Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Δευτερα 7 Σεπτεμβριου 2020



Η χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ήταν αξιοπρεπέστατη.
Μαζεύτηκαν απλοί, καθημερινοί άνθρωποι και διαδήλωσαν με κεντρικό σύνθημα "έξω οι μάσκες απ' τα σχολεία" αλλά και αλλά συνθήματα εναντίον των ψευδών ειδήσεων από τους δημοσιογράφους, εναντίον της Κεραμέως.
Από τις 6.30 μέχρι περιπου τις 9 ο κόσμος ήταν εκεί. Έκλεισε όλο τον δρόμο και προς το τέλος που η αστυνομία προσπάθησε να τον ανοίξει, ο κόσμος την ανάγκασε να υποχωρήσει.
Η κινητοποιήση μου θύμισε τις κινητοποιήσεις στην αρχή του Μάη του 2011. Μόνο που αυτή την φορά ήταν παντελώς απόντες και η Αριστερά και ο λεγόμενος πατριωτικός χώρος.
Η συγκέντρωση τελείωσε με νέο ραντεβού την επόμενη Κυριακή στις 6.30 το απόγευμα.
Ιδού λοιπόν η Ρόδος. Ο Λαός μας σιγά σιγά ξαναπροσπαθεί.
Εσείς λεβέντες μου τι λέτε;
Κατέβηκαν οι συνομωσιολόγοι; Οι ψεκασμένοι;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χθες Κυριακη στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη έγιναν μεγάλες συγκεντρώσεις με χιλιάδες κόσμο κατά της χρήσης μάσκας στα παιδιά στο σχολείο.
Το Συστημα μη μπορώντας να αποτρέψει αυτές τις συγκεντρώσεις, προχώρησε στον εξής αποπροσανατολισμό.
Το Big Brother, το παιχνίδι του Ματιού και οι παραγωγοί του, εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη θεαματικότητα, προχώρησαν στην συγκεκριμένη πρόκληση βάζοντας τον συγκεκριμένο παίχτη να κάνει συγκεκριμένα σχόλια για βιασμό, για να αλλάξουν την ατζέντα της επικαιρότητας.
Πρέπει να καταλάβετε όλοι όσοι βλέπετε BIG BROTHER και επηρεάζεστε από αυτό πως...
Στο μυαλό είναι ο στόχος και το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ένα όπλο στα χέρια τους που σας στοχεύει στο κέντρο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άδεια Σχολεία και Γεμάτες Πλατείες
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεδιπλώνετε ένας αγώνας ενάντια στην ΤΡΟΜΟΦΟΒΙΑ όπου αν δεν την Ανακαλέσουν Άμεσα
ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ
Η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μεγαλείο των Διαδηλώσεων (που θα κορυφώνονται κάθε βδομάδα!) είναι που γίνονται
ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ με όλα τα κομματόσκυλα της Βουλής!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκάδες μάσκες και πρόστιμα υποταγής σκίστηκαν στην Πλ. Συντάγματος! Το μέτρο της μάσκας γενικά και των προστίμων είναι και θα κριθεί Αντισυνταγματικό!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς παραπλανούν ΜΜΕ και γιατροί τον κόσμο με τη φράση ''νέα κρούσματα"
Όταν κάποιος ακούει τη λέξη ''νέο κρούσμα" φαντάζεται ότι πρόκειται για άτομο με συμπτώματα λόγω Covid-19. Και όμως δεν πρόκειται για ''νέα κρούσματα", αλλά ''νέους φορείς". Μόνο αν κάποιος εμφανίσει συμπτώματα, δικαιούμαστε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο ''κρούσμα". Για να πιάσω την πρώτη μου επιστήμη (γλωσσολογία), ας δούμε τι γράφει ο καθηγητής μου Γεώργιος Μπαμπινιώτης στο λεξικό του:
Κρούσμα: η εκδήλωση συμπτωμάτων προσβολής από μολυσματική νόσο.
Φορέας: Το πρόσωπο που φέρει ιό ασθένειας, χωρίς το ίδιο να την εκδηλώνει.
Και όμως ακούμε γιατρούς και δημοσιογράφους να μιλούν για ''ασυμπτωματικά κρούσματα". Λίγοι μόνο γιατροί έχουν βγει να πουν ότι αυτό είναι λάθος. Και δεν πρόκειται για τυχαίο λάθος. Η λέξη ''κρούσμα'' είναι πιο τρομακτική από τη λέξη ''φορέας''. Σκοπός τους είναι να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗ "ΡΙΚΟΜΕΞ";
Ήταν σαν και σήμερα, 7 Σεπτεμβρίου 1999, όταν ο μεγάλος σεισμός που έπληξε το Λεκανοπέδιο ισοπέδωσε το εργοστάσιο της "ΡΙΚΟΜΕΞ" στο Μενίδι. Με 39 εργάτες και εργάτριες να θάβονται κάτω από τα συντρίμμια μιας πρόχειρης και όπως αποδείχτηκε εγκληματικά επικίνδυνης, κατασκευής. Που είχαν κατασκευάσει Αλβανοί λαθρομεταναστες «οικοδόμοι» που δεν ξεραν που παν τα τεσσερα και ελεγαν ξερω, με χαμηλα μεροκαματα, και απατεωνες αμογια αρχιτεκτονες και πολιτικοι μηχανικοι..
21 χρόνια μετά, κανένας από τους υπεύθυνους για το μαζικό αυτό έγκλημα δεν πήγε ούτε μια μέρα φυλακή.
Η άρχουσα τάξη, που συνιστά την κοινωνική σαπίλα, ζέχνει αίμα και θάνατο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κι επειδή ο κατήφορος δεν έχει πάτο, η κατρακύλα συνεχίζεται. Με ένα, ακόμη πιο εξευτελιστικό, ριάλιτι, που κάνει θραύση στις ΗΠΑ εδώ και δυο δεκαετίες και τώρα έρχεται και στην επαρχία.
Στο Bachelor είκοσι νέες γυναίκες αυτοεξευτελίζονται δημοσίως και επιδίδονται σε άθλιο ανταγωνισμό για το ποια θα κερδίσει τον μοναδικό τσόγλανο,
Μεταφορά σε δημόσια θέα σιχαμερών καταστάσεων, που, ούτως ή άλλως, υπάρχουν στην καθημερινότητα. Εκεί και τότε που η γυναίκα δεν υπάρχει και δεν αυτοαναγνωρίζεται, ειμή μόνο αν την επιλέξει ο χλιμίτζουρας.
Και προκειμένου να το πετύχει, εξευτελίζεται για να φανεί στα μάτια του όπως ακριβώς τη θέλει αυτός. Και κάνει ό,τι μπορεί για να παραγκωνίσει τις άλλες, που επίσης διεκδικούν τον χλέμπουρα.
Σχολιο.- Επιτέλους κάποιος ανέφερε το ριάλιτι μπάτσελορ.
να προσθέσω λοιπόν και εγώ 30 χρονών μαντράχαλος ωραίος κούκλος δεν μπορώ να πω!!!
ότι τάχα τώρα αυτός ο άντρας δεν μπορούσε να βρει γυναίκα και είναι και επιτυχημένος στον τομέα του . Μαζεύουν και 20 κοπέλες, αμφιβάλλω για το iq που διαθέτουν. Να διεκδικήσουν τώρα ποιον ; Τον έναν και μοναδικό ;
Τα φεμινιστικά κινήματα τα σωματεία των γυναικών που είναι. Φέρανε και 20 αντικείμενα για να διεκδικήσουν τον έναν ,σιγά τον έναν. Γιατί περιττό να το πούμε τα 20 κοριτσάκια που θα πάνε εκεί με το μυαλό, εις τον αφρό, θα παρουσιαστούν σαν αντικείμενα, θα ξεκατίνιαστουν στο έπακρο. Και ότι με κόπο έχει κερδίσει σήμερα " Η ΓΥΝΑΊΚΑ" θα το χάσει σε λίγα επεισόδια. Όσο για το αγοράκι που θα πρωταγωνιστήσει.... Να κάνουμε ένα χώρο στο σύνθετο, δίπλα στα γυαλικά, και στα μπιμπελό... Να το έχουμε το παιδάκι να το δείχνουμε γιατί, για παραπάνω δεν είναι.
Περιμένω πολλές διαδηλώσεις και για το συγκεκριμένο reality. Και μόνο το trailer που έχω δει. Θα ξεπεράσεις σε σκουπιδαριό το big brother. Το ξεφτιλισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και δει της γυναίκας, θα πέσει σύννεφο. Το ξεκατίνιασμα άλλο πράγμα. Θεωρώ ότι ήδη έπρεπε να είχαν γίνει κάποιες ενέργειες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το βοθροκάναλο του ΣΚΑΙ αναγκάστηκε να διώξει τον αλητάμπουρα βιαστη από την εκπομπή Big Brother, ενώ ήδη τρεις εταιρίες απέσυραν τη χορηγία τους και ακολουθούν κι άλλες.
Συνεχίζουμε με στόχο να περάσει ο προπαγανδιστής του βιασμού από δίκη και να σταματήσει να προβάλλεται το ρυπαρό ριάλιτι.
Σχολιο.- Ο τύπος δε ζήτησε ένα συγγνώμη με το να τον αποβάλλουν από το σπίτι δεν έχει καμία αξία τερματισμός του προγράμματος τώρα και μήνυση στο συγκεκριμένο .Η εισαγγελια και το ΕΣΡ να παρέμβει!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Με τις γκόμενες, να πηγαίνω κάθε μέρα σε μια να αδειάζω το πακέτο μου...αλλιώς έχει βιασμό". Η ατάκα αυτή ανήκει σε λεβεντομαλάκα παίκτη του Big Brother, που έπαιξε στο prime time, όχι γιατί "ξέφυγε", αλλά γιατί η παραγωγή του reality επέλεξε να παίξει στον αέρα.
Είμαι βέβαιος δε ότι έπαιξε ακριβώς για να ξεσηκώσει το σάλο που ξεσήκωσε ώστε την επόμενη μέρα το reality να έχει μεγαλύτερα νούμερα. Ο ΣΚΑΪ έχει απόλυτη ευθύνη για την αναπαραγωγή της κουλτούρας βιασμού στο πρόγραμμά του και δεν φτάνει απλώς "να απομακρύνει τον παίκτη", όπως διαβάζω στα κοινωνικά δίκτυα, ούτε συγγνώμες, ούτε τίποτα. Γερό πρόστιμο από το ΕΣΡ και διακοπή του reality. Γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός, όση ζάχαρη και να βάλεις στα σκατά, λουκουμάδες δεν γίνονται.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα κανάλι αποφασίζει να "επενδύσει" σε ένα ριάλιτι που δεν είναι πια στη μόδα. Φτηνές παραγωγές που χτυπούν κάποια νούμερα και αποτελούν ιδεολογικό Κριό του νεοφιλελευθερισμού. Παγκοσμίως, η τακτική είναι η επένδυση στην πρόκληση, στη βία και κυρίως στον ακραίο σεξισμό ώστε να υπάρξει τηλεθέαση.
Από τις πρώτες μέρες εμφανίζονται δήθεν φλερτ, ημίγυμνες εμφανίσεις ως και υπόνοιες για δημόσιο αυνανισμό.
Παρά τις " εξαίρετες" αυτές προσπάθειες η κοινωνία δεν φαίνεται να συγκινείται. Ειδικά οι νέοι είναι αδιάφοροι στη μεγάλη πλειοψηφία.
Τότε πέφτουν δύο χαρτιά στο τραπέζι: "2.500.000 άνθρωποι είδαν το ριάλιτι"! Από πού συνάγεται αυτό; Από ποιες αξιόπιστες μετρήσεις; πως γίνεται κανείς να μην έχει αντιληφθεί τέτοιο ..." Ρεύμα"; Είναι μια διαδικασία αντίστοιχη των δημοσκοπήσεων, ουσιαστικά δεν καταγράφει, ουσιαστικά προσπαθεί να κατευθύνει τις προτιμήσεις γαργαλωντας το ένστικτο.
Το δεύτερο χαρτί ήταν αυτός ο τύπος. Μην έχουμε αυταπάτη, δεν ήταν "αυθόρμητος". Άλλωστε η παραγωγή επιλέγει το θα μεταδοθεί δημόσια. Και ΕΠΕΛΕΞΕ συνειδητά, επενδύοντας σε αυτόν τον θόρυβο. Ποντάρουν ακριβώς στον σάλο.
Μια μπορεί να είναι η απαίτηση: απαγόρευση κάθε εκπομπής που παραβιάζει το ιδιωτικό απόρρητο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Τώρα...
Σχολιο.- Τοποθετείς το θέμα στις σωστές διαστάσεις του. Το γεγονός ότι συζητάμε "εδώ μέσα" για την ηλίθια εκπομπή και τη σχολιάζουμε είναι και αυτό μια επιτυχία της. Ακόμα και εγώ που δεν έχω τηλεόραση (και όταν είχα δεν έβλεπα ποτέ αυτές τις μλκ), έμαθα για τους κρουνούς τεστοτερόνης που ρέουν άφθονες στην εν λόγω μλκ.
Σχολιο.-   Σωστός. Να προσθέσω ότι 4 από τους χορηγούς της εκπομπής είναι 3 κολλέγια και 1 ΙΕΚ. Οπως λέμε "ιδιωτική παιδεία του κωλου".




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ατελείωτη υποκρισία της Γερμανίας: Στην Ρωσία τελεσίγραφο για εξηγήσεις, αλλιώς έχει κυρώσεις. Στην Τουρκία, έχει υποβρύχια...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΡΗΤΟ'Σ ΕΠΙΒΗΤΟΡΟΣ!....και σάλος μέγας, λέει, ξέσπασε όταν ένας ελεεινός bigbrotherίτης ξεστόμισε "σεξιστικές αθλιότητες" κατά των "χοντρών γυναικών" και υπέρ της "ανάγκης να αδειάζω το φορτίο μου καθημερινά"!...πω πω πω πω τι "φαλλοκρατικό γουρούνι" και πώς "από δαύτους φτιάχνονται οι βασανιστές του Γιακουμάκη", και δώστου ανάθεμα και ύβρεις και διαπομπευτικά τσιρίδια!....λες και τούτο το οικτρό αυτάρεσκο "πράμα" αυτοσχεδιάζει και δεν τρέπει απλώς σε αυτομαρκετινίστικη ιδεολογία την ευρύτατη αποδοχή της οποίας τυγχάνει εκ μέρους μεγαλότατου πλήθους γυναικών!...διότι, και μην καμώνεστε τους "δεν είδα δεν ξέρω", αυτοί οι χυδαίοι πηδήκουλες είναι η λατρεία του θλιβερού γυναικόκοσμου της "ερωτικής αυτοέκφρασης", αυτού του αναιδούς θηλυκού κόσμου που ζει για να καταναλώνει "ακαταμάχητους γκόμενους" με απόλυτο κριτήριο την "ομορφιά", δηλαδή το πλήρες ρηχόν των ορμών όπως τις χειραγωγεί η αισθητική του εμπορευματικού γκομενισμού, ο αμοραλισμός και η φιλοσοφία της τυφλής αισθησιοκρατίας και η μαζική ψυχολογία του άδειου εσωτερικού κόσμου....αυτά τα αρσενικά υποκείμενα εκφράζονται έτσι ακριβώς γιατί έχουν λάβει τη σχετική νομιμοποίηση από νοσηρές μεταγυναικούλες του ιδεολογικοποιημένου επιβητορισμού που αρκεί να μιλήσεις λίγο μαζί τους για να καταλάβεις πόσο αισχρά ρατσίστριες είναι..αυτές πρώτα απεχθάνονται τις "χοντρές", αυτές πρώτα απλώς "στήνονται" για στιγμιαίες ξεπέτες, δίνοντας στη ζωή ένα πρόστυχο νόημα ακόρεστου επιφανειακού καταναλωτισμού...εδώ είναι το μεγάλο κακό, σε τούτα τα μεταγυναικάκια που συντηρούν τους "αντρακλαράδες Κρητίκαρους"...μεταγυναικούλες που μετράνε την ερωτικότητά τους με το "δικαίωμα στο πήδημα", με τρακοσαριές "εμπειρίες"..αυτά είναι τα όντως βλαπτικά υποκείμενα....τσόλια εντελώς απενοχοποιημένα μέσω του αντιδραστικού αστικού φροϋδισμού και κάθε άλλης "φιλοσοφικής" κουρελαρίας του αποθεωμένου μετανεωτερικού ναρκισσισμού...ο Κρητικός καραγκιόζης "κάνει τη δουλειά του"...και πολλοί επικριτές, που κολλάνε σε τούτη τη μονομέρεια...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Λέσβος εδω και καιρό έχει εγκαταλειφθεί στη βορά ισλαμιστών κατσαπλιάδων, επιταχύνοντας την αντικατάστασή του γηγενούς πληθυσμού και την ολοκλήρωση της Γαλάζιας Πατρίδας του Ερντογκάν
Ζώα κλεμμένα και δεμένα που βρέθηκαν σήμερα το πρωί στη Μόρια. Δίπλα τους προβιές από τη χτεσινή σφαγή κάποιων από αυτά. Η περιοχή λεηλατείται καθημερινά και χωρίς έλεος, με την πλήρη ανοχή του κράτους, το οποίο ενδιαφέρεται μόνο για την αρπαγή της γης από τους κατοίκους και την κατασκευή ολόκληρης πόλης, κόστους 70 εκατομμυρίων ευρώ (!). Δεν υπάρχει κανένα ανάλογο προηγούμενο στην Ελληνική Ιστορία, κρατικές αρχές να επιδιώκουν τον αφανισμό του ελληνικού στοιχείου και την αντικατάστασή του από πληθυσμούς φιλικούς προς την Τουρκία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δείτε πως το Σύστημα επιβάλλει την ατζέντα που θέλει και παραδειγματιστείτε για το τι θα έρθει στο μέλλον.
Δείτε πως από το πρωί μέχρι το βράδυ, το πως όλη την συζήτηση θα την μονοπωλεί η δήλωση για βιασμό στο Big Brother, μόνο και μόνο για να φύγει από την συζήτηση το θέμα των μασκών στα σχολεία.
Στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στο ίντερνετ, στον έντυπο τύπο.
Όποιος μπορεί και το αντιλαμβάνεται όλο αυτό, να ξέρει πως το μυαλό του δεν έχει σκλαβωθεί.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aριστερά είναι ο Παναγιώτης Πλεξίδας ,εθελοντής πυροσβέστης , που κάηκε χθες και πέθανε σε μια προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Αγρίνιο
Κάηκε για να σώσει το περιβάλλον ,που εσύ αδιαφορείς γι αυτό
Ένα παιδί 27 ετών με ήθος και αρχές και αξιακό φορτίο που θα ζήλευε κάθε σωστός γονιός για το δικό του παιδί Ένα παιδί μπροστάρης στους κοινωνικούς αγώνες σαν μέλος της ΛΑΕ  γιου της αγωνίστριας του λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς της ΛΑΕ Βαλάντη Ευπατρίδη, για κοινωνική δικαιοσύνη και καλυτέρευση της των συνθηκών διαβίωσης του κάθε φτωχού και κατατρεγμένου
Τα άθλια ΜΜΕ πέρασαν την είδηση στα ψιλά χωρίς να κάνουν καμία αναφορά στο ήθος , στις αρχές του ,στους αγώνες του και να τον εμφανίσουν ως πρότυπο για τους άλλους νέους
Δεξιά ένα σκουπίδι ,ο Αντωνης Αλεξανδρίδης από την Κρητη, που ως γνωστον οι Κρητικοι είναι το 50% τα καλυτερα παιδια και το 50% τα μεγαλυτερα καθαρματα του κοσμου, οι ιδιοι οι Κρητικοί το λένε, ο Αντωνης Αλεξανδριδης που είναι ενα σκύβαλο ,ένα σίχαμα που το βοθροκάναλο ΣΚΑΙ τον έβαλε μέσα σε κάθε σπίτι με ένα χυδαίο τηλεοπτικό πρόγραμμα για να μολύνει ,να αποβλακώσει και να αποχαυνώσει κι άλλο, όλα τα μέλη της οικογένειας
Μας έβαλαν μέσα στο σπίτια μας έναν διεστραμμένο ,έναν εν δυνάμει βιαστή, έναν κτήνος !!
Και η κοινωνία μαθημένη στο εύκολο ,φτηνό και κατανοητό θέαμα καθηλώθηκε από τη πρώτη μέρα στον καθρέφτη της! Ναι !!! αυτή είναι η κοινωνία ,χωρίς φίλτρα και χωρίς αντιστάσεις έτοιμη να καταπιεί αμάσητο ότι της σερβίρουν
Δεν μ ενδιαφέρουν οι ελάχιστες αντιδράσεις και το μερεμέτισμα που έγινε εξ αιτίας αυτών σ αυτό το ριάλτι Μ ενδιαφέρει η εξ αρχής αποδοχή σε κάθε βρώμικο και τοξικό που της σερβίρει το σύστημα
Φοβάμαι ότι η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας τέλειωσαν τα τεστ covid 19 εν μέσω πανδημίας ?,,δεν πειράζει ,οι άριστοι θα στείλουν τις μάνες τους , θα μας ακουμπάνε στο κούτελο κ θα μας λένε πόσο πυρετό έχουμε.
ΥΓ. και το κέικ όταν καίγεται οι μανούλες το ξύνουν λίγο απο πάνω για να φύγει το μαύρο κ είναι εντάξει. ΝΔ/Μυκήνες/Μενδώνη.-



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Το ότι βρέθηκε μια γυναίκα που πάνω στην αγανάκτησή της και την αγωνία της για το παιδί της, πηδούσε πάνω στις μάσκες, δεν μειώνει στο ελάχιστο το έγκλημα που τελείται πάνω στα παιδιά..
Άντε αυτή δεν είναι καλά.. θα γυρίσεις και θα πεις για μένα ότι είμαι ψεκασμένη και ότι δεν έχω δικαίωμα να μεγαλώνω παιδιά; Όταν έχω τον γιατρό του παιδιού μου που ενώ μου λέει ότι δεν ενδείκνυται να φοράει μάσκα, αρνείται να μου δώσει βεβαίωση γιατί δεν του το επιτρέπουν; Και θες να μου πεις ότι αυτό είναι δημοκρατικό; Μιλάνε κάποιοι άλλοι από κάτω για μόρφωση, αλλά ο τρόπος που απαντάνε μόνο μόρφωση δεν δείχνει!
Δεν ξέρω για την κυρία που χοροπηδάει, αλλά σε ότι αφορά σε εμένα, είμαι μητέρα ενός παιδιού, που φροντίζω να ενημερώνομαι διαρκώς για το θέμα των τελευταίων μηνών, όχι μόνο από τον κάθε ήξεις αφήξεις Τσιορδα, αλλά από έγκριτες επιστημονικές πηγές που υποστηρίζουν τα αντίθετα.. χρησιμοποιώ την κριτική σκέψη και βγάζω συμπεράσματα! Εμείς εδώ είμαστε πιο έξυπνοι από απλές χώρες που ακολουθούν τις οδηγίες του ΠΟΥ για χρήση μάσκας σε παιδιά άνω των 12 ετών ή σε άλλες χώρες που δεν χρησιμοποιούν καθόλου; Το ότι λένε ψέματα τόσο απροκάλυπτα, δεν σε προβληματίζει;
Τέλος, οποίος φοβάται τον ιό του 0,026% fatality rate, να φροντίσει τον εαυτό του και την υγεία του και όχι να επιβάλει τον φόβο του σε όλοι την κοινωνία, με καταστροφικά αποτελέσματα!
Εκτός από τα μέτρα της κυβέρνησης υπάρχει και η κοινωνική απαξίωση συμπολιτών που τα υποστηρίζουν.. και συγκεκριμένα μάλιστα, με το σλόγκαν “εγώ φοράω μάσκα για να σε προστατεύσω, εσύ γιατί δεν φοράς για να με προστατευσεις;”
Αν λοιπόν πιστεύεις ότι με προστατεύεις φορώντας μάσκα, σε ευχαριστώ, αλλά δεν σου το ζήτησα και δεν είναι κάτι που επιθυμώ γιατί, αν μη τι άλλο είναι ανεπαρκές.
Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για την υγεία μου, βγες έξω με γάντια, τα οποία θα αλλάζεις κάθε φορά που ακουμπάς μια επιφάνεια, (περίπου ανα 30 δευτερόλεπτα), την οποία θα περνάς με αντισηπτικό σε κάθε αλλαγή, με επιπλέον προστατευτικό για όλο το πρόσωπο, καθώς υπάρχει μετάδοση του ιού από τα μάτια/αέρα.
Από την άλλη, υποθέτω πως η υγεία σου είναι το σημαντικότερο αγαθό που διαθέτεις, άρα δεν θα βασίσεις την διασφάλισή της στο ότι κάποιος άλλος, άγνωστος συνήθως, θα κάνει όλα τα παραπάνω για εσένα, οπότε θα πρέπει να σταματήσεις ολοκληρωτικά να έρχεσαι σε επαφή με κόσμο.
Συνοψίζοντας, ή κυκλοφορείς σαν αστροναύτης με αλλαγές σε μάσκα, γάντια και λοιπό εξοπλισμό, σε ρυθμούς εργοστασιακής παραγωγής και συνθήκες χειρουργείου, ή μένεις μόνος σου, έγκλειστος σε αποστειρωμένο περιβάλλον.
Το να φοράς μια μάσκα που είναι καθαρά placebo και δημιουργεί πληθώρα πολιτιστικών, κοινωνικών, ψυχολογικών, περιβαντολλογικών και πάει λέγοντας θέματων, δεν είναι σεβασμός προς τον συνάνθρωπο σου/ατομική ευθύνη, αλλά ο μη διαχειρίσιμος φοβος σου προς την ματαιότητα της ύπαρξης σου.. και προσωπικά το εκλαμβάνω ως βραχυπρόθεσμη απειλή για την προσωπική μου υγεία αλλά και μακροπρόθεσμη απειλή για το μέλλον της ανθρωπότητας εν γένει!
Καλή συνέχεια να έχουμε με περισσότερη οξυγόνωση στους εγκεφάλους που φοράνε μασκα από άποψη.
νομίζω ότι ήδη τοποθετήθηκα για την ύπαρξη του ιού.. 0,026% fatality rate, όταν η εποχική γρίπη ανέρχεται στο 1%
επίσης, για να μην παρεξηγηθώ.. δεν προσπαθώ να σου αλλάξω γνώμη, επουδενί! Η τοποθέτηση μου έχει να κάνει κυρίως με τον τρόπο που κανιβαλίζεις ανθρώπους που έχουν άλλη άποψη από σένα.. αυτό μου έκανε την περισσότερη εντύπωση! Καλή συνέχει σου εύχομαι..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν αρκεί να "πέσουν οι μάσκες" αλλά και να Τιμωρηθούν Οι Ένοχοι
των καταστροφών της οικονομίας και της Ψυχολογίας Των Παιδιών



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θες να πεις ότι η κυβερνηση που κλεινει Νοσοκομεια, απολυει γιατρούς και νοσοκόμους, ενδιαφερεται ξαφνικα για την υγεια μας και θελει να μας βαλει μασκα? Και ενδιαφερεται για την προστασια των παιδιων? Που ο ΠΟΥ απαγορευσε τη μασκα αυστηρα σε παιδια κατω των 12 ετων?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντώνης Αλεξανδρίδης παικτης του ριαλιτι “Big Brother” παραγωγης ΣΚΑΙ:
«Με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο αλλιώς έχει βιασμό»
«Δεν γουστάρω να μου τρίβονται γκει, χοντρές γυναίκες δεν τις θεωρώ γυναίκες, αν δεν σου κατσει γυναικα βιασε την, οι γκόμενες θελουν καβλί για να στρώσουν, χωρίς καβλί γυναικα δεν παει μπροστά»
Πρωτον οφειλει το ΕΣΡ να ενεργησει βασει των αυστηρων διαταξεων που υπαρχουν για σεξιστική βια και ομοφοβισμό.
Οφειλει να διερευνηθει το ενδεχομενο ο τυπος να διωχθει ποινικα για προτροπή σε βιασμό και κακοποιηση των γυναικών.
Ο ΣΚΑΙ οφειλει να σταματήσει αμεσα αυτο το σκουπιδαριό.
Κατι τέτοιοι τυποι και η ανοχή σε αυτούς σκότωσαν τον Βαγγελη Γιακουμακη και την Ελενη Τοπαλούδη.
Να παρεμβει αμεσα Εισαγγελεας.
Καμια ανοχή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτες εικόνες στον λεηλατημένο Άγιο Ιωάννη της Μόριας. Με κλωτσιές γκρέμισαν την αγία τράπεζα αλλά και κομμάτι της ίδιας της αψίδας του ιερού, ενώ από τον τοίχο της πρόσοψης κάποιοι έσκαψαν και άρπαξαν παλαιοχριστιανικό αμφικιονίσκο ηλικίας 1.500 ετών (!)
Η Μόρια ζει τα δικά της Σεπτεμβριανά



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ο ΣΚΑΙ μια χαρα κανει τη δουλιτσα του. Τωρα θα διωξουν τον παικτη και θα καπελωσουν ολες τις αντιδρασεις πουλωντας κορεκτιλα και αντισεξισμο ενω αυτοι τον εβαλαν εκει.
Σχολιο.- Όλες οι κυβερνήσεις της alt right, όπως είναι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χρειάζονται τα τηλεσκουπιδια. Λογικά, λοιπόν, τα χειρότερα από αυτά φιλοξενουνται στην ναυαρχίδα της ΝΔ, τον Σκαι.
Η ρίζα του κακού είναι ότι η ιδιωτική τηλεόραση θεωρείται ιδιωτική επιχείρηση, οπότε ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να θέσει τους όρους του προϊόντος που φιλοξενεί στο κανάλι του. Αυτό είναι, βέβαια, λάθος και δημιουργήθηκε ως αίσθηση επειδή καμία κυβέρνηση, της προηγούμενης μη εξαιρουμένης, δεν έθεσε αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο στα κανάλια, δεν τόλμησε να τους πει ουσιαστικά ότι, όσο καταλαμβανουν δημόσιο χώρο, θα ακολουθούν ορισμένες προδιαγραφες. Γιατί τα κανάλια καταλαμβανουν δημόσιες συχνότητες, δεν είναι το τσιφλίκι του κάθε Αλαφούζου και του κάθε έμπορα. Υπό αυτή την έννοια, η λύση 'αν δεν σ αρέσει μην το βλέπεις' είναι κωμική, γελοία και επικίνδυνη. Όχι, η λύση δεν είναι να μην βλέπουμε τα τηλεσκουπιδια. Είναι να απαιτούμε να μην τα δείχνουν. (Το ιδανικό βέβαια είναι να κλείσουν τελείως τα κανάλια της διαπλοκής)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επιτυχία της διαμαρτυρίας γονέων πανελλαδικά είχε μεγάλη επιτυχία και συγχαρητήρια σε όλους!
Απόδειξη για αυτή την επιτυχία είναι η ΜΟΥΓΚΑ των ΜΜΕ!!Αν δεν είχαν τόσο κόσμο πανελλαδικά είμαι σίγουρος πως θα έπαιζε πρώτο θέμα
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΚΑΙ – Big Brother: Ο πάτος δεν έχει πάτο
7 Σεπτεμβρίου 2020
Δεν θα ασχοληθούμε με το δίποδο που κι όσοι δεν καταναλώνουμε αυτό το σκουπίδι, το «Μπιγκ Μπράδερ» του ΣΚΑΙ, πληροφορηθήκαμε ότι  πρότεινε σε άλλα δίποδα του είδους του τον βιασμό των γυναικών. Γυναικών όπως η Τοπαλούδη. Όπως η Μυρτώ. Όπως οι μάνες μας. Όπως οι κόρες μας. Οι αδερφές μας. Οι φίλες μας.
Θα ασχοληθούμε με τον ΣΚΑΙ.
Ξέρετε, το τι βγαίνει στον «αέρα» μιας μαγνητοσκοπημένης εκπομπής είναι επιλογή του παραγωγού. Το τι βγαίνει στον «αέρα» μιας τέτοιας παραγωγής είναι επιλογή του μοντάζ. Το ποιόν και τι επιλέγεις να μοστράρεις μέσα από την τηλεόραση είναι επιλογή του παραγωγού. Το τι αποφασίζεις να πουλήσεις σαν «παιχνίδι», σαν «ψυχαγωγία», σαν «είδηση» είναι επιλογή του καναλιού.
Ο,τι μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΙ στο live streaming δεν «ξέφυγε». Επιλέχτηκε!
Ο ΣΚΑΙ και οι παραγωγοί αυτού του οχετού θα ισχυριστούν ότι – μετά φυσικά από το σάλο και το φτύσιμο – «πήραν μέτρα» διότι απέβαλλαν από το «σόου» τους τον συγκεκριμένο.
Επομένως, αν αύριο μάς βγάλουν κανέναν έμπορο ηρωίνης να διαφημίζει την πραμάτεια του, και μετά τον αποβάλλουν, θα έχει αποκατασταθεί η τάξη…
Αν αύριο μάς βγάλουν κανέναν παιδεραστή να προβάλλει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, και μετά τον αποβάλλουν, θα είναι όλα τακτοποιημένα…
Αν αύριο μάς βγάλουν τον ναζιστή – ή μήπως αυτό το έχουν κάνει; – να υμνεί το Αουσβιτς, και μετά τον αποβάλλουν, θα είναι όλα καλώς καμωμένα…
Αν αύριο μάς βγάλουν την «παίκτριά τους» να δίνει συνταγές πως ρίχνουμε το βιτριόλι, και μετά την αποβάλλουν, θα είναι όλα διορθωμένα…
Δεν αποκλείεται κιόλας να μας πουν, στο πλαίσιο του πνευματικού τους αυνανισμού που τον βαφτίζουν «μετανεωτερικότητα», ότι όλα αυτά είναι… «απόψεις». Που «δοκιμάζονται». Οτι «ο καθένας μπορεί να έχει όποια άποψη θέλει, να τη διατυπώνει και να κρίνεται»… Γιατί έχουμε «ελευθερία» ρε αδερφέ!
Τέτοια «ελευθερία», λοιπόν. Και τέτοια «δημοκρατία»! Βλέπετε, γι’ αυτούς δημοκρατία δεν είναι η αποκάλυψη της ρυπαρότητας, η κοινωνική καταδίκη της σαπίλας, η απαξία του παλιανθρωπισμού, η προστασία από την βρωμιά, από την δυσωδία, από τον μισανθρωπισμό.
Όχι, γι’ αυτούς, για το σύστημά τους, για την τηλεθέασή τους, για τους χορηγούς τους, για τα φράγκα – τελικά για τα φράγκα – που παράγονται με έδεσμα την προστυχιά, όλα αυτά, η προστυχιά, ο μισανθρωπισμός, ο μάτσο κωλοπαιδαρισμός, η σερβιρισμένη στην υγειά μας με σινιέ νταβαντζηλίκι πουτανιά, είναι… άποψη. Και γιατί όχι και τρόπος ζωής…
Η δική μας, λοιπόν, άποψη, είναι ότι εκεί στο ΣΚΑΙ, η ικανότητά τους στον κατήφορο, για όσο θα υπάρχει το χρηματιστήριο της σαπίλας, τούς εγγυάται πολλά κέρδη. Γιατί ο δικός τους ο κατήφορος είναι συνώνυμος του πάτου.  Κι ως γνωστόν, ο πάτος δεν έχει πάτο. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξορισανε από την γλώσσα κάτι λεξεις σε ένα είδους αντεστραμενου πουριτανισμού αλλά αφήσανε την φτώχεια ,την πνευματική μιζέρια,την διαφθορά,τον κυνισμο, τον κοινωνικό καννιβαλισμο,τον σεξισμό,την βία , τον ρατσισμό , την. χυδαιότητα την απολιτικ απάθεια ,την πορνεια λόγω ανέχειας,την ψευτομαγκια,τους φασίστες της διπλανής πόρτας,τους βασανιστές ζωων ,τους κακοποιητες γυναίκων και παιδίων,και άλλα πολλά να αλωνιζουν και βλέπω πολλούς να λένε "α μα τι μπσακλας,ποιος τα κοιτάζει "?για τα βοθροκαναλα και
όλη την σαβουρα που ξερνάει το κουτί αποβλακωσης εδώ και δεκαετίες ,Μουγγαφον
Α ναι αν βάψεις τα μαλλιά σου ροζ και κυκλοφορείς με τάγκα είναι οκ,είναι απελευθέρωση ...
Οχι ,σεξισμός είναι αλλά τα χετε κανει αχταρμα
Απελευθέρωση είναι να εχουν όλοι να φάνε και να μην εκπορνεύονται παιδιά στα πάρκα για μια τυροπιτα ..
απελευθέρωση είναι η κοινωνική δικαιοσύνη ,η φαντασία ,η χαρά ,ο ερωτισμός ,και η σύνδεση με την γη ,το νερό ,τα ζώα ,όλα αυτά που είναι ζωή



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντι να απαιτησετε καλά σχολεια με ευρυχωρες αιθουσες,με πιο πολλούς εκπαιδευτικούς ,με αρκετές καθαρίστριες ,με κολατσιό και φρούτα για τους μαθητές ,τα βάζετε με τους γονείς που αντιδρανε στο ανοιγμα των σχολείων να στέλνουν τα παιδιά τους με μάσκα, κάτι που έχουν καταδικάσει όλοι οι παιδίατροι.
Ειπαμε,η απουσία της Αριστεράς στο κοινωνικό πεδίο αφήνει χωρο στην λαϊκίστικη δεξιά και τρομολαγνα ακροδεξιά
Δεν φταιει η κοινωνία ,η πολιτεία φταιει
Α ναι ξέχασα απαξίωθηκε κάι πάει προς εξαφάνιση η κοινωνιολογία ,αλλά έχουμε τσιρλιντινγκ που θα μας δείξει τους μηχανισμους χειραγώγησης του συστηματος και πως εδραιωνεται κοινωνικα ο καννιβαλισμος και ο πόλεμος κατά των πιο φτωχών από μας
(Μα τι γράφω η κακουργα? "Δεν λέμε πια "φτωχοί"λέμε "οικονομικα ασθενείς πληθυσμοί ")




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Θεσσαλονίκη
Επίθεση από αγέλη σκύλων σε 17χρονη – Τη δάγκωσαν 58 φορές
Η μητέρα της άτυχης κοπέλας περιέγραψε το περιστατικό και τις σοκαριστικές λεπτομέρειες
7 Σεπτεμβρίου 2020 | 17:23
Eπίθεση από αγέλη σκύλων, οι οποίοι τη δάγκωσαν 58 φορές, δέχτηκε τις προηγούμενες ημέρες μια 17χρονη στη Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα, η μητέρα της άτυχης κοπέλας περιέγραψε το περιστατικό και τις σοκαριστικές λεπτομέρειες.
«Ήταν ένα βράδυ γύρω στις 21:30, το παιδί βγήκε έξω. Η κόρη μου, φυσικά, τα λατρεύει τα ζώα, δεν είχε ποτέ πρόβλημα, ούτε να τα προκαλέσει, τίποτα» είπε αρχικά, μιλώντας στο Star και συνέχισε:
«Μιλούσε στο τηλέφωνο και ξαφνικά γύρισε πίσω και είδε 15 σκύλους να πηγαίνουν κατά πάνω της. Κοίταξε να βρει κάποιον κάδο να ανέβει επάνω ή κάποιο αυτοκίνητο, αλλά δεν υπήρχε. Να τρέξει, φοβήθηκε, οπότε άρχισε να δέχεται τις δαγκωματιές της αγέλης, έχοντας τα χέρια της ψηλά, προσπαθώντας να μην πέσει και τη δαγκώσουν στο κεφάλι και τον λαιμό. Προσπαθούσε να πάει σε έναν κύριο που είχε δει λίγο πιο κάτω, σε ένα αυτοκίνητο, με σκοπό να τη δει και να τη βοηθήσει».
Όπως περιγράφει η ίδια «δεν έβγαινε φωνή, δεν μπορούσε να φωνάξει ‘βοήθεια’, είχε σοκαριστεί. Να είναι καλά αυτός ο άνθρωπος, όποιος και εάν είναι, πήγε, τη βοήθησε και πήγε την κόρη μου στο νοσοκομείο».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λιβύη: Ο Ερντογάν άρπαξε 576 εκατ. δολάρια λιβυκού χρυσού και τον μετέφερε στην Τουρκία
7 Σεπτεμβρίου 2020, 16:06
Χρυσός, αξίας 576 εκατ. δολαρίων, μεταφέρθηκε από τη Λιβύη στην Τουρκία το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με την τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (κεντρωοι κεμαλικοί) δήλωσε ότι, χρυσός αξίας 576 εκατ. δολαρίων, από τα αποθέματα χρυσού της Λιβύης, μεταφέρθηκε στην Τουρκία.
Πρόκειται για κανονική λεηλασία της βορειοαφρικανικής χώρας από το ισλαμοφασιστικό καθεστώς Ερντογάν και την ισλαμοφασιστική «δυτικώς αναγνωρισμένη» τουρκολιβυκή κυβέρνηση μαριονέτα της Τρίπολης.
Πριν τρεις μήνες έγινε γνωστό ότι ο ισλαμοφασιστας Τουρκολίβυος επικεφαλής του καθεστώτος της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σαράτζ, μετέφερε 4 δισ. δολάρια στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας συν ακόμα 8 δισ. δολάρια για να πληρώσει την τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη.
Έγκυρες πηγές που μίλησαν στο TRIBUNE εξήγησαν ότι, στον Ερντογάν δεν αρκούν τα δισεκατομμύρια που βρήκε στα λιβυκά δημόσια ταμεία, έσοδα από το πετρέλαιο, τα οποία άρπαξε με αποτέλεσμα ο λιβυκός λαός να πεινά, θέλει και τον χρυσό της χώρας, στην απελπισία του να σώσει την τουρκική λίρα.
Ο λόγος που ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, που πρόσκειται στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία αντιμάχεται το ισλαμοφασιστικό καθεστώς της Τρίπολης, έκλεισε τις πετρελαιοπηγές και τις εξαγωγές πετρελαίου ήταν για να μην καταλήγουν τα έσοδα από το πετρέλαιο στο καθεστώς Σαράτζ -ως «δυτικώς αναγνωρισμένη» κυβέρνηση- και από εκεί να διοχετεύονται στην Τουρκία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Big Brother: Η πρώτη κίνηση του Αντώνη μετά την αποχώρησή του!
Βγήκε από το σπίτι!
7 Σεπτεμβρίου 2020
Χαμός επικρατεί από χτες στα social media έπειτα από την εμετική ατάκα του Αντώνη Αλεξανδρίδη περί βιασμού των γυναικών!
Άμεσα ο ΣΚΑΙ έκοψε το live streaming και στην συνέχεια έδιωξε τον Κρητικό από το σπίτι, ο οποίος εδώ και λίγες ώρες έχει επιστρέψει στην "έξω κόσμο"! Άμεση ήταν και η πρώτη αντίδρασή του μετά τον σάλο που προκλήθηκε! Ποια ήταν αυτή;
Ο Αντώνης μόλις βγήκε από το σπίτι άνοιξε το κινητό του και είδε τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί στα social media με το κράξιμο να πέφτει σύννεφο στα προφίλ του! Όπως ήταν αναμενόμενο ο Αλεξανδίδης "έκλεισε" το προφίλ του στο Instagram και το έκανε "ιδιωτικό" προφίλ ώστε να μην μπορεί να τον βρίζει ο καθένας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αστυνομικός απήγαγε πολίτη και του έκλεψε 40.000 ευρώ
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 - 14:47
Απίστευτο περιστατικό στην Αργυρούπολη, με έναν πολίτη να καταγγέλλει πως το πρωί της Δευτέρας (7/9) τον απήγαγαν ένας αστυνομικός και ο συνεργός του και του αφαίρεσαν 40.000 ευρώ!
Πρωτοφανές περιστατικό στην Αργυρούπολη καταγγέλλει ένας ιδιώτης.
powered by Rubicon Project
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ένας αστυνομικός, που υπηρετεί στις πεζές περιπολίες και ο συνεργός του, φέρονται να απήγαγαν έναν πολίτη από κατάστημα! Οι δυο τους, όπως καταγγέλλει το θύμα, του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο Α.Τ. για μια προσωπική υπόθεση, αλλά τον μετέφεραν σε σπίτι της περιοχής και του αφαίρεσαν 40.000 ευρώ!
Μόλις ο άνδρας απελευθερώθηκε, ενημέρωσε την αστυνομία, που ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Μετά από λίγη ώρα, πράγματι, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ τους εντόπισε και μετά από καταδίωξη, τους συνέλαβε.
Ρεπορτάζ του in.gr, εξάλλου, αναφέρει πως ο συμμέτοχος στη ληστεία φέρεται να είναι ένας αντιεξουσιαστής με δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη, ενώ εμπλοκή στην υπόθεση φέρεται να έχει ένα ακόμη άτομο.
Εντύπωση προκαλεί, εξάλλου, το γεγονός, σύμφωνα πάντα με το in.gr, ότι ο εν λόγω αστυνομικός είχε εντοπισθεί προ μερικών εβδομάδων να κινείται ύποπτα κοντά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη -είχε εντοπισθεί από τη φρουρά του. Ακόμη φερόταν να είχε επαφή με άτομα του ποινικού χώρου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ. Απεξαρτημενη γυναίκα έδωσε το νεφρό της στον αστυνομικό που την είχε συλλάβει
Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2020 - 21:52
Η γυναίκα βγήκε από την φυλακή και κατόρθωσε να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά.
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία μιας γυναίκας από την Αλαμπάμα, που βγήκε από την φυλακή και προσέφερε τον νεφρό της για μεταμόσχευση, στον αστυνομικό που την είχε συλλάβει πριν χρόνια.
Η γυναίκα βγήκε από την φυλακή και κατόρθωσε να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά.
Χωρίς δεύτερη σκέψη η Τζοσελίν Τζέιμς πρόσφερε το νεφρό της για μεταμόσχευση στον αστυνομικό που την είχε συλλάβει.
Ήταν μια από τις πιο καταζητούμενες γυναίκες στην Αλαμπάμα, ναρκομανής, ενώ είχε συλληφθεί αρκετές φορές με δεκάδες κατηγορίες από την συγκεκριμένο αστυνομικό.
Όπως είπε ο ίδιος, εκείνη είχε συνεχώς προβλήματα με κλοπές και ναρκωτικά, ενώ εκείνη είπε πως είχε χάσει τον αυτοσεβασμό της και το μόνο που δεν είχε χάσει ήταν τα παιδιά της, «αν και θα έπρεπε» όπως τόνισε.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, κοιτώντας στο Facebook είδε τον άνθρωπο που την είχε συλλάβει να είναι στην λίστα προς αναζήτηση λήψης οργάνων και συγκεκριμένα νεφρού.
Ο αστυνομικός θα έπρεπε να περιμένει 8 χρόνια με την λίστα και δεν πίστευε όταν η κοπέλα επικοινώνησε μαζί του και του είπε ότι πρόκειται να του δώσει το δικό της νεφρό.
Υπεβλήθη σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν ήταν η κατάλληλη δότρια και τελικά ήταν. Βρέθηκαν στο νοσοκομείο όπου και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η μεταμόσχευση.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την κατάσταση της υγείας του και το περιστατικό
Ξυλοδαρμός 17χρονου στο Γαλάτσι – Τι λέει η μητέρα του στο MEGA
Σοκ και προβληματισμό για τα φαινόμενα μπούλινγκ και εκφοβισμού στη χώρα προκαλεί ο άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου στο Γαλάτσι από ομάδα 20 ανήλικων, που τον χτυπούσαν επί ώρα με μανία
 7 Σεπτεμβρίου 2020 | 09:58
Σοκ και προβληματισμό για τα φαινόμενα μπούλινγκ και εκφοβισμού στη χώρα προκαλεί ο άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου στο Γαλάτσι από ομάδα 20 ανήλικων, που τον χτυπούσαν επί ώρα με μανία.
Επί 10 λεπτά, τουλάχιστον 20 ανήλικοι τον χτυπούσαν με κλωτσιές και μπουνιές στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι, το απόγευμα του Σαββάτου.
Το θύμα της επίθεσης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, και η μητέρα του 17χρονου κ. Βάσω Γαλιατσάτου μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την κατάσταση της υγείας του παιδιού και για το πώς έγινε το άγριο περιστατικό.
Όπως λέει η κ. Γαλιατσάτου, ο 17χρονος αρχίζει λίγο λίγο να συνέρχεται ωστόσο έχει ακόμη τραύματα ενώ έχει μπροστά του και χειρουργείο που πρέπει να κάνει στη γνάθο. Δύσκολο είναι και το ψυχολογικό κομμάτι, καθώς το σοκ ήταν μεγάλο.
«Δεν τα ήξερε τα παιδιά που τον χτύπησαν, δεν τα είχε ξαναδεί ποτέ. Δεν υπήρχε ιδιαίτερος λόγος για αυτό που έγινε» λέει. Ο 17χρονος είχε πάει στην πλατεία με τους φίλους του για καφέ και εκεί έπεσε σε έναν καυγά που γινόταν ανάμεσα σε έναν της ομάδας των ανηλίκων με κάποιον γνωστό του 17χρονου.
«Ο γιος μου τους είπε «σταματήστε» και τότε του επιτέθηκε ο αρχηγός της ομάδας που άρχισε να τον γρονθοκοπά και τον έριξε κάτω. Μετά άρχισαν να τον χτυπάνε όλοι μαζί».
«Από τα προφίλ στα μέσα δικτύωσης καταφέραμε να βρούμε μόνο τα έξι παιδιά, εκ των οποίων τα τέσσερα εντοπίστηκαν από την Αστυνομία όπου και παραδέχθηκαν τις πράξεις τους. Από ό,τι έχουμε μάθει δεν είναι από το Γαλάτσι, και δημιουργούν προβλήματα σε διάφορες περιοχές».
Ο 17χρονος μάλιστα ασχολείται με πολεμικές τέχνες και έχει μαύρη ζώνη στο καράτε. Αυτό ίσως και να τον γλίτωσε από πολύ χειρότερα διότι το παιδί ήξερε πώς να αμυνθεί και να προστατέψει όσο μπορούσε τα ζωτικά του όργανα. «Δυστυχώς, όμως, τα παιδιά ήταν πάρα πολλά και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Κατάφερε μόνο και προστατεύθηκε και δεν είχαμε χειρότερα» λέει η κ. Γαλιατσάτου.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτά εκανε ο αστυνομικός - "μπουμπούκι" που λήστεψε επιχειρηματία στην Αργυρούπολη
Σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία.
7/9/2020 – 20.30
Διαλευκάνθηκε από την Αστυνομία η σοβαρή υπόθεση ληστείας με θύμα έμπορο αυτοκινήτων και δράστη αατυνομικό στην περιοχή της Αργυρούπολης.
Οι ”αδιάφθοροι” της Αστυνομιας συνέλαβαν εναν 22χρονο ειδικό φρουρό και έναν 40χρονο συνεργό του, ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων στη Νέα Σμύρνη, οι οποιοι παρακολουθουσαν επί μέρες τον 37χρονο έμπορο αυτοκινήτων.
Η πρώτη απόπειρα να τον ληστέψουν έγινε την προηγούμενη Παρασκευή, χωρίς να καταφέρουν τον σκοπό τους. Οι δράστες επανήλθαν σήμερα οταν και σταμάτησαν τον έμπορο αυτοκινήτων έξω από το κατάστημα του και τον οδήγησαν με τη βία στο σπίτι. Εκεί τον έδεσαν, του άρπαξαν 40.000 ευρώ και στη συνέχεια κατά τη διαφυγή τους ο αστυνομικός απείλησε με όπλο πολίτη που προσπάθησε να τους σταματήσει.
Το Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβε και τον έμπορο αυτοκινήτων γιατί στο σπίτι του βρέθηκαν ποσότητα ναρκωτικών και ζυγαριές ασφαλείας. Ο 37χρονος ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά του τα φόρτωσαν οι δραστες, εκδοχή που εξετάζεται με επιφύλαξη από τους αστυνομικολύς που κάνουν την έρευνα. Γι αυτό και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία.
Ενδιαφέρον έχει το ” βιογραφικό” του 22χρονου ειδικού φρουρού που πρωταγωνίστησε στην υπόθεση. Προσελήφθη πρόσφατα κάτά τις τελευταίες προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ και γρήγορα απασχόλησε με τη συμπεριφορά του την Υπηρεσία. Συγκεκριμένα φέρεται να αφαίρεσε εναν φάρο της Αστυνομίας από την υπηρεσία του και να έκανε αυτοβούλως επιτηρήσεις σπιτιών στην περιοχή της Καλλιθέας. Το αποτέλεσμα ήταν να φύγει από την Ομάδα ΔΙΑΣ και να μετακινηθεί σε άλλη θέση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ειδικός φρουρός για άγνωστο λόγο ενδιαφερόταν για τα συστήματα ασφαλείας των σπιτιών. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι εθεάθη και στην ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μεγαλυτερος πολιτικός απατεώνας της Ελλαδας ειχε το θρασσος να πει στη Βουλη
Αλ6ς Τζίφρας σε Μητσοτάκη: Είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




7 μέρες καίγεται η Συρία: Λατάκια, Χάμα, Χομς από Τούρκους πράκτορες. Απάντησε το ”Λαϊκό Μέτωπο Απελευθέρωσης Αλεξανδρέττα” μ΄επίθεση κατά τούρκικης βάσης μ΄1 νεκρό Τούρκο στρατιώτη στο Ν Ιντλίμπ.Αντίποινα Τούρκων απόπειρα δολοφονίας κατά του επικεφαλή της οργάνωσης….Ο Lavrov έφθασε στη Δαμασκό και μετά πάει στην Κύπρο…
07/09/2020
Για 7 συνεχείς μέρες καίγονται τα κατάφυτα δάση σε ορεινούς όγκους σε Αν. Λατάκια ως Χάμα και Χομς χωρίς καμιά διεθνή βοήθεια από πουθενά ούτε ελικόπτερο ούτε πυροσβεστικό αεροσκάφος. Πυρακτώθηκαν τα Jabal al-Turkman πεδίο μάχης επί σειρά ετών με Τουρκόφιλους τρομοκράτες και οι περιοχές Slunfeh και Al-Ghaab Plain και τα βουνά του Masyaf και η περιοχή Nubol al-Khatib στη Χάμα όπως και στα δυτικά της Χομς το χωριό Halat στην περιοχή Tal Kalakh, και στο Anaz.Tεράστια οικολογική καταστροφή και στρατηγικής σημασίας….
Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλουν οι πυροσβέστες κι ο στρατός και μέλη της πολιτικής προστασίας και εθελοντές αλλά τα μέσα τους δεν επαρκούν. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης.Τούρκοι πράκτορες εισχώρησαν και καίνε τα δάση και τα βουνά τους κάμπους της Συρίας κυρίως στον άξονα που γειτνιάζει με Ιντλίμπ και τούρκικα σύνορα στα ΒΔ. Εφαρμόζουν την τακτική καμμένη γη για ν΄αποψιλώσουν τα πάντα ιδιαίτερα στ΄απόκρημνα βουνά της Λατάκια που υπήρξαν ο προμαχώνας ως φυσικό καταφύγιο της αντίστασης κατά του νεοθωμανικού επεκτατισμού. Στόχος να μην υπάρχει πια αυτή η φυσική άμυνα ….
Η απάντηση ήρθε από την οργάνωση Λαϊκό μέτωπο για την Απελευθέρωση της Αλεξανδρέττας (Ισκέντερουμ) στην Τουρκία επαρχία Χατάι όπου και η Αντιόχεια που ανήκε στη Συρία ως τα μέσα του 20ου αιώνα. Προφανώς άνδρες του έδρασαν χθες και ήταν αυτοί που πυροβόλησαν ως αταυτοποίητοι κατά Τούρκων στρατιωτών που ήταν στην περίμετρο της τούρκικης βάσης στο εσωτερικό της πόλης Muhtarim πλησίον της Ariha, στο νότο του Idlib στη Συρία σκοτώνοντας 1 κατά παραδοχή του Τούρκου Υπ. Άμυνας και τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν ακόμη. Eίναι επιχείρηση της οργάνωσης γιατί το προπύργιό της που ήταν τα βουνά της Β Λατάκια ριμάχθηκαν από τις πυρκαγιές των Τούρκων.
Τ΄αντίποινα των Τούρκων ήταν άμεσα. Άνθρωποί τους ή πράκτορες της ΜΙΤ προέβησαν σε μια ακόμη απόπειρα δολοφονίας του Ali Kayali επικεφαλή της Οργάνωσης ”Λαϊκό μέτωπο για την Απελευθέρωση της Αλεξανδρέττας (Ισκέντερουμ)” H oργάνωση για το Iskenderun σε ανακοινωθέν της καθιστά υπεύθυνους γι αυτήν την επίθεση τους Αδερφούς Μουσουλμάνους του Erdogan μέσω των εξαγορασμένων υποχείριών τους ή τους χειραγωγούμενους τους δια της πλύσης εγκεφάλου.
Άγνωστοι που επέβαιναν σε άλλο όχημα γάζωσαν το αυτοκίνητο του καθώς έκανε περιοδεία στα χωριά της Β Λατάκια χθες τη νύχτα στην περιοχή Kassab προς τις 11:30 μμ στον αυτοκινητόδρομο Al-Basit. Υπήρξε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των τρομοκρατών και της συνοδείας του Κayali (Mihrac Ural). Άγνωστο αν ο ίδιος τραυματίστηκε πάντως είναι εν ζωή και σε καλή κατάσταση….Toύρκικη πηγή: Υπάρχουν πληροφορίες ότι το άτομο τραυματίστηκε.
Σε μια άλλη εξέλιξη ο ΥΠΕΞ Ρωσίας Sergei Lavrov έφθασε στη Δαμασκό και αργότερα θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη τύπου με ΥΠΕΞ Συρίας τον Mouallem…Αργά σήμερα θα μεταβεί στην Κύπρο ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
Το πρωί της Τρίτης (08/09), θα συναντηθεί με Ν.Αναστασιάδη, Δημήτρη Συλλούρη,Ν Χριστοδουλίδη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ηράκλειο: Συνελήφθησαν 91 άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς με πλαστά έγγραφα
 Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020, 18:27
Ενενήντα ένα άτομα, 46 άνδρες και 45 γυναίκες, όλοι ξένης καταγωγής, συνελήφθησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου κατά το χρονικό διάστημα από την 31 Αυγούστου έως και 6 Σεπτεμβρίου, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Η σύλληψή τους έγινε στη διάρκεια ελέγχων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος του Αερολιμένα Ηρακλείου, όπου οι ανωτέρω άνθρωποι επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας, Βουλγαρίας, Σουηδίας, Ισπανίας, Βελγίου, Γερμανίας, Ουγγαρίας, Ιταλίας, Ρουμανίας, Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, Λουξεμβούργου, Ολλανδίας, Πολωνίας, Ιαπωνίας, Αυστρίας, Συρίας, Καμερούν, Νορβηγίας, Σλοβενίας και Τσεχίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Σκωτία, Πολωνία και Ελβετία.
Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Πακιστανοί στο Τυμπάκι της Κρήτης είναι 3.700 και οι ντόπιοι Κρητικοί είναι 2.800. Όταν συγκρούστηκαν, ήταν 30 ντόπιοι Κρητικοί εναντίον 200 πακιστανών. Όταν συνέλαβε η αστυνομία 25 άτομα, τα 20 ήταν Πακιστανοί και τα 5 Έλληνες. Πήγε το βράδυ ο ντόπιος Κρητικός που έχει τους Πακιστανούς στο συσκευαστήριο και απειλούσε να απελεύθερωσουν τους Πακιστανούς γιατί τον καταστρέφουν. Οι 20 Πακιστανοί την άλλη μέρα στο Αυτόφωρο απελευθερώθηκαν, οι Έλληνες καταδικάστηκαν. Η αστυνομία στην Κρήτη ψάχνει για ένοπλες ομάδες Κρητικών που ετοιμάζουν αντίποινα. Το ΚΚΕ πήρε θέση. Καταδίκασε τους ντόπιους Κρητικούς που αντιστάθηκαν, γιατί λέει είναι καθυστερημένοι ρατσιστές και χρυσαυγίτες, και πήρε θέση υπέρ των Πακιστανών, γιατί είναι "εργάτες" λέει. Και ρίχνουν τα μεροκάματα, λέω εγώ. Γιαυτό τους φέρνουν άλλωστε.
Όταν τη δεκαετία του 1990 είχα πάει στη νότια Κρήτη με έναν φίλο μου Κρητικό, πήραμε μια μέρα το καραβάκι που έκανε εκδρομή στα νότια κοντινά λιμάνια. Όταν φτάσαμε στα Σφακιά μου είπε επί λέξη, (ακόμα το θυμάμαι), εδώ που ήρθαμε μη διανοηθείς να κοιτάξεις καμιά Σφακιανή, ούτε καν να την κοιτάξεις, σε έχουν σκοτώσει στη στιγμή, κι εγώ δε μπορώ να κάνω τίποτε, παρόλο που είμαι Κρητικός. Και στο Τυμπάκι πείραξε ο Πακιστανός τη ντόπια και αυτή έβαλε τα κλάματα. Ποιος ξέρει τι της είπε... Και όταν του έκανε παρατήρηση ο ντόπιος, του επιτέθηκαν 10 Πακιστανοί. Και εκεί μαχαίρωσε τον Πακιστανό. Και μετά, το βράδυ επιτέθηκαν 200 Πακιστανοί σε 30 Έλληνες.
Αυτό λέει η είδηση που διάβασα. Η αστυνομία και τα ΕΚΑΜ στο Τυμπάκι και στη Μεσσαρά και στο Νομό Ηρακλείου γενικά, έχει φάει το κόσμο, έχει φέρει τα πάνω κάτω, γιατί έχει πληροφορίες ότι μαζεύονται οι ντόπιοι τα βράδια σε διάφορα σπίτια, οπλισμένοι, και σχεδιάζουν αντίποινα. Βράζει το Τυμπάκι λέει. Η αστυνομία του καθεστώτος λέει ότι είναι ρατσιστές, χρυσαυγίτες, και ότι ψέμα και βλακεία λέει συνήθως το καθεστώς ενάντια στους Έλληνες που θέλουν να υπερασπίσουν το τόπο τους. Εδώ στη Λέσβο και στη Χίο έστειλαν ορδές από ΜΑΤ και ΕΚΑΜ ενάντια στους ντόπιους κατοίκους που είχαν εξεγερθεί από τις κλεψιές και τις παρανομίες των λαθρομεταναστών.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Ευρω Ένωση προειδοποιεί τη Σερβία κατά της μεταφοράς της πρεσβείας της στην Ιερουσαλήμ
 Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020, 17:12
Η Ευρω Ένωση εξέφρασε σήμερα τη «σοβαρή ανησυχία» και τη «λύπη» της σχετικά με τη δέσμευση του Βελιγραδίου να μεταφέρει την πρεσβεία του στο Ισραήλ από το Τελ-Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ρίχνοντας μια σκιά στην επανάληψη των συνομιλιών Σερβίας-Κοσόβου στις Βρυξέλλες.
Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Αβντουλάχ Χότι επαναλαμβάνουν σήμερα στις Βρυξέλλες τον διάλογό τους με στόχο μια εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Πρίστινα, μερικές ημέρες αφού υπέγραψαν στην Ουάσινγκτον μια οικονομική συμφωνία.
Στο τέλος μιας συνάντησής τους στον Λευκό Οίκο, παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ, οι δύο ηγέτες δεσμεύθηκαν την Παρασκευή σε μια «οικονομική εξομάλυνση» και η Σερβία ανακοίνωσε την απόφασή της να μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ.
Το Κόσοβο δέχθηκε από την πλευρά του να εγκαθιδρύσει διπλωματικές σχέσεις με το σιωναζιστικό κράτος.
Η Ε.Ε. είναι προσηλωμένη σε μια λύση δύο κρατών, το καθένα με την Ιερουσαλήμ για πρωτεύουσά του, και η δική της διπλωματική αποστολή βρίσκεται στο Τελ-Αβίβ. Οι Βρυξέλλες αναμένουν από τις υποψήφιες για ένταξη χώρες, όπως η Σερβία, να ευθυγραμμίζουν τις θέσεις τους μαζί τους στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.
«Στο πλαίσιο αυτό, κάθε διπλωματικό διάβημα που θα έθετε υπό αμφισβήτηση την κοινή θέση της Ε.Ε. σχετικά με την Ιερουσαλήμ είναι πηγή σοβαρής ανησυχίας και λύπης», δήλωσε ο Πίτερ Στάνο, εκπρόσωπος του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ.
Μολονότι ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «ιστορική» τη συμφωνία που υπογράφηκε την Παρασκευή, οι ηγέτες της Σερβίας και του Κοσόβου επισήμαναν πιο επιφυλακτικά σήμερα πως αυτές οι δεσμεύσεις «μπορούν να παράσχουν μια χρήσιμη συμβολή για να επιτευχθεί μια πλήρης συμφωνία, υποχρεωτική νομικά για την εξομάλυνση των σχέσεων».
Οι δύο ηγέτες εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση πριν από την έναρξη της συνόδου τους στις Βρυξέλλες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βρετανία: Επαναλαμβάνεται η ακροαματική διαδικασία για την έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ
 Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020, 09:05
Έπειτα από πολλούς μήνες διακοπής της υπόθεσης σχετικά με το αίτημα για έκδοση στις ΗΠΑ του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, η βρετανική δικαιοσύνη εξετάζει εκ νέου την υπόθεση.
Ο 49χρονος Αυστραλός κατηγορείται από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία επειδή από το 2010 και μετά έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα από 700.000 διαβαθμισμένα έγγραφα για τις δραστηριότητες του αμερικανικού στρατού. Οι δικηγόροι του Ασάνζ καταγγέλλουν μια πολιτική διαδικασία που βασίζεται σε ψέματα.
Πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία αναμένεται να διαρκέσει τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, οι υποστηρικτές του Ασάνζ έχουν καλέσει σε διαδήλωση τον κόσμο μπροστά από το κακουργιοδικείο.
Ο Ασάνζ αυτή την περίοδο κρατείται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς στο Λονδίνο, με τον ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια Νιλς Μέλτσερ να έχει καταγγείλει τις συνθήκες κράτησής του. Οι δικηγόροι του είχαν υποβάλει αίτημα τον Μάρτιο να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, επικαλούμενοι την κατάσταση της υγείας του και την πανδημία του κορωνοϊού, όμως το αίτημά τους απορρίφθηκε.
Η έκδοσή του θα ισοδυναμεί με θανατική ποινή, σχολίασε η δικηγόρος του Στέλα Μόρις, η οποία είναι και σύντροφός του. Η 37χρονη Μόρις φοβάται ότι ο Ασάνζ θα βάλει τέλος στη ζωή του, αν εγκριθεί το αίτημα των ΗΠΑ.
Ο ιδρυτής του WikiLeaks συνελήφθη τον Απρίλιο του 2019, αφού πέρασε επτά χρόνια κλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου είχε καταφύγει για να γλιτώσει την έκδοση στις ΗΠΑ.
Περίπου 40 οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου έχουν ζητήσει την άμεση απελευθέρωσή του.
Εξάλλου η γαλλική ένωση υπέρ των δικαιωμάτων των κρατουμένων Robin des Lois επανέλαβε τον Αύγουστο το αίτημά της να δοθεί πολιτικό άσυλο στον Ασάνζ από τη Γαλλία. Αντίστοιχο αίτημα είχε υποβάλει ο Γάλλος δικηγόρος του Ασάνζ Ερίκ Ντιπόν-Μορετί, ο οποίος πλέον έχει γίνει υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Ζαν Καστέξ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




- Αρχίζει το γλέντι... Η Κίνα άνοιξε πυρ κατά των ΗΠΑ στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό μακελειό
ΔΕΥΤΕΡΑ, 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020
 Οι Κινεζικές και οι Αμερικάνικες κοινότητες εμπειρογνωμόνων συζητούν αναφορές ότι το Πεκίνο πρόκειται να ανταποκριθεί στις κυρώσεις των ΗΠΑ, πωλώντας το 20% του χαρτοφυλακίου των τρισεκατομμυρίων κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ. Το φάσμα των απόψεων σχετικά με το πόσο πιθανή και αποτελεσματική θα είναι αυτή η «οικονομική τιμωρία» για την Ουάσιγκτον από τον μεγαλύτερο εξωτερικό πιστωτή της είναι πολύ ευρύ.
Ανάλογα με τον πολιτικό προσανατολισμό και την ιθαγένεια όσων σχολιάζουν αυτήν την απειλή της Κίνας, οι συνέπειες της εφαρμογής της φαίνεται να είναι «μικροπράγμα που οι ΗΠΑ δεν θα δώσουν καν προσοχή» ή πραγματική αποκάλυψη στις Αμερικανικές χρηματοπιστωτικές αγορές. Το πιο πιθανό σενάριο για την ανάπτυξη γεγονότων βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε αυτά τα άκρα, και για να κατανοήσετε την πραγματική κατάσταση, πρέπει να αφαιρέσετε ελαφρώς τις βραχυπρόθεσμες συνέπειες και να δείτε μερικές μακροπρόθεσμες τάσεις.
Η εφημερίδα με επιρροή South China Morning Post που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ περιγράφει την υποτιθέμενη «τιμωρία των Ηνωμένων Πολιτειών» μέσω της πώλησης μέρους των Αμερικανικών ομολόγων ως εξής: «Η Κίνα μπορεί σταδιακά να μειώσει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ κατά περίπου 20% σε 800 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς το Πεκίνο συνεχίζει να ζυγίζει εντάσεις με την Ουάσινγκτον, ανέφερε την Παρασκευή η κρατική εφημερίδα Global Times. ..... Έχει συζητηθεί εδώ και πολύ καιρό στην Κίνα κατά πόσον θα πρέπει να αφαιρέσει τα ομόλογα των Ηνωμένων Πολιτειών για να βλάψει την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά ο αυξανόμενος κίνδυνος οικονομικών κυρώσεων από την Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής κατάσχεσης κινεζικών περιουσιακών στοιχείων στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει αναβιώσει αυτή την σύζητηση ".
Εάν κοιτάξουμε την κατάσταση από την άποψη της άμεσης πρόκλησης άμεσης ζημίας στην αμερικανική οικονομία και στις αμερικανικές χρηματοπιστωτικές αγορές, τότε (δυστυχώς) πρέπει να συμφωνήσουμε απόλυτα με τους Αμερικανούς εμπειρογνώμονες που πιστεύουν ότι η πώληση του 20% ή ακόμη και του 50% του κινεζικού χαρτοφυλακίου δεν θα είναι καταστροφή για τον Λευκό Οίκο. Ο λόγος έγκειται στα ασήμαντα μαθηματικά: το έλλειμμα του προϋπολογισμού των Ηνωμένων Πολιτειών για το 2020 μόνο εκτιμάται επίσημα από το Κογκρέσο σε 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Σε αυτό το πλαίσιο - ακόμη και αν η Fed πρέπει να εκτυπώσει επιπλέον 200 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει από την αγορά τα ίδια ομόλογα που θα πετάξουν οι Κινέζοι στην αγορά - τίποτα δεν θα αλλάξει βραχυπρόθεσμα. Το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα στην εποχή της επιδημίας Covid-19 διέπεται από έναν τρόπο που περιγράφεται καλύτερα από την ουκρανική λέγοντας «ο αχυρώνας κάηκε - καίνε και την καλύβα», και επιπλέον 200 ή και 500 δισεκατομμύρια δολάρια δεν θα αλλάξουν τίποτα. Αλλά αυτό το αμερικανικό άτρωτο είναι απατηλό εάν σταματήσετε να επικεντρώνεστε  στην Ουάσιγκτον και να κοιτάξετε την κατάσταση σε υψηλότερο επίπεδο.
Όλα τα προνόμια που αποκτούν οι Ηνωμένες Πολιτείες από το δολάριο ως το κύριο νόμισμα του κόσμου σχετίζονται με δύο παράγοντες. Πρώτον, υπάρχει τεράστια ζήτηση για δολάρια εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, και δεύτερον, οι Ηνωμένες Πολιτείες καταστρέφουν σκόπιμα εκείνους τους πολιτικούς (μερικές φορές μαζί με τις χώρες τους) που προσπαθούν να ακολουθήσουν την πορεία της αποδολαριοποίησης των σχέσεων του εξωτερικού εμπορίου τους. Μία από τις σημαντικές πηγές ζήτησης για δολάρια είναι η ζήτηση κεντρικών τραπεζών και υπουργείων οικονομικών άλλων χωρών, οι οποίες χρειάζονται αποθεματικά συναλλάγματος σε δολάρια (συνήθως με τη μορφή κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ) για να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών τους και των ξένων επενδυτών στα εθνικά τους νομίσματα. Αυτή η κατάσταση μπορεί να διατυπωθεί πολύ ωμή, αλλά ξεκάθαρα: ολόκληρη η ουσία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος τα τελευταία 50 χρόνια έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μόνο η παρουσία ομολόγων σε δολάρια σε συναλλαγματικά αποθέματα αποτελεί εγγύηση για τη διατήρηση της αξίας ενός συγκεκριμένου εθνικού νομίσματος, και έτσι οι χώρες που επιθυμούν να έχουν ένα σταθερό νόμισμα έχουν αναγκαστεί κυριολεκτικά να δανείσουν στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ και όχι πάντα με ευνοϊκούς όρους.
Κατά συνέπεια, οι ενέργειες της Κίνας για την απόρριψη αμερικανικών ομολόγων από τα συναλλαγματικά της αποθέματα θα είναι ζωτικής σημασίας όχι για να προκαλέσει  άμεση ζημιά στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ως δείκτη διάλυσης του υφιστάμενου παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Γιατί εάν η Κίνα μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια χωρίς αμερικανικά ομόλογα σε αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος και το γιουάν δεν μετατραπεί σε κολοκύθια ταυτόχρονα με την πώληση του τελευταίου ομολόγου του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, τότε αυτό σημαίνει ότι η μεγαλύτερη οικονομία (από την άποψη της ΣΔΙΤ) στον πλανήτη και βασικός παράγοντας στο διεθνές εμπόριο σε μεγάλο βαθμό (αν και όχι εντελώς) ξεφορτώθηκε την εξάρτηση από το δολάριο. Και αυτό θα είναι ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες από οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη αναταραχή στην αγορά ομολόγων που μπορεί να προκύψει αμέσως μετά το Πεκίνο ανακοινώσει επίσημα την πώληση μέρους και όλου του αμερικανικού χρέους.
Είναι σημαντικό ότι ένας από τους εμπειρογνώμονες που του πήραν  συνέντευξη τα Κινεζικά μέσα ενημέρωσης καταγράφει έμμεσα το γεγονός ότι το Πεκίνο εξετάζει μια τέτοια στρατηγική καταπολέμησης των Ηνωμένων Πολιτειών με την πρόσφατη ρωσική εμπειρία.
Ο αναλυτής μιας από τις παλαιότερες δυτικές χρηματοοικονομικές εταιρείες συμβούλων BCA Research εξήγησε στη South China Morning Post ότι «το Πεκίνο μπορεί να στραφεί σε (εμπειρία ) Σημείωμα συντάκτη) στην Ρωσία σχετικά με το ζήτημα της εξάρτησης από το δολάριο ΗΠΑ στο πλαίσιο των απειλών ότι οι κινεζικές τράπεζες ενδέχεται να αποκοπούν από το σύστημα πληρωμής του δολαρίου. Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας μείωσε τον όγκο των ομολόγων των Ηνωμένων Πολιτειών  στα αποθεματικά της από 175 δισεκατομμύρια δολάρια το 2011 στο μηδέν », διευκρινίζοντας ότι« το Πεκίνο θα υιοθετήσει αναμφίβολα την Ρωσική εμπειρία και τις Ρωσικές στρατηγικές αντιμέτρων των ΗΠΑ.".
Ταυτόχρονα, η Κίνα μπορεί να προσπαθήσει όχι μόνο και όχι τόσο να απαλλαγεί από την ανάγκη διατήρησης των αποθεμάτων χρυσού και συναλλάγματος σε αμερικανικά ομόλογα, αλλά και να γίνει ένας νέος «χρηματοοικονομικός πόλος» στον κόσμο, ο οποίος σταδιακά απομακρύνεται από τον απόλυτο προσανατολισμό προς το δολάριο. Όπως τονίστηκε από τον ιαπωνικό οργανισμό Nikkei, από την 1η Σεπτεμβρίου, η Κίνα θα ανοίξει πρόσβαση σε ξένους επενδυτές στην εγχώρια αγορά ομολόγων της, η οποία θα είναι ένα σημαντικό βήμα στη διεθνοποίηση του κινεζικού γιουάν. Ταυτόχρονα, υπάρχει ήδη σοβαρό ενδιαφέρον μεταξύ μεγάλων διεθνών επενδυτών να αγοράσουν κινεζικά ομόλογα. Τυπικό παράδειγμα: Ο Yves Bonzon, διευθυντής επενδύσεων στην Ελβετική Τράπεζα Juliues Baer, έγραψε πρόσφατα στους πελάτες: «Έχουμε από καιρό την άποψη ότι το οικονομικό μοντέλο της Κίνας και η αυξανόμενη επιρροή της στην παγκόσμια οικονομία απαιτούν στρατηγικές επενδύσεις σε κινεζικές μετοχές. Επεκτείνουμε τώρα αυτήν τη στρατηγική άποψη στην αγορά ομολόγων της Κίνας. ..... Οι στρατηγικές επενδύσεις σε κινεζικά ομόλογα δικαιολογούνται για διάφορους λόγους. Η αγορά κρατικών ομολόγων της Κίνας έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο και συνεπώς περιλαμβάνεται σε έναν αυξανόμενο αριθμό κορυφαίων δεικτών ομολόγων, οι οποίοι με τη σειρά τους ενισχύουν τη ρευστότητα και τη διαφάνεια. Όπως προαναφέρθηκε, η οικονομική πολιτική της Κίνας ακολουθεί τη δική της ατζέντα, όπως και η πολιτική επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας της ΛΔΚ. Μέχρι την τελευταία δεκαετία, η κινεζική κεντρική τράπεζα ακολούθησε σε μεγάλο βαθμό το προβάδισμα του Ομοσπονδιακού Αποθεματικού Συστήματος των ΗΠΑ (FRS), μεταφέροντας τα επιτόκια σε συγχρονισμό με τον σημαντικότερο εμπορικό εταίρο της. Καθώς το επίκεντρο της Κίνας μετατοπίζεται στην ενδοχώρα, η Κεντρική Τράπεζα της ΛΔΚ όχι μόνο απελευθερώνεται από την ηγεσία των ΗΠΑ, αλλά επίσης γίνεται ηγέτης και παράδειγμα για έναν αυξανόμενο αριθμό Ασιατικών οικονομιών. "
Εάν συνεχιστεί, η αγορά ομολόγων των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα "χάσει χρήματα" καθόλου επειδή το επίσημο Πεκίνο θα πουλήσει το χαρτοφυλάκιο τρισεκατομμυρίων δολαρίων του, αλλά επειδή η Κίνα θα αρχίσει να τραβά τις χρηματοοικονομικές ροές που συνεχίζονται για 50 χρόνια να δίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες απίστευτα οικονομικά προνόμια. Η διαδικασία είναι ακόμη στην αρχή και θα διαρκέσει πολλά χρόνια, αλλά η ίδια η προοπτική μιας τέτοιας εξέλιξης εκδηλώσεων φοβίζει την Ουάσιγκτον σε τέτοιο βαθμό που τόσο ο Donald Trump όσο και η ομάδα του Joe Biden καταδεικνύουν τη μέγιστη ετοιμότητά τους να καταστρέψουν την Κίνα είτε οικονομικά είτε κυριολεκτικά πριν να τελειώσει το χρηματοοικονομικό σύστημα με επίκεντρο το δολάριο. Το πρόβλημα της Ουάσιγκτον είναι ότι αυτή η προθυμία μπορεί να μην είναι αρκετή για να διατηρήσει την Αμερικανική οικονομική ηγεμονία.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτο πλακάτ που σοκάρει από τους λαθρομετανάστες στην χθεσινή διαμαρτυρία στο κέντρο Μυτιλήνης.. «we will destroy the island»….. <Θα καταστρέψουμε το νησί σας>….!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκλογές με ανατροπή στο Μαυροβούνιο: Προς τι η... σιγή ιχθύος σε αντιδιαστολή με τη Λευκορωσία;
14:27 -  07.09.2020
Η μαφία δεν θα ξανακυβερνήσει στο Μαυροβούνιο: Το σύνθημα ακούγεται συνεχώς αυτές τις μέρες συνταράζοντας συθέμελα τις δομές της 30χρονης... «πριγκιπικής», οικογενειοκρατικής εξουσίας του τοπικού «νονού», Μίλο Τζουγκάνοβιτς!
Εδώ είναι Βαλκάνια και τα πράγματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα και δεν έχουν μόνο πολιτική χροιά, θυμίζει άτομο που ζει και γνωρίζει εκ των έσω τα πράγματα στον σερβικό κόσμο!
Στόχος του άρθρου δεν είναι η ενδελεχής ανάλυση της εσωτερικής κατάστασης στο μικροσκοπικό κράτος του Μαυροβουνίου που επισήμως αναφέρεται ότι έχει πληθυσμό 600.000, αλλά υπολογίζοντας κανείς τις μετακινήσεις και μεταναστεύσεις δεν ξεπερνάει τις 500.000 εκτιμούν ειδικοί βαλκανιολόγοι.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών σίγουρα έχουν ενδιαφέρον και για την Ελλάδα, άλλωστε γίνεται λόγος για... γείτονα χώρα! Που, και με τη δική μας έγκριση, πήρε εισιτήριο για την είσοδο στο ΝΑΤΟ!
Ο πολυπράγμων Μίλο Τζουγκάνοβιτς, που κάποιοι ντόπιοι δικοί του γυμνοσάλιαγκες πιστοποιούσαν ότι το όνομά του θα γραφτεί στην ιστορία με χρυσά γράμματα, πλην όμως δεν διευκρίνιζαν αν αυτό θα γίνει με την ιδιότητά του ως Προέδρου ή ως αρχηγού του οργανωμένου εγκλήματος, είναι επικεφαλής της χώρας αυτής επί τριάντα συναπτά έτη! Γιατί του επισυνάπτουν τέτοιες ιδιότητες;
Διότι σε πολιτικό επίπεδο, από «παιδί» του Μιλόσεβιτς, όπως τον αποκαλούσαν, ήταν εκείνος που έγινε νεκροθάφτης της Ένωσης Σερβίας-Μαυροβουνίου.
Εκείνος που «έπεισε» τους πολίτες να ψηφίσουν την ανεξαρτησία, αποκλείοντας από το δημοψήφισμα τους στρατιωτικούς και όσους επέμεναν να αρνούνται να αποδεχτούν την παράλογη διακήρυξη ότι οι Μαυροβούνιοι είναι μεν Σέρβοι αλλά... ορεσίβιοι!!!
Εκείνος που προσέλκυσε εκεί δεκάδες Ρώσους ολιγάρχες που έστησαν το σύνολο των τουριστικών υποδομών για δεκάδες χιλιάδες τουρίστες χωρίς βίζα.
Εκείνος που στη συνέχεια... «πούλησε» και τον Πούτιν και τον Λαβρόφ στους οποίους είχε υποσχεθεί ότι το Μαυροβούνιο τιμά τις ρωσικές επενδύσεις και θα παραμείνει μια αυστηρά ουδέτερη χώρα. Κόντρα στη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού, έσυρε το Μαυροβούνιο στο ΝΑΤΟ!
Εκείνος που όταν είδε την εξουσία του να τρίζει το 2016, δεν δίστασε να κατηγορήσει τη Μόσχα για απόπειρα πραξικοπήματος, θέση που υποστήριξαν ανελλιπώς η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες. Αποτέλεσμα, να κερδίσει εκείνες τις εκλογές, δαγκώνοντας πιο βαθιά το δόλωμα που του έριξαν προσφέροντας στους... συμμάχους ό,τι τον διέταζαν!
Εκείνος που θεώρησε ότι έγινε... πρίγκιπας μιας άλλης εποχής για τα Βαλκάνια, και είναι... υπεράνω όλων! Πιστός, πλέον στις επιταγές των υπερατλαντικών του πατρώνων που τον κρατάνε γερά για τα μαφιόζικα «έργα και ημέρες του», σήκωσε χέρι ενάντια στη σερβική ορθόδοξη εκκλησία! Προχώρησε στην υλοποίηση της διάσπασης, όπως ακριβώς εξυφάνθηκε το σενάριο και στην Ουκρανία! Για πρώτη φορά στη μακραίωνη ιστορία της, η εκκλησία στις πρόσφατες εκλογές πήρε θέση ενάντια στον Πρόεδρο της χώρας! Και ο Τζουγκάνοβιτς...ηττήθηκε!
Ο Τζουγκάνοβιτς έφτασε να μετατρέψει όλο το Μαυροβούνιο σε... οικογενειακή επιχείρηση (κάτι ανάλογο με τις μαφιόζικες οικογένειες της Νότιας Ιταλίας στον μεσοπόλεμο στην Αμερική), με συγγενικά του πρόσωπα να ελέγχουν βασικούς τομείς της οικονομίας! Τον αδερφό του, τη γυναίκα του, τον γιο του!
Μετέτρεψε το Μαυροβούνιο σε «τρίγωνο των Βερμούδων» για τη μεταφορά από τη Λατινική Αμερική χιλιάδων τόνων ναρκωτικών για διακίνηση σε όλη την Ευρώπη!
Πήρε στον έλεγχό του και τη διακίνηση τεράστιου μέρους της παράνομης διακίνησης όπλων αλλά και τσιγάρων...
Δεν είναι ακόμα γνωστό αν ξεπέρασε ή όχι τις ανάλογες... περγαμηνές του παλιού ηγέτη της ένοπλης ληστοσυμμορίας του Κοσοβάρου, Χασίμ Θάτσι, ο οποίος στη συνέχεια έγινε... ευυπόληπτος πολιτικός διαλεγόμενος με Ευρωπαίους και Αμερικανούς παράγοντες, «υμνητές» της ελευθερίας και ανεξαρτησίας του Κοσόβου!
Προφανώς όλα τα έσοδα του Τζουγκάνοβιτς από τις... ευεργετικές δραστηριότητες επί τριάντα χρόνια, βρίσκονται σε δυτικές τράπεζες και χρηματιστηριακά κέντρα. Άρα, τον έχουν στο χέρι... Το τραγικά ενδιαφέρον για τον ίδιο είναι ότι η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ αναγνώρισαν το αποτέλεσμα των εκλογών! Δεν είναι ακόμα γνωστό το τι θα επέλθει, ωστόσο, η συλλογική Δύση έχει την πάγια τακτική αφού βάλει κάποιους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά μετά τους... αδειάζει! Ο... πάτρωνας πρέπει να φαντάζει και... άμεμπτος!!! Ο Τζουγκάνοβιτς ίσως δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει ότι «την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη όμως κανένας»!
Για την Ελλάδα έχει σημασία η έκβαση των εκλογών στο Μαυροβούνιο και η αποκαθήλωση (αν εντέλει γίνει και με ποιο τρόπο), του καθεστώτος Τζουγκάνοβιτς. Διότι το μοτίβο για να μπει η χώρα αυτή στο ΝΑΤΟ, ήταν η «αναχαίτιση» της ρωσικής επιθετικότητας! «Μπείτε στο μαντρί για να σας... σώσουμε από την αρκούδα», ήταν η εκχυδαϊσμένη έκφραση με την οποία συμφωνούσε και η ελληνική διπλωματία πριν από τρία χρόνια!
Τώρα, κατά τη δήλωση του Αμερικανού πρέσβη, «η Ελλάδα είναι χώρα-κλειδί για την ανάσχεση της ρωσικής επιρροής» στα Βαλκάνια!
Στο Μαυροβούνιο βρήκαν έναν μαφιόζο, χωρίς Αρχές και φραγμούς και έκαναν τη δουλειά τους, αρχικά κόντρα στην προσπάθεια της Σερβίας να μείνει όρθια, στη συνέχεια για να επιφέρουν ένα ακόμα πλήγμα στην παγκόσμια ορθοδοξία! Με προπέτασμα καπνού τη... ρωσική αναχαίτιση!
Στην Αθήνα πράγματι θεωρούν ότι στις δύσκολες μέρες που περνάμε με τη γείτονα Τουρκία το βασικό πρόβλημα των Βαλκανίων είναι η «ρωσική επεκτατικότητα»; Έχει κάποιος επεξεργασμένη πολιτική επ' αυτού; Μήπως απλώς η σιωπή σημαίνει «άσ' τον να λέει, μην αντιδράσουμε και... βρούμε κανένα μπελά»;
Ή μας τρώει η... αγωνία ποια θα είναι τελικά η έκβαση της δημοκρατίας στη... Λευκορωσία;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Πυραααα!!! Συνομωσιολογοιοιοιοι!!!!
Δικογραφία επι δικτατορίας......
" Δικογραφία σχηματίστηκε εις βάρος δύο γυναικών που φέρονται να είναι διοργανώτριες συγκέντρωσης κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία στο Ηράκλειο της Κρήτης. "



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Με την δικαιολογια της καραντινας και της πανδημιας εφτιαξαν πολυνομοσχεδιο. Στον αερα ο κατωτατος μισθος! Απειλουν το βασικο μισθο, αν και μετατεθηκαν για τον Μαρτιο οι αποφασεις.  Ψαλιδισμενο το δωρο Χριστουγεννων  για τους εργαζομενους σε αναστολη συμβασης. Απληρωτες υπερωριες με την δικαιολογια της αδειας καραντινας. Παντελως ανεξελεκτη η εργασια εξ αποστασεως.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετα την απομακρυνση της καταληψης Ροζα Νερα στα Χανια, ανοιγει ο δρομος για ξενοδοχειο?  Αντιδρασεις και προτασεις για χωρο πολιτισμου και ιστορικης μνημης στο λοφο Καστελι.
Η επομενη μερα στο λοφο Καστελι στα Χανια μετα την εκκενωση της καταληψης Ροζα Νερα το πρωι του Σαββατου από αστυνομικες δυναμεις. Τα υπουργεια Αναπτυξης και Οικονομικων  ετοιμαζουν νομοθετικη ρυθμιση ώστε να «ξεπαγωσει» η μετατροπη των ιστορικων κτηριων στο λοφο Καστελι, γεγονος που προκαλει εντονες αντιδρασεις στην τοπικη κοινωνια. Ζητουμενο παραμενει να δημιουργηθει εκει ενας χωρος πολιτισμου και ιστορικης μνημης και να σταματησουν τα σχεδια μετατροπης της «Ακροπολης» των Χανιων σε μια ακομη μεγαλη ξενοδοχειακη μοναδα, όπως εχει αλλωστε συμδωνησει το Πολυτεχνειο Κρητης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε απογνωση οι καλλιτεχνες. Πανθεσσαλικο συλλαλητηριο τους την Πεμπτη στο Βολο. Στα ορια της επιβιωσης δημιουργοι και εργαζομενοι ολων των ειδικοτητων στο χωρο της τεχνης.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πυρινη κολαση την Κυριακη στο Τυμπακι. Σοβαρες ζημιες σε δυο θερμοκηπια. (Είναι αυτά που απασχολουσαν Πακιστανους  Εθεσαν τη φωτια υπο ελεγχο οι πυροσβεστες, που βοηθιοταν από ισχυρους ανεμους, πριν απειλησει τα σπιτια που βρισκονταν στο διαβα της




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο… Δασκαλογιάννης, η κινητοποίηση  της Τετάρτης και το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ στο Τυμπάκι
ΕΡΧΕΤΑΙ «ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ» ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ
Καλούν τον κρητικό ήρωα Ιωάννη Δασκαλογιάννη να σηκωθεί από τον τάφο του και να καθοδηγήσει τα βήματα τους, διαμηνύουν ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα ώστε να αναλάβουν δράση και να  «τελειώσουν» επιτέλους τους «καμουφλαρισμένους στρατούς» των αλλοδαπών, ρίχνουν το ανάθεμα σε πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες  και προσκαλούν όλους τους γνήσιους πατριώτες, κρητικούς και μη, να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση της Τετάρτης με τελικό προορισμό το Τυμπάκι.
Οι αστυνομικές Αρχές παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις κινήσεις που γίνονται και τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται με στόχο τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση κρητικών απέναντι στους μετανάστες.
Πιστεύουν ότι πίσω από τα πρόσωπα που βγαίνουν μπροστά, υπάρχουν και άλλα, τα οποία στη φάση αυτή  επιλέγουν, για τους δικούς τους λόγους, να παραμείνουν στο παρασκήνιο. Όμως, έχουν γνώση οι φύλακες, λένε στην ΕΛΑΣ.
Το δημόσιο κάλεσμα μέσω facebook απευθύνεται σε όλους τους κρητικούς, από το ένα άκρο του νησιού έως το άλλο.
Οι διοργανωτές μιλούν για «παγκρήτια μάζωξη» και η αναχώρηση της μηχανοκίνητης πορείας για το Τυμπάκι έχει προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης από την περιοχή των Αθανάτων, στο δρόμο Ηρακλείου-Μοιρών, ενώ προαναγγέλλονται και άλλες «δράσεις».
Να πάρουμε τα  κουμπούρια…
Μπορεί η  αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας στο Τυμπάκι τα τελευταία 24ωρα  να έχει κατευνάσει κάπως τα οξυμμένα πνεύματα και από τις δύο πλευρές, όμως ανησυχία εξακολουθεί να υπάρχει  καθώς δεν  λείπουν οι ακραίες φωνές που ζητούν «φωτιά και τσεκούρι» και μαινόμενοι επιτίθενται φραστικά ακόμα και σε αυτοδιοικητικούς παράγοντες έξω από το δημαρχείο.
Κάποιοι μάλιστα δεν τηρούν  ούτε τα προσχήματα. Δυναμιτίζουν το κλίμα και δηλώνουν υπέρμαχοι της αυτοδικίας. Ανάμεσα στους «θερμόαιμους» και στενό συγγενικό πρόσωπο γνωστού παράγοντα της αυτοδιοίκησης.
Το όλο αφήγημα πάντως φέρεται να έχει την υποστήριξη ή διαφορετικά την «ευλογία» και κάποιων ρασοφόρων, με βάση τις πληροφορίες που έχουν φθάσει στη διάθεση της ΕΛΑΣ.
Ξεκινά το ειδικό σχέδιο
Πιθανότατα από σήμερα ξεκινά στην ευρύτερη περιοχή του Τυμπακίου το ειδικό σχέδιο της ΕΛΑΣ σε στενή συνεργασία με τη δημοτική Αρχή Φαιστού και συναρμόδιες υπηρεσίες.
Μπορεί η αστυνομική παρουσία να έχει αυξηθεί, όμως δεν αρκεί για να αποσυμπιεστεί ουσιαστικά η κατάσταση. Έτσι, πέραν από τους ελέγχους, σχεδιάζεται να επιχειρηθεί για πρώτη φορά ίσως μία καταγραφή των αλλοδαπών που διαμένουν στην περιοχή ώστε οι αρμόδιοι να έχουν μία πιο αξιόπιστη εικόνα. Να ξέρουν πόσοι είναι, ποιοι είναι, πού διαμένουν, πόσοι διαμένουν, υπό πιο καθεστώς μισθώνουν τα σπίτια, ποιοι εργάζονται, πώς εργάζονται, για ποιους δουλεύουν.
Θα γίνει δηλαδή ένα ξεκαθάρισμα με διπλό αντίκτυπο: και προς τους μετανάστες και προς τους ντόπιους.
Ήδη, λένε οι πληροφορίες, στις Μοίρες έχει ξεκινήσει αυτή η «χαρτογράφηση» και καταρτίζεται λίστα με τους ντόπιους που μισθώνουν σπίτια, αποθήκες, «τρώγλες» σε αλλοδαπούς εργάτες. Όλοι αυτοί αναμένεται να «ξεσκονιστούν». Επιπλέον, προβληματίζει σοβαρά-πολύ περισσότερο τώρα με την πανδημία-το ζήτημα των συνθηκών διαβίωσης αυτών των ανθρώπων. Κάποιοι μιλούν για υγειονομικές βόμβες αφού  σε ένα σπίτι μπορεί να διαμένουν και δέκα άνθρωποι μαζί, ο ένας πάνω στον άλλον.
Στις προτεραιότητες της Αστυνομίας και των τοπικών Αρχών εντάσσεται επίσης η απομάκρυνση από την περιοχή των «κεφαλών», των ατόμων εκείνων που ελέγχουν, ακόμα και με τη βία ή εκβιασμούς, την κατάσταση με τα μεροκάματα, υποκινούν καταστάσεις και κινούν τα νήματα σε όλα τα επίπεδα: ποιος θα δουλέψει, σε ποιον θα δουλέψει, πόσο θα πληρωθεί, πόσο «χαράτσι» θα καταβάλλει στον «αρχηγό».
Στο μεταξύ μακροσκελή ανακοίνωση για τη σύρραξη που εκτυλίχθηκε στις εγκαταστάσεις του συσκευαστηρίου εξέδωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία.
Υποστηρίζεται ότι: -η διαμάχη είχε ως αφετηρία την κατά την προηγούμενη ημέρα απρεπή συμπεριφορά κάποιων αλλοδαπών εργαζομένων, η οποία πυροδοτήθηκε από υποκινητές τους.
-η  σύρραξη με τους ημεδαπούς προκλήθηκε όταν αυτοί ήρθαν να «ζητήσουν το λόγο» από τους αλλοδαπούς και να διαπραγματευτούν μαζί τους με «μαγκούρες» στον προαύλιο χώρο του συσκευαστηρίου.
Αναφέρεται ακόμα ότι «το σύνολο των εργαζομένων, αλλοδαπών και ημεδαπών, της επιχείρησης είναι καθόλα νόμιμο με πλήρη δικαιολογητικά και ασφαλισμένο σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία και το εργατικό δίκαιο». Υποστηρίζεται επίσης ότι «η επιχείρηση τόσο σε παρόντα χρόνο όσο και κατά το παρελθόν έχει αναζητήσει αγωνιωδώς ημεδαπούς εργαζομένους με όλα τα μέσα. Μέχρι και σήμερα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ένας πολύ περιορισμένος αριθμός».
Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Όσον αφορά τους «καλοθελητές» που φροντίζουν ενεργά να διαδίδουν ανυπόστατες φήμες ή να δίνουν δυνητικά επικίνδυνες πληροφορίες και τους δικηγόρους του διαβόλου που έχουν βρει πρόσφορο έδαφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τροφοδοτώντας τα με κακόβουλα σχόλια με παραπλανητικό περιεχόμενο κρίνοντας τους πάντες, καλό θα ήταν να κάνουν την αυτοκριτική τους.
Οι ίδιοι είναι που τους μισθώνουν σπίτια –τρώγλες «με το κεφάλι», που κάθε πρωί μεταφέρουν με τα αγροτικά τους οχήματα αλλοδαπούς εργάτες στα θερμοκήπιά τους και που τους αποδέχονται ως πελάτες στα καταστήματά τους κτλ.Πρώτα λοιπόν ας ενημερωθούν οι προαναφερθέντες, οι οποίοι έσπευσαν να μιλήσουν χύνοντας περίσσεια χολή, βρίζοντας και λοιδορώντας ανθρώπους, εξαπολύοντας απειλές σωματικής βλάβης και διαστρεβλώνοντας καταστάσεις και γεγονότα, προκειμένου να εξυψώσουν τον «νάνο» εαυτό τους».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία και η Συρία καταλήγουν σε συμφωνία για 40 νέα έργα
Ο Ρώσος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ επιβεβαίωσε, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον ομόλογό του από τη Συρία, Walid al-Muallem στην πρωτεύουσα της Συρίας, ότι η Συρία και η Ρωσία έχουν διπλωματική Οι σχέσεις σε διάφορους τομείς και βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την ενίσχυσή τους, υποδεικνύοντας ότι η ρωσική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε εποικοδομητικές συνομιλίες με τον νέο πρωθυπουργό της Συρίας Χουσεΐν Αρνού.
Ο Μπορίσοφ είπε: «Η Μόσχα έδωσε στη Δαμασκό τον περασμένο Ιούλιο ένα ρωσικό σχέδιο για την επέκταση του εμπορίου και της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, υποδεικνύοντας ότι η νέα συμφωνία μεταξύ Συρίας και Ρωσίας περιλαμβάνει περισσότερα από 40 νέα έργα στην ανακατασκευή του ενεργειακού τομέα, έναν αριθμό υδροηλεκτρικών σταθμών παραγωγής ενέργειας και η εξαγωγή λαδιού από τη θάλασσα. "
Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι «υπογράφηκε σύμβαση εργασίας για μια ρωσική εταιρεία για εξερεύνηση και εξαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ανοικτά των συριακών ακτών», εκφράζοντας την ελπίδα του για «υπογραφή εμπορικής συμφωνίας με τη συριακή κυβέρνηση κατά την επόμενη επίσκεψή του στη Δαμασκό τον επόμενο Δεκέμβριο. "
Ο Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε ότι «οι περισσότερες περιοχές πλούσιες σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο βρίσκονται εκτός του ελέγχου της συριακής κυβέρνησης, η οποία την εμποδίζει να εμπορεύεται πετρέλαιο, δεδομένου ότι είναι μια σημαντική πηγή εσόδων. Το ίδιο ισχύει και για τις γεωργικές εκτάσεις, καθώς αφού η Συρία συνήθιζε να εξάγει σιτηρά, το εισάγει τώρα ».
Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε: «Η επίσκεψη της ρωσικής αντιπροσωπείας επικεντρώθηκε στον ορίζοντα της συνεργασίας για την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών υπό το φως των νέων εξελίξεων στην περιοχή, υποδεικνύοντας ότι η αντιπροσωπεία συζήτησε με τον Πρόεδρο Al-Assad την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία και συμφωνήθηκε ότι η κατάσταση στο πεδίο πρέπει να είναι ήρεμη και ενοποιημένη. " Οι Σύριοι οι εσωτερικές τους προσπάθειες. "
Ο Λαβρόφ αναφέρθηκε στην «δυσαρέσκεια όλων των εξωτερικών δυνάμεων με τις θετικές εξελίξεις στη Συρία και στις προσπάθειες αυτών των δυνάμεων να προσπαθήσουν να στραγγαλίσουν τον συριακό λαό».
Τόνισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της χώρας του για επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στα εδάφη της Συρίας.
Στην απάντησή του σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξήγησε ότι το Δημοκρατικό Συμβούλιο της Συρίας και η Πλατφόρμα της Μόσχας εκφράζουν στο έγγραφο που υπέγραψαν μεταξύ τους στη Μόσχα την πλήρη δέσμευσή τους για την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, τονίζοντας ότι το ζήτημα της οι προεδρικές εκλογές είναι η κυρίαρχη απόφαση της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.
Ο Λάβροφ πρόσθεσε: «Η δουλειά μας στο συριακό κομμάτι εξαρτάται από το τι έχει επιτευχθεί μεταξύ των Ρώσων, Ιρανών και Τούρκων προέδρων, ένα πλαίσιο στην πίστα της Αστάνα, το οποίο κρυσταλλώθηκε αφού τα Ηνωμένα Έθνη αρνήθηκαν να παίξουν αποτελεσματικό ρόλο στη συριακή κρίση, Και όλοι οι χάρτες που βγήκαν από την Αστάνα και οι συμφωνίες μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας επιβεβαιώνουν τη σημασία της ενότητας και της ακεραιότητας των συριακών εδαφών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θες να πεις ότι η απόφαση του "ρωσικού λαού" είναι ο δεξιός Πούτιν? Που ασχέτως ότι πεθαίνουν από την πείνα και το κρύο στη Ρωσία σήμερα, όπως και επί τσάρων, αν κοιτάξουμε την εξωτερική πολιτική του, είναι ορισμός του παρτάκια!!! Που αν ήταν στο χέρι του η Συρία θα είχε περάσει στους κανίβαλους ισλαμοφασίστες, αρκεί η Ρωσία να διατηρούσε τη βάση της. Που εγκατέλειψε τη Λιβύη στους ισλαμοφασίστες, τώρα που τα βρήκε με τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν? Που η τσαρική εκκλησία είναι ο ορισμός της καθυστέρησης, και συγκρίνεται μόνο με τους δικούς μας παλιοημερολογίτες? Που δεν έχουν καμία διαφορα από τους ισλαμοφασίστες.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αστραπιαία έδρασε η "δικαιοσύνη"! Δικογραφία εναντίον 2 γυναικών, φερόμενων ως οργανωτές κινητοποίησης εναντίον της μάσκας στα νηπιαγωγεία! Μπράβο στην "αντιφασιστική δικαιοσύνη" του φασιστικου καθεστωτος της ΝΔ!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ωχ! Γέμισε "ακροδεξιούς συνωμοσιολόγους" κι η Θεσσαλονίκη;
Ακούς εκεί να μην δέχονται τις επιστημονικές μελέτες των άξιων "επιστημόνων" και να μην θέλουν μάσκες στα νηπιαγωγεία!
Φασίστες γονείς, τα παιδιά ανήκουν στην Κεραμέως!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι δυνατόν; Τόσοι πολλοί "ακροδεξιοί συνωμοσιολόγοι" στην Αθήνα;
Μήπως πρέπει να λάβουν σκληρά "αντιφασιστικά" μέτρα οι Μητσοτάκης-Τσίπρας-Κουτσούμπας-Φωφούλα και γιατί όχι να μην ακολουθήσουν το ιταλικό μοντέλο: άρση γονικής επιμέλειας σε όσες οικογένειες δεν επιτρέπουν εφαρμογή μέτρων στα παιδιά τους;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ χάρισε 138 εκατ. ευρώ στον (κακοπληρωτή) επιχειρηματία του τζόγου Πηλαδάκη...
Η Τράπεζα Πειραιώς χάρισε 138.000.000 ευρώ δάνεια στον Πηλαδάκη και ξεσπιτώνει άνεργους και αναξιοπαθούντες οικογενειάρχες.
Ξεσηκωθείτε βρε!
Μας φτύνουν, δεν ψιχαλίζει.
Την ώρα που χιλιάδες οφειλέτες απειλούνται ακόμη και με πλειστηριασμούς, βλέποντας συχνά ακόμη και την πρώτη κατοικία τους να βγαίνει στο σφυρί για πολύ λιγότερα χρέη, ο ιδιοκτήτης τριών καζίνο στην Ελλάδα, Κώστας Πηλαδάκης απολαμβάνει ρυθμίσεων που προκαλούν το κοινό αίσθημα από την τράπεζα Πειραιώς.  Η Τράπεζα, όπως γράφει  το Documento, συμφώνησε να του διαγράψει οφειλές 138 εκατ. ευρώ, «κουρεύοντας» του δάνεια, σε ποσοστό που ξεπερνά το 90%...
Περισσότερο γνωστός για το life style του, τις βραδινές εξόδους του στις μεγάλες αθηναϊκές πίστες και τις φιλίες του με δημοφιλείς καλλιτέχνες, κάποιες από τις εταιρίες του κ. Πηλαδάκη είχαν δανειστεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την πρώην Λαϊκή Τράπεζα, την εποχή της διοίκησης Βγενόπουλου, χωρίς μάλιστα  τις αναγκαίες εξασφαλίσεις.
Σχεδόν μια δεκαετία μετά, το χρέος έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη, μέχρι ώρας ωστόσο δεν έχει καταβληθεί στην τράπεζα Πειραιώς η οποία εξαγόρασε τη Λαϊκή όταν εκείνη χρεοκόπησε, ούτε ένα ευρώ. Η διαχρονική όπως φαίνεται αφερεγγυότητα του επιχειρηματία, δεν φαίνεται πάντως να εμπόδισε την τράπεζα ώστε να συμφωνήσει σε σκανδαλώδη ρύθμιση της οφειλής του.
Το δε «κούρεμα» του δανείου σε ποσοστό άνω του 90%, είναι μονάχα μια από τις πτυχές της σκανδαλωδώς ευνοϊκής ρύθμισης, αφού η τράπεζα Πειραιώς έχει συμφωνήσει με τον Πηλαδάκη να της αποπληρώσει το δάνειο σε διάστημα μεγαλύτερο των 20 χρόνων και με πολυετή περίοδο χάριτος.