Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Τριτη 9 Ιουνιου 2020


Μέσα στην καραντίνα, πέρασαν όλα τα νομοσχέδια, (και θα περάσουν κι άλλα), ενώ ακούγαμε τον "επιστήμονα" Τσιόδρα που μυξόκλαιγε...
Νομοσχέδια για την παιδεία, το περιβάλλον, τα εργασιακά και όλα τα καίρια ζητήματα της ζωής μας. Μας ενημέρωσαν; (φυσικά θα ήταν αστείο να πω : μας ρώτησαν;). Εμείς ασχολούμασταν με τις μάσκες και πως θα τις σιδερώνουμε... Τυχαίο;
Και μόνο για την κατάργηση της προστασίας των περιοχών NATURA 2000, με νομοσχέδιο εν μέσω καραντίνας, κι ας το αρνούνται, καταλαβαίνει κανείς τον αυταρχισμό την αναισθησία, και τη σκληρότητα, των κυβερνήσεων αυτών .. Τι άλλο θα κάνουν για να μας αποδείξουν ότι είναι εντολοδόχοι των φίλων τους επιχειρηματιών; Έχουν φροντίσει βέβαια, τη φίμωση κάθε φωνής που διαμαρτύρεται, τη λογοκρισία κάθε στοιχείου στο fb, τη διαμαρτυρία κάθε πολίτη που αντιστέκεται..
Αναρωτιέται κανείς, εκτός από τον πλουτισμό τους και το χρήμα, αν έχουν ή είχαν κάποια άλλη ευαισθησία.
Αυτός ο Χατζηδάκης μετά το λυντσάρισμα το 2010 στη Βουκουρεστιου στο Σύνταγμα, που έκλαιγε και φώναζε βοήθεια, μάλλον ανά δεκαετία το ζητάει ο οργανισμός του.. Αψηφά και το ξύλο.
Φανταστείτε πόσο παγιδευμένος κι όχι αφοσιωμένος, είναι στο καθήκον του ...
Σημείωση.
Επειδή κάποιοι μπορεί να πουν ότι το κείμενο είναι προτροπή βίας, απλά ειπώθηκε, πόσο παγιδευμένοι και όχι αφοσιωμένοι είναι στο καθήκον τους.
Bία (η) ουσ.: Να ξυπνάς το πρωί(αν έχεις κοιμηθεί) και να μη έχει να δώσεις γάλα στα παιδιά σου. Να λυποθυμανε στο σχολείο από την πείνα...Να ξεπουλιεται η δημόσια και κοινωνική περιουσία λες και είναι ιδιοκτησία τους, να σου παίρνει το σπίτι η τράπεζα, να πεθαίνουν άνθρωποι σε χωριά, επειδή δεν υπάρχει γιατρός και τόσα άλλα.
Βία δεν είναι μια σπασμένη βιτρίνα, η χτυπημενη φάτσα ενος πολιτικού λαμόγιου η ένα σπασμένο αυτοκίνητο. Βία είναι, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, ο εργασισκός μεσαίωνας, οι απολύσεις, η ανεργία η φτώχεια, η πείνα, οι εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προιόντων, η καταστροφή του περιβάλλοντος κλπ.
Το θέμα είναι ποιοί παράγουν βία.
Οτι δίνεις παίρνεις, έλεγε η γιαγιά μου.
Βία έστειλε στην Τήνο ο "μάγκας" αυτός....
Και για να το παραφράσω λίγο:.
Ότι ψηφίζεις λουζεσαι. Προσοχή στους Μαυρογιαλουρους!!!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε πως έχουμε να κάνουμε με οργανωμένη συμμορία.
Σήμερα που ο Κυριάκος είναι έτοιμος να πουλήσει το νερό πολλοί σκούζουν... ωστόσο το έγκλημα είναι διαρκείας, έχει παρελθόν και συνέχεια.
Η ΕΥΔΑΠ από την ίδρυση της (1980) ήταν αποκλειστικά κρατική. Ομως, το 1999 ο Σημίτης τη μετοχοποίησε. Το 2011 ο ΓΑΠ την ενέταξε στο ΤΑΙΠΕΔ για να είναι δυνατόν να εκποιηθεί αποκλειστικα προς όφελος των δανειστών. Και το 2016 ο Αλέξης ενέκρινε την "αξιοποίηση" της (διαβάστε το απόσπασμα από το ΦΕΚ).
Ο Κυριάκος σήμερα έρχεται και ολοχαρος ολοκληρώνει το "έργο" των προηγούμενων.
Προσοχή λοιπόν ποιοι κλαίνε τωρα...
... και το παίζουν υπερασπιστές του δημοσίου αγαθού, αφού στήριξαν την ιδιωτικοποίηση του.
 λαϊκισμός είναι όταν λες προεκλογικά ότι θα καταργήσεις τη συμφωνία των Πρεσπών και μετεκλογικά δεν κάνεις τίποτα.
Λαϊκισμός είναι να λες ότι δεν θα έρθει ούτε ένας λαθρομετανάστης στην ενδοχώρα και μετεκλογικά να έχεις γεμίσει κέντρα φιλοξενίας μεταναστών σε όλη τη χώρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλια, Ισπανια, και Γαλλια, οι γιατροι είπανε πως ο κορωνοιος μεταλλαχθηκε και εχει γινει τελειως ακίνδυνος. Αλλα ΗΠΑ και Βραζιλία γίνεται ακόμα ο κακός χαμός.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το να λες ότι κάθε άγαλμα εκπροσώπου της εξουσίας και της καταπίεσης πρέπει να κατεδαφιστεί, δεν σε κάνει περισσότερο επαναστάτη από τους μπολσεβίκους, που φρόντισαν να διατηρηθούν αυτά τα αγάλματα για ιστορικούς λόγους, ενίοτε και ως έργα Τέχνης. Όταν εκτονώθηκε η λαϊκή οργή, που 'χε ξεσπάσει σε κάμποσα αγάλματα τσάρων.
Από την άλλη, είναι προβληματικό να θρηνείς για την κατεδάφιση του αγάλματος του δουλέμπορου, βασισμένος σε μια δογματική απολυτοποίηση αυτής της θέσης των μπολσεβίκων.
Να! Εδώ στην Αθήνα, εκείνο το άγαλμα του Τρούμαν, που τόσες και τόσες φορές έγιναν απόπειρες να γκρεμιστεί, κάποια στιγμή θα πάψει να υπάρχει.
Σχολιο.- Είναι άλλο πράγμα ένα έργο τέχνης που σχετίζεται με κάποιον ματοβαμμενο τύραννο και είναι άλλο η απόδοση τιμων. Όταν έχεις στην κεντρική πλατεία του Λαυρίου τον Σερπιερι, αυτό αποτελεί όνειδος. Μπορείς το άγαλμα να το βάλεις σε ένα μουσείο ως αντικείμενο μιας εποχής. Όταν ονομάζεις το λιμάνι " Λάτσης" η τον δρόμο " Συγγρού"...αυτό είναι όνειδος!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Με 11.200.000 πληθυσμό στην Κουβα αρκετά κοινωνικό και φιλικό , που λατρεύει την διασκέδαση είναι πραγματικό κατόρθωμα ο αριθμός των κρουσμάτων! Οι Κουβανοί γιατροί είναι πραγματικά από τους καλύτερους στην αντιμετώπιση επιδημιών τόσο λόγο της εμπειρίας τους στην περιοχή, όσο και στην Αφρική. Εφάρμοσαν μια πολύ επιθετική τακτική , οι μάσκες είναι υποχρεωτικές , κέντρα περιορισμού ατόμων που μπορεί να έχουν μολυνθεί. Συν το καλύτερο σύστημα υγείας, που βέβαια από μόνο του δεν φτάνει αν δεν υπήρχαν τα άλλα μέτρα .και τονίζω πάλι όσα άτομα έχουν επισκεφτεί την Κούβα , έχουν δει πόσο λατρεύουν οι Κουβανοί την διασκέδαση!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ότι ο Μπάιντεν δεν θα είναι καλύτερος από τον Τραμπ, μάλιστα μπορεί να είναι πολύ χειρότερος στην εξωτερική πολιτική του, δεν είναι πειστικό για πολλούς, λόγω του "παλαβού" στυλ του Τραμπ.
Όμως...
... όταν βλέπουμε ότι τον Τραμπ ΔΕΝ τον στηρίζουν οι εξής Ρεπουμπλικάνοι παρακαλώ, όχι Δημοκρατικοί:
1. Ο πρώην πρόεδρος Τζωρτζ Μπους ο νεώτερος - δε νομίζω ότι χρειάζονται σχόλια...
2. Ο πρώην υπουργός εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, δηλαδή ο "κατασκευαστής" των ψεύτικων στοιχείων κατά του Σαντάμ Χουσεΐν για να δικαιολογηθεί ο πόλεμος στο Ιράκ...
3. Ο Μιτ Ρόμνεϊ, αντίπαλος του Ομπάμα στις εκλογές του 2012, ο οποίος είχε εκφράσει... την απογοήτευσή του για τη νοοτροπία πολλών Αμερικανών επειδή... νομίζουν ότι πρέπει να έχουν ιατρική περίθαλψη και κοινωνική ασφάλιση!!!...
... ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ;
Όλο δηλαδή το "βαθύ κράτος" των ΗΠΑ, με μια μάλιστα... ανίερη Συμμαχία Τζωρτζ Μπους νεώτερου και Ομπάμα (!!!), είναι εναντίον του Τραμπ!
Αν αυτό δεν κάνει τον Τραμπ αυτομάτως "καλό", σίγουρα είναι τροφή για σκέψη.
Σχολιο.- Φυσικά και δεν τον κάνει «καλό»... ούτε αυτομάτως, ούτε ύστερα από σκέψη.
Αν είναι δυνατόν!
Τον φασίστα, τον ρατσιστή, μισάνθρωπο ακροδεξιό;
Οι αλλοι, είναι δεξιοί. Κάρα δεξιοί και υπάλληλοι πολυεθνικών.
Ο Τραμπ όμως είναι τραμπούκος φασίστας.
Σχολιο.- Αν ο Τραμπ είναι φασίστας ο Μπους είναι πρωτοξαδερφος του Χίτλερ... Άσχετα με το ότι η κοινότητα των αφρό Αμερικανών διένυε χρυσές ημέρες επί Τραμπ προ κουνκφλου και Τζορτζ... Φασίστας δεν είναι οποίος σου επιδεικνύουν τα ΜΜΕ και κάνα δυο αμφιβόλου προελεύσεως προφίλ στα σοσιαλ...  Χαλαρώστε λοιπόν τους όρους όταν δεν έχουν βάση... Στη παρούσα ξανά τονίζω ότι φασίστες είναι τα νεοφιλελε τα αντιφα και τα λοιπά ίδιου πριελευσεως
Σχολιο.- Ωχ παναιαμ επιστρέφουν τα δικαιωματικα νεοφιλελε όρνεα υποστηρικτές της μεσαιωνικής ταξικα παγκοσμοιοποιησης
Σχολιο.- Αφού το χεις πει άριστα, πρόκειται για Σκύλλα - Χάρυβδη, ούτε με τον μισάνθρωπο φασίστα υπάρχει ελπίδα, ούτε με τους κροκόδειλους.
Σχολιο.- Από ποτε πρέπει να επιλέγουμε τα λιγοτερο μυρωδάτα σκατά για το τραπέζι μας? Το οτι υπάρχει λόμπι πρώην προέδρων δεν σημαίνει οτι ο Τραμπ δεν έχει το δικο του λόμπι - επιχειρηματιων, που καβλωνουν με την απορρύθμιση της παγκοσμιας οικονομίας μέσω των δασμών στα κινέζικα προϊόντα, θησαυριζουν και του προσφέρουν τη στήριξη τους!
Σχολιο.- Ο Τραμπ (μοναδικος) αναγνωρισε την Ιερουσαλήμ σαν πρωτευουσα του Ισραήλ . Αυτο ειναι χειροτερο απο πολεμο.
Σχολιο.- Ο Τραμπ εχει την στήριξη της Wall Street, των Τραπεζιτων, των Πετρελαιαδων, της βιομηχανιας Οπλων, του NRA, του FOX news, του Μερντοχ και του εβραικου λομπυ.
Ειναι ο εκπροσωπος του βαθεως αμερικανικου κατεστημενου, και πρεπει να εχει καποιος πληρη αγνοια της αμερικανικης πραγματικοτητας για να υποστηριξει το αντιθετο. (εννοηται οτι το κατεστημενο δεν θα χαλαστει και με τον Μπαιντεν) Οσοι βρισκονται εκτος αμερικης και θεωρουν τον Τραμπ ικανο ηγετη μου θυμιζουν τους καραφασιστες γερμανοτσολιαδες ταγματασφαλιτες.
Ο Τραμπ οδηγει την αμερικη στην καταρευση , ο λαος του ειναι στους δρομους ενω αυτος στελνει ακυρα tweet σαν τον Νερωνα που εβλεπε σαδιστικα την Ρωμη να καίγεται.....




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν γίνει άνοιγμα πτήσεων, αυξηθούν εξαιτίας του τα κρούσματα και μετά θελήσετε να μας ξανακλείσετε μέσα κουνώντας μας το δάχτυλο ότι... εμείς φταίμε κι από πάνω, ετοιμαστείτε για ό,τι δεν θα έχετε ξαναδεί ποτέ σας.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΟΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ;
Εγώ μια φορά το έγραψα.
Σχολιο.- «Εκεί ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και προσέξτε, εμείς έχουμε απαγορεύσει τη χρήση του μπαρ. Εκεί ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, πάνω στο μπαρ. Ήταν σαν να μην υπήρχε κανένας νόμος και καμιά απόφαση. Όταν κάποιος είναι τόσο πολύ προκλητικός, δεν καταλαβαίνω», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις για το μπιτσομπαρο στη Μυκονο που το εκλεισε. Χθες στην κεντρικη εκκλησια της Αθηνας ηταν ο ενας πανω στον άλλο, φωτογραφιζοντουσαν κιολας ολοι μαζι διπλα διπλα χωρις  μασκες.
Μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ανεξελεγκτη τουριστκή κινηση, γεγονος που αυτοι το διαφημισαν. Άρα;
Άρα, κινδυνος, οποτε η κυβερνηση βαζει μπροστα την επικοινωνια: Μαζευουμε τα κρουσματα 5 (!) ημερων και τα ανακοινωνουμε ολα μαζι! Αλλιως ακουγεται το "97", αλλιως το "18"! Ετσι, και κλιμα "αμαν ξαναρχεται" δημιουργουμε και μεσα στο γενικο νουμερο κρυβουμε τα "30" που ειναι τουριστες απο το εξωτερικό που τους φερνουμε χωρις ελεγχο!
Κρυβουμε επισης πως στην Αθηνα των ΜΜΜ, των εργοστασιων και των υπηρεσιων και των ανοιχτων σχολειων εχουμε 3 κρουσματα σε 5 ημερες.
Απλό συμπερασμα: Δεν ακουμε τους απατεωνες της κυβερνησης ουτε οταν πανηγυριζουν και μας καλουν να τρεξουμε με ξεπλεκες κοτσιδες στα λιβαδια ουτε οταν προσπαθουν αν περασουν τον τρομο. Σεβομαστε τον ΥΠΑΡΚΤΟ κινδυνο του Ιου, ζουμε φυσιολογικα τηρωντας τους βασικους κανονες και αγωνιζόμαστε για να ζουμε φυσιολογικα... πολυ σχολαστικα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κορωνοϊός... οι Κουβανοί επέστρεψαν από την Ιταλία...
9/6/2020 – 05.08 μ.μ.
Κορωνοϊός... οι Κουβανοί επέστρεψαν από την Ιταλία... Δυστυχώς σας μεταφέρουμε πίσω...
Η Κουβανέζικη Ιατρική Ταξιαρχία "Henry Reeve" επέστρεψε από την Ιταλία στην Πατρίδα!
Τρεις ολόκληρους μήνες στην Ιταλία... θεράπευσε 8.000 ανθρώπους.
Η σοσιαλιστική "απάντηση" στη νεοναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση που συνεχίζει δολοφονικό εμπάργκο στην Πατρίδα των Ελεύθερων του κόσμου και σ' αυτό το εμπάργκο συμμετέχει κι η Ιταλία.
Ο κυβερνήτης της πτήσης BV8820 με επιβάτες τους 52 Κουβανούς της Ιατρικής Μπριγάδας, εξέφρασε τις

«Ο μαρξισμός-λενινισμός είναι βαθιά διεθνιστικός
και βαθιά πατριωτικός... ταυτοχρόνως
Πατρίδα ή Θάνατος! Θα...
νικήσουμε!
¡Patria o Muerte!  ¡Venceremos!»
Φιδέλ Κάστρο
Στην ομιλία του στη διάρκεια της Εθνικής Συνέλευσης
της Λαϊκής Εξουσίας,
θέατρο "Καρλ Μαρξ", 2 Δεκέμβρη 1976
Η Κουβανέζικη Ιατρική Ταξιαρχία "Henry Reeve" επέστρεψε από την Ιταλία στην Πατρίδα!
Τρεις ολόκληρους μήνες στην Ιταλία... θεράπευσε 8.000 ανθρώπους.
Η σοσιαλιστική "απάντηση" στη νεοναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση που συνεχίζει δολοφονικό εμπάργκο στην Πατρίδα των Ελεύθερων του κόσμου και σ' αυτό το εμπάργκο συμμετέχει κι η Ιταλία.
Ο κυβερνήτης της πτήσης BV8820 με επιβάτες τους 52 Κουβανούς της Ιατρικής Μπριγάδας, εξέφρασε τις προσωπικές του ευχαριστίες και το μήνυμα του προς τους επιβάτες του τα λέει όλα:
«Καλημέρα... είμαι ο κυβερνήτης αυτής της πτήσης.
Θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή Μαλπένσα (Μιλάνο)-Φιουμιτσίνο (Ρώμη), Φιουμιτσίνο-Αβάνα. Η αναμενόμενη ώρα άφιξης στο Φιουμιτσίνο είναι στις 10:00. Θα μείνουμε όλοι στο αεροσκάφος, θα γίνει ανεφοδιασμός και μετά θα συνεχίσουμε για την Αβάνα...
Δυστυχώς σας μεταφέρουμε πίσω.
Είμαι περήφανος μαζί με ολόκληρο το πλήρωμα που κάναμε αυτές τις διαδρομές και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά για αυτό που κάνατε για εμάς και για τον ιταλικό λαό...
Παρακολούθησα ό, τι κάνατε στην Κρέμα, στο Μπέργκαμο, σε ό, τι κάνατε.
Ένα προσωπικό ευχαριστώ, ελπίζουμε να απολαύσετε την πτήση.
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους σας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ξεχείλισμα του ποτηριού δεν το επέφερε μόνον η διαρκής ροή του ιδρώτα αγωνίας από τα πρόσωπα των Αφροαμερικανών, που περπατούν στο δρόμο και δεν ξέρουν ποιες διαθέσεις έχουν οι αστυνομικοί, με τους οποίους διασταυρώνονται. Το ποτήρι δεν θα είχε ξεχειλίσει έτσι, εάν  μέσα σ’ αυτό δεν έπεφταν δάκρυα και ιδρώτας (μόχθου, αγωνίας ή αμφότερα) από τα 42 των εκατομμύρια ανέργων, των δυνάμει ανέργων, των καταδικασμένων να ζουν στη μιζέρια και την επισφάλεια των «mini jobs», των κοινωνικά περιθωριοποιημένων. Οι 112.000 νεκροί από τον Covid - 19 και οι φρικτές ελλείψεις που χαρακτήρισαν την απόπειρα αντιμετώπισης της πανδημίας λειτούργησαν ως πολλαπλασιαστές: Υπογράμμισαν τη «γύμνια» της χώρας - Μέκκας του νεοφιλελευθερισμού. Την τραγικά χαμηλή θέση, την οποία κατέχουν η ανθρώπινη ζωή και ανθρώπινη αξιοπρέπεια στο «σύστημα αξιών» και την «πυραμίδα» των προτεραιοτήτων του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταπληκτική πληροφόρηση και καταπληκτικές ιδέες!

Διαβάζω σε ορισμένα ελληνικά πατριωτικά ή «πατριωτικά» σάιτ, ότι η άριστη συνεργασία μας με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ μας επιτρέπει να έχουμε καταπληκτική πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στην Τουρκία και ποιες είναι οι προθέσεις της ηγεσίας της.
Είναι εδώ και καιρό που έχουμε τέτοια καταπληκτική πληροφόρηση. Όπως τότε που μας πληροφορούσαν ένα σωρό σάιτς ότι οι Τούρκοι επρόκειτο να καταλάβουν το Καστελόριζο, τους πήραν όμως χαμπάρι οι Αμερικάνοι, μπήκαμε σε συναγερμό και ματαιώθηκε το σχέδιο. Και στη Θράκη μας ενημέρωσαν ότι γίνονταν ασκήσεις διάβασης του ποταμού. Και πολλά άλλα.
Μόνο που όχι μόνο όλα αυτά δεν έγιναν ποτέ, οι τουρκικές μονάδες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποπειραθούν να τα κάνουν είχαν πάει τότε στο Αφρίν της Συρίας, όπως απεδείχθη.
Κάποιος όμως χρειαζόταν από τότε, για δικούς του λόγους, έναν μηχανισμό επιρροής επί της κοινής γνώμης, αλλά και πίεσης επί των κρατικών χειριστών των ελληνοτουρκικών. Τότε άνευ λόγου, αλλά φαντάζεται κανείς αν αύριο υπάρχει και λόγος.
Αλλά δεν είναι μόνο «πληροφόρηση» που έχουμε. Έχουμε και φρέσκες ιδέες. Όπως αυτές της ενσωμάτωσης στο αμυντικό μας δόγμα (τρομάρα μας) της ιδέας των «προληπτικών πληγμάτων». Με το που θα μας δώσουν την κατάλληλη πληροφόρηση οι «σύμμαχοι» (αυτοί που έβαλαν τους Τούρκους στην Κύπρο δηλαδή), θα βαρέσουμε προληπτικά και ένας Θεός ξέρει τι θα γίνει.
Βεβαίως, αν τα πλήγματα αυτά τα εκτελεί ο Ισραηλινός στρατός, με το δικό του «μυαλό» και τις δικές του «αισθήσεις» είναι ένα θέμα. Όταν τα κάνει αυτά ένας στρατός και κυβερνήσεις που σκέφτονται με αλλωνών το μυαλό και βλέπουνε με αλλωνών τα μάτια, είναι πολύ διαφορετικό!
Τελευταία στο ταλαιπωρημένο έθνος μας, βρέθηκαν και ορισμένοι σχολιαστές που μισο-υποστηρίζουν ότι δεν είναι και τόσο κακή ιδέα μια σύγκρουση με την Τουρκία, παρόλο που και μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι η οποία σύγκρουση θα μπορούσε να αποτελέσει την απόλυτη καταστροφή για τη χώρα μας. Μόνο ανόητοι ή προβοκάτορες θα μπορούσαν να ισχυρισθούν το αντίθετο.
Καταρχην δεν υπαρχει πλεον ελληνικο εθνος. Εχει πλεον σχεδον διαλυθει με τις αφορητες εισαγωγες λαθρομεταναστων ισλαμοφασιστων και αφρικανων, στους οποιους ειχαν ταξει καλυτερη ζωη, και πραγματικα τη βρηκαν. Ειχε προηγηθει βεβαια το 1990 η εισαγωγη λαθρομεταναστων από Αλβανια και Ανατολικες χωρες. Οι ηλιθιοι κυβερνητικοι υπηρετες νομιζαν ότι μπορει να υπαρχει κρατος χωρις να υπαρχει εθνος. Μπορει  να υπαρξει στρατος από λαθρομεταναστες, η να στηθει ενας στρατος από επαγγελματιες μισθοφορους όπως ηταν ο στρατος των βασιλιαδων στο Μεσαιωνα στη Δυτικη Ευρωπη. Τους εχει καθισει ασχημα το δικαιωμα που κατακτηθηκε το 1789 στην Αστικη Γαλλικη Επανασταση, που ο στρατος εγινε λαικος από μισθοφορικος που ηταν μεχρι τοτε.
Όταν τους εκαναν το σημα με τα χερια του Αλβανικου σωβινισμου και φασισμου, οι Αλβανοι που ειχαν γεννηθει και μεγαλωσει στην Ελλαδα, και ειχαν παει να υπηρετησουν στον ελληνικο στρατο, επεσαν από τα συνεφα.
Ασε  που οι πληρωμενοι δημοσιογραφοι αποκρυπτουν ότι για να γινει πολεμος Ελλαδας-Τουρκιας, πρεπει η Ελλαδα, συμφωνα με τα Μνημονια, να παρει αδεια από τους ξενους τοκογλυφους.
Και τα πραγματα θα είναι παντα δυσκολα, μεχρι οι Ελληνες να καταλαβουν ότι πρεπει να διεκδικησουν την Εθνικη τους Ανεξαρτησια. Μονο που όπως καταλαβαινω, εάν οι Ελληνες επαναστατισουν για να διεκδικησουν την Εθνικη τους Ανεξαρτησια, θα γινει όπως το 1821. Όπως τοτε εσφαξαν ολους τους ξενους, ετσι και τωρα θα σφαξουν παλι τους ξενους.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



27/9/16 ήταν όταν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος που προέβλεπε την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΗ, της ΕΛΒΟ, της Αττικό Μετρό ..και ένταξη όλων αυτών των επιχειρήσεων στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων! Οι συριζαίοι ας κόψουν το σκούξιμο λοιπόν γιατί δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ξεκωλο ηλιθιο πουταναριο Κατερίνα Καινούργιου, ξερετε αυτό το πουταναριο της τηλεορασης που συναγωνιζετε την Ανιτα Πανια και βγαζει όλα τα πουταναρια σα κι αυτή στην εκπομπη της, ενώ κοβει σοβαρες γυναικες που εκαναν εκτρωση γιατι δεν γουσταραν το μουλικο του καραμαλακα γυφτου που τις παρατησε εβγαλε καινουρια ξεκωλη φωτογραφια στο Instagram : Πόζαρε με μακρυμάνικο ολόσωμο μαγιό με ολη τη πλατη εξω. Όχι, το μουνι της ακομη δεν μας το δειξε. Όλα θα τα κανει όμως για να ανεβασει τα νουμερα της βρωμοεκπομπης της για ξεκωλιαρες πουτανες κατινες.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νίκος Χαρδαλιάς: Γυναίκα στη Θεσσαλονίκη τον μπουγέλωσε και προσήχθη
Επίθεση με νερό δέχτηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από παρουσιάστρια
09 Ιουνίου 2020 18:50
Σε γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης γευμάτιζε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, όταν δέχτηκε επίθεση με νερό.
Η γυναίκα πλησίασε τον κ. Χαρδαλιά, ζητώντας να φωτογραφηθεί μαζί του, όμως, εντελώς ξαφνικά, πήρε ένα ποτήρι νερό και το πέταξε εναντίον του αρχίζοντας να φωνάζει.
Αμέσως επενέβησαν αστυνομικοί η οποίοι προσήγαγαν την γυναίκα, που επαγγελεται παρουσιάστρια και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν τελικά θα συλληφθεί.
Η συγκεκριμένη γυναίκα, είναι γνωστη ακροδεξια και έχει δημιουργήσει ξανά επεισόδια κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αμφισβητώντας την ύπαρξη κορονοϊού στην Ελλάδα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μόσχα προς Αθήνα: Μην καίτε τις γέφυρες, είναι ριψοκίνδυνο!

Μετά την κρίση με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών το 2018, που προκάλεσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε μια περίοδο αμερικανικών πιέσεων ώστε να περάσει χωρίς πολλές αντιδράσεις η Συμφωνία των Πρεσπών και “να εκδιωχθεί η Ρωσία από τα Βαλκάνια”, η Eλλάδα εμφανίζεται σπάνια σε πολιτικές αναλύσεις στη Ρωσία. Με εξαίρεση, ίσως, δύο επίσης αρνητικές ιστορίες αντιπαράθεσης με τη ρωσική διπλωματία, όταν η Μόσχα ζήτησε να μην εκδώσουμε τον Mr Bitcoin σε άλλη χώρα πλην της πατρίδας του (τον στείλαμε κρυφίως στη Γαλλία) και να μην υποστηρίξουμε ένα βεβιασμένο και αμφιλεγόμενο αυτοκέφαλο, που αποφάσισε να χορηγήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε μια νέα, μη κανονική “Εκκλησία” στην Ουκρανία.
Παρότι στη δεύτερη περίπτωση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προσπάθησε να “κρυφτεί” πίσω από το αυτοτελές της Εκκλησίας, δύσκολα μπορεί να γίνει πειστικό, όταν είναι προφανές ότι τίποτε σχετικό δεν θα είχε αποφασιστεί, αν η ελληνική διπλωματία ήταν κατηγορηματικά αντίθετη. Πολύ περισσότερο, που η Μόσχα γνωρίζει ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο στηρίζεται παντοιοτρόπως από την Ελλάδα, όπως και ότι ο κατεξοχήν ενδιαφερόμενος για το “αυτοκέφαλο”, που έως και τώρα δεν αναγνωρίζει η πλειονότητα των τοπικών ορθόδοξων Εκκλησιών, πλην Αθήνας και Αλεξάνδρειας, ήταν η αμερικανική Πρεσβεία και προσωπικά ο κ. Πάιατ, ο οποίος ολοκληρώνει κατ’ αυτόν τον τρόπο το project “εμβάθυνση της ρήξης Ουκρανίας – Ρωσίας και Ρωσίας – παγκόσμιας Ορθοδοξίας”.
Για τους παραπάνω λόγους έχει ιδιαίτερη σημασία ότι το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι αφιερώνει στο ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας μια από τις κεντρικές αναλύσεις του με την υπογραφή της Ιρίνα Άλξνις και τον χαρακτηριστικό τίτλο “Ελλάδα εναντίον Τουρκίας: η Ουάσιγκτον θα βοηθήσει άραγε την Αθήνα;”. Η σχολιαστής επικρίνει την Αθήνα για τη “σκληρή φιλοαμερικανική τροχιά”, την οποία έχει επιλέξει τα τελευταία χρόνια, καταστρέφοντας την παραδοσιακή ειδική σχέση, που είχε με τη Ρωσία, ακόμη και ως μόνιμο μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και εκφράζει την έκπληξή της για το τι μπορεί να ελπίζει η ελληνική ηγεσία ποντάροντας όλα της τα χαρτιά σ’ έναν υπό εξασθένηση ηγεμόνα (ΗΠΑ). Επειδή οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών φαίνεται πως καταστρέφουν συστηματικά τις ελληνορωσικές σχέσεις την ίδια ώρα, που διακηρύσσουν στεντόρεια ότι τις αποκαθιστούν (κάτι σαν τις αμερικανικές βάσεις, που φεύγουν, αλλά εντέλει μένουν), θα άξιζε να δούμε πώς μας βλέπουν οι άλλοι, στην περίπτωσή μας φωνές πολύ κοντά στη ρωσική πολιτική και διπλωματική ηγεσία, η οποία δυστυχώς – και με ελληνική ευθύνη – έχει σχεδόν ως αποκλειστικό συνομιλητή για τα θέματά μας, την Τουρκία. Γι’ αυτό και παραθέτουμε όλο το άρθρο, όσο κι αν κάποιες εκφράσεις του μπορεί να μας ακούγονται ενοχλητικές:

“Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θέλει σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα, ότι επανειλημμένως πρότεινε να συζητηθούν τα αμφιλεγόμενα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών και είναι όπως και πριν διατεθειμένη για διάλογο. Το σχόλιο του διπλωμάτη ήταν απάντηση σε σειρά ακραία έντονων δηλώσεων Ελλήνων και Κυπρίων κυβερνητικών παραγόντων τις τελευταίες ημέρες.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει εξαιτίας της επιθετικής της πολιτικής να χάσει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ.
Είναι δύσκολο να πούμε τι είναι πιο κωμικό για την Άγκυρα, η οποία για δεκαετίες κάθεται στον προθάλαμο της ΕΕ: η συγκεκριμένη απειλή ή η πρόσφατη προειδοποίηση του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας περί ετοιμότητάς της για μια πολεμική σύγκρουση με τους Τούρκους.
Με τη σειρά τους οι Έλληνες και οι Κύπριοι έχουν σοβαρούς λόγους να ανησυχούν: η Τουρκία συνεχίζει γεωλογικές έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, θίγοντας τα συμφέροντα της Αθήνας και της Λευκωσίας. Στα τέλη του 2019 η ΕΕ υπέβαλε μάλιστα κυρώσεις, η αλήθεια είναι καθόλου αυστηρές, για τη διεξαγωγή γεωτρήσεων στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Αυτή τη φορά το σκάνδαλο ξέσπασε με τη δημοσίευση αιτήσεων της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Τουρκίας για έκδοση αδειών για διεξαγωγή ερευνών κοντά σε ελληνικά νησιά. Η Αθήνα κατηγόρησε την Άγκυρα για γεωλογικές έρευνες στην υφαλοκρηπίδα της και για προσπάθεια ‘σφετερισμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος’.
Και παρόλο που στα λόγια οι ελληνικές Αρχές απευθύνονται για στήριξη στην Ευρώπη, οι μεγάλες τους ελπίδες για ευνοϊκή επίλυση του προβλήματος συνδέονται αναμφίβολα με τις ΗΠΑ. Ειδικότερα, η δήλωση του υπουργού Άμυνας αποτελεί προσπάθεια να προσελκύσει την προσοχή του ανώτερου εταίρου του ΝΑΤΟ στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Οι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι οι πιθανότητες να φτάσει μια ελληνο-τουρκική αντιπαράθεση σε θερμή φάση είναι εξαιρετικά μικρές. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στο ότι μια πολεμική σύγκρουση μεταξύ μελών του Βορειοανατολικού Συμφώνου είναι ανεπίτρεπτη. Στο κάτω κάτω αυτό καθόλου δεν βοήθησε το 1974 στην Κύπρο. Ακόμη και σήμερα τα συνοριακά επεισόδια στον αέρα και τη θάλασσα είναι συνηθισμένη υπόθεση μεταξύ των δύο χωρών.
Είναι επίσης σημαντικό ότι η Ελλάδα πρακτικά δεν έχει πιθανότητες εναντίον της Τουρκίας, οι ένοπλες δυνάμεις της οποίας βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των πιο ισχυρών στρατών του κόσμου και μάλιστα μονίμως συμμετέχουν στις πιο ποικίλες πολεμικές επιχειρήσεις. Οι Έλληνες, όμως, έχουν καιρό να πολεμήσουν και αντικειμενικά είναι πιο αδύναμοι από τους Τούρκους από στρατιωτική άποψη.
Γι’ αυτό είναι απόλυτα κατανοητές οι ελπίδες που τρέφουν για βοήθεια από τις ΗΠΑ, οι οποίες θα πρέπει να βάλουν στη θέση του τον εκρηκτικό Ερντογάν.
Το πρόβλημα είναι ότι για τις ΗΠΑ αυτή η ιστορία είναι επίσης εξαιρετικά άβολη και απειλεί να επιφέρει νέες απώλειες, παρά οφέλη.   
Έχουν προ πολλού περάσει οι καιροί που η Ουάσιγκτον είχε τη δυνατότητα να πετύχει εύκολα από την Άγκυρα το απαιτούμενο βήμα ή απόφαση, διατάζοντας, παζαρεύοντας ή απλώς χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι. Οι τουρκικές Αρχές επανειλημμένως επέδειξαν όχι απλώς κραυγαλέα περιφρόνηση στις εντολές, που ήρθαν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά και ετοιμότητα να προκαλέσουν τις ΗΠΑ. Η αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των Αμερικανών να ακυρώσουν τη συμφωνία, κάθε άλλο παρά είναι η μόνη απόδειξη για αυτό.
Η σύγχρονη Τουρκία διακρίνεται συνολικά για τη φανερά ανεξάρτητη στάση της και τη φιλοδοξία της, που κατά καιρούς μετατρέπεται σε τυχοδιωκτισμό: πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία και στη Λιβύη, χρησιμοποίηση των μεταναστών ως μοχλό πίεσης στην Ευρώπη, ενεργή και συχνά άκομψη διεκδίκηση ηγεμονίας στη Μέση Ανατολή και τώρα να και οι γεωλογικές έρευνες για πλουτοπαραγωγικές πηγές με ξεκάθαρη πρόκληση των γειτόνων. 
Ωστόσο, δεν προχωρούν πάντα όλα για την Άγκυρα ομαλά και κατά το σχέδιό της. Δεν είναι λίγα τα προβλήματα, οι αποτυχίες και η ανάγκη για υποχωρήσεις, εκεί που απλώς θα ήθελε να υπαγορεύσει τη θέλησή της. Είναι αρκετό να θυμηθούμε τα πρόσφατα ξεκαθαρίσματα με τη Ρωσία λόγω του Ιντλίμπ. Παρ’ όλ’ αυτά ο Ερντογάν επιδιώκει να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τη μεγάλη γεωπολιτική ανακατανομή, που εξελίσσεται στον κόσμο, για να αυξήσει την κρατική του ισχύ και την επιρροή της χώρας του. Και η αποφυγή οποιουδήποτε υπονοούμενου παραπέμπει σε σχέσεις υποταγής στις ΗΠΑ είναι το πρώτο του μέλημα.
Επομένως ο εξαναγκασμός της τουρκικής ηγεσίας να υποχωρήσει από τους στόχους που έχει θέσει στην Ανατολική Μεσόγειο, μπορεί να καταστεί για τους Αμερικανούς μια καθόλου απλή υπόθεση. Και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ΗΠΑ είναι αναγκασμένες παράλληλα να λύνουν πολλά άλλα δυσχερέστατα προβλήματα (και μάλιστα όχι μόνο εξωτερικής, αλλά και εσωτερικής πολιτικής), οι ελπίδες των Ελλήνων στην ενεργή και αποτελεσματική τους βοήθεια, μπορεί και να αποδειχθούν εντελώς μάταιες.
Αυτό, εννοείται, θα καταστεί ένα ακόμη χτύπημα για την εικόνα της Ουάσιγκτον ως μεγάλης δύναμης, όχι όμως και τόσο μοιραίο μέσα στο γενικό πλαίσιο των εξελίξεων, που διαδραματίζονται.
Το πλέον δυσάρεστο περιμένει κυρίως την Αθήνα.
Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα άλλαξε την ειδική της τοποθέτηση, σύμφωνα με την οποία, η συμμετοχή της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ συμπληρωνόταν από παραδοσιακά καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Η ηγεσία της χώρας υιοθέτησε μια σκληρή φιλοαμερικανική τροχιά (ακόμη και σε βάρος των σχέσεων με την Ευρώπη) και προχώρησε σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Επομένως τώρα πραγματική βοήθεια, και όχι τυπικά λόγια στήριξης, δεν έχει να περιμένει η Αθήνα από πουθενά στην αντίθεσή της με την Τουρκία.
Η περίεργη επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να ποντάρει χωρίς εναλλακτικές σε έναν ηγεμόνα, που φανερά αποδυναμώνεται σε μια περίοδο μεγάλης κλίμακας αλλαγών παγκοσμίως, μοιάζει ότι θα αποδειχθεί ριψοκίνδυνη και εν δυνάμει αποτυχημένη πολύ περισσότερο από τον κρατικό τυχοδιωκτισμό του Ερντογάν”.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελλάδα και Ιταλία υπέγραψαν την οριοθέτηση ΑΟΖ
Σε ανταλλαγμα η Ελλαδα ξεπουλαει τα χωρικα της υδατα σε Σικελους και Καλαβρεζους ψαραδες τζαμπα
 Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, 10:49
Υπεγράφη η ιστορική συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας νωρίτερα σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο (Luigi Di Maio), ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα.
Νωρίτερα, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών πραγματοποίησαν συνάντηση, όπου συζήτησαν διμερή θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος.
Τόσα χρόνια τώρα, η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας σκόνταφτε σε ένα ομολογουμένως ιδιαίτερης αξίας αλίευμα. Βεβαίως η περίφημη κόκκινη γαρίδα, που αλιεύεται σε μεγάλα βάθη στο Ιόνιο, το Αιγαίο, αλλά και το Κρητικό Πέλαγος, δεν είχε ιδέα για τον στρατηγικό της ρόλο στη διαμόρφωση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών στη Μεσόγειο. Τελικά, με το προσχημα της τουρκικής απειλής, οι ψαράδες από τη Σικελία και την Καλαβρία θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αλιεύουν το πανάκριβο αυτό έδεσμα εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, ακόμα και στην αλιευτική ζώνη της Ρόδου, καθώς και στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα. Φυσικα όπως καταλαβαινει ολος ο κοσμος η Ιταλια δεν προκειται να ανακατευτει στις διαφορες Ελλαδας-Τουρκιας. Όπως εκανε παντα δηλαδη. Απλως θα εκμεταλλευτεί την επικερδη για εκείνην συμφωνία
Μένει να αποδειχτεί αν η Αθήνα κατέθεσε εγγυητική-ερμηνευτική επιστολή στις Βρυξέλλες, κατοχυρώνοντας αυτό το δικαίωμα των Ιταλών ψαράδων, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητώς από τη μέχρι σήμερα αλιευτική πολιτική στην Ε.Ε. Και είναι λογικό, αφού κάθε χρόνο Εγγλέζοι και Γάλλοι στέλνουν τις φρεγάτες τους για να χωρίσουν τα βρετανικά και τα γαλλικά αλιευτικά, που δίνουν «ναυμαχίες» για τα αλιεύματα στη Μάγχη και νότια της Ιρλανδίας.
Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα νωρίτερα σήμερα από το ελληνικό ΥΠΕΞ, «ο υπουργός της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο και ο Νίκος Δένδιας θα υπογράψουν τη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών, η οποία, όπως φαίνεται, πιθανότατα θα διευκολύνει και την τελική υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας με την οριοθέτηση της μεταξύ τους αποκλειστικής ζώνης.
»Οι συνομιλίες στη συνάντηση των δύο ανδρών θα εστιασθούν σε θέματα διμερούς ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. Στη συνέχεια, θα υπογραφεί η συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο».
Πρακτικά, πρόκειται για καθ’ ύψος (από τον βυθό προς την επιφάνεια) επέκταση της συμφωνίας του 1977 για την υφαλοκρηπίδα που ανοίγει τον δρόμο για την απεμπλοκή των προβλημάτων που είχαν προκύψει από την πλευρά της Αλβανίας για οριοθέτηση και με τη συγκεκριμένη βαλκανική χώρα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Πάνω από 40 νεκροί στις συγκρούσεις συριακού στρατού - τζιχαντοφασιστών
Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, 02:52
Περισσότεροι από 40 στρατιώτες και τζιχαντοφασιστες σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε συγκρούσεις στη βορειοδυτική Συρία, όπου οι δυνάμεις του συριακού δημοκρατικου στρατου  απέκρουσαν την επίθεση μιας τζιχαντοφασιστικής ομάδας που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι μαχητικά βομβάρδισαν πολλά χωριά στην περιοχή αυτή, που ελέγχεται από τους γουρουνια ισλαμοφασιστες, για πρώτη φορά αφότου σταμάτησαν οι συγκρούσεις, μετά την εφαρμογή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, πριν από τρεις και πλέον μήνες. Η εκεχειρία που διαπραγματεύτηκαν η Μόσχα και η Άγκυρα τέθηκε σε εφαρμογή τον Μάρτιο.
Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνονταν σποραδικές συγκρούσεις στην επαρχία Ιντλίμπ και τις όμορες περιοχές, που συνιστούν το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των τζιχαντοφασιστών και των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων στη Συρία.
Σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο, η Χούρας αλ Ντιν, μια μικρή ισλαμοφασιστικη ομάδα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, μαζί με άλλες τζιχαντοφασιστικές συμμοριες, εξαπέλυσαν επίθεση σε δύο χωριά που ελέγχονται από την Συριακη Δημοκρατια, στη ζώνη του Σάχελ αλ Γαμπ, στη βορειοδυτική Χάμα, μια επαρχία που συνορεύει με εκείνη του Ιντλίμπ.
Από τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 19 στρατιώτες των Συριακων Δημοκρατικων κυβερνητικών δυνάμεων και 22 γουρουνια τζιχαντοφασίστες, σύμφωνα με τον αληταρα μεθυστακα χαφιε  Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, τον χαφιεδοδιευθυντή του Αποικιακου παρατηρητηρίου. Οι τζιχαντοφασιστες κατόπιν αποσύρθηκαν από τα δύο χωριά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Νέας μορφής δικτατορια και ισλαμοφασιστικης αστυνομοκρατίας
 Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, 09:59
Οι Τούρκοι νομοθέτες εξετάζουν νομοσχέδιο για την ενδυνάμωση της δικτατορικης ισλαμοφασιστικης παρακολούθησης κάθε γειτονιάς της χώρας -  που θα δώσει στον πρόεδρο επιπλέον δύναμη να τις θέσει υπό τον άμεσο έλεγχό του.
Εάν εγκριθεί η νομοθεσία, η υπάρχουσα δύναμη, που αποτελείται από περίπου 28.500 «φύλακες γειτονιάς», θα έχει το δικαίωμα να ζητήσει ταυτοποίηση από πολίτες, να ψάξει τα αυτοκίνητά τους και να χρησιμοποιήσει τα όπλα και τη δύναμή της εάν χρειαστεί.
Η ασάφεια της διευρυμένης εντολής τους, η οποία περιλαμβάνει «πρόληψη εγκλημάτων» και «πρόληψη δημόσιων συγκεντρώσεων που θεωρείται ότι διαταράσσουν τη δημόσια τάξη», καθώς και «εντοπισμό» ατόμων που αναζητούνται από την αστυνομία, έχει προκαλέσει ανησυχία.
Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι η εφαρμογή των άρθρων του εμπίπτει άμεσα στην εξουσία του προέδρου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθήνα Λευκωσία και Ερεβαν "μπλόκαραν" εστω προσωρινα τουρκική προεδρία στον ΟΗΕ
 Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, 01:11
Σε μια ενέργεια με ιδιαίτερη διπλωματική σημασία προχώρησαν η Αθήνα και η Λευκωσία έναντι της Άγκυρας, σε μια περίοδο κατά την οποία κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα.
Συγκεκριμένα, για τις 17 Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί τρεις εκλογές στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών: Η πρώτη είναι η αναπλήρωση των πέντε θέσεων στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η δεύτερη αφορά την αναπλήρωση 18 νέων μελών (από τα συνολικά 54) για το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Οργανισμού, ενώ η τρίτη έχει να κάνει με την εκλογή προέδρου της Γενικής Συνέλευσης, ο οποίος έχει θητεία ένα χρόνο.
Φέτος, ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης είναι ο Τούρκος Βολκάν Μποζκίρ, πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ανώτερος διπλωμάτης.
Κανονικά, η διαδικασία εκλογής του προέδρου γίνεται μέσω επιδοκιμασιών, κατά τη διάρκεια της σχετικής συνόδου της Γενικής Συνέλευσης. Φέτος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αποφασίστηκε να υιοθετηθεί η «σιωπηλή διαδικασία» που καλεί τα κράτη μέλη μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 72 ωρών, να διατυπώσουν τυχόν αντιρρήσεις σχετικά με την εκλογή.
Ωστόσο, κατά τη διαδικασία αυτή, Ελλάδα, Κύπρος και Αρμενία απέρριψαν την υποψηφιότητα της Τουρκίας. Υπενθυμίζεται πως οι σχέσεις Αρμενίας - Τουρκίας δεν είναι οι καλύτερες, καθώς η Άγκυρα αρνείται να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων.
Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού καλείται να διενεργήσει ψηφοφορία για την προεδρία. Εάν τελικά εκλεγεί ο Μποζκίρ, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ΟΗΕ, που η Τουρκία αναλαμβάνει αυτό το συμβολικό πόστο. Ο Μποζκίρ θα αναλάβει τα καθήκοντά του τον Σεπτέμβριο του 2020 και θα είναι στη προεδρία 12 μήνες, σε μια χρονική συγκυρία που οι σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας δεν είναι οι καλύτερες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επικινδυνη αρκούδα σκοτώθηκε από πυρά αγροτων στα γαλλικά Πυρηναία - Η φασιστικη νεοφιλελε γαλλικη κυβέρνηση θα υποβάλλει μηνύσεις
 Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2020, 23:22
Μια επικινδυνη αρκούδα σκοτώθηκε από πυρά αγροτων στα γαλλικά Πυρηναία, δήλωσε η αλητισα νεοφιλελε φασιστρια υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορνέ, τονίζοντας ότι η νεοφιλελε γαλλικη κυβέρνηση θα υποβάλει μηνύσεις.
Οι φασιστικες νεοφιλελε γαλλικές αρχές έχουν επαναφέρει αρκούδες στην οροσειρά των Πυρηναίων στα σύνορα με την Ισπανία, αλλά ντόπιοι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται έντονα, λέγοντας ότι οι αρκούδες επιτίθενται στα κοπάδια τους.
«Μια αρκούδα βρέθηκε σήμερα στην περιοχή Αριέζ, σκοτωμένη από σφαίρες. Οι αρκούδες είναι ένα προστατευόμενο είδος, (από τους νεοφιλελε και τους πρασινους χακι οικοφασιστες), αυτή είναι μια παράνομη και βαθύτατα κατακριτέα ενέργεια. Το κράτος θα υποβάλει μηνύσεις», δήλωσε η Μπορνέ με ανάρτηση της στο twitter, μαζί με μια φωτογραφία της νεκρής αρκούδας.
Τον Οκτώβριο του 2018, η Γαλλία μετέφερε αεροπορικώς δύο αρκούδες από τη Σλοβενία στα Πυρηναία για να αποφύγει οδοφράγματα που είχαν στήσει σε ορεινά περάσματα 150 αγρότες - με κάποιους να φέρουν τουφέκια - αποφασισμένοι να αποτρέψουν την επαναφορά.
Οι νεοφιλελε οικοφασιστες ειδικοί της άγριας ζωής εκτιμούν ότι 43 αρκούδες ζουν στα Πυρηναία. Αρκούδες από τη Σλοβενία μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά στη Γαλλία τη δεκαετία του 1990, αφού όλοι οι κυνηγοί εξαφάνισαν τον γηγενή πληθυσμό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουόμο: «Είμαι αηδιασμένος από τον ισχυρισμό του Τραμπ για τον 75χρονο διαδηλωτή»
 Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, 23:41
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε «αηδιασμένος» από τον ισχυρισμό του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι ένας 75χρονος διαδηλωτής που φαίνεται σε ένα βίντεο να σπρώχνεται από αστυνομικό στο Μπάφαλο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης «έπεσε πιο απότομα από όσο σπρώχθηκε».
«Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε ένα tweet που με εκπλήσσει ακόμη και μετά από όλα τα tweets που έχει κάνει», δήλωσε ο Κουόμο στην καθημερινή του ενημέρωση.
«Διαβάζεις τα tweets του, φτάνεις σε ένα σημείο που λες, ‘Τίποτα δεν μπορεί να με εκπλήξει - τα έχω δει όλα'», πρόσθεσε ο κυβερνήτης. «Και μετά εκπλήσσεσαι ξανά. Σοκάρεσαι ξανά. Αηδιάζεις ξανά».
Ο Αμερικανός πρόεδρος υπαινίχθηκε πως ο ηλικιωμένος διαδηλωτής Μάρτιν Γκουτζίνο σκηνοθέτησε την πτώση του μετά το σπρώξιμό του από αστυνομικό την περασμένη Πέμπτη στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Μάλιστα ο Τραμπ υπαινίχθηκε ότι ο 75χρονος Γκουτζίνο «μπορεί να είναι ένας προβοκάτορας των Antifa» που φαίνεται ότι προσπάθησε να αποκλείσει ηλεκτρονικά την ενδοεπικοινωνία της αστυνομίας.
«Παρακολούθησα, έπεσε πιο απότομα από όσο σπρώχθηκε», δήλωσε ο πρόεδρος στο Twitter. «Στόχευε τον σαρωτή; Μπορεί να είναι στημένο;» διερωτήθηκε.
Το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε ένα ακόμη κύμα αγανάκτησης στις ΗΠΑ. Σε αυτό διακρίνεται ο 75χρονος διαδηλωτής Μάρτιν Γκουτζίνο να στεκετε μόνος απεναντι σε μια αστυνομική διμοιρία που προχωρει, να σπρώχνεται βιαια από δύο αστυνομικούς και να πέφτει σκληρα στο έδαφος.
Σύμφωνα με μια πρώτη επίσημη αναφορά, ο διαδηλωτής, ο οποίος αιμορραγούσε έντονα από το αυτι και φαινοταν οτι είχε χάσει τις αισθήσεις του, «σκόνταψε και έπεσε». Μετά την κατακραυγή, οι δύο εμπλεκόμενοι αστυνομικοί τέθηκαν σε αναστολή και απαγγέλθηκαν εις βάρος τους κατηγορίες για βιαιοπραγία σε βαθμό κακουργήματος. Ο Γκουτζίνο νοσηλεύτηκε μετά τον τραυματισμό του.
Ο Κουόμο ζήτησε από τον Τραμπ να απολογηθεί.
«Κατηγόρησε αυτόν τον άντρα ότι συνδέεται με τους Antifa - χωρίς καμία απόδειξη. Χωρίς γεγονότα, απλά ένας ισχυρισμός», είπε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πολιτείας.
«Θέλω να πω, αν υπήρχε ποτέ ένα κατακριτέο, ανόητο σχόλιο, και από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών (...) Αυτή τη στιγμή της αγωνίας και του θυμού τι κάνει; Ρίχνει λάδι στη φωτιά... Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για αυτό το tweet», κατέληξε ο Κουόμο.
Εντωμεταξυ το νομοσχέδιο των Δημοκρατικών που κατατεθηκε για ψηφισμα δεν ζητεί την κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων ή την αναστολή της χρηματοδότησής τους, αιτήματα κάποιων ακτιβιστών. Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της αστυνομίας, λέγοντας ότι το 99% των αστυνομικών είναι «καταπληκτικοί, καταπληκτικοί άνθρωποι».
«Δεν θα ανασταλεί η χρηματοδότηση, δεν θα διαλυθεί η αστυνομία μας» υπογράμμισε ο Τραμπ στη διάρκεια στρογγυλής τράπεζας στον Λευκό Οίκο με τη συμμετοχή αξιωματούχων από την ομοσπονδιακή, την πολιτειακή και την τοπική αστυνομία.
Ο Μπάιντεν είναι αντίθετος στην αναστολή της χρηματοδότησης της αστυνομίας της Μινεαπολης, όμως στηρίζει «την άμεση ανάγκη» για μεταρρυθμίσεις στο σώμα, επισήμανε εκπρόσωπος της προεκλογικής του εκστρατείας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Τραμπ υπαινίσσεται ότι ο 75χρονος που σπρώχθηκε από αστυνομικούς είναι «προβοκάτορας των Antifa»
 Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, 20:04
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπαινίχθηκε σήμερα ότι το περιστατικό με τον ηλικιωμένο διαδηλωτή που τραυματίστηκε αφού σπρώχθηκε από αστυνομικούς στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης μπορεί να είναι στημένο.
Το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε ένα ακόμη κύμα αγανάκτησης στις ΗΠΑ. Σε αυτό διακρίνεται ο 75χρονος διαδηλωτής Μάρτιν Γκουτζίνο να πλησιάζει μόνος του μια αστυνομική διμοιρία και να σπρώχνεται από δύο αστυνομικούς και να πέφτει βίαια στο έδαφος.
Μια πρώτη επίσημη αναφορά έκανε λόγο ότι ο διαδηλωτής, ο οποίος αιμορραγούσε έντονα και φάνηκε να είχε χάσει τις αισθήσεις του, «σκόνταψε και έπεσε». Μετά την κατακραυγή, οι δύο εμπλεκόμενοι αστυνομικοί τέθηκαν σε αναστολή και απαγγέλθηκαν εις βάρος τους κατηγορίες για βιαιοπραγία σε βαθμό κακουργήματος.
«Ο διαδηλωτής του Μπάφαλο που σπρώχθηκε από την αστυνομία μπορεί να είναι ένας προβοκάτορας των Antifa», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόμενος στους αντιφα που κατηγόρησε ότι πυροδότησε βία στις ΗΠΑ μετά την δολοφονία του Τζορτ Φλόιντ.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στη συνέχεια αναφέρθηκε, με μάλλον μπερδεμένο τρόπο, σε ένα δημοσίευμα του τηλεοπτικού δικτύου One America News Network (OANN) σύμφωνα με το οποίο ο Μάρτιν Γκουτζίνο επιδίωκε να υποκλέψει τις ενδοεπικοινωνίες της αστυνομίας.
«Θα μπορούσε να είναι κάτι στημένο;» διερωτήθηκε στο τέλος της ανάρτησής του ο Τραμπ.
Το ακραίο συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο OANN, που αναμεταδίδει τακτικά θεωρίες συνωμοσίας, έχει καταφέρει να κερδίσει την εύνοια του Ντόναλντ Τραμπ που το αναφέρει τακτικά ως παράδειγμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τυνησία: Τουλάχιστον 20 λαθρομετανάστες πνίγηκαν σε ναυάγιο λαστιχενιας βαρκας
 Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, 19:54
Τουλάχιστον 20 Αφρικανοί λαθρομετανάστες πέθαναν όταν ένα σκάφος που μετέφερε περισσότερα από 50 λαθρομεταναστες βυθίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Τυνησίας, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος. Πιθανον οι δουλεμποροι των ΜΚΟ που τους ειχαν υποσχεθει τον παραδεισο στην Ιταλια, τους αφησαν να βουλιαξουν για να συγκινησουν το ανοητο αμαθες ποπολο.
Τα πτώματα εντοπίστηκαν σήμερα στα ανοιχτά της ακτής του Σφαξ, δήλωσε ο αξιωματούχος. Συνολικά 53 λαθρομεταναστες είχαν ξεκινήσει με τη λαστιχενια βαρκα το σαββατοκύριακο με στόχο  να φτασουν στα ανοιχτα να τους παραλαβουν οι δουλεμπορικες ΜΚΟ και να φτάσουν στην Ιταλία.
Μονάδες της ακτοφυλακής και ο στρατός αναζητούν αγνοούμενους λαθρομεταναστες.
Πέρυσι, 86 Αφρικανοί λαθρομετανάστες πνίγηκαν μετά την ανατροπή του σκάφους τους που είχε αναχωρήσει από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλια, σε ένα από τα πλέον πολύνεκρα αντίστοιχα δυστυχήματα στο θαλάσσιο χώρο της Τυνησίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα Ζηλανδία: Ανησυχώντας για παρεκτροπές η χώρα δεν θα αποκτήσει ένοπλες περιπόλους στρατιωτικοποιημενων αστυνομικών
Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, 11:28
Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ακύρωσε σήμερα το σχέδιό της να επιτρέψει τις ένοπλες περιπολίες αστυνομικών, το οποίο είχε καταρτίσει μετά τις επιθέσεις σε τεμένη στο Κράιστσερτς, καθώς η κοινή γνώμη της χώρας ανησυχεί για το ενδεχόμενο βίαιων παρεκτροπών από τις δυνάμεις επιβολής του κρατους.
Οι αστυνομικοί στη Νέα Ζηλανδία δεν κάνουν περιπολίες στον δρόμο ένοπλοι. Όμως πρόσφατα ξεκίνησαν δοκιμαστικά ένοπλες περιπολίες, μια ακροδεξια μεταρρύθμιση που υιοθετήθηκε με προσχημα το μακελειό σε δύο τεμένη του Κράιστσερτς.
Στις 15 Μαρτίου 2019 ένας Αυστραλός υπέρμαχος της υπεροχής της λευκής φυλής σκότωσε 51 πιστούς μουσουλμανους σε δύο τεμένη. Η αστυνομία τότε είχε εκτιμήσει ότι το περιβάλλον «άλλαξε» και ότι θα πρέπει να διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για να επεμβαίνει άμεσα.
Η ιδέα όμως των ένοπλων περιπολιών δεν έγινε δεκτή θετικά από την κοινή γνώμη της Νέας Ζηλανδίας, κυρίως από τους Μαορί και άλλες κοινότητες του Ειρηνικού. Η Μαράμα Ντέιβιντσον, βουλευτής των Πρασίνων, είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι η ιδέα των ένοπλων περιπολιών τής προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια των δύο γιων της.
«Αρκεί να κοιτάξουμε στις ΗΠΑ για να δούμε πώς τα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά με μια στρατιωτικοποιημένη αστυνομία» έγραψε σε ανοιχτή της επιστολή προς τον επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας Άντριου Κόστερ. «Αυτό ισχύει κυρίως για τις μειονότητες και τις κοινότητες των έγχρωμων» πρόσθεσε.
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν έχει επίσης δηλώσει εντελώς αντίθετη στην πρόταση να είναι οπλισμένη η αστυνομία. Σήμερα ο Κόστερ ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχιστούν οι δοκιμαστικές ένοπλες περιπολίες, εξηγώντας ότι οι δυνάμεις του κρατους έλαβαν υπόψη τους τις επιφυλάξεις της κοινής γνώμης.
«Ήταν προφανές κατά τη διάρκεια των δοκιμών ότι η ύπαρξη ένοπλων περιπολιών δεν αντιστοιχεί στο είδος της αστυνόμευσης που περιμένουν οι Νεοζηλανδοί» επισήμανε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Πιονγκγιάνγκ της Βορειας Κορεας κλείνει όλους τους διαύλους επικοινωνίας με τη Σεουλ της Νότιας Κορέας
 Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, 01:30
Η Βόρεια Κορέα έκανε σαφές σήμερα ότι κόβει όλες τις γραμμές άμεσης επικοινωνίας με τη Νότια Κορέα, λογω των απειλων της, ενόψει της διακοπής όλων των επαφών με τη Σεούλ ανεξαιρέτως, μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων KCNA.
Για μέρες, η Πιονγκγιάνγκ καταφέρεται εναντίον της Σεούλ, η οποια την απειλει, ζηταει να κλείσει το γραφείο σύνδεσης των δύο χωρών και να αναστείλει άλλες κοινές πρωτοβουλίες αν οι νοτιοκορεάτικες αρχές δεν εμποδίσουν αποστάτες να στέλνουν φυλλάδια και προπαγανδιστικό υλικό στη βορειοκορεάτικη επικράτεια.
Κορυφαία στελέχη της εξουσίας στη Βόρεια Κορέα, ανάμεσά τους η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, η Κιμ Γιο Γιονγκ, κι ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών της Κορέας, κρίνουν πως «η δουλειά όσον αφορά τη Νότια Κορέα πρέπει να μετατραπεί σε έργο εναντίον ενός εχθρού», σύμφωνα με το KCNA.
Το πρώτο βήμα είναι ότι το μεσημέρι (τοπική ώρα), η Βόρεια Κορέα «θα κόψει όλες» τις γραμμές άμεσης επικοινωνίας στο γραφείο σύνδεσης των δύο χωρών, στα στρατιωτικά επιτελεία και στα γραφεία των ηγετών των δύο κρατών, μεταξύ άλλων, ανέφερε το πρακτορείο.
Η εξέλιξη των απειλων της Νοτιου Κορεας κατοπιν διαταγων των ΗΠΑ και του Τραμπ καταφέρνει βαρύ χτύπημα στην διαδικασία αποκλιμάκωσης της έντασης και αναθέρμανσης των σχέσεων που εκτυλισσόταν τα προηγούμενα δύο χρόνια.
Η Βόρεια και η Νότια Κορέα από τεχνική άποψη παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση, αφού ο Πόλεμος της Κορέας (1950-1953) τερματίστηκε με ανακωχή κι όχι με την υπογραφή συμφωνίας ειρήνης.
Ο λαός της Βόρειας Κορέας έχει «εξοργιστεί από την προδοτική και πανούργα συμπεριφορά των αρχών της Νότιας Κορέας, με τις οποίες έχουμε ακόμα πολλούς λογαριασμούς να ξεκαθαρίσουμε», μετέδωσε το KCNA.
Μεταξύ άλλων, η Πιονγκγιάνγκ κατηγορεί τη Σεούλ πως επιτρέπει ανεύθυνα σε βορειοκορεάτες αποστάτες να προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του βορειοκορεάτη ηγέτη.
«Αυτή είναι ένδειξη εχθρότητας προς όλο τον λαό μας», σύμφωνα με το KCNA. «Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ανάγκη να καθόμαστε να συζητάμε πρόσωπο με πρόσωπο με τις αρχές της Νότιας Κορέας» ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα να συζητήσουμε», καθώς το μόνο που κάνουν είναι «να προκαλούν την απογοήτευσή μας».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Τον 21ο αιώνα, ο καπιταλισμός απέκτησε την πλήρη αντι-εθνική του μορφή μπροστά στην παγκοσμιοποίηση, η οποία ενδιαφέρεται για την πνευματική, πολιτιστική και γλωσσική ενότητα. Για αυτό, η συνείδηση των ανθρώπων, ο πολιτισμός και η γλώσσα τους δεν είναι τίποτα άλλο ότι είναι μια λειτουργία του κεφαλαίου. Όπως ο ίδιος ο άνθρωπος ki η προσωπικότητά του. Οτιδήποτε δεν συμφωνεί μ' αυτή τη λειτουργία πρέπει, σύμφωνα με την ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης, να αφαιρεθεί από την ανθρωπότητα.
Γι 'αυτό ο στόχος είναι να υποτάξουν όλους τους εθνικούς πολιτισμούς σε έναν ενιαίο κοσμοπολίτικο χώρο και, στην πραγματικότητα, σε ένα αντι-πολιτισμικό πρότυπο. Για να το επιτύχουν αυτό, οι παγκοσμιοποιητές είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες ψηφιακής δουλείας. Αυτές περιλαμβάνουν μυστική εμφύτευση μικροτσίπ με το πρόσχημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.
Οι ιδεολόγοι του ψηφιακού φασισμού έχουν συμμάχους μεταξύ των ιδιοκτητών των μεγαλύτερων εταιρειών, των διευθυντών τραπεζών και των ανώτερων υπαλλήλων- ακόμη και στη χώρα μας!»
Γκενάντι Αντρέγεβιτς Ζιουγκάνοφ
Γενικός Γραμματέας Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας