Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Παρασκευη 5 Ιουνιου 2020



3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 11:06', παραλία Παναγιούδας Λέσβου!
Συνεργείο ΜΚΟ σκηνοθετεί σκηνές με λαθρομεταναστες που δήθεν πνίγονται με τα ρούχα!
Κατατρεγμένες μάνες που θαλασσοπνίγονται στα φουρτουνιασμένα νερά του Αιγαίου.
Η μονοκαλλιέργεια του "ανθρωπισμού" από τις ΜΚΟ.
Οι αποκαλύψεις για ΜΚΟ στη Λέσβο, που η δραστηριότητά της συνδέεται με κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών, ξαναφέρνουν στην επιφάνεια το ζήτημα της δράσης των λεγόμενων «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» και μάλιστα με τη βούλα του κράτους. Θυμίζουμε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης, που εφαρμόζει τις σχετικές κατευθύνσεις της ΕΕ, οι ΜΚΟ έγιναν «κράτος εν κράτει» στα νησιά και τους λαθρομεταναστευτικούς καταυλισμούς σε όλη τη χώρα, από τότε που οξύνθηκε το Λαθρομεταναστευτικό. Με ευθύνη της κυβέρνησης, όλο το έργο της διαχείρισης των λαθρομεταναστων, από την υποδοχή και την περίθαλψη, μέχρι τη διαμονή, τη διατροφή, τις νομικές συμβουλές και τις υποδομές, ανατέθηκε σε δεκάδες ΜΚΟ, που θησαυρίζουν από το λαθρομεταναστευτικο. Σε αυτό το θερμοκήπιο ανθίζουν διάφορα «μπουμπούκια». Απ’ αυτήν την άποψη, δεν προκαλούν έκπληξη οι αποκαλύψεις για τη συμμετοχή ΜΚΟ σε κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι λιγότερο ύποπτοι και επικίνδυνοι οι στόχοι (γεωπολιτικοί και άλλοι) που προωθούνται μέσα κι απ’ τις «νόμιμες» δραστηριότητές τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



χαχαχαχα.... ΓΤΠ (Για Τον Πουτσο) τελείως.
και ΓΤΠΚ...
ά ρε Κλασιδιάρη,
στις συντομογραφίες του διαδικτύου πρωτάρης.
γνωστός για τη στήριξη και αποθέωση κειμένων του ναζισμού, αποφάσισε να φτιάξει τη «Χρυσή Αυγή νούμερο 2» και ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα λέγεται «Ελληνες για την πατρίδα».

Σχόλια για το όνομα του νέου κόμματος

«Ελληνες γτπ» και το γέλιο δεν σταματά για Κασιδιάρη
Σχόλια για το όνομα του νέου κόμματος
Απίστευτο είναι το τρολάρισμα που πέφτει από το πρωί στα social media με την ανακοίνωση του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη. Το πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, γνωστός για τη στήριξη και αποθέωση κειμένων του ναζισμού, αποφάσισε να φτιάξει τη «Χρυσή Αυγή νούμερο 2» και ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα λέγεται «Ελληνες για την πατρίδα».
Εκεί είναι που έγινε ο χαμός. Καθώς υπάρχει ήδη κόμμα με την ονομασία Ελληνες, ο Κασιδιάρης πρόσθεσε με μικρότερα γράμματα και το «για την πατρίδα». Να που όμως η συντομογραφία βγάζει πολύ γέλιο και προκάλεσε και πλήθος σχολίων. «Ελληνες γτπ» γράφουν πολλοί και οδηγούν σε… άλλους συνειρμούς.
Διότι το γτπ στη γλώσσα της νεολαίας και του facebook σημαίνει «για τον…π», κάτι που προφανώς διέλαθε της προσοχής του Κασιδιάρη και των άλλων «δημιουργών» του κόμματος.
«Πόσο στόκοι ρε γμτ…ΓΤΠΚ κυριολεκτικά», έγραψε κάποιος.
«ΓΤΧΚΤΠΣ θα έπρεπε να λέγεται, όπως λέει και η νεολαία!», έγραψε άλλος.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Κασιδιαρης τι λέει; Μίλησε για το χρέος; Μίλησε για κατοχή; Ή μήπως είπε πως θα κάνει πράξη τα όσα είπε; Να σου θυμίσουμε ότι ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2012 και την ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζών. Δεν αρκεί μόνο να φωνάζεις και να καταγγέλεις, χρειάζεται να έχεις σχέδιο και κυρίως το ΠΩΣ θα το κάνεις. Το ότι μας κυβερνούν ανεύθυνοι και δοσίλογοι, δε σημαίνει ότι ο Κασιδιάρης είναι καλός.
Μίλησε γενικά και αόριστα. Εστιάζει στο πρόβλημα όχι όμως στον τρόπο που θα το λύσει, (ούτε πρόταση κάνει). Το παράλογο είναι ότι καταγγέλει, χωρίς να προτείνει τη λύση. Αυτό έκαναν και οι προηγούμενοι πριν γίνουν κυβέρνηση. Όσο για την ψήφιση του προυπολογισμού, και την στήριξη στις τράπεζες, τα λέμε και για τους άλλους. Το θέμα είναι ότι κατηγορούσε το σύστημα και τις τράπεζες και στο τέλος τους στήριξε. Στην επιτροπή Θεσμών υπέρ του διορισμού της κ. Θάνου στη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή. (το θυμόμαστε αυτό;;) Ας κοιτάξουμε καθαρά τι προτείνει και κυρίως το ΠΩΣ θα το κάνει πράξη και μετά να παίρνουμε θέση. Δεν αρκεί κανείς να τα λέει καλά, χρειάζεται προτάσεις και να τις κάνει πράξη.
 κι επειδή η μνήμη μας είναι καλή..... 01/08/2012
Η Χρυσή Αυγή μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ μπλοκάρει τη σύσταση εξεταστικής για την Αγροτική.
Δύο ψήφοι λείπουν στην επιτροπή της Βουλής για να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το πρόσφατο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας. Η Χ.Α. μαζί με την συγκυβέρνηση δεν στηρίζει την πρόταση. Ήταν μεγάλο σκάνδαλο και βοήθησε ο Κασιδιάρης και η παρέα του να τελειώσει εκεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



142η επέτειος από τη γέννηση του José Doroteo Arango Arambula γνωστού και ως
Πάντσο Βίλα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1963 & 2020: οι Αρχιεπίσκοποι
της Βορείου και Νοτίου Αμερικής
συμμετέχουν σε ειρηνικές πορείες
ενάντια στο ρατσισμό και τη βία του κράτους

Ο ελληνορθοδοξος επίσκοπος Αμερικής Ιακωβος μαζί με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ σε πορεία διαμαρτυρίας στο μακρινό 1960. Για εμμονικους αναρχικούς αριστεριστες και φιλελευθερους εθνομηδενιστες που για όλα τους φταίει η Εκκλησία
σχολιο.- Γιατί; Μήπως ο Μ.Λ. Κινγκ δεν ήταν πάστορας;;;;;
σχολιο.- Πρόκειται για τον μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο, αυτόν που βλακωδώς αποκαλούσαν Σιάκωβο, ο Ανδρέας Παπανδρέου το ΚΚΕ και το λοιπό απαράτ των προοδευτικάριων της πλάκας. Ο Ελπιδοφόρος γεννήθηκε το 1967. Ο Μ Λ Κινγκ δολοφονήθηκε το 1968.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εξέγερση στις ΗΠΑ και το «αδιέξοδο του Σπάρτακου»
Στο πολιτικό μανιφέστο της “Τι θέλει ο Σπάρτακος;”, το οποίο έγραψε τον Νοέμβρη του 1918, λίγο πριν την εξέγερση της Γερμανίας τον Ιανουάριο του 1919, η Ρόζα Λούξεμπουργκ αναφέρεται στο ιστορικό επεισόδιο του Σπάρτακου για να καταδείξει ότι κάθε εξέγερση που στερείται πολιτική δομή είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Οι απελεύθεροι σκλάβοι του Σπάρτακου έφτασαν μέχρι τις πύλες της Ρώμης αλλά δεν την κατέλαβαν γιατί -εκτός από την καταστροφή της- δεν είχαν καμμία εναλλακτική παράσταση για τον κόσμο ώστε να υποκαταστήσουν την πολιτεία της Ρώμης με μια πολιτεία ελεύθερων ανθρώπων, όπου δεν θα υπήρχαν πια σκλάβοι. Είναι γνωστό ότι οι σύντροφοι του Σπάρτακου δεν εξεγέρθηκαν για να καταργηθεί η σκλαβιά αλλά για να μην είναι οι ίδιοι σκλάβοι – σκλάβωναν άλλωστε τους Ρωμαίους πολίτες που αιχμαλώτιζαν και τους έβαζαν να μονομαχούν μεταξύ τους. Η απουσία μιας άλλης (μεταφυσικής) παράστασης του κόσμου είχε κάνει τους οργισμένους Σπαρτακιστές να διαιωνίζουν τον φαύλο κύκλο της αδικίας που είχαν υποστεί ανταποδίδοντας τα ίδια στο πρόσωπο των πρώην αφεντών τους.
Στο βιβλίο της “Το Βυζάντιο όπως το είδαν οι Άραβες“, η Βυζαντινολόγος-Αραβολόγος Νάντια Μαρία Ελ Σέϊχ, αναφέρει σε ποια αιτία οι αραβικές πηγές αποδίδουν την εύκολη κατάκτηση της βυζαντινής επαρχίας της Συρίας από τους Μουσουλμάνους. Σύμφωνα με τις αραβικές πηγές οι Βυζαντινοί άρχοντες και διοικητές – αν και ήταν χριστιανοί – συμπεριφέρονταν βάναυσα και πολύ άδικα στους ομόθρησκους Σύριους βυζαντινούς υπηκόους. Η Ελ Σέϊχ αναφέρει την ιστορία ενός Σύριου βοσκού του οποίου ο Βυζαντινός διοικητής κατάσχεσε τα πρόβατα για να τα μοιράσει στους συντρόφους του. Ο ιδιοκτήτης έστειλε στον διοικητή τη γυναίκα και την κόρη του για να εκλιπαρήσουν δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να βιασθούν από τους στρατιώτες και ο γιος του να σκοτωθεί όταν προσπάθησε να παρέμβει. Σύμφωνα με τις αραβικές πηγές η κατάκτηση των Ανατολικών Επαρχιών του Βυζαντίου οφείλονταν στο γεγονός ότι “οι Άραβες πορεύονταν με τις εντολές του Θεού ενώ οι Βυζαντινοί ήταν άδικοι προς τους ομόθρησκούς τους και αναιδείς προς τον Θεό”.
Πολλοί ίσως βλέπουν στην εξέγερση που ακολούθησε τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ τη δικαίωση των επαναστατικών τους προσδοκιών. Λίγο όμως έχουν καταλάβει ότι η μαζική οργή και η βία μεγάλης κλίμακας αποτελεί πλέον οργανικό τμήμα της νεωτερικότητας και όχι την άρνησή της – πόσο μάλλον την απόπειρα υιοθέτησης μιας προοδευτικής πολιτικής δομής στη θέση του προϋπάρχοντος κόσμου.
Ασφαλώς, οι εξεγερμένοι της Αμερικής έχουν κάθε λόγο να οργίζονται για την καταπίεση που υφίστανται οι μειονότητες και τα χαμηλά στρώματα, όπως ακριβώς οι σκλάβοι του Σπάρτακου είχαν κάθε λόγο να επιδιώκουν την ελευθερία από τις αλυσίδες τους.
Αντί όμως στον άδικο μηχανισμό της κρατικής καταστολής του σύγχρονου μετανεωτερικού κράτους αντιπαραθέσουν μια εναλλακτική πρόταση για μια άλλη, πιο δίκαιη, προοδευτική πολιτική δομή, οι εξεγερμένοι της Αμερικής, όπως όλοι οι εξεγερμένοι των τελευταίων δεκαετιών, επικεντρώνονται στο αντικείμενο της οργής τους αποδίδοντάς του στα ίσα τη βία που τους έχει καταχωρηθεί. Βία στη βία λοιπόν και οφθαλμός αντί οφθαλμού μέχρι να γίνουμε όλοι στραβοί και αόμματοι.
Το λάθος της αναρχικής θεωρίας είναι η πίστη ότι η εξέγερση προκαλεί πολιτική δομή και συνείδηση. Όμως στην πραγματικότητα έχει αποδειχθεί το αντίθετο. Η μεταφυσική πίστη σε ένα εναλλακτικό τρόπο ζωής προαπαιτείται προκειμένου μια εξέγερση καταφέρει να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη.
Χωρίς τους δικούς τους “Άραβες” να κομίζουν μια εναλλακτική πρόταση ηθικής ζωής απέναντι στην μετανεωτερικότητα του Αμερικανικού Κράτους, οι εξεγερμένοι Αμερικανοί είναι καταδικασμένοι να γίνουν το πιόνι των πολιτικών ανταγωνισμών των υφιστάμενων κέντρων εξουσίας.
Στην καλύτερη περίπτωση αυτό σημαίνει η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ να κεφαλαιοποιηθεί από τους Δημοκρατικούς και να σημάνει την πτώση του Τράμπ. Στην πιο σκοτεινή να κάνει ακόμα ισχυρότερες τις φονταμενταλιστικές κοινότητες (χριστιανικές και μουσουλμανικές) της Αμερικής, καθώς απ’ ότι φαίνεται μια άλλη εναλλακτική ιδεοεικόνα του μετανεωτερικού κράτους και τρόπου ζωής -ο οποίος παράγει τη βία και την καταστολή- δεν υπάρχει στον ορίζοντα…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Antifa, πανδημία και δημοκρατία.
Τελευταία γίνεται πολύ λόγος διεθνώς για τους λεγόμενους-αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστες  “antifa” ως «τρομοκρατικής οργάνωσης» (Τραμπ) - κατ΄ άλλους και ως καθαρά «φασιστικής οργάνωσης». Επίσης, με την ευκαιρία αυτής της «απρόσμενης» δημοσιότητας, έγινε και παγκοσμίως γνωστό ότι η άποψη που εκφράζουν οι “antifa” για την πανδημία του covid-19 είναι πως πρόκειται για προσπάθεια επιβολής «Χούντας» από τις παγκόσμιες άρχουσες ελίτ.
Γεγονός είναι ότι και κάποιοι «αντίπαλοί» τους, από την «αντίπερα όχθη» του πολιτικού φάσματος, ισχυρίζονται περίπου τα ίδια, που η πλειονότητα των πολιτών τα θεωρεί «συνωμοσιολογικά». Μόνο που στην υπάρχουσα Τάξη Πραγμάτων σε πολλές από τις δυτικές δημοκρατίες οι “antifa” γενικώς παραμένουν στο «απυρόβλητο», κι ας λένε τις ίδιες ανοησίες και ας ασκούν τις ίδιες βιαιότητες με τους «φασίστες». Υπάρχει άραγε κάποιος λόγος ; (Θεωρητικό το ερώτημα). Εν τω μεταξύ, οι αναρχικοι “antifa” εξακολουθούν να ισχυρίζονται :
«ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΝΑΙΤΑΙ» (2η φωτό).
Φωτογραφίας σε τοίχους σε γειτονιά του Γκύζη (Αθήνα). «Καμια ανακωχη με την Δημοκρατια-ο κοινωνικος πολεμος μαινεται» υπογραφη αντιφα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αρχαίος νόμος "οφθαλμός αντί οφθαλμού" θα μας κάνει όλους τυφλούς. Είναι ανήθικος γιατί προσπαθεί να υποτάξει τον εχθρό και όχι να κερδίσει την κατανόηση του, θέλει να καταστρέψει και όχι να υπερνικήσει
Μαρτιν Λουθερ Κινγκ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Άλλος Morrissey μας βρήκε;»: Ο Nick Cave εξισώνει Antifa με Άκρα Δεξιά προκαλώντας αντιδράσεις
Την έντονη δυσανεξία του με πάσης φύσεως ιδεολογικούς δογματισμούς εκδήλωσε με κείμενό του στην ιστοσελίδα The Red Hand Files όπου τακτικά απαντά σε ερωτήματα θαυμαστών του.
18.10.2019 | 09:16
«Η Antifa και η Άκρα Δεξιά αποτελούν τα δύο μέλη ενός αγρίως ερωτικού, βίαιου και αμοιβαίως αυτοσυντηρούμενου γαμήλιου δεσμού» δηλώνει ο Nick Cave σε κείμενό του, προκαλώντας ανησυχία σε μερίδα των οπαδών του.
«Νιώθω αφόρητη πλήξη και πίεση υπό το βάρος της ύβρεως όσων εμφανίζονται τόσο δογματικοί στις θέσεις τους», γράφει ο Nick Cave στην πιο πρόσφατη δημοσίευση του στην ιστοσελίδα The Red Hand Files όπου τακτικά απαντά σε ερωτήματα θαυμαστών του.
Η αφορμή για το κείμενο του Cave στο οποίο δηλώνει τον αποτροπιασμό του για τον φαρισαϊσμό και την υποκρισία της σύγχρονης "woke" κουλτούρας [ο όρος "woke" έχει την καταγωγή του στην αφροαμερικανική αργκό και αναφέρεται σε μια διαρκή εγρήγορση σχετικά με ζητήματα κοινωνικής και φυλετικής δικαιοσύνης, αλλά εσχάτως έχει αποκτήσει και μια αρνητική έννοια εκ μέρους όσων τον συνδέουν με τις υπερβολές της πολιτικής ορθότητας] προήλθε από ερωτήσεις οπαδών σχετικά με τις πολιτικές του πεποιθήσεις και τους λόγους που τον οδηγούν στο γράψιμο. Στο κείμενο του Cave αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Το να ζω σε μια κατάσταση αναζήτησης, ουδετερότητας και αμφιβολίας, πέρα από δόγματα και βεβαιότητες, είναι καλό τόσο για τη δουλειά του τραγουδοποιού όσο και για τη ζωή μου γενικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τείνω να νιώθω άβολα γύρω από ιδεολογίες που αυτοπροσδιορίζονται ως 'η αλήθεια' ή 'ο δρόμος'».
«Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο τις θρησκείες αλλά επίσης και τον αθεϊσμό και κάθε διχαστικό σύστημα πολιτικής σκέψης, όπως η κουλτούρα 'woke' που αντλεί ενέργεια από την καταπίεση κάθε αντίθετης θέσης... Ασχέτως των ενάρετων προθέσεων που μπορεί συνοδεύουν αυτή την αντίληψη, διακρίνεται από μια έλλειψη ταπεινοφροσύνης και από μια πατερναλιστική βεβαιότητα που με απωθεί».
«Η Antifa και η Άκρα Δεξιά, για παράδειγμα, με τις οδομαχίες και το παιχνίδι ρόλων που παίζουν μοιάζουν σα να αποτελούν τα δύο μέλη ενός αγρίως ερωτικού, βίαιου και αμοιβαίως αυτοσυντηρούμενου γαμήλιου δεσμού, που στηρίζεται στις τυφλές και άκαμπτες ιδεολογικές πεποιθήσεις τους... Οι Νέοι Αθεϊστές και οι θρησκόληπτοι αντίπαλοί τους είναι μπλεγμένοι σε μια παρόμοια δυναμική...».
Το κείμενο του Cave, και ειδικά η εξίσωση της Antifa με την Άκρα Δεξιά προκάλεσε ανησυχίες σε κάποιους οπαδούς του, ειδικά σε όσους δεν μπορούν με τίποτα να συγχωρήσουν στον Morrissey τις αντιδραστικές θέσεις που έχει εκφράσει τα τελευταία χρόνια και φοβούνται μήπως ξεφύγει και ο Nick Cave σε τέτοιες ατραπούς. Πριν από λίγο καιρό πάντως, στο ίδιο φόρουμ, ο Cave είχε τονίσει ότι παρότι δεν συμφωνεί με τις απόψεις του Morrissey, θεωρεί ότι θα ήταν «πολύ επικίνδυνο» να μην του επιτρέπεται να τις εκφράζει ελεύθερα.

Σχολιο.- Η αλήθεια είναι ότι η μόνη ουσιαστική διαφορά μεταξύ ακροδεξιάς και αναρχικων αντιφα βρίσκεται στο περιτύλιγμα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εικόνες από το προσεχές μέλλον. Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό αλλά ψάξτε να δείτε τι έχει γίνει σε άλλες χώρες που το νερό ιδιωτικοποιήθηκε.
-Πω πω τοσο μεγαλος λογαριασμος για μια πιτσα?
-Η πιτσα είναι δωρο του καταστηματος κυριε, το νερο είναι που κοστιζει



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δαλάι Λάμα: Η Ευρώπη θα γίνει μουσουλμανική ή αφρικανική αν δεν φύγουν οι μετανάστες
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
«Κρατήσετε του Ευρωπαίους στην Ευρώπη», προέτρεψε σε συνέντευξή του ο πνευματικός ηγέτης του βουδισμού, Δαλάι Λάμα, σημειώνοντας πως η Γηραιά Ήπειρος «μπορεί να γίνει μουσουλμανική ή αφρικανική» εάν δεν σταλούν στις πατρίδες τους οι μετανάστες.
Σε μια συνέντευξη στο BBC που προκάλεσε αίσθηση, ο Λάμα τόνισε ότι μόνο σε έναν «περιορισμένο αριθμό» μεταναστών πρέπει να επιτρέπεται να παραμένει σε ευρωπαϊκό έδαφος.
«Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να υποδεχτούν τους πρόσφυγες και να τους παρέχουν εκπαίδευση και κατάρτιση, με στόχο να επιστρέψουν στις χώρες τους με συγκεκριμένες δυνατότητες».
Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να συμβεί σε όσους θέλουν να παραμείνουν στις χώρες υποδοχής, απάντησε:
Ένας περιορισμένος αριθμός δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη θα γίνει τελικά μουσουλμανική ή αφρικανική χώρα αν τους κρατήσει όλους.
Βέβαια αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Δαλάι Λάμα αναφέρεται στο μεταναστευτικό, καθώς για το ίδιο θέμα είχε μιλήσει πέρσι σε ένα συνέδριο στο Μάλμε της Σουηδίας.
«Να τους υποδεχτείτε, να τους βοηθήσετε και να τους εκπαιδεύσετε, αλλά τελικά θα πρέπει να αναπτύξουν ξανά τη δική τους χώρα. Νομίζω ότι η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους» είχε πει τότε ο Δαλάι Λάμα.
Αναφερόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον χαρακτήρισε ως άτομο «χωρίς ηθικές αρχές». «Όταν έγινε πρόεδρος, είπε ότι η Αμερική θα είναι πρώτη. Αυτό είναι λάθος» είπε ο Δαλάι Λάμα στην ίδια συνέντευξη.
Ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ εστίασε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ακύρωσης της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, όσο και για τη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ λέγοντας ότι οι ΗΠΑ «πρέπει να αναλάβουν παγκόσμια ευθύνη».
Αμφιλεγόμενη είναι και η άποψη του πνευματικού ηγέτη και για τις γυναίκες.
Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο διαδοχής του από γυναίκα, επανάλαβε μία φράση που είχε πει και το 2015: «Μία γυναίκα Δαλάι Λάμα θα πρέπει να είναι πιο όμορφη».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βγήκε χθες η Διαρκής; Ιερά Σύνοδος και αποφάσισε ότι η γιόγκα είναι καλυμμένη θρησκεία και οι πιστοί Χριστιανοί δεν πρέπει να κάνουν γιόγκα γιατί θα πάνε στο πυρ το εξώτερο. Έχει θρησκευτικές προεκτάσεις η γιόγκα;; Καταφατικά ναι! Σώωωωπα. Κάτι μας είπατε!
Και ο κοινός θνητός ρωτάει τους Μητροπολίτες. Η Ελληνίδα ή ο Έλληνας κάνει γιόγκα για τις θρησκευτικές της απόψεις, ή για να γυμναστεί;; Και για να το επεκτείνουμε λιγάκι. Και όλες οι πολεμικές τέχνες έχουνε θρησκευτικές προεκτάσεις. Το  Κουνγκ Φου του Βουδισμού, το Καράτε του Ταοϊσμού, το Ταε Κβο Ντο που είναι και Ολυμπιακό άθλημα και αυτό έχει θρησκευτικές προεκτάσεις. Ο Έλληνας/ιδα που πάει σε σχολή Κουνγκ Φου πάει εκεί για να γίνει Βουδιστής ή για να μάθει μια πολεμική τέχνη και να γυμναστεί;; Στο κάτω κάτω άμα ξέραμε σήμερα τις κινήσεις του ελληνικού αθλήματος του Παγκρατίου, (που είναι κάτι παρόμοιο με το Κουνγκ Φου και το Καράτε, πάλη με χέρια και πόδια, και το πιο σκληρό αγώνισμα από τα αγωνίσματα πάλης), θα ήταν και αυτό στο πυρ στο εξώτερο γιατί θα ήταν ειδωλολατρικό;; Άλλα προβλήματα δεν έχει σήμερα ο κόσμος;; Η γιόγκα φαίνεται θα ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα!
Και να πεταχτώ λίγο από το ένα θέμα στο άλλο. Στο χωριό μου, το δεκαπενταύγουστο, μαζεύονταν ο κόσμος στο μοναστήρι, με κοψίδια  και ορχήστρες  με δημοτικά τραγούδια, και χορούς, και να το «τούτη γη που τη πατούμε, όλοι μέσα θε να μπούμε», και τέτοια. Και βγάζει φετβά ο μητροπολίτης, πως δεν είναι δυνατόν δεκαπενταύγουστο που πέθανε η Παναγία, να στήνουνε χορούς έξω από το μοναστήρι, το απαγόρευσε, και μια παράδοση αιώνων χάθηκε. Το πρώτο Ψυχοσάββατο ή το τελευταίο, δεν θυμάμαι, μαζεύεται κόσμος στα νεκροταφεία, με κόλλυβα και κρασί να ραίνουν τους τάφους, με ορχήστρες δημοτικών, και «σήκω Γιώργη να μας δεις και να το υχαριστηθείς», και τέτοια, και όπα οι χοροί. Σαφέστατα αυτό είναι αρχαιοελληνικό έθιμο (οι χόες, ταφικές τελετές), που πέρασε στο διάβα των αιώνων και δεν έχει καμία σχέση με την χριστιανική θρησκεία. Ε, και αυτό τους ξινίζει τα μούτρα.
Μέχρι και οι Απόκριες τους ξινίζουν. Δεν είναι χριστιανικό έθιμο λένε. Το ξέρουμε, το ξέρουμε. Όχι μόνο εμείς που τα διαβάσαμε, αλλά και οι γονείς μας και οι παππούδες μας το ήξεραν. Δεν τόλμησε ο Πάπας της Ρώμης να τα βάλει με τις Απόκριες της Βενετίας, θα τα βάλουν οι μητροπολίτες στην Ελλάδα. Και να τα βάλουν, θα χάσουν. Αλλά είναι τώρα τρεις δεκαετίες που το προσπαθούν. Φτάνει! Μέχρι και στις Απόκριες  το αρχαιοελληνικό Μπουρανί τους πείραξε!
Δεν το έχουν δει καλά, το τραβάνε πολύ το σκοινί και θα σπάσει! Δεν υπηρετούν την χριστιανική δογματική αμόρφωτη θρησκεία, αλλά την ελληνοορθοδοξία! Έτσι ονομάζεται. Και εδώ, και παγκόσμια! Έχει γίνει σύζευξη στο βάθος των αιώνων. Είναι κρέας με νύχι πλέον. Είναι μια λέξη!
Άμα το τραβάνε από τα μαλλιά οι μητροπολίτες, θα θυμηθούμε και εμείς πράγματα που δεν τους συμφέρουν. Ότι την Ακρόπολη την γκρέμισαν οι πρώτοι χριστιανοί, και άφησαν μόνο το σκελετό της. Και δεν έφτανε αυτό, έχτισαν και εκκλησία επάνω. Που την γκρέμισαν οι Οθωμανοί για να φτιάξουν τζαμί. Που το γκρέμισαν όταν απελευθερώθηκε η Ελλάδα. Την Ακρόπολη που την ήθελε ο Όθωνας που τον είχαν βάλει βασιλιά της Ελλάδας οι ξένοι, να χτίσει εκεί τα ανάκτορά του. Ευτυχώς δεν τον άφησαν! 
Αντί να ασχοληθεί η Εκκλησία με τους Ιερούς Κανόνες της και την Παράδοσή της, πάει και αναγνωρίζει την Ουνιτική Εκκλησία της Ουκρανίας, ενάντια στην Ενότητα της Ορθοδοξίας. Ουνιτική Εκκλησία σημαίνει ότι ορθόδοξοι παπάδες με το τελετουργικό της Ορθοδοξίας, αναγνωρίζουν τον Πάπα της Ρώμης σαν εκπρόσωπο του Θεού στη γη. Πουστιά καραμπινάτη του Πάπα της Ρώμης δηλαδή! Και έρχονται σε ρήξη με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, ενάντια στους Ιερούς Κανόνες. Που στους Ρώσους εμείς μεταδώσαμε την Ορθοδοξία. Και αυτό οι Ρώσοι το θυμούνται, είναι γραμμένο στο DNA τους. Τον διέταξαν τον Βαρθολομαίο οι Αμερικάνοι λένε. Μόνο που οι Αμερικάνοι είναι άλλης θρησκείας και απεργάζονται την καταστροφή της Ελλάδας! Οι Ρώσοι, ακόμα και γεωστρατηγικά, θέλουν να κατέβουν στη Μεσόγειο, από παλιά επί τσαρικής αυτοκρατορίας, και αυτό θα γίνει μόνο μέσω ελληνοορθοδοξίας. Αυτά πρέπει να φροντίζουν οι μητροπολίτες,




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



  Οι Αναρχικοί Αντίφα ΝΑΖΙΣΤΈΣ ???? ΠΈΦΤΩ από τα σύννεφα !
Η αμερικάνικη αφίσα τους λέει «Όλοι οι λευκοί είναι ναζιστές»
Από το όλοι οι πατριώτες ναζί πήγαμε στο όλοι οι λευκοί ναζί (ουάου που θα΄λεγε κι ένας συμπαθών τους), όλοι οι άντρες βιαστές, όλοι οι ετεροφυλόφιλοι "ανώμαλοι"...Για όλα φταίει η πατριαρχία και τα έθνη. Αντικαπιταλισμός ενάντια στον μπακάλη της γειτονιάς. Αν δεν ήταν τόσο ανερμάτιστα ηλίθιοι δεν θα'ταν και μαριονέτες του κάθε Σόρος θα μου πείτε...και θα'χετε και δίκιο
Οι Αναρχικοί Αντιεξουσιαστές Αντίφα, να το ξεκαθαρίζουμε! Γιατί μερικοί ηλίθιοι νομίζουν ότι αντιφα σημαίνει αντιφασίστες. Και φέρνουν για παράδειγμα, ότι αυτό λένε οι ναζιστές και οι ακροδεξιοί. Άρα εμείς πρέπει να πιστέψουμε τον ναζιστή Γκέμπελς που έλεγε "όσο μεγαλύτερο ψέμα πεις, τόσο περισσότεροι ηλίθιοι θα βρεθούν να το πιστέψουν".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητσοτάκης: Επιδοτήσεις 100 εκατ. ευρώ για αγορά ηλεκτρικού οχήματος
Στόχος 1 στα 3 αυτοκίνητα το 2030 να είναι ηλεκτρικό, δήλωσε ο πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Οφελος έως 10.000 ευρώ για όσους επιλέξουν τη μετάβαση. Τι θα γίνει με τους σταθμούς φόρτισης.
Στην χώρα που από ότι λένε όλοι οι διεθνείς αναλυτές θα χτυπηθεί πιο πολύ από όλη την ΕΕ, αντί να δοθούν διευκολύνσεις και κίνητρα για να παράξουμε εδώ μια γαμημένη βίδα, θα τα ξοδέψουμε στις εισαγωγές για να... κινηθεί η οικονομία
Δεν παλεύεστε ρε άτομα....
Βέβαια, όταν είσαι προτεκτοράτο, αυτή είναι μία φυσιολογική εξέλιξη...

Όλα τα είχαμε, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μας έλειπαν.
Ντάξει όμως, μπορεί τώρα να βρει ο Αλαφούζος συνεργείο για το Tesla του επιτέλους.
Σχολιο.- Toυλάχιστον δεν είναι τζίγκερ να το στουκάρει στην Λεπτοκαρυά σε μια ελιά
Σχολιο.- σε δεκα χρονια με ηλεκτρικα ποδηλατα θα κυκλοφορειτε ολοι πλεμπαιοι οπως η μεσαια ταξη της Ινδιας αλλα ξερω ξερω....αν δεν το δειτε σε πρωτοσελιδο δεν το πιστευετε



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 εμάς στο Ρέθυμνο μαθαίνω μας προορίζουν για Οθωμανική επαρχία. Δεν το'μαθες? ο Σουλτάνος είπε ότι του ανήκουν τρεις νομοί της Κρήτης. Εκτός των Χανίων που ανήκουν στις ΗΠΑ....ο Κούλης σε ένδειξη διαμαρτυρίας τον διέγραψε στο φβ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμετός!!! ...το παίζουν και φιλάνθρωποι, χρησιμοποιώντας τα σπίτια που έχουν, κυριολεκτικά, αρπάξει από χιλιάδες οικονομικά κατεστραμμένους ανθρώπους!!!

"H Tράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνει στην μάχη κατά του Covid-19, και με στόχο να συνδράμει συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας που είναι περισσότερο ευάλωτοι, προχωρά στη διάθεση κατοικιών για την φιλοξενία καρκινοπαθών, καθώς και των συγγενών και των συνοδών τους"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία είναι πλέον επίσημα ένα σουνιτοφασιστικό κράτος.
Η πολιτοφυλακή της Μουσουλμανοφασιστικής Αδελφότητας θα σχηματιστεί 'από το νόμο' πιστή στο κόμμα του Ερντογάν
Καλή τύχη Ευρώπη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαπόμπευση τραμπούκου Μπέου στο twitter...
Πήγε με αστυνομικό  και κάμερες, έβρισε προσωπικά τους κατοίκους, τον έδιωξαν και μετά με τις κάμερες βγήκε και έσπαγε τις μαύρες σημαίες στο δρόμο ... Μπέος ...
Σχολιο.- Να τον χαίρονται οι Βολιώτες που τον ψήφησαν ...
Σχολιο.- Για τον Μπέο
https://twitter.com/JeronymoBoss/status/1268880750994231298?s=20&fbclid=IwAR3vOLCoAZotGQhTRbI5G4PZowLFO3YNz5iQbpGgleg8zE3uC1XM7hYZVOk
Διαπληκτισμοί στις Σταγιάτες για το νερό μεταξύ δημάρχου και κατοίκων
Ένταση σήμερα νωρίς το μεσημέρι στις Σταγιάτες μεταξύ κατοίκων και του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου για το θέμα του νερού. Ο κ. Μπέος πήγε στο χωριό συνοδεία αστυνομικών, στελεχών του δήμου αλλά και τηλεοπτικών συνεργείων και ζητούσε από τους κατοίκους να σεβαστούν τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής αναφορικά με το θέμα της υδροδότησης του χωριού. Οι κάτοικοι του φώναζαν ότι είναι ανεπιθύμητος και χτύπησαν τις καμπάνες του χωριού για να συγκεντρωθεί ο κόσμος στην πλατεία. Όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Γαλανόπουλος, κάτοικος της περιοχής, “Εμείς του διαμηνύσαμε ότι είναι ανεπιθύμητος γιατί έχει βλάψει το χωριό, πήγε κόσμος στα δικαστήρια, μας έκοψε την υδροδότηση  από την πηγή Κρύα Βρύση. Αυτός όμως επέμενε και μας κορόϊδευε”.
Στη συνέχεια συνοδεία της αστυνομίας στελέχη της δημοτικής αρχή πήγαν να αλλάξουν τις κλειδαριές στο παλιό δημοτικό σχολείο και στο πολιτιστικό κέντρο που χρησιμοποιύν οι κάτοικοι για εκδηλώσεις τους με τη δημοτική αρχή να τους κατηγορεί ότι έχουν κάνει κατάληψη. “Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας πετάξουν από το σπίτι μας” φώναζαν.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηράκλειο: Απεγνωσμένη έκκληση από 58χρονη: «Μη μου κόψετε το ρεύμα, θα μείνω χωρίς οξυγόνο!» // (Μας είχε πει ο αρμόδιος για τη ΔΕΗ Υπουργός Χατζηδάκης στις αρχές Απρίλη ότι δεν θα κοπούν ρεύματα σε ανήμπορους και μη έχοντες, ειδικότερα αυτή την περίοδο της πανδημίας και της καραντίνας, αλλά θα κυνηγήσει τους «στρατηγικούς μεγαλοοφειλέτες κακοπληρωτές και τους πονηρούληδες». Έτσι έλεγε στα γνωστά ψέματα του. Προφανώς λοιπόν και την γυναίκα αυτή την υπόθεση της οποίας θα διαβάσετε παρακάτω, την θεωρεί ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Όπως και του εργαζόμενου στην Αθήνα Γιάννη Κουκουβή, πατέρα 7χρονου παιδιού , με προβλήματα υγείας, και μάλιστα εκείνου του ΤΟ ΕΚΟΨΑΝ αν και κρατούσε τα χρήματα των δύο δόσεων, αλλά είχε χάσει τη ρύθμιση και για να του την επαναφέρουν του ζητούσαν τα κέρατα τους, ποσό υπερτετραπλάσιο της δόσης. Θα τα πούμε όλα αυτά αύριο, αν βέβαια κι εγώ έχω ρεύμα και πρόσβαση στον υπολογιστή γιατί και εγώ πήγα σήμερα να πληρώσω τις δύο δόσεις στην ΔΕΗ Ρεθύμνου, όμως δεν τις πλήρωσα γιατί είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ σε όποιον πολίτη μπεί στη ΔΕΗ να φοράει μάσκα και τους απάντησα ότι δεν πρόκειται να φορέσω. Δεν πρόκειται σ’ αυτό το μαγαζάκι της μάσκας να δώσω ούτε μισό ευρώ. Φαίνεται δεν πήγαν καλά οι δουλειές τους και ο Υπουργός Χατζηδάκης ανέλαβε να τις προωθήσει δια της βίας. Σε καμμιά άλλη υπηρεσία δεν συμβαίνει αυτό για τους πελάτες.
Θα τα πούμε αύριο αναλυτικά γιατί αρκετά μας έχουν ζαλίσει με τις προκλητικές συμπεριφορές τους και η κυβέρνηση και ο είρων Χατζηδάκης. Ας δούμε τώρα παρακάτω το ρεπορτάζ με την υπόθεση της κ. Σκουπάκη από το Ηράκλειο. Διαφωνώ πάντως με την τελευταία παράγραφο να βοηθήσει η κοινωνία μας να πληρώσει το ποσό που της ζητάει η ΔΕΗ. Διαφωνώ με την τακτική αυτή αλλά δεν αποτρέπω κανέναν. Όχι όμως! Πιστεύω πως δεν πρέπει να γίνει έτσι! Δεν μπορεί φτωχοί να κληθούν να καλύψουν άλλους φτωχούς για να μπορεί με τα λεφτά αυτά, ο κάθε αλήτης Υπουργός Χατζηδάκης να δίνει μηνιαίο μισθό 8.000 ευρώ (!!!) στα golden boys του για να ξεπουλάνε την περιουσία του κράτους, ρύθμιση μάλιστα που πέρασε στα μουλωχτά στη Βουλή παραμονή πρωτομαγιάς για να μην το πάρουν πολλοί χαμπάρι!
Θα μάθετε αλήτες της κυβέρνησης και οφειλές φτωχών να ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ (και όχι να δίνετε εκατομμύρια των εκατομμυρίων στους γνωστούς που τα δώσατε) θα μάθετε πολλά να κάνετε.. Δεν θα μας διαλύσετε επειδή έτσι γουστάρετε! –Δ.Τζ.)
- Σε αδιέξοδο βρίσκεται μια 58χρονη γυναίκα, που μέσα στα σοβαρά προβλήματα υγείας που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει, κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα λόγω μεγάλου χρέους στη ΔΕΗ...
Πρόκειται για την κ. Ευθυμία Σκουπάκη από τον Άγιο Βασίλειο, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με το δυσθεώρητο ποσό οφειλής στη ΔΕΗ των 4.372 ευρώ, ως απόρροια συσσωρευμένων υπολοίπων τα οποία δεν μπόρεσε να πληρώσει.
Καθώς δε δύναται ούτε τώρα να πληρώσει, όπως είναι φυσικό, αυτό το τεράστιο ποσό, η ΔΕΗ για να μη της κόψει την παροχή, της ζητά να καλύψει τουλάχιστον το ποσό των 1.500 ευρώ, προκειμένου στη συνέχεια να αποπληρώσει σε δόσεις το υπόλοιπο. Όμως τα λιγοστά χρήματα της σύνταξης με τα οποία καλείται να ζήσει δεν τις αφήνουν το περιθώριο να κάνει οικονομία και να μαζέψει το ποσό που της ζητά η ΔΕΗ. Έτσι κινδυνεύει, εάν δε βρεθεί λύση στο πρόβλημά της, μετά τις 20 Ιουνίου να μείνει χωρίς ρεύμα αλλά και χωρίς... οξυγόνο!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους γιατρούς, η κ. Ευθυμία εδώ και χρόνια υποφέρει από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια σοβαρού βαθμού (εμφύσημα). Επιπλέον πάσχει από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια και εκφυλιστική σπονδυλαρθροπάθεια με μεγάλου βαθμού λειτουργικές διαταραχές. Σύμφωνα με τα παραπάνω, το συνολικό ποσοστό της αναπηρίας της ανέρχεται σε 80%.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, απαραίτητο εξάρτημα για να κρατηθεί στη ζωή είναι ο νεφελοποιητής, συσκευή η οποία διευκολύνει τη χορήγηση των εισπνεόμενων φαρμάκων για την καταπολέμηση παθήσεων του αναπνευστικού, την οποία είναι αναγκασμένη να χρησιμοποιεί κάθε δύο ώρες τη μέρα. Η συσκευή αυτή όμως για να λειτουργήσει πρέπει να είναι συνδεμένη στο ρεύμα. Άρα, εάν η ΔΕΗ της κόψει την παροχή, αυτομάτως της κόβει και το δικαίωμα στη ζωή...
///// «Δε φτάνει
η σύνταξη»
Αυτή τη στιγμή, η κ. Ευθυμία ζει με τη σύνταξη που παίρνει από τον ΟΓΑ, της τάξεως των 150 ευρώ, συν τη σύνταξη του άντρα της που ανέρχεται στα 400 ευρώ. Το ποσό που καλείται να δίνει για τα φάρμακά της μηνιαίως ανέρχεται στα 150 ευρώ. Παράλληλα έχει να πληρώνει και μια δόση στεγαστικού δανείου των 656 ευρώ το μήνα. Το πώς τα βγάζει πέρα μόνο εκείνη το ξέρει...
«Δεν μπορώ να τα πληρώσω όλα αυτά γιατί δε βγαίνω. Θα μείνω νηστική. Όταν μου ήρθε η ειδοποίηση της ΔΕΗ χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια μου. Πού θα βρω 4.000 ευρώ που μου ζητάνε; Δεν έχω λεφτά. Δεν μπορώ να καλύψω αυτό το ποσό και θα μείνω χωρίς ρεύμα», λέει πικραμένη και απογοητευμένη η κ. Ευθυμία, εκλιπαρώντας για βοήθεια, ώστε να βγει από το αδιέξοδο.
«Αν μπορούσε να με βοηθήσει οικονομικά κάποιος συνάνθρωπός μας, αυτό θα μου έδινε μεγάλη ανακούφιση. Καταλαβαίνω πως οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες, όμως αν η ΔΕΗ μου κόψει το ρεύμα, δε θα μπορώ να παίρνω τα φάρμακά μου... Δε θα ζήσω. Ζητάω μόνο ένα χέρι να με βοηθήσει οικονομικά, ώστε να μπορέσω να πληρώσω το χρέος μου», συνεχίζει με τρεμάμενη φωνή.
///// Με δύο άνεργα παιδιά
- Σοβαρά τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας
Η κ. Ευθυμία έχει δύο παιδιά άνεργα. Ο άνδρας της κόρης της έχει επίσης σοβαρή αναπηρία και δεν μπορεί να εργαστεί. Άρα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια είναι μεγάλα και δε λύνονται, παρά μόνο αν βοηθήσουμε όλοι την οικογένεια αυτή. Όσοι διαβάζοντας το ρεπορτάζ μας επιθυμούν να συμβάλουν στη λύση του οικονομικού προβλήματος της οικογένειας μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Ευθυμία στο τηλέφωνο 6946/296.708.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το γεγονός της δολοφονίας του Οδυσσέα Ανδρούτσου συνέβη το ξημέρωμα της 4ης προς 5η Ιουνίου 1825 .
Ο Οδυσσέας, φυλακισμένος από ψευδείς κατηγορίες των Κυβερνητικών ( Ι. Κωλέττη κ.ά ) στην Ακρόπολη, βασανίστηκε και σκοτώθηκε από τους Μήτρο Τριανταφυλλίνα, Ιωάννη Μαμούρη και Παπακώστα με την έγκριση του πρώην πρωτοπαλήκαρού του, Ιωάννη Γκούρα.
Οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν τον προσήγαγαν καν σε δίκη, επειδή φοβήθηκαν ότι ο Ανδρούτσος θα καταδείκνυε την αδικία τους σε βάρος του και θα προκαλούσε γενική κατακραυγή εναντίον τους.
Η μνήμη του ως ήρωα της εθνεγερσίας αποκαταστάθηκε από το Ελληνικό κράτος μόλις το 1872 , δηλ 47 χρόνια μετά τη δολοφονία του !



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
Χαμός στην Μόρια: Αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες εισβάλουν σε σπίτια και χτυπάνε κατοίκους
Μόνο ως τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση στην Λέσβο καθώς επιθέσεις σε ντόπιους και εισβολές σε σπίτια από αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας φόβο και τρόμο στους κατοίκους του νησιού.
Το πιο βίαιο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης όταν, για άγνωστο λόγο, δυο αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες που ο ένας κρατούσε μαχαίρι και ο άλλος μια αυτοσχέδια… τρίαινα (!) επιτέθηκαν σε δυο Έλληνες κατοίκους μιας αγροτικής περιοχής κοντά στο ΚΥΤ!
Ευτυχώς, το ένα από τα υποψήφια θύματα απέσπασε την τρίαινα και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.
Όμως, λίγο αργότερα, ανήλικοι παράνομοι μετανάστες πέταξαν ένα ξύλο με καρφιά προς τον σκύλο που φύλαγε ένα σπίτι στον κεντρικό δρόμο Μόριας - Παναγιούδας και προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα! Όμως, ο ιδιοκτήτης βρισκόταν μέσα και αναγκάστηκαν να το βάλουν στα πόδια!
Την ίδια ώρα, μια άλλη ομάδα παράνομων μεταναστών εισέβαλε σε μια αγροτική κατοικία, αλλά και αυτοί έσπευσαν να εξαφανιστούν μόλις είδαν ότι μέσα βρισκόταν όλη η οικογένεια!
Σύμφωνα με το lesvospost , η επεισοδιακή ημέρα έκλεισε με την… 17η κατά σειρά διάρρηξη σε άλλη αγροτική κατοικία μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΜΟΣ
Χρειάστηκαν 8 η 9 έκτακτα δημοτικά συμβούλια για να υποκύψει η δημοτική αρχή στις ορέξεις Μηταράκη και Λογοθέτη.
Από τις επιτάξεις φτάσαμε στις ενοικιάσεις ακινήτων στην περιοχή Ζερβού όπου αυτό που κατασκευάζεται ξεπερνάει τα όρια της λογικής χωρίς να αντιδρά κανείς.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν φαίνεται να ενσωματώνονται ακόμα 800 περίπου στρέμματα στην περιοχή με αποτέλεσμα εάν και εφόσον λυθούν και άλλα προβλήματα όπως ύδρευση και αποχέτευση η περιοχή Ζερβού να φιλοξενήσει 15.000 περίπου μετανάστες .
Ανατολικά του ΚΥΤ ΖΕΡΒΟΎ συνεχίζεται η περίφραξη και οι εργασίες οι χωματουργικές και παρά την αντίθετη γνώμη των δημοτικών αρχών των δήμων ανατολικής και δυτικής Σάμου.
Η κατασκευή μιας τεράστιας μουσουλμανικής πόλης θα βάλει και την ταφόπλακα στο νησί




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφού τα νήπια ,θα γίνουν άνεργοι ....
Τι αγγλικά , τι αρχαία ελληνικά !
Ας μάθουν τουλάχιστον ,την προγονική αρχαιοελληνική γλώσσα !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θεσσαλονίκη: Βίντεο - ντοκουμέντο από επίθεση με ραβδιά σε αλλοδαπό
Το επεισόδιο εξελίχθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια περαστικών και διερχόμενων οδηγών. Το θύμα της βίαιης επίθεσης δήλωσε στους αστυνομικούς ότι έπεσε θύμα ληστείας.
05 Ιουνίου 2020 14:05
Νέο επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα αλλοδαπών επιτέθηκε με μανία σε βάρος ενός άνδρα από το Πακιστάν.
Το θύμα της βίαιης επίθεσης αργότερα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι έπεσε θύμα ληστείας.
Όπως φαίνεται στο βίντεο που έφερε στο «φως» το thestival.gr, κάποιοι από τους δράστες της επίθεσης χτυπούν το θύμα με ξύλινα ραβδιά.
Το επεισόδιο εξελίχθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια περαστικών και διερχόμενων οδηγών. Μέχρι να ενημερωθεί η Άμεση Δράση και να φτάσουν στο σημείο οι πρώτοι αστυνομικοί, οι δράστες χάθηκαν στα γύρω στενά. Ακολούθησαν προσαγωγές, ωστόσο, δεν αποδείχτηκε η εμπλοκή κάποιου από τους προσαχθέντες στο συμβάν.
Οι κάτοικοι της περιοχής του Σιδηροδρομικού Σταθμού έχουν εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία τους για την παραβατική συμπεριφορά των αλλοδαπών.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχει ενισχύσει τη δύναμη που επιτηρεί την περιοχή. Συγκεκριμένα, τα πληρώματα των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ζ καθώς και τα περιπολικά της άμεσης δράσης και της ομάδας ΟΠΚΕ πραγματοποιούν συχνές διελεύσεις από την οδό Μοναστηρίου. Απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό βρίσκεται μόνιμα μια διμοιρία της ΔΑΕΘ, ενώ συχνά τοποθετούνται στην περιοχή αστυνομικοί της ομάδας «Πάνθηρες».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τραμπ αναφέρθηκε στον Φλόιντ με τον πιο λάθος τρόπο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πανηγυρίζει για τη μείωση της ανεργίας, υποστηρίζοντας ότι ο Τζορτζ Φλόιντ θα ενθουσιαζόταν για αυτή τη "σπουδαία ημέρα".
05 Ιουνίου 2020 19:27
Η απρόσμενη μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκε σήμερα σηματοδοτεί μια «σπουδαία ημέρα» για τον Τζορτζ Φλόιντ, τον Αφροαμερικανό που πέθανε από ασφυξία κατά τη σύλληψή του από τέσσερις αστυνομικούς, υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
«Ελπίζω ότι ο Τζορτζ μας βλέπει από εκεί ψηλά και σκέφτεται ότι αυτό που συμβαίνει στη χώρα είναι μεγαλειώδες. Είναι μια μεγάλη ημέρα για εκείνον, μια μεγάλη ημέρα για όλον τον κόσμο», είπε ο Τραμπ, συνδέοντας τα καλά οικονομικά αποτελέσματα με την τραγωδία που συγκλονίζει τις ΗΠΑ εδώ και δύο εβδομάδες.
«Είναι μια μεγάλη, σπουδαία ημέρα όσον αφορά την ισότητα», συνέχισε ο Τραμπ, ο οποίος κατηγορείται από τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι μέχρι τώρα δεν έχει προσφέρει καμία λύση στα προβλήματα που καταγγέλλουν οι διαδηλωτές: τον ρατσισμό, την αστυνομική βία και τις ανισότητες.
Μετά τον θάνατο του Φλόιντ στη Μινεάπολη, στις 25 Μαΐου και τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν –σε ορισμένες πόλεις συνοδεύονταν από λεηλασίες και ταραχές– ο Τραμπ υιοθέτησε πολεμική στάση. Εμφανίστηκε ως ο «πρόεδρος του νόμου και της τάξης» και απείλησε να στείλει τον στρατό στους δρόμους.
Λόγω αυτής της στάσης του επικρίθηκε σφοδρά από τον πρώην υπουργό Αμυνας Τζιμ Μάτις ενώ και ο νυν επικεφαλής του Πενταγώνου, ο Μαρκ Έσπερ, πήρε αποστάσεις από τον Λευκό Οίκο, εκτιμώντας ότι δεν θα πρέπει να αναπτυχθεί ο στρατός.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΚ-Los Angeles :αστυνομικός πυροβολεί εξ επαφής στο πρόσωπο ανάπηρο,άστεγο….Ο
05/06/2020
Σοκάρει….Όλη η βία αυτών των ημερών αποτυπώνεται στη φωτογραφία όπου αστυνομικός στο Los Angeles ρίχνει σχεδόν εξ επαφής σφαίρα από καουτσούκ στο μάτι ενός άστεγου κι ανάπηρου που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο ανήμπορος ν΄αντιδράσει…Αιμόφυρτο το θύμα σπαράζει μπορεί και να έμεινε μονόφθαλμος από το μίσος και την αναλγησία των αρχών…Kάποιοι συνάδελφοι του αστυνομικού εξανίστανται ενώ οι περισσότεροι παραμένουν απαθείς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κορυφώνεται το κίνημα στις ΗΠΑ. 1.000.000 άτομα θα διαδηλώσουν αύριο μπροστά από τον Λευκό Οίκο.
05/06/2020
Κορυφώνεται το κίνημα στις ΗΠΑ καθώς 1.000.000 άτομα αναμένεται να διαδηλώσουν μπροστά από τον Λευκό Οίκο το Σάββατο. Την ίδια στιγμή ο 16th Street που οδηγεί στον Λευκό Οίκο στην Washington επίσημα μετονομάστηκε σε “Black Lives Matter Plaza” από το Δήμαρχο Bowser που διέταξε τους υπαλλήλους της πόλης να ζωγραφίσουν με κίτρινα γιγαντιαία γράμματα “Black Lives Matter” στο οδόστρωμα.Ήδη δημοτικοί υπάλληλοι άλλαξαν την πινακίδα της Οδού λόγω της μετονομασίας μετά τη δήλωση του Δημάρχου Browser : “ο τομέας της 16ης Οδού απέναντι από τον Λευκό Οίκο είναι έκτοτε επίσημα Black Lives Matter Plaza.”



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πάμπλουτοι Αμερικανοί έγιναν πλουσιότεροι λόγω Πανδημίας , κατά 500 δις $.
05/06/2020
Οι Πλούσιοι Αμερικανοί έγιναν Πλουσιότεροι λόγω της Πανδημίας , κατά 500 δισεκατομμύρια δολάρια από την έναρξη της πανδημίας COVID-19.
Οι δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ αύξησαν τα κεφάλαια τους με περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό αποδεικνύεται από τα δεδομένα που περιέχονται στην έκθεση της αμερικανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης “Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών”, που δημοσιεύθηκε στις 4 Ιουνίου.
Οι πρώτοι που επωφελήθηκαν είναι οι ιδιοκτήτες και ιδρυτές εταιρειών των οποίων οι δραστηριότητες σχετίζονται άμεσα με διαδικτυακές συναλλαγές και υπηρεσίες διαδικτύου, η ζήτηση των οποίων σημείωσε κατακόρυφη αύξηση λόγω της πανδημία. Οι συντάκτες της έκθεσης επικεντρώνονται στο γεγονός ότι η πανδημία είχε εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο στην ευημερία των απλών Αμερικανών. Έτσι, αναφέρουν τα στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των αρχικών αιτήσεων για παροχές επιδομάτων ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες 11 εβδομάδες ξεπέρασε τα 42 εκατομμύρια.
Ταυτόχρονα, εμπειρογνώμονες από το Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών δείχνουν, ότι η συνολική περιουσία των δισεκατομμυριούχων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 565 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με ειδικούς, αυτό το ποσό είναι κατά 19,15% υψηλότερο από αυτό που είχε καταγραφεί με τα στοιχεία προ πανδημίας. Μέχρι σήμερα, το συνολικό ποσό των κεφαλαίων που κατέχουν Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι είναι 3,512 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ταυτόχρονα, οι ειδικοί επισημαίνουν ιδιαίτερα έναν αριθμό πλουσίων που κατάφεραν να πολλαπλασιάσουν την περιουσία τους με περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε μόνο τρεις μήνες. Μεταξύ αυτών, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon Jeff Bezos και η πρώην σύζυγός του Mackenzie Bezos – κέρδισαν 36,2 και 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg βελτίωσε την οικονομική του κατάσταση κατά 30,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και του SpaceX, Ilon Musk κατά 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια, οι ιδρυτές της Google Sergey Brin και Larry Page κατά 13,9 και 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα. Ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates κέρδισε περιουσία 11,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Steve Ballmer κέρδισε 13,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο επιχειρηματίας και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg κέρδισε περιουσία 12,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο Phil Knight, ένας από τους ιδρυτές αθλητικών ειδών της Nike, αύξησε το κεφάλαιο του κατά 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Φιλιππίνες: Ο πρόεδρος Ντουτέρτε επανέλαβε την ρηση του να σκοτώσει τους διακινητές ναρκωτικών
 Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020, 11:42
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε επανέλαβε σήμερα την ρήση του να σκοτώσει τους διακινητές ναρκωτικών, αφού η αστυνομία κατέσχεσε 756 κιλά μεθαμφεταμίνες, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύει ότι η χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας έχει αναχθεί σε διαμετακομιστικό κέντρο για τη διακίνηση ναρκωτικών.
Η αξία των ναρκωτικών αυτών εκτιμάται στα 5,1 δισεκατομμύρια πέσος (περίπου 89 εκατομμύρια ευρώ).
Η ποσότητα αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν κατασχεθεί στις Φιλιππίνες από το 2016, όταν ο Ντουτέρτε εξαπέλυσε τον αιματηρό του πόλεμο κατά των ναρκωτικών.
«Αν καταστρέφεις τη χώρα μου διακινώντας ναρκωτικά αξίας 5,1 δισ. πέσος, θα σε σκοτώσω» δήλωσε ο Ντουτέρτε.
Δεν εξήγησε από πού πιστεύεται ότι προήλθαν τα ναρκωτικά αυτά, όμως επισήμανε ότι οι Φιλιππίνες αποτελούν διαμετακομιστικό κέντρο για μεξικανικά καρτέλ.
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων επέκρινε με έντονους χαρακτηρισμούς και τις αποικιοκρατικες οργανώσεις προάσπισης των αποικιοκρατικων δικαιωμάτων που καταγγέλλουν την εκστρατεία του κατά των ναρκωτικών.
Ο αποικιοκρατικος ξεφτιλοΟΗΕ σε έκθεσή του χθες Πέμπτη ανέφερε ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στις Φιλιππίνες ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί στο πλαίσιο του πολέμου κατά των ναρκωτικών εν μέσω «σχεδόν πλήρους ατιμωρησίας» για την αστυνομία και έπειτα από την υποκίνηση ανώτερων αξιωματούχων.
Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, ο αριθμός των φερόμενων διακινητών ναρκωτικών που έχουν σκοτωθεί σε επιχειρήσεις της αστυνομίας από τον Ιούλιο του 2016 ανέρχεται σε 5.600.
Αποικιοκρατικες οργανώσεις προάσπισης των αποικιοκρατικων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι η αστυνομία προχωρά σε εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες υπόπτων, με τους αστυνομικούς να το διαψεύδουν και να διαβεβαιώνουν ότι ενεργούν πάντα ευρισκόμενοι σε αυτοάμυνα.