Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Τριτη 17 Νοεμβριου 2020

 

Στόχος των επιθέσεων αυτών των ημερών δεν είναι η προοπτική διαδηλώσεων εν μέσω πανδημίας. Στις επιθέσεις αυτών των ημερών κυριαρχεί η εκδικητικότητα και συμμετέχουν και οι αρνητές του lockdown  - εδώ υπάρχουν προηγούμενα.

Στόχος των επιθέσεων αυτών των ημερών δεν είναι συγκεκριμένα οι οργανώσεις της Αριστεράς• οργανώσεις οι οποίες, ακόμη και με την πλάτη στο καναβάτσο, εξακολουθούν να ενοχλούν την «άλλη πλευρά,» παρά την ενσωμάτωση και την αδυναμία τους, απλώς γιατί η «άλλη πλευρά» έχει χάσει κάθε μέτρο αλαζονείας και αυταρχισμού.

Στόχος των επιθέσεων αυτών των ημερών είναι κάθε φωνή που ορθώνεται, κάθε διαμαρτυρία, κάθε έκκληση για εξηγήσεις, κάθε ερμηνεία ανήσυχη και άβολη. Στόχος είναι οι θεσμοί που περιπλέκουν το κυβερνάν και δυσχεραίνουν την αμεσότητα στην εξουσία. Στόχος δεν είναι μόνο το κοινωνικό κράτος αλλά και το κράτος δικαίου, η διάκριση των εξουσιών, στόχος είναι κάθε διεκδίκηση, κάθε διαφωνία, κάθε ναι μεν αλλά. 

Μαρτυρούμε τον ακροδεξιο νεοφιλελευθερισμό ο οποίος ορθώνεται και χτυπά τον καταπιεσμένο στον κεφάλι, επαναξιολογεί την κατάστασή του και απαλλάσσεται από τα βαρίδια. 

Στόχος αύριο θα είναι όποιος μοιάζει με αριστερό, με βάση την αντίληψη του λιγότερο ιδεολογικά κατεργασμένου νου ή με βάση τα κείμενα συμφέροντα. Σκοπός αύριο θα είναι η πολιτική εξόντωση της Αριστεράς και όσων σε κάτι θα μπορούσαν να της μοιάζουν, μεθαύριο θα είναι η φυσική εξόντωση των αριστερών κι όσων έχουν την κακή συνήθεια να ομιλούν.

Η υπεράσπιση της Αριστεράς σήμερα δεν αφορά στον στενό πυρήνα των δικών της ιδεών, αξιών ή ερμηνειών, αλλά αφορά ευρύτερα στη δημοκρατία, στη δικαιοσύνη, στο ένστικτο προστασίας του αδύναμου, στην αντίσταση κατά του μανιώδους ρεβανσισμού αυτών που το μόνο που θέλουν να δουν είναι όσους τους είναι ενοχλητικοί να τσαλαπατιούνται. Αφορά στο δικαίωμα των ανθρώπων που δεν εγκληματούν και δεν βλασφημούν να υπάρχουν, έστω και κλαμένοι στη γωνία. 

Όποιος δεν στέκεται σήμερα πλάι στο δικαίωμα της Αριστεράς να υπάρχει και να εκφράζεται απέναντι στις επιθέσεις, να διεκδικεί και να ηττάται, αύριο θα είναι κι ο ίδιος με τη σειρά του είτε επιτιθέμενος είτε διωκομενος καταπιεσμενος.

Σχολιο.- Αριστερος .........Αριστερά......!?!????????κάτι μου θυμίζουν .........!!!!!!!!!!!!προσπαθώ !!!!!!!!!!δεν μου έρχεται τίποτε !!!!!!!μήπως εννοείς κάτι αρχιδες πουλημένος που ξεπατωσαν το Εθνικο κράτος ??

Σχολιο.- Μπα???γιατί ......Μητσοτάκης ?είπα εγώ κάτι τέτοιο ?και γιατί ΟΧΙ μια ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ....

Σχολιο.- Οι ακροδεξιοι νεοφιλελευθεροι δεν είναι ψεύτες ούτε παπατζηδες, το είχαν πει τι θελουν να κανουν,  οι ευθύνες τους είναι σαφώς μεγαλύτερες στην αποδόμηση του Εθνικού κράτους, είναι όμως η παράταξη των απολογητών της Ξένης εξάρτησης και της εφοπληστρικης πρεζεμπορικης ολιγαρχίας. Ιδιες ευθύνες έχουν και οι άλλοι .....οι ....εκσυγχρονισται !! οι δικαωματικοι αριστεροφιλελεδες της συφορας. Αγωνας μέχρι την Νίκη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λέγαμε στην " Αψεκάστη" δήθεν αριστερά: Μην χαίρεστε που διώκει το κράτος εμάς τους... ψεκασμενους γιατί έρχεται και η σειρά σας! Να που ήρθε!

Σχολιο.- Καταγγείλετε επίσης την Πλεύση Ελευθερίας, που μόνο σε Πλεύση Σκλαβιάς εξελίσσεται

Επειδή η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει μίσος για τον Τσίπρα μου φαίνεται, κατήγγειλε την πρωτοβουλία που πήραν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25 να καταγγείλουν για βαθύ χάσμα δημοκρατίας και αντισυνταγματικότητα την απαγόρευση συναθροίσεων στην επικράτεια, και καλύπτει πλήρως τον φασίστα Μητσοτάκη, ξεφτίλα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tέτοια ενότητα της δημοσιογραφικής καφρίλας έχουμε να δούμε από το δημοψήφισμα του 2015..!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μπορεί ,το κράτος, να έχει Ε.Σ.Υ πρέπει να λειτουργεί η οικονομία, αλλιώς θα καταρρεύσει το ΚΡΆΤΟΣ και το Ε.Σ.Υ . Με τον εγκλεισμό (lockdown) ΔΕΝ μπορεί να λειτουργήσει καμιά μορφή οικονομίας είτε καπιταλιστική είτε σοσιαλιστική . Και τότε θα πεθαίνουν όχι μόνο οι ασθενείς με πνευμονία covid αλλά και υγιείς πολίτες από την πείνα .

*ΕΣΥ Εθνικό Σύστημα Υγείας

Σχολιο.- Για να μπορεί το κράτος ναχει ΕΣΥ, ΕΜΕΙΣ θα πρέπει να διωξουμε άμεσα κλωτσηδον ΑΥΤΟΥΣ που καταπατουν το σύνταγμα και τη δημοκρατία

Σχολιο.- Βγαίνουν και Γιατροί και συνδικαλιστές ΔΥ και αντί να προτείνουν παραπάνω ΜΟΝΆΔΕΣ Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ ) και μετατροπή παροπλισμένων παλαιών νοσ. μονάδων σε ενεργείς με ταυτόχρονες προσλήψεις νέων Γιατρών , νοσηλευτών , τεχνολόγων ...... Αυτοί προτείνουν ακόμα σκληρότερο εγκλεισμό ! ?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



SOS από Παπανικολάου: Παραιτήσεις από ειδικευόμενους – Τέλος οι ΜΕΘ για κορωνοϊό

Οι Διευθυντές Κλινικών του Νοσοκομείου  Παπανικολάου ζήτησαν συνάντηση σήμερα 16/11/20 με το Εργασιακό Σωματείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

Οι Διευθυντές Κλινικών του Νοσοκομείου  Παπανικολάου που εμπλέκονται στην διαχείριση και νοσηλεία ασθενών – covid , εν όψει της αυριανής γενικής εφημερίας του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου 17/11/20 ζήτησαν συνάντηση σήμερα 16/11/20 με το Εργασιακό Σωματείο .

Έγινε ενημέρωση της τρέχουσας κατάστασης για το Νοσοκομείο από τους Καπραβέλο Νίκο Διευθυντή Β’ ΜΕΘ, Χλωρό Αδαμάντιο Διευθυντή Πνευμονολογικής  Κλινικής –Συντονιστής πανδημίας για το Νοσοκομείο, Δρόσο Γεώργιο Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας , Αστέρη Δώρα Διευθύντρια Αναισθησιολογικού-Πρόεδρο Επιστημονικού Συμβουλίου και Σέρασλη Εύα Διευθύντρια Πνευμονολογικής.https://be9f01806ed5ceb4f5f65ffd48a5255a.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις από όλους με ομόφωνη κατάληξη στο παρακάτω κείμενο. 

Σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου :

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1.     Το νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου είναι από τα μεγαλύτερα τριτοβάθμια νοσοκομεία της χώρας, με κλινικές που προσφέρουν εξαιρετικό και σε αρκετές περιπτώσεις μοναδικό ιατρικό έργο.

2.     Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η πανδημία στη χώρα μας μπήκε στην πρώτη γραμμή και νοσήλευσε ήδη τεράστιο αριθμό ασθενών με Covid σε κλίνες νοσηλείας και στις ΜΕΘ.

3.     Χαρακτηρίστηκε νοσοκομείο αναφοράς και επωμίστηκε μεγάλο μέρος των ασθενών της Βόρειας Ελλάδας, χωρίς να στελεχωθεί με το ανάλογο προσωπικό.

4.     Στριμώχθηκαν δύο και τρεις κλινικές σε συστέγαση επειγόντως  για να εξασφαλιστούν κρεβάτια covid  και φθάσαμε σήμερα να υπολειτουργούμε για όλα τα υπόλοιπα νοσήματα.

5.     Οι νοσηλευτές του νοσοκομείου έγιναν «λάστιχο», τρέχοντας από κλινική σε κλινική και σε διάφορα ετερόκλητα  καθήκοντα, καλούμενοι να αντιμετωπίσουν νοσηλεία ασθενών χωρίς να έχουν την ανάλογη εμπειρία.

6.     Γιατροί όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων κλήθηκαν με ΄΄εντέλλεστε΄΄ να καλύψουν τους ασθενείς με  Covid.

7.     Ήδη άρχισαν να παραιτούνται ειδικευόμενοι γιατροί σε πολλές κλινικές.

8.     Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο νοσηλεύει ήδη περισσότερους ασθενείς με  Covid από όσους μπορεί πλέον να διαχειριστεί.

9.     Οι ιδιώτες ιατροί κλήθηκαν σε εθελοντική βοήθεια προς το ΕΣΥ με αμοιβές υπερδιπλάσιες των γιατρών του ΕΣΥ, ενέργεια απόλυτα προσβλητική για τους υπηρετούντες.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

1. Τα διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς covid (43) είναι καλυμμένα 100%. Οι διαθέσιμες κλίνες covid είναι βέβαιο ότι θα καλυφθούν 100% στην αυριανή εφημερία.  ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ COVID.

2.     Η νοσηλεία των ασθενών είναι επισφαλής την ώρα που καλείται πχ ένας οφθαλμίατρος ή ένας πλαστικός χειρουργός να εκτιμήσει την αξονική θώρακος ενός ασθενούς ή να ακροαστεί τους πνεύμονές του.

3.     Τα υπόλοιπα νοσήματα αντιμετωπίζονται σαν να μην υπάρχουν πια, ως να εξαφανίστηκαν οι όγκοι, οι καρδιοπάθειες και οι βαριές φλεγμονές.

4.     Το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό έχει φθάσει στα όριά του.

5.    Η συμμετοχή των ιδιωτικών κλινικών στις γενικές εφημερίες , παρά την προβολή και τη διαφήμιση στα ΜΜΕ είναι μηδαμινή και αφορούν μόνο σε μη covid ασθενείς .

6. Η εκπαίδευση των ειδικευομένων, ειδικά στις χειρουργικές ειδικότητες είναι πλέον ανύπαρκτη και κανείς δεν απασχολείται με το θέμα, ούτε για τις μελλοντικές επιπτώσεις που θα έχει στην δημόσια υγεία.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1.     Άμεση ανακοίνωση ότι το νοσοκομείο μας αδυνατεί από δω και πέρα να δεχθεί και να νοσηλεύσει νέα περιστατικά Covid.

2.     Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτών ιατρών με όρους και προϋποθέσεις του ΕΣΥ , για να καλυφθεί, έστω προσωρινά, το τεράστιο έλλειμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας , αλλά και νοσηλείας ασθενών με covid παρέχοντας κλίνες και ΜΕΘ.

3. Άμεση ένταξη στη δύναμη του ΕΣΥ των παλαιών Νοσοκομείων 424 , Λοιμωδών  και Παναγία .

4.     Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων που υπηρετούν σήμερα.

5.     Άμεση προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που είναι κενές στο νοσοκομείο και αν χρειαστεί με επιπλέον κίνητρα.

6.Δυνατότητα παράτασης του χρόνου ειδικότητας των ειδικευομένων γιατρών στις χειρουργικές κλινικές 

7.     Να σταματήσει  η καθαρά επικοινωνιακή διαχείριση του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία μας γιατί υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

8.     Να αναληφθούν ουσιαστικές δράσεις που οδηγούν σε άμεσες και μόνιμες λύσεις, ώστε να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των ασθενών προς το ΕΣΥ.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ .

ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ.

1.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΩΡΛ

2.ΧΛΩΡΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ

3.ΑΣΤΕΡΗ ΔΩΡΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

4.ΣΕΡΑΣΛΗ ΕΥΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ

5.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

6.ΠΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β’ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

7.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

8.ΜΕΓΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

9.ΗΛΙΑ ΤΑΣΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΗΣ

10.ΦΑΝΤΕΛ ΕΛΙΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗΣ

11.ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟ ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΚΚΕ τίμησε το Πολυτεχνείο με συγκέντρωση 100 ατόμων και πορεία 

στην πρεσβεία των ΗΠΑ με απόσταση 5 μέτρων αναμεταξύ τους

σχολιο.- Ούτε ο Σπύρος Παπαδόπουλος στους Απαραδεκτους τόσα κότσια!!!

Σχολιο.- Το ΚΚΕ κατέληξε να είναι μια πρωτοχριστιανική αίρεση, με όλη τη λατρεία στα σύμβολα που αυτό συνεπάγεται.Οποτε είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τις τελετουργίες τους νομίζοντας ότι υπηρετούν τα θεία

Σχολιο.- Μπράβο μπράβο σας μεγάλη μαγκιά μπράβο λέμε οι ευπαθείς που καθόμαστε μέσα γιατί φοβόμαστε μήπως μέχρι αύριο θα έχουμε πεθάνει.....  μπράβο  λέμε οι μαγαζατορες που δεν έχουμε μια να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας....

σχολιο.- Σε κάθε χωριό υπάρχει κι ένας παλαβός, που όλος ο κόσμος κοιτάει με κατανόηση και στωικότητα. Εδώ, ο δικός μας..

σχολιο.- Περιμένουμε μια αντίστοιχη πορεία για τα φτωχά νοικοκυριά

σχολιο.- Πάντως το οτι διαδηλωσαν με σωστες αποστάσεις, μασκούλες και... αντισηπτικά, δέν το λές και αντιστασιακή πορεία!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ-ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΥΡΩ ΕΝΩΣΗ

Ειδικη Εκθεση αρθρο 75 παρ. 3 του Συνταγματος

Επι τροπολογιας στο σχεδιο νομου «Επειγουσες ρυθμισεις αρμοδιοτητα Υπουργειου Μεταναστευτικης Πολιτικης»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΟΡΕΙΑ (500 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΤΟΜΑ) ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΘΜΩΝΟΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ! ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ- ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤ!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΦΙΛΕ ΑΨΕΚΑΣΤΕ…

ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΧΙΛΙΕΣ (1000) ΜΕΘ…

ΜΟΙΡΑΣΑ 50.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ψωμί θα το ψάχνουμε.

Την παιδεία την κατέστρεψαν .

Την ελευθερία την χασαμε

Εδώ Πολυτεχνείο 2020



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



όταν για να μαζευτεί η παραγωγή παλαιοτερα μαζέυαμε πχ μήλα κάθε μέρα πηγαιναμε όλοι μαζί όχι απαραίτητα στο δικό μας περιβόλι και τα μαζέυαμε, τώρα που μαζευτικέ σε λίγα χέρια η γη θέλουν φτηνους εργάτες για μάζεμα, όταν κάποτε υπήρχε αγροτική υπηρεσία σπόρο παραγωγής είχαμε δικά μας αγροτικά προιοντα τώρα εισάγουμε και τους σπόρους, όταν υπήρχε η αεβαλ τα γνωστά λιπάσματα τα κλείσανε γιατί ρυπαίνουν και είναι ακριβά, τώρα στοιχίζουν 3 φορές περισοτερο και είναι εισαγόμενα, όταν απελευθερώθηκε η αγορά του πετρελαιου είχαμε τριπλασιασμο της τιμής του, δυστηχως τη ταφόπλακα στη οικονομία τη έβαλε η κυβέρνηση Σημίτη, αλλά το τάφο το άνοιξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη πατερα , όσο είμαστε μέλη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ δε έχουμε σωτηρία, ξεχάσαμε ότι τη ώρα που έλεγε το 2000 για δυνατή Ελλάδα ζουσαμε με πληθωριστικο χρήμα, τα γνωστά 10 χιλιαρα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άκουσα ένα από αυτούς τους μπατσους να λέει ότι από την υπηρεσία εάν δεν φέρουν 1000 πρόστιμα δεν έχει ρεπό κανένας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθλιότητα του ΑΠΕ με παλιά φωτογραφία στην είδηση για την πορεία του ΚΚΕ

11:34 | 17.11.2020

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ - ΜΠΕ, «φλερτάροντας με τη συκοφάντηση», ανάρτησε την είδηση για την πορεία του ΚΚΕ προς την πρεσβεία των ΗΠΑ με φωτογραφία αρχείου - χωρίς καν να το επισημαίνει -, όπου φαίνονται διαδηλωτές χωρίς μάσκες και χωρίς μετρα απόστασης.

«Το ΑΠΕ - ΜΠΕ, με φωτογραφία από άλλη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε προφανώς σε άλλο χρόνο και όχι από τη σημερινή συγκέντρωση του ΚΚΕ, εικονογραφεί την είδηση για την κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, και την συγκέντρωση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία και το Πάρκο Ελευθερίας, που πραγματοποίησαν δυνάμεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στο πλαίσιο του συμβολικού αγωνιστικού εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου! Φυσικά, δεν αναφέρει πουθενά ότι πρόκειται για φωτογραφία αρχείου.

Παράλειψη ή συνειδητή προπαγάνδα συκοφάντησης του συμβολικού αγωνιστικού εορτασμού του Πολυτεχνείου που «έσπασε» την κυβερνητική απαγόρευση, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας;»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΚΚΕ, αψηφώντας την απαγόρευση, πραγματοποίησε σε ανύποπτο χρόνο τώρα το πρωί πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Σχολιο.- Η κανονική πορεία τι ώρα είναι;

Σχολιο.- Ο Μπογδανος λυσαξε,λυσαξε στο ΣΚΑΙ, τώρα η Γιαννακοπουλου ζητάει ισονομια γιατί δεν τηρούν τον νόμο για την συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Σχολιο.- Και εγώ μπορεί να διαφωνώ σε πολλά και με το ΚΚΕ και με αρκετές Κομμουνιστικές και αριστερές δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς . Από αυτό το σημείο μέχρι να ερμηνεύουν ορισμένοι την τακτική τους σαν συναλλαγή με την Κυβέρνηση η με την αστυνομία υπάρχει άλμα που μόνο με όρους ψυχολογίας μπορεί να ερμηνευτεί !

Σχολιο.- Λες ότι εχεις πληροφοριες ότι υπηρξε συμφωνια μεταξι ΚΚΕ και Χρυσοχοίδη, και εγω έχω πληροφορίες ότι σε λένε Μανιαδακη και δεν μπορείς να με διαψεύσεις....

Σχολιο.- Έτσι, πορεία μόνο για οργανωμένα μέλη γίνεται. Με τον κόσμο απόμακρο θεατή της είδησης βεβαίως βεβαίως. Άλλη μια νίκη του κινήματος στην αναβίωση της μνήμης της εξέργερσης, όταν "το κίνημα είμαστε εμείς". Μ' αυτά τα μυαλά φτιάχνεις παράσταση. κίνημα δεν οργανώνεις, όμως. να 'ναι ξεκάθαρο!

Σχολιο.- Το ΚΚΕ κατεθεσε στεφανι στο πρωην ΕΑΤ-ΕΣΑ διπλα στο Μεγαρο Μουσικης, έγινε η εκδήλωση μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ λίγο πιό πάνω λεωφορεία των ΜΑΤ είχαν μπλοκάρει την Β.Σοφίας, πρός την Πρεσβεία των ΗΠΑ. Αυτοι οι 100 του ΚΚΕ που ηταν στο Μεγαρο  περασαν  μπροστα από την Αμερικανικη πρεσβεια. Η πορεία που ήταν στην πλατεία Κλαθμώνος (γιατί τα Προπύλαια τα είχαν καταλάβει τα ΜΑΤ), χτυπήθηκε.

Σχολιο.- η δικη μου θεση σε δικο μου κείμενο: Τεράστιο αυτογκόλ... μια εξέγερση για την Ελευθερία θαρρείς πως τιμάται με στρατιωτικου τυπου λογω μετρων παρελασεις; αυτοαναφορικες γραφειοκρατίες που ακυρωνουν το νοημα του δρομου και της επετειου και δεν το αντιλαμβάνονται καν απο πανω παρα τους διθυραμβους που θα προπαγανδισουν. Ακυρωνουν ομως και την ανθρώπινη δημιουργικοτητα. Γιατι Υπηρχαν πολλοί τροποι να γινει αξιομνημονευτη η φετινη επετειος και η τιμη που της πρεπει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως και να το κάνεις, είναι κάπως ανατριχιαστική η εικόνα των εκπροσώπων των Αντιστασιακών, του ΜΕΡΑ25 και του ΚΚΕ, μαζί με την Όλγα Γεροβασίλη, μετά την επίσκεψή τους στην πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναγκαστική η συνεύρεση, καθώς δεν θα όριζαν οι άλλοι ποιον θα έστελνε εκπρόσωπό του ο ΣΥΡΙΖΑ. Και η επιλογή του να στείλει αυτήν που επί των ημερών της στο υπουργείο των ΜΑΤ και του Εγκλήματος μακέλεψε κόσμο και κοσμάκη, αυτήν που πολιόρκησε με αύρες το Πολυτεχνείο, το 2018, είναι πρόκληση.

Πώς να ξεχάσουμε την επιστολή διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών, που την κατήγγειλε για τις διαταγές της να αιματοκυλήσουν τον λαό της Λευκίμμης; Στην οποία ουδέποτε απάντησε. 

Η επιλογή της Γεροβασίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και η παρουσία της, μόνο την υπόθεση της υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών που τσαλαπατάει η κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί.

Ανατριχίλα και αηδία.

Σχολιο.- Μην πας μακριά...εδώ θα στείλει ο ΣΥΡΙΖΑ 5 για να καταθέσουν στεφάνι και προτρέπει τον κόσμο να μην κατέβει γιατί " το Πολυτεχνείο μπορεί να γιορταστεί στις καρδιές μας, στην ψυχή μας, σε κάθε σπίτι σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε οικογένεια" και εδώ γελάνε και οι πέτρες με τον "Σοσιαλισμό" του ΣΥΡΙΖΑ το δεκανίκι της ΝΔούλας.

Σχολιο.- πολύ καλά τους κάνει ο  ΣΥΡΙΖΑ, για να μάθουν άλλη φορά του ΚΚΕ να συνυπογράφουν κείμενα με τον ΣΥΡΙΖΑ ως διαμαρτυρία σε πράγματα που έχει κάνει και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ επί ημερών του. Σόρρυ κιόλας, αλλά κάπου έλεος...Το δις εξαμαρτείν..

Α τέλεια, άρα αύριο που θα καταπατά ο ΣΥΡΙΖΑ τα δημοκρατικά δικαιώματα θα κάνουμε κοινό αγώνα με την ΝΔ. Ωραίο μ αρέσει...Δεν συνιστά μέτωπο και συμμαχία, αλλά τι συνιστά;; Και ποιος το πιστεύει αυτό;; Αυτά είναι τα ερωτήματα που μπήκαν από το παράθυρο από αυτή τη γελοία κίνηση. Η ΠΤΔ, που καταθέσαν το κείμενο πάντως, όπως και το ΣΤΕ, βλέπω έβγαλε προς στιγμήν συνταγματική τη...χούντα...

Σχολιο.- Μην ανησυχείς! Ούτε η ΕΡΕ προδικτατορικά ούτε η Ν.Δ. κατόπιν διαμαρτυρήθηκαν ποτέ για ζητήματα δημοκρατικών ελευθεριών. Και όταν στην Ιταλία γίνονταν καμπάνιες υπέρ των φυλακισμένων του ένοπλου δεν ήταν χριστιανοδημοκράτες αυτοί που τις στήριζαν. Και το ότι η Σακελλαροπούλου και το ΣΤΕ δεν αποδέχτηκαν τη διαμαρτυρία δεν σημαίνει ότι περιμέναμε την αποδοχή της. Εκτός από τους πεισμένους αριστερούς, υπάρχει κι άλλος κόσμος στον οποίο απευθύνεται η Αριστερά και πάντα δίναμε σημασία στην αποκάλυψη των ορίων του αστικού κράτους. Ποτέ δεν απευθυνόμασταν μόνο στους ήδη πεισμένους.

Σχολιο.- Αυτοί που αντιδρούν είναι αντιεξουσιαστές. Όχι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή της ΛΑΕ. Απορώ πως δεν μπορούν να το διακρίνουν προοδευτικοί άνθρωποι. Στο τέλος θα καταντήσουμε σαν τους δεξιούς, που όποιος δεν είναι φασίστας χιτλερικός, λένε ότι ανήκει στην Αριστερά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών σε διαδηλωτές. Χημικά, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, προσαγωγές, τραυματισμοί και προπηλακισμοί (βίντεο, φωτογραφίες)

Ώρα 15.00: Αυτήν την ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις, με τη χρήση του οχήματος της «Αύρας», εσπρωξαν τους διαδηλωτές προς Ομόνοια και πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο, όπου και πάλι η ένταση έχει ανέβει στα ύψη

17 Νοεμβρίου 2020

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, έλαβαν χώρα λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι. Ειδικότερα, επικράτησε ένταση στην οδό απέναντι από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, όταν απρόκλητα οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν, με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, κατά διαδηλωτών από Συνδικάτα και του ΚΚΕ. Τουλάχιστον δύο άτομα είναι με χειροπέδες, με το ΚΚΕ να ζητά την άμεση απελευθέρωση των διαδηλωτών.

Τη ίδια ώρα επιβεβαιώνοντας την ευθύνη της κυβέρνησης για την αναίτια και απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, ο αξιωματικός της ΓΑΔΑ εμφανίστηκε με μεγάλη καθυστέρηση στο χώρο. Απαντώντας στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι η εντολή μας είναι να εφαρμόσουμε το νόμο. Ο Δ. Κουτσούμπας απαίτησε την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων. Κατήγγειλε την επίθεση και τον προπηλακισμό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφιλη και σε άλλους βουλευτές. Η επίθεση έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί καμία επαφή με εισαγγελέα. Οι διαδηλωτές τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, οι αστυνομικοί δεν τα τηρούν, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατάντια της Ζωης Κωνσταντοπουλου με την πλευση ελευθεριας της..νά σε επαινούν τα χουντικά αποβρασματα..

Σχολιο.- Παει αυτη ξοφλησε ξεβρακωθηκε πολιτικα και επισημα

Σχολιο.- .. μεγαλη παπατια κριμα........ εκτος πραγματικοτητας... ακομα χειροτερο αν ειναι του συστηματος... μετα απο αυτό παιρνω μεγαλες αποστασεις

Σχολιο.- Ειναι τιμια, δεν προδωσε την ταξη στην οποια ανηκει οικογενειακως...την Αστικη.

Σχολιο.- Συμβαινει αυτο , οταν δανειζεσαι ακριτα στελεχη σου απο τον ταξικο εχθρο ! Της κοπέλας, παντα της έλειπαν δράμια , τώρα απογινε !!!...

Σχολιο.- ΖΩΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ .ΠΟΙΟ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Η ΡΑΧΗΛ ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΑ

Σχολιο.- η Ραχήλ είναι αριστερή δηλαδή; εδώ που τα λέμε από τη Ζωή μπορεί να είναι αριστερότερη!

Σχολιο.- Έτσι, να ξεσκεπάζονται οι επικίνδυνοι, για να ξέρουμε τι μας γίνεται.

Σχολιο.- ..απλα πολιτικά εξαφανισμένη.........εδω και πολυ καιρό...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχές ξεβρακωμα τής ακροδεξιάς κυβέρνησης ακομα καί απο αυτούς που ελέγχει..

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή επιδημιολογίας Γκίκα Μαγιορκίνη η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δεν εισηγήθηκε την απαγόρευση συναθροίσεων ενόψει της πορείας του Πολυτεχνείου....

Η αποφαση για τήν «απαγόρευση συναθροίσεων» είναι καθαρα πολιτική αποφαση τής κυβερνησης καί στοχεύει αλλού..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δικηγόρος Θ Καμπαγιαννης, μελος της ομαδας δικηγορων στο δικαστηριο της Χρυσης Αυγης,  για το όργιο καταστολής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση

Θ. Καμπαγιάννης: Αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε παρέμβαση δε θα είναι εξαιτίας των διαδηλωτών

Την ώρα που οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε αναίτιες προσαγωγές και τραμπουκισμούς ατόμων που βρισκόντουσαν στο κέντρο της Αθήνας διαδηλώνοντας για το Πολυτεχνείο και τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης βρέθηκε εκεί και κατήγγειλε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση δε θα είναι εξαιτίας των διαδηλωτών, αλλά λόγω της αστυνομίας. «Οι διαδηλωτές τηρούν υποδειγματικά τα μέτρα. Είμαι μάρτυρας ότι οι διαδηλωτές τηρούν στοχοπροσηλωμένα τα μέτρα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 - 14:31

«Είμαι μέλος του δικηγορικού συλλόγου. Οι διαδηλωτές τηρούν τα μέτρα αυστηρά. Αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε παρέμβαση δε θα είναι από τους διαδηλωτές, θα είναι από την αστυνομία. Οι διαδηλωτές τηρούν υποδειγματικά τα μέτρα. Είμαι μάρτυρας ότι οι διαδηλωτές τηρούν στοχοπροσηλωμένα τα μέτρα» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος του του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, την ώρα που η αστυνομία προχωρούσε σε αναίτιες προσαγωγές.

Σύμφωνα με το ρεπορταζ, η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον πέντε προσαγωγές, ενώ καταγγέλλεται πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χτυπηθεί ακόμα και στο κεφάλι, μετά από επίθεση της αστυνομίας, δίχως να έχει προηγηθεί ένταση και ενώ από το ΚΚΕ και τα Συνδικάτα τηρούνταν τα μέτρα προστασίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μαθαίνουμε και καμιά πραγματική είδηση γιατί αρκετή παραπληροφόρηση έπεσε. Το ΚΚΕ κατεθεσε στεφανι στο πρωην ΕΑΤ-ΕΣΑ διπλα στο Μεγαρο Μουσικης, έγινε η εκδήλωση μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ λίγο πιό πάνω λεωφορεία των ΜΑΤ είχαν μπλοκάρει την Β.Σοφίας, πρός την Πρεσβεία των ΗΠΑ. Αυτοι οι 100 του ΚΚΕ που ηταν στο Μεγαρο περασαν μπροστα από την Αμερικανικη πρεσβεια. Η πορεία που ήταν στην πλατεία Κλαθμώνος, και εκεί βρισκόταν και το ΚΚΕ, (γιατί τα Προπύλαια τα είχαν καταλάβει τα ΜΑΤ), χτυπήθηκε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Καμένη γη» η Ελλάδα μετά το δεύτερο lockdown: «Λουκέτο» σε 70.000 επιχειρήσεις – 600.000 άνεργοι

16 Νοεμβρίου, 2020

Σοκ προκαλούν οι πρώτες εκτιμήσεις για το κόστος του δεύτερου lockdown στην Ελλάδα, η οποία όταν «ξεκλειδωθεί» η οικονομία της θα θυμίζει πλέον χώρες της ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έως και 70.000 επιχειρήσεις πιθανόν να βάλουν λουκέτο ενώ 600.000 πολίτες θα μείνουν άνεργοι.

Επίσης οι «τυχεροί» που θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά θα ζήσουν με μισθούς «πείνας» και ανασφάλεια, όπως ήταν η κατάσταση στις αρχές του Μνημονίου.

Πρώτες εκτιμήσεις για το δεύτερο lockdown

Πρόχειροι υπολογισμοί της αγοράς μιλούν για ένα ημερήσιο κόστος της τάξεως των 120.000.000-150.000.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση και κοστίζουν πάνω από 3 δισ. ευρώ το μήνα.

Οι επιχειρήσεις μέσα στο έτος υπολογίζεται ότι θα χάσουν σχεδόν όσα έσοδα έχει κάθε χρόνο το κράτος.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την κυβέρνηση, έχουν δοθεί σε μέτρα στήριξης σχεδόν 27,3 δισ. ευρώ, όταν η πτώση τζίρου στις επιχειρήσεις υπολογίζεται στα 35 δισ. ευρώ πριν «σκάσει» η δεύτερη καραντίνα και στα 50 δισ. ευρώ, μετά το δεύτερο lockdown.

Με λίγα λόγια οι επιχειρήσεις έχουν χάσει μέχρι στιγμής άλλα 15 δισ. ευρώ λόγω του δεύτερου lockdown.

Την ίδια ώρα, από τα 156 δισ. ευρώ που είναι τα συνολικά χρέη των επιχειρήσεων, σε αναστολή πληρωμής έχουν μπει τα 26 δισ. ευρώ, οφειλές που θα αρχίσουν να πληρώνονται μετά το τέλος Απριλίου του 2021.

Το κόστος του πρώτου Lockdown

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία για το κόστος της πρώτης καραντίνας, σύμφωνα με την ίδια την ΕΛ.ΣΤΑΤ. Στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 τα ελληνικά νοικοκυριά έχασαν 3,9 δισ. ευρώ από το διαθέσιμο εισόδημά τους, αφού οι περισσότεροι εργαζόμενοι πληρώνονταν για τουλάχιστον ένα δίμηνο με το έκτακτο επίδομα των 534 ευρώ.

Το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 11,8%, από 32,83 δισ. ευρώ σε 28,96 δισ. ευρώ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λέγαμε στην δήθεν αριστερά: Όταν συνεργείτε στην Αστυνομοκρατια για τις Εθνικές Επετείους φέρνετε και την σειρά σας! Να που έγινε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η καραμέλα με "την έξαρση κρουσμάτων εξαιτίας των συγκεντρώσεων" κλπ., κλπ., βάσει αριθμών μάλλον προβληματική είναι.

Δε μιλάω για σήμερα αλλά για την πολύ πιο χύμα και μαζική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μετά λοιπόν από αυτή τη συγκέντρωση... δεν είδα δυσανάλογη αύξηση κρουσμάτων στην Αττική σε σχέση με εκείνη της υπόλοιπης Ελλάδας.

Ναι μεν υπήρξε αύξηση ΚΑΙ στην Αττική... αλλά ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ υπήρξε. Κι εκεί που... δεν έγιναν συγκεντρώσεις.

Μάλιστα,, πολύ περισσότερο αυξήθηκε από τότε ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα απ' ό,τι στην Αττική!

Γιατρός δεν είμαι και τον έξυπνο δεν κάνω... όμως οι αριθμοί είναι αυτοί που γράφω και δεν γίνεται να διαψευστούν.

Άλλες λοιπόν είναι οι αιτίες της αύξησης κι όχι οι συγκεντρώσεις - και με όλα αυτά ΔΕΝ λέω να μην παίρνει ο καθένας τις αναγκαίες προφυλάξεις.

Σχολιο.- Πρέπει πάντως να είναι κάποιος πολύ... νοικοκυραίος, ακρωκεντρώος και σαφώς ΔΕΞΙΟύληΣ για να μην έχει διαπιστώσει πως σήμερα οι ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΠΑΤΣΟΙ (σικ!) ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ, ΚΑΜΙΑ ΜΑΣΚΑ,ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο μεταξύ ένα σωρό δεξιοί φίλοι γράφουνε αγανακτισμένοι επειδή έγινε η πορεία του ΚΚΕ και δεν πέρασε στην κυβέρνηση πως "ό,τι πει το 5% του ΚΚΕ γίνεται σε αυτή τη χώρα"!

Ναι μωρέ, δίκιο έχετε, όλα τα τέρατα που πέσανε πάνω μας με τα μνημόνια, όπως μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, PSI, πλειστηριασμοί, εργασιακά, πτωχευτικός κώδικας και χίλια δυο άλλα, το ΚΚΕ τα έκανε!

Να πεις ότι δεν έκανε όσα έπρεπε ως αντιπολίτευση, ότι είναι "φοβικό" να το συζητήσουμε.

ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΟΜΩΣ ΚΙΟΛΑΣ. ΔΕ ΘΑ ΒΙΑΖΕΤΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεφτίλα και προβοκάτσια από επίσημο ουσιαστικά κρατικό φορέα, το ΑΠΕ ΜΠΕ. 

Με φωτογραφία αρχείου από παλιότερη πορεία της ΠΑΣΠ, της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ (!!!!!!!!!!), η οποία πονηρά παρουσιάζεται ως σημερινή πορεία του ΚΚΕ (!!!!!!!!!!!), όχι την πραγματικη, αυτή με τα 100 ατομα μπροστα στην Αμερικανικη πρεσβεια,  για να δείξει ότι "το ΚΚΕ δεν τηρεί τα υγειονομικά μέτρα".

Για ξεκάρφωμα γράφει ότι "από τους συμμετέχοντες τηρούνται όλα τα μέτρα και οι αποστάσεις" αλλά ρίχνει το δηλητήριο με τη φωτογραφία, η οποία έχει στόχο να πει ο κόσμος, "πώς τηρούνται; εγώ άλλα βλέπω".

ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ ΠΡΟΒΑΤΑ! 

Ξύδι! Σας έπεσε βαρύ που δεν σας πέρασε, ε;

Σχολιο.- Δεν είναι μόνο ξεφτίλα και προπαγάνδα, είναι ψεύδος που οργιάζει και πρέπει να καταγγελθεί στην ΕΣΗΕΑ (αν ακούει!) και οι συντάκτες πρέπει να απολογηθούν στο Πειθαρχικό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του, την ΣΦΗΚΑ, ότι έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Σιούλας. Μου έλεγε πως είχε ζόρικα προβλήματα με την καρδιά του, αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω. Γι΄ αυτό είχε κλείσει το αλουμινάδικό του το SIOUALTEC. Αλλά πάλι είχε πετύχει με αυτό που έκανε. Την ΣΦΗΚΑ, την ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ, κλπ, χωρίς να παραδοθεί στη διαφήμιση. Ηπειρώτης. Πατριώτης. Κοινωνιστής. Μέλος της ΚΟΕ. Αγωνιστής, Καλός άνθρωπος.

Μεγάλη η απώλειά σου βρε πατρίδα. Μας λείπεις.

Σχολιο.- Η ΣΦΗΚΑ: Η ΣΦΗΚΑ πέταξε. Αποχαιρετά τον εμπνευστή της με πόνο ψυχής.

Ένα ανήσυχο ,ελεύθερο πνεύμα. Μια ψυχή ταξιδιάρα,ελεύθερη,γεμάτη καλοσύνη. Έναν πραγματικό δημοκράτη. Η Σφήκα αποχαιρετά τον δημιουργό της παραμένοντας πάντα στις επάλξεις. Ζωντανή με τους συντάκτες της παρόντες ,όπως ακριβώς θα ήθελε ο ίδιος. Καλό ταξίδι Χρήστο φίλε μας αγαπημένε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολύ αηδία η παραπληροφόρηση. Στην Νάπολη και στην Ιταλία, γίνονται συγκρούσεις ενάντια στο lockdown, (οπως και στη Γερμανία, στην Ισπανία, στο Βέλγιο, κτλ), αλλα η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει πάρει πίσω κανένα μέτρο! Τα μαγαζιά δεν έχουν ανοίξει φυσικά, το lockdown συνεχίζεται και στην Ιταλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η παραπληροφορηση ειναι ιδιοτητα των ναζιστων και των φασιστων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΤ παντου ΜΕΘ πουθενα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύλληψη Φοιτητή Κάτω από το Σπίτι του - 17/11/2020

Απαράδεκτη επίθεση της αστυνομίας σε οικογένεια! Αποκλειστικό Βίντεο! Δυνάμεις καταστολής χτύπησαν ολόκληρη οικογένεια έξω από το σπίτι της στα Σεπόλια μετά από διαδήλωση εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων και εργατικών σωματείων στο σταθμό Λαρίσης! Αφού στρίμωξαν τον γιο, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μέλος του φοιτητικού συλλόγου Τοπογράφων ΕΜΠ, στην πυλωτή του σπιτιού του, η αδερφή του, η μητέρα και ο πατέρας του προσπάθησαν να τον προστατεύσουν και να διαμαρτυρηθούν και ξυλοκοπήθηκαν κι αυτοί! Αυτή τη στιγμή ο γιος βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και ο πατέρας βρίσκεται στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και πιθανώς και όλη η οικογένεια να βρεθεί υπό σύλληψη! Η δικηγόρος που τραβά το βίντεο δεν παίρνει ποτέ απάντηση για τον λόγο της προσαγωγής. Τα λεφτά που κόβουν από υγεία και παιδία τα δίνουν σε αυτή την αστυνομία. Και με αυτή την αστυνομία γιόρτασε η κυβέρνηση και ο Χρυσοχοϊδης το Πολυτεχνείο. Όπως ακριβώς και οι πολιτικοί πρόγονοί τους. Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων! Να τιμωρηθεί παραδειγματικά η κυβέρνηση!

https://www.youtube.com/watch?feature=share&v=AnINi-DKxRY&fbclid=IwAR16bnnul3LMnmcanyc9Q6fXLsrZEIecFSGTGnP99-qvgv1ySI0zWNxVbJU&app=desktop



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακρότητες στα Σεπόλια: Συνέλαβαν διαδηλωτή στο σπίτι του και ξυλοκόπησαν την οικογένειά του

17.11.2020, 19:08

Μια απίστευτη ιστορία αστυνομικής αυθαιρεσίας βρίσκεται σε εξέλιξη στη σκιά των συλλήψεων κατά την επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. στα Σεπόλια.

Ομάδα δικυκλιστών της ΕΛ.ΑΣ. κυνήγησε διαδηλωτή, μέλος του ΝΑΡ,  μέχρι το σπίτι του για να τον συλλάβει και εισέβαλε εντός της πολυκατοικίας. Εκεί χτύπησαν και συνέλαβαν τον νεαρό, ενώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες χτύπησαν και τη μητέρα του. Πρόκειται για τον Κατή Ορέστη και τη μητέρα του Γιώτα.

Η ένταση συνεχίστηκε στο ΑΤ Κολωνού, όπου αστυνομικοί χτύπησαν και την αδερφή του νεαρού, ενώ ο πατέρας του, Δημήτρης, αντιμετώπισε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας (πληροφορίες ότι έχει πάθει έμφραγμα).

Και οι δύο γονείς βρίσκονται στον Ευαγγελισμό, ενώ οι αστυνομικοί εμποδίζουν γιατρούς να δουν τον πατέρα και επιμένουν πως πρέπει να τον συλλάβουν,, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με τη γιατρό του ασθενούς, δύο αστυνομικοί παραμένουν στο δωμάτιο και δεν της επιτρέπουν να μπει μέσα να τον δει.

Νεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι στον πατέρα θα κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο, όμως οι αστυνομικοί παραμένουν εντός του δωματίου όπου νοσηλεύεται.

Ο γιος της οικογένειας έχει συλληφθεί και βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, ενώ χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί και την κόρη, Λυδία, η οποία έχει μεταφερθεί στο ΑΤ Κυψέλης, όπου δεν της επιτρέπεται να δει τη δικηγόρο της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα τα μέλη της οικογένειας του 20χρονου διαδηλωτή έχουν υποστεί αστυνομική βία. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΤΑΩ !!! 

Δεν σας εξοργίζει ο ζήλος των μπάτσων στην καταστολή 

και η αδιαφορία τους στο κοινό έγκλημα ???



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ !!! (...προβληματισμένος) 

Όλα αυτά τα μουν@πανα, 

που κάνουν τους δημοσιογράφους, 

μου ανεβάζουν την πίεση, 

με τα συντεταγμένα ψέματα 

της ακριβοπληρωμένης προπαγάνδας τους. 

... και τι αθώα αυτά τα κωλ@παιδα οι μπάτσοι ??? 

Τίγκα από μπάτσους η Αθήνα φυλάνε το σύστημα 

και αλωνίζουν οι κλέφτες. 

Τι ακριβώς φυλάτε ρε καραγκιόζηδες ??? 

Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε με αυτούς, 

στα λαϊκά δικαστήρια και στις κρεμάλες !!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσοι κάνετε πλακίτσες με τη γενιά του Πολυτεχνείου μήπως πρέπει να τις κόψετε? Η γενιά αυτή αγωνίστηκε για να μιλάς ελεύθερα, όχι για να λες μαλακίες. Άντε μικροί Ντερτιλήδες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 17 Νοεμβρίου, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Palais Bourbon στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νομοσχέδιο «συνολικής ασφάλειας», το οποίο έφερε το κόμμα της πλειοψηφίας La République en Marche (LRM) και ο σύμμαχός του Agir. Η πιο αμφιλεγόμενη διάταξη του είναι το άρθρο 24, το οποίο προβλέπει την απαγόρευση της διάδοσης οποιουδήποτε στοιχείου αναγνώρισης αστυνομικών που είναι εν ενεργεία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλο και συχνότερα πια, κάθε φορά που έχουμε ισλαμικές φρικωδίες όπως οι σημερινές σφαγές στον καθεδρικό της Νίκαιας στη Γαλλία, το δάχτυλο της κριτικής δείχνει τον κύριο ηθικό συνεργό των δολοφόνων: όλες αυτές τις αυτοκτονικές ιδεοληψίες περί πολυπολιτισμικότητας και περί ανοιχτών συνόρων, και βεβαίως τα πολύ απτά υλικά συμφέροντα που τα κονομάνε από αυτές, το κύκλωμα των προσφυγοπατέρων και των ψευτοανθρωπιστών ιδίως. Η τελευταία παρέμβαση της Σώτης Τριανταφύλλου είναι ένα τέτοιο παράδειγμα θαρραλέας κριτικής.

Ωστόσο η σιωπή των υποτιθέμενων ταγών της χριστιανοσύνης απέναντι στα ανείπωτα εγκλήματα πρώτο θύμα των οποίων είναι οι ίδιοι οι πιστοί τους είναι εκκωφαντική. Σε καθημερινή βάση τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε τους τζιχαντιστές να εξαλείφουν τις τελευταίες χριστιανικές κοινότητες στη Συρία, να βιάζουν και να εκπορνεύουν χριστιανές, να αποκεφαλίζουν ιερείς, βλέπουν τον Ερντογάν να βεβηλώνει την Αγία του Θεού Σοφία, βλέπουμε λεηλατημένες εκκλησίες στα ελληνικά νησιά, βλέπουμε στη Λευκωσία (!) επιθέσεις του μουσουλμανικού όχλου κατά της γαλλικής πρεσβείας. 

Και τι κάνουν οι χριστιανοί ιεράρχες; Κηρύγματα υπέρ του... διαλόγου. Η περίπτωση αυτού του απίθανου πάπα Φραγκίσκου που έφτασε να διορίζει τους καρδιναλίους του με κριτήριο τον ...φιλομουσουλμανισμό τους, όπως προ ημερών, είναι ενδεικτική. Για να μη μιλήσουμε για τους δικούς μας, κάτι Βαρθολομαίους κλπ. 

Τις φεμινίστριες που κόπτονται για την πατριαρχία στη Δύση αλλά δεν βγάζουν άχνα για την τρισχειρότερη μοίρα των γυναικών στον μωαμεθανικό κόσμο, τις έχουν πει ειρωνικά ισλαμοφεμινιστρίες. Νά που υπάρχουν όμως και ισλαμοπατριάρχες και ισλαμοχριστιανοί καταπώς φαίνεται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιφά στη Μεσόγειο ή το σωτήριο «hippes Happening». (*)

Αν και πολύ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, η Μεσόγειος συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να γίνεται ο «θαλάσσιος τάφος» δεκάδων λαθρομεταναστών που προσπαθούν ακόμα και εν μέσω πανδημίας να περάσουν την ευρωπαϊκή «Γη της Επαγγελίας» όπως τους εχουν παραμυθιασε και τους εχουν προπαγανδισει. Χιλιάδες λαθροεποικοι  εγκαταλείπουν την αφρικανική τους πατρίδα με την σιγουριά όπως τους εχουν παραμυθιασει από τον αποικιοκρατικο ξεφτιλοΟΗΕ ότι οι  Ευρωπαίοι, κυρίως Γερμανοί και Γερμανίδες διακινητές εξοπλισμένοι με όλα τα σύγχρονα λογιστικά συστήματα, θα τους παραλάβουν με ασφάλεια στα σύγχρονα, ταχύτατα πλοία τους μόλις οι υπερπλήρεις βάρκες που τους μεταφέρουν από τις αφρικανικές ακτές έρθουν σε επαφή με τους «σωτήρες», τις οποιες τρυπανε και βουλιαζουν οι ιδιοι οι λαθροεποικοι όπως τους εχουν δασκαλεψει, συνήθως ανοιχτά της Λιβύης. 

Είναι όμως η «φιλανθρωπία» ή η ιδεολογία που μετατρέπει κάποιους «ευαίσθητους» Ευρωπαίους σε αυτόκλητους «σωτήρες της Μεσογείου» ή μήπως και κάτι άλλο ; 

Όπως πάντως δήλωσε με πάσα ειλικρίνεια το πιο γνωστό στέλεχος των ακτιβιστών «φιλάνθρωπων, η Γερμανίδα καπετάνισσα Πία Κλεμπ (φωτό) στον βρετανικό «Γκάρντιαν» τον περασμένο Αύγουστο, η ίδια «δεν βλέπει την σωτηρία των μεταναστών σαν ανθρωπιστική πράξη αλλά σαν μέρος του αντιφασιστικού αγώνα» !

Η αξιοσημείωτη αυτή δήλωση δεν την αναπαρήγαγε κανένα από τα ευρωπαϊκά Μέινστριμ. Καθόλου παράξενο, αφού ο «μύθος των σωτήρων» που παλεύουν με τα κύματα της Μεσογείου για να σώζουν «ταλαιπωρημένους ανθρώπους που ζητούν προστασία» εξασφαλίζει εκατομμύρια ευρώ από κρατικές επιχορηγήσεις και δωρεές, ακόμα και από την ευαγγελική εκκλησία. Αλλά και από πάμπλουτους «χορηγούς» από τον «εναλλακτικό» καλλιτεχνικό χώρο και όσων θέτουν με τις «ανθρωπιστικές ευαισθησίες» τους αυτού του είδους το πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης. Όπως, για παράδειγμα, ο Banksy, ο διασημότερος «άγνωστος» καλλιτέχνης της street art /γκραφίτι και πολιτικός ακτιβιστής. 

Η ετερόκλητη συμμαχία, Banksy, Πία Κλεμπ, εγκληματίες διακινητές και antifa έχει τον ίδιο διακηρυγμένο στόχο : Το τέλος του αστικού «συστήματος των γουρουνιών» στην Ευρώπη. Όπως άλλωστε και οι ισλαμιστές τρομοκράτες. Όλοι τους μισούν την ίδια πραγματικότητα, αν και με διαφορετικό τρόπο. Οι «σωτήρες» εναντίων όλων των άλλων, δηλαδή «των φασιστών», όπως κατονομάζουν με απίστευτη ελαφρότητα όσους δεν συμφωνούν μαζί τους. Αυτούς δηλαδή που θέλουν να προστατέψουν τα σύνορα της πατρίδας τους, τον πολιτισμό και την ταυτότητά τους, τις κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις τους. 

Κι εδώ συναντώνται όλοι, «σωτήρες» και «διάβολοι», και γίνονται ΕΝΑ. Ο δολοφόνος με το μαχαίρι στην Νίκαια και οι διακινητές που με το καράβι τους τον έφεραν στην Λαμπεντούσα. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17 Νοέμβρη 2020

16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Πέρυσι αυτές τις μέρες, ήταν η βίαια επίθεση των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, ο άγριος ξυλοδαρμός των φοιτητών, η ρίψη χημικών και η αποπνικτική ατμόσφαιρα μέσα στην Πανεπιστημιακή Σχολή και στους γύρω δρόμους, που θύμιζαν τις οιμωγές, τον πανικό και τη βιαιότητα των γεγονότων του Πολυτεχνείου το 1973 από τη χούντα.

Φέτος η κυβέρνηση επεκτείνει τις χουντικές μεθόδους σε όλη την επικράτεια. Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων, απαγόρευση κατάθεσης στεφάνου από πολίτες, περιπολίες αστυνομικών παντού σε όλη τη χώρα – και μάλιστα με τη συνδρομή ελικοπτέρων και drones! Σε συνδυασμό με τις ήδη εφαρμοζόμενες αποφάσεις περί απαγόρευσης κυκλοφορίας χωρίς άδεια, ελέγχου ταυτοτήτων όσων κυκλοφορούν στους δρόμους, απαγόρευσης κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, ελέγχου εργαζομένων αν έχουν άδεια από τον εργοδότη τους, απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού χωρίς τα κατάλληλα έγγραφα κλπ, οι κυβερνητικές πρακτικές δεν θυμίζουν απλώς χούντα. Είναι χούντα!

Η χώρα ολόκληρη έχει τεθεί σε καθεστώς κατάστασης πολιορκίας, χωρίς να κρατούνται καν, έστω και τύποις, τα προσχήματα. Πράγμα που ούτε η χούντα των συνταγματαρχών είχε αποτολμήσει, αφού εκείνη τουλάχιστον, επικαλέστηκε ως άλλοθι το σχετικό νόμο «περί κηρύξεως της χώρας εις κατάστασιν πολιορκίας και αναστολής άρθρων του συντάγματος». Ποιον νόμο επικαλείται η σημερινή κυβέρνηση που να της δίνει το δικαίωμα να κηρύττει άτυπα κατάσταση πολιορκίας καταπατώντας στην πράξη άρθρα του συνταγματικού χάρτη;

Είτε το καταλύεις «de jure» το σύνταγμα χρησιμοποιώντας φύλλα συκής όπως έκαναν τότε οι συνταγματάρχες, είτε το αδρανοποιείς de facto τσαλαπατώντας τα άρθρα του όπως κάνουν σήμερα οι κυβερνώντες, η βαρύτητα της ποινικής ευθύνης είναι ίδια. Είτε χρησιμοποιείς το πρόσχημα του «κομμουνιστικού κινδύνου» είτε το πρόσχημα «της διασποράς του κορωνοϊού», η κατάλυση ή η αδρανοποίηση άρθρων του συντάγματος έχει το ίδιο αποτέλεσμα και συνεπώς, εμπίπτει στο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.

Δεν γνωρίζουμε αν ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, που εξέδωσε την χουντικής έμπνευσης απόφαση για το τριήμερο της επετείου του Πολυτεχνείου, ενήργησε ως υποχείριο του πολιτικού προϊσταμένου του, του κυρίου εκείνου που δεν βρήκε το χρόνο να διαβάσει όχι μόνο τα μνημόνια αλλά ούτε και το σύνταγμα της χώρας. Ούτε γνωρίζουμε, εν τοιαύτη περιπτώσει, αν ο κ. Χρυσοχοΐδης ενήργησε αυτοβούλως ή ως μαριονέτα του κ. Μητσοτάκη. Ο οποίος, αποδεικνύοντας τη σοφία της ελληνικής παροιμίας «το μήλο θα πέσει κάτω απ’ τη μηλιά», κατέστησε τις αστυνομικές δυνάμεις κυρίαρχες στην καθημερινότητα του πολίτη με τους συνεχείς ελέγχους σε κάθε δρόμο, στενό και σοκάκι της χώρας και με την απειλή της επιβολής εξοντωτικών προστίμων. Όταν ο πατέρας του, ως πρωθυπουργός το 1990, έλεγε στα σώματα ασφαλείας «Εσείς είστε το κράτος», σίγουρα δεν φανταζόταν ότι το όραμά του αυτό θα το επετύγχανε πλήρως και ολοκληρωτικώς ο γόνος του. Ο οποίος πλέον, δεν απέχει πολύ από τα μεγαλεία και τη δόξα του εκλιπόντος πατρός του, τότε που ένας ολόκληρος λαός κραύγαζε ρυθμικά «Μη-τσο-τά-κη κά-θα-ρμα» με τις παλάμες ανοιχτές.

Είτε ενεργούμενο των πολιτικών προϊσταμένων του είτε όχι, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας καταχράστηκε την ιδιότητά του ως ανώτερος κρατικός υπάλληλος. Τα όργανα της διοίκησης, έχουν την υποχρέωση να τιμούν τον όρκο τους στο σύνταγμα της χώρας και όχι να γίνονται οι ορντινάντσες τυχάρπαστων επιλογών της εκάστοτε εξουσίας, τροφοδοτώντας έτσι τον εκφασισμό. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. δεν τίμησε ούτε τον όρκο του ούτε την τήρηση του συντάγματος, ενεργώντας με την απόφασή του, καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του. Η μήνυση/έγκληση που κατέθεσε εναντίον του ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης, μαζί με τους επικεφαλής του τομέα Δικαιοσύνης του Μετώπου, εστιάζει και χαρακτηρίζει την απόφασή του εγκληματική σε βαθμό κακουργήματος. Γιατί σε παρόμοιες νοοτροπίες, στηρίχτηκαν οι συνταγματάρχες για να εγκαθιδρύσουν και να διατηρήσουν επί μια επταετία το καθεστώς ζόφου και τρόμου.

Ζούμε πάλι στιγμές και μέρες της χούντας του ’73. Βιώνουμε και πάλι ένα καθεστώς ολοκληρωτικό, αυτή τη φορά όμως με υπερενισχυμένες και τεχνολογικά εξοπλισμένες τις μεθόδους αστυνόμευσης, ελέγχου και καταστολής των πολιτών. Με ΜΑΤ, ΜΕΑ, ΥΜΕΤ, ΟΠΚΕ, ηλεκτρονικά μέσα, ελικόπτερα και drones. Αλλά όπως και τότε, χωρίς ΨΩΜΙ, χωρίς ΠΑΙΔΕΙΑ, χωρίς ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Και με τη βουβή οργή να πάλλεται υπόγεια και να θεριεύει.

Αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται, γι’ αυτό και τα εντεινόμενα κατασταλτικά μέτρα με αφορμή τα διάφορα προσχήματα. Ο φόβος ενός ξεσπάσματος, ο φόβος ενός νέου Πολυτεχνείου που αυτή τη φορά, μπορεί να τους πάρει και να τους σηκώσει!

Γι’ αυτό το λόγο κρατάμε το Πολυτεχνείο, την νεανική αυτή, ενωτική και λαϊκή εξέγερση, ζωντανό μέσ’ στις καρδιές μας.

Γιατί το Πολυτεχνείο ζει και θα συνεχίσει να ζει όσο τα προτάγματά του συνεχίζουν να ζητούν δικαίωση:

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2020

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χάος στη Γαλλία. Ποιό lockdown; με 45.000 νεκρούς και όλη η Γαλλία είναι στο δρόμο και διαδηλώνει..Πόλεμος να μην περάσει ο νόμος ”Ολοκληρωτική Ασφάλεια” που δίνει υπερεξουσίες σε αστυνομία κι απαγόρευση εικόνων που εμφανίζουν αστυνομική βία..

17/11/2020

Ποιό lockdown ; με 45.000 νεκρούς και όλη η Γαλλία είναι στο δρόμο και διαδηλώνει…..Ο πολίτης δεν θα γίνει τρεμάμενο χαμστεράκι στη φάκα και αύριο πειραματόζωο…..Χάος στη Γαλλία χιλιάδες κόσμου διαδηλώνει σε πολλές γαλλικές πόλεις κατά της πρότασης νόμου του επονομαζόμενου «Sécurité globale» που κατατέθηκε σήμερα το βράδυ στη Βουλή..Συγκρούσεις με την αστυνομία στο Παρίσι έξω από τη Βουλή και σε κεντρικές λεωφόρους…

Χάος επικρατεί και στον ευαίσθητο δήμο του Saint Denis.Eκκένωση καταυλισμού λαθρομεταναστων εκεί.Πάνω από 2 500 λαθρομεταναστες εκκενώθηκαν. Οδηγούνται σε gymnases. Θα περάσουν από τεστ covid.. Φωτιές κι εκεί και αναστάτωση. Τους μεταφέρουν με πούλμαν..Τα Κίτρινα Γιλέκα επίσης βγήκαν στους δρόμους να γιορτάσουν τα 2 χρόνια από τη γέννησή του κινήματος. Επαγγελματίες κατεβαίνουν σε απεργία πείνας για να διεκδικήσουν το δίκιο τους από την οικονομική καταστροφή που τους επέφερε η καραντίνα. Ένας ιδιοκτήτης σχολής οδηγών δηλώνει αποφασισμένος να πεθάνει στο πεζοδρόμιο ξεκινώντας απεργία πείνας….

Διαδήλωση των οδοκαθαριστών που γέμισαν με σκουπίδια και χιλιάδες έγγραφα του Δημαρχείου τους δρόμους μπροστά από τη Διεύθυνσή τους στο Παρίσι..

Συνδικάτα , οργανώσεις υπεράσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συλλογικότητες στους Gilets Jaunes, ΜΚΟ écolos, ενώσεις υπεράσπισης των ψηφιακών ελευθεριών, pigistes, φωτογράφοι, σκηνοθέτες, μίντια διαδηλώνουν..105 οργανώσεις κινητοποιήθηκαν από την 4η Νοεμβρίου κατά της πρότασης νόμου για την γενικευμένη-ολοκληρωτική ασφάλεια.Κορύφωση των διαμαρτυριών σήμερα έξω από τη Βουλή όπου κατατέθηκε η πρόταση νόμου. Συγκρούσεις φωτιές χημικά δακρυγόνα, αντλίες νερού, βία…

Το κείμενο νόμου κατατέθηκε από 2 βουλευτές του κόμματος En Marche — Alice Thourot και Jean-Michel Fauvergue— άρχισε να συζητείται στη Βουλή στις 17 Νοέμβρη. Στοχεύει στην ενδυνάμωση των εξουσιών των δυνάμεων της τάξης και στο άρθρο του 24 την απαγόρευση κυρίως στην ελευθερία πληροφόρησης αναφορικά με την δυνατότητα διάδοσης εικόνων αστυνομικών κι επομένως αστυνομικής βίας. Προβλέπεται τιμωρία για παραβάτες που ανέρχεται έως και 1 χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 45 000 €.

Με αυτό το νόμο πολυάριθμες υποθέσεις αστυνομικής βίας θα θαφτούν όπως αυτή του Alexandre Benalla ή του Cédric Chouviat, που πέθανε κατά τη βίαιη προσαγωγή του από στραγγαλισμό και αφόρητη πίεση που του ασκήθηκε στο στήθος κατά την καθήλωση.

Ο νόμος προβλέπει επίσης γενικευμένη επιτήρηση του δημόσιου χώρου (σσ. σ΄Αθήνα και Θεσσαλονίκη πετούν drones νυχθημερόν) εξουσιοδοτώντας το κράτος να χρησιμοποιεί drones με caméras για όλους τους δημόσιους χώρους (και κυρίως για διαδηλώσεις) επιτρέποντας και μια ανάλυση αυτοματοποιημένη για ταυτοποίηση πολιτών και διαδηλωτών (φυσιογνωμική)”Τα drones συμβάλουν στη συλλογή προσωπικών δεδομένων. Σε φυλακές υψίστης ασφαλείας μεταβάλλονται οι πόλεις….Σε στρατόπεδα συγκέντρωσης..

Ιδιωτικοποίηση της αστυνομίας σε κατάφωρη αντίφαση με συνταγματικές επιταγές, μεταβιβάζοντας σε υπαλλήλους ιδιωτικής ασφαλείας εξουσίες που επιφυλάσσονται για τη δικαστική αστυνομία, όπως η διατύπωση αδικημάτων και ο προσδιορισμός ταυτότητας που μπορεί να οδηγήσουν στην κράτηση του ελεγχόμενου προσώπου.

Επέκταση για δυνάμεις ασφαλείας να διατηρούν τα όπλα τους κι εκτός υπηρεσίας..Και άλλα αντίστοιχα…

Κάλεσμα για διαδηλώσεις έγινε σε όλη τη Γαλλία για σήμερα. Χώρος κύριας συγκέντρωσης συγκέντρωσης στην πλατεία Président-Édouard-Herriot,έναντι Κοινοβουλίου. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν σε 15 πόλεις της χώρας. (η λίστα εδώ ici). Η 17 Νοέμβρη στη Γαλλία σηματοδοτεί επίσης την επέτειο των 2 χρόνων από τη γέννηση του κινήματος Gilets jaunes. Και τα Κίτρινα Γιλέκα αντιπροσωπευτικά θύματα της κατάχρησης εξουσίας από τις αρχές και αστυνομικής βίας (μονόφθαλμοι, μονόχειρες..κλπ) είχαν προσυγκέντρωση στο Montparnasse για να προστεθούν έπειτα στην πορεία προς το Κοινοβούλιο.

Ο δυτικός ολοκληρωτισμός θωρακίζεται.. Θέτει σε ιδιόμορφη ασυλία εγκλήματα και αξιόποινες πράξεις καταργεί αποδεικτικό υλικό από έρευνα την ώρα που σε Αμερική κι Ευρώπη πληθαίνουν τα εγκλήματα κατά ζωής από αστυνομικές αρχές με περίοπτη την υπόθεση Georges Floyd…..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙ-ΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΣΧΟΛΕΙΑ ….

17/11/2020

Του Πολυτεχνείο σήμερα… Μια επέτειος που χαρακτηρίστηκε από το τρίπτυχο της Δημοκρατίας αποδιδόμενο στην ελληνική του εκδοχή ως ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…..

Θα ήταν μακροσκελής ο κατάλογος των ατομικών δικαιωμάτων και συλλογικών ελευθεριών που έχουν ανασταλεί την περίοδο αυτή αν και συνταγματικά κατοχυρωμένα. Ενδεικτικά αναφέρεται η η επιβαλλόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας, στρατιωτικός νόμος lockdown ή καραντίνα….. Τι ίσχυε επί χούντας:

”Απαγορεύεται πάσα συνάθροιση ή συγκέντρωσης σε κλειστό χώρο ή εν υπαίθρω .. μέχρι νεωτέρας απαγορεύεται η κυκλοφορία εις τας οδούς της πόλεως πάσης φύσεως οχημάτων και πεζών.. οι εξελθόντες εις τας οδούς να επανέλθουν αμέσως εις τα οικίας τους (σσ. ΜΕΝΩ ΣΠΙΤΙ) Μετά τη δύση του ηλίου πας κυκλοφορών εις τας οδούς θα πυροβολείται απροειδοποίητα….”

Όσο για την Παιδεία αίτημα ισχυρό είναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σύμφωνα με UNESCO το κλείσιμο των σχολείων έχει συνέπειες ειδικότερα σοβαρές για τα μη ευνοημένα παιδιά και τις οικογένειές τους

Όσο για το ψωμί .. η επιδείνωση της κρίσης και η πτωχοποίηση είναι μπροστά…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΜΕ: Χάρη στην ψυχραιμία των διαδηλωτών δε θρηνήσαμε θύματα

Χάρη στην ψυχραιμία των διαδηλωτών δε θρηνήσαμε θύματα. Με ιδιαίτερο μένος στοχοποιούσαν συνδικαλιστές, ορμούσαν αδιακρίτως για να απομονώσουν νεολαίους και παιδιά που προσπαθούσαν να ξεφύγουν, τονίζει σε ανακοίνωσή το ΠΑΜΕ.

17 Νοεμβρίου 2020 19:15

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει «το σημερινό όργιο καταστολής απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε στο μέγιστο βαθμό όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με χημικά, αύρες, με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, με προπηλακισμούς βουλευτών του ΚΚΕ, με στοχοποίηση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές και βίαιους τραυματισμούς διαδηλωτών».

«Χάρη στην ψυχραιμία των διαδηλωτών δε θρηνήσαμε θύματα. Με ιδιαίτερο μένος στοχοποιούσαν συνδικαλιστές, ορμούσαν αδιακρίτως για να απομονώσουν νεολαίους και παιδιά που προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Οι πρώτοι που δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση ήταν οι φυλακισθέντες-εξορισθέντες 1967-74.

Οι νέες κατασταλτικές δυνάμεις με τα μηχανάκια, με τα χρυσαυγήτικα σύμβολα πάνω στα κράνη τους, λειτουργούσαν σαν αγέλες μέσα στο πλήθος. Στόχος ήταν να υπάρξουν θύματα» επισημαίνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταλήγοντας: «Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες! Αν κάποιος πρέπει να συλληφθεί άμεσα, είναι ο υπουργός Δημόσιας τάξης!».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ σε ακροδεξια Ελληνική Λύση: "Η πολιτική μ....κία και ανοησία έχει και τα όριά της"

"Μετατραπήκατε σε δεξιό δεκανίκι της κυβέρνησης, στην εγκληματική επίθεση στη βια και τον αυταρχισμό και τις προσαγωγές.Φαίνεται, ζηλέψατε τη δόξα της Χρυσής Αυγής που απουσιάζει" είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

17 Νοεμβρίου 2020 17:53

"Η πολιτική μαλακία και ανοησία έχει και τα όριά της" δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, στην ολομέλεια της Βουλής σχολιάζοντας τα όσα είπε νωρίτερα ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας αναφορικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου και τη διαδήλωση του ΚΚΕ, η οποία χτυπήθηκε βάναυσα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα ο Ν. Χήτας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ζητώντας περαιτέρω καταστολή στους δρόμους της Αθήνας, ενώ έκανε λόγο για "αδιανόητο σκηνικό σύγκρουσης". Όπως είπε, "σας γλεντάει το ΚΚΕ, αυτό σας κάνει το κομμουνιστικό κόμμα και καλά σας κάνουν. Ρίξατε 6.000 αστυνομικούς και ειδικά μέτρα και κάνανε πάρτι. Ο Χρυσοχοϊδης τι κάνει, θα παραιτηθεί; Θα απολογηθεί κάποιος; Είστε κατώτεροι των περιστάσεων. Η κυβέρνηση παραβίασε την λογική μας και τα κόμματα της αριστεράς παραβίασαν τη νομιμότητα".

Απαντώντας στον βουλευτή του κόμματος του Κυρ. Βελόπουλου, ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε: "Έχετε γίνει δεξιό δεκανίκι της κυβέρνησης στις προπηλακίσεις και τις προσαγωγές".  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επέμεινε στη διατύπωση περί "πολιτικής μαλακίας". Στο πλαίσιο αυτό, αρνήθηκε την προτροπή του Προεδρείου να διαγραφεί από τα πρακτικά, λέγοντας ότι δεν διαγράφει και δεν αναιρεί τίποτα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βελόπουλος για απαγόρευση συναθροίσεων: «Έχει γίνει μόνο στη Χούντα»

Τρίτη 17 Νοέμβριος 2020 | 04:06

Τις δύο προηγούμενες φορές, που είχε επιβληθεί απαγόρευση συναθροίσεων σε όλη τη χώρα, υπενθυμίζει η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της.

Πλήρης απαγόρευση συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια έχει συμβεί μόνο δύο φορές στο παρελθόν και συγκεκριμένα την ημέρα του πραξικοπήματος το 1967 και εκείνη της καταστολής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θυμίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, μάλιστα, χαρακτηρίζει το μέτρο «κατασταλτικό». Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η κυβέρνηση αφού έφερε την Ελλάδα στο απροχώρητο με τους «λάθος ολιγάριθμους», τα ανύπαρκτα μέτρα για τον τουρισμό , παρά τις προτάσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και τη μηδενική πρόληψη, καταφεύγει πανικόβλητη στο κατασταλτικό μέτρο της απαγόρευσης συναθροίσεων.

Για την ιστορία, καθολική απαγόρευση όλων των συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια, δηλαδή καθολική αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος, έχει γίνει και στο παρελθόν, στις 21/04/1967 και στις 17/11/1973»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόστιμο 300 ευρώ σε γυναίκα που κατέθεσε λουλούδι στο Πολυτεχνείο

Πρόστιμο 300 ευρώ δέχτηκε γυναίκα που κατέθεσε λουλούδι στην πύλη του Πολυτεχνείου. Εργαζόταν επί της Σολωμού και έστειλε μήνυμα με τον κωδικό 6, ωστόσο οι αστυνομικοί της είπαν πως δεν δικαιολογείται η μετακίνηση της.

17 Νοεμβρίου 2020 12:42

Μια γυναίκα, η κ. Μαρία Κιούση, που εργαζόταν στην οδό Σολωμού, περίπου 100 μέτρα από το Πολυτεχνείο αποφάσισε το πρωί της Τρίτης (17/11) να κινηθεί προς την πύλη του Πολυτεχνείου με σκοπό να αφήσει ένα λουλούδι που κρατούσε στα χέρια της.

Όταν έφτασε στο σημείο οι αστυνομικοί της ζήτησαν να τους επιδείξει τα στοιχεία της. Εκείνη έδειξε το έντυπο μετακίνησης για την εργασία της και ένα SMS με τον κωδικό 6 που όπως είπε έστειλε ενώ βρισκόταν στο γραφείο για να φτάσει στο Πολυτεχνείο. Οι αστυνομικοί αφού έλεγξαν τα έγγραφα, της απάντησαν πως δεν δικαιολογείται η μετακίνηση και της βεβαίωσαν πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

"Η εργασία μου βρίσκεται στα 100 μέτρα. Έρχομαι κάθε χρόνο. Σέβομαι την πανδημία και την υγεία των συμπολιτών μου, τηρώ τα μέτρα, φοράω μάσκα και ήρθα να αφήσω ένα λουλούδι στην πόρτα και να φύγω. Είμαι μόνη μου", είπε η ίδια, χωρίς ωστόσο να έχει αποτέλεσμα καθώς το πρόστιμο της βεβαιώθηκε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μυρίζει «μπαρούτι» στη Θεσσαλονίκη

Ένταση και συλλήψεις σε πορεία

 17/11/2020 | 16:59

Άναψαν τα “αίματα” και στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με τους συγκεντρωμένους ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για συλλήψεις…

Νωρίτερα, μπλόκαρε η αστυνομία τα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Aριστεράς που ζητούσαν να κάνουν πορεία, στην οδό Τσιμισκή, στη Θεσσαλονίκη. Οι ίδιοι ζητούσαν να φτάσουν μέχρι το αμερικανικό προξενείο, ενώ η ΕΛΑΣ απαγορεύει κάθε κίνησή τους.

Σύμφωνα με το GRTIMES, οι συγκεντρωμένοι είναι πάνω από 150. Εκρηκτική είναι αυτή την ώρα η κατάσταση στο κέντρο της πόλης. Συλλαμβάνονται άτομα, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ενώ βεβαιώνονται παραβάσεις στους συγκεντρωμένους.

Όπως μπορείτε να δείτε στο live του GRTimes.gr, συγκρούσεις σημειώνονται ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και την Αστυνομία, ενώ έγιναν και προσαγωγές. Η αστυνομία πήρε τα πανό και τα πλακάτ από τους συγκεντρωμένους…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε 27 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην Πάτρα

 Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 23:50

Σε 27 προσαγωγές προχώρησαν την Τρίτη οι αστυνομικές δυνάμεις στην Πάτρα, στο πλαίσιο των μέτρων που είχαν ληφθεί για την αποτροπή συγκεντρώσεων και πορειών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας, στις 12:30 μετά το μεσημέρι περίπου, 100 άτομα συγκεντρώθηκαν στην οδό Κορίνθου, έξω από το κτήριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ οι διμοιρίες των ΜΑΤ απέτρεψαν την πορεία που είχε προαναγγελθεί. Λίγη ώρα αργότερα, ομάδες αντιεξουσιαστών προσπάθησαν σε διάφορα σημεία της πόλης, να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και πορείες, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Επίσης, τις απογευματινές ώρες, περίπου 60 άτομα συγκεντρώθηκαν από διάφορα σημεία της πόλης στο ύψος της πλατείας Κωνσταντίνου και προσπάθησαν να πλησιάσουν το κτήριο του πρώην παραρτήματος, αλλά τους εμπόδισαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή, οι συγκεντρωθέντες προκάλεσαν πυρκαγιά σε κάδο απορριμμάτων, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, εκτόξευαν πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 

Όπως προαναφέρθηκε, οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν συνολικά, από διάφορα σημεία της Πάτρας, 27 άτομα και βεβαίωσαν 16 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έγινε χρήση δακρυγόνων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα την Τετάρτη οι έξι συλληφθέντες κατά την κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο

 Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 23:58

Το πρωί της Τετάρτης θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης όσοι συνελήφθησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παρά την αστυνομική απαγόρευση για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Πρόκειται για έξι άτομα τα οποία παραμένουν υπό κράτηση και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, όπως αναφέρουν συνήγοροί τους, κατά περίπτωση, για διέγερση σε ανυπακοή, παραβίαση της απαγόρευσης συναθροίσεων, αντίσταση, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Επιπλέον τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του Covid-19.

Όπως έγινε γνωστό, επιβλήθηκαν άλλα 88 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ εις βάρος ισάριθμων διαδηλωτών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, με τον συνολικό αριθμό των προστίμων να φθάνει τα 94.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για 120 άτομα τα οποία «συγκεντρώθηκαν ξαφνικά από διάφορα σημεία, στον οδικό κόμβο Αγίας Σοφίας - Τσιμισκή - Καρόλου Ντηλ», όπου «εγκλωβίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η πορεία προς το προξενείο των ΗΠΑ».

Εκτός από τις έξι συλλήψεις προσήχθησαν ακόμη 28 άτομα, ενώ «μετά την επιβολή προστίμων (οι διαδηλωτές) αποχώρησαν ειρηνικά» και «δεν έγινε χρήση δακρυγόνων». Στην συγκεκριμένη κινητοποίηση συμμετείχαν φοιτητές, μέλη συλλογικοτήτων και κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κ.ά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολυτεχνείο: Επεισόδια στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και προσαγωγές

 Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 23:50

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης ανάμεσα σε δυνάμεις της αστυνομίας και ομάδα διαδηλωτών που πραγματοποιούσε κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο. 

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονταν στην περιοχή ενώ ακολούθησαν συμπλοκές και 29 προσαγωγές.

Την ίδια στιγμή ήταν σε εξέλιξη ακόμα μια κινητοποίηση, από τον Σύλλογο Φοιτητών και άλλες πολιτικές δυνάμεις,  που είχε κατεύθυνση την κεντρική πλατεία, ωστόσο στο άκουσμα των προσαγωγών οι διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στον χώρο έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, ζητώντας να αφεθούν όσοι είχαν προσαχθεί.

Λίγη ώρα αργότερα όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ τους επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων της συνάθροισης που είναι σε ισχύ.

29 πρόστιμα των 300 ευρώ

Σε σχετική ενημέρωσή της η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία σημειώνει τα εξής:

Ανακοινώνεται ότι την 17.15 ώρα, ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε ξαφνικά από διάφορα σημεία, σε μικρή απόσταση από την πλατεία Δημοκρατίας στην Ξάνθη και εγκλωβίστηκε από τις υπάρχουσες στο χώρο αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η πορεία προς την παραπάνω πλατεία.

Πραγματοποιήθηκαν 29 προσαγωγές και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ.

Μετά την επιβολή προστίμων τα άτομα αποχώρησαν ειρηνικά. Δεν έγινε χρήση δακρυγόνων μέσων. 

Από το πρωί της Τρίτης η Ξάνθη θύμιζε φρούριο με ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία των αστυνομικών σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μάλιστα, περιπολικά και αστυνομικοί βρίσκονταν από νωρίς έξω από τον χώρο των Πανεπιστημίων, περιφρουρώντας τον χώρο ώστε να αποτραπούν τυχόν συναθροίσεις. 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας το ΚΚΕ πραγματοποίησε συμβολική κινητοποίηση έξω από το Εργατικό Κέντρο ενώ τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου γνωστοποίησαν στο διαδίκτυο κάλεσμα για κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία, λόγω του αποκλεισμού των Πανεπιστημίων από τους Αστυνομικούς. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαλύθηκε ειρηνικά η συμβολική αναπαντεχη συγκεντρωση 100 ατομων του ΚΚΕ στην Αμερικανική Πρεσβεία

 Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 10:35

Συγκενρωση 100 ατομων πραγματοποίησε το ΚΚΕ έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία, πριν από την συγκεντρωση που ειχε κανονιστει στην πλατεια Κλαθμωνος παρά την απαγόρευση συναθροίσεων λόγω πανδημίας που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία. Μέλη του ΚΚΕ, κρατώντας αποστάσεις μεταξύ τους, πραγματοποίησαν ειρηνική συγκεντρωση, η οποία διαλύθηκε κατά τις 10:30 το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, χωρις να χτυπηθει κανεις από την αστυνομια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσαγωγές και πρόστιμα στα Πετράλωνα

 Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 18:48

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο στα Πετράλωνα και συγκεκριμένα στην πλατεία Μερκούρη, μετά από κάλεσμα που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Συγκεκριμένα, όταν δέκα με είκοσι αντιεξουσιαστες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, διμοιρίες των ΜΑΤ έσπευσαν γύρω από το σημείο προκειμένου να διαλύσουν την συγκέντρωση. (Ειχε προηγηθει πορεια στους δρομους των Πετραλωνων από αντιεξουσιαστες με μηχανακια και αυτοκινητα.)

Ακολούθησαν μικροεπεισόδια, ενώ αμέσως άρχισαν να επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους δεν τηρούσαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Στην πορεία, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οκτώ προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ. στο Πολυτεχνείο

 Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 12:54

Συνολικά 8 προσαγωγές πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ένα άτομο το οποίο στο παρελθόν ανήκε στις τάξεις του Επαναστατικού Αγώνα, όπως επίσημα είχε κατηγορηθεί. 

Επίσης, οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν ότι έπειτα από ελέγχους που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας εντόπισαν ΙΧ που μετέφερε διάφορα αντικείμενα όπως κοντάρια με μαυροκοκκινες σημαες, κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ΜΑΤ περνούν χειροπέδες και παίρνουν «σηκωτά» τα μέλη του ΚΚΕ στην Πανεπιστημίου

 Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 16:35

Εικόνες που συγκλονίζουν από τις προσαγωγές ατόμων κατά τις συμπλοκές που σημειώθηκαν στην Πανεπιστημίου μεταξύ των ΜΑΤ και μελών του ΚΚΕ.

Στις εικόνες που ακολουθούν οι αστυνομικές δυνάμεις παίρνουν στην κυριολεξία σηκωτό διαδηλωτή - μέλος του ΚΚΕ. Αφού του περνούν χειροπέδες, τον σηκώνουν βίαια από το έδαφος, κρατώντας τον από τα χέρια και από τα πόδια, κυριολεκτικά στον αέρα σαν «σακί» για να τον οδηγήσουν τρέχοντας στην αστυνομική κλούβα η οποία  έχει ως προορισμό την Ασφάλεια.

Την ίδια στιγμή άλλοι διαδηλωτές ακούγονται στο βίντεο να φωνάζουν στις αστυνομικές δυνάμεις: «Ντροπή σας. Είστε παράνομοι... εγκληματίες, θα του σπάσετε τα χέρια», αλλά εκείνοι απτόητοι ανοίγουν δρόμο ανάμεσα στις υπόλοιπους συναδέλφους τους μεταφέροντας στα χέρια το μέλος του ΚΚΕ.

Το περιστατικό καταγράφηκε περίπου στις 14:00 στην οδό Πανεπιστημίου, κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν όταν ομάδα ατόμων που ήθελαν να κάνουν πορεία συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνω από 100 προσαγωγές στις συνοικίες της Αθήνας

 Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 19:01

Περισσότερες από 100 προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις μέχρι στιγμής σε διάφορα σημεία της Αθήνας, για παραβιάσεις της απαγόρευσης συναθροίσεων στο πλαίσιο των συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας σημειώθηκαν εντάσεις ενώ δεν έλειψε και το κυνηγητό μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και ομάδων ατόμων. Τελευταία εστία έντασης δημιουργήθηκε στα Σεπόλια, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, σημειώθηκε ένταση και μικροεπεισόδια, γύρω από το Άλσος Καισαριανής, όπου κατέληξε πορεία ομάδας ατόμων, η οποία ξεκίνησε από τον Βύρωνα, καθώς και στον Σταθμό Λαρίσης.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής.

Στο μεταξύ, ελεύθερα αφέθηκαν τα 7 μέλη του ΚΚΕ τα οποία είχαν προσαχθεί από την οδό Πανεπιστημίου, κατά την επέμβαση της Αστυνομίας στην συγκέντρωση του κόμματος για το Πολυτεχνείο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο αληταρας τσαρος Πούτιν που προδοσε ολους τους χριστιανους με το θεμα της Αρμενιας και του Αρτσεχ που το παρεδωσε στους τουρκοαζερους ταταρους δήλωσε ότι το καθεστώς του Ναγκόρνο Καραμπάχ θα προσδιορισθεί μελλοντικά. Μεχρι τωρα παντως το εχει παραδωσει στους τουρκοαζερους, και οι Αρμενιοι αποχωρουν από την προαιωνια εστια τους του Αρτσεχ καιγοντας τα σπιτια τους για να μην πεσουν στα χερια των τουρκοαζερων και καταφευγουν στην Αρμενια
 Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 20:15



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βουλγαρία μπλόκαρε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με το κρατος των Σκοπιων
 Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 18:11
Η Βουλγαρία αρνήθηκε να εγκρίνει το διαπραγματευτικό πλαίσιο της Ευρω Ένωσης για το κρατος των Σκοπιων, μπλοκάροντας επί της ουσίας την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας αυτής, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
Η Εκατερίνα Ζαχαρίεβα είπε ότι η Σόφια δεν μπορεί προς το παρόν να στηρίξει την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των «27» και των Σκοπίων, λόγω των ανοιχτών γλωσσικών και ιστορικών διαφορών μεταξύ του κρατους των Σκοπιων και της Βουλγαρίας.
«Σε αυτό το στάδιο η Βουλγαρία δεν μπορεί να στηρίξει το προσχέδιο του διαπραγματευτικού πλαισίου με τη Δημοκρατία των Σκοπιων και τη διεξαγωγή της πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης», είπε η υπουργός μετά τη λήξη του σημερινού Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων.
Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν τον Μάρτιο ότι το κρατος των Σκοπίων και η Αλβανία μπορούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για να ενταχθούν στην Ένωση. Η επίσημη έναρξη αυτών των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις δύο βαλκανικές χώρες επρόκειτο να γίνει τον Δεκέμβριο.
Η Ζαχαρίεβα είπε ότι η Βουλγαρία ενέκρινε το διαπραγματευτικό πλαίσιο για την Αλβανία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αζερμπαϊτζάν, Πακιστάν και Λιβύη αναγνωρίζουν τα Κατεχόμενα
 Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 09:36
Έγινε και αυτό όπως ήταν αναμενόμενο. Με τη διευθέτηση της σύγκρουσης στον Καύκασο με νίκη στα χαρτιά για το Αζερμπαϊτζάν αλλά με απόλυτο κυρίαρχο τη Ρωσία και με την Τουρκία να αποκομίζει οφέλη, η Άγκυρα προχώρησε στο επόμενο βήμα το οποίο δεν μπορούσε να υλοποιήσει όλες αυτές τις δεκαετίες. Έτσι το Αζερμπαϊτζάν θα είναι η πρώτη χώρα που θα αναγνωρίσει το ψευδοκράτος, τη λεγόμενη Τουρκική Δημοκρατία της Β. Κύπρου, δηλαδή τα κατεχόμενα, αφού πλέον δεν υφίσταται κανένα διπλωματικό κώλυμα.
Μέχρι και τον τωρινό πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, το Αζερμπαϊτζάν δεν μπορούσε να προχωρήσει στην αναγνώριση του ψευδοκράτους, διότι Ελλάδα, Κύπρος, Αρμενία και άλλες χώρες απειλούσαν να αναγνωρίσουν την αυτονομία ή και την αυτοδιάθεση ή την ανεξαρτησία του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το οποίο τελούσε υπό αρμενική κατοχή.
Μετά την αποχώρηση των Αρμενίων και την κατάληψη εδαφών από το Αζερμπαϊτζάν δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα. Έτσι η τουρκική διπλωματία προχώρησε στο επόμενο στάδιο και ως «κηδεμόνας» αυτής της μουσουλμανικής δημοκρατίας του Καυκάσου ζήτησε την αναγνώριση του ψευδοκράτους από το Μπακού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Turkiye, η οποία απηχεί και την ατζέντα του ακροδεξιού συμμάχου του Ερντογάν, Devlet Bahceli, η αναγνώριση του ψευδοκράτoυς από το Μπακού θα έρθει οσονούπω και θα ακολουθήσει η  αναγνώριση των κατεχομένων από το Πακιστάν και τη Λιβύη. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Απειλούν με κυρώσεις τους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη και μολύνονται από κορονοϊό!

Την ώρα που αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κορονοϊού στους υγειονομικούς, στους ανθρώπους που καλούνται να δώσουν τη μάχη για την προστασία του λαού από την πανδημία, με ελάχιστα μέσα και τεράστιες ελλείψεις, χωρίς να τους εξασφαλίζονται όλα τα αναγκαία μέσα και μέτρα προστασίας, πλέον διοικήσεις δημόσιων νοσοκομείων τούς απειλούν και με κυρώσεις στην περίπτωση που μολυνθούν από τον ιό!
Χαρακτηριστικά, σε έγγραφη ενημέρωση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» προς τους εργαζόμενους (με ημερομηνία 19/10/2020), αναφέρεται: «Εάν κατά την ιχνηλάτηση μετά από εμφάνιση θετικού κρούσματος σε άτομο του προσωπικού βρεθεί κάποιος από το προσωπικό που είχε επαφή υψηλού κινδύνου εντός του νοσοκομείου, που σημαίνει δεν πήρε μέτρα προστασίας, απομακρύνεται από την εργασία για 7 ημέρες, και θα του επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις».
Το έγγραφο διακινήθηκε στο προσωπικό μετά από εισήγηση της προέδρου Επιτροπής Λοιμώξεων και τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, της διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και του διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας, με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό του νοσοκομείου.
Πρόκειται βέβαια για μια ιδιαίτερα προκλητική απόφαση, την ίδια ώρα που οι υγειονομικοί δίνουν τη μάχη με μέσα ατομικής προστασίας που παρέχονται με το σταγονόμετρο, χωρίς μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ κ.ο.κ. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, θυμίζουμε, στο πρώτο κύμα της πανδημίας σε εργαζόμενους στα ΤΕΠ είχαν παραχωρηθεί στολές εργασίας για ...κηπουρούς!
Οι απαράδεκτες αυτές απειλές κατά των εργαζομένων δεν έχουν εφαρμοστεί, καθώς άμεση ήταν η αντίδρασή τους. Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας τονίζει: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία "προβλεπόμενη κύρωση" όταν με αυτοθυσία και υψηλό αίσθημα του καθήκοντος κάναμε τη δουλειά μας, πάντα με γνώμονα την εξασφάλιση της υγείας του ανθρώπου (...) Οι ελλείψεις σε προσωπικό παραμένουν και οι ευθύνες βαραίνουν πρώτα και κύρια την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας».
Και στο ΠΑΓΝΗ
Στο ίδιο μήκος κύματος, πριν από λίγες μέρες ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ εγκαλούσε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου που διαγνώστηκαν θετικοί τις τελευταίες βδομάδες, για «χαλάρωση και μη τήρηση των μέτρων "κυρίως την ώρα της ξεκούρασης"».
Αντιδρώντας άμεσα, το Σωματείο Εργαζομένων επισημαίνει: «Είναι εξοργιστικό να επικαλείται την ατομική ευθύνη των εργαζομένων που νόσησαν για να κρύψει τις ευθύνες τις δικές του και της κυβέρνησης, που εδώ και οκτώμισι μήνες δεν φρόντισαν να προχωρήσουν σε μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των άνω των 500 κενών θέσεων του νοσοκομείου, ενώ "μπάλωσαν" μέρος των κενών μετακινώντας συνεχώς προσωπικό μεταξύ τμημάτων και δομών και επεκτείνοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Μήπως δεν είναι η υποστελέχωση η αιτία που δεν βγαίνουν σε καραντίνα όλοι οι εργαζόμενοι που εκτίθενται σε κρούσματα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος διασποράς του ιού;».
Τις παραπάνω εξελίξεις καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και το Σωματείο Εργαζομένων «Θριασίου» Νοσοκομείου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κορωνοίος υπάρχει.
Οπως υπαρχουν και καθαρματα που τον χρησιμοποιουν.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΗΣ.
ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΕΣΤ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΘΕΤΙΚΟΣ, ΕΝΩ ΟΣΟ ΖΟΥΣΕ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΣ.
Και μάλιστα, μία ημέρα πριν πεθάνει παραχώρησε και συνέντευξη σε σταθμό!
Απο χθες, όμως, βομβαρδιζόμαστε από τα συστημικά ΜΜΕ με την εξής είδηση:
"Κατέληξε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά από Covid-19"!
Λέγοντας, επίσης:
"Ηταν από αυτούς που χοροστάτησαν στην Δοξολογία για τον Εορτασμο τού Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη"!!
Όπερ σημαίνει ότι δήθεν κόλλησε στην δοξολογία, η οποία δήθεν δεν επρεπε να πραγματοποιηθεί, καθώς οι εκκλησίες ειναι δήθεν κινδυνος-θανατος!
Με έναν προπαγανδιστικό σμπάρο, δύο τρυγώνια...
Άθλιοι ψεύτες.

-Πέθανε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά από ανακοπή, "από κορωνοϊό" λένε τα συστημικά ΜΜΕ παρότι διαγνώστηκε θετικός ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με συγκλονιστικές αποκαλύψεις προειδοποιούν τον Αρμένη πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν δύο από τους γνωστότερους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους στη Ρωσία, αρμενικής καταγωγής, προκαλώντας τον να απαντήσει σε σημαντικές ερωτήσεις που αφορούν την έκβαση των γεγονότων που οδήγησαν σε τραγική κατάληξη για την αρμενική πλευρά στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Πρόκειται για τον τηλεοπτικό αστέρα Ρομάν Μπαμπαγιάν και την επικεφαλής του “Russia Today” Μαργαρίτα Σιμονιάν.
Οι δύο δημοσιογράφοι, διαθέτοντας προφανώς εσωτερική πληροφόρηση και από τις δύο πλευρές, στριμώχνουν με τις ερωτήσεις τους τον αμφιλεγόμενο πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος φαίνεται πως με την αλλοπρόσαλλη πολιτική περί “πρόσδεσης στη Δύση και το ΝΑΤΟ”, υπονόμευσε την ενότητα και την άμυνα του λαού της Αρμενίας. Όλα αυτά σε μία περίοδο κατά την οποία ήταν ξεκάθαρο πως το Αζερμπαϊτζάν οικοδομούσε το στρατό του και επιζητούσε ρεβάνς για την ήττα του 1994.
Με τις ευθύβολες ερωτήσεις τους οι δημοσιογράφοι Μπαμαγιάν και Σιμονιάν υπονοούν μάλιστα πως ο Πασινιάν όχι μόνο έπαιρνε μυστικά ρωσική στρατιωτική βοήθεια, αλλά απέρριπτε κιόλας πολύ πιο συμφέρουσες, συμβιβαστικές προτάσεις καθ’ υπόδειξη… “Αμερικανών φίλων”!
Όλα δείχνουν ότι ο κλοιός της λαϊκής οργής γύρω από τον Αρμένιο πρωθυπουργό σφίγγει κι ο ίδιος προσπαθεί να διασωθεί με σπασμωδικές ενέργειες, όπως η καθαίρεση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Ζοχράμπ Μνατσακανιάν και οι συλλήψεις ηγετικών στελεχών πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης ως “συνωμοτών”.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι γίνεται με την πρόταση του Σταμέλου (ο φοιτητής που είχε πηδήξει από τα κάγκελα για να μιλήσει στους επικεφαλής των τανκ και συναγωνιστής του Λαλιώτη και που ποτέ δε δέχτηκε να εξαργυρώσει τη συμμετοχή του στο Πολυτεχνείο) να τιμηθούν επιτέλους οι πραγματικοί νεκροί του Πολυτεχνείου (που σκοτώθηκαν στους γύρω από αυτό δρόμους)με μαρμάρινη στήλη με τα ονόματά τους εντός του χώρου του Πολυτεχνείου; Σχεδόν μισό αιώνα μετά τα γεγονότα κι ακόμα αφήνεται το θέμα στην ασάφειά του με τη στήλη που τιμά τους πεσόντες ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ φοιτητές του Πολυτεχνείου να γίνεται σημείο αναφοράς και για νεκρούς φοιτητές του Πολυτεχνείου και το 1973, που το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών αλλά και ιδιωτικές έρευνες δεν έχουν βρει...
Ως πότε στην ΑΝΩΝΥΜΗ κεφαλή του Σβορώνου θα συγκεντρώνονται αλήθειες και ψέματα;