Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Παρασκευη 17 Ιουλιου 2020


Η επίσημη επίσκεψη του ΚΚΕ στο κέντρο του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Λάρισα,  γίνεται στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος ή, είναι προσπάθεια αναγνώρισης και αποδοχής του ρόλου του ιμπεριαλισμού ?.
Δεν καλείς την νεολαία σε συμμετοχή σε αντιιμπεριαλιστικό διήμερο στο Στόμιο της Λάρισας κάνοντας επίσημη επίσκεψη στην 110 Π.Μ. και στην 1η Στρατιά που ανηκουν στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ ούτε προβάλλεις το χτύπημα του εισβολέα και του αστικού στρατού στο πρόγραμμα σου.
Όλα αυτα δεν "κολάνε". Πρόκειται για ενα ακρως οξύμωρο σχήμα, δηλαδη να μιλάς υπερεπαναστατικά και να απαιτείς εφαρμογη του προγράμματος σου και από την άλλη να αναγνωρίζεις τον ρόλο του εχθρού με επίσημες επισκέψεις!!.
Τουλάχιστον μην μιλάτε για αντιιμπεριαλισμό "συντροφοι" !
https://www.larissanet.gr/2020/07/14/kke-episkepsi-se-110-pm-kai-1i-stratia/

σχολιο.-  αυτοί που έφυγαν το 90 και πηγαν στον Συνασπισμο δεν έκρυβαν τις απόψεις τους και δεν στηριξαν μελλοντικα ολοι τα μνημόνια. Τα μνημόνια τα στηριζει η ηγεσία του ΚΚΕ η οποία δηλώνει ξεκάθαρα ότι μόνο στο σοσιαλισμό έχει νόημα η εξοδος από την ΕΕ - ΟΝΕ και οτι κάθε πάλη είναι ατελέσφορη στο σήμερα.
Λέει τα ιδια δηλαδη με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με αριστερό περιεχόμενο..
Γιά την ιστορια να ξέρεις οτι οι Μενσεβίκοι ισχυρίζόντουσαν ότι δεν εχει νόημα η πάλη για αστικοδημοκρατικές λύσεις, αυτές θα τις λύσει το Κόμμα στο σοσιαλισμό!. Το ίδιο έλεγε και ο Τρότσκυ με τους αριστερους, ότι δηλαδη χωρις το σοσιαλισμό δεν ειχε νόημα η τέτοια πάλη . Και οι δυο ταυτίζόντουσαν με διαφορετική μορφή ο καθένας τους.
Για να ξερεις. Αν βρεις το κειμενο της Ελένης Μπελλου στο 13ο Συνέδριο και του Μάκη Παπαδόπουλου, λένε ότι πρέπει να καταργηθει το σφυροδρεπανο, ηδικτατορία του προλεταριάτου , ο Δημοκρατικός συγκεντρωτισμός και γενικά ότι θύμιζε Κομμουνιστικό Κόμμα.

Σχολιο.- Βεβαίως αν εχεις σοσιαλισμό είναι καλύτερα να βγεις από την ΕΕ / ΟΝΕ. Αυτο ειναι ένα αξίωμα το οποίο ισχυει γενικά. Με βαση αυτο το αξίωμα εσυ τώρα λες οτι: "μόνο με αυτην την προυπόθεση!!, διαφορετικά θα καταστραφούμε"!.
Τα ιδια λέει και η κεφαλαιοκρατία με τα κόμματα της!!.
σκέψου λίγο περισσότερο πολιτικά και κάνε την "συγκεκριμένη αναλυση της συγκεκριμένης καταστασης"
Έχουμε καπιταλισμό, ειμαστε εξαρτημενοι πλήρως από την ΕΕ - ΟΝΕ με οτι αυτο συνεπαγεται και εμεις ως Κομμουνιστες καλούμε το λαό να φέρει το σοσιαλισμό για να λύσουμε το ζητημα της συμμετοχης μας στην ΕΕ - ΟΝΕ αφου πρώτα έχουμε Σοσιαλισμό.
Τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό θέλουμε εμεις που ειμαστε μέλη, η , οπαδοι του ΚΚΕ και κάποιοι ελάχιστοι του εξωκοινοβουλίου, ο υπόλοιπος λαός αυτο το αγνοεί !!
Πως λοιπόν θα κανεις πράξη τις ιδέες σου όταν καλείς σε συσπείρωση τους ομοϊδεάτες σου??? ε συντροφε μου?. Ο Λένιν και ο Μαρξ διδάσκουν ότι πρέπει να πειθουμε την πλειοψηφία του λαού και της τάξης μας και με το να υιοθετούμε την στρατηγική μας ως τακτική σημαίνει οτι ταυτίζουμε τακτική και στρατηγική!!!.. το Κόμμα με την τάξη και το αντίστροφο!!..
Αυτο όμως  ειναι βολονταρισμός, και δυστυχως .. αριστερός τυχοδιωκτισμός..
Βεβαίως αυτη ειναι μιά άποψη και εκφράστηκε από τους επιφανεις τροτσκιστες από τις αρχές του 20ου αιωνα και στην συνεχεια στην χώρα μας όπου υποστήριξαν ότι για να απελευθερωθει η χώρα μας από τους ναζί, πρέπει να γινει σοσιαλισμός στην Γερμανια - ιταλια και να πεισουμε τα ΕΣ- ΕΣ με την προπαγάνδα να γινουν Κομμουνιστες να ανατρέψουν τον χίτλερ κλπ..
Στην συνεχεια ειπαν το ιδιο και για την αντιμετώπιση των Αγγλων.. (να γινει σοσιαλισμός στην Αγγλία) !!..
Και ο νοών νοείτω...

Σχολιο.- Τρανταχτό παράδειγμα το δημοψήφισμα του 2015, που το ΚΚΕ συντάχθηκε με την ΝΔ με τους "μενουμευρωσίτες", όπου το 66% του ελληνικού λαού είπε να φύγουμε από το ευρώ και την ΕυρωΕνωση, και το ΚΚΕ έκανε αποχή γιατί "δεν είναι τώρα καιρός να φύγουμε από το ευρώ, θα πεινάσουμε" όπως έλεγαν και λένε όλοι οι βιομήχανοι και εφοπλιστές. Και ανέλαβε το ηλίθιο τζιφράκι, να κάνει αυτό που δεν είχε τολμήσει να κάνει ούτε η χούντα, να πατάξει στα άχρηστα την απόφαση του λαού. Τουλάχιστον η χούντα το 1969 έβγαζε νόθα αποτελέσματα ότι το 110% του λαού θέλει τη χούντα, και γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι. Τώρα για το αντάρτικο, αυτοί που λέγανε να συνταχθούμε με τους γερμανούς ναζί και τα ες-ες γιατί και αυτοί είναι παιδιά του εργαζόμενου γερμανικού λαού, νομίζω στο ξεκαθάρισε, ήταν οι τροτσικιστές. Και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ οπου τους έβρισκε τους ξεπάστρευε, γιατί ήταν προδότες, και καλά τους έκανε. Και αυτοί, οι τροτσικιστές, έλεγαν τότε, αλλά και τώρα, ότι το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ήταν εθνικιστικό. Αυτό λέει σήμερα και το ΚΚΕ! Και επειδή το ξέρω, ότι δεν διαβάζεις Ριζοσπάστη, ούτε είσαι ενήμερος για τις σημερινές θέσεις του ΚΚΕ, και επειδή την έχω ξανακάνει άπειρες φορές αυτή τη συζήτηση με άλλους, θα πας να ρωτήσεις κανά μέλος ή στέλεχος του ΚΚΕ, που ούτε και αυτοί έχουν κάτσει να διαβάσουν αποφάσεις συνεδρίων, ή το περιβόητο βιβλίο του Μαϊλη για τον Δεκέμβρη του 44, θα σου πουν βλακείες λένε, και θα έρθεις περήφανος και πεπεισμένος να μας πεις βλακείες λέτε και ψέματα.

σχολιο.- Για το δημοψήφισμα θα βαλω εδω την απάντηση που έδωσα σε άλλο ποστ.
Τα ψηφοδέλτια βγαίνουν κατόπιν απόφασης που παιρνει η βουλή για να γίνουν εκλογες ή, δημοψήφισμα, εχουν συγκεκριμένο περιεχόμενο και μοιράζονται στις εφορευτικες επιτροπες μέσα από τις νομαρχίες.
Το να φτιάχνεις ψηφοδέλτιο δικό σου χωρις να προβλέπεται απο καμιά απόφαση, μπορείς να το κάνεις, αλλά δεν μπορείς να συμμετέχεις σε εκλογική διαδικασία την οποία διευθύνει το συγκεκριμένο κράτος με τα δικά του όργανα και τις δικές του εγκαταστασεις και τα δικά του έξοδα.
Στις αστικές δημοκρατίες τα Κομμουνιστικά Κόμματα ΠΡΕΠΕΙ να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες του αστικού κράτους για συγκεκριμένους λόγους που ξερουμε όλοι, το να βγαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα έξω από την εκλογική διαδικασία, και να βαζει τους δικους του ψηφοφόρους να ψηφίσουν, ρίχνοντας στην κάλπη ΑΚΥΡΟ ψηφοδέλτιο, να συμμετέχουν δηλαδη στις εκλογες, το κάνει μόνο και μόνο για να ελέγξει τα μελη και τους οπαδους του, οι οποίοι φυσικά δεν μπορεί να ψηφίσουν ΝΑΙ . και για να μην υπερισχυσει το ΟΧΙ μας είπαν να ριξουμε ψηφοδέλτιο που δεν προβλεπόταν. ΜΕ αυτόν τον τρόπο βλέπανε που ψηφίζαμε !!.. Στην πράξη δηλαδη θέλανε να ελέγξουν την ψήφο των μελών-οπαδων-ψηφοφόρων του Κόμματος και δεν ντρέπονται ακόμα να αναπαράγουν ανοησίες για πολιτικά αδαείς.. και νεολαια που δεν εχει πείρα..
Θελανε με απλά λόγια να μην ψηφίσουμε ΟΧΙ εμεις!. Στην ουσία θέλανε να στηριχτεί το ΝΑΙ. Ηταν δηλαδη υπόσχεση στον Σαμαρά ότι τον βοηθανε!!.. γιατι και αυτός τους βοηθησε (δανεια, τυποεκδοτική 902 TV Radio)
0, 83 % πήρε το "ψηφοδέλτιο" της ηγεσίας και δεν ντράπηκαν !!
Μετά μου λέει κάποιος εδω ότι δεν ειναι Τυρίμοι !!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγριο σεξ στο Νοσοκομείο Τρικάλων, από τις φωνές νόμιζαν πως απέδρασε κρατούμενος ασθενής και κάλεσαν την αστυνομία
16/7/2020
Ζευγάρι του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Τρικάλων έκανε άγριο σεξ σε δωμάτιο δίπλα στον χώρο όπου νοσηλεύονται κρατούμενοι ασθενείς, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου να... τρομάξουν, πιστεύοντας ότι γίνεται απόδραση, και να καλέσουν την αστυνομία!
Πρωτοφανές περιστατικό στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Όπως μεταδόθηκε στο τοπικό Ράδιο Ζυγός και γράφει το trikalanews.gr, ζευγάρι του ιατρικού προσωπικού φέρεται να είχε ερωτική συνεύρεση στον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου, και μόνο στο αθόρυβο δεν γινόταν ό,τι γινόταν...
Οι φωνές του, σύμφωνα με τις αναφορές, ακούγονταν σε ολόκληρο το νοσηλευτικό ίδρυμα!
Ωστόσο, ακριβώς επειδή προέρχονταν από δωμάτιο δίπλα στον χώρο όπου νοσηλεύονται κρατούμενοι ασθενείς, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου τρόμαξαν, πιστεύοντας ότι λαμβάνει χώρα απόδραση και κάλεσαν την αστυνομία!
Οι αστυνομικοί, λοιπόν, που έσπευσαν άμεσα στον χώρο, έπιασαν το ζευγαράκι τη στιγμή της ερωτικής πράξης.
Σύμφωνα πάντα με το Ράδιο Ζυγός, πρόκειται για έναν νοσηλευτή και μια ειδικευόμενη γιατρό, που έχουν μπλέξει για τα καλά τώρα, καθώς ο διοικητής του νοσοκομείου, Κώστας Γρηγορίου, έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοίτα, ρε φίλε, τι μαθαίνεις διαβάζοντας!
Ετοιμάζω μια καινούργια δουλειά και μεταξύ άλλων κοίταζα και το θεωρούμενο ως κλασικό βιβλίο του Χάιντς Ρίχτερ "1936-1946. Δύο επαναστάσεις και αντεπαναστάσεις στην Ελλάδα".
Και τι έμαθα, που λες;
Ότι το ΚΚΕ ήθελε να κάνει τον Ζέρβα αρχηγό του αντάρτικου (1ος τόμος, σ. 223), ενώ ο Άρης είχε σηκώσει δικό του μπαϊράκι. Τελικά, όμως, "οι δυνάμεις του Άρη ενώθηκαν με το ΕΑΜ και το 1943 αποτέλεσαν το οπλισμένο χέρι του ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ" (σ. 224).
Ναι, ρε φίλε! Ο ΕΛΑΣ δεν ιδρύθηκε με απόφαση του ΚΚΕ και του ΕΑΜ τον Φεβρουάριο 1942! Λάθος τα μαθαίνουμε! Τότε το ΚΚΕ ήταν με τον Ζέρβα! Ο ΕΛΑΣ μπήκε στο ΕΑΜ ένα χρόνο αργότερα!
 Βρε, τον Χάιντς Ρίχτερ που τον εκανα κιολας επιτημο καθηγητη στο πανεπιστήμιο Κρήτης! Βρε, τον πανεπιστημιακό ιστορικό! Να τον κάνουμε παρέα, να μάθουμε κι άλλα τέτοια!
Ναι αυτά εγραφε, μέχρι να ωριμάσει ως ιστορικός και να μας πει ότι οι βάρβαροι Κρητικοί αντιμετώπισαν βίαια τους ευγενείς Τεύτονες στρατιώτες!
Σχολιο.- Εχω κανει σχετικη ερευνα και εντυπωσιαστηκα απο το τι σημαντικα στοιχεια παραλειπει. Δεν ειναι σόι ο Ριχτερ κι ακολουθει πολιτικο προγραμμα .
Σχολιο.- Ο Ρίχτερ είναι υπερήφανος που έκανε έρευνα στην Ελλάδα με υποτροφία της χούντας, αλλά η ελληνική πολιτεία τον τίμησε με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα το 2000.
Σχολιο.- Χάινς Ρίχτερ... Μιλάμε για αυτόν το φρικτό παραχαράκτη της ιστορίας, που στο βιβλίο του για τη Μάχη της Κρήτης λέει ότι για όλα αυτά που έκαναν οι Ναζί στην Κρήτη φταίει ο λαός που αντιστάθηκε...
...Και που το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2014 τον ανακύρηξε επίτιμο διδάκτορα. Και που κατόπιν εξ' αιτίας της κατακραυγής και της θύελλας διαμαρτυριών, τόσο από κοινωνικούς, επιστημονικούς και πολιτικούς φορείς του νησιού όσο και από συγγενείς των θυμάτων, το Πανεπιστήμιο έκανε ανάκληση του τίτλου, μετά από χίλιες δυο κωλυσιεργίες και αναβολές, μόλις το 2018!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Σύλληψη ακροδεξιών ναρκεμπόρων για δολοφονίες ηγετών
 17/07/2020
Οι εισαγγελικές αρχές της επαρχίας Τσόκο στα ανατολικά της Κολομβίας ανακοίνωσαν την σύλληψη έξι υπόπτων που εμπλέκονταν σε δολοφονίες κοινωνικών ηγετών της περιοχής. Όλοι τους είχαν έμμεση σχέση με την διαβόητη συμμορία ναρκωτικών Clan del Golfo που αποτελεί ομάδα-μετεξέλιξη πρώην μαχητών της εξίσου διαβόητης παραστρατιωτικής ακροδεξιας οργάνωσης AUC (Ενωμένες Δυνάμεις Αυτοάμυνας) η οποία παλιότερα είχε κατηγορηθεί πως λειτουργούσε και ως “συνεργάτης” της Coca Cola και της Chiquita.
Ένας εξ των συλληφθέντων ασκούσε καθήκοντα δημοτικού συμβούλου της πόλης Ριοσούσιο και δεχόταν μηνιαία εμβάσματα από την συμμορία Clan del Golfo σε αντάλλαγμα για την ενημέρωση της εγκληματικής οργάνωσης για αστυνομικές επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελετών Ειρήνης και Ανάπτυξης της Κολομβίας (Indepaz), 166 κοινωνικοί ηγέτες και 36 πρώην μαχητές του FARC και υπογράφοντες την Ειρηνευτική Συμφωνία σκοτώθηκαν στην Κολομβία μόνο για το τρέχον έτος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είν αλήθεια ωρέ παλουκάρια ότι οι συλληφθέντες στην Πλ. Βικτωρίας ήταν της Ροσινάντε και απ τα πρωτοπαλίκαρα της «κατάληψης» City Plaza;
Ότι τι;
Είναι δικιά τους κι η πλατεία κι η περιοχή και το μεροκάματο να βγαίνει;
Όχι τίποτα άλλο έχω βάλει και λίκες σε δημοσιεύσεις υπέρ τους!
Ερωτώ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες εγινε συγκεντρωση και διαδηλωση αντιεξουσιαστων και αριστεριστων στα Προπυλαια σαν διαμαρτυρια για την απαγορευση των συγκεντρωσεων και των διαδηλωσεων. Ούτε μια μολοτοφ δεν επεσε, ούτε μια πέτρα. Καθοντουσαν Παναγιτσες. Τις μολοτοφ και τις πετρες τις πεταξανε τις προαλλες 9 Ιουλιου, 100 αναρχικοι, και μετα πήγαν και χωθηκαν αναμεσα στους  1000  συριζαιους και αριστεριστες, τους οποιους πλακωσανε στο ξυλο τα ΜΑΤ. Τα οποια ΜΑΤ πεταγανε ότι δακρυγονο ειχανε στους 8.000 συγκεντρωμένους του ΠΑΜΕ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είν αλήθεια ωρέ παλουκάρια ότι οι συλληφθέντες στην Πλ. Βικτωρίας ήταν της Ροσινάντε και απ τα πρωτοπαλίκαρα της «κατάληψης» City Plaza;
Ότι τι;
Είναι δικιά τους κι η πλατεία κι η περιοχή και το μεροκάματο να βγαίνει;
Ερωτώ!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πήγαν "να χτυπήσουν τη διαπλοκή" δημιουργώντας τη δική τους διαπλοκή, η οποία είναι σε τελευταία ανάλυση αστεία σε σχέση με την πολύχρονη και... πολύπειρη διαπλοκή της Δεξιάς (όχι ότι επειδή είναι αστεία "αθωώνονται" γι' αυτό βέβαια).
Και τα έκαναν τόσο σκατά ώστε κατάντησαν να είναι τυλιγμένοι σε μια κόλλα χαρτί και να τους κουνάνε το δάχτυλο οι δεξιοί... ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΕΞΙΟΙ; Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!
ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΑΟΥΓΚ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν χθες έβλεπες φώτο του κ Χαρδαλια μετα της συμβίας του( που τυχαίνει να είναι και η πρώην γυμνάστρια μου) θα έβλεπες ότι επισκέφτηκαν ένα θέατρο όπου εμφανίζεται ο Ζαχαρατος και στην κυριολεξία είναι ο ένας επάνω στον άλλο. Και φυσικά δεν περίμενα να δω αυτό, για να πω "δεν γίνεται μας δουλεύουν" Μία σειρά από αντιφάσεις με τελευταία αυτή με τον τουρισμό. Αφήνουν να έρχονται οι τουρίστες από χώρες με πολλά κρούσματα όπως Αγγλία Αμερική στο τέλος του μήνα και την ίδια ώρα απαγορευονται τα πανηγύρια, ο συνωστισμός στα μπαράκια κλπ δηλ νιώθω ότι τιμωρουν τους Έλληνες πολίτες Επίσης ένα συνεχές μπρος πίσω με αποτέλεσμα να έχει πάτωσειο τουρισμός. Για εμένα η απόφαση έπρεπε να είναι μια Η αποφασίζεις να κλείσεις τα σύνορα για να προστατεύσεις την δημόσια υγεία και αναλαμβάνεις ως κράτος να καλύψεις ένα μέρος της χασούρα σε επιχειρήσεις (αντί να μοιράζεις εκατομμύρια σε ΜΜΕ για να σε λιβανιζουν όλη την ημέρα) η τα αφήνεις ανοικτά για να δουλέψει ο τουρισμός, απαιτωντας να μπαίνει στην χώρα οποίος έχει αρνητικο τεστ κορονοιου πριν ξεκινήσει από την χώρα του. Αυτά τα κολλας από τα πανηγύρια αλλά όχι από τον κάθε τουρίστα μάλλον για γέλια είναι



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι αντιφάδες του Σορος, οι σύμμαχοι των εθνομηδενιστων της αριστεράς ξαναχτύπησαν
Όπως λενε
«Οι ριζες του «αντιτουρκισμου» είναι εδώ. Οι Πολιτιστικοι Στλλογοι Μικρασιατων Προσφυγων είναι εχθροι, θελουν να επεκταθουν στην τουρκια. Θελουν να ενωσουν ολους τους Ελληνες ενώ εχουμε πολιτικες διαφορες. Να εναντιωθουμε στις ελληνοπατριωτικες απολαυσεις. Καλλιεργουν το αντιτουρκικο μισος αναφερομενοι σε υποτιθεμενες τουρκικες βαρβαροτητες και αλησμονητες πατριδες, στοχοποιουν και περιθωριοποιουν τους λαθρομεταναστες. Να αντιπαρατεθουμε στους πολιτιστικους συλλογους  που ξεπλενουν τον ελληνικο ρατσισμο. Να επιτεθουμε στην κοινοτητα του ελληνικου εθνους»
https://inter-app.espivblogs.net/?fbclid=IwAR2tj-zLc7ncFztCd9g1g67iJebhtjulS_bO-o2k6lCQkuERBiB_B3G5gE0
σχολιο.- Εθνομηδενισμός και αυτοθαυμασμός.
Διακρίνω πως η χοντράδα και η ανοικτά δηλωμένη νέα ιεροσυλία του σουλτάνου, τους έφερε σε πολιτικό και ιδεολογικό αδιέξοδο. Δεν έχουν τι να πουν. Δεν θέλουν να καταγγείλουν έστω και μια παρονυχίδα τουρκική, μα.... από την άλλη νιώθουν την πίεση που δημιουργεί η αγανάκτηση του Ελληνικού λαού, και πολλών σε πολλές χώρες. Λόγω αυτής της πίεσης, θα ήθελαν και τώρα να καταγγείλουν ένα ελληνικό εθνικισμό, μα αντιλαμβάνονται, ακόμα κι αυτοί, πως η χοντράδα του σουλτάνου αυτή τη φορά θα τους γελοιοποιήσει.
Οπότε... μη μπορώντας να καταγγείλουν τον Ελληνικό λαό για εθνικισμό, όπως έκαναν άλλες φορές, προσπαθούν να στρέψουν τη συζήτηση αλλού. Μη μπορώντας να δείρουν το σαμάρι, δέρνουν το γάϊδαρο, και ανακαλύπτουν το νέο μεγάλο εχθρό του αντιφασισμού: τους πολιτιστικούς συλλόγους.
Μια ερώτηση, όμως. Καθώς είμαι εκτός Αθηνών, η ερώτηση δεν είναι ρητορική, μα διευκρινιστική και ουσιαστική.
Πόσο βάρος έχουν αυτές οι ομάδες μέσα στη κοινωνία; Πόσην επιρροή έχουν;
Δηλαδή: πόσο υπάρχει πολιτικός λόγος να ασχολούμαστε μαζί τους;
Πόσο αποτελούν μέρος των σημερινών συνθηκών, ώστε να επιβάλλεται να μπουν ως θέμα στη συζήτηση;
Ή, με ποιάν έννοια αποτελούν ζήτημα;
Πόση σημασία έχει η συγκεκριμένη αφίσα;
Σχολιο.- σίγουρα έχουν μεγάλη στήριξη στην εκπαίδευση κσι στις πανεπιστημιακες έδρες. Το μεγαλύτερο μέρος "αναρχικών" "αντιεξουσιαστων" "αριστερων" "αντιφα" κ.α. ειναι κρατικοδιαιτοι σε μκο και δημόσιο
Σχολιο.- Αυτό το ξέρουμε εδώ και αρκετά χρόνια.
Αλλά εγώ ρωτούσα για την απήχηση στο κόσμο.
Ειδικά η αφίσα αυτή προέρχεται από μια συγκεκριμένη ομάδα.
Και εμφανίστηκε τον Φεβρουάριο, πριν μερικούς μήνες.
Υπάρχει ένα ρεύμα εθνομηδενισμού.
Πόσην επιρροή έχει;
Το ρεύμα υπήρχε και πριν μερικά χρόνια, υπήρχε και πριν δυο μήνες. Κατά πως φαίνονται τα πράγματα, θα υπάρχει και σε δέκα μήνες. Η στάση μας απέναντι στο ρεύμα αυτό δεν μπορεί να είναι άσχετη με την έκταση του και τα αλλα συμφραζόμενα.
Με αρκετή προσπάθεια, διότι δεν φαίνεται καθαρά, κατάφερα να βρω τον ακόλουθο ιστότοπο.
Είναι της ομάδας αυτής.
Φαίνεται πως ένα μεγάλο μέρος της δράσης τους είναι να γράφουν συνθήματα, να βάζουν την υπογραφή του μαγαζακίου τους, και να βγάζουν και να βάζουν φωτογραφίες.
Είναι ένας πυρ'ηνας από δυο πρόσωπα; από πέντε;
Ο ξενόγλωσσος τίτλος δείχνει και πόσο αλλοτριωμένοι είναι, πόσην επαφη έχουν με τη πραγματικότητα της κοινωνίας.
Σχολιο.- Η αφίσα έχει και μια σαφή στάση εναντίον των προσφύγων.
Άμα είναι πρόσφυγες Μικρασιάτες, δεν τους αναγνωρίζουν καν ως πρόσφυγες. Η εθνική ταυτότητα των Μικρασιατών και των Ποντίων δεν τους αφήνει να δουν πως το 1922 έγινε ένα εθνικό ξεκαθάρισμα.
Άμα όμως είναι λαθρομετανάστες, τότε χρησιμοποιούν και τον όρο πρόσφυγες.
Πρόσφυγας σημαίνει διωγμένος από πόλεμο. Βασικός στόχος του πρόσφυγα είναι να επιστρέψει στις εστίες τους. Να επιστρέψει στη Κερύνεια, στην Ιωνία και στον Πόντο. Αλλά το ρεύμα αυτό κατάφερε να θεωρούνται πρόσφυγες μόνο ....οι λαθρομετανάστες.
Σχολιο.- Σε μιά -τελικώς- "αυτοδιασπώμενη" μπανανία, δημόσιο βήμα έχουν μόνο τέτοια αντικοινωνικά, αντεθνικά και φασιστικά μορφώματα! Μισαλλοδοξία, εσωτερικός ρατσισμός, οριζόντιος φασισμός, σε ότι "τολμά" να έχει ακόμα εθνική ταυτότητα, αξιακό, πολιτιστικό περιεχόμενο, σκοταδιστές και αποδομητές έμπλεοι μίσους και αποστροφής εναντίον οτιδήποτε θυμίζει/"μυρίζει" ελληνισμό! Η άθλια πολιτική ορθότητα ενός αρρωστημένου, ανήθικου δικαιωματισμού! Και η ...ρητορική ερώτηση: τόσα χρόνια, τόσες "εμφανίσεις" με υπόδηλα ποινικά και συνταγματικά παραπτώματα (ακόμα και αυτού του -μην πω- αντιρατσιστικού 4285/2014 (ΦΕΚ Α΄ 191) και κανένας θεσμός, αρχή δεν αντιδρά! Το σκοτάδι απλώνεται και κανείς δεν ψάχνει τις σκοτεινές πηγές των ινστρουχτόρων και της χρηματοδότησης των "τετραχρωμιών", που έχουν κατακλύσει πιά τα αστικά κέντρα και όχι μόνο...
Σχολιο.- To πιο επιθετικό εθνομηδενιστικό κομμάτι, κινείται στην πρωτεύουσα από κάποιες διεστραμμένες λεσβίες και τραβεστί της λεγόμενης LBHTQ κοινότητας που έφτασαν μέχρι να υποστηρίξουν την ομοϊδεάτισσα τους Ειρήνη Μούρθου, απαγωγέα της 10 χρονης στη Θεσσαλονίκη. Γράφουν τα χυδαιότερα συνθήματα ιδίως στις περιοχές Αγ. Παρασκευή, Χαλάνδρι, Χολαργό και Μαρούσι, και κυρίως στην Κυψέλη στο κέντρο. Είναι οι ίδιες που με το αναρχικό κύκλο με βελάκι σταυρό και αστερίσκο έγραψαν το σύνθημα «Αν δε θέλετε τα παιδιά σας να σοκάρονται, μη τα κάνετε», και υπογράφουν την αφίσα που ανέβασες εδώ
με τον τίτλο "for an intersectional apporach". Τις ψευοδιανουημενίστιικες αρλουμπίστικες και επικίνδυνες για τον ελληνικό λαό θεωρίες τους τις αναπτύσσουν στην ιστοσελίδα που έχει στο κάτω δεξί άκρο της αφίσας https://inter-app.espivblogs.net/ όπου στο "ΕΜΕΙΣ" γράφουν πως η ομάδα τους "...προσεγγίζει τις σχέσεις και τα υποκείμενα, τις αρνήσεις τους και τις καταφάσεις τους μέσα από τους άξονες:
της κυριαρχίας του (cis αντρικού) φύλου,
του (ελληνικού) έθνους,
της (ορθόδοξης χριστιανικής) θρησκείας,
της (ετεροκανονικής) σεξουαλικότητας,
της (μικροαστικής) τάξης.
Εντός αυτής της κυριαρχίας επιθυμούμε να βαθύνουμε τις ρωγμές και να συνθέσουμε μια διαθεματική προσέγγιση που να περιλαμβάνει περισσότερες κοινωνικές σχέσεις και περισσότερα πολιτικά εργαλεία από τις κλασικές θεωρήσεις που κυριαρχούν στο σημερινό ανταγωνιστικό κίνημα. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ
Σχολιο.- Η ιδεολογική τους και θεωρητική τους ανάπτυξη της θέσης τους για "ξερίζωμα του αντιτουρκισμού" εδώ. Μιλάμε για καριόλες με ντοκτορά....
https://inter-app.espivblogs.net/files/2019/06/%CE%9C%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B6%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D.pdf?fbclid=IwAR05KrtV468wTz99WfmzEKsFZJKRHbMlyHuJ5gOku_RMEIHdSFxxuAMTN4k
σχολιο.- "Αλλοεθνικισμός" ονομάζω το φαινόμενο αυτό, αν θέλουμε μια μονολεκτική διατύπωση. Η υπεράσπιση του άλλου εθνικισμού. Όχι δεν έχουν ανταπόκριση. Αυτή συμβαίνει με την έννοια μιας βραχύβιας, περιστασιακής εξάπλωσης σε μικρούς χώρους διδακτορικών τύπου Λιάκου, Αναγνωστοπούλου κλπ. Αυτό που έχει σημασία είναι το πλαίσιο αναφοράς τους κι όχι η ανώνυμη ύπαρξή τους. Το πλαίσιο αναφοράς είναι α)η εθνοαποδόμηση που ξεκίνησε τη δεκαετία του 90 και β)η νεογλώσσα της ανύπαρκτης εξέγερσης του 2008. Το τρίτο αφορά την ταξική τους προέλευση που είναι: η διαψευσμένη μεσαία τάξη που μισεί το σύμπαν. Δεν μεγαλώσαν με τη μάνα, το γάλα της και τις κλασικές χριστοπαναγίες και τα σταυροκοπήματα των πληβείων πατεράδων αλλά σε βιβλιοθήκες-σαλόνια με τα μεγαλύτερα χασμουρητά και τα εξής μότο: "εσύ είσαι το κέντρο του κόσμου", "πατρίδα μας είναι η παιδική ηλικία". Δυστυχώς είναι ένας ευρύτερος παράγοντας που αγγίζει χιλιάδες ανθρώπους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σατανικές συμπτώσεις !!!
1. Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη αναλαμβάνει πρόεδρος για τα αιολικά πάρκα σε όλη τη χώρα.
2. Νομικός σύμβουλος της ΡΑΕ, η αρχή που τα αδειοδοτεί, είναι η σύζυγος του Υπουργού Γεραπετρίτη.
3. Ο πεθερός Γεραπετρίτη κατασκευάζει... αιολικά πάρκα!
4. ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ !!!!...Το βάψιμο του Μεγάλου ΠΕΡΙΔΡΟΜΟΥ τόκανε η εταιρεία Kraft Paints που στις Δημόσιες Σχέσεις είναι ...η ΑΛΕΞΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ !!!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜέΡΑ25: Αποχωρήσεις με βαριές καταγγελίες - «Μας φόρεσε στο κόμμα τη σύζυγό του»
Ο συντονιστής του ΜέΡΑ25 Πάτρας Άλκης Φλωρόπουλος και οι πολιτευτές Άρης Παναγόπουλος και Ράνια Νταλή κατέβηκαν από το τρένο του Γιάνη Βαρουφάκη καταγγέλλοντας οικογενειοκρατία και ιδιοτέλεια.
«Μας φόρεσε στο κόμμα τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου, η οποία δεν έχει βιοποριστεί ποτέ στη ζωή της, κάνοντας δημόσιες παρεμβάσεις αλλά και αναλαμβάνοντας θέση στο κόμμα. Δεν έχουμε μάθει ποτέ τι συμβαίνει στις συνεδριάσεις της πολιτικής γραμματείας του ΜΕΡΑ25 και δεν ενημερωθήκαμε ποτέ για το πώς επιλέχθηκαν τα δεκάδες νεαρά έμμισθα στελέχη του κόμματος.
Η μεγάλη κλίκα του κόμματος συνεχίζει τις πληρωμένες διακοπές από το δημόσιο χρήμα και των μελών στη Ρόδο, στην Κέρκυρα και στο εξωτερικό, ενώ οι νεαροί αριστεριστές ζουν το όνειρό τους και ταυτόχρονα ορέγονται μια συγκυβέρνηση με το ΚΚΕ. Στην υγειά των κορόιδων. Στο μόρφωμα αυτό δεν έχουμε καμιά θέση», γράφουν, μεταξύ άλλων, στο κείμενο αποχώρησής τους οι Άλκης Φλωρόπουλος και Άρης Παναγόπουλος.

Αποχωρήσεις από το ΜεΡΑ25 με βαριές καταγγελίες κατά του Γιάνη Βαρουφάκη .
Πιο συγκεκριμένα, εκτός κόμματος είναι πλέον...
ο συντονιστής του κόμματος, Πάτρας Άλκης Φλωρόπουλος και οι πολιτευτές Άρης Παναγόπουλος και Ράνια Νταλή, καταγγέλλοντας οικογενειοκρατία και ιδιοτέλεια.
«Μας φόρεσε στο κόμμα τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου, η οποία δεν έχει βιοποριστεί ποτέ στη ζωή της, κάνοντας δημόσιες παρεμβάσεις αλλά και αναλαμβάνοντας θέση στο κόμμα.
Δεν έχουμε μάθει ποτέ τι συμβαίνει στις συνεδριάσεις της πολιτικής γραμματείας του ΜΕΡΑ25 και δεν ενημερωθήκαμε ποτέ για το πώς επιλέχθηκαν τα δεκάδες νεαρά έμμισθα στελέχη του κόμματος.
Η μεγάλη κλίκα του κόμματος συνεχίζει τις πληρωμένες διακοπές από το δημόσιο χρήμα και των μελών στη Ρόδο, στην Κέρκυρα και στο εξωτερικό, ενώ οι νεαροί αριστεριστές ζουν το όνειρό τους και ταυτόχρονα ορέγονται μια συγκυβέρνηση με το ΚΚΕ. Στην υγειά των κορόιδων.
Στο μόρφωμα αυτό δεν έχουμε καμιά θέση», γράφουν, μεταξύ άλλων, στο κείμενο αποχώρησής τους οι Αλκης Φλωρόπουλος και Αρης Παναγόπουλος.
«Στις τελευταίες εθνικές εκλογές έδωσα όλη μου την ψυχή ως υποψήφια βουλευτής του ΜέΡΑ25 στη Βοιωτία. Οι πολίτες της ιδιαίτερης πατρίδας μου με τίμησαν με την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο και το ένα τέταρτο των συνολικών ψήφων του κόμματος.
Λυπάμαι που η προσπάθεια στον νομό δεν είχε συνέχεια, ελλείψει ηθικής στήριξης και οργάνωσης από το κόμμα. Ήδη από την προεκλογική περίοδο βίωσα μεγάλες απογοητεύσεις από υπονομεύσεις και ανοίκειες συμπεριφορές. Εδώ και πολύ καιρό νιώθω ξένο σώμα, χωρίς να με συνδέει τίποτα με τις “οικογένειες” και τις “παρέες” που κυριαρχούν στο κόμμα», υποστηρίζει η Ράνια Νταλή.
Σχολιο.- Ο ΑΙΓΙΑΝΗΣ Ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΣ
Σχολιο.- ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΟΝΤΡΟΜΠΕΝΙΤΟ ΕΊΝΑΙ
ΣΧΟΛΙΟ.- οι μάσκες από το πιόνι του Σωρος αρχίζουν να πέφτουν. Ο...."πεφωτισμενος " οικονομολόγος.....
Σχολιο.- Να ήταν αυτά μόνον τα προβλήματα με τον πράκτορα του Σόρος!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δηλώνει πως " γίνονται μεγάλες προσπάθειες ώστε η αστυνομία να λειτουργεί στο πλαίσιο του νόμου"!!!!! Και δεν συμβαίνει τίποτα...
- μια 16 χρονη στα Τρίκαλα βρίσκεται νεκρή, λίγες μέρες πριν είχε καταγγείλει κακοποίηση από 27χρονο. Πριν οποιοδήποτε πόρισμα η αστυνομία μιλά για αυτοκτονία. Το σώμα της κοπέλας είναι γεμάτο μώλωπες. Λεπτομέρεια, ο 27χρονος που κατήγγειλε η κοπέλα ήταν αστυνομικός...
- ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκης δηλώνει πως " είμασταν έτοιμοι να στείλουμε στον Ερντογάν το ελικόπτερο με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς αλλά...δεν είχαμε επικοινωνία"!!!και δεν συμβαίνει τίποτα...
Θυμιστε μου ποιου κόμματος υπουργός ήταν ο Αποστολάκης;;;;
- βουλευτής της ΝΔ ( μικρή σημασία αν έχει σπονδύλους ή είναι ασπόνδυλο) παρευρίσκεται σε συγκέντρωση κατοικων της πλατειας Βικτωριας με τον Κασιδιάρη. Οι ΑΝΤΙΦΑ του Σορος οργανωνουν προβοικατορικη αντιδιαδηλωση με την υποστηριξη της αριστερας του Σορος. Δικαιολογημένα προκαλείται θύελλα. Δικαιολογημένη η οργή... Από όλους;  Όχι φυσικα, υπαρχουν τα «αριστερα» πληρωμενα παλιομουτρα του Σορος που είναι στο Δημοσιο, στις αποικιοκρατικες ΜΚΟ, πληρωμενοι δημοσιογραφοι.
Η ουσία είναι πως είμαστε στην αρχή πρωτοφανούς κρίσης, πρώτιστα οικονομικής αλλά και ηθικής και θεσμικής, η αστική δημοκρατία φαντάζει ήδη μακρινή ανάμνηση. Σε τέτοιες εποχές, η κοινωνική λάβα με κάποιον τρόπο θα βρει ρωγμή να ξεχυθεί. Το ερώτημα είναι το χρωμα της, καθόλου σίγουρο το κόκκινο. Υπάρχει και το φαιο, δυστυχώς...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εξοργισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κρεμαστής στη Ρόδο από τις ανενόχλητες αφίξεις παράνομων μεταναστών-προσφύγων τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή, αφού έφθασαν μέσα στις αυλές των σπιτιών τους, όπως περιέγραψε μιλώντας στον sky ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κρεμαστής Μιχάλης Δράκος.
Όπως ανέφερε, χθες το πρωί βγήκαν στην παραλία της περιοχής περίπου 20 περίπου άτομα, προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια με φουσκωτές λέμβους, ενώ άλλοι 40 έφθασαν προχθές το βράδυ στην ίδια παραλία και για την έρευνά τους έκανε συνεχείς περιπολίες στη θαλάσσια περιοχή ελικόπτερο.
Ο κ. Δράκος είπε ότι ενημερώθηκε από κατοίκους της περιοχής για τους παράνομους μετανάστες που μπήκαν μέχρι και στις αυλές σπιτιών, ενώ άλλοι βρέθηκαν να κοιμούνται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και του παλιού δημοτικού σχολείου, ενώ άλλοι είχαν πάρει το δρόμο προς Παστίδα και συνελήφθησαν. Ο κ. Δράκος είπε ότι οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι, φοβούμενοι για τυχόν άτομα που μπορεί να μεταφέρουν τον ιό του κορωνοϊού κι ως εκ τούτου ο ίδιος ζήτησε την απολύμανση των χώρων από την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Κιαχαγιά, η οποία όμως θα γίνει…αύριο!
Οι κάτοικοι ανησύχησαν γιατί δεν τους μάζεψαν από την πρώτη στιγμή και μας κάλεσαν όταν προχθές το πρωί ήρθαμε στις δουλειές μας, είπε εμφανώς αγανακτισμένος ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Κρεμαστής. Και πρόσθεσε τα εξής περιγράφοντας την κατάσταση:
Άλλοι ήταν ξαπλωμένοι στο γρασίδι της εκκλησίας και την αυλή του παλιού δημοτικού σχολείου, όπου τα απογεύματα μαζεύονται και παίζουν μικρά παιδιά, άλλοι περιφέρονταν στα περίπτερα, μιλάμε για μία ανεξέλεγκτη κατάσταση, χωρίς να τους ελέγχει κανένας, χωρίς να ξέρουμε αν είναι γεμάτοι κορωνοϊό. Μπήκαν στους χώρους, άγγιζαν, ξάπλωσαν, ούρησαν, όλα ελεύθερα!!! Αυτό το πράγμα πρώτη φορά στη ζωή μου το έχω δει. Ελάτε και στη δική μας θέση όταν βλέπουμε 40 άτομα με βαλίτσες και σακίδια και να διανύουν από την παραλία ένα χιλιόμετρο για να φθάσουν στον κεντρικό δρόμο. Κι εμείς πρέπει να προφυλαχθούμε, αλλά εγώ τι να κάνω;”
Ο κ. Δράκος επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκαν Αστυνομία και Λιμεναρχείο, αλλά …”ήρθαν το πρωί να τους μαζέψουν κι αυτοί είχαν βγει από τα μεσάνυχτα κι έκαναν βόλτες, έκαναν παρέλαση από την παραλία μέχρι να βγουν πάνω, ενώ προχθές το βράδυ κάποιοι κρύφτηκαν στο σπίτι μίας γυναίκας, η οποία έντρομη κάλεσε για βοήθεια τις αρχές”.
Οι αρχές πραγματοποίησαν ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή για τυχόν άτομα που αποβιβάσθηκαν και δεν συνελήφθησαν.
Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Κοινότητας σημείωσε ότι καθημερινά δέχεται τηλεφωνήματα από κατοίκους της περιοχής, κυρίως εκείνων που τα σπίτια τους είναι κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, εκφράζοντας φόβο και ανησυχία για την κατάσταση.
Μιλώντας στον Sky ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου Μανώλης Ανδρουλάκης επισήμανε ότι διερευνάται ο χώρος κράτησής τους, επειδή δεν υπάρχει οργανωμένη δομή φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων στη Ρόδο.
Την ίδια στιγμή εξακολουθούν να βρίσκονται στην άτυπη δομή φιλοξενίας στο κτίριο των παλιών σφαγείων 180 περίπου άτομα, εκ των οποίων οι 128 είναι Παλαιστίνιοι άνδρες. Σημειώνεται ότι αυτοβούλως πήγαν χθες στο χώρο δύο γυναίκες από το Κονγκό, οι οποίες δήλωσαν πως ήταν με 25 περίπου άτομα στις βάρκες που βγήκαν χθες στην Κρεμαστή και παραμένουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο καραντίνας, ενώ συνελήφθησαν από την Αστυνομία και κρατούνται εκεί άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως οι έμποροι ναρκωτικών καρφώνουν ένα φορτίο ναρκωτικών για να περάσουν το πολλαπλάσιο Έτσι κυβέρνηση και δικαστές δίνουν αναδρομικά 10 μηνών στους συνταξιούχους για να γλιτώσουν τα 27 δις, τα οποία - μην ξεχνιόμαστε - πήγαν στους δανειστές. 90 δις κέρδισε η Γερμανία. Αυτό δεν είναι εμπόριο ναρκωτικών. Εμπόριο λευκής σαρκός είναι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΜΙΤ ΕΠΙΒΙΒΑΖΕΙ ΣΤΕΣ ΒΑΡΚΕΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΗΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΩΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΑΤΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟΝ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΕ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Θ. Κολοκοτρώνης διηγείται τον παρακάτω διάλογο με το στρατηγό Χάμιλτον:
Μίαν φοράν, όταν επήραμεν το Ναύπλιον, ήλθε ο Άμιλτων να με ιδή. Μου είπε ότι: “Πρέπει οι Έλληνες να ζητήσουν συμβιβασμόν και η Αγγλία να μεσιτεύση”. Εγώ του αποκρίθηκα ότι:
Εμείς, καπετάν Άμιλτων, ποτέ συμβιβασμόν δεν εκάμαμεν με τον Τούρκο. Άλλους έκοψε, άλλους εσκλάβωσε με το σπαθί και άλλοι, καθώς εμείς, εζούσαμεν ελεύθεροι από γενεά εις γενεά. Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ μας εσκοτώθη, καμμία συνθήκη δεν έκαμε. Η φρουρά του είχε παντοτινόν πόλεμον με τους Τούρκους και δύο φρούρια ήταν πάντοτε ανυπότακτα”. Με είπε: “Ποία είναι η βασιλική φρουρά του, ποία είναι τα φρούρια;”. “Η φρουρά του βασιλέως μας είναι οι λεγόμενοι κλέφτες, τα φρούρια η Μάνη και το Σούλι και τα βουνά”



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η απόφαση Ερντογάν για την Αγία Σοφία, βεβήλωση της παγκόσμιας ιστορικής μνήμης
16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020
Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ
Η απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ήρθε σε μια χρονική στιγμή όπου το καθεστώς Ερντογάν έχει υποστεί βαρύ πλήγμα στο μέτωπο της Λιβύης και ετοιμάζεται να υποστεί ακόμα βαρύτερο στο μέτωπο της Συρίας. Ο Ερντογάν, προκειμένου να δώσει την εντύπωση του ισχυρού καθεστώτος, τόσο στο εσωτερικό της χώρας του όσο και στη διεθνή κοινότητα, δεν διστάζει να προβεί σε μια αισχρή ενέργεια, που καταπατά θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι ένα ακόμα δείγμα βαρβαρότητας της Τουρκίας, που δεν διστάζει να οικειοποιείται και να σφετερίζεται κάθε τι μη δικό της ακόμα και τα πνευματικά δημιουργήματα άλλων λαών και άλλων πολιτισμών.
Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί έχει ως στόχο να συσπειρώσει τον μουσουλμανικό κόσμο, κινητοποιώντας τα ταπεινότερα, τα πλέον φονταμενταλιστικά και σκοταδιστικά των θρησκευτικών συναισθημάτων, όχι μόνο των μουσουλμάνων αλλά και των χριστιανών, οδηγώντας τους σε αντιπαράθεση. Πρόκειται για μια πλασματική αντιπαράθεση, αφού ο Ερντογάν εργαλειοποιεί την μουσουλμανική θρησκεία για την επίτευξη των πολιτικών σκοπιμοτήτων του τουρκικού καθεστώτος. Είναι χαρακτηριστικό ότι την απόφαση αυτή του Ερντογάν καταδίκασε με ανακοίνωσή του το ανώτατο θρησκευτικό σώμα της Αιγύπτου, το οποίο ανοιχτά κατηγορεί τον Ερντογάν ότι «χρησιμοποιεί τις φετβά ως όπλο για την εγκαθίδρυση τυραννικού καθεστώτος στη χώρα του στο όνομα της θρησκείας και για να δικαιολογήσει τις φιλοδοξίες του στο εξωτερικό, στο όνομα ενός υποτιθέμενου χαλιφάτου». Ανάλογη θέση έχει πάρει και η Συρία.
Με την κίνηση αυτή, επιχειρείται να αλλοιωθεί το πεδίο της κύριας αντιπαράθεσης, που είναι η επιθετική και επεκτατική πολιτική της Τουρκίας στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, και να μετατραπεί σε αντιπαράθεση ανάμεσα σε μουσουλμάνους και χριστιανούς. Στο παιχνίδι αυτό, το καθεστώς Ερντογάν βρίσκει πρόθυμο συμπαίκτη την κυβέρνηση της ΝΔ, που θέλει επίσης να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση για τα εθνικά, κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ώστε να συνεχίσει ανενόχλητη το ξεπούλημα και τον διαμελισμό της χώρας, κατά τις επιταγές των «αφεντικών» της.
Η υπόθεση της Αγίας Σοφίας δεν είναι ζήτημα μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, ούτε μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών. Ο συμβολισμός της Αγίας Σοφίας διαπερνά τον λειτουργικό, θρησκευτικό της χαρακτήρα, έχοντας αναγάγει τον ναό σε μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς, που προστατεύεται από τη σύμβαση της ΟΥΝΕΣΚΟ του 1972. Οι χώρες που φιλοξενούν μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς αναλαμβάνουν την υποχρέωση να τα προστατεύουν και να τα συντηρούν. Εάν δεν μπορούν, οφείλουν να ζητούν τη συνδρομή της ΟΥΝΕΣΚΟ, κάτι που έχει πράξει πολλές φορές κατά το παρελθόν η Τουρκία και έχει χρηματοδοτηθεί αδρά από την ΟΥΝΕΣΚΟ για την αποκατάσταση και συντήρηση της Αγίας Σοφίας, μέσω του Ταμείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς, στο οποίο συμμετέχουν με υποχρεωτική συνδρομή όλα τα κράτη μέλη της σύμβασης, δηλαδή και η Ελλάδα! Όπως αναφέρεται ρητά στο άρθρο 6, παρ. 1 της Σύμβασης, «τα κράτη μέλη της Σύμβασης αναγνωρίζουν ότι αυτή η κληρονομιά είναι παγκόσμια κληρονομιά, η προστασία της οποίας είναι στην ευθύνη της διεθνούς κοινότητας εν συνόλω και σε συνεργασία». Η αλλαγή χρήσης ενός τέτοιου μνημείου, όπως στην προκειμένη περίπτωση της Αγίας Σοφίας, συνιστά βεβήλωσή του, δηλαδή αποτελεί εγκληματική ενέργεια κατά της παγκόσμιας ιστορικής μνήμης και της πολιτισμικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Στην ανακοίνωσή της η ΟΥΝΕΣΚΟ τονίζει ότι η απόφαση αυτή αποτελεί παραβίαση των όρων της Συνθήκης του 1972, ότι λήφθηκε χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση ή ενημέρωση της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ως όφειλε να πράξει η Τουρκία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα πληγεί η οικουμενική αξία του μνημείου.
Το εγχώριο πολιτικό σύστημα βρήκε στην υπόθεση της Αγίας Σοφίας άλλη μια «χρυσή ευκαιρία» να αποπροσανατολίσει και να χειραγωγήσει τα πατριωτικά και θρησκευτικά συναισθήματα του ελληνικού λαού, συνεπικουρούμενο από τα διαπλεκόμενα φερέφωνα ΜΜΕ. Ένα στημένο πεδίο σύγκρουσης όπου, από τη μια μεριά οι «υπερπατριώτες» που ονειρεύονται την «κόκκινη μηλιά» και από την άλλη οι «ψύχραιμοι» που υπερασπίζονται δήθεν τα έννομα συμφέροντα της χώρας μας, σηκώνουν τέτοιον κουρνιαχτό, ώστε να κρύβεται πίσω του η καταστρατήγηση της εθνικής μας κυριαρχίας προς όφελος των επιδιώξεων της Τουρκίας και των συμφερόντων των ξένων επικυρίαρχων και των ντόπιων εντολοδόχων τους. Απευθυνόμενοι στο θυμικό και όχι στη λογική του Έλληνα οδηγούν και αυτήν την υπόθεση σε ξεπούλημα, κατά τον ίδιο τρόπο όπως μεθόδευσαν και το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας.
Η Ελλάδα οφείλει να ασκήσει τα έννομα μέσα που διαθέτει εάν θέλει πραγματικά να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόκληση του καθεστώτος Ερντογάν. Σε συνεννόηση και συνεργασία με τις υπόλοιπες χώρες, και δη τις μουσουλμανικές, που έχουν καταδικάσει αυτήν την κίνηση της Τουρκίας,
να καταγγείλει την Τουρκία στην ΟΥΝΕΣΚΟ και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ζητώντας την καταδίκη της για την βεβήλωση του μνημείου
να θέσει θέμα στην ΟΥΝΕΣΚΟ απαίτησης επιστροφής από την Τουρκία των εκατομμυρίων δολαρίων που έχουν δοθεί από το Ταμείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς για την αναστήλωση και συντήρησή του. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν από την παγκόσμια κοινότητα, για να παραμείνει το μνημείο/μουσείο ανέπαφο και όχι για να μετατραπεί σε τζαμί.
Η Εκκλησία της Ελλάδας να έρθει σε συνεννόηση με τα Πατριαρχεία Αντιόχειας και Αλεξανδρείας και τους αντίστοιχους μουσουλμάνους θρησκευτικούς ηγέτες, όπως και με τις άλλες, χριστιανικές και μη, εκκλησίες και θρησκευτικά σώματα που έχουν πάρει καταδικαστική θέση για το θέμα αυτό, ώστε να διεθνοποιήσουν το θέμα.
Το ζήτημα της Αγίας Σοφίας είναι προϊόν θράσους, μισαλλοδοξίας και φονταμενταλισμού, αποτελεί πρωτεύον παγκόσμιο πρόβλημα και ως τέτοιο οφείλει να αντιμετωπιστεί από την ελληνική κυβέρνηση και την Εκκλησία.
Σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αντισταθεί στα κελεύσματα της πατριδοκαπηλείας που λειτουργεί ως προκάλυμμα για το ξεπούλημα της πατρίδας, εκμεταλλευόμενη με τον χειρότερο τρόπο ό,τι ιερό και όσιο έχει στην ψυχή και στην καρδιά του!
Αθήνα, 16 Ιουλίου 2020
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16 Ιουλίου 2020
¨Έλληνα λεβέντη, στον τάφο σου θα στήσουμε το πιο μεγάλο γλέντι¨- Βίντεο
   16/7/2020
¨Έλληνα λεβέντη, στον τάφο σου θα στήσουμε το πιο μεγάλο γλέντι¨.
Σε το ακριβώς διαφέρουν αυτοί από τους Γκρίζους Λύκους της Τουρκίας ;
Το μίσος τους για την Ελλάδα είναι άσβεστο.  Οι απόψεις τους είναι αντεθνικές σε όλα και είναι και υπερήφανοι για αυτό.
Τελικά τα χρόνια μετά από το 1981 έβγαλαν πολλούς άθεους και τιποτένιους ανθρώπους, οι οποίοι με την σειρά τους έβγαλαν και τα ανάλογα αυτά παιδιά…
Άθεοι κι απάτριδες γονείς που βγάζουν τα ανάλογα τέκνα…
Η επανάσταση πρέπει να αρχίσει από την παιδεία.
Είχαν πάει στην πλατεία Βικτωρίας για να επιτεθούν στους Έλληνες που θέλουν να κρατήσουν τις περιοχές τους ελληνικές…
https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=JNOshRuow4o&feature=emb_logo



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020
Γλωσσικός ρατσισμός κατά της ελληνικής μειονότητας- από την υφυπουργό Τουρισμού της Αλβανίας!
Άγιοι Σαράντα, στις 16 Ιουλίου 2020
Γλωσσικός ρατσισμός απ’ την Υφυπουργό Τουρισμού της Αλβανίας – η καθεστωτική νοοτροπία καταπίεσης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Αποκαλυπτική για τη νοοτροπία που επικρατεί στην ανώτερη διοίκηση  της πολιτείας, είναι η δήλωση της Υφυπουργού Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Κυβέρνησης Ράμα, κα. Ορνέλα Τσούτσι.
Στην προκλητική και κυρίως προκατειλημμένη ερώτηση του δημοσιογράφου στα πλαίσια συνέντευξης της, χθες στον τηλεοπτικό σταθμό «ΟRA tv», για το τι θα πρέπει να κάνει ο επισκέπτης στο Νότο της Αλβανίας (εννοεί τις περιοχές Αργυροκάστρου, Αγ. Σαράντα, Χιμάρας όπου ιστορικά και σε σημαντικούς αριθμούς ζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα), όταν στα μαγαζιά τους απευθύνονται στην Ελληνική για την παραγγελία, η κα. Υφυπουργός το πήγε ακόμη πιο πέρα.
Να μποϊκοτάρουν τις υπηρεσίες που δεν τους προσφέρονται στην αλβανική γλώσσα!!!- προέτρεψε.
Ενώ από μια σχετικά νέα στην ηλικία πολιτικό, με καταγωγή απ’ το Αργυρόκαστρο όπου γνωρίζει το δίγλωσσο χαρακτήρα της περιοχής, και κυρίως άνθρωπο που έχει εργαστεί στις περιοχές επαφής Αλβανίας και Ελλάδας, θα περίμενε κανείς να δώσει ένα μάθημα πολιτισμού στον παρεξηγημένο δημοσιογράφο και την κοινή γνώμη με την ευκαιρία.
Εκείνη προτίμησε να το πάει παραπέρα στην αντίθετη απ’ την ενδεικνυόμενη κατεύθυνση.
Τον γλωσσικό ρατσισμό και εν προκειμένω τον ανθελληνισμό της κας. Υφυπουργό τον καταδικάζουμε απερίφραστα. Της υπενθυμίζουμε ότι το δικαίωμα της χρήσης της μητρικής Ελληνικής το έχουμε κατοχυρωμένο με αγώνες στο διάβα της ιστορίας και επί το πλείστον διασφαλισμένο απ’ τις συμβάσεις και τις πρακτικές της Ευρώπης στην οποία προσδοκά η Αλβανία να ενταχθεί.
Tην καλούμε να αναλογιστεί πόσο ευεργετική για αυτή τη ίδια, την περιοχή, και το σύνολο της Αλβανίας, υπήρξε η Ελληνική γλώσσα και κυρίως η παρεχόμενη σ’ αυτή παιδεία σε περιόδους που κάτω απ’ τους Οθωμανούς τον τόπο σκίαζε βαθύ σκοτάδι αμάθειας!
Λογικές τέτοιες όπως μας τις αποκάλυψε η αξιωματούχος της διοίκησης του κράτους δεν διευκολύνουν ούτε την ένταξη, ούτε τη χειραφέτηση της κοινωνίας και κατά συνέπεια την οικονομική πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ: Ένας στους έξι Αμερικανούς δεν μπόρεσε να πληρώσει το ενοίκιο του τον Ιούνιο
 Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020, 20:18
Σχεδόν ένας Αμερικανός στους έξι δεν μπόρεσε να πληρώσει το νοίκι του τον Ιούνιο λόγω της κρίσης της Covid-19, και σχεδόν ένας στους τρεις ανησυχεί για την πληρωμή του ενοικίου στο τέλος Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Απογραφής.
Λίγο παραπάνω από το 16% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να πληρώσει το νοίκι του Ιουνίου, και το 30,6% δηλώνει λίγο ή καθόλου σίγουρο για τη δυνατότητά του να πληρώσει το νοίκι του Ιουλίου, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη σε 73,8 εκατομμύρια ανθρώπους μεταξύ της 2ας και της 7ης Ιουλίου.
Σχεδόν το ήμισυ των Αμερικανών είχε μείωση μισθού μετά την εφαρμογή των μαζικών μέτρων καραντίνας στις ΗΠΑ στα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής.
Η μελέτη αυτή, που διεξάγεται κάθε εβδομάδα από τα τέλη του Μαρτίου, αναμένεται να επιτρέψει να αποτιμηθεί "ο τρόπος με τον οποίο επλήγη η ζωή των ανθρώπων από την πανδημία της Covid-19", αναφέρει το Census Bureau στην ιστοσελίδα του.
Ορισμένα στοιχεία ελήφθησαν από ερωτηματολόγια που εστάλησαν σε ιδιώτες, τα υπόλοιπα με τον συνδυασμό των στοιχείων που συλλέχθηκαν από τις διάφορες ομοσπονδιακές υπηρεσίες.
Η πανδημία ήταν αιτία να χάσουν τη δουλειά τους δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, και 32 εκατομμύρια ήταν εγγεγραμμένοι στο ταμείο ανεργίας στο τέλος του Ιουνίου, έναντι 1,6 εκατομμυρίου ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη από το υπουργείο Εργασίας.
Οι ΗΠΑ έχουν λίγο περισσότερα από 328 εκατομμύρια κατοίκους.
Εδώ και έναν μήνα, τα κρούσματα της Covid-19 αυξάνονται εκ νέου δραματικά στις ΗΠΑ, κυρίως στη Φλόριντα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύνοδος κορυφής: Ανοιχτή σύγκρουση Κόντε - Ρούτε
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θέλησε να αποδομήσει την επιχειρηματολογία του Ολλανδού ομολόγου του Μαρκ Ρούτε στη σύνοδο κορυφής και έτσι προέκυψε ανοιχτή σύγκρουση των δύο.
17 Ιουλίου 2020 21:08
Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης στην Ρώμη, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, στην Σύνοδο Κορυφής η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μάρκ Ρουτε.
Όπως διέρρευσαν συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού, ο Κόντε τόνισε ότι «η πρόταση Ρούτε είναι μη συμβατή με τις ευρωπαϊκές συνθήκες και μη εφαρμόσιμη σε πολιτικό επίπεδο». Υπενθυμίζεται ότι η Ολλανδία έχει ζητήσει κάθε χώρα να μπορεί να απορρίπτει, με βέτο, τα σχέδια μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσουν τα κράτη μέλη τα οποία θα λάβουν την οικονομική στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης. «Ο Κόντε αποδόμησε την θέση αυτή, με μια παρέμβαση η οποία βασίσθηκε σε αναλυτικές νομικές αρχές», τονίζει ο ιταλικός τύπος.
Παράλληλα, πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, είναι σαφές ότι «η όλη πορεία της διαπραγμάτευσης είναι ανηφορική». Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, τέλος, σε ότι αφορά την έγκριση των σχεδίων μεταρρυθμίσεων των διαφόρων χωρών, τονίζει ότι μπορεί, τελικά, να μην θεωρηθεί αρκετό μόνο το «πράσινο φως» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά να χρειαστεί και το «ελεύθερο» από μια ενισχυμένη πλειοψηφία κρατών μελών της Ένωσης.
Αν δεν επιτευχθεί μια ικανοποιητική λύση, προσθέτει η Rai, η Ιταλία θα μπορούσε να θέσει βέτο κατά την τελική έγκριση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της ΕΕ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν άρεσε καθόλου στον σουλτανο Ερντογάν η ανάμιξη Αιγύπτου και ΗΑΕ στη Λιβύη
Μπορεί η Τουρκία να επεμβαίνει ωμά στα εσωτερικά της Λιβύης, όταν όμως το κάνουν άλλοι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενοχλείται.
17 Ιουλίου 2020 16:15
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε την Παρασκευή την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ότι υποστηρίζουν δυνάμεις που έχουν την έδρα τους στην ανατολική Λιβύη, αφού ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι συναντήθηκε με μέλη του λιβυκού κοινοβουλίου που ζήτησαν από το Κάιρο να επέμβει στον πόλεμο.
Η Τουρκία παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην κατοχική κυβέρνηση των αμερικάνων που έχει την έδρα της στην Τρίπολη, ενώ η Αίγυπτος, τα ΗΑΕ και η Ρωσία υποστηρίζουν τους αντιπάλους της κυβέρνησης αυτής που έχουν σχηματίσει μια αντίπαλη κυβέρνηση στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι δυνάμεις της κατοχικης κυβέρνησης των αμερικανων και των οθωμανων στην Τρίπολη έχουν πραγματοποιήσει σημαντικά στρατιωτικά κέρδη, απωθώντας τις δυνάμεις του διοικητή Χαλίφ Χάφταρ που έχουν την έδρα τους στην ανατολική Λιβύη και πέρυσι είχαν εξαπολύσει επίθεση εναντίον της πρωτεύουσας.
Βουλευτές από την ανατολική Λιβύη κάλεσαν αυτή την εβδομάδα την Αίγυπτο να επέμβει στη σύγκρουση. Ο Σίσι συναντήθηκε την Πέμπτη, με λίβυους φυλάρχους και δήλωσε πως η Αίγυπτος δεν θα παραμείνει αδρανής μπροστά σε οποιαδήποτε άμεση απειλή κατά της αιγυπτιακής και της λιβυκής ασφάλειας.
Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα μιας αιγυπτιακής επέμβασης, ο ισλαμοφασιστας σουλτανος Ερντογάν είπε πως η οθωμανικη Τουρκία θα διατηρήσει την υποστήριξή της προς την Κατοχική Κυβέρνηση. «Τα βήματα που έκανε η Αίγυπτος εδώ, ιδιαίτερα η υποστήριξη εκ μέρους τους του πραξικοπηματία Χαφτάρ, δείχνουν πως βρίσκονται σε μια παράνομη διαδικασία», υποστήριξε ο ισλαμοφασιστας σουλτανος Ερντογάν. Χαρακτήρισε επίσης «πειρατική» την προσέγγιση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκπρόσωπος Πούτιν: "Τώρα θα μπαίνουμε και δωρεάν στην Αγία Σοφία"
17 Ιουλίου 2020 18:32
Η δήλωση του Ντμίτρι Πεσκόφ για την Αγία Σοφία δεν ήταν πια χλιαρή. Θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και απογοητευτική με δεδομένο ότι η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη ορθόδοξη χώρα στον κόσμο.
Ο εκπρόσωπος του Βλάντιμιρ Πούτιν όχι μόνο δεν εντόπισε κανένα πρόβλημα στην απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία αλλά αντιθέτως ανακάλυψε και πλεονεκτήματα.
"Το εισιτήριο για να επισκεφθεί κανείς το χώρο ήταν πολύ ακριβό για το προηγούμενο καθεστώς. Τώρα όμως οι τουρίστες δεν θα πληρώνουν εισιτήριο, θα επισκέπτονται το μνημείο δωρεάν. Αυτό είναι κέρδος" είπε, προς γενική κατάπληξη ο Πεσκόφ.
Και κατέληξε: "Οι Τούρκοι εταίροι μας μας εξήγησαν ότι όλα θα τακτοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο και ο καθένας θα έχει πρόσβαση στο χώρο".
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αναφέρθηκε στις διευκρινίσεις που δόθηκαν από μέρους της τουρκικής πλευράς, σύμφωνα με τις οποίες «όλα θα διατηρηθούν με τον καλύτερο τρόπο και όλοι όσοι επιθυμούν θα μπορούν να επισκέπτονται τον ναό».
Ο Πεσκόφ προσέθεσε ότι η ρωσική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σεβασμό την θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο ζήτημα αυτό, «η οποία διαφέρει από την κρατική θέση».
Υπό αυτήν την έννοια, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τη Ρωσία, σύμφωνα με τη "φωνή" του Βλάντιμιρ Πούτιν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενδείξεις ότι οι Τούρκοι στέλνουν στο Αιγαίο στόλο αλιευτικών
Πολλά τουρκικά αλιευτικά σκάφη φέρονται να θέλουν να μεταβούν στο λιβυκό πέλαγος χρησιμοποιώντας το Αιγαίο. Συναγερμός σε Ναυτικό και Λιμενικό.
17 Ιουλίου 2020 21:03
Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό και στο Πολεμικό Ναυτικό, καθώς μεγάλος αριθμός τουρκικών αλιευτικών φαίνεται κινείται προς το Λιβυκό πέλαγος μέσω του Αιγαίου.
Στον χάρτη (που δημοσιεύει το militaire.gr) ο στόλος περίπου 150 τουρκικών αλιευτικών την ώρα που πλέουν στα Στενά. Προορισμός το Αιγαίο! Όλοι μαζί για ψάρεμα; Μοιάζει με οργανωμένο σχέδιo. Eίναι όμως;
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πηγές του υπ. Ναυτιλίας τις οποίες επικαλέστηκε το δελτίο ειδήσεων του Mega, δεν είναι η πρώτη φορά που μεγάλος αριθμός τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο, καθώς η τουρκική νομοθεσία απαγορεύει την αλίευση στα τουρκικά χωρικά ύδατα από τις 15 Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου.
Από το Υπουργείο Άμυνας τονίζεται θα παρακολουθούν τις κινήσεις τους, καθώς ενδέχεται να πρόκειται για μία κίνηση της Άγκυρας προκειμένου να εξετάσει την ταχύτητα αντίδρασης της Αθήνας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Πούτιν διέταξε τη διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εμπλοκή 150.000 στρατιωτικών
 Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020, 13:39
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε αιφνιδίως τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων και επιθεωρήσεων με εμπλοκή 150.000 στρατιωτικών προκειμένου να αποτιμηθεί η ικανότητα του στρατού και να διασφαλιστεί η ασφάλεια της νοτιοδυτικής Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας.
Το πεζικό, η πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, κυρίως οι στόλοι του Βορρά και του Ειρηνικού, θα λάβουν μέρος σε 56 τακτικά γυμνάσια σε 35 χερσαίες και 17 ναυτικές βάσεις κυρίως στις περιοχές της Μαύρης και της Κασπίας θάλασσας.
«Συνολικά, 149.755 άνδρες, 26.820 όπλα και εξοπλισμοί, 414 αεροσκάφη, 106 πλοία θα υποβληθούν σε αιφνιδιαστική επιθεώρηση» ανέφερε το υπουργείο.
Τα μέτρα αυτά έχουν σκοπό να διασφαλίσουν «την ασφάλεια της νοτιοδυτικής Ρωσίας όπου υφίσταται σοβαρός κίνδυνος τρομοκρατίας» και να προετοιμάσουν τις στρατιωτικές ασκήσεις με την επωνυμία «Καύκασος 2020» που προβλέπεται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, που βρίσκεται στην εξουσία για περισσότερα από 20 χρόνια, περηφανεύεται ότι κατάφερε να ανοικοδομήσει τη στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας, η οποία είχε πληγεί από την κρίση που ακολούθησε την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαράδεκτη η δήλωση Πεσκόφ. Η Ρώσικη Προεδρία οφείλει να τον αποπέμψει άμεσα και να τον στείλει πρέσβη στην Άγκυρα στη θέση του δολοφονημένου Αντρέι Καρλόφ.
17/07/2020
Απαράδεκτη η δήλωση Πεσκόφ για Αγιά Σοφιά. Η Ρώσικη Προεδρία οφείλει να τον αποπέμψει άμεσα και να τον στείλει πρέσβη στην Άγκυρα στη θέση του δολοφονημένου Αντρέι Καρλόφ από τον Γκρίζο Λύκο του Ερντογάν..Αδικαιολόγητη θέση που ανοίγει μια ακόμη κερκόπορτα…..
Οι σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας δεν θα επιδεινωθούν λόγω της μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Avtoradio αναφέρει το skai.
«Επιπλέον, μπορώ να σας πω ότι τα εισιτήρια της Αγίας Σοφίας είναι αρκετά ακριβά. Δεν θα υπάρχουν εισιτήρια τώρα και η είσοδος θα είναι δωρεάν. Οι τουρίστες μας θα επωφεληθούν από αυτό» δήλωσε δε.
Ο Πεσκόφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η απόφαση της τουρκικής πλευράς δεν θα βλάψει τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, γιατί η επίσημη ρωσική γραμμή είναι ότι (η μετατροπή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας) αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας.
«Επιπλέον, ελπίζουμε ότι σε οποιαδήποτε απόφαση, οι Τούρκοι εταίροι μας θα λάβουν υπόψη το καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το γεγονός ότι ο καθεδρικός ναός είναι ιερός για πολλούς Χριστιανούς» δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι τουρίστες που έρχονται στην Κωνσταντινούπολη θα πρέπει να μπορούν να επισκεφθούν τον καθεδρικό ναό.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπενθύμισε ότι η τουρκική πλευρά δεσμεύθηκε ότι «τα πάντα θα διατηρηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όλοι θα μπορούν να επισκεφθούν το ναό».
Ο ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι ρωσικές αρχές σέβονται την αρνητική θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε αυτό το θέμα. «Σεβόμαστε τη στάση του Πατριάρχη μας ως Ορθόδοξοι πιστοί (…) διαφέρει από την κρατική θέση».
Όσο για τη Ρωσία το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον…….αργά ή γρήγορα θα κληθεί να διαδραματίσει τόσο τον ιστορικό της ρόλο λόγω των εξελίξεων όσο και γιατί η γιγάντωση της Τουρκίας έχει ακριβώς γίνει για να στοχεύσει στην τελική αυτήν….



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωθυπουργός Αιθιοπίας:η πλήρωση του Φράγματος της Αναγέννησης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το εκπονηθέν πρόγραμμα.
17/07/2020
Ο Πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Άμπιι Αχμέτ σε δήλωσή του πριν λίγο αναφέρει ότι η πλήρωση του Φράγματος της Αναγέννησης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το εκπονηθέν πρόγραμμα. Ουσιαστικά προεξοφλεί πως θα προχωρήσει η χώρα του σε μονομερείς ενέργειες σε σχέση με ύδατα Νείλου αγνοώντας τις αντιδράσεις Αιγύπτου και Σουδάν..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο LNA απέρριψε τις πιέσεις των ΗΠΑ ν΄αποσυρθεί από Σύρτη και πετρελαιοπηγές Crescent..
16/07/2020
Οι ΗΠΑ έπαιξαν μάταια το τελευταίο τους χαρτί στο λιβυκό. Ο LNA απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση τελευταίας στιγμής των Αμερικανών ν΄αποσυρθεί και να εκκενώσει τη Σύρτη και να υποχωρήσει προς την Αζνταμπίγια.
Οι αμερικάνικες πιέσεις στόχευαν επίσης στην εκκένωση της ζωτικής ζώνης πετρελαίου Crescent από οποιαδήποτε στρατιωτική δύναμη και να επιβλέπεται από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
Θρίλερ με συνάντηση αμερικάνικης αντιπροσωπείας και Χαφτάρ. Ο al Mismari λέει δεν έγινε ποτέ άλλες πληροφορίες λένε πως ο Χαφτάρ τους έκλεισε κατάμουτρα την πόρτα…
Aναλυτές εκτιμούν ότι τώρα μπορούμε να πούμε απέτυχε η τελευταία απόπειρα των ΗΠΑ να κάνουν τον LNA ν΄αποσυρθεί από τη Σύρτη..




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάμε για μεγάλα γεγονότα:το Αζερμπαϊτζάν απειλεί να χτυπήσει πυρηνικό Σταθμό της Αρμενίας.
16/07/2020
Το Αζερμπαϊτζάν απειλεί να χτυπήσει έναν πυρηνικό Σταθμό της Αρμενίας.
Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν προειδοποίησε σήμερα, Πέμπτη, ότι οι δυνάμεις του θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν χτύπημα ακριβείας εναντίον του πυρηνικού σταθμού Metsamor στη δυτική Αρμενία, εάν το Ερεβάν αποφάσιζε να χτυπήσει τις στρατηγικές εγκαταστάσεις του Αζερμπαϊτζάν.
Σε απάντηση στις αρμενικές απειλές να χτυπήσουν τη δεξαμενή νερού Mingshir στο βόρειο Αζερμπαϊτζάν, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, συνταγματάρχης Waqif Darganjali, δήλωσε:
“Η Αρμενική πλευρά δεν πρέπει να ξεχνά ότι τα πιο εξελιγμένα πυραυλικά συστήματα που διαθέτει ο στρατός μας είναι σε θέση να χτυπήσουν στον Σταθμό Ατομικής Ενέργειας Metsamor με υψηλή ακρίβεια, και θα μετατραπεί σε μια μεγάλη τραγωδία για την Αρμενία.”
Αυτές οι δηλώσεις έρχονται στο πλαίσιο μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης στην παραμεθόρια περιοχή μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν από την περασμένη Κυριακή,κατά την οποία οι δύο πλευρές κατηγόρησαν η μία την άλλη για την πρόκληση.
Η Μόσχα και η Τεχεράνη επιβεβαίωσαν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειώσουν τις εντάσεις μεταξύ Μπακού και Ερεβάν, ενώ η Τουρκία, σύμμαχος του Αζερμπαϊτζάν, δεσμεύτηκε να κάνει την Αρμενία «να πληρώσει το τίμημα» της διαμάχης της με το Αζερμπαϊτζάν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμπλοκή τούρκικων F16 στη μεθόριο με Αρμενία. …
16/07/2020
Τουρκικά μίντια επικαλούμενα μέσα του του Αζερμπαϊτζάν ανέφεραν ότι: “Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη F-16 πετούν πάνω από τα σύνορα με την Αρμενία για να υποστηρίξουν το Αζερμπαϊτζάν”. Τούρκικα Bayraktar επίσης επιτηρούν τη μεθόριο…
Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, την Τετάρτη παρατηρήθηκαν ρωσικά μαχητικά ελικόπτερα στα αρμενικά - τουρκικά σύνορα. Η Ρωσία διατηρεί στρατιωτική βάση στο Γκιουμρί, στη δυτική Αρμενία στα σύνορα με την Τουρκία και - σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα - η κίνηση θεωρήθηκε προειδοποίηση προς την Τουρκία, να μην αναμειχθεί.
Η Τουρκία έχει στηρίξει ανοιχτά και από την πρώτη στιγμή το Αζερμπαϊτζάν, με το υπουργείο Αμυνας της χώρας να ανακοινώνει πως θα στείλει στο Αζερμπαϊτζάν «ό,τι βοήθεια κριθεί απαραίτητη».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία/Επίθεση των τουρκο-τρομοκρατών με drone κατά meeting όπου ήταν Ρώσοι διοικητές σε περιοχή της Hasakah. 6 τραυματίες εκ των οποίων τουλάχιστον οι 3 Ρώσοι..
16/07/2020
Μια πηγή στο Dirbêsiyê δήλωσε πως Ρώσοι διοικητές που μετείχαν σε σύσκεψη δέχθηκαν επίθεση από drone με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 6 άτομα αναφέρει το κούρδικο πρακτορείο ANHA. Aπό άλλη πηγή μεταφέρεται πως τραυματίστηκαν 3 Ρώσοι και 3 Σύριοι.
Αξιόπιστη πηγή ενημέρωσε το ANHA για την επίθεση. Η σύσκεψη γινόταν στο πλαίσιο έρευνας για την πρωινή επίθεση. I
Το Ρώσικο Κέντρο της Συμφιλίωσης στο δρόμο Hasakah-Dirbêsiyê είναι στόχος επιθέσεων εδώ και 2 μέρες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Sisi:Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την Κόκκινη Γραμμή. Δεν θ΄αφήσουμε η Λιβύη να γίνει άντρο τρομοκρατίας ακόμη κι αν χρειαστεί να επέμβουμε στρατιωτικά.
16/07/2020
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου σε συνάντηση που είχε μ’ επικεφαλείς των φυλών Λιβύης που στηρίζουν το Χαφτάρ δήλωσε; Αν επέμβουμε στρατιωτικά στη Λιβύη θ’ αλλάξουμε την κατάσταση στο έδαφος γρήγορα και τελειωτικά. Η Αίγυπτος έχει τον ισχυρότερο στρατό στην περιοχή και την Αφρική. Δεν θα αφήσουμε ποτέ η Λιβύη να γίνει κέντρο τρομοκρατίας, ακόμη κι αν πρέπει [στρατιωτικά] να εισέλθουμε στη Λιβύη.
O Sisi τόνισε ότι κάθε αιγιπτιακή επέμβαση στη Λιβύη θ’ αρχίσει και θα τελειώσει με την άδεια των φυλών. Η ασφάλεια και η σταθερότητα της Λιβύης είναι μέρος της εθνικής ασφάλειας της Αιγύπτου. Θέλουμε ένα ενοποιημένο κράτος στη Λιβύη, είπε.Επανέλαβε ότι Σύρτη και al Jufra είναι κόκκινη γραμμή. Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την Κόκκινη Γραμμή, είπε..O Λιβυκός λαός θ΄αποφασίσει μόνος για το πεπρωμένο της χώρας τους και η Αίγυπτος απορρίπτει τις ξένες επεμβάσεις στην λιβυκή υπόθεση τόνισε ο Al-Sisi.Το κοινοβούλιο της Λιβύης είναι το μόνο νόμιμο εκλεγμένο σώμα στη χώρα και ζήτησε την υποστήριξη της Αιγύπτου για την αντιμετώπιση ξένων παρεμβάσεων, δήλωσε….Οι κινήσεις των μαχητών από τη Συρία στη Λιβύη απειλούν την αραβική εθνική και διεθνή ασφάλεια, πρόσθεσε….Ο Αλ-Σίσι συνέχισε ότι η Λιβύη πρέπει να παραμείνει εκτός ελέγχου των πολιτοφυλακών και των τρομοκρατών……
Oι αρχηγοί των φυλών Λιβύης είπαν: Η Αίγυπτος είναι η πιο κοντινή μας και είμαστε ένα….Oι ηγέτες φυλών στα ανατολικά της Λιβύης απαίτησαν στρατιωτική επέμβαση από την Αίγυπτο στη Λιβύη κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με το Sisi.
Η συνάντηση με τίτλο «Αίγυπτος, Λιβύη – ένας λαός, ένα πεπρωμένο», εξέτασε τις προσπάθειες και τον ρόλο της Αιγύπτου για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Λιβύη και τη διάσωση της ενότητας και της κυριαρχίας της.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο αντίλογος σε όσους εξ αρχής διαφωνούσαμε με τη καραντίνα έχει ως εξής: Τους τσουβαλιάζουμε με οτιδήποτε ψεκασμένο κυκλοφορεί, από όσους δεν πιστεύουν στην ύπαρξη ιού, μέχρι σε όσους πιστεύουν πως η γη είναι επίπεδη. "Α κοίτα, αυτός ο Flat earther είναι κατά της καραντίνας". Δυστυχώς αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα, μάλλον δείχνει έλλειψη πραγματικού επιχειρήματος. Προσωπικά, πιστεύω πως υπάρχει ιός αλλά ειλικρινά θα ήμουν κατά της κρατικά επιβεβλημένης καραντίνας ακόμα και 99 στους 100 φορείς να πέθαιναν. Ο λόγος είναι απλός. Κανείς δε μας στερεί το δικαίωμα στην απομόνωση. Όποιος θέλει κλείνεται σπίτι του και δεν επικοινωνεί με άνθρωπο. Ειδικά στη σημερινή εποχή αυτό είναι πολύ εφικτό. Δεν χρειάζεται να ξαναέρθεις σε ζωντανή επαφή με άνθρωπο αν θέλεις και αν δε χρειάζεται να δουλέψεις. Τα αγοράζεις όλα online. Οπότε αν δε χρειάζεται για οποιοδήποτε λόγο να δουλέψετε, μπορείτε να συνεχίσετε την απομόνωση. Κανείς δε σας το απαγορεύει. Κάποιοι άλλοι έχουμε να πληρώσουμε το νοίκι στο σπίτι μας, κάποιοι άλλοι έχουν να πληρώσουν το δάνειο για το σπίτι τους ή απλά να παρέχουν στον εαυτό τους και την οικογένεια τους και βγήκαμε για δουλειά ακόμα και όταν είχαμε νεογέννητο στο σπίτι μας και έξω θέριζε η γρίπη. Δε σας ζητήσαμε τότε να μη βγαίνετε έξω γιατί εμείς είχαμε ευαίσθητο μέλος στην οικογένεια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ειδική Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξελλες τον Σεπτέμβριο για την Τουρκία
 Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020, 19:19
Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που ελήφθη στις Βρυξέλλες, έπειτα από πρόταση του προέδρου του Ευρω Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον Σεπτέμβριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί ειδική Σύνοδος Κορυφής για την Τουρκία.
Αντικείμενο της συγκεκριμένης συνόδου θα είναι η στρατηγική σχέση της Ευρω Ένωσης με την Τουρκία, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις εξελίξεις στη Λιβύη και τις  προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Κατά τη διάρκεια της εν εξελίξει Συνόδου Κορυφής, που έχει αντικείμενο τη δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και τον νέο επταετή προϋπολογισμό της Ε.Ε., ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης αλλά και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, έθεσαν στους εταίρους το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας και των ενεργειών της Άγκυρας  σε σχέση με την ελληνική υφαλοκρηπίδα, την κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και τη στρατιωτική εμπλοκή της στη Συρία και τη Λιβύη.
Όπως έγινε γνωστό και οι δύο τόνισαν την ανάγκη για την επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία. Το Ευρω Συμβούλιο είχε συζήτηση για την Τουρκία», αλλά πουθενά στο επίσημο κείμενο δεν αναφέρεται η λέξη « κυρώσεις» (sanctions) σε βάρος της Τουρκίας « όπως ήθελε η ελληνική πλευρά.
Σύμφωνα και με tweet  του εκπροσώπου του προέδρου του Ευρω Συμβουλίου, Μπάρεντ Λέιτς: «Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπήρξε σύντομο μήνυμα για τις σχέσεις με την Τουρκία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Αναστασιάδη».
Μετά από επτά ώρες διαπραγματεύσεων η Σύνοδος Κορυφής διεκόπη  λίγο μετά τις 19.00 για διάλειμμα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΔΕ μετά την καταγγελία επιβάτη ότι δέχθηκε επίθεση από λιμενικούς σε πλοίο
 Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020, 23:51
Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης μετά την καταγγελία ενός επιβάτη ασθενή ότι δέχθηκε επίθεση από τρεις λιμενικούς κατά τη διάρκεια ελέγχου σε πλοίο της γραμμής από τη Ρόδο στη Λέρο, διέταξε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού, «η λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε ότι μεσημβρινές ώρες εχθές, στελέχη του λιμενικού φυλάκιου του εμπορικού λιμένα, παρείχαν συνδρομή αναφορικά με έναν επιβαίνοντα του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2'', ενώ βρισκόταν στο λιμένα Ακαντιάς της Ρόδου, κατά τη διαδικασία φόρτωσης για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου του.
Τα στελέχη του Λιμενικού μετέβησαν στο ανωτέρω πλοίο, όπου εντόπισαν έναν άνδρα να βρίσκεται μόνος του σε κάθισμα αεροπορικού τύπου άνευ υποδημάτων και του ζήτησαν τα στοιχεία του, χωρίς αυτός να ανταποκρίνεται - κι όταν του ζήτησαν να τους ακολουθήσει, αντέδρασε βίαια εις βάρος τους, με αποτέλεσμα να ακολουθηθεί η διαδικασία χειροπέδησής του.
Στη συνέχεια, κατόπιν ελέγχου σε ταξιδιωτικό σάκο που βρισκόταν κοντά του, βρέθηκε μία ταυτότητα γυναίκας, η οποία, έπειτα από ανακοίνωση του πλοίου, προσήλθε στο σημείο και ανέφερε πως είναι η αδερφή του ανωτέρω, ο οποίος κατά δήλωσή της αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας κι ότι τον συνόδευε στη Λέρο.
Άμεσα τα στελέχη του λιμενικού αφαίρεσαν τις χειροπέδες και απηύθυναν συστάσεις προς τη συγγενή του να μην απομακρύνεται από τον ασθενή-αδερφό της, ώστε να μεριμνά για την ασφάλειά του.
Στη συνέχεια τα ανωτέρω στελέχη αποβιβάστηκαν από το πλοίο, το οποίο απέπλευσε κανονικά για την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του. Κατά τον κατάπλου του εν λόγω πλοίου στη Λέρο, ο ανωτέρω ασθενής υποστήριξε ότι δέχθηκε επίθεση από τα στελέχη Λιμενικού.»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους οι συλληφθέντες στην ΑΣΟΕΕ
 Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020, 18:05
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους  στον ανακριτή οι τρεις συλληφθέντες στην ΑΣΟΕΕ, που μετα την προβοκατορικη συγκεντρωση εναντια στους κατοικους στην πλατεια Βικτωριας στην αποχωρηση τους επιτεθηκαν στους αστυνομικους, την περασμένη Πέμπτη, σε βάρος των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη  για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα. Μετά τις απολογίες τους με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, με την επιβολή περιοριστικών όρων.
Μεταξύ άλλων τους απαγορεύθηκε να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δημόσια συγκέντρωση μέχρι τη δίκη τους, ενώ τους απαγορεύθηκε να πηγαίνουν και στην περιοχή των Εξαρχείων και σε δρόμους της ευρύτερης περιοχής. Ακόμη, τους επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στην 16χρονη Μαρία στα Τρίκαλα
Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020, 20:45
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν την 16χρονη Αλβανιδα Μαρία Χυσένι που βρέθηκε νεκρή έξω από εκκλησία στα Τρίκαλα.
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας, όπου συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος πολλοι Ρομα και κυρίως φίλοι της αδικοχαμένης Μαρίας.
Τραγικές φιγούρες οι γονείς της, Ρολάντ και Βαλμπόνα, καθώς και τα αδέρφια της που δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε.
Το πόρισμα του ιατροδικαστή
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας της  άτυχης Μαρίας κ. Δημήτρη Σαμαρτζή η 16χρονη φέρει κρανιοεγκεφαλικές και θωρακικές κακώσεις συμβατές από πτώση, ενώ πλέον μένει να διερευνηθεί ο λόγος που οδήγησε στην πτώση δηλαδή αν πρόκειται για αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια.
Όπως κατέγραψε το TV10.gr αργά το μεσημέρι στο χώρο του συμβάντος στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία αφίχθη ο ιατροδικαστής που όρισε η οικογένεια παρουσία του δικηγόρου όσο και των εντολέων του πραγματοποίησε τη δική του πραγματογνωμοσύνη για να ρίξει φως στη περίεργη αυτή υπόθεση που οδήγησε στο θάνατο μια 16χρονη κοπέλα και συντάραξε ολόκληρη την κοινωνία των Τρικάλων.


Σε πτώση από ύψος οφείλεται ο θάνατος της 16χρονης στα Τρίκαλα
 Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020, 14:15
Για «βαρύτατες κακώσεις κρανίου και θώρακος συμβατές με πτώση εξ ύψους» κάνει λόγο η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 16χρονης στα Τρίκαλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε μόλις πριν από λίγα λεπτά.
 Πλέον η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί πώς βρέθηκε το κορίτσι στον λόφο του Προφήτη Ηλία, ποιους είχε συναντήσει νωρίτερα και με ποιους είχε τηλεφωνική επικοινωνία ή συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Υπενθυμίζεται ότι χθες έδωσε κατάθεση και ένας νεαρός αστυνομικος 27 ετών, ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε πως βρέθηκε με τη 16χρονη νωρίς το ίδιο βράδυ της Τρίτης και την αποβίβασε από το αυτοκίνητό του γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Μάλιστα λέγεται πως αυτό έχει καταγραφεί και από τις κάμερες.
Ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Σαμαρτζής εξαρχής έχει πει ότι «δεν θέλω να στιγματίσω σε καμία περίπτωση έναν νέο άνθρωπο», ενώ δεν αποκλείει ακόμη και την εμπλοκή τρίτου προσώπου, καθώς η Μαρία άρχισε να επικοινωνεί σχεδόν φοβισμένη με την αδελφή της από τις 04:30 το πρωί και μέχρι περίπου τις 05:00.
Όπως και να ΄χει, η έρευνα θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες, καθώς αναμένονται και τα αποτελέσματα από το «διάβασμα» του κινητού τηλεφώνου του κοριτσιού - τηλεφωνικές επαφές και συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Ο αριθμός των ανέργων τον Ιούνιο έφθασε τα 4,6 εκατ.
 Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020, 20:15
Ο αριθμός των ανέργων στη Ρωσία τον μήνα Ιούνιο έφθασε τα 4,6 εκατομμύρια άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 6,2% του ενεργού πληθυσμού. Όπως επισημαίνει η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rostat) σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019, ο δείκτης αυτός αυξήθηκε κατά 38,1%, ενώ η προσαύξηση τον μήνα Μάιο ήταν της τάξεως του 2,1%.
Στις κρατικές υπηρεσίες απασχόλησης έχουν καταγραφεί ως άνεργοι περίπου 2,8 εκ. άτομα, ενώ σε 2,6 εκ. άτομα έχει δοθεί επίδομα ανεργίας.
Σύμφωνα με τη Rostat, ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός της Ρωσίας τον Ιούνιο του 2020 έφθασε τα 74,7 εκατομμύρια άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 51% του πληθυσμού της χώρας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γαλλία μεταθέτει δύο κρίσιμες αντιλαικες κοινωνικές νεοφιλελε μεταρρυθμίσεις
 Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020, 19:44
Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε σήμερα ότι μεταθέτει δύο βασικές αντιλαικς ακροδεξιες κοινωνικές νεοφιλελε μεταρρυθμίσεις, αυτές του συνταξιοδοτικού συστήματος και της ασφάλισης ανεργίας, λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που οφείλεται στον κορωνοϊό.
«Πολλά θέματα είναι στο τραπέζι και είμαι ευτυχής για την ποιότητα του διαλόγου που είχα σήμερα το πρωί με τους κοινωνικούς εταίρους», δήλωσε ο πρωθυπουργός, έπειτα από τις συνομιλίες που είχε επί τρεις ώρες με εκπροσώπους των συνδικάτων και της εργοδοσίας.
Η αντεργατικη ακροδεξια μεταρρύθμιση της ασφάλισης ανεργίας, την οποία τα συνδικάτα ζητούν να εγκαταλειφθεί, μετατέθηκε για τις αρχές του 2021, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων που ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στη συνάντηση.
Ένα πρώτο σκέλος αυστηροποίησε τον περασμένο Νοέμβριο τη θεμελίωση των δικαιωμάτων αποζημίωσης προς τα κατω (έξι μήνες εργασίας επί των 24 τελευταίων έναντι τεσσάρων στους 28 πρωτύτερα).
Το δεύτερο σκέλος προέβλεπε κυρίως από τον Σεπτέμβριο ένα νέο υπολογισμό του επιδόματος προς τα κατω για εργαζόμενους με επισφαλείς συνθήκες εργασίας.
Όσον αφορά τη αντεργατικη νεοφιλελε μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, ο Καστέξ δεσμεύτηκε να επαναλάβει τη διαβούλευση «εντός των προσεχών μηνών» με «νέα μέθοδο».
Η αντεργατικη νεοφιλελε μεταρρύθμιση αυτή που ανεστάλη επ' αόριστον λόγω της κρίσης, είχε προκαλέσει δύο μήνες απεργιακών κινητοποιήσεων στις δημόσιες υπηρεσίες και διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ωστόσο ότι θα φέρει εις πέρας αυτά τα δύο θέματα.
«Συμφωνήσαμε από κοινού ότι η προτεραιότητα των προτεραιοτήτων, στο εξής, είναι η καταπολέμηση της κρίσης, η απασχόληση, η καταπολέμηση της ανεργίας και η εξεύρεση τρόπων και μέσων, το ταχύτερο δυνατόν, για την οικονομική ανάκαμψη», είπε, την ώρα που το σχέδιο ασφάλισης ανεργίας προβλέπει την κατάργηση 900.000 θέσεων εργασίας έως το τέλος του έτους.
Ο πρόεδρος Μακρόν βρέθηκε αντιμέτωπος με πολλά κοινωνικά κινήματα (διαδηλώσεις των κίτρινων γιλέκων και των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες) απέναντι στις μεταρρυθμίσεις που προσπάθησε να εφαρμόσει μετά την εκλογή του πριν από τρία χρόνια.
Με τον κορωνοϊό, πρέπει να διαχειριστεί ταυτόχρονα την υγειονομική, την οικονομική και την κοινωνική κρίση η οποία, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, θα βυθίσει τη Γαλλία σε ύφεση 9% το 2020, κάτι που έχει να συμβεί από το 1948.
Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους προωθεί ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάκαμψης που τελεί υπό συζήτηση στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο, Σάββατο, το οποίο θα χρηματοδοτήσει εν μέρει το γαλλικό πρόγραμμα ανάκαμψης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστραλία: Για πρώτη φορά Ορθοδοξος Αρχιερατικός Εσπερινός στην αγγλική γλώσσα
 Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020, 15:30
Ημέρα-ορόσημο για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας αποτέλεσε η Πέμπτη 16 Ιουλίου, παραμονή της εορτής της Αγίας Μαρίνας της Μεγαλομάρτυρος. Χαρακτηρίζεται ορόσημο, διότι στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στο Κίνγκσφορντ του Σίδνεϋ, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, για πρώτη φορά αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος. Την Ακολουθία παρακολούθησαν με κατάνυξη αρκετοί πιστοί της Ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρός της, κ. Θωμάς Σαβούλης, καθώς επίσης δεκάδες νέοι και νέες που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο σχετικό κάλεσμα του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας Νέας Νοτίου Ουαλίας, προστάτιδα Αγία του οποίου είναι η Αγία Μαρίνα.
Σημειώνεται ότι την αγγλική σύνθεση της Ακολουθίας είχε επιμεληθεί ο ψάλτης του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, κ. Αστέριος Ζουριάκας. Μαζί με τον κ. Ζουριάκα, νεαρά αγόρια και κορίτσια έψαλαν μελωδικότατα, στη γλώσσα που μιλούν και κατανοούν καλύτερα, τους ιερούς ύμνους του Εσπερινού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοκ στην Αυστραλία με βιασμό αβοριγινα 5χρονου από τέσσερα λευκα αγόρια κάτω των 13 ετών
 Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020, 07:46
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένα αγοράκι ηλικίας 5 ετών βιάστηκε σε παραλία της Αυστραλίας από τέσσερα άλλα αγόρια κάτω των 13 ετών, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε τραγική κατάσταση στα επείγοντα.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail, το αποτρόπαιο γεγονός συνέβη σε απομονωμένη παραλία στην περιοχή του Κουίνσλαντ την 1η Ιουλίου.
Η αστυνομία μάλιστα αναφέρει ότι η επίθεση σε βάρος του μικρού αγοριού ήταν τόσο βάναυση, ώστε χρειάστηκε να μεταφερθεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της περιοχής προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του από τους γιατρούς.
Τα τέσσερα αγόρια έχουν συλληφθεί, ενώ η τοπική κοινότητα των Αβορίγινων έχει απαγορεύσει το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην περιοχή.
Η υπόθεση αυτή ξύπνησε μνήμες από το 2006 όταν εννέα άτομα ηλικίας από 13 έως 25 ετών είχαν βιάσει ένα 10χρονο κορίτσι με τον δικαστή, τότε, να αθώωνει τους 9 υποστηρίζοντας ότι η 10χρονη «πιθανότατα συμφώνησε» να κάνει σεξ μαζί τους.
Σχολιο.- Άρα δηλαδή για να καταλάβουμε. 4 ανήλικα 13χρονα λευκά αγγλοσάξωνάκια, βιάσανε ένα 5χρονο Αβορίγινα;; Και πριν το 2006 είχαν βιάσει μια 10χρονη Αβορίγινα 10 λευκοί αγγλοσάξωνες;;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




16.07.2020, 23:12
Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Βασίλη Μάγγου
Εκατοντάδες κόσμου, συγγενείς, φίλοι, συναγωνιστές του και μέλη των κινημάτων στα οποία συμμετείχε, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον 26χρονο Βασίλη Μάγγο που βρέθηκε τραγικά στην επικαιρότητα όταν έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο Βόλο, ακριβώς ένα μήνα μετά τον ξυλοδαρμό και τον βασανισμό του στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.
Η εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου Άνω Βόλου αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει το πλήθος που συνέρρεε ακόμη και μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας, μεταξύ αυτών και οργανωμένων οπαδών της ομάδας Νίκη Βόλου, της οποίας υπήρξε μέλος, εκπροσώπων μικρών κομμάτων, συλλογικοτήτων και ανθρώπων που ένιωσαν την ανάγκη να πουν το τελευταίο «αντίο» στον 26χρονο.
Όπως μεταδίδει το magnesianews.gr, μετά το τέλος της τελετής και αφού οι στενοί συγγενείς του μίλησαν και απήγγειλαν στίχους που είχε γράψει συγγενικό του πρόσωπο, για να αποχαιρετήσουν τον άτυχο 26χρονο, οι γονείς και η αδελφή του κάλυψαν τα πρόσωπά τους με μια φωτογραφία του Βασίλη και με δημοσιεύματα εφημερίδας που είχε φωτογραφία από τον ξυλοδαρμό του πριν ένα μήνα από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Ο πατέρας του είχε καλύψει το πρόσωπο με μια φωτογραφία του παιδιού του που έγραφε ότι είχε γράψει ο γιος του «Ας μη νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα» και η μητέρα και η αδελφή του φωτογραφίες δημοσιεύματος σε ζωνάρι συγκεκριμένης εφημερίδας που έδειχναν τον νεαρό πεσμένο, να τον χτυπούν αστυνομικοί έξω από τα Δικαστήρια, με τίτλο του ρεπορτάζ: «Δεν μπορώ να πάρω ανάσα!». Οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας «Αθάνατος» και αποχαιρετώντας με τον δικό τους τρόπο τον 26χρονο.
Συναγωνιστές του Βασίλειου κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Όχι στη βία της εξουσίας», ενώ ένα πανό με το σύνθημα «Και ας μη νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα», τα τελευταία λόγια στο κείμενο που είχε ο ίδιος δημοσιεύσει τρεις μέρες μετά τον ξυλοδαρμό του για να καταγγείλει το περιστατικό, αφέθηκε πάνω στον τάφο του.
Οι γονείς του Βασίλειου ζήτησαν,αντί στεφάνων, να δοθούν τα χρήματα στο ΚΕΘΕΑ για να ενισχυθεί το έργο του (Εθνική Τράπεζα ΙΒΑΝ: GR4901101170000011729600285).
Μετά την ολοκλήρωση της κηδείας, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Φιμώνουν τους κατοίκους της Πλ. Βικτωρίας
Ροπαλοφόροι της «Αντιεξουσιας» του Σορος με χυδαία ανθελληνικά συνθήματα «καπέλωσαν» τη συγκέντρωση κατά της γκετοποίησης
Τι πραγματικά συνέβη την Τετάρτη στη Βικτώρια; Πώς μπορεί μια ειρηνική, ακομμάτιστη συγκέντρωση κατοίκων μιας περιοχής για ένα θέμα που τους απασχολεί να προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση και να γίνει αφορμή για επιθέσεις κατά των κατοίκων και όσων τόλμησαν να παρευρεθούν σε αυτήν;
Ο μοναδικός λόγος είναι τα αιτήματα των κατοίκων να αφορούν την «ιερή αγελάδα» της «Αντιεξουσιας» του Σορος και των συστημικών ΜΜΕ, από την οποία άλλωστε κάποιοι βιοπορίζονται: το Λαθρομεταναστευτικό!
Αυτό ακριβώς συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Βικτωρίας. Κάτοικοι της περιοχής που δεν ανήκουν σε κόμματα, μεταξύ των οποίων και η αρθρογράφος της «δημοκρατίας» Ελένη Παπαδοπούλου, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν με ειρηνικό τρόπο για όσα συμβαίνουν στη γειτονιά τους και τη μετατροπή της ουσιαστικά σε άτυπη «δομή φιλοξενίας». Έκαναν τα απαραίτητα χαρτιά, επικοινώνησαν με την ΕΛ.ΑΣ. και τήρησαν καθετί το οποίο ο νέος νόμος για τις πορείες απαιτεί προκειμένου να κάνουν τη συγκέντρωσή τους.
Αντίθετα, διάφοροι φορείς της πληρωμενης «Αντιεξουσιας» από τον Σορος  -από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΕΕΡΦΑ μέχρι τους γνωστούς αντιεξουσιαστες «μπαχαλάκηδες»- αποφάσισαν, παραβαίνοντας τον νόμο, να πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση στον ίδιο χώρο, λίγη ώρα νωρίτερα, δηλώνοντας μάλιστα δημοσίως ότι σκοπός τους ήταν να «εμποδίσουν» την έκφραση των αιτημάτων των κατοίκων.
Παρά το ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε φροντίσει να διώξει από την πλατεία Βικτωρίας τους λαθρομετανάστες που υπήρχαν εκεί (κίνηση ορθή, προκειμένου να μη χρησιμοποιηθούν ως «ασπίδες»), έχοντας φυσική παρουσία στον χώρο από τις δύο το μεσημέρι, επέτρεψε την κατάληψη της πλατείας από τους «αντιεξουσιαστες» του Σορος  και τους κουκουλοφόρους. Μάλιστα, ένα από τα συνθήματα που κατ’ επανάληψη ακούστηκαν ήταν το «Ελληνα λεβέντη, στον τάφο σου θα ρίξουμε το πιο μεγάλο γλέντι», γεγονός που οδήγησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο από το βήμα της Βουλής να κάνει λόγο για «ρατσισμό και υποκίνηση σε βία».
Παρά το γεγονός ότι στην πλατεία είχε συγκεντρωθεί πλήθος κρανοφόρων και ροπαλοφόρων, οι κάτοικοι δεν δείλιασαν και συγκεντρώθηκαν στο οδόστρωμα της Γ΄ Σεπτεμβρίου, με τους αστυνομικούς να σχηματίζουν φραγμό ανάμεσα σε αυτούς και τους ροπαλοφόρους. Και μόνο αρκετές ώρες μετά -και αφού αποχώρησαν οι ροπαλοφόροι για να κάνουν επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ- έσπρωξε από την πλατεία όσους από την αντισυγκέντρωση είχαν απομείνει και κατάφεραν οι κάτοικοι να ανέβουν στην πλατεία.
Φυσικά, ο σκοπός τους να τρομάξουν κάποιους που θα ήθελαν να συμμετέχουν είχε επιτευχθεί. Αυτό σημείωσε και ο Ραφαήλ Καλυβιώτης του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών, γράφοντας σχετικά: «Η δε συγκέντρωση θα ήταν πολυπληθέστερη, εάν οι ακραίοι από απέναντι δεν εμπόδιζαν ανθρώπους που ήθελαν να φτάσουν προς το μέρος μας να περάσουν».
Παρά ταύτα, τα περισσότερα ΜΜΕ και οι «αντιεξουσιαστες» του Σορος -των οποίων το αφήγημα υιοθέτησαν- αποφάσισαν να «διαστρέψουν» την πραγματικότητα και να παρουσιάσουν τους κατοίκους ως «θύτες» και τους πραγματικούς θύτες ως «υπερασπιστές». Κάτι το οποίο ανάγκασε ακόμη και τον γνωστό αρθρογράφο Τάκη Θεοδωρόπουλο, που βρισκόταν στο πλευρό των κατοίκων, αφού και ο ίδιος είναι κάτοικος της περιοχής, να κάνει λόγο για «δημοσιογραφία της κονσέρβας», καταγγέλλοντας τη διαστρέβλωση όσων συνέβησαν. «Χρησιμοποιούν και τις ίδιες λέξεις ακριβώς» τόνισε «διότι προφανώς το έχουν κάνει copy paste από το ίδιο δελτίο Τύπου».
Η απόπειρα διαστρέβλωσης δεν σταμάτησε όμως στα γεγονότα, αλλά συνεχίστηκε. Στην ίδια γραμμή ακριβώς, υπήρξε χθες τρομερή πολιτική σπέκουλα κατά του βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος ήταν στην εκδήλωση των κατοίκων. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ΜΜΕ προσπάθησαν να τον ταυτίσουν με τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος επίσης παραβρέθηκε στην εκδήλωση -στην οποία να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές είχαν θέσει ως όρο να μην υπάρχουν κομματικά σύμβολα, κάτι που τηρήθηκε από όλες τις πλευρές-, με τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για το Μεταναστευτικό Γ. Ψυχογιό να κατηγορεί τον βουλευτή της Ν.Δ. ότι μαζί με τον Η. Κασιδιάρη «ξεδίπλωσε ρατσισμό». Δήλωση για την οποία ο κ. Μπογδάνος είπε ότι θα τον οδηγήσει στα δικαστήρια και υπερασπίσθηκε σθεναρά την υποχρέωσή του ως βουλευτή να είναι στο πλάι των πολιτών.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άθλια επίθεση Γεωργιάδη στην εφημεριδα «δημοκρατία» με απίστευτες ανακρίβειες
Έχει ξεφύγει τελείως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βγαίνει δημοσίως και ισχυρίζεται ανυπόστατα πράγματα όσον αφορά την υπόθεση της Προανακριτικής Επιτροπής.
Ίσως τον ενόχλησε η ανακοίνωση της «δημοκρατίας» σχετικά με το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και η οποία ασκεί έντονη κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, με τον υπουργό Ανάπτυξης να σπεύδει να υπερασπιστεί τον μέντορά του.
Δίχως να έχει αποδείξεις, και από την προφανή εμπάθειά του προς την εφημερίδα μας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε το πόρισμα της επιτροπής: «Αυτό που έχει καταγγείλει ο Μιωνής και τα ηχητικά αποδεικνύουν ότι υπήρχε ένα ολόκληρο συνεργείο. Ο Παπαγγελόπουλος, όταν ήθελε να χτυπήσει έναν επιχειρηματία ή πολιτικό, παράγγελνε ένα δημοσίευμα, το οποίο δημοσιευόταν στη «δημοκρατία» ή από την κυρία Παπαδάκου που έκανε το ρεπορτάζ, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες. Μετά παράγγελνε η Τουλουπάκη μια δίωξη και στη συνέχεια πήγαινε ο Παπαγγελόπουλος. Αυτό το καταγγελλόμενο γεγονός να μην ερευνηθεί;» διερωτάται ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος απορίας άξιον είναι πώς μπορεί και υποστηρίζει αυτές τις ανακρίβειες. Και όλα αυτά, ενώ -όπως λέει- η Ν.Δ. «δεν βγάζει δικαστικές αποφάσεις. Αυτό που κάνει η επιτροπή είναι να εξετάσει αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις».
Στην ερώτηση αν ο Τύπος πρέπει να κάθεται στο σκαμνί της Δικαιοσύνης, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε προκλητικά: «Δεν πρέπει να κάθεται στο σκαμνί, αλλά, αν λειτουργεί σαν συμμορία, δεν πρέπει να κάθεται; Εδώ δεν ερευνάμε τη λειτουργία του Τύπου, εδώ διερευνάμε αν έχει στηθεί συμμορία. Η ελληνική Δικαιοσύνη παρουσιάζει εικόνα χάους σε αυτή την υπόθεση» σημείωσε, χωρίς να διστάσει να ασκήσει κριτική και στον συγκεκριμένο θεσμό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νατ Ρότσιλντ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ανόητος
Δίκαιη επίθεση του μεγαλοτραπεζίτη στον πρωθυπουργό για την επένδυση στον Ερημίτη, την οποία χαρακτηρίζει «περιβαλλοντική καταστροφή»
Ανόητο χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο τραπεζίτης Νατ Ρότσιλντ, με αφορμή την πρόσφατη παρουσία του πρωθυπουργού στην επίσημη έναρξη των εργασιών του Kassiopi Project στην Κέρκυρα και τη στήριξη του έργου από την πλευρά της κυβέρνησης.
Προσβάλλοντας εκ των πραγμάτων τον θεσμό της δημοκρατίας, ο 49χρονος τραπεζίτης αποφάσισε να επιτεθεί με αυτόν τον άκομψο τρόπο ενάντια στον πρόεδρο της κυβέρνησης μέσω του twitter, αντιτιθέμενος στη συγκεκριμένη επένδυση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια του κ. Ρότσιλντ κατέχει ιδιοκτησία σε κοντινή απόσταση από την έκταση όπου δρομολογείται η επένδυση της NCH Capital στο νησί των Φαιάκων.
Ο τραπεζίτης ανέφερε ως «ανόητο» τον Ελληνα πρωθυπουργό «που προασπίζεται αυτό το έργο», ενώ περιέγραψε ως «φιάσκο» την άνω των 120.000.000 ευρώ επένδυση στην περιοχή Ερημίτης στη ΒΑ Κέρκυρα. Στις αναρτήσεις του μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νατ Ρότσιλντ έκανε λόγο για «απόλυτη περιβαλλοντική καταστροφή» που οδηγεί την Κέρκυρα πίσω στη μαζική ανάπτυξη τύπου δεκαετίας του ’70 με «μηδενική προσφορά στην τοπική οικονομία».
Η πορεία της Κασσιόπης, όπως είπε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του, αποτελεί παράδειγμα του προβλήματος των χρονοβόρων διαδικασιών, καθώς «παρά τις θετικές προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων από το 2013, χρειάστηκε να μεσολαβήσουν 11 προσφυγές στα δικαστήρια, δύο Προεδρικά Διατάγματα, 10 υπουργικές αποφάσεις, 54 εγκρίσεις, γνωμοδοτήσεις από υπηρεσίες κάθε βαθμίδας».
Οργή σε όλο τον Ελληνικό λαό πάντως προκάλεσε μια φράση του κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με κατοίκους της περιοχής. «Η εναλλακτική ποια θα είναι; Να μην κάνουμε τίποτα. Κάποια στιγμή θα καεί… και θα αρχίσει μετά άλλη ιστορία» τόνισε για να προσθέσει κάποιος από τους συνομιλητές του: «Θα μείνει μόνο ο ανεμόμυλος».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πετούν έξω τη ΜΚΟ του Σόρος από το πρόγραμμα ESTIA για τους μετανάστες!
Διαμαρτύρεται στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ η ξαδερφη του πρωθυπουργου και διευθύντρια της Solidarity Now
Έξω από το πρόγραμμα ESTIA II του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου βρέθηκε η ΜΚΟ Solidarity Now. Η είδηση θα περνούσε στα ψιλά, αν η συγκεκριμένη μη κυβερνητική οργάνωση δεν είχε απασχολήσει πολλές φορές την επικαιρότητα, γιατί ανήκει στον γνωστό σκοτεινό κερδοσκόπο Τζορτζ Σόρος. Θα περνούσε, επίσης στα ψιλά, αν δεν ήταν γνωστές οι σχέσεις της οργάνωσης με την οικογένεια Μητσοτάκη. Και αυτή η αποκλειστική είδηση προκαλεί τουλάχιστον απορίες για το γεγονός ότι η… εμβληματική Solidarity Now δεν θα λάβει μέρος σε ένα πρόγραμμα με τεράστια χρηματοδότηση.
Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι το ξεσκαρτάρισμα στις ΜΚΟ, που έχει υποσχεθεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, δείχνει να υλοποιείται από τη συγκεκριμένη οργάνωση. Η «δημοκρατία» διαθέτει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η ξαδερφη του Κυριακου Μητσοτακη και γενική διευθύντρια της οργάνωσης Αντιγόνη Λυμπεράκη ενημερώνει τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ για τους Λαθρομεταναστες Philippe Leclerc για το γεγονός ότι η ΜΚΟ δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ESTIA II.
Η κυρία Λυμπεράκη τον ενημερώνει ότι, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε και ο ίδιος, τελικά ο οργανισμός, στον οποίο είναι διευθύντρια, δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα, για το οποίο έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδότηση ύψους 91.500.000 ευρώ για το 2020 προς το ελληνικό υπουργείο, για τη συνέχιση και αύξηση των θέσεων του στεγαστικού προγράμματος ESTIA II. Στόχος του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι η αύξηση των προσωρινών θέσεων στέγασης από 25.500 σε 40.000 μέχρι το 2021.
Παράλληλα, το Πρόγραμμα ESTIA II – Παροχές σε Χρήμα ανέρχεται στα 125.000.000 ευρώ, με το υπουργείο να θέτει ως στόχο την περιστολή του ποσού εντός του 2021, αφενός με την ουσιαστική μείωση των ροών και αφετέρου με την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, ώστε αυτοί που είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων αιτούντων άσυλο να απολαμβάνουν τα προνόμια για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και όχι για πολλά χρόνια, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.
Από αυτή τη ροή χρημάτων, λοιπόν, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», έμεινε έξω η ΜΚΟ.
Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση έχει σχέση με τον Τζορτζ Σόρος, η δράση του οποίου είναι γνωστή και αρκετά σκοτεινή.
Η μεγαλύτερη μπίζνα του θεωρήθηκε αυτή που πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1992, κατά τη διάρκεια της νομισματικής κρίσης που μάστιζε τη βρετανική οικονομία. Επίσης, η οργάνωση διατηρεί σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς η γενική διευθύντρια Α. Λυμπεράκη είναι ανιψιά του Κων/νου Μητσοτάκη.
Όσο για το Δ.Σ. της ΜΚΟ, αποτελείται από μεγαλοεπιχειρηματίες, καθηγητές πανεπιστημίων και νεοφιλελεύθερους πολιτικούς, που, ως γνωστόν, ανήκουν στους πρωτεργάτες της υλοποίησης των ακραίων πολιτικών λιτότητας, ενώ εκφράζουν θέσεις στα εθνικά μας θέματα τουλάχιστον απαράδεκτες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενόχλησε η Ερώτησή της για το νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις!
Μη αποδεκτή από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου
Την ενόχλησή του έδειξε το Ευρωκοινοβούλιο για την Ερώτηση που κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε σχέση με το νόμο - πλέον - ενάντια στις διαδηλώσεις. Το πρόσχημα που επικαλέστηκαν οι υπηρεσίες του για να μην κάνουν αποδεκτή την Ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ ήταν η «επιθετική γλώσσα» της β' παραγράφου της Ερώτησης. Καθόλου τυχαία, αυτή η παράγραφος αποκαλύπτει και ενοχοποιεί την όλη ευρωενωσιακή στρατηγική «περί καταπολέμησης της ριζοσπαστικοποίησης», η οποία και αποτελεί τον πυρήνα του νέου νόμου της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια όσων μεθοδικά προώθησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αποδεικνύεται ότι η μεθοδολογία με την οποία θα κρίνονται ο σκοπός και το περιεχόμενο των διαδηλώσεων στο εξής και θα απαγορεύονται ως εν δυνάμει επικίνδυνες... αποτελεί «βέλτιστη πρακτική της ΕΕ» και για τις Ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο!
«Φιλότιμη» η προσπάθεια της ΕΕ και των οργάνων της να επικαλεστούν επίσης ότι η Ερώτηση αφορά εθνικό ζήτημα και όχι την ΕΕ, αλλά δεν πείθει... Αλλωστε, πώς είναι δυνατόν να ισχύει αυτό όταν θεωρούν πρόβλημα ακριβώς την ίδια παράγραφο που τεκμηριώνει ότι ο νόμος αποτελεί προϊόν της ίδιας της αντιδραστικής στρατηγικής της ΕΕ;
Στις νουθεσίες του Ευρωκοινοβουλίου να «μαλακώσουν» («soften») οι διατυπώσεις της Ερώτησης προκειμένου να την κάνουν αποδεκτή οι υπηρεσίες του, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι η Ερώτησή της δεν ανακαλείται. Αλλωστε ήδη «απαντήθηκε» από την ΕΕ, και το περιεχόμενό της επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας από την ίδια την ένοχη ενόχληση των ευρωενωσιακών επιτελείων.
Το απόσπασμα της Ερώτησης της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, που σύμφωνα με την Επιτροπή την ...ενόχλησε περισσότερο, έλεγε για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ενάντια στις διαδηλώσεις: «Βασικό πυρήνα του νομοσχεδίου αποτελεί η ευρωενωσιακή στρατηγική για τη λεγόμενη "καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης", με βάση την οποία τσουβαλιάζονται προκλητικά οι κομμουνιστικές, οι ριζοσπαστικές ιδέες και η πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος με τη δράση φασιστικών συμμοριών ή τζιχαντιστικών αποκρουστικών οργανώσεων και με υπαρκτές μορφές βίας όπως η ενδοοικογενειακή και η ενδοσχολική βία. Στοχεύει σε όποιον συγκρούεται με τη δικτατορία του κεφαλαίου και στην ποινικοποίηση των αγώνων, αλλά και της δράσης των κομμουνιστών. Αυτή είναι άλλωστε και η επίσημη πολιτική της ΕΕ».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΖΟΡΤΖ ΦΛΟΪΝΤ
Βίντεο με νέες φρικιαστικές λεπτομέρειες
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Νέες φρικιαστικές λεπτομέρειες για τον κυνισμό των αστυνομικών στην εν ψυχρώ δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις 25 Μάη, αποκαλύπτουν πλάνα από τις κάμερες στα σώματα των δύο αστυνομικών της Μινεάπολις που συμμετείχαν στη σύλληψή του.
Στα πλάνα, ο Φλόιντ εμφανίζεται φοβισμένος από την αστυνομική βία να φωνάζει «δεν είμαι κακός, δεν είμαι τέτοιος τύπος» και να παρακαλάει τους αστυνομικούς να τον αφήσουν. Σε λίγα λεπτά, ενώ ο Φλόιντ βρίσκεται στο έδαφος και ψυχορραγεί, ακούγεται η φωνή ενός αστυνομικού: «Νομίζω ότι πέθανε». «Ολοι εντάξει, όμως;», ρωτάει κάποιος άλλος. «Ναι - καλά μέχρι τώρα», λέει ένας. Ενας άλλος - προφανώς ο Λέιν - λέει: «Το γόνατό μου μπορεί να είναι λίγο γδαρμένο, αλλά θα ζήσω»...
Χτες, έγινε γνωστό ότι ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας του Τζορτζ Φλόιντ κατέθεσε μήνυση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο ενάντια στην πόλη της Μινεάπολις και στους τέσσερις αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, διεκδικώντας χρηματική αποζημίωση. Η αγωγή κατατέθηκε στο αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο στη Μινεάπολις από τον Μπεν Κραμπ, δικηγόρο πολιτικών δικαιωμάτων, που έχει εκπροσωπήσει νομικά άλλες οικογένειες σε υποθέσεις θανάτων Αφροαμερικανών στα χέρια της αστυνομίας. Ο Κραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο, έκανε λόγο για έναν «άδικο θάνατο, μια μήνυση για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων». Η οικογένεια του 46χρονου Αφροαμερικανού, που έγινε σύμβολο σε μια σειρά από κινητοποιήσεις ενάντια στον ρατσισμό και την κοινωνική ανισότητα, ζητά χρηματικό ποσό για αντισταθμιστικές, ειδικές και τιμωρητικές αποζημιώσεις από τους αστυνομικούς και αντισταθμιστικές και ειδικές αποζημιώσεις από την πόλη.
Στο μεταξύ, προκλητική ήταν και η απάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του «CBS News», γιατί Αφροαμερικανοί εξακολουθούν να πεθαίνουν στα «χέρια» των δυνάμεων επιβολής του νόμου: «Το ίδιο ισχύει και για τους λευκούς. Τι τρομερή ερώτηση! Παρεμπιπτόντως, περισσότεροι λευκοί σκοτώνονται, περισσότεροι»...
Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός Πρόεδρος φαίνεται να υπολείπεται κατά πολύ στις δημοσκοπήσεις, με πολλούς και από τον χώρο των Ρεπουμπλικανών να δηλώνουν ανοικτά ότι δεν πρόκειται να τον ψηφίσουν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη, γιατί «διχάζει την κοινωνία».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Επικράτηση του Ζάεφ
Ο συνασπισμός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM) του πρώην πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, «Μπορούμε», κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Τετάρτη στη Βόρεια Μακεδονία, με μικρό προβάδισμα από το εθνικιστικό αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO - DPMNE του Χρίστιαν Μίτσκοσκι. Στις εκλογές, που ήταν να γίνουν τον Απρίλη αλλά αναβλήθηκαν λόγω πανδημίας, κυριάρχησε ο εγκλωβισμός του λαού στα ψευτοδιλήμματα της αστικής τάξης, με προμετωπίδα τη Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στις ευρωατλαντικές δομές. Το VMRO - DPMNE εμφανίστηκε να διαφωνεί με τη Συμφωνία, για λόγους τακτικής, αλλά στα στρατηγικά ζητήματα της ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης συμπλέει.
Σε ό,τι αφορά τα τελικά αποτελέσματα, υπήρξαν πολλά προβλήματα, με διακοπή λειτουργίας των συστημάτων πληροφορικής της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής, η οποία με ενσωμάτωση στο 94% των εκλογικών τμημάτων ανακοίνωσε ότι το «Μπορούμε» συγκεντρώνει ποσοστό 36,13% και το VMRO - DPMNE 34,65%, ενώ το ποσοστό συμμετοχής υπολογίζεται στο 51%.
Μεταξύ των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας, προηγείται το συγκυβερνών DUI του Αλί Αχμέτι, το οποίο συγκεντρώνει ποσοστό 11,57%. Ακολουθεί η αντιπολιτευόμενη «Συμμαχία για τους Αλβανούς» του Ζιγιαντίν Σέλα, με ποσοστό 8,79%. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το «Μπορούμε» θα πάρει 49 έδρες, το VMRO - DPMNE 47, το DUI 12 και η «Συμμαχία για τους Αλβανούς» 10 έδρες.
Στη νέα Βουλή εισέρχονται επίσης το κόμμα «Levica» («Αριστερά») και το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών (DPA), τα οποία εκτιμάται πως θα καταλάβουν από μία έδρα.
Αμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν τα παζάρια για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με πιθανότερο ενδεχόμενο σύμπραξης του SDSM, του DUI και του DPA του Μεντούχ Θάτσι. Στην περίπτωση αυτή, τα τρία κόμματα - τα οποία συμμετείχαν εξάλλου στην απερχόμενη κυβέρνηση - εξασφαλίζουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία 62 εδρών στην 120μελή Βουλή.
Ο Ζάεφ τις πρώτες πρωινές ώρες δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι πολίτες ψήφισαν για ένα ασφαλές μέλλον, για ενότητα και αλληλεγγύη, για οικονομική ευημερία, για τάξη και δικαιοσύνη, για ένα καλύτερο μέλλον». Από τους πρώτους που έσπευσαν να τον συγχαρούν ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που ως πρωθυπουργοί μαζί «πήγαν το γράμμα» για την υπογραφή της αμερικανοΝΑΤΟικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Αναφέρει μάλιστα ο Αλ. Τσίπρας, προσπαθωντας να δικαιολογισειι την προδοσια του: «Το μήνυμα των γενναίων προοδευτικών δυνάμεων που αγωνίζονται κατά του εθνικισμού, για κοινωνική δικαιοσύνη και ειρήνη στην περιοχή μας, σήμερα έγινε πιο δυνατό. Ενα μήνυμα όχι μόνο για τα Βαλκάνια αλλά και για όλη την Ευρώπη». Τα ιδια με τον Τσιπρα ειπε και ο Γ. Παπανδρεου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοβαρα ερωτηματα για την ποιοτητα της Δημοκρατιας εξεφρασε ο προεδρος του Δικηγορικου Συλλογου Βολου Χρ. Στρατηγοπουλος.
Η ωρα του εισαγγελεα
Να διερευνηθει εξαντλητικα η υποθεση του ξυλοδαρμου του Βασιλη Μαγγου



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ παραβιασε τρεις αρχες, συμπεριφερθηκε σαν να μην κυβερνουσε ανθρωπους, κυβερνησε αντιθετα στους νομους και συμπεριφερθηκε σαν να κυβερνουσε για παντα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγαινουν στοιχεια από το κινητο της 16χρονης στα Τρικαλα που αυτοκτονησε. Ισχυρη πιθανοτητα να την απειλουσαν με ροζ βιντεο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αποκαλυψεις για την υποθεση που συγκλονισε τη Δυτικη Ελλαδα.
Πολιτευτης του Πατρινου Αρτέμη Σώρρα ο αρτοποιος που ασελγουσε στη 14χρονη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σοκ από την απολογια του παιδοφιλου δασκαλου σην Ευβοια. «Μου την επεσε η ανηλικη».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Καστελλόριζο… απομακρύνεται από το 2010 - Εγκληματικές οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων την τελευταία εικοσαετία
Αυτό που συμβαίνει σήμερα πέριξ (και) από το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλόριζου ξεκινά αρκετά χρόνια πριν. Άλλωστε το παρόν διαμορφώνεται από επιλογές που έχουν γίνει στο παρελθόν. Αυτές τις επιλογές συνόψισε σε γενικές γραμμές ο καθηγητής Χρήστος Ροζάκης στην τηλεοπτική του παρέμβαση στο Κρήτη TV και τον...
συνάδελφο Γιώργο Σαχίνη, υποστηρίζοντας λίγο- πολύ ότι το Καστελλόριζο είναι μακριά, δηλαδή, με άλλα λόγια, οι διαφορές για τον καθορισμό της ελληνοτουρκικής θαλάσσιας μεθορίου σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να ιδωθούν ξεχωριστά και έξω από ενδεχόμενες ελληνοτουρκικές συνομιλίες για τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.
Για να δούμε ευκρινέστερα το σήμερα, ας γυρίσουμε για λίγο μια δεκαετία πριν, στο 2010, τη χρεοκοπία, το ΔΝΤ και τα μνημόνια. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου φιλοδοξεί, εκτός από την… εξυγίανση των οικονομικών, να βάλει τάξη και στα ελληνοτουρκικά.
Οι πρώτες κινήσεις του ΓΑΠ ως πρωθυπουργού ήταν η επίσκεψή του στην Τουρκία και οι διαβουλεύσεις με τον Ερντογάν. Ακολούθησε μια θεαματική επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα με τη συνοδεία ολόκληρου του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου και πλήθος Τούρκων επιχειρηματιών που δήλωναν έτοιμοι να επενδύσουν για να «βοηθήσουν» την ελληνική οικονομία. Η επίσκεψη των Τούρκων, εκτός από τη θέσπιση της συνεδρίασης κοινού ελληνοτουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου (!), συνοδεύτηκε και από πλήθος συμφωνιών, οι οποίες προβλήθηκαν στον Τύπο «ως νέα αρχή» των ελληνοτουρκικών.
Στο Αιγαίο… δώσαμε
Στο παρασκήνιο, οι συνομιλίες για τη «διευθέτηση» των μειζόνων ελληνοτουρκικών προβλημάτων επιχειρήθηκε να ξεκινήσουν από το σημείο όπου είχαν σταματήσει επί κυβερνήσεων Σημίτη και όταν ο ΓΑΠ ήταν υπουργός Εξωτερικών. Τότε, σύμφωνα με όσα έχουν υποστηρίξει στο «Ποντίκι» παράγοντες (πολιτικοί και διπλωματικοί), Ελλάδα και Τουρκία είχαν ολοκληρώσει τις συζητήσεις και είχαν φτάσει μια ανάσα πριν από μια συμφωνία, στη βάση ελληνικών παραχωρήσεων, σύμφωνα με τις οποίες προβλεπόταν η δημιουργία ζωνών διεξόδου της Τουρκίας μεταξύ των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Οι εκλογές του 2004 δεν επέτρεψαν την εμφάνιση της συμφωνίας, καθώς η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή δεν έδωσε συνέχεια.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, μια πενταετία μετά, ως πρωθυπουργός, προσπάθησε να πιάσει το νήμα από εκεί όπου το είχε αφήσει ως υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων Σημίτη. Ωστόσο, τα προβλήματα που άρχισε να αντιμετωπίζει η Ελλάδα το 2010 πολλαπλασίασαν τις τουρκικές απαιτήσεις. Η νέα απαίτηση της Άγκυρας πρόσθεσε στο σώμα των ελληνοτουρκικών διαφορών και το σύμπλεγμα του Καστελλόριζου. Για την ακρίβεια, η κυβέρνηση Παπανδρέου θεώρησε ότι η εν λόγω περιοχή αποτελεί μια άλλη ξεχωριστή περίπτωση…
«Δεν είναι μακριά»
Τότε, λοιπόν, στις 11 Αυγούστου 2010, ο Α’ γενικός διευθυντής του ΥΠΕΞ, κατ’ εντολή του υπουργού Δ. Δρούτσα (στενότατου συνεργάτη του ΓΑΠ), υπέβαλε με το έγγραφο ΑΠ.Φ. 104174 σε αρμόδιο εμπειρογνώμονα ερωτήματα για ζητήματα της ελληνοτουρκικής διαπραγμάτευσης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Μία από τις ερωτήσεις – σύμφωνα με εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Επενδυτής» που αποκάλυψε τότε το θέμα – αναζητούσε επιχειρηματολογία που να επιτρέπει την ικανοποίηση της τουρκικής απαίτησης να βγει από την ατζέντα του ελληνοτουρκικού διαλόγου το Καστελλόριζο. Παρ’ όλα αυτά, η εμπειρογνώμονας που ανέλαβε να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά είχε διαφορετική άποψη, καθώς, στην έκθεση που υπέβαλε, τεκμηρίωσε ισχυρά νομικά επιχειρήματα για το ακριβώς αντίθετο από το ζητούμενο.
Σύμφωνα με τη γνωμάτευση της εμπειρογνώμονος, η οποία απαντά και σε αυτούς που σήμερα ισχυρίζονται ότι το Καστελλόριζο είναι μακριά:
1. «Στο πλαίσιο της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με την Τουρκία δεν είναι σκόπιμο να γίνεται διάκριση μεταξύ της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου και της υφαλοκρηπίδας της ανατολικής Μεσογείου, όπως επιδιώκεται από την τουρκική πλευρά... Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας επί της υφαλοκρηπίδας της ανατολικής Μεσογείου θα πρέπει να ενταχθούν στη συνολική διαπραγμάτευση (ή δικαστική επίλυση της διαφοράς) με την Τουρκία. Ενδεχόμενη δε αποσπασματική εξέταση της υφαλοκρηπίδας του Καστελλόριζου δεν θα είναι προς όφελος της χώρας... Σε μία τέτοια περίπτωση είναι σχεδόν βέβαιη η αναγνώριση ‘‘μειωμένης επήρειας’’ στο Καστελλόριζο, ενώ θα έχει χαθεί το διαπραγματευτικό χαρτί των χωρικών υδάτων, αλλά και το ενδεχόμενο ‘‘συμψηφισμού’’ με τις διεκδικήσεις μας στο Αιγαίο».
2. «Το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλόριζου, το οποίο αποτελείται συνολικά από 13 νησιά, νησίδες και βράχους, δεν είναι απομονωμένο – γεωγραφικά και διοικητικά ανήκει στα Δωδεκάνησα. Αυτή η πραγματικότητα αποτυπώνεται στην οριοθετική γραμμή του ιταλοτουρκικού Πρακτικού του Δεκεμβρίου του 1932, το οποίο συμπληρώνει την ιταλοτουρκική συμφωνία της Άγκυρας της 4ης Ιανουαρίου 1932, οριοθετώντας τα χωρικά ύδατα της Δωδεκανήσου με τις απέναντι ακτές της Ανατολίας».
3. «Για λόγους πρακτικούς είναι ορθότερο να αντιμετωπίζονται ως ενιαίο σύνολο τα θαλάσσια όρια της Ελλάδας με την Τουρκία από τις εκβολές του Έβρου μέχρι το Καστελλόριζο».
4. «Όσον αφορά τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο, όλο το ανατολικό όριο επηρεάζεται από τη νήσο Στρογγύλη του συμπλέγματος του Καστελλόριζου... Η Ελλάδα και η Κύπρος θα έχουν κοινά όρια υφαλοκρηπίδας μόνον εάν η οριοθετική γραμμή της ελληνοτουρκικής υφαλοκρηπίδας χαραχθεί με βάση τη μέση γραμμή μεταξύ των τουρκικών ακτών και της νήσου Στρογγύλης».
5. «Δεδομένης της γενικότητας της διατύπωσης του άρθρου 83 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά και λόγω των διακυμάνσεων της νομολογίας και της αντίληψης των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων ότι κάθε υπόθεση αποτελεί ένα unicum, δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί με ακρίβεια η επήρεια που θα αποδοθεί στο σύμπλεγμα του Καστελλόριζου σε ενδεχόμενη δικαστική επίλυση της διαφοράς οριοθέτησης με την Τουρκία».
Για την ιστορία θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η αποκάλυψη της γνωμάτευσης προκάλεσε εντονότατη αντίδραση του ΥΠΕΞ, προφανώς επειδή «χάλασε τη σούπα» της ελληνοτουρκικής «προσέγγισης» και μεγάλα υπηρεσιακά... βάσανα και απειλές στην εμπειρογνώμονα, η οποία είχε το... θράσος να κάνει τη δουλειά της.
Το τουρκικό «παιχνίδι»
Τα οικονομικά προβλήματα της χώρας εκείνη την εποχή σε συνδυασμό με τα ανυπέρβλητα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετώπιζε δεν επέτρεψαν στον ΓΑΠ να προχωρήσει (και) στην… επίλυση των ελληνοτουρκικών ζητημάτων. Αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε την τουρκική κυβέρνηση να «κρατήσει» στο χέρι την «καλή θέληση» και την πολιτική κατευνασμού της κυβέρνησης Παπανδρέου και την κατάλληλη στιγμή να θέσει ξεκάθαρα τις θέσεις της διατυπώνοντας ορθά κοφτά και με επίσημο διάβημα την άποψη ότι το Καστελλόριζο απλώς επικάθεται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στα μικρασιατικά παράλια.
Το τουρκικό διάβημα έγινε στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα τέλη Μαρτίου του 2011 και σε γενικές γραμμές υπογράμμιζε:
- Το Καστελλόριζο με τα χωρικά του ύδατα (6 μίλια) επικάθεται στην τουρ¬κική υφαλοκρηπίδα και δεν διαθέτει κανένα δικαίωμα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
- Σύμφωνα με τους τουρκικούς χάρτες, τους οποίους παρουσίασαν στον Έλληνα διπλωμάτη της ελληνικής πρε-σβείας στην Άγκυρα, η τουρκική ΑΟΖ στην περιοχή συνορεύει με την ΑΟΖ της Αιγύπτου.
- Η τουρκική κυβέρνηση έχει ενημερώσει για τις θέσεις της την Αίγυπτο και, συνεπώς για αυτό τον λόγο, το Κάιρο, συμμεριζόμενο τις τουρκικές θέσεις, έχει διακόψει τις ελληνοαιγυπτιακές συζητήσεις για την ΑΟΖ στην περιοχή!
Την άποψη αυτή, θα πρέπει, παρενθετικά, να υπογραμμίσουμε, εξακολουθεί να διατηρεί η «φίλη» Αίγυπτος και σήμερα, όπως κατανόησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ακούγοντας στο πρόσφατο ταξίδι του στο Κάιρο τους Αιγύπτιους συνομιλητές του να λένε περί μηδενικής επήρειας του Καστελλόριζου σε ΑΟΖ και ελάχιστη επήρεια σε νησιά όπως η Ρόδος, η Κάρπαθος και η Κρήτη!
Τα παραπάνω (οι τουρκικές διευκρινίσεις περί Καστελλόριζου) έγιναν τον Μάρτιο του 2011 με αφορμή το διάβημα που έκανε η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την ενέργεια της γειτονικής χώρας να εκδώσει οδηγίες Navtex (ναυτιλιακές οδηγίες αντίστοιχες των αεροπορικών Νotam) για τις συμπληρωματικές εργασίες που επρόκειτο να πραγματοποιήσει το ιταλικό ερευνητι¬κό πλοίο «Explora» σε θαλάσσια περιοχή ελληνικής (νότια του Καστελλόριζου) δικαιοδοσίας.
Έκτοτε το σύμπλεγμα του Καστελλόριζου άρχισε να «απομακρύνεται» από το αθηναϊκό κέντρο, όπως φάνηκε και περίπου έναν χρόνο μετά, την άνοιξη του 2012, όταν στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκαν χάρτες με θαλάσσιες περιοχές νότια του ελληνικού νησιωτικού συμπλέγματος, οι οποίες δύναται να παραχωρηθούν προς έρευνα και εκμετάλλευση έπειτα από απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί, ως απόδειξη «απομάκρυνσης» του Καστελλόριζου από την… πλατεία Συντάγματος, ότι οι εν λόγω επίσημες τουρκικές αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν απασχόλησαν καμία πολιτική δύναμη του τόπου. Ήταν η εποχή (άνοιξη του 2012) που ως συνέπεια της οικονομικής καταστροφής αναδιατασσόταν το πολιτικό σκηνικό της χώρας…
Η Αθήνα στον κόσμο της
Από τότε που άρχισαν να οικοδομούνται οι τουρκικές αξιώσεις και η σχετική επιχειρηματολογία στην περιοχή, στην Ελλάδα συνέβησαν πολλά ενδιαφέροντα, όπως η εξαφάνιση του ενός πόλου εξουσίας (ΠΑΣΟΚ) και η μετάλλαξη της «αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα εξουσίας, αφού προηγουμένως εξαφανίστηκαν ως χάρτινος πύργος οι υποτιθέμενες ιδεολογικές διαφορές μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που συγκυβέρνησαν για το καλό του τόπου και του δικαίου των δανειστών.
Ανάλογη κατάρρευση υπέστη, ως κυβέρνηση, και το υποτιθέμενο ιδεολογικό «οπλοστάσιο» του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσπάθησε να υποδυθεί πως κυβερνά ενώ στην πράξη ακολούθησε τις λεπτομερέστατες οδηγίες των δανειστών. Ανάμεσα σ’ αυτές τις οδηγίες ήταν και οι περικοπές στις αμυντικές δαπάνες ως μη παραγωγικές… Δεν χρειάζεται να σημειωθεί ότι περί των περικοπών των αμυντικών δαπανών της χώρας δεν ακούστηκε ούτε «κιχ» από καμία πολιτική δύναμη, όπως δεν ακούστηκε και καμία εμπεριστατωμένη διατύπωση ανησυχίας περί της πορείας των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Οι κυβερνώντες – αυτοί που κυβερνούσαν και εκείνοι που περίμεναν να κυβερνήσουν – θεωρούσαν τη χώρα αρκούντως εξασφαλισμένη από τις συμμαχίες της και τις συμφωνίες με ισχυρούς εταίρους και συμμάχους (οι οποίοι παρεμπιπτόντως ήταν και οι βασικοί δανειστές της).
Εξάλλου εκείνη την εποχή άρχισε να διαφαίνεται και πώς κατασπαταλήθηκαν οι τεράστιοι πόροι για εξοπλισμούς, οι οποίοι μάλιστα πέραν της διακίνησης μιζών δεν θωράκισαν και την άμυνα της χώρα έναντι του μόνου πραγματικού της αντιπάλου.
Μια χαρακτηριστική σύνοψη του τρόπου δόμησης των ελληνικών εξοπλιστικών δαπανών τη χρωστάμε σε έναν εξ επαγγέλματος ειδικό επί του θέματος: Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός Κ. Παναγιωτάκης, ο οποίος καταθέτοντας στις 17.11.2008 ως μάρτυρας σε Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνούσε τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων που έγιναν επί υπουργίας των Α. Τσοχατζόπουλου και Γ. Παπαντωνίου (αμφότεροι, να σημειώσουμε, πέρασαν αργότερα από τις πύλες των φυλακών Κορυδαλλού), είχε πει ότι η Ελλάδα επί πολλά χρόνια δεχόταν από τις ΗΠΑ ό,τι περίσσευε, αφού «παίρναμε οπλικά συστήματα τα οποία ήταν σάπια, με τις λεγόμενες βοήθειες και τα προγράμματα FMF. Ό,τι περίσσευε μας δίνανε». Η μονόπλευρη, συνέχισε ο ίδιος, οδός προμήθειας ορισμένων οπλικών συστημάτων κυρίως από τους Αμερικανούς «μας δημιούργησε προβλήματα στις σχέσεις μας και στις επιχειρήσεις μας, αν κάναμε, με τους Τούρκους. Το ΝΑΤΟ μπορεί να μας κάνει παρεμβολές όποτε θέλει» συνέχισε ο στρατηγός Κ. Παναγιωτάκης και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει ήδη αρκετά όπλα για το ΝΑΤΟ. «Πρέπει κάποτε να κρατάμε και κάποια οπλικά συστήματα για τη δική μας την άμυνα γιατί το ΝΑΤΟ, όταν κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία δεν θα μας βοηθήσει, όπως ξέρετε»…
Σήμερα, λοιπόν, η συζήτηση στην υπό εποπτεία οικονομικά και αφοπλισμένη στρατιωτικά, σε σχέση με την Τουρκία, Ελλάδα περιστρέφεται γύρω από το αν το Καστελλόριζο είναι μακριά και πόσο…
Η απάντηση, έχουμε την εντύπωση, είναι προφανής: Το Καστελλόριζο είναι μακριά, ευθέως ανάλογα με την εγκληματική πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Καθώς, ακόμη και σήμερα, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αρνούνται να πράξουν, αλλά απλά αναμένουν την ολοκλήρωση της καταστροφής, η τελική απόσταση του Καστελλόριζου θα μετρηθεί από τα δικαστήρια που ενδεχομένως δεν θα είναι μόνο αυτά της Ιστορίας…




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συνέντευξη με την Margot Honecker της GDR - «Το παρελθόν επανήλθε»
Όσον αφορά την αντεπανάσταση το 1989 στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΛΔΓ), την επιστροφή της καπιταλιστικής αναταραχής μετά το θάνατό της, κρατώντας μια επιστημονική παγκόσμια προοπτική και τον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στη δικτατορία των μονοπωλίων. Μια συνέντευξη με την Margot Honecker.
Συνέντευξη: Αντώνης Πολυχρονάκης
Η Margot Honecker, γεννημένη το 1927, πρώην υπουργός Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας και χήρα του μακροχρόνιου Γενικού Γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ενότητας (SED) και του κρατικού προέδρου της GDR Erich Honecker (1912-1994), δεν είχε σχολιάσει δημόσια εδώ και πολύ καιρό αυτο-επιλεγμένος τόπος εξορίας κοντά στο Σαντιάγο της Χιλής. Τον Οκτώβριο, ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων Αθηναίων και πΓΔΜ (ANA-MPA) δημοσίευσε την ακόλουθη συνέντευξη σε συντομευμένη μορφή (η μακρά έκδοση, που δημοσιεύτηκε εδώ, προοριζόταν για συνδρομητές). Η γερμανική εφημερίδα Junge Welt δημοσίευσε την πλήρη συνέντευξη αποκλειστικά στη γερμανική γλώσσα και ευχαριστεί τους Έλληνες συναδέλφους για την ευγενική τους άδεια να εκτυπώσουν.
Το Workers World ευχαριστεί τόσο τον Junge Welt όσο και τους Έλληνες δημοσιογράφους για την άδεια να δημοσιεύσουν αυτήν τη συνέντευξη, η οποία περιέχει πολλές πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας και τη θέση της στην πρώτη γραμμή του ταξικού πολέμου μεταξύ δύο κοινωνικών συστημάτων από το 1945 έως το 1989. Μετάφραση από τα Γερμανικά από τους Greg Butterfield και John Catalinotto.
Αντώνης Πολυχρονάκης: Πώς πραγματοποιήθηκαν τα γεγονότα του 1989; Πώς τις βιώσατε εσείς και ο σύζυγός σας;
Margot Honecker:Αν εννοείτε «τα γεγονότα του 1989», εκείνα της πτώσης εκείνης της χρονιάς, και ιδιαίτερα τα γεγονότα στη ΛΔΓ, τα οποία περιγράφω ως αντεπανάσταση, θα πρέπει να γράψετε βιβλία για αυτό. Και πολλά έχουν ήδη γραφτεί. Αυτό δεν μπορεί να περιγραφεί επαρκώς με μια σύντομη απάντηση. Ίσως μόνο αυτό: Υπήρχε ένας αντικειμενικός δεσμός μεταξύ ξένων και εσωτερικών πολιτικών παραγόντων. Η κούρσα των όπλων των Ηνωμένων Πολιτειών στην εποχή του Ρέιγκαν που επιβάλλεται στη Σοβιετική Ένωση έφτασε στον επιθυμητό στόχο της: η Σοβιετική Ένωση να οπλιστεί μέχρι θανάτου. Η επακόλουθη οικονομική επιβάρυνση για την ΕΣΣΔ οδήγησε σε σοβαρές κοινωνικές εξάρσεις στη χώρα, πράγμα που σήμαινε ότι η ηγετική δύναμη του σοσιαλιστικού στρατοπέδου δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει τις ευθύνες της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Η Σοβιετική Ένωση προσπάθησε να ξανακερδίσει την κατάστασή της μέσω μεταρρυθμίσεων, και αυτά ήταν αρχικά καλοπροαίρετα. Αλλά σύντομα οι αποκαλούμενοι μεταρρυθμιστές άρπαξαν τα κεντρικά θεμέλια της πολιτικής και της οικονομίας και οδήγησαν σε μια πορεία προς την οικονομική καταστροφή και την αποσταθεροποίηση της κοινωνίας. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η παράδοση όλων των σοβιετικών επιτευγμάτων. Δεν ήταν μόνο αυτές οι αλλαγές που επικροτήθηκαν στη Δύση. Επίσης, σε ορισμένες σοσιαλιστικές χώρες που γειτνιάζουν με τη ΛΔΓ, οι «μεταρρυθμιστές» ήταν ενεργοί και υποστηρίχθηκαν από τη Δύση.
Η ΛΔΓ συμμετείχε σε αυτήν την παγκόσμια σύγκρουση. Στο τέλος, ήταν μέρος της σοσιαλιστικής κοινότητας. Και στη δεκαετία του 1980, η ΛΔΓ αντιμετώπισε επίσης την ανάγκη να αναπτύξει ή να διορθώσει τις οικονομικές της πολιτικές. Υπήρξαν ελλείψεις στον εφοδιασμό, ελλείμματα στην κοινωνική ζωή, που οδήγησαν σε δυσαρέσκεια. Δεν κάναμε πάντα την εργασία μας σωστά - εν μέρει από την αδυναμία μας, εν μέρει μπλοκαριστήκαμε.
https://www.workers.org/2015/11/22846/



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Yankee go Home! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ, που μας κουνάει (ξανά) το δάκτυλο, διασκεδάζει στον Ζαχαρατο χωρίς καμία προφύλαξη...
Με ξεπερνά το γεγονός ότι ο άνθρωπος επιφορτισμένος να μας προστατεύσει από τον Κορονοϊό, που το πρωί μιλά για μάσκες, τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, κλπ κλπ, το βράδυ εμφάνιζεται χωρις μασκα στον Ζαχαρατο εν μεσω ανθρωπων χωρις μασκα….
Όποιος δεν καταλαβαίνει το τεράστιο επικοινωνιακό φάουλ, εκτός του υγειονομικού
Ο φασιστάκος Χαρδαλιας το πρωί μιλάει για μάσκες στους μαλάκες και το βράδυ...
Να υποθεσω οτι φορανε διαφανες μασκες;
Να υποθεσω οτι οι αποστασεις των 2 μετρων τηρουνται ευλαβικα, ή οτι εχουν αντικατασταθει απο αποστασεις των 2 χιλιοστων λογω της...
εκτακτου περιστασεως;
Να υποθεσω οτι αυτος ο τυπος αυριο - μεθαυριο θα βγει με μασκα γαντια αντισηπτικο και βαζελινη να μας κουναει το δαχτυλο για μετρα ασφαλειας;;
Α ρε απιστευτοι τυποι
Εδω ταιριαζει η ατακα του Χατζηχρηστου απο την κωμωδια "ο μπακαλογατος....
"Ιμεις αυτους στο χωριο τσι πνιγουμε στον νεροχυτ για να μην χαλασει η ρατσα..."
Ομως καποιοι απο εσας συνεχιζετε να τρωτε αμασητο οτι σας σερβιρεται απο τα Μεσα Μαζικης Εξαπατησης...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ηγεσία του ΚΚΕ είναι για τα πανηγύρια. Διαχρονικά. Η Αλέκα έστειλε την κόρη της στο DEREE, αλλά δεν συμφωνούσε με την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ. Αν συμφωνούσε, θα την έστελνε στο West Point.