Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Τριτη 7 Ιουλιου 2020


Η πανδημία και η ανικανότητα της κυβέρνησης της Βολιβίας αναζωογονεί το MAS του Έβο Μοράλες
ΤΡΙΤΗ, 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020
Με την πανδημία του coronavirus να μαστίζει τον πλανήτη, τις ταραχές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την παγκόσμια οικονομική κρίση, έχουμε σχεδόν ξεχάσει ότι πριν από περισσότερο από επτά μήνες έγινε πραξικόπημα στη Βολιβία με τη συγκατάθεση της Ουάσινγκτον, το οποίο είχε ως στόχο τον τερματισμό του λαϊκίστικου ή λαϊκού (το ίδιο είναι) πειράματος του Έβο Μοράλες.
Τώρα αποδεικνύεται ότι η ανικανότητα και η ανηθικότητα της κυβέρνησης της Jeanine Áñez, τυλιγμένη στη δημόσια διαφθορά και τον νεποτισμό, έδωσε μια απρόσμενη ώθηση στην αναζωπύρωση του Εβισμού (από το όνομα του Evo Morales)      και του Μασισμού (από το αριστερό κόμμα της Βολιβίας MAS), με μόλις δύο μήνες  πριν από τις εκλογές στη χώρα.
 Η τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο τοποθέτησε τον πρώην υπουργό Οικονομίας της κυβέρνησης του Έβο Μοράλες, Λουίς Άρσε, από το MAS, ως το φαβορί με 33,3% των προτιμήσεων, ακολουθούμενο από τον πρώην πρόεδρο (2003-2005) Κάρλος Γκίσμπερτ (18,3%) και Την Ζανίν Ανιέζ (16,9%).

Και κανένα άλλο αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να αναμένεται μετά τη δικτατορία που  μεταμόρφωσε τη Βολιβία από μια χώρα με πρότυπο οικονομία σε μια χώρα ζητιάνο επαίτη  για δάνεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
 Η οικονομία που επλήγη από την πανδημία καταρρέει, όπως και οι δημόσιοι θεσμοί της Βολιβίας. Το ποσοστό ανεργίας αυξάνεται και έχει επηρεάσει ιδιαίτερα τον τομέα των μικρο επιχειρίσεων, όπου έχει ήδη φθάσει το 45 τοις εκατό. Η καταστολή έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο, τα ανθρώπινα δικαιώματα καταστέλλονται συνεχώς με το επίσημο σύνθημα "φυλακή για όσους αντιτίθενται", η χρήση ψευδών θετικών έκανε τη Βολιβία να αρχίσει σιγά-σιγά την κάθοδό της στο παρελθόν, όπου η ανισότητα, η αδικία και ο ρατσισμός επέβαλαν τους κανόνες τους.

Λόγω της κακής διοίκησης της κυβέρνησης, δεν έχει επιτευχθεί ούτε ένα συνεκτικό σχέδιο για την καταπολέμηση του κοροναϊού, η επέκταση του οποίου δεν έχει ελεγχθεί μέχρι τώρα. Ένα τεράστιο έλλειμμα αναπνευστικών συσκευών και υλικού βιοποικιλότητας εν μέσω ισχυρισμών διαφθοράς στην αγορά ιατρικού εξοπλισμού έχουν επιδεινώσει την κατάσταση της υγείας στη χώρα.
 Τα περισσότερα νοσοκομεία της Βολιβίας που θεραπεύουν ασθενείς με coronavirus είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Στην Cobija (βόρεια της χώρας), συγγενείς μολυσμένων ασθενών ανέφεραν ότι τουλάχιστον δώδεκα από αυτούς πέθαναν στους δρόμους λόγω έλλειψης φροντίδας.
 Ο υπουργός Δημοσίων Έργων Ιβάν Άριας το επιβεβαίωσε λέγοντας ότι "άνθρωποι πεθαίνουν στους δρόμους". Ο Βιρτζίλιο Πριέτο, επικεφαλής της Μονάδας Επιδημιολογίας του υπουργείου Υγείας, προειδοποίησε ότι η Βολιβία είναι "επικίνδυνα κοντά σε μια εκρηκτική πανδημία, με περισσότερους από 1.000 μολυσμένους και 70 νεκρούς κάθε μέρα".

Αποδεικνύεται ότι η δημοκρατία, στο όνομα της οποίας οι αντίπαλοι του Έβο Μοράλες και του Κινήματός του προς τον Σοσιαλισμό (MAS), που υποστηρίζεται από διάφορους τομείς της μεσαίας τάξης και ορισμένων αυτοχθόνων οργανώσεων, πραγματοποίησε πραξικόπημα με τη συμβουλή της Ουάσιγκτον, της δουλοπρεπούς Οργάνωσης των Αμερικανικών Κρατών (OAS) και με τη συνενοχή των Βρυξελλών, έγινε αμέσως μια δικτατορία της de facto κυβέρνησης πρόθυμης να διαιωνιστεί στην εξουσία.
 Η πρόεδρος που διορίστηκε από την ελίτ της Βολιβίας, Jeanine Áñez, και η μεταβατική κυβέρνησή της αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το πρόσχημα μιας πανδημίας για να αναβάλουν τις προεδρικές εκλογές. Αρχικά, οι ηγέτες του πραξικοπήματος κατάφεραν να αναβάλουν τις προεδρικές εκλογές της 22ας Ιανουαρίου, ημερομηνία που ορίστηκε από το Σύνταγμα μετά την παραίτηση του Έβο Μοράλες, μέχρι τις 3 Μαΐου.
 Μια νέα απόπειρα της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει επιδημιολογικές μελέτες για την αναβολή των εκλογών επ 'αόριστον απέτυχε αφού η πρόεδρος της Γερουσίας, όπου η MAS έχει την πλειοψηφία, η Εύα Κόπα, απείλησε την  ίδια την προσωρινή πρόεδρο ότι  είναι υπεύθυνη για την τήρηση του νόμου,  όπως ορίζεται από το Πολιτικό Σύνταγμα του Κράτους, εάν η Anez δεν το έκανε εντός 10 ημερών. Αυτή η απειλή υποστηρίχθηκε επίσης από τον αρχηγό του Κόμματος Κοινότητας των Πολιτών, Carlos Mesa.
 Στη συνέχεια, με πρωτοβουλία της MAS, το οποίο για πρώτη φορά μετά το πραξικόπημα ενήργησε με ενιαίο τρόπο, η κυβέρνηση της Áñez έπρεπε να αποδεχθεί τον συμβιβασμό και την παράταση των εκλογών της 3ης Μαΐου, ορίζοντας προθεσμία 90 ημερών για τη διεξαγωγή των εκλογών, δηλαδή στις 2 Αυγούστου 2020.
 Ο Πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογικού Δικαστηρίου (TSE), Σαλβαδόρ Ρομέρο, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να ανακτήσει τη θεσμική αξιοπιστία και απέστειλε νομοσχέδιο στη Πολυεθνική  Νομοθετική Συνέλευση, το οποίο θα ορίζει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 6 Σεπτεμβρίου. Η Συνέλευση ενέκρινε αυτόν τον νόμο ενώ η Πρόεδρος προσπάθησε να κάνει ό,τι ήταν δυνατόν για να καθυστερήσει τη θέσπισή του.
Η κ. Añez προσπάθησε να μην εκδώσει το νόμο 691 σχετικά με την αναβολή των γενικών εκλογών του 2020 έως τις 6 Σεπτεμβρίου με το πρόσχημα της πανδημίας, η οποία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησής της, θα επηρέαζε περίπου 130.000 Βολιβιανούς μέχρι την ημερομηνία αυτή. Προειδοποίησε επίσης ότι οι εκλογές θα φέρουν "βία από τους βίαιους" άγριους, τους οπαδούς του EVO και και του MAS που "εκμεταλλεύονται την καραντίνα για να οργανωθούν πολιτικά και να επιστρέψουν με ένα ραβδί στο χέρι τους για να χωρίσουν τη χώρα με τη βία.
 Ωστόσο, τα επιχειρήματά τους δεν έπεισαν κανέναν και τη λαϊκή κραυγή που απαιτεί "εκλογές τώρα", που προωθήθηκαν από το MAS και την Κοινότητα Πολιτών (CC), οι  οποίοι  προβάλλονται  ως οι κύριοι πολιτικοί παράγοντες της χώρας, ανάγκασαν   την de facto κυβέρνηση να υπογράψει το Νόμο 691 ανακοινώνοντας προεδρικές εκλογές για τις 6 Σεπτεμβρίου. Οι αγροτικές και αυτόχθονες οργανώσεις, οι κύριοι πολιτικοί παράγοντες του MAS, συγκεντρώθηκαν σε ένα Σύμφωνο Ενότητας προειδοποιώντας την κυβέρνηση να μην δημιουργήσει εμπόδια για τις εκλογές και η Κεντρική Ένωση Εργαζομένων της Βολιβίας (COB) ανακοίνωσε  ένα τελεσίγραφο: "εκλογές το Σεπτέμβριο ή κοινωνική αναταραχή".
 Το μόνο πράγμα που απομένει για την διχασμένη δεξιά της Βολιβίας μπροστά στην πρόοδο του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό είναι να προσπαθήσει να σχηματίσει έναν συνασπισμό για να αντιμετωπίσει το κόμμα του Έβο Μοράλες, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι "κατόπιν εντολής του Ντόναλντ Τραμπ, του Κάρλος Μέσα της Κοινότητας πολιτών και της Ζανίν Ανιέζ, υποψήφιας του Τζούντος, συμφώνησαν σε ένα σύμφωνο για να πάνε μαζί στις εκλογές της 6ης Σεπτεμβρίου με τους συμβούλους που υποστήριξαν την εκστρατεία του Σάντσεθ ντε Λοζάντα. (El Deber, 4 Ιουλίου 2020).
 Ο πρώην πρόεδρος Μοράλες έγραψε επίσης στο twitter του ότι «η συμμαχία αποτελείται  μεταξύ εκείνων που, πριν αντιμετωπίσουν τις  διεθνείς εταιρείες , ζητούσαν ελεημοσύνη [ Κάρλος Μέσα όταν ήταν πρόεδρος μεταξύ 2003 και 2005], και εκείνους που, εν μέσω της πανδημίας και πριν σώσουν ζωές [Jeanine Áñez] διαπραγματεύτηκαν ακόμη και με τους αναπνευστήρες.
 Ο υπουργός της κυβέρνησης Arturo Murillo, ο οποίος είναι ιδεολόγος και δεξί χέρι της προέδρου, δήλωσε ότι "η Áñez θα μας εκπλήξει τις επόμενες ημέρες υποβάλλοντας πολύ καλές προτάσεις στον υποψήφιο Carlos Mesa της Κοινότητας πολιτών.
 Φοβισμένη από την υπεροχή του MAS, η μεταβατική κυβέρνηση της Áñez ξεκίνησε μια εκστρατεία για να αποκλείσει τον υποψήφιο MAS για την προεδρία, τον πρώην υπουργό Οικονομίας Luis Arce, με την έναρξη μιας νομικής δράσης για μια υποτιθέμενη υπεξαίρεση του Ταμείου Αυτοχθόνων και για παρατυπίες στην αγορά λογισμικού και ακινήτων για το Ταμείο Συντάξεων.
 Για τη δεξιά, όλα γίνονται  αν ο στόχος είναι να παραμείνει στην εξουσία και να τερματιστεί ο λαϊκισμός, ακόμη και αν είναι "συντηρητικής φύσης", καθώς ο μελετητής Τζέιμς Πέτρας θεωρούσε το σχέδιο του Έβο Μοράλες το 2006 θα  "δημιουργήσει κανονικό καπιταλισμό στη Βολιβία.
 Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι συνωμότες του πραξικοπήματος, ακολουθώντας τις οδηγίες του υπεύθυνου της πρεσβείας της Βόρειας Αμερικής στο Λα Παζ, Μπρους Γουίλιαμσον, θα κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουν τη συμμετοχή του υποψηφίου του  MAS, Luis Carlos Arce και του δεύτερου του, David Choquehuanca, στις εκλογές της επόμενης 6ης Σεπτεμβρίου.
  Όλα θα εξαρτηθούν από τη θέληση του λαού της Βολιβίας και τη σοφία του




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το γραφείο του εισαγγελέα της Βολιβίας ζητά τη σύλληψη του Μοράλες για να τον διώξει για τρομοκρατία
ΤΡΙΤΗ, 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020
LA PAZ (Sputnik) - Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Βολιβίας (FGE) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μια επιτροπή εισαγγελέων στη Λα Παζ ζήτησε την προληπτική κράτηση του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες (2006-2019), κατηγορώντας τον επίσημα για φερόμενα εγκλήματα τρομοκρατίας και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.
"Η επιτροπή των εισαγγελέων (...) εξέδωσε την επίσημη κατηγορία κατά του πρώην Προέδρου Έβο Μοράλες Άιμα, με βάση όλα τα στοιχεία της καταδίκης που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του προκαταρκτικού σταδίου• επιπλέον, η επίλυση της κατηγορίας ζητά προληπτική κράτηση", ανέφερε η FGE σε δήλωσή της.
Αυτό ήταν το πρώτο ψήφισμα μιας δικαστικής αρχής κατά του Μοράλες, ο οποίος είναι εξόριστος στην Αργεντινή αφού αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Νοέμβριο του περασμένου έτους και στη συνέχεια να περάσει από ένα σύντομο καταφύγιο στο Μεξικό.
Ο Μοράλες κατηγορήθηκε για ανταρσία και τρομοκρατία από τη μεταβατική κυβέρνηση που εγκαταστάθηκε μετά την πτώση του, η οποία βασίστηκε στην καταγραφή τηλεφωνικής κλήσης στην οποία ο πρώην ηγέτης φέρεται να έδωσε οδηγίες για οδοφράγματα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που ακολούθησαν το πραξικόπημα του Νοεμβρίου.
Αρκετοί ισχυρισμοί
Η μεταβατική κυβέρνησης της Jeanine Áñez - η οποία είναι επίσης υποψήφια για την προεδρία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου - κατηγόρησε επίσης τον Μοράλες για διάφορα οικονομικά εγκλήματα, εκλογική απάτη και ακόμη και για την ανάληψη πρόσφατης υπόθεσης διαφθοράς στην αγορά αναπνευστήρων νοσοκομείων από την εξορία του.
Η κατηγορία της τρομοκρατίας που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, μετά από μια σειρά πιέσεων από την κυβέρνηση στην Εισαγγελία, περιλαμβάνει τον ηγέτη των αγροτών Φαουστίνο Γιούκρα, με τον οποίο ο Μοράλες φέρεται να μίλησε στον ήχο που υποστηρίζει την καταγγελία.
«Αποδείχθηκε ότι ο πρώην αρχηγός του κράτους και ο συγκατηγορούμενος Faustino Y.Y. διατήρησαν την επικοινωνία μέσω τηλεφωνικών κλήσεων στις 14 Νοεμβρίου 2019, από την Πόλη του Μεξικού στο El Torno - Santa Cruz. Προφανώς, σε αυτή τη συζήτηση, ο Μοράλες θα είχε δώσει εντολή στον ηγέτη των καλλιεργητών κόκας να διαπράξει παράνομες πράξεις κατά τη διάρκεια των βίαιων γεγονότων που καταγράφηκαν στη χώρα από τις 10 Νοεμβρίου 2019», ανέφερε η FGE.
Πρόσθεσε ότι η κατηγορία βασίστηκε, μεταξύ άλλων τεχνικών αναλύσεων, σε έκθεση εμπειρογνωμόνων του κολομβιανού δημόσιου υπουργείου, η οποία υποβλήθηκε κατόπιν αιτήματος της Βολιβίας, η οποία διαπίστωσε "μεγάλη πιθανότητα" ότι μία από τις φωνές στον ήχο ήταν ο Μοράλες.
Στην τηλεφωνική συνομιλία που αποκάλυψε η κυβέρνηση Áñez όταν ξεκίνησε την κατηγορία, η υποτιθέμενη φωνή του Μοράλες ακούστηκε να δίνει  οδηγίες: "Αδελφέ, μην αφήνετε τα τρόφιμα να εισέλθουν στις πόλεις. Θα τους μπλοκάρουμε, πραγματικά θα τους μπλοκάρουμε».
Η μεταβατική κυβέρνηση έχει εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον του κόμματος του Μοράλες,  Του Κινήματος Προς τον Σοσιαλισμό (MAS) και του προεδρικού υποψηφίου της, Λουίς Άρσε, τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Ο Μοράλες αρνείται κατηγορίες
"Με παράνομο και αντισυνταγματικό τρόπο, η Εισαγγελία της Λα Παζ προσπαθεί να με κατηγορήσει για τρομοκρατία με παραποιημένο  ήχο και χωρίς παραγγελία, μια ακόμη απόδειξη της συστηματικής πολιτικής δίωξης της de facto κυβέρνησης", δήλωσε ο Μοράλες από τα κοινωνικά δίκτυα.
Από το καταφύγιό του στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, όπου έφτασε στις 12 Δεκεμβρίου, ο πρώην αρχηγός κράτους διαβεβαίωσε στο σύντομο μήνυμά του ότι "η δημοκρατία και το κράτος δικαίου θα επιστρέψουν σύντομα στη Βολιβία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
Μιγκέλ Ντίας Κανέλ: H Bενεζουέλα μπορεί πάντα να βασίζεται στην Κούβα
Αβάνα, 5 Ιουλίου (ACN)  - Ο Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ Μπερμούδες, Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κούβας, δήλωσε σήμερα στο λογαριασμό του στο Twitter ότι η Βενεζουέλα μπορεί πάντα να βασίζεται στην Κούβα.
Ο πρόεδρος της Κούβας έστειλε μια δυνατή και αλληλέγγυα αγκαλιά στον αγαπημένο λαό του Μπολίβαρ και του Τσάβες με την ευκαιρία των 209 ετών από την υπογραφή της Πράξης Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας του έθνους της Νότιας Αμερικής.
Σχετικό μήνυμα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter απέστειλε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια.
Οι ιδέες του Μπολιβάρ και του Τσάβες καθοδηγούν τα βήματα της Βενεζουέλας 209 χρόνια μετά την υπογραφή της Πράξης Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας. Από την Κούβα, η αλληλέγγυα αγκαλιά στο γενναίο λαό που υπερασπίζεται την κυριαρχία τους και τον δρόμο της ειρήνης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του νησιού της Καραϊβικής.
Στις 5 Ιουλίου 1811, που θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές ημερομηνίες στην ιστορία του έθνους της Νότιας Αμερικής, οι Βενεζουέλάνοι δημιούργησαν ένα συντακτικό συνέδριο που αποφάσισε να σπάσει την αποικιακή κυριαρχία της Ισπανίας και να μην αναγνωρίσει πλέον την κυριαρχία του βασιλιά πάνω στη γη της Βενεζουέλας.
Εκείνη την ημερομηνία, γιορτάζεται επίσης η Ημέρα των Εθνικών Μπολιβαριανών Ενόπλων Δυνάμεων .




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




" ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΕ ΓΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΠΠΟΥ ΣΕ ΕΓΓΟΝΟ..ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΣΩΣΤΟ !!! "
" Στις 6 Ιούλη του 1944, τέσσερις χιλιάδες Γερμανοί ναζί μαζί με Έλληνες ταγματασφαλίτες περικυκλώνουν το Περιστέρι από τα ξημερώματα, με στόχο να εξαρθρώσουν τους ΕΛΑΣίτες που μένουν στην πόλη. Μαζεύουν όλους τους άντρες από 14 μέχρι 70 ετών στο Λόφο Αξιωματικών. Αρκετοί αγωνιστές κατάφεραν να κρυφτούν στο Λιγνιτωρυχείο του Αη Βασίλη, αφού η Οργάνωση του ΕΑΜ στο εργοστάσιο είχε πάρει ανάλογα μέτρα. Τη μέρα του Μπλόκου στο Περιστέρι, συνελήφθησαν 180 αγωνιστές. Αλλους τους έστειλαν στου Γουδή, άλλους απευθείας στο Χαϊδάρι και 124 στη Γερμανία, από τους οποίους επέστρεψαν μόλις 19.
Στου Γουδή, από τα βασανιστήρια δολοφονούν τους αγωνιστές: Λάμπρο Ξυνογαλά, λιγνιτωρύχο ΕΛΑΣίτη, Λάμπρο Γκιωνάκη, 15χρονο ΕΠΟΝίτη, Φώτη Νάνο, εργάτη μετάλλου και στέλεχος του ΕΑΜ και Αποστόλη Δούνια, φιλόλογο, καπετάνιο των Δυτικών Συνοικιών του ΕΛΑΣ.
Κάποια απο τα λόγια του Νίκου Σφακιανάκη, λοχαγό του ΕΛΑΣ στις Δυτικές Συνοικίες, κατά την περιγραφεί του εκείνη την ημέρα, στο βιβλίο του «Το Περιστέρι στην Αντίσταση 1941 - 1944»:
«Το ξύπνημα ο Περιστεριώτικος λαός (...) το δεχτήκανε απ' το χωνί των τσολιάδων. Ηταν μια φωνή που έμοιαζε πεινασμένου λύκου. Τι έλεγε; (...)
"Περιστεριώτες. Αυτή τη στιγμή είστε κυκλωμένοι. Οι γερμανικές αρχές έχουν πληροφορίες ότι στο Περιστέρι κρύβονται ένοπλες δυνάμεις καθώς και όπλα. Χωρίς καμμιά αντίσταση να συγκεντρωθείτε από 14 μέχρι 70 στο Λόφο Αξιωματικών, διότι σε μια ώρα θα κάνουμε έλεγχο σε όλα τα σπίτια. Οποιος τολμήσει να διαφύγει ή να κρυφτεί, θα τουφεκίζεται επί τόπου". (...)
Στο λόφο, εκείνη τη μέρα, οι συγκεντρωμένοι φτάσαν τις 5.000 ψυχές, που με κρατημένη την αναπνοή τους, περίμεναν τα λεπρά χέρια των μασκοφόρων Ατζίπαπα, Στριφτού και Αθανασίας, σε ποια στήθια θ' ακούμπαγαν. Κι ακούμπησαν πάνω σε 150 στήθια αγωνιστών που δεν έκλαψαν ούτε άρχισαν να τρέμουν σα φύλλο καλαμιάς στις ρεματιές. Δεν γνώριζαν άλλους από το πλήθος κι έλεγαν στους Γερμανούς πως λείπει στο σύνολό του ο οπλισμένος ΕΛΑΣ. Η απάντηση ήταν: Κοιτάχτε καλύτερα (...)».
Θρυλική μορφή που συμπυκνώνει αυτά τα στοιχεία, είναι αυτή της Περιστεριώτισσας Αννας Παρλιάρου. 16 χρόνων, στέλεχος της ΕΠΟΝ , συνελήφθη το Μάη του 1944, πηγαίνοντας σε σύσκεψη και οδηγήθηκε στου Γουδή. Γνώρισε φριχτά βασανιστήρια και κακοποιημένη, σχεδόν ανάπηρη, αφού οι ταγματασφαλίτες της έκαψαν και της ακρωτηρίασαν το ένα της στήθος, υποβασταζόμενη, την έφεραν στο Μπλόκο του Περιστερίου, στις 6 Ιούλη του '44. Σκοπός τους ήταν να την κάνουν να καταδώσει συναγωνιστές της. Ο Ν. Σφακιανάκης αναφέρει στο βιβλίο του τη σκηνή: «Το χέρι της δε σηκώθηκε ν' ακουμπήσει σε κανένα στήθος από τις πέντε χιλιάδες που ήταν εκεί. (...) Το στόμα της μίλησε αφού πρώτα η αράγιστη ματιά της αγκάλιασε με ζεστασιά όλους τους συντοπίτες της με δυο λέξεις: "Κουράγιο αδέρφια!"».
Η απολογία της Αννας Παρλιάρου στο δικαστήριο, που οδηγήθηκε μετά το Δεκέμβρη του '44 και τη Συμφωνία της Βάρκιζας, διδάσκει για τον ηρωισμό και το μεγαλείο των , λαϊκών αγωνιστών.
«Είναι πρώτη φορά που πατώ το πόδι μου σε δικαστήριο και μάλιστα τόσο μεγάλο. Ενα πράγμα μού προξενεί κατάπληξη. Οτι σήμερα στην πατρίδα μας επικρατεί μεγάλη σαπίλα. Εκείνοι που πάλεψαν πραγματικά για τη λευτεριά της απ' τον φοβερό ξένο κατακτητή, σέρνονται και σαπίζουν στις φυλακές. Ενώ εκείνοι που προδίνανε και σκότωναν το λαό μας με τουφέκια και αυτόματα γερμανικά, οι δοσίλογοι και οι εγκληματίες πολέμου, είναι τα χαϊδεμένα παιδιά του σημερινού κράτους και χρησιμοποιούνται σαν όργανα και κατήγοροι των λαϊκών αγωνιστών. Ανήκω, κύριοι ένορκοι, στην παράταξη εκείνη που όσοι βρίσκονται στις γραμμές της, μόνο την αλήθεια ξέρουν να λένε. Είμαι ΕΠΟΝίτισσα από την άνοιξη του 1943 και το θεωρώ ντροπή γιατί δεν μπήκα νωρίτερα. Δουλεύοντας σε ΕΠΟΝίτικη δουλειά στο Περιστέρι, δεν άργησα να γίνω μέλος του τιμημένου ΚΚΕ. Εδωσα ό,τι μπορούσα για τη Λευτεριά της Πατρίδας μου. Και αυτό είναι το "έγκλημά" μου. Γι' αυτό το "μεγάλο έγκλημα" ο άνθρωπος για τον οποίο με κατηγορείτε σήμερα ότι σκότωσα μαζί με τους συγκατηγορούμενούς μου, με παρέδωσε στους Γερμανούς. Στο Γουδή που με κλείσανε οι "πατριώτες" εκείνοι που σήμερα ασφαλώς υπηρετούν στον "εθνικό" στρατό, πέρασα απ' τη χειρότερη δοκιμασία. Οι απαίσιοι αυτοί δήμιοι βασάνισαν το σώμα μου, μα ποτέ δεν μπόρεσαν να βεβηλώσουν την ψυχή μου. Με κατηγορούν για ηθικό αυτουργό για λιντσάρισμα του Γεροστάθου (σ.σ. αστυνομικός διοικητής στο Περιστέρι επί Κατοχής, που παρέδωσε στου Γουδή την Α. Παρλιάρου). Ηθικός αυτουργός είναι ο ίδιος ο Γεροστάθος, που με την προδοτική του στάση προκάλεσε την αγανάκτηση του λαού».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Δεν λέω! Καλά έκανε αυτός ο πώς τον είπαν, ο Παναγούλης, που θέλησε να σκοτώσει τον δικτάτορα, αλλά ήταν ανάγκη να βάλει εκρηκτικά και να χαλάσει τον δρόμο; Με δικά μας λεφτά έχει φτιαχτεί ο δρόμος αυτός. Ο κόσμος εξυπηρετείται μ' αυτόν τον δρόμο.
- Εκτός αυτής της έλλειψης σεβασμού στη δημόσια περιουσία, γιατί έκανε καλά; Δεν ξέρει πως η βία φέρνει βία; Και πως η χούντα έχει στρατό και τανκς, κι όχι δυναμίτες, σαν αυτούς του πώς τον είπες!
Θα το λέγανε κάμποσοι νηφάλιοι αναλυτές τότε. Αν κρίνω από το τι λέγεται κάθε φορά που σηκώνουν κεφάλι οι καταπιεσμένοι και επιδίδονται σε "καταστροφές". Το τι διαβάζω για τις "καταστροφές" που προκαλούν οι εξεγερμένοι μαύροι στην Αμερική είναι άλλο πράγμα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Μμμ, βρήκες και συ παράδειγμα. Ο Νίκος Καζαντζάκης το 1936 έγραφε σε άρθρο του στην Καθημερινή ότι ο φασισμός και ο χιτλερισμός πηγάζουν από «βαθιές ψυχικές και οικονομικές ανάγκες των λαών» και πως «είναι φαινόμενα άξια του πιο μεγάλου σεβασμού», ο δε Μουσολίνι και ο Χίτλερ μέσα στο δράμα της ζωής «είναι δυο μεγάλοι πρωταθλητές, όπως ο Λένιν ή ο… Γκάντι!», όπως αναφέρει σε επιστολή-απάντησή της η Γαλάτεια Καζαντζάκη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το έγραφα εδώ ακριβώς πριν ένα χρόνο, με το που βγήκαν τα εκλογικά αποτελέσματα:
"Από αύριο δεν θα κρατιούνται οι συριζαίοι που ανακάλυψαν το μη χείρον!
Τι για ΜΑΤ θα γράφουν, τι για Μόριες, τι για θανάτους ασθενών γιατί βρήκαν κλειστά Κέντρα Υγείας, τι για μισθούς 300 ευρώ!
Δεν θα τους προλαβαίνουμε! Αυτοί μέχρι και την Παλαιστίνη μπορεί να θυμηθούν!'



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγριος ξυλοδαρμός εργαζόμενης στο ξενοδοχείο "Parnis Pallace" στη λεωφόρο Πάρνηθας, γιατί αρνήθηκε να δουλέψει 16ωρο. Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πολύ καλά κάνει. Αν και διαβάζω την ημερομηνία, Πέμπτη 16 Ιουλίου, και απογοητεύομαι. Ζήσε, μαύρε γάιδαρε, να φας το Μάη τριφύλλι!
Αν κάποια ένοπλη οργάνωση την έστηνε και σακάτευε τον επιχειρηματία εργοδότη και τον τραμπούκο που έδειρε την εργαζόμενη, καθιστώντας τους ανάπηρους για όλη τους τη ζωή, θα τη χαρακτηρίζαμε τρομοκρατική και θα την αποδοκιμάζαμε;
Σχολιο.- Δεν είμαι υπέρ της αυτοδικίας, αλλά υπέρ της ταξικής πάλης, που όσες μορφές και να έχει, πρέπει να προσέχει να μην μοιάζει στην αυτοδικία.
Σχολιο.- Οταν ομως τα συνδικατα και οι οργανωσεις της αριστερας κανουν διαμαρτυριες για την τιμη των οπλων και μονο η αυτοδικια φανταζει η μονη λυση.
Σχολιο.- Δεν πρόκειται περί αυτοδικίας, αλλά ένοπλης ταξικής πάλης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες περιμενα υπομονετικά 1 ώρα κ τρία τέταρτα σε μια τεράστια ουρά της Εθνικής τράπεζας στον Κορυδαλλό που όχι απλώς χαλάρωσαν τα μέτρα κ δεν κρατούσαν καν τα προσχήματα κ τις απαραίτητες αποστάσεις αλλά ηταν απίστευτη η ταλαιπωρία του κόσμου ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που η διοίκηση της Εθνικης δεν φρόντισε ούτε μερικά πλαστικά καρεκλάκια να βγάζει εξω για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ,ούτε ενα μπουκαλάκι νερό να μοιράζει να δροσίζει τους ανθρώπους ,καρκινοπαθεις μάλωναν μεταξύ τους ,ουτε χαρτάκια σκεφτηκαν να μοιράσουν στον κόσμο με σειρά αναμονής έμπαινε μέσα ένας ένας στη πόρτα ,3-4 για τα ταμεία και 3-4 για να πληρώσουν λογαριασμούς στα μηχανήματα κ γινόταν ενα μπάχαλο με φωνές- στην κυριολεξια.
Τονίζω οτι αν πληρώσεις όμως για παράδειγμα τη ΔΕΗ, η το νερό στα ταμεία, η τράπεζα κραταει 2 ευρω προμήθεια για κάθε λογαριασμό ,σκέτη ληστεία.
Εμφανέστατο οτι μειώθηκε το προσωπικό της κάθε τράπεζας ,οι λιγοστοί υπάλληλοι κανουν φιλότιμες προσπάθειες να εξυπηρετήσουν , προσωπικα έτυχε να σπάσει ενα κομματάκι της κάρτας μου που αχρηστεύτηκε κι ετσι εβγαλα καινούργια αυθημερόν κ αναχώρησα ωρα 2:05'λεπτά που εκλεισε η πορτα για το κοινό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Και τι δουλειά κάνεις είπαμε ?
-Απολέπιση.
-Σε στούντιο αισθητικής ?
-Σε ψαράδικο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο άλλος μου λέει ομόρφυνες.
"όχι" απαντάω συγκαταβατικά κ μου λέει
ε' αφού το λές.
Δές τον αμέσως να συμφωνήσει. Κάτσε ρε συ άνθρωπος είμαι, μπορεί να κάνω και λάθος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη μια περιπτωση εχουμε έναν αγωνιστη δημαρχο, τον Πελετιδη της Πατρας.
Στην άλλη ένα πολιτικο τιποτα, τον Μπακογιαννη της Αθηνας.
Κακως ασχολουμαστε με ανουσιουργηματα.
Καλυτερα να μιλουσαμε  για το εργο που γινεται στη Πατρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατηγορεί τον Παππά για τις άδειες ο Καλογρίτσας που δεν πήρε άδεια καναλιού απο τον Σύριζα που έχει κουμπάρο και συναίτερο τον Θεοδωρικάκο της ΝΔ (ξεφτίλες -απατεωνες ) και δικηγόρο τον Λοβέρδο που διώκεται για την Νοvartis..
«Δευτερο ερωτημα από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατι επελεξε τωρα ο επιχειρηματιας να αντιδρασει.  Η απαντηση βρισκεται στο γεγονος ότι ως γνωστον η τηλεοπτικη αδεια δεν του δοθηκε ποτε, ενώ ο ιδιος βρεθηκε στο επιχειρηματικο ναδιρ με τηξν εταιρει-κολοσσο να του ζηταει πισω τα 3 εκατομμυρια. Μαλιστα, οι Λιβανεζοι τον Απριλιο του 2019 δικαιωθηκαν σε διαικητικο δικατηριο της Ελβετιας, και τωρα η αντιδικια εφτασε στη χωρα μας με τους Λιβανεζους να ζητουν να κηρυχθει εκτελεστη η αποφαση. Εκει όμως ο Καλογριτσας φαινεται να «απασφαλισε».
Ο Καλιγριτσας προσπαθει να μετατρεψει σε πολιτικο θεμα μια αστικη του διαφορα, ένα ακομα ανεξοφλιτο χρεος προς τριτους, υπο τις οδηγιες του συνηγορου του Λοβερδου που διωκεται για την υποθεση  Novartis, αναφερει ο Συριζα .



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΒΡΕ Κουτουμπικο Κομμα Ελλαδας ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ :
ΠΡΙΝ : ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ
ΤΩΡΑ : ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ..... !!!!!!!!!!
Σχολιο.- Όχι μόνον πρέπει να τους πάρουν και από ένα αυτοκίνητο για μεταφορά λαθρομεταναστών ...Δουλειές με φούντες



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια φορά είχα δει 5 λεπτά Νέτφλιξ απαπά !!
τι ήταν αυτό που έπαθα, αυτό καλέ είναι μαρξιστικό κ στον ύπνο μου έβλεπα συνέχεια τον Βελουχιώτη. Εχει δικιο ο Μπογδανος γιαυτο το νεομαρξιστικο καναλι.
Κρατήστε μακριά τα παιδιά μας απ'αυτό το κανάλι του σατανά.
Το Νετφλιξ είναι Σταλινικό.
Εμείς θα βλέπουμε μόνο την ΕΡΤ του Μητσοτάκη που μέσα σε λίγες μέρες εδειξε 4 φορές το ντοκιμαντέρ με τη ζωή του πατέρα του πρωθυπουργού μας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εσείς ποτίσατε καμιά ζαρτινιέρα του Μπακογιάννη σήμερα η είσαστε προδότες του έθνους ?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πιο κουραστικο σε μια σχεση, είναι ότι πρεπει να βαζεις  Like σε ότι π@π@ρια ποσταρει!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με το άρθρο από το 2003 μέχρι σήμερα έχουν αφεθεί ελεύθεροι 968 παιδεραστές. Αυτό δείχνει πόσο βαθιά ριζωμένη είναι η διαφθορά στα πολιτικά κόμματα.
Γιατί έχουν αφήσει παραθυράκια στους νόμους για να τους ευνοεί

Από το 2003 μέχρι σήμερα έχουν κατηγορηθεί 968 άτομα για παιδοφιλία ή παιδεραστία.
Από αυτούς οι 330 έχουν συλληφθεί. Σχηματίστηκαν δικογραφίες μόνο για 55.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία κινείται στα τυφλά για την τύχη των παιδεραστών και των παιδόφιλων μετά τη σύλληψη τους καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση από τις δικαστικές αρχές.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Φίλιππου Λεβέντου ο οποίος κυκλοφορούσε ελεύθερος αν και από το Νοέμβριο η αστυνομία είχε σχηματίσει δικογραφία σε βάρος του.
Πριν λίγους μήνες υπήρξε η περίπτωση του Σ.Γ. ο οποίος συνελήφθη για τρίτη φορά μέσα σε 20 χρόνια καθώς ασέλγησε σε δεκάδες μικρά κοριτσάκια.
Αν και είχε 37 χρόνια κάθειρξης αποφυλακίστηκε χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.
Το 2007 ο Π.Κ. είχε καταδικαστεί για επιθέσεις και βιασμούς 22 παιδιών. Ο παιδεραστής είχε αφεθεί ελεύθερος, βίασε έναν μαθητή δημοτικού κατά τη διάρκεια της άδειας του, ενώ ξανασυνελήφθη γιατί βίασε ένα κοριτσάκι και παλι...
Πριν τρία χρόνια βοσκός είχε στήσει το στρατηγείο του στην Πελοπόννησο και μέσω ειδικών σελίδων ερχόταν σε επικοινωνία με παιδόφιλους σε όλο τον κόσμο. Σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος.
Ανάλογη είναι η περίπτωση γιατρού σε νησί ο οποίος παρακολουθούσε σκληρές σκηνές με παιδάκια για να μπορεί στη συνέχεια να ανταποκριθεί στις συζυγικές του υποχρεώσεις.
Από τις πιο άγριες υποθέσεις που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη είναι αυτή
ενός αρχιμανδρίτη που είχε υλικό με παιδάκια να βιάζονται.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ (Είναι αργά πια για μένα ...)
Ο πρίγκηπας Αλέξανδρος Υψηλάντης του Ιωάννη υπήρξε ο ιδεολογικός παππούς της Ελληνικής επανάστασης, έχοντας για καιρό γραμματέα του τον Ρήγα Φεραίο. Χρημάτισε ηγεμόνας της Βλαχίας και αργότερα της Μολδαβίας και μέγας διερμηνέας της Υψηλής Πύλης. Ήταν ο πατέρας των Κωνσταντίνου και Δημήτριου Υψηλάντη και παππούς του Αλέξανδρου, του αρχηγού της επανάστασης.
Είναι Δεκέμβρης του 1806 και ο 80χρονος Υψηλάντης βρίσκεται στο σπίτι του στην Πόλη βυθισμένος στις αναμνήσεις του Ρήγα και τα αυτιά του βουίζουν από το πύρινο κάλεσμα του θούριου. Περασμένα μεσάνυχτα η πόρτα χτυπάει δυνατά και ο πιστός του υπηρέτης του αναγγέλλει ότι ο πρέσβυς της Μ. Βρετανίας επιμένει να του μιλήσει ιδιαιτέρως. Ξαφνιασμένος κατεβαίνει από το κρεββάτι να δει τι συμβαίνει.
-Υψηλότατε, έχω οδηγίες να φύγετε για την Αγγλία με δικό μας καράβι που περιμένει στο λιμάνι. Ο Σουλτάνος έχει απόφαση να σας φυλακίσει και ίσως να σας αποκεφαλίσει. Ελάτε, έχουμε καιρό.
Ο σεβάσμιος γέροντας κοίταζε την οροφή της αίθουσας και σιωπούσε. Έπειτα απάντησε.
-Εξοχώτατε, ξέρετε σε ποιά ηλικία εκτέλεσαν τον Ρήγα, τον Έλληνα που ξεπέρασε όλους μας σε πατριωτισμό; 41 χρονών μαρτύρησε για την μεγάλη ιδέα. Και θέλετε εγώ, στην ηλικία που βρίσκομαι, κι όταν ξέρω πως ο γιος μου συνεχίζει το έργο μου και βρίσκεται μακριά από τα χέρια των εχθρών, να λογαριάσω αν θα με φυλακίσουν ή και θα με εξοντώσουν οι Αγαρηνοί; Σας ευχαριστώ για την ευγενική σας σκέψη, αλλά είναι αργά πια για μένα να φυλάξω τη ζωή μου. Θα μείνω κι ας γίνει ότι θέλει ο θεός. Κι έμεινε.
Δεν πέρασαν πολλές μέρες και τον έρριξαν στα ανήλιαγα μπουντρούμια. Όλα τα βασανιστήρια τα βάσταξε υπομονετικά και όλο προσευχόταν. Μόνο σαν είδε ότι ο δήμιος ήθελε να τον μαστιγώσει, του είπε: "Δεν θα σεβαστείς έναν άνθρωπο που τόσο έχει τιμήσει ο Σουλτάνος;" Έτσι, συντομεύτηκε η καρατόμησή του και για να συμπληρωθεί το μίσος της Πύλης, δημεύτηκε η περιουσία του, από εκατομμύρια γρόσια.
(Στην εικόνα, οι Υψηλάντης και Ρήγας Φεραίος).




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο λιγνίτη εγκαινιάστηκε στη Γερμανία!
την Ιουλίου 05, 2020
Νέο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο λιγνίτη εγκαινιάστηκε στη Γερμανία και ξεκίνησε την λειτουργία του στις 30 Μαΐου τρέχοντος έτους!
Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Datteln 4 των 1.100 MW, που ανήκει στην Uniper και βρίσκεται στο Datteln στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, άνοιξε παρά το δηλωμένο σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης και οδηγίες της ΕΕ για τον τερματισμό της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με άνθρακα στη χώρα.
Την ίδια στιγμή η Ελλάδα ακολουθώντας πιστά τις ευρωπαϊκές οδηγίες, τρέχει να κλείσει τα δικά της εργοστάσια παραγωγής ενεργείας από λιγνίτη, οδηγώντας στην μετανάστευση χιλιάδες εργαζόμενους στην Κεντρική Μακεδονία την Πελοπόννησο και άλλου.
Στο βωμό ενός κακώς εννοούμενου ευρωπαϊσμού -για άλλη μια φορά- η χώρα μας τρέχει να κλείσει μια κεντρική παραγωγική διαδικασία πρώτη. Τα ίδια έκαναν οι ευρωπαϊστές με την Ζάχαρη, τα τεύτλα, τον καπνό, την παράκτια αλιεία και άλλους τομείς, όπου ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες κατάστρεψαν την εγχώρια παραγωγή ισοπεδώνοντας ολόκληρες κοινωνίες προς όφελος των υπολοίπων χώρων!
Το ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο στην Γερμανία ειπώθηκε ότι είναι το τελευταίο θα συνδεθεί στο δίκτυο παραγωγής της χώρας και η κατασκευή του πήρε σχεδόν μια δεκαετία.
Η γερμανική κυβέρνηση είπε πέρυσι ότι θα κλείσει και τα 84 από τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας με άνθρακα έως το 2038 καθώς η χώρα κινείται προς καθαρότερες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας. Τουλάχιστον οκτώ γερμανικά εργοστάσια καύσης άνθρακα υποτίθεται ότι θα κλείσουν φέτος.
Αξιωματούχοι στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας είπαν ότι προχώρησαν με τον Datteln 4, επειδή οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του θα αντισταθμιστούν από το κλείσιμο τεσσάρων άλλων εργοστασίων άνθρακα στην περιοχή.
Η γερμανική κυβέρνηση και οι περιφερειακοί αξιωματούχοι συμφώνησαν πέρυσι σε ένα σχέδιο αποζημίωσης για τη βιομηχανία άνθρακα ύψους περίπου 40 δισεκατομμυρίων ευρώ (45 δισεκατομμύρια δολάρια).
Η κυβέρνηση είπε ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση «κοινωνικά υπεύθυνων λύσεων» για τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων νέων θέσεων εργασίας, νέων έργων υποδομής και πιθανώς να παρέχουν αποζημίωση σε επηρεαζόμενες εταιρείες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανία: Δημοψήφισμα στην Ντονμπάς για ένταξη στη Ρωσία
Ιούλιος 6, 2020. 23:11
Η Ρωσία θα συμπεριλάβει την Ντονμπάς στην ομοσπονδία της ως το τέλος του τρέχοντος έτους, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.
Ο πρώτος πρωθυπουργός της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DNR), Αλεξάντρ Μποροντάι, ανακοίνωσε την ένταξη των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, εξάλλου, ο Μποροντάι τόνισε ότι de facto, η Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία) βρίσκεται ήδη υπό την κυριαρχία της Ρωσίας, μένει μόνο να επανέλθουν οι θεσμοί σε κανονική λειτουργία.
«Είμαι βέβαιος ότι σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα οι δημοκρατίες του Ντονάτσκ  που εκ των πραγμάτων είναι ήδη μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα γίνουν και de jure », δήλωσε ο Αλεξάντρ Μποροντάι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ρωσικού κόμματος "Πατρίδα"/ Родина, στην Αγία Πετρούπολη.
Δεδομένου του γεγονότος ότι η προσάρτηση της Κριμαίας στη σύνθεση της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε με δημοψήφισμα το 2014, οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα διεξαχθεί επίσης μια λαϊκή ψηφοφορία στην περιοχή του Ντονμπάς και η «προσάρτηση» θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Οι ειδικοί, επίσης,  πιστεύουν ότι αυτό το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.
Το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει επίσημα σχόλια το θέμα, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι αυτός είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η σύγκρουση στο έδαφος της Ουκρανίας, η Μόσχα μπορεί να κάνει ένα τέτοιο βήμα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΝΤΙΑ - Από τις 149 χώρες που έχουν αιγιαλίτιδα ζώνη μόνο η Ελλάδα δεν έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από 6 στα 12 μίλια



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο διεθνολογος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τσικας δηλωσε ότι δεν μπορει το Καστελλοριζο να εχει ΑΟΖ 40 φορες μεγαλυτερη από την εκταση του!!!
Ρε  ασχετε, η Μαλτα εχει ΑΟΖ 174 φορες μεγαλυτερη από την εκταση της και καμια γειτονικη χωρα δεν ειπε τιποτα!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που έγινε χθες στην Κρήτη ήταν κάτι πρωτοφανές και ελπιδοφόρο.
Πάνω από χίλιοι άνθρωποι, από 5χρονα παιδιά μέχρι 65αρηδες (ίσως και παραπάνω!) αψήφησαν τον καυτό ήλιο του Ιουλίου και πεζοπόρησαν σε 8 διαφορετικές τοποθεσίες σε ολόκληρο το νησί, από τα Χανιά και το φαράγγι της Αράδαινας εως τη Σίτανο στα νότια της Σητείας, ανταποκρινόμενοι στην πανελλαδική μέρα κινητοποίησης για τα 'Αγραφα αλλά και διαδηλώνοντας έτσι έμπρακτα ενάντια στις πομπώδεις δηλώσεις Μητσοτάκη-Χατζηδάκη περί μετατροπής του νησιού σε μπαταρία της Ευρώπης.
Για τον ίδιο σκοπό επίσης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο συναυλία διαμαρτυρίας στην Ιεράπετρα.
Η "μπαταρία" (που φυσικά δεν θα μπορούσε να συντελεστεί χωρίς τη διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα) σημαίνει πάνω από 1700 ανεμογεννητριες ύψους 150μ, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις 335 που ήδη έχουν εγκατασταθεί σε βουνοκορφές του νησιού, μεγάλα φωτοβολταϊκα "πάρκα", όπως αυτό που ήδη έχει εγκατασταθεί στη Σίτανο ή το φαραωνικό "πάρκο" των 3000 στρεμμάτων που προγραμματίζεται στα Αστερουσια, σε εκτάσεις της μονής Οδηγήτριας αλλά και δεκάδες υβριδικά με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του Υβριδικού Σταθμού Αμαρίου που θα βασίζεται στην ενεργειακή αξιοποίηση του Φράγματος Ποταμών Αμαρίου και θα συνδυάζει την παραγωγή αιολικής ενέργειας με την αποθήκευση μέσω άντλησης και ταμίευσης και αποτελεί συνδυασμό αιολικού "πάρκου" που θα βρίσκεται στη Σητεία, εγκαταστημένης ισχύος 89,1 MW και υδροηλεκτρικού έως 93 MW με συγκρότημα αντλιών δυναμικότητας 140 MW.
Αρκετοί κάτοικοι που πούλησαν τη γη τους σε εξευτελιστικές τιμές γιατί πίστεψαν αρχικά οτι θα αποκόμιζαν οφέλη, όπως νέες θέσεις εργασίας και μείωση ή ...κατάργηση του τιμολογίου της ΔΕΗ, έχουν δει πλέον ποια ανταλλάγματα τελικά ήρθαν στα χωριά τους και πόσο επηρεάστηκε η ζωή τους μέσα σε μερικούς μήνες από τα αποτέλεσματα της "πράσινης" ανάπτυξης (για Κοπελούζο, Περιστέρη, Μυτιληναίο).
Από το νησί της Κρήτης μέχρι τη Μάνη, τον Καβομαλιά, τον Πάρνωνα, την Τήνο, την Αμοργό, την Άνδρο, την Εύβοια, τη Γκιώνα, τα Ακαρνανικά, τα Άγραφα, ολόκληρη την Πίνδο, τη Βασιλίτσα, τη Σκύρο, την Οξυά, το Βέρμιο, τη Σαμοθράκη, τη Ροδόπη και τη Θράκη και όλες τις περιοχές της χώρας που πλήττονται από τα ανεξέλεγκτα επενδυτικά σχέδια της κεντρικής κυβέρνησης και χωρίς τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους αγωνιστές και δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε κανένα επενδυτικό πλάνο να υλοποιηθεί χωρίς να μας βρει μπροστά του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Περί τουρισμού: Η 'ελληνική' κυβένηση ή είναι ΜΑΛΑΚΕΣ ή θέλουν να βουλιάξουν ΕΠΙΤΗΔΕΣ τα έσοδα, με χίλια δυό προσκόμματα....
Σχολιο.- Όποιες εντολές έχουν λάβει από τη Μητέρα Γερμανία, αυτές εκτελούν και μάλιστα τυφλά. Το θέμα μας, λοιπόν, είναι οτι η Μητέρα Γερμανία αποφάσισε να μας καταστρέψει ολοσχερώς για ν' αγοράσει μπιρ παρά τις τουριστικές μας εγκαταστάσεις.
Σχολιο.- Αναμεσα σε όλα αυτά που εχουν ξεπουλησει στη Γερμανια, τωρα και ο τουρισμος. Δεν μας θελουν ουτε καν για δουλους σερβιτορους. Το ζήτημα είναι ότι η Μητερα Γερμανια και οι αλλοι αποικιοκρατες εχουν παρει αποφαση να εξοντωσουν και φυσικα τον ελληνικο λαο και τους λιγους που θα επιζησουν να τους εξορισει.
Σχολιο.- Είναι τόσο φανερό αυτό, που πλέον αναγκάζονται όποιον το λέει να τον εξαφανίζουν, κατηγορώντας τον ως "λαϊκιστή". Και όπως λέει συχνά και ο μέγας ηγέτης Κούλης, ο αγώνας μας είναι κατά του λαϊκισμού, που είναι η ρίζα όλων των δεινών της χώρας. Δηλαδή, και κερατάδες και δαρμένοι, όπως πάντα...
Σχολιο.- Παλια κατηγορούσαν οποιον ελεγε την αληθεια για λαϊκιστη. Που εχει για αυτους την ιδια εννοια με το λαΪκος. Τωρα ο Κουλης ο Τζιφρας και ολο το τσουρμο κατηγορει οποιον λεει την αληθεια για «νατιβισμο». Εντοπιοτητα εννοουν, εμας τους ιθαγενείς, το φυσικό κατηγορούν, το φυσιολογικό.
Σχολιο.- Ναι, είναι κι αυτό το νέο φρούτο, ο νατιβισμός, που μας προέκυψε. Εγώ από τον Κούλη το άκουσα πρώτη φορά και φαντάζομαι ότι η ριζοσπατική φιλελέ αριστερά έφαγε το καπέλο της, που δεν πρόλαβε να λανσάρει πρώτη τον απαξιωτικό αυτόν όρο...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιβεβαιώθηκε το σκάνδαλο με τη «λίστα Πέτσα» - Σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ η μερίδα του... λέοντος από τα ποσά της καμπάνιας
Φυσικά και πρόκειται για καραμπινατο σκάνδαλο, για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.
Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι το γεγονός ότι χαρίστηκαν εκατομμύρια ευρώ για την προβολή κοινωνικού μηνύματος που αφορούσε τη δημόσια υγεία εν μέσω πανδημίας σε χώρα που είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, άρα μπορούσε και έπρεπε να προβληθεί ΔΩΡΕΑΝ.
Κι επειδή η υποκρισία περισσεύει, να θυμίσουμε πως μόλις πριν 8 ( οκτώ) ημέρες συζητήθηκε στη Βουλή η, ορθοτατη, πρόταση του ΚΚΕ να υποχρεώνονται τα χρυσοπληρωμενα ΜΜΕ να προβάλλουν ΔΩΡΕΑΝ τα κοινωνικά μηνύματα. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και Βελόπουλος.... καταψήφισαν!!!
Καταλάβαμε;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καποιοι παριστανουν σημερα ότι είναι συνεχιστες της επαναστατικης δεκαετιας του 1960, που στην Ελλαδα συνεχισε και την δεκαετια του 1970 λογω της χουντας.
Η επαναστατικη δεκαετια του 1960 τελειωσε με το τελος της δεκαετιας, καποια υπολοιματα της κρατησαν μεχρι το 1975. Από εκει και περα επικρατησε το μαυρο σκοταδι.
Αυτό που υπαρχει σημερα δεν είναι επαναστατικοτητα, είναι γελοιοτητα στον υπερτατο βαθμο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙΕΛΕ: "Απύθμενο θράσος η Κεραμέως"
Η ΟΙΕΛΕ αποχώρησε από τη συνάντηση με την Νίκη Κεραμέως χαρακτηρίζοντας το διάλογο μαζί της ως παρωδία.
07 Ιουλίου 2020 15:20
Ανακοίνωσε σε πολύ υψηλούς τόνους εξέδωσε την Τρίτη η ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Λειτουργών Εκπαίδευσης Ελλάδας) με την οποία επιθτίθεται με σφοδρότητα στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μετά από συνάντηση που είχαν στο υπουργείο. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για "διάλογο-παρωδία" και για "απύθμενο θράσος" από πλευράς Υπουργού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Πλήρης επιβεβαίωση της ΟΙΕΛΕ τόσο για το διάλογο-παρωδία όσο και για το τι ετοιμάζεται στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση. Στη σημερινή συνάντηση η Υπουργός Παιδείας σε ένα κρεσέντο υποκρισίας ανακοίνωσε ότι το σφαγιαστικό αυτό νομοθέτημα που τελειώνει το ιδιωτικό σχολείο ως πάροχο κοινωνικού αγαθού και τον ιδιωτικό εκπαιδευτικό ως λειτουργό της εκπαίδευσης, γίνεται για το καλό του… μαθητή! Είχε μάλιστα το απύθμενο θράσος να πει ότι θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας μας με… ελεύθερες απολύσεις και με ελεύθερες συμβάσεις-λάστιχο(!) και ότι ενώ δεν τίθεται κανένα ζήτημα μεταφοράς μας στο Υπουργείο Εργασίας, οι καταγγελίες των συμβάσεων θα γίνονται με βάση το κοινό εργατικό δίκαιο.
Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ, αφού τόνισαν στην Υπουργό πως σήμερα γράφεται η πιο μελανή σελίδα στην ιστορία της εκπαίδευσης, καθώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προτίμησε να πορευτεί με το συμφέρον 100 επιχειρηματιών και όχι με το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον και με το αγαθό της εκπαίδευσης, κατήγγειλαν τον προσχηματικό διάλογο και αποχώρησαν χαρακτηρίζοντας την Υπουργό ως άνθρωπο τακτοποίησης επιχειρηματικών ρουσφετιών και ως «δεύτερο Αρβανιτόπουλο». Μετά από τις σημερινές δραματικές εξελίξεις πραγματοποιήθηκε έκτακτο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας όπου αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
1) Πρόσκληση για άμεση συνάντηση με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, διότι το νομοθέτημα για την ιδιωτική εκπαίδευση θέτει πρώτα και κύρια σε κίνδυνο τη δημόσια εκπαίδευση, το δημόσιο σχολείο και το σύνολο των μαθητών.
2)Να ζητηθεί η άμεση αντίδραση των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ)
3)Να καταγγελθεί η νομοθέτηση της πλήρους εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης στην Ελλάδα στα διεθνή συνδικάτα της εκπαίδευσης (ETUCE, Education International) και να ζητηθεί η συνδρομή τους για την προστασία του αγαθού της παιδείας και των μαθητών.
4)Λίγο πριν την έναρξη του σχολικού έτους να συγκληθούν έκτακτες συνελεύσεις, για να αποφασιστούν κινητοποιήσεις και να χαραχθεί η δύσκολη πορεία του κλάδου το επόμενο διάστημα.
Δεν φοβηθήκαμε ούτε το 2010, ούτε το 2013 , δεν θα φοβηθούμε ούτε τώρα. Το δίκιο είναι με το μέρος μας, εμείς υπερασπιζόμαστε το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης, το δημόσιο συμφέρον, το καλό της κοινωνίας, τα δικαιώματα των αδύναμων και των μη προνομιούχων. Όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά.
Η απάντηση του Υπουργείου
«Λυπηρό» χαρακτήρισε το γεγονός της αποχώρησης της ΟΙΕΛΕ από τη συζήτηση το υπουργείο Παιδείας. «Με τον τρόπο αυτό (σσ η ΟΙΕΛΕ) στέρησε από τους εκπαιδευτικούς που εκπροσωπεί τη δυνατότητα να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις, να συνεισφέρουν στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου της ιδιωτικής εκπαίδευσης και του εργασιακού καθεστώτος των εκπαιδευτικών.
Δεν θέλησαν καν να ακούσουν τις θέσεις της ηγεσίας, να συζητήσουν από κοινού για τον ύψιστο στόχο: τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης για κάθε μαθητή». «Η πόρτα του υπουργείου, όμως, είναι πάντοτε ανοιχτή», όπως τονίστηκε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψηφίστηκε η αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Ισραήλ: Αντιπαραθέσεις για την Παλαιστίνη
07 Ιουλίου 2020 15:05
Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια, κατά πλειοψηφία, το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας του Κράτους του Ισραήλ και του Υπουργείου Εθνικής 'Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας για την προμήθεια Εξοπλισμού και Υπηρεσιών Άμυνας». Υπέρ της συμφωνίας τάχθηκαν η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση. «Παρών», δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πλήρη αντίθεση δήλωσαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 που καταψήφισαν.
Ακολουθησαν αντιπαραθεσεις με την κυβερνηση από το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25. Ο ΣΥΡΙΖΑ ελεγε τις γνωστες του ανοησιες, μιας και αυτος ειχε βαλει τις βασεις για αυτην τη συμφωνια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Κι άλλη βάση φτιάχνουν οι ΗΠΑ...
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Οι ΗΠΑ εντείνουν τις δραστηριότητές τους προωθώντας τα σχέδια για τη δημιουργία νέας αεροπορικής βάσης στην περιοχή Αλ Γιαρουμπίγια της επαρχίας Χάσακα στη βορειοανατολική Συρία, δρώντας φυσικά ως δύναμη κατοχής. Κατά τ' άλλα γίνονται διάφορες αναγγελίες του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για «αποχώρηση» των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή, όπου όμως όλο μένουν.
Στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το σαουδαραβικό δίκτυο «Αλ Αραμπίγια» υποστήριξαν ότι οι Αμερικανοί έχουν ήδη αρχίσει να ρίχνουν τα μπετά για τη δημιουργία μεγάλου κτιριακού συγκροτήματος, το οποίο θα είναι κοντά στο νέο αεροδρόμιο που σχεδιάζουν. Τα απαραίτητα υλικά στην περιοχή φέρεται πως μεταφέρθηκαν με 10 μεγάλα αμερικανικά στρατιωτικά φορτηγά, συνοδεία 8 τεθωρακισμένων από το Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Χτες, πάντως, το κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο «Rudaw TV» μετέδωσε ότι στη Ράκα της βόρειας Συρίας δυνάμεις του τουρκικού Πυροβολικού έκαναν χρήση πυρός σε τέσσερα χωριά έξω από την πόλη Αϊν Ισα, κοντά στον οδικό άξονα Μ4, που συνδέει το Χαλέπι με τη Λαττάκεια (όπου έχουν την αεροπορική βάση Χμέιμιμ οι Ρώσοι). Δεν έγινε άμεσα γνωστό ούτε ποια ήταν η αιτία για τη ρίψη των τουρκικών πυρών, ούτε αν αυτά προκάλεσαν θύματα ή ζημιές.
Οι εξελίξεις αυτές καταγράφονται μερικές μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές στη Συρία, που είναι προγραμματισμένες για τις 19 Ιούλη.
Στο μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση «σήκωσε τους τόνους» για την τουρκική ανάμειξη στη Συρία, χαρακτηρίζοντας εισβολή την τουρκική επέμβαση σε κουρδικές περιοχές και χωρίς έρεισμα στο Διεθνές Δίκαιο.
«Κατά την άποψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, το τουρκικό επιχείρημα είναι αμφισβητήσιμο. Οσον αφορά την επιχείρηση "Πηγή Ειρήνης", η κυβέρνηση δεν μπορεί να εντοπίσει τους λόγους οι οποίοι θα την νομιμοποιούσαν βάσει του διεθνούς δικαίου», γράφει η χριστιανοδημοκράτισσα (CDU) υφυπουργός Ανάπτυξης Μαρία Φλάχσμπαρτ, σε απάντηση σχετικής κοινοβουλευτικής επερώτησης που δημοσιεύτηκε στη χτεσινή «Tagesspiegel».