Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Τεταρτη 28 Οκτωβριου 2020

 

Εθνική επέτειος σημερα, γιορτάζουμε ότι «το ‘40 πολεμήσαμε τις δυνάμεις του λαϊκισμού» (Υπ. Παιδείας, Νίκη Κεραμέως),

γιορτάζουμε το γεγονός που «μας θυμίζει όσο ποτέ τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού. Θυμόμαστε τις θυσίες των παππούδων μας … ας τους τιμήσουμε λοιπόν υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ο εθελοντισμός είναι εθνική ευθύνη» (Υφ. Εργασίας Δόμνα Μηχαηλίδου).

Αύριο γιορτάζουμε την ημέρα που κρυφτήκαμε στα υπόγεια.. «Η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο! Κι εμείς πήγαμε στο υπόγειο… μετά γύρισε ο μπαμπάς στη μαμά και της είπε πώς θα τρέξει στην τράπεζα να σηκώσει λεφτά…». Και ο μπαμπάς παίρνοντας στην αγκαλιά του το παιδί του είπε: «Άκη, από σήμερα θα γίνεις άντρας». Και ο Άκης, απάντησε: «Εγώ τότε φοβήθηκα πάρα πολύ, γιατί δεν ήθελα να γίνω σήμερα άντρας…». (σελίδα 44 του α’ τεύχους του βιβλίου της Γλώσσας Ε’ Δημοτικού).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας επιθεωρητής πηγαίνει σ' ένα σχολείο, μπαίνει σε μια τάξη, και ρωτάει τα παιδιά:

-Ποιος έκλεψε τα μήλα των Εσπερίδων;

-Όχι εμείς απαντούν τα παιδιά.

Και αμέσως μετά, ο δάσκαλος των παιδιών λέει:

-Κύριε επιθεωρητά, δεν γίνονται τέτοια πράγματα στο σχολείο μας.

Απογοητευμένος ο επιθεωρητής φεύγει και στέλνει ένα γράμμα στο Υπουργείο Παιδείας.

-Επισκέφθηκα το καλύτερο σχολείο της χώρας και στην ερώτηση μου "ποιος έκλεψε τα μήλα των εσπερίδων", δεν ήξερε κανένα παιδί να μου απαντήσει και το χειρότερο δεν ήξερε ούτε και ο δάσκαλος τους.

Και η κυρία Κεραμεως του απαντά.

-Κύριε επιθεωρητή εσείς να κοιτάζετε την δουλειά σας.

Αυτή είναι υπόθεση της αστυνομίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥΡΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΕΛΟΥ.

ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 17.000 ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΕΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΓΚΑΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ!!

ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΤΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΟΙ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΘΕΡΟΥ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΣΑΛΤΑΡΑΝΕ ΚΑΙ ΚΛΕΒΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΜΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΣΟΙ (ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ) ΤΗΝ ΚΑΝΑΝ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟ

ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 200 ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΤΟΥ ΡΑΛΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΕΡΤ

ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΣΜΠΑΡΑΛΙΑΣΜΕΝΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΑΙΜΟΡΡΑΓΊΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΛΟΓΥΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΜΠΟΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.

ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΣΤΗ "ΜΕΓ.ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ" ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΓΑΝ ΤΟΝ ΜΆΡΤΗ ΤΟΥ 43 ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 44 ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΝΙ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ Ο ΓΕΡΟΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΛΥΦΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΜΠΙ

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΣΉΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΛΥΓΜΟ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΝΗ

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗ ΜΑΤΩΒΑΜΕΝΗ ΤΗ ΜΙΣΟΣΚΙΣΜΕΝΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΡΑΜΜΈΝΗ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΛΥΘΕΙ ΤΟ ΜΠΛΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΚΥΛΩΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΕΥΘΥΚΡΙΣΙΑ. . .



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Γιατρε μου, το παιδι ξυπναει στις 3 τα χαραματα, και δεν ξανακοιμαται, τι να τον κανουμε;;;

-Φουρναρη…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε το πρωϊ 25 Οκτωβριου ο αντικομμουνιστής Νίκος Μπελογιάννης, γιος του «Ανθρώπου με το Γαρύφαλλο» Νίκου Μπελογιάνη

Πέθανε σε ηλικία μόλις 68 χρονών στο Λαϊκό Νοσοκομείο μετά από 10 μέρες νοσηλείας,  ο αντικομμουνιστής Νίκος Μπελογιάννης, γιος του εμβληματικού Νίκου Μπελογιάννη του «Ανθρώπου με το Γαρύφαλλο» που εκτελέστηκε το 1952 στο Γουδή και της δημοσιογράφου – συγγραφέα, Έλλης Παππά.

Ήταν αντικομμουνιστής, και όχι απλώς αντιΚΚΕ. Πίστευε ότι οι διανοουμενοι είναι οι ανώτεροι κάστα, και οι εργαζόμενοι είναι απλώς χαχόλοι που αξίζουν μόνο να τους πλένουν τις βρωμοποδάρες τους. Το 2015 συζήταγε να κατέβαινε υποψήφιος της ΝΔ, αλλα τελικά υποστήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι γνωστές βωθροφυλλάδες της CIA και της Αμερικανικης πρεσβείας στην Ελλαδα, Αυγή και Εφημερίδα Συντακτών, πρόβαλαν τον θανατο του. Είναι οι γνωστές βωθροφυλλάδες στο pay roll της αμερικάνικης πρεσβείας, που στηρίζουν το χαπακωμένο προδότη ηγέρπη Τζιφρα, που ότι κωλόχαρτο του δίναν οι ξένοι το υπέγραφε, που εκτός από τον Ελληνικό Λαό ετοιμαζζόταν να ξεπουλήσει και την Ελλάδα, με το σύνθημα «μην είμαστε μοναχοφάΙδες»

Έκαναν το λάθος οι βωθροφυλλάδες να βάλουν την ανάρτηση και στο facebook.

Ιδού μερικές απαντήσεις που εισέπραξαν



Σχολιο.- καθε μερα πεθαινει τοσος κοσμος ενας απο αυτους και ο λεγαμενος

Σχολιο.- Δεν τίμησε τον αγώνα του πατέρα του και των συντρόφων του,κι αυτο μου λέει πολλά....

Σχολιο.- Μπελογιάννης γίνεσαι δεν γεννιεσαι.

Σχολιο.- λυπαμαι για το θανατο του ανθρωπου , αλλα πως να το κανουμε , σε καμια εποχη δεν ειναι ευκολο να εισαι κομμουνιστης ουτε καθοριζεται απο το DNA που κουβαλαει ο καθενας

Σχολιο.- Μεγάλωσε ξέροντας πως είχε δύο γονείς ήρωες που όμως ήταν πρόθυμοι να στηθούν μπροστά στο απόσπασμα εγκαταλείποντας τον. Γεννήθηκε στη φυλακή. Τα πρώτα του χρόνια τα πέρασε στη φυλακή. Μεγάλωσε με την θεία του Διδώ Σωτηρίου. Χωρίς πατέρα. Τον είπαν Νίκο Μπελογιάννη και έπρεπε να γίνει σαν τον πατέρα του. Από τα βιώματα του δεν ήθελε να γίνει ήρωας.

Δεν έγινε πολιτικός. Εντάχτηκε στον ΣΥΡΙΖΑ,

Δεν έχουν όλοι την ίδια αντοχή. Για να είσαι σωστός κομμουνιστής θέλει πολύ δυναμη. Και όταν έχεις αυτό το βαρύ όνομα έχουν απαιτήσεις και οι άλλοι από εσένα.

Εκείνο που του καταλογίζω είναι ο αντικομμουνισμός. Δεν θες, δεν μπορείς, με γεια σου με χαρά σου. Μην φτύνεις όμως τους αγώνες του πατέρα σου.

Σχολιο.- όλοι κρινόμαστε...

Κανείς δεν μένει στο απυρόβλητο.

Και μάλιστα κατά τη δική μου γνώμη ο τεθνεών δεδικαίωται δεν ισχύει ,χωρίς να αναφέρομαι σε συγκεκριμένο πρόσωπο.

Πάντα ένας θάνατος θα φέρει συζητήσεις και μάλιστα προσώπων που είναι γνωστά στον κόσμο.

Σχολιο.- όλοι πρέπει να απλολογηθούν ,όσοι στηρίζουν αυτούς που μας οδήγησαν και μας οδηγούν με την ψήφο τους στην απελπισία.

Χανένα χατιρι στους βολεμένους και συστημικούς ,που μου αρπάζουν και το σπίτι.

Κανένα ελαφρυντικο,είναι συνένοχοι...

Σχολιο.- ότι ηθελε έκανε με γεια του και χαρά του !!!!Τον είχε καλέσει το ΚΚΕ να παραβρεθεί στα εγγένεια  του μουσειου προς τιμή του Πατέρα του !!!και αρνήθηκε!!

Και τώρα τον υμνούν σαν γιο του Μπελογιάννη !!Εεεεε όχι !!!!!ας πάει στο καλό 

Σχολιο.- για πιο όνομα ηταν αξιος;;; Αυτό που δεν τίμησε;;γιατί ντρεπόταν !!!!!!συνέλθετε!!!!

Πάμε παρακάτω !!αλλάξτε σελίδα!!!.όγιος.της.Παπά ήταν και ανηψιος της Δηδως!!'

Σχολιο.- κατηγορούσε ανοιχτά το ΚΚΕ, αυτό ήταν απαραδεκτο

Σχολιο.- Με την συνολική του στάση ζωής καθημερινά δικαίωνε τους δολοφόνους του πατέρα του του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Κ ΑΣΉΜΑΝΤΟΣ

Σχολιο.- Μπορεί να είμαι σημαντικός στην ασημαντότητα μου αυτός σίγουρα ήταν ασημαντος

Σχολιο.- σωστος!!! Ασημαντος

Σχολιο.- γιατί υπερβαινουμε τα εσκαμμενα επειδή τον λέμε αυτό που ήταν αντικομμουνιστής κ ανάξιος να φέρει το όνομα του πατέρα του;

Σχολιο.- τα είπε ο ίδιος που υπερασπιζόταν τους δολοφόνους του πατέρα του

Σχολιο.- Αντικομμουνιστης!!!!

Σχολιο.- Απο ρόδο βγαίνει αγκάθι....

Σχολιο.- Δυστυχώς αντικομμουνιστής. Δύσκολο να είσαι κομμουνιστής. Ο κάθε άνθρωπος έχει την επιλογή. Δεν κρίνω την δική του. Εξάλλου η Ιστορία έχει μιλήσει και μας έχει διδάξει. Είπαμε θέλει αντοχές να είσαι κομμουνιστής όπως ο πατέρας του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κείμενο της Επιτροπής 1940 για τα 100 χρόνια του πολέμου...( Εννοειται πρόεδρος η Γιάννα)

" Ενωμένοι όλοι οι Έλληνες αντιστάθηκαν στον ιταλικό λαϊκισμό. Δυστυχώς, λόγω έλλειψης ατομικής ευθύνης κυριάρχησαν ακραίες αποψεις και στην αντεπίθεση του Ελληνισμού στρατού επεκτάθηκαν τα χερσαία σύνορα με την Αλβανία πέραν των 6 μιλίων. 

Αυτό προκάλεσε την επέμβαση της ΕΕ και γερμανική διπλωματική αποστολή πέρασε τα βόρεια σύνορα.

Η νέα κυβέρνηση Τσολάκογλου αποκατέστησε τις σχέσεις με τους στρατηγικούς εταίρους μας και δημοουργηθηκσν, στη βάση του Εθελοντισμού, τα Τάγματα Ασφαλείας κι έτσι ο λαός κοιμόταν με τα παράθυρα ανοιχτά. Δυστυχώς, υπήρξε διασπορά της πείνας αλλά η Επιτροπή Διατροφολογων δήλωσε πως "πρέπει να μίλησει η καρδιά" καθώς αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση δεν μπορεί να δοσει χρήματα για τρόφιμα. Για τον περιορισμό της πείνας επιβλήθηκε περιορισμός της κυκλοφορίας και μάσκα ώστε να μην ξοδεύονται θερμίδες και να μην μπορούν να φάνε.

Λίγοι αμετανόητοι συγκεντρώνονται ακόμη στις πλατείες, όπως αυτά τα εξτρεμιστικά στοιχεία του ΕΛΑΣ"

Σχολιο.- Εσύ ο ασεβής σαρκάζεις, αλλά ναι, ο Σκάι την κυρά Γιάννα είχε σήμερα το πρωί για να ξεδιπλώσει το μεγαλειώδες έργο της επιτροπής για τα 200 χρόνια από το 1821!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Φασισμό τον τσάκισε ο Κόκκινος Στρατός και οι Κομμουνιστές. Όχι κάτι ενσωματωμένοι μαλάκες σαν αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως Δικαιωματικοι Αριστεροί-Κομμουνιστές σήμερα και έχουν βάλει ταφόπλακα σε κάθε αξία και ιδανικό και κυρίως στην ιδεολογία της Αριστεράς μεσω του Δικαιωματισμου-Ρεφορμισμου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αρβελέρ δήλωσε δουλευοντας τον κοσμο ότι "γεννήθηκε αριστερή και θα πεθάνει αριστερή" και μετά εξύμνησε τον Μητσοτάκη, τη Φρειδερίκη και δήλωσε ότι... η πανδημία είναι απαραίτητη διότι έτσι ανανεώνονται οι γενιές. 

Εγώ γεννήθηκα αριστερός αλλά δεν εχω καμια σχεση με το δεξιο σιχαμα της Αρβελερ, τη λακε της Φρικης!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!! 

(μόνο για τους ανιδιοτελείς πατριώτες 

και όχι για τα τομάρια) 

ΟΧΙ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ - ΟΧΙ !!! 

Δεν θα πάρετε τα σπιτάκια του κοσμάκη, που είναι το τελευταίο σύμβολο ανεξαρτησίας και ελευθερίας του !!! 

Θα συνταχθούν ομάδες που θα αποτρέψουν τις εξώσεις - με κάθε τρόπο. Είναι συνταγματική μας υποχρέωση και δικαίωμα. 

Λοιπόν πατριωτες - ίδου η Ρόδος ... 

Τα υπόλοιπα είναι αέρας ... και ως γνωστόν αέρα θέλει μόνο η πουτανιά... 

Άκου να δείς τι ετοιμάσαν οι καριόληδες ... 

Ακολουθεί το άρθρο. 

Δεν μπορείς να πληρώσεις τις δόσεις του δανείου σου; 

Πτωχεύεις. 

Ορίζεται σύνδικος και σου εκποιεί ό,τι έχεις και δεν έχεις, κινητά και ακίνητα. Α’ κατοικία, τώρα τέλος. 

Το σπίτι σου περνάει σε ένα fund, που ονομάζεται -γλυκούλικα- «φορέας απόκτησης και επαναμίσθωσης». 

(Άκου να δεις οι καριόληδες τι λέξεις φτιάχνουν...)

Πάμε τώρα στην περίπτωση που είσαι «ευάλωτος οφειλέτης», δηλαδή δεν έχεις στον ήλιο μοίρα. 

Μπορείς να γίνεις ενοικιαστής στο σπίτι σου για 12 χρόνια, πληρώνοντας ενοίκιο στο fund που σου πήρε το σπίτι! 

Αν καθυστερήσεις τρία ενοίκια, έξωση!

Κι αν μετά τα 12 χρόνια θέλεις να επαναποκτήσεις το σπίτι σου; Πληρώνεις ολόκληρη την εμπορική (όχι την αντικειμενική!) αξία του ακινήτου σου στο fund, χωρίς να αφαιρούνται από το ποσό τα ενοίκια που έδινες επί 12 χρόνια!

Κι αν βρεις χρήματα και θέλεις να επαναποκτήσεις το σπίτι σου πριν περάσουν τα 12 χρόνια; 

Τότε πληρώνεις ως ποινή όλα τα ενοίκια της 12ετίας!

Αντιλαμβάνεστε για τι μιλάμε; 

Για έναν κοινωνικό Αρμαγεδώνα. 

Με όλα τα συστημικά ΜΜΕ στο πλευρό του, 

με όλο το χρήμα των Ολιγαρχών στην υπηρεσία του, 

με τη μαζική ύπνωση και αποβλάκωση ως εργαλείο, 

ο ιδιοκτήτης του σπιτιού του Βολταίρου, 

του σπιτιού της μεσοτοιχίας με τον Χριστοφοράκο 

και μερικών δεκάδων ακόμα πολυτελών ακινήτων, 

σου παίρνει το ένα και μοναδικό σου σπίτι.

Υ.Γ Εκείνο που με κάνει να σκαζω στα γελια όμως 

είναι ότι ο χαπακωμενος προδοτης Τζίφρας νομιζει ότι ειμαστε τελειως ηλιθιοι και δεσμεύτηκε στον ελληνικό λαό 

ότι ο πρώτος νόμος που θα καταργηθεί μόλις επανέλθει 

ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση του τόπου, 

θα είναι ο πτωχευτικός κώδικας, που ο ιδιος ψηφισε επι διακυβερνησης του. 

Με ένα νόμο και ένα άρθρο θα τον καταργήσει, 

όπως κατάργησε και τα μνημόνια φαντάζομαι... 

Λοιπόν πατριωτες με περιμενετε κανενα - ίδου η Ρόδος ... 

Τα υπόλοιπα είναι αέρας ... και ως γνωστόν αέρα θέλει μόνο η πουτανιά...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφίσα στον "Ριζοσπάστη" της 28ης Οκτωβρίου 1945. Πού να το 'ξεραν οι τότε κομμουνιστές, που με το όπλο στο χέρι συνέχισαν και επί Κατοχής και μετά απ' αυτήν να πολεμούν τον φασισμό, ότι θα βρίσκονταν μετά από δεκαετίες δικαιωματικοι «αριστεροί» που θα δυσφορούσαν με τον "εορτασμό της έναρξης του πολέμου"! 

Μη γνωρίζοντας, οι δόλιοι, πως αυτό που τιμούμε, από την πρώτη επέτειο το 1941 μέχρι σήμερα, δεν είναι η έναρξη του πολέμου αλλά η πρώτη νίκη ενός λαού επί του φασιστικού Άξονα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΤΟΥ '40

Τους 3.000 έφταναν όσοι από τους χιλιάδες ανάπηρους του Ελληνοϊταλικού Πολέμου του 1940-41 νοσηλεύονταν στα χρόνια της Κατοχής στα νοσοκομεία της Αθήνας.

Έχοντας ενταχθεί σχεδόν στο σύνολό τους στο ΕΑΜ, δεν απουσίασαν από καμιά μεγάλη λαϊκή αντικατοχική κινητοποίηση, ακόμα και πάνω σε αναπηρικά αμαξίδια. Από τις διαδηλώσεις για λαϊκά συσσίτια, μέχρι αυτές για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, το 1941 και '42, και για την 25η Μαρτίου, το 1942 και '43, για την αποτροπή της πολιτικής επιστράτευσης τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του '43, και κατά της επέκτασης της βουλγαρικής κατοχής στην κεντρική Μακεδονία, τον Ιούλιο. Στις κινητοποιήσεις αυτές ήταν πολλοί απ' αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις με τους κατακτητές και τα ντόπια όργανά τους.

Η αγωνιστική δραστηριότητα των ανάπηρων προκάλεσε την οργή της δωσιλογικής κυβέρνησης Ράλλη και των Γερμανών, που αποφάσισαν να τελειώνουν μια και καλή μαζί τους.

Την υλοποίηση της απόφασης ανέλαβαν τα νεοσύστατα Τάγματα Ασφαλείας, οι γνωστοι Γερμανοτσολιαδες, που επιτέθηκαν τη νύχτα της 30ής Νοεμβρίου 1943 στα νοσοκομεία της Αθήνας, 

Μετά από άγριους ξυλοδαρμούς νοσηλευόμενων και νοσηλευτών, εκατοντάδες ανάπηροι παραδόθηκαν στους Γερμανούς και τις επόμενες μέρες 283 από τους ήρωες του έπους του 1940 εκτελέστηκαν ως επικίνδυνοι κομμουνιστές.

Στο στυγερό αυτό έγκλημα αναφέρεται ο στίχος του τραγουδιού της εποχής, με το οποίο ο λαός της Αθήνας διεκτραγωδούσε την αθλιότητα των γερμανοτσολιαδων ταγματαλητών δολοφόνων:

Ιγώ είμ' ιγώ κι δεν αργώ Ρωμιούς να σφάζω μάνι-μάνι.

Μι λεν' λεφούσ' και στο γιουρούσ' τους τραυματίες έχω ξεκάνει.

Σχολιο.- Είναι που έκαναν "Αντίσταση"...όλοι οι Έλληνες...???

Σχολιο.- Ναι! Και οι ταγματαλήτες μαζί. Και η "καλή κοινωνία" του Κολωνακίου και του Ψυχικού στα δείπνα προς τιμή των αξιωματούχων των SS. Και ο μαυραγορίτης και καταδότης Λάτσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ τον τίμησε δίνοντας το όνομά του στο λιμάνι του Κατάκολου. Όλοι Αντίσταση κάνανε!

Σχολιο.- Προχτες μαθαμε πως η παραταξη της ΝΔ ειχε ηρωες στην Εθνικη Αντισταση.. Δια στοματος του αρχηγου της... Ολοι οι Ελληνες λεει πολεμησαν... Και επισης οτι μετα την Λεγομενη Εθνική Συμφιλίωση ΔΕΝ πρεπει να θυμομαστε τα πριν... ΔΕΞΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ... ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΑΙΣΧΡΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκτός από κυβέρνηση Τσιρονίκων, έχουμε και κυβέρνηση... Παπανίκων.

Έτσι λέγεται ο "γελοιο - γράφος" (επίτηδες χώρισα τη λέξη στα δυο...) που... βεβηλώνοντας το 1940 "φιλοτέχνησε" αυτό το σκίτσο, το οποίο θυμίζει τρομερά... εκείνα που παλιά αναρτούσαν στα αστικά λεωφορεία εναντίον των Ιεχωβάδων!

"Τότε είχαμε τον πόλεμο κατά των Ιταλών, σήμερα τον πόλεμο κατά της πανδημίας", θέλει να μας πει.

Δείτε τώρα: ο πίσω φαντάρος είναι ο Χαρδαλιάς. Ο μπροστινός είναι ο Τσιόδρας - ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ!

Το μουλάρι είναι... "η κοινωνία", δηλαδή ΕΜΕΙΣ. Το γράφει πάνω στο χαλινάρι του. Το έχουνε φορτώσει οι σωτήρες Τσιόδρας και Χαρδαλιάς με "μέτρα" για... το καλό του.

Ασφαλώς το μουλάρι έχει μουλαρώσει (!!!) και δε λέει να ακολουθήσει οικειοθελώς τους σωτήρες, έτσι ο ένας το τραβάει κι ο άλλος το ζμπρώχνει πάνω στο δύσβατο έδαφος της "συνωμοσιολογίας" της "άρνησης" και της "αδιαφορίας" ναούμμμμμ...

Εννοείται ότι σε μένα τουλάχιστον φέρνει... το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα. "ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΗ" με κάνει να σκέπτομαι.

Σχολιο.- Που δημοσιεύτηκε το σκιτσο;

Σχολιο.- δεν ξέρω, από ένα φίλο το έκλεψα.

Σχολιο.- Και ο Μητσοτάκης είναι ο στρατηγός Παπάγος ;

Σχολιο.- Τι ξεφτιλικια είναι αυτά ρε...

Σχολιο.- Για όσους δεν κατάλαβαν... ο Έκτωρ Τσιρονίκος ήταν ένας από τους "επιφανείς" υπουργούς των κατοχικών κυβερνήσεων στον τομέα της οικονομίας και ένα είδος... πολιτικού πρόγονου του Χριστοφοράκου.

Σχολιο.- Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς τι έγινε τότε, το μόνο που ξέρω ότι το όχι του λαού το 2015 ο Αλέξης το έκανε ναι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ήρθε η χούντα του 1967 προσπάθησε να καθιερώσει την 21η Απριλίου ως... εθνική εορτή, μαζί με εκείνες της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου.

Προφανώς αυτή η σκέψη ήταν τόσο γελοία ώστε μετά τα πρώτα χρόνια την εγκατέλειψε και η ίδια.

Η μάνα μου δεν παρέλειπε ποτέ να βάζει στο μπαλκόνι του σπιτιού τη σημαία στις 25 Μαρτίου και στις 28 Οκτωβρίου.

Εννοείται ότι στις 21 Απριλίου... καταριόταν το σύμπαν.

Στα πρώτα, όπως είπαμε, χρόνια της χούντας του 1967, η προσπάθεια καθιέρωσης της 21ης Απριλίου ως... εθνικής εορτής συνοδευόταν με επισκέψεις αστυνομικών στα σπίτια που δεν είχαν βγάλει έξω τη σημαία με συστάσεις/απειλές για να το κάνουν.

Έτσι, όπως θυμάμαι, είχε έρθει ένας αστυνομικός (αστυφύλακας λεγόταν τότε!) και στο δικό μας σπίτι και φώναζε "τη σημαία" - ήταν 1968 ή 1969!

Μιλάμε τώρα να ζητάει από τη μάνα μου να ανεβάσει τη σημαία ενώ η χούντα είχε εξορίσει τον πατέρα μου.

Η μάνα μου κατέβηκε στην εξώπορτα, πήρε εκείνο το ύφος... ψυχρής αξιοπρέπειας που θα μπορούσε να παγώσει και τη Σαχάρα και κάτι είπε στον αστυφύλακα, δεν άκουσα τι - είδα όμως ότι αυτός έκανε κανονική μεταβολή, σαν να είχε πάρει παράγγελμα από λοχαγό κι έφυγε με την ουρά στα σκέλια.

Δεν ξαναενοχληθήκαμε ποτέ γι' αυτό το θέμα.

Συνέχισε να ανεβάζει ως το τέλος της ζωής της τη σημαία στις κανονικές εθνικές εορτές.


Ειδικά αυτή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σκέπτομαι τους γονείς μου, τους οποίους έχασα και τους δυο αυτή την καταραμένη χρονιά του 2020.

Ο πατέρας μου ήταν από βενιζελική οικογένεια... μεγάλωσε σε ένα κλίμα πατριωτισμού πολύ κοινό για την εποχή - αυτή την παιδεία έπαιρναν τα παιδιά στα σχολεία και η έννοια "εθνομηδενισμός" ήταν άγνωστη στη συντριπτική πλειοψηφία των τότε Ελλήνων.

Όταν μεγάλωσε, έγινε πρόσκοπος και όταν οι πρόσκοποι εντάχθηκαν υποχρεωτικά στην ΕΟΝ, τη νεολαία του Μεταξά, έγινε μέλος της κι ο πατέρας μου.

Ενστικτωδώς, αν και ήταν μικρός (είχε γεννηθεί το 1925), όταν άρχισε ο Β΄ ΠΠ ήταν με το μέρος των Άγγλων, όπως σχεδόν όλοι οι Έλληνες.

Ιδέα δεν είχε από κομμουνισμό κλπ. - η οικογένειά του δεν είχε τέτοιες παραστάσεις.

Όταν έγινε η Κατοχή, όπως πολλά νέα παιδιά της εποχής που έβραζε το αίμα τους αναζητούσε ένα τρόπο να εκφραστεί αντιστασιακά... βρήκε όμως ένα τοίχο στις αστικές πολιτικές δυνάμεις της εποχής, που διακήρυσσαν τότε (στην αρχή της Κατοχής) ότι "η Ελλάς έπραξε το καθήκον της και τώρα πρέπει να αναμείνει ποιος θα είναι ο νικητής του πολέμου" και συνιστούσαν στους νέους... να καθίσουν στ' αυγά τους.

Έτσι, εντάχθηκε στο ΕΑΜ και στην ΕΠΟΝ και μέσω αυτής της διαδικασίας έγινε κομμουνιστής και παρέμεινε τέτοιος ως το τέλος της ζωής του.

Όπως (θα έπρεπε να) καταλάβατε, ΕΓΙΝΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ! - κι όχι επειδή... τον μάγεψε ο Μαρξισμός - Λενινισμός! 

Έγινε επίσης θαυμαστής της Σοβιετικής Ένωσης και του Στάλιν ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

Το ίδιο συνέβη με όλη τη γενιά του.

Αυτά όλα καθώς και η μεταπολεμική επικράτηση εδώ στην Ελλάδα των δοσίλογων και των συνεργατών των Γερμανών δημιούργησαν και την ιστορική αντίφαση οι Έλληνες κομμουνιστές να είναι πρωτοπόροι στον αγώνα για δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα (ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΕΜΕ, Ε; -ΟΧΙ ΤΑ "ΜΟΝΤΕΡΝΑ"), εθνική ανεξαρτησία κλπ. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευτυχώς που μας φύλαξε ο Θεός και δεν έχουμε σήμερα το χαπακωμένο ηγέρπη τζίφρα!! Τα θυμάσαι πριν ένα χρόνο;; "Μην είμαστε μοναχοφάϊδες, να δώσουμε και τίποτα νησιά στους τούρκους"! Και τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, αυτός τον ξεκίνησε!!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πρέπει απ' όλους μας να γίνει μια θυσία όπως αυτή που έκαναν πριν από 80 χρόνια οι πρόγονοί μας", είπε ο Τσιόδρας. 

Επίσης είπε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα του συνωστισμού στα ΜΜΜ αλλά "δεν είναι δυνατόν να επενδύσουμε σε ΜΜΜ στην παρούσα φάση"!!! 

ΑΚΟΥ ΔΩ ΚΥΡΙΕ ΙΑΤΡΟΨΑΛΤΗ... 

Αν θες να κάνεις θυσίες για τον... Πτωχευτικό Κώδικα, που τόσο ΠΟΥΣΤΙΚΑ ψήφισε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, κάντες μόνος σου! 

Επίσης... σε ΜΜΜ δεν μπορούμε, λέει να επενδύσουμε αλλά "επενδύσαμε" στον Μεγάλο Περίπατο, στη λίστα Πέτσα, στα σκόιλ ελικίκου και στις μάσκες - αλεξίπτωτα για τα σχολεία! 

ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ! 

Η αλλιώς... μητσοτάκουλο καταντάς, όπως γράφει κι ένας φίλος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από ανακρίσεις στη Σάμο ....

Κατάθεση Σομαλου:

:Στην Σομαλία είχα καταδικαστεί για βιασμούς σε θάνατο ήμουν φυλακή και ήρθαν μου προτείναν να πάω στην Τουρκία να βοηθήσω την θρησκεία μου.

Η θα εκτελεστω βάση της ποινής μου, η Τουρκία για βοήθεια. Επελεξα φυσικά Τουρκία.εφτασα αεροπορικώς με πήγαν σε ένα στρατόπεδο κάπου στο πουθενά με εκπαίδευσαν δύο μήνες σε οπλα εκρηκτικά μάχες πόλεων μου δώσανε 2.000 ευρώ ένα κινητό δορυφορικο με την εντολή πας Ελλάδα θα κάνεις sms ποιους θα βρεις και θα κάνετε θύλακα με την ομάδα.

Υπαρχουν πολλές ομάδες ανά την Ελλάδα που θα αναλάβουν δράση για το ισλάμ κατά εντολή της τουρκίας. Οταν φτάσει η ώρα θα πάρετε τα όπλα που θα σας δώσουν θα πάρετε από τα χάπια που θα σας δώσουν και θα εκτελείτε ανεξέλεγκτα ότι βρείτε μπροστά σας.

Σε μη εκτέλεση θα εκτελείστε εσείς από τους θύλακες.

Όταν η Ελλάδα είναι δική μας θα αμοιφθειτε πλουσιοπάροχα."

Και τί κάνουν οι ελληνικές αρχές που τα γνωρίζουν όλα αυτά;

Αντί να κατασχέσουν διαβατήρια και κινητά ώστε να συλλέξουν στοιχεία της τουρκικής πολιτικής και των προθεσεων της, τους χαϊδεύουν τα αυτιά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περί πτωχευτικού κώδικα

Ο πτωχευτικός κώδικας σχεδιάστηκε και νομοθετήθηκε από τα ίδια τα κοράκια που θα επωφεληθούν.

Υφυπουργό Οικονομικών υπεύθυνο για τα κόκκινα δάνεια στον τραπεζικό τομέα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διόρισε τον Γιώργο Ζαββό. Ο αδερφός του Γιώργου Ζαββού, Στέλιος Ζαββός, είναι μεγαλοεπενδυτής στο real estate/ αγορά πακέτων κατοικιών από κατασχέσεις. Ο Στέλιος Ζαββός είναι κουμπάρος με τον George Soros και Πρόεδρος της Solidarity Νow ("Αλληλεγγύη Τώρα"), της μεγαλύτερης ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στο μεταναστευτικό και στην εξεύρεση κατοικιών για τους εισερχόμενους από τρίτες χώρες. Διευθύντρια της Solidarity Now είναι η Αντιγόνη Λυμπεράκη, εξαδέλφη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο διοικητικό συμβούλιο της Solidarity Now βρίσκονται άτομα όπως ο Δοξιάδης και ο Μπουτάρης, οι οποίοι ανήκουν και σε άλλες λέσχες και οργανισμούς όπως π.χ. το γνωστό και μη εξαιρετέο για τις αντεθνικές θέσεις του ΕΛΙΑΜΕΠ. Ο Τζορτζ Σόρος είναι γνωστό ότι προωθεί την ατζέντα ισλαμοποίησης της Ευρώπης με στοχευμένες δράσεις, ιδρύματα (Open Society Foundation), ΜΚΟ και χρηματοδοτικά προγράμματα για "σπίτια αλληλεγγύης για τους μετανάστες" επιδοτούμενα από κονδύλια της ευρωπαϊκής ένωσης και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Ειδικά για την Ελλάδα έχει από το 2012 προτείνει -πρόταση που υλοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση- τη δημιουργία Ταμείου για σπίτια αλληλεγγύης στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Ζαββός από την θέση του Υφυπουργού Οικονομικών εκτέλεσε κατά γράμμα και κατά το συμφέρον αυτής της Μαφίας το απλό σχέδιο αρπαγής των κατοικιών από τους Έλληνες ιδιοκτήτες που θα περάσουν στα χέρια funds του Σόρος και του αδελφού του Στέλιου Ζαββού και θα επιδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το κράτος μας... Οι Έλληνες δηλαδή και θα χάσουμε τα σπίτια μας και θα πληρώνουμε και τα ενοίκια στους νέους κατοίκους τους. Ενώ το δημογραφικό και η φυγή 700.000 νέων μας, μας αποτελειώνει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο λαός δεν ξεχνα τι σημαίνει δεξιά.

Ουτε ποτέ δεν θα ξεχάσουμε την νέα νεοφιλελεύθερη "αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμα περιμένεις τους προδότες ρουσφετολάγνους τσυριζαιους;;; Α, καλά.......

Ευτυχώς που μας φύλαξε ο Θεός και δεν έχουμε σήμερα το χαπακωμένο ηγέρπη τζίφρα!! Τα θυμάσαι πριν ένα χρόνο;; "Μην είμαστε μοναχοφάϊδες, να δώσουμε και τίποτα νησιά στους τούρκους"! Και τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, αυτός τον ξεκίνησε!!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ!

Τα χρόνια της φασιστικής κατοχής της χώρας 1941-1944, αποτελούν και σήμερα ακόμη θέμα «ταμπού» για το ελληνικό κράτος: 

Η συνεργασία των κρατικών σωμάτων ασφαλείας (χωροφυλακή, αστυνομία πόλεων κτλ) με τις δυνάμεις κατοχής, οι δωσιλογικές ελληνικές κυβερνήσεις (Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλος, Ράλλης), η απουσία από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των αστικών κομμάτων, οι ελληνικές φιλοναζιστικές οργανώσεις, η συμμετοχή Ελλήνων στα προδοτικά «Τάγματα Ασφαλείας» υπό τις διαταγές των Γερμανών, ο μαυραγοριτισμός και η διασύνδεση όλων των παραπάνω προκειμένου να χτυπήσουν την ένοπλη Αντίσταση του ΕΑΜ όπου ήταν οργανωμένη η συντριπτική πλειοψηφία του λαού αποτελούν στοιχεία που πρέπει να αποκρυφτούν ή να διαστρεβλωθούν.

Στον βιασμό της ιστορικής αλήθειας και στην αντιστροφή της πραγματικότητας συμβάλλουν ακόμη και σήμερα μνημεία όπως αυτό που βρίσκεται στο χωριό της Ασίνης: 

- Εδώ, στο ίδιο μνημείο συνυπάρχουν τα Τάγματα Ασφαλείας που πολεμούσαν για τον Χίτλερ με αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους στο αλβανικό μέτωπο πολεμώντας τον. 

- Εδώ τιμώνται αυτοί που πουλήθηκαν στον κατακτητή για ένα συσσίτιο την ημέρα, όταν άλλοι έδιναν αυτοβούλως την ζωή τους στα εκτελεστικά αποσπάσματα και τα βουνά για την ελευθερία μας.

- Εδώ εξυψώνονται σε ήρωες οι «Γερμανοτσολιάδες» και οι «Ταγματαλήτες» που κατέδωσαν στις αρχές κατοχής, σκότωσαν, λεηλάτησαν, βίασαν.

- Εδώ επιβραβεύονται τα κατακάθια της ελληνικής κοινωνίας, η ρουφιανιά και η προδοσία.

Η ύπαρξη τέτοιων μνημείων στον δωσιλογισμό εξηγείται καθώς ενώ σε άλλες χώρες τους συνεργάτες του ναζισμού τους εκτελούσαν εδώ αποτέλεσαν την μεταπολεμική πολιτική εξουσία. Τέτοιων εποχών υπόλειμμα είναι και το αίσχος αυτό που βρίσκεται μάλιστα σε προαύλιο σχολείου και γι’ αυτό πρέπει να ξηλωθεί! 

Η μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων θυμάτων του ναζισμού και των εκατομμυρίων σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο το απαιτεί!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκλεισαν τις Σέρρες πριν λίγο (Τριτη 23.30) και κουβαλάνε μέσα στην νύχτα κοντέινερ και λαθραίους εποικους του τούρκου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απειλείται η ιδιοσυστασία του Ελληνικού έθνους.

Συντελείται γενοκτονία.

28 Οκτωβρίου 2020



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28η Οκτωβρίου 1940 – 28η Οκτωβρίου 2020

27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ για την εθνική επέτειο

Η επέτειος του έπους της 28ης Οκτωβρίου, βρίσκει τη χώρα μας και το λαό μας σε μια πρωτοφανή κατάσταση.

Για πρώτη φορά από την καθιέρωση αυτής της εθνικής γιορτής, που συμβολίζει την αντίσταση του στρατευμένου ελληνικού λαού στα βουνά της Αλβανίας, αλλά και την τελική νίκη του επί του άξονα και του φασισμού, δεν θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις! Για πρώτη φορά δεν μπορεί ο λαός να εκφράσει για την ημέρα αυτή, έστω συμβολικά, τη μόνη ελπίδα που του απέμεινε να στραφεί· την περηφάνια του για τα στρατευμένα παιδιά του και τη μαθητιώσα νεολαία του. Για πρώτη φορά, μαθητές, σπουδαστές, τοπικοί φορείς, λαογραφικά σωματεία ή μουσικές μπάντες που θα θελήσουν να παρελάσουν έστω και συνοικιακά για να τιμήσουν το έπος των παππούδων τους, απειλούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών! Για πρώτη φορά υποχρεώνουν έναν ολόκληρο λαό να αναλογίζεται την επέτειο αυτή μέσα σε μια άφατη μιζέρια, φορώντας του μάσκες-φίμωτρα στο πρόσωπο με απειλές και πρόστιμα και νουθετώντας τον να τηρεί «αποστάσεις ασφαλείας» ο ένας από τον άλλον, προκειμένου να κοιτάζει ο καθένας καχύποπτα τους συμπολίτες του λες και είναι ύπουλοι εχθροί του.

Θέλουν να ελπίζουν ότι ο ελληνικός λαός, υποταγμένος από την πανσπερμία φόβου που διαλαλούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν και σε όλους τους τόνους, θα υποταχθεί μέχρι πλήρους αλλοτρίωσης. Τόσο που κι αν ακόμη δεχθεί εισβολή όπως το 1940, να προτιμήσει τον εγκλεισμό του στα σπίτια του και την παράδοσή του στα τετελεσμένα γιατί «προέχει η προστασία από την επιδημία».

Είναι ανιστόρητοι!

Ο λαός αυτός, ακόμη κι όταν βρισκόταν σε κατάσταση πλήρους αποδιοργάνωσης όπως τότε στη δικτατορία Μεταξά, απέδειξε στην κρίσιμη στιγμή ότι δεν κάμφθηκε το φρόνημά του. Ούτε από τις φοβέρες και την αστυνομοκρατία, ούτε από τις επιδημίες και τις λοιμώδεις ασθένειες που έκαναν θραύση και τότε. Δεν πέτυχαν να τον λυγίσουν κι ούτε τον έκλεισαν φοβισμένο στα σπίτια του, παρά τους χιλιάδες νεκρούς που είχαμε από τις μολυσματικές νόσους στις παραμονές και κατά τη διάρκεια του έπους του ’40 και της εθνικής αντίστασης. Πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να το πετύχουν τώρα;

Πάνω από 8.000 ήταν οι νεκροί στη χώρα μας από τη φυματίωση μέσα σε μία μόνο χρονιά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 1938, 20 φορές περισσότεροι από τους μέχρι τώρα νεκρούς του Covid-19! 3.500 περίπου ήταν οι νεκροί από μια ιδιαίτερα επικίνδυνη μορφή γρίπης τη χρονιά εκείνη (τριτογενές κύμα της Ισπανικής γρίπης H1N1, τύπου Α), δηλ. πάνω από 8 φορές περισσότεροι από τα σημερινά θύματα του κορωνοϊού. Άλλες 3.500 ήταν οι νεκροί από άλλες λοιμώδεις και παρασιτικές νόσους την ίδια περίοδο και οι αριθμοί αυξάνονταν δραματικά από χρόνο σε χρόνο μέχρι το 1940 που ξέσπασε ο πόλεμος. Με τη μαλάρια να σαρώνει (2.800 νεκροί) και τις πνευμονίες να κάνουν θραύση με 14.000 νεκρούς την ίδια χρονιά!

Έκαναν αυτές οι μολυσματικές εξάρσεις τον λαό να δειλιάσει; Τον έκαναν να κλειστεί στα σπίτια του και να μην ξεχυθεί στους δρόμους με οργή ανάμικτη με ενθουσιασμό όταν ακούστηκαν οι σειρήνες του πολέμου; Να μη στέλνει τα παιδιά του να υπερασπιστούν την πατρίδα από φόβο μην γριπιαστούν ή μην πάθουν φυματίωση; Να φορούν μάσκες οι επιστρατευμένοι πηγαίνοντας να καταταχθούν ή να κρατούν αποστάσεις στα χαρακώματα μην «κολλήσουν» ο ένας από τον άλλον; Όχι, γιατί παρόλο που όλοι γνώριζαν τις επικίνδυνες αυτές ασθένειες, δεν υπήρχε ωστόσο, τότε, ένας καθοριστικός και καίριος μολυσματικός παράγοντας που έχει έξαρση στην εποχή μας: Τα αργυρώνητα ΜΜΕ και τα ιοβόλα των παρουσιαστών τους να μεταφέρουν τον ιό του τρόμου καθημερινά μέσα στα σπίτια.

Ο λαός δεν λύγισε τότε και δεν θα λυγίσει ούτε τώρα, παρά την φαινομενική του πλήρη αποδιοργάνωση, παρά τις απειλές που εκτοξεύουν ενάντιά του καθημερινά και την τρομολαγνεία που προσπαθούν να τον εθίσουν. Ο λαός σηκώνει το ανάστημα όταν βλέπει να αχνοφέγγει η ελπίδα για την αποτίναξη του νέου ζυγού, ανάλογου του μεταξικού αλλά απείρως πιο επικίνδυνου. Η έλευση πλήθους πολιτών την περασμένη Κυριακή στο Θησείο, παρά τα μέτρα και τις απαγορεύσεις και η ενθουσιώδης συμμετοχή τους στη δημιουργία μιας πατριωτικής και δημοκρατικής Συμμαχίας, το αποδεικνύει. Ένα τριήμερο πριν από την εθνική μας επέτειο, στήθηκαν οι βάσεις από τους ίδιους τους πολίτες για τη συγκρότηση του φορέα που με τα προτάγματα της γενιάς του ΟΧΙ για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη, αποσκοπεί στην ανατροπή του καθεστώτος υποδούλωσης και υποταγής. Οι αντίστοιχες κατά τόπους συγκεντρώσεις που καλούνται από πολίτες σε όλη την περιφέρεια, ανοίγουν το δρόμο για να λάβει σάρκα και οστά η συγκρότηση της πατριωτικής Συμμαχίας σε όλη τη χώρα.

Οδηγός για την ελπιδοφόρα αυτή προοπτική, το έπος του ’40 που επέφερε την παλλαϊκή ενότητα πέρα και πάνω από κάθε διχαστική αντίληψη, γιγαντώνοντας και πολλαπλασιάζοντας σε βαθμό θηριώδη τη δύναμη του λαού. Κι αν τα προτάγματα εκείνα παρέμειναν ανεκπλήρωτα, ήρθε ο καιρός να τα εκπληρώσει η δική μας γενιά.

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2020

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η τουρκική λίρα σε ελεύθερη πτώση και το twitter "γλεντάει" τον Ερντογάν

Τρίτη συνεχόμενη ημέρα που η τουρκική λίρα συνεχίζει την έντονη πτωτική πορεία της απέναντι σε δολάριο και ευρώ. Το #turkishlira έχει γίνει trend στο twitter μετά την κατρακύλα.

28 Οκτωβρίου 2020 12:32

Η έντονη καθοδική πορεία της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και του ευρώ δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τους χρήστες του twitter. Στο στόχαστρο τους τους ο Ερντογάν και η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας η οποία πλέον έχει παραδώσει αμαχητί το εθνικό νόμισμα στις ορέξεις των αγορών. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Bloombergquint η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας εξαιτίας της συνεχιζόμενης πτώσης της τουρκικής λίρας αναθεωρεί την άνοδο του πληθωρισμού στο τέλος του έτους στο 12,1% έναντι 8,9% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Νέο ιστορικό χαμηλό της τουρκικής λίρας

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Τετάρτης συνεχίστηκε για τρίτη συνεχή ημέρα το σφυροκόπημα στο εθνικό νόμισμα της Τουρκίας απέναντι σε δολάριο και ευρώ. Συγκεκριμένα η ισοτιμία με το δολάριο διαμορφώνονται στις 12.30 το μεσημέρι της Τετάρτης στις 8,37 λίρες με πτώση 2,5% και σε σχέση με το ευρώ στις 9,73 λίρες με πτώση της τάξης του 0,8%. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε νέο ιστορικό χαμηλό του τουρκικού νομίσματος.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση που καταγράφει η τουρκική λίρα απέναντι στο δολάριο από το 1999 κάτι που είχε οδηγήσει τότε τον Ερντογάν να βάλει τέλος στην "εθνική ντροπή" μέσω της έκδοσης της νέας τουρκικής λίρας η οποία έκοβε έξι μηδενικά σε σχέση με το παλαιό νόμισμα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ισοτιμία της νέας τουρκικής λίρας με το δολάριο όταν λανσαρίστηκε το νέο νόμισμα (σ.σ. στα τέλη του 2001) ήταν στις 1,65 λίρες και σήμερα σχεδόν 20 χρόνια μετά πάνω από τις 8 λίρες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28η Οκτωβρίου: Ένταση στο Σύνταγμα – Πατριώτες Έλληνες προσπάθησαν να καταθέσουν στεφάνι

Παρά τις απαγορεύσεις για τον εορτασμό των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου, θέλησαν να καταθέσουν στεφάνι, με αποτέλεσμα η αστυνομία να μην τους αφήσει. "Παρέλαση" ΙΧ στο Ηράκλειο.

28 Οκτωβρίου 2020 13:14

Ένταση σημειώθηκε στην πλατεία Συντάγματος, όταν ομάδα περίπου 70 Πατριωτών Έλληνων, χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την Περιφέρεια, επιχείρησε να καταθέσει στεφάνι στον 'Αγνωστο Στρατιώτη, παρά τις απαγορεύσεις για τον εορτασμό των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν και τους απώθησαν από το πεζοδρόμιο. Οι συγκεντρωθέντες όμως αντέδρασαν γι' αυτό οι αστυνομικοί προχώρησαν σε επτά προσαγωγές. Ταυτόχρονα επέπβαλαν πρόστιμα των 150 ευρώ σε αρκετούς που δεν φορούσαν μάσκα για τον κοροϊδοϊό, ενώ όταν τους έγινε σύσταση να φορέσουν, αρνήθηκαν κατηγορηματικά.

Στη Θεσσαλονίκη, η αστυνομία προχώρησε επίσης σε προσαγωγές πατριωτών οι οποίοι είχαν σκοπό να παρελάσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, 40 με 50 πατριώτες συγκεντρώθηκαν με σκοπό να πραγματοποιήσουν παρέλαση.

Όπως είναι γνωστό, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί ενάντια στον πατριωτισμό με πρόσχημα τον κοροϊδοϊό με αποτέλεσμα η αστυνομία του καθεστώτος να προβεί σε προσαγωγές πατριωτών.

Ένταση και στην Πάτρα

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ των πολιτών που πραγματοποιούσαν παρέλαση στη συμβολή των οδών Γούναρη και Αγίου Ανδρέου και των αστυνομικών οι οποίοι προσπάθησαν να τους σταματήσουν. Η παρέλαση τελικά συνεχίστηκε στην οδό Γούναρη.

Η εν λόγω παρέλαση ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει από τη Veso Mare, ωστόσο τα σχέδια ανατράπηκαν λόγω συγκέντρωσης ομάδων «αντιεξουσιαστών» της CIA και των βορειοαμερικανων στο σημείο και εντέλει η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην αρχή της Αγίου Ανδρέου, στη συμβολή με την Τριών Ναυάρχων.

"Παρέλαση" ΙΧ στο Ηράκλειο

Κάτω από τα "διακριτικά βλέμματα" της αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε τελικά στο κέντρο του Ηρακλείου μια μηχανοκίνητη "παρέλαση" από πολίτες που θέλησαν με τον τρόπο αυτό να εορτάσουν την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και να εκφράσουν το εθνικό τους φρόνημα.

Το σχετικό κάλεσμα είχε γίνει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή το γεγονός ότι απαγορεύτηκε το πατριωτικό φρόνημα δεν πραγματοποιήθηκαν οι κλασσικές μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις.

Αρχικά επρόκειτο να γίνει - κατά τους διοργανωτές μια παρέλαση με τα πόδια, ωστόσο αργότερα αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν οχήματα, λόγω της βροχής που έπεφτε εκείνη την ώρα στην πόλη.

Στο Αγρίνιο πάντως, δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η μηχανοκίνητη “παρέλαση” που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στην αερογέφυρα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αστυνόμος Μπουραντάς: Ο προδότης της Κατοχής που αντί να εκτελεστεί, βγήκε βουλευτής

Η δράση και η δίκη του συνεργάτη των Γερμανών, που βασάνισε και έστειλε για εκτέλεση δεκάδες Έλληνες.

28 ΟΚΤ 2020

Στις 27 Νοεμβρίου του 1945, το Β’ Δικαστήριο Δοσιλόγων απάλλαξε τον Νικόλαο Μπουραντά από όλες τις κατηγορίες εναντίον του, σκορπώντας κύμα αγανάκτησης, σε όλη τη χώρα, ακόμα και μέσα στο ίδιο το υπουργείο Δημοσίας Τάξης. Παρόλες τις μαρτυρίες, παρόλα τα αδιάσειστα στοιχεία για τη συνεργασία του με τους Γερμανούς, ο αρχηγός της μηχανοκίνητης ομάδας της Αστυνομίας Πόλεως, αθωώθηκε. Περιβόητος για τον ενεργό προδοτικό του ρόλο στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, ο Μπουραντάς όχι μόνο θα αφηνόταν ελεύθερος αλλά λίγα χρόνια αργότερα θα γινόταν και αστυνομικός διευθυντής Αθηνών. Το 1950 θα εκλεγόταν και βουλευτής Αττικοβοιωτίας με το κόμμα της ‘Ελληνικής Αναγέννησης’, του Κωνσταντίνου Μανιαδάκη, αμετανόητου συνεργάτη του Μεταξά, που βασάνιζε τους συλληφθέντες αναγκάζοντάς τους να πίνουν ρετσινόλαδο.

Ο “αρχιβασανιστής” -σύμφωνα και με τον Περικλή Κοροβέση- Νικόλαος Μπουραντάς, ήταν ο επικεφαλής του μηχανοκίνητου τμήματος της Αστυνομίας Πόλεων επί Κατοχής. Αποτελούταν από 700 άντρες, γνωστοί ως ‘Μπουραντάδες’, οι οποίοι πολλοί συχνά συνεργάζονταν με τους Ταγματασφαλίτες και τους Γερμανούς για την “τήρηση της τάξης”.

Η μονάδα του, είχε πάρει μέρος σε δεκάδες επιχειρήσεις εναντίον αντιστασιακών, με τη δράση της να τρομοκρατεί κυρίως την Καισαριανή, τον Βύρωνα και την Καλλιθέα. Πολλούς απ’ τους συλληφθέντες τους παρέδιδαν απευθείας στους Γερμανούς για εκτέλεση. Στις 17 Αυγούστου του 1944 θα έπαιρνε μέρος στο Μπλόκο της Κοκκινιάς -μόνο εκείνη τη μέρα εκτελέστηκαν 350 άνθρωποι-, μαζί με τους επικεφαλής των Ταγμάτων Ασφαλείας, συνταγματάρχη Ιωάννη Πλυντζανόπουλου και ταγματάρχη, Γιάννη Σγουρού.

Συνελήφθη με το τέλος της Κατοχής και στις 20 Νοεμβρίου ξεκίνησε η δίκη-παρωδία που θα τον επέστρεφε στην κοινωνία αμόλυντο και πατριώτη.

“Εγώ τρώγω ένα ξεροκόμματο, βουτηγμένο στο αίμα! Αλλά ρέει στις φλέβες μου άφθονο ελληνικό αίμα”, θα πει κατά την απολογία του.

Ακολουθούν έξι μαρτυρίες εναντίον του -μία εκ των οποίων ανήκει στον Μανώλη Γλέζο- όπως ακούστηκαν στο δικαστήριο και όπως τις κατέγραψε στο σπουδαίο βιβλίο του, ‘Οι Δωσίλογοι της Κατοχής’, ο Νίκος Καρκάνης:

1. Κούλα Μπακοπούλου

Κατέθεσε πως στις 4 Δεκέμβρη του 1943 ύστερα από μια διαδήλωση, “μπουραντάδες” μπήκαν μέσα στο σπίτι της και έπιασαν τον άντρα της. Τους λήστεψαν και στη συνέχεια στα κρατητήρια βασάνισαν τον άντρα της. “Τον πυροβολούσαν στα πόδια, του έβγαλαν τα μαλλιά και του κατέστρεψαν το ένα μάτι”. Στη συνέχεια τον παρέδωσαν στους Γερμανούς, οι οποίοι και τον εκτέλεσαν σχεδόν μετά από έναν μήνα.

2. Ελένη Κοτσαμπάσογλου

Κατέθεσε πως όταν πήγε στην Ασφάλεια να ρωτήσει για τον αδελφό της, ο Μπουραντάς της είπε κυνικά “Τους παρέδωσα στους Γερμανούς. Είναι εκτελεσμένος, να του κάνεις κόλλυβα”.

Ο ίδιος αδελφός της, ο οποίος γλίτωσε τελικά, κατέθεσε ότι πιάστηκε σε μια διαδήλωση στο Παγκράτι, και ότι ο Μπουραντάς κατά την ανάκρισή του, τον έδερνε με μια σιδερογροθιά και τού ζήτησε να καρφώσει και τους υπόλοιπους διαδηλωτές.

Στη συνέχεια τον παρέδωσε στους Γερμανούς μαζί με άλλους τέσσερις κρατούμενους. Από εκείνους εκτελέστηκε ο ένας. Πριν την παράδοσή του, τον είχε πιέσει, λέγοντάς του “Έλα να σε κάνουμε δικό μας, αλλιώς θα σε φάει το χώμα της Καισαριανής”.

3. Κ. Τρικόρφης

Κατέθεσε ότι πιάστηκε από τους μπουραντάδες στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, μαζί με τον γιο του και άλλους δύο. Τους οδήγησαν όλους στο 5ο αστυνομικό Τμήμα και την άλλη μέρα ένας Γερμανός ξεχώρισε 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και τον γιο του, τους πήραν και τους εκτέλεσαν. Εκείνον τον έστειλαν στο Χαϊδάρι από όπου μετά από ένα μήνα, βγήκε.

4. Σπ. Λιναρδάτος

Ο άνθρωπος αυτός κατέθεσε ότι στις 3 Ιουνίου του ‘44 ο αστυνόμος Στασινόπουλος τον έπιασε μαζί με έναν επονίτη, γιατί είχαν στις τσέπες τους “προκηρύξεις υπέρ της εθνικής ενότητας”. Ο Μπουραντάς τον ανέκρινε και τον βασάνισε με καλώδια φορτισμένα με ηλεκτρικό ρεύμα. Τον πίεζε να του καρφώσει κι άλλους επονίτες και να υπογράψει δήλωση αποκήρυξης του ΕΑΜ.

5. Β.Μαρκεζίνης

Κατέθεσε ότι ήταν “συνειδητότατο όργανο των Γερμανών”. Οι μπουραντάδες μαζί με τους Γερμανούς πήραν μέρος στις επιθέσεις κατά του λαού όταν έκανε τις συγκεντρώσεις για τη ματαίωση της πολιτικής επιστράτευσης ή της καθόδου των Βουλγάρων. “Όταν το Μάρτη του ‘44 γινόταν μνημόσυνο των φοιτητών που είχαν εκτελεστεί, οι μπουραντάδες πυροβόλησαν στο συγκεντρωμένο πλήθος σκοτώνοντας έναν φοιτητή, τον Τορόν”.

Ο ίδιος μάρτυρας κατέθεσε και για τις περιβόητες επιδρομές των μπουραντάδων στην Καισαριανή και πώς ο Μπουραντάς κακοποίησε απάνθρωπα στη Γενική Ασφάλεια τον Σ. Χαλκιαδάκη. “Όλοι οι κρατούμενοι του Χαϊδαρίου, είπε, είδαν τον Μπουραντά να πηγαίνει και να συνεννοείται με τον Γερμανό διοικητή στον οποίο είχε παραδώσει όσους έπιασε στο μπλόκο της Κοκκινιάς”.

6. Μανώλης Γλέζος

Ο Μανώλης Γλέζος κατέθεσε κι εκείνος στη δίκη, λέγοντας ότι τον Φλεβάρη του ‘44 συνελήφθη από άντρες του Μπουραντά. Στην Ασφάλεια που τον πήγαν βρήκε τον κρατούμενο Τζαμπουλίνο, παραμορφωμένο από τα βασανιστήρια. Ο Μπουραντάς παρέδωσε τον Τζαμπουλίνο στους Γερμανούς, οι οποίοι και τον εκτέλεσαν στις 3 του Μάη. Τον Γλέζο τον έστειλαν στο στρατοδικείο όπου δικάστηκε για παράνομη οπλοφορία -χωρίς να έχει όπλο.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω στιχομυθία:

Πολιτική Αγωγή: Είπατε στον Μπουραντά ότι εσείς κατεβάσατε την χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη;

Μαρτύρας: Πώς να το πω αφού οι Γερμανοί με είχαν καταδικάσει σε θάνατο για την πράξη μου αυτή. 

Με λίγα λόγια, πώς θα μπορούσε να μαρτυρήσει κάτι τέτοιο σε έναν συνεργάτη των ναζί;

Ο Μπουραντάς έβγαλε ένα δικαστικό έγγραφο, το οποίο ανέφερε ότι ο Γλέζος κατηγορούταν για δολοφονίες και μερικές ακόμη κακοργηματικές πράξεις, αλλά λίγο μετά αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για άλλον Γλέζο…

Βασικός μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο Άγγελος Έβερτ, αρχηγός της Αστυνομίας Πόλεων εκείνη την περίοδο, όχι κατοχικά, ο οποίος είπε το εξής αδιανόητο για το Μπλόκο της Κοκκινιάς. Δήλωσε ότι με τις επιθέσεις που έκανε ο Μπουραντάς είχε σκοπό να επιβάλει την τάξη και όχι να συνεργαστεί με τους Γερμανούς. Μάλωναν δηλαδή οι Γερμανοί με τους κατοίκους και οι μπουραντάδες πήγαν να τους χωρίσουν.

Όπως είπαμε και στην αρχή ο Μπουραντάς δεν εκτελέστηκε -όπως και όλοι οι προδότες που συμμετείχαν στο Μπλόκο της Κοκκινιάς. Αθωώθηκε και πέθανε τελικά πολλά χρόνια αργότερα, το 1981. Θάφτηκε στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξώφυλλο περιοδικού εξευτελίζει διεθνώς τον Ερντογάν

Τετάρτη 28 Οκτώβριος 2020 | 04:08

Με ένα πρωτοσέλιδο κατά του Ερντογάν θα κυκλοφορήσει το αυριανό τεύχος του σατιρικού περιεχομένου Charlie Hebdo. Στο πρωτοσέλιδο ο “Σουλτάνος” σηκώνει το ρούχο μιας γυναίκας και αναφωνεί “Ωωω ο Προφήτης!”.

Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό σατιρικού περιεχομένου Charlie Hebdo ανάρτησε το πρωτοσέλιδο του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Πρωταγωνιστής του εξώφυλλου του περιοδικού είναι ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φαίνεται να σηκώνει το ρούχο μιας μουσουλμάνας, η οποία κάτω από το ρούχο είναι γuμνή, και απεικονίζεται να αναφωνεί “Ωωω ο Προφήτης!”. Μάλιστα, η λεζάντα του πρωτοσέλιδου γράφει “ΕΡΝΤΟΓΑΝ. Στα απόκρυφά του, είναι αστείος”.

Το εξώφυλλο αυτό έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις Τουρκίας και Γαλλίας είναι στη χειρότερη φάση τους, με σκληρές επιθέσεις εκατέρωθεν, προτροπή για εμπάργκο γαλλικών προϊόντων από τον Ερντογάν και παραληρηματικό λόγο από τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος το Σάββατο (24/10) επιτέθηκε κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δηλώνοντας ότι χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ.

Προηγούμενα μέσα στο μήνα, ο Μακρόν δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει τον “Ισλαμικό αυτονομισμό” για τον οποίο όπως είπε, απειλεί να πάρει τον έλεγχο μερικών από τις μουσουλμανικές κοινότητες σε όλη τη Γαλλία, προκαλώντας τη δριμεία αντίδραση του Ερντογάν.

Από τότε, που η Γαλλία έχει συγκλονιστεί από τον αποκεφαλισμό ενός καθηγητή Ιστορίας, από έναν ακραίο Ισλαμοφασίστα, που ήθελε να εκδικηθεί την χρήση από τον καθηγητή των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ στη διάρκεια ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης, η ζωη εχει γινει δυσκολη για την Τουρκια αλλα και τους ισλαμοφασιστες.

Η Γαλλία κάλεσε σήμερα τους υπόλοιπους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκρίνουν μέτρα κατά της Τουρκίας, αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε δηλώσεις με τις οποίες αμφισβήτησε την πνευματική υγεία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και κάλεσε για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αδειάζουν τα ράφια από γαλλικά προϊόντα στον μουσουλμανικό κόσμο

«Δεν απαντάμε με βλακεία στη βλακεία», λέει το Παρίσι

26/10/2020 | 19:51

Εκκληση της Γαλλίας να σταματήσει το μποϊκοτάζ

Η Γαλλία κάλεσε τις κυβερνήσεις των εμπλεκόμενων χωρών να «σταματήσουν» να καλούν για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων και για διαδηλώσεις, ένα κάλεσμα που προέρχεται από μια «ακραία μειοψηφία», ζητώντας επίσης να «εγγυηθούν την ασφάλεια» των Γάλλων που ζουν στο έδαφός τους. «Το κάλεσμα σε μποϊκοτάζ είναι χωρίς κανένα αντικείμενο και πρέπει να σταματήσει αμέσως, όπως όλες οι επιθέσεις εναντίον της χώρας μας, τις οποίες ενορχηστρώνει μια ακραία μειοψηφία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ένα δελτίο Τύπου.

Το γαλλικό ΥΠΕΞ εκφράζει τη λύπη του, καθώς «σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής διατυπώνονται τις τελευταίες ημέρες εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, ιδίως του αγροδιατροφικού τομέα, όπως και γενικότερα κάλεσμα για διαδηλώσεις εναντίον της Γαλλίας, υπό όρους σε ορισμένες περιπτώσεις μίσους, όπως κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Αυτές οι εκκλήσεις «αλλοιώνουν τις θέσεις που υπερασπίζεται η Γαλλία υπέρ της ελευθερίας της συνείδησης, της ελευθερίας της έκφρασης, της ελευθερίας της θρησκείας και της άρνησης κάθε έκκλησης στο μίσος», επισημαίνει το υπουργείο. Για το Παρίσι, επιπλέον, αυτές οι ενέργειες «εργαλειοποιούν» για πολιτικούς σκοπούς τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στις 2 Οκτωβρίου, κατά την παρουσίαση ενός νομοσχεδίου για τον «ισλαμικό αυτονομισμό», και την περασμένη εβδομάδα, στον φόρο τιμής στον καθηγητή Σαμιέλ Πατί, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 16 Οκτωβρίου από τον Ρωσοτσετσένο γουρουνι ισλαμοφασίστα ηλικίας 18 ετών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Τουρκία ελέγχει 151 από τα 300 τζαμιά στη Γαλλία..

28/10/2020

”H Τουρκία ελέγχει 151 από τα 300 τζαμιά στη Γαλλία. Ο Μακρόν θέλει ιμάμηδες μορφωμένους στη Γαλλία, όχι αποσπασμένους από άλλες χώρες. Η Τουρκία θέλει να ανοίξει τουρκικά σχολεία στη Γαλλία. Ο Μακρόν καταργεί τις γλώσσες ELCO (9 χωρών) στα σχολεία: μεταξύ των οποίων τα τουρκικά…” αναφέρει η ανταποκρίτρια στο Παρίσι Θωμαΐς Παπαιωάννου.

Την ίδια ώρα το Υπουργικό Συμβούλιο στη Γαλλία αποφάσισε να τη διάλυση, κλείσιμο της μουσουλμανικής ένωσης BarakaCity που λειτουργούσε ως ανθρωπιστική ΜΚΟ και ο ιδρυτής της ζήτησε επίσημα τόσο γι αυτόν όσο και για την ομάδα του πολιτικό άσυλο στην Τουρκία και στον Erdogan επικαλούμενος ότι δέχεται απειλές θανάτου….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τούρκικα F16 με προσωπική εντολή Ερντογάν βομβάρδισαν ανηλεώς το Stepanakert ως και το Μαιευτήριο.

28/10/2020

Ο Ρώσος δημοσιογράφος με την κωδική ονομασία Wargonzo μεταφέρει: “τούρκικα μαχητικά F-16 εξαπέλυσαν μια μαζική αεροπορική επιδρομή επί πολιτικών εγκαταστάσεων και υποδομών στο Stepanakert.”

Πηγές του Wargonzo από την Κων/πολη μεταφέρουν ότι η τούρκικη πολεμική αεροπορία επιτέθηκε στις πόλεις του Artsakh με προσωπικές διαταγές του Erdogan”.

“Μεταξύ των στόχων ήταν το νοσοκομείο Μαιευτήριο της πρωτεύουσας του Artsakh. Δεν έχω λόγια. Όλοι βλέπουμε ποια είναι η νέα ιστορία της Τουρκίας, την οποία ο Ερντογάν γράφει τόσο επιμελώς” – αναφέρει ο Wargonzo. Oι πληροφορίες για θύματα από την επίθεση στο νοσοκομείο είναι υπό διερεύνηση…Γίνεται λόγος για 4 βόμβες αρχικά ….Άλλες πηγές όπως ο Υπ. Υγείας Αρμενίας αναφέρουν πως τα χτυπήματα τα κατάφερε ο στρατός των Αζέρων με ρουκέτες..Το ίδιο υποστηρίζει κι η εκπρόσωπος τύπου του Υπ. Άμυνας Αρμενίας φαίνεται δεν έχουν ακόμη εξουσιοδοτηθεί για να καταγγείλουν στοιχειοθετημένα την τούρκικη επιθετικότητα..

1 νεκρός 2 τραυματίες ο απολογισμός από επίθεση και στο Shushi..Χτυπήθηκε και το Martuni.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Υπ.Βακουφίων της Συρίας, Σουνίτης αδειάζει τον Ερντογάν: δεν δικαιούται να υπερασπίζεται το ισλάμ ο υποστηρικτής της τρομοκρατίας σε Συρία κι αλλού…

27/10/2020

Ο Δρ. Mohammed Abdul-Sattar al-Sayyed , Υπουργός Θρησκευτικών Κληροδοτημάτων- της Συρίας: Ο Ερντογάν, ο οποίος υποστηρίζει την τρομοκρατία στη Συρία και αλλού, δεν έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται το Ισλάμ….

Τάπα του Ερντογάν από Σουνίτη Υπουργό και μάλιστα Θρησκευτικών Υποθέσεων από τη Συρία.. Την Συρία που δικαιώνεται και από στάση Ερντογάν….Η παρέμβαση έγινε στο σάλο που έχει προκληθεί στη γαλλοτουρκική κόντρα. Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες την ώρα που στα κατεχόμενα από τούρκικο στρατό εισβολής στο Ιντλίμπ οι τζιχαντιστές του Ερντογάν καίνε τη γαλλική σημαία σε παροξυσμό..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάτρα: Επιτέθηκαν σε όχημα με ελληνικές σημαίες αναρχικα χαφιεδομουτρα της CIA- Παρέμβαση των ΜΑΤ και αποκλεισμός δρόμων

 Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020, 11:16

Σε όχημα που έφερε ελληνικές σημαίες επιτέθηκαν αντιεξουσιαστικα μουνοπανα της CIA που έχουν συγκεντρωθεί στην Ακτή Δυμαίων  στο ρεύμα προς Πάτρα.

Αυτή τη στιγμή το ρεύμα προς Πάτρα είναι κλειστό, ενώ υπάρχει σημείο δύναμη των ΜΑΤ, που είναι στην ιδια υπηρεσια, αλλα αυτοι είναι με στολη. Η αστυνομία με μπλόκα δεν επιτρέπει την διέλευση οχημάτων από το σημείο όπου βρίσκονται τα αντιεξουσιαστικα μουνοπανα της CIA. 

Στο σημείο αυτό, έχουν δώσει ραντεβού Ελληνες πατριωτες δικυκλιστές, οι οποίοι σύμφωνα με το κάλεσμά τους στο fb αναμένεται να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνηση πορεία με Ελληνικές Σημαίες για την 28η Οκτωβρίου παρά την απόφαση για απαγόρευση των παρελάσεων. 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυρώσεις στην Άγκυρα εισηγείται στην Ε.Ε. το Παρίσι: «Υπήρξαμε για παρά πολύ καιρό αφελείς»

 Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020, 19:20

Η Γαλλία θα συνηγορήσει υπέρ της επιβολής «κυρώσεων» σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε βάρος της Τουρκίας κι ενώ η ένταση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Άγκυρας αυξάνεται σε πολλά σημεία διαφωνίας μεταξύ τους, δήλωσε την Τετάρτη (28/10) ο Κλεμάν Μπον, ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Γαλλίας.

«Θα πιέσουμε υπέρ (της επιβολής) ευρωπαϊκών μέτρων σθεναρής αντίδρασης, μεταξύ άλλων το πιθανό εργαλείο των κυρώσεων», είπε ο Μπον, ενώπιον της γαλλικής Γερουσίας.

«Το τελευταίο επεισόδιο, που ξεπερνά κάθε ημέρα τα όρια του απαράδεκτου, με τον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος προσέβαλε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι χαρακτηριστικό (…) μιας συνολικής στρατηγικής της Τουρκίας να πολλαπλασιάζει τις προκλήσεις προς πάσα κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τη Δευτέρα τους συμπολίτες του να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα, λίγες ημέρες αφότου το Παρίσι ανακάλεσε τον πρέσβη του στην Άγκυρα, αφού ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του.

«Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος: να ασκεί μέγιστη πίεση στους γείτονές της και ειδικά στην ΕΕ. Υπήρξαμε για παρά πολύ καιρό αφελείς», επισήμανε ο Μπον.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απάντηση της Γαλλίας στην Τουρκία για το Charlie Hebdo - «Οι φραστικές επιθέσεις σας ήταν γεμάτες μίσος»

 Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020, 15:21

Οι πρόσφατες φραστικές επιθέσεις από Τούρκους αξιωματούχους κατά του γαλλικού σατιρικού εβδομαδιαίου περιοδικού Charlie Hebdo, το οποίο δημοσίευσε μία καρικατούρα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ήταν «γεμάτες μίσος», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ, στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Το σκίτσο στο εξώφυλλο του Charlie Hebdo σατίριζε τον Ερντογάν και μία γυναίκα που φορούσε ισλαμική μαντίλα, ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι το χαρακτήρισαν ως μία «αηδιαστική προσπάθεια».

Η Γαλλία και η Τουρκία ανταλλάσσουν φραστικά πυρά γύρω από σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, μετά τον πρόσφατο αποκεφαλισμό στο Παρίσι, ενός καθηγητή που έδειχνε στους μαθητές τα σκίτσα, σε ένα μάθημα ελευθερίας του λόγου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βρετανία καλεί τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να υπερασπιστούν ενωμένοι την ελευθερία της έκφρασης

 Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020, 11:39

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ κάλεσε σήμερα τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να υπερασπιστούν ενωμένοι τις αξίες της ανοχής και της ελευθερίας της έκφρασης.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να σταματήσουν να αγοράζουν γαλλικά προϊόντα και κατηγόρησε τη Γαλλία για αντι-ισλαμική ατζέντα. Η Βρετανία, η Γαλλία και η Τουρκία είναι και οι τρεις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν είναι ένας από τους ηγέτες χωρών του μουσουλμανικού κόσμου που οργίστηκαν με τη Γαλλία για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την δολοφονία του καθηγητή Ιστορίας Σαμουέλ Πατί, ο οποίος είχε δείξει σε μαθητές του σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ στο πλαίσιο μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

«Η Βρετανία στέκεται αλληλέγγυα στη Γαλλία και τον γαλλικό λαό μετά την αποτρόπαιη δολοφονία του Σαμουέλ Πατί», αναφέρει ο Ράαμπ σε ανακοίνωσή του. «Δεν μπορεί και δεν θα υπάρξει ποτέ δικαιολογία για την τρομοκρατία», επισημαίνει.

«Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και η ευρύτερη διεθνής κοινότητα πρέπει να υποστηρίζει ενωμένη τις θεμελιώδεις αξίες της ανοχής και της ελευθερίας της έκφρασης και δεν θα πρέπει να κάνουμε ποτέ στους τρομοκράτες το δώρο ότι μας διαίρεσαν», προσθέτει.

Ο Πατί, καθηγητής Ιστορίας σε σχολείο σε προάστιο του Παρισιού, δολοφονήθηκε στις 16 Οκτωβρίου από έναν φανατικό ισλαμιστή τσετσενικής καταγωγής. Ο καθηγητής είχε δεχθεί επικρίσεις από ορισμένους πολίτες της τοπικής κοινότητας επειδή έδειξε σε μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ. Οι μουσουλμάνοι θεωρούν βλασφημία την απεικόνιση του Προφήτη.

Η γαλλική κυβέρνηση υποστηριζόμενη από μεγάλο αριθμό πολιτών εξέλαβε την δολοφονία του καθηγητή ως επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης και δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στην δημοσιοποίηση σκίτσων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε τον Πατί ήρωα και δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει τον, όπως τον περιέγραψε, ισλαμικό αυτονομισμό, σημειώνοντας ότι απειλεί να κυριεύσει ορισμένες μουσουλμανικές κοινότητες στη Γαλλία.

Η αντίδραση στην δολοφονία του Πατί έχει προκαλέσει ευρεία οργή σε μουσουλμανικές χώρες, όπου έχουν πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις και έχουν διατυπωθεί αιτήματα για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων. Η Γαλλία εξέδωσε προειδοποίηση στους πολίτες της που βρίσκονται σε χώρες στις οποίες το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι να λάβουν επιπλέον μέτρα προφύλαξης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανός αξιωματούχος: «Εξετάζονται κυρώσεις προς την Τουρκία για τους S-400»

 Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020, 22:55

Ο κίνδυνος οι ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τη χρήση του συστήματος των ρωσικών πυραύλων S-400 είναι «πολύ πραγματικός», δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής διπλωματίας.

«Συνεχίζουν να θέλουν τους S-400», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπεύθυνος Αμυντικών Θεμάτων του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Κλαρκ Κούπερ.

«Οι κυρώσεις φυσικά εξετάζονται», συμπλήρωσε κι ενώ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Τουρκία είχε δοκιμάσει τη 16η Οκτωβρίου το αμυντικό σύστημα S-400, το οποίο η Ουάσιγκτον θεωρεί ασύμβατο με τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ.

Ο Κούπερ διευκρίνισε πως η Ουάσιγκτον είχε ενημερώσει, από τον προηγούμενο χρόνο, την Τουρκία, στρατηγικό εταίρο της και μέλος του ΝΑΤΟ, ότι η κόκκινη γραμμή που δεν θα έπρεπε να παραβιάσει θα ήταν η ενεργοποίηση των S-400, που αγόρασε το 2017 η Άγκυρα, σε ένα πλαίσιο προσέγγισης της Μόσχας.

«Έχουμε ξεκάθαρα πει στην Άγκυρα ότι το να δοκιμάσει τους S-400 θα ήταν απολύτως απαράδεκτο», επισήμανε.

Σήμερα, οι προσπάθειες συνεχίζονται για να «πεισθεί η Τουρκία να μην καταστήσει λειτουργικούς τους S-400», συμπλήρωσε. «Αφήστε τους στην άκρη, απενεργοποιήστε τους. Όμως, μην τους ενσωματώσετε για να τους κάνετε λειτουργικούς».

Ο Αμερικανός διπλωμάτης υπογράμμισε ότι η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποφύγει τη ρήξη με την Τουρκία.

«Είναι βέβαιο ότι κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία θα παραμείνει στο δυτικό στρατόπεδο», τόνισε.

«Το να αποκλείσουμε την Τουρκία δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός, εκτός της Ρωσίας».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μισέλ: "Η ΕΕ θα αξιολογήσει τη συμπεριφορά της Τουρκίας πριν από το τέλος του χρόνου"

 Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020, 10:03

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αξιολογήσει τη συμπεριφορά της Τουρκίας πριν από το τέλος του έτους τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του RTL.

Παράλληλα, ο Σάρλ Μισέλ χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα σχόλια του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν και γι' αυτό το λόγο -είπε- απάντησε αμέσως, αναφερόμενος σε ανάρτησή του στο twitter τις προηγούμενες ημέρες, όπου έγραφε: «Αντί για θετική ατζέντα, η Τουρκία επιλέγει προκλήσεις, μονομερείς ενέργειες στη Μεσόγειο και τώρα τις προσβολές. Είναι απαράδεκτο. Σεβασμός στην Ευρώπη και στα κράτη μέλη της».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τον κορoνοϊό, σημείωσε ότι πρόκειται για «μαζικό κύμα» και προσέθεσε ότι «ο ιός δεν έχει εμφανίσει όλα του τα μυστήρια».

Αναφορικά με το εμβόλιο, ο κ. Μισέλ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα είναι διαθέσιμο πριν από το τέλους του έτους ή αρχές του 2021.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eπικοινωνία Αναστασιάδη - Τζόνσον: Καταδίκη των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας

 Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020, 00:44

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου, Κυριάκου Κούσιου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Τζόνσον για τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται προς αναχαίτιση των παράνομων τουρκικών γεωτρήσεων και σεισμικών ερευνών εντός των θαλάσσιων ζωνών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά παράβαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Ενημέρωσε, επίσης, τον Βρετανό πρωθυπουργό για τις προκλητικές και απαράδεκτες αποφάσεις της Άγκυρας σε σχέση με το άνοιγμα τμήματος του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, κατά παράβαση των ψηφισμάτων 550 (1984) και 789 (1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Τζόνσον καταδίκασε τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή, και εξέφρασε την πρόθεση του να αναλάβει ενεργότερο ρόλο όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον κ. Τζόνσον για τη στήριξη και τις πρωτοβουλίες που προσωπικά ο ίδιος έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης της έντασης που προκαλεί η Τουρκία στην περιοχή, καθώς και για την πρόθεση του να αναλάβει ενεργότερο ρόλο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε, εξάλλου, την ετοιμότητα του για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με στόχο τη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας του ΓΓ των ΗΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Βρετανός πρωθυπουργός συζήτησαν, επίσης, την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται, όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού, και θέματα που αφορούν τον συντονισμό μεταξύ των χωρών τους προς αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νόσου.

Τέλος, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συχνή επικοινωνία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Ασπίδα μου είναι ο νόμος και όπλο μου η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητά με επιστολή της η νηπιαγωγός Δέσποινα Παρτσαλίδου-Αρνήθηκε ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ πιλοτικό πρόγραμμα σε νηπιαγωγείο στο Σέλερο με την τοποθέτηση γλωσσικών διαμεσολαβητών

Συνεχίζει τον αγώνα της η νηπιαγωγός Δέσποινα Παρτσαλίδου.

Τόλμησε ν’ αρνηθεί τη συμμετοχή της στο προαιρετικό πρόγραμμα «Πιλοτικές παρεμβατικές δράσεις υποστήριξης μουσουλμανοπαίδων στα νηπιαγωγεία της Θράκης». Το Μάϊο του 2019 διενεργήθηκε ΕΔΕ και τον Αύγουστο του ίδιου έτους της ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη με την παραπομπή της στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Το πρόγραμμα

Το σχετικό πρόγραμμα, υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και περιελάμβανε και την Πράξη «Πιλοτικές Παρεμβατικές δράσεις υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης».

Όπως αναφέρεται σχετικά στην ιστοσελίδα τού Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, «αντικείμενο της Πράξης αποτελεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος προσχολικής εκπαίδευσης με τη σύγχρονη παρουσία στην τάξη της/ου νηπιαγωγού και συνεργάτριας/η μέλους της μειονότητας πτυχιούχου ΑΕΙ, με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση του μαθησιακού περιβάλλοντος μέσα από δραστηριότητες που στηρίζουν τη γνωστική, κοινωνική και γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών, αξιοποιώντας και τη μητρική τους γλώσσα». Επί της ουσίας πρόκειται για μια προσπάθεια εκμάθησης ως δεύτερης γλώσσας της τουρκικής στα νηπιαγωγεία της Θράκης.

Στις 26 Οκτωβρίου 2020 έστειλε δεύτερη επιστολή στον πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς.

Εχει προηγηθεί επιστολή, τον Ιούνιο, στην πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους αρμόδιους υπουργούς.

«Ασπίδα μου είναι ο νόμος και όπλο μου η δημοκρατία» τονίζει χαρακτηριστικά η νηπιαγωγός στη δεύτερη επιστολή της.

Με την επιστολή προς τον πρωθυπουργο ζητά την παρέμβασή του. Ζητά να υπερισχύσει το κράτος δικαίου, το προεδρικό διάταγμα 79/2017, οι νόμοι και εγκύκλιοι του υπουργείου παιδείας.

Και καταλήγει στην επιστολή της την οποία και δημοσιεύουμε παρακάτω:

«Οι εκπαιδευτικοί μπορεί να τρομοκρατούνται. Η δημοκρατία ΟΧΙ.»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ! Στην Αίγινα έκαναν κανονικά μαθητική παρέλαση...

Στην Αίγινα οι περισσότεροι έκαναν παρέλαση δίχως μάσκες και δίχως να τηρούν τις αποστάσεις. Η 28η Οκτωβρίου γιορτάστηκε όπως παλιά...

 Με τη μπάντα να προηγείται και να ακολουθούν οι σημαιοφόροι. Αυτή τη φορά έκαναν παρέλαση και πολλοί από τους γονείς των μαθητών μαζί με ιερείς του νησιού και δασκάλους σχολείων. Στην ουρά της παρέλασης διακρίνονται αστυνομικοί. Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στο σημείο καταγράφει τα πάντα με τα κινητά του τηλέφωνα… 

https://www.youtube.com/watch?v=51bkAmvVrpw&feature=emb_logo



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Hχηρό χαστούκι στον φασίστα της δημοσιογραφικής πορνείας! Δεν σας τιμά το γεγονός να λέτε ανεγκέφαλους τους συμπατριώτες μας...

Η ΓΥΝΑΙΚΑ που τον ξεφτίλισε στον αέρα! Ο Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ αποκάλεσε «ανεγκέφαλους» τους Έλληνες που τίμησαν την εθνική επέτειο...

Προκαλώντας αντιδράσεις, ο Nίκος Ευαγγελάτος στη σημερινή του εκπομπή στο Mega χαρακτήρισε ανεγκέφαλους» όσοι κατέθεσαν στεφάνι εκτός πρωτοκόλλου πηγαίνοντας να τιμήσουν την εθνική επέτειο. Και πήρε, από μια γυναίκα στον αέρα, μια πολύ ηχηρή απάντηση...

Κάτοικος των Σερρών Ν.Τσουκαλά «στήνει» στον τοίχο τον Ευαγγελάτο που αποκάλεσε ανεγκέφαλους τους Έλληνες που ήθελαν να τιμήσουν σήμερα την 28η Οκτωβρίου...

Επίσης, ο παρουσιαστής δεν έμεινε εκεί. Συνέχισε και είπε ότι είναι "ΝΤΡΟΠΗ" για όσους αποφάσισαν να συμμετέχουν σε παρελάσεις. Ο Ν. Ευαγγελάτος ανέφερε τα εξής: «Οι Έλληνες δεν πήγαν για να τιμήσουν την πατρίδα πήγαν μόνο για την αντίδραση του απέναντι στις απαγορεύσεις. Δεν φόρεσαν μάσκα είναι ενάντια στο κοινό καλό έτσι δεν τιμάς την πατρίδα...».

"Δεν σας τιμά το γεγονός να λέτε ανεγκέφαλους τους συμπατριώτες μας οι οποίοι ήθελαν  να τιμήσουν την Ιστορία της χώρας μας. Λυπάμαι πολύ που χρησιμοποιείτε αυτό το επίθετο και το έχετε ξανακάνει. Ανεγκέφαλοι δεν είναι οι Έλληνες..." του απάντησε σε ζωντανή σύνδεση η κάτοικος των Σερρών κ. Ν. Τσουκαλά!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάθε την αλήθεια! ΛΑΕ ΘΥΜΗΣΟΥ! Το χώμα που πατάς, λευτέρωσε ο Άρης με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Helene Glykatzi Ahrweiler

Η οικογένειά της ήλθε πάμπλουτη από τη Προύσα στην Ελλάδα κι αμέσως έγινε μεγαλοκτηματίας.

Υπάρχει θολή αναφορά της ίδιας για συμμετοχή στην ΕΠΟΝ, αλλά το 1950 φοιτήτρια ούσα, φιγουράρει στο στενό περιβάλλον της τότε βασίλισσας Φρειδερίκης!!!!

Έκτοτε, το κάθε κοινωνικό περιβάλλον της είναι ξεκάθαρα φιλοφασιστικό και μασονικό.

Στήριξε ανοικτά την υποψηφιότητα του Κούλη Μητσοτάκη για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας και του αφιέρωσε δημοσίως και... ποίημα!!!!

Τα τελευταία χρόνια είχε και κρυφές σχέσεις με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, που την πούλησε σε 2 ή 3 υποψηφιότητες για Πρόεδρο δημοκρατίας και του το κρατούσε!!!

Χθες, 27-10-2020, ενώ έχει συμπληρώσει 94 χρόνια και 2 μήνες υπόγειου, αμφιλεγόμενου κοινωνικοπολιτικού βίου, με το ένα πόδι στο τάφο, θυμήθηκε να εκδικηθεί τον προδότη και πωλητή των πάντων Αλέκση.

Χρησιμοποιεί τον νόθο πατριωτισμό κάθε απατεώνα που είναι μια ζωή φασίστας, και τον ξεφωνίζει για το τώρα του Αλέκση, επειδή λαϊκίζει στην αντιπολίτευση και δεν ταυτίζεται με τον... Κούλη της.

Άβυσσος η ψυχή της πεθαμένης νεκροζώντανης!!!!

Όσο αριστερός είναι ο ανεψιός του Πατακού Αλέκσης, άλλο τόσο αριστερή είναι το φρικιό της Φρειδερίκης Helene Glykatzi Ahrweiler!!!

Σχολιο.- Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν τον βίο και την πολιτεία της Ahrweiller;

Η άλλη μιλάει για "ανανέωση των γενεών" λόγω Covid, είναι 94 χρόνων, δηλώνει "αριστερή", όντας επί 70 χρόνια στο πλευρό των πιό "μάυρων" καθαρμάτων κι η συντριπτική πλειοψηφία αγνοεί αυτά που εσείς θεωρείτε εσφαλμένα ως ευρύτερα γνωστά.

Αν υπήρχε Αριστερά στην Ελλάδα, θα πληροφορούσε τους Έλληνες για το ποιόν της Γλύκατζη. Δεν υπάρχει. Οι απειροελάχιστες εξαιρέσεις απλώς αποδεικνύουν του λόγου το ασφαλές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ η κολλητή της Φρίκης (Αρβελέρ): «Η πανδημία υποχρεωτική για την ανανέωση των γενεών...»

«Η πανδημία είναι σχεδόν υποχρεωτική για την ανανέωση των γενεών». Αυτή τη σοκαριστικά μισανθρωπική ανοησία ξεστόμισε χτες η Αρβελέρ πριν μας πει πόσο... παρεξηγημένη ήταν η Φρειδερίκη. Κανείς δεν ακυρώνει το παρελθόν της συγκεκριμένης κυρίας τόσο θεαματικα όσο το κάνει η ίδια.

(...) Μετά η σπουδαία κυρία η βυζαντινολογος βρέθηκε στο παλάτι, βοηθός της βασίλισσας Φρειδερίκης, η οποία όπως είπε ήταν παρεξηγημένη γιατί βοήθησε τον τόπο  μας και έκτισε πολλά σχολεία.

Η κα Γλυκατζη αναφέρεται  βέβαια στις 52 παιδοπόλεις, εκεί που η... Φρίκη μάζεψε τα παιδιά των κομμουνιστών, οι οποίοι βρίσκονταν στις φυλακές και τις εξορίες, για να τα απομακρύνει απο τους γονείς τους και να τα κάνει γενιτσαρους... (...): 36.562 παιδιά απήγαγε η Φρειδερίκη, η φίλη της Γλυκατζή, της βυζαντινολόγου, τότε που ήταν η κυρία Γλυκατζη βοηθός της...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ζητείται ΟΧΙ...»

Με αυταπάρνηση τόλμη και πνευματική αποφασιστικότητα έτρεξαν τοτε το 1940 να υπερασπιστούν το χώμα που τους έτρεφε, δεδομένου ότι εκείνη την εποχή η σχέση του πολίτη με το κράτος ηταν εδαφική.

Σήμερα με τον νεοφιλελευθερισμο να έχει επιβάλει σχεδόν την πλήρη απο- εδαφοποίηση των κοινωνικών σχέσεων, δεν είναι τυχαίο το γεγονός της σχεδόν υποταγής στις ορέξεις του Τούρκου επιβήτορα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ΕΕ κάνει πως δεν βλέπει τον Τουρκικό επεκτατισμό επειδή έχει μεγαλύτερη σημασία η διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας.

Ζητείται όχι, διαφορετικά η χώρα μας θα γίνει η μεγαλο πρωτο θυμα του Ισλαμοφασισμού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κούλης έχει τους ίδιους λογογράφους μ' αυτούς του Αλέξη και Γιωργάκη...

λεξικό Μπαμπινιώτη (Β΄ έκδοση, σελ. 1.165):

«Νατιβισμός (ο) [χωρ. πληθ.] 1. ΚΟΙΝΩΝΙΟΛ. τάση ή κίνημα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό των κοινωνιών και αποσκοπεί στη διατήρηση ή στην αναζωογόνηση και εκ νέου καθιέρωση αυτοχθόνων πολιτιστικών συνθηκών, ηθών, εθίμων κ.λπ. ως αντίδραση στην ξενική πολιτιστική διείσδυση, 2. (ειδικότ.) η πολιτική και η πρακτική που προστατεύει τα συμφέροντα των αυτοχθόνων κατοίκων μιας χώρας και γενικότερα ευνοεί με κάθε τρόπο τους γηγενείς πληθυσμούς εις βάρος των μεταναστών».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ... ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ! Κόντεψε να «πεθάνει» (λόγω... κορονοϊού) 14χρονο στην Πατρα που είναι καλά!

Ο ΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ! 

Ευτυχως που ο Κουλης του εδωσε μονο 800.000

για να τρομοκρατησει τον κοσμο.

Αν του εδινε 1.000.000, θα το ειχε "πεθανει" το παιδι...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ «ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ!» Δύο χρόνια φυλακή σε όσους κάνουν παρέλαση...

Οποιος δεν συμμορφωθεί με την αναστολή πάσης φύσεως παρελάσεων κατά την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου θα τιμωρηθεί με φυλάκιση έως δύο ετών...

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία συνυπογράφει η υπουργός Νίκη Κεραμέως και με την οποία ακυρώνονται πάσης φύσεως παρελάσεις για την... 28η Οκτωβρίου, χωρίς να προσδιορίζεται αν επιτρέπονται ή όχι οι μηχανοκίνητες πορείες που έχουν προαναγγελθεί σε Άργος, Σπάρτη και άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα, που μάλλον λογικά και αυτές απαγορεύονται.

Ειδικότερα η απόφαση ορίζει τα εξής:

«Την αναστολή της διενέργειας των πάσης φύσεως παρελάσεων κατά την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου κατά το έτος 2020 σε όλη την Επικράτεια, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας προς περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τις από 30.9.2020 και 22.10.2020 εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παρ. 6 του άρθρου πρώτου της από 25.2.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4682/2020».

Με αυτόν τον τρόπο μπλοκάρονται (;) στο παρά πέντε όσοι είχαν σκεφτεί έναν διαφορετικό τρόπο να τιμήσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, χωρίς να παραβιάζουν τα ισχύοντα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊό.


Σχολιο.- Αν ντυνόμασταν Πακιστανοί, θα κάναμε παρέλαση. Έχουμε κυβερνήσεις Κουίσλιγκς. Τελούμε υπό κατοχή. Πόσοι το έχουμε συνειδητοποιήσει και πόσοι εξ αυτών θέλουμε/μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28 Οκτώβρη 1940... Το ΟΧΙ του Λαού... η Εθνική Αντίσταση!

από που προκύπτει ο Ύμνος του ΕΑΜ. Απο το ρωσικό παραδοσιακό τραγούδι Katyusha, σε σύνθεση Ματβέι Μπλάντερ, στις 28 Οκτώβρη 1940 !

και όχι το 1946-1949 (σύμφωνα με τα ψεματα ως συνηθως της wikipedia) !



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΑ ΔΥΟ! Αδύνατη η επισκευή του «Καλλιστώ»...


ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ εταιρία ανήκει το πλοίο που χτύπησε το ναρκαλιευτικό μας...

To πλοίο Maersk Launceston, που τσάκισε το Ν/θ του Πολεμικού μας Ναυτικού, "Καλλιστώ", ανήκει στην ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ εφοπλιστική εταιρία ΕSSBERGER με έδρα το Αμβούργο που τα γραφεία της είναι στον ποταμό Έλβα στην οδό Palmaille 45 !!!

Πότε σκοπεύει να βγάλει ανακοίνωση η Γερμανική Πρεσβεία και να μας πει τι συνέβη σήμερα; Ή μήπως περιμένουν να βγάλει ανακοίνωση η Πρεσβεία της ... Μονρόβια;

ΥΓ.

Παιδιά, εσείς οι διαμορφωτές κοινής γνώμης, αφήστε τα κόλπα με "το πλοίο υπό Πορτογαλική σημαία" και ζητήστε από την Γερμανική Πρεσβεία να βγάλει ανακοίνωση!!! Άϊντε γιατί σας βαρεθήκαμε ΟΛΟΥΣ !!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28 Οκτώβρη: το ΟΧΙ του ελληνικού Λαού και το έπος της Εθνικής Αντίστασης!

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ/ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ/ΕΘΝΟΣ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ/ΧΩΡΑ/ΧΩΜΑΤΑ ΤΟΥ... ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΝΑΙ ΕΛΛΑΣ!!! ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ "ΑΡΙΣΤΑ" ΟΙ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ/ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ/ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ-ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΈΝΟΙ!!!

ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΑΣ-ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ)

28 ΟΚΤΩΒΡΗ 1940: ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΝ "ΑΗΤΗΤΟ ΑΞΩΝΑ": ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

2015: ΕΠΊ "ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΒΡΟΜΙΚΗΣ ΒΡΟΜΙΑΣ/ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ": "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ: ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ/ΣΚΑΤΑ!!!

ΣΗΜΕΡΑ/ΤΩΡΑ: ΚΑΙΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2109!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ: ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΑΣ-ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!!

Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΌΧΙ ΣΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΣΚΑΤΑ!!!

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΝΑ ΔΟΥΝ!!!