Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Παρασκευη 4 Σεπτεμβριου 2020





Γνώμη μου είναι ότι ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Γερμανία, είναι υπέρ του Σουλτάνου Ισλαμοφασίστα και των Οθωμανών Μογγόλων. Ασκούν αφόρητες πιέσεις στην κυβέρνηση για υποχωρήσεις. Αλλά οι Οθωμανοί Μογγόλοι ζητάνε πλέον όχι απλώς θάλασσα, αλλά να σκλαβώσουν και όλα τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και τους Έλληνες κατοίκους τους. Κάτι που δεν μπορεί να το κάνει οποιαδήποτε Ελληνική κυβέρνηση!!! Το τι λέει προπαγανδιστικά ο αληταράς Στόλτενμπεργκ, και οι άλλοι αληταράδες, λίγο πρέπει να μας απασχολεί. Το ζήτημα είναι πλέον να σηκώσουμε πάλι ξανά το κεφάλι, να καταλάβουμε ότι κανείς δεν θα μας βοηθήσει, τουλάχιστον να αντισταθούμε ελεύθεροι. Και για όποιους ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι παίζεται, ο ελληνικός στρατός που πήγε στο Καστελόριζο με το πλοίο της γραμμής, φανερά, με δημοσιογραφικές κάμερες, αντί να πάνε μυστικά με στρατιωτικά αποβατικά, σημαίνει ότι η ΕΥΠ έδωσε πληροφορία ότι οι Οθωμανοί τουρκομογγόλοι ετοιμάζονται για απόβαση. Και η Ελλάδα είπε, εδώ είμαστε, ελάτε!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




To Facebook αφαιρεί δίκτυο παραπληροφόρησης που χρηματοδοτούσε το καθεστώς Ανιές
 04/09/2020
Το Facebook την Τρίτη ενημέρωσε ότι απενεργοποίησε ένα δίκτυο παραπληροφόρησης που εδρεύει στις ΗΠΑ και χρηματοδοτήθηκε πιθανότατα από την προσωρινή μεταπραξικοπηματική κυβέρνηση της Βολιβίας, καθώς η εταιρεία το θεώρησε απειλή για τη δημοκρατία.
Εκτός από τη δημοσίευση πληροφοριών υπέρ του καθεστώτος που γεννήθηκε από το πραξικόπημα της Βολιβίας, το δίκτυο στοχοποιούσε χρήστες από χώρες Λατινικής Αμερικής και αναπαρήγαγε δημοσιεύσεις πολιτικών ομάδων που αντιτίθενται στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και στον πρόεδρο του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ (AMLO).
Το δεξιάς απόχρωσης δίκτυο χρησιμοποίησε ψεύτικους λογαριασμούς για να δημοσιεύσει περιεχόμενο σαν να προέρχεται από ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, κοινωνικές οργανώσεις και πολιτικά φόρουμ. Το Facebook διέγραψε 55 λογαριασμούς, 42 σελίδες και 36 λογαριασμούς Instagram, οι οποίοι λειτουργούσαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτό το δίκτυο συνδέθηκε με μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων CLS Strategies, με έδρα την Ουάσινγκτον, η οποία φέρεται να έλαβε σημαντικά χρηματικά ποσά από τη διοίκηση της Τζανίνε Ανιές. Εκτός αυτού, το δίκτυο παραπληροφόρησης αγόρασε διαφημιστικό χώρο ύψους περίπου 3,6 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΝ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΕΞΙΛΕΩΣΗ ΚΑΙ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ , ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ !
ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΑ "ELLINIKA HOAXES" : Το Νόμπελ ειρήνης έπρεπε να αποδοθεί στον Κίσινγκερ η όχι ?
ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ , ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΣΚΟΤΏΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟΝΈΜΕΤΑΙ ΤΟ "ΝΟΜΠΕΛ" !
Ο κ. Κίσινγκερ, 93 ετών, απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1973 για τις προσπάθειές του να ολοκληρώσει τον πόλεμο του Βιετνάμ. Το βραβείο χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς ως κίνηση που «κατέστησε την πολιτική σάτιρα ξεπερασμένη». Ο πόλεμος του Βιετνάμ δεν τελείωσε μέχρι το 1975.
Το κέρδισε επειδή διέταξε τη δολοφονία των περισσότερων Βιετναμέζων στην ιστορία της χώρας και επειδή το έκανε κατά παράβαση των συμφωνιών του Παρισιού (Άρθρο 4, Κεφάλαιο ΙΙ των Ειρηνευτικών Συμφωνιών του Παρισιού, το οποίο έγραφε: «… οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συνεχίσουν τις στρατιωτική συμμετοχή ή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του Νοτίου Βιετνάμ).
Η 12-ημερών επιχείρηση βομβαρδισμού των ΗΠΑ έριξε περισσότερες βόμβες στο Βορρά και έπληξε περισσότερο τη χώρα από ό, τι τα προηγούμενα τρία χρόνια βομβαρδισμού… 4 εκατομμύρια Βιετναμέζων σκοτώθηκαν.

https://www.ellinikahoaxes.gr/2020/04/09/kissinger-fake-vaccine-quote/
Ο Κίσινγκερ ΔΕΝ μίλησε για “υποχρεωτικό βίαιο εμβολιασμό”
9 Απριλίου 2020




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απο Μαγδαληνη:
Εσείς που έχετε μεγάλη καψούρα και με τον ιό και με την μάσκα, φοβηθείτε ελεύθερα, και φορέστε μάσκα όπου θέλετε βρε παιδιά. Δεν μας ενοχλείτε, φορέστε την ακόμα και όταν συνουσιαζεστε (Αλήθεια εκεί φοράτε; Κι αν κολλάει και με το σάλιο; Πως τηρείτε τις αποστάσεις τότε;)
Φορέστε ευχαρίστως και μπούρκα και κελεμπία άμα θέλετε! Δεν μας πειράζει, ειλικρινά! Μην μας σπάτε όμως τα ούμπαλα με τις παρθενοφοβίες σας, και μην απαιτείτε να σας ακολουθήσουμε όσοι δεν θέλουμε! Γίνεστε κουραστικοί, εκνευριστικοί, και βαρετοί!
Το καλύτερο για εσάς θα ήταν να μην βγαίνετε από τα σπίτια σας, μιας και είναι τόσο φονικός αυτός ο ιός, όπως λέτε, αλλά πιστεύετε πως με μία απλή μάσκα θα προστατευτείτε!.
Μείνετε σπίτια σας ρε παιδιά, να ησυχάσει το δικό μας το κεφάλι.
Δυστυχώς οι περισσότεροι από εσάς είστε τόσο γκάου γκάου, που αφήνετε και σας κάνουν οι πολιτικοί να νομίζετε πως εμείς είμαστε ο βασικός εχθρός σας, και πως όσοι δεν φοράμε μάσκα ακόμα και για χέσιμο όταν πηγαίνουμε, ότι εμείς θέλουμε να σας πεθάνουμε!
Καταφέρνετε για ακόμα μια φορά, και δημιουργείτε εμφύλιο και στρέφετε τα βέλη σας εναντίον μας, αντί εναντίον εκείνων που μας καταστρέφουν! Μην πάτε να κάνετε κατά λάθος τεστ νοημοσύνης αντί για κόβιντ, γιατί δε νομίζω να υπάρχουν τέτοια τεστ με βαθμό κάτω του 30!
Βγάλτε πλήηζ τον σκασμό, κλειστείτε μες στο σπίτι σας και αφήστε εμάς να ζήσουμε και να πεθάνουμε όπως θέλουμε. Το μόνο που θέλουμε είναι να μην μας πρήζετε τα μέζεα, ακόμα και εμάς που δεν έχουμε!
Και φτωχές και δαρμένες δε λέει...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή διαβάζω και την κυρανακιάδα... σας λέω να μην ανησυχείτε.
Και βουλευτής θα ξαναβγεί και υπουργός θα γίνει.
Ας είναι καλά η φθονερή σιωπηλή πλειοψηφία, η οποία ψηφίζει αυτόν και τους ομοίους του όχι για να είναι καλά αυτή αλλά για να καταστρέψει εμάς.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια Προειδοποίηση: Στην μεγάλη κατά τα φαινόμενα Συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα, ενδεχομένως να υπάρχει σχεδιασμός, του κράτους-παρακράτους, να εμφανιστούν Όχι οι τάχα μπαχαλάκιδες-ασφαλίτες για να παίξουν τις κουμπάρες με τα ΜΑΤ και να διαλύσουν τη συγκέντρωση (και πιστεύω πως δεν θα το τολμήσουν ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ διότι θα πέσει όλος ο κόσμος επάνω τους για να τους λιανίσει!) αλλά ενδέχεται το κράτος-παρακράτος να χρησιμοποιήσει αφενός την ομάδα Κασσιδιάρη και την εμφάνιση του ίδιου στη συγκέντρωση Προκειμένου να την εκθέσει. Το άλλο που προφανώς σχεδιάζουν- και που πρέπει και Αυτό να το αποτρέψουμε αμέσως- είναι να χρησιμοποιήσουν δικοί τους άνθρωποι, ενδυμασίες και πλακάτ, που θα παραπέμπουν σε «ψεκασμένους» «τσιπάκια» κλπ, προκειμένου να έχουν εικόνες για να μας περιγελούν οι πράκτορες τους στο Φ/ Β και στα Μ.Μ.Εξαπάτησης. Σε Όλες τις περιπτώσεις αυτές, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ πρέπει και θα συγκεντρωθεί ικανός αριθμός Περιφρούρησης.
Επιτρέψτε μου τώρα να παραθέσω τα ποιο κάτω λόγια που ακούστηκαν από τα μεγάφωνα του Αγωνιζόμενου Λαού στα Χανιά όπου θεωρώ πως πρέπει να είναι γίνουν και Σημαία του Πανελλαδικού μας Αγώνα:
«Αγωνιζόμαστε για την δημοκρατία, για τα συνταγματικά μας δικαιώματα, για την ελευθερία, το δικαίωμα στην ζωή και στην εργασία. Αγωνιζόμαστε ενάντια στον νέου τύπου φασισμό που προσπαθούν οι κυβερνήσεις να επιβάλουν. Εδώ δεν είμαστε δεξιοί ούτε αριστεροί που πλέον δεν τους ξεχωρίζεις. Κυρίως δεν είμαστε φασίστες όπως προσπαθούν σε κάθε αγώνα να μας παρουσιάσουν. Είμαστε πολίτες, έχουμε δικαιώματα και τα διεκδικούμε, όπως έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να προστατέψουμε τα παιδιά μας. Ζητάμε να αρθούν όλα τα περιοριστικά και καταστροφικά για την Ζωή μας και την εργασία μας μέτρα. Ζητάμε το κράτος να μας αποζημιώσει για την ζημιά που μας προξένησε. Ζητάμε την Ζωή μας πίσω. Το πολιτικό προσωπικό εντός και εκτός βουλής δεν μας Εκφράζει, δεν εξυπηρετεί τον λόγο ύπαρξης του, λειτουργεί παρασιτικά εις βάρος μας και ως εκ τούτου είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ζήτω η Δημοκρατία. Ζήτω η ελευθερία. Για την πατρίδα και τα παιδιά μας. Για να μην μας φτύνουν οι επόμενες γενιές. Ζήτω η Ελλάδα. Ζήτω ο λαός της!»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο μέρες πριν το συλλαλητήριο στη Ρώμη ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΕΛΟΣ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δικαίωση για τον Σνόουντεν επτά χρόνια μετά: Παράνομες οι πρακτικές της NSA, οι αξιωματούχοι είπαν ψέματα
4.09.2020 | 10:23
Μετά από επτά ολόκληρα χρόνια ο Έντουαρντ Σνόουντεν, που αποκάλυψε το πρόγραμμα συλλογής τηλεφωνικών δεδομένων της NSA το 2013, νιώθει δικαιωμένος. Ο λόγος; Δικαστήριο στις ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι η πρακτική αυτή από την NSA ήταν παράνομη και όσοι αξιωματούχοι την στήριξαν, είπαν ψέματα.
Συγκεκριμένα, ομοσπονδιακό εφετείο έκρινε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου πως ότι η μαζική συλλογή τηλεφωνικών αρχείων από την NSA ήταν παράνομη.
Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη παράνομη, και με τη βούλα του αμερικανικού δικαστηρίου, πρακτική ήρθε στο φως για πρώτη φορά το 2013 από δημοσιογράφους που έλαβαν τα έγγραφα που είχε διαρρεύσει ο Έντουάρντ Σνόουντεν, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε κάνει αποκαλύψεις για τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας, μέσω των οποίων ανά πάσα στιγμή είναι εφικτό να παρακολουθείται η επικοινωνία (sms, email, τηλεφωνήματα) οποιουδήποτε ανθρώπου στον κόσμο.
Το προηγούμενο διάστημα, κορυφαίοι αξιωματούχοι πληροφοριών των ΗΠΑ επέμεναν δημοσίως ότι η NSA δεν είχε συλλέξει εν γνώσει της δεδομένα από αρχεία ιδιωτικών τηλεφώνων. Όλα αυτά έως ότου ο Σνόουντεν παρουσίασε στοιχεία για το αντίθετο το 2013.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



δηλαδή ένα παιδί λυκείου
θα φοράει μάσκα
*6 ώρες στο σχολείο
*3-4 ώρες στο φροντιστήριο
*1-2 ώρες στην γλωσσά
*πάνω από μια ώρα μετακινήσεις
σύνολο 10-13 ώρες την ήμερα
(τουλάχιστον θα αναπνέει κανονικά το βράδυ)
και αυτό το αποφάσισαν <<επιστήμονες>>
ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του..................
Εάν η "πανδημία" είναι πραγματική
και ο κορωνοιός "άκρως μεταδοτικός και θανατηφόρος"
όπως διατείνονται και αυτοί ανοίγουν τα σχολεία,
ΕΊΝΑΙ ΔΟΛΟΦΌΝΟΙ των παιδιών,
των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων.
Πρέπει να οδηγηθούν σε Ειδικό Δικαστήριο
να δικαστούν και να καταδικαστούν
για ΈΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΆ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑΣ.
Εάν πάλι η "πανδημία" δεν είναι υπαρκτή
και ο κορωνοιός δεν είναι "μεταδοτικός και θανατηφόρος" όπως διατείνονται,
αλλά αυτοί επέβαλλαν μέτρα
που καταστρέφουν συθέμελα την οικονομία της χώρας, καταρακώνουν την ψυχολογία
και το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων,
που αυτό θα επιφέρει
με μαθηματική ακρίβεια χιλιάδες θανάτους,
ΕΊΝΑΙ ΔΟΛΟΦΌΝΟΙ του συνόλου του λαού.
Πρέπει να οδηγηθούν σε Ειδικό Δικαστήριο
να δικαστούν ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΎΝ ΓΙΑ ΈΓΚΛΗΜΑ
ΚΑΤΆ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑΣ.
Αυτές οι ΔΎΟ εκδοχές ισχύουν.
Τρίτη ΔΕΝ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπουργείο Εποικισμού

Απευθυνει Προσκληση Εκδηλωσης Ενδιαφεροντος για τη μισθωση γεωτεμαχιων της Δημοτικης Ενοτητας Μυτιληνης στη Νησο Λεσβο της Περιφερειας Βορειου Αιγαιου

Ψάχνουμε προδότες που θα παραδώσουν τη γη τους, προκειμένου να χτίσουμε μια πόλη - τέρας στις περιοχές Πουριά, Μάρμαρο, Μυρσίνη, Αγ. Σύλλας, Μαντζάρι. Γνωρίζουμε ότι έχετε καταστραφεί οικονομικά γι'αυτό σας προσφέρουμε άφθονο χρήμα, προκειμένου να ξεπούλησετε τη γη, τους προγόνους σας, τους αγίους, την πατρίδα σας
Υπουργείο Εποικισμού και για Άσυλο



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέντε χρόνια “Wir schaffen das” (*)
Τέτοιες μέρες, πριν πέντε χρόνια, όλη η Ευρώπη μάθαινε από την κα Μέρκελ τρεις γερμανικές λεξούλες, που έγραψαν ήδη ιστορία : “Wir schaffen das” («Θα τα καταφέρουμε»). Λίγες μέρες αργότερα μια άλλη λέξη, πιο σύνθετη, ήρθε να προστεθεί στο ευρωπαϊκό λεξιλόγιο της λαθρομετανάστευσης: „Willkommenskultur“ («κουλτούρα του καλωσορίσματος») για τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών που πίστευαν, κραυγάζοντας με αγάπη «Μέρκελ – Μέρκελ», ότι είναι καλοδεχούμενοι στη «γη της επαγγελίας», την Ευρώπη, μία «πύλη εισόδου» της οποίας ήταν και η καταπονημένη από την κρίση Ελλάδα.
Σήμερα, η μερκελική «ηθική της ευθύνης», που με αυτάρεσκο, υποκριτικό και ναρκισσιστικό τρόπο επικαλούνταν τα πρώτα χρόνια η «κόρη του πάστορα», η κα Μέρκελ, για να καλύψει τους μύχιους παγκοσμιοποιητικούς στόχους της,
• διέσπασε βαθιά τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, που ποτέ δεν ρωτήθηκαν αν συμφωνούν με αυτή την μερκελική πρωτοβουλία,
• επέβαλλε το «Σύμφωνο Μετανάστευσης» του ΟΗΕ για την ελεγχόμενη, συνεχή και ασφαλή λαθρομετανάστευση προς την Ευρώπη,
• μετέτρεψε την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης - ασφαλώς με την γνωστή οικειοθελή αρωγή και συνδρομή της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ της ΝΔ και όλης της ελληνικής πολιτικής τάξης - σε χώρα εποικισμού από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους ξένης πολιτισμικής προέλευσης, κυρίως αφροασιατικής, που κάποιοι αφελείς πιστεύουν ότι θα ενσωματωθούν στο πλαίσιο της επιδοτούμενης «πολυπολιτισμικής κοινότητας» που προωθούν (Μητσοτάκης, Τσίπρας, Μπακογιάννης, κ.α.).
• κατάφερε ώστε όλη η Ευρώπη, μαζί και η Γερμανία, να εκβιάζεται από τον «σουλτάνο» της Άγκυρας, που κρατά στα χέρια του το «κλειδί των εξελίξεων» στο λαθρομεταναστευτικό κι έχει την άνεση της εργαλειοποίησης εκατομμυρίων λαθρομεταναστών που βρίσκονται στην Τουρκία, όπως έκανε τον περασμένο Μάρτιο στον Έβρο.
Με τη συμπλήρωση πέντε χρόνων πολιτικής «των ανοιχτών συνόρων» και με τις νωπές καθημερινές εικόνες εποικισμού και γκετοποίησης σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, το σίγουρο, που μπορούμε να το πούμε στα γερμανικά, για την Ελλάδα δυστυχώς είναι : “Wir schaffen das NICHT”!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λογικό! Συνοψίζω για να το εμπεδώσουμε: το καθεστώς δηλητηρίασε τον εκλεκτό όλων των δυτικών μπλόγκερ Ναβάλνι με το τρομακτικό φονικό νευροπαραλυτικό αέριο χημικού πολέμου διασποράς "νοβιτσόκ" (το ίδιο ντε με το οποίο τα σαΐνια της Σκότλαντ Γιάρντ "ανακάλυψαν" ότι "είχαν δηλητηριαστεί" πατήρ τε και θυγάτηρ Σκριπάλ, αλλά είναι μια χαρά), και τον έστειλε αεροπορικώς στη Γερμανία ώστε να αποκαλυφθεί το έγκλημά του! Ας έλεγαν τουλάχιστον ότι ο κ. Νοβάλνι πάσχει από τις παρενέργειες του άκρως επικινδύνου (σοβιετικών καταβολών) ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού... Δεν θεωρώ το απανταχού πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου κατά πλειοψηφία μεγαλοφυές, αλλά αυτό ξεπερνά κάθε όριο... Το προπαγανδιστικό σανό ως όπλο του ιμπεριαλιστικού πολέμου...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν ποτε καταφερεις να καταλαβεις ότι δωσανε πολλα εκατομμυρια για να σε πεισουν και μηδεν για να σε σωσουν, τοτε κατι θα εχει αρχισει να παιρνει μπρος μεσα στο κεφαλι σου!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκοψαν την εκπομπή "Λαϊκοί Δρόμοι", στ Δεύτερο τς ΕΡΤ. Στείλτε διαμαρτυρία στ deytero@ert.gr Ήταν η μόνη εκπομπή μ λαϊκά τραγούδια



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πριν από περίπου 6 μήνες ο γείτονας με ρώτησε αν θα μας πείραζε να μοιραζόμαστε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi.
Είπαμε να του το δώσουμε γιατί δεν θα μας κόστιζε τίποτα παραπάνω και επειδή τα πηγαίναμε καλά μαζί του.
Χθες όταν βγήκα από το αυτοκίνητο ο γείτονας ήταν στην πόρτα του και ετοιμαζόταν να βγει έξω. Σταμάτησα να μιλήσω λίγο ενώ κρατούσε την πόρτα ανοιχτή.
Μου είπε χαρούμενος που έχει τώρα Netflix.
Είπα αστειευόμενος, ' ' Δουλεύω σκληρά, μόλις που προλαβαίνω να δω τηλεόραση, αλλά αν μπορούσατε να μας δανείσετε τον κωδικό σας για να δούμε μερικές εκπομπές, θα το εκτιμούσαμε."
Από απόσταση υπήρχε μια φωνή στο πίσω μέρος του σπιτιού, ήταν η σύζυγός του: ′′ Δεν μπορούμε να τους δώσουμε τον κωδικό πρόσβασης γιατί εγώ πληρώνω τους λογαριασμούς και ως εκ τούτου δεν μπορώ να τον μοιραστώ μαζί σας."
Ο άνθρωπος ζήτησε συγγνώμη ανασφαλής και είπα ότι δεν ήταν πρόβλημα. Μιλούσαμε συνέχεια για άλλα πράγματα και όταν έφυγα δούλευε έξω.
Κοιτάζοντας έξω λίγο αργότερα, παρατήρησα ότι η γυναίκα του συζύγου έβγαινε έξω.
Φαινόταν πολύ νευρική και αναστατωμένη. Μπήκαν και οι δύο στο σπίτι. Μετά από λίγα λεπτά αυτός και η γυναίκα του ήρθαν σε μένα να μου πουν ότι ο κωδικός του wifi δεν λειτουργεί πλέον.
Την κοίταξα και της είπα '' Άλλαξα κωδικό πρόσβασης γιατί πληρώνω τους λογαριασμούς και δυστυχώς δεν μπορώ να τον κοινοποιήσω."
Η γυναίκα έγινε κόκκινη και προσπάθησε να πει κάτι αλλά είπα '' κυρία μου έχω το δίκτυο μου και έχετε το Netflix σας όλα καλά και όλοι είναι ευχαριστημένοι. '' Λυπάμαι.
Γύρισαν και έφυγαν.
Δεν μου μίλησαν ποτέ ξανά.

Αυτή η ιστορία δεν είναι δική μου, αλλά διδάσκει το παρακάτω μάθημα:
- Η φιλία πρέπει να είναι αμοιβαία.
- Η αγάπη πρέπει να είναι αμοιβαία.
- Η στοργή πρέπει να είναι αμοιβαία.
- Το Win Win είναι πάντα το καλύτερο προαπαιτούμενο....
Από το καλοκαίρι του 2020, σκοπεύω να επιστρέψω τη σιωπή με σιωπή, απουσίες με απουσίες, στοργή με στοργή, φιλία με φιλία και αφοσίωση με αφοσίωση. Δεν υπάρχουν πια αισθήματα μονόπλευρα. Τα συναισθήματα πρέπει να είναι αμοιβαία.
Υγ. Εάν έχετε διαβάσει όλη τη διαδικασία, αντιγράψτε και επικολλήστε την στη σελίδα σας.
#Παίρνεις ότι δίνεις....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




-Δεν πειράζει που κλείνουν τα μαγαζιά στις 12 και μένει όλος αυτός ο κόσμος χωρίς δουλειά.
-Δεν πειράζει που τα εργατικά δικαιώματα ισοπεδώνονται.
-Δεν πειράζει που οι εργαζόμενοι πήραν την μορφή σκλάβου δουλεύοντας με φίμωτρα.
-Δεν πειράζει που έχουν κάνει τα 20χρονα να πιστεύουν πως θα πεθάνουν από μία γρίπη με 0,002% θνησιμότητα.
Φτάνει που γίνονται όλες αυτές οι συναυλίες, που η Αμερικανική Πρεσβεία θα κάνει εβδομαδιαίο Athens Pride και που το βαθιά συστημικό και ενσωματωμένο ΚΚΕ θα κάνει κανονικά το Φεστιβάλ του παίρνοντας επιβράβευση από τον Αστικό κόσμο για την ουδέτερη στάση του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πρόστιμα, απαγορεύσεις, κλεισίματα επιχειρήσεων, δαχτυλοκούνημα, λοιμωξιοτρομοκρατία, καταστολή, ύφεση-βάραθρο, κατάθλιψη, οργή, εκνευρισμός.
Όμως... οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί... συνεχίζονται κανονικά κι επεκτείνονται - όλα κι όλα!
Αλλά... εσείς τους ψηφίζετε και καλά να πάθουμε. Που σας ανεχόμαστε - εσάς κι αυτούς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα να έχουν ψηφιστεί από την κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστεράς του ΤΣΥΡΙΖΑ και του Τζιφρα

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ- ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΙΑΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Εφετείου η Δίκη της Χρυσής Αυγής των 69 κατηγορουμένων για ένταξη σε και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για πολλά άλλα κακουργήματα . Τις επόμενες μέρες, 7 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και 5,5 χρόνια από τότε που άρχισε η εκδίκαση της υπόθεσης με ήδη 450 δικαστικές συνεδριάσεις, θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του δικαστηρίου σε πρώτο βαθμό......... Η απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέα, Αδαμαντίας Οικονόμου, για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης στις 20 του περασμένου Δεκέμβρη 2019, η εξ υπαρχής παραπομπή τους μόνο ως πραγματικών αυτουργών και όχι ως ηθικών, η ισχύς του Νέου Ποινικού Κώδικα από τον Ιούνιο του 2019 με τον οποίο άλλαξε ο χρόνος κάθειρξης πού ήταν από 10 έως 20 έτη, καθώς το ελάχιστο όριο του μειώθηκε από 10 σε 5 έτη, η απάλειψη της πρόβλεψης για στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και το γεγονός ότι γενικότερα οι ηπιότερες προβλέψεις του νέου ποινικού έχουν αναδρομική ισχύ, δεν προμηνύουν την απονομή των οφειλόμενων στους δολοφόνους ηθικούς αυτουργούς.... Αν υπολογίσουμε και τον δεύτερο βαθμό, θα καταντήσει μια μακροβίωτη δίκη με αμφίβολο το δίκαιο αποτέλεσμα, αφού -πέρα από την ενδεχόμενη ποινή - και η γρήγορη απονομή αποτελεί κι αυτή μέτρο στην ορθής δικαιοσύνης.......



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Ρωσία άδειασε την Τουρκία για τις Navtex στην Αν. Μεσόγειο – Πώς απαντά η Άγκυρα
4 Σεπτεμβρίου 2020, 01:37
Στροφή… 180 μοιρών έκανε η Τουρκία μετά το άδειασμα της Ρωσίας για τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο.
Τουρκικά ΜΜΕ επιχειρούν να… εξηγήσουν τα ανεξήγητα για τις αγγελίες που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης το τουρκικό υπουργείο Άμυνας για τις κοινές ασκήσεις με τους Ρώσους, ισχυριζόμενα μεταξύ άλλων ότι «οι εν λόγω NAVTEX είναι μια συνήθης πρακτική όσον αφορά στη διασφάλιση της ασφάλειας πλοήγησης και ότι δεν θα πραγματοποιηθεί άσκηση με δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Για να «δικαιολογηθεί» η Άγκυρα, τα φιλικά της Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν επίσης πως οι NAVTEX βγήκαν επειδή οι συντεταγμένες στις οποίες θα γίνουν οι ασκήσεις του Ρωσικού Ναυτικού «συμπίπτουν σε κάποια σημεία» με την περιοχή που κινείται το «Oruc Reis» ή το «Barbaros»!
Όπως είναι γνωστό, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης είχε προηγηθεί η ξεκάθαρη αποστασιοποίηση της Μόσχας από τις τουρκικές μεθοδεύσεις.
«Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της επίλυσης όλων των διαφορών μόνο μέσω του πολιτικού διαλόγου», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, με ανάρτηση στο twitter, για την στάση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.
«Δεν επιδιώκουμε να επωφεληθούμε από μια διασυνοριακή διαφωνία.
»Η προσέγγιση αυτή ισχύει πλήρως για την ανατολική Μεσόγειο, μια ευαίσθητη και εκρηκτική περιοχή.
»Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της επίλυσης όλων των διαφορών μόνο μέσω του πολιτικού διαλόγου» αναφέρει η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα στο tweet.
Και η επίσημη αναδίπλωση…
Μετά την αντίδραση της Μόσχας, το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας τοποθετήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης για τις NAVTEX, χαρακτηρίζοντάς την σαν μια «συνηθισμένη πρακτική».
Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο ανέφερε, σχετικά με τις NAVTEX που δημοσίευσε ο σταθμός της Αττάλειας, πως «αποτελούν μια συνηθισμένη πρακτική, στο πλαίσιο διασφάλισης της ασφάλειας στην πλοήγηση της περιοχής, κάτι που είχε συμβεί και στις 18 Ιουνίου.
»Καμία άσκηση, εκπαίδευση ή χρήση πυρών δεν θα γίνει σε συνεργασία με τη Ρωσία».
Ρωσία: Δεν στηρίζουμε τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Sputnik, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε ως προκλητικούς τους ισχυρισμούς ότι οι «επιθετικές» ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, οφείλονται στη στήριξη της Μόσχας.
Γεγονός, όμως, παραμένει ότι η Άγκυρα στέλνει βορειότερα το «Oruc Reis», καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Yeni Safak», το τουρκικό ερευνητικό σκάφος έχει πάρει εντολή να προσεγγίσει τα όρια των χωρικών υδάτων του Καστελλόριζου και της Ρόδου και να διεξάγει έρευνες για φυσικό αέριο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συνεχίζει τα ψέματα και την προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδας ο Στόλτενμπεργκ
4 Σεπτεμβρίου 2020, 16:52
Tα «μασάει» αλλά δεν ανακαλεί ο Γενς Στόλτενμπεργκ που συνεχίζει τα ψέματα σε βάρος της Ελλάδας.
Μόνο τεχνικές συζητήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο στο ΝΑΤΟ διεξάγονται, αυτή τη στιγμή, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στις Βρυξέλλες, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Στόχος των συζητήσεων είναι να δημιουργηθούν μηχανισμοί στρατιωτικής αποκλιμάκωσης και να μειωθούν οι κίνδυνοι συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, σημείωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ.
Δεν έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία για αυτό το μηχανισμό, ακόμη, επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ τόνισε πως πρόκειται για τεχνικές συζητήσεις, παρά για διαπραγματεύσεις.
Είναι τεχνικές συζητήσεις περισσότερο, παρά διαπραγματεύσεις στην υπάρχουσα διαφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Συνεπώς, προορίζονται να συμπληρώσουν, όχι να αντικαταστήσουν τις προσπάθειες της Γερμανίας για πολιτική διαμεσολάβηση για αποκλιμάκωση, σημείωσε.
Όσο υπάρχουν τόσα πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη για τεχνικές συζητήσεις για το πώς να αναπτύξουμε ενισχυμένους μηχανισμούς αποφυγής της σύγκρουσης. Δεν υπάρχει συμφωνία ακόμα, αλλά οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει, υπογράμμισε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πέτσας σε Στόλτενμπεργκ: Να προσέχεις τι λες, να είσαι σοβαρός
4 Σεπτεμβρίου 2020, 12:32
Αυστηρή δήλωση του Στέλιου Πέτσα για τον Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ, την Πέμπτη, πως Ελλάδα και Τουρκία είναι έτοιμες για την έναρξη τεχνικού διαλόγου στο πλαίσιο της Συμμαχίας.
«Ο καθένας που κατέχει δημόσιο αξίωμα πρέπει να κινείται με τη σοβαρότητα που επιβάλλει η θέση που κατέχει.
»Και ο ΓΓ. του ΝΑΤΟ κατέχει μια μεγάλη θέση» διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι ο κ. Στόλτενμπεργκ κατέθεσε προτάσεις για την αποφυγή ατυχήματος σε τεχνικό επίπεδο.
«Επομένως αυτό απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ως συμφωνία για επανέναρξη διάλογου παραμένει το ζήτημα της έμπρακτης αποκλιμάκωσης από πλευράς Τουρκίας» ξεκαθάρισε.
«Επρόκειτο για έγγραφο τεχνικού ενδιαφέροντος σε προγραμματισμένη Σύνοδο στην οποία βρισκόταν ο στρατιωτικός υπεύθυνος.
»Ένα έγγραφο τεχνικού ενδιαφέροντος, για το οποίο ζητήθηκε η αντίδραση και οι προτάσεις των πλευρών, δεν είναι κείμενο συναίνεσης για επανέναρξη συζητήσεων ή να έχουν συμφωνήσει Ελλάδα – Τουρκία για επανέναρξη διαλόγου…».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι έμπρακτη αποκλιμάκωση από πλευράς Άγκυρας σημαίνει άμεση αποχώρηση όλων των τουρκικών πλοίων από την περιοχή και χρειάζεται συνεχεία και συνέπεια για σοβαρή συζήτηση όσον άφορα τη στάση της Τουρκιάς.
«Δεν μπορεί να γίνει σήμερα αυτό, και αύριο να έχουμε παράνομη ΝΑVΤΕΧ» τόνισε.
Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ενημερωθεί από την καγκελάριο Μερκελ για τα αποτελέσματα της χθεσινής (Πέμπτη) επικοινωνίας της με τον Ταγίπ Ερντογάν αλλά ξέρουμε πρόσθεσε ότι κινείται στο γνωστό πλαίσιο της Γερμανικής πρωτοβουλίας.
«Οποιαδήποτε πρωτοβουλία κινείται σε αποκλιμάκωση είναι θετική».
Ερωτηθείς αν μπορεί να υπάρξει ένα νέο τηλεφώνημα του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν ο κ Πέτσας απάντησε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί αλλά αυτήν την ώρα «βρισκόμαστε πολύ μακριά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο».
Η Ελλάδα, δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, θέλει διάλογο πάντα με σεβασμό στους κανόνες καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο.
«Να κάτσουμε να λύσουμε το χρόνιο πρόβλημα, την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, που επηρεάζει τις σχέσεις μας και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
»Αν δεν καταλήξουμε κάπου, μπορούμε να καταρτίσουμε συνυποσχετικό και να λυθεί το θέμα στη Χάγη» είπε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λιβύη: Μισθοφόροι των Τούρκων λεηλατούν και βιάζουν αναφέρει αμερικανική έκθεση
3 Σεπτεμβρίου 2020, 23:58
H παρουσία χιλιάδων Σύρων ισλαμοφασιστων μισθοφόρων που εστάλησαν από την Τουρκία για να υποστηρίξουν την οθωμανικη ισλαμοφασιστική κυβέρνηση της Τρίπολης φθείρει την ασφάλεια στην περιοχή και μπορεί να προκαλέσει αντίδραση στον λιβυκό λαό αναφέρει αμερικανική έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.
Όπως αναφέρει το Associated Press, η έκθεση του Department of Defense Inspector General, υπηρεσίας που εντάσσεται στο Αμερικανικό υπουργείο Αμύνης, εκδηλώνει επίσης ανησυχία και για την αυξανόμενη παρουσία Ρώσων μισθοφόρων στην περιοχή.
Η έκθεση κάνει λόγο για 5.000 Σύρους μισθοφόρους απεσταλμένους από την Τουρκία.
Πρόκειται για μισθοφόρους που έχουν συνεργαστεί προηγουμένως στενά με την Άγκυρα, και στον εμφύλιο της Συρίας, σημειώνεται.
Η Τουρκία έχει αναπτύξει επίσης εκατοντάδες άνδρες τακτικού στρατεύματος στην Λιβύη, μαζί με χειριστές και τεχνικούς συστημάτων αεράμυνας, αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει:
«Οι όλο και περισσότερες αναφορές για κλοπές, σεξουαλικές επιθέσεις και καταχρηστικές συμπεριφορές είναι πιθανόν να αυξήσουν την ανασφάλεια και να προκαλέσουν αντιδράσεις στον πληθυσμό».
Επιπλέον, αναφέρεται στο δημοσίευμα του Associated Press, η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ στην Αφρική US. Africa Command ή AFRICOM, περιέγραψε τους Σύριους μισθοφόρους ως άπειρους, αγράμματους και με μόνο κίνητρο τον καλό μισθό.
«Την εκπαίδευση και επίβλεψη των μισθοφόρων έχει ο τουρκικός ιδιωτικός στρατιωτικός οργανισμός Sadat», αναφέρεται.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωτοσέλιδο στον αιγυπτιακό Τύπο η απόφαση της Ελλάδας για νέους εξοπλισμούς
3 Σεπτεμβρίου 2020, 21:34



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώσος αναλυτής: Η Τουρκία ενεργοποιεί τους S-400. H Ελλαδα ομως εχει S-300 στην Κρητη.
3 Σεπτεμβρίου 2020, 17:08
Με την κατάσταση στο Αιγαίο να κρέμεται… κυριολεκτικά σε μια κλωστή και τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου να σκεπάζει την περιοχή, η Τουρκία είναι έτοιμη να «πατήσει το κουμπί» των S-400, καθώς έχει παραλάβει όλα τα ανταλλακτικά και έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες δοκιμές και πλέον, σύμφωνα με Ρώσο αναλυτή, είναι θέμα ωρών η ενεργοποίηση του όπλου.
«Από εδώ και στο εξής, η πρωτοβουλία για τους S-400 ανήκει αποκλειστικά στην Τουρκία.
»Έχουν τη δυνατότητα να τους ενεργοποιήσουν εντός μιας ώρας».
Ήδη από την Τετάρτη, τουρκικό δημοσίευμα ανέφερε ότι τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα της Άγκυρας βρίσκονται ψηλά στην τουρκική αμυντική ατζέντα.
«Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες που αξιολογούν τις ελληνικές απειλές, κρίνουν ότι οι S-400 είναι αυτοί που θα δώσουν το πάνω χέρι στην Τουρκία», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα της, φιλο-κυβερνητικής, «Yeni Şafak».
Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, ο αναλυτής του TRT World, Γιουσούφ Ερίμ (Yusuf Erim), επεσήμανε ότι η ύπαρξη των S-400 θα μπορούσε να αποτελέσει ορόσημο για την αμυντική αλλά και επιθετική λειτουργία της Τουρκίας:
«Η εγκατάσταση και ενεργοποίηση των πυραυλικών συστημάτων S-400 σε ακτίνα της Μεσογείου θα μπορούσε να αλλάξει όλα τα δεδομένα πτήσεων.
»Η Τουρκία θα είχε τότε το πλεονέκτημα».
Η Τουρκία έχει παραλάβει τους ρωσικούς πυραύλους και τα ραντάρ που τους συνοδεύουν, αλλά δεν τους έχει ενεργοποιήσει ακόμη.
Οι ΗΠΑ απειλούν την Τουρκία με κυρώσεις (ήδη έχουν «παγώσει» την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-35) και την πιέζουν να πουλήσει τους S-400 σε άλλη χώρα ή τουλάχιστον να μην τους ενεργοποιήσει.
Πρόσφατα Αμερικανός γερουσιαστής πρότεινε να αγοράσουν οι ίδιες οι ΗΠΑ τους ρωσικούς πυραύλους, αλλά κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο.
Η Ρωσία υπενθύμισε με εμφατικό τρόπο στην Αγκυρα ότι απαιτείται η ρητή συγκατάθεσή της για τη μεταφορά των πυραύλων σε τρίτη χώρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διπλωματικός κλοιός γύρω από την Τουρκία – Ραντεβού Μητσοτάκη με Μακρόν
4 Σεπτεμβρίου 2020, 12:25
Με στόχο την καλύτερη δυνατή αλλά και ταχύτερη αμυντική θωράκιση της χώρας, δρομολογείται συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στο Παρίσι στις 10 Σεπτεμβρίου, όπου πιθανολογείται πως θα επισφραγισθεί η αμυντική συμφωνία Ελλάδος – Γαλλίας, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την απόκτηση νέων αλλά και μεταχειρισμένων γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών, τύπου Rafale.
Μένει να αποσαφηνιστεί ποια θα προκριθεί ως η τελική διατύπωση για να περιγράψει το περιεχόμενο της αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες και εάν αυτή περιλαμβάνει τελικώς αμυντική συνδρομή του Παρισιού προς την Αθήνα σε περίπτωση που η τελευταία δεχθεί επίθεση.
Πάντως θρασυτατες προδοτικες κυβερνητικές πηγές, που επιβεβαιώνουν το προχωρημένο των επαφών ανάμεσα στις δύο πλευρές στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, τονίζουν πως η Ελλάδα εξετάζει και την αγορά των φιλοτουρκων ΗΠΑ για απόκτηση στρατιωτικού εξοπλισμού και δη φρεγατών, παροτι οι ΗΠΑ είναι πρακτορια του σουλτανου.
Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο 15μερο κρίνεται πολύ κρίσιμο, καθώς εφόσον δεν υπάρξει έμπρακτη αποκλιμάκωση, η Τουρκία αντιμετωπίζει το φάσμα πολύ αυστηρών κυρώσεων στην ειδική σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, μετα από επιμονη της Γαλλιας, όταν και θα επανεξεταστεί συνολικά η σχέση ΕΕ – Τουρκίας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουρτς: Εάν υποχωρήσουμε στις πιέσεις Ερντογάν τότε καληνύχτα Ευρώπη
3 Σεπτεμβρίου 2020, 18:00
Να στηριχθεί η Ελλάδα στην προστασία των εξωτερικών συνόρων και να μην υπάρξει υποχώρηση απέναντι στις πιέσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζει για μία ακόμη φορά ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, παραμένοντας σταθερός στη γραμμή του για τη σημασία διαφύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης και στην επαναλαμβανόμενη κριτική από μέρους του στη στάση της Αγκυρας.
«Για να μην επαναληφθεί το 2015, πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα κατά τον καλύτερο τρόπο στην προστασία των εξωτερικών συνόρων», διαμήνυσε ο Αυστριακός καγκελάριος στη διάρκεια συζήτησης στον τηλεοπτικό σταθμό της Kronen Zeitung, της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία αυστριακής εφημερίδας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε χρόνων από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης.
«Εάν υποχωρήσουμε απέναντι στις πιέσεις του Ερντογάν και της Τουρκίας, τότε καληνύχτα Ευρώπη», προειδοποίησε ταυτόχρονα ο Αυστριακός καγκελάριος, τονίζοντας εκ νέου πως ενόψει του χάους στα τουρκο-ελληνικά σύνορα τον περασμένο Φεβρουάριο, δεν επιτρέπεται κανείς να αφήσει να εκβιαστεί από τον Τούρκο πρόεδρο, «ο οποίος εκμεταλλεύεται όσους βρίσκονται σε φυγή, χρησιμοποιώντας τους ως όπλο».
Είναι χαρακτηριστικό πως ο επικεφαλής της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και των Πράσινων ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης ο οποίος άμεσα τότε είχε ασκήσει ανοικτά δριμεία κριτική προς τον Τούρκο πρόεδρο για την «πρωτοφανή όσο και προκλητική» ανακοίνωσή του περί ανοίγματος των συνόρων προς την Ελλάδα.
Ο ίδιος είχε καταγγείλει ευθέως τον Ερντογάν ότι οργάνωσε «συνειδητά αυτή την επέλαση προσφύγων», που γίνεται, όπως είχε επισημάνει, «τελείως στοχευμένα» μόνο προς τα ελληνικά σύνορα και όχι και προς τη Βουλγαρία, και «οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται από τον Ερντογάν ως έρμαια, ως όπλα, ως μέσο πίεσης απέναντι στην ΕΕ, κάτι που είναι αναξιοπρεπές και πρέπει να καταδικαστεί εντονότατα και παράλληλα απαιτείται η κατά το δυνατόν καλύτερη υποστήριξη προς την Ελλάδα και μία ενότητα μέσα στην ΕΕ».
«Το σημαντικότερο τώρα είναι να υποστηρίξουμε την Ελλάδα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ως Ευρωπαϊκή Ένωση να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν αφήνουμε να μας εκβιάζει ο Τούρκος πρόεδρος», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στις τοποθετήσεις του για τις εξελίξεις που ακολούθησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο Αυστριακός καγκελάριος είχε επισημάνει με κάθε σαφήνεια πως «η τρέχουσα κατάσταση δεν αποτελεί σύμπτωση, αλλά πρόκειται για μία συνειδητή, οργανωμένη επίθεση από την τουρκική πλευρά».
Σε άλλες δηλώσεις του, ο Αυστριακός καγκελάριος είχε επίσης καταγγείλει ότι «ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται συνειδητά τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων για να ασκήσει πίεση στην ΕΕ, η οποία γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να επιδείξει περισσότερη όσο ποτέ ενότητα και να υποστηρίξει μία ενιαία άποψη ότι πρέπει να είναι σαφές πως κανένας δεν μπορεί να έλθει παράνομα στην Κεντρική Ευρώπη.
»Γι’ αυτό η ΕΕ πρέπει να υποστηρίξει την Ελλάδα και να μη γονατίσει μπροστά στον Ερντογάν».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επιστολή Μητσοτάκη στον ΟΗΕ - Μήνυμα σε Ερντογάν: Αν θες διάλογο, σταμάτα τις προκλήσεις
Ο Νίκος Δένδιας θα επιδώσει στον ΓΓ. του ΟΗΕ επιστολή του πρωθυπουργού όπου παρουσιάζεται η έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας.
04/09/2020 - 11:30



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νεκρός ακτιβιστής της Αναρχικης Antifa από πυρά αστυνομικών κατά τη σύλληψή του για τον θάνατο ακροδεξιού στις ΗΠΑ
«Δεν είχα άλλη επιλογή...Θα μπορούσα να κάτσω εκεί και να τους παρακολουθώ να σκοτώνουν έναν μαύρο φίλο μου…αλλά δεν θα το έκανα αυτό» είχε δηλώσει ο ακτιβιστής.
04/09/2020 08:52
Ακτιβιστής της Αναρχικης Antifa σε βάρος του οποίου υπήρχε ένταλμα σύλληψης ως υπόπτου για τον θανατηφόρο πυροβολισμό ακροδεξιού διαδηλωτή και υποστηρικτή του Τραμπ στο Πόρτλαντ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, σκοτώθηκε το βράδυ της Πέμπτης από τα πυρά αστυνομικών κατά την επιχείρηση σύλληψής του.
Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλείται πηγές στην αστυνομία, ο Michael Forest Reinoehl, 48 ετών, πυροβολήθηκε από τα μέλη ειδικής ομοσπονδιακής ομάδας που καταδιώκει φυγάδες στο Σιάτλ.
Νωρίτερα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 48χρονου από την αστυνομία του Πόρτλαντ λίγο αφού το Vice News δημοσίευσε μια συνέντευξη του Reinoehl στην οποία εμφανίζεται να παραδέχεται πως πυροβόλησε τον ακροδεξιό διαδηλωτή λέγοντας: «Δεν είχα άλλη επιλογή».
Συγκεκριμένα υποστήριξε πως σε ό,τι αφορά το περιστατικό ο ίδιος ενήργησε όντας σε νόμιμη άμυνα πιστεύοντας ότι άτομα κινούνταν κατά του ίδιου και ενός φίλου του με σκοπό να τους μαχαιρώσουν.
«Θα μπορούσα να κάτσω εκεί και να τους παρακολουθώ να σκοτώνουν έναν μαύρο φίλο μου…αλλά δεν θα το έκανα αυτό», είπε.
Η αστυνομία του Πόρτλαντ εξέτασε τα στοιχεία σχετικά με τον θάνατο του Aaron J. Danielson, ο οποίος μετέβη στην πόλη και συγκρούστηκε με διαδηλωτές που διαδήλωναν ενάντια στον συστημικό ρατσισμό και την αστυνομική βία και τελικά εκδόθηκε το ένταλμα.
Τι δείχνουν τα βίντεο
Το μοιραίο βράδυ, ένα μεγάλο πλήθος υποστηρικτών του Τραμπ είχε συγκεντρωθεί στα προάστια της πόλης και οργάνωναν ένα κομβόι αυτοκινήτων που θα ξεχυνόταν σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο. Τελικά όμως κατευθύνθηκε στο κέντρο της πόλης όπου τον τελευταίο καιρό γίνονταν συνεχώς αντιρατσιστικές διαδηλώσεις.
Μόλις έφτασαν εκεί, ορισμένοι υποστηρικτές του Τραμπ άρχισαν να πυροβολούν με paintball  κατά του συγκεντρωμένου πλήθους, διαδηλωτές άρχισαν να τρέχουν τρομαγμένοι ενώ ξέσπασαν συμπλοκές.
Όπως αναφέρουν οι New York Times από τα γεγονότα, υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει το θύμα Danielson, ο οποίος φορούσε ένα καπέλο με τα διακριτικά της ακροδεξιάς ομάδας Patriot Prayer, και τον Reinoehl σε έναν δρόμο μαζί με μερικά άλλα άτομα.
Ο Justin Dunlap που τράβηξε το βίντεο έχει δηλώσει πως ο Danielson φαινόταν  να «τραβά κάτι από το πλάι, ακριβώς σαν να τραβά ένα όπλο».
Ωστόσο σε ένα άλλο βίντεο ακούγεται κάποιος να λέει ότι ο Danielson έβγαζε ένα σπρέι που χρησιμοποιείται ως μέσο αυτοάμυνας κυρίως από γυναίκες αλλά ο Reinoehl πυροβόλησε πριν προλάβει πιθανότατα πριν προλάβει να το επιβεβαιώσει, εάν υποθέσουμε πως μπόρεσε καν να ακούσει τον άγνωστο.
Σημειώνεται πως σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ εμφανίζονται τελευταία ένοπλες ομάδες πολιτών που ανήκουν συνήθως σε ακροδεξιές, φασιστικές, ρατσιστικές οργανώσεις και προσπαθούν να διαλύσουν και να τρομάξουν διαδηλωτές κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.
Ποιος είναι ο Reinoehl
Ο δε Reinoehl είχε σταθερή παρουσία στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις που διεξάγονται εδώ και καιρό στο Πόρτλαντ με κύριο μέλη μάλιστα να βοηθά τους διαδηλωτές να παραμείνουν ασφαλείς-  καθώς υπήρξαν πολλές επιθέσεις το προηγούμενο διάστημα- ενώ στα μέσα  κοινωνικής δικτύωσης εμφανιζόταν να δηλώνει πως ο αγώνας έγινε πόλεμος και πλέον «θα υπάρξουν θύματα».
«Είμαι 100% ANTIFA μέχρι τέλους!» είχε αναρτήσει στο Instagram τον Ιούνιο υπερασπιζόμενος τη δράση των ομάδων ακτιβιστών που αντιτάσσονται σε ομάδες εθνικιστών και ρατσιστών στις ΗΠΑ. «Είμαι πρόθυμος να πολεμήσω για τους αδελφούς και τις αδελφές μου! Ακόμα κι αν μερικοί από αυτούς είναι πολύ ανίδεοι για να συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει πραγματικά ΑNTIFA. Δεν θέλουμε βία, αλλά δεν θα την αποφύγουμε εάν χρειαστεί!».
Σύμφωνα με τον Reese Monson, επικεφαλής μιας τοπικής ομάδας ακτιβιστών στο Πόρτλαντ που μεριμνά επίσης για την περιφρούρηση των διαδηλώσεων  ο Reinoehl «ήταν εξαιρετικός» σε αυτή την αποστολή.
Όπως εξήγησε, δουλειά του ίδιου όπως και του Reinoehl είναι να εντοπίζουν ταραξίες μέσα στο πλήθος και να τους ζητούν να απομακρυνθούν. Επίσης έχουν εκπαιδευτεί πώς να απομακρύνουν ενεργά κάποιον αλλά η «γραμμή» είναι να αποφεύγονται τέτοιες παρεμβάσεις καθώς υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει κλιμάκωση. Όπως είπε μάλιστα ο Reinoehl ήταν πάντα ιδιαίτερα προσεκτικός και πάντα ζητούσε οδηγίες ως ως προς το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να χειριστεί πιθανούς ταραχοποιούς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Economist: Επικό σκίτσο για τα παιχνίδια της Τουρκίας στη Μεσόγειο
Η γελοιογραφία της εβδομάδας του περιοδικού Economist είναι αφιερωμένη στις κινήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.
04 Σεπτεμβρίου 2020 20:40
Στις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο είναι αφιερωμένο το σκίτσο της εβδομάδας του τελευταίου τεύχους του περιοδικού Economist.
Στη γελοιογραφία, που υπογράφεται από τον KAL, υπάρχει μια πισίνα, στην οποία λαμβάνει χώρα το μεσογειακό πρωτάθλημα κολύμβησης. Οι αθλητές των χωρών έχουν πάρει τις θέσεις τους στην μία πλευρά της πισίνας εκτός από έναν, τον εκπρόσωπο της Τουρκίας, ο οποίος είναι σε άλλη πλευρά.
Κριτής του αγώνα λέει "ο Τούρκος διαγωνιζόμενος ισχυρίζεται ότι αυτά είναι τα χωρικά του ύδατα".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επώνυμη Καταγγελία
Maria  Petrou
Φιλαράκια μου είμαι στο νοσοκομείο με ορο αρρωστησα από την μάσκα που φορούσα έπαθα λοίμωξη αναπνευστικου
Kerasia Tsatsoni .-  εγώ πάντως πήγα να πεθάνω στο λεωφορείο και κατέβηκα αμέσως χωρίς να έχω φτάσει στον προορισμό μου!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απάντηση της Αθήνας στον Τσαβούσογλου
 Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020, 14:41
O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, στην αγωνία του να μετακινήσει το επίκεντρο της συζήτησης από την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας, βάφτισε ως «συνομιλίες» μια πρόταση του ΝΑΤΟ σε τεχνικό επίπεδο για τη μείωση της έντασης που προκαλεί η ίδια η Τουρκία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σημειώνουν διπλωματικές πηγές της Αθήνας.
Ευχής έργον θα ήταν να επιδείκνυε τον ίδιο ενθουσιασμό και για το πολιτικό διακύβευμα που είναι η ανάγκη τερματισμού των τουρκικών προκλητικών ενεργειών και η απόσυρση του Oruc Reis και των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία με όρους αναφοράς το Διεθνές Δίκαιο (και όχι την απόπειρα επιβολής τετελεσμένων). Είναι κρίμα που η Τουρκία αρνείται πεισματικά να το κατανοήσει, καταλήγουν οι διπλωματικές πηγές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυμα Μητσοτάκη σε Άγκυρα: Εξι λεξεις μονο. Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις
 Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020, 11:32
Νέο μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως «σταματούν οι προκλήσεις και ξεκινούν οι συζητήσεις».
Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Γιανγκ Γιετσί στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Από τις πολλές και τις υπερβολικές αποστροφές του κ. Ερντογάν συγκρατώ μόνο μια, αυτή για τον διάλογο, και απαντώ με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις», προσθέτοντας πως η Ελλάδα επιθυμεί τον διάλογο, αλλά χωρίς εκβιασμούς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ: Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν επτά αστυνομικοί που εμπλέκονται στον θάνατο του Ντάνιελ Προυντ
 Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020, 09:36
Επτά αστυνομικοί στην πόλη Ρότσεστερ της πολιτείας της Νέας Υόρκης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα την Πέμπτη μετά τον θάνατο από ασφυξία ενός Αφροαμερικανού τον οποίο συνέλαβαν τον Μάρτιο με έναν ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, όπως δείχνει το βίντεο από το περιστατικό το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα.
Το βίντεο, το οποίο κατέγραψε η κάμερα που έφερε πάνω του ένας από τους αστυνομικούς, δείχνει μια ομάδα αστυνομικών να βάζουν στο κεφάλι του Ντάνιελ Προυντ μια λινή κουκούλα, την ώρα που τον έχουν ακινητοποιήσει γυμνό σε δρόμο του Ρότσεστερ, ενώ γύρω τους πέφτει χιόνι.
Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη από την οικογένεια Προυντ, η οποία ζήτησε να συλληφθούν οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο συμβάν.
Ο 41χρονος Προυν πέθανε επτά ημέρες μετά τη σύλληψή του στις 23 Μαρτίου στο Ρότσεστερ, μια πόλη 200.000 κατοίκων στη λίμνη Οντάριο.
Διαδηλώσεις ξέσπασαν την Τετάρτη στην πόλη αυτή και την Πέμπτη αρκετές δεκάδες άνθρωποι βγήκαν στον δρόμο στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης ζητώντας δικαιοσύνη για τον Προυντ και μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία.
Ο δήμαρχος και ο διοικητής της αστυνομίας του Ρότσεστερ δέχονται επικρίσεις επειδή δεν έδρασαν μέχρι να δημοσιοποιηθεί το βίντεο, πέντε μήνες μετά το συμβάν.
«Η αστυνομία μας, το σύστημά μας παροχής ψυχολογικής βοήθειας, η κοινωνία μας και εγώ απογοητεύσαμε τον Ντάνιελ Προυντ» δήλωσε χθες η δήμαρχος του Ρότσεστερ Λόβελι Ουόρεν, μία Αφροαμερικανίδα. «Νιώθω βαθιά θλίψη και οργή για όλες τις αποτυχίες που οδήγησαν στον θάνατό του» πρόσθεσε.
Η Ουόρεν εκτίμησε ότι «ο θεσμικός και συστημικός ρατσισμός» οδήγησαν στον θάνατο του Προυντ, όμως υπογράμμισε ότι δεν γνώριζε τις συνθήκες του θανάτου του μέχρι τον Αύγουστο.
Λίντσαραν τον αδελφό μου
Ο διοικητής της αστυνομίας του Ρότσεστερ, ο Αφροαμερικανος Λαρόν Σίνγκλετερι, δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για το συμβάν.
Στο μεταξύ ο ιατροδικαστής έχει χαρακτηρίσει ανθρωποκτονία τον θάνατο του Προυντ, ο οποίος προκλήθηκε από «ασφυξία λόγω σωματικού περιορισμού».
Το βίντεο από το περιστατικό δείχνει έναν αστυνομικό να τοποθετεί μια λινή κουκούλα, γνωστή και ως «spit hood» στο κεφάλι του Προυντ, προκειμένου να μην πέσει πάνω στους αστυνομικούς σάλιο από το θύμα, το οποίο έφτυνε και έλεγε ότι έχει μολυνθεί από κορωνοϊό.
Ο Προυντ ακούστηκε να λέει: «Βγάλτε το αυτό από το κεφάλι μου!» και «Προσπαθείτε να με σκοτώσετε», τότε οι αστυνομικοί απάντησαν: «Ηρέμησε» και «σταμάτα να φτύνεις».
Στη συνέχεια ένας αστυνομικός φαίνεται να γονατίζει στην πλάτη του Προυντ, ο οποίος πλέον είναι σιωπηλός, και κάποιος ακούγεται να λέει: «Ξεκίνα ανάνηψη». Λίγα λεπτά αργότερα, ο Προυντ μεταφέρθηκε με φορείο σε ασθενοφόρο. Παρέμεινε σε κώμα και πέθανε μία εβδομάδα αργότερα στο νοσοκομείο.
Ο πατέρας πέντε παιδιών, κάτοικος Σικάγο, είχε πάει στο Ρότσεστερ να επισκεφτεί τον αδελφό του Τζο.
Η οικογένεια του Προυντ εξήγησε ότι ο Ντάνιελ αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Ο Τζο Προυντ επισήμανε ότι κάλεσε την αστυνομία διότι ανησύχησε όταν ο αδελφός του έφυγε από το σπίτι του εκείνο το βράδυ. «Έκανα μια κλήση για να βοηθήσουν τον αδελφό μου, όχι για να τον λιντσάρουν» σχολίασε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσία: Η δηλητηρίαση του Ναβάλνι να είναι προβοκάτσια της Δύσης συμφωνα με αποδεικτικά στοιχεια του Λουκασενκο
 Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020, 04:41
Ο αρχηγός της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας δήλωσε την Πέμπτη ότι η Μόσχα δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο σύμφωνα με το οποίο ειδικές δυνάμεις της Δύσης βρίσκονται πίσω από τη δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, μεταδίδει το πρακτορείο Ria.
Ο Σεργκέι Ναρίσκιν πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι γιατροί δεν βρήκαν ενδείξεις δηλητηρίασης στον Ναβάλνι αφότου αδιαθέτησε ενώ βρισκόταν στην Σιβηρία τον περασμένο μήνα.
Οι δηλώσεις του Ναρίσκιν έγιναν μια ημέρα αφότου η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με ουσία που ανήκει στην οικογένεια νευροτοξικών παραγόντων Novichoc.
Ο Ναρίσκιν, αναφερόμενος στις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ, εξέφρασε την άποψη ότι η εκδοχή του Βερολίνου για την δηλητηρίαση του Ναβάλνι δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα από απαντήσεις.
Τόσο το πρακτορείο TASS όσο και το πρακτορείο Ria Novosti μεταδίδουν ότι ο Σεργκέι Ναρίσκιν έκανε τις αναφορές αυτές σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκάσενκο, ο οποίος την Πέμπτη ειπε εμπεριστατωμένα ότι διαθέτει στοιχεία που προέκυψαν από υποκλοπή συνομιλίας μεταξύ του Βερολίνου και της Βαρσοβίας και τα οποία επιβεβαιώνουν ότι η υπόθεση της δηλητηρίασης του Ναβάλνι είναι κατασκευασμένη, καθώς και ότι θα παραδώσει τα στοιχεία αυτά στη ρωσική FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας).
«Εάν ο πρόεδρος Λουκασένκο το δήλωσε αυτό, σημαίνει ότι είχε τους λόγους του. Από την πλευρά μου δεν αποκλείω καθόλου κάτι τέτοιο» ανέφερε ο Ναρίσκιν.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Λουκασένκο, δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti για το ίδιο θέμα: «Ο Λουκασένκο μόλις έκανε δηλώσεις γι' αυτό το θέμα. Είπε ότι το υλικό (σ.σ. η υποκλαπείσα συνομιλία) θα το παραδώσει στην FSB. Όμως στοιχεία προς το παρόν δεν υπάρχουν».
Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο είπε στον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μίνσκ ότι η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Λευκορωσίας υπέκλεψε συνομιλία της Βαρσοβίας και του Βερολίνου, η οποία διαψεύδει τις δηλώσεις περί δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πληρωμένοι''EIΔΙΚΟΙ'' του Κoύλη αποφάσισαν ότι
στο AΤΗΕΝS GAY PRIDE
ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΣ!!! θα γίνει κανονικά αύριο έως & τις 11/9



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσική πρεσβεία για NAVTEX: Απαράδεκτες σπέκουλες εκθέτουν τους πονηρούς παραγωγούς τους
14:49 04.09.2020
Απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ρωσικές «πλάτες» στην Τουρκία δίνει σήμερα, Παρασκευή, η ρωσική πρεσβεία στην Τουρκία.
Για «υστερία» κάνει λόγο η ρωσική πρεσβεία στην Τουρκία αναφερόμενη στην έκδοση NAVTEX και τις αντιδράσεις που έφερε αυτή.
«Δυστυχώς, διαπιστώνουμε την περαιτέρω κλιμάκωση της υστερίας σχετικά με τις ασκήσεις του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο. Συνεχίζονται οι ισχυρισμοί που αποδεικνύουν την έλλειψη κατανόησης στοιχειωδών διαδικασιών έκδοσης NAVTEX για ναυτικές ασκήσεις στα διεθνή ύδατα» τονίζει η ρωσική πρεσβεία.
Στη συνέχεια αναφέρεται στη διαδικασία που ακολούθησε η Ρωσία για την έκδοση της NAVTEX.
«Σε περίπτωση ναυτικών ασκήσεων ειδοποιείται η Παγκόσμια Υπηρεσία Προειδοποίησης Πλοήγησης (WWNWS). Αυτό έπραξε και η Ρωσία για τις επικείμενες ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι σπέκουλες περί του αντιθέτου είναι απαράδεκτες και εκθέτουν τους πονηρούς παραγωγούς τους».
Τέλος, καταφέρεται εναντίον των ΜΜΕ που έκαναν λόγο για ρωσικές «πλάτες» στην Τουρκία.
«Προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση και η προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ να αποσιωπήσουν την καταγγελία από τη Ρωσική πλευρά της χθεσινής fake είδησης για δήθεν ρωσικές "πλάτες" στην Τουρκία. Καλούμε εκείνα τα ελληνικά ΜΜΕ που προχώρησαν στη διάδοση της συκοφαντικής «πληροφορίας» να προβούν άμεσα και σύμφωνα με κανόνες δεοντολογίας στη δημοσίευση της απαραίτητης σε τέτοιες περιπτώσεις διάψευσης» σημειώνει η πρεσβεία.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΑ  Μ.Μ.Ε. ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευτυχως!! Επιτελους!!
Σε κλειστα κεντρα μετατρεπονται Μορια και ΒΙΑΛ.
Διπλη μαντρα συρματοπλεγμα και πυλες εισοδου με τουρνικε.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαλλακτική εισήγηση από την ΕΔΕ που διενεργήθηκε για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη
4-09-2020 | 14:10μμ
Να απαλλαχθούν οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη εισηγήθηκε ο αξιωματικός που διενήργησε την Ενορκη Διοικητική Εξέταση από την οποία, όπως αναφέρεται, δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους. Η ΕΔΕ άρχισε έπειτα από καταγγελία των γονιών της αδικοχαμένης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο, η οποία ξυλοκοπήθηκε βάναυσα, βιάστηκε και δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 από τον 22χρονο Ροδίτη Μανώλη Κ. και τον 19χρονο Αλβανό Αλέξανδρο Λ.
Οι καταγγελίες της Κούλας και του Γιάννη Τοπαλούδη ανέφεραν ότι ο αξιωματικός στον οποίο η κόρη τους είχε κάνει λόγο για ομαδικό βιασμό και παράνομη μαγνητοσκόπησή του από τρεις νεαρούς κατοίκους Μασσάρων, ηλικίας 23, 22 και 19 ετών, τον Νοέμβριο του 2017, δεν επέδειξε τη δέουσα επιμέλεια και δεν έκανε αυτά που έπρεπε.
Με αφορμή τις καταγγελίες των γονιών και έπειτα από παραγγελία του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, είχε προηγηθεί της ΕΔΕ αυτοτελής προκαταρκτική έρευνα από τρεις επιτελείς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Τότε ελήφθησαν καταθέσεις από τρεις φίλες της 21χρονης φοιτήτριας και από τον βοηθό του αξιωματικού υπηρεσίας, αλλά και ανωμοτί κατάθεση από τον αξιωματικό υπηρεσίας. Παράλληλα, ελήφθησαν αντίγραφα από όλα τα στάδια της έρευνας που έγινε, τόσο από τους λιμενικούς όσο και από τους αστυνομικούς που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη πτυχή της πολύκροτης υπόθεσης.
Η Εισαγγελία
Η απαλλακτική εισήγηση για τους αστυνομικούς από τον αξιωματικό που διενήργησε την ΕΔΕ έρχεται, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», την ώρα που εκκρεμεί η αξιολόγηση από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου των στοιχείων τα οποία συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης με υπόπτους τους τρεις Ροδίτες από τις Μασσάρες για τα αδικήματα του βιασμού, της αθέμιτης αποτύπωσης σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης και της παράνομης βίας.
Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη προχώρησαν στις συγκεκριμένες καταγγελίες έπειτα από όσα τους είπαν φίλες και συμφοιτήτριες της 21χρονης κατά την ημέρα της κηδείας της και λίγες μέρες αργότερα. Ωστόσο, οι φίλες της Ελένης δεν επιβεβαίωσαν ενόρκως όσα φέρεται ότι μετέφεραν προφορικά στην οικογένεια. Οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι δεν τους καταγγέλθηκε βιασμός, αλλά τους ζητήθηκαν πληροφορίες για τα μέτρα που θα μπορούσε να λάβει η ίδια για να αποτρέψει τους τρεις νεαρούς να δημοσιοποιήσουν το βίντεο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πετσοκοβουν τωρα και το Δωρο Χριστουγεννων σε οσους μπηκαν σε αναστολη εργασιας.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η 3η Σεπτεμβρη δεν είναι του ΠΑΣΟΚ είναι του Ανδρεα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Μείωση του Δώρου Χριστουγέννων για όλους τους εργαζόμενους που βρέθηκαν σε αναστολή σύμβασης

Το στόχο του κεφαλαίου για παραπέρα χτύπημα των μισθών υπηρετεί η κυβέρνηση με νέες συνδυασμένες νομοθετικές παρεμβάσεις που θα φέρει στη Βουλή εντός των επόμενων ημερών. Ετσι, μετά το χτύπημα των υπερωριών που σχεδιάζει, τώρα στο στόχαστρο βάζει και το Δώρο Χριστουγέννων (13ος μισθός).
Συγκεκριμένα, προωθείται η μείωση του Δώρου Χριστουγέννων για όλους τους εργαζόμενους που βρέθηκαν σε αναστολή σύμβασης μέσα στην πανδημία, είτε αυτοί εργάζονται σε επιχειρήσεις που η λειτουργία τους ανεστάλη ύστερα από κρατική εντολή είτε σε επιχειρήσεις που κατατάσσονται στις πληττόμενες και για κάποιο διάστημα έθεσαν τις συμβάσεις εργασίας των απασχολουμένων τους σε αναστολή.
Γι' αυτούς τους εργαζόμενους και για όλο το διάστημα της αναστολής σύμβασης (που σε κάποιους κλάδους συνεχίζεται ακόμα), το Δώρο Χριστουγέννων θα υπολογίζεται όχι επί του κανονικού τους μισθού, αλλά επί του επιδόματος των 534 ευρώ που δίνεται μηνιαία την περίοδο των αναστολών.
Δηλαδή, δεν φτάνει που η κυβέρνηση απάλλαξε τις επιχειρήσεις από την πληρωμή των εργαζομένων τους, μεταφέροντας το βάρος μέσω του προϋπολογισμού στη γενική φορολογία, δεν φτάνει που οι εργαζόμενοι κλήθηκαν (ή καλούνται ακόμα σε μια σειρά από κλάδους) να επιβιώσουν με το επίδομα αντί του κανονικού τους μισθού, έρχεται τώρα η κυβέρνηση να περικόψει και το Δώρο Χριστουγέννων! Κίνηση βέβαια που δεν είναι ανεξάρτητη από τη γενικότερη στόχευση του κεφαλαίου για γενική περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού (Δώρα και επίδομα αδείας).
Κυβερνητικοί ελιγμοί για τις απλήρωτες υπερωρίες... και την «απελευθέρωση»
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση καταφεύγει σε ελιγμούς όσον αφορά το σχέδιό της να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους που μπήκαν σε προληπτική καραντίνα κατόπιν εντολών του ΕΟΔΥ να δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες, μέχρι και 3 ώρες τη μέρα, όταν επιστρέψουν στη δουλειά!
Μπροστά στις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η κυβέρνηση ελίσσεται και τώρα «διαρρέει» ότι οι υπερωρίες που θα υποχρεωθεί να εργαστεί ο εργαζόμενος δεν θα αφορούν όλο το διάστημα της καραντίνας ή ότι η ημερήσια υπερωριακή απασχόληση δεν θα ξεπερνά τη μία ώρα (9ωρο), αντί για 3 ώρες (11ωρο), όπως αρχικά είχε διαρρεύσει.
Ταυτόχρονα, βέβαια, η κυβέρνηση σχεδιάζει ευρύτερη παρέμβαση γενικά στο καθεστώς των υπερωριών, τις οποίες ουσιαστικά θα «απελευθερώσει». Συγκεκριμένα, στις διατάξεις που ετοιμάζει θα προβλέπεται οι επιχειρήσεις να μπορούν, χωρίς έγκριση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, να αυξάνουν τις υπερωρίες ακόμα και πέραν του πλαφόν των 120 ωρών που ισχύει σήμερα ή του ορίου που ορίζεται για κάθε εξάμηνο στο χώρο της βιομηχανίας.
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση, για λογαριασμό του κεφαλαίου, συνεχίζει την επίθεση όλων των κυβερνήσεων την τελευταία δεκαετία για υπονόμευση του καθεστώτος των υπερωριών και όσον αφορά το ύψος της αποζημίωσης των εργαζομένων, αλλά και τις διαδικασίες μέσω των οποίων τις επιβάλλουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ
Καταγγέλλει την «κλοπή» συριακού πετρελαίου από ΗΠΑ - Κούρδους
Αντιδράσεις για τη συμφωνία των «Κουρδικών Δημοκρατικών Δυνάμεων» στη Συρια με την αμερικανική πετρελαϊκή «Delta Crescent»
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Σύροι και Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν τη συμφωνία Κούρδων της Συρίας με αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία, υποστηρίζοντας πως συνιστά σαφή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και λειτουργεί ως προκάλυμμα της παράνομης πολιτικής των ΗΠΑ στην περιοχή, με στόχο μεταξύ άλλων «την υπονόμευση των προσπαθειών της Δαμασκού για ειρήνη».
Αφορμή για τη συρο-ρωσική αντίδραση κατά των Κούρδων διοικητών των φιλοαμερικανικών «Κουρδικών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF) έδωσε η συμφωνία που έκλεισαν πριν από περίπου ενάμιση μήνα με την αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία «Delta Crescent», με τις ευλογίες του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και της κυβέρνησης Τραμπ.
Τότε το συριακό υπουργείο Εξωτερικών είχε καταγγείλει τη συμφωνία τονίζοντας πως πρόκειται για «συμφωνία ανάμεσα σε κλέφτες που κλέβουν και κλέφτες που αγοράζουν», η οποία συνιστά «επίθεση στη συριακή κυριαρχία». Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται επίσης «η εχθρική αμερικανική προσέγγιση στη Συρία: Η κλοπή του πλούτου του συριακού λαού και η παρεμπόδιση των προσπαθειών του κράτους για την ανοικοδόμηση».
Νέα ισραηλινοναζιστική επίθεση
Στο μεταξύ, συνεχίζεται το «παιχνίδι με τη φωτιά» από την ισραηλινοναζιστική Πολεμική Αεροπορία στη Συρία. Αργά το βράδυ της Τετάρτης, για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις του συριακού στρατού. Πληροφορίες ανέφεραν πως σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 άτομα, μέλη σιιτικών πολιτοφυλακών από το Ιράκ που είναι πιστές στο Σιιτισμο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι 7 απ' αυτούς σκοτώθηκαν στην περιφέρεια της πόλης Μαγιαντίν και άλλοι 9 νότια της Αμπού Καμάλ, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ.
Το ίδιο 24ωρο ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ συνάντησε στη Μόσχα τον αληταρα ειδικό απεσταλμένο του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ στη Συρία, Γκέιρ Πέντερσεν, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη επίλυσης της κρίσης στη Συρία «με πολιτικά μέσα, στη βάση της απόφασης 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Αποικιοκρατικου ΞεφτιλοΟΗΕ». Χαρακτήρισε μάλιστα τον τελευταίο γύρο διαβουλεύσεων της «Συριακής Συνταγματικής Επιτροπής» στη Γενεύη «πολύ επιτυχημένο και χρήσιμο», αν και δεν υπήρξε συμφωνία για το πώς και πότε θα συνεχιστεί.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
Καταγγέλλει πιέσεις για «απομάκρυνση από τη Ρωσία»
Ο Ρώσος πρωθυπουργός είχε χτες επαφές με τον Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Λευκορωσίας
ΜΙΝΣΚ.--
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση γύρω από τις εξελίξεις στη Λευκορωσία, με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ να στηρίζουν ανοιχτά τα αιτήματα της αντιπολίτευσης για νέες προεδρικές εκλογές, ενώ Ρωσία και Λευκορωσία πραγματοποιούν μπαράζ επαφών.
Αμερικανικά στρατεύματα και άρματα μάχης θα αναπτυχθούν στη Λιθουανία κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία για δύο μήνες από σήμερα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Λιθουανίας, προσθέτοντας ότι τα στρατεύματα των ΗΠΑ θα μετακινηθούν από την Πολωνία για προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις με «αμυντικό χαρακτήρα» που «δεν στρέφονται εναντίον οποιουδήποτε γείτονα, συμπεριλαμβανομένης της Λευκορωσίας».
Ωστόσο, διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως τα στρατεύματα αρχικά - πριν από τις εκλογές της 9ης Αυγούστου στη Λευκορωσία - είχε προγραμματιστεί να αναπτυχθούν αργότερα και μόνο για δεκαπέντε μέρες. Επιπλέον, περίπου 1.000 στρατιώτες και στρατιωτικά αεροπλάνα από Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Πολωνία θα συμμετάσχουν σε ετήσια άσκηση (14 - 25 Σεπτέμβρη).
«Εχουμε αναπτύξει τον μισό στρατό μας και έχουμε θέσει υπό έλεγχο τα δυτικά σύνορα με τη Λιθουανία και την Πολωνία», είπε χτες ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, σε συνάντησή του με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν στο Μινσκ, προσθέτοντας πως «αναγκαστήκαμε να ανταποκριθούμε στα εχθρικά βήματα του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά μας».
Ο Μισούστιν επισκέφτηκε τη Λευκορωσία συνοδευόμενος από μεγάλη κυβερνητική αντιπροσωπεία και προετοίμασε τη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Λευκορώσο ομόλογό του σε περίπου δυο βδομάδες στη Μόσχα.
Μάλιστα ο Λουκασένκο προανήγγειλε ότι στη συνάντησή του με τον Πούτιν θα συζητηθούν «όλα τα ζητήματα που είναι πολύ ευαίσθητα και επώδυνα για τις δύο χώρες». Η αναφορά αυτή παραπέμπει στη διάσταση απόψεων και στο έντονο παζάρι που αναπτύχθηκε τους προηγούμενους μήνες ανάμεσα στις δύο χώρες για μια σειρά από θέματα, όπως οι τιμές του πετρελαίου, οι σχέσεις της Λευκορωσίας με την ΕΕ και τις ΗΠΑ κ.ά.
«Δύο αδελφές χώρες - η Ρωσία και η Λευκορωσία - έχουν πλέον συμφωνήσει σε πολλά θέματα όπου δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν στο παρελθόν. Εσείς και ο πρωθυπουργός της Λευκορωσίας έχετε κάνει πολλή δουλειά για να έρθουν οι θέσεις μας πιο κοντά», είπε ο Λουκασένκο απευθυνόμενος στον Μισούστιν.
Ο Λευκορώσος πρωθυπουργός, Ρομάν Γκολοφτσένκο, σημείωσε πως «η Λευκορωσία αντιμετώπισε ισχυρές πιέσεις από ξένες δυνάμεις, που προσπάθησαν και προσπαθούν να ανατρέψουν το κράτος και να εφαρμόσουν ένα σενάριο χρωματιστής επανάστασης, που έχουμε δει στη γειτονική μας χώρα (σ.σ. Ουκρανία), και να οδηγήσουν σε μια σφήνα μεταξύ δύο στενών συμμάχων, της Λευκορωσίας και της Ρωσίας».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ
Αλλος ένας θάνατος Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Παρά τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων φονικής αστυνομικής βίας σε βάρος Αφροαμερικανών, ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ, μιλώντας στο CNN, διέψευσε ότι υπάρχει «ενδημική αστυνομική βία» σε βάρος μειονοτήτων. Πάντως, παραδέχτηκε ανοιχτά πως το υπουργείο Δικαιοσύνης παρακολουθεί στενά στελέχη αντιφασιστικών οργανώσεων, καθιστώντας τους «ύποπτους» πως είναι «στο επίκεντρο της βίας στις πόλεις».
Λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε πως σκοτώθηκε ακόμη ένας νεαρός Αφροαμερικανός στην Ουάσιγκτον από πυρά αστυνομικού, επειδή υπήρξαν υποψίες ότι μπορεί να οπλοφορούσε. Δύο μέρες πριν, στο Λος Αντζελες, αστυνομικοί σκότωσαν έναν Αφροαμερικανό ποδηλάτη που πάλι τους φάνηκε «ύποπτος» για οπλοφορία...
Προχτές, η οικογένεια του 41χρονου Αφροαμερικανού Ντάνιελ Προυντ, που υπέστη ασφυξία εξαιτίας βίας που του ασκήθηκε από αστυνομικούς στη διάρκεια σύλληψης τον περασμένο Μάρτη στη Ν. Υόρκη, ανακοίνωσαν πως θα υποβάλουν μήνυση, καθώς η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε πως η αιτία θανάτου ήταν «επιπλοκές ασφυξίας» και όχι οι τοξικές ουσίες που είχε πάρει. Ο Προυντ είχε συλληφθεί γυμνός και του είχαν βάλει κουκούλα, ενώ αντιμετώπιζε ψυχωσικό επεισόδιο.
Εκρηξη δημόσιου ελλείμματος
Στο μεταξύ, οι δείκτες της αμερικανικής οικονομίας επιδεινώνονται. Το Γραφείο του Κογκρέσου για τον Προϋπολογισμό (CBO) προέβλεψε χτες πως έως το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους που τελειώνει στις 30 Σεπτέμβρη, τo έλλειμμα του προϋπολογισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις ΗΠΑ θα τριπλασιαστεί στα 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια! Θα αυξηθεί δηλαδή στο μεγαλύτερο ποσοστό επί του ΑΕΠ από το 1945.
Κατά συνέπεια, το ομοσπονδιακό χρέος αναμένεται να φτάσει σε ποσοστό 98% επί του ΑΕΠ για το οικονομικό έτος 2020, ενώ το 2021 θα αυξηθεί πάνω από το 100% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις του CBO. Η αναλογία του ελλείμματος ως προς το ΑΕΠ σε ποσοστό 16% το 2020 ακολουθεί μια «έκρηξη» των ομοσπονδιακών δαπανών εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 για την ενδυνάμωση της οικονομίας και των αμερικανικών μονοπωλίων.
Ολα αυτά, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καλούσε χτες τους οπαδούς του σε Βόρεια Καρολίνα να ψηφίσουν μέχρι και δύο φορές (με επιστολική ψήφο και φυσική παρουσία) για να αποδείξουν ότι το σύστημα ψηφοφορίας είναι επισφαλές. Στη συνέχεια, απείλησε να στείλει εισαγγελείς, δικαστικούς και σερίφηδες στα αστυνομικά τμήματα, για να διασφαλίσει ότι δεν θα γίνει νοθεία, επαναλαμβάνοντας ότι οι εκλογές του Νοέμβρη «θα είναι οι πιο διεφθαρμένες στην ιστορία των ΗΠΑ».