Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Παρασκευη 7 Αυγουστου 2020


Διονύσης Αντζουλάτος
Ανδρώθηκα στη χούντα & ξέρω τι θα πει λογοκρισία, αλλά μου έμελλε να την ξαναβιώσω στα στερνά μου, αφού μετά από 75 μέρες αποκλεισμού μου, αποκλείστηκα από το Facebook, για επιπλέον 30 μέρες, για την ίδια ανάρτηση!!!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ο Γεωργιάδης βγήκε σε τηλεπαράθυρο φορώντας μάσκα για να αποδείξει, πως η υποκρισία (και η βλακεία) είναι άπειρη.., πως σε κλειστό χώρο και με (Skype) φοράμε μάσκα.
Η δεύτερη φωτογραφία είναι 2 μέρες μετά, από το Μέγαρο Μαξίμου. Ολοι χωρις μασκες.
Η υποκρισία στο μεγαλείο της!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ μέχρι 3 Αυγ. 2020
208 οι θάνατοι
4772 τα "κρούσματα"
10.720.000 ο πληθυσμός της χώρας
άρα...
Θνητότητα
(100 * 208) / 4772 = 4.3%
Θνησιμότητα
(100 * 208) / 10.720.000 = 0,002%
Κίνδυνος μετάδοσης
(100 * 4772) / 10.720.000 = 0,045%



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με "ιταλική συνταγή" υποχωρήσεων η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου
Παρασκευή, 07-Αυγ-2020 11:00
Η συνυπογραφή συμφωνίας (μερικής) οριοθέτησης των θαλάσσιων δικαιοδοσιών Ελλάδας και Αιγύπτου, η οποία προέκυψε από την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Κάιρο, μετά από αρκετές εβδομάδες επίπονων διαπραγματεύσεων, συνεχίζει, όπως είχε προαναγγείλει ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας την προσπάθεια που είχε αναληφθεί με την συνυπογραφή αντίστοιχης συμφωνίας με την Ιταλία – αλλά ο πραγματικός αποδέκτης του μηνύματος βρίσκεται πολύ ανατολικότερα.
Η συμφωνία με το Κάιρο είναι μερική, διότι η αιγυπτιακή πλευρά αποδέχθηκε την οριοθέτηση μόνο στα σημεία που την αφορούν αποκλειστικά, αποφεύγοντας την επέκτασή της προς περιοχές όπου η διαπραγμάτευση θα πρέπει να είναι τριμερής: δηλαδή τόσο προς τα δυτικά, όπου εκκρεμούν διαφορές με τη Λιβύη, όσο και προς τα ανατολικά, όπου και οι τουρκικές αμφισβητήσεις ως προς την επήρεια του Καστελόριζου στη διαμόρφωση θαλάσσιων δικαιοδοσιών.
Ειδικότερα, η οριοθέτηση σταματά στον 28ο μεσημβρινό, ο οποίος τέμνει τη Ρόδο και αποτελούσε (τουλάχιστον μέχρι τη συνυπογραφή του τουρκολιβυκού μνημονίου) το νοητό όριο των τουρκικών διεκδικήσεων στην ανατολική Μεσόγειο. Ως προς αυτό, η Αίγυπτος δεν είχε λόγο να επιδεινώσει περαιτέρω τις εντάσεις στις σχέσεις της με την Τουρκία – πόσω μάλλον που η τουρκική εκδοχή των πραγμάτων "προικίζει" την αιγυπτιακή πλευρά με μεγαλύτερη θαλάσσια δικαιοδοσία.
Άλλωστε και η πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, με την οποία καταγγέλθηκε ως παραβίαση της αιγυπτιακής δικαιοδοσίας η τουρκική ναυτική οδηγία για τις έρευνες του "Ορούτς Ρέις", προϋποθέτει ακριβώς αυτή την εκδοχή περί μειωμένης επήρειας του Καστελόριζου.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που ενισχύονται από τον ανεπίσημο χάρτη της ελληνο-αιγυπτιακής συμφωνίας, η επιτευχθείσα οριοθέτηση παρεκκλίνει της αρχής της "μέσης γραμμής", κατά το ότι ευνοεί την Αίγυπτο σε αναλογία 55%-45%, ψαλιδίζοντας κατά τι την επήρεια της Κρήτης και των νησίδων που την περιβάλλουν. Με αυτή την έννοια, επαναλαμβάνεται επίσης το προηγούμενο της ελληνο-ιταλικής συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ, η οποία πατώντας στην αντίστοιχη οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας του 1977 (πριν δηλαδή την υιοθέτηση της Διεθνούς Σύμβασης του Montego Bay το 1982), περιορίζει την επήρεια του συμπλέγματος των Οθωνών.
Και στις δύο περιπτώσεις, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται να αντιμετωπίζει με ευελιξία τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες προκειμένου να κατοχυρώσει το μείζον. Και αυτό εν προκειμένω είναι η ίδια η σταδιακή υλοποίηση της ανακήρυξης ΑΟΖ, η εξασφάλιση εταίρων-συνομιλητών στην περιοχή και κυρίως η ακύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου.
Σε μία συγκυρία κατά την οποία ο διεθνής παράγοντας ενθαρρύνει την έναρξη διαλόγου με την Τουρκία, η Αθήνα έκρινε επείγον και αναγκαίο να είναι σε θέση να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μία συμβολική "ισοπαλία". Το γεγονός ότι η Άγκυρα απάντησε στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία με δική της NAVTEX και με αναβολή της προγραμματισμένης επανέναρξης των ελληνοτουρκικών διερευνητικών επαφών δείχνει ότι η τουρκική πλευρά εννοεί την διαπραγμάτευση σε αυτή τη φάση μόνο με όρους καταστατικά ετεροβαρείς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιβάτες αμαξοστοιχίας παρά λίγο να λιντσάρουν αλλοδαπό λαθρεπιβάτη, κάπου κοντά στο Λιανοκλάδι, επειδή κατά τον έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε πάνω του χαρτί ότι είχε περάσει κορονοϊό (τελικά τον πήγαν νοσοκομείο για τεστ και διαπιστώθηκε ότι πλέον ήταν "καθαρός").
Σχολιο.- Κατά τον έλεγχο βρέθηκε ότι:
1 δεν είχε εισιτήριο
2 είχε περάσει παράνομα στην χώρα από Τουρκία όπου νοσηλεύτηκε με Covid-19 τον περασμένο Μάιο
3 αντί να βρίσκεται σε κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης κυκλοφορούσε ελεύθερος στην χώρα χωρίς χαρτιά
4 δεν τον λιντσάρισε κανένας
ΥΓ το ότι τον κατέβασαν από το τρένο δεν είναι κάποια ρατσιστική συμπεριφορά αφού το έχουμε ήδη δει και εναντίον Ελλήνων από τους ελεγκτές.
Μάλιστα σχετική ανακοίνωση βγήκε από την ΤΡΕΝΟΣΕ που ξεκαθάρισε ότι κατέβασαν τον επιβάτη σύμφωνα με το κανονισμό τον παρέδωσαν στην αστυνομία και από εκεί λόγω ιατρικού ιστορικού πήγε σε νοσοκομείο
Σχολιο.- άλλο ένα δείγμα ρατσισμού στην χώρα.... Τον πήγαν με ασθενοφόρο αντί να τον φορτώσουν στην καρότσα του τουοτα
γιατί σε περίπτωση που δεν το ξέρεις οι Έλληνες είναι ρατσιστές του κερατά



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Lockdown στον Πόρο, ακούγεται επίμονα πως θα ακολουθήσει η Κέρκυρα και στη συνέχεια βλέπουμε και για Πάρο και άλλα τουριστικά νησιά.
Κι εκεί που έλεγαν πως θα έπαιρναν οικονομική ανάσα, βούλιαγμα στο αποκορύφωμα της σεζόν.
Με ευθύνη της κυβέρνησης των ανεύθυνων




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η “Αστυνομία Σκέψης”, μια απολυταρχική φαντασίωση του κ. Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνησης ΝΔ
7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020
Ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ
«Αστυνομία σκέψης» ονειρεύεται να δημιουργήσει ο Υπουργός «Προστασίας» του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες από τις ανυπόστατες θεωρίες που αμφισβητούν τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό και να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία που κινδυνεύει από αυτές.
Για άλλη μια φορά, βλέπουμε ότι η πανδημία COVID-19, ασχέτως της όποιας επικινδυνότητάς της για την υγεία των πολιτών, χρησιμοποιείται ως ένας πολύ βολικός μανδύας για την υλοποίηση των απολυταρχικών φαντασιώσεων αυτών που νέμονται την εξουσία της χώρας μας.
Δεν του αρκεί του κ. Χρυσοχοΐδη το έργο των «ελεγκτών της αλήθειας» στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι οποίοι, σε διατεταγμένη υπηρεσία, σπεύδουν να χαρακτηρίσουν «ψευδή είδηση» κάθε άποψη ή θεωρία που θέτει εν αμφιβόλω την πολιτική που έχουν επιβάλει.
Δεν του αρκεί το γεγονός ότι αυτές οι ίδιες οι πλατφόρμες λογοκρίνουν και αποκλείουν έγκριτους επιστήμονες, προκειμένου να μη διαταραχθεί η αίσθηση του κοινού ότι δήθεν υπάρχει καθολική επιστημονική συναίνεση στον τρόπο αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Από αυτούς τους επιστήμονες και τις έρευνές τους αντλεί πληροφορίες ο απλός πολίτης και τις αναπαράγει με όποιον τρόπο μπορεί και όπως τις αντιλαμβάνεται. Το ιδανικό του κ. Χρυσοχοΐδη, κατά πως φαίνεται, είναι ο πολιτισμός της «πυράς» στην οποία ρίχνονταν κατά τον Μεσαίωνα, όποιοι τολμούσαν να αμφισβητήσουν την κατεστημένη θεώρηση των πραγμάτων. Σ’ αυτόν τον πολιτισμό, που αν δεν είχε εκλείψει ακόμα η γη θα θεωρούνταν επίπεδη, ονειρεύεται να μας ξαναγυρίσει!
Δεν του αρκεί η φίμωση που έχει επιβληθεί μέσω των ΜΜΕ σε κάθε αντίθετη φωνή, που φτάνει μέχρι του σημείου να απειλούνται και να απολύονται δημοσιογράφοι, με κυβερνητική εντολή, επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν την πολιτική της κυβέρνησης, να αποκαλύψουν στοιχεία, να θέσουν ερωτήματα – ερωτήματα που ουδέποτε απαντήθηκαν.
Δεν του αρκεί η «πλύση εγκεφάλου» από τα ΜΜΕ, των πολιτών που βομβαρδίζονται εδώ και μήνες νυχθημερόν από ειδήσεις εκφοβισμού, και από καταιγισμό ανακοινώσεων όλο και περισσότερων και αντιφατικών πολλές φορές «μέτρων προστασίας», εκ των οποίων ελάχιστα μπορούν να περάσουν την κρησάρα της κοινής λογικής.
Δεν του αρκούν όλα αυτά, όπως δεν θα αρκούσαν σε κανέναν επίδοξο δικτάτορα, σε κανέναν πολιτικό που εμφορείται από φασιστικής χροιάς αντιλήψεις και διακατέχεται από φαντασιώσεις απόλυτης επιβολής της εξουσίας που εκπροσωπεί.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την πρόθεσή του για δημιουργία «αστυνομίας σκέψης» με μία και μόνη στόχευση: να εκφοβίσει τον απλό πολίτη ότι αυτά που σκέφτεται και γράφει στο Facebook μπορεί να του δημιουργήσουν προβλήματα όχι μόνο εντός του διαδικτύου (πχ διαγραφή της ανάρτησής του ή ακόμα και του λογαριασμού του από το Facebook) αλλά και στην πραγματικότητα, φτάνοντας μέχρι και την καταδίκη του για «διασπορά ψευδών ειδήσεων».
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Χρυσοχοΐδη ότι ο κύριος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία δεν είναι η «παραπληροφόρηση» ή οι «θεωρίες συνωμοσίας», αλλά η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας, συνέπεια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και ειδικά συνέπεια των μνημονίων – αυτών των μνημονίων που ο κ. Χρυσοχοΐδης ψήφισε ελαφρά τη καρδία χωρίς καν να τα διαβάσει.
Να του θυμίσουμε επίσης, ότι από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα, η επίσημη δικαιολογία για την επιβολή των περιοριστικών μέτρων ήταν ότι η πανδημία ήταν κάτι «καινούργιο», κάτι «άγνωστο», κάτι που «μας βρήκε απροετοίμαστους» και γι’ αυτό έπρεπε να προσπαθήσουμε «να επιβραδύνουμε τη διασπορά της νόσου, για να κερδίσουμε χρόνο και να προετοιμάσουμε το σύστημα υγείας». Οι Έλληνες πολίτες, παρά τις όποιες αμφιβολίες και αντιρρήσεις μπορεί να εκφράζουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ανταποκρίθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έμειναν στα σπίτια τους, έκλεισαν τα μαγαζιά τους και, γενικά, με πολύ μεγάλο κόστος, έδωσαν στην κυβέρνηση τον χρόνο που τους ζήτησε. Πώς τον αξιοποίησε η κυβέρνηση αυτόν τον «κερδισμένο» χρόνο; Δεν πήρε απολύτως κανένα μέτρο για ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία και να προασπίσει την υγεία των πολιτών. Ακόμα και τώρα, που ούτε καινούργια είναι η νόσος ούτε αιφνιδιαστική, συνεχίζει να ρίχνει όλο το βάρος της αντιμετώπισης στην «ατομική ευθύνη» των πολιτών, εφαρμόζοντας κατασταλτικά μέτρα, περιορίζοντας τις ατομικές τους ελευθερίες και καταβαραθρώνοντας την οικονομία.
Τέλος, θα επισημάνουμε στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι υπάρχουν και κάποιες πραγματικά επικίνδυνες ψευδείς ειδήσεις και παραπληροφόρηση που συνιστούν πράγματι ποινικό αδίκημα, καθώς η διασπορά τους προκαλεί φόβο στους πολίτες και προξενεί «ζημία στην οικονομία, τον τουρισμό ή την αμυντική ικανότητα της χώρας ή διαταράσσουν τις διεθνείς της σχέσεις», όπως προβλέπει το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα.
Επειδή είναι πάρα πολλές, θα αναφέρουμε ενδεικτικά δύο μόνο παραδείγματα:
Κατ’ αρχάς, σε σχέση με την πανδημία COVID-19, στην Ελλάδα είχαμε παραποίηση της καταμέτρησης των θυμάτων του κορωνοϊού. Αυτό δεν το λένε κάποιοι «ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι», αλλά το ομολόγησε δημοσίως ο επικεφαλής της ομάδας λοιμωξιολόγων, κ. Σ. Τσιόδρας, στην καθημερινή ενημέρωση του κοινού στις 4/5. Συνεπώς, η καθημερινή καταμέτρηση των θυμάτων COVID, ήταν μια ψευδής είδηση, που προκάλεσε φόβο στον κόσμο και είχε συνέπειες στην οικονομία της χώρας (και όχι μόνο). Ωστόσο, κανένας εισαγγελέας δεν κινήθηκε, αν όχι για να συλλάβει τον κ. Τσιόδρα, έστω για να διερευνήσει την υπόθεση, όπως γίνεται σε άλλες χώρες όπου αποκαλύφθηκε ότι ακολουθήθηκε παρόμοια τακτική.
Πέραν της πανδημίας, ο ελληνικός λαός, ειδικά κατά τα τελευταία 10 χρόνια, είναι θύμα διαρκούς, συστηματικής παραπληροφόρησης και ψευδών ειδήσεων, σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της χώρας, το δημόσιο χρέος και τους λόγους που μας οδήγησαν στα μνημόνια και στις «αγκάλες του ΔΝΤ». Να θυμηθούμε το «Μαζί τα φάγαμε», το «καμία χώρα δεν έχει αρνηθεί να πληρώσει το χρέος της προς το ΔΝΤ» ή τα πιο πρόσφατα «δεν γίνεται εντός της Ευρωζώνης μια χώρα να εκδώσει δικά της Ευρώ», και σε σχέση με τα εθνικά μας θέματα, ότι «δεν μπορεί μία χώρα να καθορίσει μονομερώς τα χωρικά της ύδατα» και άλλα πολλά. Πραγματικά, ασύστολα ψεύδη, ειπωμένα από χείλη «υπευθύνων», με σκοπό να προκαλέσουν φόβο και αισθήματα ενοχής και αδιέξοδου στους πολίτες και με τραγικές συνέπειες και για την οικονομία, αλλά και για την άμυνα και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας. Και φυσικά, το μέγα ψέμα ότι τα Μνημόνια έχουν εγκαθιδρυθεί νόμιμα και σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, ενώ δεν έχουν καν ψηφιστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, γεγονός που έχει καταγγελθεί από το ΕΠΑΜ με τη μήνυση – έγκλιση για εσχάτη προδοσία που έχει καταθέσει.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης και οι συν αυτώ, είναι υπηρέτες ενός συστήματος που βασίζεται στη συστηματική εξαπάτηση του ελληνικού λαού, που μέσω του ψεύδους, της παραπλάνησης και της παραπληροφόρησης, τον έχουν καταστρέψει ηθικά, ψυχολογικά, εθνικά και οικονομικά. Αντί λοιπόν ο κ. Χρυσοχοΐδης να απειλεί τον ελληνικό λαό με διώξεις για τις αναρτήσεις του στο facebook, καλά θα κάνει να αρχίσει από τώρα να σκέφτεται την απολογία του, όταν θα βρεθεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εγκλήματα κατά του έθνους. Ο καιρός, γαρ, εγγύς!
Αθήνα, 7 Αυγούστου 2020
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαγγελης Θεοδωρουλακης
Για άλλη μια φορά μπλοκάρομαι. Αυτή την φορά ενώ μπορώ να αναρτήσω στον τοίχο μου δεν μπορώ να σχολιάσω ούτε στον τοίχο μου ούτε αλλού. Ενώ μπορώ στο inbox αλλά και να κάνω αναρτήσεις. Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό. Δεν πειράζει. Καλό είναι. Να βάλω κι ένα τέλος σε μια τεράστια σπατάλη χρόνου και ψυχικής ενέργειας. Θέλετε να σιωπήσω? θα σιωπήσω. Και που μιλάω τι έγινε? Σας απαλλάσσω από την παρουσία μου να μην σας "μολύνω" τα μυαλά σας. Κι όλα αυτά για μια γελοιογραφία. Τα πράγματα σοβάρεψαν και εμείς δεν μπορούμε να εκτονωνόμαστε στο φβ...Μια ευχή μόνο στους καθ'ύλην υπεύθυνους, μέσω του αείμνηστου Τσάκωνα...Καλή συνέχεια από μένα, θα σας ξαναδώ όταν πρέπει...μην απευθύνεστε στα μηνύματά σας σε μένα-δεν μπορώ να σας απαντήσω (ανήκουστα πράγματα)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαγγελης Θεοδωρουλακης
Μία φίλη εδώ, η Aphrodete Dimitriou αναρτά μία γελοιογραφία το πρωί της Πεμπτης και η αστυνομία σκέψης του φβ, τα hellenic hoaxes την έβγαλαν...ψευδή, fake news!!!!!! Την είχα ανεβάσει κι εγώ παλιότερα σαν τροφή σκέψης. Αλήθεια τώρα. Πάτε καλά? Πόσο γελοίοι έχετε καταντήσει?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



....ο καταζητούμενος "πρόεδρος των πακιστανών" Τζαβεντ Ασλαμ
( για δουλεμπόριο-λαθρομετανάστευση) από την ιντερπολ που ζει στην Αθήνα ανενόχλητος, έχει κάνει δικό του στρατό-τάγματα εφόδου , ο οποίος συλλαμβάνει και βασανίζει ομοεθνείς του !! με την ανοχή ποιων κρατικών λειτουργών και με τι αμοιβή...
...αν δεν έχουν γίνει ήδη κράτος εν κράτει , οσονούπω θα γίνουν και πιστέψτε με δεν θα συλλαμβάνουν μόνον πακιστανούς.....
koroskyla
Γαμώ το κράτος σας πουλημένοι!
Δείτε τον καταζητούμενο απο την Interpol για λαθροδιακίνηση «Πρόεδρο των Πακιστανών» πως εδώ και πολλά χρόνια έχει φτιάξει ιδιωτική αστυνομία, κάνει επιδρομές και συλλήψεις, τα διαφημίζει στο youtube και κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#Χρυσοχοΐδης για #Νέα_Δημοκρατία:
Κατέστρεψαν τον τόπο αυτοί που κατέκλεψαν τα δημόσια ταμεία και καταλήστευσαν τα ασφαλιστικά ταμεία και χρεωκόπησαν την χώρα ελεγε όταν ηταν στο ΠΑΣΟΚ
Πως λέγεται κ. Χρυσοχοΐδη αυτός που γίνεται υπουργός αυτών που κατέκλεψαν τα δημόσια ταμεία;
Όλα για την καρέκλα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα δικά μας κοθώνια της πολιτικής ,
έκαναν πολιτική με κουμπαριές με την γείτονα !
Η γείτονα ,είχε διαμαρτυρηθεί για το ¨Εξπρες του μεσονυχτίου ¨ κάποτε , μόνο που αυτά που κάνει τώρα στους στρατιωτικούς της ,
κάνουν την ταινια να φαίνεται παιδική χαρά ...
Οι γυναικείες οργανώσεις είς τας Ευρώπας , να βλέπει τι τις περιμένει με την μουσουλμανοποίηση της Ευρώπης....γιατί κάνουν μοκο άραγε ?
....κατά τα αλλά , το νου σας ρεμάλια στον κορονοϊό μόνον!,,
Η κυβέρνηση μας παίρνει μέτρα για το....καλό μας....
Ο δρόμος για την κόλαση άνοιξε και είναι σπαρμένος
με καλές ¨προθέσεις ¨......



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5/8/2020
....η γερμανία που λογίζει τον εαυτό της ηγέτη, θεωρεί ότι τα υποβρύχια
που δίνει στην τουρκία , είναι απλά ναυτιλιακά είδη....
...αν είχε τ αρχίδι@ θα έλεγε απλά,
μάγκες ο άξονας γερμανίας-τουρκίας είναι προαιώνιος.....
δεν ξέρω πόσα τσουτσέκια , μπορούν να έχουν διαφορετική γνώμη ή να πουν τουλάχιστον , να μην τα παραδώσει όσο απειλή ένα κράτος μέλος της ΕΕ....

Σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χ. Μάας, οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την Τουρκία περιορίζονται όχι σε όπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη Συρία, αλλά σε «ναυτιλιακά είδη», για παράδειγμα υποβρύχια.
Ναυτιλιακά είδη πουλά και το κατάστημα απο το οποίο αγοράζω δολώματα, αγκίστρια, πετονιές και άλλα είδη για τη βάρκα μου.
Θα δω την επόμενη φορά μήπως έχει και υποβρύχια. Μπορεί να πάρω ένα.

Σχολιο.- Είπαμε, ευτυχώς που μείναμε στην Ευρωζώνη και μάς υποστηρίζει ενεργά η Ευρωπαϊκή Ένωση!..
Φανταστείτε να είχαμε τώρα Δραχμή. Άσχετα από την οικονομική ανάκαμψη που θα είχαμε, το μεγάλο πρόβλημα μας θα ήταν ότι η Ενωση αντί γιά να βοηθάει εμάς θα βοηθούσε την Τουρκία δηλαδή θα τής πουλάγανε όπλα, κτλ. Παρά τρίχα την γλυτώσαμε!..
Σχολιο.-  ει-ρω-νεύομαι! Τι άλλο να κάνω, να αρχίσω το βρισίδι; Εχω γεμίσει Μενουμεβρώπηδες που μου κουνάνε το δάχτυλο: ΑΜΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΥΓΕΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ κτλ κτλ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
Συμφωνία αναδιάρθρωσης χρέους στην Αργεντινή: ελάφρυνση 42,5 δισ. δολαρίων σε 5 χρόνια

Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε την Τρίτη συμφωνία με τους σημαντικότερους ιδιώτες δανειστές του εξωτερικού χρέους  της, ολοκληρώνοντας αναδιάρθρωση ομολόγων αξίας 66 δισ. δολαρίων.
Η συμφωνία της οικονομικής ομάδας με τους πιο σκληρούς ομολογιούχους επιτρέπει την εξοικονόμηση περίπου 40 δισ. δολαρίων τα επόμενα χρόνια. Ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες είπε ότι αυτοί οι πόροι θα είναι διαθέσιμοι για να υποστηρίξουν την παραγωγή και να εκπληρώσουν την υπόσχεση "να ξανασηκώσουν την Αργεντινή στα πόδια της".

Ο πρόεδρος Φερνάντες φάνηκε αισιόδοξος και δήλωσε ακόμα ότι "η συμφωνία σημαίνει ότι οφείλουμε να πληρώσουμε γύρω στα 37 δισ. δολάρια λιγότερα (μέσα στα επόμενα 10 χρόνια). Επίσης ευχαρίστησε τους δανειστές που κατανόησαν την προσπάθεια της Αργεντινής και τους περισσότερους από 150 οικονομολόγους διεθνών οργανισμών που συντάχτηκαν με την πρόταση της Αργεντινής.
Οι οικονομικές διαφορές των τελευταίων εβδομάδων με σκληρούς δανειστές όπως η BlackRock έκλεισαν με τα επενδυτικά funds και προς το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας επιταχύνθηκαν οι διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους των Ad Hoc, Exchange y ACC, funds που κατείχαν σχεδόν το μισό χρέος και η συμφωνία τους σηματοδότησε την επιτυχία της ανταλλαγής ομολόγων, η οποία οριστικοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης.
Ο υπουργός Οικονομίας, Μαρτίν Γκουσμάν, είχε μια Δευτέρα γεμάτη αδρεναλίνη. Εκτός από τον πρόεδρο Αλμπέρτο Φερνάντες, συναντήθηκε και με την αντιπρόεδρο Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ για να καταλήξουν στους όρους της συμφωνίας.
Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας συνοψίζονται στα παρακάτω:
1. Η αναδιάρθρωση επιτρέπει μείωση των τόκων που αποδίδουν οι ξένοι τίτλοι σε ένα μέσο ετήσιο επιτόκιο 3,07%, ενώ τα παλιά ομόλογα είχαν επιτόκιο περίπου 17%.
2. Με αυτή την ανταλλαγή η Αργεντινή θα έχει να πληρώσει λήξεις ομολόγων 4,5 δισ. δολαρίων μέσα στα επόμενα 5 χρόνια αντί των 30,2 δισ. αρχικών.
3. Λαμβάνοντας υπόψη την ίδια συμφωνία για το χρέος κάτω από εθνικό δίκαιο, η οικονομική ελάφρυνση για τα επόμενα χρόνια φτάνει τα 42,5 δισ. δολάρια.
4. Αν θεωρηθεί η ανταλλαγή ξένων τίτλων μαζί το εγχώριο χρέος σε ξένο νόμισμα, η Αργεντινή θα έχει οικονομική ελάφρυνση 37,7 δις. δολαρίων για την περίοδο 2020-2030.
5. Η διαδικασία αναδιάρθρωσης των ξένων τίτλων επιτεύχθηκε καταβάλλοντας τις χαμηλότερες προμήθειες στην ιστορία από την έκδοση χρέους.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
Έγγραφο δείχνει νέα απόπειρα των ΗΠΑ να ανατρέψει την κυβέρνηση της Νικαράγουας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιχειρήσουν άλλο ένα πραξικόπημα στη Νικαράγουα, σύμφωνα με το The Grayzone, ανεξάρτητη ειδησεογραφική ιστοσελίδα αφιερωμένη στην ερευνητική δημοσιογραφία.
Στα πλαίσια της καταγγελίας, ο δημοσιογράφος Ben Norton, υποδιευθυντής της προοδευτικής ιστοσελίδας, ανέφερε το έγγραφο από τον Οργάνωση των Ηνωμένων Πολιτειών για την Διεθνη Ανάπτυξη (USAID), το οποίο επιβεβαιώνει την ανάθεση σε εταιρεία πραγματοποίησης δράσεων αποσταθεροποίησης κατά της κυβέρνησης του Μετώπου Σαντινίστα, ενόψει της επικείμενης εκλογικής ήττας της αντιπολίτευσης της Νικαράγουας το 2021.

Το έγγραφο αποκαλύφθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στη Μανάγκουα από τον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού La Primerísima, William Grigsby.
Το Grayzone επικοινώνησε με την USAID για την επιβεβαίωση της αυθεντικότητας του εγγράφου των 93 σελίδων που αποκάλυψε ο Γκρίγκσμπι και παρόλο που η οργάνωση δεν απάντησε, ο Νόρτον κατάφερε να συγκεντρώσει στοιχεία που αποδεικνύουν την αυθεντικότητα του κειμένου, όπως εξήγησε το Παστράν.
Ο δημοσιογράφος από τις ΗΠΑ επεσήμανε ότι τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους η ηγεσία της USAID ανελήφθη ντε φάκτο από τον John Barsa, σκληροπυρηνικό ρεπουμπλικάνο επιχειρηματία, σύμμαχο του Τραμπ και γιο Κουβανών μεταναστών.
Σε συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών και τον πρώην διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο, ο Μπάρσα μετέτρεψε τον οργανισμό σε ένα όπλο πιέσεων και παρεμβάσεων που χρηματοδοτεί ανοιχτά τις αποσταθεροποιητικές προσπάθειες κατά των κυβερνήσεων της Κούβας, της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας, συνοψίζει το Informe Pastrán.
Το Grayzone αποκαλύπτει επίσης το ανατρεπτικό έργο της αμερικανικής ΜΚΟ «Διεθνής Δημοκρατία», η οποία αναζητά έναν τοπικό υπεύθυνο επαφής στη Νικαράγουα για να αναπτύξει τα σχέδια της Ουάσιγκτον σε αυτήν τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.
Το 14 σελίδων έγγραφο της USAID εξηγεί λεπτομερώς τη συγκεκριμένη στρατηγική αποσταθεροποίησης που θα ακολουθούσε αυτός ο σύνδεσμος, πρόσθεσε ο Νόρτον.
Χαρακτηριστικά, χρησιμοποιείται 102 φορές ο όρος "μετάβαση" στη δημοκρατία (ευφημισμός για πραξικόπημα), ακόμα και χωρίς εκλογές, σε μια οικονομία της αγοράς με νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις όπως ιδιωτικοποιήσεις και εκκαθάριση κάθε ίχνους του κινήματος Σαντινίστα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την Νοτρ Νταμ μαζεύτηκαν κάτι (αφορολογητα) δισεκατομμύρια μπαμ μπαμ,σε 2 μέρες ,για την Βηρυτό με το αμερικανικό εμπάργκο ,τον κοροναιο και την απειλή του κράτους απαρχαιντ ,μαζεύτηκαν κάτι κροκοδειλια δακρυα στο ρουφιανοκαφενειο (facebook) και τα κοράκια του ΔΝΤ να φτερουγίζουν από πάνω τους
Σχολιο.-  Τι ζήλος τρελός και τι πόνος τότε? Τώρα δεντράκι στη φωτογραφία μας και τέλος
Σχολιο.- Τα μύρια του παρισιού ήταν όλα για μόστρα για να ξεπλύνουν τη μούρη τους κάτι καπιταλιστές της Γαλλίας (έμποροι όπλων πολλοί τους), όταν είδαν ότι το επικοινωνιακό τους πυροτέχνημα απέτυχε, πήραν πίσω τις "υποσχέσεις" τους, και τελικά μαζεύτηκαν κάτι λίγα ψίχουλα, και καλύτερα έτσι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΡΧΙΣΑΜΕ ??? !!! ///
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ τον Χρυσοχοΐδη να τον συλλάβει...
http://www.press-gr.com/2020/08/blog-post_920.html
σχολιο.- Το ελάχιστο "ξεψάρωμα" στην θλιβερή κοινωνία μας, το χαρακτηρίζω θετικό. Κάποτε έλπιζα τα μέγιστα....
σχολιο.- Στην δική τους βουλευτικη "ασυλία " για τα πάντα όλα, ας είναι και κάποιος δικηγορος που δεν πάει αυτόφωρο επειδη είναι δικηγορος! Ακόμη κι έτσι η σύγκριση που κανεις είναι μηδαμινή όπως κι η κριτική σου και ο χαρακτηρισμός σου του δικηγόρου!
Σχολιο.- Ο άνθρωπος έχει κάνει μήνυση στα ελληνικά HOAXES και έχει στείλει εξώδικο στον Τσιοδρα.
Αξιέπαινος είναι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΜΕΡΙΚΗ οριοθέτηση ΑΟΖ με Αίγυπτο απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα σε Καστελόριζο,Ρόδο,Κρήτη και εγκαταλείπεται οριστικά η Κύπρος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ΝΤΡΟΠΗΣ.
Καταλαβες μαλακα Ελληνα
Σου κλεισανε 3 εργοστασια ζαχαρης που δουλευαν χιλιαδες εργαζομενοι, και πουλουσαν τη σοδεια τους χιλιαδες αγροτες…
…για να εισαγουμε ζαχαρη από τη Γερμανια!
Κι εμεις αντι να αντισταθουμε, γελουσαμε και χειροκροτουσαμε σαν ηλιθιοι!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Emi Palmor: από το Cyber-Unit του Ισραήλ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Facebook
Το Facebook έχει μια μακρά ιστορία σιωπής των Παλαιστινίων, επιτρέποντας παράλληλα την ολισθητική ρητορική μίσους να ανθίσει. Οι ακτιβιστές πρέπει ουσιαστικά να παρακαλεσουν τον  Zuckerberg για να καταργήσει τη λευκή ρητορική μίσους, ενώ το Facebook συνεχίζει να αστυνομεύει τον παλαιστινιακό ακτιβισμό και την αληθεια.
Γι 'αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι το Facebook διπλασίασε την αντι-Παλαιστινιακή λογοκρισία των δικαιωμάτων και διόρισε την Emi Palmor - την πρώην Γενική Διευθυντρια του Ισραηλινού Υπουργείου Δικαιοσύνης - στο Συμβούλιο Εποπτείας του Facebook. Είναι τρομακτικό και είμαι εξοργισμένος!
Ως Γενικός Διευθυντής του Ισραηλινού Υπουργείου Δικαιοσύνης, η Έμι Παλμόρ ήταν διαβόητη για την καταστολή του παλαιστινιακού λόγου. Πείτε στον Mark Zuckerberg: Η Emi Palmor πρέπει να φύγει!
Τον περασμένο μήνα, ο 27χρονος Ahmed Erekat δολοφονήθηκε από το IDF ενώ οδηγούσε για να πάρει την αδερφή του από το σαλόνι ομορφιάς την ημέρα του γάμου της. Όταν η ξάδερφη του Ahmed, η Noura Erakat - παλαιστίνια δικηγόρος και καθηγητρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα - δημοσίευσε στο Facebook για την απώλεια της, το Facebook την απέρριψε, λέγοντας ότι παραβίαζε τα κοινοτικά πρότυπα.
Είναι γελοίο και αηδιαστικό, αλλά δυστυχώς, δεν προκαλεί έκπληξη. Η Sada, μια οργάνωση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έχει τεκμηριώσει περισσότερες από 400 περιπτώσεις λογοκρισίας εναντίον Παλαιστινίων στο Facebook μόνο φέτος.
Το τεράστιο μονοπώλιο των μέσων ενημέρωσης του Facebook - το οποίο περιλαμβάνει τώρα το Instagram - είναι ένας από τους αγαπημένους τρόπους του Ισραήλ να λογοκρίνει και να ελέγξει την πολιτική συζήτηση στην Παλαιστίνη. Και η Παλμόρ ανέκαθεν έκρινε τη λογοκρισία των Παλαιστινίων φωνών ως προτεραιότητα. Υπό την Palmor, το Υπουργείο Δικαιοσύνης δημιούργησε την Ισραηλινή Κυβερνητική Μονάδα, η οποία στοχεύει την Παλαιστινιακή ομιλία και εξαναγκάζει τους ιστότοπους να καταργούν δεκάδες χιλιάδες κομμάτια περιεχομένου από Παλαιστίνιους.
Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η Palmor θα οδηγήσει το Facebook σε ακόμη μεγαλύτερη λογοκρισία των Παλαιστινίων. Πείτε στον Mark Zuckerberg να σταματήσει να λογοκρίνει τους Παλαιστίνιους - και ότι η Palmor πρέπει να φύγει.
Η κοινή γνώμη αρχίζει να αλλάζει επειδή οι Παλαιστίνιοι μιλάνε τολμηρά και γενναία για την πραγματικότητα του απαρτχάιντ. Στείλετε ένα δυνατό μήνυμα στο Facebook: Σταματήστε να επιβαλετε τη σιωπη για τους Παλαιστίνιους



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Νασράλα δεν απέκλεισε πυραυλική επίθεση.Διαψεύδει ότι η Χεζμπολά είχε στρατιωτικό υλικό της στο λιμάνι….
07/08/2020
O Sayyed Hassan Νasrallah στη σημερινή πρώτη του ομιλία μετά το χτύπημα διαψεύδει ότι η Hezbollah είχε υλικό δικό της στο λιμάνι.”Αρνούμαι απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι η Χεζμπολάχ έχει έστω κι ένα πύραυλο, τουφέκι, σφαίρα ή οτιδήποτε στο λιμάνι.” ”Γνωρίζουμε περισσότερα για το λιμάνι της Χάιφα παρά γι αυτό της Βηρυτού” είπε..”
Μετά τον Πρόεδρο του Λιβάνου κι ο Νασράλα δεν απέκλεισε πυραυλική επίθεση για την έκρηξη. Ακόμα κι αν ήταν μια προγραμματισμένη επίθεση, ακόμη και αν ήταν ένας πύραυλος, ένα drone, κλπ., το γεγονός ότι το νιτρικό αμμώνιο αποθηκεύτηκε στο λιμάνι με αυτόν τον τρόπο για 6 χρόνια σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης βαρύνει την προηγουμενη κυβέρνηση και την πολιτική τάξη.” Και ζήτησε απόδοση ευθυνών…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O πρόεδρος του Λιβάνου δεν αποκλείει την πιθανότητα «μιας βόμβας ή ρουκέτας ή ξένης ανάμειξης στην έκρηξη».ΒΙΝΤΕΟ με συντρίμμια πυραύλου με ισραηλινά στοιχεία στο λιμάνι;;;
07/08/2020
O πρόεδρος του Λιβάνου δεν αποκλείει την πιθανότητα «μιας βόμβας ή ρουκέτας ». Υπενθύμισε πως η ακριβής αιτία των θανατηφόρων εκρήξεων δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Ο Michel Aoun, δήλωσε πως η έρευνα συνεχίζεται. «υπάρχει η πιθανότητα μιας εξωτερικής ανάμειξης από τη μεσολάβηση μιας ρουκέτας ή βόμβας ή με άλλο μέσο », δήλωσε σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Reuters στις 7 Αυγούστου. Ο πρόεδρος Λιβάνου εξήγησε ότι η έρευνα διεξάγεται σε 3 επίπεδα : «Πρώτα, πως το εκρηκτικό υλικό εισήχθηκε και έγινε stocké […], δευτερευόντως είναι ότι η έκρηξη είναι το αποτέλεσμα μιας αμέλειας ή ενός ατυχήματοςt […] και τρίτον, η πιθανότητα ότι υπήρξε εξωτερική ανάμειξη.» H εκτίμηση του Προέδρου του Λιβάνου έχει βαρύνουσα σημασία γιατί συν τοις άλλοις είναι και στρατηγός…
Σε κάθε περίπτωση η επίθεση ήταν πολύ επαγγελματικά σχεδιασμένη αφού μεταξύ των 2 εκρήξεων μεσολάβησαν 13′ που σημαίνει πρώτον ότι ενώ το νιτρικό αμμώνιο θέλει χρόνο πολύ για να υπεθερμανθεί αυτό επιτεύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ δεύτερον δεν άφησαν πίσω τους πολλά ίχνη σε αυτή την εκδοχή τρίτον και πάλι ήθελαν όσο το δυνατό περισσότερα θύματα όπως οι τρομοκράτες που παγιδεύουν με μια πρώτη έκρηξη όσους σπεύδουν στη σκηνή του δράματος για να βοηθήσουν και στη συνέχεια ενεργοποιούν και δεύτερο μηχανισμό για περισσότερες απώλειες..Kλασική μεθοδολογία τακτική τρομοκρατίας που χρησιμοποιείται πλέον ευρέως και σ΄εμπόλεμες ζώνες..
ΒΙΝΤΕΟ με συντρίμμια πυραύλου ή βόμβας με ισραηλινά στοιχεία στο λιμάνι της Βηρυτού διακινείται από λογαριασμούς του Λιβάνου



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βηρυτός/Συγκλονιστική μαρτυρία του ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ, δευτερόλεπτα πριν πεθάνει έστειλε μήνυμα από το λιμάνι: μας χτυπούν 2 αεροπλάνα
07/08/2020
Αυτό το βίντεο το τράβηξε ένας άνδρας στο λιμάνι της μαρτυρικής Βηρυτού μετά την πρώτη έκρηξη και δευτερόλεπτα πριν πεθάνει. Το έστειλε στους γονείς του πληροφορώντας τους ότι αυτός ήταν καλά. Αυτός λέει σε αυτό το βίντεο ότι 2 μαχητικά αεροσκάφη χτυπούν την αποθήκη!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΣτΕ δικαίωσε την οικογένεια 16χρόνου, που ζητούσε αποζημίωση για τον θάνατό του λόγω ιατρικών λαθών
 Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 20:09
Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε την οικογένεια 16χρόνου αγοριού, που ζητούσε αποζημίωση από κρατικό νοσοκομείο, καθώς ο ανήλικος εισήλθε στο νοσοκομείο με εμετούς και διαρροικές εκκενώσεις και την τρίτη ημέρα νοσηλείας του δόθηκε εξιτήριο, αλλά σε λίγες ώρες απεβίωσε στο σπίτι του.
Ειδικότερα, την 15η Νοεμβρίου 2003 ο 16χρόνος είχε εμετούς και διάρροια και πήγε σε κρατικό νοσοκομείο της Πελοποννήσου. Οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι έπασχε από γαστρεντερίτιδα και αποφάσισαν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές και μικροβιολογικές εξετάσεις. Του χορηγήθηκε ορός και φάρμακο προς αντιμετώπιση των εμετών. Την επόμενη ημέρα υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις, ενώ τον εξέτασε και καρδιολόγος. Το πρωί της δεύτερης ημέρας, σταμάτησε η διάρροια, αλλά συνεχίστηκαν οι εμετοί, ενώ το μεσημέρι εμφανίστηκαν έντονες διαταραχές στην συμπεριφορά του (υπνηλία, διεγέρσεις, άναρθρες κραυγές, κ.λπ.). Οι διαταραχές εντάθηκαν, ενώ την τρίτη ημέρα ο 16χρόνος περιήλθε σε κωματώδη κατάσταση. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης εξετάστηκε από ψυχίατρο, νευρολόγο και παθολόγο και οι τρεις γιατροί αποφάνθηκαν ότι έπασχε από οξεία γαστρεντερίτιδα, αφυδάτωση και διαταραχές συμπεριφοράς.
Το μεσημέρι της τρίτης ημέρας, οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο, με την διάγνωση «οξεία γαστρεντερίτιδα, αφυδάτωση, διαταραχές συμπεριφοράς και σύνδρομο W.P.W.» (σ.σ.: καρδιακή πάθηση που προκαλεί ταχυκαρδία).
Το εξιτήριο όπως αναφέρεται στις δικαστικές αποφάσεις, δόθηκε καθώς, μεταξύ των άλλων, θεωρήθηκε ότι «το περιβάλλον του σπιτιού θα δράσει θεραπευτικά», ενώ ο ψυχίατρος του νοσοκομείου αποφάνθηκε ότι «καλό θα ήταν το παιδί να εξέλθει από το νοσοκομείο ώστε να ελεγχθούν οι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες στρες, δηλαδή να ηρεμήσουν στο γνώριμο οικείο περιβάλλον».
Όταν, ο 16χρόνος επέστρεψε σπίτι του, λίγες ώρες μετά απεβίωσε. Η σωρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και επειδή δεν υπήρχε ιατροδικαστής, γιατρός του νοσοκομείο έκανε την νεκροψία και νεκροτομή και στην ιατροδικαστική έκθεσή του, ως αιτία θανάτου αναφέρει: «Πνευμονικό οίδημα- μεταβολικές διαταραχές- εγκεφαλίτις».
Πάντως, οι γιατροί του κρατικού νοσοκομείου αθωωθήκαν από τα ποινικά δικαστήρια και οι συγγενείς του 16χρόνου προσέφυγαν στην Διοικητική Δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη που δέχθηκαν από την απώλεια του 16χρόνου.
Συγκεκριμένα, διεκδικούν από 250.000 ευρώ ο πατέρας και η μητέρα του 16χρόνου, από 230.000 ο καθένας από τα αδέλφια του και η γιαγιά 110.000 ευρώ. Ακόμη, οι γονείς διεκδικούν το ποσό των 88.200 ευρώ, για την στέρηση των υπηρεσιών τις οποίες θα προσέφερε ο άτυχος γιός τους εάν ζούσε από την ηλικία των 18 έως 25 ετών, όπως και το ποσό των 1.134 ευρώ για τα έξοδα κηδείας.
Ενώπιον του Εφετείου Πατρών (ποινικό σκέλος), ο γιατρός του νοσοκομείου που έκανε την νεκροτομή κατέθεσε ότι «διενήργησε τη νεκροτομή ελλείψει ιατροδικαστή, χωρίς να έχει την εμπειρία και τη γνώση να κάνει γνωματεύσεις». Ακόμη, κατέθεσε ότι «χαρακτήρισε τις λευκάζουσες εστίες, δηλαδή τα ευρήματα του εγκεφάλου ως εγκεφαλίτιδα, χωρίς να έχει ενημερωθεί για το τι ακριβώς είπε η ιστολογική εξέταση» και προσέθεσε ότι «θεώρησε ότι οι βλάβες (σ.σ.: του εγκεφάλου) μπορεί να οφείλονται σε εγκεφαλίτιδα».
Από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών επιδικάστηκε αποζημίωση στον πατέρα του 16χρόνου 81.134 ευρώ, στην μητέρα του 80.000 ευρώ και στα δύο αδέλφιά του από 50.000 ευρώ. Οι συγγενείς του 16χρόνου κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση με την οποία ζητούσαν να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση.
Το Α΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και εισηγήτρια την πάρεδρο Χαρίκλεια Χαραλαμπίδη, αποφάνθηκε ότι το εξιτήριο που δόθηκε στον 16χρόνο ήταν παράνομη ιατρική πράξη, λόγω της παραβίασης των γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων ιατρικής επιστήμης.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι είναι μη νόμιμη ιατρική πράξη η έκδοση εξιτηρίου, αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτουν οι κανόνες της ιατρικής επιστήμης.
Το ΣτΕ με την επίμαχη πρωτοποριακή απόφασή του οριοθέτησε τους κανόνες κάτω από τους οποίους είναι επιτρεπτή και νόμιμη η έκδοση εξιτηρίου ασθενούς από νοσοκομείο, ενώ παράλληλα καθόρισε τις ιατρικές πράξεις και ενέργειες που πρέπει προηγηθούν πριν την έκδοση του εξιτηρίου των ασθενών.
Το ΣτΕ το απασχόλησε το ζήτημα αν συνιστά παράνομη ιατρική πράξη η έκδοση εξιτηρίου ασθενούς όταν αυτός βρίσκεται σε κατάσταση ιδιαίτερα νοσηρή. Δηλαδή, απασχόλησε τους συμβούλους Επικρατείας, το ζήτημα των προϋποθέσεων που πρέπει να συντρέχουν σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές και τους γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, ώστε η έκδοση του εξιτηρίου να συνιστά νόμιμη πράξη, σε συνδυασμό με τις θεμελιώδεις αρχές της ιατρικής επιστήμης.
Σύμφωνα με την νομοθεσία, υπογραμμίζουν οι δικαστές του ΣτΕ, συνιστούν γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, μεταξύ των άλλων, η λήψη πλήρους ιστορικού του ασθενούς από τον θεράποντα ιατρό, μη δυνάμενου του ιατρού να επαφίεται στον ασθενή για να τον ενημερώσει σχετικώς, δεδομένου ότι ο τελευταίος, ελλείψει ιατρικών γνώσεων δεν γνωρίζει ποιες είναι οι κρίσιμες από ιατρική άποψη πληροφορίες, περαιτέρω δε, η διενέργεια όλων των αναγκαίων ιατρικών εξετάσεων μέχρι να καταστεί εφικτή η εκ μέρους του τεκμηριωμένη και σαφής διάγνωση, καθώς και η παραπομπή του ασθενούς σε ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, η συμβολή των οποίων είναι αναγκαία με βάση τις εκάστοτε αντικειμενικές συνθήκες του υπό διερεύνηση ιατρικού περιστατικού.
Ακόμη, η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι ως αντικειμενικές συνθήκες κάθε ιατρικού περιστατικού νοούνται ιδίως τα ευρήματα και συμπτώματα του ασθενούς, τα οποία, κατόπιν συνθετικής και δημιουργικής αξιοποίησής τους από τον θεράποντα ιατρό κατά τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, καθορίζουν τις κατευθύνσεις της ιατρικής έρευνας στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Κατά συνέπεια, η έκδοση εξιτηρίου στον ασθενή πριν διενεργηθούν εκ μέρους των θεραπόντων ιατρών του οι ιατρικές πράξεις που επιβάλλονται σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και ενώ αυτός παραμένει σε νοσηρή κατάσταση συνιστά παράνομη πράξη, κατά την έννοια των διατάξεων του Εισαγωγικού νόμου του Αστικού Κώδικα.
Τέλος, οι σύμβουλοι Επικρατείας, έκριναν ότι δεν είναι νόμιμη η κρίση του Διοικητικού Εφετείου ότι η έκδοση εξιτηρίου από τους ιατρούς του νοσοκομείου ήταν ιατρική πράξη σύμφωνη με τις θεμελιώδεις αρχές της ιατρικής επιστήμης. Για το λόγο αυτό αναίρεσε το ΣτΕ την εφετειακή απόφαση και ανέπεμψε την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο για νέα κρίση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος του Λιβάνου απορρίπτει τη διενέργεια δυτικης αποικιοκρατικης  έρευνας για την έκρηξη στη Βηρυτό
 Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 19:36
Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν απέρριψε σήμερα κάθε περίπτωση για διενέργεια δυτικης αποικιοκρατικης  έρευνας σχετικά με την τεράστια έκρηξη που ισοπέδωσε μεγάλο μέρος της Βηρυτού, σκοτώνοντας περισσότερους από 150 ανθρώπους.
Όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο αν πιστεύει ότι μια δυτικη αποικιοκρατικη έρευνα θα «απέκρυπτε την αλήθεια», ο Αούν απάντησε «ασφαλώς».
Η δήλωση αυτή έγινε μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Βηρυτό, ζήτησε να διενεργηθεί δυτικη αποικιοκρατικη έρευνα για το θέμα.
Η έκρηξη, όπως παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, προκλήθηκε από εκατοντάδες τόνους νιτρικής αμμωνίας που ήταν αποθηκευμένοι επί χρόνια σε μια αποθήκη στο λιμάνι, χωρίς να έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα. Ο Αούν διαβεβαίωσε σήμερα ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη αυτού του επικίνδυνου υλικού στις 20 Ιουλίου και ότι επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα του Ανωτάτου Συμβουλίου Άμυνας για να πράξει τα δέοντα.
Από δικαστική πηγή έγινε γνωστό ότι σήμερα συνελήφθησαν άλλοι πέντε εργαζόμενοι στο τελωνείο και το λιμάνι, στην πλειονότητά τους μηχανικοί. Συνολικά 21 ύποπτοι έχουν τεθεί υπό κράτηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκρή Παλαιστίνια σε συγκρούσεις με ισραηλινοναζιστες στρατιώτες
 Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 19:22
Μια νεαρή Παλαιστίνια σκοτώθηκε στο περιθώριο των συγκρούσεων με ισραηλινοναζιστες στρατιώτες στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή οι Παλαιστινιακές αρχές.
«Η Ντάλια Άχμεντ Σουλεϊμάν Σαμούντι», 23 ετών, υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που της προκάλεσαν σφαίρες των δυνάμεων κατοχής», όπως χαρακτηρίζουν τον κατοχικο ισραηλινοναζιστικό στρατό οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με Παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας, συγκρούσεις ανάμεσα σε νεαρούς Παλαιστίνιους και τις ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις ξέσπασαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή κοντά στην Τζενίν, έναν βόρειο τομέα της Δυτικής Όχθης, μια Παλαιστινιακή περιοχή που τελεί υπό ισραηλινοναζιστική κατοχή από το 1967.
Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, η Ντάλια Σαμούντι τραυματίστηκε από ισραηλινοναζιστική σφαίρα, κυρίως στο ήπαρ, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της. Η νεαρή γυναίκα διακομίστηκε επειγόντως στο νοσοκομείο, σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου και υπέκυψε σήμερα στα τραύματά της.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Εισαγγελία ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση για τις "θεωρίες συνωμοσίας" που δημοσιεύονται στο facebook
 Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 16:02
Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνων κο Νικόλαο Στεφανάτο με αφορμή δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κάνουν λόγο για θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον κορωνοιο και καλούν  τον κόσμο  να μην τηρεί  τα μέτρα  προστασίας που έχει  ορίσει η κυβέρνηση.
Πριν από λίγες ημέρες τα εν λόγω στοιχεία είχε διαβιβάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά απο εντολή  του Υπουργού  Προστασίας του Πολίτη. Ο κος Χρυσοχοϊδης, σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως "η πανδημία δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο».
Ο Υπουργός κατέληξε, λέγοντας πως «Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η πολιτεία δεν θα επιτρέψει την δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές» .
Σχολιο.- Χουντα,τι αλλο να περιμενουμε
Σχολιο.- Θεωρίες συνομωσίας υπάρχουν εδώ και δεκαετίες για διαφορα θέματα! Ξαφνικά παρεμβαίνει εισαγγελέας για τις θεωρίες σχετικά με τον ιό! Αυτό και μόνο σε κάνει να αμφισβητείς για τις προθέσεις τους και να θεωρείς τις «θεωρίες» ίσως όχι και τόσο απίθανες!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν δύο νεκροί Κουρδοι από Ιρακ σε δάσος - Έσφαξαν τον έναν και του έβαλαν φωτιά
 Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 09:40
Ανθρωποκτονία κατέδειξε η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του ενός εκ των δυο θυμάτων που βρέθηκαν νεκροί σε δάσος στην περιοχή Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη.
«Τον έσφαξαν και του έβαλαν φωτιά για να αλλοιώσουν τα τραύματα» αποφάνθηκε ο ιατροδικαστής για τον έναν από τους δύο άνδρες που εντοπίστηκαν νεκροί το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Οι σοροί φαίνεται ότι ανήκουν σε Ιρακινούς, κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι δεν έχασαν τη ζωή τους στον τόπο όπου βρέθηκαν αλλά οι δράστες τους πέταξαν εκεί για να τους ξεφορτωθούν.
Ο πρώτος άνδρας είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών και αγνώστων στοιχείων ταυτότητας. Από τη νεκροψία- νεκροτομή προέκυψε ότι έφερε τραύματα στο λαιμό από τέμνον όργανο (π.χ μαχαίρι) και θερμικά εγκαύματα στη περιοχή του προσώπου και του τραχήλου. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική διάγνωση αυτά τα στοιχεία συνάδουν με περίπτωση ανθρωποκτονίας.
Το μυστήριο παραμένει για τον άλλον άνδρα. Από την εξέταση της σορού δεν εξακριβώθηκε από ποια αιτία έχασε τη ζωή του ενώ αποκλείστηκε ο θάνατος δια τέμνοντος ή θλώντος οργάνου και δια πυροβολισμού.  Όπως ανέφερε στις αρχές ο αδελφός του ο οποίος φέρεται ότι τον αναγνώρισε, ο 31χρονος που βρέθηκε νεκρός, αντιμετώπιζε παθολογικά προβλήματα.
Τα πτώματα ήταν σε προχωρημένη σήψη και εκτιμάται ότι οι δύο άνδρες πέθαναν τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν τον εντοπισμό τους. Οι θάνατοι διερευνώνται και τοξικολογικά  από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η σχετική έκθεση που θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία.
Μέχρι σήμερα η αστυνομία δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια ήταν η σχέση των δύο ανδρών. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ενδέχεται να συμβάλουν κινητά τηλέφωνα και άλλα ευρήματα που μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, μετά την εξερεύνηση του χώρου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χεμπολάχ διαψεύδει ότι διατηρούσε αποθήκη όπλων στο λιμάνι της Βηρυτού
 Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 20:02
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, «διαψεύδει κατηγορηματικά» ότι η οργάνωσή του είχε «μια αποθήκη όπλων» στο λιμάνι της Βηρυτού, το οποίο ισοπεδώθηκε από μια τεράστια έκρηξη την περασμένη Τρίτη.
«Διαψεύδω εντελώς, κατηγορηματικά, ότι υπήρχε ο,τιδήποτε δικό μας στο λιμάνι, ούτε αποθήκη με όπλα, ούτε αποθήκη με πυραύλους (…) ούτε μία βόμβα, ούτε μία σφαίρα, ούτε νιτρική (αμμωνία)» τόνισε ο Νασράλα σε τηλεοπτική ομιλία του, μετά τις κατηγορίες που διατύπωσαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης εναντίον του σιιτικού κινήματος.
Ο Νασράλα είπε επίσης ότι η τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε την πρωτεύουσα ήταν ένα μοναδικό γεγονός στη σύγχρονη ιστορία της και ότι απαιτείται ενότητα και ψυχραιμία και όχι πολιτικοποίηση του θέματος. Επαίνεσε εξάλλου την αλληλεγγύη που δείχνουν οι άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο, σημειώνοντας ότι αποτελεί μια «ευκαιρία» για τον Λίβανο που ήδη ήταν αντιμέτωπος με βαθιά οικονομική κρίση.
«Θεωρούμε θετική κάθε βοήθεια και κάθε έκφραση συμπαράστασης απέναντι στον Λίβανο και κάθε επίσκεψη στον Λίβανο αυτές της ημέρες, κυρίως αν εντάσσεται στο πλαίσιο της παροχής βοήθειας», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
«Αν ο στρατός χαίρει της εμπιστοσύνης όλων των Λιβανέζων και των πολιτικών δυνάμεων και των πολιτικών ηγετών, τότε αναθέστε του να διεξάγει την έρευνα και να ανακοινώσει τα αποτελέσματα, αν λέτε ότι του έχετε εμπιστοσύνη», συνέχισε, μιλώντας για τις έρευνες και την απόδοση ευθυνών για την έκρηξη. «Αν, στο θέμα αυτό, το κράτος και η πολιτική τάξη, είτε πρόκειται για την κυβέρνηση, είτε για την αντιπολίτευση, δεν καταφέρουν να έχουν αποτελέσματα στην έρευνα και δεν καταφέρουν να οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης» όσους ευθύνονται «αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελπίδα να οικοδομήσουμε κράτος» στον Λίβανο, κατέληξε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος: Δακρυγόνα εναντίον αντικυβερνητικών φαλαγγιτών στη Βηρυτό
 Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 03:06
Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης του Λιβάνου προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων χθες Πέμπτη το βράδυ για να διαλύσουν δεκάδες εξοργισμένους φασιστες που είναι στην υπηρεσια των αμερικανων και των σιωναζι,  οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν δηθεν την αγανάκτησή τους για τις γιγαντιαίες εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού την Τρίτη, ενώ δεν λενε τιποτε για τις προηγουμενες φασιστικες κυβερνησεις των φαλαγγιτων που φερουν ακεραια την ευθυνη/
Οι φασιστες φαλαγγιτες προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών στην περιοχή της πρωτεύουσας του Λιβάνου όπου βρίσκεται το κοινοβούλιο, σύμφωνα με το λιβανέζικο δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων.
Υπήρξαν τραυματισμοί στην επέμβαση της αστυνομίας, κατά την ίδια πηγή.
Τα επεισόδια καταγράφηκαν την προπαραμονή της μεγάλης φασιστικης χριστιανικης φαλαγγιτικης αντικυβερνητικής κινητοποίησης που προβλέπεται να γίνει το Σάββατο στην πρωτεύουσα της χώρας, που παραμένει βυθισμένη σε οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου, μετα το εμπαργκο και τον οικονομικο πολεμο που κανουν εναντιον του Λιβανου οι αμερικανοι και οιν αποικιοκρατες του ευρω.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναζιστικες ΗΠΑ: Η Γελοια Γερουσία απαγόρευσε τη χρήση του σατιρικου site TitTok στις συσκευές των δημοσίων υπαλλήλων
 Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 01:00
Η Γελοια Γερουσία των Ναζιστικων ΗΠΑ στο πλαισιο της φασιστικης δικτατοριας που προσπαθουν να επιβαλλουν στις ΗΠΑ υιοθέτησε την Πέμτπη ομόφωνα ένα νομοσχέδιο με το οποίο απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση του σατιρικου site TikTok, που βασιζεται σε αστεια βιντεακια και αστεια του κοσμου, της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης της κινεζικής εταιρείας ByteDance, σε όλες τις συσκευές που χορηγεί η αμερικανική κυβέρνηση στους υπαλλήλους της ή στα μέλη του Κογκρέσου.
«Το TikTok συνιστά μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια και δεν έχει θέση στις συσκευές της κυβέρνησης», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζος Χόουλι, που ήταν εκ των συντακτών του νομοσχεδίου.
Ο Λευκός Οίκος απειλεί να απαγορεύσει πλήρως την εφαρμογή, εκτός και αν αγοραστεί από τη Microsoft μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
Τον περασμένο μήνα, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε να απαγορευτεί στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να κατεβάζουν την εφαρμογή στις συσκευές που τους παρέχει η κυβέρνηση. Μετά την έγκριση και από τη Γερουσία, η απαγόρευση αναμένεται ότι θα γίνει σύντομα νόμος στις ΗΠΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργισμένη η Άγκυρα για τη συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου
Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020, 19:41
Με μια οργισμένη ανακοίνωση αντέδρασε η Άγκυρα στην είδηση της οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου, κάνοντας λόγο για μια «ανύπαρκτη συμφωνία».
«Για εμάς η συμφωνία είναι ανύπαρκτη» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, και συμπληρώνει:
«Δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο. Για την Τουρκία είναι ανύπαρκτη η δήθεν συμφωνία καθορισμού συνόρων που ανακοινώθηκε πως υπεγράφη σήμερα. Αυτή η άποψή μας θα γίνει και στο μέτωπο και στο τραπέζι».
Όπως αναφέρει το Reuters, η οριοθέτηση αποκλειστικής οικονομικής ζώνης στην Ανατολική Μεσόγειο που συμφώνησαν Ελλάδα και Αίγυπτος βρίσκεται ενός της τουρκικής υφαλκρηπίδας, βάσει της πρώτης αντίδρασης της Τουρκίας.
Μάλιστα, το υπουργείο χαρακτηρίζει επίσης τη συμφωνία άκυρη και κενή περιεχομένου, προσθέτοντας ότι «παραβιάζει τα θαλάσσια δικαιώματα της Λιβύης».
Την ίδια ώρα, το τουρκικό ΥΠΕΞ αφήνει αιχμές για την Αίγυπτο λέγοντας: «Η Αίγυπτος που απεμπόλησε περιοχή 11.500 τετρ. Χιλιομέτρων με τη συμφωνία που υπέγραψε με την Ελληνοκυπριακή Δικοίκηση το 2003 τώρα με την δήθεν συμφωνία που υπέγραψε με την Ελλάδα χάνει περιοχές θαλάσσιες ευθύνης. Με τη συμφωνία αυτή επιχειρείται να σφετεριστούν και τα δικαιώματα της Λιβύης».
Όπως μεταδίδει το τουρκικό δίκτυο ΕΗΑ, «οι δύο χώρες δεν μοιράζονται θαλάσσια σύνορα», συνεπώς η συμφωνία θεωρείται «άκυρη» με βάση όσα υποστηρίζει το τουρκικό υπουργείο.
Με NAVTEX απαντά η Τουρκία στη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου
Δεν άφησε να πέσει κάτω η σύναψη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για την οριοθέτηση θαλάσσιας ζώνης η Τουρκία εκδίδοντας νέα Navtex, λίγα λεπτά αργότερα.
Συγκεκριμένα μέσω της νέας Navtex η Τουρκία δεσμεύει θαλάσσιο χώρο για την πραγματοποίηση άσκησης με πραγματικά πυρά ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο, για τις 10 και 11 Αυγούστου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρητη. Οικοδομος κινδυνευσε από δαγκωμα ποντικου γιατι δεν ειχαν τα νοσοκομεια ορο για λεπτοσπειρωση (πανουκλα)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σήμερα... συγκεκριμένη ημέρα της σφαγής στη Σιμέλε (7 Αυγούστου 1933) τιμάται το Ολοκαύτωμα των Ασσυρίων, οι  η συνολική δίωξη των Ασσυρίων: 33 εθνοκαθάρσεις Ασσυρίων στην ιστορία.
H Σφαγή Ασσυρίων... το ξεχασμένο Ολοκαύτωμα του λαού που μέχρι σήμερα μιλάει την Αραμαϊκή, τη γλώσσα που μιλούσε ο Χριστός!
Το πρώτο αιματηρό επεισόδιο του Ολοκαυτώματος των Ασσυρίων πραγματοποιήθηκε στο χωριό Τελ Μόζλτ, όπου 475 άντρες Ασσύριοι συνελήφθησαν κι εκτελέστηκαν το επόμενο πρωί. Στο βουνό Ρας ελ Χανττζιαρ, όπου συγκεντρωθεί για να σωθούν εκατοντάδες παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 15 ετών, σφάχτηκαν και ρίχτηκαν στην άβυσσο ενός γκρεμού. Το Ολοκαύτωμα των Ασσυρίων ονομάστηκε Seyfo "ώρα του σπαθιού", το σπαθί στη Συριακή διάλεκτο της δυτικής Συρίας. Η γενοκτονία των Ασσυρίων έλαβε αυτή την προσωνυμία από τα σπαθιά των δολοφόνων Κούρδων, που υπηρέτησαν με πίστη και υπερβολικό ζήλο το κίνημα των Νεότουρκων.
Στις 3 Μάρτη 1918 πραγματοποιήθηκε η δολοφονία του Πατριάρχη της Ασσυριακής Εκκλησίας Mar Shimun XXI Benyamin.
Ο Κούρδος ηγέτης Simko Shikak (1887-1930), μαζί με 150 επίλεκτους Κούρδους σωματοφύλακες, του που υπηρετούσαν μισθοφορικά τις Οθωμανικές δυνάμεις (όπως σήμερα υπηρετούν μισθοφορικά στη Συρία για τα αμερικάνικά κι ισραηλινά συμφέροντα), ανεμίζοντας λευκή σημαία συνεργασίας ζήτησε να συναντήσουν τον Πατριάρχη. Στη συνάντηση δολοφόνησαν τον Πατριάρχη, πήραν το πτώμα του κι έκλεψαν το Πατριαρχικό δακτυλίδι, που ανακτήθηκαν αργότερα από τους Ασσύριους μαχητές, σύμφωνα με την προσωπική μαρτυρία του Daniel d-Malik Ismael.
Αυτός ο "ηρωικός" μισθοφόρος των Τούρκων πρωτοστάτησε στη σφαγή των χριστιανών της Χόι και την εξολόθρευση 1.000 χριστιανών στο Σάλμα. Αντίτιμο; Τα δαχτυλίδια, οι σταυροί και προσωπικά αντικείμενα των σφαγμένων, μαζί με λίγους Ασσύριους, σκλάβες και σκλάβους που η πώλησή τους απέφερε ένα οικονομικό όφελος. Η ακίνητη και κινητή περιουσία στα σπίτια των δολοφονημένων Ασσυρίων, ήταν δικαίωμα των Τούρκων αξιωματικών που συνόδευαν τους Κούρδους δολοφόνους.

Τι τραγική ειρωνεία... ο δολοφόνος μισθοφόρος Κούρδος ηγέτης Simko Shikak, είναι σήμερα ήρωας της ανύπαρκτης "ιστορίας" των Κούρδων. Εγινε σύμβολο για τους σημερινούς Κούρδους και πραγματοποιούν συνέδρια προς τιμήν του... Όταν βασίζεις την κατασκευασμένη ιστορία σου σε φονιάδες... δεν έχεις μέλλον...