Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Τριτη 21 Ιουλιου 2020


Υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να έχουν σηκωθεί οι πέτρες...
Αυτό που παρακολουθούμε είναι η αποκάλυψη, χωρίς κανενα φύλλο συκής, του εγκληματικού ρόλου του κράτους και μάλιστα στη συνέχεια του.
Οι πιο κρίσιμες υπηρεσίες, στις πιο κρίσιμες στιγμές, δεν είναι τίποτε άλλο παρά όργανα εξυπηρέτησης φατριών και πολιτικών στοχευσεων πάνω στα πτώματα, κυριολεκτικά, των πολιτών. Ηγετικά στελέχη παίζουν στα ζάρια τη ζωή των ανθρώπων, στελέχη προθυμα να πουλήσουν υπηρεσίες σε κάθε κόμμα.
Φυσικά, πάνω από όλα, υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα, δεν είναι τυχαίο πως κανένας δεν αναφέρεται στην απόλυτα επιτυχημένη προστασία των διυλιστηριων του Βαρδινογιάννη, που ήταν η πρώτη μέριμνα για όλους. Εκεί μια χαρά λειτούργησε το κράτος.
Αντί όμως να σηκωθούν οι πέτρες, η κοινωνία παρακολουθεί παγωμένη τις απίστευτες κασέτες της ΕΥΠ όπου τα " στελέχη" χωρίς κανένα ενδοιασμό αφήνουν νησιά να καίγονται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και το μόνο μέλημά τους είναι η προστασία του εκάστοτε πολιτικού προϊσταμένου, πράσινου, ροζ ή μπλε, αδιάφορο. Και για να γίνει ο εξευτελισμός τέλειος, τσακώνονται οι " συνέχειες του κράτους " τίνος είναι τα παιδιά"! Δικά σας είναι, όλων σας.
Θα έπρεπε να σηκωθούν κι οι πέτρες. Μόνο που οι πέτρες δεν σηκώνονται μόνες τους. Λείπει το χέρι, το δυνατό χέρι. Λείπει μια πραγματική (και όχι «δικαιωματική») αριστερά...
Σχολιο.- Αυτό που παρακολουθούμε εμβρόντητοι είναι πώς κάποιοι μιλάνε ακόμα με τους ΣΥΡΙΖΑιους, και πως κάποιοι άλλοι ακόμα και τώρα λένε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το ίδιο..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως οποίος υποστηρίζει ότι ανώτατοι αξιωματικοί της πυροσβεστικής και των σωμάτων ασφαλείας ,εφόσον πάντοτε το ηχητικό είναι γνήσιο,διεξήγαγαν όλη αυτή την συνωμοσία συγκάλυψης για να συγκαλύψουν όχι μόνο τον εαυτό τους και τις προσωπικές τους ευθύνες αλλά και τους ανώτερους τους και ειδικά τους πολιτικούς τους προϊσταμένους ( δεκτός και ο τύπος " προϊστάμενες") ,χωρίς οι τελευταίοι να γνωρίζουν τίποτε,δηλαδή για το καλό της Συνέχειας του Κράτους,θα πρέπει να πάρει η το Βραβείο Νόμπελ Αφέλειας η το Βραβείο Νόμπελ προς τιμήν του βαρώνου Μυνχαουζεν η το Βραβείο Νόμπελ προς τιμήν του Αλ Καπόνε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πότε μια ηχογράφηση πολιτικού προσώπου (Πολάκης)
είναι παράνομη ,και πότε στοιχείο δικαστικής έρευνας??Όποτε μας συμφέρει??

Εμφανώς ενοχλημένος από τον έλεγχο που άσκησε η ΤτΕ για το δάνειο που πήρε από την Attica Bank ο Παύλος Πολάκης τηλεφώνησε στον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα και... μαγνητοφώνησε τον διάλογο. Στη συνέχεια... διένειμε τον διάλογο στο Documento
ΝΔ: Ο Πολάκης αποπειράθηκε να εκβιάσει τον Στουρνάρα και ο Τσίπρας τον καλύπτει
Οργισμένη ήταν η αντίδραση της ΝΔ, στο νέο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο οποίος μαγνητοφώνησε την συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα.
Η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωση της παίρνει θέση για την μαγνητοφώνηση σχολιάζοντας: «Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Παύλος Πολάκης ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη – Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό Τραπεζίτη της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους. Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία. ΥΓ. Θα έχει ενδιαφέρον, αν η Δικαιοσύνη δεν παρέμβει ούτε καν σε αυτή την εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επέτειος της δολοφονίας του Σωτήρη Πέτρουλα έδωσε την αφορμή να γραφτούν διάφορα σχόλια και να γίνουν κάμποσες αναφορές στη μνήμη του, αλλά και στο νεολαιίστικο κίνημα των τελευταίων προδικτατορικών χρόνων, στην Αριστερά της εποχής κ.λπ., πολλά από τα οποία υποκρύπτουν είτε άγνοια είτε υποβάθμιση ή και -σκόπιμη ή μη- αποσιώπηση ιστορικών στοιχείων που χωρίς αυτά δεν είναι δυνατή κάποια στοιχειωδώς έγκυρη αναφορά. Η άγνοια, υποβάθμιση ή αποσιώπηση εντοπίζεται, κυρίως, στη σχέση του Πέτρουλα με το οργανωμένο αριστερό νεολαιίστικο κίνημα και τον τότε φορέα του, τη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη (ΔΝΛ).
Ο Πέτρουλας, εργαζόμενος μαθητής νυχτερινού Γυμνασίου, προερχόμενος από οικογένεια αριστερών αγωνιστών της Μάνης με μεγάλο αριθμό θυμάτων στα χρόνια της αντιεαμικής τρομοκρατίας, εντάσσεται στη Νεολαία ΕΔΑ και το 1962 συμμετέχει στη συγκρότηση της κίνησης Σοσιαλιστική Συνειδητοποίηση (ΣΟ.ΣΥΝ.), που λειτουργεί ως φράξια στο εσωτερικό της οργάνωσης. Η ΣΟ.ΣΥΝ., στελέχη της οποίας είναι οι Μάκης Παπούλιας, Παναγιώτης Γουλιέλμος, Γιώργος Βοϊκλής και Ηλίας Νικολόπουλος, οι μετέπειτα πανεπιστημιακοί Κώστας Βεργόπουλος και Κοσμάς Ψυχοπαίδης, ο μετέπειτα εκδότης Γιώργος Χατζόπουλος κ.ά., συγκροτείται σε μια περίοδο κατά την οποία διαγράφονται στον ορίζοντα τα σημάδια μιας γενικευμένης κρίσης του διεθνούς και του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος.
Λίγα χρόνια μετά το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ, το 1956, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, τροφοδοτώντας την αμφισβήτηση της ορθότητας των κατευθύνσεων που δίνονταν από το κέντρο του διεθνούς κινήματος, όπως θεωρούνταν μέχρι τότε η Μόσχα, οι κινεζικές αντιδράσεις στην υιοθέτηση της νέας στρατηγικής του «ειρηνικού δρόμου για τον σοσιαλισμό» και της «ειρηνικής συνύπαρξης» με τον ιμπεριαλισμό, συναντούσαν τη νίκη των επαναστάσεων της Κούβας και της Αλγερίας, ενώ το Ιταλικό Κ.Κ., το μεγαλύτερο Κ.Κ. της Δυτικής Ευρώπης, μετατρεπόταν σε εργαστήριο θεωρητικών και πολιτικών επεξεργασιών που απομακρύνονταν από τον κομμουνισμό και τον σοσιαλισμό, εφευρίσκοντας την θεωρία της προδοσίας τους, τον «ευρωκομμουνισμό» όπως τον ονόμασαν.
Καθώς από το 1958 έχουν διαλυθεί οι παράνομες οργανώσεις του ΚΚΕ και η ΕΠΟΝ, και το σύνολο των κομμουνιστών στο εσωτερικό της χώρας εντάσσεται στην ΕΔΑ, είναι οι οργανώσεις της και ιδιαίτερα αυτές της νεολαίας της που δέχονται τους τριγμούς από τη διεθνή αναταραχή, που συμπληρώνονται και από ερωτήματα σχετικά με το ελληνικό κίνημα και την προοπτική του. Ήδη, η αντικαταστατική απομάκρυνση της καθοδήγησης Ζαχαριάδη και η πραξικοπηματική επιβολή της νέας κομματικής ηγεσίας στις Κ.Ο. των ελλήνων πολιτικών προσφύγων στην ΕΣΣΔ και τις άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, και η ευθυγράμμιση του ΚΚΕ με τις νέες στρατηγικές κατευθύνσεις του ΚΚΣΕ, είχαν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις.
Εκτός από μεγάλο μέρος των εξόριστων του Αϊ-Στράτη, η ΣΟ.ΣΥΝ. θα είναι η πρώτη απόπειρα συγκρότησης της «αριστερής διαφωνίας», που όμως θα παραμείνει μέχρι τέλους στα όρια της κριτικής, χωρίς να μπορέσει να αρθρώσει συγκροτημένη αντιπρόταση. Με σαφή αντίθεση στη σοβιετική πολιτική της «ειρηνικής συνύπαρξης» και στη στρατηγική του «ειρηνικού δρόμου» που αποδέχτηκε επίσημα το ΚΚΕ με το 8ο Συνέδριο του 1961, εντοπίζει σοβαρό πρόβλημα ιδεολογικής και θεωρητικής συγκρότησης των νέων αγωνιστών. Έχοντας καταφέρει να ελέγξει τις μαθητικές οργανώσεις Αθήνας της Ν.ΕΔΑ (κυρίως αυτές των νυχτερινών σχολείων), εκδίδει την εφημερίδα «Συνειδητή Αλλαγή», ως μαθητική, ο τίτλος της οποίας ήταν χαρακτηριστικός του προσανατολισμού της.
Επιμένοντας σ’ αυτή την κατεύθυνση, η ΣΟ.ΣΥΝ. θα αντιταχθεί το 1964 στη διάλυση της Ν.ΕΔΑ και τη συγχώνευσή της με την ευρύτερη Δημοκρατική Κίνηση Νέων Γρηγόρης Λαμπράκης, εκτιμώντας πως μια οργάνωση περισσότερο χαλαρή θα συντελούσε στην ακόμη μεγαλύτερη αποσύνδεση της αγωνιζόμενης νεολαίας από την αναγκαία ιδεολογική συνειδητοποίηση. Εντούτοις, τα μέλη της θα συμμετάσχουν στη ΔΝΛ, από την ίδρυσή της τον Σεπτέμβριο 1964, αν και στη συνέχεια κάποια από τα κεντρικά στελέχη, όπως οι Παπούλιας και Χατζόπουλος, θα διαγραφούν, ενώ και ο Πέτρουλας (μέλος της καθοδήγησης των λαμπράκηδων της Εμπορικής τότε) θα δεχτεί, λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του, προειδοποίηση διαγραφής.
Η δολοφονία του Πέτρουλα εκτιμήθηκε από τους συντρόφους του ως η κατάλληλη στιγμή για την πλήρη αυτονόμησή τους από την ΕΔΑ και τη ΔΝΛ. Έτσι, τη μέρα της κηδείας κυκλοφόρησαν χιλιάδες προκηρύξεις που ανήγγειλαν την ίδρυση της ΠΑΝΔΗΚ Σωτήρης Πέτρουλας, που διοργάνωσε την πρώτη της Συνδιάσκεψη τρεις μήνες αργότερα.
Η ΠΑΝΔΗΚ βρισκόταν σε ανοιχτό διάλογο με τις άλλες τάσεις αριστερής διαφωνίας, τόσο την κίνηση που συγκροτούνταν γύρω από το μαοϊκό και σταλινικό περιοδικό «Αναγέννηση», αποτελώντας την πρώτη συγκρότηση του ελλαδικού μ-λ κινήματος, όσο και με τους Φίλους Νέων Χωρών του Νίκου Ψυρούκη, που επικέντρωναν στα ζητήματα αντιιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα του κυπριακού λαού.
Παραμένοντας κίνηση φοιτητική, με κάποια σημαντική επιρροή σε σχολές όπως η Εμπορική, η Βιομηχανική και η Πάντειος, και στους συλλόγους εργαζόμενων φοιτητών και μαθητών, κάπως πιο περιορισμένη στη Νομική κ.λπ., ουσιαστικά διαλύθηκε στα τέλη του 1966, αδυνατώντας να διαμορφώσει μια συνεκτική πρόταση που να καθιστά αναγκαία τη μετεξέλιξή της σε αυτόνομο πολιτικό φορέα.
Από τους αγωνιστές που έδρασαν στις γραμμές της, κάποιοι προώθησαν στη συνέχεια περαιτέρω την αντίληψη της αναγκαιότητας διαμόρφωσης σοσιαλιστικής συνείδησης, ως όρου για τη σταθερή συμμετοχή στο κίνημα. Ήταν αυτοί που ακολούθησαν μορφές συλλογικής δράσης ακόμη και σε ζητήματα καθημερινότητας, εξαιτίας των οποίων χαρακτηρίστηκαν –κάπως υπερβολικά- «κοινοβίτες». Με επικεφαλής τους Παναγιώτη Γουλιέλμο, Γιώργο Βοϊκλή, Νίκο Καλαποθαράκο, Κώστα Σεφέρη κ.ά., ίδρυσαν το 1974 την Κίνηση Νέοι Σοσιαλιστές, που μετεξελίχτηκε αργότερα σε Κίνημα Νέας Αριστεράς και τελικά αυτοδιαλύθηκε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σωτήρης Πέτρουλας (1943 - 21 Ιουλίου 1965)
"Μάρτυρες ήρωες οδηγούνε
τα γαλάζια μάτια του μας καλούνε".




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




το ΚΚΕ δεν έπρεπε να δώσει γραμμή για άκυρο τον Ιούλιο του 2015 αλλά να πει "όχι με επίγνωση", για να το πω επιγραμματικά. Αλλά και να το έλεγε αυτό... τι θα άλλαζε τελικά;
Σχολιο.-  είναι γνωστό ότι 'ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά και κατέστρεψε την αριστερά, και ντρόπιασε την αριστερά'. Και γι αυτό ο ελληνικός λαός, που γούσταρε κατά βάθος Αριστερά, πήγε και ψήφισε αριστερότατα δίνοντας τρομακτικά ποσοστά σε ΚΚεδες, ΛΑΕτζηδες και λοιπές ΓΝΗΣΙΕΣ αριστερές δυνάμεις...α για περιμενε! ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ψήφισε! γιατί;
Σχολιο.- έγινε διότι τον έπεισαν ότι "δεν γίνεται αλλιώς". ΤΙΝΑ κανουμε: (There Is Not Alternative)
Σχολιο.- Ωραια, αφου το αλλιως σημαίνει κατάστροφη, όπως ειπε ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατι παλιοτερα μας μπουχτισανε στα σκισμενα μνημονια και τα γκο μπακ κυρα Μερκελ; Ας εκαναν μια μεγαλη αστικη «δημοκρατικη» παράταξη με τις υπολοιπες «δημοκρατικές» δυνάμεις, να ετρωγαν ακόμα με χρυσά κουτάλια. Δεν υπάρχει το "αλλιώς σήμαινε καταστροφή", κλείστε το κόμμα, απαράδεκτο να λεγονται τετοια πραγματα, λίγη τσίπα
Σχολιο.- Τους είδαμε,τους δοκιμάσαμε ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε άλλο.Κομπλεξικα ανθρωπάκια είναι οι Συριζαιοι
Σχολιο.- Ε όχι και αίφνης το Μάτι καλέ μου 23/7/2018
Εντάξει κ ο Τσίπρας έχασε την Μακεδονια.Ολα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν
Σχολιο.- Το ηχητικό για το Μάτι είναι συγκλονιστικό.Εφοσον είναι γνήσιο, και τονίζω το εφόσον,τότε αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκάλυψε και εξέθρεψε και αναπαρήγαγε έναν παρακρατικό μηχανισμό,που στο ύφος και την ουσία θυμίζει όσα ξέρουμε για την οργάνωση Χ ,τους μπουρανταδες και τους ταγματασφαλίτες.Αν είναι στημένο,ας μηνύσουν αυτούς που ήταν ηγέτες της πυροσβεστικής και των σωμάτων ασφαλείας στις μέρες τους. Η θα πουνε ότι διόρισαν παρακρατικούς χωρίς να το γνωρίζουν; Ποιος θα το πιστέψει; .Αν είναι γνήσιο,τότε ,πέραν των πολύ μεγάλων ποινικών ευθυνών,ο ΣΥΡΙΖΑ ,αν υπάρχει ίχνος αξιοπρέπειας,πρέπει να πέσει κάτω από το 3 τοις εκατό και να εξαφανισθεί δια βίου πολιτικά.Αντιλαμβανομαι ότι αυτό σημαίνει σοβαρή ενίσχυση της Δεξιάς για πολλά χρόνια.Ας πρόσεχαν αυτοί που απαξιωσαν την έννοια της Αριστεράς για μια γενιά τουλάχιστον.Και που πέτυχαν να ακούει ο απλός άνθρωπος Αριστερά και να φτύνει στον κόρφο του.
Σχολιο.- να το ξεκαθαρισουμε:
Δεν ηταν Αριστεροι.
Ζαιοι, ητανε!
Οππορτουνιστικα βοθρολυματα
που αποστολη τους ειχαν να φορτωσουν
στα εντιμα απομειναρια της Ελληνικης Αριστερας
το μονιμο στιγμα του Ανηθικου Μειονεκτηματος.
Κοντολογις, η αναλώσιμη πτερυγα του Συστηματος Σορος
εκτελεσε συμβολαιο "συναδελφικης αναδειξης"
του λελεδικου Σορο-Μητσοτακισμου
που αποστολη της εχει να πουλήσει το Αιγαιο.
Σε ο,τι αφορα τα της δυσωδους επικαιροτητας, τωρα..
Μιλαμε για σκατοψυχη κλικα της οποιας προϊστατο
ιδιοκτητρια αξονικου τομογραφου
σε πολη που ολως τυχαιως το τοπικο δημοσιο νοσοκομειο
ειχε μονιμη ελλειψη ανταλλακτικων για τον τομογραφο του.
Και ο νοων νοειτω...
Αν ο ανακριτης δεν εισαγει στη δικογραφια
και το στοιχειο της "συστασης συμμοριας"
(υστερα κι απο τις χτεσινες αλληλομηνυσεις)
τοτε μαλλον παμε για κουκουλωμα.
Με "ηθικο πλεονεκτημα", να μην ξεχνιομαστε...
Σχολιο.- Το ότι και ο αρχηγός πυροσβεστικής αλλά και ο αρχηγός αστυνομίας στο Μάτι (νεοδημοκρατες) ήταν κράτος εν κράτει επί ΣΥΡΙΖΑ,  λέει κάτι; Ο πρώτος έγινε αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου με τη ΝΔ και ο άλλος ΓΓ του Δημ. Τάξης. Και έγιναν επί Κούλη, ο οποίος -και καλά- ζητούσε τις κεφαλές τους επί πίνακι. Αντί να τιμωρηθούν πήραν αξιώματα. Τι δεν πάει καλά στην εικόνα; σου φαίνεται οκ όλο αυτό; Τι συγκαλύπτεται; Κάτι υπάρχει σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.
Σχολιο.- Σοβαρά τώρα? έχεις το ΘΡΑΣΟΣ να υπερασπίζεσαι αυτά τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ? Σοβαρά???
το ηχητικό το άκουσες?
Σχολιο.- τι τοίχος μου και αηδίες...δημόσιος είναι, δεν είναι σπίτι μου. Ποια αλήθεια να βγει? ΒΓΗΚΕ!!!!! Δεν άκουσες το βίντεο? Εγώ συνένοχος με την ΝΔ? Γελάνε κι οι πεθαμένοι μ'αυτό που έγραψες. Δες στον τοίχο "μου" πόσες εκατοντάδες αναρτήσεις έχω κάνει για την ΝΔ των παιδεραστών και των α(χ)ρίστων. Πλάκα μου κάνεις? Απλά εγώ προσπαθώ να σώσω ότι σώζεται από την (ξεπουλημένη) τιμή της (όποιας) αριστεράς και της (όποιας) κοινής λογικής που ΕΣΕΙΣ θάψατε βαθιά στο χώμα στις 5-7-2015. Καταραμένοι να είναι αυτοί που το έκαναν μέχρι να σβήσει ο ήλιος....Πατήσατε πάνω στο αίμα και στους αγώνες μιας ολόκληρης γενιάς για να πουλάτε ηθικά πλεονεκτήματα και ν'αγοράζετε καρέκλες. Η Δούρου, ο Παπάς, ο Τσιπράκος και η Μεγαλοιοικονόμου σας ταιριάζουν ΤΑΜΑΜ. Ούτε ο Μανιαδάκης του Μεταξά δεν έχει κάνει τόσο κακό στην υπόθεση αριστερά και δημοκρατία όση κάνατε εσείς....
Σχολιο.- Τα μηνυματα της αθλιότητας τα πήραμε απο όλα τα κόμματα. Απλά οι εμπλεκόμενοι αναβαπτίσθηκαν κι άλλαξαν κόμμα. Μετέφεραν την μόλυνση κ την σήψη. Το θέμα είναι τα οπαδάκια να ξυπνήσουν, να γίνουν σκεπτόμενα κι έντιμα, αξιοπρεπή κ να ελευθερωθούν
Σχολιο.- να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει, να θάψουμε επιτέλους το πτώμα του συριζα0 που πέθανε το 2015 κι ακόμα να ταφεί (βρωμάει δεν το μυρίζεις?), να βγούμε στον δρόμο και να απαιτήσουμε δικαιοσύνη, εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία κι όλα αυτά χωρίς εισαγωγικά, να γίνουμε Έλληνες επιτέλους κι όχι απλά ελληνόφωνοι, παρίες και ευρωμασόνοι...να ξαναγίνουμε λαός κι όχι πληθυσμός, να ξαναπάρουμε την πατρίδα στα χέρια μας, να γυρίσουμε επιτέλους την πλάτη μας σε ΟΛΑ τα σκουπίδια που κλέβουν το παρελθόν, το παρών και το μέλλον μας. ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ
Σχολιο.- Βασικά ΚΑΙ οι 2 ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια αφεντικά υπηρετούν:
ΕΕ, Globalism, καταστροφή των γηγενών πληθυσμών της Ευρώπης και των εθνοκρατών τους.
Επίσης ΚΑΙ οι 2 τον ίδιο ρόλο παίζουν:
Καμώνονται το δήθεν διαφωνούντα με την επίσημη γραμμή του κόμματος προκειμένου να μαντρώνουν τους απογοητευμένους και να τους βάζουν να ψηφίζουν ΝουΔούλα και Συριζα αντίστοιχα όταν έχει εκλογές παρά τη γκρίνια τους.
Είναι λοιπόν οι 2 πλευρές του ίδιου νομίσματος... πολιτικά και ως καθάρματα του ΙΔΙΟΥ καθεστώτος, με δήθεν δεξιά και αριστερή ταυτότητα... ταιριάζουν ως και για να αλληλοπιπωθούν... και να γελάμε εμείς που και οι δυο τους μας πολεμούν με το δικό του τρόπος ο καθένας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από μικρός μου άρεσαν οι ευθείς κουβέντες χωρίς φιοριτούρες και καλωπισμούς. Μεγάλωσα και συνήθειες δεν κατάφερα ν'αλλάξω. Το χούι βλέπεις....Πάντως ειλικρινά ποτέ μου δεν κατάλαβα πως μια πολιτική διαφωνία γίνεται προσωπική. Και επίσης τι σχέση έχουν το ΚΚΕ του '40 με το ΚΚΕ σήμερα. Παρεπιπτόντως και επί της ουσίας, μας έλεγε ο Μπογιόπουλος φασίστες όσους ουρλιάζαμε για το Μακεδονικό? μας έλεγε επίσης φασίστες όσοι ουρλιάζουμε χρόνια τώρα για την άνευ όρων και προϋποθέσεων μετανάστευση? μας λέει χρόνια τώρα ότι δεν έχουμε κατοχή και χούντα μωρέ μέσω των μνημονίων αλλά είναι πρόβλημα καπιταλιστικό και συσσώρευσης πλούτου? κτλ κτλ. Αρά επί της ουσίαςάλλο ένα δεκανίκι στην διαιώνιση της χρεοδουλοπαροικίας τολμώ να πω εγώ
Σχολιο.- όλα όσα λες περί Μπογιοπουλου είναι πολιτικά και μπορούμε να τα κουβεντιάσουμε πολιτικά. Η ομπρέλα που παρέχεις σε ανθρώπους που υβρεολογουν χωρίς να γνωρίζουν τίποτε για τον άλλον, υποτιμώντας, επί προσωπικού, χυδαιολογωντας με γενετησιες εκφράσεις, λέγοντας τα "κακά" παιδιά με αφήνει άφωνο. ΥΓ. Ξέρω να μπινελικιαζω και εγώ, κάθε σουφρα που καμώνεται το νταη, σέβομαι τον εαυτό μου, τον άλλον και τον τοίχο που με φιλοξενεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφού ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος, ενθουσιασμένος σωστότερα, με τις αποφάσεις της ΕΕ για το "Ταμείο ανάκαμψης" και τα 70 δις που λέει ότι θα πάρει η Ελλάδα, μπορούμε να υποθέσουμε βάσιμα ότι ο ελληνικός λαός θα περάσει ενα "ευτυχισμένο χειμώνα" και πολύ καλύτερα τα επόμενα χρόνια, σε συνθήκες ευημερίας, οικονομικής,κοινωνικής ασφάλειας και γενικής ανόδου του βιοτικού του επιπέδου.. Σε αναμονή λοιπόν για τις πολύ καλύτερες ημέρες, για τις οποίες διαβεβαιώνουν τα ευρωπαϊκά νέα που μας έφερε ο πρωθυπουργός..
Σχολιο.- Τα μισά περίπου είναι δάνειο που θα δωθουνε τζαμπα στους βιομηχανους...και φυσικά τα άλλα μισά θα πάνε στης τράπεζες τους....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/7/2020
36χρονος μπατσος λενε υποπτος για το θανατο της 16χρονης στα Τρικαλα
Εντωμεταξυ η 16χρονη ειχε καταγγειλει στην αστυνομια ξυλοδαρμο από τον φιλο της τον μπατσο.
Η αστυνομια επισης εκανε λογο για αυτοκτονια.
Φανατζασται ότι φανταζομαι η φταιει που βλεπω Νικολουλη καμια φορα?
Σχολιο.- Καλημερα το κοριτσακι.... ειναι σαν τη περιπτωση της κοπελας με το σακο φορτομενο με κοκα και θα προσληφθη στο ελληνικο κρατος
η μια ειναι η κοπελιτσα στα τρικαλα που ειναι κριμα να μην την πληρωση κανεις....και η αλλη περιπτωση ειναι η κοπελα με το σακο φορτομενο που την πιασανε στο χονγκ κονγκ και εμεινε ελευθερη λογο του οτι ειχε Αστυνομικο πατερα και θα την παρουν στην ελληνικη Αστυνομια αυτα τα δυο εχουν σχεση γιατι απο πισω ειναι Αστυνομικοι
σχολιο.- για να θυμηθούμε πριν κάμποσα χρόνια δεν εκτέλεσαν τον Παγκρατιδη ένα παιδί 27 χρόνων ότι είναι ο δράκος του Σέιχ Σου για να προστατέψουν ένα μεγαλοσχημονα δικό τους που ήταν ο ανώμαλος που έκανε τα έγκληματα με τις κοπέλες? πόσο τραγικό αλήθεια όλο το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του να προστατέψουν τον μπουρζουα και να εκτελέσουν ένα αθώο παιδί, τι θέλουμε τώρα από την αστική δικαιωσυνη?
Σχολιο.- Άλλος μπάτσος αυτός από τον 27χρονο μπάτσο που τα είχε? Γαμότο! Θα με κάνετε να βλέπω Νικολούλη.....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις τσακώθηκα με έναν ηλίθιο τουρίστα Γάλλο (από τους χειρότερους και ξέρουν όσοι δουλεύουν στον τουρισμό )..είμαι στο ταμείο και ειμαι 2 λεπτά πριν φύγω και έρχεται πάνω μου με 2 πακετα νερό με ύφος πολύ γαλλικό "κάνω ότι γουσταρω ειμαι σε γαλλική αποικία "..
Του λέω πρέπει να κρατήσετε 2 μέτρα απόσταση ,άλλωστε φεύγω ..
και τι δεν είπε ο ηλίθιος ,ότι οι Έλληνες είναι χύμα και δεν ακολουθούν κανόνες και προσαρμόζεται στην Ελλάδα μπλα μπλα μπλα
Του λέω εν τέλει στα γαλλικά ,είστε αντιπαθεστατος .
και φεύγοντας πετάω στα ελληνικά "φέτος πολύ αντιπαθητικοί οι τουρίστες "και πετάει μια από την παρεα του Γάλλου κρετινου "να λέτε ευχαριστώ που έχετε τουρίστες"
..ορίστε ,δεν φτάνουν όλα αυτά έρχονται τα ζόμπι με φάτσα τουρίστα και φέρονται σαν αποικιοκράτες σε κρετινους " υποαναπτυκτους "και που πρέπει να γλυφουμε και να προσκυνάμε
Ουστ κοπρόσκυλα !
Καμια σχέση με πριν ακόμη λίγα χρόνια που ερχόντουσαν ανθρωποι ερωτευμένοι με το ελληνικό φως και ερχόντουσαν ξανά και ξανα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε μια Ελλάδα θα ζουνε τα παιδιά μας, που θα είναι τίγκα στους μαύρους ντίλερ και νταβατζήδες με χατζιάρια, με ισλαμοφασίστες κλέφτες και δολοφόνους, που οι Έλληνες θα ζουν στην ανεργία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Όσοι μείνουν εδώ δηλαδή, γιατί οι περισσότεροι θα φύγουν μετανάστες, εξόριστοι και κυνηγημένοι. Όχι όπως έρχονται εδώ οι λαθρομετανάστες, που τους δίνουνε κατευθείαν σπίτι και επίδομα, γιατί δουλειά δεν θέλουνε. Άλλωστε και να θέλανε, δεν έχουμε δουλειά ούτε για Έλληνες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κορωνο'ι'οαπάτη και τα προβλήματα που δημιουργεί ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σπέρνουν φόβο και διχασμό στον λαό για τον κορόιδο'ι'ό και θερίζουν υποταγή στα προσχεδιασμένα αντιλαϊκά τους μέτρα


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ δεν πιστεύουν οι ίδιοι στον κορόιδο ιό απαιτούν τη φίμωση σου!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγκρίθηκε πριν από λίγο η συμφωνία των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πλαίσιο ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας μετά το πλήγμα που δέχθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κοροδοιού, όπως δήλωσαν ευρωπαϊκές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η Ελλάδα θα πάρει 12,5 δισ. δάνεια και 19,5 δισ. επιχορηγήσεις. Επί του πρακτέου αυτό σημαίνει ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
Καταργείται επίσης, μεταξύ άλλων, το EU4Health – ένα νέο πρόγραμμα που αποσκοπούσε στην αναβάθμιση της συλλογικής υγειονομικής ικανότητας της Ε.Ε.
και περικόπτονται οι πόροι του Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για τον εκσυγχρονισμό και την περιβαλλοντική αναβάθμιση του αγροτικού τομέα.
Πάλι μας "ελέησαν" οι εταίροι μας...για το καλό μας!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξερεις γιατι δεν εχει σημασια τι μασκα φορας? Πάνινη, χάρτινη ή χειρουργική?
Διοτι εχει να κανει με την Υπακοη. Όχι με την υγεια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18 Ιουλίου 2020
Οι Τούρκοι αστυνομικοί βασάνιζαν τον καθηγητή και δίπλα άλλοι αστυνομικοί βίαζαν νέες κοπέλες στο στημενο πραξικοπημα του Ερντογαν το 2016….
Άκουσα κραυγές γυναικών που βιάστηκαν σε τουρκικό κέντρο κράτησης, λέει θύμα βασανιστηρίων
Ο Ερχάν Ντογάν, ο οποίος βασανίστηκε σε ένα γυμνάσιο που μετατράπηκε σε κέντρο κράτησης στην Τουρκία, διηγήθηκε για πρώτη φορά τα βασανιστήρια που υπέστη και μίλησε γι’ αυτά στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Bold Medya.
Ο καθηγητής ιστορίας Ντογάν συνελήφθη εννέα ημέρες μετά το στημενο πραξικόπημα του Ερντογαν της 15 Ιουλίου 2016 και μεταφέρθηκε σε γυμναστήριο που διοικείται από το αστυνομικό τμήμα της Άγκυρας. Αυτό χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο κράτησης από το τμήμα αντιτρομοκρατίας (ΤΕΜ) μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη πλήρως αυτό που συνέβη στο κτίριο που ονομάζεται «στρατόπεδο συγκέντρωσης» σε μια έκθεση του Ιατρικού Επιμελητηρίου της Άγκυρας, αν και ορισμένα θύματα έχουν αναφέρει λεπτομερώς στο δικαστήριο τα βασανιστήρια που υπέστησαν εκεί. Ο Ντογάν, θύμα των βασανιστηρίων από το προσωπικό ασφαλείας στο γυμναστήριο, μίλησε για τα βασανιστήρια που υπέστη και για αυτά που είδε με τα μάτια του εκεί.
Δύο περιοχές στην Άγκυρα χρησιμοποιήθηκαν ως κέντρα βασανιστηρίων σε μαζική κλίμακα: το γυμναστήριο δίπλα στο αστυνομικό τμήμα της Άγκυρας και το ιππικό αθλητικό σωματείο στην περιοχή Μπέστεπε της Άγκυρας
Όταν έκλεισε το ιδιωτικό σχολείο του από την κυβέρνηση, ο Ντογάν ξεκίνησε ένα κέντρο μελέτης με μερικούς από τους συναδέλφους του. Το απόγευμα της 24ης Ιουλίου 2016, το κέντρο μελέτης του υπέστη επίθεση από την αστυνομία.
«Μας κράτησαν και μας χτύπησαν στο κέντρο μελέτης μέχρι νωρίς το πρωί. Το πρωί, πήγαμε για πρώτη φορά στην Αντιτρομοκρατική. Εκεί άρχισαν να μας γρονθοκοπούν και να μας κλωτσούν. Ρώτησαν ποιος ήταν ο διευθυντής του κέντρου μελέτης. Όταν απάντησα, «Εγώ», με χώρισαν και μετά με πήγαν σε έναν σκοτεινό διάδρομο ενώ με γρονθοκοπούσαν και με κλωτσούσαν. Όπως αποδείχθηκε, ήταν μόνο ένας εισαγωγικός ξυλοδαρμός που ακολουθούνταν από άλλους, πιο σκληρούς. Στη συνέχεια με πήγαν στο γυμναστήριο της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Άγκυρας, μια μεγάλη εσωτερική αθλητική εγκατάσταση. Είχαν βάλει όλους να φορούν πορτοκαλί μπλούζες στο γυμναστήριο. Άνθρωποι σε σειρές, με τα χέρια τους δεμένα πίσω, στραμμένοι προς τον τοίχο. Μου θύμισε το Γκουαντάναμο. Υπήρχαν ίχνη αίματος στους τοίχους τόσο ψηλά όσο ένας άνθρωπος. Αργότερα έμαθα ότι το αίμα ανήκε σε βασανισμένους στρατιώτες που τους είχαν μαζέψει αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Τότε μου έβαλαν πορτοκαλί ρούχα. Τα χέρια μας ήταν δεμένα πίσω. Όποιος άκουγε το όνομά του, τρομοκρατούνταν. Πήγαιναν το άτομο που καλούσαν, σε ένα χώρο φτιαγμένο με πτυσσόμενα διαχωριστικά για να τον βασανίσουν εκεί. Με πήραν και εμένα, το πρώτο βράδυ. Γενειοφόροι, περίεργοι στην όψη, απλοί αστυνομικοί.»
Ο Ντογάν χτυπήθηκε σοβαρά εκεί. «Με άρπαξαν από τα μαλλιά και χτύπησαν το κεφάλι μου στον τοίχο. Έβγαλαν τα ρούχα μου, μέχρι και το εσώρουχό μου και μετά μου έριχναν νερό και με χτυπούσαν με τα κλομπ. Αλλά η ομάδα που φοβόμασταν πραγματικά ήταν αυτή που έκανε τη νυχτερινή βάρδια. Υπήρχε μια ομάδα που ήρθε γύρω στις 11 ή 12 το βράδυ και έφευγε στις 4 το πρωί. Τα βασανιστήρια τους ήταν αφόρητα. Με κρέμασαν ψηλά από το έδαφος για δυόμιση ώρες. Όταν με κατέβασαν στο έδαφος, νόμιζα ότι όλα τα κόκαλά μου ήταν σπασμένα. Δεν μπορούσα να περπατήσω.Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ξαφνικά θα μας χτυπούσαν βίαια ενώ μιλούσαμε με την αστυνομία χωρίς κανένα προφανή λόγο ή πρόκληση, στοχεύοντας ιδιαίτερα τις κνήμες και τη βουβωνική χώρα. Μόλις απαντούσα μια ερώτηση, αισθάνθηκα ένα δυνατό χτύπημα στο γόνατο μου. Ολόκληρο το σώμα μου είχε συσπάσεις από τον πόνο. Άκουσα ένα σπάσιμο. Έμαθα ότι ο χιαστός σύνδεσμος μου έσπασε όταν πήγα σε έναν γιατρό μετά την απελευθέρωσή μου από εκεί. Έχασα τρία δόντια καθώς και τα γυαλιά μου κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων. Όταν επιστρέψαμε από τα βασανιστήρια, δεν μπορούσαμε να καθίσουμε στα γόνατά μας. Κυλούσαμε στη δεξιά και την αριστερή μας πλευρά. Στη συνέχεια, μας κλωτσούσαν• η αστυνομία μας προειδοποιούσε να σταθούμε όρθιοι. Δεν μας επιτρεπόταν να κοιμηθούμε. Το βράδυ, η αστυνομία έπαιζε μπάσκετ στο γυμναστήριο για να μας κρατήσει ξύπνιους. Όποιος έπεφτε, ξυλοκοπούνταν.
Χάσαμε όλοι την αίσθηση του χρόνου, αλλά πρέπει να ήταν 28 Ιουλίου περίπου στις 11 το βράδυ όταν ακούστηκε το όνομά μου. Με πήγαν στον ξεχωριστό χώρο. Τα μπροστινά παραπετάσματα αφέθηκαν ανοιχτά.
Όταν η αστυνομία άρχισε να με χτυπά, είδα τρεις νέες γυναίκες με μαντίλα να οδηγούνται μπροστά από το χώρο στο οποίο ήμουν. Ήταν 20 έως 25 ετών. Μεταφέρθηκαν σε έναν παρακείμενο χώρο. Άρχισαν να τις βασανίζουν. Τα κορίτσια φώναζαν. Εκείνη τη στιγμή, με βασάνιζαν αλλά ξέχασα την αγωνία μου. Βρίζοντας, η αστυνομία μου έλεγε ότι θα βίαζαν τις γυναίκες. Οι γυναίκες τους ικέτευαν: «Μην το κάνεις, μην μας βιάσεις». Συνειδητοποίησα από τις επακόλουθες αντιδράσεις τους ότι τις βίαζαν. Χρειάστηκαν περίπου 45 λεπτά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις κραυγές αυτών των κοριτσιών.
«Η αστυνομία που με βασάνισε, απείλησε να φέρει την κόρη μου και τη γυναίκα μου και να τις βιάσει αν δεν έλεγα αυτά που ήθελαν. Δεν με νοιάζει πλέον για τα βασανιστήρια που υπέστην εκείνο το βράδυ.
«Χρειάστηκαν περίπου 45 λεπτά. Τότε με απομάκρυναν αλλά τα βασανιστήρια των γυναικών στο διπλανό δωμάτιο συνεχίστηκαν. Κρίνοντας από τις κραυγές και τα ουρλιαχτά τους, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι βιάστηκαν.
«Εν τω μεταξύ, οι αντιδράσεις της αστυνομίας δίπλα μου ήταν πολύ φυσιολογικές, σαν να έκαναν κάτι που είχαν συνηθίσει να κάνουν.
«Τότε με πήγαν πίσω στο γυμναστήριο, άρχισα να σκέφτομαι να αυτοκτονήσω. Το πρωί, πήγα στην τουαλέτα για να δω αν θα μπορούσα να αυτοκτονήσω. Άρχισα να έχω αμφιβολίες για την πίστη μου η οποία απαγορεύει την αυτοκτονία. Τα παράτησα. Στη συνέχεια, κάλεσαν τα ονόματα αυτών που θα κατηγορούνταν. Όταν άκουσα το όνομά μου, ήμουν χαρούμενος. Το να συλληφθώ και να μπω στη φυλακή ακούστηκε σαν βραβείο.”

Τέσσερα άλλα άτομα που κρατούνταν στο γυμναστήριο ταυτόχρονα, επικοινώνησαν με το Bold Medya και επιβεβαίωσαν τους λογαριασμούς του Ντογάν για τις γυναίκες.
Τέσσερα άτομα δήλωσαν ότι οι κραυγές των βασανισμένων γυναικών ακούγονταν καθαρά στο γυμναστήριο, σοκαρίζοντας όλους που ήταν υπό κράτηση, ανέφερε το Bold Medya.
Τρεις από τους μάρτυρες κατάλαβαν από τις κραυγές των γυναικών ότι βιάζονταν. Ο τέταρτος μάρτυρας είπε ότι ήταν πιο εξοικειωμένος με το θέμα λόγω του επαγγέλματός του και ότι οι γυναίκες βιάστηκαν με ξένο αντικείμενο. Όλοι οι μάρτυρες δήλωσαν ότι μπορούσαν να αναγνωρίσουν τους εν λόγω αστυνομικούς.
Ο Ντογάν είπε ότι όλα τα βασανιστήρια στο γυμναστήριο είχαν γίνει μπροστά σε μία γυναίκα γιατρό που ήταν παρούσα αλλά αυτή δεν ανέφερε τίποτα:
«Όταν με πήγαν στην γιατρό, αυτή με ρώτησε αν είχα παράπονα. Ήμουν γεμάτος αίματα, ήταν προφανές ότι με βασάνιζαν. Είπα ακούσια, «Δεν βλέπεις;» Η αστυνομία με απομάκρυνε, λέγοντας στη γιατρό ότι θα με φέρουν πίσω. Ξυλοκοπήθηκα ξανά. «Δεν θα μιλήσεις εσύ, εμείς θα μιλήσουμε», είπαν. Με έφεραν πίσω στη γιατρό, η οποία με ρώτησε ξανά αν είχα κάτι να πω. Ο αστυνομικός δίπλα μου απάντησε: «όλα καλά».
«Δεν μπορούσα να μιλήσω για τα βασανιστήρια στην αίθουσα του δικαστηρίου»
Ο Ντογάν δήλωσε ότι οι αστυνομικοί που τον βασάνισαν ήταν παρόντες όταν παραπέμφθηκε στο δικαστήριο για δίκη. «Δεν μπορούσα να πω στον δικαστή για τα βασανιστήρια που υπέστη, μήπως με βασανίσουν ξανά. Έμεινα σιωπηλός κατά την ακρόαση, ώστε να με συλλάβουν και να με στείλουν στη φυλακή το συντομότερο δυνατό.”



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΜΝΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Νησί πικρό, νησί γλυκό, νησί τυραγνισμένο
κάνω τον πόνο σου να πω και προσκυνώ και μένω.
Εσύ της θάλασσας ρυθμός, ολάνθιστο κλωνάρι,
πώς σου μαδήσαν τ΄άνθια σου διπλοί, τριπλοί βαρβάροι.
Τι θλιβερά που σεργιανάν τριγύρω σου τα ψάρια
κι αντίχριστοι να παίζουνε την τύχη σου στα ζάρια.
Κουράγιο, μικροκόρη μας, που μας εγίνης μάνα
Ύμνος και Θρήνος της ζωής κι ανάστασης καμπάνα.
Γιάννης Ρίτσος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας αμύθητος θησαυρός σε αποθήκη.
Όλα αυτά τα κράνη ελλήνων πολεμιστών, βρίσκονται αποθηκευμένα σε ένα δωμάτιο του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας. Κράνη ηρώων, κράνη που δοξάστηκαν σε μάχες, αδιάψευστοι μάρτυρες της ιστορικής συνέχειας του ελληνισμού, βρίσκονται σε μία αποθήκη. Οποιοδήποτε άλλο κράτος εάν είχε έναν τέτοιο εθνικό θησαυρό, θα είχε φτιάξει όχι πτέρυγα, αλλά ολόκληρο μουσείο για να τα προβάλλει. Η αρχαιοφοβία που μας δέρνει, εκτός από ανήθικη είναι και αντιαναπτυξιακή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Με αφορμή (και όχι μόνο) την επικείμενη "αξιοποιήση" του Ερημίτη της Κέρκυρας, όπου προβλέπεται να χτιστεί απο ιδιωτική εταιρεία ένα τεράστιο τουριστικό τερατούργημα σε μιά περιοχή που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και φιλοξενεί μοναδικά είδη χλωρίδας και πανίδας, ας θυμηθούμε κάποιες άλλες αθώες εποχές.
Τότε που "τα δάση δεν θα καίγονταν κάποια στιγμή" όπως δήλωσε ανερυθρίαστα ο πρωθυπουργός, για να ξεφυτρώσουν μπετά και τσιμέντα!
Τα Ξενοδοχεία "Ξενία" ήταν μέρος ενός Κρατικού προγράμματος το οποίο στόχευε την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο, υπό την εποπτεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
Η κατασκευή των Ξενία ξεκίνησε το ’50, όταν μια ευνοϊκή συγκυρία έφερε μια ομάδα Ελλήνων αρχιτεκτόνων που αποτελούσαν κατά πολλούς την αρχιτεκτονική ελίτ της εποχής, στις υπηρεσίες μελετών του ΕΟΤ. Επικεφαλής της ομάδας των αρχιτεκτόνων ανέλαβε ο Αρης Κωνσταντινίδης, ένας από τους πιο σημαντικούς αρχιτέκτονες της μεταπολεμικής Ελλάδας. Κατά το σχεδιασμό τους επιδιώχτηκε η επιλογή του κατάλληλου χώρου και προσανατολισμού, η ένταξη στο τοπίο, η σχέση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, οι λιτές γραμμές τους, το επιτυχημένο και τότε πρωτόγνωρο «πάντρεμα» της πέτρας και του ξύλου, η απλότητα και σαφήνεια της μορφής και η ένταξη των μονάδων αυτών στη ζωή του κάθε τόπου.
Τέλη της δεκαετίας του '80, το κράτος αποδείχτηκε ανίκανο στον ρόλο του ξενοδόχου, οι απαιτήσεις στην τουριστική αγορά διαφοροποιήθηκαν και τα «Ξενία» πήραν το δρόμο της μιζέριας και της εγκατάλειψης....
Η διατήρηση της νεότερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς ενδιαφέρει όλο και λιγότερο τις ελληνικές κυβερνήσεις, ίσως επειδή δεν είναι αρκούντως "επικερδής"!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Προστάτευαν τους Βαρδινογιανναίους ακόμη κι όταν η φωτιά ήταν απολύτως ελεγχόμενη και άφησαν το Μάτι ανυπεράσπιστο. Ποιος διοικεί αυτό το κράτος?
-από τις 16.46 έχουν ενημέρωση στο συντονιστικό κέντρο από αξιωματικό που πετάει στην περιοχή, πως η φωτιά κοντά στα διυλιστήρια είναι ελεγχόμενη «έρπουσα σε θάμνους», εκείνοι συνεχίζουν τις εκτροπές προς την Κόρινθο, αφήνοντας όμως το Μάτι χωρίς εναέρια.
Ο ανακριτής παραθέτει μια λίστα με 12 αεροσκάφη που θα μπορούσαν και έπρεπε να έχουν επιχειρήσει στο Μάτι από τις 16.41 έως και τις 18.00. Κάποια έχουν σταλεί χωρίς να υπάρχει τελικά ανάγκη στην Κόρινθο-,



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αντιφάδες που κινητοποιήθηκαν στην Πλ Βικτωρίας
Εδώ βλέπουμε τα μηνύματα μίας ευαίσθητης αντιφασιστικής αλληλέγγυας ψυχής από αυτές που βρήκαν απέναντι τους οι κακοί φασίστες, χρυσαυγίτες και ρατσιστές κάτοικοι.
Είναι πραγματικά συγκλονιστικό πώς συντάσσονται μαζί τους οι Καμίνηδες, οι Συριζόπουλοι, οι Δασκαλάκηδες και οι Μαυρίδηδες, οι 9,84 και φυσικά η ΝΔ και οι Μπακογιάννηδες, οι οποίοι επέτρεψαν στις αγαθές αυτές ψυχές να ξεράσουν όλο το μίσος τους πάνω μας.

«Ακου τι θα κανω : Θα ερθω Βικτωρια όταν βρω χρονο θα καψω ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ και θα πινω τον μπαφο μου. Θα δημοσιοποιησω το περιστατικο  απλα για να σου δειξω ότι κανω ότι θελω και οπου θελω. Γιατι στη Βικτωρια κουμαντο κανουν οι ανθρωποι και όχι οι φασιστες. Σε προσκαλω να ερθεις (θα σε ειδοποιησω για το ποτε) γιατι εμεις δουλευουμε σε καθημερινη βαση. Δεν ειμαστε σκατα σαν εσας γεματα κομπλεξ. Ελα και εγγυωμαι για την ασφαλεια σου. Δεν θα σε πειραξει κανεις.»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καίτη Γαρμπή: Αποστομώνει την Dua Lipa για την «Μεγάλη Αλβανία»
Η ανάρτηση της νεαρής τραγουδίστριας Dua Lipa που δίχασε τους χρήστες των social media και η αποστομωτική απάντηση που έδωσε η Καίτη Γαρμπή
 21/7/2020 | 14:22
Η ανάρτηση της νεαρής τραγουδίστριας Dua Lipa για την «Μεγάλη Αλβανία» δίχασε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί ήταν εκείνοι που έδωσαν την δική τους απάντηση στην σταρ της ποπ. Η Καίτη Γαρμπή ήταν μία από αυτούς.
Η Dua Lipa, η οποία έχει καταγωγή από το Κόσοβο αλλά ζει στη Βρετανία, δημοσίευσε πρόσφατα τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» σε Instagram και Twitter και δίχασε τους διαδικτυακούς της φίλους. Η εικόνα παρουσιάζει το λάβαρο που είχε πρωτοεμφανιστεί στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία τον Οκτώβριο του 2014, συνοδεύοντάς τη με τη λεζάντα:
«Αυτόχθων, επίθετο (του κατοίκου ενός τόπου) ιθαγενής και όχι απόγονος μεταναστών ή αποίκων».
Τα δύο πρόσωπα, μάλιστα, που φαίνονται στη φωτογραφία είναι αυτό του ιδρυτή του αλβανικού κράτους Ισμαήλ Κεμάλι και του Αλβανού πολεμιστή Ίσα Μπολετίνι εθνικού ήρωα των Κοσοβάρων που πρωτοστάτησε στον ανταρτοπόλεμο κατά της Σερβίας το 1910.
Ο χάρτης ανάμεσα στα δύο πρόσωπα, είναι αυτός της «Μεγάλης Αλβανίας», που εκτός των άλλων περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη μέχρι και την Θεσπρωτία καθώς και την Κέρκυρα. Στο κάτω μέρος γράφεται η λέξη «Autochthonous», δηλαδή «Αυτόχθονες», δηλώνοντας πως οι περιοχές αυτές τους ανήκουν διότι ζουν χρόνια σε αυτές και δεν μετοίκησαν.
Η ανάρτηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε πληθώρα χρηστών των κοινωνικών δικτύων από την Ελλάδα, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία, με πολλούς από αυτούς να επικρίνουν την τραγουδίστρια και να την κατηγορούν ότι υποστηρίζει «το χειρότερο είδος εθνικισμού».
Ωστόσο, η καλύτερη απάντηση ήταν εκείνη που της έδωσε η Καίτη Γαρμπή μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter. Στα αγγλικα φυσικα όπως και η Dua Lipa. «Αν-ι-στό-ρη-το, επίθετο. Αυτό που δεν είναι συνεπές με την ιστορία ή με την ιστορική ανάλυση» έγραψε η διάσημη τραγουδίστρια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Navtex για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα
Θέλει να «δεσμεύσει» περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και το Καστελόριζο
 21/7/2020 | 14:47
Τουρκικές έρευνες στα νότια και ανατολικά του Καστελόριζου από σήμερα έως και τις 2 Αυγούστου ανήγγειλε η υδρογραφική υπηρεσία Αττάλειας.
Στην περιοχή έχει ανακοινωθεί από την Αγκυρα ότι θα πλεύσει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis συνοδευομενο φυσικα από τουρκικα πολεμικα πλοια και για τον λόγο αυτό έχουν τεθεί σε επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις σε όλη την επικράτεια.
Επίσης, την Τρίτη, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις στις 14.23 στη νήσο Στρογγύλη και Μεγίστη στα 12.500 πόδια.
Τις τελευταίες ώρες παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα στη ναυτική βάση του Ακσάζ και έχουν βγει από εκεί 15 ναυτικές μονάδες γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό και στην Αθήνα και στο Πολεμικό Ναυτικό που βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από την Κύπρο όπου βρισκόταν για την επέτειο από την τουρκική εισβολή.
Σημειώνεται ότι η Αθήνα είναι έτοιμη για την ανάφλεξη μιας γενικής κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο ακόμα και για την περίοδο πριν από τις αρχές του φθινοπώρου, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα σημειώνονται ενδείξεις ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί να επιταχύνει έτι περαιτέρω τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
Πιθανή επίσπευση της τουρκικής κινητοποίησης θα είχε ως στόχο είτε την πρόληψη μιας συμφωνίας οριοθέτησης αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο, είτε την επιτάχυνση των εξελίξεων, πριν από τις αμερικανικές εκλογές και ενώ οι Ευρωπαίοι βρίσκονται σε θερινούς ρυθμούς.
Με βάση το αίτημα της τουρκικής εταιρείας πετρελαίων (ΤΡΑΟ) της 30ής Μαΐου για έρευνες στα νέα οικόπεδα που έχουν προσδιοριστεί στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, από τη Ρόδο έως την Ανατολική Κρήτη, οι άδειες μπορεί να τεθούν σε ισχύ από τα τέλη Αυγούστου, ενδεχομένως και τις αρχές Σεπτεμβρίου. Δεν θα πρέπει, ωστόσο, να λησμονείται ότι οι άδειες που έχουν εκδοθεί για την περιοχή που βρίσκεται εγγύτερα στο Καστελόριζο είναι ενεργές ήδη από το 2012. Υπενθυμίζεται ότι οι έως τώρα κινήσεις της Αθήνας έχουν γίνει με βάση αυτό το άτυπο τελεσίγραφο των 90-100 ημερών από το αίτημα της ΤΡΑΟ προς την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Ενέργειας.
Τις τελευταίες εβδομάδες η Αθήνα είχε παρατηρήσει μια ναυτική κινητικότητα, κυρίως όμως ανατολικώς της Ρόδου, κάτι που οδήγησε το Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.) να διεξάγει τις δικές του ασκήσεις στο Μυρτώο Πέλαγος και δυτικά των Κυθήρων.
Η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι η Αγκυρα φαίνεται να ακολουθεί επιλογές πόλωσης σε όλα τα μέτωπα στην Ανατολική Μεσόγειο. Στη Λιβύη φαίνεται ότι η Αίγυπτος είναι αποφασισμένη να εισβάλει σε περίπτωση που οι δυνάμεις οι οποίες υποστηρίζονται από την Τουρκία επιχειρήσουν να καταλάβουν τη Σύρτη ή να χτυπήσουν την αλ Τζούφρα. Αν αυτή η ανταλλαγή απειλών μετατραπεί σε θερμότερη από την υφιστάμενη, σύγκρουση, μένει να φανεί.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Dua Lipa: Δημοσίευσε χάρτη της "Μεγάλης Αλβανίας" που φτάνει ως την Θεσπρωτία
Πλήθος αντιδράσεων από την ανάρτηση της γνωστής τραγουδίστριας Dua Lipa στα social media. Τι ακριβώς παρουσιάζει η εικόνα που δημοσίευσε και τι σημαίνει.
21 Ιουλίου 2020 13:18
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η πρόσφατη ανάρτηση της διάσημης τραγουδίστριας Dua Lipa στα social media, με πλήθος χρηστών από Ελλάδα, Σερβία και Βόρεια Μακεδονία να την επικρίνουν και να την κατηγορούν ότι προβάλλει τον εθνικισμό.
Συγκεκριμένα, η διάσημη τραγουδίστρια δημοσίευσε στους λογαριασμούς της στο Instagram και στο Twitter μια εικόνα, στην οποία παρουσιάζεται το λάβαρο που είχε πρωτοεμφανιστεί στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία τον Οκτώβριο του 2014, ενώ συνόδευσε τη δημοσίευσή της με τα εξής λόγια: "Αυτόχθων, επίθετο (του κατοίκου ενός τόπου) ιθαγενής και όχι απόγονος μεταναστών ή αποίκων".
Όπως αναφέρετε, τα δύο πρόσωπα που βλέπουμε λάβαρο είναι αυτό του ιδρυτή του αλβανικού κράτους Ισμαήλ Κεμάλι και του Αλβανού πολεμιστή Ίσα Μπολετίνι, εθνικού ήρωα των Κοσοβάρων που πρωτοστάτησε στον ανταρτοπόλεμο κατά της Σερβίας το 1910. Ο χάρτης ανάμεσα στα δύο πρόσωπα, είναι αυτός της μεγάλης Αλβανίας, που εκτός των άλλων περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη μέχρι και την Θεσπρωτία καθώς και την Κέρκυρα.
Στο κάτω μέρος βλέπουμε γραμμένη την λέξη Autochthonous (Αυτόχθονες), δηλώνοντας πως οι περιοχές αυτές τους ανήκουν διότι ζουν χρόνια σε αυτές και δεν μετοίκησαν, λέξη την οποία χρησιμοποίησε η Dua Lipa στη λεζάντα της ανάρτησής της, δίνοντας τον ορισμό της.
Αξίζει να σημειωθεί, πως η 25χρονη τραγουδίστρια έχει καταγωγή από το Κοσσυφοπέδιο, ενώ οι γονείς της έφυγαν από το Κόσοβο στις αρχές του '90, με την ίδια να γεννιέται στο Λονδίνο. Ο παππούς της πέθανε το 1999 από καρδιακή προσβολή και ο πατέρας της δεν κατάφερε να παραστεί στην κηδεία του γιατί τα σύνορα είχαν κλείσει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφγανιστάν: Ανήλικη πυροβόλησε μαχητές Ταλιμπάν για να εκδικηθεί για τη δολοφονία των γονιών της
Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 15:20 - 15:22
Τελικά όντως ποτέ δεν γνωρίζει κανείς για τι είναι ικανός ή από ποιο σημείο κι έπειτα εξαντλείται η υπομονή του και προβαίνει σε ενέργειες που δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα τις έκανε.
Σκέψεις που προέκυψαν με αφορμή την τραγική ιστορία ενός ανήλικου κοριτσιού στο Αφγανιστάν, που κάνει το γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης εδώ μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στο πατρικό σπίτι της, όπου εισέβαλαν ισλαμοφασιστες Ταλιμπάν ψάχνοντας τον πατέρα της, ο οποίος ήταν ο αρχηγός του χωριού.
Ο λόγος που προκάλεσε την οργή τους ήταν ότι τόσο ο άνδρας, όσο και η σύζυγός του, υποστήριζαν την κυβέρνηση, κάτι που όπλισε το χέρι των ισλαμοφασιστών, οι οποίοι έσυραν έξω στην αυλή το ζευγάρι και τους σκότωσαν εν ψυχρώ.
Ήταν εκείνη τη στιγμή που η τρομαγμένη κοπέλα βγήκε από το σπίτι κρατώντας και η ίδια το πιστόλι που είχε στο σπίτι ο πατέρας της και πυροβόλησε τους δύο μαχητές Ταλιμπάν που σκότωσαν τους γονείς της, ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν.
Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας μετέφεραν αργότερα την ίδια και τον μικρότερο αδερφό της σε ασφαλέστερο μέρος, τη στιγμή που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρηστών της χώρας έχουν «πάρει φωτιά» από σχόλια, πολλά εκ των οποίων μεταφέρουν στο νεαρό κορίτσι τη συμπαράστασή τους.
Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ταλιμπάν σκοτώνουν χωρικούς που υποπτεύονται ότι είναι πληροφοριοδότες για την κυβέρνηση ή τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πελόζι: Η στρατηγική θέση της Τουρκίας δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την ανοχή παραβατικής συμπεριφοράς
 Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020, 23:32
Η στρατηγική θέση της Τουρκίας δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την ανοχή παραβατικής συμπεριφοράς, που αντιβαίνει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου υπογράμμισε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής, Νάνσι Πελόζι, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη διαδικτυακή εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), με αφορμή την 46η επέτειο της τουρκικής εισβολής.
«Έχω πει σχετικά με τις πολλές και διαφορετικές προκλήσεις που έχουμε αντιμετωπίσει με την Τουρκία, ότι η στρατηγική της θέση δεν της δίνει άδεια να εισβάλει, να εκριζώνει (κοινότητες), να σκοτώνει και άδεια παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα λογοδοτήσει», τόνισε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής.
Η Νάνσι Πελόζι σημείωσε ότι η διχοτόμηση της Κύπρου εξακολουθεί να προκαλεί τη συνείδηση όλου του κόσμου για 46 ολόκληρα χρόνια. Αν και αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα στο οποίο δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, η κ. Πελόσι υποστήριξε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για μια ισορροπημένη επανένωση, που θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες όλων των κατοίκων της Κύπρου.
«Ως ένα μακροχρόνιο μέλος της ελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας στο Κογκρέσο, μπορώ να σας πω ότι η δίκαιη επανένωση της Κύπρου έχει υπάρξει κορυφαία προτεραιότητα για πολλούς από εμάς σε διακομματικό επίπεδο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στήριξη για το East Med Act
Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το East Med Act (Νόμος για την Εταιρική Σχέση Ασφάλειας και Ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο) ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Όπως εξήγησε, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ των ΗΠΑ, της Ελλάδας, του Ισραήλ, και της Κύπρου, με στόχο την συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και την προώθηση της αμοιβαίας ασφάλειας και ευημερίας.
«Είμαστε ευτυχείς που το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2021, οικοδομεί πάνω στη βάση αυτού του νόμου, προσφέροντας 2 εκατομμύρια δολάρια για συνεργασίες στην ανατολική Μεσόγειο μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ», επισήμανε η κ. Πελόζι.
Συνοψίζοντας τη θέση των Δημοκρατικών, η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής είπε ότι στηρίζουν τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας λύσης που θα καθιστά την Τουρκία υπόλογη για την παράνομη κατοχή και θα βάλει ένα τέλος σε αυτή την αδικία.
Τέλος, εκφράστηκε με εγκωμιαστικά σχόλια για το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ευχόμενη να πραγματοποιήσει σύντομα την επίσκεψη του στις ΗΠΑ, η οποία είχε αναβληθεί τον Μάιο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Στη διαδικτυακή εκδήλωση μνήμης μίλησαν επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Έλιοτ Ένγκελ, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ, ο συμπρόεδρος της Ελληνοαμερικανοϊσραηλινής Συμμαχίας στο Κογκρέσο, βουλευτής Τεντ Ντόιτς, ο βουλευτής Κρις Σμιθ και o διευθύνων σύμβουλος της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής (AJC) Ντέιβιντ Χάρις.
Την εκδήλωση συντόνισαν ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ με τους Άντι και Μάικ Μανάτος, ενώ χαιρετισμούς απηυθύναν οι πρόεδρος της AHEPA, Γιώργος Χωριάτης, του AHI Νίκος Λαρυγγάκης, της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανώσεων Κυριάκος Παπαστυλιανού κι ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) Έντι Ζεμενίδης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σωτήρης Πέτρουλας: 55 χρόνια από την δολοφονία του από την αστυνομία
Ο αγωνιστής της Αριστεράς, Σωτήρης Πέτρουλας δολοφονήθηκε από αστυνομικούς στις 21 Ιουλίου 1965, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.
21 Ιουλίου 2020 07:50
Ο Σωτήρης Πέτρουλας γεννήθηκε στο Οίτυλο της Μάνης και σε νεαρή ηλικία οργανώθηκε στη Νεολαία Ε.Δ.Α. Φοίτησε στη Μέση Εμπορική Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε..
Αποβλήθηκε για ένα χρόνο από τη σχολή για πολιτικούς λόγους, ενώ είχε εκλεγεί μέλος της διοικούσας επιτροπής της Νεολαίας Ε.Δ.Α. Πρωταγωνίστησε σε όλες τις φοιτητικές κινητοποιήσεις και αργότερα προσχώρησε στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη, στο ιδρυτικό συνέδριο της οποίας συμμετείχε.
Την 21η Ιουλίου 1965 συμμετείχε σε μεγάλη διαδήλωση φοιτητών στην Αθήνα, την οποία κατά τις πρώτες βραδινές ώρες προσπάθησε η Αστυνομία να διαλύσει κάνοντας χρήση κλομπς και δακρυγόνων. Στη σύγκρουση αυτή φέρεται να τραυματίστηκαν και να συνελήφθησαν περίπου 250 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο Σωτήρης Πέτρουλας, στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Χρήστου Λαδά, γύρω στις 22:00.
Η πρώτη καταγραφή του χτυπημένου Πέτρουλα αναφέρεται στις 03:00 το πρωί της 22ας Ιουλίου στο Σταθμό Α΄ Βοηθειών του Ε.Σ. στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, όπου και διαπιστώνεται ο θάνατός του.
Το ψευδές επίσημο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που έκαναν αστυνομικοί με στολές γιατρών έκανε λόγο για θάνατο που προκλήθηκε από ασφυξία λόγω δακρυγόνου, εκδοχή η οποία αφήνει ανεξήγητα τα ολικά σχισίματα στο λαιμό του που διαπίστωσαν οι δικοί του όταν πήραν τον νεκρό.
Παρότι η επίσημη αφήγηση των γεγονότων δεν άλλαξε ποτέ, μεταγενέστερη ιατροδικαστική εξέταση από γιατρούς της οικογένειας έδειξε πως ο Πέτρουλας στραγγαλίστηκε.
Ο Γεώργιος Παπανδρέου, καταγγέλλοντας δημόσια την κυβέρνηση Νόβα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η κυβέρνηση Νόβα δεν ηρκέσθη να είναι κυβέρνησις προδοσίας. Έγινε και κυβέρνησις αίματος. Πρέπει να εξαφανισθή από προσώπου της γης και να λογοδοτήσει δια τα εγκλήματά της.
Η κηδεία του Σωτήρη Πέτρουλα έγινε στις 23 Ιουλίου κι έλαβε παλλαϊκό χαρακτήρα καταδίκης της "Αποστασίας". Η αστυνομία επεδίωξε την ταφή του κρυφά από τους γονείς του και πριν ανατείλει ο ήλιος. Ο ιερέας αρνήθηκε να κάνει την ταφή. Η κηδεία του στη συνέχεια πήρε τη μορφή διαδήλωσης.
Τη νεκρώσιμη ακολουθία στον μητροπολιτικό ναό παρακολούθησαν ο Γεώργιος Παπανδρέου και άλλοι πολιτικοί ηγέτες. Τη νεκρική πομπή προς το Α' Νεκροταφείο ακολούθησε πλήθος κόσμου, που φώναζε συνθήματα, όπως "Δημοκρατία", "Προδότη Νόβα", "1-1-4", "Ο Σωτήρης Ζει".
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=jpC-3vgn_Bw&feature=emb_logo
Το 1975 το Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών αποφάσισε να ονομάσει τον σύλλογο φοιτητών "Σωτήρης Πέτρουλας" και να τον ανακηρύξει επίτιμο μέλος του. Ο δε Μίκης Θεοδωράκης έγραψε για τον τραγικό θάνατό του το ομώνυμο τραγούδι. Επίσης, ο Δήμος Αθηναίων, τιμώντας τον Σωτήρη Πέτρουλα, έδωσε το όνομά του σε δημοτικό αθλητικό κέντρο της Αθήνας που βρίσκεται ΒΔ της Πανεπιστημιούπολης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



NAVTEX Τουρκίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.Σε μετωπική οδεύει ο Ερντογάν.Σε συναγερμό ο ελληνικός στρατός..
21/07/2020
Ελλάδα Τουρκία ώρα 0. Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση και σε Αιγαίο-Μεσόγειο.Εξέδωσε NAVTEX με την οποία δεσμεύει την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου για σεισμικές έρευνες από σήμερα μέχρι τις 2 Αυγούστου.Στην περιοχή που δηλώθηκε η NAVTEX είναι η ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ο ελληνικός στρατός επαγρυπνεί. Ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΣ διακόπτει την επίσκεψή του στην Κύπρο και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα. Σ΄ετοιμότητα το πολιτικό και στρατιωτικό επιτελείο της χώρας.
Έκτακτη σύσκεψη είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο γραφείο του με τον ΥΠΕΞ και τηλεφωνικές επικοινωνίες με υπουργό Άμυνας και Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, με θέμα τη Navtex που εξέδωσε η Τουρκία νοτιοανατολικά του Κατσελόριζου. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση παρακολουθούν τις εξελίξεις με ψυχραιμία και ετοιμότητα αναφέρει το skai .
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα και παρακολουθούν τις τουρκικές κινήσεις αναφέρει το ΕΘΝΟΣ.Μάλιστα, αμέσως τέθηκε σε επιφυλακή το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με πλοία του να πλέουν στην περιοχή. Στο μεταξύ με απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας οι Ένοπλες Δυνάμεις όλης της χώρας έχουν τεθεί σε πλήρη επιφυλακή. Στο Αιγαίο, στον Έβρο ακόμη και στην ΑΣΔΕΝ. Την ίδια ώρα ανακαλούνται άδειες και όλα τα στελέχη πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα 20λέπτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, από το μεσημέρι της Τρίτης παρατηρείται  μεγάλη κινητικότητα των ελληνικών Eνόπλων Δυνάμεων στον Έβρο, με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι παρατάσσονται κατά μήκος του ποταμού, ενώ τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει παρατηρηθεί κάποια κίνηση στην τουρκική πλευρά.Αυξημένη η παρουσία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού με πλοία επιφανείας κι υποβρύχια μεταξύ Καστελόριζου και Κρήτης..
Οι προαναγγελθείσεις «σεισμικές έρευνες» είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.«Δεν θα δεχθούμε την άδεια κανενός», ανέφερε ο Ερντογάν για τη NAVTEX ανοιχτά του Καστελόριζου.19 ή 15 πλοία του πολεμικού ναυτικού Τουρκίας είναι στη Μεσόγειο.6 μαχητικά αεροσκάφη F-16 τούρκικα πετούν στην περιοχή.Κάνουν χαμηλές υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά Ρω,Μεγίστη,Στρογγύλη. Το τούρκικο ωκεανογραφικό «Oruç Reis» είναι εν πλω προς την επίμαχη ζώνη…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Oρθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας Παλαιστίνης Attallah Hanna και το Υπουργείο Αρχαιοτήτων Παλαιστίνης καταδικάζουν την κλοπή του βυζαντινού βαπτιστηρίου Βηθλεέμ από Ισραηλινές δυνάμεις.
21/07/2020
O Oρθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας Παλαιστίνης Θεοδόσιος- Attallah Hanna ανέβασε μια καταγγελία κατά της κλοπής του αρχαιολογικού θησαυρού βαπτιστηρίου πριν από λίγο στο λογαριασμό του στο facebook.
Aναφέρει: Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Τουρισμού και Μνημείων, οι ισραηλινές αρχές κατοχής έκλεψαν ένα πέτρινο βαπτιστήριο αρχαιολογικής αξίας από την πόλη της Βηθλεέμ τη Δευτέρα. Αυτό χρονολογείται από τη βυζαντινή περίοδο, μια πέτρα από οκτώ σχήματα με αρχαία σχέδια και γραπτά και χαραγμένα,υπάρχουν δύο αντίστοιχα αρχαιολογικά ευρήματα στην Παλαιστίνη.
Το βαπτιστήριο είναι μέρος της βυζαντινής εκκλησίας των οποίων τα ίχνη εντοπίζονται στην πόλη Taqa, στην επαρχία της Βηθλεέμ. Μεταφέρθηκε από τον αρχαιολογικό χώρο πριν από αρκετά χρόνια και ήταν υπό τη φροντίδα του Δήμου Taqa…
Σύμφωνα με το σχόλιο του Παλαιστινιακού Υπουργείου Τουρισμού και Μνημείων: Η κλοπή αυτού του αρχαιολογικού μνημείου που ήταν υπό την επιμέλεια του δήμου που βρισκόταν στην επαρχία της Βηθλεέμ και σε μια περιοχή που ελέγχεται από την Παλαιστίνη συνιστά σοβαρή παραβίαση και έγκλημα κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς της Παλαιστίνης,καθώς αποτελεί μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας του παλαιστινιακού λαού και, ως εκ τούτου, το υπουργείο θα εκθέσει τις πρακτικές της κατοχής σε διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της UNESCO, και θα απαίτηση από το Ισραήλ μέσω αυτών των οργανώσεων να ξαναφέρουν το αρχαιολογικό εύρημα “:
Ναι, λυπούμαστε για την κατάσχεση από την ισραηλινή κατοχή αυτής της παλαιστινιακής πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι η στρατηγική της κατοχής να διαγράφει και να αρνείται την παλαιστινιακή κληρονομιά .
Αλλά το ερώτημα που προκύπτει .
Δεν είναι αυτό το βυζαντινό εύρημα πολιτιστική κληρονομιά μας που πρέπει να τεθεί υπό την άμεση προστασία της αρμόδιας αρχής; ;ώστε το Υπουργείο Τουρισμού και Μνημείων να το μεταφέρει στο ενδεδειγμένο μέρος (εκκλησία από όπου προήλθε) ή σ΄ένα Παλαιστινιακό εθνικό μουσείο) για να το διατηρήσει και να γνωστοποιήσει την ιστορία του ως ένα από τα μνημεία ; H κατοχή προσπαθεί να εξαπατήσει, να αρνηθεί και να κατασχέσει τα μνημεία μας…
O Oρθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας Παλαιστίνης Attallah Hanna και το Υπουργείο Αρχαιοτήτων Παλαιστίνης καταδικάζουν την κλοπή του βυζαντινού βαπτιστηρίου Βηθλεέμ από Ισραηλινές δυνάμεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινή επίθεση κατά της Συρίας χτυπούν την πρωτεύουσα Δαμασκό…
20/07/2020
Τα συριακά αντιαεροπορικά ενεργοποιήθηκαν στη Δαμασκό κατά ισραηλινής επίθεσης. Αναφορές για εκρήξεις στην περιοχή Δαμασκού και όχι μόνο. Επίθεση από ισραηλινά μαχητικά δέχεται η περιοχή Al-Kiswah ενώ και η Quneitra δέχεται επίθεση…Iσραηλινοί πύραυλοι καταρρίπτονται στη Δαμασκό στην περιφέρια Δαμασκού και στην Quneitra όπου κι εκεί ακούγονται εκρήξεις..Στην περιφέρεια του Διεθνούς Αεροδρομίου Δαμασκού χτυπούν οι Ισραηλινοί..Eπίθεση με πυραύλους σ΄εξέλιξη από την περιοχή Majdal Shams του κατεχόμενου Γκολάν…Αεροπορικές επιδρομές πυραυλικές επιθέσεις ισραηλινών σε Ντάραα, Quneitra, Al-Kiswah στην περιφέρεια Δαμασκού αναφέρει το al hadath..
O Συριακός στρατός έβγαλε το εξής ανακοινωθέν:
Στρατιωτική πηγή : Στις 21:48 μμ τη Δευτέρα 20/7/2020, οι ισραηλινές εχθρικές αεροπορικές δυνάμεις από το κατεχόμενο Συριακό Γκολάν εξαπέλυσαν πυραύλους προς τα νότια της Δαμασκού, και τα μέσα εναέριας άμυνας μας απάντησαν οι περισσότεροι από αυτούς καταρρίφθηκαν και οι υλικές απώλειες ήταν περιορισμένες.7 τραυματίες ήρωες στρατιώτες σαν αυτούς που σταμάτησαν τον Αττίλα …



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




H Βουλή της Αιγύπτου αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει τον Σίσι για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη.
20/07/2020
H Βουλή της Αιγύπτου αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο Σίσι για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη σε συνεδρίαση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών κι αφού είχε ζητηθεί από δημοσιογράφους ν΄αποχωρήσουν από την αίθουσα. Μέλος της Αιγυπτιακής Βουλής των Αντιπροσώπων ο Tariq El-Khouly δήλωσε πριν λίγο: Ψηφίσαμε ομόφωνα ένα ψήφισμα που θα επέτρεπε στον πρόεδρο να στείλει στρατεύματα.Και τώρα στο διακύβευμα μια τουρκοαιγυπτιακή σύγκρουση επίκειται;
Το αιγυπτιακό κοινοβούλιο ενέκρινε την ανάπτυξη των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων σε αποστολές μάχης στο εξωτερικό, και επίσης εγκρίνει την ανάπτυξη δυνάμεων για την υπεράσπιση της εθνικής ασφάλειας σε στρατηγικά αραβικά μέτωπα. Προς υπεράσπιση της εθνική ασφάλειας Αιγύπτου κατά δράσεων ένοπλων εγκληματικών πολιτοφυλακών και ξένων τρομοκρατικών στοιχείων. Πάνω από 400 βουλευτές ψήφισαν ομόφωνα…
Η απάντηση της Τουρκίας είναι συνάντηση μεταξύ των υπουργών Άμυνας του Κατάρ και της Τουρκίας και του Υπουργού Εσωτερικών του Al-Wefaq στην Κωνσταντινούπολη.. δρομολογούν πιθανότατα την επίθεση…
Aπό την άλλη η Τουρκία φαίνεται ότι μπορεί ν΄αρκεστεί στα κεκτημένα της στη Λιβύη αφού προτείνει δια της διαμεσολαβήτριας αντιπροσωπείας Al-Wefaq που συμμετέχει στην επιτροπή 5 + 5, τη δημιουργία νεκρής ζώνης και πράσινης γραμμής μεταξύ Bougrain (Nότια της Μισράτα) έως την περιοχή Sada μεταξύ Sirte και Misrata.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απεχθής καταστροφεις μνημειων και αρχαιοτητων!Οι ισραηλινές δυνάμεις λεηλάτησαν το Ναό της Γέννησης στη Παλαιστίνη κι έκλεψαν Βαπτιστήριο του 5-6ου αι. μ.Χ. Η κλοπή της Αγια-Σοφιάς νομιμοποίησε την βεβήλωση των Ισραηλινών
20/07/2020
Μια απεχθής καταστροφη μνημειου ! Το Ισραήλ ακολουθεί τα βήματα του Ερντογάν. Νομιμοποιούμενο από την απεχθή μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης σε τζαμί για ισλαμικές προσευχές τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα οι ισραηλινές δυνάμεις λεηλάτησαν τον περίφημο Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ τον δεύτερο υψηλότερο τόπο λατρείας του χριστιανισμού μετά το Ναό της Αναστάσεως και υπεξαίρεσαν ένα αριστούργημα της βυζαντινής περιόδου. Έκλεψαν ένα βαπτιστήριο που χρονολογείται από τον 5ο ή τον 6ο αιώνα…Το τοποθέτησαν σε μια πλατφόρμα και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση…….Η είδηση για την επαίσχυντη υπόθεση αρχαιοκαπηλείας μεταφέρεται και καταγγέλεται από αξιόπιστα παλαιστινιακά μέσα και πολιτικούς φορείς της περιοχής… Κανένα χριστιανικό μνημείο πρώτης γραμμής δεν θα είναι πλέον στο απυρόβλητο μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί για λατρεία…




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ιστορία το 1821 που συγκλόνισε τη Ζάκυνθο...

Οι Άγγλοι κρέμασαν πέντε πατριώτες, βύθισαν τα πτώματά τους στη πίσσα, τα έκλεισαν σε κλουβιά και τα τοποθέτησαν σε πασσάλους όπου έμειναν για 10 χρόνια.
Λίγους μήνες μετά την εκδήλωση της Επανάστασης του 1821, ο τουρκικός στόλος, με επικεφαλής τον Καρά Αλή, έχει βρει ασφαλές ορμητήριο για τις επιδρομές του στη Ζάκυνθο. Τα Επτάνησα αγγλοκρατούνται, αλλά οι Βρετανοί είναι ολοφάνερα εχθρικοί απέναντι στους έλληνες επαναστάτες και βοηθούν απροκάλυπτα τους Τούρκους.
Ο Καρά Αλής μπαινοβγαίνει όποτε θέλει με τον στόλο του στο λιμάνι της Ζακύνθου, τρώει και πίνει με τον άγγλο διοικητή του νησιού Ζακ Ανκί, ενώ τροφοδοτείται συστηματικά με τρόφιμα, νερό και μπαρούτι.
Από τη Ζάκυνθο έφυγε ο στόλος που ρήμαξε το Γαλαξίδι και το Αίγιο κι εκεί πάλι επέστρεψε για τροφοδοσία στις 27 Σεπτεμβρίου του 1821.
Ο ελληνικός στόλος, υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, προσπάθησε κι αυτός να μπει στη Ζάκυνθο, αλλά οι Άγγλοι το απαγόρευσαν.
Οι αρχές μάλιστα, όταν έβλεπαν τη σημαία της ελληνικής επανάστασης σε πλοία ή βάρκες, την κατέβαζαν με μανία και την έσχιζαν.
Η ναυμαχία κοντά στον Λαγανά Στις 29 Σεπτεμβρίου ο τουρκικός στόλος απέπλευσε, αλλά ο Μιαούλης τον παρακολουθούσε από κοντά.
Μόλις λοιπόν ένα πλοίο απομακρύνθηκε λίγο από τον κορμό του τουρκικού στόλου, δύο ελληνικά πλοία με καπετάνιους τους Σαχίνη και Ραφαλιά το απέκοψαν και του επιτέθηκαν. Άρχισε ναυμαχία πολύ κοντά στη στεριά, με τους Ζακυνθινούς να έχουν πλημμυρίσει τα γύρω υψώματα και να την παρακολουθούν ανήμποροι.
Σε κάθε κανονιά των ελληνικών πλοίων ζητωκραύγαζαν, ενώ έβριζαν και χειρονομούσαν κατά των Τούρκων.
Γρήγορα φάνηκε η ανωτερότητα των ελλήνων ναυτικών.
Το τουρκικό πλοίο έχασε είκοσι από τους εξήντα άνδρες του και πήρε φωτιά, οπότε ο καπετάνιος του αποφάσισε να το ρίξει στη στεριά για να βρει υποστήριξη στους Άγγλους.
Το φλεγόμενο πλοίο προσάραξε στη θέση Υψόλιθος, δίπλα στην παραλία του Λαγανά.
Μόλις όμως έπιασε στεριά, οι ερεθισμένοι Ζακυνθινοί, που στήριζαν ολόψυχα τον ελληνικό Αγώνα, όρμησαν εναντίον του πληρώματος με άγριες διαθέσεις. Η επίθεση των κατοίκων και η αντίδραση των Άγγλων
Ο άγγλος διοικητής, συνηθισμένος σε ντόπιους που ποτέ δεν είχαν δείξει επαναστατικές διαθέσεις, έστειλε απλώς ένα στρατιωτικό απόσπασμα από δεκαοχτώ άτομα κι έναν αξιωματικό για να περιμαζέψουν τους Τούρκους.
Οι Βρετανοί όμως βρέθηκαν μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.
Οι εξαγριωμένοι Ζακυνθινοί, οπλισμένοι με ό,τι όπλο είχαν στα σπίτια τους, επιτέθηκαν και σε αυτούς, σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας έναν αξιωματικό.
Νέο απόσπασμα, από πενήντα στρατιώτες, απώθησε προσωρινά τους εξεγερμένους, αλλά το βράδυ δέχθηκε νέα επίθεση από εκατοντάδες Ζακυνθινούς, με αποτέλεσμα να αφήσει πίσω πάνω από δέκα νεκρούς.
Οι βρετανοί κατακτητές αντέδρασαν με την αγριότητα που εκδήλωναν απέναντι σε επαναστατημένες αποικίες. Στις 8 Οκτωβρίου του 1821 έφτασαν δύο φρεγάτες με πεζικό και πυροβολικό και αρχηγό τον ανθαρμοστή Άνταμ.
Ο Άνταμ επιβάλλει στρατιωτικό νόμο, απαγορεύει την κυκλοφορία, κλείνει τις εκκλησίες και αρχίζει ελέγχους σε όλα τα σπίτια.
Όταν οι Άγγλοι έβλεπαν τη σημαία της ελληνικής επανάστασης σε πλοία ή βάρκες, την κατέβαζαν με μανία και την έσχιζαν Στήνει κανόνια και τηλεβόλα στα σταυροδρόμια και στις εισόδους των χωριών ενώ μαζεύει όλα τα τραπεζομάχαιρα από τα σπίτια.
Διατάζει τους διαπρεπέστερους πολίτες να παρουσιαστούν στο στρατοδικείο και φέρνει τους φυλακισμένους ενώπιόν του, κατηγορούμενους για εσχάτη προδοσία.
Προτού καν συνεδριάσει το στρατοδικείο, είχε στηθεί στην κεντρική παραλιακή πλατεία του Μόλου μια ολόκληρη σειρά αγχόνες, λες και η ετυμηγορία ήταν γνωστή εκ των προτέρων. Φυσικό ήταν.
Πρόεδρος του στρατοδικείου ήταν ο ίδιος ο Άνταμ και μέλη του ένας ταγματάρχης, ένας λοχαγός, ένας υπολοχαγός, ένας ανθυπολοχαγός κι ένα στρατιώτης, όλοι μέλη του αποσπάσματος που είχε φέρει μαζί του. Φυσικά επρόκειτο για δίκη-παρωδία.
Δεν επετράπησαν μάρτυρες υπεράσπισης, μόνο κατηγορίας. Κι όταν ο επιφανής πολίτης Διονύσιος Καπνίσης επέμεινε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης, το δικαστήριο τον τιμώρησε με την ποινή της μπερλίνας.

Τα φρικτά βασανιστήρια στους Ζακυνθινούς
Παρουσιάστηκε τότε ο γέροντας πατέρας του και ζήτησε να τιμωρηθεί αυτός αντί του γιου του, διότι η μπερλίνα εθεωρείτο πολύ ατιμωτική.
Οι Άγγλοι το δέχθηκαν χωρίς πρόβλημα. Περιέφεραν τον γέροντα σε όλη την πόλη, καβάλα σ έναν γάιδαρο κι έπειτα τον πήγαν στην πλατεία.
Εκεί είχε στηθεί ένας μεγαλοπρεπής θρόνος , όπου τον κάθισαν και στη συνέχεια ένας λόχος στρατιώτες άρχισε να του πετά αυγά στο πρόσωπο, μέχρι που άδειασαν τα δυο μεγάλα πανέρια που υπήρχαν εκεί.
Στη δίκη αυτή καταδικάστηκαν σε θάνατο επτά άτομα.
Ο ένας το έσκασε στην Πελοπόννησο κι ο ιερωμένος παπα- Κεφαληνός τη γλίτωσε, επειδή δεν τόλμησαν να τον σκοτώσουν.
Τους άλλους πέντε τους απαγχόνισαν, αφού τους δήμευσαν την περιουσία και πέταξαν τις οικογένειές τους στο δρόμο.
Ο δημόσιος απαγχονισμός όμως δεν ήταν αρκετός για τους «πολιτισμένους» Βρετανούς.
Βύθισαν τα πτώματα των κρεμασμένων σε βραστή πίσσα, τα έκλεισαν σε σιδερένια κλουβιά και τα τοποθέτησαν σε πασσάλους πάνω στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία.
Τα τέσσερα από τα πέντε πτώματα, καταφαγωμένα από τα όρνεα, έμειναν στον Προφήτη Ηλία έως το 1831, δηλαδή δέκα ολόκληρα χρόνια, ενώ ο το σώμα του Κλαυδιανού, που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του χωριού του, Φιολίτι, απομακρύνθηκε το 1836, δηλαδή 15 χρόνια αργότερα.
Τα δραματικά γεγονότα του Υψόλιθου, όπως ονομάστηκαν, σφράγισαν την ιστορία της Ζακύνθου.
Τα πτώματα των επαναστατών διατηρήθηκαν στα κλουβιά ακόμα και τους κατοπινούς χρόνους, όταν η Βρετανία άλλαξε πολιτική και υιοθέτησε φιλική στάση απέναντι στους επαναστάτες....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21 Ιουλίου 2020
Ραούλ Κάστρο και Ντίας Κανέλ χαιρετίζουν την επέτειο της Επανάστασης των Σαντινίστας

Ο πρώτος γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, Αρχηγός του Στρατού Ραούλ Κάστρο και ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντιάς-Κανέλ, χαιρετίζουν την 41η επέτειο του θριάμβου της Λαϊκής Επανάστασης της Σαντινίστας στη Νικαράγουα.
Με μια επιστολή προς τον Πρόεδρο Ντάνιελ Ορτέγκα και τον Αντιπρόεδρο Ροζάριο Μουρίγιο  και δημοσιεύτηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο ηγέτες έστειλαν τις ευχές τους σε αυτή τη χώρα της κεντρικής Αμερικής για λογαριασμό του  λαού και της κυβέρνησης της Κούβας.
Επαναλαμβάνω την υποστήριξή, τη φιλία και την αλληλεγγύη μας προς τους αδελφούς της Νικαράγουας και προς εσάς, που μαζί  υπερασπιστήκατε τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια στην οικονομική και κοινωνική τάξη, παρά τις απειλές, τις κυρώσεις και τις παρεμβατικές ενέργειες,  αναφέρει η επιστολή. Να είστε βέβαιοι για την ετοιμότητά μας να προχωρήσουμε παραπέρα στους πολλαπλούς δεσμούς που μας ενώνουν, κατέληξε στο μήνυμα των δύο ανώτατων πολιτικών ηγετών της Κούβας, με την ευκαιρία της ιστορικής ημερομηνίας που το 1979 σηματοδότησε το τέλος της δικτατορίας της οικογένειας Σομόζα στη Νικαράγουα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεσπά ο Γρηγόρης Πετράκος για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ
Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, 16:30
Την έντονη ενόχληση του με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, θέλησε να εκφράσει μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook ο λαϊκός τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος, ο οποίος έκανε λόγο μάλιστα για «μέτρο ψυχολογικής επιβολής και όχι δημόσιας υγείας».
«Δεν μπαίνω σε super market για όσο ισχύει υποχρεωτική χρήση μάσκας!
Η χρήση μάσκας δεν ήταν υποχρεωτική ούτε στο peak της υποτιθέμενης "πανδημίας". Τώρα όμως μέσα στον Ιούλιο με μηδέν θανάτους και άδειες εντατικές, τώρα που τα "κρούσματα" ενώ κάνουμε χιλιάδες τεστ, τα ψάχνουμε με το σταγονόμετρο, τώρα μας επιβάλλουν μάσκα!
Είναι φανερό ότι πρόκειται πλέον για μέτρο ψυχολογικής επιβολής και όχι δημόσιας υγείας!
Λέω ΌΧΙ! Δεν μπαίνω σε super market ΟΎΤΕ ΠΑΡΑΓΓΈΛΝΩ ΑΠΟ Delivery! Το delivery είναι τρόπος αποξένωσης!!
Βρίσκω μικρά μαγαζάκια και ψωνίζω τα απολύτως απαραίτητα έως ότου πάρουν το μήνυμα!», έγραψε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Σύστημα αναγνώρισης προσώπων εγκαθίσταται στο μετρό της Μόσχας
 Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020, 18:45
Η εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό της Μόσχας θα δαπανήσει το ποσό του 1,4 δισεκατομμυρίου ρουβλίων (17.251. 635 ευρώ) για να εγκαταστήσει στα βαγόνια του μετρό σύστημα καμερών οι οποίες θα αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των επιβατών. Με τις κάμερες αυτές ο δήμος της Μόσχας θα μπορεί σε πραγματικό χρόνο να αναγνωρίζει την ηλικία, τα εισοδήματα, την κοινωνική κατάσταση και τον αριθμό τηλεφώνου οποιουδήποτε επιβάτη.
Το σύστημα αναγνώρισης προσώπων θα εγκατασταθεί αρχικά σε 1.500 βαγόνια από τις 6.000 που διαθέτει το μετρό, έως το τέλος του χρόνου.
Σκοπός της εγκατάστασης των καμερών αναγνώρισης προσώπων όπως ανακοινώθηκε είναι η ασφάλεια των επιβατών καθώς και η ενημέρωση του επιβατικού κοινού για όλες τις αλλαγές και τις καινοτομίες στην λειτουργία του μετρό.
Στις αρχές Ιουλίου ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Βλαντίμιρ Μίλοφ και η ακτιβίστρια Αλιόνα Ποπόβα προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαμαρτυρόμενοι για την χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπων στην Μόσχα. Και οι δύο τους κατήγγειλαν ότι η μαζική ψηφιακή παρακολούθηση που πραγματοποιήθηκε από τις αρχές σε μια από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας παραβιάζει την συνταγματική αρχή που απαγορεύει την παρέμβαση στην προσωπική ζωή και τον νόμο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έφηβη σκότωσε δύο Ταλιμπάν και τραυμάτισε άλλους για να εκδικηθεί τον φόνο των γονιών της
 Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020, 14:35
Μία έφηβη στο Αφγανιστάν σκότωσε δύο Ταλιμπάν και τραυμάτισε πολλούς άλλους για να εκδικηθεί τον φόνο των γονιών της, τους οποίους μόλις είχαν σκοτώσει οι αντάρτες μπροστά από το σπίτι τους επειδή στήριζαν την κυβέρνηση, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.
Το περιστατικό σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα όταν οι Ταλιμπάν εισέβαλαν στο σπίτι της Κάμαρ Γκουλ, της έφηβης ο πατέρας της οποίας ήταν προεστός του χωριού που βρίσκεται στην κεντρική επαρχία Γορ.
Οι Ταλιμπάν αναζητούσαν τον πατέρα της επειδή στήριζε την αφγανική κυβέρνηση, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Χαμπιμπουραχμάν Μαλεκζάντα.
Τον έσυραν έξω από το σπίτι του και, όταν η σύζυγός του αντιστάθηκε, οι Ταλιμπάν τούς σκότωσαν και τους δύο.
«Η Κάμαρ Γκουλ, που βρισκόταν μέσα στο σπίτι, άρπαξε ένα όπλο που είχε η οικογένεια. Σκότωσε τους δύο Ταλιμπάν που είχαν δολοφονήσει τους γονείς της και τραυμάτισε πολλούς άλλους» πρόσθεσε.
Η έφηβη είναι 14 με 16 ετών, σύμφωνα με διάφορους αξιωματούχους.
Άλλα μέλη των Ταλιμπάν έσπευσαν να επιτεθούν στο σπίτι της οικογένειας, όμως οι χωρικοί και φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές τους απώθησαν.
Η έφηβη και ο μικρότερος αδελφός της οδηγήθηκαν από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας σε ασφαλές μέρος, εξήγησε ο Μοχάμεντ Άρεφ Άμπερ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.
Αφού έγινε γνωστό το περιστατικό, οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με σχόλια που χαιρετίζουν την «ηρωική» πράξη της κοπέλας. Μια φωτογραφία της έφηβης να φορά μαντίλα και να έχει ένα όπλο στα γόνατα έχει γίνει viral.
«Βγάζω το καπέλο στο θάρρος της!» έγραψε η Ναζίμπα Ράχμι στο Facebook. «Η ισχύς μιας Αφγανής κοπέλας» έγραψε μια άλλη χρήστρια του διαδικτύου, η Φαζίλα Αλιζάντα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αφγανιστάν: Νεκροί οκτώ στρατιώτες από επίθεση των ισλαμοφασιστων Ταλιμπάν με φορτηγό-βόμβα
 Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020, 02:03
Καθυστερημενος ισλαμοφασιστας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε χθες Δευτέρα τα εκρηκτικά με τα οποία είχε παγιδευτεί το φορτηγό που οδηγούσε κοντά σε αφγανική στρατιωτική οχηματοπομπή ανατολικά της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ στρατιώτες, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν. Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβαν οι ισλαμοφασιστες Ταλιμπάν.
Άλλα εννέα μέλη των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων τραυματίστηκαν στην έκρηξη στη Σάγεντ Αμπάντ, στην επαρχία Ουαρντάκ, κοντά στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου.
Οι ισλαμοφασιστες Ταλιμπάν αναλαμβάνοντας την ευθύνη διευκρίνισαν ότι η επίθεση είχε στόχο οχηματοπομπή των ειδικών δυνάμεων.
Εξάλλου ισλαμοφασιστες επιτέθηκαν εναντίον φυλακίων ασφαλείας στη βόρεια επαρχία Κουντούζ, σκοτώνοντας τουλάχιστον ακόμη οκτώ μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας και τραυματίζοντας άλλα πέντε, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.
Την περασμένη εβδομάδα μέλη του ισλαμοφασιστικού ένοπλου κινήματος ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση εναντίον γραφείου της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών του Αφγανιστάν σε αγροτική περιοχή στο βόρειο τμήμα της χώρας, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 11 στρατιωτικοί.
Το επίπεδο της βίας είχε μειωθεί στη χώρα όταν οι ισλαμοφασιστες Ταλιμπάν είχαν ανακοινώσει πως κηρύσσουν τριήμερη κατάπαυση του πυρός στα τέλη Μαΐου, με την ευκαιρία του τέλους του Ραμαζανιού. Όμως τους τελευταίους μήνες, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά επιθέσεις των ισλαμοφασιστών. Εκατοντάδες στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η ηγεσία των Ταλιμπάν υπέγραψαν στα τέλη του Φεβρουαρίου στη Ντόχα, στο Κατάρ, μια συμφωνία που χαρακτηρίστηκε ιστορική, καθώς ανοίγει τον δρόμο δηθεν για την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων έπειτα από σχεδόν 19 χρόνια πολέμου, καθώς και για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των Αφγανών, τα γνωστα παιχνιδια που κανουν οι αποικιοκρατες αμερικανοι, εχοντας διδαχτει καλα το μαθημα από εγγλεζους αποικιοκρατες.
Μολονότι οι ισλαμοφασιστες Ταλιμπάν έχουν δηλώσει επανειλημμένα «δεσμευμένοι» στην τήρηση των όρων της συμφωνίας αυτής, επιρρίπτουν συχνά την ευθύνη για το γεγονός πως δεν έχουν αρχίσει οι συνομιλίες με την αφγανική κυβέρνηση στις αρχές στην Καμπούλ, που κατηγορούν ότι δεν απελευθερώνουν με αρκετά ταχύ ρυθμό τα μέλη τους που παραμένουν φυλακισμένα.
Η αφγανική κυβέρνηση δεν πήρε μέρος στις διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με τους Ταλιμπάν, γιατι οι αμερικανοι δεν τους καλεσαν καν ουτε τους ενημερωσαν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Αναχαίτιση «εχθρικών στόχων» πάνω από τη Δαμασκό
 Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020, 23:28
Μονάδες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν σήμερα «εχθρικούς στόχους» πάνω από την πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, ανέφεραν συριακά μέσα ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για μια νέα ισραηλινή επίθεση.
«Οι δυνάμεις αεροάμυνας αναχαίτισαν εχθρικούς στόχους στον εναέριο χώρο πάνω από τη Δαμασκό», τόνισε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Οι ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου στη συριακή πρωτεύουσα ανέφεραν ισχυρές εκρήξεις.
Πρόκειται για μια νέα ισραηλινή επίθεση.
Τουλάχιστον έξι πύραυλοι στόχευσαν θέσεις της Συριακης Δημοκρατιας και των Ιρανών συμμαχικών του πολιτοφυλακών νότια της πρωτεύουσας Δαμασκού».
Από την έναρξη του αποικιοκρατικου πολεμου στη Συρία το 2011, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των δυνάμεων της Συρίας, αλλά και εναντίον συμμαχικων του δυνάμεων του Ιράν και των εθνικοαπελευθερωτικών ομάδων, όπως η ηρωικη λιβανέζικη Χεζμπολάχ, που με τα λιονταρια της πολεμα στο πλευρό της Συριακης Δημοκρατιας και  του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Το Ισραήλ σπάνια επιβεβαιώνει λεπτομέρειες των στρατιωτικών του επιχειρήσεων στη γειτονική Συρία, αλλά επαναλαμβάνει ότι θα συνεχίζει αυτές τις επιθέσεις όσον υπάρχει ιρανική παρουσία στη συριακή επικράτεια, κάτι που το σιωναζιστικό κράτος των αμερικανων αποικιοκρατων υποτιθεται ότι θεωρεί απειλή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πελόζι: Με «απεντόμωση» θα φύγει ο Τραμπ αν χάσει τις εκλογές και δεν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο
 Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020, 22:52
Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε σήμερα ότι στον Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να μην αρέσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, αλλά υπενθύμισε στον Ρεπουμπλικανικό πρόεδρο ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο εάν χάσει.
«Υπάρχει μια διαδικασία. Δεν έχει καμία σχέση με το αν ο συγκεκριμένος ένοικος του Λευκού Οίκου δεν νιώθει καλά να αποχωρήσει και πρέπει να υποκαπνιστεί από εκεί, επειδή η προεδρία είναι η προεδρία», δήλωσε η Πελόζι σε συνέντευξη στο MSNBC.
Ο Τραμπ απάντησε αόριστα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή "Fox News Sunday" στην ερώτηση: «Υπονοείτε ότι ενδέχεται να μην αποδειχθείτε τα αποτελέσματα των εκλογών;»
«Όχι. Πρέπει να δω», είπε ο Τραμπ. «Κοιτάξτε - πρέπει να δω. Όχι, δεν θα πω ένα απλό "ναι". Δεν θα πω "όχι". Και δεν το έκανα ούτε την τελευταία φορά», ήταν η απάντηση του μεγιστάνα προέδρου.
Παρά την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων, ο Τραμπ συχνά διαμαρτύρεται ότι η επιστολική ψήφος, η οποία αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ευρύτερα στις φετινές εκλογές εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μπορεί να οδηγήσει σε εκλογική νοθεία.
«Είτε το ξέρει ακόμα είτε όχι, θα φύγει», είπε η πρόεδρος της Βουλής. «Απλά επειδή ίσως να μην θέλει να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε τελετή ορκωμοσίας για την ορκωμοσία ενός εκλεγμένου, με τη δέουσα διαδικασία, προέδρου των ΗΠΑ».
Ο Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη θητεία τον Νοέμβριο έχοντας αντίπαλο τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, αντιμετωπίζει πτώση της δημοτικότητάς του εν μέσω της αναζωπύρωσης του κορωνοϊού που έχει παραλύσει την αμερικανική οικονομία και έχει αλλάξει την καθημερινότητα των Αμερικανών.
Ο εκπρόσωπος του Μπάιντεν, Άντριου Μπέιτς δήλωσε σήμερα: «Ο αμερικανικός λαός θα αποφασίσει σε αυτές τις εκλογές. Και η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι απόλυτα ικανή να συνοδεύει τους καταπατητές έξω από τον Λευκό Οίκο».
Η Πελόζι υπαινίχθηκε ότι το ζήτημα του Τραμπ να αρνείται να αποχωρήσει προέκυψε σε μια τακτική ενημέρωση Τύπου για «τη συνέχεια της διακυβέρνησης» την περασμένη εβδομάδα.
«Αυτό μπορεί να σας ενδιαφέρει γιατί τους λέω "Αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί. Θεού θέλοντος, δεν θα το κάνει ποτέ'».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




''disputed waters in the Eastern Mediterranean'' ???? Μας έσβησαν κι οι Αμερικάνοι !
«αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο »????
 disputed waters in the Eastern Mediterranean .... για το Καστελόριζο ???? είμαστε σίγουρα σύμμαχοι με ΗΠΑ και Τουρκία ????
το Καστελόριζο κοστίζει 300 δις ευρωπουλάκια (σαν οικόπεδο ) . Οι έλληνες που το κατοικούν Τζάμπα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκουαδόρ:Δικαστήριο επικυρώνει οκταετή κάθειρξη στον Ραφαέλ Κορέα
 21/07/2020
Το Εθνικό Δικαστήριο του Ισημερινού επικύρωσε την καταδίκη του πρώην Προέδρου του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, που κατηγορείται για παράνομη χρηματοδότηση του πρώην κόμματος του από επιχειρηματικούς κύκλους που προσέβλεπαν σε σύναψη συμβολαίων με το κράτος. Καταδικαστικές ποινές επιβλήθηκαν και στους Χόρχε Γκλας, πρώην Αντιπρόεδρο της χώρας, τον νομικό σύμβουλο της Προεδρίας, Αλέξις Μέρα και την Υπουργό Μεταφορών, Μαρία ντε λος Άνχελες Ντουάρτε.
Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα, αυτοί οι πρώην αξιωματούχοι χρηματοδότησαν τις εκστρατείες του κόμματος Alianza PAIS (AP) με χρήματα προερχόμενα από επιχειρηματίες που συνήψαν συμβόλαια με τη τις κυβερνήσεις Κορέα την περίοδο 2012-2016.
Ο Κορέα που πρόσφατα είδε το κόμμα του να αποκλείεται από την εκλογική διαδικασία του επόμενου έτους χαρακτήρισε την απόφαση “γελοία” και δήλωσε πως “τίποτα δεν θα μας νικήσει”. Συμπλήρωσε δε πως οι τελευταίες ενέργειες που στοχεύουν τον ίδιο και το κόμμα του έχουν απόλυτα πολιτική χροιά, με απώτερο σκοπό να εμποδίσουν την εκ νέου κάθοδό του στην πολιτική και την ήττα των διεφθαρμένων οικονομικών ελίτ και της Δεξιάς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ωρα που ο ισλαμοφασιστας σουλτανος Ερντογαν εκανε τζαμι την Αγια Σοφια
εδωσε 1.000.000 στο τζαμι Κεραμικου η αφορισμενη Κεραμεως



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι καλό να βλέπεις την πραγματικότητα και να καταλαβαίνεις την αγωνία του κατοίκου μιας ακριτικής περιοχής.Δεν θα λες οτι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και η Μακεδονία στις αρκούδες της.Αν το κάνεις είτε είσαι βαλτός είτε ηλίθιος.Ένας κάτοικος στο Καστελόριζο ή στο Αγαθονήσι αν το ακούσει από σένα θα σε πάρει με τις πέτρες και θα εχει και δίκιο.Γι αυτό είναι καλύτερα να έχεις στο μυαλό σου τι μπορείς να κάνεις στη χώρα σου πανεθνικά σε κοινωνικό επίπεδο για να βελτιώσεις την κατάσταση,να την προστατεύσεις και να την κερδίσεις πίσω σιγά σιγά, δίχως όμως να έχεις αυταπάτες ότι ένα ωραίο πρωινό όλος ο κόσμος δεν θα έχει σύνορα,θα οδηγηθεί στην αταξική κοινωνία,θα απαρνηθεί τις θρησκείες και τις προκαταλήψεις κάθε λαός και ολοι μαζί θα κάνουμε την πίπα της ειρήνης.
Αναγκαστικά η πραγματικότητα σε καλεί να τοποθετηθεις σήμερα και όχι μετά από μια γενιά.Μπορείς να φροντίζεις και τα οικοσυστήματα,μπορείς να παλεύεις αντιιμπεριαλιστικά και να ασχολείσαι με την οικοδόμηση εναλλακτικών συμμαχιών,αλλά δεν νομιζω οτι θα ήθελε κανείς μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν να έχει η χώρα μας κάποια εδαφική απώλεια στο όνομα της μελλοντικής εξορυκτικής λεηλασίας του Αιγαίου και ευρύτερα της Μεσογείου.Σε τελική ανάλυση η Ελλάδα δεν ειναι μονο η Αθήνα,η Θεσσαλονικη και κάποιες πόλεις.Το γεγονός ότι μαράζωσαν περιοχές της χώρας και έχουν ανάγκη ανθρώπινο δυναμικο,παραγωγικη και κοινωνικη αναζωογόνηση,πολιτιστική αναγεννηση,ίσες ευκαιριες στην προσβαση στην υγεια-περιθαλψη,στην εκπαιδευση κτλ, δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν στο χαρτη και δεν αξιζουν στηριξης,βοηθειας,υπερασπισης και ουσιαστικής ανασυγκρότησης και αξιοποίησης όχι όμως για να ξεπουληθούν,αλλά για να νιώσουν οι κάτοικοι ασφαλείς και κύριοι του τόπου τους.
Σχολιο.- Αυτοί που λένε ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, έχουν ίδια νοοτροπία με τους Ευρωπαίους που παρακολουθούν απαθείς τις Τουρκικές προκλήσεις σε βάρος μας
Σχολιο.- Πατρίδα ή θάνατος είχε πει ο Γκεβάρα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν υπήρχαν στην Κούβα την εποχή του Κάστρο autonome antifa και εκείνος τους άκουγε στην σύγκρουση στον Κόλπο των Χοίρων με τις επιτιθέμενες ΗΠΑ,θα έπεφτε η Κούβα στην αγκαλιά της CIA,των ΗΠΑ και των συνεχιστών του Μπατίστα.Οι ''εξόριστοι Κουβανοί''του Μαϊάμι θα επέστρεφαν δικαιωμένοι να συνεχίσουν τη λεηλασία της Κούβας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μιχάλης Ράπτης ως σοβαρός μαρξιστής είχε μιλήσει για τη διαφορά εθνισμού και εθνικισμού.Ακριβώς γι αυτό μπορούσε να πει σε όλους τους τόνους ότι για να είναι κάποιος διεθνιστής και υποστηρικτής της εργατικής τάξης και του αγώνα ενός άλλου λαού,πρέπει πρώτα να αντισταθεί στη δική του χώρα και να παλέψει με το λαό του.Και αυτό σημαίνει να αντιμετωπίσει τη δική του ελίτ,αλλά και οποιαδήποτε εξωτερική απειλή ενός άλλου αστικού κράτους.Αυτό είναι σαφές..Αν τότε τα βγάλεις περα,ξεκαθαρίζεις τους λογαριασμους σου και με τα λαμόγια που έχουν λεηλατήσει τη χώρα σου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΥΗ
Εντείνεται ο διπλωματικός πυρετός αλλά και η στρατιωτική ετοιμότητα
«Πράσινο φως» για στρατιωτική επιχείρηση έδωσε χτες η αιγυπτιακή Βουλή
 Ο Πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν δήλωσε την Κυριακή ότι ο ΥΠΕΞ της χώρας του επικοινωνεί καθημερινά με τον Τούρκο ομόλογό του για τις εξελίξεις στη Λιβύη, αναφερόμενος σε νέα πρωτοβουλία που το Αλγέρι είναι έτοιμο να παρουσιάσει, σε συνεργασία με την Τυνησία, όπως τουλάχιστον αναμετέδωσαν και τουρκικά ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων ο Τεμπούν χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνο» τον εξοπλισμό φυλάρχων της περιοχής στον οποίο προχωρά η αιγυπτιακή κυβέρνηση του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, μιλώντας για τον κίνδυνο «να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα Σομαλία, που θα εμπόδιζε κάθε πιθανή νέα λύση για ειρήνη».
Εντείνονται στρατιωτικές ετοιμασίες στο Κάιρο
Οι προβληματισμοί του Τεμπούν για τα σχέδια της Αιγύπτου εκφράστηκαν περίπου μια βδομάδα μετά την ετοιμότητα που εξέφρασε ο Σίσι (που στηρίζει ανοιχτά τις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ ενάντια στον Φ. Σάρατζ) για άμεση στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, στο όνομα της υπεράσπισης της εθνικής ασφάλειας και της Αιγύπτου, που δηλώνει ανήσυχη από την αστάθεια στη γειτονική χώρα. Μάλιστα, την Κυριακή συνεδρίασε υπό τον Σίσι το Συμβούλιο Εθνικής Αμυνας της Αιγύπτου, με τη συμμετοχή σύσσωμου του στρατιωτικού επιτελείου της χώρας. «Η Αίγυπτος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να στηρίξει αδελφικά τη Λιβύη», δήλωσε ο Σίσι κατά τη συνεδρίαση.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Μπασάμ Ράντι, το Συμβούλιο συζήτησε τις εξελίξεις στη Λιβύη «υπό το φως της προσπάθειας της Αιγύπτου να σταθεροποιήσει την τρέχουσα κατάσταση στο πεδίο των μαχών (...) με το στόχο της ειρήνευσης μεταξύ όλων των πλευρών στη Λιβύη» και επισημάνθηκε ότι «το πεδίο της Λιβύης αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της αιγυπτιακής εξωτερικής πολιτικής, με δεδομένο ότι η ασφάλεια της Λιβύης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εθνικής ασφάλειας της Αιγύπτου αλλά και όλου του αραβικού κόσμου». Σημειωτέον, χτες το αιγυπτιακό κοινοβούλιο έδωσε «πράσινο φως» στην κυβέρνηση Σίσι ακόμα και για στρατιωτική εισβολή στη Λιβύη. Την ίδια στιγμή, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία - σύμφωνα με το Κάιρο - συμφώνησαν για την ανάγκη διατήρησης της κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη και την αποφυγή κλιμάκωσης μεταξύ των εμπόλεμων δυνάμεων.
Ετοιμότητα για κάθε εξέλιξη εξέφρασε και ο Χάλεντ αλ Μαντζούμπ, εκπρόσωπος του «Λιβυκού Εθνικού Στρατού» (LNA, του Χάφταρ), ξεχωρίζοντας τη σημασία διατήρησης του ελέγχου της Σύρτης και κατηγορώντας την Αγκυρα ότι θέλει να ελέγξει τους φυσικούς πόρους της Λιβύης. Ο Μαντζούμπ κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι η Αγκυρα εξακολουθεί να μεταφέρει στη χώρα στρατιωτικές δυνάμεις, κάτι που μετέδωσαν και διάφορα ΜΜΕ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



.... αυτοί οι τύποι, o Χαρδαλιας και ο Τσιορδας,  ζούν σ' έναν δικό τους κόσμο -καμμία σχέση με τον πραγματικό- με τα προνόμιά
τους, τίς παχυλές αμοιβές (και χορηγίες ο ιεροψάλτης) τους... και ποσώς ενδιαφέρονται για τον δύσμοιρο μεροκαματιάρη, τον μικροεπιχειρηματία, εστιάτορα, καφετζή κλπ κλπ.
Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ είναι λίγη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η άλλη όψη του νομίσματος... είναι για τα πανηγύρια! Για ποια ιστορική ημέρα για την Ευρώπη μιλάμε;
Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ της συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής
Η άλλη όψη του νομίσματος... είναι για τα πανηγύρια
- Επικράτηση των σκληρών στην Ευρώπη. Για την παροχή των κονδυλίων (επιχορηγήσεις+δάνεια) επιβάλλονται όροι επιτήρησης δηλαδή μεταρρυθμίσεις, συγκεκριμένοι όροι και αυστηρός έλεγχος (βλέπε μνημόνιο, αλλά δεν το λέμε μνημόνιο για ευνόητους λόγους). Διάθεση των ποσών απο το καλοκαίρι του 2021
- Χειρότερη αναλογία επιχορηγήσεων-δανείων για την Ελλάδα. Επιχορηγήσεις: 19 δις απο 22.5 που ήταν η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δάνεια: 12 δις απο 9.4
- Για την επίτευξη της συμφωνίας θυσιάστηκαν ή υπέστησαν περικοπές, σημαντικά προγράμματα για την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία ((Horizon, Erasmus), ενώ το πρόγραμμα EU4Health των 9δις για την Υγεία, εξαφανίστηκε.
Για ποια ιστορική ημέρα για την Ευρώπη μιλάμε;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ηγεσία του ΚΚΕ και οι «ίσες αποστάσεις»…
Η ηγεσία του ΚΚΕ για άλλη μια φορά συμπεριφέρεται σαν τη στρουθοκάμηλο…
Μπροστά στο ΕΓΚΛΗΜΑ της αποτέφρωσης του Ματιού, τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως μπροστά στις ακραίες μαφιόζικες πρακτικές της «αριστερής» αλητείας του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του ΚΚΕ ακολουθεί την «κλασσική» και δόλια σταλινική συνταγή των «ίσων αποστάσεων» («τι Παπάγος τι Πλαστήρας)!!!
Εδώ αποκαλύπτονται σημεία και τέρατα που εξευτελίζουν και συκοφαντούν κάθε έννοια Αριστερής «Θεωρίας και Πράξης» και η ηγεσία του ΚΚΕ μιλάει για κοκορομαχίες ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ.
Αναγάγει το τεράστια πολιτικό ζήτημα των κυβερνητικών ΕΥΘΥΝΩΝ και των γκανγκστερικών μεθόδων και πρακτικών νονών της νύχτας «σε μία άθλια μικροκομματική αντιπαράθεση».
Έτσι, με αυτό το προσφιλές (για το ΚΚΕ) τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων» εξωραΐζεται και αθωώνεται η πολιτική του «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ, καθώς (και αυτό είναι χειρότερο) αθωώνονται οι πρακτικές μαφίας και η κυνική φιλοσοφία μαφίας της συριζαίικης αλητείας.
Η δήθεν αμεροληψία της ηγεσίας του ΚΚΕ είναι σκανδαλωδώς μεροληπτική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ…
Εδώ έχει μείνει εμβρόντητη όλη η Ελλάδα με αυτά που αποκαλύφτηκαν, τα οποία ξεπερνούν και τον υπόκοσμο του ποινικού εγκλήματος και η ηγεσία του ΚΚΕ συμπεριφέρεται σαν συγγενής του πολιτικού υπόκοσμου: Του «αριστερού», συριζαίικου υπόκοσμου…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μην πιστεύετε τον Τσίπρα... Τον δολοφόνησε η κυβέρνηση Νόβα-Μητσοτάκη, τα ανδρείκελα του παλατιού και της Cia!
..τον Σωτήρη Πέτρουλα δολοφόνησε σαν σήμερα η κυβέρνηση Νόβα-Μητσοτάκη, τα ανδρείκελα του παλατιού και της Cia!
Alexis Tsipras
Η απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κλείνει ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία αυτού του τόπου. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους διαμορφωτές της νεότερης Ελλάδας. Υπήρξε ένας από τους...
κύριους πρωταγωνιστές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας και κατά τη Μεταπολίτευση συνέβαλε αποφασιστικά στην εμπέδωση της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρνούμαστε να ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ! Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Σωτήρης Πέτρουλας από τη δεξιά και την κυβέρνηση της αποσταCiaς Νόβα, Μητσοτάκη!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συνιδρυτής της White Helmets έκλεψε χρήματα βοήθειας που προορίζονται για τη Συρία - έκθεση
17 Ιουλ 2020 15:40
Καθώς οι δυτικές κυβερνήσεις άνοιξαν τα βιβλία επιταγών τους για τα Λευκά Κράνη - μια αμφιλεγόμενη «οργάνωση διάσωσης» στη Συρία, ο συνιδρυτής τους χρησιμοποίησε τα μετρητά για να αυξήσει τον μισθό του και ακόμη και να χρηματοδοτήσει το γάμο του, σύμφωνα με ολλανδική έκθεση.
Λίγες μέρες πριν βυθιστεί από ένα παράθυρο στην Κωνσταντινούπολη μέχρι το θάνατό του πέρυσι, ο συνιδρυτής των White Helmets και ο Βρετανός μισθοφόρος James Le Mesurier παραδέχτηκαν ότι εξαπάτησαν τη Mayday Rescue, μια οργάνωση που συγκέντρωσε χρήματα για την αντικυβερνητική ομάδα διάσωσης στη Συρία.
Σύμφωνα με έγγραφα που έβλεπε η ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant, ο Le Mesurier είπε σε έναν λογιστή που στάλθηκε για να ελέγξει τα βιβλία της φιλανθρωπικής οργάνωσης ότι σφυρηλάτησε αποδείξεις για 50.000 $, προσποιούμενος ότι στάλθηκε για τη χρηματοδότηση μιας επιχείρησης εκκένωσης στη Συρία. Αντ 'αυτού, τα χρήματα καταβλήθηκαν στον ίδιο τον Le Mesurier. Εκτός από την καταβολή μισθού 24.000 ευρώ το μήνα, ο Le Mesurier έβαλε σε μετρητά την εταιρεία για να χρηματοδοτήσει έναν πλούσιο γάμο στην Κωνσταντινούπολη το 2018 και να εκδώσει δάνεια στη νέα του σύζυγο, πρώην διπλωμάτη Emma Winberg, σύμφωνα με την έκθεση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιλάμε για νεκρούς, όχι για τις συνήθεις προσπάθειες διαπλοκής με την ολιγαρχία και με τα κανάλια...
Όσοι δεν ανήκουν στο αντιπαθές είδος των "βασιλικότερων του βασιλέως", καταλαβαίνουν ότι οι χτεσινές αποκαλύψεις για την προσπάθεια συγκάλυψης μπορούν να επιφέρουν καταλυτικό πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και αν η υπουργός και η τότε ηγεσία της περιφέρειας Αττικής δε γνώριζαν τίποτα για τον αρχηγό της πυροσβεστικής και την προσπάθεια συγκάλυψης, η κυβέρνηση φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη -και- για την επιλογή του...
προσώπου αυτού. Οι ανοησίες περί δεξιών που τη στήσανε στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο θυμώνουν.