Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Πεμπτη 3 Σεπτεμβριου 2020



Εξαντλήθηκαν τα τεστ για τον κορονοϊό αλλά η είδηση δεν είναι αυτή.
Η είδηση είναι η επίσημη δικαιολογία, δηλαδή ότι η έλλειψη των τεστ δημιουργήθηκε "λόγω της αλόγιστης χρήσης τους από τους υγειονομικούς".
ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΕΜΕ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ ΤΟΣΟ ΚΕΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΣ.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


-Και τι δουλειά είπαμε κάνετε εσείς, κύριε Κώστα Κυρανάκη μου;
-Εγώ είμαι εξεκιουτιβ περσοναλ ασσισταντ του δε τσερμαν, άσχετε !!!
-Και τι εξεκιουτιβάτε ακριβώς;
-Ένα εκατομμύριο άνεργους που δεν μπόρεσαν να γίνουν κι αυτοί εξέκιουτιβ πέρσοναλ ασσισταντ του δε τσερμαν, όπως έγινα εγώ. Οι άξεστοι.
Οι ανίκανοι. Οι τιποτένιοι.
Οι πουθενάδες.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αυτή τη στιγμή στο μετρό στο Σύνταγμα. Αναμονή, συνωστισμός, με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας να ανακοινώνει πως παύουν οι έλεγχοι λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Από Manolis Fragakis (γιατρός) :
Από το Φεβρουάριο λέμε τεστ τεστ τεστ.
Μας απαντούσαν στην αρχή πως κάνουν τα απαραίτητα- δεν υπάρχει λόγος να διαμαρτυρόμαστε, να είμαστε αγαπημένοι.
Μετά είπαν πως διενεργούνται λιγότερα από όσα πρέπει- να μην διαμαρτυρόμαστε όμως γιατί υπάρχει παγκόσμια έλλειψη,να έχουμε εμπιστοσύνη.
Άνοιξε ο τουρισμός όπως άνοιξε, διαφήμιζαν πως είμαστε μια χώρα ελεύθερη από τον ιό, πως κάνουν τα τεστ στις πύλες εισόδου και θα είμαστε ασφαλείς.
Μια μικρή παρένθεση εδώ.
Οι φωτογραφίες από την διενέργεια των τεστ που έστελναν στα ΜΜΕ για μήνες ,ήταν φαρυγγικα- δηλαδή άνοιγες το στόμα, και έπαιρναν δείγμα, το οποίο εχει ευαισθησία 30%, σε απλά ελληνικά δηλαδή, τόσες ήταν οι πιθανότητες να γίνει διάγνωση σε ασθενή που φέρει τον ιό.
Χθες ανακοίνωσαν πως τα τεστ τελείωσαν.
Να μην διαμαρτυρηθούμε όμως ξανά, μιας και ενημερωθήκαμε πως η έλλειψη των τεστ οφείλεται στην αλόγιστη χρήση που έκαναν οι υγειονομικοί.
Σημαντική σημείωση και εδώ:
Διενεργώ καθημερινά τεστ σε ανθρώπους μήνες τώρα.
Αρκετά θετικά βρίσκονται σε ανθρώπους ,από επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, στους οποίους ο ΕΟΔΥ- κατά δήλωσή τους- αρνήθηκε το τεστ, κρίνοντας πως η καραντίνα για αυτούς είναι αρκετή,και για τους οποίους μάλιστα, ποτέ δεν τσέκαρε αν βρίσκονται όντως σε καραντίνα.
Για να γίνει οποιοδήποτε χειρουργείο στην Ελλάδα, για να γίνει επίσης οποιαδήποτε εισαγωγή στις μονάδες εντατικής, προϋπόθεση είναι να γίνει το τεστ,όπως έγραψε σωστά ο Πάνος Παπανικολάου
Για να γίνει διαφοροδιάγνωση σε ανθρώπους με εμπύρετο, το τεστ είναι απαραίτητο.
Για να μην μεταδώσουμε τον ιό στους ηλικιωμένους,για να μην πεθάνουν οι άνθρωποι στα γηροκομεία δηλαδή, το τεστ είναι απαραίτητο.
Στα αλλά νέα της ημέρας,
το big brother έχει 36% τηλεθέαση,
οι Μυκήνες δεν κάηκαν ποτέ,
το δάσος του Ερημίτη στην Κέρκυρα θα καιγόταν ούτως ή άλλως,
ο μέσος όρος μαθητών στα σχολεία θα είναι 14, και οι καθαρίστριες περιμένουν το ΕΣΠΑ,
οποίο πρωτάκι δεν έχει μάσκα θα τσακώνει και μια απουσία,
το νοσοκομείο Ρεθύμνου δουλεύει με γιατρούς από τα Χανιά
ο Κυρανάκης γνωρίζει τα προβλήματα των επιχειρήσεων από τον παππού του,
ο Κικίλιας - πριν του αφαιρεθούν οι αρμοδιότητες - παρήγγειλε 3 εκατομμύρια εμβόλια,
ο Άδωνης ψάχνει αντίπαλο στο club της Εκάλης,
το 112 καμία φορά καλό είναι να μην δουλεύει,
ο Γαβρόγλου παραλίγο να γράψει στην Κεραμεως να πάει να πλύνει κάνα πιάτο,
οι πωλήσεις του "Βυζαντινον" πάνε καλά,
στο Αιγαίο παίζεται κρυφτό και κυνηγητό,
ο Κυριάκος είναι YOLO και η Μάρεβα κομψότατη,
και όποιος σηκώνει κεφάλι,
η απάντηση, μέσες άκρες , είναι το
"Μαδούραίοι θα πεθάνετε" κάτι που έχει την πλάκα του όμως,
γιατί αν αυτό δεν είναι παράνοια,
τότε το "1984" το έχει γράψει η Χρυσηΐδα Δημουλίδου.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"Είμαι νοσηλεύτρια σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Έχουμε 0 ασθενείς από Covid19 στη μονάδα μας. Αυτό που έχουμε: Μία μεγάλη αύξηση ασθενών με πνευμολογικό σταφυλόκοκκο ο οποίος παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στα αντιβιοτικά. Οι άνθρωποι φορούν βρώμικες μάσκες όλη μέρα και τα βακτήρια που ζουν στις μύτες και τα στόματα μας παγιδεύονται σε ένα ζεστό και υγρό "στιφάδο" στις μάσκες."


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δεν κάνεις τεστ για κορονοϊό;
ΦΤΑΙΣ ΑΝΕΥΘΥΝΕ, διότι μπορεί να είσαι ασυμπτωματικός και να μας κολλήσεις όλους!
Κάνεις τεστ για κορονοϊό;
ΦΤΑΙΣ ΑΝΕΥΘΥΝΕ, διότι χρησιμοποιείς αλόγιστα τα τεστ και εξαντλήθηκαν!
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ...
...ένα κωλοκράτος το οποίο καθημερινά διεξάγει πόλεμο κατά του λαού του, είναι έτοιμο να του ζητήσει να σκοτωθεί σε πόλεμο με τους Τούρκους.
Σχολιο.-  Καθόλου έτοιμο δεν είναι να καλέσει σε πόλεμα, έτοιμο είναι να παραδόσει τα πάντα όπως θα πουν από τη Γερμανία. Και νομίζω ότι έχουμε ακούσει αρκετές δικαιολογίες γιατί κι εμείς θα πρέπει να ενισχύσουμε τη διάθεσή του για εθνικό ξεπούλημα τάχα γιατί δεν εμπιστευόμαστε το κράτος και όχι γιατί έχουμε την ίδια διάθεση μ' αυτό για τα εθνικά


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Δεν ξέρω γιατί αλλά όλη αυτή η αναγκαστική μασκοφορία μου θυμίζει κάποιες εικόνες που έβλεπα για την χρήση μάσκας για προστασία από την ραδιενέργεια σε κάτι αμερικάνικα σποτάκια στο Ψυχρο Πολεμο


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Γιατι τοσο απαξιωτικος για μας τους Συριζαιους,δε σας αρεσει ο Συριζα και "στολιζεις" εμενα,το βρισκεις ωραιο? Στο κατω κατω δικαιωμα σου οι πολιτικες σου επιλογες,το ΑΝΤΙ σου,που εχεις επιλεξει,αλλα εμενα γιατι με βριζεις και μαλιστα με την ανεση που δινει το κωλοfb.Ευκολακι ειναι το "γαμω το συστημα"αλλα σε ξαναρωτησα και δεν απαντησες,και ΜΕΤΑ ΤΙ.
Σχολιο.- εσύ μόνο αν δεις την λέξη ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζεις. Ελπίζω να κερδίζεις κάτι απ'αυτό. Γιατί σ'αυτή την συμμορία το τσάμπα έχει πεθάνει. Ωραίο ξωραίο, έχετε την τιμή να βάλετε τις βάσεις, ή μάλλον τον πήχη στον οππορτουνισμό και στην κωλοτούμπα, που καθιερώσατε μέχρι και διεθνώς σαν λέξη.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Από την Γερμανία... μια μητέρα ενός παιδιού πρώτης δημοτικού, δείχνει τι δωσαν στα παιδιά την πρώτη μέρα στο σχολείο. Τι είναι σωστό και τι λάθος... Λάθος είναι να παίζει το παιδί μαζι με τους συμμαθητές του,
να ψιθυρίζει κάτι στο αυτί συμμαθητών του και να τραγουδάει!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Στη Σουηδία, στην Ολλανδία, στη Νορβηγία και στη Ρωσία οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές σε καμιά βαθμίδα της εκπαίδευσης.
Στην Πολωνία, οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές εντός της σχολικής αίθουσας και οι διευθυντές των σχολείων αποφασίζουν για τη χρήση μάσκας σε κοινόχρηστους χώρους
Στην Αγγλία, θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες προσώπου μόνο οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μόνο σε κοινόχρηστους χώρους και μόνο εάν επιβληθεί lockdown στις περιοχές τους.
Στη Σκωτία, είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες προσώπου μόνο οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μόνο σε κοινόχρηστους χώρους
Στη Γαλλία, πρέπει να φορούν μάσκα σε όλους τους χώρους του σχολείου οι μαθητές ηλικιών άνω των 11 ετών.
Στην Κύπρο, οι μάσκες είναι προαιρετικές για τους μαθητές Δημοτικού.
Στη Γερμανία, κάθε κρατίδιο ακολουθεί την δικιά του πολιτική. Στην πιο αυστηρή Βαυαρία, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική δοκιμαστικά σε όλους τους χώρους αλλά μόνο στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές.
Στην Ιταλία, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές ηλικίας έξι ετών και άνω μόνο στους κοινόχρηστους χώρους, αλλά οι μάσκες μπορούν να αφαιρεθούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων εάν υπάρχει ασφαλής απόσταση μεταξύ των θρανίων.
Στην Ισπανία, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μέσα στην τάξη για παιδιά ηλικιών έξι ετών και άνω.
Όπως βλέπετε, λοιπόν, μόνο στην Ελλάδα οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε όλους τους χώρους των σχολείων και σε παιδιά από 4 ετών και άνω, κόντρα στην πρακτική των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών και κόντρα στις συστάσεις του Π.Ο.Υ. Και όμως, τα ξεδιάντροπα κυβερνητικά παπαγαλάκια έχουν το θράσος να παρουσιάζουν αυτές τις πρωτόγνωρες και αντι-επιστημονικές κυβερνητικές αποφάσεις ως τη μοναδική λύση και να αποκαλούν "ψεκασμένους" όσους αντιδρούν, όταν αποδεικνύεται ότι η πραγματική "ψεκασμένη" στην ιστορία μας είναι η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMLO: Περιστολή κυβερνητικών δαπανών, όχι επιπλέον φόροι
 03/09/2020
Ο Πρόεδρος του Μεξικού Αντρέ Μανουέλ Λοπέζ Ομπραντόρ (γνωστότερος με το ακρωνύμιο AMLO) διαβεβαίωσε σήμερα Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου ότι η κυβέρνησή του δεν θα αυξήσει τους φόρους στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2021 που θα παρουσιαστεί στο Κογκρέσο στις 9 Σεπτεμβρίου.
“Παρόλο που η πανδημία COVID-19 προκάλεσε καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία, πρέπει να βρεθούν άλλες εναλλακτικές λύσεις, αλλά η αύξηση των φόρων ή η αύξηση του δημόσιου χρέους δεν είναι επιλογή”, δήλωσε ο AMLO.
“Σε προηγούμενες διοικήσεις, όταν υπήρχε κρίση, οι κυβερνώντες πάντα ζητούσαν από τους ανθρώπους να σφίξουν τις ζώνες τους. Τώρα η κυβέρνηση σφίγγει τη ζώνη της” υπενθύμισε ο AMLO και εξήγησε ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η κυβέρνηση είχε μειώσει τη χρηματοδότηση κυβερνητικών υπηρεσιών, όπως ορισμένων Υφυπουργείων, ώστε να διαθέσει αυτούς τους πόρους στην αντιμετώπιση της κρίσης υγείας και να κατευθύνει τους διαθέσιμους πόρους του προϋπολογισμού σε αυτόν τον τομέα. Η απόφαση επέτρεψε την πρόσληψη περισσότερων από 47.000 εργαζομένων στον τομέα της υγείας εν μέσω της πανδημίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο.
“Αποκαταστήσαμε και ολοκληρώσαμε τα νοσοκομεία που είχαν εγκαταλειφθεί και οι εξετάσεις δεν χρεώνονται, η ιατρική περίθαλψη δεν χρεώνεται, όλοι όσοι χρειάστηκαν φροντίδα για να πάσχουν από COVID έχουν υποβληθεί σε δωρεάν θεραπεία. Όλα αυτά, λόγω της αυστηρής διαχείρισης του προϋπολογισμού”, εξήγησε ο πρόεδρος.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αργεντινή: Γενναίο πακέτο ενίσχυσης για τον βιομηχανικό κλάδο
 03/09/2020
Ο Πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες ανακοίνωσε την Τετάρτη νέα οικονομικά μέτρα για την ενίσχυση του βιομηχανικού τομέα εν μέσω της πανδημίας COVID-19 και σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν πακέτο ενίσχυσης της ανάπτυξης βιομηχανικών και τεχνολογικών προμηθευτών με απώτερο σκοπό την δημιουργία μεγαλύτερων αλυσίδων παραγωγής σε τοπικό επίπεδο. Για αυτό, η κυβέρνηση θα διαθέσει 1.4 δισεκατομμύρια πέσος σε όσους επιθυμούν να γίνουν προμηθευτές σε τομείς υψηλής ανάπτυξης όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, η εξόρυξη, η αυτοκινητοβιομηχανία και η σιδηροδρομική και ναυπηγική βιομηχανία.
Ο Φερνάντες εξήγησε ότι η βιομηχανία της Αργεντινής είχε υποστεί μια χρόνια καθίζηση που οδήγησε στην ανεργία χιλιάδες πολίτες, μια κατάσταση που επιδεινώθηκε από την πανδημία COVID-19.
Επιπλέον, περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια πέσος σε συνεισφορές και χρηματοδότηση θα διατεθούν στην Ανάπτυξη Βιομηχανικών και Τεχνολογικών Πάρκων, ένα πανεθνικό πρόγραμμα που θα προσφέρει υποστήριξη για 48 πάρκα. Η πρωτοβουλία σύμφωνα με την κυβέρνηση στοχεύει στην ανάπτυξη 300 νέων αναπτυξιακών χώρων για τα επόμενα τρία χρόνια.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Υπάρχει μια παλιά ελληνική ταινία του 1964 που λέγεται «Προδοσία».
Είναι ταινία από τις «ποιοτικές» του ΠΕΚ πριν από την εμφάνιση του ΝΕΚ - σε σκηνοθεσία του Κώστα Μανουσάκη!
(ΠΕΚ= Παλιός Ελληνικός Κινηματογράφος – ΝΕΚ= Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος)!
Για να μη γράφω πολλά, αντιγράφω τη σύνοψη της υπόθεσης από τη σελίδα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, την οποία όμως συμπληρώνω με ό,τι λείπει και διορθώνω ό,τι είναι λάθος:
Ο νεαρός υπολοχαγός Καρλ φον Στάιν, ενθουσιώδης εθνικοσοσιαλιστής (Πέτρος Φυσσούν) μένει στην Κατοχή στο μερικώς επιταγμένο σπίτι του Έλληνα καθηγητή πανεπιστημίου Βίκτωρα Καστριώτη (Μάνος Κατράκης) και ερωτεύεται την ανιψιά του Λίζα (Έλλη Φωτίου), η οποία στην πραγματικότητα είναι Εβραία που βρήκε καταφύγιο στο σπίτι του καθηγητή – αυτό, όμως, δεν το γνωρίζει ο Γερμανός.
Γίνονται ζευγάρι, είναι έτοιμοι να παντρευτούν, όταν ο Γερμανός μαθαίνει την καταγωγή της κοπέλας και μετά από μια… εσωτερική πάλη μεταξύ συναισθήματος και «ιδεολογίας», επικρατεί η «ιδεολογία» και την παραδίδει στην Γκεστάπο, από όπου τη στέλνουν στα στρατόπεδα εξόντωσης, ενώ ζητάει να μετατεθεί στο ανατολικό μέτωπο.
Μετά το τέλος του πολέμου, επιστρέφει στο Βερολίνο όπου μαθαίνει την τύχη των Εβραίων αιχμαλώτων και διαπιστώνει ότι η κοπέλα χάθηκε στα στρατόπεδα.
Γεμάτος τύψεις έρχεται στην Ελλάδα όπου βρίσκει τον Γερμανό ΨΥΧΙΑΤΡΟ Χάινριχ Στόκμαν (Δημήτρης Μυράτ), ο οποίος έχει ανοίξει ιατρείο στην Αθήνα.
ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΛΕΩ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ... ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.
Του λέει όλη την ιστορία, η οποία ιστορία είναι και η υπόθεση της ταινίας.
Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ τον ακούει και προσπαθεί, όπως τον βλέπουμε να δηλώνει στους Έλληνες αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση (θα δείτε γιατί) να του... αναπτερώσει το ηθικό.
ΠΩΣ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΑΠΤΕΡΩΝΕΙ;
Τον παίρνει να πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο και αφού πρώτα εξυμνεί… τον γερμανικό στρατό που ηττήθηκε μόνο όταν όλες οι μεγάλες δυνάμεις συνασπίστηκαν εναντίον του αλλά παρ' όλα αυτά αντιστάθηκε λυσσαλέα και τους κατάφερε τρομερά πλήγματα, κάτι που «αποδεικνύει την ορθότητα της ιδεολογίας μας»…
… μετά του λέει «είχες μια άτυχη ερωτική εμπειρία και έδειξες ευαισθησία απαράδεκτη για Γερμανό αξιωματικό. Απορώ πώς μπόρεσες να ερωτευτείς μια τέτοια γυναίκα»!
ΠΑΡ’ ΤΟΝ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ!
Φυσικά ύστερα απ’ αυτό ο… ασθενής Καρλ φον Στάιν τρέχει ολοταχώς και αυτοκτονεί - γι' αυτό το λόγο γίνεται και η αστυνομική έρευνα. Και με την αυτοκτονία του τελειώνει η ταινία!
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ!
ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΑΣ ΑΝ ΠΕΣΕΤΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!
Τώρα… πώς μου ήρθε αυτή η ταινία στο μυαλό;
ΟΙ ΜΥΗΜΕΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!
Αν θέλετε, μπορείτε να δείτε κι εσείς την ταινία - και ο τρομερός διάλογος ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ (ανάθεμα, μπρρρρρρ!...) και ασθενούς αρχίζει από το 1.22΄.20΄΄!
Και προσοχή στους ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ξαναλέω!
Ειδικά όταν δεν έχουν ίχνος τσίπας και δεν καταλαβαίνουν ότι ξεφτιλίζονται - ξέρουν οι μυημένοι είπαμε.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Να ενημερώσω τους φίλους, οτι μετά την εξαγγελία κινητοποιήσεων για αυριο Τετάρτη απο τους παραγωγούς των Χανίων για την οικονομική εξαθλίωση στην οποία έχουν περιέλθει αφού τα προιόντα τους χαλάνε μιας και απαγορεύτηκαν οι λαικές αγορές στα πλαίσια των φασιστικών μέτρων της Κυβέρνησης ΤΣΙΡΚΟ, ότι η αγαπητή Κυβέρνηση ανέστειλε το μέτρο. Αυτά γι αυτους που κάθονται κρυμμένοι σπίτι


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Κυριακή 6/9 ώρα 6,30 μ.μ.
Αγωνιζόμαστε για την δημοκρατία, για τα συνταγματικά μας δικαιώματα, για την ελευθερία, το δικαίωμα στην ζωή και στην εργασία. Αγωνιζόμαστε ενάντια στον νέου τύπου φασισμό που προσπαθούν οι κυβερνήσεις να επιβάλουν. Εδώ δεν είμαστε δεξιοί ούτε αριστεροί που πλέον δεν τους ξεχωρίζεις. Κυρίως δεν είμαστε φασίστες όπως προσπαθούν σε κάθε αγώνα να μας παρουσιάσουν. Είμαστε πολίτες, έχουμε δικαιώματα και τα διεκδικούμε, όπως έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να προστατέψουμε τα παιδιά μας. Ζητάμε να αρθούν όλα τα περιοριστικά και καταστροφικά για την Ζωή μας και την εργασία μας μέτρα. Ζητάμε το κράτος να μας αποζημιώσει για την ζημιά που μας προξένησε. Ζητάμε την Ζωή μας πίσω. Το πολιτικό προσωπικό εντός και εκτός βουλής δεν μας Εκφράζει, δεν εξυπηρετεί τον λόγο ύπαρξης του, λειτουργεί παρασιτικά εις βάρος μας και ως εκ τούτου είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ζήτω η Δημοκρατία. Ζήτω η ελευθερία. Για την πατρίδα και τα παιδιά μας. Για να μην μας φτύνουν οι επόμενες γενιές. Ζήτω η Ελλάδα. Ζήτω ο λαός της!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Το μπιγκ μπραδερ είναι το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με μποξερακι


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κορίτσια κάτω από τον ήλιο στους 37 βαθμούς δίνουν τις εξετάσεις εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο στο Αφγανιστάν.
Σε πλήρη απασχόληση πανδημίας κρατούν αποστάσεις, καθισμένες στο γυμνό έδαφος, όλες επικεντρωμένες στην απάντηση σε ερωτήσεις.
Έχουν ένα κοινό όνειρο: συνέχισε να μελετάς, να εκπαιδεύεις προχωρώντας μπροστά, να αλλάζεις την κατάσταση.
Δεν φοβούνται τίποτα, ούτε καν τους κινδύνους των επιθέσεων των οποίων τα θύματα είναι 40 % γυναίκες και παιδιά, πόσο μάλλον αφήνουν τον εαυτό τους να μπλοκαριστεί από τον φόβο του κορονοϊού ή από απειλές εξτρεμιστών.
Κάποιες από αυτές θηλάζουν το μωρό τους, ενώ γράφουν τις απαντήσεις με το στυλό τους.
Ξέρουν ότι το μόνο σημαντικό πράγμα για να ξεπεράσεις τον αχαλίνωτο σεξισμό και τον θρησκευτικό φανατισμό είναι η εκπαίδευση. Πολλές έφτασαν από μακριά, ξεκινώντας στις 5 πμ για να φτάσουν στην ώρα τους στην επαρχία Daikundi όπου διεξάγεται η γενική δοκιμή.
Οι αριθμοί των συμμετεχόντων φτάνουν τους 500, σε μια τόσο φτωχή επαρχία . Μια μητέρα που συνοδεύει την κόρη της εκφράζει περήφανα όλη την ελπίδα της να εισαχθεί το κορίτσι, αφού τσακώθηκε με την οικογένεια του συζύγου της που δεν δέχτηκε την επιλογή σπουδών της.
Οι αριθμοί των επιλέξιμων αποφασίζονται από την κυβέρνηση, με βάση τα ποσοστά που έχουν ανατεθεί σε κάθε επαρχία, έτσι η αξία και οι προσωπικές δεξιότητες παίρνουν τη δεύτερη θέση.
Αυτά τα κορίτσια στο Αφγανιστάν μέσω της μελέτης τους βρίσκουν επίσης την ταυτότητά τους, ένα όνομα, εκείνα που για αιώνες είναι αδελφή... ή κόρη... σχεδόν ότι το όνομά τους δεν υπάρχει.
Για αυτές που σπουδάζουν δεν είναι απλά να ξέρουν να διαβάζουν και να γράφουν, να έχουν δουλειά στο μέλλον, αλλά πολλά περισσότερα.
Αυτή η πολύ συγκινητική, συγκινητική εικόνα μας μιλάει για τη δύναμή τους, το θάρρος, το βλέμμα τους στο μέλλον και μπορεί επίσης να διδάσκει για πολλούς από εμάς.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Όταν το μηνιαίο εισόδημα σου είναι 583€ και για μόλις 2,50€ υπέρβαση του ετήσιου ορίου στο εισόδημα σου σου κόβουν την επιδότηση ενοικίου των 70 ευρω, τότε δεν έχουμε να κάνουμε με ένα ανάλγητο ή ηλίθιο κράτος αλλά με ένα κράτος δολοφόνο..."


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δεν βλέπω τηλεόραση ,βλεπω πολλές αναλύσεις για το big brother από το.κουτι αποβλακωσης αλλά κανείς δεν αναφέρει τις αυτοκτονίες των άνεργων ανθρώπων λόγω κοροναιου
ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΊΕΣ... ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΊΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Μια 40χρονη μητέρα δυο παιδιών, βούτηξε στο κενό από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Καρυάτιδων στον Άλιμο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Σύμφωνα με ανάρτηση στο facebook, γνωστής γιατρού της πόλης, η γυναίκα είχε απολυθεί πρόσφατα από τη δουλειά της.
Άλιμος: Αυτοκτόνησε 40χρονη μητέρα δυο παιδιών που είχε απολυθεί από τη δουλειά της
 02/09/2020
Μια 40χρονη μητέρα δυο παιδιών, βούτηξε στο κενό από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Καρυάτιδων στον Άλιμο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Σύμφωνα με ανάρτηση στο facebook, γνωστής γιατρού της πόλης, η γυναίκα είχε απολυθεί πρόσφατα από τη δουλειά της.
Τρεις απόπειρες αυτοκτονίας από δεύτερο, τρίτο και προχθές πέμπτο όροφο δυο δρόμους κάτω και δυο δρόμους πάνω από το ιατρείο μου μέσα στους τρεις τελευταίους μήνες. Έζησε μόνο η νέα γυναίκα από τον δεύτερο. Οι άλλοι δυο που κατέληξαν ήταν ένας άντρας που έπεσε απ τον τρίτο και μια 40χρονη μητέρα δυο παιδιών που έπεσε απ τον πέμπτο. Αναρωτιέμαι. Πόση ακόμη έξαρση των ψυχικών διαταραχών θα προκύψει από όλες αυτές τις συνθήκες πίεσης που βιώνουμε τελευταία;


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τι είναι Σιωνισμός.. να αυτοί οι πάνοπλοι τύποι που γαλουχήθηκαν με μύθους πως είναι "Εκλεκτός Λαός" που τους μάζεψε από πολλά μέρη του κόσμου ένας "Θεός", για να πάρουν στα χέρια τους ένα οικόπεδο, που τους το χάρισε, για να σωθούν λέει στη "Γη της Επαγγελίας". Αυτός ο δικός τους "Θεός-Μεσίτης" τους είπε "εξοντώστε" όλους τους πραγματικούς κατοίκους αυτού του οικοπέδου χωρίς έλεος και ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου. Αυτός ο "Θεός" δεν δίνει δεκάρα τσακιστή ποιος καλλιεργεί ένα χωράφι ..ποιος γεννήθηκε εκεί ..ποιος ίδρωσε εκεί ..ποιος το πότισε το χωράφι ποιος τάισε τα παιδιά του από τους καρπούς του ..ποιος ξενυχτούσε όταν έριχνε καρεκλοπόδαρα ο ουρανός για να σώσει ό,τι σώνεται .. Ο κάθε "Θεός" δεκάρα τσακιστή δεν δίνει ..ποιος φύτεψε καινούργια δέντρα και ποιος κλάδεψε τα παλιά ... Για τον "Μεγάλο Θεό" έχει σημασία μόνο ποιον επιλέγει αυτός για να κυριαρχήσει σε όποιο χωράφι θέλει και οπότε θέλει και όπως θέλει ..αυτός ο "Μεγάλος Μεσίτης-Θεός" αποφασίζει τι θα δώσει και σε ποιον θα το δώσει ..Αυτός επιβάλλει και διατάζει ο καθένας από μας τι θα πάρει και πόσο θα πάρει και πως θα το πάρει ...ήμαστε πιονάκια στη σκακιέρα του ..μας έπλασε μόνο και μόνο για να παίζει μαζί μας όπως θέλει και οπότε θέλει .. Αυτός μας προγραμματίζει και γεμίζει τον καθένα μας με όποιες σκέψεις και επιθυμίες θέλει ..Αυτός αποφασίζει πως και πότε το "Κακό" θα νικήσει τον "Καλό" και πότε το "Καλό" θα επικρατήσει για πάντα έναντι του "Κακού" .. Μέχρι τότε .."χέσε μέσα" .."τη κάτσαμε τη βάρκα" .."άστα βράστα" ..και θα μάθουμε ότι ο Τραμπ σκέφτεται και απειλεί να επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις σε 6-7 πολιτείες που τις "κατέλαβαν οι αναρχικοί" ..


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ελευθερία, Ισότητα, Αλληλεγγύη
"Απελευθερωσα χίλιους σκλάβους, θα απελευθερωνα άλλους τόσους αν ήξερα οτι ήταν σκλάβοι"
Όταν άνθισε το δουλεμπόριο τα πλοία δεν προσέγγιζαν τις ακτές της αφρικανικής ηπείρου, μην τυχόν και μολυνθούν. Υπήρχαν φρούρια όπου η διακίνηση των μαύρων δαιμόνων, γιατί έτσι τους έβλεπαν, προέβαλε σαν καθημερινή ρουτίνα.
Πλοία με ονόματα όπως “Ψυχή”, “Ευσπλαχνία”, “Ιησούς”, “Ισότητα”, “Επιθυμία”, “Άγιος Μιχαήλ”, “Βολταίρος”, “Ελπίδα”, έπλεαν για να φορτώσουν με αλυσίδες τους μαύρους σκλάβους μέχρι να τους πετάξουν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στην Αμερική. Κυρίως στις φυτείες ζαχαροκάλαμου του οποίου η τιμή ήταν στα ύψη.
Στις αρχές του 16ου αιώνα παρατηρούνται και οι πρώτες προσπάθειες για ελευθερία σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο χωρίς όμως αξιόλογη κατάληξη. Η γη παράγει ζάχαρη. Μόνο ζάχαρη. Πολύ αργότερα, τον 19ο αιώνα και ενώ ουσιαστικά δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα μια γυναίκα εν ονόματι Harriet Tubman κάνει την μεγάλη της απόδραση.
Ο Υπόγειος Σιδηρόδρομος ήταν ένας κώδικας επικοινωνίας απελευθέρωσης των σκλάβων, πράγμα που εκμεταλλεύτηκε η Tubman. Για 145 χιλιόμετρα πεζή, μόνη και μαύρη. To be young, gifted and black. Σχεδόν αυτό.
Την λένε τρελή μα εκείνη επιστρέφει 19 ολόκληρες φορές για να ελευθερώσει ανθρώπους της οικογένειας της και όχι μόνο. Συνολικά πάνω από 300 σκλάβοι ελευθερώθηκαν χάρη στην Harriet. Για όσους κουράζονται στο δρόμο μια πιστόλια είναι η λύση και η ίδια λέει: “δεν έχω χάσει κανέναν επιβάτη”. Είναι αλήθεια. Σαράντα χιλιάδες δολάρια αμοιβή για το κεφάλι της. Δεν τα παίρνει ποτέ κανείς
. Η ίδια τους χειμερινούς μήνες δούλευε και επέστρεφε τα καλοκαίρια. Οι μεταμφιέσεις της ήταν αξιομνημόνευτες. Επιδέξια και ικανή όσο κανείς, είχε το παρατσούκλι Μωυσής.
Στον αμερικάνικο εμφύλιο η μαχήτρια Harriet τάχθηκε στο πλευρό της Ένωσης και βοηθούσε με όποιον τρόπο μπορούσε στον αγώνα κατά της δουλείας. Πέθανε το 1913 και η κηδεία της έγινε με στρατιωτικές τιμές. Πρόσφατα θελήσανε να την τιμήσουν με το προφίλ της στο χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων. Δεν ξέρω αν ποτέ έγινε αυτό.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αυστραλια ..μια γυναίκα έγκυος συλλαμβάνεται μπροστά στα παιδιά της διότι ποσταρε ένα κάλεσμα για διαδήλωση κατά του λοκνταουν (τηρώντας όμως τους κανόνες ασφαλείας περί κοροναιου )
Μην ανησυχείτε ,σε λίγο σε μας επίσης


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μάνος Κατράκης: «Είναι δυνατόν να είναι παρωχημένη ποτέ η εθνικότητα;»
Όταν τη δεκαετία του 1950-αρχές '60 είχαν "εισβάλλει" ειδικά στα κοσμικά κέντρα της Ελλάδας –στις μεγάλες πόλεις κυρίως– ξένοι ήχοι, (π.χ. τσατσά, μάμπο, σάμπα) ο ηθοποιός Μάνος Κατράκης έδειχνε ενοχλημένος καλλιτεχνικά, αλλά και κοινωνικά. «Δεν μπορούσα να το υποφέρω» έλεγε σε τηλεοπτική συνέντευξη του 1982 στην ΕΡΤ. Γι' αυτό αποφάσισε να "αντισταθεί". Βρήκε απάντηση στον "Αγαπητικό της Βοσκοπούλας", ένα έργο βγαλμένο από την ελληνική λαϊκή παράδοση, το οποίο και ανέβασε στο Πεδίον του Άρεως.
«Έγινε του κουτρούλη το πανηγύρι» όπως θα έλεγε ο ίδιος πολλά χρόνια αργότερα στη συνέντευξη για να περιγράψει την κοσμοσυρροή. «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι χιλιάδες λαού μπαίνανε κάθε μέρα στο θέατρο [...] Όταν ακούστηκαν πάλι τα όργανα, το νταούλι, η πίπιζα, το κλαρίνο, το βιολί πεταγόταν ο κόσμος...». Θεωρούσε, γι΄αυτό και ήταν πολύ ευχαριστημένος, ότι υπενθύμισε τη καταγωγή των Ρωμιών.
Ο Μάνος Κατράκης ακριβώς σε εκείνο του σημείο ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο: «Υπάρχει όμως και η αντίληψη που λένε ότι αυτά είναι παρωχημένα πράγματα, η έκφραση έχει εξελιχτεί και ότι αυτοί οι σύγχρονοι ήχοι ανταποκρίνονται σε σύγχρονα...».
Εκείνη τη στιγμή τον δημοσιογράφο διέκοψε απότομα ο Κατράκης: «Τι εθνικότητα ενός λαού είναι παρωχημένη; Είναι δυνατόν να παλιώνει ποτέ η εθνικότητα; Η ρίζα, η καταγωγή ενός λαού; Και πως θα ζήσει ο λαός αυτός; Απάνω σε τι στηρίχτηκε; Η σύγχρονη λαϊκή μουσική σε τι στηρίχτηκε; Στη ρίζα του λαού δεν στηρίχτηκε; Η ποίηση όλη, όλη η δημιουργία που στηρίζεται; Στις ρίζες του λαού μας δεν στηρίζεται; Η παγκόσμια δημιουργία που στηρίχτηκε; Στις ρίζες της αρχαίας ελληνικής ιστορίας δεν στηρίζεται;».
Στις 2 Σεπτεμβρίου 1984, σαν σήμερα δηλαδή, δύο χρόνια περίπου μετά από εκείνη τη συνέντευξή, ο Μάνος Κατράκης θα "έφευγε".
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=9sW44CU0KJc&feature=emb_logo


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τι γυρεύει απόψε στο Καστελόριζο ο πράκτορας της ΜΙΤ ;
 2/9/2020
Την ώρα που τα φερέφωνα του Ερντογάν φτάνουν να γράφουν για ¨δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης¨ σε νησιά της Ελλάδας και την  ώρα που σε μια εβδομάδα οπαδοί του καθεστώτος Ερντογάν και μέλη του ΜΗΡ θα κάνουν παρέλαση στην Σμύρνη ζητώντας ανεξαρτησία (!)  για τα Δωδεκάνησα, το κρατικό προπαγανδιστικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έχει στείλει απόψε  δύο εργαζόμενους του στο Καστελόριζο…
Έφτασαν σήμερα το απόγευμα στο Καστελόριζο, με πλοίο από την Ρόδο δύο ¨καλά παιδιά¨- δημοσιογράφοι. Να σημειώσουμε πως στην Τουρκία όλοι οι κρατικοί υπάλληλοι στην Τουρκία, με νόμο πια,  είναι υποχρεωμένοι να βοηθούν την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ).
Μάθαμε πως έχουν κάνει κράτηση για δύο νύχτες και εννοείται πως θα εξυπηρετήσουν κατά τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Ο πρώτος είναι ο κύριος TEVFIK DURUL . Παρακάτω βλέπετε τα στοιχεία διαβατηρίου του.
Ο δεύτερος δημοσιογράφος-φωτογράφος (;) είναι μάλιστα Έλληνας πολίτης. Φέρεται να είναι κάτοικος Κομοτηνής αλλά τον περισσότερο χρόνο μένει στην Κωνσταντινούπολη. Ονομάζεται Αϊχάν Μεχμέτ και μάλιστα στο προφίλ του σήμερα το απόγευμα δημοσίευσε φωτογραφία από το καράβι την ώρα που πήγαινε προς το Καστελόριζο.
Για ποιο λόγο επιτρέπουμε στον Τούρκο πολίτη & πράκτορα της ΜΙΤ-δημοσιογράφο να πάει αυτές τις μέρες στο Καστελόριζο ;
Για ποιο λόγο του επιτρέψαμε να πατήσει το πόδι του ;
Δεν ξέρουμε τι ρόλο παίζουν οι πράκτορες της ΜΙΤ ;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Προσοχή! Η κυβέρνηση της ιόΤρομοκρατίας δεν τολμά δημοσίως να απαγορεύσει τη Συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα, αλλά βάζει τα πρακτοράκια της σιγά σιγά στο Φ/Β να γράφουν για "απαγόρευση" σπέρνοντας σύγχυση και απογοήτευση! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ! Η Συγκέντρωση ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και όχι κάλπικων- κυβερνητικών επιτροπών.
ΠΡΩΧΩΡΑΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!
Αγωνιζόμαστε για την δημοκρατία, για τα συνταγματικά μας δικαιώματα, για την ελευθερία, το δικαίωμα στην ζωή και στην εργασία. Αγωνιζόμαστε ενάντια στον νέου τύπου φασισμό που προσπαθούν οι κυβερνήσεις να επιβάλουν. Εδώ δεν είμαστε δεξιοί ούτε αριστεροί που πλέον δεν τους ξεχωρίζεις. Κυρίως δεν είμαστε φασίστες όπως προσπαθούν σε κάθε αγώνα να μας παρουσιάσουν. Είμαστε πολίτες, έχουμε δικαιώματα και τα διεκδικούμε, όπως έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να προστατέψουμε τα παιδιά μας. Ζητάμε να αρθούν όλα τα περιοριστικά και καταστροφικά για την Ζωή μας και την εργασία μας μέτρα. Ζητάμε το κράτος να μας αποζημιώσει για την ζημιά που μας προξένησε. Ζητάμε την Ζωή μας πίσω. Το πολιτικό προσωπικό εντός και εκτός βουλής δεν μας Εκφράζει, δεν εξυπηρετεί τον λόγο ύπαρξης του, λειτουργεί παρασιτικά εις βάρος μας και ως εκ τούτου είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ζήτω η Δημοκρατία. Ζήτω η ελευθερία. Για την πατρίδα και τα παιδιά μας. Για να μην μας φτύνουν οι επόμενες γενιές. Ζήτω η Ελλάδα. Ζήτω ο λαός της!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Επαναλαμβάνω την ΕΡΏΤΗΣΗ
Οι δημόσιοι Υπάλληλοι .μπαίνουν σε καραντίνα για 14 μέρες με πλήρη αποζημείωση αποδοχών
Οι Ιδ. Υπάλληλοι κι οι Ελ. Επαγγελματίες ...Τι κάνουν ???
14 μέρες ανεργία ή κλειστές επιχειρήσεις και ...
εμεις τι θα φαμε…. μανα εξ ουρανού ???


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αδιανόητη αστυνομική βία στις ΗΠΑ: Τον συνέλαβαν, του έβαλαν σακούλα και πέθανε
Ξεπερνά κάθε αρρωστημένη φαντασία το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας που είδε το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ.
Ούτε και το πιο αρρωστημένο μυαλό δεν θα σκεφτόταν αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ, στο νέο περιστατικό αστυνομικής βίας που είδε το φως της δημοσιότητας με θύμα έναν 41χρονο.
Αυτό έλαβε χώρα στις 23 Μαρτίου όταν οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο τετράγωνο 400 της λεωφόρου Jefferson από τον αδελφό του θύματος, ο οποίος ήταν σε παραλήρημα λόγω χρήσης ναρκωτικών και κυκλοφορούσε γυμνός.
Στο video όμως που δόθηκε στην δημοσιότητα πριν από λίγες ώρες, ο Ντάνιελ Προυτ δεν φαίνεται να προβάλει καμία αντίσταση στους αστυνομικούς και ξαπλώνει αμέσως στο έδαφος.
Οι αστυνομικοί του περνούν χειροπέδες, τον κυκλώνουν και αρχίζουν να τον χλευάζουν, ενώ ένας από αυτούς βγάζει μία πλαστική σακούλα και την τοποθετεί στο κεφάλι του 41χρονου αφροαμερικανού. Αμέσως να παρουσιάζει συμπτώματα πανικού και τότε οι αστυνομικοί τον ξαπλώνουν εκ νέου στην άσφαλτο και ένας του πιέζει το κεφάλι στο οδόστρωμα.
Ο 41χρονος αφροαμερικανός σταματά να κινείται. Στο σημείο καταφτάνει ασθενοφόρο και αμέσως οι διασώστες ξεκινούν διαδικασία ανάνηψης. Ο Ντάνιελ Προυτ καταλήγει εγκεφαλικά νεκρός και μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όπου αφήνει την τελευταία του πνοή μία εβδομάδα αργότερα.
Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, ο θάνατος προκλήθηκε από «επιπλοκές ασφυξίας σε περιβάλλον φυσικής συγκράτησης και από διέγερση του παραληρήματος από οξεία δηλητηρίαση από φαινκυκλιδίνη [PCP]».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση σε νοσηλεύτρια και αυτοχειρία
Τα αίτια της τραγωδίας στο «Αττικόν» – Τι αποκαλύπτουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ
Τι συνέβη στο νοσοκομείο πριν την επίθεση 59χρονου Αλβανού σε νοσηλεύτρια και την αυτοκτονία του.
2 Σεπτεμβρίου 2020 | 13:18
«Ο 59χρονος παρουσίαζε πριν και μετά την χειρουργική επέμβαση το ίδιο σύμπτωμα (ΣΣ υπάρχουν αναφορές για αιμόπτυση) που τον είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι υπήρχε άστοχη ιατρική ενέργεια κι ότι ήταν θύμα λάθους. Κι ότι το χειρουργείο στο οποίο είχε υποβληθεί ήταν χωρίς νόημα και αποτέλεσμα. Αυτό είχε γίνει εμμονή του. Ρωτούσε διαρκώς γιατί συνέχιζε να έχει το ίδιο σύμπτωμα. Εξετάζουμε αν η ψυχολογική κατάσταση του επηρεάστηκε κι από άλλες παραμέτρους που καταγράφονται πιθανόν στον ιατρικό φάκελό του…»
Σε αυτή την αναφορά προχώρησε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΛΑΣ σχετικά με τις αιτίες του δραματικού περιστατικού που σημειώθηκε προ διημέρου στο νοσοκομείο «Αττικόν» όταν 59χρονος Αλβανός αυτοκτόνησε πηδώντας στο κενό από τον 4ο όροφο, έχοντας προηγουμένως επιτεθεί και τραυματίσει ελαφρά μια νοσηλεύτρια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί ο 59χρονος που ζούσε περίπου 14 χρόνια στην Ελλάδα κι είχε δύο κόρες, απασχολείτο σε οικοδομικές εργασίες και το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε αγοράσει ταξί.
Διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα τον περασμένο Μάρτιο, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 19 Αυγούστου και τελικώς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 24 του μηνός.
Όμως το επόμενο εξαήμερο φαινόταν αναστατωμένος γιατί πίστευε ότι εξακολουθούσε να παρουσιάζει τα ίδια προεγχειρητικά συμπτώματα και η επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, αμφισβητώντας το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειών των ιατρών κι έχοντας κι άλλες προστριβές.
Όμως παραμένει αναπάντητο γιατί επιτέθηκε στην συγκεκριμένη νοσηλεύτρια που την κάλεσε με το μπουτόν και κρύφτηκε πίσω από την πόρτα για να την αιφνιδιάσει.
Κρατούσε στο χέρι ένα μαχαίρι κουζίνας. Στο ίδιο δωμάτιο υπήρχαν τρεις ασθενείς κι επισκέπτες που προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν είτε με το μεταλλικό στήριγμα του ορού ή και με άλλα χτυπήματα με τα χέρια.
Η νοσηλεύτρια τραυματίστηκε στον αυχένα, όμως 59χρονος ανέβηκε στον 4ο όροφο και μέσω της εξόδου κινδύνου βγήκε στην εξωτερική, μεταλλική σκάλα του νοσοκομείου. Από εκεί έπεσε στο κενό δίνοντας τέλος στη ζωή του.
Σύμφωνα με αναφορές συγγενών του δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, όμως είχε επηρεαστεί ιδιαίτερα από την εξέλιξη της υγείας του.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν ότι πλήρης απάντηση στα ερωτήματα για το αιματηρό συμβάν θα προκύψουν ύστερα κι από τις καταθέσεις ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Pax Mediterranea: Ο Μακρόν ανακοίνωσε το μεγάλο σχέδιο – Λίγοι τον κατάλαβαν
2 Σεπτεμβρίου 2020, 18:02
Σε μια πολύ σοβαρή και ιδιαίτερα βαρύνουσα δήλωση, που λίγοι την κατάλαβαν, προέβη το περασμένο Σάββατο ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τα έθνη της Μεσογείου να συγκροτήσουν μια «Pax Mediterranea».
Απευθυνόμενος με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα προς τους συμμετέχοντες του συνεδρίου «Middle East Mediterranean MEM Summer Summit», ο Γάλλος Πρόεδρος περιέγραψε με μελανά χρώματα τις προσπάθειες της Ρωσίας και της Τουρκίας να επεκτείνουν την κυριαρχία τους στην περιοχή και κατηγόρησε την Άγκυρα ότι διακατέχεται από σύνδρομο αναβίωσης ενός αυτοκρατορικού παρελθόντος.
Ο Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε κάλεσμα για τη δημιουργία μιας «Pax Mediterranea» όπως την αποκάλεσε, για την υπέρβαση των συγκρούσεων και της στασιμότητας στη Μεσόγειο και τη χρήση των ενεργειακών κοιτασμάτων για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων των λαών της περιοχής.
«Οφείλουμε να δημιουργήσουμε κατά έναν τρόπο μια “Pax Mediterranea”.
»Γιατί βλέπουμε μια αυτοκρατορική περιφερειακή δύναμη να επιστρέφει με κάποιου είδους φαντασιώσεις της δικής της ιστορίας και αναφέρομαι στην Τουρκία».
Η ιδέα μιας «Pax Mediterranea» δεν είναι καινοφανής.
Συζητήθηκε και πριν μια δεκαετία, στην αρχή της οικονομικής κρίσης, ως μια μεσογειακή ένωση νοτιοευρωπαϊκών και βορειοαφρικανικών κρατών, εναλλακτική στη «γερμανοκρατούμενη» ΕΕ.
Ως μια συμμαχία των «λαών της θάλασσας».
Λέγεται μάλιστα ότι μεταξύ των υπερμάχων της ήταν και ο Στρος Καν, πριν «χαθεί» μεθοδευμενα άδοξα από το προσκήνιο δηθεν «εξαιτίας της λαγνείας του», για μια τραβελι μαυρη μπετατζου της CIA.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Συνελήφθη στην Κρήτη Βρετανοιορδανός ύστερα από υπόδειξη της ΕΥΠ
Βρετανός υπήκοος με καταγωγή από Ιορδανία επισκέφτηκε το Ρέθυμνο Κρήτης για διακοπές. Η ΕΥΠ έλαβε σχετικό αίτημα από τις ομόλογες βρετανικές υπηρεσίες για πιθανές σχέσεις του με ισλαμιστικές οργανώσεις.
03 Σεπτεμβρίου 2020 - 17:16
Συνελήφθη στο Ρέθυμνο Κρήτης ένας Βρετανός υπήκοος με καταγωγή από Ιορδανία μετά από σχετικό αίτημα της ΕΥΠ προς τις τοπικές αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό, την σύλληψή του και την άμεση απέλασή του από την χώρα, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΠ έλαβε για το συγκεκριμένο άτομο πληροφόρηση από τις ομόλογές της Βρετανικές Υπηρεσίες, που έχουν πραγματοποιήσει έρευνα για το συγκεκριμένο άτομο, που τελεί υπό επιτήρηση από τους Βρετανούς, για σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις.
Το συγκεκριμένο άτομο ήρθε τέλος Αυγούστου στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Κρήτη για διακοπές με την οικογένειά του και δεν τελούσε υπό έρευνα από τις ελληνικές Αρχές, οι οποίες όμως αφού έλαβαν σχετική ενημέρωση, τον έκριναν ως ανεπιθύμητο πρόσωπο και προχωράει σε βάρος του η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εξιχνιάστηκε το φονικό στην Ομόνοια μεταξύ Πακιστανών και Αφγανών
Ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας είναι 32χρονος αλλοδαπός και φυσικοί αυτουργοί 7 ομοεθνείς του. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν 11 ακόμη αλλοδαποί που συμμετείχαν στη συμπλοκή.
3 Σεπτεμβρίου 2020 17:19
Εξιχνιάστηκαν, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση ανθρωποκτονίας 23χρονου Αφγανού και η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 25χρονου Αφγανού, που διαπράχθηκαν μεσημβρινές ώρες στις 13 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της Αθήνας.
Τα αδικήματα αυτά διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκής μελών συμμοριών Πακιστανών και Αφγανών, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων στην περιοχή.
Αιτία της συμπλοκής ήταν η προσπάθεια επικράτησης των ανωτέρω ομάδων, στη περιοχή «δικαιοδοσίας» τους, καθώς και άλλες διαφορές που προέκυπταν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.
Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 23χρονου και ο σοβαρός τραυματισμός του 25χρονου. Από την ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής εξακριβώθηκε ότι ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας είναι 32χρονος Πακιστανός, ο οποίος είχε αρχηγικό ρόλο σε εγκληματική ομάδα που εκτός των προαναφερθέντων παράνομων δραστηριοτήτων, προέβαινε σε κλοπές, ληστείες και εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών στο κέντρο της Αθήνας.
Ο 32χρονος είχε κανονίσει να συναντηθούν με τα δύο θύματα του σε συγκεκριμένο σημείο και όταν αυτά προσήλθαν, έδωσε εντολή στα μέλη της ομάδας του να τους επιτεθούν, χτυπώντας τους με μαχαίρια, ρόπαλα και πυροβολώντας εναντίον τους με πιστόλια.
Φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας είναι 7 Πακιστανοί, μέλη της ανωτέρω εγκληματικής ομάδας που ηγούνταν ο 32χρονος, πέντε εκ των οποίων είναι οι δράστες και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.
Στην υπόθεση τυγχάνουν συγκατηγορούμενοι επιπλέον 11 αλλοδαποί που έχουν ταυτοποιηθεί και έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή τους στην συμπλοκή. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Εν συνεχεία, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, ένας εκ των δραστών της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Επιπρόσθετα, ένας εκ των δραστών της ανθρωποκτονίας και ένας εκ των δραστών και των δύο εγκληματικών πράξεων, είναι προσωρινά κρατούμενοι σε Αστυνομικές Υπηρεσίες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


O Μακρόν δεν κράτησε το ”πρωτόκολλο”. Είχε συνάντηση με τον επικεφαλή της κοινοβουλευτικής ομάδας της Hezbollah στη Βηρυτό. Οργή Μακρόν κατά δημοσιογράφου της Figaro που αποκάλυψε τη συνάντηση..Ο
02/09/2020
”Αυτό που κάνατε ,δεν καταλάβατε την ευαισθησία του θέματος είναι ανεύθυνο για τη Γαλλία, ανεύθυνο για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται εδώ και σοβαρό γιατί παραβιάζει κάθε δεοντολογία.” Ξέσπασμα του Εμμανουήλ Μακρόν εναντίον του Georges Malbrunot δημοσιογράφου της Le Figaro τη Δευτέρα το βράδυ στη Βηρυτό γιατί ο τελευταίος αποκάλυψε σε άρθρο του στη Figaro συνάντηση του Γάλλου προέδρου με τον επικεφαλή της κοινοβουλευτικής ομάδας της Hezbollah.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του τη Δευτέρα το απόγευμα στη Βηρυτό, ο αρχηγός του κράτους επιτέθηκε με εξαιρετικά βίαιο τρόπο και μπροστά σε όλους στον δημοσιογράφο της Le Figaro προσάπτοντάς του ότι αποκάλυψε την οκτάλεπτη συνάντηση του Γάλλου Προέδρου και του επικεφαλή της κοινοβουλευτικής πτέρυγας της Χεζμπολάχ του Mohammed Raad.
Ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει, στο άρθρο του στις 31ης Αυγούστου, τους όρους αυτής της συνέντευξης που – παρεμπιπτόντως – δεν τις αρνήθηκε ουσιαστικά ο αρχηγός του κράτους. Πρώτα απ ‘όλα, ο τίτλος είναι ενοχλητικός και συναρπαστικός: “« Le pas de deux d’Emmanuel Macron avec le Hezbollah » “.Σ΄αυτό αναφέρει πως ο Μακρόν συνάντησε τον αρχηγό της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χεζμπολά στην πρεσβευτική κατοικία της Γαλλίας στη Βηρυτό κατά την πρώτη του επίσκεψη στη Βηρυτό μετά την έκρηξη στις 6 Αυγούστου και είχε 8λεπτη συνομιλία. Φέρεται να είπε ο Μακρόν στο ηγετικό στέλεχος της σιίτικης οργάνωσης «πρέπει να σταματήσουμε να συζητάμε για το φύλο των Αγγέλων»…Είναι η α΄φορά από την ίδρυση της Hezbollah, το 1982, που ένας πρόεδρος της Γαλλίας αντάλλαξε άμεσα απόψεις μ΄ένα από τα μέλη της. «Αυτό ισοδυναμεί με μια αναγνώριση διεθνή», ενός κινήματος που θεωρείται τρομοκρατικό από ΗΠΑ. Αγγλία και Γερμανία.
«Θέλω να εργαστώ μαζί σας για ν΄αλλάξει ο Λίβανος », του είχε πει ο Macron,σύμφωνα με γαλλική πηγή στη Beyrouth. «Αλλά αποδείξτε ότι είστε Λιβανέζοι , πρόσθεσε.όλος ο κόσμος ξέρει ότι έχετε μια ιρανική agenda. Γνωρίζουμε πολύ καλά την ιστορία σας ξέρουμε την ιδιαίτερη ταυτότητά σας αλλά είστε Λιβανέζοι ναι ή όχι;Θέλετε να βοηθήσετε τους Λιβανέζους ναι ή όχι; Mιλάτε για το λιβανέζικο λαό ναι ή όχι; Eπομένως επιστρέψτε στο σπίτι ,είχε απειλησει ο Macron, εγκαταλείψτε τη Συρία, Υεμένη και δουλέψτε εδώ για να δομηθεί ένα κράτος γιατί αυτό το νέο κράτος θα ευνοήσει επίσης τις οικογένειές σας».
Λίγα λεπτά αργότερα στη συνέντευξη τύπου σ΄ ερώτηση Λιβανέζας δημοσιογράφου για το αν η Χεζμπολά κατ΄αυτόν νομιμοποιείται να εκπροσώπηση σε μια μελλοντική κυβέρνηση ο Macron είπε ότι «η Hezbollah έχει εκλεγμένους βουλευτές από τους Λιβανέζους, είναι μέρος της πολιτικής σκηνής». Την επομένη ο Hassan Nasrallah, ΓΓ της Hezbollah,χαιρέτισε την «θετική επίσκεψη» του Macron. «Ο Emmanuel Macron πραγματικά έχει μια προσέγγιση διαφορετική από αυτή των ΗΠΑ, επισημαίνει ο αναλυτής Walid Charara, που πρόσκειται στη Hezbollah.
Ο Εμμανουήλ Μακρόν, σύμφωνα με τα γραπτά του δημοσιογράφου, είπε στον αξιωματούχο της Χεζμπολάχ: «Θέλω να συνεργαστώ για να αλλάξω τον Λίβανο (…) είστε Λιβανέζοι ή όχι; “ Γιατί είναι τόσο ενοχλητικές αυτές οι αποκαλύψεις του ανταποκριτή της Figaro για τον Γάλλο Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Ακριβώς επειδή απευθύνθηκε τόσο άμεσα και με αυτόν τον τρόπο σε ηγετικό στέλεχος που ανήκει σε ένα κίνημα που χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατικό από τη δυτική κοινότητα, ιδίως τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία με τις οποίες η Γαλλία επαίρεται ότι έχει απόψεις που εξακολουθούν να συγκλίνουν,κι αυτό ενέχει τον κίνδυνο κατάρρευσης ολόκληρης της στρατηγικής που εφαρμόζεται στον Λίβανο και βλάπτει τη διεθνή φήμη του.Ελλοχεύει κίνδυνος πρόκλησης της οργής του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών..
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν ακόμη τον Λίβανο να μην εμπλέξει τη Χεζμπολάχ στην ανοικοδόμηση της χώρας.
Αυτό που ακούγεται είναι ότι το διακύβευμα είναι ο αφοπλισμός της Χεζμπολάχ στα πρότυπα του ΙRA και η επιβίωση του σχήματος μόνο μέσω πολιτικής εκπροσώπησης…Ο ισραηλινός τύπος μ΄εκτενή ρεπορτάζ καλύπτει την επίμαχη συνάντηση του Γάλλου προέδρου….
Ο Λίβανος πέρασε ήδη σε ανάδειξη νέου Πρωθυπουργού του Ακαδημαϊκού Μουστάφα Αντίμπ ευρείας αποδοχής που καλείται να συγκροτήσει κυβέρνηση ειδημόνων…..Τα πολιτικά κόμματα του Λιβάνου δεσμεύθηκαν σε οδικό χάρτη πραγματοποίησης μεταρρυθμίσεων εντός ερχόμενου 3μήνου αλλά οι πρόωρες εκλογές και ο αφοπλισμός της Hezbollah είναι εκτός πλάνου τουλάχιστον προς το παρόν …..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σε καραντίνα τρεις υπουργοί
 Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 13:02
Σε καραντίνα έχουν τεθεί τρεις υπουργοί της κυβέρνησης. Ο λόγος για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, οι οποίοι συναντήθηκαν με ισραηλινό επενδυτή ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός στον Covid-19.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Επικίνδυνα ανόητη η τοποθέτηση συμβούλου της Κομισιόν για τα ελληνοτουρκικά
 Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 19:17
Μείζον ζήτημα αξιοπιστίας ,σοβαρότητας ,αντικειμενικότητας και αποτελεσματικότητας προκύπτει από την ανόητη έως και εξωφρενικά επιπόλαιη ανάρτηση της Συμβούλου του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrel.
Η Nathalie Tocci με ένα κείμενο που δεν αντέχει σχολιασμού αντιμετώπισε την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο  με ανόητα εκφρασμένο και λανθασμένα εφαρμοσμένο φεμινιστικό σύνθημα . Ούτε λίγο ή πολύ υποβίβασε την ελληνοτουρκική κρίση σε "μάτσο" συμπεριφορές της Ελλάδας και της Τουρκίας ωσάν να πρόκειται για οικογενειακό καυγαδάκι σε κάποιο διαμέρισμα λαϊκής συνοικίας της Νάπολης. Απαράδεκτα πράγματα όταν συμβαίνουν σε αυτό το επίπεδο του κέντρου λήψης αποφάσεων των Βρυξελλών.
Κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου  briefing στην έδρα της Κομισιόν, δημοσιογράφος ζήτησε να ενημερωθεί από τον Peter Stano, αρμόδιο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, εάν ο ΥΕ/EE, Josep Borrell, συμφωνεί με την άποψη που εξέφρασε η ειδική σύμβουλός του, Νathalie Tocci, ότι οι ελληνοτουρκικές εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο είναι “macho πολιτική” και από τις δύο πλευρές, όταν η Ελλάδα βλέπει να αμφισβητούνται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και η κυριαρχία της από την Τουρκία σε καθημερινή βάση τον τελευταίο μήνα.         
Ο Peter Stano έδωσε την ακόλουθη απάντηση: “Οι απόψεις και οι θέσεις του ΥΕ/ΕΕ διαμορφώνονται στο πλαίσιο των συζητήσεων με τα κράτη-μέλη. Η κυρία Tocci δε διαμορφώνει πολιτική στην ΕΕ, είναι ειδική σύμβουλος του ΥΕ/ΕΕ, μεταξύ άλλων ιδιοτήτων της, και οι παρατηρήσεις της, που μόλις αναφέρατε, έγιναν με την προσωπική της ιδιότητα και δεν αντανακλούν τις απόψεις της ΕΕ, ούτε απηχούν τις θέσεις και τις απόψεις του κ. Borrell”.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κύπριος εκπρόσωπος για Νavtex Τουρκίας: Ενημερωθήκαμε για όλα - Κανένα παράπονο από τη Ρωσία
 Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 18:50
Δηλώσεις για το θέμα της έκδοσης νέων Νavtex από πλευράς Τουρκίας για ασκήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού παραχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου Κυριάκος Κούσιος.
«Είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και πολλά χρόνια, η Ρωσία απευθύνεται στην Κύπρο στις περιπτώσεις έκδοσης Νotam ή Νavtex και απευθύνεται σε συγκεκριμένο οργανισμό, τον NAVAREA III», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κούσιος προσθέτοντας ότι είναι γνωστό ότι η Τουρκία παρεμβαίνοντας εκδίδει κάποιες άλλες Νavtex.
«Όμως», είπε, «έχουμε ενημέρωση και όταν πρόκειται για έκδοση Νotam και Νavtex αυτό γίνεται από την Κυπριακή Δημοκρατία μετά από αίτηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Σε ερώτηση είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία σαφέστατα ενημερώθηκε για όλα», ενώ ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο παράπονο από τη Ρωσία απάντησε «όχι. Το παράπονο μας είναι για την εκμετάλλευση που τυγχάνει από την Τουρκία».


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Με Anti-Navtex απαντάει η Κύπρος στην Τουρκία για τις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις
 Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 14:36
Anti-Navtex στην οποία αναφέρεται πως η τουρκική Navtex σε σχέση με τις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις που θα διεξαχθούν στην Ανατολική Μεσόγειο δεν εκδόθηκε σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή εξέδωσε η Κύπρος.
Στην ανακοίνωση προστίθεται πως ο μόνος εξουσιοδοτημένος σταθμός στην περιοχή αρμοδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα.
Επίσης, σε Navtex που εκδόθηκε από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρεται πως οι ρωσικές ναυτικές ασκήσεις θα διεξαχθούν από τις 17 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου σε περιοχή που δεσμεύτηκε.
Στην ανακοίνωση με ημερομηνία Πέμπτη 03/09/2020, η περιοχή χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη για τη ναυσιπλοΐα, ενώ γίνεται αυστηρή σύσταση σε όλα τα σκάφη να μην εισέρχονται σ΄ αυτή.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η εξομολόγηση της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους : «Θέλουμε να υιοθετήσουμε ένα παιδί».  Και ολος ο κοσμος αναρωτιεται «γιατι δεν κανουν ακομα ένα»
Τετάρτη 02 Σεπτεμβρίου 2020, 19:30
Καλεσμένης την εκπομπή «Φλέρτ»  ήταν το βράδυ της Τρίτης η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους , η οποία μίλησε μεταξύ άλλων για τις σκέψεις που έχει με τον σύζυγό της Φάνη Μουρατίδη να προχωρήσουν σε υιοθεσία.
«Αισθάνομαι ότι μεγαλώνω και όχι πως, επειδή έκανα παιδί, έχει αλλάξει κάτι. Με τα χρόνια αλλάζει κάτι, με τις εμπειρίες, με τις απώλειες. Όλα σε κάνουν να αλλάζεις.
Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα η υιοθεσία. Έχουμε ήδη ρωτήσει σχετικά τα παιδιά μας. Από το θα ήταν, βέβαια, σύμφωνα μέχρι το να μπορέσουμε όλο αυτό να γίνει… Αλλά θα δούμε. Τώρα είναι λίγο δύσκολο», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τουρκία: Αντιδράσεις προκαλεί η επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
 Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 13:58
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) Ρόμπερτ Σπάνο ξεκίνησε σήμερα επίσκεψη στην Τουρκία, προκαλώντας τις επικρίσεις των υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξαιτίας των παραβιάσεων για τις οποίες κατηγορείται η Άγκυρα.
Ο Σπάνο συνομίλησε σήμερα με τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκουλ, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ιταλοϊσλανδός νομικός, που ανέλαβε την προεδρία του ΕΔΑΔ τον Μάιο, πρόκειται να λάβει τιμητικό διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.
Η απονομή της διάκρισης αυτής στον Σπάνο έχει προκαλέσει επικρίσεις, καθώς χιλιάδες πανεπιστημιακοί έχουν γίνει στόχος διώξεων στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.
«Δεν είμαι βέβαιος σε ποιον βαθμό είναι ικανοποιητικό να γίνεται κανείς τιμητικό μέλος ενός πανεπιστημίου το οποίο έχει εκδιώξει αδίκως και έχει ωθήσει στην ανεργία και τη φτώχεια εκατοντάδες ακαδημαϊκούς» σχολίασε ο Μεχμέτ Αλτάν, Τούρκος συγγραφέας και πανεπιστημιακός, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΔΑΔ.
Ο Αλτάν κρατήθηκε επί σχεδόν δύο χρόνια με την κατηγορία ότι ενεπλάκη στο πραξικόπημα και δεν μπόρεσε να ανακτήσει τη θέση του στο πανεπιστήμιο, παρά την αθώωσή του.
Υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησαν εξάλλου από τον Σπάνο να μην «επικυρώσει» με την επίσκεψή του την εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης από τις τουρκικές αρχές προκειμένου να τιμωρούν τους αντιφρονούντες.
Η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπενθύμισε στον Σπάνο την υπόθεση του Οσμάν Καβαλά, του Τούρκου επιχειρηματία και φιλάνθρωπου ο οποίος κρατείται με την κατηγορία «της απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης», και του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, του πρώην επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, ο οποίος κατηγορείται για «τρομοκρατία».
Η Τουρκία είναι πρώτη στον κατάλογο με τις χώρες που έχουν διαπράξει τις περισσότερες παραβιάσεις από το 1959 όταν δημιουργήθηκε το ΕΔΑΔ, έχοντας 3.645 καταδίκες από το δικαστήριο.
Η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα επιδεινώθηκε περαιτέρω μετά το στημένο δηθεν «πραξικόπημα» του Ερντογαν  το 2016. Εκατοντάδες δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, ακτιβιστές και αντιφρονούντες έχουν συλληφθεί, ενώ πολλά μέσα ενημέρωσης αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους.
Αυτή την περίοδο 92 δημοσιογράφοι είναι φυλακισμένοι στην Τουρκία, σύμφωνα με την Πλατφόρμα για την Ανεξάρτητη Δημοσιογραφία.
«Μια επίσκεψη υπό αυτές τις συνθήκες σημαίνει ότι ανέχεστε τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία» επισήμανε η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε χθεσινή επιστολή της προς τον Σπάνο.
Ο πρόεδρος του ΕΔΑΔ αναμένεται να συναντηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών της Τουρκίας, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της Κωνσταντινούπολης.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Βουλγαρία: Δεν παραιτείται η κυβέρνηση του μαφιοζου παρά τις βίαιες συμπλοκές στη Σόφια και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του λαου
 Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 14:43
Ο ακροδεξιός μαφιοζος αληταρας πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του έπειτα από μία νύχτα βίαιων συμπλοκών μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών του λαου και της αστυνομίας του φασιστικου καθεστωτος στη Σόφια, επισήμανε αξιωματούχος του κόμματός του.
«Μετά τα χθεσινά έκτροπα, δεν θα παραιτηθούμε, διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση θα έπρεπε να υποκύπτει στην πίεση του λαου» σχολίασε μιλώντας στο κοινοβούλιο ο άλλος μαφιοζος Τόμα Μπίκοφ, μέλος του φασιστικου κυβερνώντος κόμματος των μαφιοζων Gerb.
Σύμφωνα με την αστυνομία του καθεστωτος, 126 άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων, των πιο εκτεταμένων που έχουν σημειωθεί εδώ και δύο μήνες κινητοποιήσεων κατά της φασιστικης μαφιοζικης κυβέρνησης της Βουλγαρίας.
Ογδόντα αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ οι δυνάμεις της τάξης του καθεστωτος έκαναν εκτεταμένη χρήση σπρέι πιπεριού για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.
Κάποιοι από τους διαδηλωτές περικυκλώθηκαν και χτυπήθηκαν, σύμφωνα με φωτογράφο του AFP, ο οποίος τραυματίστηκε και ο ίδιος.
Εδώ και περισσότερο από έναν μήνα αντικυβερνητικοί διαδηλωτές του λαου έχουν καταλάβει τρία σταυροδρόμια στη Σόφια.
Η χθεσινή ήταν η πρώτη ημέρα που σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια μετά τις αρχές Ιουλίου, όταν οι διαδηλώσεις του βουλγαρικου λαου κατά της διαφθοράς ήταν καθημερινές στη Βουλγαρία. Οι διαδηλωτές του λαου ζητούν την παραίτηση της ακροδεξιας μαφιοζικης κυβέρνησης και του γενικού εισαγγελέα Ιβάν Γκουέτσεφ, τους οποίους κατηγορούν ότι «συνδέονται με την ολιγαρχία».
«Παραίτηση!» και «μαφία!» φώναζαν οι διαδηλωτές έξω από το κοινοβούλιο.
Σε ανακοίνωσή του στο κοινοβούλιο το μαφιοζικο κόμμα του Μπορίσοφ κατηγόρησε έναν δικο του επιχειρηματία τυχερών παιγνίων, τον Βασίλ Μποζκόφ, ότι δηθεν πλήρωσε τους ταραξίες.
Οι διαδηλωτές του λαου κατηγορούν τον τρεις φορές αληταρα μαφιοζο πρωθυπουργό Μπορίσοφ, 61 ετών, ότι απέτυχε να καταπολεμήσει τη διαφθορά που διαβρώνει το κράτος δικαίου προς όφελος ισχυρών μεγιστάνων στη φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο μαφιοζος Μπορίσοφ, που είναι στην εξουσία από το 2009, αρνείται να παραιτηθεί.
Στο μεταξύ 127 βουλευτές σε σύνολο 240 συμφώνησαν χθες να ξεκινήσουν συζητήσεις, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν δύο με πέντε μήνες, για την ανάγκη κατάρτισης νέου Συντάγματος.
Σύμφωνα με παρατηρητές, η πρόταση αυτή έχει στόχο να διατηρηθούν στην εξουσία οι διθεφθαρμενοι  μαφιοζοι  και οι φασίστες σύμμαχοί τους ως το τέλος της θητείας τους τον Μάρτιο του 2021.
Αντίδραση της Ε.Ε.
Οποιαδήποτε χρήση βίας από τις Αρχές εναντίον των διαδηλωτών στη Βουλγαρία θα πρέπει να είναι αναλογική και οι δημοκρατικές χώρες θα πρέπει να διασφαλίσουν το δικαίωμα στις ειρηνικές διαδηλώσεις, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Εκπρόσωπος της Κομισιόν επισήμανε ότι η Ε.Ε. παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Βουλγαρία στενά. Αν και αρνήθηκε να σχολιάσει αν η Σόφια αντέδρασε υπερβολικά απέναντι στους διαδηλωτές, διευκρίνισε: «Οι ειρηνικές διαδηλώσεις είναι θεμελιώδες δικαίωμα σε κάθε δημοκρατική χώρα και στηρίζουμε το δικαίωμα σε αυτές. Οποιαδήποτε χρήση βίας θα πρέπει πάντα να ασκείται με αναλογικό τρόπο».


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Handelsblatt: H Ελλάδα εξοπλίζεται, η Γαλλία επωφελείται
 Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 11:39
Η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt αναφέρεται στις σχεδιαζόμενες αγορές όπλων από την Ελλάδα και σημειώνει: «Από τις προγραμματισμένες ελληνικές αγορές όπλων θα επωφεληθεί κυρίως η γαλλική βιομηχανία όπλων.
»Και αυτό οφείλεται πρωτίστως σε πολιτικούς λόγους: ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είναι ο στενότερος σύμμαχος της Ελλάδας στη σύγκρουση με την Τουρκία. Ο Μακρόν απέστειλε πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στην Ανατολική Μεσόγειο τις τελευταίες εβδομάδες για να υποστηρίξει την Ελλάδα. Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle αναμένεται να πραγματοποιήσει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τον ελληνικό στρατό στην περιοχή την επόμενη εβδομάδα.
»Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους, η Ελλάδα διαπραγματεύεται τώρα την αγορά 18 μαχητικών Rafale από τη γαλλική κατασκευάστρια εταιρεία Dassault. Η προμήθεια δύο γαλλικών φρεγατών τύπου Belharra, η οποία είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό και αναβλήθηκε πρόσφατα για λόγους κόστους, επιστρέφει και πάλι στην ημερήσια διάταξη. Η Ελλάδα σκέφτεται επίσης να αγοράσει νέα μαχητικά ελικόπτερα και πιο προηγμένες τορπίλες για τα τέσσερα γερμανικά υποβρύχια τύπου 214. Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι το κόστος του προγράμματος εξοπλισμών, το οποίο θα διαμοιραστεί σε αρκετά χρόνια, θα ανέλθει σε περίπου δέκα δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό θα αντιστοιχούσε σε κάτι περισσότερο από μιάμιση φορά του αμυντικού προϋπολογισμού του περασμένου έτους».
Ένα γαλλικό μαχητικό Rafale
Και λίγο παρακάτω, ο αρθρογράφος Γκερντ Χέλερ διαπιστώνει: «Οι δύο αντιμαχόμενοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ οπλίζονται εδώ και δεκαετίες ο ένας εναντίον του άλλου. Για την πολύ μικρότερη και οικονομικά ασθενέστερη Ελλάδα αυτός ο αγώνας όπλων είναι καταστροφικός. Σε σχέση με την οικονομική της δύναμη, μόνο οι ΗΠΑ δαπανούν περισσότερα για εξοπλισμούς στο ΝΑΤΟ από την Ελλάδα.
»Η Γερμανία επωφελήθηκε επίσης από τους ελληνοτουρκικούς εξοπλισμούς. Πέρυσι, η Τουρκία ήταν η νούμερο ένα χώρα στις αγορές των γερμανικών εξοπλισμών. Για την Ελλάδα, η Γερμανία είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός προμηθευτής όπλων μετά τις ΗΠΑ. Οι υψηλές αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας ήταν και μια από τις αιτίες της κρίσης χρέους».
Η Γερμανία, η Τουρκία και η Ελλάδα
Η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου σε σχόλιό της διερωτάται εάν η Γερμανία θα πρέπει να συνομιλεί με έναν ηγέτη σαν τον Ερντογάν, που το ιστορικό του μήνυμα είναι «η συγχώνευση ενός παγκόσμιου Ισλάμ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του τουρκικού εθνικισμού». Και η εφημερίδα απαντά: «Ναι. Επειδή πρέπει. Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εμπορικός εταίρος για την Γερμανία. Το πρόβλημα των προσφύγων δεν μπορεί να λυθεί χωρίς την Άγκυρα. Επιπλέον, περισσότεροι από τρία εκατομμύρια πολίτες τουρκικής καταγωγής ζουν στη Γερμανία. Αισθάνονται Γερμανοί, αλλά εν μέρει και Τούρκοι. Και είναι δικαίωμά τους. Δεν πρέπει να υποχωρήσει κανείς για χάρη τους. Ωστόσο θα ήταν ευχής έργον εάν και αυτοί ενέκριναν την πολιτική του Βερολίνου. Δεν φτάνουν αυτά; Σε περίπτωση πολέμου, τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η ΕΕ θα μπορούσαν να χάσουν την αξιοπιστία τους. Μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ Τουρκία και Ελλάδα θα έθετε υπό αμφισβήτηση τη στρατιωτική συμμαχία. Μόνο τότε το ΝΑΤΟ θα ήταν "εγκεφαλικά νεκρό" υπό την έννοια του Μακρόν».
Κοινές ασκήσεις στο Αιγαίο Ελλάδας, Ιταλίας, Κύπρου και Γαλλίας
Και η εφημερίδα καταλήγει: «Αλλά και η ΕΕ δεν θα δείξει ξαφνικά την αποφασιστικότητά της στην αμυντική-εξωτερική της πολιτική, η οποία απουσιάζει εδώ και χρόνια, για χάρη των μελών της Ελλάδας και Κύπρου. Η προβλεπόμενη αποτυχία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ θα ενίσχυε μόνο τον Ερντογάν. Και παρεμπιπτόντως θα ήταν μια τεράστια επιτυχία για τον ομοϊδεάτη του Πούτιν. Όσο υπάρχει πιθανότητα οι αντίπαλοι να συνομιλήσουν, το Βερολίνο θα πρέπει να προσπαθεί. Με σκληρότητα. Αλλά οι Τούρκοι πρέπει επίσης να δουν ότι έχουν να κερδίσουν περισσότερα με τις συνομιλίες, παρά με έναν πόλεμο στο Αιγαίο. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει κανείς να φέρει περισσότερα στο τραπέζι από την υπόσχεση μιας εκσυγχρονισμένης τελωνειακής ένωσης: ο Μάας πρέπει να καταστήσει σαφές στους Έλληνες ότι θα πρέπει να κάνουν κι αυτοί ένα βήμα όσον αφορά τη διαμάχη στη Μεσόγειο».


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να καταστρέψουν τον Τζούλιαν Ασάνζ
 Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 11:08
Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να πλήξουν τον Τζούλιαν Ασάνζ για την αποκάλυψη τους στην έκθεση τους της σκληρότητας τους του πολέμου τους στο Ιράκ. Στις 7 Σεπτεμβρίου 2020, ο Τζούλιαν Ασάνζ θα αφήσει το κελί του στη φυλακή Belmarsh στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει την ακρόαση που θα καθορίσει τη μοίρα του.
Μετά από μακρά περίοδο απομόνωσης, κατάφερε τελικά στις 25 Αυγούστου να συναντήσει τη σύντροφό του -τη Στέλα Μόρις- και να δει τους δύο γιους τους, τον Γαβριήλ (ηλικίας τριών χρόνων) και τον Μαξ (ηλικία ενός έτους). Μετά την επίσκεψη, η Μόρις είπε ότι ο Ασάνζ βρισκόταν σε «μεγάλο πόνο».
Η ακροαματική διαδικασία που θα αντιμετωπίσει ο Ασάνζ δεν έχει σχέση με τους λόγους της σύλληψής του στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο στις 11 Απριλίου 2019. Συνελήφθη εκείνη την ημέρα για την παράλειψή του να παραδοθεί το 2012 στις βρετανικές αρχές, οι οποίες θα τον είχαν εκδώσει στη Σουηδία.
Στη Σουηδία, εκείνη την εποχή, υπήρχαν κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα εναντίον του Ασάνζ που αποσύρθηκαν τον Νοέμβριο του 2019. Πράγματι, αφού οι σουηδικές αρχές αποφάσισαν να μην καταδιώξουν τον Ασάνζ, θα έπρεπε να είχε απελευθερωθεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο αυτό δεν έγινε.
Ο πραγματικός λόγος της σύλληψής του δεν ήταν η κατηγορία στη Σουηδία. Ήταν η επιθυμία της κυβέρνησης των ΗΠΑ να τον φέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες με μια σειρά κατηγοριών.
 Στις 11 Απριλίου 2019, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου είπε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ συνελήφθη σε σχέση με προσωρινό αίτημα έκδοσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Κατηγορείται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για αδικήματα που σχετίζονται με αποκαλύψεις του υπολογιστή του».
Την επόμενη ημέρα μετά τη σύλληψη του Ασάνζ, η ομάδα εκστρατείας του άρθρου 19 δημοσίευσε ανακοίνωση που ανέφερε ότι ενώ οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν «αρχικά» δηλώσει ότι ήθελαν να συλλάβουν τον Ασάνζ για τη διαφυγή της εγγύησης το 2012 σχετικά με το σουηδικό αίτημα έκδοσης, έγινε πλέον σαφές ότι η σύλληψη οφειλόταν σε αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εναντίον του.
Οι ΗΠΑ ήθελαν τον Ασάνζ για την «ομοσπονδιακή κατηγορία της συνωμοσίας. Είχε διαπράξει εισβολή σπάζοντας κωδικό πρόσβασης σε έναν διαβαθμισμένο κυβερνητικό υπολογιστή των ΗΠΑ».
Ο Ασάνζ κατηγορήθηκε ότι βοήθησε τη whistleblower Chelsea Manning το 2010, όταν η Manning δημοσίευσε στο WikiLeaks διαβαθμισμένες πληροφορίες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ που περιείχαν σαφή στοιχεία για εγκλήματα πολέμου. Η Μάνινγκ πέρασε επτά χρόνια στη φυλακή προτού αρθεί η ποινή της από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Τα έγγραφα δημοσιεύτηκαν επίσης από σειρά μέσων ενημέρωσης όπως οι New York Times και ο Guardian.
Η βασική κατηγορία είναι ότι ο Ασάνζ «ενθάρρυνε ενεργά τη Manning να παράσχει περισσότερες πληροφορίες και συμφώνησε να σπάσει κωδικό πρόσβασης που είναι αποθηκευμένος σε υπολογιστές του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ συνδεδεμένοι στο Secret Internet Protocol Network (SIPRNet) - κυβερνητικό δίκτυο των Ηνωμένων Πολιτειών που χρησιμοποιείται για διαβαθμισμένα έγγραφα και επικοινωνίες.
Η εκστρατεία για την καταστροφή του Ασάνζ ξεκινά από το σημείο όπου η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών κατέστησε σαφές ότι θέλει να τον δικάσει για προδοσία. Υπάρχει μεγάλος κατάλογος ανθρώπων -όπως η Manning, ο Jeffrey Sterling, ο James Hitselberger, ο John Kiriakou και ο Reality Winner- οι οποίοι, εάν ζούσαν σε χώρες που στοχεύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα αποκαλούνταν αντιφρονούντες. Η Manning είναι ήρωας για την έκθεση εγκλημάτων πολέμου.
Ο Ασάνζ διώκεται επειδή απλώς τη βοήθησε.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι τουρκικές αρχές γκρέμισαν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Προύσα
 Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 10:17
Στην κατεδάφιση του ορθόδοξου ναού του Αγίου Γεωργίου στην Προύσα, γνωστού και ως η «Αγιά Σοφιά της Μπούρσα», προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης οι τουρκικές αρχές.
Ο ναός, αναφέρουν τα τουρκικά sites ntv.com.tr και gazeteduvar.com, είχε περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου Nilüfer της Προύσας το 2006 και είχε ανοίξει ως μουσείο με την ονομασία Özlüce Cultural House, όμως κατόπιν νομικής διένεξης πέρασε στα χέρια της Γενικής Διεύθυνσης Ευσεβών Ιδρυμάτων.
Ο ναός του Αγίου Γεωργίου εκτιμάται ότι χτίστηκε το 1896 και μετά την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923 είχε μετατραπεί σε μουσείο, αλλά τα τελευταία επτά χρόνια δεν συντηρούνταν. Η κατεδάφιση του ναού έχει προκαλέσει αντιδράσεις.
Η ελληνική κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει άμεσα σε όλο τον κόσμο τις θηριωδίες των ισλαμοφασιστών. Καταστροφείς πολιτισμών ήταν, είναι και θα είναι ότι και να ισχυρίζονται.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΗΠΑ: Νεκρός νεαρός Αφροαμερικανός από πυρά αστυνομικού στην Ουάσινγκτον
 Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 04:51
Ένας νεαρός Αφροαμερικανός σκοτώθηκε χθες Τετάρτη στην Ουάσινγκτον από πυρά αστυνομικού, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ ιστορικές κινητοποιήσεις εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.
Σύμφωνα με τις Αρχές, αστυνομικοί μετέβησαν λίγο μετά τις 16:00 (τοπική ώρα• 23:00 ώρα Ελλάδας) στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης για να ερευνήσουν πληροφορίες για «οπλισμένους άνδρες μέσα σε όχημα».
«Όταν προσέγγισαν το όχημα, κάποιοι άρχισαν να τρέχουν για να διαφύγουν και ένας αστυνομικός έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου» σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Πίτερ Νιούσαμ της αμερικανικής πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Θεωρούμε ότι το πρόσωπο αυτό οπλοφορούσε εκείνη τη στιγμή» ανέφερε, διαβεβαιώνοντας ότι επιτόπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο όπλα.
Το θύμα ήταν «νεαρός Αφροαμερικανός», δήλωσε στα ΜΜΕ ο Τρέιον Γουάιτ, τοπικός αιρετός, ζητώντας να δημοσιοποιηθούν τα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες τις οποίες έφεραν οι αστυνομικοί.
«Δεν θα περάσει έτσι, μην αφήσετε τα μέσα ενημέρωσης να μαυρίσουν αυτή την υπόθεση» επισήμανε το τοπικό παράρτημα του κινήματος Black Lives Matter («Οι ζωές των μαύρων μετράνε»), καλώντας σε διαδήλωση.
Η υπόθεση καταγράφεται έπειτα από μήνες διαδηλώσεων εναντίον της αστυνομικής βαρβαρότητας στις ΗΠΑ και δύο ημέρες αφού αστυνομικοί στο Λος Άντζελες σκότωσαν έναν Αφροαμερικανό που κυκλοφορούσε με ποδήλατο.
Χθες Τετάρτη η οικογένεια του Ντάνιελ Προυντ, Αφροαμερικανού που υπέστη ασφυξία εξαιτίας των ενεργειών αστυνομικών στη Νέα Υόρκη τον Μάρτιο ενώ ήταν γυμνός, δεμένος και ακινητοποιημένος, ζήτησε να απονεμηθεί δικαιοσύνη.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Νέα αεροπορική επίθεση του Ισραήλ τώρα κατά της βάσης Τ4 στη Χομς στη Συρία..
02/09/2020
Σύμφωνα με το SANA τα συστήματα της συριακής αεράμυνας αναχαίτισαν αντίπαλους στόχους στα ανατολικά περίχωρα της Homs.To κρατικό πρακτορείο επιβεβαιώνει την εκδοχή που νωρίτερα αναφέρθηκε ότι ισραηλινοί πύραυλοι στόχευσαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τ4 στη Χομς.
Άλλες πηγές αναφέρουν πως η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε ισραηλινούς πυραύλους σε μια επίθεση που έγινε κατά της βάσης T 4, στ΄ανατολικά της Homs και κατέρριψε την πλειοψηφία τους. Τα ισραηλινά μαχητικά εκτόξευσαν τους πυραύλους από το ύψος του al Tanf όπου είναι η παράνομη αμερικάνικη βάση κατοχής.Στρατιωτική πηγή αναφέρει πως η επίθεση εκδηλώθηκε στις 22:23μμ της Τετάρτης.
Ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι τα ισραηλινά μαχητικά στόχευσαν το T-4 όπου γινόταν συνάντηση στρατηγών και υψηλόβαθμων αξιωματικών της Iranian Revolutionary Guard. Φέρεται να σκοτώθηκε ο στρατηγός Nazir…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εμπλοκή του Ερντογάν με τζιχαντιστές και πετρέλαια
Αποκάλυψη Nordic Monitor! Απόρρητη έκθεση (της ΜΙΤ) φέρνει στο φως συγκλονιστικά  στοιχεία που «καρφώνουν» τον «σουλτάνο».
Σεισμό» προκαλούσαν χθες οι νέες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για πραγματικό, «σκοτεινό» πρόσωπο της Τουρκίας του Ερντογάν, το οποίο βέβαια δεν έχει καμία σχέση με το προφίλ της «περιφερειακής δύναμης, που στοχεύει μόνο στην εγκαθίδρυση της ειρήνης» στην περιοχή, όπως τουλάχιστον θέλει να το «πουλάει» προς τα έξω η Άγκυρα.
Απόρρητη έκθεση, που περιήλθε στην κατοχή των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ) πιθανόν από αντίπαλες μυστικές υπηρεσίες, αποκαλύπτει λοιπόν τις σχέσεις του «σουλτάνου» με τους τζιχαντοφασιστες του Ισλαμοφασιστικού Κράτους (ISIS), το Κατάρ, τη Μουσουλμανοφασιστική Αδελφότητα και, βέβαια, το λιβυκό πετρέλαιο.
Οπως έγραφε χθες το Nordic Monitor, τα συγκλονιστικά στοιχεία της έκθεσης «καρφώνουν» τον Ερντογάν, ενώ είναι ενδεικτική και του τρόπου με τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση «παραπληροφορεί, διασπείρει ψεύδη, διαδίδει συνωμοσίες και χρησιμοποιεί τα media για να παραπληροφορεί το κοινό, δημιουργώντας ψεύτικες ιστορίες και χειραγωγώντας την κοινή γνώμη». Πάντα κατά το Nordic Monitor, το έγγραφο των 19 σελίδων είναι μια μεταφρασμένη έκδοση έκθεσης, που εκπόνησε ξένος πράκτορας, σχετικά με τις ευπάθειες που παρατηρούνταν στην Τουρκία πριν από τις εκλογές του 2015.
Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης ευρήματα σχετικά με τους δεσμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το Ισλαμοφασιστικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία, το εμπόριο πετρελαίου της οικογένειάς του με την τρομοκρατική ομάδα, καθώς και με τη Λιβύη και το Ιρακινό Κουρδιστάν.
Σε υψηλά κλιμάκια
H MIT πήρε λοιπόν στα χέρια της την έκθεση του συντάκτη, που δεν κατονομάζεται, και την προώθησε σε όλα τα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια, ενώ ένα από τα αντίγραφα βρέθηκε και στο γραφείο του υποναυάρχου Σινάν Σουρέρ, o οποίος το 2015 ήταν επικεφαλής «Πρώτης αποτίμησης πληροφοριών» στο τουρκικό γενικό επιτελείου στρατού.
Οι διοργανωτές του ψευδοπραξικοπήματος, πάντα σύμφωνα με το Nordic Monitor, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν εναντίον του την έκθεση. Μέσα στο χάος λοιπόν της 15ης και της 16ης Ιουλίου του 2015, η αστυνομία ερεύνησε και το γραφείο του, καταγράφοντας το συγκεκριμένο έγγραφο ανάμεσα σε άλλα και απέστειλε τα στοιχεία στον εισαγγελέα.
Οι δολοπλόκοι δεν ανέφεραν ποτέ ότι το έγγραφο ανήκε στη ΜΙΤ και ότι ο Σουρέρ ήταν απλά ένας από τους αποδέκτες του. Ενώ αγνόησαν εσκεμμένα και το γεγονός ότι το έγγραφο, όπως σημείωνε το Nordic Monitor, ανέφερε επίσης δεσμούς του «σουλτάνου» και της οικογένειάς του με ένοπλους τζιχαντοφασίστες, ανάμειξη στο εμπόριο πετρελαίου από το ISIS, εκμετάλλευση των πετρελαϊκών ερευνών στη Λιβύη, και τους δεσμούς με τη Μουσουλμανοφασιστική Αδελφότητα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σουρέρ καταδικάστηκε σε 141 φορές ισόβια στις 20 Ιουνίου του 2019, ενώ η έφεσή του ακόμη εκκρεμοδικεί.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μαζευουν το αισχος με τις απληρωτες υπερωριες , αλλα αναζητουν άλλες μεθοδευσεις
Η κατακραυγη από το λαο στο διαδικτυο υποχρεωσε τον Βρουτση να αποσυρει το σχεδιο με την εντεκαωρη εργασια και τις απληρωτες υπερωριες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αφιερωμένη εξαιρετικά …. Στην κα Νίκη Κεραμέως.
Η φωτογραφία με κορίτσια του δημοτικού σε κυκλωτικούς χορούς είναι από τις αρχές της δεκαετίας του ΄60 σε χωριό της Αν. Μακεδονίας. Αφιερωμένη εξαιρετικά στην - αγέννητη τότε - κα Κεραμέως, την νεοφιλελεύθερη υπουργό παιδείας της Ελλάδας του 2020, που θεωρεί ότι το τσίρλιντιγκ με τις μαζορέτες θα ταιριάξει με την "σύγχρονη" ελληνική παιδεία και θα ενταχτεί στην ελληνική παράδοση.
«Νεοτερισμό» το είπαν, που μοιάζει όμως περισσότερο με «αμερικανιά», απόλυτα ταιριαστή με το «πνεύμα» της περίφημης Λέσχης Μπίλντεμπεργκ της παγκόσμιας ελίτ, θαμώνας της οποίας είναι και η νυν υπουργός παιδείας. Για μια ακόμα φορά… Αιδώς Αργείοι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δλδ Τώρα η ΔΑΚΕ Δ.Υ είναι υπέρ της ''ελευθερης '' οικονομίας ???
των εργαζομένων (ιδ. τομέα ) και των μικρομεσαίων ελ. επαγγελματιών ???
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ - ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
«Μηνύματα» σε ΝΑΤΟ - ΕΕ από τη συνάντηση των ΥΠΕΞ
Η Ρωσία δεν θα αφήσει «να εκτροχιαστεί η κατάσταση στη Λευκορωσία», δήλωσε ο Σ. Λαβρόφ
ΜΙΝΣΚ.--
Τις προσπάθειες της «Δύσης» να παρέμβει στις εξελίξεις στη Λευκορωσία, οξύνοντας τις πιέσεις κατά της κυβέρνησης του Αλεξάντερ Λουκασένκο και ζητώντας νέες εκλογές, ανέδειξαν σε χτεσινή συνάντηση της Τεταρτης οι ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και της Λευκορωσίας, Βλαντιμίρ Μακέι.
Ο Λαβρόφ, αναφερόμενος στην απειλή κυρώσεων από ΕΕ και ΗΠΑ, καταδίκασε «τις προσπάθειες πολλών ξένων κρατών να πιέσουν τη νόμιμη κυβέρνηση της Λευκορωσίας και να υποστηρίξουν τη δυσαρεστημένη με τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών αντιπολίτευση». Επιπλέον η Ρωσία σημειώνει την «αύξηση της δραστηριότητας του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας, τα οποία ταυτόχρονα θεωρούνται τα σύνορα της Ενωσης Κρατών» που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες.
Μάλιστα ο Λαβρόφ κατήγγειλε ότι περίπου 200 εξτρεμιστές, εκπαιδευμένοι στην Ουκρανία, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Λευκορωσία.
Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε πως η ρωσική κυβέρνηση θα απαντήσει «κατάλληλα και αποφασιστικά» σε «όσους προσπαθούν να εκτροχιαστεί η κατάσταση στη Λευκορωσία», καθώς και σε εκείνους που επιθυμούν «να απομακρύνουν τη Λευκορωσία από τη Ρωσία και να υπονομεύσουν τα θεμέλια της Ενωσης Κρατών». Εξάλλου ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε πως «ορισμένα ονόματα» του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης «είναι γνωστά» για τις θέσεις τους «να μειωθεί η συνεργασία» με τη Ρωσία «στις δομές που δημιουργήθηκαν στον μετα-σοβιετικό χώρο, προτείνοντας ακόμη και αποχώρηση από τον CSTO (σ.σ. Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας) και την EAEU (σ.σ. Ευρασιατική Οικονομική Ενωση) και ένταξη στο ΝΑΤΟ».
Ο Λαβρόφ σημείωσε ακόμα ότι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν θα συναντηθούν με μέλη της αντιπολίτευσης προτού συγκροτηθούν σε μια νόμιμη δομή με ξεκάθαρο πρόγραμμα, ενώ κάλεσε σε εσωτερικό διάλογο τις δύο πλευρές.
Από την πλευρά του ο Μακέι δήλωσε πως «πολύ πριν από τις εκλογές, όταν συναντηθήκαμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και συζητήσαμε τα πιθανά σενάρια, συμφωνήσαμε ότι οι διαδηλώσεις στους δρόμους και οι βίαιες διαδηλώσεις θα πήγαιναν τις σχέσεις μας πολλά χρόνια πίσω» και «όλοι συμφώνησαν τότε ότι δεν πρέπει να το επιτρέψουμε». Σύμφωνα με τον Λευκορώσο ΥΠΕΞ, είχαν καταλήξει σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους ότι «οποιεσδήποτε εκλογές, ακόμα και κακές, θα πάνε τη χώρα μπροστά».
Στο μεταξύ ο Οργανισμός για τη Συνεργασία και την Ασφάλεια στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) απηύθυνε αίτημα στη λευκορωσική κυβέρνηση για επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα (ασκεί επί του παρόντος την προεδρία) και της Σουηδής ΥΠΕΞ Ανν Λίντε, με στόχο έναν «ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο» κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, μεταβαίνει σήμερα στο Μινσκ όπου θα έχει επαφές με την κυβέρνηση, ενώ την Παρασκευή ο Λευκορώσος υπουργός Αμυνας αναμένεται στη Μόσχα. Μέσα στις επόμενες δυο βδομάδες ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα υποδεχτεί τον Λουκασένκο.
Στο μεταξύ ο Λουκασένκο σε προχτεσινή του συνέντευξη (BelTA) αναφέρθηκε στα πολύπλευρα παζάρια με διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Ειπε πως στράφηκε προς την ΕΕ και τις ΗΠΑ επιδιώκοντας μια «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική όσο είναι δυνατόν», επειδή «έπρεπε να σώσω τη χώρα, ενώ δεν έβρισκα καμία κατανόηση» στη Ρωσία. Αναζητούσε, είπε, «εναλλακτικές λύσεις» εν μέσω οικονομικών διαφορών - ειδικότερα στην αγορά πετρελαίου.
«Η Ρωσία ήταν, είναι και θα είναι ο πιο στενός σύμμαχός μας, όποιος κι αν κυβερνά στις δύο χώρες», σύμφωνα με τον Λουκασένκο, ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε ότι η Λευκορωσία «θα οικοδομήσει σχέσεις στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τη Δύση, τις ΗΠΑ, την Κίνα».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Δολοφονικό κεφαλοκλείδωμα σε 68χρονο Παλαιστίνιο
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--
Το γύρο του διαδικτύου κάνει, το τελευταίο 48ωρο, βίντεο που δείχνει ισραηλινοναζιστη στρατιώτη να κάνει κεφαλοκλείδωμα  σε 68χρονο Παλαιστίνιο αγρότη, επειδή προσπάθησε να αντιδράσει σε απόπειρα καταπάτησης της γης του από σιωναζι εποίκους.
Ο 68χρονος, που κρατούσε στα χέρια μία Παλαιστινιακή σημαία, φαίνεται καθαρά σε βίντεο και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το χώρο του συμβάντος, σε αγροτική περιοχή της Τουλκαρέμ στη Δυτική Οχθη, να παλεύει να ανασάνει κάτω από την αρβύλα του πάνοπλου στρατιώτη.
Το περιστατικό σχολιάστηκε διεθνώς ως η Παλαιστινιακή εκδοχή της δολοφονίας του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, τον περασμένο Μάη, από κεφαλοκλείδωμα που του έκανε λευκός αστυνομικός στη διάρκεια σύλληψης για ασήμαντη αφορμή.
Στο μεταξύ, ισραηλινοναζιστης αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε χτες έναν Παλαιστίνιο οδηγό, με τη δικαιολογία ότι ο τελευταίος επιχείρησε να πέσει σκόπιμα πάνω του σε φυλάκιο ελέγχου σε περιοχή της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νέα Γερμανική μαλακία! Δηλητηρίασαν τα σώβρακα του Ναβάλνι...
Νέα "αποκάλυψη" των Γερμανών "επιστημόνων"!
Τώρα εφεύραν πως ο Πούτιν έριξε το δηλητήριο στις κιλότες του Ναβάλνι, τις οποίες είχε αγοράσει μέσω διαδικτύου από το... κινέζικο "Alibaba" προς 10 δολάρια...
Τι άλλη μαλακία θα μας πουν;

O Ρώσος πρέσβης στο Βερολίνο, θα έχει, σήμερα, ένα πραγματικά δύσκολο καθήκον... Να μην γελασει!!!
  03/9/2020  -  11:59 π.μ.
"Γνωστοποιήθηκε με βεβαιότητα ότι ο Ναβάλνι υπήρξε θύμα εγκλήματος. Ήθελαν να τον αναγκάσουν να σιωπήσει. Το δηλητήριο "Νόβιτσοκ" διοχετεύτηκε στον οργανισμό του".
Αυτά δήλωσε, χθες η Αγγελα Μέρκελ και σήμερα αναμένεται να κληθεί ο Ρώσος πρέσβης, για να δώσει εξηγήσεις.
Όπως το βλέπω, ο Ρώσος πρέσβης στο Βερολίνο, θα έχει, σήμερα, ένα πραγματικά δύσκολο καθήκον. Να μην γελάσει!
Αν θυμάστε, το 2018, η Μεγάλη Βρετανία είχε κατηγορήσει τον Πούτιν, ότι δηλητηρίασε με το ίδιο δηλητήριο, τον Σεργκέϊ Σκριπάλ, πρώην πράκτορα των Ρώσων και την κόρη του Γιούλια.
Τότε, σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων, από το συμβάν, είχαν μολυνθεί περαστικοί και αστυνομικοί, οι αρχές είχαν εξοντώσει την γάτα της οικογένειας, είχαν σχεδόν κατεδαφίσει το σπίτι της, για να μην μεταδοθεί η δηλητηρίαση, όπως υποστήριζαν.
Παραδόξως, ο "δηλητηριασμένος" Ναβάλνι, μπήκε σε λεωφορείο, κάθισε σε καφετέρια του αεροδρομίου με συνεργάτη του, επιβιβάστηκε, σε αεροπλάνο, μπήκε σε νοσοκομείο, ξαναμπήκε σε αεροπλάνο, για την Γερμανία και δεν σημειώθηκε, ούτε ένα κρούσμα, από τον νευρο-παραλυτικό παράγοντα.
Ημιτελής αυτός ο "Νοβιτσοκ"! Δεν σκότωσε κανέναν και έδρασε επιλεκτικά.
Περιμένουμε από την Μέρκελ να εντοπίσει και τα δακτυλικά αποτυπώματα του Πούτιν, σε κάποιο ξεχασμένο φιαλίδιο, που θα επινοήσει, για να επιβάλει νέες κυρώσεις, στην Ρωσία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΜΥΛΟΙ ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗ!» ΟΙ (ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ) ΤΡΑΠΕΖΕΣ χαρίζουν κόπους γενεών στον Λούλη...
  02/9/2020  -  06:19 μ.μ.

Κόβω τις φλέβες στον νοικοκύρη, να πλουτισω τον ληστή!
Αυτό έκαναν οι τράπεζες οι ηθικές γιατί σαφώς και είχαν και τότε και τώρα ευθύνη μαζί βέβαια με την εξουσία...
Αυτό έκαναν οι τράπεζες οι ηθικές γιατί σαφώς και είχαν και τότε και τώρα ευθύνη μαζί βέβαια με την εξουσία.
Αντί να βοηθήσουν μια παραδοσιακή επιχείρηση μυλωναδων 113 χρόνων που τι έκανε, επένδυσε, τις έκοψαν τις φλέβες και παν να χαρίσουν κόπους γενεών στον κύριο Λουλη, και σε αυτούς τα χρέη.
Πώς γίνεται οι τράπεζες απλόχερα να χαρίζουν επιχειρήσεις, να χαρίζουν δάνεια σε κάποιους, και στους άλλους τους εκτός συστήματος, ο υπέρ τοκισμος και ο θάνατος;
Υπάρχουν και δικαστήρια όμως κύριοι εκεί και να την χαρίσετε θα έχετε πρώτα ξεφτιλιστει...

Ιστορικό ΥΙΟΙ Ε. ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗ Α.Ε.
Η εταιρεία, με έδρα τον Τύρναβο του Νομού Λαρίσης έχει ως κύριο αντικείμενο εργασιών την άλεση σίτου και την παραγωγή αλεύρων. Τα προϊόντα της εταιρείας διοχετεύονταν στην αγορά της βιομηχανίας τροφίμων και αρτοσκευασμάτων, ενώ τα υποπροϊόντα της στην αγορά των κτηνοτροφικών μονάδων και βιοτεχνιών φυραμάτων.
Η Εταιρεία "Υιοί Ε. Χατζηκρανιώτη - Αλευροβιομηχανία Τυρνάβου Α.Ε." ξεκίνησε το 1907 από τον Ευριπίδη Χατζηκρανιώτη, ο οποίος είχε προσωπικό όραμά του την δημιουργία του πρώτου πετρομύλου της οικογένειας. Στη σημερινή της μορφή προήλθε μετά συγχώνευση των επιχειρήσεων «Κοινωνία αδελφών Χατζηκρανιώτη» και της «ΥΙΟΙ Ε. Χατζηκρανιώτη Ο.Ε.» που πραγματοποιήθηκε το 1970.
Η εταιρεία είναι εγκατεστημένη σε έκταση συνολικής επιφάνειας 14.604 τ.μ. στο 1o χλμ. Τύρναβου-Λάρισας, επί της οποίας είναι εγκατεστημένη η παραγωγική της μονάδα, συνολικής έκτασης 3.075 τ.μ. Οι χώροι αποθήκευσης του σίτου είναι συνολικής επιφάνειας 750 τ.μ., ενώ τα γραφεία της Εταιρείας συνολικής έκτασης 396 τ.μ.
Το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανέρχεται στο ποσό των δύο εκατομμυρίων επτακοσίων σαράντα τριών χιλιάδων επτακοσίων εξήντα έξι ευρώ (2.743.766 Ευρώ), διαιρούμενο σε τέσσερα εκατομμύρια τριάντα τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων πενήντα (4.034.950) ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας εξήντα οχτώ λεπτών (0,68 ευρώ) η κάθε μία.
Τέλος, οι μετοχές της εταιρίας εισήχθησαν στην Αγορά Αξιών του Χρηματιστήριου Αξιών Αθηνών το 1999.
Το 2007, και προβλέποντας τον έντονο ανταγωνισμό, η εταιρεία προχώρησε στην υλοποίηση δυο επενδυτικών προγραμμάτων εκσυγχρονισμού της αλευροβιομηχανίας, συνολικού ποσού επένδυσης €5.961.066,00.
Το πρώτο πρόγραμμα της επένδυσης περιελάμβανε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, όπου στεγάστηκαν οι διοικητικές υπηρεσίες της επιχείρησης καθώς επίσης βελτιώσεις και επεκτάσεις του υφιστάμενου κτιρίου του μύλου.
Επιπλέον, εγκαταστάθηκε νέος μηχανολογικός εξοπλισμός παραγωγής (δύο καθετοποιημένες γραμμές παραγωγής άλεσης μαλακών και σκληρών σιτηρών) ενώ και η υφιστάμενη γραμμή παραγωγής εκσυγχρονίσθηκε με νέα μηχανήματα προς αντικατάσταση των παλιών).




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Απαγορεύω στο σημερινό ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου θα σε ξαναβρώ στους μπαξέδες"!
Κι ορισμένοι θα βρεθούν σήμερα να μιλούν για την 3η του Σεπτέμβρη που όχι μόνον εγκατέλειψαν οριστικά, αλλά συνέβαλλαν και συνεχίζουν την προσπάθεια να ενταφιάσουν και τον Ηγέτη, σε πλήρη αντίθεση με όλες τις πολιτικές-εθνικές παρακαταθήκες του Ανδρέα...
Όμως ο Ανδρέας, η 3η του Σεπτέμβρη είναι βαθιά ριζωμένη στις καρδιές των Ελλήνων κι οι δωσίλογοι θα γεμίσουν το σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας!

Χρηστος Σπιρτζης
Πρεπει να αφησουμε τις διαφωνιες του παρελθοντος και να καταληξουμε στις προοδευτικες συγκλισεις του μελλοντος. Ηρθε η ωρα να προχωρησουμε με τον Αλεξη από εκει που το αφησε ο Ανδρεας
Ή είναι μεγάλος μαλάκας... ή μας θεωρεί μαλάκες!
Μάλλον και τα δύο ισχύουν...
Ρε κηπουρέ του Γιωργάκη... τι σχέση έχεις εσύ με τον Ανδρέα και την 3η του Σεπτέμβρη;

"Απαγορεύω στο σημερινό ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου θα σε ξαναβρώ στους μπαξέδες"!
Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του.
Ποτέ ένα καλό τραγούδι, αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη. Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς, στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων.
Έχοντας υπ όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες», στίχοι Μ.Ελευθερίου, που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του ’21, τον Μακρυγιάννη.
Ηλίας Ανδριόπουλος