Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Δευτερα 21 Σεπτεμβριου 2020

 

Θυμάμαι, πριν μερικές μέρες, όταν η δημοσιογραφική αληταρία εμφάνιζε τις πρώτες καταλήψεις σχολείων να γίνονται δήθεν κατά της μάσκας, πόσοι και πόσοι ξεσπάθωναν και ελεεινολογούσαν τους μαθητές.

Τώρα που οι καταλήψεις τείνουν να προσλάβουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας για να γίνουν τα τμήματα 15μελή, λεφτά για την παιδεία και μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών, οι έξαλλοι επικριτές των μαθητών σιωπούν επιδεικτικά.


Πάνω από εβδομήντα οι σχολικές καταλήψεις στην Αθήνα, πάνω από σαράντα στη Θεσσαλονίκη, άλλες τόσες στην Πάτρα και εκατοντάδες σε πολλές άλλες πόλεις, αλλά η δημοσιογραφία του ψεύδους και της διαπλοκής δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα.

Δεν πέρασε, βλέπεις, η άθλια απόπειρα να εμφανιστούν οι καταλήψεις σαν δήθεν άρνηση της μάσκας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σφαγή της Μεραρχίας Άκουι. Κεφαλονιά, 21 Σεπτεμβρίου 1943

Στις 21 Σεπτεμβρίου 1943 πραγματοποιήθηκε ένα από τα πλέον φρικιαστικά εγκλήματα του ναζισμού, με τη σφαγή των Ιταλών αιχμαλώτων της Μεραρχίας Άκουι στην Κεφαλονιά.

Καθώς η φασιστική Ιταλία σκόπευε στην προσάρτηση των νησιών του Ιονίου, αμέσως μετά την κατάληψή τους, τον Απρίλιο 1941, επέβαλε ένα καθεστώς κατεχόμενου προτεκτοράτου, αποκόβοντάς τα από την υπόλοιπη κατεχόμενη Ελλάδα.

Βασισμένοι στο «δίκαιο» του ιστορικού προηγουμένου, αναφερόμενου στη μακραίωνη κατοχή των νησιών από τη Βενετία, οι Ιταλοί φασίστες αποσκοπούσαν στην προοπτική αφελληνισμού των κατοίκων των νησιών, δημιουργώντας συνθήκες που κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στην ψευδή εικόνα που εμφάνισε η ανεκδιήγητη κινηματογραφική ταινία «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι».

Την οργάνωση της αντίστασης στους φασίστες κατακτητές ανέλαβε ήδη από τον χειμώνα του 1941-42 το ΕΑΜ, που βρήκε μαζική ανταπόκριση σε έναν λαό με ζωντανές μνήμες εθνικοαπελευθερωτικών, δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων. Το καλοκαίρι του 1943, όταν στην Ιταλία ανατράπηκε ο Μουσολίνι από τον Μπαντόλιο και δρομολογούνταν η απόσυρσή της από τον πόλεμο, το ΕΑΜ είχε οργανώσεις σε όλες τις πόλεις και στα περισσότερα χωριά, από την Κέρκυρα μέχρι τη Ζάκυνθο, ενώ παράλληλα είχαν συγκροτηθεί αξιόμαχες δυνάμεις του ΕΛΑΣ.

Με την ανακοίνωση της συνθηκολόγησης της Ιταλίας, στις 9 Σεπτεμβρίου 1943, η Διοίκηση των ιταλικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην Ελλάδα έδωσε διαταγή να παραδοθούν στους Γερμανούς. Σε πολλές περιπτώσεις κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς μονάδες ολόκληρες του ιταλικού στρατού στη Στερεα Ελλαδα έρχονταν σε συνεννόηση με τον ΕΛΑΣ και διαλύονταν, αρνούμενες να παραδοθούν στους ναζί. Έτσι εξοπλίστηκε ο ΕΛΑΣ με τα ιταλικα πολυβολα και κανονια, και εγινε κανονικος στρατος. Γιατι μεχρι τοτε πολεμουσαν με λιανοντουφεκα και ότι οπλα επαιρναν από τους σκοτωμενους Γερμανους.

Αυτό συνέβη και στην Κεφαλονιά, όπου έδρευε η Μεραρχία Άκουι, με σύνολο 12.000 άντρες. Ο διοικητής της, υποστράτηγος Γκαντίν, αρνήθηκε να υπακούσει στη διαταγή που απηύθυνε από την Αθήνα ο στρατηγός Βεκιαρέλι. Αντίθετα, οργάνωσε την άμυνα του νησιού, σε συνεννόηση με τον ΕΛΑΣ.

Στις 13 Σεπτεμβρίου οι Γερμανοί έστειλαν τελεσίγραφο, απαιτώντας την παράδοση της Μεραρχίας και του νησιού, ενώ ταυτόχρονα προσέγγισαν την Κεφαλονιά δύο πλοία του γερμανικού πολεμικού ναυτικού. Ως απάντηση, οι Ιταλοί βύθισαν το ένα πλοίο και ταυτόχρονα εκτέλεσαν την ομάδα των Γερμανών αξιωματικών που βρισκόταν από το 1941 στο Αργοστόλι.

Εντούτοις, οι ιταλικές δυνάμεις δεν ήταν σε θέση να αποτρέψουν τη γερμανική απόβαση και να νικήσουν κατόπιν τις αριθμητικά υπερτερες, και στηριγμένες σε μεγάλη υπεροπλία δυνάμεις του γερμανικού στρατού, της Ορεινής Μεραρχίας Εντελβάις, που αποτελουνταν από δολοφονους και κλεφτες Γερμανους του κοινου ποινικου δικαιου που ειχαν βγαλει οι Γερμανοι από τις φυλακες τους, που ήρθε από τα Γιάννενα με διοικητή τον ταγματάρχη Φον Χίρσφελντ. Στις 21 Σεπτεμβρίου οι Ιταλοί συνθηκολόγησαν, παρόλο που ο ΕΛΑΣ επέμενε ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν από κοινού τον αγώνα και τη δέσμευσή του ότι θα φρόντιζε άμεσα για τη διεκπεραίωση των Ιταλών στις απελευθερωμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελεύθερης Ελλάδας.

Οι Γερμανοί πραγματοποίησαν την ίδια μέρα της συνθηκολόγησης ένα στυγερό έγκλημα. 5.000 παραδομένοι Ιταλοί μεταφέρθηκαν στην ορεινή περιοχή της Φάλαρης, όπου εκτελέστηκαν όλοι με ριπές πολυβόλων. Άλλοι 3.000 πνίγηκαν, όταν ναυάγησαν τα πλοία που τους μετέφεραν, ενώ στις 24 Σεπτεμβρίου εκτελέστηκαν στο Φανάρι του Αργοστολίου και στα Τρωιανάτα περισσότεροι από 700 αιχμάλωτοι αξιωματικοί. Συνολικά οι νεκροί (πεσόντες στις μάχες με τους Γερμανούς, εκτελεσμένοι και πνιγμένοι) Ιταλοί ανέρχονται σε 9.250.

Ήταν ελάχιστοι οι Ιταλοί που δεν υπάκουσαν στις εντολές παράδοσης. Σχεδόν στο σύνολό τους ήρθαν σε επαφή με τον ΕΛΑΣ και διασώθηκαν, μεταφερόμενοι στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ αξιοθαύμαστη υπήρξε η συμβολή του λαού της Κεφαλονιάς στη φιλοξενία των μέχρι τότε εχθρών Ιταλών στρατιωτών, παρόλο που ήξεραν ότι αυτό θα είχε ως συνέπεια την εκτέλεση όλων των μελών της οικογένειας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Τι υποκρισία ! Ο Τσίπρας μίλησε χθες και για μερική διαγραφή του ιδιωτικού χρέους !!!

Στις μέρες του νομοθετήθηκαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί . Έγινε ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα η περεμπόδιση τους . Κάποιοι θα σέρνονται στα δικαστήρια επί μακρόν .

Στις μέρες του πολιτογραφήθηκε ο όρος "στρατηγικοί κακοπληρωτές" όπου έμπαιναν στο ίδιο τσουβάλι μεγαλοοφειλέτες και εξαθλιωμένοι .

Στις μέρες του εκκρεμοδικούσαν μεγάλες δίκες τραπεζικών σκανδάλων όπως του Ταχ/κου Ταμ/Ρίου.

Σχολιο.- είναι χρήσιμοι τέτοιοι νατοικοι ευρωενωσιτες "αριστεροί" του λαθροεποικισμου και του  ιμπεριαλισμου για να πράξουν ότι δεν δύναται να πράξει η δεξιά και να δημιουργήσει και το αίσθημα αποδοκιμασίας εναντίον της αριστεράς! 

Σχολιο.-  Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας...είχε το θράσος να καταθέσει λουλούδια στην Καισαριανή...το απόλυτο τίποτα είναι....

Σχολιο.- Εδώ και καιρό έχει καταλάβει που απευθύνεται και κοροϊδεύει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε παιδια… Αν γινει πολεμος, επιτρεπει ο Αντιρατσιστικος Νομος να πυροβολησουμε τους Τουρκους???



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν θα σε ξεχασω ποτε Τσιόρδα...‼

-Κοροιδεψες ακομα κ εμενα για 10 μερες.Με τρομαξες γιατι οι γονεις μου ειναι ηλικιωμενοι.Γενημενος πολιτικος κρυμενος πισω απο τα πτυχια της ιατρικης.Δεν ξεχνω οτι τα αφεντικα σου ειναι ο #Παγκόσμιος_Οργανισμος_Υγειας...

-Δεν ξεχνω το σκανδαλο το 2009 με τα 30 εκατομμυρια εμβολια για 10 εκατομμυρια ελληνες.Δεν ξεχνω τον φοβο που εχεις σκορπισει στους ελληνες και παθαινει ο κοσμος κρισεις πανικου.Δεν ξεχνω τα εμβασματα που βγηκαν στο διαδυκτιο απο τις φαρμακευτικες που πηρες!!Δεν ξεχνω την προσληψη επιστημονα ιατρου με ληξη 31/7.Δεν ξεχνω οτι εκλεισες τα μαγαζια μας και τα πάντα και θα υποφερουμε ολοι από #ανεργία... #πίνα και #φτώχια...‼

-Δεν θα ξεχασω ποτε οτι εκλεισες για πρωτη φορα στην ιστορια της #ΕΛΛΑΔΑΣ ....τις #ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ...‼

-Δεν θα ξεχασω οτι παραδεχτηκες #2_φορες στην τηλεόραση οτι πέταγες τους θανατους στην #δεξαμενη του covid 19... Δεν θα ξεχάσω ότι δωροδοκουσατε με 5000 ευρώ την κάθε οικογένεια του ασθενή που πέθαινε... μόνο και μόνο για να δηλώσετε ότι πέθανε από κορονοιο. Δεν θα ξεχάσω τα ΜΜΕ για το σανό.. γιατί πολύ απλά ...όπως και #ΕΣΥ....πληρωθήκανε καλά..

-Πληρωθήκατε όλοι σας για να πουλάτε ψέμα και κοροϊδία στον κόσμο και για να παρουσιάζεται μία #επιδημία σαν #πανδημία...... 

-Δεν θα ξεχασω την δηλωση που εκανες για 14000 θανατους στην ελλαδα με πληθυσμο 10 εκατομυρια.Δεν ξεχνω οτι χτυπησες στο συναισθημα τον ελληνα με τα ψευτικα δακρυα σου.....Δεν ξεχνώ ότι μού πήρες την ελευθερία....και ότι με ανάγκασες με διάφορα προστίματα να φορώ και να κυκλοφορω με μια ιατρική μάσκα...που ακόμα και εσύ ο ίδιος το ξέρεις πώς η μάσκα μετά από λίγο καιρό...προκαλεί ζημιά στον πνεύμονα...και συγνώμη που στο χαλάω...αλλά επειδή αγαπώ εμένα...... θα πετάξω την μάσκα... #Γιατί...????

Γιατί δεν είμαι άρρωστη.... γιατί η μάσκα μου μειώνει την πρόσληψη οξυγόνου... γιατί τα μικρόβια παγιδεύονται κοντά στη μύτη και στο στόμα μου...γιατί δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι υγιείς άνθρωποι πρέπει να φοράνε μάσκες... γιατί...το να φοράω την μάσκα είναι ένα σημάδι #υποταγής και αφαίρεσης της #Ελευθερίας_του_λόγου..

-#Όχι ....δεν θα με κάνεις εσύ ότι θέλεις... ούτε εσυ.......ουτε κανένας άλλος σαν εσένα.....για μένα δεν υπάρχεις κάν.....και εύχομαι να μην γυρίσεις ποτέ ξανά στη ζωη μου... γιατί πολύ απλά...δεν θέλω να σε δω ξανά.... αρκετά σε είδα.... αρκετά σας είδα..... όλους σάς...‼‼

.. αφήστε μας επιτέλους...να ζήσουμε την ζωή μας ελεύθεροι...‼‼

-Συγνωμη.....αλλα Όχι....δεν ξεχνώ...‼‼

Απλά Ονειρευομαι στη χωρα της διαπλοκης κ των νταβατζηδων... καποια στιγμή...να υπαρξει και δικαιοσύνη.. κάποια στιγμή...να δω την Ελλάδα ελεύθερη και καθαρή... ‼‼



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μην παραμένετε απαθείς στον Νέο Φασισμό που προχώρα βήμα το βήμα: Προσλαμβάνονται "επιτηρητές μάσκας" στα μέσα μαζικής μεταφοράς!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τυχαίο ότι ήρθαν στο Σύνταγμα "οι του Ζακ" και προβάλλονται αυτοί από τα ΜΜΕ και όχι οι συγκεντρώσεις Κατά της ψευτοΠΑΝΔΗΜΙΑΣ;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για το καλό μας... κλείνουν με "τεστ" το ένα σχολείο μετά το άλλο για να μας οδηγήσουν σε νέο καταστροφικό Λοκντάουν!

Οι περισσότεροι εξακολουθήστε να παραμένετε απαθείς μέχρι να σας αλυσοδέσουν....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τους Έλληνες στη Θεσσαλία στα νησιά Ιονίου και στην Ηλεία που έχασαν τα σπίτια τους η ΕυρωΕνωση δεν έστειλε σκηνές. Για τους λαθροεισβολείς ισλαμοφασίστες λαθροέποικους τρέχουν όλοι, ο αποικιοκρατικός ξεφτιλοΟΗΕ και η αποικιοκρατική Γερμανική ΕνωσηΕυρω!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- είστε αρνητές του ιού!

- αρνητές των μέτρων είμαστε, ο ιός υπάρχει

- προτρέπετε τον κόσμο να μη φοράει μάσκα αυτό είναι παράνομο!

- δεν προτρέπουμε κανέναν σε τίποτα, λέμε να μην είναι υποχρεωτική και να φοράει όποιος θέλει

- φορέστε μάσκες ανεύθυνοι θα μας σκοτώσετε!

- τις φοράμε ανελλιπώς τρεις μήνες και τα «κρούσματα» αυξάνονται

- είστε συνωμοσιολόγοι!

- αν η κριτική σε πολιτικές αποφάσεις είναι συνωμοσιολογία, ναι είμαστε

- δεν θέλετε λοκντάουν για να βγαίνετε για ποτάρες!

- δεν θέλουμε λοκντάουν , επειδή είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι, όχι φυλακισμένοι

- είστε συριζαίοι!

- λάθος, οι συριζαίοι και εσείς λένε ακριβώς τα ίδια, άρα μάλλον εσείς είστε κρυφοσυριζαίοι

- το λοκντάουν έγινε για να κερδίσουμε χρόνο!

- ωραία και τώρα που κερδίσαμε χρόνο γιατί θέλετε να μας ξαναμαντρώσετε;

- η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα!

- στον κ. Μητσοτάκη πείτε το που δήλωσε ότι νέο λοκντάουν δεν το αντέχει η οικονομία

- είστε ρωσόφιλοι και χαρήκατε με το ψευτοεμβόλιο του Πούτιν!

- προσωπικά στα φρύδια μου κι ο Πούτιν και το εμβόλιο του

 - δεν έχουν όλες οι απόψεις την ίδια βαρύτητα!

- says who?

- να ακούτε μόνο τους επιστήμονες της κυβέρνησης όχι τους άλλους!

- σωστά, επειδή είναι αμερόληπτοι, πολιτικά αδέσμευτοι και δεν πληρώνονται από κανέναν

- είστε αντικοινωνικοί και μισάνθρωποι!

- σωστά, ενώ εσείς που ακρωτηριάσατε την κοινωνική ζωή είστε υπόδειγμα ανθρωπισμού

- η ελευθερία δεν έχει κανένα νόημα χωρίς τη ζωή!

- πες το αυτό στα εκατομμύρια έλληνες που σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών από το 1821 ως το 1974

- όλα τα κάνει ο Μπιλ Γκέητς και ο Άδωνις για να βγάλουν λεφτά!

- Τα χρήματα είναι δευτερεύον. Τα κράτη και οι μεγάλες επιχειρήσεις στον ολιγοπωλιακό καπιταλισμό ενδιαφέρονται κυρίως για την αύξηση της ισχύος τους, όχι την αύξηση των κερδών τους, δύο πράγματα που δεν ταυτίζονται, όπως έδειξε μεταξύ άλλων ο Γκάλμπρεϊθ καθώς και όλοι οι κλασικοί φιλελεύθεροι στοχαστές που ήταν καχύποπτοι προς το κράτος

- είστε ψεκασμένοι!

- ψεκασμένα να πεις τα μούτρα σου, παλιομαλάκα σανοφάγε



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξυπνάς ένα πρωί κι αποφασίζεις ότι δεν θέλεις να πείσεις κανέναν. Δέχεσαι ακόμα και τη φαιδρότητα που προκαλείς στον καλά τακτοποιημένο κόσμο. Δεν θέλεις ν΄αποδείξεις πλέον ότι έχεις δίκιο. Λες απλά «ναι είμαι φαιδρός» για να συντομεύσεις τη διαδικασία. Λες «ναι έχεις δίκιο» για να μην δώσεις ευκαιρία σε άλλα ψέματα να επιμένουν να σε πείσουν. Επειδή βαρέθηκες τα σού'πα-μού'πες.

Το σκας. Στ΄αλήθεια το σκας και φεύγεις.

Λες απλά αν τούτοι δω είναι από εδώ, εγώ είμαι από εκεί.

Βάζεις λοιπόν στη βαλίτσα το "εκεί" και πας να το φυλάξεις μη καταφέρουν να το μολύνουν. Να φυλαχτεί κάτι, μη και βάλουν χαράτσι ακόμα και στα όνειρά μας, εκείνοι που έχουν περιορίσει τα όνειρα σε μια κονσόλα με νούμερα. Νούμερα οι ίδιοι. Αυτοί που το παίζουν αρχηγοί και ιερείς. Που είναι τόσο κατώτεροι πνευματικά, ώστε να προσπαθούν να σε μειώσουν, για να σε φέρουν στο επίπεδό τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το φαντάζεστε τι θα γινόταν, αν δεν υπήρχε το τραπεζικό απορρητο ???

Όλοι οι πλούσιοι θα ήταν κρεμασμένοι !!!!

ΑΠΟΔΕΙΞΗ;:

Περισσότερα από 2.500 απόρρητα έγγραφα εμπλέκουν τραπεζικούς κολοσσούς όπως η Deutsche Bank, η JP Morgan και η HSBC 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα, στις 20 Σεπτεμβρίου 1942, η Ιουλία Μπίμπα, μέλος της αντίστασης στην κατοχή, ανατινάζει το κτίριο όπου στεγάζονταν τα κεντρικά γραφεία της ελληνικής ναζιστικής οργάνωσης ΕΣΠΟ (Εθνική Σοσιαλιστική Πατριωτική Οργάνωσις) στο κέντρο της Αθήνας (γωνία Γλάδστωνος και Πατησίων) με δέκα κιλά δυναμίτη.

Σύμφωνα με επίσημη αναφορά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, στην έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε, σκοτώθηκαν 29 μέλη της ΕΣΠΟ –ο αρχηγός της, γιατρός Στεροδήμας, τραυματίστηκε σοβαρά και πέθανε λίγες μέρες αργότερα- καθώς και 43 Γερμανοί στρατιωτικοί στον τρίτο όροφο.

Η Μπίμπα έφερε εις πέρας το μεγαλύτερο σαμποτάζ μέχρι τότε στην κατεχόμενη Ευρώπη τη στιγμή που οι δυνάμεις του Άξονα ήταν αντιμέτωπες με το ανατολικό μέτωπο. Το χτύπημα ήταν καίριο.

Παραδουλεύτρα στην Αθήνα, λιγομίλητη, η Μπίμπα με καταγωγή από τη Σάμο δίδασκε στο κατηχητικό σχολείο του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι -το παρατσούκλι της "δασκαλίτσα" γεννήθηκε εδώ. Απόφοιτη δημοτικού και παντρεμένη με τον τυφλό εκ γενετής Κώστα, η Μπίμπα μυήθηκε στην ΠΕΑΝ τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς και μοίραζε παράνομα έντυπα ή έγραφε συνθήματα κατά των Ναζί και των δωσιλόγων φίλων τους στους τοίχους.

Τον Ιούλιο του 1942 ο Κώστας Περρίκος ιδρύει τον Ουλαμό Καταστροφών. Η Αικατερίνη Μπέση, η φίλη και γειτόνισσα της Μπίμπα που την έκανε κομμάτι της ηρωικής παρέας στρατολογήθηκαν. Στο σπίτι της πρώτης κρύψανε τις εκρηκτικές ύλες, στο σπίτι της δεύτερης κατασκεύασαν τη βόμβα που ισοπέδωσε το κτίριο της ΕΣΠΟ.

Η Μπίμπα κουβάλησε τη βόμβα των δέκα κιλών μέσα σε μια πάνινη τσάντα. Τα χόρτα έκρυβαν το περιεχόμενο στην επιφάνεια της τσάντας, το σαμποτάζ ήταν νοικοκυρεμένο, από το σπίτι της στο Κουκάκι μέχρι και το κέντρο της Αθήνας. Εκεί την περιμένουν ο Μυτιληναίος και ο Γαλάτης που πυροδοτούν τον μηχανισμό, η ανατίναξη της ΕΣΠΟ είναι μια νίκη της αντίστασης στον εχθρό, τον εσωτερικό και τον εξωτερικό.

Το νοικοκυριό της Μπίμπα μεταφέρεται στο καταφύγιο του Ουλαμού, σε μια μονοκατοικία στην Αγία Ελεούσα, Θησέως 259, όπου και η ομάδα των αγωνιστών ετοιμάζει τα επόμενα χτυπήματα ακόμη και αν οι Ναζί και οι Έλληνες που τους βοηθούσαν ήταν στο κατόπι. Η Ιουλία ήταν η ιδανική οικοδέσποινα της αντίστασης.

Στις 11 Νοεμβρίου 1942, ο χωροφύλακας Πολύκαρπος Νταλιάνης προδίδει τη δράση τους, ο Ουλαμός συλλαμβάνεται, τα βασανιστήρια ακολουθούν.

Η Μπίμπα ομολόγησε ότι εκείνη ανατίναξε την ΕΣΠΟ και δεν αποκάλυψε κανέναν άλλον, ήταν όλο το φταίξιμο δικό της.

Στις 31 Δεκεμβρίου 1942 το Γερμανικό Στρατοδικείο Αθηνών καταδικάζει την Μπίμπα τρεις φορές σε θάνατο "διά πελέκεως". Φυλακισμένη στο Εμπειρίκειο Άσυλο μέχρι να ετοιμαστεί η μεταγωγή της στο εξωτερικό για τον αποκεφαλισμό, η Μπίμπα γράφει στη μητέρα της και την Άννα Πατέρα, φίλη και γειτόνισσά της.

Γράφει:

Δεκέμβριος 1942

Αγαπητή Άννα, πολλές φορές με ρωτάνε εδώ στη φυλακή πώς βρήκα τη δύναμη εγώ, ένα άβγαλτο κορίτσι απ’ τη Σάμο ν’ ανακατευτώ στην Αντίσταση.

Ούτε κι εγώ ξέρω να σου πω. Κάτι μέσα μου μ’ έτρωγε. Κάτι μου ‘λεγε "Πρέπει να κάνεις κι εσύ κάτι. Το ζητάει η ώρα".

Μπορεί να μ’ έβαλαν στα αίματα κι εκείνα τα παλικάρια που κατέβασαν τη γερμανική σημαία απ’ την Ακρόπολη τον Μάιο του ’41. Δεν μάθαμε ακόμα τ’ όνομά τους. Ίσως να μην το μάθουμε ποτέ. Θυμάμαι ότι εκείνη τη μέρα, εκείνο το σούρουπο, ανέβηκα πάνω στου Φιλοπάππου και κοίταζα τον βράχο απέναντι.

Κοίταζα τον Παρθενώνα και σκεφτόμουνα "Άραγε θα μπορέσω ποτέ να κάνω κι εγώ κάτι;".

Ας είναι! Τώρα όλα αυτά είναι περασμένα. Τώρα έχω μπροστά μου τα κάγκελα. Απ’ την περασμένη βδομάδα μ’ έχουν στην απομόνωση. Θ’ αντέξω όμως.

Κουράγιο.

Η Ιουλία Μπίμπα μεταφέρθηκε σιδηροδρομικώς από την Αθήνα στη Βιέννη και εκτελέστηκε στη γκιλοτίνα του Δικαστηρίου της 8ης Περιφερείας της Βιέννης (Vienna 8, Landesgerichtsstraße 11) στις 26 Φεβρουαρίου 1943.

Ήταν 32 ετών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βye, bye Μόρια» ! Καλώς ήρθατε στο Καρά-Τεπέ !

Με αυτά και με αυτά, κανείς δεν σκοτίζεται που οι κάτοικοι της Λέσβου είναι πλέον βαθιά κι επικίνδυνα διχασμένοι …. σε a priori «καλούς, λογικούς κι ευαίσθητους ανθρώπους» και σε a priori «ξενόφοβους, εθνικιστές και ρατσιστές», με αλληλοκατηγορίες για «χαμένους» και «κερδισμένους» της δραματικής πενταετίας του λαθροεποικιστικού - λαθροεισβολης. Και αυτό είναι ασφαλώς ότι χειρότερο για το ήδη «κατεστραμμένο», ακριτικό νησί. Αυτό, το μελλοντικό ελεγχόμενο και πλήρως εξοπλισμένο εξωτερικό «χοτ-σποτ» της Ευρώπης, στο πλαίσιο του ενιαίου ευρωπαϊκού σχεδίου απόδοσης ασύλου που θα δημοσιευτεί την ερχόμενη Τετάρτη. Βεβαίως και με εξασφαλισμένους τους σχετικούς πόρους, αντισταθμιστικά, αποζημιώσεις κλπ.

(Οι φωτογραφίες είναι του Γερμανού δημοσιογράφου Hinrich Rohbohm που δημοσιεύτηκαν σήμερα σε γερμανική ιστοσελίδα.)

Φωτο 1. Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα ο ελληνικός στρατός έστησε αρκετές εκατοντάδες αντίσκηνα στην περιοχή Καρά Τεπέ της Λέσβου, έξι χιλιόμετρα μακριά από τη Μυτιλήνη.

Φ. 2. Ο καθαρισμός εκατοντάδων κυβικών μέτρων στερεών αποβλήτων γίνεται τόσο στη νέα δομή στο Καρά Τεπέ, όσο και στην πυρπολημένη Μόρια.

Φ. 3. Πιθανός χώρος διάθεσης των αποβλήτων ο κοντινός ΧΥΤΑ Λέσβου ο οποίος αναμένεται σύντομα να κορεσθεί πλήρως, με την επέκτασή του ακόμα να βρίσκεται στις μελέτες.

Φ. 4. Αρκετοί δρόμοι κοντά στη νέα δομή και στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης είχαν την εικόνα μικρών «χωματερών».

Φ. 5. Πολλές οικογένειες λαθροεισβολεων-λαθροεποικιστών έχουν μεταφερθεί στη νέα δομή και ήδη περίπου 10 χιλιάδες λαθροεποικιστες (από τις 12 χιλ.) βρίσκονται στο Καρά Τεπέ.

Φ. 6. Η "ειδυλλιακή" ακρογιαλιά του Καρά Τεπέ, αν και το χειμώνα τα πράγματα αναμένεται να είναι διαφορετικά.

Φ. 7. Ισλαμοφασιστες Λαθροεισβολεις Λαθροεποικιστες ετοιμάζεται ήδη για τα κρύες νύχτες του χειμώνα.

Φ. 8. Εκατοντάδες Ισλαμοφασιστες Λαθροεποικιστες στέκονται στην ουρά για ψώνια στο κοντινό σούπερ μάρκετ (γερμανικών συμφερόντων).

Φ. 9. Πολλοί νεαροί Ισλαμοφασιστες Λαθροεποικιστες κρύβονται ακόμα στα γύρω δάση και σε εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Φ. 10. Νεαροί Αφγανοί Ισλαμοφασιστες προτιμούν να μένουν ακόμη στο ύπαιθρο και να μαθαινουν πολεμικες τεχνες με την ελπίδα να καταλαβουν το νησι και μετα να φτάσουν στην ηπειρωτική χώρα και στην πλατεία Βικτωρίας.

Φ. 11. Και η νέα δομή στο Καρά Τεπέ θα είναι περιφραγμένη.

Φ. 12. Οι δημοσιογράφοι δεν θα έχουν πρόσβαση στο Καρά Τεπέ. Οι ΜΚΟ ;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15 χρονια  γεφυρας Ριου-Αντιριου

Εχουν περασει 82 εκατομμυρα οχηματα!

Εχουν εισπραχθει 1,1 δις ευρω!

Το εργο στοιχησε 620 εκατ ευρω και η συμβαση ισχυει για 50 χρονια!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος δεν ΣΕΒΕΤΑΙ τους νεκρούς της καθε πλευράς, ανήκει σε εναν κόσμο ζούγκλας και απολιτισιάς.

Ο σεβασμός είναι ένα θέμα και η διαφωνία ένα εντελώς άλλο θέμα.

Διαφωνώ, αλλά σέβομαι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Και φωναζουν οι πατριδεμποροι να φοβηθουν οι πατριωτες»

Κωστας Βαρναλης

ΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.!!!

Η ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ !!!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ , ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΓΡΆΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ.

Ο Χουσεΐν Χαβαρί ήρθε στην Ελλάδα ως ασυνόδευτος ανήλικος, Αφγανός, που τον πατέρα του τον είχαν σκοτώσει οι Ταλιμπάν, όλα κατά δήλωσή του. Το 2013 καταδικάσθηκε σε δεκαετή κάθειρξη για απόπειρα δολοφονίας μιας φοιτήτριας στην Κέρκυρα. Αποπειράθηκε να τη βιάσει και την έσπρωξε σε γκρεμό 8 μέτρων, σαν να την πέταξε από ένα μπαλκόνι περίπου τρίτου ορόφου, με αποτέλεσμα η κοπέλα να τραυματιστεί σοβαρά.

Δικάστηκε ως ανήλικος, με τα ευεργετήματα που προβλέπει ο νόμος για αυτούς, ήτοι μικρότερη ποινή, και τον Οκτώβριο του 2015 αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να δίνει το «παρών». Υστερα από λίγο παραβίασε τους όρους και εξαφανίστηκε. Με κάποιον τρόπο, προφανώς στη ζούλα, πήγε στη Γερμανία και ζήτησε άσυλο, δηλώνοντας πάλι ανήλικος, 17 – στο χωριό του μένουν σε κάθε έτος ηλικίας τρία χρόνια, όπως ένας κουμπούρας συμμαθητής μου στο Δημοτικό, και μην ξεχνάτε πως ήταν κι ορφανό το καημένο. Το γερμανικό σύστημα υποδοχής των «προσφύγων» ή προσφύγων τον έστειλε σε διάφορες ανάδοχες οικογένειες για να τον κανακεύουν, να του κάνουν Bebelac και να τον ταΐζουν φρέσκα στρούντελ για να καρδαμώσει, αφού ως έφηβος ήταν στην ανάπτυξη.

Τον Οκτώβριο του 2016, ο Χαβαρί βγήκε πάλι για «κυνήγι». Βίασε και σκότωσε τη 19χρονη Μαρία Λαντενμπέργκερ, φοιτήτρια Ιατρικής και κόρη αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κορίτσι γύριζε με το ποδήλατό της από ένα πάρτι. Ο Χαβαρί τη δάγκωσε στο μάγουλο, στο στήθος και έκανε προσπάθεια να τη στραγγαλίσει. Όταν έχασε τις αισθήσεις της, τη βίασε κατ’ επανάληψη και την πέταξε σε ένα ποτάμι, όπου πνίγηκε.

Το έγκλημά του αποκάλυψε πως είχε συλληφθεί για απόπειρα βιασμού φοιτήτριας στην Ελλάδα, αλλά είχε αποφυλακιστεί και έφυγε για τη Γερμανία. Εκεί, ζήτησε άσυλο.

Η Αστυνομία τον ταυτοποίησε ως δράστη και τον συνέλαβε από τις κάμερες ασφαλείας και από DNA που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Μετά αρχίζουν οι εκπλήξεις.

Οι διωκτικές Αρχές ανέθεσαν στην Ούρσουλα Βίτβερ – Μπακόφεν, καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Βιολογικής Ανθρωπολογίας του Φράιμπουργκ, να προσδιορίσει την ακριβή ηλικία του. Εξετάζοντας ένα δόντι του κατηγορουμένου, που βρέθηκε στο σπίτι του, και άλλα στοιχεία που μπορούν να προσδιορίσουν την ηλικία ενός ανθρώπου, κατέληξε πως ο Χουσεΐν Χαβαρί ήταν μεταξύ 22,05 και 29,55 ετών. Της παντρειάς, δηλαδή, και, απ’ ό,τι φαίνεται, ήταν ενήλικος και όταν τέλεσε την απόπειρα βιασμού και ανθρωποκτονίας στην Ελλάδα.

Η Γερμανική Αστυνομία βρήκε τη δεύτερη έκπληξη. Ανοίγοντας το κινητό του διαπίστωσε πως ο «ασυνόδευτος ανήλικος Αφγανός», που ήταν μαντράχαλος, δεν μιλούσε με κανέναν στο Αφγανιστάν, αλλά με αριθμούς στο Ιράν. Απεδείχθη λοιπόν πως είχε πει ψέματα και για την εθνική του καταγωγή – ήταν Ιρανός υπήκοος.

Στο μεταξύ, φυσικά οι γερμανικές Αρχές βρήκαν πως ο λεγάμενος ήταν φυγάς από την Ελλάδα, έχοντας παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, όπου τέλεσε απόπειρα βιασμού και ανθρωποκτονίας, γεγονός που προκάλεσε σάλο για τις «τρύπες» σε Ελλάδα, Γερμανία και εν γένει στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας και διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης. Όπως στην παρακμιακή Ελλάδα, έτσι και στην παρακμιακή Γερμανία το σύστημα έκαψε πολλές θερμίδες όχι για την ουσία του φονικού προβλήματος, αλλά για να μην ανέβει ο «ρατσισμός».

Η τρίτη και τελευταία έκπληξη-κερασάκι στη σάπια τούρτα των ψευτοπροσφύγων ήρθε από το Δικαστήριο, το οποίο κατάφερε να επικοινωνήσει στο Ιράν με τον «δολοφονημένο» πατέρα του Χαβαρί, ο οποίος έχαιρε άκρας υγείας και Αφγανούς Ταλιμπάν είχε δει μόνο στην τηλεόραση.

Ο ενήλικος Ιρανός φονιάς είπε πως ωθήθηκε στο έγκλημα από «παρόρμηση». Στις 22/3/2018, το Δικαστήριο του Φράιμπουργκ καταδίκασε τον Χουσεΐν Χαβαρί ως ενήλικο σε ισόβια κάθειρξη. Το άτυχο 19χρονο θύμα δεν γυρίζει πίσω… Τα τραύματα της Ελληνίδας φοιτήτριας στην Κέρκυρα, που την έριξε στον γκρεμό, δεν θα σβήσουν εύκολα.

Η ψευδής δήλωση λαθρομεταναστών πως είναι ανήλικοι, η ψευδής καταγωγή και η κατασκευή ψευδών γεγονότων καταδίωξης, ώστε να έχουν προσφυγικό προφίλ, συχνά με καθοδήγηση από μέλη ΜΚΟ, είναι κάτι σύνηθες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι μαθηματικά βέβαιο πως οι μαθητές θα αντιδράσουν. Ειναι, επίσης, μαθηματικά βέβαιο πως θα ξεσπάσει επικοινωνιακη καταιγίδα από τα ΜΜΕ της κυβέρνησης που θα προσπαθήσει να ταυτίσει τον αγώνα τον παιδιών με το " κίνημα" των αρνητων του Ιού. Κι ας λένε το αντίθετο τα παιδιά, κι ας ζητάνε μέτρα προστασίας. Έχουν ανάγει το ψέμα σε επιστημη

"Εξήντα περίπου σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Αθήνα βρίσκονται σε κατάληψη. Τα αιτήματα των μαθητών λογικά και ρεαλιστικά. Ολιγομελή τμήματα, περισσότεροι καθαριστές/στριες, διανομή περισσότερων μασκών, να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων κλπ." 

Υ.γ. Τη θεωρία των " υποκινουμενων" κινητοποιήσεων την άκουσα πρώτη φορά το 1979, στις κινητοποιήσεις τότε των μαθητών. Τόσα χρόνια μετά, το ίδιο παραμύθι από αυτούς που όλο τον χρόνο κατηγορούν τους μαθητές πως " δεν ασχολούνται με τα κοινά"!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άντε γιατι πλέον παραγινε σε κάθε καταστροφή να παρακολουθούμε το " ντέρμπι" ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος έφαγε περισσότερους. Πλέον είναι αηδιαστικό...

"Από τη μια ο πολυπράγμων κ. Συνολάκης, ο οποίος θα εκκένωνε το Μάτι σε 30 ως 57 λεπτά, κατά περίπτωση και ανάλογα με το που έκανε δηλώσεις• αλλά τον περασμένο Δεκέμβρη ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να μείνει ανοιχτή η Εθνική επειδή ήταν πρωτόγνωρο το μέγεθος της χιονόπτωσης και τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλία ήταν "η κακιά στιγμή".

Από τη άλλη αυτοί που περιμένουν εναγωνίως να συμβεί φυσική καταστροφή, πιστεύοντας ότι θα τους επιτρέψει να ξεπλύνουν το άγος του Ιουλίου του 2018 και τις ευθύνες της Δούρου• με αστειάκια τύπου "φταίει η Δούρου", "τόσα χρόνια περιφερειάρχης Θεσσαλίας η Δούρου άφησε απροστάτευτη την περιοχή".

Λοιπόν όχι, δε φταίει για τη Θεσσαλία η Δούρου. Φταίει για όσα συνέβησαν στη διάρκεια της θητείας της και στην περιοχή ευθύνης της και που αποδείχθηκε παντελώς ανίκανη να τα αντιμετωπίσει. Όπως υπάρχουν ευθύνες σε άτομα που κατέχουν σήμερα θέσεις ευθύνης, για όσα έγιναν πριν ενάμιση μήνα στη Εύβοια και το τελευταίο τριήμερο στη Θεσσαλία.

Βγάλτε το σκασμό επιτέλους και οι μεν και οι δε και αφήστε τους ανθρώπους να επουλώσουν τις πληγές τους."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δίπλα στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, δίπλα στο ΚΚΕ, η ΠΕΑΝ. Και ας γνωρίζουν όλοι, ότι ετούτη η οργάνωση το φθινόπωρο του 1944 δεν είχε καμία σχέση με την αντίστοιχη του 1942 και ότι απλά ήταν ψευδεπίγραφο κέλυφος για να στρατολογούν φονιάδες τα Τάγματα Ασφαλείας...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν θα πιστεύεις τι συμβαίνει με την κινηματογραφική ερωτική βιομηχανία

19/09/2020 21:50

Μια νέα ταινία δημιουργείται κάθε 39 λεπτά

Η υποτιθέμενη απελευθέρωση του σεξ θα έπρεπε κανονικά να λειτουργεί αντίρροπα με την ανάπτυξη της βιομηχανίας πορνό. Λάθος. Γίνεται το ακριβώς αντίθετο.

Αν αυτό συνδιαστει με την υπογεννητικοτητα στη Δυση αυτό πλεον σημαινει ότι ο δυτικος κοσμος εχει πλεον περιελθει σε μια δινη αυτοκαταστροφης λογω των επιλογων των καθεστωτων που τον εξουσιαζουν.

Βεβαιως μπορει να σημαινει και αδυναμια των ανθρωπων που κατοικουν στη Δυση. 

Οι εξουσιαζοντες τα δυτικα καθεστωτα θεωρουν ότι μπορουν τωρα ανεξελεκτα, να εχουν ολες τις γυναικες της Δυσης σαν παλακιδες, αφου εχουν εξαθλιωσει τον αντρικο πληθυσμο.

Τον οποιο αντικαθιστουν εισαγωντας ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες, οι οποιοι θα διαδωσουν τον ισλαμοφασισμο, εναντια στον ντοπιο γηγενη πληθυσμο. Θεωρουν οι εχοντες το χρημα και την εξουσια ότι αυτοι θα είναι οι συγχρονοι εμιριδες και σεϊχιδες, και θα εχουν χαρεμια.

Μονο που όταν το τζινι του ισλαμοφασισμου βγει από το μπουκαλι, κανεις δεν θα μπορει να το ελενξει!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aρχίζει επιχείρηση του συριακού στρατού για τον έλεγχο του στρατηγικού Μ4 αυτοκινητόδρομου στο Ιντλίμπ . Ο Άσαντ σπάει την κόκκινη γραμμή Ερντογάν στη Β Συρία.Ενώ η Ρωσία ζητάει από Τουρκία ν΄αποσυρθεί από τον M4.

21/09/2020

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν την άφιξη σημαντικών ενισχύσεων και στρατιωτικού εξοπλισμού του συριακού στρατού στην επαρχία του Idlib καθώς προετοιμάζεται η αρχή μιας στρατιωτικής επιχείρησης του συριακού στρατού με στόχο την απελευθέρωση και διασφάλιση του στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομου Χαλεπίου-Λατάκια γνωστού με την ονομασία M4. Αυτός ο δρόμος αποτέλεσε επί σειρά μηνών την κόκκινη γραμμή του Ερντογάν στη Β Συρία κάτι αντίστοιχο με τον ποταμό Ευφράτη για ΗΠΑ στην περιοχή της Deir Ezzor. Στον Μ4 υπήρχαν ως τώρα κοινές περιπολίες Τουρκίας-Ρωσίας αλλά η Ρωσία το τελευταίο διάστημα κατήγγειλε αυτή την δέσμευση αφού 2 νεοφανείς οργανώσεις και μάλιστα τσετσενικής κοπής επιτέθηκαν στα περίπολά τους καιυπήρξε τουλάχιστον 1 νεκρός Ρώσος στρατιώτης. Η μια από αυτές τις οργανώσεις ήταν η Katiba Τσετσένων. Η εξέλιξη αυτή επέρχεται καθώς η Τουρκίας στις τελευταίες τεχνικές συζητήσεις με ρώσικη στρατιωτική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα πριν μερικές μέρες δεν δεσμεύθηκε ότι τις 2 οργανώσεις αυτές θα τις θέσει υπό έλεγχο…Eπίσης η Ρωσία είχε ζητήσει από την Τουρκία να μειώσει τα παρατηρητήρια της στο Ιντλίμπ κάτι που η τελευταία αρνήθηκε.

Σύμφωνα με τελευταία εξέλιξη η Ρωσία ζήτησε από την Τουρκία ν΄αποσύρει τα checkpoint της από τον διεθνή αυτοκινητόδρομο M4..

Άλλες πληροφορίες αυτές ανεπιβεβαίωτες ακόμη αναφέρουν ότι η επιχείρηση συριακού στρατού θα είναι μεγάλης κλίμακας και θα αποπειραθεί να ελευθερώσει περιοχές και πόλεις όπως Ariha, όρος Arbaeen , Jabal Al-Zawiya και Kabani σε Idlib και Β Λατάκια που ελέγχονται κυρίως από τους τρομοκράτες του HTS, TP κ.α

Ο συριακός στρατός βάλει με βαρύ πυροβολικό θέσεις τουρκικού στρατού στην περιοχή του Jisr Al Shugur, ενώ η ρωσική αεροπορία βομβαρδίζει θέσεις φιλότουρκων τρομοκρατών στην ευρύτερη περιοχή του Idlib.Βίαιες συγκρούσεις σήμερα πλησίον του M4 αφού η Τουρκία εγκατέστησε και νέα βάση στην Αφρίνη κι αυτό έδωσε το τελικό εύνασμα...

Με πυροβολικό ο συριακόσ τρατός σφυροκοπά θέσεις τρομοκρατών στα χωριά Al-Fateera,Kafr Aweid,στο Jabal Al-Zawiya και Sahl Al-Ghab στο νότο Ιντλίμπ. Οι δυνάμεις του περικυκλώνουν την περιοχή.

Σποραδικός βομβαρδισμός κι ανταλλαγή πυρών στην λεγόμενη ζώνη αποκλιμάκωσης από το πρωί. Τουρκικές δυνάμεις κατοχής και οι τρομοκράτες συνεργοί τους ανταπέδωσαν πυρά κατά συριακών θέσεων σε Saraqim , Kafr Nubl στην ύπαιθρο του Ιντλίμπ με ρουκέτες και πυροβολικό.

Δυο απόπειρες διείσδυσης δυνάμεων του συριακού στρατού στις πρώτες γραμμές του Tqad στην δυτική ύπαιθρο Χαλεπίου και στο χωριό Fulayfel στην ύπαιθρο του Idlib….

Εν κατακλείδι, αναζοπύρωση μαχών απασχόληση δυνάμεων αντιπάλου σε λοιπά μέτωπα και επιχείρηση για στρατηγικό στόχο τον Μ4…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοβαρές ταραχές σε αιγυπτιακές πόλεις από αντι-Σίσι κίνημα  της CIA. Ο

21/09/2020

Σοβαρές ταραχές σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής μεταξύ ισλαμοφασιστων «διαδηλωτών» της CIA  και δυνάμεων ασφαλείας στην Αίγυπτο αφότου χιλιάδες ισλαμοφασιστες της CIA  σε διάφορες πόλεις βγήκαν στους δρόμους για να ζητήσουν την ανατροπή του Σίσι. Oι δυνάμεις της τάξης είχαν αναπτυχθεί σε πολλές ζώνες μεγάλων πόλεων για ν΄αντιμετωπίσουν τις ισλαμοφασιστικές κινητοποιήσεις της CIA υποκινούμενες από μεγαλο-στέλεχος της νεοφιλελε αντιπολίτευσης σ΄εξορία του Mohamed Ali !…Βίντεο δείχνουν φωτιές σε δρόμους πόλεων, μολότοφ και ρουκετοπόλεμο με δυνάμεις της τάξης.Oι ισλαμοφασιστικες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα τουλάχιστον σε 16 αιγυπτιακές πόλεις…..

Ο Mohamed Ali, τ. υπερεργολάβος του προέδρου Abdel Fattah Al-Sissi, που αυτοεξορίστηκε φεύγοντας από την Αίγυπτο αποκάλυψε πολλές περιπτώσεις διαφθοράς και κάλεσε σε κινητοποιήσεις αντι-Sissi για την Κυριακή 20 Σεπτέμβρη σε όλη την Αίγυπτο !…

Πολυάριθμες δυνάμεις στρατού κι αστυνομίας αναπτύχθηκαν σε πλατεία Tahrirτου Καίρου, σ΄Αλεξάνδρεια και Σουέζ..Τοποθετήθηκαν στρατιωτικά checkpoint σε πολλά περάσματα σε αρκετούς αυτοκινητόδρομους της χώρας !…

Οι αιγυπτιακές αρχές έκλεισαν τις καφετέριες -καφενεία αρχικά εντός και γύρω από το κέντρο Καίρου και εξαπέλυσαν μια campagne να παραμείνει ο κόσμος σπίτι !…Ωστόσο ο Nader Saad, εκπρόσωπος τύπου του υπουργικού συμβουλίου διέψευσε ότι έκλεισαν τα καφέ κι ισχυρίστηκε πως αυτό είναι προπαγάνδα!…

Απευθυνόμενος στο Al Jazeera,ο νεοφιλελε της CIA Mohamed Ali είπε πως περίμενε ο κόσμος να κατέβει στους δρόμους παρά τους περιορισμούς ασφαλείας λόγω των πολλαπλών οικονομικών κρίσεων την διπλωματική αποτυχία για φράγμα αιθιοπικό και για την κυβερνητική επιχείρηση κατεδάφισης των αυθαίρετων σε μια χώρα με τεράστιο οικιστικό πρόβλημα !…

Η κλίση του Mohamed Ali για διαδηλώσεις anti-Sissi έγινε viral στο διαδίκτυο!…

Εδώ και 1 εβδομάδα «ακτιβιστές» των αποικιοκρατων  δημοσίευσαν βίντεο με «διαδηλωτές» στην Gizeh και στην Αλεξάνδρεια που διαμαρτύρονταν κατά της κατεδάφισης αυθαιρέτων. Αυτό ανάγκασε την κυβέρνηση ν΄ανακοινώσει αλλαγές στο νόμο !…

Όλα αυτά επέρχονται καθώς

–στη Λιβύη ο αχυράνθρωπος του Ερντογάν ο al Sarraj κατέρρευσε παραδίδει άρον άρον την εξουσία ο Χαφτάρ δείχνει πιο ισχυρός διπλωματικά παρά ποτέ με αιχμή δόρατος τον πρόεδρο του κοινοβουλίου του Τομπρούκ τον Ακίλα Σαλέχ …

–Δεν αποκλείεται κύκλοι του Μόρσι και φιλοτουρκικοί θύλακες να υποκινούν από το παρασκήνιο κι ασφαλώς από το εξωτερικό αυτές τις κινητοποιήσεις επωφελούμενοι από την κοινωνικοποιλιτική παθογένεια του Καίρου…

-Υπάρχει διάχυτη δυσαρέσκεια επίσης για το γεγονός ότι ο Σίσι συνεχάρη για την εξομάλυνση σχέσεων Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πολλοί το βλέπουν ως μια ανιστόρητη προδοσία του παλαιστινιακού εκ μέρους Αιγύπτου

-ενώ άλλοι του χρεώνουν την ταπεινωτική του αδράνεια έναντι Τουρκίας στο λιβυκό που της επέτρεψε να φθάσει σχεδόν ως τα σύνορα Αιγύπτου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13 πρώην και νυν πρόεδροι κρατών καλούν την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να σταματήσει τη διαδικασία έκδοσης του Julian Assange και να προχωρήσει στην άμεση απελευθέρωση του

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 21, 2020

Καθώς ο Τζούλιαν Ασάνζ αγωνίζεται για την μη έκδοση του στις ΗΠΑ στο Old Bailey του Λονδίνου, πάνω από εκατό επιφανείς πολιτικές προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων 13 πρώην και νυν αρχηγών κρατών, πολλοί υπουργοί, μέλη του κοινοβουλίου και διπλωμάτες, έχουν σήμερα καταγγείλει την παράνομη διαδικασία και ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση του Assange.

Οι 165 πολιτικοί από 27 διαφορετικές χώρες και από όλο το πολιτικό φάσμα προσχώρησαν σε 189 ανεξάρτητους διεθνείς δικηγόρους, δικαστές, νομικούς ακαδημαϊκούς και ενώσεις δικηγόρων, εγκρίνοντας την  ανοιχτή επιστολή τους  προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποιώντας ότι το αίτημα έκδοσης των ΗΠΑ και οι διαδικασίες έκδοσης παραβιάζουν εθνικούς και διεθνείς νόμους, παραβιάζει τα δικαιώματα δίκαιης δίκης και άλλα ανθρώπινα δικαιώματα και απειλεί την ελευθερία του Τύπου και τη δημοκρατία.

Οι πολιτικοί που υποστηρίζουν την έκκληση για απελευθέρωση του Julian Assange περιλαμβάνουν, τον Jeremy Corbyn, τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας  Luis Zapatero, διάφορα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρώην προέδρους της Βραζιλίας, Lula da Silva και Dilma Roussef, και βουλευτές της Αυστραλίας από τη διακομματική κοινοβουλευτική ομάδα για να ελευθερωθεί ο Assange.

Ο Kenneth MacAskill, μέλος του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Σκωτίας και δικηγόρος, σχολίασε: «Πρόκειται για πολιτική σταύρωση όχι νομική διαδικασία και αφορά την επιδίωξη να θάψουν την αλήθεια και εκείνους που την εκθέτουν».

Η άνευ προηγουμένου έκκληση προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τη διεθνή πολιτική κοινότητα ακολουθεί τις ανησυχίες που διατυπώνονται από τη Διεθνή Αμνηστία, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, το Human Rights Watch και πολλούς άλλους οργανισμούς υπεράσπισης δικαιωμάτων σχετικά με το ψυχρό αποτέλεσμα της δίωξης του Assange που έχουν στόχο στην ελευθερία του Τύπου. Η αναφορά της Διεθνούς Αμνηστίας που ζητά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποσύρει τις κατηγορίες της εναντίον του Assange έχει συγκεντρώσει πάνω από 400.000 υπογραφές.

Σήμερα στην αρχή της τρίτης εβδομάδας των ακροάσεων έκδοσης, οι οποίες έχουν επικριθεί ευρέως ότι δεν τήρησαν την αρχή της ανοιχτής δικαιοσύνης εμποδίζοντας ανεξάρτητους παρατηρητές, όπως η Διεθνής Αμνηστία, η PEN Νορβηγία και άλλοι να παρακολουθήσουν τη δίκη.

Η κυβέρνηση Trump ζητά την έκδοση του κ. Assange από το Ηνωμένο Βασίλειο για να τον διώξει βάσει του νόμου περί κατασκοπείας για το έργο του ως δημοσιογράφου και εκδότη. Οι δημοσιεύσεις του 2010, στις οποίες βασίζεται η απόπειρα δίωξης της κυβέρνησης των ΗΠΑ, έφεραν στο φως μια σειρά πληροφοριών δημοσίου συμφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων για εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της ακρόασης, το δικαστήριο άκουσε ότι ο Julian Assange και το WikiLeaks προχώρησαν προσεκτικές διαδικασίες για να προστατεύσουν τους πληροφοριοδότες, ότι κανένας πληροφοριοδότης δεν είναι γνωστό ότι έχει υποστεί ζημιά από τις δημοσιεύσεις τους και ότι ο Julian Assange και το WikiLeaks δεν ήταν υπεύθυνοι για τη δημοσίευση αποσπασμάτων που δεν προβλεπόταν. Ωστόσο, η εισαγγελία ισχυρίστηκε το δικαίωμα των ΗΠΑ να διώκουν όλους τους δημοσιογράφους και όλα τα μέσα ενημέρωσης που δημοσιεύουν διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Αποσπάσματα:

Luiz Inácio Lula da Silva , Πρόεδρος της Βραζιλίας (2003-2010), Επίτιμος πολίτης της πόλης του Παρισιού (2020), υποψήφιος βραβείου Νόμπελ (2018): «Εάν οι δημοκράτες του πλανήτη Γη, συμπεριλαμβανομένων όλων των δημοσιογράφων, όλων των δικηγόρων, όλων των συνδικαλιστών και όλοι οι πολιτικοί, δεν έχουν το θάρρος να εκφραστούν για την υπεράσπιση του Assange, έτσι ώστε να μην εκδοθεί, αυτό σημαίνει ότι έχουμε πολλούς δημοκράτες εκεί έξω που είναι ψεύτες. Ο Assange πρέπει να εκληφθεί ως ήρωας της δημοκρατίας. Δεν αξίζει να τιμωρηθεί. Ελπίζω ότι ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου, ο λαός της Γαλλίας, ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα επιτρέψει αυτήν την ωμότητα »

Andrew Wilkie MP , Ανεξάρτητο Μέλος του Clark και Συμπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Bring Julian Assange: «Ο Julian Assange διώκεται πολιτικά για τη δημοσίευση πληροφοριών δημοσίου συμφέροντος, συμπεριλαμβανομένων σκληρών αποδεικτικών στοιχείων για αμερικανικά εγκλήματα πολέμου. Το ότι ο δράστης αυτών των εγκλημάτων πολέμου, η Αμερική, επιδιώκει τώρα να εκδώσει τον κ. Assange είναι άδικη ακραία και αναμφισβήτητα παράνομη βάσει του βρετανικού νόμου. Εάν προχωρήσει, όχι μόνο ο κ. Assange θα αντιμετωπίσει 175 χρόνια φυλάκισης, αλλά και το προηγούμενο για όλους τους Αυστραλούς, και ιδίως τους δημοσιογράφους, ότι κινδυνεύουν να εκδοθούν σε οποιαδήποτε χώρα προσβάλλουν. "

Mikuláš Peksa , Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας: «Η ελευθερία του λόγου παραμένει κρίσιμη αξία στις αρχές του 21ου αιώνα. Παρά το γεγονός ότι μερικές φορές αποκαλύπτει άβολες αλήθειες, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να το προστατεύσουμε. "



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πιο δύσπεπτο για όποιον δηλώνει και είναι δημοκράτης πρέπει να είναι η ποινικοποίηση της αντίθετης άποψης. Είμαστε πλέον έτη φωτός μακρυά από τη γνωστή ρήση του Βολταίρου για το δικαίωμα στην έκφραση και καθημερινά απομακρυνόμαστε με τρομακτική ταχύτητα. Ο κατήφορος είχε ξεκινήσει με τους «αρνητές του Ολοκαυτώματος», προχώρησε με τον «λόγο μίσους» κατά ΛΟΑΤΚΙ, ψευτοπροσφύγων κτλ και τώρα πια χρειάζεσαι μια λίστα ολόκληρη για να ξέρεις τι δικαιούσαι να γράψεις σε μιαν εφήμερη ανάρτηση στο FB. Ειδικά αυτό το διάστημα γίνεται απίστευτη λογοκρισία σε Google, Facebook, Youtube, Twitter για ο,τιδήποτε αφορά μάσκες, καραντίνες, ιούς και δεν γλυτώνουν ούτε οι επιφανέστεροι επιστήμονες, ούτε και ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ! Τι λένε οι υπερασπιστές της υγειονομικής χούντας, καλώς καμωμένα κι αυτά; Θεωρούν κι αυτοί ότι Επιστήμη είναι ο δογματισμός του Π.Ο.Υ. και όποιος διαφωνεί είναι για την πυρά; Πανηγυρίζουν για τους δικαζόμενους ιερείς, για τους φιμωμένους εκπαιδευτικούς, για τους διωκόμενους γιατρούς; Νιώθουν καλά απέναντί μας, δίπλα στα μητσοτάκια του μισελληνικού συστήματος εξουσίας, στους σύψες, στους μόσιαλους και στους τατσόπουλους;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25 ανα ταξη. 9 στις συναθροισεις.

Έως 6 ανα τραπέζι στα καφε - μπαρ και οχι όρθιοι. Σαρδέλες στα λεωφορεία και μετρό.

Απαγορεύεται τα live και το γήπεδο, αλλα επιτρέπονται τα θέατρα και η εργασία στα εργοστάσια, λιμάνια κτλ...

Υποχρεωτική η μάσκα σ ολους, αλλα ο Μπακογιαννης και λοιποί υπουργαρες, μπορούν χωρίς, γιατι ετσι θέλουν.

Είχατε 6 μήνες να ενισχύσετε το ΕΣΥ , με υγειονομικό προσωπικό και ΜΕΘ, αλλα εσεις προτιμήσατε να τα μοιράσετε σε κολλητούς και κανάλια.

Οχι, δεν ειναι ηλίθιοι και άχρηστοι οπως νόμιζα στην αρχή. Είναι επικίνδυνοι γιατι έχουν συγκεκριμένο στόχο. Εχουν στοχο την εξαθλίωση της κοινωνίας, μεσω διάλυσης της οικονομίας και του εκφοβισμου, ωστε να επιβάλουν σκληρή λιτότητα!

Στο δρομο που τους εστρωσε ο Τσιπρας!!!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα αποφασιστεί λέει κατάλογος κυρώσεων... αν εξακολουθεί να προκαλεί ο Αττίλας. Το Casus belli δεν είναι απειλή πολέμου ρε Φαρισαίοι των Βρυξελλών ?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συνωμοτικός τρόπος των ΗΠΑ

 Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 11:28

Μία από τις πιο ισχυρές θεωρίες συνωμοσίας των τελευταίων είκοσι ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες επικεντρώθηκε σε κατασκευασμένες κατηγορίες εναντίον του ιρακινού κράτους τα έτη 2002-2003. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτές, το Ιράκ φερόταν να διατηρεί μυστικά όπλα μαζικής καταστροφής, τα οποία σκόπευε να χρησιμοποιήσει άμεσα κατά της Δύσης.

Μάλιστα κάποιες εκδοχές της υπαινίσσονταν ότι το Ιρακ του Σαντάμ συμμετείχε με κάποιον αόριστο τρόπο στη διάπραξη των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου μαζί με τους ορκισμένους εχθρούς του, τα κινήματα Τζιχάντοφασισμου, που ελεγχει η CIA, τα οποία στη συνέχεια δραστηριοποιούνταν ως Αλ Κάιντα, όπως είναι ο κωδικος που εχει δωσει η CIA στα πρακτορια χαφιεδες της που ασχολουνται στον τομεα του ισλαμοφασισμου. Αυτό είπε επανειλημμένα ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των ΗΠΑ Τσέινι.

Οι ισχυρισμοί αυτοί δημιουργήθηκαν από αξιωματούχους και πράκτορες σε διάφορες υπηρεσίες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και άλλων κρατών, από διάφορες ομάδες συμμαχικών δημοσιογράφων, αλλά και από ανεξάρτητους δημοσιογράφους που θέλησαν να λάβουν μέρος σε όλη αυτή τη δράση.

Οι κατασκευαστές των ισχυρισμών ήξεραν ότι ψεύδονταν και γνώριζαν ότι είπαν ψέματα για να πουλήσουν έναν προγραμματισμένο, απρόκλητο πόλεμο επιθετικότητας στους Αμερικανούς, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες δυτικές χώρες. Ο πόλεμος που προέκυψε κατέστρεψε ένα έθνος, οδήγησε σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο θανάτους και επιτάχυνε την ίδρυση κέντρων βασανιστηρίων υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ.

Εν ολίγοις, η θεωρία συνωμοσίας «Saddam-WMD-9/11» ήταν ολοκληρωτικά μια πράξη που διεξήχθη από κρατικούς πράκτορες εναντίον του και από σχεδόν όλα τα όργανα των εταιρικών μέσων των ΗΠΑ.

Ουδένας από τους δράστες της εκστρατείας συνωμοσίας έχει διωχθεί, ενώ μάλιστα οι περισσότεροι συνέχισαν τις καριέρες τους ανεμπόδιστα μετά τη συμμετοχή τους σε αυτό το γνωστό έγκλημα. Σήμερα πολλοί από αυτούς έχουν αγκαλιαστεί από το Δημοκρατικό κατεστημένο ως ηρωικοί μαχητές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυρώσεις της ΕΕ σε τουρκική εταιρεία για το πλοίο που έσπασε το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

 Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 20:09

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε την Δευτέρα κυρώσεις ενάντια σε μια τουρκική ναυτιλιακή εταιρεία που κατηγορείται για παραβίαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη και το πλοίο της ναυτιλιακής αυτής ενεπλάκη σε ένα ναυτικό συμβάν τον Ιούνιο μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων, της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων της Avrasya Shipping - που οι Βρυξέλλες ανέφεραν ότι ναυλώνει το φορτηγό πλοίο Cirkin το οποίο κατηγορείται για λαθρεμπόριο όπλων στη Λιβύη - είναι πιθανό να εξοργίσει την Άγκυρα, η οποία αρνείται τη διακίνηση όπλων και υποστήριξε ότι το πλοίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια.

«Το Cirkin συνδέθηκε με μεταφορές στρατιωτικού υλικού στη Λιβύη τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2020», επισημαίνει η Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δημοσίευσε τις κυρώσεις.

Οι Ευρωπαίοι άρχισαν την επιχείρηση Ειρήνη προκειμένου να εφαρμοστεί το εμπάργκο όπλων που επιβάλλει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη από το 2011. Όμως τον Ιούνιο, σημειώθηκε επεισόδιο στη θάλασσα μεταξύ πλοίων της Γαλλίας και της Τουρκίας, χωρών-μελών του NATO, που θεωρητικά συνεργάζονται σε αυτή την αποστολή με την ΕΕ.

Στο περιστατικό της 10ης Ιουνίου, μια γαλλική φρεγάτα σε αποστολή του ΝΑΤΟ προσπάθησε να επιθεωρήσει το φορτηγό πλοίο Cirkin, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Το Παρίσι δήλωσε ότι η φρεγάτα παρενοχλήθηκε από τρία τουρκικά πλοία που συνόδευαν το φορτηγό πλοίο. Ένα τουρκικό πλοίο έριξε τα φώτα του ραντάρ και το πλήρωμά του φόρεσε αλεξίσφαιρα γιλέκα κρατώντας ελαφρύ οπλισμό, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο.

Η Τουρκία αμφισβήτησε την γαλλική εκδοχή του περιστατικού και κατηγόρησε το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό για επιθετικότητα.

Το ΝΑΤΟ διερεύνησε το συμβάν, αλλά τα ευρήματα της έρευνας δεν θα συζητηθούν δημοσίως, δήλωσαν διπλωμάτες στο Reuters.

Εκτός από τις κυρώσεις στην τουρκική Avrasya Shipping, η ΕΕ επέβαλε επίσης τιμωρητικά μέτρα με άμεση ισχύ ενάντια σε δύο Λίβυους.

Τα μέτρα στοχεύουν τον Μαχμούντ αλ Ουερφάλι, για τον οποίο η ΕΕ τονίζει ότι ήταν διοικητής στην ανατολική Λιβύη υπεύθυνος για τη δολοφονία 33 ανθρώπων και μία μαζική εκτέλεση. Ο δεύτερος άνδρας είναι ο Μούσα Ντιάμπ, που οι Βρυξέλες κατηγορούν για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και δολοφονία μεταναστων.

Το ευρωπαϊκό μπλοκ επέβαλε επίσης κυρώσεις σε δύο άλλες εταιρείες - τη Sigma Airlines, με έδρα το Καζακστάν και την Med Wave Shipping, με έδρα την Ιορδανία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυπριακό βέτο στο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

 Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 20:01

Στο βέτο κατά των κυρώσεων στη Λευκορωσία επέμεινε η Κύπρος στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ε.Ε., συνδέοντας τις κυρώσεις αυτές με τη λήψη αντίστοιχων κατά της Τουρκίας για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Ζοσέπ Μπορέλ μίλησε για ένα πρόβλημα «υψηλής τάσης» το οποίο παραπέμπεται πλέον στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, που θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. «Θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών να υπάρξει ομοφωνία για τη Λευκορωσία…διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ε.Ε. και της κοινής εξωτερικής πολιτικής», είπε ο κ. Μπορέλ. Πρόσθεσε ωστόσο ότι κατανοεί τη θέση της Κύπρου και ότι όντως στο Gymnnich (το άτυπο ΣΕΥ που έλαβε χώρα στο Βερολίνο στα τέλη Αυγούστου) είχε αποφασιστεί ότι πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων αν η Τουρκία δεν αλλάξει στάση απέναντι στην Κύπρο – «και δεν έχει αλλάξει στάση».

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης μίλησε για τις συνεχιζόμενες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, τονίζοντας ότι, παρά τα ενθαρρυντικά βήματα που έγιναν στην περίπτωση της Ελλάδας, η Τουρκία επιλέγει να κλιμακώνει την ένταση εναντίον της χώρας του. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ.  Χριστοδουλίδης υπενθύμισε στους ομολόγους του την πολιτική συναντίληψη που επιτεύχθηκε ομόφωνα τον περασμένο μήνα στο Gymnich, η οποία προβλέπει ότι οι κυρώσεις για τη Λευκορωσία και για την Τουρκία θα κινηθούν παράλληλα. Επανέλαβε δε ότι η Ε.Ε. δεν μπορεί να έχει επιλεκτική αντίδραση όταν παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ισχυρή στήριξη της Κύπρου για υιοθέτηση κυρώσεων – ακόμα και τομεακών –  κατά της Λευκορωσίας.

 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το γερμανικό δουλεμπορικο πλοίο Alan Kurdi μετεφερε 133 λαθροεποικους στη Μεσόγειο

 Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 01:26

Η γερμανική δουλεμπορικη μη κυβερνητική οργάνωση Sea-Eye ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι το πλοίο μεταφορας λαθροεποικων Alan Kurdi μετεφερε 133 λαθροεποικους που προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη στη Μεσόγειο, ενώ άλλο γερμανικό δουλεμπορικο πλοίο συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές.

Αρχικά το πλήρωμα του Alan Kurdi μετεφερε 114 λαθροεισβολεις από ένα φουσκωτό κι ένα ξύλινο πλεούμενο, σύμφωνα με τη Sea-Eye. Ανάμεσα στους λαθροεποικους οι οποίοι μεταφερθηκαν ήταν οκτώ παιδιά και οκτώ γυναίκες, η μία έγκυος και ολοι οι υπολοιποι αντρες.

Αργότερα, το πλήρωμά του, μετεφερε 19 λαθροεισβολεις από ένα αλιευτικό, ανάμεσά τους τέσσερις γυναίκες και δέκα παιδιά και ολοι οι υπολοιποι αντρες, με το σύνολο των λαθροεποικων που παρανομα μεταφέρει να αυξάνεται σε 133, διευκρίνισε η Αποικιοκρατικη ΜΚΟ μέσω Twitter.

Οι λαθροεποικοι αυτοί ήταν «απίστευτα τυχεροί» που τους μετεφερε το πλήρωμα, σχολίασε ο Γκόρντεν Ίσλερ, πρόεδρος της Sea-Eye. Το πλήρωμα ανέφερε πως το Alan Kurdi αργότερα έφθασε στο ιταλικό νησάκι Λαμπεντούζα.

Ταυτόχρονα, η λιβυκή ακτοφυλακή  οδήγησε πίσω στη χώρα 128 λαθροεισβολεις, ανάμεσά τους ελαχιστα παιδιά, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της Διεθνούς Οργάνωσης Λαθροεποικισμου (ΔΟΛ) του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ, η οποία εκφράστηκε επίσης μέσω Twitter. Η ίδια η λιβυκή ακτοφυλακή σπανίως κάνει ανακοινώσεις, για αυτή ή άλλες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τη δουλεμπορικη Sea-Eye, ούτε τα ευρωπαϊκά κέντρα συντονισμού επιχειρήσεων ούτε κάποια ακτοφυλακή απάντησε σε επείγουσες ειδοποιήσεις τηλεφωνικά των δουλεμπορων και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Παράλληλα, «όλες οι επικοινωνίες με τις οργανώσεις εξυπηρετησης λαθροεποικων έχουν σταματήσει και κανένας στην Ευρώπη δεν θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για τους λαθροεισβολεις αυτούς. Παραδίδονται στους Λίβυους ή αφήνονται στη θάλασσα», στηλίτευσε ο Γιαν Ρίμπεκ της ομάδας συντονισμού επιχειρήσεων της δουλεμπορικης ΜΚΟ.

Το δουλεμπορικο Άλαν Κούρντι, που μεταφερει λαθροεποικους που εχει συνενοηθει μαζι τους, επιχειρεί ξανά στη Μεσόγειο εδώ και περίπου μία εβδομάδα.

Οι ιταλικές αρχές είχαν προχωρήσει στην κατάσχεσή του τον Μάιο, υποστηρίζοντας πως είχε τεχνικά προβλήματα. Του επιτράπηκε να πάει στη Βαλένθια της Ισπανίας για επισκευές, από όπου πριν από μία εβδομάδα έλαβε την άδεια να επιστρέψει στη θάλασσα.

Λαθροεισβολεις και λαθροεποικοι προσπαθούν σχεδόν καθημερινά να φθάσουν στην Ευρώπη αποπειρώμενοι τον διάπλου της Μεσογείου από τη Λιβύη, συχνά με κάθε άλλο παρά αξιόπλοα σκάφη. Κατά εκτιμήσεις του Διεθνους Οργανισμου Λαθροεποικισμου, πάνω από 590 εξ αυτών έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο φέτος.

Χθες Κυριακή, οι Αρχές στο Παλέρμο συνέλαβαν άλλο πλοίο, το δουλεμπορικο Sea-Watch 4, διότι όπως ισχυρίστηκαν με βάση τα έγγραφα που έχει δεν του επιτρέπεται να συμμετέχει σε επιχειρήσεις μεταφορας λαθροεποικων, κατήγγειλαν οι δουλεμποροι γερμανοί συντονιστές του.

Οι Αρχές έκαναν 11ωρη επιθεώρηση του σκάφους πριν ανακοινώσουν ότι κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό νωρίς το πρωί.

«Αυτή η προχειροφτιαγμένη δικαιολογία δείχνει για ακόμη μια φορά ότι το θέμα δεν είναι να υπάρξουν εγγυήσεις πως το πλοίο είναι ασφαλές, αλλά να αποτραπούν οι επιχειρήσεις μεταφορας λαθροεποικων στη Μεσόγειο από δουλεμπορους», τόνισε ο Φίλιπ Χαν, επικεφαλής επιχειρήσεων του Sea-Watch 4, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης-ομπρέλας United4Rescue.

Τον Ιούλιο οι γερμανικές αρχές είχαν επιβεβαιώσει πως το Sea-Watch 4 εκπλήρωνε όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ασφαλή διεξαγωγή επιχειρήσεων μεταφορας λαθροεποικων, σύμφωνα με το ίδιο δελτίο Τύπου.

Το Sea-Watch 4 διαχειρίζεται μια ιδιαίτερα ευρεία συμμαχία δουλεμπορων, στην οποία συμμετέχει μεταξύ άλλων και η γερμανική προτεσταντική εκκλησία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΕΦΥΓΕ! Ο Ερντογάν έκανε ...μήνυση στην εφημεριδα  "δημοκρατία"

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νομίζοντας ότι μπορεί να επιβάλει τη λογοκρισία που έχει εφαρμόσει στο σύνολο των ΜΜΕ της χώρας του και στην Ελλάδα, κατέθεσε ο ίδιος μήνυση εναντίον των υπευθύνων της εφημερίδας "δημοκρατία" για πρωτοσέλιδο εναντίον του.

Την απίστευτη είδηση μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu, κάνοντας λόγο για «προσβλητικό» πρωτοσέλιδο για τον Ερντογάν. Έχοντας φυλακίσει και φιμώσει δεκάδες δημοσιογράφους στην Τουρκία, ο Ερντογάν νομίζει ότι μπορεί να κάνει το ίδιο και με τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, θωρώντας ότι η Ελλάδα είναι τσιφκλίκι του...

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης για τον πρωτοσέλιδο τίτλο της ελληνικής εφημερίδας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν άντεξα... έσπασα...

Δημήτρης Βερβεσός

Σήμερα επιστρέφοντας από το Καστελλόριζο αποφασίσαμε να πάμε στη Ρώ για να αφήσουμε ένα στεφάνι στον τάφο της Κυράς

Πλησιάζοντας από την κορφή του νησιού ένας φαντάρος κυμάτιζε την ελληνική σημαία Χαιρετώντας μας από ψηλά

Στο νησί συναντήσαμε τη...

φρουρά του με επικεφαλής ένα λοχαγό, που με μα ανείπωτη και άφατη για αυτόν χαρά μας υποδέχτηκε και μας μίλησε μέσα από την καρδιά του για την κατάσταση στο νησί στην περιοχή και τις ελληνοτουρκικός σχέσεις

Τον ρωτήσαμε τι μπορούμε να κάνουμε για αυτούς Μας ζήτησε για τους φαντάρους του-τους λεβέντες του οπως τους αποκαλούσε - και όχι για αυτόν ένα καταψύκτη για το καλοκαίρι και ένα μεγάλο πλεξιγκλάς για να μην τους «δέρνει»το κύμα και ο αγέρας το χειμώνα που έρχεται

Χωρίς δεύτερη σκέψη και κατά την εικαζομένη βούληση της Συντονιστικής του είπα ότι θα ικανοποιήσουμε το αίτημα τους Δεν θυμάμαι πόσες φορές και με πόση ευγνωμοσύνη μας είπε «ευχαριστώ»

Του είπαμε πως εμείς τους ευχαριστούμε για ο,τι προσφέρουν σε όλους μας σε αυτό το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου στην εσχατιά της Ελλάδας στις σύγχρονες «Θερμοπύλες»

του Ελληνισμού για να μη γκριζάρει ποτέ στο μέλλον! Όχι νέα ΙΜΙΑ!!!

Ετσι από αύριο θα αντιμετωπίζω μέσα μου με άλλη ψυχονοοτροπία τα όσα και όποια προβλήματα της δικηγορικής καθημερινότητας

ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ-ΕΣΠΑΣΑ

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ

σχολιο.- Δεν έσπασε με τις χιλιάδες αυτοκτονίες, τα συσσίτια, την φυγή εκατοντάδων χιλιάδων νέων Ελλήνων στο εξωτερικό. Δεν έσπασε με την Μυρτώ, τους πνιγμένους σε Μάντρα, Έυβοια και Καρδίτσα. Δεν έσπασε με τον Μανώλη Καντάρη ή όσους κάηκαν στο Μάτι. Δεν έσπασε με το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Δεν έσπασε με την Τοπαλούδη. Αντιθέτως, ζήτησε την κεφαλή της εισαγγελέως επί πίνακι, γιατί είπε, πως οι συνήγοροι υπεράσπισης ψέυδονταν υπέρ των βιαστών και δολοφόνων της. Αν είναι ποτέ δυνατόν ποινικολόγοι να ψέυδονται! Που ακούστηκε; Δεν έσπασε, που από το 2010 και μετά το Σύνταγμα αντικαταστάθηκε από την Δανειακή. Αλλά τώρα έσπασε.

Αν πω, πως ο Βερβεσσός θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές, θα είμαι κακόπιστος; Όλοι συμφωνούμε στο "Όχι άλλα Ίμια", αλλά η επί χρόνια αφωνία κάποιων ανθρώπων μας κάνει να είμαστε εξαιρετικά καχύποπτοι απέναντί τους.

Ά! Για την καραντίνα την οποία υποστήριξε με ζέση και τους περίπου 200.000 ανθρώπους, που θα προστεθούν στην "γκρίζα ζώνη" της ανεργίας εξαιτίας της, δεν έσπασε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«SIKTIR GIT Mr. ERDOGAN!» Η σύγχρονη "βερσιόν" που σημαινει αντισταση...

Ενοχλημένοι είναι οι Τούρκοι μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'', η οποία σε πρωτοσέλιδό της έγραφε ''Αντε γ@μησ@ Ερντογάν στα τουρκικά!

Έγραψα τη φράση Siktir gid και έψαξα σε λεξικό για να επιβεβαιώσω την ακριβή μετάφραση της, όπου βρήκα ότι σημαινει «Αντε γαμησου». Αντιθετα, το «Sihtir Git» σημαινει «Αι στο διαολο».  Οι Τούρκοι βεβαίως συνόψισαν την ερμηνεία τους στην κυρίαρχη έννοια της φράσης, που είναι το "άντε γ@μησ@" με ή χωρίς αποσιωπητικά.

Φυσικά. για τα όσα γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες για εμάς, μήνες τώρα, ούτε κουβέντα. Μας έχουν "πνίξει" με τους παππούδες μας στα παράλια της Μ. Ασίας καμιά 30ριά φορές! Έχουν "έρθει βράδυ εκεί που δεν τους περιμένουμε" άλλες τόσες! Θα καταλαβουν τα ελληνικα νησια και τη Θρακη, για αρχη λενε, και μετα θα μας κανουν ολους δουλους τους λενε, γιατι εχουν αποικιακα «δικαιωματα» από την Οθωμανικη Αυτοκρατορια! Θα μας "ρίξουν" αεροπλάνα και θα μας βυθίσουν πλοία, ακόμα και το αεροπλανοφόρο Ντε Γκώλ. Θα, θα, θα, θα, θα. Αλλεπάλληλες δημοσιογραφικές απειλές, λεκτικοί τραμπουκισμοί, εμπρηστικά εξώφυλλα και πρωτοσέλιδα, τηλεοπτικά μπούλινγκ και μικροφωνικοί εκβιασμοί, συνεχής προπαγάνδα, φωτομοντάζ και φέικ νιουζ.

Και διαμαρτύρονται αυτοί για ένα απλό "άντε γ@μησ@"!! Η Κυβέρνηση μπορεί να αποδοκιμάζει - και για λόγους ευνόητους- τη συγκεκριμένη χύδην έκφραση αγανάκτησης προς το πρόσωπο ενός ξένου ηγέτη εχθρικής χώρας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν εκφράζει το συναίσθημα της πλειονότητας του ελληνικού λαού. Το "άντε γ@μησ@" σημαίνει αντίσταση.