Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Κυριακη 5 Ιουλιου 2020



Το δημοψήφισμα και η ερμηνεία του ΟΧΙ αποτελεί πολλές φορές αντικείμενο συζητήσεων.
Πολλοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν όπως τους συμφέρει το αποτέλεσμα με σκοπό να κερδίσουν κομματικά η άλλα οφέλη.
Το ερώτημα ήταν ξεκάθαρο και συγκεκριμένο.
Σχολιο.- Το ερωτημα ηταν ξεκαθαρο...απλα τα αριστερα παπαγαλακια και οι Ζαίοι προσπαθουσαν να θολώσουν τα νερα με την θεωρια της ασαφειας στο ερωτημα.Η βλακεια ειναι νόσος αυτοανοσος και ο βλάκας θεωρει και τους άλλους βλάκες στην προσπαθειά του να τους πείσει.Η διαφορά μεταξύ βλακείας και ευφυίας είναι ότι η ευφυία έχει όρια! Η βλακεια υπερβαινει και το Σύμπαν




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια εβδομάδα μετά!
Εχουν ηδη ξεραθει όλα τα φυτα και τα δεντρα του Μπακογιαννη στην Αθηνα
Μιλάμε για τρομερές διάνοιες! Μεταφύτευση δένδρου μέσα στο καλοκαίρι, στο κέντρο ενός επιβαρυμένου αστικού ιστού, μέσα σε μεταλλικά δοχεία πάνω σε καυτή άσφαλτο, χωρίς τακτικό πότισμα!
Είναι που το είχαν οργανώσει σωστά!!!!!
Σχολιο.- Έχει βγάλει και ανακοίνωση κιόλας τα θρασύτατο λαμόγιο Μπακογιάννης που έφαγε καλά από την αρπαχτή του Μεγάλου Περίπατου, που καλεί τους δημότες να ποτίζουν και να φροντίζουν τα δέντρα στα μεταλλικά δοχεία, γιατί ο δήμος Αθηναίων δεν έχει λεφτά για κηπουρούς!!!
https://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/dimos-athinaion-xekina-to-programma-quot-yiothetise-ena-dentro-quot/
σχολιο.- *** Αληθεύει ότι πήγε η άλλη να κάτσει σε παγκάκι τού καινούργιου πεζόδρομου και κάηκε ο κώλος της; *** Μέταλλο είναι μαδάμ, καίει άμα το βαράει ο ήλιος. *** Φταίει ο δήμαρχος και για το ότι είσαι ηλίθια; *** Πρώτα-πρώτα, γιατί πήγες να κάτσεις σε παγκάκι τέτοια ώρα, με τον ήλιο ντάβανο, μου λες; *** Τί παναπεί για να πάρεις μια ανάσα; *** Νομίζεις ότι ο δήμαρχος έβαλε τα παγκάκια για να τεμπελιάζεις εσύ τις ώρες που θα έπρεπε να ήσουν στην δουλειά σου; *** Όχι, μαδάμ! *** Σιγά μην επιβραβεύσουμε και την τεμπελχανίαση! *** Τα έβαλε για να καθόσαστε τα βράδυα με το αμόρε σου, να βλέπετε το φεγγάρι και να χαμουρευόσαστε. *** Μα τώρα είναι απορία το "καλά, εκεί θα πάμε να χαμουρευτούμε;" που ρωτάτε; *** Δεν κατάλαβα, δεν είναι ερωτική η Πανεπιστημίου; *** Αγάπες μου, με τον Μπακοτάκη δήμαρχο, ολόκληρη η Αθήνα είναι ερωτική. *** Όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, ένα "άει γαμήσου" για πάρτη του, το ακούς. ***
σχολιο.- Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Γεγονός είναι πως χθες δεν ήμουν καλά και δεν πήγα ούτε στη δουλειά μου γιατί ήμουν προβληματισμένη και αγχωμενη για το μέλλον των ζαρντινιερων!!!!
Τώρα νιώθω υπέροχα!!!!!
Ξαναζώ!!!!!
Βρε δεν πας στο διαολο κι εσύ Μπακογιαννη μόνο να τρώτε ξέρετε χρήματα του κόσμου!!!!!!
Ενώ οι Έλληνες τρώνε από τα σκουπιδια και κάνουν μεγάλο περίπατο οι λαθρομετανάστες.....δε θα πάμε βουνό ή θάλασσα για μικρό περίπατο, εκεί θα έρθουμε στο κέντρο το πολυπολιτισμικο.....βρεγμένη σανίδα θελετε ολοι ρε
σχολιο.- τωρα κοροιδευεις αλλα αν γινει πυρηνικος πολεμος τοτε θα τις ψαχνεις τις ζαρντινιερες και τα παγκακια για να κατσεις. αμ οι φοινικες; μαιαμι σας εκανε και δεν το εκτιματε.
Ο Μπακογιαννης αλλωστε το δηλωσε «οι ζαρντινιερες είναι σχεδιασμενες να αντεξουν ακομα και σε περιπτωση πυρηνικου πολεμου»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελλάδα. Μια χώρα που ενώ είχε δικό της αεροδρόμιο και αεροπορική εταιρεία το πολιτικό σύστημα το κατάργησε, τα έδωσε δώρο σε ιδιώτες και την ίδια στιγμή με έξοδα δικά μας έφτιαξε άλλο αεροδρόμιο το οποίο το έδωσε δώρο στους Γερμανούς. Την ίδια στιγμή το παλιό το έδωσε δωρεάν σε ένα ιδιώτη. Για όλα αυτά μάλιστα το πολιτικό προσωπικό πανηγυρίζει. Ενώ το σωστό θα ήταν να κάνει διακοπές σε κλειστές φυλακές.
Σχολιο.- Δυστυχώς όμως οι ψηφοφόροι των συγκεκριμένων κόμματων εξουσίας, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ενέκριναν και εξακολουθούν να εγκρίνουν οποία μαλακία κάνουν οι εκλεκτοί τους.....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που οι Σουηδοί που έφτασαν στη Ρόδο παρίσταναν τους δημοσιογράφους ενώ ήταν τουρίστες, το έχουμε πάθει και εμείς με το Μητσοτάκη που ενώ είναι τουρίστας δηλώνει πρωθυπουργός



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπαρχει πιο χυδαιος λαϊκισμος από το να προβάλεις ένα καζινο ιδιωτικων συμφεροντων, ως συμβολο «αναγεννησης» ενός εξουθενωμενου λαου που δυσκολευεται να πληρωσει το ρευμα?
Κι όμως υπαρχει! Να το εγκαινιαζεις πριν ξεκινησει η κατασκευη, πριν καν εγκριθει η αδεια από το ΣτΕ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τους βλέπει ένας νέος άνθρωπος τους ΣΥΡΙΖΑιους που διαδηλωναν χθες για την Παλαιστινη που κάτι νογάει από πολιτική και αηδιάζει.
Γιατί ξέρει πως είχαν κάμποσα χρόνια να εμφανιστούν σε διαμαρτυρία κατά του Ισραήλ για την Παλαιστίνη. Όπως ξέρει και ότι οι στενές σχέσεις που ανέπτυξε η Ελλάδα στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ με το κράτος-τρομοκράτη των Σιωναζι δεν είχαν προηγούμενο. Διάβασε και για τον Παππά, μ' εκείνα τα χίτικα "στ' αρχίδια μου", όταν μιλούσε για την Παλαιστίνη με τον ισραηλινό πράκτορα του Μπίμπη.
Τα ξέρει όλ' αυτά και κάτσε εσύ να του λες πως δεν είναι αριστεροί ετούτοι δω και πως δεν είμαστε όλοι το ίδιο.
Και να ψάχνεις μετά γιατί η αποχή στις εκλογές έφτασε το 42%. Και γιατί αυτός ο νέος άνθρωπος ακούει πολιτική και παίρνει δρόμο.
Σχολιο.-  Ολοι ξερουν ότι αυτοί οι ελάχιστοι που πήγαν εκεί να διαδηλώσουν είναι με τον Μπίμπι, και πήγαν καθ' υπόδειξιν αυτών στον ΣΥΡΙΖΑ που πράγματι είναι με το Ισραήλ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Nicolás Maduro
ΗΜΕΡΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ!
Στέλνω τα συγχαρητήρια μου στον γενναίο λαό της Βενεζουέλας που σήμερα γιορτάζει γεμάτος υπερηφάνεια, 209 χρόνια αξιοπρέπειας, αντοχής και εξέγερσης της πατρίδας.
Αποτίουμε φόρο τιμής στο μεγαλείο και τη σφριγηλότητα των Λιμπερταδόρων μας που δεν δίστασαν ούτε δευτερόλεπτο να αγωνιστούν για να απελευθερωθούν αυτά τα εδάφη από τις καταπιεστικές αλυσίδες της αποικιοκρατίας που τις υποστηκαμε για περισσότερα από 300 χρόνια.
Σήμερα, οι γιοί και οι κόρες αυτής της ένδοξης ιστορίας, αντιμετωπίζουμε στην πολιτική-στρατιωτική ένωση τις νέες αυτοκρατορίες που δεν συγχωρούν την κυρίαρχη απόφασή μας να μεταφερθούμε στα μονοπάτια της Μπολιβαρικής Επανάστασης.
Ζήτω η Βενεζουέλα Ελεύθερη και Κυρίαρχος!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εταιρείες “Zombie” ενδέχεται σύντομα να αντιπροσωπεύουν το 20% των αμερικανικών εταιρειών
Ο αριθμός των λεγόμενων εταιρειών ζόμπι αυξάνεται και σύντομα θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει περισσότερες από μία στις πέντε αμερικανικές εταιρείες, χάρη στην πανδημία κοροναϊού.
“Zombies” είναι εταιρείες των οποίων το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους είναι υψηλότερο από τα κέρδη τους, αλλά διατηρούνται ζωντανά με αδιάκοπο δανεισμό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσοι λέτε ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν έχει συνεχεια και συνέπεια, λανθάνετε.
Σημιτικό ΠΑΣΟΚ – Γιωργακικο ΠΑΣΟΚ -
Σαμαρικη ΝΔ – Τσιπρικος ΣΥΡΙΖΑ - Μητσοτακική ΝΔ.
Σχολιο.- είτε Κυριάκο Τσίπρα είτε Αλέξη Μητσοτάκη, είτε με είτε χωρίς γραβάτα είστε απολύτως αλλά απολύτως ΙΔΙΟΙ. Τώρα αν θες να διαφοροποιείς τον εαυτό σου από την συμμορία Σημίτη με τα πολλαπλά κεφάλια, μείνε μακριά από τους εθνικούς καταστροφοις. Τίποτ'άλλο
Σχολιο.- Δεν θελω να σε πεισω για τιποτε καθεστωτικε συριζαιε. Απλα, να σου θυμισω οτι στις εκλογες του 2015 σου ειχαν προσφερθει (εστω και "αδυναμες") εναλλακτικες εκδοχες του Χωρου, αλλα εσυ προσφυως επελεξες Καθεστως. Το ιδιο Καθεστωςπου υποστηριζεις τωρα, εν μεσω των ενοχων σου...
Κατα τα αλλα, ασε εμας τα αντικαθεστωτικα φρικια να λεμε τα δικα μας για να θυμιζουμε στον περιγυρο οτι εξακολουθει να υπάρχει Χωρος που δεν ξεπουληθηκε...
Σχολιο.- Σε παρακολουθω με προσοχη αλλα βαζεις στο ιδιο τσουβαλι τους Τζιφρικους συριζαιους που:
Εκλεισαν το 30% των επιχ/σεων,που μειωσαν 38%τους μισθους,45% μειωσαν τις συνταξεις,το ΑΕΠ 25%μειον,ΑΥΞΗΣΑΝ 190,5% την ανεργια,ΑΥΞΗΣΑΝ 33,5% το ΔΗΜ ΧΡΕΟΣ, ΚΑΙ τελος 98,2 % αυξηθηκε το ποσοστο της φτωχειας.
Σχολιο.- Κι εκει μας πούλησαν. Οποτε λογικο ειναι οι Κουληδες να συνεχισουν απροσκοπτα την "διεκπεραιωση" απο κει που την αφησαν οι Σαμαροβενιζελοι. Και να θυμισω οτι λιμανια και αεροδρομια πουλήθηκαν απο τον Τσιπρα και δεν κουνηθηκε κανεις μας. Το Ελληνικο το πουλησε ο Τσιπρας, Ενω αν το εκανε ο Σαμαρας θα χαμε καψει τον κοσμο...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δεσμεύτηκε να προετοιμάσει τις Μπολιβαριανές Ένοπλες Δυνάμεις
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο επανέλαβε το Σάββατο τη δέσμευσή του να ενισχύσει τις Εθνικές Μπολιβαριανές Ένοπλες Δυνάμεις(FANB) έως ότου επιτευχθεί ένα μέγιστο επίπεδο προετοιμασίας για την υπεράσπιση της χώρας.
Στο λογαριασμό του στο Mastodon, ο πρόεδρος τόνισε την ανάγκη οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας να επιτύχουν το υψηλότερο επίπεδο δόγματος, ηθικής, στρατηγικής, άμυνας, επιχειρησιακής εκπαίδευσης, με την παροχή του συστήματος όπλων και τη μεγαλύτερη ικανότητα άμεσης αντίδρασης.
Με αφορμή την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων την Κυριακή, ο Μαδούρο συγχαίρει το ένοπλο σώμα, αποτελούμενο από τον Μπολιβαριανό Στρατό (ΕΒ), το Μπολιβαριανό Ναυτικό, τη Στρατιωτική Μπολιβαριανή Αεροπορία, την Εθνική Μπολιβαριανή Φρουρά και την Εθνική Μπολιβαριανή Πολιτοφυλακή.
Η επέτειος γιορτάζει την ίδρυση αυτού του στρατού, που ιδρύθηκε σύμφωνα με την κληρονομιά από τον απελευθερωτή Simon Bolivar και τους ήρωες της Δημοκρατίας, σε μια ημερομηνία μνήμης της υπογραφής της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας το 1811.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολοι οι Ελληνες και κυριως οι ραγιαδες ξερουν ότι σε όλα τα νεα χαρτονομισματα του ευρω υπαρχουν τα νησια Γουαδελουπη, Μαρτινικα, Ρευνιον, και Γαλλικη Γουιανα. Και γνωριζουν βεβαια ότι όλα αυτά τα νησια εχουν νομισμα το ευρω. Και χαρη σε αυτά τα νησια η Γαλλια εχει τη μαγαλυτερη ΑΟΖ του κοσμου, αφου δεν εχει μαλακες πολιτικους που να αμφισβητουν την πληρη επηρεια των μικρων νησιων. Και ενώ αυτά τα νησια είναι στου διαολου τη μανα, και τα φυλαει σαν κορη οφθαλμου, οι δικοι μας λενε ότι το Καστελλοριζο και οι Οθωνοι είναι μακρια!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μονταζιέρα της ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ πασχίζουν να καλύψουν το 15% της ύφεσης, την εκτόξευση της ανεργίας,τη μείωση μισθών,τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων,την ακραία καταστολή, το νέο σκληρό αστυνομικό κράτος της Δεξιάς, τις λιποθυμίες μικρών παιδιών από την πείνα...ΜΕ Τα ψευτοσκάνδαλα δεν γεμίζουν την κοιλιά των φτωχών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από πότε σε αστικές αγωγές οι διάδικοι μιλάνε με γρύφους;;;, και για να κατανοήσει κανείς σε ποιον αναφέρονται τα δικόγραφα πρέπει να βασιστεί σε ερμηνευτικές δηλώσεις των συνηγόρων;;;;? Επίσης τί είδους σχέσεις είχε το Μαξίμου με τους Λιβανέζους της CCC, ώστε να μπορεί να κανονίζει μαζί τους εικονικές συμβάσεις προς όφελος Καλογρίτσα;;;?
Οι Λιβανέζοι πώς θα έπαιρναν τα λεφτά τους πίσω? Και τί λόγο είχαν να ανακατεύονται σε ελληνικές υποθέσεις? Μήπως βγάζει πιο πολύ νόημα η ιστορία αν το White House ερμηνευθεί κυριολεκτικά, με αυτό που πάει ο νους όλων σε όλον τον κόσμο όταν ακούνε τις 2 αυτές λέξεις? Μήπως η αλλαγή φρουράς στην πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας στα τέλη του 2016 άφησε ξεκρέμαστα κάποια ντιλ που είχε κάνει η αποχωρούσα διοίκηση?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζι με τα αλλα μνημονικακα κομματα έκοψαν από την χαμηλότερη σύνταξη της Ε.Ε ένα επίδομα που το έλεγαν ΕΚΑΣ..Δεν είδα το καργιόλη Μητσοτάκη που υποστηρίζεται να πει οτι θα το ξαναδώσει...ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΜΙΛΑ για αυτά..... σαν ΑΜΕΑ γνωρίζω ανθρωπους που τους έβγαζαν και βγαζουν αναπηρική σύνταξη 170 ευρώ αφήστε που στα ΚΕΠΑ είχε και έχει δοθεί εντολη να τους κόβουν τα ποσοστά σαν καλάμια..... το 80% τον συνταξεων πανελλαδικά δεν ανεβαίνει πάνω από 400-500 ευρώ τον μήνα το καταλάβατε;;;; συνταξεις ανω τον 1300 ευρώ παίρνουν μόνο οι διορισμένοι και σήμερα συνταξιουχοι του βρικόλακα Κωνσταντινου Μηστοτάκη [παπαδες--χωροφύλακες-- πρόεδροι -δημαρχοι. ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ κολλητοι , ψάλτες, Γ.Γ γραμματεις και φαρισαίοι ..... ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνω θα ξαναασχοληθεί με το πως παιρνούν οι λαθρομεταναστες και οι ομοφιλοφυλλοι, διοτι αλλα προβληματα δεν εχει αυτος ο τοπος



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ..Ποιό φιλοτομαριστής από τον Σαμαρά δεν υπήρξε!Αλλά για δικούς του λόγους!Λόγους εξουσίας!Γι αυτό έφερε και τους Αλβανούς στην Ελλάδα , {και τους νομιμοποίησε κι όλας}, για να μπορέσει δι αυτού του τρόπου να γίνει Πρωθυπουργός!Και δεν είδα να πεινάει κανένας Αλβανός!Όλοι έχουν τακτοποιηθεί μιά χαρά!Και μην διαχωρίζετε τους Έλληνες σε δεξιούς και μη.Η διαφορά είναι στους Κυβερνώντες~Αυτοί χαράζουν τον δρόμο!Υπάρχουν τόσο δεξιοί όσο και αριστεροί αξιόλογοι άνθρωποι που είναι σκληρα εργαζομενοι!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Διαβάζω τις ανοησίες του αρπαχτρα κλεφταρα δημάρχου Αθηναίων "υιοθέτησε ένα δέντρο" γιατι δεν εχουμε λεφτα για κηπουρους, και σκέφτομαι το πραγματικο θαύμα της Κούβας με την αστική γεωργική καλλιέργεια, που έγινε εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου όταν κατέρρευσε η ΕΣΣΔ. Τους γνωστούς organopónicos. Σε όλες τις πόλεις για να μην πεινάσουν, εφόσον δεν υπήρχε τρόπος να δουλέψουν τρακτέρ αλλά ούτε και φορτηγά για να μεταφέρουν λαχανικά, έφτιαξαν κήπους. Σε ταράτσες, σε μπαλκόνια αλλά και σε δημοτικούς χώρους. Όπου έπεφτε ένα παλιό κτίσμα δεν σήκωναν άλλο κτίσμα, αλλά το μετέτρεπαν σε λαχανόκηπο. Και εννοείται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων. Το αποτέλεσμα ήταν εδώ και είκοσι χρόνια η Κούβα να έχει κάνει στροφή στη βιολογική γεωργία. Σήμερα διαθέτει 400.000 ΑΣΤΙΚΑ αγροκτήματα που παράγουν 1,5 εκατομμύριο τόνους λαχανικών, χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα. Και ο δήμαρχος της Αθήνας να τολμά να λέει ότι κάθε χρόνο από τα 600 δέντρα που φυτεύονται το 40% πεθαίνουν γιατί δεν έχει τρόπο να τα ποτίσει. Κατάντια!!!»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ακάρ από Λιβύη ζητά αποστρατικοποίηση, αφοπλισμό 16 νησιών Αιγαίου ενώ στοχοποιεί και την Κύπρο…
04/07/2020
O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ προκαλεί τώρα κι από τη Λιβύη. Δήλωσε: «είναι απαράδεκτη η στρατικοποίηση 16 εκ των 23 νησιών του Αιγαίου και κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης.
Πρόκειται για μια πολύ σαφή και προφανή παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης. Δεν θα επιτρέψουμε ενέργειες που σχετίζονται με το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο. “
Βεβαια η Συνθηκη της Λωζάνης υπογράφηκε το 1922 και δεν λεει τιποτε για αοπλα νησια του Αιγαιου, βορα των Μογγολων Βρωμοτουρκαλαδων, ενώ τα Δωδεκανησα παραδωθηκαν στην Ελλαδα από την Ιταλια το 1945 με τη συμφωνια να ειναι αοπλα. Αλλα που να ξερει από Ιστορια ο Βρωμοτουρκαλας μογγολος!!!
Πρόσθεσε «καμία λύση χωρίς την Τουρκία δεν θα είναι η κατάλληλη λύση. Η Τουρκία είναι εγγυήτρια στην Κύπρο». O Akar μετά την Τρίπολη πάτησε το πόδι του και στη Misrata.Έφτασε με ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού S-70B Seahawk κι επιθεώρησε το κέντρο επιχειρήσεων TAF στην βάση του κολεγίου της αεροπορικής δύναμης του GNA.Ενώ επισκέφθηκε μαζί με τον ΓΕΣ Güler κι την φρεγάτα TCG Giresun που είναι στ΄ανοικτά της Λιβύης.
Ισχυροποιώντας τη θέση της στην Α Μεσόγειο η Τουρκία μέσω Λιβύης στρέφεται και στοχοποιεί Αιγαίο Ελλάδα Κύπρο…Αν και η Τουρκία έχει απαιτήσει και στο παρελθόν κατ΄επανάληψη τον αφοπλισμό των ελληνικών νησιών το γεγονός ότι οι δηλώσεις αυτές γίνονται από Λιβύη αποκτούν άλλη δυναμική στη σημασιολογία καθώς η Τουρκία εδραιώνεται στην Δ Λιβύη και πήρε 2 στρατιωτικές βάσεις συν τη συμφωνία για ενεργειακό με GNA που την δίνει ψευδο-νομιμοποιητικό άλλοθι για δράση…Η Τουρκία έχει τώρα δύο επιχειρησιακά και διοικητικά κέντρα στη Λιβύη, το ένα στη Μisrata και το άλλο στην Τρίπολη ενώ αναμένεται να προετοιμάσει ένα τρίτο κέντρο επιχειρήσεων και διοίκησης στην αεροπορική βάση al-Watiya στη δυτική Λιβύη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαχητικά του LNA βομβάρδισαν τη βάση al Watiyah. Σκοτώθηκαν 3 Τούρκοι στρατηγοί και δεκάδες στρατιώτες.Aναφορές για 30 νεκρούς Τούρκους στρατιωτικούς. Κατασράφηκαν συστήματα αεράμυνας MIM 23 Hawk.
05/07/2020
Στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε στο alarabiya ότι μαχητικά στόχευσαν με αεροπορικές επιθέσεις τη κατοχικη τουρκικη βάση Al- Watiyah στη Λιβύη, αργά το βράδυ του Σαββάτου και κατέστρεψαν ένα τουρκικό σύστημα αεράμυνας και επέστρεψαν με ασφάλεια στις βάσεις τους. Πηγές του LNA αναφέρουν πως κατά τ΄αεροπορικά χτυπήματα σκοτώθηκαν 3 Τούρκοι στρατηγοί και δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες εξ αυτών κι ο Τούρκος υψηλόβαθμος στρατιωτικός που διορίστηκε από τον ΓΕΣ Yaşar Güler στρατιωτικός διοικητής στην Τρίπολη….
Η πηγή είπε ότι 9 αεροπορικές επιθέσεις ακριβείας πραγματοποιήθηκαν σε τουρκικά συστήματα άμυνας, τα οποία εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στη βάση Al- Watiyah.
Πηγή αναφέρει πως σκοτώθηκαν πάνω από 30 Τούρκοι στρατιωτικοί που ήταν στο εσωτερικό της βάσης και την προετοίμαζαν επάνδρωναν με λογισμικά συστήματα….
Η πηγή επιβεβαίωσε την επιτυχία των επιδρομών και την εξουδετέρωση ενός συστήματος αεράμυνας του Τουρκικού MIM 23 Hawk, σημειώνοντας ότι 3 ραντάρ MPQ-64 καταστράφηκαν πλήρως.
Ισλαμοφασιστες των κατοχικων  al-Wefaq στην Τρίπολη ελέγχουν τη βάση al- Watiyah μετά από προηγούμενη τακτική απόσυρση από τον LNA.
Οι προαναφερθείσες επιδρομές είναι οι πρώτες για τον λιβυκό στρατό μετά την ανακοίνωση της υπογραφής στρατιωτικής συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της GNA, την Παρασκευή, μετά από επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλούσι Ακάρ και του αρχηγού του ΓΕΣ στην πρωτεύουσα Τρίπολη.
Η αίθουσα επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας της Γενικής Διοίκησης του LNA ανακοίνωσε: Αεροπορικές επιθέσεις με στόχο ραντάρ “Hawk” και συστήματα αεράμυνας αέρα και το σύστημα “Corral” που εγκαταστάθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις την Πέμπτη στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Uqba Bin Nafeh…
Σύμφωνα με το Reuters πολεμικά αεροσκάφη χτύπησαν την Watiya την πιο σημαντική αεροπορική βάση στη δυτική Λιβύη όπου η Τουρκία ίσως δομήσει βάση, ισχυρίζονται πηγές όπως στρατιωτική πηγή από τις δυνάμεις της ανατολικής περιοχής κι αυτόπτες..
Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από “αταυτοποίητα αεροσκάφη”, ανέφερε η στρατιωτική πηγή του (LNA).
Ένας κάτοικος στην κοντινή πόλη Zintan είπε ότι ακούστηκαν εκρήξεις από την κατεύθυνση της βάσης.
Το GNA και το LNA κινητοποιούν τώρα δυνάμεις στις νέες γραμμές μεταξύ των πόλεων Misrata και Sirte.
Ο στρατός του LNA θεώρησε ότι η συμφωνία παραβίασε την κυριαρχία της Λιβύης,και ότι η Τουρκία δεσμέυθηκε σε πολεμική εμπλοκή.Eνώ χθες παρουσία στρατεύματος σε ομιλία του ο στρατάρχης Χαφτάρ όρισε τον εχθρό και είπε πως η μάχη μας δεν είναι κατά του GNA αλλά της Τουρκίας.
Ο Χαφτάρ και οι δυνάμεις του προβαίνουν σε αυτά τα χτυπήματα
1 με την έννοια προληπτικών χτυπημάτων για να κάμψουν το φρόνημα αντιπάλου εν όψει της μάχης Σύρτης.
2 για να δηλώσουν στο λιβυκό λαό και στον αντιπάλο ότι δεν απεμπολούν την Δυτική Λιβύη.
3 χτύπησαν τώρα που νομιμοποιούνται μετά την κατοχική εμφάνιση του Ακάρ κι επιτελείου του..
4 για να κηρύξουν πλέον εθνοαπελευθερωτικό πατριωτικό αγώνα κατά τουρκικής εισβολής κατοχής, υλοποιώντας το στρατιωτικό δόγμα ορισμού αντιπάλου που προσδιόρισε ο Χαφτάρ χθες…
Πηγές του LNA αποδίδουν τα βραδυνά χτυπήματα σε αεροσκάφη του LNA ..Η λιβυκή εφημερίδα Youm5 αναφέρει πως 6 Τούρκοι αξιωματικοί σκοτώθηκαν κατά τους βομβαρδισμούς.Επλήγη η αίθουσα επιχειρήσεων της τουρκικής διοίκησης….
Σε μια δήλωση προς το Libyan Address Journal, μια ενημερωμένη στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι η πολεμική αεροπορία του LNA της Λιβύης στόχευσε τα συστήματα Hawk που αναπτύχθηκαν από τουρκικές δυνάμεις σε ξεχωριστές περιοχές μέσα στη βάση al-Watiya, που καλύπτει έκταση 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι ο τουρκικός στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις της al-Watiya, που θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις στη Βόρεια Αφρική, καθώς συστήματα εναέριας άμυνας, ραντάρ και συστήματα μπλοκαρίσματος μεταφέρθηκαν στη βάση.
Kαι το anadolu παραδέχθηκε επικαλούμενο στρατιωτική πηγή πως η βάση δέχθηκε επίθεση από αταυτοποίητα αεροσκάφη που στόχευσαν “ορισμένες από τις εγκαταστάσεις της βάσης, οι οποίες προστέθηκαν πρόσφατα για την ενίσχυση, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος αεροπορικής άμυνας”.Δεν παραδέχεται ωστόσο θύματα, λογικό είναι και το ότι παραδέχθηκε το χτύπημα αυτό δείχνει τις διαστάσεις του και ότι απέτυχε η επικοινωνιακή προπαγάνδα Τουρκίας να το αποκρύψει. Αφού δεν κατόρθωσε να το αποκρύψει περνά στη β φάση προπαγάνδας στο να το αμβλύνει παραδεχόμενη ωστόσο ότι υφίσταται..
Σύμφωνα με το aviapro ρώσικα MIG29 που απέκτησε ο LNA πρόσφατα κι ήρθαν από Συρία καθάρισαν την αεροπορική βάση al-Vatiya, διαλύοντας τα τούρκικα συστήματα αεράμυνας. Με 9 πυραύλους που εξαπολύθηκαν οι 4 συστοιχίες της τούρκικης αεράμυνας εξανεμίστηκαν ενώ 2 τανκ κι ένα αμπρί καταστράφηκαν όπου σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία εντοπίστηκαν τούρκικα επιθετικά drones. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι συστοιχίες MIM-23 Hawk υπερασπιζόμενες τη βάση όχι μόνο δεν κατόρθωσαν ν΄αντιδράσουν στα αεροπλάνα ρώσικης τεχνολογίας αλλά ούτε καν να επισημάνουν την προσέγγισή τους .
Ή μήπως Γαλλικά Rafale βομβάρδισαν τη βάση Al- Watiyah;Αυτό τουλάχιστον επικαλούνται κάποιες λιβυκές πηγές.Rafale του αιγυπτιακού στρατού προφανώς…
Και το Υπουργείο του GNA επιβεβαίωσε την αεροπορική επιδρομή κατά της βάσης…
H Eλλάδα προτίθεται ν΄ανοίξει ένα Προξενείο στη Βεγγάζη κίνηση παράλληλη με ρώσικη διπλωματία καθώς ο Λαβρόφ ανακοίνωσε πως θ΄ανοίξει η πρεσβεία της Ρωσίας στη Λιβύη…
Η Sisi επιθεώρησε στρατιωτικές μονάδες κοντά στα σύνορα της Λιβύης.
ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΌΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΟΡΟΙ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στα "σκαριά" αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας "εκτός ΝΑΤΟ", κόντρα στον Ερντογάν γραφει η Real News
Αθήνα και Παρίσι “φλερτάρουν” και με μια πιο στενή στρατιωτική συνεργασία, πάντα εκτός “ομπρέλας του ΝΑΤΟ”. Στόχος, η "θωράκιση" απέναντι στις βλέψεις του Ερντογάν, γραφει σεναριο η Real News.
05 Ιουλίου 2020 15:25
Στρατιωτική συνεργασία “εκτός ομπρέλας ΝΑΤΟ”, βρίσκεται στα σκαριά μεταξύ Γαλλίας-Ελλάδας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, πρόκειται για μια συνεργασία που ενδέχεται να οδηγήσει σε αναβαθμισμένη ναυτική και αεροπορική παρουσία των Γάλλων στο Αιγαίο, αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο. Προς το παρόν “τρέχει” ήδη το σχέδιο δημιουργίας ναυτικής δύναμης στην οποία θα συμμετέχουν πλοία από Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρο, αλλά Αθήνα και Παρίσι “φλερτάρουν” και με μια πιο στενή στρατιωτική συνεργασία, πάντα εκτός “ομπρέλας του ΝΑΤΟ”.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν είχε χαρακτηρίσει το ΝΑΤΟ “εγκεφαλικά νεκρό” και μετά από το επεισόδιο μεταξύ τουρκικού και γαλλικού πολεμικού πλοίου ,ανοιχτά της Λιβύης αισθάνεται δικαιωμένος για την δήλωση του. Η Γαλλία, η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ, μετά από την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, δεν μπορεί να ανεχθεί την φιλοτουρκική στάση της Συμμαχίας αν και αυτό είναι μάλλον αφορμή.
Η αιτία είναι ότι Παρίσι και Άγκυρα έχουν αυτή τη περίοδο αντικρουόμενα συμφέροντα στη Μεσόγειο και στη Λιβύη και ο Μακρόν φέρεται διατεθειμένος να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στις Βρυξέλλες, δημιουργώντας στρατιωτικές συνεργασίες εκτός ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα είναι η χώρα η οποία έχει κάθε λόγο να συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Το επεισόδιο της 10ης Ιουνίου ανοιχτά της Λιβύης, κατά το οποίο τουρκική φρεγάτα Oruçreis στόχευσε και πραγματοποίησε επιθετικούς ελιγμούς κατά της γαλλικής φρεγάτας Courbet, ενδέχεται αν δρομολογήσει πολύ πιο σημαντικές εξελίξεις από τις αναμενόμενες. Η Γαλλία απαίτησε να ληφθούν μέτρα και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ που έχει αρχίσει να προκαλεί με την φιλοτουρκική συμπεριφορά του, απλά ανακοίνωσε ότι το θέμα “θα ερευνηθεί”.
Η απάντηση δεν ικανοποίησε τη Γαλλία, που ως πρώτο μέτρο κατά της Συμμαχίας, απέσυρε πολεμικά της πλοία από νατοϊκή επιχείρηση στη Λιβύη.
Το Παρίσι σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, πολύ περισσότερο τις ΗΠΑ, έχει καταλάβει ότι δεν μπορούν να “κλειδιά της Μεσογείου” να αφεθούν στα χέρια του Ερντογάν. Μπορεί ο Τραμπ και ίσως και ένα μέρος της αμερικανικής διοίκησης να εμπιστεύονται τον Τούρκο ως “τοποτηρητή” της, όσο παράδοξο κι αν είναι αυτό. Γι΄ αυτό και ο Μακρόν θέλει να “αναχαιτίσει” την τουρκική εξάπλωση ,γνωρίζοντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο με δηλώσεις και αυστηρές συστάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Real News έχουν γίνει συζητήσεις μεταξύ Αθηνών και Παρισίων για “στενή αμυντική συνεργασία”.
Φρεγάτες
Οι συζητήσεις ξεκίνησαν στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων για τις φρεγάτες Belharra που θέλει η Γαλλία να πουλήσει στην Ελλάδα, η οποία αναζητά νέο πλοίο για το στόλο της. Όπως έγραψε η Real News την περασμένη Κυριακή η Ελλάδα θα ήταν πολύ ικανοποιημένη αν η σύμμαχος Γαλλία έστελνε στο Αιγαίο μία ή δύο φρεγάτες Fremm και ακόμη καλύτερα θα ήταν αν μαζί μ΄ αυτές υππήρχε και μεταστάθμευση μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Η γαλλική πλευρά φαίνεται ότι μετά από τις τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία βλέπει θετικά αυτή την προοπτική και την εντάσσει σε μια “διμερή αμυντική συμφωνία”.
Όλα αυτά θα συζητηθούν σοβαρά στην επικείμενη επίσκεψη της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, η ημερομηνία της οποίας ακόμη δεν έχει “κλειδώσει”. Η κυρία Παρλί σε δηλώσεις της έχει επισημάνει ότι η Γαλλία “επιθυμεί πολιτικές λύσεις” στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει η Τουρκία όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά σ΄ όλη τη Μεσόγειο. Ωστόσο οι προσπάθειες εξεύρεσης τέτοιων λύσεων μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει.
Στις συζητήσεις που θα έχει η Φλοράνς Παρλί στην Αθήνα θα φανεί πόσο κοντά βρισκόμαστε σ΄ αυτή την ελληνογαλλική στρατιωτική συνεργασία που θα αλλάξει δεδομένα στη περιοχή. Η παρουσία φρεγατών Fremm και πολύ περισσότερο αυτή των υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών Rafale μπορούν να αποτελέσουν ένα “δίχτυ ασφαλείας”.
Είναι δεδομένο ότι η προσπάθεια υλοποίησης αυτής της στρατιωτικής συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας θα προκαλέσει αντιδράσεις και όχι μόνο από την Τουρκία. Αυτές είναι αναμενόμενες. Θα ΄ναι απίθανο να μην υπάρξουν πιέσεις από το ΝΑΤΟ αλλά και από μεμονωμένες χώρες -η Γερμανία πρώτη απ΄ όλες- για να μην τεθεί σε ισχύ μια τέτοια συνεργασία.
Το ΝΑΤΟ δεν θα “καταπιεί” εύκολα την “ακύρωση” του από τη μεγάλη στρατιωτική δύναμη Γαλλία και η Γερμανία είναι προφανές ότι δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι την προσέγγιση Αθήνας-Παρισίων. Όχι μόνο γιατί αυτή στρέφεται κατά της Τουρκίας, αλλά και επειδή δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση η Ελλάδα να “αυτονομηθεί” από την δική της επιρροή και να περάσει σ΄ αυτή της Γαλλίας. Αναμενόμενη είναι και η αμερικανική αντίδραση.
Οι αντιδράσεις βεβαίως έχουν να κάνουν και με λόγους…εξοπλιστικούς.
Γερμανοί και Αμερικανοί προσπαθούν να μπουν σφήνα στο πρόγραμμα ναυπήγησης νέων πολεμικών πλοίων για τον ελληνικό Στόλο. Η περαιτέρω “σύσφιξη” των ελληνογαλλικών σχέσεων, δεν μπορεί παρά να αποτυπωθεί και σε εξοπλιστικές επιλογές της Ελλάδας και αυτό δεν το επιθυμούν οι Αμερικανοί, ούτε οι Γερμανοί.
Στην Αθήνα πάντως κύκλοι των Γενικών Επιτελείων αναφέρουν ότι “ΗΠΑ,Γερμανία και ΝΑΤΟ έχουν πάρει από την Ελλάδα ότι ζήτησαν ,χωρίς να έχουν δώσει τα αναμενόμενα”. Συνεπώς αν η Γαλλία είναι πράγματι αποφασισμένη να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς το ΝΑΤΟ αλλά και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους , η διμερής αμυντική συμφωνία έχει πολλές πιθανότητες να ολοκληρωθεί.
Προς το παρόν πάντως “τρέχει” ήδη η “τετραμερής” ναυτική συνεργασία Γαλλίας-Ιταλίας-Ελλάδας και Κύπρου”.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Ποιοι είναι οι οπλισμένοι παραστρατιωτικοι δηθεν "Μαύροι Πάνθηρες" που παρέλασαν στην Atlanta της Τζορτζια
Οπλισμένοι διαδηλωτές εμφανίστηκαν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στο Στόουν Μάουντεν Παρκ κοντά στην Ατλάντα της Τζόρτζια εναντίον του μνημείου της Συνομοσπονδίας των Νοτιων.
05 Ιουλίου 2020 17:30
Στην Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ το εκρηκτικό κλίμα δεν δείχνει να εκτονώνεται, 1,5 μήνα μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.
Διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον του "Stone Mountain Confederate Memorial" ζητώντας να αφαιρεθεί το γιγάντιο σκαλιστό μνημείο της Συνομοσπονδίας που βρίσκεται στο Στόουν Μάουντεν Παρκ κοντά στην Ατλάντα της Τζόρτζια.
Ανάμεσά τους εμφανίστηκαν και εκατονταδες οπλισμένοι διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους Αφροαμερικανοί.
Πλάνα από την πορεία αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παρουσίασαν άνδρες ντυμένους στα μαύρα με στρατιωτικό εξοπλισμό, να "περιπολούν" παραπλεύρως του πάρκου. Ανάμεσά τους, εκτός από Αφροαμερικανούς, ήταν και λευκοί άνδρες καθώς και γυναίκες.
Η ομάδα πολιτοφυλακής που δεν εχει καμια σχεση με τις ιδεες από τους "Μαύρους Πάνθηρες", ονομάζεται NFAC και αποφάσισε να παρελάσει σε ένα μνημείο που έχει συνδεθεί με την ΚουΚλουξΚλαν. Πολλοί καθεστωτικοι δημοσιογραφοι σχολίασαν στα social media πως η κίνησή τους αυτή κάνει κακό στο κίνημα "Black Lives Matter".
Ένοπλοι Αφροαμερικανοί έχουν εμφανιστεί άλλωστε το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της Minneapolis, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, για να προστατέψουν όπως δηλώνουν οι ίδιοι, τις περιουσίες τους απέναντι σε απόπειρες προβοκάτσιας.
Ηγέτης του Not Fucking Around Coalition (NFAC) είναι ένας άνδρας που αυτοπροσδιορίζεται ως "The Official Grand Master Jay" ο οποίος έχει δηλώσει πως η ομάδα του απαρτίζεται κυρίως από απόστρατους. Οι ίδιοι δηλώνουν πως παίρνουν τα όπλα για να προστατευτούν απέναντι σε παραστρατιωτικές οργανώσεις λευκών ρατσιστών.
Οι οπαδοί της NFAC αναφέρουν δηθεν ως εμπνευστή τους τον Malcom X ενώ φυσικα δεν εχουν καμια σχεση με τις ιδεες του και φυσικά εκμεταλλεύονται το δικαίωμα οπλοκατοχής που υπάρχει στις ΗΠΑ.
Ομάδες ενόπλων που επικαλούνται τους Black Panthers έχουν αρχίσει να ενισχύονται από το 2016, ενώ οι "New Black Panther Party for Self-Defense" υπάρχουν από το 1989, ενώ φυσικα δεν εχουν καμια σχεση με το πραγματικο κινημα των Μαυρων Πανθηρων, το οποιο επειδη ηταν αριστερο και ριζοσπαστικο διαλυθηκε με πολεμικες πρακτικες από το FBI, από το 1968 μεχρι το 1975.
Ο συνιδρυτής των "Μαύρων Πανθήρων", Μπόμπι Σιλ, είχε χαρακτηρίσει από τη δική του μεριά τους NBPP σαν "συντηρητικούς" και περιθωριακούς. Οι ίδιοι οι NBPP αυτοπροσδιορίζονται ως ομάδα "αυτοάμυνας".
Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις των αμερικανικών αρχών, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ τουλάχιστον 180 ομάδες "ένοπλης αυτοάμυνας", ενώ είναι δεδομένο πως τα τελευταία χρόνια οι ρατσιστικές δολοφονίες μαύρων από ενστόλους, εκπροσώπους της πολιτείας, δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση.
Το ίδιο ισχύει και για τις διχαστικές ομιλίες του γελοιου φασιστα προέδρου Τραμπ, ο οποίος στην τελευταία του ομιλία φρόντισε να εξισώσει την ακροδεξιά μισαλλοδοξία με τον "ακροαριστερό φασισμό", όπως τον χαρακτήρισε, με αφορμή τους βανδαλισμούς αγαλμάτων που συνδέονται με το ρατσιστικό αμερικανικό παρελθόν.
Για την ιστορία, η βασική πρακτική για την οποία ήταν γνωστοί οι "Μαύροι Πάνθηρες", ήταν το λεγόμενο "copwatching" οι περιπολίες δηλαδή ένοπλων πολιτών για να παρατηρούν τη συμπεριφορά του αστυνομικού τμήματος του Oakland, ως απάντηση στη βία που ασκούσε.
Το κόμμα των Μαύρων Πανθήρων ιδρύθηκε το 1966 και αποτέλεσε μία τομή στο κίνημα των μαύρων.
Οι ιδρυτές τους, Μπόμπι Σιλ και Χιου Νιούτον, χρησιμοποιησαν τον αμερικανικο νομο που λεει ότι είναι νόμιμο να έχει κανείς πάνω του όπλο, εμφανίζονταν δημοσίως με όπλα, ενώ το 1969 χαρακτηρίστηκαν από το FBI ως "νούμερο ένα απειλή για την εσωτερική ασφάλεια του έθνους".
Ακολούθησε κανονικό πογκρόμ από την αστυνομία και παραστρατιωτικές ομάδες με δολοφονίες μαύρων ενώ τα ηγετικά μέλη τους ήρθαν σε πολλαπλές εσωτερικές συγκρούσεις που αποδυνάμωσαν εν τέλει το κόμμα, σε συνδυασμό με τη συστημική επίθεση εναντίον τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μυτιλήνη: Συνεχίζεται η αποχώρηση ισλαμοφασιστων και λαθρομεταναστών
 Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020, 21:47
Συνολικά 2.144 ισλαμοφασιστες και λαθρομετανάστες έφυγαν από τη Λέσβο από την Παρασκευή 5 Ιουνίου όταν και αποφασιστηκε η μετακίνηση τους και ο εποικισμος τους στην υπολοιπη Ελλαδα και έως το τέλος του μήνα από την κυβερνηση Μητσοτακη - ΝΔ.
Η αναχώρηση από τη Λέσβο συνεχίζεται. Μέχρι και σήμερα 5 Ιουλίου νησί αποχώρησαν με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά 264 άτομα. 38 από αυτούς αναχώρησαν σήμερα.
Η αποχώρηση από το νησί αναγνωρισμένων λαθρομεταναστων που θα εποικισουν την Ελλαδα αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες μέρες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποχωρούν ισλαμοφασιστες και λαθρομετανάστες από την πλατεία Βικτωρίας - Τους μεταφέρουν στο Σχιστό
 Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020, 18:51
Δεκάδες λαθρομετανάστες και ισλαμοφασιστες βρίσκονταν στην πλατεία Βικτωρίας στο κέντρο της Αθήνας τα τελευταία 24ωρα.
Αργά το απόγευμα άρχισε η μεταφορά τους στο κέντρο υποδοχής του Σχιστού στον Σκαραμαγκά με λεωφορεία της Αστυνομίας.
Οι λαθρομεταναστες αυτοί τους είχαν διωξει από τις δομές όπου φιλοξενούνταν σε διάφορα σημεία της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος αποσυμφόρησής τους, όμως δεν έχουν που να πάνε...
 Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις μέχρι να βρεθούν λύσεις για τη μεταφορά τους σε άλλα σημεία.
Στο σημείο αναμένεται να καταφθάσουν πληρωμενοι του Σορος «διαδηλωτές-αλληλέγγυοι» στους λαθρομετανάστες και για αυτόν τον λόγο υπάρχει μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ιρανοί βλέπουν σαμποτάζ πίσω από πυρκαγιά σε πυρηνικό τους εργοστάσιο
 Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020, 17:45
Ο Ιρανικός Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας δημοσίευσε οπτικοακουστικό υλικό από ένα πυρηνικό εργοστάσιο στο οποίο εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά την περασμένη Πέμπτη.  Οι φωτογραφίες δείχνουν το μεγάλο μέγεθος της καταστροφής.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υπάρχουν στοιχεία ότι πρόκειται για σαμποτάζ, καθώς εντοπίστηκαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού στο σημείο από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.
Οι Ιρανοί υποπτεύονται ισραηλινό ή δυτικό δάκτυλο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Τουλάχιστον 50 νεκροί στις συγκρούσεις μεταξύ δημοκρατικών συριακων δυνάμεων και τζιχαντοφασιστών
 Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020, 01:14
Συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων του συριακού λαου και τζιχαντοφασιστών του Ισλαμοφασιστικού Κράτους (ΙΚ) των δυτικων αποικιοκρατων είχαν αποτέλεσμα σχεδόν 50 νεκρούς σε 48 ώρες στο κέντρο της συριακής ερήμου, ανέφερε χθες το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια (OSDH).
Στην επαρχία Χομς (κεντρική Συρία), μάχες και αεροπορικές επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας, που πολεμά στο πλευρό των δυνάμεων της Συριας του Συριακου Λαου και του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, άφησαν νεκρούς 20 μαχητές, προσκείμενους στο Δημοκρατια της Συριας και 31 τζιχαντοφασιστες, σύμφωνα το Αποικιακο παρατηρητήριο.
«Οι μάχες ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης με μια τζιχαντοφασιστική επίθεση σε θέσεις της Συριακης Δημοκρατιας» κοντά στην τοποθεσία Σούκνα, στην συριακή έρημο, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τον αληταρα μπεκρουλιακα διευθυντή του OSDH,  Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, που μενει στο Λονδινο.
Έπειτα τη συντριβή του στη Συρία τον Μάρτιο του 2019, το Ισλαμοφασιστικό Κράτος των δυτικων αποικιοκρατων εξαπολύει τακτικά θανατηφόρες επιθέσεις, ειδικά στην αχανή έρημο που εκτείνεται από την κεντρική επαρχία Χομς έως εκείνης της Ντέιρ Εζόρ (ανατολικά).
Στα μέσα Μαΐου, το Αποικιακο OSDH ανέφερε πως οι ισλαμοφασιστες από το ΙΚ εκτέλεσε 11 άτομα σε δύο ημέρες, κυρίως μαχητές της Συριακης Δημοκρατιας, σε έναν δρόμο στο μέσο της ερήμου στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Οι τζιχαντοφασιστικές επιθέσεις στη Συρία στοχεύουν τόσο τον συριακό στρατό όσο και τους συμμάχους του, καθώς και τις κουρδικές δυνάμεις των αμερικανων, που υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον στον πόλεμο της ενάντια στην Συριακη Δημοκρατια, που εχει καταλαβει τα πετρελαια της και εχει βαλει η Ουασινγκτον τους Κουρδους λακεδες της να τις φυλανε. Οι ισλαοφασιστες των αμερικανων επιτιθενται στους αοπλους Κουρδους και όχι στους οπλισμενους λακεδες των αμερικανων.
Μετά την ανακήρυξη του «χαλιφάτου» του το 2014 σε εδάφη που κατέλαβε στη Συρία και το Ιράκ, η τζιχαντοφασιστική συμμορια της CIA υπέστη σειρά από ήττες στις δύο χώρες προτού ξεριζωθεί.
Ο πόλεμος στη Συρία, που ξεκίνησε το 2011 με την εισβολη των ισλαμοφασιστων των δυτικων αποικιοκρατων, έχει σκοτώσει περισσότερους από 380.000 ανθρώπους, τους οποιους τους εχουν αποκεφαλισει οι ισλαμοφασιστες με διαταγη των αμερικανων και των αλλων δυτικων αποικιοκρατων, όπως εχουμε δει ολοι στις τηλεορασεις. Οι αμεριικανοι και οι αλλοι δυτικοι αποικιοκρατες και οι ισλαμοφασιστες τους σκοπευαν να μας φοβισουν, αλλα εχουν καταφερει το ακριβως αντιθετο. Να μας εξοργισουν!!!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μυτιλήνη: Βάρκα με 27 ισλαμοφασιστες και λαθρομετανάστες έφθασε σήμερα στη Θερμή
 Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020, 22:45
Βάρκα με 27 ισλαμοφασιστες και λαθρομετανάστες (11 παιδιά, εννέα άνδρες και επτά γυναίκες), η πρώτη του Ιουλίου για τη Λέσβο, έφθασε σήμερα, Κυριακή 5 Ιουλίου, στη Θερμή, στο ανατολικό μέρος του νησιού.
Στο σύνολο τους οι αφιχθέντες οδηγήθηκαν στη δομή καραντίνας που έχει φτιαχτεί στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού covid 19.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλέποντας όσα γράφονται για την επέτειο του δημοψηφίσματος θα νόμιζα, αν δεν ήξερα τι έγινε, ότι το Σεπτέμβρη του 2015 ήρθε πρώτο στις εκλογές το κόμμα του Λαφαζάνη!
Στην πραγματικότητα, όμως, πρώτος ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερη η Νέα Δημοκρατία, ο Λαφαζάνης έμεινε εκτός βουλής (το ότι διέπραξε μεγάλα λάθη που επέφεραν αυτό το αποτέλεσμα είναι άλλη κουβέντα) και ο "ηρωικός λαός του ΟΧΙ" επικύρωσε την κωλοτούμπα.
ΓΙ' ΑΥΤΟ... ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ", ΕΝΩ ΤΟΤΕ Ή ΕΠΙΚΥΡΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ Ή... ΨΗΦΙΣΑΤΕ "ΝΑΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΣΠΑΤΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ;
Για να μη γίνω Πάρα Πολύ Κακός και πιάσω την κουβέντα ότι αυτή η κωλοτούμπα του 2015 έλυσε και το θέμα... αν το "ΟΧΙ" του 1940 το είπε ο Μεταξάς ή ο λαός, νταααααααξ;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αίγυπτος: Συνελήφθη άνδρας για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον δεκάδων γυναικών μετα από εκστρατεια στο ιντερνετ
 Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020, 02:34
Οι αιγυπτιακές αρχές αναγκαστηκαν και συνέλαβαν χθες Σάββατο έναν άνδρα ύποπτο για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον δεκάδων γυναικών, σύμφωνα με μια πηγή ασφαλείας, έπειτα από μια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που καλούσε τις Αρχές να δράσουν.
Μαρτυρίες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που περιγράφουν φρικτές σεξουαλικές επιθέσεις και εκβιασμούς που διέπραξε ένας άνδρας εναντίον πολλών γυναικών, εξόργισαν χρήστες του διαδικτύου.
Ο άνδρας κατηγορείται μεταξύ άλλων και για απόπειρα επίθεσης σε ένα 14χρονο κορίτσι.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, που αναρτήθηκαν την Τετάρτη σε ένα λογαριασμό στο Instagram, αυτές οι επιθέσεις χρονολογούνται τουλάχιστον από το 2018.
Hashtags με το όνομα του φερόμενου δράστη κυκλοφόρησαν επίσης ευρέως στο Twitter και στο Facebook, με τους χρήστες του διαδικτύου να καλούν τις κρατικές αρχές να δράσουν.
«Το άτομο που κατηγορείται για παρενόχληση αυτών των γυναικών συνελήφθη και θα κινηθούν εις βάρος του δικαστικές διαδικασίες σε συνέχεια των καταγγελιών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε η πηγή ασφαλείας.
«Οι εμπλεκόμενες θα πρέπει να υποβάλουν επίσημες καταγγελίες», πρόσθεσε η πηγή, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητα του υπόπτου.
Χθες Σάββατο, το Εθνικό Συμβούλιο Γυναικών της Αιγύπτου (NCW) υπέβαλε καταγγελία στον γενικό εισαγγελέα για να ξεκινήσει έρευνα.
«Το NCW ακολούθησε τον λογαριασμό στο Instagram, που ξεκίνησαν γυναίκες και κορίτσια κατηγορώντας έναν άνδρα για βιασμούς, σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις», ανέφερε το Συμβούλιο σε ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την οργάνωση, αρκετά θύματα, που ήρθαν σε επαφή με το NCW, δήλωσαν ότι ο άντρας «τα εκβίαζε και απειλούσε να τα δυσφημίσει χρησιμοποιώντας φωτογραφίες και βίντεο αυτών των φρικιαστικών εγκλημάτων».
Το Συμβούλιο κάλεσε αυτές τις γυναίκες να υποβάλουν μήνυση στον εισαγγελέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο, ο άνδρας αυτός είναι φοιτητής. Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Καΐρου υπογράμμισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο ύποπτος ήταν φοιτητής στο ίδρυμά του, αλλά ότι τον απέβαλε το 2018.
Οι εκθέσεις των Ηνωμένων Εθνών τα τελευταία χρόνια τονίζουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών στην Αίγυπτο έχουν πέσει θύματα παρενόχλησης.
Παρά την έγκριση νόμου το 2014 με τον οποίο ποικινοποιείται, η σεξουαλική παρενόχληση - λεκτική και σωματική - παραμένει κοινό φαινόμενο στην Αίγυπτο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ξαφα της ΝΔ ξαναχτυπησε! Ζητα να μειωθουν οι  συνταξεις με αφορμη τον κορονοιο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανησυχητικες εξελιξεις στα ελληνοτουρκικα… Η Μερκελ αναγκασε τον Μητσοτακη να παρει τηλεφωνο στον Ερντογαν… Μεσολαβητης η φιλοτουρκη Γερμανια, με… αρωμα Ροζακη!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΟΧΟΣ η σύζυγός του; ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ στον Θεοδωρικάκο για την GPO και τον Καλογρίτσα...
5/7/2020 – 11.28 μ.μ.
ΡΕ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ, Η ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 25% ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗΝ GPO ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΝΤΙΑ! ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ του Κύρτσου έγινε ο (γιος του Λεωνίδα) Μίλτος Κύρκος...
Είσαι πρώην ευρωβουλευτής του Ποταμιού, έχεις υποστηρίξει δημόσια τη Συμφωνία των Πρεσπών, κουβαλάς το επώνυμο που κουβαλάς και καταδέχεσαι να γίνεις υπάλληλος του Κύρτσου στο Ευρωβουλευτικο γραφειο του για έναν μισθό, για το λούσο των Βρυξελλών, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι τέτοιες περιπτώσεις υπονομεύουν την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια της πολιτικής. Κατάντια..