Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Τεταρτη 8 Ιουλιου 2020


«Η Ιμβρος είναι παραδειγμα ειρηνικης συνυπαρξης Ελληνων και Τουρκων» ειπε ο Κουλης Μητσοτακουλας
Ελληνες στην Ιμβρο : 1927 – 6.756, 1970 – 2.621, 2018 – 248

Η Τουρκία, προχώρησε άμεσα στην οχύρωση της Ίμβρου και της Τενέδου και χαρακτήρισε τα δύο αυτά νησιά επιτηρούμενες ζώνες. Η Συνθήκη της Λωζάνης για αυτά τα νησια προέβλεπε τα εξής:
«Η διατήρησις της τάξεως (ενν. σε Ίμβρο και Τένεδο), θα εξασφαλίζεται εν αυταίς δι’ αστυνομίας στρατολογουμένης μεταξύ, του ιθαγενούς πληθυσμού, τη φροντίδι της ως άνω προβλεπομένης τοπικής διοικήσεως υπό τους διαταγάς της οποίας θα διατέλει».
Η προβλεπόμενη τοπική διοίκηση, έπρεπε να αποτελείται από «τοπικά στοιχεία», κατά τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Τον Οκτώβριο του 1912, η Ίμβρος είχε 8.506 κατοίκους, όλους Χριστιανούς, ενώ η Τένεδος 5.172,  3.752 Έλληνες, 1.403 Τούρκους, 10 Αρμένιους και 7 Εβραίους.
Οι Τούρκοι φρόντισαν αμέσως μετά την παραχώρηση των δύο νησιών να παραβιάσουν τη Συνθήκη της Λωζάνης και συνέχισαν τα εγκλήματα μέχρι τη δεκαετία του ’70, χωρίς ποτέ να λογοδοτήσουν στη διεθνή κοινή γνώμη γι’ αυτά.
Μεγάλη ευθύνη έχει βέβαια και η χώρα μας, η αντίδραση της οποίας ήταν πάντα από ανύπαρκτη έως υποτονική.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυστυχώς ο Κούλης συνεχίζει την ψηφισμένη πολιτική Τζίφρα. Ότι κάνει τα είχε ψηφίσει ο Τζίφρας για να τα κάνει. Ότι δεν κατέστρεψε ο Τζίφρας από τον ελληνικό λαό, ανέλαβε να το καταστρέψει ο Κούλης, ακολουθώντας αυτά που είχαν ψηφίσει μαζί με τον Τζίφρα. Αλλά και ο Τζίφρας ανέλαβε να συνεχίσει την πολιτική των Σαμαροβενιζέλων. Οι υποταχτικοί του Ευρώ έχουν συνέχεια! Η υποταγή της Ελλάδας έχει συνέχεια.
Ο Τζίφρας άρχισε να συναγελάζεται με τον σιωναζί Μπίμπι Νετανιάχου, για να συνεχίσει τωρα ο Κούλης τους χαριεντισμούς.
Ο  Τζίφρας και οι συριζαιοι εκλεισαν το 30% των επιχ/σεων,που μειωσαν 38%τους μισθους,45% μειωσαν τις συνταξεις,το ΑΕΠ 25%μειον,ΑΥΞΗΣΑΝ 190,5% την ανεργια,ΑΥΞΗΣΑΝ 33,5% το ΔΗΜ ΧΡΕΟΣ, ΚΑΙ τελος 98,2 % αυξηθηκε το ποσοστο της φτωχειας, συνεχίζοντας την πολιτική των Σαμαροβενιζέλων.
Η μόνη διαφορά Τζίφρα και κιναλ, είναι ότι το κιναλ λεει αφού την ίδια πολιτική εφαρμόζουμε, να μπούμε και εμείς στη κυβέρνηση να πιούμε το αίμα του λαού με το μπουρί της σόμπας, ενώ το ηλίθιο Τζιφράκι λέει όχι, γιατί λέει θα μας πάρουνε χαμπάρι ακόμα κι αυτοί οι ηλίθιοι που μας ακολουθούν ακόμα.
Η μονη διαφορα είναι ότι ο Τζιφρας λεει ότι η ΕνωσηΕυρω δεν μας αφηνει να προχωρησουμε, (λες και υπηρχε ποτε περιπτωση να αφησουν την αποικια τους), ενώ ο Κουλης λεει, σαν πιο σοβαρος, χρωσταμε και πρεπει να πληρωσετε ακομα και αν χρειαστει να πεθανετε ολοι, θα αντικαταστησουμε τον ελληνικο λαο με ξενους.
Και αυτό που λενε οι τζιφραιοι συριζαιοι είναι, προσπαθησε το παιδι αλλα δεν μπορουσε δεν τον αφηνανε! Αμα δεν μπορουσε το παιδι –μαλακιστιρι να καθοτανε σπιτι του, να ασπρισουν τα μαλια του και να μαθει ο αργοσχολος. Αλλα σα λαμογιο που είναι, παραμενει, γιατι ξερει ότι αυτος ο τοπος εχει παραγωγη ηλιθιων, που θα προσφέρουν του πουλιου το γαλα στο αεργο τομαρι λαμογιο.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Καμπανάκι» έκρουσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα «φαινόμενα χαλάρωσης στα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό», παντού στον κόσμο.
Ο κ. Μητσοτάκης, μέσω Τwitter υπενθύμισε ότι «έχουμε μία υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας, κυρίως στους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες, να είμαστε υπεύθυνοι στις συμπεριφορές μας».
Αναλυτικά ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Μετά από σχεδόν 3 μήνες πειθαρχίας, παντού στον κόσμο βλέπουμε φαινόμενα χαλάρωσης στα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Όμως έχουμε μία υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας, κυρίως στους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες, να είμαστε υπεύθυνοι στις συμπεριφορές μας».
07-07-2020
Έτσι είναι πρόεδρε... χαλάρωσαν τα παλιόπαιδα...
Αυτά τα δηλωσε ο Κουλης χαρις μασκα, εν μεσω πληθους χωρις μασκα…
Η φωτο
απο τα χθεσινά εγκαίνια του μετρό στη Νίκαια!
(Εμένα όμως θα μου κόψουν πρόστιμο αν π.χ. μπω στο ταξί χωρίς μάσκα).
Σχολιο.- Όλα καλά μια απορία εκεί ο κορονοιος δεν πήγε η έχει απαγορευτικό,,?
Σχολιο.-  όπου τους συμφέρει κολλάει ο ιός. Δούλεμα κανονικό..




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΣΟΧΗ: ο ιός από τη Σερβία είναι επικίνδυνος. Οι λαθρομετανάστες στο Αιγαίο έχουν ανοσία, είναι επιδημιολογικά ακίνδυνοι...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βασικό χαρακτηριστικό τού λεγόμενου «ελληνικού λαού» είναι η άρνηση της πραγματικότητας.
Πέντε εκατομμύρια συμπολίτες μας στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν κόμματα του ευρύτερου συνασπισμού «Μένουμε Ευρώπη – Μένουμε ΝΑΤΟ», εκ των οποίων 2,25 εκατ. τον Μητσοτάκη. Είναι υπαρκτοί άνθρωποι, με σάρκα και οστά, κάπου δίπλα μας και ενδεχομένως και μέσα στο σπίτι μας.
Από τους ανθρώπους αυτούς αρκετοί ανήκουν στις ελίτ.
Οι υπόλοιποι κινούνται στις τροχιές τού σταφρυδισμού και της ανάγκης:
«Στα φρύδια μου η Κύπρος, με τα μιστά τι θα γίνει;».
«Κρίμα για τη Μακεδονία, αλλά εκείνο το τσουλί η κόρη μου πρέπει κάπου να διοριστεί».
«Πονάει η καρδιά μου για Κύπρο, Μακεδονία, Αιγαίο, αλλά είμαι άρρωστος κι έχω ανάπηρο παιδί, δεν μπορώ να χτυπάω γροθιές στο μαχαίρι».
Και ο δεξιος πατριωτικός χώρος (όποιος και όπου) επιμένει στα περί «σιωπηλής πλειοψηφίας» των πατριωτών, «μαζικής δυσφορίας της κοινωνίας», «δυναμικής τού λαού».
Φαντασιώνεται εξεγέρσεις, «βοά ο κόσμος», «ο λαός ξυπνάει» κτλ κτλ. «Δεν θα μπορέσει να σταθεί ο Μητσοτάκης», «δεν θα τολμήσει να πουλήσει το Καστελλόριζο» (όπως δεν θα μπορούσε να σταθεί ο Τσίπρας και δεν θα τολμούσε να πουλήσει τη Μακεδονία) κτλ κτλ
Υπάρχει δηλαδή πλήρης άγνοια της ανθρώπινης φύσης. Πλήρης αδυναμία αντίληψης του προφανούς: Οι βολεμένοι και όσοι ζουν με την ελπίδα να βολευτούν δεν εξεγείρονται. Αν συνυπολογίσουμε και το ότι αρκετοί στον πατριωτικό χώρο δεν θα είχαν αντίρρηση για μια λάιτ εκδοχή τού «Μένουμε Ευρώπη και ΝΑΤΟ», έχουμε … μια οπή στο ύδωρ ή κατά το κοινώς λεγόμενων μια τρύπα στο νερό.
Υ.Γ Θα ξαναρωτήσετε τι προτείνω. Δεν προτείνω κάτι, γιατί ξέρω 2 πράγματα: 1) η ελευθερία κερδίζεται με αίμα 2) οι περισσότεροι, δεν έχουν καμιά όρεξη να δώσουν το αίμα τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 9 είχε τελειώσει η πορεία, στις 11 είχαν σβηστεί τα συνθήματα στις ζαρντινιέρες! Αυτές ντε, που δεν θα μπορούσαν πάνω τους να γράψουν συνθήματα, γιατί ήταν από τέτοιο υλικό που δεν θα κόλλαγε η βαφή.
Γιατί η αστική τάξη της χώρας και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι το 'χουν με την καθαριότητα. Χαρακτηριστικό ότι η πρωτεύουσα της χώρας, η Αθήνα, ζέχνει δεκαετίες τώρα.
 550 ευρώ μας στοίχισε η κάθε ζαρντινιέρα.
Πάντως, ο έμπορας τους γέλασε! Είχε βάλει, λέει, επίστρωση για να μην πιάνει το... γκράφιτι!
Σχολιο.- Τα παγκάκια είναι λέει αντί γκράφιτι. Είπε και για ζαρντινιερες;;
Σχολιο.- Όταν λέμε αντιγκραφιτι δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γράψουν, αλλά οτι με ένα απλό πλύσιμο φεύγει...εμποδίζει την μπογιά να μπει μέσα στους πόρους και να χρειάζεται πάλι βάψιμο....αντίστοιχο υλικό υπάρχει για προσόψεις κτιρίων ώστε αφ' ενός να μην πιάνουν τα γκράφιτι αλλά και η μαυρίλα από το καυσαέριο να φεύγει και με τη βροχή ακόμα...
Σχολιο.- Μπορεί να μην τους γέλασε ο έμπορας, αλλά εμάς έσκασε χαμόγελο το χειλάκι μας.
Σχολιο.- απ ότι είδα με νερό τα καθάρισαν... Ετσι κι αλλιώς και τις ζαρντινιέρες και τα παγκακια εμείς θα πληρωσουμε..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι πολλοί οι φίλοι που λένε ότι αν αυτό το 61% του ΟΧΙ το εννοούσε όταν ψήφιζε στο Δημοψήφισμα, θα ψήφιζε στη συνέχεια και κόμματα αντιμνημονιακά.
Παραβλέπουν τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζει η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου στις βουλευτικές εκλογές, που αναδεικνύουν κυβέρνηση και είναι καταλυτική η βαρύτητα της επιλογής του "μικρότερου κακού".
Μου έρχεται στο νου ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα απ' τα παλιά.
Στις εκλογές του Νοεμβρίου 1952 η ΕΔΑ πήρε μόλις 9,55%, καθώς η πλειονότητα του αριστερού κόσμου ψήφιζε Κέντρο για να μη βγει η Δεξιά.
Τον Μάρτιο 1953, μόλις πέντε μήνες μετά, έγιναν αναπληρωματικές εκλογές σε Θεσσαλονίκη, Α΄ Πειραιά και Ρέθυμνο. Εκεί η ΕΔΑ είχε πάρει 18%, 14% και 4%. Στις αναπληρωματικές, στις οποίες δεν κρινόταν το ποια θα είναι η κυβέρνηση, η ΕΔΑ πήρε 31% στη Θεσσαλονίκη, 27% στον Πειραιά και 11% στο Ρέθυμνο.
 Ως προς το γιατί μετά τη μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέδρασε, η άποψή μου είναι πως πείστηκε ότι πρόκειται για μάταιη υπόθεση. Η κυρίαρχη σκέψη ήταν πως είτε κι αυτοί ήταν απατεώνες είτε προσπάθησαν και δεν μπόρεσαν γιατί ο αντίπαλος ήταν πανίσχυρος. Σε κάθε περίπτωση δεν υπήρχε καμιά ελπίδα. Εκεί πόνταρε κι ο Τσίπρας με το διαβόητο ΤΙΝΑ (There Is Not Alternative): Δεν υπάρχει εναλλακτική.
Σχολιο.- ....διαφωνώ, με αυτή τη λογική είμαστε άξιοι της "μοίρας" μας.... το ζητούμενο είναι κυρίως ότι το 61 % δεν αντέδρασε μετά την συνθηκολόγηση.....
Σχολιο.- Δεν είναι μόνο το θέμα του «μικρότερου κακού». Η σύγκριση του δημοψηφίσματος με τις εκλογές που ακολούθησαν είναι πολιτικά και κοινωνιολογικά αφελής. Ο λαός δεν είναι ένα άθροισμα ατομικών θελήσεων που εκδηλώνονται διά της ψήφου. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει «λαός» έξω από τη διαδικασία της πολιτικής του συγκρότησης, έξω από ένα ηγεμονικό πολιτικό σχέδιο. Και είτε μας αρέσει, είτε όχι, στην προκειμένη περίπτωση ο λαός είχε συγκροτηθεί σε μάχιμο σώμα με συγκεκριμένο ηγέτη, τον Τσίπρα, και μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία μάχης, που είναι η περιβόητη διαπραγμάτευση. Όταν λοιπόν ο ίδιος ο ηγέτης κάνει πίσω, και -το ακόμα χειρότερο- στις κρίσιμες εκείνες ώρες δεν εμφανίζεται εναλλακτική ηγεσία μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που να διεκδικεί πραγματικά να πάρει το τιμόνι στα χέρια της, τότε ο λαός διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη. Και μετατρέπεται σε μια μάζα ψηφοφόρων, που ο καθένας κρίνει όπως του κατέβει. Τότε πλέον ισχύουν αυτά που λες για το «μικρότερο κακό». Αλλά αυτό είναι συνέπεια της ήττας και της διάλυσης που προηγήθηκε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μνημείο προς τιμή του Ιωάννη Καποδίστρια για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821 στήθηκε στη Λευκάδα.
Θα τον τιμήσουν και για το απολυταρχικό "Βυζαντινό Σύνταγμα" που επέβαλε στα Επτάνησα στα χρόνια της ρωσο-τουρκικής "προστασίας", για την επαναφορά των προνομίων των ευγενών του Libro d' oro, που είχαν καταργηθεί πριν λίγα χρόνια, και για την καταστολή των εξεγέρσεων στη γειτονική Κεφαλονιά;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρία πράματα είναι άπειρα.
(1) Το σύμπαν, (2) η βλακεία και (3) η κινέζικη παραγωγικότητα.
Αν και... για τα δύο πρώτα δεν είμαι σίγουρος.
Πρόκειται για το κινεζικό Xiangyu Coratina, της εταιρείας Longnan Xiangyu Olive Development, από την Gansu (Γκανσού) της Longnan (Λονγκνάν) που προέρχεται από την ποικιλία ελιάς κορατίνα, η οποία είναι η πιο διαδεδομένη ιταλική ποικιλία στον κόσμο. Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μάλιστα πολύ καλής ποιότητας παράγεται πλέον σε όλο και περισσότερες χώρες, αναφέρουν οι διοργανωτές

Κι όμως, ελαιόλαδο από την Κίνα επικράτησε σε διαγωνισμό των αντίστοιχων από Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα
04/07/2020
Κατάφερε να επικρατήσει ισχυρών ανταγωνιστών από Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, που έχουν παράδοση στην παραγωγή ελαιολάδου εξαιρετικής ποιότητας. Ενα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Κίνα ήταν ο νικητής του 5ου διαγωνισμού «Athena International Olive Oil Competition», που, λόγω κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε στα Σπάτα.
Δεν είχαν ιδέα τί είναι το ελαιόλαδο και έρχονταν στην Κρήτη για να το γευτούν και να μάθουν για την καλλιέργειά του. Συχνές οι επισκέψεις τους και στα Χανιά για να μάθουν για την ελιά όπως και οι επισκέψεις ειδικών, όπως του Δρ. Κωνσταντίνου Χαρτζουλάκη, στην Κίνα για να τους διδάξουν τα μυστικά της καλλιέργειας. Μέχρι και στα noodles άρχισαν να βάζουν ελαιόλαδο.
Κι αποδείχθηκαν … οι καλύτεροι μαθητές! Ο λόγος για τους Κινέζους που όχι μόνο έμαθαν αλλά καταφέρνουν και εξαιρετικές επιδόσεις!
Ενα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Κίνα αναδείχθηκε το καλύτερο ανάμεσα σε εκατοντάδες ισπανικά, ιταλικά και ελληνικά ελαιόλαδα σε διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στα Σπάτα… Πρόκειται για το κινεζικό Xiangyu Coratina, της εταιρείας Longnan Xiangyu Olive Development, από την Gansu (Γκανσού) της Longnan (Λονγκνάν) που προέρχεται από την ποικιλία ελιάς κορατίνα, η οποία είναι η πιο διαδεδομένη ιταλική ποικιλία στον κόσμο. Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μάλιστα πολύ καλής ποιότητας παράγεται πλέον σε όλο και περισσότερες χώρες, αναφέρουν οι διοργανωτές του διαγωνισμού και εξηγούν ότι παίζουν ρόλο η ποικιλία, το μικροκλίμα αλλά και οι καλλιεργητικές φροντίδες.
Όσο για τα ελληνικά ελαιόλαδα, ήταν περισσότερα φέτος που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό – αυξημένα κατά 35% σε σχέση με πέρυσι, οπότε τα δείγματα από την Ελλάδα έφτασαν το 59% του συνόλου. Τα ελληνικά ελαιόλαδα κατάφεραν πολύ καλές επιδόσεις σε αυτόν τον διαγωνισμό και συγκέντρωσαν 37 χάλκινα, 69 αργυρά, 72 χρυσά και – για πρώτη φορά– 9 μεγάλα χρυσά μετάλλια. Καλύτερο ελληνικό ελαιόλαδο αναδείχθηκε το Κύκλωπας Αγουρέλαιο, από τον Εβρο Θράκης και την ποικιλία Μάκρης.
Ο διαγωνισμός «Athena» διεξάγεται κάθε χρόνο σε διαφορετική ελαιοπαραγωγική περιοχή της χώρας και φέτος επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Λέσβο στις αρχές Απριλίου. Αναβλήθηκε  όμως λόγω της πανδημίας και μεταφέρθηκε γεωγραφικά, στην Αθήνα, ώστε να μη χρειαστεί να ταξιδέψουν ελαιόλαδα και κριτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω COVID-19 όλοι οι κριτές φέτος, συνολικά 20 άτομα, ήταν Ελληνες με επικεφαλής της ομάδας τον κ. Κωνσταντίνο Λύρη. Υπό κανονικές συνθήκες τα 2/3 των κριτών του διαγωνισμού προέρχονται από άλλες χώρες έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η παγκόσμια αποδοχή των αποτελεσμάτων του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άνω ΣΚΑΪ 300.000
Κάτω ΣΚΑΪ 200.000
Πέρα ΣΚΑΪ 100.000
Δώθε ΣΚΑΪ 50.000



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο γάμο του
ο Μπογθαμνος εκτελούσε παράλληλα χρέη παρανυμφου (του κοντύτερου)
Σχολιο.-  Χαμηλό χτύπημα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην ερώτηση "πόσο επικίνδυνος είναι ο Κωρονοϊός"η απάντηση βρίσκεται στο παρακάτω άρθρο
Συνωστισμός στο μετρό της Νίκαιας για τον Μητσοτάκη: Χειροκροτήματα, χειραψίες και φωτογραφίες. Ολοι χωρίς μάσκες!!!
υ.γ εμείς όμως οι σερβιτοροι να δουλεύουμε κανονικά με φίμωτρο και να λιώνουμε τα χέρια μας στο αντισηπτικό



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Σέρβοι πήγαν να μπουκάρουν στο κοινοβούλιο τους χθες βράδυ όταν ο πρωθυπουργός τους Βούτσιτς επέβαλε γενική απαγόρευση κυκλοφορίας στη σερβική πρωτεύουσα από το βράδυ της Παρασκευής έως το πρωί της Δευτέρας....Τεράστια η διαφορά των ψοφοελληνων σε σχέση με αυτόν τον περήφανο λαό που κοίταξε στα μάτια πριν μερικά χρόνια τις ΝΑΤΟϊκές βόμβες. Τεράστια...απογοητευτική η σύγκριση
Σχολιο.- γιατι φορουν μασκες εφ'οσον πιστευουν οτι δεν υφισταται προβλημα?...
όσοι πιστεύουμε ότι τα lockdown είναι καταστροφικά δεν σημαίνει ότι δεν υφίσται πρόβλημα, ΑΛΛΑ ότι δεν επιλύεται έτσι
σχολιο.- ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΑΚΗΔΕΣ ...
"Μπροστά στο να χάσω ανθρώπους δεν με ενδιαφέρουν τα δισεκατομμύρια." Κ.Μητσοτάκης 25/03/20
«Ότι και να συμβεί, δεν πάμε ξανά σε γενικό lockdown, γιατί δεν το αντέχει η οικονομία» Κ. Μητσοτάκης - 7/7/20
σχολιο.- Το πρωτο είναι οπως ειπα η υγεια.....διαφορετικα ας κλεισουμε τα νοσοκομεια και τις ιατρικες σχολες και ας κανουμε internet therapy.
Σχολιο.- ΑΠΟ ΧΤΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ....
ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΘΕΡΜΑ ΤΑ ΜΜΕ ...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ ....
ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ....
Σχολιο.- επρεπε να σ'εχω εγω μαζι μου, οταν πηρα το αμαξι μου στην αρχη αυτης της κωμωδιας, κ πηρα σβαρνα τα περισσοτερα νοσοκομεια της αττικης ( η μαμα μου ηταν νοσηλευτρια στο Α. Φλεμινγκ πανω απο 30 χρονια), κ τα εβλεπα ΑΔΕΙΑ, ενω η τηλεοραση σε ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, εκανε λογο για τρομερο συνωστιμο στις ΜΕΘ, για ραντσα στους διαδρομους οπου πεθαινε κοσμος με κορωνοιο. Μαλιστα επειδη στο Α. Φλεμινγκ εχουν μεινει ακομη καποιοι γνωστοι, μου ελεγαν πως δεν ηξεραν ΚΑΝ τι συνεβαινε!!! Να σε βεβαιωσω καλε μου φιλε, πως οι θανατηφορες επιδημιες, ΔΕΝ ειναι ετσι!!
Σχολιο.- Η απαγορευση κυκλοφοριας στη Σερβια εγινε για να τα πιασουν χονδρα, γραφοντας κλησεις φυσικα!! Για τι αλλο?? Επεσα εγω η ιδια σε μπατσο εδω της περιοχης, τον οποιον ξερουμε ολοι χρονια, κ οταν τον αρπαξα απο τα μουτρα για το οτι τρομαζουν τον κοσμο κ δεν ντρεπονται, ξερεις τι εκανε?? Μου γυρισε την πλατη κ εφυγε, ταχα μου για να σταματησει για ελεγχο αλλο αμαξι!! Οταν του ειπα, που λες τετοιες βλακειες περι προστασιας απο μασκα, σε μενα, συνομηλικοι ειμαστε!! Εφυγε. Αντι να καθησει κ να με αντικρουσει τελος παντων με καποιον τροπο. Καθε μερα τον βλεπουμε στα φαναρι του κομβου στο Καπανδριτι. Ολοι τον γνωριζουμε. Λοιπον?
Ποιον να πιστεψει καποιος κ για ποιον λογο?? Οταν δε, εχουν γινει μηνυσεις σε Τσιοδρα κ ΣΙΑ κ ο μεν Τσιοδρας εξηφανισθη απο προσωπου γης, κ τα αλλα λαμογια κανουν το κοροιδο.....Τα δε τσοντοκαναλα, ουτε που εχουν ακουσει κατι για τις μηνυσεις αυτες, ετσι?

Σχολιο.- Καλά, πριν μπούμε στο σφαγείο της ΕΕ κι εμείς έτσι ήμασταν. Ας μπούνε κι αυτοί (που δεν το εύχομαι διόλου) και μετά από τριάντα χρόνια θα είναι αρνάκια προς σφαγή, σαν κι εμάς...
Σχολιο.- Η διαφορα είναι ότι εμεις μπηκαμε στην ΕΟΚ που με επιδοματα μας ξεγελαγαν για να φταση η στιγμη του μετασχηματισμου της ΕνωσηςΕυρω. Τους Σερβους θελουνε να τους κανουν αποικια κατευθειαν, να τους βαλουν κατευθειαν στην ΕνωσηΕυρω χωρις επιδοματα. Θα τα βρουν μπαστουνια οι αποικιοκρατες.
Σχολιο.- Εγω αποτι καταλαβα βλέποντας τις δηλώσεις τους και ρεπορτάζ από Αλ τζαζιρα βγήκαν στους δρόμους για να αντιδράσουν ότι άνοιξαν πολύ νωρίς για να ψηφίσουν στις εκλογές, έκαναν και κάμποσες συναυλίες και αθλητικές διοργανώσεις (τένις και Ποδοσφαιρο) και ανέβηκαν κατακόρυφα τα κρούσματα !
Αποτέλεσμα το δεύτερο lockdown και η αντίδραση φυσιολογική ότι το άνοιγμα έπρεπε να είναι με μέτρο και όχι ανεξέλεγκτο αφού θα πεινάσουν πάλι!

Σχολιο.- Σερβία: Ο Βούτσιτς αποσύρει την απόφαση για lockdown στο Βελιγράδι
Ο Βούτσιτς πογράμμισε ότι ο ίδιος υποστήριξε την επιβολή σκληρών μέτρων ωστόσο - όπως είπε- δεν βρήκε κατανόηση.
08/07/2020 - 16:55
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε σε διάγγελμα του ότι αποσύρεται η απόφαση για γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι, όπως είχε ανακοινωθεί εχθές. Τόνισε ότι στη συνάντηση που είχε με την πρωθυπουργό και τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας αποφασίστηκε να μην επιβληθεί lockdown στο Βελιγράδι, αλλά να εφαρμοστούν κάποια περιοριστικά μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο από την κυβέρνηση.
Υπογράμμισε ότι ο ίδιος, στη συνάντηση αυτή, υποστήριξε την επιβολή σκληρών μέτρων ωστόσο - όπως είπε- δεν βρήκε κατανόηση.
Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση ανακοίνωσε ότι σήμερα είναι η δεύτερη πιο δύσκολη ημέρα μετά τη χθεσινή. Το τελευταίο 24ωρο, ανέφερε ο Βούτσιτς, επιβεβαιώθηκαν 350 νέα κρούσματα, ενώ 11 ασθενείς κατέληξαν.
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 111 ασθενείς. «Δεν έχουμε ούτε μία ελεύθερη κλίνη στα νοσοκομεία» ανέφερε ο Βούτσιτς και κάλεσε τον κόσμο να μην βγαίνει να διαδηλώνει, όχι διότι φοβάται τις διαδηλώσεις, αλλά γιατί υπάρχει κίνδυνος διάδοσης της νόσου. Αναφερόμενος στα επεισόδια, χθες βράδυ, χαρακτήρισε πολιτική βία αυτό που συνέβη.
Η κατάσταση με το κορονοϊό ήταν πρόφαση για την συγκέντρωση που διοργανώθηκε - όπως είπε - «από ακροδεξιά στοιχεία και φασιστικές οργανώσεις». Ανέφερε ότι 43 αστυνομικοί τραυματιστήκαν και κάποιοι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι, ενώ έδειξε και φωτογραφίες από τα τραύματα των αστυνομικών. Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι έβλαψε το κύρος της Σερβίας στο εξωτερικό η χθεσινή διαδήλωση κάτι που όπως εκτίμησε θα βλάψει και τη διαπραγματευτική θέση της Σερβίας στον διάλογο για το Κόσοβο που θα συνεχιστεί την Κυριακή στις Βρυξέλλες. Διεμήνυσε ότι οι αρχές θα πατάξουν κάθε προσπάθεια κατάλυσης της τάξης και τόνισε ότι υπήρχε και εξωτερικός δάκτυλος για τα επεισόδια που προκλήθηκαν εχθές βράδυ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μπροστά στο να χάσω ανθρώπους δεν με ενδιαφέρουν τα δισεκατομμύρια." Κ.Μητσοτάκης 25/03/20
«Ότι και να συμβεί, δεν πάμε ξανά σε γενικό lockdown, γιατί δεν το αντέχει η οικονομία» Κ. Μητσοτάκης - 7/7/20
Εγώ τι να πω? περιττεύω...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαρινάκης επιστρέφει τα λεφτά της επιχορήγησης.
Επίσης θα αναστήσει 7 μάρτυρες της υπόθεσης Νοοr 1
-κε Μαρινάκη, τι να κάνουμε τα χρήματα που επιστρέφετε;
-Τσιμεντο να γίνουν...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



′′ Βαρουφάκης 7/7/2020: Να τυπώσει η ΕΚΤ 750 δισ. ευρω και να ευχομαι σε κάθε πολίτη 2.000 ′′ " Ιδέα... κλεμμένη από τον οικονομολόγο Steve Keen που έκανε Brexit. "...
Ο Steve Keen είναι ένας μακροχρόνιος επικριτής της συμβατικής οικονομικής σκέψης, και μεταξύ ενός εξαιρετικά μικρού αριθμού οικονομολόγων που προέβλεψαν την οικονομική κρίση και την ύφεση του 2008 Τώρα είναι ένας από τους λίγους που προτείνουν να εισάγουν χρήματα όχι σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αλλά απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανθρώπων. Είναι λεφτά για το τίποτα. Βιώσιμο σχέδιο διάσωσης για την Ευρωζώνη?" (2016)
Σχολιο.- Ο Τραμπ μοιράζει 600 δολάρια την εβδομάδα σε όσους βρέθηκαν εκτός εργασίας, περίπου 120 δις. Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις άνοιξε χρηματοδοτήσεις 250 δις συνολικά, οι οποίες θα χαριστούν εάν διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. Παρόμοια πράγματα έκανε η Βρετανία.
Σχολιο.- είναι έκτακτες ενισχύσεις που υποκαθιστούν κοινωνικές υπηρεσίες και ταμεΊα ανεργίας. Δεν είναι γενική άνευ όρων διανομή ενός ποσού σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως.
Σχολιο.- Μα ναι, ο στόχος είναι η διατήρηση των εισοδημάτων, άρα η διατήρηση της ζήτησης, άρα η διατήρηση θέσεων εργασίας. Δεν νομίζω ότι εννοούν ότι από δω και στο εξής δεν θα χρειάζεται να εργαζόμαστε!
Σχολιο.- Η εξαρχης εκτύπωση (οχι η χρηση αποθεματων) 750 δις € και η διανομη τους στους λογαριασμους πολιτων σημαινει κυκλοφορια πληθωριστικου χρηματος και θα ειχε αμεσες συνεπειες (λογω της μεγαλης ποσοτητας τους) στους δεικτες πληθωρισμου. Οι ΗΠΑ, που απο το 2008 τυπωνουν συνεχως χρημα, δεν ειχαν τις ιδιες συνεπειες ακομη, αλλα τα αρθρα με τετοιες ανησυχιες πληθαινουν. Ισχυρος παραγοντας συγκρατησης, εκει, του πληθωρισμου ειναι η κρατουσα θεση του$ παγκοσμιως.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



δεν θα βρεις ποτε πρωτα τις λυσεις, γιατι ποτε δεν θα εχεις το κρατος πριν παρεις την εξουσια, ποτε δεν θα ξερεις ακριβως τα πραγματα πως ειναι .
αν θες να αλλαξεις πραγματα,  ποτε δεν θα εισαι ετοιμος απο τα πριν , αν εισαι ετοιμος απο τα πριν, απλα δεν θελεις να αλλαξεις τιποτα

σχολιο.- ειναι και υπεκφυγη πολλες φορες , σου λενε " δεν ειστε ετοιμοι " " δεν εχετε προγραμμα " και εννοουν " δεν θελουμε , ειμαστε βολεμενοι " .
το κανει και το ΚΚΕ με τις συνθηκες που δεν ειναι ποτε οριμες και τις οριμαζει



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν θεωρεί κανείς ότι ο Μπολσονάρου έπαθε "απλή γρίπη" να πάει στη Βραζιλία να τον στηρίξει, αποδεικνύοντάς του ότι εξαπατήθηκε.

Μόλις μάθαμε ότι ο Μπολσονάρου (αρνητής της σοβαρότητας του κορονοϊού) βγήκε θετικός στον ιό...
(ας πρόσεχε)




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το σκηνικο ειναι ετοιμο και πολυπαιγμενο: Η κυβερνηση, μπροστα στον Αρμαγεδωνα που ερχεται επιχειρει μπουκωνοντας χρημα τα ΜΜΕ και επιβαλλοντας χουντικους νομους να ελεγξει, οσο γινεται την κοινωνικη διαμαρτυρια.
Τι θα γινεται απο εδω και περα; Σε καθε διαμαρτυρια θα εμφανιζονται, τυχαια, οι χρησιμοι "αγνωστοι" που θα καταστρεφουν τις ζαρτινιερες, τα αυτοκινητα, τα περιπτερα κτλ.
Για τα μπουκωμενα χρημα ΜΜΕ δεν υπαρχουν φυσικα οι χιλιαδες διαδηλωτες κατα του χουντικου νομου αλλα η γραμμενη ζαρτινιερα και το χυμενο καστανοχωμα.
Παλια τακτικη, για να πιασει απαιτειται μια προυποθεση: Να μην μπορεσει η αριστερα και το κινημα να πεισουν την κοινωνικη πλειοψηφια που πλήττεται πως η μαχη για τα δημοκρατικα δικαιωματα δεν ειναι ιδεοληψια, ειναι μαχη για το ψωμι και τον αερα και το νερο που κινδυνευουν.
Αν τα καταφερει, οση αθλιοτητα κι αν βγαλουν τα "πετσινα" ΜΜΕ θα χασουν όπως εχασαν στο παρελθον.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



εξαιρετικα... καλα να περνάμε στη χώρα της ΕΥΠ
"Συλλήψεις στην Παλιόχωρα για μεταφορά όπλων από τη Λιβύη – Μεταξύ των συλληφθέντων και εμπλεκόμενος στην υπόθεση ρίψης βιτριόλης στην Κούνεβα – Λένε ότι έχουν σχέση με ΕΥΠ
Πρόκειται για υπόθεση με άγνωστες διαστάσεις για την οποία υπάρχει ενδιαφέρον πολλών κρατικών υπηρεσιών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες μεταφορείς όπλων είναι και 58χρονος που είχε εταιρεία καθαρισμού κτιρίων κι είχε διερευνηθεί αν είχε σχέση με τη ρίψη βιτριολιού -τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου 2008 στα Πετράλωνα -στην τότε συνδικαλίστρια και πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα. Χωρίς να του αποδοθεί τότε οποιαδήποτε κατηγορία, ενώ η υπόθεση αυτή έχει μείνει ανεξιχνίαστη .
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ένας άλλος εκ των συλληφθέντων ανέφερε ότι είναι προμηθευτής αλεξίσφαιρων γιλέκων αλλά και χημικών της ΕΛ.ΑΣ όπως και κατασκευαστής σκαφών για το Λιμενικό!
Το μυστήριο δημιουργείται γιατί σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι από τους επιβάτες του ταχύπλοου έχουν ισχυρισθεί στους λιμενικούς ότι «έχουν σχέσεις με την ΕΥΠ κι ήταν σε μυστική αποστολή στη Λιβύη"

Συλλήψεις στην Παλιόχωρα για μεταφορά όπλων από τη Λιβύη – Μεταξύ των συλληφθέντων και εμπλεκόμενος στην υπόθεση ρίψης βιτριόλης στην Κούνεβα – Λένε ότι έχουν σχέση με ΕΥΠ
7/7/2020
Συνελήφθησαν προ πέντε ημερών στην Παλαιοχώρα για παράνομη μεταφορά όπλων. Ενας εξ αυτών είχε απασχολήσει τις αρχές για τη ρίψη βιτριολιού, το 2008, στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Το θρίλερ , οι αναφορές για πωλήσεις σκαφών στη Λιβύη, ο προμηθευτής της ΕΛ.ΑΣ κι οι αναρτήσεις στο facebook.
Μυστήριο καλύπτει τον εντοπισμό πριν από έξι ημέρες από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή της Παλαιοχώρας Χανίων έξι Ελλήνων 45 έως 61 ετών κι ενός 66χρονου Ισπανού οι οποίοι επέβαιναν σε ταχύπλοο σκάφος που προερχόταν από τη Λιβύη και μετέφεραν οπλισμό που προέρχεται πιθανόν από τη συγκεκριμένη χώρα.
Πρόκειται για υπόθεση με άγνωστες διαστάσεις για την οποία υπάρχει ενδιαφέρον πολλών κρατικών υπηρεσιών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες μεταφορείς όπλων είναι και 58χρονος που είχε εταιρεία καθαρισμού κτιρίων κι είχε διερευνηθεί αν είχε σχέση με τη ρίψη βιτριολιού -τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου 2008 στα Πετράλωνα -στην τότε συνδικαλίστρια και πρώην ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα. Χωρίς να του αποδοθεί τότε οποιαδήποτε κατηγορία, ενώ η υπόθεση αυτή έχει μείνει ανεξιχνίαστη .
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ένας άλλος εκ των συλληφθέντων ανέφερε ότι είναι προμηθευτής αλεξίσφαιρων γιλέκων αλλά και χημικών της ΕΛ.ΑΣ όπως και κατασκευαστής σκαφών για το Λιμενικό!
Τι επικαλέσθηκαν οι 7 επιβάτες του ταχύπλοου
Το μυστήριο δημιουργείται γιατί σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι από τους επιβάτες του ταχύπλοου έχουν ισχυρισθεί στους λιμενικούς ότι «έχουν σχέσεις με την ΕΥΠ κι ήταν σε μυστική αποστολή στη Λιβύη». Κι αυτό προς υποστήριξη του επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες διατύπωσαν τον ισχυρισμό ότι στη Λιβύη προχώρησαν σε πώληση τεσσάρων ταχυπλόων σκαφών έναντι 400.000 ευρω το κάθε ένα για ενίσχυση του εν λόγω στρατάρχη. Μάλιστα φέρεται να υπάρχει και πρόσφατη ανάρτηση ενός εκ των επιβατών του ταχύπλοου στα social media έχοντας στο πλευρό του Λίβυο αξιωματικό και με σχολιασμό για την ανάγκη ενός «διαρκούς πολέμου». Ακόμη οι επιβάτες του σκάφους υποστήριξαν ότι κουβαλούν δώρο προς την ελληνική κυβέρνηση μία τιμητική πλακέτα από τον εν λόγω Λίβυο στρατιωτικό. Επιπλέον ορισμένοι από τους συλληφθέντες απέδωσαν μεγάλη ποσότητα αλιευμάτων που βρέθηκαν στο ταχύπλοο σε «δωρο» των Λίβυων μαχητών.
Πού στρέφονται οι έρευνες του Λιμενικού
Ωστόσο στελέχη του Λιμενικού που ερεύνησαν την υπόθεση δεν φαίνεται να επιβεβαίωσαν -τουλάχιστον αρχικά-την σχέση των επιβατών του ταχυπλόου με μυστικές υπηρεσίες, ούτε και με «ειδικές αποστολές» από ελληνικές κρατικές αρχές. Επιπλέον αμφισβητούν κι άλλους ισχυρισμούς ορισμένων εκ των συλληφθέντων για τις επαγγελματικές δραστηριότητες που δήλωσαν.
Ακόμη ερευνούν τον ισχυρισμό τους για πώληση ταχυπλόων στη Λιβύη -έχει εντοπισθεί η εταιρεία που φέρεται να κατασκευάζει τα αναφερόμενα σκάφη- αλλά και τον λόγο μεταφοράς του οπλισμού. Ερευνούν μάλιστα το ενδεχόμενο οι επιβάτες να προχωρούσαν σε μεταφορά όπλων από Λιβυή προς κυκλώματα λαθρεμπόρων με έδρα την Κρήτη.
Η δίκη των επτά επιβατών του σκάφους στην Κρήτη αναβλήθηκε για τις 17 Ιουλίου μ επίκληση προβλημάτων υγείας που παρουσίασε ένας εξ αυτών. Ολοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



08.07.2020 | 08:31
“Σύννεφα” μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν! Βέτο από Ρωσία κατά της Τουρκίας στον ΟΗΕ
Η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο σε σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που προέβλεπε την παράταση των παραδόσεων «ανθρωπιστικής» βοήθειας μέσω Τουρκίας κυρίως σε μισθοφορους ισλαμοφασιστες στη Συρια.
Η επιχείρηση «βοηθεια στους ισλαμοφασιστες αποκεφαλιστες»  που διεξάγεται από το 2014 διατηρεί τυπικά την έγκριση του ΣΑ του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ ως μεθαύριο Παρασκευή. Τα υπόλοιπα 13 κράτη μέλη ψήφισαν υπέρ του σχεδίου απόφασης, που καταρτίστηκε από τη Γερμανία και το Βέλγιο.
Το σχέδιο προέβλεπε τη συνέχιση των παραδόσεων βοήθειας στους μισθοφορους ισλαμοφασιστες μέσω δύο σημείων ελέγχου που δεν βρίσκονται στα χέρια των δυνάμεων της Συριας του Συριακου Λαου και του Σύρου προέδρου του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Το ΣΑ επέτρεψε τον Ιανουάριο να συνεχιστούν οι παραδόσεις βοήθειας στους ισλαμοφασιστες αποκεφαλιστες μέσω δύο διελεύσεων στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας για έξι μήνες, αλλά απέρριψε τη συνέχιση των παραδόσεων από το Ιράκ και την Ιορδανία, εξαιτίας της αντίθεσης, και τότε, της Ρωσίας και της Κίνας.
Η Ρωσία είναι ο βασικός σύμμαχος της Συριακης Δημοκρατιας του Συριακου Λαου και του Προεδρου του Μπασάρ αλ Άσαντ στον εξαιρετικά βιαιο πόλεμο τν δυτικων αποικιοκρατων και των ισλαμοφασιστων τους στη Συρια που μαίνεται από το 2011 στη Συρία και πιστεύεται πως έχει στοιχίσει τη ζωή σε ως και 500.000 ανθρώπους, από τους αποκαφαλισμους των ισλαμοφασιστων και τους βομβαρδισμους των δυτικων αποικιοκρατων κατά ορισμένες εκτιμήσεις, ενώ έχει μετατρέψει σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες εκατομμύρια άλλους.
Τον Ιούνιο, οι αποικιοκρατες από τη Γερμανία και το Βέλγιο εισηγήθηκαν να ανοίξουν ξανά οι διελεύσεις στα σύνορα Συρίας-Ιράκ για να προσφερθεί βοήθεια στους αποκεφαλιστες ισλαμοφασιστες τους εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά η πρόταση απαλείφθηκε από το κείμενο που τέθηκε σε ψηφοφορία χθες, και πάλι εξαιτίας της εναντίωσης της Μόσχας και του Πεκίνου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



08.07.2020 | 14:29
Η αστυνομία στη Βρετανια ζήτησε συγγνώμη στην μαυρη αθλήτρια για τη ρατσιστική συμπεριφορά μετά το σάλο του video
Η Βρετανίδα αθλήτρια του στίβου, Μπιάνκα Γουίλιαμς βρέθηκε στο προσκήνιο μετά από ένα ρατσιστικό έλεγχο που δέχθηκε από την αστυνομία στο Λονδίνο.
Η Γουίλιαμς επέστρεφε με το αυτοκίνητο από την προπόνησή της, με τον επίσης αθλητή σύντροφό της και τον 3χρονο γιο της, όταν τους σταμάτησε η αστυνομία για έναν τυπικό έλεγχο. Σε αυτόν όμως την τράβηξαν με το ζόρι έξω από το αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας ύβρεις εναντίον της και της πέρασαν χειροπέδες, χωρίς να έχουν βρει κάποια παράβαση, ακόμη κι όταν χρησιμοποίησαν σκύλο για ναρκωτικά.
Ευτυχώς για την Βρετανίδα σπρίντερ, το γεγονός κατεγράφη στην κάμερα και έγινε viral στα social media, προκαλώντας σάλο εναντίον της αστυνομίας. Η τελευταία αρχικά διέδιδε ότι δεν συνέβη κάτι ανήθικο, αλλά μετά το σάλο, η Επίτροπος Dame Cressida Rose βρέθηκε αυτοπροσώπως με την Γουίλιαμς και της ζήτησε συγγνώμη, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=41&v=_jfpckvSE7w&feature=emb_logo



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε η πανεμορφη καθηγήτρια που ερωτεύτηκε 13χρονο μαθητή της και έκαναν 2 παιδιά
Η υπόθεση της καθηγήτριας Mary Kay Letourneau είχε γινει γνωστη στις ΗΠΑ στις αρχές τις δεκαετίας του 1990.
08 Ιουλίου 2020 16:21
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών η Mary Kay Letourneau η δασκάλα από το Σιάτλ, η οποία καταδικάστηκε το 1997 για τον ερωτα της μεταξυ αυτης και  ενός 13χρονου πολυνησιου μαθητή της που παντρεύτηκε αργότερα.
Στα τέλη της δεκαετίας του '90 η υπόθεση της καθηγήτριας από το Σιάτλ των ΗΠΑ είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.
Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε ο πρώην δικηγόρος της David Gehrke.
Όπως δήλωσε ο Gehrke δίπλα της βρισκόταν το τελευταίο διάστημα της ζωής της ο Vili Fualaau, ο πρώην μαθητής και πρώην σύζυγός της, ο οποίος την φρόντιζε.
Η Letourneau είχε δηλώσει ένοχη για βιασμό όπως την κατηγορουσαν στις συντηρητικες ΗΠΑ του 13χρονου Fualaau όταν εκείνη ήταν 34 ετών. Μάλιστα γέννησε το παιδί του 13χρονου πριν να εκτίσει 7ετή φυλάκιση για βιασμό. Αργότερα το ζευγάρι απέκτησε και δεύτερο παιδί.
Η Letourneau και ο Fualaau παντρεύτηκαν το 2005 μόλις εκείνη αποφυλακίστηκε αλλά ο Fualaau κατέθεσε αίτηση διαζυγίου το 2017 λίγο πριν συμπληρώσουν 12 χρόνια σχέσης.
Οι λόγοι του διαζυγίου τους παραμένουν άγνωστοι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αδιανόητο: 51 φορές είχαν συλληφθεί οι πορτοφολάδες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 36 άτομα και εξιχνιάστηκαν 161 κλοπές σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
08 Ιουλίου 2020 18:53
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από πολύμηνη έρευνα διακριβώθηκε η δράση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά σε κλοπές πορτοφολιών και τιμαλφών κυρίως σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Αθήνα.
Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, συνελήφθησαν 36 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων 35 αλλοδαποί και ένας Έλληνας, στην συντριπτική τους πλειονότητα Ρουμάνοι και Αλβανοί, σε βάρος των οποίων, καθώς και 23 ακόμα αλλοδαπών, με ηλικίες από 30 εως 60 σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση - εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, νομοθεσία περί όπλων και ναρκωτικών.
Σημειώνεται ότι το σύνολο των μελών των εγκληματικών οργανώσεων έχουν συλληφθεί στο παρελθόν 51 φορές για διάπραξη κλοπών και παρόλα αυτά συνέχιζαν τις δραστηριότητές τους με αμείωτους ρυθμούς... αφού πολύ απλά η αντιμετώπισή τους από την Δικαιοσύνη έναντι των χαρακτηριστικών της δράσης τους ήταν... τουλάχιστον επιεικής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ: Πάνω από 100.000 τα αγριογούρουνα στην Ελλάδα
Τετάρτη 8 Ιούλιος 2020 | 06:14:55
Μεγάλη έκπληξη προκαλούσε πριν από αρκετά χρόνια στους επισκέπτες του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης η σπάνια, για τα δεδομένα της εποχής, εμφάνιση αγριογούρουνων που κατά κοπάδια προσέγγιζαν περιοχές της υπαίθρου όπου υπήρχε νερό και καρποφόρα βλάστηση.
Την ίδια έκπληξη, συνοδευόμενη και από μια αίσθηση φόβου, άρχισε να προκαλεί μερικά χρόνια αργότερα η εικόνα των αγριογούρουνων που έκαναν βόλτα στο Πανόραμα και το Ρετζίκι της Θεσσαλονίκης (παρόμοια εικόνα και στην πόλη των Τρικάλων), αναζητώντας τροφή στους κάδους ή τις αυλές των σπιτιών. Σταδιακά οι κάτοικοι αυτών των περιοχών εξοικειώθηκαν με την παρουσία του αγριογούρουνου και άρχισαν να εμφανίζονται στο διαδίκτυο φωτογραφίες με κοπάδια στο χιονισμένο δάσος ή με «βόλτες των αγριογούρουνων στην πόλη».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Άρτεμις» που καταγράφει την κυνηγετική κάρπωση των θηραματικών πληθυσμών στην Ελλάδα, έχει αυξηθεί κατά πολύ ο πληθυσμός των αγριογούρουνων στη χώρα, ο οποίος υπολογίζεται με μαθηματικά και στατιστικά μοντέλα και προκύπτει από τον διπλασιασμό του αριθμού των ζώων που θηρεύτηκαν στη διάρκεια της προηγούμενης κυνηγετικής περιόδου.
«Τα στατιστικά στοιχεία από την ηλεκτρονική βάση δεδομένων της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος που υλοποιεί το πρόγραμμα «Άρτεμις» αποκαλύπτουν ότι την περίοδο 1998 – 1999 θηρεύτηκαν 18.600 αγριόχοιροι, ενώ τις χρονιές 2008-2009, 27.300 αγριόχοιροι και την κυνηγετική περίοδο 2018 – 2019, 55.400 αγριόχοιροι» εξηγεί στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Θεοφάνης Καραμπατζάκης, δασολόγος, μηχανολόγος μηχανικός και επιστημονικός συνεργάτης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης. Όπως τονίζει, σύμφωνα με το στατιστικό μοντέλο που χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα, εφόσον την κυνηγετική περίοδο 2018 – 2019 θηρεύτηκαν σε όλη την Ελλάδα 55.400 αγριόχοιροι, ο πληθυσμός τους την επόμενη κυνηγετική περίοδο 2019 – 2020 ήταν πάνω από 100.000. Κάνει δε λόγο για αλματώδη αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων από δεκαετία σε δεκαετία.
Οι λόγοι της αύξησης του πληθυσμού
Επιχειρώντας να περιγράψει τους λόγους της αύξησης αυτής του πληθυσμού των αγριογούρουνων, ο αν. καθηγητής του τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Θωμαϊδης, την αποδίδει στην εγκατάλειψη της υπαίθρου, τη δημιουργία καινούριων βιοτόπων για τους αγριόχοιρους και τον υβριδισμό που υφίστανται τα ήμερα γουρούνια.
«Κάποια στιγμή δόθηκαν κίνητρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη βιολογική κτηνοτροφία και την ελεύθερη βοσκή των ζώων. Αυτό έγινε και για τα γουρούνια, ωστόσο τα ζώα των εκτροφών αυτών ήρθαν σε επαφή με τους άγριους χοίρους, ζευγάρωσαν και δημιουργήθηκαν υβρίδια. Κάποια από αυτά συμπεριφέρονται ως άγρια, επειδή όμως έχουν και το αίμα του χοίρου είναι πιο προσαρμοστικά στο ανθρώπινο περιβάλλον. Όλο αυτό είναι μια ζημιά για το οικοσύστημα καθώς νοθεύεται η φυσική βιοποικιλότητα, με τα επακόλουθα που αφορούν την παρουσία των ζώων αυτών σε αστικά περιβάλλοντα» αναφέρει και ο κ. Καραμπατζάκης.
Οι επιπτώσεις
Οι επιπτώσεις της κατάστασης που δημιουργήθηκε αφορούν τις αγροτικές καλλιέργειες (λόγω των ζημιών που προκαλούν σε αυτές οι αγριόχοιροι), τη μετάδοση ασθενειών όπως η αφρικανική πανώλη των χοίρων (λόγω του κινδύνου που υπάρχει ένα άγριο ζώο να μεταδώσει την ασθένεια σε μια οργανωμένη μονάδα εκτροφής γουρουνιών), αλλά και την πρόκληση ατυχημάτων (λόγω της διέλευσης των κοπαδιών από δρόμους μεγάλης ή μικρότερης κυκλοφορίας).
Σε ό,τι αφορά, άλλωστε, τον πληθυσμό των αγριογούρουνων, τα τελευταία χρόνια το κυνήγι τους πανελλαδικά δεν έχει όριο κάρπωσης, προκειμένου να ελεγχθεί ο πληθυσμός τους και να υπάρξει προστασία από την αφρικανική πανώλη των χοίρων, καθώς η μετάδοση της ασθένειας θα μπορούσε να έχει τεράστιες συνέπειες στη χοιροτροφία της χώρας, έναν υγιή κλάδο της ελληνικής οικονομίας με εξαγωγικό χαρακτήρα. Ο κ. Θωμαϊδης εκτιμά ότι το κυνήγι είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος ελέγχου του πληθυσμού των αγριόχοιρων ενώ αναφέρει ότι είναι απαραίτητο να γίνεται μεθοδικότερη θήρευση, (συχνότερη θήρευση και αύξηση του αριθμού των θηραμάτων). Από την πλευρά του ο κ. Καραμπατζάκης, πέραν του κυνηγιού από τον Σεπτέμβριο ως τον Ιανουάριο και της απαγόρευσής του κατά την αναπαραγωγική περίοδο, υπογραμμίζει την ανάγκη λήψης μέτρων από την πολιτεία ώστε να απομακρύνονται τα αγριογούρουνα από τον περιαστικό ιστό των πόλεων και τους κάμπους.
25 χρόνια ζωής για το πρόγραμμα «Άρτεμις»
Όσο για τον λόγο ύπαρξης του ίδιου του προγράμματος «Άρτεμις», διευκρινίζει ότι η κύρια ανάγκη για την τήρηση των στοιχείων που συγκεντρώνονται μέσω αυτού, προκύπτει από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκε το 1993 και προβλέπει ότι η πολιτεία οφείλει να αποδεικνύει κάθε χρόνο πως οι πληθυσμοί των θηραμάτων είναι τόσοι ώστε να μπορούν να αντέξουν το κυνήγι. «Το πρόγραμμα αυτό, πανελλαδικής εμβέλειας, το ξεκίνησε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Ήδη διαρκεί τώρα 25 χρόνια και πιστεύω ότι δεν θα σταματήσει ποτέ» προσθέτει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μεταναστης στη διαδηλωση στο Συνταγμα με το μικροφωνο
Θέλει δουλειά,
έχει προμπλεμα,
αλλά ντυμένος μοντελακι και τελευταία λέξη της τεχνολογίας.
Από τη στιγμή που τελείωσαν τα προγράμματα "Εστία", που χρηματοδοτούσαν το ενοίκιο και τη σίτιση, υπάρχει πρόβλημα.
Είναι δύσκολη η ενσωμάτωση στην κοινωνία.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως, το έχουν οι ΜΚΟ.
(γι αυτό τους ξεσηκώνει ο Πέτρος Κωνσταντίνου και τα τσιράκια του).
Όταν έχεις ανεργία στη χώρα πάνω από 30%, είναι αδύνατο να βρουν εργασία και να ενσωματωθούν οι μετανάστες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




TOP SECRET: τούρκικο πλοίο με όπλα και μισθοφόρους βομβαρδίστηκε από αεροσκάφος και βυθίστηκε στ΄ανοιχτά της Λιβύης….
08/07/2020
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ένα τούρκικο πλοίο φορτωμένο με όπλα και μισθοφόρους στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης βομβαρδίστηκε από αταυτοποίητα αεροσκάφη και βυθίστηκε. Η πληροφορία παραμένει άκρως απόρρητη από το φόβο ότι θα μεγαλώσει η οργή κατά των ιθυνόντων του τούρκικου λαού μετά κι από το καίριο χτύπημα που δέχθηκε η τούρκικη πολεμική μηχανή στην αεροπορική βάση al Watiyah όπου σκοτώθηκαν δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες και Σύριοι μισθοφόροι. Tην ίδια στιγμή η Γαλλία μιλούσε για επικίνδυνες τουρκικές ναυτικές ασκήσεις στη Λιβύη σύμφωνα με το al Hadath και o Γάλλος εκπρόσωπος στο Συμβούλιο Ασφαλείας τόνιζε ότι το τουρκικό ναυτικό μεταφέρει όπλα στην Τρίπολη, κατά κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων της Διάσκεψης του Βερολίνου και του Συμβουλίου Ασφαλείας. Προειδοποιούσε ότι “όλες οι ξένες δυνάμεις και μισθοφόροι πρέπει να αποσυρθούν από τη Λιβύη.” Ο Γάλλος εκπρόσωπος στο Συμβούλιο Ασφαλείας τόνισε πως η Λιβύη αρχίζει να γίνεται Συρία..
Και πυρά της ιρακινής Προεδρίας κατά Τουρκίας: Οι στρατιωτικές επεμβάσεις της Τουρκίας παραβιάζουν την κυριαρχία και την ασφάλειά μας στην περιοχή…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O στρατός και ντόπιοι πολιτοφύλακες σκότωσαν 12 τζιχαντοφασιστες τρομοκράτες στο Σινά….
08/07/2020
Σε κοινή επιχείρηση με τις ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου η Ένωση φυλών του Σινά απάντησε με επιτυχία σε τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή «Al-Arjani» στην πόλη Sheikh Zuweid, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας 12 τρομοκράτες…Είναι μια πόλη Βεδουίνων στο βόρειο Σινά…..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεπιβεβαίωτο: μαχητικά του LNA αναχαίτισαν αταυτοποίητα αεροσκάφη που προσέγγισαν την al Jufra και κατέρριψαν ένα από αυτά..
08/07/2020
Tις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας του LNA αναχαίτισαν αταυτοποίητα εχθρικά αεροπλάνα που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη βάση της al Jufra. Κατά την αερομαχία το ένα εχθρικό αεροπλάνο καταρρίφθηκε ενώ το άλλο διέφυγε αναφέρουν πηγές που πρόσκεινται στη διοίκηση της ανατολικής περιοχής στη Λιβύη.Η πληροφορία αυτή προς το παρόν παραμένει ανεπιβεβαίωτη…Tα μαχητικά του LNA βομβάρδισαν και κατέστρεψαν εντελώς κομβόι του GNA που κινήθηκε προς το Wadi Wishka, που βρίσκεται στα 29 km (18 μίλια ) ΝΔ της Sokna/Al jufra.Eκεί υπάρχει και φράγμα υδάτων…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στη Λιβύη ο παγκόσμιος πόλεμος των όπλων. Ανακατάταξη των χωρών στο χρηματιστήριο εξοπλισμών, και ισχύος με βάση την αποτυχία ή επιτυχία των όπλων τους στο πεδίο….
07/07/2020
Πριν από λίγο καιρό χάθηκε η επαφή με τουρκικά υποβρύχια στη Μεσόγειο καθώς αταυτοποίητη πηγή μπλόκαρε τις επικοινωνίες τους… Η Τουρκία αναγκάστηκε να βοηθηθεί για να βρει υποβρύχια …
Το θέμα οδήγησε σε γερμανικές επιπλήξεις στον Τούρκο Πρόεδρο … και την απειλή για διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας …αλλά και την επανεξέταση μελλοντικών συμφωνιών εξοπλισμού … Η Γερμανία θεώρησε ότι αυτό που συνέβη στα υποβρύχια είναι προσβολή του γερμανικού όπλου και χτυπά τη φήμη του … !!!!
Τουρκικά συστήματα αεράμυνας και ραντάρ αμερικάνικης κατασκευής χτυπήθηκαν στο έδαφος της Λιβύης αν και θεωρούνται τα πιο πρόσφατα στον κόσμο και τα πιο εξελιγμένα … !!!Καταστράφηκαν εντελώς και χωρίς αντίσταση. Τι συμβαίνει;Μια πολύ μεγάλη προσβολή στο αμερικανικό εξοπλισμό και ένα μεγάλο χτύπημα στη φήμη του στον κόσμο … !!!
Η Αίγυπτος χρησιμοποιεί γαλλικό όπλο για να χτυπήσει το αμερικάνικο και χρησιμοποίησε ρωσικό όπλο για να χτυπήσει το γερμανικό … !!!
Η Αίγυπτος διεξάγει παγκόσμιο πόλεμο με τον τρόπο της … ανεβάζει και κατεβάζει χώρες… !!
Η αξία των ρωσικών και γαλλικών όπλων πέταξε στα ύψη την τελευταία περίοδο .. ενώ μειώθηκε αισθητά η αξία αμερικανικών και γερμανικών όπλων κατά την ίδια περίοδο … !!
Ξέρετε πόσες εκπτώσεις έχει πάρει η Αίγυπτος για αγορές όπλων αυτές τις μέρες; Γνωρίζετε την έκταση των αλλαγών στις πολιτικές, διπλωματικές συμπεριφορές και τις οικονομικές συμφωνίες που έχουν προκύψει … !!! ??
… Ένας πόλεμος συμβαίνει στη Λιβύη ανάμεσα σε άνισα μέρη … Όλοι είναι στη θέση τους και η Αίγυπτος είναι εντελώς αλλού-κάπου αλλού…
Αυτό που συνέβη πριν και αυτό που συμβαίνει τώρα δείχνει ότι η Αίγυπτος μπορεί να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο σε χρόνο ρεκόρ … και με ένα σύνολο επικεντρωμένων χτυπημάτων χωρίς παγκόσμιο πόλεμο … !!!
Αλλά είναι σαφές ότι η Αίγυπτος προσελκύει έναν νέο κόσμο της Λιβύης … Αλλάζει τις πολιτικές των χωρών μεταξύ τους … Αναδιανέμει της ταξινόμηση των εξοπλισμών στον κόσμο και συνεπώς την ταξινόμηση και της ισχύος της δύναμης των στρατών. … καθορίζει το μερίδιο των ευρωπαϊκών χωρών στο πετρέλαιο της Λιβύης σύμφωνα με τις κόκκινες γραμμές που πρέπει να χαραχθούν, τα χτυπήματα που θα εκτελεστούν και τις σφαίρες επιρροής …
H Αίγυπτος έχει αναβαθμισθεί για να καθοδηγήσει το πετρέλαιο του Κόλπου χάρη στην ιστορική συμμαχία με τον Μοχάμεντ Μπεν Σελμάν..
Έγινε το κέντρο διανομής φυσικού αερίου στην περιοχή …
Η Αίγυπτος έρχεται τώρα να πάρει τη λαϊκή εξουσιοδότηση του λαού της Λιβύης και του μαχητικού στρατού του … Μια εντολή να παρέμβει στη Λιβύη προς αποκατάσταση… !!!!
Έχει διαφοροποιήσει τις πηγές όπλων της …. Έχει εξοπλίσει τον στρατό της από όλες τις χώρες του κόσμου … Αυτό της δίνει τη δυνατότητα ελευθερίας επιλογών … !!!
Η Αίγυπτος είναι τώρα ο πρώτος ελεγκτής που καθοδηγεί το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου της περιοχής … Δημιουργώντας νέες παγκόσμιες συμμαχίες .. !!!
Η Λιβύη είναι παγίδα … Το ν΄αφήνεις μια πόρτα ανοιχτή σε μισθοφορους ισλαμοφασιστες και όπλα δεν είναι αδυναμία ή προσβολή …. Η Αίγυπτος είναι σίγουρη για τη νίκη της…. Όταν είστε η εγγύηση της νίκης πρέπει να επιτύχετε τον μεγαλύτερο δυνατό στόχο αυτής της νίκης … !!!!
Μια σύγχυση σε ένα υποβρύχιο ή ένα αεροπλάνο … δεν είναι μόνο ένα επεισόδιο πολέμου… αλλά μάλλον μια αναδιάταξη των στρατών … !!!
Ένα χτύπημα ενός αμυντικού συστήματος χωρίς αντίσταση … δεν είναι μόνο ένα χτύπημα σε μια τουρκική βάση, αλλά είναι δείγμα γραφής ενός σοφιστικέ υπερόπλου που δεν έχετε ακόμη εντοπίσει και που δεν μπορείτε να προβάλετε αντίσταση…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Athens voice.gr 180.000 ευρώ...
Capital.gr 120.000 ευρώ...
Bovary.gr 100.000 ευρώ...( Ιταλική μόδα)
iefimerida.gr 250.000 ευρώ...
liberal.gr 120.000 ευρώ...
Και ο μισθος του ανειδίκευτου 534 ευρω.
Για οσους βρισκουν δουλεια….
 Και Παπαδημούλης 37 ακινητα νοικιασμένα στις επαρατες ΜΚΟ

Να μαστε καλά να δουλεύουμε για να πληρώνονται
τα καθεστωτικά ΜΜΕ
που ψοφολογάνε της πείνας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη δημοσιότητα εικόνες από τα δύο αδέρφια βουλγαρων ρομα που αποπειράθηκαν να αρπάξουν 14χρονο στον Πύργο
 Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020, 20:45
Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δυο νεαρών οι οποίοι προσπάθησαν να απαγάγουν ένα 14χρονο παιδί στην περιοχή του Πύργου πριν μερικές μέρες.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι και την 01-01-2021, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στο να «ενεργοποιηθούν οι πολίτες να αποκτηθούν περαιτέρω πληροφορίες για τους φερόμενους δράστες και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, την πρόληψη και την καταστολή των εγκλημάτων κατά της προσωπικής ελευθερίας σε βάρος ανήλικων θυμάτων, η δημοσιοποίηση των στοιχείων του προσώπου των κατηγορουμένων στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξής που ασκήθηκε σε βάρος τους καθώς και η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των προσωπικών στοιχείων ήτοι οπουδήποτε αναγκαίου ατομικού προσδιοριστικού στοιχείου ή ιδιότητάς τους των ανωτέρω θα υποβοηθούσε στην πληρέστερη εξιχνίαση της υπόθεσης και θα προστάτευε το κοινωνικό σύνολο υπό την έννοια ότι θα καθιστούσε ευχερέστερη την ανακάλυψη μη εισέτι διωχθείσων πράξεων των αυτών δραστών, έτσι δε θα διευκολύνονταν η πραγμάτωση αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του προαναφερθέντος κακουργήματος ήτοι της απόπειρα αρπαγής ανήλικου από κοινού».
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, στον τηλεφωνικό αριθμό 26210 – 81740 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Πρόκειται για τους:
(α) (επ) ATANASOV (ον) ANGEL του STOYANOV και της TEMENUZHKA , γεννηθείς στις 14-10-1997 στη Βουλγαρία υψος 1,85
(β) (επ) ATANASOV (ον) VASIL του STOYANOV και της TEMENUZHKA , γεννηθείς στις 16-05-2001 στη Βουλγαρία υψος 1,90
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου από κοινού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σερβία: Επεισόδια της ακροδεξιας νεοφιλε αμερικανοπληρωμενης αντιπολιτευσης στις διαδηλώσεις σε Βελιγράδι και Νόβισαντ
 Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020, 23:25
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας διέλυσαν τη συγκέντρωση και τις καταστροφες που διοργάνωσε η ακροδεξια νεοφιλελε αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση μπροστά από τη Βουλή της Σερβίας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα αληταραδων διαδηλωτών αφου τα ειχε σπασει όλα αφαίρεσε τα μεταλλικά κιγκλιδώματα που περιβάλουν το κτήριο της βουλής και κατευθύνθηκαν προς την είσοδο πετώντας πέτρες και κροτίδες εναντίον των αστυνομικών.
Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πέρασε στην αντεπίθεση διαλύοντας τη συγκέντρωση των αληταραδων. Χιλιάδες αληταραδες αμερικανοπληρωμενοι «διαδηλωτές» μετά την επέμβαση της αστυνομίας διέφυγαν στους γύρω από τη Βουλή δρόμους όπου βρίσκονται σε εξέλιξη συμπλοκές.
Στο κέντρο του Βελιγραδίου εμφανίστηκε και η έφιππη αστυνομία ενώ στους δρόμους κυκλοφορούν, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, τεθωρακισμένα οχήματα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας . Επεισόδια γίνονται και στην πόλη Νόβισαντ όπου αληταραδες αμερικανοπληρωμενοι «διαδηλωτές» προσπαθούν να εισβάλουν στο δημαρχείο.
Τεταμένη είναι η κατάσταση και στην πόλη Νις όπου χιλιάδες αληταραδες αμερικανοπληρωμενοι νεοφιλελε  πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της πόλης.
Όλες αυτές οι ταραχες και τα επεισοδια οργανώθηκαν από τον προδοτικο συνασπισμό της αμερικανοπληρωμενης νεοφιλελε αντιπολίτευσης «Συμμαχία για τη Σερβία». Αίτημά τους είναι να αντικατασταθούν όλα τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας με επιδημιολόγους που θα αντιμετωπίζουν την κρίση του κορωνοϊού με επιστημονικά κριτήρια και όχι πολιτικά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς η Bayer καλύπτει τις αμαρτίες της Monsanto
 Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020, 17:15
Επί δεκαετίες η Monsanto, η αμερικανική εταιρεία με το πιο κακόφημο όνομα στην επιχειρηματική ιστορία, απασχολούσε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Τώρα τη θέση της έχει πάρει η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Bayer η οποία εξαγόρασε τη Monsanto έναντι 63 δισ. δολ. τον Ιούνιο του 2018. Το καρκινογόνο ζιζανιοκτόνο Roundup ήταν της Monsanto αλλά τώρα είναι της Bayer. Το Roundup έγινε δημοφιλές επειδή σκοτώνει όλα τα φυτά εκτός από εκείνα που έχουν γενετικά σχεδιαστεί για να αντισταθούν. Η Bayer και η Monsanto λένε φυσικά ότι είναι ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία αλλά οι αποφάσεις των δικαστηρίων είχαν διαφορετική γνώμη. Πρόσφατα, η Bayer συμφώνησε να πληρώσει σχεδόν 11 δισ. δολ. για να διευθετήσει δεκάδες χιλιάδες οικονομικές αξιώσεις ανθρώπων που επλήγησαν από το Roundup.
Η Monsanto, μέχρι τη δεκαετία του 1940, ήταν μία από τις πολλές εταιρείες που παρήγαγαν το εντομοκτόνο DDT το οποίο στη συνέχεια απαγορεύτηκε. Στη δεκαετία του 1960 είχε γίνει γνωστή ως βασική προμηθεύτρια της αμερικανικής κυβέρνησης του Agent Orange, το οποίο περιείχε μια πολύ τοξική διοξίνη. Με το Agent Orange ο αμερικανικός στρατός κατέστρεφε μαζικά τις φυτείες στο Βιετνάμ. Στη δεκαετία του 1970, η Monsanto προσπάθησε να ξεφύγει από το σκοτεινό σύννεφο του διοξινών παράγοντας το Roundup το οποίο χρησιμοποιήθηκε ευρέως ως ζιζανιοκτόνο στον γεωργικό τομέα και σε εφαρμογές κήπου.
Τον Μάρτιο του 2015 τo International Agency for Research on Cancer (IARC) που ανήκει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ταξινόμησε τη γλυφοσάτη ως "πιθανώς καρκινογόνο για τον άνθρωπο" με βάση μελέτες επιδημιολογικές, σε ζώα και στον δοκιμαστικό σωλήνα. Η επιστημονική ομάδα που αξιολόγησε τη γλυφοσάτη αποτελούνταν από 17 επιστήμονες 11 χωρών.
Άλλες έρευνες βρήκαν ότι η γλυφοσάτη παρήγαγε εμβρυϊκές δυσπλασίες σε εργαστηριακά ζώα.
Αντιδρώντας στην επιστημονική έρευνα, η Monsanto έστησε ένα intelligence fusion center -όρος που χρησιμοποιεί το FBI για την επιτήρηση της τρομοκρατίας- με καθημερινή παρακολούθηση της online δραστηριότητας όσων επιχειρούσαν να πουν κάτι που δεν ήταν προς το συμφέρον της εταιρείας. Σε μια σειρά άρθρων με τίτλο "The Monsanto Papers", η γαλλική εφημερίδα Le Monde άρχισε στις 6/1/17 να περιγράφει τις επιθέσεις της εταιρείας κατά της επιστήμης. Η εφημερίδα ανέφερε: «Για να σώσει τη γλυφοσάτη, η εταιρεία [Monsanto] ανέλαβε να βλάψει τον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών κατά του καρκίνου με όλα της τα μέσα».
Τα Monsanto Papers ήταν εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που δημοσιοποιήθηκαν από δικηγόρους οι οποίοι στράφηκαν εναντίον της. Τα έγγραφα έδειξαν ότι η Monsanto είχε προγραμματίσει μια προσπάθεια δημοσίων σχέσεων για να δυσφημίσει την έκθεση του IARC. Είχε δεσμεύσει τον Henry Miller, πρώην αξιωματούχο του αμερικανικού FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) και ιδρυτικού διευθυντή του τομέα βιοτεχνολογίας του FDA, να γράψει ένα άρθρο το 2015 στο περιοδικό Forbes που αμφισβητούσε την έκθεση του IARC. Ο Miller δεν αποκάλυψε τη σχέση αυτή στο Forbes, και σύμφωνα με τους New York Times, όταν ο Monsanto τον ρώτησε αν ενδιαφέρεται να γράψει ένα τέτοιο άρθρο, απάντησε: "Θα μπορούσα να ξεκινήσω από ένα σχέδιο υψηλής ποιότητας" της εταιρείας. Όταν αυτό έγινε δημόσια γνωστό, το Forbes εξαφάνισε από το ιστολόγιό του το άρθρο.
Η εξαγορά της Monsanto επέφερε κάποια στιγμή μείωση της τιμής της μετοχής της Bayer κατά 40% και φυσικά δυσφήμισε τη γερμανική εταιρεία. Αλλά η Bayer δεν είναι γνωστή μόνο για την παραγωγή της ασπιρίνης. Είναι γνωστή και για το παρελθόν της που είναι ακόμα πιο σκοτεινό και από αυτό της Monsanto. Επί χρόνια θησαύρισε πουλώντας την ηρωίνη ως αντιβηχικό και μη εθιστικό υποκατάστατο της μορφίνης. Ακόμα, χειρότερα, έχει ταυτιστεί με τα πιο άγρια εγκλήματα του ναζισμού.
Η Bayer συγχωνεύτηκε το 1925 με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες της Γερμανίας προκειμένου να συγκροτήσουν το IG Farben, το μεγαλύτερο χημικό καρτέλ του πλανήτη. Η εταιρεία συνεργάστηκε με το ναζιστικό καθεστώς και έπαιξε ενεργό ρόλο στο Ολοκαύτωμα. Έχτισε εργοστάσια δίπλα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως το Άουσβιτς, για να χρησιμοποιεί ως εργάτες και πειραματόζωα τους κρατουμένους. Μετά τον Δεύτερο παγκόσμιο, η Bayer ανεξαρτητοποιήθηκε επιστρέφοντας ένα αμόλυντο όνομα στις αγορές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν - Συρία: Η Τεχεράνη θα βοηθήσει τη Δαμασκό να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνά της
 Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020, 17:08
Η Τεχεράνη θα βοηθήσει τη Συρία να ενισχύσει τα συστήματά της αντιαεροπορικής άμυνας, έκανε σήμερα γνωστό το ενημερωτικό κανάλι της κρατικής ιρανικής τηλεόρασης μέσω του λογαριασμού του στην εφαρμογή Telegram.
Η κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα ένα βίντεο που έδειχνε την υπογραφή στη Δαμασκό μιας «συνολικής συμφωνίας συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα, τον αμυντικό τομέα και τον τομέα της ασφάλειας» ανάμεσα στον επικεφαλής του ιρανικού επιτελείου στρατηγό Μοχαμάντ Μπαγερί και τον Σύρο υπουργό Άμυνας Αλί Αγιούμπ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την έκθεση του ΟΗΕ για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί
 Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020, 23:51
Η Ουάσινγκτον καταδίκασε έντονα σήμερα την έκθεση του ΟΗΕ που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί δολοφονήθηκε με αυθαίρετο και παράνομο τρόπο κατά τη διάρκεια μιας αμερικανικής επιδρομής τον Ιανουάριο στο Ιράκ.
Σε έκθεση που εστάλη χθες από τον ΟΗΕ στα μέσα ενημέρωσης, η Ανιές Καλαμάρ, Ειδική Εισηγήτρια για εκτελέσεις εξωδικαστικές, με συνοπτικές διαδικασίες ή αυθαίρετες, καταλήγει στο συμπέρασμα πως «απουσία μιας επικείμενης απειλής που να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, ο τρόπος δράσης των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν παράνομος» και παραβίασε τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
«Υπό το φως των αποδείξεων που έχουν παράσχει μέχρι τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες, η στοχοποίηση του στρατηγού Σουλεϊμανί και ο θάνατος αυτών που τον συνόδευαν αποτελούν αυθαίρετη δολοφονία για την οποία είναι υπεύθυνες βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου οι Ηνωμένες Πολιτείες», υπογραμμίζει η Καλαμάρ στην έκθεσή της.
Η ειδικός, η οποία έχει λάβει εντολή από το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, αλλά δεν ομιλεί εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών, πρόκειται να παρουσιάσει αύριο, Πέμπτη, την έκθεσή της σ' αυτό το όργανο του ΟΗΕ, από το οποίο οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν το 2018.
«Αρχιτέκτονας» της ιρανικής στρατηγικής στη Μέση Ανατολή, ο ισχυρός στρατηγός Σουλεϊμανί, ο οποίος διοικούσε τον κλάδο των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης που είναι αρμόδιος για τις εξωτερικές επιχειρήσεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σκοτώθηκε στις 3 Ιανουαρίου από αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα έξω από το διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, μαζί με τον υπαρχηγό του, τον Ιρακινό Αμπού Μέχντι αλ-Μουχάντις, επικεφαλής φιλοϊρανών παραστρατιωτικών στη χώρα αυτή.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για να δικαιολογήσει τη διαταγή για τον φόνο του Σουλεϊμανί, είχε διαβεβαιώσει εκ των υστέρων πως αυτός ο τελευταίος, τον οποίο χαρακτήρισε «υπ' αριθμόν ένα τρομοκράτη» στον κόσμο, προετοίμαζε «επικείμενες» επιθέσεις εναντίον αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικών.
Στην έκθεσή της, η Καλαμάρ απορρίπτει το επιχείρημα του Τραμπ, υπογραμμίζοντας πως οι ΗΠΑ δεν κατέδειξαν ότι ο στρατηγός «αντιπροσώπευε μια επικείμενη απειλή», ότι δεν μπορούσαν να περιμένουν για να τον πλήξουν και ότι δεν ήταν σε θέση να ζητήσουν «την άδεια» από την ιρακινή κυβέρνηση για να τον σκοτώσουν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολλανδία: Η αστυνομία εντόπισε κοντέινερ ναρκοεμπορων το οποίο είχαν μετατρέψει σε θάλαμο βασανιστηρίων
 Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020, 14:54
Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε ένα κοντέινερ το οποίο είχαν μετατρέψει κακοποιοί σε θάλαμο βασανιστηρίων για ανακρίσεις, καθώς ήταν εξοπλισμένο με οδοντιατρική καρέκλα για να δένουν τους κρατούμενούς τους και είχε ηχομόνωση για να μην ακούγονται οι κραυγές τους.
Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για απαγωγή και σύλληψη ομήρων, προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.
Συνολικά 7 κοντέινερ βρέθηκαν στις 22 Ιουνίου σε αποθήκη στην πόλη Βάουσε Πλοντάζ κοντά στα νότια σύνορα με το Βέλγιο. Έξι από τα κοντέινερ αυτά είχαν μετατραπεί σε φυλακές με κελιά, ενώ το έβδομο σε θάλαμο βασανιστηρίων, διευκρίνισε η αστυνομία.
Η επιδρομή της αστυνομίας στην περιοχή στην οποία βρίσκονταν τα κοντέινερ αυτά έγινε προτού μπορέσουν οι εγκληματίες να τα χρησιμοποιήσουν, σύμφωνα με τις ολλανδικές αρχές.
«Οι ύποπτοι αποκαλούσαν το έβδομο εμπορευματοκιβώτιο "εξεταστήριο" και αυτό προοριζόταν σαφέστατα και είχε προετοιμαστεί για βασανιστήρια σε ανθρώπους», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.
Χειροπέδες είχαν τοποθετηθεί στις οροφές και τα δάπεδα των κελιών, τα οποία θα μπορούσαν οι εγκληματίες να παρακολουθούν από μακριά μέσω καμερών.
Τα κοντέινερ αυτά βρέθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας για έναν 40χρονο από τη Χάγη που είναι ύποπτος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και για συνωμοσία για μια εκτέλεση, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η αστυνομία μπόρεσε να διαβάσει μηνύματα που είχαν σταλεί στην κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων EncroChat, τα οποία της επέτρεψαν να παρακολουθήσει απευθείας συνομιλίες μεταξύ των εγκληματιών, οι οποίοι αντάλλαξαν φωτογραφίες από την οδοντιατρική πολυθρόνα, διευκρινίζει επίσης η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.
Οι αστυνομικές αρχές κατάσχεσαν επίσης 24 κιλά της ναρκωτικής ουσίας MDMA, αστυνομικά ενδύματα, κλεμμένα οχήματα και όπλα, καταλήγει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποπτες κινησεις της ΕυρωΕνωσης!! Ζ ηταει «συνολικη διαπραγματευση» Ελλαδας-Τουρκιας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ασπιδα Τσιπρα στον Παππα, αλλα η θυελλα συνεχιζεται



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολοι οι ΛΑΕτζιδες με μια φωνη κατακεραυνωνουν τον Σπυρο Μπιμπιλα (ο οποιος παρεπιπτοντος είναι ΣΥΡΙΖΑιος) που εκλεχτηκε προεδρος του Σ.Ε.Η. (Σωματειο Ελληνων Ηθοποιων), Και κατακεραυνονουν και τους συνδικαλιστες ηθοποιους που είναι δικοι τους επειδη συνεργαστηκαν μαζι του. (Βγήκε πρόεδρος και με την στήριξη της Μάνιας Παπαδημητριου, από πληροφορίες υποψήφιας με τη ΛΑΕ).  Γιατι? Μηπως επειδη συνεργαστηκαν ολοι για να φυγει η παραταξη του ΚΚΕ από το προεδρειο, παροτι είναι η μεγαλυτερη παραταξη με τους περισσοτερους ψηφους? Όχι!  Επειδη ο Σπυρος Μπιμπιλας τον Ιανουαριο του 2017 ειχε αρνηθει να καταδικασει ετσι απλα την Χρυση Αυγη στα επεισοδια στο Περαμα με αυτό το σκεπτικο όπως εγραψ ο ιδιος.
«Οσα συμβαινουν αυτές τις μερες με τη Χρυση Αυγη δειχνουν που οδευει η ταλαιπωρη  πατριδα μας… όμως φταινε μονο αυτοι η το τμημα εκεινο του ελληνικου λαου που υπερψηφιζει και στηριζει αυτές τις απαραδεκτες μεθοδους? Κι η ξενοφοβια μεγαλωνει τοσο οσο αδειαζει η ελλαδα από τους Ελληνες επιπολαια κ μενουν ολοι οι ξενοι που σε λιγο θα παριστανουν δικαιολογιμενα τους Ελληνες αφου αυτοι θα μενουν εδώ… κ το μπαχαλο μεγαλωνει…ως ποτε»
Για αυτό που εγραψε τοτε, τον χαρακτηριζουν χρυσαυγιτη, που είναι ξεκαθαρο ότι δεν είναι, τον χαρακτηριζουν ότι είναι εναντια στη λαθρομεταναστευση, που είναι η μονη αληθεια που λενε κατηγορωντας τον.
Αλλα εκει που ξεπερνανε κάθε οριο, είναι που τον χαρακτηριζουν ομοφυλοφυλο, «κουνιστο¨όπως γραφουν, (μετα τα σβησανε βεβαια για να μη φαινεται τι ξεφτιλες γραφουν), αυτοι, που υποτιθεται εχουν ευρύτητα πνευματος, αποδεικνυεται τελικα ότι είναι τα χειροτερα κατακαθια της κοινωνιας.
Ο Σπυρος Μπιμπιλας, ασχετως που είναι συριζαιος, ολοι τον εκτιμανε, εντος και εκτος θεατρικου χωρου, γιατι είναι η ψυχη της Στεγης Ελληνων Ηθοποιων, για την προσφορα του σε οποιον ηθοποιο μενει ανεργος, που γινεται χιλια κομματια, για την κοινωνικη προσφορα του στην κοινωνικη κουζινα που δινει φαγητο σε οποιον πεινασμενο, Ελληνα η μεταναστη. Και αυτά τα λενε οι αλλοι ηθοποιοι γιατι ο Μπιμπιλας είναι σεμνος και δεν τα λεει.
Και εχουν βγει τα σιχαματα που λενε ότι είναι ΛΑΕτζιδες και του επιτιθονται με τετοιο τροπο? Ντροπη ρε ξεφτιλες!!!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι στόχοι του νέου Δ.Σ. του ΣΕΗ: Προτεραιότητα οι συλλογικές συμβάσεις των ηθοποιών
08 Ιουλίου 2020 20:30
Σπύρος Μπιμπίλας: «Ανοίγει ένας καινούργιος δρόμος»
Αέρας ανανέωσης πνέει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών μετά το αποτέλεσμα των εκλογών που έφεραν στην επιφάνεια νέες δυνάμεις και πρόσωπα και ανέδειξαν συσχετισμούς που αντανακλώνται στη σύνθεση του Δ.Σ. το οποίο μόλις προχθές πραγματοποίησε την πρώτη του σύγκληση μεταξύ των 17 εκλεγμένων μελών και μέσω μυστικής ψηφοφορίας κατένειμε τις αρμοδιότητες. Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας, που συγκέντρωσε τους περισσότερους σταυρούς όλων των παρατάξεων, 353 για το ΣΕΗ και 484 για το ΤΑΣΕΗ, άνθρωπος που ασχολείται πάρα πολλά χρόνια με το σωματείο, έχει θητεύσει σε πάρα πολλές θέσεις και χαίρει της αγάπης και της εκτίμησης νέων και παλαιότερων συναδέλφων του.
Προτεραιότητα του νέου Δ.Σ. οι συλλογικές συμβάσεις, καθώς, όπως εξηγεί ο Σπ. Μπιμπίλας, «δεν δεχόμαστε άλλο να δουλεύουν οι ηθοποιοί έτσι όπως δούλευαν τα χρόνια των Μνημονίων, με πρόβες αμισθί και χωρίς πρόσληψη, γιατί ο κορωνοϊός έδειξε πως αυτοί οι άνθρωποι ήταν αφανείς εργαζόμενοι, γι’ αυτό και δεν μπόρεσαν να πάρουν κανένα επίδομα. Ακόμα και οι εργοδότες κατάλαβαν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί κάτι τέτοιο, γιατί έχασαν κι εκείνοι επιδόματα επειδή δεν φαινόταν ότι είχαν προσλήψεις. Άρα είμαστε σε ένα σημείο που μπορούμε να πιέσουμε κράτος και εργοδότες για να έρθουμε σε μια συμφωνία. Ανοιχτά ζητήματα παραμένουν η ισοτιμία των πτυχίων και το μητρώο των ηθοποιών».
Το νέο Δ.Σ. έχει δεχθεί έως τώρα συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από όλες τις πλευρές. Ήδη το υπουργείο Πολιτισμού έχει ζητήσει συνάντηση πριν ακόμα τη ζητήσει το νέο Δ.Σ., όπως και η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών. «Αυτό σημαίνει ένας καινούργιος αέρας, ένας καινούργιος δρόμος συνεννοήσεων» σχολιάζει ο Σπ. Μπιμπίλας και δεν κρύβει το «μεγάλο βάρος» που νιώθει ως πρόεδρος του ΣΕΗ «στην πιο δύσκολη στιγμή των ηθοποιών από τον πόλεμο και μετά, με τους ηθοποιούς να βρίσκονται στο έλεος του Θεού. Νιώθω επίσης βαθύτατα συγκινημένος γιατί, μετά από 35 χρόνια που συμμετέχω σε συμβούλια από όλες τις θέσεις, αισθάνομαι μια δικαίωση ότι στο πρόσωπό μου οι ηθοποιοί στο μεγάλο σύνολό τους βρίσκουν μια ασφάλεια και σιγουριά, ότι εκφράζω την ομόνοια και τη συναδελφοσύνη του κλάδου μας. Οφείλουμε πολλά και στην παράταξη που διοικούσε τα τελευταία χρόνια, καθώς κράτησε το σωματείο και δεν το άφησε να διαλυθεί» καταλήγει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ενωση Εισαγγελεων αδειαζει τον Χρτζοχοϊδη



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μονιμοι οι λαθρομεταναστες στην πλατεια Βικτωριας. Μεταφερονται στις δομες της Αττικης και επειτα επιστρεφουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Βρτξελλες ζητουν «διαμοιρασμο» πλουτου της Κυπρου μεσω επιτροπης η εταιρειων. 
Η Ευρωπη αμφισβητει το δικαιωμα επεκτασεως των χωρικων μας υδατων!
Μπορελ. «είναι ελληνο-τουρκικη διαφορα». Απειλες Τσαβουσογλου για «δραση επι του πεδιου»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Αύξηση ένοπλων επιθέσεων
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Ανησυχία προκαλεί η κλιμάκωση ένοπλων περιστατικών σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ όπως το Σικάγο και η Ατλάντα. Μόνο στην Ατλάντα σημειώθηκαν από το Σαββατοκύριακο πάνω από 30 ένοπλα περιστατικά με τραυματισμούς, εκ των οποίων τα πέντε απέβησαν θανατηφόρα. Μεταξύ των νεκρών και μία οκτάχρονη Αφροαμερικανίδα μαθήτρια που πυροβολήθηκε την Κυριακή ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητο της οικογένειάς της με μία φίλη της. Δράστες της επίθεσης φέρεται πως ήταν μία ομάδα ένοπλων νεαρών μαύρων που επιδίδονται σε εγκληματικές ενέργειες. Οι γονείς του άτυχου κοριτσιού εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικά δίκτυα να καταγγέλλουν τη δράση εγκληματικών ομάδων που παρεισφρέουν και στις μαζικές διαδηλώσεις των Αφροαμερικανών που κινητοποιούνται ενάντια στον ρατσισμό και τις κοινωνικές ανισότητες.
Χτες πάντως, ο κυβερνήτης της Τζόρτζια, Μπράιαν Κεμπ, κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» και με αφορμή την αντιμετώπιση των δεκάδων ένοπλων επιθέσεων ζήτησε την ανάπτυξη 1.000 μελών της Εθνοφρουράς, κυρίως έξω από το πολιτειακό κοινοβούλιο και το κυβερνείο στην Ατλάντα.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κ. Μακέναν αναφέρθηκε στον πολλαπλασιασμό των ένοπλων περιστατικών σε μεγάλες πόλεις της χώρας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι στο Σικάγο για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα καταγράφηκε διπλασιασμός ένοπλων επιθέσεων με τραυματίες και στη Ν. Υόρκη αύξηση αυτών των περιστατικών πάνω από 140%...
Απέλαση ξένων φοιτητών
Παράλληλα, αναστάτωση σε εκατοντάδες χιλιάδες ξένους φοιτητές που σπουδάζουν στις ΗΠΑ προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να απελαύνονται οι ξένοι φοιτητές των οποίων τα πανεπιστήμια παραδίδουν μαθήματα εξ αποστάσεως (μέσω ίντερνετ) λόγω πανδημίας.
Οι φοιτητές που βρίσκονται ήδη στις ΗΠΑ «θα είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν τη χώρα, ή να λάβουν άλλα μέτρα, όπως να μετεγγραφούν σε σχολή όπου τα μαθήματα παραδίδονται με φυσική παρουσία, για να διατηρήσουν το καθεστώς νόμιμης παραμονής» που απολαύουν. Αν όχι, ρισκάρουν να «αντιμετωπίσουν διαδικασία απέλασης», δήλωσε εκπρόσωπος της αρμόδιας αρχής, ICE.
Βουλευτές έβαλαν «χέρι» στα πακέτα «βοήθειας»
Τέλος, χτες επιβεβαιώθηκε πως τουλάχιστον εννέα μέλη του Κογκρέσου και τρεις κοινοβουλευτικές «ομάδες δράσης» (λόμπι) σχετίζονται με οργανισμούς που πήραν τουλάχιστον 11 εκατομμύρια δολάρια υπό τη μορφή «βοήθειας» από πρόγραμμα του Κογκρέσου για τη δανειοδότηση... μικρών επιχειρήσεων. Τα δάνεια αυτά υποτίθεται πως δίνονταν σε μικρές επιχειρήσεις για να αποφευχθούν οι απολύσεις στη διάρκεια της πανδημίας...
Στους κοινοβουλευτικούς συμπεριλαμβάνονται ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Ρικ Αλεν (Τζόρτζια), ιδρυτής μιας εταιρείας κατασκευών, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μάικ Κέλι (Πενσιλβάνια) που είναι ιδιοκτήτης αρκετών αντιπροσωπειών αυτοκινήτων και ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Κέβιν Χερμ (Οκλαχόμα) που έχει δικαιώματα δικαιοχρησίας σε αρκετά καταστήματα της αλυσίδας «McDonald's».