάτια σου, Αμερική. Είμαστε σε μια δικτατορία," δήλωσε ο δημοσιογράφος του CNN.
Μόλις απείλησε ότι θα φέρει το στρατό, οι διαμαρτυρίες φούντωσαν. Σε μια χώρα όπου όποιος θέλει, μπορεί και να οπλοφορεί...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ομόλογός της Παλαιστίνης στον George Floyd είναι ο Eyad Al-Halaq, 32 ετών, αυτιστικός άνδρας που σκοτώθηκε από την ισραηλινή αστυνομία στις Ο The New York Times δεν το παίρνει χαμπάρι.

Η ισραηλινή αστυνομική δολοφονία του Eyad Al-Halaq αγνοείται από τους «New York Times»
Σε μια εποχή που κυριαρχούν οι τίτλοι από τις διαμαρτυρίες για τη δολοφονία ενός άοπλου μαύρου στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι New York Times αγνοούν μια παρόμοια δολοφονία της αστυνομίας στο Ισραήλ. Ο Παλαιστίνιος ομόλογός του στον Τζορτζ Φλόιντ είναι ο Eyad Al-Halaq, ο 32χρονος αυτιστικός άνδρας που ο Ισραηλινός αστυνομικός σκοτώθηκε στις 30 Μαΐου μέσα στην κατεχόμενη παλιά πόλη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ - πριν από 3 ημέρες. Η δολοφονία του είναι μεγάλη είδηση στο Ισραήλ / Παλαιστίνη και σε όλο τον κόσμο. Μερικές από τις αναφορές αναφέρουν το σύνθημα που απηχεί την πανευρωπαϊκή αναταραχή στην Αμερική: «Η Παλαιστινιακή Ζωή έχει σημασία».
Αλλά οι New York Times δεν έχουν δημοσιεύσει ούτε μια λέξη γι 'αυτόν.
Η αποτυχία των Times είναι ανεξήγητη. Η ιστορία είναι σημαντική. Η εξαιρετική, γρήγορη ανάρτηση αυτού του ιστότοπου από την Yumna Patel είχε τεράστια κίνηση. Ο αντίπαλος της Times , η Washington Post , δημοσίευσε μια χρήσιμη έκθεση την επόμενη μέρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το γεγονός της άθλιας και φασιστικού χαρακτήρα δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, ήταν άλλο ένα από τα χιλιάδες καταχωρημένα εγκλήματα βίας της αστυνομίας των ΗΠΑ κυρίως σε αφροαμερικάνους αλλά και σε λατινοαμερικάνους και γενικά σε πολίτες των αδύνατων τάξεων της μητρόπολης του καπιταλισμού.
Όμως αποτέλεσε την θρυαλλίδα η οποία σε συνδυασμό με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας (με πάνω από 80.000 νεκρούς από τις συγκεκριμένες κοινωνικές τάξεις και 30 εκατομμύρια νέους άνεργους), έβγαλε τον λαό στους δρόμους.
Αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ αυτήν την ώρα δεν έχει προηγούμενο.....
Άσχετα με την κατάληξη του, δεν έχει καμία σχέση με τις συνηθισμένες "στημένες" μιντιακές εξεγέρσεις.
Υπάρχουν διαδηλώσεις και εξεργεσιακή ατμόσφαιρα παντού, σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις στις πολιτείες Αριζόνα, Καλιφόρνια, Κολοράντο, Φλόριντα, Τζώρτζια, Ιλινόις, Ιντιάνα, Κεντάκι, Μίσιγκαν, Μινεσότα, Μισούρι, Μέριλαντ, Οχάιο, Νέα Υόρκη, Ορεγκον, Πενσιλβανία, Νότια Καρολίνα, Τενεσί, Τέξας, Γιούτα, Βιρτζίνια, Ουάσιγκτον, Ουισκόνσιν, Αϊόβα.
Σε πάνω από 400 πόλεις, σύμφωνα με το RT, εκδηλώνονται ταραχές με συμμετοχή όχι μόνον αφροαμερικανών!
Η εξέγερση έχει γενικευτεί, καίγονται κτίρια και περιπολικά, κλείνουν εθνικοί αυτοκινητόδρομοι, πέφτουν μολότοφ και πυροβολισμοί, οι συλλήψεις έχουν ξεπεράσει τις 1000, με 8 νεκρούς πολίτες και εκατοντάδες τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών, ενώ έχουν υπάρξει και τραυματισμοί δημοσιογράφων από επιθέσεις που δέχτηκαν από την αστυνομία.
Οι Πολιτείες Αριζόνα, Τέξας και Βιρτζίνια, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τους κυβερνήτες τους.
Ενώ υπάρχει γενική απαγόρευση κυκλοφορίας την νύχτα!
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος των ΗΠΑ ετοιμάζεται να κάνει χρήση ενός νόμου περί εξεγέρσεως του 1807, και να βγάλει στρατό στους δρόμους.
Επίσης μέχρι τούτη την ώρα δεν έχει διαφανεί κάποια κοινωνική διεκδίκηση πέρα από το γενικού χαρακτήρα αίτημα, της ίσης μεταχείρισης των αφροαμερικάνων και της καταδίκης των αστυνομικών βιαιοτήτων.
Οι εξεγερμένοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν συγκεκριμένη πολιτική πρόταση.
Αντιθέτως οι εκτεταμένες λεηλασίες καταστημάτων με καταναλωτικά προϊόντα όπως smart tv, κινητά τηλέφωνα, ακριβά παπούτσια, ρούχα κλπ, αν και καταδικάστηκαν από τους διαδηλωτές ως προβοκάτσιες, υποδηλώνουν την «ασφαλή» για το καπιταλιστικό σύστημα, καταναλωτική αντίληψη των εξεγερμένων.
Όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός της διογκούμενης και σαρωτικής συμμετοχής του αμερικάνικου λαού στις διαδηλώσεις, παρά και ενάντια στον φόβο της πανδημίας.
Που θα μπορούσε όμως να οδηγήσει αυτό;
Εδώ ας παραθέσω και μια άλλη παράμετρο για να βοηθήσω στην εκτίμηση των γεγονότων.
Πίσω από όλα αυτά υπάρχει και μία παράλληλη ενδοκαπιταλιστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει από την ημέρα που εξελέγη ο πρόεδρος Τράμπ, και συνεχίζει να εξελίσσεται με διακυμάνσεις όλο αυτό το διάστημα.
Από την πρώτη ημέρα που εκλέχτηκε πρόεδρος ο Τράμπ, δέχθηκε εμφανώς και απροκάλυπτα, επίθεση από το χρηματιστικό λόμπι και τους εκπροσώπους του νεοφιλελεύθερου παγκόσμιου οικονομικού δόγματος, που αυτήν την ιστορική περίοδο, σε πολιτικό επίπεδο εκπροσωπούν οι δημοκρατικοί και η ηγετική τους ομάδα με την αντίπαλό του στις εκλογές Χίλαρι Κλίντον και τον απερχόμενο πρόεδρο Ομπάμα, αλλά και με το σύνολο σχεδόν του συστημικού τύπου και των ΜΜΕ.
Έχει εξακριβωθεί πλέον ότι οι στημένες αντι-Τράμπ εξεγέρσεις που έγιναν εκείνες τις μέρες, υποκινήθηκαν από μισθωτούς διαδηλωτές (στις ΗΠΑ υπάρχουν επισήμως εταιρείες που μισθώνουν διαδηλωτές μια εξ αυτών είναι και η «Crowds on Demand» αλλά και πολλές που λειτουργούν υπό την κάλυψη καλλιτεχνικών πρακτορείων)* είχαν χρηματοδοτηθεί εμμέσως από τον δισεκατομμυριούχο Σόρος, μέσω της «open society», ο οποίος βέβαια το αρνείται, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «Η οργάνωση αναφέρει ότι δαπανά περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για την υποστήριξη ομάδων που προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Άλλωστε πολλοί από τους διαδηλωτές είχαν παραδεχθεί δημόσια ότι είχαν πληρωθεί για να «εξεγερθούν».
Στην συνέχεια δέχτηκε κατηγορίες ότι συνεργάστηκε με τους Ρώσους για να παραποιήσει τα εκλογικά αποτελέσματα, κατηγορία η οποία κατέπεσε μετά από δύο χρόνια.
Πέρυσι παραπέμφθηκε από την βουλή των αντιπροσώπων με αίτημα καθαίρεσης διότι, «καταχράστηκε την εξουσία του ασκώντας πιέσεις στην Ουκρανία να ανακοινώσει μια έρευνα σε βάρος του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν και παρακώλυσε τη λειτουργία του Κογκρέσου». Κατηγορία με προφανή πολιτικά κίνητρα μια και ο Μπάιντεν είναι ο πολιτικός του αντίπαλος στις επόμενες εκλογές. Η κατηγορία καταψηφίστηκε προς μεγάλη απογοήτευση των δημοκρατικών αντιπάλων του.
Αυτή την ώρα ο επικρατέστερος αντίπαλος του στις επερχόμενες εκλογές Μπάιντεν, έκανε δωρεές σε μια οργάνωση (Minnesota Freedom Fund)*** που καταβάλει εγγυήσεις για απελευθέρωση συλληφθέντων στη Μινεάπολη, όπου πραγματοποιούνται διαδηλώσεις τις τελευταίες ημέρες μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία.
Από την πλευρά του ο επίσης δισεκατομμυριούχος πρόεδρος Τράμπ εκπροσωπεί το βιομηχανικό κεφάλαιο και εξακολουθεί με συνέπεια την προσπάθεια του να επαναπατρίσει ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανίας η οποία βρίσκεται κυρίως στην Κίνα χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα, όπως υπερφορολόγηση εισαγομένων προϊόντων κυρίως από Κίνα την ΕΕ (κυρίως την Γερμανία) αλλά και τον Καναδά.
Στην εξωτερική του πολιτική σε αντίθεση με την κυβέρνηση Ομπάμα – Χίλαρι, αλλά και του προηγούμενου Ρεπουμπλικάνου Μπους, δεν έχει ανοίξει μέχρι στιγμής νέο πολεμικό μέτωπο, έχει παγώσει τις πολεμικές επιχειρήσεις, και κατηγορείται για αποτυχία στο Συριακό μέτωπο.
Ενώ χρησιμοποιεί ακραία και άκομψη διπλωματική γλώσσα με πολλές λαϊκίστικες απειλές προς τους «αντιπάλους» του, έχει αποφύγει μέχρι τώρα την κλιμάκωση με τις χαρακτηρισμένες εχθρικές χώρες των ΗΠΑ.
Είναι σαφές ότι η οικονομική απογείωση της Κίνας σε συνδυασμό με την παγκοσμιοποίηση του ανοιχτού εμπορίου και το μακρόπνοο σχέδιο της δημιουργίας του δρόμου του μεταξιού (One Belt One Road), είναι ο γόρδιος δεσμός που καλείται να λύσει και όπως δείχνει, η στρατηγική του είναι να οδηγήσει το παγκόσμιο στάτους στην επαναφορά του έθνους κράτους, με ελεγχόμενη την ροή κεφαλαίων, σε ένα πολυπολικό σύστημα που οι ΗΠΑ θα μπορούν να παίξουν κυρίαρχο ρόλο, με μικρότερους αντιπάλους και να ελέγξουν το χρηματιστικό κεφάλαιο και τον νεοφιλελευθερισμό που αδιαφορεί για εθνικές κυριαρχίες.
Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι παραβίαση των κόκκινων γραμμών για τους ενδοκαπιταλιστικούς του αντιπάλους.
Είναι κήρυξη «πολέμου»!
Η κατάσταση στις ΗΠΑ με το γεγονός της εξέγερσης που προέκυψε από την δολοφονία του του Τζορτζ Φλόιντ, διαμορφώνει ένα περιβάλλον που μπορεί να αξιοποιηθεί από τους αντιπάλους του προέδρου Τράμπ και να οδηγήσουν την χώρα σε συνθήκες εμφυλιοπολεμικές.
Που θα μπορούσε όμως τελικά να οδηγήσει αυτό;
Αυτό θα μπορούσε οδηγήσει στην «τελική πράξη» της ενδοκαπιταλιστικής αναμέτρησης, και να φέρει είτε την ολική επαναφορά των γερακιών της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού ή την επικράτηση συντηρητικων και Τράμπ ισχυροποιώντας τον σε βαθμό που θα μπορέσει να επιβάλει ένα απολυταρχικό καθεστώς, ενός εσωστρεφούς νεοσυντηρητισμού.
Σε κάθε περίπτωση όμως από την στιγμή που αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να φέρει την ανατροπή στο υπάρχον καπιταλιστικό σύστημα (κάτι το οποίο αν και εύχομαι δεν το θεωρώ εφικτό), αν κλιμακωθεί, το τελικό της αποτέλεσμα θα είναι σε βάρος του αμερικάνικου λαού.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1.Το «μέλλον» δεν έρχεται από μόνο του, το «καλό» δεν θριαμβεύει επειδή έτσι πρέπει, και το «αυτονόητο» δεν εγκαθιδρύεται επειδή είναι τέτοιο. Οι προτάσεις και τα προτάγματα διαμεσολαβούνται από πολιτικές διαμορφώσεις. Οι κοινωνικές ανάγκες τυγχάνουν διαχειρίσεων και εκφράσεων στο πολιτικό πεδίο με τρόπους που σχεδόν ποτέ δεν είναι ευθύγραμμοι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι διαμεσολαβήσεις έχουν ή αποκτούν τη δική τους δυναμική και οδηγούν σε αποτελέσματα διαφορετικά από τις αρχικές προσδοκίες και προδιαγραφές, όχι πάντα με την έννοια της «λοξοδρόμησης» ή της «προδοσίας».
2. Οι «καθαρόαιμες» αριστερές και «κομμουνιστογενείς» απαντήσεις είναι εντελώς αποδυναμωμένες και δεν πείθουν σχεδόν κανέναν. Για παράδειγμα στην Ελλάδα, ποιος περιμένει ότι τα όποια αριστερά κόμματα και οργανώσεις θα γίνουν φορείς εκπλήρωσης λαϊκών προσδοκιών και δρομολόγησης μεγάλων αλλαγών; Οι αριστερές συλλογικότητες έχουν εγκλωβιστεί στις δικές τους ιεραρχήσεις και τους δικούς τους μηχανισμούς, χωρίς επί της ουσίας να μετέχουν στην πολιτική διαδικασία και να εκφράζουν διεργασίες στο κοινωνικό επίπεδο. Στην πραγματικότητα, αντλούν την «ποίησή» τους από το παρελθόν χωρίς ιδιαίτερη σχέση με το παρόν (ως τόπο και χρόνο) ή ιδέες για το μέλλον.
3. Ο κόσμος μας δεν είναι ένα «πλανητικό χωριό» όπως προσπαθούν εδώ και δυο τρεις δεκαετίες να πείσουν οι σπόνσορες της παγκοσμιοποίησης. Οι διεθνείς σχέσεις εξακολουθούν να είναι σχέσεις εξουσίας, εξάρτησης και υποταγής. Τα κράτη δεν είναι ισότιμα μέλη μιας παγκόσμιας κοινότητας, αλλά υπόκεινται σε έναν διεθνή καταμερισμό με ανισότητα και διαφορετικούς ρόλους. Έτσι, στερούνται βάσης οι «εναλλακτικές» που διακηρύσσονται σαν να αρκεί η υιοθέτησή τους από την «παγκόσμια κοινότητα».
ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Από αυτή την άποψη, για παράδειγμα, προτάγματα όπως αυτό της «αποανάπτυξης» και άλλα, έχουν ισχυρά επιχειρήματα ως απάντηση στην καταστροφική ανάπτυξη αλλά με μεγάλους αστερίσκους: Οι δόσεις «αποανάπτυξης» και «υπερσυγκέντρωσης» είναι υπαρκτά κομμάτια στο πάζλ του διεθνούς καταμερισμού. Οι διεθνείς αλλά και εθνικές «ρυθμίσεις» για άλλου είδους ιεραρχήσεις, έχουν πολιτικές προϋποθέσεις και αντίστοιχους φραγμούς. Αλλά και δεν έχουν μονοσήμαντο περιεχόμενο. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα, το «small» (is beautiful) μπορεί να υπάρξει τόσο ως ανταγωνιστικό πρόταγμα όσο και άμεσα υπαγόμενο στον γαλαξία πολυεθνικών συμφερόντων. Γι αυτό και χτυπιέται αλλά και αποθεώνεται τόσο πολύ, ειδικά την τελευταία δεκαετία.
4. Το εθνικό γεγονός, η εθνική χειραφέτηση ή ελευθερία, είναι προϋπόθεση για την κοινωνική αλλαγή σε κάθε ξεχωριστή χώρα, και με ειδικό τρόπο σε αυτές που είναι καταπιεσμένες στο πλαίσιο αυτού του διεθνούς καταμερισμού. Η απλή αυτή διαπίστωση θάβεται κάτω από την επιρροή που έχουν οι «μεταμοντέρνες» προσεγγίσεις, ειδικά στις «αριστερές» τους εκδοχές, οι οποίες αποτελούν μεγάλο ιδεολογικό όπλο της παγκοσμιοποίησης. Επίσης, συχνά τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπες οι χώρες και τα έθνη είναι πιο πολύπλοκα από αυτά μιας αποικίας που αντιμετωπίζει έναν ξένο ζυγό, αφού τα δεσμά είναι πολύ πιο απλωμένα στο σώμα της κοινωνίας αλλά και οι σχέσεις εξάρτησης πιο πολυσύνθετες μέσα σε έναν πιο μπερδεμένο κόσμο.
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Η Ελλάδα δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τη δυτική επιβολή αλλά και την –καθόλου δευτερεύουσα– απειλή του ισχυρού και αναθεωρητικού επεκτατισμού μιας αναδυόμενης περιφερειακής δύναμης, της Τουρκίας. Επίσης απλή αλήθεια με πολύ δύσκολη παραδοχή.
5. Η πορεία της ανθρωπότητας εξακολουθεί να είναι μια πορεία αντιθέσεων και πάλης των τάξεων, όπως υπήρξε και η προηγούμενη ιστορία της. Η πάλη αυτή απέχει πολύ από αυτό που έχει συνήθως στο μυαλό της η πολιτική Αριστερά, δεν είναι δηλαδή καθόλου μια δυαδική αναμέτρηση δύο στρατοπέδων ή τάξεων. Έχει μεγάλη ποικιλομορφία και εμπλέκει τους πάντες μέσα από πλήθος μορφών (πολιτικών, κοινωνικών, πολιτισμικών) και κατηγοριών (έθνος, τάξεις, φύλο κ.λπ.). Αλλά σίγουρα, από την άλλη, η ανθρωπότητα δεν είναι ένα κακομαθημένο παιδί που πρέπει να συνέλθει, ούτε δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, κρίσεις, κραχ και τραγωδίες ολόκληρων ηπείρων ήταν στιγμές ενός αχαλίνωτου «πάρτι», κι έτσι η μετάβαση απέχει πολύ από το ξεπέρασμα ενός «hang over».
6. Σε πολιτικό επίπεδο, ο «αντινεοφιλελευθερισμός» ως κριτική της μονοκρατορίας των αγορών και των πολιτικών λιτότητας, τυγχάνει συγκεκριμένων εκπροσωπήσεων. Έχοντας στον πυρήνα του πλήθος αφαιρέσεων (πολιτικό στοιχείο, εθνικό και διεθνείς συσχετισμοί, γεωπολιτική κ.λπ.), σχεδόν μονοπωλείται από τον κεντροαριστερό χώρο με την ευρύτερη έννοια (ας φανταστούμε όλο τον πολιτικό χώρο από τον Ομπαμισμό και την κλασική σοσιαλδημοκρατία μέχρι, για παράδειγμα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη «δικαιωματική» Αριστερά πολλών αποχρώσεων). Συχνά, οι φωνές διανοούμενων, προσωπικοτήτων αλλά και ριζοσπαστικών κινημάτων σε όλο τον κόσμο, αδυνατούν να βγουν από αυτό το κάδρο. Έτσι, η αμφισβήτηση πλευρών των συστημικών πολιτικών ενσωματώνεται σχετικά εύκολα στο κεντρικό πολιτικό παιχνίδι και στο ναρκοθετημένο σήμερα δίπολο Δεξιάς – Αριστεράς (ή καλύτερα «αντιδεξιάς»).
7. Δίπλα στο δίπολο που αναφέρθηκε προηγουμένως, και εν μέρει ως κρίση του, έχει συγκροτηθεί ακόμα ένας διχασμός, λιγότερο διαμορφωμένος. Πρόκειται για την «ενδόρρηξη» στο πλαίσιο του συστήματος που όμως δεν μένει στους κόλπους των ελίτ αλλά σχετίζεται, όπως πάντα γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, με μαζικές διεργασίες που αφορούν στη συνείδηση και την «κοινή λογική». Ο «εθνολαϊκισμός» εκφράζει με μπερδεμένο τρόπο διαφορετικής ποιότητας ρήξεις και αντιθέσεις και υπόκειται σε διάφορους χειρισμούς. Η πραγματικότητα αυτή δεν μπορεί να «παρακαμφθεί» ούτε να διορθωθεί σαν «ανορθογραφία» (γιατί ορθογραφία δεν υφίσταται έτοιμη και συμφωνημένη) αλλά θέτει υψηλές πολιτικές απαιτήσεις στις όποιες απαντήσεις.
8. Ακριβώς επειδή τα προτάγματα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται χωρίς τις πολιτικές τους προϋποθέσεις, το θέμα του υποκειμένου ή των πολιτικών υποκειμένων μιας διαφορετικής πορείας παραμένει ανοιχτό και ελάχιστες είναι οι πραγματικές προσεγγίσεις του, ειδικά σε ηπείρους όπως η ευρωπαϊκή. Οι σχέσεις του διεθνικού με το εθνικό, του κοινωνικού με το πολιτικό, των όποιων κεντρικών διαμορφώσεων και της βάσης, της «διάνοιας» και της πράξης κ.λπ., όχι απλώς δεν έχουν «ξεκαθαριστεί» αλλά είτε αγνοούνται είτε προσεγγίζονται με μονομέρεια και υποκειμενισμό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις αντιπολιτευτικές κορώνες του, υποχρεώθηκε σε γρήγορη αναδίπλωση, υπηρετώντας πάντως σταθερά την υπονόμευση της υπεράσπισης των συνόρων (από τον ανοιχτό τρόπο της «νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ» μέχρι τον έμμεσο «επεξεργασμένο» τρόπο των Βούτση και Κατρούγκαλου). Οργανικά ενταγμένος στο «δικαιωματικό» ρεύμα της ευρωπαϊκής αριστεράς. Σε παρόμοια «ευρωπαϊστική» γραμμή κινήθηκε σε αυτό το ζήτημα και το ΜέΡΑ25, ενώ το ΚΚΕ είδε, κατά τον γνωστό του τρόπο, τον «ανταγωνισμό των αστικών τάξεων της Τουρκίας και της Ελλάδας».
Επιπλέον, μόνο τυχαία δεν είναι η σύμπτωση των εξελίξεων στον Έβρο με τη δημοσιοποίηση σεναρίων για επιλογή από τον Μητσοτάκη του Βενιζέλου στο υπουργείο Εξωτερικών ή Άμυνας, και η ενίσχυση των διεργασιών που οδηγούν σε διάσπαση και μοίρασμα του ΚΙΝΑΛ μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.....




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ιδιοκτήτης της MINDWORK ήταν η Σταυρούλα Νικολοβούλου (Λίνα) (γνωστή στον συντάκτη ως Σταυρούλα Νικολοπούλου). Η Λίνα ήταν η σύζυγος του πρώην Υπουργού Οικονομικών και κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα (γνωστός στον συντάκτη ως Γιάννης Στουρνάρας). Ο Στουρνάρας ήταν ο κεντρικός τραπεζίτης στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2012 έως το τέλος του 2013. Ο Στουρνάρας ίδρυσε την IOBE, που ήταν ινστιτούτο που ανέλυε τις οικονομικές τάσεις και παρείχε ακριβές σπουδές στη ΣΒΙΕ φαρμακευτικών τάσεων. Η MINDWORK πραγματοποίησε πληρωμές σε φαρμακευτικές εταιρίες για την Novartis. H MINDWORK χρησιμοποιήθηκε για παροχή συμβουλών, έρευνα αγοράς και άλλες υπηρεσίες. Για παράδειγμα, μία εκδρομή οργανώθηκε σε ελληνικά νησιά για δημοσιογράφους. Υπήρχαν φωτογραφίες που λήφθηκαν κατά το ταξίδι και κύριος ομιλητής ήταν ο FNU ΚΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ, διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (γνωστός στον συντάκτη ως Γιάννης Κυριόπουλος). Το ταξίδι περιελάμβανε αυξημένη τιμολόγηση ποσών μέσω της MINDWORK. Το αληθές ποσό του ξενοδοχείου και των γευμάτων ήταν το μισό από την αξία τιμολόγησης. Η MINDWORK ήταν ο οργανωτής και αποζημιώθηκε για την συμμετοχή στο συνέδριο. Το ποσό των 4.000 Ευρώ ήταν χαμηλό σε σχέση με τα ποσά προηγούμενων ετών».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπό "πολιορκία" ο λαός στην  Ουάσινγκτον από 1.600 στρατιώτες
 Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, 07:35
Το είπε και το έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ. Το αμερικανικό Πεντάγωνο γνωστοποίησε ότι μετέφερε 1.600 στελέχη του στρατού ξηράς στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, η οποία, όπως και πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ, συγκλονίζεται από διαδηλώσεις τις τελευταίες ημέρες.
Κατά τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας Τζόναθαν Ραθ Χόφμαν, έχουν μεταφερθεί «στοιχεία σε ενεργή υπηρεσία» σε «στρατιωτικές βάσεις» της περιφέρειας της Ουάσινγκτον, πάντως όχι «μέσα» στην Ουάσινγκτον.
Συγκεκριμένα οι δυνάμεις αναπτύχθηκαν στις 07:30 τοπική ώρα της Τρίτης στις περιοχές Κολούμπια, Μέριλαντ και Βιρτζίνια.
Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πως οι στρατιωτικοί έχουν τεθεί σε «υψηλό επίπεδο συναγερμού», πάντως δεν «συμμετέχουν» σε επιχειρήσεις των πολιτικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου.
Νωρίτερα, εκατοντάδες άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Λευκό Οίκο αψήφησαν ξανά τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε για να αποκατασταθεί η τάξη στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.
Το πλήθος, που διαδήλωνε ειρηνικά -ήταν πολύ πιο ογκώδες από την προηγουμένη-, γονάτισε την ώρα που άρχιζε η απαγόρευση της κυκλοφορίας χθες, στις 19:00 (τοπική ώρα• στη 01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) φωνάζοντας συνθήματα όπως «αυτό είναι το πρόσωπο της δημοκρατίας» ή «δεν θα φύγουμε».
Διαδηλωτές εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά στον καινούριο φράκτη που τους εμποδίζει να μπουν σε ένα πάρκο έξω από το κτήριο της αμερικανικής προεδρίας όπου οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων χθες.
Στην Ουάσινγκτον, όπως και σε δεκάδες άλλες πόλεις στις ΗΠΑ, γίνονται καθημερινά κινητοποιήσεις τις τελευταίες ημέρες από ανθρώπους που καταγγέλλουν τον βαθιά εδραιωμένο ρατσισμό στη χώρα μετά τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη την περασμένη Δευτέρα.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά την Τρίτη στην πόλη Χιούστον, στην πολιτεία Τέξας, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ και να απαιτήσουν δικαιοσύνη για τον θάνατό του.
Ογκώδεις διαδηλώσεις και στο Χιούστον
Ο θάνατος του Φλόιντ πυροδότησε διαδηλώσεις και ταραχές απ’ άκρου εις άκρον των ΗΠΑ. Ο δήμος του Χιούστον εκτίμησε ότι οι άνθρωποι που πήραν μέρος στην πορεία και τη συγκέντρωση ήταν περί τους 60.000.
Ο Σιλβέστερ Τέρνερ, ο 65χρονος δήμαρχος του Χιούστον -Αφροαμερικανός και Δημοκρατικός- είπε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ότι η διαδήλωση αυτή αφορούσε «την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ», διότι «θέλουμε να ξέρει πως ο Τζορτζ δεν πέθανε μάταια».
Οι άνθρωποι που έχουν εκλεγεί «σε θέσεις εξουσίας» πλέον «ακούνε», διαβεβαίωσε ο Τέρνερ. Όμως «είναι σημαντικό να μην ακούμε απλώς, αλλά να πράττουμε. Θέλω να ξέρετε ότι αυτή η διαδήλωση στην οποία συμμετέχετε δεν γίνεται μάταια. Ότι ο Τζορτζ δεν πέθανε μάταια» επέμεινε.
Μέλη της οικογένειας Φλόιντ συμμετείχαν στη συγκέντρωση, που τελείωσε ήρεμα το απόγευμα, με πολλούς να φωνάζουν το σύνθημα «χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη» και το όνομα του εκλιπόντα.
Ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον, όπου δεν έχουν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια, πήρε μέρος στην πορεία.
Η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ προβλέπεται να τελεστεί την 9η Ιουνίου στην πόλη όπου μεγάλωσε.
Προηγουμένως θα γίνουν άλλες δύο επιμνημόσυνες τελετές, στη Μινεάπολη, την Πέμπτη, και στη Βόρεια Καρολίνα, από όπου καταγόταν, το Σάββατο.
Τη συγκέντρωση οργάνωσαν δύο τραγουδιστές της ραπ, ο ένας από τους οποίους, ο Trae Tha Truth (το πραγματικό όνομά του είναι Φρέιζερ Τόμσον ο τρίτος) συνδεόταν για χρόνια με φιλική σχέση με τον Τζορτζ Φλόιντ, ενώ ο δεύτερος διατηρεί φιλικές σχέσεις με την οικογένεια.
«Θα τον αντιπροσωπεύσουμε όπως του πρέπει» είπε στο πλήθος ο Trae Tha Truth και πρόσθεσε: «Θα σκίσουμε αυτό το σύστημα από μέσα προς τα έξω. Ο Τζορτζ Φλόιντ μάς κοιτάει από ψηλά τώρα και χαμογελάει».
Η Σίλα Τζάκσον Λι, Δημοκρατική βουλεύτρια που εκπροσωπεί συνοικίες του Χιούστον όπου μεγάλωσε ο Τζορτζ Φλόιντ, είπε στους συγκεντρωμένους πως ετοιμάζει σχέδιο νόμου για να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία.
Κάποιοι συνδέουν το ότι στο Χιούστον δεν έχουν σημειωθεί επεισόδια με το ποιος ήταν ο Φλόιντ. «Αυτοί που γνώριζαν καλύτερα τον Τζορτζ βοήθησαν να ορίσουμε τον τόνο (των διαδηλώσεων) στο Χιούστον. Ξέρουν ποιος ήταν. Ότι ήταν στ’ αλήθεια αγαθός γίγαντας, γλυκός τύπος» έκρινε ο Ντέιβιντ Χιλ, ακτιβιστής και πάστορας, που γνωρίζει την οικογένεια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία στην Ουάσινγκτον
 Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, 10:37
Στοιχεία της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας έχουν αναπτυχθεί περιφερειακά της Ουάσινγκτον. Κατέφθασαν από τη βάση τους Fort Bragg στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian και του Newsweek.
Περίπου 700 άνδρες και γυναίκες της 82ης πήραν θέσεις στην αεροπορική βάση Andrews στο Μέριλαντ, όπου αναμένει πάντα σε ετοιμότητα ως γνωστόν το προεδρικό αεροσκάφος. Επίσης αναπτύχθηκαν μονάδες της μεραρχίας στη στρατιωτική βάση Fort Belvoir στη Βιρτζίνια. Περί τους 1.400 άνδρες έλαβαν θέσεις σε διάφορες στρατιωτικού ενδιαφέροντος σημεία γύρω από την αμερικανική πρωτεύουσα. Περαιτέρω πληροφορίες αναφέρουν πως οι στρατιώτες φέρουν εξοπλισμό καταστολής διαδηλώσεων, αλλά και ξιφολόγχες. Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τη συνταγματική δυνατότητα να μετακινεί με ευκολία και χωρίς πολλά εμπόδια ομοσπονδιακές τακτικές στρατιωτικές δυνάμεις προς την πρωτεύουσα.
Κατά το Newsweek, το Πεντάγωνο έδωσε εντολή στις στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται γύρω από την πρωτεύουσα να διατηρήσουν επ’ αόριστον ετοιμότητα επέμβασης 60 λεπτών. Η εντολή αφορά τις μονάδες στις περιοχές Κολούμπια, Βιρτζίνια, Μέριλαντ. Ο βαθμός ετοιμότητας είναι «Force Protection Condition Charlie» και είναι ο δεύτερος σε βαθμό ιεράρχησης γενικού συναγερμού που ισχύει στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Συνήθως αυτή η ορολογία χρησιμοποιείται σε περίπτωση σοβαρής τρομοκρατικής ενέργειας ή απειλής.
Η εντολή για την κατάσταση ετοιμότητας δόθηκε στις 07:30 της Τρίτης όσον αφορά τις διοικητικές οντότητες των Κολούμπια, Βιρτζίνια και Μέριλαντ. Βεβαίως η κινητοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων σε τέτοιες συνθήκες υπόκειται σε συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο. Ήδη εκφράζονται από πολλές διαφορετικές πλευρές οι φόβοι πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει πλήρη συναίσθηση του νομικού και συνταγματικού πλαισίου που διέπουν αυτές τις καταστάσεις και ότι στο μυαλό του προέδρου και των συμβούλων φαίνεται να επικρατούν ιδέες που παραπέμπουν ακόμα και σε ακραία σενάρια.
Ο Ντόναλντ Τραμπ με εντολή του ήδη έθεσε υπό ομοσπονδιακό έλεγχο τις δυνάμεις εθνοφρουράς στη Βιρτζίνια και Μέριλαντ, ενέργεια που υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις είναι μεν νόμιμη, αλλά κινείται στα όρια της ερμηνείας των συνταγματικών διατάξεων. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει το δικαίωμα να διατάξει επέμβαση των τακτικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εσωτερικό των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Insurrection Act του 1807. Η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε αυτή η συνταγματική διάταξη ήταν το 1992 στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια των τότε αιματηρών συγκρούσεων.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή της Ουάσινγκτον έχουν τεθεί υπό τις διαταγές ενός πολύ λίγο γνωστού κέντρου διοίκησης ήδη από τον Μάρτιο λόγω πανδημίας. Η διοίκηση αυτή ανήκει στη NORTHCOM (Northern Command) με έδρα το Σπρινγκς και διοικείται από τον στρατηγό Omar Jones. Αυτός αναφέρει στο αρχηγείο επιχειρήσεων για τη Βόρεια Αμερική υπό τον πτέραρχο Terrence J. O'Shaunghnessy. Ο τελευταίος αναφέρεται απευθείας στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ κύλησε και η 8η ημέρα συγκρούσεων και βίαιων επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας και ενώ χιλιάδες πολίτες αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη και κατέβηκαν στους δρόμους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αποδοκιμάζει τον Ντόναλντ Τραμπ
 Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, 18:58
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ δήλωσε σήμερα δημοσίως ότι αντιτίθεται στην ανάπτυξη του αμερικανικού στρατού στις διαδηλώσεις για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια ενός λευκού αστυνομικού.
Ο Μαρκ Έσπερ τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος επίκλησης του Νόμου περί Εξέγερσης, κάτι το οποίο ο Τραμπ έχει απειλήσει να κάνει.
«Δεν είμαι υπέρ της κήρυξης της κατάστασης εξέγερσης», που θα επέτρεπε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αναπτύξει ενεργά στρατεύματα μπροστά σε Αμερικανούς πολίτες και όχι πλέον εφέδρους της Εθνοφυλακής, είπε ο Έσπερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Αυτό το λέω όχι μόνο ως υπουργός Άμυνας, αλλά και ως πρώην στρατιώτης, και ως πρώην μέλος της Εθνικής Φρουράς. Η επιλογή να χρησιμοποιηθούν εν ενεργεία στρατιώτες δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί παρά ως έσχατη επιλογή και σε πιο επείγουσες και πιο τραγικές καταστάσεις. Δεν βρισκόμαστε σε μία τέτοια κατάσταση σήμερα», τόνισε ο Έσπερ.
Τη Δευτέρα το βράδυ, ο Τραμπ είπε ότι τα στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς πρέπει να «κυριαρχήσουν στους δρόμους», διαφορετικά θα χρησιμοποιούσε τον Νόμο περί εξέγερσης του 1807 για να στείλει στρατεύματα στις πολιτείες όπου οι διαδηλώσεις έχουν ενταθεί.
Όπως εξήγησε χθες κι ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, μιλώντας για «στρατιωτική αργκό», ο Έσπερ δικαιολόγησε τη χρήση αυτού του όρου λόγω του παρελθόντος του στον στρατό ξηράς.
«Αποτελεί μέρος του στρατιωτικού λεξιλογίου με το οποίο μεγάλωσα. Αυτόν τον όρο χρησιμοποιούμε ως ρουτίνα για να περιγράψουμε μια ζώνη επιχειρήσεων», εξήγησε.
«Δεν πρόκειται για μια έκφραση κατά του πληθυσμού και σίγουρα όχι κατά των Αμερικανών συμπολιτών μας, όπως ορισμένοι υπαινίχθηκαν».
Ο επικεφαλής του Πενταγώνου παραδέχθηκε, εντούτοις, ότι έσφαλε καθώς εμφανίστηκε τη Δευτέρα δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ, που φωτογραφήθηκε μπροστά από μια εκκλησία με μια Βίβλο στο χέρι, λίγα λεπτά μετά τη βίαιη διάλυση διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν ειρηνικά κοντά στον Λευκό Οίκο.
«Κάνω ό,τι μπορώ να παραμείνω απολιτικός και να αποφεύγω καταστάσεις που μπορούν να φαίνονται πολιτικές»,επισήμανε.
«Κάποιες φορές τα καταφέρνω, κάποιες άλλες όχι».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Περίπου 60.000 διαδηλωτές τίμησαν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ στο Χιούστον
 Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, 03:24
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά την Τρίτη στην πόλη Χιούστον, στην πολιτεία Τέξας, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ και να απαιτήσουν δικαιοσύνη, μετά τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη την 25η Μαΐου.
Ο θάνατος του Φλόιντ πυροδότησε διαδηλώσεις και ταραχές απ’ άκρου σ’ άκρο των ΗΠΑ. Ο δήμος του Χιούστον εκτίμησε ότι οι άνθρωποι που πήραν μέρος στην πορεία και τη συγκέντρωση ήταν περί τους 60.000.
Ο Σιλβέστερ Τέρνερ, ο 65χρονος δήμαρχος του Χιούστον — Αφροαμερικανός και Δημοκρατικός — είπε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ότι η διαδήλωση αυτή αφορούσε «την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ», ότι «θέλουμε να ξέρει πως ο Τζορτζ δεν πέθανε μάταια».
Οι άνθρωποι που έχουν εκλεγεί «σε θέσεις εξουσίας» πλέον «ακούνε», διαβεβαίωσε ο Τέρνερ. Όμως, «είναι σημαντικό να μην ακούμε απλά, αλλά να πράττουμε. Θέλω να ξέρετε ότι αυτή η διαδήλωση στην οποία συμμετέχετε δεν γίνεται μάταια. Ότι ο Τζορτζ δεν πέθανε μάταια», επέμεινε.
Μέλη της οικογένειας Φλόιντ συμμετείχαν στη συγκέντρωση, που τελείωσε ήρεμα το απόγευμα, με πολλούς να φωνάζουν το σύνθημα «χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη» και το όνομα του εκλιπόντα.
Ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον, όπου δεν έχουν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια, πήρε μέρος στην πορεία.
Η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ προβλέπεται να τελεστεί την 9η Ιουνίου στην πόλη όπου μεγάλωσε.
Προηγουμένως θα γίνουν άλλες δύο επιμνημόσυνες τελετές, στη Μινεάπολη, την Πέμπτη, και στη Βόρεια Καρολίνα, από όπου καταγόταν, το Σάββατο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δίωξη σε έξι αστυνομικούς που χτύπησαν με τέιζερ δύο φοιτητές μέσα στο αυτοκίνητό τους στην Ατλάντα
 Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, 00:27
Έξι αστυνομικοί στην Ατλάντα θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης για ένα επεισόδιο κατά τη διάρκεια του οποίου χτύπησαν με όπλα τέιζερ δύο φοιτητές και τους έβγαλαν από το αυτοκίνητό τους ενώ ήταν σε εξέλιξη διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο του άοπλου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.
Ο εισαγγελέας της κομητείας Φούλτον, Πολ Χάουαρντ, δήλωσε σήμερα ότι θα ζητήσει να επιβληθούν ποινές φυλάκισης πολλών ετών στους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στη σύλληψη του Μεσάια Γιανγκ, 22 ετών και της 20χρονης φίλης του, Τανίγια Πίλγκριμ. «Η συμπεριφορά τους σε αυτό το επεισόδιο δεν είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον κόσμο στην πόλη της Ατλάντας», είπε ο εισαγγελέας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στην οποία ήταν παρόντες ο Γιανγκ και η Πίλγκριμ.
Στο βίντεο που προβλήθηκε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων διακρίνονται οι αστυνομικοί να σταματούν το αυτοκίνητο, να δίνουν εντολές και να πυροβολούν με ένα όπλο τέιζερ. Στη συνέχεια βγάζουν την Πίλγκριμ, που ουρλιάζει, από το αυτοκίνητο. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι δύο φοιτητές αντιστάθηκαν ή ότι συνιστούσαν απειλή για τους αστυνομικούς.
Η δήμαρχος της Ατλάντα Κίσα Λανς Μπότομς είπε την Κυριακή ότι η ίδια και ο αρχηγός της αστυνομίας αποφάσισαν να απολύσουν δύο από τους αστυνομικούς αφού εξέτασαν το βίντεο που είχε τραβηχθεί από τις κάμερες που φέρουν επάνω τους.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί κυμαίνονται από διακεκριμένη επίθεση μέχρι πρόκληση ζημιών στο αυτοκίνητο της Πίλγκριμ.
«Αισθάνομαι λίγο πιο ασφαλής τώρα που αυτά τα τέρατα έφυγαν από τον δρόμο», σχολίασε ο Γιανγκ, ο οποίος είναι τελειόφοιτος στο Κολέγιο Μόρχαουζ και έσπασε τον καρπό του στο επεισόδιο αυτό. «Προχωράμε μπροστά, απλώς χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι αστυνομικοί θα αναλάβουν τις ευθύνες τους», πρόσθεσε.
Ο Βινς Τσάμπιον, περιφερειακός διευθυντής της Διεθνούς Αδελφότητας Αστυνομικών, είπε ότι είναι άδικη η απόφαση άσκησης δίωξης στους αστυνομικούς χωρίς να έχει προηγηθεί εκτεταμένη έρευνα, προσθέτοντας ότι κανένας τους δεν κλήθηκε να δώσει κατάθεση. «Πιστεύουμε ότι είναι πρόωρο», είπε ο Τσάμπιον, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως ο Χάουαρντ και η Μπότομς προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη και όχι να αποκαλύψουν όλα τα γεγονότα. «Γιατί (οι αστυνομικοί) σταμάτησαν τους φοιτητές; Δεν γνωρίζουμε την απάντηση», κατέληξε.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντι-καραντινάριοι, η Κομισιόν σας ενώνει, ενωτικά σας τονώνει, ω μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι.
Κομισιον: "αρκετά σας προστατέψαμε, ώρα να σκοτώνουμε τους γέρους σας και σιγά μη σας αφήσουμε να μας μηνύσετε κιόλας". Εδώ είναι η βιοπολιτική, μην την ψάχνετε στον Αγκαμπέν:
Η απόφαση σημαίνει ότι οι εργοδότες θα πρέπει να εγγυηθούν μια σειρά μέτρων ασφαλείας για τους εργαζομένους τους. Αλλά επειδή ο ιός δεν ταξινομείται ως υψηλός κίνδυνος, είναι λιγότερο πιθανό να εκτεθούν σε νομικές προκλήσεις σε περίπτωση λοιμώξεων ".
Το Coronavirus δεν αποτελεί μεγάλη απειλή για τους εργαζόμενους, λέει η ΕΕ, προκαλώντας κατακραυγή
3 Ιουνίου 2020
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε τον νέο coronavirus ως απειλή μεσαίου επιπέδου για τους εργαζόμενους



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μνημείο Λίνκολν στην Ουάσιγκτον....
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ το προστατευει απο τον ΕΧΘΡΟ ΛΑΟ....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Ο Μπόγκνταν Βεσίρκο, ο άνθρωπος που επιχείρησε να παρασύρει με βυτιοφόρο φορτηγό διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν στη Μινεάπολη για τη ρατσιστική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, είναι βετεράνος του Ουκρανικού στρατού, με συμμετοχή στη φασιστική επίθεση κατά του Ντονμπάς...."

Ουκρανός φασίστας ο οδηγός του φορτηγού που επιχείρησε να παρασύρει διαδηλωτές

Ο Μπόγκνταν Βεσίρκο, ο άνθρωπος που επιχείρησε να παρασύρει με βυτιοφόρο φορτηγό διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν στη Μινεάπολη για τη ρατσιστική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, είναι βετεράνος του Ουκρανικού στρατού, με συμμετοχή στη φασιστική επίθεση κατά του Ντονμπάς.
Η απόπειρά του απέτυχε χωρίς να τραυματιστεί κανείς εκτός από τον ίδιο τον Βεσίρκο, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από τους διαδηλωτές λίγο πριν συλληφθεί από την αστυνομία.
Το φορτηγό του Βεσίρκο κατευθύνθηκε προς το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στη γέφυρα του αυτοκινητόδρομου I-35W με ταχύτητα 65 χλμ / ώρα. Όταν κατέφθασε στο σημείο η αστυνομία, οι διαδηλωτές είχαν ήδη τραβήξει έξω τον τρομοκράτη και τον είχαν ξυλοκοπήσει άγρια. Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να απειλήσουν με χρήση χρήση χημικών προκειμένου να τους παραδοθεί ο δράστης για τη σύλληψη.
Λίγες ώρες αργότερα, η ταυτότητα του Βεσίρκο εξακριβώθηκε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, είναι 35 ετών, γηγενής της περιοχής Βίνιτσα της κεντροδυτικής Ουκρανίας και οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ. Τα αμερικανικά media αποκάλυψαν, μάλιστα, ότι ήταν ενεργός υποστηρικτής της εκστρατείας του σημερινού προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύμφωνα με τους φακέλους της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής (FEC), ο Βεσίρκο είχε δωρίσει 100 δολάρια στην επιτροπή του Προέδρου Τραμπ “Make America Great New Committee” τον Οκτώβριο του 2019.
Νωρίτερα, είχε κάνει δύο ακόμα δωρεές στην Εθνική Επιτροπή της Δημοκρατίας. Η πρώτη ήταν ύψους 115 δολαρίων, τον Οκτώβριο του 2018, η δεύτερη ήταν ένα ποσό 100 δολαρίων, τον Αύγουστο του 2018.
Την επόμενη της σύλληψης, στην Ουκρανία, ο πρώην βουλευτής Ιχόρ Μόσιουτσουκ ανήρτησε στο Facebook κείμενο με τίτλο “Ελευθερία στον Μπογκντάν Βεσίρκο”. Ο Μόσιουτσουκ ισχυρίζεται ότι ο Βεσίρκο είναι Αμερικανός πολίτης που γεννήθηκε στην Ουκρανία και είχε υπηρετήσει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Στο κείμενό του κάλεσε τους Ουκρανούς σε όλο τον κόσμο να “ενωθούν ανεξάρτητα από τις πολιτικές απόψεις” και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωσή του.
Ο Μόσιουτσουκ είναι πρώην υποδιοικητής του Τάγματος Αζόφ, ακροδεξιάς στρατιωτικής δύναμης της Ουκρανίας. Στη δημοσίευσή του, παρουσίασε τον οδηγό του φορτηγού ως υποστηρικτή του Τραμπ, ο οποίος προσπαθούσε απλά να διασχίσει μια γέφυρα που είχε μπλοκαριστεί από μέλη των Antifa και του κόμματος Black Panther.
O Βεσίρκο κρατείται στη φυλακή του Χένεπιν. Μεταφέρθηκε εκεί αφού πρώτα δέχτηκε ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο κοντά στο σημείο της εγκληματικής του απόπειρας και αφού κατέθεσε στον ανακριτή ότι έχασε τον έλεγχο του οχήματός του. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τα ρεπορτάζ, βεβαίως, ο αυτοκινητόδρομος είχε μπλοκαριστεί και δεν επιτρεπόταν η κυκλοφορία των οχημάτων.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο υπουργος Εργασιας Γιαννης Βρουτσης παραδεχεται το «ψαλιδισμα» δωρου Χριστουγεννων και επιδοματος αδειας




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΗΠΑ
Στυγνή κρατική καταστολή απέναντι στην αγανάκτηση που φουντώνει
Ακόμα και το στρατό ενεργοποιεί η κυβέρνηση Τραμπ, την ώρα που οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να καπηλευτούν και να εκτονώσουν στην κάλπη τη λαϊκή διαμαρτυρία
Με σιδερένια πυγμή και την ενεργοποίηση του στρατού, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ρίχνει κι άλλο λάδι στη λαϊκή αγανάκτηση που φουντώνει τις τελευταίες μέρες, με μαζικές κινητοποιήσεις σε εκατοντάδες πόλεις, μετά τη βάρβαρη δολοφονία του 47χρονου Αφροαμερικανού ανέργου Τζορτζ Φλόιντ, στις 25 Μάη, στη Μινεάπολις, από λευκό αστυνομικό.
Σε σύντομο διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ αυτοανακηρύχθηκε χτες «Πρόεδρος του νόμου και της τάξης». Κάνοντας χρήση νόμου του 1807, ανακοίνωσε την ανάπτυξη του στρατού κατά του λαού που διαδηλώνει ενάντια στο ρατσισμό και τις ανισότητες, στη σκιά της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, που οι συνέπειές τους φορτώνονται στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
«Αν οποιαδήποτε πόλη ή πολιτεία αρνηθεί να προχωρήσει στις ενέργειες που είναι απαραίτητες για να προασπίσουν τις ζωές και τις ιδιοκτησίες των κατοίκων τους, τότε θα αναπτύξω τις Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και θα επιλύσω τάχιστα το πρόβλημα γι' αυτές», είπε ο Τραμπ και κάλεσε τους κυβερνήτες να αυξήσουν την καταστολή: «Πρέπει να κυριαρχήσετε, διαφορετικά θα μοιάζετε με βλάκες, πρέπει να συλλάβετε κόσμο. Δεν χρειάζεται να είστε αδύναμοι, τόσο προσεκτικοί!».
Λίγο πριν από το διάγγελμα, δυνάμεις καταστολής διέλυσαν βίαια ειρηνική κινητοποίηση στο πάρκο Λαφαγιέτ, κοντά στον Λευκό Οίκο. Δημοσιογράφοι περιγράφουν χαοτικές σκηνές, καθώς οι αστυνομικοί άρχισαν να ρίχνουν στο ψαχνό με σφαίρες καουτσούκ και βροχή χημικών προς τους διαδηλωτές, δίχως κανένα πρόσχημα.
Αρκετές δεκάδες διαδηλωτών αλλά και δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν ή συνελήφθησαν. Αφού «καθάρισαν» οι δρόμοι, ο Πρόεδρος Τραμπ κατευθύνθηκε στην Επισκοπική Εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, που είχε πάρει φωτιά προχτές, κρατώντας μία Βίβλο στο χέρι, πριν αποχωρήσει επιδεικτικά. Τη «σκυτάλη» παρέλαβαν τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια της αστυνομίας που εντόπιζαν διαδηλωτές για να τους κυκλώσουν και να τους συλλάβουν.
Σκληρές σκηνές βίας σημειώθηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις (Σικάγο, Λος Αντζελες, Ν. Υόρκη, Χιούστον κ.ά.). Αναφέρθηκαν ο θάνατος δύο ατόμων στο Σικάγο και η εν ψυχρώ δολοφονία Αφροαμερικανού εστιάτορα από αστυνομικούς στο Κεντάκι. Εκατοντάδες είναι οι συλληφθέντες για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε μεγάλα αστικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένων της Ουάσιγκτον, του Σικάγου και της Ν. Υόρκης.
Η καταστολή αναμένεται να ενταθεί τα επόμενα 24ωρα, καθώς αρκετές πολιτείες (έπειτα και από τις τελευταίες αποφάσεις του Τραμπ) επιστρατεύουν χιλιάδες άνδρες και γυναίκες της Εθνοφρουράς και της στρατιωτικής αστυνομίας. Ιδιαίτερα τεταμένη κατάσταση επικρατούσε χτες στη Μινεάπολις, όπου δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή για την αιτία θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ. Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε πως ο θάνατός του επήλθε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή, ως αποτέλεσμα ασφυξίας που προκάλεσε η άσκηση πίεσης στο λαιμό του θύματος από τον αστυνομικό.
Προσπάθεια καπηλείας
Τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία Φλόιντ και την κρατική καταστολή επιχειρούν να αξιοποιήσουν εκλογικά οι Δημοκρατικοί, προσπαθώντας να στρέψουν και τελικά να εκτονώσουν την αγανάκτηση στην κάλπη, κρύβοντας ότι και στις δικές τους θητείες ο ρατσισμός και οι δολοφονίες Αφροαμερικανών (και όχι μόνο) ήταν «ρουτίνα» για τις δυνάμεις καταστολής.
Είναι αποκαλυπτικά τα στοιχεία αμερικανικών οργανώσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας: Ο αριθμός ανθρωποκτονιών στις ΗΠΑ από αστυνομικούς ξεπερνά τους 1.100 κάθε χρόνο μετά το 2013, δηλαδή σχεδόν τρεις φόνοι τη μέρα!
Οι Αφροαμερικανοί έχουν τριπλάσιες πιθανότητες απ' ό,τι οι λευκοί να δολοφονηθούν από αστυνομικούς, καθώς αποτελούν το 24% των θυμάτων αστυνομικής βίας, αλλά μόλις το 13% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ. Από το 2013, ο μέσος ετήσιος αριθμός Αφροαμερικανών θυμάτων της αστυνομικής βίας ανέρχεται στους 277.
Παρά το γεγονός ότι η κρατική καταστολή και ο ρατσισμός «σαρώνουν» με Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς στην κυβέρνηση, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, εξέδωσε κοινή ανακοίνωση με τον επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, για να καταδικάσουν τη βία.
Στην προσπάθεια να χειραγωγηθεί εκλογικά η δίκαιη λαϊκή αγανάκτηση επιστρατεύονται και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αστυνομίας, όπως ο αρχηγός της στο Χιούστον, ο οποίος, μιλώντας στο CNN, προέτρεψε όσους Αμερικανούς διαμαρτύρονται για την κυβερνητική πολιτική να εκφραστούν ανάλογα στην κάλπη.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη
Η πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα
Η Σιρίν Χόραζουκ (Cherrene Horazuk), πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα, AFSCME, μιλώντας τη Δευτέρα μέσω skype, επισήμανε την αύξηση των θυμάτων ρατσιστικής - κρατικής βίας τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ. Μόνο μέσα στην τελευταία πενταετία, εκτίμησε ότι έχουν σκοτωθεί από χέρια αστυνομικών πάνω από 7.600 άτομα. Επισήμανε πως η ατιμωρησία της αστυνομικής βίας αγανακτεί τον κόσμο, καθώς πολλοί λίγοι είναι οι αστυνομικοί που δικάζονται και τιμωρούνται.
Είπε επίσης ότι «όταν αναπτύχθηκε ο καπιταλισμός, οι αστυνομικοί χρησιμοποιήθηκαν για να προστατεύσουν το καπιταλιστικό σύστημα» και πρόσθεσε: «Το επίπεδο διακρίσεων και καταπίεσης κατά των μαύρων στις ΗΠΑ είναι θεμελιώδες για το πώς δουλεύει το σύστημα. Το επίπεδο της φτώχειας είναι πιο έντονο στους έγχρωμους Αμερικανούς από ό,τι στον λευκό πληθυσμό. Στη Μινεάπολις υπάρχουν ολόκληρες γειτονιές με κανονισμό που απαγορεύει την πώληση σπιτιών σε Αφροαμερικανούς! Υπάρχουν πόλεις, έως σήμερα, σε όλη τη χώρα, όπου φυλετικές κοινότητες ζουν χωριστά».
Ανέφερε επίσης πως μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι πριν 10 χρόνια, με την καπιταλιστική κρίση του 2008 - '09, οι πρώτοι που επλήγησαν ήταν οι Αφροαμερικανοί. «Οταν χτύπησε η κρίση, 700.000 εργάτες έχασαν τη δουλειά τους, οι περισσότεροι ήταν Αφροαμερικανοί». Υπενθύμισε ότι και στην περίπτωση του Τζ. Φλόιντ μόνο ο ένας από τους 4 αστυνομικούς προφυλακίστηκε με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.
Πρόσθεσε πως τα κινήματα κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ οργανώνονται εδώ και περίπου μία δεκαετία, καθώς το φαινόμενο αυξάνεται. Αναφερόμενη τέλος στη δράση του συνδικάτου της, ανέφερε πως τα εκατοντάδες μέλη του δραστηριοποιούνται και διαμαρτύρονται, καθώς νιώθουν πως «πρέπει να πούμε όχι στο ρατσισμό, μένοντας ενωμένοι ως εργατική τάξη».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Εν ψυχρώ δολοφονία 32χρονου Παλαιστίνιου
Σε λαϊκό συλλαλητήριο μετατράπηκε την Κυριακή η κηδεία ενός 32χρονου αυτιστικού Παλαιστίνιου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το Σάββατο στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, από πυρά Ισραηλινών αστυνομικών, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι ο 32χρονος Ιγιάντ Χαΐρι «οπλοφορούσε». Η κατακραυγή που προκάλεσε η νέα δολοφονία ανάγκασε τον Μπένι Γκαντς, νέο υπουργό Αμυνας και κυβερνητικό εταίρο του πρωθυπουργού Νετανιάχου, να ζητήσει συγγνώμη και να διαβεβαιώσει ότι θα γίνει «έρευνα». Είπε ακόμα ότι το Ισραήλ «θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να περιορίσει τις απώλειες, συνεχίζοντας να διατηρεί ικανό επίπεδο ασφαλείας». Χτες, πάντως, ο Γκαντς έδωσε εντολή στον αρχηγό του στρατού να πάρει επιπλέον μέτρα καταστολής των Παλαιστινίων ενόψει των γνωστών σχεδίων που προωθούνται για προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη και άλλων κατεχόμενων παλαιστινιακών περιοχών της Δυτικής Οχθης μετά την 1η Ιούλη.