Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Σαββατο 18 Ιουλιου 2020



Θυμάστε τον πράκτορα Λε Μεζουριέ που συν-ίδρυσε τα Λευκά Κράνη για να στηρίξει τους τζιχανιστές στη Συρία? Ε, ολλανδική πηγή αποκαλύπτει ότι ο μακαρίτης έφαγε τεράστια ποσά για προσωπική χλιδή (και για το... γάμο του) τα οποία προορίζονταν ως "βοήθεια για Σύρους" (και μπορεί να τον φάγανε επειδή "ήξερε πολλά").



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο φόβος των ΗΠΑ για την προσέγγιση Χεζμπολάχ-Ιράν-Κίνας

Βιαστικά και υπό το άγρυπνο βλέμμα των Ισραηλινών και των Αμερικανών drones, η Χεζμπολάχ αποθηκεύει εκατοντάδες τόνους αποθεμάτων τροφίμων, τα οποία προμηθεύει το Ιράν, σε δεκάδες αυτοσχέδιες αποθήκες στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου. Αυτό το νέο και ασυνήθιστο βήμα της Χεζμπολάχ αντικατοπτρίζει την πρόσφατη υπόσχεση του Γενικού Γραμματέα Sayyed Hassan Nasrallah να αποτρέψει την απειλή πείνας για τον πληθυσμό του Λιβάνου.
Ο πόλεμος ΗΠΑ-Ισραήλ ενάντια στον «Άξονα της Αντίστασης» συνεχίζεται αλλά με διαφορετικά εργαλεία. Προχωρά από τη διεξαγωγή πολέμων με στρατούς στο έδαφος, όπως η αμερικάνικη εισβολή στο Αφγανιστάν το 2001 και στο Ιράκ το 2003, και όπως η εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο το  2006 και τη  δολοφονία  σημαντικών προσώπων στο Ιράκ. Και τώρα είναι ο πόλεμος κυρώσεων εναντίον του Ιράν, της Συρίας και του Λιβάνου και ο εκφοβισμός του Ιράκ. Τον περασμένο Ιανουάριο, μετά την παράνομη  στοχευμένη δολοφονία των ΗΠΑ του  Στρατηγού Qassem Soleimani, την οποία η εισηγητής του ΟΗΕ Agnes Callamard χαρακτήρισε ως «πολεμική πράξη», ο Πρόεδρος Donald Trump απείλησε να χτυπήσει κυρώσεις στο Ιράκ « όπως δεν έχουν ξαναδεί“, εάν η Βαγδάτη ζητούσε απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Μεσοποταμία. Το Ιράν επέζησε 40 χρόνια συνεχών και κλιμακωτών κυρώσεων στις ΗΠΑ και η Συρία μόλις αντιμετώπισε τη μονομερή και σκληρή κύρωση « Πράξη του Καίσαρα »: η χώρα έχει ήδη υποστεί κυρώσεις ΕΕ-ΗΠΑ τα τελευταία εννέα χρόνια.
Η  τρομερή οικονομική κατάσταση  και η απότομη υποτίμηση του τοπικού νομίσματος που οδήγησαν στις τιμές των τροφίμων να ανεβαίνουν στα ύψη, πιέζουν την κυβέρνηση του Λιβάνου και τον οιονεί κρατικό παράγοντα, τη Χεζμπολάχ, να αναζητήσουν λύσεις διαφορετικές από τις επιταγές και τους στόχους των ΗΠΑ. Για τον σκοπό αυτό, ο Sayyed Nasrallah πρότεινε στην κυβέρνηση να κοιτάξει προς την Ανατολή, την Κίνα και τη Ρωσία, χωρίς απαραίτητα να γυρίσει την πλάτη της στη Δύση, εκτός αν οι “ΠΑ συνεχίσουν τη σκληρή τιμωρία τους που πλήττει ολόκληρο τον πληθυσμό του Λιβάνου.
Η πρόταση του Sayyed Nasrallah, η κυβέρνηση να «στραφει Ανατολικά” δημιούργησε μια καταιγίδα στην Ουάσινγκτον, έχοντας επίγνωση της αυξανόμενης απειλής της κολοσσιαίας κινεζικής οικονομίας και των εταίρων της σε όλο τον κόσμο που απειλεί την ηγεμονία των ΗΠΑ. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον Λίβανο Ντόροθι Σέα  επέκρινε  την προσέγγιση του Λιβάνου στην Κίνα σε μια κίνηση που υποδηλώνει τη σύγχυση της αμερικανικής κυβέρνησης. Το χτύπημα του Sayyed Nasrallah έσπρωξε την κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτός ισορροπίας.Αυτές οι χώρες έχουν την ικανότητα να αντισταθμίσουν τις αμερικανικές ενέργειες κατά του Λιβάνου.
Αυτός ο οικονομικός στραγγαλισμός είναι γνωστός ως « μαλακός πόλεμος » επειδή δεν κοστίζει στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ ανθρώπινες απώλειες. Ωστόσο, αυτό που ο Αμερικανός σχεδιασμός δεν προέβλεπε είναι η αντίδραση του αντίθετου στρατοπέδου. Ο «Άξονας της Αντίστασης» πιέστηκε να είναι πιο δημιουργικός, να μάθει τρόπους να επιβιώσει με αλληλεγγύη και να ξεπεράσει τις δύσκολες προκλήσεις που θέτουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Το Ιράν υποσχέθηκε να στηρίξει τους συμμάχους του στη Μέση Ανατολή (και στην Καραϊβική) εξάγοντας πετρέλαιο στη Βενεζουέλα κάτω από τα άγρυπνα αλλά ανίσχυρα μάτια των ΗΠΑ. Ενώ οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν εκείνους που πιστεύουν ότι είναι σύμμαχοι ως πιόνια μιας χρήσης, ενδιαφερόμενες μόνο για την ευημερία του Ισραήλ. Πράγματι, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, σε ιδιωτική συνάντηση με τον πρωθυπουργό Diab, έθεσε το αίτημα του Ισραήλ για τη δημιουργία  θαλάσσιων  και χερσαίων συνόρων μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, ένα αίτημα που η κυβέρνηση της Βηρυτού απέρριπτε πάντα. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να προσφέρουν προσωρινές λύσεις στον Λίβανο για να τον κρατήσουν σε κατάσταση αδράνειας και εξαρτημενο από τη διάθεση και την ευλογία της Ουάσιγκτον, αρκεί η κυβέρνηση του Λιβάνου να μην κάνει αυτό το πραγματικό βήμα προς την Κίνα για εναλλακτική ενέργεια και υποδομές.
Η στρατιωτική ικανότητα της Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε μια ισχυρή έδρα για την οργάνωση σε πολλά θέατρα πολέμου γύρω από τη Μέση Ανατολή. Η τελευταία ομιλία του Sayyed Nasrallah δεν είχε ως στόχο να αυξήσει τη δημοτικότητά του αλλά ήταν ένας οδικός χάρτης και ένα σχέδιο δράσης που προετοιμάζει την ομάδα του για να καλύψει μερικές από τις ανάγκες του πληθυσμού. Οι ΗΠΑ μπορεί πράγματι να σκέφτονται ακόμη περισσότερο κυρώσεις και άλλους τρόπους για την αντιμετώπιση της Χεζμπολάχ. Ο λεγόμενος «μαλακός πόλεμος» μόλις ξεκινά, αλλά ο «Άξονας της Αντίστασης» φαίνεται αναμφισβήτητα έτοιμος να παράγει αντίμετρα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραμύθια ρωσο-φοβικής παράνοιας, είναι οι βρεταννικοί ισχυρισμοί ότι "ρώσοι χάκερ έκλεψαν μυστικά εμβολίων" από εργαστήρια. Ασε που... αν τα είχαν κλέψει αυτό θα ήταν καλό, αντί κακό. Κακή είναι η δυτική αδιαφάνεια στα εμβόλια (ΠΛΗΡΗΣ αποδόμηση της νέας μέγκα-μπούρδας των δυτικών ΜΜΕ από τον εξαιρετικό Μιχάλη Παναγιωτάκη).
Η δέσμευση της Ρωσίας μαζί με όλον τον υπόλοιπο κόσμο, για την πρόσβαση όλων σε εμβόλια που θα προκύψουν από τις σχετικές έρευνες, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και την Βρετανία, προσδίδει ηθικά στην ενδεχόμενη πράξη ένα πρόσημο από ουδέτερο μέχρι θετικό.

Αρκούδες, χάκερς και εμβόλια
Δεν υπάρχει πατέντα. Μπορείς να πατεντάρεις τον ήλιο;
Τζόνας Σολκ (Jonas Salk), αμερικανός ιολόγος, όταν ρωτήθηκε για το αν θα διεκδικήσει την πατέντα για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της πολυομυελίτιδας. Τα πιθανά κέρδη που θα αποκόμιζε πατέντα για το εμβόλιο, σε περίπτωση που την διεκδικούσε ο Σολκ εκτιμώνται στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια
ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδάς κατηγορούν τη Ρωσία για τις κυβερνοεπιθέσεις της APT29
Το Κρεμλίνο απορρίπτει τις κατηγορίες ως “απαράδεκτες”



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποχώρησαν στελέχη του ΜΕΡΑ25, καταγγέλλοντας οικογενειοκρατία και επίδειξη πλούτου από τον αρχηγό και τη σύζυγό του, κι ο Βαρουφάκης έσπευσε να κάνει και επίδειξη πνεύματος.
"Όλες οι επαναστάσεις έγιναν από ανθρώπους που είχαν χρήματα και αντέδρασαν σε μια κατάσταση", είπε ο ανεκδιήγητος γιος του προέδρου της ρυπαρής Χαλυβουργικής, υπερασπιζόμενος και τη σύζυγό του, κόρη του μεγαλοαπατεώνα Στράτου που βούτηξε τις επιδοτήσεις και βούλιαξε την Πειραϊκή-Πατραϊκή.
Ε, ναι! Από την εποχή του Σπάρτακου, οι λεφτάδες είναι που επαναστατούν. Οι Βερσαλίες ξεσηκώθηκαν το 1789 και το 1871 αποτέλεσαν την έδρα της Κομμούνας. Οι Ρώσοι βιομήχανοι και μεγαλογαιοκτήμονες έκαναν τον Οκτώβρη και οι μανδαρίνοι την Κινέζικη Επανάσταση. Μήπως και εδώ, επί Κατοχής, το ίδιο δεν έγινε; Το Κολωνάκι, το Ψυχικό, η Φιλοθέη και η Κηφισιά δεν ήταν τα κάστρα της εαμικής επανάστασης;
Τι να λέμε τώρα! Όσο πιο πολλά λεφτά τόσο πιο επαναστατικά, ρε φίλε!
Σχολιο.- Είναι σαν το 70% του μνημονίου που ήταν ευεργετικό για τον λαό , δεν ξέρεις..
Σχολιο.- Τι δεν καταλαβαν αυτοι που τον συνεδραμαν οταν ειχε πει οτι το χρεος μας θα εξοφληθει μεχρι κεραιας και με εμας εντος Ε.Ε.;;;;;
 Το να εξοφληθει το χρεος μεχρι δεκαρας αλλα και να μην φυγουμε απο την Ε.Ε ηταν σιγουρη παλι η εισοδος μας στα μνημονια .Μονο με καταγγελια του χρεους υπηρχε σωτηρια.
Σχολιο.- Λάθος αντίδραση και πολιτική συμπεριφορά εκ μέρους του Βαρουφάκη, ωστόσο η αποχώρηση των τριών στελεχών του έγινε σε μια δεξιά βάση, αν διαβάσεις ολόκληρη την ανακοίνωση τους θα δεις ότι πέρα από τα γνωστά περί πλουτισμού και οικογενειοκρατίας τον κατηγορούν και για αριστερισμό και για οραματισμούς για συνεργασία με ΚΚΕ κλπ.
Σχολιο.-  Αυτό που σχολιάζω δεν είναι οι απόψεις τους, που δεν μ΄ενδιαφέρουν κιόλας, καθώς και παντελώς άγνωστοι είναι και δεν παίζουν και κανένα ρόλο. Αντίθετα, έχει σημασία η αντίδραση του Βαρουφάκη. Όχι τόσο η επίδειξη πλούτου, μιας και αυτός είναι ο άνθρωπος κι άμα τους αρέσει σε όσους τον στηρίζουν, αλλά η δικαιολόγησή του με αθλιότητες.
Σχολιο.- Λοιπόν,επι της ουσίας η πραγματική επανάστση πρέπει και επιβάλεται να γίνεται απο όσους είναι μέσα στη ζωή!ποιοί είναι μέσα στη ζωή;οι πλούσιοι;τι ξερει ενας πλούσιος απο ανεργία,φτώχια,κακουχίες,κούραση,μετανάστευση κ.λ.π.;ΤΙΠΟΤΑ!το μόνο που γνωρίζει καλά ειναι πως να εκμεταλευεται τους περισσότερους και τις συγκυρίες για να έχει πολλά λεφτά και να περνάει ο κώλος του καλά.αρα;κατι δεν πάει καλά,όταν πλούσιοι προσπαθουν να μας το παιξουν επαναστάτες
Σχολιο.- Το ζήτημα δεν είναι ποιοι πρέπει και ποιοι όχι να κάνουν επαναστάσεις, αλλά τι πραγματικά συμβαίνει σε όλο το διάβα της ιστορίας. Και αυτό που συμβαίνει είναι να επαναστατούν οι κυριαρχούμενες και εκμεταλλευόμενες τάξεις κατά των κυρίαρχων και εκμεταλλευτικών. Αν τώρα ο Βαρουφάκης και ο κάθε σαχλαμαράκιας θέλει να εμφανίσει τις επαναστάσεις σαν υπόθεση των βολεμένων, το πρόβλημα δεν βρίσκεται στον ίδιο, που μια χαρά τη βγάζει, αλλά σε όσους τον στηρίζουν και τον ακολουθούν και ανέχονται να τους λέει να περιμένουν να τους σώσει το Κολωνάκι και η Εκάλη.
Σχολιο.- Από το να είναι κάποιος ταξικός αποστάτης μέχρι να είναι σαχλαμαράκιας και να λέει πως τις επαναστάσεις τις κάνουν οι λεφτάδες μεσολαβεί χάος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



υποχρεωτικά μπήκαμε στα μνημόνια,
υποχρεωτικά χρεωθηκαμε,
υποχρεωτικά κλέβουν τα εισοδήματα,
υποχρεωτικά χαρίσανε τη δημόσια περιουσία,
υποχρεωτικά πούλησαν τη Μακεδονία,
υποχρεωτικά μηδενισαν τη παραγωγή,
υποχρεωτικά πληρώνουμε τους τοκογλυφους,
υποχρεωτικά τις κρατικές εισπράξεις τις διαχειριζονται οι Γερμανοί (ΑΑΔΕ),
υποχρεωτικά είμαστε στο ευρώ,
υποχρεωτικά εποικιζουμε τη χώρα,
υποχρεωτικά θα ξαναδανειστουμε για τις συνέπειες της CoviD-19,
υποχρεωτικά θα ξαναεχουμε μειώσεις εισοδημάτων,
υποχρεωτικά δίνουμε το Αιγαίο...
Δεν θα γινουμε ζωντανοι-νεκροι!
Δεν πρεπει να επιτρεψουμε στον πολιτικο υποκοσμο να διαφεντευει τη ζωη μας!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2,5 τρις € πήρε η Τουρκια τα 20 τελευταία χρόνια από την ΕΕ
Εμείς 5 μνημόνια και μας άρπαξαν αεροδρόμια, λιμάνια, ΟΣΕ, ΟΤΕ κλπ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα «ellinika hoaxes» για το 2019 ελαβαν χρηματοδοτηση 302.400 δολαρια από το  facebook  και 11.000  ευρω από το Ευρω Κοινοβουλιο
Λεω και εγω… Μα τοσος ζηλος για την παραπληροφορηση?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ
Κούλη απ τα 150 ψαροκαικα που θα μπουκάρουν στην Ελληνικη υφαλοκρηπίδα βγήκαν τα 27 και πολιορκουν Σαμοθράκη Λήμνο Θάσο και Φαρμακονήσι Η Τουρκία δεν ψαρεύει ψάρια παίζει παιχνίδι και “ψαρεύει” αντιδράσεις.Η κατάσταση πλέον ξεφεύγει, καθώς είναι γνωστό πως τα τουρκικά “αλιευτικά” έχουν μετατραπεί σε σκάφη που “ψαρεύουν” πληροφορίες, αφού σε αυτά έχουν εγκατασταθεί συστήματα υποκλοπών και ηλεκτρονικού πολέμου.Πρόκειται λοιπόν για νέου τύπου τουρκική «επίθεση» ως μέρος ενός ακήρυχτου πολέμου για το έλεγχο του ελληνικού Αρχιπελάγους.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H MIT σε συνεργασία με την τρομοκρατική οργάνωση “Hayat Tahrir al-Sham” εκπαιδεύει 300 τζιχαντιστές για να τους στείλει από το Ιντλίμπ στο Αζερμπαϊτζάν για ειδικές αποστολές κατά Αρμενίας..
17/07/2020
Πηγές από το Ιντλίμπ ισχυρίζονται ότι οι ηγέτες της ριζοσπαστικής τρομοκρατικής ομάδας “Hayat Tahrir al-Sham” τ. Αλ Νούσρα σχηματίζουν επί του παρόντος μια μονάδα αποτελούμενη από σουνιτικά στοιχεία καταγωγής Αζερμπαϊτζάν (περίπου 300 μαχητές) για μεταφορά τους μέσω Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν! Αυτή η μονάδα θα πραγματοποιήσει “ειδικές αποστολές” σε συνεργασία με τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή των συνόρων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται υπό την κάλυψη και την άμεση ηγεσία των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών που ασχολούνται με την έδρα για την απελευθέρωση του Al-Sham στο Idlib. Η Άγκυρα τους κάνει 6μηνο συμβόλαιο αντί 2.500 δολαρίων μηνιαίως.
Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει τη δημόσια υποστήριξή της στο Μπακού στην ένοπλη σύρραξη με την Αρμενία και υποσχέθηκε να παρέχει βοήθεια και υποστήριξη στις αρχές του Αζερμπαϊτζάν.
Tώρα το συριακό ράδιο ShamFM επικαλούμενο τοπικές πηγές επιβεβαιώνει την πληροφορία:οι Τούρκικες δυνάμεις κατοχής ανοίγουν Γραφεία στρατολόγησης στην περιοχή του Afrin στην επαρχία του Β Χαλεπίου με σκοπό να μεταφέρουν ”μαχητές” που τους είναι πιστοί στο Αζερμπαϊτζάν για να πολεμήσουν κατά του Αρμενικού Στρατού με αντάλλαγμα την υπογραφή συμβολαίου 6 μηνών με μηνιαίες αποδοχές 2500 δολάρια.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Ποτέ δεν αμφισβητήσαμε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας σε εκλογική βάση. Επομένως, δεν αναγνωρίζουμε τον (Χουάν) Γκουαιδό όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση".
Τέλος, εξέφρασε την απόρριψή του για την Ομάδα της Λίμα, επειδή δημιουργήθηκε με την πρόθεση να χωρίσει την ήπειρο: "Δεν συμφωνούμε με αυτό που κάνουν (…) Δεν συμμετείχαμε σε μια συνάντηση της ομάδας, η οποία γεννήθηκε για να τερματίσει τον Unasur. Δεν συμμετείχα επίσης σε μια συνάντηση Prosur επειδή δημιουργήθηκε για να χωρίσει την ήπειρο".

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020
Η Αργεντινή απορρίπτει τον Γκουαϊδό, την Ομάδα της Λίμα και τον οικονομικό αποκλεισμό της Βενεζουέλας

Ο Πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες διαβεβαίωσε ότι το κράτος της Αργεντινής "δεν έχει αμφισβητήσει ποτέ τη νομιμότητα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας", τονίζοντας ταυτόχρονα ότι "η λύση στη δημοκρατική συνύπαρξη πρέπει να βρεθεί από τους Βενεζουέλανους χωρίς παρεμβάσεις".
Αυτές οι δηλώσεις μεταδόθηκαν μέσω του ραδιοφώνου AM 750 με τον Βίκτορ Ούγκο Μοράλες, στο πλα ίσιο των δηλώσεων του Φρεντερίκο Βιλιέγας, πρέσβη της Αργεντινής σε διεθνείς οργανισμούς, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη.

Οι εξηγήσεις του Προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες σχετίζονται με τις δημοσιογραφικές ερμηνείες της θέσης του πρέσβη Βιλιέγας στη Γενεύη. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Φερνάντεζ επιβεβαίωσε ότι "Δεν καταλαβαίνω γιατί συζητείται εάν αυτό είναι το ίδιο πράγμα που είπα στη G20 ενώπιον των παγκόσμιων ηγετών, όπου έθεσα την ανησυχία για τη διατήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα και οπουδήποτε στον κόσμο".
"Δεν υποστηρίζουμε τον οικονομικό αποκλεισμό της Βενεζουέλας ή την ιδέα ότι πρέπει να γίνει επέμβαση σε αυτή τη χώρα για να κάνει μια δημοκρατία προσαρμοσμένη σε άλλους (...) ανέκαθεν υποστήριζα την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε οπουδήποτε πλευρά και να είναι".
Με τον ίδιο τρόπο, δήλωσε ότι η υποστήριξη που πρέπει να προσφέρουν οι χώρες της περιοχής είναι να προωθήσουν τον διάλογο και την εσωτερική επίλυση προβλημάτων:
"Δεν πρόκειται να προωθήσω πραξικόπημα κατά κανενός προέδρου, είτε μου αρέσει αυτός που επέλεξαν οι λαοί είτε όχι. Είμαι άνθρωπος δημοκρατίας (...) Στη Βενεζουέλα, η λύση στα προβλήματα των Βενεζουελάνων πρέπει να βρεθεί από τους ίδιους τους Βενεζουελάνους ", υποστήριξε.
Σε αυτά τα πλαίσια, εξέφρασε την υποστήριξή του στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα, σημειώνοντας ότι: "Υποστηρίζουμε μια δημοκρατική διαδικασία στις εκλογές που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Αναφερόμαστε στις προσεχείς νομοθετικές εκλογές που ήδη προετοιμάζονται. Αυτός είναι ο δημοκρατικός δρόμος στον οποίο πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι τι θα κάνουν".

Από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι: "Ποτέ δεν αμφισβητήσαμε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας σε εκλογική βάση. Επομένως, δεν αναγνωρίζουμε τον (Χουάν) Γκουαιδό όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση".
Τέλος, εξέφρασε την απόρριψή του για την Ομάδα της Λίμα, επειδή δημιουργήθηκε με την πρόθεση να χωρίσει την ήπειρο: "Δεν συμφωνούμε με αυτό που κάνουν (…) Δεν συμμετείχαμε σε μια συνάντηση της ομάδας, η οποία γεννήθηκε για να τερματίσει τον Unasur. Δεν συμμετείχα επίσης σε μια συνάντηση Prosur επειδή δημιουργήθηκε για να χωρίσει την ήπειρο", κατέληξε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Νικαράγουα γιορτάζει 41 χρόνια της επανάστασης των Σαντινίστας εν μέσω κορονοϊού
Στις 19 Ιουλίου η Νικαράγουα θα γιορτάσει την 41η επέτειο από την επικράτηση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου των Σαντινίστας και την πτώση της -βάναυσης και υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ- δικτατορίας υπό τον Αναστάσιο Σομόζα. Ωστόσο λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού δεν θα πραγματοποιηθεί η συνηθισμένη παρέλαση που συνοδεύει τους εορτασμούς στην πλατεία Plaza de la Fe της πρωτεύουσας Μανάγκουα .
Σύμφωνα και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της χώρας, Κάρλος Φονσέκα Τεράν, η χώρα θα γιορτάσει με διάφορες δραστηριότητες όπως ψηφιακά μεταδιδόμενες μουσικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Επανάσταση. Παράλληλα, στην πρωτεύουσα Μανάγκουα σχεδιάζεται η ανέγερση μνημείου, όπου και θα καταγράφονται οι επιτυχίες της κυβέρνησης του πολιτικού κόμματος των Σαντινίστας από το 2007 και έπειτα, όταν τα ηνία της χώρας ανέλαβε (μετά από διάλειμμα 17 ετών) ο Ντανιέλ Ορτέγκα, πρώην ηγέτης του επαναστατικού στρατού που ανέτρεψε τον Σομόζα και τωρινός Πρόεδρος της χώρας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αμερικανική “απόβαση-κατάληψη” στην Αλεξανδρούπολη: Έρχονται 3.000 στρατιώτες και 800 οχήματα

17/07/2020
Η Ελλάδα μετατρέπεται ολοταχώς και σε όλο και μεγαλύτερο βάθος, σε άβουλο αμερικανικό αντιρωσικό στρατιωτικό όχημα και οικόπεδο.
Η Ελλάδα αναγορεύει, χωρίς αιτία, χωρίς ούτε καν πρόσχημα, σε εχθρό μια μεγάλη χώρα, όπως η Ρωσία, για να στηρίξει, μόνη αυτή στην περιοχή μας, την απέλπιδα παρουσία μιας φθίνουσας υπερδύναμης, των ΗΠΑ, η οποία μας επιφυλάσσει την τύχη του ακρωτηριασμένου δορυφόρου της Τουρκίας,ως αντάλλαγμα προς την τελευταία για να κρατήσει σε ανεκτά φιλικά επίπεδα την σχέση μαζί της.
Ε.Ε και ΗΠΑ δεν μπορούν να υπάρξουν και να προωθούν σε εκείνο ή τον άλλο βαθμό τα συμφέροντα τους στην περιοχή, παρά μόνο δια μέσω της Τουρκίας. Είναι τραγικό ότι η Ελλάδα ,κολλημένη ως στρείδι στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Ουάσινγκτον, στην ουσία ακολουθεί την τέλεια στρατηγική παράδοσής της στην Τουρκία και αυτοκτονίας της.
 Παναγιώτης Λαφαζάνης

Αμερικανική απόβαση στην Αλεξανδρούπολη: Πάνω από 3.000 αμερικανοί στρατιώτες και τουλάχιστον 800 οχήματα και λοιπός εξοπλισμός πρόκειται να φτάσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το διήμερο 23 με 24 Ιουλίου.
Η τεράστια αυτή αμερικανική δύναμη, για τα δεδομένα της πόλης αλλά και της Ελλάδας, πρόκειται να συμμετάσχει στην άσκηση ATLANTIC RESOLVE 2020.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια επιχείρηση παρά για άσκηση, αφού στην πραγματικότητα η ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων διαρκεί περί τους 9 μήνες, οι οποίοι και πραγματοποιούν ασκήσεις σε 17 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.
Όπως τονίζεται πρόκειται για την αντίδραση του ΝΑΤΟ απέναντι σε μια «ενδεχόμενη ρωσική επιθετικότητα».
Όπως αναφέρεται στην Αλεξανδρούπολη  και στο νέο τερματικό εμπορικό σταθμό του λιμανιού της πόλης, πρόκειται να καταπλεύσει το μεγαλύτερο σκάφος το Endurance  (Ro-Ro) που έχει δέσει έως τώρα μήκους 264 μέτρων, της αμερικανικής εταιρείας ARC.
Αυτό θα μεταφέρει μεγάλο μέρος του εξοπλισμού και των ανδρών του αμερικανικού Στρατού οι οποίοι στη συνέχεια θα μεταφερθούν είτε οδικώς είτε σιδηροδρομικώς στην Ρουμανία και σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ της ανατολικής Ευρώπης για την επιχείρηση  ATLANTIC RESOLVE.
Πέρυσι το λιμάνι το Αλεξανδρούπολης, το οποίο μετατρέπεται σε ΝΑΤΟϊκό κόμβο, είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά 2.500 Αμερικανών στρατιωτών επίσης  για την ίδια επιχείρηση  του ΝΑΤΟ.
Για αυτό ακριβώς το λόγο, και το έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον (ουσιαστικά μόνο οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται) για  τον επικείμενο διαγωνισμό πώλησης του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης όπως και η παραχώρηση του προβλήτα «Φίλιππος Β΄» στον εμπορικό λιμένα Καβάλας.
Φέτος η αμερικανική παρουσία αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα, μετατρέπεται σε hub του ΝΑΤΟ με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή,
Αυτό γιατί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και αντιδρώντας στη νέα τεράστια επιχείρηση του ΝΑΤΟ (η αμερικανική συμμέτοχη θα φτάσει στους 6.000 συνολικά άνδρες και γυναίκες) διέταξε αιφνιδίως τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων και επιθεωρήσεων με εμπλοκή 150.000 στρατιωτικών προκειμένου να αποτιμηθεί η ικανότητα του στρατού και να διασφαλισθεί η ασφάλεια της νοτιοδυτικής Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.
Ο Στρατός, η Αεροπορία και το Ναυτικό, της Ρωσίας κυρίως οι στόλοι του Βορρά και του Ειρηνικού, θα λάβουν μέρος σε 56 τακτικά γυμνάσια σε 35 χερσαίες και 17 ναυτικές βάσεις κυρίως στις περιοχές της Μαύρης και της Κασπίας θάλασσας.
«Συνολικά, 149.755 άνδρες, 26.820 όπλα και εξοπλισμοί, 414 αεροσκάφη, 106 πλοία θα υποβληθούν σε αιφνιδιαστική επιθεώρηση», ανέφερε το υπουργείο. Τα μέτρα αυτά έχουν σκοπό να διασφαλίσουν «την ασφάλεια της νοτιοδυτικής Ρωσίας όπου υφίσταται σοβαρός κίνδυνος τρομοκρατίας» και να προετοιμάσουν τις στρατιωτικές ασκήσεις με την επωνυμία “Καύκασος 2020” που προβλέπεται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δεν υπάρχει γη για εμάς πέρα από το Βόλγα»! 17 Ιούλη 1942...
17 Ιούλη 1942...
Μάχη του Στάλινγκραντ!
Η αρχή και το τέλος του ναζισμού...
Επέλεξαν ως πρωταρχική αξία την Πατρίδα!
Κανείς δεν ξέχασε, τίποτα δεν ξεχνιέται!
Αιώνια Τιμή και Δόξα στους ήρωες της μεγάλης Σοβιετικής Ένωσης!
17 Ιούλη 1942... η αρχή της μάχης του Στάλινγκραντ...
Η 6η γερμανική στρατιά υπό τον στρατηγό Von Paulus εξαπολύει την επίθεση στο Στάλινγκραντ.
Μια στρατηγική επίθεση για τον Καύκασο και την πρόσβαση στους πετρελαϊκούς πόρους της περιοχής, κάτι που θα επέτρεπε στον... ενεργειακό εφοδιασμό του Ράιχ, απαραίτητο για την οριστική κυριαρχία του ναζισμού.
Με την ευκαιρία αυτή, ο Στάλιν εξέφρασε τη διάσημη φράση «Ούτε ένα βήμα πίσω». Η πτώση της πόλης, η στρατηγική της σημασία κι ο ηθικός αντίκτυπος σήμαινε την επικράτηση των ναζί.
Η μαρτυρία του γερμανικού ενδιαφέροντος για το καυκάσιο πετρέλαιο δίνεται από την διαταγή του Χίτλερ, με αριθμό αρ. 41 τον Απρίλη του 1942: «Όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις πρέπει να συγκεντρωθούν στις επιχειρήσεις στον νότιο τομέα, με σκοπό την καταστροφή των εχθρικών δυνάμεων πριν από τον Ντον, προκειμένου να διασφαλιστεί ο έλεγχος των πετρελαϊκών πόρων του Καυκάσου και τα περάσματα στα βουνά του Καυκάσου»
Υπερασπιστής του Στάλινγκραντ ο στρατηγός του Κόκκινου Στρατού Βασίλι Τσουϊκόφ (Vasilij Čujkov). Άνιση μάχη με στρατιωτική υπεροπλία των ναζιστικών στρατευμάτων.
Οι ναζί δεν μπόρεσαν ποτέ να λυγίσουν τη Σοβιετική Αντίσταση.
Η ανατολική όχθη του Βόλγα παρέμεινε πάντα υπό τον έλεγχο του Κόκκινου Στρατού.
Ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος πήρε συγκεκριμένη διάσταση στη μάχη του Στάλινγκραντ: «Δεν υπάρχει γη για εμάς πέρα από το Βόλγα»!
«Πέρα απ΄τον Βόλγα, δεν υπάρχει τίποτα!
Η μητέρα Πατρίδα σε καλεί!
Ξεσηκώσου τεράστια χώρα!»
Στο Στάλινγκραντ σταμάτησε η επέλαση του ναζισμού κι η συντριβή του ναζισμού και φασισμού ήταν έργο του Κόκκινου Στρατού!