Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Κυριακη 14 Ιουνιου 2020


Ο Μιχαλος του ΣΕΒ και ο Άδωνις σε μια στιγμή ειλικρίνειας είπαν την αλήθεια :"είναι ευκαιρία η κορωνοκριση για να εξαγοραστουν μικρότερες επιχειρήσεις από μεγαλύτερες ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικη η ελληνική οικονομία". Όταν το ακούμε αυτό ας έχουμε στο νου μας περισσότερο και πιο σκληρό νεοφιλελευθερισμο. Σύμφωνα με κάποια οικονομικά άρθρα που διαβάζω τον τελευταίο καιρό σε παγκόσμια κλίμακα υπολογίζουν ότι αν μέχρι τώρα το παγκόσμιο ΑΕΠ καλυπτοταν από μεσαίες και μικρομεσαιες επιχειρήσεις σ' ένα ποσοστό της τάξης του 70%,τώρα θα μειωθεί αυτό το ποσοστό γύρω στο 40%.Όπερ σημαίνει ότι θα συγχωνευτουν αυτές οι επιχειρήσεις και θα εξαγοραστουν από μεγαλύτερους εταιρικούς παίκτες. Αυτό αν θυμάμαι καλά σημαίνει περαιτέρω συσσώρευση κεφαλαίου σε λιγότερα χέρια. Αυτό σημαίνει επίσης ότι η εργατική τάξη θα φτωχοποιηθει περισσότερο και θα εξαρθρωθεί η δοκος ισορροπίας του καπιταλιστικου συστήματος, που είναι η μεσαία τάξη ως εισοδηματική κατηγορία εργαζομένων. Αυτό θα συμβεί πολύ έντονα στη Δύση και σε χώρες της περιφέρειας του καπιταλισμού. -Μάσκες να πάρετε. Το μέλλον έχει μπόλικη ξηρασία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φαβέλες της Μυκόνου… Πού Κοιμούνται αυτοί που Σερβίρουν τις Σαμπάνιες όταν τα Φώτα Σβήνουν;

Μέσα σε κοντέινερ στοιβάζουν τους εκατοντάδες Ελληνες εργαζόμενους σε beach bars δεκάδες επιχειρήσεις στο Νησί των Ανέμων
Χιλιάδες φωτογραφικά στιγμιότυπα φτάνουν στα μάτια μας από την ξέφρενη διασκέδαση στη Μύκονο και στα άλλα ελληνικά νησιά και έτσι αποκαλύπτεται η τραγική πραγματικότητα για τους Ελληνες εργαζόμενους στα κοσμικά μαγαζιά με τους γνωστούς τζίρους εκατ. ευρώ.
Εκατοντάδες νέοι από την Αθήνα αλλά και ολόκληρη τη χώρα που μετακόμισαν στα νησιά για να εργαστούν ζουν σε τρώγλες. Σε σύγχρονες φαβέλες κάτω από άθλιες συνθήκες. Ακόμη και μέσα σε κοντέινερ!
Πριν από μερικά χρόνια ο όρος «φαβέλα» ήταν ταυτόσημος με τη Βραζιλία. Τον χρησιμοποιούσαν για να περιγράψουν ένα είδος πρόχειρων εγκαταστάσεων που αυξάνονταν με ταχείς ρυθμούς, κυρίως στις βουνοπλαγιές του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ομως ο… ιός της φαβέλας είναι μεταδοτικός και χτυπά και την Ελλαδα.
Αλήθεια, ποιος θα το περίμενε; Στο κέντρο του Αιγαίου, 150 χλμ. ανατολικά της Αθήνας, σε έκταση 90 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στο διασημότερο νησί των Κυκλάδων, τη Μύκονο, με τους φρενήρεις ρυθμούς ανάπτυξης, δημιουργήθηκαν οι πρώτες σύγχρονες ελληνικές φαβέλες. Πάνω σε λόφους, καλυμμένες από καλαμιές για να μη γίνονται αντιληπτές από τους τουρίστες και τις Αρχές.
Πρόκειται για εκτάσεις μέσα στις οποίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί, κυρίως εστιατόρια και beach bars, τοποθέτησαν κοντέινερ προσφέροντας… στέγη στους εργαζόμενούς τους για να γλιτώσουν τα μεγάλα κόστη από την ενοικίαση δωματίων. Για να μειώσουν τα έξοδα και να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη.
Εγκατέστησαν, λοιπόν, μεγάλες μεταλλικές κατασκευές που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά εμπορευμάτων (κοντέινερ), τις οποίες μετέτρεψαν σε πρόχειρες κατοικίες με τη δυνατότητα να φιλοξενούν από τέσσερα έως οκτώ άτομα, ίσως και περισσότερα, ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης.
Βάφουν δε σε χρώματα παραλλαγής ερήμου ώστε να είναι πλήρως εναρμονισμένα με τα ξερά εδάφη και τις πετρώδεις βουνοπλαγιές της Μυκόνου και να μη γίνονται αντιληπτά από εναέρια μέσα. Και αυτό διότι η τοποθέτηση κοντέινερ με σύστημα αποχέτευσης ώστε να χρησιμοποιηθούν ως κατοικία είναι παράνομη αν δεν διαθέτουν την απαιτούμενη από τη νομοθεσία άδεια δόμησης οικίας.
Οι επιτήδειοι ωστόσο κάθε άλλο παρά ανησυχούν. Με την ανοχή των αρμόδιων τοπικών αρχών (σε πολλές των περιπτώσεων επικρατεί ομερτά) τοποθετούν ανενόχλητοι τα κοντέινερ, δημιουργώντας έτσι καταυλισμούς και θυσιάζοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στον βωμό του κέρδους.
«Οταν έμαθα ότι ένα γνωστό μαγαζί ζητούσε προσωπικό και ότι παρείχαν φιλοξενία ταξίδεψα στη Μύκονο με δικά μου έξοδα με την ελπίδα να με προσλάβουν. Μετρούσα ήδη έναν χρόνο στην ανεργία», λέει στο «ΘΕΜΑ» πρώην εργαζόμενος σε beach bar-restaurant του νησιού που άνοιξε φέτος, επιτυγχάνοντας τζίρους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Oταν όμως έφτασε εκεί διαπίστωσε πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Η δήθεν φιλοξενία δεν αφορούσε διαμονή σε σπίτι αλλά σε κοντέινερ.
«Ο υπεύθυνος της επιχείρησης με τον οποίο μίλησα ήταν ξεκάθαρος: Ή μένεις στο κοντέινερ ή σου δίνουμε 150 ευρώ έξτρα τον μήνα για να βρεις δικό σου σπίτι. Ομως όλοι γνωρίζουν ότι με αυτά τα λεφτά στη Μύκονο δεν μένεις ούτε σε παγκάκι, οπότε αναγκάστηκα να δεχτώ».
Ο εν λόγω εργαζόμενος συμβιβάστηκε λόγω της επιτακτικής ανάγκης να βρει δουλειά κι έτσι ξεκίνησε να εργάζεται από τις 11 το πρωί έως τη μία το βράδυ, οπότε επέστρεφε στο κοντέινερ όντας εξαντλημένος για να κοιμηθεί μαζί με άλλους πέντε συναδέλφους του. Ολοι τους Ελληνες, καθώς, σύμφωνα με τους Γερμανούς ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης επιχείρησης, το 90% του προσωπικού είναι από τη χώρα μας.
«Για δύο μήνες δεν είχαμε ούτε air condition», επισημαίνει και συνεχίζει: «Οι μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα στο κοντέινερ και ένα μικρό παράθυρο που αναγκαστικά είχαμε αφήσει ανοιχτό για να παίρνουμε αέρα μάς ανάγκαζαν να σηκωθούμε με το πρώτο φως του ήλιου.
Μετά έβαλαν κλιματισμό, αλλά τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν και πολύ. Είχαμε ένα μικρό ντους στη διάθεσή μας, από το οποίο όταν έτρεχαν τα νερά πλημμύριζε το κοντέινερ, και μια μικρή λεκάνη για να κάνουμε την ανάγκη μας. Ηταν η πιο τραγική εμπειρία που έχω ζήσει ποτέ στη ζωή μου. Αναγκάστηκα να φύγω έπειτα από λίγο καιρό τρέχοντας παρά το ότι είχα ανάγκη τα χρήματα».

Σχολιο.- Και στην Ρόδο συμβαίνουν αντίστοιχα! Πχ στην Ν.Ρόδο που υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες οι εργαζόμενοι αναγκάζονται μέχρι και σε πατάρια μαγαζιών να κοιμούνται!! Συγκροτήματα μαγαζιών μετατράπηκαν σε χώρους στέγασης όλων αυτών που δουλεύουν σε κοντινά ξενοδοχεία.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να δούμε... Άραγε, θα λογοκριθεί εδώ το video "HOTEL EUROPHRENIA"? -που ανέβασα στο vk.com (ρώσικο αντίστοιχο του fb) όπου έφτιαξα νέο προφίλ https://vk.com/omadeon  Μια παλαιότερη έκδοση είχε λογοκριθεί με αφορμή "παραβίαση κόπυράϊτ" στο YouTube. Ανέβασα νέα έκδοση του βίντεο στο rutube (ρώσικο YouTube) αλλά μάλλον σβήστηκε εκεί εκ παραδρομής. Σήμερα το ανέβασα στο VK. Είναι δουλειά του 2018 με χρήση "εικονικής τραγουδίστριας" του γιαπωνέζικου VOCALOID5 +face animation (CrazyTalk).
Σχολιο.- Μόλις ανακάλυψα ότι το facebook έχει απαγορεύσει ΚΑΘΕ σύνδεσμο προς το rutube (ρώσικο αντίστοιχο του YouTube)...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14 Ιουνίου 2020
ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΠΑΝΤΑ ντοκιμαντερ ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΑΛΒΑΡΕΖ
Hasta la Victoria siempre. Ένας ύμνος για τον Τσε Γκεβάρα,.Ο κουβανος σκηνοθέτης Santiago Alvarez δημιούργησε αυτό το ριζοσπαστικό newsreel μέσα σε σαράντα οκτώ ώρες από το θάνατο του Τσε Γκεβάρα, κατόπιν ειδικού αιτήματος του ίδιου του Φιντέλ Κάστρο. Ο συνάδελφός του σκηνοθέτη και θαυμαστής του Alvarez, Travis Wilkerson, το αποκαλεί ως "καθαρή απόσταξη των εξαιρετικά ασυνήθιστων συνθηκών παραγωγής" που ώθησαν τον "επείγον κινηματογράφο" του Alvarez. Ενσωματώνοντας ομιλίες του Guevara και αποσπάσματα ντοκιμαντέρ από την εκστρατεία της Βολιβίας, η επινοητικότητα του Alvarez είναι πάντα εκπληκτική.
https://cubaniagriega.blogspot.com/2020/06/blog-post_14.html?spref=fb&fbclid=IwAR0unbLtaTeDUt3tGqAv9nH5XwNZLbhLVNsUpC62X3MzhjXauxcXFrzQU54
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1082&v=Eg8L73LC5UY&feature=emb_logo



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα επέτειος από τη γέννηση του Διοικητή Ερνέστο Γκεβάρα ντε Λα Σιέρνα γνωστός και ως ′′ ΤΣΕ ".
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΠΑΝΤΑ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14/6/1928
92 Χρόνια απο την γέννηση του
ΕΡΝΕΣΤΟ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ
Τι πήρες; τι έδωσες;
Δεν είχες καιρό
να λογαριάσεις.
Την πρώτη και την
τελευταία σου λέξη
την είπαν ο έρωτας
και η επανάσταση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι καταστρέφετε τις ζωές σας ενώ είναι τόσο απλό να έχετε το πάνω χέρι & να κερδίσετε ότι θέλετε;;;
Γυναίκα εκτύπωσε το πρόσωπο της ερωμένης του συζύγου της και το κόλλησε σε καρπούζι.
Ο σύζυγος νοσηλεύτηκε με καρδιακή προσβολή ...
Ούτε φωνές ούτε φασαρίες, ούτε βιτριόλια. Όμορφα και πολιτισμένα όλα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΤ- τα χρήσιμα ηλίθια.
Στείλανε ολόκληρο συνεργείο στην Χαλκίδα για να ρωτήσει ο Λασκαράτος αν με τη νέα γέφυρα έχει αλλάξει η ζωή στην περιοχή. (Η γέφυρα έχει κατασκευαστεί το 1996). Απο κοντά και η Ζούγρα από Κάρυστο που ρώτησε ένα παιδάκι πάνω σε ποδήλατο αν κάνει ποδήλατο.
Δεν υπάρχει σωτηρία



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νικος ψηφισε ΝΔ γιατι πιστεψε ότι ο Μητσοτακης θα λυσει τα προβληματα του.
Ο Νικος προσπαθει να τα βγαλει με 800 ευρω που πηρε στα μεσα Απριλιου, την ωρα που η κυβερνηση μοιραζει λεφτα ακομα και στον Φουρθιωτη.
Ο Νικος μου ειπε ότι αισθανεται μαλακας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



. Εναλλαχτικιαρηδες



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξέχασαν τον κορωνοϊό και τα χημικά τους έπνιξαν τους Βολιώτες. Λες να μας τα έριξαν για να καταπολεμήσουν τον ιό..? Λες?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην πάμπλουτη Ελβετία υπάρχουν ουρές 1,5 χιλιομέτρου από ανθρώπους που θέλουν να πάρουν δωρεάν τρόφιμα.
Τι κατάσταση είναι αυτή;
Χάλασε και η Ελβετία!
Έγινε κομμουνιστική! Γιατί δηλαδή να τους δίνουν τρόφιμα και μάλιστα δωρεάν;
Σχολιο.- Η Ελβετία πλέον δεν έχει μονο Ελβετούς, πολλοι είναι Αλβανοί πολιτογραφημενοι Ελβετοί αν αυτό λέει κάτι
Σχολιο.- το μεγαλύτερο ποσοστό ξένων είναι Τούρκοι και Πορτογάλοι. Τους Αλβανούς η κοσοβαρους απλά τους βλέπετε στην εθνική ποδοσφαίρου. Δεν είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού της χώρας




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!
Η γέννηση του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, στις 14 Ιουνίου 1928, ενός παγκόσμιου συμβόλου του αδιάλλακτου και ανυποχώρητου αγώνα κατά του καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού, της κοινωνικής αδικίας, της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ;
Με άρθρο που επαινεί τις αποκαθηλώσεις αγαλμάτων ρατσιστών, δουλεμπόρων και άλλων αποβρασμάτων της ιστορίας κυκλοφορεί η σημερινή "Αυγή".
Ε, ναι! Γιατί να μην τις επαινεί όταν συμβαίνουν στη Βρετανία και τις ΗΠΑ;
Αν ήταν στην Ελλάδα θα βάραγε παλαμάκια στα ΜΑΤ, που θα μακέλευαν αυτούς που θα το επιχειρούσαν.
Όπως ακριβώς έκανε τον Απρίλιο 2018, όταν τα ΜΑΤ του Τσίπρα μακέλεψαν τους διαδηλωτές που επιχείρησαν να γκρεμίσουν το άγαλμα του δολοφόνου Τρούμαν. Κάποιοι από τους οποίους είναι ακόμη υπόδικοι.
Καμιά ντροπή; Καθόλου τσίπα;
Σχολιο.- Έχουμε κάνει κάμποσα τέτοια στην Ελλάδα. Το άγαλμα του Τρούμαν είχε γκρεμιστεί ξανα και το 'χαν επί χρόνια σε αποθήκη. Στην Κεφαλονιά ανατινάχτηκε το άγαλμα του Μεταξά κ.λπ. Γενικώς, τα ΜΜΕ έπαιρναν θέση ανάλογα με την ιδεολογικοπολιτική τους τοποθέτηση.
Σχολιο.- Σαν τα φιλελέ sites που αποθέωναν την συμβολική - με αποστάσεις - συγκέντρωση στο Ισραήλ , αλλά όταν έκανε ακριβώς το ίδιο το ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά, το κράζανε.
Καμία έκπληξη.
Σχολιο.- Και ο Γιαν Σματς επιβιώνει ως ευεργέτης της Ελλάδας μέσα στο Κοινοβούλιο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
Σε σύνολο 430.000 θανάτων από την πανδημία, οι 117.000 σημειώθηκαν στις ΗΠΑ του Τραμπ, οι 42.000 στη Βραζιλία του Μπολσονάρου και οι 41.500 στη Βρετανία του Τζόνσον. Περίπου οι μισοί παγκοσμίως, σε τρεις χώρες που αντιροσωπεύουν λιγότερο από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού!
Εκεί όπου οι εγκληματίες αυτοί αντιστάθηκαν στο lockdown και το υπονόμευσαν. Δίνοντας γραμμή στη διεθνή βαθιά Δεξιά, που θορυβεί ουρλιάζοντας για "μουφοϊό" και για την προτεραιότητα της οικονομίας.
Σχολιο.- Στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν τέλει, έκαναν lockdown και παραδέχτηκαν το λάθος τους.
Σχολιο.- Και στις ΗΠΑ και στη Βραζιλία έκαναν. Αλλά αφού η διάδοση του ιού είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τον λένε άχρηστο και ανεπάγγελτο γόνο αλλά μια χαρά καριέρα θα έκανε σαν stand up comedian" το σχόλιο κλεμμένο αλλά ξεκαρδιστικό. Δείτε και θα καταλάβετε!!!
Κυριακος Μητσοτακης στη Βουλη
"Το φθινόπωρο θα γίνει άνοιξη και ο χειμώνας καλοκαίρι και το καλοκαίρι θα είναι αντίληψη όπως και η ύφεση η οποία όμως θα είναι σαν ανάπτυξη..."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



κάποιοι νομίζουν δυστυχώς ότι έχουμε να κάνουμε με απλά άλλο ένα ηλίθιο.....
Καταγγελια Νικου Ρολανδη για τον Γιωργακη Παπανδρεου. Αυτος ζητησε από την Κυπρο να εξαιρεσει το Καστελοριζο από την ΑΟΖ!!!
ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ 450 ΜΥΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ
(750 ΕΓΙΝΑΝ ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΑΥΓΑΤΕΨΑΝ)
ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ - ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΑΖΟΥΝ
ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ
("σοσιαλιστικη" διεθνη, την λενε, τωρα, τα λαμογια...)
ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΜΑΓΑΡΙΣΕΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ
ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ...
(μια για να βγαλεις διαγγελμα και μια για να το πουλησεις)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το χρώμα του δέρματος δεν παίζει κανένα ρόλο άμα είναι κάποιος κάθαρμα! Ο Αμερικάνος "λευκός μπάτσος" πρέπει να τιμωρηθεί σκληρά, το ίδιο όμως και αυτός ο "μαύρος νοσηλευτής"! Κανένα ΜΜΕ δεν πρόβαλε και καμιά ANTIFA δεν διαμαρτυρήθηκε για την ποιο κάτω κτηνωδία, διότι ο στόχος του κεφαλαίου (που αδρά τους πληρώνει!) είναι να ρίχνουν τα δηλητηριώδη βέλη τους αποκλειστικά στους "λευκούς" και "ρατσιστές εργάτες" σε Ευρώπη και Αμερική!
Σχολιο.- Το 2011 επί ΓΑΠ, με το πρώτο μνημόνιο, στη Μάνη κάποιοι ντόπιοι χτύπησαν ένα 80άρη γερμανό που καμία σχέση δεν είχε με Σόιμπλε και τα ρέστα, και ζούσε επί δεκαετίες σε ένα σπιτάκι που είχε αγοράσει στην ερημιά και στην ελληνική φύση. Τίποτ'άλλο! Και πλήρωσε αυτός για τους γερμανούς ναζήδες κι όχι οι απόγονοι των ελλήνων ναζήδων του Παπαδόγκονα, που βγήκαν και τοπικοί ήρωες αποπάνω...
Σχολιο.- Οι μαυροι είναι ενταγμένοι στο εθνικό-κρατικό σύστημα του αμερικάνικου καπιταλισμού και το ευρύτερο διακρατικό του ΝΑΤΟ. Όπως επί σουλτάνων ήταν οι γενίτσαροι πραιτωριανοί του σουλτάνου κι ας προέρχονταν όλοι από παιδομάζωμα σε χριστιανικές αποκλειστικά οικογένειες, όπως ήταν οι κούρδοι κι οι μωαμεθανοί αλβανοί τσιράκια των τούρκων για αιώνες - κι οι αλβανοί και μέχρι σήμερα - κι όπως χίλια άλλα παραδείγματα σκλάβων που ανέβηκαν στην ιεραρχία της κοινωνίας των αφεντάδων τους στην Ιστορία, για Όσο διάστημα τους ήταν Χρήσιμοι, των Αφεντάδων! Χωρίς το χρίσμα του καπιταλιστικού συντάγματος κι ο Ομπάμα κι ο Τσίπρας και όλοι αυτοί θα ήταν για τα μπάζα!!!
Σχολιο.- οι μισοί περίπου στρατηγοί των ΗΠΑ είναι μαύροι, και στα οικονομικά τραστ δεν υστερούν
Σχολιο.- Και, σημείωσε το αυτό, σε όλους τους στρατούς και τις αστυνομίες και τις ασφάλειες του κόσμου σε όλες τις εποχές, οι ένοπλοι στρατολογούνται από τα πιο φτωχά στρώματα και τις κάθε είδους 2ο3ο4ο14οκλασάτες μειονότητες. Κι έτσι καταφέρνουν κάποιοι και ανεβαίνουν στρατιωτικά και μετά και κοινωνικά. Όπως η ληστεία είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να πλουτίσει κανείς, παρά τους κινδύνους. αντί να λειώσει στη δουλειά με στερήσεις μια ολόκληρη ζωή κι ίσως και για 2-3 γενιές ώσπου να συγκεντρώσει ένα σοβαρό κεφάλαιο να στήσει μια επιχείρηση, έτσι και η ωμή βία κι η απανθρωπιά είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να γίνει κανείς αρχηγός κράτους. Από τους ρωμαίους αυτοκράτορες μέχρι τον Χιτλερ, αυτό είναι το μάθημα ης ιστορίας.
Σχολιο.-  Να μου πεις για τους μαύρους φύλαρχους που πολεμούσαν τους γείτονες και τους πουλούσαν στους άραβες εμπόρους κι αυτοί στους πορτογάλους δουλεμπόρους κι αυτοί τους φόρτωναν στα καράβια για την Αγγλία που τους προωθούσε στην Αμερική, μάλιστα. Εκεί φαινόταν περίτρανα ότι το χρώμα δεν είχε σημασία. Όμως στην κορυφή ήταν πάλι οι λευκοί καπιταλιστές της Αγγλίας κι οι λευκοί γαιοκτήμονες της Αμερικής.
Σχολιο.- Οι αρχαίοι λακεδαιμόνιοι υπόσχονταν απελευθέρωση στους είλωτες που θα συγκροτήσουν τάγματα προφυλακής στους πολέμους της Σπάρτης με τις άλλες ελληνικές πόλεις. Τους βάζανε μπροστά να φάνε αυτοί το πρώτο τράκο, να έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες και μετά να ακολουθήσει η σπαρτιατική φάλαγγα, ξεκούραστη. Το ίδιο κάνανε οι αθηναίοι, προτάσσανε τους πελταστές, ξυπόλητους και οπλισμένους μόνο με σφεντόνες να πετάνε στον εχθρό πέτρες. Κι οι λεγεωνάριοι τι ήτανε; Ή οι κωπηλάτες στις ρωμαϊκές τριήρεις; Ελεύθεροι πολίτες της Ρώμης; Ούτε μισός! Όλοι αλλοεθνείς ήτανε. Πρώην αιχμάλωτοι πολέμου, σκλάβοι, άφραγκοι φουκαράδες.
Σχολιο.- Δεν θυμάμαι μετά από ποια νικηφόρα εκστρατεία της Σπάρτης, χάρη στους είλωτες, οι Σπαρτιάτες έσφαξαν 2.000 είλωτες οπλίτες μέχρις ενός για να μην τηρήσουν την υπόσχεση-λαγούς με πετραχήλια που είχε δώσει η πόλις πριν την μάχη!
Επαναλαμβάνω ότι δεν δικαιολογώ τον σκυλάραπα νοσοκόμο του βίντεο. Και δεν τον γράφω "σκυλάραπα" ρατσιστικά, αλλά εδώ του ταιριάζει. Όμως, αυτό που εγώ μέμφομαι από παλιά και πάντα θα μέμφομαι είναι η ανεγκέφαλη δραστηριότητα κάθε είδους, αυτή που διαιωνίζει μια σκατοκατάσταση, που δεν οδηγεί πουθενά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έπνιξαν στα χημικά τη μεγάλη συγκέντρωση κατά της καύσης σκουπιδιών
Συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων και την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Με έντονη χρήση βίας και εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης αντιμετώπισε η αστυνομία τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από τον δήμο που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, μόλις κατέφθασαν έξω από τις εγκαταστάσεις της πρώτης.
Στο συλλαλητήριο (13/06) συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 Βολιώτες όλων των ηλικιών, αλλά και πολλοί νέοι, μέλη συλλογικοτήτων, πολιτικών κινήσεων και φορέων κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της δημόσιας υγείας και κατά της καύσης σκουπιδιών.
Είχε προηγηθεί συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Βόλου και ακολούθησε πορεία έως την ΑΓΕΤ. Εκεί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχτεί μπροστά στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ προχώρησε σε χρήση χημικών, ακόμη και πάνω σε γυναικόπαιδα προκειμένου να διαλύσει τον κόσμο.
Όπως ανέφερε πολίτης που συμμετείχε στο συλλαλητήριο, δακρυγόνο έπεσε πάνω στην πλάτη ηλικιωμένης γυναίκας.
Αρκετά άτομα παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και ειδοποιήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να τα μεταφέρουν στο νοσοκομείο, ενώ ακολούθησαν προσαγωγές τουλάχιστον 7 ατόμων.
Τα ΜΑΤ προπηλάκισαν ακόμη και γιαγιάδες και παιδιά που αποκλείστηκαν στην παραλία μπροστά από την ΑΓΕΤ και εκεί συνελήφθη ένας πολίτης που πήγε να τους βοηθήσει.
Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, άνδρες της αστυνομίας που επέβαιναν αμάξι με συμβατικές πινακίδες και αριθμό κυκλοφορίας ΒΟΝ 1152 συνέλαβαν άτομα που συμμετείχαν στην πορεία στη γέφυρα του Ανάπηρου καθώς επέστρεφαν από αυτή.
Το βράδυ κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας στο Αλιβέρι απαιτώντας την απελευθέρωση των προσαχθέντων χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.
Της σημερινής διαδήλωσης, είχαν προηγηθεί ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Βόλου μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 5 Μαΐου 2018, όπου 10.000 Βολιώτες διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης. Ανάλογος, αν όχι μεγαλύτερος, ήταν ο αριθμός των Βολιωτών που συμμετείχε και στο συλλαλητήριο τον Απρίλιο του 2019, ενώ το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς χιλιάδες μαθητές και φοιτητές κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτά είναι τα πανέμορφα Διαπόντια Νησιά με την περιορισμένη επήρεια(70%) ΑΟΖ
12/6/2020
Στα Διαπόντια Νησιά, δυστυχώς, η Συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας αναγνώρισε περιορισμένη επήρρεια σε ΑΟΖ
Όλοι γνωρίζουν τη Γαύδο, το Καστελόριζο, τη Στρογγυλή και το Ορμένιο του Έβρου.  Λίγοι όμως φαίνεται να ξέρουν το δυτικότερο σημείο της χώρα μας, τα Διαπόντια Νησιά. Ένα υπέροχο σύνολο νησιών βορειοδυτικά της Κέρκυρας, κόσμημα ολόκληρου του Ιονίου πελάγους!
Τα Διαπόντια, που βρίσκονται σε απόσταση 10 χλμ. από την Κέρκυρα, 43 χλμ. από το ακρωτήριο του Οτράντο και 48 χλμ από τη Σάντα Μαρία ντι Λέουκα της Ιταλίας, αποτελούνται από τρία μεγαλύτερα νησιά, τους Οθωνούς, την Ερείκουσσα και το Μαθράκι (1217 κάτοικοι κατά την απογραφή του 2011) και από 9 ακατοίκητες βραχονησίδες. (Tο νησί Σάσων, δυτικά της Αλβανίας, θεωρείται ως μέρος των Διαποντίων Νήσων.) Μαζί με την κεντρική Κέρκυρα απαρτίζουν τον νεοσύστατο δήμο Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.
Σύντομη ιστορική αναδρομή
Η συνθήκη που υπογράφηκε στις 29 Μαρτίου 1864 μεταξύ των τριών Μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία) και του Βασιλείου της Ελλάδας, τα Ιόνια Νησιά (και Διαπόντια νησιά) πέρασαν οριστικά στην ελληνική κυριαρχία στις 21 Μαΐου. Στις 5 Οκτωβρίου, 1864 η Ιόνιος Βουλή πραγματοποίησε την σύγκληση για ένωση με την Ελλάδα υπό το βασιλιά Γεώργιο Α. Από το 1869 μέχρι το 1912 οι Οθωνοί, το Μαθράκι και η Ερείκουσα σχημάτιζαν τον Δήμο Διαποντίων με τους Οθωνούς ως πρωτεύουσα. Το 1913, η Ελλάδα εκκένωσε τη Σάσωνα.
Τα Διαπόντια έχουν να επιδείξουν πλούσια ναυτική και ναυτιλιακή ιστορία. Πλήθος ανδρών ασχολήθηκαν με την ναυτιλία. Ενδεικτικά, το 1875 το 67% των επαγγελματιών των Οθωνών ήταν ναύτες και άλλο ένα 13% πλοίαρχοι. Μέχρι τα μέσα του 20ού ο οθωνιώτικος εμπορικός στόλος ταξίδευε σε πολλά λιμάνια της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, ενώ πολλοί κάτοικοι διέθεταν ιστιοφόρα σκάφη. Εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του νησιού, μετέφεραν αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα από και προς την Ήπειρο, τις αλβανικές ακτές, την Αυστροουγγαρία, την Ιταλία και τη Μάλτα, ενώ διακινούσαν και το ντόπιο και το κερκυραϊκό λάδι. Πολλοί Διαπόντιοι ναυτικοί χάθηκαν στη θάλασσα. Ένα μνημείο στο λιμάνι του Άμμου Οθωνών το υπενθυμίζει, αφιερωμένο στους ναυτικούς που χάθηκαν σε ναυάγιο του 1991.
Οθωνοί
Με έκταση 11 τ.χλμ είναι το μεγαλύτερο των Διαπόντιων και αποτελεί το δυτικότερο σημείο της Ελλάδος με 392 κάτοικους κατά την απογραφή του 2011. Ο πληθυσμός του νησιού τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζεται καθώς, όπως και τα άλλα Διαπόντια, κατακλύζεται από ντόπιους αλλά και εκατοντάδες Ιταλούς και Έλληνες τουρίστες. Πρόκειται για ένα τουριστικό μέρος, κατάλληλο για ιστιοπλοϊκή περιήγηση και για ήσυχες διακοπές. Το καράβι αφήνει τον επισκέπτη στον Άμμο, ένα όρμο, με ωραία παραλία και συγκεντρωμένα τα λιγοστά μαγαζιά.
Στους Οθωνούς υπάρχουν πάνω από 15 οικισμοί με 10-20 περίπου σπίτια ο καθένας με παλαιότερο το ‘’Χωριό’’.
Στο βορειοανατολικό άκρο, στο ακρωτήριο Καστρί, σε υψόμετρο 100μ., κοντά στα ερείπια του ενετικού οχυρού υπάρχει ο φάρος του νησιού. Κατασκευάστηκε το 1872, έχει ύψος 13μ. Στο νησί υπάρχει ένα πλήθος από μονοπάτια που δημιούργησαν και χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του νησιού και σήμερα είναι και πάλι διανοιγμένα χάρις στις υπηρεσίες της δημοτικής αρχής αλλά και πολλών ιδιωτικών πρωτοβουλιών. Δίνουν την δυνατότητα σε ντόπιους και επισκέπτες να τα διανύσουν και να φτάσουν περπατώντας σε κάθε συνοικισμό.
Το Ημεροβίγλι που είναι η υψηλότερη κορυφή του νησιού, με ύψος πάνω από 390 μέτρα είναι εύκολα προσβάσιμο σε σύντομο χρονικό διάστημα χάρις στο παραδοσιακό μονοπάτι (1300 μέτρα μήκος, διανοιγμένο με ιδιωτική πρωτοβουλία ντόπιων) και οδηγεί στην κορυφή του νησιού.
Oι περισσότερες ακτές είναι απότομες και βραχώδεις ενώ στα δυτικά υπάρχει η πανέμορφη παραλία ‘’Άσπρη Άμμος’’ με την σπηλιά της ‘’Kαλυψώς’’ και βόρεια ο όρμος ’’Φύκι’’. Τα  ‘’Αυλάκια’’ είναι το αλιευτικό καταφύγιο των Οθωνών, στο οποίο βρίσκεται και το ημιτελές νέο λιμάνι του νησιού, πλάι στον παραθαλάσσιο οικισμό ‘Αμμος.
Οι Οθωνοί, όπως και τα άλλα Διαπόντια Νησιά, εξυπηρετούνται από στρατιωτικούς ιατρούς ενώ στο νησί υπάρχει λιμενικός και αστυνομικός σταθμός. Διαθέτουν ελικοδρόμιο το οποίο όμως δεν χρησιμοποιείται και μένει εδώ και χρόνια κλειστό. Πάγια αιτήματα των μόνιμων κατοίκων είναι η ολοκλήρωση του λιμένα του νησιού, ο εκσυγχρονισμός της ηλεκτροδότησης, η διασύνδεση του νησιού με νέο πλοίο, καθώς με το υπάρχον, το νησί μένει αποκομμένο αρκετές ημέρες κάθε χρόνο, η τοποθέτηση εναερίτη της Δ.Ε.Η τους χειμερινούς μήνες, η επαναδημιουργία του ‘’Δήμου Διαποντίων’’ που καταργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα αλλά και η δημιουργία στρατιωτικού φυλακίου ή και στρατοπέδου στο νησί για να νοιώθουν περισσότερη ασφάλεια.
Ερείκουσσα
Σε απόσταση 6 μιλίων βόρεια από τη Κέρκυρα, βρίσκεται η Ερεικούσσα, το βορειότερο από τα Διαπόντια με 496 κάτοικους κατά την απογραφή του 2011.
Το όνομα της, το οφείλει στον θάμνο Ρέικι, από τους οποίους είναι γεμάτο το νησί και οι οποίοι ανθίζουν τον Οκτώβριο.
Ένα από τα ωραιότερα σημεία του νησιού είναι το ‘’Πέρα Κάτεργο’’ όπου η θέα γίνεται πιο άγρια. Το Πέρα Κάτεργο, είναι το μοναδικό σημείο του νησιού που καλύπτεται από πέτρα, πολύτιμη πρώτη ύλη για τις ανάγκες του νησιού των περασμένο αιώνα.
Όσον αφορά τις παραλίες, αυτή στον οικισμό ‘’Πόρτο’’, είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή. Συνολικά στην Ερείκουσα υπάρχουν 6 οικισμοί με 20 περίπου σπίτια ο καθένας. Δεν πρέπει επίσης να ξεχάσει ο ταξιδιώτης να επισκεφθεί την ακτή Μπραγκίνι, ώστε απολαύσει τα υπέροχα νερά της όσο και για να θαυμάσει την βλάστηση που καλύπτει το τοπίο στο σύνολό του.
Το μοναδικό της λιμάνι, το Πόρτο, ανακατασκευασμένο το 2018 με θαυμάσια παραλία και αξιόλογες εγκαταστάσεις, συνδέεται με το λιμάνι της Κέρκυρας.
Αίτημα των μόνιμων κατοίκων είναι, και εδώ, ο εκσυγχρονισμός της ηλεκτροδότησης και της συγκοινωνίας με νέο και γρηγορότερο πλοίο (αλλά και η τοποθέτηση A.T.M. κάτι που λείπει και από τα τρία νησιά). Στο νησί λειτουργούσε μέχρι πρότινος, το μοναδικό μονοθέσιο σχολείο των Διαποντίων αλλά έκλεισε λόγο μετακίνησης του μοναδικού του μαθητή στην Αθήνα. Παρά τις εξαγγελίες για παροχή κινήτρων σε νέες οικογένειες για να εγκατασταθούν στα Διαπόντια, κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα παραμένει μόνο υπόσχεση…
Μαθράκι
Με έκταση 3 τ.χλμ, είναι το μικρότερο από τα Διαπόντια (329 κάτοικοι κατά την απογραφή του 2011). Βρίσκεται δυτικά της Κέρκυρας και απέχει 4,5 ν.μ. από τον Άγιο Στέφανο. Λιμάνι του είναι οι Πλάκες που συνδέονται με την Κέρκυρα, από το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου και από το Σιδάρι.
Στα δύο άκρα του νησιού είναι χτισμένα τα δυο χωριά του, το Άνω και το Kάτω Mαθράκι. Διαθέτει δύο ξενοδοχεία και γραφικά ταβερνάκια. Η πιο μαγευτική παραλία του είναι το Πορτέλο. Μια αχανής αμμουδιά τριών χιλιομέτρων με ρηχά νερά.
Στο Μαθράκι υπάρχουν πολλοί οικισμοί που συνδέονται μεταξύ τους με γραφικά μονοπάτια. Αξιοσημείωτα μέρη είναι ο όρμος Φύκι, η νησίδα Τραχιά, ο παλιός λιμένας με το γραφικό οικισμό και οι Απιδιές με το μικρό λιμανάκι για αλιευτικές βάρκες.
Στο νησί λειτουργεί μονάδα αφαλάτωσης. Το λιμάνι δεν είναι λειτουργικό και συχνά οι κάτοικοι του νησιού μένουν αποκομμένοι… Πολλά έργα στο νησί έχουν χρηματοδοτηθεί από ομογενείς, κάτι που ισχύει και για τα άλλα δύο Διαπόντια.
Παρά τις αντιξοότητες, σήμερα, οι λιγοστοί και μεγάλης ηλικίας κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων, παραμένουν στα νησιά τους, απολαμβάνοντας τις αναρίθμητες ομορφιές του τόπου τους, πασχίζοντας για μια καλύτερη διαβίωση, μέσα από πολλές κακουχίες και ξεμένοντας πολλές φορές από πράγματα που για μερικούς από εμάς μοιάζουν αυτονόητα (ρεύμα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.λ.π) και έχοντας εδώ και χρόνια τις ίδιες ανάγκες αλλά και τα ίδια αιτήματα, όπως καλύτερη συγκοινωνιακή κάλυψη. Η αδιαφορία από το κράτος (που αδυνατεί ή που απλά δεν θέλει να καταλάβει την σπουδαιότητα αυτού του τόπου), όσο και από πολλούς κατοίκους, έχουν φέρει τα νησιά αυτά σε παρακμή και ο κίνδυνος ολοκληρωτικής εγκατάλειψης μοιάζει πραγματικός.
Πολλοί είναι όμως αυτοί που δεν δέχονται να αποσπαστούν από την πατρίδα τους ενώ αρκετοί επιλέγουν να γυρίσουν πλέον μόνιμα από την Αμερική αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος για να ζήσουν, έστω, τα τελευταία χρόνια τις ζωής τους εκεί. Στα χρόνια της κρίσης, μεγάλο, είναι το ενδιαφέρον για μόνιμη εγκατάσταση και επιχειρηματική δραστηριότητα στα νησιά πολλών Διαπόντιων που διαμένουν στην Κέρκυρα ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων είναι υψηλότερο σε σχέση με άλλες εποχές.
Τα Διαπόντια Νησιά, που αρκετές φορές μοιάζουν παραμελημένα από το κεντρικό κράτος, αποτελούν όμως αναπόσπαστο κομμάτι της χώρας μας και οι κάτοικοι τους υψώνουν την ελληνική σημαία, σε πείσμα εκείνων που τα βλέπουν ως αμελητέα ποσότητα ή ακόμα και ως μελλοντική τους λεία…




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΛΑ ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ...
Με την πρόσφατη συμφωνία με την Ιταλία για κοινή ΑΟΖ , δημιουργήσαμε νέα παγκόσμια δεδομένα στα πλαίσια ισχύος της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας (Σύμβαση του Μοντέγκο Μπαίυ).
Συγκεκριμένα, για 1η φορά θα μπορεί ξένη χώρα να εκμεταλλεύεται αέρα στεριά, θάλασσα και υποθαλάσσιο πλούτο, στα 6νμ +1 μέτρο από το εύρος της χωρικής θάλασσας ενός κράτους, όταν αυτό ξεκάθαρα και σαφέστατα ορίζεται στα 12 νμ στο άρθρο 3 της Σύμβασης !!
(Άρθρο 3 Εύρος της χωρικής θάλασσας
Κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίσει το εύρος της χωρικής του θάλασσας. Το εύρος αυτό δεν υπερβαίνει τα δώδεκα ναυτικά μίλια, μετρούμενα από γραμμές βάσεως καθοριζόμενες σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση.)
Δικαιολογημένα λοιπόν η "γείτονα χώρα" έκανε αυτή την δήλωση αμέσως μετά:
Μ.Τσαβούσογλου: «Η συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας είναι υπέρ μας - Δεν δίνει πλήρη κυριαρχία στα νησιά»!
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ .. ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!! ΣΟΪ ΠΑΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετα την καταργηση του «Επιταφιου» του Θουκυδιδη τωρα καταργουν και την «Αντιγονη» του Σοφοκλη!!! Στη θεση τους βαζουν για παιδια 12-15 ετων μαθηματα για τις «εμφυλες ταυτοτητες» «αποδομηση των εμφυλων στερεοτυπων» «βιολογικο και κοινωνικο  φυλο»!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόρια: Στον ελαιώνα της κατασκευάστηκε τζαμί !
12 Ιουνίου 2020
“Σήμερα το πρωί επισκέφτηκα το κτήμα μου
(συνοδεία αστυνομικών και της προϊσταμένης αυθαιρέτων της Πολεοδομίας). Η πρόσβαση στο χώρο έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες καθώς έπρεπε να περάσουμε από λύματα, σκουπίδια και κάθε είδους βρωμιά. Φτάνοντας στο πρώην ελαιόκτημα και νυν οικόπεδο αντίκρυσα έκπληκτη ότι το αυθαίρετο που έφτιαχναν πριν τρεις μήνες και για το οποίο απευθύνθηκα στην Πολεοδομια, στην Αστυνομία, στην Περιφέρεια, στον Εισαγγελέα και στο Δήμο κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες έχει πλέον ολοκληρωθεί. Τι έγινε; Τζαμί !!!
Οι έχοντες σχέση με την περιοχη δεν γνώριζαν; Δεν άκουσαν ποτέ τον ιμάμη να ψέλνει; Δεν είδαν ποτέ το κτίσμα; Δεν τους μίλησε ποτέ κανείς για όλα αυτά; Πόσο εύκολο για κάποιους να κάνουν οικήματα και πόσο δύσκολο για κάποιους άλλους να βρουν το δίκιο τους.
Θέλω όμως για να είμαι δίκαιη να επισημάνω το ενδιαφέρον και την κινητοποίηση της προϊσταμένης αυθαιρέτων της Πολεοδομίας.”
Μαρία Κομνηνάκη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ότι δεν εγινε στις δεκαετιες που περασαν εγιναν μεσα σε δυο μηνες. Ενενηντα δομες λαθρομεταναστων και ισλαμοφασιστων κανιβαλων «προσφυγων» σε ολη την Ελλαδα όταν ο λαος της ηταν κλεισμενος λογω κορωνοιου



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1% την ημέρα το κράτος!!!
Μήπως έχουμε παρεξηγήσει τους τοκογλύφους;; Αυτοί είναι πιό σεμνοί!!! Σε τί απαίσιο καθεστώς ζούμε...
Σχολιο.- Έχω ακούσει για τρελά επιτόκια 20-28% στην Ρωσία αλλά 30% το μηνα εδω ;;??

1% την ημέρα!!!
Όποιος καθυστερήσει να δηλώσει τα αγροτικά, για επιδότηση.
Ληστές.
Ληστές...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο φασίστας της Τουρκίας, μπλοκάρισε και το τουΐτερ (Twitter).
Ρωτήστε την Μέρκελ κ τους Ιταλούς για τον κολλητό τους χιτλερίσκο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαγόρευση χρήσης αερίων από τα ΜΑΤ στις ΗΠΑ, από δικαστήριο.
Ας γίνει κι εδώ προσφυγή, ΑΜΕΣΑ.
Ποιός ξέρει. Ίσως κάποιος δικαστής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελεύθερο κάμπινγκ στην εποχή του κορονοϊού: Τέλος ανοχής από πολλούς Δήμους - Εξοργισμενοι με τους δημαρχους οι μαγαζάτορες
14 Ιουνίου 2020 07:14
Επικοινωνήσαμε με Δημάρχους, Κοινοτάρχες και μαγαζάτορες τουριστικών προορισμών που αποτελούν διαχρονικά πόλους έλξης ελεύθερης κατασκήνωσης ενόψει ενός καλοκαιριού, διαφορετικού από τα προηγούμενα. Το κοινό "αυστηρό" μήνυμα των Δήμων και η ανησυχία των καταστηματαρχών που στηρίζονταν στους κατασκηνωτές.
Το ζήτημα του ελεύθερου κάμπινγκ στην Ελλάδα επανέρχεται στην επικαιρότητα κάθε καλοκαίρι και παραμένει ένα θέμα που διχάζει. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είτε λόγω αγάπης και ανάγκης για κοντινή επαφή με τη φύση, είτε επειδή ορισμένοι το ακολουθούν σαν νοοτροπία και τρόπο ζωής, ακόμα και για λόγους καθαρά οικονομικούς, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας επιλέγουν κάθε χρόνο τη λύση του ελεύθερου κάμπιγνκ για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο.
Βεβαίως αυτό δεν το κάνουν χωρίς ενδοιασμούς, εφόσον είναι γνωστό ότι υπάρχει αντίστοιχη νομοθεσία που απαγορεύει την ελεύθερη κατασκήνωση στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Νόμος 392/1976, (ΦΕΚ Α’ 199/1976), με τίτλο «Περί ιδρύσεως και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκηνώσεως (κάμπινγκ) και άλλων τινών διατάξεων», «απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών ή στάθμευση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες, παρυφές δημόσιων δασών, δάση, και εν γένει κοινόχρηστους χώρους, καθώς και η φιλοξενία πέραν του ενός τροχόσπιτου από καταστηματάρχες ή ιδιώτες». Η απειληθείσα ποινή ήταν φυλάκιση ή και χρηματική ποινή. Συνεπώς, το εν λόγω αδίκημα ήταν πλημμέλημα
Με τροποποίηση το 2012 -άρθρο 38 του Νόμου 4055/2012 (ΦΕΚ Α’ 51/ 12.3.2012)-το συγκεκριμένο έγκλημα (ελεύθερο camping) κατέστη πταίσμα, με απειληθείσα ποινή κράτηση ή πρόστιμο από 300 έως 3.000 ευρώ. Σήμερα έχει επέλθει τροποποίηση του 4055/12 με τον 4276/14 αρθ. 7 παρ. 18, σύμφωνα με την οποία οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι τρεις (3) μήνες ή με επιβολή προστίμου του κατωτέρω εδαφίου, εφόσον δεν προβλέπεται βαρύτερη ποινή από άλλη διάταξη, διατασσόμενης συγχρόνως υπό του δικαστηρίου της βίαιης αποβολής τους. Συγκεκριμένα, οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους τριακοσίων (300) ευρώ ανά άτομο ή ανά κατασκηνωτικό ή ανά μεταφορικό μέσο, που επιβάλλεται από το βεβαιούν την παράβαση αστυνομικό ή λιμενικό όργανο και εισπράττεται.
Ωστόσο, αρκετά μέρη στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δείχνουν επιείκεια και είναι φιλικά προς τους λάτρεις της φύσης και της ελεύθερης κατασκήνωσης, για λόγους οικονομικούς, μεταξύ άλλων, αφού οι κάμπερς στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και για λόγους κουλτούρας, ιδίως σε περιοχές που είναι άμεσα συνδεδεμένες με το ελεύθερο κάμπινγκ.
Το φετινό καλοκαίρι εντούτοις διαφέρει από τα προηγούμενα. Η επιδημία του κορονοϊού που έχει εισβάλει για τα καλά στις ζωές μας καλεί τις αρχές των νησιών να αποφασίσουν εκ νέου τι στάση θα κρατήσουν απέναντι στη δραστηριότητα του ελεύθερου κάμπινγκ, γεγονός που ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Τρανό παράδειγμα αποτελεί ο Δήμος Ανάφης, ο οποίος μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε υπενθυμίζει στον κόσμο την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά την ελεύθερη κατασκήνωση και επικαλούμενος την επιδημία καλεί όσους σκόπευαν να κατασκηνώσουν το φετινό καλοκαίρι στο νησί, να το ξανασκεφτούν.
Ομοίως έπραξε και ο Δήμος Σαμοθράκης:
Επικοινωνησαμε με Δήμους (μεταξύ αυτών και Ανάφη/Σαμοθράκη) νησιών που αποτελούν αγαπημένους και δημοφιλείς προορισμούς για τους λάτρεις της ελεύθερης κατασκήνωσης, μιλώντας με Δημάρχους ή Κοινοτάρχες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης που αφορούν στο συγκεκριμένο κομμάτι και τον βαθμό ή ανοχής ή αυστηρότητας που θα επιδείξουν φέτος, δεδομένης της νέας τουριστικής κανονικότητας στην εποχή της πανδημίας. Στην πλειοψηφία τους έχουν μία κοινή συνισταμένη ως προς τη -διαφορετική- αντιμετώπιση της ελεύθερης κατασκήνωσης.Προειδοποιούν με τακτικούς ελέγχους και αυστηρή επιβολή της κείμενης νομοθεσίας, σηματοδοτώντας και εξαγγέλλοντας το "τέλος ανοχής", κατεύθυνση που αρκετοί Δήμοι είχαν αποφασίσει να ακολουθήσουν ρητά, χωρίς να περιμένουν τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού, σε αρκετά νησιά ακόμη κι από την περσινή σεζόν, για λόγους που δεν σχετίζονται με την πανδημία.
Παράλληλα, επικοινωνήσαμε και με ιδιοκτήτες μαγαζιών καταστημάτων εστίασης, θέλοντας να δούμε και την οπτική των τοπικών καταστηματαρχών και επιχειρηματιών που στηρίζουν την οικονομία και βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους στο ελεύθερο κάμπινγκ. Εκεί, η ανησυχία ήταν έκδηλη στους περισσότερους.
Δήμαρχος Νάξου, Δημήτρης Λιανός: "Να μην σκεφτούν να έρθουν φέτος για ελεύθερη κατασκήνωση"
Στον Δήμο Νάξου υπάγονται άλλα τέσσερα νησιά: Κουφονήσια, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά. Όλα, προορισμοί για ελεύθερο κάμπινγκ, σε μεγαλύτερο φυσικά βαθμό από τη Νάξο. Ο Δήμαρχος Νάξου, Δημήτρης Λιανός έστειλε αυστηρό και ηχηρό μήνυμα προς όλους τους κάμπερς που έχουν στα πλάνα τους να επισκεφτούν (και) φέτος κάποιο από αυτά τα νησιά για ελεύθερη κατασκήνωση:
“Θα εφαρμοστεί αυστηρά και με κάθε τρόπο η νομοθεσία που απαγορεύει το ελεύθερο κάμπινγκ, ενώ στα οργανωμένα κάμπινγκ θα εφαρμοστούν με αυστηρότητα τα ιατρικά πρωτόκολλα. Από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και την αποφυγή μετάδοσης του ιού. Το ελεύθερο κάμπινγκ δεν θα υφίσταται σε κανένα από τα πέντε νησιά. Θα πηγαίνει το λιμενικό, η αστυνομία, θα ξεκινήσουμε και αυτόφωρα αν χρειαστεί. Γιατί; Για λόγους δημόσιας υγείας; Θα ακολουθήσουμε τη νομοθεσία με αυστηρότητα.
Έχουμε συναποφασίσει με τους προέδρους και τους αντιδημάρχους των νησιών για την εφαρμογή των μέτρων. Θα εφαρμόσουμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σεβόμενοι το κράτος και το νομοθετικό πλαίσιο, την ώρα που η πανδημία είναι σε εξέλιξη. Και το κάνουμε και για την ασφάλεια και υγεία των δημοτών αλλά και των επισκεπτών. Οι κάμπερς φέτος καλό θα είναι να μην σκεφτούν να έρθουν φέτος για ελεύθερη κατασκήνωση σε κανένα από τα νησιά του Δήμου μας”.
Κοινοτάρχης Κουφονησίων, Αντώνης Κωβαίος: "Θα γίνονται κατασχέσεις και ό,τι προβλέπει ο νόμος"
Εδώ και οκτώ χρόνια, τα Κουφονήσια έχουν "διχοτομηθεί" ως προς την ανοχή και την απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης. Στο Άνω Κουφονήσι δεν θα βρεις πλέον σκηνή. Στο Κάτω πάλι, θα βρεις μόνο σκηνές, μαζί και μία (μοναδική) ταβέρνα. Φαίνεται, ωστόσο, ότι η κοινότητα έχει αποφασίσει από πέρυσι να περιορίσει τους κάμπερς, με ξεκάθαρη πρόθεση να μετατρέψει το Κάτω Κουφονησι σε τουριστικό προορισμό για απλή επίσκεψη και όχι για κατάλυμα και ελεύθερη κατασκήνωση.
Γιάννης Βενετσάνος, ιδιοκτήτης ταβέρνας στο Κάτω Κουφονήσι: "Μπορεί να χρειαστεί να προβώ σε απολύσεις"
Ο Γιάννης Βενετσάνος γεννήθηκε, μεγάλωσε και εξακολουθεί να ζει στο Κάτω Κουφονήσι, όπου διατηρεί τη μοναδική ταβέρνα του νησιού με την ονομασία "Βενετσάνος". Ο ίδιος έχει μία διαφορετική αντίληψη ως προς τους λόγους όπου η κοινότητα του Κουφονησίου αποφάσισε να βάλει τέλος στην ανοχή της:
"Οι άνθρωποι που κατασκηνώνουν στο Κάτω Κουφονησι προσέχουν τον χώρο. Οι εκδρομείς που έρχονται αυθημερόν λιγότερο προσέχουν. Και οι χώροι στις σκηνές είναι πιο καθαροί, παρά οι κεντρικοί δρόμοι στο άνω Κουφονήσι. Όλο αυτό γίνεται για να μπορούν να πηγαίνουν οι εκδρομείς, οι των δωματίων και να μην ενοχλούνται. Πέρυσι πάντως δεν είχα δει καμία μείωση εγώ. Περισσότεροι κάμπερς είχαν έρθει, όχι λιγότεροι. Από το να στοιβαχτούν σε ένα ξενοδοχείο εδώ είναι πιο ασφαλές. Φαγώθηκαν να το απαγορεύσουν για να μαζέψουν τον καλό κόσμο στα ξενοδοχεία. Νομίζουν ότι αυτοί που μένουν εδώ δεν είναι άνθρωποι. Εμένα στο κτήμα μου έρχονται ηθοποιοί, σκηνοθέτες, καλλιτέχνες, ακόμη και επιχειρηματίες που δεν θέλουν να κλειστούν στα δωμάτια.
Δεν είναι μόνο οι κάμπερς που θα χάσω αν το απαγορεύσουν. Είναι οι βοσκοί που ψωνίζω, οι έμποροι που αγοράζω, οι ψαράδες. Είναι μια αλυσίδα. Εντάξει, δεν θα σταματήσει να δουλεύει το μαγαζί, αλά θα έχει μία ζημιά 60% σίγουρα. Αντί να ανοίγω στις 7, θα ανοίγω στις 10, στις 12, στη 1. Γιατί εγώ ανοίγω από νωρίς ώστε να τους έχω πρωινό, νερό, έχω ντουζιέρες πίσω. Θα έχω μία πτώση, ίσως αναγκαστώ να απολύσω δύο ανθρώπους, αλλά θα λειτουργήσω. Θα έχω ζημιά βέβαια και δεν θα την έχω μόνο εγώ, αλλά και το Άνω Κουφονήσι".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ατλάντα: Νύχτα οργής μετά την νέα δολοφονία μαύρου από αστυνομικούς
14 Ιουνίου 2020 11:07
Διαδηλωτές στην Ατλάντα απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο και έβαλαν φωτιά σε εστιατόριο, στο πάρκινγκ του οποίου δύο αστυνομικοί δολοφόνησαν έναν 27χρονο Αφροαμερικανό
Διαδηλωτές απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο στην Ατλάντα χθες Σάββατο το βράδυ (πρωί της Κυριακής ώρα Ελλάδας) ενώ άλλοι έβαλαν φωτιά στο εστιατόριο της αλυσίδας Wendy’s έξω από το οποίο ένας μαύρος νέος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού καθώς προσπαθούσε να διαφύγει τη σύλληψη, συμβάν που καταγράφηκε σε βίντεο και είναι βέβαιο πως θα πυροδοτήσει ακόμα περισσότερες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ, λίγο πριν την συμπλήρωση τριών εβδομάδων από την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.
Οι ταραχές ξέσπασαν αφού έπεσε η νύχτα στην Ατλάντα, όπου νωρίτερα χθες η δήμαρχος Κίσα Λανς Μπότομς ανακοίνωσε πως έκανε δεκτή την παραίτηση που της υπέβαλε άμεσα η Έρικα Σιλντς, η αρχηγός της αστυνομίας, εξαιτίας του θανάτου του 27χρονου Ρεϊσάρντ Μπρουκς στον χώρο του Γουέντις όπου περίμενε για να δώσει παραγγελία μέσα στο αυτοκίνητό του αλλά αποκοιμήθηκε.
Ο Κάρλος Κάμπος, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ατλάντας, επιβεβαίωσε πως αποτάχθηκε ήδη το στέλεχός της που φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε τον Μπρουκς. Ο δεύτερος αστυνομικός που συμμετείχε στην αποπειραθείσα σύλληψή του τέθηκε σε αναγκαστική άδεια.
Οι αρχές έδωσαν στην δημοσιότητα τα ονόματα των δύο αστυνομικών, που είναι αμφότεροι λευκοί.
Πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς κατέγραψαν ότι το εστιατόριο καιγόταν για πάνω από 45 λεπτά, προτού φθάσουν επιτόπου οχήματα της πυροσβεστικής και κατασβέσουν την πυρκαγιά, προστατευόμενοι από αστυνομικούς που σχημάτισαν αλυσίδα. Το κτίριο, δίπλα σε πρατήριο καυσίμων, είχε μετατραπεί ήδη σε αποκαΐδια.
Άλλοι διαδηλωτές έκαναν πορεία στη Διαπολιτειακή οδό 75 και σταμάτησαν την κυκλοφορία, πριν η αστυνομία, χρησιμοποιώντας πολλά περιπολικά, να τους εμποδίσει και να αποκαταστήσει την κίνηση των οχημάτων.
«Δεν πιστεύω ότι αυτή ήταν δικαιολογημένη χρήση θανατηφόρας βίας και ζητήσαμε να αποταχθεί αμέσως ο αστυνομικός», υπογράμμισε νωρίτερα η δήμαρχος Μπότομς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο Μπρουκς ήταν πατέρας 4 παιδιών ανέφεραν δικηγόροι που εκπροσωπούν την οικογένεια. Η αστυνομία ανέφερε νωρίτερα ότι ήταν πιωμένος και γι’ αυτό τα στελέχη της αποφάσισαν να τον συλλάβουν.
Ο θάνατός του από σφαίρες της αστυνομίας καταγράφηκε έπειτα από δύο εβδομάδες μαζικών διαδηλώσεων εναντίον του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων, με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ενός 46χρονου Αφροαμερικανού, κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη την 25η Μαΐου.
Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα κοντά στον χώρο του εστιατορίου, νότια του κέντρου της Ατλάντας. Πολλοί απαίτησαν να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον των αστυνομικών.
Η αστυνομία κλήθηκε στο Γουέντις διότι κάποιος οδηγός είχε αποκοιμηθεί στην ουρά όπου περίμεναν οι πελάτες μέσα στα αυτοκίνητά τους για να δώσουν και να πάρουν τις παραγγελίες τους.
Σε βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας ο Μπρουκς εικονίζεται αρχικά στο έδαφος, έξω από το αυτοκίνητό του, να παλεύει με δύο αστυνομικούς. Αποσπά ένα τέιζερ από τον έναν αστυνομικό, που το χρησιμοποιούσε για να κάνει ηλεκτρική εκκένωση στο πόδι του και έτσι να τον ακινητοποιήσει. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μπρουκς ελευθερώνεται κι αρχίζει να τρέχει. Ο ένας αστυνομικός τον καταδιώκει, χρησιμοποιώντας τέιζερ. Οι δύο άνδρες βγαίνουν από το πλάνο. Ακούγονται κατόπιν πυροβολισμοί και η φωνή κάποιου που φωνάζει «τον πέτυχα!». Το βίντεο εικονίζει κατόπιν τον Μπρουκς, πεσμένο στο έδαφος.
Άλλο βίντεο, από τις κάμερες του εστιατορίου, δείχνει τον Μπρους και να κινείται κατά τρόπο που μπορεί να αφήνει να εννοηθεί ότι θα χρησιμοποιούσε το τέιζερ εναντίον ενός από τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν προτού αυτός κάνει χρήση του όπλου του και ο νεαρός πέσει νεκρός.
Ο Βικ Ρέινολντς, ο διευθυντής του Γραφείο Έρευνας της Τζόρτζιας (GBI) δήλωσε νωρίτερα χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι τα βίντεο από κάμερες έξω από το εστιατόριο Γουέντις κατέγραψαν πως ο Μπρουκς απέσπασε τέιζερ, συσκευή που προκαλεί ηλεκτροσόκ από τον έναν από τους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει.
«Σε εκείνο το σημείο, ο αστυνομικός (...) βγάζει το όπλο του από τη θήκη του, πυροβολεί, πετυχαίνει τον Μπρουκς στον χώρο στάθμευσης κι εκείνος πέφτει», περιέγραψε ο Ρέινολντς.
Δικηγόροι που εκπροσωπούν την οικογένεια Μπρουκς επισήμαναν ότι οι αστυνομικοί δεν είχαν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν θανατηφόρα βία ακόμη κι αν είχε χρησιμοποιήσει το τέιζερ, μη θανατηφόρο όπλο. «Δεν μπορείς να πυροβολήσεις κάποιον εάν δεν έχει στρέψει όπλο εναντίον του», ανέφερε ο Κρις Στούαρτ, ένας από τους δικηγόρους.
Ο εισαγγελέας της κομητείας Φούλτον, ο Πολ Χάουαρντ ο νεότερος, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του ήδη «άρχισαν να διενεργούν εντατική, ανεξάρτητη έρευνα για το συμβάν» όσο εκκρεμεί η δημοσιοποίηση των ευρημάτων του GBI.
Η δήμαρχος Μπότομς, το όνομα της οποίας έχει ακουστεί στη συζήτηση για την υποψήφια αντιπρόεδρο του Τζο Μπάιντεν, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πως η πρώην αρχηγός της αστυνομίας Σιλντς, λευκή, στο αξίωμα από τον Δεκέμβριο του 2016, θα αντικατασταθεί από τον Ρόντνι Μπράιαντ, μαύρο αξιωματικό της αστυνομίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλβανία: Βανδαλισμός στο Νυμφαίο της αρχαιοελληνικής Απολλωνίας
Σε δηλώσεις για το περιστατικό προέβη η διευθύντρια του αρχαιολογικού πάρκου, ενώ το όλο θέμα κατήγγειλε στα αρμόδια εισαγγελικά όργανα.
14/06/2020 - 07:57
Ντροπή και θλίψη προκαλεί η καταστροφή του Νυμφαίου (μνημειακή κρήνη) της αρχαίας Απολλωνίας κοντά στο Φίερι της Αλβανίας. Οι βάνδαλοι προκάλεσαν ανεπανόρθωτες ζημιές σε μια από τις πιο σημαντικές πόλεις στην ιστορία του τόπου, η οποία και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας ενταγμένο στον κατάλογο της UNESCO.
Σε δηλώσεις για το περιστατικό προέβη η διευθύντρια του αρχαιολογικού πάρκου, ενώ το όλο θέμα κατήγγειλε στα αρμόδια εισαγγελικά όργανα. Η ίδια αναφερόμενη σ' αυτή την άθλια ενέργεια, είπε πως οι ζημιές είναι ανεπανόρθωτες και αφορούν το σπάσιμο σε κίονες, σε σημείο να έχει καταστραφεί εξολοκλήρου το μνημείο. Όσον αφορά το πότε συνέβη το γεγονός, επεσήμανε πως όλα έγιναν κατά τη διάρκεια του επιβαλλόμενου μαζικού εγκλεισμού λόγω κορωνοϊού. Οι ενέργειες που έχουν γίνει αφορούν την αποκατάσταση του μνημείου, έπειτα από σχετική έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας.
Εκτός των αρμόδιων αρχών, ο Αλβανός αρχαιολόγος Νεριτάν Τσέκα καταδίκασε δημόσια αυτή την πράξη, επιρρίπτοντας την ευθύνη για το βανδαλισμό στην Υπουργό Πολιτισμού Έλβα Μαργαρίτι, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα καταδικάζοντας την πράξη, τη χαρακτήρισε βάρβαρη.
Λίγα λόγια για την Απολλωνία
Η πόλη της Απολλωνία κατά το Στράβωνα ιδρύθηκε από Κορίνθιους και Κερκυραίους κατά τον 6ο αιώνα π. Χ. και αφιερώθηκε στο θεό Απόλλωνα, ενώ ο Απολλόδωρος στη «Βιβλιοθήκη», αναφέρει πως ιδρύθηκε από τους αργοναύτες ήδη από τα προϊστορικά χρόνια. Είναι γνωστή επίσης ως «Απολλωνία η Ηπειρωτική» και ως «Απολλωνία ή προς Επίδαμνον». Επίσης ο Αριστοτέλης επαινεί το δημοκρατικό της πολίτευμα. Κατά το 229 π. Χ. υποτάχθηκε στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και κατά την βυζαντινή εποχή καταλήφθηκε από τον Κωνσταντίνο τον Πορφυρογέννητο και συμπεριλήφθηκε στο Θέμα του Δυρραχίου.

Σχολιο.- Να μην ξεχναμε ότι σε όλα τα παραλια της Αλβανιας ειχαν φτιαχτει ελληνικες αποικιες οι οποιες εγιναν πολεις-κρατη. Η αρχαια Απολλωνια είναι το σημερινο Φιερι, ακομα και το Δυρραχιο στη βορεια Αλβανια είναι η αρχαια Επιδαμνος. Ένα 40% των Αλβανων μοιαζουν με τους Ελληνες γιατι απλως και οι δυο καταγονται από τους αρχαιους Ελληνες. Μονο που αυτοι στην Αλβανια εχασαν τη γλωσσα τους και μιλησαν Αλβανικα.
σχολιο.- Οι Αλβανοι ειναι φυλλο του Καυκασου. Τους εφεραν σαν δουλους οι Ρωμαιοι στη σημερινη Αλβανια τον 1 αιωνα μ.χ. Δεν εχουν καμια σχεση με τους αρχαιους Ιλλυριους, που κανεις δεν ξερει τι γλωσσα μιλουσαν, τα ηθη και τα εθιμα τους, λογω του οτι δεν ειχαν γραπτο λογο.
σχολιο.-  Τι περιμενατε, οταν οι φανατικοι ισλαμοφασιστες, οι αμορφωτοι, τα γουρουνια, οι αλητες και οι κατα τοπους χουλιγκαν εχουνε εξαπλωθει παντου.
σχολιο.- Βεβαίως και δικά μας αρχαια είναι, τα έφτιαξαν οι πρόγονοι μας, το ότι είναι Παγκόσμια Κληρονομιά καταδεικνύει την αξία τους, όχι σε ποιόν ανήκουν. Θέλουν να κάνουν εθνοκάθαρση στου νότου γι αυτό δεν τους εξυπηρετεί η ύπαρξη ενθυμίων πως είναι κλεμμένη η γη αυτή, όπως ακριβώς έκαναν και οι υποκινούμενοι του ISIS στην Ανατολή.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απ την ιστορία του βιτριολιού μου χει κολλήσει ένα σημείο.
Στην συλληφθείσα κατηγορούμενη έφτασαν κυρίως λόγω μιας κλήσης που έκανε σ έναν Μπαγκλατεσιανό απ την τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε και τον πήρε κι απ το κανονικό της κινητό.
Ολοι λένε ότι αν δεν είχε κάνει αυτό το λάθος κι αν δεν είχε κρατηθεί το μήνυμα κλήσης στο τηλέφωνο αυτού του ανθρώπου ίσως να μην είχαν φτάσει ποτέ στην κατηγορούμενη ως δράστρια.
Ο Μπαγκλατεσιανός συνεργάστηκε και βοήθησε απ την πρώτη στιγμή την αστυνομία, ούτε κρύφτηκε, ούτε το σκασε.
Παρά ταύτα συνελήφθη επειδή δεν είχε χαρτιά (παράνομος μετανάστης) και θα απελαθεί.
Αν μη τι άλλο δεν θα πρεπε σ αυτόν ειδικά να χορηγήσουν χαρτιά και να τον αφήσουν να συνεχίσει να ζεί και να εργάζεται στην Ελλάδα;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25 Νοεμβρίου 1995. Η τελευταία φορά που η Amber Hagerman έσβησε τα κεράκια των γενεθλίων της.
Στις 13 Ιανουαρίου του 1996 κι ενώ έκανε ποδήλατο ένα φορτηγάκι σταμάτησε και εξαφάνισε την Amber. Η κοινωνία του Arlington του Texas κινητοποιήθηκε και το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου το πτώμα της βρέθηκε γυμνό από έναν σκύλο σε ένα χαντάκι.
Η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι είχε παραμείνει ζωντανή δύο ημέρες πριν ξεψυχήσει. Είχε μια βαθιά τομή στο λαιμό, έφερε τραύματα σε όλο της το κορμί από χτυπήματα, είχε χτυπηθεί βάναυσα και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά παραπάνω από μια φορά.
Η Amber "έδωσε" το όνομα της στο πρόγραμμα 'Amber Alert' το οποίο τελεί υπό τον συντονισμό του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα παιδιά.
Ο δολοφόνος και βιαστής της Amber δεν βρέθηκε ποτέ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ταφή της εγκύου ελέφαντα στην Ινδια που μαρτύρησε πριν πεθάνει τρώγοντας ανανά με σκόπιμα βαλμένα εκρηκτικά μέσα, τα οποία εξερράγησαν στο στόμα της. Όλοι οι χωρικοί που την είδαν να τρέχει πανικόβλητη στα χωράφια, κατέθεσαν ότι ακόμα και λίγα λεπτά πριν πεθάνει, προσπαθούσε να μην τους χτυπήσει στην αγωνιώδη προσπάθεια της να φτάσει στο νερό. Με το που κατάφερε να μπει στο νερό του ποταμού, παραδόθηκε, ξεψυχωντας όρθια. Στο κορμί της έγραψαν :
- "Συγχώρεσε μας δεν είμαστε όλοι ίδιοι".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψυχραιμία μπαμπάδες, μαμάδες και λοιποί συγγενείς αλλιώς καλύτερα πηγαίνετε μια βόλτα!
Να θυμίσουμε απλά πως την Παρασκευή ψηφίστηκε το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την παιδεία που το υπουργείο το διαφημίζει με αιχμή την ... " Τηλεκπαίδευση"!
Να θυμίσουμε επίσης πως την Παρασκευή ήταν η παγκόσμια ημέρα υποκρισίας για την "παιδική εκμετάλλευση", σήμερα η παγκόσμια ημέρα υποκρισίας για τους " εθελοντές αιμοδότες" και αύριο η παγκόσμια ημέρα υποκρισίας για την " κακοποίηση των ηλικιωμένων"!
Να θυμίσουμε επίσης πως όλη η χώρα συνεχίζει να κινείται στους ρυθμούς της αποχαιρετιστήριας ομιλίας Τσιοδρα για τον " ρόλο του επιστήμονα" , άλλωστε η " πανδημία" είναι εδώ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aναπόφευκτη η μητέρα όλων των μαχών αυτή της Σύρτης. Λαβρόφ-Σοιγκού δεν πήγαν στην Τουρκία. Ο LNA έστειλε ενισχύσεις στη Σύρτη και περιμένει επίθεση. H Γαλλία έτοιμη να εμπλακεί κατά Τουρκίας…..
14/06/2020
Την Κυριακή, ο κατοχικος ισλαμοφασισγτικος LNA προώθησε πρόσθετες στρατιωτικές ενισχύσεις στους άξονες της πόλης Σύρτη, για να υποστηρίξει τις κατοχικες στρατιωτικές μονάδες που υπάρχουν εκεί, εν αναμονή πιθανής επίθεσης από τις δυνάμεις του Al-Wefaq για να καταλάβουν τον έλεγχο αυτής της στρατηγικής πόλης που βρίσκεται στο κέντρο της μεσογειακής ακτής της Λιβύης κι αποτελεί λιμάνι κόμβο.
Το κέντρο μέσων μαζικής ενημέρωσης της αίθουσας επιχειρήσεων Al-Karamah της Γενικής Διοίκησης του LNA είπε ότι οι δυνάμεις της μηχανοκίνητης «Μονάδας 302 » πήγαν στη Σύρτη και δημοσίευσαν φωτογραφίες που έδειχναν δεκάδες στρατιωτικά οχήματα και όλο το προσωπικό τους να κινείται προς την πόλη της Σύρτη.
Επί τόπου, ο κατοχικος αληταρας διευθυντής του Τμήματος Ηθικής Προσανατολισμού του LNA, Ταξίαρχος Khaled Al Mahjoub,που δήλωσε σ’ Al-Arabiya.net και Al-Hadath.net ότι ηρεμία επικρατεί σήμερα σε όλους τους άξονες μάχης στη Σύρτη, αλλά δεν αποκλείει πιθανή στρατιωτικό κλιμάκωση κατά τις επόμενες μέρες, ειδικά καθώς η κυβέρνηση Al-Wefaq παρέμεινε δεσμευμένη στη μάχη της Σύρτης, αφού έθεσε άδικες και ανάρμοστες προϋποθέσεις για την αποδοχή πρότασης για κατάπαυση του πυρός και την έναρξη διαλόγου για την επίλυση της κρίσης της Λιβύης.
Το Σάββατο, ο υπουργός Εσωτερικών του GNA Fathi Pasha Agha, με μια ανάρτηση στον ιστότοπό του στο Twitter υπονόησε την ανάγκη αποκλεισμού του Khalifa Hifter, από οποιονδήποτε επερχόμενο διακανονισμό ή επερχόμενο διάλογο.
Την ίδια στιγμή Λαβρόφ και Σοιγκού ανέβαλαν προγραμματισμένη για σήμερα μετάβασή του στην Κων/πολη για συνομιλίες με ομολόγους τους γεγονός που καταδεικνύει ότι η κλιμάκωση και η επερχόμενη μητέρα όλων των μαχών αυτή της Σύρτης είναι πλέον αναπόφευκτη λόγω αδιαλλαξίας Άγκυρας και της αδράνειας των δυτικών.H Ρωσία δεν θ’ αποδεχθεί δευτερεύοντα ρόλο στη Λιβύη και θα υποστηρίξει Χαφτάρ ως το τέλος..H Γαλλία είναι έτοιμη να εμπλακεί κατά Τουρκίας.Η γαλλική Προεδρία περιγράφει τις τούρκικες επιχειρήσεις στη Λιβύη ως “απαράδεκτες” και λέει δεν θ΄ανεχθεί την τούρκικη επιθετική πολιτική. Η προεδρία προσθέτει ότι η Τουρκία παραβιάζει το εμπάργκο όπλων με πλοία στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης και “εκμεταλλεύεται” εργαλειοποιεί το NATO.Η Γαλλική Προεδρία κατήγγειλε την « ολοένα και πιο επιθετική κι επιβεβαιωμένη πολιτική της Τουρκίας με 7 τούρκικα πολεμικά πλοία τοποθετημένα στ΄ανοιχτά της Λιβύης και μια καταπάτηση του embargo όπλων ». «Οι Τούρκοι δεν συμπεριφέρονται με τρόπο αποδεκτό εργαλειοποιώντας το ΝΑΤΟ,και η Γαλλία δεν μπορεί να τ’αφήσει να γίνεται », τόνισε.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα 15 Ιουνίου, στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean Yves Le Drian.Οι συζητήσεις αναμένεται να περιστραφούν γύρω από θέματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Οι δυνάμεις του GNA μετά την α΄αποτυχημένη επίθεση τους προς κατάληψη της Σύρτης αποσύρθηκαν σε μια ακτίνα 90 km στα δυτικά της πόλης στο Boreat Lhasson.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία αλλοιώνει δημογραφικά την κατεχόμενη Β Συρία και εγκαθιστά θεσμούς του τούρκικου κράτους ολοκληρώνοντας την κατάκτηση…
14/06/2020
Το τουρκικό καθεστώς επιβάλλει συστηματική τουρκική πολιτική στις κατεχόμενες περιοχές στην ύπαιθρο του Χαλεπιού, της Χάσακας και της Ράκα. Με την εισαγωγή τουρκικών αρχών και εγκαταστάσεων, το καθεστώς Ερντογάν της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έθεσε παράνομα μέτρα που εξυπηρετούν την οθωμανική ατζέντα. Βασιζόμενοι στους μισθοφόρους των τρομοκρατικών οργανώσεων, οι κάτοικοι αυτών των περιοχών αναγκάζονται είτε να φύγουν είτε να υπακούσουν στις εντολές χρήσης της τουρκικής λίρας και να πουλήσουν το σιτάρι τους.
Πολιτικές πηγές από διάφορες περιοχές της επαρχίας Χαλεπίου, Χασάκα και Ράκα δήλωσαν ότι, προκειμένου να αλλάξουν τη δημογραφία αυτών των περιοχών, οι κάτοικοι εκτοπίστηκαν βίαια και οι τρομοκράτες με τις οικογένειές τους πήραν τις περιουσίες τους από οργανωμένες επιχειρήσεις εγκατάστασης στην περιοχή. Τις τελευταίες ημέρες, ο τουρκικός “Ταχυδρομικός και Τηλεγραφικός Οργανισμός” άρχισε να ιδρύει τα υποκαταστήματα του στις κατεχόμενες περιοχές του Χαλεπίου και του Ιντλίμπ.
Το τουρκικό καθεστώς ανάγκασε τον πληθυσμό σε αυτές τις περιοχές να υιοθετήσει την τουρκική λίρα σε όλες τις συναλλαγές του και άντλησε την τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στην πόλη Azaz στη βόρεια επαρχία του Χαλέπι αντί της λίρας της Συρίας.
Eπίσης στο Tall Tamr στη Β Συρία που έχει πληθυσμό κατά πλειοψηφίαν Συρορθόδοξους η Τουρκία κατάσχεσε 5 000 εκτάρια αγροτική γη. Το έδαφος είναι στα κατεχόμενα από τούρκικο στρατό και μισθοφόρους του τρομοκράτες. Σε αυτή την έκταση των 5.000 απαγορεύθηκε στους γηγενείς να έχουν πρόσβαση.Σύμφωνα με το συνεταιρισμό του Tall Tamr, 2 000 εκτάρια γης με δημητριακά που ήταν έτοιμα για να συλλεχθεί η σοδειά κάηκαν από τις δυνάμεις εισβολής Τουρκίας.Λόγω της κατοχής πολλοί αγρότες δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών απαιτήσεων του κατακτητή. Ο Dildar Yûsif, από τον αγροτικό συνεταιρισμό δήλωσε: « τα χωράφια με στάρι του πληθυσμού του Tall Tamr κάηκαν κι ενώ ο κόσμος επιχείρησε να πάει να σβήσει τις πυρκαγιές εμποδίστηκε από Τούρκους στρατιώτες και πολιτοφύλακες. »



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσόφωνοι Ισραηλινοί πράκτορες διείσδυσαν στη ρώσικη βάση Hmeimim και υπέκλεψαν μυστικά του πυραύλου Iskander M ….
14/06/2020
Ισραηλινοί πράκτορες σοβιετικής καταγωγής διεισδύουν στις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία και κλέβουν μυστικά του τακτικού πυραύλου εδάφους εδάφους Iskander M.
Ισραηλινοί πράκτορες σοβιετικής καταγωγής μιλώντας τη ρωσική ως μητρική γλώσσα πέτυχαν να διεισδύσουν στις ρωσικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία από τη Ρωσία για να κλέψουν ουσιαστικά στοιχεία του τακτικού πυραύλου εδάφους -εδάφους 9M723 Iskander και να τα διοχετεύουν στο Ισραήλ μέσω μιας μαύρης αγοράς οπλισμού που διαχειρίζεται η ισραηλινή Mossad. Η προηγμένη εκδοχή Iskander M επανδρώνει αποκλειστικά τις ρωσικές δυνάμεις και δεν διοχετεύθηκε ποτέ σε τρίτη χώρα.Οι ρωσόφωνοι Ισραηλινοί πράκτορες επομένως διείσδυσαν στη ρώσικη βάση Basel Al-Assad/Hmeimim και ήταν στρατιωτικοί καριέρας στο εσωτερικό του ρώσικου στρατού.
Τα μυστικά λοιπόν του Iskander M θα βρεθούν επομένως στα χέρια του Πενταγώνου και του ΝΑΤΟ.Το Μεγάλο Παιχνίδι συνεχίζεται….



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καίγεται η Ατλάντα στις ΗΠΑ μετά από νέα εν ψυχρώ, άνανδρη δολοφονία 27χρονου μαύρου από λευκό αστυνομικό με 3 σφαίρες πισώπλατα..
14/06/2020
Η Atlanta στην Georgia των ΗΠΑ καίγεται μετά τη νέα εν ψυχρώ άνανδρη δολοφονία μαύρου του 27χρονου Rayshard Brooks το βράδυ της Παρασκευής από λευκό αστυνομικό καθώς επιχείρησε τρέχοντας να διαφύγει τη σύλληψη αφότου βρέθηκε θετικός σε τεστ ουσιών (αλκοόλ)-sobriety test. Προηγήθηκε πάλη σώμα με σώμα 2 αστυνομικών με τον μαύρο και προσπάθεια καθήλωσης του στο οδόστρωμα.Ενώ είχε υποβληθεί σ΄ανάκριση 30′ τον ρωτούσαν πόσο ήπιε 1,5 ή 1…κλπ και σωματική έρευνα στο parking.Ήταν άοπλος….Κατά την πάλη στο οδόστρωμα κατόρθωσε να πάρει το πιστόλι ηλεκτρικής εκκένωσης από τον 1 αστυνομικό το Taser που το είχε βγάλει από τη θήκη και το κρατούσε και απειλούσε να τον υποβάλει σε ηλεκτροσόκ..Kατά την καταδίωξη το έστρεψε στο δολοφόνο του αλλά αυτός του έριξε πισώπλατα 3 σφαίρες…….
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι τον είχαν καταβάλει σε αυτή την  μάχη των 2 αστυνομικών  αυτός κατάφερε κυριολεκτικά να τους ξεφύγει μέσα από τα χέρια και τράπηκε σε φυγή τρέχοντας.  Έτρεξε μια απόσταση 6 παρκαρισμένων οχημάτων όταν γύρισε πίσω και έστρεψε το χέρι του προς τον έναν αστυνομικό που τον καταδιωκε. Τότε εκείνος τον πυροβόλησε 3 φορες.Δηλαδη ο ένας αστυνομικός συνέχισε να τον καταδιώκει και πυροβολώντας τον 3 φορές πισώπλατα τον δολοφόνησε.
Ο νεαρός μαύρος κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητό του στο parking κατ΄άλλους στη γραμμή διέλευσης του drive-in του restaurant Wendy’s, όταν οι εργαζόμενοι κάλεσαν την άμεσο δράση γιατί το όχημά του εμπόδιζε τους πελάτες…Το θύμα ήταν πατέρας 3 κοριτσιών και 1 θετού γιου.Αφότου ο μαύρος σκοτώθηκε από την αστυνομία, το εστιατόριο καίγεται, ο αυτοκινητόδρομος αποκλείστηκε και ο φονιάς αστυνομικός Garrett Rolfe απολύθηκε.Η Διευθύντρια της Αστυνομίας της Ατλάντα η Erica Shields παραιτήθηκε μετά το θάνατο του Rayshard Brooks..
Oι διαδηλωτές έσπασαν τα τζάμια κι έκαψαν το Wendy’s όπου δολοφονήθηκε το νεαρό θύμα. Δύο βίντεο δείχνουν την πάλη του Rayshard Brooks με τους 2 λευκους αστυνομικούς λίγο πριν πυροβοληθεί θανάσιμα από τον έναν στην Ατλάντα.Ένα βίντεο από κάμερα επιτήρησης που διοχετεύθηκε από το Γραφείο Έρευνας της Georgia.Το άλλο προέρχεται από βιντεοσκόπηση μάρτυρα από κινητό τηλέφωνο αναφέρει το CNN. Ο δικηγόρος της οικογένειας θύματος ο Chris Stewart δήλωσε πως ο αστυνομικός πρέπει να διωχθεί για αδικαιολόγητη χρήση θανατηφόρας βίας, που ισοδυναμεί με φόνο.
Το ρατσιστικό μίσος και το πογκρόμ κατά μαύρων συνεχίζεται στις ΗΠΑ…
Κι ενώ το θύμα ψυχορραγούσε στο οδόστρωμα οι αστυνομικοί προτίμησαν να καθαρίσουν τη σκηνή του φόνου από τα ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος τους παρά να καλέσουν ασθενοφόρο καθυστέρησαν δραματικά και επίσπευσαν το θάνατο του μαύρου….



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ή περισσότερες ρουκέτες έπληξαν τη βάση Taji όπου εδρεύει Αμερικάνικος στρατός κατοχής στη Βαγδάτη…
13/06/2020
Πολλές ρουκέτες έπληξαν το εσωτερικό της βάσης Taji όπου βρίσκονται οικίες του στρατού κατοχής των ΗΠΑ στη Βόρεια Βαγδάτη το βράδυ του Σαββάτου..Eνώ το alarabiya αναφέρει πως ένας πύραυλος katyusha έπληξε τη στρατιωτική βάση Taji..Δεν υπάρχαν πληροφορίες για τυχόν τραυματισμούς ή υλικές απώλειες που προκλήθηκαν από την πτώση του πυραύλου.To skyarabia αναφέρει πως 2 katyusha έπληξαν τη βάση Taji χωρίς να προκαλέσουν ζημιές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ρώσικα συστήματα αεράμυνας απέτρεψαν 17 τούρκικα F16 να μπουν στον εναέριο Λιβύης και οι Τούρκοι το φιάσκο τους το βάφτισαν ”ασκήσεις”….
13/06/2020
Λιβυκά Πολεμικά αεροσκάφη MiG-29 αναχαίτισαν τουρκικά μαχητικά. Ο ρωσικός ιστότοπος «Avia Pro» ανέφερε ότι MiG-29 παρεμπόδισαν τουρκικά αεροπλάνα που μεταφέρουν όπλα που προορίζονταν να στηρίξουν τις δυνάμεις GNA στη Λιβύη.
Αναφέρει πως τα MiG-29, που εμφανίστηκαν σε αρκετές στρατιωτικές βάσεις της Λιβύης πριν από τρεις εβδομάδες, έδειξαν τις προθέσεις τους να χτυπήσουν τουρκικά αεροσκάφη, πλοία και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό σε περίπτωση παραβίασης των χερσαίων, αεροπορικών και θαλάσσιων συνόρων της Λιβύης. Σύμφωνα με τα μέσα της Αιγύπτου και της Λιβύης, τουλάχιστον δύο μαχητικά αεροσκάφη στάλθηκαν από μια από τις αεροπορικές βάσεις του LNA για να υποκλέψουν και πιθανώς να καταστρέψουν τρία τουρκικά στρατιωτικά αεροπλάνα μεταφοράς που προσπάθησαν να μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά στις κυβερνητικές δυνάμεις της Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης. Oι πιλότοι απέδειξαν την πρόθεσή τους να χτυπήσουν τον εχθρό αμέσως εάν παραβίαζε τον εναέριο της Λιβύης, αναγκάζοντας τ’ αεροπλάνα να επιστρέψουν άπραγα στην Τουρκία, σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα.
Μια στρατιωτική πηγή της Λιβύης είπε στο RT Arabia την Πέμπτη ότι τα τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη είχαν αναχαιτιστεί στα ανοικτά των ακτών της Μισράτα και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στις βάσεις του. Τα μέσα της Αιγύπτου και της Λιβύης ανέφεραν ότι τρία τουρκικά αεροπλάνα μεταγωγικά κατευθύνθηκαν προς τη δυτική περιοχή της Λιβύης όταν εντοπίστηκαν από τον LNA. Ωστόσο, εάν είναι αλήθεια, τότε αυτό θα ήταν ένα σημαντικό βήμα για τον LNA καθώς προσπάθησε να αποτρέψει τον τουρκικό στρατό να παραδώσει [όπλα και πυρομαχικά] στη χώρα της Βόρειας Αφρικής. Αυτή η είδηση ήρθε μόλις μία ημέρα αφότου ο ευρωπαϊκός στόλος με διοικητη Ιταλο που εδωσε εντολη στην Ελληνικη φρεγατα και αναχαίτισε ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο με προορισμό τη Λιβύη. Η Τουρκία δεν έχει σχολιάσει αυτούς τους ισχυρισμούς.
To Avia Pro τονίζει ότι 17 τούρκικα μαχητικά δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο λιβυκό εναέριο λόγω των ρώσικων συστημάτων αεράμυνας και σοβιετικού τύπου.Τα τούρκικα μαχητικά αποπειράθηκαν να εισέλθουν για να πλήξουν δυνάμεις του Khalifa Haftar. Δεν κατάφεραν να μπουν στον εναέριο Λιβύης γιατί αυτός ελέγχεται από συστήματα αεράμυνας ρωσικά και σοβιετικού τύπου.Aφότου δέθηκαν προειδοποιήσεις τα τούρκικα μαχητικά όφειλαν ν΄αποσυρθούν άμεσα και ν΄απομακρυνθούν προς αντίθετη κατεύθυνση γνωρίζοντας ότι κάθε αεροπλάνο που θα βρίσκονταν στην ακτίνα των συστημάτων αεράμυνας του LNA θα καταστρεφόταν ειδικότερα στο πλαίσιο των συστημάτων Buk-M2E, που έχουν βεληνεκές καταστροφής υπολογίσιμα πιο μεγάλο από τους πυραύλους των τούρκικων F-16.
Για προφανείς λόγους η Τουρκία μη θέλοντας να παραδεχθεί το φιάσκο της μίλησε για στρατιωτικές ασκήσεις…Ωστόσο, αργότερα εμφανίστηκε μια κατά προσέγγιση διαδρομή πτήσης των Τούρκικων μαχητικών, και. όπως διαπιστώνεται όχι μόνο δεν παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Λιβύης, αλλά δεν το πλησίασαν.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή είναι… η προστασια της πρωτης κατοικιας που προβλεπει ο νεος πτωχευτικο νομος.
Σου παιρνουν το σπιτι, και μετα στο νοικιαζουν!
Αν δεν εχεις την…  ευκαιρια να το ξαναγορασεις! Αν εισαι φτωχος, το κρατος σου δινει στεγαστικο επιδομα για να πληρωσεις το νοικι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3.956.000 χρωστανε Στην εφορια. Από αυτους οι 1.800.000 εχουν οφειλες πανω από 500 ευρω. Σε 1.200.000 εχει γινει δεσμευση τραπεζικου λογαριασμου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1.500.000 ευρω καθαρα παιρνει ο ευρωβουλευτης στη διαρκεια της 5ετους θητειας του. Κάθε μηνα βαζει 24.043 ευρω στη τσεπη. Ο μισθος είναι 8.757, αλλα υπαρχουν και μπονους και επιδοματα σταθερα και εξτρα. Μπορει ο μισθος του να φθασει και υα 40.000 ευρω.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Σεπτεμβριο ξεκινουν οι πλειστηριασμοι. Παρελθον η προστασια πρωτης κατοικιας από 1η Αυγουστου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέλος... Οι ομοφυλόφιλοι είναι ακροδεξιοί ή αριστεροί;
Τα γεγονότα του περασμένου χρόνου το 2017 είναι απλά.
Η Σουηδική ακροδεξιά οργανώνει στη Στοκχόλμη μια παρέλαση Gay Pride ακροδεξιών ομοφυλόφιλων, αλλά το επίσημο σήμα κατατεθέν, το παγκόσμιο "Gay Pride" ανήκει στις οργανώσεις του γνωστού "φιλάνθρωπου" πολυεκατομμυριούχου Σόρος.
Η Σουηδική δικαιωματικη αριστερά κι οι αντιεξουσιαστες "antifa" προγραμματίζουν μια αντιδιαδήλωση με μια παρέλαση αριστερών ομοφυλόφιλων καταγγέλλοντας τους ακροδεξιούς ομοφυλόφιλους πως επέλεξαν μια μουσουλμανική συνοικία όπου δεν θα είναι σωστό να μιλούν εκεί για τα δικαιώματα των Lgbtq, γιατί "οι αδελφοί ισλαμιστές είναι ευαίσθητοι και θα προκληθούν".
Το απόλυτο βραχυκύκλωμα... σύγκρουση φασιστών gayfriendly με σημαίες του ουράνιου τόξου και αριστερών gayfriendly με σημαίες ουράνιου τόξου.
Οι ομοφυλόφιλοι είναι ακροδεξιοί ή αριστεροί;
Είναι θύματα του υπερεθνικού κεφαλαίου...
Θυμίζουμε τον αιρετικό και κουρσάρικο λόγο του μεγάλου ιταλού κομμουνιστή και διανοούμενου Παζολίνι, που ήταν ομοφυλόφιλος και εναντίον αυτών των "κινημάτων δικαιωμάτων γκέι": Το τι κάνω στην κρεβατοκάμαρά μου δεν επιτρέπω σε κανένα κράτος, κανένα θεσμό να το συμπεριλάβει σε νομικά πλαίσια...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΙΔΙΟΣ! ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ με άνδρα ο (Αλ. Πατέλης) οικονομικός σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη...
Ο πρωθυπουργος εχει γνωρισει τον συζυγο μου λεει ο Αλεξης Πατελης στη συνεντευξη στην «Καθημερινη»
Προφανώς η Καθημερινή και το γρ. Πρθ θα είχαν πολύ σοβαρούς λόγους να μας ενημερώσουν για τον την σύζυγο ενός υψηλά αμοιβόμενου συμβούλου του Μαξίμου που εισηγείται δε οικονομικά μέτρα και πολλές φορές δυσάρεστα για τον Έλληνα εργαζόμενο και την ελληνίδα νοικοκυρά.
Φαντάζομαι δεν θα αργήσει η στιγμή να δούμε το ίδιο ενδιαφέρον για έναν εργάτη στα καμίνια της Λαρκο,για ένα υπό απόλυση λιγνιτωρύχο της ΔΕΗ ή για μια... εργαζόμενη στην αποκομιδή σκουπιδιών. Ίσως να έχουν κι αυτοί συζύγους -τον την-κλπ
Φάουλ φάουλ λοιπόν της Στουρναροπαρεας και του Σκερτσου
Η επιτυχία της κυβέρνησης θα κριθεί από την ικανότητα να παράγει συνεχώς έργο, λέει στο γεύμα με την «Καθημερινη» ο Αλέξης Πατέλης, προϊστάμενος στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού.
Τονίζοντας ότι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η αποδοχή των άλλων, είναι δείγμα θετικό, αποκαλύπτει ότι «προφανώς ο κ. Μητσοτάκης έχει γνωρίσει τον σύζυγο μου».
Ο κ. Πατέλης έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στο οποίο έκανε και τη διατριβή του. Εργάστηκε ως οικονομολόγος και αναλυτής στο χρηματοπιστωτικό τομέα τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και στις ΗΠΑ. Των αρμοδιοτήτων του άπτονται ζητήματα σχέσεων με την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αλβανία: Ανησυχία για τις διαρρήξεις σε ακατοίκητα σπίτια σε ομογενειακά χωριά
 Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020, 14:57
Αναστάτωση επικρατεί στους Έλληνες μειονοτικούς της Αλβανίας, λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων ληστρικών συμμοριών σε ακατοίκητα σπίτια σε ομογενειακά χωριά, χωρίς όπως επισημαίνουν τοπικοί παράγοντες, οι αρχές να δείχνουν ζήλο προς υπεράσπιση των περιουσιών των κατοίκων.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο τις δυο τελευταίες νύχτες στο χωριό Κρανία του δήμου Φοινικαίων, μέλη συμμοριών εισέβαλαν με αυτοκίνητα σε πέντε σπίτια απ’ όπου αφαίρεσαν ό,τι βρήκαν σε αυτά και αφού τα φόρτωσαν στα αυτοκίνητα και εξαφανίστηκαν.
Σύμφωνα με το κοινοτάρχη του χωριού Ηρακλή Κίτσιο, ούτε η κρατική, ούτε η δημοτική αστυνομία, παρά τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις και διαμαρτυρίες του χωριού επέδειξαν ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού αυτού, αλλά και άλλων στις ελληνικές μειονοτικές περιοχές, πέρα από το «πλιάτσικο» στα σπίτια απώτερος στόχος των επιδρομών αυτών είναι ο εκφοβισμός των ομογενών για να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Εν τω μεταξύ στον δήμο Δρόπολης, στόχος της αλβανικής δικαιοσύνης έγινε και η οικογένεια του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα, στο Βουλιαράτι, η οποία καλείται να δικαστεί στο πρωτοδικείο Αργυροκάστρου με την κατηγορία παράνομης οικοδομικής εργασίας. Η δίωξη αφορά το προσκυνητάρι που η οικογένεια θέλησε να τοποθετήσει στο βουνό, στο σημείο όπου ο γιός της σκοτώθηκε από τις αλβανικές επίλεκτες δυνάμεις, στις 28 Οκτωβρίου 2018.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργή των Παρισίων για την ανάμειξη της Τουρκίας στη Λιβύη
 Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020, 18:58
Το Παρίσι υιοθέτησε πιο αυστηρό τόνο σήμερα, Κυριακή, για την ανάμιξη της Τουρκίας στη Λιβύη, καταγγέλλοντας έναν «ανεπίτρεπτο» παρεμβατισμό και διαβεβαιώνοντας πως η Γαλλία «δεν μπορεί να το επιτρέψει», ανέφερε το Ελιζέ.
Η Γαλλία, που εδώ και μήνες πολλαπλασιάζει τις κατηγορίες κατά των περιφερειακών φιλοδοξιών της Τουρκίας, εξέφρασε την οργή της για μια «πολιτική όλο και περισσότερο επιθετική της Τουρκίας, με επτά τουρκικά πλοία να έχουν λάβει θέση ανοικτά της Λιβύης και μια παραβίαση του εμπάργκο όπλων».
«Οι Τούρκοι συμπεριφέρονται με απαράδεκτο τρόπο εργαλειοποιώντας το ΝΑΤΟ και η Γαλλία δεν μπορεί να το επιτρέψει», προσθέτει.
Ο Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε για το θέμα αυτό με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αυτή την εβδομάδα «και ανταλλαγές απόψεων θα πραγματοποιηθούν τις ερχόμενες εβδομάδες για το θέμα αυτό με τους εταίρους στο ΝΑΤΟ που έχουν δεσμευθεί επί του πεδίου», προσθέτει το Ελιζέ.
Ο Γάλλος πρόεδρος έχει καταγγείλει ήδη τη σιωπή του ΝΑΤΟ, μέλος της οποίας είναι η Τουρκία, απέναντι στις τουρκικές στρατιωτικές επθέσεις εναντίον των κουρδικών πολιτοφυλακών στη Συρία, που είναι σύμμαχοι των Δυτικών στη μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Συρία. Είχε δηλώσει τον Νοέμβριο πως το ΝΑΤΟ ήταν σε κατάσταση «εγκεφαλικού θανάτου».
Την Παρασκευή, η Ευρω Ένωση ζήτησε την υποστήριξη του ΝΑΤΟ προκειμένου να τη βοηθήσει να τηρηθεί το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, μετά τα εμπόδια που προέβαλε ο τουρκικός στρατός στην επιθεώρηση ενός ύποπτου πλοίου.
Η Τουρκία υποστηρίζει στη Λιβύη την Κατοχικη Κυβέρνηση (ΚΕΣ) του Φάγεζ αλ Σαράτζ, που αναγνωρίζεται από τον αποικιοκρατικο ξεφτιλοΟΗΕ. Χάρη στην υποστήριξή της, η ΚΕΣ επέφερε ισχυρό πλήγμα στις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, που υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Ρωσία. Η Γαλλία, αν και το αρνείται δημόσια, φέρεται επίσης να έχει υποστηρίξει τον στρατηγό Χάφταρ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο συντριπτικό χτύπημα του Χαφτάρ στους τούρκους
Σήμερα Κυριακη τα ξημερώματα στην Λιβύη έγινε ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα του εθνικού Λιβυκού στρατού κατά των τούρκων παραστρατιωτικών. Συγκεκριμένα τέσσερα Σουχόι 24, εντόπισαν και χτύπησαν μεγάλη αυτοκινητοπομπή με στρατιωτικά οχήματα και ισλαμιστές τρομοκράτες τα οποία έφευγαν από την Μισράτα. Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες στην Μισράτα είχαν φτάσει τέσσερα μεταγωγικά, δύο από Τουρκία