Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Πεμπτη 4 Ιουνιου 2020


1.6.2020
«Μήνυμα» προς τα νησιά και τους κατοίκους τους που εναντιώνονται στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών έστειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση η ρευματοδότησή τους δεν θα είναι διασφαλισμένη.
Ο ΥΠΕΝ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση υποστήριξε ότι υπάρχει ένα χωροταξικό σχέδιο που ορίζει που θα τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Παράλληλα, κατηγόρησε όσουν αντιδρούν στο σχέδιο ως «προκατειλημμένους» ανέφερε ότι «σε άλλες χώρες , οι ανεμογεννήτριες στολίζονται κιόλας και αποτελούν τουριστική ατραξιόν. Εδώ κάποιους τους ενοχλούν»!
Πρόσθεσε επίσης πως ή θα αποδεχθούμε τις ανεμογεννήτριες ή θα πάμε σε κεριά, αφού δεν θα υπάρχουν λιγινιτικά εργοστάσια......
Τα σχόλια δικά σας..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρέπει να είναι σε μεγάλο πανικό το " states", το "embassy" και τα διαχρονικά παπαγαλάκια τους.
Αλλιώς δεν εξηγείται μια τέτοια ηλιθιότητα: είναι τόσο εξοφθαλμη η αθλιοτητα που λάδι στη φωτιά θα ρίξει.
Αλλά, Ω καθάρματα, ακόμα κι αν ισχύει ( δεν θα ήταν απίθανο...) τότε είναι ΔΙΠΛΟ το έγκλημα: Έπνιξαν έναν άρρωστο άνθρωπο αντί να τον νοσηλευσουν!
Βρώμικοι, σάπιοι ως το μεδούλι του συστήματος σας...

Ο Τζορτζ Φλόιντ ήταν θετικός στον κορωνοϊό έδειξε η νεκροψία / Kathimerini



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να δεχτουμε την υπαρξη σκοπιμοτητων στην παρουσια του Αρχεπίσκοπου; Ειναι σχεδον βεβαιο.
Να δεχτουμε πως ο Κλουνει ο Ντε Νιρο κι η Μαντονα ήταν πάντα του πολιτικα ορθου; Φυσικα!
Να δεχτουμε πως ο Τζαμπαρ, ο Λε Μπρον, ο Αντετοκουμπο πανε με το ρευμα; Είναι πιθανο.
Ναπουμε ότι ο Στεφεν Καρι μπηκε μπροστα στους αστυνομικους, προστατευοντας διαδηλωτες, για δημοσιοτητα; Ας πουμε ναι, αν και δεν την ειχε αναγκη.
Ακομα κι ετσι, αυτο που συμβαινει στην Αμερικη και εχει αναγκασει τους παντες να παρουν θεση ειναι πρωτοφανες, δεν ειναι "αλλη μια εξεγερση". Πιθανον θα καταλαγιασει καποια στιγμη, πιθανον προσκαιρα να προκαλεσει αντισυσπειρωση (Μετα τον Μαη του 68 νικησε ο Ντε Γκωλ...).
Το σιγουρο ειναι πως μεσα σε τρεις μηνες ο κοσμος εχει αλλαξει. τα λόγια της μικρης κορουλας του Φλουντ, "ο μπαμπας μου άλλαξε τον κοσμο" εκτος απο συγκινητικά εχουν -στην παιδικη υπερβολή τους και μεγαλη δοση αληθειας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, ασχολείται με κάτι σημαντικότερο από τη γιόγκα που καταδικάζουν εδώ τα ξεπουλημένα δεσποτογούρουνα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και στην είσοδο του ναού, με το φραγγέλιο στο χέρι, αναποδογύρισε τα τραπέζια με τα εμπορεύματα και τα λεφτά, στρώνοντας τους εμπόρους στο κυνήγι.
Ένας μπαχαλάκιας, προ δύο χιλιάδων χρόνων.
Ασφαλώς και καταδικάζω!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η επιβραβευμένη από το ΝΑΤΟ αλλά και από τον Σαρκοζί κυρία Μαρία Νεγρεπόντη-Δεληβάνη και το ίδρυμα της επιδιώκουν να συνθλίψουν την Ελλάδα (και τον αγώνα για Εθνικό Νόμισμα και Εθνική Ανεξαρτησία που πρέπει να αναληφθεί) ανάμεσα στην "Σκύλα" του Ευρώ και στην "Χάρυβδη" του Δολαρίου και των ΗΠΑ ! Και ενώ είναι πολιτικά και ταξικά «σταυραδέρφια» με την Γιάννα Αγγελοπούλου, η κυρία Μαρία Νεγρεπόντη, κάνει την δική της «Επιτροπή για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821» μαζεύοντας σε αυτήν όπως και η «επίσημη επιτροπή» κάθε καρυδιάς πολιτικό και απολίτικο καρύδι…

Πρόταση της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη για σύνδεση της νέας δραχμής με το δολάριο (που δημοσιεύθηκε στο Greek American News Agency στις 3.4.2017
Απρίλιος 03, 2017
Η έξόδος από την κρίση περνάει από τις ΗΠΑ
Η μνημονιακή ευρωπαϊκή πορεία δεν πρέπει να θεωρηθεί μονόδρομος, παρά το γεγονός πως κάθε σχετική απόπειρα συζήτησης καλύπτεται από τα ελληνικά ΜΜΕ με τα πλεόν μελανά χρώματαΗ θαυμάσια ιδέα μιας «ευρωπαϊκή πορεία», δυστυχώς εκφυλλίστηκε στην πράξη. Διαβάστε μια πρόταση διεξόδου από την κρίση και τους μηχανισμούς που πρέπει να αναπτυχθούν για τη μετάβαση σε ένα νέο εθνικό νόμισμα από την Μαρία Nεγρεπόντη Δελιβάνη
Τα επίσημα δεδομένα της τελευταίας οκταετίας, μέσα στην οποία εφαρμόστηκαν με πιστότητα τα «μνημόνια» και λατρεύτηκε  με θρησκευτική ευλάβεια η «ευρωπαϊκή πορεία» οδηγούν, χωρίς την  ελάχιστη πια  αμφιβολία, την Ελλάδα σε  ολοκληρωτική καταστροφή.
Ι. Το αδιέξοδο
Το χρέος της Ελλάδας, από 109% στο ΑΕΠ της το 2009, αναρριχήθηκε ήδη στο 186% αντίστοιχα. Το ΑΕΠ της χώρας υπολείπεται κατά 26% σε σύγκριση με αυτό, στην έναρξη της κρίσης. Η ανεργία, από 9% αγγίζει ήδη το 27% του ενεργού πληθυσμού, σε πείσμα των περίπου 500.000 μορφωμένων νέων, που εγκατέλειψαν την Ελλάδα, για να επιβιώσουν έξω από αυτήν, περιορίζοντας έτσι τον ενεργό πληθυσμό. Η αγορά εργασίας έχει μετατραπεί σε ζούγκλα, στην οποία προσλαμβάνονται, με συνοπτικές διαδικασίες «εργαζόμενοι», των οποίων η μηνιαία αμοιβή κυμαίνεται από 100-300Ε, για απασχόληση, επισήμως, μερική αλλά στην πραγματικότητα, υπερπλήρης. Οι συντάξεις έχουν κατακρεουργηθεί κατά 35-40% από την αρχή της κρίσης, χωρίς ωστόσο να έχουν ικανοποιηθεί οι σχετικοί  μνημονιακοί στόχοι, που απαιτούν συνέχεια. Το ίδιο και οι μισθοί. Όλες, ανεξαιρέτως, οι αναπτυξιακές ροπές, της επένδυσης, της αποταμίευσης, του νεωτερισμού και της κατανάλωσης κυριολεκτικά καταρρέουν. Ειδικότερα, η πτώση της κατανάλωσης εξασφαλίζει δραματική πρωτιά στην Ελλάδα, καθώς είναι η μοναδική χώρα στον ΟΟΣΑ, στην οποία καταγράφεται συνεχής μείωση της ζήτησης  βασικών ειδών διατροφής. To 54% των Ελλήνων δεν διατρέφεται ικανοποιητικά, ενώ 4 στα 10 ελληνόπουλα έχουν περάσει στη φτώχεια. Οι ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν κατά χιλιάδες, και μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό. Η φορολογία έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη, καταλήγοντας ωστόσο σε περιορισμό δημοσίων εσόδων.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η καραντίνα στην Ινδία εφαρμόζεται με κρατικές δολοφονίες!
Το βίντεο που έχει κάνει το γύρο της χώρας τις τελευταίες μέρες εμφανίζει δύο αστυνομικούς να ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου έναν άνδρα χρησιμοποιώντας ραβδιά!
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν καταγραφεί 12 θάνατοι τις τελευταίες 5 βδομάδες στα πλαίσια της επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Η κρίση του κορωνοϊού αύξησε τους ανέργους Ινδούς στο δυσθεώρητο αριθμό των 120 εκατομμυρίων μέσα σε λίγες μέρες! Αύξησε αντίστοιχα γρήγορα τα ποσοστά φτώχειας. Ειδικά στις αναπτυσσόμενες περιοχές της χώρας, ανάγκασε πολλούς εργάτες-εσωτερικούς μετανάστες να εγκαταλείψουν τον τόπο εργασίας τους και να επιστρέψουν στην επαρχία.
Στις χώρες της καπιταλιστικής περιφέρειας η ζωή έχει πολύ μικρή αξία. Μπορεί να τελειώσει άδοξα λόγω πείνας, εργατικών δυστυχημάτων, κρατικής βίας ή ιάσιμων ασθενειών. Και οι αντίστοιχες αστικές τάξεις κρύβουν αυτούς τους νεκρούς πολύ πιο έυκολα κάτω από το χαλί.
Η εργατική τάξη παγκοσμίως έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια. Και σπαράζει σε περιοχές σαν και αυτή.
Μπορεί να μη γίνει καμία διαδήλωση για αυτόν το νεκρό, όπως για τον George Floyd, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Αυτό είναι το υπάρχον Κράτος σε όλον τον κόσμο: δολοφόνος των φτωχών και προστάτης των κεφαλαιοκρατών. Και αυτό θα εξακολουθήσει να είναι, όσες διαμαρτυρίες κι αν κάνουμε. Εκτός και αν το καταστρέψουμε



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ίδιος λαός που μίσησε τον Τραμπ, όταν εν μέσω πανδημίας και μαζικών θανάτων τάχθηκε κατά της καραντίνας, κατεβαίνει με αμείωτη ένταση στους δρόμους, σπάζοντας την απαγόρευση κυκλοφορίας, που ο ίδιος ακροδεξιός πρόεδρος επέβαλε λόγω των διαδηλώσεων.
Με δυο εντυπωσιακές εξελίξεις:
- Ο Τραμπ αναγκάστηκε να κάνει πίσω και να δηλώσει πως δεν πρόκειται να κατεβάσει τον στρατό. Ο συσχετισμός, όπως φαίνεται, είναι υπέρ του αγωνιζόμενου αμερικανικού λαού.
- Ο δολοφόνος αστυνομικός και οι τρεις συνεργοί του πρόκειται να δικαστούν όχι πια για ανθρωποκτονία "από αμέλεια", αλλά με βαριά κατηγορία που θα επιφέρει φυλάκιση 25-40 χρόνων.
Σχολιο.- Με το ελαφρυντικό του εν βρασμώ... Οι διαδηλωτές ζητούν να δικαστουν για φόνο α βαθμού. Προς το παρόν η κατηγορία είναι β.
Σχολιο.- αυτό δε σημαίνει κάτι ......υπάρχουν τα frei korps
Η αστυνομία του Φίλι στάθηκε με τους άντρες με τα ροπαλα του μπέιζμπολ που «προστατευαν» το Fishtown Μερικοί κάτοικοι δέχθηκαν επίθεση και απειλήθηκαν.
Οι αξιωματούχοι της πόλης δεσμεύτηκαν την Τρίτη να καταργήσουν αυτό που αποκαλούσαν σιγοβράζον επαγρύπνηση αφού 100 άνδρες οπλισμένοι με ροπαλα του μπέιζμπολ και σφυριά περιπλανήθηκαν στο τμήμα Fishtown για ώρες τη Δευτέρα το βράδυ, λέγοντας ότι προστατεύουν την αστυνομία και τις τοπικές επιχειρήσεις από διαδηλωτές.
Τουλάχιστον δύο άτομα δήλωσαν ότι δέχτηκαν επίθεση από μέλη της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου ενός δημοσιογράφου που έγραψε στο Twitter ότι ξυλοκοπήθηκε και αιματηρή μετά τη μαγνητοσκόπηση της σκηνής. Άλλοι είπαν ότι τους φώναζαν, φτύνθηκαν ή απειλήθηκαν με ρατσιστικές ή ομοφοβικές πληγές. Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες αστυνομικών που τραβούσαν φωτογραφίες με τους άνδρες που έπαιζαν ροπαλα στους δρόμους περισσότερες από δύο ώρες μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 18:00.
Ο δήμαρχος Jim Kenney την Τρίτη επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία χειρίστηκε την ομάδα, λέγοντας: «Το ανεχόμαστε χθες το βράδυ για πολύ καιρό, και αυτό ήταν λάθος».
Ο δήμαρχος είπε ότι οι ενέργειες της ομάδας ήταν «ανταγωνιστικές» και ότι η πόλη δεν συγχωρεί τον «ένοπλη επαγρύπνηση». Είπε ότι «ενοχλήθηκε» από τις αναφορές αξιωματικών που ήταν υψηλόβαθμα μέλη της ομάδας, και η αστυνομική επίτροπος Danielle Outlaw είπε ότι η δύναμη δεν συγχωρεί «οποιαδήποτε μορφή επαγρύπνησης δικαιοσύνης και δεν παίρνει το νόμο στα χέρια του».
Η ομάδα Fishtown ισχυρίστηκε ότι ήταν υπεράσπιση εναντίον ακτιβιστών ή λεηλατών, αν και κανένας δεν έχει φτάσει στη γειτονιά από τις πρώτες διαδηλώσεις του Σαββάτου σχετικά με το θάνατο της περασμένης εβδομάδας του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια της αστυνομίας στη Μινεάπολη. Άλλες γειτονιές της πόλης έχουν δει παρόμοιες προσπάθειες για να υπερασπιστούν σπίτια και επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων που την Κυριακή δόθηκε άδεια από αξιωματικούς να φρουρούν ένα κατάστημα South Philly Target πολύ μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



δεν συμφωνώ ότι οι Αντιφα λένε απλώς μπούρδες .Αν το κοιτάξουμε λίγο καλύτερα,αυτά για την ΑΟΖ είναι κατά γράμμα οι απόψεις του τουρκικού ΥπΕξ .Μπορεις με ευκολια να τους πεις ότι είναι και πράκτορες.
Σχολιο.- Μπούρδες λένε όμως σε πολλά θέματα όπως π.χ. για τον κορονοΪό ότι δεν υπάρχει, πιο πρόσφατα... παραδόξως πιο κοντά στην ακροδεξιά στις ΗΠΑ ή στον Μπολσονάρο (που... φαίνεται αριστερός μπροστά τους). Η δική μου άποψη για τα περί πρακτόρων είναι ότι αρκεί η έξυπνη διείσδυση ενός πράκτορα από αυτους σε οργάνωση πολλών δεκάδων ή εκατοντάδων για να επηρεάσει ριζικά την ιδεολογία της οργανωσης. Στις ΗΠΑ ως γνωστόν σε ΚΑΘΕ αριστερή οργάνωση είχε μπει τουλάχιστον ένας πράκτορας του FBI ή της CIA.
Σχολιο.- Σωστά. Ο Philip Agee ,που ήταν πράκτορας της CIA,και το γύρισε μετά,έλεγε ότι η Υπηρεσία έμπαινε στις οργανώσεις της Αριστεράς like a piece of cake.Πετυχημενη έκφραση .
Σχολιο.- Αναρρωτιόμουν ΠΩΣ υιοθετούν τη γραμμή του τουρκικού ΥπΕξ και φαντάστηκα το εξής... αστείο. Τρώγοντας τσιζμπέργκερ σε McDonalds 2 Αντίφες συζητάνε κι ο ένας λέει "πωωω... ρε μαλάκα, μπήκα σε τουρκικό site και λέει όσα λέμε κι εμείς, αλλά με πιο πολύ πράμα". Κι ο άλλος απαντά (ρουφώντας την κόκα-κόλα του) "λαχείο ρε μαλάκα, μετάφρασέ τα και βάλτα στο blog μας, μην κολώνεις".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Λέγεται Marc Jacobs και είναι γνωστός, λέει, σχεδιαστής μόδας, στις ΗΠΑ.
Τούτες τις μέρες, στις “ταραχές” μετά τη δολοφονία του Floyd, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν και στο κατάστημά του, στο Λος Άντζελες.
Και Να τι ανέβασε ο άνθρωπος στο Instagram :
" ΠΟΤΕ μην τους αφήσετε να σας πείσουν ότι το σπάσιμο ενός τζαμιού ή μιας περιουσίας είναι βία.
Η ΠΕΙΝΑ είναι ΒΙΑ.
ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΣΠΙΤΙ είναι ΒΙΑ.
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ είναι ΒΙΑ.
ΤΟ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ είναι ΒΙΑ.
Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι ΒΙΑ.
Η ΛΕΥΚΗ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ είναι ΒΙΑ.
ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ είναι ΒΙΑ.
Η ΦΤΩΧΕΙΑ είναι ΒΙΑ.
Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ είναι ΒΙΑ.
Οι περιουσίες μπορούν να αντικατασταθούν, οι ανθρώπινες ζωές ΟΧΙ. ”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Αρδιν δεν αυτο-προσδορίζεται στην αριστερά. Χρόνια τώρα.
Σχολιο.- Πριν 10-11 χρόνια είχα κριτικάρει πολύ το Αρδην επειδή ψάρευσε στα θολά νερά ακροδεξιών και ΟΛΑ τα φασιστικά κι ακροδεξιά blogsτο είχαν στη λίστα αγαπημένων τους, στο blog-roll.
Σχολιο.- Δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά το Άρδην ιδεολογικά. Άλλο το αν έχει αριστερούς στις τάξεις του ή καταγωγή γενεαλογικά από αριστερά κινήματα.
 το Άρδην όχι απλώς δεν αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερό, αλλά έχει ως βασικό στόχο της πολιτικής του κριτικής την Αριστερά.
Σχολιο.- Παρόλ' αυτά, ο ιδρυτής του Αρδην Καραμπελιάς είναι ο αναγνωρισμένος ηγέτης και ιδρυτής του "Πατριωτικου Εθνισμού", τον οποίο ανήγαγε σε... κερδοφόρα βιομηχανία βιβλίων (του). Είναι δε και ο αναγνωρισμένος επινοητής του όρου "εθνομηδενισμός"
Σχολιο.- Μη γελάς καθόλου. Με αυτά κι αυτά εκλέχθηκε ο Καραμπελιάς δημοτικός σύμβουλος. Άμα έλεγε ότι είναι της "Πατριωτικής Αριστεράς" σιγά μη τον ψηφίζανε. Πάλευε τόσο καιρό με ανοιχτές συσκέψεις παρουσία κόσμου με ακροδεξιούς, ομιλίες με καραβανάδες, και νάτονα δημοτικός σύμβουλος. Όσο για το βιβλιοπωλείο, σιγά να μη βγάζει λεφτά από αυτό. Έχει άλλους πόρους. Τυχαία νομίζεις είναι υπέρ της ΕυρωΕνωσης?? Πάντα ήταν δηλαδή.
Σχολιο. Σήμερα άμα χαρακτηρίσεις κάποιον αριστερό, θεωρείται βρισιά. Φυσικά γνωρίζεις ότι αν χαρακτηρίσεις  κάποιον αναρχικό, αριστερό, όχι μόνο σε βρίζει, όχι μόνο είσαι πλέον ο χειρότερος εχθρός του, αλλά άμα είσαι κοντά του μπορεί να φας και ξύλο.
σχολιο.- Α, και μην το ξεχάσω. Τόλμα να χαρακτηρίσεις κάποιον Αντιφα σαν αριστερό, και να δεις τι έχεις να ακούσεις.
Σχολιο.- Σε πραγματικούς πολέμους όπου χύνεται αίμα τα κριτήρια αλλάζουν. Π.χ. ποιος θα έλεγε "δεν στηρίζω την Ελλάδα κατά του Μουσολίνι ΕΠΕΙΔΗ ο Μεταξάς είναι φασίστας"? Οχι εγώ, σόρυ. Και προφανώς κανένας κομμουνιστής εκείνης της εποχής. Σε περίπτωση πολέμου ΔΕΝ μπορείς να κάνεις τον Πόντιο Πιλάτο ή τον ισαποστασίτη. Πρέπει να στηρίξεις την πλευρά που έχει το πιο πολύ δίκιο, ασχέτως αν αηδιάζεις με ορισμένα δικά της ατοπήματα. Δηλαδή επειδή ο Μεταξάς έδερνε και φυλάκιζε αριστερούς το 1940 δεν έπρεπε να απαντηθεί στρατιωτικά η εισβολή του Μουσολίνι?
Σχολιο. - προφανώς δεν έχεις ακούσει τίποτε για ντεφετιστές, αρχειομαρξιστές, και Στίνα.
Σχολιο.- όχι, ασφαλώς κι έχω ακούσει ΚΑΙ διαβάσει γραπτά του Στίνα κ.ά. αλλά με τη "σχολή" αυτή διαφωνώ. Και πολύ μικρή μειοψηφία συμφωνούσε μαζί τους κατά τη διάρκεια της κατοχής και λίγο μετά.
Με πολύ μικρό μέρος των αφηγήσεων του Στινα έτεινα να συμφωνώ, διότι αφορούσαν επιμέρους θέματα και γεγονότα σε μια περίοδο όπου κανείς δεν ήταν τέλειος. Αλλά με τον ντεφετισμό του και πολλές ψευδείς δοξασίες του ποτέ δεν συμφώνησα. Και η ΟΠΛΑ,  σε γενικές γραμμές σκότωνε δωσίλογους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσο αρρωστημένο μυαλό, έχουν ,αυτοί που διατάζουν τους δασκάλους ,να απαγορεύουν τα παιδιά να παίζουν !
Σχολιο.- Γιατί το ότι παίζουν και τρώνε σε ορισμένο χώρο αριθμημένο είναι νορμάλ;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στουρνάρας : Τι γιορτάζουμε το 1821;
Γιάννα Αγγελοπουλου-Δασκαλάκη : Τότε πήραμε τα πρώτα δάνεια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους στις ΗΠΑ!
Ενάντια στον ρατσισμό, την φτώχεια και την καταπίεση, την αστυνομική βία και την κρατική καταστολή!
Για να ανασάνουν οι μαύροι και οι λατίνοι και οι λευκοί φτωχοί και καταπιεσμένοι από την μπότα του κράτους στην καρδιά του κτήνους!
Για να ανασάνουν οι πληβείοι σε όλο τον πλανήτη από την μπότα της ιμπεριαλιστικής εκμετάλλευσης, της αποικιοκρατικής ληστείας και του πολέμου!
Για να ανασάνουν τα κινήματα αντίστασης και τα κράτη που είναι στο στόχαστρο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σε όλο τον πλανήτη, από τη Βενεζουέλα μέχρι το Ιράν, από την Κούβα μέχρι τη Συρία, απο τη Νικαράγουα μέχρι την Βόρεια Κορέα.
Για την ήττα και την ανατροπή της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής Αυτοκρατορίας!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Άρχισαν οι πρώτοι μετανάστες να φθάνουν στον φράχτη των Καστανεών-Βύσσας- Ξεκίνησε η προσπάθεια εισόδου τους στην χώρα μας
03 June 2020
"Κοκκινος συναγερμός " για μία ακόμη φορά στα σύνορά μας με την Τουρκία
. Οι πληροφορίες που έφθασαν στις αρχές της χώρας μας, μιλούσαν για λεωφορεία με μετανάστες που ερχόταν και πάλι στην Αδριανούπολη κάτι που θύμιζε τις καταστάσεις της Καθαράς Δευτέρας.
Οι ίδιες πληροφορίες μέχρι και αυτήν την ώρα κάνουν λόγο για μαζική μετακίνηση μεταναστών στα σύνορά μας και προσπάθεια για είσοδο στην χώρα μας.
Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης πριν από λίγη ώρα μίλησε για 5 χιλιάδες μετανάστες που υπάρχουν στην απέναντι πλευρά. Πάντως φαίνεται πως ξαναμπαίνουμε σε μία περίοδο έντασης στα σύνορα, αφού ήδη διμοιρίες αστυνομικών βρίσκονται στα "Κόκκινα" σημεία της μεθορίου από νωρίς το βράδυ.
Την ίδια ώρα έχουμε και πτήσεις των ελικοπτέρων "Χιούι" κατά μήκος των συνόρων για να δουν οι Ελληνικές αρχές πως εξελίσεται η μετακίνηση των μεταναστών προς τις παρέβριες περιοχές.
Ακόμη και τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας κάνουν λόγο για μάζωξη μεγάλου αριθμού μεταναστών στην περιοχή της Αδριανούπολης και επιχείρηση εισόδου στο Ελληνικό έδαφος, κατά ομάδες.
Πάντως όπως γίνεται γνωστό άρχισαν σιγά σιγά οι πρώτοι μετανάστες να φθάνουν στον φράχτη και να απωθούνται από τις Ελληνικές δυνάμεις...Ξεκινάει μια δύσκολη νύχτα και μάλλον η πρώτη από αυτές που θα ακολουθήσουν...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνει δίκαιη κατανομή των λαθρομεταναστών σε όλη τη χώρα! Ποιούς τους κάλεσε και ποιός σας είπε ότι ο Ελληνικός λαός τους θέλει στην χώρα! Ελεος με τους δημάρχους και αντιδημάρχους που είναι ανίκανοι να πουν ότι πρέπει να απελαθούν! Δεν έχουμε καμία υποχρέωση....
Σχολιο.- Κι η έννοια του δικαίου ,διαστρεβλωμένη Δίκαιο για ποιόν ??
Σχολιο.- Το κρέας μας το βάφτισαν ψάρι και το ψάρι κρέας δηλαδή το ξεπούλημα Η το δίνω όσο όσο το έχουν βαφτίσει μεταρρύθμιση και μας λένε ότι δεν είναι ξεπούλημα,δηλαδή τα πάντα τα έχουν αλλάξει ονομασία και μας κοροϊδεύουν που ποτέ δεν έχει φτάσει σε τέτοιο ξεφτίλα η χώρα μας



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαθήτρια σε καθηγητή στην Θράκη: ¨Κύριε την ξέρουμε την άλωση, διδαχθήκαμε οθωμανική ιστορία¨!
3/6/2020
Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες μέρες σε λύκειο της Θράκης. Ο καθηγητής αναφέρθηκε στην άλωση της Κωνσταντινούπολης και εκείνη την ώρα τον διακόπτει μια από τις καλές μαθήτριες και του λέει : Κύριε εμείς τα ξέρουμε αυτά γιατί εδώ και 4 χρόνια κάνουμε οθωμανική ιστορία¨ !!!
Και όταν έκπληκτος ο καθηγητής ρώτησε που τους διδάσκουν την οθωμανική ιστορία, η μαθήτρια είπε πως ¨Μέσω της εφαρμογής Βέμπεξ. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες γράψαμε και τεστ ! Φέτος μάλιστα είναι μια καθηγήτρια από εδώ που μας κάνει μάθημα ! ¨
Διακρίνουμε εδώ πως κάποιοι μαθητές με άγνωστα σε εμάς κίνητρα, παράλληλα με τις σπουδές τους στην Ελλάδα, κάνουν μαθήματα και της τουρκικής διδακτέας ύλης !  Η Τουρκία εκπαιδεύει και ¨εθνικά¨ τους μουσουλμάνους μαθητές, διδάσκοντας τους την οθωμανική ιστορία !  Άραγε αυτή η καθηγήτρια που διδάσκει από ποιον πληρώνεται; …. Τα δηλώνει πουθενά ;
Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας ενημερώσει για αυτή την περίεργη ιστορία.
Που δείχνει πόσα λίγα ξέρουμε για αυτά που κάνει η Τουρκία στην Θράκη…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Η χρηματοδότηση της Τουρκίας από την ΕΕ εξασφαλισμένη μέχρι το 2027”! Κατά τ΄ άλλα οι Ευρωπαίοι την “μαλώνουν”
03/06/2020 | 06:30
Η Τουρκία περιλαμβάνεται μεταξύ των υποψηφίων χωρών της ΕΕ που πρόκειται να λάβουν χρηματοδότηση από τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 2021 και 2027, δήλωσε ο Oliver Varhely, Επίτροπος της ΕΕ για τη διεύρυνση! Κατά τ΄ άλλα αναμένουμε τους Ευρωπαίους να τη “μαλώσουν” και να την επαναφέρουν στο δρόμο της λογικής…
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε ένα νέο Πρόγραμμα Προενταξιακής Βοήθειας (IPA), ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για υποψήφιες χώρες της ΕΕ που χρησιμοποιείται για έργα και προγράμματα ύψους 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ
«Ως υποψήφια χώρα της ΕΕ, η Τουρκία συμπεριλαμβάνεται σ΄ αυτό », λένε από την ΕΕ.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο μήνα επανέφερε στο προσκήνιο την προσπάθεια ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.
Οι διαπραγματεύσεις για πλήρη ένταξη άρχισαν το 2005, ωστόσο η Τουρκία σημείωσε αργή πρόοδο όσον αφορά την εκπλήρωση των κριτηρίων ένταξης και η ΕΕ μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 σταμάτησε τη διαδικασία, επικαλούμενη σοβαρές ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου της Τουρκίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Η Αίγυπτος κήρυξε συμμαχία εναντίον της Τουρκίας και έβαλε την Ελλάδα σε αυτήν»-βουλγαρικό δημοσίευμα
Ιούνιος 1, 2020. 20:46
Συνασπισμός πέντε χωρών, μεταξύ αυτών και ο νότιος γείτονάς μας, η Ελλάδα, θα εργαστεί ενάντια στις τουρκικές πρωτοβουλίες στη Μεσόγειο.
 Αυτό υποδηλώνεται από την κοινή δήλωση των υπουργών Εξωτερικών μετά από μια τηλεδιάσκεψη τον περασμένο μήνα, που δημοσιεύθηκε από το αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών, γράφει η ηλεκτρονική έκδοση "Al Monitor", όπως σημειώνει η βουλγαρική Dnevnik.
Στην τηλεδιάσκεψη συζήτησαν την κατάσταση στη Λιβύη και τη μάχη για τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.
Κορυφαίοι διπλωμάτες από την Αίγυπτο, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσαν ότι θα αντιταχθούν στις  «παράνομες» (τα εισαγωγικά στο βουλγαρικό κείμενο) γεωτρήσεις στη Μεσόγειο - όπου η Τουρκία διεκδικεί καταθέσεις στην περιοχή του νησιού της Κύπρου - καθώς και την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα στη Λιβύη.
Στη χώρα της Βόρειας Αφρικής, η Τουρκία υποστηρίζει - πολιτικά και στρατιωτικά - τις δυνάμεις της κατοχικης κυβέρνησης των αποικιοκρατων, αναγνωρισμένης από τον αποικιοκρατικο ξεφτιλοΟΗΕ, πίσω από τις οποίες είναι η Ιταλία και το Κατάρ.
Στο άλλο στρατόπεδο είναι οι χώρες μιας ένωσης, που δεσμεύονται από μια κοινή δήλωση.
Η μεγάλη απουσία στη συνάντηση τους ήταν της Ρωσίας, η οποία υποστήριζε αποτελεσματικά τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του Χαλίφα Χαφτάρ, αλλά αρνήθηκε οτι συμμετάσχει στη σύγκρουση.
Τα δύο στρατόπεδα εμβαθύνουν αυτή τη στιγμή τη σύγκρουση στη Λιβύη με όπλα, εξοπλισμό και μαχητές, παρά τις εκκλήσεις της δυτικης αποικιοκρατικης κοινότητας για βήματα προς την ανακωχή, με παραδιση του Χαφταρ, και ορισμένοι, μάλιστα, ειδικοί μιλούν για ένα συριακό σενάριο.
Η τουρκική εμπλοκή, εν τω μεταξύ, άλλαξε την κατάσταση στο  λιβυκό έδαφος, γέρνοντας τις κλίμακες υπέρ της κατοχικης κυβέρνησης των αποικιοκρατων στην Τρίπολη.
Στην ουσία αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι δύο νότιοι γείτονες της Βουλγαρίας, η Ελλάδα και η Τουρκία, βρίσκονται ο ένας εναντίον του άλλου.
Αν και η Αθήνα δεν συμμετείχε στις μάχες στη Λιβύη,  λίγες εβδομάδες αφότου υπέγραψε η Άγκυρα ένα μνημόνιο με την Τρίπολη για να οριοθετήσει τα θαλάσσια σύνορα κοντά στο νησί της Κρήτης, δέχθηκε τον Χαφτάρ πριν από την επίσκεψή του στο Βερολίνο για τις ειρηνευτικές συνομιλίες.
Η Ευρω Ένωση υποστήριξε επισήμως την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία στη διαμάχη για πόρους στη Μεσόγειο, και στις 16 Μαΐου καταδίκασε τη γεώτρηση του τουρκικού πλοίου Γιαβούζ από το νησί.
Η τουρκική εταιρεία πετρελαίου, εν τω μεταξύ, ζήτησε άδεια από την κατοχικη κυβέρνηση της Τρίπολης, δύο ημέρες νωρίτερα, για γεώτρηση στην οικονομική της ζώνη.
Η κατάσταση έχει μια πρωτοφανή πλοκή, στην οποία ενδέχεται να εμπλακούν και άλλες περιφερειακές δυνάμεις.

Σχολιο.- Είναι αληθεια ότι η θητεια της κατοχικης κυβερνησης Σαρατζ εληξε το 2017 και αρνηθηκε να κανει εκλεγες? Οποτε το από τους δυτικους αναγνωρισμενη νομιμη κυβερνηση είναι απατη και προπαγανδα… Τα ελληνικα ΜΜΕ γιατι την αναπαραγουν???



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Έλληνες Γ.Τ.Π." έβγαλε το κόμμα του ο υπόδικος Κασιδιάρης
"Ένα όνομα ικανό να στηρίξει ένα κίνημα και ένα επαναστατικό ρεύμα", αναφέρει η ανακοίνωση των Ελλήνων Για την Πατρίδα, κάνοντας τα αποκαλυπτήρια.
04 Ιουνίου 2020 14:50
Την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού ανακοίνωσε ο Ηλίας Κασιαδιάρης, εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Ο υπόδικος πολιτικός, μετά το οριστικό διαζύγιο με το "φύρερ" της οργάνωσης και πολιτικό του μέντορα Νίκο Μιχαλολιάκο ανήγγειλε την ίδρυση του "νέου κόμματος Ελλήνων, που σύμφωνα με τον ιδρυτή του "θα αντιταχθεί στο βρώμικο πολιτικό σύστημα". Κλασική alt-right ρητορική δηλαδή.
Το κουστούμι του μπορεί να κρύβει τους αγκυλωτούς σταυρούς ωστόσο οι θέσεις του είναι ξεκάθαρες. Δεν είναι λίγοι δε εκείνοι που παρατήρησαν ότι ο Κασιδιάρης κοπιάρει ξεδιάντροπα το έμβλημα της ιταλικής ακροδεξιάς Λέγκα του Βορρά, που υπό τον Σαλβίνι μετουσιώνει σε πολιτική το "δόγμα Λεπέν" στην Ιταλία, αποβλέποντας σε μια "νέα πατριωτική" εθνικιστική προσέγγιση άρθρωσης λόγου.
Θυμίζουμε πως το 2019 είχε αποχωρίσει από τη ΧΑ η λεγόμενη "ομάδα του Λαγού" μιλώντας για "λάθη της ηγεσίας" που δεν είχαν κατονομάσει. Τόσο ο Κασιδιάρης όσο και ο Λαγός αποσκοπούν στην "αποδέσμευσή" τους από τη ΧΑ η οποία θα δικαστεί συνολικά ως οργάνωση με συγκροτημένο σχέδιο δράσης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λιβύη: Στρατηγική ήττα Χάφταρ στην Τρίπολη, στην Τουρκία ο κατοχικος τζουτζες «πρωθυπουργος» Αλ Σάρατζ
Οι δυνάμεις που στηρίζει η Τουρκία στη Λιβύη έφτασαν σε μεγάλη νίκη απωθώντας το στρατό του Χάφταρ από την Τρίπολη. Συνάντηση Αλ Σάρατζ-Ερντογάν στην Τουρκία.
04 Ιουνίου 2020 15:35
Τον πλήρη έλεγχο της Τρίπολης ανέκτησαν οι δυνάμεις της Κατοχικης Κυβέρνησης των αποικιοκρατων που ενισχύονται με Σύρους ισλαμοφασιστες μισθοφόρους που πληρώνει η Τουρκία.
Οπως ανακοίνωσαν, ο στρατός της GNA, ελέγχει πλέον το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Λιβύης και έχουν απωθήσει τις δυνάμεις του στρατάρχη Χάφταρ και των συμμάχων του (μεταξύ αυτών και Ρώσων μισθοφόρων).
Επίσημο σχόλιο από το στρατό του Χάφταρ δεν υπάρχει, ωστόσο ανώνυμες πηγές που πρόσκεινται στο στρατάρχη τόνισαν ότι οι δυνάμεις του Χάφταρ έχουν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα και υποχωρούν συντονισμένα προς την ανατολική Λιβύη.
Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής της Κατοχικης Κυβέρνησης Φαγέζ Αλ Σάρατζ έσπευσε να μεταφέρει ο ίδιος τα νέα της νίκης στον κυριότερο σύμμαχό του, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αυτό το λόγο ταξίδεψε στην Τουρκία όπου επίκεται επίσημη συνάντηση των δύο αντρών.
Απεσταλμένοι της κατοχικης κυβέρνησης των δυτικων αποικιοκρατων στάλθηκαν και στη Ρωσία και αυτό έχει τη δική του σημασία.
Ως γνωστόν η συμμαχία της Κατοχικής κυβέρνησης των αποικιοκρατων στη Λιβυη με την Τουρκία εγκαινιάστηκε με τις συμφωνίες για τη θάλασσα και τις οριοθετήσεις σ' αυτήν που υπεγράφησαν μεταξύ των δύο πλευρών τον Νοέμβριο και τις οποίες η Ελλάδα (αλλά και η Ευρω Ενωσης) δεν τις αναγνωρίζουν και τις χαρακτηρίζουν άκυρες και παράνομες.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι ειρηνευτικές συνομιλίες που προτείνει ο αποικιοκρατικος ξεφτιλοΟΗΕ αναμένεται να αρχίσουν από άλλη βάση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκθεση-σοκ στελέχους γερμανικού ΥΠΕΣ: «Από το lockdown έχασαν στην Γερμανία τη ζωή τους έως και 125.000 άνθρωποι»
 04/06/2020 - 09:12
Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας κατηγορεί με έκθεση-κόλαφο την γερμανική κυβέρνηση πως ευθύνεται για 5 με 125 χιλιάδες θανάτους λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, τα οποία πάρθηκαν χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία για να δικαιολογηθούν.
Πιο συγκεκριμένα ο ο Στέφαν Κον, ανώτερο στέλεχος διαχείρισης κρίσεων στο Ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών συνέταξε 83 σέλιδη έκθεση με τίτλο "Corpus Delicti" ("Τεκμήριον Εγκλήματος"), στην οποία περιέγραψε την κρίση του κορωνοϊού ως «ψευδή συναγερμό» και την καταπολέμηση της πανδημίας ως «μοιραία».
Σύμφωνα με τον Κον εκτός του ότι τα στοιχεία ήταν ελλειπή η γερμανική κυβέρνηση ευθύνεται για χιλιάδες θανάτους λόγω του τρόπου που διαχειρίστηκε την πανδημία, καθώς ανέβαλε χιλιάδες εγχειρίσεις και θεραπείες άλλων ασθενειών λόγω του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους «από 5.000 έως και 125.000 ασθενείς».
Μάλιστα στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται όσοι πέθαναν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, φτώχειας ή βίαιων συμπεριφορών που προκλήθηκαν ή βγήκαν στην επιφάνεια από τα περιοριστικά μέτρα.
Το ίδιο συνέβη και στην Ελλάδα, αφού λόγω κορωνοϊού η κυβέρνηση «πάγωσε» σημαντικές θεραπείες και εγχειρίσεις σοβαρά αρρώστων.
Τέλος ο Κον εξαπολύει επίθεση στην γερμανική κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς την τον μεγαλύτερο παραγωγό fake news σχετικά με τον κορωνοϊό τα οποία έσπειραν τον πανικό.
Μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ο Κον εκδιώχθη κακήν-κακώς από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, ενώ τα ΜΜΕ του επιτίθενται συντονισμένα χαρακτηρίζοντάς τον «ακροδεξιό».
Η αλήθεια είναι ότι ο Στέφαν Κον είναι ενεργό μέλος του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, το οποίο αποτελεί εταίρο της παρούσας κυβέρνησης. Υπήρξε μάλιστα και υποψήφιος για την ηγεσία του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος το 2018. Έχει ακροδεξιά στελέχη το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με το οποίο συγκυβερνά η καγκελάριος Μέρκελ;!
Αυτή η έκθεση έρχεται σε μία εποχή που όλο ένα και περισσότεροι Γερμανοί πολίτες ασκούν σκληρή κριτική στην γερμανική κυβέρνηση σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό, καθώς υποστηρίζουν πως πολλά από τα στοιχεία ήταν ελλειπή έως και κατασκευασμένα(!), δείχνοντας μάλιστα και το περίφημο «Ινστούτο Κοχ» το οποίο έπαιζε σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις της κυβέρνησης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βάρκες με ισλαμοφασιστες συνοδεία τούρκικων σκαφών προσπαθούν να μπουν στα ελληνικά ύδατα
 Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020, 21:41
Με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, λέμβοι με αλλοδαπούς στο Ανατολικό Αιγαίο, επιχειρούν να εισέλθουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, όπως διαπιστώνεται από το οπτικό υλικό (βίντεο) που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Το βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από δύο ξεχωριστά περιστατικά, τα οποία έλαβαν χώρα, τις τελευταίες ημέρες, Βορειοανατολικά της νήσου Λέσβου, πλησίον της οριογραμμής των Ελληνικών χωρικών υδάτων.
Από το εν λόγω υλικό προκύπτουν, αναμφίβολα, οι εμφανείς προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να κατευθύνουν τις λέμβους με τους αλλοδαπούς, τις οποίες συνοδεύουν, στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, προκειμένου να εισέλθουν παρανόμως σε αυτά.
Επίσης, σε φωτογραφικό υλικό, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο σχετικό βίντεο, διακρίνεται η προετοιμασία και ο απόπλους λέμβου από τις τουρκικές ακτές, με πορεία προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα προς τη θαλάσσια περιοχή της νήσου Λέσβου.
Σημειώνεται ότι, η χώρα μας διαθέτει πλέον την ικανότητα μέσω του κατάλληλου εξοπλισμού να εντοπίζει τις λέμβους κατά την εκκίνησή τους από τα τουρκικά παράλια και να τις επιτηρεί ανελλιπώς, ενημερώνοντας παράλληλα τις αρμόδιες αρχές της γείτονος χώρας επ' αυτού, προκειμένου να αναλάβουν τη διαχείριση των περιστατικών και να επιληφθούν ως οφείλουν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.
Το Λιμενικό Σώμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και ευαισθησία στην ανθρώπινη ζωή, για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ε.Ε., τα αποτελέσματα των οποίων αποτυπώνονται στην ραγδαία μείωση του αριθμού των παράνομων διελεύσεων των θαλασσίων συνόρων μας από υπηκόους Τρίτων Χωρών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μυτιλήνη: Βάρκα με 32 ισλαμοφασιστες και λαθρομετανάστες έφτασε στην παραλία Παλιός
 Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020, 19:49
Μια βάρκα με 32 σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση ισλαμοφασιστες κανιβαλους και λαθρομετανάστες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, Αφρικανικής και Αφγανικής καταγωγής έφτασε σήμερα το απόγευμα, στην παραλία Παλιός του Μανταμάδου στη Βορειοανατολική Λέσβο. Πρόκειται για την πρώτη βάρκα με ισλαμοφασιστες και λαθρομετανάστες που φτάνει στη Λέσβο τον Ιούνιο. Οι ροές στα υπόλοιπα νησιά παραμένουν μηδενικές από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου.
Οι 32 αφιχθέντες αφού ελεγχθούν ιατρικά θα τεθούν σε καραντίνα στον καταυλισμό στα Μεγάλα Θέρμα της Βόρειας Λέσβου. Εν τω μεταξύ, αρνητικοί στον κορωνοϊό κρίθηκαν 125 ισλαμοφασιστες και λαθρομετανάστες που είχαν έρθει στη Λέσβο τον Μάιο. Μεταξύ τους και τέσσερις που στον πρώτο έλεγχο είχαν βρεθεί θετικοί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το «κενό εξουσίας» απειλεί την υπερδύναμη
 Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020, 12:52
Μη δεδομένη η στάση του στρατού, λέει ο Γκαλμπρέιθ
Δεν είμαι καθόλου βέβαιος για το τι θα έκανε ο στρατός αν τον κατέβαζαν στους δρόμους, μας λέει ο Τζέιμς Γκλαμπρέιθ, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Όστιν στο Τέξας, γιος του μεγάλου οικονομολόγου του 20ού αιώνα Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ, συνεργάτης του Ινστιτούτου Levy και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της World Economics Association. Μην ξεχνάτε, προσθέτει, ότι πάνω από το 50% των στελεχών του είναι ισπανόφωνης καταγωγής ή μαύροι.
Η μεγάλη πλειοψηφία των διαδηλωτών κινούνται απολύτως ειρηνικά, επισημαίνει ο καθηγητής Γκλαμπρέιθ, που εκφράζει υπόνοιες για το ποιος είναι πίσω από τις λεηλασίες και απορία γιατί, σε αρκετές περιπτώσεις, η αστυνομία άφησε να γίνουν χωρίς να επέμβει.
Η χρήση προβοκατόρων από τις αστυνομικές δυνάμεις και τις μυστικές υπηρεσίες δεν είναι ασφαλώς ελληνικό προνόμιο, είναι μια παγκόσμια πρακτική όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.
Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, μας λέει ο Γκαλμπρέιθ, για τον οποίο οι διαδηλώσεις, που έχουν ως κεντρικό αίτημα τη διακοπή της αστυνομικής βίας και των εκδηλώσεων ρατσισμού, είναι η μακρά κραυγή αγανάκτησης ενός μεγάλου μέρους της αμερικανικής κοινωνίας.
Από την υπόθεση μάλλον κερδίζει στο πολιτικό επίπεδο ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Μπάιντεν, κυρίως γιατί δεν έχει μιλήσει πολύ και μπορεί να επωφεληθεί από την άθλια εικόνα του Τραμπ, αλλά βεβαίως και η τυχόν δική του προεδρία θα αποδειχτεί μια καταστροφή, πιστεύει ο Γκαλμπρέιθ.