Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Τεταρτη 23 Σεπτεμβριου 2020

 

ΝΑΤΟική αριστεροί . Αλλάζουν το σύνθημα των μαθητών ,από το ''χωρίς μάσκα'' στο ΝεοΔημοπρατικό '' ΜΕ Μάσκα και αντισηπτικά '' . ΧρυσΑύγουλοι και με την Βούλα της ''αριστερά'' .....

Πεμπτη 24 Σεπτεμβρη, μαθητικο συλλαλητηριο  10.00 Προπυλαια

Συντονιστικη Επιτροπη Μαθητων Αθηνας


Οι ενσωματωμένοι , γνωρίζουν πολύ καλά να καπελώνουν και να αλλάζουν την ατζέντα μίας διεκδίκησης.

Και εδώ βλέπουμε το ΚΚΕ( μαζί με τους Ανταρσοσυριζαίους) , που με προκλητικό, με πολύ οργανωμένο και πονηρό τρόπο αλλάζει την βασική διεκδίκηση των μαθητών στα σχολεία που είναι ξεκάθαρα το "Όχι στην χρήση μάσκας στα σχολεία" στο "Μόνο η μάσκα δεν είναι προστασία".

Το συστημικό ΚΚΕ που έτρεξε να "αγκαλιάσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις" δείχνει ποια είναι η πρόθεση του και στην ουσία επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά πως δεν είναι τίποτα άλλο από ένα αστικό κόμμα που έχει συγκεκριμένο ρόλο μέσα στο Καπιταλιστικό σύστημα.

Σχολιο.- Για να μεταδίδουμε όλη την αλήθεια, και όχι ότι μας συμφέρει όπως κάνουνε οι αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι. Τα μισά σχολεία είναι εναντίον της μάσκας, και τα μισά σχολεία για αυξημένα μέσα προστασίας. Πχ, αυτά της Θεσσαλονίκης είναι εναντίον της μάσκας, είδαμε σε βίντεο και την διαδήλωση τους. Επίσης όμως είδαμε σε βίντεο, που βέβαια δεν το παίξανε στα βρωμοκαναλά τους οι αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι, το ένα από αυτά τα σχολεία της Πάτρας, που είχαν ξεκινήσει αρχικά την κατάληψη, και μετά έγινε χείμαρος, ότι έβγαλαν καταγγελία για τους αλήτες ρουφιάνους δημοσιογράφους που έλεγαν ότι κάνουν κατάληψη για τη μάσκα, και το 15μελες κατάγγελνε ότι η κατάληψη γίνεται γιατί σε μικρές αίθουσες στοιβάζονται 25 άτομα αντί για 15 που λέει το καθεστώς, ότι έχουν απολύσει τις καθαρίστριες για τις νεοφιλελέ περικοπές του καθεστώτος, η σκόνη έχει φτάσει δυο πόντους και καθαρίζουν μόνοι τους, και κατά τα άλλα τους δουλεύουν να φοράνε μάσκες. Και η μητέρα μαθητή στην Πάτρα, που την παρουσιάζαν τα κανάλια ότι είναι εναντίον της μάσκας αλλά είναι ασυμπτοματικός φορέας κορονοϊού,και συμπαραστεκόταν στους μαθητές, κατήγγειλε ότι είναι υπέρ των παιδιών που ζητάνε αυξημένα μέτρα προστασίας, και δεν είναι εναντίον της μάσκας όπως την παρουσίαζαν οι αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι.

Σχολιο.- Μαθητές σε 20 και πλέον σχολεία στην Πετρούπολη, στο Ίλιον, στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό πραγματοποίησαν για μία ακόμη μέρα καταλήψεις διεκδικώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων τους. Οι μαθητές προχώρησαν σήμερα και σε κινητοποιήσεις στα Δημαρχεία Πετρούπολης, Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Σαν να μην έφταναν οι αερολογίες από τους εκπροσώπους των δημοτικών αρχών, που όλο αυτό το διάστημα δηλώνουν «αναρμόδιοι» προσπαθώντας να κρύψουν ότι ευθυγραμμίζονται συνειδητά με την πολιτική των κυβερνήσεων, οι μαθητές είχαν να αντιμετωπίσουν και την προσπάθεια καταστολής του αγώνα τους, τις απειλές, τον εκφοβισμό ακόμη και εισαγγελικές παρεμβάσεις από διευθυντές σχολείων για να τερματιστούν οι καταλήψεις και οι κινητοποιήσεις τους.

Η προσπάθεια να μπουν εμπόδια στον αγώνα τον μαθητών είτε με τη συκοφάντηση είτε με τον εκφοβισμό δεν έπιασε τόπο, αφού ακόμη περισσότερα σχολεία πήραν μέρος σήμερα στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και ετοιμάζουν τη συνέχεια του αγώνα τους.

Οι μαθητές, ακόμα πιο δυνατοί από τις σημερινές τους κινητοποιήσεις ανανέωσαν το ραντεβού τους για το μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 24/9 στις 10.00 στα Προπύλαια, όπου θα ενώσουν τις φωνές τους με όλα τα σχολεία της Αθήνας απαιτώντας από την κυβέρνηση:

Να βρεθούν τώρα κατάλληλοι χώροι και να προσλάβουν μόνιμους καθηγητές για να είναι το πολύ 15 μαθητές ανά τμήμα!

Να λυθούν άμεσα τα κτιριακά προβλήματα σε σχολεία ακατάλληλα, σε αίθουσες κοντέινερ!

Να προσληφθεί όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων μας!

Να καταργηθεί τώρα κάθε νομοθετική διάταξη που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on - line μετάδοση των μαθημάτων!

Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων!

Άμεση πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών για την αντιμετώπιση ιατρικών προβλημάτων!

Σχολιο.-  Αν μου επιτρέπετε, επειδή αυτό τον καιρό το ζω από μέσα ως μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων: κυκλοφορούν 2 πακετάκια αιτημάτων στις καταλήψεις...το ένα είναι για αυξημενα μετρα προστασιας,  υπάρχει όμως κι άλλο πακέτο αιτημάτων με περίπου τα ίδια αιτήματα όπου όμως εκεί αναφέρεται αντί για "δωρεάν μάσκες κάθε μέρα" "όχι στις μάσκες στο σχολείο"..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μετά τους μαθητές που έχουν καταλάβει εκατοντάδες σχολεία για προστασία της υγείας τους με 15μελή τμήματα, διορισμούς καθηγητών κ.ά, αντιμετωπίζοντας συλλήψεις από την κυβέρνηση των κοινωνικών δολοφόνων, στον δρόμο του αγώνα και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Πανελλαδικη Απεργια ΟΕΝΓΕ, Πεμπτη 24 Σεπτεμβριου, Συγκεντρωση 12.00 μ.μ. στο υπουργειο Υγειας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι από κοντά η γκεμπελίστικη προπαγάνδα από την "Αυγή" στην ιντερνετικη σελιδα της. Που τάχα δεν ξέρει για ποιο λόγο γίνονται οι καταλήψεις.

Αυγη. «Επιμενουν στα σχολεια οι αρνητες της μασκας με κορονοκαταληψεις.

Ίσως για να μην αναγνωρίσει τις ευθύνες της τετράχρονης διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον συνωστισμό στα σχολικά τμήματα, την έλλειψη υποδομών, την απουσία καθηγητών. Γι' αυτά, δηλαδή, για τα οποία οι μαθητές έχουν καταλάβει εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Σχολιο.- το κατεβασαν

Σχολιο.- Θέλησαν να συκοφαντήσουν, είδαν πως η λασπολογία τους εξέθετε και το κατέβασαν. Μόνο που η αρχική ρυπαρή πρόθεση μένει. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε χθες 25χρονος που νοσηλευόταν στον "Ευαγγελισμό" με κορονοϊό, πάσχοντας και από λευχαιμία.

Ήταν και Μπαγκλαντεσιανός.

Δεν το μάθαμε; Πώς να το μάθουμε; Ούτε που σχολιάστηκε η καταγωγη του, μιας και κανένα κανάλι και κανένα σάιτ δεν πρεπει να το πουνε ρατσιστικο ακροδεξιο και τετοιες βλακειες που λενε οι φλουφλιδες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Άπατρις" και "διεθνιστής" ο Μητσοτάκης.

Όχι! Δεν το είπε ο Μιχαλολιάκος ούτε ο Κασιδιάρης ούτε ο Βελόπουλος.

Η Θεοδώρα Τζάκρη το είπε. Η εθνικόφρων βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ. Που θεωρεί ψόγο τον διεθνισμό. Όπως ακριβώς και ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης και ο Βελόπουλος!

Σχολιο.- Η ίδια που μαζί με αρκετούς στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ψηφίσει και τα τρία μνημόνια.

Σχολιο.- Από περίσσιο πατριωτισμό θα τα ψήφισε! Γιατί πάντα η εθνικοφροσύνη τον αγαπούσε αυτό τον τόπο κι ετούτο τον λαό.

Σχολιο.- Κάτι άλλο ήθελε να πει η θεωδωρα αλλά εκείνη τη στιγμή την ενοχλούσε η γόβα και τα μπέρδεψε



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Κολομβία και Κούβα: η ντροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιπροσωπεύει την υποκρισία, τον κυνισμό και τα  δύο μέτρα και δύο σταθμά  στη διεθνή πολιτική.

Πού είναι η καταδίκη για τους πρόσφατους 14 θανάτους από αστυνομική καταστολή στην Μπογκοτά;

Ή για τις 47 σφαγές στην Κολομβία, μέχρι στιγμής φέτος, τις δολοφονίες 190 κοινωνικών ηγετών και 43 πρώην ανταρτών που υπέγραψαν την ειρήνη;

Ούτε μια καταδίκη, για τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων από την καταστολή  στη Χιλή, τη Βολιβία, τον Ισημερινό και την Αϊτή.

Τώρα, αν πρόκειται για την Κούβα, τα πράγματα αλλάζουν. Τον Νοέμβριο του 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε τη σύλληψη του κουβανού “αντιφρονούντα” José Daniel Ferrer.

Για αυτόν τον εγκληματία, σήμερα  ελεύθερο, που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και συνεργάζεται για τον αποκλεισμό της χώρας του, εκκρεμεί δίκη για απαγωγή και επίθεση σε τρεις πολίτες.

Η Dita Charanzová, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι η υπόθεση Ferrer "παραβίασε τη Συμφωνία Πολιτικού Διαλόγου και Συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Κούβας".

Επειδή ο στόχος της ευρωπαϊκής δεξιάς και της “αντιπολίτευσης” στην Κούβα είναι ξεκάθαρος, να ανατρέψουν την εν λόγω συμφωνία, επιστρέφοντας στις κυρώσεις της καταργημένης Κοινής Θέσης.  

Γι 'αυτό δουλεύουν  οι ευρωπαϊκές ΜΚΟ που επιδοτούνται από την Ουάσινγκτον, όπως το Κουβανικό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο φιλοξενείται μόνιμα  στα μεγάλα ΜΜΕ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μεγάλος Περίπατος πάει περίπατο - «Ξηλώνεται» η Πανεπιστημίου

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε το ξήλωμα της Πανεπιστημίου και την αντικατάστασή του με κάτι… καινούργιο. Στα 2 εκατ. ευρώ το κόστος της πιλοτικής εφαρμογής του πρότζεκτ

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την πιλοτική εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου στην Πανεπιστημίου- ενός έργου που στοίχησε περίπου 2 εκατ. ευρώ- ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης παραδέχθηκε ότι «βγήκε και δεν βγήκε» ενώ ανακοίνωσε ότι εντός του 2021 θα ξεκινήσουν νέα έργα για μία μόνιμη, μεγάλης κλίμακας, ανάπλαση της κεντρικής οδικής αρτηρίας της πρωτεύουσας, σε όλο το μήκος της, μέχρι την Ομόνοια.

«Ξεχάστε την Πανεπιστημίου όπως την ξέρατε. Πάμε για κάτι καινούριο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, όπου μίλησε για ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση και για επόμενη φάση που θα περιλαμβάνει τα μόνιμα έργα (τα οποία θα αρχίσουν μέσα στο 2021). «Εχω φάει πάρα πολύ "ξύλο" για τον Μεγάλο Περίπατο», επανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων που, πάντως, υπό το βάρος των αντιδράσεων για το βιαστικό και το πρόχειρο της παρέμβασης στην Πανεπιστημίου, βγήκε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας ότι ήταν ένα έργο πιλοτικό και προσωρινό, «ώστε να δούμε», όπως είπε, «πώς θα λειτουργήσει».

Σημειώνεται, ότι η «πιλοτική εφαρμογή» του Μεγάλου Περιπάτου, κόστισε σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ. Έγιναν δύο συμβάσεις, η μια που αφορούσε τα χρώματα και την σήμανση των δρόμων που υπέστησαν την δοκιμαστική ανάπλαση και η άλλη που αφορούσε τις ζαρντινιέρες, τα παγκάκια και τον λοιπό αστικό εξοπλισμό.


Σχολιο.- Τουλάχιστον 4 εκατομμύρια το πραγματικό κόστος, ήτοι 120 ΜΕΘ...

Σχολιο.- Τα λεφτά που ξοδεύτηκαν; Περίπατο κι αυτά;

Σχολιο.- Ταλαιπώρησε τους κατοίκους της Αθήνας για μερικούς μήνες, μοιράστηκε με τους κολλητούς του πάνω από δύο εκατομμύρια που βούτηξε από το δημόσιο ταμείο και τώρα ξηλώνει τον διαβόητο "Μεγάλο Περίπατο" γιατί το πείραμα απέτυχε.

Γνήσιος γόνος της οικογένειας Μητσοτάκη, που ξέρει πως δεν θα δώσει λόγο για τα κλεμμένα.

Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών κοινωνικών δολοφόνων δεν έχει λεφτά για τα σχολεία και τα νοσοκομεία, εν μέσω πανδημίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρε, δεν πα' να λένε, ξανά και ξανά, οι ίδιοι οι μαθητές από τα εκατοντάδες κατειλημμένα σχολεία όλης της χώρας πως δεν είναι αρνητές της μάσκας, αλλά μάσκα σε τμήματα 25μελή και χωρίς μέτρα υγιεινής στα σχολεία, γιατί η κυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών κοινωνικών δολοφόνων αρνείται να διορίσει καθαρίστριες και εκπαιδευτικούς, είναι ημίμετρο-κοροϊδία!

Ο άλλος εκεί, το βιολί του: "Κάνουν καταλήψεις για τις μάσκες!"

Είτε είναι ακροδεξιός ή καθεστωτικος, που αρνείται να δει τον κίνδυνο από την πανδημία, είτε γιατί λιβανίζει την κυβέρνηση των κοινωνικών δολοφόνων.

Ή αλλιώς, όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τη μαλακία που ΄χει καθένας στο κεφάλι του, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ενώ στας Αθήνας ασχολούμαστε με τον " μεγάλο περιδρομο" του αριστου δημάρχου, στη Θεσσαλονίκη η υπουργός Σκοταδισμού και Εργολάβων σε συνεργασία με τον εκεί ... άριστο ετοιμαζονται να καταστρέψουν ένα μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικης Κληρονομιάς...

Υ.γ. μεταξύ μας, το σκάνδαλο του Μπακογιάννη είναι πταίσμα μπροστά στο έγκλημα που ετοιμάζουν στη Θεσσαλονίκη...

Συλλογος Ελληνων Αρχαιολογων

Σταθμος Βενιζελου : Τα αρχαια θα μεινουν στη θεση τους. Σας Βλεπουμε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γιαμαρελλου βγηκε τώρα στην ΕΡΤ και λέει μην μπαίνετε στα λεωφορεία, περπατήστε και λίγο για να πατε και να γυρισετε απο τη δουλειά σας

Περπατηστε και λίγο, καλο κανει...

Το θράσος τους αυξάνεται με απείρως μεγαλύτερο ρυθμό από τα κρούσματα που λενε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δ Ι Κ Α Ι Ο Τ Η Σ Α Ν Α Γ Κ Η Σ»...

«Η διάρκεια της πανδημίας με τις οδυνηρές της συνέπειες,επέβαλαν κυριολεκτικά και στην ελληνική έννομη τάξη ένα ιδιόμορφο «Δίκαιο της Ανάγκης»...!!!

ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 ΣΤΙΣ 06:30»...!!!

«Λόγω της δημιουργηθείσης εκρύθμου καταστάσεως, από του μεσονυκτίου ο Στρατός ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας.»....

Συγκεκριμένα ολόκληρη η εγκύκλιος που αφορά το αποκαλούμενο «κίνημα κατά της μάσκας» με τη σφραγίδα του κ.Πλιώτα έχει ως εξής:

"Με τις υπ΄ αρ. 4/2020 και 7/2020 εγκυκλίους μας απευθύναμε γενικές οδηγίες και συστάσεις στο πλαίσιο της από τις διατάξεις των άρθρων 19 §§1 στοιχ. γ, 2 και 24 §5 στοιχ.α Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ αρμοδιότητάς μας, επικεντρωμένων αυτών στην κατά την άσκηση της δικής σας βασικής λειτουργικής αρμοδιότητας ποινική αντιμετώπιση της παραβίασης των εκάστοτε διατασσόμενων μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Πού ήσασταν κυριοι εισαγγελείς,όταν οι πολιτικοί μας( πτωχεύανε & πουλούσανε το κράτος??



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δανία: Τηλεοπτικό σώου βάζει γυμνούς ενήλικους μπροστά σε 11χρονα παιδιά~

Η δημόσια τηλεόραση της Δανίας φιλοξενεί ένα τηλεοπτικό σώου που βάζει γυμνούς ενήλικες ενώπιον παιδιών

Τα παιδιά κάνουν ερωτήσεις στους γυμνούς

Το σώου λέγεται “Υπερτσιτσιδώματα”

Διανύει την δεύτερη τηλεοπτική σεζόν

Έχει αποσπάσει βραβεία

Η μόνη κριτική έρχεται από τους “ακροδεξιούς” Σχετικά ομαλά προχωράει η ατζέντα κανονικοποίησης της παιδοφιλίας στη Δανία, καθώς ελάχιστες είναι οι φωνές που αντιδρούν στο τηλεοπτικό σώου της κρατικής τηλεόρασης “Ultra Strips Down” (Υπερτσιτσιδώματα).

Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο, το οποίο ήταν αφιερωμένο στο “δέρμα και τα μαλλιά”, παιδιά της έκτης δημοτικού από το σχολείο Όρεσταντ της Κοπεγχάγης κλήθηκαν να κάνουν ερωτήσεις όπως “πότε έβγαλες τρίχες εκεί κάτω;” και “είσαι ικανοποιημένος με το πιπί σου;” σε τέσσερις γυμνούς ενήλικες, στα πλαίσια πάντοτε της αποδοχής της διαφορετικότητας μιας και ένας εξ αυτών είχε προσθετικό μέλος και τατουάζ . Το απογοητευτικό είναι πως η πλειοψηφία της κοινής γνώμης της Δανίας δείχνει να έχει καταπιεί αμάσητο το παραμύθι περί “ανάγκης για αποδοχή κάθε σώματος” και δεν αντιλαμβάνεται το τι συμβαίνει στα παιδιά της και μάλιστα από την κρατική συχνότητα της χώρα τους. Οι παραγωγοί δε του σώου δεν διστάζουν να κάνουν public shaming στους Δανούς που εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους στη σελίδα τους στο Facebook απαντώντας τους πως “Πωωω… τι σχολιάρα αφήσατε…Εκπαιδευτική τηλεόραση για παιδιά και οικογένειες που θέλουν να κάνουν έναν υγιή διάλογο για τα σώματα, είναι”. Για ακόμα μια φορά, τα πολιτικά κόμματα στη χώρα τρέμουν να πλησιάσουν το θέμα και δείχνουν να περιμένουν πως και πως την πλήρη κατάργηση των ηλικιακών ορίων για σεξουαλικές επαφές, εκτός από τον κύριο Πίτερ Σκάραπ, βουλευτή του κοινοβουλίου με το Δανικό Λαϊκό Κόμμα (Dansk Folkeparti), οι χαρακτηρισμένοι και σαν ‘ακροδεξιοί’ της Δανίας, ο οποίος έκανε λόγο για “παιδικό εξευτελισμό”. Και μπράβο του. 

Σχολιο.- Ντοκιμαντέρ επιμορφωτικό το Μπιγκ μπραδερ μπροστά σε αυτό το θεαμα

Σχολιο.- Δεν υπάρχουν λόγια ... μια αηδία ...

Σχολιο.- Εντάξει το τερμάτισαν… Η κατάντια σε όλο το μεγαλείο

Σχολιο.- η κατρακύλα δεν έχει τέλος...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μη μακρυγορουμε, θα πω μόνο μερικά νούμερα και ας βγάλει ο καθένας "ψεκασμενος" η μη, τα συμπεράσματα του.

Βερολινο: 1.000.000 άνθρωποι.

Κανεις με μάσκα! Κανείς!

Μηδέν άρρωστοι: 0 ασθενείς. Και τα νούμερα πέφτουν καθημερινά χωρίς νεκρούς. Παραξενο; Μάζεψε λοιπόν τους γελοίους χαρακτηρισμούς σου και όταν απευθύνεσαι στην άλλη άποψη, να σε χαρακτηρίζει ο σεβασμός προς αυτήν και όχι η φτωχή αλαζονεία. Καταλαβαινομαστε;

Εγώ προτείνω να αποφευγετε τους απρεπείς χαρακτηρισμούς για όσους έχουν άλλη άποψη και εμπειρία και να κάνετε ότι θέλετε χωρίς να προσπαθείτε να επιβάλετε στους άλλους την δική σας άποψη. Όπως είπα η ίωση οπως τόσες αλλες υφίσταται στον ίδιο βαθμό με τις άλλες αλλά δεν πρέπει να μεταβληθεί σε δικαιολογία για αντισυνταγματικά μέτρα και απειλές κατά του δικαιώματος της ελεύθερης βούλησης. Φορέστε μάσκα εσεις και είστε ασφαλείς. Για όλους τους άλλους ισχύει η ελεύθερη επιλογή. Από πού κι ως που πρέπει να κάνουμε αυτό που λένε κάποιοι διορισμένοι από πολιτικά πρόσωπα επιστημονες; Οι άλλοι δηλαδή τι ειναι; Θέλετε ονοματα; Καλύτερα όχι γατί είναι πολύ βαριά ονόματα και θα καθίσουν στο στομάχι αυτών που μας κουνάνε το δάχτυλο.

Και κάτι ακόμη. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να καταλάβει κανείς πως όταν φοράτε μάσκα εσεις, δεν κινδυνεύουν οι γύρω σας από εσάς. Ούτε εσεις κινδυνεύετε από τους άλλους Αφού απλά φοράτε μάσκα. Τι δεν καταλαβαίνετε δηλαδη;

Σχολιο.- Το να θεωρείται αυτούς που διαφωνούν με την δική σας άποψη "ψεκασμενους" δείχνει μια "αλαζονεία " που δεν δικαιολογείται να την έχει κανένας μας. Το 40% για το οποίο εκφράζετε αυτήν την άποψη, δεν κάνουν του κεφαλιού τους. Γιατρούς ακούνε κ αυτοί. Επιστήμονες με πτυχία κ διδακτορικά. Σαν αυτούς που ακούτε κ εσείς. Η διαφορά όμως μεταξύ τους, είναι ότι οι μεν καθεστωτικοι της κυβερνησης που ακουτε εσεις πληρώνονται για να εκφράσουν μια συγκεκριμένη άποψη, ενώ οι δε, που ακουμε εμεις, μπορεί να πληρώσουν με την καριέρα κ τη φήμη τους την άποψη που εκφράζουν.

Ας περιορίσουμε λοιπόν τους χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν. Μέχρι να λήξει αυτή η ιστορία, καμμία πλευρά δεν μπορεί να διεκδικήσει το δίκιο για λογαριασμό της.

Σχολιο.- Έχετε κολλήσει στους πληρωμενους "ειδικούς" του καθεστωτος.. που τους έκαναν Σταρ όταν κανείς δεν τους γνώριζε κ δεν ακούτε ειδικούς που τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη κ φοβούνται να μιλήσουν γιατί θα δεχτούν πόλεμο κ θα χαλάσουν την καριέρα που με κόπο έφτιαξαν....

Την ίδια επιστήμη διδάχθηκαν κ οι μεν κ οι δε..

Η διαφορά είναι ότι κάποιοι δέχτηκαν να γίνουν σταρ της τηλεόρασης κ οι άλλοι τίμησαν τον όρκο τους..

Σχολιο.- Όσο ειδική είναι η κ. Παγώνη, άλλο τόσο ειδικός είναι κ ο Βοβολης. Όσο ειδικός είναι ο Τσιοδρας, είναι κ ο Ιωαννίδης. Οσο ειδικός είναι ο Συψας, είναι κ ο Γιαννουλοπουλος. Δεν κατάλαβα με ποιά κριτήρια υπερθεματιζετε υπέρ κάποιων κ ακυρώνετε τους υπόλοιπους. Ποιος σας είπε ότι οι "ψεκασμενοι" στους οποίους εσείς αναφέρεστε είναι εν δυνάμει αυτόχειρες κ θέλουν να "αυτοκτονήσουν", η "εγκληματίες" κ θέλουν να πάρουν κόσμο στον λαιμό τους;;; Γιατρούς ακούνε κ αυτοί. Όχι μηχανολόγους, όχι ταξιτζήδες, όχι μπογιατζηδες. ΓΙΑΤΡΟΥΣ!!!!.

ΓΙΑΤΡΟΥΣ!!!!!

Δεν είστε οι μόνοι προνομιούχοι νοήμονες

Σχολιο.- δεν πιστεύω να συστρατευεσαι με τους ρουφιάνους δημοσιογράφους κ ειδικά του Αλαφοσκουζου που τα πήραν χοντρά απ' τον Κούλη για να τον Λίβανιζουν κ να μας τα πρηζουν.

Αν ναι τότε λυπαμε κ μάλλον εσύ είσαι ψεκασμός με Μητσοτακιτηδα.αν όχι αλλαξε Ρότα κ βγάλε παρωπιδες

υγ καμία χώρα στον κόσμο δεν επέβαλε μάσκα σε παιδάκια 4-5κ10 χρ μόνο ο Κούλης με μάσκες σαν το βρακί της γιαγιά του

Σχολιο.-  Εσείς που φωνάζετε για λοκ νταουν, τι δουλειά κάνετε?

Σχολιο.- μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι .....γιαυτο Κ τόσο χαλαρότητα στο να κλείσουν τα μαγαζιά ....μια ώρα νωρίτερα στον καναπε......

Σχολιο.- Ο Τσιόδρας δεν ήταν που "λυπόταν που δεν πετούσαν τα αεροπλάνα" και συναίνεσαι να πετάν με 100% πληρότητα ?...Για τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών ο γελοίος !!!!

ο Τσιόδρας δεν ήταν που ΑΠΕΚΡΥΠΤΕ συστηματικά τις ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ σε Γιατρούς και Νοσηλευτές στα Δημόσια Νοσοκομεία ? Ο ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ και ΨΕΥΤΗΣ χάριν της κυβέρνησης !!!!

σχολιο.- Χρημάτα βγάζουν προς το παρών τα κανάλια οι Σταρ γιατροί που μας ενημερώνουν κ οι φαρμακευτικές από αντισηπτικα ..μάσκες.. γάντια

σχολιο.- θελετε να  ασχολειστε κ με την πολιτική ??

Δεν βλέπετε ότι όλο αυτό είναι παιχνίδι υπέρ δυνάμεων για την παγκόσμια οικονομία.κλπ κλπ??

σχολιο.- ο Τσιόδρας δεν ήταν που ΑΠΕΚΡΥΠΤΕ συστηματικά τις ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ σε Γιατρούς και Νοσηλευτές στα Δημόσια Νοσοκομεία ? Ο ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ και ΨΕΥΤΗΣ χάριν της κυβέρνησης !!!!

Πλάκα κάνεις ? Τι σχεση εχει ο Τσιορδας λες? Δεν ήταν εκπρόσωπος της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας Κορονα'ι'ού ? Τα νοσοκομεία άσχετα με το θέμα είναι ? Δεν μιλούσε καθημερινά για τις κλίνες ΜΕΘ των Νοσοκομείων ? Αλλά ΔΕΝ έλεγε ΤΙΠΟΤΕ για τις ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ !!!!...Τσιράκι κυβερνητικό γελοίο !!!!Πλάκα κάνεις ????...ΞΕΤΥΦΛΩΣΟΥ !!!!

Σχολιο.-  Ενώ εσύ ο αψεκαστος εξυμνεις τον Κύριο Ειδικό Επιστήμονα Τσιορδα για την απραξία του οοοοοολα αυτά τα χρόνια στο να φτιάξουν ένα αξιόπιστο σύστημα υγείας , εξυμνεις αυτόν που σου φέρε εκατομμύρια σε ευρώ παρτίδες εμβόλια επι Αβραμοπουλου υπουργου Υγειας πριν 10 χρονια (ηταν συμβουλος του) πού ούτε καν χρησιμοποιήθηκαν. Ποιος είναι ο ψεκασμενος δεν ξέρουμε....

Σχολιο.- ο ''Κυριος Τσιορδας ''δεν είναι κάποιο τυχαίο προσωπο.Επει εποχής Αβραμόπουλου και των 16 εκατομμυρίων εμβολίων που παρήγγειλε για μια χώρα 10 εκατομμυρίων,ήταν σύμβουλος Αβραμόπουλου.Μέσα στην μάσα από τότε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Βασάνισαν φρικτά δύο Κούρδους πετώντας τους από ελικόπτερο

Τούρκοι στρατιώτες, αφού ανάγκασαν δύο συλληφθέντες Κούρδους να επιβιβαστούν σε ελικόπτερο, εν συνεχεία τους πέταξαν από μεγάλο ύψος. Χαροπαλεύει ο ένας.

23 Σεπτεμβρίου 2020 09:02

Σε ποιο επίπεδο άραγε μπορεί να φτάσει ο βασανισμός από άνθρωπο σε άνθρωπο; Η τελική απάντηση δυστυχώς δεν έχει ακόμη δοθεί αφού σχεδόν καθημερινά το μενού των βασανιστών εμπλουτίζεται με νέους μεθόδους.

Μεθόδους σαν και αυτή που χρησιμοποιήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας για να βασανιστούν δύο Κούρδοι στην τουρκική επαρχία Βαν στα ανατολικά σύνορα της χώρας.

Οπως βεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες οι δύο χωρικοί αναγκάστηκαν να ανέβουν σε τουρκικό ελικόπτερο και εν συνεχεία πετάχθηκαν στο κενό με συνέπεια να τραυματιστούν σοβαρά.

Οι δύο Κούρδοι διακομίστηκαν αρχικά σε ιδιωτικό νοσοκομείο όποιυ οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο, κεφάλι και λαιμό λόγω της πτώσης. Η "επίσημη" εκδοχή έχει να κάνει με πτώση σε γκρεμό.

Εν συνεχεία αμφότεροι διακομίστηκαν σε δημόσιο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκαν. Ο ένας πήρε εξιτήριο αλλά δεν μπορεί να καταθέσει λόγω αμνησίας. Ο άλλος βρίσκεται σε κρισιμη κατάσταση αφού, μεταξύ άλλων, έχει σπάσει 11 πλευρά.

Οι δύο Κούρδοι συνελήφθησαν ενώ εργάζονταν στα χωράφια τους. Κατά κουρδικές πηγές οι Τούρκοι στρατιώτες τους κατηγόρησαν ότι συνεργάζονται με "τρομοκράτες" και απείλησαν ότι θα καψούν όλο το χωρίο αν αυτό δεν εκκενωθεί.

Ακολούθως έλαβε χώρα ο φρικτός βασανισμός με το ελικόπτερο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την προαποφασισμένη (από τις 20/9 έξω από τη Βουλή) νέα Συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος στις 27/9 και ώρα 18.00 ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ- ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ως Σύσκεψη Γονέων, Μαθητών και Καταληψιών προκειμένου να εκτιμήσουμε τη νέα κατάσταση και να Οργανωθούμε Καλλίτερα (και αν είναι δυνατόν Πανελλαδικά) ώστε να συγκεντρώσουμε ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ. Που πρέπει να γίνει ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ στις 2 Οκτωβρίου και ώρα 17.00 και από εκεί να γίνει πορεία ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - όπου εκεί οι Τσιόδρας Χαρδαλιάς και Μαγιορκίνης θα ανακοινώσουν για λογαριασμό της Κυβέρνησης (και των υποχθόνιων Εταίρων της αλλά και των Φαρμακοβιομηχανιών φυσικά) ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ»!!!

Κάντε λοιπόν, τυχόν διαφορετικές Προτάσεις και μη χάνετε στιγμή να αξιοποιήσετε τον ελάχιστο χρόνο για Ιδιαίτερες Συσκέψεις και επαφές, ώστε να συσπειρωθούμε ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. Αλλιώς… «οι Σωτήρες του λαού» , στηριγμένοι στους 300 της Βουλής, στα ΜΑΤ και στα κομματόσκυλά τους μέσα στο λαό, θα επιβάλουν ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ είτε φοράμε είτε όχι μάσκα ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΣΤΥΓΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοιμωξιολόγοι: «Μεγάλος ο φόβος ότι οι Έλληνες σελέμπριτι θα αρχίσουν να μας ξαναδείχνουν πώς περνάνε στο σπίτι στην περίπτωση ενός νέου lockdown»

22/9/2020

Πιο αυστηρα μετρα για κορονοϊο. Συψας : Η χωρα δεν αντεχει άλλες σελφι της Χριστινας Μπομπα.

Φόβους ότι με ένα πιθανό νέο lockdown υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι Έλληνες σελέμπριτι να ξαναρχίσουν να μας δείχνουν πώς περνάνε στο σπίτι εξέφρασαν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι της χώρας.

Όπως προειδοποιεί ο καθηγητής Νίκος Σύψας, μια πιθανή νέα καραντίνα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φέρει ένα νέο κύμα φωτογραφιών και βίντεο στα σόσιαλ μίντια, στα οποία οι Έλληνες σελέμπριτι θα βομβαρδίσουν ξανά τους πολίτες με καθόλου στημένα και εντελώς αυθόρμητα στιγμιότυπα στα οποία μαγειρεύουν, διαβάζουν ή περνάνε ανέμελα με τα παιδιά τους.

«Όπως συνέβη και στην καραντίνα του Μαρτίου, δυστυχώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αναζωπύρωσης της πανδημίας των αναρτήσεων από σελέμπριτι και ανθυποσελέμπριτι, με εκατοντάδες πιθανά κρούσματα καθημερινά» τονίζει.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί ένα νέο lockdown ως ύστατη λύση καθώς, όπως λένε, η κατάσταση στα σόσιαλ είναι ήδη επιβαρυμένη και η χώρα δεν αντέχει άλλες κορωνοσέλφι από τη Χριστίνα Μπόμπα, μετά το τραυματικό τρίμηνο που βίωσαν οι πολίτες στην αρχή του χρόνου.

Πάντως οι επιστήμονες παραδέχονται ότι υπάρχει και η θετική πλευρά του φαινομένου αφού, όπως λένε, πολλοί Έλληνες μπορεί να μην ακούσουν τις συμβουλές των ειδικών, αλλά να το κάνουν αν τους το πει ένας μαϊντανός με πόδια μια παρουσιάστρια μεσημεριανής εκπομπής στο ίνσταγκραμ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ, Σαν σήμερα!...

..........................η επαναστατική ορμή του Νέου Ελληνισμού, καθοδηγημένη από τη σοφία του δοκιμασμένου κλεφταρματολικού παρτιζάνικου, κυριεύει και απελευθερώνει την άτυπη πρωτεύουσα του Μοριά...

..............ενέργεια και ουσίας αλλά και υψηλού συμβολισμού (αφού νοηματοδοτεί στο φαντασιακό την "ακρότητα" του Αγώνα ) και βαθιάς ψυχολογικής επίδρασης (αφού τονώνει το φρόνημα και καθιστά λογική τη νικηφόρα έκβαση )...

.................το "Πάθος για τη Λευτεριά", θρεμμένο επί αιώνες και από τη βαρβαρική βία των κατακτητών, διοχετεύεται σε μια ασυγκράτητη εκδικητική μανία, σε μια άγρια βία άμεσης δικαιοσύνης!...

.......................ο οθωμανικός πληθυσμός(οργανωμένος σε στρατιωτικά σχήματα άμυνας...) υφίσταται την ανελέητη βούληση του επαναστατημένου λαού να τιμωρήσει τους καταπατητές της πατρίδας του, τους σφετεριστές της περιουσίας του, τους "ιδιοκτήτες" του τσακισμένου του σώματος..

.............................αιώνες ταπεινώσεων και βίαιης υπαγωγής στην αυθαιρεσία του κάθε αμόρφωτου οθωμανού αξιωματούχου, ξεπληρώνονται, με λειτουργικό συμβολισμό, με ποτάμια αίμα...ναι, μια σφαγή, ένα μακελειό, που δεκάδες στίχους αφιέρωσε στη δομική δικαιοσύνη του ο Δ.Σολωμός, μια τυφλή εκδίκηση που συμπύκνωσε στην προφανή της αγριότητα το καταπιεσμένο πάθος ζωής τόσων αιώνων...

........................είναι αδιανόητο να συκοφαντείς μια σκληρή χειρονομία δικαιοσύνης και εθνικού πάθους, και να επινοείς ελαφρυντικά για τις συνθήκες της ξενικής κατάκτησης που μέσα της γιγαντώθηκε το εύλογο μίσος!....

..........................τι γύρευαν οι Τούρκοι στην Τρίπολη;χιλιάδες από δαύτους, με περιουσίες και εξουσία σε ελληνική γη;είδαν φως και μπήκαν ή έκαναν αθώο τουρισμό;..και πώς απάντησε η Υψηλή Πύλη στην εξέγερση;..όχι με το ξεκλήρισμα της Χίου, που σαν τρομακτική πράξη οργανωμένης κρατικής βίας προκάλεσε έκρηξη του ευρωπαϊκού Φιλελληνισμού;..ενώ η "Σφαγή της Τριπολιτσάς"¨προκάλεσε ρίγη χαράς και ελευθερόφρονος ενθουσιασμού...εδώ γιατί δεν επικαλούνται της Ευρώπη οι πουλημένοι μενουμευρώπηδες;....

..........................η εθνομηδενιστική προπαγάνδα, ανίατα δέσμια ενός ιδεολογικοποιημένου ανθελληνισμού, με τα τετριμμένα μοτίβα του παγκοσμιοποιητικού "ανθρωπισμού" και "δικαιωματισμού", κάνει λόγο για "Σφαγή" και "Τεράστιο ανθρωπιστικό έγκλημα"!!..λες και υπήρξε στιγμή στην ιστορία που το ποτάμι της λαϊκής οργής δεν έπνιξε αλύπητα τυράννους και εξουσιαστές...

...............................το να απομονώνεις τη στιγμή της έκρηξης και να σκηνοθετείς απαξιωτικές ρητορείες, δείχνει μονομέρεια υπέρ του Πορθητή και περιφρόνηση στην αντικειμενική δικαιοσύνη του ιστορικού Θύματος που διεκδικεί την υπόστασή του...η ρητορική περί "εγκλήματος" είναι ισοδύναμη με τις προδοτικές ρητορικές περί "αστοχιών του ΕΛΑΣ που προκαλούσαν τα γερμανικά αντίποινα", είναι ισοδύναμη με τη λογική του "διαλόγου" και της "συνεννόησης" τη στιγμή που ο άλλος, η Τουρκία εν προκειμένω, απαιτεί το όλον της ύπαρξής μας...

...........................το ξέρουν ότι η ψευδομελό κριτική τους δεν έχει λογική, πολιτική και στρατιωτική βάση, αλλά την εκφέρουν για να εντείνουν τον εθνικό αποδομισμό, την ιστορική μας απαξίωση και, εν τέλει, τον "διαλογικό ειρηνισμό" που τείνει σήμερα προς μια εθελοντική εθνική συρρίκνωση...

...............................μηδενίζουν το ιστορικό πλαίσιο της "Σφαγής" για να εξωραίσουν το οθωμανικό κτήνος και να προβάλλουν το 21 ως "συμμορίτικη αυθαιρεσία ιδιοτελών οπλαρχηγών" και καθόλου ως θεμελιώδη γενέθλια Πράξη του διαμορφωμένου Νέου Ελληνισμού.....

..............................Ζήτω η Μεγάλη 'Ωρα της 'Αλωσης της Τριπολιτσάς!...Ζήτω η Δίκαιη Εκδίκηση του τυραννισμένου Ελληνικού Λαού!..Όταν οι λαοί ξυπνούν, οι τύραννοι πεθαίνουν!..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το «αρραγές διπλωματικό μέτωπο» Κύπρου – Ελλάδας, είχε ρήγμα

«Απλά μας λείπει η Κύπρος για να έχουμε ομοφωνία», έλεγε χτες ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων. Πού θέλουν την ομοφωνία και τους λείπει η Κύπρος; Στις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, όπου αποφασίστηκε ότι η ΕΕ θα λάβει μέτρα κατά του δικτατορικού καθεστώτος. Και αν δεν το κάνει «τότε η αξιοπιστία μας τίθεται σε κίνδυνο», έλεγε ο Μπορέλ. Δοκιμάζεται «η αξιοπιστία της ΕΕ» και «το χτίσιμο της κοινής μας εξωτερικής πολιτικής», έλεγε. Είναι να απορείς πώς τα καταφέρνουν οι αξιωματούχοι της ΕΕ να παίζουν αυτά τα παιχνίδια. Πόσο θράσος χρειάζεται να διαθέτουν. Σχεδόν όσο οι δικοί μας πολιτικοί και αρθρογράφοι που εργολαβικά κατηγορούν τον Νίκο Χριστοδουλίδη ότι βάζει βέτο στις κυρώσεις εναντίον του Λευκορώσου δικτάτορα και πλήττει την αξιοπιστία της Κύπρου. Ενώ δεν υπάρχει θέμα βέτο, οι κυρώσεις θα αποφασιστούν στη Σύνοδο Κορυφής από τους αρχηγούς κρατών και όχι στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών. Όπου ελπίζω να μην αλλάξει γραμμή ο Νίκος Αναστασιάδης.

Η ουσία, όμως είναι αλλού. Στο ότι κινδυνεύει, δήθεν, η αξιοπιστία της ΕΕ αν δεν ληφθούν μέτρα κατά της Λευκορωσίας, που είναι μια τρίτη χώρα, αλλά δεν κινδυνεύει αν δεν ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας που είναι χώρα υπό ένταξη και επεμβαίνει στρατιωτικά σε μια χώρα μέλος. Δεν λέει κανένας τίποτε για το ότι η πλειοψηφία των κρατών μελών προσπαθεί να μπλοκάρει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αλλά μιλούν για την Κύπρο που τις μπλοκάρει κατά της Λευκορωσίας. Η Κύπρος ουσιαστικά εγκρίνει τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, αλλά λέει και το αυτονόητο: Ότι, αφού θα επιβληθούν κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας πρέπει ταυτόχρονα να επιβληθούν και κατά της Τουρκίας. 

«Δεν κατηγόρησα την Κύπρο για τίποτα. Πότε το έκανα; Απλά μας λείπει η Κύπρος για να έχουμε ομοφωνία. Είναι ένα γεγονός», λέει ο Μπορέλ. Είναι επίσης γεγονός, όμως, ότι στη Σύνοδο του Βερολίνου αποφασίστηκε ότι αν η Τουρκία συνέχιζε να παραβιάζει την κυπριακή ΑΟΖ και την ελληνική υφαλοκρηπίδα, θα επιβάλλονταν κυρώσεις. Η Τουρκία συνεχίζει. Πού είναι οι κυρώσεις; Τι πρέπει να κάνει η Κύπρος; Να κάνει πως δεν καταλαβαίνει, όπως έκανε πάντα, να ξεχάσει την Τουρκία και να προσφέρει απλόχερα την ομοφωνία που απαιτείται για τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας; «Καταλαβαίνω τη θέση της Κύπρου», είπε ο Μπορέλ. Οι δικοί μας καταλαβαίνουν; Ή τους κλείνει τα μάτια το πάθος κατά του Χριστοδουλίδη και του Αναστασιάδη, που τους θεωρούν πλέον «απορριπτικούς»; Το γεγονός ένα είναι: Δεν έχουμε άλλο τρόπο να αντιδράσουμε στην τουρκική επίθεση πέρα από την αξιοποίηση της θέσης μας στην ΕΕ. Αν δεν το κάνουμε ούτε αυτή τη φορά, ας παραδοθούμε στις ορέξεις του Ερντογάν να τελειώνουμε.

Από τις δηλώσεις του Μπορέλ, είναι σαφές ότι μόνο μία χώρα τους λείπει για να έχουν ομοφωνία, η Κύπρος. Η Ελλάδα πού είναι; Ήταν (προ)χθες στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων; Προφανώς ταυτίστηκε με τους υπόλοιπους, αλλιώς θα τους έλειπαν δύο χώρες για να έχουν ομοφωνία. Δηλαδή, να υποθέσουμε ότι η Ελλάδα κάλυψε τις αξιώσεις της όταν αποχώρησε το Ορούτς Ρέις; Ξέχασε ότι οι τουρκικές απειλές σταμάτησαν λόγω της Συνόδου Κορυφής κι όχι λόγω της ειλικρίνειας της Άγκυρας. Ξέχασε την εισβολή που επιχειρήθηκε στον Έβρο. Ξέχασε ότι οι παράλογες διεκδικήσεις στο Αιγαίο δεν τερματίστηκαν πραγματικά. Ξέχασε τις τουρκικές επεμβάσεις στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή. Ξέχασε την Αγιά Σοφιά. Ξέχασε, όμως, προπάντων ότι είναι πιο ισχυρή η θέση που υποστηρίζεται από δύο κράτη – μέλη αντί από ένα, και προπάντων αντί μόνο από τη μικρή Κύπρο. Και μάλιστα την ημέρα που βρισκόταν στην Κύπρο η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, κι έλεγε για την Κύπρο που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού που «είναι βαθιά μέσα στην καρδιά μας», για ιστορικούς και άρρηκτους δεσμούς και «ενιαίο αρραγές διπλωματικό μέτωπο με γνώμονα πάντα το κοινό εθνικό συμφέρον»…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλος Περίπατος: Κόστισε, απέτυχε και ο Μπακογιάννης "προειδοποιεί" ότι θα τον συνεχίσει

Μία ημέρα μετά την παραδοχή αποτυχίας για τον Μεγάλο Περίπατο, ο οποίος "βγήκε και δεν βγήκε", ο Δήμαρχος Αθηναίων με ανάρτησή του προαναγγέλει την μονιμοποίηση του έργου.

23 Σεπτεμβρίου 2020 17:14

Το ξήλωμα του "Μεγάλου Περιπάτου",  όπως τον γνωρίζουμε, προκειμένου να λάβει μόνιμο χαρακτήρα προανήγγειλε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τρίτη ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αφού προηγουμένως, ερωτηθείς σχετικά είχε παραδεχτεί την αποτυχία του έργου.

Με ανάρτησή του στο facebook την Τετάρτη, ο κ. Μπακογιάννης επιμένει στην μονιμοποίηση του έργου, καθώς, αναφερόμενος σε μία σειρά έργων που δημοπραττεί ο δήμος Αθηναίων, συνολικού κόστους 192 εκατ. ευρώ, στέκεται και στον"Μεγάλο Περίπατο", ο οποίος, σύμφωνα με την ανάρτηση, "αλλάζει, με πρότυπο τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και ζούμε το Ιστορικό Κέντρο".

Προκύπτει, λοιπόν, μία σειρά ερωτημάτων, με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων για το μεγαλεπήβολο έργο που, σύμφωνα με τον ίδιο, "βγήκε και δεν βγήκε".

Το πρώτο ερώτημα έχει να κάνει με την φύση του έργου. Ο κ. Μπακογιάννης είχε εξαρχής τονίσει πως σε αυτό το στάδιο, η εφαρμογή του έργου είναι πιλοτική, "προσομοίωση" την χαρακτήρισε στην χθεσινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να δαπανηθεί ένα τόσο μεγάλο ποσό(προσεγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ) για ένα έργο που θα ξηλωθεί, καθώς "θα γίνει μία νέα διαμόρφωση ολόκληρης της πανεπιστήμιου;"

Το δεύτερο ερώτημα σχετίζεται με την παραδοχή αποτυχίας του έργου, από τον ίδιο τον δήμαρχο. Από την στιγμή που πρόκειται για "μία προσαρμογή, μία προσομοίωση", που "βγήκε και δεν βγήκε", σε ποια λογική βασίζεται η εξαγγελία μονιμοποίησης του;

Το τρίτο ερώτημα αφορά σε διευκρινιστική δήλωση του κ. Μπακογιάννη την Τετάρτη στην "Καθημερινή". Σύμφωνα με αυτή την δήλωση, "με τη δοκιμαστική εφαρμογή των παρεμβάσεων θα βγάλουμε συμπεράσματα τα οποία θα αξιοποιηθούν. Οι πιλοτικές παρεμβάσεις στην Πανεπιστημίου όπως και στα άλλα σημεία του κέντρου θα παραμείνουν έως ότου ξεκινήσουν τα μόνιμα έργα το 2021". Ποια είναι τα συμπεράσματα που έχουν βγει μέχρι τώρα από την "πιλοτική" εφαρμογή του "Μεγάλου Περίπατου"; Από πού προκύπτει ότι είχε τον θετικό αντίκτυπο στην ζωή των Αθηναίων, που καθιστά αναγκαία την μονιμοποίηση του;

Εξάλλου, οι εικόνες με τα ξεθωριασμένα χρώματα του περιπάτου κατά μήκος της Πανεπιστημίου, τα αυλάκια που έχει σχηματίσει το νερό μετά το πότισμα στις ζαρντινιέρες και οι ελάχιστοι άνθρωποι που κινούνται είτε με ποδήλατα είτε πεζή κατά μήκος του, καθιστούν σαφές ότι δεν δικαιολογείται το μέχρι στιγμής δαπανηθέν πόσο, αλλά ούτε και μία μελλοντική δαπάνη για μονιμοποίηση του έργου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καμένα Βούρλα: Έκλεισε η Αθηνών - Λαμίας λόγω διαμαρτυρίας για τους λαθροεποικους

Έντονες οι αντιδράσεις στα Καμένα Βούρλα, όταν δύο μικρά λεωφορεία εμφανίστηκαν για την αποβίβαση λαθροεισβολεων και λαθροεποικων στο κέντρο της λουτρόπολης.

23 Σεπτεμβρίου 2020 20:30

Αντιδρώντας στην αιφνιδιαστική εγκατάσταση 39 λαθροεισβολεων - λαθροεποικων στο κέντρο των Καμένων Βούρλων, πολίτες της λουτρόπολης κινήθηκαν προς την εθνική οδό κλείνοντας το ένα ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης (23/09).

Σύμφωνα με το LamiaReport μερικά μέτρα μακριά από το σχολείο των Καμένων Βούρλων, σε ανενεργό από 15ετίας, ξενοδοχείο, εγκαταστάθηκαν 39 ασυνόδευτοι ανήλικοι λαθροεισβολεις και λαθροεποικοι.

Συνεπεία αυτού, ήταν οι κάτοικοι να προχωρήσουν στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος των τούνελ λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσπαθουν να τρελανουν ολο τον κοσμο!!!!

Πρωτοδικείο: Και οι παππούδες θα πληρώνουν διατροφή για τα ανήλικα εγγόνια τους

Δείτε τι προβλέπεται αναλυτικά στη δικαστική απόφαση

 23/9/2020 | 10:45

Στον παππού και τη γιαγιά περνά η «σκυτάλη» για την υποχρέωση διατροφής ανήλικου παιδιού σε περίπτωση που μετά τον χωρισμό τους οι γονείς του δεν μπορούν να διασφαλίσουν τα αναγκαία έξοδα για τη συντήρηση και την ανατροφή του.

Αυτό έκρινε το Πρωτοδικείο της Αθήνας υποχρεώνοντας με την απόφασή του τον παππού –γιατί η γιαγιά αποδεδειγμένα δεν είχε την οικονομική δυνατότητα– να συμμετέχει στη διατροφή του εγγονιού του μετά το διαζύγιο του γιου τους.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από σχετική αίτηση που κατέθεσε η μητέρα του ανηλίκου, επειδή ο πρώην σύζυγός της, λόγω οικονομικής αδυναμίας, δεν ήταν συνεπής στην καταβολή της μηνιαίας διατροφής. Η γυναίκα, αξιοποιώντας τις διατάξεις που παρέχει ο νόμος, στράφηκε κατά των γονέων του πρώην συζύγου της, ζητώντας να αναλάβουν επί της ουσίας ο παππούς και η γιαγιά το δικό του μερίδιο στα έξοδα διαβίωσης του ανηλίκου.

Το δικαστήριο έκρινε ότι «εάν δεν υπάρχουν κατιόντες, υπόχρεοι για διατροφή κατά σειρά είναι οι γονείς του δικαιούχου». Εφόσον δεν υπάρχουν γονείς, βαρύνονται με υποχρέωση διατροφής ο παππούς και η γιαγιά από πατρική ή μητρική γραμμή και εν συνεχεία οι προπάππος και η προγιαγιά από πατρική και μητρική γραμμή.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το σκεπτικό της ενδιαφέρουσας αυτής δικαστικής απόφασης, «η υποχρέωσή τους είναι κατ’ ίσα μέρη, αν πρόκειται για περισσότερους υπόχρεους στον ίδιο βαθμό, αδιάφορα αν πρόκειται για πατρική ή μητρική γραμμή. Δεν ασκεί επιρροή το γεγονός ότι ο ένας εξ αυτών είναι πιο εύπορος από τον άλλον. Δεν αποκλείεται, επί περισσοτέρων υποχρέων κατ’ ίσα μέρη, ο ένας να εκπληρώνει την υποχρέωση σε είδος, δηλαδή να προσφέρει και τροφή και ο άλλος να παρέχει τη διατροφή σε χρήμα».

Στην προκείμενη υπόθεση η αιτούσα, η οποία ασκεί την επιμέλεια του αβάπτιστου γιου της, επικαλέστηκε με την αίτησή της επείγουσα περίπτωση και ζητούσε να υποχρεωθούν προσωρινά ο παππούς και γιαγιά αντίστοιχα εκ της πατρικής γραμμής να πληρώνουν συνολικά 400 ευρώ τον μήνα ως υπόχρεοι για την ανατροφή του ανήλικου εγγονιού τους.

Η μητέρα, όπως προκύπτει από την απόφαση, ασχολείται με τη φροντίδα, την επίβλεψη και την ανατροφή του παιδιού της, που λόγω της ηλικίας του έχει ανάγκη από την παρουσία και μέριμνά της.

«Η προσωπική εργασία της αιτούσας στην οικία και στην επίβλεψη του ανηλίκου καθώς και η παροχή τροφής σε αυτό, αποτελούν υπηρεσίες που συνδέονται με τη συνοίκηση και αποτιμώνται χρηματικώς», επισημαίνεται στο κείμενο της δικαστικής απόφασης.

Με βάση τα προσκομιζόμενα στοιχεία το δικαστήριο πιθανολόγησε ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες του ανηλίκου τέκνου, όπως αυτές προκύπτουν από τις σημερινές συνθήκες της ζωής του και συγκεκριμένα τις ανάγκες του για ένδυση, διατροφή, εκπαίδευση, ιατρική παρακολούθηση, ψυχαγωγία και εν γένει συντήρησή του, απαιτείται, λαμβανομένης υπόψη και της οικονομικής καταστάσεως των γονέων του, το συνολικό ποσό των 480 ευρώ.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση του παππού και της γιαγιάς του παιδιού έκρινε ότι ο πρώτος μπορεί χωρίς να διακινδυνεύσει τη δική του διαβίωση να εισφέρει στη διατροφή του εγγονιού του το ποσό των 120 ευρώ τον μήνα, ενώ η γιαγιά λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας και της εν γένει οικονομικής της κατάστασης, κρίθηκε ότι δεν είναι σε θέση να εισφέρει οικονομικά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πηγαν και εστησαν σκηνες στο εκκλησάκι στη Μορια οι ισλαμοφασιστες και το άφησαν για άλλη μια φορα ρημαδιό – Απίστευτες εικόνες

23.09.2020 | 17:42

Δεν είναι η πρώτη φορά που το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου κοντά στην Μόρια πέφτει θύμα βανδαλισμού  από τους ισλαμοφασιστες λαθροεποικους. 

Το εκκλησάκι που βρίσκεται πολύ κοντά στο ΚΥΤ της Μόριας καταστράφηκε ξανά από ισλαμοφασιστες λαθροεποικους που είχαν καταλύσει προσωρινά εκεί.

Οι κάτοικοι των χωριών που συνορεύουν με το ΚΥΤ της Μόριας όταν έβλεπαν ότι έχει καταστραφεί, προσπαθούσαν να επιδιορθώσουν τις ζημιές. Ζημιές που προκλήθηκαν πάλι, αφού όταν οι  ισλαμοφασιστες λαθροεποικοι εβαλαν φωτια προσχεδιασμενα στο ΚΥΤ πολλοί ισλαμοφασιστες λαθροεποικοι αναζήτησαν να στησουν σκηνες εκεί, μέσα κι έξω από το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ενώ υπηρχε απεραντος χωρος.

Όταν ενημερώθηκαν ότι μπορούν να μεταφερθούν στη νέα προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ, έφυγαν αφήνοντας πίσω τους καταστροφές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΛΟΣ: Μοντέλο του GNTM φωτογραφήθηκε διπλά σε άστεγο

Τετάρτη 23 Σεπτέμβριος 2020 | 06:12

Εδώ και μερικές ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου μια φωτογραφία του Δημήτρη Σκουλού, κριτη του GNTM, που φωτογραφίζει στο κέντρο της Αθήνας ένα μοντέλο και ακριβώς δίπλα του ένας άστεγος κοιμάται.

Το εν λόγω στιγμιότυπο σχολιάστηκε έντονα από τους χρήστες των social media με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για απρεπή συμπεριφορά και ασέβια του φωτογράφου προς τον άστεγο τονίζοντας παράλληλα την αδικία και την ανισότητα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

Ο Δημήτρης Σκουλός μαζί με τους συνεργάτες του φωτογράφιζαν το μοντέλο για τις ανάγκες ενός πολύ γνωστού περιοδικού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραμπ στην Συρία: Αντί να αποσύρει τα κατοχικα βορειοαμερικανικά στρατεύματα, τα ενισχύει

Ο Τραμπ λέει ότι οι ΗΠΑ "δεν συμμετέχουν στη Συρία". Εντωμεταξύ, την ίδια ημέρα στέλνει περισσότερα και ενισχυμένα βορειοαμερικανικά στρατεύματα για να "φυλάσσουν το πετρέλαιο".

22 Σεπτεμβρίου 2020 20:30

Περίπου 100 μέλη της υπηρεσίας των ΗΠΑ πηγαίνουν στη βορειοανατολική Συρία για να φυλασσουν το πετρελαιο.

Παρά τη "επιθυμία" του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία και να βελτιώσει τους δεσμούς με τη Ρωσία, το Πεντάγωνο θα στείλει άμεσα 100 αποικιακους βορειοαμερικανους ναζιστες στρατιώτες στο συριακό έθνος για να αντιμετωπίσει καλύτερα τις δυνάμεις της Συριας που εχει καταλαβει τα εδαφη και της συμμαχου του Μόσχας.

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, ο βορειοαμερικανικός αποικιακος στρατός κατοχης ανακοίνωσε ότι πολεμικά οχήματα, ραντάρ και μαχητικά αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούντουσαν για τη διεξαγωγή περιπολιών θα έφταναν στη κατεχομενη από τους αποικιοκρατες βορειοανατολική Συρία.

Παρά την ενίσχυση των κατοχικων στρατευμάτων και όπλων στη Συρία, ο Τραμπ κοροιδευε στα μουτρα τους δημοσιογράφους την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου - την ίδια ημέρα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης - ότι ο κατοχικος βορειοαμερικανικός στρατός απήχε από την Συρία.

"Έχουμε φύγει από τη Συρία, αλλά κρατήσαμε το πετρέλαιο", είπε σε συνέντευξη Τύπου του Λευκού Οίκου. "Κράτησα το πετρέλαιο. Και έχουμε στρατεύματα που φυλάσσουν το πετρέλαιο. Εκτός από αυτό, δεν συμμετέχουμε στη Συρία".

Η απόφαση λαμβάνεται μόλις ένα μήνα αφότου επτά μέλη της υπηρεσίας των ναζιστικων αποικιοκρατικων ΗΠΑ υπέφεραν από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης με ρωσικές δυνάμεις. Συνεπώς, η απρόκλητη επίθεση προκάλεσε το Υπουργείο Άμυνας να παρέχει ενισχύσεις σε περίπου 500 κατοχικα βορειοαμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται ακόμη στη Συρία ως μέρος ενός δυτικου αποικιοκρατικου συνασπισμού κατά του Συριακου κρατους και του Συριακου λαου, για να στηριξουν τους ισλαμοφασιστες τους που εχουν εκπαιδευσει.

Η Κεντρική Διοίκηση των ναζιστικων αποικιοκρατικων ΗΠΑ, η οποία επιβλέπει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, "έχει κατευθύνει μια σειρά από ενέργειες στη κατεχομενη βορειοανατολική Συρία για να βοηθήσει στην εγγύηση της ασφάλειας των δυνάμεων του Δυτικου Αποικιοκρατικου Συνασπισμού", δήλωσε ο εκπρόσωπος Bill Urban σύμφωνα με πληροφορίες του Vox. "Οι ναζιστικες αποικιοκρατικες Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν σύγκρουση με κανένα στη Συρία, αλλά θα υπερασπιστούν τα εδαφη που παρανομα κατεχουν και τις δυνάμεις του Δυτικου Ναζιστικου Αποικιοκρατικου Συνασπισμού εάν είναι απαραίτητο".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



300 Σύροι τρομοκράτες μισθοφόροι της φιλότουρκης φράξιας ”Σουλτάνος Μουράτ” μεταφέρθηκαν από την Τουρκία στο Αζερμπαϊτζάν για να πολεμήσουν κατά Αρμενίας. Οι Σύριοι του Ιντλίμπ, θέλουν να πάνε στο Αζερμπαϊτζάν παρά στη Λιβύη, γιατί θα σκοτώσουν Αρμένιους που δεν είναι Μουσουλμάνοι.

23/09/2020

Σύμφωνα με πηγές της συριακής αντιπολίτευσης, η Toυρκία θα έστελνε σήμερα Τετάρτη την πρώτη παρτίδα Σύριων μισθοφόρων (τ. μαχητές του FSA) στο Αζερμπαϊτζάν για να συμμετάσχουν στις μάχες εναντίον της Αρμενίας, με μισθό 600 $ το μήνα.

Ήδη κυκλοφορεί φωτογραφία με αυτούς και αναφέρεται πως έφτασαν στο Baku οι πρώτοι 300 αεροπορικώς.

Είναι μέλη της φιλότουρκης τρομοκρατικής φατρίας του Ιντλίμπ της επονομαζόμενης “Σουλτάνος Μουράτ” και είναι κυρίως Τουρκμενικής καταγωγής. Μεταφέρθηκαν με τουρκικό μεταγωγικό αεροπλάνο στο Αζερμπαϊτζάν για να στηρίξουν τις τουρκικές δυνάμεις που αναπτύσσονται στα αρμενικά σύνορα.

Άλλη πηγή υποστηρίζει ότι η μηνιαία αποζημίωσή τους ανέρχεται σε 1.800 $.

Oι πρώτοι αυτοί 300 τρομοκράτες, μέλη φιλο-τουρκικών τρομοκρατικών ομάδων κι αποτελούν μέρος από τους συνολικά 1.000 που εκπαιδεύθηκαν στην παραμεθόρια πόλη Al Bab του Χαλεπίου. Θα υποστηρίξουν τις στρατιωτικές δυνάμεις που αναπτύσσονται στα σύνορα με την Αρμενία.

Αυτοί οι μισθοφόροι ανήκουν στις τρομοκρατικές οργανώσεις Σουλτάνος Μουράτ, Μονάδα Hamza και Feylak al-Sham

Ο “Ismail”, ένας πρώην μαχητής σε μια από τις FSA παρατάξεις που επιχειρούσαν στο Idlib, είπε στην οικογένειά του ότι είχε την πρόθεσή να πάει στο Αζερμπαϊτζάν ως μέλος των δυνάμεων που εκπαιδεύτηκαν από τη συριακή αντιπολίτευση κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης, αυτοί οι μισθοφόροι έχουν εκπαιδευτεί από τα μέσα Αυγούστου. Οι διοικητές κλήθηκαν να προσλάβουν εθελοντές από τους πρώην μαχητές, καθώς η εμπειρία μάχης είναι η κύρια προϋπόθεση.

Οι Σύριοι του Ιντλίμπ, είναι πιο πρόθυμοι να πάνε στο Αζερμπαϊτζάν παρά στη Λιβύη, γιατί θα σκοτώσουν Αρμένιους που δεν είναι Μουσουλμάνοι. Επιπλέον, για τη συμμετοχή τους στην εκστρατεία του Αζερμπαϊτζάν, οι Τούρκοι πληρώνουν πολύ περισσότερα από ό, τι για τη Λιβύη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα το πρωί ήμουν αυτόπτης μάρτυρας σε ενα απαίσιο ατύχημα. Στην Πειραιώς. Περπατούσα στο πεζοδρόμιο και ένας ανεκδιήγητος οδηγός έκανε παράνομη στροφή με κόκκινο και έπεσε πάνω σε έναν μοτοσυκλετιστή. Ο άνθρωπος εκτοξεύτηκε στην άσφαλτο και το μηχανάκι του σύρθηκε και έσκασε μπροστά μου. Ο εγκληματίας οδηγός σταμάτησε για λίγο και μετά έφυγε! Ο ηλίθιος δεν είδε ότι από τη σύγκρουση ο μπροστινός προφυλακτήρας έμεινε κολλημένος μαζί με την πινακίδα του δίπλα στο μηχανάκι. Τον κυνήγησαν πολίτες και τον σταμάτησαν πιο κάτω.

Εγώ πήρα το ΕΚΑΒ και η τηλεφωνήτρια έλεγε ότι δεν υπήρχε η Πειραιώς...Λέγεται Παναγή Τσαλδάρη και έφαγα ένα λεπτό για να εξηγώ που να έρθει το ασθενοφόρο. Μετά πήρα το 100 και ήρθαν γρήγορα αστυνομικοί της τροχαίας. Το παιδί έχει χτυπήσει σοβαρά.Δώσαμε κατάθεση οι αυτόπτες μάρτυρες κι εύχομαι να τιμωρηθεί αυστηρά ο τύπος που εγκατέλειψε τον άνθρωπο τραυματισμένο!

Όμως αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι οι πιο πολλοί προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε αλλά κάποιοι ( εξαρτημένοι και φτωχοί) δεν δίστασαν να κλέψουν προσωπικά αντικείμενα του τραυματία. Ευτυχώς τους ακινητοποιήσαμε και πήραμε πίσω το κινητό του και το πορτοφόλι του. Είμαι πολύ ανεκτικός στους λούμπεν φτωχοδιάβολους και τα πρεζάκια . Αλλά ρε παιδιά το να κλεβεις σοβαρά τραυματισμένο δεν το είχα δει ποτέ μου! Το σκέφτομαι όλη μέρα. Και το τελευταίο που είδα και δεν πίστευα στα μάτια μου. Ήρθε το ΕΚΑΒ γρήγορα αλλά το προσωπικό δεν φορούσε μάσκα. ΕΚΑΒ. Μάσκα. Σκεφτείτε το. Το ίδιο και στον ΕΦΚΑ και στις εφορίες. Υπάλληλοι χωρίς μάσκα. Ήμουν τυχερός που για λίγα δευτερόλεπτα δεν έπεσε πάνω μου η μηχανή. Δεν μπορώ να ξεχάσω τους φτοχωδιάβολους να ψειρίζουν κινητό και πορτοφόλι. Περαστικά στο παιδί...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κερδίσαμε μια μάχη με τον Μεγάλο Περίπατο (τη μοναδική ίσως) αλλά καθόλου τον πόλεμο.

Διότι ο Μπακογιάννης ναι μεν δήλωσε ότι θα τον ξηλώσει εντελώς αλλά δήλωσε επίσης ότι... θα αναπλάσει την Πανεπιστημίου βάσει νέου σχεδίου!

Επειδή το νέο σχέδιο θα το κάνει κάνας Σύψας των συγκοινωνιολόγων ή θα το ξαναφάνε οι κάμπιες και οι αρουραίοι... !



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Να υπερασπιστούμε μαζί την ελευθερία"

 Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, 12:10

Ανοιχτή επιστολή προς τους Γάλλους συμπολίτες τους απευθύνουν 100 γαλλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με πρωτοβουλία του διευθυντή έκδοσης του Charlie Hebdo μετά τις νέες απειλές που εκτοξεύουν η απανταχού Τζιχάντ και οι φανατικοί ισλαμιστές ανά τον κόσμο με αφορμή τη δημοσιοποίηση νέων σκίτσων του Μωάμεθ από τη γαλλική εφημερίδα.

Ενώ η δίκη για την επίθεση που στις 7 Ιανουαρίου 2015 στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους συνεχίζεται μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, η διευθύντρια Ανθρώπινων Πόρων του εβδομαδιαίου σατιρικού περιοδικού, Μαρικά Μπρε, ανακοίνωσε στην αρχή της εβδομάδας πως χρειάστηκε να εγκαταλείψει την κατοικία της εξαιτίας απειλών οι οποίες θεωρήθηκαν σοβαρές.

Την παραμονή της έναρξης της δίκης, το σατιρικό περιοδικό αποφάσισε να ξαναδημοσιεύσει τα σκίτσα του Μωάμεθ που το είχαν καταστήσει στόχο τζιχαντιστών.

Η αναδημοσίευση αυτή χαιρετίστηκε από μερικούς, όμως στοίχισε στο περιοδικό νέες απειλές, ιδιαίτερα από την πλευρά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, και καταδικάστηκε από ορισμένες μουσουλμανικές χώρες.

«Μετά την εκ νέου δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ στις 2 Σεπτεμβρίου 2020, το Charlie Hebdo απειλείται και πάλι από τρομοκρατικές οργανώσεις. Πρόκειται για απειλές που αποτελούν μια αληθινή πρόκληση εν μέσω της δίκης και προχωρούν πολύ πέρα του Charlie καθώς στοχοθετούν επίσης όλα τα μέσα ενημέρωσης και ακόμη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» υπογραμμίζει ο Riss, διευθυντής του Charlie Hebdo, σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Μας φαίνεται απαραίτητο να προτείνουμε στα μέσα ενημέρωσης να σκεφτούν σχετικά με τη συλλογική απάντηση που αξίζει να δοθεί σ' αυτή την κατάσταση» εξηγεί.

Η κινητοποίηση αυτή μεταφράστηκε σε μια ανοιχτή επιστολή προς τους Γάλλους πολίτες, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στο εξώφυλλο του σατιρικού περιοδικού, καθώς και στις σελίδες και τους ιστότοπους των μέσων ενημέρωσης που τη συνυπογράφουν, μεταξύ των οποίων ο εθνικός και περιφερειακός γαλλικός Τύπος, τα κύρια τηλεοπτικά δίκτυα, περιοδικά και ραδιοσταθμοί.

«Σήμερα, το 2020, ορισμένοι από εσάς απειλούνται με θάνατο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν εκθέτουν ιδιαίτερες απόψεις. Μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζονται ανοιχτά στόχοι από διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις. Κράτη ασκούν πιέσεις σε Γάλλους δημοσιογράφους "ένοχους" επειδή δημοσίευσαν κριτικά άρθρα» αναφέρεται στο κείμενο αυτό με τίτλο «Μαζί υπερασπίζουμε την Ελευθερία».

Επικαλούμενοι τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του 1789, οι συντάκτες του κειμένου προσθέτουν: «Ολόκληρο το νομικό οικοδόμημα, που δημιουργήθηκε σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο αιώνων για να προστατευθεί η ελευθερία έκφρασής σας, δέχεται επίθεση όπως ποτέ άλλοτε εδώ και 75 χρόνια. Και αυτή τη φορά από νέες ολοκληρωτικές ιδεολογίες, που προσποιούνται μερικές φορές ότι εμπνέονται από θρησκευτικά κείμενα».

«Σας έχουμε ανάγκη. Έχουμε ανάγκη την κινητοποίησή σας. Τις επάλξεις των συνειδήσεών σας. Πρέπει οι εχθροί της ελευθερίας να καταλάβουν πως όλοι μαζί είμαστε οι αποφασισμένοι αντίπαλοί τους, όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας στις απόψεις ή την πίστη μας» υπογραμμίζουν οι υπογράφοντες.

Τα γαλλικά ΜΜΕ που συμμετέχουν στην κινητοποίηση 

Alliance de la presse d’information générale, BFMTV, Canal+, Challenges, Charlie Hebdo, CNews, Courrier international, Europe 1, France Télévisions, L’Alsace, L’Angérien libre, L’Avenir de l’Artois, L’Echo de l’Ouest, L’Echo de la Lys, L’Equipe, L’Essor savoyard, L’Est-Eclair, L’Est républicain, L’Express, L’Hebdo de Charente-Maritime, L’Humanité, L’Humanité Dimanche, L’Indicateur des Flandres, L’Informateur Corse nouvelle, L’Obs, L’Opinion, L’Union, La Charente libre, La Croix, La Dépêche du Midi, La Nouvelle République, La Renaissance du Loir-et-Cher, La Renaissance lochoise, La Savoie, La Semaine dans le Boulonnais, La Tribune républicaine, La Vie, La Vie corrézienne, La Voix du Nord, Le Bien public, Le Canard enchaîné, Le Courrier français, Le Courrier de Gironde, Le Courrier de Guadeloupe, Le Courrier de l’Ouest, Le Courrier picard, Le Dauphiné libéré, Le Figaro, Le Journal d’ici, Le Journal des Flandres, Le Journal du dimanche, Le Journal du Médoc, Le Journal de Montreuil, Le Journal de Saône-et-Loire, Le Maine libre, Le Messager, Le Monde, Le Parisien, Le Pays gessien, Le Phare dunkerquois, Le Point, Le Progrès, Le Républicain lorrain, Le Réveil de Berck, Le Semeur hebdo, Le Télégramme, Les Dernières Nouvelles d’Alsace, Les Echos, Les Echos du Touquet, LCI, Libération, Libération Champagne, M6, Marianne, Midi libre, Monaco Matin, Nice Matin, Nord Eclair, Nord Littoral, Ouest France, Paris Match, Paris Normandie, Presse Océan, Radio France, RMC, RTL, Sud Ouest, Télérama, TF1, Var Matin, Vosges Matin.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: 500 ανηλίκους λαθροεποικους 20-25 χρονων από την Μυτιλήνη θα δεχθεί το Παρίσι

 Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, 22:20

Το Παρίσι αποφάσισε να δεχθεί συνολικά 500 ανηλίκους λαθροεποικους 20-25 χρονων από τον πρώην καταυλισμό της Μόριας στην Μυτιλήνη, ανακοίνωσε το βράδυ της  Τετάρτης ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον.

«Η Γαλλία είχε ήδη αναλάβει μια συγκεκριμένη δέσμευση (για την υποδοχή) 350 ανηλίκων και πρόκειται να δεσμευτούμε για 150 επιπλέον ανήλικους», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνάντηση Σίσι - Χαφτάρ στο Κάιρο για τις εξελίξεις στη Λιβύη

 Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, 20:41

Τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη συζήτησαν την Τετάρτη στο Κάιρο ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι με τον αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Χαλίφα Χάφταρ και τον πρόεδρο του Λιβυκού Κοινοβουλίου Αγκίλα Σάλεχ.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης τη σταθερή στάση της Αιγύπτου υπέρ μίας πολιτικής λύσης στην κρίση της Λιβύης, μακριά από ξένες παρεμβάσεις και καλωσορίζοντας τυχόν θετικά βήματα που οδηγούν στην ειρήνη και στην ανάπτυξη.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας, Μπάσαμ Ράντι, χαιρέτισε τα αποτελέσματα των πρόσφατων διεθνών και περιφερειακών συναντήσεων που αποβλέπουν στην εγκαθίδρυση της ειρήνης και σε μία ολοκληρωμένη πολιτική λύση.

Τέλος, ο πρόεδρος Σίσι κάλεσε όλα τα κόμματα της Λιβύης να συμμετάσχουν θετικά στον δρόμο που οδηγεί στις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές με βάση τα συμπεράσματα της Διάσκεψης Κορυφής του Βερολίνου υπό την αιγίδα του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ και της «Διακήρυξης του Καΐρου», η οποία θα επιτρέψει στο Λιβυκό λαό για την επίτευξη σταθερότητας, ευημερίας και ανάπτυξης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δραπέτευσαν» δύο ασθενείς λαθροεποικοι με κορωνοϊό από το νοσοκομείο «Σωτηρία»

 Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, 12:04

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς το μεσημέρι της Τρίτης δύο ασθένειες θετικοί στον κορωνοϊό «δραπέτευσαν» από το νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου νοσηλεύονταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 24χρονο από το Πακιστάν κι έναν 41χρονο από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι πριν από περίπου μία εβδομάδα είχαν μεταφερθεί από το «Ιπποκράτειο» στην 10η πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Ωστόσο, το μεσημέρι της Τρίτης διέφυγαν της προσοχής των γιατρών και εξαφανίστηκαν. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και είναι σε εξέλιξη αναζητήσεις για τους δύο, καθώς υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαμαρτυρία κατοίκων στα Καμμένα Βούρλα για τους λαθροεποικους - Έκλεισαν την Εθνική

 Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, 19:18

Στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος των τούνελ προσώρησαν  οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων διαμαρτυρόμενοι για την αιφνιδιαστική μετεγκατάσταση 39 νεαρών λαθροεποικων σε παλιά ξενοδοχεία της λουτρόπολης.

Επίσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας την ίδια ώρα οι επιχειρηματίες της περιοχής κλείνουν και τα καταστήματά τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καμμιά ΜΚΟ.....για Κεφαλονιά ,Ιθάκη ,Καρδίτσα ,Τρίκαλα ...???

Τι έγιναν οι Γερμανο-Ολλανδο-Σουηδοί ....φιλεύσπλαχνοι ???? τους κατάπιε η Λέσβος ???

Σχολιο.- Τι λες, να πάνε στους ρατσιστές και φασίστες Έλληνες πολίτες??

Δεν γίνεται. Απαράδεκτο. Δεν έχει κονόμα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Καθολική οργάνωση ανέλαβε τη μεταφορά στη Ρώμη 300 λαθροεποικων από τη Λέσβο

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, 14:25

Συμφωνία για τη μεταφορά 300 λαθροεποικων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Λέσβο στη Ρώμη υπεγράφη από την καθολική οργάνωση του Αγίου Αιγιδίου με το ιταλικό κράτος, για να μπορέσουν να παρασχεθούν όλες οι σχετικές άδειες παραμονής. Κύρια στοιχεία της πρωτοβουλίας αυτής, όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι η κοινωνική ένταξη και η αλληλεγγύη.

Ο υπεύθυνος του τομέα λαθροεποικισμου του ιταλικού Υπουργείου Εσωτερικών, Μικέλε Ντι Μπάρι, δήλωσε ότι «η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί μια αποτελεσματική απάντηση στην εκτεταμένη πυρκαγιά που ξέσπασε πρόσφατα στη Λέσβο». «Η όλη αυτή πρωτοβουλία είναι μια θετική πρόκληση που είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε» εξήγησε στους δημοσιογράφους.

Ο δε πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, Μικέλε Ιμπαλιάτσο, επισήμανε: «Στους τριακόσιους αυτούς λαθροεποικους προσφέρεται ουσιαστική ελπίδα για μια νέα ζωή στην Ιταλία και στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή ήπειρο». «Η Ιταλία και άλλες χώρες δεν αφήνουν να επικρατήσει η αδιαφορία και απαντούν στις λαθροεποικιστικές κρίσεις με αίσθημα φιλοξενίας και συγκεκριμένα προγράμματα πραγματικής κοινωνικής ένταξης» πρόσθεσε ο υπεύθυνος της ιστορικής αυτής κοινότητας, που έχει την έδρα της στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για παράνομη εισαγωγή λαθροεποικων στη χώρα

 Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, 12:20

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα το πρωί έρευνες σε περισσότερα από 40 σπίτια και επιχειρήσεις σε πέντε κρατίδια της Γερμανίας στο πλαίσιο έρευνας που έχει ξεκινήσει για την παράνομη εισαγωγή στη χώρα λαθροεποικων για να εργαστούν στη βιομηχανία συσκευασίας κρεάτων, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Η αστυνομία αναζητά για να ανακρίνει περισσότερους από 80 εργαζόμενους λαθροεποικους, οι οποίοι προέρχονται ως επί το πλείστον από χώρες που δεν είναι μέλη της Ε.Ε, όπως η Ουκρανία και η Λευκορωσία, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται δύο εταιρείες για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι εισήγαγαν παράνομα στη Γερμανία τους εργαζομένους λαθροεποικους για να εργαστούν στον τομέα της συσκευασίας κρεάτων, πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι η έρευνα επικεντρώνεται σε 10 κύριους υπόπτους.

Ο τομέας της συσκευασίας κρεάτων της Γερμανίας έχει δεχθεί έντονα πυρά φέτος για τη διαδεδομένη ανάθεση εργασίας με υπεργολαβία σε λαθροεποικους από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, καθώς ο συνωστισμός τους σε δομές στέγασης και η ελλιπής επίβλεψή τους κατηγορείται για την επιτάχυνση της διασποράς του COVID-19 με την εμφάνιση νέων τοπικών εστιών του νέου κορωνοϊού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλ Σίσι: Το Κάιρο δεσμεύεται να απαλλάξει τη Λιβύη από ενοπλους αληταραδες ισλαμοφασιστες και περιφερειακή ανάμιξη

 Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, 01:08

Η Αίγυπτος είναι δεσμευμένη να βοηθήσει τους Λίβυους να «απαλλάξουν τη χώρα τους από ένοπλες ισλαμοφασιστικες συμμοριες και τρομοκρατικές συμμοριες και να θέσει τέρμα στην κατάφωρη ανάμιξη ορισμένων περιφερειακών πλευρών», δήλωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Στη Λιβύη μάχονται για την εξουσία δύο αντίπαλες κυβερνήσεις: η Κατοχικη Κυβέρνηση των Αποικιοκρατων (GNA) που έχει αναγνωριστεί από τον αποικιοκρατικο ξεφτιλοΟΗΕ και εδρεύει στην Τρίπολη και εκείνη που στηρίζει τον αραβα λιβυο στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος ελέγχει τις ανατολικές επαρχίες και τον νότο της χώρας. Από το 2014 η χώρα έχει δύο κυβερνήσεις και δύο κοινοβούλια.

Η Τουρκία η Γερμανια η Ιταλια και η ΗΠΑ υποστηρίζουν την GNA απέναντι στον Χαφτάρ, ο οποίος υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τη Γαλλια και τη Ρωσία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακρόν: Η Τουρκία να σέβεται πλήρως την κυριαρχία των κρατών μελών της Ε.Ε. και το διεθνές δίκαιο

 Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, 00:53

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε την Τρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «παρότρυνε την Άγκυρα να σέβεται πλήρως την κυριαρχία των κρατών μελών της Ε.Ε. και το διεθνές δίκαιο και να αποφύγει οποιαδήποτε περαιτέρω μονομερή ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει εντάσεις», ανέφερε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Μακρόν και Ερντογάν είχαν την Τρίτη την πρώτη τους συνομιλία μετά από μήνες σε συνέχεια του αδιεξόδου μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων επί των κλιμακούμενων εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το γαλλικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, που διήρκεσε πάνω από μία ώρα, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί ένας διάλογος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και πως ο Μακρόν ζήτησε μια παρόμοια προσέγγιση με την Κύπρο.

Πρόσθεσε πως ο Γάλλος και ο Τούρκος πρόεδρος συμφώνησαν να διατηρήσουν επαφή.

Στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για την επικοινωνία των δύο ηγετών υπογραμμίζεται πως ο Ερντογάν τόνισε την ανάγκη χρησιμοποίησης διπλωματικών ευκαιριών για την αποκλιμάκωση των εντάσεων και την επίτευξη βιώσιμων διαπραγματεύσεων, συμπληρώνοντας ότι η Άγκυρα αναμένει μια συνετή και εποικοδομητική προσέγγιση από το Παρίσι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βομβα από Θ. Σκυλακακη. Με μελλοντικους φορους και…. νέο Μνημονιο προειδοποιει ο Σκυλακακης!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ανακοίνωση – παρέμβαση των αποστράτων αξιωματικών για την άδικη καταδίκη του Έλληνα κτηνοτρόφου στον Έβρο

21/09/2020 - 12:58μμ

Αμυνθηκε του Πατριου εδαφους


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Καπακια για φρεατια από Τουρκια! Και αφηστε τις ελληνικες εταιρειες να πεθανουν από την πεινα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Στο δρομο του προδοτη Αντωνη Λιακου…

Παραλήρημα Μουζάλα: Θα τιμωρήσουμε τα στελέχη του Λιμενικού που δεν επιτρέπουν στους αλλοδαπούς να αποβιβαστούν στις ελληνικές ακτές!