Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Παρασκευη 28 Αυγουστου 2020


Μεταξυ αλλων, ο ιος προκαλει βαρια αμνησια. Ξαχασαμε λουκετα, ανεργια, φτωχεια, φορους, αλλοδαπους, σκανδαλα, ξεπουλημα της χωρας, πλειστηριασμους.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Την ίδια ώρα που στα σχολεία από τη νέα περίοδο μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας μαθημάτων όπως τα καλλιτεχνικά, η Βιολογία ή η Κοινωνιολογία κ.ά, έχουμε την "είσοδο" ενός νέου "μαθήματος" του Τσίρλιντινγκ! Η αμερικανοποίηση ξεκίνησε με το Χαλογουίν και προχωρά ακάθεκτη.

 ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Αντί για μουσικούς και κοινωνιολόγους, τσιρλίντερς

Τετάρτη, Αύγουστος 26, 2020 - 11:59μμ
Την ίδια ώρα που στα σχολεία από τη νέα περίοδο μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας μαθημάτων όπως τα καλλιτεχνικά, η Βιολογία ή η Κοινωνιολογία κ.ά, έχουμε την "είσοδο" ενός νέου "μαθήματος" του Τσίρλιντινγκ!
Πρόκειται για να είμαστε ακριβείς για την διαδικασία γνωριμίας με τον αθλητικό ομαδικό χορό! Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας μάλιστα, λέει επί λέξη:
"ΘΕΜΑ: Έγκριση άδειας εισόδου επιλεγμένων εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ - Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ.) σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2020-2021.
ΣΧΕΤ: α. Το με αριθμ. πρωτ. 62202/Δ5/25.05.2020 έγγραφο με θέμα: «Προγραμματισμός Αδειών
Εισόδου σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) yia το σχολικό έτος 2020-2021» β. Το με αριθμ. πρωτ. 469/30.06.2020 αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ - Αθλητικού Ομαδικού Χορού (με αριθμ. πρωτ. εισερχ. εγγρ. ΥΠΑΙΘ 83431/Δ5/01.07.2020)
Σε συνέχεια του (α) σχετικού εγγράφου, η Ελληνική Ομοσπονδία Τσίρλιντινγκ - Αθλητικού Ομαδικού Χορού απέστειλε το ανωτέρω (β) αίτημα για έγκριση άδειας εισόδου επιλεγμένων εκπροσώπων του αθλήματος.
Η Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό, εγκρίνει την άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες της Π/Θμιας και της Δ/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021 στους προτεινόμενους εκπροσώπους της Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ., οι οποίοι αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα, όπως απεστάλη από την οικεία Ομοσπονδία, εφόσον πληρούνται οι ως κάτω αναφερόμενες προϋποθέσεις".
Αρνητική συγκυρία καθώς την ίδια ώρα είχαμε απόφαση μείωσης ωρών διδασκαλίας μαθημάτων όπως:
Στο Γυμνάσιο: Οικιακή Οικονομία, Βιολογία.
Στο Λύκειο καταργούνται το μάθημα των «Ερευνητικών Δημιουργικών Δραστηριοτήτων» και τα μαθήματα επιλογής «Καλλιτεχνική Παιδεία» (Εικαστικά, Μουσική, Στοιχεία Θεατρολογίας), «Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων», «Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός». Το μάθημα της «Πολιτικής Παιδείας» (Οικονομία, Πολιτικοί θεσμοί & Αρχές Δικαίου, Κοινωνιολογία) από 3ωρο εβδομαδιαίως γίνεται 2ωρο, στη Β' τάξη, καταργούνται το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία», στη Γ' τάξη, καταργούνται τα μαθήματα επιλογής «Ελεύθερο Σχέδιο», «Γραμμικό Σχέδιο» και η 2η ξένη Γλώσσα (Γερμανικά/Γαλλικά) και πολλά ακόμα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζοντας την ετήσια έκθεση του ΕΟΔΥ για τη γρίπη μαθαίνεις κάποια πολύ χρήσιμα πράγματα :
1. Πανδημία έχουμε όταν μεγάλος αριθμός ανθρώπων ΝΟΣΕΙ ταυτόχρονα, πολλοί εκ των οποίων βαριά, δημιουργώντας έτσι σοβαρό πρόβλημα στο σύστημα υγείας. Άρα η πανδημία δεν ορίζεται από τα "κρούσματα" (που δεν είναι κρουσματα αλλά φορείς) αλλά ορίζεται από το πόσοι ΝΟΣΟΥΝ και μάλιστα βαριά και ταυτόχρονα! Έχουμε τώρα 30 στις ΜΕΘ σε σύνολο 1200 κλινών...
Που είναι η πίεση στο σύστημα υγείας;;;
2. Αυτή τη στιγμή έχουμε 30 ανθρώπους στις ΜΕΘ και αυτό προβάλλεται σαν "είμαστε στο κόκκινο". Τότε ΠΈΡΥΣΙ ΠΟΥ ΕΊΧΑΜΕ ΣΤΙΣ ΜΕΘ ΑΠΟ ΓΡΊΠΗ 122 ανθρώπους ΤΑΥΟΧΡΟΝΑ που ειμασταν; στο μαύρο;;; το 2015 που είχαμε 158;; έπρεπε να μπούμε στα υπόγεια;; το 2010 που είχαμε 186! ταυτόχρονα σε ΜΕΘ;;; ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΎΓΙΑ...
3. Ο αριθμός των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης είναι πολύ μεγάλος. Φτάνει στο 15% του πληθυσμού(!). Συνεπώς οι θάνατοι με εργαστηριακα επιβεβαιωμενη γρίπη αποτελεί μόνο μικρό ποσοστό του συνόλου στης θνησιμότητας που προκαλεί η γρίπη. Ενώ μεγάλο μέρος των θανάτων που σχετίζονται με τη γρίπη καταγράφονται τελικά ως θάνατοι από πνευμονία, έμφραγμα κλπ...
ΑΝΤΙΘΈΤΩΣ τώρα, δεν έχουμε εργαστηριακά επιβεβαιωμενους θανάτους από κορονοϊό αλλά καταγράφουμε σαν τέτοιους όλους τους θανάτους από αλλά αίτια που απλά ηταν ΚΑΙ θετικοί στο τεστ κορονοϊού!!!
4. ΕΚΤΙΜΉΘΗΚΕ ΌΤΙ ΠΈΡΥΣΙ 1071 (!!!) ΘΆΝΑΤΟΙ ΑΠΟΔΊΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ
Το 2014-15, η εκτίμηση αυτή ήταν 4161!!!!!!!!
4161 άνθρωποι πέθαναν το 2014 απ τον ιό της γρίπης!!!
Κι εμείς ακόμα με 230 μιλάμε για φονική πανδημία;;;;
-1.2 εκατομμύρια Ελληνες κάτω απ το όριο της φτώχειας
- θάνατος στον τουρισμό, την εστίαση και την ψυχαγωγία
- χουντικα μέτρα στέρησης ελευθερίας, μετακίνησης, ποτοπαγόρευσης και ωραρίου!
- μάσκες και αποξένωση σε μεγάλους ΚΑΙ ΜΙΚΡΆ ΠΑΙΔΙΆ!!!!
-νόμοσχεδια υποχρεωτικων εμβολιασμών και αρπαγής ανθρώπων και παιδιών για εξετάσεις και καραντινα....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι κι όλες στην μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας
Δευτέρα 31 Αυγούστου με αφετηρία, στις 12μμ, τον κόμβο Μουρνιών
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την χωρίς ουσιαστικό λόγο ανακήρυξη του νομού Χανίων σε καραντίνα.
Και μάλιστα με αφορμή μόλις 3 (μη νοσούντα καν) θετικά τεστ σε σύνολο πληθυσμού μαζί με τους τουρίστες άνω των 230.000 ατόμων!!!!
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την καταστροφική, βάρβαρη και βίαιη επίθεση κατά της εργασίας και των τοπικών επιχειρήσεων.
Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την πρωτοφανή επίθεση κατά των δημοκρατικών και συνταγματικών μας δικαιωμάτων.
Για την πρωτοφανή στέρηση της ελευθερίας μας.
Διαμαρτυρόμαστε και διαδηλώνουμε όπως έχουμε συνταγματική υποχρέωση, κατά των αποφάσεων του κράτους που θα έχουν άμεση συνέπεια την ψυχοσωματική μας υγεία και την οικονομική εξαθλίωση μας.
Ζητάμε να αρθεί άμεσα αυτή η απόφαση.
Ζητάμε τις δουλειές μας πίσω. Ζητάμε την Ζωή μας πίσω.
Καλούμε όλον τον κόσμο, τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, όλους κι όλες, σε μαζική, δυναμική ειρηνική διαμαρτυρία- πορεία με αυτοκίνητα και μηχανές,
Δευτέρα 31 Αυγούστου με αφετηρία, στις 12μμ, τον κόμβο Μουρνιών.
Επειδή η μάχη αυτή είναι προπαντός και μάχη Πολιτισμού κατά της Βαρβαρότητας, επικεφαλής της πορείας θα είναι αρκετοί
καταξιωμένοι καλλιτέχνες της κρητικής και έντεχνης ελληνικής μουσικής δίνοντας τον τόνο με τα τραγούδια τους.
Η εκδήλωσή μας είναι μια γνήσια λαϊκή αντίδραση που δεν επιτρέπει κανένα καπέλωμα από οποιονδήποτε πολιτικό ή άλλο χώρο, δεν θα έχει επικεφαλής, ούτε ομιλητές, ούτε κανενός είδους δημαγωγικές κινήσεις και «καπετάνιους».
Αναμένουμε από το Εργατικό Κέντρο, το Εμπορικό Eπιμελητήριο, από όλους τους Επαγγελματικούς Συλλόγους και Φορείς να πράξουν το αυτονόητο.
Την έμπρακτη στήριξη της πανδημοκρατικής αυτής διαμαρτυρίας και των αιτημάτων της.
Ελεύθερα Σκεπτόμενοι Πολίτες Χανίων.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι προτείνει δλδ Μερκελ -ΝΑΤΟ ?
να συζητήσουμε το πως θα μας ληστέψουν ?
Ας αφήσουν τις βλακείες περί κορο'ι'δο ιού και προχωρήσει η κυβέρνηση σε γενική επιστράτευση και οπλισμό του συνόλου του Ελληνικού Λαού !




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πέθανε η δικηγόρος Ebru Timtik στην Τουρκία μετά από 238 ημέρες απεργίας πείνας απαιτώντας δίκαιη δίκη
28 Αυγούστου 2020

Δικηγόρος στην Τουρκία που έκανε απεργία πείνας για 238 ημέρες μετά την καταδίκη της πέρυσι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση πέθανε σήμερα σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το δικηγορικό της γραφείο.
Το Λαϊκό Δικηγορικό Γραφείο ανέφερε στο Twitter ότι η Εμπρού Τιμτίκ πραγματοποιούσε απεργία πείνας απαιτώντας μια δίκαιη δίκη και πως η καρδιά της σταμάτησε να χτυπά νωρίς σήμερα.
Διεθνείς νομικές οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων τόνισαν ότι η Τιμτίκ καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πάνω από 13 έτη, και ο συνάδελφός της, ο Αϊτάτζ Ουνσάλ, ξεκίνησε απεργία πείνας τον Απρίλιο «για να ενισχύσει το αίτημά τους για δίκαιες δίκες και για απονομή δικαιοσύνης στην Τουρκία».
Η κατηγορία για την οποία και καταδικάστηκε ως “τρομοκράτης”, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί της, δικηγόροι του Νομικού Γραφείου του Λαού, ήταν ότι υπερασπίστηκε ως συνήγορος, την οικογένεια του Berkin Elvan και της Dilek Doğan, που δολοφονήθηκαν από την τουρκική αστυνομία και άλλες οικογένειες.
Οι δύο δικηγόροι είχαν πει ότι θα «συνεχίσουν την απεργία πείνας ακόμη κι αν αυτή οδηγήσει στο θάνατό τους», σύμφωνα με την ανακοίνωση της 11ης Αυγούστου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αγγλίας και της Ουαλίας, της Διεθνούς Ένωσης Δικηγόρων και άλλων οργανώσεων.
Μια έφεση στην καταδικαστική ετυμηγορία που υποβλήθηκε τον Μάρτιο του 2019, απορρίφθηκε τον Οκτώβριο, ενώ μια επιπλέον έφεση εκκρεμεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας.

Ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου για τον θάνατο της απεργού πείνας Ebru Timtik:
ΕΠΕΣΕ ΜΑΡΤΥΡΑΣ Η ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ EBRU TİMTİK
“Αγωνιζόμαστε για να προφτάσουμε την αυγή και το αύριο, για να δημιουργήσουμε νέους χρόνους κι εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων” Ν. Μπελογιάννης
Σήμερα 27/8/2020, έπεσε μάρτυρας, στις 238 μέρες απεργίας πείνας μέχρι θανάτου, η συντρόφισσά μας, μέλος του Νομικού Γραφείου του Λαού, Ebru Timtik.
Δολοφονήθηκε από τον ιμπεριαλισμό και το φασισμό γιατί αντιστάθηκε στην αδικία, την εκμετάλλευση και την καταπίεση που έχει επιβάλλει ο Ερντογάν και το κόμμα του το AKP, στους αγωνιστές και τους λαούς της Τουρκίας.
Αγωνίστηκε με σθένος και αυταπάρνηση, για το δικαίωμα στη δίκαιη δίκη, το οποίο είναι και το κύριο αίτημα της μεγάλης Αντίστασης της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου. Μια μαχήτρια της δικαιοσύνης, πάντα στο πλευρό των φτωχών, της εργατικής τάξης, των λαών και της νεολαίας.
Γι’ αυτό φυλακίστηκε και δολοφονήθηκε από το φασιστικό καθεστώς του ΑΚΡ, γιατί δε σταμάτησε ποτέ, ούτε για μια στιγμή να υπερασπίζεται είτε ως δικηγόρος, είτε ως αγωνίστρια τους καταπιεσμένους λαούς της Τουρκίας. Γιατί μαζί με τους υπόλοιπους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου, έβαλε το σώμα της ανάχωμα απέναντι στην καταστολή, την αδικία, τη φίμωση, χωρίς να διστάσει μπροστά στα βασανιστήρια, τις επιθέσεις και τις φυλακίσεις.
Η κατηγορία για την οποία και καταδικάστηκε ως “τρομοκράτης”, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί της, δικηγόροι του Νομικού Γραφείου του Λαού, ήταν ότι υπερασπίστηκε ως συνήγορος, την οικογένεια του Berkin Elvan και της Dilek Doğan, που δολοφονήθηκαν από την τουρκική αστυνομία, του Hasan Ferit, που δολοφονήθηκε από μαφιόζους, αγωνιζόμενος ενάντια στα ναρκωτικά, τους 301 εργάτες που δολοφονήθηκαν από το κεφάλαιο στα ορυχεία Soma, τους απολυμένους εκπαιδευτικούς, την Nuriye Gülmen και τον Semih Özakça , που απολύθηκαν από το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, καθώς και άλλες υποθέσεις κοινωνικής και ταξικής αδικίας.
Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζει ο Δικηγόρος του Λαού, Aytaç Ünsal, για 207 μέρες και οι πολιτικοί κρατούμενοι Didem Akman και Özgür Karakaya, για 191 μέρες. Η κατάσταση της υγείας του συντρόφου Αytaç ολοένα και επιδεινώνεται, καθώς κρατείται δέσμιος στο νοσοκομείο, υπό την απειλή της αναγκαστικής σίτισης, των σωματικών και ψυχολογικών βασανιστηρίων.
Η μεγάλη αντίσταση της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου ανέδειξε σε όλο τον κόσμο την αδικία και την τρομοκρατία που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας. Μα και συνάμα ανέπτυξε ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης σε όλα τα μέρη της γης, που έδωσε δύναμη στον αγώνα των απεργών.
Από την Τουρκία μέχρι την Ευρώπη και από τη Λατινική Αμερική μέχρι τη Μέση Ανατολή, ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, την αδικία, την ιμπεριαλιστική και ταξική εκμετάλλευση, δε γνωρίζει σύνορα. Στην αντίσταση αυτή πέσανε μάρτυρες 4 σύντροφοί μας, η Helin Bolek, o İbrahim Gökçek, μέλη του επαναστατικού συγκροτήματος Grup Yorum, o σύντροφος Mustafa Koçak και η Δικηγόρος του Λαού Ebru Timtik.
Στα ονόματά τους ορκιστήκαμε εκδίκηση, ο αγώνας συνεχίζεται. Ebru αθάνατη συντρόφισσα μας, γενναία γυναίκα της Dersim, φλογερή μαχήτρια της δικαιοσύνης, σου υποσχόμαστε από το AKP θα ζητήσουμε λογαριασμό.

HELİN,İBRAHİM, MUSTAFA, EBRU, ΑΘΑΝΑΤΟΙ!
ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟYΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο AYTAÇ ÜNSAL
ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΒİZE ÖLÜM YOK

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 28/8 19:00 ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, 19:30 ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το ότι ΚΑΙ υπάρχει ρατσισμός στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα από τους αστυνομικούς κατά των μαύρων ΚΑΙ ξαφνικά το θέμα αυτό αναδείχθηκε επειδή η "liberal elite" θέλει να ρίξει τον Τραμπ (και μετά... θα ξεχάσει τον πόνο που την έπιασε), σας πέρασε από το μυαλό; Ή μόνο με όρους άσπρου - μαύρου μπορείτε να σκέπτεστε;
Εκτός πια αν πιστέψουμε ότι το συντηρητικότατο και κονφορμιστικότατο και "νοπολιτικότατο" NBA, έγινε ξαφνικά... κάτι σαν τους Μαύρους Πάνθηρες του παρελθόντος.
Φυσικά σε όλο αυτό "βοηθάει" πάρα πολύ η όλο και μεγαλύτερη απώλεια ψυχραιμίας του ημίτρελλου Τραμπ, ο οποίος αδυνατεί ή... δεν σκέφτεται καν να μαζέψει τους "δικούς του".
Σχολιο.- Το ότι υπαρχει ρατσισμος στις ΗΠΑ και αστυνομικη βια, είναι δεδομενο. Αλλα και το ότι υπαρχει υπερμετρη εγκληματικοτητα των μαυρων και αυτό είναι δεδομενο. Ολοι αυτοι που εχουν σκοτωσει οι αστυνομικοι είναι εγκληματιες. Αλλοι αρνουνται να υπακουσουν στον ελεγχο. Και αυτό στις ΗΠΑ, που οι αστυνομικοι λειτουργουν σαν πιστολερο της Αγριας Δυσης, τραβανε οπλο και πυροβολουν και σκοτωνουν χωρις λογο. Οι λευκοι, που είναι η συντιπτικη πλειοψηφια, (οι μαυροι αποτελουν το 20% του πληθυσμου) εχουν αγανακτισει με τα καψιματα των μαγαζιων, και για το ότι δεν μπορουν να κυκλοφορησουν  εξω. Οση προπαγανδα και αν κανουν οι Φιλελευθεροι στις ΗΠΑ από τις καθεστωτικες τους εφημεριδες και τα ΜΜΕ, η αληθεια είναι ότι ο Τραμπ εχει μειωσει την ανεργια. Με την εξωτερικη πολιτικη οι βορειοαμερικανοι δεν ασχολουνται, όπως και κάθε λαος στον κοσμο. Αλλα αυτό που λενε καποιοι ηλιθιοι τραμπικοι στην Ελλαδα, ότι ο Τραμπ δεν εκανε κανενα πολεμο, δεν ισχυει. Στην εξωτερικη πολιτικη δεν αποφασιζει ο εκαστοτε προεδρος των ΗΠΑ. Υπαρχει το βαθυ κρατος των ΗΠΑ που αποφασιζει. Επι ημερων Τραμπ, συνεχιζεται η περικυκλωση τως Ρωσιας, το εμπαργκο της Κουβας επανηλθε (τωρα γινεται και στη Βενεζουελα), αναγνωρισε την Ιερουσαλημ σαν πρωτευουσα των σιωναζι, αποσυρει τα αμερικανικα στρατευματα και τα αντικαθιστα με τουρκικα οθωμανικα, προσπαθει να ξανακαβαλησει την γερμανικη ενωσηευρω, αλλα πλεον αυτό είναι ακατορθωτο γιατι η αμερικανικη οικονομα δεν εχει αυτή τη δυνατοτητα. Οι ιδιες δολοφονιες που εκανα οι βορειοαμερικανοι, τις κανουν και σημερα στον κοσμο.
Σχολιο.- Ρατσισμός υπάρχει εδώ στις ΗΠΑ και είναι σοβαρό πρόβλημα το οποίο δεν μπορούσα να διανοηθώ πριν έρθω και ζήσω εδώ.
Ρατσισμός υπάρχει παντού, στο χέρι μας είναι να τον σταματήσουμε
Σχολιο.- Οποιοσδήποτε ζει σε χώρα εκτός της χώρας που μεγάλωσε , βιώνει ρατσισμό .Εγώ στην Ολλανδία και με κοιτάνε περίεργα γιατί έχω μούσι . Παντού συμβαίνει . Απλά στη Αμερική , δεν
Υπάρχει κανένα όριο . Μπορείς να εξαφανιστείς , να σε σκοτώσουν και να μην κουνηθεί φύλλο
Σχολιο.- Έχω την εντύπωση, ότι ένα μεγάλο ποσοστό αστυνομικών είναι μαύροι... Η αστυνομοκρατία έχει μπερδευτεί με τον ρατσισμό μάλλον. Ρατσισμός υπάρχει στην Ελλάδα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τις ΗΠΑ. Εδώ οι κυβερνήσεις, το κράτος, στηρίζει Αφγανούς, Πακιστανούς, ναρκέμπορους, και κάθε είδους παράνομο και κυνηγά τους φτωχοποιημένους Έλληνες, τους άστεγους, τους άνεργους!!!! Δεν χρειάζεται να σκοτώσεις κάποιον για να ονομαστείς ρατσιστής! Αρκεί να του το δείχνεις έμπραχτα ότι μισείς τη φυλή του, όπως οι εδώ κυβερνήτες μισούν τους ΕΛΛΗΝΕΣ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Tοποθέτηση παιδιών και νέων σε κέντρο "φιλοξενίας" COVID για να μην μολύνουν τους δικούς τους.
27 Αυγ 2020
Δυτικη Μακεδονια, Κοζανη, Δημος Βοιου
https://www.youtube.com/watch?v=j83PwjDYRmc&fbclid=IwAR3-bi-rPpbkVIgl8DiKw1MHjOA2wwDN0x2utX1_H3VA3N3bQXlnlLgH7ps

"Καλή αρχή" στο παιδομάζωμα που λέγαμε! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ και μετά φορέστε μάσκα στα παιδάκια σας, πηγαίνετε τα στο Σχολείο για ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΕΣΤ και αν είστε τυχεροί και βγάλουν τα δικά σας παιδιά "θετικά στον ιό" τότε θα σας απαλλάξουν από τη φροντίδα.... της θεραπείας τους. Και εσείς οι γονείς ούτε από μακριά δεν θα τα βλέπετε για να μη σας κολλήσουν!
Κοιμηθείτε ησύχως λοιπόν....

Έχουν πάρει εντολή κάποιοι Δήμοι και ετοιμάζουν ξενώνες για μαθητές που θα έχουν διαγνώσει με ιό.
Χαιρετίσματα στην οικογένεια...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
Συγκέντρωση το Σάββατο στην Κύπρο.
Μηχανοκίνητη πορεία τη Δευτέρα στα Χανιά. Και έπεται συνέχεια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξώδικο με 30.000 υπογραφές επιδόθηκε στη Βουλή για την
καταπάτηση Δημοκρατικών και Συνταγματικών Ελευθεριών του Ελληνικού Λαού



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λίβανος: Τουλάχιστον δύο νεκροί σε συγκρούσεις σιιτών-σουνιτών
Η ένταση μεταξύ των ακροδεξιων σουνιτών και των αριστερων σιιτών είναι οξυμένη στον Λίβανο, ανάμεσα σε οπαδούς της αριστερης Χεζμπολάχ, και ακροδεξιων σουνιτών, που παιρνουν διαταγες απο  τη Σαουδική Αραβία και τους βορειοαμερικανους.
28 Αυγούστου 2020 02:18
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν την Πέμπτη σε ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε οπαδούς του αριστερου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου και ακροδεξιους σουνίτες στη Χάλντα, νότια της Βηρυτού, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις δυνάμεις ασφαλείας και αξιωματούχοι.
Τα επεισόδια ξέσπασαν νωρίς το απόγευμα, όταν οπαδοί της Χεζμπολάχ κρέμασαν πανό για τη σιιτική γιορτή Ασούρα και λάβαρα, προκαλώντας την οργή σουνιτών που υποστηρίζουν τον σεΐχη Όμαρ Γκοσν, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.
Κάτοικοι στη Χάλντα, πόλη που απέχει περίπου 12 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, είπαν πως χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ άλλων βαριά πολυβόλα και εκτοξευτήρες αυτοπροωθούμενων οπλοβομβίδων. Καταστήματα στην πόλη πυρπολήθηκαν. Δρόμοι αποκλείστηκαν.
Ο στρατός, που ανέπτυξε ισχυρή δύναμη στην πόλη για να «θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο», απέκλεισε τον τομέα και ανακοίνωσε νωρίς το βράδυ πως έστειλε ενισχύσεις και ότι συνέλαβε τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο Σύρους, καθώς και ότι άνοιξε τμήματα του οδικού δικτύου που είχαν αποκλειστεί. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι ανταλλαγές πυρών διήρκεσαν τουλάχιστον δύο ώρες.
Η ένταση μεταξύ των σουνιτών και των σιιτών είναι οξυμένη στον Λίβανο, με συχνά βίαια επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της Χεζμπολάχ, η οποία είναι αριστερη, και ακροδεξιων σουνιτών, που παιρνουν διαταγες από τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ. Οι δύο δυνάμεις σιιτες και σουνιτες ανταγωνίζονται για επιρροή στην περιοχή εδώ και δεκαετίες.
Ο Λίβανος παραμένει βυθισμένος για μήνες σε οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου, λογω του εμπαργκο των δυτικων αποικιοκρατων η οποία κριση επιτάθηκε από την πανδημία του κορονοϊού, την πολιτική αστάθεια αφότου εκδηλώθηκε ο ξεσηκωμός μεγάλου μέρους των φασιστων χαφιεδων των βορειοαμερικανων εναντίον της πολιτικής εενος ανεξαρτητου Λιβανου το περασμένο φθινόπωρο, και την καταστροφική έκρηξη από τους χαφιεδες των σιωναζι στην πρωτεύουσα την 4η Αυγούστου.
Πολλά κόμματα εξέφρασαν ανησυχία για τα επεισόδια, κρίνοντας πως αντανακλούν τις πολλαπλές κρίσεις που βιώνει η χώρα εν μέσω κενού εξουσίας.
Ο υποστράτηγος Αμπάς Ιμπραήμ κάλεσε τα σιιτικά κόμματα Χεζμπολάχ και Άμαλ και τον δεξιο σουνίτη πολιτικό Σάαντ αλ Χαρίρι να συμβάλλουν να αποκλιμακωθεί η κρίση. Το ακροδεξιο διεφθαρμενο σουνιτικο Κίνημα για το Μέλλον του Χαρίρι εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τους υποστηρικτές του να δείξουν αυτοσυγκράτηση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



L’Humanité: ‘Eγκλημα πολέμου. Η Τουρκία έκανε να διψάσουν 1.000.000 Σύριοι…
28/08/2020
Εδώ κι 1 μήνα οι κάτοικοι της Hassaké δεν έχουν πια νερό.Η Άγκυρα έβαλε χέρι σ΄ένα αντλιοστάσιο επί συριακού εδάφους που τροφοδοτεί περίπου 1.000.000 άτομα. Η τούρκικη εισβολή στο βορρά της Συρίας που άρχισε στις 9 του Οκτώβρη 2019 είχε την κωδική ονομασία « πηγή της ειρήνης ».Από τότε για τους κατοίκους δεν υπάρχουν πια πηγές ούτε ειρήνη.Εδώ και πολλές εβδομάδες τώρα η πόλη της Hassaké και τα τριγύρω χωριά στερούνται πρόσβαση στο πόσιμο νερό λόγω της διακοπής από τις τούρκικες δυνάμεις κατοχής του υδραγωγείου Allouk, που βρίσκεται στην κατεχόμενη ζώνη του Serêkaniyê (Ras al-Ain). Στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερης ζέστης (το θερμόμετρο ανεβαίνει ως τους 45 °C) και μιας επανεκκίνησης της πανδημίας Covid-19, διακυβεύεται άμεσα η ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων…
Πολλές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών της ΒΑ Συρίας εξαπέλυσαν μια κλήση επείγουσα ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει για ν΄αποκαταστήσει την πρόσβαση στο νερό και να εμποδίσει έτσι μια σοβαρή υγειονομική κι ανθρωπιστική κρίση. «Αυτές οι απάνθρωπες πράξεις έχουν για σκοπό ν’ αποκομίσουν πολιτικο-στρατιωτικά κέρδη χωρίς να λογαριάζουν τις επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες του πληθυσμού σχετικά με το νερό », καταγγέλουν αυτές οι ΜΚΟ.humanite 27/8/20



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν: η ”επανάσταση” στη Λευκορωσία είναι έργο αμερικάνικων και ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών.Έτοιμος να επέμβει στη Λευκορωσία ο Πούτιν με ειδικές δυνάμεις…
27/08/2020
O Πούτιν σε συνέντευξη που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σήμερα από την κρατική τηλεόραση δήλωσε :”ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή η “επανάσταση” στη Λευκορωσία είναι έργο των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών και της Ουκρανίας”….
Εξήγησε ότι η Ρωσία είναι διατεθειμένη να επέμβει στη γειτονική της χώρα αν κριθεί απαραίτητο στο πλαίσιο των υφιστάμενων συμφωνιών ασφάλειας κι άμυνας.
«Ο Alexandre (Loukachenko) μου ζήτησε να φτιάξω μια κάποια δύναμη ανδρών των αρχών της τάξης και το έκανα » (ειδικές δυνάμεις) δήλωσε…
«Συμφωνήσαμε ότι δεν θα την χρησιμοποιήσω έως ότου η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και τα εξτρεμιστικά στοιχεία […] υπερβούν κάποια όρια: έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα, σπίτια, τράπεζες, προσπαθούν να καταλάβουν διοικητικά κτίρια », είπε. Και παροτρύνουμε “όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν τη διαδικασία” να “βρουν διέξοδο” στην κρίση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έξαλλα τα τουρκικά ΜΜΕ με την Άγκελα Μέρκελ
 Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020, 17:23
Επίθεση κατά της Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσαν ομαδόν τα τουρκικά ΜΜΕ μετά την επίσημη τοποθέτηση του Βερολίνου στο πλαίσιο και της άτυπης Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
Συγκεκριμένα τα τουρκικά ΜΜΕ αντιδρούν στη φράση της Καγκελαρίου πως οι ευρωπαϊκές χώρες είναι υποχρεωμένες να στηρίξουν την Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό πως οι αντιδράσεις στην Τουρκία δεν λαμβάνουν υπ’όψιν τους άλλες διπλωματικές κινήσεις της Γερμανίας η οποία ζήτησε επί παραδείγματι να μην απομονωθεί η Τουρκία ενώ κατέδειξε πώς το Βερολίνο έχει πλήρη επίγνωση των οικονομικών σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία αφενός και αφετέρου πως η Ευρώπη ανησυχεί για τις επιπτώσεις όλης αυτής της υπόθεσης και της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης στο Μεταναστευτικό. Προφανώς στην Άγκυρα έχουν επικρατήσει τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο οι μαξιμαλιστές οι οποίοι και ελέγχουν τα ΜΜΕ.
 «Η Μέρκελ αποκάλυψε σε ποια πλευρά ανήκει» τιτλοφορεί η αντιπολιτευτική SOZCU η οποία επισημαίνει «Από την μία διάλογο και από την άλλη σκανδαλώδης έκκληση στα κράτη μέλη να πάρουν θέση υπέρ της Ελλάδας».
Ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος και σχεδόν με τις ίδιες λέξεις περιγράφει η YENI SAFAK τις εξελίξεις στο Βερολίνο τιτλοφορώντας «Η Μέρκελ έδειξε με ποια πλευρά συντάσσεται» και επαναλαμβάνει την φράση «Οι χώρες της ΕΕ υποχρεωμένες να στηρίξουν την Ελλάδα».
Επιθετικότερη η κυβερνητική ΑΚΙΤ τιτλοφορεί «Θρασύτατη απειλή από τη Μέρκελ και την ΕΕ κατά της Τουρκίας» γενικεύοντας το ζήτημα.
Έλλειμμα ψυχραιμίας και αδυναμία σύνθεσης των διαφόρων ετερόκλιτων στοιχείων καταδεικνύουν αυτές οι προφανώς καθοδηγούμενες αντιδράσεις στην Τουρκία, τουλάχιστον όσον αφορά τα ΜΜΕ και την επικοινωνιακή πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί οι επίσημες θέσεις της τουρκικής προεδρίας  που είναι και το ζητούμενο αφού ως γνωστόν η γραφειοκρατία του τουρκικού ΥΠΕΞ λειτουργεί εδώ και καιρό μόνον διεκπεραιωτικά και δεν χαράσσει πολιτική.
Ωστόσο προκαλεί εντύπωση το γεγονός πώς τα τουρκικά ΜΜΕ αντιδρούν τόσο έντονα αν και μέχρι στιγμής η ΕΕ δεν έχει λάβει αποφάσεις για το μείζον ζήτημα που είναι οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Η στάση της ΕΕ δηλαδή περιορίζεται προς το παρόν σε φραστική μεν αλλά αυστηρή καταδίκη των τουρκικών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο. Επισημαίνεται πώς πάνω από το 80% των εξαγωγών της Τουρκίας και ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό του εμπορίου της πραγματοποιείται με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλοι οι μεγάλοι επενδυτές στην Τουρκία, σε όλους του κλάδους και τους τομείς, τουλάχιστον όσον αφορά την πρώτη δεκάδα, προέρχονται από τις Ευρωπαϊκές χώρες με πρώτη τη Γερμανία, που την ακολουθεί η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία κλπ. Αυτά ως προς την περιγραφή της πραγματικής εικόνας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tουρκία: Η ΕΕ δεν μπορεί να απαιτεί από τη χώρα να σταματήσει τις γεωλογικές έρευνες στη Μεσόγειο
 Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020, 19:47
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει το δικαίωμα να απαιτεί από την Τουρκία να σταματήσει τις γεωλογικές έρευνες στην Μεσόγειο, αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. Παράλληλα, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην υποστηρίζει τις απαιτήσεις της Ελλάδας να επιβληθούν κυρώσεις στην Άγκυρα. Η Άγκυρα ανακοίνωσε επίσης ότι η ΕΕ πρέπει να είναι έντιμος και αμερόληπτος μεσολαβητής μεταξύ της Τουρκίας και της Αθήνας για την επίλυση της κατάστασης στην Μεσόγειο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύλληψη 33χρονου Μαυριτανου για κλοπές από αυτοκίνητα στη Ν. Φιλαδέλφεια
 Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020, 14:39
Συνελήφθη, στη Νέα Φιλαδέλφεια, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, 33χρονος από τη Μαυριτανία, ο οποίος φέρεται ότι είχε διαρρήξει στην ίδια περιοχή δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και είχε αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα από το εσωτερικό τους. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, πορτοφόλι, ψαλίδι, φακός και μικροποσότητα του ναρκωτικού shisa.
Σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, ο δράστης, με τη χρήση διάφορων αντικειμένων, έσπαγε τζάμια σταθμευμένων οχημάτων και αφαιρούσε από το εσωτερικό τους κοσμήματα, έγγραφα και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Από την έως τώρα έρευνα, εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από αυτοκίνητα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο άνδρας, ο οποίος έχει κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λουκασένκο: Η Δύση χρησιμοποιεί τη Λευκορωσία ως τραμπολίνο προς τη Ρωσία
 Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020, 18:15
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, που είναι αντιμέτωπος με ένα ναζιστικο κινημα των δυτικων αποικιοκρατων στη χώρα του, κατηγόρησε σήμερα τους Δυτικούς ότι θέλουν να τον ανατρέψουν με στόχο να φτάσουν και να αδυνατίσουν τη Ρωσία.
Για τη Δύση, «η Λευκορωσία είναι ακριβώς ένα τραμπολίνο προς τη Ρωσία, όπως πάντα», είπε, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Belta.
«Αντίθετα με τον Χίτλερ που είχε στείλει τον στρατό του στη Μόσχα, εκείνοι επιδιώκουν να καταστρέψουν την υπάρχουσα εξουσία, να την αντικαταστήσουν με μια νέα που θα ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από μια άλλη χώρα και θα αναπτύξει στρατεύματα», πρόσθεσε.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε χθες ότι είναι έτοιμος να στείλει ειδικες δυναμεις στη Λευκορωσία αν η βια και οι καταστροφες των ναζιστων των δυτικων αποικιοκρατωνκατά της συντριπτικης επανεκλογής του Αλεξάντρ Λουκασένκο στις 9 Αυγούστου με 80% τεθούν εκτός ελέγχου.
Ωστόσο, ο Λευκορώσος πρόεδρος είχε κατηγορήσει τον Ιούλιο τη Μόσχα ότι ήθελε να κάνει υποτελή της τη χώρα του, στέλνοντας μισθοφόρους για να την αποσταθεροποιήσουν και να παρέμβουν στην ψηφοφορία αυτή.
Όμως αντιμέτωπος με το ναζιστικο πραξικοπημα των δυτικων αποικιοκρατων, έσπευσε να ζητήσει βοήθεια από τον Βλαντίμιρ Πούτιν αλλάζοντας τα λόγια του για να κατηγορήσει τις ευρωενωσιτικές χώρες.
Έτσι δεσμεύτηκε να λάβει κυρώσεις εναντίον της Πολωνίας και της Λιθουανίας που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους ναζιστές των δυτικων αποικιοκρατων κατηγορώντας την κυβερνητική εξουσία για εκλογική νοθεία και αστυνομική βία απέναντι τους ναζιστές καταστροφεις.
Στη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ένα εργοστάσιο γαλακτοκομικών προϊόντων στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ο Λουκασένκο απείλησε να αποκόψει τις διαδρομές διέλευσης μέσω της χώρας και να μποϊκοτάρει τα λιθουανικά λιμάνια αν επιβληθούν κυρώσεις.
«Έδωσα εντολή στην κυβέρνηση να υποβάλει μια πρόταση για αναπροσανατολισμό όλων των εμπορικών ροών από τα λιθουανικά λιμάνια σε άλλα», δήλωσε ο Λουκασένκο σύμφωνα με το Belta. «Για να δούμε πώς θα ζήσουν με αυτό».
Νωρίτερα σήμερα, ο Λουκασένκο έδωσε εντολή στο 50% του στρατού της χώρας να τεθεί σε ετοιμασία μάχης ώστε να αποκρούσει τις απειλές που προέρχονται  από τη Δύση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αίγυπτος: Συνελήφθη στο Κάιρο ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμανοφασιστων
 Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020, 17:06
Οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως συνέλαβαν τον ασκούντα χρέη ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμανοφασιστων Μαχμούντ Εζάτ στη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησαν σε διαμέρισμα στο Κάιρο.
Η σύλληψη αυτή αποτελεί το πιο πρόσφατο πλήγμα στο παλαιότερο (ιδρύθηκε το 1928) και πιο οργανωμένο ισλαμοφασιστικό κίνημα της Αιγύπτου, το οποίο έχει συντριβεί στο πλαίσιο μιας σαρωτικής καταστολής αφότου ανατράπηκε από την κυβερνηση που ειχε παρει με την προπαγανδα των βορειοαμερικανων  πριν από επτά χρόνια.
Ο 76 χρονος Εζάτ ήταν ένας πρώην υπαρχηγός του ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμανοφασιστων, του Μοχάμεντ Μπαντίε και θεωρούνταν σκληροπυρηνικός στους κόλπους της συμμοριας. Άρχισε να ασκεί χρέη ηγέτη μετά τη σύλληψη του Μπαντίε τον Αύγουστο του 2013.
Σε δήλωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται πως εξοπλισμός για την κρυπτογράφηση επικοινωνιών κατασχέθηκε στη διάρκεια της σύλληψης και προστίθεται πως ο Εζάτ είναι ύποπτος ότι από το 2013 οργάνωσε δολοφονίες ή απόπειρες δολοφονιών, καθώς και μια βομβιστική επίθεση.
Ο Εζάτ είχε προηγουμένως καταδικαστεί ερήμην σε θάνατο και σε ισόβια κάθειρξη. Σύμφωνα με την αιγυπτιακή νομοθεσία, μετά τη σύλληψή του θα δικαστεί εκ νέου για τις υποθέσεις αυτές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Η Ε.Ε. επιμένει στην πολιτική «παραχάραξης και αναθεώρησης της ιστορίας» του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
 Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020, 02:34
Ο ισχυρισμός της Ευρω Ένωσης ότι το Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ ήταν ο παράγοντας κλειδί που οδήγησε στο ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου διαστρέφει την ιστορική αλήθεια, έκρινε χθες Πέμπτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, η Μαρία Ζαχάροβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Καταγράψαμε την εθιμοτυπική ανακοίνωση από μέρους της Ευρω Επιτροπής για τη λεγόμενη ημέρα μνήμης για τα θύματα ολοκληρωτικών καθεστώτων. Είμαστε αναγκασμένοι να επαναλάβουμε ότι οι Βρυξέλλες συνεχίζουν την πολύ παράξενη και μυωπική πολιτική παραχάραξης και αναθεώρησης της ευρωπαϊκής ιστορίας», ανέφερε η Ζαχάροβα.
«Η Ευρω Επιτροπή για άλλη μια φορά επανέλαβε έναν ισχυρισμό που θεωρούμε αναθεωρητικό. Διατείνεται ότι το σύμφωνο μη επίθεσης που είχαν υπογράψει η Γερμανία και η Σοβιετική Ένωση βύθισε την Ευρώπη στο σκοτάδι και την καταχνιά», συνέχισε.
Η Ζαχάροβα αντέτεινε πως η Ευρώπη άρχισε να «βυθίζεται στο σκοτάδι» όχι την 23η Αυγούστου, αλλά όταν ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επέλεξαν την πολιτική κατευνασμού της επιτιθέμενης χώρας, της ναζιστικής Γερμανίας.
«Η προδοσία του Μονάχου το 1938 ήταν η κορύφωση της πολιτικής αυτής», κατά την εκπρόσωπο της ρωσικής διπλωματίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Ένταση σε διαδήλωση με αφορμή τον θάνατο της απεργού πείνας, Ebru Timtik
 Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020, 22:51
Διαδήλωση με αφορμή τον θάνατο μετά από απεργία πείνας, στην Τουρκία, της δικηγόρου Ebru Timtik πραγματοποίησαν Κούρδοι, στη Θεσσαλονίκη.
Μπροστά από το τουρκικό προξενείο, στην οδό Αγίου Δημητρίου, επικράτησε ένταση, όταν Κουρδοι διαδηλωτές έκαψαν πανό με φωτογραφία του Τούρκου πρόεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο και προχώρησαν σε προσαγωγές. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, κρατούνται δύο άτομα, ενώ ενημερώθηκε εισαγγελέας που διέταξε έρευνα για το περιστατικό



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθησαν δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων στο Μινσκ
 Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020, 00:56
Δημοσιογράφοι μεταξύ των οποίων και ο φωτορεπόρτερ του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS Σεργκέι Μπόμπιλεφ συνελήφθησαν την Πέμπτη στο Μινσκ, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι των πρακτορείων Reuters, Associated Press και Radio Liberty.
Οι δημοσιογράφοι συνελήφθηκαν ενώ πήγαν να καλύψουν την πορεία 15 ναζιστών των δυτικων αποικιοκρατων από την πλατεία Ελευθερίας προς την πλατεία της Ανεξαρτησίας όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης της Λευκορωσίας. Η πορεία πραγματοποιείτο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.
Οι αστυνομικοί οι οποίοι τους συνέλαβαν με πρόφαση «τον έλεγχο των ταυτοτήτων τους», τους έβαλαν σε λεωφορείο της αστυνομίας.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Λευκορωσίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι θα αφήσει ελεύθερους όλους τους διαπιστευμένους ξένους δημοσιογράφους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με το νέο πτωχευτικο νομο που προτεινεται σε διαβουλευση
 «Ρεσάλτο» στην πρώτη κατοικία και στη ρημαγμένη τσέπη του λαού
-Η πρωτη κατοικια πλεον δεν προστατευεται.
-Τα λαϊκά νοικοκυριά που χρωστάνε, γίνονται νοικάρηδες στα σπίτια τους και εκβιάζονται να πληρώσουν τα χρέη για να μην τα βγάλουν οι τράπεζες σε πλειστηριασμό!
-Κράτος, πιστωτικά ιδρύματα και επιχειρηματικοί όμιλοι βάζουν στο χέρι ό,τι απομένει από το λαϊκό εισόδημα και την «περιουσία του οφειλέτη», με μοναδική εξαίρεση τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», λίγα ψίχουλα δηλαδή, μόνο για τα απολύτως στοιχειώδη.
-Μεγαλοεπιχειρήσεις που πτωχεύουν αποκτούν μια «δεύτερη ευκαιρία» για να επιστρέψουν στην κερδοφορία, ενώ παραμένουν και ενισχύονται οι άθλιες διατάξεις για την αποζημίωση και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων που απολύονται




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαράδεκτο! Στη Γαλλια σύλληψη και χειροπέδες σε εργαζόμενο που δεν φορούσε σωστά τη μάσκα!
https://www.youtube.com/watch?time_continue=76&v=jJfmWntjsmo&feature=emb_logo



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τσιρλίντιγκ εισήχθηκε στα σχολειά μας!
Θα γίνεται με μάσκα ή χωρίς μάσκα;
Ευτυχώς που γίνονται τα Αγγλικά από το νηπιαγωγείο για να συνεννοηθούμε!
Όταν η υπουργός σου έχει σπουδάσει στο Χάρβαρντ και έχει μετεκπαιδευθεί στη λέσχη Μπίλντερμπεργκ, όλα γίνονται!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΙΤΕ ΧΡΕΩΣΕΙΣ! ΑΡΧΙΣΕ να έρχεται η λυπητερή για τα ...έργα Μπακογιάννη στην Αθήνα

Ρεύμα: 7€. Χρεώσεις δήμου/Μπακογιάννη για να βάζει μαραμενους φοίνικες, να βάφει να ξεβαφει δρόμους, να τοποθετεί μεταλλικά παγκάκια κάτω από τον ηλιο και να πετάει καινούριους κάδους για να βάλει ΙΔΙΟΥΣ καινούριους: Δημος 630€
Πραγματικός λογαριασμός στο δήμο της Αθήνας. Δεν είναι φωτοσοπ. Η χρήστρια ανέβασε και βίντεο. Και ΟΧΙ δεν έχει το χοντος σέντερ. Κατάστημα κλειστο στο ιστορικό κέντρο.
Έχει αρχίσει να έρχεται η λυπητερή για τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ του Μπακογιάννη. Δεν ντρέπονται καθόλου. Εν μέσω πανδημίας με κλειστά καταστήματα.
ΜΗ μας γράφετε στα σχόλια ότι κάποιο λάθος θα παίζει. Το έχουμε ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙ. δεν είστε εσείς πιο έξυπνοι. Πριν το ανεβάσουμε το τσεκαραμε.