Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Τριτη 22 Σεπτεμβριου 2020

 

 Αυτοί οι εγκληματίες της Ουάσιγκτον κοιμούνται και ξυπνάνε με τις κυρώσεις στο στόμα τους. Κυρωσεις εναντιον του Ιραν, τη;ς Βενεζουελας, της Κουβας, της Βορειου Κορεας, της Συριας, της Ρωσιας, της Λευκορωσιας, της Κινας, ακομα και της ΕυρςωΕνωσης. Δεν εχει υπάρξει στην παγκόσμια ιστορία κράτος με τέτοια μανία για κυρώσεις, όσο οι ΗΠΑ. Το άσχημο βέβαια είναι ότι έχοντας υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, μπορούν και επιβάλουν οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις στους πάντες και στα πάντα. Έτσι με ΄την απειλή του οικονομικού στραγγαλισμού , επιτυγχάνουν, ιδιαίτερα για χώρες που είναι εκτεθειμένες στο δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, την απόλυτη υπακοή και ευθυγράμμιση με τις τυχοδιωκτικές πολιτικές των ΗΠΑ. Για τις υπόλοιπες η ζωή τους δυσκολεύει καθημερινά και μόνο το αίσθημα της αξιοπρέπειας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας τις ατσαλώνει να αγωνιστούν και να ξεπεράσουν τις τρομακτικές δυσκολίες που παράγει αυτός ο απάνθρωπος αποκλεισμός. Νομίζω ότι Ρωσία και Κίνα θα πρέπει α συντονίσουν τις προσπάθειές τους και να αποδολαριοποιηθούν το συντομότερο δυνατό, φτιάχνοντας το δικό τους SWIFT, προκειμένου, εκτός από τη δική τους ηρεμία, να σωθούν και δεκάδες χώρες στον κόσμο που είναι στο στόχαστρο των κακοποιών της Ουάσιγκτον.

Σκεφτείτε την ξεφτίλα, την κατάντια και την διαστροφική τους ικανότητα: Να ονομάζουν την παροχή κάθε μορφής ιατρικής βοήθειας στη φτωχολογιά από τους Κουβανούς γιατρούς, "παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων". Τότε οι βομβαρδισμοί αμάχων, η καταστροφή υποδομών, και τα εμπάργκο και οι κυρώσεις εναντίον της Κούβας και δεκάδων χωρών του πλανήτη, που επιβάλει η κακοποιός συμμορία της Ουάσιγκτον, πως θα ονομάζονται; Δώρα του αγίου Βασίλη; Πάντως χρειάζεται συστηματική αποκάλυψη και χτύπημα όλων των αργυρώνητων καθαρμάτων στη χώρα μας και αλλού, που αναλαμβάνουν την προώθηση της αντικουβανικής υστερίας και καμπάνιας των σκοτεινότερων κύκλων των ΗΠΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: “Εκστρατεία επίθεσης” οι κυρώσεις ΗΠΑ κατά Μαδούρο

 22/09/2020

“Επίθεση” χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, τις νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά του προέδρου της Νικολάς Μαδούρο. 

“Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας απορρίπτει και καταγγέλλει μια νέα επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η οποία ανακοίνωσε χωρίς καμία βάση μονομερείς κυρώσεις εναντίον του Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο Μόρο, ως μέρος μιας διαρκούς εκστρατείας επίθεσης εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, της Βενεζουέλας και ουσιαστικά ενάντια σε ολόκληρο το πολυμερές σύστημα των Ηνωμένων Εθνών”, στηλιτεύει ο Βενεζουελανός ΥΠΕΞ, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια νέα προσπάθεια των ΗΠΑ να αγνοηθεί η θεσμικότητα των Ηνωμένων Εθνών και κυρίως το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε σειρά τιμωρητικών μέτρων εναντίον 27 προσώπων και οντοτήτων που σχετίζονται με τα πυραυλικά και πυρηνικά προγράμμα, στοχεύοντας κυρίως το ιρανικό υπουργείο Άμυνας και τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, στο όνομα της τήρησης των κυρώσεων του ΟΗΕ εναντίον του Ιράν, μια κίνηση που αμφισβητούν τα 13 από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

“Αυτή η νέα δράση ενάντια στην πολυμέρεια επιβεβαιώνει ότι η κυβερνητική ελίτ των ΗΠΑ δεν σέβεται καθόλου τις κοινές αποφάσεις που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας” διαμηνύει η Βενεζουέλα, τονίζοντας “την αμετάκλητη δέσμευσή της προς τα Ηνωμένα Έθνη” αλλά και ότι “καμία εκφοβιστική και αλαζονική δράση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα την εμποδίσει να ασκήσει το κυρίαρχο δικαίωμά της να συνάπτει οικονομικά και εμπορικές σχέσεις ελεύθερα με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και με οποιοδήποτε κράτος”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ το διάταγμα των κυρώσεων που υπεγράφει “παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία και τα συμφέροντα στις ΗΠΑ όσων βοηθούν τον εφοδιασμό, την πώληση ή τη μεταφορά συμβατικών όπλων στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν”.

“Το ιρανικό καθεστώς ψεύδεται αδιαλείπτως” για τις πυρηνικές του προθέσεις “και απαγορεύει την πρόσβαση σε διεθνείς επιθεωρητές”, δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, αιτιολογώντας ακόμη μια φορά την απόφασή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία του 2015, βάσει της οποίας η Τεχεράνη δεσμευόταν να μην αποκτήσει ατομικά όπλα.

“Η κυβέρνησή μου θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να εμποδίσει τις ιρανικές φιλοδοξίες σε θέματα πυρηνικών, βαλλιστικών και συμβατικών όπλων”, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Γενικός Γραμματέας του OHE, Αντόνιο Γκουτέρες, ανέφερε στο Συμβούλιο Ασφαλείας το Σάββατο, ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια μετά τη ανακοίνωση των ΗΠΑ πως “επανήλθαν” σε ισχύ οι διεθνείς κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, διότι “θα φαινόταν πως υπάρχει αβεβαιότητα” για το ζήτημα.

Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία – στενοί σύμμαχοι των ΗΠΑ επί δεκαετίες – τόνισαν την Παρασκευή στο ΣΑ ότι οποιαδήποτε απόφαση ή ενέργεια για την επιβολή των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν ξανά δεν θα έχει “κανένα νομικό αποτέλεσμα”.

“Η χώρα που είναι σήμερα απομονωμένη, δεν είναι οι ΗΠΑ αλλά το Ιράν”, επέμεινε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, τονίζοντας ότι “αναμένουμε από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία να εφαρμόσουν αυτές τις κυρώσεις”.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΜΚΟ δεν είναι Φιλανθρωπικες οργανωσες αλλα Δουλεμπορικες Συμμοριες!!!

Σχολιο.- Και όχι οργανώσεις αλλά Α.Ε χωρίς ισολογισμό



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Τόλη Παπαγεωργίου

21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Τόλης Παπαγεωργίου, ιδρυτής του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων και αγωνιστής κατά των παράνομων και καταστροφικών εξορύξεων χρυσού στη Χαλκιδική, έφυγε από τη ζωή.

Τα μέλη του ΕΠΑΜ εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του, και την υπόσχεσή μας για τη συνέχιση του αγώνα, μέχρι την επίτευξη του σκοπού που με τόσο πάθος και συνέπεια υπηρέτησε.

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συριζαίος να τουφεκάει συριζαίο; Αποκλεισμό απ’ την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ καταγγέλλει το ΤVXS

21 Σεπτεμβρίου 2020

Ποια ήταν η είδηση που έβγαλε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ;

Κάποια ΜΜΕ στάθηκαν στα φορέματα της Μπαζιάνα, της Αχτσιόγλου και της Νοτοπούλου, γιατί αυτό είναι το επίπεδο της δικομματικής πολιτικής αντιπαράθεσης σήμερα.

Γι’αυτό και στην επόμενο δημοσκόπησης, πέρα από το καθιερωμένο ερώτημα για την καταλληλότητα του πρωθυπουργού να υπάρξουν κι ερωτήματα τύπου:

«Ποιος είναι ο πιο καλοντυμένος και υπέρκομψος πολιτικός αρχηγός;»

Άλλοι ξεχώρισαν και σωστά τη διακήρυξη – πρόθεση του Τσίπρα για τη δημιουργία συνδικαλιστικής παράταξης που θα παίξει σημαντικό ρόλο στο επόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ, διακήρυξη που έμοιαζε το μαλακιστιρι ο Τζιφρας να ξεχασε την ΠΑΣΚΕ.  Γιατι ο Τζιφρας δεν εχει καμια δυναμη στη ΓΣΕΕ, και δεν προκειται ποτε να αποκτησει.

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν αποτελεί είδηση να προσεγγίσει πασόκους ο Σύριζα, ούτε προκαλεί έκπληξη – κι ας έχουν συστρατευθεί με τη ΝΔ οι εργατοπατέρες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ το τελευταίο διάστημα.

Αμφότεροι εξάλλου έχουν ως εχθρό το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, και το ενδεχόμενο πρωτιάς και γενικότερα ενίσχυσης της θέσης του παίζει κι αυτό ένα ρόλο στο τρενάρισμα των όποιων διασπαστικών σχεδίων του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό πεδίο.

Αυτό που προκαλεί –φαινομενικά τουλάχιστον– έκπληξη είναι η ανακοίνωση του TVXS του Στέλιου Κούλογλου, που καταγγέλλει τον αποκλεισμό του από τη συνέντευξη με φαιδρά τεχνικά προσχήματα, σε μια διαδικασία που διήρκεσε πάνω από 4 ώρες!

Το ίδιο το μέσο αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για «εκδικητική τιμωρία» εξαιτίας κάποιων κριτικών παρατηρήσεων για το νέο επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου.

Η ανακοίνωση συνεχίζεται με παχιά αυτάρεσκα λόγια για «βραβείο ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, αντίστοιχο με αυτό του Πέτσα» στην πράξη ωστόσο πρόκειται ακριβώς για το αντίστροφο.

Μακριά απ’ την ωραιοποιημένη εικόνα του «ανεξάρτητου» μέσου, ο ιδιοκτήτης του TVXS είναι κομμάτι των μικροπολιτικών παιχνιδιών της εξουσίας του Σύριζα και αυτό που παρακολουθούμε δεν είναι παρά απλώς ένα επεισόδιο αυτής της εσωτερικής διαμάχης.

Όπως ακριβώς ισχύει δηλαδή και για τον όμιλο του άλλου Συριζαίου μεγαλοδημοσιογράφου, του Κώστα Βαξεβάνη, που βρέθηκε κι αυτός στο επίκεντρο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης το τελευταίο διάστημα.

Κάποιοι θα πουν ειρωνικά ότι ο Σύριζα είναι μια ωραία ατμόσφαιρα, κατά τη γνωστή κινηματογραφική ατάκα, όπου όλοι βάλλουν ενάντια στους πάντες.

Εμείς θα πούμε απλά ότι αυτά είναι απλώς η ατμόσφαιρα που επικρατεί σε ένα τυπικό αστικό κόμμα, ακριβώς σαν αυτό που είναι εδώ και καιρό ο Σύριζα, και έκπληξη εν τέλει μπορούν να νιώθουν μόνο όσοι τον βλέπουν υποκειμενικά –με τα μάτια της φαντασίας τους– ως κάτι διαφορετικό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ότι και να γίνει από εδώ και πέρα, και δεν μιλάω για τα Εθνικά ζητήματα, ο λαός και κυρίως αυτό που λέγαμε , ''το λαϊκό κίνημα'', θα βγεί βαριά τραυματισμένο.Αυτή η ιστορία με τον covid, θα αφήσει σημάδια και σε όσους νοσήσουν και επιζήσουν και σε αυτούς που δεν θα νοσήσουν.

Ειδικά , όσοι αναφέρονται ή αυτοαναφέρονται ως ''κοινωνικοί αγωνιστές'', θα έχουν κάποιοι να απαντήσουν σε ορισμένα ερωτήματα και κάποιοι να απολογηθούν, για την στάση τους όλο αυτό το διάστημα.

Γιατί δεν είναι δυνατόν ο κοινωνικός αγωνιστής, να μην καταδικάζει τον νεο χαφιεδισμό με τις καταγγελίες για τις μάσκες, δεν γίνεται να μην επαναστατεί όταν ακούει προτάσεις όπως ''σε όσους γονείς αρνούνται να βάλουν μάσκα στα παιδιά τους να αφαιρείται η κηδεμονία'', δεν γίνεται να μην γίνεται έξαλλος όταν ποινικοποιείται η άποψη, ακόμα κι αν διαφωνεί με αυτήν.

Ο σκεπτόμενος πολίτης,αφού σταθεί διαλεκτικά απέναντι από την εξουσία, δεν γίνεται να μην εξοργίζεται με την προκλητική στάση του κάθε πρωθυπουργού ή βλαχοδήμαρχου, που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την υποχρέωση όλων των υπολοίπων για χρήση μάσκας μέσα σε κόσμο, όπου επιδεικτικά φωτογραφίζεται.

Ο κάθε ιδεολόγος, με την έφεση στο να αμφισβητεί, να ψάχνει, να ερευνά και να μάχεται, δεν είναι δυνατόν να μην παρατηρεί , το τεράστιο παγκόσμιο αλησβερήσι και τον νέο κερδοσκοπισμό στον ιό, με μάσκες, τεστ, εμβόλια.....και να μην αντιδρά, παρά να πειθαρχεί στα κελεύσματα μιας αμφιβόλου εντιμότητας επιστημονικής κοινότητας.

Και κύρια,τραυματίζεται θανάσιμα από όλα αυτά, η Δημοκρατία.Όχι αυτή που χρησιμοποιεί ψευδεπίγραφα η εξουσία, αλλά κύρια αυτή που χρειάζεται ο λαός στο εσωτερικό του.

Το σύστημα νοθεύει την Δημοκρατία και το κάθε σύστημα πατάει σε πυλώνες.Αγαπητοί φίλοι που ενίοτε ειρωνεύεστε τους ''νοικοκυραίους και κυρπαντελήδες'', για τον συντηρητισμό τους και τώρα τους επιβραβεύετε για την υπεύθυνη στάση τους, μην αναφερθείτε ξανά κατά του συστήματος.

Σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη.Πολύ σωστά καταλάβατε.Εσείς είστε οι πυλώνες, ή μάλλον εσείς,,,είστε το σύστημα

Εσεις εισαστε οι «κυρπαντελιδες» εσεις εισαστε οι «μικροαστοι» ε;σεις εισαστε οι «νοικοκυραιοι»……



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από ανακςρισεις χθες στη Σαμο (το αρθρο είναι από τις φωτιες των λαθροεισβολεων στη Σαμοα πριν 2 μερες)

Καταθεση Σομαλου…

Στη  Σομαλια ειχα καταδικαστει σε θανατο για βιασμους ημουν στη φυλακη και ηρθεν και μου προτειναν να παω στην Τουρκια να βοηθησω τη θρησκεια μου.

Η θα εκτελεστω βαση της ποινης μου ή στην Τουρκια για βοηθεια. Επελεξα φυσικα Τουρκια. Εφτασα αεροπορικως, με πηγαν σε ένα στρατοπεο καπου στο πουθενα με εκπαιδευσαν δυο μηνες σε οπλα εκρηκτικα μαχες πολεων μου δωσανε 2.000 ευρω ένα κινητο δορυφορικο με την εντολη πας Ελλαδα θα κανεις sms ποιους θα βρεις και θα κανετε θυλακα με τον ομαδα.

Υπαρχουν πολλες ομαδες ανα την Ελλαδα που θα αναλαβουν δραση που θα αναλαβουν δραση για το ισλαμ κατά εντολη Τουρκιας. Μου ειπαν, όταν φτασιε η ωρα θα παρετε τα οπλα που θα σας δωσουν θα παρετε τα χαπια που θα σας δωσουν και θα εκτελειται ανεξελεκτα οποιον βρειτε μπροστα σας.

Σε μη εκτελεση θα εκτελεστειτε εσεις από τυς θυλακες.

Όταν η Ελλαδα γινει δικη μας θα ανταμοιφθειτε πλουσιοπαροχα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ορίστε... θέλουν να πάνε στις πλατείες να συνωστιστουν και παίρνουν το μέτρο! Ανεύθυνοι τελείως...

Υ.γ. αλήθεια, όλοι αυτοί που κραυγαζαν για την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, για την Κυψέλη κλπ, τώρα που έχει αποδειχθεί πως δεν δημιουργηθηκε ΚΑΜΙΑ εστία διάδοσης του ιού... Αισθάνονται την ανάγκη να ζητήσουν μια συγγνώμη; Αισθάνονται την ανάγκη να καταγγείλουν την κυβερνητική προπαγάνδα ή...;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχει μια απλή απορία...

Γιατί η κυβέρνηση άφησε τα πράγματα να φτάσουν ως εδώ;

Πόσο θα κόστιζε να κάνει στοιχειώδεις κινήσεις, όπως π.χ να φτιάξει ΜΕΘ; 300 καινούργιες ΜΕΘ θα κόστιζαν 10 εκατ. Ευρώ, όσο περίπου ο " περιδρομος" του Μπακογιάννη. Αντίστοιχα για νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς, ΜΜΜ κλπ, δεν είναι απαγορευτικά τα ποσά.

Γιατί λοιπόν; Είναι " κακοί" άνθρωποι; Ειναι " αδιάφοροι κι ανίκανοι", όπως γράφει η σημερινή"Αυγή"; " Άριστοι" εναντίον " ικανών";

Τίποτα από αυτά! Ειναι ιδεολογική επιλογή, είναι αποφασιστική πορεία προς ένα ακραίο νεοφιλευθερο πρότυπο που απαιτεί την κατάρρευση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, την απεριοριστη εισβολη λαθροεποικων, την εμπέδωση στη συνείδηση των Ελληνων πως σε αυτήν την κοινωνία σε κανονικές συνθήκες οι φτωχοί απλά επιβιώνουν και σε έκτακτες πεθαίνουν. Θα τους αντικαταστησουν οι λαθροεισβολεις.

Δεν πρόκειται να υποχωρήσουν όσοι κι αν πεθάνουν, δεν τους ενδιαφέρει. Πολιτικό αντίπαλο δεν έχουν, τις αποσπασματικές κοινωνικές αντιστάσεις τις χτυπούν καταλύοντας και την τυπική δημοκρατία, δείτε τους 51 στη Θεσσαλονίκη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Χουσεΐν Χαβαρί ήρθε στην Ελλάδα ως ασυνόδευτος ανήλικος, Αφγανός, που τον πατέρα του τον είχαν σκοτώσει οι Ταλιμπάν, όλα κατά δήλωσή του. Το 2013 καταδικάσθηκε σε δεκαετή κάθειρξη για απόπειρα δολοφονίας μιας φοιτήτριας στην Κέρκυρα. Αποπειράθηκε να τη βιάσει και την έσπρωξε σε γκρεμό 8 μέτρων, σαν να την πέταξε από ένα μπαλκόνι περίπου τρίτου ορόφου, με αποτέλεσμα η κοπέλα να τραυματιστεί σοβαρά.

Δικάστηκε ως ανήλικος, με τα ευεργετήματα που προβλέπει ο νόμος για αυτούς, ήτοι μικρότερη ποινή, και τον Οκτώβριο του 2015 αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να δίνει το «παρών». Υστερα από λίγο παραβίασε τους όρους και εξαφανίστηκε. Με κάποιον τρόπο, προφανώς στη ζούλα, πήγε στη Γερμανία και ζήτησε άσυλο, δηλώνοντας πάλι ανήλικος, 17 – στο χωριό του μένουν σε κάθε έτος ηλικίας τρία χρόνια, όπως ένας κουμπούρας συμμαθητής μου στο Δημοτικό, και μην ξεχνάτε πως ήταν κι ορφανό το καημένο. Το γερμανικό σύστημα υποδοχής των «προσφύγων» ή προσφύγων τον έστειλε σε διάφορες ανάδοχες οικογένειες για να τον κανακεύουν, να του κάνουν Bebelac και να τον ταΐζουν φρέσκα στρούντελ για να καρδαμώσει, αφού ως έφηβος ήταν στην ανάπτυξη.

Τον Οκτώβριο του 2016, ο Χαβαρί βγήκε πάλι για «κυνήγι». Βίασε και σκότωσε τη 19χρονη Μαρία Λαντενμπέργκερ, φοιτήτρια Ιατρικής και κόρη αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κορίτσι γύριζε με το ποδήλατό της από ένα πάρτι. Ο Χαβαρί τη δάγκωσε στο μάγουλο, στο στήθος και έκανε προσπάθεια να τη στραγγαλίσει. Όταν έχασε τις αισθήσεις της, τη βίασε κατ’ επανάληψη και την πέταξε σε ένα ποτάμι, όπου πνίγηκε.

Το έγκλημά του αποκάλυψε πως είχε συλληφθεί για απόπειρα βιασμού φοιτήτριας στην Ελλάδα, αλλά είχε αποφυλακιστεί και έφυγε για τη Γερμανία. Εκεί, ζήτησε άσυλο.

Η Αστυνομία τον ταυτοποίησε ως δράστη και τον συνέλαβε από τις κάμερες ασφαλείας και από DNA που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Μετά αρχίζουν οι εκπλήξεις.

Οι διωκτικές Αρχές ανέθεσαν στην Ούρσουλα Βίτβερ – Μπακόφεν, καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Βιολογικής Ανθρωπολογίας του Φράιμπουργκ, να προσδιορίσει την ακριβή ηλικία του. Εξετάζοντας ένα δόντι του κατηγορουμένου, που βρέθηκε στο σπίτι του, και άλλα στοιχεία που μπορούν να προσδιορίσουν την ηλικία ενός ανθρώπου, κατέληξε πως ο Χουσεΐν Χαβαρί ήταν μεταξύ 22,05 και 29,55 ετών. Της παντρειάς, δηλαδή, και, απ’ ό,τι φαίνεται, ήταν ενήλικος και όταν τέλεσε την απόπειρα βιασμού και ανθρωποκτονίας στην Ελλάδα.

Η Γερμανική Αστυνομία βρήκε τη δεύτερη έκπληξη. Ανοίγοντας το κινητό του διαπίστωσε πως ο «ασυνόδευτος ανήλικος Αφγανός», που ήταν μαντράχαλος, δεν μιλούσε με κανέναν στο Αφγανιστάν, αλλά με αριθμούς στο Ιράν. Απεδείχθη λοιπόν πως είχε πει ψέματα και για την εθνική του καταγωγή – ήταν Ιρανός υπήκοος.

Στο μεταξύ, φυσικά οι γερμανικές Αρχές βρήκαν πως ο λεγάμενος ήταν φυγάς από την Ελλάδα, έχοντας παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, όπου τέλεσε απόπειρα βιασμού και ανθρωποκτονίας, γεγονός που προκάλεσε σάλο για τις «τρύπες» σε Ελλάδα, Γερμανία και εν γένει στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας και διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης. Όπως στην παρακμιακή Ελλάδα, έτσι και στην παρακμιακή Γερμανία το σύστημα έκαψε πολλές θερμίδες όχι για την ουσία του φονικού προβλήματος, αλλά για να μην ανέβει ο «ρατσισμός».

Η τρίτη και τελευταία έκπληξη-κερασάκι στη σάπια τούρτα των ψευτοπροσφύγων ήρθε από το Δικαστήριο, το οποίο κατάφερε να επικοινωνήσει στο Ιράν με τον «δολοφονημένο» πατέρα του Χαβαρί, ο οποίος έχαιρε άκρας υγείας και Αφγανούς Ταλιμπάν είχε δει μόνο στην τηλεόραση.

Ο ενήλικος Ιρανός φονιάς είπε πως ωθήθηκε στο έγκλημα από «παρόρμηση». Στις 22/3/2018, το Δικαστήριο του Φράιμπουργκ καταδίκασε τον Χουσεΐν Χαβαρί ως ενήλικο σε ισόβια κάθειρξη. Το άτυχο 19χρονο θύμα δεν γυρίζει πίσω… Τα τραύματα της Ελληνίδας φοιτήτριας στην Κέρκυρα, που την έριξε στον γκρεμό, δεν θα σβήσουν εύκολα.

Η ψευδής δήλωση λαθρομεταναστών πως είναι ανήλικοι, η ψευδής καταγωγή και η κατασκευή ψευδών γεγονότων καταδίωξης, ώστε να έχουν προσφυγικό προφίλ, συχνά με καθοδήγηση από μέλη ΜΚΟ, είναι κάτι σύνηθες.Αυτους υποστηριζει ο συριζαιος καθηγητης Λιακος!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΚΕ!!

ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ ΠΡΟΒΑΤΑ!

Σχολιο.-  Μπορεί οι ΤΡΟΛτσκιστές του ΜαιλοΚουτσουμπέικού να έχουν την σφραγίδα όμως το κόμμα έχει ιστορία και ο ελληνικός λαός πολλές μονάδες (για την ώρα ) Μ-Λ

Σχολιο.- Μιλάω για αυτό το Κόμμα το ενσωματωμένο το Αστικό! Αυτό που δεν έχει καμία σχέση με Κομμουνισμό, Επανάσταση και χρησιμοποιεί τους βασανισμένους και τους αγώνες του παρελθόντος για να κάνει σήμερα πλάτες στο Παγκόσμιο Κεφάλαιο

Σχολιο.- άλλο κόμμα κι άλλο σφραγίδα Δεν είχα καταλάβει ότι απευθυνόσουν στους ΜαιλοΚουτσουμπέους (και φυσικά συμφωνώ )

Σχολιο.-  Το Παγκόσμιο Κεφάλαιο δημιουργεί εργαλεία φόβου για να επιβληθεί.

Πρώτα ο κομμουνιστικός κίνδυνος που έπρεπε να πολεμηθεί, μετά ο πόλεμος στην τρομοκρατία και τώρα ο πόλεμος στον αόρατο εχθρό!

Κάποιοι είναι ηττημένοι, ενσωματωμένοι και τον υιοθετούν, κάποιοι όμως όχι!

Βάζουμε τέλος στον φόβο, αντιστεκόμαστε!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 21 Σεπτεμβρίου 1956 οι Βρετανοί κατακτητές της Κύπρου, σύμμαχοι της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, εκτέλεσαν με απαγχονισμό τον 24χρονο Στέλιο Μαυρομμάτη και τους 22χρονους Μιχαήλ Κουτσόφτα και Ανδρέα Παναγίδη, που αγωνίζονταν για την απελευθέρωση της πατρίδας τους από τον βρετανικό ιμπεριαλισμό.

Μαζί τους επρόκειτο να απαγχονιστεί και ο Παρασκευάς Χοιροπούλης, που σώθηκε λόγω του ότι ήταν ανήλικος. Για να πει στους συντρόφους του, "Γιατί, ρε; Εγώ δεν είμαι άξιος να πεθάνω μαζί σας;"

Σχολιο.- ΕΟΚΑτζήδες όλοι τους. Το ΑΚΕΛ ήταν απέναντι

Σχολιο.- Δεν είναι έτσι. Το ΑΚΕΛ δεν συμμετείχε στην ΕΟΚΑ αλλά δεν καταδίκαζε τη δράση της και διοργάνωνε παράλληλες μαζικές κινητοποιήσεις. Μεταξύ των οποίων και γενικές απεργίες, όταν γίνονταν εκτελέσεις αγωνιστών της ΕΟΚΑ, όπως και αυτών των τριών αγωνιστών. Ανεξαρτήτως του ότι η ηγεσία της ΕΟΚΑ και συγκεκριμένα ο Γρίβας και κάποιοι από τους επιτελείς του πολεμούσαν και το ΑΚΕΛ.

Σχολιο.- Μάιο του 1956 η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ καταγγέλει τον ένοπλο αγώνα της ΕΟΚΑ «ως λανθασμένη τακτικήν της τρομοκρατίας της ΕΟΚΑ… δίνει εις τους Άγγλους πατήματα… εξ αιτίας της ΕΟΚΑ υφίστανται τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως… εκείνοι που πιάσανε όπλο και κτύπησαν τον δυνάστην έφεραν καταστροφήν στον τόπον». Μην ξεχνάμε ότι ο Ζαχαριάδης έδωσε το όνομα του Γρίβα ως αρχηγού της ΕΟΚΑ. Πάντως το ΑΚΕΛ τον Μάρτιο του 1957 αλλάζει θέση: «Ταυτόχρονα η Κ.Ε. υπογραμμίζει ανοικτά ότι στη στάση μας έναντι της ΕΟΚΑ διεπράξαμε μια σειρά λάθη, μερικά από τα οποία αρκετά σοβαρά. Πρώτα – πρώτα από την αρχήν υποτιμήσαμε σοβαρά το κίνημα της ΕΟΚΑ, θεωρώντας το σαν κίνημα μερικών δεκάδων φανατικών της δεξιάς, προωρισμένο να σβήση σε μερικούς μήνες και δεν μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε τις προετοιμασίες που γίνουνταν πάνω από τρία χρόνια. Δεύτερο, η ανακοίνωση του Π.Γ. του Απρίλη του 1955 ήταν μια πολύ βιαστική και αψυχολόγητη ενέργεια που πρόδιδε σύγχισι και έλλειψι ψυχραιμίας και με τον τρόπο που έπιανε το ζήτημα θεωρητικολογώντας για ατομική τρομοκρατία με αποσπάσματα από τον Λένιν, δεν βοηθούσε καθόλου τες μάζες να δουν σωστά για ποιους λόγους το κόμμα μας διαφωνούσε με την τακτική του ένοπλου αγώνα. Τρίτο, οι χαρακτηρισμοί που σε ανακοινώσεις και σε άρθρα μας δώσαμε στην ΕΟΚΑ και τους αγωνιστές της, αποκαλώντας τους «ψευτοδιγενήδες», «τραμπούκους», «βαρελόττους», «τρακατρούκες» κ.λπ. ήσαν προκλητικοί και σεχταριστικοί και ενώ δεν εξυπηρετούσαν καθόλου την εθνικήν μας υπόθεση και την ενότητα του λαού, οπλίζαμε την ΕΟΚΑ και το μοναρχοφασισμό στην επίθεση τους ενάντια στο κόμμα και το Λαϊκό κίνημα και έρριχναν νερό στον μύλο της διάσπασης και του κινδύνου εμφυλίου σπαραγμού…».

Σχολιο.- Και για του λόγου το αληθές, παραθέτω τα πρωτοσέλιδα της "Χαραυγής" το 1956 που αναφέρονται και στις εκτελέσεις των τριών αγωνιστών:



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο κόμμα "με στόχο την εξουσία", όπως αναφέρει, ίδρυσε ο γιατρός Φαίδων Βόβολης, που διεξάγει σκληρούς αγώνες για την αποκάλυψη της απάτης του "μουφοϊού" κι έχει ανοίξει πόλεμο από το Politia Tennis Club κατά της μάσκας, των τεστ και των εμβολίων.

Το κόμμα "Ελεύθεροι Ξανά", με κεντρικό σύνθημα "Ελλάδα ψηλά", που ανήγγειλε ο εθνικοφρων αγωνιστής γιατρός, απευθύνεται στους "Ελληνόφρονες", που θα εκτιμήσουν τα "καθαρά χέρια" και εκτός από μάσκες και εμβόλια, θα στρώσουν στο κυνήγι και τους λαθρό, πριν προλάβουν να μας εξισλαμίσουν.

Ε, τι; Μόνο ο Μιχαλολιάκος θα 'χει χέρια καθαρά; Και ο Φαίδων Βόβολης εθνικόφρων είναι! Και μάλιστα με χέρια καθαρά χωρίς απολυμαντικό

Σχολιο.- Καμία έκπληξη, φαινόταν πως αυτός είναι ο στόχος και ήδη μαντεύω ονόματα που θα βρίσκονται στο κόμμα.. Όπως ο δικηγορος Νικος Αντωνιαδης…

Από τη μια ενάντια στον Μπακογιαννη γιατί εμφανίστηκε σε συναθροίσεις χωρίς μάσκα από την άλλη να υπερασπιζεται Βοβολη ο Νικος Αντωνιαδης και παλαιότερα τα χρυσαυγουλα.

Ξεπηδούν στην αναμπουμπούλα οι ακροδεξιοί, να κάνουν τα πολιτικά τους παιχνίδια!

Σχολιο.- Δεν είναι όλα ισωμα βεβαια. Γιατί και την απάτη με τον μουφοϊό αποκαλύπτει ο γιατρός Ανδρέας Γιαννουλόπουλος. Αυτός, του ΕΠΑΜ. Του Καζάκη! Που 'χει ανοίξει πόλεμο με μάσκες, τεστ και εμβόλια και άλλα τέτοια καθεστωτικα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aπό σήμερα ξεκινά η επιχείρηση "πλατείες" στην Αττική. Περιπολικά της Αστυνομίας θα περιπολούν σε χώρους που παρατηρείται συνωστισμός ατόμων όπως πλατείες και πεζόδρομοι.

Εν τω μεταξύ, πριν μία ώρα στο μετρό της Αθήνας.........

***Φωτό /Αθήνα ήμερα το πρωί στο μετρό πατεις με πατωσε..

Η φωτογραφία είναι από το σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα.

Κλειδωθήκαμε δύο μήνες σπίτια μας με ανυπολόγιστες ψυχικές και κοινωνικές συνέπειες, με μοναδικό στόχο να δοθεί χρόνος ώστε να προετοιμαστεί αποτελεσματικά το σύστημα για να διαχειριστεί την πανδημία.

Πέρασαν έξι μήνες για να φτάσουμε τελικά στο κατώφλι του ολέθρου.

Καμία ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Καμία ριζική αποσυμφόρηση και υγειονομική θωράκιση σε δομές που είναι συνώνυμο του συνωστισμού όπως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι προσφυγικοί καταυλισμοί, οι φυλακές.

Καμία προσπάθεια για την ασφαλή μετακίνηση του πληθυσμού που θα ήταν εφικτή με γενναία αύξηση των δρομολογίων.

Καμία πρόνοια για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μέσω της μείωσης του αριθμού μαθητών ανά τάξη και του μαζικού επιδημιολογικού ελέγχου.

Καμία μέριμνα για την προστασία των εργαζομένων στους μαζικούς εργασιακούς χώρους.

Σκόρπισαν αφειδώς δημόσιο χρήμα σε φαντασιόπληκτα και αντιλειτουργικά πειράματα στο δήμο της Αθήνας, σε εξοπλιστικά, στην αδιαφάνεια των ΜΜΕ και άφησαν έναν ολόκληρο κλάδο τέχνης και πολιτισμού να καταστραφεί.

Τώρα λέει η κυβέρνηση σκέφτεται να οργανώσει αστυνομικές επιχειρήσεις στις πλατείες και να επιβάλλει ξανά lockdown.

Ενώ το μοναδικό χρήσιμο πράγμα που θα μπορούσε να προσφέρει στην κοινωνία είναι η παραίτηση της."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΟ ΤΡΕΝΤ: ΓΑΜΟΙ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ!

 Αν θέλετε πάντως να παντρευτείτε με περισσότερους από 20 καλεσμένους μπορείτε να κάνετε τον γάμο σας σε λεωφορείο.

Μια καλή περίπτωση είναι το 608 που μπαίνουν κοντά 100 άτομα και δεν τρέχει μία!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



παρόλο που τα αιτήματα των μαθητικών καταλήψεων ζητάνε μέτρα αποσυμφόρησης και υγιεινής στα σχολεία τα μασαμπουκωμένα ΜΜΕ επιμένουν ότι πρόκειται για "καταλήψεις ενάντια στις μάσκες"

Δημοσιογραφος: Κάνετε κατάληψη για τη χρήση μάσκας;

Μαθητης: Οχι. Διεκδικούμε 15μελή τμήματα, πρόσληψη καθαριστριών και καθηγητών.

Δημ: Η κυβέρνηση λέει δεν υπάρχουν άλλες αίθουσες. Κάνει λάθος;

Μ: Ναι. Κάνει.

Δημ: Είστε σίγουρα μαθητής;

Μ: Είστε σίγουρα δημοσιογράφος;

Σχολιο.-  υπάρχουν ωστόσο αρκετές καταλήψεις που επικεντρώνουν στις μάσκες, είναι γεγονός.

αφού οι γονείς, εκπαιδευτικοί, ενήλικοι πολίτες.. δεν κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, ώστε να απαιτήσουμε καλύτερη διαχείριση της κορονοκατάστασης και καλύτερες συνθηκες στα σχολεία.. καλύτερα να μην κριτικάρουμε τι κάνουν τα παιδιά.

κι αν (που αλήθεια είναι) ένας λόγος που γίνονται μαζικά καταλήψεις είναι (και) για να χάσουν μάθημα.. (διαχρονικά)... ας κάνουμε κάτι για να φτιάξουμε σχολεία που τα παιδιά χαίρονται όταν είναι σε λειτουργία κι όχι όταν είναι σε αργία

Σχολιο.- Γαλλία .....Οι μαθητές ηλικιών άνω των 11 ετών πρέπει να φορούν μάσκα σε όλους τους χώρους του σχολείου, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών. Τα σχολεία πρέπει να περιορίζουν την ανάμιξη διαφορικών ομάδων τάξεων, να αερίζουν και να απολυμαίνουν τις αίθουσες. Η φυσική παρουσία στο σχολείο είναι υποχρεωτική, αν και τα σχολεία μπορούν να προσαρμοστούν σε περιπτώσεις αύξησης τοπικών κρουσμάτων της Covid-19, για παράδειγμα, περιορίζοντας την φυσική παρουσία για μερικές ημέρες ή εβδομάδες. Σε περίπτωση έντονου ξεσπάσματος σε περιφερειακό επίπεδο, τα σχολεία μπορεί να κλείσουν προσωρινά. Στο νηπιαγωγείο, τα παιδιά στην ίδια τάξη δεν χρειάζεται να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις. Τα δημοτικά μπορεί να χωριστούν σε τάξεις από 8 έως 15 μαθητές που θα εναλλάσσονται μεταξύ μισών ημερών στην τάξη και σε διδασκαλία από το σπίτι. Στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όλοι οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολείο για τουλάχιστον κάποιες μέρες την εβδομάδα.....

 Γερμανία Τα παιδιά έχουν επιστρέψει στο σχολείο σε κανονικούς ρυθμούς από τις αρχές Αυγούστου. Στα περισσότερα κρατίδια, μαθητές και δάσκαλοι υποχρεούνται να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, εκτός αν κάθονται στα θρανία τους. Οι τάξεις και οι διαφορετικές ηλικίες μαθητών πρέπει να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του σχολείου κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Οι πόρτες και τα παράθυρα θα παραμένουν ανοιχτά όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι περισσότεροι δάσκαλοι επέστρεψαν στο σχολείο, αν και πολλοί είναι εκείνοι που πίεζαν για λήψη επιπλέον μέτρων προστασίας. Ορισμένα διαδικτυακά μαθήματα συνεχίζονται σε ειδικές περιστάσεις.

Ολλανδία Τα ολλανδικά δημοτικά και γυμνάσια άρχισαν να ανοίγουν σταδιακά τον Αύγουστο, σε κανονικούς ρυθμούς. Τα μαθήματα σε δημοτικά και γυμνάσια γίνονται με φυσική παρουσία. Ούτε οι μαθητές ούτε οι δάσκαλοι υποχρεούνται να φορούν μάσκες. Μερικοί δάσκαλοι ήταν απρόθυμοι να επιστρέψουν στην εργασία τους και ορισμένα σχολεία εισήγαγαν τους δικούς τους κανόνες για τη χρήση μάσκας. Εάν ένας μαθητής μολυνθεί με τον κορωνοϊό, όλοι στο σπίτι του πρέπει να μείνουν σε κατ'οίκον περιορισμό για 10 ημέρες. Τα παιδιά ηλικίας άνω των έξι ετών που παρουσιάζουν συμπτώματα πρέπει να μείνουν στο σπίτι και να υποβληθούν στο διαγνωστικό τεστ. Οι νεότεροι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν τα σχολικά μαθήματα ακόμη και με ήπια συμπτώματα κρυολογήματος, αλλά πρέπει να μένουν στο σπίτι εάν έχουν πυρετό. 

Νορβηγία Τα σχολεία άνοιξαν ξανά σταδιακά από τις 27 Απριλίου. Τα παιδιά δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκες και το σχολικό ωράριο παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο. Τα διαδικτυακά μαθήματα δεν είναι πλέον επιλογή. Οι συμμαθητές θα πρέπει να μένουν μεταξύ τους χωρίς να αναμιγνύονται στο σχολείο με μαθητές άλλων τάξεων. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, κάθε τάξη έχει ένα διαφορετικό χώρο στο προαύλιο . Οι ώρες των διαλειμμάτων είναι επίσης κλιμακωτές. Τα παιδιά με συμπτώματα πρέπει να μείνουν στο σπίτι και να εξεταστούν για λοίμωξη από Covid-19. Στα νηπιαγωγεία, τα παιδιά μπορούν να προσέλθουν ακόμη και αν έχουν συνάχι αλλά πρέπει να μείνουν στο σπίτι εάν τα συμπτώματα είναι πιο σοβαρά.

Σχολιο.- Πολωνία . Οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές εντός της σχολικής αίθουσας. Οι διευθυντές των σχολείων αποφασίζουν για τη χρήση μάσκας σε κοινόχρηστους χώρους και για το αν θα κατανείμουν τις ώρες μαθημάτων. Αιτήματα ορισμένων σχολείων και δήμων για καθυστέρηση της έναρξης του νέου σχολικού έτους απορρίφθηκαν. Δημοτικά και γυμνάσια σε πόλεις όπως στην Βαρσοβία, έχουν μεγάλο αριθμό μαθητών και ορισμένοι εκπαιδευτικοί λένε ότι θα είναι αδύνατο να τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής απόστασης ακόμη και με κλιμακωτά ωράρια. Οι οικογένειες που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο θα βρεθούν αντιμέτωπες με πρόστιμο έως 10.000 ζλότι (περίπου 2.300 ευρώ).

Ρωσία .... Οι ώρες διδασκαλίας και διαλειμμάτων θα είναι κλιμακωτές για να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε κοινόχρηστους χώρους. Θερμομετρήσεις θα γίνονται στο σχολείο. Οι μαθητές με συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη θα απομονώνονται. Η σύσταση στα παιδιά είναι να φορούν μάσκα αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Το προσωπικό θα φορά μάσκες διαρκώς, εκτός εάν στέκεται σε ασφαλή απόσταση από τους μαθητές. Η διαδικτυακή εκπαίδευση δεν προσφέρεται ως εναλλακτική.

Σουηδία Τα σουηδικά σχολεία παρέμειναν ανοιχτά από την αρχή της πανδημίας και υποδέχθηκαν τους μαθητές στα μέσα Αυγούστου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι τοπικές αρχές αποφασίζουν πώς θα χειριστούν πιθανές εστίες, με επιλογές όπως το κλείσιμο μεμονωμένων σχολείων. Κάθε σχολείο είναι υπεύθυνο για την τήρηση των κατευθυντήριων οδηγιών σχετικά με την κοινωνική απόσταση και την υγιεινή. Οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές. Ορισμένοι δήμοι άλλαξαν τα σχολικά προγράμματα για να αποφύγουν συνωστισμούς σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Η απόφαση να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά δεν οδήγησε σε υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης μεταξύ των μαθητών σε σύγκριση με τη γειτονική Φινλανδία, όπου τα σχολεία έκλεισαν προσωρινά, σύμφωνα με κοινή έκθεση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας των δύο χωρών.

Σχολιο.- Μας ειδοποίησε το τοπικό αστυνομικό τμήμα ότι τους πιέζει ο εισαγγελέας για διαδικασίες αυτόφορου αύριο αν συνεχιστεί η κατάληψη.

Αυτό είναι από το μουσικό σχολείο Λευκάδας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζω εφημερίδες και νόμιζα ότι έχω ενημέρωση. Αλλά απ' ότι φαίνεται δεν...

Μίλησα πριν λίγο με φίλο που μένει στο κέντρο της Καρδίτσας.

Δεν είχαν, από την Περιφέρεια, ελέγξει τα αναχώματα και είναι ο λόγος που έσπασαν και πλημμύρισε η πόλη. Συνεργεία του Δήμου δεν έχουν βγει ακόμη έξω. Κυβερνητικό κλιμάκιο πήγε στην Καρδίτσα έβγαλε φωτογραφίες για να μπουν στην τοπική εφημερίδα "ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ" και έφυγαν.

Σαν αποτέλεσμα αυτών.

-Δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Χάλασαν 50 υποσταθμοί. Έχουν φτιαχτεί οι 40 και οι άλλοι μεγάλοι 10 προβλέπεται σε καμια εβδομάδα. Ένα πολύ μεγάλο μέρος της Καρδίτσας δεν θα έχει ρεύμα για καμία εβδομάδα.

-Δεν έχουν σταθερή τηλεφωνία και δεν θα έχουν μέχρι να έρθει το ρεύμα.

-Μέχρι σήμερα δεν είχαν ούτε κινητή τηλεφωνία (για όσο θα είναι φορτισμένα τα κινητά βέβαια. Δεν μπορούν να τα φορτίσουν).

-Το αυτοκίνητο του φίλου αχρηστεύτηκε από τις λάσπες και τα νερά, υποθέτω και πολλών άλλων.

-5.000 πλημμυρισμένα σπίτια.

-Έπεσαν παλιά σπίτια μέσα στην πόλη αλλά και στα χωριά.

-Τρώνε καμία φέτα τοστ κανένα μπισκότο, είπε. Δεν μπορούν να μαγειρέψουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε εξέλιξη διαδηλώσεις μαθητών με σύνθημα: ΕΞΩ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!

Συμβαίνει τώρα (22/9/20202 - 11:15) Με βασικό σύνθημα "Έξω οι μάσκες από το σχολείο", μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της #Αλεξανδρούπολης μετά από πορεία στο κέντρο της πόλης κατέληξαν στο Φάρο όπου και κατέκαψαν μάσκες, διαμαρτυρόμενοι για την χρήση τους στο σχολικό περιβάλλον.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νόμος στον Καναδά ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ!

Τα εδώ Μ.Μ. Εξαπάτησης ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ότι ο Καναδάς θεωρεί ΑΠΑΤΗ ΤΟΝ COVIT-19



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κορονοϊός: Διπλασιάστηκαν τα υπό κατάληψη σχολεία από αρνητές της μάσκας

21.09.2020 14:32

Αγώνα δρόμου από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας να πείσει τους μαθητές να γυρίσουν στα σχολεία

Κύμα καταλήψεων «σαρώνει» τη Βόρεια Ελλάδα από μαθητές οι οποίοι αντιδρούν μεταξύ άλλων στη χρήση μάσκας εντός των σχολικών αιθουσών. Τη Δευτέρα σε περισσότερα από 20 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας-σε σύνολο περίπου 750-δεν χτύπησε κουδούνι και διπλασιάστηκε ο αριθμός των σχολικών μονάδων που βρίσκονται υπό κατάληψη σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή, ενώ η τάση είναι ανοδική.

Υπό κατάληψη βρίσκονται σχολεία της Τούμπας, της Μηχανιώνας, της Επανομής, των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και 1ου και 3ου ΓΕΛ Ευόσμου, καθώς και τα Γυμνάσια Ν. Πετριτσίου, Λευκώνα και το ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου στις Σέρρες ενώ κλειστό είναι και το 2ο Γυμνάσιο Νέων Μουδανιών. Την ίδια ώρα παραγγελία να σχηματιστεί δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας παρήγγειλε, από την Αστυνομία, η Εισαγγελέας Ανηλίκων Δήμητρα Τσιαρδακλή για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στο νομό Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αυτήν,  όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχει συμμετοχή ενηλίκων σε κατάληψη σχολείου θα εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το ίδιο αδίκημα.

Τα αιτήματα των μαθητών

Οι μαθητές αρνούνται να φορέσουν μάσκες μέσα στις τάξεις, όπως προβλέπουν οι διατάξεις των Υπουργείων για την προστασία από τον κορονοϊό, ζητούν σωστή απολύμανση των χωρών των σχολείων σε τακτά χρονικά διαστήματα, επισημαίνουν την έλλειψη βιβλίων για τα μαθήματα κατεύθυνσης του Λυκείου και την τήρηση αποστάσεων με τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων. 

Σύμφωνα με τους μαθητές, οι τάξεις είναι υπεράριθμες, στα διαλείμματα δεν υπάρχει οργάνωση σχετικά με τον προαυλισμό με αποτέλεσμα να συνωστίζονται, ενώ παράλληλα ζητούν μόνιμες καθαρίστριες στα σχολεία και εκφράζουν την αντίρρησή τους για την τράπεζα θεμάτων. Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν την Δευτέρα μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νέων Μουδανιών για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία. Οι μαθητές παρέμειναν έξω από το Δημαρχείο για να παρουσιάσουν τα αιτήματα τους στον Δήμαρχο, Μανώλη Καρρά.

«Περισσότερα από 20 σχολεία τελούν υπό κατάληψη μέχρι στιγμής και η τάση είναι αυξητική. Προσπαθούμε να πείσουμε τους μαθητές μέσα από το διάλογο και χρησιμοποιώντας ορθά επιχειρήματα προκειμένου να αλλάξουν στάση και να επιστρέψουν στις αίθουσες των σχολείων φορώντας μάσκες, ένα μέτρο που είναι θεσμοθετημένο από την ελληνική Πολιτεία. Σύμβουλοι εκπαίδευσης και διευθυντές σχολείων προσπαθούν να εξηγήσουν στους μαθητές το λόγο που πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας. Σε πολλές περιπτώσεις είναι και οι ίδιοι οι γονείς αντίθετοι με το κλείσιμο των σχολείων και μας ζητούν να αναλάβουμε πρωτοβουλίες προκειμένου  αυτά να ανοίξουν» δήλωσε ο Αλέξανδρος Κόπτσης, νέος Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Ο τελευταίος θα βρεθεί την Τρίτη σε σειρά σχολείων που βρίσκονται υπό κατάληψη προκειμένου να συνομιλήσει με την μαθητική κοινότητα.   

Κλειστά και λόγω Ιανού και κορονοϊού

Στο μεταξύ, ο Ιανός και ο κορονοϊός αναγκάζουν την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να κρατήσει κλειστά τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας από σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, ενώ αυτό συνέβη ήδη με το «λουκέτο» που μπαίνει στα σχολεία της Πέλλας. Επιπλέον, σε άλλες 20 σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια έχει ανασταλεί η λειτουργία συγκεκριμένων τμημάτων για ορισμένο χρονικό διάστημα. Από αυτές, οι 17 αφορούν σχολεία της Αττικής και οι υπόλοιπες τρεις αφορούν τμήματα σε σχολεία του Πύργου, των Τρικάλων και των Σερρών. 

Υπενθυμίζεται πως τέσσερα σχολεία της επικράτειας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους πλήρως. Πρόκειται για το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής και το 2ο Δημοτικό Βουτών Ηρακλείου, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας, το οποίο θα παραμείνει κλειστό έως και τις 30 Σεπτεμβρίου και το 2ο Νηπιαγωγείο Δάφνης, το οποίο θα παραμείνει κλειστό έως και την 1η Οκτωβρίου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από Θεσσαλονίκη μέχρι Κρήτη γίνονται

Καταλήψεις στα Σχολεία:

Περισσότερες Αίθουσες και Όχι Μάσκες!

Σχολιο.- Τα κανάλια μούγκα




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η πρώτη είδηση στον μεγαλύτερο ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας:
" Εισαγγελική παρέμβαση, μέχρι 1 έτους φυλάκιση για τους αρνητές μάσκας"!
Και ακολουθεί η διευκρίνιση: αφορά ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ μετά από πολλές " καταγγελίες που έφτασαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών! Τι κι αν τα παιδιά διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους πως ζητούν μέτρα προστασίας;
Καταλάβαμε; Όσο περισσότερο ξεγυμνώνεται η εγκληματικη πολιτική τους θα στοχοποιηθουν οι αντιστάσεις κι οι μειονότητες.
Η μάχη τώρα αρχίζει...
Σχολιο.- Τωρα φωναζουν για τους μαθητες….Στο μεταξυ οι αστυνομικοι διχως μασκες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ!!....ιστοσελίδες φίλα προσκείμενες στο "ένα είναι το Κόμμα", προβάλλουν την είδηση ότι η ιστορική μούσα του Νίκου Καρβέλα θα ερμηνεύσει άσμα αφιερωμένο στον "Ζακ της Γλάδστωνος"...η πολύφημος αοιδός επέλεξε μια "πράξη ρήξης με τα συνήθη", κι εμείς απορούμε που η "Μέκκα του Κομμουνισμού" ασχολείται με τις εμπορικίστικες σαχλαμάρες της κάθε πιασάρικης φτηνομελούρας όπως το εν λόγω ασματίδιον....μα έλα που οι στίχοι υπογράφονται από την κυρία Λίνα Δημοπούλου για την οποία η σελίδα "Κατιούσα" μάς πληροφορεί κυρίως ότι έχει ξεχωρίσει για τη "δημόσια δήλωση στήριξης του ΚΚΕ"....κι έτσι όλα βολεύονται οπτιμιστικά στη σύμβασή τους!...Κόμμα και Περιθώριο και Τέχνη, και Γιούπι γιάγια γιούπι γιούπι για!..τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά;...πφφφφ, ξεπερασμένα ερωτήματα σε μια εποχή όπου ακόμα και μια φρίκη μπορεί κανονικότατα να ολοκληρωθεί ως το γελοίον του πράγματος!..το λένε Κοινωνία του Θεάματος, κι όταν το Κόμμα μάς αφόριζε ως "αντεπαναστάτες" που το μελετούσαμε και ξεστραβωνόμαστε, πού να φανταστούμε οι αντιΒισσιστές ότι θα είναι το Κόμμα πρωτοπόρο στη δικαίωσή του!....όσο για την επανάσταση : ε, "δώδεκα και δε χτυπάει το τηλέφωνο..."!....φιλούθκια!...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτόφωρο για τους αρνητές της μάσκας
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020 - 13:48
Εγκύκλιος… φωτιά από τον Άρειο Πάγο για τις μάσκες. Θα διώκονται ποινικά όσοι αρνούνται να τις φορέσουν. Έκκληση του εισαγγελέα για επαγρύπνηση σε ό,τι έχει να κάνει με τους… ανυπάκουους και τα καλέσματα μέσω internet.
Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα για το κίνημα αρνητών μάσκας.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας ζητάει να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται ποινική δικογραφία για όσους αρνούνται τη χρήση μάσκας.
Παράλληλα, ζητάει οι εισαγγελικές αρχές να επαγρυπνούν για όσους διαπράττουν το αδίκημα της τέλεσης σε ανυπακοή και μέσω διαδικτύου.
Σε κάθε περίπτωση, με την εγκύκλιο του, ο κ. Πλιώτας επαναλαμβάνει ότι όλοι οι εισαγγελείς της χώρας θα πρέπει να επαγρυπνούν σχετικά με τη τήρηση των μέτρων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακεδονία, «….πλατειά τοῦ ὀνείρου μας ἡ γῆ, ….» !
Το 1260, ένα μόλις χρόνο πριν απελευθερωθεί η Κωνσταντινούπολη από τους Φράγκους κατακτητές της Πρώτης Άλωσης (1204), βρέθηκε πεταμένος σ΄ ένα νεκροταφείο κάποιου προαστίου της Πόλης ένας άριστα συντηρημένος, ακουμπισμένος όρθιος σ΄ έναν τοίχο, σκελετός. Στο στόμα του νεκρού κάποιοι Φράγκοι είχαν τοποθετήσει μία ποιμενική φλογέρα θέλοντας έτσι να χλευάσουν τον νεκρό. Δίπλα στον σκελετό βρέθηκε η επιγραφή : «Βασίλειος Πιστός Ἐν Χριστῷ Τῷ Θεῷ Βασιλεύς Αὐτοκράτωρ Ρωμαίων». Ηταν ο επονομαζόμενος και Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος της Μακεδονικής Δυναστείας.
Η συνταρακτική αυτή εικόνα ενέπνευσε τον Κωστή Παλαμά να γράψει, την περίοδο του «Μακεδονικού Αγώνα», το κλασικό αριστούργημά του «Η φλογέρα του Βασιλιά». Του ενδοξότερου Βασιλιά της Μακεδονικής Δυναστείας: «(…) Σκίστε τή γῆ καί μέσα της κρυφτεῖτε ντροπιασμένοι / Σαρακηνοί καί Νορμανδοί καί Βούλγαροι καί Ροῦσσοι!...». Του Βασιλιά που 50 χρόνια πολεμούσε μέχρις εσχάτων τον επίσης σπουδαίο τσάρο της Βουλγαρίας Σαμουήλ για ηγεμονία στην χερσόνησο του Αίμου, πάντα με επίκεντρο τη Μακεδονία.
Για το διάστημα που είχε μεσολαβήσει ανάμεσα στον πρώτο ενταφιασμό του Βασιλείου Β΄ στο ναό του Αγίου Ιωάννου, στο Έβδομον (το 1025), και στη νέα του κηδεία σε ναό της Σηλυβρίας, ο Γάλλος βυζαντινολόγος Άλφρεντ Ραμπώ γράφει σε ένα βιβλίο του : «Η σκιά του Βασιλείου Β΄ θα είχε σοβαρούς λόγους να θλίβεται μέσα στο σκοτάδι του τάφου.» Ίσως σήμερα η θλίψη του Βασιλιά, που είχε τελικό προορισμό την Ακρόπολη της Αθήνας, να είναι ακόμα πιο βαριά.
Και με τέτοια βαριά Ιστορία, για Μητσοτάκη, Ζάεφ και Τσίπρα θα μιλάμε τώρα …..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



22 κενες ΜΕΘ στην Αττικη. Από τις 120 που πραγματικα υπαρχουν, γιατι οι 400 που λενε μονο αυτοι οι ιδιοι τα πιστευουν που είναι ηλιθιοι. 22 κανες θεσεις ΜΕΘ. Το λενε χωρις να ντρεπονται. Ειχαν 6 ολοκληρους μηνες, μοιρααν ένα σκασμο λεφτα σε ΜΜΕ, σε περιδρομους και μασκες – σεντονια. 22 κενες θεσεις ΜΕΘ για 7.000.000 κατοικους!
Το Μάρτιο είχαν πει κάτι βαρύγδουπο για 2-3000 έξτρα ΜΕΘ, τελικά εκεί στις παραλίες που ετρεχε ο Κουλης μόλις άνοιξε ο καιρός αυτά ξεχάστηκαν.
Ξεχάστηκε και ο Κικιλιας με την 38μηνη εγκυμοσυνη της Τζένης - αλλά θυμήθηκε να παραγγείλει εμβόλια που ακόμα δεν υπάρχουν.
Ξεχάστηκαν και τα κανάλια, γιατί τους κάνουν αέρα στα παπαρια με κάτι εκατομμυριάκια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμηθείτε, ότι η ''επιστημονική κοινότητα'' των ΝΑΖΙ είχε κατηγορήσει τον Αϊνστάιν ως... συνωμοσιολόγο!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Από την «Ευραβία»στην «εθνοτική αναδιάταξη»;

Ήταν το 2004, όταν ο διακεκριμένος Βρετανός ιστορικός, ανατόμος των σύγχρονων κοινωνιών και καθηγητής της ιστορίας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ Νιλ Φέργκιουσον αναρωτήθηκε αν η Ευρώπη βρισκόταν σε μια μεταβατική περίοδο, που οδηγούσε προς τη μετάλλαξή της στη λεγόμενη «Ευραβία». Η επισήμανση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη και μόλις ένα χρόνο αργότερα μια άλλη γνωστή ιστορικός, η Εβραία Μπατ Γιέ ορ εξέδωσε ένα βιβλίο με τον χαρακτηριστικό τίτλο Eurabia στο οποίο υποστήριζε ότι στόχος της ευρωπαϊκής υπερεθνικής γραφειοκρατικής ελίτ είναι η σταδιακή γεωπολιτισμική μετάλλαξη της Ευρώπης σ’ ένα πολυπολιτισμικό, ευρωϊσλαμικό μόρφωμα χωρίς διακριτή πολιτισμική ταυτότητα. Έκτοτε και για πολλά χρόνια η έννοια «Ευραβία» αναφερόταν κυρίως σε ακαδημαϊκούς κύκλους μέχρι που ήρθε η μεταναστευτική κρίση του 2015 και η μαζική είσοδος στην Ευρώπη εκατομμυρίων μεταναστών από την Αφροασία, που κάνει πολλούς να αναφέρονται πλέον σε εποικισμό ή και σε εισβολή  με στόχο την αλλαγή πληθυσμών στην Ευρώπη. Ήδη κάποιοι μιλούν για «Αφροπαίους» και για «μαύρη Ευρώπη».Τελευταία, κι ενώ η μεταναστευτική κρίση συνεχίζεται και γίνεται όλο και πιο έντονη και τα δημογραφικά και κοινωνικά δεδομένα σε Αφρική και Ασία αποκτούν πλέον εκρηκτική και απειλητική διάσταση, έρχεται να προστεθεί στον διάλογο, κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα, άλλη μία εν πολλοίς άγνωστη έννοια:
Η «εθνοτική αναδιάταξη». Μια λέξη αντίστοιχη της γερμανικής «Umvolkung», η οποία ιστορικά είναι άκρως φορτισμένη, καθώς εμπεριέχει εθνικιστικές-ρατσιστικές, μέχρι και πρωτοφασιστικές ιδέες. Η λέξη «Umvolkung» πέρασε στη γερμανική ιστορία στη βάση  Δρ. Ηλ. Ηλιόπουλος, «Μεταναστευτική εισβολή & ελληνική κρίση, 20172 Johny Pitts: «Afropäisch. Eine Reise durch das schwarze Europa», 2020 δύο παραμέτρων: Πρώτον, με την επαναγερμανοποίηση πληθυσμών στην Ανατολική Ευρώπη, που ήρθαν κάποτε σε επαφή με σλαβικά φύλα, αλλά που ακόμα δεν είχαν αποκοπεί πλήρως από τη γερμανική φυλή. Και δεύτερον, με τη μεταφορά συγκεκριμένων, μη γερμανικών φυλετικών ομάδων, που κατοικούσαν σε αυτές τις «μεικτές» περιοχές, σε άλλες πιο απόμακρες, έτσι ώστε να υπάρχει εθνική ομοιογένεια. Πρωτοεμφανίστηκε ως νεολογισμός το 1916, ενόσω διαρκούσε ακόμη το βιλχελμινικό «Δεύτερο Ράιχ» και εφαρμόστηκε για ένα χρόνο, μέχρι το τέλος του Μεγάλου Πολέμου, με τη μετακίνηση Γερμανών στρατιωτών στην ανατολική Πολωνία ως αγροφυλάκων. Στην περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης ο όρος αυτός απέκτησε την τελική του διατύπωση, βασισμένη στην παράδοση του εθνικισμού, του ιμπεριαλισμού και του αντισημιτισμού.
Εξέφραζε δηλαδή την συνειδητή γερμανοποίηση ανατολικοευρωπαϊκών περιοχών με κέρδος νέο ζωτικό χώρο – συνδεδεμένη βεβαίως και με τη διάδοση του γερμανικού πολιτισμού, ιδιαίτερα σε έθνη όπως τα σλαβικά, που λογίζονταν φυλετικά ως χαμηλότερου αξιακού επιπέδου. Στη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος ο ορισμός αυτός συμπληρώθηκε με έννοιες όπως «αφομοίωση» και «γερμανοποίηση» με ξεκάθαρα φυλετικά στοιχεία, ενώ έγιναν και προσπάθειες εφαρμογής προγραμμάτων «Umvolkung» στην Ανατολική Ευρώπη. Έτσι, μετά το Σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ, λίγο πριν ξεσπάσει ο Β ́ Παγκόσμιος Πόλεμος, και μέχρι το τέλος του 1940, περίπου ένα εκατομμύριο Γερμανοί εγκατέλειψαν τις περιοχές της ανατολικής Πολωνίας που κατέλαβαν οι Σοβιετικοί, για να μεταφερθούν στις δυτικές πολωνικές περιοχές που κατέλαβε η ναζιστική Γερμανία. Στη διάρκεια του πολέμου ακολούθησαν και άλλες μετατοπίσεις πληθυσμών (Danzig-Westpreußen, Zamość, Hegewald κ.α.) χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία.
Τα τελευταία χρόνια συμβαίνει ένα ιστορικό παράδοξο: Πολλοί συσχετίζουν την ιστορική «εθνοτική αναδιάταξη» των Γερμανών με την σημερινή μαζική, ανεξέλεγκτη και παράνομη μετανάστευση προς την Ευρώπη, κυρίως από μουσουλμανικές χώρες της Αφροασίας. Δεν είναι πλέον οι ναζιστικές ορδές που επιβάλλουν την αναγκαστική «Umvolkung» της Ευρώπης, αλλά η «υβριδική επίθεση» που εξαπέλυσαν με όπλο τη μετανάστευση εκείνες οι παγκοσμιοποιητικές δυνάμεις που με άφθονα μέσα (πολιτικά, οικονομικά κ.α.) απεργάζονται τη διάλυση των εθνών-κρατών και προωθούν τη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική οικονομία στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης. Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι υποστηρικτές τέτοιων απόψεων κυριαρχούν παντού: Στους παγκόσμιους οργανισμούς (π.χ. ΟΗΕ) και στις κυβερνήσεις της Ευρώπης (π.χ. γερμανική, ελληνική κ.ά.), στα υπουργεία Μετανάστευσης και σε φιλομεταναστευτικά ιδρύματα, στην οικονομία, στα ισχυρά διεθνή Μέινστριμ θινκ τανκ και σε ΜΚΟ, όπως π.χ. η Open Society Foundation ή η Solidarity Now, στα καθ ́ ημάς.Εντύπωση προκαλεί όμως το γεγονός ότι συχνά οι πολιτικά ορθοφρονούντες υπέρμαχοι των ανοιχτών συνόρων αναγορεύουν σε «ρατσιστές» και «ακροδεξιούς» αυτούς που ανέσυραν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας την επίμαχη λέξη «Umvolkung» για να περιγράψουν αυτό που θεωρούν «αντικατάσταση πληθυσμών», αυτή τη φορά στην ίδια τους τη χώρα - και που θέλουν να αποτρέψουν. Προκειμένου μάλιστα να πλήξουν όσους αντιστέκονται στις παγκοσμιοποιητικές και εν τέλει φυλετικές επιδιώξεις τους, περιορίζουν την όποια δημόσια αντιπαράθεση, είτε καθαρά σε ηθικολογικές κενολογίες και λοιδορίες, είτε σε κριτικές και πολεμικές για το πόσο ναζιστική είναι σήμερα η χρήση μιας ιστορικά επιβαρυμένης λέξης.Η πραγματικότητα στη μεταναστευτική κρίση δεν αλλάζει βεβαίως με παιχνίδια λέξεων και εκατέρωθεν ύβρεις ή επειδή κάποιες υπερεθνικές ελίτ εμποδίζουν να ακουστεί η αλήθεια και η πραγματικότητα για τις διαστάσεις του μεταναστευτικού, που για ένα μεγάλο μέρος των Ευρωπαίων ισοδυναμεί πλέον με στοχευμένη αντικατάσταση πληθυσμών που οδηγεί εν τέλει στην «Ευραβία» και σε «Αφροπαίους».
Όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, ήδη σε πολλές γειτονιές της Αθήνας ή της Φρανκφούρτης. Άλλωστε, αυτό καταγράφουν αδιάψευστα οι ψυχρές στατιστικές και οι εικόνες από τα αθηναϊκά «μικρά Ισλαμαμπάντ» και «νέα Μογκαντίσου». Σ’ ένα σημείο πάντως συμφωνούν άπαντες, «ρατσιστές» και «φιλάνθρωποι», ότι δηλαδή μέσω της μαζικής μετανάστευσης συντελείται ένα ιστορικά μοναδικό πείραμα που αλλάζει ραγδαία τον κόσμο που ξέραμε, με νικητές και χαμένους, μέσα σ’ ένα κλίμα μεγάλης ανασφάλειας και διασποράς φόβου.Εξυπακούεται ότι κάθε εχέφρων και πραγματιστής άνθρωπος είναι κάθετα αντίθετος σε απάνθρωπες πρακτικές, όπως η γερμανική «Umvolkung». Απ’ όπου κι αν προέρχονται, όπως και αν ονομάζονται, με όποιον μέσο και αν εφαρμόζονται και όποιοι μανδύες και αν χρησιμοποιούνται. Μηδέ εξαιρουμένου του υποκριτικού και αντιδημοκρατικού «ανθρωπισμού» αλά Τζωρτζ Σόρος και όσων για παράδειγμα βρίσκονται πίσω από τον οργανωμένο εμπρησμό της Μόριας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τα δέκα δώρα του Ερντογάν στην Ελλάδα

Με τη σταδιακή επιστροφή του στόλου στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας μετά τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στη σύγχρονη ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.), μπορούμε ψύχραιμα να εκτιμήσουμε ότι η κρίση αυτή είχε τελικά θετικό πρόσημο για την Ελλάδα με πολλαπλά επιχειρησιακά, κοινωνικά και διπλωματικά οφέλη. Συγκεκριμένα, αυτό το ιστορικό καλοκαίρι, ο σουλτάνος μας έδωσε άθελά του τα παρακάτω δέκα δώρα.
 
1. Τα μαθήματα και η εμπειρία που αποκόμισε το Π.Ν. αυτούς τους δύο μήνες αντιστοιχούν σε δέκα ασκήσεις «Παρμενίωνα», είναι δηλαδή συμπυκνωμένη εμπειρία και γνώση δέκα ετών. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό ειδικά διότι η τωρινή ηγεσία του Π.Ν. έχει ως προτεραιότητα την ανάλυση όλων των δεδομένων και την εξαγωγή συμπερασμάτων για τη μελλοντική αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής. Κάτι αντίστοιχο ελπίζω να ισχύει και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς η ηγεσία της χώρας είχε την ευκαιρία να διαχειριστεί κανονικές επιχειρήσεις που θα μπορούσαν εύκολα να καταλήξουν στην κλιμάκωση. Ουσιαστικά, η κρίση ήταν η πρόβα τζενεράλε για ό,τι επακολουθήσει, οπότε θα έπρεπε να ευχαριστούμε τον σουλτάνο που εξέθεσε τις αδυναμίες των ναυτικών δυνάμεών του πιο πολύ από ποτέ.
2. Η απόδοση των πληρωμάτων μας, η αίσθηση του καθήκοντος μπροστά στην ουσιαστική απειλή της Τουρκίας, αλλά και η αποκάλυψη των αδυναμιών του τουρκικού στόλου εκτόξευσαν το ηθικό του Π.Ν. και γενικά των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.). Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς τελικά ο καθοριστικός παράγοντας στις εξελίξεις στο πεδίο είναι το ανθρώπινο δυναμικό και σε αυτόν τον τομέα η Ελλάδα υπερτερεί αναμφίβολα.
 
3. Η καθολική υπεροχή του ελληνικού Π.Ν. ειδικά στον ανθυποβρυχιακό (Α/Υ) πόλεμο είχε σίγουρα πολύ μεγάλη αρνητική επίδραση στο ηθικό του τουρκικού Π.Ν. Αναρωτηθείτε πώς θα αισθάνονται οι κυβερνήτες των τουρκικών υποβρυχίων που ξέρουν ότι αν υπήρχε κλιμάκωση θα ήταν ξεγραμμένοι. Επίσης, οι Α/Υ νίκες μας δεν έμειναν κρυφές, αλλά σίγουρα συζητιούνται από όλο τον τουρκικό στόλο με ανησυχία. Ισως, η ένταση στη φωνή του Ερντογάν να είναι ουσιαστικά η αγωνία λόγω αυτής της παραδοχής – ότι πώς γίνεται ένα κράτος μετά δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης να με βάζει στη γωνία εμένα που τα έχω βάλει με ΗΠΑ, Ισραήλ, Ρωσία και Γαλλία και στο μυαλό μου έχω βγει κερδισμένος;
 
4. Τα πληρώματά μας και όλο το υποστηρικτικό σύστημα των Ε.Δ. προπονήθηκαν για δύο μήνες στις επιχειρήσεις χαμηλής έντασης αλλά παρατεταμένης διάρκειας. Οι Ε.Δ. μας είχαν την ευκαιρία να εκτεθούν σε αυτό το είδος επιχειρήσεων που εξαρτάται από την απόδοση όλου του μηχανισμού στο υλικοτεχνικό και το ψυχολογικό κομμάτι καθώς και στη διαχείριση του προσωπικού που εμπλέκεται στις παρατεταμένες επιχειρήσεις.
 
5. Το περιστατικό με την περιβόητη επακούμβηση ήταν μία αναγκαία υπενθύμιση της τεράστιας αξίας της ναυτοσύνης, κάτι που ίσως είχε υποτιμηθεί από πολλούς που εστίαζαν μόνο στο τεχνολογικό κομμάτι των εξοπλισμών. Πλέον, πιστεύω ότι αυτή η εμπειρία θα μας ωθήσει να επαναπροσδιορίσουμε προτεραιότητες για τη βασική ναυτική εκπαίδευση των στελεχών του Π.Ν. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ειδικά διότι επιβεβαιώνει παλαιότερες εκτιμήσεις ατόμων που έτυχε να βρίσκονται τώρα σε ηγετικές θέσεις του Π.Ν., οι οποίοι πριν από πέντε χρόνια είχαν συγγράψει συγκεκριμένες οδηγίες για την αντιμετώπιση και διαχείριση αντίστοιχων περιστατικών.
 
6. Το καλοκαίρι αυτό ήταν επίσης εξαιρετικά σημαντικό για τις οικογένειες των στελεχών των Ε.Δ. Ο παράγοντας οικογένεια είναι καθοριστικός για την απόδοση του προσωπικού μας και είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι όσο καιρό ο στόλος μας ήταν στο πεδίο, οι οικογένειες των πληρωμάτων μας έδιναν τον δικό τους αγώνα και θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Η εμπειρία αυτού του καλοκαιριού ήταν μεν δύσκολη για αυτές τις οικογένειες, αλλά επίσης τις προετοίμασε για ό,τι μπορεί να επακολουθήσει.
 
7. Η κρίση αυτή ήταν επίσης καθοριστική για την κοινωνία μας, καθώς μας υπενθύμισε την ουσιαστική, υπαρξιακή απειλή που αντιμετωπίζουμε από τα ανατολικά. Αυτό ίσως είχε ξεχαστεί για χρόνια καθώς είχαμε αποδεχθεί σχεδόν παθητικά τη διατήρηση της έντασης στο Αιγαίο από τις τουρκικές Ε.Δ. Η υποστήριξη της κοινωνίας στις Ε.Δ. και την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, ανεξαρτήτως κομματικών ταυτοτήτων, είναι εθνικό κεφάλαιο.
 
8. Επίσης, έπεσαν οι μάσκες στο εσωτερικό της χώρας σχετικά με τις προθέσεις του Ερντογάν και μέχρι πού είναι διατεθειμένος να φτάσει. Οσοι προσπαθούσαν να λειάνουν τις γωνιές των τουρκικών θέσεων είτε από λανθασμένη πεποίθηση, λάθος εκτίμηση, αφέλεια ή δόλο, πλέον δεν έχουν δικαιολογία.
 
9. Πλέον, έχει καταστεί σαφές στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας αλλά θα υπερασπιστεί αποφασιστικά τα εθνικά της συμφέροντα και έχει εκτεθεί ο Ερντογάν ως απειλή για την ισορροπία της περιοχής. Αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να επενδύσουμε εμπράκτως σε παραδοσιακές και νέες συμμαχίες, κάτι που δεν είχε γίνει εδώ και δεκαετίες.
 
10. Τέλος, η πρωτοφανής επιθετικότητα του Ερντογάν έδωσε στην κυβέρνηση το απαραίτητο πολιτικό κεφάλαιο για να πάρει δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις για τα εξοπλιστικά ώστε να αντιμετωπιστούν επιτέλους χρόνια υλικοτεχνικά προβλήματα. 
Προσωπικά, είμαι ευγνώμων στον σουλτάνο που μας ώθησε να ανακτήσουμε την πληγωμένη μας υπερηφάνεια, μας υπενθύμισε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε και μας προετοίμασε για το μέλλον.
Πέραν των μαθημάτων που πήραμε συλλογικά αυτό το καλοκαίρι, τώρα είναι η ώρα να δείξουμε την έμπρακτη εκτίμησή μας στα στελέχη των Ε.Δ. και στις οικογένειές τους.
Τελικά, η νίκη δεν έρχεται από έναν προβεβλημένο ήρωα, αλλά από χιλιάδες αφανείς. Από τη νεαρή ναύκληρο στη φρεγάτα, τους εξουθενωμένους μηχανικούς των ελικοπτέρων και των Zubr, τα αόρατα πληρώματα των υποβρυχίων, αλλά κι από τις άυπνες οικογένειές τους που αγωνιούσαν για δύο μήνες ενώ οι δικοί τους ήταν στην πρώτη γραμμή.
Ισως, θα ήταν ωφέλιμο η πολιτική ηγεσία να κάνει ένα διάγγελμα εκφράζοντας την εκτίμηση όλων μας προς αυτούς τους άγνωστους ήρωες καθώς και να ευχαριστήσει τις τοπικές κοινωνίες που στήριξαν τις Ε.Δ. μας έμπρακτα από τον Εβρο μέχρι το Καστελλόριζο. Ενα και μόνο δημόσιο ευχαριστώ είναι το ελάχιστο που τους χρωστάμε για όλα όσα πέρασαν.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νοσηλεύτρια στο Σωτηρία: «Πλέον όσοι μπαίνουν στις εντατικές δεν βγαίνουν!»
Η νοσηλεύτρια στην Κλινική COVID του Νοσοκομείου Σωτηρία, Ειρήνη Μικροβασίλη, η οποία εκτός από νοσηλεύτρια, είναι και υγειονομικός σε ειδικές μονάδες, εκπαιδευμένη στο σχέδιο Ξενοκράτης, ένα πρόγραμμα για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ιών, Έμπολα και πυρηνικών εκρήξεων. 
«Ισορροπούμε σε τεντωμένο σχοινί ανάμεσα στη δουλειά και το σπίτι», δήλωσε στο MEGA στον Ευαγγελάτο η κυρία Μικροβασίλη και τόνισε πως είμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό.
Σχολιο.- Η επιδημία λέει η γράφουσα, έχει γίνει πιο επιθετική...
Ετσι όσοι διασωληνωνονται πεθαίνουν!
ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΊΖΕΙ ΑΥΤΌ;
Σε ποιες έρευνες;
Σχολιο.- Όπως εσύ αρνείσαι το διεθνές συνέδριο σαν "ομιλίες ψεκασμένων", έτσι και εγώ αρνούμαι να διαβάσω εισαγγελάτο
Σχολιο.- Δηλαδή παλιότερα έβγαιναν αλλά τώρα δεν βγαίνουν, μάλιστα...
Σχολιο.- Αν είναι δυνατόν....
Να πετάει στον αέρα τέτοιες δυσοιωνες πληροφορίες χωρίς στοιχεία, αριθμούς τίποτα έτσι για να πανικοβληθει ο κόσμος.
Μας λέει η νοσηλεύτρια ότι ο "έγινε πιο επιθετικός" κιόλας....
Σχολιο.- Η νοσηλεύτρια που το ξέρει; Αναφέρεται σε ποιο στέλεχος του ιού που δήθεν έγινε πιο επιθετικό; Αναφέρεται σε ποια μετάλλαξη; Έχουμε ανακαλύψει νέο επιθετικότερο στέλεχος στην Ελλάδα; Ή εννοεί απλά ότι χτύπησε γηροκομείο και πέθαναν πολλοί ενενηντάχρονοι μαζί; Επίσης όσο θα πλησιάζουμε μέχρι την ανοσία αγέλης και το τέλος της πανδημίας όσο θα βλέπουμε και κάποια πιο περίεργα περιστατικά, προσωπικά τρία περιστατικά από τους 330 περίπου θανάτους κρατώ ως περίεργα: του 42χρονου Γερμανού καθηγητή Χημείας στην Κρήτη που ουσιαστικά η ασθένεια λειτούργησε σαν αλλεργία, του 35 μωαμεθανού από την Θεσσαλονίκη και της 45χρονης με τα αναπνευστικά στην Καστοριά. Ουσιαστικά το σόου της νοσηλεύτριας είναι αισχρό και απαράδεκτο.
Σχολιο.- Δείτε αυτό:
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ ΠΝΕΥΝΟΛΟΓΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ  ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ -ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΚΡΟΒΑΣΙΛΗ-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΟΣ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ!!!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=IqFzsdhscT8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR30Jt4kTnfFRURUrjmiVjoHdkozmneBL2GtuRIP4FcSGXH1-XpEAEmUaik
παγωτό ο Εισαγγελάτος...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τα... άκουσε ο Μητσοτάκης στην Καρδίτσα - Οι αστυνομικοί απώθησαν βίαια διαμαρτυρόμενους πολίτες
 Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, 13:26
Οξυμένα τα πνεύματα στην Καρδίτσα κατά την άφιξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας. Για άλλη μία φορά η ολιγωρία και η αδιαφορία των αρμοδίων εκλεγμένων αρχών της Περιφέρειας βρίσκονται πίσω από τα πλήγματα που επέφερε ο Ιανός. Οι πολίτες γνωρίζουν και θυμούνται. Ξέρουν πως ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός δεν έκανε τίποτε από όσα θα έπρεπε να είχε κάνει στα δέκα χρόνια που διοικεί και εκλέγεται.
Κάποιοι κάτοικοι, λοιπόν, της Καρδίτσας θέλησαν να δείξουν την απογοήτευσή τους. Ένας τρόπος υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις. Το γιουχάισμα. Αλλά η αστυνομική δύναμη που ανέλαβε την προστασία του πρωθυπουργού από τους άτακτους πολίτες είχε διαφορετική γνώμη. Κάποιος, λοιπόν, εκ των μπάτσων αποφάσισε να το παίξει αξιόπιστος προστάτης του Νόμου και της Τάξης και επιτέθηκε σε έναν νεαρό προκαλώντας την αντίδραση των παρισταμένων. Κάποιοι άλλοι έστησαν μία ζώνη ασφαλείας αποκλείοντας μη νεοδημοκράτες πολίτες προφανώς από το να ακολουθήσουν τον κόσμο που πορευόταν με τον πρωθυπουργό. Μη φανταστείτε καμία κοσμοσυρροή. Με τι κέφια άλλωστε μετά από τόσες καταστροφές.
Σχεδόν πάντα μόλις γίνουν πρωθυπουργοί ξεχνούν ποιοι τους ψήφισαν και γιατί τους ψήφισαν. Μόλις εισέλθουν στο Μαξίμου, ως διά μαγείας εισέρχονται σε έναν άλλο πλαστικό κόσμο που περιβάλλεται από έναν παραμορφωτικό καθρέφτη. Τι χρειαζόταν η εκδήλωση βίας στην Καρδίτσα μερικά εικοσιτετράωρα μετά από την κακοκαιρία, τις καταστροφές περιουσιών και κυρίως την απώλεια ανθρώπινων ζωών; Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση από την ανθρώπινη ανοησία και την πολιτική αμετροέπεια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΛΟΣ για το εξώφυλλο των θρησκευτικών της Γ’ Γυμνασίου
Τρίτη 22 Σεπτέμβριος 2020 | 03:20
έχουν ξεσπάσει αντιδράσεις τις τελευταίες μέρες στα social media για το καινούριο βιβλίο της Γ’ Γυμνασίου.
Όπως μπορείτε να δείτε, στο εξώφυλλο παρουσιάζεται η Εκκλησία του Αγίου Διονυσίου με ελικοειδείς απολήξεις, που παραπέμπουν σε καπνό και οι οποίες ξεκινούν από τις σκεπές του καμπαναριού και του ναού, και κατευθύνονται προς τον ουρανό. Απουσιάζει, ωστόσο, ο σταυρός, κάτι που δεν άρεσε σε πολλούς, ξεκινώντας, ως είθισται… πόλεμο αναρτήσεων κατά του υπουργείου και του «καλλιτέχνη».
Oi επικριτές του εστιάζουν στην απουσία του σταυρού.
Όπως εξηγεί ο πληρωμένος «καλλιτέχνης», στο εξώφυλλο του βιβλίου παρουσιάζεται μια αφαιρετική εικόνα της αγαπημένης του πατρίδας, «του «γλυκού Τζάντε»».
Και συμπληρώνει: «Για το συγκεκριμένο έργο εκφράστηκαν αντιρρήσεις σχετικά με τις ελικοειδείς απολήξεις που μοιάζουν με καπνό, που ξεκινούν από τις απολήξεις της σκεπής του καμπαναριού και του ναού, και κατευθύνονται προς τον ουρανό. Αυτή είναι μια σουρεαλιστική, ασυνείδητη, ζωγραφική κίνηση που έχει για μένα μεταφυσικό βάθος, σαν ένας τρόπος να επικοινωνήσεις με τον Θεό, κάτι σαν το θυμίαμα που ανεβαίνει στον ουρανό: «Κατευθυνθήτω η προσευχή μου ως θυμίαμα ενώπιόν σου». Παρεξηγήθηκε και η αχνή παρουσία μιας μορφής που μπορεί να είναι μέρος του παραδείσου, αλλά μπορεί και να κρατάει μια απόσταση, να αισθάνεται αποκομμένη από τη «γιορτή»».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα: Δεν έχει νομική ισχύ ο «Χάρτης της Σεβίλλης»
22/09/2020 06:10
Ο Χάρτης της Σεβίλλης, όπου καταγράφεται η σύνδεση της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ, δεν έχει νομική ισχύ. Αυτό υποστηρίζει σε δήλωσή της η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα.
Στη δήλωσή της η πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Τουρκίας τονίζει ότι «οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι ο Χάρτης της Σεβίλλης έχει νομική σημασία».
Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, οι ΗΠΑ δεν παίρνουν θέση σε ζητήματα διαφορών θαλάσσιων συνόρων άλλων κρατών. Τονίζει, δε, ότι θεωρεί και πως ούτε η Γερμανικη Ευρω Ένωση θεωρεί τον Χάρτη της Σεβίλλης νομικά δεσμευτικό έγγραφο.
Τέλος, καλεί Ελλάδα και Τουρκία να ξεκινήσουν τις διερευνητικές επαφές όσο πιο σύντομα γίνεται, καθώς οι ΗΠΑ, όπως επισημαίνει η πρεσβεία στην Άγκυρα, στηρίζουν τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση.
Η θέση της Κομισιόν
Πρόσφατα, η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ υπέβαλε ερώτημα στην Ευρω Επιτροπή σχετικά με τον Χάρτη της Σεβίλλης, ζητώντας να πληροφορηθεί εάν αποτελεί σημείο αναφοράς για ακαδημαϊκές μελέτες ή εάν αντικατοπτρίζει τη νομική θέση της ΕΕ για τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο.
Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η απάντηση της Κομισιόν ήταν πως ο Χάρτης της Σεβίλλης δεν έχει νομική και πολιτική ισχύ.
Για τον λεγόμενο «Χάρτη της Σεβίλλης», εκπρόσωπος της Κομισιόν είχε δηλώσει ότι «οι εξωτερικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται από θεσμούς δεν είναι επίσημα ευρωπαϊκά έγγραφα και δεν έχουν νομική και πολιτική αξία για την ΕΕ».
«Θέματα που σχετίζονται με την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων και την εκμετάλλευση των πόρων τους μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω διαλόγου και διαπραγμάτευσης, με καλή πίστη, σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο και στο πλαίσιο της επιδίωξης της αρχής των σχέσεων καλής γειτονίας», είχε σημειώσει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Τι είναι ο Χάρτης της Σεβίλλης
Ο Χάρτης της Σεβίλλης δημιουργήθηκε όταν η Ευρω Ένωση ζήτησε από το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης να απεικονίσει τις ΑΟΖ των ευρωπαϊκών κρατών με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982. Συνηθίζεται να αποκαλείται και «Χάρτης της ΕΕ».
Εκπονήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και καταγράφεται η σύνδεση ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ. Δηλαδή, καθορίζονται τα μέγιστα όρια για την Ελλάδα και την Κύπρο, χρησιμοποιώντας την ακτή κάθε κατοικημένου ελληνικού νησιού -ανεξάρτητα από το μέγεθός του και την εγγύτητά του στις τουρκικές ακτές.
Πάγια θέση της Τουρκίας είναι ότι αυτές οι οριοθετήσεις είναι άδικες. Μάλιστα, σε αντιδιαστολή με τον χάρτη της Σεβίλλης, ο χάρτης της συμφωνίας θαλάσσιων συνόρων Τουρκίας-Λιβύης εκτείνεται από τη νοτιοδυτική γωνία της Τουρκίας έως την αντίθετη ακτή στην ανατολική Λιβύη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συναγερμός στον Έβρο: Τούρκοι περνάνε τα σύνορα και ζητάνε άσυλο στην Ελλάδα
Τρίτη 22 Σεπτέμβριος 2020 | 06:14
Πρόκειται για δικαστικούς, δασκάλους, καθηγητές και δημόσιους λειτουργούς που δηλώνουν αντιφρονούντες στο καθεστώς Ερντογάν
Δεν έχουν τέλος οι αφίξεις Τούρκων πολιτών που φτάνουν καθημερινά στην Ελλάδα μέσω του ποταμού στον Έβρο, από την Τουρκία και ζητούν πολιτικό άσυλο από τις αρχές της χώρας.
Πρόκειται για δικαστικούς, δασκάλους, καθηγητές και δημόσιους λειτουργούς που δηλώνουν αντιφρονούντες στο καθεστώς Ερντογάν και έρχονται στη χώρα μας για να αποφύγουν αντίποινα, αλλά και ποινές φυλάκισης για τα πιστεύω τους.
Αστυνομικές πηγές από τον Έβρο, που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, τονίζουν πως, «δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα. Κάθε μέρα βλέπουμε δεκάδες Τούρκους να περνάνε το ποτάμι, όχι με βάρκες, αλλά κολυμπώντας και σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και περπατώντας. Οι καιρικές συνθήκες άλλωστε το επιτρέπουν, καθώς σε πολλά σημεία του ποταμού, τα νερά είναι ρηχά». Αύξηση 20% στις ροές Τούρκων στην Ελλάδα
Είναι χαρακτηριστικό πως ο αριθμός των ατόμων αυτών φτάνει τα 70 με 100 καθημερινά. Οι συγκεκριμένες ροές Τούρκων πολιτών, παρουσιάζουν σημαντική αύξηση από τα μέσα Αυγούστου.
Είναι ενδεικτικό πως η αύξηση του συγκεκριμένου ποσοστού φτάνει το 20%. Οι Τούρκοι υπήκοοι αφού δηλώσουν την παρουσία τους στις Ελληνικές αρχές, στην συνέχεια λαμβάνουν τα απαραίτητα έγγραφα και κινούνται ελεύθερα στη χώρα.
Οι συνοριοφύλακες προχωρούν, πάρα τις ελλείψεις που καταγράφουν σε προσωπικό σε εκατοντάδες αποτροπές που καθημερινά είναι απο 200 έως 500 άτομα.
Παράλληλα, ο υγειονομικός αποκλεισμός του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών στο φυλάκιο του Έβρου λόγω κρουσμάτων covid-19 έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων στη διαχείριση των ροών στις υπόλοιπες υπηρεσίες συνοριακής φυλακής του Έβρου και όχι μόνο, αφού στα κόκκινα βρίσκονται όλες οι σχετικές υπηρεσίες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Είναι σίγουρο πως αυτές οι ροές θα αυξηθούν με τους Τούρκους που να ζητούν άσυλο στην Ελλάδα να πολλαπλασιάζονται καθώς εκδιώκονται από το καθεστώς Ερντογάν.
Nέο σχέδιο αποτροπής
Με στόχο την αποτροπή εισόδου παράτυπων μεταναστών στην χώρα μας μέσω του ποταμού στον Έβρο, η Ελληνική Αστυνομία κατήρτισε ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο με τρεις ζώνες φύλαξης, από το ποτάμι ως τα χωριά, με στόχο να οδηγείται η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών στα χεριά της αστυνομίας.
Σε αυτό περιλαμβάνονται drones, θερμικές κάμερες, αλλά και οι 400 νέοι συνοριοφύλακες που προστέθηκαν στη δύναμη του Έβρου.
Η αστυνομική δύναμη που βρίσκεται στον Έβρο έφθασε περίπου τα 2.000 άτομα.
Υπάρχει η μόνιμη δύναμη των 400 αστυνομικών, 200 εθελοντές με δικά τους έξοδα, επιπλέον 400 μετά τα γεγονότα του Μαρτίου, 150 από το σχέδιο ΑΣΠΙΔΑ, 150 δύναμη FRONTEX.
Τα περάσματα των διακινητών
Οι λαθροδιακινητές έχοντας διαπιστώσει την ενίσχυση της φύλαξης κατά μήκος του ποταμού Έβρου, αναζητούν νέα περάσματα για να συνεχίσουν την παράνομη, αλλά άκρως κερδοφόρα δραστηριότητα τους.
Έτσι λοιπόν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 15 νέα «περάσματα» στον ποταμό από Φέρες-Τυχερό και Σουφλί.
Όταν φτάσουν οι μετανάστες σε προκαθορισμένα σημεία, τότε οι διακινητές τους παραλαμβάνουν και τους μεταφέρουν με επιβατηγά οχήματα, μέσω επαρχιακών δρόμων σε ορεινούς όγκους και μονοπάτια της Ροδόπης, όπου εκεί δεν υπήρχαν αστυνομικά μπλόκα και περιπολίες.
Μετά από πεζοπορία τους οδηγούν σε άλλους παρακαμπτήριους επαρχιακούς δρόμους όπου με άλλα οχήματα μέσω μεγάλων οδικών δικτύων φθάνουν στη Θεσσαλονίκη όπου είναι ο αρχικός τους προορισμός.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τα έσοδα από το βιβλίο του Σνόουντεν
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν είναι αναγκασμένος να δώσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια - έσοδα που έχει κερδίσει από βιβλία και ομιλίες σχετικά με τις αποκαλύψεις του.
22 Σεπτεμβρίου 2020 15:52
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην μέλος της CIA που διέρρευσε εμπιστευτικές πληροφορίες των Μυστικών Υπηρεσιών το 2013, που αποκαλυπτουν τα εγκληματα των ΗΠΑ, και εχει καταφυγει στη Ρωσια για να γλιτωσει τη δολοφονια από την CIA, συμφώνησε να παραχωρήσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε από το βιβλίο του και τα έσοδα των ομιλιών του στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με δικαστικά αρχεία.
Ο Σνόουντεν εξέδωσε το βιβλίο του "Μόνιμο Αρχείο" πέρυσι χωρίς έγκριση από την κυβέρνηση κατά παράβαση των συμβάσεων που υπέγραψε με τη CIA και την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας όταν ειχε μπει σε αυτές τις βρωμερες ναζιστικες δολοφονικες οργανωσεις των ΗΠΑ.
Η υπόθεση είναι ενδεικτική των τρόπων με τους οποίους η κυβέρνηση των ΗΠΑ αντιμετωπίζει τους πρώην υπαλλήλους των Υπηρεσιών Ασφαλείας για μη εξουσιοδοτημένες διαρροές. Ο Τζον Μπόλτον, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας που δημοσίευσε ένα βλαπτικό για τον Τραμπ βιβλίο, αντιμετωπίζει μια παρόμοια προσπάθεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης να ανακτήσει τα έσοδα της δημοσίευσης. Αυτή η υπόθεση συνεχίζεται ακόμα και ο Μπόλτον αμφισβητεί τις κατηγορίες της κυβέρνησης, σύμφωνα με το CNN.
Ο Σνόουντεν, ο οποίος ζει στη Ρωσία, έχει κερδίσει 4,2 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις του βιβλίου και τα πνευματικά δικαιώματα, μόνο τον τελευταίο μήνα. Έκανε 56 βιντεο-ομιλίες επί πληρωμή που περιελάμβαναν γνωστοποιήσεις από την μεριά του που παραβίαζαν τη συμφωνία απορρήτου που είχε συνάψει με την Κυβέρνηση, αναφορικά με την κατάθεση του στο δικαστήριο για την υπόθεση που εκκρεμεί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Συνολικά, ο Σνόουντεν κέρδισε περίπου 1,03 εκατομμύρια δολάρια από τις ομιλίες του, με μέσο όρο κερδών ανά ομιλία τα 18.000 δολάρια.
Τα χρήματα του θα κρατηθούν σε ένα καταπίστευμα, σύμφωνα με το σχέδιο στο οποίο συμφώνησε ο Σνόουντεν και η κυβέρνηση Τραμπ.
Πληρεξούσιος δικηγόρος του Σνόουντεν δήλωσε ότι παρά την συμφωνία που κατατέθηκε στο δικαστήριο δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα είναι σε θέση να εισπράξει αμέσως τα χρήματα, επειδή ο Σνόουντεν σκέφτεται να προσβάλει την προηγούμενη απόφαση του δικαστή, ότι ήταν ένοχος για τις διαρροές.
Ο δικηγόρος του Σνόουντεν σημείωσε ότι μπορεί να είναι δύσκολο για την κυβέρνηση των ΗΠΑ να έχει πρόσβαση στα χρήματα, αν αυτά διατηρηθούν εκτός της χώρας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο σταυρός στη Νέα Βύσσα που εξόργισε τον Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται αποφασισμένος να ενημερώσει την... Αγγελα Μέρκελ για το μεγάλο σταυρό που υψώθηκε προ ημερών στη Νέα Βύσσα του Εβρου!
21 Σεπτεμβρίου 2020 19:21
Μπορεί ένας...σταυρός που υψώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο να αποτελέσει αιτία διπλωματικών ζυμώσεων μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας;
Μπορεί! Και για την ακρίβεια είναι εφικτό γιατί, κατά πως φαίνεται, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ψάχνει να βάλει στην ατζέντα των μελλοντικών ελληνοτουρκικών συνομιλιών κάθε πιθανό και απίθανό θέμα.
Ο περιβόητος σταυτός υψώθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του μοναστηριού της Αγίας Σκέπης στη Νέα Βύσσα του Εβρου ανήμερα της γιορτής του Τιμίου Σταυρού. 
Ο σταυρός, που υψώθηκε στα 15μ, φαίνεται καθαρότατα από την Ανδριανούπολη και τα γύρω τουρκικά χωριά κάτι που... ενόχλησε τον Ερντογάν ο οποίος ετοιμάζεται να θέσει το θέμα στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει με την Αγγελα Μέρκελ τις προσεχείς ημέρες.
Και όλο αυτό γιατί ο Τούρκος πρόεδρος θεώρησε τη συγκεκριμένη κίνηση "προκλητική". Ισως βέβαια έπαιξε το ρόλο του και το γεγονός ότι τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για σχόλιο Ελληνα ιερέα ο οποίος φέρεται να τόνισε ότι "τώρα, κάθε φορά που θα τον βλέπουν,οι Τούρκοι θα μας θυμούνται" πληροφορία που πάντως ουδέποτε επιβεβαιώθηκε.
Στο κατεχόμενο κομμάτι της Λευκωσίας πάντως υπάρχει μία τεράστια τουρκική σημαία που τη νύχτα φωτίζεται και φαίνεται στη μισή Κύπρο. Αν θέλει κανείς να πιαστεί σε λεπτομέρειες δηλαδή...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί σε αιματηρές μάχες με μέλη των ισλαμοφασιστων Ταλιμπάν
Τουλαχιστον 57 θυματα
22|09|2020 | 04:59
Τουλάχιστον 57 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε μάχες με μέλη των ισλαμοφασιστων Ταλιμπάν τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε διάφορα σημεία της χώρας.
Πρόκειται για τις πιο αιματηρές συγκρούσεις σε ένα 24ωρο αφότου η κυβέρνηση και οι ισλαμοφασιστες αληταραδες των τεκεδων και των μεντρεσεδων άρχισαν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στη Ντόχα του Κατάρ πριν από δέκα ημέρες περίπου.
Οι αληταραδες ισλαμοφασιστες Ταλιμπάν εξαπέλυσαν νυχτερινή έφοδο εναντίον πολλών θέσεων των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας στην κεντρική επαρχία Ουρουζγκάν, καταφέρνοντας βαριές απώλειες στα κυβερνητικά στρατεύματα. Ομάδες διαπραγματευτών της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν συνομιλούν στην πρωτεύουσα του Κατάρ από τη 12η Σεπτεμβρίου. Όμως ελάχιστη πρόοδος έχει γίνει, ιδίως όσον αφορά την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός, που ζητούν πολλές ξένες κυβερνήσεις αλλά η συμμορια των ισλαμοφασιστών αληταραδων απορρίπτει.
Στις μάχες στην Ουρουζγκάν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 24 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με τον αντικυβερνήτη της επαρχίας Σάγεντ Μοχάμαντ Σαντάτ. Μάχες και απώλειες αναφέρθηκαν επίσης στις επαρχίες Ταχάρ, Χελμάντ, Καπίσα, Μπαλχ, Μαϊντάν Ουάρντακ και Κουντούζ, δήλωσαν επαρχιακοί αξιωματούχοι.
Στην Μπαλχ, οι Ταλιμπάν πήραν ομήρους τρία στελέχη της υπηρεσίας αντικατασκοπίας του Αφγανιστάν, της Εθνικής Διεύθυνσης Ασφαλείας, σύμφωνα με τον Μουνίρ Άχμαντ Φαρχάντ, εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας.
Σημαντικές απώλειες και για τους Ταλιμπάν
Οι ισλαμοφασιστες Ταλιμπάν δεν επιβεβαίωσαν απώλειες στις τάξεις τους, πάντως σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του στρατιωτικού σώματος Παμίρ, τον Άμπντουλ Χάντι Τζαμάλ, 54 οπλισμενοι αληταραδες γουρουνια σκοτώθηκαν σε μάχες στην Κουντούζ, την Ταχάρ και την Μπαγλάν το βράδυ της Κυριακής. Ο Μουχιμπουλά Σαριφζάι, εκπρόσωπος των αρχών στην επαρχία Μαϊντάν Ουάρντακ, είπε από την πλευρά του ότι 26 οπλισμενοι αληταραδες των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν στις εχθροπραξίες στην συγκεκριμένη επαρχία. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, ο Ταρίκ Αριάν, δήλωσε ότι σε επιθέσεις των Ταλιμπάν τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε 24 επαρχίες σκοτώθηκαν 98 άμαχοι και τραυματίστηκαν άλλοι 230.
Τουλάχιστον 17 άμαχοι σκοτώθηκαν το Σάββατο σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον βάσης των Ταλιμπάν στη βορειοανατολική επαρχία Κουντούζ. Αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας δήλωσαν ότι σκοτώθηκαν 40 μαχητές των Ταλιμπάν• δεν επιβεβαίωσαν ότι υπήρξαν απώλειες μεταξύ των αμάχων.
Παρά τη διεθνή πίεση, οι Ταλιμπάν, που υποστηριζονται από τις ΗΠΑ και το Πακισταν,  συνεχίζουν να απορρίπτουν την κήρυξη εκεχειρίας προτού επιτευχθεί πολιτική συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη. Ωστόσο οι σχεδόν καθημερινές συναντήσεις στην Ντόχα δεν έχουν ξεπεράσει καν τους κανόνες της ειρηνευτικής διαδικασίας και τα μέρη απέχουν πολύ στα περισσότερα από τα υπό συζήτηση ζητήματα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Επιπλέον ποινή φυλάκισης ενός έτους σε Κούρδισσα βουλευτή επειδή προσέβαλε τον Ερντογάν
 Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, 13:33
Μια Κούρδισσα πρώην βουλευτής που κρατείται στην Τουρκία με την κατηγορία της τρομοκρατίας καταδικάστηκε σε επιπλέον ποινή φυλάκισης επειδή, σύμφωνα με το δικαστήριο, προσέβαλε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Σεμπαχάτ Τουντσέλ καταδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε 11 μήνες και 20 ημέρες φυλάκιση επειδή χαρακτήρισε τον Ερντογάν εχθρό των Κούρδων και των γυναικών σε ομιλία της το 2016, σχόλια τα οποία μία από τους δικηγόρους της επισήμανε ότι αποτελούν νόμιμη κριτική ενός πολιτικού αντιπάλου.
«Η κατηγορούμενη δήλωσε ότι ο πρόεδρος είναι εχθρός των γυναικών και των Κούρδων» δήλωσε η δικηγόρος Σιβάν Τσεμίλ Οζέν. Οι δηλώσεις της αυτές αποτελούν «κριτική ενός πολιτικού αντιπάλου, κάτι που είναι εντός των ορίων της ελευθερίας της έκφρασης» πρόσθεσε.
Τον Ιούλιο κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η Τουντσέλ αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να επικρίνει έναν πολιτικό της αντίπαλο. Σύμφωνα με την ίδια, οι κατηγορίες εναντίον της είναι μια απόπειρα «να παρεμποδιστούν η ελευθερία και η σκέψη, η έκφραση και η οργάνωση, κυρίως η ελευθερία άσκησης πολιτικής».
Η Τουντσέλ είχε εκλεγεί στο κοινοβούλιο με το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP).
Πέρυσι είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για διασπορά τρομοκρατικής προπαγάνδας και συμμετοχή στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), το οποίο είναι εκτός νόμου στην Τουρκία και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.
Η κατηγορία της προσβολής του προέδρου επισύρει ποινή έως και τεσσάρων ετών φυλάκιση στην Τουρκία. Αυτές οι υποθέσεις σημείωσαν αύξηση κατά 30% το 2019, με 26.115 ανθρώπους να ερευνώνται. Από αυτούς περίπου 5.000 είναι αντιμέτωποι με δίκες και 2.462 έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νέα έκρηξη στο Λίβανο σε κτίριο της Hezbollah πολλοί τραυματίες.
22/09/2020
Νέα ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το Λίβανο αυτή τη φορά σ΄ένα κτίριο που ανήκει στη Hezbollah.
Η έκρηξη εντός του χωριού Aïn Qana προκάλεσε το τραυματισμό πολλών ατόμων στο Ν Λίβανο.
Μια δυνατή έκρηξη συγκλόνισε την Τρίτη το απόγευμα ένα κτίριο του σιίτικου κινήματος της
Hezbollah στο χωριό Aïn Qana, προκαλώντας δακτυλίδια μαύρου καπνού ανέφεραν πηγές στο AFP.
Σύμφωνα με τη διευθύντρια του κέντρου ερευνών Carnegie στη Βηρυτό την Maha Yahya,η έκρηξη ακούστηκε ως την πόλη Saïda, που βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα από την εστία της έκρηξης.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που αναφέρθηκαν από διάφορα πρακτορεία Τύπου και δημοσιογράφους, η έκρηξη πραγματοποιήθηκε σ’ ένα κτίριο της Hezbollah όπου «βρίσκονταν πυρομαχικά».. Μια πηγή στο εσωτερικό υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλείται το Reuters,ισχυρίστηκε ότι μια « κρύπτη όπλων που ανήκουν στην Hezbollah καταστράφηκε από την έκρηξη στη συνέχεια ενός λανθασμένου χειρισμού».
Από την πλευρά της, μια πηγή που πρόσκειται στο φιλο-ιρανικό κόμμα μίλησε για «ατύχημα» και είπε στο AFP ότι ήταν πράγματι «μια θέση της Hezbollah» αλλά «όχι μια αποθήκη» όπλων. Μέλη της Hezbollah εγκατέστησαν μια περίμετρο ασφάλειας γύρω από τον τόπο της έκρηξης…
Η έκρηξη είχε σαν αποτέλεσμα αρκετούς τραυματίες, ανέφεραν αρκετές πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας, χωρίς να είναι σε θέση να παράσχουν ακριβή απολογισμό. Η έκρηξη έπληξε περίπου 20 σπίτια σε μια κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με τον Mountasser Abdallah, ανταποκριτή για την εφημερίδα «L’Orient-Le Jour». Ο Mountasser Abdallah ανέφερε επίσης ότι η έκρηξη συνέβη σε ένα κτίριο που ανήκε σε μέλος της Hezbollah. Δεν ξέρει ακόμα αν το σπίτι ήταν κατοικίσιμο. Ο δημοσιογράφος Salem Zahran είπε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι η έκρηξη προκλήθηκε από πυρκαγιά σε αποθήκη που προοριζόταν για την αποθήκευση παλαιών πυρομαχικών.
Σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Ani,), από το πρωί μέχρι τη στιγμή της έκρηξης, καταγράφηκαν έντονες ισραηλινές πτήσεις, με μαχητικά και κατασκοπευτικά αεροσκάφη στις περιοχές Iklim al-Toufah και Nabatiyé. Ούτε η Hezbollah ούτε το Ισραήλ, ορκισμένος εχθρός του σιιτικού κινήματος, σχολίασαν την έκρηξη.
Για τουλάχιστον 4 νεκρούς αρχικό απολογισμό κάνουν λόγο διάφορες πηγές.To al manar λέει πως δεν μεταφέρθηκε ότι υπάρχουν νεκροί σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό Λιβάνου…
Σε ανακοινωθέν του ο στρατός αναφέρει: στις 22/9/2020,και περί τις 15:00 μμ, μια έκρηξη σημειώθηκε σ΄ένα από τα κτίρια της κωμόπολη Ain Qana-Iqlim Al Tuffah.Άμεσα μια στρατιωτική δύναμη έφθασε επί τόπου και άρχισε μια έρευνα για τα αίτια της έκρηξης.”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απλές συμπτώσεις: Παραμονές της επίσκεψης του Ρώσου Πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος για κρίσιμες επαφές, 8 μοναχοί βρέθηκαν θετικοί στο covid, σπεύδει ο Τσίοδρας ..και το πάνε για Lockdown…ΒΙΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ; Nέα υπόθεση chinook; ή απλά έκαναν στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους για να μην έρθει ο Ρώσος;;
22/09/2020
Απλές συμπτώσεις: Παραμονές της επίσκεψης του Ρώσου Πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος για κρίσιμες επαφές, 8 μοναχοί βρέθηκαν θετικοί στο covid, σπεύδει ο Τσίοδρας ..και το πάνε για Lockdown…Βιοτρομοκρατία; νέα υπόθεση chinook; ή απλά έκαναν στοχευμένους δειγματολειπτικούς ελέγχους (άλλωστε σε όποια κοινότητα ή χώρο με μαζικότητα κάνουν τα ίδια αποτελέσματα θα πάρουν αφού οι ασυμπτωματικοί αυξάνονται και πληθύνονται κάτι που είναι θετικό σύμφωνα με ειδήμονες αφού λένε φαίνεται ότι δημιουργείται η ανοσία της αγέλης) και όπως ήταν αναμενόμενο βρήκαν και κάποιους θετικούς όπως ήταν αναμενόμενο ώστε να δημιουργήσουν πρόσκομμα στην επίσκεψη του Μισούστιν; Kινδυνεύει ο Ρώσος Πρωθυπουργός; Θ΄ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψη;;Αυτή η εξέλιξη θα συνέβαινε παραμονή ενδεχόμενης επίσκεψης Πομπέο στο Άγιον Όρος; Κι όλα αυτά ενώ διήμερη Προσκυνηματική επίσκεψη πρόκειται να πραγματοποιήσει στο Άγιο Όρος από μεθαύριο Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν. ”Η επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού είναι ανεπίσημη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μισούστιν θα μεταβεί στις Καρυές όπου θα συναντηθεί με την αγιορείτικη ηγεσία.Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα καταλύσει στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος όπου διαμένουν ρωσικής, κυρίως, καταγωγής μοναχοί.”skai.gr
Oι ΗΠΑ θεωρούν αμερικάνικη βάση το Άγιον Όρος αφότου κατ΄εντολή τους το Φανάρι προχώρησε στην ανιστόρητη διάσπαση της Ορθοδοξίας και αποκόπηκε από το Πατριαρχείο Μόσχας….Η επίσκεψη του Μιχαήλ Μισούστιν θεωρήθηκε πρόκληση και casus belli από τους Αρμοστές….
Όπως αναφέρει το ίδιο μέσο: ”Το ενδεχόμενο του lockdown εξετάζεται για το Άγιο Όρος μετά την εμφάνιση οκτώ κρουσμάτων στη Μόνη του Αγίου Παύλου. 
Ο Ρώσος Πρωθυπουργός έρχεται για διερευνητικές επαφές εν μέσω του υφιστάμενου σχίσματος Φαναρίου και Ρώσικου Πατριαρχείου για το ουκρανικό εκκλησιαστικό….
”Αυτή την ώρα πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη στην περιοχή παρουσία των διοικητικών αρχών του Αγίου Όρους για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν οι νέες αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή. «Υπάρχει φόβος για περισσότερα κρούσματα και θα ξεκινήσουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και αλλού. Το ενδεχόμενο να κλείσει το Άγιο Όρος σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι ανοιχτό», λένε στο protothema.gr πηγες από το Άγιο Όρος. Τις επόμενες ώρες το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφτεί όλα τα σημεία και να συνομιλήσει με τους μοναχούς. Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί στην περιοχή.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας στις Καρυές, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους μοναχούς. Σύμφωνα με πληροφορίες η ιερά κοινότητα έχει περιορίσει τον αριθμό προσκυνητών στον Άθω, και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού γίνεται θερμομέτρηση. Ήδη πάντως έχει τεθεί σε καραντίνα η Μόνη του Αγίου Παύλου μετά την εμφάνιση των οκτώ κρουσμάτων, ενώ τουλάχιστον ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην μονή Χελανδαρίου και ένα άλλο στη Λακοσκήτη. «Δεν ξέρουμε κατά ποσό τηρήθηκαν σωστά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα μέσα στο Άγιο Όρος. Υπάρχει μεγαλος φόβος η εξάπλωση να είναι τεράστια».
Κλειστό ……..λόγω κορωνοιού το Άγιον Όρος για να μην πάει ο Ρώσος;;;;;;;;
Στο STAR στην εκπομπή ”Αλήθειες με τη Ζήνα” πριν λίγο ο π. Γεράσιμος διέψευσε ότι υπάρχει κρούσμα στην προαναφερόμενη σκήτη και ότι στη Μονή Αγ. Παύλου οι μοναχοί που βρέθηκαν θετικοί είναι ασυμπτωματικοί και έχουν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών εκτός του ενός που νοσηλεύεται και ο οποίος είναι υπερήλικας 85χρονος….. O μοναχός μίλησε για 4 συνολικά κρούσματα στη Μονή Αγ. Αγ.Παύλου οι 3 είναι ασυμπτωματικοί δεν νοσούν και είναι αυτοί που ήρθαν σ΄επαφή με τον πατέρα Σωφρόνιο που νοσηλεύεται και πηγαίνει καλύτερα όπως είπε και διαψεύδει πολλά από όσα λέγονται στα κανάλια. Άντε να υπάρχει κι ένας ασυμπτωματικ΄ςο ακόμη στο Χιλανδάρι…Συμπέρασμα ο μόνος που ασθενεί από covid στο Άγιον Όρος είναι ένας υπερήλικας 85χρονος μοναχός (σίγουρη η συνοσηρότητα) και όμως το πολιτικο-ιατρικό κατεστημένο έφερε και πάλι το τέλος του κόσμου. Ασυμπτωματική μπορεί να είναι η μισή χώρα γιατί στοχοποιείται το Άγιον Όρος παραμονές της επίσκεψης του Ρώσου Πρωθυπουργού;
Ωστόσο το εντυπωσιακό είναι ότι ο μοναχός ”κάρφωσε” κι αυτός τους Ρώσους λέγοντας πως το Δεκαπενταύγουστο 2 Ρώσοι επισκέπτες επισκέφθηκαν τη μονή και συνάντησαν τον π. Σωφρόνιο και αυτοί τον κόλλησαν.. Πως μπορεί να ξέρει ποιός και πότε μετέδωσε τον ιό στον γέροντα;; Aυτοί οι Ρώσοι προσκυνητές βρέθηκαν θετικοί ήταν φορείς αποδείχθηκε κάτι τέτοιο έστω… ΟΧΙ..ακόμη κι από αυτή τη μαρτυρία προκύπτει στοχοποίηση ρωσικής πλευράς παραμονές επίσκεψης Ρώσου πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος…..Ρωσοφοβισμός εις το έπακρον…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τραγούδια διαμαρτυρίας από τον Van Morrison κατά του «λουκέτου» λόγω πανδημίας
 Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, 22:00
Τη βρετανική κυβέρνηση κατηγορεί ότι «παίρνει την ελευθερία μας» ο Van Morrison, σε τρία τραγούδια που θα δώσει στη δημοσιότητα τις επόμενες εβδομάδες, κατακεραυνώνοντας το παγκόσμιο «λουκέτο» για τη μη περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με ανάρτηση στον ιστότοπό του, σχεδιάζει «μέσω επιλεγμένων καναλιών» να τα δώσει στη δημοσιότητα ανά δύο εβδομάδες το κάθε ένα: στις 25 Σεπτεμβρίου το «Born to Be Free», στις 9 Οκτωβρίου το «As I Walked Out» και στις 23 Οκτωβρίου το «No More Lockdown». Θα τα παίξει σε συναυλία που θα δώσει στο London Palladium αυτό το φθινόπωρο.
Ξεδιπλώνει τις σκέψεις του στο «No More Lockdown», το πιο απροσχημάτιστο από τα τρία: «No more lockdown/No more government overreach/No more fascist bullies/Disturbing our peace/No more taking of our freedom/And our God-given rights/Pretending it’s for our safety/When it’s really to enslave».
«Επικίνδυνα» χαρακτήρισε τα τρία τραγούδια ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Ιρλανδίας Ρόμπιν Σουάν, δηλώνοντας στο BBC: «Δεν ξέρω από πού παίρνει τις πληροφορίες. Ξέρω τι αισθάνεται ο κόσμος γι' αυτό, αλλά θα έλεγα ότι αυτού του είδους τα μηνύματα είναι επικίνδυνα».
Εγκαινιάζοντας, τον περασμένο μήνα, εκστρατεία για να «σώσει τη ζωντανή μουσική», ο Van Morrison διαμαρτυρήθηκε κατά της «ψευδοεπιστήμης», όπως την χαρακτήρισε, γύρω από τον κορωνοϊό και υποστήριξε ότι με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν είναι βιώσιμες οι ζωντανές εκδηλώσεις. «Καλώ τους συναδέλφους μου τραγουδιστές, μουσικούς, συγγραφείς, παραγωγούς, υπεύθυνους προώθησης και άλλους στη βιομηχανία να παλέψουν μαζί μου γι' αυτό» είχε γράψει στον ιστότοπό του (σε ανάρτηση που σήμερα είναι διαγραμμένη, όπως σημειώνει το Rolling Stone). «Ελάτε μπροστά, ορθώστε ανάστημα, πολεμήστε την ψευδοεπιστήμη και μιλήστε δημόσια».
«Δεν λέω στον κόσμο τι να κάνουν ή τι να σκεφτούν, η κυβέρνηση ήδη κάνει σπουδαία δουλειά σ' αυτό» ανέφερε σε ανακοίνωσή του. «Έχει να κάνει με την ελευθερία επιλογής, πιστεύω ότι ο κόσμος έχει το δικαίωμα να σκέφτεται για τον εαυτό του».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακρόν: Είμαι έτοιμος να συζητήσω με την Τουρκία, όχι όμως κάτω από εκφοβισμό
 Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, 21:57
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δηλώνει έτοιμος για διάλογο με την Τουρκία, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει σεβαστή η κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το διεθνές δίκαιο και θα αποσαφηνιστούν οι ενέργειες της Άγκυρας σε περιοχές όπως η Λιβύη και η Συρία.
«Εμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε έτοιμοι για διάλογο, για την ουσιαστική οικοδόμηση μιας Pax Mediterranea, όχι όμως με το κόστος του εκφοβισμού, όχι με το κόστος της επιβίωσης του ικανότερου, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, με συνεργασία και σεβασμό μεταξύ συμμάχων», είπε ο Γάλλος πρόεδρος στη βιντεοσκοπημένη ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
«Αυτές οι αρχές είναι αδιαπραγμάτευτες», τόνισε ο Μακρόν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφγανιστάν: Ξαναπήραν τα όπλα μόλις αποφυλακίστηκαν οι Ταλιμπάν
 Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, 23:23
Πολλοί Ταλιμπάν, πρώην κρατούμενοι που αποφυλακίστηκαν ενόψει των ενδοαφγανικών ειρηνευτικών συνομιλιών, ξαναπήραν τα όπλα, ανέφερε σήμερα ο Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, ο εκπρόσωπος της αφγανικής κυβέρνησης στην ειρηνευτική διαδικασία.
Παράλληλα πάντως, ο Αμπντουλάχ χαρακτήρισε «θετικό» το κλίμα στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις.
«Ξέρω ότι ορισμένοι από αυτούς επέστρεψαν στο πεδίο της μάχης, κάτι που συνιστά παραβίαση των δεσμεύσεών τους», είπε ο Αμπντουλάχ σε μια διαδικτυακή συνέντευξη που οργάνωσε το αμερικανικό ίδρυμα προβληματισμού Council on Foreign Relations. Υπογράμμισε ότι οι πρώην κρατούμενοι, στην πλειονότητά τους, δεν ξαναπήραν τα όπλα, όμως «ορισμένοι από αυτούς το έκαναν».
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των ισλαμιστών ανταρτών συνεχίζονται πάντως, σε επίπεδο ομάδων επαφής και οι δύο αντιπροσωπείες άρχισαν να γνωρίζονται μεταξύ τους. «Δεδομένου του πλαισίου, το θεωρώ θετικό», σημείωσε.
Καθώς η βία στο Αφγανιστάν δεν παρουσιάζει μείωση, ο Αφγανός διαπραγματευτής κάλεσε τις ΗΠΑ και το Πακιστάν να ασκήσουν πιέσεις για να επιτευχθεί μια εκεχειρία. Οι ΗΠΑ διαπραγματεύτηκαν πρόσφατα μια ξεχωριστή συμφωνία με τους Ταλιμπάν, ώστε να τους πείσουν να ξεκινήσουν διάλογο με την κυβέρνηση της χώρας. Η Καμπούλ κατηγορεί το Πακιστάν ότι δίνει καταφύγιο και χρηματοδοτεί τους αντάρτες.
Ο Αμπντουλάχ είπε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί το Πακιστάν «εντός των προσεχών ημερών», για πρώτη φορά από το 2008.
Στη συνεχιζόμενη βία στο Αφγανιστάν αναφέρθηκε και ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη χώρα αυτή, Ζαλμάι Χαλιλζάντ, μιλώντας νωρίτερα στο Κογκρέσο. Ο Ντέιβιντ Χέλβι, αρμόδιος για θέματα Ασίας στο Πεντάγωνο, επιβεβαίωσε εξάλλου, σε αυτή τη συνεδρίαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ, ότι ο στόχος είναι να μειωθούν στους 4.500 οι Αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του τέθηκαν αν ασκείται πίεση από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ώστε η αποχώρηση να ολοκληρωθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Νέες διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας
 Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, 11:05
Χιλιάδες Κολομβιανοί διαδήλωσαν ξανά τη Δευτέρα κατά της αστυνομικής βίας και της κυβερνητικής πολιτικής, έντεκα ημέρες μετά τις διαδηλώσεις που είχαν ξεσπάσει έπειτα από τον θάνατο ενός άνδρα στα χέρια αστυνομικών.
Συνδικαλιστές και φοιτητές ήταν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων, οι οποίες κατέληξαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης στο κέντρο της Μπογοτά.
Διαδηλωτές έριξαν πέτρες εναντίον της αστυνομίας, η οποία απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων και βομβίδων.
Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών επενέβησαν για να περιορίσουν τις «βίαιες» ενέργειες στην Μπογοτά, καθώς και στις πόλεις Μεντεγίν και Πάστο, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας, ο στρατηγός Όσκαρ Ατεχορτούα.
Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι συνελήφθησαν για συμμετοχή σε βανδαλισμούς τραπεζών και δημόσιας περιουσίας, σύμφωνα με τον ίδιο.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 5.600 άνθρωποι συμμετείχαν στις 142 διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Κολομβία, όμως στο τέλος της ημέρας η συμμετοχή φαινόταν να είναι πολύ μεγαλύτερη.
Έπειτα από μια ανάπαυλα ένδεκα ημερών, φοιτητές που φορούσαν μάσκες βγήκαν ξανά στους δρόμους για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στην αστυνομία.
Χθες οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο της Μπογοτά, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας, κατά ενός πρόσφατου κύματος σφαγών που συνδέονται κατά της οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου στην κολομβιανή πρωτεύουσα είχαν πραγματοποιηθεί επί ημέρες διαδηλώσεις μετά τον θάνατο στις 9 Σεπτεμβρίου του 43χρονου μηχανικού Χαβιέρ Ορντόνιες, ο οποίος πέθανε μετά τη βίαιη προσαγωγή του από δύο αστυνομικούς.
Το βίντεο από τη σύλληψή του, το οποίο αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει τους αστυνομικούς να χτυπούν τον Ορντόνιες, ο οποίος βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος, πολλές φορές με όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης. Αυτά τα χτυπήματα ήταν, σύμφωνα με την εισαγγελία, η αιτία του θανάτου του.
Χθες, η δικαιοσύνη ζήτησε να τεθούν υπό προσωρινή κράτηση οι δύο αστυνομικοί που τον συνέλαβαν και οι οποίοι κατηγορούνται για βασανιστήρια και ανθρωποκτονία.
Στη διάρκεια των κινητοποιήσεων που ακολούθησαν τον θάνατο του Ορντόνιες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας είχαν ανοίξει πυρ σκοτώνοντας 12 διαδηλωτές. Έρευνες διεξάγονται εναντίον πολλών αστυνομικών για τα περιστατικά αυτά.
Παράλληλα, χιλιάδες ήταν οι τραυματίες από τα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει, ανάμεσά τους και πολλά μέλη των δυνάμεων της τάξης, ενώ είχαν υποστεί ζημιές και δεκάδες αστυνομικά τμήματα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήπως πίνει κάτι και δεν μας δίνει;
Τσίπρας: "Είμαστε εδώ για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια..."!
Είναι δυνατόν να νομίζει ότι είμαστε τόσο μεγάλοι μαλάκες;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ σε lockdown... 5.000 ισραηλινοί τουρίστες φθάνουν σήμερα στη Ρόδο! Τι συμβαίνει;
Έχει κανείς τα κότσια μας εξηγήσει γιατί έρχονται τουρίστες απο το Ισραήλ κατά 100άδες καθημερινά απευθείας στη Ρόδο με κολλητές πτήσεις, ενώ η χώρα τους μπήκε όλη σε lockdown? Σήμερα μόνο αναμένουμε... 5000 Ισραηλινούς...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έχουν ριμαξει τα σπίτια μας κλέφτες φοβόμαστε όλη μέρα κλειδαμπαρωνουμε και εσείς στέλνετε τους αστυνομικούς στις πλατείες.
Νομίζω ότι ζω σε παράλληλο σύμπαν όπου έχει χαθεί κάθε λογική. Λυπάμαι για την κατάντια