Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Σαββατο 13 Ιουνιου 2020


Τα Starbucks απαγόρευσαν στους υπαλλήλους τους να φοράνε οτιδήποτε υποστηρίζει το Black Lives Matter..η σκατο αλυσίδα έχει δηλώσει εδώ και χρόνια την στήριξη της στο κράτος απαρχαιντ ,το Ισραήλ που μακελευει τους Παλαιστίνιους ..
ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ στο φλωρικο και ρατσιστικό μαγαζί για ακόμη έναν λογο
Email στάλθηκε στους υπαλλήλους της γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας καφέ Starbucks το οποίο τους ενημέρωνε ότι απαγορεύεται να φορούν μπλούζα ή αξεσουάρ που υποστηρίζουν το κίνημα Black Lives Matter. Την είδηση δημοσίευσε η ιστοσελίδα Buzzfeed μαζί και με το email.
Η Starbucks υποστήριξε στο email ότι είναι γενική πολιτική της εταιρείας η υποστήριξη οποιασδήποτε πολιτική, θρησκευτικής ή προσωπικής άποψης. Από την άλλη οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως όταν γίνεται το Pride Month κάθε Ιούνιο για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των LGBTQ+ ατόμων η εταιρεία παροτρύνει τους εργαζόμενους να φοράνε κονκάρδες.
Η εταιρεία χαρακτήρισε το Black Lives Matter διχαστικό και βίαιο.
Αντ αυτού, οι εργαζόμενοι της Starbucks έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα μπλουζάκι από το εγκεκριμένο “Black Partner Network”, το οποίο στοχεύει να πυροδοτήσει συνομιλία “γύρω από την αφρικανική διασπορά”.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάλι καλά... διότι κατασταλτικοί νόμοι κατά του BDS επικράτησαν και στη Γαλλία όπως και αλλού.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) εξέδωσε ομόφωνα την απόφαση ότι η καταδίκη υποστηρικτών του μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ από Γαλλικό ανώτατο δικαστήριο παραβιάζει το άρθρο περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Μεγάλη διεθνής νίκη του κινήματος BDS (Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων Κυρώσεις) που δημιουργεί διεθνές νομικό προηγούμενο. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) εξέδωσε ομόφωνα την απόφαση ότι η καταδίκη υποστηρικτών του μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ από Γαλλικό ανώτατο δικαστήριο παραβιάζει το άρθρο περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Η απόφαση αυτή έχει πολύ σημαντικές συνέπειες για την κρατική καταστολή κατά του BDS στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανόμενης της Γερμανίας, όπου οι υποστηρικτές των Παλαιστινιακών δικαιωμάτων αντιμετωπίζουν αυστηρούς περιορισμούς στα ατομικά τους δικαιώματα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το σλόγκαν "Μένουμε σπίτι" σε πολύ λίγο στο σλόγκαν "Δεν έχουμε σπίτι να μείνουμε"...
"Την υποχρέωση της Ελλάδας να δώσει τέλος στην προστασία πρώτης κατοικίας ως το τέλος Ιουλίου 2020 και να νομοθετήσει νέο πτωχευτικό κώδικα που θα προβλέπει τη δυνατότητα για ρευστοποίηση όλων των εξασφαλίσεων (πλειστηριασμοί για όλα τα ακίνητα) υπενθυμίζει το Eurogroup στο ανακοινωθέν που εξέδωσε ειδικά για την Ελλάδα μετά τη σημερινή του συνεδρίαση, με το οποίο επισημοποιείται η εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ προς τη χώρα. Το Eurogroup εκδηλώνει την αποφασιστικότητά του να μην επιτρέψει, ακόμη και στις ειδικές συνθήκες που δημιουργεί η κρίση του κορονοϊού, οποιαδήποτε περαιτέρω παράταση του προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία".
Αυτά εν μέσω πανδημίας. Αυτά στην αρχή μια νέας οικονομικής καταστροφής λόγω πανδημίας. Αυτά όταν η ΕΚΤ και η Κομισιόν τονίζουν ότι η οικονομική καταστροφή είναι ανάλογη με μεταπολεμικές εποχές. Αυτά από την μαμά Ε.Ε. Από το σλόγκαν "Μένουμε σπίτι" σε πολύ λίγο στο σλόγκαν "Δεν έχουμε σπίτι να μείνουμε".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή η βλακεία, να χαιρετιούνται με τους αγκώνες ενώ είναι μούρη με μούρη χωρίς μάσκα μέσα σε ένα πλήθος επίσης χωρίς μάσκα με ξεπερνάει. Ναι, για τον πρωθυπουργό μιλάω στα "εγκαίνια" του τουρισμού στη Σαντορίνη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020
O κόσμος λέει ΟΧΙ στον Μπιλ Γκέιτς και την κρυφή του ατζέντα

Ένας συνασπισμός εναλλακτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και ομάδων αντίστασης από όλο τον κόσμο ενώθηκε το Σάββατο 13 Ιουνίου, για να πει δυνατά και ξεκάθαρα "όχι" στον Μπιλ Γκέιτς και στην ατζέντα του για τον παγκόσμιο έλεγχο.
Ο κόσμος συντονίζεται το Σάββατο 13 Ιουνίου, την ημέρα της παγκόσμιας δράσης ενάντια στην ατζέντα της σκοτεινής ελίτ: Ένας μη κομματικός συνασπισμός εναλλακτικών οργανώσεων μέσων μαζικής ενημέρωσης και ακτιβιστικών ομάδων ζητά μια Παγκόσμια Ημέρα Δράσης με την ετικέτα #ExposeBillGates.

Οι μάσκες έπεσαν και η χαμογελαστή τυραννία με την μορφή  της φιλανθρωπίας δεν είναι πλέον αξιόπιστη: ο μεγιστάνας δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να προωθεί μια σκοτεινή κρυφή ατζέντα που στοχεύει στη χειραγώγηση της γενετικής του ανθρώπου για να τον μετατρέψει σε ένα άλλο ρομποτικό προσάρτημα του συστήματος, απαιτώντας από τις κυβερνήσεις παρατεταμένους αποκλεισμούς,παρακολούθηση επαφών, ψηφιακά πιστοποιητικά για ταξίδια και εργασία, και τέλος  τον εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού του πλανήτη, προκειμένου να εισαχθεί ένα τσιπ παρακολούθησης και ελέγχου σε κάθε άνθρωπο σαν να ήμασταν βόδια.
Είναι η στιγμή της αλήθειας, κάθε  άνθρωπος που έχει ξυπνήσει,  σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη πρέπει να μιλήσει ενάντια στην προγραμματισμένη τυραννία, για τη ζωή μας, για τα παιδιά μας, για το μέλλον της ανθρωπότητας, είναι καιρός να φανούμε δυνατοί και να πούμε όχι! Δεχόμαστε το σχέδιο μιας ελίτ  ψυχοπαθών που θέλουν να μας καθ υποτάξουν.
Η Ημέρα #ExposeBillGates διοργανώνεται από τους The Conscious Resistance Network, The Corbett Report, The Last American Vagabond, Activist Post, The Free Thought Project, The Anti Media, We Are Change and Wake Up News, και καλεί σε συμμετοχή όλα τα ανεξάρτητα δίκτυα πληροφόρησης και όλους τους ιστότοπους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To facebook συνεχίζει το βιολί του. Ο ανταρτοπόλεμος συνεχίζεται.
Ο Sotiris Ziomas βρίσκεται
Ναι, κι όμως συνέβη κι αυτό...
Μέσα σε μόλις μια μέρα λειτουργίας της, το «δημοκρατικό» και «φιλελεύθερο» Facebook μπλόκαρε και τη νέα μου ιστοσελίδα απαγορεύοντας οποιαδήποτε κοινοποίηση περιεχομένου με την ίδια δικαιολογία όπως και την προηγούμενη φορά: «spam» και «προσβλητικό περιεχόμενο που δεν συμβαδίζει με τους όρους και τους κανόνες της κοινότητας».
Η δικτατορία του Facebook είναι απόλυτη, σιωπηρή και διαρκής



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήπως η "διαφωνία Κωντογιώργη" πανεπιστημιακου ιστορικου αφορά και την θέση της Μ. Νεγρεπόντη για πρόσδεση της χώρας με το δολάριο και αποκλειστικά τις ΗΠΑ;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά.... "αυτοί οι βάνδαλοι" ξέρουν να σέβονται τα δικά τους σύμβολα, ακόμα και αν δεν ξέρουν ακριβώς ότι αυτά είναι τα δικά τους σύμβολα. Ακόμα και αν η φωτό είναι τυχαία, αυτό κρατήσει λίγο, ή ,ή, ή ,.... η στιγμή αποτυπώνεται στη φωτογραφία ως: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ
Διαδηλωτές με το άγαλμα του Λένιν στο Σιάτλ

Να ποιο άγαλμα έμεινε άθικτο από τους διαδηλωτές στις ΗΠΑ
13-06-2020
Το άγαλμα του Λένιν στο Σιάτλ προκαλεί το μένος δεξιών στις ΗΠΑ αλλά και στη χώρα μας, συνεχίζοντας την παράδοση μιας πολυτάραχης πορείας από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 ως σήμερα.
Ένας είναι ο πόνος που ενώνει δεξιούς στις ΗΠΑ με τους ομοϊδεάτες τους στην Ελλάδα, όπως μπορεί να διακρίνει κανείς στις παρακάτω αναρτήσεις, προφανώς η δεύτερη εμπνευσμένη από την πρώτη
Σύντροφοι «κερδάμε»! Το άγαλμα του συντρόφου Λένιν είναι το μοναδικό απείραχτο στο Σιάτλ!
Την ώρα που ένα μετά το άλλο γκρεμίζονται αγάλματα στρατηγών των νοτίων του Αμερικανικού Εμφυλίου στις ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη στοχοποιούνται γλυπτά δουλοκτητών, αλλά και ηγετών με στυγερό αποικιοκρατικό παρελθόν, όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ στη Βρετανία και ο βασιλιάς Λεοπόλδος Β’ στο Βέλγιο, το γλυπτό του Λένιν στο Σιάτλ στην πολιτεία της Ουάσινγκτον παραμένει άθικτο στη θέση του. Γεγονός που προκαλεί μεγάλο πόνο σε αυτούς που καθόλου δεν ενοχλούνταν από την παρουσία μνημείων ακραίων ρατσιστών, εκμεταλλευτών και καταπιεστών, αλλά δεν αντέχουν με τίποτε στην ιδέα ότι δε λειτουργεί τουλάχιστον η θεωρία των δύο άκρων, αντίθετα μάλιστα τα μνημεία των πιο σφοδρών πολέμιων του καπιταλισμού που τόσο αγαπούν παραμένουν άθικτα.
Πώς όμως βρέθηκε το γλυπτό του ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης στο Σιάτλ;
Όλα ξεκίνησαν το 1981 στην Τσεχοσλοβακία, όταν επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος ανέθεσε στο Βούλγαρο γλύπτη Εμίλ Βενκόφ τη δημιουργία ενός αγάλματος του Λένιν, για να εκτεθεί στην πόλη Πόπραντ της σημερινής Σλοβακίας. To έργο ολοκληρώθηκε το 1988, ένα δηλαδή μόλις χρόνο από τη λεγόμενη “Βελούδινη Επανάσταση” στην Τσεχοσλοβακία. Μετά τις ανατροπές μάλιστα, ο Βενκόφ, που έφυγε από τη ζωή το 2017, ισχυρίστηκε πως αρχικά στόχος ήταν να ασκήσεις μια καλυμμένη κριτική στο σοσιαλιστικό καθεστώς, απεικονίζοντας το Λένιν οπλισμένο μέσα σε φλόγες, υπονοώντας τη βίαιη φύση του κομμουνισμού. Στο τελικό έργο, όπλα δεν υπάρχουν, αν και το φόντο μπορεί να ερμηνευτεί αφαιρετικά ως πυρκαγιά, από την οποία ξεπροβάλλει με βήμα αποφασιστικό ο μεγάλος επαναστάτης. Σε κάθε περίπτωση, όποιος και αν ήταν ο άρρητος σκοπός του καλλιτέχνη, το έργο του σίγουρα δεν πείθει ως αντικομμουνιστικό, πράγμα που αποδεικνύεται κι από τις αντιδράσεις που προκαλεί από τότε που βρέθηκε στο Σιάτλ στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Η αφορμή για το μακρύ ταξίδι ήταν η ιδέα του Λιούις Κάρπεντερ, καθηγητή αγγλικών στο Πόπραντ με καταγωγή από την πολιτεία της Ουάσινγκτον να αγοράσει το άγαλμα, το οποίο βρήκε πεταμένο σε μάντρα για σκραπ, έτοιμο να κοπεί για να πουληθεί στην αξία του μπρούντζου. Ο Κάρπεντερ, που γνωριζόταν με το γλύπτη, ήθελε να διαφυλάξει την αισθητική αξία του γλυπτού, αλλά και να το χρησιμοποιήσει για ένα σλοβακικό εστιατόριο που σχεδίαζε να ανοίξει στη γενέτειρά του. Ο Αμερικανός δάσκαλος προσέγγισε το δήμο, προσφέροντας 13000 δολάρια για να αγοράσει το άγαλμα, κάτι που κατόρθωσε μετά από μαι πολύμηνη γραφειοκρατική διαδικασία μέσα στο 1993. Περίπλοκη αποδείχτηκε η διαδικασία μεταφοράς του, αρχικά προς το Ρότερνταμ και μετά στις ΗΠΑ, αφού χρειάστηκε να κοπεί σε τρία κομμάτια και να επανασυναρμολογηθεί, ανεβάζοντας το κόστος σε 40000 δολάρια. Ο Κάρπεντερ δεν πρόλαβε να χαρεί το απόκτημά του, αφού σκοτώθηκε σε τροχαίο το Φλεβάρη του 1994. Η οικογένειά του αρχικά στόχευε να το πουλήσει για λιώσιμο, συμφώνησε ωστόσο με το Εμπορικό Επιμελητήριο του Φρέμοντ στο Σιάτλ να το κρατήσει σε καταπίστευμα μέχρι να βρεθεί αγοραστής. Τελικά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έγιναν σε εμπορική συνοικία της πόλης το 1995 κι ένα χρόνο μετά μετακινήθηκε δυο τετράγωνα παρακάτω. Θεωρητικά πάντως, η οικογένεια ακόμα ψάχνει αγοραστή, για μια τιμή 250000 δολαρίων το 2015.
Το άγαλμα μέσα στα χρόνια έχει γίνει σήμα κατατεθέν για τη συνοικία του Φρέμοντ και σύμβολο της καλλιτεχνικής και αντισυμβατικής φυσιογνωμίας που αυτή θέλει να προβάλλει, χωρίς ωστόσο να έχουν καταλαγιάσει και οι αντιδράσεις ενάντια στην παρουσία του. Ο δημοσιογράφος της πόλης Knute Berger έχει χαρακτηρίσει το γλυπτό ως υπενθύμιση “των δολοφονιών και της καταπίεσης που ενέπνευσε ο Λένιν”, κάνοντας λόγο για “χίπικο καπρίτσιο”, παρηγοριέται ωστόσο με την ιδέα ότι μπορεί να ερμηνευτεί κι ως “τρόπαιο δυτικού θριάμβου”, που συμβολίζει τη νίκη κατά του κομμουνισμού, στην υπηρεσία της ελεύθερης αγοράς.
Υπάρχουν άλλοι που δεν ικανοποιούονται με τέτοιες εκλογικεύσεις, ξεσπώντας κατά διαστήματα ανοιχτά το μίσος τους πάνω στο άγαλμα, πχ. βάφοντας τα χέρια του Λένιν με κόκκινη μπογιά, σε μια προφανή απόπειρα να αναδείξουν τον “αιμοσταγή” χαρακτήρα του. Συχνές είναι οι συγκρίσεις που κάνουν alt-right μίντια και σχολιαστές μεταξύ του αγάλματος του Σιάτλ και της απομάκρυνσης μνημείων των ηττημένων του Αμερικανικού Εμφυλίου στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ. Πριν τις διαδηλώσεις για το Τζορτζ Φλόιντ, όταν και αναζωπυρώθηκαν οι σχετικές αποκαθηλώσεις αγαλμάτων, είχε προηγηθεί αντίστοιχη συζήτηση για “δύο μέτρα και δύο σταθμά” στα πλαίσια της συγκέντρωσης νεοναζί και ρατσιστών στο Σάρλοτβιλ το 2017, όταν και είχε δολοφονηθεί νεαρή αντιφασίστρια. Στο παιχνίδι είχε μπει τότε και ο δημοκρατικός τότε δήμαρχος της πόλης, Ed Murray, που είχε ζητήσει, σε μια άψογη τήρηση ίσων αποστάσεων, τόσο την απομάκρυνση του μνημείου πεσόντων των νοτίων στο Σιάτλ, όσο κι εκείνη του αγάλματος του Λένιν, επειδή “δεν μπορούμε να έχουμε ως είδωλα μορφές που διέπραξαν αγριότητες και προσπάθησαν να μας διαιρέσουν”.
Μόλις πέρσι μια ομάδα Ρεπουμπλικάνων βουλευτών ζήτησε να απομακρυνθεί το άγαλμα, ως αντίδραση στην απόφαση να αναθεωρηθεί η παρουσία αγάλματος του Μάρκους Γουίταμν στο καπιτώλιο της πολιτείας της Ουάσινγκτον. Ο Γουίτμαν ήταν λευκός γιατρός που είχε δολοφονηθεί από Ινδιάνους το 19ο αι., γεγονός που αξιοποιήθηκε προπαγανδιστικά στα πλαίσια της γενοκτονίας των Ινδιάνων στις ΗΠΑ. Όλα όμως τα σχέδια, κατά μία ειρωνεία της ιστορίας ίσως, σκοντάφτουν στο γεγονός ότι το άγαλμα του Λένιν βρίσκεται σε ιδιωτικό οικόπεδο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Τουρκία κάνει 2 βάσεις στη Λιβύη και για ν΄αντιπαρατεθεί στην ελληνική παρουσία στην Α Μεσόγειο. Η Αλγερία καλεί την Τουρκία ν΄απομακρυνθεί από Λιβύη. Την κατηγορεί ότι έστειλε 3.400 τόνους όπλων σε Λιβύη σ΄1 μήνα…
13/06/2020
O Πρόεδρος Αλγερίας ο Abdel Majid Taboun κάλεσε τους εξωτερικούς παράγοντες ν’ αποστασιοποιηθούν από το λιβυκό και ν’ αφήσουν αφήσουν την επίλυση της κρίσης στους γείτονές της Λιβύης. Ζήτησε να γίνει συνάντηση με Αίγυπτο και Τυνησία προς επίλυση της κρίσης της Λιβύης, ενώ υπαινίχθηκε ότι το τουρκικό καθεστώς πλημμύρισε τη Λιβύη με περίπου 3.400 τόνους όπλων σε διάστημα λιγότερο από μήνα μετά τη διάσκεψη του Βερολίνου που αποφάσισε την μη διοχέτευση όπλων στις αντιμαχόμενες πλευρές. Oι δηλώσεις του επέρχονται την επομένη της δημοσιοποίησης από Yenisafak της είδησης ότι η Τουρκία είναι διατεθειμένη να δημιουργήσει 2 μόνιμες στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη….
Σε συνέντευξή του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Taboun αποκάλυψε ότι υπάρχει μια χώρα που δεν συμμορφώθηκε με αυτό που συμφωνήθηκε στη διάσκεψη του Βερολίνου για την αποτροπή της ροής όπλων και μισθοφόρων στη Λιβύη, και πρόσθεσε: «Αλλά υπάρχει μια χώρα που μετά από ένα μήνα έστειλε περίπου 3.400 τόνους όπλων στη Λιβύη » δείχνοντας την Τουρκία.
Για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της Αλγερίας κατηγόρησε σιωπηρά την Τουρκία ότι μετέφερε το συριακό σενάριο στη Λιβύη και αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τους συμμετέχοντες στη διάσκεψη του Βερολίνου ότι το συριακό σενάριο ξεκίνησε στη Λιβύη και πρόσθεσε: “Τα αντιμαχόμενα μέρη στη Συρία είναι τα ίδια στη Λιβύη. “
Ο Ταμπούν κάλεσε τις αντίπαλες πλευρές να σταματήσουν τις μάχες και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, απέρριψε τη στρατιωτικής λύση στη κρίσης και επεσήμανε ότι η χώρα του βρίσκεται στην ίδια απόσταση μεταξύ όλων των μερών.
Είπε ότι η χώρα του «δεν έχει επεκτατικές ή οικονομικές φιλοδοξίες. Στόχος μας είναι η μη έκχυση αίματος στη Λιβύη και να προστατεύσουμε τα σύνορά μας. ”
Ο Πρόεδρος της Αλγερίας επιβεβαίωσε την υποστήριξη της Αλγερίας για την πρωτοβουλία «Διακήρυξη του Καΐρου» που ανακοίνωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Ελ-Σίσι πριν από λίγες μέρες . Η Αλγερική εφημερίδα, «An-Nahar», ανέφερε ότι η Αλγερία παίζει ρόλο διαμεσολαβητή στην κρίση της Λιβύης και ότι η Αλγερία βρίσκεται στην ίδια απόσταση με όλα τα μέρη. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Αντιπροσώπων Λιβύης που πρόσκειται στο Χαφτάρ ο Aguila Saleh έφτασε στην Αλγερία για συνομιλίες για την κρίση..
Η Αλγερία αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία καθώς η Άγκυρα επιταχύνει διαδικασίες επεκτατισμού κι εδραίωσης στη Λιβύη….
Την Παρασκευή, η εφημερίδα Yenisafak ανέφερε επικαλούμενη «περιφερειακές πηγές» ότι «η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Λιβύης- Τουρκίας θα αυξηθεί σε υψηλότερα επίπεδα», μετά την επίσκεψη Φαγιέζ αλ-Σαρράζ, στην Άγκυρα στις 4 Ιουνίου.Γίνεται λόγος για 2 τουρκικές βάσεις η μια ως αεροπορική βάση στην Al-Watiyah.Ενώ ναυτική βάση θα κάνει στη Μισράτα στη Μεσόγειο όπου θα «δομηθεί μια ναυτική βάση, ενώ θα ενισχυθεί η βάση με αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας», ανέφερε η εφημερίδα.
Η εφημερίδα συνέχισε σύμφωνα με το geopolitics: «Σε συνδυασμό με τις ελληνικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και την αυξανόμενη ένταση εκεί, απαιτείται παρουσία τουρκικών ναυτικών δυνάμεων στα χωρικά ύδατα της Λιβύης και, κατά συνέπεια, θεωρείται ότι το λιμάνι Misrata θα μετατραπεί σε μόνιμη τουρκική ναυτική βάση.”




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώσοι και Tούρκοι υπουργοί συναντώνται στην Κωνσταντινούπολη με θέμα την Λιβύη
 Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020, 18:37
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου θα επισκεφθούν αύριο την Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες με τους τούρκους ομολόγους τους σχετικά με την κατάσταση στην Λιβύη, μετέδωσε το CNN Turk.
Και άλλα τουρκικά μέσα μετέδωσαν αντίστοιχα ρεπορτάζ, ενώ το δίκτυο TRT Haber μετέδωσε ότι στην ατζέντα των συνομιλιών θα περιλαμβάνεται και η Συρία.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραμπ: Πρέπει να τελειώσει η κατάληψη του Σιάτλ τώρα
 Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020, 04:52
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ξανά χθες Παρασκευή να «τερματίσει την κατάληψη του Σιάτλ αμέσως τώρα», κλιμακώνοντας περισσότερο τη διένεξή του με τοπικούς αξιωματούχους του Δημοκρατικού κόμματος για μια ζώνη της πόλης «απαλλαγμένη» από την αστυνομία, ελεγχόμενη από διαδηλωτές, την ώρα που αμερικανικές πολιτείες και πόλεις προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις όσον αφορά την αστυνόμευση.
«Οι τρομοκράτες καίνε και λεηλατούν τις πόλεις μας και νομίζουν πως αυτό είναι απλά θαυμάσιο, ακόμα κι ο θάνατος. Πρέπει να τελειώσει η κατάληψη του Σιάτλ τώρα!», διεμήνυσε ο Τραμπ μέσω Twitter.
Ο ένοικος του Λευκού Οίκου επανήλθε στο ζήτημα μία ημέρα αφού απείλησε να διατάξει το ομοσπονδιακό κράτος να αναλάβει δράση αν η δήμαρχος του Σιάτλ και ο κυβερνήτης της πολιτείας Ουάσινγκτον δεν «πάρουν πίσω την πόλη τώρα!», πληκτρολογώντας την τελευταία λέξη με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως συνηθίζει.
Ο κυβερνήτης της Ουάσινγκτον Τζέι Ίνσλι αντέτεινε σε ανάρτησή του στον ίδιο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης πως ο Τραμπ καλά θα έκανε να μην ανακατεύεται στις υποθέσεις της βορειοδυτικής αμερικανικής πολιτείας. Η δήμαρχος του Σιάτλ Τζένι Ντέρκαν έκρινε από την πλευρά της πως εάν ο πρόεδρος διέτασσε «εισβολή» του στρατού στην πόλη, αυτό θα ήταν αντισυνταγματικό και παράνομο.
Όπως και σε δεκάδες άλλες αμερικανικές πόλεις, στο Σιάτλ ξέσπασαν ογκώδεις διαδηλώσεις εναντίον της αστυνομικής βαρβαρότητας και του ρατσισμού μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη, στην πολιτεία Μινεσότα, πριν από δύο εβδομάδες.
Αν και αρχικά είχαν σημειωθεί σε πολλές περιπτώσεις ταραχές, οι περισσότερες διαδηλώσεις είναι πλέον ειρηνικές, ενώ οι αρχές προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις στην αστυνόμευση, την ώρα που ο Τραμπ συνεχίζει να προωθεί τη «σκληρή έναντι του εγκλήματος» προσέγγιση σε ζητήματα δημόσιας ασφαλείας, πολύ συνηθισμένη από μέρους ειδικά των Ρεπουμπλικάνων.
Την Παρασκευή, δικαστής στην πολιτεία της Ουάσινγκτον εξέδωσε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει ρητά στην αστυνομία να χρησιμοποιεί δακρυγόνα, σπρέι πιπεριού και άλλα μέσα καταστολής για να διαλύει ειρηνικές διαδηλώσεις, απόφαση που χαρακτηρίστηκε νίκη για τους ακτιβιστές στην περιοχή, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος KomoNews.
Έπειτα από πολυήμερες συγκρούσεις με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης στο Σιάτλ, διαδηλωτές δημιούργησαν μια «αυτόνομη ζώνη» στην πόλη, όταν η αστυνομία αποχώρησε από τμήμα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Ο αυτοσχέδιος καταυλισμός, που περιβάλλεται από οδοφράγματα και εκτείνεται σε αρκετά τετράγωνα της πόλης, αποκαλείται CHAZ (τα αρχικά της φράσης Capitol Hill Autonomous Zone, «αυτόνομη ζώνη του λόφου του Καπιτωλίου»), σύμφωνα με την εφημερίδα Seattle Times.
Εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν εκεί για να διαδηλώσουν και να ακούσουν ομιλίες σε ειρηνικές διαδηλώσεις, εν μέσω εκκλήσεων σε πολλές περιοχές της χώρας να γίνει «αποεπένδυση» στην αστυνομία και να σταματήσει η στρατιωτικοποίησή της.
Ο Τραμπ απέρριψε τις προτάσεις περί αυτού την Πέμπτη, τονίζοντας ότι θέλει αντιθέτως να ενισχύσει τις αστυνομικές δυνάμεις. Περιέγραψε το δικό του όραμα για τη μεταρρύθμιση στην αστυνομία δίνοντας έμφαση στην καλύτερη εκπαίδευση των στελεχών της και στη δημιουργία εθνικών κανόνων για τη χρήση βίας ή την αποκλιμάκωση.
Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε την Τετάρτη ότι ο Ρεπουμπλικάνος ενδέχεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του τις επόμενες ημέρες, ενώ επισήμανε πως δεν πρόκειται να εγκρίνει την ευρεία μεταρρύθμιση σε ομοσπονδιακό επίπεδο που εισηγήθηκαν οι Δημοκρατικοί τη Δευτέρα για να αυξηθεί η λογοδοσία της αστυνομίας. Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο στο μεταξύ εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναλάβουν δικές τους πρωτοβουλίες για το ζήτημα, ενώ τοπικά κοινοβούλια, οι δημοτικές και πολιτειακές αρχές επίσης εξετάζουν διάφορα σχέδια.
Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο υπέγραψε και μετέτρεψε σε νόμο κείμενο που βάζει στο στόχαστρο πρακτικές που θεωρείται ότι συμβάλλουν στις καταχρήσεις από πλευράς αστυνομικών, όπως τις λαβές που προκαλούν ασφυξία, ενώ αίρει την απαγόρευση της δημοσιοποίησης του μητρώου αστυνομικών για πειθαρχικά ζητήματα.
Ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, εξήρε τον Κουόμο διότι ανέβασε «τον πήχη για το πώς χειριζόμαστε την αστυνομία» και κάλεσε τους υπόλοιπους «49 κυβερνήτες πολιτειών» να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό.
Στη Μινεάπολη, όπου πέθανε ο Τζορτζ Φλόιντ, το δημοτικό συμβούλιο τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της πρότασης να αρχίσει μια διαδικασία που θα μεταμορφώσει το σύστημα δημόσιας ασφάλειας, παραμερίζοντας την αστυνομία. Πάντως το ψήφισμα δεν κάνει λόγο περί διάλυσης της αστυνομικής διεύθυνσης της Μινεάπολης, όπως προέβλεπε προηγούμενο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τηλεφωνική επικοινωνία Σίσι-Μακρόν για τη Λιβύη
 Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020, 09:29
Η Γαλλία χαιρέτισε την αιγυπτιακή πρωτοβουλία για την επίλυση της λιβυκής κρίσης κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες Παρασκευή ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν με τον αιγύπτιο ομόλογό του Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αιγυπτιακής προεδρίας.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν σχετικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοβουλίας της Αιγύπτου για τον τερματισμό της κρίσης στη γειτονική της χώρα της βόρειας Αφρικής, κατά την ανακοίνωση.
Ο πρόεδρος Σίσι ενημέρωσε τον γάλλο ομόλογό του για τις συνεχιζόμενες αιγυπτιακές προσπάθειες επίτευξης πολιτικής διευθέτησης της κρίσης στη Λιβύη υπό το φως της «Διακήρυξης του Καΐρου», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας, πρέσβης Μπάσαμ Ράντι.
Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος χαιρέτισε τη Διακήρυξη του Καΐρου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας για τη δρομολόγηση πολιτικής λύσης και επαινώντας τις προσπάθειες της Χώρας του Νείλου για την αποκατάσταση της ειρήνης στη Λιβύη, πάντα κατά την αιγυπτιακή πλευρά.
Η πρόταση της Αιγύπτου, που έγινε την 6η Ιουνίου από τον Σίσι, είναι να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός και να αναδειχθεί με εκλογές νέο κυβερνητικό σχήμα στη Λιβύη. Το Κάιρο εξάλλου την απόσυρση των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Μπάσαμ Ράντι, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τον συντονισμό τους για να τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις της Διακήρυξης του Καΐρου, συμπεριλαμβανομένης της στήριξης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) του Χαλίφα Χάφταρ στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των παραστρατιωτικών οργανώσεων.
Μέχρι σήμερα, την αιγυπτιακή πρόταση αντιμετωπίζουν ευνοϊκά οι ΗΠΑ, η Ρωσία, τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία.
Οι πρόεδροι Αιγύπτου και Γαλλίας συζήτησαν επίσης την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε διάφορους τομείς και των «εξαιρετικών σχέσεων» των δύο χωρών, κατέληξε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ-Covid-19: Λογαριασμός νοσοκομείου ύψους 1.122.501,04 δολαρίων για επιζήσαντα της νόσου
 Σαββατο, 13 Ιουνίου 2020, 23:46
Ενας 70χρονος Αμερικανός που προσβλήθηκε από τον Covid-19 και νοσηλεύθηκε για δύο μήνες στο Σιάτλ έλαβε 181σέλιδο λογαριασμό του νοσοκομείου για να πληροφορηθεί ότι η νοσηλεία του κόστισε πάνω από 1.000.000 δολάρια.
Ο Μάικλ Φλορ εισήχθη στο ιατρικό κέντρο Swedish Issaquah του Σιάτλ στις 4 Μαρτίου. Έμεινε εκεί 62 ημέρες και έφθασε στα πρόθυρα του θανάτου, τόσο που οι νοσηλευτές του κράτησαν ένα βράδυ το τηλέφωνο για να αποχαιρετήσει την γυναίκα του και τα παιδιά του.
Αλλά ανέρρωσε και βγήκε από το νοσοκομείο στις 5 Μαΐου, υπό τις ενθουσιώδεις επευφημίες του νοσηλευτικού προσωπικού.
Ομως η καρδιά του κόντεψε να σταματήσει για δεύτερη φορά όταν έλαβε έναν λογαριασμό 181 σελίδων και ύψους 1.122.501,04 δολαρίων, δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα Seattle Times.
Ο λογαριασμός ήταν λεπτομερής: 9.736 ημερησίως για το δωμάτιο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, 409.000 δολάρια για την ειδική αποστείρωση του δωματίου επί 42 ημέρες λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας της νόσου, 82.000 δολάρια για την χρήση αναπνευστήρα επί 29 ημέρες, 100.000 δολάρια για φροντίδα έσχατης ανάγκης, όταν επί δύο ημέρες η πρόγνωση έλεγε ότι πεθαίνει.
Ωστόσο, ο Μάικλ Φλορ, που διαθέτει Medicare, υγειονομική κάλυψη ηλικιωμένων, δεν θα χρειαστεί να πληρώσει ούτε δολάριο. Και αυτό διότι το κολοσσιαίο πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας που υιοθέτησε το Κονγκρέσο προβλέπει πακέτο 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αποζημίωση των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών εταιρειών που φρόντισαν ασθενείς του Covid-19. Aυτος ηταν τυχερος γιατι ειχε ασφαλιση. Τα 46 εκατομμυρια ομως των αμερικανων που ειναι ανασφαλιστα δεν ειναι και τοσο τυχερα.