Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Πεμπτη 16 Ιουλιου 2020


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ
Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι το παιδί μας πέθανε.
Γεγονός αδιάψευστο είναι ότι πριν ένα μήνα ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ άγρια και επικίνδυνα για τη σωματική του υγεία.
Η σκηνή του ξυλοδαρμού υπάρχει σε βίντεο που το είδε όλος ο κόσμος.
Γεγονός (μη αποδεικνυόμενο ιατροδικαστικά) είναι ότι μετά τον ξυλοδαρμό, αλλά και τους εξευτελισμούς που υπέστη στο κρατητήριο, κατέρρευσε η ψυχική του υγεία, που μοιραία επηρέασε τις αποφάσεις για τη ζωή του.
Γεγονός είναι ότι στη χώρα μας κανένας από την κυβέρνηση, ούτε καν εισαγγελέας από το κράτος, δεν διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για τα παραπάνω.
Γεγονός είναι ότι στη χώρα μας δεν λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί.
Γεγονός είναι ότι η κοινωνία μας δεν είναι δίκαιη.
Γεγονός είναι ότι ο γιoς μας, Βασίλειος Μάγγος, με τους αγώνες του προσπαθούσε να την κάνει καλύτερη!
Η οικογένεια του Βασίλειου Μάγγου



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήταν δεκάξι ετών, βγήκε με 26χρονο μπάτσο και τη βρήκαν νεκρή με μώλωπες στο πρόσωπο και στο σώμα.
Οι Αρχές βιάστηκαν να μιλήσουν για αυτοκτονία. Η οικογένεια της μικρής Αλβανίδας από τα Τρίκαλα μιλάει για δολοφονία."
Φρίκη




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως, πρέπει να 'χεις μεγαλώσει σε σπίτι όπου άκουγες αφηγήσεις για το πώς τα κονόμησε ο παππούς στην Κατοχή ή για το πώς σφάδαζαν αυτοί που βασάνιζε ο μπαμπάς στο Τμήμα επί Χούντας ή να ΄χεις βόθρο αντί για ψυχή, για να μη βγάζεις τσιμουδιά για τον άγριο ξυλοδαρμό και την πολυήμερη νοσηλεία του Βασίλη Μάγγου.
Αλλά να ενοχλείσαι γιατί οι αριστεροί μίλησαν για δολοφονία, την οποία εσύ, με τη ρυπαρή έλλειψη της όποιας ενσυναίσθησης, δεν θα την αναγνώριζες, ακόμη κι αν ο θάνατος επερχόταν την ώρα του βασανισμού.
Παλιάνθρωπε!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι σου είναι αυτές οι "Αναμνήσεις" του ΦΒ! Κοίτα να δεις τι μου θύμισαν!
16 Ιουλίου 2018, επίθεση των ΜΑΤ του Τόσκα του ΤΣΥΡΙΖΑ κατά νοσοκομειακών, που διαδήλωναν έξω από το υπουργείο Οικονομικών του Τσακαλώτου. Βασανισμοι και χτυπηματα ανθρωπων.  Τους στελνουν τα ΜΑΤ του ΤΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομειο.
Γιατί, όπως λέμε και ξαναλέμε, το κράτος έχει συνέχεια! Και ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αστυνομική βαρβαρότητα,  είναι ιδια με την άγρια καταστολή των διαμαρτυριών για τους πλειστηριασμούς και την πολύμηνη κατοχή της Λευκίμμης, την απαγόρευση κυκλοφορίας και το μακέλεμα των κατοίκων της από τα ΜΑΤ των Τόσκα-Γεροβασίλη.
Κάνουν ό,τι μπορούν για να μην ξεχνάμε πως το κράτος έχει συνέχεια.
Ας μην τους αφήσουμε ούτε στιγμή να ξεχάσουν ότι συνέχεια έχει και η λαϊκή αντίσταση!
Σχολιο.- Να 'ρθουν να τα πουν σε όσους νοσηλευτήκαμε με σπασμένα κεφάλια και αναπνευστικά. Ή σε όσους διώκονται από τότε και σέρνονται σε δίκες με βάση το ιδιώνυμο του Κοντονή. Ή στο παλικάρι που έχει μείνει με ένα χέρι στη Λευκίμμη. Ή στον σύντροφο που έχασε την ακοή του από κρότου-λάμψης σε αντιφασιστική κινητοποίηση στην Καλλιθέα κ.λπ. κ.λπ.
Μια παρατήρηση ακόμη: Οι συριζαίοι κάνουν πως δεν θυμούνται και εξάλλου δεν τους ενδιέφερε τότε η καταστολή. Οι αριστεροί που κάνουν πως ξεχνάνε δεν καταλαβαίνουν ότι δίνοντας συγχωροχάρτι στους Τόσκα-Γεροβασίλη, δίνουν συγχωροχάρτι στο ίδιο το κράτος;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνήθης τακτική σε κοινοβουλευτικές χούντες (Εκουαντόρ, Βολιβία) το να θέτουν εκτός νόμου διαφωνούντα κόμματα...

Εκουαδόρ: Ο Correa καταγγέλλει τον αποκλεισμό του αριστερού κόμματος
14 Ιουλίου 2020
Ο πρώην πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα είχε ήδη αναφέρει μια συνωμοσία για να αποτρέψει τη συμμετοχή του στις εκλογές του 2021.
Ο πρώην πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα κατηγόρησε την Τρίτη ότι το εκτελεστικό τμήμα ασκεί πίεση για να εμποδίσει το κόμμα της Κοινωνικής Δέσμευσης (SCF) να συμμετάσχει στις προσεχείς εκλογές.
Είπε ότι ο γενικός ελεγκτής Πάμπλο Σέλι και η υπουργός Εσωτερικών Μαρία Πάουλα Ρόμο πίεσαν το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) να αφαιρέσει το κόμμα SCF από το μητρώο πολιτικών οργανώσεων που έχουν εξουσιοδοτηθεί να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία του 2021.
«Ληστεύονται ξανά. Το CNE υποχώρησε στον Celi, τον Romo και τις πιέσεις της κυβέρνησης. Τώρα το κόμμα της SCF θα εξαλειφθεί παράνομα και έγκαιρα », έγραψε ο πρώην πρόεδρος.
Τον περασμένο μήνα, ο Correa κατήγγειλε επίσης μια συνωμοσία για να αποτρέψει τη συμμετοχή του στις γενικές εκλογές του 2021.
Ο Correa κατανοεί ότι το κόμμα SCF θα απομακρυνθεί από την ψηφοφορία, ενώ το Δικαστήριο Διοίκησης Εκλογικής Δικαιοσύνης (EJAC) διεξάγει ακρόαση σχετικά με την παρέμβαση του Celi στην εκλογική λειτουργία.
Το EJAC θα αποφασίσει εάν ο γενικός ελεγκτής υπερέβη τις εξουσίες του διατάχοντας την απομάκρυνση τεσσάρων πολιτικών κομμάτων τον Ιούνιο.
Οι ισχυρισμοί της Correa έρχονται μετά από αρκετές οργανώσεις που ήταν κοντά του ανακοίνωσαν τη σύσταση συμμαχίας που ονομάζεται Union For Hope (UFH) την περασμένη εβδομάδα.
Εκτός από τη συμπερίληψη του κόμματος SCF, αυτή η συμμαχία συμμορφώνεται από επτά οργανισμούς και επιδιώκει να συμμετάσχει στις εκλογές του 2021.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραιτείται ο Αντιπρόεδρος του Εκουαδόρ Ότο Σονενχόλζνερ
7 Ιουλίου 2020
Ως αποτέλεσμα μιας συνεχιζόμενης κρίσης, η διοίκηση του Λένιν Μόρενο είχε 3 αντιπροέδρους από το 2017.
Την Τρίτη το πρωί, ο Αντιπρόεδρος του Εκουαδόρ Ότο Σονενχόλζνερ παρουσίασε την αμετάκλητη παραίτησή του από το αξίωμα. Αυτή η παραίτηση θα βασίζεται στη ρήξη των σχέσεών του με αρκετές κυβερνητικές αρχές και με τον Πρόεδρο Λένιν Μόρενο πριν από μερικούς μήνες.
«Δεν νιώθω και δεν έχω αισθανθεί ποτέ σαν πολιτικός. Σήμερα, καθώς αντιμετωπίζουμε μια πιο σταθερή κατάσταση, μπορώ να λάβω αυτήν την απόφαση. Προτιμώ να φύγω καθώς μπήκα και ότι θα το κάνω, θα φύγω εδώ με το κεφάλι μου ψηλά », είπε ο Sonnenholzner.
«Αυτή η απόφαση είχε ήδη ανακοινωθεί ανεπίσημα πριν από αρκετές ημέρες, αν και το Υπουργείο Επικοινωνίας αρνήθηκε κατηγορηματικά όλα αυτά», υπενθύμισε το τοπικό κατάστημα Pichincha Comunicaciones.
Την περασμένη εβδομάδα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προτείνουν ότι ο Otto Sonnenholzner θα ήταν ο προεδρικός υποψήφιος για μια συμμαχία δεξιών οργανώσεων.
"Μετά από αυτήν την εκστρατεία προσωπικής προώθησης που χρηματοδοτείται από δημόσιους πόρους, ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος Otto Sonnenholtzner εκπληρώνει δύο στόχους: να τρέξει για τις δεξιές δυνάμεις του Εκουαδόρ και να πλύνει τα χέρια του απομακρυνόμενος από τον εσωτερικό κύκλο του χειρότερου προέδρου της ιστορία."
Ωστόσο, ο Sonnenholzner ορκίστηκε ότι δεν σκέφτεται να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2021, αν και είπε ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι «μία από τις πιο σχετικές» στην ιστορία του Ισημερινού.
Η παραίτησή του συμβαίνει εν μέσω αυξανόμενης κοινωνικής δυσαρέσκειας για πράξεις φερόμενης διαφθοράς και νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόστηκαν από τον Moreno, ο οποίος είχε τρεις αντιπροέδρους από τον Μάιο του 2017.
Ο Sonnenholzner, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Εκπομπών του Εκουαδόρ, προτού έρθει στην εξουσία, πέρασε λίγο περισσότερο από 18 μήνες στην εξουσία.
"Η Αντιπρόεδρος του Εκουαδόρ λαμβάνει τώρα την παραίτηση του Otto Sonnenholzner, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα της Δημοκρατίας και τον Οργανικό Νόμο της Νομοθετικής Λειτουργίας", ανακοίνωσε η Εθνική Συνέλευση στο λογαριασμό της στο Twitter.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τραμπ λέει στο πλήθος της Φλόριντα: «Κάτι θα συμβεί στη Βενεζουέλα» σύντομα

Διασχίζοντας τη Φλόριντα σε μια περιοδεία για το COVID-19 αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (όχι τόσο κρυπτογραφημένα) αποκάλυψε ότι έχει σχεδιάσει κάτι μεγάλο για τη Βενεζουέλα κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με ηγέτες της Νότιας Διοίκησης του Αμερικανικού στρατού. “Κάτι θα συμβεί με τη Βενεζουέλα. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να σας πω”, είπε, προτού προσθέσει ότι η Ουάσιγκτον θα “αναμειχθεί πολύ” σε αυτό στο οποίο αναφερόταν.
Κατόπιν εντολής του Τραμπ, η Νότια Διοίκηση μετακίνησε μεγάλο αριθμό δυνάμεων στην περιοχή, φαινομενικά για να διεξάγει μια επιχείρηση κατά των ναρκωτικών εναντίον της Βενεζουέλας, την οποία οι ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει ως “ναρκο-κράτος”, με τον Οργανισμό για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών των ΗΠΑ(DEA) να προσφέρει αμοιβή 15 εκατομμυρίων δολαρίων για τον επικεφαλής του Προέδρου Μαδούρο. Αυτό, παρά το γεγονός ότι οι ίδιες οι εκθέσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών μόλις και μετά βίας αναφέρουν τη Βενεζουέλα και οι επίσημες περιλήψεις δείχνουν ότι η σύμμαχος των Αμερικάνων Κολομβία και ο Ισημερινός είναι οι πηγές της συντριπτικής πλειονότητας των νοτιοαμερικανικών ναρκωτικών που καταλήγουν στις ΗΠΑ. Τον Μάιο, ο Juan Guaidó, ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας με την υποστήριξη της Ουάσιγκτον, έδωσε το πράσινο φως για μια απόπειρα πραξικοπήματος υπό την ηγεσία των Αμερικανών πρώην πρασινομπερέδων, η οποία κατέληξε σε πλήρη αποτυχία.
Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Τραμπ τον απέσυρε προσωπικά ως εξαντλημένη δύναμη, ο “Beto O’Rourke της Βενεζουέλας”, συνέχισε να υποστηρίζει δημόσια τον Guaidó, λέγοντας σε μια ομάδα σκληροπυρηνικών Βενεζουελάνων και Κουβανών εκπατρισμένων στο Μαϊάμι-Ντέιντ αυτό το Σαββατοκύριακο ότι εξακολουθεί να “στέκεται με τον ενάρετο ηγέτη της Βενεζουέλας.” Πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει πως μόλις το 3% των Βενεζουελάνων αναγνωρίζει τον Guaidó ως νόμιμο, και πάνω από το 80% της χώρας λέει ότι ολόκληρο το κίνημα της αντιπολίτευσης δεν έχει “καμία αξιοπιστία”.
Αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Ειδικός Σύμβουλος του Trump για τη Βενεζουέλα, Elliott Abrams ανακοίνωσε ολοκαίνουργιες κυρώσεις όχι μόνο για τη Βενεζουέλα, η οποία βρίσκεται υπό εικονικό συνολικό αποκλεισμό, αλλά και για κάθε εταιρεία που βρέθηκε να βοηθά την εισαγωγή αγαθών στη χώρα με οποιονδήποτε τρόπο. Ο Abrams κατάφερε να αναγκάσει το Lloyd’s Register που εδρεύει στο Λονδίνο να αποσύρει την ασφάλιση και την εγγραφή σε πλοία που οι ΗΠΑ θεωρούν ότι βοηθούν στη διακοπή του αποκλεισμού, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να ελλιμενιστούν οπουδήποτε στον κόσμο. «Απλώς δεν αξίζει τον κόπο ή τον κίνδυνο για τις [εταιρείες]», είπε στο Reuters . “Υπάρχουν άνθρωποι που δεν συνεργάζονται … Θα κυνηγήσουμε το πλοίο, τον ιδιοκτήτη του πλοίου, τον καπετάνιο του πλοίου.” Οι πολίτες των ΗΠΑ που παραβιάζουν το εμπάργκο αντιμετωπίζουν ήδη 30 χρόνια φυλάκιση. Έτσι, ο Abrams φαίνεται να φέρνει ξανά στην επιφάνεια τη στρατηγική του στη Νικαράγουα από τη δεκαετία του 1980, όπου η χώρα τιμωρήθηκε και επιτέθηκε τόσο άσχημα που τελικά παραδόθηκαν και δέχτηκαν τον υποψήφιο που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ Violetta Chamorro ως πρόεδρο το 1990.
Η δύναμη και η επιρροή της Ουάσινγκτον βοήθησαν να σταματήσει η οικονομία της Βενεζουέλας, με τις εξαγωγές πετρελαίου να είναι χαμηλότερες στη σύγχρονη ιστορία. Το καθεστώς κυρώσεων καταδικάστηκε επίσημα  από τα Ηνωμένα Έθνη. Αμερικανός εισηγητής του ΟΗΕ που επισκέπτεται τη χώρα και εκτιμά  ότι σκοτώθηκαν πάνω από 100.000 άνθρωποι, δηλώνοντας τις ΗΠΑ ένοχες για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Οι κυρώσεις είναι μια δικομματική προσπάθεια, ξεκινώντας από τον Πρόεδρο Ομπάμα το 2015, ο οποίος κήρυξε  «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» λόγω της «ασυνήθιστης και έκτακτης απειλής» που έθεσε η Βενεζουέλα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η τελευταία κίνηση του Τραμπ για να σφίξει ακόμη περισσότερο τη λαιμό των Βενεζουελάνων φαίνεται να παρακινείται τουλάχιστον εν μέρει από την επιθυμία του να υπερψηφιστεί από τη μεγάλη Λατινοαμερικάνικη δεξαμενή ψήφων στη Νότια Φλόριντα, μια πολιτεία όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν  ότι βρίσκεται πιο πίσω Τζο Μπάιντεν. Στις εκλογές του 2013, τουλάχιστον το 92,5%  των Βενεζουελάνων στη Φλόριντα ψήφισαν κατά του Maduro και του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Henrique Capriles Radonski.
Ο Μπάιντεν πήρε επίσης μια σκληρή γραμμή στη Βενεζουέλα και προσπαθεί να λοιδορήσει τον Τραμπ για το θέμα. «Ήρθε η ώρα για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, ώστε ο λαός της Βενεζουέλας να γυρίσει τη σελίδα σχετικά με το διεφθαρμένο και καταπιεστικό καθεστώς Maduro», είπε , προσθέτοντας  ότι, «Ο Trump μιλά σκληρά για τη Βενεζουέλα, αλλά θαυμάζει τους κακοποιούς και τους δικτάτορες όπως ο Nicolas Maduro. Ως Πρόεδρος, θα σταθώ με τον λαό της Βενεζουέλας και για τη δημοκρατία. ” Τον περασμένο μήνα, το μεγαλύτερο Δημοκρατικό Super PAC άρχισε να προβάλλει διαφημίσεις με  στόχο τους Λατινοαμερικάνους της Φλόριντα, να συγκρίνει τον Trump με τον Maduro, τον προκάτοχό του, Hugo Chavez, και τον πρώην ηγέτη της Κούβας Fidel Castro. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι μόνο το 19% των Βενεζουελάνων είχαν εμπιστοσύνη ότι η κατάσταση θα βελτιωνόταν βραχυπρόθεσμα. Οι τελευταίες κινήσεις των ΗΠΑ δείχνουν ότι θα ήταν σωστή η απαισιοδοξία τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιτέλους! Η δικαιοσύνη μίλησε!!!...
Ποινή φυλάκισης 30 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 1.000 ευρώ με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν ημεδαπό που κρίθηκε ένοχος με ελαφρυντικό για παράνομη ανέγερση αυθαιρέτου εντός ιδιωτικού δάσους!
Ο κατηγορούμενος φέρεται ειδικότερα στην θέση Παναγιά Τσαμπίκα – Ψηλή εντός τμήματος κτηματομερίδας της δημοτικής ενότητας Αρχαγγέλου να ανήγειρε κτίσμα στις αρχές Απριλίου 2017 εμβαδού 7 τ.μ. από οπλισμένο σκυθρόδεμα, ξύλα και λαμαρίνες που χρησιμοποιείται για δεξαμενή νερού.
Δηλ. 7 = ΕΠΤΑ = εφτά τετραγωνικά μέτρα, για δεξαμενή!!!!!!
Αυτόν τον δικαστή να βάλουν να δικάσει τα μνημόνια, τις Πρέσπες, το δημοψήφισμα του 2015, για να τους κλείσει ολους μέσα.
Εκτός κι αν τον στείλουν στην Μύκονο, να ελέγξει το σπιτάκι του Στουρνάρα, του Παπαντωνίου κλπ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα πολεμικά πλοία της Ελλάδας είναι ακόμα έξω από την Κριμαία, απειλώντας τους Ρώσσους;; Αν τους τρομάξαμε, ας γυρίσουν στο Αιγαίο



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλήθεια γιατί τα Τουρκικά προϊόντα αγροδιατροφής που έρχονται στην Ελλάδα έχουν προνομιακό καθεστώς τελών εις βάρος των Ελλήνων προϊόντων ; Ο δήθεν υπερεθνικιστής δικηγόρος του Κολωνακίου τι κάνει; πρόεδρος ακκελ Βάκης Τσιομπανίδης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πραξικόπημα στην Τουρκία ήταν «στημένο» από άνθρωπο του Ερντογάν
Τον αξιωματικό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Σαντίκ Ουστούν, που έδρασε κατόπιν εντολών του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατονομάζει ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ ως τον ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.
Όπως αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος σε άρθρο του στο Nordic Monitor, στόχος του ήταν να συντριβεί η αντιπολίτευση και ειδικά το κίνημα του ιμάμη Γκιουλέν. To «στημένο» -κατά τον ίδιο- πραξικόπημα έγινε για να δικαιολογηθούν οι μαζικές διώξεις και εντέλει ο Ερντογάν να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο της χώρας.
Ο Ουστούν είναι υψηλά ιστάμενος στην ΜΙΤ, την τουρκική μυστική υπηρεσία. Είχε πριν υπηρετήσει κυρίως στο Γενικό Επιτελείο και στη Διοίκηση των Χερσαίων Δυνάμεων. Μεταξύ του 1999 και του 2002 υπηρέτησε στο Ανώτατο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στο Βέλγιο. Σύμφωνα με την έρευνα του Μποζκούρτ, μετά την οργάνωση ισλαμιστικών ομάδων στη Λιβύη το 2011, επέστρεψε στην Τουρκία όπου και ανέλαβε τη διεξαγωγή μυστικών επιχειρήσεων για λογαριασμό της ΜΙΤ.
Έτσι, έπαιξε κεντρικό ρόλο στο στήσιμο του πραξικοπήματος τον Ιούλιο 2016. Μεταξύ άλλων, παγίδευσε στρατηγούς που δεν είχαν καμία σχέση με το πραξικόπημα. Ο μυστικός ρόλος του Ουστούν εκτέθηκε κατά την διάρκεια των δικαστικών ακροάσεων σε βάρος γκιουλενιστών, οι οποίοι και αποκάλυψαν τις παρασκηνιακές ενέργειές του.
Αμέσως μετά το στημένο πραξικόπημα, το καθεστώς Ερντογάν τον έστειλε στην Αυστραλία με διπλωματική ιδιότητα για να αποφύγει την εξέταση από τους δικηγόρους εκατοντάδων κατηγορουμένων για συμμετοχή στο πραξικόπημα, οι οποίοι ζητούσαν να εμφανιστεί ως μάρτυρας. Δεν κατέθεσε ποτέ παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και την εμπλοκή του σε παραπάνω από 60 υποθέσεις. Δεν κλήθηκε καν να καταθέσει ούτε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής που συστάθηκε για να διερευνήσει το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Σε ένα μεγάλο λάθος του, ο Ουστούν κατονόμασε τον στρατηγό, μέλος του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου Ακιν Οζτούρκ ως έναν εκ των ηγετών του πραξικοπήματος στην αεροπορική βάση στο Ικόνιο, εκεί που έλαβαν χώρα συγκρούσεις μεταξύ πραξικοπηματιών και δυνάμεων πιστών στην κυβέρνηση. Όπως αποδείχθηκε, ο στρατηγός βρισκόταν στο σπίτι της κόρης του, που απέχει 4-5 χιλιόμετρα από την αεροπορική βάση, και έπαιζε με τα εγγόνια του τις κρίσιμες εκείνες ώρες.
Ο Οζτούρκ εκτός ότι δεν είχε καμία σχέση με το κίνημα Γκιουλέν, δεν γνώριζε καν τί ακριβώς εξελισσόταν εκείνη τη νύχτα. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της Διοίκησης του 8ου Σώματος Στρατού, ο Ουστούν τηλεφώνησε στον αρχηγό του Σώματος στις 23:17’ στις 15 Ιουλίου. Στην επικοινωνία αυτή τον ενημέρωσε ότι ένα πραξικόπημα βρισκόταν εν εξελίξει και ο στρατηγός Οζτούρκ ήταν ο ηγέτης του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εν κρυπτώ, χωρίς την παραμικρή διαβούλευση, ανακοίνωσε την παραχώρηση της βίλας Πετρίδη για να στεγαστεί το αμφιλεγόμενο «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας»
Γερμανικός «Δούρειος Ίππος» στην Θεσσαλονίκη για την άλωση της ιστορικής μνήμης και τον ενταφιασμό των γερμανικών οφειλών
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας διότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εν κρυπτώ, χωρίς την παραμικρή διαβούλευση, ανακοίνωσε την παραχώρηση της βίλας Πετρίδη για να στεγαστεί το αμφιλεγόμενο «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας», και μάλιστα χωρίς να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως απαιτεί ένα μείζον ζήτημα, όπως αυτό. Να θυμίσουμε ότι η ενέργεια αυτή έρχεται να ανατρέψει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2016, με την οποία παραχωρήθηκε ο χώρος αυτός στο Δημοτικό Οργανισμό Μουσικής και Χορού, αφού ανακαινίστηκε με έξοδα του Ελληνικού Λαού.
Σημειώνεται ότι την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2016 την είχε ψηφίσει και ο ίδιος ο σημερινός Δήμαρχος ως μέλος, τότε, του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στον πιο μαρτυρικό δήμο της Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη του Ολοκαυτώματος, στη Θεσσαλονίκη της «Ελευθερίας», της πρώτης Αντιστασιακής οργάνωσης στη χώρα, οι ταγοί της σπεύδουν να συμμορφωθούν με τους σχεδιασμούς της Γερμανικής Κυβέρνησης για την Ελλάδα, ώστε να «καταπολεμηθούν τα στερεότυπα(!) ανάμεσα στους νέους των δύο χωρών», όπως χαρακτηρίζουν το γεγονός ότι η Ελλάδα υπήρξε κατεχόμενη χώρα του Γ΄ Ράιχ και τράβηξε τα πάνδεινα από τα γερμανικά στρατεύματα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πικραμένος Σακελλαρόπουλου Ράντος έκαναν τη βρώμικη δουλειά σε βάρος 2.500.000 Ελλήνων συνταξιούχων.Και οι τρεις αμείφθηκαν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15 Ιουλίου 2020
104% αύξηση στις πωλήσεις τουρκικών δικύκλων στην Ελλάδα…
Είδηση της τελευταίας στιγμής: η Τουρκία στο πρώτο μισό του έτους εξήγαγε σε σε 92 χώρες ποδήλατα, ποδήλατα με κινητήρα και μοτοσυκλέτες αξίας 39.755.000 δολαρίων
Σύμφωνα με τα στοιχεία που πήρε ανταποκριτής του πρακτορείου Anadolu από την Ένωση Eξαγωγέων Aυτοκινητοβιομηχανίας, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου ο κλάδος των εξαγωγών δικύκλων σε σχέση με πέρσι παρουσίασε μία αύξηση 21%.
Έτσι ενώ πέρσι στους πρώτους έξι μήνες του έτους η αξία των εξαγωγών ήταν 32.852.000 δολαρίων, φέτος στο ίδιο διάστημα έφτασαν σε αξία τα 39.755.000 δολάρια.
Οι περισσότερες εξαγωγές έγιναν προς τη Φιλανδία, οι οποίες σε αξία έφτασαν από 7.879.000 πέρσι σε 7.900.000 δολάρια φέτος.
Στην Ελλάδα παρατηρήθηκε αύξηση των εξαγωγών 104%. Στη χώρα αυτή η αξία των εξαγωγών έφτασε από 1.261.000 δολάρια πέρσι, στα 2.575.000 δολάρια φέτος.
15/7/2020
Σχ: Μετά ο Ερντογάν μας φταίει;…
Τα χάλια μας να δούμε πρώτα…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάστε την μαρτυρία του κ. Νίκου Ραζή, ιατρού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.
«Περιστατικό.
30χρονος φέρνει με Εκαβ 40χρονο Πακιστανό. Οξύ πνευμονικό οίδημα.
Ο Πακιστανός δυστυχώς δεν τα καταφέρνει. (Πέθανε).
Στα χαρτιά έχει ένα όνομα.
Μετά από δύο ώρες, έρχονται άλλοι 3 φίλοι του Πακιστανού. Μας λένε ότι το πραγματικό του όνομα δεν είναι το πρίν, αλλά αυτό που έχουν αυτοί.
Καλούμε Αστυνομία για ταυτοποίηση στοιχείων και νεκρού.
Το ίδιο ΑΜΚΑ και στις δύο φωτογραφίες.
Στα χαρτιά με το ένα όνομα, φώτο άντρας 100 κιλών συν.
Στα χαρτιά με το άλλο όνομα, φώτο άντρας 70 κιλών, που δεν μοιάζει με τον θανόντα.
Ίδιο ΑΜΚΑ όμως, με άλλα ονόματα και άλλες φώτο.
Τα χαρτιά υπογεγραμμένα από δικηγόρο και από το κράτος με σφραγίδες. Όλα τα χαρτιά.
Ποιός πέθανε τώρα, ο Πακιστανός ο πρώτος ή ο Πακιστανός ο δεύτερος;
Πόσοι έχουν το ίδιο ΑΜΚΑ σε αυτήν την μπουρδελοχώρα έχοντας δώσει ψεύτικα στοιχεία και με υπογραφές δικηγόρων που τα άρπαξαν;
Πόσες δεκάδες χιλιάδες είναι αυτοί που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με ψεύτικο όνομα, ψεύτικο ΑΜΚΑ και ψεύτικες διευθύνσεις διαμονής; Μόνο οι Αρχές γνωρίζουν.
Και πιστέψτε με γι αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα αυτή την στιγμή, μόνο τα ρεμάλια οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν είναι υπεύθυνοι»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βόρεια Μακεδονία: Στην ανάγκη του αλβανικού DUI πέφτει πάλι ο Ζάεφ
O Ζόραν Ζάεφ δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς τη συνδρομή του DUI το οποίο όμως προεκλογικά αξίωνε Αλβανό Πρωθυπουργό.
16 Ιουλίου 2020 12:13
H νίκη του Ζόραν Ζάεφ και του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στη Βόρεια Μακεδονία μπορεί να χαρακτηριστεί και πύρρεια.
Πρώτα απ' όλα ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας είχε βάλει ως στόχο (μιλώντας μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων) νίκη με διαφορά τουλάχιστον τριών εδρών από το VMRO.
Ωστόσο, η μπίλια κάθισε στο 2 αφού, σύμφωνα με τα τελικά  αποτελέσματα το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του Ζάεφ αποσπά 36,12% και 46 έδρες και το VMRO 34,85% και 44 εδρες.
Kατά δεύτερο ο Ζάεφ δεν μπορεί να αποφύγει την κυβερνητική συνεργασία με το DUI (για άλλη μία φορά είναι το πρώτο αλβανικό κόμμα πηρε 11,30% και 15 εδρες) αν και πολύ θα το ήθελε.
Ο ηγέτης του DUI Αλί Αχμέτι κινήθηκε προεκλογικά με την αξίωση ότι ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να είναι Αλβανός, ωστόσο ο Ζάεφ δεν μπορεί να δεχθεί κάτι τέτοιο εκτός και αν θέλει να αυτοκτονήσει πολιτικά.
Το άλλο αλβανικο κομμα Συμμαχια των Αλβανων πηρε 8,52% και 12 εδρες, το άλλο σοσιαλδημοκρατικο σχημα που λεγεται Αριστερα πηρε 4,17% και 2 εδρες, και το Δημοκρατικο Κομμα των Αλβανων πηρε 1,51% και 1 εδρα.
Hδη, τα τελευταία δύο χρόνια ο Ζάεφ κατηγορείται από σλαβομακεδονικούς εθνικιστικούς κύκλους ότι είναι υπέρ το δέον "ενδοτικός" με τους Αλβανούς.
Η λογική λέει ότι οι δύο πλευρές θα τα βρουν κάπου στη μέση. Ο Ζάεφ θα αναλάβει την Πρωθυπουργία (έχει μαζί του και το έτερο Αλβανικό κόμμα, το BESA) αλλά θα είναι αναγκασμένος να δώσει αρκετά αξιώματα στο DUI και ίσως όχι μόνο την προεδρία της Βουλής όπως συνέβη μετά τις προηγούμενες εκλογές.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και το DUI διαθέτουν μαζί 61 βουλευτές, αριθμός που είναι το μίνιμουμ της πλειοψηφίας (σε κοινοβούλιο 120 εδρών).
Το ποσοστό συμμετοχής υπολογίζεται ότι ανήλθε στο 51%.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρόμος στην εφορία Κοζάνης: Τέσσερις τραυματίες από επίθεση με τσεκούρι
Πανικός επικράτησε στην Κοζάνη όταν ένας άνδρας εισέβαλε στην εφορία με τσεκούρι και τραυμάτισε υπαλλήλους.
16 Ιουλίου 2020 15:06
Τέσσερις άνθρωποι, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας είναι οι τραυματίες της πρωτοφανούς επίθεσης με τσεκούρι που πραγματοποίησε ένας 45χρονος στο τμήμα εισοδήματος, της ΔΟΥ Κοζάνης, στην οδό Αριστοτέλους, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συναλλαγές με το κοινό.
Οι υπάλληλοι, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα έπεσαν κάτω αιμόφυρτοι, ενώ προκλήθηκε πανικός μεταξύ των υπαλλήλων και του κόσμου που ήταν εκεί. Ο άνδρας συνελήφθη από την Αστυνομία. Από τους τραυματίες, οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Ο δράστης που εισέβαλε στην εφορία οπλισμένος με τσεκούρι και άρχισε να χτυπάει στα τυφλά, αφοπλίστηκε από τον προϊστάμενο του τμήματος και έναν άλλον άνδρα και ακινητοποιήθηκε.
Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος για τον οποίο εισέβαλε στο 2ο όροφο της δημόσιας υπηρεσίας, που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης, γύρω στις 13.15, κρατώντας μία πλαστική σακούλα , μπήκε στο κτήριο, δίνοντας κανονικά το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου, του έγινε η τυπική θερμομέτρηση και κατόπιν ανέβηκε στο 2ο όροφο, όπου βγάζοντας από τη σακούλα ένα μικρό τσεκούρι, άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους. Πρώτη δέχθηκε τα χτυπήματα μία γυναίκα υπάλληλος, και κατόπιν επιτέθηκε σε άλλους δύο συναδέλφους της, που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, έναν άνδρα και μία γυναίκα.
Μία τέταρτη υπάλληλος στην προσπάθεια της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο "Μαμάτσειο" νοσοκομείο της Κοζάνης. Από τους τέσσερις τραυματίες, ο άνδρας φέρεται να έχει δεχθεί περισσότερα χτυπήματα και σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, η κατάστασή του χρακτηρίζεται πολύ σοβαρή.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μια αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε ότι ο "δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και πήκε στο τμήμα Εισοδήματος."Ενας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακκίδιο εβγαλε τον τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο...Η επόμενη κίνηση του ήταν να χτυπήσει δυο φορές την Δώρα...Στο τέλος και όταν όλοι φωναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι αυτός είπε... "τωρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε..."




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συντριβή κατασκοπευτικού τουρκικού αεροσκάφους πανω από την Τουρκια. 7 νεκροί άνδρες της Τούρκικης ασφάλειας…Άλλοι 2 Τούρκοι μέλη ειδικών Δυνάμεων σκοτώθηκαν στη Σύρτη της Λιβυης…
16/07/2020
Κατασκοπευτικό αεροσκάφος της Τουρκίας συλλογής πληροφοριών συνετρίβη και σκοτώθηκαν 7 Τούρκοι από το προσωπικό της Τούρκικης Ασφάλειας. Η συντριβή του αεροσκάφους συνέβη σε ορεινή περιοχή στο βουνό Artos στην επαρχία Van στην Ανατολική Τουρκία..Στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται οι 2 πιλότοι. Στην περιοχή δραστηριοποιούνται αντάρτες Κούρδοι του PKK.O στρατός διερευνά αν η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται σε επιθετική ενέργεια των Κούρδων μαχητών. Το αεροσκάφος 13′ πριν την πτώση είχε επικοινωνία και δεν δήλωσε κάτι το αξιοπερίεργο…
Ο Φαχρεττίν Άλτουν ο Διευθυντής της Επικοινωνίας της Τούρκικης Προεδρίας παραδέχεται την είδηση για συντριβή του αεροσκάφους και ότι σκοτώθηκαν 7 άνδρες που ανήκουν στην Τούρκικη Ασφάλεια. Ο ίδιος αναφέρει ότι σκοτώθηκαν στη Σύρτη άλλοι 2 Τούρκοι ειδικών επιχειρήσεων κι εκφράζει τα συλλυπητήριά του…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάχες ξέσπασαν και πάλι στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν..
16/07/2020
Διασυνοριακές συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι νωρίς την Πέμπτη μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας, δήλωσαν αξιωματούχοι και των δύο χωρών, μετά από μια παύση στις μάχες εν μέσω μιας ανάφλεξης μιας εδαφικής διαμάχης που συντηρείται εδώ και δεκαετίες στο Καύκασο.(AFP)
Τουλάχιστον 16 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και από τις δύο πλευρές ως τώρα στη συντριπτική τους πλειοψηφία Αζέροι από τις 12 Ιούλη που άρχισαν οι εχθροπραξίες ξανά για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν «πυροβόλησαν τα αρμενικά χωριά με ρουκέτες και οβίδες», δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας Sushan Stepanyan.
«Το πυρ συνεχίζεται», έγραψε στο Facebook.
Το υπουργείο Άμυνας στο Μπακού δήλωσε σε ανακοινωθέν ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο βορρά αφού “οι Αρμένιοι άνοιξαν πυρ κατά των χωριών του Αζερμπαϊτζάν με όπλα μεγάλης διαμέτρου”.
Την Τετάρτη υπήρξε μια πρόσκαιρη εκεχειρία..
Το armradio μεταδίδει ότι Μονάδες των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων χτύπησαν ένα τανκ του Azerbaijan σύμφωνα με δηλώσεις της Shushan Stepanyan.Ο στρατός της Αρμενίας κατέστρεψε επίσης θέσεις συστοιχιών πυροβολικού και ρουκετών από όπου ο αντίπαλος σφυροκόπησε τις στρατιωτικές μας θέσεις και οικισμούς είπε η εκπρόσωπος του Υπ. Άμυνας Αρμενίας.
Η ίδια αναφέρει ότι:
Στις 03:40 και 30 το βράδυ, οι ένοπλες δυνάμεις οι αρμενικές μονάδες εμπόδισαν την απόπειρα διείσδυσης του εχθρού.
Μετά την σφοδρή μάχη, ο αντίπαλος έφυγε με απώλειες.
Στη συνέχεια, οι μονάδες του Αζερμπαϊτζάν άρχισαν να σφυροκοπούν τα χωριά Aygepar και Movs χρησιμοποιώντας Ananet και D-30 Haub. Τα πυρά συνεχίζονται σε αυτό το σημείο.
Οι ένοπλες δυνάμεις της ΡΑ εξουδετερώνουν τις κινήσεις των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.
Είναι η πρώτη βάναυση παραβίαση της εύθραυστης εκεχειρίας χθες στις 12:15 ώρα 00:15



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ: 11 Αμερικανοί στρατιώτες ΚΑΤΟΧΗΣ σκοτώθηκαν από επίθεση των εξεγερμένων στο Ιράκ…
16/07/2020
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες 8 Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επίθεση στο αμερικάνικο κομβόι χθες το βράδυ στο Machkeifeh στο Salah El Din από τι σιίτικη οργάνωση Ashab Alkahf που ανέλαβε την ευθύνη. Η επίθεση στόχευσε με εκρηκτικό μηχανισμό κομβόι αμερικάνικο αποτελούμενο από 11 οχήματα που μετέφερε υλικό λογισμικής υποστήριξης…Ιρακινές πηγές αναφέρουν πως με εκρηκτικό μηχανισμό χτυπήθηκε to αμερικάνικο κομβόι στην περιοχή Mukeshefah στο δρόμο μεταξύ Samara-Τikrit..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκρηκτικός μηχανισμός έπληξε αμερικάνικο κομβόι στο Β Ιράκ…
15/07/2020
Ιρακινές πηγές που επικαλείται το Al-Mayadeen: Έκρηξη που στόχευσε ένα κομβόι υλικοτεχνικής υποστήριξης για τις αμερικανικές δυνάμεις κοντά στην περιοχή Mukeshefah στο κυβερνείο Salah Al-Din στο Β Ιράκ.
Ιρακινές πηγές αναφέρουν πως με εκρηκτικό μηχανισμό χτυπήθηκε αμερικάνικο κομβόι στην περιοχή Mukeshefah στο δρόμο μεταξύ Samara-Τikrit.
Η φιλο-ιρανική πολιτοφυλακή Ashab El-Kahf ανέλαβε την ευθύνη και δημοσίευσε αυτήν την εικόνα στο κανάλι Telegram και προσθέτει:
“τα κομβόι σου κάηκαν έγιναν στάχτη, φύγετε προτού να είναι αργά καθώς επιδιώκουμε εκδίκηση”.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Κέρκυρα που «εξαφάνισαν» τα ΜΜΕ
14/07/2020
Μεγάλη προβολή έλαβε η επίσκεψη το περασμένο Σάββατο 11 Ιουλίου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα και τα εγκαίνια, συνοδεία υπουργών, περιφερειακών παραγόντων και κομματικών στελεχών, της «επένδυσης» Kassiopi Project της NCH Capital, που στοχεύει στη δημιουργία ενός all-inclusive θερέτρου στην πλούσιας βιοιποικιλότητας περιοχή του Ερημίτη.
Τα ΜΜΕ που πανηγύρισαν μαζί με την κυβέρνηση για την επένδυση, απέφυγαν να δώσουν έστω και την ελάχιστη προσοχή στις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, φορέων και σωματείων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την οικολογική καταστροφή που, όπως καταγγέλλουν, πρόκειται να συντελεσθεί, και το ξεπούλημα της έκτασης περίπου 500 στρεμμάτων στην περιοχή του Ερημίτη, με τη συμβολή τριών διαδοχικών κυβερνήσεων και των «μνημονιακών υποχρεώσεων» της χώρας.
Στην πραγματικότητα, στις 11 Ιουλίου έγιναν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την «επένδυση» στον Ερημίτη: στην πρώτη που έγινε το πρωί στην πόλη της Κέρκυρας, όπως έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες, έλαβαν μέρος πάνω από 2000 άτομα και συμμετείχαν διάφορα σωματεία και άλλοι φορείς. Η δεύτερη έγινε το απόγευμα στις Σινιές, 30 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας και 3 χλμ. από τον Ερημίτη, με την υπολογιζόμενη συμμετοχή περίπου 800 ατόμων. Η αστυνομία σταμάτησε τους ειρηνικούς διαδηλωτές πολύ πριν καταφέρουν να φτάσουν στο τρίστρατο που ήταν 500 μέτρα από το σημείο που έγινε η εκδήλωση παρουσία του Πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα να μην φανούν οι αντιδράσεις στις κάμερες που πρόβαλλαν τα εγκαίνια.
Διαβάστε παρακάτω το ψήφισμα που έχει εκδώσει η εκστρατεία Save Erimitis, οργανωμένη από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, εξηγώντας την οικολογική αξία της περιοχής του Ερημίτη και τις σκανδαλώδεις διαδικασίες με τις οποίες έχει παραχωρηθεί η έκταση στην NCH Capital.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο της εκστρατείας Save Erimitis.
Ο Ερημίτης και η οικολογική του αξία
Η περιοχή του Ερημίτη βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Κέρκυρας. Μαζί με τις βραχονησίδες Ψύλλος και Καπαρέλι (ένας από τους αρχαιότερους φάρους της χώρας), και με τα θαλάσσια κρηπιδώματα στα ρηχά της Σέρπας, αποτελεί οικοσύστημα ξεχωριστού φυσικού κάλλους και οικολογικής αξίας καθώς:
- Λόγω εγγύτητας με την ηπειρωτική Αλβανία, λειτουργεί ως ο σημαντικότερος οικολογικός διάδρομος του νησιού.
- Το ετερογενές φυσικό ανάγλυφο προσφέρει μια ποικιλομορφία φυσικών ενδιαιτημάτων.
https://info-war.gr/oi-sygkentroseis-diamartyrias-stin-k/?fbclid=IwAR0toUq_-7uT94iYdJFZsek2l7fPfLcknf6RdjBKirywiE8NChh3eb21DKQ




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κινητό τηλέφωνο ελπίζουν ότι θα λύσει τον γρίφο του θανάτου της 16χρονης στα Τρίκαλα
 Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020, 17:11
Φως στην υπόθεση θανάτου της 16χρονης, πιστεύουν οι αρχές ότι θα ρίξουν οι τελευταίες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε η άτυχη κοπέλα λίγες ώρες πριν εντοπιστεί νεκρή έξω από εκκλησία στα Τρίκαλα.
Τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε ή που έκανε η 16χρονη από το κινητό της τηλέφωνο, θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά για την λύση του μυστηρίου και για το λόγο αυτό, αναμένεται να κατατεθεί σχετικό αίτημα άρσης του απορρήτου και καταγραφής των σημάτων των κινητών που βρέθηκαν στον Αϊ Λιά τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Τη 16χρονη κοπελιτσα τη σκοτωσε ενας 27χρονος αστυνομικος με τον οποιο γνωριστηκε στο Instagram.
Στο μεταξύ, ο δικηγόρος της οικογένειας ενημερώνεται για την δικογραφία που σχηματίστηκε αναφορικά με τον θάνατο της 16χρονης χθες τα ξημερώματα στα Τρίκαλα, καθώς η οικογένειά της απορρίπτει το σενάριο της «αυτοκτονίας» και επιμένει σε αυτό της δολοφονίας.
Σύμφωνα με το trikalavoice.gr ο Δημήτρης Σαμαρτζής έχει ήδη καταθέσει αίτημα να παραστεί πραγματογνώμων ορισμένος από την οικογένεια, κατά την ιατροδικαστική εξέταση της σορού της 16χρονης, κάτι που ήταν προγραμματισμένο να γίνει σήμερα το πρωί, ωστόσο λόγω των εξελίξεων μεταφέρεται για αργότερα το απόγευμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πεκίνο: «Γκανγκστερική λογική» η επιβολή αμερικανικών κυρώσεων για το Χονγκ Κονγκ
 Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020, 11:01
Η Κίνα κατηγόρησε χθες, Τετάρτη, τις Ηνωμένες Πολιτείες για «γκανγκστερική λογική», αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να τερματιστεί το ειδικό καθεστώς που είχε το Χονγκ Κονγκ βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην επιβολή από το Πεκίνο του νέου νόμου για την ασφάλεια στο εν λόγω έδαφος.
Το Γραφείο Σύνδεσμος του Πεκίνου στον ασιατικό χρηματοοικονομικό κόμβο ανακοίνωσε πως η κίνηση αυτή το μόνο που θα επιτύχει είναι να βλάψει τα αμερικανικά συμφέροντα, ενώ μικρό μόνο αντίκτυπο θα έχει στο Χονγκ Κονγκ.
«Η παράλογη ανάμειξη και οι αναίσχυντες απειλές από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι χαρακτηριστική γκανγκστερική λογική και συμπεριφορά μπούλινγκ» ανέφερε το Γραφείο σε δήλωση που εξέδωσε.
«Καμιά εξωτερική δύναμη δεν μπορεί να εμποδίσει την αποφασιστικότητα και την πεποίθηση της Κίνας να διατηρήσει την εθνική κυριαρχία και την ασφάλεια για τη μακροπρόθεσμη ευημερία και σταθερότητα του Χονγκ Κονγκ».
Ο νόμος περί εθνικής ασφαλείας, που επιβλήθηκε από το Πεκίνο, τιμωρεί αυτό που η Κίνα ορίζει ως ανατροπή, απόσχιση, τρομοκρατία και συνέργεια με ξένες δυνάμεις με ποινές που φθάνουν τα ισόβια.
Ο Τραμπ υπέγραψε την Τρίτη εκτελεστική διαταγή για τον τερματισμό της προτιμησιακής οικονομικής μεταχείρισης του Χονγκ Κονγκ, η οποία του επιτρέπει να επιβάλει κυρώσεις και περιορισμούς στη χορήγηση βίζας σε Κινέζους αξιωματούχους και οικονομικούς θεσμούς που εμπλέκονται στην επιβολή του νόμου.
Η Κίνα έχει απειλήσει ότι θα επιβάλει ανταποδοτικές κυρώσεις και κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως θα υποστηρίξει οποιαδήποτε δράση επιλέξει το Πεκίνο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απίστευτο! Οι Ολλανδοί θέλουν να έχουν δικαίωμα βέτο στην ελληνική Βουλή

Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής για τον κοινωνικό προϋπολογισμό, η οποία έγινε στις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο, ο Ρούτε είχε πάρει μαζί του τη βιογραφία του μεγάλου Πολωνού μουσουργού Σοπέν, θέλοντας να δείξει ότι δεν περίμενε να γίνει σοβαρή διαπραγμάτευση. Τώρα, όμως, ο μακροβιότερος μαζί με την Ανγκελα Μέρκελ ηγέτης χώρας-μέλους της Ε.Ε. ετοιμάζεται να δώσει τα… ρέστα του στις Βρυξέλλες ενάντια σε εκείνους που επιμένουν ότι το Ταμείο Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση της κρίσης από την πανδημία πρέπει να αποτελείται, κυρίως, όχι από δάνεια -όπως θέλουν οι τέσσερις «άθλιοι», οι Ολλανδία, Αυστρία, Σουηδία και Δανία-, αλλά από μη επιστρεπτέες επιχορηγήσεις και μάλιστα χωρίς μνημονιακούς όρους.
Οι περισσότεροι ηγέτες εκτιμούν ότι η αυριανή και μεθαυριανή Σύνοδος Κορυφής θα είναι πολύ δύσκολη και το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει συμφωνία. Και το κύριο εμπόδιο έχει ονοματεπώνυμο: Μαρκ Ρούτε. Ο σκληρός, δεξιός Ολλανδός πρωθυπουργός συναντήθηκε, άλλωστε, τις προηγούμενες ημέρες με τους ομολόγους του της Ισπανίας και της Ιταλίας Πέδρο Σάντσεθ και Τζουζέπε Κόντε και τους το ξέκοψε, λέγοντας: Μην περιμένετε να υποχωρήσω! Και άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα διστάσει να θέσει βέτο… Για να πάρει την απάντηση από τον Σάντσεθ ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν χτίστηκε ποτέ με βάση βέτο, αλλά με τη βούληση για διάλογο. Εάν καθυστερήσουμε τη συμφωνία, θα καθυστερήσει περαιτέρω η έξοδος από την κρίση».
Ο Ρούτε και οι άλλοι τρεις συνάδελφοί του της ομάδας των «τεσσάρων φειδωλών χωρών» επιμένουν κυνικά ότι για να ορθοποδήσουν οι χώρες του Νότου, που επλήγησαν βαριά από την πανδημία, πρέπει να υιοθετήσουν σκληρές μνημονιακές μεταρρυθμίσεις ως προϋπόθεση για να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια ανασυγκρότησης. Και όχι μόνο αυτό! Αξιώνει να έχει η… Ολλανδία δικαίωμα αρνησικυρίας στα εθνικά σχέδια ανασυγκρότησης των άλλων χωρών για τη συγκεκριμένη εκταμίευση της βοήθειας.
Το καταλάβατε; Η Ολλανδία θέλει να έχει το δικαίωμα άσκησης βέτο στις αποφάσεις του ελληνικού Κοινοβουλίου σε ό,τι αφορά τη διάθεση του Ταμείου Ανάκαμψης. Ούτε καν η Ευρωπαϊκή Ένωση! Αλλά η Ολλανδία! «Η Ολλανδία θα επιδείξει αλληλεγγύη, αλλά υπό τον όρο ότι οι αδύναμες χώρες θα δημιουργήσουν τα δικά τους δημοσιονομικά αποθέματα για την επόμενη κρίση» δήλωσε ωμά ο Ρούτε, συνοψίζοντας την ολλανδική θέση. Με απλά λόγια; Να επιβληθούν σκληρές πολιτικές λιτότητας σε μισθούς και συντάξεις για να μας δώσουν οι Ολλανδοί το δικαίωμα να μην καταρρεύσουμε από την κρίση που έρχεται!
Ήδη η Ιταλία και η Ισπανία αντέδρασαν με σκληρό τρόπο στις απαράδεκτες ολλανδικές αξιώσεις. Φυσικά, οι αντιδράσεις κατά του «άθλιου» Ρούτε αναμένονται μεγάλες στη Σύνοδο Κορυφής και δεν αποκλείεται να κάνει πίσω στο θέμα του βέτο, κυρίως. Άλλωστε, αρκετοί αναλυτές λένε ότι ο Ρούτε εμφανίζεται σκόπιμα και «δασκαλεμένα» πολύ σκληρός, ώστε να υπάρξει τελικά ένας συμβιβασμός στα σημεία που επιδιώκει η γερμανική προεδρία. Το σίγουρο είναι ότι ακόμη και οι «Financial Times», που αποδέχονται σε γενικές γραμμές τη γραμμή Ρούτε, γράφουν ότι «η ιδέα του Ολλανδού πρωθυπουργού πως το ολλανδικό Κοινοβούλιο θα υπαγορεύει όρους στο ιταλικό ή το ισπανικό είναι βαθιά αντιδημοκρατική. Θα είναι, επίσης, αντιπαραγωγική, καθώς θα πολιτικοποιήσει ολόκληρη τη διαδικασία, με τις κυβερνήσεις να διαπραγματεύονται μεταξύ τους».
Για ποια ενιαία Ευρώπη μιλάμε λοιπόν; Και ποια χώρα κουνάει το δάχτυλο στον ευρωπαϊκό Νότο; Η Ολλανδία, η οποία έχει μετατραπεί σε φορολογικό παράδεισο των μεγάλων πολυεθνικών! Το αμερικανικό περιοδικό «Foreign Affairs» αποκάλυψε ότι  στην Ολλανδία αντιστοιχεί το 16% επί των κερδών που αποκόμισαν όλες οι αμερικανικές εταιρίες στο εξωτερικό. Όχι, φυσικά, γιατί οι αμερικανικές πολυεθνικές πωλούν τα προϊόντα τους στους Ολλανδούς! Αλλά γιατί «η Ολλανδία επιτρέπει στις πολυεθνικές να μεταφέρουν τα χρήματα που κερδίζουν αλλού σε ολλανδικές θυγατρικές ή μέσω εικονικών εταιριών στην Ολλανδία σε άλλους φορολογικούς παραδείσους».
Το 2016, για παράδειγμα, η Google μετέφερε στην Ολλανδία κέρδη άνω των 22 δισ. δολαρίων που αποκόμισε εκτός των ΗΠΑ και τα έστειλε στις Βερμούδες, ούτως ώστε να μη φορολογηθούν συνολικά». Πολύ σωστά η γαλλική «Le Monde» γράφει ότι οι Ολλανδοί δεν είναι ακριβώς τα «επίπονα μυρμήγκια», καθώς, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, εργάζονται κατά μέσο όρο 1.434 ώρες ετησίως, ενώ τα υποτιθέμενα «νότια τζιτζίκια» στροβιλίζονται 1.718 ώρες ετησίως στην Ιταλία, 1.719 ώρες στην Πορτογαλία και 1.949 ώρες στην Ελλάδα.
Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον υποκριτικό ότι η Ολλανδία και ο Ρούτε αλλά και τα άλλα τρία μέλη της ομάδας των «τεσσάρων»… κουράστηκαν με τη διάσωση των χωρών του Νότου, οι οποίες εμφανίζονται αδύναμες ή απρόθυμες να συμμορφωθούν με τους κανόνες. Όλα δικά τους τα θέλουν οι Βόρειοι και εμάς μόνο πελάτες για τα προϊόντα τους. Μήπως, λοιπόν, να ξανασκεφτούμε τι αγοράζουμε;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιούλης 1990: η μεγαλύτερη προδοσία του αιώνα!
Εκεί, στο θέρετρο Αρχιζ, στο Βόρειο Καύκασο, έγινε η «γαιωπολιτική παράδοση άνευ όρων» της ΕΣΣΔ από τον ηγέτη της, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ! Ακριβώς έτσι ονομάζει σήμερα ο βουλευτής Αλεξέι Πουσκόφ, την απόφαση του Γκορμπατσόφ τότε να συμφωνήσει με την ηγεσία της Ο.Δ. Γερμανίας να μπει ολόκληρη η ενωμένη πλέον Γερμανία στο ΝΑΤΟ!
Ηταν τότε που το δίδυμο Γκορμπατσόφ-Σεβαρτνάτζε συμφώνησε χωρίς να βάλει κανένα όρο ή να απαιτήσει ουδετερότητα της ενιαίας Γερμανίας!
- Πρόκειται για μια γαιωπολιτική παράδοση άνευ όρων, εκτιμά ο Πουσκόφ και συμπληρώνει ότι ο Γκορμπατσόφ τότε ενδιαφέρονταν περισσότερο για το βραβείο Νόμπελ ειρήνης για το οποίο προτάθηκε, παρά για το εθνικό συμφέρον της χώρας του!
Ο μόνος από τη σοβιετική αντιπροσωπεία που επιχείρησε να του αλλάξει γνώμη ήταν ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΣΕ, Βαλεντίν Φάλιν, αλλά δεν εισακούστηκε!
Ο γηραιός πλέον Γκορμπατσόφ που ζει στη Γερμανία, χαρακτήρισε «ανοησία» τη δήλωση Πουσκόφ, ωστόσο το ιστορικό γεγονός επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάϊμπερτ...
Αυτή ήταν η πιο θλιβερή στιγμή της εγκληματικής, όπως αποδείχτηκε, πολιτικής της πολυδιαφημισμένης από τις δυτικές ελίτ, περεστρόικα, που οδήγησε στη διάλυση της ΕΣΣΔ!
Σήμερα αποφεύγουν να μιλάνε για εκεινα τα γεγονότα, και είναι λογικό διότι πρόκειται για προδοσία της εξουσίας προς τα εκατομμύρια των σοβιετικών πολιτών! Ωστόσο, τα αρχεία βαθμηδόν ανοίγουν και σύντομα θα φανεί το εύρος εκείνης της προδοσίας. Μια-δυο φορές ο Πούτιν χαρακτήρισε τη διάλυση της ΕΣΣΔ ως «τη μεγαλύτερη γαιωπολιτική καταστροφή» για τους λαούς της...
Σχολιο.- Πρέπει να γίνει έρευνα, που πληρωθηκε και έκανε ότι έκανε ο Γκορμπατσωφ!
Σχολιο.- Τώρα όλοι αντιλαμβάνονται τι χρωστάμε στη Σοβιετική Ένωση(ΕΣΣΔ)! Με τον Άκρατο Νεοφιλευθερισμό κ Παγκοσμιοποίηση, διάλυση εργασιακών σχέσεων-συμβάσεων,ελαστικά κ εξοντωτικά ωράρια, ανεργία, ισχύς του δίκαιο του ισχυροτέρου, καμία ισορροπία του κόσμου...κ μιλάνε κ για δημοκρατία-εννοούν την ολιγαρχική δημοκρατία!
Σχολιο.- Γκορμπατσόφ ο μεγαλύτερος ΠΡΟΔΟΤΗΣ όχι μόνο της ΕΣΣΔ αλλά και της ανθρωπότητας.. ξαναζωντάνεψε τα ζόμπι τους γερμανούς! Δεν σεβάστηκε τα 20 εκατ. των συμπατριωτών του που θυσιάστηκαν για να ελευθερώσουν την πατρίδα τους και την Ευρώπη



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από Οξυ Πνευμονικο Οιδημα ο θανατος του Βασιλη Μαγγου
Για το ξυλο ποιοι εχουν την ευθυνη? Αναρωτιεται ο πατερας του νεαρου που μαζι με συμπολιτες θα καταθεσουν μηνυτηρια αναφορα για αστυνομικη βια
Συγκλονιζει ένα «προφητικο» μηνυμα του Βασιλη




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΥΝΗΣΙΑ.-- Το ισλαμοφασιστικό κόμμα «Ενάχντα» που είναι το μεγαλύτερο κόμμα στο τυνησιακό Κοινοβούλιο (με 54 βουλευτές σε σύνολο 217) απέσυρε την υποστήριξη από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Ιλιάς Φαχφάχ, αναγκάζοντας τον Πρόεδρο της χώρας Καΐς Σαΐντ να ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης.

ΣΟΦΙΑ.-- Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στον σοσιαλδημοκρατη Πρόεδρο, Ρούμεν Ράντεφ, και τον μαφιοζο δεξιο πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, με αφορμή την εκτός νόμου παραχώρηση μέρους δημόσιας παραλίας από τον τελευταίο στον πρώην αρχηγό του ισλαμοφασιστικου τουρκικου «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» (MRF) Αχμεντ Ντογκάν σε περιοχή της Μαύρης Θάλασσας όπου έχει το εξοχικό του. Ο Ντογκάν, μάλιστα, φέρεται πως φρουρείται από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών (NSO), μολονότι δεν κατέχει κανένα δημόσιο αξίωμα. Η προκλητική προστασία του Ντογκάν από την κυβέρνηση Μπορίσοφ προκάλεσε μέσα στις τελευταίες μέρες μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που αρχικά ξεκίνησαν από παράκτιες πόλεις της Μαύρης Θάλασσας και χτες έφτασαν μέχρι το πρωθυπουργικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Σόφια, με κεντρικό αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού και τη διεξαγωγή εκλογών.

ΝΤΟΧΑ.-- Την ικανοποίηση της κυβέρνησης του Κατάρ προκάλεσε χτες η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για το αεροπορικό εμπάργκο που έχουν επιβάλει από το καλοκαίρι του 2017 χώρες του Κόλπου, Σαουδικη Αραβια, ΗΑΕ, Μπαχρειν και Αιγυπτος. Το Δικαστήριο αξιολόγησε το εμπάργκο ως «σαφή παραβίαση» διεθνών κανόνων της Πολιτικής Αεροπορίας, όπως ειχε αποφασισει και πριν η Διεθνης Υπηρεσια Πολιτικης Αεροποριας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Διαδήλωσαν ενάντια στην εγκατάλειψη των δομών Υγείας
Διαδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι στην Υγεία, ζητώντας αξιοπρεπείς όρους δουλειάς και καταδικάζοντας τα νέα κυβερνητικά σχέδια για την Υγεία («segur de sante»), που προβλέπουν αυξήσεις - ψίχουλα για γιατρούς και νοσηλευτές (μέχρι 138 ευρώ το μήνα). Με κινητοποιήσεις σε Παρίσι, Τουλούζη, Μπορντό και Λιόν, νοσηλευτές, γιατροί αλλά και παραϊατρικό προσωπικό, τεχνικοί και άλλες ειδικότητες εργαζομένων σε νοσοκομεία, δομές Υγείας κ.λπ. κατήγγειλαν τις μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία. Η Μαρί, νοσοκόμα σε ψυχιατρείο της Ρουέν, λέει χαρακτηριστικά στον τοπικό Τύπο: «Μετά την πανδημία (σ.σ. που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 30.000 ανθρώπους) τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Ασθενείς, αφού έμειναν για τόσο καιρό σε περιορισμό (σ.σ. μακριά από ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα, όπως επέβαλλε το πρόβλημα του καθενός), έρχονται πάλι σε μας σε αξιοθρήνητη κατάσταση... Χτες είχα μία ασθενή, ύψους 1,65 μ. και 40 κιλών, τρομοκρατημένη από την ιδέα ότι θα βγει πάλι έξω από το σπίτι...».
Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ακόμα ότι ο νέος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ - που υποτίθεται ότι ανέλαβε καθήκοντα γιατί ο Μακρόν «εισάκουσε τις ανησυχίες του λαού» - ήταν από αυτούς που στις αρχές του 2000 πρωτοστάτησαν στην «τιμολόγηση των υπηρεσιών» στα νοσοκομεία, στο πλαίσιο της λογικής που θέλει τις δομές Υγείας να λειτουργούν με βάση ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΟΙΑ... ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ; 3.900 Θρακιώτες πέρασαν τα σύνορα στους Κήπους για Τουρκία σε μία μέρα!
16/7/2020  -   03:21 π.μ.
Θερμή παράκληση απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς προς όλους τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι εξέρχονται τα τελωνεία Κήπων, Ορμενίου και Κυπρίνου να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας για COVID-19 σύμφωνα με το e-evros.gr
Αξιοσημείωτο είναι ότι τις τελευταίες ημέρες εξήλθαν μόνο από το τελωνείο των Κήπων 3.900 Έλληνες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ήταν Θρακιώτες!
Συγκεκριμένα ο κ. Πέτροβιτς αναφέρει: “Οι Έλληνες υπήκοοι που εξέρχονται από τα τελωνεία Κήπων, Ορμενίου και Κυπρίνου, οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας για COVID-19, κατά την παραμονή τους σε Τουρκία και Βουλγαρία, καθώς και κατά την επιστροφή τους. Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες (1/7 έως 12/7/2020) και μόνο από το τελωνείο Κήπων, εξήλθαν περίπου 3.900 Έλληνες υπήκοοι, στην πλειοψηφία τους Θρακιώτες. Η πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα, ατομικής αλλά και συλλογικής μας ευθύνης!”
Σημείωση: Η παραπάνω είδηση σε κανονικές συνθήκες ίσως και να περνούσε απαρατήρητη, ωστόσο έχει αυξημένη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς την επικαιρότητα με την μονομερή τουρκική ενέργεια μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αφενός, αλλά και το γενικό κλίμα πρόσκλησης σε άσκηση μποϊκοτάζ σε τουρκικά προϊόντα κι υπηρεσίες αφετέρου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα πολεμικά πλοία της Ελλάδας είναι ακόμα έξω από την Κριμαία μαζί με τα τουρκικά, απειλώντας τους Ρώσους;
Αν τρομάξαμε αρκετά τους Ρώσους, καλό είναι να επιστρέψουν στο Αιγαίο μαζί με τον συμμαχικό τουρκικό στόλο, γιατί αυτοί οι Ρώσοι είναι ικανοί να στείλουν κανένα πλοίο τους από τη Συρία και να καταλάβουν το Καστελόριζο, ή άλλο νησί μας.

«Προσευχόμαστε εσείς και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να επιτύχετε
και η επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας" να...
φέρει ειρήνη στην περιοχή,
όπως "υπόσχεται" και το όνομά της»
Επιστολή του κ. Δημήτριου Αρχοντώνη,
πρώην αξιωματικού του τουρκικού στρατού,
γνωστός ως Πατριάρχης Βαρθολομαίος,
προς τον κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
με την οποία του εύχεται να στεφθεί με επιτυχία
η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας
Γενάρης 2018