Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Δευτερα 8 Ιουνιου 2020


Το Λευκό Προνόμιο (από τη Μαίρη Συνατσάκη)
 Ας δούμε τώρα πώς γίνονται τα μυαλά της νεολαίας πουρές. Η νεολαία δεν θα διαβάσει Νέα ή Καθημερινή, δεν θα ακούσει Σκάι. Θα δει όμως Μαίρη Συνατσάκη να μηρυκάζει με ύφος 15χρονου διάφορα που ανακάλυψε στο Ιντερνετ. 35 χρονών ολόκληρη γυναίκα, με βασικό προσόν στο βιογραφικό την παρουσίαση εκπομπών με βίντεο κλιπ και πολλά ουάου μας μιλάει για το white privilege σε έναν οχετό βλακείας διάρκειας 19 λεπτών. Είχα την υπομονή να το δω όλο. Να υποθέσω ότι η Συνατσάκη μετά από αυτή την διάλεξη για ηλίθιους πήγε και έγινε μαύρη, αφού φαντάζομαι ότι θα ντρέπεται απίστευτα για το λευκό της χρώμα.
Αυτό το άτομο έχει 255 χιλ εγγραφές στο κανάλι της, ενώ 77 χιλ είδαν αυτό το βίντεο. Από κάτω διαβάζω κάτι σχόλια "τί ωραία που τα λέτε". Ολοι αυτοί οι followers αδυνατούν να σκεφτούν ότι ένας άνθρωπος 35 ετών που μιλά σαν 15χρονο και που ως τα 35 του το πιο σημαντικό που έχει κάνει είναι να παρουσιάσει την Eurovision, μάλλον δεν είναι και ό,τι καλύτερο για να σου κάνει μαθήματα.
Το βίντεο είναι εξοργιστικό. Οχι μόνο για την ακατάσχετη μπουρδολογία και για το θράσος της μανδάμ, αλλά και γιατί 255 χιλιάδες ακόμη πιο ηλίθιοι στη χώρα μας παρακολουθούν Συνατσάκη, για να μάθουν τί συμβαίνει στον κόσμο.
Εντάξει, δεν υπάρχει σωτηρία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμμετέχοντας στην Πανεθνική Προσπάθεια να δοθεί το δάνειο των 32 δισ. και να υπογραφεί άλλο ένα μνημόνιο, δηλώνω ότι αποδέχομαι τους όρους της Γερμανικής "πράσινης συμφωνίας" και μετατρέπω την μηχανή μου σε ηλεκτροκίνητη με μια τεραστια μπαταρια στο πισω καθισμα.
ΟΛΟΙ ΧΑΖΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεύτερον, η αγγλική αστική τάξη όχι μόνο εκμεταλλεύτηκε την δυστυχία της Ιρλανδίας για να επιδεινώσει την κατάσταση της εργατικής τάξης στην Αγγλία μέσω της αναγκαστικής μετανάστευσης των φτωχών Ιρλανδών, αλλά επίσης χώρισε το προλεταριάτο σε δύο εχθρικά στρατόπεδα. Η επαναστατική φωτιά του Κέλτη δεν ειναι συμβατή με τη σταθερή αλλά αργή φύση του Αγγλοσάξονα. Αντιθέτως, υπάρχει έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των Ιρλανδών και των Αγγλων προλετάριων σε όλα τα μεγάλα βιομηχανικά κέντρα της Αγγλίας. Ο συνηθισμένος Άγγλος εργάτης μισεί τον Ιρλανδό, ως ανταγωνιστή που πιέζει προς τα κάτω το μισθό του και το βιοτικό του επίπεδο. Νιώθει απέναντί του εθνικές και θρησκευτικές αντιπάθειες. Τον κοιτάζει σχεδόν με τα ίδια μάτια όπως κοίταζαν οι φτωχοί λευκοί των νότιων πολιτειών της Βόρειας Αμερικής τους μαύρους σκλάβους. Αυτός ο ανταγωνισμός μεταξύ των προλετάριων στην ίδια την Αγγλία διατηρείται και διεγείρεται τεχνητά από την αστική τάξη. Ξέρει ότι αυτή η διάσπαση είναι το πραγματικό μυστικό της διατήρησης της εξουσίας της.
Καρλ Μαρξ
(από το "Γενικό Συμβούλιο στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωμανικής Ελβετίας"
Γράφτηκε περίπου την 1η Ιανουαρίου 1870.
Κατά το χειρόγραφο αντίγραφο της Τζένης Μαρξ από τα γαλλικά.)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Λουκέτο» της Marriott στην Κούβα επιβάλλουν οι ΗΠΑ
15:14 - 06/06/2020
Η Marriott αναμένεται να κλείσει το ξενοδοχείο του Four Points Sheraton Havana έως το τέλος Αυγούστου, με εντολή του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, και δεν θα μπορέσει να ανοίξει τα άλλα ξενοδοχεία που είχε προγραμματίσει στο νησί, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ομίλου
Η αμερικανική πολυεθνική αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott έλαβε εντολή να βάλει λουκέτο στο ξενοδοχείο που διατηρεί στην Κούβα, αλλά και να ακυρώσει επενδύσεις στη χώρα, από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Η Marriott, που εγκαταστάθηκε στην Κούβα μετά την επανάσταση του 1959, αναμένεται να κλείσει το ξενοδοχείο του Four Points Sheraton Havana έως το τέλος Αυγούστου, με εντολή του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, και δεν θα μπορέσει να ανοίξει τα άλλα ξενοδοχεία που είχε προγραμματίσει στο νησί, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ομίλου.
«Γνωστοποιήθηκε στη Marriott International από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ότι πρέπει να σταματήσουμε να διαχειριζόμαστε το Four Points Sheraton στην Αβάνα, στην Κούβα, έως την 31η Αυγούστου», διευκρίνισε η εκπρόσωπος. «Επίσης δεν θα μας επιτραπεί πλέον να ανοίξουμε τα άλλα ξενοδοχεία στην Κούβα, που προετοιμάζαμε».
Η εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η αλυσίδα Marriott είχε εισέλθει στην αγορά της Κούβας το 2016, με την άδεια της αμερικανικής κυβέρνησης την εποχή της ιστορικής προσέγγισης μεταξύ της Κούβας και των ΗΠΑ επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.
«Η άδεια λειτουργίας μας αναθεωρήθηκε και ανανεώθηκε το 2018, αλλά πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι η κυβερνητική άδεια δεν θα ανανεωθεί αυτή τη φορά γεγονός που αναγκάζει τη Marriott να σταματήσει τη λειτουργία της στην Κούβα».
Μετά την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, η αμερικανική κυβέρνηση υπαναχώρησε στην πολιτική της χαλάρωσης απέναντι στην Κούβα και πολλαπλασίασε τις κυρώσεις κατά της Αβάνας.
Την Τετάρτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε επτά εταιρίες και ξενοδοχεία της Κούβας στον κατάλογό του με τις οντότητες στις οποίες επιβάλλονται κυρώσεις, όπως η χρηματιστηριακή εταιρία Fincimex, που διαχειρίζεται την αποστολή χρημάτων προς το νησί από τους εξόριστους Κουβανούς κυρίως μέσω της Western Union.
Αυτά τα εμβάσματα, που υπολογίζονταν από τον οικονομολόγο Κάρλος Μέσα-Λάγκο σε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, είναι πολύτιμη στήριξη στην καθημερινότητα πολλών οικογενειών, κυρίως αυτές τις ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία επιδείνωσε τις ελλείψεις σε τρόφιμα στο νησί, προκαλώντας υψηλό πληθωρισμό.
Ο όμιλος Marriott συνεχίζει να πιστεύει ότι η Κούβα είναι ένας προορισμός που οι τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών, επιθυμούν πολύ να επισκεφθούν, δήλωσε η εκπρόσωπος τονίζοντας ότι ο όμιλος ανυπομονεί να επαναδραστηριοποιηθεί στην Κούβα, αν η αμερικανική κυβέρνηση μας δώσει την άδεια εκ νέου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



κόκκινος από τη μπογια το αγαλμα στο Βέλγιο  Λεόπολδος Βελγίου
όχι από ντροπή του βίου
μα απ΄ το αίμα απ΄τα χεράκια
που κόβαν στα Κονγκολεζάκια.

-από τους μεγαλύτερους εγκληματίες της ανθρωπότητας ...
-η μεγαλύτερη γεγοκτονια, κάπου 9 εκατομμύρια
-Η μεγαλύτερη γενοκτονία παγκοσμίως νομίζω είναι αυτή των ινδιάνων
-100 εκατομμύρια ινδιάνοι κατοικούσαν στις ΗΠΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Μπρίστολ, μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας, δέσποζε το άγαλμα του Edward Colston, δουλεμπόρου που πριν πεθάνει έκανε..." Ευεργεσίες"! Διαδηλωτές κατά του ρατσισμού γκρέμισαν αυτό το άγαλμα - ντροπή και το πέταξαν στα βρώμικα νερά του λιμανιού...
Να θυμηθούμε απλά πως στη χώρα μας, στο κεντρικότερο σημείο της Αθήνας βρίσκεται το άγαλμα ενός εκ των μεγαλύτερων δολοφόνων της ιστορίας, του δημιου της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι Χ. Τρούμαν.
Πως τιμάται ποικιλοτρόπως ως ..."ευεργέτης" ένα από τα πιο αδίστακτα καθάρματα που πέρασαν από αυτόν τον τόπο, ο Αν. Συγγρός, πως την κεντρική πλατεία του Λαυρίου μολύνει το άγαλμα του συνεταίρου του κ. Σερπιερι, υπεύθυνου για αναρίθμητους θανάτους και συμφορές.
Πως λιμάνι της Πελοποννήσου " βαπτίστηκε" πρόσφατα ( από την κυβέρνηση της " αριστεράς" ε;) με το όνομα διαβόητου δοσίλογου συνεργάτη των Γερμανών.
Πως... Δεν έχουν τελειωμό τα παραδείγματα. Οι απέναντι ξέρουν την αξία της ιστορικής μνήμης και φροντίζουν να κεφαλοποιουν την ιδεολογική κυριαρχία τους.
Ας ξεκινήσουμε από την εικόνα του Μπρίστολ, ας ευχηθούμε και στα " δικά μας"...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ!
Τη "διάλυση" και εξαρχής ανασύσταση της αστυνομίας στη Μινεάπολη, όπου δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης!
Η "διάλυση" θα γίνει μέσω της διακοπής κάθε χρηματοδότησης, η οποία στις ΗΠΑ αποτελεί αρμοδιότητα των δήμων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα, στις 8 Ιουνίου 1963, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ και μαραθωνοδρόμου της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, ιδρύεται η Δημοκρατική Κίνηση Νέων "Γρηγόρης Λαμπράκης", με επικεφαλής τον κομμουνιστή μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Επρόκειτο για απόπειρα υλοποίησης του συνθήματος που ακούστηκε κατά την κηδεία του δολοφονημένου αγωνιστή, "Κάθε νέος και Λαμπράκης!".
Η κίνηση συσπείρωσε χιλιάδες νέους και νέες σ' ολόκληρη την Ελλάδα, που μέχρι τότε είχαν ενδοιασμούς ως προς την ένταξή τους στη Νεολαία ΕΔΑ, και συνέβαλε στο σπάσιμο της τρομοκρατίας που είχε επιβληθεί από τα χρόνια του Εμφυλίου, ιδιαίτερα στην επαρχία.
Έχουν μείνει ιστορικές οι εξορμήσεις στην επαρχία με τα περίφημα "πούλμαν της Δημοκρατίας".
Από την ενοποίηση της ΔΚΝ "Γρηγόρης Λαμπράκης" και της Νεολαίας ΕΔΑ, τον Σεπτέμβριο 1964, προέκυψε η Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη (ΔΝΛ), με πρόεδρο τον Μίκη Θεοδωράκη και γραμματέα τον μέχρι τότε επικεφαλής της Ν. ΕΔΑ και μέλος της Κ.Ε. του παράνομου ΚΚΕ, Τάκη Μπενά.
Το περιοδικό της ΔΚΝ "Γρηγόρης Λαμπράκης", "Τετράδια της Δημοκρατίας" έγινε όργανο της ΔΝΛ, ενώ εκδόθηκε και εβδομαδιαία εφημερίδα με τίτλο "Η Γενιά μας", που παρέπεμπε στο "Νέα Γενιά" της ΕΠΟΝ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



σήμερα το Fb κατέβασε τη σελίδα του Nikos Sarantakos συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του είναι από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα αυτής της γειτονιάς
Επίσης η wikipedia "εξαφάνισε" τον Γιώργος Αλεξάτος για γελοίους λόγους, συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του είναι από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα αυτής της γειτονιάς
πριν δυο βδομάδες το ίδιο έγινε και το astraparis.gr τοπικό site της Χίου
αυτά καθόλου τυχαία δεν είναι
είναι λογοκρισία, ζόφος και βαθιά δεξιά

ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ Γ. ΑΛΕΞΑΤΟ από το Wikipedia
Το επιχείρημά τους, όπως έμαθα, είναι ότι δεν ήταν πανεπιστημιακός. Ντροπή. Τώρα το θυμήθηκαν; Είναι αυτό επιχείρημα; Το ίδιο το συγγραφικό έργο και η δράση του Γιώργου δεν αποτελούν απόδειξη; Με την λογική αυτή θα διαγράψουν και τον ιστορικό, του εργατικού κινήματος, Δ. Λιβιεράτο;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοκτόνησε στα 42 του χρόνια, στις 7 Ιουνίου 1954, έχοντας φυλακιστεί από το 1952 λόγω της ομοφυλοφιλίας του, αφού προηγουμένως είχε υποστεί χημικό ευνουχισμό.
Συνέβαλε στη νίκη κατά της φασιστικής απειλής, αποκωδικοποιώντας τις συνομιλίες των ναζιστών επιτελών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Από τους κορυφαίους μαθηματικούς του 20ού αιώνα, συντέλεσε καθοριστικά στην ανάπτυξη της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Ε, και; Ο κοινωνικός συντηρητισμός της Βρετανίας εκείνων των χρόνων δεν μπορούσε να ανεχθεί ομοφυλόφιλους. Ακόμη κι αν επρόκειτο για τον Άλαν Τούρινγκ!
Σχολιο.- Υπάρχει και πρόσφατη κινηματογραφική ταινία με τίτλο "Το παιχνίδι της μίμησης" (the imitation game), νομίζω αρκετά ακριβής προς τα ιστορικά στοιχεία και εξαιρετική (προσωπική γνώμη)
Σχολιο.- Τραγική η ιστορία του ανθρώπου που συνέβαλε όσο κανείς άλλος στη νίκη κατά των Ναζί με την αποκωδικοποίηση της γερμανικής κρυπτογραφικής συσκευής Enigma
Σχολιο.-- Ακόμα θεωρείται πρωτοπόρος στην τεχνητή νοημοσύνη! Πολύ κρίμα !
Σχολιο.- Και είχε συγκρουστεί και με τον Βιτγκενστάιν, μέχρι που έπαψαν να μιλιούνται!
Σχολιο.- Τον ευχαριστούμε για την συνεισφορά του στην νίκη κατά των ναζί και για την εξέλιξη των λογικών πυλών, που αποτελούν την βάση της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας. Και είναι κρίμα που δεν έζησε για να δει την εφεύρεσή του να γίνεται σιγά-σιγά ο ακρογωνιαίος λίθος της σύγχρονης εποχής.
Σχολιο.- Και ποιός ξέρει τι άλλο θα είχε ακόμα να προσφέρει στην ανθρωπότητα.
Σχολιο.- Τουλάχιστον μετά από χρόνια ζήτησαν δημόσια συγνώμη "
Στις 10 Σεπτεμβρίου 2009, ο τότε πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν δήλωσε δημόσια συγγνώμη εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης για τη συμπεριφορά του κράτους απέναντι στον Άλαν Τούρινγκ, υπό την πίεση μιας σχετικής εκστρατείας συλλογής υπογραφών από ιδιώτες."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιώργος Αλεξάτος
ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!
Το πράγμα όσο πάει και χειροτερεύει, αρχίζοντας να προσλαμβάνει χαρακτηριστικά επικίνδυνα.
Το FB μπλοκάρει αναρτήσεις και κατεβάζει φωτογραφίες που "ενοχλούν". Φτάνοντας σε σημείο να μπλοκάρει και ιστοσελίδες, όπως αυτή του Nikos Sarantakos, του "Πρόλογος" των συντρόφων του Μ-Λ ΚΚΕ κ.ά.
Η Βικιπαίδεια διαγράφει το βιογραφικό μου λήμμα, μετά από παρέμβαση κάποιου συμπλεγματικού κακομοίρη ή κάποιου φασίστα, ενοχλημένου από το τελευταίο μου βιβλίο για την ιστορία του φασισμού και της άκρας Δεξιάς στην Ελλάδα.
Δεν σωπαίνουμε! Δεν κάνουμε πως δεν βλέπουμε τι γίνεται!
ΥΓ: Την ιστοσελίδα των συντρόφων του Μ-Λ ΚΚΕ την έγραψα με τον τίτλο της στα λατινικά. Ε! Δεν μπορούσε να ανεβεί το κείμενο, γιατί, λέει, παραβίαζε τις αρχές της κοινότητας! Εσείς; Στο σπίτι όλα καλά;
Σχολιο.- Εδώ και πολύ καιρό το facebook δεν επιτρέπει την ανάρτηση οποιουδήποτε συνδέσμου του ΚΕΜΜΕΠΠ, με την αιτιολογία ότι προωθεί τον αντισιμητισμό και υποθάλπτει την ισλαμική τρομοκρατία!
Σχολιο.- Καλά! Εντυπωσιακό! Πήγα να ανεβάσω τη σελίδα του και με σταμάτησε και πάλι για παραβίαση των αρχών του FB! Δεν πάμε καθόλου καλά! Είναι το Κέντρο Μελέτης Μεσογειακής-Μεσανατολικής Πολιτικής και Πολιτισμού.
Σχολιο.- Είναι το ερευνητικό εργαστήριο του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Αιγαίου).
Σχολιο.- Μήπως μπορείς να φανταστείς πού το έχει γραμμένο ο Ζουκεμπερκ το σύνταγμα της Ελλάδας; (Όπως και τόσοι άλλοι άλλωστε...)
Μαγαζάκι του είναι το FB. Μην το ξεχνάτε...
Σχολιο.- Εμένα μου κατέβασαν ανάρτηση για τον Ναζίμ Χικμέτ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Jörn Hannecke είναι με την Daniela Hannecke.
Καλώς ήρθες στην Ελλάδα...
Σκεφτήκαμε πολύ και πολύ να πάμε στην Ελλάδα.
Ακολουθήσαμε όλες τις πληροφορίες της κυβέρνησης για την απόφασή μας.
Πρώτα ειπώθηκε ότι χρειάζεστε φορολογική δήλωση για να εισέλθετε στη χώρα. τότε αυτό άλλαξε. Τελευταία ειπώθηκε ότι πρέπει να κάνετε τεστ κορόνα στο αεροδρόμιο. πρέπει να περιμένετε διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο για το αποτέλεσμα.
Έτσι είχαμε κλείσει πτήσεις για την επόμενη μέρα. Η Aegean επιβεβαίωσε ότι θα πάρουμε την πτήση των 4 μμ με το τεστ.
Τώρα πάμε στη δεύτερη νύχτα.
Κανείς δεν μας μιλάει. Δεν υπάρχουν πληροφορίες πότε έρχεται το αποτέλεσμα των δοκιμών.
Πριν λίγες ώρες πήγαμε στη δεξίωση με κάποιους ενδιαφερόμενους για να συζητήσουμε την κατάσταση ή να ζητήσουμε δικηγόρο.
Μας έσπρωξαν δύο βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί. Αν δεν πηγαίναμε στα δωμάτιά μας, θα μας συλλάβουν άμεσα και θα έπρεπε να πληρώσουμε πρόστιμο 5000 €.
οπότε κανένας δικηγόρος-τίποτα...
δεν αισθάνεσαι ότι είσαι σε συνταγματική κατάσταση.
επίσης το φαγητό μοιάζει περισσότερο με φυλακή. παγωμένο κρύο, και όχι βρώσιμα.
δεν ξέρουμε προς το παρόν πώς να συνεχίσουμε. Υπάρχουν και κάποιοι Έλληνες που έχουν πληγεί, οι οποίοι ήδη προσπάθησαν να πάρουν βοήθεια τηλεφωνικά. Δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.
Πουλάνε μόνο μικρά μπουκάλια κόκα ή νερό 0.25 λ με 5 €
καμία εξυπηρέτηση για τα δωμάτια ούτε τίποτα.
Το όλο θέμα πρέπει να μπει στην τηλεόραση και στις ειδήσεις
Επεξεργασία: Μερικοί άνθρωποι δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται το mail μου.
Μπήκαμε νόμιμα στη χώρα. Δεν είμαστε τουρίστες αλλά η πρώτη μου κατοικία στη Νάξο.
Το θέμα δεν είναι να μην ακολουθείς τους κανόνες. Έχει να κάνει με την επικοινωνία και τον τρόπο αντιμετώπισης των ανθρώπων.
φαντάσου κάποιον να σου λέει ξαφνικά ότι τώρα πρέπει να μείνεις στο ξενοδοχείο για 14 μέρες. η κυβερνητική ιστοσελίδα δεν γράφει λέξη γι ' αυτό σε περίπτωση που υπήρχε υπόθεση covid στο αεροπλάνο.
Κανείς σας δεν θα το δεχόταν αυτό. Τώρα έχεις μεγάλο στόμα γιατί αυτό δεν συνέβη σε σένα. Κανείς από εσάς δεν θέλει να του φερθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να μιλήσει μόνο σε έναν αστυνομικό που πάντα λέει ότι θα σας συλλάβει αμέσως.
Για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα πόσοι ρατσιστές υπάρχουν εδώ. Φαντάζεστε ότι εμείς στη Γερμανία θα ζητούσαμε από όλους να επιστρέψουν στη χώρα τους; Εκπλήσσομαι πολύ που υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές εδώ.
και φυσικά θέλετε να δείτε δικηγόρο αν ξαφνικά, χωρίς άλλο λόγο, κρατηθείτε επ ' αόριστον.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη Μύκονο πρέπει να την πλήττει τσουνάμι κάθε χρόνο. Δε χρειάζεται να ξέρεις το γιατί, ξέρουν εκείνοι.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκλείσανε αυθαίρετα από το Facebook την ιστοσελίδα "Πρόλογος" Ανακοίνωση της Συντακτικής Ομάδας
Δευτέρα, Ιουνίου 08, 2020
Η συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας του Προλόγου καταδικάζει απερίφραστα τον αποκλεισμό της σελίδας του στο Facebook, το οποίο από τις 6/6 δεν επιτρέπει τόσο στην ίδια τη σελίδα, όσο και στους χρήστες να αναρτήσουν κείμενα και δημοσιεύσεις από τον Πρόλογο!
Αυτό που επικαλείται είναι πως ο Πρόλογος δεν ακολουθεί κατά γράμμα την «πολιτική του Facebook», ότι οι δημοσιεύσεις του δεν ταιριάζουν με τους όρους και την πολιτική της “κοινότητας” του Facebook, ότι τα κείμενά του αναπαράγονται από διαφορετικές σελίδες και ότι η σελίδα του είναι «spam»,.Αυτό που αποδεικνύει η συγκεκριμένη πρακτική, η οποία δεν κάνει πρώτη φορά την εμφάνισή της, είναι πως η «δημοκρατία» και η «ελευθερία» της χρήσης του διαδικτύου έχει όρια και τα όρια αυτά είναι πολιτικά.
Ο Πρόλογος φαίνεται πως ενοχλεί. Ενοχλεί ο ασυμβίβαστος και αγωνιστικός λόγος του. Ενοχλεί διότι τα κείμενα που δημοσιεύει υπερασπίζονται την αλήθεια και στέκονται απέναντι στα ψέματα που αναπαράγουν άλλες «αντικειμενικές» ιστοσελίδες που έχουν θέσει τους εαυτούς τους στην υπηρεσία της κυρίαρχης προπαγάνδας. Ο Πρόλογος ενοχλεί γιατί από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε υπερασπίζεται το δίκιο, προβάλλει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας και στηλιτεύει την άρχουσα τάξη και την ιδεολογία της, καθώς και τους ξένους «προστάτες» της. Και ενοχλεί, βεβαίως και η απήχησή του που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Η ενέργεια αυτή του Facebook αποτελεί μια ενέργεια βαθιά αντιδημοκρατική, η οποία δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έρχεται λίγο μετά τις δηλώσεις του Τραμπ για τον «έλεγχο» του διαδικτύου. Και δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε πως την περίοδο αυτή, με πρόσχημα και άλλοθι τον κορονοϊό, σε μια σειρά χώρες του κόσμου εφαρμόζονται βαθιά αντιδημοκρατικά μέτρα και αυταρχικές πολιτικές.
Η λογοκρισία στο διαδίκτυο, ο «έλεγχος» δημοσιεύσεων και αναρτήσεων που δε συνάδουν με την κυρίαρχη πολιτική και ιδεολογία, που δεν υπερασπίζονται την προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ, πρέπει να περάσουν από κόσκινο, να λογοκριθούν και εν τέλει να αποκλειστούν. Αυτό άλλωστε που έγινε με τον Πρόλογο έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν και με άλλες αριστερές και δημοκρατικές ιστοσελίδες.
Και βέβαια, δε γίνεται το ίδιο με τις χιλιάδες διαφημίσεις της Google και άλλων πολυεθνικών κολοσσών, οι οποίες όχι μόνο «σπαμάρουν», αλλά εμφανίζονται δεκάδες φορές σε εκατοντάδες ιστότοπους, τόσο στο Facebook, όσο και γενικά στο διαδίκτυο. Το ίδιο επίσης συμβαίνει με τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τα οποία όχι μόνο δε λογοκρίνονται, αλλά πληρώνουν διαφημιστικά μηνύματα και κατακλύζουν το διαδίκτυο.
Καλούμε τους αναγνώστες του Προλόγου, αλλά και κάθε αριστερό και δημοκράτη να πάρουν επάνω τους την υπόθεση του προλόγου, να καταγγείλουν την απαράδεκτη αντιδημοκρατική ενέργεια του αποκλεισμού του από το Facebook, να βοηθήσουν με κάθε τρόπο έτσι ώστε να μην περάσει ο αποκλεισμός.
Να υπερασπίσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου απέναντι σε όποιον επιχειρεί να το καταλύσει. Ο Πρόλογος και οι χιλιάδες αναγνώστες του δεν πρόκειται να σιωπήσουν.
Η συντακτική ομάδα του Προλόγου




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Α ρε πατριώτες, το λέω (πολλοί σας το λέμε) εδώ και χρόνια και δεν ακούτε... -ΒΓΑΛΤΕ τους φασίστες και τους _πραγματικούς_ ακροδεξιούς, έξω από τις τάξεις σας !!
Δυστυχώς κάποιοι "πατριώτες" κάνουν ψηφιακά πογκρόμ κατά... ανύπαρκτων εχθρών. Νέο κρούσμα αυτός εδώ. Λατρεύει τον Μπολσονάρου ως "πατριώτη με αρχίδια" (όπως είπε), θεωρεί ότι... δεν δικαιούμαι να ομιλώ επειδή "έκατσα σπίτι" κι εριξε οχετό. Ντάααξ, εγώ δεν κολώνω, όποιος συκοφαντεί ή βρίζει (και μετά ορισμένοι μπλοκάρουν κιόλας) θα _εκτίθεται_, από τώρα και στο εξής. Θα παραθετω τις συνομιλιες…
Μιλάμε με... πραγματικό ακροδεξιό, οπαδό του Μπολσονάρου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτές τις μαζικές διαδηλώσεις Ισραηλινών πολιτών (κατά της Κατοχής της Παλαιστίνης από το Ισραηλινό φασιστικό κράτος) τις αποσιωπούν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και τις σαμποτάρουν οι ξεπουλημένοι ANTIFA.

Παρά την αρχική αστυνομική απαγόρευση, χιλιάδες Εβραίοι και Άραβες βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο προσάρτησης των παράνομων εποικισμών της Δυτικής Όχθης

“Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε από το 1948” – Μεγάλη διαδήλωση στο Τελ Αβίβ ενάντια στην προσάρτηση της Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ
07-06-2020
Παρά την αρχική αστυνομική απαγόρευση, χιλιάδες Εβραίοι και Άραβες βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο προσάρτησης των παράνομων εποικισμών της Δυτικής Όχθης από την κυβέρνηση Νετανιάχου.
Μεγάλη ήταν η κοινή διαδήλωση Εβραίων και Αράβων στο Ισραήλ στην κεντρική πλατεία του Τελ Αβίβ, ενάντια στα σχέδια προσάρτησης της Δυτικής Όχθης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση Νετανιάχου. Αρχικά η απαγόρευση είχε απαγορευτεί από την αστυνομία με πρόσχημα τον κορονοϊό, ωστόσο μετά τις αντιδράσεις η άδεια δόθηκε τελικά μια μέρα νωρίτερα, με τους διοργανωτές να καθορίζουν 50 “επιτηρητές” διατήρησης των μέτρων απόστασης και προστασίας μεταξύ των διαδηλωτών.
Kυριάρχησαν συνθήματα όπως “Αρκετά πια με την κατοχή”, “Αστυνομία, ποιον προστατεύεις”, “Η κατοχή είναι τρόμος και τίποτε δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό”, “Δεν μπορούμε να ανασάνουμε από το 1948” και “Οι ζωές των Παλαιστινίων μετράνε”, παραφράζοντας τα συνθήματα των κινητοποιήσεων για το Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ. Πολλοί διαδηλωτές φώναζαν ρυθμικά το όνομα “Eyad”, σε αναφορά στον 23χρονο Παλαιστίνιο στο φάσμα του αυτισμού που δολοφονήθηκε από την αστυνομία στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ το περασμένο Σάββατο.
Στη συγκέντρωση μίλησαν πολιτικοί κομμάτων που εκπροσωπούνται στην ισραηλινή βουλή, όπως ο επικεφαλής της αραβοϊσραηλινής συμμαχίας κομμάτων “Κοινή Λίστα” Αϊμάν Οντέχ, που δήλωσε πως: “Είμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Το ένα μονοπάτι οδηγεί σε μια κοινή κοινωνία με πραγματική δημοκρατία, πολιτική και εθνική ισότητα για τους Άραβες πολίτες… Το δεύτερο μονοπάτι οδηγεί στο μίσος, τη βία, την προσάρτηση και το απαρτχάιντ. Είμαστε εδώ στην πλατεία Ραμπίν για να διαλέξουμε το πρώτο μονοπάτι”. Πρόσθεσε πως “Δεν υπάρχει δημοκρατία μόνο για Εβραίους. Όπως και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και οι υποστηρικτές του στις ΗΠΑ, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως χωρίς δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη. Και δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη αν δεν τερματίσουμε την κατοχή.
Mίλησε ακόμα ο Νιτζάν Χόροβιτς, αρχηγός του κόμματος Μερέτς, που είπε στους διαδηλωτές πως “η προσάρτηση είναι έγκλημα πολέμου. Ένα έγκλημα κατά της δημοκρατίας, ένα έγκλημα που θα μας στοιχίσει σε αίμα”. Επέκρινε επίσης τον υπουργό άμυνας και τα μέλη της ισραηλινής κεντροαριστεράς που συμμάχησαν με το Νετανιάχου πως “είστε πλήρεις συνέταιροι, στηρίζετε και επιτρέπετε αυτή την τραγωδία”. Στη συγκέντρωση μίλησαν πολλά ακόμα μέλη ειρηνευτικών οργανώσεων, ενώ μέσω βιντεοδιάσκεψης απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόσφατα αποσυρθείς από την κούρσα του χρίσματος των Δημοκρατικών γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς.
Η 17χρονη Τεγκάν που ήρθε από το Ταϊμπέχ στο Τελ Αβίβ, λέει πως δεν είναι η πρώτη της διαδήλωση και πως η αραβική νεολαία έχει αρχίσει να εμφανίζεται πιο συχνά για διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ. “Διαμαρτύρομαι γιατί φτάνει τόση αιματοχυσία. Πρέπει να κλείσουμε ειρήνη μεταξύ Αράβων και Εβραίων τώρα. Φτάνει ο ρατσισμός, φτάνουν οι φόνοι, αρκετά. Ο Μπίμπι (Νετανιάχου) και ο Τραμπ είναι ρατσιστές και φοβάμαι λίγο, μάλλον αρκετά, τι θα γίνει αν υπάρξει προσάρτηση. Την περασμένη βδομάδα ήμουν στην πορεία των γυναικών και θέλουμε να πούμε στους πολιτικούς ως εδώ”.
Ο 50χρονος Σίμτσα από το Κφαρ Γιόνα, λέει πως “ψηφίσαμε τον Γκαντς νομίζοντας πως είναι μια εναλλακτική και μας πρόδωσαν. Και εργατικοί επίσης. Κουραστήκαμε να καλοπιάνουμε το κέντρο και να νομίζουμε πως θα μας φέρουν την αλλαγή. Δεν μπορώ παρά να αντισταθώ στην προσάρτηση και να στηρίξω τη δημοκρατία με συνεργασία Εβραίων και Αράβων. Την επόμενη φορά, θα ψηφίσω την Κοινή Λίστα”.
Πέντε διαδηλωτές συνελήφθησαν, ενώ σε βίντεο ο φωτογράφος της εφημερίδας Haaretz φαίνεται να σπρώχνεται στο έδαφος από αστυνομικό. “Προσπάθησα να βγάλω βίντεο τους αστυνομικούς, κι εκείνοι αποφάσισαν να με συλλάβουν, λέει ο Τομέρ Απελμπάουμ, “Ένας με έσπρωξε, ένας με γονάτισε κι ένας με έσπρωξε στο κεφάλι”.
Ο Νετανιάχου έχει θέσει την 1η Ιουλίου ως ημερομηνία έναρξης της προσάρτησης των παράνομων εποικισμών στη Δυτική Όχθη που δημιουργήθηκαν από το 1967 και μετά, προσπαθώντας μάλιστα να καθησυχάσει τους ηγέτες των εποίκων που έχουν ακόμα πιο σκληροπυρηνικές θέσεις και δε δέχονται ούτε το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμ, που προβλέπει πάγωμα των εποικισμών και την απομόνωση 15 εποικισμών στα όρια ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους, τη δημιουργία του οποίου επίσης απορρίπτουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Quiz ποια μεγάλη γάλακτοβιομηχανία με μεγάλο ποινικό μητρώο έχει παραγγείλει 10 τεράστια βυτία; Τι θα τα κάνει ; από που θα κουβαλάει γάλα ; Το νου σας, παρακολουθώ κάθε σας κίνηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν μπορεί να υπάρχει καπιταλισμός χωρίς ρατσισμό.
Μάλκολμ Χ
«Καμία θρησκεία δεν θα με κάνει ποτέ να ξεχάσω τις συνθήκες στις οποίες ζει ο λαός μας σε τούτη τη χώρα. Κανένας θεός, καμία θρησκεία, τίποτα απολύτως δεν θα με κάνει να τις ξεχάσω, μέχρι να εξαλειφθούν».
«Πού ακούστηκε μια κοινωνική έκρηξη να γίνεται ευγενικά; Προσπαθείτε να περιορίσετε τον Μαύρο μέσα σε ένα γκέτο και να τον υποβάλετε σε όλες τις άδικες συνθήκες που χωράει ο νους. Όταν όμως φτάσει στο μη παρέκει, θέλετε να ξεσπάσει ευγενικά! Θέλετε να εξεγερθεί σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού που κάποιος άλλος έχει επινοήσει».
«Κάθε φορά που κάποιος υποδουλώνεται ή του στερείται η ελευθερία με οποιονδήποτε τρόπο, τότε αυτός ο άνθρωπος έχει δικαίωμα να καταφύγει σε οποιαδήποτε μέθοδο είναι απαραίτητη ώστε να επανακτήσει την ελευθερία του».
«Έρχεται κάποιος σπίτι σου και αν είναι λευκός και θέλει να είναι βάναυσος μαζί σου, εσύ είσαι μη βίαιος, σου βάζει τη θηλιά στο λαιμό κι εσύ είσαι μη βίαιος […]
Θα δεχόμουν τη μη βία, αν ήταν συνεπής και λογική. Αν όλοι και πάντα ήμασταν μη βίαιοι. […] Ποτέ όμως δεν θα δεχτώ κανενός είδους μη βία, εκτός κι αν όλος ο κόσμος είναι μη βίαιος.
Αν κάνουν την Κου Κλουξ Κλαν να είναι μη βίαιη, θα είμαι μη βίαιος. […] Οι μοναδικοί σε αυτή τη χώρα στους οποίους ζητείται να είναι μη βίαιοι είναι οι Μαύροι».
''Aν αντιδρούμε στο λευκό ρατσισμό με βία για μένα αυτό δεν είναι μαύρος ρατσισμός. Aν έρθεις και μου τυλίξεις ένα σκοινί γύρω από το λαιμό και τελικά εγώ σε πνίξω με αυτό το σκοινί, ο δικός σου είναι ρατσισμός, αλλά η αντίδρασή μου δεν είναι καθόλου ρατσισμός..."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τον στρατό από την Ουάσιγκτον είναι ομολογία ήττας μετά την διαφωνία μερίδας ανωτέρων αξιωματικών να υπακούσουν και - κυρίως - τα περιστατικά συναδέλφωσης στρατιωτών και κόσμου, που γονάτιζαν μπροστά σε διαδηλωτές.
Μειοψηφικά μεν αλλά τόσο δυνατά στον συμβολισμό τους που προκαλούν ένα ηλεκτροσοκ στην ραχοκοκκαλιά της κρατικής μηχανής.
Ο Τραμπ έχει χάσει την μάχη της ηγεμονίας. Αυτό φαίνεται όχι μόνο από τον απότομο καταποντισμό του στα εκλογικά γκάλοπ έναντι του άχρωμου, άοσμου, άγευστου, ανύπαρκτου Μπάιντεν.( Που δείχνει πόσο εγκληματικά προδοτική ήταν και η συνθηκολόγηση Σάντερς για 2η φορά).
Φαίνεται κυρίως από τα συντριπτικά ποσοστά της κοινής γνώμης (των λευκών περιλαμβανόμενων) υπέρ όχι μόνο του Black lives matter.
Αλλά ακόμη και υπέρ της πυρπόλησης των αστυνομικών τμημάτων. 55% λένε ΝΑΙ στο κάψιμο του αρχηγείου της αστυνομίας στην Μιννεάπολη!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δεν έλεγα μεγάλα λόγια στους καφενέδες και δεν με είχαν σε υπόληψη. Όταν ζήτησαν μπουρλοτιέρηδες, παρουσιάστηκα και απόρησαν.»
Κωνσταντίνος Κανάρης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μωάμεθ Αλί για την εμπειρία του στη Σοβιετική Ένωση το 1977:
" Είδα εκατό εθνικότητες. № τέτοιο πράγμα όπως ένας μαύρος, ή ένας λευκός, ή " νέγρος, ή γύρνα πίσω. Οι άνθρωποι λένε, " Ω, λοιπόν, απλά σου έδειξαν το καλύτερο. "Εννοείς ότι όλοι αυτοί οι λευκοί έκαναν πρόβα, είπαν :" Έρχεται ο Μωάμεθ Αλί! Όλες οι πόρνες, φύγε από τους δρόμους - όλες οι πόρνες, όλες οι πόρνες! Έρχεται ο Muhammad Ali! Περπατήστε όλοι ήσυχα και ειρηνικά. Και τις εκατό εθνικότητες, προσποιήσου ότι τα πας καλά. Έρχεται ο Muhammad Ali! Όλοι οι αστυνομικοί βγάλτε τα όπλα σας - δεν θέλω πάνω από δύο από εσάς σε όλη την πόλη. Έρχεται ο Muhammad Ali! ' ' Απλά σε πήγαν εκεί που ήθελαν να πάνε. Ξέρω ότι είναι ψέμα. Μπήκα στο αμάξι μου και είπα στον οδηγό μου πού να πάει. Ψέματα για τους Ρώσους."
" Έκανα τζόκινγκ τα πρωινά σε παράξενα μέρη όπου δεν έβλεπαν σχεδόν ποτέ έναν μαύρο άντρα. Πέρασα από δύο λευκές Ρωσίδες που πήγαιναν στη δουλειά. Δεν κοίταξαν τριγύρω και ρώτησαν τι έκανα. Δεν μπορώ να πάω για τζόκινγκ σε μερικούς δρόμους στην Αμερική το πρωί σε μια λευκή γειτονιά. Αν δουν έναν μαύρο να κατεβαίνει στο δρόμο, αναρωτιούνται ποιον θα πηδήξω. Λατρεύω τέτοια πράγματα που παρατηρώ. Αργά το βράδυ, έτρεχα στο δρόμο και κοίταξα πίσω. Και πάλι, ήταν δύο Ρωσίδες. Δεν κοίταξαν καν πίσω για να δουν γιατί ένας μαύρος ήταν εδώ έξω και έτρεχε."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κόμμα Κασιδιάρη: Καμουφλαρισμένος Ναζισμός
5 Ιουνίου 2020
Η δημοσκοπική πτώση του Σύριζα και η συνθήκη μονοπολισμού (που μπορεί να είναι και συγκυριακή) που επικρατεί δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για δημιουργία κάθε είδους πολιτικού σχήματος. Η αντικειμενική πραγματικότητα ότι υπάρχει πολιτικό κενό και η αβάσιμη ελπίδα ότι θα γίνουν τους επόμενους μήνες εκλογές ωθούν πολλούς να κινηθούν πολιτικά, ξεκινώντας πολιτικές ζυμώσεις ή  ανακοινώνοντας σχήματα.
Μέσα σε αυτούς και ο Ηλίας Κασιδιάρης που ανακοίνωσε ότι ξεκινά νέο κόμμα µε κεντρικό σύνθημα το ανδρεοπαπανδρεϊκό «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Φορώντας το κοστούμι του και μπροστά σε βιβλιοθήκη µε δερματόδετους τόμους, παρουσίασε το σοβαρό του πρόσωπο. Επιτέθηκε στη ΝΔ που εξαπάτησε τον πατριωτισμό των ψηφοφόρων της και στον «Χριστέμπορο» Βελόπουλο. Το κύριο θέμα που απασχόλησε το μήνυμά του είναι ο κίνδυνος της παράνομης μετανάστευσης. Απέφυγε να αναφερθεί σε ιδεολογικά ζητήματα και στο ναζιστικό του παρελθόν και κάλεσε τους Έλληνες σε συστράτευση για τη σωτηρία και την αναγέννηση της πατρίδας. Ο Κασιδιάρης έβαλε κοστούμι και προσπαθεί να αποτινάξει το ναζιστικό του προφίλ για να καλύψει το κενό στον ακροδεξιό χώρο που άφησε η Χρυσή Αυγή και δεν μπορεί να καλύψει ο Βελόπουλος. Αλλά λέιζερ που να αφαιρεί τη σβάστικα από το μπράτσο δεν γνωρίζουμε αν χρησιμοποίησε.
Ο Κασιδιάρης έκανε την κίνηση που ο ακροδεξιός χώρος ανέμενε εδώ και χρόνια. Ο ελληνικός ακροδεξιός χώρος, προσκολλημένος περισσότερο στην Χούντα και πολύ λιγότερο στον ναζισμό, ποτέ δεν αντιμετώπισε με συμπάθεια τον «Φύρερ» Νίκο Μιχαλολιάκο με το τόσο Βαλκάνιο σουλούπι. Αντιθέτως, ο Κασιδιάρης είναι πιο κοντά στα στάνταρ του χώρου. Ξεχνούν (οι οπαδοί του, καθώς και διάφοροι επικοινωνιολόγοι που του φιλοτεχνούν το νέο προφίλ) ότι ο Κασιδιάρης είναι ιδεολογικό τέκνο του Μιχαλολιάκου και το τατουάζ με τη σβάστικα στο μπράτσο δεν ήταν κάποια «νεανική τρέλα», αλλά θέμα βαθιάς ιδεολογικής πίστης. Να ταχθεί ο Κασιδιάρης κατά του «αρχηγού» Μιχαλολιάκου και της Οργάνωσης ήταν γι’ αυτόν κάτι πολύ δύσκολο.
Γι’ αυτό και πριν λίγους μήνες έκανε την ύστατη προσπάθεια να παραμείνει στην Χρυσή Αυγή, αναλαμβάνοντας την ηγεσία της. Πρότεινε συνέδριο ανασύνταξης της Χρυσής Αυγής  και ζητούσε με φωτογραφικό τρόπο να προταθεί ως μόνος υποψήφιος («εκλέγεται ο υποψήφιος που έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά στις εκλογικές αναμετρήσεις του κινήματος από το 2012 μέχρι σήμερα»). Προόριζε ρόλο επίτιμου αρχηγού για τον Μιχαλολιάκο («τιμητικό τίτλο του Αρχηγού κατέχει δια παντός και αποκλειστικά ο ΝΓΜ») και του ζήτησε να δώσει την σκυτάλη στην νεότερη ηλικιακά ομάδα στελεχών (δηλαδή στον ίδιο). Πρότεινε ακόμα να αλλάξει το όνομα του Κόμματος και από το ναζιστικής εμπνεύσεως: «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» να μετονομαστεί στο «Ελληνική Συμμαχία – Χρυσή Αυγή» και την μετατροπή της σε σύγχρονο ευρωπαϊκό εθνικιστικό κόμμα στα πρότυπα του κόμματος Όρμπαν στην Ουγγαρία (το ανέφερε και στο πρώτο βίντεο που ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Χρυσή Αυγή). Πρότεινε την δημιουργία Διεύθυνσης Ιδεολογίας που θα απέρριπτε ναζισμό – φασισμό και κάθε μη ελληνικό ιδεολογικό ρεύμα και άρα θα επέβαλε η ναζιστική μητρική ιδεολογία να μην είναι ορατή. Έριχνε την σπόντα του για τα οικονομικά του κόμματος, για τα οποία εφεξής θα υπήρχε διαφάνεια για τα έσοδα-έξοδα και για να μην επαναληφθούν εγκληματικές πράξεις, όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συνιστούσε αυστηρή προσήλωση στη νομιμότητα.
Το «τελεσίγραφο» Κασιδιάρη για να του παραχωρηθεί η Χρυσή Αυγή και να την μετατρέψει σε ένα εθνικιστικό κόμμα, κατά τα φαινόμενα, δεν έγινε αποδεκτό από τον Μιχαλολιάκο και ο Κασιδιάρης τράβηξε τον δρόμο του.
Και λέμε κατά τα φαινόμενα γιατί σε μια πολιτική οργάνωση που την συντροφεύουν από την ίδρυσή της, πριν 35 χρόνια, οι δολοπλοκίες, ιδιαιτέρως του αρχηγού της, ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τί μηχανεύεται ο Μιχαλολιάκος για να ξεφύγει από την δύσκολη θέση: Κόμμα εκτός Βουλής ο ίδιος και η σύζυγός του χωρίς βουλευτική ασυλία, και αναμένει την δικαστική απόφαση για τις εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής. Μήπως  και  το να ριχτεί κανένα νέο άλογο στην πιάτσα θα ήταν μια πιθανή λύση-φυγή από τα αδιέξοδα; Πάντως η κριτική του Μιχαλιλιάκου στο εγχείρημα Κασιδιάρη ήταν εξόχως υποτονική και καθόλου στο γνωστό υβριστικό στυλ Μιχαλολιάκου!
Για να προχωρήσει το εγχείρημα Κασιδιάρη, θα πρέπει οι επικοινωνιολόγοι που τον συμβουλεύουν να βρουν διάφορους εύπιστους μη χρυσαυγίτες που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του και θα αναλάβουν ρόλο στο υπό διαμόρφωση κόμμα. Θα τους βρουν;




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ένοπλες δυνάμεις των HΠΑ απαγορεύεται να εμπλακούν για την αστυνόμευση εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, παρόλα αυτά όμως, σε περίπτωση που υπάρχει ένοπλη εξέγερση ή τρομοκρατική επίθεση, επιτρέπεται στον Πρόεδρο ή στους κυβερνήτες να χρησιμοποιήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ στο εσωτερικό της χώρας.
Αυτό προκάλεσε μάλιστα και την παρέμβαση των Ενώσεων Αποστράτων στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα των Αποστράτων από τον πόλεμο του Ιράκ, που κάλεσαν τον πρόεδρο Trump να ξανασκεφτεί τη χρήση του στρατού στην αντιμετώπιση των διαδηλωτών, διότι σε αυτήν την περίπτωση, η θέση των βετεράνων είναι πάρα πολύ δύσκολη εάν βρεθούν ένοπλα στο πλάι των διαδηλωτών.
Είναι η δεύτερη φορά που έχουμε παρέμβαση των Ενώσεων Βετεράνων των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών υπέρ διαδηλωτών. Η πρώτη φορά ήταν την εποχή όπου υπερασπίστηκαν τα όρια Ινδιάνικου εδάφους επί Ομπάμα, όταν πήγε να περάσει αγωγός πετρελαίου από την περιοχή και έγινε προσπάθεια να επιβληθεί με τα όπλα στις ινδιάνικες φυλές. Εκεί συνέτρεξαν οι δυνάμεις των βετεράνων, με οπλισμό. Τότε αναθεωρήθηκε αυτή η πολιτική «στρατιώτες του Σαββατοκύριακου» και επανέκαμψε αργότερα με τον Trump.

Έχει αναπτυχθεί η οργάνωση ANTIFA, που χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ως τρομοκρατική οργάνωση που θα κατασταλεί. Αυτό βέβαια το ξέρουνε οι διαδηλωτές, όπως το ξέρει και ο κόσμος όλος ότι είναι οργάνωση του βαθέως κράτους. Οι διαδηλωτές, μάλιστα, που αυτοργανώνονται πλέον, γιατί είναι πάνω 5 μέρες στο δρόμο και συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής και την εθνοφρουρά, όπου έχει κατέβει, ξεκίνησαν πλέον να συλλαμβάνουν οι ίδιοι τους προβοκάτορες ΑΝΤΙFA. Υπάρχουν στο διαδίκτυο αρκετά βίντεο με συλλήψεις των ANTIFA από διαδηλωτές, και, ώ του θαύματος, είναι περιπτώσεις ανάλογες με τις δικές μας. Παράδειγμα, στην Ουάσιγκτον, υπάρχει βίντεο που συλλαμβάνεται προβοκάτορας καθώς σπάει το πεζοδρόμιο για να μαζέψει μάρμαρα από τα ρείθρα του πεζοδρομίου για να χτυπήσει τους αστυνομικούς. Οι διαδηλωτές πέφτουν επάνω του και τον συλλαμβάνουν. Όταν του βγάζουν την κουκούλα, διαπιστώνουν ότι είναι λευκός άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, και τον παραδίδουν στην αστυνομία.

https://www.youtube.com/watch?v=XjM8zrQDLpg&feature=youtu.be




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αταυτοποίητη πηγή έκοψε τις επικοινωνίες 2 τουρκικών υποβρυχίων στ΄ ανοιχτά της Λιβύης.
08/06/2020
”Οι επικοινωνίες των δύο τουρκικών υποβρυχίων στη Μεσόγειο θάλασσα στ΄ανοιχτά της ακτής της Λιβύης μπλοκάρονται από άγνωστη πηγή” ανέφερε μέσο ναυτικής κατασκοπείας χθες στις 1.00 τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα…..H Toυρκία έχασε επαφή με τα 2 της υποβρύχια αναφέρει αραβόφωνο μέσο εξειδικευμένο στην άμυνα….
Ο Τουρκία έχασε την επαφή με δύο από τα ναυτικά υποβρύχια της στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης λόγω παρεμβολών από μια άγνωστη πηγή..
Η πηγή που αποκαλύπτει το συμβάν έχει λογαριασμό από Μπαχάμες ασχολείται με την αντιτρομοκρατία και ναυτική κατασκοπεία ονομάζεται Edward δηλώνει ”Ιδιωτικός στρατιωτικός ανάδοχος (Humint)” κι αναφέρει επίσης: “Τα συστήματα επικοινωνίας δύο τουρκικών υποβρυχίων στη Μεσόγειο Θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης υπέστησαν παρεμβολές από άγνωστη πηγή.”
Η Τουρκία σφίγγει από θαλάσσης το κλοιό στη Σύρτη….
Σήμερα τούρκικο πολεμικό πλοίο αγκυροβολεί στις ακτές της Σύρτης και οι πολιτοφυλακές της Τρίπολης, της Zawiya και της Zintan συγκεντρώνονται για πρώτη φορά στη Misrata και μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση πολιτοφυλακών Misurata..
O GNA είναι πάντα στα περίχωρα της Σύρτης και ο LNA εντός της πόλης λίγο πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο Σίσι για εκεχειρία.
Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Λιβύης που πρόσκειται στο Χαφτάρ ο Ageela Saleh φθάνει στη Μόσχα…Ενώ ο εκπρόσωπος του LNA ο στρατηγός Ahmed Al-Mismari δίνει το τόνο εμπλοκής Ρωσίας: η Τουρκία καταχράται το ότι είναι μέλος του NATO για να κατακτήσει τη Λιβύη…Επομένως, ρωτάμε το ΝΑΤΟ είστε διατεθειμένοι να εμπλακείτε σε έναν πόλεμο για να υποστηρίξετε τη συνωμοσία της Τουρκίας για την εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων, απειλώντας τη σταθερότητα στην περιοχή;
Tηλεφωνική συνομιλία Πούτιν Σίσι φαίνεται ζεσταίνεται ο άξονας…..Σε ανακοινωθέν του Κρεμλίνου αναφέρεται…
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Abdel Fattah el-Sisi, με πρωτοβουλία της αιγυπτιακής πλευράς.
Η κατάσταση στη Λιβύη συζητήθηκε λεπτομερώς. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ενημέρωσε τον Ρώσο ομόλογό του για τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Κάιρο στις 6 Ιουνίου με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης Aguila Saleh και τον Διοικητή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Khalifa Haftar, όπου προτάθηκαν μέτρα για πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Λιβύη. Η ρωσική πλευρά επαίνεσε τις διπλωματικές προσπάθειες της Αιγύπτου. Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον τους για συνεχή συντονισμό των προσπαθειών για τη διασφάλιση της ταχείας παύσης των εχθροπραξιών και την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ της Λιβύης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Την ίδια στιγμή στην σκακιέρα της διπλωματίας οι ΥΠΕΞ Ρωσίας και Τουρκίας δεσμεύθηκαν να επανασυμφιλιώσουν τις 2 αντιμαχόμενες παρατάξεις στη Λιβύη. Διπλωματικός πυρετός και στρατιωτική εγρήγορση από πολλές πλευρές παρατηρείται αυτές τις ώρες..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Dar Al Ifta ο ανώτερος θρησκευτικό-νομικός θεσμός Αιγύπτου με παγκόσμια απήχηση στο ισλάμ ορίζει ως ”εισβολή” την Άλωση της Πόλης και εγείρει το μένος των νεοθωμανών…..
08/06/2020
O Aνώτατος θρησκευτικο-νομικός θεσμός Αιγύπτου με πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο ισλάμ το Dar Al Ifta αποκαλεί εισβολή την δέσμευση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453 προκαλώντας δυσαρέσκεια στην Τουρκία και στους επίδοξους νεοθωμανούς..Κόπτονται ότι άλλα είπε ο Μωάμεθ πριν 1.400 χρόνια. Το Dar al-Ifta της Αιγύπτου ( Dār al-Iftā ‘al-Miṣriyyah) είναι ένα αιγυπτιακό ισλαμικό συμβουλευτικό, δικαιοδοτικό και κυβερνητικό όργανο [1] που ιδρύθηκε ως κέντρο Ισλάμ και Ισλαμικής νομικής έρευνας στην Αίγυπτο 1895 μ.Χ. Προσφέρει στους μουσουλμάνους θρησκευτική καθοδήγηση και συμβουλές μέσω της έκδοσης fatwas για καθημερινά και σύγχρονα ζητήματα.
Καθώς στις 2 Ιουλίου το Συμβούλιο Επικρατείας της Τουρκίας θ΄αποφασίσει για την τύχη της Αγιά Σοφιάς αν θα παραμείνει μουσείο ή θα χρησιμοποιείται ως τζαμί η διασαφήνιση από πλευράς κορυφαίου ισλαμικού θεσμού ότι ήταν εισβολή το πάρσιμο της πόλης από Οθωμανούς αποτελεί ένα ιστορικό βήμα που πλήττει την αξιοπιστία των κινήσεων Ερντογάν κι εντός του σουνιτισμού..




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό πλοίο cargo που παρέδωσε οπλισμό στη Βεγγάζη στον LNA αντιμετωπίζει προβλήματα επιστροφής με Τουρκία και σταμάτησε στη Μήλο…..
08/06/2020
Ρώσικο πλοίο cargo το Alexander Tvardovskiy που σύμφωνα με πληροφορίες παρέδωσε όπλα στη Βεγγάζη στο προπύργιο του Χαφτάρ πριν από λίγες μέρες, φαίνεται ότι αντιμετώπισε κάποιες “δυσκολίες” στην επιστροφή του. Σήμερα σταμάτησε στη Μήλο στο ελληνικό νησί του Αιγαίου.
To υπό ρωσική σημαία πλοίο cargo το Alexander Tvardovskiy, διέσχισε το Βόσπορο την προηγούμενη εβδομάδα ισχυριζόμενο ότι έχει προορισμό το Conakry, αλλά παρέδωσε το φορτίο όπλων στη Βεγγάζη στην έδρα του LNA.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Τουρκόφιλοι τζιχαντοφασιστες απήγαγαν 16χρονη κουρδικής καταγωγής στην Αφρίν γιατί αρνήθηκε να παντρευθεί έναν δικό τους την βίασαν και την σκότωσαν…..
08/06/2020
Οι θηριωδίες των Τούρκων εισβολέων και των συνεργατών τους τζιχαντιστών δεν έχουν τέλος στη Β Συρία. Μια 16χρονη κουρδικής καταγωγής ονόματι Melek από το Afrin αρνήθηκε να παντρευθεί έναν τζιχαντιστή των οργανώσεων που υποστηρίζει ο εισβολέας Ερντογάν και την απήγαγε μαζί με ομοϊδεάτες του πριν κάποιες βδομάδες.Το άψυχο σώμα της εντοπίστηκε στην περιφέρεια Χαλεπίου στις 7/6/20.Το τι υπέστη στα χέρια των απαγωγέων της πριν της κλείσουν το στόμα είναι εύκολο να το διανοηθεί κανείς. Αυτή είναι η ζωή στη σκλαβιά αυτή είναι η καθημερινότητα στη νεοθωμανική κατοχή με την απόλυτη ανοχή της διεθνούς κοινότητας. Κούρδικη πηγή διαβεβαιώνει πως το θύμα βιάστηκε πριν δολοφονηθεί….Η κοπέλα ήταν η Mala(e)k Nabih Khalil Jumah και το σώμα της βρέθηκε από τους κατοίκους του χωριού Darwish της περιοχής Shara. Οι απαγωγείς, βασανιστές και δολοφόνοι της ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Sultan Murad που στηρίζει με κάθε μέσο η Άγκυρα..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Σίσι πάει για πόλεμο. Έδωσε τελεσίγραφο 72ωρών σε GNA για κατάπαυση πυρός αλλιώς επιτίθεται…..Αρνείται ο Sarraj. Έρχεται μεγάλος πόλεμος….
08/06/2020
O Sisi πάει για πόλεμο. Έχει το οκ από Ρωσία και Γαλλία τουλάχιστον.. Έδωσε τελεσίγραφο 72 ωρών στην κυβέρνηση της Τρίπολης GNA να σταματήσει την αιματοχυσία και να συμμορφωθεί με την πρόταση εκεχειρίας που της πρότεινε μαζί με Χαφτάρ. Από την πλευρά του όπως μεταδίδουν λιβυκά μέσα ο Πρωθυπουργός του GNA ο Fayez Al-Sarraj που έχει την αμέριστη συμπαράσταση Τουρκίας ως εμπροσθοφυλακή ΝΑΤΟ-ΗΠΑ απορρίπτει την “Διακήρυξη Καίρου” και καλεί τις δυνάμεις του με τη συμμετοχή του τούρκικου στρατού εισβολής βεβαίως ν΄ανακτήσουν Sirte κι Al-Jufra. Ο Υπ. Εσωτερικών της κυβέρνησης του αιτιολόγησε αυτή την εμμονή λέγοντας θα τις ανακτήσουμε για να μην κάνουν βάσεις εκεί οι Ρώσοι και μετά θα διαπραγματευθούμε. Πάντως η αιγυπτιακή μηχανή έφθασε και διέσχισε τα λιβυκά σύνορα με κομβόι, τανκ, ελικόπτερα και μαχητικά.
Ο Πρόεδρος Sisi δίνει ανάλογο τελεσίγραφο 72 ωρών στστην Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου πριν καταφύγει σε επιβολή δύναμης. Ίδωμεν..
Γαλλία και ΗΠΑ διατείνονται ευνοϊκά στην Δήλωση Καΐρου για εκεχειρία αλλά οι ΗΠΑ απλώς προβαίνουν σε διπλωματική διεκπεραίωση…..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ την πανδημία! ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ τις εργολαβικές εταιρείες στις δημόσιες μονάδες υγείας...

"Αξιοποιούν την επιδημία για να επαναφέρουν τις εργολαβικές εταιρείες με μεγάλη πρόσθετη κρατική επιβάρυνση και χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων". Αυτό καταγγέλλει το
Σωματείο Εργαζομένων του Θριασίου Νοσοκομείου, προχωρώντας σε κινητοποιήσεις και επισημαίνοντας τα εξής:
Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο απόλυσης βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που καλύπτουν τις ανάγκες καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης δεκάδων δημόσιων μονάδων υγείας, σε μια περίοδο που οι ανάγκες είναι αντικειμενικά αυξημένες, λόγω της επιδημίας SARS-CoV-2.
Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν... αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας και τυχόν απόλυση τους – εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους – θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.
Αντιμετωπίζουν συχνά τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, που από τη μια «αναγνωρίζουν το ρόλο τους» και δίνουν, σε ορισμένες περιπτώσεις – κάτω από την πίεση κινητοποιήσεων και το φόβο «ξαφνικής κατάρρευσης» των ήδη υποστελεχωμένων μονάδων – παράταση στις συμβάσεις τους αλλά αρνούνται πεισματικά το δίκαιο αίτημα μας για μονιμοποίηση τους.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η ψήφιση νόμου, το 2018, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που βάζει πρόσθετα εμπόδια στη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου και η απόρριψη από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ της πρότασης 130 σωματείων για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος.
Αντί για την πρόσληψη, με επείγουσες διαδικασίες, όσων επιπλέον εργαζομένων χρειάζονται για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί την επιδημία για να επαναφέρει τις εργολαβικές εταιρείες στις δημόσιες μονάδες υγείας, ανοίγοντας το δρόμο για την απόλυση των χιλιάδων εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που καλύπτουν σήμερα τις ανάγκες σε καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση.
Συγκεκριμένα, με τις ΠΝΠ της 11/3/2020 και 14/3/2020 δίνει τη δυνατότητα να ανατίθενται υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης των δημόσιων μονάδων υγείας σε εργολαβικές εταιρείες.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου όπου επιλέχθηκε, αντί για την πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού φύλαξης (με μηναίο μισθολογικό «κόστος», συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, 1070 ευρώ για κάθε εργαζόμενο) η ανάθεση πρόσθετων υπηρεσιών φύλαξης σε εργολαβική εταιρεία (με μηνιαίο κόστος 1929 ευρώ ανα εργαζόμενο). Η μηνιαία επιβάρυνση για το Δημόσιο για την πρόσληψη 3 εργαζομένων θα ήταν 3210 ευρώ ενώ το μηνιαίο κόστος της ανάθεσης σε εταιρεία είναι 5789 ευρώ (2579 ευρώ «ακριβότερο»). Λαμβάνοντας υπόψη την τρίμηνη διάρκεια της σύμβασης με την εταιρεία, η πρόσθετη κρατική επιβάρυνση είναι 7.737 ευρώ.
Αντίστοιχα, αντί για την πρόσληψη πρόσθετων καθαριστριών (με μηναίο μισθολογικό «κόστος», συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, 1180 ευρώ για κάθε εργαζόμενο) η ανάθεση πρόσθετων υπηρεσιών καθαριότητας σε εργολαβική εταιρεία (με μηνιαίο κόστος 2364 ευρώ ανα εργαζόμενο). Η μηνιαία επιβάρυνση για το Δημόσιο για την πρόσληψη 10 καθαριστριών θα ήταν 11800 ευρώ ενώ το μηνιαίο κόστος της ανάθεσης σε εταιρεία είναι 23645 ευρώ (11845 ευρώ «ακριβότερο»). Λαμβάνοντας υπόψη την τρίμηνη διάρκεια της σύμβασης με την εταιρεία, η πρόσθετη επιβάρυνση του κράτους είναι 35535 ευρώ.
Η μηνιαία πρόσθετη επιβάρυνση του Δημόσιου από τις δύο παραπάνω αναθέσεις σε εργολαβικές εταιρείες ανέρχεται στα 14.424 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην πρόσληψη τουλάχιστον δώδεκα (12) επιπλέον εργαζομένων, ενώ στον προϋπολογισμό του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου έχει ήδη προβλεφθεί κονδύλι 241.337 ευρώ για την ανάθεση της καθαριότητας σε εργολαβική εταιρεία «μετά τη λήξη των συμβάσεων των καθαριστριών».
Λαμβάνοντας υπόψη την «διπλή» εκμετάλλευση και της εργοδοτική τρομοκρατία σε βάρος των εργολαβικών εργαζομένων, αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα οι Συμπράξεις με τον Ιδιωτικό τομέα, «ωφελούν» μόνο την αύξηση των επιχειρηματικών κερδών.