Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Τεταρτη 22 Ιουλιου 2020


Η τουρκική πεμπτηφάλαγγα που λέμε. Μετά τα Ελιαμεπ, τους @οζακηδες τους αντιφάδες τα τουρκικα σήριαλ τους Μην είμαστε μοναχοφαηδες ΤΙΣ Πρεσπες να και το παρακάτω
Συναυλια Εργαστηριου Οθωμανικης Μουσικης στις 25/7



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ "ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ"
Σε μια προσπάθεια να αποσπάσουν γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις για το Ανατολικό Μέτωπο, όπου μετά τη Μάχη του Στάλινγκραντ την πρωτοβουλία είχε αναλάβει ο Κόκκινος Στρατός, και παράλληλα να ευνοήσουν τη σύμμαχό τους Βουλγαρία, οι Γερμανοί κατακτητές αποφάσισαν τον Ιούλιο του 1943 την επέκταση της βουλγαρικής κατοχής (που είχε επιβληθεί στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη) και στην κεντρική Μακεδονία.
Η ανακοίνωση της απόφασης των κατακτητών προκαλεί παλλαϊκό ξεσηκωμό σ' ολόκληρη την Ελλάδα, με αποκορύφωμα τη μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα, στις 22 Ιουλίου.
Με πρωτοβουλία του ΕΑΜ και με εμπροσθοφυλακή την ΕΠΟΝ, ένα τεράστιο πλήθος εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών κατακλύζει το κέντρο της Αθήνας και βρίσκεται αντιμέτωπο με τους πάνοπλους κατακτητές και τους "εθνικόφρονες" συνεργάτες τους.
Σ' αυτή, την πλέον μαζική των κατοχικών διαδηλώσεων, εκτυλίσσονται και οι κορυφαίες σκηνές ηρωισμού από δύο νεαρές επονίτισσες και μια νεαρή εργάτρια, μέλος του ΚΚΕ.
Βλέποντας έναν επονίτη να πέφτει ανεμίζοντας την ελληνική σημαία, η 17χρονη Παναγιώτα Σταθοπούλου (3η φωτογραφία) επιχειρεί να την υψώσει ξανά και συνθλίβεται από τις ερπύστριες γερμανικού τανκς. Αμέσως μετά μια άλλη επονίτισσα, η 19χρονη Κούλα Λίλη (τέταρτη φωτογραφία), ανεβαίνει πάνω στο τανκς και χτυπάει τον χιτλερικό δολοφόνο, για να πέσει κι αυτή νεκρή δίπλα στη συναγωνίστριά της.
Πιο πέρα, έπεφτε η 23χρονη κομμουνίστρια εργάτρια Όλγα Μπακόλα (πέμπτη φωτογραφία), που κι αυτή ανέβηκε σε ένα τανκς, επιτιθέμενη στον Γερμανό πυροβολητή.
Ήταν δεκαπέντε οι νεκροί, διακόσιοι οι τραυματίες και πεντακόσιοι οι συλληφθέντες εκείνης της μέρας. Όμως, η επέκταση της βουλγαρικής κατοχής ματαιώθηκε. Ο λαός μας είχε νικήσει για μια ακόμη φορά!
Πριν ακόμη στεγνώσουν οι δρόμοι της Αθήνας από το αίμα των αγωνιστών και αγωνιστριών του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ, οι "εθνικόφρονες", αυτοί που τους μακέλεψαν μαζί με τους Γερμανούς κατακτητές, θα τους αποδώσουν τον χαρακτηρισμό "εαμοβούλγαροι".
Σχολιο.-  και την ιδια εποχη στην κεντροδυτικη μακεδονια οι ελληνικες κατοχικες αρχες εκαναν τα στραβα ματια στη δραση της εθνικιστικης βουλγαρικης οχρανα...
Σχολιο.- Η ΠΑΟ, η προδοτική ένοπλη οργάνωση της περιοχής, συμμετείχε και σε μάχες κατά του ΕΛΑΣ, από κοινού με τους Βούλγαρους. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην ανατολική Μακεδονία με τις συμμορίες του Αντόν Τσαούς.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



22 Ιουλίου 2018
Δυσλεξικός ανταποκριτής: "Τε... τε λείωσε η ε ε εποχή της δι δι διπλωματίας τη της κότας, εί εί είπεν ο κο κοκο ΚΟΚΟΚΟτζιάς!"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάλιστα, το: "Όλα τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα" των Αμερικανών, να μην το λάβουμε υπόψη, θες να μείνουμε στον όρο "αμφισβητούμενα νερά"
Ωραία, ας πάμε έτσι λοιπόν, τα νερά, αναφέρονται στην ΑΟΖ, την οποία δεν έχουμε καθορίσει. Ούτε καν στα 12 ναυτικά μίλια δεν έχουμε προχωρήσει. Όταν όμως επιχειρηθεί να ακουμπήσει γεωτρύπανο Βυθό, αλλάζει το πράμα.
Εκεί έχουμε υφαλοκρηπίδα όχι ΑΟΖ. Και τα δικαιώματα περί υφαλοκρηπίδας, ορίζονται ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ από το παράκτιο Κράτος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ όποιας διατύπωσης (δήλωσης, οριοθέτησης) από το παράκτιο Κράτος!
Τι έχουν πει λοιπόν οι Αμερικάνοι? 'Ότι όλα τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα! ΌΛΑ...
Οπότε μια χαρά είναι η δήλωση του State Department!
Σχολιο.- Για εμένα είναι ένα ακόμη τέστ ετοιμότητας. Το επεισόδιο, κρίση, ή όπως αλλιώς λέγεται έρχεται . Οι σχεδιασμοί της Τουρκίας είναι συγκεκριμένοι και δεν πρόκειται να περιοριστούν από δηλώσεις ή από την δική μας κατευναστική πολιτική.
Σχολιο.- Αυτό που χτυπιοντουσαν ο Κοτζιας ο Σημιτης και ο Τσιπρας λιγο πριν πεσει από την εξουσια, ηταν το «μην ειμαστε μοναχοφαϊδες, το Αιγαιο πρεπει να το μοιρασουμε στη μεση. Τα αλλα ότι «η Οθωμανικη τουρκια ζηταει νησια που κατοικουνται από Ελληνες αιωνια», ηταν το τυρακι που πεταγαν οι Οθωμανοι τουρκοι για να μη δουμε τη φακα. Οποτε τωρα που οι Οθωμανοι ζητανε μονο νερα της Ελλαδας, θα πρεπει να ειμαστε και ευχαριστημενοι. Σα να λεμε, εισβαλανε στη στερια, αλλα δεν καταλαβανε χωρια και ανθρωπους, κατι βουνα πηρανε χορτολιβαδικες εκτασεις και κτηματα. Βεβαια αμα τα παρουνε κι αυτά οι Οθωμανοι, μετα θα ζητησουνε κι αλλα. Και τωρα αυτό που κανει ο Κουλης είναι σταχτυ στα ματια. Όπως με τον Εβρο. Που σταματουσαμε τους λαθρομεταναστες, αλλα πηγε και υπεγραψε να ερχονται ολοι οι λαθρομεταναστες από Λιβυη, ενώ στα νησια μας τους κουβαλουσανε τα ιδια τα γερμανικα πλοια της Frontex.
Σχολιο.- οι Τούρκοι πάντοτε απαιτούν το 300% μιας κατάστασης,έτσι στο τέλος καταληγουν με το 150%,γεγονος που τους κάνει πολλαπλά κερδισμένους



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα τεράστιο ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΠΟΝΤΟ πλανάται πάνω από την χώρα. Καλύτερα να χάσουμε όλη την χώρα μαχόμενοι, παρά να παραδώσουμε τμήμα της αμαχητί...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα στις 22 Ιουλίου 1943…. 500.000 λαού στην κατεχόμενη Αθήνα πραγματοποιούν μαχητική διαδήλωση, υπό την καθοδήγηση του ΕΑΜ, εναντίον της απόφασης των Γερμανών να παραχωρήσουν στη Βουλγαρία ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα ως τον Αξιό. Ο Χίτλερ αναγκάζεται να αναστείλει την απόφαση «επ’ αόριστον». Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι ενώ περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν.
Σήμερα στις 22 Ιουλίου 2020, πόσοι από μας θα διαδήλωναν για εθνικά θέματα, αδιαφορώντας στον "κίνδυνο" να μας αποκαλέσουν "φασίστες" τα εθνομηδενιστικά σκουπίδια που κατοικούν από το Κολωνάκι και τα βόρεια προάστια μέχρι τα Εξάρχεια? Πως κατάφεραν οι θιασώτες του σύγχρονου φασισμού της πολιτικής ορθότητας να μας φιμώσουν έτσι? πως φτάσαμε να απολογούμαστε για τον πατριωτισμό μας? Πως καταντήσαμε έτσι....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σε αμφισβητουμενα υδατα,απο τις ΗΠΑ , το σημαντικοτερο σημειο της ανακοινωσης που εξεδωσε για την κριση.
Σχολιο.- Υπάρχει η δήλωση αυτή;;
Όσο κι αν έψαξα μόνο ελληνικές ιστοσελίδες το αναπαράγουν.
Η δήλωση υπάρχει μόνο σε ελληνικές ιστοσελίδες.. μια σύνθετη αναζήτηση στο γοογλε όπου τα αποτελέσματα θα προέρχονται μόνο από ΗΠΑ πάλι δίνει μηδέν.
Και φυσικά στην σελίδα του State Department δεν υπάρχει τίποτα
Υπάρχει σε μη ελληνική ιστοσελίδα η δήλωση;;
Εμένα μου βρωμάει που κάνει αναφορές σε αμφισβητούμενα ύδατα και δεν υπάρχει στο σάιτ του State Department



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ελπίζω να μην τα παρασύρει πάλι ο "στρατηγός άνεμος" στα δικά μας νερά, ούτε να πάρει την Ελληνική σημαία από καμία ακριτική ή μη περιοχή της Ελλάδας. Γιατί αυτό θα σημάνει και το τέλος σας....
“Θα στέλνουμε τα γεωτρύπανα και τα ερευνητικά μας όπου θέλουμε” δηλώνει ο Ερντογάν και ο Γερμανός ΥΠΕΞ συστήνει…διάλογο!!!!
Τώρα ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι, μια και καλή...

Συνεχίζεται η έξοδος του τουρκικού στόλου! 17 πολεμικά πλέουν νότια
21/07/2020 | 15:48
Εικόνα κλιμακούμενης ελληνοτουρκικης κρίσης στο Αιγαίο. Από το ναύσταθμο του Ακσάζ συνεχίζουν να αποπλέουν πολεμικά πλοία. 17 έχουν βγει από το ναύσταθμο μέχρι στιγμής.
Την ίδια ώρα το Oruc Reis ετοιμάζεται να αποπλεύσει με προορισμό το Καστελόριζο . Η Άγκυρα εξέδωσε NAVTEX.
Στον εναέριο χώρο του Καστελοριζου γίνονται σκληρές αερομαχίες με τους Τούρκους να χουν κάνει και υπερπτήσεις.
Σχολιο.- Με 17 τουρκικά πολεμικά γύρω απ'τα νησιά σου και με ΗΠΑ ΕΕ και ΝΑΤΟ να μιλάνε για διαμφισβητούμενη περιοχή, δεν ζητάς από ΕΕ να ...πάρει θέση αλλά δηλώνεις τελεσιγραφικά προς πάσα κατεύθυνση έτοιμος για όλα!
Σχολιο.- Την ώρα που ο Γερμανός Υπεξ είναι στην Ελλάδα βγαίνει αυτό το σκηνικό... Υποπτο.... Πολύ Ϋποπτο
Μηπως δεν ειναι συμπτωση η παρουσια του στην Αθηνα τη συγκεκρι μμενη στιγμη?
αυτό που ξέρω είναι ότι διαχρονικά σύμμαχοι ήταν οι δυό τους
σχολιο.- Οι Τούρκοι με 17 πολεμικά πλοία έχουν “αποκλείσει” Ρόδο-Μεγίστη! Κυρώσεις από την ΕΕ ζητά ο Μητσοτάκης
21/07/2020 | 18:05
Δεκαεπτά πολεμικά πλοία των Τούρκων έχουν “αποκλείσει” τη Ρόδο και το σύμπλεγμα της Μεγίστης, έχοντας παραβιάσει χωρικά ύδατα και κάθε έννοια αυτού που κάθε μέρα επικαλούμαστε τους τελευταίους μήνες: το Διεθνές Δίκαιο. Φρεγάτες,κορβέτες, πυραυλάκατοι και πετρελαιοφόρα συμμετέχουν στον “αποκλεισμό”.
Αλλά 10 πολεμικά πλοία των Τούρκων πλέουν ανοιχτά της Μυτιλήνης και της Σάμου.
Μπαράζ παραβιάσεων και υπερπτήσεων στην περιοχή και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας βρίσκονται πλέον όχι απλά σε επιφυλακή αλλά σε πολεμική ετοιμότητα. Ανακλήσεις προσωπικού γίνονται από το μεσημέρι , ο Στόλος είναι σχεδόν όλος εκτός Ναυστάθμου και οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας είναι σε κατάσταση άμεσης απογείωσης.
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση του με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χ.Μάας που παρόλα αυτά μας συνιστά διάλογο, είπε ότι η επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας είναι πλέον μονόδρομος. Δεν πρόκειται να υπάρξουν κυρώσεις εν μέσω κρίσης, ούτε και μετά απ΄ αυτή.
Τι είπε ο Μητσοτάκης στον Μάας
«Η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα. Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης τελικά. Εφόσον συνεχίσει η Τουρκία σε αυτή την κατεύθυνση η επιβολή κυρώσεων από ΕΕ εναντίον της θα είναι μονόδρομος ανέφερε .
Υποδεχόμενος τον Μάας ο Μητσοτάκης είπε: «Υπό κανονικές συνθήκες θα συζητούσαμε για τη μεγάλη επιτυχία της Ευρώπης και της Ελλάδας για τη Σύνοδο αλλά η επικαιρότητα με αναγκάζει να ξεκινήσω με μία παρατήρηση. Η Τουρκία προσθέτει για ακόμη μία φορά έναν ακόμα κρίκο στις επιθετικές της ενέργειες κατά τη Κύπρου και της Ελλάδας και της ΕΕ συνολικά.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χαίκο Μάας, δήλωσε: «Σε συζητήσεις που είχα και αναφερθήκαμε στην Τουρκία και διαπιστώσαμε αυτό που είπατε κι εσείς ότι αυτό αντικατοπτρίζεται και στις αποφάσεις του συμβούλιου των ΥΠΕΞ της  ΕΕ και τη στάση όλων των κρατών μελών της ΕΕ. Έχουμε απολύτως ξεκάθαρη στάση εδώ αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και προς την Κύπρο. Αυτός θα είναι και ο ρόλος μας στη Γερμανική Προεδρία της Ε.Ε. Και είπαμε προς την Τουρκία ότι είναι στο χέρι της εφόσον δώσει τέλος σε αυτή την προκλητική στάση απέναντι στην Ελλάδα να μπορέσει να ενσωματωθεί σε έναν διάλογο. Στην αντίθετη περίπτωση θα είναι αδύνατο κάτι τέτοιο. Να σας διαβεβαιώσω ότι με σθένος θα ακολουθήσουμε αυτή τη γραμμή απέναντι στην Τουρκία τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και μέσα στην ΕΕ. Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναλαμβάνει ενεργό ρόλο εδώ και είναι στρατευμένη εδώ σε αυτή την προσπάθεια».
Σχολιο.- Ι. Μάζης : Με «λάθος» στοιχεία, τίναξαν την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία, με Γερμανο-Αμερικανικές «Πιέσεις»
21/07/2020, 13:19
Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στον 98.4 εξήγησε γιατί η κατάσταση πλέον στη Λιβύη είναι οριακή πριν την αναμέτρηση σε Σύρτη και Αλ Τζούφρα, θεωρώντας ότι η Τουρκία φαίνεται να  έχει και το «πράσινο φως» του Τράμπ από την μία, αλλά Αίγυπτος και Γαλλία από την άλλη να μην ρισκάρουν με ενδεχόμενη μη εμπλοκή τους , ζωτικά τους συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή.
 O Kαθηγητής Ιωάννης Μάζης με στοιχεία που όπως είπε διαθέτει και εγγράφως , κατέρριψε τους μύθους που διασπείρονται στην παρούσα  όπως την χαρακτήρισε «πολιτική Ιερουσαλήμ» , εγχώρια,  σχετικά:
α) Με τις δήθεν «δέκα ετήσιες δόσεις» που απαιτεί η Γαλλία και οι οποίες είναι...δεκατρείς (!) αναφέροντας όλα τα ποσά λεπτομερώς κατ’ έτος και μάλιστα με τα Follow on Support (FOS): 2020-418εκ., 2021-535εκ., 2022-609εκ., 2023-362εκ., 2024-236εκ+FOS, 2025-206εκ+ FOS, 2026-57εκ+ FOS, κ.τ.λ
β) Με τα δήθεν 3,5δις ευρώ του τελικού κόστους των φρεγατών δίδοντας το πραγματικό κόστος το οποίο είναι 2 δις. 682εκ ευρώ, συμπεριλαμβανομένων όλων των FOS στα πυρομαχικά, στα σκάφη και στους πυραύλους
γ) Με τις διαδιδόμενες ανακρίβειες περί βεληνεκούς των SCALP αέρος-αέρος δήθεν στα 300km ενώ έχουν βεληνεκές 500km αλλά και της ναυτικής εκδοχής των (SCALP NAVAL) οι οποίοι διαθέτουν το υποστρατηγικό βεληνεκές των 1000 και σαφώς όχι των 500(!).
Ξεκαθάρισε επίσης με τον πλέον σαφή τρόπο ότι υπάρχει σαφής ρήτρα «αμυντικής» και όχι απλώς γενική ρήτρα «στρατηγικής συνδρομής» η οποία αναφέρει ρητώς στο Πλαίσιο του Συμφώνου Στρατηγικής Συνδρομής (Accord de coopération stratégique) ότι προβλέπεται «αμοιβαία στρατιωτική βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης όπου κάποιο από τα δύο συνυπογράφοντα μέλη δεχθεί επίθεση από άλλη δύναμη».
Επίσης, κατήγγειλε κάθε προσπάθεια δήθεν διαλόγου με την Τουρκία η οποία θέτει στο τραπέζι των συζητήσεων, όπως δήλωσε ο κος Καλίν, (Καθημερινή, σ. 6: “Ανοίγει” την ατζέντα η Άγκυρα, Β. Νέδος) όλες τις έκνομες και απαράδεκτες για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα απαιτήσεις της, όπως: «Το ζήτημα Αιγαίου, ζήτημα των νησιών, την υφαλοκρηπίδα, το ζήτημα των θαλάσσιων αρμοδιοτήτων, το θέμα των ερευνών και γεωτρήσεων στις αμφιλεγόμενες (sic! Και χωρίς υπονομευτικά “ανωφερή” εισαγωγικά!) περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, το θέμα της εκλογής Μουφτή στην Ελλάδα, το ζήτημα του τζαμιού στην Ελλάδα και “όλα τα άλλα ζητήματα”»!
Ο Καθηγητής απέδωσε την αποτυχία υπογραφής των δύο συνθηκών με την Γαλλία, [ 1) Διακρατική Συμφωνία εισδοχής της ελληνικής πλευράς στο γαλλικό πρόγραμμα και 2)Suply Prot. Aγοράς φρεγαττών μεταξύ ελληνικού ΥΠΕΘΑ και Νaval Group], στην στρατηγικού τύπου διαφωνία της Γερμανίας και των ΗΠΑ σχετικώς με την δυνητική αναβάθμιση της Ελλάδος σε υποστρατηγική δύναμη της Μεσογείου δια της αποκτήσεως των γαλλικών οπλικών συστημάτων (SCALP και  SCALP Naval).
Σχολιο.- Όλα είναι συμφωνημένα και η κατάσταση θα είναι τεταμένη εν είδη ψυχολογικού πολέμου στοχευμένου προς την ελληνική κοινωνία για να αποδεχθεί με χαρά και ανακούφιση την συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο!
Σχολιο.- Η ΠΡΩΤΗ η βασικότερη προϋπόθεση για να διενεργήσει μια χώρα πόλεμο είναι το εσωτερικό μέτωπο.
Μέτωπο αραγες και ομόθυμο, συστράτευση όλων της ελίτ και του λαού.
Βασική προϋπόθεση είναι η εξουδετέρωση της 5ης φάλαγγας.
Η 5η φάλαγγα είναι όμως η ελληνική πνευματική, πολιτική και οικονομική ηγεσία.
Αν δω από τον κύριο Μητσοτακη να συλλαμβάνει και να θέτει σε περιορισμό τον κύριο Ροζάκη , τον κύριο Ραμφο, τον κύριο Αλαφούζο , τον κύριο Παπανδρέου Γιωργακη, την κυρία Λυμπεράκη και το ΔΣ του Σόρος, τον κυριο Τσίπρα, τον κύριο Βαρουφάκη , την κυρία Μπακογιάννη και άλλους πολλούς.
Τέλος δε αν θέσει σε περιορισμό και τον εαυτό του ηγούμενος των προηγούμενων στο δρόμο για την εξορία....
Τότε θα πιστέψω στον αγώνα , στον πόλεμο και στην νίκη.
Ως τότε θα παρακολουθώ μειδιώντας την προσπάθεια όλων αυτών των αλητήριων να γονατίσουν την Ελλάδα και να την οδηγήσουν στην προκρούστεια κλίνη αφαίρεσης των μελών της.
Αυτό κύριες και κύριοι δεν είναι αραγες εθνικό μέτωπο, αυτό είναι η οδυνηρή ήττα.
Ζήτω το έθνος , κάτω οι αληταράδες.
Σχολιο.- στην γεωπολιτική σκακιέρα καταφέρνουμε πάντα να είμαστε απομονωμένοι!
Ακόμα και τη συμφωνία με Γαλλία για τις φρεγάτες και εννιαίο αμυντικό μέτωπο καταφέραμε να σκατωσουμε... κι αυτό γιατί η Γαλλία είναι η μόνη χώρα με έννομο συμφέρον στα ελληνικά πετρέλαια λόγω ΤΟΤΑΛ και στα αιγυπτιακά επίσης!
Αλλά έχουμε προδοτες ηγέτες τέλος!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



22/7/2020 – 14.00
"ποια είναι η διάταξη των τουρκικών πλοίων Στέφανε; Συνεχίζουν να προκαλούν έχοντας απομονώσει το Καστελόριζο και τη Ρόδο"
Ρωτα ο ραδιοφωνικός Αστέρας από το στούντιο κι απαντά ο Στέφανος:
" Συνεχίζουν, τα περισσότερα είναι στον ναύσταθμο, όπως και το ερευνητικό σκάφος"
Ευχαριστείς τη Μεσογειων που οδηγεις, που είναι φαρδύς δρόμος και δεν πήγες σε καμια πολυκατοικια κι ο Στέφανος συνεχίζει:
"Όμως δεν υπάρχει ανησυχία, ο ελληνικός σχεδιασμός εξασφαλίζει την προστασία του Αιγαίου"
Πόσο φαρδιά να είναι κι η Μεσογείων, σαν το Αιγαίο του Στέφανου;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου».
Τάσσος Παπαδόπουλος



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φαντάζεσθε 4-5 τέτοια στα νησιά του Αιγαίου;;;
Κρίμα που οι Ρώσοι είναι εχθροί της κυβέρνησης...

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
Η Ρωσία πουλάει παράκτιο αμυντικό σύστημα στον Χαφτάρ- Η Αίγυπτος ζητά επιτάχυνση της αποστολής
Ιούλιος 3, 2020. 21:29
Αιγυπτιακοί και ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι το Κάιρο ζήτησε από τη Μόσχα να επιταχύνει τις παραδόσεις παράκτιων αμυντικών συστημάτων, ειδικά του «Bastion», στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA).
Σύμφωνα με την RT Arabic, λόγω της τουρκικής δραστηριότητας στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης και της ανατολικής Μεσογείου, η Αίγυπτος αναγκάζεται να αναλάβει επείγοντα μέτρα.
Το δημοσίευμα επικαλούμενο στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες αναφέρει ότι η Αίγυπτος σκοπεύει να επιταχύνει την απόκτηση αυτών των πυραύλων κατά των πλοίων, προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε τουρκική ναυτική επίθεση.
Οι πηγές ανέφεραν ότι το σύστημα «Bastion», είναι σε θέση να προστατεύσει τις ακτές της Αιγύπτου με μήκος πάνω από 600 χιλιόμετρα από πιθανές αποβιβάσεις του εχθρού, καθώς το συγκρότημα εγκαθίσταται μέσα σε μόλις πέντε λεπτά.
Η Αίγυπτος ενισχύει τις ναυτικές της ικανότητες υπό το φως των προκλήσεων που αντιμετωπίζει στην περιοχή της Μεσογείου, ειδικά μετά το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak,  που επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Τουρκία, ανέφερε στα μέσα Ιουνίου ότι η Τουρκία σχεδίαζε να δημιουργήσει μια ναυτική βάση στην πόλη της Μισράτα της Λιβύης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν στην RT νωρίτερα ότι η Αίγυπτος είχε ήδη δείξει ενδιαφέρον για το σύστημα Bastion από το 2013, καθώς στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε ότι το σύστημα μπορεί να προστατεύσει 600 χιλιόμετρα ακτογραμμής και να ασφαλίσει μια θαλάσσια έκταση 100.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, και οι συστοιχίες του περιλαμβάνονται σε 18 οχήματα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ ο κόσμος καίγεται (πόλεμος) κι ο Χαρδαλιάς χτενίζεται !
Βάλτε πρόστιμα στα σουπερ μαρκετ .... γιατί έτσι θα πολεμήσουμε καλύτερα για την πατρίδα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β’ δραματική παρέμβαση του Oρθόδοξου Αρχιεπικόπου Σεβάστειας Παλαιστίνης Attallah Hanna..”Επιστρέψτε το Βαπτιστήριο. Είναι ειδεχθές έγκλημα” λέει..
22/07/2020
Κραυγή αγωνίας και πάλι σήμερα 22/7/20 από τον Oρθόδοξο Αρχιεπίσκοπο Σεβάστειας Παλαιστίνης Θεοδόσιο- Attallah Hanna που με νέα ανάρτηση στο facebook του καταγγέλει: “Η κλοπή του ιστορικού βαπτιστηρίου στοχεύει άμεσα την ιστορία μας, την πολιτιστική κληρονομιά μας και την ίδια την ύπαρξής μας σε αυτόν τον ιερό τόπο.”
Δήλωσε σήμερα ότι η κλοπή του αρχαίου βαπτιστηρίου που χρονολογείται από τη Βυζαντινή εποχή θεωρείται ειδεχθή εγκληματική πράξη και παραβίαση της αρχαίας χριστιανικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς σε αυτόν τον ιερό τόπο.
Αυτό το βαπτιστήριο το έκλεψαν από το χωριό στο Κυβερνείο της Βηθλεέμ, κι αποτελεί ένα φρικτό έγκλημα του οποίου στόχος είναι να εξαφανίσει τα πολιτιστικά, ιστορικά και κληρονομικά μνημεία χιλιάδων χρόνων της ύπαρξής μας σε αυτόν τον ιερό τόπο.
Στοχεύει άμεσα στη χριστιανική μας κληρονομιά που σχετίζεται με αυτόν τον ιερό τόπο και δεν είναι η πρώτη φορά που ιστορικά χριστιανικά μνημεία εξαλείφονται στη χώρα μας, ειδικά στην πόλη της Ιερουσαλήμ, όπως όταν άνοιγαν νέοι δρόμοι σε διάφορα μέρη κι ανακαλύφθηκαν χριστιανικά λείψανα και ψηφιδωτά που συνδέονται με την αρχαία και καθαρή χριστιανική παρουσία σε αυτήν τη γη. Ο ιερός τόπος που κάτω από το χώμα του έκρυψε τόσους αιώνες τους θησαυρούς του, λεηλατήθηκε τους έκλεψαν και ορισμένοι από αυτούς τοποθετήθηκαν σε μερικά ισραηλινά μουσεία.
Σε κάθε γωνιά και σε κάθε χωριό και πόλη στην ιερή μας χώρα, υπάρχουν χριστιανικά λείψανα που πρέπει να διατηρηθούν ως μέρος της ιστορίας μας και της ταυτότητας της χώρας μας. Όσο για το τι συμβαίνει στην πόλη της Ιερουσαλήμ…. Υπάρχουν προσπάθειες εξάλειψης χριστιανικών και ισλαμικών μνημείων σε μια άθλια προσπάθεια να υπονομευθεί ο χαρακτήρας της πόλης μας και η ταυτότητα της Ιερουσαλήμ μας.
Αυτή η λεηλασία του πολιτισμού, της ιστορίας και της κληρονομιάς μας πρέπει να μας κάνει πιο ενωμένους απέναντι σε αυτά τα εχθρικά σχέδια. Ο αγώνας μας είναι ο ίδιος και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να προκαλέσει διαφωνίες, κατακερματισμούς και διχασμούς στην πατρίδα μας, όπως πρέπει να είμαστε, όπως είμαστε πάντα, ενωμένοι απέναντι στα σχέδια εξάλειψης και υπονόμευσης της ταυτότητας της χώρας μας και της ιερής μας πόλης..
Απαιτούμε να επιστραφεί αυτή το Βαπτιστήριο και να τοποθετηθεί σε παλαιστινιακή εκκλησία ή μουσείο.
Κατά τα τελευταία χρόνια, και σε διάφορα και διαφορετικά μέρη στην Ιερουσαλήμ, όταν έγιναν ανασκαφές για να ανοίξουν σήραγγες ή νέους δρόμους, ανακάλυψαν ευρήματα αρχαίων εκκλησιών και χριστιανικών μνημείων που χρονολογούνται από τον πέμπτο αιώνα μ.Χ.
Είναι καθήκον μας ως παιδιά του παλαιστινιακού λαού να απορρίψουμε κάθε προσβολή στην κληρονομιά, την ιστορία και τους ιερούς μας τόπους, και να ενωθούμε σαν την καρδιά ενός ανθρώπου, ώστε να μην επιτρέψουμε να λεηλατούνται τα μνημεία και τα θρησκευτικά μνημεία μας. Στόχος τους είναι να περιθωριοποιήσουμε την παρουσία μας και να υπονομεύσουν την ιστορία μας και την παρουσία της ύπαρξής μας σε αυτόν τον ιερό τόπο.
Στις 21.7.20 η πρώτη του παρέμβαση για το Βαπτιστήριο….
Mερίδα του ξένου τύπου καταγγέλει το γεγονός μεταξύ αυτών είναι το mediapart. που αναφέρει πως ”ο Ισραηλινός στρατός έκλεψε τη Δευτέρα ένα αρχαιολογικό εύρημα βυζαντινό από παλαιστινιακό χωριό της περιοχής Βηθλεέμ και διατείνεται ότι θα το αποδώσει στους νόμιμους ιδιοκτήτες του: σε έναν εποικισμό. Τα αρχεία δείχνουν το ψέμα τους αλλά θα τιμωρηθούν κάποτε;”



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ Toυρκικά αεροσκάφη σκέπασαν το Yavuz ενώ κάνει ανενόχλητο γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ….
22/07/2020
Το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Yavuz, πραγματοποιεί γεώτρηση σε θαλάσσιο
μπλοκ αδειοδοτημένο από την Κύπρο στη γαλλική και στην ιταλική εταιρεία πετρελαίου Total και Eni μια εμπορική συμφωνία που η Άγκυρα θεωρεί άκυρη.Ιχνηλατεί το βυθό της Μεσογείου….
Σήμερα το πρωί, ένα AgustaWestland AW139 (TC-HVK) έκανε ένα μετ ‘επιστροφής ταξίδι από την Αττάλεια στο Yavuz, ενώ της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ένα Boeing E-7T (13-002) που αναχώρησε από την αεροπορική βάση Ικονίου (Konya AB) παρακολουθεί την κατάσταση σύμφωνα με το ItaMilRadar.Οπότε μιλάμε για συνεκμετάλλευση Κυπριακής Δημοκρατίας και Τουρκίας της κυπριακής ψευδεπίγραφης απ΄ότι αποδεικνύεται κυπριακής ΑΟΖ ….Οι Τούρκοι τον χαβά τους κι εμείς τα στραβά μάτια…..Αφού άτυπα οδηγούμαστε σε συμφωνημένη κάτω από το τραπέζι συνεκμετάλλευση προς τι η ένταση η όξυνση και ο αλλαλαγμός;;;;;;Έτσι για το ονόρε .. για την τιμή των όπλων…….
Σιγή ιχθύος τόσο από Γαλλία όσο και Ιταλία (οι έτεροι Εταίροι) που εταιρείες συμφερόντων τους έχουν χρεωθεί το σημείο…
Αυτή η γραμμή θ΄ακολουθηθεί και στα άλλα μέτωπα έντασης στο Αιγαίο με ελληνική υφαλοκρηπίδα κλπ; Oι Τούρκοι ανοίγουν συγχρόνως πολλά μέτωπα για να έχουν τη δυνατότητα να ελίσσονται και να διεισδύουν και να έχουν αλληλοκάλυψη τα θέματα βάζουν πολλά για να αρπάξουν ότι μπορούν για αρπαχτή κανονική πάνε ….σήμερα είναι σε ύφεση η υπόθεση Καστελόριζου αλλά η κυπριακή ΑΟΖ είναι παρελθόν έγινε διάτρητη από τούρκικο γεωτρύπανο….To Orus Reic υποχωρεί βγαίνει μπροστά το Yavuz…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι στα social media
 Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 13:51
Μπορεί τα τουρκικά ΜΜΕ, τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά και ελεγχόμενα από τον Ερντογάν, να τηρούν σχετική σιγή ιχθύος για τις κινήσεις της Άγκυρας στη θαλάσσια περιοχή που δέσμευσε με NAVTEX ανάμεσα σε Κρήτη και Καστελόριζο -μεταδίδοντας μόνο τις ελληνικές αντιδράσεις-, ωστόσο οι χρήστες των social media της γειτονικής χώρας… «προελαύνουν» κυριολεκτικά.
Με πηχυαίες αναρτήσεις συνοδευόμενες από φωτογραφίες που εικονίζουν το ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις να πλέει στη Μεσόγειο έχοντας δίπλα του πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, γελοιογραφίες και σκίτσα που εμφανίζουν «μικρή» και «δειλή» τη χώρα μας, αλλά και χάρτες της «Μεγάλης Τουρκίας», Τούρκοι χρήστες των social media επιχειρούν έναν «ψυχολογικό» πόλεμο κατά της χώρας μας.
Συγκεκριμένα:
«Πύρινες» αναρτήσεις με φωτογραφίες πλοίων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού γύρω από Ορούτς Ρέις ή των τουρκικών Ε.Δ. με αναφορά στην κατεχόμενη Κύπρο και στην Αγία Σοφία.
Σκίτσα που εικονίζουν τον Κεμάλ Ατατούρκ να «πετάει» τους Έλληνες στη θάλασσα και γελοιογραφίες με Τούρκο υπερμεγέθη στρατιώτη να «περιπαίζει» έναν Έλληνα Εύζωνα, κρατώντας στο χέρι ένα «κοκοράκι» γλειφιτζούρι.
Εικόνες gif που εικονίζουν έναν μεγαλόσωμο παλαιστή (Τουρκία) να κυνηγάει και να πιάνει ένα μικρό παιδάκι (Ελλάδα) ή έναν τύπο (Τουρκία) να σφαλιαρίζει έναν άλλον (Ελλάδα).
Τον εθνικιστικό και πολεμοχαρή οίστρο των γειτόνων συνοδεύουν σαφώς και χάρτες του «Τουρκικού Εθνικού Όρκου» (1923) που περιλαμβάνουν φυσικά όλα τα νησιά του βορειου Αιγαίου Πελάγους τα Δωδεκανησα και την Κυπρο και τη  Βόρεια Ελλάδα έως και τη Θεσσαλονίκη εκτος δηλαδη της Δυτικης Μακεδονιας. Επισης και την μιση Βουλγαρια. Καθως επισης και την βορεια Συρια και το βορειο Ιρακ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μέρκελ απέτρεψε τη σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας γραφει η γερμανικη Bild
 Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 16:20
Θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας απέτρεψε την τελευταία στιγμή χθες το βράδυ η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild» με τον τίτλο: «Τα πολεμικά πλοία του Ερντογάν ήταν ήδη εν πλω. Η Μέρκελ σταματά στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό που συνέβη χθες το βράδυ στα νότια παράλια της Τουρκίας «θυμίζει τα δραματικά γεγονότα της κρίσης των πυραύλων στην Κούβα το 1962»: Πολεμικά σκάφη εχθρικών χωρών, τα οποία πλησίαζαν μια κόκκινη γραμμή και παραμόνευαν το ένα το άλλο. Αυτή τη φορά οι δυνάμεις δύο εταίρων του ΝΑΤΟ παρατάχθηκαν η μία απέναντι στον άλλη, βρισκόταν σε εξέλιξη μια στρατιωτική κλιμάκωση - την οποία η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εμπόδισε μάλλον την τελευταία στιγμή».
«Χθες το πρωί η Τουρκία έκανε γνωστό ότι θέλει να αναζητήσει αέριο νοτίως του μικρού ελληνικού νησιού Καστελόριζο. Το νησί βρίσκεται μόνο τρία χιλιόμετρα από τις νότιες ακτές της Τουρκίας και τόσο η Άγκυρα όσο και η Αθήνα θεωρούν δική τους "Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη" τα γύρω ύδατα και τον πιθανόν πλούσιο σε κοιτάσματα θαλάσσιο πυθμένα. Γι' αυτόν το λόγο η Ελλάδα επιδιώκει να αποτρέψει με κάθε κόστος την Τουρκία από την εκμετάλλευση του "δικού της" φυσικού αερίου στην περιοχή», συνεχίζει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι ήδη το πρωί δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Καστελόριζο.
«Η Ελλάδα, με τη σειρά της, απάντησε στέλνοντας μαχητικά αεροσκάφη», αναφέρει η «Bild». «Το μεσημέρι, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό κήρυξε κατάσταση συναγερμού. Όλες οι καλοκαιρινές διακοπές των στρατιωτών ανεστάλησαν», επισημαίνεται, ενώ επέστρεψε εσπευσμένα από την Κύπρο, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνος Φλώρος, «λόγω της στρατιωτικής δραστηριότητας γύρω από την τουρκική ναυτική βάση Ακσάζ».
«Το βράδυ κατέστη σαφές: 18 τουρκικά πολεμικά πλοία κατευθύνθηκαν προς το Καστελόριζο, όπως πληροφορήθηκε η “Bild” από ελληνικούς στρατιωτικούς κύκλους. Αλλά και ελληνικά πολεμικά πλοία έπλευσαν προς το νησί. Μια κατάσταση που θα μπορούσε να οδηγήσει ανά πάσα στιγμή σε κλιμάκωση μεταξύ των δύο χωρών του ΝΑΤΟ», συνεχίζει το δημοσίευμα. «Αλλά μετά ήρθε η Μέρκελ, τηλεφώνησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της “Bild”, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο βαριά οπλισμένων και έτοιμων για καβγά. Με επιτυχία! Ο τουρκικός πολεμικός στόλος άλλαξε πορεία και έπλευσε προς την αντίθετη κατεύθυνση, οι εντάσεις για την ώρα υποχώρησαν!», γράφει η γερμανική εφημερίδα, η οποία παραθέτει και απόσπασμα των χθεσινών δηλώσεων του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας από την Αθήνα, ότι χρειάζεται ανοιχτός διάλογος «χωρίς προκλήσεις». Μια δήλωση, η οποία, όπως γράφει η εφημερίδα, μάλλον προκάλεσε την τουρκική κυβέρνηση. «Μόνο η θαρραλέα παρέμβαση της καγκελάριου το απόγευμα πέτυχε την εξομάλυνση της κατάστασης -τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Τετάρτης», καταλήγει το δημοσίευμα.
Εκπρόσωπος Γερμανικού ΥΠΕΞ: Δεν επιθυμούμε καμία κλιμάκωση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
Eν τω μεταξύ, όπως ανέφερε σήμερα ο  εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ, «δεν επιθυμούμε καμία κλιμάκωση» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά «αντιθέτως, θέλουμε να υπάρχει συνετός διάλογος»,επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τη χθεσινή δήλωση του υπουργού εξωτερικών Χάικο Μάας από την Αθήνα, ότι «θέλουμε πρόοδο στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, αλλά αυτή είναι δυνατή μόνο εφόσον η Άγκυρα εγκαταλείψει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».
«Ασφαλώς δεν θέλουμε καμία κλιμάκωση. Αντιθέτως, θέλουμε να υπάρχει συνετός διάλογος και για αυτόν τον λόγο ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι θέλουμε πρόοδο στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, αλλά αυτή είναι δυνατή μόνο εφόσον η Άγκυρα εγκαταλείψει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε ο κ. Μπούργκερ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η Γερμανία ως προεδρεύουσα του Συμβουλίου της ΕΕ, σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.
Από την πλευρά της καγκελαρίας, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί τηλεφωνικής συνομιλίας της Άνγκελα Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Σε ό,τι αφορά την επικοινωνία της με τον κ. Ερντογάν, δήλωσε ότι έγινε χθες το βράδυ και στο πλαίσιό της «συζητήθηκαν διάφορα θέματα, ιδιαίτερα η κατάσταση στη Λιβύη και στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και διάφορα διμερή ζητήματα».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν οι τουρκικές γεωτρήσεις αποτέλεσαν θέμα της συνομιλίας με τον πρόεδρο της Τουρκίας, η κ. Ντέμερ δήλωσε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θέμα ήταν η Ανατολική Μεσόγειος. Η θέση μας επί της αρχής σε ό,τι αφορά τις γεωτρήσεις, για το θέμα των θαλάσσιων συνόρων και την εκμετάλλευση φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι γνωστή. Υπάρχει και απόφαση για κυρώσεις από την ΕΕ».
Για το ίδιο θέμα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών παρέπεμψε και πάλι στις δηλώσεις του κ. Μάας από την Αθήνα: Ο υπουργός «επανέλαβε τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, ότι πρέπει να τηρηθεί το διεθνές δίκαιο και ότι πρόοδος στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας θα είναι εφικτή μόνο εάν η Τουρκία εγκαταλείψει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ταυτόχρονα βλέπουμε στην ΕΕ την αναγκαιότητα για έναν διάλογο με την Τουρκία, διότι η Τουρκία είναι μια στρατηγικά σημαντική χώρα» δήλωσε ο κ. Μπούργκερ και υπενθύμισε ότι κατά το τελευταίο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία «ήταν πολύ ψηλά στην ημερήσια διάταξη». Ανέφερε επίσης ότι το ζήτημα «θα εξακολουθήσει να αποτελεί θέμα το οποίο θα χειριζόμαστε κατά προτεραιότητα κατά την προεδρία μας στην ΕΕ».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αίγυπτος: Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 18 τζιχαντοφασιστες στο Σινά
 Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 06:21
Το γενικό επιτελείο στρατού της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων σκότωσαν 18 φερόμενους ως τζιχαντιστές σε χερσαίες και αεροπορικές επιχειρήσεις στην επαρχία Βόρειο Σινά, όπου μαίνεται ανταρτοπόλεμος εδώ και χρόνια.
Ο στρατός ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ότι οι δυνάμεις του κατάφεραν έτσι να αποτρέψουν «επίθεση τρομοκρατικών στοιχείων ‘τακφίρ’ εναντίον μιας εγκατάστασης» των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Μπιρ αλ Αμπντ.
Το Κάιρο χρησιμοποιεί τον όρο «τακφίρ» όταν αναφέρεται σε σουνίτες εξτρεμιστές. Σημαινει τον απιστο δουλο αλλου θρησκευματος στο Κορανι.
«Σε συντονισμό με την Πολεμική Αεροπορία, οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να εντοπίσουν τα στοιχεία τακφίρ (...) σε ένα αγρόκτημα και σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, σκοτώνοντας 18 εξ αυτών, από τα οποία το ένα φόραγε γιλέκο με εκρηκτικά», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης στην Μπιρ αλ Αμπντ. Ο στρατός ανέφερε επίσης ότι οι δυνάμεις του κατέστρεψαν τέσσερα αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες.
Η πόλη αυτή, περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας της επαρχίας του Βόρειου Σινά, της Ελ Αρίς, έχει μετατραπεί σε θέατρο πολλών τρομοκρατικών ενεργειών την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντοφασιστική συμμορια που εφτιαξαν οι αμερικανοι  Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ), συμπεριλαμβανομένης της πιο πολυαίμακτης στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου. Πάνω από 300 πιστοί είχαν σκοτωθεί σε τέμενος τον Νοέμβριο του 2017.
Η ανακοίνωση του στρατού δόθηκε στη δημοσιότητα χθες βράδυ, αφού διαδόθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης βίντεο στα οποία εικονίζονται καπνοί, ενώ ακούγονται πυρά και κάτοικοι που εκλιπαρούν να γλιτώσουν.
Η αυθεντικότητα των σύντομων αυτών βίντεο δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί.
Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν να επιχειρούν για την καταστολή της εξέγερσης τζιχαντοφασιστών στο βορειοανατολικό τμήμα της χερσονήσου του Σινά, στην οποία πρωτοστατεί ο βραχίονας του ΙΚ στην αιγυπτιακή επικράτεια.
Τον Φεβρουάριο του 2018, οι Αρχές εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντοφασιστών, κυρίως στον Σινά. Έκτοτε, κατά τα επίσημα στοιχεία, έχουν σκοτωθεί περίπου 1.000 από τους ισλαμοφασιστες και δεκάδες στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το Τορίνο στην Κούβα και στους γιατρούς της.
Να δούμε και μια είδηση που έχει σχέση με τον άνθρωπο...
«Ευχαριστούμε Κούβα»: Στα χρώματα της κουβανικής σημαίας το ιστορικότερο κτίριο του Τορίνο
Με έναν ιδιαίτερα συγκινητικό και τιμητικό τρόπο αποχαιρετά το Τορίνο τη μπριγάδα των Κουβανών γιατρών Henry Reeve, που επέστρεψε στο νησί μετά από μήνες προσφοράς σε ένα από τα επίκεντρα της πανδημίας στην Ιταλία. Χθες το βράδυ κατά της δέκα, το κτίριο Μόλε Αντονελιάνα, έμβλημα της πρωτεύουσας του Πιεμόντε, φωτίστηκε στα χρώματα της κουβανικής σημαίας, κάτω από τη λεζάντα “Ευχαριστούμε Κούβα”, ενώ δίπλα στη σημαία εμφανίστηκαν σε σχήμα καρδιάς δυο χέρια ενωμένα ως ένδειξη φιλίας των δύο λαών.
Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020  -  18:11
Το κτίριο αυτό ξεκίνησε να χτίζεται το 1863, αρχικά ως συναγωγή και στη συνέχεια πέρασε από πολλές περιπέτειες, μέχρι που το 2000 μετατράπηκε σε Μουσείο Κινηματογράφου. Είναι ένα από τα ψηλότερα κτίρια της Ιταλίας και της Ευρώπης και φωτίζεται πολύ σπάνια, σε ειδικές εορταστικές περιστάσεις. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που αυτός ο φωτισμός γίνεται προς τιμήν μιας ξένης χώρας.
Στο μεταξύ, για τα μέλη της μπριγάδας που επέστρεψαν, 20 γιατροί και 18 νοσηλευτές, ξεκίνησε από χθες η περίοδος της καραντίνας, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν κρούσματα ανάμεσά τους και κίνδυνος μετάδοσης στο νησί, όπου τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες τείνουν προς το μηδέν, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη εγχώρια μετάδοση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του κουβανικού υπουργείου υγείας, τα μέλη της μπριγάδας στο Τορίνο πραγματοποίησαν 5100 ιατρικές παρεμβάσεις, 29.000 νοσηλευτικές υπηρεσίες και θεράπευσαν πάνω από 170 ασθενείς με μία μόλις απώλεια.
Η τεράστια προσφορά των Κουβανών γιατρών, κατά της πανδημίας και άλλων ασθενειών συνεχίζεται αμείωτη με 39 αποστολές σε 33 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυξάνουν οι φωνές υπέρ εξόδου και της Ιρλανδίας, από την ΕΕ...
Αντί να επιτεθεί συνεχώς στο Brexit, η Ιρλανδία να φύγει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ΕΕ αντιμετωπίζει την Ιρλανδία σαν αποικία. Υπαγορεύει την οικονομική πολιτική της Ιρλανδίας και την χρησιμοποιεί ως πολιτικό θύμα. Η Ιρλανδία πρέπει να απελευθερωθεί από τις Βρυξέλλες, λέει ο δημοσιογραφος Brendan O ' Neill



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ανακοίνωση του state department ουσιαστικά λέει:
«Ερντογαν κάτσε στα αυγά σου, Μητσοτακη κάτσε στο τραπέζι για μια συνολική διευθέτηση του πράγματος.»
Μόνο που αν η Ελλάδα καθίσει σε ένα τέτοιο τραπέζι το μόνο που θα συμβεί είναι να χάσει μέρος της υφαλοκρηπίδας της.
Το μόνο που θα παζαρεύσουμε είναι το ποσο θα χάσουμε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Γι αυτό ο Αντρεας το 1987 είχε πει πως δεν πρόκειται να κάτσει ποτέ σε ένα τέτοιο τραπέζι παρα τις μεθοδεύσεις των ΗΠΑ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το να παραδίδει μαθήματα εθνικού συμφέροντος ο Καρανικας που δεν πήγε φαντάρος με ξεπερνάει. Τι ακούμε ρε π... μου



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H εκπρόσωπος του Χ. Γκουαϊδό στη Μ. Βρετανία σε μία επεξηγηματική συνέντευξη.
Όταν κάποιος υπερασπίζεται ιδρύματα όπως την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και άτομα όπως ο Έλιοτ Άμπραμς, ο Τζον Μπόλτον και ο Χουαν Γκουαϊδό, το σίγουρό είναι ότι θα μείνει όπως έμεινε και η εκπρόσωπος του Χ. Γκουαϊδό στη Μεγάλη Βρετανία, χωρίς επιχειρήματα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η πικρη αληθεια για τη Συνοδο Κορυφης. Οι βορειες χωρες επικρατησαν. Λιγοτερα χρηματα με ορους που παραπεμπουν σε Μνημονια. Εκοψαν τα κονδηλια της Υγειας. Στην Πατρα αυξανονται τα συσσιτια. Η πραγματικη εικονα επειτα από την πανδημια.

Συνοδος Κορυφης. Αυξησαν τα δανεια, πετσοκοψαν τα κονδυλια και εδωσαν «μπονους» στους τεσσερις του Βορρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Δημαρχος Κυθηρων που προβαλλουν τα ΝΕΑ του Μαρινακη λεει ψεματα.
Στηριξη  του πρωην δημαρχου Καλαματας και τωρινου Περιφερειρχη Πελοποννησου Νίκα στον Αντιπερειαρχη και στη Δουρου
Ο επιτιμος αρχηγος Πυροσβεστικου Σωματος και Αντιπεριφερειαρχης  Πελοποννησου Βασίλειος Καπέλιος αντικρουει τον Δημαρχο Κυθηρων.
«Καμια σχεση με τα πραγματικα γεγονοτα οσων αφορα την συμμετοχη των εναεριων μεσων στις πυρκαγιες της Μανης και των Κυθηρων το ετος 2017 δεν εχουν τα οσα αναφερονται στις συνομιλιες μεταξυ του πρωην αρχηγου του Π.Σ. Βασιλη Ματθαιόπουλου και του πραγματογνωμονα αξιωματικου Δημητριου Λιότσου που δημοσιυθηκαν στην «Καθημερινη»» τονιζει στην επιστολη του.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την τουρκική προκλητικότητα ενημέρωσε ο Μητσοτάκης τον Πούτιν
22/07/2020
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εδέησε σήμερα το απόγευμα να έχει με πρωτοβουλία του τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, την πρώτη, εδώ και πάνω από ένα χρόνο από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.
Προφανώς η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε άμεση σχέση με την ενημέρωση του Ρώσου Προέδρου για τις θέσεις της ελληνικής πλευράς αναφορικά με τις τρέχουσες προκλήσεις της Τουρκίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου.
Να σημειώσουμε πάντως ότι τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προέβη σε μια απαράδεκτη και εντελώς άκομψη επίθεση κατά της Ρωσίας, σε σχέση με τις θέσεις της τελευταίας για την Αγιά Σοφιά,  ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος κατά πρωτοφανή τρόπο και με αφορμή το ίδιο θέμα χαρακτήρισε, περίπου, ως εχθρό της Ελλάδας την Ρωσία! Τέτοιες ασύγγνωστες τοποθετήσεις από ελληνικής πλευράς δεν έχουν γίνει σε βάρος της Ρωσίας, ούτε στις χειρότερες μέρες του Ψυχρού πολέμου.
Στη διάρκεια της επικοινωνίας, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά,  συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή και το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για όλο τον Ορθόδοξο κόσμο.
To Κρεμλίνο για την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Πούτιν
Ενώ η ελληνική πλευρά έδωσε στη δημοσιότητα ένα πολύ “τσιγκούνικο”, περιορισμένο ρεπορτάζ για την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Πούτιν, το Κρεμλίνο, αντίθετα, έδωσε μια αναλυτικότερη και πιο ενημερωτική δήλωση σε σχέση με την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο Ηγετών:
Με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς πραγματοποιήθηκε  τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Για σειρά ζητημάτων συζήτησαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, που έγινε κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Εξετάστηκαν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ουσιαστικοί τρόποι περαιτέρω ανάπτυξης της ρωσοελληνικής αλληλεπίδρασης σε διάφορους τομείς.
Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη να ενταθεί το έργο της Μικτής Επιτροπής Οικονομικής, Βιομηχανικής, Επιστημονικής και Τεχνικής Συνεργασίας με έμφαση στην επέκταση του νομικού πλαισίου των διμερών σχέσεων.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη διοργάνωση των εκδηλώσεων για το 2021, στο πλαίσιο της επερχόμενης γιορτής στην Ελλάδα για την 200ή επέτειο από την έναρξη του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα για ανεξαρτησία.
Συζητήθηκε, επίσης, διεξοδικά η κατάσταση σε σχέση με την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί.
Επ’ αυτού υπογραμμίστηκε η εξαιρετική πολιτιστική, ιστορική και πνευματική σημασία αυτού του μοναδικού μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς. Επισημάνθηκε δε η σημασία της διατήρησής της ως κοινής ιδιοκτησίας του ανθρώπινου είδους και ως συμβόλου ειρήνης και αρμονίας.
Τέλος, εξετάστηκαν επίσης ορισμένα ζητήματα της περιφερειακής ατζέντας, συμπεριλαμβανομένης της διευθέτησης στη Λιβύη και της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διατηρήσουν τις επαφές τους.
Υπενθυμίζεται ότι η επικοινωνία μεταξύ Μητσοτάκη και Πούτιν έλαβε χώρα εν μέσω του τεταμένου κλίματος στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, μετά και την έκδοση τουρκικής Navtex για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών στα ανοικτά του Καστελλόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο απόλυτος διασυρμός! Ο Ερντογάν καλεί τον πάπα στην εκδήλωση μετατροπής της Αγιας-Σοφιάς κι η Σακελλαροπούλου εκλιπαρεί τον πάπα να μην αποδεχθεί!
Σύμφωνα με όσα επισήμως γράφουν ΟΛΑ τα έγκυρα ΜΜΕ της Ιταλίας, ο Μπεργκόλιο "αναγνώρισε τους πολιτικούς λόγους πρόσκλησης του"... "εκθείασε τις προσπάθειες της Ελλάδας στην υποδοχή μεταναστών και προσφύγων, που είχε διαπιστώσει στην επίσκεψή του στη Λέσβο το 2016"
Σ' εκείνη την επίσκεψη ο Μπεργκόλιο είχε ευλογήσει τα σύμβολα των φονιάδων του Ερντογάν και της "πολιτισμένης" Ευρώπης, μαζί με τον Τσίπρα και τους παπικούς ιεράρχες Βαρθολομαίο κι Ιερώνυμο
Το κερασάκι στην τούρτα;
Η αποικία της Ελλαδας πρόσφερε στον Μπεργκόλιο πρόσκληση για τις εκδηλώσεις για 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση κι "ο πάπας αποδέχθηκε την πρόσκληση, ελπίζοντας οι συνθήκες να επιτρέψουν το ταξίδι του".
Τώρα οι εγχώριες αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες θα μιλήσουν για "ελληνική νίκη" και "τεράστιες ελληνικές επιτυχίες". Η δε παπικοί προσκυνημένοι (Βαρθολομαίος-Ιερώνυμος) θα διευκολυνθούν στην πορεία της "παγκόσμιας ενότητας των εκκλησιών" (δηλαδή την υποταγή της Ορθοδοξίας) κι οι δήθεν Ορθόδοξοι μητροπολίτες "μούγκα στη στρούγκα" του υπερεθνικού κεφαλαίου.
Ο σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας την πλήρη υποστήριξη της δύσης παίζει κυριολεκτικά κι εμείς θα θρηνήσουμε νέες χαμένες πατρίδες. Προσφάτως η επίσημη Ελλάδα στήριξε τον σύμμαχο Ερντογάν στην εισβολή του στη Συρία... και το ξεχάσαμε;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκεί που δεν πουλάνε πατρίδες! Ασυγκράτητος ο μεγάλος Σίνισα...
Σίνισα Μιχαϊλοβιτς: "Το Κόσοβο είναι Σερβία. Τελεία και παύλα. Δεν μπορούν να διώξουν  τους Σέρβους από το σπίτι τους"! 22/7/2020

Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς που άφησε πίσω του τη λευχαιμία, πάτησε χορτάρι, έκανε μερικούς χαλαρούς γύρους και έδειξε ξανά ότι έχει τεράστια ψυχική δύναμη. 06 Μαΐου 2020
Μπήκε στο νοσοκομείο για χημειοθεραπείες, άφησε πίσω του τη λευχαιμία, επέστρεψε στους πάγκους και τώρα ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς έδειξε ότι έχει όλη την ψυχική δύναμη του κόσμου, για να μπορεί και πάλι να τρέξει. Ο προπονητής της Μπολόνια βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας και έκανε μερικούς γύρους σε χαλαρό τέμπο και μερικούς κοιλιακούς, δείχνοντας ότι τα καλύτερα βρίσκονται μπροστά του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάτι: Επτά φορές είχε καταθέσει ο εμπειρογνώμονας Λιότσιος για τους εκβιασμούς και τις απειλές που δεχόταν
Τη «σιωπή των αμνών» τήρησαν τρεις τότε υπουργοί στις καταθέσεις τους στον ανακριτή – Ο εμπειρογνώμονας του Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Λιότσιος έδωσε 7 συνολικά καταθέσεις