Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Τεταρτη 11 Νοεμβριου 2020

 


Και ύστερα λένε εμάς... ψεκασμένους!!!

"Ριζοσπάστης" Τρίτη 10/11/2020

Το ΚΚΕ θα μπει μπροστά για να τιμηθεί ο ξεσηκωμός. Θα είμαστε εκεί, όλοι όσοι πρέπει, με μάσκες, με αντισηπτικά, με αποστάσεις άνω των δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και άλλα μέτρα προστασίας. Με αυτόν τον συμβολικό τρόπο θα αποδείξουμε ότι και το Πολυτεχνείο ζει, και οι εργαζόμενοι και η νεολαία της πατρίδας μας ζουν, αναπνέουν και έχουν φωνή.

,,,,Το παράδειγμα της Πρωτομαγιάς και άλλων αντίστοιχων επετειακών εκδηλώσεων είναι πρόσφατα. Οι εικόνες της πλατείας Συντάγματος, με την υποδειγματική τήρηση των μέτρων αλλά και την ανάδειξη σύγχρονων διεκδικήσεων από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, έκαναν το γύρο του κόσμου. Η οργάνωση και η αυτοπειθαρχία των διαδηλωτών δεν μπορούσαν να αμφισβητηθούν ούτε από τους πιο φανατικούς τους πολέμιους. Εκφράστηκε μάλιστα το αντίθετο: Ο θαυμασμός για τη δύναμη που έχει ο συμβολισμός της οργανωμένης απειθαρχίας.

ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ... ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ώρα που η κυβέρνηση ψηφίζει fast track διαδικασίες για την λεηλασία των περιουσιών των οφειλετών, εν μέσω διπλής υγειονομικής κρίσης, ψηφίζει την επιμήκυνση, και κατ'επέκταση παραγραφή, χρεών των μεγάλων οφειλετών και φοροφυγάδων.

Μασκούλα μη ξεχνάτε να φοράτε και να πλένετε τα χεράκια. Και να μένετε σπίτι, μέχρι τουλάχιστον να σας το πάρουν!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια μαλακω.- Πως να εξηγήσει κάποιος γιατί παραπονιούνται και γκρινιάζουν οι άνθρωποι σήμερα;;;;;

Καλοζωισμένοι, καλομαθημένοι ..... ανεπαρκείς, αγνώμονες.....

Σχολιο.- Οι άνθρωποι σήμερα παραπονιούνται και γκρινιάζουν γιατί ξέρουν πως η ζωή τους θα γίνει χειρότερη. Παρόλο που είναι περισσότερο μορφωμένοι από ποτέ.

Σχολιο.- εννοείτε πως όλοι καλοπερνουν ??????

Μια κρίση ......!!!!ένα 2010 ....!!!! που σακατεψε νοικοκυριά....!!!ραγισε τον οικογενειακό ιστό....!!!που όλα έμειναν πίσω και ξανά πίσω....!!!πως να πάρουν το πάνω τους χωρίς δουλειά....! και με το νεο ιό εγκλεισμος στα παντα.....!!!!!!

Και τι έμεινε ???μόνο αξιοπρέπεια....και αυτή τραυματισμενη που ....μαζευει το μυαλό....

.....Αλλιώς......

Σχολιο.- Μήπως γιατί πολλοί είναι ανεργοι και θα μείνουν κ άλλοι, οι υποχρεώσεις κυλάνε κ η πείνα υπαρχει;

Καλό είναι να μην κρίνει ο κάθε ένας εξ ιδίων ....

Σχολιο.- Μήπως γιατί πολλοί είναι ανεργοι και θα μείνουν κ άλλοι, οι υποχρεώσεις κυλάνε κ η πείνα υπαρχει;

Καλό είναι να μην κρίνει ο κάθε ένας εξ ιδίων ....

Σχολιο.- μάλλον δεν ζείτε στην Ελλάδα....... της φτώχειας.. της ανεργίας..... του μηνιατικου των 500ευρω..... των απληρωτων λογαριασμών ((μόνο και μόνο λόγω έλλειψης χρημάτων....... της ελειπους δημόσιας υγείας ((μόλις προχθές ζήτησα ραντεβού για ενδοκρινολογο και μου κλεινανε Μάρτιο)) και των χιλιάδων εργαζομένων που τρέμουν πώς αύριο θα μείνουν χωρίς δουλειά......  με το συμπάθιο..... δεν σε γνωρίζω...... αλλά κοίτα γύρω σου...... αν κυκλοφορείς και ζεις σε αυτήν την χώρα........ Αν πάλι, είσαι τόσο καλά τακτοποιημενη από εργασία και περιουσιακά,,, κάτι που στο εύχομαι........ Όμως και πάλι...... κάπου θα ακούς τι γίνεται εκεί έξω.......

Σχολιο.- κάτσε στην πλούσια ζωή σου που είναι μακριά απ' τα προβλήματα της κοινωνίας, αλλά τουλάχιστον μην γράφεις βλακείες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η άδεια κρεαταγορά μόνο αίσθημα λύπης μπορεί να προκαλεσει σε όλους εμάς που είμαστε εξαρτημένοι από τους μισθούς μας.

Υπάρχουν και οι άριστοι τύπου Στεφάνου Κασιμάτη που βρήκε έδαφος άλλη μια φορά να ρίξει χολή και να χλευάσει. 

"Ο σκεπτόμενος του Ροντέν ή το ευαίσθητο χασαπακι", για το παλληκάρι της φωτογραφίας.

Σάπια δημοσιογραφία που βρωμάει και χειραγωγεί.

Συγνώμη να ζητήσουμε που δεν έχουμε ούτε το δικαίωμα της κούρασης ή της απογοήτευσης εμείς οι κοινοί θνητοί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Όσο ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζει έναν νέο εορταστικό «Μεγάλο Περίπατο» κόστους 800.000€, ο Δήμος Πατρέων παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης καθώς με όλα του τα όπλα ρίχνεται στη μάχη για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν συνάνθρωποί μας, ειδικά αυτές τις μέρες της καραντίνας.

-Στην Πάτρα, κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, η υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι, οι δομές σίτισης, οι δομές αστέγων, Γυμναστές (για κατ’ οίκον εκγύμναση), φαγητό στο σπίτι, όπως και φάρμακα, ακόμα και μουσικοί του δήμου στέλνονται σε σπίτια για να ανυψώσουν το ηθικό συνανθρώπων μας που βρίσκονται με κατάθλιψη!

-Η Ομάδα Αντιμετώπισης Έκτακτων Περιστατικών που έχει συστήσει ο Κοινωνικός Οργανισμός του δήμου, βρίσκεται στο πόδι για να βοηθήσει ασθενείς, ηλικιωμένους, άπορους, μοναχικά άτομα, οικονομικά ανήμπορους και όποιους άλλους έχουν ανάγκη από μια βοήθεια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



′′ Μην πολεμάς ένα γουρούνι στη λάσπη, εσύ λερώνεσαι κι αυτό απολαμβάνει... Γιατί η βρωμιά είναι ο τρόπος ζωής του!! Αυτή η αγγλική παροιμία σε κάνει να προστατευτείς από το να συζητάς με ανόητους ανθρώπους και να ανεβάζεις ό,τι κάνουν, για όποιον μεγαλώνουν οι βάλτοι της άγνοιας και του μίσους, τότε το να τον μαλώνεις μειώνει το πεπρωμένο και τη θέση σου και απολαμβάνει την ανοησία και την άγνοια του. Και πόσοι από αυτούς αυτές τις μέρες."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι σαφέστατη η Συνθήκη της Λωζάνης:

Στην Ελλάδα παραχωρείται η νήσος ..., ..., ...

και οι παρακείμενοι νήσοι και βραχονησίδες.-

Σχολιο.- Ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, είχε πει στον Μητσοτάκη,

πως θα υπογράψει συνυποσχετικό με την Λιβύη.

Ο Μητσοτάκης γιατί δεν το έκανε με την Κύπρο, ταυτοχρόνως;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.

Ανεργία, κατάθλιψη, απομόνωση, επιθετικότητα , αλκοολισμός, έλλειψη αγαθών, ψυχική ισορροπία ,θυμός, αυτοκτονίες ...

Όλα μαζί σε ένα τσουβάλι. 

Θα δείξει, σύντομα θα δείξει τι θα γεννήσει πάλι η σκύλα .

Θα δείξει, σύντομα θα δείξει όλη αυτή η χειραγώγηση, όλος αυτός ο υποχρεωτικός εγκλεισμός τι κοινωνικές συμπεριφορές θα παράξει. 

Στο τέλος θα μείνει μόνο ο Φόβος και η απόλυτη εξάρτηση του ελεγχόμενου από τον δυνάστη του , όποιος κι αν είναι αυτός όπως κι αν ονομάζεται.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι ένας ιδιοκτήτης θεάτρου στην Πάτρα που η κυβέρνηση με κατέστρεψε οικονομικά με τις επιλογές της . Μου έκλεισε την επιχείρηση με το ζόρι λέγοντας μου ότι ήμουν απρόσεκτος και γιατί τα θέατρα είναι χώροι μετάδοσης του ιού, χωρίς όμως να έχει ανιχνευθεί κανένα κρούσμα σε θεατρικό χώρο. Μου έδωσε δάνεια και αναβολές ασφαλιστικών εισφορών που θα με καταδικάσουν σε οριστική πτώχευση μέσα στο 21-22 ,αλλά μου μείωσε 40% το νοίκι και το υπόλοιπο 60% δεν έχω να το καταβάλω, γιατί εδώ και 8 μήνες δεν έχω έσοδα . Τα εξώδικα θα αρχίσουν σε λίγο να πέφτουν βροχή. Δεν έκανε καν τον κόπο να εντάξει τους χώρους πολιτισμού σε ειδικό καθεστώς εποχιακών επιχειρήσεων ( καραντίνα Μάρτιο - Ιούνιο και Νοέμβρη με δεν ξέρω και γω ποτε) και να δώσει ενισχύσεις αντί για δάνεια. Έχασα 150 χιλιάδες ευρώ από το ΕΣΠΑ της πολιτιστικής βιομηχανίας γιατί δεν έχω την δυνατότητα να εκπληρώσω τις δαπάνες λόγω επιβαλλόμενης πτώχευσης από τους χειρισμούς του κράτους στερώντας σημαντικούς οικονομικούς πόρους από την πατραϊκή αγορά. Ψάχνω για δουλειά. Κάνω τα πάντα. Οτιδήποτε.

Σχολιο.- Αυτοί επιτυγχάνουν τον στόχο τους, την οικονομική καταστροφή κάθε ιδιώτη κι ας παριστάνουν τους υποστηρικτές του "ιδιωτικού τομέα"!

Είναι απλώς υποστηρικτές του μεγαλου κεφαλαιου!!! 

Για όλους τους άλλους 

Οικονομική καταστροφή

Απώλεια περιουσιών

Πτωχοποίηση

Χειραγώγηση

με πρόσχημα τον κοροϊδοϊό... Μαζί με τους επαγγελματίες πάσης φύσεως καταστρέφουν και τους εργαζομένους υπαλλήλους τους. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10 Νοεμβριου 2020 «Τα Νεα»

Στεφανος  Κασιματης

«Ο σκεπτόμενος του Ροντέν, σε εκδοχή κεντρικής κρεαταγοράς, ή το «ευαίσθητο χασπάκι»»

Αφού αποχώρησε από την «Καθημερινή», μετά τον σάλο που προκάλεσε το χιουμοράκι του με τον Κατρούγκαλο που έχασε τα μαλλιά του λόγω ασθένειας, ο Στέφανος Κασιμάτης βρήκε απάγκιο στη φιλόξενη αγκαλιά των «Νέων», όπου έχοντας πάρει το μάθημά του, κοροϊδεύει πλέον μόνο άγνωστους ανθρώπους και όχι διασημότητες. 

Εδώ, βρίσκει πολύ ξεκαρδιστικό να ειρωνευτεί έναν άνθρωπο ο οποίος μόλις έχει ίσως τελειώσει δουλειά 10ώρου, φορώντας μάσκα, μέσα σε υψηλές θερμοκρασίες, ψυχολογική πίεση και άγχος για την υγεία του και στέκει εξαντλημένος, φορώντας πάντα τη μάσκα. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος εξακολουθεί να εργάζεται γιατί η δουλειά του σχετίζεται με την τροφοδοσία της κοινωνίας. Όπως, με αντίστοιχους όρους, συνεχίζουν να εργάζονται εκατομμύρια άνθρωποι, καθώς το λοκ ντάουν έχει εξαιρέσει την μαζική παραγωγή. 

Ο Κασιμάτης από την άλλη είναι ένας άνθρωπος που δεν δούλεψε ποτέ στ' αλήθεια. Χρόνια τον θυμάμαι, στο Βήμα, άραζε στο καπνιστήριο, έπρηζε όποιον έκανε διάλειμμα από τη δουλειά για τσιγάρο λέγοντάς του βλακείες, και περίμενε από τους κανονικούς εργαζόμενους να του φέρουν φωτογραφίες και ρεπορτάζ της ημέρας για να γράψει τις εξυπνάδες του. Κατά τις 9 το βράδυ τελείωνε, έβγαζε το κουστούμι του, φορούσε κάτι σορτσάκια και πήγαινε να τρέξει στο Πάρκο Ελευθερίας απέναντι, όσο ας πούμε οι τεχνικοί συνέχιζαν να δουλεύουν μέχρι τις 12 για να βγουν οι σελίδες. 

Δεν είναι αρκετό να σχολιάσει κανείς ότι ο Κασιμάτης είναι σκουλήκι. Πρέπει να εργαστούμε με μανία, ανυποχώρητα και σε κάθε περίσταση, για να φτιάξουμε έναν κόσμο προσανατολισμένο στους ανθρώπους που τελειώνουν εξουθενωμένοι από δουλειά 10 ωρών σε δύσκολες συνθήκες για να τροφοδοτήσουν την κοινωνία και όχι έναν κόσμο προσανατολισμένο σε σκουλήκια σαν τον Κασιμάτη, όπως είναι φτιαγμένος σήμερα. 

Αυτός είναι ένας στόχος άξιος για να ζεις.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τερματίστηκε σήμερα 9  Νοεμβριου στην Αργεντινή, το μακρύτερο σε διάρκεια lockdown στον κόσμο (διάρκειας άνω των επτά μηνών),με πενιχρά αποτελέσματα.

Η χώρα παραμένει ένατη στη διεθνή κατάταξη,με πάνω από 1,2 εκατομμύρια ασθενείς από covid και κάτι περισσότερο από 33χιλιάδες θανάτους.

Οι νοσηλευόμενοι σε MΕΘ είναι κάπου 4500, με το 60% των κλινών να καταλαμβάνουν θύματα της επιδημίας.

Το lockdown έδωσε και τη χαριστική βολή σε μια οικονομία, που βρισκόταν ήδη και προ covid στα πρόθυρα του default.

Μια στις τέσσερις οικογένειες πλέον δεν τα φέρνει βόλτα,επιβιώνοντας με "changas" (δουλειές του ποδαριού),το 45% των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων είναι στα όρια του φαλιμέντου, το 35% των εχόντων σταθερή εργασία και μισθό στα όρια του πρεκαριάτου, η πτώση της παραγωγής στο 50% και πλήρης κατάρρευση των δημόσιων εσόδων,που στο Μπουένος Άιρες αγγίζει το 40%.

Eνω το μάντρωμα του πληθυσμού ξεκίνησε το Μάρτη, μαζικά τεστς σε ευαίσθητες περιοχές και κοινωνικές ομάδες άρχισαν μόλις το τελευταίο δίμηνο,για να διαπιστωθεί ότι το 50% ήταν φορείς του ιού (όταν ο λατινοαμερικάνικος μέσος όρος είναι στο 10%)!

Και θεωρητικά η Αργεντινή διαθέτει το καλύτερο σύστημα δημόσιας υγείας στη Νότια Αμερική.

Απο κάποιο σημείο και μετά οι αρχές σταμάτησαν να επιβάλλουν πρόστιμα (τα οποία ούτως ή άλλως ήταν αντικειμενικά αδύνατο να εισπραχθούν)και καταργήθηκε ουσιαστικά και η απαγόρευση μετάβασης από μια επαρχία στην άλλη.

Το 80% των θανάτων καταγράφεται στα υποβαθμισμένα barios του Μπουένος Άιρες (περίπου ο,τι συμβαίνει και στις βραζιλιάνικες παραγκουπόλεις).

Gustavo Carrara,επίσκοπος Μπουένος Άιρες:στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι μόνο ότι δεν υπάρχει ψωμί,αλλά ούτε πόσιμο νερό!Πώς να πεις στα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους για να αποφύγουν τη μόλυνση;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Για να βελτιώσω την χώνεψη πίνω μπύρα, όταν δεν έχω όρεξη πίνω λευκό κρασί, όταν έχω χαμηλή πίεση πίνω κόκκινο κρασί, με υψηλή πίεση πίνω κονιάκ και με στηθάγχη πίνω βότκα.

- Και νερό;

- Ω, δεν είχα μία τέτοια ασθένεια ακόμη ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ουσία αυτής της πολύ καλής και για την Αρμενία συμφωνίας, κρύβεται σε έναν από τους όρους που έθεσε η Ρωσία προς το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο θα πάρει πίσω ορισμένες περιοχές κλειδιά για τον αγωγό φυσικού αερίου που θέλει να προωθήσει προς την Τουρκία, μέσω του Ναχιτσεβάν.

Ο όρος είναι να μην ενταχθούν ποτέ οι περιοχές αυτές στο ΝΑΤΟ και επίσης το ΝΑΤΟ να μην έχει πρόσβαση στην Κασπία Θάλασσα και στα Ρωσικά σύνορα στην περιοχή Ναγκεστάν.

Αυτός ήταν ο σκοπός της Ρωσίας, γι’ αυτό και αναπτύσσει στην περιοχή στρατιωτικές «ειρηνευτικές» δυνάμεις, δημιουργώντας μια ζώνη ασφαλείας, ουσιαστικά για να ελέγχει πλήρως την περιοχή και να διασφαλίσει ότι από εκεί δεν θα περάσει ποτέ Νατοϊκή δύναμη.

Όσο για την Αρμενία, η Ρωσία μπαίνει εγγυητής ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ θα το κατοικούν οι Αρμένιοι κάτοικοι του, ενώ οι περιοχές του Αζερμπαϊτζάν που είναι όσο  το Ναγκόρνο Καραμπάχ, που κατέλαβαν οι Αρμένιοι (κάνοντας πρόσφυγες τους Αζέρους κατοίκους του) για να μην περικυκλώσουν το Καραμπάχ οι Αζέροι, θα δοθούν πίσω στο Αζερμπαϊτζάν και θα επιστρέψουν πίσω στα σπίτια τους οι Αζέροι κάτοικοι. Το Καραμπάχ θα ενωθεί με την Αρμενία με μια στενή λωρίδα γης που περνάει από την πόλη Λατσίν, ενώ σε ανταπόδοση η Αρμενία θα παραχωρήσει μια στενή λωρίδα γης στα σύνορα με το Ιράν που θα επιτρέψει στο Αζερμπαϊτζάν να ενωθεί με την Αζέρικη περιοχή του Ναχιτσεβάν, το οποίο μέχρι σήμερα ήταν αποκομένο.

Αν οι Αρμένιοι το θεωρούν αυτό ήττα, γιατί θεωρούσαν ότι χάσανε τις κατακτημένες Αζέρικες περιοχές που είχαν δημιουργήσει χιλιάδες Αζέρους πρόσφυγες, να τους πει κάποιος να βάλουν το κεφάλι τους σε ένα κουβά με κρύο νερό μπας και ξυπνήσουν. Γιατί κανείς στον κόσμο δεν θα συναινούσε σε τέτοιο έγκλημα. Όπως κανένα κράτος δεν συναινεί τόσα χρόνια στο έγκλημα της Τουρκίας στην Κύπρο, όπου με εισβολή της Τουρκίας χιλιάδες Ελληνοκύπριοι έχασαν τον τόπο τους και τα σπίτια τους. Και ότι και αν κάνουν οι βρωμότουρκοι, κανένα κράτος δεν αναγνωρίζει το κατοχικό μόρφωμα που θέλουν να στήσουν οι Βρωμότουρκοι σαν «τουρκικό κράτος της βόρειας κύπρου».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



  «Αν σκάψει κανείς κάτω από τα ψέμματα που για πενήντα χρόνια διαδίδουν τα Σκόπια θα βρει την ιστορική αλήθεια», τονίζει ο Ανχέλ Ντζαμπάζκι., βούλγαρος ευρωβουλευτής



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αγγίξτε τα όλα εκτός από τον Προφήτη μας"

 Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 15:05

Με αφορμή την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών στο Βοτανικό, στις 2 Νοεμβρίου 2020, και 16 χρόνια έπειτα από τον νόμο της Μαριέττας Γιαννάκου ως υπουργού Παιδείας, το ρεπορταζ επισκέφθηκε τον συγκεκριμένο χώρο και συνάντησε τον Ιμάμη του Τεμένους, Σίντι Μοχάμεντ Ζακί.

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο 49χρονος ιερωμένος Σουνίτης από το Μαρόκο, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα το 1990, μιλάει μεταξύ άλλων για τη ζωή του στη χώρα μας, για τους μουσουλμάνους

Έλληνας πολίτης σήμερα, ο πρώτος επίσημος Ιμάμης της Αθήνας κατέχει πτυχία Φυσικής και Μαθηματικών, έχει κάνει ειδικές σπουδές Μουσουλμανικής Θεολογίας

«Είμαι πανευτυχής που άνοιξε επιτέλους έπειτα από τόσα χρόνια το Τέμενος των Αθηνών για να μπορούν να έρχονται οι μουσουλμάνοι και να κάνουν την προσευχή τους. Έχω μια ανακούφιση. Είμαστε καλά, δόξα τον Αλλάχ» λέει

Ξεκίνησα σε ένα Τέμενος στην Κυψέλη αρχικά. Επίσης μέλη της Μουσουλμανικής Κοινότητας με έστελναν σε διάφορα Τζαμιά στην Αθήνα για να κάνω και το κήρυγμα αλλά και την προσευχή. Έτσι γνώρισα όλες τις κοινότητες. Έτσι απέκτησα μια πολύ καλή φιλία με όλους» αναφέρει και προσθέτει:

«Ήρθα στην Ελλάδα το 1990 και από τότε έκανα πολλές δουλειές για να μπορέσω να επιβιώσω. Δούλεψα αρχικά σε χωράφια και στη συνέχεια κατάφερα να φτιάξω δικιά μου επιχείρηση με είδη διακόσμησης, η οποία λόγω κρίσης έκλεισε. Στη συνέχεια άρχισα να δουλεύω ως διερμηνέας στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. 

«Τα παιδιά μου αισθάνονται Έλληνες, έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ και δεν νομίζω να γυρίσουν πίσω στο Μαρόκο. Έχουμε τις επαφές μας ως οικογένεια βέβαια με τη χώρα και τους συγγενείς μας» τονίζει.

«Ο παράτυπος Ιμάμης είναι αυτός που δεν έχει διοριστεί από κάποια επιτροπή ή κάποιο υπουργείο. Παράνομος Ιμάμης δεν υπάρχει. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε βέβαια να πει ότι είναι Ιμάμης. Είναι μεγάλη ευθύνη. Υπάρχουν άτυποι Ιμάμηδες στην Ελλάδα όμως», ενώ υπογραμμίζει:

«Σίγουρα το Τέμενος της Αθήνας δεν έχει τη χωρητικότητα για όλους τους μουσουλμάνους. Θα έπρεπε να υπάρχει και δεύτερο και τρίτο και παραπάνω. Σχετικά με τα παράτυπα Τζαμιά που υπάρχουν στην Αθήνα,  αυτό γίνεται διότι δεν θα μπορούσε ο κάθε μουσουλμάνος να κάνει αλλιώς. 

«Αντιδράσεις έχουν υπάρξει αλλά είναι ελάχιστες. Εμένα προσωπικά έχει σταλεί στο σπίτι μου ένα εξώδικο από μια δικηγόρο

«Με το να βλαστημάς τον Προφήτη δεν καταφέρνεις τίποτα» λέει για τον Μακρόν

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα αντιδρούσε στην απόφαση του Μακρόν να φωταγωγήσει τα δημόσια κτήρια στο Παρίσι με σκίτσα του Προφήτη, ο Σοφολογιότατος απαντά:

«Δεν θέλω να παρασυρθώ σε πολιτική συζήτηση, αλλά θα πω το εξής: πρέπει ο καθένας να δείξει λίγο σεβασμό στους πεθαμένους. Με το να βλαστημάς τον Προφήτη δεν καταφέρνεις τίποτα. Ο Προφήτης μας είναι αυτός που θα ανοίξει τον Παράδεισο. Καλό είναι να αφήσεις ήσυχους τους πεθαμένους και θα σε κρίνει ο θεός. Μπορεί ο Μακρόν να στηρίζει την ελευθερία του λόγου, αλλά η ελευθερία του λόγου σταματάει εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου».

«Υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει να τα αγγίζουμε... 'Oλα εκτός από τον Προφήτη μας»

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες ένας μουσουλμάνος στο όνομα του Ισλάμ εκτέλεσε σε καθολική χριστιανική εκκλησία στη Νίκαια τρεις πιστούς επισημαίνει: «Κατ΄ αρχάς το Ισλάμ καταδικάζει τη βία. Αν κάποιος παίρνει την πρωτοβουλία μόνος του, τότε έχει τις συνέπειες. Αλλά υπάρχει και ένα ερώτημα… Γιατί να προκαλέσεις κάποιον για να τον φτάσεις στο σημείο να αντιδρά έτσι; Ο κόσμος ξέρει τι είναι το Ισλάμ. Ξέρουνε τον Αλλάχ, τον Προφήτη, το Κοράνι. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που δεν πρέπει καν να τα αγγίζουμε…Όλα εκτός από τον Προφήτη μας».

Για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί από τον Ταγίπ Ερντογάν

Τέλος ο Ιμάμης τοποθετείται και για το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί, από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

«Πάνω σε αυτό θα ήθελα να ρωτήσω το εξής… Δεν το ξέρω… Η Αγία Σοφία υπήρξε πρώτα εκκλησία και μετά μετατράπηκε σε Τζαμί ή ήταν Τζαμί και μετατράπηκε σε εκκλησία ;  Εδώ είναι τώρα το ερώτημα. Ο Προφήτης μας, όταν ήταν εν ζωή, μας έλεγε να μην καταστρέψουμε καμία εκκλησία, να μην καταστρέψουμε κανέναν οίκο λατρείας, ακόμα και μέσα στον πόλεμο. Οπότε, εάν ο Ερντογάν άλλαξε την Αγία Σοφία και την έκανε Τζαμί, κι ενώ στην αρχή ήτανε εκκλησία, τότε έκανε λάθος. Εάν ήτανε στα παλαιά χρόνια Τζαμί, θα παραμένει Τζαμί».

Σχολιο.- Η ελευθερία του λόγου δεν σταματάει πουθενά. Αλλά τι να πεις; Δεν πρέπει να ανεχθούμε τον σκοταδισμό και την λογοκρισία από όπου και αν προέρχονται. Όπως δικαίωμα του είναι να υποστηρίζει αυτές τις βλακειες, δικαίωμα μας και να τον κράζουμε για τις βλακείες που λέει. Και αυτόν και τον προφήτη του.

Σχολιο.- Αυτή η υποκρισία που έχουμε εμείς οι Έλληνες είναι παροιμιώδη. Κάνουμε σαν να μη ξέρουμε τι είναι ο Μωαμεθανισμός και το Ισλάμ. Θαρρείς και δεν περάσαμε 400 χρόνια Ισλαμικής σκλαβιάς του Σουλτανάτου (Τουρκοκρατία). Τι τα θες?

Θα πεις γιατί τέτοια υποκρισία?

Επειδή ο Έλληνας θέλει να τον λένε οι Ευρωπαίοι πολιτισμένο. Άρε Ραγιά...

Όμως ο Άγιος Παΐσιος έλεγε για τους πολιτισμένους  Γάλλους που αυτοί με το δίκαιο τους -δεν γνωρίσαν Τουρκοκρατία- : "Ας τους αυτούς που μαζεύουν τους Μουσουλμάνους και χτίζουν τζαμιά. Αργότερα, θα καταλάβουν τι συμβαίνει και τότε θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν μέτρα εναντίον τους. Θα δείτε τι θα κάνουν"!

Υστερόγραφο. Ας ενημερώσει σας παρακαλώ κάποιος τους νεοφερθέντες Μουσουλμάνους, ότι ο Έλληνας ( είτε είναι αριστερός, είτε είναι δεξιός) δεν είναι ο ανυποψίαστος Ευρωπαίος....... Ξέρει πολύ καλά με τι έχει να κάνει.

Σχολιο.- Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο δημοσιογράφος δεν απάντηση στην δήθεν ερώτηση αγνοίας του... αυτό. Είναι το ίδιο να πάμε στη Μέκκα και να διερωτηθούμε σε ντόπιο δημοσιογράφο αν το εκεί τέμενος ήταν πρώτα εκκλησία.. ναι. Θα φεύγαμε σε πακετάκι φιλεταρισμένοι... Ο δημοσιογράφος εδώ σιωπά ένοχα μπρος στον "σοφολογιώτατο" πλην άμοιρο στοιχειωδών γνώσεων...

Σχολιο.- Δηλαδη τι περιμενατε να πει για την Αγια Σοφια οτι κακως την εκανε τζαμι ο Ερντογκαν ? Μουσουλμανος ειναι ο "κυριος" και υπερασπιζεται με πλαγιο τροπο τις αποφασεις του ομοθρησκου του. Η μηπως περιμενατε να καταδικασει τις δολοφονιες αθωων στο ονομα του Ισλαμ ?

Σχολιο.- Εφόσον ο Ιμάμης δεν γνωρίζει ότι η Αγία Σοφία χτίστηκε εκκλησία και θέτει την συγκεκριμένη ερώτηση κάθε άλλη κουβέντα είναι περιττή. Όφειλε να γνωρίζει εφόσον έχει σπουδάσει και ειδικές ισλαμική θεολογία. Ο δημοσιογράφος όφειλε να τον ρωτήσει ποια η γνώμη του ιμάμη για το άνοιγμα εκκλησιών σε ισλαμικές χώρες με χριστιανικές μειονότητες και επίσης για το διωγμό αυτών των μειονοτήτων από τις αρχές τις εκάστοτε ισλαμικής χώρας. Επίσης καλό θα ήταν ο Ιμάμης να συμβουλέψει τους πιστούς του ότι όταν ζητάνε να ζήσουν σε μια μη ισλαμική χώρα πρωτίστως να φροντίζουν να υπακούν στους νόμους της εκάστοτε χώρας και τον τρόπο ζωής και όχι με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα που στην πατρίδα τους απλώς δεν υπάρχουν. Στο κάτω κάτω ας μην επέλεγαν την Ευρώπη και τις δυτικές χώρες εν γένει για να μεταναστεύσουν για καλύτερη ζωή αλλά τις πλούσιες ισλαμικές χώρες όπου θα ήταν και άνετα λόγω πίστης και ίδιου τρόπου ζωής.

Σχολιο.- Αν ήταν πρώτα τζαμί κε Ζακι δεν θα την έλεγαν Αγία Σοφία αλλά sultanahmet camii. Πρωτοκτιστηκε τον 3ο αιωνα μχ ενω ο προφητη σας Μωαμεθ που κυρηξε τον ισλαμισμο εζησε τον 5ο αιωνα μχ. Η ειστε πολυ αδιαβαστος λοιπον η τεχνηεντως και εσεις συμπεριφερεστε σαν τον Ερντογαν. κ στις 2 περιπτωσεις μαλλον δεν κανετε για τη θεση που βρισκεστε. Η μεγαλη διαφορα του Χριστιανισμου ειναι οτι εμεις σας χρηματοδοτουμε τεμενη για να προσευχεστε, ενω εσεις τις δικες μας εκκλησιες τις καταπατειτε. Αλλα αυτο σας αξιζει να προσευχεστε σε χριστιανικους ναους.

Σχολιο.- Μια χαρά, έτσι. Μας περνάει για μαλάκες ο κουτοπόνηρος ανατολίτης.

Σχολιο.- Είμαστε σοβαροί τώρα; Δεν γνωρίζει τι ήταν η Αγία Σοφία; Δεν γνωρίζει για την πιο γνωστή Εκκλησία ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ που μετατράπηκε σε Τζαμί; Γιατι δεν τον "ενημερώσατε" τι ήταν η Αγία Σοφία; Είχε "απορία" ο άνθρωπος, ας του τη λύνατε. Νομίζω πως όλοι καταλάβαμε απο τα λεγόμενα του ποια είναι η άποψη του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, απλά δεν ήθελε να το παραδεχτεί δημόσια.

Όσο για το θέμα της επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας, έδωσε εμμέσως ελαφρυντικά στην ανεκδιήγητη σφαγή λέγοντας "γιατι να ξεκινήσω να προκαλώ κάποιον για να τον φτάσω στο σημείο να αντιδράει έτσι" και να "μην αγγίζουμε τον Προφήτη". Και αυτός θεωρείται μετριοπαθής!!!! Φανταστείτε οι άλλοι που δεν είναι μετριοπαθείς τι σκέφτονται. Βασικά δεν χρειάζεται να το φανταστείτε, το βλέπετε στις ειδήσεις. Όχι κύριε Σίντι Μοχάμεντ Ζακί. Το ερώτημα που έχει ένας φυσιολογικός μη φανατισμένος άνθρωπος είναι το "γιατί κάποιος να φτάσει στο σημείο να αποκεφαλίσει κάποιον συνάνθρωπο του επειδή ένοιωσε θιγμένος απο σκίτσα, καρτούν και λεγόμενα".

Σχολιο.- 1] Μάλιστα. Ο πολύ σπουδαγμένος ιμάμης δεν ξέρει τί ήταν η Αγία Σοφία!!! Πόσο ποιο κατάμουτρα θα μας κοροϊδέψει;

2] Ο φιλειρηνικός ιμάμης [που δικαιολογεί ουσιαστικά τον αποκεφαλισμό της γαλλίδας] επιτρέπει να αγγίξουν τα πάντα εκτός από τον προφήτη του. Τότε δεν θα έχει πρόβλημα να καθαρίσει μερικούς άπιστους παραμερίζοντας την τόση αγάπη που εκπέμπει η θρησκεία του.

3] Θα δείτε πόσο φιλειρηνικός είναι αν γίνει κάποιος πόλεμος με μουσουλμάνους [πχ τουρκία] ή αν κάποιος "ανώτερος" από αυτόν τον διατάξει να κάνει τζιχάντ στο όνομα του προφήτη. Σε αυτό το κολοβό φίδι μήπως το κράτος δίνει και μισθό;

Σχολιο.- Να διορίζει η χώρα μας κάθε Ιμάμη, με ειδικά μορφωμένους Έλληνες και όχι αλλότριους αμόρφωτους.

Σχολιο.- Γιατί ρε ιμάμη αναρωτιέσαι τι ήταν η Αγιά Σοφιά?δεν ξέρεις ότι χτίστηκε για εκκλησία???

Σχολιο.- Σε ενα αιωνα της γνωσης, αφελεις και σκοταδιστικες αποψεις, ακομα και αν εκφραζονται απο ενα φερομενο ως μετριοπαθη μωαμεθανο δεν εχουν καμμια θεση, ειδικα στην χωρα της φιλοσοφικης σκεψης.

Ξερω πολυ καλα ποτε και που γεννηθηκε η φιλοσοφια.

Επειδη εχουμε πληθωρα σκοταδιστων, δεν χρειαζομαστε και εισαγομενους σαν του λογου του. Εξαλλου υπαρχει μια μικρη ειδοποιος διαφορα: κανεις χριστιανος, οσο φανατικος και να ειναι, δεν προκειται να μαχαιρωσει η να σκοτωσει κανενα για θρησκευτικους λογους.

Παρεμπιπτοντως: Ο Καζαντζακης δεν αφοριστηκε ποτε, αυτος που αφοριστηκε ηταν ο Εμανουηλ Ροϊδης για την Παπισσα Ιωαννα, αφορισμος ο οποιος ανακαλεσθηκε αργοτερα...

Σχολιο.- "Τα παλαιά χρόνια η Αγία Σοφία ήτανε τζαμί"...

Αυτός χρηματοδοτείται από το Ελληνικό κράτος.

Σχολιο.- ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΕ!!!!!!!!!!!!ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.!!!!!!!! Η ΤΡΕΜΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Η ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ.....ΚΡΙΜΑ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμηχανία στην Αθήνα από την έκθεση του State Department για τον ελληνικό εναέριο χώρο

 Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 19:54

Σύγχυση και αμηχανία προκαλεί στο ελληνικό υπουργείο Eξωτερικών η έκθεση του State Department προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ σχετικά με την αδυναμία του να καταρτίσει λίστα παραβιάσεων του ελληνικού εναερίου χώρου (από τουρκικά αεροσκάφη).

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων σε έκθεσή του προς το Κογκρέσο, το State Deparment αναφέρει ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να παράσχει μια λίστα με τις επιβεβαιωμένες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας από τις 17 Ιανουαρίου. 

Συγκεκριμένα, στην έκθεση αναφέρεται ότι οι λόγοι που αυτό καθίσταται αδύνατο για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, είναι οι ακόλουθοι: 

1) Η Ελλάδα διεκδικεί εναέριο χώρο που επεκτείνεται έως και 10 ναυτικά μίλια και χωρικά ύδατα μέχρι και έξι ν.μ.. Με βάση το Διεθνές Δίκαιο, ο εναέριος χώρος μίας χώρας συμπίπτει με τα χωρικά της ύδατα. Γι’ αυτό οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν εναέριο χώρο μέχρι και 6 ν.μ. σύμφωνα με τα χωρικά ύδατα. Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ δεν έχουν την ίδια άποψη για την έκταση του ελληνικού εναερίου χώρου. 

2) Παρόλο που η Ελλάδα διεκδικεί μέχρι και 6 ν.μ. χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, η χώρα και οι γείτονές της δεν έχουν συμφωνήσει σε συνοριακή οριοθέτηση σε εκείνες τις περιοχές όπου αλληλοεπικαλύπτονται τα νόμιμα θαλάσσια δικαιώματά τους. Η απουσία μιας τέτοιας οριοθέτησης σημαίνει ότι δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα σε ό,τι αφορά την έκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας και τον αντίστοιχο εναέριο χώρο στις περιοχές αυτές, καθιστώντας αδύνατη οποιαδήποτε αξιολόγηση των συνολικών παραβιάσεων.

Οι ΗΠΑ παροτρύνουν την Ελλάδα και την Τουρκία να επιλύσουν τα εκκρεμή διμερή ζητήματα σε ό,τι αφορά τα θαλάσσια σύνορά τους με ειρηνικό τρόπο και με βάση το Διεθνές Δίκαιο. 

Απάντηση μέσω «κύκλων» του ελληνικού ΥΠΕΞ

Το βράδυ της Τετάρτης το ελληνικό υπουργείο Eξωτερικών επιχείρησε να απαντήσει μέσω διπλωματικών κύκλων επιβεβαιώνοντας έτσι την αμηχανία της ηγεσίας του. Πιο συγκεκριμένα το ελληνικό ΥΠΕΞ απέφυγε να ασχοληθεί με το ζητούμενο που είναι η αμφισβήτηση από τους Aμερικανούς του εύρους του ελληνικού εναερίου χώρου (10 μίλια) αλλά και της επισήμανσης από το State Department  πώς ο εναέριος χώρος της Ελλάδας δεν συμπίπτει με τον εύρος των χωρικών υδάτων της. Η αμερικανική διπλωματία αναφέρει σχετικά πώς αυτή η διάσταση δεν συνάδει με τον διεθνές δίκαιο. Το σχόλιο του ελληνικού ΥΠΕΞ μέσω «κύκλων» όπως αυτό μεταδόθηκε από το επίσημο ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ έχει ως εξής:  

Αναφορικά με την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία διαβιβάστηκε στο αμερικανικό κογκρέσο, στο πλαίσιο των διατάξεων του «Eastern Mediterranean Security and Energy Partnership Act» και που σημειωτέον απεστάλη στο Κογκρέσο πριν από περίπου 8 μήνες (στις 18 Μαρτίου 2020), διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι τα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων, όπως και τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι ξεκάθαρα καθορισμένα εδώ και χρόνια στη βάση του συμβατικού και του εθιμικού διεθνούς δικαίου και δεν τυγχάνουν ουδεμίας αμφισβήτησης.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι όσον αφορά το Νοτιο-Ανατολικό Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, τα θαλάσσια σύνορα έχουν καθορισθεί από τη συμφωνία Ιταλίας-Τουρκίας που υπογράφηκε στην Άγκυρα στις 4 Ιανουαρίου 1932, καθώς και το πρακτικό που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εν λόγω συμφωνίας και υπεγράφη στην Άγκυρα στις 28 Δεκεμβρίου 1932. Η Ελλάδα, ως διάδοχο κράτος, βάσει της συνθήκης των Παρισίων του 1947, απέκτησε την κυριαρχία επί των Δωδεκανήσων χωρίς καμία αλλαγή στα θαλάσσια σύνορα, όπως αυτά είχαν συμφωνηθεί μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας.

Αναφορικά με τα θαλάσσια σύνορα στη Θράκη (μέχρι το σημείο σε απόσταση τριών ναυτικών μιλίων από το Δέλτα του Έβρου), υπογραμμίζουν πως αυτά ορίσθηκαν από τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και το Πρωτόκολλο των Αθηνών του 1926.

Τέλος, αναφορικά με τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των ανωτέρω δύο περιοχών (από Θράκη έως Δωδεκάνησα), όπου τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της Τουρκίας τέμνονται, επισημαίνουν ότι τα θαλάσσια σύνορα ακολουθούν τη μέση γραμμή μεταξύ των ελληνικών νήσων και νησίδων και των απέναντι τουρκικών ακτών.

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών της υδάτων, τα οποία έχουν αποτυπωθεί επανειλημμένως, αποτελούν ταυτόχρονα και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύλληψη 23χρονου Σύρου διακινητή για μεταφορά παράνομων μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

 Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 18:02

Ούτε στo lockdown δεν φαίνεται να πτοούνται οι διακινητές παράνομων μεταναστών. Μετά τη σύλληψη 33χρονου Σύρου το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Δοϊράνης Κιλκίς για παράνομη μεταφορά επτά μεταναστών, το τελευταίο 24ωρο συνελήφθη ένας ακόμη διακινητής. Πρόκειται επίσης για Σύρο υπήκοο, ηλικίας 23 ετών, που εντοπίστηκε να κινείται με όχημα που οδηγούσε στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας (στο ύψος της Ασπροβάλτας) μεταφέροντας δύο συμπατριώτες του που στερούνταν νόμιμων εγγράφων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 23χρονος αγνόησε το σήμα των αστυνομικών να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει. Το όχημα όμως έπεσε σε προστατευτικό στηθαίο με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.

Όπως κατέθεσαν οι παράνομοι μετανάστες εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια από τον Έβρο με τη βοήθεια διακινητών πληρώνοντας 2.000 ευρώ, ο καθένας, για να φτάσουν έως την Ευρώπη. Ο 23χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή Θεσσαλονίκης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε αστυνομικό τμήμα στο Λονδίνο και συνελήφθη

 Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 22:58

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα το βράδυ της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου, αφού ένα όχημα προσέκρουσε προηγουμένως σε ένα αστυνομικό τμήμα του βόρειου Λονδίνου.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι το επεισόδιο σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 7 το απόγευμα στο αστυνομικό τμήμα του Έντμοντον Γκριν, το οποίο στη συνέχεια εκκενώθηκε.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης Twiter δείχνουν ένα αυτοκίνητο μπροστά στο τμήμα και έναν άνδρα που φαίνεται σαν να προσπαθεί να βάλει φωτιά στον δρόμο. Αστυνομικοί πέφτουν πάνω του και τον ακινητοποιούν. Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν είναι δυνατόν να επαληθευτεί.

«Το όχημα παραμένει στο σημείο» και ερευνάται, ανέφερε η αστυνομία. Το αστυνομικό τμήμα εκκενώθηκε και η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Η βουλευτής της περιοχής Κέιτ Όσαμορ έγραψε στο Twitter ότι σημειώθηκε ένα «μείζον συμβάν» στο Έντμοντον Γκριν. «Παρακαλώ, μείνετε ασφαλείς αν βρίσκεστε στην περιοχή», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες για το επεισόδιο αυτό.

Στις αρχές του μήνα η Βρετανία αύξησε το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής στη χώρα σε «σοβαρό», που σημαίνει ότι θεωρείται πολύ πιθανή η εκδήλωση μιας επίθεσης, μετά και τα πρόσφατα συμβάντα στη Γαλλία και την Αυστρία. Η κυβέρνηση ωστόσο σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απειλή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυσαρέσκεια στην Άγκυρα για το θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών που θίγουν οι ΗΠΑ

 Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 21:04

Η Άγκυρα επέκρινε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου την συμπερίληψη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ του ζητήματος των «θρησκευτικών ελευθεριών» στην ατζέντα της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι οι θρησκευτικές ελευθερίες είναι εγγυημένες για όλα τα θρησκεύματα στη χώρα.

Ανακοινώνοντας χθες μια περιοδεία του σε επτά χώρες-συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στον Καύκασο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε πως ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα επισκεφτεί την Τουρκία στις 16 και 17 Νοεμβρίου, και θα συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, για να συζητήσει μαζί του «ζητήματα θρησκευτικού ενδιαφέροντος στην Τουρκία και στην περιοχή και να προωθήσει τη σθεναρή στάση (των ΗΠΑ) ως προς τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο».

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν ανακοίνωσε συναντήσεις του Πομπέο με Τούρκους αξιωματούχους κατά την διήμερη παραμονή του στη χώρα.

«Η θρησκευτική ελευθερία των πολιτών μας από διαφορετικές θρησκείες προστατεύεται. Επομένως, η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στην ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη χώρα μας είναι εντελώς ακατάλληλη», ανέφερε το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

«Θα ήταν πιο ενδεδειγμένο για τις ΗΠΑ να κοιταχθούν στον καθρέφτη και να αντιμετωπίσουν τον ρατσισμό, την ισλαμοφοβία και τα εγκλήματα μίσους στη χώρα τους», πρόσθεσε η τουρκική διπλωματία, προτρέποντας την Ουάσινγκτον να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει καλλιεργήσει τα τελευταία χρόνια μια ισχυρή εγγύτητα με την Άγκυρα παρά τις πολλές μεταξύ τους διαφωνίες.

Αλλά μια σοβαρή κρίση προέκυψε ανάμεσα στις δύο χώρες το καλοκαίρι του 2018, όταν η Ουάσινγκτον άσκησε έντονη πίεση στην Άγκυρα να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα, Άντριου Μπράνσον, που είχε φυλακιστεί κατηγορούμενος από τις τουρκικές αρχές για κατασκοπεία.

Ο Μπράνσον, ο οποίος λειτουργούσε μια μικρή προτεσταντική εκκλησία στη δυτική Τουρκία, απελευθερώθηκε τον Οκτώβριο του 2018 και του επετράπη η επιστροφή του στις ΗΠΑ.

Ο Τούρκος σουλτανος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες λίγο μετά το συγχαρητήριο μήνυμα που έστειλε στον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, δεν έλειψε να ευχαριστήσει τον Ντόναλντ Τραμπ για τη «θερμή του φιλία».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαρούμενος για την «ταπεινωτική πτώση» του Τραμπ δηλώνει ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

 Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 23:48

Ο αρχηγός της σιιτικής πατριωτικης εθνικοανεξαρτησιακης  οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου που εχει την πλειοψηφια στη Βουλη του Λιβανου δήλωσε σήμερα χαρούμενος για την «ταπεινωτική πτώση» του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά παρότρυνε τους περιφερειακούς συμμάχους να είναι σε εγρήγορση για οποιαδήποτε αμερικανική ή ισραηλινή «τρέλα» κατά το υπόλοιπο της θητείας του Αμερικανού προέδρου.

Ο Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, σε τηλεοπτική του ομιλία, χαρακτήρισε την κυβέρνηση Τραμπ ως «μία εκ των χειρότερων, αν όχι η χειρότερη» των ΗΠΑ, αλλά ανέφερε ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα αλλάξει την φιλο-ισραηλινή πολιτική της Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα τόνισε πως οι αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Γκρεμπράν Μπασίλ, έναν χριστιανό πολιτικό του Λιβάνου, με μεγάλη επιρροή, στοχεύουν στην άσκηση πολιτικής πίεσης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλήψεις αληταραδων λακεδων δημοσιογράφων πιστων μισθοδοτουμενων σκυλιων των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ταραχών στην Αιθιοπία

 Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 13:54

Η επιτροπή αποικιοκρατικων «ανθρωπίνων» δικαιωμάτων της Αιθιοπίας καταδίκασε σήμερα τη σύλληψη περίπου έξι δημοσιογράφων, καθώς ο πρωθυπουργός Άμπιι Άχμεντ συνεχίζει τη στρατιωτική του επιχείρηση εναντίον της βόρειας επαρχίας Τιγκρέ, οι τοπικοί αληταραδες αξιωματούχοι πιστα σκυλια της CIA της οποίας αμφισβητούν την εξουσία του.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε αεροπορικές επιδρομές και μάχες την τελευταία εβδομάδα, από τους Τιγκρε, μετά το ξέσπασμα των συγκρούσεων, με την ανησυχία να αυξάνει ότι η Αιθιοπία, μια χώρα 110 εκατ. ανθρώπων, ενδέχεται να βυθιστεί σε εμφύλιο πόλεμο.

«Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για σεβασμό στη δίκαιη και προσήκουσα διαδικασία» δήλωσε ο Ντάνιελ Μπέκελε, επικεφαλής της διορισμένης από την κυβέρνηση επιτροπής αποικιοκρατικων «ανθρωπίνων» δικαιωμάτων, αναφερόμενος σε δύο αληταραδες λακεδες παλιολεμεδες δημοσιογράφους ανεξάρτητων μέσω ενημέρωσης των αποικιοκρατων στην Αιθιοπία που συνελήφθησαν.

Ο διοικητής της αστυνομίας της Αντίς Αμπέμπα είχε δηλώσει την Κυριακή ότι η κυβέρνηση έχει συλλάβει 162 αληταραδες που είχαν στην κατοχή τους όπλα και πυρομαχικά με την κατηγορία ότι στηρίζουν τις δυνάμεις της επαρχίας Τιγκρέ. Δεν είναι ξεκάθαρο αν μεταξύ των αληταραδων συλληφθέντων είναι και οι αληταραδες λακεδες δημοσιογράφοι.

Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων των Αποικιοκρατων, μια δυτικη οργάνωση των αποικιοκρατων, χαρακτήρισε τις συλλήψεις «ένα επικίνδυνο πισωγύρισμα στα αρχικά βήματα που έλαβε η κυβέρνηση για τη βελτίωση της ελευθερίας του Τύπου των αποικιοκρατων».

Ο Άχμεντ, ο οποίος το 2019 τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης, εδωσε εντολη επιτελους στις 4 Νοεμβρίου για στρατιωτικές επιχειρήσεις στην επαρχία Τιγκρέ, αφού κατηγόρησε την τοπική κυβέρνηση του γνωστων αληταραδων παλιολεμεδων Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Τιγκρέ (TPLF) ότι επιτέθηκε σε μια βάση του ομοσπονδιακού στρατού.

Υπάρχει βαθιά έχθρα μεταξύ της ηγεσίας της φυλής Τιγκρέ, στη βόρεια Αιθιοπία, και του Άχμεντ, που ανήκει στη φυλή Ορόμο, τη μεγαλύτερη της χώρας.

Χιλιάδες πρόσφυγες από την Αιθιοπία έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο γειτονικό Σουδάν, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις, με αξιωματούχους να εκτιμούν ότι ο αριθμός των προσφύγων θα αυξηθεί σύντομα.

Ο ΟΗΕ και η Αφρικανική Ένωση έχουν ζητήσει να υπάρξει εκεχειρία, όμως ο Άχμεντ δεν εισακούει τις εκκλήσεις για μεσολάβηση.

«Δεν θα ηρεμήσουμε μέχρι αυτή η χούντα να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη» έγραψε αληαταρας παλιολεμες του TPLF στο Twitter αργά χθες Τρίτη.

Οι συγκρούσεις κινδυνεύουν να επεκταθούν προς τον νότο

Στο μεταξύ οι γνωστοι αληταραδες της φυλής Τιγκρέ έχουν παλιές εδαφικές διαφορές σε εδαφη που επιβουλευονται να καταλαβουν και με τη φυλή Αμχάρα, τη δεύτερη πιο πολυπληθή μετά τους Ορόμο, με αποτέλεσμα να έχουν επιτεθει και  συγκρουστεί βίαια στο παρελθόν. Κάτι που, σύμφωνα με τους αναλυτές, καθιστά την περιοχή μια πυριτιδαποθήκη η οποία κινδυνεύει να προκαλέσει έκρηξη στην Αιθιοπία.

Το εδαφικό ζήτημα «είναι παρόν σε όλες τις καρδιές και όλα τα μυαλά», κυρίως στις πολιτοφυλακές των Αμχάρα που κατευθύνονται προς το Τιγκρέ, επιβεβαιώνει ο Μελκάμου Σούμιε, ένας πολιτικός της αντιπολίτευσης που ανήκει στη φυλή αυτή.

Η επιθυμία να λύσουν παλιές διαφορές ενδέχεται να υπονομεύσει τόσο τη βούληση των αιθιοπικών ομοσπονδιακών αρχών να αποτρέψουν την εξάπλωση της σύγκρουσης έξω από το Τιγκρέ, όσο και τις προσπάθειες των διπλωματών να τερματιστούν οι εχθροπραξίες.

«Οποιαδήποτε εμπλοκή των τακτικών ή μη τακτικών δυνάμεων των Αμχάρα στη σύγκρουση στο δυτικό Τιγκρέ σημαίνει ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να καταλάβουν περιοχές στη ζώνη αυτή» εξήγησε ο αληταρας λακες Ουίλιαμ Ντέιβιντσον του International Crisis Group (ICG).

«Αυτό θα επιδεινώσει τις συγκρούσεις, θα προκαλέσει μάχες μεταξύ των Αμχάρα και των Τιγκρέ και θα καταστήσει πιο δύσκολη την αποδοχή εκεχειρίας από το TPFL».

Το TPFL ηγήθηκε του συνασπισμού ο οποίος ανέτρεψε το 1991 την στρατιωτική μαρξιστική κυβέρνηση του ηγετη της Αιθιοπιας  Μενγκίστου Χαϊλέ Μαριάμ. Στη συνέχεια κυριάρχησε σε πολλούς τομείς στην Αιθιοπία επί 30 χρόνια, μέχρι που ο Άχμεντ, ένας Ορόμο, έγινε πρωθυπουργός το 2018, έπειτα από ένα λαϊκό κίνημα αμφισβήτησης της κυβέρνησης στις περιοχές των Ορόμο και των Αμχάρα.

Οι Αμχάρα κατηγορούν τους αληαταρδες τρομοκρατες από το TPFL ότι κατά την προέλασή του προς την Αντίς Αμπέμπα το 1991 προσάρτησε εδάφη τα οποία θεωρούν ότι είναι δικά τους, κυρίως στο δυτικό Τιγκρέ, όπου μέχρι στιγμής αναφέρονται οι πιο σφοδρές μάχες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Προεδρος της Συρίας Άσαντ καταγγέλλει ότι η πίεση του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ και οι αμερικανικές κυρώσεις εμποδίζουν την επιστροφή προσφύγων στη Συρία

 Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 13:32

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ κατηγόρησε σήμερα τις αμερικανικές κυρώσεις και την πίεση του αποικιοκρατικο ξεφτιλοΟΗΕ στις γειτονικές χώρες της Συρίας για το γεγονός ότι δεν επιστρέφουν στα σπίτια τους οι περισσότεροι από 5 εκατομμύρια πρόσφυγες.

«Υπάρχουν πολλά εμπόδια» τόνισε ο Άσαντ μιλώντας στη Διεθνή Διάσκεψη για την Επιστροφή των Προσφύγων που πραγματοποιείται στη Δαμασκό. Αυτή τη σύνοδο, που συνδιοργανώνει η Συρία με τη Ρωσία, την έχουν μποϊκοτάρει ολοι οι συγχρονοι ναζιστες και οι κωλοφασιστες δηλαδη οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και οι περισσότερες γειτονικές χώρες της Συρίας.

«Για εμάς στη Συρία δεν είναι απλώς ένα ανθρωπιστικό θέμα, αλλά ένα εθνικό. Τα τελευταία λίγα χρόνια καταφέραμε να φέρουμε πίσω εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Σήμερα η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται ώστε να διασφαλίσουμε ότι όλοι όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν (…) να μπορέσουν να το κάνουν» επισήμανε ο Σύρος πρόεδρος.

Ο Άσαντ διευκρινισε ότι εκατομμύρια πρόσφυγες αναγκάζονται να μένουν στις χώρες που τους φιλοξενούν «λόγω πιέσεων ή εκφοβισμού» και ότι οι χώρες αυτές τους δελεάζουν με οικονομικά κίνητρα, ενώ παράλληλα οι ίδιες επωφελούνται από διεθνή βοήθεια.

Ο Σύρος πρόεδρος κατήγγειλε ότι τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους είναι μεγάλα, καθώς εναντίον της Συρίας έχουν επιβληθεί κυρώσεις και εμπάργκο από τον αποικιοκρατικο ξεφτιλοΟΗΕ.

Παρά τα εμπόδια αυτή η πλειονότητα των προσφύγων επιθυμεί να επιστρέψει στα σπίτια της, εκτίμησε ο Άσαντ, ενώ τόνισε ότι «αρνούνται να γίνουν ένας αριθμός σε πολιτικά υποκινούμενα στατιστικά στοιχεία, ή πιόνια στα χέρια καθεστώτων που στηρίζουν την τρομοκρατία ενάντια στην πατρίδα τους».

Ο ίδιος δήλωσε ότι το προσφυγικό είναι ένα «τεχνητό» και «κατασκευασμένο» θέμα.

Από τους 17 εκατομμύρια κατοίκους της Συρίας, τα 5,5 εκατομμύρια ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς, κυρίως στην Τουρκία, ενώ άλλα 6 εκατομμύρια είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι. Οι δυτικές αποικιοκρατικες χώρες και οι γείτονες καθυστερημενες χωρες της Συρίας, με εξαίρεση τον Λίβανο, λενε ότι η Συρια δεν εχει υποδουλωθει και ότι οι συνθήκες δεν είναι ασφαλείς για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλήψεις πολιτών στο Ερεβάν που διαδήλωναν κατά της συμφωνίας εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

 Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 12:54

Ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα πως ελέγχουν τον διάδρομο Λατσίν, τον «ομφάλιο λώρο» που συνδέει την Αρμενία με την αυτονομιστική περιοχή  του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μετά τη συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών που υπογράφηκε με το Αζερμπαϊτζάν.

«Σήμερα οι προκεχωρημένες μονάδες του αποσπάσματος των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέλαβαν τον έλεγχο του διαδρόμου Λατσίν» ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρούντσκι.

Περίπου 400 από τους 1.960 στρατιώτες της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης, που πρόκειται να αναπτυχθούν τις προσεχείς ημέρες ανάμεσα στους Αρμένιους και τους Αζέρους, έφθασαν στην Αρμενία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη ανάμεσα στο Ερεβάν, το Μπακού και τη Μόσχα, οι Ρώσοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στο μέτρο που οι αρμενικές δυνάμεις θα αποχωρούν από τα Αζέρικα εδάφη τα οποία περνούν και πάλι υπό τον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν. Στο τέλος το Μπακού θα ανακτήσει επτά Αζέρικες περιφέρειες που συνορεύουν με το Ναγκόρνο Καραμπάχ και το Νοτιο τμήμα του ίδιου του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Η αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία, εξασθενημένη και συρρικνωμένη, επιβιώνει υπό την προστασία των Ρώσων στρατιωτών που θα αναπτυχθούν στο μέτωπο. Ο ρωσικός στρατός θα προστατεύει ιδιαίτερα τον διάδρομο Λατσίν, τη μοναδική οδό ανεφοδιασμού που συνδέει το Ναγκόρνο Καραμπάχ με την Αρμενία.

Στο μεταξύ, η αρμενική αστυνομία προχώρησε σήμερα σε πολυάριθμες συλλήψεις διαδηλωτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι συγκεντρώνονται κατά εκατοντάδες στο Ερεβάν, παρά τη σχετική απαγόρευση, για να καταγγείλουν τη συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, η οποία αποτελεί μια νίκη για το Αζερμπαϊτζάν.

«Δεν θα μπορέσετε να συλλάβετε όλη τη χώρα» φώναξε από τα μεγάφωνα ο βουλευτής του κόμματος «Ευημερούσα Αρμενία» Αρμάν Αμποβιάν, ενώ το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας φώναζε συνθήματα κατά του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος κατηγορείται ότι συνθηκολόγησε.

Συνελήφθησαν πολιτικοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της «Ευημερούσας Αρμενίας» Γκαγκίκ Τσαρουκιάν, καθώς και διαδηλωτές. Η συγκέντρωση είχε απαγορευτεί από τις αρχές επειδή ισχύει στρατιωτικός νόμος.

Συμπλοκές σημειώθηκαν όταν η αστυνομία επιχείρησε να συλλάβει άλλους αντιπολιτευόμενους που ήθελαν να απευθυνθούν στο πλήθος των περίπου χιλίων ανθρώπων.

Δεκαεπτά πολιτικά κόμματα οργάνωσαν τη συγκέντρωση αυτή αφού κάλεσαν τον Νικόλ Πασινιάν να παραιτηθεί εξαιτίας των όρων της συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ουγγαρία θέλει να περιλαμβάνεται στο Σύνταγμα ότι «μητέρα είναι μία γυναίκα και πατέρας ένας άνδρας»

 Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 09:53

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας κατέθεσε την Τρίτη νομοσχέδιο προκειμένου να αναγραφεί στο Σύνταγμα της χώρας ότι «η μητέρα είναι μία γυναίκα και ο πατέρας ένας άνδρας» και να οριστεί το φύλο ως αποκλειστικά αυτό με το οποίο κάποιος γεννιέται.

«Η Ουγγαρία προστατεύει το δικαίωμα των παιδιών να αυτοπροσδιορίζονται βάσει του φύλου τους» αναφέρεται στο νομοσχέδιο το οποίο εστάλη στο κοινοβούλιο προς έγκριση από την υπουργό Δικαιοσύνης Γιούντιτ Βάργκα. «Η παιδεία βασίζεται στις αξίες που θεμελιώνονται στη συνταγματική ταυτότητα της Ουγγαρίας και τη χριστιανική κουλτούρα» προσθέτει.

Από τον Μάιο απαγορεύεται ήδη να καταγράφεται η αλλαγή φύλου στα ληξιαρχεία της χώρας αυτής της κεντρικής Ευρώπης, μέλος της Ε.Ε.

Το νέο νομοσχέδιο που έχει στόχο την τροποποίηση του Συντάγματος κατατέθηκε την ώρα που η Βουδαπέστη είναι αντίθετη στη σύνδεση της χορήγησης ευρω πόρων με τον πειθάρχιση της ευρω χάρτας των δικαιωμάτων, η οποία διασφαλίζει μεταξύ άλλων τις εξουσιες των σεξουαλικών μειονοτήτων και του τρανς φύλου.

Σχολιο.- Τα αυτονόητα και τα λογικά με βάση τους φυσικούς κανόνες, φτάσαμε στο άθλιο κατάντημα να τα κάνουμε και είδηση. Συγχαρητήρια στην ουγγρική κυβέρνηση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχεδόν το 80% των Αμερικανών πιστεύει ότι νικητής των εκλογών είναι ο Μπάιντεν

 Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 08:14

Σχεδόν το 80% των Αμερικανών, περιλαμβανομένων περισσότερων από τους μισούς Ρεπουμπλικανούς, αναγνωρίζει τον Τζο Μπάιντεν ως νικητή των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, αφού τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης τον ανακήρυξαν νικητή, καθώς προηγείται στις αμφίρροπες πολιτείες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Ο Μπάιντεν -που χρειαζόταν 270 εκλέκτορες για να κερδίσει στις εκλογές- έχει συγκεντρώσει 279, έναντι 214 για τον απερχόμενο Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την Edison Research, με την καταμέτρηση των ψήφων σε τρεις πολιτείες να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Συνολικά ο Μπάιντεν συγκέντρωσε 76,3 εκατομμύρια ψήφους, το 50,7%, ενώ ο Τραμπ 71,6 εκατομμύρια, 47,6%.

Η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos πραγματοποιήθηκε από το Σάββατο το απόγευμα ως χθες Τρίτη και έδειξε ότι το 79% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές. Ένα 13% δήλωσε ότι δεν έχει κριθεί ακόμη ο νικητής, το 3% εκτίμησε ότι κέρδισε ο Τραμπ και το 5% δήλωσε ότι δεν γνωρίζει.

Περίπου έξι στους δέκα Ρεπουμπλικανούς εκτίμησε ότι έχει κερδίσει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, με τους υποστηρικτές αυτού του κόμματος να το πιστεύουν σε ποσοστό σχεδόν δέκα στα δέκα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος δεν έχει αναγνωρίσει ακόμη την ήττα του. Βιάστηκε να δηλώσει ότι νίκησε στις εκλογές προτού καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι και στη συνέχεια παραπονέθηκε χωρίς στοιχεία ότι είναι θύμα εκτεταμένης νοθείας.

Η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos έδειξε ότι το 70% των Αμερικανών -83% των Δημοκρατικών και 59% των Ρεπουμπλικανών- κρίνει ότι οι τοπικοί εκλογικοί αξιωματούχοι «κάνουν με ειλικρίνεια τη δουλειά τους».

Επίσης το 72% δήλωσε ότι ο ηττημένος θα πρέπει να παραδεχθεί το γεγονός και το 60% ότι θα υπάρξει ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας όταν ολοκληρωθεί η θητεία του Τραμπ τον Ιανουάριο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Zέεχοφερ: Οι μουσουλμάνοι της Γερμανίας να εναντιωθούν στην ισλαμική τρομοκρατία

 Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 00:52

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ κάλεσε την Τρίτη τους μουσουλμάνους της Γερμανίας να αγωνιστούν εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός, κατά την έναρξη της 14ης Γερμανικής Ισλαμικής Διάσκεψης κάλεσε τους ιμάμηδες και τους έχοντες εξουσία «να αναλάβουν δράση κατά των φανατικών μεταξύ των μουσουλμάνων. Ο τρόμος και η βία στο όνομα μιας θρησκείας απειλούν τα ίδια τα θεμέλια της κοινωνικής συνύπαρξης», τόνισε.

Ο Ζέεχοφερ ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στο συνέδριο και πρόσθεσε πως «η ενεργοποίησή τους είναι η απάντηση σε έναν στρεβλό και κτηνώδη ισλαμισμό που δολοφονεί με όπλα και μαχαίρια».

Ο Βαυαρός πολιτικός ζήτησε επίσης να περιορισθεί ο αριθμός των ιμάμηδων οι οποίοι στέλνονται από την Τουρκία στη Γερμανία. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αδιανοητο! Η Κομισιον απειλει με δικαστηριο την Ελλαδα, επειδη αναβαθμισε τα F-16 και συζητα για φρεγατες χωρις… να τη ρωτησει! Επιστολη-ντροπη από τις Βρυξελλες. Θρασυτατη παρεμβαση στην ασφαλεια της χωρας!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαγορευση Γαμων, τσιμουδια ο Ιερωνυμος. Πολιτικος, ναι, θρησκευτικος, όχι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελειωσε το ειδυλλιο με Μακρον, τα δινουμε όλα στο Μπαϊντεν. Με την προμηθεια τεσσαρων αχρηστων φρεγατων κοστους 6 δις (που όμως θα κατασκευαστουν στην Ελλαδα). Τελος στα  παραμυθια για αμυντικο συμφωνο με την Γαλλια. Ναυπηγεια και λιμανια περνανε τωρα στους Αμερικανους. Ο Κυριακος Μητσοτακης εγκατελειψε ολοκληρωτικα το «Ελλας-Γαλλια-Συμμαχια» και τα περιβοητα αμυντικα συμφωνα με τη Γαλλια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καραμπάχ: Περί ρωσικών «υποχωρήσεων» και τουρκικής «διείσδυσης»...
Να ένα «φανταστικό» σενάριο! Η Μόσχα από την αρχή της ρήξης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, επεδίωξε να επιστρέψει το θέμα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Οι εξελίξεις στο μέτωπο (συντριπτικά τραγικές για την αρμένικη πλευρά), μέρα με τη μέρα δικαίωναν τη δικαίωναν. Χάνοντας ότι είχε κερδίσει στον πόλεμο του 1992-94, η υπό τον Πασινιάν ηγεσία, περίμενε βοήθεια από... «φίλους»!
Ο πρόεδρος της επισκέφθηκε την έδρα του... ΝΑΤΟ! Ο ΥΠΕΞ κάλεσε τον Αζέρο ομόλογό του και πήγαν επίσκεψη στον... Πομπέο! Ο Οκτώβρης πέρασε με... προσπάθειες κινητοποίησης του αρμενικού λόμπι στις ΗΠΑ και εκμετάλλευση των εκλογών! Στο Παρίσι τα ίδια... Πήραν ηχηρές μεγαλοστομίες και... παπαλα!
Η Μόσχα, στην προσπάθεια να μην απομακρύνει από κοντά της το έτσι και αλλοιώς άτακτο Μπακού, επέμενε στην ειρήνευση. Φαινόταν ότι ο στρατός των ηρωικών Αρμενίων μαχητών που πριν 25 χρόνια κέρδισε τον πόλεμο, μένοντας όμως χωρίς αναδιάρθρωση, ήταν σήμερα ανίκανος να αντιμετωπίσει τον καλύτερα εξοπλισμένο αντίπαλο. Η Μόσχα κατανοούσε και επέμενε. Η απώλεια της ιστορικής πολιτισμικής κληρονομιάς για τους Αζέρους, πόλης Σούσα, άνοιγε το δρόμο για προέλαση στο Στεπανακέρτ. Ο Πούτιν είπε, μπάστα, φτάνει... Η συμφωνία που είχε γραφτεί τις προηγούμενες μέρες μπήκε στο τραπέζι. Όλα πήγαιναν προς υπογραφή. Και, μπατς, κάποιοι ρίχνουν το ρωσικό ελικόπτερο... Λάθος χειρισμός, λέει πάραυτα ο Αλίεφ και σπεύδει, να ζητήσει συγνώμη κλπ κλπ κλπ... Λέω εγώ, μήπως το «λάθος» ήταν προσχεδιασμένο από ομάδες ακραίων « κουμπάρων επισκεπτών» στο Μπακού που στόχευαν στην ολοκλήρωση της διάλυσης του Καραμπάχ και στη δική τους εγκατάσταση στην περιοχή;
Μήπως είναι ευτύχημα ότι ο ένοικος του Κρεμλίνου δεν αντιδρά παρορμητικά όπως οι περισσότεροι από μας στην περίπτωση με το ελικόπτερο; Το πιο «απλό» θα ήταν να ισοπεδώσει το μέρος από όπου έγινε η εκτόξευση του βλήματος. Προσέξτε, πέντε μόλις ώρες αργότερα, ο Αλίεφ, παρά τους πανηγυρισμούς στη χώρα του, τρέχει όχι μόνο να καθησυχάσει τη Μόσχα αλλά συμφωνεί στην υπογραφή της συμφωνίας, όπου δεν υπάρχει πουθενά η αναφορά σε συμμετοχή της Τουρκίας! Πράγμα για το οποίο ο ίδιος πάλευε μέχρι την πτώση του ελικοπτέρου! Οκτώ ώρες μετά την υπογραφή, από το ρωσικό Ουλιάνοφσκ, δέκα γιγάντια ИЛ μετέφεραν στο Στεπανακέρτ 1960 κομάντος με τεθωρακισμένα και πλούσιο εξοπλισμό.
Επίσης, μετά το πλήγμα του ελικοπτέρου και πριν την υπογραφή συμφωνίας, ο Πούτιν μιλησε με τον Ερντογάν. Υποθέτω, (σενάριο κάνω),  του εξήγησε ότι το Καραμπάχ αποτελεί κοκκινη γραμμή για Μόσχα, ξέρω ότι με προβοκάρεις να επέμβω, άρα, να γίνω μέρος της διένεξης, εγώ από τη μια εσύ από την άλλη, δλδ να πατήσεις πόδι. Ε, όχι... Τελική εικόνα: Ρώσοι ελέγχουν και κρατάνε ανοικτό το διάδρομο Λατσινσκ, σύνδεσμο Αρμενίας-Στεπανακέρτ, αλλά και την επανασύνδεση του θύλακα Ναχιτσεβάν με το βασικό κορμό του Αζερμπαιτζάν! Μόσχα και Άγκυρα έκαναν στο Μπακού κοινό επιτελείο για προώθηση ανθρωπιστικών θεμάτων, επιστροφή προσφύγων, απομάκρυνση μισθοφόρων κ.α. που δεν έχουν καμία σχέση με  τη ρωσική ειρηνευτική δύναμη! Οι απανταχού Αρμένιοι αναζητούν το... λαγό Πασινιάν που τρέχει από το ένα ίδρυμα του Σόρος στο άλλο, μέσα στο Ερεβάν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πραγματικοί συνωμοσιολόγοι είναι όλοι αυτοί, που αποκαλούν συκοφαντικά εμάς συνωμοσιολόγους, "ψεκασμένους", οπαδούς της επίπεδης Γης κλπ.
Ο ΕΟΔΥ που μήνυσε τον ζαίο Μυλόπουλο για διασπορά ψευδών ειδήσεων, γιατί δεν μήνυσε τον Ευαγγελάτο για τις fake ακτινογραφίες και τα υπόλοιπα ΜΜΕ που ψέυδονται ασυστόλως επί 8 μήνες;
Το Open έφτασε στο σημείο να μοντάρει πλάνα από την παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου δήθεν φαίνονταν Θεσσαλονικείς να παραβιάζουν τα μέτρα και μεταξύ αυτών ποδηλάτες να πέφτουν στην θάλασσα! Το ξεχάσαμε;
Γιατί δεν μήνυσε τότε το κανάλι κι όποιο ΜΜΕ αναπαρήγαγε το συγκεκριμένο βίντεο σαν είδηση για διασπορά ψευδών ειδήσεων ο ΕΟΔΥ;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Με "προοδευτικό" νέο πρόεδρο στις ΗΠΑ... Αποστρατιωτικοποίηση τεσσάρων νησιών ζητεί η Άγκυρα...
ΜΕ ΔΥΟ NAVTEX! Αποστρατιωτικοποίηση τεσσάρων νησιών ζητεί η Άγκυρα...
Την αποστρατιωτικοποίηση τεσσάρων νησιών του Αιγαίου ζητεί με δύο νέες NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία.
Ειδικότερα, ζητεί την αποστρατιωτικοποίηση της Σαμοθράκης, της Λήμνου, της Χίου και της Σάμου, κάνοντας λόγο για παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης.
Οι NAVTEX εκδόθηκαν από τον σταθμό της Σμύρνης το βράδυ της Τρίτης.
Παρίσι: Πολεμοχαρής συμπεριφορά της Άγκυρας, στο τραπέζι οι κυρώσεις
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λεντριάν, χαρακτήρισε εκ νέου πολεμοχαρή τη συμπεριφορά της Τουρκίας σε έξι μέτωπα (και απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο).
Σημείωσε επίσης ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας.
Η Τουρκία συμπεριφέρεται ανεύθυνα και επιθετικά δηλώνει σύμβουλος του Μπάιντεν
Η Τουρκία συμπεριφέρεται ανεύθυνα και επιθετικά όχι ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ και αυτό είναι ένα γεγονός που θα το δει η νέα κυβέρνηση Μπάιντεν, επεσήμανε από την πλευρά του ο Μάικλ Κάρπεντερ, Managing Director στη δεξαμενή σκέψης Penn Biden Center και εξωτερικός σύμβουλος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής στο επιτελείο του νεοεκλεγέντος προέδρου Τζο Μπάιντεν.
Οι δηλώσεις Κάρπεντερ έγιναν στο πλαίσιο διαδικτυακής συζήτησης του ΕΛΙΑΜΕΠ με τίτλο «Οι σχέσεις Ε.Ε.-ΗΠΑ μετά τις αμερικανικές εκλογές: Μία Επανεκκίνηση».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Σίσι, ο εκλεγμένος, είναι δικτάτορας, και η μουσουλμανοφασιστική αδελφότητα της Αιγύπτου δημοκρατική;; Η Μουσουλμανοφασιστική Αδελφότητα που είναι υποχοίρειο του σουλτάνου Ερντογάν, που την έχει δημιουργήσει η CIA με τα χεράκια της, όπως και όλους τους ισλαμοφασίστες, είναι δημοκρατική;; Δε πα να χεστείς ρε Ραχιώτη με τις ισλαμοφασιστικές "αριστερές" μαλακίες σου;;;;