Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Σαββατο 8 Αυγουστου 2020


για ζητήματα σχετικά με ΑΟΖ
κάποια πράγματα δεν νομίζω πως θέλουν και πολύ ψάξιμο. Ένα απ' αυτά είναι και οι κάθε είδους γλίτσες που αφού έδωσαν γην και ύδωρ στο ΝΑΤΟ, έρχονται τώρα να παραστήσουν τους... πατριώτες.
Όπως ο Νίκος Κοτζιάς, π.χ. Βρε, ουστ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόστιμο - παρακράτηση του 4% της κρατικής επιχορήγησης επιβλήθηκε στο ΚΚΕ, γιατί αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν.
Εγώ σκέφτομαι τόσους και τόσους εργαζόμενους που απαιτείται να γίνουν γνωστά τα ονόματά τους και να μάθουν οι εργοδότες τους ότι ενισχύουν οικονομικά το ΚΚΕ.
Η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Οικονομικών της Κ.Ε. του κόμματος:
«Η κυβέρνηση ξεκίνησε να εφαρμόζει τον αντιδραστικό νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων, που τα αντιμετωπίζει σαν ανώνυμες εταιρείες και προωθεί απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση τους. Με βάση αυτό το νόμο επιβάλλεται πρόστιμο στο ΚΚΕ, το 4% επί της ετήσιας κρατικής του επιχορήγησης.
Υπενθυμίζουμε ότι αυτός ο νόμος προβλέπει για κάθε ενισχυτή στα κόμματα, ακόμα και για ελάχιστα ποσά (δύο και πέντε ευρώ), να δηλώνονται στις αρχές το όνομα, το επώνυμο, το ΑΦΜ ή ο αριθμός ταυτότητάς του.
Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση προς αυτό το απαράδεκτο νομοθέτημα, το οποίο ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2014, και δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν.
Ο αντιδραστικός αυτός νόμος πρέπει να καταργηθεί και η όποια προσπάθεια εφαρμογής του πρέπει να πέσει στο κενό, γιατί είναι σε βάρος γενικά όλου του λαού και των λαϊκών οργανώσεων».

Σχολιο.- Άν δεν κάνω λάθος,με την επιβολή της δικτατορίας το '67 πολλοί συνελήφθησαν γιατί η ΕΔΑ κράταγε μπλοκάκια με πλήρη στοιχεία των ανθρώπων είχαν ενισχύσει οικονομικά το κόμμα.
Σχολιο.- Ναι! Ήταν δεκάδες χιλιάδες αυτοί που κλήθηκαν τότε στα Αστυνομικά Τμήματα και στη Χωροφυλακή "δι' υπόθεσίν" τους, λόγω του ότι τα ονόματά τους περιλαμβάνονταν στις λίστες αυτών που είχαν δώσει έστω και ένα τάληρο στην ΕΔΑ. Η τήρηση καταστάσεων σχετιζόταν και με τις αυταπάτες ότι δεν πρόκειται να γίνει δικτατορία.  Τώρα οι χρηματοδότες της Αριστεράς κινδυνεύουν σίγουρα να έχουν προβλήματα κυρίως στη δουλειά τους.
Σχολιο.-  Πολλοί έχουν ασχοληθεί με τα οικονομικά -και τα συναφή - του ΚΚΕ.
Μετά το 74 είχαμε την Αυριανή με τα κοτερα και τις βίλες του Φλωράκη. Τα χρόνια του 90 τα δημοσιεύματα για τα λαθρεμπορια.
Αργότερα τον Πάγκαλο που έλεγε για τις μετοχές του Γερμανού, και οι χαζοί που το αναπαραγαγανε δεν σκεφτόταν ότι σαν υπουργός ο Πάγκαλος με μια εντολή του θαχε μπροστά του όλα τα στοιχεία, και δεν θα ρωτούσε υποκριτικα?
Λοιπόν να το ξεκαθερισουμε:
Το ΚΚΕ δέχεται εξαντλητικο ελεγχο για που πηγενει η κρατική χρηματοδότηση!
-Τον ίδιο έλεγχο δεχόταν και η Τυποεκδοτικη που επειδή δεν της έβρισκαν τίποτα μεμτο, της έβαζαν προστημα για λογιστικά ζητήματα.
Και στην επιτροπή της Βουλής αντί ερωτήσεων στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ τον Ν. Σοφιανο η Χρυσή Αυγή μόνο τα ερωτηματικά του Παγκαλου κραυγασε.
ΟΠΟΊΟΙ ΠΙΣΤΕΎΟΥΝ ΌΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΟΝΤΑΙ ΤΈΤΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΉΜΑΤΑ, ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΊΞΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΆ!
Δεν είναι σωστό ότι το ΚΚΕ απόκρυβει μεγάλες ενισχύσεις ακόμα και από πλουτοκρατες η και άλλους που το κάνουν για ιδιαίτερους λόγους. Έτσι παρακολουθοντας την σχετική σελίδα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ βρήκα ενίσχυση του Ριχάρδο Σωμεριτη στην μνήμη της αδελφής του, και ιδιαίτερα γνωστού Πλουτοκρατη - όχι του Κόκκαλη αλλά ίσως μεγαλύτερου οικονονομικα- να δίνει 3.000 ευρώ προς τιμή κάποιων που δεν θυμάμαι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ειπε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα
′′ Είμαστε πιο εξοικειωμένοι με το λιμάνι της Χάιφα παρά με το λιμάνι της Βηρυτού που δεν έχουμε καμία σχέση."
′′ Λέω σε όσους έχουν ανοίξει πόλεμο μαζί μας, όπως απέτυχες πριν, θα αποτύχεις ξανά. Δεν θα πάρεις τίποτα...
Οι περιφερειακές και διεθνείς συνθήκες είναι διαφορετικές από αυτές που φαντάζεστε...
Αυτή η Αντίσταση είναι μεγαλύτερη από τους πλαστογράφους, τους ψεύτες και τους παραπλανητές."
Είπε ο Θεός θέλοντος



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κορωνοϊός: Ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα
Μετά και την τελευταία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε σήμερα ταξιδιωτική οδηγία, στην οποία συστήνει την αποφυγή ταξιδιών προς την Ελλάδα. Εννοει ότι οσοι αμερικανοι θελουν διακοπες στο εξωτερικο, να πανε στην συμμαχο των ΗΠΑ, την Σουλτανικη Οθωμανικη τουρκια, που τοσο πολύ βοηθαει τις ναζιστικες αποικιοκρατικες ΗΠΑ στη Συρια και στη Λιβυη. Για τη μεγαλη πλεμπα εμφανιζονται ότι οι Οθωμανοι τουρκοι κανουν εισβολες κανουν εισβολες ενώ οι αμερικανοι δεν θελουν, αλλα στην ουσια εκτελουν διαταγες των ΗΠΑ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ύψωσαν τη σημαία της παλαιστινιακης ισλαμοφασιστικης Χαμάς προς δόξα του Αλλάχ μέσα στην Αγιά Σοφιά…
08/08/2020
Στην Αγία Σοφία, που μετατράπηκε σε τζαμί, ένας άντρας κυματίζει μια σημαία της παλαιστινιακης ισλαμοφασιστικης Χαμάς προς δόξα του Αλλάχ και του ”προφήτη” του Μωάμεθ. Την είδηση περνάει le Figaro Magazine στις 7/8/20. Η Le Figaro σχολιάζει ”κάτι δεν πάει καλά με την Αγία Σοφία”…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί οι εξτρεμιστές τζιχαντιστές είναι η ειρηνευτική δύναμη UNIFIL του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ  στο Λίβανο. Κατηγορούνται από στρατιωτικές πηγές ότι συνέργησαν στην επίθεση στη Βηρυτό!!!!!! Ο
07/08/2020
Μέλη της Ναυτικής Δύναμης Ταχείας Επέμβασης του Μπαγκλαντές που ανήκουν στην ειρηνευτική δύναμη του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ στο Λίβανο τη λεγόμενη UNIFIL προσεύχονται ισλαμικά στη Βηρυτό επί του κατεστραμμένου πλοίου μετά τις φρικτές εκρήξεις στη λιβανέζικη πρωτεύουσα. Έχουν σαλαφιστικοναζιστικά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε εξτρεμιστικά ισλαμοφασιστικα στοιχεία ακραιφνούς τζιχαντοφασισμού και είναι απορίας άξιον με ποιά κριτήρια ο αποικιοκρατικος ξεφτιλοΟΗΕ τους εμπιστεύθηκαν τέτοιες ευαίσθητες αποστολές.. Τ΄αποτελέσματα είναι όπως ήταν αναμενόμενο οδυνηρά.
Στρατιωτικές πηγές του Λιβάνου καταγγέλουν ότι αυτές οι Δυνάμεις του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ στο Λίβανο συνέργησαν στην παραβίαση του εναέριου χώρου του Λιβάνου από την ισραηλινοναζιστική αεροπορία που έγινε 22 φορές το επίμαχο διάστημα από τις 04 ως και 05 Αυγούστου 2020. Σύμφωνα με το λιβανέζικο ΓΕΣ η ισραηλινοναζιστική αεροπορία παραβίασε τον εναέριο 22 πάνω από Beyrouth, Naquoura, Tyr, Baabda, κλπ .Μαχητικά ή drones ισραηλινοναζιστικά πετούσαν στον λιβανέζικο εναέριο τη στιγμή των μεγάλων εκρήξεων που συντάραξαν τη Βηρυτό.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17 Τουρκικά πλοία είναι γύρω από τη Ρόδο. Άλλα 10 σε Μυτιλήνη. Μούγγα σε όλα τα κανάλια. Η μάσκα είναι υποχρεωτική…. Όλα καλά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"150 κρούσματα" λέει, όσα είχαμε στο peak της καραντίνας. Τότε (τον Απρίλη, στο peak) κάναμε 1200 τεστ τη μέρα. Έψαξε κανείς πόσα τεστ κάνουμε τώρα;;; Ιδού :
- 26/7 : 3632
- 27/7 : 6223
- 28/7 : 53889 (!!!!!!!!!!)
- 29/7 : 8458
- 30/7 : 19606. (!!)
- 1/8 : 5946
- 2/8 : 19417 (!!)
- 3/8 : 34583 (!!!!!!!)
- 4/8 : 9874
- 5/8 : 9810
Βλέπετε οτι μετά τις 26 Ιουλίου κι επειδή "χαλαρωσαμε πολύ" κι έρχεται 15αύγουστος, από 3632 τεστ ανεβήκαμε την επόμενη στα 6223 και στις 28 κάναμε 53889 τεστ!!. Μετά 20000 και 35000 σε μια μέρα....
Ετσι γεννιούνται τα "Δευτέρα κύματα"
Πηγή για τα νούμερα : εθνικός οργανισμός υγείας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Καταδίκη μισθοφόρων των ΗΠΑ σε 20 χρόνια φυλάκισης
 08/08/2020
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ, την Παρασκευή ανέφερε ότι οι δύο πρώην στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ Λούκ Ντένμαν και Έιραν Μπέρι, που συμμετείχαν στην αποτυχημένη απόπειρα εισβολής στη Βενεζουέλα, καταδικάστηκαν σε 20 χρόνια φυλάκισης.
Ο Ντένμαν και ο Μπέρι ηγήθησαν εισβολής στη Βενεζουέλα μαζί με 60 ακόμη άτομα για να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Προέδρου Νικολά Μαδούρο. “Οι πρώην αξιωματικοί του στρατού των ΗΠΑ ομολόγησαν τα εγκλήματα συνωμοσίας, παράνομης διακίνησης πολεμικών όπλων και τρομοκρατίας”, ανέφερε ο Σάαμπ στο Twitter την Παρασκευή.
Τον περασμένο Μάιο, οι δικαστικές αρχές της Βενεζουέλας διέταξαν προληπτική κράτηση για σαράντα άτομα, λόγω της εμπλοκής τους στην αποτυχημένη απόπειρα εισβολής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Εθνική Ημέρα Πένθους κατά του Μπολσονάρου
 08/08/2020
Συνδικάτα της Βραζιλίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή μια εθνική ημέρα πένθους για να καταγγείλουν τον ακροδεξιό πρόεδρο  Ζαΐχ Μπολσονάρου και την απάντηση της κυβέρνησής του στην πανδημία COVID-19, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει αυξανόμενο αριθμό θανάτων και αύξηση των κρουσμάτων.
Χιλιάδες διαδηλωτές από κλάδους όπως η εξορυκτική βιομηχανία, η υγεία και τα καύσιμα συγκεντρώθηκαν σε αρκετές πόλεις όπως η Μάτο Γκρόσο, το Σάο Πάολο, η πρωτεύουσα Μπραζίλια, η Μανάους κρατώντας αφίσες που εφιστούσαν την προσοχή για τους 100.000 θανάτους που προκλήθηκαν από την πανδημία μέχρι στιγμής. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος αρνείται επανειλημμένα το εύρος των λοιμώξεων.
Τα συνδικάτα της Βραζιλίας έχουν στοχοποιηθεί από τον Μπολσονάρου πριν ακόμη γίνει πρόεδρος. Σύμφωνα με τον ακροδεξιό πολιτικό, «υπάρχει υπέρβαση δικαιωμάτων» όσον αφορά την εργασία στη χώρα. Έτσι, μία από τις πρώτες ενέργειες εναντίον των συνδικάτων ήταν η διάλυση του Υπουργείου Εργασίας το 2018.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωγραφίας και Στατιστικής της Βραζιλίας (IBGE), από τον Ιούλιο, η πανδημία COVID-19 είχε ήδη τερματίσει 7,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και περίπου 13 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι παρέμειναν άνεργοι. Ωστόσο, ο πρόεδρος Μπολσονάρου άσκησε βέτο σε μορατόριουμ για εξώσεις. Ως εκ τούτου, χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα κινδυνεύουν να γίνουν άστεγοι ή ζουν ήδη υπό τέτοιες συνθήκες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκρηξη μετασχηματιστη σε εργοστάσιο στην ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα - Ένας νεκρός Ρομα και δύο τραυματίες Ρομα
 Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020, 17:23
Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της εισόδου ομάδας Ρομά για να κλεψουν στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, γύρω στις 14:50 ομάδα τριών Ρομά  προσπάθησε να εισέλθει στον χώρο προσπαθώντας να αφαιρέσει μετασχηματιστή.
Ακολούθησε μικρής έκτασης έκρηξη, υπό αδιευκρίνιστες αιτίες, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός και τον ελαφρύ τραυματισμό των υπολοίπων.
Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η κατάσβεση έγινε χωρίς την επέμβαση της Πυροσβεστικής.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος: 158 είναι πλέον οι νεκροί, 6.000 οι τραυματίες και 21 άνθρωποι αγνοούνται
 Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020, 17:10
Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού αυξήθηκε σε 158, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, ενώ ο αριθμός των τραυματισμένων σε 6.000.
Από την έκρηξη, αγνοούνται 21 άνθρωποι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα: Απαράδεκτες ενέργειες στο όνομα της προστασίας του Σχινιά
 Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020, 16:00
“Από την αρχή του καλοκαιριού στο όνομα της δήθεν προστασίας του πευκοδάσους του Σχοινιά έχουν πραγματοποιηθεί απαράδεκτες ενέργειες σε βάρος πρώτα από όλα των κατοίκων της περιοχής αλλά και χιλιάδων επισκεπτών» αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα σε ανακοίνωσή της.
«Με αφορμή τα παραπάνω, τις διαμαρτυρίες των φορέων και των κατοίκων της περιοχής, αλλά και τη χρόνια ανησυχία και τις παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα» παρακαλούμε όπως σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριληφθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης το ζήτημα που έχει ανακύψει σε σχέση με το Εθνικό Πάρκο Σχοινιά και πιο συγκεκριμένα την προσβασιμότητα των λουόμενων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τις υποδομές, τη δασοπροστασία κλπ.
Η συνεδρίαση προτείνεται να πραγματοποιηθεί δια ζώσης παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας σε κατάλληλο χώρο.
Από την αρχή του καλοκαιριού στο όνομα της δήθεν προστασίας του πευκοδάσους του Σχοινιά έχουν πραγματοποιηθεί απαράδεκτες ενέργειες σε βάρος πρώτα από όλα των κατοίκων της περιοχής αλλά και χιλιάδων επισκεπτών», καταλήγει η ανακοίνωση.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βηρυτός: Έφοδος φαλαγγιτών στο ΥΠΕΞ - Μαρτυρίες για πυροβολισμούς
 Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020, 19:48
Δεκάδες φασιστες κατ εντολη των ΗΠΑ εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Εξωτερικών στη Βηρυτό σήμερα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της Δημοκρατιας, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.
Οι φαλαγγιτες έκαψαν επίσης μια φωτογραφία του προέδρου Μισέλ Αούν.
«Θα μείνουμε εδώ. Καλούμε τον λαό του Λιβάνου να καταλάβει όλα τα υπουργεία», φώναζε ένας φαλαγγιτης από το μεγάφωνο.
Η έφοδος των φαλαγγιτών στο κτίριο του ΥΠΕΞ, που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση, πραγματοποιήθηκε, την ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν στραμμένη την προσοχή τους στη συγκέντρωση χιλιάδων άλλων φασιστων στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι αξίωναν από τις αρχές του Λιβάνου να λογοδοτήσουν για τη γιγαντιαία έκρηξη στο λιμάνι πριν από 4 ημέρες, σε αποθηκες που ειχαν φτιαξει οι φασιστες και δεν τα φυλουσαν, και η οποία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 150 ανθρώπους.
Πριν από λίγο μάλιστα, ακούστηκαν πυροβολισμοί στα σημεία των κινητοποιήσεων στο κέντρο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τη ρίψη πυρών.
Στις εικόνες που μεταδίδουν απευθείας τα τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται φασιστομουτρα, αιμόφυρτοι, έχοντας τραυματιστεί από πλαστικές σφαίρες, την ώρα που η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος των φασιστών.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, επικαλούμενο τον Ερυθρό Σταυρό, ο αριθμός των φαλαγγιτών που έχει τραυματιστεί στα επεισόδια ανέρχεται σε τουλάχιστον 109.
«Διαδηλώσεις φαλαγγιτων στη Βηρυτό: 22 άνθρωποι διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία. 87 φαλαγγιτες δέχονται τις πρώτες βοήθειες στο σημείο», έγραψε στο Twitter ο Ερυθρός Σταυρός.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος: Παραιτήθηκαν τρεις βουλευτές του φασιστικου κόμματος Καταέμπ
 Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020, 14:34
Το φασιστικο κόμμα Καταέμπ (Kόμμα των Φαλαγγιτών ) στο Λίβανο, ένα χριστιανικό φασιστικο πολιτικό κόμμα, που είναι αντίθετο στην κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από την οργάνωση Χεζμπολάχ,  ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση των τριών βουλευτών του, από το κοινοβούλιο.
Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον ηγέτη του φασιστικου κόμματος Σάμι Γκεμαγέλ, στην κηδεία ενός ηγετικού μέλους του κόμματος, που σκοτώθηκε από την καταστροφική έκρηξη που έγινε την Τρίτη, στο λιμάνι της Βηρυτού και η οποία κατέστρεψε τμήματα της πρωτεύουσας του Λιβάνου.
«Οι βουλευτές του Καταέμπ αποφάσισαν..., να περάσουν στην αντιπαράθεση για έναν Λίβανο αποικια των ΗΠΑ και των σιωναζι», είπε ο ίδιος. «Προσκαλώ όλους τους αξιότιμους βουλευτές να παραιτηθούν ώστε οι άνθρωποι να πιεστούν να αποφασίσουν για τους φαλαγγιτες που θα τους κυβερνήσουν, και εμεις οι φαλαγγιτες θα τους επιβάλλουμε αυτό με τις οχλοκρατικες ταραχες μας και τις καταστροφες» πρόσθεσε.
Η Χεζμπολάχ, είναι η μόνη οργάνωση που κράτησε τα όπλα της από την εμφύλια σύρραξη στο Λίβανο (1975-1990) μεταξυ χριστιανων φασιστων φαλαγγιτων που τους στηριζαν οι αποικιοκρατες και οι σιωναζι και αριχτερων σιιτων μουσουλμανων, ανατιναξαν ένα αμερικανικο πλοιο το 1986 όταν οι αμερικανοι επιχειρησαν να κανουν αποβαση στι Λιβανο εμποδιζοντας τους, κατατροπωσε τους ισραηλινοναζιστες το 2006 όταν επιχειρησαν να εισβαλλουν στο Λιβανο, ενώ σημερα οι πολιτικοί της σύμμαχοι έχουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, που διαθέτει 128 έδρες και έχουν εκλεγεί το 2018.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος: Περισσότερα από 60 άτομα αγνοούνται
 Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020, 10:49
Τουλάχιστον 60 άτομα αγνοούνται στη Βηρυτό, τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη στο λιμάνι που κατέστρεψε την πρωτεύουσα του Λιβάνου και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 150 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.
«Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 154, εκ των οποίων οι 25 δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμα περισσότεροι από 60 αγνοούμενοι.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι τουλάχιστον 120 από τους 5.000 και πλέον τραυματίες από την έκρηξη της Τρίτης βρίσκονται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βουλγαρία: Διαδηλωτές στήνουν μπλόκα στη Σόφια
 Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020, 09:06
Οι διαδηλωτές κλιμάκωσαν το βράδυ της Παρασκευής την πίεση στην κυβέρνηση της Βουλγαρίας, στήνοντας μεγαλύτερους κατασκηνώσεις με τέντες κι εκτοξεύοντας αυγά και ντομάτες στα κεντρικά γραφεία της μαφιοζικης κυβέρνησης στην πρωτεύουσα Σόφια.
Εδώ κι έναν μήνα, οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της μαφιοζικης κυβέρνησης του αρχιμαφιοζου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ. Οι διαδηλωτές, που έχουν τη στήριξη των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών και του σοσιαλδημοκρατη προέδρου της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, ισχυρίζονται ότι η μαφιοζικη κυβέρνηση είναι διεφθαρμένη κι έχει δεσμούς με μαφιοζους ολιγάρχες. Η μαφιοζικη κυβέρνηση, συνασπισμός φασιστών και μαφιοζων, στην εξουσία από το 2017, επιμένει ότι δεν θα παραιτηθεί «υπό την πίεση διαδηλώσεων στους δρόμους».
Οι διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους με νέες κατασκηνωσεις, και πάγκους, σε τρεις σημαντικές διασταυρώσεις που είχαν ανοίξει οι αστυνομικοί.
Χθες απομακρύνθηκαν πάνω από 20 σκηνές από τρεις βασικές διασταυρώσεις στη Σόφια, οι οποίες στήθηκαν πριν από μια εβδομάδα χωρίς άδεια από τη μαφια προκειμένου να παρεμποδιστεί η κυκλοφορία, σύμφωνα με την μαφιοζικη αστυνομία.
«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε νέα μπλόκα σε διασταυρώσεις», δήλωσε ο Τόνι Τοντόροφ, υπαρχηγός της μαφιοζικης αστυνομίας. Δώδεκα διαδηλωτές συνελήφθησαν στη Σόφια, ενώ τους επιβλήθηκε και πρόστιμο. Μετά την απομάκρυνση των σκηνών, μια οργάνωση εξήγγειλε νέες διαδηλώσεις.
Η μαφιοζικη αστυνομία απομάκρυνε αντίστοιχα μπλόκα στην παραθαλάσσια πόλη Βάρνα και στο Πλόβντιβ, ενώ αποκατέστησε την κυκλοφορία σε αυτοκινητόδρομο στο νότιο τμήμα της χώρας. «Εάν (η αστυνομία) εκκενώσει (τις κατασκηνωσεις), θα τις στήσουμε πάλι», δήλωσε διαδηλωτής στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό bTV στη Σόφια. «Παίζουμε τη γάτα με το ποντίκι», πρόσθεσε άλλος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Τουλάχιστον 20 άμαχοι νεκροί από σουδαραβικη αεροπορική επιδρομή
 Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020, 01:42
Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι, ανάμεσά τους τουλάχιστον εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν, ενώ άλλα επτά παιδιά και δύο γυναίκες τραυματίστηκαν σε σαουδαραβικη αεροπορική επιδρομή αργά το βράδυ της Πέμπτης στο βόρειο τμήμα της εμπόλεμης Υεμένης, κατά πηγές προσκείμενες στους σιίτες αντάρτες Χούθι, τη αποικιοκρατικη μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children και τον αποικιοκρατικο ξεφτιλοΟΗΕ.
Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι τα αεροπορικά πλήγματα έγιναν στην επαρχία αλ Τζουφ.
Πρόκειται για την τέταρτη επιδρομή από τον Ιούνιο που είχε αποτέλεσμα να υπάρξουν απώλειες μεταξύ των αμάχων.
Ο επιτετραμμένος του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ για την Υεμένη ζήτησε υποκριτικα να διενεργηθεί «διαφανής έρευνα» ως συνηθως για τα γεγονότα.
Στη σύρραξη η οποία μαίνεται στη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου από το 2014 αναμετρώνται δυνάμεις πιστές στους δυτικους αποικιοκρατες — σουνιτοφασιστες εισβολεις που εχουν φτιαξει  μια στρατιωτική σουνιτοφασιστικη  συμμαχία υπό την ηγεσία της ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας από το 2015 — με πατριωτες Υεμενιτες αντάρτες που κυριως ανήκουν στο σιιτικό κίνημα Χουτι του βορρά. Αρκετοί αναλυτές μιλούν για πόλεμο μεταξύ ενός φτωχου λαου του Ριάντ και των δυτικων αποικιοκρατων που τους στηριζουν.
Τοπικός αξιωματούχος στην Τζουφ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων SABA, που πρόσκειται στους Χούτι, ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 7 τραυματίστηκαν στον αεροπορικό βομβαρδισμό, «στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα».
Η αποικιοκρατικη οργάνωση Save the Children καταδίκασε την επιδρομή στα λογια. «Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, τουλάχιστον 17 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις στην Υεμένη», στηλίτευσε η αποικιοκρατικη ΜΚΟ.
Οι Χούτι κατηγόρησαν τη σουνιτοφασιστικη συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ, η οποία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την επιδρομή ως εδώ, πως ευθύνεται για το μακελειό.
Οι επιθέσεις των πατριωτων Υεμενιτων Χούτι εναντίον της ουαχαμπιτικοναζιστικης επιτιθεμενης Σαουδικής Αραβίας ξανάρχισαν στα τέλη του Μαΐου, όταν η εύθραυστη εκεχειρία που είχε κηρυχθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού εξέπνευσε. Στα τέλη Ιουνίου, πύραυλοι των πατριωτων σιιτών ανταρτών, που υποστηρίζονται από την πλειοψηφια του υεμενίτικου στρατού που μαζονται για την πατριδα τους, έφθασαν μέχρι το επιτιθεμενο Ριάντ. Η ουαχαμπιτικοναζιστικη Σαουδική Αραβία προχώρησε σε αντίποινα εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές.
Ο πόλεμος στην Υεμένη έχει βυθίσει τη χώρα στη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη, κατά τον αποικιοκρατικο ξεφτιλοΟΗΕ. Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη κατηγορούνται από ειδικούς του ξεφτιλοΟΗΕ για «σωρεία εγκλημάτων πολέμου».
Η σύρραξη έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως αμάχους, ενώ έχει εκτοπίσει πάνω από τρία εκατομμύρια πολίτες, πολλοί από τους οποίους ζουν σε καταυλισμούς, εκτεθειμένοι σε ασθένειες. Η επιβίωση 24 εκατομμυρίων πολιτών της Υεμένης — δηλαδή του 80% του πληθυσμού της χώρας — εξαρτάται από την ανθρωπιστική βοήθεια, τονίζει ο αποικιοκρατικος ξεφτιλοΟΗΕ.
Ο επιτετραμμένος του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς σε ανακοίνωσή του ανέφερε «υπενθυμίζω σε όλα τα μέρη πως έχουν υποχρέωση βάσει του διεθνούς δικαίου (χαχαχα μιλαει ο γελοιος καταπατητης του διεθνους δικαιου για διεθνες δικαιο) να προστατεύουν τους αμάχους και τις πολιτικές υποδομές», ενώ διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός και ειρηνικής επίλυσης της σύγκρουσης καθώς «αξίζει κάτι καλύτερο στους Υεμενίτες από έναν αέναο πόλεμο».
Η σουνιτοφασιστικη συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ, που προμηθεύουν με οπλισμό διάφορες χώρες της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Βρετανίας, προσθέθηκε μόλις τον περασμένο μήνα στη μαύρη λίστα του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ με τις χώρες που σκοτώνουν και τραυματίζουν παιδιά.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχεδόν 100.000 νεκροί λόγω Covid-19 στη Βραζιλία - Ο φασιστας δικτατορας «πρόεδρος» Μπολσονάρου έχει τη «συνείδησή του ήσυχη»
 Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 19:41
Ο φασιστας δικτατορας «πρόεδρος» της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου διαβεβαίωσε σήμερα πως έχει «ήσυχη τη συνείδησή» του, παρά τις επικρίσεις σε βάρος του για τη διαχείριση της κρίσης του νέου κορωνοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 100.000 ανθρώπους στη χώρα, ενώ ο φασιστας δικτατορας ειχε το θρασσος και χαρακτήρισε «δικτάτορες» τους κυβερνήτης που τάσσονται υπέρ της καραντίνας.
«Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας. Με τα μέσα που διαθέτουμε, μπορούμε να πούμε ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να σώσουμε ζωές», είπε χθες το βράδυ ο ακροδεξιός δικτατορας, κατά τη διάρκεια μιας τελετής που μεταδόθηκε ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Μπολσονάρου υπέγραψε ένα διάταγμα που θα επιτρέπει έκτακτες δαπάνες για την παραγωγή στη Βραζιλία ενός εμβολίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το εργαστήριο AstraZeneca.
Το εμβόλιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση III των δοκιμών, το τελευταίο στάδιο πριν από την έγκριση.
«Λυπούμαστε, ειπε υποκριτικα,  για όλους τους νεκρούς, αναμένεται να φθάσουν τους 100.000, όμως η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να εξέλθουμε», είπε ο δικτατορας πραξικοπηματιας του βραζιλιάνικου κράτους λίγες ώρες αργότερα, κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου μηνύματός του στο Facebook.
Επιπλέον, ο Μπολσονάρου κατηγόρησε τους κυβερνήτες ορισμένων πολιτειών της χώρας ότι «φουσκώνουν» τους αριθμούς ζητώντας από γιατρούς να αποδίδουν θανάτους στην Covid-19 χωρίς να κάνουν νεκροψία-νεκροτομή.
«Δεν γνωρίζω ποιο είναι το συμφέρον τους, όμως ορισμένοι κυβερνήτες έδωσαν αυτές τις κατευθυντήριες (στους γιατρούς), προκαλώντας πανικό», επέμεινε ο Μπολσονάρου.
Ο φασιστας δικτατορας «πρόεδρος» της Βραζιλίας χαρακτήρισε, επίσης, «δικτάτορες» τους κυβερνήτες και τους δημάρχους που έλαβαν μέτρα καραντίνας, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η αιτία της αύξησης της ανεργίας, με το ποσοστό της στο 13,3% στο δεύτερο τρίμηνο, το υψηλότερο των τριών τελευταίων ετών.
«Σχεδόν 9 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο. Ορισμένοι δήμαρχοι και κυβερνήτες είναι υπεύθυνοι για αυτό», υπογράμμισε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ…. ΨΕΜΑΤΑ , ΜΟΝΟ ΨΕΜΑΤΑ!
Όταν έχεις φτάσει να κάνεις 15.000 τεστ την ημέρα, τη στιγμή που το Μάρτη έκανες μόνο 100 έως 200, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα έχεις και περισσότερα "κρούσματα"... Απλά στατιστική και μαθηματικά.
Κατ’ ουσίαν ουδέν πρόβλημα! Τα νοσοκομεία είναι άδεια. Οι ΜΕΘ είναι άδειες.
Καμιά δεκαριά διασωληνωμένοι σ’ όλη τη χώρα είναι περιπτώσεις υπερηλίκων με πολλαπλά νοσήματα και βρίσκονται σ’ αυτή την κατάσταση πολύ καιρό.
Πάμε τώρα και σε μια άλλη διαπίστωση. Και τι είναι αυτά τα "κρούσματα";;;
Ως κρούσμα βαφτίζεται οποιοσδήποτε/ οποιαδήποτε βρεθεί θετικός/ θετική σε οιοδήποτε ιογενές φορτίο. Δηλαδή, αν έχει αντισώματα συνεπεία μιας παλιάς ιογενούς προσβολής του αναπνευστικού. Πονόλαιμος, συνάχι, βήχας κτλ. είναι συμπτώματα από ιογενείς προσβολές του αναπνευστικού και μάλιστα από δεκάδες κορωνοϊούς που προκαλούν τα γνωστά κοινά κρυολογήματα.
Μην είστε αφελείς… Δεν ψάχνουν με τα rapid τεστ τον κορωνοϊό της Γιουχάν…
Απλά τεστ αντισωμάτων είναι που δείχνουν κάποια προσβολή από οποιοδήποτε ιό μέσα σε μια περίοδο που μπορεί να πάει πίσω στο χρόνο έως και δυο-τρεις μήνες.
Δηλαδή μέσα στα κρούσματα συμπεριλαμβάνονται υγιείς ασυμπτωματικοί, κατά ένα συντριπτικό ποσοστό γύρω στο 95%, που δεν μεταδίδουν απολύτως τίποτε σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του Π.Ο.Υ.
Τώρα βέβαια καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες, με διάφορες νέες κατασκευασμένες «θεωρίες – μελέτες», να πείσουν ότι και οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν δήθεν τον ιό…
Έτσι λοιπόν όλα αυτά που γράφονται και ακούγονται για αύξηση των κρουσμάτων, από το συστημικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, γράφονται αποκλειστικά για τη συντήρηση του φοβικού συνδρόμου της δήθεν πανδημίας και της κορωνοϊοτρομοκρατίας. Γίνονται για τη δικαιολόγηση των αντιδημοκρατικών, αντισυνταγματικών, απαγορευτικών και υποχρεωτικών μέτρων έναντι επιβολής προστίμων και ποινικών διώξεων στους «παραβάτες»!
Μας θέλουν κοιμισμένους... Μας θέλουν φοβισμένους. Μας θέλουν χειραγωγημένους.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, (αυτή η κουτσουρεμένη αστική δημοκρατία), ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



... Καταγγελία.... " ΣΟΚ "..
. Ο πρόεδρος της Λευκορωσιας καταγγελει δημοσια στον λαό του τις πιέσεις που δέχτηκε απο το ΔΝΤ προκειμένου να κάνει ενα lockdown στην χώρα του τύπου Ιταλίας...
. «Ο Lukashenko ρώτησε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση σχετικά με την κατάσταση στον τομέα της παροχής ξένης βοήθειας στη Λευκορωσία.»
Τι μας ζητούν οι συνεργάτες μας;
Η δυνατότητα χορήγησης Λευκορωσίας 940 εκατομμυρίων δολαρίων, το λεγόμενο γρήγορο χρήμα λόγω κορονοιού.
«Υπάρχουν απαιτήσεις: εσείς, λένε, ενεργείτε όπως στην Ιταλία για την καταπολέμηση του κοροναϊού στη Λευκορωσία.
Θεέ μου, δεν θέλω να επαναλάβω την κατάσταση στη Λευκορωσία όπως στην Ιταλία », τόνισε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η Παγκόσμια Τράπεζα ενδιαφέρεται για την εμπειρία της Λευκορωσίας στην καταπολέμηση του κοροναϊού. – Είναι έτοιμος να μας χρηματοδοτήσει δέκα φορές περισσότερο από ό,τι πρόσφερε, για το γεγονός ότι καταπολεμούμε αποτελεσματικά αυτήν την ασθένεια.
Και το ΔΝΤ απαιτεί ακόμη από εμάς: καραντίνα, απομόνωση, απαγόρευση κυκλοφορίας.
. Τι ασυναρτησίες? είπε ο Πρόεδρος. – Δεν θα χορέψουμε με κανέναν, γράφει ο belta.by .
Παραδέχομαι καταπληκτικά πράγματα.
. Ο Πρόεδρος Λουκασένκο αποκαλύπτει τη δράση του κοροναϊού.
. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσφέρει δωροδοκία για το κλείσιμο της Λευκορωσίας. Τι είναι έγκλημα.
. Το ΔΝΤ προτείνει άλλη δωροδοκία για το κλείσιμο της Λευκορωσίας.
Τι είναι έγκλημα.
. Πολλές χώρες στην Ευρώπη και τον κόσμο έχουν λάβει τέτοιες προσφορές.
Πιθανώς όλες οι κυβερνήσεις που έκλεισαν τις χώρες τους επωφελήθηκαν από τη δωροδοκία.
. Η Ιταλία έγινε μια παράσταση για ολόκληρο τον κόσμο, υποτίθεται ότι θα ήταν ένα παράδειγμα για τις κυβερνήσεις των κρατών σχετικά με το πώς να κάνουν ένα κλείδωμα (απαγόρευση εξόδου).
Προσφέρθηκαν επίσης μεμονωμένες δωροδοκίες
. ΥΓ Μας δουλέυουν ψιλό γαζί απλά τα πράγματα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήπως έχουν ετοιμάσει κανένα σχέδιο για μείωση των παγίων των λογαριασμών της ΔΕΗ, μείωση τιμής του ρεύματος, για μείωση ΕΝΦΙΑ, για μείωση φόρου ενοικίων, για μείωση έμμεσων φόρων, για μείωση ΦΠΑ κυρίως σε άμεσης ανάγκης προϊόντα, για παύση κατασχέσεων πρώτης κατοικίας, για πάγωμα δόσεων σε τράπεζες και οφειλές σε δημόσιο και ταμεία τα ευφυή μυαλά που μάς κυβερνούν;
Ρωτάω γιατί αναρωτιέμαι πώς θα βγαίνουν οι υποχρεώσεις με πάγωμα της αγοράς το εξάμηνο που έρχεται. Δεν τους νοιάζει ε; Να ξανακόψουν το λαιμό τους οι επί 10 χρόνια μαλάκες που τους πληρώνουν. Αυτοί που σηκώνονται κάθε πρωί από το κρεββάτι με μία ταφόπλακα στο στέρνο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοι που φευγουν
Pizza Hut, Pirelli, Fnac, Goodyear, Wendys, Saturn



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλο ΕΛΑΣ, άλλο ΔΣΕ
Παρά την αδυσώπητη κρατική τρομοκρατία, ο αριθμός των πρώην ΕΛΑΣιτών που κατεφυγαν εθελοντικά στον ΔΣE, «για να ζήσουμε μια ώρα περισσότερο», όπως έλεγαν, ήταν εξαιρετικά περιορισμένος. Γιατι οι περισσοτεροι ΕΛΑΣιτες ηταν στις φυλακες και στις εξοριες, και οι νεοι ΕΛΑΣιτες στη Μακρονησο/
 Οι Ελληνες πλήρωσαν ακριβά τη φιλοπατρία τους.
Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, πάνω από 100.000 ΕΑΜίτες και ΕΛΑΣίτες εξομοιώθηκαν με τους δολοφόνους Γερμανοτσολιαδες των Ταγματων Ασφαλειας των ναζι, κυνηγήθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και δολοφονήθηκαν. Οι οικογένειές τους διαλύθηκαν, οι περιουσίες τους καταστράφηκαν.
Oι διωκόμενοι, οσοι ειχαν μεινει ελευθεροι,  είχαν να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο δρόμους:
- O πρώτος ήταν να μην κάνουν τίποτα και «να υπομείνουν τη μοίρα τους», όπως ήταν η εντολή του καθεστωτος. Oι δεκάδες χιλιάδες που ακολούθησαν αυτόν τον δρόμο κακοποιήθηκαν άγρια, δολοφονήθηκαν ή σάπισαν στις φυλακές.
«Ακόμα και τη δεκαετία του ’60, οι ελληνικές φυλακές ήταν γεμάτες με εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες που το μόνο τους έγκλημα ήταν ότι είχαν πολεμήσει τους Γερμανούς» (Mazower).
- O δεύτερος δρόμος ήταν να κρυφτούν.
Πολλοί προσπάθησαν να χαθούν στην ανωνυμία των μεγάλων πόλεων ή έζησαν τρυπωμένοι σαν αγρίμια στις σπηλιές και στις χαράδρες, ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες.
(Ενα μικρό τμήμα, περί τους 4.000, κυρίως μέλη του KKE, φυγαδεύτηκαν σταδιακά στις γειτονικές χώρες Αλβανία και Γιουγκοσλαβία, όπου δημιουργήθηκαν στρατόπεδα προσφύγων.)
- Ενας τρίτος δρόμος παρουσιάστηκε για τους διωκόμενους ΕΛΑΣίτες μετά από έναν χρόνο, το 1946, όταν ο ηγέτης του KKE Ζαχαριάδης αποφάσισε τη δυναμική αναμέτρηση με την κυβέρνηση, που άρχισε με τις «ομάδες αυτοάμυνας» των διωκόμενων και συνεχίστηκε με τον ΔΣE (Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας).
Μα παρά την αδυσώπητη κρατική τρομοκρατία, ο αριθμός των πρώην ΕΛΑΣιτών που προσχώρησαν εθελοντικά στον ΔΣE, «για να ζήσουμε μια ώρα περισσότερο», όπως έλεγαν, ήταν εξαιρετικά περιορισμένος. Οι περισσοτεροι ηταν στις φυλακες, στις εξοριες, και στη Μακρονησο. Ο ΔΣE ούτε καθ’ υποψίαν πλησίασε τη μαζικότητα, τη συνοχή ούτε, φυσικά, τη λαϊκή αποδοχή του EΛAΣ. Στον κολοφώνα της ακμής του, με όλα τα μέλη του KKE στο βουνό και με τους χιλιάδες προερχόμενους από υποχρεωτική στρατολόγηση (άνδρες και γυναίκες), ζήτημα είναι αν έφτασε τους 40.000 μαχητές.
Σε αντίθεση με τους 130.000 μόνιμους και έφεδρους αντάρτες του EΛAΣ, που ήταν από τον πρώτο ώς τον τελευταίο, όλοι εθελοντές.
O Εμφύλιος ήταν το αποκορύφωμα σε μια σειρά λανθασμένων αποφάσεων της πολιτικής καθοδήγησης του ΚΚΕ. Είχαν προηγηθεί οι καταστροφικές Συμφωνιες του Λιβανου και της Καζέρτας με την ταφοπλακα της Συμφωνιας της Βαρκιζας  και άλλα πολλά.
O ελληνικός λαός δεν ακολούθησε. Ειχε σκυψει το κεφαλι και ειχε υποταχτει στη μοιρα του μετα την προδοσια.
Το ΕΑΜικό κίνημα της Κατοχής των 2.000.000 μελών ειχε σκυψει το κεφαλι μετα την προδοσια που ολος ο λαος αντιληφθηκε με συνέπεια να χαρακτηριστούν συλλήβδην από την καθοδήγηση του ΚΚΕ «προδότες», «δειλοί» και «συμβιβασμένοι».
Oι Ελληνες είχαν κουραστεί και το μόνο που ήθελαν ήταν καπου να κρυφτουν για να επουλώσουν τα τραύματά τους. Ομως πολλοί υποχρεώθηκαν να συμμετάσχουν, καθώς οι δύο αντίπαλες παρατάξεις δεν αναγνώριζαν ουδέτερους και εφάρμοζαν την υποχρεωτική στρατολόγηση: την «κρατική» οι μεν, την «επαναστατική» οι δε.
Ετσι, δεν ήταν σπάνιο το φαινόμενο πρώην ΕΑΜίτες ή ΕΛΑΣίτες να υπηρετούν στον Εθνικό Στρατό και μέλη δεξιών οικογενειών στον Δημοκρατικό.
Οι παλιοί καπετάνιοι του ΕΛΑΣ που βρέθηκαν στον ΔΣΕ δεν μπορούσαν να χωνέψουν το μέτρο της επιστράτευσης - εκτός από απάνθρωπο, τους φαινόταν και αναποτελεσματικό. Οι βιαίως επιστρατευθέντες, μόλις αυτό ήταν δυνατόν, το έσκαγαν και χάνονταν. Οι συνεχείς λιποταξίες μαχητών είχαν εξελιχθεί σε μάστιγα, με σοβαρές επιπτώσεις στο ηθικό των τμημάτων.
Ακόμη και οι παλιοί ΕΛΑΣίτες που είχαν υποχρεωθεί να καταταγούν έφευγαν μόλις μπορούσαν από τον στρατό του Ζαχαριάδη. Αλλωστε στον ΔΣE επικρατούσε μια απροκάλυπτη εχθρότητα για τον ΕΛΑΣ, όπου «είχαν τις διοικήσεις οι καραβανάδες και οι κατσαπλιάδες, οι καπεταναίοι με τα γένια και τις χαντζάρες».
Για τη γραφειοκρατική ηγετική ομάδα του ΚΚΕ, οι πρώην ΕΛΑΣίτες εθεωρούντο ύποπτοι και απροσάρμοστοι. Και, αν προέρχονταν από το περιβάλλον του Αρη, ακόμη χειρότερα.
O Ζαχαριάδης αγνόησε την ελληνική ανταρτικη παράδοση και φιλοδόξησε να δημιουργήσει μονάδες απολύτως στρατιωτικοποιημένες, και προσπαθησε να κανει μετωπικο πολεμο με ανταρτικο στρατο, με νέους ηγήτορες της επιλογής του. Oύτε γένια και φισεκλίκια, αλλά ούτε και μόνιμοι αξιωματικοί, «καραβανάδες», που δεν τους ήθελε και δεν τον θέλανε.
Oρισμένα έμπιστα κομματικά στελέχη, Γ. Βοντίτσος (Γούσιας), Δ. Βλαντάς, κ.ά., που στην περίοδο της Εθνικης Αντίστασης ειχαν μικρους βαθμους,  χρίστηκαν «στρατηγοί», με τραγικά επακόλουθα.
Οπως δηκτικά έγραψε στέλεχος του KKE και ταγματάρχης του ΔΣE, «οι θαλαμάρχες των φυλακών και οι γραφιάδες γίνανε μέλη της K.Ε. και στρατηγοί του ΔΣE». (Κουτρούκης) O ΔΣE ήταν στρατός εμφορούμενος από το πνεύμα της κομματικής ορθοδοξίας• είχε εντελώς άλλο περιεχόμενο από τον εθνικοαπελευθερωτικό EΛAΣ. Ο ΕΛΑΣ ζητουσε να φερει την Εθνικη Απελευθερωση από τους Γερμανους Ναζι, ενώ ο ΔΣΕ ζητουσε απλως Δημοκρατια. Ενας παλιός ΕΛΑΣίτης καπετάνιος που βρέθηκε στον ΔΣΕ, έλεγε αργότερα σε έναν μόνιμο λοχαγό του EΛAΣ:
«Tι τα θέλεις, στον Δημοκρατικό Στρατό γίνονταν πράγματα που, αν τα ’κανες εσύ στον EΛAΣ, εγώ θα σε περνούσα από ανταρτοδικείο και θα σε τουφέκιζα εκατό φορές, κι αν τα ’κανα εγώ, διακόσιες φορές θα με τουφέκιζαν οι προϊστάμενοί μου!».
Όσο για το βασικό επιχείρημα για τη μαζικότητα των δύο ανταρτικών στρατών δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Ο Δ.Χ φαίνεται να ξεχνάει(;) όσα μεσολάβησαν. Τον αφοπλισμό της Βάρκιζας, το όργιο τρομοκρατίας που ακολούθησε, τις δολοφονίες, τις φυλακές, τα ξερονήσια, τις εκτοπίσεις πληθυσμών που υπαγόρευσαν εν μέρει την τακτική των επιτάξεων και της επιστράτευσης.
Ο ΔΣΕ δε στερούνταν μαχητών. Είχε πρόβλημα εφεδρειών οι οποίες βρίσκονταν σε φυλακές και ξερονήσια. Ακόμα και έτσι, σύμφωνα με το κατά γενική ομολογία έργο αναφοράς για τον εμφύλιο του Γιώργου Μαργαρίτη (Ιστορία του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου 1946-1949, τ.2, σ. 236), από το δεύτερο αντάρτικο πέρασαν συνολικά 100.000 άνθρωποι, ενώ 25000 ήταν μόνο οι νεκροί του, δηλαδή πέντε χιλιάδες περισσότεροι από αναφέρει ο Χαριτόπουλος ως σύνολο μαχητών. Εκτός κι αν ο συγγραφέας εννοεί ότι οι όλοι οι επιζήσαντες του ΔΣΕ μετά το 1949 είναι φαντάσματα και επιπλέον το 1/4 των μαχητών του όχι απλά πέθανε, αλλά αναστήθηκε και σκοτώθηκε ξανά.
Και το πραγματικό λάθος του ΚΚΕ και της καθοδήγησής του ήταν ότι δεν προσανατολίστηκε εγκαίρως στην επιλογή του ένοπλου για να βγάλει πιο νωρίς περισσότερο κόσμο στο βουνό.
Κι εννοούμε κόσμο που όχι απλά δεν είχε αμφιβολίες για τον δεύτερο αγώνα, που τον έβλεπε ως φυσική συνέχεια του πρώτου αντάρτικου…
Αλλά έβγαινε αυθόρμητα στο βουνό, παρακαλούσε τους υπεύθυνους του κόμματος για όπλα, για να πολεμήσει και τελικά δεν μπόρεσε. Ή άλλους που το έσκαγαν στην πρώτη ευκαιρία από τον εθνικό στρατό για να βρεθούν με τους συντρόφους τους, ειδικά τα 1-2 χρόνια του εμφυλίου.
Και τέλος πάντων. Ακόμα κι αν παραβλέψουμε τη λαθροχειρία του Δ.Χ. στον υπολογισμό των μαχητών του ΔΣΕ, ας πούμε το εξής αδιαμφισβήτητο: κανείς ένοπλος αγώνας δε θα άντεχε ούτε τρεις μέρες, όχι τρία χρόνια, αν δεν είχε λαϊκό έρεισμα.
Απλή λογική κύριε Χαριτόπουλε…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διπλωματικο παρασκηνιο.
Γιατι τι υπουργειο Εξωτερικων αφησε εκτος οριοθετησης τη μιση Ροδο?
Για ποιους λογους η Ελλαδα εγκατελειψε την αρχη της μεσης γραμμης?
Για το ο σουλτανος βαζει προκλητικα στο τραπεζε την αναθεωρηση της Συνθηκης της Λωζανης?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ιδου η απορια… Πεθαινοντας από τον κορονοιο ή από την πεινα?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοκ στο Ηρακλειο. Αλβανος βιασε ανηλικη Κτητικοπουλα
19χρονος κατηγορείται για βιασμό ανήλικης σε χωριό του Ηρακλείου
Φέρεται να προχώρησε σε σεξουαλικές πράξεις με τη 15χρονη παρά τη θέλησή της
Ενώπιον της Δικαιοσύνης παραπέμπεται ένας νεαρός, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε ανήλικη σε χωριό του Ηρακλείου.
Πρόκειται για έναν 19χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη, κατηγορούμενος για βιασμό, έπειτα από την καταγγελία μιας 15χρονης ελληνικής καταγωγής.
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η ανήλικη στις αστυνομικές Αρχές, ο 19χρονος φέρεται να προχώρησε σε σεξουαλική πράξη μαζί της, χωρίς τη θέλησή της.
Το περιστατικό φέρεται να συνέβη το πρωί της Πέμπτης, σε χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.
Την υπόθεση, πλέον, καλείται να διαλευκάνει η Δικαιοσύνη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονικη. Τριετης φυλακιση σε 53χρονο που προσεβαλε ανηλικες αθλητριες από τα Γιαννενα
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλλε στον άνδρα την ποινή της τριετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή.
Ανήλικες αθλήτριες σωματείου κολύμβησης των Ιωαννίνων ηλικίας 9-17 ετών, που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη τις προηγούμενες ημέρες και μία γυναίκα – συνοδός τους ήταν εκείνες που έκαναν την καταγγελία σε βάρος ενός 53χρονου για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος τους, με το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης να επιβάλλει στον άνδρα την ποινή της τριετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ o 53χρονος βρέθηκε στην πισίνα όπου κολυμπούσαν τα ανήλικα κορίτσια και προέβη σε ακόλαστες πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Οι νεαρές αθλήτριες ενημέρωσαν τη συνοδό τους και αυτή με τη σειρά της, τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου και την Αστυνομία.
Ο 53χρονος σύμφωνα με την κατάθεση της διευθύντριας του ξενοδοχείου επιχείρησε να διαφύγει, αλλά τον εγκλώβισαν οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου στον 7ο όροφο όπου και συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Στο δικαστήριο δεν προσήλθε, αλλά εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, με το δικαστήριο να του επιβάλλει την τριετή ποινή φυλάκισης χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να καταργηθούν ο αντιδραστικός νόμος και η απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση των κομμάτων
Ανακοίνωση της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την επιβολή προστίμου στο ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή της σχετικά με την επιβολή προστίμου στο ΚΚΕ, η Επιτροπή Οικονομικών της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Η κυβέρνηση ξεκίνησε να εφαρμόζει τον αντιδραστικό νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων, που τα αντιμετωπίζει σαν ανώνυμες εταιρείες και προωθεί απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση τους. Με βάση αυτόν το νόμο επιβάλλεται πρόστιμο στο ΚΚΕ, το 4% επί της ετήσιας κρατικής του επιχορήγησης.
Υπενθυμίζουμε ότι αυτός ο νόμος προβλέπει για κάθε ενισχυτή στα κόμματα, ακόμα και για ελάχιστα ποσά (δύο και πέντε ευρώ), να δηλώνονται στις αρχές το όνομα, το επώνυμο, το ΑΦΜ ή ο αριθμός ταυτότητάς του.
Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση προς αυτό το απαράδεκτο νομοθέτημα, το οποίο ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2014, και δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν.
Ο αντιδραστικός αυτός νόμος πρέπει να καταργηθεί και η όποια προσπάθεια εφαρμογής του πρέπει να πέσει στο κενό, γιατί είναι σε βάρος γενικά όλου του λαού και των λαϊκών οργανώσεων».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Παραίτηση Μπράιαν Χουκ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Την παραίτησή του από τη θέση του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για το Ιράν υπέβαλε το βράδυ της Πέμπτης ο 52χρονος Αμερικανός δικηγόρος Μπράιαν Χουκ μετά από διετή θητεία στο συγκεκριμένο αξίωμα, που είχε ως στόχο την κλιμάκωση των πιέσεων σε βάρος του Ιράν.
Ο Χουκ, που είχε διαπραγματευτεί επιτυχώς με την Τεχεράνη την απελευθέρωση των Μάικλ Χουάιτ και Σίγιου Ουάνγκ από τη φυλακή, απέφυγε να ανακοινώσει την αιτία της απόφασής του, που φαίνεται να έχει σχέση με τη νέα πρόταση των ΗΠΑ, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για την παράταση του διεθνούς εμπάργκο όπλων σε βάρος του Ιράν το οποίο εκπνέει στα τέλη του ερχόμενου Οκτώβρη. Τα καθήκοντα του Χουκ αναλαμβάνει προσωρινά ο ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα, Ελιοτ Αμπραμς, παλιά «καραβάνα» της κυβέρνησης του Ρέιγκαν, με «περγαμηνές» για το πώς περνούσε όπλα μέσα σε «ανθρωπιστική βοήθεια» στους εγκληματίες «Κόντρας» στη Νικαράγουα μετά τη λαϊκή επανάσταση του 1979.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ από τον πρόεδρο της Λευκορωσίας! «ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ δωροδοκήθηκαν για να επιβάλουν το lock down...»
Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας ανέφερε σημαντικές πληροφορίες για τη λειτουργία της δράσης του κορονοϊού. Ισχυρίζεται ότι έλαβε μια προσφορά 92 εκατομμυρίων δολαρίων για να κλείσει τη χώρα και να οδηγήσει το έθνος στο σπίτι του. Έπρεπε να κλείσει ολόκληρη τη χώρα με το παράδειγμα του πώς το έκαναν οι... Ιταλοί...
«Είπε σε συνέντευξη τύπου ότι είχε λάβει μια γενναιόδωρη προσφορά (92 εκατομμυρίων δολαρίων) από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να το κάνει» όπως στην Ιταλία.
Όταν ο Λουκασένκο δεν συμφώνησε με αυτό το ποσό, έλαβε μια άλλη προσφορά, αυτή τη φορά για περίπου 900 εκατομμύρια δολάρια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με το ίδιο αίτημα: κλείστε τα πάντα και κάντε «όπως στην Ιταλία».
«Γνωρίζω από πηγές πληροφοριών ότι παρόμοιες προσφορές έγιναν σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές και όχι μόνο ευρωπαϊκές χώρες. Γνωρίζω επίσης ότι πολλοί αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων , συμπεριλαμβανομένου του Σέρβου προέδρου Aleksandar Vučić, που δεν δίστασε για λίγο να αποδεχτεί αυτήν την προσφορά».
Αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από τον ιστότοπο της Λευκορωσίας http://www.belta.by:
«Ο Lukashenko ρώτησε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση σχετικά με την κατάσταση στον τομέα της παροχής ξένης βοήθειας στη Λευκορωσία.» Τι μας ζητούν οι συνεργάτες μας;  Η δυνατότητα χορήγησης Λευκορωσίας 940 εκατομμυρίων δολαρίων, το λεγόμενο γρήγορο χρήμα λόγω κορονοιού.
«Υπάρχουν απαιτήσεις: εσείς, λένε, ενεργείτε όπως στην Ιταλία για την καταπολέμηση του κοροναϊού στη Λευκορωσία. Θεέ μου, δεν θέλω να επαναλάβω την κατάσταση στη Λευκορωσία όπως στην Ιταλία », τόνισε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η Παγκόσμια Τράπεζα ενδιαφέρεται για την εμπειρία της Λευκορωσίας στην καταπολέμηση του κορονοϊού.
 – Είναι έτοιμος να μας χρηματοδοτήσει δέκα φορές περισσότερο από ό, τι πρόσφερε, για το γεγονός ότι καταπολεμούμε αποτελεσματικά αυτήν την ασθένεια. Και το ΔΝΤ απαιτεί ακόμη από εμάς: καραντίνα, απομόνωση, απαγόρευση κυκλοφορίας. Τι ασυναρτησίες; είπε ο Πρόεδρος.
 – Δεν θα χορέψουμε με κανέναν, γράφει το ρεπορταζ.
Παραδέχεται καταπληκτικά πράγματα:
Ο Πρόεδρος Λουκασένκο αποκαλύπτει τη δράση του κοροναϊού.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσφέρει δωροδοκία για το κλείσιμο της Λευκορωσίας. Τι είναι έγκλημα.
Το ΔΝΤ προτείνει άλλη δωροδοκία για το κλείσιμο της Λευκορωσίας. Τι είναι έγκλημα.
Πολλές χώρες στην Ευρώπη και τον κόσμο έχουν λάβει τέτοιες προσφορές.
Πιθανώς όλες οι κυβερνήσεις που έκλεισαν τις χώρες τους επωφελήθηκαν από τη δωροδοκία.
Η Ιταλία έγινε μια παράσταση για ολόκληρο τον κόσμο, υποτίθεται ότι θα ήταν ένα παράδειγμα για τις κυβερνήσεις των κρατών σχετικά με το πώς να κάνουν ένα κλείδωμα (απαγόρευση εξόδου).
Προσφέρθηκαν επίσης μεμονωμένες δωροδοκίες;
ΥΓ Μας δουλέυουν ψιλό γαζί απλά τα πράγματα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...ΗΡΕΜΑ ΡΩΤΑΩ ΤΟΝ ΧΑΡΔΑΛΙΑ:
γιατί η εμποροπανήγυρις στον Αγιο (που "έκοψες") είναι πιό επικίνδυνη από μιά λαϊκή αγορά?? Η' γιατί η λειτανία του Αγ.Γερασίμου είναι πιό επικίνδυνη από μιά στάση λεωφορείου στην Αθήνα ή τό σαλόνι ενός πλοίου που ταξιδεύει στο Αιγαίο??



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με καθυστέρηση και χωρίς νόμο, ανέλαβε δράση η δήθεν ανεξάρτητη καθεστωτική "δικαιοσύνη"...
Ενώ η ευρωενωσιτική εντολή λογοκρισίας πέρασε με νόμους σ' όλες τις χώρες του 4ου Ράιχ... στην Ελλάδα το βρώμικο ρόλο ανέλαβε η "δικαιοσύνη" της αποικίας...
Μια "δικαιοσύνη" που έδειξε το απεχθές κι εμετικό της πρόσωπο με τη "Συνταγματικότητα" των μνημονίων υποταγής της πατρίδας μας...