Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Κυριακη 1 Νοεμβριου 2020

 

Βολιβία: Ακροδεξιά τρομοκρατία λίγο πριν την ορκωμοσία Άρσε

 01/11/2020

Εξτρεμιστικές ομάδες της Δεξιάς, επτά ημέρες πριν την ορκωμοσία της νέας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για να αμφισβητήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Κάτοικοι της Σάντα Κρουζ ανέφεραν και κατέγραψαν επιθέσεις τρομοκρατικού χαρακτήρα σε σπίτια από μέλη της ακροδεξιάς Union Juvenil Cruceñista (UJC) που χρησιμοποιούν κροτίδες και πέτρες σήμερα το πρωί, διαμαρτυρόμενοι για την πρόσφατη θριαμβευτική επάνοδο του MAS στην εξουσία, με το 55% των ψήφων και την ανάδειξη του Λουίς Άρσε στην προεδρία της χώρας.

Οδοφράγματα έχουν απλωθεί στην πόλη της Σάντα Κρουζ, μια περιοχή της χώρας που υποστήριξε έντονα τον τρίτο σε ψήφους ακροδεξιό υποψήφιο Λούις Φερνάντο Καμάτσο και το κόμμα του, Creemos.

Στη Σάντα Κρουζ και στην Κοτσαμπάμπα, ακροδεξιές ομάδες συγκεντρώθηκαν σε αστυνομικές και στρατιωτικές βάσεις ζητώντας ένα δεύτερο πραξικόπημα και έχουν κάνει ρητές εκκλήσεις για στρατιωτική χούντα.

Η ακροδεξιών πεποιθήσεων Πολιτική Επιτροπή της Σάντα Κρουζ ανακοίνωσε απεργία πείνας στο Λα Παζ και κάλεσε σε απείθεια προς το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά τις θετικές αναφορές που έγιναν από εκλογικές ομάδες παρατηρητών μετά την ψηφοφορία σχετικά με την εγκυρότητα της διαδικασίας. Μεταξύ των αιτημάτων της Επιτροπής είναι η επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Βολιβίας, Λουίς Άρσε, και του Αντιπροέδρου, Νταβίντ Τσοκεχουάνκα θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρισκόμαστε το 450πχ ο Καλλικράτης εφεύρε το τσιμέντο αλλά ο Ικτίνος τον εμπόδισε να το χρησιμοποιήσει γιατί είχε μετοχές στο Πεντελικό Μάρμαρο και με την συμπαράσταση του Περικλή που ήθελε να ξεπλύνει το απαλλοτριωμένο χρήμα των συμμάχων !Έτσι έθαψαν την εφεύρεση .Αθήνα 2020 η αδικία αποκαθίσταται από την Μουσιού !Να σωπάσουν τώρα οι κακεντρεχοίς



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γκουαϊδό έχασε τη δίκη-κλοπή του χρυσού της Βενεζουέλας και δεν πληρώνει τα δικαστικά έξοδα

ΚΥΡΙΑΚΗ, 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Χουάν Γκουαϊδό δεν συμμορφώνεται με την απόφαση του δικαστηρίου του Λονδίνου να καταβάλει 525.000 $, για έξοδα, στους νόμιμους εκπροσώπους της Βενεζουέλας για το δικαστήριο σχετικά με το χρυσό που παρακρατά η Τράπεζα της Αγγλίας. 

Η δικηγορική εταιρεία του Λονδίνου Zaiwalla & Co., η οποία εκπροσώπησε την ομάδα που διορίστηκε από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, κατήγγειλε ότι η ομάδα του Γκουαϊδό αρνείται να συμμορφωθεί με την απόφαση του Εφετείου της Αγγλίας, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina. 

Στις 5 Οκτωβρίου, το δικαστήριο αντέστρεψε την απόφαση ενός βρετανικού εμπορικού δικαστηρίου που αναγνώρισε τον Γκουαϊδό ως τον υποτιθέμενο «προσωρινό πρόεδρο» της Βενεζουέλας, προκειμένου αυτός να οικειοποιηθεί τον χρυσό της Βενεζουέλας. 

Ως εκ τούτου, έπρεπε να πληρώσει έως τις 20 Οκτωβρίου το ποσό των 525.000 $ σε δικαστικά έξοδα. Όποιος παραγνωρίζει εν γνώσει του μια δικαστική απόφαση μπορεί να του επιβληθούν κυρώσεις ή να μείνει εκτός της υπόθεσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της δικηγορικής εταιρείας, Sarosh Zaiwalla. 

Αξίζει να σημειωθεί να σημειωθεί ότι ο «πρόεδρος» της BCV (Κεντρική Τράπεζα Βενεζουέλας) που διορίστηκε από τον Γκουαϊδό, Ricardo Villasmil Bond, κατέθεσε στις 22 Αυγούστου την παραίτησή του και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο είναι άγνωστης διαμονής. Από το ένα άλλο μέλος του «Δ.Σ» έγινε γνωστό ότι δεν γνώριζε τίποτα για τον διορισμό του και τα μόνο «μέλη του Δ.Σ» που παραμένουν ενεργά είναι οι Nelson Andrés Lugo και Carlos Antonio Suárez, που ζουν στο εξωτερικό. 

Δεδομένου ότι ό, τι το εναπομείναν διοικητικό συμβούλιο του Γκουαϊδό έχει τους πόρους για να κινήσει αγωγή σε μια άλλη μεριά του κόσμου, είναι δύσκολο να αντιληφθούμε ότι δεν έχει τα χρήματα να πληρώσει, δήλωσε ο Zaiwalla στα κουβανικά μέσα ενημέρωσης. 

Το Εφετείο αντέστρεψε την απόφαση του εμπορικού δικαστηρίου, αφού έκρινε ότι η αναγνώριση του Γκουαϊδό ως προέδρου δεν αποκλείει το γεγονός ότι ο Μαδούρο αναγνωρίζεται από το Ηνωμένο Βασίλειο ως εκ των πραγμάτων ή de facto πρόεδρος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΝΑΘΡΙΣΕΩΝ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!

Σχολιο.- Τώρα κόπτονται για την υγεία μας , οι σωτήρες μας . Όταν πλάκωναν τον κόσμο στα ληγμένα και άκρως επικίνδυνα χημικά , όταν τον έκαναν να πηδάει απο τα μπαλκόνια , όταν τον ξεφτίλιζαν και πολλά άλλα τότε τι ήταν ? ΜΗΝ ΈΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. , έχουν εντολές να μας διαλύσουν να μας διχάσουν και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο . Το θέμα όμως είναι τι κάνουμε εμείς . θα τους αφήσουμε ? Εαν  δεν συσπειρωθούμε δεν αντισταθούμε τότε αλοίμονο σε μας τα παιδιά μας και αντίο ΕΛΛΑΔΑ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχει διασταυρώσει κανείς ότι στην Ιταλία βγήκαν στο δρόμο και απο την κυβερνηση τα πήραν όλα πίσω;

Σχολιο.-  Βγήκε κόσμος στους δρόμους,έγιναν μπάχαλα με την αστυνομία,αλλά το ότι η κυβέρνηση πήρε πίσω τα μέτρα μάλλον είναι fake.

Σχολιο.- Μια απλή αναζήτηση στο google θα σας δείξει πως τίποτα δεν πήραν πίσω. Όλα τα μέτρα ισχύουν στη Νάπολη. Παρά το ότι έγιναν όντως ταραχές.

Σχολιο.- Σέ δύο σάιτ διάβασα κ γώ αυτά πού λεει το σχολιο επανω. Ότι δηλαδη είναι fake news. Ισως γιά νά μάθουμε τήν αλήθεια πρέπει νά εχουμε δική μας ενημέρωση από γνωστούς μας στήν Ιταλία. Εγώ δέν εχω κανένα.

Σχολιο.- Δεν κοιμώμαστε ήσυχοι. Προσέχουμε! Όσο μπορούμε βεβαια σ’ αυτά τα μαύρα χρόνια που μας έλαχε να ζήσουμε. Και το κυριότερο, δεν αναπαράγουμε τα ΨΕΜΑΤΑ που σκαρφίζονται κάθε τόσο μερικοί κακεντρεχείς!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με ποσό εκατό χιλιάδων ευρώ επικήρυξαν τους τραμπούκους που προπηλάκισαν τον πρύτανι του ΟΠΑ. 

Τον Παππά της Χρυσής Αυγής που εξακολουθεί να είναι άφαντος τον επικήρυξαν με μηδέν ευρώ, μάλλον επειδή θα πρέπει να τελειώσει τίποτα βρώμικες δουλειές πριν τον πιάσουν... 

Εμένα, όμως, άλλο με απασχολεί. 

Αν παρουσιαστώ και ομολογήσω, τα παίρνω τα εκατό χιλιάρικα ή τζάμπα θα μπω στον κόπο;

Σχολιο.- Κάτι μου λέει πως δεν θα βρεθούν οι θύτες της διαπόμπευσης.

Γι αυτό και τάζουν 100 χιλιάρικα.

Όπως ακριβώς δεν έχουν βρεθεί και οι δολοφόνοι στη Μαρφίν ρε παιδί μου....

Σχολιο.- παλι κουβα θα πας

Σχολιο.- ""'Επειδή δέρνουν τους μαύρους στην Αμερική""' έπρεπε να μην τους επικυρηξουν;;;....

Σχολιο.- Αφού είναι ήρωες των Αναρχοαντιφα . Και μετά νοιώθει κανείς να απειλείται από αυτούς ; Αφού δεν είμαστε πρύτανης



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να σε αποκαλεί ψεκασμένο αυτός που μιλάει με εξωγήινους και το παίζει κι ηγέτης;;;;

Πολύ πάει!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διοικητής ΠΑΓΝΗ: Κανένας ασθενής δεν νοσηλεύεται ούτε στη ΜΕΘ ούτε στη ΜΑΚ του νοσοκομείου

27 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι κανένας ασθενής δεν νοσηλεύεται ούτε στη ΜΕΘ ούτε στη ΜΑΚ του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Για την αποφυγή διασποράς ψευδών ειδήσεων και στοχευμένης τρομοκράτησης του κοινού, επιθυμούμε να ενημερώσουμε τον Κρητικό:

1. Η ιχνηλάτηση και ανίχνευση ύποπτου κρούσματος ή άλλου περιστατικού εντός του Νοσοκομείου, γίνεται με ευθύνη της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων όπως προβλέπεται από το Πρωτόκολλο του Επιχειρησιακού μας πλάνου. Σημειώνουμε, για μια ακόμα φορά, ότι το Πρωτόκολλο μας, αποτέλεσε και αποτελεί το πρότυπο για όλη την Ελλάδα και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό.

2. Στο Νοσοκομείο μας ούτε στη ΜΕΘ ούτε στη ΜΑΚ ΔΕΝ νοσηλεύεται κανένας ασθενής. Οι υγειονομικοί που έχουν ελεγχθεί αυτές τις ημέρες είναι περίπου 200 άτομα και είναι όλοι αρνητικοί. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και πρώτο μέλημα μας συνεχίζει να αποτελεί η προστασία των εργαζομένων μας.

3. Για μια ακόμα φορά επισημαίνουμε ότι: στο Νοσοκομείο μας προσέρχονται μόνο τα προγραμματισμένα ραντεβού, για χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία και τα επείγοντα περιστατικά. Τα ραντεβού γίνονται ΜΟΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ και δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης φυσικά για επισκέπτες ή συνοδούς. Οι συνοδοί εισέρχονται μόνο με ειδική άδεια που δίνεται από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Η υγειονομική αυτή κρίση αντιμετωπίζεται εδώ και 9 μήνες με μεγάλη επιτυχία από το Νοσοκομείο μας που πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά.

Η εμπιστοσύνη στους Γιατρούς, Νοσηλευτές αλλά και όλους τους εργαζόμενους για την πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής, δεν μπορεί να επηρεαστεί από κακόβουλες προθέσεις ορισμένων.

Η Υγεία του λαού μας, δεν αποτελεί πεδίο μικροπολιτικής ή κινήσεων εντυπωσιασμού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσική εταιρία αποχωρεί από το σταθμό του Ακουγιού

Ρωσική εταιρία-κλειδί αποχωρεί από το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας

Μια ρωσική εταιρία έχει αποχωρήσει από τα σχέδια να κτίσει τον πρώτο τουρκικό πυρηνικό σταθμό ενέργειας ως επακόλουθο των εντάσεων που προέκυψαν μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας για θέματα που περιλαμβάνουν και τις συγκρούσεις στην Λιβύη, την Συρία και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με τα όσα έγραψε το Σάββατο αρθρογράφος στην τουρκική εφημερίδα Ντουνιά.

Η Τουρκία και η Ρωσία έχουν αναπτύξει οικονομική συνεργασία τα πρόσφατα χρόνια, περιλαμβανόμενης και της κοινοπραξίας για την ανάπτυξη του πυρηνικού σταθμού ενέργειας του Άκκουγιού στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Η συμφωνία ορόσημο για το κτίσιμο εργοστασίου δυναμικής 4800 mεγκαβατ υπογράφτηκε από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ρώσσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν το 2010, αλλά φαίνεται πως τώρα τίθεται υπό αμφισβήτηση καθώς οι δύο ηγέτες βρίσκονται ενώπιον διαφορών για σειρά ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής.

Η Ίντερ Ράο, μία από τις μεγαλύτερες ρωσικές δημόσιες επιχειρήσεις ενέργειας, απoχώρησε από το σχέδιο έπειτα από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την 26η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Κερίμ Ουλκέρ.

Η κίνηση αυτή ήλθε έπειτα από την στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας προς υποστήριξη του Αζερμπαϊτζάν στην σύγκρουσή του με την Αρμενία για την διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς παραδοσιακά αυτή θεωρείται υπό ρωσική επιρροή.

Παρ’ όλο που διατηρείται μια χρηματοδότηση στο 1% στο Άκκουγιού, ο Ουλκέρ είπε πως η απόφαση προήλθε από τις πολιτικές σχέσεις του προεδρου της Ίντερ Ράο, Ιγκόρ Σέτσιν, οποίος είναι εκ των πραγμάτων βοηθός του Πούτιν.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ίντερ Ράο, η οποία βρίσκεται υπο την διοίκηση του Ιγκόρ Σέτσιν, γνωστού ως του δεύτερου ισχυρότερου ονόματος στην Ρωσία, έχει αποχωρήσει από το πρόγραμμα του Πυρηνικού Σταθμού Ενέργειας του Άκκουγιού. Ειδικά αμέσως μετά την υποστήριξη από την Τουρκία προς το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ», έγραψε ο Ουλκέρ.

 31/10/2020



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θαύμα, Θαύμα! Τα κανάλια βρήκαν τα εξαφανισμένα συνεργεια εξωτερικων μεταδόσεων και τρεχουν στην Τουρκία να καλυψουν θυματα και ζημιές! Στην σφαγή της Αρμενίας, ούτε κάμερες, ουτε δημοσιογράφοι, ούτε ανταποκριτές, ούτε ρεπορτάζ! Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει Αρμενία για τα ΜΜΕ της Ελλάδος...Για την Τουρκία όμως ευαισθησία και πόνος! Η φωτογραφία ειναι από κατοικημένη περιοχή που χτυπήθηκε απ΄οτους δολοφόνους της Τουρκίας στο Αρτσάχ! Κανετε τους θύτες θύματα και τα θυματα θύτες! ΞΕΦΤΙΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ! ΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΤΑΝ Η κα ΑΡΒΕΛΕΡ ΣΥΝΟΔΕΥΕ ΤΗΝ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΟΥΠΟΛΕΙΣ - ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΡΟΣ 4000 $ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !!

-Η σπουδαία κυρία η βυζαντινολόγος στην εκπομπή του Χατζηνικολαου "Ενωπιος ενωπίω" είπε πως μετά την αντίσταση που έκανε στην κατοχή ( όπου συνειδητοποίησε πως όλοι, αριστεροί & δοσίλο- γοι ήταν ίδιοι) βρέθηκε στο παλάτι, βοηθός (γιατί γνώριζε τα γαλλι- κά) της βασίλισσας Φρειδερίκης, η οποία, όπως είπε, ήταν "ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ" γιατί βοήθησε τον τόπο μας & έκτισε πολλά σχολεία.

-Εννοούσε, βέβαια, τις 52 παιδουπόλεις, εκεί που η Φρίκη μάζεψε 36.562 παιδιά των κομμουνιστών, που βρίσκονταν στις φυλακές & τις εξορίες, για να τα απομακρύνει από τους γονείς τους & να τα κάνει γενίτσαρους !!

-15000 παιδιά - εμπορεύματα μέσω του υπερωκεάνειου "Φρειδερίκη" με την εποπτεία του Ελληνοαμερικανού Σ. Σπανού παραδόθηκαν στην Αμερική για υιοθεσία έναντι 4000 $ το κεφάλι !!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλάψτε

για την ελευθερία που χάνετε

κι όχι για τον κάθε ηθοποιό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σταμάτα να λες τι κάνουν οι άλλοι και κοίτα τι κάνεις εσύ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το νέο αντεργατικο που ετοιμαζεται να φερει η κυβερνηση στη βουλη και να το ψηφισει, είναι στην φιλοσοφια του ακροδεξιου νεοφιλελευθερισμου που πρεσβευει η ΝΔ και η σημερινη κυβερνηση Μητσοτακη. Θελει μισθους των 200 ευρω, θελει να δουλευουν οι εργαζομενοι ηλιο με ηλιο, θελει απαγορευση των απεργιων και των συγκεντρωσεων. Αυτος ηταν διακηρυγμενος στοχος της Δεξιας και των νεοφιλελευθερων Εκσυγχρονιστων.

Το ζητημα είναι ότι από την άλλη, από την αξιωματικη αντιπολιτευση του ΤΣΥΡΙΖΑ, υπαρχει ενας χαπακωμενος προδοτης Τζιφρας, που συμφωνει με αυτην την οικονομικη πολιτικη (Θυμηθηται, ΤΙΝΑ, The Is Not Alternative, Δεν Υπαρχει Εναλλακτικη), και η μονη διαφορα τους είναι ότι ο προδοτης Τζιφρας  είναι ακραιφνης προδοτης, ετοιμαζοταν να ξεπουλησει Νησια του Αιγαιου και Κρητη, με το συνθημα «να μην ειμαστε μοναχοφαϊδες, να δωσουμε και τιποτα νησια στους Τουρκους». 

Το ΚΙΝΑΛ, που αλλαξε το ονομα του, για να μην ξεπληρωσει τα 400εκατομμυρια ευρω που χρωσταει στις τραπεζες το ΠΑΣΟΚ, Όπως τα ιδια λεφτα χρωστανε και οι κλεφτες της ΝΔ, και δεν τα πληρωνουν. Κατά τα αλλα, το ΚΙΝΑΛ λεει τις  ιδιες κοροϊδϊες  με το ΤΣΥΡΙΖΑ, θεωροντας τον ελληνικο λαο ηλιθιο που εχει μνημη χρυσοψαρου.

Το νεοτροτσικιστικο ΚΚΕ πλεον ασχολειται κυριως με τον δικαιωματισμο, μιας και η επιρροη του πλεον στην εργατικη ταξη εχει μηδενιστει. Φροντισε το ιδιο για αυτό, διαλυωντας  εδώ και 30 χρονια το οικοδομικο συνδικαλιστικο κινημα. Αποτελειται πλεον από κατι αργυρονιτους δημοσιους υπαλληλους, όπως και οι δικαιωματικοι αριστεριστες αλλωστε, που ασχολουνται με τη δουλιτσα τους, και πετανε και κατι ακαταλλαβιστικες μπαρουφες, για να καταλαβαινπνται αναμεταξυ τους ότι είναι ηλιθιοι.

Ο Βελοπουλος, (αλλα και οι ναζι που τωρα είναι στη φυλακη, αλλα το καθεστως δεν θα αφησει για πολύ τα οργανα του εκει), προσπαθουν να δικαιολογησουν τους προδοτες γερμανοτσολιαδες καθως και τη χουντα 1967-74, καταφερονται εναντιον της μεταπολιτευσης και της Δημοκρατιας, αλλα οποτε τους συμφερει απαιτουν να τους φερθουν δημοκρατικα, στους φασιστες που αρνουνται τη Δημοκρατια και θελουν να την καταστρεψουν. Ξεχνωντας, γιατι δεν τους συμφερει, τη ρηση του Σαιν Ζιστ το 1789 «καμια ελευθερια στους εχθρους της ελευθεριας».

Θυμαστε την δεκαετια του 1960 και 1970 που μας φαινοταν αδιανοητο που οι αμερικανοι δεν πηγαιναν να ψηφισουν, και εκλεγονταν προεδρος και βουλευτες με το 45% του λαου που καταδεχοταν να παει να ψηφισει. Οι υπολοιποι δεν πηγαιναν γιατι δεν ηθελαν να επιλεξουν αναμεσα σε δυο σκατα ποια είναι η καλυτερη κουραδα; Και εμεις τους κοροϊδευαμε και τους θεωρουσαμε ηλιθια αμερικανακια; Ε ειμαστε ακριβως σε αυτή τη θεση ποια!! Γιαυτο να μην κατηγορεις αλλους, γιατι μπορει να τα λουστεις ο ιδιος!!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λέτε ο Αδόλφος Μητσοτάκης να ενοούσε «ελάχιστους ψεκασμένους» όσους στήνονται στις ουρές για Τεστ και να τον αδικούμε;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αντιφατικότητα του πολυπολιτισμού
Οι πολυπολιτισμικοί ανοιχτοσυνοράκηδες ορίζουν τον πολυπολιτισμό ως εξισωτική συνύπαρξη πολλών πολιτισμών μέσα σε μια γεωγραφική έκταση που εξουσιάζεται από τον ίδιο κρατικό μηχανισμό.
Η αδυναμία όμως αυτής της ομαλής συνύπαρξης έχει ήδη αποδειχτεί κοινωνικο-ιστορικά από τις αστικές επαναστάσεις, που κατά κανόνα υπήρξαν εθνικές επαναστάσεις εναντίον φεουδαλικών αυτοκρατοριών με κύριο ζητούμενο τον κρατικό αποχωρισμό στην βάση εθνικών κριτηρίων.
Ο πολυπολιτισμός σε κάθε εποχή, όπως και στην σύγχρονη ιμπεριαλιστική εποχή των μονοπωλίων σημαίνει αποδοχή της ιδεολογίας της άρχουσας κεφαλαιοκρατικής τάξης και επικράτηση του ανώτερου πολιτισμού, είτε αν συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο που θέλει να διασπάσει την εργατική τάξη του πιο συντηρητικά (και συνεπώς κατώτερου) πολιτισμού, είτε την συγχώνευση διαφορετικών πολιτισμών σε ενιαίο κράτος για να ελέγχει και να διασπά το λαό για να αποκομίζουν μεγαλύτερα κέρδη.
Τρεις δυνατότητες που στην εποχή του ιμπεριαλισμού δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία από αυτές με διαφορετικούς όρους από αυτούς που τίθενται από την ύπαρξη και λειτουργία του ιμπεριαλισμού.
Δηλαδή κατ ουσίαν ο πολυπολιτισμός, όπως διδάσκει η ιστορία και όπως προκύπτει από την διαλεκτική λογική καταλήγει σε έναν και μόνο πολιτισμό, διαδικασία που υπάγεται στους ορούς και τους κανόνες του κοινωνικού συστήματος στα πλαίσια του οποίου συντελείται.
Εύλογο λοιπόν το πως μπορεί να συντελεστεί κάτι τέτοιο και σε ποιο αποτέλεσμα θα καταλήξει στην εποχή του συγχρόνου ιμπεριαλισμού των πολυεθνικών υπερμονοπωλίων.
Ο πολυπολιτισμός από την στιγμή που στην βάση των υπαρκτών κοινωνικών όρων δεν μπορεί να οδηγηθεί σε ένα από τα τρία προαναφερθέντα αποτελέσματα, θα οδηγήσει σε ακόμα ισχυρότερες κοινωνικές συγκρούσεις ανάμεσα στα καταπιεζόμενα στρώματα και περισσότερο από ντόπια καταπιεζόμενα στρώματα, που η ζωή τους θα μεταβληθεί σε κόλαση επί γης, και θα οδηγήσουν σε τυφλές και αδιέξοδες εξεγέρσεις χειρότερες από αυτές της εποχής των αστικών επαναστάσεων που προσφέραν κάποια διέξοδο στο λαό, με αποτέλεσμα σε κάθε διαφορετική έκταση και χτύπημα της κρατικής εξουσίας να προκύψει η ύπαρξη γκέτο στο οποίο θα υπάρχει η επικράτηση ενός και μόνο πολιτισμού διαφορετικού από τους επικρατούντες πολιτισμούς σε άλλα γκέτο που όμως θα υπάγονται στις ίδιες κρατικές εξουσίες.
Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα διάμεσου της αντιθετικής εναντίωσης πολιτισμών να προκύψουν μέσα από αντιδραστικές ενδοκρατικές πολεμικές συγκρούσεις νέες ακόμα αντιδραστικότερες κρατικές εξουσίες.
Ο πολυπολιτισμός λοιπόν συνιστά μία καθαρή αυτό-αντίφαση αφού αναγκαστικά καταλήγει σε έναν και μόνο πολιτισμό, τον πολιτισμό της άρχουσας τάξης, και η επιτυχία του δεν οδηγεί στην υπέρβαση των διαφορών αλλά ανακυκλώνει το πρόβλημα της εθνικής διαφορετικότητας μέσα στα ίδια καπιταλιστικά κοινωνικά πλαίσια από τα οποία γεννήθηκε.
Αντίθετα τότε και μονό τότε, όταν μέσα από την ανάπτυξη των ξεχωριστών εθνικών πολιτισμών, στο δικό τους εθνικό κράτος, αρχικά μέσα στα ίδια τα αστικά πλαίσια στα οποία αναπτύσσονται και οι επί μέρους εργατικές τάξεις, καθοριζόμενες από τη δική τους εθνική πολιτισμική ταυτότητα η κάθε μια, μπορεί να αναπτυχθεί ένας προλεταριακός πολιτιστικός διεθνισμός, μέσα από τον οποίο να κατοχυρώνεται και πολιτισμικά ο διεθνής χαρακτήρας και ιστορικός ρόλος της διεθνούς εργατικής τάξης (ως κοινωνικά ενιαίας παγκόσμιας τάξης).
Ο πολυπολιτισμός μέσα στο ίδιο εθνικό κράτος με όρους αστικών καθεστώτων σημαίνει στην καλύτερη περίπτωση ανακύκλωση του καπιταλισμού και στην χειρότερη επιστροφή σε έναν προεθνικής μορφής φεουδαλικού τύπου αστικό μεσαίωνα.
Και επειδή αφενός η ακριβής επιστροφή σε ένα ξεπερασμένο κοινωνικό παρελθόν είναι αδύνατη και αφετέρου διότι ο ιμπεριαλισμός συνιστά το πέρασμα του καπιταλισμού στην αντίδραση, μόνη δυνατή είναι η χειρότερη από τις δυο περιπτώσεις.
Συνεπώς το πολυπολιτισμικό αίτημα της εποχής μας συνιστά μορφή (προεθνικού τύπου - προκαπιταλιστικής εποχής) αντεθνικής ιδεολογίας και συνεπώς αντιδιεθνισμού και συνάμα μορφή υποτροπιασμού του αστικού εθνικισμού σε μια μορφή ξεπερασμένου και ξεπεσμένου φεουδαλισμού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποφασιζομεν και διατασσομεν η ΝΔτικη κυβέρνηση Μητσοτακη
10 ωρες θα δουλευουν οι εργαζομενοι και θα πληρωνονται για 8!
Τις δυο ωρες θα τις παιρνουν.. ρεπο η αδεια, θελουν δε θελουν, αλλιως ας ψαχνουν για δουλεια! Αυτό το νομοσχεδιο  θελει να φερει η ΝΔ, και αυτό το λεει …ευελιξια!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



7.000 οικογενειες στο Δημο Βολου σε κατασταση ακραιας φτωχειας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Φυσικα και ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ  είναι θανατηφορος.
Μεχρι τωρα σκοτωσε το 80% των επαγγελματιων



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η πρώτη Ανακοίνωση της Προσωρινής Γραμματείας για έναν συμμαχικό πατριωτικό σχηματισμό
Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι και μέλη κομματικών σχηματισμών (ΑΚΕΠ, ΔΗΚΚΙ, ΕΠΑΜ, ΑΚΚΕΛ, ΕΚΑΔ) πολιτικές προσωπικότητες όπως ο  τ. υπουργός,  Π. Λαφαζάνης, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και ενεργοί πολίτες.
Η συνάντηση του Θησείου κατέληξε σε τρεις άξονες πολιτικής στόχευσης, ως αφετηρία για να συγκροτηθεί το Συμμαχικό σχήμα του Δημοκρατικού Πατριωτισμού 
31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020
Η συγκέντρωση των πολιτών την Κυριακή 25/10/2020 στο Αθηναίων Πολιτεία, στο Θησείο, προκειμένου να συζητήσουν τη συγκρότηση μιας πατριωτικής συμμαχίας από πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, καθώς και από πρόσωπα που ανθίστανται στο καθεστώς εξαθλίωσης και υποταγής, είχε για πρώτη φορά από το 2011 και το κίνημα των πλατειών, απτό αποτέλεσμα με συγκεκριμένες δεσμεύσεις που διανοίγουν το δρόμο για μια ελπιδοφόρα εξέλιξη.
Την πρωτοβουλία για το κάλεσμα των πολιτών την πήραν εξωκοινοβουλευτικοί πολιτικοί σχηματισμοί και προσωπικότητες. Ο λόγος όμως, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, δόθηκε στους πολίτες που όλοι, ανεξαιρέτως, κατέδειξαν την ανάγκη της δημιουργίας ενός συμμαχικού πολιτικού σχηματισμού, στον οποίο δήλωναν ότι είναι πρόθυμοι να διαθέσουν τις δυνάμεις τους. Προς επίρρωση τούτου, πολλοί δηλώσαν τα ονόματά τους για τη συγκρότηση μιας προσωρινής Γραμματείας, που σε ρόλο συντονιστικό, θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να επεκταθεί η συμμαχία πανελλαδικά και να αρχίσει να λαμβάνει τη στοιχειώδη οργανωτική δομή. Οι συνεδριάσεις της Προσωρινής Γραμματείας θα είναι ανοικτές για τους πολίτες.
Η αθρόα συμμετοχή της συνάντησης του Θησείου, την οποία παρακολουθούσαν δια ζώσης άνω των 3.000 πολιτών από το διαδίκτυο, απέδειξε την απαίτηση του κόσμου για τη συγκρότηση ενός συμμαχικού δημοκρατικού και πατριωτικού σχηματισμού ευρείας έκτασης. Πολύ περισσότερο, απέδειξε τη μεγάλη δύναμη των πολιτών όταν αναλαμβάνουν ενεργό συμμετοχή στη δραστηριοποίησή τους για την αποτίναξη του ζυγού.
Επικοινωνία με την προσωρινή  Γραμματεία: symmaxia2020@gmail.com
Παραθέτουμε το πρώτο Δελτίο Τύπου της Προσωρινής Γραμματείας η οποία συνεδρίασε 5 μέρες μετά, στις 30/10/20, και στη συνέχεια το βίντεο της συνάντησης του Θησείου.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                   
Το πρωινό της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε σε δημόσια εκδήλωση στο Θησείο συνάντηση πολιτών με σκοπό τη δημιουργία ενός πανελλαδικού συμμαχικού σχήματος, ανοιχτού εξ ορισμού σε όλες τις συλλογικότητες, ομάδες και πρόσωπα, που συμφωνούν σε ένα πλαίσιο δημοκρατικού πατριωτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης .
Η συνάντηση απέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών για τη συγκρότηση ενός τέτοιου συμμαχικού φορέα, εφόσον, παρά τα περιοριστικά μέτρα και τον εκφοβισμό που διαχέουν οι κυβερνώντες, συγκέντρωσε περισσότερους από 250 παρόντες, πολλοί από τους οποίους πήραν το λόγο, ενώ άλλοι 3.000 πολίτες την παρακολούθησαν  σε απευθείας μετάδοση από το διαδίκτυο.
Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι και μέλη κομματικών σχηματισμών (ΑΚΕΠ, ΔΗΚΚΙ, ΕΠΑΜ, ΑΚΚΕΛ, ΕΚΑΔ) πολιτικές προσωπικότητες όπως ο  τ. υπουργός,  Π. Λαφαζάνης, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και ενεργοί πολίτες.
Η συνάντηση του Θησείου κατέληξε σε τρεις άξονες πολιτικής στόχευσης, ως αφετηρία για να συγκροτηθεί το Συμμαχικό σχήμα του Δημοκρατικού Πατριωτισμού :
1. Την ανατροπή του καθεστώτος μνημονιακής κατοχής και εκποίησης της Ελλάδας, το οποίο πλέον σήμερα απειλεί ανοικτά ακόμη και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, το ενιαίο και αδιαίρετο της εθνικής μας επικράτειας.
2. Την αποκατάσταση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της κρατικής κυριαρχίας και της αυτοδιάθεσης του ελληνικού λαού, αποτινάσσοντας το καθεστώς ασφυκτικής υποτέλειας που έχουν επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ στις δύο κρατικές υποστάσεις της πατρίδας μας, Ελλάδα και Κύπρο.
3. Την αποκατάσταση με κάθε δυνατό τρόπο της δημοκρατικής και κοινωνικής ομαλότητας, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτήν, οι οποίες ουσιαστικά καταλύθηκαν από τον σφετερισμό, προς όφελος, πρωτίστως, των ξένων δανειστών και των εγχώριων κυρίαρχων κύκλων.
Με πρωτοβουλία του δικηγόρου Δημήτρη Σπάθα, καταρτίστηκε, επί τόπου,  κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κατάλογος πολιτικών φίλων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μετάσχουν σε μία προσωρινή Γραμματεία που θα έχει  συντονιστικό ρόλο  στις διεργασίες της δημιουργίας αυτής της πολιτικής συμμαχίας. Στην «Συμμαχία» έχει δικαίωμα να ενταχθεί  οποιοσδήποτε πολίτης θέλει να συνεισφέρει με τις δυνάμεις του,  ανεξάρτητα αν παρευρισκόταν στην εκδήλωση ή όχι.
Η Προσωρινή Γραμματεία,  στην πρώτη της ανοικτή συνεδρίαση που έγινε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, καλεί τους πολίτες σε όλη τη χώρα που συμφωνούν με τους άξονες που τέθηκαν στη συνάντηση του Θησείου, ανεξαρτήτως των όποιων ιδεολογικών ή κομματικών καταβολών τους, να συμμετέχουν και να  διοργανώσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις δημιουργώντας συντονιστικές επιτροπές σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Θέτοντας έτσι τις βάσεις, μέσω των πρωτοβουλιών και της ενεργού συμμετοχής τους, για τη συγκρότηση Φορέα «Συμμαχία Δημοκρατικού Πατριωτισμού»,  πανελλαδικά.
Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2020
Η Προσωρινή Γραμματεία  της Συμμαχίας
Επικοινωνία με την προσωρινή  Γραμματεία: symmaxia2020@gmail.com
https://www.epamhellas.gr/proti-anakoinosi-tis-prosorinis-grammateias-enan-symmachiko-patriotiko/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε έχει κρεμάσει "ψεκασμενος" λαός πανηλίθιε Κούλη;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάλλος Πρωθυπουργός: ένας εχθρός κήρυξε τον πόλεμο στη Γαλλία. Αυτός είναι ο πολιτικός και ισλαμοφασιστικός ισλαμισμός….
01/11/2020
Επιτέλους ένας Πρωθυπουργός τόλμησε κι είπε τον εχθρό με τ΄όνομα του. Μίλησε για εχθρό που τον ορίζει ονομαστικά. Αφήνει τα μισόλογα περί αόρατου εχθρού και λοιπά συνωμοσιολογικά. Είναι ο Γάλλος Πρωθυπουργός που μιλώντας στην τηλεόραση του TF1 στις ειδήσεις των 8μμ σήμερα είπε: ”Ένας εχθρός κήρυξε τον πόλεμο στη Γαλλία. Αυτός ο εχθρός είναι ονομαστικά ορισμένος και γνωστός: είναι ο πολιτικός και ισλαμοφασιστικός ισλαμισμός. Θα μας βρίσκει πάντα στο δρόμο του. Αυτός είναι ο στόχος μας.”
”Θέλω να σας πω αρχικά ότι για να πολεμήσουμε τον εχθρό πρέπει ξεκάθαρα να τον ταυτοποιήσουμε και να τον ονομάσουμε. Αυτή είναι η περίπτωση. Ξέρουμε ότι έχει συνεργούς στο εξωτερικό, ξέρουμε επιτέλους επίσης ότι έχει την επικύρωση και συνεργούς στη Γαλλία. Αυτός είναι ο στόχος μας.”
Η Γαλλία πλέον δεν έχει ταμπού να τον ορίσει ονομαστικά τον εχθρό αναλαμβάνοντας το κόστος γιατί φαίνεται ότι πλέον αναλαμβάνει δράση να τον πολεμήσει..
Πρόσθεσε:Αυτή είναι μια μάχη, μάχη ιδεολογική. Ο εχθρός αναζητεί αρχικά να διαιρέσει, να διαδώσει το μίσος και τη βία να κατακερματίσει την εθνική κοινότητα.Kι εδώ θέλω να καταγγείλω όλους αυτούς τους συμβιβασμούς και τις διάφορες δικαιολογίες όπως πχ η αποικιοκρατία
Ο πρώτος τρόπος για να κερδίσουμε έναν πόλεμο είναι η εθνική κοινότητα να είναι ενωμένη, αραγής, περήφανη για τις ρίζες της, την ταυτότητά της, την ελευθερία μας.Αυτή είναι η πρώτη προϋπόθεση για να κερδίσουμε την ιδεολογική μάχη.”
”Τελείωσε.Όχι πλέον εφησυχασμός: διανοούμενοι, πολιτικά κόμματα.
Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι πίσω από τις αξίες μας.”
“Aυτή η τρομοκρατία δεν θα κερδίσει. Μας βρίσκει απέναντί της και θα βάλουμε όλα τα μέσα τα απαραίτητα και η μάχη η νομοθετική θα επιτρέψει να εξετάσουμε αν προτάσεις συμπληρωματικές μπορούν να εξεταστούν.”



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αζέροι ακρωτηριάζουν αυτιά αιχμαλώτων Αρμένιων στρατιωτών και τους βασανίζουν..
01/11/2020
Πηγές του Αζερμπαϊτζάν διακινούν αρκετά βίντεο Αρμενίων στρατιωτών αιχμαλώτων που ξυλοκοπούνται,βασανίζονται και εκφοβίζονται, και σώματα ακρωτηριασμένα.
Στο 1ο βίντεο έκοψαν 1 αυτί σκοτωμένου Αρμένιου στρατιώτη.
Στο 2ο βίντεο μιλούν για ακρωτηριασμό μέλους Αρμένιου στρατιώτη.
Εγκλήματα πολέμου, εθνοκάθαρση και γενοκτονία σ΄εξέλιξη..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Λυών,αμέσως μετά την επίθεση στον Έλληνα ιερέα Τουρκοφασίστες έγραψαν συνθήματα υπέρ Γκρίζων Λύκων και Ερντογάν σε Μνημείο Γενοκτονίας Αρμενίων και Εθν. Κέντρο Μνήμης Αρμενίας..
01/11/2020
O νομάρχης της Λιόν P.MAILHOS καταδικάζει απερίφραστα τα συνθήματα που γράφτηκαν αυτή τη νύχτα μετά την επίθεση στον Έλληνα ιερέα στο Εθνικό CNMA και στο Μνημείο της Γενοκτονίας Αρμενίων στην Decines.Εκφράζει όλη την υποστήριξή του στην αρμένικη κοινότητα. Και υπόσχεται ότι θα καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για τον εντοπισμό και σύλληψη δραστών..
Το Εθνικό Κέντρο της Αρμένικης Μνήμης Le Centre National de la Mémoire Arménienne και το Μνημείο Γενοκτονίας Αρμενίων βανδαλίστηκαν από Τούρκους χθες τη νύχτα στη Décines κοντά στη Λυών…
Συνθήματα « N**** Arménie » « RTE Loups Gris-Γκρίζοι Λύκοι » (RTE= Recep Tayip Erdogan) εμφανίστηκαν στους τοίχους του Κέντρου και στο μνημείο.
Τα συνθήματα γράφτηκα με κιτρινωπό σπρέι
Πρόκειται για μέλη της τούρκικης ακροδεξιάς που πρόσκειται στον Ερντογάν. “Nique Arménie” ”γ.. την Αρμενία” γράφει ένα άλλο σύνθημα..
Επίθεση στον Έλληνα ιερέα στην εκκλησία και αμέσως μετά συνθήματα υπέρ των Γκρίζων Λύκων στη Λυών….Ο πολιτικός στρουθοκαμηλισμός δεν οδηγεί πουθενά ενθαρρύνει κι αποθρασύνει τον ορατό πλέον αντίπαλο..
Mε νέα NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία δεσμεύει περιοχή στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για σεισμικέ έρευνες του Όρουτς Ρέις από 1η ως 14 Νοέμβρη…..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο ψυχιατρείο ο Αλγερινός ύποπτος ως διαταραγμένος.. δεν έχει ανάμειξη λέει η εισαγγελία. Ο ιερέας μίλησε: δεν γνώριζα το δράστη. Καταρρέει και το σενάριο του  δικαιωματικου «αριστερου» Μελανσον περί ενδο-ενοριακής διαφοράς…
01/11/2020
Στο ψυχιατρείο ο Αλγερινός ως διαταραγμένος.. δεν έχει ανάμειξη λέει η εισαγγελία. Ο ιερέας μίλησε: δεν γνώριζα το δράστη. Καταρρέει και το σενάριο περί ενδο-ενοριακής διαφοράς…
Δεν προέκυψαν στοιχεία κατά του Αλγερινού υπόπτου που κρατήθηκε από την α΄στιγμή για την επίθεση στον π. Νικόλαο Κακαβελάκη στη Lyon όμως δεν αφέθηκε ελεύθερος αλλά διατάχθηκε ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρικό κατάστημα για θεραπεία μετά από ιατρική γνωμάτευση. “Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι ενέχεται στην διάπραξη των γεγονότων” αποφάνθηκε ο εισαγγελέας. Ήταν ήδη γνωστός στις αρχές και με παράνομο στάτους παραμονής στη χώρα.
Αποκαλυπτική μαρτυρία του ίδιου του ιερέα που φωτογραφίζει το δράστη. Καθώς δεχόταν τις πρώτες βοήθειες από του διασώστες και πάντα σε σοβαρή κατάσταση της υγείας του μίλησε και είπε ότι δεν γνώριζε το δράστη. (le progres) Αυτό σημαίνει ότι πέφτει στο κενό η υπόθεση και της προσωπικής διαφοράς ενδο-ενοριακής και το ότι ο τ. μοναχός που είχε την προστιβή είναι ο ένοχος…
Aφού όπως είπε δεν γνώριζε το δράστη πως του επιτέθηκε αυτός με τον οποίο είχε την ενδοενοριακή προστιβή αυτόν θα τον ήξερε και πολύ καλά….
Μάλιστα καταργήθηκαν τα tweets των Jean-Luc Mélenchon, Thomas Portes, David Guiraud et “Nantes Révoltée” που έκαναν σπέκουλα σε αυτή την εκδοχή και βιάστηκαν να βαπτίσουν ως ένοχ τον τ. μοναχό και να το υποβαθμίσουν σε ενδοενοριακή διαφορά..
Μάλιστα η εφημερίδα La Dépêche έρχεται να τροποποιήσει το άρθρο της και δεν αναφερει πλέον όπως πριν ότι ο ένοχος είναι ένας παλιός αντίπαλος του ιερέας προερχόμενος από την ακροδεξιά.. Μάλιστα ο επικεφαλής της δικαιωματικής «αριστεράς» στη Γαλλία ανάρτησε twitter πριν λίγο που απολογείται για το γεγονός ότι διέδωσε λανθασμένες πληροφορίες.
”Mέσα στο απόγευμα μοιράσαμε ένα στοιχείο για την επίθεση της Λυών που έμοιαζε επαληθευμένο από πολλά δημοσιεύματα που έπειτα τέθηκε σε αμφιβολία.Επομένως αποσύραμε το tweet μέχρι την επαλήθευση…” γράφει ο Μελανσόν…
To twitter που κατέβασε ο πολιτικός αρχηγός..μιλούσε για επίθεση που δέχθηκε ο ιερέας από ακροδεξιό μοναχό…
Σύμφωνα με κάποιες τελευταίες πληροφορίες καταζητείται πάντα το άτομο ύψους 1,90 με χαρακτηριστικά μεσογειακά..
Στη Γαλλία έχει προκαλέσει πολιτικό σάλο η υπόθεση καθώς η έρευνα από μια στιγμή και μετά.. βάλτωσε…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Αρμενία αποδυκνυει τη στρατολόγηση Σύρων ισλαμοφασιστα μισθοφόρων στο Αζερμπαϊτζάν
 Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020, 17:08
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ειπε ξεκαθαρα σήμερα ότι διαθέτει συγκεκριμένες αποδείξεις πως η Τουρκία στρατολογεί και μεταφέρει χιλιάδες Σύρους ισλαμοφασιστες μισθοφόρους στο Αζερμπαϊτζάν για να πολεμήσουν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Ο Πασινιάν ανέβασε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει την ανάκριση ενός Σύρου ο οποίος, σύμφωνα με τις αρμενικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, συνελήφθη από τις δυνάμεις του Καραμπάχ.
«Τώρα υπάρχει πλήρης και ολοκληρωμένη απόδειξη ότι χιλιάδες κανιβαλοι ισλαμοφασιστες μισθοφόροι στη Συρία στρατολογούνται και μεταφέρονται από την Τουρκία στο Αζερμπαϊτζάν για να συμμετάσχουν στη στρατιωτική επίθεση εναντίον του Αρτσάχ», έγραψε ο πρωθυπουργός στο Facebook, χρησιμοποιώντας την αρμενική ονομασία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Λίγο αργότερα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Σούσαν Στεπανιάν δημοσιοποίησε ένα άλλο βίντεο από ανάκριση και έδωσε ορισμένες πληροφορίες για τον άνδρα που εικονίζεται σε αυτό, τον οποίο αποκάλεσε «Σύρο ισλαμοφασιστα τρομοκράτη μισθοφόρο». Σύμφωνα με τη Στεπανιάν, ο άνδρας αυτός ονομάζεται Γιουσούφ Αλαμπέτ αλ Χάτζι και αιχμαλωτίστηκε από τις δυνάμεις του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Είναι 32 ετών και «του υποσχέθηκαν 2.000 δολάρια μηνιαίως για να πολεμήσει εναντίον των απίστων στο Αρτσάχ και άλλα 100 δολάρια ως ανταμοιβή για κάθε αποκεφαλισμένο άπιστο», έγραψε στο Twitter.
Η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν αρνειται τις αποδειξεις (σαν γουρουνοκυβερνηση ισλαμοφασιστων που είναι) ότι χρησιμοποιεί Σύρους ισλαμοφασιστες μισθοφόρους στον πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ,  ενώ και το Γουρουνι ο Τούρκος ισλαμοφασιστας σουλτανος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 14 Οκτωβρίου απέρριψε αυτούς την αληθεια για άλλη μια φορα, λέγοντας ότι οι Σύροι κανιβαλοι ισλαμοφασιστες έχουν αρκετά πράγματα να κάνουν στην Συρια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Επεισόδια, τραυματισμοί και προσαγωγές - Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τα φασιστικα μέτρα με προσχημα τον κοροϊδοϊο
 Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020, 16:0
Δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλές πόλεις της Ισπανίας, μετά από συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση με προσχημα τον κοροϊδοϊο.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σημειώθηκαν βανδαλισμοί και λεηλασίες από μπατσους ασφαλιτες που παρισταναν διαδηλωτες.
Οι σοβαρότερες ταραχές έγιναν στη Μαδρίτη, όπου οι συγκεντρωμένοι, φωνάζοντας «Ελευθερία!» έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και έστησαν οδοφράγματα στη Γκραν Βία, την κεντρική αρτηρία της πόλης. Στη συνέχεια εκτόξευσαν πέτρες και βεγγαλικά εναντίον των αστυνομικών που επιχείρησαν να διαλύσουν το πλήθος.
Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί, τραυματίστηκαν ελαφρά. Η αστυνομία έκανε λόγο για 32 προσαγωγές.
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας και τον σχεδόν πλήρη αποκλεισμό των περιφερειών, που είχε ως στόχο να περιοριστούν οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των Αγίων Πάντων στην Ισπανία.
Στο Λογκρόνο, την πρωτεύουσα της επαρχίας Λα Ριόχα, στη βόρεια Ισπανία, μια μικρή ομάδα πυρπόλησε κάδους απορριμμάτων και οι μπατσοι χαφιεδοασφαλιτες έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων. Είχε προηγηθεί μια διαδήλωση χωρις να χτυπησουν τα μπατσογουρουνα κατά του κλεισίματος των μπαρ και των εστιατορίων. Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης διακρίνονται νεαροί μασκοφόροι χαφιεδοασφαλιτες του καθεστωτος να βγαίνουν από ένα κατάστημα ενδυμάτων, φορτωμένοι με εμπορεύματα, ενώ ηχεί ο συναγερμός.
Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν στο Λογκρόνο, ανέφερε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας. Άλλες δέκα προσαγωγές έγιναν στο Μπιλμπάο και τη Σανταντέρ.
Μικροεπεισόδια έγιναν και στη Μάλαγα, όπου μια μικρή ομάδα διαδηλωτών ανέτρεψε κάδους απορριμμάτων και εκτόξευσε μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών.
Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ καταδίκασε τα επεισόδια, τονίζοντας σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «η βίαιη και παράλογη συμπεριφορά ορισμένων μειονοτήτων είναι απαράδεκτη».
Τουλάχιστον 20 αστυνομικοί τραυματίστηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, σε συγκρούσεις με διαδηλωτές στη Βαρκελώνη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακρόν: Ο ρόλος μου είναι να κατευνάζω τα πνεύματα αλλά και «να προστατεύω» την ελευθερία της έκφρασης
 Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020, 00:52
«Ο ρόλος μου είναι να κατευνάζω τα πνεύματα», αλλά και «να προστατεύω» δικαιώματα όπως η ελευθερία της έκφρασης στη Γαλλία, εξηγεί ο αρχηγός του γαλλικού κράτους στη μακρά συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Αλ-Τζαζίρα, διάρκειας σχεδόν μιας ώρας, η οποία μεταγλωττίστηκε στα αραβικά, από το δίκτυο του Κατάρ, το οποίο έχει μεγάλη τηλεθέαση στη Μέση Ανατολή και στις χώρες του Μαγρέμπ.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε λύπη για τις «παρεξηγήσεις» και τη «χειραγώγηση» γύρω από τις δηλώσεις του για τα σκίτσα του Μωάμεθ «μερικές φορές από πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες» που θεωρεί ότι βρίσκονται πίσω από τις διαδηλώσεις εναντίον της Γαλλίας.
Ο Μακρόν πρόσθεσε πως καταλαβαίνει ότι μουσουλμάνοι μπορεί να σοκαρίστηκαν από τα σκίτσα του Μωάμεθ, ωστόσο αυτά δεν δικαιολογούν τη βία, στη συνέντευξη στο Αλ-Τζαζίρα, το οποίο έχει μεγάλη τηλεθέαση στον μουσουλμανικό κόσμο όπου αυξάνονται οι διαδηλώσεις κατά των σκίτσων.
«Οι αντιδράσεις του μουσουλμανικού κόσμου οφείλονταν σε πολλά ψέματα και στο γεγονός ότι οι άνθρωποι θεώρησαν ότι εγώ ήμουν υπέρ αυτών των σκίτσων. Εγώ είμαι υπέρ της δυνατότητας ο καθένας να μπορεί να γράφει, να σκέφτεται και να σχεδιάζει ελεύθερα στην χώρα μου γιατί θεωρώ ότι αυτό σημαντικό, ότι είναι ένα δικαίωμα, ότι είναι οι ελευθερίες μας», δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι υποστηρίζω προσωπικά όλα όσα λέγονται, όλα όσα σχεδιάζονται σε σκίτσα», υπογράμμισε.
Τονίζοντας ότι θέλει «να ηρεμήσουν τα πράγματα», επέμεινε ότι δεν θέλησε να «παραιτηθεί γιατί θα ήταν αντισυνταγματικό και θα ήταν μια φρικτή απώλεια κυριαρχίας για εμάς», επιμένοντας παράλληλα ότι δεν υπήρχε «στιγματισμός» του μουσουλμανικού κόσμου στη Γαλλία.
«Αλλά επίσης λέω σε πολλούς ηγέτες, στη Γαλλία ο Τύπος είναι ελεύθερος», τόνισε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι «σε πολλές χώρες που έχουν ζητήσει μποϊκοτάζ (των γαλλικών προϊόντων) , δεν υπάρχει πλέον ελευθερία Τύπου, δηλαδή, δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα για σκίτσα αλλά όχι μόνο του προφήτη ή του Θεού ή του Μωυσή, αλλά των ίδιων των ηγετών της χώρας».
«Μερικές φορές κάνουν τη γελοιογραφία ξένων ηγετών, όχι της χώρας όπου ζουν γιατί εκεί έχουν σπάσει τα χέρια των γελοιογράφων ή των σκιτσογράφων, γιατί μερικές φορές έχουν σκοτώσει δημοσιογράφους ή τους έχουν βάλει στη φυλακή. Αυτό δεν ισχύει για τη Γαλλία «, επέμεινε.
Όσον αφορά τον Τούρκο ομόλογό του, ο Μακρόν θεωρεί πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε «πολεμοχαρή συμπεριφορά προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ» προσθέτοντας ότι ο ίδιος επιθυμεί τα πράγματα να κατευνάσουν αλλά ο Τούρκος πρόεδρος θα πρέπει να σεβαστεί τη Γαλλία, να σεβαστεί την Ευρω Ένωση, να σεβαστεί τις αξίες της, να μην λέει ψέματα, να μην εκστομίζει ύβρεις», μεσούσης της διπλωματικής έντασης μεταξύ των δύο χωρών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι δολοφόνοι... Τσιόρδα εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Μέγκελε!
Αναβαλονται τα χειρουργεια κατά 80%
...οι Ελληνες αν έχουν χρήματα να πάνε στους ιδωτες κλινικάρχες, ή να πεθάνουν σπίτι τους!
Κι ένας εισαγγελέας δεν διάβασε το Σύνταγμα...
Κι ένας εισαγγελέας δεν αναρωτιέται τι έκαναν οι φονιάδες εδώ κι 7 μήνες που έχουμε τον ιό...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με πληροφορίες η κόρη της Άννας Παναγιωταρέα, Ελένη, αναλαμβάνει τη θέση του Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπράβο Τσιόρδα! Τα τακτικά χειρουργια αναστέλονται κατα 80%. Παντα για την υγεία μας!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες 31/10 διαδηλωναν οι Πακιστανοι στην πλατεια Συνταγματος….



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ μετά τα νέα μέτρα...
Λίγες ώρες μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων για τον κορονοϊό... 
τρόλλεϋ γραμμή 5, λίγο μετά τις 10 το βράδυ...
ασφυκτικα γεματο….



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερντογάν... πρώτα η Τουρκία, μετά όλα τ' άλλα! Ανανέωσε την Navtex για το Οruc Reis...
 ΤΟ ΚΑΛΟ ...«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!» Η Τουρκία ανανέωσε την Navtex για το Οruc Reis...
Πριν συμπληρωθεί 24ωρο από τη ανταλλαγή τηλεφωνημάτων Μητσοτάκη-Ερντογάν για τους σεισμούς, όπου ακούστηκε η λέξη “αλληλεγγύη”, η Τουρκία ανανεώνει τη NAVTEX για το Oruc Reis, από 1 μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου, εκφράζοντας έτσι το καλό ..."ευχαριστώ" της για την ελληνική στάση και υποστήριξη...  
Προ ημερών η Τουρκία είχε ακυρώσει Navtex που ήταν προγραμματισμένη για τις 28η Οκτωβρίου σε μία κίνηση καλής θέλησης, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.
Tην είδηση για τη νέα Navtex μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο EHA. Η NAVTEX αφορά και τα συνοδευτικά του τουρκικού ερευνητικού Αταμάν και Τζένγκις Χαν.
Η ανανέωση της Navtex αποδεικνύει στην πράξη ότι η Τουρκία συνεχίζει στη σκληρή γραμμή και επιχειρεί να επιβάλλει τετελεσμένα ενόψει του διαλόγου της με την Ελλάδα ο οποίος πάντως είναι αμφίβολο αν θα ξεκινήσει ποτέ με τέτοιου είδους κινήσεις.
Η Αθήνα έτσι και αλλιώς έχει διαμηνύσει πολλές φορές ότι δεν είναι δυνατόν να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με το Reis να κάνει βόλτες στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και ενίοτε να πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Μένει να δούμε ποια θα είναι η ελληνική απάντηση στη νέα τουρκική κίνηση. Και η Ελλάδα πάντως είχε ακυρώσει δική της Navtex που ήταν προγραμματισμένη για την εβδομάδα που πέρασε.