Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Δευτερα 16 Νοεμβριου 2020

 

Έτσι χωρίς λόγο - κοίτα τι θυμήθηκα !!! - Άσχετο με σήμερα ... 

Ο Γεώργιος Γεωργαλάς: Έλληνας δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, δημιουργός της Γενικής Γραμματείας Τύπου και Πληροφοριών και πρώτος κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την περίοδο της χούντας.

Σχολιο.- Λενε μερικοι ότι ηταν διαβασμενος. και η Ριφενσταλ που έκανε τις (καταπληκτικές) ταινίες επί Χίτλερ ήταν από τα καλύτερα μυαλά.... Αμ ο Γκαίμπελς ; (που θα τρίβει τα χέρια του από την κόλαση με όλα αυτά που συμβαίνουν στον πλανήτη) Εντεταλμένα νοήμονα ζόμπι όπως ο λεγάμενος. Μην μπερδεύουμε την συνείδηση με την γνώση...

Σχολιο.- ...και μεταμεληθείς......κομμουνιστής -καθοδηγητής..της διαφωτισης..περασε πολυ ευκολα στην εντελως " απεναντι οχθη "



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

Εμείς οι πιο κάτω υπογράφοντες τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ αυτή Έλληνες Πολίτες δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας από την ΚΑΤΟΧΗ την οποία βιώνουμε από την 6-5-2010, επαναφέροντας και διευρύνοντας την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που πρώτοι οι Πρόγονοί μας δίδαξαν στον Κόσμο και που τόσο πολύ έχει συνολικά απαξιωθεί και βιαστεί από τους Κυβερνήτες-Εξουσιαστές σε όλο τον Κόσμο.

Καλούμε λοιπόν τους Πολίτες , που αντιλαμβάνονται και θέλουν να τιμήσουν τν έννοια της λέξης αυτής, να εγκαταλείψουν τα δεσμά με τα οποία λειτουργούσαν πάντα και που

έφεραν την Ελλάδα στο Χείλος του Γκρεμού εγκαταλείποντας τα διάφορα χρώματα με τα οποία ήταν ντυμένα και που αποκαλούνταν Πολιτικά Κόμματα και με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους να απαιτήσουν την παράδοση της Διακυβέρνησης του Τόπου στον ίδιο το Λαό, ο οποίος μέσα από Δημοκρατικές Διαδικασίες θα κληθεί να αποφασίσει για το Μέλλον του πρωτογενώς με ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει άμεσα και θα αρχίσει να υλοποιείται από μια Προσωρινή Κυβέρνηση την οποία ο ίδιος θα επιλέξει, και που θα προταθεί η σύνθεσή της από τους ίδιους τους Πολίτες, μέσα από Οργανωμένες Τοπικές Συνελεύσεις Πολιτών.

Οι άμεσοι στόχοι της Κυβέρνησης αυτής πρέπει να είναι δεσμευτικά απόλυτα οι εξής

1.- Παραπομπή στη Δικαιοσύνη όλων εκείνων που έφεραν την Ελλάδα σε Καθεστώς ΚΑΤΟΧΗΣ είτε με ενεργή είτε με παθητική στάση, σε εφαρμογή του Άρθρου 134παρ.2 και επόμενα, σε συνδυασμό και με τις διατάξεις των Άρθρων 15 και 16 του Ποινικού Κώδικα, και του Άρθρου 120παρ.3 του Συντάγματος.

Άμεσες διαδικασίες καταγγελίας και αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΕΥΡΩ, με την επιστροφή σε Εθνικό Κρατικό Νόμισμα, που σημαίνει την επιστροφή και τον έλεγχο της Οικονομίας μας, αποδεσμευόμενοι πλήρως από την κάθε είδους εξάρτηση .

3.-Επαναπροσδιορισμός της Διεθνούς Θέσης της Χώρας στη Βάση της Αμοιβαιότητας και της εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου.

4.-ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ , που να αφορά τα χρέη των Πολιτών στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, με εξαίρεση τα δόλια Χρέη.

5.- Διαγραφή των Χρεών προς Τράπεζες και επαναφορά άμεση στους Νόμιμους Ιδιοκτήτες των περιουσιακών στοιχείων των Πολιτών που λεηλατήθηκαν στα χρόνια της ΚΑΤΟΧΗΣ, έστω και αν έχουν περάσει στην Δευτερογενή Αγορά

6.- Άρνηση και Διαγραφή του φερόμενου Δημόσιου Χρέους, υλοποιώντας το Εσωτερικό και Διεθνές Δίκαιο

7.-Εθνικοποίηση του συνόλου της Δημόσιας Περιουσίας που μεταβιβάστηκε σε τρίτους, Φυσικά η Νομικά Πρόσωπα, ασκώντας τα Κυριαρχικά μας Δικαιώματα που παραβιάστηκαν ασύστολα σύμφωνα με το Εθνικό μας Δίκαιο και όχι μόνον.

8.- Απαίτηση αποκατάστασης της Οικονομικής καταστροφής που επέφερε η Γερμανία κατά της περίοδο της ΚΑΤΟΧΗΣ σαν συνέπεια του Β Παγκόσμιου Πολέμου, με προσφυγή στον Ο.Η.Ε., ασκώντας τα Δικαιώματά μας του Ιδρυτικού Μέλους του Οργανισμού.

9.-Επαναφορά, γενικά ολόκληρου του Νομικού Καθεστώτος που ίσχυε πριν την 6-5-2010, σαν σημείο εκκίνησης για ένα αξιοπρεπές Μέλλον που σημαίνει αξιοπρεπή Ζωή (Μισθούς-Συντάξεις-Εργασιακά, κ.λ.π.).

10.- Εξασφάλιση με όλα τα μέσα και απόλυτα της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Κυριαρχίας από οπουδήποτε και αν αυτή απειληθεί

11.- Κλείσιμο Τραπεζών με εγγύηση των Καταθέσεων και λειτουργία των Ταμείων με ταυτόχρονο έλεγχο από Κλιμάκια Επιθεωρητών και Εισαγγελέων.

12.- Δημιουργία Νέων Τραπεζών Ειδικού Σκοπού, π.χ. Αγροτών, βιοτεχνών κ.λ.π.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ

ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΙΣΟΚΡΑΤΗ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ 3Ι (ΤΡΙΩΝ ΓΙΩΤΑ)

ΙΣΗΓΟΡΙΑ-ΙΣΟΚΡΑΤΙΑ-ΙΣΟΝΟΜΙΑ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο Σολωμός συνάντησε την αρμενική αλήθεια: H ντροπή της Δύσης

Ξεσπιτωμένοι, φεύγουν άνθρωποι νοικοκυραίοι από την αγαπημένη τους πατρώα γη των παιδικών τους αναμνήσεων και, αφού στερνοφιλήσουν την εξώπορτα του πατρικού τους και διαβούν για τελευταία φορά το κατώφλι, βάζουν φωτιά στις περιουσίες τους, στα αγαθά μιας ζωής ολόκληρης, για να μη αξιωθεί κανένας κατακτητής, σαν αρπακτικό, να τα βεβηλώσει.

Έτσι, εισπνέουν για τελευταία φορά τον ελεύθερο αέρα και το βρεγμένο χώμα της αέναης γης τους και, με βαθιά ανάσα, παίρνουν τον πικρό δρόμο της προσφυγιάς, με προορισμό τη μάνα Αρμενία. 

Μόνο τα μνήματα των γονιών τους θα μείνουν πλέον να θυμίζουν νοερά το πάλαι ποτέ αρμενικό στοιχείο στο πολύπαθο Αρτσάχ, όσο μπορέσουν και αυτά, αγέρωχα και ανατριχιαστικά παγωμένα συνάμα, να αντισταθούν στη λυσσώδη μανία του πεινασμένου εισβολέα.

Χαρές και λύπες τους αφήνουν πίσω λοιπόν, προσπαθώντας να βρουν μέσα τους το απαραίτητο θάρρος που χρειάζεται για μια νέα αρχή. Τόσο βαθιά, που μόνο η δύναμη της θέλησης για ζωή μπορεί να φτάσει. Κανένα προηγμένο μηχάνημα εκατομμυρίων... 

Θα προκόψουν στις νέες τους «πατρίδες», γιατί είναι απλοί άνθρωποι του μόχθου. Παρά τις όποιες αντιξοότητες.

Όπως τα κατάφεραν περίτρανα και οι δικοί μας πρόφυγες, οι Μικρασιάτες, στην αφιλόξενη τότε φτωχή Ελλάδα, με την παράδοση και το μεράκι τους, διαδραματίζοντας καταλυτικό ρόλο στην περεταίρω ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους στον Μεσοπόλεμο. 

Πράγματι, μία ρεαλιστική προσέγγιση ορίζει ότι η αρμένικη ηγεσία προέβη λάθη βαρύνουσας γεωστρατηγικής σημασίας, εκ των οποίων αρκετά απέβησαν μοιραία. 

Ωστόσο, τέτοια οδυνηρή εξέλιξη δεν άξιζε, ιδίως σε έναν λαό που έχει βιώσει τόσα δεινά κατά την μακραίωνη ιστορία του!

Δεν έπρεπε να επιτραπεί αυτός ο διασυρμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας!

Από την άλλη, θα πει κανείς εύλογα ότι «αυτοί είναι οι όροι του παιχνιδιού και καιρός είναι να πάψουμε να τα βλέπουμε ρομαντικά τα πράγματα». Πρέπει να συμφωνήσω μαζί του χωρίς αντίλογο. 

Ο πόλεμος είναι αμείλικτος και τα αποτελέσματά του εξίσου, τα οποία ορίζονται από τους νικητές και την ισχύ που η ταπείνωση του ηττημένου τους προσδίδει. 

Η παραπάνω περίπτωση μου υπενθύμισε πολλάκις την περίφημη και άκρως διαχρονική ρήση του εθνικού μας ποιητή, Διονύσιου Σολωμού, κατά την οποία δηλώνει αυστηρά ότι «το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ο,τι είναι αληθές».

Κατά πόσο, λοιπόν, «αληθές» υπήρξε το Αρτσάχ για το αρμενικό έθνος; 

Η απάντηση σε αυτό το δύσκολο και εν ολίγοις πολυσήμαντο ερώτημα θα αργήσει να έρθει, καθώς απαιτείται τόσο ο απαραίτητος χρόνος όσο και ο κατάλληλος «χώρος» για μία εκτεταμένη και σε βάθος συζήτηση επί του ζητήματος, μακρυά από το κράτος της πολεμικής μανίας και του θυμικού. 

Μου έρχονται στο μυαλό θλιβερές, ανείπωτης φρίκης εικόνες από το μνημειώδες βιβλίο «Η Μάστιγα της Ασίας», τα απομνημονεύματα του μεγάλου φιλέλληνα διπλωμάτη στη Σμύρνη, Τζώρτζ Χόρτον, από τη σφαγή και τον διωγμό των Ελλήνων και των Αρμενίων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Εικόνες οι οποίες σήμερα δεν έχαιραν των αναρίθμητων ρεπορτάζ των εγχώριων ΜΜΕ, το αστείρευτο ενδιαφέρον των οποίων μονοπωλείται μετά μανίας από τον «αόρατο εχθρό». 

Και απορώ: τί προμηνύει, άραγε, αυτή η απερίγραπτη τραγωδία για την γνωστή μας εθελούσια «Ιφιγένεια» εν τη Ευρώπη, και τον πολύπαθο λαό της;Τί της επιφυλάσσει το προσεχές μέλλον, δοθείσης της άκρατης βουλιμίας του Σουλτάνου μετά της αρωγής των περιφερειακών του αυλικών καθώς και της βουβής αποδοχής της παράνομης βάσει Διεθνούς Δικαίου τάσης αυτής από την συνεχώς χωλαίνουσα «ευρωοικογένεια»; 

Μία είναι η αλήθεια: το Αρτσάχ καταλήφθηκε οριστικά, μαζί με ένα μεγάλο κομμάτι της ψυχής κάθε ελεύθερου νου της οικουμένης.

Έντονη η ντροπή της «πολιτισμένης» Δύσης! 

Έστω, έτσι θα έπρεπε να είναι, μπροστά στην εικόνα του ξενιτεμού...

Ποτέ, ποτέ ξανά!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα κατάφεραν να έχουν απέναντί τους τον Σύνδεσμο Αντιστασιακών 1967-1974, την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, τη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου, την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, το ΚΚΕ και σύσσωμη την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, το κεντροαριστερο ΜΕΡΑ25, μέχρι και το κεντροδεξιο ΣΥΡΙΖΑ, συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους κ.λπ. κ.λπ.

Μαζί τους έχουν τα ΜΑΤ, το Ecali Club και τη Φώφη Γεννηματά με το δεξιοτατο ΚΙΝΑΛ. Α, ναι! Και τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο. Αυτόν που έγραφε ότι το Πολυτεχνείο ήταν λάθος, γιατί ανέκοψε τη διαδικασία φιλελευθεροποίησης της χούντας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η παραβίαση του Συντάγματος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει στη μνήμη τη στάση της Δεξιάς λίγο πριν την 21η Απριλίου 1967. Τότε που κορυφαίοι δεξιοί παράγοντες -ανάμεσά τους και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής- τάσσονταν απροκάλυπτα υπέρ μιας αντιδημοκρατικής εκτροπής, μιας βασιλικης χουντας.

Η ύπαρξη «χούντας» στον στρατό, δηλαδή συγκροτημένου συνδέσμου αξιωματικών που απέβλεπε στην επιβολή δικτατορίας, καταγγελλόταν σταθερά από την Αριστερά, αλλά και από το Κέντρο, ιδιαίτερα μετά το εκλογικό πραξικόπημα του 1961 κι ακόμη περισσότερο μετά το βασιλικό πραξικόπημα του Ιουλίου 1965. Ακολουθησε η λαϊκη εξεγερση με τα Ιουλιανα. Επρόκειτο για μια καταγγελία που η Δεξιά απέκρουε, υποστηρίζοντας πως πίσω απ’ αυτήν κρυβόταν η επιδίωξη των κομμουνιστών και των συνοδοιπόρων τους να συκοφαντήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και να πετύχουν την αποδιάρθρωσή τους, με την απομάκρυνση των εθνικοφρόνων αξιωματικών. 

Εντούτοις, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει επί δεκαετίες το φως της δημοσιότητας, η πιθανότητα και αναγκαιότητα μιας αντιδημοκρατικής εκτροπής δεν ήταν έξω από τη συλλογιστική κορυφαίων παραγόντων του καθεστώτος, με πρώτο και κύριο τον ίδιο τον βασιλιά Κωνσταντίνο. Ανάμεσά τους ήταν και ο εγκατεστημένος στο Παρίσι ιδρυτής της ΕΡΕ και πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος, το 1966, ανέφερε ότι «… θα πρέπει να αντιμετωπισθή ίσως η λύσις της εκτροπής». Επίσης, σε επιστολή του προς τον Κωνσταντίνο Τσάτσο, έγραφε: «Είναι στιγμαί κατά τας οποίας η κρίσις των θεσμών αλλά και των ηθών είναι τόσον βαθεία, ώστε δια να σώσεις την δημοκρατίαν, οφείλεις να την ξανακάνης».

Απαντώντας, ο Τσάτσος, δήλωνε απερίφραστα τη συμφωνία του: «… για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, εισηγούμεθα –(λέω “…γούμεθα”, διότι ασπάζομαι… ανεπιφύλακτα τις σκέψεις σου). Εισηγούμεθα, λοιπόν, παρεκτροπήν από το πολίτευμα και μίαν προσωρινήν δικτατορίαν –ίσως ενός έτους». 

Ανάλογες θέσεις θα εκφράσει ο Καραμανλής και μετά την επιβολή της δικτατορίας. Απευθυνόμενος στον βασιλιά, στις 9 Νοεμβρίου 1967 (ένα μήνα πριν από το αποτυχημένο βασιλικό κίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967), αναγνώριζε την ανάγκη καθεστώτος «έκτακτης εξουσίας» χωρίς εκλογές, για τη συντηρητική αναθεώρηση του Συντάγματος, τη λήψη αντιδημοτικών μέτρων στην οικονομία κ.λπ.

Το ιδεολογικό κλίμα για την αντιδημοκρατική εκτροπή καλλιεργείται από τον Σάββα Κωνσταντόπουλο, ο οποίος, το 1966, εκδίδει την εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος». Τον ίδιο χρόνο, με το βιβλίο του «Ο φόβος της δικτατορίας», κάνει σαφή αναφορά στο «ενδεχόμενο μίας διαιτητικής δικτατορίας». 

Κινούμενος στη γνωστή κατεύθυνση του «κομμουνιστικού κινδύνου», υποστηρίζει ότι «η απειλή δικτατορίας, που αντιπροσωπεύει, οδηγεί πολλούς στη σκέψι, όταν παρατηρείται έντασι της κομμουνιστικής δραστηριότητας, ότι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος, για να εξουδετερωθεί, είναι η δικτατορία». 

Τις απόψεις Κωνσταντόπουλου επικροτούσε ο αρχηγός της ΕΡΕ Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ενώ ο Καραμανλής έβρισκε το βιβλίο «ενδιαφέρον και επίκαιρο». Ανάλογος ήταν ο προσανατολισμός και της στρατιωτικής ηγεσίας, που από τις αρχές Απριλίου 1967 προετοιμαζόταν, σε συνεννόηση με τον βασιλιά, για την επιβολή στρατιωτικού καθεστώτος είτε λίγο πριν είτε αμέσως μετά τις εκλογές, που είχαν προκηρυχθεί για τις 23 Μαΐου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τα ξημερώματα σήμερα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν μαζικές συλλήψεις στις αφετηρίες και τις στάσεις των λεωφορείων, για παράβαση της αστυνομικής διαταγής που απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε δημόσιους υπαίθριους χώρους. 

Όπως διέρρευσε από την ΕΛ.ΑΣ., μέσα στο επόμενο μισάωρο πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα και ο υπουργός Μεταφορών, ως υπεύθυνος για τις παράνομες αυτές συναθροίσεις. 

Τις σχετικές ανακρίσεις θα διεξάγει ο Νίκος Μαστοράκης, ενώ ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος φέρεται να έχει δηλώσει πως οι συλλήψεις είναι συνταγματικά νόμιμες. 

Τις προέβλεπε, όπως είπε, και το Σύνταγμα του 1973, με βάση το οποίο αντιμετωπίστηκαν και εκείνοι που καταλαμβάνοντας τότε το Πολυτεχνείο ματαίωσαν τον εκδημοκρατισμό της χώρας που είχε δρομολογήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γεώργιος Παπαδόπουλος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ε, τώρα! Αφού ανέλαβε και ο Νίκος Μαστοράκης να στηρίξει την κυβερνητική απαγόρευση, γίνεται ολοφάνερο ότι στόχος είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. 

Έχοντας ανακρίνει τότε τους συλληφθέντες στο ΚΕΒΟΠ, κάθε που ακούει για Πολυτεχνείο, η σκέψη του πετάει στον ασθενή και τον γύψο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ! 

"Και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ σπάθην κρατεί στα χέρια του για να αμυνθεί εναντίον των δαιμόνων. Δεν κρατεί άνθη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης, μετά τη δολοφονία του Κύπριου φοιτητή Ιάκωβου Κουμή και της νεαρής εργάτριας Σταματίνας Κανελλοπούλου, κατά την απαγορευμένη πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία, σαν σήμερα, στις 16 Νοεμβρίου 1980.

Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. είχαν βάψει τα χέρια τους στο αίμα του μαθητή Σιδέρη Ισιδωρόπουλου (παραμονή Πρωτομαγιάς 1976), της γηραιάς μικροπωλήτριας Αναστασίας Τσιβίκα (25 Μαΐου 1976), του γιατρού Βασίλη Τσιρώνη (11 Ιουλίου 1978), της φοιτήτριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου (28 Ιουλίου 1980), του Κουμή και της Κανελλοπούλου.

Σχολιο.- Για εκείνη τη συνεδρίαση της βουλής, στην οποία ο Ράλλης εκστόμισε τα περί Αρχαγγέλου Μιχαήλ, οφείλουμε να αποδώσουμε φόρο τιμής στην εντιμότητα του Γιάννη Ζίγδη, ο οποίος αναφέρθηκε στα ΜΑΤ με τρόπο που ουδείς άλλος πολιτικός αρχηγός έχει τολμήσει.

"Η βασική αιτία του κακού είναι ότι η κυβέρνηση διατηρεί ένα Σώμα που αποτελεί ντροπή, τα ΜΑΤ. Δεν είναι αστυνομία αυτό, αυτό είναι Σώμα ΕΣ-ΕΣ, είναι χειρότερο από την ΕΣΑ, τα μέλη του είναι κακούργοι, όχι ότι οι άνθρωποι γεννήθηκαν κακούργοι, αλλά εκπαιδεύονται για να γίνουν κακούργοι. Τους είδα στη Ρόδο, όπου επετέθηκαν εναντίον ενός λαού που έκανε μια ειρηνική παρέλαση. Επετέθηκαν με τέτοια λύσσα, που δεν έχω δει ούτε στους Ιταλούς φασίστες, όταν ήμουν παιδί στη Ρόδο (...) Ας έχουμε μια ειδική συνεδρίαση για το αν μπορεί μια Δημοκρατία να διατηρεί κρατικά όργανα, τύπου ΜΑΤ. Αυτά είναι μόνο για τους Χίτλερ, μόνο για τους Μουσολίνι. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν σε μια δημοκρατική Πολιτεία".

Σχολιο.- Φωτεινή εξαίρεση ο Ζίγδης. Θυμάστε τη δήλωση του Ανδρέα εκείνη την άγρια νύχτα;

Μας άδειασε με τον χειρότερο τρόπο! Ο Ανδρέας έδινε διαπιστευτήρια ενόψει εκλογών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και βέβαια, θα 'ταν άδικο να ξεχάσουμε το ΣΥΡΙΖΑ που εφάρμοζαν την απαγόρευση κυκλοφορίας και καλλιεργούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια το ιδεολογικό κλίμα "του νόμου και της τάξης". Στέλνοντας κόσμο στα νοσοκομεία με σπασμένα κεφάλια και αναπνευστικά προβλήματα από χημικά, με προσαγωγές, βασανισμούς, συλλήψεις. 

Σαν απόψε ήταν, στις 15 Νοεμβρίου 2016, που τα ΜΑΤ, εφαρμόζοντας την απόφαση Τόσκα για απαγόρευση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας, μας μακέλεψαν για μια ακόμη φορά.

Γιατί διαδηλώναμε κατά της επίσκεψης Ομπάμα. Που προκλητικότατα, ως εκδήλωση ασέβειας του ίδιου και του Τσίπρα προς την ιστορική μνήμη, πραγματοποιήθηκε κατά την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη. Με το "Έξω οι ΗΠΑ" και το "Έξω το ΝΑΤΟ".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκθετη η κυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών κατσαπλιάδων, μετά και από την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που κρίνει αντισυνταγματική την απαγόρευση των συναθροίσεων. 

Και μιλάμε για ένα σώμα που δύσκολα θα το χαρακτήριζες εχθρικά διακείμενο προς αντιδημοκρατικές πρακτικές. Απλώς, η κυβέρνηση των ακροδεξιών κατσαπλιάδων το παράκανε. Και δημιουργεί πολύ άσχημο προηγούμενο για την ίδια την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος. 

Κάτι που μπορεί να αποτελεί τη χαρά των Βορίδηδων, των Γεωργιάδηδων, των Πλεύρηδων, των Μπογδάνων και των Χρυσοχουντίδηδων, όχι όμως και όλων εκείνων που έχουν μια συνολικότερη εποπτεία πάνω από στενά κυβερνητικα ακροδεξιά συμπλέγματα. Και που ανησυχούν για την όξυνση των αντιθέσεων σε μια κρίσιμη περίοδο που κανένας δεν ξέρει τι ξημερώνει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

Απαγόρευση συγκέντρωσης οικογένειας Μητσοτάκηδων πάνω από 3 άτομα σε κάθε κυβερνητική θητεία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς κρατούντας, ενταύθα:

Η Μ@λακία που σας δέρνει εκτόξευσε τα κρούσματα.

-Δρ. σεξολογίας-



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" μα είναι για την υγεία μας, όχι για πολιτικούς λόγους"... Επιμένουν οι παπαγάλοι της κυβέρνησης για την απαγόρευση συνάθροισης άνω των 3 ατόμων. Την υγεία με να έχουμε, να σκεφτόμαστε και να έχουμε απορίες:

- σήμερα, στην Ελλάδα όπου " συναθροίζονται" άνω των 3 ατόμων θα παρέμβει η αστυνομία; Δηλαδή σε ΜΜΜ, Εργοστάσια, σούπερ μάρκετ, Κλούβες με αστυνομικούς κλπ; Δεν θα συγκεντρωθούν πουθενά άνω των 3;

- Στην επαρχία αν πάνε στο χωράφι για ελιές θα επέμβει η αστυνομία;

- Στις 18/11 υπάρχει ο αγώνας της Εθνικής Ελλάδας με τη Σλοβενία. Θα υπάρξει συγκέντρωση δεκάδων ανθρώπων και σε κλειστούς χώρους. Ή θα παίξουν " μονο" όπως λέγαμε παιδιά, 3 με 3; Θα απαγορευτεί;

- το μέτρο πιάνει ως τις 18/11. Γιατί; Μετά τις 18/11 δεν υπάρχει κίνδυνος; Δε θα υπάρχει " έκτακτη " ανάγκη;

Ας το ξαναπούμε! Ο ιός υπάρχει, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, όχι τεράστιος που λένε αλλά υπαρκτός, οι συγκεντρώσεις πρέπει να γίνονται με συγκεκριμένα μέτρα. Αλλά ο ιός του φασισμού είναι εξίσου επικίνδυνος. Εχτές πέθαναν 71 άνθρωποι! Γιατί; Λόγω... Πολυτεχνείου; Ποιός έφταιξε;

Ένα θετικό σημάδι είναι η κίνηση, αργή αλλά φανερή στην κοινωνία. Αποτυπώνεται και σε πολιτικές πρωτοβουλίες. 

Θετικό πως λιγοστεύουν οι φωνές υποστήριξης του ακροδεξιού συρφετού. Όταν ο βασικός εκπρόσωπος είναι ο ... Μαστοράκης, καταλαβαίνουμε!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ( που δεν τη λες κι ελεγχόμενη από τους κομμουνιστας) καταγγέλλει την αντιδημοκρατική εκτροπή...

" Σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στην πρωτοφανή τετραήμερη απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων.

Η Ε. Δ. Ε. υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι αντισυνταγματική και θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα.

Εξηγώντας επισημαίνει τις διατάξεις του άρθρου 11 του Συντάγματος όπου ορίζεται ότι «υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής γενικά αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια…».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυση του ΕΠΑΜ κατά του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για ενέργεια εγκληματική σε βαθμό κακουργήματος

16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, 16 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:15 μμ, το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ), ο Δημήτριος Καζάκης ενεργώντας ως νόμιμος εκπρόσωπος του προαναφερόμενου Πολιτικού Κόμματος αλλά και ατομικά, καθώς και οι δικηγόροι Αθηνών Φώτιος-Σπυρίδων Μαζαράκης και Αριστείδης Λαμπρόπουλος, κατέθεσαν μήνυση/έγκληση (που έλαβε ΑΒΜ: Ε20-5519) ενώπιον του κυρίου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κατά του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθόσον, ο τελευταίος, με την από 13 Νοεμβρίου 2020 και με αριθμό 1029/8/18 Απόφασή του, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 5046/Β/14-11-2020, αποφάσισε, από 15 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 6.00 π.μ. έως και τις 18 Νοεμβρίου 2020 ώρα 9.00 μ.μ, την απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων στο σύνολο της Επικράτειας στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα (4) ή περισσότερα άτομα και την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση παράβασης της ανωτέρω απαγόρευσης, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία.

Ο προαναφερόμενος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατ’ αυτόν τρόπο, ενήργησε με κατάχρηση της ιδιότητάς του ως οργάνου του κράτους, ήτοι ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεργώντας καθ’ υπέρβαση:

α) των άρθρων 11 παρ.1 και 2 και άρθρου 5 του Συντάγματος και της ερμηνευτικής δήλωσης του τελευταίου,

β) της παρ. 2 του άρθρου 68 της από 20.3.2020 Π.Ν.Π.

γ) της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.:71342 από 06.11.2020 ΚΥΑ,

δ) του άρθρου 3 παρ.3 του ΠΔ 73/2020 που εκδόθηκε για τη ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων του ν. 4703/2020 σύμφωνα με το οποίο για τις συναθροίσεις της Πρωτομαγιάς και της επετείου του εορτασμού του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου δεν οφείλεται γνωστοποίηση στις Αρχές,

και έτσι αδρανοποίησε την καθολική ισχύ του ατομικού δικαιώματος που προστατεύει η παρ.3 του άρθρου 134 ΠΚ περίπτωση η΄ σε όλη τη Χώρα, ήτοι αδρανοποίησε την ισχύ του ατομικού δικαιώματος του άρθρου 11 παρ.1 του Ελληνικού Συντάγματος για διάστημα από 15 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 6.00 π.μ. έως και τις 18 Νοεμβρίου 2020 ώρα 9.00 μ.μ. σε όλη την επικράτεια της Χώρας, δηλαδή του δικαιώματος οι Έλληνες να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα το προαναφερόμενο διάστημα, και μάλιστα επί ποινή.

Σημειώνουμε ότι το έγκλημα είναι διαρκές (άρθρο 120 παρ.3 Συντάγματος), σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η επιχείρησή του τιμωρείται με την ποινή του τετελεσμένου εγκλήματος. Εν προκειμένω δε, το έγκλημα έχει ολοκληρωθεί και το εγκληματικό αποτέλεσμα, για κάθε περίπτωση, βρίσκεται σε ισχύ, όσο βρίσκεται σε ισχύ η προαναφερόμενη από 13 Νοεμβρίου 2020 και με αριθμό 1029/8/18 Απόφασή του.

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2020

Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τερματίστηκε στην Αργεντινή, το μακρύτερο σε διάρκεια lockdown στον πλανήτη (διάρκειας άνω των 7 μηνών), με πενιχρά -ή πιο σωστά- μηδενικά ή και αρνητικά αποτελέσματα, αφού η χώρα είναι 4η στη διεθνή κατάταξη, με 779 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού (35χιλιάδες νεκροί). O 7μηνος εγκλεισμός αφήνει οικονομικό χάος με μηδενικό περιορισμό του κορωνοϊού αφού το τελευταίο δίμηνο διαπιστώθηκε ότι το 50% του πληθυσμού ήταν φορείς του ιού όταν ο λατινοαμερικάνικος μέσος όρος είναι στο 10%.

Το lockdown έδωσε τη χαριστική βολή στην ήδη παραπαίουσα οικονομία. Μια στις τέσσερις οικογένειες πλέον δεν τα βγάζει πέρα. Το 45% των μικρομεσαίων κ εμπόρων είναι υπό χρεοκοπία. Η πτώση της παραγωγής είναι στο 50% και τα δημόσια έσοδα σε πλήρη κατάρρευση.

Εμείς εδώ το χαβά μας..

(Μέλος της αποστολής του ΔΝΤ που πήγε να «σώσει» την Αργεντινή βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, οπότε όλη η ομάδα τέθηκε σε καραντίνα...)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολόσωστη η δήλωση και το σκεπτικό της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για αντισυνταγματικότητα της απαγόρευσης των συναθροίσεων με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αλλά!

11 χρόνια, αντισυνταγματικών νόμων. 11 χρόνια παραβιάζεται και καταλύεται επανειλημμένα και αδιάλειπτα το Σύνταγμα. 

Αρχής γενομένης το 2010, όταν στην πρώτη Δανειακή Σύμβαση η χώρα παραιτήθηκε από την ασυλία της που της επιβάλει η άσκηση εθνικής κυριαρχίας. Ουσιαστικά εκχώρησε την ίδια την εθνική κυριαρχία της. Εκτοτε χιλιάδες νόμοι κι εγκύκλιοι εφαρμόσθηκαν στηριγμένοι σε αυτήν την Σύμβαση και τις άλλες που ακολούθησαν, τα λεγόμενα μνημόνια. Και ήταν 3 τα φανερά και πολλά τα κρυφά και όλα τους αντισυνταγματικά.

Πέραν αυτού, αντισυνταγματικός είναι επίσης και ο ίδιος ο τρόπος εφαρμογής τους, αφού ποτέ δεν κυρώθηκαν από την Βουλή ως νόμοι, αλλά ως σχέδια νόμου, που σημαίνει οτι κανένας βουλευτής δεν ξέρει ακόμα και σήμερα τα τελικά κείμενα, παρά μόνο ο εξουσιοδοτημένος εκάστοτε υπουργός Οικονομικών, που υπογράφει οτι του δίνουν στις Βρυξέλλες.

Αδιαμφισβήτητη επιβεβαίωση της αντισυνταγματικότητας των νόμων για τις συντάξεις για παράδειγμα, η καταγγελτική Δήλωση -παραίτηση του πρώην πρόεδρου του ΣτΕ το 2018.

Αντισυνταγματική ήταν η ανατροπή της λαϊκής ετυμηγορίας του Δημοψηφίσματος του 2015.

Αντισυνταγματικά είναι τα μέτρα για τον κορωναϊό που αναστέλουν θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά δικαιώματα από την αρχή της επιδημίας, αφού ούτε αυτά περνούν από την Βουλή. Ανάλογη παρέμβαση έγινε κι από τον Σόιμπλε, άκουσον άκουσον, στην δημόσια σφαίρα της Γερμανίας.

Και ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει.

Ουσιαστικά ολόκληρο το Σύνταγμα της Ελλάδας έχει ανασταλεί επί 11 συναπτά έτη, αφού δεν ισχύουν οι δύο θεμελιώδεις διατάξεις του άρθρο 1 παρ. 2 και 3 στις οποίες ορίζεται οτι: 

2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.

3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Να υποθέσω οτι η Ενωση Δικαστών αφυπνίστηκε ξαφνικά και είδε την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, μόνο τώρα και με αφορμή το Πολυτεχνείο; Να υποθέσω οτι φτάσανε και αυτοί στα όριά τους; Να υποθέσω οτι για τους Δικαστές η αδιάλειπτη αντισυνταγματικότητα της διακυβέρνησης επί 11 έτη, είναι ως μη γενόμενη; Δεν υπήρχε πουθενά αντισυνταγματικότητα; 

Καμμία υπόθεση πάντως δεν χρειάζεται για τις ηγεσίες των ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΜΕΡΑ 25. Γι' αυτούς, του «συνταγματικού τόξου» η 11χρονη κατάλυση του Συντάγματος, απλά δεν υφίσταται.. Δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν. Και είναι οι μόνοι που δεν δικαιούνται να κόπτωνται για την χούντα του Μητσοτάκη. Αυτοί την έφεραν, με κύρια ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποιος υπηρέτησε και κυβερνητικά την κατάλυση του Συντάγματος. 

Να λείπουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα. Η συλλογική και ιστορική μας μνήμη, ως λαού, τους έχει αποκαθηλώσει από τις επετείους και τις εορτές για την λαϊκή κυριαρχία. Και το Πολυτεχνείο είναι ακριβώς αυτό.

Απαίτηση πιό επίκαιρη παρά ποτέ για εθνική και λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση και δημοκρατία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΥΣΤΕΡΙΑ;

Γέμισε το διαδίκτυο από τα δημοσιεύματα για τον άτυχο 42χρονο γιατρό που πέθανε από covid-19. Θρήνος και κλαυθμός! Ωστόσο, δια της υπερβολής, είναι σαν κάποιοι να χαίρονται, που ο θάνατος του ανθρώπου επιβεβαιώνει το δίκιο της υποχόνδριας ιδεοληψίας τους. Τρομολάγνοι και νεκρόφιλοι συνάμα!

Άτυχος ο γιατρός και συλλυπητήρια στους οικείους του.

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη. Μπορεί όντως ο κορωναϊός σε συνδυασμό με την παχυσαρκία και το άσθμα, που όπως λένε ότι έπασχε, να σκότωσε τον άνθρωπο. Μπορεί να συνέτρεξαν κι άλλοι παράγοντες που δεν γνωρίζουμε. Δυστυχώς κατά έναν περίεργο λόγο, νεκροψίες δεν γίνονται...

Δεν είναι όμως ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που πεθαίνει -ίσως άδικα.

Προσωπικά έχασα πριν κάμποσα χρόνια μια καλή μου φίλη, υγιέστατη, 29 χρονών κοπέλα, σαν τα κρύα τα νερά -που λένε. Εισήχθη στο νοσοκομείο με βαριά ίωση, μεταφέρθηκε στην εντατική και εντός δεκαπενθημέρου κατέληξε από σηπτική καταπληξία.

Προσωπικά πάλι, πριν έξι χρόνια, εισήχθην εσπευσμένα στο νοσοκομείο με κοιλιακή κύστη από οξεία σκωληκοειδίτιδα. Χειρουργήθηκα και πάλεψα σχεδόν για δύο μήνες με την κλεψιέλα που την άρπαξα στο χειρουργείο. Απλά στάθηκα τυχερός και σας μιλάω σήμερα!

Έχω κι άλλα πολλά να σας πω, αλλά δεν έχει νόημα.

Οι άνθρωποι πέθαιναν, πεθαίνουν και θα πεθαίνουν.

Και μάλιστα πολλοί πεθαίνουν άδικα από ανθρωπογενή αίτια και από αμέλειες εκεί που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν -και κανενός δεν ιδρώνει το αυτί!.

Και ναι, σε όλες τις υπόλοιπες αιτίες θανάτου προστέθηκε τώρα και ο covid-19.

Κι εάν ο πανικός στην αρχή ήταν δικαιολογημένος μπροστά στη νέα και εν πολλοίς άγνωστη απειλή, σήμερα τα πράγματα δεν είναι έτσι!

Σήμερα, οι κλινικοί γιατροί, απέκτησαν εμπειρία και είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τα συμπτώματα και τις επιπλοκές της νόσου, μολονότι δεν υπάρχει εξειδικευμένη θεραπεία, ούτε εμβόλιο. Οι θάνατοι, όμως, αναλογικά είναι έως και οκτώ φορές λιγότεροι από την πρώτη περίοδο.

Ποιος μπορεί να βεβαιώσει, ότι η γηραιά κυρία των 95 ετών, με άνοια, ζάκχαρο και δυο-τρία εγκεφαλικά στο ιστορικό της θα μπορούσε να επιβιώσει ακόμη και από ένα απλό συνάχι; 

Φυσικά ακόμη και αυτή (ή αυτός) έχει δικαίωμα να ζήσει έστω παραπάνω ένα δευτερόλεπτο. Δεν το χρωστάει σε κανέναν και κανείς δεν μπορεί να της (του) το στερήσει. Αλλά όχι κι έτσι βρε παιδία. Δεν είμαστε δα κι αθάνατοι, ούτε το είχαμε πετύχει και ο κορωναϊός ήλθε να μας κάνει πάλι θνητούς!

Προς τι λοιπόν η υστερία;

Επειδή έχουμε ξεχειλίσει από υποκρισία!

Επειδή δεν φρόντισε η πολιτεία να οργανώσει το σύστημα υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η υγειονομική πρόκληση, λόγω του μεγάλου όγκου των μολύνσεων που συνεπάγεται την αντίστοιχη αύξηση και των βαρέων περιστατικών, χωρίς να προστρέχουν όλοι στα νοσοκομεία, που όντως έχουν φτάσει σε κορεσμό; 

Επειδή, ενώ είχε τον χρόνο, δεν άνοιξε τα λοιμωδών, δεν οργάνωσε τα νοσοκομεία και τις εντατικές, και δεν τα στελέχωσε με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως οι ίδιοι οι γιατροί καταγγέλλουν;

Επειδή πεισματικά αρνείται να προχωρήσει σε σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση του φαινομένου;

Επειδή... επειδή... επειδή;;;;

Ο καθένας από εμάς κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τον εαυτόν του και τους οικείους του, από κάθε απειλή.

Οι κυβερνήσεις έχουν να επιδείξουν κάποιο ουσιαστικό έργο αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, πέραν από την αναλγησία και τον φασισμό τους με πρόσχημα την πανδημία;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δασκάλα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης πριν μία εβδομάδα ψώνιζε στο Shopping Star

Θα λέγαμε ότι η συμμετοχή της στο παιχνίδι τής άνοιξε την πόρτα για δική της τηλεοπτική εκπομπή

Στα πλαίσια των νεων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊούυ, η υπυργός παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων μέχρι 30 Νοεμβρίου και όπως είναι λογικό τα παιδιά θα παρακολουθήσουν μαθήματα από το σπίτι τους. Φοβούμενοι οτι με δεν θα πάει πολύ καλά το πράγμα με τα ίντερνετς, αποφάσισαν τα μαθήματα να δείχνει η τηλεόραση. Έτσι λοιπόν, από σήμερα Δευτέρα και κάθε μέρα, 09.00 – 12:00, οι μαθητές όλων των τάξεων του δημοτικού μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2. Τα γυρίσματα γίνονται στο γνώριμο περιβάλλον της σχολικής αίθουσας, ώστε να είναι οικείο στους μαθητές. Αναμέσα σε πολλούς καθηγητές, είδαμε μια γνώριμη φυσιογνωμία. Τη Σοφία. Η Σοφία έχει αναλάβει το μάθημα της Γλώσσας και συγκεκριμένα του τονισμού. Το μάθημα της μπορούμε να το βρούμε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ERTflix. 

Η Σοφία ωστόσο, μάλλον έχει ως φιλοσοφία ζωής το όσο ζει κανείς μαθαίνει γιατί πριν από δύο εβδομάδες είχε περάσει από το Shopping Star και τη Βίκυ Καγιά για να δοκιμάσει την τύχη της. Θα έλεγε κανείς ότι της έκανε καλό η εμφάνιση στο γυαλί, καθώς 15 μέρες μετά βρίσκεται "με δική της εκπομπή" στο κρατικό κανάλι και νομίζω γίνεται η πρώτη παίκτρια που κάνει πράγματι καριέρα μετά τη συμμετοχή της σε κάποιο τηλεπαιχνίδι. Τυχεροί φαίνεται πως στάθηκαν στη συγκεκριμένη περίπτωση οι μαθητές, καθώς η δασκάλα ήταν εύκολο να βρεθεί αμέσως στις επάλξεις της τηλεκπαίδευσης καθώς όσο συμμετείχε στο Shopping Star έκανε γύρω γύρω στα μαγαζιά. Φανταστείτε να ήθελε να πάει στο Survivor και να έκανε τα μαθήματα με Live Stream από Άγιο Δομίνικο. Άγιο ( Δομίνικο) είχαμε. Αχα. Καλό ε; 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η νεο-φασιστικη κυβέρνηση Μητσοτάκη ξαφριζει τον ελληνικό λαό και έχει το ΘΡΑΣΟΣ να επιβάλλει απαγόρευση συναθροίσεων...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρατική η Τρ.Πειραιώς και με τη “βούλα” του SSM! Εξυγίανση με κρατικό χρήμα

Μετά από διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις που κόστισαν στο Δημόσιο περί τα 9 δισ. ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς κρατικοποιείται, απορροφώντας επιπλέον κρατικό χρήμα 2,04 δισ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί κεφαλαιακά και να αποδοθεί μελλοντικά υγιής σε ιδιώτες μεγαλοεπενδυτές – συμπελαμβανομένων των νυν μεγαλομετόχων της  Τζ.Πόλσον κλπ.

Σε κρατικοποίηση οδηγεί την τράπεζα ο SSM, αποφασίζοντας να μην επιτρέψει στην τράπεζα – για λόγους διασφάλισης κεφαλαιακής επάρκειας – να πληρώσει τους τόκους μετατρέψιμων ομολογιών της (CoCos) που κατέχει το ΤΧΣ. Ετσι οι ομολογίες αυτές μετατρέπονται σε μετοχές και το Δημόσιο μέσω ΤΧΣ αυξάνει τη  συμμετοχή του από 26,4% σε 61,3%.

"Μετά από διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις που κόστισαν στο Δημόσιο περί τα 9 δισ. ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς κρατικοποιείται, απορροφώντας επιπλέον κρατικό χρήμα 2,04 δισ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί κεφαλαιακά και να αποδοθεί μελλοντικά υγιής σε ιδιώτες μεγαλοεπενδυτές – συμπελαμβανομένων των νυν μεγαλομετόχων της Τζ.Πόλσον κλπ.

Παρ' ότι οι προθέσεις του SSM ήταν γνωστές από καιρό, η κυβέρνηση δεν αντέδρασε, αποδεχόμενη ως λύση της “μεταβατική” κρατικοποίηση” της Πειραιώς, με όρους που προκαλούν τεράστια ζημία στο Δημόσιο, καθώς θα αποκτήσει τις νέες μετοχές σε τιμή περίπου 8πλάσια(!) από την τρέχουσα χρηματιστηριακή. Δεν υπάρχει βέβαια περίπτωση να μπορέσει να πουλήσει μελλοντικά αυτές τις μετοχές στην τιμή κτήσης."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομολογια-σοκ από την Μ. Παγωνη προεδρου της Ομοσπονδιας Νοσοκομειακων Γιατρων. «Μη δινεται σημασια στα κρουσματα – Βγαινουν αναλογα  με τα τεστ»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΕ: Το ειχαν πει και το εκαναν. Ουγγαρία και Πολωνία "μπλοκάρουν" το Ταμείο Καπιταλιστικης Ανάκαμψης

Βέτο στο πακέτο ενός τρις ευρώ της Ένωσης θέτουν Ουγγαρία και Πολωνία, αντιδρώντας στην σύνδεσή του με το κράτος αποικιοκρατικου «δικαίου»

16 Νοεμβρίου 2020 18:20

"Φρένο" στο πρόγραμμα ενός τρις ευρώ της Ευρω Ένωσης για την καπιταλιστικη ανάκαμψη από την ονομαζομενη πανδημία βάζουν Ουγγαρία και Πολωνία, επιμένοντας στις αρχικές τους αντιδράσεις για την σύνδεση της χρηματοδότησης με τον σεβασμό του κράτους αποικιοκρατικου «δικαίου» από τα κράτη-μέλη.

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση των πρεσβευτών των κρατών μελών στην ΕΕ, προκειμένου να συζητηθεί το πρόγραμμα.

Εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης,  χαρακτήρισε την ρήτρα που συνδέει τις εκταμιεύσεις με το κράτος αποικιοκρατικου «δικαίου» "πολιτικό εκβιασμό", αναφέροντας ότι τα κριτήρια δεν είναι αντικειμενικά.

«Αν και η Ουγγαρία είναι δεσμευμένη υπέρ της συνεργασίας, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, δεν μπορεί να παράσχει την απαιτούμενη ομοφωνία για το πακέτο (των μέτρων) που υιοθετήθηκε τον Ιούλιο» για τον ευρω προϋπολογισμό 2021-2027, καθώς και για το σχέδιο καπιταλιστικης ανάκαμψης μετά την Covid που συναρτάται με τον προϋπολογισμό, ανέφερε επιστολή της ουγγρικής κυβέρνησης, που εστάλη στη Γερμανία, η οποία ασκεί αυτό το εξάμηνο την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, στην πρόεδρο της Ευρω Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και στον πρόεδρο του Ευρω Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Βαρσοβία και Βουδαπέστη, είχαν άλλωστε εκφράσει την αντίθεσή τους σε αυτόν τον μηχανισμό από τον Ιούλιο όταν και είχε προταθεί.

Ο προϋπολογισμός της ΕΕ, στον οποίο περιλαμβάνονται και τα ποσά του Ταμείου Καπιταλιστικης Ανάκαμψης, απαιτεί την έγκριση των ευρωβουλευτών καθώς και την ομοφωνία των χωρών μελών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάρθα Γκράχαμ | Να θυμάσαι πως είσαι μοναδικός. Αν αυτό δεν αξιοποιηθεί, τότε κάτι υπέροχο θα χαθεί.

Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις, είπε κάποτε η μεγαλύτερη χορεύτρια του 20ού αιώνα.

"Δεν επέλεξα εγώ να γίνω χορεύτρια. Επιλέχθηκα!Ίσως και από την ίδια τη φύση..." είπε κάποτε μια σπουδαία Αμερικανίδα χορεύτρια, χορογράφος. Η ίσως, πιο σημαντική μορφή στην εξέλιξη του σύγχρονου χορού αλλά και η γυναίκα που καθιέρωσε τον όρο, όταν το 1926, χόρεψε για πρώτη φορά της δικές της χορογραφίες. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζανα Μπεμπονη

15 Νοεμβρίου 

Ποιος το περίμενε.. 17 του Νοέμβρη 73 σακατεψαν στο ξύλο τον πατέρα μου που μπήκε μπροστά για να μην με συλλάβουν.. Δεν μπόρεσε ποτέ να ανακάμψει μια που ήδη ήταν χωρίς νεφρά και γιαυτό τον άφησαν από τη Γυάρο..

Εμένα με πιάσανε το ίδιο απόγευμα στο σπίτι που κρυβομουν.. Τα κάνανε λαμπογυαλο στο σπίτι της γυναικούλας που έκρυβε εμένα στις Κουκουβαουνες και μια συντρόφισσα από την Αγγλική Φιλολογία..

Μέχρι τις 23/6/74 που διεφυγα είχα γίνει φάντασμα του εαυτού μου..

ΠΟΙΟΣ να μου έλεγε πως θα ξαναμπαιναμε στο γύψο..

Δεν ξέρω τι να πω..

Αγώνας, ρήξη, ανατροπή.

Η κραυγή"είμαστε αοπλοι" δεν λέει τίποτε στις σημερινές συγκυρίες.

Ας πούμε ότι είμαστε οι Σπαρτιάτες με τους 700 Θεσπιεις στις Θερμοπύλες.

Νυν υπέρ πάντων ο Αγών, αδέλφια.. Σύντροφοι..

Κι αν χρειαστεί ας κοιμηθούμε αλλά,

Τοις κεινων ρημασι πειθομενοι..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιάκωβε... μας άφησες μόνους με τους δωσίλογους υπαλλήλους τραπεζιτών, να γυρεύουμε «μια σταγόνα λευτεριάς στα βήματά σου»!

«Μύθος του Πολυτεχνείου»; Γιατί κατέβηκε ο Ιάκωβος Κουμής σ’ εκείνη την πορεία της 16ης Νοέμβρη του 1980, γιατί δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση της ελληνικής αστυνομίας, γιατί άφησε την τελευταία του πνοή 7 μέρες αργότερα;

Χθες στηη Σωτήρα Αμμοχώστου πανηγύριζε ο φασίστας Ερντογάν και οι ελληνόφοβοι των Αθηνών και της Λευκωσίας... θέλουν διχοτόμηση και διζωνική, γιατί το ζητούν τ' αφεντικά τους!