Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Πεμπτη 27 Αυγουστου 2020


H τουρκική κοινωνία έχει αρρωστήσει από ισλαμοφασισμό που μετέδωσε η συμμαχία ισλαμιστών και ακροδεξιών (κάτι σαν συμμαχία Αμβρόσιου Αιγιαλείας και Κασιδιάρη εις την δεκάτη )...
Η παρακάτω (κεμαλική) αφίσα με την γκραβούρα του σελτζούκου Αλπ Αρσλαν (και στο άλλο μισό με τον Μουσταφά Κεμάλ) , συνδέει τη μάχη στο Ματζικέρτ το 1071 στα ανατολικά όρια του τότε ελληνορθόδοξου κόσμου (Δυτική Αρμενία) με την συντριβή των Ελλήνων το 1922.
Αυτή είναι η νέα κρατική μυθολογία της γειτονικής μας Τουρκίας.
Η θετική πλευρά αυτής της αρνητικής εξέλιξης είναι ότι μας θυμίζουν πως η ιστορία των Τούρκων - είτε ως νομαδική πρωτόγονη ομάδα, είτε ως τουρκομουσουλμανική ούμα, είτε ως εξισλαμισμένοι πληθυσμοί, είτε ως νεωτερικό πολιτικό έθνος- είναι γεμάτη από εισβολές, κατακτήσεις, καταπίεση και σφαγές....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Ο επιστημονισμός είναι η μάστιγα της εποχής μας.. Το νέο όπιο των λαών.. Η θεοποίηση της επιστήμης σαν μια αόριστη έννοια υπεράνω κρίσης και κριτικής που έχει απαντήσεις για τα πάντα και το δικό της ιερατείο "ειδικών" που όποιος κάνει το λάθος να τους κρίνει πρέπει να καεί στην πυρά.. λες και οι επιστήμονες δεν είναι άνθρωποι που κάνουν λάθη, έχουν τις δικές τους εμμονές, ατζέντες, στόχους, ανάγκες, ελαττώματα και όλα όσα χαρακτηρίζουν τον μέσο άνθρωπο και στοιχειώνουν την ύπαρξη του..
Ήταν στην αρχή αστείο και στην πορεία εξοργιστικό να βλέπεις ανθρώπους που σχεδόν στο σύνολό τους δεν είχαν καμία επαφή με την επιστήμη και μηδενική γνώση της ιστορίας της επιστήμης να λατρεύουν θεωρίες για τις οποίες δεν είχαν την παραμικρή ιδέα και να σου επιτίθενται αν τολμούσες να εκφράσεις αμφιβολίες για την εγκυρότητα τους..
Είχα διαγνώσει από τότε το πρόβλημα που θα μας δημιουργήσει αυτή η συμπεριφορά και η γενικότερη αποδοχή που άρχισαν να έχουν αυτοί οι άνθρωποι στα κοινά και τον δημόσιο λόγο αλλά δεν περίμενα ότι αυτό το πρόβλημα θα έσκαγε στα χέρια μας τόσο γρήγορα και με τόσο κρότο όσο σήμερα..
Όπως η θρησκεία έχασε το νόημα της όταν οι άνθρωποι σταμάτησαν να κοινωνούν σε αυτή και άρχισαν να πιστεύουν τυφλά, έτσι και η επιστήμη θα καταστραφεί από την στιγμή που αντί να την έχουμε σαν οδηγό για την σκέψη μας, αρχίσουμε να πιστεύουμε τυφλά και άκριτα σε αυτή.."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φάτε επιστήμη:
Μαγιορκίνης «Η επιβολή γενικευμένης χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους θα ήταν όχι γιατί μεταδίδεται πολύ ο ιός στους εξωτερικούς χώρους, αλλά για να αυξήσουμε την προσήλωση στη χρήση της μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ένα απο τα μεγαλύτερα εγκλήματα της Ελληνικής ιστορίας είναι η μαζική αρπαγή και εκμετάλλευση ανήλικων παιδιών από το αστικό κράτος του εμφυλίου, με την καθοδήγηση των Αμερικανών και της κυβέρνησης της Αθήνας.
Η αρπαγή ήταν μέρος του σχεδίου για να χάσει ο Δημοκρατικός Στρατός κάθε στήριξη. Αυτό το πρωτοφανές έγκλημα, που δεν είχαν τολμήσει ούτε οι ναζί και είχε εμφανιστεί στον Ελλαδικό χώρο μόνο με τους Οθωμανούς και τους γενίτσαρους, οργανώθηκε απο την φιλοναζίστρια Φρειδερίκη "Φρίκη" Γλύξκμπουργκ και όλο τον αστικό κρατικό μηχανισμό. Ο τίτλος του σχεδίου ήταν "Ειδικό Πρόγραμμα Απομάκρυνσης Παιδιών".
Δημιουργήθηκε ένα δίκτυο αρπαγής ανηλίκων απο τις οικογένειες τους με την βία, φυλάκισης και εκμετάλλευσης τους. Το 1947 εγκαινιάστηκε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης η πρώτη "παιδούπολη", στην οποία φυλακίστηκαν 500 παιδιά. Τον ίδιο χρόνο εγκαινιάζονται τέσσερις νέες σε Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλο και Καβάλα.Το 1948 σ' ολόκληρη την Ελλάδα λειτουργούν 52,στις οποίες έχουν φυλακίσει 18.000 παιδιά, όπου εφαρμόζεται "πειθαρχημένη διαβίωση". Ο αριθμός θα φτάσει γύρω στο 1949 στις 28.000. Μέχρι το 1968 έφτασε τα 36.562. Πρωταρχικός στόχος ήταν ο εγκλεισμός των παιδιών σε στρατόπεδα για να τα μετατρέψουν σε γενίτσαρους και να τα στρέψουν ενάντια στους γονείς τους.
Η κατάσταση που επικρατούσε στις παιδουπόλεις ήταν απάνθρωπη. Δεν είναι τυχαίο ότι κανένα απ' τα έγκλειστα παιδιά, όχι μόνο δεν πήγε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά δεν τέλειωσε καν τη δευτεροβάθμια (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Τα ήθελαν αμόρφωτα και ανίκανα ν' αναπτύξουν την προσωπικότητά τους. ΄Οσα κορίτσια δεν επέστρεψαν στα χωριά τους μετατράπηκαν σε φτηνή εργατική δύναμη στα μεγάλα υφαντουργεία και καπνεργοστάσια όπως αυτά του Ρετσίνα, Καρέλα, Σφαέλου, Λαναρά, Παπαστράτου και Κεράνη. Σε πολλές περιπτώσεις, οικογένειες της "υψηλής" κοινωνίας επισκέπτονταν τις παιδουπόλεις για να αγοράσουν, στην κυριολεξία, υπηρετικό προσωπικό. Πολλά παιδιά δόθηκαν παράνομα και με το αζημιώτο, φυσικά, σε υιοθεσία. Πολλά από αυτά είχαν ήδη οικογένειες και συγγενείς εν ζωή. Τέλος τα περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων και ξυλοδαρμών, είχαν και αυτά την θέση τους στον μακρύ κατάλογο της φρίκης των παιδουπόλεων.
Γράφει πχ ο Γιώργος Χατζάτογλου, ο οποίος οδηγήθηκε σε μιά τέτοια παιδούπολη:"Το στρατόπεδο ήταν περιφραγμένο με συρματόπλεγμα 4 μέτρα ύψος. Υπήρχαν παιδιά από 2 χρόνων, που έκλαιγαν γιατί είχαν με την βία αποχωριστεί απ' τους γονείς τους. Μέναμε σε τολ, που το καλοκαίρι οι λαμαρίνες τους καίγανε και το χειμώνα πάγωναν. Με την άφιξή μας, μας μοίρασαν στρατιωτικές φόρμες. Πρώτο μέλημά τους ήταν να μας στείλουν ιεροκήρυκα, να δημιουργήσουν κατηχητικά. Θυμάμαι ότι σε όλους τους τοίχους ήταν ζωγραφισμένη μια μορφή ενός αγριανθρώπου γενειοφόρου με μια χατζάρα στο στόμα, που έσταζε αίμα, να αρπάζει απ' την αγκαλιά της μάνας το παιδί της...στους τοίχους υπήρχαν συνθήματα για το έθνος και τη Φρειδερίκη. Μέσα σ' αυτό το κλίμα γίνονταν η διαπαιδαγώγηση για τη "μάνα μας" τη Βασίλισσα".
Πάνω στα φυλακισμένα ανήλικα, το αστικό κράτος και η Φρίκη έστησαν μια ολόκληρη επιχείρηση, όπου τα παιδιά χρησίμευαν ως τζάμπα εργάτες. Πχ στα 22 ταπητουργεία-κιλιμοποιεία, όπου πάλι κορίτσια απ' το παιδομάζωμα της Φρίκης εργάζονταν χωρίς αμοιβή, κατασκευάστηκαν χιλιάδες χαλιά, που πουλήθηκαν στην εσωτερική αγορά και στο εξωτερικό. Το 1968, τα ταπητουργεία της Φρειδερίκης έφθαναν τα 65!
Όταν η αρπαγή και φυλάκιση παιδιών κλιμακώθηκε, ο Δημοκρατικός Στρατός, το ΚΚΕ και η Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση, οργάνωσαν την διάσωση τους. Με τη συγκατάθεση των γονιών τους-κι όπου δεν υπήρχαν, των στενότερων συγγενών-μεταφέρονταν στις Λαϊκές Δημοκρατίες. Όταν οι Αμερικανοί και το Ελληνικό αστικό κράτος-επειδή είχαν λυσσάξει για τα παιδιά που διασώθηκαν-άρχισαν καμπάνια-για τα δήθεν "θύματα", η Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Παιδείας, καθηγητή Ιατρικής Πέτρου Κόκκαλη, δήλωνε τη συμφωνία της για διεξαγωγή έρευνας εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού για την κατάσταση των παιδιών στις Λαϊκές Δημοκρατίες, εφόσον γινόταν και στα στρατόπεδα της μοναρχοφασιστικής Ελλάδας. Η Φρειδερίκη βέβαια ποτέ δε δέχτηκε τέτοια έρευνα.
Τα επόμενα χρόνια εκθέσεις του ΟΗΕ και του Ερυθρού Σταυρού επιβεβαίωσαν την πρόσβαση που είχαν όλα τα παιδιά στις δομές κοινωνικής πρόνοιας των Λαικών Δημοκρατιών. Εκεί σπούδασαν, δούλεψαν. Αργότερα τα περισσότερα βρέθηκαν πάλι στις ρίζες τους, με την γλώσσα, τον πολιτισμό και τις συνήθειες, άσβεστες. Από τα παιδιά του εγκλήματος της Φρειδερίκης ο συντριπτικός αριθμός δε γνώριζε ή δεν γνωρίζει ακόμα ότι υπήρξε θύμα αρπαγής/αγοραπωλησίας. Το λιγότερο που υποχρεούται να κάνει το σημερινό κράτος είναι να ανοίξει όλα τα αρχεία των παράνομων υιοθεσιών από τα κολαστήρια της Φρειδερίκης, για να μπορέσουν τα θύματα η οι οικογένειες τους να ξαναενώσουν το χαμένο παρελθόν τους.
Πηγές: Δημήτρης Σέρβος, "Το "παιδομάζωμα" και ποιοί φοβούνται την αλήθεια", Σύγχρονη Εποχή, Βενιζέλος Λεβεντογιάννης,"Οι παιδουπόλεις της Φρίκης-Ένα αρρωστημένο σχέδιο, από έναν νοσηρό νου", Ποντίκι, Λουκιανός Χασιώτης, "Τα παιδιά του εμφυλίου", Εστία




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΑΜ
Ενιαιο Παλλαϊκό Μέτωπο
Δ. Καζάκης: Είναι εντυπωσιακό το πώς τους πιστεύουμε ακόμα. Εγώ θα έλεγα ότι θα έπρεπε να ξεκινάς ακριβώς ανάποδα: Aυτό που λες είναι ψέμα απέδειξε μου την αλήθεια.
Αυτό αφορά και τα ελληνοτουρκικά, κατ' ευφημισμόν ελληνοτουρκικά, γιατί όταν μαζεύονται 7 στόλοι στην περιοχή της νοτιοανατολικής λεκάνης της Μεσογείου δεν είναι ελληνοτουρκικά είτε το θέλουμε είτε όχι. Είναι μία διεθνής σύρραξη που παίρνει διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από αυτές που υπολογίζουν οι αναλυτές ή όσοι έχουνε πει μέχρι στιγμής.
Καμία συμμαχία με την Ελλάδα δεν υπάρχει γιατί δεν υπάρχει κανένα αμυντικό σύμφωνο ανάμεσα στη χώρα μας και σε κάποια άλλη!
Επιτρέπουμε στην Εθνική δικαιοδοσία της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου όπου οι συγκρούσεις γίνονται για τα κυριαρχικά δικαιώματα και το καθεστώς κυριαρχίας των χωρών στην περιοχή, επιτρέπουμε να εμπλέκονται ξένοι στόλοι κατά το δοκούν επιδιώκοντας δικά τους συμφέροντα .
Αυτό κάναμε και επιβάλλαμε ξένο καθεστώς ελέγχου σε αυτήν την περιοχή. Βεβαίως με στόχο τα γεωπολιτικά συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων και των κολαούζων τους στην περιοχή .
Πρώτη φορά στη Διεθνή πρακτική, τουλάχιστον μεταπολεμικά, έχουμε μερική οριοθέτηση. Το υπόλοιπο γιατί δεν οριοθετείται; Καθίσαμε κάτω με την Αίγυπτο και συζητήσαμε μόνο αυτή τη ζώνη και εγώ ρωτάω το υπόλοιπο; Δεν έχουμε άλλη οριοθέτηση να κάνουμε με την Αίγυπτο; Προφανώς και έχουμε, γιατί παραπέρα περίπου κάπου στη μέση είναι το Καστελόριζο φυσικά.
- Γιατί δεν οριοθετήθηκε η περιοχή αυτή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο; Το πρώτο ερώτημα είναι αυτό.
Αυτό που βγαίνουν τα «παπαγαλάκια» του Μητσοτάκη και βεβαίως του οικείου πολιτικού συστήματος να λένε είναι ότι δεν οριοθετήθηκε, διότι η Αίγυπτος δεν ήθελε να λύσει το πρόβλημα με την Τουρκία.
Ας πάρουμε ότι είναι έτσι τα πράγματα ποιον συμφέρει η οριοθέτηση αυτή; Η οριοθέτηση αυτή συμφέρει την Τουρκία, όχι την Ελλάδα!
Γιατί; Γιατί εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζει τόσο η Ελλάδα, όσο και η Αίγυπτος ότι η περιοχή αυτή έχει ζωτικά συμφέροντα για την Τουρκία και η Ζώνη είναι ανοιχτή.
- Το δεύτερο ερώτημα που προκύπτει είναι αν η Αίγυπτος δεν ήθελε τελικά, εμείς σαν Ελλάδα τι θέλαμε;
Γιατί δεν πήγε να συμφωνήσει με την Κύπρο η οποία έχει οριοθετήσει τις θαλάσσιες ζώνες της με ανακοίνωσή της στον ΟΗΕ;
- Γιατί η Ελλάδα δεν πήγε να κλείσει συμφωνία και να κολλήσει πάνω στην Κύπρο;
Εάν το έκανε αυτό, τι θα έκανε η Αίγυπτος; θα μας έκανε πόλεμο; Όχι. Αναγκαστικά θα ερχόταν να συμφωνήσει πάνω στην οριοθετική γραμμή.
Ακόμη και αν η Αίγυπτος έστελνε not verbal, δηλαδή διαμαρτυρία στα Ηνωμένα Έθνη, όπως έχει κάνει ο Λίβανος όταν οριοθέτησε η Κύπρος με την Αίγυπτο, όπως έκανε το Ισραήλ ενάντια στο Λίβανο, όπως έχουν κάνει όλοι και που δεν σημαίνει απολύτως τίποτα στην πράξη. Γιατί δεν το κάναμε;
Δεν το κάνουμε, γιατί αναγνωρίζουμε στην Τουρκία εμμέσως πλην σαφώς το δικαίωμα ζωτικών συμφερόντων στην περιοχή!
- Πώς το ξέρουμε;
Ας δούμε τις δηλώσεις του Τσαβούσογλου στην Χουριέτ στις 10 Αυγούστου τρεις μέρες μετά την ανακοίνωση του συμφώνου Ελλάδος- Αιγύπτου. Οι δηλώσεις αυτές του Τσαβούσογλου είναι χαρακτηριστικές, λέει:
"Η Ελλάδα δεν έχει ξεκινήσει την υφαλοκρηπίδα της από την Κρήτη και τα άλλα νησιά της Μεσογείου. Φαίνεται ότι έχει κάνει
παραχωρήσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα της υφαλοκρηπίδας των νησιών και αυτό ενισχύει τις θέσεις της Τουρκίας"
Η συζήτηση αυτή με τον Τσαβούσογλου γίνεται με Τούρκους δημοσιογράφους στη διάρκεια της πτήσης του στο Λίβανο για να εμφανιστεί και αυτός, όπως και ο Μacron σαν αποικιοκρατική και αυτή δύναμη. Παίζει η Τουρκία και με τους σουνίτες του Λιβάνου.
- Το ερώτημα είναι:
Γιατί δεν απάντησε κανείς σε αυτή τη δήλωση του Τσαβούσογλου στο υπουργείο εξωτερικών;
Γιατί δεν είπε πως δεν ισχύει αυτό το πράγμα; Μόλις είδαμε στο χάρτη ότι ο Τσαβούσογλου έχει δίκιο, όντως κάνουμε παραχώρησεις στα κυριαρχικά δικαιώματα ως προς την υφαλοκρηπίδα των νησιών και της Κρήτης και των υπόλοιπων και αυτών που εντάσσονται στη λεγόμενη συμφωνία, αλλά και των νησιών ακόμη και της Ρόδου που είναι εκτός συμφωνίας , δηλαδή αφήνουμε περιθώρια μάλλον.
Η συμφωνία αυτή με τον τρόπο που έχει διατυπωθεί ενισχύει τη θέση της Τουρκίας,σε αυτό ο Τσαβούσογλου έχει δίκιο για αυτό και τσιμουδιά από την Ελληνική πλευρά, δεν υπήρξε κανενός είδους αντίδραση.
Η συμφωνία που έγινε με την Αίγυπτο αδειάζει και το not verbal, δηλαδή τις διαμαρτυρίες που έκανε η Ελλάδα σε βάρος του Τουρκολυβικού Συμφώνου!
Διότι οι διαμαρτυρίες λένε ότι δεν αφορά απλά την άρνηση κάποιων δικαιωμάτων αλλά αφορά την εδαφική κυριαρχία της χώρας που προέκταση της είναι η υφαλοκρηπίδα κ οι θαλάσσιες ζώνες.
Ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Ερντογάν είναι η ελληνική κυβέρνηση,οι ελληνικές κυβερνήσεις συνολικά!
Έχει ενδιαφέρον να πούμε ότι η Κύπρος έχει κάνει μονομερή οριοθέτηση όχι μόνο στο νότιο τμήμα που έχει οριοθετήσει και ΑΟΖ, αλλά και στο βορρά. Προσέξτε την οριοθέτηση είναι μονομερής κ έγινε με ανακοίνωση της Κύπρου στον ΟΗΕ και δημοσιεύεται στην επετηρίδα του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας και έγινε με σκοπό- να έρθει να κολλήσει η Ελλάδα επάνω- να κλείσει η συμφωνία με την Ελλάδα.
Η Ελλάδα φυσικά αρνείται να κάνει το ίδιο έστω δηλαδή μονομερή οριοθέτηση ή συμφωνία με την Κύπρο!
Γεωστρατηγικά η συμφωνία Ελλάδας Αιγύπτου εκθέτει όχι μόνο την Ελλάδα και την κυριαρχία της αλλά και την Κύπρο έναντι της Τουρκίας!
Επιτρέπει τις στρατιωτικές και στρατιωτικο-πολιτικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά και της Κύπρου, ειδικά της Κύπρου!
Προσέξτε το ζήτημα της Κύπρου, γιατί πολύ φοβάμαι και επαναλαμβάνω τη δική μου εκτίμηση , ότι στρατιωτικό χτύπημα θα υπάρξει και θα υπάρξει από την Τουρκία στην Κύπρο!
- Η Κύπρος απομονώνεται!
Απομονώνεται συστηματικά γεωστρατηγικά μόνο και μόνο για να μπορεί να είναι αρκούντως μακράν όταν θα χτυπήσει για δεύτερη φορά η Τουρκία στρατιωτικά, ώστε να μοιραστεί το νησί τελικά πενήντα-πενήντα όπως διεκδικεί η Τουρκία εδώ και χρόνια και όχι μόνο με τον Ερντογάν!
- Γιατί δεν κάναμε συμφωνία οριοθέτησης με την Κύπρο και κάναμε μόνο με την Αίγυπτο;
Να δούμε γιατί κάναμε μόνο συμφωνία με την Αίγυπτο.
Η συμφωνία κλείστηκε με παρέμβαση των Αμερικανών! Ο broker της συμφωνίας ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες, μάλιστα γκρίνιαξε η Γερμανία, γιατί μέσω της διαδικασίας Μπορέλ, δηλαδή της διαδικασίας που ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου, της μυστικής διπλωματίας, του λεγόμενου διαλόγου ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ελλάδα όπου προέβλεπε τους θεατρινισμούς της 27ης και 28ης Ιουλίου, όταν στην περιοχή που διεκδικεί η Τουρκία εστάλη ο ελληνικός στόλος ως βοηθητική δύναμη στον αμερικανικό στόλο, καθότι πλέον οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν διοικούνται από την Ελληνική Κυβέρνηση ούτε από τον ΑΓΕΕΘΑ.
- Συνδιοικείται ο στόλος και οι ένοπλες δυνάμεις μας από τους Αμερικανούς!
Ο ελληνικός στόλος στάλθηκε εκεί υπό την αιγίδα του αμερικανικού στόλου ο οποίος στις 27 του μηνός ανακοίνωσε ότι ο ελληνικός στόλος κατέβηκε για να κάνει ασκήσεις με το αεροπλανοφόρο Eisenhower και την ομάδα μάχης που έχει συγκροτήσει.
Όπως επίσης τώρα βρίσκεται εκεί για να συνοδεύσει την πλατφόρμα ή το περίφημο μεγάλο σκάφος των 287 μέτρων ένα τεράστιο σκάφος το οποίο ,αν θυμάμαι καλά ανήκει στην 5η Μεραρχία των πεζοναυτών των αμερικανών και είναι κομαντάντε control! Κατά κύριο λόγο είναι σκάφος διοίκησης, όπου μπορεί να κάνει πιο άμεση την επέμβαση στρατιωτικών δυνάμεων και από τον αέρα και από τη θάλασσα και από το έδαφος σε περίπτωση εισβολής και επεμβάσεις των Αμερικανικών Ενόπλων δυνάμεων!
Για αυτό το λόγο φτιάχτηκε αυτό, ώστε να μπορεί να διοικεί τέτοιου είδους εκστρατείες- παρεμβάσεις.
Το συγκεκριμένο πλοίο έφτασε στη Νάπολη στις 13 του μηνός και αυτές τις μέρες κυκλοφορεί στην περιοχή μαζί με τον 6ο στόλο τον Αμερικανικό.
Τώρα βέβαια, κανένας δεν αναρωτιέται τι θέλει ένα τέτοιο σκάφος, όπου ο σκοπός του είναι να οργανώνει επιχειρήσεις επέμβασης του αμερικανικού στρατού σε περιοχές σε συνδυασμό με αποβάσεις πεζοναυτών επιχειρήσεις Αεροπορίας και Ναυτικού κατά κύριο λόγο από επιθετικά σκάφη όπως το eisenhower και αυτά που το πλαισιώνουν, είναι ένα θέμα.
Δεν ήρθε για την Ελλάδα στην πραγματικότητα ήρθε για να προστατεύσει τον Τουρκικό στόλο!
Γιατί όμως να προστατεύσει τον Τουρκικό στόλο;
Γιατί την ίδια εποχή 26 με 29 Ιουλίου στην ίδια περιοχή, όπου υποτίθεται ότι γινόταν η αντιπαράθεση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με το τούρκικο,παραμύθια δηλαδή, συνέβαινε και άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό με φρεγάτες τύπου stealth που διαθέτουν και οι δύο στόλοι, της Αιγύπτου δηλαδή και της Γαλλίας, και επειδή οι Αμερικάνοι δεν Θέλανε μία επανάληψη τύπου auvatilia, δεν θέλανε δηλαδή κάποιων αγνώστων στοιχείων σκάφη να βάλουν και να βυθίζουν τουρκικά πολεμικά είτε συνοδευτικά είτε φρεγάτες είτε το Oruc Reis το ίδιο, για αυτό και βρέθηκαν στην περιοχή για να αποτρέψουν τυχόν επιχείρηση των Αραβικών Εμιράτων της Αιγύπτου και της Γαλλίας εναντίον της Τουρκίας, προκειμένου να επιβάλει τα δικά της γεωπολιτικά συμφέροντα.
Αυτή ήταν η πρώτη ενέργεια των Αμερικάνων.
Η δεύτερη ενέργεια είναι να βάλει την Ελλάδα να υπογράψει αυτό το κατάπτυστο σύμφωνο με την Αίγυπτο! Προκειμένου ο Σίσι να ικανοποιηθεί ως προς το αίτημα του ως προς την διεκδίκηση επιρροής στην περιοχή της κυρηναϊκής.
Με αυτό τον τρόπο προωθούνται τα συμφέροντα της Αιγύπτου στη μυστική διαπραγμάτευση που αυτή τη στιγμή διεξάγεται στο Παρασκήνιο προκειμένου να διαμελιστεί η Λιβύη κατά τα γνωστά αποικιοκρατικά προηγούμενα, δηλαδή ανάμεσα σε Τριπολίτιδα και Κυρηναϊκή.
Όπου η κυρηναϊκή να περάσει στον έλεγχο ή στη ζώνη ασφαλείας της Αιγύπτου όπως ήθελε και η Αίγυπτος.
Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα πληρώνει σε βάρος της πάντα, σε βάρος των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της.
Διότι δεν υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα, καθότι είμαστε υποτελείς και πότε διεκδικήσαμε κυριαρχία σαν επίσημο ελληνικό κράτος για να την διεκδικήσουμε τώρα;
Παρόλα αυτά οι μειωμένες θαλάσσιες ζώνες σημαίνουν και μειωμένη κυριαρχία επί του εδάφους αυτά συνδέονται οργανικά δεν μπορεί το ένα χωρίς το άλλο.
Έτσι λοιπόν για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Σίσι κλείνει αυτή η κατάπτυστη συμφωνία και ταυτόχρονα αφήνει το περιθώριο ο Σίσι να διαπραγματευτεί με την Τουρκία για το υπόλοιπο της ζώνης που διεκδικεί η Τουρκία!! Για αυτό και είναι χαρούμενος ο Τσαβούσογλου και λέει δικαιώνονται οι θέσεις της Τουρκίας!!!
- Γιατί το κάνουν οι Αμερικανοί αυτό;
Διότι η Αίγυπτος έκλεισε δύο σημαντικές συμφωνίες με τη Ρωσία μία για την ανάπτυξη των υποδομών της χώρας παρέλαβε τα πρώτα τρένα από τη Ρωσία και λοιπά και δεύτερη, στρατηγική αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου από τη Ρωσία.
Επομένως λοιπόν οι Αμερικανοί πάση θυσία έπρεπε να αποτρέψουν τη διείσδυση της Ρωσίας στη συγκεκριμένη περιοχή ιδιαίτερα μάλιστα μετά τη δημοσίευση ή την διοχέτευση στον τύπο ενός σχεδίου ανησυχίας των αμερικανών και των ευρωπαίων-- των Γερμανών κατά κύριο λόγο
Αν θυμάμαι καλά δημοσιεύτηκε στο Spiegel για την ανάπτυξη 10 στρατιωτικών βάσεων στην περιοχή της Βόρειας υπερσαχαριας και υποσαχάριας Αφρικής από τους Ρώσους.
Μετά από κάτι τέτοιο οι Αμερικάνοι θέλανε πάση θυσία να ελέγξουν την κατάσταση στην Αίγυπτο και για αυτό τους δίνουν αυτά που ζήταγε ο Σισυ και ταυτόχρονα αφήνουν περιθώριο διαπραγμάτευσης με την Τουρκία, της Αιγύπτου με την Τουρκία σε βάρος πάντα της Ελλάδας!
Για αυτό υπογράψαμε την κατάπτυστη πρωτοφανή συμφωνία με την Αίγυπτο!
Κανένα άλλο κράτος στον κόσμο δεν το έχει κάνει, αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έκανε μια ανάρτηση ο Μπαλαφας για τις μάσκες (τραβηγμενη ξε-τραβηγμενη δεν εχει σημασία) κι έπεσαν όλοι οι αντισηπτικουληδες να τον φάνε. Η χλεύη και η διαπομπευση απο τα καθεστωτικα media ήταν αναμενόμενη και φανταζομαι την περιμενε και ο ιδιος ο Μπαλαφας, οποτε την αγνόησε.
Το χειροτερο όμως όλων, είναι ότι πλέον φαινεται πως θα στερηθεί το δικαίωμα εργασίας, καθότι ο τηλεμάγειρας Κουτσοπουλος ενοχλημενος, ακύρωσε την εμφάνιση του Μπαλάφα στο φεστιβάλ που διοργανώνει, αφήνοντας έτσι τον μουσικό και τους συνεργάτες του χωρίς δουλειά.
Η ανθρωποφαγία και το "κυνήγι ψεκαζμενων" που στήνεται απο τον απόπατο της κοινωνίας παίρνει ολοενα και μεγαλυτερες διαστάσεις.
Ο Μιχαλης Μυτακιδης που εμφανιζεται στο ιδιο φεστιβάλ, στέκεται δίπλα στον συνάδελφό του (ο μόνος ως τώρα απο το φεστιβάλ κι εχω την αίσθηση πως μέχρι εκει θα φτασει η "αλληλεγγύη") με ενα ντομπρο μήνυμα.
Ο Μπαλάφας μέσω της τέχνης του έχει αποδείξει οτι ειναι απο τους καλλιτέχνες που δε φοβούνται να τοποθετηθουν σε θέματα, που οι περισσότεροι συνάδελφοί τους αποφεύγουν να αγγίζουν για να μην μπλεξουν και τους στοιχίσει τη καριέρα τους...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όταν τα "ψεκασμένα" (ellinika hoaxes) είναι "μπάτσος της πληροφορίας" και λογοκρίνει χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο επιστήμονες που αμφισβητούν κυβερνητικες αποφάσεις...
Η μασκα στα παιδια μπορει να οδηγησει σε αιφνιδιο θανατο!!!
Αναστασιος Χατζής MD, PHd, Παιδίατρος-Εντατικολόγος, Διευθυντης Παιδιατρικης Μοναδας Εντατικης Θεραπειας, Παιδιατρικο Κεντρο Αθηνων



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και για όσους δεν το ξέρατε, μάθετε πώς έχετε μερίδιο ευθύνης για το μεταναστευτικό...
Μην τα περιμένετε όλα από την Ευρώπη μας...
Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα έχει ρόλο φύλακα των ευρωπαϊκών συνόρων
20/8/2020
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη και ξεναγήθηκε στην πόλη.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωθυπουργός ... Ο "Γέρος της Δημοκρατίας" τρομάρα του ...

Στις αρχές Απρίλη 1965 αποβλήθηκαν διά παντός απ’ όλα τα γυμνάσια της Ηπείρου δύο μαθητές, επειδή είχαν πάρει μέρος στην υποδοχή του Μ. Θεοδωράκη, προέδρου της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη. Ακολούθησαν και άλλες αποβολές από τα Γυμνάσια Ιωαννίνων, Αρτας, Κομοτηνής, Καβάλας κ.ά. Ο Παπανδρέου δήλωσε: «Η διά παντός αποβολή από το γυμνάσιο Ιωαννίνων δύο κομμουνιστών μαθητών αποτελεί παράδειγμα για τον εκπαιδευτικόν κόσμον της χώρας, διδάσκοντας και διδασκομένους. Η οργάνωσις της κομμουνιστικής νεολαίας Λαμπράκη δεν επιτρέπεται να εισδύση εις τα σχολεία. Αι κυρώσεις θα είναι σκληρόταται» (Σπ. Λιναρδάτου: «Από τον εμφύλιο στη χούντα», τ. Ε’, σελ. 173).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Bernard-Henri Lévy - ο πιο ενοχλητικός και ένας από τους πιο καταστροφικούς Σιωνιστές είναι σε παγκόσμια περιοδεία ξανά
Λιβυη-Συρια-Ισραηλ-Ουκρανια,ναζι του Μεινταν, τωρα Λευκορωσια με τους ναζι




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Mία γενιά από ηλίθιους; –
Εξαιρετικό άρθρο ενός 16χρονου νέου
που όλοι πρέπει να διαβάσουν
_ Όσο και αν είναι επώδυνο για μένα, δυστυχώς ανήκω σε αυτήν τη γενιά. Αναφέρομαι βεβαίως, βεβαίως στη γενιά ανθρώπων που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα την περίοδο από 1998 και πάνω. Μια γενιά που μεγάλωσε με σύντροφο την τεχνολογία. Μία γενιά που πήρε τελείως διαφορετικό δρόμο από την προηγούμενη, μια πορεία που ίσως δεν είναι αναστρέψιμη. Τι συμβαίνει λοιπόν με αυτή τη νέα γενιά;
Ποιος ή τι ευθύνεται τελικά για αυτήν την κατάληξη; Ευθύνεται η υπερβολική «δόση» τεχνολογίας που έχουν λάβει τα σημερινά παιδιά, χωρίς να γνωρίζουν πως να την χειρίζονται και να την αξιοποιούν ώστε να αποκομίσουν τα οφέλη της; Ή μήπως ευθύνεται η στάση και η διαπαιδαγώγηση των γονέων προς τα παιδιά; Γιατί σίγουρα δεν φταίει μόνο το διαδίκτυο και το Facebook για αυτήν τη κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Γιατί πραγματικά είναι τρομακτική… Ας αρχίσουμε λοιπόν…
Τα παιδιά της νέας γενιάς κρίνουν και κρίνονται με βάση την εξωτερική εμφάνιση και ΜΟΝΟ. Έχουν δώσει τεράστια βαρύτητα στο πως φαίνονται και στο πως δείχνουν, όχι στο πως πραγματικά είναι! Δεν ενδιαφέρονται για την καλλιέργεια του ψυχικού τους κόσμου, της κριτικής τους σκέψης και της δημιουργικότητας τους και δεν δέχονται εύκολα το διαφορετικό. Δεν βάζουν στόχους, δεν έχουν όνειρα και οράματα για τη ζωή τους.
Αντιθέτως, επιζητούν μόνο την κοινωνική αποδοχή, συμμερίζοντας τις απόψεις και ακολουθώντας τα στερεότυπα της μάζας. Ασχέτως αν αυτές τους εκφράζουν ή όχι! Πάρτε για παράδειγμα … Βλέπεις όλα τα σημερινά παιδιά σαν «μαζικοποιημένα zombie» να ακολουθούν την κάθε ανόητη και ανούσια μόδα (ξέρουν τι κάνουν αυτοί που τις πλασάρουν), προσπαθώντας να το παίξουν κάποιοι που στα αλήθεια δεν είναι! Δεν το φιλτράρουν από τον εγκέφαλο τους και δεν σκέφτονται, αν πράγματι αυτή η μόδα αποτελεί ένα μέσο έκφρασης για αυτούς. Την ακολουθούν επειδή το ίδιο πράττει και η μάζα, και έτσι γνωρίζουν ότι θα λάβουν κοινωνική αποδοχή από τους πολλούς. Κάτι τέτοιο φυσικά αποτελεί μεγάλη αδυναμία και σοβαρό πλήγμα για την προσωπικότητας τους, σε μια ηλικία όπου μπαίνουν οι βάσεις για την διαμόρφωση της.
(εύκολη επιρροή = μια κυβέρνηση αθλίων με πολίτες πρόβατα και έχω και χίλια αλλα παραδείγματα). Όχι πως τώρα δεν είμαστε πρόβατα, αλλά αυτό δεν αφορά το παρόν θέμα. Για όσους θέλουν να πάρουν μία γεύση από αυτήν την κατάσταση, απλά επισκεφτείτε τον δημοφιλή ιστόχωρο κοινωνικής δικτύωσης,Facebook. Γιατί ΔΕΝ νοείται σημερινό παιδί χωρίς να κατέχει λογαριασμό στο Facebook. Ποζεριά, Καγκουριά, check – in όπου στο γ@μημένο κόσμο βρίσκονται, με την μόνη τους αγωνία να είναι για τον αριθμό των likes που θα λάβουν. Δεν προβληματίζονται για τίποτα στη ζωή τους, και η διανοητική τους κατάσταση έχει φτάσει να είναι ισάξια ενός κούτσουρου.
«Η τεχνολογία ξεπέρασε την ανθρώπινη αλληλεπίδραση » όπως είπε και ο Αϊνστάιν. Τα σημερινά παιδιά δεν μπορούν να συναισθανθούν αληθινά,αφού η ανθρωπιά τους έχει χαθεί. Δυστυχώς η μέρα που ανέφερε ο Αϊνστάιν έχει φτάσει: «Ο κόσμος θα έχει μία γενιά από ηλίθιους»
Ίσως οι σκέψεις μου για την «ευλογημένη» αυτή γενιά σας φαίνονται σκληρές και απαισιόδοξες. Προσπαθώ απλά να είμαι ρεαλιστής. Μην ξεχνάτε πως εγώ τα ζω καθημερινά. Αλλά όποιο και αν είναι το πρόβλημα μπορούμε να το αλλάξουμε όλοι μαζί, γιατί ποτέ δεν είναι αργά. Καλώ και τα ίδια τα παιδιά που έχουν λίγο μυαλό, να σκεφτούν και προβληματιστούν για όλη αυτή τη κατάσταση. Μπορεί τώρα να εκφράζω τα παράπονα μου κατ’ αυτόν το τρόπο, αλλά θα προσπαθήσω όπως μπορώ να βοηθήσω και να αφυπνίσω τους συνομήλικους μου (τους φίλους μου τουλάχιστον). Το ίδιο να πράξετε και εσείς!
Υ.Γ. Δεν αναφέρομαι σε όλα τα παιδιά της γενιάς, γιατί γνωρίζω ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αναφέρομαι στη μάζα, δηλαδή στους πιο πολλούς. Και ούτε εγώ το παίζω πιο έξυπνος από αυτούς.Ίσως να είμαι λίγο πιο αφυπνισμένος!
Υ.Γ.2 Δεν είμαι ΚΑΤΑ του Facebook. Και εγώ ο ίδιος κατέχω λογαριασμό, αλίμονο. Είμαι κατά όλης αυτής της κατάστασης που επικρατεί εκεί.
Φοβάμαι τη μέρα που η τεχνολογία θα ξεπεράσει την ανθρώπινη επαφή… Ο κόσμος θα αποκτήσει μια ολόκληρη γενιά ηλιθίων…
Αϊνστάιν




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που ξέρω είναι πως η ΕυρωΕνωση απαγορεύει πλέον στους Έλληνες να καλλιεργούν σταφύλια, τους υποχρεώνει με πρόστιμα να τα ξεριζώσουν, και τους παλιούς καλλιεργητές τους επιδοτεί να αλλάξουν καλλιέργεια.
Όπως έσπασαν και τα καικια για να πάρουν επιδότηση



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!!
Ο Θανάσης Κλάρας γεννήθηκε στη Λαμία, 27 Αυγούστου 1905, γνωστός ως Άρης Βελουχιώτης ή Μιζέριας.
Γόνος εύπορης οικογένειας. Σπούδασε στην Αβερώφεια Μέση Γεωργική Σχολή Λαρίσης γεωπονική, αλλά σύντομα εγκατέλειψε το επάγγελμά του και μετέβη στην Αθήνα.
Έκτοτε αγνοείται .... ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η νεότερη οδηγία (22/8) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ./W.H.O.): «ΟΧΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ»– Αναμένουμε συμμόρφωση των αρμοδίων στην οδηγία, όπως ήδη έγινε στην Κύπρο. Διαφορετικά παρανομούν.
Για τα παιδιά 5 ετών και κάτω
Δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα. Η σύσταση αυτή βασίζεται κυρίως στην ασφάλεια και την ικανότητα των παιδιών να χρησιμοποιούν μάσκα με ελάχιστη βοήθεια.
Αν, πάντως, οι τοπικές Αρχές έχουν αποφασίσει κάτι διαφορετικό, τα μικρά παιδιά πρέπει να βρίσκονται διαρκώς υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα όσο φορούν τη μάσκα. Το ίδιο πρέπει να γίνεται και όταν το μικρό παιδί χρειάζεται να φορά μάσκα επειδή, π.χ., κατοικεί με πάσχοντα από τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.
Για τα παιδιά ηλικίας 6-11 ετών
Η απόφαση για τη μάσκα πρέπει να βασίζεται σε ορισμένες προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις αυτές είναι:
Να έχει ο κορωνοϊός μεγάλη διασπορά στον τόπο κατοικίας τους
Να έχουν τα παιδιά την ικανότητα να χρησιμοποιούν σωστά και με ασφάλεια τη μάσκα
Να έχουν πρόσβαση σε μάσκες και τη δυνατότητα να τις αλλάζουν όποτε είναι απαραίτητο (π.χ. στο σχολείο).
Να υπάρχει επαρκής επίβλεψη από ενήλικες και οδηγίες για την ασφαλή χρήση της μάσκας
Να έχει αξιολογηθεί ο πιθανός αντίκτυπος της μάσκας στη μάθηση και την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη, σε συνεργασία με τους δασκάλους, τους γονείς και/ή τους παιδιάτρους
Να έχουν αξιολογηθεί οι αλληλεπιδράσεις και οι επαφές των παιδιών με ευπαθείς ομάδες (π.χ. ηλικιωμένους, χρονίως πάσχοντες)
Η χρήση μάσκας από παιδιά με προβλήματα υγείας ή ανάπτυξης
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η UNICEF τονίζουν πως η μάσκα δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική για τα παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές ή αναπηρίες. Κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά από τους γονείς, τους κηδεμόνες, τους δασκάλους και/ή τους παιδιάτρους.
Ειδικά τα παιδιά με σοβαρή νοητική ή αναπνευστική διαταραχή, που δυσκολεύονται να αντέξουν τη μάσκα, δεν πρέπει να τη φορούν.
Τα παιδιά με προβλήματα υγείας (π.χ. καρκίνο, κυστική ίνωση) που εξασθενούν το ανοσοποιητικό πρέπει να φορούν ιατρική μάσκα σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό τους.
Περιμένω τα HOAXES να με διαψεύσουν.
Σχολιο.- Ουτε πανω απο 12 ουτε κατω απο 12 . Κανενα παιδι με μασκα στο σχολειο και κανεις μας να μην φοραει μασκα για μια ψευτικη πανδημια .Ανυπακουη τωρα .
Σχολιο.- ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΝΑΣ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΦΑΝΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ "ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ" ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΜ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Κι αν στόλισες το γάιδαρο, γι’ άλογο δεν περνιέται".
"Άνθρωπο βλέπεις, καρδιά δεν γνωρίζεις".
26 Αυγούστου 1919, έφυγε από την ζωή ο Γεώργιος Σουρής!!!!
Ένας από τους σπουδαιότερους σατιρικούς ποιητές της νεότερης Ελλάδας,έχοντας χαρακτηριστεί ως «σύγχρονος Αριστοφάνης». Το έργο του χαρακτηρίζεται από την ποιητική του γονιμότητα και την πληθώρα των στίχων του. Έγραφε πάντα καλοπροαίρετα, σχολιάζοντας το λαό, τους άρχοντες, τους Βασιλείς, χωρίς ωστόσο να βρίζει .Συχνά αυτοσαρκαζόταν και έξοχο δείγμα αυτοσαρκασμού είναι το ποίημα «Η Ζωγραφιά μου». Η γλώσσα του είναι μικτή. Χρησιμοποιεί πολύ τη δημοτική, αλλά συχνά στα ποιήματά του υπάρχουν αρκετές λόγιες λέξεις και φράσεις και ...... ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ!!!!!!!!
Ποιος είδε κράτος λιγοστό σ' όλη τη γη μοναδικό,εκατό να εξοδεύει και πενήντα να μαζεύει;
Νά 'χει κλητήρες για φρουρά και να σε κλέβουν φανερά, κι ενώ αυτοί σε κλέβουμε τον κλέφτη να γυρεύουνε;"




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝ ΓΙΝΩ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΘΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ
Με την αποφοίτησή του από τη Μέση Γεωργική Σχολή της Λάρισας ο Θανάσης Κλάρας επέστρεψε στη Λαμία, όπου ο πατέρας του του πρότεινε να αναλάβει τα 100 στρέμματα που διέθετε έξω από τη Στυλίδα, στα οποία περιλαμβανόταν και μεγάλος ελαιώνας. Ο δεκαεφτάχρονος Θανάσης αρνήθηκε, λέγοντάς του:
«Αν πάρω πατέρα στα χέρια μου όλα αυτά που μου προσφέρεις σίγουρα θα γίνω πλούσιος. Αλλά τότε θα πάψω να σκέφτομαι τους φτωχούς» (1).
Σεβόμενος την άρνησή του, ο Δημήτρης Κλάρας φρόντισε για τον διορισμό του γιου του, το 1923, στην Υπηρεσία Εποικισμού (2) και ο Θανάσης βρέθηκε στη Μπούκια της Δράμας, το σημερινό Παρανέστι.
Εντούτοις, δεν θα έμενε για πολύ εκεί, καθώς αρνήθηκε να συμβάλλει σε κάποια ρουσφετολογική συναλλαγή στη διανομή γεωργικών κλήρων. Έτσι, πολύ σύντομα τοποθετήθηκε στη Γεωργική Υπηρεσία και με παρέμβαση του πατέρα του διορίστηκε στα Τρίκαλα που ήταν πολύ πιο κοντά στη Λαμία (3). Εκεί θα μείνει λίγο καιρό, καθώς θα συγκρουστεί ξανά με τον γραφειοκρατικό μηχανισμό και τελικά θα παραιτηθεί.
Μετά την παραίτησή του, ο πατέρας του θα του προτείνει και πάλι να αναλάβει τα οικογενειακά κτήματα, για ν’ αντιμετωπίσει ξανά την άρνησή του. Και μπροστά στην επιμονή του πατέρα του, ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει για την Αθήνα:
«Όχι, πατέρα, μην επιμένεις, δεν θα μείνω στη Λαμία, να λένε πως παράτησα τη δουλειά, επειδή δεν τα ‘βγαζα τάχα πέρα, και πως γύρισα να ξεκοκαλίσω την πατρική περιουσία (…) Θα φύγω και θα πάω στην Αθήνα, ίσως εκεί βρω καλύτερα και το δρόμο της ζωής μου» (4).
Όπως επισημαίνεται, «οι απανωτές αρνήσεις του στις προτάσεις του πατέρα να μείνει στη Λαμία, να αναλάβει την εκμετάλλευση των κτημάτων, αφού ήδη εγκατέλειψε και τη θέση του στο δημόσιο, σηματοδοτούν πλέον την τελική απόρριψη εκ μέρους του ενός ολόκληρου κόσμου με την κουλτούρα που τον συνοδεύει, δηλαδή τις πεποιθήσεις και αξίες που ο ίδιος διδάχθηκε στην παιδική του ζωή» (5).
1. Μπάμπης Κλάρας, Ο αδερφός μου ο Άρης - ΚΨΜ 2015, σ. 84-85.
2. Επρόκειτο για υπηρεσία που φρόντιζε για την εγκατάσταση μικρασιατων προσφύγων σε χωριά που είχαν εγκαταλειφθεί από τους τουρκικούς και σλάβικους πληθυσμούς που τα κατοικούσαν μέχρι τότε.
3. Μπάμπης Κλάρας, ό.π., σ. 89.
4. Στο ίδιο, σ. 90.
5. Κλεομένης Κουτσούκης, Ο Άρης Βελουχιώτης ως προσωπικότητα, στο Κουτσούκης Κλεομένης (επιμ.): Η προσωπικότητα του Άρη Βελουχιώτη και η Εθνική Αντίσταση. Ένα επιστημονικό συμπόσιο – Φιλίστωρ, Αθήνα 1997, σ. 66.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για τη σημερινή επέτειο της γέννησης του Θανάση Κλάρα - Άρη Βελουχιώτη, στις 27 Αυγούστου 1905.
Τα Χριστούγεννα του 1942 οι αντάρτες του Άρη βρέθηκαν στα Τοπόλιανα Ευρυτανίας. Διαπιστώνοντας ότι στο χωριό δεν υπήρχε παπάς, η λειτουργία έγινε από τον Παπακουμπούρα, που ακολουθούσε την ανταρτοομάδα. Επρόκειτο για τον Κώστα Τζεβελέκα, από τη Νέα Γιαννιτσού Φθιώτιδας. Τον δεύτερο παπά που είχε ενταχθεί στον ΕΛΑΣ, μετά από τον παπα-Νικόλα Αυγερόπουλο, από την Κολοκυθιά, επίσης της Φθιώτιδας.
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χωρικοί ξαφνιάστηκαν, έχοντας ακούσει μέχρι τότε ότι ο ΕΛΑΣ είναι οργάνωση κομμουνιστική και οι κομμουνιστές σπάνε τις εικόνες, καίνε τις εκκλησίες και σκοτώνουν τους παπάδες.
Έχοντας ενθουσιαστεί από τη συμπεριφορά των ανταρτών και από την απλότητα και λαϊκότητα του Άρη, του έκαναν και μια πλάκα, πηγαίνοντας να τον χαιρετίσουν στο καφενείο του χωριού. Καθένας που τον χαιρετούσε πήγαινε πίσω από τους επόμενους και εμφανιζόταν και πάλι μπροστά του, μέχρι που ο καπετάνιος ένιωσε πως κάτι δεν του καθόταν καλά.
Έτσι, όταν βεβαιώθηκε γι’ αυτό που υποψιαζόταν, είπε σε έναν: «Ρε πατριώτη, για σταμάτα. Εσένα μου φαίνεται ότι σε ξαναχαιρέτισα πριν λίγο». Και, φυσικά, όλοι ξέσπασαν σε γέλια, με πρώτο τον ίδιο τον Άρη.
Σχολιο.- Το χωριό της μητέρας μου. Γνωστοί οι τοπολιανιτες για το ιδιαίτερο χιουμορ τους



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύπρος: Διαμαρτυρία υπέρ της ελευθερίας και ενάντια σε υποχρεωτικό εμβόλιο
26.08.2020 10:27

Διαμαρτυρία «υπέρ της ελευθερίας και των βασικών ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων που χάνονται ενάντια στο υποχρεωτικό εμβόλιο» θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.
Όπως αναφέρουν στα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης οι διοργανωτές, η διαμαρτυρία είναι ενάντια στην «υποχρεωτική νοσηλεία και θεραπεία, υποχρεωτική μάσκα, οποιαδήποτε υποχρεωτική επεμβατική ιατρική διαδικασία ή φάρμακο και βεβαίως το δυνητικά πολύ επικίνδυνο 5G».
Μεταξύ άλλων συμπληρώνεται ότι η διαμαρτυρία έχει στόχο να «αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα της λογοκρισίας των ΜΜΕ που γίνεται παγκόσμια αλλά και στην Κύπρο και να απαιτήσει το δικαίωμα του οποιουδήποτε στην έκφραση και στην άποψη χωρίς στιγματισμό».
Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΟΥΝΤΑ "ΣΩΤΗΡΙΑΣ"
Η... δημοκρατική Χούντα "Σωτηρίας" με την αστυνομία παντού, τα πρόστιμα και τον υποχρεωτικό εγκλωβισμό στα σπίτια, (καθώς και τη φίμωση ακόμη και μικρών παιδιών!) μπορεί να φαντάζει "ποιο ήπια" από την Στρατιωτική Χούντα, με τα βασανίστρια, τις φυλακίσεις και τις εξορίες ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Διότι αυτό που θα ακολουθήσει ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ τότε αυτό που θα βιώσουμε εμείς και τα παιδιά μας, δεν θα είναι ένας απλώς "εγκλεισμός στα σπίτια" αλλά σε Στρατόπεδα Συγκέντρωσης! Όπου οι "δημοκράτες" Νεοναζί και οι συνεργάτες τους (και βλέπουμε αρκετούς πρόθυμους!) θα καίνε τους απείθαρχους και... μολυσματικούς! Όπως ακριβώς οι χιτλερικοί έκαιγαν τους μη συνεργάσιμους στο φασισμό πολίτες! Μη εξαιρουμένων φυσικά και των κομμουνιστών, όπου σήμερα συνεργάζονται σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα με το κατεστημένο έχοντας χάσει το επαναστατικό τους σφρίγος.
Δυστυχώς ΝΑΙ!!! Η... δημοκρατική Χούντα θα αποδειχτεί χειρότερη όχι μόνο της Παπαδοπουλικής Χούντας
αλλά και της Χιτλερικής!!!!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μην ξεχνάτε πως και την στρατιωτική χούντα την υποστήριζαν καλοθελητές πολιτικοί, ιατροί και δασκάλοι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΟΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αν δεν ήταν εμφύλιοπολεμική κυβέρνηση, του διαίρει και βασίλευε, θα χώριζε τις σχολικές αίθουσες σε όσους φορούν και δεν φορούν μάσκες. Ως παράδειγμα φυσικά το φέρνω και όχι ως θέση. Αλλά μας θέλει όλους υποταγμένους και αυτό το καταφέρνει, όχι μόνο με τα πρόστιμα και τη βία του κρατικού μηχανισμού, αλλά και με την σύμπραξη της ξεπουλημενης αντιπολίτευσης και με τους πρόθυμους ηλίθιους του διαδικτύου που εξακολουθούν να μιλάνε για.... πανδημία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μάσκες μας φοράν...Και το Αιγαίο ξεπουλάν...Και για Χάιβάνια μας περνάν...


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αν υπήρχε Πανδημία δεν θα άνοιγαν Σχολεία!
Θέλουν τα παιδιά πιο υποτακτικά υποζύγια από τους γονείς τους!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώτα επιχείρησαν να βάλουν κάμερες μέσα στις σχολικές αίθουσες και ύστερα να κάνουν υποχρεωτικές τις μάσκες μέσα στην τάξη.
Αλήθεια, ακόμα να καταλάβετε σε τι φάση έχει μπει η ανθρωπότητα;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σπρέι για κουνούπια μπορεί να «σκοτώσει» τον κορωνοϊό
Πέμπτη 27 Αύγουστος 2020 | 06:10
Επιστήμονες των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων ανακάλυψαν πως ένα συστατικό, το οποίο βρίσκεται σε εντομοαπωθητικά σκευάσματα, μπορεί να «σκοτώσει» το στέλεχος του κορωνοϊού που προκαλεί την Covid-19, μετέδωσε σήμερα το Sky News.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το εν λόγω συστατικό, το Citriodiol, ενδέχεται να προσφέρει ένα νέο στρώμα προστασίας κατά της Covid-19, σύμφωνα με επιστήμονες του βρετανικού Εργαστηρίου Αμυντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, μετέδωσε το Sky News.
Το Citriodiol είναι ήδη γνωστό για την αποτελεσματική του δράση απέναντι σε άλλους τύπους κορωνοϊού.
Οι επιστήμονες των Ενόπων Δυνάμεων της Βρετανίας πραγματοποίησαν έρευνα για να διαπιστώσουν αν μπορεί το προϊόν αυτό να παρέχει ένα προστατευτικό στρώμα έναντι της Covid-19, με τα αποτελέσματα αυτά να κυκλοφορούν την Τετάρτη.
Η εταιρεία που παράγει το Citriodiol πίστευε, επίσης, ότι θα μπορούσε να προσφέρει προστασία έναντι του νέου κορωνοϊού.
Το συγκεκριμένο σπρέι κουνουπιών δεν αποτελεί από μόνο του επαρκή προστασία και χρησιμοποιείται από τον στρατό στη Βρετανία ως πρόσθετο στρώμα μαζί με τις μάσκες, το καλό πλύσιμο χεριών και άλλες τεχνικές για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το Citriodiol παρασκευάζεται από λάδι φύλλων και κλαδιών του δέντρου ευκαλύπτου citriodora.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι το κινητό σας παρακολουθείται
Πέμπτη 27 Αύγουστος 2020 | 08:00
Έχετε παρατηρήσει αλλαγές στο κινητό σας; Δείτε ποια τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι το κινητό τηλέφωνό σας παρακολουθείται.
Ο Εντουαρτ Σνόουντεν, ο άνθρωπος που αποκάλυψε τις μαζικές παρακολουθήσεις των αρχών ασφαλείας εντός και εκτός ΗΠΑ είχε επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι «κανένα smartphone δεν είναι ασφαλές»..
1. Συμπεριφέρεται… περίεργα: διαπιστώνετε ότι η οθόνη φωτίζεται ξαφνικά και χωρίς λόγο; Ανοίγει και κλείνει σε τυχαίες στιγμές; Κάνει περίεργους θορύβους; Όλα αυτά θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι η συσκευή σας βρίσκεται υπό παρακολούθηση.
2. Η μπαταρία αδειάζει γρήγορα και απότομα: ακόμα κι αν είναι σχετικά παλιά και πολυχρησιμοποιημένη, η μπαταρία του κινητού σας θα πρέπει να αποφορτίζεται με ομαλό τρόπο. Αν δείτε ότι ξαφνικά η μπαταρία «πεθαίνει» απότομα, ίσως συμβαίνει κάτι περίεργο.
3. Διαρκής θόρυβος: αν εκεί που μιλάτε αρχίσετε να ακούτε διάφορους ασυνήθιστους θορύβους στο παρασκήνιο και αν οι θόρυβοι αυτοί είναι διαρκείς, μπορείτε να υποψιαστείτε το χειρότερο.
4. Παράξενα μηνύματα: είναι γνωστό ότι πολλοί διαδικτυακοί απατεώνες χρησιμοποιούν τα SMS για να χακάρουν το τηλέφωνό σας, ωστόσο, αν αρχίσετε να δέχεστε μηνύματα με ασυνήθιστους χαρακτήρες και σύμβολα, δεν αποκλείεται να είστε θύματα παρακολούθησης.
5. Υψηλή κατανάλωση στα δεδομένα: γενικά ο καθένας από εμάς έχει εικόνα για την κατανάλωση των δεδομένων που του παρέχει το πρόγραμμα που του δίνει ο πάροχός του. Αν λοιπόν, ξαφνικά διαπιστώσετε την κατανάλωση data να αυξάνεται χωρίς να έχετε αλλάξει συνήθειες χρήσης, ενδέχεται το κινητό σας να έχει πέσει θύμα «κατασκοπικού» software.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




H ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (2008) Dr. Luc Montagnier που αποκαλύπτει: o ιός είναι κατασκευασμένος. Ζούμε σ΄έναν κόσμο τρελών. Ποιός μας κυβερνάει; Mετασχηματίζουμε την επιστημονική αλήθεια σύμφωνα με τις ανάγκες της οικονομίας.κ.α…..
27/08/2020
Ο λοιμωξιολόγος Dr. Luc Montagnier, βραβευμένος με Nobel Ιατρικής το 2008, για τη συμμετοχή του στην ανακάλυψη του ιού τoυ Aids, HIV, το 1983 επίτιμος καθηγητής στο Institut Pasteur, που διεύθυνε από 1972 ως 2000, την Μονάδα της Oncologie virale, Επίτιμος Διευθυντής Ερευνών στο CNRS και μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Ιατρικής λογοκρίθηκε με το χειρότερο τρόπο από το AFP. Ούτε λίγο ούτε πολύ του λένε δεν δικαιούσαι να ομιλείς για τον ιό εσύ..Ο κοινωνικός εκφασισμός στο έπακρον…Ωρύεται το AFP στις 26.8.20 ” κατασκευασμένος ιός, θανάσιμο εμβόλιο ¨αυτοί οι ισχυρισμοί του Pr Montagnier είναι ανακριβείς.-”.Το AFP βγάζει FAKE το Νομπελίστα Ιατρικής FAUX=ΛΑΘΟΣ ..στις επιστημονικές του εκτιμήσεις το AFP διορθώνει το Καθηγητή Ιατρικής Νομπελίστα ....ζούμε ιστορικές στιγμές καθεστωτικής στυγνής ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ…..
Φανταστείτε τι bullying περιμένει τον κάθε πολίτη αν τολμήσει ν΄αρθρώσει και να διατυπώσει διαφορετική άποψη. Τέλος του πλουραλισμού επιβολή της ΜΙΑΣ μονοδιάστατης ΑΛΗΘΕΙΑΣ και βίαιη καταστολή κάθε άλλης άποψης..Καταργείται η δημόσια διαβούλευση και σε κορυφαίο επιστημονικό επίπεδο.. Η άλλη άποψη θεωρείται κολάσιμη….ακόμη κι όταν την εκφέρει ο καθ΄ύλην αρμόδιος ένας Νομπελίστα Ιατρικής…Ο Ιεροεξεταστής είναι εδώ, η φωτιά άναψε…
Ο καθηγητής Ιατρικής λέει στη συνέντευξη: ”Yπάρχουν 2 πιθανές οπτικές μια αισιόδοξη και μια απαισιόδοξη. Η πεσιμιστική έχει να κάνει με την καταστροφή το τέλος του πολιτισμού σε κάποιες γενιές.Ελπίζω ότι αυτό δεν θα γίνει.Και αυτή απαισιόδοξη στάση βασίζεται στο γεγονός ότι ο σύγχρονος πολιτισμός και η ζωή η ίδια απώλεσε τις αξίες της και κυριαρχήθηκε από το χρήμα, την οικονομία,και οι νέοι αναρωτιούνται τι κάνουν σε αυτή τη γαλέρα, αυτή είναι μια γαλέρα. Απίστευτο.Αυτή είναι η κακή κατάσταση.
Η καλή κατάσταση είναι ότι ότι φτάσαμε τόσο ψηλά όσο ποτέ μέσα στην ανάπτυξη..
Το μισό του πληθυσμού της γης μένει τώρα μέσα στις πόλεις μέσα στο μπετόν αυτό είναι ένα τρελό σημείο. Ένας νέος πιστεύω είναι τρελαμένος δεν βλέπει πια πράσινο δεν βλέπει πια ζώα κι αναρωτιέται γιατί υπάρχει.Εγώ όπως κι εσείς εκπλήσσομαι είμαστε σ΄έναν κόσμο τρελών . Δηλ. η επιστήμη δίνει αλήθειες δεν πιστεύουμε πια σε αυτές τις αλήθειες , μετασχηματίζουμε την αλήθεια στις ανάγκες σύμφωνα με τις ανάγκες της οικονομίας κι επομένως βλέπουμε έναν Υπ. Υγείας της Γαλλίας ν΄απαγορεύει ένα φάρμακο που φαίνεται ότι ενεργεί, επιδρά επί του φημισμένου ιού για τον οποίο εσείς μιλήσατε μόλις τώρα .Αυτό είναι εκπληκτικά τρελό κι ακόμη και οι εφημερίδες οι επιστημονικές αποσύρθηκαν,ποιός μας κυβερνάει; βλέπετε αυτός είναι ένας κόσμος τρελών. Κάτι που μπορεί να κάνει καλό στο κόσμο που εμποδίζει να πεθάνουν τ΄άτομα το εμποδίζουν δεν το συνταγογραφούν στη Γαλλία… ” Ο καθηγητής διαπιστώνει ότι ”Οι νόμοι της αγοράς και η οικονομία επιβλήθηκαν στην επιστήμη…”Υπάρχει μια αλλοτρίωση…
Στη συνέχεια ο διακεκριμένος γιατρός Νομπελίστας αναφερόμενος στον covid19 λέει “αυτός ο ιός έχει λάβει εισαγωγές, μικρά κομμάτια RNA από άλλο ιό ή ακόμη και από χημική σύνθεση.” “Αυτός ο ιός ήταν εν μέρει κατασκευσμένος“. Δηλ. είναι εργαστηριακός…..
“Υπάρχει μια γενική συγκάλυψη”…. “οι επιστήμονες εξαγοράζονται“….. “Είναι λάθος, αυτός ο ιός δεν δημιουργήθηκε από τη φύση“….. “Η οικονομική πλευρά αυτού του θέματος είναι πολύ σημαντική“. “Τα εμβόλια είναι μερικές φορές άσχημα.”
“Αν έχετε κάποιον που είναι φορέας του Covid-19, τον εμβολιάσετε κατά της γρίπης υπάρχει κίνδυνος να τον κάνετε να πεθάνει τις επόμενες μέρες ή βδομάδες“, είπε….
“Στην Βόρεια Ιταλία εμβολίασαν κατά της μηνιγγίτιδας όλον τον πληθυσμό γι αυτό είδαμε την καμπύλη των νεκρών ν΄αυξάνει πάρα πολύ”. “Αν κάποιον που υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία πολύ ισόρροπη κατά του καρκίνου τον εμβολιάσετε κατά της γρίπης θα τον σκοτώσετε πολύ γρήγορα!”
Η Γαλλία σκότωσε το Βολταίρο…δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί κανείς με τον καθηγητή άλλωστε λίγοι είναι εκείνοι που έχουν την επιστημονική του επάρκεια για να τον κρίνουν και φυσικά αυτοί δεν βρίσκονται σε κανένα AFP… Το διακύβευμα δεν είναι αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το Νομπελίστα Ιατρικής αλλά αν ένας τέτοιος επιστήμονας δικαιούται να ομιλεί αν ο κάθε Πολίτης δικαιούται να ομιλεί με βάση το δόγμα της αρχετυπικής Αθηναϊκής Δημοκρατίας…και το νυν Σύνταγμα ή αν θα πρέπει οι επιστήμονες αυτόν τον αιώνα να σιωπήσουν ..πίνοντας το κώνειο..αν οι πολίτες οφείλουν να σιωπήσουν πίνοντας το κώνειο …..




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία έδωσε γερό μάθημα στις ΗΠΑ στη Συρία:ρωσοαμερικάνικη σύγκρουση στη Συρία, τραυματίες τουλάχιστον 4 Αμερικανοί στρατιώτες….
26/08/2020
Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το πλήρωμα ενός θωρακισμένου οχήματος των ΗΠΑ τραυματίστηκε όταν έπεσε σε ρωσική στρατιωτική συνοδεία σε περιστατικό στη βορειοανατολική Συρία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το επεισόδιο φαίνεται να σχετίζεται με μια σειρά τεταμένων συναντήσεων μεταξύ των δύο δυνάμεων όπως δείχνουν βίντεο στα κοινωνικά μέσα που μοιάζουν περισσότερο με κάτι από το Mad Max…
Σύμφωνα με διάφορες αμερικανικές πηγές μέσων ενημέρωσης,επικαλούμενες ανώνυμους αξιωματούχους των ΗΠΑ, το συμβάν συνέβη όταν ένα ρωσικό όχημα προφανώς συγκρούστηκε σκόπιμα με έναν από τ’ Αμερικάνικα, με αποτέλεσμα 4 αμερικανοί στρατιώτες να υποστούν «τραυματισμούς σαν διάσειση». Άλλα μέσα αναφέρουν ότι «τραυματίστηκαν πολλοί στρατιώτες των ΗΠΑ».
Τα νέα εμφανίστηκαν αμέσως μετά την εμφάνιση βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει ένα ρωσικό ελικόπτερο να εκτελεί έναν δυνητικά επικίνδυνο ελιγμό χαμηλού επιπέδου έναντι των αμερικανικών στρατευμάτων. Η Politico αναφέρει ότι αυτό δείχνει το ίδιο περιστατικό και το υλικό περιλαμβάνει μια προφανή σύγκρουση μεταξύ αμερικανικών και ρωσικών οχημάτων.
Η αντιπαράθεση μεταξύ των αμερικανικών δυνάμεων και μιας ρωσικής στρατιωτικής περιπολίας που φαίνεται στα βίντεο δείχνει επίσης ένα ελικόπτερο Mi-8AMTSh των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων να κινείται χαμηλά σ΄ένα κομβόι, προφανώς σε μια προσπάθεια να διαλύσει τα στοιχεία των ΗΠΑ.
Η χρήση ελικοπτέρου ως μέσου διασποράς ανθρώπων στο έδαφος είναι δυνητικά επικίνδυνη…
Μερικά από τα πλάνα φαίνεται να έχουν ληφθεί από ένα ρωσικό όχημα – ίσως ένα όχημα κινητικότητας πεζικού Tigr – σε ένα πεδίο δίπλα σε έναν δρόμο και κοντά στο μπροστινό μέρος μιας στάσιμης αυτοκινοτομπομπής , με πολλά άλλα θωρακισμένα κι φορτηγά να περιμένουν πίσω. Το Mi-8AMTSh – οπλισμένο με λοβό για άκαμπτους πυραύλους 80 χιλιοστών – προσεγγίζει σε χαμηλό επίπεδο από το πίσω μέρος πριν αιωρηθεί μπροστά από τη στήλη των οχημάτων…
Ένα μακρύτερο βίντεο της ίδιας αντιπαράθεσης φαίνεται να δείχνει τις δυνάμεις των ΗΠΑ να εμποδίζουν τη διαδρομή της ρωσικής συνοδείας. Ένα αμερικανικό όχημα MaxxPro προστατευμένο από (MRAP) φαίνεται στη συνέχεια να εμπλέκεται σε σύγκρουση με ένα τεθωρακισμένο Russian Typhoon-K. Αυτό θα μπορούσε να είναι το περιστατικό στο οποίο τραυματίστηκαν οι Αμερικανοί στρατιώτες.
Ένα άλλο βίντεο δείχνει μια συνάντηση μεταξύ δύο οχημάτων των ΗΠΑ και μια ποικιλία ρωσικού υλικού, συμπεριλαμβανομένου ενός τεθωρακισμένου προσωπικού BTR-80, δύο Typhoon-Ks, ενός φορτηγού Ural-4320 και δύο οχημάτων Tigr, καθώς και Mi-8AMTSh και Mi- 35M ελικόπτερα. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα αμερικανικό MaxxPro MRAP φαίνεται να κινείται με ταχύτητα πριν προφανώς σταματήσει μεταξύ ενός ρωσικού BTR-80 και ενός Typhoon-K. Δεν είναι σαφές εάν αυτή η σειρά βίντεο σχετίζεται με το περιστατικό όπου τραυματίστηκαν οι στρατιώτες των ΗΠΑ ή αν συνέβη προηγουμένως.
Ένα από τα ρωσικά ελικόπτερα επέδραμε σε ένα σημείο ελέγχου του αμερικανικού στρατού κατοχής και του SDF, αφού εμπόδισαν τη ρωσική περιπολία να ολοκληρώσει το δρόμο της! Το ρωσικό ελικόπτερο κατάφερε να αναμοχλεύσει μια μεγάλη καταιγίδα σκόνης, αφού πέταξε λίγα μέτρα πάνω από το σημείο ελέγχου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση των στρατιωτών των ΗΠΑ και των μαχητών του SDF που είναι πιστοί σε αυτούς. Η ρωσική περιπολία συνέχισε και επέστρεψε μέσω του δρόμου Malikiyah-Qamishli στη βάση του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Qamishli.
Τα ρωσικά θωρακισμένα οχήματα περιπολούν για πρώτη φορά κοντά στην πόλη Al-Malikiyah, ειδικά κοντά στα χωριά Aarour Fawqani και Tal Ziarat, στο δρόμο που οδηγεί στο αντλιοστάσιο του Tal Adas, το οποίο διαθέτει μεγάλο αριθμό πετρελαιοπηγών που ανήκουν στην κυβερνητική Διεύθυνση Πετρελαίων Rumailan Oil,
στην Hasaka.