Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Κυριακη 12 Ιουλιου 2020


Ο Νόμος ενάντια στις διαδηλώσεις ψηφίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο. Όπως είχαν ψηφιστεί και στο παρελθόν νόμοι ενάντια στην απεργία, το 1975 και το 1985, και έμειναν στα χαρτιά. Άλλωστε και αυτός ο νόμος που ξαναψηφίστηκε, ήταν ένας χουντικός νόμος του 1971, που είχε μείνει στα χαρτιά. Το αν θα εφαρμοστεί, εξαρτάτε από το εργατικό κίνημα. Και τέτοιο κίνημα σήμερα δεν υπάρχει.  Και αυτό είναι που πρέπει να απασχολεί όποιον θέλει να λέγεται σήμερα επαναστάτης.
Σχολιο.- Με ένα 5,2% του ΚΚΕ σε κάθε εκλογική αντιπαράθεση, ο λαός δεν αναγνωρίζει πλέον κανένα κόμμα να τον αντιπροσωπεύει. Διαχέεται σε όλα τα αστικά κόμματα, απέχει, το παίζει αναρχικός...κάνει ότι θέλει. Ο Μητσοτάκης ψήφισε νομοσχέδιο για συγκεντρώσεις και πορείες.....Τον εργαζόμενο λαό ούτε που τον νοιάζει...ούτε που τον αφορά...Δουλειά ψάχνει και αν την βρεί ......οχι απεργία να κάνει και τι πορεία.....χα, χα, χα. Μην λέμε ότι θέμαι φίλοι μου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μεγαλύτερο δείγμα ραγιαδισμου ειναι η καραμελα που πιπιλανε πολιτικοι, στρατηγοι ε.α.(αυτή η μάστιγα των πλασιε οπλων) και βυζαντινολόγοι/ες (αυτη η μάστιγα των πλασιέ ιδεων): "Η 2η άλωση της Πόλης"!
Επειδή αμόρφωτοι δεν ειναι ξερουν πολύ καλά πως δεν πρόκειται για "2η άλωση". Άλλωστε αυτή έχει γίνει το 1453.
Ολος αυτός ο εσμός των υποτακτικών της "Δύσης" αποφευγει,όπως ο διαβολος το λιβάνι, να μιλήσει για την 1η Άλωση, το 1204, όταν οι Δυτικοί σταυροφόροι κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη και διέλυσαν ουσιαστικά το Βυζάντιο. Τα εγκλήματα και οι καταστροφές και οι βεβηλώσεις των "χριστιανών" Δυτικών ήταν ασύλληπτα, οι αγριότητες που εγιναν το 1453 ωχριούν μπροστά τους.
Τσιμουδιά για αυτά οι "ευαίσθητοι"! Κουβεντα για το τί εκαναν στην Αγία Σοφια οι Σταυροφόροι. Λογικό, υπάλληλοι (μεταφορικά αλλα και κυριολεκτικά) των φυσικών και πολιτικών απογόνων των καθαρμάτων του Δανδολου, χανουν τα λόγια τους...
Ουαι υμιν...
υ.γ. ορισμενοι βυζαντινολογοι/ες πριν ανησυχήσουν για τα "δακρυα των ψηφιδωτων" καλό θα ήταν να μετανοησουν ειλικρινά για τα δάκρυα υπαλλήλων εκδοτικών οικων που ειχαν την ατυχία να γνωρισουν την απαραδεκτη συμπεριφορα τους!
Ξανα ουαι υμιν...
Σχολιο.- Η αυτοκρατορία με έδρα την Κωνσταντινουπολη δεν λεγότανε βέβαια ''Βυζαντινή Αυτοκρατορία''
μέχρι τέλους ονομαζόταν Ρωμαϊκή και ακόμα και ο Κωνσταντίνος Παλαιολολογος αναγορευοταν και υπέγραψε σαν Βασιλέας Αυτοκράτωρ Ρωμαίων.
Σχολιο.-  ιστορικά υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα στις καταστροφές του 1204, του 1453 και στην σημερινή πράξη του Ερντογαν. Η τελευταία εντάσσεται στην βίαιη προσπάθεια εκτουρκισμού της ιστορίας του τόπου και εξάλειψη όλων όσα θυμίζουν το ιστορικό παρελθόν του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!!!!!
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScKUr5m1e3eEInw6esme-uso4V3KcX0GWkX77-pSo-qcJY9xw/viewform?fbclid=IwAR10OSqyTJmlDKztaV4tDRaiEpwj6Hp_cr3un76iQJpgDS9h2pUhQVCErbc
Άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας!
Από τον Οκτώβρη του 1960, όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ διατηρούν τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό κατά της Δημοκρατίας της Κούβας. Στόχος είναι από τότε η ανατροπή της Κουβανικής Επανάστασης και η επιστροφή της χώρας στην επικυριαρχία της Ουάσιγκτον.
Τον Απρίλη του 2019, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ενέτεινε τα μέτρα κατά της Κούβας, σε μια απόπειρα περαιτέρω στραγγαλισμού της κουβανικής επανάστασης. Τα νέα αυτά μέτρα περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση του Άρθρου 3 του Νόμου Χελμς-Μπάρτον – που συνεπάγεται ότι ξένες οντότητες που δραστηριοποιούνται στην Κούβα μπορούν πλέον να υποστούν μηνύσεις σε δικαστήρια των ΗΠΑ – καθώς και κυρώσεις σε πλοιοκτήτριες εταιρίες που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Κούβα, περιορισμούς στις επισκέψεις πολιτών των ΗΠΑ στο νησί, και περιορισμούς στα εμβάσματα που στέλνουν Κουβανοί που διαμένουν στις ΗΠΑ προς τις οικογένειές τους στην Κούβα.
Τα μέτρα αυτά στερούν αποστερούν τις δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας και πλήττουν σκληρά το βιοτικό επίπεδο του λαού της.
Απαιτούμε την άμεση άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ κατά της Κούβας. Επίσης απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνηθεί ρητά να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του αποκλεισμού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τόσα χρόνια παραμένεις απαθής θεατής των τρισάθλιων σχέσεων που αναπτύσσει η Ελλάδα με το σιωνιστικό κράτος-τρομοκράτη δεξιε νεοδημοκρατη και συριζαιε. Τόσα χρόνια βλέπεις την πολιτική ηγεσία της χώρας σου να ανακηρύσσει το Ισραήλ υπ' αριθμό ένα σύμμαχο και τον ελληνικό στρατό να συμμετέχει σε κοινά γυμνάσια με τον στρατό των δολοφόνων.
Όλ' αυτά τα χρόνια που εσύ αδιαφορείς, είναι εκατοντάδες οι Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, που έχουν χάσει τη ζωή τους από τους αιματοβαμμένους συμμάχους της χώρας σου.
Ε! Μη ζητάς τώρα και τα ρέστα, γιατί η Χαμάς τάχθηκε υπέρ της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί! Όπως εσύ ανακάλυψες τον "ρεαλισμό" στην εξωτερική πολιτική και μαζί με τον Νίκο Παππά αναφωνείς, χρόνια τώρα, "στ' αρχίδια μου η Παλαιστίνη", έτσι κι η Χαμάς, εντελώς "ρεαλιστικά", τάχθηκε υπέρ του Ερντογάν που εχθρεύεται το Ισραήλ.
Με τη διαφορά ότι ο δικός σου "ρεαλισμός" στοιχίζει ανθρώπινες ζωές στην Παλαιστίνη. Αλλά, ως βολεψηματίας νοικοκυραίος, νόμισες πως και τα εγκλήματα θα συγκαλύπτεις και συνέπειες δεν θα υπάρχουν.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να γινει μπουρδελο το σπιτι του Κεμαλ στη Θεσσαλονικη, γραφουν ορισμενοι ιδιοφυεις. Ασχετως βεβαια που το σπιτι του Κεμαλ το εχει αγορασει η τουρκικη πρεσβεια, οποτε κανεις δεν μπορει να κανει τιποτε…
ας παίξουμε όλοι μαζί το παιχνίδι του Ερντογαν
αυτό θέλει κι εκεινος
να κάνει μπουρδελο στο όνομα του αλλαχ τις παρακαταθηκες του Κεμάλ
"εμείς" θέλουμε να αναστηθεί ο τελευταίος βυζαντινός αυτοκρατορας
αυτός θέλει να αναστήσει τον τελευταίο σουλτάνο
σχολιο.- Εκτός απ' αυτά που του προσάπτεις του Βοριδη, είναι και τσάμπα μάγκας ο τύπος, κάνει πως αγνοεί ότι το σπίτι του Κεμάλ στην Θεσ/νίκη είναι περιουσία του τουρκικού κράτους, δεν ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, οπότε δεν μπορεί να κάνει τπτ.
Δεν το αγνοεί φυσικά, απλά για άλλη μια φορά κοροϊδεύει τον κόσμο...
σχολιο.- Το σπιτι του Κεμαλ ανηκει στο Τουρκικο Κρατος απο το 1935 Αυτο το αγνοει ο Βοριδης ; Επισης αν αποτελει ενιαιο χωρο με το προξενειο ανηκει στο τουρκικο κρατος και παρεχεται ασυλο στον Τουρκο Προξενο Μονο με αδεια του Προξενου μπορει καποιος να μπει στον χωρο Οι πρεσβειες και τα προξενεια αποτελουν συνεχεια του εδαφους της χωρας που εκπροσωπουν Απο Βοριδη τι περιμενεις ; Κορωνες και μαγκες
σχολιο.- Όπως τον Σεπτέμβριο 1955, όταν έκρηξη βόμβας στο σπίτι του Κεμάλ πληρώθηκε με πογκρόμ (σφαγές, βιασμούς, καταστροφές καταστημάτων, σχολείων, εκκλησιών και νεκροταφείων, λεηλασίες σπιτιών) κατά της ελληνικής κοινότητας της Πόλης. Που πήρε, στη μεγάλη της πλειονότητα, τον δρόμο της προσφυγιάς.
Το 1960, στη δίκη του τότε πρωθυπουργού Μεντερές και του υπουργού Εξωτερικών Ζορλού, μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα, θα αποκαλυφθεί πως η βόμβα στη Θεσσαλονίκη είχε μπει από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
Ο Βορίδης για ποιες υπηρεσίες δουλεύει, άραγε;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επιμένοντας στην πάγια θέση του "να διατηρηθεί ο χαρακτήρας της Αγίας Σοφίας ως μουσείου", το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας τονίζει ότι "η μετατροπή της σε τζαμί δεν αποτελεί ζήτημα σύγκρουσης μεταξύ Χριστιανισμού και Ισλάμ, αλλά μεταξύ αντιδραστικών και κοσμικών δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα μεταξύ της τάξης των καπιταλιστών και της εργατικής τάξης".
Αυτά λένε οι Τούρκοι σύντροφοί μας. Αυτό είναι ταξική οπτική και διεθνισμός, για όποιον αναρωτιέται τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις κι αν έχουν νόημα στις μέρες μας.
Σχολιο.-  πέρα από ανιστόρητους μεγαλοϊδεατισμούς και θρήνους χωρίς καμιά βάση περισσότερο με απασχολεί το δράμα που ζουν οι φίλοι και φίλες μου κοσμικοί και δημοκράτες στη γειτονική χώρα, όπως το διατυπώνει ο νομπελίστας συγγραφέας Orhan Pamuk
""Turks proud to be a secular Muslim nation. Converting Hagia Sophia to a mosque will take away that pride. Millions of secular Turks like me are crying ...but their voices are not heard because we don't have enough free speech and democracy"
Οι Τούρκοι είναι περήφανοι που είναι ένα κοσμικό μουσουλμανικό έθνος. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί θα αφαιρέσει αυτή την υπερηφάνεια. Εκατομμύρια κοσμικοί Τούρκοι σαν εμένα κλαίνε ... αλλά οι φωνές τους δεν ακούγονται επειδή δεν έχουμε αρκετή ελευθερία λόγου και δημοκρατία
Σχολιο.- στον οποιο παρθενωνα εχτισαν εκκλησια της παναγιας της αθηνιωτισας στα χρονια του βυζαντιου... και μετα εχτισαν τζαμι στην ακροπολη της αθηνας επι τουρκουκρατιας...
 οπως ειχε μεταλλαχθει το ιερο του απολλωνος στην θεσσαλονικη... που ειναι κ ξανα εκκλησια αγ σοφιας σημερα...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Ιουνη του 1941 μιά χούφτα ρακένδυτοι, πεινασμενοι, κυνηγημένοι ΚΚΕδες σηκωσαν την σημαια του εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα και δημιούργησαν το μεγαλειο του ΕΑΜ.
Και οταν η κοινωνία μπαινει κάτω από την μπότα της Τυρανίας (των μνημονίων του ιμπεριαλισμού), δεν μπορεις να την αποκαλείς "ανωριμη" και να τάζεις τον Σοσιαλισμό (κάτι που δεν μπορεί να αντιληφτεί η κοινωνία) για να λύσεις τα κυρίαρχα ζητηματα.
Έτσι λοιπόν η προσπάθεια να μπει μπροστα ως κυρίαρχη δυναμη του εθνους το Κομμουνιστικό Κόμμα, εχει ακυρωθεί στην πράξη και ο λαός που ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ μας γυρισε την πλάτη.
Άρα δεν φταίει ποτέ ο λαός, φταιμε εμεις που δεν αντιλαμβανόμαστε τι θέλει και πως πρέπει να του δώσουμε να καταλάβει ότι μπορουμε να του δώσουμε λύσεις.

Σχολιο.-  Ο κοσμος ολος και οι κοινωνιες αλλαξανε το 1990. Το ιδιο αλλαξε και η αριστερα και το Κομμουνιστικο Κινημα. Εμεις έχουμε σαν αναφορά την αριστερα και το Κομμουνιστικο Κομμα στην Ελλαδα όπως διαμορφώθηκε από το 1940 μεχρι το 1990. Σήμερα πια το ΚΚΕ μοιαζει ακριβώς όπως ήταν από το 1918 που ιδρύθηκε μέχρι το 1940. Ή μαλλον μοιάζει όπως ήταν από το 1930 μέχρι το 1940, όταν έγινε γραμματέας ο Νίκος Ζαχαριάδης και τελείωσε ο ατέλειωτος δεξιός και αριστερίστικος φραξιονιστικός πόλεμος στις γραμμές του. Ο φραξιονιστικός πόλεμος σήμερα έγινε πολύ συντομα από το 1989 μέχρι 1991. Πάντως και επί Ζαχαριάδη 1930-1940 το ΚΚΕ πάλι παρέμενε αποκομμένο από το λαό και την εργατική τάξη, 5% συνέχισε να παίρνει, παρόλη τη μονολιθικότητα του.  Σήμερα έχει μονολιθικότητα, έχει τροτσικιστικές θέσεις, είναι κολλημένο στο 5%, και ο αγώνας τους, αφού πλέον έχουνε καταλάβει ότι έχουνε «μαγαζάκι», είναι να προσπαθούν να διατηρήσουν το «μαγαζάκι» τους.
Αυτό φαίνεται και στις πορείες, όχι μόνο από το ΚΚΕ αλλά και από τους αριστεριστές, που φωνάζουν συνθήματα λες και μόλις έχουνε ξυπνήσει, λες και είναι μεθυσμένοι, χωρίς κανένα πάθος. Άσε που κκεδες και αριστεριστές νομίζουν ότι είναι έξυπνοι και λένε κάτι παπαρδέλες για να ξεχωρίσουν, και δεν καταλαβαίνουν οι ηλίθιοι ότι όλος ο κόσμος τους έχει για ηλίθιους.

σχολιο.- Οι πραγματικοί κομμουνιστές της δεκαετίας του 1970, αλλά και της δεκαετίας του 1980, πάντα έκαναν αλυσίδες και έριχναν ξύλο στους ασφαλίτες που παρίσταναν τους αναρχικούς. Τους πλάκωναν στο ξύλο, τους παρέδιδαν μετά στους αστυνομικούς, και μετά τους έβλεπαν σαν ασφαλίτες κανονικούς πλέον πίσω από τις γραμμές των ΜΑΤ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το θέμα της Αγίας Σοφίας και των ελληνοτουρκικών γενικότερα ασφαλώς δεν είναι εύκολο, δεν αντιμετωπίζεται με ουρλιαχτά και με λεβεντομαλακία κλπ.
Άλλο αυτό όμως κι άλλο να χαίρεστε ολοφάνερα ορισμένοι, λες και θέλετε να μας την πέσουν οι Τούρκοι και να καταλάβουν τη χώρα κιόλας.
Το μίσος που έχετε για την Ελλάδα και για το λαό της είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξετε. Δείχνει μίσος κατά του εαυτού σας πρώτα απ' όλα.
Επίσης το ίδιο θέμα δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση, καθώς "και οι άλλοι", δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, τίποτα διαφορετικό δεν θα έκαναν αν ήταν κυβέρνηση στην περίπτωση που θα τους έσκαγε το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Βέβαια αυτό που πραγματικά θα ήταν διαφορετικό, θα ήταν η άθλια αντιπολίτευση που θα έκανε η Νέα Δημοκρατία αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ... απλώς δεν κάνει γενικά αντιπολίτευση.
Σχολιο.- Ξέρεις τι δεν έχουν καταλάβει ορισμένοι "δηθεν"?
Ότι αν είσαι πατριώτης (με την έννοια της αγάπης στην πατρογονική γη,στην κουλτούρα της,στους ανθρώπους της κ στις παραδόσεις της) παύεις αυτομάτως να είσαι δημοκράτης....
Ας χαίρονται λοιπόν που το ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ο Ερντογάν (παρεπιπτοντως δεν έχει αφήσει αριστερό ρουθούνι στην Τουρκια) κάνει αυτά που κάνει!..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι οι "καθώς πρέπει" δεξιοί κι αριστεροί λένε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον Ερντογάν "με τον πολιτισμό μας".
(Όταν δεν λένε κρυφά ή φανερά ότι... δεν πρέπει να τον εκνευρίσουμε ή... δεν ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ κιόλας).
Θυμίζω ότι και το 1955 και το 1964 και το 1987 και το 1996 "πολιτισμένα" τους αντιμετώπισαμε, με αποτέλεσμα τώρα... να τους ευχαριστούμε που δεν έχουν ακόμα καταλάβει το μισό Αιγαίο.
(ας ψάξουν όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τι έγινε το 1955, το 1964, το 1987 και το 1996).
Ειδικά μάλιστα από το 1996 πάψαμε ουσιαστικά να έχουμε εξωτερική και οικονομική πολιτική (όσο τέλος πάντων είχαμε...) - μετά ήρθαν και τα μνημόνια και... τι περιμένατε να συμβεί;
Εντελώς αναμενόμενα είναι όλα όσα συμβαίνουν και... όσα πολύ χειρότερα θα συμβούν.
Ούτε καν εγώ φαντάζομαι πόσο χειρότερα.
Σχολιο.- Πολιτισμένα τους αντιμετωπίσαμε επίσης το 1967 και το 1974
Σχολιο.-  Περιμένουμε τους υπερπατριωτες του κωλου να διαδηλώσουν στο Σύνταγμα για την Αγια-Σοφια! Φοβούνται το ξύλο απο τα ΜΑΤ, μετα τον χουντικό νομο της κυβέρνησης του Κούλη του Μιζοτακη!
Σχολιο.- το 1987 και η περήφανη και έξυπνη στάση του Ανδρέα... να μην το ξεχνάμε (και σε προφταίνω πριν πεις ότι το 1987 το ακολούθησε το Νταβός..., όμως υπήρξε η αντρίκια δήλωση του mea culpa)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταπέλτης ο Νομπελίστας Ορχάν Παμούκ – «Εκατομμύρια κοσμικών Τούρκων σήμερα κλαίνε, αλλά οι φωνές τους δεν ακούγονται επειδή δεν έχουμε αρκετή ελευθερία έκφρασης και δημοκρατία»
«Το να μετατρέψουμε την Αγιά Σοφιά σε τζαμί είναι σαν να λέμε στον υπόλοιπο κόσμο, δυστυχώς, δεν είμαστε πλέον κοσμικό κράτος», τόνισε στη λιτή του δήλωση ο Ορχάν Παμούκ στην ανταποκρίτρια του BBC, Orla Guerin.
Για να συνεχίσει: “Οι Τούρκοι είναι περήφανοι που η χώρα τους είναι ένα κοσμικό μουσουλμανικό κράτος. Η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί κλέβει αυτή την περηφάνιά μας. Εκατομμύρια κοσμικών Τούρκων σήμερα κλαίνε, αλλά οι φωνές τους δεν ακούγονται επειδή δεν έχουμε αρκετή ελευθερία έκφρασης και δημοκρατία”



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας: “Να παραμείνει η Αγία Σοφία μουσείο – Είναι οικουμενική ευθύνη απέναντι στην κληρονομιά της ανθρωπότητας”
11 Ιουλίου 2020
Σε ανακοίνωση της Κεντρικής του Επιτροπής το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, τονίζει:
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας υπερασπίστηκε και θα υπερασπίζεται να παραμείνει η Αγία Σοφία δημόσιο μουσείο, ως ένα από τα σημαντικότερα προστατευμένα ιστορικά μνημεία και ένα λαμπρό παράδειγμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Το να σταθούμε απέναντι σε κάθε παρέμβαση στη δομή του κτιρίου που θα πλήξει την πρωτοτυπία του αποτελεί συνεπώς οικουμενική ευθύνη.
1. Η τρέχουσα συζήτηση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί επανήλθε από το κόμμα İYİP, το φασιστικό κόμμα της αντιπολίτευσης που είναι εταίρος του (κεμαλικού) σοσιαλδημοκρατικού CHP στην κοινοβουλευτική αντιπολιτευτική συμμαχία, μέσω πρότασης κοινοβουλευτικής διερεύνησης. Ουσιαστικά ήταν  πρόθεση των αντιδραστικών ρευμάτων της Τουρκίας από καιρό. Η πράξη αυτή επικροτήθηκε από πολλά μέλη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως τον πρώην υποψήφιο του CHP για την Προεδρία, Μουχαρέμ Ιντζέ και τους σημερινούς δημάρχους μεγάλων πόλεων που συνδέονται με την αντιπολίτευση. Σε καμία περίπτωση δεν επικρίθηκε από την αντιπολίτευση η πράξη αυτή από την αρχή. Αντίθετα, ορισμένοι εκπρόσωποί της αντιπολίτευσης,  εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την δυνατότητα να προσεύχονται υπό την σκέπη της Αγιά-Σοφιάς. Η πρώτη πράξη του  ΑΚΡ ήταν να αρνηθεί την κοινοβουλευτική συζήτηση για το θέμα και στη συνέχεια να διατάξει το Συμβούλιο του Κράτους, που στην ουσία ελέγχεται από την εκτελεστική εξουσία, δηλαδή από τον ίδιο τον Ερντογάν, να ακυρώσει την απόφαση επαναλειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως μουσείου το 1934. Αυτή ήταν μια επαναβεβαίωση της ισχύος της εκτελεστικής εξουσίας στην Τουρκία. Τελικά, μπορεί κανείς να συμπεράνει πως η τουρκική αστική τάξη έδρασε ενωμένη ως προς την έναρξη της συζήτησης και την έγκριση της μετατροπής.
2. Η ακύρωση της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου του 1934 σήμανε επίσης την άρνηση των προοδευτικών αξιών της αστικής επανάστασης του 1923, δηλαδή του εκδημοκρατισμού, της κοσμικότητας και της νεωτερικότητας.
3. Ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός του ΑΚΡ έχει μεταμορφώσει κάθε δημόσιο θεσμό στην Τουρκία, ανάμεσά τους τη νομοθεσία, τα πανεπιστήμια, την εκπαίδευση, τον τύπο και κάθε άλλη πτυχή της κοινωνικής ζωής, αφήνοντας αυτούς τους τομείς να κυριαρχούνται από τους κανόνες του Ισλάμ. Το ΤΚΡ έχει θίξει επανειλημμένα τον αντεργατικό ρόλο της αντίδρασης και του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, που καταπιέζει την παραμικρή αντίσταση εντός της εργατικής τάξης και αντικαθιστά την οργανωμένη δύναμη των ενωμένων εργατών με απολίτικες υπάκουες μάζες. Ο κίνδυνος της αντίδρασης είναι μεγαλύτερος από ό,τι φαίνεται. Πριν από μόλις μια βδομάδα, ένα εργοστάσιο παραγωγής πυροτεχνημάτων εξερράγη στην Τουρκία, προκαλώντας θανάτους και τραυματίζοντας δεκάδες εργάτες. Το αφεντικό, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της τοπικής MUSIAD, της φιλοϊσλαμικής ένωσης καπιταλιστών, στην πραγματικότητα καθόλου δεν τιμωρήθηκε, και αντίθετα είχε την υποστήριξη από τους άλλους καπιταλιστές στην περιοχή και τη χώρα. Η ίδια οργάνωση έχει προτείνει “στρατόπεδα εργασίας” ως λύση για να ξεπεραστούν οι απώλειες των κερδών της κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πρόταση που ενέκρινε η κυβέρνηση πριν από λίγες εβδομάδες. Δεν είναι σύμπτωση ότι ακριβώς την ίδια εβδομάδα εγκρίθηκε να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί. Η τάξη των καπιταλιστών της Τουρκίας συστηματικά εκμεταλλεύεται την θρησκεία για να αυξήσει την ισχύ της ενάντια στις εργασιακές σχέσεις. Τώρα, λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης στη χώρα, της φτώχειας, της ανεργίας, της απελπισίας και της τεράστιας δυσαρέσκειας μεταξύ των εργατών, οι καπιταλιστές προσπαθούν να αποφύγουν την πολιτικοποίηση των εργατών και την ενίσχυση των αριστερών ρευμάτων, καταφεύγοντας ξανά στην αντίδραση.
4. Η απόφαση συνιστά πράγματι μια προκλητική κίνηση σε διεθνές επίπεδο. Η πραγματιστική πολιτική του ΑΚΡ, που βασίζεται σε καθημερινούς ελιγμούς μέσα στις ρωγμές του ιμπεριαλιστικού συστήματος και η ταλάντευσή του μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, χάνει έδαφος. Η χώρα είναι σε ελεύθερη οικονομική πτώση, με πρωτοφανή υψηλά επίπεδα εσωτερικού και εξωτερικού χρέους. Ο Ερντογάν προσπαθεί να αποκαταστήσει την πολιτική διαπραγματευτική του ισχύ εκφοβίζοντας άλλες χώρες, όπως είναι οι κινήσεις κατά της Γαλλίας στη Λιβύη, οι στρατιωτικές ενέργειες στο συριακό έδαφος ή με υποκίνηση εθνικιστικών συγκρούσεων εναντίον της Ελλάδας, είναι όμως προφανές πως αυτή η δύναμη είναι υπερβολικά περιορισμένη για να τρομάξει τις μεγαλύτερες δυνάμεις ή τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, όπως είναι οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και άλλες, από τις οποίες η κυβέρνηση εξαρτάται παντοιοτρόπως.
5. Η καθοδήγηση του προλεταριακού διεθνισμού, όπως καθορίστηκε πριν από 100 και πλέον χρόνια από τους Μπολσεβίκους, είναι σαφής. Οι συγκρούσεις μεταξύ των αστικών τάξεων κάθε χώρας, όπως οι εθνικιστικές ή οι θρησκευτικές διαμάχες, ο ανταγωνισμός και η διεκδίκηση δικαιωμάτων σε πλουτοπαραγωγικούς πόρους κτλ, δεν μπορούν να αποτελούν τη βάση συζήτησης για τους κομμουνιστές. Η ανάγνωση τέτοιων κινήσεων με την ατζέντα της αστικής τάξης θα είναι  τεράστια παραπλάνηση. Η σύγκρουση δεν είναι μεταξύ Χριστιανισμού και Ισλάμ, αλλά μεταξύ αντίδρασης και κοσμικότητας και πιο συγκεκριμένα μεταξύ καπιταλιστών και εργατών.
6. Η καρδιά του ζητήματος της Αγιάς Σοφιάς είναι η κυριαρχία της δεξιάς πολιτικής στην Τουρκία, τόσο από τις κυβερνητικές, όσο και από τις αντιπολιτευτικές συμμαχίες. Είναι άλλο ένα βήμα κατάργησης του κοσμικού χαρακτήρα της πολιτικής ατμόσφαιρας στην Τουρκία. Ενθαρρύνει την καταστολή της σκέψης και του αγώνα για την ισότητα. Οι κομμουνιστές ανά τον κόσμο θα πρέπει να καταδικάσουν αυτή την απόφαση αλλά και τις αντιλήψεις πίσω από την αντιδραστική μπουρζουαζία που καθιστούν ζοφερό το μέλλον της εργατικής  τάξης της Τουρκίας.
7. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας υπερασπίστηκε και θα υπερασπίζεται να παραμείνει η Αγία Σοφία δημόσιο μουσείο, ως ένα από τα σημαντικότερα προστατευμένα ιστορικά μνημεία και ένα λαμπρό παράδειγμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Το να σταθούμε απέναντι σε κάθε παρέμβαση στη δομή του κτιρίου που θα πλήξει την πρωτοτυπία του αποτελεί συνεπώς οικουμενική ευθύνη.
Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, Κεντρική Επιτροπή, 11.7.2020
Αντίθετο και το HDP στην απόφαση για την Αγια Σοφιά
Σε σχόλιό του το HDP εκφράζει την αντίθεσή του για τη μετατροπή της Αγιας Σοφιάς σε τζαμί και σημειώνει:
 «Η Αγία Σοφία είναι μέρος της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Η μετατροπή του σε τζαμί είναι λάθος. Με την απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποτέλεσε μέρος της μηχανής προπαγάνδας του ΑΚΡ. Η απόφαση πρέπει να ανακληθεί τώρα:  Η ΑγίαΣοφία δεν είναι πολιτικό εργαλείο».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγνοήσετε τη Βουλή των ραγιάδων και αρματωθείτε.
Γιατί μετά την
Αγιά Σοφιά σειρά έχουν τα ελληνικά νησιά!

σχολιο.- το σενάριο είναι απλωμένο στο τραπέζι... δε χρειάζεται πολλή φαντασία ή εξυπνάδα. Δημιουργία "μουσουλμανικής μειονότητας" από 30χιλ που θα ζητήσει αυτονόμηση κάποια στιγμή.. που θα ζητήσει "αδελφική" συνδρομή από δίπλα..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΣ ΗΤΤΑ...
“Σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους Έλληνες να σκέπτονται σαν Τούρκοι και αυτή θα είναι η μεγαλύτερή μας ήττα”.

Αυτά είχε πει κάποτε προνοητικά, βλέποντας πού θα οδηγούσε η άκρατη τουρκολαγνεία μερικών σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα, ο αείμνηστος καθηγητής Νεοκλής Σαρρής.
Για να αληθεύσει διαχρονικά η πρόγνωσή του σε τόσα πολλά σημεία, όμως πολύ περισσότερο στο πρόσφατο κατάντημα, όπου ο εκτελεστικός διευθυντής μιας οργάνωσης ονόματι ΚΙΣΑ Δώρος Πολυκάρπου κατήγγειλε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για … διάπραξη ποινικού αδικήματος και υποκίνησης βίας και μίσους γιατί καταφέρθηκε εναντίον των Τούρκων εποίκων στα κατεχόμενα, δηλαδή του εγκλήματος πολέμου!
Ευτυχώς που ακόμα το σύστημα δουλεύει στην Κυπριακή Δημοκρατία και ο Γενικός Εισαγγελέας απέρριψε όσα ο Δώρος Πολυκάρπου κατήγγειλε, υπενθυμίζοντας του ότι ο παράνομος εποικισμός ο οποίος διενεργείται σε κατεχόμενες περιοχές μετά από πολεμικές συρράξεις, είναι έγκλημα πολέμου κατά το Διεθνές Δίκαιο. Αλλά και να τονίζει ότι το να τοποθετείται κάποιος και μάλιστα δημόσιο πρόσωπο κατά της συνεχιζόμενης διάπραξης ενός εγκλήματος, σε ουδεμία περίπτωση συνιστά αδίκημα.
Είναι πράγματι κατάντημα ενός ημικατεχόμενου λαού να φθάνουν πολίτες του σε τέτοιο σημείο υποστήριξης των εγκλημάτων της κατοχής, του θύτη, που διαπράττονται βάση σχεδίου που χρονολογείται από το 1956/57, ενώ δεν τους ενδιαφέρουν ποσώς τα καταπατημένα δικαιώματα των αδελφών τους Ελλήνων προσφύγων, εκτοπισμένων από την κατοχική δύναμη και την υποτελή της διοίκηση…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκεί στο Βατικανό, δεν ξέρουν την Κωνσταντινούπολη;; στα τούρκικα μόνον έμαθαν να την αποκαλούν;;
Καρφί στο μάτι τους ήταν πάντα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι φιλοτιμοι ανθρωποι είναι σαν τα κερακια.
Καινε τον εαυτο τους για να δωσουν φως στους αλλους



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*Οι Σλάβοι βαφτίστηκαν Μακεδόνες. (Το υπογράψαμε)
* Οι λάθρο έχουν ίσα δικαιώματα με τα παιδιά μας.( Το δεχτηκαμε)
* Πρακτικά έχουμε χάσει κάνα δυο τρία νησιά, καθώς ειναι υπο κατοχή, απο ΜΚΟ καί ανθρώπους που εγκαταστάθηκαν χωρίς κρατική άδεια.( Δε βαριέσαι)
* Τα νησιά μας δεν εχουν ΑΟΖ. (Ντε φακτο το λουζόμαστε)
* Η Νovartis πληρώνει τα γαμησιάτικα τα δικά μας στους Αμερικανούς. (Χαλαραουέτα)
* Κλείνουμε την μοναδική τζάμπα Εθνική μας ενεργειακή πηγή, τα εργοστάσια λιθάνθρακα της Πτολεμαϊδας, για το καλό του πλανήτη και ταυτόχρονα η Γερμανία εγκαινιάζει δύο καινούργια δικά της, γιατί οι Γερμανοί βάζουν την τσέπη τους πάνω απ τον πλανήτη. (Εμείς πάνω απ όλα στη μάχη για την κλιματική αλλαγή)
* Στη Θρακη οι πράκτορες της Τουρκίας αλλωνιζουν φανερά χρόνια τώρα. (Αδιάφορο παντελώς )
**** Ο Ταγίπ ξανακάνει την Αγιασοφιά τζαμί. ( Πανελλήνιος ο κλαυθμός και ο βριγμός των οδόντων!!!?!!!)
Ο ψυχολόγος που ρώτησα μου είπε πως είναι το σύνδρομο της "κλαψομουνίασης".
Ο ασθενής αδιαφορεί για οτι τον ενοχλεί και μπορεί να κάνει κάτι άμεσα γι αυτό. Δηλαδή να εκτεθεί, να παλέψει, να θυσιάσει τις ανέσεις του την βολή του κλπ.
Παράλληλα γίνεται έξαλλος με καταστάσεις που δεν μπορεί να ελέγξει ή να επιρρεάσει, γνωρίζοντας πώς δεν μπορεί να κάνει κάτι και έτσι περιορίζεται σε ενα θορυβώδες μοιρολόι, το οποίο δεν του κοστίζει τίποτα, χρησιμοποιεί πομπώδης εκφράσεις, αλλα παραμένει στην κόμφορντ ζόουν και συνεχίζει την πτωτική του πορεία.
Η θεραπεία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο Πόλεμος. Σαν τη χημειοθεραπεία, έχουμε επιβάρυνση στον ασθενή, αλλά μπορεί να ζήσει κατόπιν, απαλλαγμένος απ την αρρώστια.
Δεν είναι όμως διαδεδομένη καθώς έχει παρενέργειες στις πολιτικές ηγεσία. Οπότε πάμε προδοτικά, μέχρι το, όποιο, τέλος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέρασαν 46 ολόκληρα χρόνια…
20 Ιουλίου 1974: «Πώς να ξεχάσω όλα όσα ζήσαμε…Με βίαζαν ο ένας μετά τον άλλο…»
Επειδή αντιστεκόντουσαν τις χτυπούσαν. Τις έβλεπα μετά που είχαν από τα χτυπήματα μαυρισμένα τα μάτια, βγαλμένους ώμους, σημάδια στα πόδια.
Υπάρχουν τρομακτικές μαρτυρίες από συμπατριώτισσες μας- οι περισσότερες έφηβες τότε- που υπέστησαν τη φρικαλεότητα του βιασμού, μάλιστα ορισμένες εξ αυτών επανειλημμένα και με τους πιο αποκρουστικούς τρόπους.
Γυναίκες που μέχρι σήμερα έκρυβαν βαθιά τις πληγές τους χωρίς ποτέ να αναφέρουν τίποτα και σε κανέναν. Κουβαλούσαν και κουβαλούν όλες εκείνες τις ψυχολογικές «κακώσεις» που δημιουργεί ο βιασμός. Τα βράδια ακόμα υποφέρουν από εφιάλτες.
Τρεις κοπέλες από την Άσσια μιλούν για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια για όλα όσα βίωσαν το 1974. Μαρτυρίες που σοκάρουν…
Η πρώτη κοπέλα αναφέρει στο Ant1.com.cy:
«Όταν έφτασαν οι Τούρκοι στην Άσσια…
Ήμασταν έξω στην αυλή μαζί με τους γείτονές μας. Ήταν περίπου 2 το μεσημέρι. Ένας γείτονας που άκουγε BBC μας είπε: «Μόλις είπαν ότι πήραν οι Τούρκοι την Άσσια». Εμείς γελάσαμε… Μερικά λεπτά αργότερα, είδαμε πολλά περιστέρια στον ουρανό και αμέσως άρχισαν οι σφαίρες και ο θόρυβος των τανκς. Πολλοί συγχωριανοί μας μπήκαν στα αυτοκίνητα τους και έφυγαν. Θυμάμαι που κόρναραν διαρκώς ειδοποιώντας έτσι και όλους τους άλλους.
Εμείς κλειστήκαμε στο σπίτι μας μαζί με τέσσερις άλλες οικογένειες. Τρομαγμένοι όλο το βράδυ ακούγαμε τα τανκς. Την δεύτερη μέρα, βλέπαμε από τα παράθυρα να έρχονται φορτηγά με Τουρκοκύπριους, να μπαίνουν στα σπίτια και να κλέβουν τα πάντα. Δεν άφησαν τίποτα…
Κάποια στιγμή δυο Τουρκοκύπριοι ήρθαν και στο δικό μας σπίτι. Ζήτησαν να τους δώσουμε λεφτά και όλα μας τα χρυσαφικά. Είπαν και στην γειτόνισσα μας να πάει σπίτι της για να τους φέρει και τα δικά της. Άρπαξαν εμένα αλλά και μια ακόμη κοπέλα και με το όπλο να μας σημαδεύει στην πλάτη, μας πήγαν μέχρι το σπίτι της και αφού πήραν και τα δικά της, μας έφεραν πίσω, μόνο που στην επιστροφή, τα όπλα τους μας σημάδευαν στο κεφάλι.
Μετά που έφυγαν ήρθε ένας άλλος Τουρκοκύπριος που ήξερε τον πατέρα μου και τον ρώτησε «που είναι οι κόρες σου;» ο πατέρας μου δεν του απάντησε.
Εκείνος επέμενε, του έλεγε πως δεν έπρεπε να τον φοβάται, να του έχει εμπιστοσύνη και πως ποτέ δεν θα μας έκανε κακό. Ο πατέρας μου τότε μας φώναξε. Ήμασταν 6 κοπέλες και ήμασταν όλες κρυμμένες στον αχυρώνα. Όταν μας είδε, μας ζήτησε μια κόλλα χαρτί για να γράψει να μην μας ενοχλούν. Θα το έβαζε έξω από την πόρτα μας και κανένας Τούρκος δεν θα μας ενοχλούσε, έτσι μας είπε. Εμείς τον πιστέψαμε και του δώσαμε. Έγραψε ότι έγραψε και έβαλε την κόλλα έξω από την πόρτα. Δεν έφτασε όμως να φύγει και άρχισαν να έρχονται Τούρκοι αλλά και Τουρκοκύπριοι.
Έπαιρναν με το ζόρι μια -μια κοπέλα, τις ανέβαζαν πάνω στα δωμάτια μας και τις βίαζαν. Εκείνες φώναζαν, παρακαλούσαν να τις αφήσουν, σπάραζαν στο κλάμα. Επειδή αντιστεκόντουσαν τις χτυπούσαν. Τις έβλεπα μετά που είχαν από τα χτυπήματα μαυρισμένα τα μάτια, βγαλμένους ώμους, σημάδια στα πόδια.
Κρυβόμουν σε μια γωνιά, έκλεινα τα αυτιά μου για να μην τις ακούω και προσευχόμουν. Έλεγα κάθε φορά κλαίγοντας «κάνε Θεέ μου να γλυτώσω και θα έρχομαι κάθε Κυριακή εκκλησία ή θα γίνω μοναχή».
Μετά μάθαμε ότι ο Τουρκοκύπριος στην κόλλα έγραψε «έχει κοπέλες στο σπίτι» και όχι «μην ενοχλείτε αυτό το σπίτι».
Έπρεπε να φύγουμε για να γλυτώσουμε, έτσι, κρυφά και από τοίχο σε τοίχο, πήγαμε σε ένα άλλο σπίτι. Η μητέρα μου ήθελε να με αφήσει εκεί και να φύγει. Μου είπε να μείνω μαζί με τις άλλες κοπέλες και σύντομα θα ερχόταν να με πάρει, όπως και έκανε. Τότε δεν κατάλαβα γιατί με άφησε μόνη σε άλλο σπίτι. Δεν την ρώτησα ποτέ αλλά όταν μεγάλωσα κατάλαβα… Δεν μπορούσε, δεν άντεχε να βλέπει τις κόρες της στα χέρια των Τούρκων και να μην μπορεί να τις προστατεύσει.
Στο σπίτι που με πήγε, ήμασταν περίπου 60 γυναίκες και η μια από αυτές ήταν έγκυος. Τις περισσότερες μας έντυναν με μαύρα γεροντικά ρούχα για να μην καταλάβουν οι Τούρκοι ότι ήμασταν νέες.
Μια εικόνα που έμεινε έντονα στο μυαλό μου…
Κάποια στιγμή μπήκαν στο σπίτι τρεις Τουρκοκύπριοι και ο ένας άρπαξε ένα κορίτσι. Η μητέρα και η γιαγιά της άρχισαν να φωνάζουν και να κλαίνε. Η έγκυος άρπαξε από το χέρι το κορίτσι και το τράβηξε προς το μέρος της για να το γλυτώσει. Έβλεπα το κοριτσάκι να το τραβάει από το ένα χέρι ο Τουρκοκύπριος και από το άλλο η γυναίκα που όμως τελικά κατάφερε και την γλύτωσε από τα χέρια του. Την έσωσε!!! Εκείνος θυμωμένος έφυγε.
Μετά από λίγο ήρθαν τέσσερις Τούρκοι και μας έκαναν νόημα να βγούμε όλες έξω. Μας έβαλαν να σταθούμε σε μια σειρά και άρχισαν να πυροβολούν πάνω από τα κεφάλια μας και μπροστά από τα πόδια μας. Ήταν φανερό πως ήθελαν να μας τρομάξουν.
Μας πήγαν σε ένα άλλο σπίτι (εκεί βρήκα και τη μάνα μου) και κάποια στιγμή ήρθαν κάποιοι αξιωματικοί που στις τσέπες των σακακιών τους βλέπαμε ασημένια κουταλάκια και πιρουνάκια που προφανώς κλέψανε από τα προηγούμενα σπίτια. Μας είπαν να πάμε στα σπίτια μας να πάρουμε ρούχα και ότι άλλο θέλουμε. Καθώς πήγαινα στο σπίτι μου, είδα πολλούς άντρες δεμένους να ανεβαίνουν στα φορτηγά. Ανάμεσα τους ήταν και ο θείος μου. Με κοίταξε στα μάτια σαν να με αποχαιρετούσε… Αυτοί οι άντρες είναι οι αγνοούμενοι μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οφείλω να ομολογήσω πως είναι άκρως συγκινητική η αντίδραση της πλειοψηφίας των μουσουλμάνων αδερφών μας στην Θράκη σχετικά με την πρόταση του ΑΚΚΕΛ να κλείσει το προξενείο της Κομοτηνής. Οι περισσότεροι είναι θετικοί και τονίζουν προς κάθε κατεύθυνση πώς είναι Έλληνες πολίτες και πατρίδα τους είναι μόνο η Ελλάδα. Το έχω πει χιλιάδες φορές πώς έχω γνωρίσει πατριώτες μουσουλμάνους που είναι πολύ ποιο Έλληνες από πολλούς Ελληναράδες. ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η καταστροφή των Ψαρών το 1824! Πως την περιέγραψε ο Σολωμός
Είναι η σφαγή που ενέπνευσε τον Διονύσιο Σολωμό να γράψει.Η καταστροφή των Ψαρών…Σαν σήμερα το 1824. Η καταστροφή που η πένα του Διονύσιου Σολωμού περιέγραψε:
Τον Ιούνιο του 1824 οι Τούρκοι θα καταλάβουν τα Ψαρά και θα προβούν σε μία ανελέητη σφαγή των κατοίκων του νησιού∙ ένα χρόνο μετά ο Διονύσιος Σολωμός θα συνθέσει το έξοχο αυτό επίγραμμα για να τιμήσει τους θυσιασθέντες Ψαριανούς.
Η θανάτωση χιλιάδων Ελλήνων που έλαβε χώρα στα Ψαρά υπήρξε ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα για όλο το ελληνικό έθνος, και μια ασύλληπτη καταστροφή για το ίδιο το νησί. Ο ποιητής συγκλονισμένος, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες, επιχειρεί με τους στίχους του να τονίσει πως ο χαμός των ηρωικών αυτών Ελλήνων θα συνοδευτεί από αθάνατη δόξα, που θα υπενθυμίζει πάντοτε την πολύτιμη θυσία και την υπέρμετρη προσφορά των Ψαριανών στον επαναστατικό αγώνα της Ελλάδας.
"Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη
Περπατώντας η Δόξα μονάχη
Μελετά τα λαμπρά παλικάρια
Και στην κόμη στεφάνι φορεί
Γεναμένο από λίγα χορτάρια
Που είχαν μείνει στην έρημη γη."
Η ολόμαυρη ράχη, έκφραση με την οποία ο ποιητής επιθυμεί να εκφράσει την εικόνα του κατεστραμμένου τοπίου, μας παραπέμπει στην ανατίναξη της πυριτιδαποθήκης στο Παλαιόκαστρο (περιοχή που έκτοτε ονομάστηκε Μαύρη Ράχη). Στο άκρο της χερσονήσου αυτής οι Ψαριανοί είχαν δημιουργήσει μια οχυρή θέση για να υπερασπιστούν το νησί, κι εκεί στις 22 Ιουνίου του 1824, 150 πολεμιστές που είχαν κοντά τους αρκετά γυναικόπαιδα, αντιστάθηκαν ηρωικά στους Τούρκους, φτάνοντας ως την ύστατη θυσία όταν ανατίναξαν την πυριτιδαποθήκη τους, προσφέροντας έτσι τη δική τους ζωή, αλλά και σκοτώνοντας συνάμα πολλούς εχθρούς.
Στους τρεις αυτούς στίχους εντοπίζουμε την πρώτη εικόνα του ποιήματος, η οποία κατορθώνει με την ιδιαίτερη συμπύκνωση νοημάτων να τιμήσει τους γενναίους νεκρούς, να αποδώσει το μέγεθος της καταστροφής, αλλά και να τονίσει την έλευση της Δόξας, ως δίκαιης ανταμοιβής για τους Έλληνες που βρήκαν εκεί μαρτυρικό θάνατο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΜΕΙΣ ΔΊΝΟΥΜΕ ΆΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΣΕ ΤΣΑΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΒΕΒΗΛΩΝΟΥΝ ΟΡΘΌΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.
Το «Ντεφτεντάρ Τζαμί» Στην Ρόδο.
Το διήμερο 10-11 Οκτωβρίου 2019 επι Κυβερνησεως Μητσοτάκη έγινε Διεθνές Συμπόσιο για τους «Τούρκους» σε Ρόδο και Κω από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των μουσουλμάνων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσου (ROISDER) με την υποστήριξη του πανεπιστημίου Yaşar.
Κύριος ομιλητής ήταν ο Δρ Mustafa Kaymakçı, πρόεδρος της ROİSDER, ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης FUEN Gösta Toft, ο δήμαρχος της Karşıyaka Cemil Tuğay Karşıyaka, ο καθηγητής Δρ. Mustafa İduğ (δήμαρχος στο Μπουρνόβα και ο Δρ. M. Cemali του Πανεπιστημίου της Σμύρνης αλλά και εκπρόσωποι από τις κοινότητες των μουσουλμάνων σε Ρόδο και Κω από την Ελλάδα. Ανάμεσα στα θέματα, που συζητήθηκαν ήταν η εκπαίδευση στην τουρκική γλώσσα, το πρόβλημα της θρησκείας και της λατρείας και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Οθωμανών Τούρκων, «το πρόβλημα του μίσους και της… καταπίεσης του ελληνικού κράτους» και τα ζητήματα των «τουρκο-μουσουλμανικών» ιδρυμάτων και των Βακουφίων.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu αναπαρήγαγε την τουρκική προπαγάνδα μέσω του άρθρου με τον τίτλο, «Η μουσουλμανική ιδιοκτησία των Τούρκων των Δωδεκανήσων εξαφανίζεται», στο οποίο αναπτυσσόταν ο ισχυρισμός ότι στη Δωδεκάνησο φιλοξενείται μία «τουρκική-μουσουλμανική» μειονότητα 6.000 ατόμων. Μιλώντας στο συμπόσιο, ο Mustafa Kaymakçı, σημείωσε ότι μέχρι πρόσφατα υπήρχε η αντίληψη ότι η περιοχή της Δυτικής Θράκης ήταν η μόνη περιοχή της χώρας όπου ζουν «Τούρκοι» ενώ στα ελληνικά νησιά της Ρόδου και της Κω, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που αναγνωρίζονται ως «Τούρκοι» και μουσουλμάνοι. «Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές δεν αναγνωρίζουν την πολιτιστική ταυτότητα των Τούρκων που ζουν στα νησιά των Δωδεκανήσων, καθώς τα νησιά βρίσκονταν υπό ιταλική κατοχή όταν υπογράφηκε η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 11 Ιουλίου 2020
Εγκρίθηκαν και από Ελλάδα και Κύπρο 485 εκ. ευρώ προς την Τουρκία…
485 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετη στήριξη από την ΕΕ προς την Τουρκία
Η ΕΕ αποφάσισε να παράσχει πρόσθετη στήριξη 485 εκατομμυρίων ευρώ προς την Τουρκία για τη συντήρηση των μεταναστών που ζουν εκεί. η σχετική πρόταση της ευρωπαϊκής επιτροπής εγκρίθηκε από το ευρωκοινοβούλιο και τα κράτη-μέλη. Σύμφωνα με την είδηση από την deutsche welle τουρκικά τα χρήματα αυτά θα είναι επιπρόσθετα στην βοήθεια των 6 δις ευρώ πού προβλέπεται να δοθούν, με βάση τη συμφωνία του 2016 ανάμεσα σε Τουρκία και ΕΕ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως με τα συγκεκριμένα 485 εκατομμύρια ευρώ θα μπορέσoyn να παραταθούν μέχρι το 2021 δύο σημαντικά προγράμματα, για τους περίπου 1.700.000 μετανάστες όπως και για τα 600.000 παιδιά σχολικής ηλικίας. Η επιτροπή στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως η βοήθεια των 485 εκατομμυρίων ευρώ μέσω  των υπηρεσιών βοήθειας του ΟΗΕ, της Eρυθράς Hμισελήνου και των οργανώσεων της Ερυθράς Ημισελήνου, θα φτάσει στους έχοντες ανάγκη. Ο υπεύθυνος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ Γιανεζ Λεναρτζικ, τόνισε πως η ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τους μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία για όσο χρειάζεται και πρόσθεσε: “Πολύ περισσότερο τώρα που η κατάσταση λόγω κορονοϊού κατέστη ακόμη πιο δύσκολη¨.

Σχολιο. : Και μετά κάποιοι Έλληνες περιμένουν να επιβάλλει κυρώσεις η Ελλάδα προς την Τουρκία, να κλείσει κανένα προξενείο κ.λ.π…
Εδώ ούτε καν τα ευρωπαϊκά λεφτά δεν τολμάμε να τους κόψουμε…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία : "Έβγαλε το γκλοπ και με χτύπησε στο κεφάλι επειδή περνούσα δίπλα του"
Νέα μαρτυρία για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν αστυνομικοί της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» στην πορεία της περασμένης Πέμπτης, έρχετε στη δημοσιότητα. Ο Δημήτρης Στέφος, που φαίνεται σε βίντεο να περπατάει δίπλα στις μηχανές των αστυνομικών, χτυπήθηκε στον κρόταφο.
12 Ιουλίου 2020 13:42
Ο 33χρονος Δημήτρης Στέφος εργάζεται ως προγραμματιστής και το βράδυ της Πέμπτης, 9 Ιουλίου, όπως λέει, εργαζόταν στη Νέα Κηφισιά μέχρι τις 20:00. Στη συνέχεια μετακινήθηκε με την μοτοσυκλέτα του προς το κέντρο της Αθήνας, με πρόθεση να συναντηθεί με φίλους του, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονταν στην πορεία ενάντια στον νόμο για τις συγκεντρώσεις, που ήταν σε εξέλιξη.
Έφτασε στην οδό Φειδίου στις 20:30 όπου και πάρκαρε την μοτοσυκλέτα του. «Βγήκα στην Πανεπιστημίου, προχώρησα τον δρόμο και πέρασα απέναντι προς την Κοραή. Ενώ διέσχιζα τον δρόμο, ένας αστυνομικός της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» που ακολουθούσε με την μηχανή του την προσαγωγή ενός ατόμου, έβγαλε το γκλομπ και με χτύπησε στο κεφάλι. Το πρώτο που θυμάμαι είναι πως ήμουν στο οδόστρωμα όταν μια κυρία ήρθε να με σηκώσει. Έτρεχε αίμα από το πρόσωπό μου, ζαλιζόμουν και δεν μπορούσα να περπατήσω. Άνθρωποι που ήταν γύρω μου έφεραν πάγο και με μετέφεραν στην άκρη του δρόμου. Η κυρία που με τράβηξε στην άκρη του δρόμου ήταν γιατρός και μου είπε πως ήμουν τυχερός, γιατί αν το γκλομπ με έβρισκε λίγο πιο πάνω θα μπορούσα να χάσω το μάτι μου, καθώς από το σημείο περνούν αιμοφόρα αγγεία. Καλέσαμε ασθενοφόρο στις 20:45», περιγράφει ο Δημήτρης Στέφος.
Το ασθενοφόρο έφτασε στην πλατεία Κοραή στις 22:30 και τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου οι γιατροί κατέγραψαν το περιστατικό, όπως φαίνεται και στην γνωμάτευση που δημοσιεύετε.
«Περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις από τον νευροχειρούργο και τον ορθοπεδικό και έφυγα για το σπίτι μου. Την επομένη, πήγα στη δουλειά μου, ωστόσο είχα έντονες ζαλάδες και τάσεις για έμετο, με αποτέλεσμα να πάω ξανά στο Γ.Ν.Α 251, για αξονική τομογραφία. Ευτυχώς ήταν καθαρή. Μέχρι σήμερα βρίσκομαι σε διαδικασία ανάρρωσης».
Σύμφωνα με τον 33χρονο ο ίδιος δεν είχε κανέναν διαπληκτισμό, ούτε ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς. «Δεν μίλησα στους αστυνομικούς και δεν μου μίλησαν. Το στόμα μου ήταν κλειστό, ενώ ούτε εκείνοι μου απευθύνθηκαν. Ξαφνικά, ο ένας έβγαλε το γκλομπ του και με χτύπησε κατευθείαν στο κεφάλι χωρίς να έχει προηγηθεί απολύτως τίποτα».
Η καταγγελία του 33χρονου επιβεβαιώνεται και με το βίντεο που θα βρείτε παρακάτω και εντόπισε ο ίδιος, ζητώντας πληροφορίες στα κοινωνικά δίκτυα. «Ευτυχώς κάποιος κατέγραφε την προσαγωγή που μόλις είχε γίνει και τυχαία έπιασε το περιστατικό με το χτύπημα σε εμένα. Εγώ αυτό που θέλω είναι να βρω την πινακίδα και να βρεθεί εκείνος που επέβαινε στη μηχανή και με χτύπησε. Στο βίντεο δυστυχώς η κάμερα κουνιέται και δεν είναι διακριτός ο αριθμός».
Όπως φαίνεται και στην εικόνα, οι μηχανές της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» βρίσκονταν ανάμεσα στο πλήθος και ακολουθούν, με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα, δύο αστυνομικούς που έχουν προχωρήσει σε προσαγωγή. Στο 0:18 του βίντεο, ο Δημήτρης Στέφος εμφανίζεται να διασχίζει την Πανεπιστημίου. Δύο δευτερόλεπτα αργότερα, στο 0:20 ο νεαρός άνδρας δέχεται χτύπημα και φαίνεται πλέον σωριασμένος στο οδόστρωμα, έχοντας χτυπηθεί από έναν αστυνομικό που επέβαινε στην προτελευταία μοτοσυκλέτα της ομάδας «ΔΡΑΣΗ».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2 νεκροί στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν και 5 τραυματίες από πυρά Αρμένιων στα σύνορα.
12/07/2020
Σύρραξη σημειώθηκε στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν κοντά στο Tavush με αποτέλεσμα 2 νεκρούς στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν. Υπάρχουν και 5 τραυματίες. Η πλευρά της Αρμενίας σύμφωνα με το armradio. ισχυρίζεται πως σήμερα η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν προσπάθησε δύο φορές να παραβιάσει τα σύνορα της Αρμενίας κοντά στην περιοχή Tavush, αλλά οι προσπάθειες απετράπησαν.
«Στις 12:30 περίπου σήμερα, στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, για λόγους άγνωστους σε εμάς, προσπάθησαν να παραβιάσουν τα κρατικά σύνορα της Δημοκρατίας της Αρμενίας με ένα όχημα UAZ προς την κατεύθυνση του Ταβούς», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας. Ο Shushan Stepanyan είπε στο Facebook.
Μετά την προειδοποίηση της αρμενικής πλευράς, οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν έφυγαν από το όχημα και επέστρεψαν στις θέσεις τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησαν μια δεύτερη προσπάθεια να καταλάβουν τον αρμενικό συνοριακό σταθμό χρησιμοποιώντας πυροβολικό, αλλά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, αφού είχαν απώλεια ανθρώπινου δυναμικού.
Δεν έχουν αναφερθεί θύματα από την αρμενική πλευρά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κατάληψη Σύρτης-al Jufra θα γινόταν με κάλυψη την αεροναυτική άσκηση Τουρκίας.Το σχέδιο διέρρευσε στην Αίγυπτο και οι Τούρκοι προσανατολίζονται γι αναβολή της άσκησης…..
12/07/2020
Υπάρχουν πολλές διαρροές ότι η Τουρκία ακύρωσε την αεροναυτική της άσκηση που είχε προγραμματίσει για τα ανοικτά της Λιβύης την τελευταία στιγμή….
Ο λόγος είναι η διαρροή του σχεδίου στην Αίγυπτο και η γνώση των λεπτομερειών του, που ώθησε την Αίγυπτο να πραγματοποιήσει μεγάλης κλίμακας ασκήσεις αμέσως που τις ονόμασε Hasam 2020.
Ο σχεδιασμός των τούρκικων στρατιωτικών γυμνασίων ήταν συνυφασμένος με επιχείρηση κατάληψη της Σύρτης. Προέβλεπε την αποστολή έξι τουρκικών πλοίων στα ύδατα της Misrata κατά τη διάρκεια των ασκήσεων που θα πλησίαζαν ελαφρώς από το Sirte. Στο έδαφος, οι Σύριοι μισθοφόροι που είναι υπό τις εντολές των τούρκικων δυνάμεων θα εισέβαλαν χρησιμοποιώντας 60 τανκ και 30 οχήματα μεταφέροντας AAFs και 158 κομμάτια πυροβολικού.
Ταυτόχρονα, θα ξεκινούσαν πτήσεις τουρκικών μαχητικών που θα χτυπούσαν την Al-Jufra, καθώς και μια χερσαία εισβολή των Σύρων τζιχαντιστών.
Όλες αυτές οι επιχειρήσεις έπρεπε να διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των ασκήσεων αλλά το σχέδιο διέρρευσε και υπάρχει μια ισχυρή υποψία ότι ένα από τα μέλη του PKK είναι αυτό που διέρρευσε τα σχέδιά και ενεργεί ως κατάσκοπος υπό τουρκική στρατιωτική στολή.
Από την άλλη πλευρά υπάρχει διάχυτο το ερώτημα γιατί ο LNA δεν επιτίθεται αλλά περιμένει να του επιτεθούν στη Σύρτη…
Επίσης 1400 εξτρεμιστές από την Τυνησία μεταφέρθηκαν στη Λιβύη από την Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας.
Eπικαλούμενη έναν ανώνυμο αξιωματικό ασφαλείας από τη Μισράτα, η Σαουδική εφημερίδα Al-Sada ανέφερε ότι οι Τυνήσιοι εξτρεμιστές πέταξαν με αεροσκάφη της Λιβύης και τουρκικά από Ιντλίμπ στην Κωνσταντινούπολη και, στη συνέχεια, στη Μισράτα.
Οι εξτρεμιστές χωρίστηκαν σε ομάδες και τους δόθηκε μια βασική ποσότητα όπλων, ανέφερε η εφημερίδα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η βάση al Watiyah στη Λιβύη δεν χτυπήθηκε από μαχητικά αλλά από πυραύλους που εκτόξευσαν υποβρύχια. Τίνος ήταν;;;
12/07/2020
To συντριπτικό πλήγμα που δέχθηκε η Τουρκία στη βάση al Watiyah στη Λιβύη σύμφωνα με διαρροή επιτελέστηκε όχι από μαχητικά αλλά από πυραύλους που εκτόξευσαν υποβρύχια από τα βάθη της Μεσογείου……Αυτοί οι πύραυλοι φέρουν συστήματα παρεμβολής ραντάρ … και το ποσοστό επιτυχίας τους είναι πάνω από 96%. Tίνος ήταν τα υποβρύχια… Μετά κι από την απώλεια επαφής 2 τούρκικων υποβρυχίων φαίνεται ότι η Τουρκία έχει.. πιάσει πάτο…..στο βυθό…
Οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για μαχητικά δεν είναι έγκυρες ούτε επιβεβαιώθηκαν…Άλλωστε δεν έχει λογική ν΄αρχίσεις την πρώτη μάχη και να ρισκάρεις να στείλεις αεροπλάνα στο προπύργιο του εχθρού όταν γνωρίζεις ότι η βάση είναι εξοπλισμένη με τα τελειότερα αμερικάνικα αντιαεροπορικά συστήματα και να διακινδυνεύσεις μέχρι και μ΄αιχμαλωσία του πιλότου σε περίπτωση κατάρριψης γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα να βλάψει το ηθικό του στρατού λίγο πριν από την έναρξη ενός μεγάλου διευρυμένου πολέμου ή της πιο κρίσιμης μάχης … Αυτό γίνεται κατανοητό στην επιστήμη του πολέμου…Η Τουρκία πρόσφατα ανακάλυψε ότι το χτύπημα προήλθε από τα βάθη των θαλασσών κι όχι από αέρος. Έτσι αποφάσισε να κάνω ναυτικές ασκήσεις επειδή ήθελε να στείλει το μήνυμα πως αντιλήφθηκε ότι το χτύπημα προήλθε από τη θάλασσα και παίρνει τα μέτρα της να μην επαναληφθεί…..η Αίγυπτος τράβηξε πρώτη κι έκανε εκτεταμένα στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή. Τώρα συζητείται ότι η Τουρκία μπορεί ν΄ακυρώσει τις προγραμματισμένες αεροναυτικές της ασκήσεις ..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 O Ερντογάν μετατρέποντας το ναό της Αγ. Σοφίας σε τζαμί προσφέρει τη νομιμοποιητική βάση στο Ισραήλ να ανεγείρει το Γ΄Ναό του Σολομώντα στο τζαμί Αλ Ακσά….
12/07/2020
Η μετατροπή του ναού της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης σε τζαμί με προεδρικό διάταγμα Ερντογάν είναι το πρώτο θέμα στην παγκόσμια επικαιρότητα..όμως είναι όντως ο ναός της Αγια-Σοφιάς το αληθινό διακύβευμα; Η δήλωση του Ερντογάν είναι άκρως διαφωτιστική”η αναγέννηση της Αγίας Σοφίας είναι ένας προάγγελος ελευθερίας του Αλ- Ακσά”. Ωστόσο η ενέργειά του κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση…..
Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας ιερού τόπου και συμβόλου του παγκόσμιου ορθοδοξου χριστιανισμού σε τζαμί νομιμοποιεί το Ισραήλ να προχωρήσει στην μετατροπή του τζαμιού Αλ Ακσά ( στην Ιερουσαλήμ-3ου ιερού τόπου για ισλάμ μετά Μέκκα/Μεδίνα) στον Γ΄Ναό του Σολομώντα που αποτελεί την πάγια Μεγάλη Ιδέα των Ιουδαιστών που ξερουν όπως και ολοι οι ιστορικοι παγκοσμια ότι το τζαμί χτίστηκε στα ερείπια του Ναού του Σολομώντα και ζουν με το όνειρο της ανέγερσης του και πάλι εκ βάθρων σε αυτή τη θέση…
Ο Ερντογάν ανοίγει το δρόμο για την ανέγερση του Γ Ναού του Σολομώντα…Το Ισραήλ θα κεφαλοποιήσει αργά ή γρήγορα την εξέλιξη με την Αγία Σοφία. Άλλωστε η δημοσιότητα που πήρε το θέμα με Αγία Σοφία ευνοεί το Ισραήλ αφού πλέον εμπεδώνεται στο κοινό αίσθημα στη διεθνή κοινότητα και κοινή γνώμη ότι πλέον όλα είναι εφικτά τα πάντα ρει και κάθε στάτους δεν είναι αιώνιο ακόμη κι αν μιλάμε για θρησκείες…
Το Ισραήλ ενεργώντας μονομερώς και παρά το Διεθνές Δίκαιο και αποφάσεις Συμβουλίου Ασφαλείας, ΟΗΕ
κατέχει τα Υψίπεδα Γκολάν
μετέφερε την πρωτεύουσά του στην Αγία Πόλη της Ιερουσαλήμ
είναι έτοιμο να προβεί σε προσάρτηση τμημάτων της Δυτικής Όχθης
και τι απομένει η υλοποίηση της προαναφερόμενης Μεγάλης Ιδέας..
Η Χαμάς έσπευσε να συγχαρεί τον Ερντογάν αλλά είτε παρέχει κάλυψη και σ΄αυτόν και στο Ισραήλ είτε δεν έχει αντιληφθεί ότι η μετακίνηση στο θέμα της Αγ Σοφίας επιφέρει με μαθηματική ακρίβεια την μετατόπιση και του αλ Ακσά ποιά μετατόπιση την απόλυτη κατεδάφιση του/τροποποίηση του αργά ή γρήγορα στη νομιμοποιητική βάση που έθεσε ο Ερντογάν.
Oυσιαστικά υπό μια έννοια η Αγ.Σοφία αποτελεί τη δικαιολογια στο εσχατολογικό σχέδιο του Ισραήλ…..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση των μισθοφόρων Ερντογάν με drones στη ρώσικη βάση Hmeimim στη Συρία.2 drones καταρρίφθηκαν.EΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
11/07/2020
Νύχτα πολλαπλών εξελίξεων στην Μέση Ανατολή. Τώρα όλη η πόλη της Jableh σείεται από τα αντιαεροπορικά της ρώσικης βάσης της Hmeimim  στην περιοχή της Λαοδικείας-Λατάκια που δέχεται επίθεση από drones των ισλαμοφασιστων μισθοφόρων του Ερντογάν..Συριακή τηλεόραση: ακούστηκαν διαδοχικές εκρήξεις στον ουρανό του Jableh της Συρίας αναφέρει το alMayadeen. Δυο drones καταρρίφθηκαν.
Aντίθετα το ρώσικο aviapro κάνει λόγο για 3-4 drones, που καταρρίφθηκαν σε απόσταση ασφαλείας από την αεροπορική βάση…
Στην Τεχεράνη εκρήξεις και στο Ιράκ επίθεση στο αμερικάνικο κομβόι. Όλα σχετίζονται:
Η επίθεση στο αμερικάνικο κομβόι στο Ιράκ από σιίτικες ομάδες είναι απάντηση στις ασύμμετρες επιθέσεις-εκρήξεις που πλήττουν καθημερινά τις τελευταίες ημέρες το Ιράν. Με το που χτυπήθηκε το αμερικάνικο κομβόι οι Αμερικανοί ενεργοποίησαν τη σύμμαχό τους Τουρκία που με τη σειρά της μέσω των τρομοκρατών που ελέγχει επιτέθηκαν στη ρώσικη βάση στη Συρία ως απάντηση στην επίθεση κατά Αμερικανών στο Ιράκ ουσιαστικά από Ιράν πρωτοκλασάτο γεωστρατηγικό σύμμαχο Ρωσίας στην περιοχή….



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η μισή Κύπρος κατεχόμενη, τα νησιά γεμάτα εποίκους και το πρόβλημα είναι η Αγιά Σοφιά.
Χάνεται η χώρα μας κι εσείς αλλού...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλικές εφημερίδες: Ο πάπας Φραγκίσκος έσπασε την σιωπή του για την Αγία Σοφία
 Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020, 20:43
Οι Ιταλοί σχολιαστές θεωρούν ότι η σημερινή σύντομη αλλά μεστή νοήματος παρέμβαση του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος δήλωσε ότι «νιώθει μεγάλο πόνο» για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, υπαγορεύεται από τη σαφή βούληση να υπογραμμισθούν μια σειρά σημείων καίριας σημασίας.
Σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica, ένα από αυτά, είναι ότι «ξαναμετατρέποντας τη βασιλική αυτή εκκλησία σε τζαμί, πλήττεται ένας συμβολικός χώρος και διακόπτεται ο διάλογος, όχι μόνο ανάμεσα σε Ισλάμ και Χριστιανοσύνη, αλλά και στην Ευρώπη και την Τουρκία».
«Μπορεί τα λόγια του πάπα να μην ήταν πολλά, αλλά, εν δυνάμει, θα μπορούσαν να προκαλέσουν πολλές συνέπειες», τονίζει η εφημερίδα Il Foglio.
Προσθέτει, δε, πως όταν ο Φραγκίσκος, το 2015, έκανε αναφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων «η όλη κατάσταση μετατράπηκε σε κόλαση», με την ανάκληση του Τούρκου πρέσβη στο Βατικανό, ενώ ο νούντσιος της Αγίας Έδρας στην Τουρκία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις».
Παράλληλα, η Il Foglio προσθέτει ότι και το 2018, όταν ο Ερντογάν επισκέφθηκε τον Φραγκίσκο, ο πάπας δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες του Τούρκου προέδρου σε ό,τι αφορά τις βλέψεις του στην Εγγύς Ανατολή και στην Ιερουσαλήμ.
Η ειδησεογραφική πύλη Fanpage, υπογραμμίζει, από την μεριά της, ότι η σημερινή παρέμβαση του πάπα έγινε εκτός του επίσημου κειμένου που είχε δοθεί στους δημοσιογράφους, ότι η παύση του μετά το τέλος της συγκεκριμένης φράσης δεν ήταν σίγουρα τυχαία, και πως «ο Φραγκίσκος δεν έκρυψε τον θυμό του».
Και η ειδησεογραφική πύλη Open, εκτιμά ότι «ο ποντίφικας θέλησε να πάρει επίσημα θέση επί της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Μια παρέμβαση που είναι και η πρώτη εντός του Βατικανού, σε ό,τι αφορά το σημαντικό αυτό θέμα», αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, τέλος, γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση ότι «ο πάπας αποφάσισε να σπάσει, επιτέλους τη σιωπή του, με μια σύντομη παρέμβαση, για την οποία, όμως, υπήρχε μεγάλη προσμονή».
Η εφημερίδα δεν παραλείπει να θυμίσει πως, όταν ο Αργεντινός πάπας μετέβη στην Τουρκία, το 2014, θέλησε να απευθύνει έκκληση υπέρ της αλληλεγγύης, μεταξύ όλων των πιστών, καταδικάζοντας τον φανατισμό, τον φονταμενταλισμό, και τους αβάσιμους φόβους».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάπας Φραγκίσκος για Αγία Σοφία: «Είμαι πολύ πονεμένος, η σκέψη μου πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη»
 Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020, 13:58
Για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος, στην κυριακάτικη ομιλία του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Με σύντομη αλλά μεστή νοήματος αναφορά, επ' ευκαιρία της διεθνούς Ημέρας για την Προστασία της Θάλασσας, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε: «H θάλασσα πηγαίνει τη σκέψη μου πολύ μακριά, πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία, και είμαι πολύ πονεμένος».
Η παρέμβαση του Πάπα πραγματοποιήθηκε παρ' όλο που σχεδόν όλοι οι παρατηρητές προέβλεπαν ότι δεν θα γίνει για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στη μικρή καθολική κοινότητα που ζει στην Τουρκία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αίγυπτος: Εκατοντάδες χαρταετοί κατασχέθηκαν για «λόγους ασφαλείας»
 Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020, 21:50
Η αιγυπτιακή αστυνομία κατέσχεσε περίπου 100 χαρταετούς στην Αλεξάνδρεια, μετά την απαγόρευσή τους από το κυβερνείο της πόλης για «λόγους ασφαλείας», μεταδίδουν αιγυπτιακά ΜΜΕ.
Η αστυνομία κατέσχεσε 99 χαρταετούς και επέβαλε πρόστιμο σε πέντε ανθρώπους στην Αλεξάνδρεια χθες, όπως γράφει η εφημερίδα Akhbar al-Youm.
Παράλληλα, η αστυνομία κατέσχεσε 369 χαρταετούς στο Κάιρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Al-Ahram. Στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα δεν υπάρχει καμία επίσημη απαγόρευση, ωστόσο η Al-Ahram σημειώνει πως οι κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν, καθώς οι χαρταετοί θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των νέων, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Την Πέμπτη, το κυβερνείο της Αλεξάνδρειας ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook ότι η απαγόρευση στοχεύει στο να «διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών, έπειτα από ατυχήματα», με την εμπλοκή χαρταετών. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται μπορούν να φθάσουν έως τις 1000 λίρες Αιγύπτου (περίπου 60 δολάρια).
Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τη νύχτα, που επιβλήθηκε στη χώρα για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού, χιλιάδες νέοι πέταγαν χαρταετούς από τις στέγες τις ταράτσες των σπιτιών και τους δρόμους.
Σε βαθμό τέτοιο που ο βουλευτής Χάλεντ Άμπου Ταλέμπ, μέλος της επιτροπής Άμυνας και Εθνικής Ασφαλείας, ζήτησε ο πρωθυπουργός να ενημερωθεί για τους κινδύνους με συνδέονται με τη νέα αυτή συνήθεια, κάνοντας μάλιστα λόγο για «απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χαρταετοί θα μπορούσαν να εξοπλιστούν με κάμερες παρακολούθησης, μια δήλωση που προκάλεσε τον χλευασμό των χρηστών του διαδικτύου στην Αίγυπτο, όπου η χρήση drone επιτρέπεται μονάχα με ειδική άδεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας ήρθη τον περασμένο μήνα στην Αίγυπτο, η οποία μετρά περισσότερα από 80.000 κρούσματα νέου κορωνοϊού και σχεδόν 4000 θανάτους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χρηστος Καλογριτσας. Τον ενισχυσαν οικονομικα και το ξεπλυρωνει.
Οι τραπεζες που τον ειχαν μηνυσει του εδωσαν και 7 εκατ ευρω μολις προσπαθησε να κλεισει το Documento. Μεθοδευμενα η διοικηση της Attica Bank δεν εκανε μηνυση για να διωχθουν αυτοι που ο Στουρναρας αποκαλουσε απατεωνες. Ενημεροι Μητσοτακης και ΤτΕ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητσοτάκης: Προσβολή η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
Έτσι δεν προσβλήθηκε όταν ξεπούλησαν τη Μακεδονία;
Έτσι δεν έχει προσβληθεί όταν από το 1974 η Κύπρο μας είναι υπό τουρκική κατοχή;
Γι' αυτό προσφάτως με την ψήφο (σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση) της ψωροκώσταινας στηρίχθηκε (Δένδιας-Μητσοτάκης) η Τουρκία στην εισβολή της στη Συρία;
Γι' αυτό δεν προχωρούν απρόσκοπτα και σε μόνιμη βάση οι συνομιλίες ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για την οικοδόμηση φιλίας με το τουρκικό καθεστώς;
Άσχετο...
Μητσοτάκη... τον Κυρατσάκη δεν τον γνώρισες;




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυστυχως το 1821 ξεσηκωθηκαν κατι ξεβρακωτοι και διεκοψαν την υπεροχη συμβιωση Ελληνων και Τουρκων
Δηλωση Οικουμενικου Πατριαρχη Βαρθολομαιου στις 30 Οκτωβριου 1991
Αρχοντώνη, ουνίτη αξιωματικέ του τουρκικού στρατού... ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!
«Στους χρόνους της Άλωσης οι στρατιώτες του Παλαιολόγου που υπεράσπισαν τα τείχη ήσαν οχτώ χιλιάδες. Την ίδια ώρα που στα μοναστήρια του κράτους βρίσκουνταν τριακόσιες χιλιάδες καλόγεροι στην άλκιμη ηλικία του μάχιμου άντρα. Να τρώνε και να πέρδονται και να τρέφουνε πρωκτό. Και ο αρχηγός του κράτους την Κυριακή έψελνε πατριάρχης στην αγια-Σοφιά, και τη Δευτέρα γονάτιζε τσανακογλείφτης στο σαράι.
Έτσι, μιλώντας για πατριάρχη και για σουλτάνο, φτάνουμε στους πρώτους κύκλους της Κόλασης του Δάντη. Κάποτε πρέπει να ξεκλειδώσουμε το κατώγι της ιστορίας μας. Και να φέρουμε στο φως «τους όφεις και τα φίδια» που είναι μέσα κλεισμένα. Να ειπούμε, δηλαδή, ότι το πρώτο μέλημα του πορθητή της Πόλης ήτανε να θρονιάσει στο στασίδι των σκλάβων τουρκόφρονα πατριάρχη. Όχι για να προστατέψει τα νιτερέσα του δούλου γένους, όπως μας λένε αιώνες τώρα οι δάσκαλοι και τα βιβλία. Αλλά για να τον έχει δόλιο και χθόνιο συνεργάτη στο αρειμάνιο οθωμανιλίκι του. Στο να μη σηκώσουνε, δηλαδή, ποτές κεφάλι οι ραγιάδες.
- Εσύ από τη μεριά σου, παπά, είπε ο Πορθητής στον πατριάρχη Γεννάδιο, αυτόν που διάταξε να κάψουν τα βιβλία του Πλήθωνα για τον Πλάτωνα, θά' σαι το δικό μου μούτρο με τη μουστακοφόρα και τη ραγιάδικη προβοσκίδα. Ο κρυφός πολυχρονεμένος πατισάχ. Θα τους λες, μαζί με την κυρα-Δέσποινα, υπομονή και κουράγιο, και «πάλε με χρόνους με καιρούς...». Και θα τους κρατάς καλά στους χαλκάδες και τις άλυσες. Με τον καιρό θα μάθεις. Και η συμπεριφορά σου θα γενεί πολιτική σκεπαστή, και υψηλή διπλωματία. Με τους δραγομάνους και τους οσποδάρους που θα σου φτιάξω, και δίπλα στους ιδικούς μου τζοχανταραίους, τον πασά και το μουφτή, τον κατή και το βοΐβοντα, θα οργανώσουμε ένα τέλειο σύστημα διοίκησης. Τη συντήρηση, δηλαδή, και το διαιωνισμό της σκλαβιάς. Και τού 'κλεισε το μάτι.
Εγώ από τη μεριά μου, υποσχέθηκε, θα σ' έχω στα χρυσά και στην πορφύρα, Θα τρως, και θα πίνεις, και θα παχαίνεις.
Απόσπασμα από το βιβλίο «Γκέμμα» του Δημήτρη Λιαντίνη, κεφάλαιο «Ο Ελληνοέλληνας»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ. Ως Υπουργός Πολιτισμού επισκέπτεται την Πόλη. Πάει στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ συνοδευόμενη από τον Τούρκο ομόλογό της και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠ. Μια στιγμή γυρίζει προς έναν Διευθυντή του ΥΠ και του λέει:
 -Νίκο, να ψάλλουμε το ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩι!..
-Κυρία Υπουργέ, δεν μπορούμε, και μάλιστα μπροστά στα... μάτια του ομολόγου σας. Δεν γίνεται!
Και τότε η μεγάλη Ελληνίδα στέκεται προσοχή κι αρχίζει μόνη της να ψάλλει: ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ ΤΑ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ... Το τελείωσε με δάκρυα, χωρίς κανείς να τολμήσει να τη σταματήσει. Αιωνία της η Μνήμη .