Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Τεταρτη 18 Νοεμβριου 2020

 


Ομάδα δικυκλιστών της Αστυνομίας κυνήγησε διαδηλωτή, μέλος του ΝΑΡ, μέχρι το σπίτι του για να τον συλλάβουν ενώ πραγματοποίησαν και εισβολή στην πολυκατοικία. Αφού πρώτα χτύπησαν τον διαδηλωτή και τον συνέλαβαν, χτύπησαν και τη μητέρα του. Η αδερφή του διαδηλωτή πρώτα στο ΑΤ Κολωνού, χτυπήθηκε από Αστυνόμους ενώ ο πατέρας της οικογένειας σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη έμφραγμα. Οι δύο γονείς βρίσκονται στον Ευαγγελισμό με αστυνομικούς να εμποδίζουν γιατρούς να δουν τον πατέρα και επιμένουν πως πρέπει να τον συλλάβουν, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο γιος της οικογένειας έχει συλληφθεί και βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, ενώ οι αστυνομικοί συνέλαβαν και την κόρη, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα μεταφέρθηκε στο ΑΤ Κυψέλης. Όλα τα μέλη της οικογένειας σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υποστεί αστυνομική βία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18 Νοεμβρίου 2020

"Έχει και η μαλακία τα όριά της" - Η δήλωση της ημέρας

Πέρα από τα άλλα ... 

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα πρέπει να συμβουλευτεί ανθρωπολόγο για να αντιληφθεί αν ο φασισμός μεγαλώνει τη βλακεία ή η βλακεία το φασισμό.

Όταν ιστορικά ένα πολιτικό προσωπικό μιας χώρας έχει ως μόνιμο μέλημά του να βγει "υπάλληλος του μήνα" στα αφεντικά του, όχι πανδημία δεν μπορεί να διαχειριστεί, αλλά ούτε την ίδια του τη βλακεία.

Τι έγινε χθες; Mια υγειονομική βόμβα 5.000 νταβραντισμένων μπάτσων, που έπιναν τους καφέδες τους και συγχρωτιζόντουσαν ανά παρεάκια χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, έγιναν μαλιοκούβαρα με αγκαλιές, σωματικές στενές σωματικές επαφές (λόγω νταβραντισμού...) με ολιγάριθμα (συμβολικά) μπλοκ διαδηλωτών που τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας.

Τι θα γινόταν, αν δεν γινόταν αυτό; Θα πραγματοποιείτο μία συμβολική δράση-πορεία από ολιγάριθμα και σχετικά ολιγομελή (αντικειμενικά) μπλοκ, χωρίς σωματικές επαφές, χωρίς τσουβάλιασμα ανθρώπων σε βρώμικες κλούβες και κελιά, χωρίς ανθρώπου δεμένους δυο - δυο (γαμώ τις αποστάσεις σας) και χωρίς τις επακόλουθες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα αστυνομικά τμήματα.

Τελικά, η κυβέρνηση πυροδότησε μία νέα υγειονομική βόμβα, καθώς  έγινε σαφές ότι δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να αψηφήσουν την πανδημία, προκειμένου να υπερασπιστούν τις συνταγματικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα μιας χώρας.

Η εξάρτηση φέρνει βλακεία και ανικανότητα και όσα κεφάλια κι αν άνοιξαν χθες, τελικά οι μαλάκες (δεν ξέρω αν αναφερόταν στην κυβέρνηση η γνωστή δήλωση στη βουλή), εκτός από μας, πυροβόλησαν και τα πόδια τους. 

Και τώρα, προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Και όσο σοβαροί αναλυτές, δημοσιογράφοι (που λέει ο λόγος) και "σοβαροί αναλυτές" επιχειρούν να βγουν "υπάλληλοι του μήνα" στον πολιτικό προϊστάμενο "υπάλληλο του μήνα", τόσο πιο σκατά τα κάνουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός, ο μπάτσος στην διαδηλωση και στη πορεια, που πνίγει τραυματισμένο πολίτη, τι σχέση έχει με Σώμα Ασφαλείας; Αυτός, δεν είναι τρόπος για να του περάσει χειροπέδες, αν παρανόμησε ο πολίτης. Χρήζει απόταξης και ψυχίατρου, λόγω ακραίας υπέρβασης εξουσίας. Αν ο πολίτης δεν αμύνεται ως εκεί, όταν κινδυνεύει η ζωή του, δεν θα αμυνθεί; Και θα είναι αυτό αντίσταση κατά της Αρχής; Όχι δα.

Σχολιο.- Να τον διώξουν κ όσους άλλους φέρονται ως αλητες

Σχολιο.- ΑΙΣΧΟΣ!!!!!

Σχολιο.- ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΙΣΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ, ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ Η ΓΛΙΤΣΑ; 

"Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα είναι", δήλωσε η αντιδήμαρχος Αθηναίων Αλεξία Έβερτ, αναφερόμενη στους διαδηλωτές του ΚΚΕ. 

Έτσι γίνεται, όταν τιμάς τις παραδόσεις του παππού σου, Άγγελου Έβερτ, του μοιραίου ανθρώπου που ως επικεφαλής της αστυνομίας διέταξε να δολοφονηθούν οι διαδηλωτές της 3ης Δεκεμβρίου 1944, στην πλατεία Συντάγματος. Ο ίδιος που έστελνε την αστυνομία να μακελεύει και τις αντικατοχικές διαδηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια. 

Έτσι γίνεται, όταν τιμάς τις παραδόσεις του εκοφίτη πατέρα σου, Μιλτιάδη Έβερτ, που κι αυτός είχε ιδιαίτερο πάθος στο να διαλύσει συγκεντρώσεις κομμουνιστών.

Σχολιο.- Πραγματικά πιστεύω οι κατσαρίδες κ τα τροκτικα είναι πολύ πιο συμπαθή ζωντανά από την συγκεκριμένη αντιδήμαρχο.

Σχολιο.- Ο παππούς ήταν όλα τα χρόνια της Κατοχής αστυνομικός διευθυντής στην Αθήνα, υπό τις διαταγές των διαβόητων εγκληματιών πολέμου Στρόοπ και Φραντς. Ως διευθυντής της Αστυνομίας Πόλεων, ευθύνεται για όλα τα εγκλήματά της εκείνα τα χρόνια. Ταυτόχρονα, ο ίδιος συνδεόταν και με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, παίζοντας σε δύο ταμπλό. Έτσι, πράγματι συνέβαλε στο να σωθούν και Εβραίοι και κάποιοι αντιστασιακοί, αλλά είναι υπεύθυνος για τη συνεργασία του στις διώξεις χιλιάδων άλλων αντιστασιακών και για τη διάλυση συγκεντρώσεων με δολοφονίες διαδηλωτών. Τη σχέση του με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες τη συνέχισε και αργότερα και εξαιτίας της τον έδιωξε ο Παπάγος από τη διεύθυνση της Αστυνομίας, το 1955, όταν οξύνθηκαν οι σχέσεις Ελλάδας - Βρετανίας λόγω Κυπριακού.

Σχολιο.- και η βοήθεια προς Εβραίους δίνονταν με το «αζημιωτο».

Σχολιο.- Αν διαβάσει κάποιος τις απολογίες των αρχιδωσιλόγων της Κατοχής ή άρθρα και βιβλία που έγραψαν, όλοι τους είχαν να αναφέρουν τέτοιες "καλές πράξεις". Δεν ήταν μόνο η πρόνοια για το ενδεχόμενο να χάσει ο Άξονας τον πόλεμο, αλλά και κοινωνικές υποχρεώσεις και παράλληλες σχέσεις με διάφορες ξένες (κυρίως βρετανικές) υπηρεσίες κ.λπ.

Σχολιο.- σ ολο τον κοσμο τα ιδια εκαναν μετα την Κατοχη οι ντοπιοι συνεργατες των Γερμανων...

Σχολιο.- Από το πρωι βγαίνουν τα τίποτα (η Αλεξία, η Κεφαλογιάννη) και κουνάνε το δάχτυλο στην αριστερά. Δεν πειραζει, ξυδι.

Σχολιο.- δεν αποδίδεται στον παππού της η φράση "τί περιμένετε, πυροβολήστε επιτέλους αυτά τα καθάρματα;"

Σχολιο.- Ακριβώς! Ο ίδιος ο Άγγελος Έβερτ καμάρωνε αργότερα για τη διαταγή που έδωσε. Παρεμπιπτόντως, ήταν και ο κύριος μάρτυρας υπεράσπισης του διαβόητου Μπουραντά, στη δίκη του για τη δολοφονική δράση του Μηχανοκίνητου της Αστυνομίας επί Κατοχής. Αναλαμβάνοντας ο ίδιος την ευθύνη γι' αυτή τη δράση που στρεφόταν, όπως είπε, κατά του κομμουνιστικού κινδύνου.

Σχολιο.- Ο πατέρας της ήταν δραστήριο στέλεχος της ΕΚΟΦ,ως φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και ο παππούς της εκτός από διώκτης των αγωνιστών της Αριστεράς ήταν και πράκτορας των Αγγλων...

Σχολιο.- η συγκεκριμενη δηλωση,να πω,οτι ειναι κατω απο μια αναρτηση αναλογου περιπου υφους της κυριας πεπης ραγκουση,η οποια επιτιθεται με την εβερτ αναιτια σε ευγενεστατο κυριο που ρωτα,αν θεωρει τους ανθρωπους του κκε κατσαριδες και τρωκτικα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας μην περάσει στα ψιλά η αποκάλυψη ότι η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθεί τις μετακινήσεις των πολιτών μέσω των sms που στέλνονται στο 13033. 

Την αποκάλυψη την έκανε το ίδιο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που αναφερόμενο στη χθεσινή κινητοποίηση του ΚΚΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία, είπε ότι οι συγκεντρωθέντες έστειλαν sms πως πάνε για γιατρό στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρας". 

Μέχρι χθες ξέραμε ότι τα sms δεν ελέγχονται από κάποιο κέντρο ούτε αποθηκεύονται. Είναι φανερό πως κάναμε λάθος. Και ότι ένα ακόμη μέτρο, που πάρθηκε, τάχα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν αποβλέπει παρά στον περαιτέρω αστυνομικό έλεγχο της ζωής μας.

Σχολιο.- Νομίζω, μπορεί να κάνω και λάθος, ότι το είπαν μόνοι τους απο το ΚΚΕ ότι αυτό έκαναν. Βέβαια σίγουρα μπορούν να επεξεργαστούν τις πληροφορίες από το 13033

Σχολιο.- Δεν είπαν τίποτα τέτοιο από το ΚΚΕ. Το είπαν από το υπουργείο, γράφτηκε σε σάιτ και εφημερίδες και πρωί πρωί το άκουσα ως κατηγορία προς τον ΚΚΕ από τον χλιμίτζουρα βουλευτή της Ν.Δ. Λιβανό.

Σχολιο.- Όπως βέβαια διάβασα κι αλλού, υπάρχει και μια βλακεία στο αφήγημα της ΕΛΑΣ... Τα sms ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ... οπότε αυτό το περί "Αλεξάνδρας", που δήθεν δήλωσαν ότι θα πάνε,  από πού προκύπτει; Επειδή είναι δίπλα; Αστείοι κι άχρηστοι σε όλα τους, τους έχουμε εύκολα, όπως και το 2010-11-12 αρκεί να είμαστε εμείς πιο σοβαροί.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/11/2020 – 19.00

Και η αντιδημοκρατική εκτροπή συνεχίζεται.

Αυτή την ώρα έχουν απαγορεύσει σε περίπου είκοσι δικηγόρους να επικοινωνήσουν με τους προσαχθέντες διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους έχουν δαρθεί ανηλεώς.

Οι δικηγόροι είναι κυκλωμένοι στην είσοδο της ΓΑΔΑ από διμοιρία ΜΑΤ, με τους άντρες της να κραδαίνουν τα κλομπ και να κάνουν "πλακίτσα" με το χέρι στο πιστόλι.

Σχολιο.- έχουν αφηνιάσει όλοι οι φασίστες με στολή μπάτσου ή χωρίς στολή....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξαιρετική και η πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών που από το μπαλκόνι των γραφείων του, απέναντι από το Πολυτεχνείο, μεταδίδει όλη μέρα σήμερα 17 Νοεμβρη τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα, ηχητικά από την εξέγερση του Νοέμβρη και αποσπάσματα από το βιβλίο του Περικλή Κοροβέση, "Ανθρωποφύλακες".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτά τα σκύβαλα οπως Pepi Ragoussi & Alexia Evert καί ολος ο ακρδεξιός εσμός τους,εχουν κλεισμενα τά προφιλ για νά σχολιάζουν μονο οι «φίλοι» οποτε εκει «γινεται τό ελα να δείς» τών βοθρων τή ακροδεξιάς,μονο κρεμαλλες καί στρατοδικία δέν εχουν ζητήσει - προς το παρόν - από τόν Κούλη για οσους δέν είναι απο τό ιδιο βρωμερό υλικό που είναι οι ιδιοι κατασκευασμένοι...


Πεπη Ραγκουση :Δημοσιογράφος των Νέων, αδερφή της Άννας Νταλάρα, Αρσακειάς. Δειχνοντας φωτο των διαδηλωτων μπροστα από την Αμερικανικη πρεσβεια της. «Τριαντα χρονια εκτος πραγματικοτητας, τωρα και εκτος κοινωνιας».

Αλεξία Εβερτ: αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων υποψήφια βουλευτής ΝΔ, συμβιούσα με κατσαρίδες και τρωκτικά από ότι αντιλαμβάνομαι, κόρη του Μιλτιάδη Έβερτ, πρώην προέδρου της ΝΔ.

Δημόσια πρόσωπα σε δημόσια συζήτηση.

Κάνα γνωστό στο ΔΣ της Αθήνας αν έχετε, ίσως να έπρεπε να το λάβει υπόψη του.

Κατά τα λοιπά πολιτικές απόψεις που ταιριάζουν στον Μπάμπη το Σουγιαδακο από τη μαγευτική Λακωνία.....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/11/2020 Ενα ενστολο μπλέ κάθαρμα μέ δολοφονικό Ψυχωτικό βλέμμα πνίγει στην κυριολεξία εναν τραυματισμένο εργάτη από τό μπλογκ του ΠΑΜΕ ανθρωπο της βιοπάλης...

Τσογλανε αλητάμπουρα Χρυσαυγίτη....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λάλησε ο σερίφης......

«Για να τελειώνει αυτή η υπόθεση με τις διαδηλώσεις, οι οποίες καταλύουν και καταργούν πλήρως την κοινωνική ζωή».

Η αλήθεια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

18 Νοεμβρίου 2020

«Εμείς αποφασίσαμε σήμερα (σ.σ χθες 17 Νοεμβρίου) να μην σταματήσουμε τη ζωή στην πόλη. Είπαμε ότι η πόλη, την ημέρα του Πολυτεχνείο – όχι μόνο φέτος, πάντα – πρέπει να λειτουργεί. Κι έτσι, λοιπόν, λειτουργούσαν οι συγκοινωνίες, η κυκλοφορία, οι υπηρεσίες, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ο καθένας, σαν να ήταν μια καθημερινή μέρα, μια συνηθισμένη μέρα. Και θα το συνεχίσουμε αυτό, θέλω να σας πω. Για να τελειώνει αυτή η υπόθεση με τις διαδηλώσεις, οι οποίες καταλύουν και καταργούν πλήρως την κοινωνική ζωή».

Αυτά είπε, χθες στον ΣΚΑΙ, ο κύριος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Υποστήριξε, λοιπόν, την αλήθεια του ο κύριος υπουργός, ανάμεσα σε άλλα αδιανόητα ψέματα για τη χθεσινή απροκάλυπτη αστυνομική βία. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του στο βίντεο παρακάτω και εδώ.

Τη γνωρίζαμε την αλήθεια του Χρυσοχοΐδη («να τελειώνει αυτή η υπόθεση με τις διαδηλώσεις, οι οποίες καταλύουν και καταργούν πλήρως την κοινωνική ζωή») αλλά όταν το λέει τόσο ανοιχτά έχει σημασία να καταγραφεί. Πάντως, εάν καταργεί και καταλύει κάτι την κοινωνική αυτό είναι η πολιτική της κυβέρνηση που δρα με βαρβαρότητα και εν μέσω πανδημίας. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να καταλάβει ο κύριος «δεν διάβασα το μνημόνιο».  



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΛΛΟ ΦΡΟΥΤΟ ΠΑΛΙ ΤΟΥΤΟ…

Άλλο φρούτο πάλι τούτο. Να υπάρχουν άνθρωποι- και μάλιστα «διανοούμενοι» της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς- που να πιστεύουν ότι η… φοβερή και τρομερή «συμφωνία» (Κουτσούμα, Τσίπρα, Βαρουφάκη για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου) ήταν και είναι ένα «θετικό βήμα για περαιτέρω συνεργασία της αριστεράς, όπου θα βγάλει το λαό και τη χώρα από τα αδιέξοδα που μας οδηγεί η Κυβέρνηση». 

Αυτές οι ελαφρόμυαλες σκέψεις (παρηγοριάς των διανοούμενων αυτών) που αποδείχνουν την θεωρητική τους φτώχεια και την έλλειψη κατανόησης για τις πολιτικές δυνάμεις και εξελίξεις (στη χώρα μας και διεθνώς) αποδείχνουν και την έλλειψη ελπίδας από την πλευρά τους ότι ο Ελληνικός Λαός μπορεί (και θα τα καταφέρει!) Να Αναστηθεί και να Επαναστατήσει ακόμα και Πάνω Από Τα Αποκαΐδια της πολιτικής της ΤΗΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, που δεν έχει καμία σχέση με… μαρξισμούς, λενινισμούς, τροτσκισμούς ή και σταλινισμούς, όπου κάποιοι προσάπτουν τα "αίτια" των προδοσιών των κομμάτων και αποκομμάτων της λεγόμενης παραδοσιακά «αριστεράς»- που έχει μετεξελίχθη στο Πιο Πιστό Μαντρόσκυλο του χρηματικού κεφαλαίου και της παγκόσμιας Φασιστικής και φρικιαστικής «Τάξης Πραγμάτων».

Που στο διάολο, μετά από όλα αυτά που συνέβησαν, βλέπουν οι μικροαστοί διανοούμενοι της όποιας αριστεράς «ελπίδα για κοινό μέτωπο και αγώνα» μεταξύ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και ΜΕΡΑ 25; Μήπως σε ένα «Μέτωπο» (συνήθως εκλογικό!) ονειρεύονται κάποιοι ότι θα παίξει ένα ρόλο και η αφεντιά τους; Μεταξυ ΚΚΕ και εξωκοινοβουλευτικης αριστερας, τις μονες δυναμεις που βρισκονταν στην πορεια του Πολυτεχνειου που χτυπηθηκε; Αυτές τους τις απέλπιδες ελπίδες τους (μπροστά στις δύσκολες συνθήκες που όλους μας συνθλίβουν και πρέπει να συνεχίσουμε να τις αντιπαλεύουμε πρακτικά αλλά κυρίως συνειδητά) μόνο ο δικός τους «θεός»- της βλακώδους απελπισίας - τις συμμερίζεται!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ναζί Μπογδάνος: "Επίδοξοι δολοφόνοι" τα στελέχη του ΚΚΕ! 

Ο βουλευτής της Νέας Τρομοκρατίας, Μπογδάνος, σε συνομιλία του με εκπροσώπους του ΚΚΕ, από κανάλι σε κανάλι, χαρακτηρίζει «Επιδόξους δολοφόνους» τα στελέχη του ΚΚΕ που πήραν μέρος στην συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο! Και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι... τους «ψαρώνει»! 

«με θρησκευτική ευλάβεια εφαρμόζουμε τα μέτρα προστασίας» όπως είπε ο Βουλευτής του ΚΚΕ Καραθανάσης στο «MEGA» απολογούμενος στον Ναζιστή Μπογδάνο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παφίλης στον Χατζηνικολάου: "Είχαμε όπως πάντα υπερβολικά μέτρα προαστασίας και μας χτύπησαν. Γιατί εμάς που έχουμε πάρει επαίνους για την υπεύθηνη στάση μας;"

Δεν μπορώ να σχολιάσω, αδυνατώ... να συνδιαλέγεσαι με το σύστημα που έπρεπε να το τσακίζεις γιατί σε τσακίζει εκείνο

Τι του απάντησε ο δημοσιογράφος ;

του έδειξε συμπόνια...

Ε τώρα να μη του δείξει σαν φίλος του Μπογιόπουλου ο φτωχός δημοσιογράφος ;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μη νομίζετε ότι η Αλεξία Έβερτ χαρακτήρισε "τρωκτικά και κατσαρίδες" μόνο τους διαδηλωτές του ΚΚΕ. 

Χαρακτήρισε στην πραγματικότητα έτσι ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ όσους δεν ανήκουμε στην και καλά ελίτ, στην οποία θεωρεί ότι ανήκει αυτή. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρυσοχοϊδης "θα το συνεχίσουμε αυτό για να τελειώνουμε με τις διαδηλώσεις που καταλύουν την κοινωνική ζωή"!

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΣΣΟΜΑΙ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ "ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΙ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ" ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΚΑΝΕΤΕ.

Σχολιο.- Κι εγώ στην πρώτη φάση νόμιζα ότι είναι προσωρινοι περιορισμοί ελευθεριών,αλλά με αυτά που λέει και κάνει η κυβέρνηση έχω αρχίσει να αλλάζω ριζικά γνώμη.

Σχολιο.- Όπως και οι μάσκες, όπως κ τα lockdown. Σε κλείνουν, σε φιμώνουν και σε μπουντρουμιαζουν οπότε γουσταρουν... ΧΟΥΝΤΑ!! ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ!! Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους είναι ότι το ΚΚΕ καταδίκασε την εξέγερση του Πολυτεχνείου τότε που έγινε παίρνοντας τη θέση ότι την έκαναν "τριακόσιοι προβοκάτορες" - και αυτός ο μύθος βασίζεται στο φύλλο Νο 8 της παράνομης τότε φοιτητικής εφημερίδας της ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ (φοιτητικής παράταξης του ΚΚΕ), "Πανσπουδαστική".

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική, δηλαδή η εξής:

1. Γεγονός είναι ότι η εξέγερση δεν άρχισε από την "καθιερωμένη" τότε κομμουνιστική Αριστερά, δηλαδή από το ΚΚΕ και το ΚΚΕ εσωτερικού αλλά ξεκίνησε από τους πιο "θερμόαιμους" δηλαδή από τους αριστεριστές καθώς και από πολλούς ανένταχτους φοιτητές που βρέθηκαν μέσα στο Πολυτεχνείο χωρίς να πολυγνωρίζουν τις διαφορές μεταξύ όλων των αριστερών σχημάτων που υπήρχαν τότε.

2. Όταν η εξέγερση πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις, δηλαδή εντός μερικών ωρών μπορεί να πει κανείς ή εντός μιας ημέρας (όλη η ιστορία διήρκεσε ένα τριήμερο προς τετραήμερο), τότε προσχώρησαν σε αυτή η ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ, δηλαδή όπως προανέφερα η φοιτητική παράταξη που ελεγχόταν από το ΚΚΕ καθώς και η νεολαία του ΚΚΕ εσωτερικού, ο "Ρήγας Φεραίος".

3. Μέσα στους εξεγερμένους υπήρχε έντονη διαπάλη για τα συνθήματα που θα έπρεπε να έχει η εξέγερση... όπως είναι φυσικό οι αριστεριστές προωθούσαν συνθήματα... σοσιαλιστικού μετασχηματισμού, οι αναρχικοι με τα συνθηματα….κατω το κρατος, ενώ οι πιο "ώριμοι" εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΚΚΕ εσωτερικού έριχναν το βάρος στα φοιτητικά και στα καθαρά αντιχουντικά αιτήματα "γενικού δημοκρατικού περιεχομένου" θεωρώντας ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ότι κάθε άλλο παρά η εξέγερση μπορούσε να ρίξει τη χούντα... αντίθετα κινδύνευε να μετατραπεί σε πυροτέχνημα που θα έλαμπε μεν πολύ ζωηρά αλλά θα έκαιγε όλη την αντιδικτατορική αντίσταση και τελικά θα πισωγύριζε την όλη πολιτική κατάσταση - ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΤΕΛΙΚΑ.

4. Εκτός απ' αυτά η χούντα ΠΡΑΓΜΑΤΙ προσπαθούσε να στείλει προβοκάτορες ανάμεσα στους εξεγερμένους για να διαδώσουν "υπερπροχωρημένα" αναρχικά συνθήματα με σκοπό να... τρομάξουν οι "νοικοκυραίοι" και να δικαιολογηθεί η επέμβαση του στρατού - μάλιστα είχε προσπαθήσει να λειτουργήσει έναν ψεύτικο ραδιοφωνικό σταθμό, δήθεν των φοιτητών, με τέτοια συνθήματα (ανεπιτυχώς, διότι ελάχιστοι τον άκουσαν, όλοι έπιαναν και άκουγαν τον πραγματικό σταθμό των φοιτητών του Πολυτεχνείου). Για το θέμα αυτό υπάρχει μια γλαφυρότατη περιγραφή με σπαρταριστούς διαλόγους από τον Νίκο Κακαουνάκη στο "κλασσικό" βιβλίο του "2650 Μερόνυχτα Συνωμοσίας"!

5. Όπως και νάχει, τόσο το ΚΚΕ όσο και το ΚΚΕ εσωτερικού συμμετείχαν στη συντονιστική επιτροπή της εξέγερσης με εκπροσώπους τους (σχηματικα μπορουμε να πουμε πως στην Συντονιστικη Επιτροπη ηταν 3 τασεις, ισοδυναμες μεταξυ τους, του ΚΚΕ, του ΚΚΕ εσωτερικου, και των αριστεριστων) - και μάλιστα η εκφωνήτρια του σταθμού του Πολυτεχνείου, η Μαρία Δαμανάκη ανήκε στην ΚΝΕ. Μεταγενέστερα έγινε στέλεχος του ΚΚΕ και παρέμεινε σε αυτό ως το 1991, όταν το ΚΚΕ διασπάστηκε και πολλά στελέχη του έφυγαν για τον Συνασπισμό (Δαμανάκη όπως είπαμε, Δραγασάκης, Ανδρουλάκης, Αλαβάνος, Λαφαζάνης κλπ.).

6. Το Πολυτεχνείο ξεκίνησε εν μέσω της "φιλελευθεροποίησης" του Παπαδόπουλου, μιας προσπάθειας δηλαδή του Παπαδόπουλου να δώσει... διέξοδο εξόδου στη δικτατορία ρίχνοντας τους συνεργάτες του, φέρνοντας πίσω τους παλιούς πολιτικούς και... διασώζοντας μόνο τον εαυτό του στη θέση του "προέδρου της δημοκρατίας" με υπερεξουσίες. Αυτή η πρόθεση του Παπαδόπουλου είχε προκαλέσει τεράστια δυσαρέσκεια στους άλλους χουντικούς και τον είχε απομονώσει... και ήδη ο Ιωαννίδης προετοίμαζε την ανατροπή του Παπαδόπουλου, που θα γινόταν ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ (είναι πάρα πολλές οι ιστορικές πηγές που το επιβεβαιώνουν αυτό). Επομένως το Πολυτεχνείο ΟΥΤΕ ΤΗ ΧΟΎΝΤΑ ΕΡΙΞΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΕΦΕΡΕ - το αποτέλεσμα που είχε ήταν αφενός να δυναμωσει κάθε αντίσταση μέχρι να πέσει η χούντα, και αφετέρου απλώς να διευκολύνει τον Ιωαννίδη να επιβληθεί, βάζοντας ταφόπλακα στην «φιλελευθεροποίηση του Παπαδοπουλου. Αν δεν υπηρχε το Πολυτεχνειο, ακομα μεχρι σημερα Παπαδοπουλο θα ειχαμε. Όπως ο φασιστας δικτακτορας Πινοσετ της Χιλης, που εμεινε στην εξουσια μεχρι που πεθανε.

8. Το περιβόητο φύλλο της Πανσπουδαστικής Νο 8 κυκλοφόρησε, παράνομα εννοείται, ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ από το Πολυτεχνείο, δηλαδή τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο του 1974 και περιέχει μια ανακοίνωση "της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του Πολυτεχνείου", η οποία, όπως γράφει, βγήκε την Πρωτοχρονιά του 1974. 

9. Σε ΑΥΤΗ λοιπόν την ανακοίνωση γίνεται μια αναλυτική περιγραφή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καθόλου... καταδικαστική. Απλώς αναφέρεται και το γεγονός της ζημιάς κατά την άποψη των συντακτών της που έκαναν τα αριστερίστικα και τα "υπερπροχωρημένα" αναρχικά συνθήματα, τα οποία αποδίδονται σε "προβοκάτορες" και συγκεκριμένα η ανακοίνωση λέει το εξής:

"Σαν υπεύθυνη Συντονιστ. Επιτρ. Αγώνα του Πολυτεχνείου καταγγέλλουμε σ’ όλο το σπουδαστικό κόσμο, τη νεολαία και το λαό τις αφηνιασμένες προσπάθειες της χουντικής ΚΥΠκαι των πληρωμένων πραχτόρων της να διαστρέφουν, απ’ την αρχή της μεγαλειώδικης εκδήλωσης μας του Πολ/χνείου, τη πορεία και το περιεχόμενο της. Καταγγέλλουμε τη προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολ/χνείου τη Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου οργανωμένων πραχτόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο των Ρουφογάλη - Καραγιαννόπουλου, με βάση τις εντολές του παραμερισμένου τώρα τέως πρωτοδικτάτορα Παπαδόπουλου και της αμερικανικής ClΑ, με σκοπό να προβάλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμοϋ και προβοκάτσιας γελοία και αναρχικά συνθήματα και συνθήματα που δεν εκφράζανε τη στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις".

Χαρακτηριστικο είναι, ότι οι δυο κολωνες της μπροστινης πυλης του Πολυτεχνειου, τις πρωτες ωρες εγραφαν «κατω το κρατος», «Ζητω η αναρχια». Υπαρχουν φωτογραφιες. Μετα σβηστικαν αυτά τα συνθηματα και γραφτηκαν «Εξω αι ΗΠΑ» «Εξω το ΝΑΤΟ».

Ξεκάθαρο λοιπόν είναι ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ, που μάλιστα χαρακτηρίζεται "μεγαλειώδικη" αλλά η κατά την άποψη των συντακτών της ανακοίνωσης προσπάθεια "350 οργανωμένων πραχτόρων της ΚΥΠ" να την "εκτρέψουν" με "γελοία και αναρχικά συνθήματα" κλπ.

ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΗΤΑΝ ΕΡΓΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ - αναφέρεται μόνο ότι κάποιοι προβοκάτορες προσπάθησαν να της αλλάξουν το πολιτικό περιεχόμενο προς όφελος της χούντας! Και μάλιστα παρακάτω γράφεται ότι το κίνημα απέκρουσε αυτή την προσπάθεια κλπ., κλπ.

10. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι όπως σε όλες τις εξεγέρσεις και ειδικά υπό τέτοιες συνθήκες έδρασαν ΚΑΙ προβοκάτορες - όμως το φάουλ της ανακοίνωσης αυτής είναι ότι αποδίδει ΟΛΑ τα αριστερίστικα συνθήματα σε αυτούς, κάτι που ασφαλώς δεν ισχύει. Υπήρξαν και σχήματα αριστερίστικα μη προβοκατόρικα που έριχναν τέτοια συνθήματα, όπως υπήρξε και μάλιστα πολύ έντονος ο ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ παράγοντας. ΜΟΝΟ σε αυτό έχουν δίκιο όσοι κατακρίνουν τη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Όμως αυτό έχει διαφορά από το να λέει κανείς ότι "το ΚΚΕ είχε καταδικάσει όλη την εξέγερση" - ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. 

11. Τελικά, η δική μου γνώμη είναι ότι η θέση του ΚΚΕ τότε ήταν ΣΩΣΤΗ, όπως φάνηκε από τις μετέπειτα εξελίξεις - με μόνη μου επιφύλαξη ότι μπορεί να κατηγορηθεί ως θέση "εργαστηρίου", που δεν υπολόγιζε ότι το κύμα της εξέγερσης που είχε φουσκώσει, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ δεν μπορούσε να κατευθυνθεί στον "ορθό δρόμο" ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα που θα επέφερε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν πάρα πολύ μεγάλη πλάκα όλοι αυτοί που τόσο καιρό τώρα έτρωγαν αμάσητο όλο το αφήγημα της κωρονουστερίας που μέσω των ΜΜΕ παγκοσμίως επιβλήθηκε παγκοσμίως, που έχουν και το απύθμενο θράσος να διαμαρτύρονται και να σχίζουν τα ιμάτια τους για τις συνέπειες της διαχείρισης αυτής της "πανδημίας"...Και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα, λένε στο χωριό μου...Ρε ξεφτίλες, ρε ηλίθιοι μενουμεσπιτάκηδες δεν γίνεται να θες "να σώσεις έστω και μια ζωή" και μετά να κλαις για την ανεργία, για την μαζική κατάθλιψη, για τις αυτοκτονίες, για την καταστολή, για την φτωχοποίηση κτλ κτλ. Πάτε καλά ρε? Εδώ φυσικά δεν μιλάω μόνο για τον κόσμο αλλά και για το σύνολο της αντιπολίτευσης...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοίτα ρε να δεις κάτι καθαρόαιμα απομεινάρια της βαυαροκρατίας που έχει ακόμη ο τόπος... σαν την Frau Αλεξία Έβερτ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα 16 Νοέμβρη1980, παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου, οι μπάτσοι των ΜΑΤ δολοφόνησαν τον 26χρονο φοιτητή Ιάκωβο Κουμή και την 20χρονη εργάτρια Σταματία Κανελλοπούλου | Οι μπάτσοι δολοφόνοι δεν βρέθηκαν και δεν τιμωρήθηκαν ποτέ. | Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η κυβέρνηση τότε είχε απαγορεύσει την πορεία του Πολυτεχνείου πέρα από την πλατεία Συντάγματος…

 Σαν σήμερα το 1980 δολοφονήθηκαν από μπάτσους των ΜΑΤ η 20χρονη εργάτρια Σταματία Κανελλοπούλου (μελος της ΟΣΕ) και ο 26χρονος Κύπριος φοιτητής της Νομικής Ιάκωβος Κουμής (μελος του ΚΚΕ (μ-λ). 

Οι μπάτσοι δολοφόνοι δεν βρέθηκαν και δεν τιμωρήθηκαν ποτέ.

Η ΕΔΕ που διατάχτηκε, όπως συμβαίνει συνήθως σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

Την ίδια μέρα είχαμε δυο τουλάχιστον τραυματισμούς από αστυνομικά περίστροφα ενώ η αστυνομική βία είχε αποτέλεσμα πολλά εκατοντάδες σπασμένα κεφάλια διαδηλωτών, συλλήψεις κ.λ.π.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η κυβέρνηση τότε είχε απαγορεύσει την πορεία του Πολυτεχνείου πέρα από την πλατεία Συντάγματος.

Η απόφαση της κυβέρνησης είχε γίνει δεκτή από την πλειοψηφία της ΕΦΕΕ (ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ), οι οποιοι την κατηγγειλαν αλλα πειθαρχισαν,  ενώ η μειοψηφία της ΕΦΕΕ (ΠΠΣΠ, ΑΑΣΠΕ, ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος-Β' Πανελλαδική) έκανε κάλεσμα για πορεία μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία.

Ανταποκρίθηκαν χιλιάδες άτομα και τότε η νύχτα της 16 Νοέμβρη του 1980 μετατράπηκε σε νύχτα του «Αγίου Βαρθολομαίου».

Αφιονισμένοι ΜΑΤατζήδες ξεχύθηκαν χτυπώντας, σε μια τεράστια ακτίνα γύρω από το κέντρο των Αθηνών οτιδήποτε έμψυχο έβρισκαν μπροστά τους.

Και το φινάλε από τις στήλες του «Ιου» της «Ελευθεροτυπίας»:

«Στις 22.11.1980, στη Βουλή, διεξήχθη πολύωρη συζήτηση για τις οδομαχίες, την ευθύνη και το μέλλον της Δημοκρατίας. Ο Ζίγδης πάλι ήξερε με ποιους είναι. Στην κινδυνολογία περί "εκτροπής από ύποπτα στοιχεία" που υποστήριζαν οι περισσότεροι συνάδελφοί του, ο Ζίγδης αντέτασσε τα πραγματικά περιστατικά και δεν είχε καμιά πρόθεση να συγκαλύψει τα όργανα του κράτους για το καλό της χώρας.

"Και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ σπάθην κρατεί στα χέρια του για να αμυνθεί εναντίον των δαιμόνων. Δεν κρατεί άνθη", έλεγε ο Γ. Ράλλης, δικαιολογώντας το έργο των ΜΑΤ.

Ο Ζίγδης δεν συγκινήθηκε: "Η βασική αιτία του κακού είναι ότι η κυβέρνηση διατηρεί ένα Σώμα που αποτελεί ντροπή, τα ΜΑΤ. 

Δεν είναι αστυνομία αυτό, αυτό είναι Σώμα ΕΣ-ΕΣ, είναι χειρότερο από την ΕΣΑ, τα μέλη του είναι κακούργοι, όχι ότι οι άνθρωποι γεννήθηκαν κακούργοι, αλλά εκπαιδεύονται για να γίνουν κακούργοι. 

Τους είδα στη Ρόδο, όπου επιτέθηκαν εναντίον ενός λαού που έκανε μια ειρηνική παρέλαση. Επιτέθηκαν με τέτοια λύσσα, που δεν έχω δει ούτε στους Ιταλούς φασίστες, όταν ήμουν παιδί στη Ρόδο (...) Ας έχουμε μια ειδική συνεδρίαση για το αν μπορεί μια Δημοκρατία να διατηρεί κρατικά όργανα , τύπου ΜΑΤ. 

Αυτά είναι μόνο για τους 'Χίτλερ', μόνο για τους 'Μουσολίνι'. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν σε μια δημοκρατική Πολιτεία".

(σ.σ σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από τότε που "ζωγράφιζε" τον ρόλο των ΜΑΤ ο Ζίγδης).

Στην ίδια συζήτηση, οι πιο προσγειωμένοι ηγέτες της αντιπολίτευσης, βλεπε Παπανδρέου, αρκέστηκαν σε υποδείξεις περί του χώρου και του χρόνου κατά τον οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις θα έπρεπε να ανοίξουν τα κεφάλια των διαδηλωτών. 

"Θα ήταν σε θέση, πραγματικά, η Αστυνομία στο σημείο της σύγκρουσης να προχωρήσει με ελιγμό τέτοιο, ώστε να αποκοπεί, το επαναλαμβάνω, το σώμα των 2.000 εξτρεμιστών και εκεί να τους αντιμετωπίσει", έλεγε ο Ανδρέας. Ηξερε ότι για να φτάσει στην εξουσία όφειλε να κάνει ορισμένες υποχωρήσεις».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γραμμένο το 1956

«Για να καταπνιγεί κάθε εξέγερση πριν ακόμη προλάβει να εκδηλωθεί δεν απαιτούνται βίαια μέσα. Οι χιτλερικές μέθοδοι είναι ξεπερασμένες. Αρκεί να δημιουργηθούν εξαρτήσεις τόσο ισχυρές ώστε η ιδέα και μόνο της εξέγερσης να μην έρχεται στο μυαλό κανενός.

Θα ήταν ιδανικό η διαμόρφωση των ατόμων να ξεκινάει από την ώρα που γεννιούνται, με τη συρρίκνωση των έμφυτων ικανοτήτων τους. Κατόπιν, η εξάρτηση θα θωρακιστεί με τον δραστικό περιορισμό της παιδείας, προσανατολισμένης στην επαγγελματική εκπαίδευση. Ένα ακαλλιέργητο άτομο έχει στενό ορίζοντα σκέψης και όσο η σκέψη του περιορίζεται σε ασήμαντες ασχολίες τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να εξεγερθεί. Πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ώστε η πρόσβαση στην πραγματική γνώση να γίνει ολοένα δυσκολότερη για τους πολλούς. [...]

Θα χρησιμοποιείται η πειθώ και όχι η ωμή βία. Θα προβάλλονται μαζικά, μέσω της τηλεόρασης, «ψυχαγωγικά» προγράμματα που θα κολακεύουν πρωτίστως το συναίσθημα και τα ένστικτα. Το πνεύμα θα απασχολείται με ό,τι ελαφρύ, ασήμαντο, παιδαριώδες. Σε ένα περιβάλλον ακατάσχετης φλυαρίας με αδιάκοπη μουσική υπόκρουση η ανάπτυξη της σκέψης θα παρεμποδίζεται. Το σεξ θα τεθεί στην πρώτη γραμμή των ανθρωπίνων ενδιαφερόντων — δεν υπάρχει καλύτερο κοινωνικό ηρεμιστικό!

Γενικά, θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αποβάλουν τη σοβαρότητα από την ύπαρξη, να γελοιοποιήσουν τα υψηλά ιδανικά, να καλλιεργήσουν μια διαρκή απολογία της ελαφρότητας, έτσι ώστε η διαφημιστική ευφορία να γίνει το μοντέλο της ανθρώπινης ευτυχίας και υπόδειγμα της ελευθερίας. [...]

Ό,τι αποκοιμίζει τη διαύγεια του μαζικού ανθρώπου είναι κοινωνικά ωφέλιμο, ό,τι απειλεί να τον αφυπνίσει πρέπει να διακωμωδηθεί, να καταπνιγεί, να καταπολεμηθεί. Κάθε θεωρία που θα αμφισβητεί το σύστημα πρέπει να καταδικάζεται ως ανατρεπτική και τρομοκρατική, το ίδιο κι εκείνοι που την υποστηρίζουν.

[Μετάφραση του Αντώνη Καραβασίλη από τη γαλλική έκδοση: «L’obsolescence de l’homme», εκδ. IVREA, Παρίσι 2002.]»

Günther Anders (1902–1992).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τούρκικες σημαίες υψώθηκαν σε όλα τα φυλάκια των Αζέρων στο διάδρομο Lachinsky στο Ναγκόρνο Καραμπάχ…

18/11/2020

Τούρκικες μαζί με Αζέρικες σημαίες ανεμίζουν σε κάθε check point του στρατού των Αζέρων κατά μήκος του διαδρόμου Lachinsky του δρόμου που ενώνει την Armenia με το Karabakh. Αυτός ο δρόμος θα είναι σύντομα ο μόνος διαθέσιμος και κάθε Αρμένιος που θα τον διασχίζει ταξιδεύοντας θα είναι είναι υποχρεωμένος να βλέπει τα τούρκικα μπαϊράκια που υψώθηκαν ως και στο Sushi.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Δαμασκό..

18/11/2020

To πρακτορείο SANA μεταφέρει ότι η συριακή αεράμυνα απέτρεψε τα χαράματα μια ισραηλινή επίθεση κατά της νότιας περιοχής και κατέρριψε έναν αριθμό πυραύλων.

Μια στρατιωτική πηγή δήλωσε στο SANA ότι το Ισραήλ οδήγησε μια αεροπορική επίθεση από το κατεχόμενο συριακό Golan προς τη Νότια περιοχή αλλά η αεράμυνα αναχαίτισε και κατέρριψε έναν αριθμό πυραύλων.

Η πηγή υπογράμμισε ότι η επίθεση προκάλεσε το θάνατο 3 στρατιωτών ενώ 1 άλλος τραυματίστηκε και προξένησε υλικές ζημιές..Aρχικά το SANA ανέφερε “θορύβους εκρήξεων”, κι ότι η αεράμυνα αντιμετώπιζε μια “ισραηλινή επίθεση στον ουρανό στην περιοχή της Δαμασκού”.Άλλες πηγές αναφέρουν πως το Ισραήλ βομβάρδισε το διεθνές αεροδρόμιο Δαμασκού, τις συνοικίες της πρωτεύουσας Sayeda Zeinab, Al-Keswa, θέσεις Ν και ΝΔ της πρωτεύουσας κοντά στα όρια με την Al-Quneitra.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στη Συρία είναι τραγική λόγω του επιβαλλόμενου εμπάργκο από ΗΠΑ-Δύση. Η αφρικανοποίηση της Συρίας αποτελεί ένα ακόμη στίγμα για το λεγόμενο δυτικό ”πολιτισμό”..Είναι κατάσταση πολιορκίας….



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ερντογάν διέταξε χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες ν΄αναπτυχθούν στο Αζερμπαϊτζάν.….

17/11/2020

Ο Ερντογάν μετατοπίζει τον πόλεμο στο Αζερμπαιτζάν! Το Nagorno-Karabakh και η αλληλεγγύη προς Aliev δεν ήταν παρά το πλαίσιο…Η απόφαση Erdogan ν’ αποστείλει χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες στο Azerbaïdjan σημαίνει ότι μεταθέτει τον πόλεμο από τη Συρία στο Azerbaïdjan. Λογαριάζοντας στην υποστήριξη του ΝΑΤΟ και των ισλαμιστών τρομοκρατών ετοιμάζεται αντικειμενικά να κάνει πόλεμο.  Στη φωτο η Sadat, η τούρκικη εταιρία που στρατολογεί ισλαμιστές στον ραβικό κόσμο σε Καύκασο και Κεντρική Ασία και προετοιμάζει τους επερχόμενους πολέμους….

Κι ενώ πληθώρα αναλύσεων καταλήγει ότι με τη Συμφωνία νικητής είναι το Αζερμπαιτζάν ο μεγάλος χαμένος η Αρμενία και ο απόλυτα κερδισμένος είναι η Ρωσία οι εξελίξεις της επόμενης μέρας άλλα δείχνουν. Ο Ερντογάν κι οι πάτρωνές του αποθρασύνθηκαν ως ήταν επόμενο. Τον ετοιμάζουν από καιρό να τον ρίξουν πάνω στον Καύκασο μαζί με συμμάχους του. Η μεγαλομανία του τον τυφλώνει αισθάνεται δυνατός είναι έτοιμος ως β Χίτλερ να κάνει το απονενοημένο..Τ΄αφεντικά του παίζουν διπλό παιχνίδι.

Ο Ερντογάν έδωσε εντολή για την αποστολή πολλών χιλιάδων Τούρκων στρατιωτών στο Azerbaïdjan.Γι αυτόν πλέον η χώρα αυτή είναι κάτι σαν τη Λιβύη αλλά με πολύ πιο αναβαθμισμένο ρόλο.

Σύμφωνα με το μέσο avia-pro 17/11/20 ο Recep Tayyip Erdogan υπέγραψε ένα διάταγμα για αποστολή πολλών χιλιάδων Τούρκων στρατιωτών, θωρακισμένων οχημάτων και διάφορων τύπων όπλων στο Azerbaïdjan.Η τελική απόφαση θα ληφθεί στη Βουλή και θα περάσει σίγουρα.

«Το τούρκικο κοινοβούλιο θα εξετάσει το θέμα αποστολής δυνάμεων στο Azerbaïdjan. Το σχέδιο διατάγματος υπογράφηκε από τον πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan υποβλήθηκε τη Δευτέρa στην έγκριση της Βουλής. Το κείμενο του διατάγματος έλκει την προσοχή στους όρους της κοινής δήλωσης για Ν-Karabakh, όσο και για το επίσημο αίτημα του Bakou για σχηματισμό κοινού κέντρου Τουρκίας Ρωσίας για επιτήρηση της εκεχειρίας. «Η θέση του Κοινού Κέντρου θα καθοριστεί από Azerbaïdjan. Το Κέντρο θα είναι υπό τη διαχείριση στρατιωτικού προσωπικού κι αν είναι απαραίτητο από εξειδικευμένο πολιτικό προσωπικό.. Η εργασία του Κέντρου θα στοχεύσει στη διασφάλιση ειρήνης και σταθερότητας στο Ν Καύκασο υπό το φως των εγγυητικών μέτρων της εδαφικής ακεραιότητας του Azerbaïdjan, που αντικατοπτρίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του ΟΑΣΕ.Η αποστολή στρατιωτικού προσωπικού στο Αζερμπαϊτζάν εξυπηρετεί επίσης τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας “, αναφέρει το έγγραφο”.σύμφωνα με Anadolu.avia-pro 17/11/20



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την παραίτηση της Αλεξίας Εβερτ ζήτησε ο Κ.Μπακογιάννης μετά τα σχόλια για την πορεία του ΚΚΕ

Σάλος με την ανάρτηση για «κατσαρίδες και τρωκτικά».

18/11/2020 21:27

Την παραίτηση της αντιδημάρχου Αλεξίας Έβερτ ζήτησε απόψε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης μετά το σχολιασμό της για «κατσαρίδες και τρωκτικά» σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, η οποία αναφερόταν στη χθεσινή κινητοποίηση μελών του ΚΚΕ για τον εορτασμό της επετείου του «Πολυτεχνείου».

Επίσης η κ.Εβερτ, σύμφωνα με το δήμαρχο, εξέφρασε την επιθυμία να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου. Σε δήλωση του ο κ. Μπακογιάννης τονίζει ότι σέβεται την κυρία Εβερτ αλλά το θέμα «δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό» 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κόρη του τεράστιου Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, στο χείλος του γκρεμού! «Δεν έχω να φάω! Μου ακύρωσαν 40 συναυλίες! Θα αυτοκτονήσω»

«Θα βάλω θηλιά στο λαιμό μου! Αυτό μου μένει μόνο να κάνω». Με αυτά τα δραματικά λόγια η κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, αποκαλύπτει στην «Espresso» το άλλο, σκληρό πρόσωπο της πραγματικότητας για όσα συμβαίνουν στην οικογένεια του Θεοδωράκη.

Πίσω από το λαμπερό όνομα του μεγάλου μουσουργού, του «παγκόσμιου Έλληνα», όπως τον έχουν αποκαλέσει τα διεθνή δίκτυα, εδώ και εννιά μήνες κρύβεται ένα μεγάλο οικογενειακό δράμα. Όλα ξεκίνησαν χθες ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, όπου με μια σπαρακτική ανάρτηση στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η Μαργαρίτα Θεοδωράκη (προφανώς και δεν είναι τυχαία η ημέρα όπου έγινε η συγκεκριμένη ανάρτηση) αποκάλυψε την ανέχεια στην οποία βρίσκεται η οικογένεια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και της αναλγησίας του υπουργείου Πολιτισμού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στον τεράστιο αυτό δημιουργό!

«Είμαι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ετών 62. Η ΔΕΗ χθες μου έκοψε το ρεύμα και δεν έχω ούτε τηλέφωνο, ούτε ίντερνετ. Δεν έχω ρεύμα, δεν έχω φως, δεν έχω να μαγειρέψω, δεν έχω ψυγείο, δεν έχω ζεστό νερό να πλυθώ. Και πραγματικά κρυώνω! Ήρθα σε έναν καλό γείτονα για να στείλω το post! Επίσης δεν έχω να φάω! Περισσότερο τα 22 σκυλάκια και τα 35 γατάκια μου! Δεν έχουμε απολύτως τίποτα! Ούτε ένα σεντ…. Τίποτα! Απολύτως τίποτα! Ζητάμε κάποια βοήθεια» έγραψε στην ανάρτησή της.

Σήμερα, λίγες ώρες έπειτα από όσα αποκάλυπτε στο διαδίκτυο με μια συνέντευξη  η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αποφάσισε να μιλήσει έξω από τα δόντια για όλους και για όλα, έχοντας πάντα την υποστήριξη του πατέρα της σε όσα λέει και πράττει.

Ο γολγοθάς

Η φωνή της με δυσκολία βγαίνει από τα χείλη της: «Ο γολγοθάς μας ξεκίνησε από τον περασμένο Φεβρουάριο. Λόγω της συμπλήρωσης των 95 ετών από τη γέννηση του πατέρα μου, είχαμε κλείσει 45 συναυλίες. Εξαιτίας όμως του κορονοϊού οι συναυλίες αυτές κατέληξαν από 45 σε… πέντε από τις οποίες οι τρεις είναι απλήρωτες. Πώς να ζήσουμε; Πώς να δώσω τα χρήματα για τον ΕΝΦΙΑ, για την περίθαλψη του πατέρα μου; Τα πάντα έχουν πέσει στο κεφάλι μου. Μας έκοψαν λοιπόν το ρεύμα, φαγητό δεν έχουμε ούτε για εμάς ούτε για τα ζώα που περιθάλπω. Αν μας κόψουν και το νερό, δεν μου μένει τίποτε άλλο παρά να δέσω μια θηλιά στο λαιμό μου και να πεθάνω».

Η ίδια μάλιστα, επειδή δεν είχε ρεύμα στο σπίτι που διαμένει στο Βραχάτι στον νομό Κορινθίας, χρειάστηκε να φιλοξενηθεί σε σπίτι γειτόνων της, ώστε να αναρτήσει όσα έγραψε στο facebook: «Τόσο καιρό ζω από τις φιλανθρωπίες. Oμως τώρα πλέον τελειώσαν και αυτές. Το μόνο που μου μένει είναι να πεθάνω» λέει με τρεμάμενη φωνή. Σε ερώτηση αν έχει αποταθεί στο υπουργείο Πολιτισμού απαντά: «Συνέχεια στέλνω επιστολές. Eχω στείλει και στην υπουργό και στη Λυρική Σκηνή αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Μας έχουν γραμμένους στα παλιά τους παπούτσια. Το καλοκαίρι το υπουργείο Πολιτισμού έκανε 270 παραστάσεις. Δεν μου έδωσαν ούτε μία συναυλία για να γιορτάσουμε τα 95 χρόνια από τη γέννηση του πατέρα μου. Αντιθέτως, στην Εστουδιαντίνα έδωσαν 14 συναυλίες, γιατί εκεί μεσολάβησαν άλλοι. Εμείς πηγαίναμε με τον σταυρό στο χέρι. Και τα λέω πλέον όλα έξω από τα δόντια, γιατί σαν και μένα είναι και οι άλλοι μουσικοί που πεινάνε. Και όταν λέμε ότι πεινάμε, πεινάμε στην κυριολεξία».

Σε επόμενη ερώτησή μας μάλιστα αν υπήρχαν… προηγούμενα με το υπουργείο Πολιτισμού η ίδια ξεσπαθώνει: «Είναι δυνατόν; Ο πατέρας μου υποστηρίζει την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη όσο κανείς άλλος. Μάλιστα η κυρία Μενδώνη ήρθε τον Σεπτέμβριο στον πατέρα μου μετά από μια σκληρή επιστολή που της είχα στείλει! Διάβασε την επιστολή μου και προφανώς θορυβήθηκε. Και ξέρετε τι είπε στον πατέρα μου; “Μη στενοχωρήσουμε και τη Μαργαρίτα. Θα της κάνουμε και εκείνης συναυλίες”. Λες και εγώ ήμουν κανένα κακομαθημένο παιδί» λέει η κόρη του τεράστιου Έλληνα!

«Με πνίγει το δίκιο»

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξής μας η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μάς ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη για τον τόνο της φωνής της. «Με πνίγει το δίκιο όμως. Έχω φτάσει στον γκρεμό» λέει χαρακτηριστικά.

Από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της συζητήσής μας είναι ότι μας αποκαλύπτει ότι ο πατέρας της γνωρίζει στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ίδια: «Ο πατέρας μου πονάει για όσα συμβαίνουν πάνω σε αυτό το θέμα. Φυσικά και γνωρίζει τα πάντα. Κάθε φορά που γράφω μια επιστολή στην κυρία Μενδώνη μου δίνει την άδεια και τις στέλνω και στον πρωθυπουργό. Έχω στείλει τρεις επιστολές μέχρι σήμερα: μία τον Μάιο, μία τον Σεπτέμβριο και μία τον Οκτώβριο. Και ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Τους πρότεινα να κάνουμε ακόμα και διαδικτυακή συναυλία προκειμένου να ζήσουμε και εμείς με κάποιο τρόπο. Δεν βρήκα καμιά ανταπόκριση» τονίζει σε πολύ έντονο ύφος. Όταν μάλιστα τη ρωτάμε τι σκοπεύει να κάνει από δω και πέρα, η ίδια απαντά με ωμότητα: «Να πεθάνω. Δεν έχω άλλη επιλογή»…

«Ο πατέρας μου είναι ανάπηρος, ο λογαριασμός του είναι μηδενικός και ζει με μια πενιχρή σύνταξη»

Πρέπει να σημειωθεί ότι κάτω από τη χθεσινή της ανάρτηση στο facebook υπήρχαν και πολλές αντιδράσεις χρηστών του διαδικτύου για το πώς είναι δυνατόν ο τεράστιος Μίκης Θεοδωράκης να μην έχει κάνει αποταμίευση όλα αυτά τα χρόνια, από τη στιγμή μάλιστα που τα έργα του παίζονται σε όλο τον κόσμο.

«Ο πατέρας μου ζει με μια πενιχρή σύνταξη. Τίποτα άλλο. Δεν έχει ούτε ένα ευρώ στην άκρη. Είναι δυνατόν να είχε ο πατέρας μου χρήματα στην άκρη και να μη με βοηθούσε ώστε να μη μας κόψουν το ρεύμα; Ο λογαριασμός του πατέρα μου στην τράπεζα είναι μηδενικός. Επειδή ακούνε το όνομα Θεοδωράκης, πιστεύουν όλοι ότι έχει και λογαριασμούς με χρήματα. Ας ψάξουν όλοι όπου θέλουν. Δεν υπάρχει ούτε ευρώ. Και να σκεφτείτε ότι ο πατέρας μου είναι ανάπηρος και πρέπει να έχει δίπλα του έναν άνθρωπο να τον βοηθάει για να συντηρείται».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγριο ξυλο και συλληψεις χθες 17 Νοεμβρη και στα Γιαννενα.

Ελευθερα αφεθησαν τα μελη του Συνδικατου Οικοδομων που προσηχθησαν μετα την καταδρομικη εφοδο στο χωρο της πλατειας Πολυτεχνειου. Σε συλληψεις μετατραπηκαν πανω από 20 προσαγωγες φοιτητων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΡΜΕΝΙΑ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι ΗΠΑ και Γαλλία αναμένουν λεπτομέρειες σχετικά με το ρόλο της Τουρκίας στη σύγκρουση Ναγκόρνο Καραμπάχ, λέγοντας πως το ζήτημα αφορά τις διμερείς τους σχέσεις. Ρωσία και Τουρκία βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση ενός κέντρου ελέγχου στο Αζερμπαϊτζάν που θα επιτηρεί την εκεχειρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Από την Τρίτη 10/11, χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στην Αρμενία κατά της κυβέρνησης Πασινιάν κατηγορώντας την για «συνθηκολόγηση». Περίπου 10 ηγέτες της αντιπολίτευσης συνελήφθησαν επίσης την περασμένη βδομάδα για τη διοργάνωση διαδηλώσεων, ενώ στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η εξουσία στην Αρμενία στην τρέχουσα κατάσταση κρίσης πρόκειται «να μεταφερθεί σε μια κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας», που θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, δήλωσε ο Πρόεδρος της Αρμενίας, Αρμέν Σαρκισιάν, σε διάγγελμά του τη Δευτέρα το βράδυ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ

Αγωγή του χαφιε των δυτικων αποικιοκρατων Ναβάλνι κατά του εκπροσώπου του Κρεμλίνου

ΜΟΣΧΑ.--

Αγωγή εναντίον του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κατέθεσε ο Ρώσος πληρωμενος απο τους δυτικους αποικιοκρατες "αντιπολιτευόμενος" χαφιες, Αλεξέι Ναβάλνι, ζητώντας να αποκατασταθούν η τιμή και η αξιοπρέπειά του, με αφορμή το ξεμπροστιασμα που του εκανε ο Πεσκόφ ότι ο Ναβάλνι συνεργάζεται με δυτικές μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ναβάλνι απαιτεί από τον Πεσκόφ να δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου διάψευση των δηλώσεών του που τις έκανε με αφορμή την υποτιθέμενη δηλητηρίαση του Ναβάλνι. «Με τον ασθενή συνεργάζονται ειδικοί της CIA, και όλα όσα ο ίδιος λέει, είναι αυτά που τον βάζει να λέει αυτή η οργάνωση», είχε δηλώσει ο Πεσκόφ.

Προχτές το ρωσικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως η άρνηση της Γερμανίας να μην παράσχει αποδεικτικά ιατρικά στοιχεία για τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι και νομική βοήθεια στη ρωσική Εισαγγελία είναι υπεκφυγές και δικαιολογίες. Θυμίζουμε ότι η ΕΕ επέβαλε πρόσφατα κυρώσεις στη Ρωσία αξιοποιώντας την υπόθεση Ναβάλνι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Σε μεθοριακές περιοχές του Σουδάν έχουν καταφθάσει πάνω από 27.000 Αιθίοπες κάτοικοι της βόρειας περιφέρειας Τιγκράι, οι οποιοι εφυγαν από την περιοχη τους γιατι η συμορια Απελευθερωτικο λαικο Μετωπο Τιγκραι τους εσφαζαν τους εκαιγαν και τους βασανιζαν, όπως κατηγγειλε η Διεθνης Αμνηστια, όπου μαίνεται για δεύτερη βδομάδα σύγκρουση μεταξύ ενόπλων αληταραδων της συμμοριας «Απελευθερωτικό Λαϊκό Μέτωπο Τιγκράι» με δυνάμεις του αιθιοπικού στρατού. 

Οι ενοπλοι αληταραδες της συμμοριας στο Τιγκραι ηταν αυτοι που πληρωσε η CIA για να ανατρεψουν το 1990 τον ηγετη της Λαικης Δημοκρατια της Αιθιοπιας Μεγκιστου Χαιλε Μαριαμ.

Εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προειδοποίησε για τον κίνδυνο «ευρείας ανθρωπιστικής κρίσης», ενώ ο Αιθίοπας πρωθυπουργός Αμπιι Αχμεντ δήλωσε πως τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί η «τελική επιχείρηση» του στρατού για την κατάληψη της Μέκελε, πρωτεύουσας της επαρχίας Τιγκράι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΣΤΡΙΑ

Προετοιμάζεται νέο «αντιτρομοκρατικό πακέτο» εναντια στον ισλαμοαφασισμο

ΒΙΕΝΝΗ.--

Ενα νέο «αντιτρομοκρατικό πακέτο», εναντια στον ισλαμοφασισμο, που - μεταξύ άλλων - προβλέπει την προληπτική ηλεκτρονική παρακολούθηση «επικίνδυνων ισλαμοφασιστικων ατόμων που έχουν αποφυλακιστεί», όπως και την αποκαλούμενη «προληπτική κράτηση» ισλαμοφασιστων, προετοιμάζει η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πρασίνων, δινοντας την καταλληλη απαντηση στην ισλαμοφασιστικη  επίθεση στο κέντρο της Βιέννης στις αρχές του μήνα.

Στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως ισλαμοφασιστες, αραβες, πακιστανοι, τουρκογενεις, που εχουν γινει αυστριακοί πολίτες και που στρατολογήθηκαν από αλλους ισλαμοφασιστες να πολεμήσουν στη Συρία και αλλού, ή προσπάθησαν να ενταχθούν στον ISIS, έχουν επαναπατριστεί και βρίσκονται προσωρινά στη φυλακή. Στο θέμα είχαν αναφερθεί ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη συνάντησή τους στο Παρίσι την περασμένη βδομάδα, ενώ θα ακολουθήσουν συνομιλίες για τη μεταρρύθμιση της Συνθήκης Σένγκεν και την ένταση της καταστολής των ισλαμοφασιστων στην ΕΕ, στη Σύνοδο Κορυφής το Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της αυστριακής κυβέρνησης, μετά από καταδίκη για «ισλαμοφασιστικη τρομοκρατία» θα δίνεται η δυνατότητα ανάκλησης της αυστριακής υπηκοότητας από τα γουρουνια τους ισλαμοφασιστες, αφαίρεσης άδειας οδήγησης και αυστηρότερων νόμων για όπλα, καθώς και «επέκτασης ποινικού αδικήματος για την αποτελεσματική καταπολέμηση του θρησκευτικά υποκινούμενου πολιτικού εξτρεμισμού (φασιστικό Ισλάμ)».

Διευκολύνεται το κλείσιμο ισλαμοφασιστικων εξτρεμιστικών συλλόγων και χώρων λατρείας σε περίπτωση «τρομοκρατικής προπαγάνδας». Κρατικές και άλλες παροχές πρέπει να καταργούνται - στο μέτρο του δυνατού - μετά από καταδίκη για «τρομοκρατικό αδίκημα».

Προβλέπεται επίσης συστηματική ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών μεταξύ των αρχών ασφαλείας, της αρμόδιας Αρχής Συλλόγων και της Υπηρεσίας Θρησκευμάτων, ενώ θα υπάρχει και ξεχωριστό γραφείο αναφοράς για διαδικτυακό περιεχόμενο ισλαμοφασιστικων ιστοσελιδων που εκθειάζει τη βία απο τον τζιχαντοφασισμό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ! Χιλιάδες κόσμου στο δρόμο κατά των μέτρων της Μέρκελ και άγρια επεισόδια...

18/11/2020 - 04:43 μ.μ.

Χιλιάδες Γερμανοί διαμαρτύρονται στο κέντρο του Βερολίνου κατά νομοσχεδίου που θα δώσει ευρύτερες εξουσίες στην κυβέρνηση της χώρας για επιβολή περιορισμών κατά της πανδημίας.

Το νομοσχέδιο που υπερψηφίζεται σήμερα, Τετάρτη, έχει στόχο να δώσει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση μεγαλύτερες εξουσίες να επιβάλλει με διατάγματα περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές, να ορίζει τους κανόνες για τη χρήση μάσκας, την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους, το κλείσιμο των καταστημάτων και την αναστολή των αθλητικών διοργανώσεων.

Αν και οι περισσότεροι Γερμανοί αποδέχονται το "ελαφρύ lockdown" που έχει επιβληθεί στη χώρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της επιδημίας covid-19, οι επικριτές των μέτρων καταγγέλλουν ότι το νέο νομοσχέδιο δίνει πάρα πολλές εξουσίες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και θέτει σε κίνδυνο τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, καθώς για την επιβολή των μέτρων δεν θα απαιτείται η έγκριση του κοινοβουλίου.

Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν σαφείς οδηγίες να μην επιτρέψουν την διαδήλωση, εν μέσω πανδημίας, με τους διαδηλωτές να μην υποχωρούν και να ξεσπούν εκτεταμένες συγκρούσεις.

Το πλήθος είναι ετερόκλητο αποτελουμενο από ακροδεξιους, δεξιους, και συντηρητικους, ενώ οι περισσότεροι είναι αρνητές της μάσκας. Υπάρχουν αναφορές για εκατοντάδες νεοναζί, ενώ η αστυνομία αναφέρει πως οι περισσότεροι διαδηλωτές δεν φορούν μάσκες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι επαναστατικές δηλώσεις Κουτσούμπα συγκλονίζουν την εργατική τάξη κι όλο το λαό!

Δ. Κουτσούμπας, ΓΓ ΚΚΕ: "Δεν μας σηκώνουν τα τηλέφωνα... χρειάζεται εισαγγελέας για να διαλυθεί η συγκέντρωση, αυτοί δεν έφεραν κανέναν... δεν τηρούν τα μέσα προστασίας... και μας... ακουμπάνε... Λένε ότι τους έδωσε διαταγή ο διοικητής... ΑΝ τους την έδωσε... δηλαδή, εμείς άλλες εντολές ξέρουμε ότι είχαν και ποιος μας τα άλλαξε στα ξαφνικά..."

Σχολιο.- Έρχεται; Ο (εθνικο)σοσιαλισμός ήρθε και επισήμως με πρόσχημα την "πανδημία". "Αυτοί δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας, μας ακουμπάνε" ειπε ο Κουτσουμπας! Επαναστατικά, γιομάτα σοσιαλισμό, λόγια ενός ενσωματωμένου κοιλαρά "κομμουνιστή".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ για το θάνατο του Μητροπολίτη Λαγκαδά...

Ο κορωνοίος υπάρχει.

Οπως υπαρχουν και καθαρματα που τον χρησιμοποιουν.... 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΗΣ.

ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΕΣΤ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΘΕΤΙΚΟΣ, ΕΝΩ ΟΣΟ ΖΟΥΣΕ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΣ.

Και μάλιστα, μία ημέρα πριν πεθάνει παραχώρησε και συνέντευξη σε σταθμό!

Απο χθες, όμως, βομβαρδιζόμαστε από τα συστημικά ΜΜΕ με την εξής είδηση:

"Κατέληξε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά από Covid-19"!

Λέγοντας, επίσης:

"Ηταν από αυτούς που χοροστάτησαν στην Δοξολογία για τον Εορτασμο τού Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη"!!

Όπερ σημαίνει ότι δήθεν κόλλησε στην δοξολογία, η οποία δήθεν δεν επρεπε να πραγματοποιηθεί, καθώς οι εκκλησίες ειναι δήθεν κινδυνος-θανατος!

Με έναν προπαγανδιστικό σμπάρο, δύο τρυγώνια...

Άθλιοι ψεύτες.

Πέθανε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά από ανακοπή, "από κορωνοϊό" λένε τα συστημικά ΜΜΕ παρότι διαγνώστηκε θετικός ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ!