Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Δευτερα 15 Ιουνιου 2020


Ξέσπασε και πριν λίγες ώρες η οργή του βραζιλιάνικου λαού κατά του φασίστα δολοφόνου Μπολσονάρου, με μία ακόμη από τις μαζικές κινητοποιήσεις που συνταράσσουν τη χώρα εδώ και μέρες.
Με τη Βραζιλία να είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ του Τραμπ, με πάνω από 42.000 νεκρούς από την πανδημία, τα εργατικά συνδικάτα, οι ιδιαίτερα μαζικές γυναικείες οργανώσεις, ο φτωχόκοσμος από τις φαβέλες, οι μαύροι και οι ιθαγενείς ζητούν την παραίτηση του φασίστα.
Ο οποίος έχει αντιταχθεί στη λήψη μέτρων προστασίας του πληθυσμού, δηλώνοντας "η Βραζιλία δεν θα γίνει Βενεζουέλα", "όλοι θα πεθάνουμε μια μέρα", "σημασία έχει η οικονομία" κ.ά.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τον Άρη Βελουχιώτη που πεθανε σαν σημερα (27 Αυγούστου 1905 - 15 Ιουνίου 1945):
Ο Άρης δεν ήταν "ένας αγνός πατριώτης που βρισκόταν σε διαμάχη με το ΚΚΕ".
Ο Άρης ήταν κομμουνιστής, μέλος του ΚΚΕ. Ως κομμουνιστής τέθηκε επικεφαλής του ΕΛΑΣ, τον οποίο συγκρότησε με απόφαση του ΚΚΕ. Και πολέμησε ακριβώς επειδή, όπως και το κόμμα του έτσι κι αυτός, θεωρούσε πως χωρίς εθνική ανεξαρτησία δεν υπάρχει προοπτική κοινωνικού μετασχηματισμού.
Και η ρήξη του με το ΚΚΕ έγινε ακριβώς γιατί επέμενε στον ένοπλο αγώνα για την επίτευξή της (Μέτωπο Εθνικής Ανεξαρτησίας θα ονομαζόταν το νέο ΕΑΜ που σχεδίαζε), ως προϋπόθεση για το λαοκρατικό και σοσιαλιστικό μέλλον αυτού του τόπου.
Και βέβαια, μόνο αρχηγός ατάκτων δεν ήταν ο Άρης! Παροτι το βιβλιο του Χαριτοπουλου είναι εξοχο, ο τιτλος είναι τελειος αστοχος! Ένας στρατός εθελοντών μαχητών, βασισμένος στη συνειδητή πειθαρχία, δεν είναι στρατός ατάκτων. Βεβαια το βιβλιο του Χαριτοπουλου πρεπει να το διαβασει ο καθενας, επειδή δε λέει μονο για τον Αρη, αλλα για ολη την αντισταση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ! Του Ελληνικου Λαου δηλαδη!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΜΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Στην κοινωνική αλληλεγγύη για λαθρομετανάστες και Έλληνες φτωχούς θα διαθέτει τα έσοδα που του αποφέρουν τα ενοίκια των ακινήτων, που -δόξα τω Θεώ- έφτασαν σε αριθμό τα 38.
Γιατί ο Παπαδημούλης είναι ευρωβουλευτής κι οι ευρωβουλευτές έχουν μεγάλα κέρδη από τη δουλειά τους. Κι όταν κάποιος πει ότι δεν γίνεται, βρε φίλε, να πλουτίζεις από την πολιτική και να 'σαι αριστερός, όλο και κάποιο ξετσίπωτο τσόλι θα πεταχτεί να μιλήσει για τον βιομήχανο Ένγκελς. Ξεχνώντας να πει ότι ο Ένγκελς τα λεφτά τα κληρονόμησε, δεν τα 'βγαλε από βουλευτικές αποζημιώσεις.
Θα τα δίνει στους φτωχούς, λοιπόν, τα 6.000 ευρώ που βουτάει κάθε μήνα από τα ενοίκια 15 ακινήτων ο Παπαδημούλης. Και το αποφάσισε τώρα. Μετά από την αποκάλυψη ότι νοίκιαζε σπίτια σε λαθρομετανάστες και σε ΜΚΟ που ασχολούνται με ισλαμοφασιστες και αφρικανους που τους βαπτιζουν «πρόσφυγες», τσεπώνοντας τα λεφτά.
Μπορεί και να μην ήξερε, μωρέ, ότι υπήρχε η δυνατότητα να τα δίνει για τους φτωχούς! Τώρα που το 'μαθε, δεν θα τα τσεπώνει πια!
Σχολιο.- Θα αφαιρεί τους φόρους, τη συντήρηση τους, τις απώλειες από την παλαιότητα και τη φθορά και ότι άλλο ο ίδιος αποφασίσει και στο τέλος θα τους δώσει ....του Καράμπελα. Τον ξέρω καλά ούτε στη μάνα του νερό δε θα έδινε ο σπάγγος! Ξεφτιλίστηκαν και το συνεχίζουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑ, ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ;
Έγραφα χθες για την "Αυγή" που ενθουσιάστηκε με την αποκαθήλωση αγαλμάτων ρατσιστών και άλλων ιστορικών αποβρασμάτων στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, χωρίς να αισθάνεται ίχνος ντροπής για τη στάση της, όταν τα ΜΑΤ του Τσίπρα μακέλευαν τους διαδηλωτές που αποπειράθηκαν να γκρεμίσουν το άγαλμα του Τρούμαν στην Αθήνα.
Σήμερα είδα στην "Εφημερίδα των Συντακτών" άρθρο που καταγγέλλει ως καταστροφική τη σύμπλευση με το Ισραήλ, που καταδικάζει σε αδιέξοδο το Κυπριακό.
Καλά, ούτε αυτοί ντρέπονται; Τώρα την ανακάλυψαν την καταστροφική σύμπλευση με τον Ισραήλ; Νομίζουν πως ξεχνάμε τους εμετικούς ύμνους προς Τσίπρα και Αναστασιάδη, κάθε που συναντούσαν τον μακελάρη της Μέσης Ανατολής Νετανιάχου, σκάβοντας από κοινού τον λάκκο του παλαιστινιακού και του κυπριακού λαού;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να κάνουν τον "περίπατο" της Πανεπιστημίου, κατόρθωσαν να είναι αδιάβατη ως και η Συγγρού!
Τρία συμπεράσματα:
1. Οι πιο επικίνδυνοι κι άχρηστοι άνθρωποι μετά από τους οικονομολόγους είναι οι συγκοινωνιολόγοι.
2. Ο κωλοπαιδισμός είναι το ανώτατο στάδιο του μητσοτακισμού. Ή μάλλον ο μητσοτακισμός είναι το ανώτατο στάδιο του κωλοπαιδισμού!
3. Πιο επιδεικτικός σασγραφωσταρχίδιαμου από τον Μπακογιάννη δεν έχει υπάρξει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ειλικρινά, αν οι τύποι της ΛΜΑΤ ελίτ των βλαχοκατσικογάμηδων και των απογόνων τους που (θεωρούν ότι) είναι ιδιοκτήτες αυτής της χώρας, μπορούσαν να κρατήσουν ξέρω γω... δέκα ή εκατό χιλιάδες Έλληνες για να τους υπηρετούν και να έστελναν όλους εμάς τους άλλους σε θάλαμο αερίων για να μην τους ενοχλούμε, ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΣΤΑΓΜΟ.
ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ. ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ, ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΚΩΛΟΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.
Τώρα απλώς είναι Δευτέρα και μας γράφει στ' αρχίδια του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το κέντρο της Αθήνας, δηλαδή η Ακαδημίας - Πανεπιστημίου - Σταδίου, είναι γεμάτο από ημικατεστραμμένα κι ερειπωμένα κτίρια, άστεγους σε άθλιες συνθήκες, χρήστες ναρκωτικών που τρυπιούνται φόρα - παρτίδα.
Για να μην πούμε τι γίνεται κάτω από την Ομόνοια και την Πατησίων.
Το βράδυ, αν δοκιμάσεις να κυκλοφορήσεις στη Σταδίου με τα πόδια, σου κόβεται η ανάσα από την παρακμή και τη δυστυχία που βλέπεις.
Βρήκαμε τη λύση όμως!
Είναι... ο ποδηλατόδρομος στην Πανεπιστημίου ώστε να μπουρδελιαστεί κι ο μοναδικός δρόμος που λειτουργούσε ακόμα!
Είχαμε τον ψυχρό γραφειοκράτη Καμίνη, γλιτώσαμε απ' αυτόν αλλά... μπλέξαμε χειρότερα.
Σχολιο.- Μου το είπε μια Ρόμα ζητιανα απ' την περιοχή της Ελευσίνας . "Η Αθήνα έχει γίνει μπουρδ€λο και δεν θα ξαναπαω . Έχει γεμίσει το κέντρο Πακιστανούς Αφρικανους και πρεζακια και οι Έλληνες έχουν εξαφανιστεί. Φοβάμαι και δεν ξαναπαώ εκει "
Σχολιο.-  Εδώ έδιωξαν τα πρεζάκια από το πεδίο του Άρεως και η λύση ήταν να μην ασχοληθούν που θα πάνε.. Με αποτέλεσμα να γεμίσει η πλατεία βαθης και τα γύρω στενα
Σχολιο.- Μιλάμε, πέρασα χτες απόγευμα, που ήταν κ Κυριακή κ καλοκαιράκι.... Και καταλαβαίνεις αμέσως, ότι πάει να κάνει μεγάλη μαλάκια.... Θα πήξει ο δρόμος, δυσλειτουργικο τελείως....... Αντί να ασχοληθεί με τίποτα σοβαρό, σκορπάει φράγκα σε μαλακιες, που μόνο αυτός ασχολείται...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ούτε στους Monty Python
ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ ΣΤΟΝ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΑΜΕΣΩΣ!
14 Ιουνίου 2020 | 22:46
"Το ότι η κυβέρνηση θα έβαζε και χρονικό όριο στην ερωτική συνεύρεση των πολιτών στους οίκους ανοχής για να επιτρέψει την επαναλειτουργία τους ξεπερνά ακόμη και τα πιο τρελά διηγήματα πολιτικής φαντασίας..."

ΕΟΔΥ. Στους οίκους ανοχής οι πελάτες πρέπει να… «τελειώνουν» σε 15’
14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 | 22:46
Το ότι η κυβέρνηση θα έβαζε και χρονικό όριο στην ερωτική συνεύρεση των πολιτών στους οίκους ανοχής για να επιτρέψει την επαναλειτουργία τους ξεπερνά ακόμη και τα πιο τρελά διηγήματα πολιτικής φαντασίας.
Και να ήταν μόνο αυτό;
Η συνεύρεση θα γίνεται υποχρεωτικά με μάσκες (!) (εδώ παίζουν και λίγο kinky καταστάσεις) ενώ θα κρατούνται και τα στοιχεία του πελάτη και το τηλέφωνό του για να προστατευθούν… από τον κορωνοϊό!
Παράλληλα τα παράθυρα θα είναι ανοικτά ίσως για να κάνουν “μάτι” και οι γείτονες! Άγνωστο εάν ο πελάτης θα μαστιγώνεται και στο τέλος μαζί με το πρόστιμο εάν παραβαίνει τους κανόνες…
Όχι δεν πρόκειται για ευθυμογράφημα, αλλά για τα μέτρα του… ΕΟΔΥ για την επαναλειτουργία των οίκων ανοχής.
Έτσι τα νέα μέτρα  λειτουργίας τους αναμένεται να δημιουργήσουν «πονοκέφαλο» σε πολλούς, εκτός του ότι οι υπηρεσίες θα έχουν πλέον αυστηρό χρονικό όριο, αλλά και τ’ ότι η χρήση μάσκας θα κάνει λίγο πιο άβολες τις ερωτικές επαφές, οι πελάτες θα πρέπει να δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία.
Αύριο, λοιπόν, Δευτέρα 15 Ιουνίου, ανοίγουν ξανά τις… πύλες τους, αλλά με μέτρα πρωτοφανή και αυστηρά.
Το πρωτόκολλο υγιεινής λόγω της πανδημίας προβλέπει μεταξύ άλλων:
παροχή υπηρεσιών μόνο μέχρι 15 λεπτά, χρήση μάσκας από τους πελάτες και τους εργαζόμενους, αλλά και ανοιχτά παράθυρα
Επίσης, επιβεβαιώνεται ο κανόνας που θα κόψει… πελατεία, που είναι το γεγονός ότι θα πρέπει να κρατούν τα στοιχεία του πελάτη.
Αναλυτικά τα νέα μέτρα προστασίας στους οίκους ανοχής
Οι εργαζόμενοι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με νερό και υγρό σαπούνι ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα πριν και μετά κάθε πελάτη.
Εάν χρειάζεται, εφαρμογή γαντιών μιας χρήσης. Αποφυγή περιττής φυσικής επαφής (όπως η χειραψία).
Διατήρηση ανοιχτών παραθύρων και θυρών για είσοδο νωπού αέρα εκτός από τις πόρτες δωματίων όπου παρέχονται σεξουαλικές υπηρεσίες.
Η παροχή υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη.
Δεν επιτρέπεται η παροχή υπηρεσίας με δύο ή περισσότερους πελάτες.
Κατά τη σεξουαλική επαφή, θα πρέπει να εφαρμόζονται σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ενός αντιβραχίου μεταξύ των κεφαλών των δύο ατόμων.
Χρησιμοποίηση εργαλείων μιας χρήσης, εάν είναι δυνατόν.
Απολύμανση εργαλείων εργασίας μεταξύ δύο πελατών.
Απαγόρευση χρήσης βρώσιμων σεξουαλικών αντικειμένων.
Συνιστάται η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες. Η πρακτική αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο παιγνίου, προκειμένου να καταστεί αποδεκτή κατά τη διάρκεια των ερωτικών πράξεων.
Τήρηση πελατολογίου όπου θα αναγράφεται το μικρό όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας για λόγους εχεμύθειας.
Όλοι οι πελάτες ενημερώνονται ότι τα δεδομένα επικοινωνίας τους διατηρούνται για τέσσερις εβδομάδες σε κλειστό φάκελο για τον εντοπισμό και ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.
Αποφυγή πληρωμής με μετρητά και χρήση πλαστικών καρτών με ανέπαφη συναλλαγή.
Δοξάστε τους. Αυτό πια με ξεπερνάει. Προσπαθώ να φαντασθώ τα οργανα της τάξης που θα ελέγχουν αν κρατούντε οι αποστάσεις και ποια ειναι αυτά τα βρώσιμα σεξουαλικά αντικείμενα;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περί οικονομίας
"..όταν οι μαδούροι φέρνουν 2,8% ανάπτυξη, φωνάζουμε ότι η χώρα καταστρέφεται και, όταν οι άριστοι φέρνουν 0,6% ύφεση, πανηγυρίζουμε που δεν πάθαμε χειρότερα.".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ποιος έδωσε εντολή να «πατηθεί η σκανδάλη»; Ποιος από την αστυνομική διεύθυνση του Βόλου θα πάρει την ευθύνη για ό,τι έγινε; Ποιος θα παραιτηθεί, ποιος θα διωχθεί ποινικά για την αναίτια χρήση χημικών κατά των πολιτών του Βόλου;
Μετέτρεψαν μια ειρηνική πορεία, ένα συλλαλητήριο για το έγκλημα της καύσης των σκουπιδιών, σε ένα ανελέητο κυνηγητό παιδιών και ηλικιωμένων, σε πεδίο μάχης. Δακρυγόνα, κρότου λάμψης, και ξύλο! Προσαγωγές και συλλήψεις! Μαυρισμένα μάτια, σπασμένα χέρια, λιποθυμίες, κομμένες ανάσες!
Ποιος νόμος, ποιο Σύνταγμα τους προστατεύει; Πού έχουν ορκιστεί; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν; Ποια είναι η «δουλειά τους»; Το «καθήκον τους»; Ποιους εκπροσωπούν; Ποιος τους πληρώνει;

Η άγρια και απρόκλητη καταστολή της διαμαρτυρίας των Βολιωτών στις 13/6/2020
14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020
Δελτίο Τύπου
για την άγρια και απρόκλητη καταστολή της ειρηνικής πορείας των Βολιωτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ- Lafarge
Ποιος έδωσε εντολή να «πατηθεί η σκανδάλη»; Ποιος από την αστυνομική διεύθυνση του Βόλου θα πάρει την ευθύνη για ό,τι έγινε; Ποιος θα παραιτηθεί, ποιος θα διωχθεί ποινικά για την αναίτια χρήση χημικών κατά των πολιτών του Βόλου;
Μετέτρεψαν μια ειρηνική πορεία, ένα συλλαλητήριο για το έγκλημα της καύσης των σκουπιδιών, σε ένα ανελέητο κυνηγητό παιδιών και ηλικιωμένων, σε πεδίο μάχης. Δακρυγόνα, κρότου λάμψης, και ξύλο! Προσαγωγές και συλλήψεις! Μαυρισμένα μάτια, σπασμένα χέρια, λιποθυμίες, κομμένες ανάσες!
Ποιος νόμος, ποιο Σύνταγμα τους προστατεύει; Πού έχουν ορκιστεί; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν; Ποια είναι η «δουλειά τους»; Το «καθήκον τους»; Ποιους εκπροσωπούν; Ποιος τους πληρώνει;
Δυνάμεις της αστυνομίας, που θα έπρεπε να έχουν ως σκοπό την τήρηση της τάξης και την προστασία των πολιτών, λειτουργούν ως πραιτωριανοί ΙΧ (ιδιωτικής χρήσεως), ως κατοχικές δυνάμεις καταστολής, με ρόλο την προστασία των συμφερόντων των αφεντικών τους. Στην προκειμένη περίπτωση, της πολυεθνικής LAFARGE.
Η αυτονόητη εκδήλωση από τους πολίτες του Βόλου, της αντίθεσής τους, της αντίδρασής τους στο έγκλημα που συντελείται στην πόλη τους, τούς μετέτρεψε σε οιονεί αντιεξουσιαστές, σε μπαχαλάκηδες, και φυσικά η απομάκρυνσή τους από τον ιερό χώρο της LAFARGE κρίθηκε από τα «δημοκρατικά» μυαλά, των επιφορτισμένων με τη Δημόσια Τάξη οργάνων, απαραίτητη, επιβεβλημένη, άμεση και πάση θυσία αποτελεσματική.
Έμμεσος στόχος αυτού του πολιτικού συστήματος, της κατεχόμενης ελληνικής Δημοκρατίας, των δωσιλογικών, εθελόδουλων κυβερνήσεων, των ευρωκρατούμενων πιονιών δεν είναι άλλος από τον εκφοβισμό, τη σιωπή, την αποδοχή του αργού θανάτου και το συμβιβασμό με την «άδικη μοίρα» που έδεσε τις ζωές μας με την πόλη του Βόλου.
Άμεσος πολιτικός στόχος είναι η τήρηση της τάξης και η προστασία των χώρων που το διεθνές καπιταλιστικό κεφάλαιο κερδοσκοπεί εις βάρος της ζωής των «ιθαγενών» πληθυσμών.
Το Ε.ΠΑ.Μ Βόλου καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις φασιστικές πρακτικές, κάθε αρχή και εξουσία επιβολής ωμής βίας κατά πολιτών που διεκδικούν το αυτονόητο και καλεί τους πολίτες του Βόλου σε αγωνιστική αφύπνιση. Ζητά την παραίτηση ή την αποπομπή όλων όσοι καταχράστηκαν το αξίωμά τους και την ισχύ που τους έδωσε η πολιτεία, υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών και την δίκαιη τιμωρία τους.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Ο αγώνας για το δικαίωμα στο αυτονόητο είναι αγώνας ζωής, είναι η βάση του δικαίου, είναι ο ορισμός του πολίτη, του ανθρώπου που σέβεται τον εαυτό του, που σέβεται τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον που ζει, την κοινωνία του, την πόλη του, την πατρίδα του, το σπίτι του, τα παιδιά του!
Βόλος, 14 Ιουνίου 2020
Τοπική Οργάνωση ΕΠΑΜ Βόλου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΌΜΑ ΦΟΡΆ, ΘΑ ΞΑΝΑΡΩΤΉΣΩ:
ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΠΟΙΟΥ ΕΧΘΡΟΎ
ΕΊΜΑΣΤΕ ΣΎΜΜΑΧΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΆ ;
Σχολιο.- Έχω απορία  Ιταλία , Αλβανία , Βουλγαρία .....ΗΠΑ , Ρωσία ή Κίνα ???
Σχολιο.- Ειπαμε: Μαυρικιο και νησια Φεροες... και η Μαρτινικα, σαν να μας στραβοκοιταζει τελευταια... Αλλα ετσι και μας μπουκαρει καμμια Ονδουρα, τη βαψαμε...
Σχολιο.- των μπολσεβίκων!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γκάντι και ο καθηγητής του.
Όταν ο Γκάντι μελετούσε νομικά στο Πανεπιστημίου τού Λονδίνου είχε έναν
καθηγητή τού οποίου το επίθετο ήταν ο κ. Peters και ο οποίος δεν τον συμπαθούσε
καθόλου.
Κάποια μέρα, ο κ. Peters κατά τη διάρκεια τού μεσημεριανού γεύματός του
καθόταν στο εστιατόριο τού Πανεπιστημίου όταν ο Γκάντι ήλθε, με τον δίσκο
του και κάθησε δίπλα του.
Σοβαρά ενοχλημένος ο υπερόπτης καθηγητής είπε στον Γκάντι:
«Κύριε Γκάντι, δεν γνωρίζετε ότι ένα γουρούνι και ένα περιστέρι δεν κάθονται
μαζί κατά τη διάρκεια τού φαγητού τους? » και ή απάντηση τού Γκάντι ήταν ...
«Μην ενοχλείσθε κ. καθηγητά, θα πετάξω παραπέρα» και λέγοντας αυτά πήγε
και κάθησε σ 'ένα άλλο τραπέζι.
Πράσινος από τα νεύρα του ο κ. Peters θέλησε να πάρει την ρεβάνς στις επόμενες
εξετάσεις, αλλά ο φοιτητής του απάντησε ορθότατα σε όλες τις ερωτήσεις του.
Τότε ο κ. Peters τού έθεσε την παρακάτω ερώτηση:
«Κύριε Γκάντι, τι θα κάνατε αν περπατώντας στον δρόμο βρίσκατε ένα πακέτο
γεμάτο σοφία και ένα άλλο γεμάτο λεφτά? Ποιό από τα δύο θα παίρνατε? »
Χωρίς να πολυσκεφθεί ο Γκάντι τού απάντησε: «Σίγουρα το πακέτο με τα χρήματα. ».
Τότε ο κ. Peters μ 'ένα χαμόγελο γεμάτο ειρωνία τού είπε: «Αν ήμουν στην θέση
σας θα έπαιρνα αυτό με την σοφία, δεν νομίζετε? » και ο Γκάντι τού απάντησε
με απάθεια: «. Ο καθένας παίρνει αυτό που τού λείπει»
Ο κ. Peters ήδη υστερικός από την απαντήση τού φοιτητή του έγραψε στην κόλλα
τού διαγωνίσματος, "Ηλίθιος" και την έδωσε στον Γκάντι.
Ο Γκάντι πήρε την κόλλα τού διαγωνίσματος και κάθησε κάτω. Μερικά λεπτά
αργότερα πάει στον καθηγητή του και τού λέει: «κ. Peters, υπογράψατε το γραπτό
μου, αλλά ξεχάσατε να το βαθμολογήσετε. »

Σχολιο.- Βεβαια, με τις κουταμάρες του «σοφού» Γκάντι με τον πασιφισμό του και τη θεωρεία του, αν σε χτυπήσουν στο ένα μάγουλο γύρνα και το άλλο, η Ινδία αντί να απελευθερωθεί το 1910, απελευθερώθηκε το 1947. Δηλαδή τι απελευθερώθηκε, οι Εγγλέζοι βάρβαροι και στυγνοί αποικιοκράτες απλώς αποφάσισαν να αποχωρήσουν αφού έκοψαν την Ινδία σε κομμάτια για τα συμφέροντα τους λες και ήταν τούρτα και δημιούργησαν τεχνητά το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μια παλιά ελληνική παροιμία (από τις σμυρνιές νομίζω) λέει «οι πουτάνες και οι τρελές έχουν τις καλύτερες τις τύχες». Γιαυτό πήγαμε κατά διαβόλου.
Το 1/4 των γυναικών δεν έχει παντρευτεί. Το ¼ έχει παντρευτεί και έχει χωρίσει. Το ¼ πάει το κέρατο σύννεφο μέσα στο γάμο. Και μόνο το ¼ παραμένει πιστό στο γάμο του.
Το ζήτημα είναι ότι ο ευρωπαϊκός πληθυσμός μειώνεται ραγδαία, και η μείωση είναι πλέον διαρκώς συνεχιζόμενη και αυξανόμενη.
Και να μην το ξεχάσω, για όλα φταίνε οι άντρες, και αυτή είναι η αλήθεια, και σε όποιους δεν αρέσει, ξύδι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία βομβάρδισε με 20 μαχητικά κούρδικους στόχους στο Β Ιράκ…..ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΣ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ
15/06/2020
Η Τουρκία κάνει ό,τι θέλει είναι ανεξέλεγκτη με την ανοχή της ανύπαρκτης διεθνούς κοινότητας. Επιχειρεί τουλάχιστον σε 4 χώρες της περιοχής. Συρία, Ιράκ,Λιβύη και Κύπρο…Χθες τη νύχτα βομβάρδισε και στόχους στο Ιράκ. 20 τούρκικα αεροσκάφη επέδραμαν κατά καταυλισμού στο Makhmur, βομβάρδισαν το νοσοκομείο Serdeşt και προκάλεσαν πυρκαγιές στο Όρος Shengal.
Τούρκικα μαχητικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από το Amed πραγματοποίησαν μια σειρά επιθέσεων στο νότιο Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ, τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, οι αεροπορικές επιθέσεις στράφηκαν εναντίον των αμυντικών ζωνών της Medya και στην περιοχή του προσφυγικού καταυλισμού Shengal (Sinjar).
Πολλές περιοχές έχουν βομβαρδιστεί στις ζώνες άμυνας της Medya, συμπεριλαμβανομένων των Çiyayê Direbî, Kozînê, Balayan και Çiyayê Nasir.
Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο εναέριος βομβαρδισμός στην περιοχή Makhmur συνεχίστηκε όλο το πρωί και οι κάτοικοι του στρατοπέδου κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις επιθέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες από οι βομβαρδισμοί προκάλεσαν πυρκαγιά στη γεωργική γη γύρω από το στρατόπεδο.
Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στις περιοχές Shengal και Khanasor,χτυπήθηκαν πολλές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του νοσοκομείου Serdeşt.
Ο βομβαρδισμός, που ξεκίνησε στις 00:00 τοπική ώρα, συνεχίστηκε όλο το πρωί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, 20 μαχητικά αεροσκάφη μετείχαν στην επίθεση μετά την απογείωση δεκάδων αεροπλάνων από τον Amed.anf
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι η Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε 81 στόχους του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν PKK, στο πλαίσιο της επιχείρησης “Eagle Claw”, η οποία ξεκίνησε από τον τουρκικό στρατό, το απόγευμα της Κυριακής.
Σήμερα, τη Δευτέρα, ο ιρακινός στρατός κάλεσε τυπικά και φοβισμένα την Τουρκία να σταματήσει να εισβάλει με τα αεροπλάνα της στον ιρακινό εναέριο χώρο. Απάντηση βεβαια δεν μπορει να δώσει, μιάς και είναι χωρα υπο κατοχή τωνξ αμερικάνων και των ευρωενωσιτων, και δεν διαθετει αεροπορια ή αντιαεροπορικούς πυραύλους.
Η Κοινή Διοίκηση Επιχειρήσεων δήλωσε, σε δελτίο τύπου, σήμερα: «Εκφράζουμε τη λύπη μας για την παραβίαση του ιρακινού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροπλάνα, η οποία συνέβη χθες το βράδυ την Κυριακή με 18 τουρκικά αεροσκάφη που κατευθύνονταν από τα τουρκικά σύνορα προς Sinjar- Makhmur – Αλ-Κουβέιρ – Εrbil, για να φτάσει στην περιοχή της Sharqat σε βάθος του 193χλμ Αυτά τα αεροπλάνα στόχευαν ένα στρατόπεδο προσφύγων κοντά στο Makhmur και το Sinjar. “
Η Διοίκηση Επιχειρήσεων πρόσθεσε στη δήλωσή της: “Τουρκικά αεροσκάφη επέστρεψαν στα σύνορα του Ιράκ μέχρι αργά το βράδυ, και αυτή η προκλητική συμπεριφορά δεν συνάδει με τις υποχρεώσεις του καλού γείτονα σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της ιρακινής κυριαρχίας. “
Είπε: “Επομένως, αυτές οι παραβιάσεις πρέπει να σταματήσουν ως προς και να δεσμευτούν για τα κοινά συμφέροντα μεταξύ των δύο χωρών και ζητούμε τη μη επανάληψή τους. Επιβεβαιώνουμε ότι το Ιράκ είναι πλήρως έτοιμο να συνεργαστεί μεταξύ των δύο χωρών και να ελέγξει συνθήκες ασφαλείας στα κοινά σύνορα. “



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι Κου Κλουξ Κλαν ξανάρχονται;;;Σε 2 εβδομάδες 3 μαύροι βρέθηκαν κρεμασμένοι σε πάρκα στις ΗΠΑ….
15/06/2020
Σε 2 εβδομάδες 3 μαύροι βρέθηκαν νεκροί απαγχονισμένοι, κρεμασμένοι σε δέντρα σε πάρκα οι 2 στην California κι ο 1 στη New-York.Κάθε φορά η αστυνομία μιλά γι αυτοκτονίες αλλά θα διεξαχθούν έρευνες υπό την πίεση των οικογενειών που φοβούνται ότι οι νεκροί υπήρξαν θύματα ρατσιστικού λιντσαρίσματος.. Η αστυνομία της California δήλωσε την Παρασκευή ότι ένας νέος μαύρος βρέθηκε κρεμασμένος σ΄ένα δέντρο κι ότι πιθανώς πρόκειται για αυτοκτονία προκαλώντας την αγανάκτηση των μελών της κοινότητας που δήλωσαν πως οι αρχές βιάστηκαν πολύ για να συνάγουν συμπεράσματα επ΄αυτού που θα μπορούσε να είναι ένα έγκλημα (ρατσιστικού) μίσους.
Η αντίδραση στο θάνατο του 24χρονου Robert Fuller έδειξε σε ποιο βαθμό οι εντάσεις γύρω από τη ράτσα και τις δυνάμεις της τάξης είναι ανεξέλεγκτες στις ΗΠΑ μετά το θάνατο του George Floyd στη Minneapolis στις 25 Μαίου.
Το Τμήμα του Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες (LASD) ερευνούσε πάντα επί το θάνατο του Fuller, που βρέθηκε από περαστικό απαγχονισμένος σε δέντρο σ΄ένα οικοδομικό τετράγωνο από το City Hall Palmdale, περίπου στα 30 μίλια Βόρεια του Los Angeles, κατά τις 3 h 40 την Τετάρτη.
Την Παρασκευή ο ο αστυνομικός διοικητής Ron Shaffer δήλωσε σε μια τηλεοπτική σύσκεψη της κοινότητας ότι φαίνεται πως ο Fuller «αυτοκτόνησε».
Αυτό το σχόλιο προκάλεσε μια αντίδραση θυμού και τα γνωστά όπως «πείτε την αλήθεια» και «όχι ειρήνη», με μέλη του κοινού ν΄απαιτούν να μάθουν γιατί ο LASD την χαρακτήρισε αυτοκτονία ενώ η έκθεση του ιατροδικαστή δήλωσε πως η υπόθεση «αναβλήθηκε αναμένοντας μια συμπληρωματική έρευνα».
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το hashtag #JusticeforRobertFuller ακολούθησε μια τάσηστο Twitter με τους χρήστες να καλούν σε μια έρευνα ολοκληρωμένη επ΄αυτού που κάποιοι καταγγέλουν ως απόκρυψη λιντσαρίσματος.
Ο Διευθυντής του Palmdale City, ο JJ Murphy, δήλωσε την Πέμπτη σε ανακοινωθέν ότι δέχθηκε την επιβεβαίωση πως ο θάνατος του Fuller ήταν μια αυτοκτονία. Δεν έδωσε λεπτομέρειες αλλά δήλωσε πως πολυάριθμα πρόσωπα στην κοινότητα «υπέφεραν από ακραίο ψυχικό άγχος» στη διάρκεια της πανδημίας του coronavirus.
Μια σελίδα GoFundMe που αναρτήθηκε από την οικογένεια του Fuller για να καλύψεις τα έξοδα της κηδείας δέχθηκε πάνω από 110 000 $ ως την Παρασκευή το απόγευμα. Ένα μήνυμα σε αυτό το θέμα έλεγε: “Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου
«Γιατί να το έκανε εδώ δημόσια, μπροστά από το Δημαρχείο, δίπλα σε μια εκκλησία, μπροστά από μια βιβλιοθήκη;» είπε μια γυναίκα είπε. «Γιατί ήταν έτσι; Ποιος θα το έκανε αυτό; Κανένας μαύρος δεν θα κρεμαζόταν δημοσίως έτσι ” τόνισε. Άλλοι ζήτησαν να μάθουν αν υπήρχαν βιντεοκάμερες στην περιοχή και να μάθουν ποιος βρήκε τον κ.Fuller αναφέρει το nytimes.”Αυτό είναι ψέμα!” αρκετοί άνθρωποι φώναξαν όταν ο διοικητής του Τμήματος του Σερίφη ο Ronald Shaffer είπε ότι είναι αυτοκτονία. Το Σάββατο εκατοντάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία στους δρόμους της Palmdale,μια πόλης 150,000 κατοίκων κατευθυνόμενοι από τον τόπο της τραγωδίας στο τμήμα του Σερίφη.Κραύγαζαν “Justice for Robert Fuller.”
Μεταξύ 1877 – 1950,περίπου 4 000 μαύροι απαγχονίστηκαν σε δέντρα στις ΗΠΑ από το ρατσιστικό μίσος…. Οι  Κου Κλουξ Κλαν ξανάρχονται;;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκπρόσωπος του LNA: η Διεθνής Κοινότητα να χαρακτηρίσει τον Ερντογάν ως εγκληματία πολέμου…
15/06/2020
Την Κυριακή 14/06/2020, ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού LNA  Αχμέτ Αλ-Μεσμάρι έδωσε συνέντευξη τύπου. Πρώτα απ ‘όλα, κατέστησε σαφές ότι δεν θα δώσει πληροφορίες για τη στρατιωτική κατάσταση, εξηγώντας ότι όλες οι επιχειρήσεις υπόκεινται σε αυστηρή εμπιστευτικότητα.
Όσον αφορά την αναδιάρθρωση της κύριας αίθουσας επιχειρήσεων, δήλωσε ότι προορίζεται να συμπεριλάβει όλους τους αξιωματικούς της επιχείρησης που είχαν εμπειρία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, είτε στη Βεγγάζη, στη Ντάρνα, στο Crescent Petroleum, είτε στη νότια Λιβύη, έτσι ώστε να ενωθούν οι προσπάθειές τους για τη μάχη.
Τόνισε ότι οι δυνάμεις που υποστηρίζει ο Ερντογάν υπέστησαν μεγάλες απώλειες εξοπλισμού και προσωπικού και ότι ο Ερντογάν έστειλε 7 πολεμικά πλοία στις ακτές της Λιβύης, εκτός από πολλούς ισλαμοφασιστες μισθοφόρους, στρατιώτες και Τούρκους αξιωματικούς. Συνέχισε λέγοντας ότι το δηλωμένο όνειρο του Ερντογάν είναι ο έλεγχος της περιοχής Crescent Petroleum, όπου οι περισσότερες ξένες εταιρείες επενδύουν στη Λιβύη. Κατηγόρησε τους ισλαμοφασιστες κανιβαλους που συνδέονται με τις δυνάμεις του Ερντογάν ότι διέπραξαν παραβιάσεις σε περιοχές νότια της Τρίπολης αλλά και στην Ταρχούνα και αλλού, σημειώνοντας ότι πολλές από αυτές τεκμηριώθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας αμάχων, της απαγωγής, της κλοπής και της καύσης ιδιωτικών και δημόσιας ιδιοκτησίας.
Ορκίστηκε να ρίξει φως και διαφάνεια σε όλες αυτές τις σοβαρές παραβιάσεις. Για το λόγο αυτό, είπε ότι ο αποικιοκρατικος ξεφτιλοΟΗΕ  καλείται να φτάσει στη Λιβύη και να διερευνήσει την παρουσία μαζικών τάφων στην πόλη Tarhuna. “Απαιτούμε μια ταχεία έρευνα, αν και αμφιβάλλουμε για την ικανότητα του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ  να διεξάγει οποιαδήποτε έρευνα σε έδαφος υπό τον έλεγχο των ισλαμοφασιστων κανιβαλων”. “Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να χαρακτηρίσει τον Ερντογάν ως εγκληματία πολέμου για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τις δυνάμεις και τους ισλαμοφασιστες μισθοφόρους του στη Λιβύη“. Πρέπει να υπενθυμίσουμε στον Ερντογάν ότι έστειλε τις δυνάμεις του στη Λιβύη χωρίς καν να γνωρίζει τον χάρτη της Λιβύης και λέει με αγένεια, έχουμε απελευθερώσει τη Λιβύη και θα απελευθερώσουμε τη Σύρτη και το Crescent Petroleum.!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 1966 το Εθνικο Ιδρυμα Ραδιοφωνίας απαγορευει τη μεταδοση τραγουδιων του Μικη Θεοδωρακη. Αμέσως ο Μανος Χατζιδακις κι ο Σταυρος Ξαρχακος επισκέπτονται το κτήριο του Ε.Ι.Ρ. όπου εγγράφως δηλώνουν την απαγόρευση μετάδοσης τραγουδιών τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Στη φωτογραφία οι κορυφαιοι έλληνες συνθέτες αποχωρουν γελαστοι. Αλλα ήθη, νήματα που πρέπει να ξαναπιαστουν...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Nord Stream 2: Το Βερολίνο καταδικάζει τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ
 Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020, 04:46
Η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι «κατέγραψε μετά λύπης» της τα σχέδια των ΗΠΑ να διευρύνουν τις κυρώσεις που επιβάλλουν εναντίον του υπό κατασκευή αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος συνδέει τη Ρωσία με τη γερμανική αγορά.
«Οι νέες κυρώσεις θα αποτελούσαν σοβαρή ανάμιξη στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια και στην εθνική κυριαρχία (των χωρών μελών) της Ε.Ε.», υπογραμμίζεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.
Οι κυρώσεις των ΗΠΑ που βάζουν στο στόχαστρο το έργο της κατασκευής του Nord Stream 2 υιοθετήθηκαν αρχικά στα τέλη του 2019 και καθυστέρησαν την ολοκλήρωσή του, που κανονικά θα καταγραφόταν στα τέλη της περασμένης χρονιάς.
Το πακέτο των κυρώσεων επιτρέπει στην κυβέρνηση του Τραμπ να στρέφεται εναντίον των πλοίων που εγκαθιστούν τις σωληνώσεις στη Βαλτική Θάλασσα και όλων των αλλοδαπών οι οποίοι συμβάλλουν στο έργο.
Αυτόν τον μήνα γερουσιαστές που ανήκουν και στα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα των ΗΠΑ κατέθεσαν νέο νομοσχέδιο το οποίο, μεταξύ άλλων, επιτρέπει την επιβολή κυρώσεων σε εταιρείες οι οποίες διαθέτουν πλοία για άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με το έργο, για παράδειγμα σκάφη που συμμετέχουν στη διάνοιξη υποθαλάσσιων τάφρων για την εγκατάσταση των σωληνώσεων.
Η Ουάσινγκτον ερίζει ότι ο νέος αγωγός θα αυξήσει την εξάρτηση της Ε.Ε. από το ρωσικό φυσικό αέριο, ανησυχία που συμμερίζονται η Ουκρανία και κάποια κράτη μέλη, όπως η Πολωνία.
Η Μόσχα αντιτείνει πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποπειράται να εμποδίσει το έργο ώστε να εξασφαλίσει πως αμερικανικές εταιρείες που πωλούν φυσικό αέριο θα αυξήσουν τις εξαγωγές στην αγορά της Ε.Ε. σε τιμές πολύ υψηλότερες από αυτές που προσφέρει η Ρωσία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ VODAFONE!
Τα έχουμε πει: Αν μπλέξεις, λόγω βλάβης τουλάχιστον, με την Vodafone (όπως λίγο πολύ και με τις άλλες εταιρείες κινητής), την έβαψες...
Βλάβη στη σταθερή σύνδεση του internet εδώ και 15 ημέρες περίπου. Έχεις τηλεφωνήσει επανειλημμένα και άκρη δεν έχεις βρει. Κάθε φορά σου λένε και κάτι άλλο. Αλλά, πάντα, ευγενικά σε διαβεβαιώνουν ότι "το αίτημα έχει προωθηθεί", ότι θα σε ειδοποιήσουν μόλις έχουν κάτι νεότερο κλπ κλπ. Φυσικά και όλα αυτά είναι μόνο λόγια. Κι όταν θυμώσεις και αρχίσεις να φωνάζεις πάλι άκρη δεν βρίσκεις. Ακόμη κι όταν βρεις τον/την "σύμβουλό" σου (την Άρτεμις Γ.) που επειδή διαπιστώνεις ότι είναι και συμπατριώτισσά του και σου λέει "βεβαίως, αλίμονο, πείτε μου τι έχει συμβεί για να λύσουμε το πρόβλημα..."
Επειδή στο μεταξύ η καθημερινότητα φέρνει άλλα πιο σημαντικά προβλήματα, το αφήνεις αυτό κάπως στην άκρη παρά τη σοβαρή επαγγελματική ζημιά σαν δημοσιογραφος που αντιμετωπίζεις. Ενδιαμέσως, έχεις λάβεις και το γνωστό "ερωτηματολόγιο" μέσω sms, από την Vodafone, για να βαθμολογήσεις την εξυπηρέτηση. Τα μηδενικά, εννοείται, φεύγουν σύννεφο...
Σήμερα το πρωί λοιπόν κι ενώ ημερολογιακά αρχίζει η τρίτη εβδομάδα του προβλήματος, βλέπεις στην γειτονιά ένα συνεργείο του ΟΤΕ για βλάβες. Η "διαστροφή" του ρεπόρτερ φέρνει αποτελέσματα. Πιάνοντας την κουβέντα με τον καλοσυνάτο τεχνικό μαθαίνεις την αλήθεια: "Έτσι κάνουν οι εταιρείες. Λένε ότι δίνουν την βλάβη στον ΟΤΕ αλλά αυτό στην πραγματικότητα το κάνουν ύστερα από πέντε ημέρες. Άλλες δύο μέρες να το προγραμματίσει ο ΟΤΕ κι άλλες δύο να έρθει το συνεργείο, να το 10ήμερο... Κι ύστερα λένε στον κόσμο ότι φταίει ο ΟΤΕ για την καθυστέρηση".
"Δηλαδή μας λένε ψέμματα;", η αφελής ερώτηση.
-"Γιατί, υπάρχει κανείς που λέει την αλήθεια;" η ειλικρινής απάντηση!
Δεν περνάει λίγη ώρα και χτυπάει το κινητό από την Vodafone. Λες, "λες να...;". Κι όμως όχι. Είναι από το τμήμα μάρκετινγκ -ή κάτι τέτοιο- της εταιρείας για να σε ρωτήσουν περισσότερα για την μηδενική βαθμολογία που τους έβαλες.
-"Το τεχνικό σας πρόβλημα δεν έχει λυθεί, δηλαδή, ακόμη κυριε;"
-"Το πρόβλημα δεν είναι το τεχνικό πια ή η κακή εξυπηρέτηση. Το μηδέν είναι για την πολιτική της εταιρείας να λέει συνειδητά ψέμματα στους συνδρομητές της..."
-"Καταγράφω το παράπονό σας..."
-"Μην το καταγράφετε ως παράπονο. Είναι διαπίστωση. Καταγγελία..."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Μάσκες από την ...Βόρεια Μακεδονία (μέσω Lidl) μοίρασαν σήμερα στους επιτηρητές των Πανελληνίων...
Οι μάσκες που μοίρασαν σήμερα στους επιτηρητές των Παν/νίων στο σχολείο είναι από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Τις έκανε εισαγωγή η Γερμανία και τις πουλάει στην Ελλάδα στα Lidl κι εμείς πάμε και τις αγοράζουμε, γιατί δεν μας φτάνει που τους δώσαμε όνομα και ταυτότητα, είπαμε να τους κάνουμε και σεφτέ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΛΙΑ! Μετά τον Τσίπρα, Λέσβος και Μυτιλήνη είναι... διαφορετικά νησιά και για το δίδυμο Κικίλια-Αρκουμανέα
Όταν κυβερνούσε ο mister Tsipras κι είχε πει μια μπαρούφα περί Λέσβου και Μυτιλήνης, λες και επρόκειτο για δύο… διαφορετικά νησιά, οι… άριστοι έπεσαν απάνω του να τον φάνε!
Να όμως που και κάποιοι από δαύτους πιστεύουν πως άλλο Λέσβος κι άλλο Μυτιλήνη!
Πρόκειται για τους… αρίστους (μάτσα τα… πτυχία!) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), που αναγγέλλουν τη συγκρότηση νέων Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.ομ.Υ) σε μια σειρά από νησιά, συμπεριλαμβανομένων των… νήσων Λέσβου και Μυτιλήνης.
Τραβάτε ξεφτίλες της… αριστείας του γαλάζιου ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό, να μάθετε λίγη γεωγραφία της Ελλάδος και μετά μας… σώνετε!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πόλεμος με την Τουρκία είναι αναπόφευκτος;

«Αποκορύφωμα της στρατηγικής ικανότητας
είναι να υποτάξεις τον εχθρό
χωρίς να δώσεις μάχη».
Σούν Τσού

Αυτό ακριβώς το αποκορύφωμα της στρατηγικής ικανότητας της Τουρκίας απέναντι στην χώρα μας -που είναι η επιβολή τετελεσμένων- χωρίς να χρειάζεται να δίνει μάχες στο στρατιωτικό πεδίο, βιώνουμε ως χώρα και ως Λαός.
Βεβαίως εκ μέρους της Τουρκίας η στρατιωτική απειλή υφίσταται,
λειτουργώντας αποτελεσματικά, για την ευόδωση των Γεωπολιτικών σχεδίων της.
Μια στρατιωτική απειλή, που σπέρνει τον πανικό στο υπάρχον Ελληνικό πολιτικό σύστημα, τον οποίο στην συνέχεια διασπείρει, στην κοινωνία.
Ενέργεια που γίνεται συνειδητά, προκειμένου να δικαιολογήσει τον ενδοτισμό της, απέναντι στις Τουρκικές απαιτήσεις.
Η λέξη «Πόλεμος» αποτελεί «Ταμπού» για την πολιτική Ελίτ της χώρας, η δε «Ειρήνη» προβάλλεται ως «ιερό Φετίχ» και ως αυτοσκοπός της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος.
Αυτοσκοπός η «Ειρήνη» έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, αποφυγή του «Πολέμου» πάση θυσία, έστω και αν η χώρα απειλείται με Θαλάσσιο και εδαφικό ακρωτηριασμό;
Εργώδεις, οι προσπάθειες όλων των Ελληνικών κυβερνήσεων μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, προς αυτή την κατεύθυνση.
Αποτέλεσμα; Η ενίσχυση των βουλιμικών διαθέσεων της Τουρκίας, απέναντι στην χώρα μας.
Το Εθνικό σεισμικό τόξο Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη, σε έντονη έξαρση από τις ενέργειες της Τουρκίας.
Το σχέδιο «Mavi Vatam» και το όραμα της ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σε πλήρη εξέλιξη.
Μια Τουρκία που βλέπει τη χώρα μας, ως Βιλαέτι των Ρούμ- της άλλοτε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας- αποβλέποντας αν όχι στην κατάκτησή της, σίγουρα όμως στον εδαφικό της ακρωτηριασμό και στην δορυφοροποίησή της, καθιστώντας την προσάρτημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που ονειρεύονται.
Όμως οι δραστηριότητές της δεν περιορίζονται μόνο εδώ.
Εκτείνονται σε όλα τα Βαλκάνια, ο πολεμικός της στόλος κάνει την παρουσία του στο Ιόνιο, δραστηριοποιείται στις Μουσουλμανικές χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, εισβάλλει στο Ιράκ, στη Συρία και με μισθοφόρους στη Λιβύη, τείνει να ελέγξει την λεκάνη της Α. Μεσογείου, προβάλλει ως προστάτης των Αράβων, διεισδύει σε ομόδοξες με αυτήν θρησκευτικά χώρες της Αφρικής, φτάνοντας να ασκεί επιρροή, ακόμη και στους Μουσουλμάνικους πληθυσμούς της Κίνας.
Με την πτώση της ΕΣΣΔ και την κατάρρευση του Διπολισμού, η Τουρκία αναβαθμίζεται Γεωστρατηγικά και ισχυροποιείται Γεωπολιτικά.
Εντείνει τις προσπάθειές της στον οικονομικό και στρατιωτικό τομέα, προβάλλοντας αξιώσεις Περιφερειακής Υπερδύναμης.
Αργότερα, με την ανάδυση νέων Πόλων οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής ισχύος, οι φιλοδοξίες της ενισχύονται.
Θέλει να αποτελέσει και αυτή ένα ισχυρό Πόλο ισχύος, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο, στο Διεθνές γίγνεσθαι.
Οι προσπάθειές της σε μεγάλο βαθμό εκπληρώνονται.
Ο Πρόεδρός της Ερντογάν, συνομιλεί σχεδόν ισότιμα με όλους τους σημαντικούς ηγέτες, Ανατολής και Δύσης.
Αυτήν την Τουρκία έχει να αντιμετωπίσει σήμερα η χώρα μας.

Ελλάς το «Μεγαλείο σου ή το μεγαλείο» του Ελληνικού πολιτικού συστήματος.
Η χώρα μετά την πτώση της ΕΣΣΔ και την κατάρρευση του Διπολιτισμού και αργότερα, με την ανάδυση νέων πόλων οικονομικής και στρατιωτικής ισχύος, ανέλαβε να παίξει τον ρόλο της «Ωραίας κοιμωμένης».
Μια ύπνωση, που εξυπηρετούσε μόνον το Ελληνικό πολιτικό σύστημα ώστε να διατηρεί την νομή της εξουσίας και να αναπαράγεται, οδηγώντας την χώρα στα σημερινά αδιέξοδα.
Δέσμιοι των συμμαχιών και του συσχετισμού δυνάμεων που είχαν προκύψει μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου πολέμου, επαναπαυμένη στην «Προστασία» του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων, δίνοντας πίστη στο οικονομικό θαύμα που θα εξασφάλιζε στη χώρα η ένταξή της στην Ε.Ε., υπέστη ένα ισχυρό σοκ, στην αυγή του 21ου αιώνα, με την οικονομική κατάρρευσή της και τις αρπακτικές διαθέσεις της Τουρκίας.
Η συμμετοχή της χώρας στον «σκληρό» πυρήνα της Ε.Ε. με την υιοθέτηση του Ευρώ, νομίσματος που θα επέφερε την ευημερία στην χώρα, την οδήγησε στην πλήρη χρεοκοπία.
Τρέφοντας με αυταπάτες την Ελληνική κοινωνία, ότι τα σύνορα της χώρας θα είναι και σύνορα της Ευρώπης, γεγονός που θα την εξασφάλιζε από την Τουρκική επιθετικότητα, την υπονόμευαν εθνικά και αμυντικά.
Το πιο υπάκοου μέλος του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων, που θα παρενέβαιναν ως επιδιαιτητές σε μια διένεξη με την Τουρκία, αρκούνται τώρα στον ρόλο του «επιτήδειου ουδέτερου».
Συγκλονίζει η ομολογία νυν και τέως υπουργών Αμύνης, ότι στο πεδίο της μάχης θα είμαστε μόνοι μας.
Η σύγχρονη «Μεγάλη Ιδέα» του Αστισμού το όραμα της Ε.Ε., έχει μετατρέψει την χώρα σε διακονιάρα των «Αυλών» της Ευρώπης.
Εκλιπαρεί την Προστασία των ΗΠΑ παρέχοντας τα πάντα στον διαβολικά καλό Τράμπ, χωρίς κανένα όφελος για την χώρα, παρά μόνον την στήριξή τους, στην νομή της εξουσίας.
Στα αδιέξοδα της χώρας, προστίθενται και νέα αδιέξοδα, με την υπογραφή των Μνημονίων.
Μνημόνια που δεν είναι μόνον οικονομικού χαρακτήρα απόλυτα ορατού, αλλά και Γεωπολιτικά, που γίνονται φανερά από την ασκούμενη εξωτερική πολιτική.
Η Ελλάδα ως «Δεδομένη» των Χωρών της Δύσης, βαδίζει πλησίστια, ίσως και στην μεγαλύτερη Εθνική της Τραγωδία.
Επομένως οι αιτιάσεις περί σύνεσης απέναντι στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας, στο όνομα της Ειρήνης και της αποφυγής του Πολέμου και άλλα ηχηρά παρόμοια, αποτελούν φενάκη, προκειμένου να καλύψουν τα σχέδια για την χώρα μας, των ξένων πατρώνων τους.
Τί αξία μπορεί να έχει η συνεχής επίκληση του Διεθνούς δικαίου όταν δεν μπορείς να το εφαρμόσεις;
Πώς μπορεί να αποτελεί γραμμή αμύνης η τήρηση της συνθήκης της Λωζάνης εκ μέρους της Τουρκίας, όταν την έχει παραβιάσει ήδη, εισβάλλοντας στην Συρία και στο Ιράκ;
Δεν είναι γνωστό, ότι για την Τουρκία αυτή η συνθήκη, εκλαμβάνεται ως ήττα, που την περιόρισε στα σημερινά της γεωγραφικά όρια και στα οποία «ασφυκτιά».
Δεν γίνεται αντιληπτό πως έχει αρχίσει ένας πόλεμος σε «υβριδιακή» μορφή εναντίον της Ελλάδας;
Οι συνεχείς ροές ισλαμοφασιστων και λαθρομεταναστων που βαφτιζονται «προσφυγες»  στα Ελληνικά νησιά και στα σύνορα του Έβρου, δεν πείθουν για την διεξαγωγή του;
Πώς υπερασπίζεται η χώρα το Αιγαίο και τα νησιά του, ακόμη και την Κρήτη, το Διεθνές δίκαιο της Θάλασσας, όταν δεν επεκτείνει τα χωρικά ύδατα της Χώρας, στα 12 μίλια, και δεν ανακηρύσσει ΑΟΖ;
Δεν αληθεύει το γεγονός, ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν έχουν προβεί σε αυτές τις ενέργειες, διότι προσκρούουν στο περίφημο «Cazus Belli» της Τουρκίας, στην αντίθεση του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, που θεωρούν το Αιγαίο ως ενιαίο «αμυντικό» χώρο, αλλά και στις αντιρρήσεις των Ελλήνων εφοπλιστών, γιατί περιορίζει τις πάσης φύσεως λαθροεμπορικές δραστηριότητές τους;

Το Μέγα ψευτοδίλλημα: Πόλεμος ή Ειρήνη;
Δεν μπορεί να υπάρχει κανείς νουνεχής άνθρωπος που να επιθυμεί τον Πόλεμο.
Όμως η ασκούμενη πολιτική των πολιτικών Ελίτ, φέρνει τον πόλεμο ακόμη πιο κοντά και συνεπακόλουθα την θαλάσσια και εδαφική συρρίκνωση και δορυφοροποίηση της χώρας.
Με απούσα την Στρατηγική Συμμαχιών και την χώρα στον αυτόματο πιλότο (ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ) η χώρα αποτελεί εύκολη λεία για την Τουρκία.
Συμμαχίες που μπορούν να οικοδομηθούν με χώρες που θίγονται από την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας, με δυνάμεις που στο εσωτερικό της, αγωνίζονται για εθνική χειραφέτηση, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Θα αποτελούσε τεράστια επιτυχία η σύναψη αμυντικών συμφώνων με τις χώρες αυτές.
Επίσης η εκμετάλλευση των αντιθέσεων και των ρωγμών που παρουσιάζονται μεταξύ των μεγάλων παικτών σε πλανητική κλίμακα, θα έδινε ευκαιρίες, προώθησης των συμφερόντων της χώρας.
Μία ευέλικτη εξωτερική πολιτική που θα εξασφάλιζε συμμαχίες τακτικού και στρατηγικού χαρακτήρα και θα αύξανε σημαντικά την αμυντική ικανότητα της Χώρας.
Χωρίς ενίσχυση της Αμυντικής Θωράκισης της χώρας με πλήρη διαφάνεια στην προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού, με αμυντικά συστήματα που θα αξιοποιούν την νέα τεχνολογία και την ανάπτυξη εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας δεν είναι δυνατόν να προβάλεις αποτελεσματική άμυνα.
Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ύπαρξη αμυντικού δόγματος που θα ορίζει κόκκινες γραμμές και θα τις κάνει αισθητές στην απέναντι πλευρά, περνώντας από την κατάσταση της παθητικής, στην ενεργητική άμυνα.
Σε αυτόν τον αγώνα για εθνική επιβίωση, η κινητοποίηση των λαϊκών και των υγειών δυνάμεων του έθνους, μπορούν να δώσουν ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.
Η Λαϊκή και Εθνική συνοχή, αποτελεί τον πιο αποφασιστικό παράγοντα.
Δεν είναι όμως δυνατόν να επιτευχθεί, από την ασκούμενη οικονομική πολιτική, υπέρ των συμφερόντων της εγχώριας ολιγαρχίας και των ξένων συμφερόντων.
Ποια Πατρίδα μπορείς να υπερασπιστείς όταν ο Δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται, και οι πολίτες της ξεσπιτώνονται από τις Τράπεζες.
Το υπάρχον πολιτικό σύστημα με τις πολιτικές που ασκεί, είναι βέβαιο πως οδηγεί την χώρα σε μια πολεμική αναμέτρηση και σε μια ήττα, χειρότερης και αυτής του 1897.
Πρέπει να γίνει συνείδηση, πως το υπάρχον φαύλο και εθνοκτόνο πολιτικό κατεστημένο πρέπει να σαρωθεί.
Ένα νέο 1909 είναι ανάγκη να ανατείλει, στηριγμένο στις αστείρευτες λαϊκές δυνάμεις, βαθαίνοντας τις κοινωνικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, υπερασπίζοντας επιθετικά τα συμφέροντά της, έχοντας όμως επίγνωση των δυνατοτήτων και των ορίων του, ώστε να μην καταστούμε άθυρμα αλλότριων συμφερόντων.
Σημείωση: Το Ελληνοϊταλικό σύμφωνο διευθέτησης των θαλασσίων ζωνών, δυστυχώς έρχεται να ενισχύσει τα ως άνω γραφόμενα.
Τα θύματα αυτού του συμφώνου δεν είναι οι γαρίδες του Ιονίου.
Το θύμα του, είναι το Αιγαίο και τα Νησιά του, γιατί αυτή η συμφωνία αποτελεί πιλότο για την ρύθμιση των «διαφορών» της χώρας, με την Τουρκία.
Πώς μπορεί να ερμηνευτεί η μη επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια, όταν ως προς αυτή την ενέργεια, δε προβάλλει καμία αντίρρηση η Ιταλία;
Αντίθετα η συμφωνία προβλέπει, πως αν στο μέλλον γίνει η επέκταση των χωρικών υδάτων, η Ιταλία θα έχει το δικαίωμα μεταξύ 6 και 12 μιλίων, της ενάλιας εκμετάλλευσης.
Η συνεκμετάλλευση στο Ιόνιο, και η μη επέκταση των χωρικών υδάτων, κλείνει το μάτι στην Τουρκία για ανάλογες διευθετήσεις.
Η μειωμένη επήρεια σε νησιά του Ιονίου στέλνει χαιρετίσματα στο Καστελόριζο.
Η Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθώντας να αντιμετωπίσει υποτίθεται, τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας, σπεύδει άρον-άρον να «απαντήσει» στέλνοντας μηνύματα ενδοτισμού.
«Αμύνεται» δημιουργώντας Κερκόπορτες.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας θεωρούν μεγάλους μαλάκες; Οδηγίες "επιστήμονα" (;) Τσιόρδα: 15 λεπτά το σεξ στα μπουρδέλα, σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση...
Η πεολειχία δεν έχει προβλεφτεί; Κακώς... επιστημονική αβλεψία... κίνδυνος πανδημίας!

15 ΛΕΠΤΑ ανά πελάτη! ΓΕΛΟΙΕΣ κυβερνητικές ντιρεκτίβες για τους οίκους ανοχής και τα ξενοδοχεία ημιδιαμονής...
Βγήκαν κυβερνητικές ντιρεκτίβες για τους οίκους ανοχής και τα ξενοδοχεία ημιδιαμονής. Έχουμε υπερβεί το κατώφλι της γελοιότητας προ πολλού. Κωμικοτραγικοί γραφειοκράτες, εκτός τόπου και χρόνου, κάθονται και γράφουν ασυναρτησίες. Στο χιλίων και πλέον λέξεων προσχέδιο οδηγιών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, περιλαμβάνονται ενδεικτικά:
• Διατήρηση ανοιχτών παραθύρων και θυρών για είσοδο νωπού αέρα εκτός από τις πόρτες δωματίων όπου παρέχονται σεξουαλικές υπηρεσίες.
• Η παροχή υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη.
• Δεν επιτρέπεται η παροχή υπηρεσίας με δύο ή περισσότερους πελάτες.
• Κατά τη σεξουαλική επαφή, θα πρέπει να εφαρμόζονται σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ενός αντιβραχίου μεταξύ των κεφαλών των δύο ατόμων.
• Χρησιμοποίηση εργαλείων μιας χρήσης, εάν είναι δυνατόν. Απολύμανση εργαλείων εργασίας μεταξύ δύο πελατών. Απαγόρευση χρήσης βρώσιμων σεξουαλικών αντικειμένων.
• Συνιστάται η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες. Η πρακτική αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο παιγνίου προκειμένου να καταστεί αποδεκτή κατά τη διάρκεια των ερωτικών πράξεων.
• Τήρηση πελατολογίου όπου θα αναγράφεται το μικρό όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας για λόγους εχεμύθειας. Oλοι οι πελάτες ενημερώνονται ότι τα δεδομένα επικοινωνίας τους διατηρούνται για τέσσερις εβδομάδες σε κλειστό φάκελο για τον εντοπισμό και ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.
• Αποφυγή πληρωμής με μετρητά και χρήση πλαστικών καρτών με ανέπαφη συναλλαγή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αναπτυξιολάγνοι θέλουν να κάνουν και άλλα εμπορικά κέντρα κλείνοντας μικρά καταστήματα,αλλά αυτόν τον καιρό στα εμπορικά κέντρα είναι πάρα πολύ μειωμένη η κίνηση και ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις οι αλυσίδες καταστημάτων,διότι προβλέπουν τεράστιο κύμα βαθιάς ύφεσης που το φθινόπωρο σαν τσουνάμι θα σκεπάσει ολόκληρη τη χώρα.Μόλις φύγει και ο τελευταίος τουρίστας θα μείνουμε ξανά με την πραγματικότητα,την οποία με κάθε τρόπο τα ΜΜΕ και οι κυβερνητικοί παράγοντες προσπαθούν να την συγκαλύψουν και να την ωραιοποιήσουν παρουσιάζοντας την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό.
Βεβαια ένας πρωθυπουργός που λέει σε νέους ανθρώπους στη Σαντορίνη να σηκωθούν και να πάνε στο εξωτερικό,δεν νομίζω ότι νοιάζεται ιδιαίτερα για το παρόν και το μέλλον του τόπου του.
Σχολιο.- 1700 καταστήματα ανακοίνωσε ότι θα κλείσει ο Zara. Θα επενδύσει παράλληλα εκατοντάδες εκατοτομμύρια για στροφή στις διαδικτυακές πωλήσεις που λόγω πανδημίας εκτόξευσαν τις πωλήσεις των προϊόντων της εταιρείας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Τα αγάλματα και η ιστορία''
Τα αγάλματα και κάθε ανθρώπινη δημιουργία έχουν ένα ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εντάσσονται.Η άγνοια του ιστορικού πλαισίου ή η άρνηση μιας κριτικής εξέτασης του πλαισίου συνιστά ατόπημα χειρίστου είδους διότι δεν μας βοηθάει ώστε να κατανοήσουμε την ιστορία της εξέλιξης και του πώς φτάσαμε ως εδώ.
Διαβάζω με ενδιαφέρον διαφορετικές γνώμες σε σχέση με την αποκαθήλωση αγαλμάτων.Υπάρχουν κάποιοι που φοβούνται ότι αν σήμερα θα γκρεμίζουν αγάλματα αύριο θα καίνε βιβλία.
Υπάρχουν άλλοι που πιστεύουν ότι από τη στιγμή που στην αρχαιότητα η κοινωνική βάση ήταν η δουλεία και είχαμε μια φυσική κλειστή δουλοκτητική οικονομία πρέπει εμείς σήμερα να γκρεμίσουμε ό,τι σχετίζεται με αυτή την εποχή.
Νομίζω όμως ότι όλα αυτά είναι υπερβολές.Αιώνες καταπίεσης,αδικίας,εκμετάλλευσης και περιθωριοποίησης σίγουρα δεν σβήνουν ούτε αν γκρεμίσεις ένα άγαλμα ενός δουλέμπορου ούτε αν το αφήσεις στη θέση του.
Δεν θέλω να το ξεχναμε,αλλά το Ισπανικό και Βρετανικό Στέμμα κατέσφαξαν ιθαγενικούς πληθυσμούς.Σαν άνθρωπος δεν μπορώ να εξισώσω όσους γκρεμίζουν το άγαλμα του Κολόμβου και το άγαλμα ενός Βρετανού δουλέμπορου με τους ναζί που έκαιγαν βιβλία.
Όμως ανησυχώ βαθύτατα όταν βλέπω στη χώρα μας να βανδαλίζονται προτομές σπουδαίων προσωπικοτήτων.
Οι φασίστες έχουν μια ροπή να βανδαλίζουν μνημεία Εβραίων και κομμουνιστών.Προσωπικά δεν μπορώ να εκτιμήσω τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Βρετανια και στις ΗΠΑ.Οφείλουμε όμως να καταλάβουμε ότι ως άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε απόλυτα τι μπορεί να νιώθουν απόγονοι σκλάβων που συνεχίζουν να υφίστανται διακρίσεις και να ζουν σε καθεστώς εξαίρεσης.
Δεν μπορώ να τους εξισώσω με όσους βανδάλισαν το άγαλμα του Καποδίστρια ή μηδενιστικά βάφουν τον Παλαμά ή κάνουν ζημιά στην προτομή του Παναγούλη.Διότι αν τους εξισώσω θα πω ότι και το ΚΚΕ δεν έπρεπε να πάει να γκρεμίσει το άγαλμα του μακελλάρη Τρούμαν που έριξε ναπάλμ στα ελληνικά χώματα.Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να μη βιαζόμαστε να εξάγουμε γρήγορα συμπεράσματα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το πραξικόπημα στην Πανεπιστημίου (ΠΝΠ, χωρίς ΣΜΠΕ και διαβούλευση), δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο.
Δεν είναι το μόνο, θα μου πείτε, αλλά θίγει άμεσα κατοίκους και επαγγελματίες στον κεντρικό ιστό της πόλης.
Μου θυμίζει τη γελοιότητα της εναέριας γέφυρας στο Θερμαικό.
Μου θυμίζει και τους 6 ουρανοξύστες στο Ελληνικό...
Ολες αυτές οι αθλιότητες των φαραωνικών έργων, που εξοβελίζουν κατοίκους και επαγγελματίες στο όνομα μιας κατακόρυφης τουριστικής ανάπτυξης (ναι, τα μοντέλα τους μιλούσαν για 80 εκατ. τουρίστες σε βάθος 10ετίας!!!), θα είναι η οριστική μας ταφόπλακα και στον τουρισμό και παντού.
Το Πουέρτο Ρίκο δεν το έχουν ακουστά φαίνεται. Που αφού κάλυψε τις ακτές με φαραωνικά ξενοδοχεία ουρανοξύστες και εξοβέλισε τους κατοίκους, χρεωκόπησε...
Ο σύλλογος Αρχιτεκτόνων, οι κάτοικοι, σωματεία εργαζομένων, ας ξυπνήσουν επίτέλους!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι στην καραντίνα
June 5, 2020
ΗΠΑ: Οι ζάπλουτοι έγιναν ακόμα πλουσιότεροι στο διάστημα της καραντίνας
«Αυτά τα στατιστικά στοιχεία μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε πιο διχασμένοι, οικονομικά και φυλετικά, από οποιαδήποτε άλλη στιγμή εδώ και δεκαετίες», σχολίασε ο Τσακ Κόλινς, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης.
Οι ζάπλουτοι έγιναν ακόμα πλουσιότεροι στο διάστημα της καραντίνας αφότου ξέσπασε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η περιουσία όλων των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων μαζί, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυτών της Amazon.com Τζεφ Μπέζος και του Facebook Inc Μαρκ Ζάκερμπεργκ αυξήθηκε κατά 19% ή κατά μισό τρισεκατομμύριο δολάρια. Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από μια έκθεση που δημοσιοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών (IPS).
Μέσα σε διάστημα 11 εβδομάδων, από τις 18 Μαρτίου όταν ξεκίνησαν τα μέτρα καραντίνας, η περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 565 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο ίδιο διάστημα 42,6 εκατομμύρια εργαζόμενοι έκαναν αίτηση για να τους χορηγηθεί επίδομα ανεργίας.
«Αυτά τα στατιστικά στοιχεία μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε πιο διχασμένοι, οικονομικά και φυλετικά, από οποιαδήποτε άλλη στιγμή εδώ και δεκαετίες», σχολίασε ο Τσακ Κόλινς, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης.
Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος αυξήθηκε κατά περίπου 36,2 δισεκ. δολάρια ενώ του Ζάκερμπεργκ κατά 30,1 δισεκ. Ο Ίλον Μασκ της Tesla Inc είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 14,1 δισεκ. δολάρια.
Την περασμένη εβδομάδα ο πλούτος των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 79 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα πάντα με αυτήν την έκθεση.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μειώνεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη Γερμανία
 Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020, 23:37
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα μειώσουν σε 25.000 τον αριθμό των στρατιωτών που σταθμεύουν στη Γερμανία.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Τραμπ παραπονέθηκε ότι η Γερμανία δεν δαπανά αρκετά για την 'Αμυνα, όπως απαιτείται από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Όπως είπε, έως ότου η Γερμανία δαπανήσει περισσότερα, οι ΗΠΑ θα απομακρύνουν μερος από τους στρατιώτες τους.
Δημοσιεύματα πριν από περίπου δέκα μέρες του περιοδικού Der Spiegel και της εφημερίδας Wall Street Journal, ανέφεραν ότι ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να αποσύρει περίπου 9.500 από τους 34.500 στρατιώτες των ΗΠΑ που σταθμεύουν σε αμερικανικές βάσεις επί γερμανικού εδάφους, πιθανότατα ως απάντηση για την άρνηση της Καγκελαρίου Μέρκελ να συμμετάσχει με φυσική παρουσία στη Σύνοδο της G7 που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτόν τον μήνα στις ΗΠΑ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραμπ: Ο πολεμοκαπηλος γερακας Τζον Μπόλτον θα παρανομήσει εάν δημοσιεύσει το βιβλίο για τη θητεία του στον Λευκό Οίκο
 Δευτερα, 15 Ιουνίου 2020, 23:30
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο πρώην σύμβουλός του σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον θα παραβιάσει τον νόμο εάν δημοσιευτεί ένα βιβλίο που έχει γράψει ο τελευταίος για τη θητεία του στον Λευκό Οίκο.
Ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, είπε ότι οποιαδήποτε συνομιλία με τον Μπόλτον ήταν απόρρητη.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ δήλωσε από την πλευρά του ότι ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας δεν έχει ολοκληρώσει την απαραίτητη διαδικασία για τη δημοσίευση του βιβλίου του και το υπουργείο Δικαιοσύνης προσπαθεί να τον υποχρεώσει να διαγράψει διαβαθμισμένες πληροφορίες.
Το βιβλίο του πολεμοκαπηλου γερακιου Μπόλτον "The Room Where It Happened: A White House Memoir" πρόκειται να δημοσιευθεί στις 23 Ιουνίου.
Ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster τσουτσεκιων των Δημοκρατικων των μασονων και του βαθεως κρατους των νεοναζιστικων ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το βιβλίο παρέχει μια εσωτερική καταγραφή της «αντιφατικής, ασυνάρτητης διαδικασίας λήψης αποφάσεων» του Τραμπ. Ολοι βεβαια θυμουνται τον αληταρα Μπολτον να θελει πολεμους και εισβολες από τους νεοναζι αποικιοκρατες αμερικανους.
Το βιβλίο περιγράφει λεπτομερώς τους χειρισμούς του προέδρου με την Κίνα, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία, τόνισε ο εκδότης.
Του προεδρου Τραμπ που θελει τις ΗΠΑ να επιβαλλονται μεσω της καπιταλιστικης οικονομιας και όχι των πολεμων.
«Αυτό είναι το βιβλίο που ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει να διαβάσετε», ανέφερε ο Δημοκρατικος, Μασονικος Νεοναζιστικος εκδοτικος οικος Simon & Schuster.
Ο Τραμπ απέλυσε τον Μπόλτον τον Σεπτέμβριο εν μέσω διαφορών σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων εξωτερικής πολιτικής. Ο Μπολτον ηθελε πολεμους, ο Τραμπ όχι.