Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Δευτερα 6 Ιουλιου 2020


Δεν πήρε χαμπάρι την απαξίωση και… κοίταζε να δει τί βλέπουν οι άνθρωποι με τις γυρισμένες πλάτες! (βίντεο)
5 Ιουλίου 2020
Οι εικόνες από τη χθεσινή αντίδραση των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, που γύρισαν την πλάτη στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κατά την άφιξή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, κάνουν τον γύρο της Ελλάδας, ακόμα κι αν τα γνωστά μμε, δεν έδειξαν το παραμικρό.
Κι ενώ στο προαύλιο του νοσοκομείου Ρεθύμνου οι εργαζόμενοι τού γύριζαν απαξιωτικά την πλάτη, εκείνος δεν κατάλαβε καν τι γινόταν. Και γύρισε να δει τι κοίταζαν όλοι εκείνοι που… ενώ έφτανε ο υπουργός, είχαν αλλού το βλέμμα τους!
Όταν κατάλαβε τι γινόταν, σήκωσε το κεφάλι και προχώρησε!
Δείτε το βίντεο
https://www.candiadoc.gr/2020/07/05/pire-champari-tin-apaxiosi-koi/?fbclid=IwAR2ArsLu31_cYxfs388V4jVCOnmxxCHFNH844e5ILOfjMKbiU7SSIjpH9UQ#.XwLpbygzaUm



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δε ξερω αν ακουσα καλα, μιλησε η Δεξια για παρακρατος???
Θα μας πεθανετε ρε χαχαχαχαχα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6 Ιούλη 1827 ο πρίγκηπας Πολινιακ για τη Γαλλία, ο αρχιγραμματέας εξωτερικών υποθέσεων Ντουντλει για την Αγγλία κι ο πρίγκηπας Λιεβεν για τη Ρωσία υπογράφουν την περίφημη συνθήκη του Λονδίνου.
Η Ελλάδα οριζόταν ως " αυτόνομο κράτος, υποτελές στον Σουλτάνο". Με μυστική συμφωνία 3 άρθρων δινόταν διορία 1 μήνα στην Τουρκία να συμμορφωθεί αλλιώς οι ναυτικές δυνάμεις "θα επέβαλαν τους όρους στο πλαίσιο των φιλικών σχέσεων". Η οξύμωρη αυτή διατύπωση οδήγησε στη ναυμαχία του Ναυαρίνου.
Η αναθεωρητική τάση της ιστορίας βλέπει στην, ιστορικής σημασίας συνθήκη, την " απόδειξη" πως μας ελευθέρωσαν οι " προστάτιδες δυνάμεις"! Φυσικά δεν μπαινει στον κόπο να απαντήσει στο " γιατί;" Γιατί μετά από 7 χρόνια το αποφάσισαν.
Η απάντηση είναι φυσικά η Επανάσταση. Η επανάσταση που είχε ανατρέψει την οικονομική ζωή στην ανατολική Μεσόγειο, τις πολιτικές ισορροπίες στο εσωτερικό των μεγάλων δυνάμεων, τους διεθνείς συσχετισμούς. Η επανάσταση που ήταν η πρώτη που κατακτούσε, έστω μισή, νίκη την περίοδο του απόλυτου θριάμβου της Ιεράς Συμμαχίας και θα άνοιγε τον δρόμο σε ένα κύμα εξεγέρσεων.
Για να φτάσουμε στη συνθήκη του Λονδίνου χρειάστηκαν 7 χρόνια και 200.000 νεκροί. "Λεπτομέρεια" που ξεχνούν οι αναθεωρητές της ιστορίας...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποτίθεται ότι έκοψαν ένα μέρος του δρόμου και τον απέκλεισαν απ' τα αυτοκίνητα για να μπορεί ο πεζός να κάνει τη βόλτα του κι ο ποδηλάτης την ποδηλατάδα του,έτσι?
Τότε ρε...λεβέντη Μπακογιάννη γιατί στο μέρος εκείνο που (υποτίθεται λέμε) είναι για τον "μεγάλο περίπατο"...πήγες κι έβαλες ζαρντινιέρες με φοίνικες έτσι ώστε, όχι πεζός, αλλά ούτε κουνούπι δεν μπορεί να περάσει χωρίς να μπει μέσα στον αυτοκινητόδρομο?
Πόσα θέλεις να μας τρελάνεις?
Υ.Γ. Πες από την αρχή πως θέλεις να μοιράσεις μίζες σε κάποιους "σύγχρονους κομματικούς κουμπάρους" κι άσε τις μαλακίες με τους περίπατους και τους φοίνικες που μόλις πιάσει το πρώτο μελτέμι θα τρέχεις να ρίξεις βίντζι για να του πιάσεις να μην πέσουν σε κεφάλια ανθρώπων!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για όσους συνεχίζουν να αμφιβάλουν για το μέγεθος της προδοσίας που παίχτηκε στο Δημοψήφισμα του 2015, ο κ. Μεϊμαράκης σε δημόσια κυνική του ομολογία στον δημοσιογράφο κ. Χατζηνικολάου, είχε αποκαλύψει την εξωτερική παρέμβαση των Θεσμών και άλλων θεσμικών παραγόντων της ΕΕ, που τον διαβεβαίωναν ότι στο Συμβούλιο Αρχηγών που διενεργήθηκε μετά το Δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015, θα συναινούσαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί στην μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ, για την απρόσκοπτη διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ.
https://youtu.be/LgoBw1S2Iys



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από σεβασμό σε ασθενείς και τους συγγενείς τους απέφυγα τη λήψη βίντεο.
Ωστόσο η εικόνα στη Δ Παθολογική του Ευαγγελισμού την επόμενη μέρα εφημερίας είναι τραγική:
Σε θάλαμο των 6 κρεββατιών έχουν τοποθετήσει 9 ασθενείς!!!
Μια εξ αυτών διασωληνώθηκε επί τόπου ελλείψει χώρου στην εντατική.
Στους διαδρόμους άλλοι νοσηλευόμενοι, αφού δεν μπορούν οι θάλαμοι να "στουμπωθούν" περαιτέρω...
Σ' αυτές τις συνθήκες οι ολίγοι - ως προς το πλήθος αλλά όχι ως προς τη μαχητικότητα- γιατροί και νοσηλευτές δίνουν σιωπηλοί έναν ηρωικότατο αγώνα, χωρίς φυσικά να μπορούν να ενημερώσουν για την υγεία του κανένα ασθενή και τους οικείους τους...
Ελλάδα του 2020 μετά από δέκα χρόνια μνημονιακών "μεταρρυθμίσεων" και με φόρα προς παρελθούσες δύσκολες δεκαετίες...
Και με μια κυβέρνηση που με τη βοήθεια των "μέσων" κομπάζει πως πάνε όλα "πρίμα", μέχρι που θα τους πάρει και θα τους σηκώσει...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ''. ένα από τα έργα βιτρίνας του Πελετίδη στην Πάτρα .Από την άλλη ,έχουμε τα (παγκάκια ) πραγματικά έργα για τον ΜΑΛΑΚΑ ΆΝΘΡΩΠΟ του αρπαχτρα ΜπακοΓιάννη στην Αθήνα !



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ κατά ΡΟΖΑΚΗ: «Εκφράζει την τουρκική άποψη μόνο»…
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΤΟΝΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ, με αφορμή την συνεχιζόμενη συζήτηση και ανακίνηση θεμάτων ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας, όπως η πρόσφατη αναφορά στο Καστελλόριζο από τον καθηγητή κ. Ροζάκη (προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών, μέχρι 7.6.2020), εκφράζει την έντονη ανησυχία του, διότι έρχεται στην επικαιρότητα μια σύνθετη πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία:
-      Γίνεται χρήση των περιοχών όπου υφίστανται νομικές ατέλειες,
κατά την τουρκική άποψή και μόνο, προκειμένου να υπερασπιστεί την ικανότητά τους να συνεχίσουν τη δρομολόγηση προκλήσεων στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
-      Γίνεται προσπάθεια του εχθρού να αφομοιώσει τις συνεχείς και
πολλαπλές απαιτήσεις του στον διεθνή παράγοντα στην προοπτική που να καθιστά δύσκολο για τις Ελληνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, προκειμένου να αποτρέψουν τη δρομολόγηση και την καταπολέμηση των δυνατοτήτων τους
-      Γίνεται συνεχώς αυξανόμενη χρήση του υβριδικού πολέμου,
προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ελευθερία της λειτουργίας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον υψηλότερο δυνατό βαθμό με σκοπό να αποτρέψουν τις Τουρκικές διεκδικήσεις.
 Με την ευθύνη λοιπόν της εκπροσώπησης του μεγαλύτερου μέρους της Δωδεκανησιακής παροικίας στην Αττική, η Ομοσπονδία μας καλεί όλους να αναλογιστούν ότι οι παραπάνω αναφερόμενες ενέργειες είναι σημαντικές προκλήσεις, οι οποίες απαιτούν μια περιεκτική, διεπιστημονική απόκριση της ασφάλειας, και όχι άσκοπες συζητήσεις που οδηγούν σε αποδυνάμωση των εθνικών μας θέσεων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αυτός είναι ο Μόλυβος .το ωραιότερο και τουριστικοτερο μέρος της Λέσβου .φέτος περνά τη μεγαλύτερη κρίση ολων των εποχών ανύπαρκτος τουρισμός κλειστά μαγαζιά ξενοδοχεία ...ετοιμάζουν να πάνε λαθρομετανάστες σε ξενοδοχεία .αν γίνει αυτό χάνεται το κόσμημα της Λέσβου.πεντε περιπολικά βρίσκονται συνεχώς στο χωριό μοιράζοντας κλήσεις στους κατοίκους για εκφοβισμο από αντιδράσεις .ο δρόμος προς συκαμνια είναι κλειστός από αστυνομία γιατί έχει γεμίσει το νέο camp με λαθρομετανάστες και απαγορεύουν φωτό για να μη βγαίνει τίποτα έξω .μιλώντας με ψαράδες στην περιοχή βάρκες συνεχίζουν να έρχονται αλλά υπό το φόβο δεν αναφέρεται τιποτα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Για να τελειώνουμε με τα τουρκικά παραμύθια περί αποστρατικοποίησης νησιών”
Τα ελάχιστα που οφείλει να γνωρίζει ο κάθε πατριωτικά σκεπτόμενος Έλληνας, για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, ώστε να αντιμετωπίζει τις ψυχολογικές επιχειρήσεις, που καθημερινά διεξάγουν οι Τούρκοι είτε με δηλώσεις αξιωματούχων της, είτε με παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας της Χώρας μας με υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικά Νησιά του Αιγαίου, με παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και των Εθνικών Χωρικών Υδάτων, αλλά και με συνεχείς εκδόσεις ΝΑVΤΕΧ σε ευαίσθητες περιοχές της Υφαλοκρηπίδας της Χώρας μας, είναι, όχι βέβαια αυτά που σαφώς με ιδιοτελή και απλουστευτική προσέγγιση η Τουρκία λέει, ότι «όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι και οφείλουν να μείνουν αποστρατιωτικοποιημένα», αλλά η αλήθεια είναι ότι το καθεστώς των νησιών δεν είναι ενιαίο, αλλά διέπεται από τρεις διαφορετικές συνθήκες, με βάση τις οποίες μπορεί να γίνει μια διαφοροποίηση των νησιών αυτών σε τουλάχιστον τρεις επιμέρους ομάδες.
Με την Συνθήκη της Λωζάνης (άρθρο 4 ), επιβάλλεται η πλήρης αποστρατικοποίηση των νησιών Σαμοθράκης, Λήμνου, Ίμβρου, Τενέδου, Λαγουσών και των Στενών.
Με την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζανης, που έγινε κατόπιν αιτήσεως της Τουρκίας και με την σύμφωνο γνώμη των συμβαλλομένων μερών αρα και της Ελλάδος, με την Συνθήκη του Μοντρέ του 1936, η Τουρκία πέτυχε να αλλάξει το καθεστώς των Στενών.
Το καθεστώς των νησιών στο Αιγαίο αποτελούσε τμήμα του διεθνούς συστήματος των Στενών, που είχε καθιερωθεί με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Στο προοίμιο της Σύμβασης του Μοντρέ, αναφέρεται ρητά ότι αυτή υποκαθιστά τη Συνθήκη της Λωζάνης στο μέρος που αφορά την αποστρατικοποίηση των Στενών, η οποία παύει να ισχύει εξ ολοκλήρου.
Στο ειδικό πρωτόκολλο της Σύμβασης του Μοντρέ (1936), αναφέρεται ρητά ότι επιτρέπεται ο άμεσος επανεξοπλισμός της ζώνης των Στενών (Δαρδανέλια, Θάλασσα του Μάρμαρα, Βόσπορος), χωρίς όμως να γίνεται ονομαστική αναφορά σε κανένα νησί, ελληνικό ή τουρκικό.
Η Τουρκία, προχώρησε άμεσα στην οχύρωση της Ίμβρου και της Τενέδου και χαρακτήρισε τα δύο αυτά νησιά επιτηρούμενες ζώνες. Η Συνθήκη της Λωζάνης για αυτά τα νησια προέβλεπε τα εξής:
«Η διατήρησις της τάξεως (ενν. σε Ίμβρο και Τένεδο), θα εξασφαλίζεται εν αυταίς δι’ αστυνομίας στρατολογουμένης μεταξύ, του ιθαγενούς πληθυσμού, τη φροντίδι της ως άνω προβλεπομένης τοπικής διοικήσεως υπό τους διαταγάς της οποίας θα διατέλει».
Η προβλεπόμενη τοπική διοίκηση, έπρεπε να αποτελείται από «τοπικά στοιχεία», κατά τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Τον Οκτώβριο του 1912, η Ίμβρος είχε 8.506 κατοίκους, όλους Χριστιανούς, ενώ η Τένεδος 5.172,  3.752 Έλληνες, 1.403 Τούρκους, 10 Αρμένιους και 7 Εβραίους.
Οι Τούρκοι φρόντισαν αμέσως μετά την παραχώρηση των δύο νησιών να παραβιάσουν τη Συνθήκη της Λωζάνης και συνέχισαν τα εγκλήματα μέχρι τη δεκαετία του ’70, χωρίς ποτέ να λογοδοτήσουν στη διεθνή κοινή γνώμη γι’ αυτά.
Μεγάλη ευθύνη έχει βέβαια και η χώρα μας, η αντίδραση της οποίας ήταν πάντα από ανύπαρκτη έως υποτονική.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
Κολομβία. Το δικαστήριο διατάζει τον Πρόεδρο Ιβάν Ντούκε να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη χώρα

Το Διοικητικό Δικαστήριο της  Κουντιναμάρκα  διέταξε τον Πρόεδρο της Κολομβίας,  Ιβάν Ντούκε, να αναστείλει εντός 48 ωρών τις επιχειρήσεις του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών στην εθνική επικράτεια.
Η απόφαση του Δικαστηρίου ανταποκρίνεται σε  προσφυγή που εστάλη από είκοσι γερουσιαστές, με επικεφαλής τον Ιβάν Σέπεδα, από τον Εναλλακτικό Δημοκρατικό Πόλο.

Το Δικαστήριο διατάσσει τον πρόεδρο, εντός 48 ωρών από την κοινοποίηση αυτής της απόφασης, να αποστείλει στη Γερουσία όλες τις πληροφορίες και  τα υλικά που σχετίζονται με την  την άφιξη και παραμονή στη χώρα της Ταξιαρχίας Βοήθειας  του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών.
Επίσης, διατάσσει τον κυβερνήτη να αναστείλει τα νομικά αποτελέσματα της άδειας για οποιαδήποτε δραστηριότητα αυτής της στρατιωτικής ταξιαρχίας στην εθνική επικράτεια, ενώ η Γερουσία αναλαμβάνει τον αποκλειστικό ρόλο του πολιτικού ελέγχου που μπορεί να ασκεί ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με το Σύνταγμα.
Η απόφαση απορρίπτει οποιαδήποτε αξίωση για το εν λόγω αίτημα και διευκρινίζει ότι η ποινή μπορεί να προσβληθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, εντός τριών ημερών από την κοινοποίησή της.

Στις 12 Ιουνίου, μια ομάδα 25 γερουσιαστών κατέθεσε την προσφυγή (…)
Σύμφωνα με τα μέλη του Κογκρέσου, με αυτήν την ενέργεια επιδίωξαν να «ακυρώσουν τη συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ μέσω της οποίας επιτρέπεται η διέλευση και η παραμονή ξένων στρατευμάτων στην εθνική επικράτεια», η οποία θα οδηγήσει την Κολομβία σε μια στρατιωτική εμπλοκή  που θα μπορούσε οδηγούν σε μια διακρατική ένοπλη σύγκρουση.
Ο Ιβάν Σέπεδα θεωρεί ότι , η παρουσία ξένων στρατευμάτων βρίσκεται σε αντίθεση με  την εφαρμογή της Ειρηνευτικής Συμφωνίας, μετατρέποντας εδάφη που προορίζονταν για την εφαρμογή κοινωνικών προγραμμάτων σε θέατρα πολέμου με ξένη στρατιωτική παρουσία, η οποία διαμορφώνει μια επιθετικότητα εναντίον των  αγροτών σε μεγάλες περιοχές της χώρας.
Οι βουλευτές θεωρούν ότι οποιαδήποτε απόφαση που σχετίζεται με τη διέλευση, τη στάθμευση ή τη παραμονή ξένων στρατιωτικών, πρέπει να περάσει από τη Γερουσία της Δημοκρατίας, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα, κάτι που δεν συνέβη σε αυτήν την περίπτωση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μυστήριο για εμπειρογνώμονες:πως αποδείχθηκε διάτρητο ένα από τα ισχυρότερα αμυντικά συστήματα στον κόσμο;; Στην Τουρκία ζητούν την παραίτηση Ακάρ.O
06/07/2020
Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες βρίσκονται μπροστά σ΄ένα πρόβλημα μετά το μυστηριώδες όσο κι εντυπωσιακό χτύπημα κατά της βάσης στη Λιβύη όπου είχαν εγκατασταθεί προηγμένου τύπου τούρκικα συστήματα αεράμυνας.Στην Τουρκία η δυσφορία είναι μεγάλη και κάποιοι ήδη ζητούν την παραίτηση του Ακάρ.
70 εκατομμύρια δολάρια εξανεμίστηκαν εν ριπή οφθαλμού.Αυτό είναι το κόστος του εξοπλισμού ραντάρ και συστημάτων που βιάστηκαν οι Τούρκοι να εγκαταστήσουν εκεί γιατί ήθελαν να κατοχυρώσουν το σημείο ως βάση τους το ταχύτερο δυνατό. Ο κόσμος έμεινε άφωνος. Η βάση που χτυπήθηκε από αέρος περιείχε ένα από τα ισχυρότερα αμυντικά συστήματα στον κόσμο … Είχε αμυντικούς πυραύλους Hawk..Αυτοί είναι πύραυλοι επιφανείας-αέρος πλήρως προετοιμασμένοι για να καταστρέψουν τα επιτιθέμενα αεροπλάνα σε ακτίνα 200 χλμ από τον στόχο τους …Παράγεται από την αμερικανική εταιρεία Raytheon, το σύστημα χρησιμοποιείται κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον τακτικό στρατό τους … Το πολύ σημαντικό ζήτημα των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων … Πώς διεισδύουν αυτά τα αταυτοποίητα αεροσκάφη σε αυτό το ισχυρό αμυντικό σύστημα και 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τυνησίας, που είναι στην άκρως δυτική Λιβύη.
Και πώς έκαναν ελιγμούς αυτά τα αεροπλάνα για να διεισδύσουν στο πεδίο ελέγχου του ραντάρ αυτού του πολύ ισχυρού συστήματος με απίστευτο τρόπο κάτι που είναι αδύνατο στον κόσμο των στρατιωτικών επιθέσεων … Πώς αυτά τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν εννέα πολύ ακριβείς αεροπορικές επιθέσεις στη βάση αυτή, καταστρέφοντας όλες τις τουρκικές συσκευές ραντάρ και το απόθεμα των πυραύλων Hawk. Υπάρχουν φωνές στην Τουρκία που ζητούν την απόλυση του Τούρκου υπουργού Άμυνας αμέσως μετά από αυτό το πολύ ισχυρό χτύπημα, το οποίο θεωρούν ένα μεγάλο σκάνδαλο, το οποίο αποκάλυψε την αδυναμία της Τουρκίας να αντιμετωπίσει τον στρατό μπροστά από τους ισχυρούς … Είναι ένα σύντομο μήνυμα προς την Τουρκία … το προειδοποιητικό μήνυμα γι αυτήν στη Λιβύη … Αυτό που συνέβη είναι μια επίδειξη δύναμης είτε πρόκειται για τη Λιβύη είτε για Αιγύπτιο, οπότε η διαφορά … Είναι μάθημα για όσους υποτιμούν την ισχύ της Αιγύπτου..
13 Τούρκοι νεκροί και 70 Σύριοι και Λίβυοι μισθοφόροι σύμμαχοί τους αναφέρει μια από τις πολλές πηγές που επιδίδονται σ΄απολογισμό της επίθεσης.Άλλοι 13 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν επίσης σήμερα από επιχειρήσεις του ΡΚΚ.
Όλα αυτά εκτιμούν Τούρκοι αναλυτές παραπέμπουν σε συντονισμό μεταξύ PKK, Αιγύπτου και της Γαλλίας.
Οι αντίπαλοι επιχειρούν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι Τούρκοι αποσύρθηκαν από τη βάση Al-Watiyah. Και νέο αεροπορικό χτύπημα κατά της βάσης τα ξημερώματα…..
06/07/2020
Οι τουρκικές δυνάμεις αποσύρονται από τη βάση της Al-Wattia μετά το συντριπτικό χτύπημα που δέχθηκαν …Ενώ και ένας νέος βομβαρδισμός σημειώθηκε σήμερα το πρωί
Ο ιστότοπος «Arab. Net », επικαλούμενος τοπικές πηγές αναφέρει την απόσυρση μεγάλου αριθμού τουρκικών δυνάμεων από την αεροπορική βάση Al-Watiyah, που βρίσκεται σε απόσταση 140 χλμ. Νοτιοδυτικά της Τρίπολης, λόγω του βίαιου βομβαρδισμού της βάσης χθες, που είχε ως αποτέλεσμα νεκρούς Τούρκους αξιωματικούς και στρατιωτικούς και την καταστροφή τουλάχιστον ενός συστήματος αεράμυνας και ραντάρ.
Αυτό συμβαίνει καθώς οι πηγές του LNA αποκάλυψαν ότι ένας νέος βομβαρδισμός στόχευσε, τη Δευτέρα το πρωί, τη βάση Al-Watiyah η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τουρκικής κατοχής, οπότε είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες 24 ώρες.
Η τουρκική κατοχή στη Λιβύη υπέστη σοβαρό πλήγμα, την αυγή χθες, καθώς καταστράφηκαν από αεροπορικές επιδρομές συστήματα αεράμυνας που η Τουρκία εγκατέστησε την περασμένη Πέμπτη στην αεροπορική βάση Al-Watiyah, η οποία είναι στρατηγικής σημασίας.
Οι αεροπορικές επιθέσεις στόχευσαν συστήματα ραντάρ και αεράμυνας «Hawk» και «Koral» για παρεμβολές, ενώ καταστράφηκε το τούρκικο σύστημα μετά από 9 χειρουργικά χτυπήματα από αέρος.
Πηγές ανέφεραν ότι οι επιδρομές σκότωσαν 6 Τούρκους αξιωματικούς και έναν Τούρκο στρατιωτικό διοικητή, ενώ υπήρξε σημαντικός αριθμός τραυματιών.Άλλες αναφέρουν τουλάχιστον 30 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Toύρκοι διοικητές της MIT τραυματίστηκαν στο βομβαρδισμό της βάσης Al-Watiya. Με άκρα μυστικότητα μεταφέρθηκαν οι σοροί Τούρκων αξιωματικών….
06/07/2020
Mε άκρα μυστικότητα μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ οι σοροί των υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματικών που σκοτώθηκαν κατά τον αεροπορικό βομβαρδισμό της βάσης στη Δυτική Λιβύη. Η Τουρκία παραδέχθηκε το χτύπημα δεν αναγνώρισε ωστόσο απώλειες προσωπικού….
Το alhadath αναφέρει πως υψηλόβαθμοι Τούρκοι στρατιωτικοί και μέλη των μυστικών υπηρεσιών Τουρκίας τραυματίστηκαν επίσης στην επίθεση…Επικαλούμενο αραβικές πηγές το alarabiya αναφέρει πως Τούρκοι διοικητές των μυστικών πληροφοριών (ΜΙΤ) τραυματίστηκαν στις αεροπορικές επιδρομές στη βάση Al-Watiya..
Από την πλευρά τους τα ΗΑΕ ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης μέσω ενός συμβούλου της βασιλικής οικογένειας του Abdulkhaleq Abdullah που ανακοίνωσε πως όντως η χώρα του βομβάρδισε την βάση Al-Watiya στη Λιβύη. “”Εκ μέρους όλων των Αράβων, τα ΗΑΕ έδωσαν ένα μεγάλο μάθημα στους Τούρκους”” έγραψε….



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



GNA: η βάση al Watiyah βομβαρδίστηκε από Mirage 2000-9 των ΗΑΕ που απογειώθηκαν από τη βάση Sidi al-Barani της Αιγύπτου.
05/07/2020
Εκπρόσωπος της επιχείρησης Burkan el-Gadab του GNA o Abdulmalik el–Medeni δίνει τη δική του εκδοχή των γεγονότων: Η επίθεση στην αεροπορική βάση al Watiyah πραγματοποιήθηκε από τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-9 των ΗΑΕ που απογειώθηκαν από τη βάση Sidi al-Barani της Αιγύπτου.
Γαλλικά Rafale βομβάρδισαν τη βάση Al- Watiyah;Αυτό τουλάχιστον επικαλούνται κάποιες λιβυκές πηγές.Rafale του αιγυπτιακού στρατού προφανώς…;Ήταν αυτή μια πρώτη απάντηση από γαλλικό όπλο για φρεγάτες; Ένα ισχυρό γαλλικό όπλο σημάδεψε την κυβέρνηση Erdogan και την ουρά της τον Al-Sarraj με το χτύπημα που η Γαλλία κατάφερε στη βάση αμέσως μετά την επίσκεψη Akar.Υπάρχει διεθνής απόφαση για περιορισμό του Ερντογάν στη Λιβύη…
Η Τουρκία φαίνεται πως μπήκε σ΄ένα άγνωστο πόλεμο ανοίγοντας ταυτόχρονα πολλά μέτωπα..Έτσι αταυτοποίητα αεροσκάφη έπληξαν την αεροπορική βάση που προορίζει για βάση της και κατέστρεψαν τούρκικα συστήματα αεράμυνας ενώ κατά πληροφορίες σκοτώθηκαν και Τούρκοι στρατιωτικοί..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φυσικά και πρόκειται για καραμπινατο σκάνδαλο, για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.
Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι το γεγονός ότι χαρίστηκαν εκατομμύρια ευρώ για την προβολή κοινωνικού μηνύματος που αφορούσε τη δημόσια υγεία εν μέσω πανδημίας σε χώρα που είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, άρα μπορούσε και έπρεπε να προβληθεί ΔΩΡΕΑΝ.
Κι επειδή η υποκρισία περισσεύει, να θυμίσουμε πως μόλις πριν 8 ( οκτώ) ημέρες συζητήθηκε στη Βουλή η, ορθοτατη, πρόταση του ΚΚΕ να υποχρεώνονται τα χρυσοπληρωμενα ΜΜΕ να προβάλλουν ΔΩΡΕΑΝ τα κοινωνικά μηνύματα. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και Βελόπουλος.... καταψήφισαν!!!
Καταλάβαμε;

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
Επιβεβαιώθηκε το σκάνδαλο με τη «λίστα Πέτσα» - Σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ η μερίδα του... λέοντος από τα ποσά της καμπάνιας
Κάτι παραπάνω από «εξόφθαλμα» είναι τα κριτήρια με τα οποία μοιράστηκε στα ΜΜΕ το ποσό των 20 εκατ. ευρώ από τη λίστα Πέτσα.
Η κατανομή των ποσών της ενημερωτικής καμπάνιας για τον κορονοϊό «δικαιολογεί» και την παρελκυστική τακτική που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση, καθώς η δημοσιοποίηση της λίστας πήγαινε από αύριο σε... αύριο.
Τη μερίδα του λέοντος από τα χρήματα έχουν καταφανώς καρπωθεί φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και μάλιστα σε επίπεδο συνολικών ομίλων.
Τα δε κριτήρια που ελήφθησαν υπόψη προφανώς δεν έχουν σχέση με την επισκεψιμότητα και την κυκλοφορία κάθε μέσου - τη εξαιρέσει της τηλεθέασης αφού ο ΣΚΑΙ που πήρε και το μεγαλύτερο ποσό, είναι πρώτος σε θεαματικότητα -  και υπό αυτό το πρίσμα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία οι καταγγελίες και ο δημόσιος διάλογος στα social media ότι δόθηκαν χρήματα σε ανύπαρκτα ΜΜΕ, κυρίως ηλεκτρονικά.
Ακριβώς υπό την ίδια οπτική, η κωλυσιεργία με τη δημοσιοποίηση της λίστας αναζωπυρώνει την ανησυχία ότι υπήρξε «μαγείρεμά» της, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτά είναι τα ΜΜΕ που πήραν τα μεγαλύτερα ποσά
ΣΚΑΪ
Τηλεόραση: 1.029.200 ευρώ
Σάιτ: 124.000 ευρώ
Ραδιόφωνο: 99.200 ευρώ
Σύνολο: 1.252.400 ευρώ
ΑΝΤΕΝΝΑ
Τηλεόραση: 967.188,84 ευρώ
Σάιτ: 124.000 ευρώ
Σύνολο: 1.091.188,84 ευρώ
Star
Τηλεόραση: 905.066,08 ευρώ
Σάιτ: 124.000
Σύνολο: 1.029.066,08 ευρώ
Alpha
Τηλεόραση: 842.558,92 ευρώ
Σάιτ: 124.000 ευρώ
Σύνολο: 966.558,92 ευρώ
Πρώτο Θέμα
Εφημερίδα: 124.000 ευρώ
Σάιτ: 310.000 ευρώ
Σύνολο: 434.000 ευρώ
ΕΡΤ
Τηλεόραση: 334.716,92 ευρώ
Σάιτ:49.600 ευρώ
Σύνολο: 384.316,92 ευρώ
Καθημερινή
Εφημερίδα: 123.380 ευρώ «Καθημερινή της Κυριακής»
                    73.780 ευρώ «Καθημερινή του Σαββάτου»
Σάιτ:186.000 ευρώ
Σύνολο: 383.160 ευρώ
Action24
Τηλεόραση: 173.422,68
Σαιτ:49.600 ευρώ
Σύνολο: 223.022,68 ευρώ
Open
Τηλεόραση: 557.566 ευρώ
Σαιτ: 124.000 ευρώ
Σύνολο: 681.566 ευρώ
Βήμα
Εφημερίδα: 119.040 ευρώ
Σάιτ: 79.360 ευρώ
Σύνολο: 198.400 ευρώ
Real
Εφημερίδα: 74.400 ευρώ
Ραδιόφωνο: 62.000 ευρώ
Σαιτ: 43.300 ευρώ
Σύνολο: 179.700 ευρώ
Τύπος της Κυριακής
Εφημερίδα: 99.200 ευρώ
KISS FM
Ραδιόφωνο: 86.800 ευρώ
Ιστοσελίδες:
In.gr: 313.720 ευρώ
iefimerida.gr: 310.000 ευρώ
Athensvoice.gr: 223.200 ευρώ
Newsbomb.gr: 186.000 ευρώ
Parapolitika.gr: 182.280 ευρώ
Newsit.gr: 176.080 ευρώ
Liberal.gr: 148.800 ευρώ
Lifo.gr: 148.800 ευρώ
Capital.gr: 148.800 ευρώ
Newpost.gr: 124.000 ευρώ
Bovary.gr: 124.000 ευρώ
CNN.gr: 124.000 ευρώ
Queen.gr: 124.000 ευρώ
Tlife.gr: 99.200 ευρώ




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Παλαιστίνη ζητεί από το ισραηλινοναζιστικο καθεστως να κλείσει την πρόσβαση στη Δυτική Όχθη λόγω έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού
 Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020, 19:43
Η παλαιστινιακή κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από το ισραηλινοναζιστικο καθεστως  να κλείσει όλα τα σημεία διέλευσης με την κατεχόμενη Δυτική Όχθη για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, μετά από αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και στις δύο πλευρές.
Η Παλαιστινιακή Αρχή είχε ήδη αποφασίσει την περασμένη εβδομάδα να κλείσει για πέντε ημέρες, με αφετηρία τις 3 Ιουλίου, τις περιοχές που κυβερνά στη Δυτική Όχθη, αλλά η απόφασή της δεν έχει καμία ισχύ στα τμήματα αυτής της περιοχής που τελούν υπό ισραηλινοναζιστικό έλεγχο.
Το σιωναζιστικο καθεστως κατέχει τη Δυτική Όχθη από το 1967, ένα παλαιστινιακό έδαφος στο οποίο ελέγχει κάθε πρόσβαση.
«Τα ποσοστά μόλυνσης έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα στην Παλαιστίνη για ποικίλους λόγους, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι δεν ελέγχουμε τα σημεία διέλευσης και τα σύνορά μας», δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγεχ πριν την εβδομαδιαία κυβερνητική σύσκεψη.
«Ζητάμε από το Ισραήλ να κλείσει όλα τα σημεία διέλευσης και τους Παλαιστινίους που εργάζονται στο Ισραήλ να παραμείνουν στους χώρους εργασίας τους και να μην επιστρέψουν στα παλαιστινιακά εδάφη», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, περισσότεροι από 4.200 άνθρωποι συνολικά έχουν μολυνθεί από την πανδημία Covid-19 στη Δυτική Όχθη, 16 εκ των οποίων πέθαναν. Πριν μια εβδομάδα, ο αριθμός των μολύνσεων ανερχόταν σε 2.015.
Οι περισσότεροι από τους ασθενείς μολύνθηκαν αφού παρευρέθηκαν σε γάμους και κηδείες, ενώ οι υπόλοιποι είναι Παλαιστίνιοι που έχουν μετακομίσει στο Ισραήλ, δήλωσε ο Στάγεχ.
Στα μέσα Ιουνίου, ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας Μάι αλ Κάιλα ανακοίνωσε ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων, «πιο επικίνδυνο από το πρώτο».
Από την ισραηλινή πλευρά, οι Αρχές έχουν ανακοινώσει επισήμως περισσότερες από 30.000 μολύνσεις, εκ των οποίων 330 θανάτους.
Μετά από σημαντική αύξηση του αριθμού των ασθενειών μετά την άρση των μέτρων καραντίνας, το Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα νέους περιορισμούς αποφασίζοντας να κλείσει άμεσα τα μπαρ, νυχτερινά κέντρα, γυμναστήρια και αίθουσες εκδηλώσεων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αιματηρές συγκρούσεις αναμεσα σε συμμοριες στο ΚΥΤ της Μόριας - Ένας λαθρομετανάστης νεκρός
 Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020, 18:39
Νεκρός έπεσε σήμερα ένας 19χρονος λαθρομεταναστης από την ακτή του Ελεφαντοστού κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ Αφρικανών και Αφγανών στη θεση του καταυλισμού λαθρομεταναστων και ισλαμοφασιστων αποκεφαλιστων αιτούντων άσυλο που περιβάλλει το ΚΥΤ της Μόριας. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται επίσης χτυπημένοι με μαχαίρι στην κοιλιά και στο μηρό άλλοι δυο Αφρικανοί από το Κονγκό και την Ακτή του Ελεφαντοστούν 33 και 19 ετών αντίστοιχα. Ενώ ένας τρίτος νοσηλεύεται χτυπημένος με ξύλο στο κεφάλι
Αφορμή της σύγκρουσης ήταν η κλοπή του κινητού τηλεφώνου ιδιοκτησίας Αφρικανού.
Από την Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν τέσσερις προσαγωγές μεταξύ των οποίων και ενός που θεωρείται ότι είναι ο δράστης της δολοφονίας.
Μέχρι και πριν λίγο (ώρα 18.00) συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Μόρια. Ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις με ρίψεις χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών παρεμβαίνουν συνέχεια σε μια προσπάθεια διαχωρισμού των συγκρουόμενων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσίδα καριολα δημοσιογράφος κρίθηκε ένοχη για προάσπιση της ισλαμοφασιστικης τρομοκρατίας
 Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020, 16:39
Η Ρωσίδα πληρωμενη από τους δυτικους αποικιοκρατες δημοσιογράφος, Σβετλάνα Προκόπιεβα, κρίθηκε ένοχη από ρωσικό δικαστήριο, με την κατηγορία ότι δικαιολογεί την ισλαμοφασιστικη τρομοκρατία, ενώ της επιβλήθηκε χρηματική ποινή 500.000 ρουβλίων (6.247 ευρώ).
Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν απρόσμενη, καθώς ο εισαγγελέας είχε ζητήσει αρχικά να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης 6 ετών και να της απαγορευθεί για τέσσερα χρόνια να ασκεί το δημοσιογραφικό της επάγγελμα.
Η ίδια η Προκόπιεβα, που έφθασε στο δικαστήριο σα γυφτισα φορώντας ένα T-shirt που έγραφε «Δεν θα σιωπήσουμε», δειχνοντας ετσι την περιφρονηση της για το δικαστηριο, γιατι νομιζε ότι εχει τις πλατες των αποικιοκρατων, χαρακτήρισε την δίκη της απειλή για την ελευθερία του λόγου και κατι τετοιες παπαριες που της ειπανε τα αφεντικα της οι δυτικοι αποικιοκρατες, ενώ δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση.
Η ποινική δίωξη κατά της Προκόπιεβα άρχισε στα τέλη του 2018, όταν στην ραδιοφωνική της εκπομπή άρχισε να λέει τις απόψεις της για τους λόγους που ώθησαν έναν 17χρονο αληταρα ισλαμοφασιστα να πυροδοτήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από τα κτίριο της FSB στο Αρχάγγελσκ.
Ο 17χρονος αληταρας ισλαμοφασιστας σκοτώθηκε από την έκρηξη, από την οποία τραυματίσθηκαν ακόμη τρία αθωα άτομα, ενώ οι αρχές χαρακτήρισαν την ενέργεια τρομοκρατική πράξη.
Στην εκπομπή της η καριολα Προκόπιεβα ασκούσε κριτική για την στάση των αρχών έναντι της προδοτικης αντιπολίτευσης, καθώς περιόρισαν τη δυνατότητα των αντιπολιτευόμενων μισθομενων προδοτων να προβαίνουν σε διαμαρτυρίες.
Ο εισαγγελέας, επικαλούμενος την γνώμη εμπειρογνωμόνων, ισχυρίσθηκε ότι η Προκόπιεβα περιέγραψε την έκρηξη ως φυσιολογική πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας την οποία και δικαιολόγησε.
Πριν από την έναρξη της δίκης δεκάδες δημοσιογράφοι και δικηγόροι μισθομενοι από τους δυτικους αποικιοκρατες ζητούσαν την πλήρη αθώωση της. Σε ανοιχτή τους επιστολή, μισθομενοι δικηγόροι  των αποικιοκρατων έγραψαν ότι η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στο να εκφοβίσει τους Ρώσους δημοσιογράφους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν λαθρομετανάστες για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών και χαπιών στην Ελλάδα
 Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020, 17:08
Χιλιάδες ναρκωτικά δισκία και ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης εισήγαγαν στη χώρα δύο αλλοδαποί, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα μέσω του ποταμού Έβρου μαζί με ομάδα παράτυπων λαθρομεταναστών-ισλαμοφασιστων. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο ισλαμοφασιστες κανιβαλους υπηκόους Συρίας, ηλικίας 24 και 26 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, να μεταφέρουν σε τσάντα που είχαν στην κατοχή τους πέντε νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 4.925 ναρκωτικά δισκία και μία νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους 489 γραμμαρίων.
Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ιράν υποστηρίζει ότι έχτισε υπόγειες «πυραυλικές πόλεις»
 Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020, 11:23
Η Τεχεράνη έχει χτίσει πολλές «πυραυλικές πόλεις», τόσο στην ξηρά όσο και κατά μήκος της νότιας ακτής της, αποκάλυψε ο αρχηγός του Ναυτικού των Ιρανικών Επαναστατικών Φρουρών (IRGC), αποκαλώντας τις εγκαταστάσεις «εφιάλτη» για τους εχθρούς της χώρας.
Το δίκτυο περιλαμβάνει υπόγειες δεξαμενές, καθώς και υπεράκτιες πλωτές πλατφόρμες, δήλωσε ο υποναύαρχος Ali Reza Tangsiri στο εβδομαδιαίο Sobh-e Sadeq, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.
«Το Ιράν έχει δημιουργήσει υπόγειες πυραυλικές πόλεις κατά μήκος των ακτών του Περσικού Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν, κάτι που θα αποτελούσε εφιάλτη για τους εχθρούς του Ιράν» ανέφερε ο Tangsiri.
«Οι Φρουροί της Επανάστασης (IRGC) είναι τώρα "παντού" σε αυτά τα νερά - το ναυτικό τους έχει κινητοποιήσει 23.000 υπαλλήλους και 428 πλωτά μέσα κατά μήκος των νότιων συνόρων» πρόσθεσε ο ναύαρχος.
Ο Tangsiri υπαινίχθηκε επίσης τους επικείμενους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, καθώς και ολοκαίνουρια στρατιωτικά σκάφη «πέρα από τη φαντασία» των εχθρών της χώρας.
Η ελίτ του σώματος φρουρών του Ιράν έχει επανειλημμένα αναφέρει για υπόγειες εγκαταστάσεις και ότι διαθέτει καλά κρυμμένα αποθέματα πυραύλων και χώρους εκτόξευσης, καθώς και υπόγεια εργοστάσια.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν διαθέσιμα οπτικά στοιχεία για τις εγκαταστάσεις αυτές του ναυτικού IRGC.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κροατία-Εκλογές: Η δεξια Κροατική Δημοκρατική Ενωση (HDZ) εξασφαλίζει 61 έδρες στο 151μελές κοινοβούλιο
 Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020, 23:43
Η δεξια Κροατική Δημοκρατική Ενωση προηγείται στις σημερινές βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με το αποτέλεσμα του 99%, και εμφανίζεται σε θέση να διατηρήσει την εξουσία σχηματίζοντας κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού και τις οικονομικές της συνέπειες.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η οποία διεξήχθη υπό την σκιά της αύξησης των κρουσμάτων της νόσου, αναμενόταν αμφίρροπο. Ομως η δεξια Κροατική Δημοκρατική Ενωση του πρωθυπουργού Αντρέι Πλένκοβιτς έχει εξασφαλίσει άνετο προβάδισμα έναντι του κετροαριστερού συνασπισμού υπό τους Σοσιαλδημοκράτες του Νταβόρ Μπέρναρντιτς, σύμφωνα με το αποτελεσμα του 99% των ψηφων.
Οι συντηρητικοί, οι οποίοι κυριαρχούν στην πολιτική ζωή από την ανεξαρτησία της Κροατίας το 1991, εξασφαλίζουν σύμφωνα με τις προβλέψεις 66 έδρες στο 151μελές κοινοβούλιο με 37,26%. Ο κεντροαριστερός συνασπισμός, (λεγεται Συνασπισμος Επανεκινησης)  41 έδρες με 24,87%, ενώ το κόμμα Πατριωτικο Κινημα του Μίροσκλαβ Σκόρο, ενός ακροδεξιου πρωην βουλευτη της δεξιας και τραγουδιστή, 16 έδρες με 10,89%.
Από τα υπολοιπα κομματα, η Γεφυρα Ανεξαρτητων Λιστων 8 εδρες με 7,39%,  ο Πρασινος-«αριστερος» Συνασπισμος 7 εδρες με 6,99%, το κομμα Εξυπνοι και Προσεχτικοι 3 εδρες με 3,98%,  το λαικο Κομμα Κροατιας – Φιλελευθεροι Δημοκρατες 1 εδρα με 1,30%, και η λιστα Ρεφορμιστες-HSS-Συνταξιουχοι 1 εδρα με 1,01%. Οι Εθνικες Μειονοτητες καταλαμβανουν βαση Συνταγματος 8 εδρες.
Ελλείψει απόλυτης πλειοψηφίας, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αρχίσει διαβουλεύσεις που είναι πιθανόν να διαρκέσουν πολλές ημέρες. Μία από τις εναλλακτικές της Κροατικής Δημοκρατικής Ενωσης είναι να αρχίσει συνομιλίες με το «Πατριωτικό Κίνημα» του Μίροσλαβ Σκόρο.
Η αβεβαιότητα για το μέλλον κυριάρχησε στην προεκλογική εκστρατεία, την ώρα που η κροατική οικονομία, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 10% στην χειρότερη ύφεση εδώ και δεκαετίες.
«Ο νικητής θα έλθει αντιμέτωπος με μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Το φθινόπωρο δεν θα είναι εύκολο», εξήγησέ στο Γαλλικό Πρακτορείο ο οικονομολόγος Ιγκόρ Ιβιτ
Ο Αντρέι Πλένκοβιτς, 50 ετών, πρώην διπλωμάτης ειδικευμένος στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, έπαιξε το χαρτί της κρίσης για να ζητήσει από τους ψηφοφόρους να παραμείνουν πιστοί στο κόμμα του.
«Πρέπει να κάνουμε σοβαρές επιλογές και όχι τσαρλατανισμούς», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Η Κροατία δεν έχει ανάγκη από πειράματα όπως με τον Μπρνάρντιτς ή τον Σκόρο».
Το κυβερνών κόμμα προέβαλε την αντιμετώπιση της επιδημίας. Με 110 νεκρούς και 3.000 κρούσματα, η βαλκανική χώρα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέφυγε τα εκρηκτικά σενάρια άλλων χωρών.
Αλλά εδώ και δύο εβδομάδες παρατηρήθηκε νέα έξαρση κρουσμάτων Covid-19, όπως στην κορύφωση του πρώτου κύματος της επιδημίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚουτσουμπεικοΜαιλικο
Κόμμα
Ελλάδα
Το μοναδικό τροτσκιστικό κόμμα παγκοσμίως ,του οποίου τα μέλη πιστεύουν ότι είναι Μ-Λ ?!
Σχολιο.- Δεν είναι Τρότσκιστικο ούτε σταλινικο ούτε τίποτα το σημερινό ΚΚΕ. Κατά παραγγελία ιδεολογια έχει για να δικαιολογεί μέσω αυτής τις υπηρεσίες στο σύστημα. Τσιμπολογαει δεξιά και αριστερά ότι χρεοκοπημένο υπάρχει για να αιτιολογεί την στάση του. Έτσι συμπεριφέρεται και στην ιστορία



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ναι, ισχύει ότι το "Ναι" ήταν πολιτική θέση της ΝΔ στις 3 Ιουλιου 2015. Ομως η επιδιωκόμενη "μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ" συνιστά προδοσία (του συντάγματος) εφόσον το δημοψήφισμα δεν ήταν συμβουλευτικό. Από τη στιγμή που θέλησαν να ποδοπατήσουν το αποτέλεσμα του δεσμευτικού δημοψηφίσματος ΟΛΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δώρισε μονοκατοικία στην ανιψιά του και αυτή τον έκλεισε σε γηροκομείο
Ουδείς αχαριστότερος του… ευεργετηθέντος έκρινε για δεύτερη φορά ο Άρειος Πάγος ανακαλώντας δωρεά μονοκατοικίας που είχε κάνει ένας ηλικιωμένος στην ανιψιά του, όταν εκείνη τον εγκατέλειψε σε γηροκομείο! Λίγες ημέρες μετά την απόφαση «σταθμό» που οδήγησε στην ανάκληση δωρεάς που είχε κάνει σύζυγος σε σύζυγο λόγω… αχαριστίας, το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε ακόμη μία απόφαση «χαστούκι» για όσους δείχνουν να μην εκτιμούν αυτά που τους δόθηκαν!
Συγκεκριμένα, ένας άτυχος ηλικιωμένος, που δεν είχε δικά του παιδιά, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στη σύζυγό του πριν πεθάνει, αποφάσισε να δωρίσει το μοναδικό του ακίνητο, μια μονοκατοικία σε πόλη της βόρειας Ελλάδας, στην ανιψιά του, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι εκείνη θα τον φροντίζει. Μόλις, όμως, το ακίνητο πέρασε στο όνομά της, η ίδια, αντί να τηρήσει την υπόσχεσή της προς τον θείο της, τον άφησε σε γηροκομείο, αφού προηγουμένως του πήρε τα κλειδιά του σπιτιού και το βιβλιάριο καταθέσεων τραπέζης!
Συγκεκριμένα, μετά τον θάνατο της συζύγου του ο δωρητής ζούσε μόνος και «ένιωθε ανασφάλεια ως προς την περαιτέρω επιβίωσή του, την οποία είχε καταστήσει εντονότερη η μοναχική διαβίωσή του». Η ανιψιά του, που έως τότε ζούσε στη Γερμανία, επέστρεψε στην Ελλάδα με τον ίδιο να πιστεύει ότι αυτό έγινε για «να του προσφέρει προστασία και φροντίδα».
Όμως, εκείνη φαίνεται ότι είχε άλλα σχέδια κατά νου για τον θείο της… Αρχικά προφασίστηκε δυσκολία στην εύρεση εργασίας στην πόλη της και αποφάσισε να μετοικήσει στην Αλεξανδρούπολη, υποσχόμενη στον θείο της ότι «σύντομα θα προβεί στη μίσθωση κατοικίας, όπου θα εγκατασταθούν μαζί». Αντί, όμως, να τηρήσει αυτή την υπόσχεση, έφερε τον άτυχο ηλικιωμένο στην Αλεξανδρούπολη και τον έβαλε σε γηροκομείο, ενώ η αναζήτηση κατοικίας όπου θα διέμεναν μαζί φάνηκε πως αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός!
Απογοητευμένος, καταβεβλημένος και με επιβαρυμένη την υγεία του, ο ηλικιωμένος, τέσσερις μήνες μετά την εισαγωγή του στο γηροκομείο, επιχείρησε να επιστρέψει στο σπίτι του. Μόνο που ο ίδιος δεν είχε πλέον κλειδιά αλλά ούτε και χρήματα πάνω του, με αποτέλεσμα να τον περιθάλψει ο ιδιοκτήτης του καφενείου της γειτονιάς του!
Η ανιψιά ενημερώθηκε για το γεγονός από τις εισαγγελικές Αρχές, στις οποίες παρέδωσε τα κλειδιά και τα βιβλιάρια καταθέσεων, χωρίς ωστόσο να επισκεφθεί τον θείο της ή να ενδιαφερθεί για την τύχη του. Έτσι, η αχαριστία της γυναίκας προσέκρουσε στους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ανακάλεσαν τη δωρεά που της είχε γίνει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ακαρ «αποθεωνει» τις αποψεις του Ροζακη. Να τον χαιρονται αυτοι που τον εβαλαν συμβουλο στο υπουργειο εξωτερικων!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγγραφο «φωτια» στη Βουλη. Οι απατες του Παπασταυρου με καλυψη Σαμαρα και η συνεργεια Μιωνή στην αποκρυψη 5.386.374 δολαριων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το documento.gr έγραψε για ένα κύκλωμα πορνείας ανηλίκων και ενηλίκων στο οποίο συμμετέχουν πρωτοκλασσάτα ονόματα της Νέας Δημοκρατίας. Δημοσίευσε και μια συνομιλία που αφορούσε... οργάνωση "συνεύρεσης" με μια 17χρονη!
Εντάξει, γνωστό είναι ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι του Βαξεβάνη κι ότι στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ.
Τι σημαίνει αυτό; ότι δεν πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση;
Κι αν είναι αληθινά όσα έγραψε να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι, αλλιώς να συλληφθεί και να τιμωρηθεί ο Βαξεβάνης.
Βλέπω, όμως, ότι... απλώς δεν συμβαίνει τίποτα.
Θυμίζω ότι παλιότερα ο μακαρίτης ο Βγενόπουλος είχε κατηγορήσει ευθέως τη Θάνου, την πρόεδρο του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακή πρωθυπουργό ότι λαδωνόταν.
Και πάλι δεν συνέβη απολύτως τίποτα!
Δεν πρέπει να υπάρχει πιο σάπια και πωρωμένη κοινωνία στον πλανήτη.
Κι αυτό αφορά και "το λαό", δηλαδή τον όχλο που ψηφίζει όλους αυτούς.
Σχολιο.-  ΚΑΙ τον μπουχέσα Δον Βάγγο κατέγραψε η ΕΥΠ και σε πολύ περισσότερες συνομιλίες...ε και; Έγινε κάτι που δεν το μάθαμε;
Το σύστημα είναι εντελώς σαθρό σε ένα άκρως αποδομημένο κράτος
Σχολιο.- Οι συνομιλίες προέκυψαν απο ηχογραφησεις της ΕΥΠ. Γεγονος που σημαίνει οτι δεν δύναται να αμφισβητηθεί η γνησιότητα τους. Επομένως η υπερασπιστική γραμμή θα είναι στιλ Γεωργιαδη - "17 χρονων είναι σχεδόν ενήλικη, επρόκειτο για συναινετικο σεξ" και λοιπά! Η Ελλάδα είναι ο ηθικός αποπατος του πλανήτη - και οι πλεον ανηθικοι είναι οι εκλογείς των κυβερνητικών καθαρμάτων!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020
Ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ για την συμφωνια συνεργασιας Ελλαδας - Ισραηλ
Τη στιγμή που το Ισραήλ σχεδιάζει να διαπράξει το μεγαλύτερο, ίσως, από τα εγκλήματά του εναντίον του Διεθνούς Δικαίου, την προσάρτηση εδαφών της Δυτικής Όχθης της Παλαιστίνης, επέλεξε η κυβέρνηση της ΝΔ να φέρει στην επιφάνεια και για κύρωση στη Βουλή, μια συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, η οποία είχε υπογραφεί τον Οκτώβριο του 2013!
Μετά από 7 χρόνια και ενώ ακόμα και οι κυριότεροι Ευρωπαίοι «εταίροι» μας, η Γαλλία και η Γερμανία, αλλά και η Μ. Βρετανία, καταδικάζουν την τυχοδιωκτική και επικίνδυνη αυτή απόφαση της κυβέρνησης Νετανιάχου, η Ελλάδα σύρεται σε μια όλο και πιο στενή, ανίερη συμμαχία με το κράτος-δολοφόνο της Μέσης Ανατολής. Μια σχέση που περνά από τα… χαριεντίσματα μεταξύ των αντιπροσώπων των δύο χωρών (χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ, δήλωσε με περίσσιο θράσος ότι στο Ισραήλ αισθάνεται σαν στο σπίτι του) και φτάνει μέχρι την πλήρη παράδοση νευραλγικών τομέων της εθνικής μας άμυνας, με την αμυντική συμφωνία στην οποία έχουμε ήδη αναφερθεί, αλλά και σημαντικών τομέων της εσωτερικής μας τάξης και ασφάλειας.
Η «νέα» συμφωνία που έρχεται για κύρωση στη Βουλή αντικαθιστά την από 5/4/95 συμφωνία συνεργασίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και (φυσικά) της τρομοκρατίας, η οποία είχε υπογραφεί από τους τότε υπουργούς Δημοσίας Τάξης της Ελλάδας, Ιωσήφ Βαλυράκη, και Αστυνομίας του Ισραήλ, Μοσέ Σαχάλ, και είχε κυρωθεί από την ελληνική Βουλή με τον νόμο 2383/1996, ΦΕΚ 40/Α/7-3-1996. Με τη «νέα» συμφωνία, η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ επεκτείνεται σε 18 τομείς, (αρ, 2, παρ. 1) μεταξύ των οποίων η «καταπολέμηση των παράνομων δραστηριοτήτων που αφορούν όπλα και εκρηκτικά», η «προστασία δημόσιων/μαζικών εκδηλώσεων», οι «έρευνες και πληροφορίες για τη δημόσια ασφάλεια» και οι «έρευνες για αγνοούμενους και πρόσωπα που τέλεσαν αδικήματα στην επικράτεια του άλλου Συμβαλλόμενου». Μέρος της συμφωνίας (άρ. 3, παρ. στ), αποτελεί και η «διευκόλυνση της τεχνικής και τεχνολογικής ανταλλαγής τεχνογνωσίας, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, των ασκήσεων και της προμήθειας εξοπλισμού και υπηρεσιών». Επίσης, η συμφωνία ρητά αναφέρει (άρθρο 4) ότι η συνεργασία περιλαμβάνει την «ανταλλαγή πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών δεδομένων»!
Δεν είναι να απορεί κανείς πώς και γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ «θυμήθηκε» αυτήν την από 7ετίας συμφωνία, και την φέρνει τώρα για κύρωση στη Βουλή. Τώρα που το Ισραήλ είναι στο στόχαστρο της διεθνούς κοινότητας για εγκλήματά κατά της ανθρωπότητας, αλλά και ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας του, καθώς βρίσκεται υπόδικος, αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες για τρεις υποθέσεις διαφθοράς. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που οι κυβερνώντες μας πετούν «σωσίβιο» στο εγκληματικό καθεστώς Νετανιάχου. Θα τολμήσουμε όμως να κάνουμε και μια υπόθεση: ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να νομιμοποιήσει αναδρομικά την εφαρμογή εδώ και 7 χρόνια αυτής της συμφωνίας, παρότι δεν είχε κυρωθεί με νόμο από τον ελληνικό κοινοβούλιο.
Η σύναψη τέτοιου είδους συμφωνιών με το σιωνιστικό κράτος θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τις πολιτικές ελευθερίες στη χώρα μας – ή μάλλον ό,τι έχει απομείνει από αυτές. Το ποιους ορίζει το Ισραήλ ως «εγκληματίες» ή «τρομοκράτες» φαίνεται από το ποιοι γεμίζουν τις ισραηλινές φυλακές: Παλαιστίνιοι οι οποίοι ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους στην αντίσταση απέναντι στην κατοχή της χώρας τους και αγωνίζονται για να την απελευθερώσουν. Οι παράνομες συλλήψεις και κρατήσεις, καθώς και τα βασανιστήρια των κρατουμένων, όπως καταγγέλλουν οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι καθημερινή πρακτική στη χώρα που θέλει να φέρει τον τίτλο της «μόνης δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή». Οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας και που παράνομα τους στερείται το δικαίωμα της επιστροφής στην πατρίδα τους, έχουν έναν επιπλέον λόγο να αισθάνονται ανασφαλείς με την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας. Το ίδιο και οι Έλληνες υποστηρικτές της Παλαιστίνης, οι οποίοι, εκτός από τη λογοκρισία και τη στοχοποίηση με τη ρετσινιά του «ρατσισμού» ή του «αντισημιτισμού» (όπως είθισται τελευταία να χαρακτηρίζεται η όποια κριτική ή απόρριψη του σιωνιστικού μορφώματος), θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τον κίνδυνο να βρεθούν τα προσωπικά τους δεδομένα στα χέρια της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας, της διαβόητης Mossad! Ήδη, ο νέος «αντιτρομοκρατικός» νόμος δίνει στις διωκτικές αρχές χωρών της ΕΕ τη δυνατότητα παρακολούθησης των τηλεφώνων Ελλήνων πολιτών. Πόσο δύσκολο είναι να επεκταθεί αυτή η δυνατότητα και για το Ισραήλ, στο πλαίσιο «της ενοποίησης και του συντονισμού της εξακρίβωσης […] στον τομέα της καταπολέμησης του εγκλήματος και της δημόσιας ασφάλειας», που προβλέπεται (άρθρο 3, παρ. α) από αυτήν τη συμφωνία;
Επίσης, εύλογες ανησυχίες προκαλεί το γεγονός ότι βάσει αυτής της συμφωνίας, (άρ. 2 παρ. 2) «οι Συμβαλλόμενοι θα μπορούν να συνεργάζονται σε ζητήματα που αφορούν την οργάνωση, λειτουργία και ασφάλεια των κέντρων κράτησης, καθώς και σε ζητήματα σωφρονισμού», αν λάβουμε υπόψιν ότι σ’ αυτά ακριβώς τα ζητήματα, το Ισραήλ δίνει «ρεσιτάλ» καταπάτησης κάθε έννοιας ανθρώπινου δικαιώματος! Οι δε ελληνικές δυνάμεις καταστολής θα αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό την «τεχνογνωσία» που θα λάβουν από τις «έμπειρες» αντίστοιχες δυνάμεις του Ισραήλ, όπως επίσης και τον εξοπλισμό που θα προμηθευθεί η χώρα μας, ο οποίος έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του, δοκιμασμένος στην καταστολή των αμάχων της Παλαιστίνης!
Όπως κάθε απολυταρχικό καθεστώς, έτσι και το καθεστώς κατοχής της χώρας μας γνωρίζει ότι η επιβίωσή του εξαρτάται άμεσα από το πλήθος και την αποτελεσματικότητα των μεθόδων καταστολής του λαού που έχει στη διάθεσή του. Για τον λόγο αυτό απευθύνεται στους «ειδήμονες», στο μακροβιότερο κράτος κατοχής της εποχής μας, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσει και τα τελευταία ίχνη πολιτικής ελευθερίας και δημοκρατίας που έχουν απομείνει στη χώρα μας!
Πέραν αυτού, το γεγονός ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν καταδικάζει, αλλά αντίθετα επιβραβεύει και νομιμοποιεί το καθεστώς κατοχής της Παλαιστίνης˙ το γεγονός ότι φτάνουμε στο σημείο, ως χώρα, να αποδεχόμαστε και να νομιμοποιούμε ακόμα και την προσάρτηση των παράνομα κατεχόμενων εδαφών της Παλαιστίνης, αποδυναμώνει τα επιχειρήματά μας, όταν επικαλούμαστε το Διεθνές Δίκαιο για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η πρόσδεση στον άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και οι περίφημες «συμμαχίες» που συνάπτουν οι κυβερνώντες μας, αποδεικνύονται τόσο «συμφέρουσες», όσο θα ήταν μια «συμμαχία» προβάτων με μια αγέλη λύκων.
Μόνο η απελευθέρωση της χώρας μας από το καθεστώς κατοχής που της έχει επιβληθεί και η δημιουργία ενός ανεξάρτητου, δημοκρατικού κράτους, μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να συνάψουμε πραγματικές συμμαχίες, σε ισότιμη βάση και όχι με όρους υποτέλειας, συμμαχίες που θα προάγουν την ειρήνη, τη δημοκρατία, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών. Και σ’ αυτήν την κατεύθυνση, το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι τέλους!
Αθήνα, 6 Ιουλίου 2020
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδηλώνουν εναντίον της αμερικανικής-κουρδικής κατοχής...
Οι κάτοικοι του χωριού Ταρτάμπ στην Κουαμισλί της Συρίας, διαδηλώνουν εναντίον της αμερικανικής-κουρδικής κατοχής και απαιτούν την απομάκρυνση των δυνάμεων κατοχής από τη Συρία.