Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Τεταρτη 10 Ιουνιου 2020


Πριν λίγο ένα βίντεο από την Κίνα για την Καταστολή στις ΗΠΑ εξαφανίστηκε... Πάλι λογοκρισία;

Το Facebook λογοκρίνει ότι αφορά τις σοσιαλιστικες χώρες... Ότι αφορά την κοινωνική ζωή σε αυτές τις χώρες λογοκρίνεται αμέσως... Δυστυχώς δεν σέβονται την διακίνηση των ιδεών και την δημοκρατία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Greenpeace Greece ζητά από τον Υπουργό να πει όχι στα ορυκτά καύσιμα και να προωθήσει την πραγματικά βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, που δεν αγνοεί τις φωνές των πολιτών της χώρας. #NatureNotOil
Προφανώς αναφέρονται στην πράσινη ανάπτυξη με φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες.
Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Ο μέσος χρόνος ζωής μιας ανεμογεννήτριας είναι περίπου είκοσι χρόνια. Στην Νότια Εύβοια τα πρώτα νεκροταφεία ανεμογεννητριών,παραμένουν γιατί κανένας δεν ασχολείται με την απομάκρυνσή τους. Την μη αναστρέψιμη ζημιά της φύσης ποιός την υπολογίζει? Κανένας.
Δεν είδα καμιά φωτογραφία των "νεκρών" αιολικών πάρκων από την Greenpeace . Όποιος δεν έχει ανέβει στα βουνά δεν γνωρίζει από πρώτο χέρι τη μεγάλη αξία που έχουν. Αν κανείς ξοδέψει λίγο από το χρόνο του, θα δει ότι δεν πρόκειται για πράσινη ανάπτυξη αλλά για πραγματική καταστροφή, πέρα από την αυθαίρετη καταπάτηση και διαχείριση προστατευόμενων περιοχών. 'Οσο για τις επιτροπές ελέγχου των περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις κατασκευές , γνωρίζουμε ότι ορίζονται και πληρώνονται από τις ίδιες τις εταιρείες. Αυτά βέβαια τα γνωρίζει και Greenpeace.
Για να ξέρουμε τι λέμε και με ποιους έχουμε να κάνουμε!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξεχνώ ...
Η Μαρία τού Διστόμου !
Εβδομήντα έξι χρόνια από τον Ιούνιο του 1944 , δέκα του μήνα σαν σήμερα , που οι Γερμανοί κατέσφαξαν 218 ανθρώπους στο Δίστομο. Ανάμεσα τους πενήντα τόσα παιδιά , νήπια και βρέφη...
Δεν Ξεχνώ ...
Όχι για να μισώ...
Αλλά να προσπαθώ...
Για ένα κόσμο καλλίτερο από αυτόν που παρέλαβα και πού οφείλω να παραδώσω στους επερχόμενους.
Η εικοσιπεντάχρονη τότε Μαρία Παντισκα της φωτογραφίας που γλύτωσε , είναι το πρόσωπο-σύμβολο που δημοσίευσε το αμερικανικό περιοδικό " Life" τον Νοέμβριο του 1944 του απεσταλμένου του στο μαρτυρικό χωριό της Βοιωτίας .
Ο δημοσιογράφος βρήκε την Μαρία στην αυλή της να πλένει στην σκάφη φορώντας πάντα την μαύρη μαντήλα του πένθους..!
Για χρόνια πολλά το μαύρο ήταν το χρώμα που κάλυπτε τα πάντα στα γκρίζα από την φωτιά σπίτια των Διστομιοτών.
Μήτε κεντήματα μα ούτε και χρωματιστά ριχτάρια δεν στόλιζαν πλέον οι εναπομείναντες που γλύτωσαν την σφαγή γιατί έλειπαν στο βουνό ή τα χωράφια ...
Το Δίστομο δεν είναι το μοναδικό έγκλημα των Ναζί στην Ελλάδα ...
Στο νου μου έρχονται το Κοντομαρί της Κρήτης , εκεί οι εκτελεστές τραβούσαν και φωτογραφίες πριν , κατά και μετά
το φονικό όργιο ...
Οι Λιγκιάδες τής Ηπείρου , η Παραμυθιά ,τα Καλάβρυτα... Ας μη συνεχίσω τα δεκάδες ολοκαυτώματα στην μικρή μας πατρίδα στην διάρκεια της Κατοχής ...
Όχι ΔΕΝ ξεχνώ και Προσπαθώ να διδάξω όχι με λόγια , αλλά με παράδειγμα την δύναμη των Αξιών!
Η Μαρία έφυγε από την ζωή πλήρης ημερών το 2009.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πυροσβεστικό Σώμα
@pyrosvestiki
Δασική #πυρκαγιά στην περιοχή Πηγαδάκια του δήμου Σιθωνίας στη Χαλκιδική. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 #πυροσβέστες με 10 οχήματα..Kατοικίες δεν κινδυνεύουν.
Εκεί απ΄ότι θυμάμαι θέλουν να κάνουν ένα resort.
1:36 μ.μ. - 10 Ιουν 2020



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ατομική ευθύνη.....αυτή η καραμέλα
" Ναι, υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων τον τελευταίο καιρό.
Ναι, είναι σαφές ότι υπάρχει χαλάρωση στον κόσμο και μία αίσθηση ότι το πρόβλημα πέρασε και ο κίνδυνος είναι παρελθόν.
Και ήδη ξεκινούν τα σχόλια για τις ευθύνες των πολιτών και την ατομική ευθύνη. Από χείλη υπουργών ως τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και τα «ρεπορτάζ» τους στα κανάλια, αλλά και από καλόπιστους ανθρώπους.
Ουδεμία έκπληξη βέβαια – θυμόμαστε και στην αρχή της υγειονομικής κρίσης τα «ρεπορτάζ», με τους δαιμόνιους ρεπόρτερ μπροστά από μια έρημη παραλία να μιλάνε για τον κόσμο που αψήφησε τα μέτρα και γέμισε τις παραλίες και τα άλλα «ρεπορτάζ» με τους τηλεφακούς να δείχνουν ανύπαρκτους συνωστισμούς. Η μεταφορά των ευθυνών στις πλάτες της κοινωνίας υπήρξε από την αρχή η στρατηγική τους.
Για ποια κοινωνία μιλάμε, που θα χρίσουμε υπεύθυνη; Την κοινωνία που είδε:
- Τον Nick Hard με τ’ όνομα να περιοδεύει την Ελλάδα – μία Ξάνθη, μία Λάρισα – χωρίς μέτρα προστασίας και βγάζοντας σέλφι αγκαλιά με τις φαν του.
- Τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να προτρέπει τους πολίτες να πουν ψέματα και να παρανομήσουν – στείλτε μήνυμα ότι πηγαίνετε στο φαρμακείο και πηγαίνετε στην εκκλησία.
- Το συνωστισμό της Σμύρνης να επαναλαμβάνεται στην Ηρώδου του Αττικού, για να περάσει «τυχαία» η νταλίκα με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.
- Τον πρωθυπουργικό ανιψιό να εγκαινιάζει το συντριβάνι της Ομόνοιας μπροστά σε εκατοντάδες οπαδούς και παρατρεχάμενους και την άλλη μέρα να δικαιολογείται ως Βουγιουκλάκη στη Μοντέρνα Σταχτοπούτα, «Ω, με συγχωρείτε, ήταν τυχαίο!».
- Να ανοίγει πρώτα η Γ’ λυκείου, μετά από λίγες μέρες όλες οι τάξεις του γυμνασίου και λυκείου και τελικά όλα τα σχολεία – σαν να περιμένει κανείς ότι τα πεντάχρονα θα κρατήσουν αποστάσεις.
- Τον Μωυσή να περιφέρεται σε δρόμους και σε σχολεία, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, μοιράζοντας χαιρετούρες, ακουμπώντας σε όποια επιφάνεια έβρισκε μπροστά του και παραβιάζοντας κάθε υγειονομική σύσταση.
- Το διαδοχικό άνοιγμα όλων των καταστημάτων και επιχειρήσεων.
- Το άνοιγμα της εστίασης, με τα περί αποστάσεων να αποτελούν απλώς ανέκδοτο.
- Τον κόσμο να στριμώχνεται στα λεωφορεία – γιατί κάπως πρέπει να μετακινηθεί και τα περί αύξησης δρομολογίων αποδείχτηκαν φούμαρα.
- Τον ιό να χρησιμοποιείται εξόφθαλμα ως πρόσχημα για το πέρασμα άλλων σχεδιασμών – όπως με την επίκλησή του για την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στο ιστορικό κέντρο.
- Τη χρήση μάσκας να θυμίζει, με τις συνεχείς αλλαγές ως προς τη σκοπιμότητα της ή όχι, το ρυθμό με τον οποίο αναβοσβήνει ο 24χρονος αστυνομικός που έπεσε θύμα κουκουλοφόρων το 2007.
- Τον υπουργό Τουρισμού και όλους τους συναρμόδιους υπουργούς σε γραμμή «ανοίξαμε και σας περιμένουμε», με μόνο δειγματοληπτικά τεστ. (Της ίδιας κυβέρνησης που ακόμα αφήνει Έλληνες πολίτες εγκλωβισμένους στη Λατινική Αμερική και που στην αρχή της καραντίνας έβαλε όλα τα τρολ της να επιτεθούν συντονισμένα στους εγκλωβισμένους στο Λονδίνο Έλληνες φοιτητές).
- Τον Άδωνι Γεωργιάδη να αποκαλύπτει ανδριάντες μπροστά σε εκατοντάδες συγκεντρωμένους (και την επομένη να ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε σοβαρός κίνδυνος, επειδή οι συγκεντρωμένοι ήταν κουστουμαρισμένοι).
Και μετά απ’ όλα αυτά, πρέπει να πειστούμε ότι πρόκειται για κατεξοχήν θέμα ατομικής ευθύνης και ότι η ευθύνη ανήκει στους πολίτες που πίστεψαν πως ο κίνδυνος πέρασε. Σοβαρά; "

σχολιο.- Ανεξελεγκτη τουριστκή κινηση, γεγονος που αυτοι το διαφημισαν. Άρα;
Άρα, κινδυνος, οποτε η κυβερνηση βαζει μπροστα την επικοινωνια: Μαζευουμε τα κρουσματα 5 (!) ημερων και τα ανακοινωνουμε ολα μαζι! Αλλιως ακουγεται το "97", αλλιως το "18"! Ετσι, και κλιμα "αμαν ξαναρχεται" δημιουργουμε και μεσα στο γενικο νουμερο κρυβουμε τα "30" που ειναι τουριστες απο το εξωτερικό που τους φερνουμε χωρις ελεγχο!
Κρυβουμε επισης πως στην Αθηνα των ΜΜΜ, των εργοστασιων και των υπηρεσιων και των ανοιχτων σχολειων εχουμε 3 κρουσματα σε 5 ημερες.
Απλό συμπερασμα: Δεν ακουμε τους απατεωνες της κυβερνησης ουτε οταν πανηγυριζουν και μας καλουν να τρεξουμε με ξεπλεκες κοτσιδες στα λιβαδια ουτε οταν προσπαθουν να περασουν τον τρομο.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10 Ιουνίου 1942: Λίντιτσε, Τσεχοσλοβακία.
10 Ιουνίου 1944: Δίστομο, Ελλάδα, και Οραντούρ Συρ Γκλαν, Γαλλία.
«Κι έχει σαν στάμπα τη ζωή μου σημαδέψει
δεν θα περάσει ο φασισμός!»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νίκος Ψυρούκης, άλλος ένας σπουδαίος αλλά μη ακαδημαικός ιστορικός, εδώ και δεκαετίες είχε εντοπίσει τα στοιχεία της παρακμής της αριστερής σκέψης και πράξης στα γραπτά του. Ειδικά μετά τη δεκαετία του 90 είχε διαπιστώσει και τις τάσεις γκλομπαλισμού μέσα στις τάξεις της και για την νεοαποικιοκρατια που ειχε επανεμφανιστει. Για τον ΝΨ το εθνικό ζήτημα ήταν βασικό για την ανάδειξη του κοινωνικού ταξικού ζητήματος για όλη την περιφέρεια του καπιταλισμού. Στο μεταξύ είχε καταδείξει "προφητικά" τον ρόλο του συνοθυλεύματος της εγχώριας ελίτ για το ρόλο της ως μοχλού προώθησης των συμφερόντων των δυτικών ισχυρών δυνάμεων και των σχέσεών τους με την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή. Στα εντελώς τελευταία του ψαχνόταν και πολιτικά, σύμφωνα με συνεντεύξεις του, για το είδος και την ποιότητα της οργάνωσης. (Λεύκωμα κειμένων, συνεντεύξεων του ΝΨ για το κυπριακό από τις εκδόσεις Κουκκίδα, επιμέλεια κας Σεραφετινίδου, 2005)




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γιώργος Αλεξάτος
Χάρη στις διαμαρτυρίες φίλων αλλά και πολλών ανθρώπων που δεν γνωρίζω, η διαγραφή της σελίδας δεν πέρασε, αν και το ζήτημα παραμένει ανοιχτό.
Προσωπικά, δεν τραβάω ιδιαίτερο ζόρι με το να υπάρχει λήμμα για το πρόσωπο και τη δουλειά μου ως συγγραφέα ιστορικού στη Βικιπαίδεια ή οπουδήποτε αλλού. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά όσοι με γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες.
Εντούτοις, το ζήτημα είναι ιδεολογικό και πολιτικό και ως εκ τούτου αφορά κάθε αριστερό. Πρόκειται για την ανάγκη διατήρησης σταθερού μετώπου προς την αντίληψη ότι η δουλειά ενός ιστορικού κρίνεται από τους πανεπιστημιακούς του τίτλους.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%91%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82?fbclid=IwAR1fPk92DvzzYYz00OVKP5ZU2HISn-tyPst7z68YZbwt6JKtPnJVMpH0PvU
σχολιο.- είναι κάτι που με στενοχώρησε πολύ. Όταν διάβασα για την διαγραφή από τη βικιπαίδεια, φαντάστηκα ότι θα ήταν κάποιος φασίστας ή έστω κάποιος δεξιός. Και είδα ότι αυτός που πρότεινε τη διαγραφή είναι κάποιος "Λουδίτης", που εμένα αυτό το παρανόμι με προδιαθέτει σε κάποιον από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Προσπαθώ να δώσω κουράγιο στον εαυτό μου λέγοντας ότι οι φασίστες παίζουν συνήθως βρώμικα παιχνίδια χρησιμοποιώντας ψεύτικα λόγια. Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει τόση βρωμιά και τόση κατάντια.....
σχολιο.- Εν τω μεταξύ, είναι και γελοιότητα να έχεις το ψευδώνυμο "Λουδίτης" και να φέρνεις ως πρόσχημα για τη διαγραφή της σελίδας την απουσία πανεπιστημιακών τίτλων! Για πολλά γέλια!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιωάννα Κουσκούση: Με εντολη Χαρδαλια. Στο ψυχιατρείο η γνωστή Θεσσαλονικιά που μπουγέλωσε τον Χαρδαλιά
Με εντολή εισαγγελέα, ο οποιος ενηργησε με εντολη Χαρδαλια, η ακροδεξια  παρουσιάστρια οδηγείται αυτή την ώρα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Το δικαστακι στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο πηρε εντολη από τον Χαρδαλια και ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης της ακροδεξιας  παρουσιάστριας, η οποία συνελήφθη χθες το απόγευμα, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, για τις 12 Ιουνίου.
Φωνάζοντας ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς καταστρέφει την Ελλάδα με τους λαθρομετανάστες, πέρασε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης αλυσοδεμένη η Ιωάννα Κουσκούση.
Ύστερα από την καταθεση της στον εισαγγελέα Πονικής Δίωξης ο τελευταίος διατάξε τη νοσηλεία της στο Ψυχιατρείο
Προηγουμένως, ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος της ποινική δίωξη για λόγω και έργω εξύβριση και για απειλή, αφου ετσι τον ειχε διαταξει ο Χαρδαλιας.
Το μέτρο του εγκλεισμού είναι επαχθές και για την ίδια και για όσους βρίσκονται γύρω της. Υπάρχει και ένα ανήλικο παιδί, είπε η δικηγόρος της, Ανθούλα Ανάσογλου.
Η παρουσιάστρια, η οποία πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, δέχτηκε μήνυση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας μετά την επίθεση εναντίον του.
Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα (Τρίτη 9/6) λίγο μετά τις 16:00 και ενώ ο υφυπουργός γευμάτιζε σε εστιατόριο του κέντρου της Θεσσαλονίκης, δέχτηκε επίθεση από την ραδιοφωνική παραγωγό. Η Ιωάννα Κουσκούση προσποιήθηκε ότι θέλει να φωτογραφηθεί με τον κύριο Χαρδαλιά και στη συνέχεια τον περιέλουσε με νερό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός αποφάσισε να μην χαριστεί στην Ιωάννα Κουσκούση λόγω του ότι η πράξη της τον εκανε ρεζιλι στα μέλη της οικογένειάς του και τον ξεμπροστιασε τι ξεφτιλας είναι στον υπολοιπο κοσμο. Αμέσως μετά το περιστατικό προχώρησε στα δικαστακια  της κυβερνησης να την βαλουν στα σιδερα  και η νεαρή γυναίκα οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Σε βάρος της Ιωάννας Κουσκούση σχηματίστηκε δικογραφία από τους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της έργω εξύβρισης και της απειλής.

Καλό θα είναι ο κύριος Χαρδαλιάς να μην φέρεται τόσο αλαζονικά.Η έλλειψη χιούμορ και ψυχραιμίας και η τάση για αντεκδίκηση σ' έναν άγνωστο πολίτη δείχνει και ενοχή. Σεβασμός στα κορόιδα[τους πολίτες]αυτής της χωρας κύριε Χαρδαλιά. Δεν μπορούν όλοι να σβήνουν χρέη 400.000 ουτε να πλουτίζουν μέσω Δήμων και να χρησιμοποιούν τη φήμη ομάδας της πόλης τους, όπως εσυ στο Βυρωνα..Εσείς το πετύχατε και έχετε βολευτεί. Δεν λυμαινονται όλοι το κράτος κύριε Χαρδαλιά.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο ΈΡΩΤΑΣ !
Πώς να κάνει έρωτα η νέα γενιά, όταν ,τα απλά καθημερινά πράγματα, της έχουν γίνει εφιάλτης .
εκτός από τα χρήματα για μια εργασία είναι και η ποιότητα ζωής
8 ώρες εργασίας !
8 ώρες ανάπαυσης !
8 ώρες αναψυχής !
ΔΩΡΕΆΝ παιδεία , υγεία , διακοπές ,στέγη !
7 ώρες εργασίας την εβδομάδα !
5 ημέρες εργασίας την εβδομάδα !
5 εβδομάδες διακοπών το χρόνο !
Μόνιμη ,σταθερή εργασία και σύνταξη !
Γιατί πάνω από τους αριθμούς και τους δικαιωματισμούς , είναι ο ΈΡΩΤΑΣ !



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεωρεί, αλήθεια, κανείς προβληματικό ως προς το πώς βλέπει τους πολίτες του αυτό το κράτος το γεγονός ότι διαθέτει χρήματα για τεστ σε όλους τους τουρίστες που αποφασίζουν να έλθουν στη χώρα και αναλαμβάνει και το κόστος των 135 ευρώ ανά άτομο την ημέρα αν τεθούν σε καραντίνα ενώ μέχρι και πριν λίγες ημέρες δήλωνε ότι τα τεστ για τον έλληνα πολίτη δεν είναι απαραίτητα;
Θυμήθηκα και την περίπτωση των ελλήνων που είχαν εγκλωβιστεί στο αεροδόμιο του Λονδίνου και την επίθεση που είχαν δεχθεί από την κυβέρνηση και τα τρολ της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμα χορεύετε στις μπάρες μπορεί να μεταφέρετε τον ιό στα ποτά που σερβίρονται.
Αν στριμώχνεστε και τρίβεστε για να εγκαινιάσετε άγαλμα έξω από εκκλησία δεν υπάρχει πρόβλημα.
Είστε, άλλωστε, και ντυμένοι αξιοπρεπώς.
Είναι γνωστό ότι το αξιοπρεπές ένδυμα είναι σα νανογιλέκο.
Τα αποκρούει όλα και σου προσφέρει και ευεξία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτό το σοβαρό νέο της 1ης Ιουνίου 2020 θάφτηκε από τα αμερικανόφιλα ΜΜΕ. Η Κίνα σταμάτησε να αγοράζει αμερικανικά αγροτικά προϊόντα. Και πολύ καλά έκανε...

Η Κίνα ζητά από κρατικές εταιρείες να σταματήσουν τις αγορές αγροτικών αγαθών των ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε την 1η Ιουνίου 2020
"Δεν υπάρχει τρόπος να αγοράσει το Πεκίνο αγαθά από τις ΗΠΑ όταν δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τον Τραμπ", δήλωσε στο Reuters μια πηγή εξοικειωμένη με το κυβερνητικό σχέδιο.
Η Κίνα είπε στις κρατικές εταιρείες να σταματήσουν τις αγορές σόγιας και χοιρινού κρέατος από τις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) αφού η Ουάσιγκτον αποφάσισε να εξαλείψει την ειδική μεταχείριση για το Χονγκ Κονγκ για να τιμωρήσει το Πεκίνο, δήλωσε στο Reuters δύο άτομα εξοικειωμένα με το θέμα.
"Η Κίνα έχει ζητήσει από τις κύριες κρατικές εταιρείες να αναστείλουν τις μεγάλες αγορές γεωργικών προϊόντων των ΗΠΑ, όπως η σόγια και το χοιρινό κρέας, σε απάντηση στην αντίδραση των ΗΠΑ στο Χονγκ Κονγκ", ανέφερε μια από τις πηγές.
Οι κρατικές αγορές μεγάλου όγκου καλαμποκιού και βαμβακιού από τις ΗΠΑ έχουν επίσης τεθεί σε αναστολή, σύμφωνα με τις πηγές που πρόσθεσαν ότι η Κίνα θα μπορούσε να επεκτείνει την παραγγελία για να συμπεριλάβει περισσότερα αμερικανικά αγροτικά αγαθά εάν η Ουάσιγκτον ανέλαβε περαιτέρω δράση.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι θα εξαλείψει την ειδική μεταχείριση για το Χονγκ Κονγκ, από τη θεραπεία έκδοσης έως τους ελέγχους των εξαγωγών, ως απάντηση στα σχέδια της Κίνας να επιβάλει νέα νομοθεσία για την ασφάλεια στην περιοχή.
Μετά τα σχόλια του Τραμπ, οι Κινέζοι εισαγωγείς έχουν ακυρώσει 10.000 έως 20.000 τόνους αμερικανικών αποστολών χοιρινού κρέατος - ισοδύναμο με παραγγελίες περίπου μιας εβδομάδας τους τελευταίους μήνες - ανέφεραν οι πηγές.
Σε ένα χειρότερο σενάριο, εάν ο Τραμπ συνεχίσει να στοχεύει την Κίνα, το Πεκίνο θα πρέπει να διαλύσει την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας.
"Δεν υπάρχει τρόπος να αγοράσει το Πεκίνο αγαθά από τις ΗΠΑ όταν δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τον Τραμπ", ανέφερε μια άλλη πηγή που είναι εξοικειωμένη με το κυβερνητικό σχέδιο.
Η Κίνα δεσμεύτηκε να αγοράσει επιπλέον γεωργικά προϊόντα αξίας 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για δύο χρόνια πάνω από το βασικό επίπεδο βάσει των στοιχείων του 2017, στο πλαίσιο της αρχικής εμπορικής συμφωνίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες τον Ιανουάριο.
Η χώρα έχει αγοράσει σόγια, καλαμπόκι, σιτάρι και σογιέλαιο από τις ΗΠΑ φέτος, για να εκπληρώσει τη δέσμευσή της στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας. Το Πεκίνο αύξησε επίσης τις αγορές χοιρινού κρέατος στις ΗΠΑ, αφού η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξομάλυνσε το κοπάδι των χοίρων.
Οι ιδιώτες εισαγωγείς δεν έχουν λάβει κυβερνητική εντολή να αναστείλουν την αγορά αμερικανικών αγροτικών προϊόντων, σύμφωνα με μια τρίτη πηγή με έναν σημαντικό εμπορικό οίκο, αλλά οι εμπορικοί αγοραστές είναι πολύ προσεκτικοί αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε το άτομο.
"Μια συγκεκριμένη κλίμακα εμπορίου θα σταματήσει", δεδομένης της αυξανόμενης έντασης μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ σε άλλους τομείς, αλλά δεν είναι πλήρης στάση, δήλωσε μια τέταρτη πηγή που είναι εξοικειωμένη με το κυβερνητικό σχέδιο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Παρισινή Κομμούνα εγκαθιδρύθηκε όταν η εθνοφρουρά αντιστάθηκε στην πρωσική κατοχή, υπερασπίζοντας τα σύνορα της πόλης...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναζί, Δίστομο. Η σφαγή σαν σήμερα, από τους προγόνους των σημερινών Γερμανών.
Ενα από τα 1033 χωριά που έκαψαν σκοτώνοντας, οι "εταίροι" της ΕΕ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναζί, τότε. Υπάρχουν και σήμερα, με τις σβάστιγγες στα μπράτσα τους, απόγονοι των άρρωστων δολοφόνων.
Υπάρχουν κι οι επίσημοι, αυτοί που δεν άφησαν τον εκλιπώντα δικηγόρο Σταμούλη, να διεκδικήσει από τους απογόνους των δολοφόνων, τους Γερμανούς, αποζημιώσεις.
Ήταν το εθελόδουλο κράτος της Αθήνας, που στρέφεται εναντίον των Ελλήνων, πριν από τους ξένους.
Ψηφίζετέ τους...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Νατάσα Θεοδωρίδου αποκηρύσσει την κόρη της γιατί στο κορωνοπάρτυ δεν άκουγαν Νατάσα Θεοδωρίδου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραδίδει μαθήματα στην Ελλάδα ο Ακάρ:” δεν θα πετύχετε τίποτα μ΄αντισλαμισμό, αντιτουρκισμό.” Η οφειλόμενη απάντηση: δεν δεχόμαστε μαθήματα από κανέναν και πολύ περισσότερο από ανιστόρητους αναβιωτές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας…
10/06/2020
Παραδίδει μαθήματα στην Ελλάδα ο Ακάρ…..Η δέουσα απάντηση οφείλει να είναι δεν δεχόμαστε μαθήματα από κανένα και μάλιστα από αναχρονιστές ανιστόρητους που επιδιώκουν αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν δικαίωμα αυτοκαθορισμού και οι Τούρκοι ότι σπείρουν θα θερίσουν.Οι οπισθοφυλακές της χώρας είναι χαλίβδυνες…μην αυταπατάται από την γκλαμουριά της βιτρίνας….. Δήλωσε ο Τούρκος Υπ. Άμυνας, ”ούτε η Ελλάδα ούτε οποιαδήποτε άλλη χώρα μπορεί να πετύχει κάτι με τον αντι-ισλαμισμό και τον αντι-τουρκισμό. Αυτά τα λάθη γυρνούν εις βάρος τους” σύμφωνα με το EHA υπεύθυνος για εισβολή κατοχή σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ και συνεχιζόμενη κατοχή Β Κύπρου…
Παράλληλα σύμφωνα με το ίδιο μέσο ο Ακάρ εκτός από δάσκαλος παριστάνει και τον μαθηματικό αφού δήλωσε πως «θέλω να υπογραμμίσω ότι δεν είναι μαθηματικά εφικτό για την Ελλάδα να πολεμήσει με την Τουρκία»..Μόνο που ο κάθε πόλεμος δεν είναι απλά μαθηματικά και συντεταγμένες… να προσέξει μην πέσει έξω στους υπολογισμούς του…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Πράκτορας που δούλευε για ξένες μυστικές υπηρεσίες συνελήφθηκε στην Παλμύρα.
10/06/2020
Ένας πράκτορας που εργαζόταν για ξένες μυστικές υπηρεσίες συνελήφθηκε στην ιστορική πόλη Παλμύρα της Συρίας ενώ φωτογράφιζε εγκαταστάσεις ζωτικής σημασίας της πόλης. Οι συριακές αρχές δεν ανακοίνωσαν την εθνικότητά του ούτε ούτε τις ξένες μυστικές υπηρεσίες για τις οποίες δούλευε…Οι συριακές αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός κατάσκοπου στην Παλμύρα την Τετάρτη..
Αξιοσημείωτο είναι ότι το Ιράν είχε ανακοινώσει χθες τα στοιχεία ενός Ιρανού κατάσκοπου που συνδέεται με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών, ο οποίος είχε ρόλο στην αναγνώριση και την αποκάλυψη της πορείας και των κινήσεων του πρώην διοικητή της Δύναμης Quds, στρατηγού Qassem Soleimani, τη νύχτα της δολοφονίας του. .Το Ιράν ανακοίνωσε ότι ο κατάσκοπος καταδικάστηκε σε θάνατο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γαλλικά μαχητικά στον εναέριο της Λιβύης προς υποστήριξη Χαφτάρ…Γαλλικά Rafale πέταξαν πάνω από την Σύρτη…
10/06/2020
Ένας ιταλικός ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων δείχνει γαλλικά μαχητικά στον εναέριο χώρο της Λιβύης αναφέρει το al hadath τώρα Τετάρτη 10/6/20. Άλλη πηγή αναφέρει πως τοπικές μαρτυρίες πιστοποιούν πως γαλλικά μαχητικά Rafale πέταξαν πάνω από την πόλη της Σύρτης το μεσημέρι της Τετάρτης..
Ένα μαχητικό αεροσκάφος της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας Rafale πέταξε πάνω από την πόλη Sirte και ένα άλλο γαλλικό αεροσκάφος ανεφοδιασμoύ Boeing C-135FR σήμερα το πρωί εντοπίστηκε στ΄ανοιχτά της λιβυκής ακτής αναφέρει αμυντική σελίδα.
Πηγές ανέφεραν στην τηλεόραση Al-Hadath ότι τα γαλλικά αεροσκάφη Rafale πετούσαν πάνω από την πόλη Sirte της Λιβύης.
Ο ανταποκριτής επιβεβαίωσε ότι τα αεροσκάφη Rafale πέταξαν πάνω από το Sirte. Είπε: 4 γαλλικά αεροσκάφη Rafale τροφοδοτήθηκαν από το αεροπλάνο Boeing στη Sirte.
Στο ίδιο πλαίσιο, ένας ιταλικός ιστότοπος που ειδικεύεται στην παρακολούθηση αεροσκαφών δήλωσε ότι τα γαλλικά μαχητικά απογειώθηκαν από την πόλη της Μασσαλίας στη νότια Γαλλία. Μεταξύ του αεροσκαφών το ένα είναι «Stratotanker» Boeing C-135FR της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, του οποίου η αποστολή είναι να παρέχει στα μαχητικά καύσιμα ενώ βρίσκονται στον αέρα.
Ο ιστότοπος πρόσθεσε ότι τα αεροπλάνα πέταξαν στη δυτική Λιβύη και ότι η αποστολή προφανώς συνεχίστηκε.
To site itamilradar αναφέρει ”Νέα γαλλική αποστολή στα δυτικά της Λιβύης”
Σήμερα το πρωί παρακολουθήσαμε από την Istres AB, στη νότια Γαλλία, μέχρι το Στενό της Σικελίας, ένα «Stratotanker» της Boeing C-135FR της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας (735). Το αεροσκάφος ακολούθησε τη συνήθη διαδρομή που χρησιμοποίησαν τα γαλλικά tanker κατά την πτήση προς τη Λιβύη.
Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 08:23 CEST και εξαφανίστηκε γύρω στις 09:56 CEST.
Η αποστολή βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη (12:00 τοπική ώρα). Το Stratotanker δεν είναι μόνο του και μπορούμε να υποθέσουμε ότι στην περιοχή υπάρχουν πιθανώς κι άλλα γαλλικά αεροσκάφη.
Και ενώ η Γαλλία μια από τις μεγάλες δυνάμεις που υποστηρίζουν το Χαφτάρ στέλνουν μαχητικά για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους έναντι τουρκικής επιθετικότητας ο Γερμανός πρέσβης στη Λιβύη είχε συνάντηση με το στρατάρχη Χαφτάρ καθώς η Γερμανία δήλωσε πως υποστηρίζει την πρωτοβουλία Καΐρου για εκεχειρία.
Aίγυπτος και Γαλλία δηλώνουν ετοιμοπόλεμες ενώ η Ρωσία έχει ακόμη τουλάχιστον 1700 μαχητές στο έδαφος στο πλευρό LNA ,εκτός του στρατιωτικού υλικού που παράσχει..
Από την πλευρά της η Τουρκία κι επίσημα απορρίπτει την πρωτοβουλία εκεχειρίας Καΐρου αφού ο ΥΠΕΞ της Mavlut Cavusoglu λέει ότι η πρωτοβουλία Αιγύπτου πέθανε εν τη γενέσει της προσθέτοντας ότι ο διάλογος για κατάπαυση πυρός στη Λιβύη θα όφειλε να γίνει υπό την αιγίδα ΟΗΕ. Τώρα η Αίγυπτος είναι αυτή που οφείλει ν΄απαντήσει καθώς έληξε το τελεσίγραφο της…
Σε τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ Σίσι ο πρώτος διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Αιγύπτου ότι υποστηρίζει την πρωτοβουλία του ενώ το ίδιο τόνισε και ο Πούτιν στο τηλέφωνο στο Ερντογάν…Τώρα ο Ερντογάν είναι και στρατιωτικά και διπλωματικά περικυκλωμένος κι αν τραβήξει κι άλλο τό σχοινί θα κοπεί..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Βουλή Αντιπροσώπων Λιβύης ζητά να υπογραφεί ΑΟΖ Ελλάδας -Λιβύης (Κοινοβουλίου) και χαιρετίζει την συμφωνία ΑΟΖ Ιταλίας-Ελλάδας…
09/06/2020
Άμεσο αντίκτυπο κι απήχηση είχε η υπογραφή συμφωνίας ΑΟΖ Ιταλίας-Ελλάδας στο λιβυκό ζήτημα. Η Επιτροπή Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης μ΄έδρα το Τομπρούκ ανακοινώνει την υποστήριξη της για τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων που υπεγράφη σήμερα μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας και ζητά την υπογραφή μιας παρόμοιας συμφωνίας μεταξύ της νόμιμης λιβυκής αρχής της Βουλής των Αντιπροσώπων εκλεγμένης από λιβυκό λαό και διεθνώς αναγνωρισμένης (υποστηρίζει Χαφτάρ) και του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ζητά να ενταχθεί στη συμφωνία που υπεγράφη σήμερα ως ένα δίκαιο πλαίσιο για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των χωρών της περιοχής της Μεσογείου.
Από την πλευρά του ο Έλληνας ΥΠΕΞ ” χαιρέτισε τη νέα αιγυπτιακή πρωτοβουλία που κινείται στην κατεύθυνση αυτή” εννοώντας τη Διακήρυξη Καΐρου που προτείνει άμεση κατάπαυση πυρός στη Λιβύη.Η Ελλάδα ανακοινώνει την ενεργοποίηση της δραστηριοποίησης της στην Επιχείρηση της ΕΕ ” Ειρήνη” στέλνοντας μια φρεγάτα για επιχειρήσεις στις ακτές Λιβύης.
H Eλλάδα επιδιώκει να συνάψει συμφωνία ΑΟΖ και μ΄Αίγυπτο ώστε ν’ ακυρώσει στην πράξη κατά το δυνατό αυτήν των GNA-Toυρκίας ωστόσο φαίνεται ότι ο δρόμος για χάραξη ελληνοαιγυπτιακής ΑΟΖ περνάει από συμφωνία Ελληνικού και Λιβυκού Κοινοβουλίων όπως απαιτεί ο LNA που τυγχάνει της υποστήριξης Καΐρου.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτρέπει όλα τα Λιβυκά και διεθνή μέρη να σταματήσουν αμέσως όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη αναφέρει το αραβόφωνο skynews.H EE καλεί σ΄απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από Λιβύη…




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επικίνδυνα παιχνίδια με την Δημόσια Υγεία
 Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020, 20:01
Καρδιοχειρουργός, αμετάκλητα καταδικασθείς για ανθρωποκτονία από αμέλεια με «έωλη» την απόκτηση της ειδικότητας του, είναι στη λίστα των «υποψηφίων» για τη θέση του Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου της Αθήνας.
Έναν ακριβώς χρόνο μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου με την οποία επικυρώθηκε η τελεσίδικη καταδίκη του σε φυλάκιση 15 μηνών, με τριετή αναστολή, για το θάνατο 65χρονου ασθενή, το 2011, ο καρδιοχειρουργός, νυν επιμελητής Α’,  είναι έτοιμος όχι μόνο να ξεχάσει το «ποινικό» παρελθόν του αλλά και να διεκδικήσει τη θέση του διευθυντή στην Καρδιοχειρουργική Μονάδα όπου εργάζεται όλα αυτά τα χρόνια.
Η… ξεχασμένη πειθαρχική ποινή για τον καρδιοχειρουργό
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, παρά την 6μηνη στέρηση μισθού που επιβλήθηκε στο συγκεκριμένο καρδιοχειρουργό, μετά την καταδικαστική απόφαση της Δικαιοσύνης, εξακολουθεί να απολαμβάνει αδιάκοπτα, την μηνιαία καταβολή των αποδοχών του, καθώς, όπως φαίνεται, η πειθαρχική ποινή του κάπου …παράπεσε και μάλλον ξεχάστηκε!!!! Διαφορετικά, δεν μπορεί να εξηγηθεί πως η 6μηνη στέρηση μισθού του δεν υλοποιήθηκε ποτέ αλλά έμεινε μόνο στα χαρτιά..
Η υπόθεση του θανάτου του Σεραφείμ Φυντανίδη
Το όνομα του καρδιοχειρουργού ωστόσο εμφανίζεται και σε άλλη δικογραφία η οποία σχηματίστηκε για το θάνατο του δημοσιογράφου Σεραφείμ Φυντανίδη, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2014. Το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας έκανε λόγο στο πόρισμά του για σειρά ιατρικών λαθών και παραλείψεων, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του δημοσιογράφου ο οποίος είχε διακομιστεί αρχικά σε ιδιωτικό και στη συνέχεια σε κρατικό νοσοκομείο,  με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός"
 Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020, 13:17
Φαινόμενα που παραπέμπουν στα όσα συμβαίνουν στις σκοτεινές γειτονιές του Μπρονξ και στα γκέτο του Σικάγο έχουν αρχίσει να παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες στα βόρεια προάστια της Αττικής. Εγιναν γνωστες δυο επιθεσεις.
Δυο οργανωμένες συμμορίες ανηλίκων τριγυρνούσαν τα βράδια στους δρόμους της Κηφισιάς,  σκορπώντας τον φόβο και τον τρόμο σε νεαρούς και σε ανήλικους, με σκοπό τη ληστεία, αλλά και την «επιβολή». Συνεληφθησαν οι δραστες.
Μόλις πρόσφατα καταγράφηκαν δύο περιστατικά σε Κεφαλάρι και Κηφισιά, τα οποία προκαλούν σοκ για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η αγριότητα των επιθέσεων. Ο δεύτερος είναι το γεγονός ότι, όπως προαναφέρθηκε, οι δράστες είναι ανήλικοι, κάτοικοι απο Σταμάτα, Διόνυσο και Νέα Ερυθραία., και ζωσμένοι με όπλα τα οποία θα μπορούσαν πολύ εύκολα να προκαλέσουν τον θάνατο, όπως σιδερογροθιές, δαχτυλίδια με καρφιά, ζωστήρες με βαριές μεταλλικές αγκράφες και πτυσσόμενα κλομπ.
Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 28 Μαΐου στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς. Μία παρέα τεσσάρων νεαρών βρισκόταν κοντά στην πλατεία απολαμβάνοντας τη βόλτα της, όταν ξαφνικά είδε μία ομάδα επτά ανήλικων ατόμων να έρχεται απρόκλητα προς το μέρος της με άγριες διαθέσεις.
Ένας από αυτούς έπεσε πάνω σε έναν από τους νεαρούς και εν συνεχεία άρχισε να τον βρίζει. Τα υπόλοιπα μέλη της παρέας των παιδιών προσπάθησαν να καταλάβουν τι ακριβώς είχε συμβεί. Δεν πρόλαβαν. Τα μέλη της ανήλικης συμμορίας έβγαλαν τα όπλα τους -σιδερογροθιές, δαχτυλίδια με καρφιά, ζωστήρες και πτυσσόμενα κλομπ- και άρχισαν να τους χτυπούν άγρια στο κεφάλι και το σώμα.
Ένα από τα παιδιά σωριάστηκε στο έδαφος όταν ένα μέλος της συμμορίας τού έσπασε ένα γυάλινο μπουκάλι στο κεφάλι και άρχισε να ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια. Αντί για βοήθεια, ένας από τους τραμπούκους επιχείρησε να τον κλοτσήσει στο κεφάλι. Για καλή του τύχη απέφυγε το χτύπημα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι ήταν μάρτυρες του περιστατικού κάλεσαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, που έφτασαν άμεσα στο σημείο και έβαλαν τέλος στον εφιάλτη. Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και εν συνεχεία στο τμήμα, όπου αναγνώρισαν τους δράστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
«Ήρθαν με σκοπό να σκοτώσουν. Είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός»
Ενδεικτική της αγριότητας της επίθεσης είναι η περιγραφή ενός εκ των θυμάτων λεει ότι είναι τυχερός που σήμερα είναι ζωντανός, καθώς με τα χτυπήματα που δέχτηκε θα μπορούσε κάλλιστα να καταλήξει νεκρός.
«Πηγαίναμε προς την πλατεία όταν ήρθαν προς το μέρος μας και άρχισαν να μας χτυπούν. Μου πήρανε το τσαντάκι και το φούτερ. Μου έσπασαν ένα μπουκάλι στο κεφάλι και μετά με χτύπησαν με την αγκράφα μίας ζώνης. Οι δράστες ήταν ανήλικοι και ήρθαν με σκοπό να σκοτώσουν κόσμο. Ήμουν κάτω αιμόφυρτος όταν ήρθε ένας να με κλοτσήσει στο κεφάλι και ευτυχώς τον απέφυγα. Ήθελε να με αφήσει στον τόπο, να με σκοτώσει. Ακόμα δεν μπορώ να δουλέψω. Είχαν πάνω τους δαχτυλίδι με καρφιά, κλομπ πτυσσόμενα, σιδερογροθιές και ζώνες. Είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός. Ευτυχώς, όταν πήγαμε στο τμήμα, τους αναγνωρίσαμε όλους. Ούτε στην Κηφισιά δεν είμαστε πια ασφαλείς» περιγράφει σοκαρισμένος.
Τα θυματα είναι ενήλικοι με οργανωμένη ζωή και κινούνταν σε ασφαλή περιοχή. Δεν το περίμεναν με τίποτα».
Η επίθεση στην Κηφισιά
Η δεύτερη επίθεση, η οποία είχε παρόμοια χαρακτηριστικά με την πρώτη στο Κεφαλάρι, σημειώθηκε στις 4 Ιουνίου, τη βραδιά των εγκαινίων της Ανθοκομικής Έκθεσης στο Άλσος Κηφισιάς.
Θύματα σε αυτή την περίπτωση ήταν τέσσερις ανήλικοι 16 ετών, οι οποίοι χτυπήθηκαν άγρια και πάλι από μία συμμορία ανηλίκων (εξετάζεται αν κάποια από τα μέλη της είναι κοινά με αυτά που διέπραξαν την πρώτη επίθεση) με σκοπό τη ληστεία του ποσού των... 20 ευρώ.
Τα θύματα είναι κυρίως ανήλικοι μαθητές, εύπορων οικογενειών, κάτοικοι Κηφισιάς, ενώ οι δράστες προέρχονται από διάφορες περιοχές, όπως Σταμάτα, Διόνυσος και Νέα Ερυθραία.
Ενδεικτικό της σημασίας που δίνουν οι αρχές στο σοβαρό αυτό ζήτημα είναι το γεγονός ότι την υπόθεση την έχει αναλάβει το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευρωτουρκική εμπλοκή στο Λιβυκό
 Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020, 11:34
Το τουρκικό φορτηγό πλοίο Cirkin με σημαία Τανζανίας εντοπίστηκε από την ελληνική φρεγάτα Σπέτσαι βόρεια της Βεγγάζης να πλέει με ταχύτητα 12,3 μιλίων την ώρα με κατεύθυνση το λιμάνι της Τρίπολης της Λιβύης. Το ελληνικό πολεμικό πλοίο συμμετέχει στην ευρωενωσιτική αποστολή «Irini» και μετά από εντολή του Ιταλού διοικητή της αποστολής επιχείρησε να διεξαγάγει νηοψία σε αυτό το εμπορικό σκάφος.
Μάλιστα στην αρχή πραγματοποίησε πτήση πάνω από το τουρκικό φορτηγό το ελικόπτερο της φρεγάτας Σπέτσαι. Ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου απέφυγε να απαντήσει στις παρεμβάσεις της ελληνικής φρεγάτας προκειμένου να συντονιστεί η διεξαγωγή της νηοψίας.
Λίγο αργότερα παρενέβη στην υπόθεση ο διοικητής μοίρας τουρκικών φρεγατών, αποτελούμενης από τρία σκάφη που πλέουν 10 ναυτικά μίλια από το τουρκικό πλοίο Cirkin συνοδεύοντάς το. Ο Τούρκος διοικητής της μοίρας ανέφερε λακωνικά πως το τουρκικό πλοίο Cirkin με σημαία Τανζανίας ανήκει στη δικαιοδοσία της τουρκικής δημοκρατίας (εννοουσε της Νεας Οθωμανικης Αυτοκρατοριας) και πως προστατεύεται από αυτή.
Με λίγα λόγια, τα τουρκικά πολεμικά σκάφη που συνοδεύουν το φορτηγό αρνήθηκαν τη διεξαγωγή νόμιμης νηοψίας από την ευρωενωσιτική δύναμη που περιπολεί στα νερά της Λιβύης προκειμένου να παρεμποδίσει την παράνομη παράδοση οπλικών συστημάτων, πυρομαχικών και ανταλλακτικών, στις δύο εμπόλεμες πλευρές που συμμετέχουν στον πόλεμο της Λιβύης.
Το πλοίο αναχώρησε, με σημαία Τανζανίας, από το Χαϊντάρ Πασά, το μεγάλο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης στην ασιατική ακτή, στις 7 Ιουνίου, για τη Λιβύη και κινείται με 12,3 μίλια την ώρα.
Η φρεγάτα Σπέτσαι παρακολουθεί διακριτικά από απόσταση 10 μιλίων και το τουρκικό φορτηγό Cirkin, καθώς και τις τρεις τουρκικές φρεγάτες.
Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται εμπλοκή ελληνικού πολεμικού σκάφους στα νερά της Λιβύης με τουρκικά πολεμικά, αλλά και φορτηγό πλοίο συμφερόντων της Τουρκίας.
Σημειώνεται πως η Τουρκία προμηθεύει με όπλα, πυρομαχικά και αμυντικά συστήματα τον στρατό της κατοχικης ισλαμοφασιστικης κυβέρνησης της Τρίπολης, του Σαράζ. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες οι στρατιωτικές δυνάμεις της κατοχικης ισλαμοφασιστικης κυβέρνησης της Τρίπολης έχουν πετύχει σημαντικές στρατηγικές νίκες κατά του στρατάρχη Χαφτάρ, που ελέγχει την ανατολική Λιβύη και υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, τη Ρωσία τη Γαλλια και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Τα προηγούμενα 24ωρα ο Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ την κατάσταση στη Λιβύη. Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία για ορισμένα βασικά ζητήματα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Αντίστοιχη επικοινωνία είχε ο Ταγίπ Ερντογάν και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Επισημαίνεται πως Άγκυρα και Μόσχα προ λίγων 24ώρων έδωσαν τα χέρια για την αγορά και ενός δεύτερου οπλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πάρτι κορωνοϊού" στη Θεσσαλονίκη
 Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020, 08:12
Ένα νέο περιστατικό διασποράς κορωνοϊού, αυτή τη φορά όχι σε κάποιο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά σε μια βίλα σε προάστιο της Θεσσαλονίκης, έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες. Όπως αποκάλυψε το Open TV , μία φοιτήτρια, γόνος εύπορης οικογένειας της πόλης, (είναι κορη της τραγουδιστριας Νατασας Θεοδωριδου και του πρωην συζυγου της μεγαλοεπιχειρηματια της Θεσσαλονικης) επαναπατρίστηκε από το Λονδίνο, όπου διέμενε για τις σπουδές της, κι αποφάσισε να κάνει ένα πάρτι για να γιορτάσει την επιστροφή της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένα η κοπέλα πριν από περίπου δέκα ημέρες επέστρεψε στην Ελλάδα  μέσω Βουλγαρίας. Παρόλο που έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα, οι αρχές σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στην οικία της διαπίστωσαν πως απουσίαζε και της είχαν επιβάλει ήδη το πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ!
Στο πάρτι, που έλαβε χώρα στην πολυτελή βίλα της οικογένειας στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, έδωσαν το «παρών» περίπου 30 άτομα, κυρίως νεαροί,  οι οποίοι ως επί το πλείστον ανήκουν στην «ελίτ» της πρωτεύουσας της Μακεδονίας. Σημειώνεται δε πως το πάρτι έγινε γνωστό στην ευρύτερη περιοχή, καθώς συνοδεύτηκε από ένα... υπερθέαμα πυροτεχνημάτων.
Αν και η κοπέλα, λοιπόν, δεν είχε παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα, λίγο μετά το πάρτι νόσησε και παρουσίασε συμπτώματα βαριάς γρίπης. Έτσι οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε τεστ και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Ακολούθως ενημερώθηκαν οι άνθρωποι που είχαν πάει στο πάρτι και, σύμφωνα με το Open, πολλοί εξ αυτών βρέθηκαν επίσης θετικοί στον κορωνοϊό.
Τα συμπτώματα είναι αρκετά (σ.σ. ο ακριβής αριθμός τους διαφέρει από τις συγκλίνουσες πληροφορίες) και αναμένεται σήμερα το μεσημέρι να υπάρξει και σχετική ενημέρωση από το ΑΧΕΠΑ, στο οποίο έγινε η δειγματοληψία.
Είναι, λοιπόν, έκδηλη η ανησυχία για το πόσο έχει διασπαρεί ο ιός, ενώ η ιχνηλάτηση, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, διευρύνεται σε μεγάλο κύκλο ανθρώπων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κόρη της Θεοδωρίδου, Χριστιάνα Μπέτα διέσπειρε τον κορονοϊό σε πάρτι στη Θεσσαλονίκη
Είναι αριστούχος φοιτήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου
Νόσησε και θεραπεύτηκε από τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμνει α-συμπωματική από τις αρχές του Μαΐου,  ένα μήνα πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, την 01/06/2020, Σημειώνεται ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 289 χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα και 40.883 θάνατοι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
 Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020, 22:32
Με στάση εργασίας και νέα κινητοποίηση αύριο, Πέμπτη, θα συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια στο «αντιεκπαιδευτικό» - όπως το χαρακτηρίζουν - νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.
Τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ χαιρέτισαν τις απεργιακές πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, χθες και σήμερα, με τις οποίες εκφράστηκε η αντίθεση των εκπαιδευτικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» και το αίτημά τους να μην ψηφιστεί.
Καθώς η ψηφοφορία του νομοσχεδίου προγραμματίστηκε για αύριο το μεσημέρι, οι ομοσπονδίες κήρυξαν για αύριο, Πέμπτη 11 Ιουνίου, 3ωρη στάση εργασίας (από 11:00 έως 14:00) και καλούν τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρτυρία αποκαλύπτει πως ο Τζορτζ Φλόιντ είχε τσακωθεί με τον δολοφόνο του στο παρελθόν
 Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020, 16:40
Ο Τζορτζ Φλόιντ και ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης, Ντέρεκ Τσόβιν, δούλευαν ως προσωπικό ασφαλείας, στο ίδιο νυχτερινό κέντρο πριν από τη θανατηφόρα συνάντησή τους και δεν τα πήγαιναν καλά μεταξύ τους, είπε ένας πρώην συνάδελφός τους στο CBS News.
«Έχουν τσακωθεί… Έχει να κάνει πολύ με τον Ντέρεκ που συνήθιζε να είναι εξαιρετικά επιθετικός μέσα στο κλαμπ απέναντι σε μερικούς από τους θαμώνες, κάτι που δημιουργούσε πρόβλημα», δήλωσε ο πρώην συνάδελφος, Ντέιβιντ Πίνεϊ, στο CBS News.
Όταν ο Πίνεϊ ρωτήθηκε αν υπήρχε αμφιβολία στο μυαλό του για το αν ο Τσόβιν γνώριζε τον Φλόιντ, είπε ότι ο πρώην αξιωματικός τον γνώριζε «αρκετά καλά».
Η Μάγια Σανταμαρία, η οποία ήταν στο παρελθόν ιδιοκτήτρια του κλαμπ «Ελ Νουέβο Ρόντεο» στη Μινεάπολη, δήλωσε στον KSTP τον περασμένο μήνα ότι ο Φλόιντ και ο Τσόβιν εργάστηκαν ως σεκιούριτι για το κλαμπ της μέχρι το τέλος του περασμένου έτους και είχαν συμπίπτουσες βάρδιες. Είπε ότι ο Τσόβιν φρουρούσε έξω από το κλαμπ ως αστυνομικός εκτός υπηρεσίας για 17 χρόνια, ενώ ο Φλόιντ εργαζόταν στο εσωτερικό του κέντρου διασκέδασης συχνά τον περασμένο χρόνο. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, και οι δύο δούλευαν τις Τρίτες, όταν το κλαμπ πραγματοποιούσε έναν δημοφιλή εβδομαδιαίο διαγωνισμό χορού.
Η Σανταμαρία είπε στο CBS News ότι πιστεύει πως ο Τσόβιν «φοβόταν και ένιωθε ως απειλή» τους Αφροαμερικανούς.
Η οικογένεια Φλόιντ έχει δηλώσει ότι ο θάνατος του Τζορτζ ήταν εν μέρει προσωπικό ζήτημα και ο δικηγόρος του ζήτησε να κατηγορηθεί ο πρώην αξιωματικός για δολοφονία πρώτου βαθμού, «επειδή πιστεύουμε ότι ήξερε ποιος ήταν ο Τζορτζ Φλόιντ», αναφέρει το CBS News.
Ο Φλόιντ πέθανε στα χέρια της αστυνομίας της Μινεάπολης κατά τη διάρκεια σύλληψης, αφού ο Τσόβιν έβαλε το γόνατό του στον λαιμό του για σχεδόν εννέα λεπτά. Το περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε από κάμερα παρευρισκόμενου, προκάλεσε εκτεταμένη οργή και διαδηλώσεις μεγάλης κλίμακας κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού σε όλη τη χώρα αλλά και παγκοσμίως.
Ο Τσόβιν κατηγορήθηκε για δολοφονία δεύτερου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού, ενώ τρεις άλλοι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο κατηγορήθηκαν για συνέργεια δολοφονίας δεύτερου βαθμού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


«Αν με κρινει ενοχο η πατριδα τοτε ας με φυλακισουν».
Τι λεει ο πρεσβυτερος Γεωργιος Πούλιος, τον οποιο μηνυσε Ελληνας(!), γιατι εβαλε…. στη θεση του φιλοσκοπιανο δασκαλο στις Σερρες



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εν αναμονή της οριοθέτησης των ανεπίλυτων θαλάσσιων συνόρων, καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια να μη θέσουν σε κίνδυνο ή να εμποδίσουν την επίτευξη τελικής συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα». Αυτά είπε μόλις την περασμένη Παρασκευή εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν ρωτήθηκε για το «τουρκολιβυκό μνημόνιο», προσθέτοντας μάλιστα πως η Ελλάδα έχει επίσης «θαλάσσιες αξιώσεις» (!) στην περιοχή όπου αναφέρεται το μνημόνιο της Τουρκίας και της Λιβύης.
Εξίσου αποκαλυπτικός ήταν και ο υφυπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Φάνον. Κάλεσε ξανά τις χώρες της περιοχής, μεταξύ αυτών και την Τουρκία, που οι ΗΠΑ θέλουν «να συνεχίσει να κοιτά προς τη Δύση», να δουν τις «ευκαιρίες» από τα σχέδια συνδιαχείρισης, να μην υπονομεύουν την «επενδυτική εμπιστοσύνη» και την «πολιτική σταθερότητα» στην περιοχή.
Τα παραπάνω δίνουν ένα σαφέστατο περίγραμμα των όσων δρομολογούνται στο πλαίσιο των σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για επικίνδυνες «διευθετήσεις», που περιλαμβάνουν και τη συνδιαχείριση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο υπό ΝΑΤΟική εποπτεία. Στους σχεδιασμούς αυτούς εμπλέκονται ολοένα και πιο βαθιά η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα στη χώρα μας, οδηγώντας σε μεγάλες περιπέτειες το λαό.
Μάλιστα, η προπαγανδιστική ομοβροντία των τελευταίων ημερών δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών ότι βρισκόμαστε σε φάση «προετοιμασίας εδάφους» για μια τέτοια εξέλιξη, που με ψευτοδιλήμματα και εκβιασμούς γίνεται προσπάθεια να την αποδεχτεί ο λαός. Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται «μασάζ» προετοιμασίας του λαού για αρνητικές εξελίξεις, είτε προηγηθεί μια συμφωνία είτε ένα θερμό επεισόδιο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαζικό μήνυμα καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής
Μαχητικό συλλαλητήριο χτες Τριτη 9 Ιουνιου στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
Νέα συγκέντρωση σήμερα, Τεταρτη 10 Ιουνιου στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια
Με ένα ακόμα γεμάτο παλμό και αποφασιστικότητα συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, γονείς δήλωσαν πως το αντιδραστικό νομοσχέδιο που χτυπά τα μορφωτικά δικαιώματα, είναι καταδικασμένο στις συνειδήσεις τους. Εστειλαν παράλληλα μήνυμα πως ο αγώνας ενάντια στα μέτρα που φέρνει συνεχίζεται, για τη διεκδίκηση μιας Παιδείας που θα βρίσκεται πραγματικά στο ύψος των λαϊκών αναγκών.
Οι απεργοί εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν δώσει ραντεβού στα Προπύλαια. Εκεί, είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα μαθητές από σχολεία της Αττικής και φοιτητές από Συλλόγους που συμμετείχαν με αγωνιστικές αποφάσεις στην κινητοποίηση. Φοιτητές και μαθητές κατήγγειλαν για μια ακόμα φορά τον αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου που χειροτερεύει τους όρους σπουδών, που εντείνει την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, που υψώνει νέους φραγμούς στο σχολείο, κοιτά τους μαθητές και τις οικογένειές τους στην τσέπη. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και η ΑΣΓΜΕ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προβλέπετε μαζική συμμετοχή στα αυριανά συλλαλητήρια των συνδικάτων, στην Αθήνα την Πεμπτη 11 Ιουνιου στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα και στη συνέχεια στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Οι Ισραηλινοί επιβεβαιώνουν μπαράζ επιθέσεων
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Την κλιμάκωση των ισραηλινών αεροπορικών - πυραυλικών επιθέσεων έναντι «ιρανικών στόχων» στη Συρία και στον Λίβανο ανακοίνωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας του Ισραήλ, υποπτέραρχος Αμικάμ Νόρκιν, εν μέσω αυστηρών περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας.
Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με στελέχη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας που μεταδόθηκε από το «Channel 12», ο Νόρκιν ειπε για αμείωτες ισραηλινές επιδρομές και αποφασιστικότητα της νέας κυβέρνησης έναντι του Ιράν και δυνάμεων που πρόσκεινται σε αυτό, με απώτερο στόχο τη μείωση της γεωπολιτικής επιρροής της Τεχεράνης στην ευρύτερη περιοχή.
Την ίδια ώρα, από τις 3 Ιούνη, κοντά στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας παρατηρήθηκε επανέναρξη των βομβαρδισμών θέσεων τζιχαντιστών, πιθανώς από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, για πρώτη φορά μετά τη ρωσοτουρκική εκεχειρία του περασμένου Μάρτη. Τις τελευταίες μέρες διεθνή πρακτορεία καταγράφουν στη βορειοδυτική Συρία αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα σε τζιχαντιστές και Σύρους στρατιώτες, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 40 ατόμων εκατέρωθεν.