Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Τριτη 27 Οκτωβριου 2020

 


Πέθανε το πρωϊ 25 Οκτωβριου ο αντικομμουνιστής Νίκος Μπελογιάννης, γιος του «Ανθρώπου με το Γαρύφαλλο» Νίκου Μπελογιάνη

Πέθανε σε ηλικία μόλις 68 χρονών στο Λαϊκό Νοσοκομείο μετά από 10 μέρες νοσηλείας,  ο αντικομμουνιστής Νίκος Μπελογιάννης, γιος του εμβληματικού Νίκου Μπελογιάννη του «Ανθρώπου με το Γαρύφαλλο» που εκτελέστηκε το 1952 στο Γουδή και της δημοσιογράφου – συγγραφέα, Έλλης Παππά.

Γεννήθηκε στη φυλακή το 1951, το διάστημα που η μητέρα του, Έλλη Παππά δημοσιογράφος και συγγραφέας, ήταν έγκλειστη ως διακεκριμένο στέλεχος του ΚΚΕ. Έναν χρόνο αργότερα εκτελέστηκε ο πατέρας του, ο «Άνθρωπος με το γαρύφαλλο», Νίκος Μπελογιάννης ενώ η μητέρα του Έλλη Παππά αποφυλακίστηκε το 1964.

Επίσης ήταν ανιψιός της πασίγνωστης συγγραφέα Διδούς Σωτηρίου, με την οποία μάλιστα μεγάλωσε μέχρι τα 12 χρόνια του. 

Λόγια του ίδιου

Η ζωή με τη Διδώ Σωτηρίου

Μέναμε σε ένα παλιακό διαμέρισμα πολυκατοικίας του 1937 στην οδό Κοδριγκτώνος- το δώρισε η ίδια στην Εταιρεία Συγγραφέων που στεγάζεται εκεί. Θυμάμαι ένα ευήλιο, ευάερο σπίτι και την Διδώ, που μόνο υποχόνδρια δεν ήταν για τον εαυτό της, να είναι υπερπροστρατευτική μαζί μου. Είχε και το Κόμμα από πάνω της να την ελέγχει αν με μεγαλώνει «σωστά». Με υπεραγαπούσε και από μια ηλικία και έπειτα με είχε συνέχεια μαζί της, σε κομματικές συναντήσεις και διεργασίες. Εκεί κατάλαβα πόσο αγράμματα ήταν πολλά στελέχη του κόμματος, που ποτέ του δε συμπάθησε τους διανοούμενους- εσωκομματικά ο όρος «διανοούμενος» χρησιμοποιούνταν συχνά σαν κατηγορία, ήταν μονίμως ύποπτοι οι πνευματικοί, μορφωμένοι άνθρωποι για ροπή προς τον αστισμό.

Φοιτητής την περίοδο της Χούντας

Μαύρη μαυρίλα ήταν. Γεμάτα χαφιέδες τα πανεπιστήμια- κάποιοι ήταν μπάτσοι, άλλοι ήταν πιο «μυστικοί», φοιτητές που τους είχε προσλάβει η Ασφάλεια, τους ξέραμε βέβαια ποιοι ήταν. Αλλά γινόντουσαν ζυμώσεις, αντικαθεστωτικές, επαναστατικές, με αρχή την προσπάθεια το ‘71 να ξηλωθούν τα διορισμένα από τη Χούντα φοιτητικά συμβούλια και να γίνουν ελεύθερες εκλογές στα πανεπιστήμια. Σε όλες τις Σχολές στις εκλογές του ‘72 έγινε νοθεία, εκτός από τη δική μας και τους Αρχιτέκτονες- σε εμάς ο καθηγητής Νίκος Κουμούτσος, ένας έντιμος και δημοκρατικός άνθρωπος, έκατσε σαν κέρβερος πάνω από την κάλπη και εμπόδιζε τους χαφιέδες να κάνουν τα δικά τους. Στις υπόλοιπες άδειαζαν οι χαφιέδες εν ψυχρώ την κάλπη και άλλαζαν τα ψηφοδέλτια. Την πλήρωσε τη στάση του αυτή με φυλάκιση στο ΕΑΤ- ΕΣΑ.

Προς το ’73 είχαμε αποκτήσει διασυνδέσεις με στελέχη του αντιδικτατορικού «Ρήγα Φεραίου», είχα πάθει κορεσμό από την πολιτική και αυτές οι αντιδικτατορικές ζυμώσεις μου άνοιξαν την όρεξη. Θυμάμαι την περίοδο αυτή των (φοιτητικών) εκλογών που μου έλεγαν οι άλλοι να μείνω λίγο στα μετόπισθεν για να μην δώσουμε πάτημα στην Χούντα να μας καταγγείλει ως «κομμουνιστοκίνητους», το τήρησα, έμεινα μαζί τους αλλά δεν έβγαινα φάτσα φόρα. Αντί για «κόκκινο πανί» έγινα πρακτικογράφος.

Διπλή κηδεία

(χαμογελά) Όχι. Θα σας πω όμως κάτι, μια και με ρωτάτε κάτι τέτοιο. Είχαμε φροντίσει, θυμάμαι, να κάνουμε διπλή πολιτική κηδεία στην Κοκκινιά, στο Γ’ Νεκροταφείο -και του πατέρα μου και της μητέρας μου μαζί- διότι και τον πατέρα μου τον είχαν πετάξει σ’ ένα λάκκο, μετά από τρία χρόνια πήγε η μάνα του, τον ξέθαψε και τον έθαψε στον τάφο που είναι σήμερα, οπότε ουσιαστικά δεν είχε κηδευτεί ποτέ. Στο ΚΚΕ δεν ήξεραν ότι θα τον κηδεύαμε εμείς – μαζί με την κηδεία της μητέρας μου. Και βγάλανε φιρμάνι να μην πατήσει κανείς! Βάλανε στα ψιλά «κηδεύεται σήμερα η Έλλη Παππά», χωρίς τόπο, χωρίς χρόνο, χωρίς τίποτα. Μας ήρθε πολύ ωραία αυτό και διαρρεύσαμε εντέχνως ότι θα κηδευτεί πλάι στον σύντροφό της. Στην κηδεία, λοιπόν, εμφανίζεται ένα στεφάνι, με κατακόκκινη κορδέλα και χρυσά γράμματα «η κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ», που είχε, όμως, άσπρα χρυσάνθεμα – σημειολογία του σταλινισμού, ότι η Έλλη, ως ρεβιζιονίστρια, ήταν ανάξια να έχει κόκκινα γαρίφαλα. Από τότε, λοιπόν, σε κάθε επέτειο θανάτου της Έλλης, στις 27 Οκτωβρίου, της πηγαίνω άσπρα χρυσάνθεμα. Για να της υπενθυμίζω πόσο αφελής υπήρξε που δεν υποψιάστηκε ότι επρόκειτο για έναν στυγνό κομματικό μηχανισμό! Και για να το θυμάμαι κι εγώ. 

Στο Βίντεο ο γιος του Νίκου Μπελογιάννη που εκτελέστηκε το 1952, μιλάει για τις ομοιότητες του Σταλινισμού - χριστιανισμού, για την Σοβιετική Ένωση, για Ζαχαριάδη, Πλουμπίδη, κατά την παρουσίαση του βιβλίου της μητέρας του Έλλης Παπά «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ».

Σε συνέντευξή του ο Νίκος Μπελογιάννης είχε πει: Γνώριζα πως η πολιτική είναι σκέτη μπόχα. Όπως επίσης δεν ήθελα να ασχοληθώ ούτε με τη συγγραφή, ούτε με τη δημοσιογραφία – για να μη γίνονται συγκρίσεις. Κι έτσι έγινα χημικός μηχανικός. Ό,τι κι αν έλεγαν οι διάφορες θείτσες, του τύπου «παιδάκι μου, να γίνεις σαν τον πατέρα σου και να τον ξεπεράσεις!», εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να τις ακούσω. Εννοώντας όλων των ειδών τις «θείτσες».

Για το βαρύ όνομά του: «Όταν ο πατέρας πεθάνει πριν από τη βάφτιση του παιδιού, το ‘χουμε να βαφτίζεται το παιδί με τ’ όνομά του. Κανονικά, είχε πει ο ίδιος, ήθελε να με βγάλουνε «Βίκτωρα». Αλλά η γιαγιά μου, η μάνα του, είχε πει «όχι, το παιδί θα βγει Νίκος!»… Στη δεκαετία του ’60 ήτανε «πρόβλημα» το όνομα Νίκος Μπελογιάννης , με τους χαφιέδες έξω απ’ το σπίτι να παρακολουθούν. Στο σχολείο, άλλοι καθηγητές με κατατρέχανε, άλλοι έδειχναν πως συμπαραστέκονται. Μετά ήρθε η Χούντα και εκεί ήταν ένα γερό πρόβλημα. Κι ύστερα, έγινε το ανάποδο – ξεκίνησαν οι πιέσεις απ’ τ’ Αριστερά: «Παιδάκι μου, να γίνεις σαν τον πατέρα σου!». Μιλάμε για γερές πιέσεις από τον Περισσό, στις οποίες δεν υπήρχε περίπτωση να ανταποκριθώ, γιατί είχα ξεκαθαρίσει τη θέση μου απέναντί τους – δεν ήθελα ούτε να τους ξέρω!».

Για τον πατέρα του, όπως του τον περιέγραφαν η μητέρα και η θεία του είχε πει: «Ήταν ο διανοούμενος της Αριστεράς, το πιο φωτισμένο πνεύμα, που απλώς προέτρεξε της εποχής του πάρα πολύ. Και, φυσικά, ήταν ανεπιθύμητος σε όλους γι’ αυτόν το λόγο – και στη Δεξιά και στην Αριστερά».


Σχολιο.- καθε μερα πεθαινει τοσος κοσμος ενας απο αυτους και ο λεγαμενος

Σχολιο.- Δεν τίμησε τον αγώνα του πατέρα του και των συντρόφων του,κι αυτο μου λέει πολλά....

Σχολιο.- Μπελογιάννης γίνεσαι δεν γεννιεσαι.

Σχολιο.- λυπαμαι για το θανατο του ανθρωπου , αλλα πως να το κανουμε , σε καμια εποχη δεν ειναι ευκολο να εισαι κομμουνιστης ουτε καθοριζεται απο το DNA που κουβαλαει ο καθενας

Σχολιο.- Μεγάλωσε ξέροντας πως είχε δύο γονείς ήρωες που όμως ήταν πρόθυμοι να στηθούν μπροστά στο απόσπασμα εγκαταλείποντας τον. Γεννήθηκε στη φυλακή. Τα πρώτα του χρόνια τα πέρασε στη φυλακή. Μεγάλωσε με την θεία του Διδώ Σωτηρίου. Χωρίς πατέρα. Τον είπαν Νίκο Μπελογιάννη και έπρεπε να γίνει σαν τον πατέρα του. Από τα βιώματα του δεν ήθελε να γίνει ήρωας.

Δεν έγινε πολιτικός. Εντάχτηκε στον ΣΥΡΙΖΑ,

Δεν έχουν όλοι την ίδια αντοχή. Για να είσαι σωστός κομμουνιστής θέλει πολύ δυναμη. Και όταν έχεις αυτό το βαρύ όνομα έχουν απαιτήσεις και οι άλλοι από εσένα.

Εκείνο που του καταλογίζω είναι ο αντικομμουνισμός. Δεν θες, δεν μπορείς, με γεια σου με χαρά σου. Μην φτύνεις όμως τους αγώνες του πατέρα σου.

Σχολιο.- όλοι κρινόμαστε...

Κανείς δεν μένει στο απυρόβλητο.

Και μάλιστα κατά τη δική μου γνώμη ο τεθνεών δεδικαίωται δεν ισχύει ,χωρίς να αναφέρομαι σε συγκεκριμένο πρόσωπο.

Πάντα ένας θάνατος θα φέρει συζητήσεις και μάλιστα προσώπων που είναι γνωστά στον κόσμο.

Σχολιο.- όλοι πρέπει να απλολογηθούν ,όσοι στηρίζουν αυτούς που μας οδήγησαν και μας οδηγούν με την ψήφο τους στην απελπισία.

Χανένα χατιρι στους βολεμένους και συστημικούς ,που μου αρπάζουν και το σπίτι.

Κανένα ελαφρυντικο,είναι συνένοχοι...

Σχολιο.- ότι ηθελε έκανε με γεια του και χαρά του !!!!Τον είχε καλέσει το ΚΚΕ να παραβρεθεί στα εγγένεια  του μουσειου προς τιμή του Πατέρα του !!!και αρνήθηκε!!

Και τώρα τον υμνούν σαν γιο του Μπελογιάννη !!Εεεεε όχι !!!!!ας πάει στο καλό 

Σχολιο.- για πιο όνομα ηταν αξιος;;; Αυτό που δεν τίμησε;;γιατί ντρεπόταν !!!!!!συνέλθετε!!!!

Πάμε παρακάτω !!αλλάξτε σελίδα!!!.όγιος.της.Παπά ήταν και ανηψιος της Δηδως!!'

Σχολιο.- κατηγορούσε ανοιχτά το ΚΚΕ, αυτό ήταν απαραδεκτο

Σχολιο.- Με την συνολική του στάση ζωής καθημερινά δικαίωνε τους δολοφόνους του πατέρα του του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Κ ΑΣΉΜΑΝΤΟΣ

Σχολιο.- Μπορεί να είμαι σημαντικός στην ασημαντότητα μου αυτός σίγουρα ήταν ασημαντος

Σχολιο.- σωστος!!! Ασημαντος

Σχολιο.- γιατί υπερβαινουμε τα εσκαμμενα επειδή τον λέμε αυτό που ήταν αντικομμουνιστής κ ανάξιος να φέρει το όνομα του πατέρα του;

Σχολιο.- τα είπε ο ίδιος που υπερασπιζόταν τους δολοφόνους του πατέρα του

Σχολιο.- Αντικομμουνιστης!!!!

Σχολιο.- Απο ρόδο βγαίνει αγκάθι....

Σχολιο.- Δυστυχώς αντικομμουνιστής. Δύσκολο να είσαι κομμουνιστής. Ο κάθε άνθρωπος έχει την επιλογή. Δεν κρίνω την δική του. Εξάλλου η Ιστορία έχει μιλήσει και μας έχει διδάξει. Είπαμε θέλει αντοχές να είσαι κομμουνιστής όπως ο πατέρας του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν καταφέρατε να εξαγνιστείτε ως τάχα "αντιστασιακοί" ή να επιβάλλετε στον λαό μας συμπάθεια προς τη Φρειδερίκη, τα πέτρινα χρόνια.

Τότε που τα ΄λεγε ο δάσκαλος στο σχολείο, ο παπάς στην εκκλησία, ο Μυριβήλης κι ο Γεωργαλάς στο ραδιόφωνο, ο λοχαγός στον στρατό, ο χωροφύλακας στο κρατητήριο κι ο ρουφιάνος στο καφενείο. 

Τώρα θα το πετύχετε; Επειδή τα λέτε μεταξύ σας εκεί στη Φιλοθέη, στη βίλα που χτίστηκε με τους κατοχικούς ντενεκέδες με το λάδι, νομίζετε πως θα πείσετε και τα εγγόνια των εκτελεσμένων στην Κοκκινιά;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Όλες οι πανδημίες ανανέωσαν τις γενεές. Όλες. Έχει καταντήσει σχεδόν να είναι ένα πράγμα υποχρεωτικό για να έρθουν οι νέες γενεές να πάρουν τα ηνία από τις προηγούμενες".

Αυτή η κυρία στα νιάτα της πέρασε από την ΕΠΟΝ, αλλά τελικά ανένηψε και δεν την πρόδωσε την τάξη της. Κολλητή της Φρειδερίκης, όταν οι παλιοί της σύντροφοι μάτωναν σε φυλακές και ξερονήσια, άνοιξαν οι δρόμοι διάπλατα για την κ. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ. 

Πανεπιστημιακός, ακαδημαϊκός και τώρα η παλιανθρωπιά της εκδηλώνεται με τον ναζιστικής έμπνευσης ενθουσιασμό με τον θάνατο των ανήμπορων. 

Έσχατη κατρακύλα και πολλή μπόχα!

Σχολιο.- Ανέκαθεν ανηκε στην καθεστηκυια ταξη, με τη σύντομη παρένθεση της ΕΠΟΝ.

Σχολιο.- κι οι στρεβλωμενεε αποψεις της για το βυζαντιο εχουν πληρωσει τις θεσεις που κατεχει.

Σχολιο.- Είναι μαζί με τους Ευρωπαίους αναθεωρητές της ιστορίας η κυρία και κάνει "θαύματα"..

Σχολιο.- ε ψόφα πρώτη να τελειώνουμε, είναι η απάντηση! άι σιχτιρ!

Σχολιο.- Η εξουσία και η δύναμη αλλοτριώνουν ...

Σχολιο.- Μα δεν ήταν διαφορετική ώστε να αλλάξει. Μια μεγαλοαστή ήταν που για λιγο καιρό έμπλεξε με τους κομμουνιστές.

Σχολιο.- Εδώ παρέα με τον Χατζηνίκο άφηναν να εννοηθεί ότι το παιδομάζωμα της Φρειδερίκης ήταν φιλανθρωπικό έργο. Και αντί ο δημοσιογράφος να της πει για τα παιδιά που μάζευε και πουλούσε στην Αμερική η Φρειδερίκη της φτιάχνανε το πορτραίτο ως ανοιχτόμυαλης και οξυδερκούς ηγέτιδας..

Σχολιο.- Άντε ψοφα λοιπόν

Σχολιο.- Την είδα χθες δεν πίστευαν τα αυτιά μου γι αυτά που ακουσα...κατρακυλα όπως λες και μπόχα....

Σχολιο.- Από την ΕΠΟΝ στη δούλεψη της Φρειδερίκης. Μιάς αθλιότητας δρόμος ...

Σχολιο.- ο,τι του φανει του καθε λωλοστεφανη. Σιχτιρ.

Σχολιο.- ο χατζη κρεμόταν από τα χείλη της πάντος, μόνο που δεν λυποθυμισε από την έκσταση, κ ναι της δίνεις άλλοθι γιατί δεν τα λέει τώρα πάντα τα έλεγε.

Σχολιο.- έχεις δίκιο. Είναι όμως μια ευκαιρία να της πει κάποιος " Βούλωσέ το, τα' χεις χάσει και δεν ξέρεις τι λες" Έτσι για να καταλάβει ότι δε μασάμε κουτόχορτο ούτε προσκυνάμε την.... αυθεντία της!!!

Σχολιο.- έχω κουραστεί με τις αυθεντίες, ποιο πολύ με κούρασαν όμως αυτοί που τους προσκυνάνε. Είμαστε οι λαοί που παραδίδουμε στα παιδιά μας έναν κόσμο χειρότερο απο ότι τον παραλάβαμε, όταν το καταλάβουμε Ίσως ξεσηκωθούμε.

Σχολιο.- Την θυμάμαι στη Σορβόνη όπου την συνάντησα σα φοιτητής και μόλις άκουσε ότι είμαι Έλληνας παρά λίγο να με πετάξει έξω με τις κλωτσιές απ' το γραφείο της!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ! 

Τέτοιες μέρες πριν εξήντα χρόνια, τέλη Οκτωβρίου 1960, ο διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας της Κούβας Ερνέστο Τσε Γκεβάρα πραγματοποίησε περιοδεία στο Ανατολικό Βερολίνο, τη Μόσχα, το Πεκίνο και την Πιονγκ Γιανγκ, εξασφαλίζοντας οικονομική βοήθεια ύψους 257 εκατομμυρίων δολαρίων. Ας σημειωθεί ότι η βοήθεια των ΗΠΑ για όλη τη Λατινική Αμερική ήταν τότε 500 εκατομμύρια δολάρια.

Μαζί του είχε ένα χαρτί συμφωνίας για "ανιδιοτελή βοήθεια προς τον λαό της Κούβας". Στο Πεκίνο αρνήθηκαν να υπογράψουν: 

"Δεν είμαστε ανιδιοτελείς, σύντροφε", του είπαν. "Βοηθάμε οικονομικά τον λαό της Κούβας, γιατί η νίκη του είναι σημαντικό στήριγμα στον αγώνα του κινέζικου λαού και των λαών όλου του κόσμου"!

Σχολιο.- Μετά όμως τα κρασιά που ήπιαν ο Ντενγκ κι ο Τσου Εν Λάι με τον πρόεδρο Νίξον απέκτησε άλλου είδους ιδιοτέλεια η Κίνα.... δυστυχώς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"H κανονική αγορά στέγασης έχει πάντα ένα ρίσκο. Παίρνεις ένα δάνειο και κάποια στιγμή πρέπει να το ξεπληρώσεις. Έχεις και την πιθανότητα κάποια στιγμή να μη σου βγει αυτό το ρίσκο και να το χάσεις". 

Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μάρτιος 2019.

Γιατί, όπως έλεγε ο Μίλαν Κούντερα, "ο αγώνας του ανθρώπου κατά της εξουσίας είναι αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα μπορούσαμε να τη γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρη με εκδηλώσεις στις γειτονιές και πορείες στο κέντρο των μεγάλων πόλεων, ως την πρώτη νίκη ενός λαού κατά του φασιστικού Άξονα. Αναδεικνύοντας τον αντιφασιστικό της χαρακτήρα και συνδέοντάς την με τους αντιφασιστικούς αγώνες του σήμερα. Είναι θλιβερό το ότι με τους ευρωλάγνους φιλελέδες συντάσσονται και αριστεροί στο αίτημα να πάψει να γιορτάζεται. Όπως και ότι σχεδόν πουθενά δεν διοργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις.

Σχολιο.- Θυμαμαι ακομα,καθε 28η Οκτωβρη,οταν μπαιναμε ολοι μπροστα για να παρελασουν και οι αντιστασιακοι του ΕΑΜ ,επι Καραμανλη-Ραλλη,με αιτημα την αναγνωριση της Εθνικης Αντιστασης,και τη δολοφονια του συνταξιουχου αγωνιστη της Αντιστασης Μαγγλαριδη απο τα ΜΑΤ.

Σχολιο.- Ακριβώς! Στα 1975-1980. Με συχνές συγκρούσεις.

Σχολιο.- είχες γράψει ένα άρθρο ότι την 28η Οκτωβρίου την γιόρταζε ο λαός και μέσα στην κατοχή έτσι δεν είναι;

Σχολιο.- Βέβαια! Την καθιέρωσε το ΕΑΜ ήδη από το 1941 και γιορταζόταν με συγκρούσεις με τους κατακτητές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλλιθέα: Γυναίκα προσπάθησε να δικαιολογηθεί με αστείο τρόπο για τη μη χρήση μάσκας

Σε έναν από τους ελέγχους της αστυνομίας μια γυναίκα κάτοικος Καλλιθέας ανέφερε την πιο τρελή δικαιολογία για τη μη χρήση μάσκας

Όταν οι αστυνομικοί της έκοψαν πρόστιμο η ίδια απάντησε ότι δεν βλέπει τον λόγο να φοράει μάσκα όταν βρίσκεται μόνη της σε εξωτερικό χώρο. Μάλιστα απάντησε στην αστυνομικό ότι δεν είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει τα νέα μέτρα καθώς δουλεύει συνέχεια και δεν έχει χρόνο να βλέπει τηλεόραση ή να ακούει ραδιόφωνο.


Σκεφτείτε ποια είναι η "τρελή" κι "αστεία" δικαιολογία που σκέφτηκε η "ένοχη" γυναίκα.

Αφήστε, θα σας το πω εγώ: Είναι ότι "δεν βλέπει τον λόγο να φοράει μάσκα όταν βρίσκεται μόνη της σε εξωτερικό χώρο"!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ;

Φαντάζομαι τι γλοιώδες σκουλήκι θα είναι το αρδάκι που έγραψε αυτή τη μπαρούφα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η Εθνική μας Αντουανέττα Γιάννα Αγγελοπούλου, ήθελε να καλέσει τον Ερντογάν στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης από τους Τούρκους, κίνηση η οποία ΔΕΝ αποκλείστηκε από την κυβέρνηση, αλλά ΕΥΤΥΧΩΣ δεν ανταποκρίθηκε ο σουλτάνος....Εντάξει τι να σχολιάσει κανείς.

Σχολιο.- Μας ακύρωσε κιόλας! Περαστικά μας!

Σχολιο.- Μα δεν τον καλέσαμε εμείς Ακύρωσε την μούμια πού τόν κάλεσε σέ ξένο γλέντι Νά χαθεί η ηλίθια

Σχολιο.- Μάλλον ληγμένα παίρνουν θα φέρουν τον εχθρό καλεσμένο.

Σχολιο.- Πόσο τραγικοί... Στο τέλος θα του πουν "περάστε" χωρίς να κουνηθεί κάνεις!!!

Σχολιο.- ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΣΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΡΟ

Σχολιο.-  Αφού δικά της είναι και τα γεωτρυπανα...

Φατίχ και Γιαβούζ: Δυο σύγχρονοι γενίτσαροι στην Ανατολική Μεσόγειο

Ας ξεκινήσουμε με το εξής: Γιατί ο Πρόεδρος Ερντογάν μετέτρεψε, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, δύο πρώην ελληνικής ιδιοκτησίας πλωτά γεωτρύπανα σε σύγχρονους γενίτσαρους στην ανατολική Μεσόγειο;

Τα δύο πλωτά γεωτρύπανα που κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία της Κορέας για λογαριασμό της οικογένειας Αγγελοπούλου κατέληξαν στα χέρια του Ερντογάν. Το Deep Sea Metro I το μετονόμασε σε «Φατίχ» κατά τον Mωάμεθ Β, κατακτητή της Κωνσταντινούπολης και το Deep Sea Metro ΙΙ σε «Γιαβούζ», κατά τον Γιαβούζ Σελίμ, τον πρώτο Οθωμανό σουλτάνο που αυτοονομάστηκε χαλίφης, διάδοχος του Μωάμεθ και προστάτης όλων των σουνιτών Μουσουλμάνων.

Σχολιο.- Ενα σιχαμερο υποκειμενο με συμφεροντα εκτος Ελληνικων συνορων που εκπορνευει τα οποιαδηποτε ιχνη τιμης που του παρεχει η Ελληνικη του καταγωγη για την διατηρηση των συμφεροντων αυτων, και παντα με τις ευλογιες των εκαστοτε "ηγετων" της χωρας αναλογου πατριωτισμου.

Σχολιο.- Οκ, το τερματίσαμε. Ευτυχώς που έχει πεθάνει ο Μπραήμης, αλλιώς θα τον καλούσαμε κι αυτόν.

(Κρίμα που η κα Αγγελοπούλου δεν είναι υπεύθυνη και για τη μεθαυριανή επέτειο, θα μας έφερνε την εγγονή του Μουσολίνι)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξορία γιατί είχε πάει στον ΕΛΑΣ, ο ήρωας ταγματάρχης Κασλας του υψώματος 731 στην Αλβανια.

Ύψωμα 731, αμπρί διοικήσεως. 

Ο ταγματάρχης Δημήτρης Κασλάς, με περγαμηνές από τον μικρασιατικό πόλεμο, καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα. Κάτι δεν του άρεσε. Η ξαφνική σιγή των Ιταλών τον είχε βάλει σε σκέψεις. Χωρίς να φορέσει το πανωφόρι του, βγήκε έξω από το αμπρί του και άρχισε να επιθεωρεί τις θέσεις άμυνας στο ύψωμα. 

Το βουνό βρισκόταν 20 χιλιόμετρα βόρεια της Κλεισούρας και είχε καταληφθεί από τον Ελληνικό Στρατό τον χειμώνα του 1941. Το συγκεκριμένο ύψωμα ήταν ένα καρφί στο «μάτι» της ιταλικής πολεμικής μηχανής. Όσο παρέμενε σε ελληνικά χέρια κάθε προσπάθεια των Ιταλών ήταν καταδικασμένη. Εάν έπεφτε, τότε άνοιγε ο δρόμος για την υπόλοιπη Ελλάδα. Είχε υψόμετρο 731 μέτρα και όπως είθισται η γεωγραφική υπηρεσία το είχε ονομάσει «Ύψωμα 731». 

Ο ταγματάρχης φώναξε δυο λοχαγούς του και άρχισε να δείχνει με το δάχτυλό του διάφορα σημεία και να δίνει οδηγίες. Εκείνοι, που δεν είχαν καταλάβει για τι πράγμα μιλούσε, απλά σημείωναν και κουνούσαν καταφατικά το κεφάλι τους. 

«Θέλω να ενισχυθεί η άμυνα σε αυτό το αντέρεισμα. Σε αυτή τη ραχούλα να στηθεί ένα πολυβόλο που θα διασταυρώνει πυρά με εκείνο το πολυβόλο μας. Εδώ και εδώ να βάλλουν οι όλμοι μας. Και όλοι, μα όλοι να σκάψουν ορύγματα βάθους 80 εκατοστών και να μπουν μέσα για να είναι προφυλαγμένοι…».

Ο ταγματάρχης Κασλάς είχε δημιουργήσει στο μυαλό του ένα περίφημο σχέδιο άμυνας και τώρα το έστηνε όχι επί χάρτου, αλλά στην πραγματικότητα. Γνώριζε ότι οι φαντάροι και οι αξιωματικοί του ήταν διαλυμένοι και καταβεβλημένοι, όπως και εκείνος, αλλά πολύ περισσότερο γνώριζε ότι το ύψωμα δεν έπρεπε να πέσει ακόμη και εάν όλοι οι υπερασπιστές του σκοτώνονταν. 

Ο ταγματάρχης Κασλάς εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκε. Έφαγε μαζί με τους υπόλοιπους στρατιώτες σαν απλός φαντάρος και στη συνέχεια κλείστηκε στο αμπρί του και μελέτησε τους χάρτες. Σχεδίασε κάθε πιθανό σενάριο, καλό ή κακό, προκειμένου να μην πέσει το ύψωμα. Έφτιαξε στο μυαλό του κάθε εναλλακτική λύση για να αποτρέψει την ιταλική επίθεση. Πριν ακόμη χαράξει, βγήκε έξω σαν να ήθελε να αποτυπώσει στο μυαλό του όλη εκείνη την απίστευτη ομορφιά της πλάσης. 

Λίγα λεπτά αργότερα, ξεκινούσε η περίφημη ιταλική «Εαρινή Επίθεση» με τον ίδιο τον Μουσολίνι να επιβλέπει. Τα ιταλικά κανόνια άρχισαν να ξερνούν φωτιά. Οι ελληνικές θέσεις δέχονταν ένα πρωτόγνωρο σφυροκόπημα. Θύμιζε τα «μπαράζ» του πυροβολικού στα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Κάθε ένα δευτερόλεπτο που περνούσε επάνω στο βουνό έσκαγαν 11 βλήματα. Καπνός, σκόνη, ουρλιαχτά, διαμελισμένα κορμιά, μυρωδιά από καμένη σάρκα, μπαρούτι, συνέθεταν ένα σκηνικό κολάσεως. 

Ο Κασλάς δίπλα στον ασυρματιστή του ούρλιαζε για να ακουστεί: «Στείλε: Δεχόμαστε σφοδράν επίθεσιν. Αντέχουμε». 

Ο ταγματάρχης ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει τους Ιταλούς να πατήσουν στο «731». Κατάμαυρος από την κάπνα και τις λάσπες φώναξε τους αξιωματικούς του και στα γρήγορα, μέσα στο αμπρί του, έδωσε τη διαταγή του προς τους διοικητές των λόχων του 5ου τάγματος Πεζικού Τρικάλων: 

«Επί των κατεχομένων θέσεων θα αμυνθώμεν μέχρις εσχάτων. Ουδείς θα κινηθή προς τα οπίσω. Εμψυχώσατε άνδρας σας και τονώσατε το ηθικόν των. Προμηνύεται λυσσώδης επίθεσις του εχθρού, η οποία οπωσδήποτε θα αποκρουσθή και θα συντριβή. Τηρήσατέ με ενήμερον τακτικής καταστάσεως. Επαναλαμβάνω, τότε μόνον θα διέλθη ο εχθρός εκ της τοποθεσίας μας, όταν αποθάνωμεν άπαντες επί των θέσεών μας».

Τρίκαλα, 1950 

Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της πόλης κυκλοφορεί ένας άγνωστος που πριν από λίγες ημέρες είχε επιστρέψει απ' την εξορία. Είναι ακόμα χειμώνας και φοράει τη χλαίνη που είχε κάποτε στο μέτωπο, χωρίς διακριτικά και παράσημα πλέον.

Δυο καλοντυμένοι θαμώνες του ιστορικού καφενείου «Πανελλήνιον», που απολάμβαναν τον καφέ τους, τον είδαν να περνά και δεν του έδωσαν σημασία. 

Όμως, μια παρέα νεαρών σηκώθηκε από το τραπέζι και απ' την ταραχή τους, λίγο έλειψε να πετάξουν κάτω τους καφέδες και τα νερά. Έτρεξαν προς τον άγνωστο άνδρα και του έκλεισαν το δρόμο. 

«Κύριε ταγματάρχα, εσείς;» του είπε ο ψηλότερος της παρέας. «Κύριε ταγματάρχα μας, κύριε Κασλά, πολεμήσαμε μαζί στο ‘‘731’’» του είπαν και οι τρεις με μια φωνή και στάθηκαν προσοχή μπροστά του. «Μας σώσατε τη ζωή. Σας ευγνωμονούμε για όσα κάνατε για εμάς. Πάντα θα σας ευγνωμονούμε. Και εμείς και τα παιδιά μας». 

Ένας αραμπάς πέρασε από δίπλα τους και έκαναν στην άκρη. Τους κοίταξε βαθιά και τους τρεις. Ήθελε να τους χαιρετίσει, να τους αγκαλιάσει. Δεν το έκανε. Σήκωσε τον γιακά από το παλτό του, και τους είπε ευγενικά: «Συγγνώμη, κύριοι, δεν καταλαβαίνω τι λέτε. Μάλλον με μπερδεύετε με κάποιον άλλον. Κάνετε κάποιο λάθος. Καλή σας ημέρα» και απομακρύνθηκε. 

Με υψωμένο γιακά και το καπέλο, έστριψε στην πρώτη γωνία που βρήκε μπροστά του και κοντοστάθηκε να πάρει ανάσα. Έκλαψε βουβά, με αναφιλητά. Ύστερα σκούπισε τα δάκρυά του και συνέχισε τον δρόμο του. Πέθανε το 1966. Τον πρόδωσε η καρδιά του στα 65 του χρόνια, όπως τον πρόδωσε και η πατρίδα του.

Τιμή και Δόξα στον ήρωα του 731 Δημήτρη Κασλά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αρμενία κατάφερε με “πονηριά” να αποφύγει τη στρατηγική καταστροφή

26 Οκτωβρίου 2020

του Γιεβγένι Κρούτικωφ 

Για πρώτη φορά, εδώ και πολύ καιρό, ο αρμενικός στρατός κέρδισε μια σημαντική νίκη στο Καραμπάχ. Κατάφερε να απωθήσει τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν από τον λεγόμενο διάδρομο του Λατσίν, έναν στρατηγικής σημασίας δρόμο που συνδέει την Αρμενία με το Καραμπάχ. Σε τι θα οδηγούσε την Αρμενία η απώλεια αυτής της θέσης και γιατί το Αζερμπαϊτζάν αποτυγχάνει και σε άλλους τομείς του μετώπου;

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, η κατάσταση για την Αρμενία και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ (NKR) ήταν πραγματικά κοντά σε μια στρατηγική καταστροφή.

Την περασμένη Παρασκευή, το νότιο σώμα του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, έχοντας νικήσει τους Αρμένιους στην κοιλάδα του ποταμού Άραξη και στη στέπα Geyan, προωθήθηκε πολύ προς τα αρμενικά σύνορα, καταλαμβάνοντας και την πόλη Qubadlı. Οι μονάδες του Αζερμπαϊτζάν βρέθηκαν σε απόσταση 10 έως 15 χιλιομέτρων από την πόλη Λατσίν του Καραμπάχ. Αυτό έθεσε σε άμεση απειλή την επικοινωνία του NKR με την Αρμενία, επειδή ο διάδρομος Λατσίν άρχισε να βάλλεται με πυρά από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν.

Ο διάδρομος Λατσίν είναι κρίσιμος για ολόκληρη την άμυνα του Καραμπάχ (μαζί με τον έλεγχο του εναλλακτικού δρόμου από τον Βαρντενίς προς τον Μαρντακέρ) και η απώλειά του θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες τόσο την Αρμενία όσο και το NKR. Εάν χανόταν αυτός ο δρόμος, τότε, ουσιαστικά, θα κατέρρεε και η άμυνα του Καραμπάχ. Ο διάδρομος Λατσίν έχει τεράστια σημασία για τον εφοδιασμό ολόκληρου του Καραμπάχ, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών προμηθειών, καθώς τον συνδέει με την Αρμενία.

Άλλο τώρα τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν, συνηθισμένα να επιτίθενται στις συνθήκες της στέπας, δεν μπορούν επαρκώς να πραγματοποιήσουν έφοδο στα υψώματα και στα βουνά. Μεταξύ του Qubadlı και του Λατσίν υπάρχουν όρη ύψους περίπου 1.700 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν δεν μπορούν να συνεχίσουν την επίθεση με τον ίδιο ρυθμό. Ήλθαν αντιμέτωπα με την υπεράσπιση του «ορεινού φρουρίου» του Καραμπάχ, το οποίο δεν είναι έτοιμα να το καταλάβουν με έφοδο. Σε τέτοια γεωμορφολογία δεν μπορούν να δράσουν ούτε η αζέρικη αεροπορία ούτε τα drones, που σε σημαντικό βαθμό συνετέλεσαν στον ρυθμό προώθησης των Αζέρων στην στέπα. 

Οι Αρμένιοι τράβηξαν τους Αζέρους στην ίδια παγίδα που είχαν ήδη πέσει αρκετές φορές: η εμπροσθοφυλακή πηγαίνει σαν σε παρέλαση, αλλά στη συνέχεια πέφτει στη ζώνη πυρός των αρμενικών πυραυλικών αμυντικών συστημάτων και, υποχωρώντας, βρίσκει ναρκοπέδια που έχουν απομείνει εκεί από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Η οργάνωση αυτής της επιχείρησης απαίτησε μια σοβαρή συγκέντρωση δυνάμεων και ειδικές προσπάθειες από τους Αρμένιους. Αλλά δεν είχαν άλλη επιλογή, δεδομένης της κολοσσιαίας σημασίας του διαδρόμου Λατσίν.

Προηγούμενες προσπάθειες να περικυκλώσουν τις ομάδες της εμπροσθοφυλακής του στρατού του Αζερμπαϊτζάν σε έναν κλασικό κλοιό δεν πέτυχαν, λόγω της υπεροχής του αζερικού πυροβολικού σε αυτήν την περιοχή. Η ευρέως διαφημιζόμενη (και προσωπικά από τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν) προσπάθεια να επανέλθουν οι Αρμένιοι στα ιρανικά σύνορα, μέσω της ανοιχτής και πρακτικά χωρίς φύλαξη πλευράς των Αζέρων σκόνταψε στο «ελαφρύ ιππικό» του Αζερμπαϊτζάν- το ρυμουλκούμενο πυροβολικό και το τσέχικο τροχοφόρο αυτοκινούμενο πυροβολικό DANA.

Η ήττα της αζερικής εμπροσθοφυλακής στα περίχωρα του Λατσίν κατέστησε δυνατή τη διάσωση του NKR από την «ατμόσφαιρα καταστροφής» – τουλάχιστον προσωρινά. Μέχρι στιγμής, οι Αρμένιοι έχουν καταφέρει να αποφύγουν μια στρατηγική ήττα, αλλά το πόσο μπορούν να παγιώσουν αυτήν την επιτυχία είναι ένα άλλο ζήτημα. Η επιχειρησιακή πρωτοβουλία, πάντως, παραμένει στους Αζέρους, παρ’ όλο ότι δεν έχουν επιτύχει τους στρατηγικούς στόχους τους. Πίσω από το Qubadlı, παραμένει μια μικρή αρμενική επιχειρησιακή ομάδα που αντιστέκεται λυσσασμένα, χωρίς να δίνει την ευκαιρία στον εχθρό να συνδεθεί με το Ναχιτσεβάν, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να της παρασχεθούν εφόδια.

Ο στρατηγικός στόχος της προώθησης του στρατού του Αζερμπαϊτζάν επί του παρόντος αναφέρεται ότι είναι η Σούσα, αλλά, μετά τη διακοπή της επίθεσης στο Λατσίν, αυτό μοιάζει με όνειρο.

Το νότιο σώμα, το οποίο, το τελευταίο διάστημα, προωθείτο δραστήρια, τώρα βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και χρειάζεται ενισχύσεις. Μια μετωπική επίθεση στο “ορεινό φρούριο” πλέον αποκλείεται. Η ανακωχή θα επιτρέψει στην πλευρά του Αζερμπαϊτζάν να εξοπλίσει σταδιακά το νότιο Σώμα και, ενδεχομένως, να αφαιρέσει κάποιες μονάδες από αυτό για να οργανώσει μια πίεση στο κεντρικό μέτωπο. Η πιθανότητα μιας επίθεσης στον Λατσίν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον έχει στην πραγματικότητα απαλειφθεί. 

Η νίκη στο Λατσίν θα δώσει στους Αρμένιους την ευκαιρία να επανεξετάσουν τα σχέδια δράσης τους και να αρχίσουν να συγκροτούν ένα νέο αμυντικό σύστημα. Υπάρχει επίσης και η πτυχή του ηθικού: η άμυνα του Zangilan δεν λειτούργησε από την αρχή και, για πρώτη φορά από το 1988, μπορούσαμε να μιλάμε για μια χαοτική υποχώρηση των αρμενικών στρατευμάτων, παρ’ όλες τις πατριωτικές εκκλήσεις. Τώρα η πατριωτική διάθεση επιστρέφει.

Από την άποψη του μαχητικού πνεύματος, η Αρμενία και το NKR χρειάζονταν τουλάχιστον μία τέτοια νίκη, αν και τοπική, για να επιστρέψουν τα στρατεύματα στην απαιτούμενη  κατάσταση μάχης. Τα κατάφεραν, και μάλιστα στον πιο σημαντικό στρατηγικό τομέα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το έκτρωμα σχολικό βιβλίο έγινε επί ΠΑΣΟΚ, συνεχίστηκε επί ΝΔ - η Γιαννακου δεν ξαναβγήκε βουλευτής επειδή δεν το απέσυρε - συνεχίστηκε ξανά επί ΝΔ, ξανά επί ΠΑΣΟΚ, επί κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, επί Σύριζα (αυτό δα ελλιπε) και συνεχίζεται ως σήμερα. ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΑΛΗ 28Η ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ

Η Ιταλια μας κηρυξε τον πολεμο!

(κι εμεις πηγαμε σττο υπογειο)

Σχολιο.-  Η Κεραμεως τα διαβάζει όλα αυτά τα βιβλία η έστω οι Σύμβουλοι της. Η Γιαννακου έβαλε την Ρεπούση να γράψει το βιβλίο Ιστορίας και έγραψε για τον συνωστισμό της Σμύρνης. Ντροπή μας.

Σχολιο.- .. γιατί να το αλλάξουν?

Συμφωνούν στον Εθνομηδενισμό.

Είναι η νέα μεγάλη ιδέα...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τον νέο πτωχευτικό κώδικα, δεν μπορώ να μιλήσω, αφού δεν είμαι νομικός. Εξαίρετοι και καταρτισμένοι νομικοί, τον έχουν αναλύσει διεξοδικά. Κάποιες μικρές ωστόσο παρατηρήσεις μπορώ να κάνω..

Σε καιρό...''πανδημίας'', σε συνθήκες ύφεσης και κλιμακούμενης φτωχοποίησης, οδηγούμαστε σε ποινικοποίηση της αδυναμίας πληρωμής,ακόμα και όταν η αδυναμία αυτή προέρχεται από την ύφεση αυτή καθ΄αυτή. 

Με απλά λόγια, κάποιος που δουλεύει κανονικά ή εισπράττει ενοίκια και δημιουργεί δανειακές υποχρεώσεις και μέσα από την κρίση του Covid , βρίσκεται να χάνει μερικώς ή ολικώς τα έσοδά του, τότε αντιμετωπίζεται όχι απλά ως ''μπαταξής'', αλλά ως εγκληματίας, με απειλή ποινικών ευθυνών, ενώ είναι αυταπόδεικτη η αδυναμία του να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Μιλάμε για ποινικοποίηση της φτώχειας. Μιλάμε για μίσος προς όσους δεν ανήκουν στην ελίτ της κοινωνίας. Μιλάμε για ένα νόμο τερατούργημα, που αν εφαρμοστεί είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει κοινωνικές εκρήξεις.

Στην Χιλή του Πινοσέτ, πιο σκληρή από την ίδια την χούντα, ήταν η συνταγή φτωχοποίησης του λαού, μέσω των οικονομικών πλάνων που δημιούργησαν τα ''παιδιά από το Σικάγο''. 

Σήμερα οι εκλεγμένοι ''οικονομικοί δολοφόνοι'', έχουν ξεπεράσει και αυτό το φρικτό Χιλιανό νεοφιλελεύθερο πείραμα,εκτελώνυας κατά γράμμα το σχέδιο που λέει.....''τα πάντα στις τράπεζες και τα funds''.

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος, η κλεψύδρα αδειάζει. Ο λαός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Και για κάποιους που το μόνο που τους απασχολεί είναι το να φοράμε ''όλοι, παντού και πάντα'' μάσκες, να μην ανησυχούν.Αυτοί που θα έρθουν να μας πάρουν τα σπίτια, θα φοράνε μάσκες κανονικά....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΤΕ ΑΝΕΝΔΟΙΑΣΤΑ τα χρεοκοπημένα σκύβαλα του εθνομηδενισμού και τους γελοίους αντιδραστικούς "επιστημονισμούς" τους : και εστιάστε στη Σημαία, και ακούστε πατριωτικά τραγούδια για το ΟΧΙ και το έπος της Εθνικής Αντίστασης, και μιλήστε για τους ήρωες της νεότερης εποχής, τους απίστευτους παλικαράδες της Πίνδου και τους όντως Μάγκες της καθημερινής αντίστασης στις Δυνάμεις Κατοχής...καμιά ντροπή που είμαστε ενεργοί αγωγοί πατριωτικής συνείδησης : αυτοί οι απάτριδες παλιάτσοι πρέπει να ντρέπονται που το αβυσσαλέο κενό μέσα τους πάνε να το επιβάλουν για "πρόοδο" και "πνευματική χειραφέτηση"...εμείς μένουμε αιώνια αφοσιωμένοι στην εθνική Παλικαριά που ενθάρρυνε τον πλανήτη με το νικηφόρο ΟΧΙ, και στους πατριώτες που ανατίναξαν τη γέφυρα στο Γοργοπόταμο....εκεί χτυπάει η δική μας καρδιά, και όχι στα ποικιλώνυμα καταγώγια του μηδενιστικού κοσμοπολιτισμού....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

Ψηφίστηκε και είναι νόμος σε ισχύ, ο πτωχευτικός νόμος. 

Από εδώ και πέρα δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις....

Μπαίνουμε πλέον σε αχαρτογράφητα νερά για όλους μας και πολύ φοβάμαι οτι θα είναι αναπόφευκτος και ένας πόλεμος, για να σβήσουν τα αχνάρια τους οι νεο-δοσίλογοι. 

Είχαμε βέβαια μια ευκαιρία με την κυβέρνηση του Σύριζα να τελειώσουμε με όλα και με όλους, αλλά δεν το έκαναν και αυτοί. Δεν τους άφησαν οι «Τσιπρες» οι Φλαμπουραρηδες» και οι κάθε λογης "Δραγασάκηδες" - προφανώς ή είχαν χεσμένη τη φωλιά τους όλοι. 

Δεν εξηγείται αλλιώς. 

Σχολιο.- Τής Ισπανίας θά γίνει φίλε Βασίλη, κ ισως ακόμα χειρότερα. Τό ξέρουμε ετσι δέν είναι ; Ας κρατήσουν ομως οι χοροί. Ας συνεχίσουμε νά άδουμε !

Σχολιο.- .. η μικροιδιοκτησία στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντική υπόθεση για την υπόσταση του Έλληνα. Δεν επιτρέπει την ακραία φτώχεια, δημιουργεί εκείνες τις συναισθηματικές συνθήκες για αντίσταση. Όταν αυτή η ιδιοκτησία θα εκλείψει θα έχει δημιουργηθεί ο "νέος σκλαβωμενος «άνθρωπος»" χωρίς αντιστάσεις, που θα δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί, ίσα για να επιβιώσει. Θα έχουν κατασκευάσει το άτομο χωρίς "οπισθέλκουσα" έτσι ώστε να πάει όπου τον καλεί το μεροκάματο, χωρίς παζάρια...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιάννης Δραγασάκης, οικόσιτο των Σημίτη-Γιωργάκη στην τράπεζα Αττικής, "αναπτυξιακό" μνημόνιο: «Ο Γεωργιάδης σεβάστηκε το έργο που αφήσαμε»!

Σπυρίδων Γεωργιάδης (Άδωνις στο πρωτοδικείο, όταν προσχώρησε στους 12θεϊστές κι εγκατέλειψε την ορθοδοξία), ανταποδίδει τη μνημονιακή φιλοφρόνηση του "αριστερού" των τραπεζιτών: «Δεν είμαστε εχθροί»!

Η "απορία" είναι: Αφού οι μνημονιακοί τραπεζοϋπάλληλοι των Βρυξελλών υπηρετούν τα ίδια αφεντικά... γιατί ρε πούστη μου δεν κάνουν μια κυβέρνηση "εθνικής τραπεζικής υποταγής" να ξέρουμε τι συμβαίνει;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφού προηγουμένως είχαν βγει διάφοροι «λαγοί» που διέρρεαν το πόσο αναχρονιστικός είναι ο νόμος 1264 και γενικότερα το εργατικό δίκαιο…

Αφού ο Βρούτσης στα κρυφά ένα βράδυ στο γραφείο του πήρε την «γραμμή» από τον ΣΕΒ για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο …

Αφού η Κεραμέως ασυγκράτητη πριν καν νομοθετηθεί η δυνατότητα για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, προσπάθησε να την εφαρμόσει στους εκπαιδευτικούς σπάζοντας τα μούτρα της όταν οι εκπαιδευτικοί της διεμήνυσαν με την αποχή τους ότι τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες ας της κρατήσει καλύτερα για το Μπιγκ Μπράδερ και το Μπάτσελορ… 

Έπεσε σαν ώριμο φρούτο μια μόνιμη και στρατηγική επιδίωξη του κεφαλαίου για μισθούς που θα μπορούν να φτάνουν ακόμα και τα 200 ευρώ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που ζούμε οι Έλληνες, αρέσει σε όλους;;; Σας αρέσουν οι πράξεις των κομμάτων που ψηφίσατε, για την πατρίδα μας;;;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απορια ρε παιδια, γιατι παντα γινεται σπικαζ στον Πουτιν σε Γερμανους, Ιταλους, κτλ αλλα στους Τουρκους επισημους παντα πεφτει υποτιτλος και ακουμε την τουρκκη;;; Δεν αντεχεται αυτή η γλωσσα….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν υπαρχουν Τουρκοι επενδυτες σε ΜΜΕ στην Ελλαδα θα πρεπει να ξηλωθουν και να πεταχτουν αμεσα… αυτό απαιτει η δημοκρατια η ευημερια και η ασφαλεια της χωρας μας… αρκετα με την τουρκικη προπαγανδα σε ελληνικη μεταφραση… απειλει την ανεξαρτησια μας…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΑΜ Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο

Πάμε για την Νέα Απελευθέρωση!

-Κολοκοτρώνης: Αύριο ξημερώνει πάλι 25 του Μάρτη…Θα ‘ρθουνε με στεφάνια και τούμπανα…Εγώ θα ‘μαι εκεί πάνω σαν άγαλμα…Και σαν έρθει η στιγμή να βγει μπροστά ο μαγκούφης που θα βγάλει το λόγο… «Στάσου»…θα του πω!… «Κάθε χρόνο το λόγο τον εβγάνατε εσείς!…Φέτος θα τον βγάλουμε εμείς… Για ακούτε βρε τωρινοί Έλληνες.

-Άμα σας φέρνουνε για παράδειγμα εμάς τους πεθαμένους, μάθετε να ξεχωρίζετε με ποια πονηριά σας το λένε…Κι άμα σας λένε για την ελευθεριά που πολεμήσαμε, να τη βλέπετε πρώτα αν έχει τέσσερα μάτια. Δυο μπροστά για να βλέπει τον κατακτητή και δυο πίσω για να βλέπει εκείνον που θέλει να φύγει ο κατακτητής, για να γίνει αφέντης αυτός. 

-Προσέχετε Έλληνες, εμείς οι παλιοί όσο ζούσαμε πολλά επικραθήκαμε κι αδικηθήκαμε…Κι αν θέτε στ’ αλήθεια να τιμήσετε εμάς τους παλιούς, μη μας τηράτε πλέον. 

-Κάμετε το δικό σας δρόμο, πάτε μπροστά και αγωνιστείτε! Εμάς το έργο μας και ο καιρός μας επέρασε και δε μοιάζει με το δικό σας. Μη σας λένε πως εμείς αγράμματοι, μ’ ένα ξεροκόμματο και με την πίστη στο Χριστό κάναμε θαύματα ! …Που ‘σαι ορέ Καραϊσκάκη να τα πεις καλύτερα !… 

-Εμείς επολεμήσαμε για να ‘χετε εσείς τα γράμματα και το ψωμί που δεν είχαμε και να μη χρειάζεστε θάματα για να ζήσετε μια ζωή ανθρωπινή… 

-Έι Παπαφλέσσα, σήκω κι έλα βοήθα. Αφήστε το δικό μας αγώνα και κοιτάτε το δικό σας. Που είναι η 3 του Σεπτέμβρη; 

-Που είναι το Σύνταγμα σας; Ο Σεπτέμβρης είναι παιδί του Μάρτη και σεις παιδιά δικά μας! Οι πεθαμένοι με τα πεθαμένα και οι ζωντανοί με τα ζωντανά! Εμείς τι άλλο να θέμε;..."

-Από το μαχητικό πατριωτικό έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλη, 1973)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώτα η Αγγελοπουλου πούλησε στον νέο Χίτλερ τα γεωτρύπανά της.

Μετά σκαρφαλώνει σε εκπροσώπηση, που μόνον εχθρική είναι στην ράτσα της, στα συμφέροντά της.

Μετά, καλεί και τον νέο Χίτλερ, στην γιορτή των Ελλήνων εναντίον τους, στον ξεσηκωμό κατά της σκλαβιάς, στις στιγμές που εγραψαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Πρέπει κάποιος να την απομακρύνει από τον δημόσιο βίο, με χρήματα του δημόσιο ταμείου, με χρήματα του σκλάβου...

Αρκετή αηδία έχει προκαλέσει...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι δύσκολο να έχεις άποψη για το πώς προστατεύεται μιά σπιθαμή εδάφους, όταν δεν έχεις υπηρετήσει απέναντι στον εχθρό, όταν δεν έχεις νοιώσει πως "η ζωή εδώ τελειώνει".

Είναι γελοίο να κάνεις μαθήματα τύπου φιλολό, στα περί ταυτότητας, όταν χατζάρια ηχούν πάνω από λαιμούς συμπατριωτών σου.

Τράβα στο σαλόνι σου, κάνε την ανάλυσή σου κι άμε στον διάολο...

Δεν έπεσα έξω, απ' την πρώτη στιγμή.

Πήρες μία συγχώρεση. Δεύτερη, δεν έχεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θύμα οργανωμένου εγκλήματος αξιωματικός της ΕΛΑΣ ε.α., μέλος του ΕΠΑΜ της ΤΟ Ρεθύμνου

26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Δελτίο Τύπου της Τ.Ο. Ρεθύμνου

Ο Γιάννης Κοκολογιάννης, Ταξίαρχος ε.α., ενεργός πολίτης με αγώνες στα πολιτικά, δημοτικά και κοινωνικά δρώμενα του Ρεθύμνου και μέλος του ΕΠΑΜ, επέστρεψε πριν από λίγο καιρό στο σπίτι του με ιατρική παρακολούθηση. Η μακρά νοσηλεία του στο νοσοκομείο, οφείλεται ως γνωστόν στην επίθεση που δέχθηκε το πρωί της 26/08/2020 από τρεις κουκουλοφόρους που εισέβαλαν βίαια με όπλα και ρόπαλα στην οικία του, του προξένησαν βαριές κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις, κατάγματα και πολλαπλά τραύματα σε όλα τα σημεία του σώματός του και αφού βανδάλισαν όλους τους χώρους εσωτερικά για να δοθεί η εντύπωση ληστείας, τράπηκαν σε φυγή.

Δύο μήνες μετά από την εγκληματική αυτή πράξη, όλες οι ενδείξεις αλλά και αποδεικτικά στοιχεία δηλώνουν ότι πρόκειται για εσκεμμένη και προμελετημένη ενέργεια «προς γνώση και συμμόρφωση». Πρόκειται για «μήνυμα» προς του πολίτες του Ρεθύμνου και της Κρήτης να «κάτσουν στ’ αυγά τους» και να μην εναντιώνονται σε αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους, για να μην  έχουν την ίδια τύχη. Με ηθικούς αυτουργούς, φορείς του γνωστού σε όλους μας τοπικού υπόκοσμου που τα συμφέροντά του εναγκαλίζονται τις επιλογές της εξουσίας και φυσικούς αυτουργούς τα μισθωμένα όργανά τους.

Η καταδίκη της εγκληματικής αυτής ενέργειας σε βάρος του μέλους μας, Γιάννη Κοκολογιάννη, είναι αυτονόητη. Όπως και η αμέριστη συμπαράστασή μας στον ίδιον και στα μέλη της οικογενείας του. Κάθε απόπειρα σε βάρους μέλους του ΕΠΑΜ, θα έχει να αντιμετωπίσει το νομικό και πολιτικό οπλοστάσιο του ΕΠΑΜ σε όλη την πυγμή του και την έκταση.

Απαιτούμε από την αστυνομία και τις ανακριτικές αρχές την διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονικής ενέργειας σε βάρος του υψηλόβαθμου αξιωματικού ε.α. της ΕΛΑΣ.

Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις και τους φορείς του τόπου, να πάρουν θέση και να καταδικάσουν απερίφραστα το οργανωμένο έγκλημα, που διαπλεκόμενο με οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, μαστίζει την ευρύτερη περιοχή του Ν. Ρεθύμνου. Για να νιώσουν οι πολίτες ότι οι θεσμικοί φορείς θα σταθούν ομόψυχα φραγή απέναντί του και αρωγοί στην προστασία τους, εμπεδώνοντας το αίσθημα της ασφάλειας για τους κατοίκους του Ρεθύμνου.

Ρέθυμνο, 26 Οκτωβρίου 2020

Η Τοπική Οργάνωση ΕΠΑΜ Ρεθύμνου



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι να πεις.....οταν πηγαινεις στο Γερμανικο ΑΤΜ να παρεις την συνταξη σου σε Γερμανικα ευρω για να αγορασεις απο Γερμανικο σουπερ-μαρκετ Τουρκικα και Γερμανικα προιοντα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γαλλία καλεί την ΕΕ να εγκρίνει μέτρα κατά της Τουρκίας στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής

Η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να ενισχύσει την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία προς την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων της", δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ.

27 Οκτωβρίου 2020 19:40

Η Γαλλία κάλεσε σήμερα τους υπόλοιπους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκρίνουν μέτρα κατά της Τουρκίας, αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε δηλώσεις με τις οποίες αμφισβήτησε την πνευματική υγεία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και κάλεσε για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

"Η Γαλλία είναι ενωμένη και η Ευρώπη είναι ενωμένη. Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να ενισχύσει την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία προς την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων της και των ευρωπαϊκών αξιών", δήλωσε σε βουλευτές ο υπουργός Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ χωρίς να επεκταθεί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συναγερμός στο Παρίσι: Πυρομαχικά, προειδοποίηση για βόμβα και εκκενώσεις μνημείων

Επί ποδός οι αρχές στο Παρίσι, έπειτα από προειδοποίηση για βόμβα στην περιοχή γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου και τον εντοπισμό μιας τσάντας γεμάτης πυρομαχικά στο Πεδίον του Άρεως.

27 Οκτωβρίου 2020 19:17

Σε συναγερμό βρίσκεται το Παρίσι. Η περιοχή γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου, στο κέντρο του Παρισιού, εκκενώθηκε έπειτα από προειδοποίηση για βόμβα, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι γραμμές του μετρό στην περιοχή αυτή εκκενώνονται επίσης.

"Υπήρξε ένα μήνυμα για βόμβα. Αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο για να εξαλείψουν όλες τις αμφιβολίες", είπε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι μια περίμετρος ασφαλείας έχει οριστεί γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου.

Τσάντα με πυρομαχικά στην περιοχή του Πύργου του Άιφελ

Το Πεδίον του 'Αρεως στο Παρίσι, το πάρκο γύρω από τον Πύργο του 'Αιφελ, εκκενώθηκε για λίγο μετά τον εντοπισμό μιας τσάντας γεμάτης πυρομαχικά, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Δύο γαλλικοί τοπικοί ειδησεογραφικοί ιστότοποι δημοσίευσαν φωτογραφίες μιας μπλε τσάντας με διάφορα είδη πυρομαχικών.

Νωρίτερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκκενώθηκε η περιοχή γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, έπειτα από απειλή για βόμβα. Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα στην περιοχή.

Η Γαλλία είναι βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τον αποκεφαλισμό ενός καθηγητή νωρίτερα αυτό το μήνα από έναν 18χρονο μουσουλμάνο, εξαγριωμένο για τη χρήση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ σε μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης μέσα στην τάξη του σχολείου.

Υπήρξαν πολλές ψευδείς προειδοποιήσεις για βόμβες, πιο πρόσφατα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λιόν την περασμένη εβδομάδα και στον Πύργο του 'Αιφελ πριν από ένα μήνα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Charlie Hebdo: Διακωμωδεί τον Ερντογάν στο νέο του τεύχος

Με ένα πρωτοσέλιδο κατά του Ερντογάν θα κυκλοφορήσει το αυριανό τεύχος του σατιρικού περιεχομένου Charlie Hebdo. Στο πρωτοσέλιδο ο "Σουλτάνος" σηκώνει το ρούχο μιας γυναίκας με μπουργκα και αναφωνεί "Ωωω ο Προφήτης!".

27 Οκτωβρίου 2020 20:03

Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό σατιρικού περιεχομένου Charlie Hebdo ανάρτησε το πρωτοσέλιδο του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Πρωταγωνιστής του εξώφυλλου του περιοδικού είναι ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φαίνεται να σηκώνει το ρούχο μιας μουσουλμάνας, η οποία κάτω από το ρούχο είναι γυμνή, και απεικονίζεται να αναφωνεί "Ωωω ο Προφήτης!". Μάλιστα, η λεζάντα του πρωτοσέλιδου γράφει "ΕΡΝΤΟΓΑΝ. Στα απόκρυφά του, είναι αστείος".

Το εξώφυλλο αυτό έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις Τουρκίας και Γαλλίας είναι στη χειρότερη φάση τους, με σκληρές επιθέσεις εκατέρωθεν, προτροπή για εμπάργκο γαλλικών προϊόντων από τον Ερντογάν και παραληρηματικό λόγο από τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος το Σάββατο (24/10) επιτέθηκε κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δηλώνοντας ότι χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους στην Γαλλια και στην Ευρωπη και το Ισλάμ.

Προηγούμενα μέσα στο μήνα, ο Μακρόν δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει τον “Ισλαμικό αυτονομισμό” για τον οποίο όπως είπε, απειλεί να πάρει τον έλεγχο μερικών από τις μουσουλμανικές κοινότητες σε όλη τη Γαλλία, προκαλώντας τη δριμεία αντίδραση του Ερντογάν.

Από τότε, η Γαλλία έχει συγκλονιστεί από τον αποκεφαλισμό ενός καθηγητή Ιστορίας, από έναν ακραίο Ισλαμιστή, που ήθελε να εκδικηθεί την χρήση από τον καθηγητή των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ στη διάρκεια ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Η Γαλλία κάλεσε σήμερα τους υπόλοιπους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκρίνουν μέτρα κατά της Τουρκίας, αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε δηλώσεις με τις οποίες αμφισβήτησε την πνευματική υγεία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και κάλεσε για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

"Η Γαλλία είναι ενωμένη και η Ευρώπη είναι ενωμένη. Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να ενισχύσει την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία προς την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων της και των ευρωπαϊκών αξιών", δήλωσε σε βουλευτές ο υπουργός Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ χωρίς να επεκταθεί.

Να σημειωθεί ότι τις 7 Ιανουαρίου 2015, δύο οπλισμένα άτομα επιτέθηκαν στα γραφεία του Charlie Hebdo, σε τρομοκρατική επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα την δολοφονία 12 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους ήταν μέλη της συντακτικής ομάδας του περιοδικού και τον τραυματισμό πολλών άλλων. Την ευθύνη ανέλαβαν μουσουλμάνοι εξτρεμιστές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μακρόν στέλνει τον Ερντογάν μακριά από την ΕΕ

Ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την έκκληση του τελευταίου προς τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα.

27 Οκτωβρίου 2020 15:32

Η έκκληση για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, που έγινε από τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, είναι "αντίθετη στο πνεύμα" των διπλωματικών και των εμπορικών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί από την Τουρκία με τις Βρυξέλλες και "θα απομακρύνει ακόμη περισσότερο" την Τουρκία από την ΕΕ, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

"Οι συμφωνίες της ΕΕ με την Τουρκία προβλέπουν την ελεύθερη ανταλλαγή εμπορευμάτων. Οι διμερείς υποχρεώσεις που η Τουρκία έχει δεσμευθεί να σέβεται μέσα στο πλαίσιο αυτών των συμφωνιών πρέπει να γίνονται πλήρως σεβαστές", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

"Οι προτροπές για μποϊκοτάζ των προϊόντων οποιουδήποτε κράτους μέλους είναι αντίθετες με το πνεύμα των υποχρεώσεων αυτών και θα απομακρύνουν ακόμη περισσότερο την Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση", προειδοποίησε ο εκπρόσωπος.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Τουρκία συνδέονται με μία συμφωνία τελωνειακής ένωσης, η οποία ετέθη σε ισχύ στις 31 Δεκεμβρίου 1995.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Τουρκία ήταν το 2019 ο πέμπτος εμπορικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία με την σειρά της είναι ο πρώτος εμπορικός εταίρος της Αγκυρας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Τουρκία και Πακιστάν να μην αναμιγνύονται στις εσωτερικές μας υποθέσεις

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 12:00

Η Τουρκία δεν θα πρέπει να αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Γαλλίας, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, στον απόηχο της χθεσινής κίνησης του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να κάλεσει σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων ως απάντηση σ' αυτό που αποκαλεί «αντιισλαμική» ατζέντα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Τα χθεσινά σχόλια του Ερντογάν αφορούσαν εικόνες του προφήτη Μωάμεθ που προβάλλονται στη Γαλλία και τις οποίες μερικοί μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημες. Ο Ερντογάν αμφισβήτησε επίσης την ψυχική υγεία του Μακρόν, με αποτέλεσμα το Παρίσι να ανακαλέσει τον πρεσβευτή του στην Άγκυρα.

«Θα πρέπει να σοκάρει τον καθέναν από εμάς το γεγονός ότι ξένες δυνάμεις αναμιγνύνονται σε αυτά που συμβαίνουν στη Γαλλία», δήλωσε ο Νταρμανέν μιλώντας στον ραδιοσταθμό France Inter και προσθέτοντας ότι αναφέρεται στην Τουρκία και το Πακιστάν. Το πακιστανικό κοινοβούλιο υιοθέτησε απόφαση που καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει τον πακιστανό πρεσβευτή από το Παρίσι.

«Η Τουρκία δεν θα πρέπει να αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Γαλλίας», πρόσθεσε ο Νταρμανέν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπερνάρ-Ανρί Λεβί: «Χασάπης των Κούρδων και τοξικός παλιάτσος ο Ερντογάν»

Τρίτη 27 Οκτώβριος 2020 | 04:12

Έναν θερμό και οργισμένο σύμμαχο βρήκε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν στις ακόμη και αήθεις επιθέσεις που δέχθηκε από τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: τον πασίγνωστο Γάλλο αστο δικαιωματιστη διανοούμενο Μπερνάρ-Ανρί Λεβί .

Ο Λεβί, μετά και την δήλωση του Ερντογάν ότι ο Μακρόν «χρειάζεται ψυχοθεραπεία», χαρακτηρίζει τον Τούρκο Πρόεδρο «τοξικό παλιάτσο» και καλεί Ευρώπη και ΗΠΑ να ορθώσουν το ανάστημά τους εναντίον του.

Γράφει στο Twitter ο Μπερνάρ-Ανρί Λεβί:

«Ο Ερντογάν ήταν ήδη εκτελεστής του λαού του, ένας χασάπης των Κούρδων, ένας αξιωματούχος του Ισλαμισμού, μια μαριονέτα της καταστροφής στην Αρμενία, ένας υποκινητής της επιθετικότητας στις ελληνικές θάλασσες.

Τώρα, επιτίθεται σε αυτόν που τον αντιστέκεται: τον Μακρόν. Ενάντια σε αυτόν τον τοξικό παλιάτσο, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πρέπει να υψώσουν ανάστημα».

Επιπλέον σε άλλη ανάρτησή του σημειώνει:

«Οι επιθέσεις του Ερντογάν κατά του Μακρόν είναι: 1. μια προσβολή για τη Γαλλία • 2. ομηρία για τους Γάλλους Μουσουλμάνους • 3. ντροπή για την Τουρκία των Orhan Pamuk, Asli Erdogan, Ahmet Atlan • 4. η αποδοχή του ρόλου του (Ερντογάν) που είναι σήμερα: διευθυντής και κύριος του ριζοσπαστικού Ισλάμ»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ: Έβαλαν τζαμί στην Αμοργό στο Google Maps

Τρίτη 27 Οκτώβριος 2020 | 03:20

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι Τούρκοι στη διαδικτυακή προπαγάνδα, καθώς «φύτεψαν» τζαμί στην Αμοργό στην εφαρμογή Google Maps.

Την ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις κορυφώνονται στο Αιγαίο και το θερμόμετρο στην Ανατολική Μεσόγειο ανεβαίνει διαρκώς, η προπαγάνδα από την Άγκυρα χτύπησε… κόκκινο.

Μέσω διαδικτύου οι Τούρκοι προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ζητήματα, δηλώνοντας στο Google Maps την ύπαρξη ενός τζαμιού στο νησί της Αμοργού!

Στις αρχές του 2020 είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο και με το Φαρμακονήσι, με τον Δήμο Λέρου τότε να αντιδρά πολύ έντονα και στη συνέχεια το «ηλεκτρονικό τζαμί» αφαιρέθηκε μετά από πολλές παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑΤΙΔΗΣ: «Είναι καιρός να αλλάξουμε τουρκικά και άλλα ξενικά τοπωνύμια»

Δευτέρα 26 Οκτώβριος 2020 | 03:14

Να αντικατασταθούν όλα τα τουρκικά και άλλα ξένα τοπωνύμια στην χώρα μας από ελληνικά, είτε κατ’ αντιστοιχία ονομασίας είτε με ριζική αλλαγή, σε τοπικό δε επίπεδο τώρα με την οριστικοποίηση του κτηματολογίου του νομού, προτείνει ο τομεάρχης υποδομών και μεταφορών της διοικούσας επιτροπής εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς Νικόλαος Τατίδης, επ’ ευκαιρία του επικειμένου 2021, έτους εορτασμού της διακοσιοστής επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας, με την Επανάσταση του 1821.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ.Τατίδης αναφέρει τα εξής:

“ Σε λίγους μήνες θα γιορτάζουμε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 εναντίων των Τούρκων. Έχουν περάσει διακόσια χρόνια από την απελευθέρωση των ελληνικών εδαφών από τον τουρκικό ζυγό, που κράτησε πάνω από τετρακόσια χρόνια χρόνια.

Στο πέρασμα των διακοσίων αυτών χρόνων, ως να μην συμβαίνει τίποτε σοβαρό, κρατούμε με “δόξα και τιμή” τα τουρκικά τοπωνυμίες και τις δηλώνουμε σε όλα τα επίσημα έγγραφα, συμβόλαια, δηλώσεις ΟΣΔΕ, χάρτες και όπου θα έπρεπε να περιγραφεί ένα τοπωνύμιο. Όπως τεπέ = λόφος, ντερέ= ρέμα, σέιχ σου= κρύο νερό , γαρσί= απέναντι και πολλές άλλες ονομασίες να μη μπώ στην διαδικασία να τις καταγράψω.

Μετά στις συζητήσεις απορούμε, γιατί οι Τούρκοι λένε “κατοικείτε στα εδάφη” μας κ.λ.π.

Προτείνω τώρα, που θα οριστικοποιηθεί το κτηματολόγιο του Κιλκίς, και ως πρωτοτυπία και αρχή από το Κιλκίς, όλα τα τουρκικά τοπωνύμια, όπως και άλλων βαλκανικών χωρών, Ββουλγαρικα, αλβανικά, να αλλάξουν στα αντίστοιχα ελληνικά.

Έχουμε τόσες λέξεις, που σίγουρα κάποια ανταποκρίνεται ή θα αντιστοιχεί στο τοπωνύμιο, χωρίς να αλλάξει ουσιαστικώς ο προσδιορισμός, αλλά και αν ακόμα χρειάζεται να αλλάξει ριζικώς η ονομασία.

Στην μνήμη των αγωνιστών του 1821”.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρκεί να παρακολουθήσει κανείς τα πολυάριθμα ισλαμικά δίκτυα στο Διαδίκτυο, να ακούσει κηρύγματα των ιμάμηδων στα διάφορα γαλλικά τζαμιά και να μελετήσει τις αρχές των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο και θα καταλάβει ότι στον χώρο του Ισλάμ, οι νεοφονταμενταλιστές, αυτοί δηλαδή που διατηρούν άσβεστο μίσος για τη Δύση και κυρίως το πνεύμα της, έχουν το πάνω χέρι. Υπό αυτή την έννοια, ο νεοφονταμενταλισμός δεν αποτελεί μια πλάνη του Ισλάμ. Αντιθέτως είναι μια ιστορική στιγμή του, γεγονός που αυτό καταλάβαμε και το αναμασάμε με το απαραίτητο ιστορικό βάθος, μας προσφέρει κλειδιά ερμηνείας για τις ενέργειες και τη ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην Ευρώπη της πρώτης εικοσαετίας του 21ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, ζουν πάνω από 70 εκατομμύρια μουσουλμάνοι. Και από τους τελευταίους, τα 18 εκατομμύρια περίπου κατοικούν στη Γαλλία, στο Βέλγιο και την Ολλανδία. Επίσης, στις χώρες αυτές οι μουσουλμάνοι καλύπτουν το 46% των νέων γεννήσεων, γεγονός που από μόνο του λέει πολλά. Έτσι, το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν τα νεογέννητα, όπως έχουμε εξ ιδίων διαπιστώσει σε αμέτρητες περιπτώσεις, είναι ότι τελούν «υπό χριστιανική κατοχή». Στη Γαλλία και στο Βέλγιο, αυτού του είδους η «κατήχηση» έχει προσλάβει απίστευτες διαστάσεις, τις οποίες τις βλέπει κανείς στον αριθμό των νέων που τα πέντε τελευταία χρόνια πήγαν στη Συρία και αλλού, για να πολεμήσουν τους «άπιστους» παρέα με τους λοιπούς μισθοφόρους του ισλαμικού κράτους.

Παρά την απέχθεια των νεοφονταμεταλιστών για τη σύγχρονη τεχνολογία, οι ηγετικές ομάδες τους χρησιμοποιούν κατά κόρον το διαδίκτυο και τα ψηφιακά μέσα για να διαδίδουν τις θέσεις και απόψεις τους, να στρατολογούν δολοφόνους και να προσδιορίζουν στόχους. Συνεπώς, η διαδικτυακή παγκοσμιοποίηση αποτελεί ιδιαιτέρως σημαντική ευκαιρία για το αποκαλούμενο «ακραίο Ισλάμ» να διευρύνει την επιρροή του με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς σημαντικές επενδύσεις.

Αρκετοί ιμάμηδες έτσι, ιδιαίτερα στο Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γαλλία, υπενθυμίζουν στους πιστούς ότι ο Μωάμεθ δεν ήταν μόνον προφήτης αλλά και στρατηγός. Υπό αυτήν του δε την ιδιότητα, πολεμούσε κατά των εχθρών του θεού. Υπό αυτή την έννοια, οι «μαχητές του Ισλάμ», μάχονται κατά ανθρώπων που επιβουλεύονται τη θεϊκή βούληση και κυριαρχία. Αν αυτό δεν είναι απανθρωποποίηση, τότε ας μας πουν οι θεωρητικοί της αντιισλαμοφοβίας περί τίνος πρόκειται. Έτσι για να εξηγούμεθα…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας!

Από τον Οκτώβρη του 1960, όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ διατηρούν τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό κατά της Δημοκρατίας της Κούβας. Στόχος είναι από τότε η ανατροπή της Κουβανικής Επανάστασης και η επιστροφή της χώρας στην επικυριαρχία της Ουάσιγκτον.

Τον Απρίλη του 2019, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ενέτεινε τα μέτρα κατά της Κούβας, σε μια απόπειρα περαιτέρω στραγγαλισμού της κουβανικής επανάστασης. Τα νέα αυτά μέτρα περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση του Άρθρου 3 του Νόμου Χελμς-Μπάρτον – που συνεπάγεται ότι ξένες οντότητες που δραστηριοποιούνται στην Κούβα μπορούν πλέον να υποστούν μηνύσεις σε δικαστήρια των ΗΠΑ – καθώς και κυρώσεις σε πλοιοκτήτριες εταιρίες που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Κούβα, περιορισμούς στις επισκέψεις πολιτών των ΗΠΑ στο νησί, και περιορισμούς στα εμβάσματα που στέλνουν Κουβανοί που διαμένουν στις ΗΠΑ προς τις οικογένειές τους στην Κούβα.

Τα μέτρα αυτά αποστερούν τις δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας και πλήττουν σκληρά το βιοτικό επίπεδο του λαού της.

Απαιτούμε την άμεση άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ κατά της Κούβας. Επίσης απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνηθεί ρητά να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του αποκλεισμού. 


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScKUr5m1e3eEInw6esme-uso4V3KcX0GWkX77-pSo-qcJY9xw/viewform?fbclid=IwAR3RSbf7bkDSkDjzy08m3wKzeHZeX-QVopna1AhGqBg8Qgo12PgnsdOt-Ng



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι νεο-Γκέμπελς Τσιόδρας Χαρδαλιάς παρομοίασαν τον εαυτούς τους με τους Αντιστασιακούς του 40'!!

Και ξευτιλισμένοι και βλάστιμοι!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκφοβιστική Προβοκάτσια του Π. Κωνσταντίνου η δήθεν "Μοτοπορεία των Πακιστανών" την 28η Οκτωβρίου!

Σχολιο.- αντιθετα, του γυρισε, γιατί πεισμώσαμε, κι όλοι θα πάμε για στεφάνια...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H εμβόλιση του Καλλιστώ ήταν η απάντηση στη θρυλική επακούμβηση;;;;

27/10/2020

H εμβόλιση του Καλλιστώ ήταν η απάντηση στην επακούμβηση της φρεγάτας Λήμνος στην τούρκικη φρεγάτα κατά την καταδίωξη του Όρουτς Ρέις;;;; Το φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON έβαλε πλώρη για το λιμάνι του Τσανάκαλε στην Τουρκία .. αλλά πέρασε πάνω από το ναρκοθηρευτικό του ελληνικού πολεμικού ναυτικού Καλλιστώ και το έκοψε στα δυο…Με πορτογαλική σημαία το επιτιθέμενο πλοίο και Πολωνός ο καπετάνιος ο οποίος και κρατείται ενώ στο πλοίο απαγορεύθηκε ο απόπλους.Το πλήρωμα ανακρίνεται. Το φορτίο που μετέφερε ήταν της εταιρείας Maersk….

Η στοιχειοθέτηση και το δέσιμο της υπόθεσης είναι θέμα της υφιστάμενης έρευνας. Αν και στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι όντως πρόκειται για τ΄αντίποινα της επακούμβησης στο Λήμνος ο φάκελος θα παραμείνει απόρρητος και διαβαθμισμένος…αλλά τα γεγονότα μιλούν..

To cargo αποδείχθηκε πλοίο καμικάζι που λίγο έλειψε να στείλει στον πυθμένα 27 ναύτες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ενός Σώματος που είναι στην πρώτη γραμμή του πυρός αυτή την περίοδο..δεν είναι απλά τα πράγματα..Κι όλα αυτά έξω από τον Πειραιά δηλ. μεσοπέλαγα τι θα συμβεί κινδυνεύουν τα πολεμικά μας πλοία κι από ασύμμετρες απειλές;;;

Οι συνειρμοί είναι αβίαστοι καθώς αυτή την περίοδο παίζονται η ελληνική υφαλοκρηπίδα, η επέκταση στα 12 ν.μ η αποστρατικοποίηση νήσων που ζητά επιμόνως η Τουρκία, οι συνεχείς παραβιάσεις του Όρουτς Ρέις και πρωτίστως το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας…..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Ερντογάν τα κατάφερε κι έγινε κι αυτός εξώφυλλο στο Charlie Hebdo…

27/10/2020

Είχε δεν είχε ο Ερντογάν τα κατάφερε κι έγινε κι αυτός εξώφυλλο στο σατυρικό εβδομαδιαίο περιοδικό Charlie Hebdo στο φύλλο του που κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη 28 Οκτώβρη (τ.1475) σε καρικατούρα.. Συναγωνίζεται πλέον τον ”Προφήτη” …πουλάει ο Έρντο…Στο εξώφυλο ο Ερντογάν ημίγυμνος και σεξοπεινασμένος, στερημένος σηκώνει το πέπλο και βλέπει τα οπίσθια μιας καλίγραμμης σερβιτόρας που είναι ντυμένη από την κορυφή ως τα νύχια με το παραδοσιακό νικάμπ. Και η λεζάντα: “o Erdogan στην ιδιωτική του ζωή είναι πολύ αστείος !”

Νομίζω ότι το σατυρικό περιοδικό έβαλε νερό στο κρασί του έγινε πιο μετριοπαθές αφού αντί για τον ” Προφήτη” περιέλαβε τον Ερντογάν..

Υπάρχει κι άλλη αναφορά ο Μωυσής ως διορατικός ”είδε τα οπίσθια του Θεού” ο Ερντογάν ο ματεριαλιστής αν και θρησκόληπτος χωρίς καμιά πνευματικότητα δεν είδε παρά τα οπίσθια……..μιας κυρίας…….

Ποιός στη χάρη του θα τον διδάσκουν και τα σχολεία της Γαλλίας..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Μην ντροπιάσεις την ιστορία σου και μην προδώσεις τον εαυτό σου».

Δημήτρης Γληνός - 1942



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα ένταση στην Ρώμη: Η αστυνομία με αντλίες διέλυσε διαδήλωση πολιτών που αντιστεκονται στην απαγορευση κυκλοφοριας

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, 22:10

Ένταση σημειώθηκε σήμερα το βράδυ στην Ρώμη, στο τέλος κινητοποίησης πολιτων, οι οποίοι αμφισβητουν τα μέτρα απαγορευσης κυκλοφοριας με το προσχημα της καραντινας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε για να καταστρεψει την ιταλικη οικονομια και να βυθισει περισσοτερο τον ιταλικο λαο στη φτωχεια και στην ανεργια.

Οι διαδηλωτές, στην κεντρική Πλατεία του Λαού, πέταξαν καπνογόνα και κροτίδες και η αστυνομία απάντησε με αντλίες, για να διαλύσει τους διαδηλωτές. Ένας οδηγός μοτοσικλέτας που περνούσε από διπλανό δρόμο, έπεσε και τραυματίσθηκε ελαφρά.

Νωρίτερα, στην ίδια πλατεία είχαν διαδηλώσει χωρις επεισοδια μέλη εμπορικών ενώσεων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μειωμένο ωράριο λειτουργίας καφέ και εστιατορίων και το κλείσιμο όλων των γυμναστηρίων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ύποπτος από το Μπαγκλαντες για τη διπλή δολοφονία ηλικιωμένων στα Χανιά

 Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, 22:50

Έναν άνδρα με καταγωγή από το Μπαγκλαντές αναζητεί η αστυνομία ως ύποπτο για την δολοφονία των δύο ηλικιωμένων στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει στοιχεία πως ο συγκεκριμένος άνδρας που έχει γεννηθεί το 1998, έχει κάνει αίτηση ασύλου.

Η αστυνομία εκτιμά πως ο συγκεκριμένος άνδρας δολοφόνησε το ζευγάρι για να διαπράξει ληστεία, ωστόσο αυτό είναι κάτι το οποίο θα διερευνηθεί εφόσον συλληφθεί.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε στην περιοχή Πασακάκι των Χανίων μέσα στο σπίτι της ενώ δολοφονημένος σε άλλο σπίτι εντοπίστηκε ο 82χρονος σύντροφός της που είχε εξαφανιστεί. Το πτώμα του ηλικιωμένου άνδρα βρέθηκε σε μια βαλίτσα.

Για την εξαφάνιση του ηλικιωμένου είχε εκδοθεί silver alert, αλλά δεν υπήρξε η παραμικρή πληροφορία, ενώ και η αναζήτηση του στίγματος του κινητού του δεν είχε αποφέρει καρπούς. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί πήγαν πόρτα-πόρτα και έψαξαν όλα τα σπίτια του ζευγαριού μέχρι που εντόπισαν τον άτυχο άνδρα.

Οι αστυνομικοί έχουν εξετάσει ήδη τους γείτονες της άτυχης γυναίκας και όσους μπορεί να είδαν τον ηλικιωμένο πριν την εξαφάνιση του, με στόχο να «ταιριάξουν» περιγραφές προσώπων από όσους μπορεί να είδαν ύποπτες κινήσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατροδικαστή η άτυχη γυναίκα δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό και ο άγνωστος δράστης χρησιμοποίησε κατά πάσα πιθανότητα ένα μαντήλι που βρέθηκε δεμένο σε κόμπο στο λαιμό της. Οι ίδιες πληροφορίες από το νησί αναφέρουν πως η σορός της βρέθηκε το πρωί της Κυριακής, όταν η κόρη του 82χρονου ανησύχησε που δεν απαντούσε στις κλήσεις της και άνοιξε την πόρτα με την βοήθεια κλειδαρά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρούτε κατά Ερντογάν: Απαράδεκτη η μήνυση για το σατιρικό σκίτσο

 Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, 19:56

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτη» τη μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του ηγέτη της ολλανδικής ακροδεξιάς, που ανήρτησε ένα σατιρικό σκίτσο του Τούρκου προέδρου στο Twitter.

Ο Ρούτε απευθύνθηκε απευθείας στον Ερντογάν, μπροστά στον τηλεοπτικό φακό και ενώπιον πολλών Ολλανδών δημοσιογράφων.

«Έχω ένα μήνυμα για τον πρόεδρο Ερντογάν και είναι πολύ απλό: στην Ολλανδία, θεωρούμε την ελευθερία της έκφρασης το μεγαλύτερο αγαθό και αυτό περιλαμβάνει σκίτσα, μεταξύ άλλων σκίτσα πολιτικών», δήλωσε σε ένα βίντεο που προβλήθηκε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ολλανδίας NOS.

Ο Γκεέρτ Βίλντερς δημοσίευσε το Σάββατο στο Twitter ένα σκίτσο του Τούρκου προέδρου, με ενα σαρικι σαν  βόμβα στο κεφάλι, συνοδευόμενο από τη λέξη «τρομοκράτης».

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu, ο Ερντογάν κατέθεσε μήνυση σήμερα στην Άγκυρα σε βάρος του Βίλντερς, κατηγορώντας τον για «φασισμό».

«Μια μήνυση σε βάρος ενός Ολλανδού πολιτικού, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης, είναι απαράδεκτη», επισήμανε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως η άποψή του διαβιβάστηκε στις τουρκικές αρχές «μέσω των κανονικών διπλωματικών οδών».

Ο Μαρκ Ρούτε ήταν ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους ηγέτες που τάχθηκε στο πλευρό του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στόχου προσωπικών επιθέσεων εκ μέρους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κάλεσε σε μποϊκότάζ των γαλλικών προϊόντων.

Η μήνυση κατά του Βίλντερς «ξεπερνά κάθε όριο», εκτιμά ο Ρούτε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Απαράδεκτες οι επιθέσεις του προέδρου Ερντογάν στη Γαλλία και τον πρόεδρο Μακρόν»

 Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, 12:14

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις επιθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν προς τη Γαλλία και τον Εμμανουέλ Μακρόν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Νταβίντ Σασόλι κάνει έκκληση στην Τουρκία «να τερματίσει την επικίνδυνη αντιπαράθεση».

Ειδικότερα ο κ. Σασόλι αναφέρει: «Οι επιθέσεις του προέδρου Ερντογάν στη Γαλλία και στον πρόεδρο Μακρόν είναι απαράδεκτες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται αλληλέγγυο προς τον γαλλικό λαό και στην ελευθερία της έκφρασης. Καλώ την Τουρκία να τερματίσει αυτή την επικίνδυνη αντιπαράθεση».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεξάρτητη έρευνα για τον θάνατο Παλαιστίνιου στη Δυτική Όχθη ζητεί ο ΟΗΕ

 Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, 05:16

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή Νικολάι Μλαντένοφ ζήτησε τη Δευτέρα τη διενέργεια "ανεξάρτητης έρευνας" για το θάνατο αυτό το Σαββατοκύριακο ενός νεαρού Παλαιστίνιου μετά από μια αντιπαράθεση με ισραηλινοναζιστες στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Γιατροί του νοσοκομείου στη Ραμάλα δήλωσαν τον θάνατο του 'Αμερ 'Αμπντελ Σανούμπερ, το πρωί της Κυριακής, αφότου ο Παλαιστίνιος είχε δεχτεί "χτυπήματα" στον λαιμό, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ ο Σανούμπερ ήταν 17 ετών, ενώ σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές 18 ετών.

Μια αξιωματούχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) κατηγόρησε τους στρατιώτες ότι διέπραξαν "μια τερατώδη ενέργεια ωμότητας χτυπώντας τον με το γκλομπ".

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινοναζιστικός στρατός παραδέχθηκε ότι ο νεαρός είχε εμπλακεί σε ένα περιστατικό με στρατιώτες, αλλά ειπε παλι τα σιωναζιστικα ψεματα  ότι οι στρατιώτες δεν τον ξυλοκόπησαν.

Σύμφωνα με τον ισραηλινοναζιστικό στρατό, στρατιώτες είχαν σταλεί κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή στο Τούρμους 'Αγια, ένα χωριό βορείως της Ραμάλας, έπειτα από πληροφορίες που έλαβαν σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι πετούσαν πέτρες σε ένα ισραηλινοναζιστικό όχημα.

"Οι δύο ύποπτοι τράπηκαν σε φυγή, πεζή, μόλις έφθασαν οι στρατιώτες, αλλά ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει ένας από τους υπόπτους φαίνεται πως χτυπηθηκε".

Νεαρός Παλαιστίνιος, που λέει ότι ήταν παρών στη σκηνή, δήλωσε ότι ο 'Αμερ 'Αμπντελ Ραχίμ Σανούμπερ πράγματι ξυλοκοπήθηκε. "Τον χτυπούσαν επί πέντε λεπτά, ούρλιαζε ασταμάτητα, μετά η φωνή του σταμάτησε ξαφνικά", είπε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

" Ζητώ επομένως τη διενέργεια γρήγορης και ανεξάρτητης έρευνας για τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο αυτού του αγοριού", δήλωσε τη Δευτέρα ο Μλαντένοφ σε ομιλία προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στο λογαριασμό του στο Twitter, το βρετανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ ζήτησε από το Ισραήλ "να ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες αυτού του θανάτου".

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται καθώς ο συντονισμός ασφάλειας μεταξύ του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος και της Παλαιστινιακής Αρχής έχει σταματήσει από τον Μάιο. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς είχε δικαιολογήσει αυτήν την απόφαση να διαμαρτυρηθεί κατά του ισραηλινοναζιστικού σχεδίου, το οποίο σήμερα έχει ανασταλεί, τις παρανομες συμφωνα με τον ΟΗΕ προσάρτησης τμημάτων της Δυτικής Όχθης, κατεχόμενου εδάφους από τον ισραηλινοναζιστικό στρατό από το 1967.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε απεργία πείνας ο πρώην πρόεδρος του Κιργιστάν

 Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, 04:54

Ο πρώην πρόεδρος του Κιργιστάν Αλμπαζμπέκ Αταμπάγεφ κήρυξε απεργίας πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησής του, δήλωσε ο δικηγόρος του Σεργκέι Σλέσαρεφ, προσθέτοντας ότι αυτή την στιγμή κρατείται σε υπόγειο όπου κατά το παρελθόν φυλάκιζαν του καταδικασθέντες σε θάνατο, όπου δεν υπάρχουν στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής.

Ο Σλέσαρεφ, ο οποίος επισκέφθηκε τον Αταμπάγεφ τη Δευτέρα μαζί με τον δεύτερο δικηγόρο του πρώην προέδρου, υπογράμμισε ότι ο Αταμπάγεφ «κρατείται σε ένα χώρο όπου δεν υπάρχει ούτε θέρμανση ούτε αποχέτευση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας, πάσχει από αρτηριακή πίεση».

Ο Αταμπάγεφ, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του Κιργιστάν από το 2011 έως το 2017, και είχε καταδικαστεί με την κατηγορία της διαφθοράς σε κάθειρξη 11 ετών, μαζί με γνωστούς πολιτικούς της χώρας όπως ο ασκών σήμερα χρέη πρωθυπουργού αληταρας φασιστομουτρο Σαντίρ Ζαπάροφ και οι πρώην πρωθυπουργοί Ζαντόρο Σατιμπαλντίεφ και Σαπάρ Ισακόφ, απελευθερώθηκαν από τους οπαδούς τους κατά την διάρκεια των μαζικών κινητοποιήσεων που έγιναν στην χώρα στις 5-6 Οκτωβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, το οποίο εν συνεχεία κύρωσε η Κεντρική εκλογική επιτροπή.

Στις 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις υποστήριξης προς τον Αταμπάγεφ. Απευθυνόμενος στους διαδηλωτές και υποστηρικτές του, ο Αταμπάγεφ είχε χαρακτηρίσει τα γεγονότα ως «τρίτη επανάσταση» και άσκησε σκληρή κριτική στον πρώην πρόεδρο Σοορονμπάι Ζεενμπέκοφ, ζητώντας την διεξαγωγή νέων εκλογών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Αναχαίτιση γαλλικών αεροσκαφών

Ρωσικό μαχητικό «Su-27» αναχαίτισε χτες δύο γαλλικά βομβαρδιστικά «Mirage 2000» καθώς προσέγγιζαν το ρωσικό εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο «Σπούτνικ» επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, που διευκρίνισε ότι όταν τα ξένα αεροσκάφη απομακρύνθηκαν από τη μεθόριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, «το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση του».

Νωρίτερα η Μόσχα είχε ανακοινώσει ότι, την ίδια μέρα, αναχαιτίστηκαν ακόμα ένα γερμανικό αεροσκάφος περιπολίας αλλά και ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, πάνω από τη Βαλτική.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΪΡΟ.-- Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η πρώτη φάση των βουλευτικών εκλογών σε 14 περιφέρειες της Αιγύπτου. Κλήθηκαν να ψηφίσουν περίπου 63 εκατ. ψηφοφόροι (σε πληθυσμό 100 εκατομμυρίων ατόμων), προκειμένου να αναδείξουν τους 568 από τους 596 βουλευτές της Κάτω Βουλής. Η επόμενη φάση των βουλευτικών εκλογών θα καλύψει άλλες 13 περιφέρειες της Αιγύπτου και θα διεξαχθεί μεταξύ 7 και 8 Νοέμβρη.

ΝΤΟΧΑ - ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κατάρ και Αυστραλίας προκάλεσε πρωτοφανές περιστατικό στο αεροδρόμιο Χαμάντ της Ντόχα. Αυστραλέζες επιβάτιδες σε πτήση προς Σίδνεϊ υποχρεώθηκαν να αποβιβαστούν και υποβλήθηκαν σε γυναικολογική εξέταση μετά την ανακάλυψη νεογέννητου βρέφους που είχε εγκαταλειφθεί σε τουαλέτα του αεροδρομίου.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Επτά άτομα, ύποπτοι για απόπειρα πειρατείας κρατούνται και ανακρίνονται από τις βρετανικές αρχές, μετά τη σύλληψή τους από ειδικές δυνάμεις του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού στο ελληνικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιο «Nave Andromeda», έξω από τη Νήσο Γουάιτ, στη Μάγχη. Ο καπετάνιος του σκάφους είχε καταγγείλει στις αρχές απόπειρα πειρατείας από επτά λαθρεπιβάτες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΗΠΑ

Νέες κυρώσεις με στόχο τον Ιρανό υπουργό Πετρελαίου

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Με δήλωσή του, ο ναζιστης κωλοβορειοαμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν ανακοίνωσε χτες βράδυ τη διεύρυνση των βορειοαμερικανικών οικονομικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, στο πλαίσιο πίεσης που ασκείται ώστε να αναγκαστεί η Τεχεράνη σε διαπραγμάτευση με την Ουάσιγκτον.

Οι νέες κυρώσεις επηρεάζουν και τον Ιρανό υπουργό Πετρελαίου, άλλα 8 άτομα καθώς και 10 οργανισμούς και εταιρείες, εκ των οποίων η μία είναι η ιρανική κρατική εταιρεία πετρελαίου και πέντε είναι ναυτιλιακές εταιρείες με έδρα στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας.

Η δικαιολογία που επικαλέστηκε ο ναζιστης Κωλοβορειοαμερικανός υπουργός Οικονομικών για τις κυρώσεις σε βάρος του Ιρανού υπουργού Μπιτζάν Ναμντάρ Ζανγκανέχ, είναι «η υποστήριξη στις επίλεκτες δυνάμεις Αλ Κουντς» των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

«Ναι» του Αμπάς στη διαπραγμάτευση στη βάση του «διεθνούς δικαίου»

Θετικός στην επανάληψη των ισραηλινο-παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων στη «βάση του διεθνούς δικαίου», αλλά κατηγορηματικά αντίθετος στο αμερικανικό σχέδιο για τον τερματισμό της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης εμφανίστηκε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς, στο πλαίσιο συνέντευξης στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Τόνισε ότι η εξεύρεση πολιτικής λύσης για «δίκαιη και διαρκή ειρήνη» είναι εφικτή μόνο στη βάση των δύο ισότιμων, ανεξάρτητων κρατών (Ισραήλ και Παλαιστίνη) και επανέφερε στο προσκήνιο την πρότασή του για διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για το Παλαιστινιακό το πρώτο τρίμηνο του 2021. Αποδοκίμασε τις συμφωνίες Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Μπαχρέιν με το Ισραήλ, εκτιμώντας πως συνιστούν παραβίαση της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας που είχε δημοσιοποιήσει το 2002 η Σαουδική Αραβία και η οποία πρέσβευε τον τερματισμό της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης, ανεξάρτητη Παλαιστίνη στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και επιστροφή των προσφύγων με αντάλλαγμα ομαλές σχέσεις μουσουλμανικών και αραβικών χωρών με το Ισραήλ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



36.562 παιδιά απήγαγε η Φρειδερίκη, η φίλη της Γλυκατζή, της βυζαντινολόγου, τότε που ήταν η κυρία Γλυκατζη βοηθός της...

Το τι  έχει να ζήσει αυτός ο λαός από την συμμορία των "αριστων" το  είδαμε απόψε Δευτερα βραδυ με την Ελένη Αρβελερ - Γλυκατζη που παρουσίασε  στη εκπομπή του ο κος Χατζηνικολαου!

Και άφησε άφωνο, η γηραιά κυρία των 94 χρόνων, η βυζαντινολογος ιστορικός , τον βασανισμένο αυτό λαό.

Στην ΕΠΟΝ, μας είπε, ότι  ήταν στα νιάτα της  η κα Γλυκατζη και έκανε αντίσταση αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι οι αριστεροί και οι άλλοι ήταν ίδιοι.

Μάλιστα στα Δεκεμβριανα οι Άγγλοι φίλοι της την πήγαν σπίτι της πάνω σε ένα τανκ, όταν τους πατεράδες μας τους σκότωναν η τους έστελναν εξορία στην Ελ Νταμπα της Αιγύπτου στα στρατόπεδα τους εκεί.

Μετά η σπουδαία κυρία η βυζαντινολογος βρέθηκε στο παλάτι, βοηθός της βασίλισσας Φρειδερίκης,

η οποία όπως είπε ήταν παρεξηγημένη γιατί βοήθησε τον τόπο  μας και έκτισε πολλά σχολεία.

Η κα Γλυκατζη αναφέρεται  βέβαια στις 52 παιδοπόλεις, εκεί που η Φρίκη μάζεψε τα παιδιά των κομμουνιστών, οι οποίοι βρίσκονταν στις φυλακές και τις εξορίες, για να τα απομακρύνει απο τους γονείς τους και να τα κάνει γενιτσαρους.

36.562 παιδιά κλείστηκαν, τότε που ήταν η κυρία Γλυκατζη βοηθός της βασίλισσας γιατί γνώριζε

 τα γαλλικά, στις παιδοπολεις.

Απο τα οποία 15000 παιδιά - εμπορεύματα μέσω του υπερωκεανειου "Φρειδερίκη" με την εποπτεία του Ελληνοαμερικανου Σ. Σπανού (θαμώνα του παλατιού και προέδρου της ΑΧΕΠΑΝΣ την δεκαετία του 50) παραδόθηκαν στην Αμερική για υιοθεσία έναντι 4000 δολαρίων το κεφάλι.

Μάλιστα στην  επίσκεψη της βασίλισσας στην παιδοπολη  της Στυλίδας, που φιλοξενούσε 300 παιδιά, την συνόδευσε η κα Γλυκατζη.

Μετά τον εμφύλιο το 1953  η κυρία την έκανε για την Γαλλία, όταν ο τόπος εδώ μετραγε τις πληγές του.

Εκεί παντρεύτηκε τον Γάλλο αξιωματικό Ζακ Αρβελερ και το 1967, όταν η χούντα έβαλε στο γύψο

 τον λαό μας και γέμισαν οι φυλακές ξανά και οι εξορίες, η κυρία βυζαντινολογος έγινε καθηγήτρια

και στη συνέχεια πρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης.

Μάλιστα, σαν εξέχουσα προσωπικότητα, κάλεσε στην θητεία της, 22 φορές την αστυνομία να μπει στο πανεπιστήμιο και να συλλάβει τους Γάλλους φοιτητές που έκαναν " ζημιές".

Στο τέλος η κα καθηγήτρια μίλησε και για την πανδημία του κορονοιου.

Και είπε ότι όπως κάθε πανδημία ετσι και αυτή θα βοηθήσει στην ανανέωση των γενεών.

Και όποιος δεν κατάλαβε τα γαλλικά, θέλει να πει ότι επειδή οι γέροι ζουν πολλά χρόνια μια πανδημία

θα λύσει τα χέρια του κράτους, το οποίο πληρώνει πολλές και υψηλές συντάξεις.

Κατά τα άλλα, όλες  "οι προσωπικότητες  των αριστων" σε διατεταγμένη υπηρεσία, να βάλουν ένα χεράκι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε!