Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Τεταρτη 26 Αυγουστου 2020


....δεν είναι οι "εχθροί" μας μονο, η ΕΕ που λειτουργεί ως ΜΑΦΙΑ ,
εχθροί μας είναι και αυτοί που υπογράφουν ότι χαρτιά τους δίνουν
και τα οποία τους εξασφάλιζαν την εξουσία τους εις βάρος της χώρας και του πολιτών που έκαναν δουλοπάροικους....
ο χοντρομπένυ ήξερε όταν πρότεινε και ψήφισαν ,
τον νόμο περί ΜΗ ευθύνης υπουργών και Τραπεζών....
...ααα!! η ΔΕΗ το 1985 ήταν η 6η μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρισμού στην ΕΟΚ τότε
και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ,ως το 2009 ήταν η τρίτη μεγαλύτερη Τράπεζα σε ρευστό την Ευρώπη και μετά πουλήθηκε ένα ευρώ στην φαλιρισμένη Γιουρομπανκ ....
...να μην μιλήσουμε για την Αγροτική Τράπεζα ....
...και όχι δεν φταίει μονο ο ισλαμοφασιστας λαθρομετανάστης , αλλά και η συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ που υπογράφηκε το 2003 ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Κεραμέως και ο Γιαβρόγλου σε πραγματικές συνθήκες ζωής και όχι στο Μάτριξ που τους έφτιαξε επιστήμονες και υπουργούς, δεν θα τους είχες εμπιστοσύνη ούτε να σου γυαλίσουν τα παπούτσια. Το ότι δεν είναι στο ίδιο κόμμα, όποιο κι αν ήταν αυτό, συμβαίνει αποκλειστικά για να λένε κομματολάγνοι ότι όταν μιλάς αρνητικά για τον έναν υποστηρίζεις τον άλλο και τούμπαλιν. Είναι βέβαια και η απόδειξη γιατί η Κεραμέως και ο Γιαβρόγλου είναι εκεί που είναι και θα κάνουν πινγκ πονγκ την εξουσία μεταξύ τους εις το διηνεκές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο σερ Βας.Μαρκεζίνης το 2009 είπε ότι με το σύμφωνο Δουβλίνο ΙΙ
που υπόγραψαν ο Σημίτης , Γιωργακης, Χρυσοχοίδης το 2003 (όταν εμείς κοιμόμασταν με τους Ολυμπιακούς) η Ελλάδα θα γίνει αποθήκη μουσουλμανικών ψυχών ,από τους παραβατικούς που η υπόλοιπη Ευρώπη θα έστελνε πίσω δηλ. στην χώρα εισόδου τους ....
Με την συνθήκη αυτήν θα πραγματοποιήσουν το όνειρο του Ιμπραήμ που το χάλασε η επανάσταση του 1821.... Που ηταν και ονειρο του Χιτλερ….
Αλήθεια γιατί από την πιο φτωχή χώρα της Αφρικής την Αιθιοπια δεν μας έχει έρθει κανένας μετανάστης πουλάκια μου?
Μα γιατί η Αιθιοπία δεν είναι μουσουλμανική είναι χώρα χριστιανική...
Αλήθεια τι θα γιορτάσει η γιαννα και τα τρέλα αγόρια της για τα 200 χρόνια ?
ΜΑΖΗΣ «Έχουν μπει 4.000.000 λαθρομετανάστες και μας μιλάνε μόνο για 70.000»
https://www.youtube.com/watch?v=oJimr5EnbJk&feature=share&fbclid=IwAR1rh7yjhirCNjNwBzjQ62WGakfO2L8t9dZiD0lGXfUYqboLbD6hipO8BXE




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτά είναι τα ιζήματα που άφησε στην Χώρα !! Ο υφυπουργος ΥΕΘΑ Αλκιβιαδης Στεφανης στις εκδηλωσεις στο Γραμμο και στο Βιτσι.
....στην μοναδική Χώρα που όχι μόνον δεν τιμωρήθηκαν οι γερμανοτσολιάδες και οι δοσίλογοι συνεργάτες του Χίτλερ, αλλά και κυβέρνησαν αυτοί και τα παιδιά τους...
Ανταλλάσουν την υποχώρηση τους στο Αιγαίο, με κραυγές εμφυλιοπολεμικές κραυγές....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΡΓΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ.
Υπάρχει ένα μότο που κυκλοφορεί ευρέως και δεν είναι άλλο από το… «…τα αντανακλαστικά της Ευρώπης είναι πολύ αργά ως προς το να πάρει αποφάσεις που έχουν να κάνουν με κυρώσεις εναντίον κάποιου τρίτου κράτους…»
Μάλιστα για να επιβεβαιώσουν αυτό το μότο κάνουν αναφορά και στην αργοπορία των αποφάσεων για τα ίδια κράτη της ΕΕ, φέρνοντας σαν παράδειγμα τις αποφάσεις που λαμβάνονται με καθυστέρηση σε οικονομικά ζητήματα, όπως τα ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης για ασθενέστερες οικονομίες ή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των οικονομιών των δικών της κρατών, που προκύπτουν από την κρίση της πανδημίας.
Αυτός ο ισχυρισμός διαχέεται και προωθείται από συγκεκριμένους κύκλους υποταγμένους στα Γερμανικά συμφέροντα και την οικονομική ελίτ της Γερμανίας. Θυμίζουν δε περίοδο του 1935 όπου σε όλη την Ευρώπη η ίδια οικονομική ελίτ σε διάφορες χώρες ακόμα και στην Μεγάλη Βρετανία του πρωθυπουργού Τσάμπερλεν έδινε πίστωση χρόνου και άλλοθι στον Χίτλερ και στο Ναζισμό.
Η Ευρώπη δεν έχει καθόλου αργά αντανακλαστικά. Εκεί όπου θέλει παίρνει αστραπιαίες αποφάσεις και να θυμίσω.
Διέλυσε την Γιουγκοσλαβία μέσα σε τρεις μήνες.
Επέβαλε κυρώσεις και πόλεμο στη Σερβία μέσα σε ένα βράδυ.
Επέβαλε κυρώσεις στην Συρία και στον πρόεδρό της Άσαντ, δείχνοντας ανοχή και βοήθεια στους παραστρατιωτικούς ισλαμοφασιστες κανιβαλους της Συρίας. Οδήγησε τη Συρία σε εμφύλιο πόλεμο και βοήθησε με τον τρόπο της τους ισλαμοφασίστες του ISIS. Μάλιστα δεν άλλαξε καν τις πολιτικές της αποφάσεις ακόμα και όταν εξ αιτίας αυτής της πολιτικής, την πλήρωσαν οι ίδιοι οι λαοί της με τρομοκρατικές ισλαμοφασιστικες ενέργειες, που η ιδια η Ευρωπη τις ηξερε και τις ειχε σχεδιασει, όπως στην Ισπανία (Μαδρίτη τρένο στο σταθμό Ατότσα) , στη Γαλλία (Μπατακλάν), στη Μεγάλη Βρετανία (Επίθεση στο μετρό του Λονδίνου, μακελειό στο Ρέντινγκ) Γερμανία (η επίθεση στο Λίμπουργκ με το φορτηγό) Ολλανδία (μακελειό στη Χάγη)
Επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία για την προσάρτηση δικών της εδαφών που μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ τα πήρε πίσω, όπως την Οσετία από τη Γεωργία και την Κριμαία από την Ουκρανία. Ενωτωμεταξι ολη η Νοτιοανατολικη Ουκρανια μιλαει ρωσικα, γιατι Ουκρανια σημαινει στα ρωσικα Νοτια Εδαφη.
Επιβάλει κυρώσεις στην Μπελορούσια την επομένη των αποτελεσμάτων των εκλογών που διοργάνωσε τιμια εκλογικη επιτροπη και επανεκλεχθηκε με 80% ο πρόεδρος της χώρας Λουκασένκο, με το πρόσχημα της νοθείας, χωρίς καν να ελέγξει την ορθότητα των ισχυρισμών της αντιπολίτευσης μόνο και μόνο για να πλήξει τη Ρωσία.
Συνεπώς τα αντανακλαστικά της ΕΕ δεν είναι καθόλου αργά απλά την Ευρώπη την κυβερνά η Γερμανία και μάλιστα ούτε το πολιτικό σύστημα της Γερμανίας αλλά δέκα παντοδύναμες Γερμανικές βιομηχανίες. Αυτό που κατανόησε πολύ καλά ο σωβινισμός των Βρετανών και τους οδήγησε εκτός ΕΕ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"...Περίπου πέντε χιλιάδες χωριά υπέστησαν σοβαρές καταστροφές και άνω των 600 καταστράφηκαν ολοσχερώς. Οι δολοφόνοι κρατούσαν στα χέρια τους την σημαία της ναζιστικής Λευκορωσίας: λευκή, με μια κόκκινη λωρίδα στη μέση.
Πρόκειται για την ίδια σημαία που τις τελευταίες μέρες κάνει την εμφάνισή της στα χέρια πολλών εκ των διαδηλωτών στο Μινσκ και σε άλλες πόλεις, και μεταφράζεται ως «σημαία των διαφωνούντων», των αιτούντων δημοκρατία..."

Ξεπλένοντας τους ναζί, από τη Βαλτική ως την Ουκρανία

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου περίπου 1,7 εκατομμύρια λευκορώσοι δολοφονήθηκαν από τους ναζί και τους λευκορωσους συνεργάτες τους. Εκτός αυτών, εκατοντάδες χιλιάδων ήταν οι εβραίοι και τσιγγάνοι της χώρας που δολοφονήθηκαν ή διώχθηκαν. Περίπου πέντε χιλιάδες χωριά υπέστησαν σοβαρές καταστροφές και άνω των 600 καταστράφηκαν ολοσχερώς. Οι λευκορωσοι προδοτες δολοφόνοι κρατούσαν στα χέρια τους την σημαία της ναζιστικής Λευκορωσίας: λευκή, με μια κόκκινη λωρίδα στη μέση.
Πρόκειται για την ίδια σημαία που τις τελευταίες μέρες κάνει την εμφάνισή της στα χέρια πολλών εκ των διαδηλωτών στο Μινσκ και σε άλλες πόλεις, και μεταφράζεται ως «σημαία των διαφωνούντων», των αιτούντων δημοκρατία. Η σημαία των συνεργατών των ναζί βαφτίζεται «σημαία της διεκδίκησης δημοκρατίας». Δεν χρειάζεται να αναλύσει κανείς γιατί αυτό αποτελεί κανονικό ξέπλυμα της κατοχικής, ναζιστικής κυβέρνησης που διοίκησε τη χώρα από το 1942 ως την απελευθέρωσή της από το σοβιετικό στρατό, το 1944.
Η «λεπτομέρεια» αυτή φαίνεται να διαφεύγει από πολλούς. Μαζί με κάποιες ακόμη τέτοιου είδους «λεπτομέρειες», όπως, ας πούμε, ότι τα μνημεία που ο προεδρος Λουκασένκο κάλεσε να φυλαχθούν, ώστε να μην τους επιτεθούν βάνδαλοι εκ των διαδηλωτών, είναι τα μνημεία που έχουν εγερθεί ως φόρος τιμής στις θυσίες του σοβιετικού λαού και τη νίκη του σοβιετικού στρατού. Αυτά ακριβώς τα μνημεία που μισούν οι οπαδοί της ασπροκόκκινης σημαίας.
Μεταξύ των οπαδών της είναι και ο μπλόγκερ σύζυγος της Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, Σεργκέι Τιχανόφσκι, που συνελήφθη το Μάιο που μας πέρασε. Ο κος Τιχανόφσκι, τότε υποψήφιος για την προεδρία, σήμερα κρατείται στις φυλακές, συνελήφθη διότι έλαβε μέρος σε αντι-πορεία, στο Μπαμπρούισκ, εναντίον της διεξαγωγής εορτασμών για την ημέρα της Νίκης, που είχαν εξαγγελθεί στο Μινσκ. Η ημέρα της Νίκης, ημέρα τιμής στα εκατομμύρια των θυμάτων των ναζί στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, φέτος είχε πάρει ιδιαίτερες διαστάσεις, καθώς γιορτάζονται τα 75 χρόνια της συντριβής του ναζισμού. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι πως οι θέσεις του Σεργκέι Τιχανόφσκι, και της 37χρονης συζύγου του που τον αντικατέστησε ως υποψήφια για την προεδρία, δεν ήταν καθόλου δημοκρατικές  – όσο δεν είναι δημοκρατικό το ξέπλυμα των ναζί. Ασπροκόκκινες σημαίες και πορείες κατά του εορτασμού της νίκης επί των χιτλερικών και των συνεργατών τους, δεν μπορεί να αθωώνουν κανέναν ναζιστη, το μονο που αποκαλυπτουν είναι το ποιον των σημερινων ναζιστων που πληρωνονται από τους δυτικους αποικιοκρατες για να παριστανουν τους «διαδηλωτες».
Όχι όμως και ο Μακρόν ή η ΕΕ: η ειρωνία της πρότασης Λουκασένκο προς τον πρώτο, για διαμεσολάβησή του μεταξύ κίτρινων γιλέκων και Μακρόν, δεν μπορεί να ξέφυγε από κανέναν. Θα είχε πολλά ακόμη να πει, αν ήθελε, ο νυν πρόεδρος της Λευκορωσίας. Από την φυλάκιση και εξόντωση του Ασσάνζ ως την φυλάκιση των καταλανών ηγετών διότι …τόλμησαν να θέλουν δημοψήφισμα, από τις διώξεις και το φίμωμα οποιου εχει άλλη φωνη στα κοινωνικά δίκτυα ως την αποσιώπηση βασανιστηρίων και αδίκων φυλακίσεων στη Γαλλία, η ΕΕ έχει πολλά να εξετάσει και εντός της, αλλά και στις πρώην αποικίες της: αναρωτιέται κανείς, πως αυτοί οι τόσο ευαίσθητοι ευρωπαίοι δεν βρήκαν να πουν τίποτε όταν οι αύρες έλιωναν τους διαδηλωτές στη Χιλή, όταν χιλιάδες ινδιάνοι της Βολιβίας βγαίνουν στους δρόμους ζητώντας να γίνουν επιτέλους εκλογές, όταν η Κολομβία έπαιρνε φωτιά…
 Μία ακόμη ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα «λεπτομέρεια», στην υπόθεση της Λευκορωσίας, ήταν η εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Μόλις προ δέκα ημερών, ο υπουργός ‘Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, ανακοίνωσε τη μετακίνηση χιλιάδων αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία στις χώρες της Βαλτικής που είναι χώρες μέλη της Συμμαχίας. Όταν λοιπόν ο Λουκασένκο «απαντά» στις αιτιάσεις των αντιπάλων του ότι το ΝΑΤΟ «φέρνει στρατό στα σύνορα της Λευκορωσίας» και το ΝΑΤΟ βιάζεται να «το διαψεύσει κατηγορηματικά», αναρωτιέται κανείς αν το ΝΑΤΟ έχει ενημερωθεί για όσα συμβαίνουν στο ΝΑΤΟ. Ή, απλώς, το ΝΑΤΟ απαντά λες και η δήλωση Λουκασένκο αφορά στην μετεκλογική περίοδο κι όχι την προσφάτως αναγγελθείσα πολιτική του ίδιου του ΝΑΤΟ. Που ξεκάθαρος στόχος του είναι, φυσικά, η Ρωσία, αλλά η αλλαγή στη Λευκορωσία το φέρνει πιο κοντά, όπως το έφερε και η ναζιστική πολιτική του – που και πάλι εξέθρεψε το φασισμό- στην Ουκρανία.
Η Λευκορωσία είναι μία από τις λίγες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που δεν έχει πέσει στα χέρια των φιλοναζιστών αναθεωρητών της Ιστορίας. Είναι από τις χώρες που δεν εξίσωσαν και αρνούνται να εξισώσουν τον κομμουνισμό με το ναζισμό – όπως έκανε η ΕΕ, με την επιδίωξη χωρών όπως η Λιθουανία, που τόσο φιλάνθρωπα και νατοϊκά έδωσε καταφύγιο στην κα Τιχανόφσκαγια (με τη βοήθεια του Λουκασένκο, που την ζήτησε η ίδια, ας σημειωθεί). Είναι επίσης, μία από τις λίγες χώρες που δεν άνοιξε διάπλατα τις αγκάλες της στις ιδιωτικοποιήσεις, στα ξένα κεφάλαια, στο νεοφιλελευθερισμό.
Στη Λιθουανία και τη Λετονία, το πράγμα έχει πάει και ένα βήμα παραπέρα. Όχι μόνο εξισώνονται κομμουνισμός και ναζισμός, αλλά έχουν ψηφιστεί νόμοι απαγόρευσης των «εγκληματικών συμβόλων», όπως η σβάστικα και το σφυροδρέπανο, έτσι, ίσα κι όμοια. Η σημαία της πρώην ΕΣΣΔ είναι παράνομη και η χρήση της θεωρείται κακούργημα αντίστοιχο της χρήσης ναζιστικών συμβόλων. Η «διάδοση κομμουνιστικών ιδεών» είναι έγκλημα μίσους. Ποιά «Ημέρα της Νίκης» να περιμένει κανείς να γιορτάσουν, λοιπόν, οι συγκεκριμένες χώρες, με τις συγκεκριμένες πολιτικές, που έχει αγκαλιάσει και η ΕΕ; Οι χώρες που αγαπούν την Σβετλάνα Τιχονόφσκαγια και γκρεμίζουν τα μνημεία που θυμίζουν ότι ο ναζισμός ηττήθηκε εδώ, οι χώρες που βγάζουν τα κομμουνιστικά κόμματα στην παρανομία;
Οι χώρες της Βαλτικής υπήρξαν, από τη δεκαετία του ’90, πλυντήρια του ναζισμού. Οι κατοχικές τους κυβερνήσεις χαιρετίστηκαν από τους τότε επισήμους ως «μαχητές της ελευθερίας» που «υποχρεώθηκαν να συμμαχήσουν με τους ναζί» για να μπορέσουν «να ελευθερωθούν από τους κομμουνιστάς» – τους δόθηκαν μάλιστα και τιμητικές συντάξεις γιατί, ως συνεργάτες των ναζί, τα έβαλαν με τον Κόκκινο Στρατό. Αυτή είναι η επίσημη αφήγηση, η κρατική. Στην Εσθονία η 22α Σεπτεμβρη είναι επισήμως ημέρα πένθους – είναι η ημερομηνία της απελευθέρωσης της Δημοκρατίας από τον Κόκκινο Στρατό. Η Παρέλαση τιμής της 16ης Μαρτίου στους λετονούς Ες Ες, που γίνεται, από το 1998, κάθε χρόνο στη Ρίγα, είναι νομοθετημένη και πλήρως νόμιμη, σε αντίθεση με οποιαδήποτε αντιναζιστική, «κομμουνιστική» εκδήλωση τιμής στο σοβιετικό στρατό. Και, φυσικά συνοδεύεται και από ανάλογες …δημοκρατικές ευαισθησίες: όταν η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των ναζιστικών καθεστώτων, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, Κορνέλια Γκερτ, αποφάσισε να επισκεφτεί τη Λετονία για να πάρει μέρος σε ομιλία κατά της ναζιστικής γιορτής, με θέμα «Ο κίνδυνος της αποκατάστασης των Ες Ες», ανακάλυψε ότι της απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα – χώρα μελος της ΕΕ, που δεν επιτρέπονταν να επισκεφθούν πολίτες άλλης χώρας μέλους…
Υστερόγραφο: Πέρα από τη Βαλτική, στο ίδιο σενάριο μετέχει και η Ουκρανία. Ο αναθεωρητισμός δίνει και παίρνει, ξεπλένοντας ότι κυκλοφορεί σε νεοναζί και φασίστα, και μάλιστα με τις ευλογίες του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, για να μη ξεχνιόμαστε, διότι έτσι διέταξε η αυτού εξοχότης, ο πρέσβυς των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ, ντε φάκτο ειδικός επί θεμάτων Ορθοδοξίας. Το επιτυχημένο παράδειγμα μιας «χρωματιστής επανάστασης» κομμένης και ραμμένης στα μέτρα των ΗΠΑ και των συμφερόντων τους, γιατί να πάει χαμένο, στην περίπτωση της Λευκορωσίας, ειδικά με το προφίλ που έχει ο Λουκασένκο, άλλωστε; Αναμένουμε, λοιπόν, με ενδιαφέρον, να δούμε αν και πότε θα τεθεί από την κα Τιχανόφσκαγια και τους συν αυτή, το ζήτημα μιας ακόμη «γεωπολιτικής αυτοκεφαλίας», της Λευκορωσικής Εκκλησίας, στην οποία θα «πιεστεί» και πάλι να δώσει συγκατάθεση του Φανάρι….



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλείνουν οι ανοιχτές δομές φιλοξενίας λαθρομεταναστων σε Σάμο και Λέρο
Συστήνεται σχετική ομάδα εργασίας από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
26 Αυγούστου 2020 - 16:57
Με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, συστήνεται Ομάδα Εργασίας με αντικείμενο την οριστική διακοπή λειτουργίας της ανοιχτής δομής φιλοξενίας Σάμου (Βαθύ) και της ανοιχτής δομής Λέρου, καθώς και ορίζονται τα μέλη της.
Σκοπός της απόφασης (ΑΔΑ: 63ΑΩ46ΜΔΨΟ-Θ7Α) είναι ο σχεδιασμός της διαδικασίας για την οριστική διακοπή λειτουργίας των εν λόγω δομών, τη μεταφορά του πληθυσμού στη νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή και την απόδοση της γης στην τοπική κοινωνία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινή επίθεση με 200 οβίδες εμπρησμού, φωσφόρου και 110mm κατά του Ν Λιβάνου…
26/08/2020
Πάνω από διακόσιες ισραηλινές εμπρηστικές οβίδες όπως και φωσφόρου συμπεριλαμβανομένων και των 110mm, στόχευσαν χθες το βράδυ την περιοχή μεταξύ Hula και Meiss al-Jabal, εκτός από τα περίχωρα των υψωμάτων Aita al-Shaab, Aitaroun και Kfarshouba και Shebaa στο Ν Λίβανο. Δύο σπίτια και ένας αχυρώνας στο Aitaroun και Hula υπέστησαν ζημιές και ξέσπασαν πολλές πυρκαγιές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ρώσοι γιατροί ζητούν από τους Γερμανούς "γιατρους" «αποδείξεις» ότι δηλητηριάστηκε ο Ναβάλνι
 Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020, 19:32
Το νοσοκομείο της πόλης Ομσκ στην Σιβηρία στο οποίο στις 20 Αυγούστου είχε διακομισθεί ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ζήτησε από το νοσοκομείο Charite του Βερολίνου όπου μεταφέρθηκε εν συνεχεία ο Ναβάλνι, να παρουσιάσει στοιχεία, βάσει τον οποίων διαπιστώθηκε ότι ο ασθενής είχε δηλητηριασθεί. Την δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου του Ομσκ Αλεξάντρ Μουραχόφσκι.
«Ζητούμε να μας παρουσιάσουν δεδομένα των εργαστηριακών εξετάσεων, βάσει των οποίων (οι Γερμανοί γιατροί) διέγνωσαν δηλητηρίαση με αναστολείς της χολινεστεράσης. Επίσης ζητούμε να μας πουν βάσει ποιών κλινικών δεδομένων υποθέτουν ότι υπήρξε η δεδομένη δηλητηρίαση», δήλωσε ο Μουραχόφσκι στην εκπομπή «60λεπτά» του τηλεοπτικού καναλιού «Ρωσία-1».
Νωρίτερα ο κύριος τοξικολόγος γιατρός της περιοχής του Ομσκ και της περιφέρειας της Σιβηρίας Αλεξάντρ Σαμπάγιεφ δήλωσε ότι οι αναστολείς της χολινεστεράσης, τους οποίους ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν στο αίμα του Αλεξέι Ναβάλνι το νοσοκομείο του Βερολίνου, δεν εντοπίσθηκαν κατά την διάρκεια των εξετάσεων που έγιναν στο Ομσκ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία δεν επιθυμεί την επιδείνωση των σχέσεων της με τη Δύση λόγω του Ναβάλνι
 Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020, 16:50
Το Κρεμλίνο δεν θα ήθελε να επιδεινώσει τις σχέσεις του με άλλες χώρες της Δύσης εξαιτίας του περιστατικού που συνέβη με τον ναζιστη πολιτικό της πληρωμενης αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι που στις εκλογες πηρε 0,22%.
«Φυσικά, αυτό δεν θα το θέλαμε, πρώτον. Δεύτερον για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει κανένας λόγος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν η Μόσχα φοβάται επιδείνωση των σχέσεων με δυτικές χώρες εξαιτίας του περιστατικού με τον Ναβάλνι.
Το Κρεμλίνο ειπε ότι είναι πρόωρο να διερευνηθεί η υπόθεση, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η ουσία που έφερε τον Ναβάλνι στην κατάσταση αυτή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λίβανος καταδικάζει την «ισραηλινή επίθεση» στο νότιο τμήμα του κατά μήκος της μεθορίου
 Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020, 15:47
Το Ανώτατο Αμυντικό Συμβούλιο του Λιβάνου καταδίκασε σήμερα την, όπως τη χαρακτήρισε, «ισραηλινή επίθεση» στο νότιο τμήμα της χώρας κατά μήκος των συνόρων κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε.
Το Ανώτατο Αμυντικό Συμβούλιο ανέθεσε επίσης στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου να υποβάλει καταγγελία στον αποικιοκρατικο ξεφτιλοΟΗΕ.
Ισραηλινοναζιστικά αεροσκάφη έπληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες θέσεις της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο ισραηλινοναζιστικός στρατός.
Σύμφωνα με τον ισραηλινοναζιστικο στρατο, οι βομβαρδισμοί έγιναν ως απάντηση σε πυρά από το έδαφος του Λιβάνου εναντίον ισραηλινοναζιστών στρατιωτικών, τα οποία «ανταποδόθηκαν». Δεν τραυματίστηκε κανένα στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ κατά τη διάρκεια του «συμβάντος» αυτού, διαβεβαίωσε.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Παρίσι προειδοποιεί την Άγκυρα: Η Μεσόγειος δεν είναι «πεδίο παιγνιδιών για τις φιλοδοξίες ορισμένων»
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020, 13:00
Η Γαλλία προειδοποίησε την Τουρκία πως η Ανατολική Μεσόγειος δεν μπορεί να αποτελέσει «πεδίο παιγνιδιών» για εθνικές «φιλοδοξίες».
«Η Ανατολική Μεσόγειος μετατρέπεται σε περιοχή έντασης. Ο σεβασμός για το διεθνές δίκαιο πρέπει να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση» ανέφερε η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί σε μήνυμά της στο Twitter προσθέτοντας πως η Ανατολική Μεσόγειος «δεν πρέπει να αποτελέσει πεδίο παιγνιδιών για τις φιλοδοξίες ορισμένων• είναι ένα κοινό αγαθό».
«Το μήνυμά μας είναι απλό: προτεραιότητα στον διάλογο, συνεργασία και διπλωματία ώστε η Ανατολική Μεσόγειος να γίνει μια περιοχή σταθερότητας και σεβασμού του διεθνούς δικαίου» υπογράμμισε ακόμα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΟΗΕ απέρριψε αίτημα των ΗΠΑ να επανέλθουν σε ισχύ οι διεθνείς κυρώσεις εναντίον του Ιράν
 Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020, 13:00
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει «να σταματήσει να ακούει πρωτάρηδες νταήδες», έγραψε στο Twitter ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, χαιρετίζοντας την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να μην υποκύψει στο αίτημα των ΗΠΑ να επιβληθούν εκ νέου διεθνείς κυρώσεις στο Ιράν.
«Το παράνομο μπούλινγκ του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο αφήνει ξανά τις ΗΠΑ απομονωμένες» πρόσθεσε.
Την Τρίτη ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι «δεν είναι σε θέση να αναλάβει περαιτέρω δράση» σχετικά με το αίτημα των ΗΠΑ να επανέλθουν οι κυρώσεις του ΟΗΕ εναντίον του Ιράν.
«Δεν υπάρχει ομοφωνία στο Συμβούλιο και κατά συνέπεια ο πρόεδρος δεν είναι σε θέση να αναλάβει περαιτέρω δράση» δήλωσε ο πρεσβευτής της Ινδονησίας στον ΟΗΕ Ντίαν Τριανσιάχ Ντζάνι, η χώρα του οποίου προεδρεύει του Συμβουλίου για τον Αύγουστο.
Η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Κέλι Κραφτ απάντησε: «Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές: η κυβέρνηση Τραμπ δεν φοβάται να έχει λίγους συμμάχους στο θέμα» και πρόσθεσε: «Λυπάμαι απλώς που άλλα μέλη του Συμβουλίου αυτού έχουν χάσει τον δρόμο τους και τώρα βρίσκονται στο πλευρό τρομοκρατών».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα προειδοποιεί τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. ενάντια σε κυρώσεις και παρεμβάσεις τους στη Λευκορωσία
 Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020, 03:44
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις κυρώσεις που επιχειρούν να επιβάλλουν στη Λευκορωσία που είναι σύμμαχος της Ρωσίας όπως και για τις παρεμβάσεις τους στις εσωτερικές της υποθέσεις.
Η ανακοίνωση έγινε μετά τις συνομιλίες που είχε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Στέφεν Μπιέγκαν στη Μόσχα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για την τρέχουσα κατάσταση στη Λευκορωσία, η ρωσική πλευρά επέστησε την προσοχή ότι δεν πρέπει να γίνεται καμία προσπάθεια για να ασκηθούν οι οποίες πιέσεις στο Μίνσκ είτε μέσω κυρώσεων ή πολιτικών πιέσεων».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βομβαρδισμός με οβίδες φωσφόρου από το Ισραήλ στα σύνορα με τον Λίβανο
 Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020, 01:20
Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μανάρ, το οποίο πρόσκειται στο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου, μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενο ανταποκριτή του στην περιοχή, ότι ο ισραηλινός στρατός βάλλει οβίδες φωσφόρου εναντίον περιοχών στη λιβανέζικη πλευρά των συνόρων.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ερρίφθησαν πολλές φωτιστικές φωτοβολίδες σε τομέα όπου βρίσκονται παραμεθόρια χωριά στον νότιο Λίβανο.
Κάτοικοι στον νότιο Λίβανο μίλησαν για δεκάδες φωτιστικές φωτοβολίδες στις περιοχές των χωρών Μαΐς αλ Τζάμπαλ και Χούλα και βολές του πυροβολικού.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απειλες Τσαβουσογλου κατά της Ελλαδας ενωπιον του Μαας (που σιωπησε). Τσαμπουκας με «πλατες» γερμανικες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εφημεριδα Αυγη του ΣΥΡΙΖΑ λεει στην κτβερνηση «Μην παιζετε  με τη φωτια. Δωστε κωλο στους Τουρκους όπως καναμε εμεις»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Στημενες εκλογες για να χασω» καταγγελει ο Τραμπ. Ενώ τις εκλογες τις οργανωνει ο ιδιος!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μηνυμα στην Τουρκια. Κοινη αεροναυτικη ασκηση Ελλαδας – ΗΠΑ νοτια της Κρητης.
Οι Βορειοαμερικανοι, εκτος από τους Γερμανους, παιζουν διπλο παιχνιδι. Συμμετεχουν και στην αεροναυτικη ασκηση που κανουν οι Τουρκοι μαζι με τους Ιταλους, νοτια της Κρητης.
Και οι Γαλλοι παιζουν διπλο παιχνιδι καθως ο πρεσβις τους στη Λιβυη απηυθηνε προσκληση στον φιλοτουρκο οθωμανο Σαρατζ να επισκευθει τη Γαλλια και τον προεδρο Μακον.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταδικαστηκε με αναστολη ο Χαρι Μαγκουαιρ αρχηγος ποδοσφαιριστης της Μαντσεστερ Γιουναιντεντ.  21 μηνες φυλακη για τον ατιθασο ποδοσφαιριστη.
Ο Μαγκουαιρ στο δικαστηριο. «Οι Αλβανοι εκαναν ενεση βιασμου στην αδερφη μου»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΚΚΕ θυμηθικε τις παλιες του πατριωτικές θέσεις, του 1970 και 1980, και καταγγέλλει τη συμπαιγνία για παραχωρήσεις...
Κουτσούμπας: Ο λαός να απορρίψει τα εκβιαστικά διλήμματα και να μην δεχθεί καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας
26/8/2020 – 8.35 μ.μ.

"Οι συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με την Ιταλία και Αίγυπτο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, ανοίγουν τους δρόμους της αβύσσου, όντας ενταγμένες στις επικίνδυνες επιδιώξεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ σε ολόκληρη την περιοχή. Μέρος αυτών των επιδιώξεων είναι και η συνεκμετάλλευση των θαλάσσιων ζωνών της ΝΑ Μεσογείου, του Αιγαίου και η επιβολή της διχοτομικής λύσης στο Κυπριακό" ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην Ολομέλεια της Βουλής για την επικύρωση των συμφωνιών για τις ΑΟΖ επισημαίνοντας ότι οι αστικές πολιτικές δυνάμεις θέλουν τον λαό θεατή να παρακολουθεί ανήσυχος και μπερδεμένος τα παιχνίδια που παίζονται στην ιμπεριαλιστική σκακιέρα.
"Οι ισχυρισμοί σας ότι η συμφωνία με την Αίγυπτο ακυρώνει το απαράδεκτο τουρκολιβυκό σύμφωνο, δεν ευσταθούν. Οι διεκδικήσεις της Τουρκίας αφορούν μια ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, συμπεριλαμβανόμενης και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στην οποία έχουν χαραχτεί οικόπεδα στα οποία ετοιμάζεται για έρευνες και εκμετάλλευση η Τουρκική Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου" τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.
Οι συμφωνίες σας με την Ιταλία και την Αίγυπτο στην πραγματικότητα είναι μελετημένοι αλλά επικίνδυνοι συμβιβασμοί σκοπιμότητας που εντάσσονται στον γενικότερο σχεδιασμό για το μεγαλύτερο ακόμα συμβιβασμό που θα ακολουθήσει με την Τουρκία. Την ώρα που η Τουρκία μιλά για μηδενική επήρεια, εσείς προωθείτε στην πράξη, με αυτές τις συμφωνίες, τη μειωμένη, ακόμα και τη μηδενική επήρεια σε ορισμένα νησιά. Το επιχείρημα που επιστρατεύετε, ότι δήθεν θα αποφύγουμε τον πόλεμο εάν προχωρήσουμε σε ένα επώδυνο συμβιβασμό με την Τουρκία, δηλαδή τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και των οικοπέδων της Κύπρου, είναι ψεύτικο και επικίνδυνο. Είναι και ψεύτικο και επικίνδυνο, τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον, για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, για την ειρήνη στην περιοχή" είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ν.μ. επισημαίνοντας ότι αυτή από μόνη της δεν μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, γιατί ενδεχομένως να αποτελέσει λόγο όξυνσης των ανταγωνισμών μεταξύ κρατών και κυβερνήσεων. "Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ., που με στόμφο ανακοινώθηκε σήμερα για το Ιόνιο, δεν μπορεί από μόνη της να λειτουργήσει υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Γιατί ενδεχομένως, μπορεί και να αποτελέσει λόγο όξυνσης των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων, κρατών και κυβερνήσεων, είναι μέρος των ενδιαφερόντων και σχεδιασμών των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών σας. Μπορεί να πυροδοτήσει νέες εντάσεις και απειλές ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Ο λαός μας δεν μπορεί να σας έχει εμπιστοσύνη, αφού και με και χωρίς επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης στα 12 ν.μ., θα συνεχίζετε να υπηρετείτε συμφέροντα των μονοπωλίων, να υπηρετείτε τα παζάρια των αστικών τάξεων, την εμπλοκή της χώρας μας σε επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή και τους διάφορους ανταγωνισμούς τους που βάζουν το λαό μας μπροστά σε μεγάλους κινδύνους. Η επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την Αιγιαλίτιδα Ζώνη, την οριοθέτηση Υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, συνδέεται με την οικοδόμηση σχέσεων αμοιβαίου οφέλους μεταξύ των γειτονικών κρατών και λαών, την εκμετάλλευση του θαλάσσιου πλούτου με κριτήριο τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες, την λύτρωση της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες" σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε την κυβέρνηση που παρουσιάζει ως εγγυητές της ασφάλειας και της ειρήνης, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ τονίζοντας πως αυτοί ακριβώς είναι που εφαρμόζουν το διαίρει και βασίλευε σε όλο τον κόσμο, που δεν αναγνωρίζουν σύνορα ανάμεσα σε κράτη-μέλη και θεωρούν ενιαίο χώρο το Αιγαίο και οι διαφορές ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία να λυθούν μεταξύ τους. Με τη σφραγίδα αυτών των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, άλλωστε, άλλαξαν τα σύνορα στα Βαλκάνια δύο και τρεις φορές, με πολέμους και με το αίμα των λαών, ανέφερε, υπενθυμίζοντας τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία.
Ο Δ. Κουτσούμπας καταλήγοντας, κάλεσε τον λαό να απορρίψει τα εκβιαστικά διλήμματα, να μην δεχθεί καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ξεκαθαρίζοντας πως το ΚΚΕ θα καταψηφίσει και τις δύο συμφωνίες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2 εκατ. ευρώ στην αποικία-αποθήκη λαθρομεταναστών από την Αυστρία... Να ευχαριστήσουμε τους "φιλάνθρωπους" νέο-αποικοκράτες...
Η Αυστρία που δεν δέχεται ούτε έναν λαθρομετανάστη... προσφέρει 2 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού
To "θετικό" της αποθήκευσης λαθρομεταναστών στην Ελλάδα;
Θα ρίξουν κι άλλο τα μεροκάματα θανάτου των ντόπιων εργαζομένων...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι ρε πούστη μου απειλές κι από το φασιστικό μουνόπανο!
Constantinosbogdanos
Μια μερα, συντροφε Βαξεβανη, όταν θα αναρωτιεσαι γιατι τα πααιδια σου θα ζησουν σε έναν κοσμο οπου το να παιζεις κομμουνιστικα εμβατηρια θα σε πηγαινει αυτοφωρο να θυμασαι : Είναι γιατι όταν ησουν στην εξουσια κυνηγαγες Μπογδανους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΡΟΥΚΕΤΑ Βενιζέλου! «Η μερική επέκταση στα 12 ν.μ. ενισχύει τα περί "ειδικών συνθηκών" της Τουρκίας στο Αιγαίο...»
 26/8/2020 -  05:54 μ.μ.
«Επικίνδυνες «αντιδιαστολές» με την αιγιαλίτιδα ζώνη» είναι ο τίτλος άρθρου του Ευάγγελου Βενιζέλου που είχε γράψει στην εφημερίδα «τα Νέα» στις 22 Οκτωβρίου 2018. Ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόταν στην προαναγγελία του Νίκου Κοτζιά -κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο Εξωτερικών- και του Αλέξη Τσίπρα για επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στην περιοχή του Ιονίου πελάγους...
Ο κ. Βενιζέλος τόνιζε στο άρθρο του  τονίζοντας  ότι  η μερική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ. εκτός του Αιγαίου και του κρίσιμου τμήματος της Ανατολικής Μεσογείου "δεν προσφέρει πρακτικά τίποτα, ενώ συνιστά - δυστυχώς και ανεξαρτήτως προθέσεων - αποδοχή και ενίσχυση του βασικού τουρκικού ισχυρισμού περί «ειδικών συνθηκών» και προσχώρηση στην τουρκική πρακτική του διαφοροποιημένου μήκους των χωρικών υδάτων".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Mαγιορκίνης (χθές): "...βλέπουμε μιά ἤπια αὐξητική τάση (ἐννοεῖ στά θετικά τέστ). Ὡστόσο τά μοντέλα προέβλεπαν πολύ μεγαλύτερη, πού σημαίνει ὅτι τουλάχιστον σέ αὐτή τή φάση γνωρίζουμε πώς ὅ,τι κάναμε εἶχε... ἀποτέλεσμα."
Δέν λέει δλδ ὁ καθηγηταρᾶς πώς τά "μοντέλα" τους ἦταν γιά τά πανηγύρια ἤ ὅτι ἁπλῶς μᾶς λέγανε πάλι ψέμματα ἀλλά πώς ἦταν ἀποτελεσματικά τά μέτρα τους! Κι ἕνας διανοητικά καθυστερημένος ἀντιλαμβάνεται πώς αὐτό τό πρᾶγμα ὄχι Ἐπιστήμη δέν λέγεται ἀλλά οὔτε κἄν κομπογιαννιτισμός!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο χλευάζει τους ισχυρισμούς της Κολομβίας, λέγοντας πως η αγορά ιρανικών πυραύλων θα ήταν καλή ιδέα
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Μαδούρο δήλωσε το Σάββατο ότι η εξέταση της αγοράς πυραύλων από το Ιράν θα ήταν “καλή ιδέα”, σύμφωνα με το Reuters. Ωστόσο, ο Μαδούρο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο μέχρι στιγμής.
Αυτό συμβαίνει μια μέρα μετά την δήλωση του Προέδρου της Κολομβίας ότι η Βενεζουέλα εξετάζει ένα τέτοιο σχέδιο, καθώς οι σχέσεις μεταξύ Καράκας και Τεχεράνης γίνονται ισχυρότερες.
Το Ιράν προμήθευσε τη Βενεζουέλα με βενζίνη το Μάη για να αμβλύνει τη σοβαρή έλλειψη καυσίμων, εγείροντας ανησυχίες στην Ουάσινγκτον, καθώς οι δυο χώρες διεύρυναν τις εμπορικές σχέσεις στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να υπονομεύσουν τα σκληρά προγράμματα κυρώσεων των ΗΠΑ εναντίον τους.
“Δεν το είχα σκεφτεί, δεν το είχαμε σκεφτεί”, δήλωσε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής μετάδοσης με μέλη του υπουργικού συμβουλίου, δίνοντας εντολή στον υπουργό Άμυνας Βλαντιμίρ Παντρινο να δώσει συνέχεια στην ιδέα.
“Παντρινο, τι καλή ιδέα θα ήταν να μιλήσουμε με το Ιράν για να δούμε τι πυραύλους μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς έχουν, και να ελέγξουμε εάν είναι εφικτό, δεδομένων των μεγάλων σχέσεων που έχουμε με το Ιράν”.
Ο Πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε δήλωσε την Πέμπτη ότι ο Μαδούρο προσπαθεί να αγοράσει ιρανικούς πυραύλους. Ο ύποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ πρόεδρος της Κολομβίας κατηγόρησε επίσης τη Βενεζουέλα για παράδοση όπλων που κατασκευάστηκαν στη Ρωσία και τη Λευκορωσία σε ένοπλες ομάδες στην Κολομβία.
Οι αγορές όπλων φαίνεται σχετικά απίθανο να βρίσκονται ψηλά στον κατάλογο εργασιών της Βενεζουέλας, η κυβέρνηση της οποίας αγωνίζεται οικονομικά λόγω των αυστηρών αμερικανικών κυρώσεων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν βαριές οικονομικές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας, στο πλαίσιο αμερικανικού σχεδίου για να αναγκάσουν τη χώρα να υποταχθεί στα αμερικανικά συμφέροντα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έκανε μια ανάρτηση ο Μπαλαφας για τις μάσκες (τραβηγμενη ξε-τραβηγμενη δεν εχει σημασία) κι έπεσαν όλοι οι αντισηπτικουληδες να τον φάνε. Η χλεύη και η διαπομπευση απο τα καθεστωτικα media ήταν αναμενόμενη και φανταζομαι την περιμενε και ο...
ιδιος ο Μπαλαφας, οποτε την αγνόησε.
Το χειροτερο όμως όλων, είναι ότι πλέον φαινεται πως θα στερηθεί το δικαίωμα εργασίας, καθότι ο τηλεμάγειρας Κουτσοπουλος ενοχλημενος, ακύρωσε την εμφάνιση του Μπαλάφα στο φεστιβάλ που διοργανώνει, αφήνοντας έτσι τον μουσικό και τους συνεργάτες του χωρίς δουλειά.
Η ανθρωποφαγία και το "κυνήγι ψεκαζμενων" που στήνεται απο τον απόπατο της κοινωνίας παίρνει ολοενα και μεγαλυτερες διαστάσεις.
Ο Μιχαλης Μυτακιδης που εμφανιζεται στο ιδιο φεστιβάλ, στέκεται δίπλα στον συνάδελφό του (ο μόνος ως τώρα απο το φεστιβάλ κι εχω την αίσθηση πως μέχρι εκει θα φτασει η "αλληλεγγύη") με ενα ντομπρο μήνυμα.
Ο Μπαλάφας μέσω της τέχνης του έχει αποδείξει οτι ειναι απο τους καλλιτέχνες που δε φοβούνται να τοποθετηθουν σε θέματα, που οι περισσότεροι συνάδελφοί τους αποφεύγουν να αγγίζουν για να μην μπλεξουν και τους στοιχίσει τη καριέρα τους...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Σήμερα με την έννοια εθνικός δεν σκεπάζουμε τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας, μιας μερίδας του λαού, που εκμεταλλευότανε την έννοια αυτή για να προσδώσει γενικό χαρακτήρα σ’ εκείνο που ανταποκρινότανε μόνο στα προνόμια και τα συμφέροντά της. Σήμερα η έννοια εθνικός σημαίνει παλλαϊκός. Σήμερα που συνειδητοποιούνται όλα τα στρώματα του λαού, έθνος και λαός τείνουν και πρέπει να συμπέσουν. Δεν μπορεί να είναι εθνικό ό,τι δεν είναι παλλαϊκό. Και εθνικό απελευθερωτικό μέτωπο, σημαίνει παλλαϊκό απελευθερωτικό μέτωπο. Και εθνικός αγώνας για τη λευτεριά, σημαίνει παλλαϊκός αγώνας για τη λευτεριά και για σήμερα και για αύριο και για πάντα”.
("Τι είναι και τι θέλει το Ε.Α.Μ." - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όταν σου κλέβουν το σπίτι, το βιός σου, τις ρίζες σου... τη ζωή
και σιωπούν όλοι, τότε η Αντίσταση, οι κάνες των όπλων και μόνον δίνουν δικαιοσύνη!
Μια Παλαιστίνια καταριέται τους σιωνιστές-ναζί εποίκους, που κατέλαβαν-έκλεψαν το σπίτι της στην Ιερουσαλήμ.
Εκεί, η κλοπή ιδιοκτησίας είναι μια καθημερινή πραγματικότητα για τους Παλαιστίνιους, ένα έγκλημα που χρηματοδοτείται από τα "πολιτισμένα" κτήνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλες τις ελληνόφωνες κυβερνήσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κορυφαίος εν ζωή Έλληνας συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης έχει αποδείξει, γιατί η Δανειακή, τα Μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι είναι καθόλα ασύμβατα με το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της ΕΕ και το ελληνικό Σύνταγμα. Επίσης, ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Νικόπουλος έχει γράψει βιβλίο στο οποίο τεκμηριώνει, γιατί η Δανειακή παραβιάζει το Σύνταγμα. Ακόμα, ο καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου της Βρέμης Λεσκανό έχει γράψει βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί και στα ελληνικά, όπου τεκμηριώνεται, γιατί η Δανειακή παραβιάζει φρικωδώς το Δίκαιο της ΕΕ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«AZADI SQUARE!» ΠΩΣ «ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΑΝ» την πλατεία Βικτωρίας...
26/8/2020  -  02:16 π.μ.

Το γεγονός ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν στέλνει το αστυνομικόν όργανον στην πλατεία Βικτωρίας με το αφγανικό χωριό ή στον Αγιο Παντελεήμονα με το σομαλικό χωριό ή στην πλατεία Αμερικής με το αφρικανικό γενικώς χωριό, αλλά το στέλνει στα κατσάβραχα στο εξοχικό κέντρο "Η ωραία κληματαριά", να μετράει κεφάλια στο γαμήλιο τραπέζι του Μπάμπη και της Σούλας, και να κόβει πρόστιμα, γιατί στο μέτρημα τα κεφάλια βγήκαν περισσότερα του προβλεπόμενου ορίου, αφού ήρθαν και οι θείες από το διπλανό χωριό μην χάσουν τον γάμο του παιδιού, με ξεπερνά.
Κι επειδή αυτό το κάνω εικόνα σκέφτομαι κάποια θεία Ευτέρπη ντυμένη μπομπονιέρα να ωρύεται "και σας ψήφισα αλήτες, που να μου κοβόταν το χέρι, για να χαλάσετε το γάμο του παιδιού;" και το αστυνομικόν όργανον να δίνει το μπιλιετάκι με το τριχίλιαρο στο γαμπρό και να του εύχεται "να ζήσετε".
Περνάμε υπέροχα με τον κορονοϊό και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Καλημέρα σας από την AZADI SQUARE,
πρώην πλατεία Βικτωρίας.
Γραμμενο με μπογια, με αραβικα και λατινικα γραμματα.
Να αρχίσετε να συνηθίζετε τα νέα ονόματα στις περιοχές του μουσουλμανικού γκέτο. Σύντομα και μετονομασία και πέριξ δρόμων όπως οδός προφήτη Μωάμεθ και οδός Μέκκας.