Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Κυριακη 7 Ιουνιου 2020


Εντολή να αναβαθμιστεί η Μελάνια Τράμπ ώστε να χαμογελάει περισσότερο έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ
 03/06/2020
Εντολή να προχωρήσουν σε αναβάθμιση της συζύγου του, Μελάνια Τραμπ, φέρεται να έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόνταλντ Τραμπ καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι δυσαρεστημένος με το γεγονός ότι δεν χαμογελάει αρκετά κατά τις εμφανίσεις της μαζί του.
Η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου, η οποία ανήκει στην σειρά T-800 της Cyberdyne Systems -της εταιρείας που κατασκεύασε τα πρώτα Terminator της ομώνυμης σειράς ταινιών- φέρεται να δυσαρέστησε τον Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια κοινής εμφάνισης τους την ώρα που η Ουάσινγκτον κλυδωνιζόταν από ταραχές.
Στο σχετικό βίντεο, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται να δίνει εντολή στη σύζυγο του να χαμογελάσει με αποτέλεσμα αυτή να εμφανίσει δυσλειτουργία.
Τεχνικοί του Λευκού Οίκου φέρεται να είπαν στον Αμερικανό πρόεδρο ότι η λειτουργία αυτή δεν είναι καταχωρημένη στο λογισμικό του συγκεκριμένου μοντέλου, με αποτέλεσμα ο Ντόναλντ Τραμπ να απαιτήσει την αναβάθμιση του.
Πάντως, μολονότι από πολλούς θεωρείται βέβαιο ότι η Μελάνια Τραμπ έχει κατασκευαστεί από την γνωστή εταιρεία ρομποτικής, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πώς πρόκειται για αληθινή γυναίκα, επισημαίνοντας ότι απλά καμία φυσιολογική γυναίκα δεν θα μπορούσε να χαμογελάει από την στιγμή που είναι παντρεμένη με τον Ντόναλντ Τραμπ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΡΛΕΨΗ: Όταν το (ιστορικό) κωλόχαρτο μεταλλάσσεται σε φαιά ουσία του εγκεφάλου.
Σε εποχές που οι συνετοί σιωπούν οι "δευτεράντζες" αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Παρεμπιπτόντως, εμείς έχουμε διαλέξει στρατόπεδο, η κυρία ΣΒ επίσης, αλλά ντρέπεται να το πει καθαρά. Διότι ο Ταμπ, ο Μπολσονάρο, η Βολιβιανή δικτάτωρ, είναι μεν κρυφές αγάπες, αλλά όπως όλες οι μεγάλες ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ..!

Ζει και βασιλεύει η αριστερή προπαγάνδα - Διάλεξε στρατόπεδο στη Λατινική Αμερική!
Στη Λατινική Αμερική μας λένε ότι βρίσκεται τώρα το επίκεντρο της πανδημίας. Οι ειδήσεις, όμως, από εκεί φθάνουν με την μορφή πλημμυρίδας όταν πρόκειται για την Βραζιλία και με το σταγονόμετρο όταν πρόκειται για τους «συντρόφους» του Ισημερινού, της Κούβας, του Μεξικού, της Βενεζουέλας, της Νικαράγουας. H προπαγάνδα διάλεξε στρατόπεδο και στην περίπτωση του κορονοϊού…
Σοφία Βούλτεψη
liberal.gr



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα....
«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις  τη μνήμη του.  Να καταστρέψεις τα βιβλία του, τη κουλτούρα του, την ιστορία του. Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία… Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.  Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα ποιο γρήγορα.»
Μίλαν Κούντερα
Αυτό το καθίκι ο Κούντερα, που κατέχει ανώτατη θέση στη μασονική ναζιστική νεοφιλελεύθερη ελίτ, καλούσε τότε να  γίνει ένα πρωτόγνωρο πείραμα παγκόσμια.  Αυτό που εφαρμόζεται πρώτη φορά παγκόσμια στην Ελλάδα. Όχι στην αρχαία Ελλάδα,  αυτήν δεν υπάρχει περίπτωση να αναμετρηθούν μαζί της τα διάφορα τσουτσέκια-γραφιάδες  σε διατεταγμένη υπηρεσία στιλ Κούντερα. Αλλά το σύγχρονο ελληνικό έθνος που διαμόρφωσε κράτος το 1821, και που χωρίς αυτό, τα κείμενα είναι κενό γράμμα για τα τσουτσέκια-γραφιάδες στιλ Κούντερα, που ερμηνεύουν τα αρχαία κείμενα όπως τους αρέσει. Ο Κούντερα νομίζει ότι το έθνος είναι μια εγκεφαλική κατασκευή γραφιάδων, που μπορεί να αλλάξει άμα αυτοί το θέλουν. Δεν καταλαβαίνει το αυτονόητο. Ότι έθνος χωρίς γραφιάδες μπορεί να υπάρξει. Ο γραφιάς, σα σκουλήκι που είναι, μπορεί να υπηρετήσει σέρνοντας οποιοδήποτε κράτος, οποιοδήποτε βασιλιά, αλλά άνθρωπος δεν θα γίνει ποτέ. Μια ζωή θα σέρνεται μες τη λάσπη.  Δεν μπορεί να δημιουργήσει έθνος με τα ορνιθοσκαλίσματά του. Ο Κούντερα ζει μέσα στη χλιδή, όταν το έθνος του, η Τσεχία, αργοπεθαίνει. Ζει σε βίλες, με ολόκληρη κουστωδία  από μπράβους που τον προστατεύουν, μακριά από τον τσέχικο λαό που αργοπεθαίνει. Τουλάχιστον, το άλλο καθίκι ο Φουκουγιάμα, ο επινοητής του νεοφιλελευθερισμού, ζήτησε συγνώμη για αυτές τις αηδίες που τον είχαν πληρώσει για να γράψει, και είπε «Δημοκρατία χωρίς Έθνος δεν μπορεί να υπάρξει».  Ο Κούντερα, αποσυρμένος μέσα στη χλιδή του, δεν έχει βγει να κάνει ούτε μία δήλωση εναντίον της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης που επιχειρείται.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πώς μιλάς για περιβάλλον όταν υπέγραψες ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για εξόρυξη υδρογονανθρακων με τις γνωστές πολυεθνικές,συνέχεια εγκατάστασης ΒΑΠΕ και άφησες ανοιχτό το παράθυρο ιδιωτικοποιησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ πρώην κόμμα μου Σύριζα;;;;-Το γεγονός ότι πολλοί ξεχνούν ή κάνουν ότι δεν θυμούνται, δεν σημαίνει ότι όλοι πάθαμε συλλογική άνοια ή ομαδικό αλτσχαιμερ.Στη Λευκιμμη της Κέρκυρας σε σχέση με τη διαχείριση απορριμμάτων θυμάστε τι κάνατε;; κινηθήκατε αντιπεριβαλλοντικα και κατασταλτικα σε βάρος της τοπικής κοινωνίας.Αν τα λεω αυτά τώρα δεν σημαίνει ότι είμαι μαζορετα της ΝΔ, αλλα μου αρέσει να εξασκω τη μνήμη μου και να μην την αφήνω να σκουριαζει.
Σχολιο.-  Κάπου διάβασα ότι πήγε στη διαδήλωση για το περιβάλλον η Δουρου, η τελευταία υπογραφή της οποίας ήταν για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Και ενώ στις ΗΠΑ αλλά και σε δεκάδες πόλεις σ' ολόκληρο τον κόσμο πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, ένα τεράστιο πλήθος Ισραηλινών και Παλαιστινίων διαδηλώνει στο Τελ Αβίβ κατά της προσάρτησης από το Ισραήλ εδαφών της Δυτικής Όχθης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιώργος Αλεξάτος
ΤΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΑ ΖΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑΣ
Το έμαθα από φίλη πριν λίγο, που ανακάλυψε ότι το λήμμα με ένα σύντομο βιογραφικό μου, τα βιβλία μου και σχετικές βιβλιοκριτικές, έχει διαγραφεί από τη Βικιπαίδεια, όπου υπήρχε για περισσότερα από δέκα χρόνια.
Βρήκε μάλιστα και το σκεπτικό της διαγραφής, που αποφαίνεται πως μπορεί να είμαι επί δεκαετίες στην Αριστερά, αλλά δεν ήμουν και κάνα σπουδαίο πρόσωπο καθώς δεν έχω εκλεγεί (μάλλον βουλευτής, εννοεί), ενώ μπορεί να ΄χω γράψει πολλά βιβλία, αλλά επειδή βασίζονται στην αυτομόρφωσή μου δεν κρίνονται ως επιστημονικά!
Θα ΄ναι γελοίο να μπω σε διαδικασία αντίκρουσης των γελοιοτήτων, παραθέτοντας τίτλους από τη συμμετοχή μου σε κεντρικά πολιτικά όργανα αριστερών φορέων ή από την αρθρογραφία και τη συμμετοχή σε παρουσιάσεις βιβλίων μου, επιστημόνων, πανεπιστημιακών κ.ά.
Απλώς, σκέφτομαι τον κακομοίρη που μπήκε στη φασαρία να ζητήσει τη διαγραφή και τον άλλο φουκαρά, κάποιον από τους διαχειριστές της Βικιπαίδειας, που αποδέχτηκε τα... επιχειρήματα της κακομοιριάς και του κόμπλεξ.
Σχολιο.-  Το αστείο είναι ότι πολλά άρθρα της Βικιπαίδειας έχουν ως πηγή το λεξικό σου!
Σχολιο.- Αγνοούσα ότι υπάρχει τέτοιο δικαίωμα. Γνωρίζω αρκετούς που δεν καταλαβαίνω γιατί είναι στη Βικίπαίδεια. Μπορώ να ζητήσω την διαγραφή τους;
Σχολιο.- Είναι σοβαρό, διάβολε, ο συγγραφέας του «Ιστορικού λεξικού του ελληνικού εργατικού κινήματος», πρέπει να έχει ένα λήμμα στη Wikipedia. Με τη λογική αυτή, ούτε ο Παπαρρηγόπουλος έπρεπε να είχε λήμμα, αφού δεν είχε τελειώσει καμιά ανώτατη σχολή ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Ναι, αλλά αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τους εαυτούς τους αριστερούς!
- Και με τη δική τους λογική είναι! Γιατί στους κοινωνικούς και επαγγελματικούς κύκλους που κινούνται συγκρίνουν τους εαυτούς τους με τους συντηρητικούς και όπως κι αν το κάνεις ένας κεντροαριστερός, τουλάχιστον σε ζητήματα δικαιωμάτων, βρίσκεται πιο αριστερά από έναν κεντροδεξιό.
Το ζήτημα είχε απασχολήσει τον βρετανικό Guardian στα χρόνια του Μπλερ, οι οπαδοί του οποίου εξακολουθούσαν να αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί, παρά το ότι το "νέο Εργατικό Κόμμα" είχε εγκαταλείψει, πλέον, κάθε αναφορά στον κόσμο της εργασίας και σε όποια προοπτική σοσιαλισμού.
Επρόκειτο για ανθρώπους που μπορεί ως νέοι να ήταν σοσιαλιστές, αλλά τώρα πια, ως στελέχη στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα ή ως πετυχημένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, είχαν απομακρυνθεί από τον κόσμο που είχε συμφέρον από μια άλλη κοινωνική προοπτική.
Ακριβώς το ίδιο συνέβη εκείνα τα χρόνια και σε κόσμο του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος της Αριστεράς (το πρώην Κ.Κ.), όπως αργότερα και στην Ελλάδα, σε κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Σήμερον προς τις 12 π.μ., εις το ειδικόν δικαστήριον δοσιλόγων Ηρακλείου, κατεδικάσθησαν κατηγορηθέντες επί συνεργασία μετά των εχθρών εξ ης προεκλήθη η θανάτωσις 37 ομοχωρίων των, η Χαρίκλεια Σαμαράκη εις θάνατον, η Ελένη Σαμαράκη εις 4 1/2 ετών φυλάκισιν, ο Σταύρος Σαμαράκης εις 3 ετών φυλάκισιν και απηλλάγη ο Κωνστ. Σαμαράκης, κάτοικοι άπαντες του χωρίου Σάρχου της επαρχίας Μαλεβιζίου.
Η απόφασις του δικαστηρίου, θεωρηθείσα προφανώς επιεικής, προεκάλεσε την αγανάκτησιν των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι, παρορμώμενοι από το εντός του δικαστηρίου πλήθος και έτερον ολοέν αυξανόμενον έξωθι του δικαστηρίου, συνολικώς υπολογιζόμενον εις 2.000, διέσπασε την ζώνην της αστυνομικής φρουράς και θραύσαντες την θύραν παρακειμένου προς την αίθουσαν του δικαστηρίου δωματίου όπου οι ως άνω κατάδικοι είχον εγκλεισθή, κατέσφαξαν τούτους δια μαχαίρων.
Η εκ χωροφυλάκων και εθνοφυλάκων φρουρά ήτο αδύνατον λόγω της ορμής και του πολυαρίθμου των επιτιθεμένων, να προστατεύσει τους σφαγέντας".
Ανωτάτη Διοίκησις Χωροφυλακής Κρήτης, 31 Οκτωβρίου 1945



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Τζωρτζ Μπους, ο Μιτ Ρόμνεϊ (αντίπαλος του Ομπάμα το 2012) και άλλοι "καθώς πρέπει" ρεπουμπλικάνοι σκέπτονται, λέει, να μην υποστηρίξουν τον Τραμπ και ορισμένοι μάλιστα πιθανόν να στηρίξουν τον Μπάιντεν.
Αυτή είναι η πιο σημαντική είδηση υπέρ του Τραμπ που έχω διαβάσει!
Αν πάντως σκεφτεί κανείς καλά τα πράγματα, δηλαδή ότι ξεκινάει ο Τραμπ έχοντας πάρει 3.000.000 ψήφους λιγότερους από τη Χίλαρυ στις προηγούμενες εκλογές (αλλά εκλέχθηκε λόγω εκλογικού συστήματος), τη φθορά της εξουσίας, τον κορονοϊό, τη διαλυση των Νοσοκομειων και την καραντινα, τη δολοφονία Φλόιντ την οποία, πέρα από τις απολύτως δικαιολογημένες διαμαρτυρίες, εκμεταλλεύονται για να τον "τσαλακώσουν", τον ηλιθιο και φασιστικο  τρόπο με τον οποίο μιλάει ο ίδιος, το ότι όλα τα ΜΜΕ είναι εναντίον του κλπ., τα πράγματα θα είναι δύσκολα γι' αυτόν το Νοέμβρη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγώ απάντησα στην κατηγορία πόντιου πιλάτου εις βάρος του Τραμπ. Μόνο κατηγορία εις βάρος του δεν μπορεί να είναι όταν στην Ελλάδα οι πολιτικές παρατάξεις εκφράζουν αλλοπρόσαλλές θέσεις. Από την μια πλευρά η άποψη ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και τα σύνορα είναι χαρακιές στο σώμα της γης και από την άλλη η άποψη ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για έναν νέο πατριωτισμό. Στην ουσία λένε το ίδιο πράγμα με διαφορετικά λόγια. Αν στην Ελλάδα κάνεις το λάθος και πεις ότι είμαστε ένα έθνος κράτος στο οποίο το εθνικό συμφέρον ταυτίζεται με αυτό του λαού (του έθνους δλδ) και κατά συνέπεια θα πρέπει να υπηρετηθεί αυτό το εθνικό συμφέρον, τότε κατατάσσεσαι αυτόματα είτε στο λόμπι του κασιδιάρη είτε σε γραφικούς τύπους που κυκλοφορούν με περικεφαλαίες και χλαμύδες. Επειδή συνεπώς αυτό είναι το κυρίαρχο αφήγημα στην Ελλάδα ερχονται δευτερες οι αληθειες που λεγονται για πόντιους πιλάτους, αδιαφορία των ξένων, κακές συμμαχίες κοκ. Όταν η πολιτική ελίτ και το σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα συμπεριφέρεται όπως ακριβως είναι σαν υπηρετες των ξενων  και λεει όπως οι ξενοι ότι είμαστε χώρος και όχι χώρα και ο λαος τους αφηνει αντι να τους κρεμασει αυτή θα είναι και η συμπεριφορά των "συμμάχων" ή συμμάχων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




" Μόνον αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει εις τον πολιτισμενον κόσμον η άνανδρος τρομοκρατική πράξη της πυρπολήσεως της Τουρκικής ναυαρχιδος και του θανάτου 2.340 ανδρών και γυναικών. Νύχτα, όπως όλοι οι δειλοί, κατά τη διάρκεια των εορτασμών του ιερού Ραμαζανιού έδρασαν οι τρομοκραται. Μεταξύ των θυμάτων και ο ευγενεστατος Καπουδάν πασα Κατά Αλή , όστις ως την τελευταίαν στιγμήν ηγωνισθη δια την σωτηρίαν των ανδρών του. Η πράξις είναι βέβαιον πως θα οδηγήσει εις εκρηξην το ηφαίστειον των λαών της Ανατολής και στιγματίζει ανεπανόρθωτα τους ανανδρους τρομοκρατας"
200 χρόνια μετά, τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει. Το απόσπασμα είναι απο άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα των Γάλλων ( λεβαντινων) εμπόρων στη Σμύρνη την επαύριο ενός από τα μεγαλύτερα επαναστατικά και ναυτικά κατορθώματα, την πυρπόληση της ναυαρχίδας από τον Κανάρη στις 7 Ιούνη του 1822. Θα μπορούσε άνετα να είναι σημερινό σε οποιαδήποτε αστική εφημερίδα...
Μερικές επισημάνσεις:
- στην τουρκική ναυαρχίδα δεν γιόρταζαν μόνο το Ραμαζάνι. Γιόρταζαν κυρίως τη σφαγή της Χίου, μόλις είχαν σφάξει κι εξανδραποδισει 48.000 από τις 80.000 κατοίκους του νησιού.
- το γενικό πρόσταγμα της σφαγής είχε ο ... Ευγενεστατος Καπουδάν Πασάς, Καρα Αλή. Φυσικά δεν " ηγωνισθη" να σώσει κανέναν, πρώτος έτρεξε να σώσει το τομάρι του αλλά δεν τα κατάφερε...
- μεταξύ των θυμάτων ήταν και τουλάχιστον 1000 Έλληνες, ήταν αλυσοδεμένοι στα αμπάρια για τα σκλαβοπάζαρα.
- η ναυαρχίδα ήταν πολεμικό πλοίο σε περίοδο πολέμου...
- Πάντα, για τους εξουσιαστές η αντίσταση των λαών είναι " τρομοκρατία". Η σφαγή 48.000 αμάχων είναι " παράπλευρες απώλειες".
- Το προνόμιο της βίας το κρατούν για τον εαυτό τους.
- να σχολιάσουμε τον ρόλο των Γάλλων και Άγγλων εμπόρων; Έναν αιώνα αργότερα, το 1922 στην ίδια πολη θα παίξουν πιο βρωμερό...
Οι λαοί αγόραζαν με πολύ αίμα τη λευτεριά τους και την ίδια στιγμη "στα υπόγεια ζάρια τους αιώνες παιχνίδι παίζουν οι αργυραμοιβοι"
Σχολιο.- Καλά κάνατε, και το δημοσιεύσατε!
Φαντάζομαι να το δουν και να το χρησιμοποιήσουν του χρόνου -2021- στην επέτειο της Επανάστασής μας.
* Να μην κουραστούν τα μελη της " ευγενούς" επιτροπής. Υλικό υπάρχει άφθονο ...για να τιμήσουν -όπως αξίζει- ένα τέτοιο γεγονός
Σχολιο.- 1000 Έλληνες "παράπλευρες" απώλειες ; αυτό δεν το θυμάμαι να το έγραφε στα βιβλία της ιστορίας.
Σχολιο.- τόσοι και ίσως περισσότεροι ήταν στ αμπάρια... Η τύχη που τους περίμενε ήταν χειρότερη
Σχολιο.- "Πάντα, για τους εξουσιαστές η εθνικη αντίσταση των λαών είναι " τρομοκρατία". Το προνόμιο της βίας του κρατους η της αυτοκρατοριας το κρατούν για τον εαυτό τους." Όλοι οι αγωνιστές, οι εξεγερμένοι και οι επαναστάτες πρέπει να είναι έτοιμοι για τις συκοφαντίες και τη μαύρη προπαγάνδα των εξουσιαστών."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Protesters steal tanks and bring them back to the hood in East Atlanta
Οι Διαδηλωτές Κλέβουν Tανκς Και Τα Φέρνουν Πίσω Στην Κουκούλα Στην Ανατολική Ατλάντα
5/6/2020
Σχολιο.- κλεφτοτανκάδες!
Σχολιο.- Μπιθουλαίοι, πλεμπα,  που, επειδή δεν μπορούν να έχουν δικά τους τανκς, κλέβουν των άλλων.
Σχολιο.- Κανας ομογενής από Σφακια θα ήταν....




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σίγουρα δείχνει μία τάση στην Ελληνική κοινωνία-ο κόσμος καταλαβαίνει, είτε από γνώση είτε από ένστικτο, ότι το αφήγημα του πλανήτη χωρίς σύνορα μας οδηγεί σε ατραπούς λίαν επικίνδυνους και ολοκληρωτικούς. Δεν είμαστε νομάδες, έχουμε "πεζούλες να προστατέψουμε", πεζούλες υλικές και πνευματικές, μνήμες να προστατέψουμε, νεκρούς να τιμήσουμε, μια χώρα να μην αφήσουμε να γίνει χώρος...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΤΙΜΗ ΣΤΟ '21" δεν υπάρχει
αν δεν βγουμε στον αγώνα σήμερα!
Για Εθνική Ανεξαρτησία
από ΕΕ ΝΑΤΟ και ΗΠΑ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα "ευαίσθητα" Αμερικανάκια, λευκά και μαυράκια, και οι antifa γιατί δεν διαδήλωναν όταν ο Ομπάμα σκότωνε χιλιάδες σε ξένες χώρες;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με στοίχειωσε η φράση I can’t breathe….
Βλεπω εκείνη την φωτογραφία με το κεφάλι ενός ανθρώπου που πατάνε κάτω σαν οχιά, όπως λέει και το άσμα.
«ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΩ…» λέει ο άνθρωπος κι εγώ νιώθω ότι δεν παίρνω αρκετό οξυγόνο. Και είναι το μόνο που με φέρνει πιο κοντά σε αυτόν τον άνθρωπο. Γιατί όσο και αν προσπαθώ να νιώσω ό,τι αυτός εκείνη την στιγμή, δεν είναι δυνατόν.
Και η φωτογραφία με αυτή την λεζάντα κάνει τον γύρο του κόσμου. Φιλοδοξεί να γίνει μεγάλη και τρανή ως παραδειγματισμός. Φιλοδοξεί να τρομοκρατήσει και να χειραγωγήσει. Η δύναμη των ολίγων και των ολίγιστων.
Ο φόβος
Δυστυχώς για αυτούς, όμως, ετούτη η φωτογραφία κάνει διαφορετική καριέρα. Όχι ως εργαλείο φόβου, αλλά ως σπίθα ξεσηκωμού.
Κραυγάζει ετούτη η σκηνή «εγώ έχω το όπλο, εγώ φέρω και την εξουσία, εγώ είμαι η εξουσία και συ θα υπακούς!». Η υπακοή είναι το ζητούμενο, η πειθαρχία και ο έλεγχος. Στο βωμό αυτών θυσιάζουν και ζωές αθώων και «διαφορετικών ανθρώπων», κατά αυτούς, για παραδειγματισμό. Φοβούνται το διαφορετικό και το σκοτώνουν.
Για να τρομάξουν και όσοι τολμούν να αντιστέκονται, όσοι τολμούν να μη μοιάζουν με το σύνολο, όποιον ξεχωρίζει. Τον επαναστάτη, τον έφηβο που έχει το θράσος να γελάει και να μιλάει ελεύθερα, αυτόν που δεν σκύβει το κεφάλι και δεν τους προσκυνά. Σκοτώνουν αυτόν που τολμά να αντιστέκεται και να τους αντιμιλά.
Δεν μας θέλουν, όμως, νεκρούς. Σκλάβους μας θέλουν. Γιατί χωρίς εμάς, αυτοί είναι άχρηστοι. Αυτοί θα είναι οι σκλάβοι για τους ολίγους.
Εμείς είμαστε ο λόγος ύπαρξής τους. Σκλαβάκια πειθήνια, δίχως δικαιώματα, δίχως φωνή, δίχως όνειρα δικά μας. Μόνο υπηρέτες των δικών τους ονείρων.
Σε αυτή τη σκηνή είδα έναν άνθρωπο κάτω, που κάποιο τέρας τον πατούσε σαν σκουλήκι. Το χρώμα του προσώπου του δεν μου είπε τίποτα καινούργιο, από όσα ξέρουμε όλοι για τα πάθη και τα μαρτύρια που έχουν τραβήξει αυτοί οι άνθρωποι.
Ο ρατσιστής είναι ένα τέρας, που αμφιβάλλω αν μπορεί να αλλάξει. Ένα ανθρωπόμορφο τέρας, που γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο.
Η τελευταία ανάσα του ανθρώπου έγινε η σπίθα για να ξεσηκωθούν πολλοί, σε όλο τον κόσμο.
Τις ανάσες, που με το έτσι θέλω του κλέψανε, θα γίνουν η δική μας δύναμη για να δικαιωθεί. Η φωνή μας θα είναι η δική του φωνή, εμείς θα βγάλουμε την κραυγή που δεν του επέτρεψε η μπότα ενός τέρατος να βγάλει.
Σεβόμαστε τον άνθρωπο και πολεμάμε για αυτόν, αντί για αυτόν αν δεν μπορεί, μαζί με αυτόν.
Αντιδρούμε, επαναστατούμε, αντιστεκόμαστε, ξεσηκωνόμαστε.
Γιατί εμείς δεν ξεσηκωνόμαστε για να ξεχωρίσουμε αδερφέ μου από τον κόσμο.
Εμείς ξεσηκωνόμαστε για να μονιάσουμε τον κόσμο.
Παράφρασα τον μεγάλο μας Γιάννη Ρίτσο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτό δεν έχει να κάνει (πολύ) με τον Τραμπ
Οι δολοφονίες πολιτών και η εν γένει αστυνομική βία στις ΗΠΑ δεν ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2016. Ούτε η φτώχεια, η γκετοποίηση, ο ρατσισμός. Και σίγουρα δεν θα τελειώσουν τον φετινό Νοέμβριο αν ο Ντόναλντ Τραμπ χάσει τις εκλογές, ακόμα κι αν ο Τζο Μπάιντεν επιλέξει για συνυποψήφιά του μαύρη γυναίκα, όπως ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα.
Πώς το ξέρουμε; Μα διότι δεν σταμάτησαν αυτά τα φαινόμενα ούτε όταν πρόεδρος επί 8 χρόνια ήταν ένας μαύρος Δημοκρατικός, με μαύρο υπουργό Δικαιοσύνης. Η διαφορά των Δημοκρατικών από τους Ρεπουμπλικάνους ίσως συμπυκνώνεται καλύτερα στο «μην τους πυροβολείτε στην καρδιά, πυροβολήστε τους στα πόδια», που είπε πριν λίγες μέρες ο Μπάιντεν.
Η σημερινή εξεγερσιακή δυναμική στις ΗΠΑ είναι αποτέλεσμα δεκαετιών συστημικού ρατσισμού. Και το σύστημα που τον παράγει ονομάζεται καπιταλισμός. Το χρώμα του δέρματος των θυμάτων του, δεν είναι παρά ένα χρήσιμο εργαλείο – είναι πιο εύκολο να ελέγξεις τους φτωχούς που καταπιέζεις, όταν μπορείς να τους χωρίσεις σε ομάδες και να στρέψεις τη μία ενάντια στην άλλη. Τα δεδομένα μπορεί να είναι κάπως άνισα, αλλά το ίδιο συμβαίνει όπου γης, κι εδώ στα μέρη μας. Ο φτωχός γηγενής στρέφεται εύκολα από την εξουσία προς τον φτωχό μετανάστη, πρόσφυγα, ξένο.
Υπό αυτό το πρίσμα, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι παρά άλλη μία έκφραση αυτού του συστήματος. Ως ιδιοκτήτης διαμερισμάτων, έκανε ό,τι μπορούσε για να μην μένουν στην ιδιοκτησία του μαύροι. Ως πλούσιος λευκός γόνος ρατσιστών, είχε πάντοτε τα χρήματα και τις ευκαιρίες να διάγει ζωή χαρισάμενη, να αποτυγχάνει χωρίς κόστος, να βρίσκεται πάντα στα φώτα των ΜΜΕ, να προβάλλεται και να κερδίζει.
Ως πρόεδρος, έκανε τα προβλεπόμενα, και μερικά απρόβλεπτα. Η ευκολία της χρήσης της εθνοφρουράς για την καταστολή των διαδηλωτών (που έχει παρελθόν και μέλλον στις ΗΠΑ), οι απειλές για ζωντανά πυρά και χρήση του στρατού και το γενικότερο αμόρφωτο νταηλίδικο πρωτο-φασιστικό στυλ του, είναι οι αστερίσκοι σε μία κατά τα άλλα προβλεπόμενη αμερικανική προεδρία – τουλάχιστον ως προς τη διαιώνιση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Δεν θα ήταν διαφορετική η κατάσταση αν πρόεδρος ήταν ο Μάικ Πενς, ή ο ζάμπλουτος θρησκόληπτος μαύρος νευροχειρούργος Μπεν Κάρσον. Ή οποιοσδήποτε άλλος Ρεπουμπλικάνος, ή σχεδόν οποιοσδήποτε άλλος Δημοκρατικός. Μπορεί να έλειπαν οι αστερίσκοι, μπορεί το σύστημα να ήταν περισσότερο ενδεδυμένο με κάποιον μανδύα «κανονικότητας», μπορεί να ήταν λιγότερο προκλητικό, αλλά θα παρέμενε στην ουσία του ίδιο.
Ήταν επί προεδρίας Ομπάμα που οι, κυρίως αυτόχθονες, διαδηλωτές κατά του αγωγού Dakota Access Pipeline αντιμετωπίζονταν με απίστευτη βία. Επί προεδρίας Ομπάμα δολοφονούνταν άοπλοι μαύροι από την αστυνομία, η οικονομική και κοινωνική ανισότητα εντεινόταν, και οι ΗΠΑ συνέχιζαν να δολοφονούν σκουρόχρωμους ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.
Ο Τραμπ δεν είναι ΤΟ πρόβλημα. Είναι απλά κομμάτι του προβλήματος. Ένα αγράμματο, ναρκισσιστικό, προκλητικό και εγωκεντρικό κομμάτι του προβλήματος – αλλά όπως και να έχει, όχι το όλον. Μία ψήφος προς τους Δημοκρατικούς στις εκλογές του Νοεμβρίου δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα, όπως διατείνονται συνεχώς τις τελευταίες μέρες σχολιαστές και δημοσιογράφοι στις ΗΠΑ που πρόσκεινται σε αυτούς. Θα απομακρύνει απλά αυτό το κομμάτι, τον προκλητικό Ντόναλντ Τραμπ.
Οι φτωχοί Αμερικανοί δεν θα δουν τη ζωή τους να εξισώνεται με αυτή των ανώτερων τάξεων – ίσως να αποκτήσουν λίγο πιο εύκολη πρόσβαση σε υγειονομική ασφάλιση. Η αμερικανική αστυνομία δεν θα πάψει να στοχοποιεί φτωχούς μαύρους – ίσως απλά να τους πυροβολεί στα πόδια αντί για την καρδιά. Ο Τραμπ δεν είναι το πρόβλημα – είναι το σύμπτωμα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσες φορές «εισέβαλε» το Πεντάγωνο στις ΗΠΑ
Η απειλή του Τραμπ να κινητοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις παρουσιάζεται σαν θλιβερή εξαίρεση στην ιστορία μιας δημοκρατικής χώρας. Στην πραγματικότητα το σύγχρονο αμερικανικό κράτος οικοδομήθηκε χάρη στις συνεχείς επεμβάσεις του στρατού εναντίον των ιθαγενών, των εργατών και των μαύρων.
Ένα παλιό ανέκδοτο έλεγε ότι στις ΗΠΑ δεν πραγματοποιούνται πραξικοπήματα γιατί δεν υπάρχει αμερικανική πρεσβεία. Ένα καλύτερο ανέκδοτο θα έλεγε ότι δεν χρειάζονται πραξικοπήματα, καθώς για δεκαετίες η χώρα βρισκόταν υπό τη στρατιωτική κατοχή… του Πενταγώνου.
Πριν προχωρήσουμε θα πρέπει βέβαια να αναφερθούμε στην τυπική διάκριση μεταξύ της εθνοφρουράς και των ενόπλων δυνάμεων. Λέμε «τυπική», γιατί η εθνοφρουρά, που ενεργεί σε επίπεδο πολιτείας, υπάγεται απευθείας στον στρατό ξηράς και την πολεμική αεροπορία.
Ο Ανταμς χρησιμοποιεί τον Αμερικανικό Εμφύλιο και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να χωρίσει την ιστορία των στρατιωτικών επεμβάσεων σε τρεις περιόδους. Στην πρώτη ο στρατός αναλάμβανε, ως επί το πλείστον, να καταπνίξει εξεγέρσεις ιθαγενών και σκλάβων, στη δεύτερη απεργών και στην τρίτη ανέργων και φυλετικών μειονοτήτων που εξεγείρονταν.
Στην πρώτη περίοδο, τα όρια μεταξύ του στρατού και των τοπικών ομάδων ενόπλων είναι συχνά δυσδιάκριτα. Το 1835, πάντως, το αμερικανικό κράτος θα χρησιμοποιήσει το σύνολο του στρατού ξηράς, μαζί με 1.000 ναύτες, αρκετούς πεζοναύτες και παραστρατιωτικές δυνάμεις 30.000 ενόπλων, στον λεγόμενο Δεύτερο Πόλεμο του Σέμινολ εναντίον ιθαγενών. Είχε προηγηθεί ανάλογη κινητοποίηση λίγα χρόνια νωρίτερα, στον Πόλεμο του Μαύρου Γερακιού.
Μετά τον εμφύλιο ο ομοσπονδιακός στρατός θα κινητοποιηθεί άλλες 943 φορές εναντίον ιθαγενών. Η τελευταία σχετική παρέμβαση, μάλιστα, γίνεται το 1973, επί προεδρίας Νίξον, όταν ο στρατός συνδράμει το έργο της εθνοφρουράς και του FBI για τον έλεγχο της εξέγερσης των Ινδιάνων Σιού στην περιοχή Wounded Knee (Πληγωμένο Γόνατο). Πρόκειται παρεμπιπτόντως για την ίδια περιοχή όπου το 1890 ο αμερικανικός στρατός είχε σφαγιάσει εκατοντάδες ιθαγενείς – οι μισοί από τους οποίους ήταν γυναίκες και παιδιά.
Στην περίοδο πριν από τον Εμφύλιο ο Ανταμς καταγράφει και τουλάχιστον 250 εξεγέρσεις σκλάβων στον αμερικανικό Νότο, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν από στρατιώτες. Εικάζει μάλιστα ότι η διαρκής άντληση στρατιωτών από τις δυνάμεις των Νοτίων, για τον έλεγχο των σκλάβων, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα που υπέστησαν στον εμφύλιο πόλεμο.
Από το 1877 μάλιστα, δηλαδή 12 χρόνια μετά τον Εμφύλιο, ο αμερικανικός στρατός στρέφεται ανοιχτά εναντίον των εργατών και του συνδικαλιστικού κινήματος που προσπαθεί να οργανωθεί. Με αφορμή τη μεγάλη απεργία των σιδηροδρομικών εκείνης της χρονιάς, η εθνοφρουρά λαμβάνει τα χαρακτηριστικά με τα οποία τη γνωρίζουμε και σήμερα, με στόχο να απαλλάξει τις ένοπλες δυνάμεις από την ανάγκη συνεχούς μεταφοράς δυνάμεων για την αντιμετώπιση απεργιών. Είναι, πάντως, χαρακτηριστικό ότι, ενώ ο στρατηγός Μακ Κλέλαν υποστήριζε τότε ότι «οι μάχες του βιομηχανικού πολέμου πρέπει να δίνονται από τα στρατεύματα των Πολιτειών (εθνοφρουρά)», ο περιβόητος στρατηγός Απτον επέμενε ότι «ο ομοσπονδιακός στρατός είναι το καλύτερο εργαλείο για τους πολέμους των απεργιών».
Τελικά, ο ομοσπονδιακός στρατός θα συνεχίσει να επιχειρεί παράλληλα με την εθνοφρουρά εναντίον απεργών μέχρι και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η βασική διαφορά των δυο Σωμάτων ήταν ότι η εθνοφρουρά συχνά πληρωνόταν απευθείας από επιχειρηματίες όπως ο Ροκφέλερ, που ήθελαν να διαλύσουν απεργίες στις βιομηχανίες τους. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ήταν η σφαγή του Λάντλοου το 1914, όπου η εθνοφρουρά σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις του Ροκφέλερ άρχισαν να πολυβολούν τις γυναίκες και τα παιδιά απεργών ανθρακωρύχων που είχαν κατασκηνώσει σε περιοχές του Κολοράντο.
Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι εσωτερικές επεμβάσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρέφονται ως επί το πλείστον εναντίον κοινωνικών εξεγέρσεων που δεν αφορούν τόσο τους εργάτες όσο τους ανέργους και το αντιπολεμικό κίνημα. Από το 1961 έως το 1968 τουλάχιστον 200.000 στρατιώτες (εθνοφρουρά και ομοσπονδιακός στρατός) χρησιμοποιούνται εναντίον εξεγέρσεων. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Ντέιβιντ Ανταμς, οι επιχειρήσεις συνεχίζονται με ανάλογους ρυθμούς και τη δεκαετία του 1970, αν και το Πεντάγωνο σταμάτησε να δημοσιεύει σχετικά στατιστικά στοιχεία.
Ο απόηχος αυτών των επεμβάσεων φτάνει μέχρι την εξέγερση του Λος Αντζελες το 1992 – την τελευταία φορά που κινητοποιούνται δυνάμεις του Πενταγώνου στο εσωτερικό της αμερικανικής επικράτειας. Νωρίτερα, πάντως, 30.000 ομοσπονδιακοί στρατιώτες χρησιμοποιήθηκαν σαν απεργοσπάστες τις απεργίες στα ταχυδρομεία, ενώ το 1982 ο Ρόναλντ Ρέιγκαν θα αναθέσει σε 1.248 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Πολεμικής Αεροπορίας να σπάσουν την απεργία των πιλότων και του προσωπικού των αεροδρομίων – το κύκνειο άσμα του μεταπολεμικού συνδικαλισμού στις ΗΠΑ.
Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιος θα κατηγορήσει τον Ντόναλντ Τραμπ ότι υπερέβη τα εσκαμμένα της αστικής δημοκρατίας των ΗΠΑ, μπορούμε να του θυμίσουμε ότι αυτός ο φριχτός πρόεδρος είναι ίσως ο σημαντικότερος υμνητής μιας μακροχρόνιας αμερικανικής παράδοσης. Της παράδοσης επάνω στην οποία οικοδομήθηκε ο καπιταλισμός των ΗΠΑ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/6/2020
Ο δήμαρχος Βόλου έφτασε στο χωριό Σταγιάτες χθες με 10 δικούς του, μπήκε στο δημοτικό γυμναστήριο και έβγαλε έξω τον τάπητα πάνω στον οποίο κάνουν Aikido οι κάτοικοι του χωριού.
Δάσκαλος Aikido στο χωριό είναι ο Αλκίνοος (εδώ και κάποια χρόνια).
Το Aikido είναι μια σχετικά καινούργια (20ος αι.) ιαπωνική πολεμική τέχνη όπου επιφέρει ανάταση, ασκεί το σώμα, καλλιεργεί το μυαλό, την καρδιά και το πνεύμα. Αμυντική τέχνη, ειρηνική, βασιζόμενη στη ροή της ενέργειας (ας πούμε ότι είναι όπως το κινεζικό T'ai chi).
Ο ανήθικος δήμαρχος έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τον πόλεμο στους κατοίκους του μικρού, φιλειρηνικού, χωριού με τις λίγες οικογένειες, που αγωνίζονται να κρατήσουν ελεύθερη τη ροή και την καθαρότητα του νερού τους. Με δικά τους έξοδα και με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες φροντίζουν να διατηρούν την πηγή τους "Κρύα Βρύση" καθαρή.
Ο αγώνας τους είναι ζωτικής σημασίας. Ας γίνει αγώνας όλων μας. Είναι ο αγώνας του Δαυίδ και του Γολιάθ.
Η νίκη των Σταγιατών είναι νίκη στο όνομά της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, του ήθους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσεκτικά. Οι Βαυαροί είναι οι ίδιοι από το 1832...
Τα δικά μας σύνορα, δεν πρέπει αυτοί να τα ελέγχουν.
Μα με δαυτους που έχουν το κουμάντο...

Μήπως το Λιμενικό να μας εξηγούσε τι ακριβώς συνέβη με το γερμανικό EGV Berlin στη Λέσβο;
06/06/2020 12:57
Μια πολύ περίεργη υπόθεση στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης που οργανώνεται από την Τουρκία, με πρωταγωνιστές τους Γερμανούς του πλοίου γενικής υποστήριξης EGV Berlin, έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τον ιστοχώρο Naval News, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα τόσο για τους κανόνες υπό τους οποίους επιχειρούν στο πλαίσιο της βοήθειας -υποτίθεται- στην ελληνική πλευρά να αποκρούσει την υβριδική επίθεση που δέχεται από την Τουρκία με την προώθηση παρανόμων μεταναστών, με κάθε τρόπο στην Ελλάδα.
Το δημοσίευμα που βασίζεται σε ανακοίνωση του γερμανικού Ναυτικού, εγείρει υποψίες από αυτόν καθαυτόν τον τίτλο του! “German Navy ship rescues 32 migrants deported from Greek island in a rubber boat”, δηλαδή, “Πλοίο του γερμανικού Ναυτικού διασώζει 32 μετανάστες που απελάθηκαν από ελληνικό νησί σε λαστιχένια βάρκα”!
Δηλαδή, από τον τρόπο παρουσίασης, ο φυσιολογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι οι μετανάστες αυτοί βρίσκονταν στην Ελλάδα και αποφασίσαμε να τους απελάσουμε… Πόσο πιθανό είναι αυτό με βάση την εμπειρία στην περιοχή, αλλά και με βάση στοιχειώδεις κανόνες της λογικής;
Διότι οι παράνομοι μετανάστες βρέθηκαν μόνοι τους σε μια λαστιχένια βάρκα και έσπευσαν οι Γερμανοί αν τους διασώσουν επειδή βρέθηκαν σε κίνδυνο. Ψευδέστατη και εξ ορισμού ύποπτη μεταφορά όσων συνέβησαν το πρωινό στις 4 Ιουνίου στο τόσο ταλαιπωρημένο από τη λαθρομετανάστευση νησί της Λέσβου. Αν είχαν απελαθεί, τουλάχιστον δεν θα ήταν μόνοι τους σε ελληνικά ύδατα…
Καταρχάς λοιπόν, πρόκειται για λαστιχένια λέμβο η οποία ξεκίνησε υπό την προστασία των Τούρκων να περάσει σε ελληνικό νησί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κατορθώσαμε να συλλέξουμε, συνέβη το σύνηθες: Στην θαλάσσια οριογραμμή το σκάφος μπλοκαρίστηκε από τις ελληνικές δυνάμεις.
Το αδιέξοδο διήρκεσε μερικές ώρες. Στο δημοσίευμα βέβαια αναφέρεται ότι το αδιέξοδο διήρκεσε… 28 ώρες, το οποίο μαζί μ τα περί… απέλασης, δεν αναφέρονται καν στην ανακοίνωση του γερμανικού Ναυτικού! Άρα η πηγή της αναφοράς είναι άλλη. Κάποιος από το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ή το Εξωτερικών; Κάποιος άλλος;
Μετά από τις ώρες που διήρκεσε το αδιέξοδο, συνέβη το σύνηθες, που οι Γερμανοί εμφανίζονται να αγνοούν ή να αποκρύπτουν, ενώ επιχειρούν στην περιοχή. Κάποιοι εκ των επιβαινόντων στη λαστιχένια βάρκα έπεσαν στο νερό, για να εκβιάσουν την έναρξη -δήθεν- επιχείρηση διάσωσης.
Επειδή κανείς δεν παρενέβαινε είτε από την Ελλάδα είτε από την Τουρκία, οι… ανθρωπιστές Γερμανοί του πληρώματος του EGV Berlin, έσπευσαν να “διασώσουν” τους μετανάστες που σκοπίμως είχαν πέσει στη θάλασσα! Από εκεί και πέρα και με τελική κατάληξη τη μεταφορά των παρανόμων μεταναστών σε ακτή της Λέσβου, εγείρονται μια σειρά από σοβαρότατα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης από ελληνικής ή/και γερμανικής πλευράς.
Μπορούν να μας δηλώσουν επισήμως οι Γερμανοί ότι οι παράνομοι μετανάστες στη λαστιχένια βάρκα είχαν “απελαθεί από την Ελλάδα” και δεν είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία επιχειρώντας να περάσουν στην ελληνική – ευρωπαϊκή πλευρά; Διότι αν ισχύει αυτό, σημαίνει ότι η γερμανική φρεγάτα τους επέστρεψε σε ελληνικό έδαφος αδιαφορώντας για την απόφαση των ελληνικών αρχών; Πολύ δύσκολο, άρα τα περί “απέλασης” είναι αστειότητες.
Το δεύτερο ερώτημα που εγείρεται, είναι, για ποιον λόγο δεν τους πήγε σε λιμάνι αλλά σε παραλία και μάλιστα ημέρα, όχι νύχτα; Το λογικό εφόσον τους “διέσωσε”, δεν θα ήταν να τους μεταφέρει σε λιμάνι της Λέσβου; Πώς επιλέγει το γερμανικό πλήρωμα να πάει σε όχι ιδιαίτερα… πολυσύχναστη παραλία της Λέσβου και να τους συνδράμει ώστε να αποβιβαστούν με τις λέμβους του EGV Berlin;
Τρίτο ερώτημα είναι εάν το γερμανικό πλοίο είχε επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές να ενημερώσει για τις προθέσεις του, για τις επόμενες ενέργειές του, από τη στιγμή της “διάσωσης”. Διότι στις φωτογραφίες των ακτών δεν διακρίνονται άλλοι πλην Γερμανών και παρανόμων μεταναστών.
Συναφώς, θα πρέπει να απαντήσουν σε τέταρτο ερώτημα για ποιον λόγο δεν τους παρέδωσαν στην ελληνική Ακτοφυλακή… μπορεί τυπικά να αποτελεί συμμαχική μονάδα, τηρήθηκαν όμως οι στοιχειώδεις κανόνες ώστε η λειτουργία της να μην στρέφεται κατά των συμφερόντων της ελληνικής – ευρωπαϊκής πλευράς που υποτίθεται βρίσκεται για να υπερασπίσει;
Πέμπτο  ερώτημα που οφείλει να απαντήσει η γερμανική πλευρά, είναι ασφαλώς για ποιον λόγο ακριβώς δεν τους μετέφερε στην Τουρκία από όπου προέρχονταν. Εκτός κι αν δηλώσουν επισήμως ότι οι παράνομοι μετανάστες δεν προέρχονταν από την Τουρκία…
Εάν η απάντηση είναι “διότι οι Τούρκοι το απαγόρευσαν“, το ερώτημα που ανακύπτει είναι για ποιον λόγο οι Έλληνες το επέτρεψαν. Επίσης χρήζει εξήγησης ποια είναι η χρησιμότητα της γερμανικής παρουσίας στην περιοχή εάν είναι να λειτουργεί ως “μακρύ χέρι” της τουρκικής Ακτοφυλακής.
Ένα θέμα ασφαλώς υπάρχει και με τα ελληνικά παρατηρητήρια και περίπολα. Εφόσον επρόκειτο για μια κατάσταση που διαρκούσε για αρκετές ώρες, θεωρητικά η προσοχή τους ήταν εστιασμένη στην περιοχή. Από την αποβίβαση σε ερημική παραλία της Λέσβου όμως δεν προκύπτει συντονισμός των Γερμανών με τις ελληνικές αρχές.
Αυτό βέβαια χρήζει διευκρίνισης. Διότι κάποιος καχύποπτος θα μπορούσε να υποθέσει, ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε την αποβίβασή τους εκεί ώστε να μην εντοπιστούν και καταγραφούν εάν συνοδευόμενοι από πολεμικό πλοίο αποβιβάζονταν… θριαμβευτές στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
Κι ένα έκτο ερώτημα, όπως αυτό προκύπτει από το δημοσίευμα στο οποίο παραπέμπουμε. Υποτίθεται ότι το EGV Berlin μετέβη στη περιοχή, είδε τους μετανάστες στη θάλασσα και έσπευσε να τους βοηθήσει. Σε κάποιο άλλο σημείο όμως αναφέρει για αδιέξοδο 28 ωρών!
Δηλαδή, επί 28 ώρες δεν έκαναν τίποτα για να τους βοηθήσουν, ή μήπως δεν διαπίστωσε ξαφνικά ότι μετανάστες βρίσκονταν στη θάλασσα. Διότι το κλασικό κόλπο είναι, εφόσον δεν τους αναλαμβάνει ούτε η ελληνική ούτε η τουρκική πλευρά, μόλις δουν να προσεγγίζει ξένο πλοίο, πέφτουν στο νερό για να ενεργοποιήσουν “διάσωση”.
Εάν το περιστατικό εκτυλίχθηκε με αυτό τον τρόπο, θα μπορούσε τουλάχιστον η γερμανική πλευρά να έχει την ευαισθησία να αποτυπώσει τα πραγματικά περιστατικά. Από που προέρχονταν, ώστε να συνδεθεί με τις τουρκικές αθλιότητες και όχι με δήθεν απέλαση από ελληνικής πλευράς.
Να εξηγήσει για ποιον λόγο δεν τους μετέφερε στην Τουρκία, εάν κι εφόσον προέρχονταν από εκεί, αλλά και να δώσει διευκρινίσεις βάσει ποιας λογικής ή εντολής επελέγη η αποβίβασή τους στην ερημική παραλία που τελικώς αποβιβάστηκαν.
Διότι απλά να τους ρυμουλκεί σε ελληνική παραλία ενώ οι ελληνικές αρχές παρακολουθούσαν το περιστατικό επί ώρες είναι απούσες, εγείρει ζητήματα και για την ελληνική πλευρά. Θα αναμείνουμε για τις απαντήσεις…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ `21 ΕΙΝΑΙ...ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!
(ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ `21)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



λαμόγια=τα τσιράκια της μαφίας
Θεληματάδες.
Παιδαρέλια.
Πώς τους φωνάζει η Μαφία;;; Να ξέρουμε σε ποίο όνομα-τίτλο ακούνε...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλο κανένα, μεθύστε με τ' αθάνατο κρασί του Εικοσιένα.
Κωστής Παλαμάς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανός Ιστορικός ειδήμονας: ζούμε έναν πόλεμο….υπάρχουν οι συνθήκες για μια ευρύτερη Εξέγερση..
07/06/2020
Στις ΗΠΑ την περίοδο που διανύουμε «Υπάρχουν οι προϋποθέσεις/συνθήκες για μια ευρύτερη εξέγερση » σύμφωνα με τον Αμερικανό Thomas Sugrue έναν από τους καλύτερους ειδήμονες στην σύγχρονη Ιστορία των ΗΠΑ.Οι ΗΠΑ έχουν εισέλθει σε μια μεγαλειώδη κρίση μετά τη δολοφονία του George Floyd..O αναλυτής που κατοικεί στη New York..Η μαρτυρία του είναι συγκλονιστική μιλάει για συνθήκες πολέμου…”Εδώ μέσα στο Lower Manhattan, τα ίχνη της δυσαρέσκειας είναι παντού… ο θόρυβος των ελικοπτέρων αδιάκοπος. Τη μέρα η πόλη είναι πιο calme, αλλά τη νύχτα έχουμε την εντύπωση πως είμαστε σε πόλεμο..
Η ορολογία-λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει αυτό που συμβαίνει στους δρόμους είναι το αντικείμενο μιας έντονης μάχης σημασιολογικής άλλοτε μεταξύ διανοουμένων αλλά και στο εσωτερικό του πληθυσμού..Από την πλευρά μου, προτιμώ να χρησιμοποιώ τον όρο « uprising »,που θα μπορούσαμε να τον μεταφράσουμε με τον όρο «εξέγερση » ή« révolte ». Αυτός ο όρος διαθέτει το avantage ότι υπογραμμίζει την πολιτική διάσταση των γεγονότων.
Αυτό που μερικές φορές ονομάζεται «ταραχές» ανταποκρίνεται σχεδόν πάντα σε παραβίαση του κοινωνικού συμφώνου ή στους σιωπηρούς κανόνες μιας κοινότητας. Αυτά που συμβαίνουν δεν είναι απλώς ξέσπασμα αναρχίας ή αναταραχής, «ταραχές για ευχαρίστηση και κέρδος», όπως έγραψε ο νεοσυντηρητικός πολιτειολόγος Edward Banfield για το «μακρύ, ζεστό καλοκαίρι» του 1967. Αμφισβητείται, η νομιμότητα των θεσμών , είτε πρόκειται για την τοπική αστυνομία είτε για την κυβέρνηση Τραμπ…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεύτερη βάρκα με λαθρομεταναστες  έφθασε στη Λέσβο μέσα σε 7 μέρες
 Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020, 21:24
Μια βάρκα με 40 ισλαμοφασιστες και λαθρομετανάστες από την Αφρική και το Αφγανιστάν έφτασε την Κυριακή στην παραλία Γιαλοτσίπια της βορειοδυτικής Λέσβου.
Πρόκειται για τη δεύτερη βάρκα με ισλαμοφασιστες και λαθρομετανάστες που φτάνει στη Λέσβο μέσα στον Ιούνιο.
Στο σύνολό τους οι παραπάνω αφού ελεγχθούν ιατρικά θα τεθούν σε καραντίνα στον καταυλισμό στα Μεγάλα Θέρμα της βόρειας Λέσβου.
Ας σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο καταυλισμό ζουν ήδη άλλοι 250 ισλαμοφασιστες και λαθρομετανάστες που έχουν φτάσει σε ακτές στα όρια του Δήμου δυτικής Λέσβου τις τελευταίες 40 μέρες και δεν έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί αφού για να γίνει αυτό πρέπει να μετακινηθούν στο ΚΥΤ (Κεντρο Υποδοχης και Ταυτοποιησης).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκικά ΜΜΕ: Κρέμασαν βυζαντινή σημαία σε παλιο κλειστο τζαμί στη Λάρνακα
 Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020, 19:31
Τη βυζαντινή σημαία σε παλιο κλειστο τζαμί στη Λάρνακα κρέμασαν άγνωστοι όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.
Το περιστατικό σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα,  που έχουν αναρτήσει σχετική φωτογραφία,σημειώθηκε στο τζαμί Tuzlu στην Λάρνακα.
Όπως αναφέρει το Sigmalive.com, τα τουρκικά ΜΜΕ,  κάνουν λόγο για προκλητικές επιθέσεις εναντίον κλειστων τζαμιών, υπενθυμίζοντας ότι είχε προηγηθεί «τοποθέτηση μολότοφ και συνθήματος κατά λαθρομεταναστών έξω από κλειστο τζαμί στη Λεμεσό».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κόλιν Πάουελ ανακοίνωσε την υποστήριξή του προς τον Τζο Μπάιντεν
 Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020, 17:05
Ο Ρεπουμπλικανος πρώην υπουργός Εξωτερικών (2001-05) και πρώην επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (1989-1993) Κόλιν Πάουελ πρόσφερε σήμερα την υποστήριξή του στον Τζο Μπάιντεν, τον Δημοκρατικό πρώην αντιπρόεδρο της χώρας, και έγινε έτσι ο πρώτος σημαντικός Ρεπουμπλικανός που στηρίζει δημοσίως τον αντίπαλο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.
Ο Πάουελ, ο οποίος οδήγησε τον αμερικανικό στρατό στον Πόλεμο του Κόλπου, το 1991, υπό τον εκλιπόντα τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, και στη συνέχεια διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον νεότερο, δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι "αναποτελεσματικός" και ότι από τότε που ανέλαβε την προεδρία έχει γίνει χειρότερος.
"Δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να στηρίξω αυτή την χρονιά τον πρόεδρο Τραμπ", είπε σε συνέντευξή του στο CNN ο Πάουελ, ο οποίος δεν τον ψήφισε το 2016.
Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει τον Μπάιντεν, ο Πάουελ απάντησε: "Θα τον ψηφίσω".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σιγά τ' αυγά με την "πορτοκαλί επανάσταση κατά του Τραμπ". Πορτοκαλί είναι μόνο τα μαλλιά του. Είχε μια ευκαιρία, να διαχειριστεί σωστά τις διαμαρτυρίες, αφού άλλωστε δεν είχαν αρχικό στόχο τον ίδιο προσωπικά, αλλά την αστυνομία για τους φόνους μαύρων. Τα σκάτωσε, κι αντί να βάλει μυαλό φώναξε κάτι ακροδεξιούληδες να κάνουν προβοκάτσιες ώστε να λερώσουν τις διαδηλώσεις με αποκρουστική βία (όπως κάνουν κι εδώ μπάτσοι με πολιτικά δήθεν κουκουλοφόροι) κι αυτό δεν του βγήκε οπότε μαζί με το σκυλολόϊ της Χίλαρυ τον αποκήρυξαν και δικοί του, γιατί... είπαμε, παίξτο πολέμιος της παγκοσμιοποίησης Ντόναλντ αλλά όχι ΤΟΣΟ καραγκιόζης ακροδεξιούλης. Κι εσείς ρε... μπατριωτάκια ελληνάκια, ΤΙ ανακατεύεστε, λες κι είστε χαζο-αμερικανάκια? Αφήστε τη σκύλαρυ και τη χάρυβδη να αλληλο-εξοντωθούν.
Σχολιο.-  Η μπουρδοθύελλα δεν έχει προηγούμενο. Π.χ. άκουσα μια ενδιαφέρουσα εκπομπή για τα ελληνο-τουρκικά (κυρίως) όπου στην αρχή προβλήθηκε ως δεδομένο ο εξής ιντερνετικός μύθος (που ΔΕΝ ισχύει). Στην πραγματικότητα ο πρώην αρχηγός των ΑΝΤΙΦΑ Αυστραλίας ποτέ δεν ανάφερε καν το όνομα του Σόρος και οι τους χρηματοδοτουσε δηθεν. Τσεκαρισμένο, αν δεν με πιστεύετε ΨΑΧΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΙΕΜΑΙ. Οσα είπε ισχύουν βέβαια, οι Αντιφα είναι για τονμπουτσοκαβάλα, κι ο Σόρος είναι ελεεινό υποκείμενο αλλά ποτέ δεν έκανε το λάθος να ανακατευτεί ΤΟΣΟ φανερά με τους Αντιφάσολους. ΘΑ μου πείτε "ΤΙ σημασία έχει"? Ε, έχει, διότι αυτό το ψέμα το διέδωσαν τα ΜΜΕ που υπηρετούν τον Τραμπ (υπάρχουν κι αυτά, ΤΙ τον περάσατε? Χθεσινό?)
Σχολιο.-  Μου έστειλε ένας φίλος αυτή τη πληροφορία περί των Αντίφα, η οποία δημοσιεύτηκε από τη Washington Times, με πηγές τραμπικές, απ' ό,τι φαίνεται. Πέραν του ότι η είδηση ήταν στα ελληνικά δημοσιευμένη στον... Στόχο (πόση απροσεξία, όταν αυτό που διαβάζουμε ταιριάζει με τις πεποιθήσεις μας), η όλη επιχειρηματολογία δεν μ' έπεισε καθόλου. Και βέβαια, η άποψή μου για τους Αντίφα είναι κάκιστη, όπως και η δική σου...
Σχολιο.- ΑΚΡΙΒΩΣ. Υπάρχουν πτυχές στο μπάχαλο των ΗΠΑ που δεν βγήκαν αρκετά στο φως στην Ελλάδα. Π.χ. αποδεδειγμένα οι φασίστες "Identity Evropa" υποδύθηκαν τους ΑΝΤΙΦΑ με ψεύτικο λογαριασμένο από όπου προέτρεπαν τον κόσμο που διαδήλωνε σε πράξεις ακραίας βίας, ώστε να λερωθούν οι διαδηλώσεις. Σάμπως δεν ζήσαμε κάτι παρόμοιο εδώ με τους μπαχαλάκηδες ναζί-με-πολιτικά? Στις ΗΠΑ ξεσκεπάστηκε πλήρως η πλαστοπροσωπεία κι εδώ χάψανε το παραμύθι των ΜΜΕ του Τραμπ ότι... συνωμοτούν οι Αντιφα με τον Σόρος να τον πλήξουν. ΜΑ... ο Σόρος δεν έχει ανάγκη να κάνει κάτι τέτοιο συνωμοτικά. ΦΑΝΕΡΑ ελέγχει ένα σωρό οργανώσεις, δεν θα πήγαινε να τα κάψει όλα και να εκτεθεί...
Σχολιο.-  Ξέρεις ΤΙ μου θυμίζουν όλα αυτά? Το παραμύθι με το λύκο και το παιδάκι. Οπου "λύκος" είναι η πραγματική ακροδεξιά και το παιδάκι είναι ανόητος αντιφασίστας που φώναζε "ακροδεξιά, ακροδεξιά" και στο τέλος κανείς δεν τον πίστευε, αλλά... κάποια στιγμή ήρθε η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ακροδεξιά και κανείς δεν είχε προνοήσει τρόπους να αμυνθεί.
Σχολιο.- αυτό εδώ διάβασα και... κουφάθηκα. «Η Πορτοκαλι επανασταση στις ΗΠα , Βαθυ κρατος εναντιον Τραμπ». Ακροβατεί στα όρια της συνωμοσιολογίας καθώς εξάγει λάθος συμπεράσματα από ελλιπή (και εν μέρει λάθος-) δεδομένα. Αυτός ο αρθρογράφος έχει ταλέντο να... ξεφεύγει τελείως, όπως το είχε ξανακάνει με ένα άρθρο για τον κορονοΪό που περιείχε ομοβροντία λανθασμένων δεδομένων. Δυστυχώς πολύ λίγος κόσμος θα αντιληφθεί τα λάθη του
Πρόκειται για ανόητο άνθρωπο. Από την πρώτη παράγραφο φαίνεται αυτό, καθώς κάνει παραλληλισμό ανάμεσα σε ελληνικές διαδηλώσεις που τις διέλυσαν μπάχαλοι ψευτο-αναρχικοί κάποτε, και στις τωρινές διαδηλώσεις κατά του Τραμπ. ΔΕΝ σκέφτεται το ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι όπως οι μπάχαλοι λέρωσαν τις δικές μας διαδηλώσεις το ίδιο κάνουν κάποιοι στις ΗΠΑ, οι οποίοι (όπως αποδείχτηκε) ήταν φασίστες που υποδύονταν τους ΑΝΤΙΦΑ. Και δεν σκέφτηκε το προφανές κίνητρο, που είναι να λερωθούν οι ειλικρινείς διαδηλώσεις ΚΑΙ στις δύο περιπτώσεις. Αρα, δεν είναι "πορτοκαλί επανάσταση", βλάκα. Είναι καταστολή διαδηλώσεων που ενοχλούν πραγματικά το κατεστημένο, και το κατεστημένο είναι το ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ βαθύ κράτος που στηρίζει τον Τραμπ, διότι δεν είναι προνόμιο των αντιπάλων του νάχουν μέρος του βαθέος κράτους στο πλευρό του. Ενα άλλο μέρος στηρίζει τον Τραμπ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ Ο Αιγυπτιακός στρατός μπήκε στη Λιβύη. Απειλείται τουρκο-αιγυπτιακή σύρραξη.Μάχες στη Σύρτη.
07/06/2020
Μετά από την επιχείρηση Σύρτη που εξαπέλυσε ο Τουρκικός στρατός από αέρος και θαλάσσης υποστηρίζοντας τα μισθοφορικά τμήματα των GNA στο έδαφος η Αίγυπτος στέλνει σημαντικές στρατιωτικές ενισχύσεις συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων προς τα σύνορα με Λιβύη.Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές υπάρχει μια επιδρομή του Αιγυπτιακού στρατού στη Λιβύη. Ενδεικτική η ανάρτηση μέσου του LNA που εμφανίζει με στρατιωτικές στολές σε θέση μάχης Σίσι-Χαφτάρ.Ενώ υπάρχουν οι πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν πως ο Αιγυπτιακός στρατός μπήκε στην ιστορική Κυρηναϊκή στη Λιβύη που εποφθαλμιά ο Ερντογάν. 18 Abrams Tanks αιγυπτιακού στρατού εθεάθησαν στα σύνορα Λιβύης.Αιγυπτιακά μαχητικά επίσης αναπτύχθηκαν στην μεθόριο.Αναφέρεται ότι η Αίγυπτος ανέπτυξε μεγάλο αριθμό θωρακισμένων, βαρέων όπλων και αεροσκαφών στα σύνορα Λιβύης και στη Λιβύη. Ελικόπτερα του Αιγυπτιακού στρατού μετακινήθηκαν στα σύνορα κι αναμένεται να συμμετέχουν στις μάχες κατά GNA.
Η μάχη της Σύρτης συνεχίζεται. Το πυροβολικό του GNA βάλει κατά θέσεων του Haftar στο κέντρο της πόλης.O GNA προελαύνει μέσ στο νότο της πόλης σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται σε αυτόν.Τα τούρκικα drones επιτηρούν την πόλη και δίνουν χρήσιμες πληροφορίες.
Όλα αυτά μια μέρα τη συνάντηση του Al-Sisi με Haftar στο Κάιρο και την πρόταση εκεχειρίας προς αντίπαλη πλευρά που διαφαίνεται να πέφτει στο κενό.
O Υπουργός Εσωτερικών της κατοχικης Κυβέρνησης των δυτικων αποικιοκρατων  της Λιβύης (GNA) επιβεβαιώνει τη συνέχεια της ανάκτησης της Σύρτης και της Λιβύης.« Οι κόκκινες γραμμές διασχίσθηκαν με το αίμα των μαρτύρων μας και δεν υποτάχθηκαν στις δικτατορίες των οπορτουνιστών σε ψυχές αδύναμες απολιθωμένες.»
Aπό τ΄αεροδρόμιο Κων/πολης συνεχίζουν να αναχωρούν στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη προς Λιβύη με στρατιωτική βοήθεια για GNA. Μαζί τους και καταριανά αεροσκάφη: 2 καταριανά C-17A και 2 Tουρκικά C-130. στις 6/6/20.
Ο κατοχικος GNA ανακοίνωσε ότι κατέλαβε Jaref κι d’Al-Qubeiba, στο νότο της Σύρτης σύμφωνα με ανακοινωθέν του αναφέρει το aa.
«Πρέπει να αποτρέψουμε τη Ρωσία από τη δημιουργία βάσεων σε Σύρτη και Juffra», δήλωσε την Κυριακή στο bloomberg ο κατοχικος υπουργός Εσωτερικών του GNA Fathi Bashagha.Kαι μόνο μετά την ανάκτηση αυτών των 2 στόχων θα διαπραγματευθούν με την διοίκηση της Ανατολικής Λιβύης είπε…Η Σύρτη είναι στρατηγικός στόχος για Τούρκους και GNA γιατί είναι η πόλη που είναι μια πύλη προς μερικά από τα μεγάλα πετρελαϊκά πεδία και τους τερματικούς σταθμούς της χώρας σύμφωνα με το ίδιο μέσο…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοί διαδήλωσαν κατά της προσάρτησης  εδαφών της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης
 Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020, 01:19
Αρκετές χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν χθες Σάββατο ενάντια στο σχέδιο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να επεκτείνει την ισραηλινή κυριαρχία σε μέρη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, μιας ντε φάκτο προσάρτησης εδαφών όπου οι Παλαιστίνιοι προσδοκούν να ιδρύσουν το δικό τους κράτος.
Φορώντας μάσκες, κρατώντας μεταξύ τους αποστάσεις στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης κατά του κορονοϊού, οι διαδηλωτές, κυματίζοντας σημαίες της Παλαιστίνης και του Ισραήλ, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ραμπίν στο Τελ Αβίβ το Σάββατο βράδυ με πανό που έγραφαν «Οι ζωές των Παλαιστινίων μετρούν» και «Μην κάνετε το Απαρτχάιντ σπουδαίο ξανά». Κεντρικό σύνθημα: «Όχι στην προσάρτηση, όχι στην κατοχή, ναι στην ειρήνη και την δημοκρατία».
Περισσότερα από 30 μη κυβερνητικές οργανώσεις απηύθυναν κάλεσμα για τη διαδήλωση.
Οι διοργανωτές πρόβαλαν ένα βίντεο με μήνυμα που έστειλε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής των ΗΠΑ, Μπέρνι Σάντερς. «Ποτέ δεν ήταν πιο σημαντικό να υπερασπιστούμε τη δικαιοσύνη και να αγωνιστούμε για το μέλλον που όλοι αξίζουμε», είπε ο Σάντερς. «Εναπόκειται σε μας να ορθώσουμε ανάστημα σε αυταρχικούς ηγέτες και να οικοδομήσουμε ένα ειρηνικό μέλλον για κάθε Παλαιστίνιο και κάθε Ισραηλινό».
«Παλαιστίνιοι και Εβραίοι έχουμε βλάψει αρκετά ο ένας τον άλλο», δήλωσε η διαδηλώτρια, η Άνατ Σριέμπερ στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Είμαστε αδέλφια, ο τόπος μας είναι εδώ, ο ένας όπως και ο άλλος, μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα μαζί παρά χώρια».
Ένας άλλος διαδηλωτής ζήτησε «δικαιοσύνη για τους Παλαιστινίους και ειρήνη για τους δύο λαούς, Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους». «Σε αυτήν την κατάσταση του απαρτχάιντ, δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη ούτε για εμάς ούτε για αυτούς, και ούτε δικαιοσύνη», είπε ο διαδηλωτής που έδωσε το ψευδώνυμο "Ίντεν". «Φοβάμαι αυτό το σχέδιο προσάρτησης», είπε. «Νομίζω ότι θα οδηγήσει σε ταραχές και ακόμη και σε πόλεμο».
Η διαδήλωση στο Τελ Αβίβ πραγματοποιήθηκε μετά από παρόμοιες διαμαρτυρίες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου εκατοντάδες Παλαιστίνιοι φώναζαν συνθήματα κατά του ισραηλινού εποικισμού και της προτεινόμενης προσάρτησης.
Οι Παλαιστίνιοι επιθυμούν ένα ανεξάρτητο κράτος στην Δυτική Όχθη, την ανατολική Ιερουσαλήμ και την Λωρίδα της Γάζας, εδάφη που το Ισραήλ κατέλαβε στον πόλεμο των Επτά Ημερών του 1967.
Περισσότεροι από 450.000 Ισραηλινοί ζουν σε εποικισμούς, που θεωρούνται παράνομοι από το διεθνές δίκαιο, στη Δυτική Όχθη, όπου ζουν 2,7 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.
Ο Νετανιάχου έχει θέσει την 1η Ιουλίου ως την ημερομηνία έναρξης της προώθησης του σχεδίου του για ισραηλινή προσάρτηση εποικισμών στην Κοιλάδα του Ιορδάνη στην Δυτική Όχθη, ελπίζοντας να πάρει το πράσινο φως από την Ουάσινγκτον.
Το ειρηνευτικό σχέδιο για την Μέση Ανατολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προβλέπει τη διατήρηση των εποικισμών του Ισραήλ και την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους υπό πολύ αυστηρούς όρους.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση, σχεδόν οι μισοί Ισραηλινοί στηρίζουν την προσάρτηση.
Οι Παλαιστίνιοι έχουν απορρίψει το σχέδιο αυτό και εκφράζουν οργή ενάντια στην προτεινόμενη ισραηλινή προσάρτηση. Αντιδρώντας στο αμερικανικό σχέδιο, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα την αναστολή όλων των συμφωνιών με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.
Προειδοποιώντας ενάντια σε πιθανό ξέσπασμα βίας και διπλωματικών συνεπειών, ορισμένα ευρωπαϊκά και αραβικά κράτη, μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη, προτρέπουν το Ισραήλ να μην προχωρήσει με την προσάρτηση των εποικισμών, που πολλές χώρες θεωρούν παράνομους.
Ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται ήδη για πιθανές ταραχές στα παλαιστινιακά εδάφη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ! 1.000 διορισμούς στις Μητροπόλεις έταξε ο Θεοδωρικάκος στον Ιερώνυμο...
Αλλαξοκωλιές με τους παπικούς, πούλησε τη Μακεδονία, ΜΚΟ λαθρομεταναστών, υπέροχα τα μνημόνια... ήρθε η ανταμοιβή...
Επίσκεψη στο Συνοδικό Μέγαρο και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πραγματοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να συζητήσουν για τις προσλήψεις 1.000 ανθρώπων σε μητροπόλεις, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.
Κοινός στόχος ο άνθρωπος
«Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε και σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρατε. Ύστερα από μια διακοπή, ξαναμπαίνουμε στο πρόγραμμα όπου εγκρίνατε 1.000 και πλέον θέσεις για διακονία των ανθρώπων σε μητροπόλεις», δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας για να προσθέσει ότι υπάρχουν πολλά θέματα και προβλήματα που μας απασχολούν:
«Αλλά έχουμε έναν κοινό στόχο, να εξυπηρετήσουμε τον άνθρωπο», σχολίασε.
Οι δήμαρχοι θέλουν να κατασχέσουν το παγκάρι
Επίσης, έκανε λόγο για το θέμα των κοιμητηριών, με την επισήμανση πως υπάρχουν δήμαρχοι που θέλουν να κατασχέσουν ακόμη και το παγκάρι των κοιμητηριακών ναών, κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο και ασεβές.
Τέλος, σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης, προσέφερε στον υπουργό ως αναμνηστικό της συνάντησης εικόνα του Αποστόλου Παύλου, ιδρυτή της Εκκλησίας της Ελλάδος.
«Η πατρίδα μας έγινε παράδειγμα στην οικουμένη ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και αν δεν υπήρχε η Εκκλησία δεν θα μπορούσε να δράσει τόσο καλά», τόνισε, από την πλευρά του, ο υπουργός και υπογράμμισε τη βοήθεια της Εκκλησίας στα συσσίτια.
Ανέφερε, ακόμη, ότι σε περίπου 40 μέρες θα αρχίσει το πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο περισσότερα από 1.000 άτομα θα εργαστούν στις μητροπόλεις. Για το θέμα των κοιμητηρίων, ο υπουργός είπε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθεί οριστική λύση.