Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Δευτερα 2 Νοεμβριου 2020

 

Επτά άνθρωποι, ηλικίας 27 ετών με 70 ετών, παραπέμφθηκαν με Χειροπέδες στο Αυτόφωρο για τη συμμετοχή τους στην Συγκέντρωση της Επετείου του ΟΧΙ στην πλατεία Συντάγματος και η Δικογραφία που αναζητήθηκε από τον Δικηγόρο Μας ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΑΚΟΜΗ στο Αρμόδιο Γραφείο που αναζητήθηκε! 

Κράτος Οπερέτα Δηλαδή και πάμε για ακόμη μια αναβολή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά ο Πετράκος σας ενόχλησε..., με τη Γκρέτα* όλα καλά;

*Μια απόφοιτη μόλις γυμνασίου, ήταν βασική ομιλήτρια -ανάμεσα σε "κορυφαίους επιστήμονες"- στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός... Και σαν να μην έφταναν αυτά.. το CNN αποφάσισε τον Μάιο να την συμπεριλάβει σε ομάδα ιατρικών εμπειρογνωμόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Αναρωτιέμαι ποιοι είναι πιο ψεκασμένοι; 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ! 

Εν τω μεταξύ, μια συγκέντρωση στην Ακρόπολη που εξαγγέλθηκε για σήμερα Δευτερα το πρωί πήγε άπατη, καθώς δεν υπήρξε καμιά στήριξη από κάποιο σύλλογο, κάποιο κόμμα, κάποια οργάνωση, κάποια δημοτική κίνηση.

Αν πάρουμε υπόψη ότι ο Σύλλογος Αρχαιολόγων ήξερε καιρό τώρα πως θα τσιμεντωθεί η Ακρόπολη και είχε εκφράσει και τη διαφωνία του, αλλά δεν θεώρησε αναγκαίο να ενημερώσει κανέναν σχετικά με το έγκλημα που προγραμματιζόταν και να καλέσει σε αγώνα για την αποτροπή του, μάλλον περιμένουμε να τελειώσει το τσιμεντάρισμα και μετά βλέπουμε.

Ε! Μη λέμε, όμως, πως είμαστε και τόσο ευαίσθητοι με την ιστορική πολιτιστική κληρονομιά! Αν πράγματι ήμασταν ευαίσθητοι, η Μενδώνη δεν θα ήταν σήμερα υπουργός και το θέμα θα ΄χε παραπεμφθεί στην UNESCO. 

Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Συλλόγου Αρχαιολόγων και ας σωπάσουμε. Κι όταν τσιμενταριστεί η Ακρόπολη, πάμε να βγάλουμε φωτογραφίες να εκθέσουμε την κυβέρνηση!

Σχολιο.- Τί να πεί και ο Μανολης Κορρες Αρχαιολογος υπευθυνος Συντηρησης της Ακροπολης,  διορισμένος είναι στο ΚΑΣ καί κοιτάει τόν μισθουλακο του καί γλείφει Κυβερνηση καί τήν Μενδωνη για νά μην τόν αντικαταστησει οπως αντικατέστησε από τη σύνθεση του ΚΑΣ τους δύο ανθρώπους που αντιστάθηκαν με την ψήφο τους στην απόφαση απόσπασης των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου στη Θεσσαλονικη. Βλάση Κουμούση καθηγητής Δομοστατικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Τζένη Βελένη πού ήταν οι μόνοι δύο που είχαν ψηφίσει εναντίον της απόφασης. Καθώς καί τη γενική διευθύντρια Αναστηλώσεων, Μουσείων και Τεχνικών Έργων Αμαλία Ανδρουλιδάκη, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τον νόμο για το επιτελικό κράτος

Σχολιο.-  “Σκόνη” κάνει τη Μενδώνη για το τσιμέντωμα η ΓΓ Ομοσπονδίας Κινητικά Ανάπηρων: Είχαμε προτείνει διαδρόμους από γυαλί, ξύλο ή άλλο υλικό που να ταιριάζει αλλά μιλούσαμε σε κλειστά αυτιά



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#ΑΠΕΛΑΣΗ

ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ

Ο Χουσεΐν Χαβαρί ήρθε στην Ελλάδα ως ασυνόδευτος ανήλικος, Αφγανός, που τον πατέρα του τον είχαν σκοτώσει οι Ταλιμπάν, όλα κατά δήλωσή του. Το 2013 καταδικάσθηκε σε δεκαετή κάθειρξη για απόπειρα δολοφονίας μιας φοιτήτριας στην Κέρκυρα. Αποπειράθηκε να τη βιάσει και την έσπρωξε σε γκρεμό 8 μέτρων, σαν να την πέταξε από ένα μπαλκόνι περίπου τρίτου ορόφου, με αποτέλεσμα η κοπέλα να τραυματιστεί σοβαρά.

Δικάστηκε ως ανήλικος, με τα ευεργετήματα που προβλέπει ο νόμος για αυτούς, ήτοι μικρότερη ποινή, και τον Οκτώβριο του 2015 αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να δίνει το «παρών». Υστερα από λίγο παραβίασε τους όρους και εξαφανίστηκε. Με κάποιον τρόπο, προφανώς στη ζούλα, πήγε στη Γερμανία και ζήτησε άσυλο, δηλώνοντας πάλι ανήλικος, 17 – στο χωριό του μένουν σε κάθε έτος ηλικίας τρία χρόνια, όπως ένας κουμπούρας συμμαθητής μου στο Δημοτικό, και μην ξεχνάτε πως ήταν κι ορφανό το καημένο. Το γερμανικό σύστημα υποδοχής των «προσφύγων» ή προσφύγων τον έστειλε σε διάφορες ανάδοχες οικογένειες για να τον κανακεύουν, να του κάνουν Bebelac και να τον ταΐζουν φρέσκα στρούντελ για να καρδαμώσει, αφού ως έφηβος ήταν στην ανάπτυξη.

Τον Οκτώβριο του 2016, ο Χαβαρί βγήκε πάλι για «κυνήγι». Βίασε και σκότωσε τη 19χρονη Μαρία Λαντενμπέργκερ, φοιτήτρια Ιατρικής και κόρη αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κορίτσι γύριζε με το ποδήλατό της από ένα πάρτι. Ο Χαβαρί τη δάγκωσε στο μάγουλο, στο στήθος και έκανε προσπάθεια να τη στραγγαλίσει. Όταν έχασε τις αισθήσεις της, τη βίασε κατ’ επανάληψη και την πέταξε σε ένα ποτάμι, όπου πνίγηκε.

Το έγκλημά του αποκάλυψε πως είχε συλληφθεί για απόπειρα βιασμού φοιτήτριας στην Ελλάδα, αλλά είχε αποφυλακιστεί και έφυγε για τη Γερμανία. Εκεί, ζήτησε άσυλο.

Η Αστυνομία τον ταυτοποίησε ως δράστη και τον συνέλαβε από τις κάμερες ασφαλείας και από DNA που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Μετά αρχίζουν οι εκπλήξεις.

Οι διωκτικές Αρχές ανέθεσαν στην Ούρσουλα Βίτβερ – Μπακόφεν, καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Βιολογικής Ανθρωπολογίας του Φράιμπουργκ, να προσδιορίσει την ακριβή ηλικία του. Εξετάζοντας ένα δόντι του κατηγορουμένου, που βρέθηκε στο σπίτι του, και άλλα στοιχεία που μπορούν να προσδιορίσουν την ηλικία ενός ανθρώπου, κατέληξε πως ο Χουσεΐν Χαβαρί ήταν μεταξύ 22,05 και 29,55 ετών. Της παντρειάς, δηλαδή, και, απ’ ό,τι φαίνεται, ήταν ενήλικος και όταν τέλεσε την απόπειρα βιασμού και ανθρωποκτονίας στην Ελλάδα.

Η Γερμανική Αστυνομία βρήκε τη δεύτερη έκπληξη. Ανοίγοντας το κινητό του διαπίστωσε πως ο «ασυνόδευτος ανήλικος Αφγανός», που ήταν μαντράχαλος, δεν μιλούσε με κανέναν στο Αφγανιστάν, αλλά με αριθμούς στο Ιράν. Απεδείχθη λοιπόν πως είχε πει ψέματα και για την εθνική του καταγωγή – ήταν Ιρανός υπήκοος.

Στο μεταξύ, φυσικά οι γερμανικές Αρχές βρήκαν πως ο λεγάμενος ήταν φυγάς από την Ελλάδα, έχοντας παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, όπου τέλεσε απόπειρα βιασμού και ανθρωποκτονίας, γεγονός που προκάλεσε σάλο για τις «τρύπες» σε Ελλάδα, Γερμανία και εν γένει στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας και διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης. Όπως στην παρακμιακή Ελλάδα, έτσι και στην παρακμιακή Γερμανία το σύστημα έκαψε πολλές θερμίδες όχι για την ουσία του φονικού προβλήματος, αλλά για να μην ανέβει ο «ρατσισμός».

Η τρίτη και τελευταία έκπληξη-κερασάκι στη σάπια τούρτα των ψευτοπροσφύγων ήρθε από το Δικαστήριο, το οποίο κατάφερε να επικοινωνήσει στο Ιράν με τον «δολοφονημένο» πατέρα του Χαβαρί, ο οποίος έχαιρε άκρας υγείας και Αφγανούς Ταλιμπάν είχε δει μόνο στην τηλεόραση.

Ο ενήλικος Ιρανός φονιάς είπε πως ωθήθηκε στο έγκλημα από «παρόρμηση». Στις 22/3/2018, το Δικαστήριο του Φράιμπουργκ καταδίκασε τον Χουσεΐν Χαβαρί ως ενήλικο σε ισόβια κάθειρξη. Το άτυχο 19χρονο θύμα δεν γυρίζει πίσω… Τα τραύματα της Ελληνίδας φοιτήτριας στην Κέρκυρα, που την έριξε στον γκρεμό, δεν θα σβήσουν εύκολα.

Η ψευδής δήλωση λαθρομεταναστών πως είναι ανήλικοι, η ψευδής καταγωγή και η κατασκευή ψευδών γεγονότων καταδίωξης, ώστε να έχουν προσφυγικό προφίλ, συχνά με καθοδήγηση από μέλη ΜΚΟ, είναι κάτι σύνηθες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καραμπάχ: Οι Μισθοφόροι Ισλαμιστές Πληρώνονται με 100 $ για κάθε Αποκεφαλισμό Απίστων

1/11/2020

Στη διάρκεια των εχθροπραξιών, οι δυνάμεις του Αρτσάχ, αιχμαλώτισαν έναν ακόμη μισθοφόρο.

Η γραμματέας του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, Σουσάν Στεπανιάν έγραψε για αυτό στη σελίδα της στα κοινωνικά δίκτυα, δημοσιεύοντας, επίσης, ένα βίντεο από την ανάκριση του μισθοφόρου.

Συγκεκριμένα, σημείωσε:

«Όπως αποδείχθηκε κατά την προκαταρκτική ανάκριση του μισθοφόρου, το όνομά του είναι Γιουσούφ Αλααμπέτ αλ Γκαντζί, γεννήθηκε το 1988, είναι κάτοικος του χωριού Ζιγιαντίγια της επαρχίας Ιντλίμπ. Είναι παντρεμένος και έχει πέντε παιδιά. Σύμφωνα με τον ίδιο, για την καταπολέμηση των «Καφίρ» – Απίστων στο Αρτσάχ του υποσχέθηκαν μηνιαία πληρωμή $ 2000 και ένα άλλο μπόνους 100$ για κάθε αποκεφαλισμό άπιστου», όπως σημειώνεται.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργή γιατρών του ΕΣΥ για την ματαίωση με κυβερνητική εντολή του 80% των χειρουργείων: «Θανατηφόρα απόφαση»

1 Νοεμβρίου 2020

Οργή επικρατεί στις τάξεως των γιατρών του ΕΣΥ για την πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει το 80% των χειρουργείων στις «κόκκινες» περιοχές κάτι που μπορεί να στοιχίσει τη ζωή εκατοντάδων ή και χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι θα πρέπει να περιμένουν να… βγει το εμβόλιο του κορωνοϊού για να χειρουργηθούν για ενδεχομένως θανατηφόρες παθήσεις!

Στην ανακοίνωσή του τους οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) και της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς) αναφέρουν πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι «θανατηφόρα και καταστροφική», ενώ επιτίθενται και στους λοιμωξιολόγους με το εύλογο ερώτημα, ποιος ακριβώς τους δίδαξε ότι πρέπει να παυθεί πλήρως η χειρουργική δραστηριότητα σε μία χώρα λόγω ενός ιού.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση – καταπέλτης των γιατρών αναφέρει:

«Η κυβερνητική άνωθεν εντολή για μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων κατά 80% στις περιοχές κινδύνου που ανακοίνωσε απόψε ο κ. Χαρδαλιάς εξειδικεύοντας τα νέα μέτρα που εξήγγειλε το πρωί ο κ. Μητσοτάκης είναι μεθόδευση καταστροφική και θανατηφόρα.

Αποτελεί ανοιχτή ομολογία από την κυβέρνηση πως όλους τους προηγούμενους μήνες ούτε «θωράκισε το ΕΣΥ», ούτε προσλήψεις έκανε και γι’ αυτό πάλι όπως την άνοιξη θέλει να μετακινήσει προσωπικό από τα χειρουργεία προς τα ΤΕΠ, τις πτέρυγες COVID και τις ΜΕΘ COVID.

Αποτελεί ανοιχτή ομολογία πως η κυβέρνηση απλά δεν ενδιαφέρεται για την εκτίναξη της θνητότητας και της νοσηρότητας στις χειρουργικές παθήσεις. Δεν την ενδιαφέρουν θάνατοι που δεν απασχολούν τα δελτία ειδήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό πως από την ανακοίνωση του συγκεκριμένου μέτρου «απέδρασαν» οι υπουργοί Υγείας κ.κ. Κικίλιας-Κοντοζαμάνης κι έβαλαν μπροστά τον κ. Χαρδαλιά.

Χαρακτηριστική επίσης είναι και η ένοχη σιωπή των λεγόμενων «ειδικών του κράτους» στους οποίους μάλιστα «απαγορεύεται να κάνουμε κριτική» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Ας μας εξηγήσουν ποια ακριβώς επιστήμη προβλέπει την σχεδόν πλήρη κατάργηση της χειρουργικής δραστηριότητας στην δημόσια περίθαλψη και που ακριβώς σύμφωνα με την επιστήμη τους θα πηγαίνουν να χειρουργούνται οι φτωχοί άνθρωποι δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία που δεν έχει να πληρώνει στις ιδιωτικές κλινικές.

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί της δημόσιας περίθαλψης μαζί με τον λαό θα νικήσουν την επιδημία και ταυτόχρονα θα ανατρέψουν αυτήν την ανάλγητη ταξική απάνθρωπη πολιτική.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

Σχολιο.- Δεν χρειαζονται θαλαμοι αεριων πια.Ολοι συναινουν στην γενοκτονια ακομα και αυτοι που εχουν σειρα...Καμια αντιδραση ...

Σχολιο.- Με ποια δικαιολογία? θέλουν να μετακινήσουν προσωπικό από τα χειρουργεία προς τα ΤΕΠ, τις πτέρυγες COVID και τις ΜΕΘ COVID που είναι άδειες από ασθενείς .

Σχολιο.- Πρεπει κατα την κυβερνηση και ανθρωπακια λοιμοξιολογον εδωσαν εντολλη οχι χειρουργεια να πεθανουν να τους δηλωσουν απο κορονοιο. ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΤΕΛΟΣ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ιταλία γίνεται χαμός..και Ρώμη και Βερόνα και Φλωρεντία..παντού..τα ΜΑΤ χτυπούν αλύπητα τον κοσμο. Αλλα ότι η κυβερνηση Κόντε υποχώρησε στις διαδηλώσεις στη Νάπολη, και οι μαγαζάτορες παράκουσαν την διαταγή και άνοιξαν τα μαγαζιά, είναι καραμπινάτο face news που το κυκλοφόρησε κάποια Μαρία Νεγρεπόντη-Δεληβάνη

Σχολιο.- Τώρα, να σας πω ότι χθες βράδυ μιλήσαμε με κολλητό μας φίλο ο οποίος εργάζεται στην Όπρερα της Νάπολης και μένει στο κέντρο της πόλης, ο οποίος δεν μας ανέφερε τίποτα για αυτό; Μπορεί να είναι τυχαίο. Αν όχι τότε καλό είναι τέτοια πράγματα να διασταυρώνονται, και τώρα πια με τα social media αυτό είναι νομοτελιακό ότι θα γίνει από μόνο του. συμπληρωματικά, δεν είδα κάτι σχετικό στα sm.....

Σχολιο.- Δεν ισχύει, το έχω ψάξει και στα Ιταλικά και δεν έχω βρει τίποτα! Αν είχε γίνει κάτι τέτοιο θα είχε βουίξει ο τόπος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μην μιλάς για την υγεία, δεν είσαι ιατρός. Μην μιλάς για την οικονομία, δεν είσαι οικονομολόγος, μην μιλάς για την παιδεία, δεν είσαι δάσκαλος και ούτω καθεξής στα πλαίσια της νεοφανούς και επεκτεινόμενης «Δικτατορίας των Ειδικών» που λαμβάνει ασφυκτικές διαστάσεις παραβαίνοντας κάθε αρχή του πανανθρώπινου δικαιώματος της «Ελευθερίας του λόγου»

Ο συγκεκριμένος πνευματικός κρετινισμός έχει επιβληθεί σε διεθνές επίπεδο και δυστυχώς στη χώρα μας έχει ανέλθει σε ανεξέλεγκτα επίπεδα, με συνεχή μαζική λογοκρισία και ποινικές επεκτάσεις, κάτι στο οποίο μεγάλο μέρος των πολιτών, σοκαριστικά, συμφωνεί.

Πρέπει να κατανοήσουμε πως η επίθεση προπαγάνδας που συντελείται σήμερα μοιάζει με εκείνη της περιόδου γύρω από το πρώτο μνημόνιο και την παραμονή του δημοψηφίσματος του 2015, όταν ενημερωνόμασταν και πάλι, πως μόνο ένας οικονομολόγος θα μπορούσε να εκφέρει την απαιτούμενη, υπό το πρίσμα της επιστημοσύνης, άποψη, ωστόσο η προπαγάνδα εκείνης της εποχής έφτασε στο να στέκεται ως «νάνος» μπροστά στη σημερινή τρομοκρατία ενημέρωσης και περιορισμού κάθε ανθρώπινης ελευθερίας.

Θέλουν πολίτες πειθαρχημένους και καχεκτικούς, οι οποίοι δεν θα έχουν κανένα λόγο στα «πράγματα» και θα οφείλουν μονάχα να εργάζονται υπό κάκιστες συνθήκες και βάρβαρα ωράρια με ελάχιστη αμοιβή, πληρώνοντας φυσικά εις το διηνεκές τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ανθρώπους ως καλοκουρδισμένα ρολόγια.

Αλλωστε υπό το νέφος της «Πανδημίας» ήρθε η απαγόρευση, πλην εξαιρέσεων, των διαδηλώσεων και ο νέος πτωχευτικός κώδικας που θα σαρώσει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Υπό την πανδημία οι έχοντες αβγάτισαν τον πλούτο τους περαιτέρω:

Ενημερωθείτε, διαφωτιστείτε και αρνηθείτε. Ο διαφωτισμός και η μόρφωση σπέρνουν την άρνηση, εκείνη γεννά αγώνα και ο αγώνας φέρνει την ευημερία και ελευθερία.

Μην σας ξενίζει λοιπόν το γεγονός πως η λέξη «άρνηση» πλέον στην Ελλάδα ενέχει ποινικών κυρώσεων και διαπόμπευσης. 

 Η ελευθερία της έκφρασης αναγνωρίζεται ως ανθρώπινο δικαίωμα, σύμφωνα με το άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήταν το ’22, όταν οι Τούρκοι άρχισαν τις διώξεις σε Αρμένιους και Έλληνες. Οι Κεμαλιστές τους έσφαξαν κι όσοι γλίτωσαν από τη σφαγή, έφυγαν πρόσφυγες στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, όπως και στην Ελλάδα.

Ο Αρμένιος αδελφός της γιαγιάς μου, ο οποίος έγινε και νονός μου, συνελήφθη από τους Νεότουρκους και οδηγήθηκε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Τουρκίας. Πριν τον εκτελέσουν, όπως μας αφηγήθηκε, κατάφερε να δωροδοκήσει ένα φύλακα δήμιό του, για να κάνει τα στραβά μάτια κι έτσι δραπέτευσε.

Για να τον δωροδοκήσει, βρήκε τη δύναμη κι έβγαλε τα δόντια του με τα χέρια του, για να αφαιρέσει το χρυσό που είχαν ορισμένα από αυτά και να του τον δώσει ως μπαχτσίσι, για να τον αφήσει να δραπετεύσει. Στη συνέχεια πέρασε στην Ελλάδα και συνάντησε τη μισή του Αρμενικη οικογένεια που είχε καταφέρει να ξεφύγει από το θάνατο. Η άλλη μισή χάθηκε, χωρίς να μάθει που ήταν και τι απέγινε.

Το σπίτι τους, όπως και χιλιάδων άλλων Αρμενίων και Ελλήνων, το άρπαξαν και το κατέλαβαν οι Τούρκοι. Οι περιουσίες τους λεηλατήθηκαν, πριν ακόμη τις εγκαταλείψουν, από οπαδούς των Νεότουρκων Κεμαλιστών, που περίμεναν πως και πώς για να κάνουν πλιάτσικο. Δεν άφησαν οι Τούρκοι, πέτρα πάνω στην πέτρα όρθια.

Από τότε μέχρι και σήμερα, όλες οι ηγεσίες της χώρας, μας έχουν διαλύσει το μυαλό, ότι ο Τουρκικός λαός δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους Έλληνες. Αυτό είναι ένας μύθος. Μας χωρίζει μια άβυσσος. Μας χωρίζουν, οι χαμένες πατρίδες. Οι χαμένες περιουσίες. Οι χαμένες ζωές. Τα εκατομμύρια εκείνων που δολοφονήθηκαν και ζητούν δικαίωση.

Με τον πρόσφατο σεισμό στη Σμύρνη, λες και χτυπήθηκε ο Ελληνισμός, μας βομβαρδίζουν όλη την ημέρα με εικόνες από τα χαλάσματα στη Σμύρνη και τις προσπάθειες για αναζήτηση αγνοουμένων.

Ούτε το μισό χρόνο δεν αφιέρωσαν όμως στο βομβαρδισμό που δέχεται ο Αρμενικός λαός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από τους Αζέρους με την Τουρκική υποστήριξη. 

Θα μου πείτε, δεν αφορά την Ελλάδα! Μα και η Σμύρνη σήμερα, δεν αφορά την Ελλάδα, ούτε έχει μείνει τίποτα Ελληνικό. Έχουν φροντίσει οι Τούρκοι να μη θυμίζει τίποτα από την εποχή που υπήρχε Ελληνισμός στην περιοχή. Γιατί λοιπόν αυτή η υπερπροσπάθεια να νιώσουμε όλοι μας τόση συμπάθεια προς εκείνους που μας εχθρεύονταν στους αιώνες των αιώνων;

Ακόμη και τη βοήθεια που τους προτείναμε για δεύτερη φορά τον τελευταίο καιρό, μας την γυρίζουν πίσω και την αρνούνται επιδεικτικά. Δεν θέλουν να έχουν σχέσεις μαζί μας. Εμείς λοιπόν, γιατί έχουμε τόση πρεμούρα, να προστρέξουμε σε βοήθεια; 

Μη πει κανείς ότι αυτά τα κάνει η Τουρκική ηγεσία. Αυτή την ηγεσία επιδοκιμάζει για τις αποφάσεις της, δεκαετίες τώρα ο Τουρκικός λαός. 

Πρέπει να το κοιτάξουμε λίγο αυτό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα στέλνει τόνους ρωσικά όπλα στην Αρμενία – Βλήματα φωσφόρου χρησιμοποιούν οι Αζέροι

Η Ρωσία αποφάσισε να παρέμβει δυναμικά στον πόλεμο του Ναγκόρνο μετά τις τελευταίες ήττες των Αρμενίων και την προέλαση των Αζέρων κοντά στο Στεπανακέρτ.

Ως γνωστόν η μεγάλη βοήθεια της Τουρκίας με βαρύ οπλισμό και μη επανδρωμένα οχήματα και πυρομαχικά έχει γείρει την πλάστιγγα του πολέμου στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Τα ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη πετούν πλέον την Υπερκαυκασία με απενεργοποιημένους αναμεταδότες, έτσι ώστε να είναι αδύνατο να εντοπιστούν μεταφέροντας βαρύ οπλισμό για τους Αρμένιους.

Για παράδειγμα, στις 26 Οκτωβρίου 2020, ένα μεταγωγικό στρατιωτικό αεροσκάφος Il-76MD της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας (RA-78830) καταγράφηκε πάνω από την Κασπία Θάλασσα.

Πέταξε από το Τβερ προς το Μινεράλνιε Βόντου, όπου ανεφοδιάστηκε με καύσιμα και κατευθύνθηκε στον εναέριο χώρο της Κασπίας και του Ιράν στην πορεία του στην Αρμενία.

Ταυτόχρονα, η Τουρκία έστειλε 9 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα προς τις ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην Αρμενία, τα οποία καταρρίφθηκαν από τους Ρώσους, αφού οι Τούρκοι ήθελαν πραγματικά να μάθουν τι είχαν μεταφέρει οι Ρώσοι.

Πριν από αυτό, τρεις ακόμη Ρώσοι σύμβουλοι επισκέφθηκαν το αεροδρόμιο Erebuni στο Ερεβάν με ειδική αποστολή.

Υπενθυμίζουμε επίσης την παρουσία τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο Αζερμπαϊτζάν, μαζί με χιλιάδες πλέον Σύρους μισθοφόρους.

Σε ειδική ανάλυση αναφέρεται ότι οι Αζέροι φέρονται να δέχονται ισχυρά πλήγματα και να έχουν πολλές απώλειες, αφού οι Ρώσοι αποφάσισαν να βοηθήσουν τους Αρμένιους με όλα τα μέσα που διαθέτουν.

Την ίδια στιγμή ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Όλεγκ Σεραμολότοφ προειδοποίησε για τον κίνδυνο διείσδυσης Σύριων μισθοφόρων που συμμετέχουν στις μάχες του Καραμπάχ σε ρωσικό έδαφος.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών, σε δήλωση προς το ρωσικό πρακτορείο “Σπούτνικ” σήμερα Παρασκευή, δήλωσε: “Σίγουρα είναι αδύνατο να αρνηθούμε έναν τέτοιο κίνδυνο.”

Ο Σεραμολότοφ τόνισε ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και ότι είναι σημαντικό να αναλυθεί οποιαδήποτε πληροφορία, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών κινδύνων πολεμικής δράσης εντός ρωσικού εδάφους.

Ο ίδιος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ειδικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην Ρωσία παρακολουθούν στενά την κατάσταση.

Χρήση βλημάτων φωσφόρου από το Αζερμπαϊτζάν

Η Αρμενική πλευρά εξετάζει τις πληροφορίες σχετικά με τη χρήση βλημάτων φωσφόρου από το Αζερμπαϊτζάν, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Αρμενίας, Artsrun Hovhannisyan, σε συνέντευξη τύπου.

Εξετάζουμε τις πληροφορίες σχετικά με τη χρήση βλημάτων φωσφόρου από το Αζερμπαϊτζάν. Θέλω να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι η χρήση απαγορευμένων όπλων εναντίον πολιτών του Αρτσάχ, ιδιαίτερα στο Shushi, το Stepanakert, το Martuni, το Martakert, το Askeran και άλλους οικισμούς πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο Χοβανισιαν.

“Μετά τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν, είναι γελοίο να μιλάμε για την ειρηνική συνύπαρξη του Αζερμπαϊτζάν και των Αρμενίων του Αρτάχ.”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, Artsrun Hovhannisyan.

Παράλληλα ο υπουργός εξωτερικών της Αρμενίας, Ζαχράμπ Μανάτσακανανάν, δήλωσε ότι το Ερεβάν διαθέτει αδιάσειστα στοιχεία ότι η Τουρκία έχει στείλει Τζιχαντιστές από τη Συρία και τη Λιβύη στο Ναγκόρνο.

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο “Sputnik” πρόσθεσε: “Υπάρχουν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις για την ύπαρξη παρέμβασης της Τουρκίας που στέλνει ξένους τρομοκράτες μαχητές από τη Συρία και τη Λιβύη στο Ναγκόρνο”.

Αυτό επιβεβαιώνεται από πληροφορίες ειδικών υπηρεσιών των χωρών που συμμετέχουν στην Ομάδας Μινσκ του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και τις εκθέσεις που ελήφθησαν από την ίδια τη ζώνη σύγκρουσης.

Η Τουρκία εισήλθε σε έναν πόλεμο στον Καύκασο, ο οποίος ενδεχομένως να στοιχίσει πολύ ακριβά τόσο σε χρήμα όσο και σε προσωπικό, αφού Άγκυρα και Μπακού επιμένουν για κατάληψη ολόκληρου του Ναγκόρνο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αφού δεν είσαι γιατρός, δεν μπορείς να έχεις γνώμη για τον κορονοϊό", είναι η νέα μόδα.

Ας αφήσουμε το γεγονός ότι υπάρχουν και γιατροί που δεν έχουν "την κρατούσα γνώμη", που λέμε εμείς οι νομικοί. Δεν λέω ότι "είμαι με αυτούς" ή μάλλον... με όλους αυτούς (καθώς έχουν διαφορές και μεταξύ τους), όμως υπάρχουν.

Αν όμως το πάμε έτσι...

Δεν δικαιούσαι να βρεις άνοστο ένα φαγητό στο εστιατόριο διότι δεν είσαι μάγειρας.

Δεν δικαιούσαι να λες ότι δεν παίζει καλά ο Παναθηναϊκός διότι δεν είσαι προπονητής.

Δεν δικαιούσαι να τρελαίνεσαι με το αίσχος του "Μεγάλου Περίπατου" διότι δεν είσαι συγκοινωνιολόγος.

Δεν δικαιούσαι να διαμαρτύρεσαι για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης διότι δεν είσαι οικονομολόγος.

Αν οι Τούρκοι πάρουν το Καστελλόριζο ξέρω γω, δεν δικαιούσαι να πεις κουβέντα, διότι δεν είσαι στρατηγός.

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΝΑ ΓΑΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ!

Ρε δε πάτε να πνιγείτε; ή δεν δικαιούμαι να το πω κι αυτό διότι δεν είμαι ναυαγοσώστης ναπούμε;

Σχολιο.- - Η κίνηση στο κέντρο δεν παλεύετ...

- ΕΙΣΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ?

- Δεν πάει άλλο με την κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματ...

- ΕΙΣΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ?

- Το petty crime εχει ξεφύγ...

- ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΟΣ?

- Το δημόσιο δεν παρέχει ανταποδοτικές υπηρεσίες στον πολίτ...

- ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ?

- Τα μέτρα για τον Κοβιντ είναι αντισυνταγματικ...

- ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ?

- Η παιδεία στην Ελλάδα είναι ανέκδοτ...

- ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ?

- Ε, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣ...

- ΕΙΣΑΙ ΣΕΞΟΛΟΓΟΣ?

Σχολιο.- Δικαιούνται να μιλούν μόνο όσοι έχουν εξουσιοδότηση ( και χρηματοδότηση ) από τις κυβερνήσεις.

Σχολιο.- Ο Bill Gates δικαιούται νά μιλάει περί επιδημιών κι' άς μήν είναι γιατρός.

Σχολιο.- σωστο αλλα κ αυτοι που το λενε εχουν γνωμη χωρις να ειναι γιατροι(ειτε δημοσιογραφοι ειτε παπαγάλοι)

Σχολιο.- Την Ελλαδα την διελυσαν οικονομικα οι αποφοιτοι των των οικονομικων σχολων των καλυτερων πανεπιστημιων της Μ.βρετανιας.

Σχολιο.- Αυτό σημαίνει, κατά βάθος, ένα απολυταρχικό αξίωμα: Ο πολίτης (υπήκοος σωστότερα) δεν πρέπει να εκφράζει γνώμη για τίποτα. Οφείλει μόνο να υπακούει στις σοφίες των "ειδικών". Και όταν αυτοί πέφτουν έξω; Σκασμός εσύ, αυτοί ξέρουν...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαργαλιάνοι: Ξυλοκόπησαν 57χρονο Βούλγαρο που προσπάθησε να ασελγήσει σε 13χρονη

02.11.2020 - 10:24

Ο άνδρας, Γύφτος Βουλγαρικής καταγωγής, ήταν φιλοξενούμενος της οικογένειας της μικρής

Ένας 57χρονος άνδρας, Γύφτος βουλγαρικής καταγωγής, σε κατάσταση μέθης αποπειράθηκε το βράδυ του Σαββάτου να ασελγήσει σε 13χρονη ομοεθνή του, στην περιοχή Μονοδένδρι Γαργαλιάνων… με αποτέλεσμα να τον ξυλοφορτώσουν!

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν στο σπίτι που διαμένει η οικογένεια της 13χρονης στο Μονοδένδρι Γαργαλιάνων.

Εκεί, τις τελευταίες μέρες, φιλοξενούνταν ο 57χρονος ομοεθνής τους.

Το βράδυ ο 57χρονος φέρεται σε κατάσταση μέθης και γυμνός να εισήλθε στο δωμάτιο της 13χρονης, ωστόσο πριν καν την αγγίξει έσπευσαν οικείοι της και τον πλάκωσαν στο ξύλο, με συνέπεια να διακομιστεί στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Οι γονείς της 13χρονης κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του 57χρονου στο Α.Τ. Γαργαλιάνων, ο οποίος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να τελειώνουμε με την ναζιστική ΕΕ!!!!!

Μόνο παγκόσμια λύνονται τα προβλήματα λέει ο κ.Μάας. Διατάζει δηλ.η Μερκελ (*πραγματικό όνομα Κάσνερ), και υπακούουμε εμείς !! Ξαμολάει τον τούρκο, σκασμό εμείς! Ο ένας παίρνει 2.500 μισθό/σύνταξη ,ο άλλος 400 αλλά τα προβλήματα λύνονται παγκόσμια! Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου,δικά μου..παγκόσμια!!

Λοιπόν ,από εδώ είναι οι παγκοσμιοποιητές δηλαδή οι στρατευμένοι / βραβευμένοι σιωνιστές όπως ο Μπάιντεν ,που βραβεύτηκε με το βραβείο Θεόδωρος Χέρτζλ και από εκεί οι μη παγκοσμιοποιητές. Απλά πράγματα. Και η πλέον περίοπτη θέση στην Κόλαση περιμένει αυτόν που σε καιρούς έσχατης κρίσης δεν παίρνει θέση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο “προφητικός” χάρτης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ανατολική Μεσόγειο

Σε δημοσίευμα-φωτιά της Μc Clatchy DC που αποκάλυψε ένα χάρτη σχεδιασμένο από χαρτογράφους του Bureau of Energy Resources των ΗΠΑ (υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπεύθυνη για τη διεθνή ενεργειακή ασφάλεια) “υπό τις οδηγίες του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν”.

Ο εν λόγω χάρτης (xάρτης 1) παρουσιάστηκε προσωπικά στον Ερντογάν κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό (2015-2017) και χρησιμοποιήθηκε ως δέλεαρ κατευνασμού μετά την ισραηλοτουρκική κρίση του Μαβί Μαρμαρά.Είναι αυτά που απαιτεί ο σουλτάνος Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο αλήτικα και πειρατικά, σαν να είναι ο νέος Χίτλερ.  Δεν διευκρινίζεται εάν η ελληνική πλευρά έλαβε γνώση επ’ αυτού, αλλά ξεκαθαρίζεται ότι εκτός του Λίβανο και το Ισραήλ, η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν ενήμερη, γεγονός που ενδεχομένως να εξηγεί τις εσπευσμένες ενέργειές της για τη μίσθωση των βυθοτεμαχίων νοτίως του νησιού.

Ο καθηγητής οικονομικών και ειδικός στο Δίκαιο της Θάλασσας, Θεόδωρος Καρυώτης σχολιάζοντας τον χάρτη ξεκαθαρίζει ότι ο εν λόγω χάρτης, παραβιάζει εξόφθαλμα τις προβλέψεις της UNCLOS, αφού παραχωρεί στη Ρόδο, στην Κάρπαθο και στο Καστελόριζο μόνο 6 νμ αιγιαλίτιδα ζώνη και καθόλου υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. Μάλιστα εκτιμά ότι με όχημα τον χάρτη, οι Αμερικανοί επαναφέρουν το σενάριο της “συνεκμετάλλευσης”, όχι μόνο σε περιοχές όπου οι ΑΟΖ των δύο κρατών συνορεύουν (κάτι που θα ήταν λογικό), αλλά σε ολόκληρη την Αν. Μεσόγειο.

Το 1975 οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά τον όρο “συνεκμετάλλευση”, όταν ζήτησαν από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να ξεκινήσει συνομιλίες για το Αιγαίο και εκείνος αρνήθηκε. Ομοίως αντέδρασε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, σύμφωνα με τον καθηγητή, ο οποίος επισημαίνει ότι ο χάρτης  αποδεικνύει ότι οι σύμμαχοί μας δεν έχουν αλλάξει στάση. Με περαιτέρω ανάλυσή του εξάγονται σημαντικά συμπεράσματα που αφορούν και στον αγωγό EastMed του οποίου η όδευση δεν αποτυπώνεται.

Αντ’ αυτού, προκρίνεται αντιπρόταση ενός αγωγού φυσικού αερίου προς την ενδοχώρα της Τουρκίας μέσω Κύπρου, που αποτελεί πάγιο αίτημα/επιδίωξη της γείτονος. Είναι βέβαια απορίας άξιον, γιατί οι Αμερικανοί “θάβουν” τον EastMed, ενώ μερικά χρόνια αργότερα εμφανίζονται υπέρμαχοι της τριμερούς διακρατικής συμφωνίας κατασκευής του, μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (2 Ιανουαρίου 2020). Τελικά, ο EastMed σχεδιάστηκε για να γίνει ή μήπως όχι, δεδομένου ότι ο συντάκτης του άρθρου στην Μc Clatchy DC αναφέρει ότι ο χάρτης παρέμενε κρεμασμένος στον τοίχο του Λευκού Οίκου τουλάχιστον μέχρι τις 5 Ιουνίου 2019 (ήτοι, έξι μήνες πριν την υπογραφή της τριμερούς), με ότι αυτό συνεπάγεται…

Οι αντιφάσεις του χάρτη όμως δεν περιορίζονται μόνο στα προαναφερθέντα, αφού θα έλεγε κανείς ότι αποτυπώνει και μια σειρά από προφητικές παραδοξότητες. Κατ’ αρχάς, παρότι σχεδιάστηκε από δύο έως τέσσερα χρόνια (περίοδο 2015-2017 ή νωρίτερα σύμφωνα με την Μc Clatchy DC) πριν το τουρκολιβυκό μνημόνιο (27 Νοεμβρίου 2019), εμφανίζει λεπτομερώς τα νοτιοανατολικά όρια της υποτιθέμενης “τουρκικής υφαλοκρηπίδας”.

Αυτά κατατέθηκαν στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2020 (χάρτης 2), τμήμα των οποίων δημοσιεύτηκε δέκα μήνες πριν (26 Μαίου 2019) σε παρουσίαση του Τούρκου πρέσβη Çagatay Erciyes (Director General for Bilateral Political & Maritime-Aviation-Border Affairs, MFA) μαζί με τα βυθοτεμάχια έρευνας/εξόρυξης της TPAO (χάρτης 3). Η ταύτιση των ορίων επιβεβαιώνεται στον χάρτη 4 ο οποίος προκύπτει με αντιπαραβολή των χαρτών 3, 2 και 1.

Ερωτήματα για δυνατούς λύτες

Ως απόρροια των ως άνω παρατηρήσεων, ανακύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα για δυνατούς λύτες:

-Γιατί ο δημοσιευμένος χάρτης 3 του Τούρκου πρέσβη Çagatay Erciyes υιοθετεί τα όρια του χάρτη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (Χάρτης-1) ο οποίος προηγήθηκε χρονικά;

-Γιατί οι τουρκικές Navtex για τη διεξαγωγή ερευνών με το Oruc Reis, καίτοι παράνομες, εμπίπτουν αποκλειστικά εντός των ορίων του χάρτη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και σέβονται πλήρως την ελληνοαιγυπτιακή μερική οριοθέτηση ΑΟΖ;

-Γιατί το ανατολικό όριο της Ελληνοαιγυπτιακής μερικής οριοθέτησης ΑΟΖ εναρμονίζεται με το δυτικό όριο του χάρτη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις Navtex ερευνών του Oruc Reis (Χάρτης-6);

-Γιατί οι ενέργειες της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν παρεκκλίνουν από τις προβλέψεις του χάρτη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εκτός της “παραφωνίας” των συντεταγμένων που κατατέθηκαν στον ΟΗΕ βάσει του τουρκολιβυκού μνημονίου (σημεία D,E,F,G στον Χάρτη 4) το οποίο εισέρχεται δυτικά του 28ου Μεσημβρινού “κατά παράβαση” του χάρτη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ; Μήπως το εντελώς ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο θεσπίστηκε ως διπλωματικό “αντάλλαγμα” για να παρουσιαστεί ως δήθεν “υποχώρηση” στην τελική ελληνοτουρκική συμφωνία;

-Έχουν κάποια σχέση όλα αυτά με την ομολογία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ότι υπήρξε μυστική συμφωνία στις 13 Ιουλίου 2020 για τις θαλάσσιες ζώνες (σσ. αιγιαλίτιδα ζώνη/συνορεύουσα ζώνη/υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ) με την Τουρκία στο Βερολίνο υπό γερμανική επιδιαιτησία; Υπενθυμίζεται ότι η αποκάλυψη του πρωθυπουργού έγινε σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου στο primeminister.gr όπου αναφέρεται συγκεκριμένα:



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν πτωχευσεις η τραπεζα σου παιρνει το σπιτι.

Αν πτωχευση η τραπεζα είναι υποχρεωση σου να την χρηματοδοτησΕΙς, να σωθει, για να μπορει να σου παρει το σπιτι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκτός νόμου οι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία

Η Γαλλία θέτει εκτός νόμου τους "Γκρίζους Λύκους". Η ανακοίνωση από τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών έρχεται λίγες μέρες μετά τη βεβήλωση του μνημείου της γενοκτονίας των Αρμενίων στη Λυών.

02 Νοεμβρίου 2020 17:22

Εκτός νόμου πρόκειται να τεθεί στη Γαλλία η τουρκική εθνικιστική οργάνωση των "Γκρίζων Λύκων", σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν την Δευτέρα (02/11) κατά την παρουσία του σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο της γενοκτονίας των Αρμενίων στη Λυών, γράφοντας συνθήματα υπέρ της Τουρκίας και τα αρχικά "RTE", από το όνομα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και "Γκρίζοι Λύκοι".

Η απόφαση για διάλυση της οργάνωσης αναμένεται να επισημοποιηθεί στο υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη (04/11).



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός είναι ο Γάλλος τ. Ορθόδοξος μοναχός που έγινε κατ΄οίκον έρευνα στο σπίτι του και κατέθεσε στην αστυνομία για την επίθεση κατά του Έλληνα ιερέα στη Λυών. Αφέθηκε κι αυτός ελεύθερος…..ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

02/11/2020

Πολιτικές διαστάσεις έχει πάρει το γεγονός καθώς το ακροδεξιό κόμμα Nicolas Dupont-Aignan Debout la France απειλεί να μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση το κόμμα της δικαιωματικής «ισλαμο-αριστεράς»  la France Insoumise του Jean-Luc Mélenchon καθώς ο τελευταίος με Twitter που στη συνέχεια όμως το κατέβασε έδειχνε ως ένοχο τον τ. μοναχό και υποψήφιο του Debout la France..

Ο κατηγορούμενος σε κάποια κοινωνικά δίκτυα για τη δολοφονική επίθεση στον Έλληνα ιερέα στη Λυών Γάλλος πολίτης και τ. Ορθόδοξος μοναχός, άνθρωπος του Βαρθολομαίου,  νυν αποσχηματισμένος Jean-Michel Dhimoila εξηγείται.

Το θύμα ο 52χρονος Nikolaos Kakavelakis τραυματίστηκε σοβαρά το Σάββατο επί της οδού rue Saint-Lazare στο 7ο διαμέρισμα της πόλης. Ο Jean-Michel Dhimoïla μίλησε στο μέσο Lyon Capitale και είπε πως άδικα ορίστηκε ως ο δράστης αυτής της απόπειρας δολοφονίας ..

Το κίνητρο παραμένει πάντα άγνωστο αλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για κάποιους ο ένοχος ονομάζεται Jean-Michel Dhimoïla. Ενώ το όλο πλαίσιο δείχνει μια ακόμη επίθεση κατά χριστιανικού στόχου στη Γαλλία και είναι εδραιωμένο το κοινό αίσθημα περί αυτού η έρευνα έχει πελαγοδρομήσει δίνοντας τροφή σε διάφορα σενάρια..Κανείς δεν μπορεί ν΄αποκλείσει τίποτα μέχρι η Εισαγγελία που έχει αναλάβει την έρευνα αποφανθεί..Τα λεγόμενα του αποσχηματισμένου Γάλλου τ. Ορθόδοξου μοναχού έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολιτικό ενδιαφέρον στη Γαλλία και γενικότερα αφού ο Dhimoïla κατέβηκε ως υποψήφιος με το ακροδεξιό σχηματισμό Debout La France στις βουλευτικές του 2017. Ο ίδιος γνωρίζει καλά τον π.Nikolaos Kakavelakis,αλλά καταγγέλει τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν από κάποιους ως αβάσιμες. . “C’est de la fumisterie, δεν ήμουν ποτέ ένας εν δυνάμει ύποπτος. Όταν συνέβη το γεγονός έκανα τα ψώνια μου . Οι κάμερες της επιτήρησης θα μπορέσουν να το αποδείξουν.

Αυτή τη Δευτέρα στις 8h το πρωί, οι αστυνομικοί επιφορτισμένοι με την έρευνα έκαναν κατ΄οίκο έρευνα στο σπίτι μου και με οδήγησαν στις 9h30 στο αστυνομικό τμήμα Marius-Berliet (Lyon 8ο). Κλήθηκα ως μάρτυρας και κατέθεσα ως μάρτυρας , στη συνέχεια αφέθηκα ελεύθερος και έφυγα.. Για την αστυνομία δεν είμαι ένας εν δυνάμει ένοχος δεν αντιστοιχώ στο profil του υπόπτου.

Επίσης ο π. Νικόλαος είπε ότι δεν γνώριζε αυτόν που του επιτέθηκε κι εμένα αυτός με γνωρίζει. Αυτοί έκαναν απλά μια εργασία στο πλαίσιο της έρευνας.”

Για τον Jean-Michel Dhimoïla, τα médias ευθύνονται που δεν ξόδεψαν χρόνο για την επαλήθευση των γεγονότων.

“τα médias προκατέλαβαν στο γεγονός ότι αυτός ήταν ένας ιερέας και ότι ήταν μπροστά στην εκκλησία διηγείται.Ενώ αυτός δεν ήταν πλέον ιερέας που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον επίσκοπό του κι αυτός δεν ήταν μπροστά σε μια εκκλησία γιατί αυτός έβγαινε από το σπίτι του από την πίσω πόρτα..(σσ αναφορά στο γεγονός ότι ο ιερέας διέμενε σε διαμέρισμα που του παραχωρούσε η εκκλησία που είναι συστεγαζόμενο με το ναό όμως).. Υπήρξαν πληροφορίες που διαδόθηκαν που ήταν λανθασμένες και που άφησαν να υποτεθεί ότι θα μπορούσε να είναι Τούρκοι με τη διαμάχη την ελληνοτουρκική ή Musulmans με τζιχαντιστικές δράσεις.”lyoncapitale

Πολιτικές διαστάσεις έχει πάρει το γεγονός καθώς το ακροδεξιό κόμμα Nicolas Dupont-Aignan Debout la France απειλεί να μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση το κόμμα της δικαιωματικής «ισλαμο-αριστεράς»  la France Insoumise του Jean-Luc Mélenchon καθώς ο τελευταίος με Twitter που στη συνέχεια όμως το κατέβασε έδειχνε ως ένοχο τον τ. μοναχό και υποψήφιο του Debout la France..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί φεύγουν οι νησιώτες από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου;

1 Νοεμβρίου 2020

Γιατί φεύγουν πολλοί νησιώτες από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου; Γιατί πολλές οικογένειες επαγγελματιών μετοικούν στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη για να εργαστούν και να μορφώσουν τα παιδιά τους; Γιατί πολλοί συνταξιούχοι εγκαθίστανται με τις πενιχρές συντάξεις τους στην Αττική ή στην Πελοπόννησο αντί να χαρούν τα γερατειά τους στα νησιά όπου γεννήθηκαν; Γιατί χωριά της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου σταδιακά ερημώνονται;

Τα τελευταία πέντε χρόνια η απαξίωση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου έρχεται από παντού με καταιγιστική δύναμη. Οι νησιώτες διακατέχονται από έντονη ανασφάλεια δίπλα στην πολεμοχαρή, κραταιά Τουρκία, η οποία με απειλές, καθημερινές υπερπτήσεις, χάρτες και δηλώσεις επιβουλεύεται τον τόπο τους. Η ανασφάλεια εντείνεται εξαιτίας της αδιέξοδης αντιμετώπισης του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση και την Ε.Ε. – ήδη από τους άθλιους καταυλισμούς αναδύονται επιδοτούμενες μουσουλμανικές πόλεις χιλιάδων αφροασιατών με απαιτήσεις επιβίωσης και αποκατάστασης, απαιτήσεις συνήθως υψηλότερες από το γενικό οικονομικό επίπεδο του τοπικού πληθυσμού. Μάλιστα, η συνείδηση της οικονομικής υπεροχής ορισμένων μεταναστών απέναντι στους νησιώτες ενθαρρύνεται από τη «φιλάνθρωπη» υποστήριξή τους από ΜΚΟ με διάφορους νόμιμους αλλά και παράνομους ή και ανεξέλεγκτους τρόπους. Οι ισορροπίες αλλάζουν εύκολα στις μικρές κοινωνίες, σχεδόν πάντοτε υπέρ αυτών που μπορούν να πληρώσουν με μετρητά – δηλαδή υπέρ των ΜΚΟ και των πελατών τους.

Η απαξίωση των νησιωτικών κοινωνιών μας από τις κυβερνήσεις των τελευταίων πέντε ετών συνοψίζεται σε τρεις διαπιστώσεις:

– Καμία σημαντική επένδυση σε βασικές υποδομές/συγκοινωνίες.

– Καμία αναπτυξιακή επένδυση σε βιομηχανίες μονάδες, παραγωγικές και γεωργικές επιχειρήσεις.

– Καμία δημιουργική επένδυση στις κοινωνίες των νησιών, στην παιδεία, τεχνική/επαγγελματική κατάρτιση, παραδοσιακές τέχνες και φυσικά πλεονεκτήματα.

Οι νέοι μας μορφώνονται για να σταδιοδρομήσουν στις μεγαλουπόλεις ή στο εξωτερικό, ενώ ελάχιστοι επιστρέφουν για να εργαστούν στα νησιά τους. Η πλήρης κυβερνητική απαξίωση μεγεθύνεται ακόμα περισσότερο από τη φετινή επέλαση του κορωνοϊού και την κατάρρευση της τουριστικής οικονομίας. Η ιδιωτική οικονομία και το βιοτικό επίπεδο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου διανύουν περίοδο έντονης κρίσης.

Κατά συνέπεια, δεν είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς την πολωτική, διασπαστική, προκλητική παρουσία μιας εμβόλιμης πόλης 5.000 έως 10.000 μεταναστών στην «έρημη ενδοχώρα» της Λέσβου, Χίου και Σάμου. Αυτά τα μεγέθη και τοποθεσίες ευαγγελίζεται η κυβέρνησή μας σε συνεργασία με τις Βρυξέλλες για τις «κλειστές δομές». Μαζί με τις απαραίτητες 2.000-3.000 προσωπικού για φύλαξη, διοίκηση, τροφοδοσία, υγειονομία, περίθαλψη, κοινωνικές δραστηριότητες, μεταφορές, κ.λπ. μιλάμε χωρίς υπερβολή για την κατασκευή ενός οικονομικού μαγνήτη που θα απορροφήσει το σημαντικότερο ποσοστό της δραστηριότητας κάθε νησιού και θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα του διαχρονικά.

Δεν είναι δυνατόν κυβέρνηση της Ν.Δ. να ασκεί ανενδοίαστα μια τόσο κοντόφθαλμη, απαξιωτική, καταστροφική πολιτική για τα νησιά μας! Κανένας νησιώτης δεν θα δεχτεί οικειοθελώς την καταστρατήγηση του ζωτικού χώρου που ονομάζει πατρίδα. Δεν είναι επίσης δυνατόν τα ΜΜΕ της χώρας να μην ασχολούνται με το θέμα σοβαρά, να μην εξετάζουν τουλάχιστον τις μεσοπρόθεσμες συνέπειές του και να μην πιέζουν την κυβέρνηση να τις εκτιμήσει ορθολογικά. Πόσα χρόνια ακόμα θα αντέξουν τα νησιά μας τις αφόρητες πιέσεις του μεταναστευτικού, της Τουρκίας, της έλλειψης αναπτυξιακής επενδυτικής πολιτικής;

Οι νησιώτες του Ανατολικού Αιγαίου αισθάνονται αβοήθητοι, αντιμετωπίζουν το μέλλον τους με φόβο. Σίγουρα δεν φταίει μόνον η Τουρκία του Ερντογάν για την απαξίωση των νησιών μας!

Μιχάλης Μόσχος

Χίος



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γαλλία απαγορεύει τους «Γκρίζους Λύκους»

 Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020, 17:42

Η γαλλική κυβέρνηση θα ανακοινώσει την Παρασκευή τις αποφάσεις της περί απαγόρευσης λειτουργίας και διάλυσης των εν ενεργεία ομάδων της οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι» σε γαλλικό έδαφος, όπως δήλωσε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια κατάθεσης του υπουργού στην επιτροπή νομοθεσίας της Εθνοσυνέλευσης, στο πλαίσιο της καμπάνιας κατά της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστικού Ισλαμισμού μετά και τις τρομοκρατικές ενέργειες με τον αποκεφαλισμό του καθηγητή και την επίθεση σε εκκλησία της Νίκαιας. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας φέρεται να δήλωσε «επ' ευκαιρία σας δηλώνω πως η οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι είναι ιδιαιτέρως επιθετική, για να μην πω και περισσότερα, και την Τετάρτη θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο ο φάκελος και εγώ θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω σε ένα διάστημα μέχρι και 15 ημέρες την πλήρη διάλυση-κατάργηση της οργάνωσης ομπρέλα ενάντια στην ισλαμοφοβία στη Γαλλία». Για κάποιον λόγο, η γαλλική κυβέρνηση συνδέει τη δραστηριότητα αυτής της οργάνωσης ομπρέλα με τους Γκρίζους Λύκους λαμβανομένων υπόψη μάλιστα ότι τον τελευταίο καιρό σημειώθηκαν διάφορα γεγονότα και επεισόδια στη Γαλλία όπου έλαβαν μέρος μέλη των Γκρίζων Λύκων με στόχο Γάλλους πολίτες αρμενικής καταγωγής οι οποίοι έχουν κινητοποιηθεί λόγω του πολέμου στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters όπως και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων σημειώνουν πως η πρόθεση διάλυσης της οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι» στη Γαλλία συνδέεται και με τη συνεχή ενίσχυση της έντασης μεταξύ του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και του Ταγίπ Ερντογάν. 

Υπενθυμίζεται πως το μνημείο της γενοκτονίας και το Εθνικό Κέντρο Αρμενικής Μνήμης στη Ντεσέν της Γαλλίας βεβηλώθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, με συνθήματα υπέρ της Τουρκίας και υβριστικές εκφράσεις, όπως ανακοίνωσε τη Επιτροπή Προάσπισης του Αρμενικού Αγώνα (CDCA).

Στο μνημείο και το κτήριο, που απέχουν μεταξύ τους μόνο μερικά μέτρα, άγνωστοι έγραψαν τα αρχικά «RTE», από το όνομα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «Γκρίζοι Λύκοι» και υβριστικές φράσεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισλαμοφασιστικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ

 Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020, 19:14

Η γουρουνοσυμμορία «Ισλαμοφασιστικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για την θανατηφόρα επίθεση στο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP. Την είδηση επιβεβαιώνει το Reuters, αναφέροντας πως η ανάληψη της ευθύνης γνωστοποιήθηκε μέσω του πρακτορείου ειδήσεων (Amaq news agency) των τζιχαντοφασιστών.

Σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα Telegram, η γουρουνοομάδα των ισλαμοφασιστων ισχυρίστηκε ότι «σκότωσε και τραυμάτισε 80 Αφγανούς δικαστές, ερευνητές και μέλη προσωπικού ασφαλείας» που συγκεντρώθηκαν μετά την ολοκλήρωση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος.

Ο αριθμός των νεκρών που αναφέρθηκαν από αφγανικούς αξιωματούχους είναι πολύ χαμηλότερος, στους 22, και δεν κάνει λόγο για δολοφονία δικαστών ή εισαγγελέων. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σκοτώθηκαν πολλοί μαθητές.

Η επίθεση σημειώθηκε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, όταν ένοπλοι εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ, σκότωσαν τουλάχιστον 22 άτομα και αντάλλαξαν πυρά με τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι δράστες είχαν στόχο τους φοιτητές και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους την ώρα που αυτοί προσπαθούσαν να φύγουν από το συγκρότημα του πανεπιστημίου, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακρόν: Να σταματήσει ο Ερντογάν τις μονομερείς ενέργειες κατά της Ευρώπης

 Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020, 18:54

Το μήνυμα πως «οφείλουμε να μην αποδεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα, όπως προσπαθεί να τα επιβάλλει ο Τούρκος Πρόεδρος μέσω της στρατηγικής του», έστειλε με συνέντευξή του στο δίκτυο Al Jazeera, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εξηγώντας τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την Τουρκία, ο Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε πως ο Τούρκος Πρόεδρος θα πρέπει να σταθεί στο ύψος της ιστορίας της χώρας του και να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες κατά της Ευρώπης.

Ειδικότερα, ανέφερε πως «η πολιτική της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο ήταν ιδιαίτερα επιθετική απέναντι στην Κύπρο και στην Ελλάδα, δύο ευρωπαϊκές χώρες» και εξέφρασε τη στήριξή του στην κυριαρχία της Ευρώπης.

Ποια είναι η επιθυμία μας, διερωτήθηκε και σημείωσε: «Η αποκλιμάκωση, να μας σεβαστεί η Τουρκία, ο Τούρκος Πρόεδρος να σεβαστεί τη Γαλλία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις αξίες της, να μην ψεύδεται, να μην προσβάλλει. Θα ήταν κάτι το εξαιρετικό και πιστεύω πως είναι το ελάχιστο».

Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως η Γαλλία δεν έχει πρόβλημα με καμία θρησκεία και ότι μάχεται ενάντια στην τρομοκρατία στο όνομα του Ισλάμ, όχι ενάντια στο ίδιο το Ισλάμ. Περαιτέρω, απηύθυνε μήνυμα αποκλιμάκωσης και ειρήνης, σημειώνοντας πως το σχέδιο του έχει ως θεμελιώδη στόχο την ειρήνη μεταξύ των θρησκειών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αρμενία ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για τους «ξένους μισθοφόρους» στο Ναγκόρνο Καραμπαχ

 Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020, 17:03

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας ζήτησε σήμερα να διεξαχθεί διεθνής έρευνα σχετικά με την παρουσία «ξένων μισθοφόρων» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αφού αρμενικές δυνάμεις ανέφεραν ότι αιχμαλώτισαν δύο μισθοφόρους από τη Συρία.

Το Αζερμπαϊτζάν έχει επανειλημμένως αρνηθεί την παρουσία ξένων μαχητών στην εμπόλεμη ζώνη. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί σε αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσει σχετικά.

Tην ίδια ώρα, σφοδρές μάχες μαίνονται κοντά στην πρώτη γραμμή της σύρραξης πάνω από τον θύλακα και σε επτά περιοχές περιμετρικά, κατά τις οποίες περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, και πιθανόν πολλοί περισσότεροι, έχουν σκοτωθεί, από τότε που οι εχθροπραξίες ξεκίνησαν πριν από έναν και πλέον μήνα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας ανέφερε σήμερα ότι ο Αμυντικός Στρατός του Αρτσάχ, όπως ονομάζονται οι αρμενικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αιχμαλώτισε έναν δεύτερο Σύρο μαχητή το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο μαχητής προέρχεται από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας. Ένας άλλος μαχητής, από την πόλη Χάμα, αιχμαλωτίστηκε την Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, σε μια ανάρτηση στο Facebook, επισήμανε πως η εμπλοκή «ξένων μισθοφόρων» αποτελεί «απειλή όχι μόνο για την ασφάλεια του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και της Αρμενίας, αλλά επίσης την ασφάλεια της διεθνούς κοινότητας και το θέμα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μιας διεθνούς έρευνας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συναγερμός στη Βιέννη για πυροβολισμούς κοντά σε συναγωγή με αρκετούς τραυματίες

 Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020, 21:44

Συναγερμός σήμανε στη Βιέννη το βράδυ της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου, καθώς υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς κοντά σε συναγωγή και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με αναφορές της αυστριακής εφημερίδας Kronen Zeitung, πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο κέντρο της Βιέννης, κοντά σε συναγωγή. Πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και κινδυνεύει η ζωή του ενώ η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε πως υπάρχουν τραυματίες.

Υπάρχουν αναφορές για νεκρούς αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα για την ώρα. Επίσης, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες για πυροβολισμούς και σε άλλα σημεία της πόλης. 

Η εφημερίδα Kronen Zeitung αργότερα είπε ότι ο δράστης ανατινάχτηκε με εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο ένοπλος τράπηκε σε φυγή, ανέφερε η Kronen Zeitung, ενώ μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο σημείο.

Η αστυνομία της Βιέννης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως υπάρχουν τραυματίες από το περιστατικό και προτρέπει τους πολίτες να μείνουν μακριά από το σημείο. Το γαλλικό πρακτορείο AFP επικαλούμενο αστυνομικές πηγές κάνει λόγο για «αρκετούς τραυματίες»

Ο αυστριακός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ORF ανέφερε ότι μια αστυνομική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας συνεχίζεται σε μια συναγωγή της Βιέννης μετά από πυροβολισμό τη Δευτέρα. Ο ORF επικαλέστηκε αναφορές από μάρτυρες λέγοντας ότι ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί λίγο μετά τις 8 μ.μ. (9.00 ώρα Ελλάδας). Η αστυνομία της Βιέννης έγραψε στο Twitter ότι οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος εξακολουθούν να διερευνώνται.

Αρκετά βίντεο κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, που φέρεται πως δείχνουν τη στιγμή της επίθεσης και τη έντονη παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή λίγο μετά το συμβάν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σνόουντεν αποφάσισε να ζητήσει τη ρωσική υπηκοότητα

 Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020, 15:34

Ο πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν ανακοίνωσε με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Twitter ότι θα υποβάλει αίτηση για να αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα και να γίνει έτσι κάτοχος διπλής αμερικανορωσικής υπηκοότητας.

«Εγώ και η σύζυγός μου δεν έχουμε την παραμικρή επιθυμία να αποχωριστούμε τον γιό μας. Να γιατί στην εποχή της πανδημίας και των κλειστών συνόρων θα υποβάλουμε αίτηση για την απόκτηση διπλής αμερικανορωσικής υπηκοότητας» έγραψε ο Σνόουντεν στην ανάρτησή του.

Ο Σνόουντεν υπογραμμίζει ότι ο ίδιος και η γυναίκα του, η Λίντσι Μιλς, «θα παραμείνουν Αμερικανοί» και θα διαπαιδαγωγήσουν τον γιο τους «με όλες τις αξίες της Αμερικής» , συμπεριλαμβανομένης «την ελευθερίας να λέει την γνώμη του». «Με ανυπομονησία περιμένω εκείνη τη μέρα που θα μπορώ να επιστρέψω στις ΗΠΑ, ώστε όλη μας η οικογένεια να επανενωθεί» προσθέτει ο Σνόουντεν.

Στα τέλη Οκτωβρίου ο Έντουαρντ Σνόουντεν είχε πάρει επ’ αόριστον άδεια παραμονής στη Ρωσία, όπως είχε δηλώσει ο δικηγόρος του Ανατόλι Κουτσερένα. Η άδεια παραμονής επ’ αόριστον ισοδυναμεί με άδεια μόνιμου κάτοικου της Ρωσίας.

Ο Σνόουντεν το 2013 είχε αποκαλύψει στοιχεία για τις μεθόδους παρακολούθησης που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, όπως και για την παράνομη παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών ξένων ηγετών. Φοβούμενος ότι θα διωχθεί από τις αμερικανικές αρχές, είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο από μια σειρά χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία. Την 1η Αυγούστου του 2014 πήρε προσωρινή άδεια παραμονής στη Ρωσία. Στις ΗΠΑ ο Σνόουντεν κατηγορείται για παραβίαση δύο άρθρων της νομοθεσίας περί κατασκοπείας. Η παραβίαση του κάθε άρθρου επισύρει ποινή κάθειρξης έως δέκα έτη. Οι αμερικανικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι θεωρούν τον Σνόουντεν προδότη και δεν προτίθενται να τον συγχωρέσουν, καθώς έχει βλάψει τα συμφέροντα εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τον Σνόουντεν «κατάσκοπο» και είχε ζητήσει από τη Ρωσία την έκδοσή του. Το 2016 ο Σνοόυντεν είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στις ΗΠΑ υπό τον όρο μιας «δίκαιης δίκης», ενώ είχε ζητήσει από τον πρόεδρο Ομπάμα να του απονείμει χάρη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 50.000 γουρουνια ισλαμοφασιστες διαδήλωσαν κατά της Γαλλίας στην Ντάκα

 Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020, 12:04

Τουλάχιστον 50.000 γουρουνια ισλαμοφασιστες διαδήλωσαν σήμερα στην Ντάκα, σύμφωνα με την αστυνομία, καλώντας σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων και κατηγορώντας τη Γαλλία ότι υποστηρίζει τις γελοιογραφίες που απεικονίζουν τον γνωστο αληταρα προφήτη Μωάμεθ, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Εμανουέλ Μακρόν για την ελευθερία της έκφρασης.

Τα καθυστερημενα γουρουνια ισλαμοφασιστες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της γουρουνοισλαοφασιστικης οργάνωσης Χεφαζάτ-ε-Ισλάμ, μιας από τις κυριότερες ισλαμοφασιστικές οργανώσεις της χώρας, εμποδίστηκαν από την αστυνομία να προσεγγίσουν την πρεσβεία της Γαλλίας, όπου τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα.

Οι διοργανωτές δήλωσαν από την πλευρά τους ότι στη διαδήλωση συμμετείχαν τουλάχιστον 100.000 γουρουνια ισλαμοφασιστες.

Είναι η τρίτη μεγάλη ισλαμοφασιστικη διαδήλωση γουρουνιων εδώ και μία εβδομάδα κατά της Γαλλίας και του προέδρου της στο Μπανγκλαντές, μια χώρα 160 εκατομμυρίων γουρουνιων ισλαμοφααιστων κανιβαλων, στην πλειονότητά τους μουσουλμάνων. Τα γουρουνια οι ισλαμοφασιστες διαμαρτύρονται για τις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος υπεραμύνθηκε του δικαιώματος στη γελοιογραφία στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης, μετά τον αποκεφαλισμό στις 16 Οκτωβρίου από έναν τσετσενο γουρουνι ισλαμοφφασιστα του Γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί, επειδή έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του γνωστου αληταρα προφήτη.

Τα γουρουνια οι ισλαμοφασιστες φώναζαν συνθήματα όπως «μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα» ή «όχι στη δυσφήμιση του προφήτη Μωάμεθ». Έκαψαν και πάλι ένα ομοίωμα του προέδρου Μακρόν.

Στο μεταξύ, περίπου 400 γουρουνια ισλαμοφασιστες διαδήλωσαν έξω από τη γαλλική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, καταγγέλλοντας τη διαχείριση από τη Γαλλία του θέματος με τα σκίτσα που απεικονίζουν τον γνωστου αληταρα προφήτη Μωάμεθ και θεωρήθηκαν προσβλητικά από μουσουλμάνους.

Τα γουρουνια οι ισλαμοφασιστες κρατούσαν πανό όπου ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτηριζόταν «εχθρός των μουσουλμάνων».

«Καταδικάζουμε την προσβολή στον προφήτη Μωάμεθ» έγραφε ένα από αυτά, αναφερόμενο στις γελοιογραφίες που απεικονίζουν τον Μωάμεθ τις οποίες αναδημοσίευσε το σατιρικό γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Έπειτα από σειρά ισλαμοφασιστικών επιθέσεων στη Γαλλία από το 2015 που έχουν προκαλέσει περίπου 250 θανάτους, ο Μακρόν ανακοίνωσε πρόσφατα ένα σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση των ισλαμοφασιστών αληταραδων μαχητών. Όμως το γεγονός ότι εστίασε στο Ισλάμ θεωρήθηκε από ορισμένους μουσουλμάνους ως αδεξιότητα, ενώ άλλοι θεώρησαν προσβλητικά τα σχόλιά του για το θέμα.

Ο Ινδονήσιος πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο καταδίκασε το Σάββατο τις πρόσφατες φονικές επιθέσεις που εκαναν οι ισλαμοφασίστες, μεταξύ των οποίων ο αποκεφαλισμός του Γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί και η δολοφονία τριών ανθρώπων με μαχαίρι από έναν ισλαμοφασίστα σε εκκλησία στη Νίκαια.

Όμως ο Τζόκο, που ηγείται της χώρας με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο, επέκρινε επίσης τον Μακρόν για τις δηλώσεις του σχετικά με το Ισλάμ και την προάσπιση από Γάλλους αξιωματούχους του δικαιώματος δημοσίευσης των ελευθεριακών σκίτσων.

«Τα σχόλια ήταν προσβλητικά για τους μουσουλμάνους και έχουν προσβάλει μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο, κάτι που θα μπορούσε να διχάσει την παγκόσμια θρησκευτική κοινότητα σε μια εποχή όπου ο κόσμος πρέπει να είναι ενωμένος για να αντιμετωπίσει την πανδημία της Covid-19» ανέφερε ο Τζόκο σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Τζόκο είπε πως η διασύνδεση της θρησκείας με την τρομοκρατία «είναι μεγάλο λάθος».

«Η τρομοκρατία είναι τρομοκρατία. Ένας τρομοκράτης είναι τρομοκράτης. Η τρομοκρατία δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε θρησκεία» είπε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι ξέρουμε τα ανθρωπόμορφα κτήνη που για μερικές πενταροδεκάρες για μισθό μπορούν να σαπίσουν στο ξύλο τον οποιοδήποτε πολίτη χωρίς κανένα δισταγμό...

Τώρα μάθαμε και τους άλλους που για να γλιτώσουν τη σύλληψη, χρησιμοποιούν ως κάλυψη παιδιά ,μανάδες και ηλικιωμένους μέσα σε καφετέριες...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στους Τούρκους προκαλεσε σεισμό ο Κούλης. Δεν ξέρει με ποιον τάβαλε ο σουλτάνος. Στο τέλος θα μείνει μόνο ΕΝΑΣ! Ο Κούλης!

Ε, αυτό δε γίνεται! Γίνεται σεισμός στη Σάμο, και κατεδαφίζεται το Ισζμίρ της Τουρκίας! Μέχρι και τσουνάμι τους προκάλεσε! Εγώ το ξαναλέω, η Ελλάδα έχει πυρηνική βόμβα! Τον Κούλη! Με όποιον ξένο ηγέτη έχει βρεθεί, έχει αρρωστήσει ο ξένος ηγέτης! Όχι σα το χαπακωμένο ηγέρπη Τζίφρα, που ότι κωλόχαρτο του έδιναν το υπέγραφε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει! Αναρωτιούνται οι φασίστες του συριζα... "Έχει φίλους στη χώρα μας ο Κιμ Γιόνγκ – Ουν;"...

Η ιμπεριαλιστική ξεφτιλισμένη αντικομουνιστική "φασιστερά" (left.gr και ο Κούλογλου, το γνωστό οικόσιτο του Γιωργάκη) πήρε τα όπλα της εναντίον του "Βορειοκορεάτη δικτάτορα"! (Έχει φίλους στη χώρα μας ο Κιμ Γιόνγκ – Ουν;)

Τα μπάσταρδα του Χίτλερ και του Μουσολίνι (left.gr-TV Χωρίς Σύνορα) πήραν τη σκυτάλη από τη φασιστική...

"Αυγή" ("Αυγή", 5 Οκτώβρη 2019: Βόρεια Κορέα το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, χωρίς ψηφοφορία ο νέος πρόεδρος Π. Μαρινάκης).

Οι λακέδες των ιμπεριαλιστών στην Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν στον αντικομουνιστικό τους κατήφορο...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται»! Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι... ανοίγει το σπίτι της (και μιλάει για τα γούστα της) στους Financial Times...

ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ! Η Μαρέβα Μητσοτάκη ...ανοίγει το σπίτι της (και μιλάει για τα γούστα της) στους Financial Times...

Τα αγαπημένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας της, τα προϊόντα ομορφιάς στα οποία ορκίζεται, αντικείμενα με συναισθηματική αξία που δεν αποχωρίζεται ποτέ καθώς και έργα τέχνης που συνθέτουν το προσωπικό σύμπαν της μοιράστηκε με το διεθνές αναγνωστικό κοινό η Mαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη με αποκλειστική φωτογράφηση και συνέντευξη για τους Financial Times. Η Μαρέβα Μητσοτάκη φωτογραφίζεται πρώτη φορά στο σπίτι της στην περιοχή του Λυκαβηττού... 

Η συνέντευξη και οι εξομολογήσεις της κ. Μητσοτάκη για τις προτιμήσεις και τα γούστα της -αρκετά εκ των οποίων είναι υψηλού κόστους- γίνονται πάντως σε μια στιγμή που η πανδημία του κορονοϊού βρίσκει την ελληνική κοινωνία σε κατάσταση απελπισίας εν όψει και των νέων περιορισμών που έχουν ήδη επιβληθεί! 

Η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού μέσα από τις απαντήσεις της μιλάει για αρκετά εγχώρια προιόντα, μάρκες αλλά και στοιχεία του πολιτισμού, ενώ δίνει πληροφορίες όπως το ποια είναι η καθηγήτρια Πιλάτες της αλλά και την διεύθυση του colorist που εμπιστεύεται για το χρώμα των μαλλιών της, στου Ψυρρή. Οι φωτογραφίες του Χάρη Φαρσαράκη (τακτικού συνεργάτη του Marie Claire) απαθανατίζουν μεταξύ άλλων το τελευταίο ρούχο που αγόρασε, το τυχερό της κόσμημα και μερικά vintage design έπιπλα όπως μια διάσημη πολυθρόνα Platner..

Σχολιο.- Χτενίζεται όμως υπέρκομψα χαχαχα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΗΝ «ΞΕΧΑΣΑΝ!» ΑΥΤΗΝ τη γυναίκα έσφαξε ο Τυνήσιος ισλαμιστής...

Αυτήν την γυναίκα έσφαξε ο Τυνήσιος φανατικός μουσουλμάνος.

Διαμαρτυρίες όμως δεν βλέπω και ως τούτου συνάγω πως δεν ισχύει για όλους το black lives matter, αλλά μόνο όσες βολεύουν για πλάτσικο από τα επιδοματοπαράσιτα.


Η εικονιζόμενη 44χρονη Αφρο-Βραζιλιάνα Σιμόν Μπαρέτο Σίλβα είναι ένα από τα θύματα της  επιθέσεις του Τυνήσιου δολοφόνου ισλαμιστή σε εκκλησία της Νίκαιας. Πέθανε σε εστιατόριο που βρισκόταν σε μικρή απόσταση», υποκύπτοντας στα πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι που υπέστη.

Τα τελευταία λόγια της μητέρας στους νοσηλευτές που έσπευσαν ήταν:

«Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ».

Όχι• δεν περιμένω να δω κανένα Black Lives Matter, δεν ξέρω αν θα γονατίσει στον επόμενο αγώνα του ο Αντεντοκούμπο, δε θα γίνει καμία πορεία από όσους, τάχα, πόνεσαν για τον θάνατο του άτυχου Φλόιντ και «δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν».

Μια χαρά αναπνέουν και σήμερα και μάλιστα τους φταίει ο Μακρόν, τα σκίτσα, οι γαλλικές νομαρχίες, αφού, όμοια με την κοντή φούστα που αποτελεί κομμάτι εξήγησης και δικαιολόγησης του βιασμού για κάθε φαλλοκράτη, «προκάλεσαν».

Αυτή είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι των ισλαμοφασιστών, διαχρονικά. Και μετά από κάθε επίθεση ξεβρακώνονται όλο και περισσότερο, σε βαθμό που να τους έχει πέσει μέχρι και το φύλλο συκής από μπροστά.

Black Lives Matter αλλά μόνο αν ο δολοφόνος είναι αστυνομικός και λευκός. Όταν είναι Τυνήσιος και το θύμα Χριστιανή, είναι απλώς Παρασκευή μεσημέρι.