Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Πεμπτη 23 Ιουλιου 2020


Η ΜΕΡΚΕΛ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ 2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ;;;; ΓΕΛΑΝΕ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟ!!! 20Ο ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΥΑΡΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο καπνός από τη φωτιά στην Κορινθία, στο βορειότερο άκρο της Πελοποννήσου, έχει σκεπάσει τον ουρανό στη Νεάπολη Λακωνιας, στο νοτιότερο άκρο, περίπου 220 χιλιόμετρα κάτω...
Ο εφιάλτης είναι εδώ κι όλοι αναρωτιούνται αν τα " έχει καλά" ο αρχηγός με τον υπαρχηγό και τον εμπειρογνώμονα και δε συμμαζευεται.
Οι απλοί πυροσβέστες, ελάχιστοι με ελάχιστα κι απαρχαιωμένα μέσα δίνουν τη μάχη, βλέπετε δεν περισσεύουν λεφτά για τέτοιες πολυτέλειες. Άσε που πολλοί από αυτούς πρέπει να φυλούν τα 14 αεροδρόμια της fraport!!!!!
Το αστικό κράτος έχει συνέχεια, αυτό είναι σίγουρο...
Σχολιο.- Καθε χρονο τα ιδια... Ουτε σχεδιασμος, ουτε λεφτα...
"Καποια στιγμη θα καουν"
Κουλης Μητσοτακης….




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ακριβώς ένα χρόνο μετά την πτώση της χούντας, το 1975,  και με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση των οικοδόμων, η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε εκτεταμένη επίδειξη αστυνομικής βίας, καθιστώντας σαφή τα όρια της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Συνάμα, αποκαλύπτονταν τόσο η δυναμική ενός εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος που τροφοδοτούνταν από τις πρόσφατες μνήμες της αντιδικτατορικής Αντίστασης και κυρίως από την εξέγερση του Νοέμβρη 1973, όσο και οι αντιφάσεις της Αριστεράς, που δυσκολευόταν να κατανοήσει τον χαρακτήρα του μεταδικτατορικού καθεστώτος και τις πραγματικές αντιθέσεις που αναδείκνυε η ιστορική συγκυρία.
Η απεργία των οικοδόμων και η σύγκρουση
Η απεργία κηρύχτηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή των οικοδομικών σωματείων στα οποία κυρίαρχη δύναμη ήταν η παράταξη του ΚΚΕ (η ΕΣΑΚ).
Ο οικοδομικός κλάδος περιλάμβανε ήδη 200.000 εργατοτεχνίτες, ως συνέπεια της μεταπολεμικής έκρηξης της κατασκευαστικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα στα μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα του λεκανοπεδίου της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Προσφέροντας απασχόληση σε δεκάδες χιλιάδες νέους από την επαρχία που επέλεγαν τον δρόμο της εσωτερικής μετανάστευσης, αλλά και σαν καταφύγιο χιλιάδων διωκόμενων αριστερών, η οικοδομή λειτούργησε προδικτατορικά σαν σχολείο ταξικής συνειδητοποίησης και ο οικοδομικός κλάδος βρέθηκε στην πρωτοπορία των εργατικών και δημοκρατικών αγώνων κατά την περίοδο 1960-67. Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου βρήκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας δεκάδες οικοδόμους που είχαν συλληφθεί κατά τις συγκρούσεις με την αστυνομία στην τελευταία προδικτατορική απεργία του κλάδου στις 11 Απριλίου 1967.
Τους αγώνες των οικοδόμων της προδικτατορικής περιόδου καθοδηγούσε η Συντονιστική Επιτροπή των οικοδομικών σωματείων που βρισκόταν υπό τον έλεγχο της ΕΔΑ. Τα σωματεία αυτά είχαν αποκλειστεί από την Ομοσπονδία Οικοδόμων που ανήκε στην ελεγχόμενη από τον εργατοπατερικό συνδικαλισμό ΓΣΕΕ, και η οποία αποτελούνταν από άμαζα σωματεία-σφραγίδες. Επικεφαλής της βρισκόταν ο Κώστας Λυκιαρδόπουλος, ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους του εργατοπατερισμού, που είχαν κάνει τον φιλοκυβερνητικό συνδικαλισμό και τον αντικομμουνισμό προσοδοφόρο επάγγελμα.
Με την επιβολή της δικτατορίας, με την οποία συνεργάστηκε άψογα ο Λυκιαρδόπουλος και η Ομοσπονδία του, τα υπό αριστερό έλεγχο μαζικά σωματεία διαλύθηκαν, ενώ εκατοντάδες συνδικαλιστές εξορίστηκαν. Εντούτοις και παρά το καθεστώς τρομοκρατίας που επιβλήθηκε, ήταν εκατοντάδες οι οικοδόμοι που συνδέθηκαν με αριστερές αντιδικτατορικές οργανώσεις και οι οικοδομές αποτελούσαν «απελευθερωμένα εδάφη», όπου οι συζητήσεις έπαιρναν τον χαρακτήρα ζύμωσης σχετικά με τα ζητήματα του αντιδικτατορικού αγώνα, αλλά και με αυτά που απασχολούσαν το κομμουνιστικό κίνημα. Χαρακτηριστική είναι η μαζική και οργανωμένη κάθοδος των οικοδόμων στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη 1973, όπως και το μεγάλο ποσοστό που αντιπροσώπευαν μεταξύ των συλληφθέντων κατά την καταστολή της εξέγερσης. Και όλα αυτά συνέβαιναν παρόλο που το βιοτικό επίπεδο του κλάδου συνέχισε να βελτιώνεται, ως αποτέλεσμα της ανησυχίας που προκαλούσε ο κλάδος στο καθεστώς και της συνέχισης της κατασκευαστικής έκρηξης, τουλάχιστον ώς το 1973, η ανακοπή της οποίας, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, πυροδότησε έντονα φαινόμενα δυσαρέσκειας.
Μετά την πτώση της δικτατορίας και την ανασύσταση των μαζικών οικοδομικών οργανώσεων και της Συντονιστικής Επιτροπής, τέθηκαν επιτακτικά τα ζητήματα ανεργίας του κλάδου, ταυτόχρονα με τη ρύθμιση μιας σειράς ζητημάτων που εκκρεμούσαν από την προδικτατορική περίοδο. Παράλληλα, παρέμενε το αίτημα του εκδημοκρατισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, της ένταξης των σωματείων στην Ομοσπονδία και της διοργάνωσης δημοκρατικού αντιπροσωπευτικού Συνεδρίου.
Με τα αιτήματα αυτά διοργανώθηκε η απεργία της 23ης Ιουλίου 1975, την οποία αποδοκίμασε η Ομοσπονδία του Λυκιαρδόπουλου και η κυβερνητική ΓΣΕΕ, και προγραμματίστηκε απεργιακή συγκέντρωση στο θέατρο «Περοκέ», στην πλατεία Μεταξουργείου.

Αυτό το τεραστιο κομμουνιστικο συνδικαλιστικό κίνημα των Οικοδόμων, ουσιαστικά διαλύθηκε το 1992, με την εισβολη των Αλβανών λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Με απόφαση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και του προδότη υπαρχηγού του Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα ο προδότης ανθέλληνας Σαμαράς ήταν αυτός που κορόϊδεψε τον ελληνικό λαό λέγοντας «να ανοίξουμε τα σύνορα να μπουν οι 200 χιλιάδες Βορειοηπειρώτες αδελφοί μας», και αντί για 200 χιλιάδες βορειοηπειρώτες, μπήκαν 1.500.000 Αλβανοί. Οι οποίοι κατευθήνθηκαν στην οικοδομή, ρίχνοντας τα μεροκάματα, εξαθλιώνοντας τους οικοδόμους και ρίχνοντας τους στην ανεργία. Φώναζαν τότε οι καημένοι οι Οικοδόμοι, «μας παίρνουν τις δουλειές, μας εξαθλιώνουν, μας ρίχνουν στην ανεργία», αλλά κανένας δεν τους άκουγε, γιατί φρόντιζε το πουλημένο από τότε «ΚΚΕ» της Παπατρίχα, που είχε οικονομικές ανάγκες γιατί έπρεπε να στείλει την κόρη της στο Diri και μετά στις ΗΠΑ γιατί εκεί θα έπαιρνε τις «κατάλληλες» γνώσεις. Οι Αλβανοί που πήραν τις δουλειές των Οικοδόμων φυσικά δεν είχαν καμία γνώση, κοιμόντουσαν κάθε φορά που έστριβε αλλού το μάτι του ο επιστάτης, και τα αποτελέσματ τα είδαμε στο σεισμό του 1999. Ο πολύς ο κόσμος τα είδε σταδιακά, όταν φώναζε τον Έλληνα οικοδόμο να του βάψει το σπίτι, ο Αλβανός του έλεγε θα στο βάψω εγώ με το 1/3 των χρημάτων που ζητάει ο Έλληνας, την έδιναν την δουλειά στους Αλβανούς, και σε 3 μέρες αφού είχαν τελειώσει, το σπίτι ήταν σε χειρότερη κατάσταση από πριν. Το συνηθισμένο μοτό των Αλβανών ήταν το «ξέρω». Ξέρεις να βάψεις? «Ξέρω». Ξέρεις να μαγειρέψεις? «Ξέρω». Ξέρεις να χειρουργήσεις? «Ξέρω». Γιατί όλοι στην Αλβανία, ήταν γιατροί, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, και διανοούενοι.
Τώρα πια, φεύγουν και οι Αλβανοί, γιατί δεν υπάρχουν δουλειές στην Ελλάδα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γιώργος Φαρσακίδης δεν είναι, πια, κοντά μας.
Ο Γιώργος Φαρσακίδης, χαράκτης, ζωγράφος και λογοτέχνης, μαχητής της Εθνικής ΕΑΜικής Αντίστασης έφυγε πλήρης αγώνων και ημερών σήμερα, Τετάρτη σε ηλικία 94 ετών.
Φαρσακίδης Γιώργος. Ζωγράφος, χαράκτης και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Οδησσό της ΕΣΣΔ το 1925, αλλά σύντομα εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Συμμετείχε στην ΕΠΟΝ και τον ΕΛΑΣ, και τραυματίστηκε σε μάχες με τους Γερμανούς και τους Βούλγαρους. Από την περίοδο του Εμφυλίου μέχρι την πτώση της δικτατορίας των συνταγματαρχών έμεινε συνολικά δεκαεπτά χρόνια φυλακισμένος και εξόριστος. Ενταγμένος στο ΚΚΕ, ανέπτυξε δραστηριότητα στα κινήματα της ειρήνης και του πολιτισμού. Το έργο του είναι επηρεασμένο από τους αγώνες του εργατικού κινήματος και την εαμική Αντίσταση. Έγραψε τα βιβλία «Ιαματικά ψεύδη και βέβηλες προσεγγίσεις», «Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη», «Του έρωτα και της μοναξιάς» κ.ά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φίλος εν πλω από το Π. Ν. μου μετέφερε το κλίμα και την αγωνία του για σύρσιμο της χώρας στη Χάγη και για το παρασκήνιο των ημερών. Είναι προφανές ότι η επικράτεια που υπάρχει χρήζει υπεράσπισης, διατήρησης, ανασυγκροτησης. Αν κάποιοι κάνουν πλάκα και παζαρευουν απώλεια εδάφους και γελούν με ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν έχουν σχέση με την Εαμικη και κομμουνιστικη παράδοση της χώρας. Βρήκαμε μια επικράτεια. Δεν θα παραδώσουμε κοινότητα στα παιδιά μας.Συγγνώμη, αλλα δεν έχω να συζητήσω τίποτα με όσους λένε τέτοια πράγματα. Φαίνεται ότι κάποιοι ξεχνούν ότι πρόγονοι μας υπερασπιστηκαν αυτόν τον τόπο και τα έβαλαν με ξένους επικυριαρχους και τον ντόπιο δωσιλογισμο.Πηραν ευθύνες, δεν κρύφτηκαν, δεν φοβήθηκαν. Στάθηκαν όρθιοι απέναντι στην ιστορία και υπερασπιστηκαν τις πεζούλες και την ιστορία του λαού και της χώρας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020
Βολιβία: Μανούβρες για αναβολή των εκλογών

Καταγγελίες κατά διάφορων αξιωματούχων της ντε φάκτο κυβέρνησης ότι χρησιμοποιούν την υγειονομική κρίση για να επιτεθούν στο MAS
Ο David Veizaga, εκτελεστικός γραμματέας της Ομοσπονδίας "Yungas Chapare"  , κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι διάφοροι αξιωματούχοι της ντε φάκτο  κυβέρνησης της Jeanine Áñez χρησιμοποιούν διάφορες πολιτικές στρατηγικές για να αναβάλουν  τις προεδρικές εκλογές.
Ο Veizaga καταδίκασε τις δηλώσεις του υπουργού της κυβέρνησης, Arturo Murillo, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ενός κέντρου απομόνωσης για ασθενείς από της πανδημίας του κορονοϊού στην πόλη  Κοτσαμπάμπα, περιοχή που το Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό (MAS)  έχει μεγάλη πολιτική επιρροή και είναι η περιοχή με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από τον ιό.
Αυτή τη στιγμή θέλουν να δυσφημίσουν το MAS στην ευρύτερη περιοχή της Κοτσαμπάμπα με σκοπό να του αφαιρέσουν ψήφους. Προσπαθούν να του φυτέψουν περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, τρομοκρατίας, κρίσης υγείας για να αναβάλουν τις εκλογές ή να δημιουργήσουν πρόβλημα. Ο υπουργός Μουρίγο δεν εργάζεται για τον λαό, το μόνο που κάνει είναι να ασκήσει πιέσεις στους τοπικούς κυβερνήτες και τους δημάρχους », δήλωσε ο Veizaga.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας "Yungas Chapare" σημείωσε ότι οι τοπικές αρχές συνεργάζονται με ιατρικό προσωπικό για να μειώσουν τον αντίκτυπο της κρίσης στην υγεία λόγω του Covid-19, με φάρμακα και φυσικές θεραπείες.
"Οι νεκροί καταμετρώνται εντός και εκτός των νοσοκομείων. Εμείς εξετάζουμε μόνο την κατάσταση του  πληθυσμού, αλλά θα τους διδάξουμε θεραπείες ώστε να μπορούν να θεραπευτούν. Σε κάθε ιατρική μπριγάδα  υπάρχει ένας βιοχημικός, ένας γιατρός και ένας  φυσικός (εναλλακτικός) γιατρός . Εφαρμόζουμε την ιατρική του λαού για να σώσουμε το λαό », πρόσθεσε ο Veizaga.
Το Υπουργείο Υγείας της Βολιβίας ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιώσει 59.582 κρούσματα με κορονοϊό και 2.151 θανάτους. Οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία στη χώρα της Νότιας Αμερικής είναι οι Λα Παζ, Σάντα Κρουζ και Ταρίγια.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την αναπηρία δεν την εύχεσαι δεν την αποζητάς. Την ξορκιζεις. Κανένας γονιός δεν θέλει το κακό του παιδιού του ή την καταστροφή της ζωής του παιδιού του και κατά συνέπεια όλης της οικογένειας. Όποιος τα σκέφτεται αυτά είναι ψυχικά διεστραμμένος. Η αναπηρία είναι ένα άτυχο κακό λαχείο της ζωής, που μπορεί να τύχει ανά πάσα στιγμή στον καθένα.

«Δηλαδη κάνετε εσείς τα ανάπηρα παιδιά και πρέπει συνεχώς να σας πληρώνουν? Υπάρχει σχετική εξέταση πριν έρθει το παιδί στη ζωή. Συμπάσχουμε όλοι. Αλλά κάπου το παρακάνατε. Άντε πια.
-Δεν υπάρχει σχετική εξέταση στη διάρκεια της κύησης για την ανίχνευση του αυτισμού.»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιεξουσιαστης δικαιωματιστης άτυπος leader του Ρουβικωνα, που του έκανε, και πολύ σωστά, μήνυση ο Μπογδάνος - διατηρώ μια επιφύλαξη μήπως είναι fake
Spiros Dapergolas
Αν ζητάγαμε να παραιτηθεί η Τουρκία από τις διεκδικήσεις στην ΑΟΖ  δίνοντας τους 8 αξιωματικούς;; Μήπως κάποτε να κοιτάξουμε σοβαρά την εξωτερική μας πολιτική;;
Σχολιο.- Δεν είναι Fake
Δεν είναι,ρωτήθηκε στο Twitter και απάντησε θετικά.
Σχολιο.- Ότι του φανεί του λολοστεφανη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Δεν πολεμάμε για τα πετρέλαια». Πολύ βολικό. Το καλύτερο, σχεδόν μαγικό. Ξεμπερδεύεις εύκολα, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ξεχωρίζεις κι από την πλέμπα που παραμυθιάζεται, είσαι ψαγμένος και διαφορετικός. Ο καλύτερος. Και δεν έχει να σου πει κανείς τίποτα. Επίσης «δεν πολεμάμε για βραχονησίδες». Κι αν και τα βράχια έχουνε και τίποτα παππούδια πάνω, δεν αλλάζει και κάτι. Ίσα ίσα, καλύτερα (ωραία η Ελλάδα αλλά έχει Έλληνες). «Χαχαχα». Για τις θάλασσες γενικώς δεν πολεμάμε, εννοείται. Πολεμάνε βέβαια οι άλλοι, αλλά δεν πειράζει. Καλά, το Καστελόριζο είναι πολύ μακριά, δεν το συζητάμε καν. Δεν γίνεται μια κουτσουλιά να κόβει στη μέση τη «γαλάζια πατρίδα» του άλλου. Με το μάτι ρε παιδί μου, δες τον χάρτη. Άσε τώρα τα διεθνή δίκαια, με το μάτι. Όταν περισσεύει κάτι τόσο πολύ, είναι θέμα. Εκτός αν είναι τα «Φόκλαντς» ξέρωγω, αλλά δεν είμαστε και Αγγλία, τι να κάνουμε. Στη Γαύδο θα μπορώ να πηγαίνω; Θα μπορώ. Κι ας είναι τα νερά όποιου θέλει, τα νερά δεν έχουνε χρώμα. Μετά θα μείνουνε κάτι νησάκια σε ξένα νερά, θα περισσεύουνε πολύ κι αυτά. Ε οκ, κι αν αποκτήσει και λίγο ανατολίτικο χρώμα το νησί, θα είναι ωραία φάση. Καλά, όχι μόνο το νησί, και στην παλιά οθωμανική αυτοκρατορία δεν ήτανε και τόσο άσχημα, μην ακούτε αυτά που μας μαθαίνανε στα σχολεία. Το θέμα είναι τα αφεντικά, τι με νοιάζει η σημαία; Πάντα μια μειοψηφία το καταλάβαινε, άσε τους πολλούς να παραμυθιάζονται. Τα αφεντικά, ειδικά τα μικρά αφεντικά. Την Κω να τη δώσουμε, είναι χάλια, έχει και Άγγλους. «Χαχαχα». Ένας τσολιάς που κάνει μπάνιο, λάικ. Γενικώς, δεν πολεμάμε. Βέβαια, το φίδι από την τρύπα πάντα η πλέμπα το έβγαζε. Αυτό δεν αλλ;aζει. Παλιά λέγανε για την «αστική τάξη που πήγε στο Κάιρο ενώ ο λαός πολεμούσε». Τώρα η αδιαφορία, ο ατομισμός, ο παρτακισμός, ντύνονται με μανδύα επαναστατικό. Τώρα αντί για Κάιρο θα παίξει πολύ Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο. Για όσους έχουν τις άκρες, τον τρόπο και κυρίως το σύστημα δικαιολόγησης. Αυτός ο μανδύας του παρτακισμού είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη, υπερόπλο πραγματικό. Ο φιλοτομαρισμός ως επανάσταση. Α, και μην ξεχνάμε τον Μπογδάνο παιδιά. Πολύ Μπογδάνο, ποστάρετε Μπογδάνο συνέχεια, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο Μπογδάνος, παίξτε Μπογδάνο. Στο Μάτι το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν τα αυθαίρετα του κυρ Παντελή, όποιος ξεχώριζε λίγο από την πλέμπα, έγραφε για τα αυθαίρετα του νεοέλληνα. Έπαιξε πολύ το αυθαίρετο. Και τώρα, κοίτα κάτι συμπτώσεις, ακούσαμε σε μια «κασέτα» έναν τύπο με γαλόνια να λέει «ρίξτα όλα στην αυθαίρετη δόμηση, αλλιώς θα σε κυνηγήσει η υπουργός και θα σε σκίσει η Δούρου. Μη μπλέξεις, έτσι γίνονται οι δουλειές στην Ελλάδα, ήρωας θες να γίνεις; Για το Μάτι;» Ούτε για το Μάτι πολεμάμε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΓΙΩΡΓΟ ΡΑΚΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΎΜΒΟΥΛΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΑΡΔΗΝ
1. «Που είναι οι Αμερικάνοι;». Εκεί που ήταν, μαζί με τους Ρώσους, στην κυπριακή εισβολή του 1974. Όταν λέμε ''δεν ξεχνώ'', να το εννοούμε.
2. «Θα πάμε σε πόλεμο με τον Δένδια;». à la guerre comme à la guerre λένε οι Γάλλοι. «Στον πόλεμο, πάνε όπως στον πόλεμο». Δεν μας νοιάζει ΠΟΙΟΣ είναι στην πολιτική ηγεσία αυτή τη στιγμή, αλλά ΤΙ θα κάνει. Και αυτό που πρέπει να ΜΗΝ κάνει είναι εκείνο που έκανε ο προκάτοχός του στα Ίμια. Τεχνική ηγεσία υπάρχει. Η στρατιωτική αξιολόγησή της σε παγκόσμιο επίπεδο είναι υψηλή. Να την αφήσουν να κάνουν την δουλειά της. Εξάλλου, η επιτυχημένη διαχείριση του θερμού επεισοδίου (=να κάνουν οι Τούρκοι πίσω) ευνοεί τη θέση μας έναντι όλων. Άρα; Εμείς πιέζουμε την ηγεσία, την κάθε ηγεσία, ώστε να μην κάνει ούτε βήμα πίσω, από εκεί και πέρα, η ευθύνη είναι δική της. Με συγχωρείτε, άλλος τρόπος δεν υπάρχει.
3. Ελληναραδική στάση σημαίνει προαναγγελία ήττας, προδοσίας, και ξεπουλήματος στο facebook πριν καν όλα αυτά συντελεστούν; Γιατί; Χρειαζόμαστε μια ήττα για να έχουμε πολιτικό ρόλο ως κατήγοροι;
4. «Δεν πολεμάω για κανέναν πέρα απ' την πάρτη μου». Καλά κάνεις. Κάτσε σε μια γωνιά να ασχοληθείς με την πάρτη σου. Εμείς οι υπόλοιποι μετέχουμε σε μια κοινωνία που έχει ιστορία, συνείδηση εθνική, συγκεκριμένον πολιτισμό. Αυτόν υπερασπιζόμαστε. Οι αντίφα, ας ασχοληθούν να υπερασπίσουν το δικό τους «έθνος», π.χ. την επικράτεια των εξαρχείων που την έχουν κάνει τόσο πολύ σαν τα μούτρα τους, ώστε να την εγκαταλείπουν και οι ίδιοι. Πράγμα που εξηγεί γιατί στην πολιτική τους ασχολούνται τόσο πολύ με τους άλλους (=δεν αντέχουν τους εαυτούς τους).
5. Εμφυλιάκηδες; Όχι, ευχαριστώ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πεινουσα μικρουλα, ετρωγα ψωμι με ζαχαρη, και επινα νερο, για να μην πειναω τοσο. Ο πατερας μου με ηθελε εισαγγελεα, η μανα μου με ηθελε γιατρο διαβητολογο, γιατι ειχε σακχαρο. Εμενα μου αρεσε η ιατροδικαστικη, εγινα γιατρος, θα συνεχιζα ιατροδικαστης η ογκολογος - ακτινοθεραπευτρια, αλλα εχω παθει ενα σοβαρο ατυχημα, και δεν προλαβα. Θα συνεχισω οταν γιννω καλα την ειδικοτητα μου ογκολογος - ακτινοθεραπευρια. Στα ματια των γονεων μου ημουν πολυ ψιλα, δεν ειχαν προβλημα κανενα αν ημουν ατομο με αναπηρια, ( κληρονομικο νοσημα). Οι γονεις μου ηταν φτωχοι, δεν ειχαν τελειωσει το δημοτικο σχολειο, ηταν εργατες, και κανενας απο τους συγγενεις μας δεν ηταν γιατρος η εισαγγελεας. Εχω αριστευσα στις νομικες επιστημες του πρωτου ετους Μεταπτυχιακο Νομικης , δεν σταθηκε εμποδιο το εκ γενετης προβλημα της υγειας μου τοσα χρονια, να σπουδασω, να εργαζομαι, να εχω μια κανονικη ζωη. Αυτο το λεω για καποιο ατομο που ειδα σημερα, και λεει οτι για τα αναπηρα ατομα υπαρχει προγεννετικος ελεγχος για να μην γεννηθουν. ΤΙ ΝΑ ΠΩ....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 1987 ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου κινητοποίησε αμέσως τις Ένοπλες Δυνάμεις και απελευθέρωσε τους κανόνες εμπλοκής, αρνήθηκε πεισματικά να έρθει σέ επαφή, ούτε καν τηλεφωνική, με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Κήλυ ο οποίος τον αναζητούσε αγωνιωδως...[ σημειωτέον ότι ο πρέσβυς ήταν και φίλα προσκειμενος στον Ανδρεα Παπανδρέου... ] ενω μετέβη και ζήτησε να είναι μαζι του και ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σαρτζετάκης, στην αίθουσα ΚΥΣΕΑ και επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ. Τα ακριβώς αντίθετα έκανε ο Σημίτης στα Ίμια και κάνει ο Μητσοτάκης τώρα...
Σχολιο.- Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε λάβει τα μέτρα του και είχε συνεννοηθεί εκ των προτέρων με την Βουλγαρία του κομμουνιστή ηγέτη Ζίφκωφ και την Συρία, οι οποίες βγήκαν κατευθείαν και είπαν "πόλεμος εναντίον της Ελλάδας είναι πόλεμος και μαζί μας. Και πήγαν κλαίγοντας η Τουρκία στο ΝΑΤΟ, και ανάμεσα στα αναφιλητά είπε ότι η Ελλάδα έκανε συμμαχία με την Βουλγαρία που είναι στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Και σάλταραν οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι Αποικιοκράτες. Και ο Αντρέας Παπανδρέου αδιάφορος για το τι έλεγαν οι αποικιοκράτες. Βέβαια μετά από κάνα χρόνο ακολούθησαν οι βαρκάδες με τον Οζάλ στο Βόσπορο και η Συμφωνία του Νταβός.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιο είναι το όφελος με τις ασκήσεις ενάντια στη Ρωσία;
Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020
«Βούλιαξε» η Αλεξανδρούπολη. Δύο θηριώδη πλοία των Αμερικανών ξεφορτώνουν από χτες ελικόπτερα, οχήματα, κοντέινερ και στρατιώτες που θα διεκπεραιωθούν στη Ρουμανία, προς ενίσχυση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, που στήνουν ζώνη περικύκλωσης της Ρωσίας.

Πρόκειται για τη ...συμβολή της Αλεξανδρούπολης στην έκτη κατά σειρά περιοδική ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων των Αμερικανών στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ «Atlantic Resolve», όπου υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο παίρνουν μέρος συνολικά 6.000 στρατιώτες, διενεργώντας επιχειρήσεις και ασκήσεις σε περίπου 17 χώρες.
Πυρήνας, φέτος, της παραπάνω δύναμης, που ταξίδεψε με το «Endurance», θα είναι η 101 Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (101 CAB), που έχει στο δολοφονικό «παλμαρέ» της επιχειρήσεις σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Μάλιστα, ο διοικητής της, συνταγματάρχης M. Mακ Φάντεν, δήλωνε την Παρασκευή, προκαλώντας ανατριχίλα: «Είμαστε έτοιμοι για αυτή την αποστολή. Οι στρατιώτες μας είναι εκπαιδευμένοι, θανατηφόροι και με κίνητρο ("trained, lethal and motivated"). Θα κερδίσουμε σε οποιοδήποτε περιβάλλον!».
Η συνολική δύναμη της CAB είναι περίπου 2.000 άτομα προσωπικό, 50 ελικόπτερα Black Hawk, 4 Chinook, 25 Apache και περισσότερα από 1.800 τροχοφόρα οχήματα και κοντέινερ.
Ένα πρώτο κομμάτι του εξοπλισμού της 101 (συνολικά 63 ελικόπτερα, 500 οχήματα, 250 κοντέινερ και 350 στρατιώτες) ξεφορτώθηκε ήδη στο γαλλικό λιμάνι La Rochelle στον Ατλαντικό, προκειμένου να προωθηθεί από εκεί προς Γερμανία, Πολωνία, Λετονία. Άλλα στελέχη της βρίσκονται στη Γερμανία ήδη από τα τέλη Ιούνη. Το υπόλοιπο φορτίο και προσωπικό θα ξεφορτωθεί Αλεξανδρούπολη και θα διεκπεραιωθεί προς Ρουμανία. Προσωπικό και οχήματα θα φύγουν σιδηροδρομικώς, ενώ ελικόπτερα των Αμερικανών θα συναρμολογηθούν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» και θα πετάξουν για βορειότερα.
Το μεγαλύτερο πλοίο το οποίο έχει «δέσει» ποτέ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης απέπλευσε από το λιμάνι La Pallice της Γαλλίας το βράδυ της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020 και κατέπλευσε στην Αλεξανδρούπολη το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουλίου 2020.
Ο λόγος για το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό ENDURANCE Vehicles Carrier το οποίο μεταφέρει στρατιωτικό υλικό για τις αμερικανικές δυνάμεις οι οποίες θα λάβουν μέρος στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση ATLANTIC RESOLVE 2020 η οποία θα διεξαχθεί στη Ρουμανία. Το πλοίο μεταξύ άλλων μεταφέρει αποσυναρμολογημένα ελικόπτερα τα οποία θα συναρμολογηθούν στην Αλεξανδρούπολη και θα πετάξουν από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» για Ρουμανία, καθώς επίσης άρματα και άλλα οχήματα.
Το ENDURANCE Vehicles Carrier έχει ναυπηγηθεί το 1996, έχει σημαία ΗΠΑ και η  χωρητικότητά του είναι 48.988 t DWT. Το ολικό μήκος του είναι 264,6 μέτρα και το πλάτος του 32,29 μέτρα.
Όσο για όσους αναρωτιούνται αν… χωράει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σημειώνεται πως χωράει χωρίς πρόβλημα στην προβλήτα η οποία είναι 500 μέτρα.
Η μεταφορά του υλικού στη Ρουμανία θα γίνει για πρώτη φορά με τρένο και θα ενεργοποιηθούν οι σιδηροδρομικές μεταφορές μέσα από το λιμάνι, με αμαξοστοιχία από τη Βουλγαρία η οποία θα έρθει για αυτόν τον σκοπό. Μάλιστα έγινε και η δοκιμή της συγκεκριμένης επιχείρησης, προκειμένου να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες.
Το υλικό θα αρχίσει να ξεφορτώνεται την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Φλώρου, οι οποίοι θα αφιχθούν με C-130 από την Αθήνα.
Δεύτερο αμερικανικό πλοίο, το “USNS YUMA” που ανήκει στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, βρίσκεται από το πρωί χτες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για ένα πανομοιότυπο με το “Carson City” που είχε καταπλεύσει πέρυσι στην αντίστοιχη περίοδο στην περιοχή μας. Είναι “αδερφάκι” του δηλαδή και διαθέτει προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου, προκειμένου να συνεπικουρεί τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη και ετοιμάζονται να μεταφερθούν στην Ρουμανία, για την φετινή μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ.
Παράλληλα, στο Αιγαίο ολοκληρώθηκε η μεγάλη πολυήμερη επιχειρησιακή συνεκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων του ΠΝ με αντίστοιχες αμερικανικές, και οργιάζει το παζάρι με ΗΠΑ, Γαλλία και Ισραήλ για τους εξοπλισμούς, όχι για την άμυνα και την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά για την ενίσχυση των πολεμικών ικανοτήτων του ευρωατλαντικού άξονα. Και ενώ όλα αυτά «τρέχουν» ταυτόχρονα, επιβεβαιώνοντας τους αναβαθμισμένους ρόλους που αναλαμβάνει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟικό πλαίσιο, όλο και περισσότερο αναβαθμίζεται η τουρκική προκλητικότητα, τα παζάρια γύρω από τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού και της χώρας. Και κάπως έτσι μοιάζουν κάθε μέρα και πιο αστεία τα φληναφήματα της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων για την «ασπίδα προστασίας» που τάχα απολαμβάνει ο λαός μέσα από την εμβάθυνση της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.Εδώ ανοίγοντας μια παρένθεση ας θυμηθούμε τα αποτελέσματα του εμπάργκο της ΕΕ στη Ρωσία και τις επιπτώσεις στη χώρα μας και ειδικά στον αγροτικό τομέα.
 Ένα πραγματικό «σπιράλ» επικίνδυνων εξελίξεων ξετυλίγεται που σε κάθε του «στροφή» έχει γκριζαρίσματα και αμφισβητήσεις και στο βάθος «διευθέτηση» με ευρωατλαντική σφραγίδα, ως προπομπό για τα ακόμα χειρότερα.
Η δοκιμή των υποδομών της πόλης από τα αμερικανικά στρατεύματα «θα λειτουργήσει και σαν "πρόβα" για την αξιοποίηση της περιοχής, του χρόνου στη γιγαντιαία αμερικανοΝΑΤΟική άσκηση "DEFENDΕR EUROPE 2021", που αναμένεται να κινητοποιήσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και θα χρησιμοποιήσει την Αλεξανδρούπολη ως ένα από τα βασικά ευρωπαϊκά λιμάνια διεκπεραίωσης. Οι πρόβες πολέμου δείχνουν το λόγο που ήταν διακαής πόθος των Αμερικανών η δημιουργία της βάσης και προμηνύουν επικίνδυνες εξελίξεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Αντιπολιτευτική ΜΚΟ παραδίδει καλάθι τροφίμων σε οικογένεια, η οποία ευχαριστεί την ΜΚΟ και τον Νικολάς Μαδούρο. Η σκληρή μπάντα Swing προσφέρει βοήθεια σε φτωχή οικογένεια στη Βενεζουέλα και συμβαίνει αυτό
Η αντίδρασή του: Κόψτε το, δεν αξίζει!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν και μικρό νησί, το Καστελλόριζο ή Μεγίστη έχει μεγάλη ιστορία, αφού είχε κατοικηθεί ήδη από τη νεολιθική εποχή, ενώ στη συνέχεια αποικίστηκε από τους Δωριείς, όπως και όλα τα Δωδεκάνησα. Αυτοί έδωσαν στο νησί και το όνομα Μεγίστη, όπως ακόμα ονομάζεται επίσημα ο Δήμος. Ένας θρύλος αποδίδει τη βάπτιση στον πρώτο οικιστή που λεγόταν Μεγιστέας, όμως μάλλον οφείλεται στο ότι ξεχωρίζει σε μέγεθος από τις γύρω νησίδες. Ο Στέφανος ο Βυζάντιος την αναφέρει "Πολυΐστωρ", ενώ ο Στράβων παραθέτει παρά την ονομασία Μεγίστη το όνομα Κισθήνη, που πιθανόν να ήταν όνομα αρχαίας πόλης επί της νήσου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ
ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ
(Νεοκλής Σαρρής)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσοχή! Αυτό είναι το μήνυμα-απάτη που καλεί σε επιστράτευση
Η Ελληνική Αστυνομία προειδοποιεί για ψεύτικο μήνυμα που έφτασε στα κινητά πολιτών και με το οποίο καλούνται σε ΑΤ δήθεν για να λάβουν φύλλο πορείας. Έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
23 Ιουλίου 2020 16:58
Επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι το κλίμα των ημερών και την ένταση στα ελληνοτουρκικά, λόγω της παράνομης NAVTEX της Άγκυρας, βρήκαν ευκαιρία να κάνουν φάρσα, στέλνοντας μηνύματα για... επιστράτευση.
Στο προφανώς ψεύτικο μήνυμα, που δήθεν αποστέλλεται από το Υπ. Άμυνας, οι πολίτες καλούνται να παρουσιαστούν στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα, ώστε να πάρουν φύλλο πορείας για την "ένταξη στο στρατιωτικό επεισόδιο"!
Η Ελληνική Αστυνομία με ανάρτησή της στο Twitter, σημειώνει ότι  πρόκειται καταφανώς για απατηλό μήνυμα και παρακαλούνται οι πολίτες να το αγνοούν
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργείται έρευνα σχετικά με το ψεύτικο μήνυμα που αποστέλλεται σε κινητά τηλέφωνα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γιαϊτζί θέλει να αλλάξει όνομα στο Αιγαίο Πέλαγος - Οι δύο εκτός τόπου και χρόνου προτάσεις του
Ο "πολύς" Τζιχάτ Γιαϊτζί προτείνει να μην ξαναχρησιμοποιήσουν ξανά οι Τούρκοι τον όρο Αιγαίο Πέλαγος. Ποια ονόματα "προκρίνει".
23 Ιουλίου 2020 16:53
Οι Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν συνηθίσει χρόνια τώρα να πλειοδοτούν σε εθνικισμό. Φυσικά ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, έστω και αν δεν βρίσκεται πλέον εν ενεργεία, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.
Αλλωστε μιλάμε για ένα εκ των εμπνευστών του δόγματος της "Γαλάζιας Πατρίδας".
Ο Γιαϊτζί λοιπόν πρότεινε να αλλάξει όνομα το Αιγαίο Πέλαγος, ή, για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς, οι Τούρκοι να πάψουν να χρησιμοποιούν τον όρο Αιγαίο ο οποίος φυσικά είναι ελληνικός.
Μάλιστα ο Τούρκος πρώην στρατιωτικός ρίχνει στο τραπέζι και δύο πιθανά άλλα ονόματα που μπορούν να χρησιμοποιεί η Τουρκία. Ο ένας είναι το "Θάλασσα των Νήσων" και το άλλο "Βόρεια Μεσόγειος".
Προφανώς, αυτές οι θέσεις δεν εκφράζουν, επισήμως τουλάχιστον, την τουρκική κυβέρνηση αν και κανείς δεν πρέπει να ορκίζεται όταν έχει να κάνει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Τον Μάιο ο Γιαϊτζί παραιτήθηκε από το στράτευμα μετά από δυσμενή μετάθεση. Οι κακές γλώσσες λένε ότι πίσω από την ενέργεια της δυσμενούς βρίσκεται ο Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΡΑΓΙΚΟ: Δυο νεαροί αγγλοσαξωνες στη Βρετανια έλουσαν με μπίρα άστεγο και τον πέταξαν στο ποτάμι
Πέμπτη 23 Ιούλιος 2020 | 04:12
Απογοητευτικές εικόνες που αφήνουν τεράστια ερωτηματικά και προκαλούν θλίψη για την αντίληψη της κοινωνίας και τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.
Δύο νεαροί άνδρες εξάντλησαν κάθε όριο ηθικού φραγμού και επιτέθηκαν σε έναν αβοήθητο και ταλαιπωρημένο άστεγο ο οποίος κοιμόταν σε ένα παγκάκι, δίπλα στο κανάλι του Μπέρμιγχαμ, στη Βρετανία.
Οι δύο αλιτήριοι νεαροί, όπως φαίνονται στο βίντεο που ανέβηκε στα social media, φαίνονται να ξυπνούν τον άτυχο άνδρα και να τον λούζουν με μπίρα: «Έλα αδερφέ ξύπνα. Τι πίνεις;» ρωτά ο ένας από τους δύο νταήδες. Μόλις ο αβοήθητος άστεγος ξύπνησε, του πέταξαν το κουτάκι στο κεφάλι και λίγα δευτερόλεπτα μετά, τον έριξαν μέσα στο κανάλι.
Οι σαδιστές έφυγαν αφήνοντας το θύμα στο νερό, ενώ καθώς απομακρύνονταν γελώντας, τον ρώτησαν με ειρωνεία: «κρυώνεις ε;»…
Το βίντεο ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων και οι αστυνομικές αρχές, αφού εντόπισαν τον άστεγο, έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δύο δραστών φέρθηκαν με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο σε έναν απροστάτευτο και ανήμπορο να υπερασπιστεί τον εαυτό του, άστεγο.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=Ohj4JrdEbTo&feature=emb_logo




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To δημοσίευμα της Bild δεν είναι παρά επικοινωνιακός πόλεμος…H Γερμανία όντως διαμεσολαβεί, αλλά δεν τάσσεται με την ελληνική πλευρά…..
23/07/2020
Επικοινωνιακός πόλεμος, πόλεμος πληροφοριών.Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, ένας πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα μπορούσε να είχε ξεσπάσει το απόγευμα της Τρίτης αλλά η καθοριστική παρέμβαση της Angela Merkel τον απέτρεψε την ύστατη στιγμή. Από τότε, ωστόσο, η τουρκική και η ελληνική πλευρά είναι σ΄ εγρήγορση οι στόλοι κι οι μονάδες σ΄άκρα ετοιμότητα.
Τι συμβαίνει λοιπόν;
Γιατί; Στο Βερολίνο μια εξαιρετικά μυστική συνάντηση πριν από λίγες ημέρες για να συζητηθεί η ελληνοτουρκική σύγκρουση. Συνάντηση μυστικής διπλωματίας που απεκρύβη από την κοινή γνώμη και που γνωστοποιήθηκε μόνο χάρη στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Αυτή είναι η πρώτη ένδειξη.
Ο Ερντογάν ξεκίνησε μια εξαιρετικά τραχιά πολιτική αμέσως μετά από αυτήν τη συνάντηση. Αυτή είναι η δεύτερη ένδειξη.
Και τι γίνεται αν πίσω από τις τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο υπάρχει η σιωπηρή συγκατάθεση του Βερολίνου;
Η γερμανική αυστηρή σιωπή αυτών των ημερών είναι εύγλωττη. Οι συνήθεις δηλώσεις ανάλογων περιστάσεων: απειλές κυρώσεων, τυπική διπλωματική υποστήριξη στους Έλληνες και αυτό είναι όλο δεν σηματοδοτούν τίποτα ουσιώδες ίσως και ν΄αποπροσανατολίζουν.Άλλωστε ακόμη κι αυτές οι στερεότυπες δηλώσεις έγιναν κατόπιν αιτήματος του Έλληνα πρωθυπουργού.
Ναι, ο Ερντογάν απολαμβάνει της γερμανικής υποστήριξης αυτό είναι δεδομένο αλλιώς αυτές οι ενέργειες θα ήταν παράλογες: γιατί παραβιάζει τους όρους που καθορίζονται σε μια συνάντηση; Γιατί ν΄απωλέσει την υποστήριξη του Βερολίνου, που είναι ο πιο σημαντικός φίλος της Άγκυρας στην ΕΕ; Δηλ. την έχει σίγουρη, δεδομένη..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακρόν κατά την επίσκεψη Αναστασιάδη για τουρκικό:Η Γαλλία δεν θ΄αφήσει να περάσει ο τσαμπουκάς Τουρκίας..Η Ευρώπη να υπερασπιστεί την κυριαρχία της..
23/07/2020
Ένθερμη κι εγκάρδια υποδοχή του Μακρόν στον Αναστασιάδη στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι.
Ο Γάλλος πρόεδρος σε δηλώσεις του τόνισε παρουσία του Κύπριου Προέδρου ότι η Ευρώπη θα πρέπει να προστατεύσει την κυριαρχία της με την μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Καταδίκασε απερίφραστα τις παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας Ελλάδας Κύπρου από Τουρκία.
Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων:
H παρουσία σας σήμερα στο Παρίσι του προέδρου Αναστασιάδη σημαίνει πολλά και για εμένα και όλους τους Ευρωπαίους για τα σύνορά μας για την κυριαρχία μας και ειδικότερα γι αυτά της Αν Μεσογείου.Κατ΄ουσίαν σε αυτό το κομμάτι της Μεσογείου που είναι ζωτικής σημασίας για όλη τη χώρα καθώς τα θέματα ασφάλειας κι ενέργειας είναι ουσιώδη διακυβεύοντας αρκετά με την Τουρκία και τη Ρωσία να κάνουν αισθητή την παρουσία τους όλο και περισσότερο κι απέναντι στις οποίες η ΕΕ ως τώρα έχει κάνει ελάχιστα.Θα ήταν ένα σοβαρό λάθος ν΄αφήσουμε την ασφάλεια της Μεσογείου στα χέρια άλλων παικτών .Δεν έχει άλλη εναλλακτική η Ευρώπη αλλά η Γαλλία ούτως ή άλλως δεν θα το αφήσει στην τύχη του. Για μια ακόμη φορά να επαναλάβω τη αμέριστη αλληλεγγύη με την Κύπρο ομοίως και με την Ελλάδα έναντι των παραβιάσεων της εθνικής κυριαρχίας τους από την Τουρκία. Είναι απαράδεκτο τα χωρικά ύδατα ενός κράτους μέλους να παραβιάζονται ή ν΄απειλούνται…Αυτοί που συμβάλουν σε κάτι τέτοιο πρέπει να τιμωρηθούν. Και ξέρετε ότι μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξη της Γαλλίας επ΄αυτού.
Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει την κυριαρχία της με την μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Είναι το ίδιο διακύβευμα κυριαρχίας που αντιμετωπίζουμε στη Λιβύη.Δεν μπορούμε ούτε εκεί ν αφήσουμε ξένες δυνάμεις όποιες κι αν είναι αυτές να παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων . Η επιχείρηση IRINI αποτελεί μια από τις απαντήσεις της ΕΕ αλλά πρέπει να επιμείνουμε ακόμη περισσότερο για να κερδίσει την αξιοπιστία της .
Η άλλη πλευρά είναι η ημερήσια διάταξη των κυρώσεων, των απαραίτητων συνθηκών για να έχουμε εκεχειρία κι ένα πλάνο δυναμικό που θα οδεύει προς πολιτική λύση της κρίσης στη λιβυκή διαμάχη.
Η Ευρώπη πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά αυτό το ζήτημα της ασφάλειας στην Αν Μεσόγειο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας ισραηλινοναζιστης στρατιώτης σκοτώθηκε κι ένας τραυματίστηκε στα σύνορα με Λίβανο…..
22/07/2020
Σε έναν από τους δρόμους που οδηγούν στα υψώματα κοντά στο Shebaa Farms στα σύνορα με το Λίβανο ένας 20χρονος Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας αξιωματικός της Ταξιαρχίας Nahal τραυματίστηκε από την ανατροπή στρατιωτικού οχήματος αναφέρει το Σιωναζιστικό κανάλι 13 επικαλούμενο τον εκπρόσωπο τύπου του στρατού..
Η περιοχή είναι κατεχόμενη από Ισραήλ και η ένταση είναι καθημερινής βάσης…Χθες σε ανάλογη ανατροπή αμερικάνικου στρατιωτικού οχήματος κατοχής στην περιφέρεια της Hasakah στη Συρία σκοτώθηκε 1 Αμερικανός στρατιώτης..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθολική στήριξη Μακρόν στην Ελλάδα
 Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 20:12
«Η Ευρώπη πρέπει να προβεί σε μια ενδελεχή εξέταση των ζητημάτων ασφάλειας στη Μεσόγειο. Θα συγκαλέσω προσεχώς μια διάσκεψη των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη Μεσόγειο, τα ενεργειακά θέματα και τα ζητήματα ασφάλειας είναι θεμελιώδους σημασίας. Μετατρέπονται σε αντικείμενο διαμάχης από δυνάμεις που αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερο και απέναντι στις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί ακόμη ελάχιστη επιρροή. Η Ευρώπη οφείλει να προασπίσει την κυριαρχία της».
Τα παραπάνω αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook γραμμένο στα ελληνικά ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
Και συνεχίζει: «Ας μην αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων. Για μια ακόμη φορά, θέλω να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους. Δεν πρέπει να δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της ΕΕ.
Στη Λιβύη, δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλες δυνάμεις να παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων. Η επιχείρηση Irini αποτελεί μια από τις απαντήσεις της Ευρώπης. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί περαιτέρω».
Υπενθυμίζεται πως πρόεδρος της Γαλλίας κατήγγειλε σήμερα την «παραβίαση» της ελληνικής και της κυπριακής κυριαρχίας από την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο υποδεχόμενος στο Παρίσι τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
«Θέλω για μία ακόμα φορά να επαναλάβω την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο, αλλά επίσης προς την Ελλάδα, απέναντι στην παραβίαση της κυριαρχίας τους από την Τουρκία» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας στο πλευρό του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Θα ήταν σημαντικό λάθος για την Ευρωπαϊκή Ένωση να αφήσει την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων, κυρίως της Τουρκίας, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε ότι εκείνοι που παραβιάζουν θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να υφίστανται κυρώσεις.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξιχνιάστηκε η δολοφονία στα Φιλιατρά
 Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 16:41
Ένας 34χρονος μετανάστης από το Πακιστάν, πρώην εργάτης της άτυχης 57χρονης που βρέθηκε νεκρή  το μεσημέρι της Τετάρτης στη Γιόλακα Φιλιατρών, συνελήφθη πριν από λίγες ώρες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ως ο δράστης της άγριας δολοφονίας.
Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 34χρονος Πακιστανός ήταν από τους πρώτους που είχε προσαχθεί από τις αστυνομικές αρχές, καθώς στην ταυτοποίησή του βοήθησε βιντεοληπτικό υλικό που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί. Αφορμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η απόλυσή του τις προηγούμενες ημέρες.
Οι αστυνομικοί που προσπαθούσαν να ξετυλίξουν το κουβάρι της άγριας δολοφονίας από την πρώτη στιγμή εκτιμούσαν πως ο δράστης γνώριζε τον χώρο και κινήθηκε ταχύτητα. Όσον αφορά στα κίνητρα, αρχικά αναφέρθηκε πως όλα ήταν ανοιχτά, ωστόσο αποκλείστηκε αυτό της ληστείας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν χρήματα στο σπίτι.
Oι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν πως οι Αρχές  αναζητούν στο επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος στοιχεία που θα δέσουν την υπόθεση. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό από νωρίς είχαν στο μικροσκόπιο συγκεκριμένο άτομο το οποίο εργαζόταν στα θερμοκήπια που είχε το θύμα.
Η άτυχη γυναίκα με την αδελφή της είχαν απολύσει πρόσφατα  τον συγκεκριμένο εργάτη και έτσι οι Αρχές εξέταζαν το ενδεχόμενο  θυμωμένος να προέβη στην αποτρόπαια πράξη του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο να υπήρχε και συνεργάτης στο έγκλημα.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών φυσικά μπήκαν από την πρώτη στιγμή και οι κάμερες ασφαλείας, που βρίσκονταν έξω από το σπίτι και ήταν σε λειτουργία οι οποίες τελικά  έχουν καταγράψει τις κινήσεις του δράστη. Από την πρώτη στιγμή έγιναν προσαγωγές ατόμων από την αστυνομία, μεταξύ των οποίων και εργατών γης που απασχολούσαν οι δύο γυναίκες στη θερμοκηπιακή μονάδα.
Όλα έγιναν μέσα σε 20 λεπτά
Το πτώμα της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε από την αδερφή της, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έλειψε για μικρό χρονικό διάστημα (περίπου 20 λεπτά) από το σπίτι, προκειμένου να μεταφέρει κάποια εργάτρια των θερμοκηπίων στα Φιλιατρά. Γυρνώντας βρήκε την αδερφή της νεκρή μέσα στο σπίτι με τραύμα στο λαιμό, πιθανόν από μαχαίρι. Από την πρώτη εξερεύνηση του χώρου δεν φαίνεται να προκύπτουν ίχνη παραβίασης του σπιτιού, ενώ δεν βρέθηκε το αντικείμενο που προκάλεσε το τραύμα.
Ο δράστης φαίνεται να μπήκε από το πίσω μέρος του σπιτιού, σπρώχνοντας μια πόρτα, και να διέφυγε από την κεντρική είσοδο. Παράλληλα στο εσωτερικό του σπιτιού παρατηρήθηκαν ίχνη μικρής αναστάτωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αδερφές είχαν πέσει θύματα ληστείας τον Απρίλιο του 2013, ενώ το 2016 δύο από τους τρεις κατηγορούμενους Αλβανούς είχαν καταδικαστεί για τη ληστεία σε πολυετή κάθειρξη.
Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι από τη στυγερή δολοφονία ενώ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ  βρίσκονται την περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αδερφές είχαν πέσει θύματα ληστείας τον Απρίλιο του 2013, ενώ το 2016 δύο από τους τρεις κατηγορούμενους Αλβανούς είχαν καταδικαστεί για τη ληστεία σε πολυετή κάθειρξη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πτήση ισραηλινοναζιστικού μαχητικού κοντά σε ιρανικό επιβατικό αεροσκάφος πάνω από τον συριακό εναέριο χώρο
 Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 23:05
Ένα ισραηλινοναζιστικό μαχητικό πέταξε κοντά σε ένα ιρανικό επιβατικό αεροπλάνο πάνω από τον συριακό εναέριο χώρο, αναγκάζοντας τον πιλότο του ιρανικού αεροσκάφους να αλλάξει απότομα υψόμετρο για να αποφύγει τη σύγκρουση, προκαλώντας έτσι τον τραυματισμό αρκετών επιβατών, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων IRIB.
Το ιρανικό αεροσκάφος, που ανήκει στην Mahan Air, πραγματοποιούσε την πτήση από την Τεχεράνη προς την Βηρυτό.
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, σύμφωνα με πηγή του αεροδρομίου της λιβανέζικης πρωτεύουσας.
Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από το IRIB εμφανίζει ένα μαχητικό αεροσκάφος από το παράθυρο του αεροπλάνου και σχόλια από έναν επιβάτη που έχει αίμα στο πρόσωπό του. Ένας άλλος επιβάτης περιέγραψε στο πρακτορείο πώς το κεφάλι του χτύπησε στην οροφή του αεροπλάνου κατά τη διάρκεια της απότομης αλλαγής υψομέτρου και το βίντεο δείχνει επίσης έναν ηλικιωμένο επιβάτη πεσμένο στο πάτωμα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Ο δήμαρχος του Πόρτλαντ δέχτηκε βροχή από δακρυγόνα, ενώ πήγαινε να μιλήσει με διαδηλωτές
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 19:51
Ο δήμαρχος του Πόρτλαντ, στην Πολιτεία του Όρεγκον, δέχτηκε επίθεση με δακρυγόνα το βράδυ της Τετάρτης, ενώ πήγαινε να συναντήσει διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την αστυνομική βία και την ανάπτυξη ομοσπονδιακών πρακτόρων στις πόλεις, κατά διαταγή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Δημοκρατικός Τεντ Γουίλερ, που φορούσε προστατευτικά γυαλιά και μάσκα, απομακρύνθηκε από το πλήθος, μέσα σε ένα νέφος αερίων.
«Δεν θα πω ψέματα, τσούζει. Δυσκολεύεσαι να αναπνεύσεις», είπε στην εφημερίδα New York Times. «Και μπορώ να σας πω ειλικρινά ότι δεν είδα τίποτα που να δικαιολογεί» τη χρήση δακρυγόνων, πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «δυσανάλογη αντίδραση των ομοσπονδιακών πρακτόρων», ακόμη και για «αστικό πόλεμο».
Η αστυνομία της πόλης συνεχίζει να ψεύδεται και να λέει ότι οι διαδηλωτές εκτόξευαν κροτίδες λάμψης και βόμβες μολότοφ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές φωτιές, ενώ ολοι οι αυτόπτες μάρτυρες τη διαψεύδουν.
Ο ίδιος ο Γουίλερ επικρίνεται από πολλούς διαδηλωτές στο Πόρτλαντ επειδή η τοπική αστυνομία συχνά χρησιμοποιούσε δακρυγόνα για να διαλύσει συγκεντρώσεις, μέχρι που ένας δικαστής διέταξε να περιοριστεί αυτή η πρακτική.
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για άλλη μια φορά το βράδυ της Τετάρτης σε αυτήν την πόλη του Όρεγκον. Το κίνημα ξεκίνησε, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα, στα τέλη Μαΐου. Πήρε όμως μεγαλύτερες διαστάσεις όταν έφτασαν στην πόλη οι ομοσπονδιακές δυνάμεις. Σε πολλά βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης οι πράκτορες αυτοί, που φορούν στρατιωτικές στολές και δεν έχουν κάποιο ορατό σήμα ταυτοποίησης, χρησιμοποιούν αυτοκίνητα χωρίς διακριτικά για να συλλαμβάνουν διαδηλωτές, προκαλώντας την οργή των ντόπιων.
Ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα ενισχύσει τις δυνάμεις των ομοσπονδιακών πρακτόρων στο Σικάγο και σε άλλες πόλεις, λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Το λιμενικό ακινητοποίησε το δουλεμπορικό πλοίο Ocean Viking για «τεχνικούς» λόγους
 Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 14:06
Το λιμενικό της Ιταλίας ακινητοποίησε για «τεχνικούς λόγους» την Τετάρτη το πλοίο Ocean Viking, το οποίο έχει ναυλώσει η αποικιοκρατικη μη κυβερνητική οργάνωση SOS Μεσόγειος για να πραγματοποιεί μεταφορες λαθρομεταναστών, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.
Στις 7 Ιουλίου το πλοίο έλαβε άδεια να αποβιβάσει στο Πόρτο Εμπέντοκλε της Σικελίας 180 λαθρομετανάστες που είχε μεταφερει από τη Μεσόγειο και οι οποίοι είχαν περάσει δύο εβδομάδες σε καραντίνα.
Το Ocean Viking θα αναχωρούσε στη συνέχεια για τη Μασσαλία στη Γαλλία, όμως του ζητήθηκε να αγκυροβολήσει στα ανοιχτά του λιμανιού της Σικελίας προκειμένου το πλήρωμά του και ένας δημοσιογράφος του AFP που επέβαινε σε αυτό να παραμείνουν σε καραντίνα επί 14 ημέρες.
Την Τρίτη οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τελείωσε η καραντίνα, όμως το πλοίο παρέμεινε και την Τετάρτη ακινητοποιημένο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού λιμενικού, έπειτα από επιθεώρηση εντοπίστηκαν «πολλές τεχνικές και λειτουργικές παρατυπίες».
Οι παρατυπίες αυτές, που δεν διευκρινίζονται, «επηρεάζουν όχι μόνο την ασφάλεια του πλοίου και του πληρώματος, αλλά και των προσώπων που έχουν διασωθεί ή ενδέχεται να διασωθούν» από το Ocean Viking.
Στην ανακοίνωση του ιταλικού λιμενικού γίνεται επίσης λόγος για «παραβιάσεις του κανονισμού προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος» και για τους λόγους αυτούς το πλοίο τέθηκε υπό «διοικητική κράτηση» μέχρι να διορθωθούν οι παρατυπίες.
Αντίστοιχο μέτρο έχει επιβληθεί σε άλλο πλοίο της γερμανικής αποικιοκρατικης ΜΚΟ Sea Watch, το οποίο μεταφερει λαθρομετανάστες από τη Μεσόγειο.
«Τους τελευταίους τρεις μήνες χρησιμοποιήθηκε το ίδιο επιχείρημα από τις ιταλικές αρχές για να ακινητοποιήσουν τέσσερα πλοία αποικιοκρατικων ΜΚΟ» κατήγγειλε ο αληταρας δουλεμπορος Φρεντερίκ Πενάρ, διευθυντής επιχειρήσεων της αποικιοκρατικης SOS Μεσόγειος, σε ανακοίνωσή του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ιράν λέει ότι ξένα κράτη ίσως βρίσκονται πίσω από κυβερνοεπιθέσεις
 Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 12:12
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ανέφερε σήμερα ότι ξένες κυβερνήσεις ίσως βρίσκονται πίσω από πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις σε ιρανικές εγκαταστάσεις, αλλά εκρυψε τις ευθυνες ξενων δυναμεων σε μια σειρά από πυρκαγιές και εκρήξεις σε στρατιωτικές και άλλες εγκαταστάσεις.
Από τα τέλη Ιουνίου, αρκετές πυρκαγιές ή εκρήξεις έχουν αναφερθεί σε στρατιωτικές, βιομηχανικές και πυρηνικές μονάδες στο Ιράν, καθώς και σε διυλιστήρια πετρελαίου, μονάδες παραγωγής ενέργειας, εργοστάσια και επιχειρήσεις.
Κάποιοι Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η πυρκαγιά στην υπόγεια πυρηνική μονάδα Νατάνζ αυτό τον μήνα ίσως προκλήθηκε από κυβερνο-σαμποτάζ. Οι αιτίες άλλων περιστατικών παραμένουν αδιευκρίνιστες.
«Υπάρχουν χιλιάδες κυβερνοεπιθέσεις στις υποδομές της χώρας σε ημερήσια βάση -αυτό δεν είναι κάτι καινούριο- οι περισσότερες εκ των οποίων απωθούνται από τα αμυντικά μας συστήματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί σε δημοσιογράφους σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Τους τελευταίους μήνες έχουν υπάρξει αρκετές κυβερνοεπιθέσεις με μεγαλύτερες διαστάσεις και τεχνικές και εγκληματολογικές έρευνες έχουν καταδείξει «κυβερνήσεις ή οργανώσεις» που βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος χωρίς όμως να τις κατονομάζει. Ο ίδιος είπε επίσης ότι οι πυρκαγιές σε δάση, διυλιστήρια και άλλες εγκαταστάσεις είναι συνηθισμένες το καλοκαίρι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ενίσχυση των ομοσπονδιακών δυνάμεων στο Σικάγο
 Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 01:07
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη ενίσχυση του αριθμού των ομοσπονδιακών πρακτόρων στο Σικάγο, μετά την αναζωπύρησης βίας στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, παρά την αντίθεση της Δημοκρατικής δημάρχου της μητρόπολης.
«Ανακοινώνω μια μεγάλη αύξηση των ομοσπονδιακών δυνάμεων επιβολής του νόμου σε πληθυσμούς που πλήττονται από βίαιη εγκληματικότητα», δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ «θα αυξήσει αμέσως τον αριθμό των ομοσπονδιακών αξιωματικών στην πόλη του Σικάγο», πρόσθεσε.
Μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ διευκρίνισε ότι η επιχείρηση αυτή θα αφορά το Σικάγο, το Κάνσας Σίτι και Αλμπουκέρκη.
Περίπου 200 αξιωματικοί θα αποσταλούν στο Σικάγο, 30 στην Αλμπουκέρκη, Νέο Μεξικό και 200 βρίσκονται ήδη στο Κάνσας Σίτι, Μισσούρι, διευκρίνισε.
Σύμφωνα με τον Μπαρ, θα συνεργαστούν «χέρι-χέρι» με την αστυνομία και δεν πρέπει να συγχέονται με τους ομοσπονδιακούς πράκτορες που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των ταραχών.
Ο πρόεδρος είχε απειλήσει τη Δευτέρα να στείλει ομοσπονδιακούς πράκτορες στην Νέα Υόρκη και το Σικάγο, όπως και σε άλλα προπύργια των Δημοκρατικών, για την προστασία των ομοσπονδιακών κτιρίων και, γενικότερα, «για την αποκατάσταση της τάξης».
Περίπου 15 άτομα τραυματίστηκαν την Τρίτη από πυροβολισμούς σε κηδεία στο Σικάγο, σύμφωνα με την αστυνομία.
Οι Δημοκρατικοί δήμαρχοι του Πόρτλαντ, του Σιάτλ, του Σικάγου, της Ατλάντα, του Κάνσας Σίτι και της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας Ουάσινγκτον έστειλαν επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης εναντίον της «μονομερούς ανάπτυξης» ομοσπονδιακών δυνάμεων στις πόλεις τους.
«Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψω στους στρατιώτες του Ντόναλντ Τραμπ να έρθουν στο Σικάγο και να τρομοκρατήσουν τον λαό μας», έγραψε η δήμαρχος της πόλης Λόρι Λάιγκτφούτ.
Την Τετάρτη, ο Τραμπ είπε ότι ήθελε να «κάνει την αστυνομία ισχυρότερη, όχι πιο αδύναμη», και τόνισε ότι πρέπει να προσληφθούν περισσότεροι αστυνομικοί, και να μην γίνουν περικοπές του προϋπολογισμού τους.
Απαντούσε σε εκκλήσεις για «διακοπή χρηματοδότησης της αστυνομίας» που κυριάρχησε στις αντιρατσιστικές διαμαρτυρίες στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στα τέλη Μαΐου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tη γνώμη της Μόσχας για τις εξελίξεις στη Λιβυη συνεχίζει όπως φαίνεται να εκτιμά και η Αλγερία, της οποίας ο ΥΠΕΞ Σάμπρι Μπουκντούμ συνάντησε στη ρωσική πρωτεύουσα τον ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, μετά από πρόταση του τελευταίου. Ανακοίνωση του αλγερινού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «η επίσκεψη ήταν μια ευκαιρία να συζητηθούν διάφορα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινής ανησυχίας, ειδικά η κατάσταση σε Λιβύη, Μάλι και Συρία, σε συνδυασμό με την προώθηση της ειρήνης και της διεθνούς ασφάλειας μέσω εποικοδομητικών πολιτικών προσεγγίσεων». Οσον αφορά ειδικά τη Λιβύη, ΜΜΕ της μετέδωσαν ότι ο Λαβρόφ εξέφρασε ελπίδες για έναν «οδικό χάρτη και στρατηγικές επίλυσης της κρίσης» που τέτοιες συναντήσεις μπορούν να διαμορφώσουν. Τα ίδια ρεπορτάζ υπενθύμισαν «πρωτοβουλία για τη διευθέτηση της κρίσης στη Λιβύη» που επεξεργάζεται ο Αλγερινός Πρόεδρος Αμπντελματζίντ Τεμπούν, την οποία πρωτοβουλία μάλιστα πρόσφατα συζήτησε και με τον Τούρκο ομόλογό του Ρ. Τ. Ερντογάν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Προετοιμασία κυρώσεων και αντιποίνων για τον «Nord Stream 2»
ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Την ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση απειλεί με νέες κυρώσεις σχετικά με τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου «Nord Stream 2», που απέχει λίγα χιλιόμετρα από τη βόρεια Γερμανία, οι εκπρόσωποι των γερμανικών επιχειρηματικών ομίλων ζητούν από τη γερμανική κυβέρνηση και την ΕΕ αντίποινα και επεξεργάζονται συγκεκριμένες προτάσεις.
Η αμερικανική πρεσβεία στο Βερολίνο έχει ήδη αρχίσει να καλεί γερμανικές εταιρείες για διαπραγματεύσεις και συστάσεις σχετικά με τον «Nord Stream 2», δήλωσε ο επικεφαλής του Συνδέσμου Γερμανικών Επιχειρήσεων στην Ανατολική Ευρώπη (OAOEV), Μίχαελ Χαρμς, κάτι που «δεν αρμόζει μεταξύ συμμάχων» και γι' αυτό «συντονίζουμε στενά τις ενέργειές μας με τη γερμανική κυβέρνηση». Η υπουργός Αμυνας, Ανεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ, δήλωσε χτες πως οι αμερικανικές δηλώσεις «δεν είναι σύμφωνες με το Διεθνές Δίκαιο».
«Εργαζόμαστε ενεργά για πρακτικές προτάσεις (αντιποίνων), οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν από σαφείς διπλωματικές δηλώσεις και αποζημιώσεις για τοπικές εταιρείες έως προστατευτικές κυρώσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του OAOEV.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως για τις γερμανικές επιχειρήσεις ο αγωγός «Nord Stream 2» είναι «εξαιρετικά σημαντικός», καθώς «θα συμβάλει στη διασφάλιση του εφοδιασμού με φυσικό αέριο σε χαμηλές τιμές και στην προστασία του κλίματος».
Πριν από μια βδομάδα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, απείλησε με νέες κυρώσεις εναντίον εταιρειών που «βοηθούν» τη Ρωσία να ολοκληρώσει τον αγωγό - μια προειδοποίηση που δεν στοχεύει στις κατασκευαστικές εταιρείες όπως οι προηγούμενες του Δεκέμβρη, αλλά ενδεχομένως απευθύνεται στους επενδυτές, στους ευρωπαϊκούς ομίλους που συμμετέχουν στη χρηματοδότηση του έργου («Shell», «Uniper», OMV, «Wintershall»).
Την Τρίτη, η Βουλή των Αντιπροσώπων (Κογκρέσο) των ΗΠΑ ενέκρινε τον Νόμο Εθνικής Αμυνας για την επόμενη χρήση, ο οποίος εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να σκληρύνει τις κυρώσεις κατά των ρωσικών αγωγών «Nord Stream 2» και «TurkStream», χωρίς - επί του παρόντος - συγκεκριμένη αναφορά σε εταιρείες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΧΙ! Μην κατηγορούμε τον Τσίπρα για παρακράτος... αυτό είναι στο DNA της δεξιάς...

Ο Τσίπρας ήθελε κωλοκράτος, όπως κι οι εκσυγχρονιστές (Σημίτης-Γιωργάκης)...
Έτσι έδωσε και κώλο για να κονομήσουνε όλοι της παρέας... Παπαδημούληδες, Δραγασάκηδες, Τσακαλώτοι, Καρανίκες, Παππάδες, cia... και πάει λέγοντας...
Ως τσάτσος... νόμισε πως η Ελλάδα είναι μια πουτάνα που του ανήκει...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγγλέζικα αεροπλάνα το 1974 ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΗΕ στο πλευρό των Τούρκων..
Μέρες Ιούλη 74.
"Εγγλέζικα αεροπλάνα ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΗΕ στο πλευρό των Τούρκων.
Ρίξαμε 7 αεροπλάνα. Κατέβαιναν τόσο χαμηλά, που βλέπαμε τους πιλότους. Η "ειρηνευτική" δύναμη του ΟΗΕ, δίπλα μας, έδινε το στίγμα μας στα αεροπλάνα. Το καταλάβαμε και αλλάζαμε συνέχεια θέσεις και μετά ρίχναμε ριπές αποτροπής για να μη μας πλησιάζουν. 37 Τ34 ρωσικα του Β Παγκ. Πολέμου εναντίον 500 ολοκαίνουργιων αμερικάνικων".
Ανθυπίλαρχος Γ.Μ. τότε, ανάπηρος πολέμου.
Σήμερα...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΜΑΣΚΑΡΑΤΑ ΤΩΝ "ΣΥΜΜΑΧΩΝ" ΜΑΣ... ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!!
ΗΠΑ: Η Τουρκία έχει εκδώσει NAVTEX για έρευνα σε "αμφισβητούμενα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου"...
(Δηλαδή την Ρόδο, την Κρήτη και το Καστελόριζο...)
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η γερμανική προεδρία θέλει "διάλογο σε βάθος" με Τουρκία...
(Δηλαδή να δώσουμε και τα σώβρακα...)
ΙΣΡΑΗΛ: Δεν έχουμε θέση για το αν τα ελληνικά νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα. Για εμάς η Τουρκία "δεν είναι αιτία τριβών"...
(Τί άλλο να κάνει η Τουρκία; κατέχει το 40% της Κύπρου)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε συναγερμό, αλλά ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα σε ...διακοπές
23/7/2020 -  03:26:
NAVTEX: Ενοπλες Δυνάμεις σε συναγερμό, ΥΠΕΞ σε διακοπές – Τα ελληνοτουρκικά βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή και ο Ν. Δένδιας εγκρίνει άδειες διπλωματών

Ποιος δουλεύει, ποιον; Είναι δυνατόν οι Ενοπλες Δυνάμεις να μπαίνουν σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού, σε χρόνο μηδέν μετά την τουρκική NAVTEX και την ίδια στιγμή ο Ελληνας πρέσβης στην Αγκυρα να βρίσκεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εδώ και μια εβδομάδα σε διακοπές, και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ να μην τον έχει στείλει πίσω;
Είναι δυνατόν να έχουν ανακληθεί οι άδειες σε σημαντική μερίδα στρατιωτικών και στρατιωτών και την ίδια στιγμή ο Έλληνας ΥΠΕΞ να μην έχει ανακαλέσει την άδεια του πρέσβη μας στην Αγκυρα;
‘Η “πάμε πόλεμο”, ή κάνουμε διακοπές. Και τα δυο ταυτόχρονα δεν μπορεί να ισχύουν!
Δεν εξηγείται αλλιώς, λοιπόν. ‘Η η κυβέρνηση δουλεύει την κοινή γνώμη και την αποπροσανατολίζει, δημιουργώντας την εντύπωση ενός επικείμενου πολέμου, προκειμένου να κάποιοι να “βαπτιστούν” ως “νέος Αντρέας” του “βυθίσατε το Χόρα”, ή, πράγματι, η κατάσταση είναι σοβαρή και η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στα πρόθυρα ακόμα και μιας στρατιωτικής αναμέτρησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr, λοιπόν, ο Ελληνας πρέσβης στην Αγκυρα, κ. Μ. Διάμεσης, είχε υποβάλλει αίτηση για άδεια ήδη από τον προηγούμενο μήνα, ενώ, όπως φαίνεται από σχετική ανάρτηση στον κρατικό ιστότοπο, “Διαύγεια”, είχε λάβει την έγκριση για τα σχετικά οδοιπορικά ήδη από τις 26 – 6 – 2020.
Κατά πληροφορίες, βρίσκεται στην Ελλάδα ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Κάτι που καλείται να ξεκαθαρίσει, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει, η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Ως γνωστόν, εδώ και ένα δεκαήμερο, έχουν προηγηθεί σημαντικά γεγονότα, τα οποία αφορούν άμεσα τα ελληνοτουρκικά, όπως
η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί,
η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την περασμένη Δευτέρα, οπότε ο υπουργός Εξωτερικών, κ.Ν.Δένδιας, ζητούσε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας,
οι “μυστικές” συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας με τη διαμεσολάβηση της Γερμανίας, όπου η Αθήνα ακολουθούσε τη γραμμή της “συνεννόησης” την ίδια στιγμή που δημοσίως κράδαινε την απειλή των κυρώσεων (!),
και εσχάτως η τουρκική Navtex.
Μετά την τελευταία τουρκική πρόκληση που μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί, η κυβέρνηση κινητοποίησε τις Ενοπλες Δυνάμεις, αφήνοντας, μέσω των ΜΜΕ, να καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι ο “εχθρός είναι προ των πυλών” και οσονούπω μπορεί να “πάμε πόλεμο”.

Η ελληνική διπλωματία σε διακοπές
Παρά ταύτα, οι άδειες των Ελλήνων πρέσβεων σχεδόν σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως φαίνεται από τις σχετικές αναρτήσεις στο “Διαύγεια“, συνεχίζουν να “τρέχουν” κανονικά. Να σημειωθεί πως σε περίπτωση όξυνσης της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά, οι πρεσβείες μας στις κρίσιμες πρωτεύουσες του κόσμου, θα σήκωναν το μεγάλος βάρος της διπλωματικής “ζύμωσης” προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων.
Κι’ όμως, την ίδια στιγμή κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών δεν σταματούν να διαλαλούν σε όλους τους τόνους την αποφασιστικότητά τους να … αποκρούσουν την τουρκική επιθετικότητα. Πώς;
Προβαίνοντας, λέει, σε “σκληρό” διάβημα διαμαρτυρίας στην Αγκυρα. Τώρα, πως είναι δυνατόν να κάνουν “αυστηρό” διάβημα στην Αγκυρα, στέλνοντας το Νο2 της πρεσβείας, και ενώ το Νο1, ο πρέσβης, είναι απών, είναι απορίας άξιον.
Αυτός ο τρόπος λειτουργίας αφήνει εμφανώς την υπόνοια της υποβάθμισης του ελληνικού διαβήματος προς την Αγκυρα. Εάν τελικώς, βέβαια, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας άνοιξε αυθημερόν την πόρτα του στο Νο2 της ελληνικής πρεσβείας στην Αγκυρα, προκειμένου να υποβάλλει το ελληνικό διάβημα.
Είναι προφανές ότι μεγαλύτερη αυστηρότητα θα επεδείκνυε η Αθήνα έναντι της Τουρκίας, εάν καλείτο αυθημερόν στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ο ίδιος ο Τούρκος πρέσβης για σκληρές συστάσεις. Κάτι που, όπως όλα δείχνουν, δεν έγινε.
Επίσης, προέβη η Αθήνα, λέει, σε διάβημα στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Ελπίζουμε να βρήκαν τα γραφεία των δυο Οργανισμών ανοικτά, διότι χτες ήταν η εθνική γιορτή της απελευθέρωσης του Βελγίου, και τα πάντα στις Βρυξέλλες είχαν βάλει λουκέτο. Εκτός κι’ αν τοιχοκόλλησαν το διάβημα στην πόρτα, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι διαδηλωτές (!).
Εν κατακλείδι. Καλά τα παχιά λόγια, αλλά ακόμα καλύτερες οι πράξεις, και πολύ περισσότερο η ειλικρινής και πλήρης πληροφόρηση του ελληνικού λαού για τα τεκταινόμενα στην Α.Μεσόγειο.
Ελπίζουμε ότι όλο αυτό το επικοινωνιακό προπέτασμα καπνού δεν θα χρησιμοποιηθεί εντέχνως, προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος για όπως – όπως έναρξη του “διαλόγου” με την Τουρκία. Πόσο μάλλον, όταν αυτός έχει κιόλας ξεκινήσει, όπως φάνηκε από τη “μυστική” συνάντηση του Βερολίνου.
Διότι, εν τέλει, και “διάλογος”, με γερμανική και αμερικανική διαμεσολάβηση, που δεν θέλουν πολλές σκοτούρες με τους “περίεργους” Ελληνες και τις υποθέσεις τους με την Τουρκία, και κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, με ταυτόχρονη κινητοποίηση των ελληνικών ΕΔ, δεν γίνεται.
‘Η το ένα ή το άλλο, θα πρέπει να επιλέξει η κυβέρνηση. Διαφορετικά, κινδυνεύει να γίνει συνώνυμο της διγλωσσίας. Και, ως γνωστόν, οι υπέρμαχοι της “καζάν – καζάν” (win – win) συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία βρίσκονται σε υψηλότατα κυβερνητικά πόστα, μεγάλης επιρροής.