Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Τριτη 24 Νοεμβριου 2020

 

Συνολικά, τα μέλη του Bloomberg Billionaires Index κέρδισαν επιπλέον 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του έτους, παρά την πανδημία και τη μαζική οικονομική κρίση που έχει κατακλύσει τον κόσμο.


Ο Έλον Μασκ έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς

08:35-  24.11.2020

Ο κρατικοδίαιτος κύριος Έλον Μασκ

Τον Ιανουάριο, ο ιδρυτής της «Tesla» και της «SpaceX» βρισκόταν στην 35η θέση, μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Ωστόσο, φέτος κέρδισε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο δισεκατομμυριούχο το 2020, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Έλον Μασκ έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, «κλέβοντας» τον τίτλο από τον Μπιλ Γκέιτς, καθώς η καθαρή αξία της περιουσίας του έφτασε τα 127,9 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως ανέφερε το Bloomberg τη Δευτέρα.

Η περιουσία του Μασκ έχει αυξηθεί σημαντικά με το μετοχικό κεφάλαιο της «Tesla» να έχει φτάσει τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπιλ Γκέιτς ήταν ο νούμερο ένα επιχειρηματίας στον κόσμο για πολλά χρόνια πριν τον ξεπεράσει ο ιδρυτής της «Amazon», Τζεφ Μπέζος το 2017. Προς το παρόν, η περιουσία του ιδρυτή της Microsoft εκτιμάται στα 127,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ έχει δώσει περισσότερα από 27 δισεκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπίες από το 2006.

Συνολικά, τα μέλη του Bloomberg Billionaires Index κέρδισαν επιπλέον 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του έτους, παρά την πανδημία και τη μαζική οικονομική κρίση που έχει κατακλύσει τον κόσμο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκανες τη βλακεία λέω στη μικρή και έβαλες τη μεγάλη να σου γράψει διαγώνισμα δύο ωρών μέσα σε μισή ώρα, τουλάχιστον μην το παραδώσεις νωρίτερα ...

Εσένα εγώ σε γέννησα, μου λέει...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας Ρώσος Εβραίος τελικά επιτράπηκε να μεταναστεύσει στο Ισραήλ. Στο αεροδρόμιο της Μόσχας, το τελωνείο βρήκε ένα άγαλμα Λένιν στις αποσκευές του και ρώτησε, ′′ Τι είναι αυτό?"

Ο άνθρωπος απάντησε, ′′ Τι είναι αυτό; Λάθος ερώτηση σύντροφε. Έπρεπε να ρωτήσεις: Ποιος είναι αυτός; Αυτός είναι ο σύντροφος Λένιν. Έβαλε τα θεμέλια του σοσιαλισμού και δημιούργησε το μέλλον και την ευημερία του ρωσικού λαού. Το παίρνω μαζί μου ως μνήμη του αγαπητού μας ήρωα."

Ο Ρώσος τελωνειακός αξιωματικός τον άφησε να φύγει χωρίς περαιτέρω έλεγχο.

Στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, ο Ισραηλινός εκτελωνιστής ρώτησε επίσης τον φίλο μας, ′′ Τι είναι αυτό?"

Εκείνος απάντησε, ′′ Τι είναι αυτό; Λάθος ερώτηση, κύριε. Θα έπρεπε να ρωτάς, ′′ Ποιος είναι αυτός; Αυτός είναι ο Λένιν, ο μπάσταρδος που μου προκάλεσε, έναν Εβραίο, να φύγω από τη Ρωσία. Παίρνω αυτό το άγαλμα μαζί μου για να τον βρίζω κάθε μέρα."

Ο Ισραηλινός τελωνειακός αξιωματικός είπε, ′′ Ζητώ συγγνώμη, κύριε, μπορείτε να φύγετε ′′

Τακτοποιώντας το νέο του σπίτι, έβαλε το άγαλμα στο τραπέζι. Για να γιορτάσει τη μετανάστευσή του, κάλεσε σε δείπνο τους φίλους και τους συγγενείς του.

Ένας από τους φίλους του ρώτησε, ′′ Ποιος είναι αυτός?"

Εκείνος απάντησε, ′′ Αγαπητέ μου φίλε, ′′ ποιος είναι αυτός ′′ είναι μια λάθος ερώτηση. Έπρεπε να ρωτήσεις, Τι είναι αυτό; Αυτό είναι δέκα κιλά ατόφιο χρυσού που κατάφερα να φέρω μαζί μου χωρίς να πληρώσω δασμό και φόρο."

ΗΘΙΚΟ: Πολιτική είναι όταν μπορείς να πεις το ίδιο πράγμα με διαφορετικούς τρόπους για να ξεγελάσεις ένα διαφορετικό κοινό, να σου επιτρέψει να δείχνεις ωραίος με κάθε τρόπο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από την Κούβα να στείλει γιατρούς στην Ελλάδα

19 Νοέ, ’20 6:45 ΜΜ

Έκπληξη έχει προκαλέσει η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να ζητήσει την συμβολή Κουβανών εθελοντών γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του, παραδέχτηκε ότι το να ακολουθεί το παράδειγμα των άλλων νεοφιλελεύθερων καπιταλιστικών χωρών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, έχει αποδειχθεί καταστροφικό για την χώρα μας και ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή πλεύσης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι, ενώ η Κούβα έχει σχεδόν τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα, κατάφερε να έχει μόλις 7,667 κρούσματα και μόλις 131 θανάτους, ενώ η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο, με 78,825 κρούσματα και 1,228 νεκρούς, παρότι και οι δύο χώρες στηρίζουν ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομίας τους στον τουρισμό.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Κούβας, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον λαό της Κούβας για την συνδρομή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στέλνοντας 4,000 γιατρούς σε 39 χώρες ανά τον κόσμο.

Στη συνέχεια, συνεχάρη τις προσπάθειες της επαναστατικής κυβέρνησης της Κούβας που, ενώ είναι από τις πιο φτωχές χώρες της Λατινικής Αμερικής, εξαιτίας του παγκόσμιου εμπάργκο τα τελευταία 60 χρόνια, και, παρά τις νέες κυρώσεις που δέχτηκε από τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ εν μέσω πανδημίας, έχει καταφέρει να φτιάξει δύο εμβόλια για τον κορωνοϊό, τα οποία βρίσκονται στα τελικά στάδια δοκιμών.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός εξήρε τον ιατρικό διεθνισμό του μικρού νησιού της Καραϊβικής, που μέχρι τώρα έχει ως αποτέλεσμα την εθελοντική αποστολή 400,000 γιατρών και νοσηλευτών σε 164 χώρες του κόσμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως και το κόμμα του έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, οδηγώντας την χώρα σε χρεοκοπία και ψηφίζοντας πέντε μνημόνια σκληρής λιτότητας, αφού, εξαιτίας αυτών των πολιτικών, χιλιάδες Έλληνες γιατροί οδηγήθηκαν στην μετανάστευση, ενισχύοντας έτσι τα συστήματα υγείας άλλων χωρών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε πως ήταν και αυτός επαναστάτης όταν ήταν μικρός, αφού σε ηλικία έξι μηνών βρέθηκε εξόριστος στο Παρίσι λόγω της Χούντας των συνταγματαρχών, ενώ στην εφηβεία του, όταν ο πατέρας του και πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δεν τον άφησε να πάει σε ένα πάρτι, εκείνος κρέμασε μια αφίσα του Τσε Γκεβάρα στο σαλόνι.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων από την αξιωματική αντιπολίτευση, με πρωτοστάτη τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για κωλοτούμπα, και για προδοσία των πολιτικών τις οποίες ψήφισαν από κοινού, στο 3ο και 4ο μνημόνιο.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας απείλησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι, αν συνεχίσει αυτή την συνεργασία με την σοσιαλιστική Κούβα, θα αρχίσει να φοράει γραβάτα και θα αλλάξει το όνομα του γιού του από Ερνέστο σε Κυριάκο.

Οι αντιδράσεις ξεπέρασαν τα όρια, όταν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε πως συμφωνεί απόλυτα με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκαλώντας αναταραχή στα έδρανα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ζητούσαν επίμονα να ανακαλέσει.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Κουτσούμπας, αδιαφορώντας για τις διαμαρτυρίες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία του να συνεργαστεί με την σοσιαλιστική Κούβα, ρίχνοντας έτσι λάδι στη φωτιά και προκαλώντας την λιποθυμία του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στη Βουλή, κατηγόρησε τους πάντες για υποκρισία, και απείλησε ότι θα προσθέσει και δεύτερο “Ν” στο όνομα του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λεφτά για την Aegean έχεις νά δώσεις καργίολη Κούλη Μητσοτάκη, για ΜΕΘ, γιατρούς,κ.τ.λ δεν έχεις ΜΑΛΑΚΑ.

Σχολιο.- Μα τι λες? Να γίνουμε ΚΟΥΒΑ? Δεν τρελαθήκαμε.....

Σχολιο.- Σωστά.Ψωμί φασούλι και αρχηγό τον Κούλη.

Σχολιο.- Να ενταχθούν εθελοντικά οι γιατροι στα Νοσοκομεια ή με 3000 ευρώ μηνιαίως σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα ?Αυτό να διευκρινιστεί  Παρακαλώ !

Σχολιο.- Καμμια τροπολογια δεν ψηφιστηκε .Ο συλλογος τους ζητησε τοσα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αφού η συνεργασία τού ενιαίου τότε Συνασπισμού με την δεξιά το 1989 αποφασίστηκε από την κοινοβουλευτική του ομάδα, με μια απόφαση που καταψηφίστηκε από τους καθαρόαιμους κουκουέδες και υπερψηφίστηκε από όλα τα –τοτινά ή κατοπινά– μέλη της που είτε ανήκαν είτε θα μετακόμιζαν στον Σύριζα, τα οποία και την υποστήριξαν διά της συμμετοχής τους στην κυβέρνηση, γιατί κατηγορείται το ΚΚΕ γι’ αυτή την συνεργασία; Δεν θα ήταν πιο λογικό αυτή η κατηγορία να απευθύνεται στον Σύριζα;"

Σχολιο.- ο σύριζα είναι το πρόβλημα οποιουδήποτε σκεπτόμενου αριστερου.

Εκ των πραγμάτων, ο συριζα ΔΕΝ κατάφερε να βαράει τα νταούλια και να χορεύουν οι αγορές. ΔΕΝ έκανε μονομερή διαγραφή του χρέους, ΔΕΝ μας έβγαλε απο τα μνημόνια (αντίθετα υπέγραψε και 3ο), ΔΕΝ σεβάστηκε το δημοψήφισμα κλπ.

Ο συριζα πρόδωσε τον λαό, τον απογοήτευσε και τον παρέδωσε στον κυνικό "ρεαλισμό" της δεξιας. Ο συριζα ειναι ο λόγος που έχουμε αυτά τα χουντοσπέρματα σήμερα στην στην εξουσία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τωρα αρχιζει ο θανατηφορος ιος…

Λεγεται φτωχεια.

Λεγεται πεινα

Λεγεται ανεργια

Λεγεται εξαθλιωση



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«The Great Reset»: Το βιβλίο-έμμεση «δήλωση» του Κ.Μητσοτάκη στο γραφείο του γι'αυτό που ετοιμάζουν μετά την πανδημία

23/11/2020 - 22:28

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε σε όσους παρατηρητικούς πρόσεξαν κάτι το φαινομενικά «τυχαίο», σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης: Επάνω στο γραφείο  του βρισκόταν ένα βιβλίο με τον τίτλο “ Covid-19: The Great Reset ” το οποίο θεωρείται -και είναι- η «Βίβλος» του δεύτερου κύματος της νέας παγκοσμιοποίησης μετά τον κορωνοϊό.

Ένα βιβλίο που εξηγεί γιατί όσα φαινομενικά απίστευτα συμβαίνουν αυτή την στιγμή στον πλανήτη με αφορμή έναν ιό που δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια γρίπη υψηλής φονικότητας σε μεγάλες ηλικίες ατόμων από υποκείμενα νοσήματα, έστω υψηλής μεταδοτικότητας, δεν είναι τίποτε λιγότερο από την προετοιμασία για μια Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Σύμφωνα με το… επίσημο σενάριο, λοιπόν, ο φακός «έπιασε τυχαία» επάνω στο γραφείο του πρωθυπουργού, το βιβλίο η «Μεγάλη Επαναφορά» ή η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» που έχουν γράψει οι Klaus Schwab και Thierry Malleret ανώτερα στελέχη του διεθνιστικού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Η έμμεση αυτή «δήλωση» του πρωθυπουργού, δείχνει ότι ο Κ.Μητσοτάκης να θέλει να δείξει ποιο είναι το μέλλον που επιλέγει και ο ίδιος, προφανώς ενστερνιζόμενος το νέο δόγμα της, πριν και της μετά, κορωνοϊού εποχής, όπου σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδίου η πανδημία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αιτία για την «μεγάλη παγκόσμια  μεταρρύθμιση».

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να αντιληφθεί κάποιος  τους σκοπούς του σχεδιασμού αυτού: Δημιουργία οικονομικής ασφυξίας και κατάρρευσης προκειμένου ο κόσμος να οδηγηθεί σε ένα νέο «οικονομικό μοντέλο» άκρατης παγκοσμιοποίησης, μιλώντας για  «νέα εποχή», ως συνέχεια της «νέας παγκόσμιας τάξης» που είχε εγκαινιάσει ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος το 1990.

Έτσι το “Great Reset” θα γίνει αφορμή για να δούμε  κινήσεις μεγάλων παγκόσμιων θεσμών, όπως είναι η Τριμερής Επιτροπή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και η Ευρωπαϊκή Ένωση να «μεταρρυθμίζονται» και να «μεταρρυθμίζουν» άλλους, ενίοτε και  δια απειλών.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως «το 2021 πρέπει να είναι η χρονιά της ‘μεγάλης επανεκκίνησης».

H «Μεγάλη επανεκκίνηση» είναι ένας όρος που ακούγεται συνέχεια τον τελευταίο καιρό και αφορά τον νέο κόσμο που θα διαμορφωθεί μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Όμως  τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την «επανεκκίνηση» για να επιβάλλουν την ατζέντα τους που δεν είναι άλλη από την κατάργηση των εθνών και την επιβολή «παγκόσμιων κανόνων» και φυσικά μια επίσης «παγκόσμια επιδημία» θα ήταν η καλύτερη ευκαιρία για το ξεκίνημα της «νέας» αυτής «εποχής».

Φυσικά εχθρός της «νέας εποχής» σύμφωνα με την επιχειρηματολογία των συγγραφέων του βιβλίου θα είναι  η άνοδος του εθνικισμού και του προστατευτισμού κάτι που θα αποτελέσει αποτελεί τροχοπέδη στην αναζήτηση της «Μεγάλης Επανεκκίνησης».

Οι Schwab και Malleret όμως θέλουν να προχωρήσουν περαιτέρω. Ο στόχος τους είναι ότι η ανοιχτή έκθεση των αδυναμιών στις υπάρχουσες παγκόσμιες δομές «μπορεί να μας αναγκάσει να δράσουμε γρηγορότερα αντικαθιστώντας αποτυχημένους θεσμούς, διαδικασίες και κανόνες με νέους που ταιριάζουν καλύτερα στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες», δηλαδή όπως οι ίδιοι και οι ελίτ που αντιπροσωπεύουν θεωρούν την αντικατάσταση των κανόνων (εθνικές νομοθεσίες) και των διαδικασιών.

Έτσι επιθυμούν παγκόσμιο μετασχηματισμό όπου τα συστήματα και η εποχή του αλγορίθμου θα υπερισχύσουν των πολιτικών θεσμών.

Ένα πράγμα που οι συγγραφείς αναφέρουν με απόλυτη σαφήνεια είναι ότι ποτέ μπορεί ο κόσμος δεν θα επιστρέψει στο φυσιολογικό. Ή ακόμα καλύτερα, δεν θα αφεθούν να επιστρέψει στο φυσιολογικό.

Η άποψή τους είναι ότι πριν από την εμφάνιση του Covid-19, επικράτησε μια «ψευδαίσθηση κανονικότητας».

Η κατάσταση τώρα είναι ότι ο ιός «σηματοδοτεί ένα θεμελιώδες σημείο καμπής στην παγκόσμια πορεία μας». Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα «μεγέθυνε τα ρήγματα που πλήττουν τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας».

Λες και δεν ήταν ήδη προφανές, οι συγγραφείς σπεύδουν να επιβεβαιώνουν στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου τους ότι το πρόγραμμα «Αειφόρου Ανάπτυξης» (“Sustainable Development”) της Ατζέντας 2030 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι συνυφασμένο με το “Great Reset”. Αυτό είναι προφανές κατά τη μελέτη της μονάδας Στρατηγικής Νοημοσύνης του WEF. Η αειφόρος ανάπτυξη και η μεγάλη επαναφορά συμβαδίζουν.

Για να εφαρμοστεί επιτυχώς η Agenda 2030, οι Schwab και Malleret προσφέρουν μια εναλλακτική λύση για το ενδεχόμενο να μην μπορέσουν να συνεργαστούν οι χώρες. Όπως μπορείτε να περιμένετε, περιστρέφεται γύρω από τη "συνεργασία" και τη "κοινή δράση".

Στα μάτια τους, χωρίς αυτά δεν μπορεί να σημειωθεί καμία πρόοδος. Ο Covid-19 προσφέρει την ευκαιρία να «ενσωματώσει μεγαλύτερη κοινωνική ισότητα και βιωσιμότητα στην ανάκαμψη». Και, ουσιαστικά, αυτό «θα επιταχύνει και όχι θα καθυστερήσει την πρόοδο προς τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης του 2030».

Αλλά δεν τελειώνει απλώς με την πλήρη εφαρμογή της Ατζέντας 2030. Οι Schwab και Malleret θέλουν να προχωρήσουν περαιτέρω. Ο στόχος τους είναι ότι η ανοιχτή έκθεση των αδυναμιών στις υπάρχουσες παγκόσμιες δομές «μπορεί να μας αναγκάσει να δράσουμε γρηγορότερα αντικαθιστώντας αποτυχημένους θεσμούς, διαδικασίες και κανόνες με νέους που ταιριάζουν καλύτερα στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες». 

Για να ενισχύσουν τη σημασία αυτής της δήλωσης, οι συγγραφείς δηλώνουν ότι αυτό και μόνο είναι η ουσία της Μεγάλης Επανεκκίνησης. Αυτό που φαίνεται να αναζητούν είναι ο παγκόσμιος μετασχηματισμός όπου τα συστήματα και η εποχή του αλγορίθμου υπερισχύουν των πολιτικών θεσμών.

Αρχίζουμε ήδη να βλέπουμε κινήσεις μεγάλων παγκόσμιων θεσμών, όπως είναι η Τριμερής Επιτροπή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και η Ευρωπαϊκή Ένωση να «μεταρρυθμίζουν» και «να αναζωογονούν» τόσο το έργο τους όσο και το ποιος θα αποτελεί μέλος τους. Ο Covid-19 έχει αναμφίβολα ενισχύσει το χέρι των παγκόσμιων σχεδιαστών και την προσπάθειά τους για «μεταρρύθμιση».

Όταν δημοσιεύθηκε το «Covid-19: The Great Reset», συνοδεύτηκε από ένα άρθρο που γράφτηκε από τους Schwab και Malleret. Με την ονομασία «Η κληρονομιά του COVID-19: Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κάνετε το Great Reset να λειτουργήσει σωστά», δήλωσαν ξεκάθαρα ότι όχι μόνο πολλά πράγματα αλλάζουν για πάντα, αλλά «τα χειρότερα της πανδημίας δεν έχουν έρθει ακόμη»:

«Θα ασχολούμαστε με την επιρροή της («πανδημίας») για πολλά χρόνια, και πολλά πράγματα θα αλλάξουν για πάντα. Έχει προκαλέσει (και θα συνεχίσει να προκαλεί) οικονομική αναστάτωση μνημειακών διαστάσεων»

Πράγματι, καμία βιομηχανία ή επιχείρηση δεν θα είναι σε θέση να αποφύγει τον αντίκτυπο των μελλοντικών αλλαγών. Είτε θα προσαρμόζονται ώστε να ταιριάζουν με την ατζέντα του Great Reset (υποθέτοντας ότι έχουν τους πόρους για να το κάνουν), είτε δεν θα επιβιώσουν.

Σύμφωνα με τoυς Schwab & Malleret, «εκατομμύρια εταιρείες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν», ενώ μόνο «μερικές», π.χ. «εταιρικοί μονόλιθοι», θα είναι αρκετά ισχυροί για να αντέχουν στη διαταραχή. Είναι οι μικρότερες εταιρείες σας και οι ανεξάρτητες επιχειρήσεις σας που είναι αντιμέτωπες με την καταστροφή, ανοίγοντας την πόρτα σε μια νέα εποχή συγχωνεύσεων και εξαγορών που θα διαβρώσουν περαιτέρω την επιλογή και τον ανταγωνισμό των καταναλωτών.

Οι Schwab και Malleret μας λένε ότι τα χειρότερα από την πανδημία δεν έχουν έρθει ακόμη και από οικονομικής απόψεως, δεν θα τους αμφισβητήσουμε. Αλλά ας δούμε το θέμα της υγείας για λίγο.

Τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο καλύπτοντας το θέμα του Covid-19 τον χαρακτήρισαν ως έναν «θανατηφόρο ιό που σκοτώνει με ατιμωρησία και χωρίς το αντίδοτο ενός εμβολίου θα μπορούσε να καταβροχθίσει ολόκληρες κοινότητες».

Είναι εκπληκτικό, αλλά οι συγγραφείς προσφέρουν μια λογική βασισμένη σε γεγονότα.

Παραδέχονται ότι ο Covid-19 είναι «μία από τις λιγότερο θανατηφόρες πανδημίες τα τελευταία 2000 χρόνια», και αν δεν κάνουμε κάτι απρόβλεπτο «οι συνέπειες του ιού θα είναι ήπιες σε σύγκριση με προηγούμενες πανδημίες».

Κατά τη στιγμή της έκδοσης του βιβλίου, το 0,006% του παγκόσμιου πληθυσμού αναφέρθηκε ότι πέθανε από Covid-19. Αλλά ακόμη και αυτό το χαμηλό ποσοστό δεν είναι απολύτως ακριβές.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, ο τρόπος υπολογισμού του ποσοστού των θανάτων σήμαινε ότι τα άτομα που είχαν διαγνωστεί με τον ιό και στη συνέχεια υπέκυψαν σε κάποιο ατύχημα εντός 28 ημερών από το τεστ θα έχουν ως αιτία θανάτου τους το Covid-19.

Για να παραθέσω τον καθηγητή Yoon Loke, από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας και τον καθηγητή Carl Heneghan, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης:«Όποιος έχει κάνει τετ COVID και βγήκε θετικό, αλλά αργότερα πέθανε σε μεταγενέστερη ημερομηνία από οποιαδήποτε αιτία θα συμπεριληφθεί στα στοιχεία θανάτου από COVID”.

Οι Schwab και Malleret δεν μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαροι όταν γράφουν ότι ο Covid-19 «δεν αποτελεί υπαρξιακή απειλή ή σοκ που θα αφήσει το αποτύπωμά του στον παγκόσμιο πληθυσμό για δεκαετίες». Όπως η ισπανική γρίπη και το HIV / AIDS, που έχουν μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας.

Δεν ήταν μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση του Covid-19 που προκάλεσε τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να κλείσουν τις εθνικές τους οικονομίες, αλλά η μοντελοποίηση δεδομένων από τεχνοκράτες που δεν είναι υπόλογοι πουθενά, όπως ο Neil Ferguson του Imperial College London που προέβλεπε ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διατρέχουν άμεσο κίνδυνο θανάτου χωρίς την επιβολή των κοινωνικών περιορισμών, τους οποίους πλέον γνωρίζουμε ότι είναι ένας συνδυασμός μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και lockdown.

 Όταν οι Schwab και Malleret μιλούν για το Covid-19 ότι αφήνει το αποτύπωμά του στον κόσμο, η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στο όνομα του Covid-19 έχουν προκαλέσει εκτεταμένη οικονομική καταστροφή και όχι ο ίδιος ο ιός. Αυτή η διάκριση είναι εκείνη που τα συστημικά MME αρνούνται να προβάλουν.

Συνοπτικά, εάν θέλουμε να βασιστούμε σε αυτά που λένε οι συγγραφείς, τότε η άνοδος του εθνικισμού και του προστατευτισμού εξ αιτίας του Covid-19 αποτελεί τροχοπέδη στην αναζήτηση της «Μεγάλης Επανεκκίνησης».

Οι πολυπόθητοι στόχοι της Αειφόρου Ανάπτυξης θα μπορούσαν ακόμη και να διακυβευτούν εάν τα έθνη επιδείξουν εσωστρέφεια.

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ είπε ότι ο κόσμος έχει μια επιλογή μεταξύ του “Great Reset” ή του “Great Reversal” (το “Great Reversal” – ως «η Μεγάλη Ανατροπή» ή «το Μεγάλο Πισωγύρισμα» - είναι «περισσότερη φτώχεια, περισσότερο κατακερματισμός και λιγότερο εμπόριο»).

Η κλίμακα της "αλλαγής" που απαιτούν οι παγκοσμιοποιητές μέσω του οχήματος της Μεγάλης Επανεκκίνησης, η οποία εξ ορισμού είναι παγκόσμιας φύσης, κατά τη γνώμη μου απαιτεί την εντατικοποίηση των κινήσεων στις οποίες πρέπει να προβούν οι εκπρόσωπο της σημερινής παγκόσμιας τάξης ώστε να θέσουν τα θεμέλια για τη νέα παγκόσμια τάξη.

Το παλιό πρέπει να ανοίξει δρόμο για το νέο. Και η μόνη μέθοδος για το πώς αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί είναι με το να προμοτάρουν με κάθε τρόπο την αλληλεξάρτηση.

Οι συνεχείς κρίσεις προσφέρουν πολλές ευκαιρίες στους παγκόσμιους σχεδιαστές.

Οι πιθανότητες για αμφισβητούμενες εκλογές στις ΗΠΑ, επερχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία ΕΕ-Βρετανίας και οι προειδοποιήσεις για τον «εθνικισμό εμβολίων» είναι τρεις πιθανότητες που, αν τεθούν σε εφαρμογή, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της αιτίας για μια Μεγάλη Επανεκκίνηση. Θα έλεγα ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα ζητούν «συνεργασία και κοινή δράση» όσο θα γίνονται όλο και πιο απελπισμένοι...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πηλαδακης ιδιοκτητης 3 καζινο, πηρε δανειο 1520 εκατομμυρια, και επεστρεψε σε μερικα χρονια τα 10.

Τα υπολοιπα 140 θα του χαριστουν.

Δηλαδη η Τραπεζα Πειραιως χαρισε 140 εκατομμυρια σε καποιον, τα οποια θα πληρωσω εγω και εσυ, τωρα που κρατικοποιηθηκε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΣΤΥΧΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

"Παραιτήθηκε για λόγους ηθικής και δεοντολογίας ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού Στρατής Πλωμαρίτης", διαβάζω, μαζί με σχολιασμό κατά του εμβολίου που προωθούν οι σκοτεινοί κύκλοι με πρόσχημα τον "μουφοϊό".

Ανοίγω το άρθρο που δημοσιεύει, με σημερινή ημερομηνία, μια απίθανη ιστοσελίδα με τίτλο "Ακρομόλιο" και καταλαβαίνω πως κάτι δεν πάει καλά, καθώς γίνεται λόγος για άρνηση κάποιου εμβολίου για τη γρίπη, αλλά πουθενά δεν αναφέρεται ο κορονοϊός. Ούτε καν ως "μουφοϊός". Και δεν αφορά παρά τον διευθυντή μιας επιτροπής εμβολιασμού ενός νοσοκομείου. 

Τελικά, κάτω-κάτω, εντοπίζω την πηγή. Πρόκειται για άρθρο της "Καθημερινής" με ημερομηνία 17/11/2009! Πριν από έντεκα χρόνια, δηλαδή! 

Πόσο πρόστυχος μπορεί να 'ναι ο δεξιός καΙ φασιστικός κόσμος με τα ψέματα του! Πόσο ανεύθυνος, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τις απιθανότητες που ΄χει στο κεφάλι του!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Σε κάποια εξέταση στο κέντρο υγείας.

-Γιατρέ τι έχω ?

-Σίγουρα κάποιο ιο κυρία μου.

-Ναι έχω τον γιο μου τον Τάκη ,τον ξέρετε?

-Οχι γιο, ιο με γιώτα κυρία μου.

-Ναι έχω κ την κόρη μου την Γιωτα την γνωρίζετε κι αυτή ? Καλή κοπέλα αλλά ατύχησε στον γάμο της.

Εσείς παντρεμένος είστε ?

- Γ@μησέ το, άστο, μια χαρά είστε κυρία μου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γεραπετρίτης: "Αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, 5000 ας πούμε, κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων, θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς, αφού εκεί η θνητότητα είναι γύρω στο 50%".

Αυτός ο μλκς είναι υπουργός Επικρατείας τής κυβερνητικής συμμορίας

Πρόκειται για μια αδιανόητη διαδρομή σκέψης του υπουργού Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, σήμερα Τρίτη 24/11 στην ΕΡΤ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χατζηδάκης(ντήλερ) 2008:«Με τα χρήματα που θα εξοικονομήσει το δημόσιο από το κλείσιμο της Ολυμπιακής θα κτiζουμε.... κάθε μήνα από ένα νοσοκομείο και 2.000 εξαθέσια σχολεία...

Μητσοτακης 2020:

Μιζαρισμα στην Aegean μέ 120 μυρια

Νοσοκομεία μηδεν 

Σχολεία μηδέν

Τί ελεγαν για τόν Χατζηδακη οι απολυμενοι τής Ολυμπιακης...

[..«Πριν 9 χρόνια (Μάρτιος 2009) οι περισσότεροι Έλληνες αισθάνονταν ανακούφιση που έκλεινε οριστικά ο εθνικός αερομεταφορέας.

Πίστεψαν τον υπουργό της ΝΔ Χατζηδάκη που έλεγε ότι με τα χρήματα που θα εξοικονομούσε το δημόσιο από το κλείσιμο της Ολυμπιακής θα έκτιζε..... κάθε μήνα από ένα νοσοκομείο και δεν θυμάμαι πόσα σχολεία. :smt018

Το τέλος του μονοπωλίου του εθνικού αερομεταφορέα θα βοηθούσε τον ελεύθερο ανταγωνισμό στις αερομεταφορές που με την σειρά του θα λειτουργούσε υπέρ του πολίτη αφού θα έπεφταν οι τιμές και θα αναβαθμίζονταν οι προσφερόμενες υπηρεσίες.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα εθνικής ανάτασης ο μέγας σωτήρας Βγενόπουλος αγοράζει μεταξύ άλλων, τα δικαιώματα και τα σήματα της Ολυμπιακής και φτιάχνει μια άλλη εταιρεία με το όνομα olympic air, η οποία δεν είχε καμιά σχέση με την παλιά Ολυμπιακή.

Δεν ξεχνάμε το σλόγκαν που διαφήμιζε την νέα εταιρεία : Η ΕΛΛΑΔΑ ΨΗΛΑ. Όπως δεν ξεχνάμε πως πλασαρίζονταν από τα «έγκριτα» ΜΜΕ ακόμα και ως μια ελπιδοφόρα πολιτική λύση!!!

Τα πρώτα δείγματα της θεάρεστης κίνησης του Χατζηδάκη δεν άργησαν να φανούν.

Κόπηκαν οι έκτατες αεροκομιδές ασθενών από τα νησιά, αφού στο όνομα του κέρδους οι διάδοχοι της «κακιάς» Ολυμπιακής δεν θυσίαζαν θέσεις επιβατών για να τοποθετήσουν φορεία όταν αυτό κρίνονταν αναγκαίο. Η εναλλακτική λύση για τους νησιώτες είναι μέχρι ΚΑΙ σήμερα

α) το πλοίο της γραμμής,

β) η Πολεμική Αεροπορία αν και εφόσον υπάρχει διαθέσιμο πτητικό μέσο και

γ) τα νοσοκομεία της γειτονικής Τουρκίας!!!

Πολύ σύντομα ο νέος Ωνάσης ξεχάστηκε, εξαφανίστηκε από την Οlympic Air και τράβηξε κατά Κύπρο μεριά για νέες «επιτυχίες».

Η εταιρεία που λανσάριζε ως την εταιρεία που θα πήγαινε την ΕΛΛΑΔΑ ΨΗΛΑ έχει σήμερα λιγότερα δρομολόγια από αυτά που είχε η ΤΑΕ το 1957!!! Μεγάλε Χατζηδάκη με τις επιλογές σου.

Κάπου εκεί (στο 1957) πρέπει να βρίσκεται σήμερα και η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των αερομεταφορών αφού για να πάς π.χ. στην Νέα Υόρκη χρειάζεσαι συνολικά στην καλύτερη περίπτωση περίπου 19 ώρες όταν με την «κακιά» Ολυμπιακή χρειαζόσουν 10 ώρες.

Η έλλειψη αερομεταφορέα που να εκτελεί διηπειρωτικά δρομολόγια αναβάθμισε τον ρόλο της Τουρκίας και έκανε το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης -συγγνώμη, Ινσταμπούλ ήθελα να πω- το αεροπορικό κόμβο της ΝΑ Μεσογείου.

Το έγκλημα που τελέστηκε στις αερομεταφορές είναι ίσως από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εις βάρος της χώρας. «»

Οι τότε εργαζόμενοι τα γνωρίζουν πολύ καλά και από πρώτο χέρι το τι παίχτηκε εκείνο το διάστημα.

Ο Κωστής Χατζηδάκη της Νέας Δημοκρατίας με τις ενέργειες του είχε ποινικές ευθύνες που κανείς εισαγγελέας δεν τόλμησε να ακουμπήσει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θαυμαστε αυτά τα Κοπρόσκυλα ...Μιραντα Ξαφα ,Μπαμπης Παπαδημητρίου...

Ετσι για να μην τους ξεχνάμε...

“Δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία” – “Γκρεμίστε τα”!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντε γ@μηθείτε εσείς καί η πολυδιαφημιζόμενη Ιδιωτική Πρωτοβουλία «σας» που εχει μάθει νά απομυζα τό Δημοσιο...

Λεφτά …υπάρχουν! Οχι για ΜΕΘ καί προσλήψεις Γιατρών/Νοσηλευτών για ενισχυση τής δημόσιας υγείάς αλλά....για ιδιωτικές εταιρείες όπως η Aegean...

Aegean: 120 εκατομμύρια θα πληρώσει ο λαός για να μην …«κοπούν» τα «φτερά» των μετόχων



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ Κυβερνώντες τής ΝΔ μισθώσανε πλουσιοπάροχα στη Θεσσαλονικη 2 σαπάκια ιδιωτών κλινικάρχων,για να τους βγαλουν απο τά οικονομικά αδιεξοδα τους...καί αυτη την καραμπινάτη απάτη σέ βάρος τού δημοσίου συμφέροντος καί τής Δημόσιας Υγείας τήν ονομασαν επιταξη...

Ο ενας καταχρεωμένος υποκρινόταν καί τόν δύσκολο...οπως τόν είχαν συμβουλέψει...

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι ολο το 2020 στην επιταγμένη κλινική «Σαραφιανός»!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



210 νεκροί σε δύο μέρες και αυτός πανηγυρίζει…

23 Νοεμβρίου 2020

Στη «ζυγαριά» και οι νεκροί… Στατιστικά η απώλεια ανθρώπινων ζωών. Χυδαίοι, μακάβριοι, αποκρουστικοί. Σάπιοι μέχρι το «κόκκαλο». Πολιτικοί εκφραστές ενός συστήματος που η οικονομία και οι αριθμοί της θα είναι πάντα πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.

Για έναν πιστό εκφραστή αυτής της θεωρίας – όσο χυδαίο και αν ακούγεται στα δικά μας αυτιά – είναι απόλυτα «φυσικό» να πανηγυρίζει την ώρα που η χώρα θρήνησε 210 νεκρούς μέσα στις δύο προηγούμενες μέρες.  «Πανηγυρίζουμε όταν έχουμε 125 θύματα» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας στον  ΣΚΑΪ. Δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος που η χώρα έχει μόνον 125 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων και …αναλογικά πολύ λιγότερους από άλλες χώρες. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν αυτοί που μας κυβερνούν , ο ένας δηλώνει πως " πανηγυρίζει" γιατί πεθαίνουν ΜΟΝΟ 100 τη μέρα, ο δεύτερος πως " αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα πέθαιναν περισσότεροι", ο τρίτος άκουσε τις φωνές για λεφτά για ΜΜΜ κι έδωσε 120 εκατ. στην Aegean, o τέταρτος κατέβαζει νόμο που καταργεί την ασφάλιση και την απεργία, ο πέμπτος καλεί τον εισαγγελέα να συλλάβει τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης...

Τότε δεν φταίνε αυτοί και δεν έχουν πια κανένα νόημα αναρτήσεις του τύπου " κοίτα τι κάνουν οι άθλιοι"

Θα έπρεπε ήδη, από παντού να έχει μπει το αίτημα να πέσει αυτή η εγκληματικη κυβέρνηση ΤΏΡΑ γιατί δεν έκανε βασικά , άμεσα πράγματα για την επιβίωση του λαού!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ίσως μόνο σε μένα φαίνεται παράξενο αλλά μόνο τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι:

- χαρίζει 162 εκατομμύρια στον Αλαφούζο για το γήπεδο

- χαρίζει 120 εκατομμύρια στον Βασιλάκη για την eagean

- χαρίζει εκατομμύρια στους κλινικαρχες άμεσα με την δήθεν " επίταξη" έμμεσα με προσωπικό του ΕΣΥ

- φέρνει ένα αντι -ασφαλιστικό και αντί - εργατικό νομοσχέδιο που στο εξώφυλλο θα μπορούσε άνετα να έχει τη φωτογραφία μιας γαλέρας.

Είναι λοιπόν παράξενη η σιωπη. Για τα περισσότερα δεν έχουν βγάλει, έστω μια τυπική, ανακοίνωση, τα περισσότερα κόμματα. Ειδικά για τον πακτωλό εκατομμυρίων... σιωπή! Γιατί άραγε, τη στιγμή που όλες οι κοινωνικές δομές καταρρέουν;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Ιούνιο το ρεπορταζ αποκάλυπτε πως σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της εταιρείας οι μέτοχοι της eagean είχαν αποκομίσει πάνω από 500.000.000 ευρώ. 

Σήμερα, την ώρα που έχουμε καθημερινές εκατόμβες η κυβέρνηση χαρίζει 120.000.000 εκατομμύρια στους αναξιοπαθούντες αυτους κύριους.

Δηλαδή...1600 ΜΕΘ!

Νεοφιλελευθερισμος ίσον θάνατος . Κυριολεκτικά...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτα πράγματα...

- το επίμαχο σποτ της "Βουλής", τελικά δεν ήταν της Βουλής αλλά απευθείας του ΓΕΕΘΑ που πλέον επεμβαίνει ανοιχτά στην κοινωνική ζωή του τόπου

- Για να εγκριθεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε αίτημα στο Υπ. Πολιτισμού. Στο Κεντρικο Συμβουλίο Νεοτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) το θέμα επρόκειτο να συζητηθέι στις 12 Νοέμβρη, δεν συζητήθηκε ποτέ.

Πώς το ενέκρινε η Μενδώνη;

- Η απόφαση των Προέδρων της Βουλής ήταν ομόφωνη. Μόνο που η ενημέρωση που είχαν ήταν πως απλά θα φωταγωγηθέι η Βουλή λόγω της ημέρας, όχι πως θα προβληθέι βίντεο...

Είπαμε, το μικρότερο προβλημα είναι η μια εικόνα. Εδώ πλέον κυβερνούν ακροδεξιοί μαζί με το ΓΕΕΘΑ και τη ΓΑΔΑ...

υ.γ. για τους καλλιτεχνας του πονήματος...τί να πεις; Εχουν υπάρξει και χειρότερες στιγμές της "τέχνης"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανάπτυξη

είναι να κόβεις 500 εκατομμύρια από την υγεία και να δίνεις 120 στην Aegean.

Εις Aegean των κοροϊδων!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν δεν εχεις καθολου ΜΕΘ, μηδενιζεται η θνησιμότητα σε ΜΕΘ!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χαλαρωση των μετρων θα γινει κλιμακωτα

Πρωτοι θα βγουν από το σπιτι οσοι εχουν δανειο  α’ κατοικιας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γεραπετρίτης: "όσο περισσότερες ΜΕΘ έχουμε, τόσο περισσότεροι θα είναι οι νεκροί, αφού η θνητότητα στις ΜΕΘ είναι 50%"! 

Επειδή βέβαια προσπαθώ να γράφω αλήθειες, αυτό είναι κομμάτι μιας δήλωσής του, όπου σωστά λέει ότι όσες ΜΕΘ και να έχουμε, το θέμα είναι να μη φτάσεις να μπεις στη ΜΕΘ! 

Θεωρώ λοιπόν ότι επρόκειτο για εκφραστικό λάθος, δηλαδή ήθελε να πει πως αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ κι αυτές γέμιζαν, αυτό θα σήμαινε 2.500 νεκρούς έτσι κι αλλιώς κι ότι το ζητούμενο είναι να μη φτάσουμε στην ανάγκη να χρειαστούν ΜΕΘ τόσοι πολλοί άνθρωποι. 

Αυτό το χοντρό εκφραστικό λάθος οφείλεται στο ότι όλοι αυτοί οι "άριστοι" τεχνοκράτες της συμφοράς... σκέπτονται μέσα τους στα αγγλικά ή στα γερμανικά και προσπαθούν να τα μεταφράσουν στα ελληνικά όταν μιλάνε.

Σχολιο.- Καθαρά εκφραστικό είναι αλλά έτσι όπως το είπε καλά να πάθει...

Σχολιο.- Για κάποιον που χρειάζεται επειγόντως ΜΕΘ και δεν υπάρχει διαθέσιμη το ποσοστό επιβίωσης φαντάζομαι ότι είναι πολύ κάτω το 50%

το να πει κάποιος ότι δεν φτιάχνει ΜΕΘ επειδή εκεί η θνητότητα φτάνει στο 50% είναι εντελώς αντιεπιστημονικο....αν δηλαδή είχαμε πλεονασμα ΜΕΘ οι γιατροί θα έβαζαν τους ασθενείς εκεί ελαφρά τη καρδία;Υπάρχουν κριτήρια παντα

σχολιο.- .... οπότε ας πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ σαν τα σκυλιά στ' αμπέλια, να μην τους καταγράφουμε ως "νεκρούς covid" και να πανηγυρίζει ο μπουμπούκος ότι έχουμε λιγότερους νεκρούς απ' το Βέλγιο! ΑΡΙΣΤΕΙΑ, όχι αστεία! Ρε αϊ σιχτίρ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια διδακτικότατη ιστορία. 

Παλιά υπήρχε η Ολυμπιακή Αεροπορία του ιδιώτη Ωνάση, η οποία πήγαινε καλά ως ένα χρονικό σημείο. 

Όταν άρχισε να μην πηγαίνει τόσο καλά, ο ιδιώτης Ωνάσης την ξεφορτώθηκε και την πήρε το κράτος. 

Το κράτος την κράτησε κάμποσα χρόνια και την έκανε ένα απέραντο χαμαιτυπείο διορίζοντας σε αυτήν όλους εκτός από μένα. 

Όταν η κατάσταση της κρατικής Ολυμπιακής Αεροπορίας έφτασε στο απροχώρητο, το κράτος την ξεφορτώθηκε και την έδωσε στον Βγενόπουλο για λίγο και μετά στον ίδιώτη επιχειρηματία Βασιλάκη της AEGEAN. 

Η AEGEAN, πρότυπο της υπεροχής "της ελεύθερης αγοράς" απέναντι "στον κρατισμό" φαινόταν να πηγαίνει καλά ως ένα χρονικό σημείο αλλά μετά άρχισε να μην πηγαίνει καλά κι έτσι το κράτος άρχισε να ρίχνει και να ξαναρίχνει ένα σκασμό λεφτά "για να τη σώσει". Δηλαδή... κατέφυγε "στον κρατισμό".

Εσείς τώρα... συνεχίστε να μαλώνετε για... τις οικονομικές θεωρίες! 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κίνα πρότεινε επίσημα το «σφράγισμα» των ανθρώπων παγκοσμίως με barcode «πιστοποίησης εμβολίου» για τον κορωνοϊό!

Νοεμβρίου 24, 2020

Αλλιώς δεν θα μπορεί κανείς να ταξιδέψει ή να κλείσει εμπορικές συμφωνίες

Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping (η χώρα του οποίου είναι υπεύθυνη για την πανδημία) πρότεινε ξεκάθαρα το χάραγμα κωδικών QR (του γνωστού barcode) σε όλο τον πληθυσμό ώστε, σύμφωνα με τον ίδιο να «βελτιωθεί το εμπόριο και τα ταξίδια» που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνόδου των G20 ο Κινέζος πρόεδρος είπε:

«Την ώρα που προσπαθούμε να ελέγξουμε τον ιό, πρέπει να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και την ομαλή λειτουργία της παγκόσμιας βιομηχανίας και της αλυσίδας προμηθειών», είπε ο Κινέζος πρόεδρος το Σάββατο στην τηλεδιάσκεψη των G20 κάνοντας επίσης λόγο για ανάγκη «μείωσης των δασμών και των εμποδίων στο εμπόριο» και «φιλελευθεροποίησης» του εμπορίου σε κρίσιμα ιατροφαρμακευτικά προϊόντα για να συνεχίσει λέγοντας ότι για να γίνει αυτό πρέπει να δημιουργηθούν οι μηχανισμοί οι οποίοι θα απλοποιήσουν την ροή των προϊόντων και των υπηρεσιών σε εποχή όπου δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό.

Αυτό μπορεί να έρθει στη μορφή των κωδικών QR οι οποίοι θα περιέχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του κάθε ατόμου, είπε ο Xi.

«Η Κίνα έχει προτείνει ένα παγκόσμιο μηχανισμό μιας κοινά αποδεκτής διαδικασίας πιστοποιητικών υγείας βασισμένων σε ελέγχους νουκλεϊκού οξέος και σε μορφή κωδικών QR που θα είναι παγκόσμια αποδεκτή. Ελπίζουμε ότι όλο και πολλές χώρες θα αποδεχτούν το μηχανισμό αυτό».

Ουσιαστικά οι οπαδοί της «νέας εποχής» και της  νέας «μεγάλης επανεκκίνησης» δεν κρύβονται καν πλέον, αλλά το λένε ανοικτά όπως ο Κινέζος πρόεδρος, ένας εκ των βασικών υποστηρικτών της παγκοσμιοποίησης:

Ένα κοινά συμφωνημένο  πιστοποιητικό  υγείας που θα ισχύει σε όλες τις χώρες του κόσμου και που θα είναι σε μορφή barcode για να το φέρει ο καθένας επάνω του, που χωρίς αυτό δεν θα μπορεί ούτε να πραγματοποιήσει εμπορικές συμφωνίες ούτε φυσικά να ταξιδέψει.

Και φυσικά επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο η πρώτη αναφορά για ένα σύστημα παγκόσμιου σφραγίσματος για την υγεία μας πάντα έπεσε -που αλλού- στο Παγκόσμιο Οικονομικό φόρουμ (WEF) όπου προτάθηκε το λεγόμενο ‘CovidPass’ ώστε «να αποκατασταθεί ο τουρισμός και τα ταξίδια τα οποία επλήγησαν από την πανδημία».

Αυτός ειναι ο γνωστός κωδικός που θα τον βρείτε ήδη παντού σε προϊόντα και μέσα στο σπίτι σας..

Φυσικά από το WEF ξεπήδησε και το βιβλίο "Covid-19: Τhe Great Reset" το οποίο εμφανίζεται επάνω στο γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού. 

Όλα είναι αλληλένδετα αλλά το χειρότερο είναι πως  κανείς δεν κρύβεται» πλέον αλλά το λένε ξεκάθαρα:

Επιβολή παγκόσμιου συστήματος ελέγχου για το καλό μας και την υγεία μας.

Και αν νομίζει κάποιος ότι όλα αυτά θα έχουν προσωρινό τάχα χαρακτήρα και μόνο, για όσο διαρκεί ο κορωνοϊός, πλανάται πλάνην οικτράν.

Συνεχείς είναι ειδήσεις ότι ο κορωνοϊός δεν θα φύγει από τη ζωή μας ποτέ ενώ οι επιστήμονες  κάνουν λόγο και για  τρίτο κύμα και «αύριο» ίσως και για τέταρτο.

Όλα αυτά θα είναι σε μόνιμη βάση και θα οδηγήσουν σε ακόμη πιο αυστηρούς και ασφυκτικούς περιορισμούς, προς χάρη της «νέας εποχής» και της «μεγάλης επανεκκίνησης».

Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, (δε θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε) δείτε το εξώφυλλο του Economist για το 2015 το οποίο έβριθε από συμβολισμούς, κρυφούς και όχι. Στο κέντρο ο Κινέζος πρόεδρος και ακριβώς πίσω του ένας αστυνομικός φορώντας…  μάσκα και γάντια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι αλήθεια ότι η γνωστή Παγώνη είπε πως ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος "λαμβάνει τη θεραπεία του Τραμπ";

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ακόμα κι αυτή μπορεί να είπε τέτοιο πράγμα, γι'αυτό ρωτάω πριν σχολιάσω.


Απορώ πραγματικά. Καταλαβαίνετε τι λέτε? αν υπάρχουν φάρμακα για τον Χ ή Ψ "επώνυμο" τότε γιατί τέτοιος σαματάς για τα πολυπόθητα εμβόλια? Και γιατί μόνο στις ΗΠΑ έχουν επενδυθεί 18 δις για εμβόλια και μόνο 2 για φάρμακα? Μήπως τελικά πρέπει να αρχίσετε να σκέπτεστε γιατί γίνεται όοοολο αυτό? ή απλά θα συνεχίσετε ν'ακούτε τους "ειδικούς"? Μάλλον η αλήθεια είναι μακράν πιο "συνωμοσιολογική" από την πιο ακραία θεωρία συνωμοσίας, μιας που οι συνωμότες είναι ότι πιο σκοτεινό έχει βγάλει η ανθρωπότητα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήρεμα Ρωτάμε...

Άρχισε ο Κυριακος Μητσοτακης  να διαβάζει ψεκασμένους συγγραφείς;

Τα παρακάτω αποσπάσματα - σχολιασμοί, περιέχονται στο μπλε βιβλίο που βρίσκεται σε περίοπτη και προφανώς... «τυχαία» θέση πάνω στο γραφείο του.

-Ένα πράγμα που οι συγγραφείς αναφέρουν με απόλυτη σαφήνεια είναι ότι ποτέ ο κόσμος δεν θα επιστρέψει στο φυσιολογικό. Ή ακόμα καλύτερα, δεν θα αφεθούν να επιστρέψει στο φυσιολογικό.

-Όταν δημοσιεύθηκε το «Covid-19: The Great Reset», συνοδεύτηκε από ένα άρθρο που γράφτηκε από τους Schwab και Malleret. Με την ονομασία «Η κληρονομιά του COVID-19: Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κάνετε το Great Reset να λειτουργήσει σωστά», δήλωσαν ξεκάθαρα ότι όχι μόνο πολλά πράγματα αλλάζουν για πάντα, αλλά «τα χειρότερα της πανδημίας δεν έχουν έρθει ακόμη»

-Είναι εκπληκτικό, αλλά οι συγγραφείς προσφέρουν μια λογική βασισμένη σε γεγονότα.

Παραδέχονται ότι ο Covid-19 είναι «μία από τις λιγότερο θανατηφόρες πανδημίες τα τελευταία 2000 χρόνια», και αν δεν κάνουμε κάτι απρόβλεπτο «οι συνέπειες του ιού θα είναι ήπιες σε σύγκριση με προηγούμενες πανδημίες».

Κατά τη στιγμή της έκδοσης του βιβλίου, το 0,006% του παγκόσμιου πληθυσμού αναφέρθηκε ότι πέθανε από Covid-19. Αλλά ακόμη και αυτό το χαμηλό ποσοστό δεν είναι απολύτως ακριβές.

-Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, ο τρόπος υπολογισμού του ποσοστού των θανάτων σήμαινε ότι τα άτομα που είχαν διαγνωστεί με τον ιό και στη συνέχεια υπέκυψαν σε κάποιο ατύχημα εντός 28 ημερών από το τεστ θα έχουν ως αιτία θανάτου τους το Covid-19.

Για να παραθέσω τον καθηγητή Yoon Loke, από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας και τον καθηγητή Carl Heneghan, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης:«Όποιος έχει κάνει τετ COVID και βγήκε θετικό, αλλά αργότερα πέθανε σε μεταγενέστερη ημερομηνία από οποιαδήποτε αιτία θα συμπεριληφθεί στα στοιχεία θανάτου από COVID”.

-Όταν οι Schwab και Malleret μιλούν για το Covid-19 ότι αφήνει το αποτύπωμά του στον κόσμο, η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στο όνομα του Covid-19 έχουν προκαλέσει εκτεταμένη οικονομική καταστροφή και όχι ο ίδιος ο ιός. Αυτή η διάκριση είναι εκείνη που τα συστημικά MME αρνούνται να προβάλουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενδεχομένως μη αναστρέψιμες οι συνέπειες του δεύτερου lockdown στην οικονομία σύμφωνα με τον υπουργό ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη και πάρα πολύ μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων θα κλείσουν οριστικά. Αυτό το φαινόμενο δεν θα έχει καμία υγειονομική συνέπεια σύμφωνα με την λογική της κυβέρνησης. Ούτε αύξηση καρδιαγγειακών νοσημάτων, ούτε αύξηση καταθλιπτικών και αυτοκτονικών φαινομένων, ούτε αύξηση εγκεφαλικών επεισοδίων, ούτε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας, ούτε μεσομακροπρόθεσμη αποδυνάμωση των μονάδων υγείας λόγω έλλειψης πόρων από τη φορολογητέα ύλη.

Τα έχουν υπολογισμένα όλα. Η συνέντευξη στον ALFHA TV δόθηκε τέλος Σεπτεμβρίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάστε να καταλάβετε που πάει όλο αυτό που ζούμε. Κοινοποιήστε το όλοι. Όχι μόνο ως ένδειξη συμπαράστασης,  αλλά κυρίως για να καταγγείλουμε την ολοφάνερη κατάργηση της ελευθερίας της έκφρασης. Το βασικότερο όλων των δικαιωμάτων.....όλα τα άλλα δικαιώματα πηγάζουν από αυτό

«Πριν από λίγο ήρθε στο γραφείο μου εξώδικο από την κομπανία των "Eλληνικών Hoaxes" επειδή, όπως λένε, στην προχθεσινή μου ανάρτηση αναφέρθηκα στην αστική τους εταιρεία με εξυβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Το επίμαχο απόσπασμα ήταν το παρακάτω : "...τα "Eλληνικά Hoaxes" και οι λοιποί fact-checkers του facebook δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα μάτσο απατεώνες που, κάτω από τον μανδύα της δήθεν αντικειμενικότητας και αμεροληψίας, προπαγανδίζουν ξεδιάντροπα τη φιλελεφτ ατζέντα (κορωνο-υστερία, πολιτική ορθότητα, "Refugees Welcome", "Πατρίδα μας η Ευρώπη" κτλ) και φιμώνουν κάθε διαφορετική άποψη. Aυτοί οι αδίστακτοι και επικίνδυνοι hi-tech Ιεροεξεταστές είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της ελευθερίας του λόγου στις μέρες μας."

Τα "Eλληνικά Hoaxes" απαιτούν να τους ζητήσω ταπεινά συγγνώμη και να ανεβάσω επανορθωτικό κείμενο στο προσωπικό μου λογαριασμό στο facebook, διαφορετικά θα προχωρήσουν σε κατάθεση αγωγής. Εντύπωση μου έκανε πως ο δικηγόρος που υπογράφει το εξώδικο είναι ο κ. Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος πλασάρεται ως διαπρύσιος υπερασπιστής της ελευθερίας του λόγου, υπήρξε συνήγορος της Σώτης Τριανταφύλλου και του Χάινς Ρίχτερ στις δίκες που έγιναν με τον αντιρατσιστικό νόμο και θεωρητικά δηλώνει υπέρμαχος της φιλελευθεροποίησης ή και κατάργησης των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που αφορούν την εξύβριση, την δυσφήμιση κοκ (επομένως τα μέχρι τώρα άρθρα του και οι αναρτήσεις του θα μου είναι πολύ χρήσιμες στη δίκη που σκοπεύει να ξεκινήσει εναντίον μου).

Είναι ξεκάθαρο από την ανάρτηση μου πως η κριτική που έκανα στα "Ελληνικά Hoaxes" είναι πολιτική. Τους απέδωσα τον χαρακτηρισμό "απατεώνες" γιατί προσποιούνται κάτι άλλο από αυτό που είναι : προσποιούνται τους αμερόληπτους και αντικειμενικούς fact-checkers όταν στην πραγματικότητα προωθούν μια συγκεκριμένη ιδεολογική ατζέντα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τα θέματα τα οποία επιλέγουν να λογοκρίνουν. Μια ματιά στη σελίδα τους αρκεί. Αυτά δεν τα λέω μόνο εγώ, αλλά σε όλον τον κόσμο έχει ανοίξει μια τεράστια συζήτηση για τα bias των εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης και των fact-checkers τους. Αλλά προφανώς, τα Ελληνικά Hoaxes δεν θέλουν να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση στην Ελλάδα και απειλούν με δικαστήρια. Πιστεύουν ότι έχουν δικαίωμα να κρίνουν τους πάντες αλλά ότι τους ίδιους δεν πρέπει να τους κρίνει κανένας.

Φυσικά, ούτε συγγνώμη θα ζητήσω, ούτε επανορθωτικό κείμενο θα ανεβάσω και εμμένω, μέχρι τελευταίας λέξης, στην αρχική μου ανάρτηση. Μάλιστα, περιμένω με ανυπομονησία το δικαστήριο γιατί έχουμε να πούμε πολλά. Η σημερινή κίνησή τους επιβεβαιώνει πλήρως αυτό που έγραψα τις προάλλες : ότι πρόκειται για τους μεγαλύτερους εχθρούς της ελευθερίας του λόγου στις μέρες μας.

Υ.Γ. Στο εξώδικο, οι επίσημοι λογοκριτές του διαδικτύου γράφουν ότι τους έθιξα την τιμή και την υπόληψη επειδή τους αποκάλεσα "εχθρούς της ελευθερίας του λόγου". Σαν να διαμαρτύρονται οι Χρυσαυγίτες όταν τους αποκαλούν νεοναζί, ένα πράγμα..»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκική επίθεση στην Συρία με ειδικές δυνάμεις και μισθοφόρους ισλαμοφασίστες

23/11/2020

Βομβαρδισμοί βόρεια της Ράκκα

Επίθεση μεγάλης κλίμακος εξαπέλυσε τουρκικός Στρατός νότια της ζώνης στην βόρεια και βορειοανατολική Συρία που είχε καταλάβει το 2019 κατά την μεγάλη επίθεση που κατέληξε να καταλάβει μετά την περιοχή της Αφρίν και μια έκταση που εκτείνονταν μέχρι σχεδόν τα ιρακινά σύνορα.

Τουρκικές ειδικές δυνάμεις και τεθωρακισμένα σε συνεργασία με τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στην βόρεια Συρία και τις τουρκόφιλες ισλαμικές μισθοφορικές μονάδες, πολιόρκησαν και κατέλαβαν την πόλη Ain Issa  Άιν, βόρεια της πόλης, Ράκκα, η οποία έχει επιστρέψει στην συριακή κυριαρχία.

Οι επιθέσεις των UAV συνεχίστηκαν και σήμερα σε περιοχές βόρεια της Ράκκα.

Οι τουρκικές δυνάμεις κατέκαψαν ολόκληρες κατοικημένες περιοχές και προχώρησαν σε στοχευμένες αεροπορικές προσβολές με μαχητικά UAV Bayractar θέσεων του συριακού Στρατού και αντι-τουρκικών συριακών εθνικών οργανώσεων.

Το τελευταίο τρίμηνο οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις διεξήγαγαν συντονισμένες και «επίμονες» επιχειρήσεις βόρεια της Ράκκα, όπως ακριβώς και οι Αζέροι στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ πριν εξαπολύσουν την μείζονα επίθεση.

Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία προσεγγίζει τόσο κοντά στην Ράκκα, η οποία όπως όλα δείχνουν αποτελεί και τον στρατηγικό της στόχο, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πετρελαιοπηγές και πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΣΙΑΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ (1792-1827) 

Τιμή και δόξα στον αθάνατο Σουλιώτη ήρωα, Τούσια Μπότσαρη. Πολέμησε με απαράμιλλη γενναιότητα, στο πλευρό του αθάνατου αδελφού του, Μάρκου, μαζί με όλους τους Σουλιώτες, από τις 7 Δεκεμβρίου του 1820 μέχρι τον Αύγουστο του 1822, εναντίον των Σουλτανικών στρατευμάτων του Πασόμπεη και του Χουρσίτ Πασά στην Ήπειρο, και μετά την συνθηκολόγηση και τον δεύτερο εκπατρισμό τους στην Κέρκυρα,, επέστρεψε μετά από λίγους μήνες στην επαναστατημένη Ελλάδα μαζί με όλους τους Σουλιώτες, και συμμετείχε μαζί τους σε όλες τις κρίσιμες μάχες της Ρούμελης και της Αττικής. Ήταν εκείνος που σήκωσε το νεκρό σώμα του θρυλικού, αδερφού του, Μάρκου, όταν σκοτώθηκε στην αιματηρή νυχτωμαχία του Κεφαλόβρυσου. Η δόξα του Μάρκου, ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδος και συγκίνησε όλους τους λαούς της Ευρώπης. 

Ο Τούσιας Μπότσαρης φημιζόταν ιδιαίτερα για τη ανδρεία του και για το κάλλος του, και τον θαύμαζαν ακόμη και οι Τουρκαλβανοί. Ο ένδοξος θάνατός του στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου, λίγες ώρες μετά την πολύνεκρη μάχη του Ανάλατου, στις 24 Απριλίου του 1827, συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Ο Περραιβός αναφέρει, ότι μετά τη μεγάλη σφαγή του Ελληνικού στρατεύματος , ο Τούσιας Μπότσαρης όταν έφθασε στο γιαλό του Παλαιού Φαλήρου, ιππεύοντας το άλογο ενός Τούρκου ιππέα που είχε σκοτώσει στον δρόμο, «δεν ευχαριστήθη μολοντούτο να βλέπει εαυτόν ασφαλή, τους δε συναγωνιστάς του εκ του όπισθεν κατακερματιζομένους, αλλ’ επιστρέψας ορμά κατά των εχθρών, σώζει πολλούς, εκδικείται εχθρούς. Τέλος συμπλακείς με πολιαρίθμους πεζούς τε και ιππείς, πίπτει ο ήρως κατά γης, δεχθείς ευχαρίστως ως δώρα πολύτιμα και αιώνια τα υπέρ πίστεως και πατρίδος γλυκύτατα τραύματα»

 Ο δε Λάμπρος Κουτσονίκας αναφέρει τα εξής για τον θάνατο του Τούσια Μπότσαρη: «Ο Τούσας φθάσας εις τον αιγιαλόν και μαθών την καταστροφήν τόσων γενναίων συμπατριωτών του, [δεν θέλω, είπεν, ούτε εγώ να ζω] και αναβάς τον ίππον, όν έλαβε πιστολίσας εχθρόν, τον έριξεν κάτω, έτρεξεν εν τω μέσω των εχθρών και έγινεν άφαντος θύων και απολύων.2 1.(Χριστόφ. Περραιβού, Πολεμικά Απομνημονεύματα, Εκδ. Βεργίνα, σελ. 309-310) 2.(Λάμπρου Κουτσονίκα, Γεν. Ιστορ. Ελλ. Επαναστ. Εκδ. Βεργίνα, 2ος τόμ. σελ.212)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το περίεργο θα ήταν να το χρηματοδοτούσαν...

«Ο «Κολοκοτρώνης- ο Γέρος του Μοριά» ενόψει μάλιστα της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση, σκοπεύει να ταξιδέψει ανά τον κόσμο και τα φεστιβάλ ενώ ήδη πολλά σχολεία, κυρίως στην Αυστραλία έχουν δείξει ενδιαφέρον για την προβολή της ταινίας ως εκπαιδευτικό υλικό. Παρά την αξιέπαινη προσπάθεια, ο «Κολοκοτρώνης- ο Γέρος του Μοριά» δυστυχώς δεν έλαβε μέρος στην χρηματοδότηση των 2.800.000 ευρώ από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το οποίο υπάγεται Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στα πλαίσια του προγράμματος « Covid-19 Support».»


O Kολoκοτρώνης απέκτησε animated εκδοχή και ταξιδεύει στον κόσμο

Τρεις Έλληνες δημιουργοί δίνουν την δική τους απάντηση στον κόσμο των υπερηρώων με την animated εκδοχή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Γέρου του Μοριά

 Ο λόγος για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη (1770- 1843), τον επονομαζόμενο και Γέρο του Μοριά, ο οποίος απέκτησε animated εκδοχή και έγινε ταινία μικρού μήκους από τρεις Έλληνες δημιουργούς.

https://www.lavart.gr/o-kolokotronis-apektise-animated-ekdochi-kai-taksidevei-ston-kosmo/?fbclid=IwAR1aE7s7GKEf9xrKUiKcMs6BB3N6-Myzn5kIwxbBwx4LW3gNMY4u3E3CYXw



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χουντα νέου τύπου: Ακόμη και ο εισαγωμενος ισλαμοφασισμος δια της λαθρο-μεταναστευσης, θα εργαλειοποιηθει μαζί με τον ιο, για την επιβολή μόνιμης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να σταματήσει η καραμέλα με το Στάλιν. Aν ζούσε, τους νεοταξιτες θα τους είχε στείλει στα Γκουλάγκ! Ιστορικώς, καρατσεκαρισμενo.

Σχολιο.- Δεν πρόλαβε γιατί τον πρόλαβε ο θάνατος. Ναι αυτόν που έλεγε ότι ο άνθρωπος που δεν έχει σπίτι και δουλειά δεν είναι ελεύθερος άνθρωπος



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε μια κοινωνία τσιπαρισμένων σκλάβων, δεν θέλω να ζήσω ούτε μιά ώρα. Ευτυχώς στην διχασμένη Αμερική, η οπλοφορία είναι νόμιμη..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ν.Φίλης για απεικόνιση του κτιρίου της Βουλής με στρατιωτικά και θρησκευτικά σύμβολα: «Στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας»

22/11/2020 – 14 :35

Για προσβολή της δημοκρατίας κάνει λόγο ο Νίκος Φίλης σε σχόλιό του για την απεικόνιση του κτιρίου της Βουλής με στρατιωτικά και θρησκευτικά σύμβολα.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η «χθεσινή ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Παναγίας, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για την προβολή στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου εικόνων που παραπέμπουν στο διαβόητο "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών"».

Ο Νίκος Φίλης σημειώνει, παράλληλα, ότι πρόκειται για ατόπημα πρώτης γραμμής, πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Φίλη

Η χθεσινή ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Παναγίας, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για την προβολή στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου εικόνων που παραπέμπουν στο διαβόητο "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών". Το κτίριο του βασικού θεσμού της Δημοκρατίας καλύφθηκε από εικόνες πολεμικής κινητοποίησης και από θρησκευτικές απεικονίσεις, κάτι εντελώς ανεπίτρεπτο.

Πρόκειται για ατόπημα πρώτης γραμμής, πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό. Για στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας. Όλοι αντιλαμβάνονται τι σηματοδοτεί η προβολή στην κεντρική όψη του Κοινοβουλίου στρατιωτικών ασκήσεων. Λίγες μέρες μάλιστα μετά την απόπειρα της κυβέρνησης να εμποδίσει με τη βία και να αμαυρώσει τον συμβολικό, λόγω συνθηκών, εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Φαίνεται ότι ο υπό τον κ. Μητσοτάκη συνασπισμός Δεξιάς, "σοβαρής" Ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερου Κέντρου, αγωνιά για το μέλλον του, μετά την πανθομολογούμενη αποτυχία του να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή του όλο το τελευταίο διάστημα να αναβαπτίζεται στα βρώμικα νερά του μιλιταρισμού, του σκοταδισμού, του αυταρχισμού και της εμφυλιοπολεμικής εθνικοφροσύνης.

Είναι, άραγε, τόσο σημαντικά τα οφέλη που προσδοκά η ΝΔ από τα "ορφανά" υπολείμματα της Χρυσής Αυγής, ώστε, να εγκαταλείπει τις φιλελεύθερες κεντροδεξιές ιδρυτικές της αρχές; Το άμεσο μέλλον θα δείξει. Πάντως, όσον αφορά στο παρόν, τόσο "φιλελευθερισμό" είχαμε να δούμε από τη χούντα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Δανία, η πολιτική παρέα αποφάσισε να περάσει νόμο για υποχρεωτικό εμβολιασμό! Εννέα συνεχόμενες ημέρες όλος ο λαός στο πόδι! Αναγκάστηκαν και το απέσυραν! Είδατε τίποτα Στα κανάλια;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λακωνία: Ανήλικοι στο τμήμα επειδή έπαιζαν μπάλα - Τα κατήγγειλε συγχωριανός

Στο τμήμα οδηγήθηκαν μερικά παιδιά από το χωριό Παρόρι στη Λακωνία, έπειτα από καταγγελία συγχωριανού, επειδή έπαιζαν ποδόσφαιρο παρά το lockdown.

24 Νοεμβρίου 2020 17:29

Τον "μπελά" τους βρήκαν τα παιδιά του χωριού Παρόρι του Δήμου Μυστρά στη Λακωνία, όταν αποφάσισαν να πάνε με τα ποδήλατά τους στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου για να παίξουν μπάλα, παρά το lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικος του χωριού ειδοποίησε το αστυνομικό τμήμα για να τα καταγγείλει, κάνοντας λόγο για συνωστισμό και παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του ιού.

Οι ανήλικοι ηλικίας 12 ως 15 χρόνων οδηγήθηκαν με τα ποδήλατά τους στο τμήμα Σπάρτης, που απέχει πέντε χιλιόμετρα από το γήπεδο, καταγράφηκαν τα στοιχεία τους και ειδοποιήθηκαν οι γονείς τους στους οποίους έγιναν συστάσεις και υπέγραψαν για να παραλάβουν τα παιδιά, με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης.

Όπως αναφερει η ειδηση

«Ξινή» βγήκε σε μια παρέα παιδιών σε περιοχή της Λακωνίας, η ιδέα να σπάσουν την «κατάθλιψη» της καραντίνας παίζοντας λίγη μπάλα στο γήπεδο του χωριού τους.

Και αυτό καθώς τα κατήγγειλε ένας συγχωριανός τους που όπως φαίνεται τρέμει τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, μια παρέα παιδιών του χωριού Παρόρι του Δήμου Μυστρά στη Λακωνία, πήγαν με τα ποδήλατά τους να παίξουν μπάλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της κοινότητας.

Ο κάτοικος του χωριού, που ο πληθυσμός του μετά βίας ξεπερνάει τα 300 άτομα, δεν δίστασε να ειδοποιήσει το αστυνομικό τμήμα Σπάρτης και να υποβάλλει καταγγελία για συνωστισμό και παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του ιού!

Έτσι, το απόγευμα της Κυριακής έφτασαν στο χωριό οι αστυνομικοί.

Οι ανήλικοι ηλικίας 12 ως 15 χρόνων οδηγήθηκαν με τα… ποδήλατά τους στο τμήμα Σπάρτης, που απέχει πέντε χιλιόμετρα, καταγράφηκαν τα στοιχεία τους και ειδοποιήθηκαν οι γονείς τους στους οποίους έγιναν συστάσεις και υπέγραψαν για να παραλάβουν τα παιδιά, με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Ανηλίκων Σπάρτης, αλλά δεν έγινε γνωστό αν επιβλήθηκαν πρόστιμα στους πιτσιρικάδες.

Σχολιο.- Φετος ειναι η χαρα του ρουφιανου...

Ξεκινησε με την απαγορευση του καπνισματος στους κλειστους χωρους, και συνεχιζει με τον κορονοιο

Σχολιο.- Ενώ αν ήταν να σηκώσει το κουλο του να πάρει την αστυνομία για καμιά κακοποίηση παιδιού η για η για ενδοοικογενειακή βία...ούτε που θα το έκανε.....κάτι τέτοιοι υπάρχουν πολλοί...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2 δις εμβόλια θα διαθέσει λέει η Unicef στους φτωχούς. ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΟΜΩΣ για το ΠΟΙΟΙ ΦΤΩΧΟΠΟΙΟΥΝ τους Λαούς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Φαήλος ανέφερε, η Εισαγγελία διέταξε, η Ασφάλεια θα ερευνήσει: Σοβαρότης μηδέν…

Αναφορά έκανε στον Εισαγγελέα ο Φαήλος Κρανιδιώτης για τους Τσίπρα, Κουτσούμπα και Βαρουφάκη.

24 Νοεμβρίου 2020 07:07

Ο Δήμαρχος κάνει εγκαίνια στην πλατεία Ομονοίας. Μαζεύεται πλήθος χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Η εκδήλωση είχε υπόβαθρο μόνο προπαγανδιστικό και ψηφοθηρικό. Ο εισαγγελέας δεν παρενέβη.

Στον Πειραιά γίνονται τα εγκαίνια ενός ανδριάντα. Οι φωτογραφίες δείχνουν πλήθος να συνωστίζεται χωρίς κανένα μέτρο. Μεταξύ τους υπουργοί, βουλευτές και λοιποί επώνυμοι. Ο εισαγγελέας δεν παρενέβη.

Στην Υπηρεσία Ασύλου του αρμόδιου υπουργείου μαζεύεται κάθε βδομάδα πλήθος ανθρώπων. Κανένα μέτρο δεν τηρείται. Ο εισαγγελέας δεν παρεμβαίνει.

Στη Θεσσαλονίκη πλήθος μαζεύεται στον εορτάζοντα ναό. Πλήθος και οι αρχιερείς. Χωρίς μάσκα. Λίγες μέρες μετά, τα κρούσματα στην πόλη εκτοξεύονται, οι ΜΕΘ γεμίζουν. Ο εισαγγελέας δεν παρενέβη.

Ένας βουλευτής οργανώνει ψηφοθηρικές συναντήσεις σε καφενείο. Ο εισαγγελέας δεν παρενέβη.

Ο πρωθυπουργός σε μια περιοδεία του συναντάται με τον τοπικό Μητροπολίτη. Ο πρωθυπουργός φοράει κανονικά τη μάσκα του, ο Μητροπολίτης όχι. Ο εισαγγελέας δεν παρενέβη.

Στην Αρχιεπισκοπή οργανώνεται γεύμα με συμμετοχή πλήθους Μητροπολιτών. Τις επόμενες ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Ο εισαγγελέας δεν παρενέβη.

Γιατί δεν παρενέβη-και σωστά- ο εισαγγελέας σε όλες αυτές τις περιπτώσεις; Διότι δεν είχαν σχέση με τη λέξη «Πολυτεχνείο», για την οποία βγάζει σπυριά ο πολιτικός γίγαντας Φαήλος Κρανιδιώτης. Και ως αρχηγός της «Νέας Δεξιάς» που είναι (τι νέα, δηλαδή, παλαιοτάτη-και η χειρότερη-δεξιάρα είναι…), έκανε μια αναφορά, επειδή τρεις πολιτικοί αρχηγοί παραβίασαν-λέει ο Φαήλος- τα μέτρα για την πανδημία και κάλεσαν-λέει, πάλι, ο πολιτικός ηγέτης Φαήλος- σε ανυπακοή.

Τι να κάνει κι ο εισαγγελέας; Εδωσε παραγγελία να γίνει έρευνα. Ποιος θα την κάνει; Η Κρατική Ασφάλεια. Τι θα ερευνήσουν οι δυστυχείς αξιωματικοί της; Αν ο Τσίπρας, ο Κουτσούμπας και ο Βαρουφάκης παρανόμησαν. Μα, θέλει και ρώτημα; Βεβαίως και παρανόμησαν. Εσπασαν τον χρυσοχοίδειο τσαμπουκά. Και δεν ρώτησαν προηγουμένως τον συνάδελφό τους (εν ηγεσία, αρχηγός κι αυτός είναι ντε!) Φαήλο. Σιγά που θα το άφηνε έτσι (ο Φαήλος). Εχει κι αυτός ψηφοθηρικές ανάγκες, κοτζάμ κόμμα έχει. Πάρτε μια αναφορά για να μάθετε.

Λοιπόν, Τσίπρας και Βαρουφάκης ψιλά πράγματα, βλέπω να τη γλιτώνουν με κάνα πταίσμα ή πλημμέλημα. Μάλλον θα τη σκαπουλάρουν με ένα τρακοσαράκι. Ο Κουτσούμπας, μαζί με τους Κνίτες και τους Παμίτες του, κακούργημα. Για να μάθουν να αγνοούν τον Φαήλο, που θυμάται πως «έπεσε ο Γράμμος» στον Εμφύλιο (τόσο μεγάλη ιστορική μνήμη διαθέτει).

Όλα αυτά θα ήταν πολύ σοβαρά αν δεν απέπνεαν ολίγη γελοιότητα. Ο κομμουνιστοφάγος Φαήλος αναφέρει, ο τυπικότατος εισαγγελέας διατάσσει έρευνα, πλάκα θα έχει ο της κρατικής ασφαλείας να στείλει εις τον Αλέξιον Τσίπραν, τον Δημήτριον Κουτσούμπαν και τον Ιωάννην Βαρουφάκην «κλήσιν προς κατάθεσιν»!

Γίνονται αυτά; Φυσικά, δεν γίνονται και δεν θα γίνουν. Απλώς ο εισαγγελέας θα στείλει την υπόθεση στον Τασούλα της Βουλής και αυτός θα αναλάβει τα περαιτέρω, που ελπίζουμε να (φροντίσει να είναι) είναι λιγότερο γελοία.

Και ας κλείσουμε κάπως σοβαρότερα. Με τον Μοντεσκιέ (αν τον έχουν ακουστά όλοι αυτοί), που είχε πει: «Δεν μπορεί κάτι να είναι απαραίτητα σωστό επειδή είναι νόμος».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη-κορονοϊός: Νεαροί που έπαιζαν μπάλα σε γήπεδο χτύπησαν αστυνομικούς που πήγαν να τους συλλάβουν

Με ύβρεις και χειρονομίες απάντησαν νεαροί όταν κλήθηκαν για έλεγχο από την αστυνομία. Όταν δε οι αστυνομικοί επιχείρησαν όχι απλώς να γράψουν πρόστιμο αλλά να τους συλλάβουν, τότε δέχτηκαν σωματική επίθεση.

24 Νοεμβρίου 2020 18:47

Επεισόδιο μεταξύ νεαρών που έπαιζαν μπάλα σε γήπεδο και αστυνομικών που πήγαν να τους ελέγξουν σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή της Ευαγγελίστριας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το πλήρωμα του περιπολικού ζήτησε από τους νεαρούς να αποχωρήσουν, εκείνοι απάντησαν με ύβρεις και χειρονομίες.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν τον έναν από τους νεαρούς για να το βεβαιώσουν πρόστιμο παράβασης των μέτρων περί COVID. Εκείνος αρνήθηκε να τους ακολουθήσει. Οι αστυνομικοί τον πλησίασαν και δέχτηκαν μαζική επίθεση από τους νεαρούς.

Πρόλαβαν και ειδοποίησαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης. Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Προσήχθησαν τέσσερις από τους νεαρούς που συμμετείχαν στο επεισόδιο. Ένας αστυνομικός της ομάδας Ζ τραυματίστηκε ελαφρά καθώς καταδίωκε μια μηχανή με δυο από τους προσαχθέντες, γλίστρησε με τη μηχανή και έπεσε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι οι βουλευτές - γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ, εθελοντικά στο ΕΣΥ

Δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρονται εθελοντικά σε βοήθεια του ΕΣΥ όπως ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

24 Νοεμβρίου 2020 14:21

Με επιστολή της στον Υπουργό Υγείας, η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενημέρωσε ότι το σύνολο των Βουλευτών – Ιατρών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, "με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά εν μέσω της πανδημίας", προτίθενται να υποστηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά τον σχεδιασμό του Υπουργείου για τον κορονοϊό.

Ακολουθεί η επιστολή της Όλγας Γεροβασίλη προς τον Βασίλη Κικίλια:

"Κύριε Υπουργέ,

Σας ενημερώνω ότι με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά από την έξαρση της επιδημίας και με δεδομένες τις ανάγκες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι Βουλευτές-Ιατροί του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προτίθενται να υποστηρίξουν το σύστημα υγείας, εν μέσω των εκτάκτων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα.

Προφανώς, η αποτελεσματικότητα της συνεισφοράς των Βουλευτών μας στο σύστημα εναπόκειται στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, με βάση τις ανάγκες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και την ειδικότητα των Ιατρών.

Σας παραθέτω τα ονόματα και τις ειδικότητες των Βουλευτών-Ιατρών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

• Γεροβασίλη Όλγα, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια

• Ηγουμενίδης Νικόλαος, Ιατρός Καρδιολόγος

• Μάρκου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας

• Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ιατρός Ρευματολόγος

• Μουζάλας Ιωάννης, Ιατρός Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας

• Ξανθός Ανδρέας, Ιατρός Μικροβιολόγος

• Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Παθολόγος

• Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Δερματολόγος

• Πολάκης Παύλος, Ιατρός Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος

• Τζούφη Μερόπη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Παιδονευρολογίας

Με εκτίμηση,

Η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Γεροβασίλη Όλγα".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο επισήμανε επίσημα την ένθερμη αντι-Παλαιστινιακή κυβέρνηση Τραμπ στον πόλεμο του ακροδεξιού καθεστώτος του Ισραήλ ενάντια στο κίνημα BDS για τα παλαιστινιακά δικαιώματα.

Αυτή είναι μια επίθεση όχι μόνο στο κίνημά μας, αλλά και στην ελευθερία έκφρασης!

Χωρίς καμία αίσθηση ειρωνείας, ο Τραμπ και ο Πομπέο, που ενθαρρύνονται από το απαρτχάιντ Ισραήλ, λεηλατούν το μη βίαιο, αντιρατσιστικό κίνημα BDS ως «αντισημιτικό» ενώ εμβαθύνουν τις συμμαχίες τους με τα παγκόσμια ακροδεξιά και δεσποτικά καθεστώτα παγκοσμίως που είναι βαθιά αντι-εβραϊκά, και αντι-Παλαιστινιακός.

Αν μη τι άλλο, αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα σημάδι της απελπισίας του Ισραήλ. Έχει αφιερώσει ένα πλήρες κυβερνητικό υπουργείο με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε ετήσιους προϋπολογισμούς για την καταπολέμηση του BDS. Έχει εξασφαλίσει τη μαζική χρηματοδότηση του Trump και την ασπίδα του από τη διεθνή λογοδοσία. Ωστόσο, χάρη στην υποστήριξή σας, το απαρτχάιντ Ισραήλ απέτυχε εντελώς να εμποδίσει τη σταθερή ανάπτυξη και τον αντίκτυπο του BDS.

Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας τώρα περισσότερο από ποτέ για να υπερασπιστούμε τα παλαιστινιακά δικαιώματα και τη συλλογική ελευθερία μας έκφρασης.

Μεταξύ πολλών άλλων δεικτών του αντίκτυπου του BDS και της αυξανόμενης απογοήτευσης με το σκληρό απαρτχάιντ του Ισραήλ, περίπου το 22% των Εβραίων Αμερικανών κάτω των 40 ετών, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, υποστηρίζουν τώρα ένα πλήρες μποϊκοτάζ του Ισραήλ.

Το BDS απέρριψε με συνέπεια και κατηγορηματικά όλες τις μορφές ρατσισμού, συμπεριλαμβανομένου του αντι-εβραϊκού ρατσισμού, ως ζήτημα αρχής. Είμαστε μέρος των παγκόσμιων αντιρατσιστικών, διατομεακών αγώνων για αυτόχθονες, φυλετικές, κλιματικές, φύλο, κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη.

Βοηθήστε μας να πολεμήσουμε μαζί ενάντια σε όλες τις μορφές καταπιεστών και της παγκόσμιας ακροδεξιάς, που ενδυναμώνεται από τη ρατσιστική συμμαχία Trump-Netanyahu.

Όπως είπε η Διεθνής Αμνηστία, είναι αρκετά «υποκριτικό και απατηλό» για την κυβέρνηση Τραμπ να επιτεθεί στο BDS, «μια μορφή μη βίαιης υπεράσπισης και ελεύθερης έκφρασης», ενώ ενθαρρύνει τους «νεοναζί, τους λευκούς υπερασπιστές και άλλες ομάδες που υποστηρίζουν βία και διακρίσεις », συμπεριλαμβανομένων ενάντια σε Εβραίους Αμερικανούς.

Το κίνημα BDS για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ισότητα των Παλαιστινίων θα συνεχίσει να στέκεται με όλους εκείνους που αγωνίζονται για έναν πιο αξιοπρεπή, δίκαιο και όμορφο κόσμο. Μαζί σας, εκατομμύρια διεθνείς υποστηρικτές μας, θα αντισταθούμε στις προσπάθειες του Ισραήλ, του Τραμπ και του Πομπέο, των πομπώδων και απελπισμένων προσπαθειών να μας εκφοβίσουν και να μας εκφοβίσουν για να αποδεχθούμε το ισραηλινό απαρτχάιντ και την αποικιοκρατία αποίκων ως μοίρα.

Η υποστήριξή σας για το κίνημα BDS μάς βοηθά να αντιμετωπίσουμε τον εκφοβισμό και να επιμείνουμε σε τίποτα λιγότερο από τα δικαιώματα των ανθρώπων μας.

 

Σε αλληλεγγύη,

Κίνηση BDS

 

Το μη βίαιο κίνημα BDS για ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα υποστηρίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία στην παλαιστινιακή κοινωνία. Το BDS απορρίπτει όλες τις μορφές ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο βαγόνι ενός τρένου τυχαίνει να κάθονται από τη μια μεριά ένας Έλληνας και ένας Γερμανός και από την άλλη μια γριά 80 χρόνων και μια πολύ όμορφη εικοσάχρονη κοπέλα.

Όλα αυτά τα άτομα δεν είχαν καμιά σχέση μεταξύ τους.

Απλώς έτυχε να βρεθούν μαζί.

Όλη την ώρα o Έλληνας και ο Γερμανός έτρωγαν την κοπέλα με τα μάτια τους, αλλά δεν τολμούσαν να κάνουν κάτι λόγω της γριάς.

Σε κάποια στιγμή το τρένο μπαίνει σε ένα τούνελ και τότε μέσα στο βαθύ σκοτάδι: ΣΠΛΑΤΣΣ !!!!! 

ακούγεται o ήχος μιας σφαλιάρας…

Σκέφτεται λοιπόν o Έλληνας:

Ο άτιμος ο Γερμανός βρήκε την ευκαιρία τώρα με το σκοτάδι, έβαλε χέρι στη μικρή, και αυτή του έριξε σφαλιάρα!

Σκέφτεται ο Γερμανός:

Το καθίκι o Eλληνας έβαλε χέρι στη μικρή …κι έφαγα ΕΓΩ τη σφαλιάρα!!

Σκέφτεται η κοπέλα:

Κάποιος από αυτούς πήγε να μου βάλει χέρι, το έβαλε κατά λάθος στη ΓΡΙΑ και η γριά του έριξε σφαλιάρα!!!

Σκέφτεται και η γριά :

Κουφάλα Γερμανέ …

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑ !!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πακιστανοί μαφιόζοι μετά το αιματοκύλισμα στα Καμίνια σχεδίαζαν «πάρτι» με βιασμό ανηλίκου

24-11-2020 | 11:27πμ

Ξεπερνάει τα όρια της φρίκης η αποκάλυψη ότι οι Πακιστανοί μαχαιροβγάλτες των Καμινίων, οι οποίοι σκότωσαν βάναυσα έναν 29χρονο ομοεθνή τους και τραυμάτισαν σοβαρά άλλους δύο το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, λίγες ώρες μετά την αποτρόπαιη πράξη τους απήγαγαν έναν 15χρονο από την Ομόνοια και τον μετέφεραν σε ισόγειο διαμέρισμα στο Περιστέρι για να τον βιάσουν!

Οι ίδιες μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι έκαναν και πάρτι με δύο μπουκάλια special ουίσκι, πιθανότατα για να γιορτάσουν την απόδραση που ετοίμαζαν στην Τουρκία! Σύμφωνα με όσα ανατριχιαστικά κατέθεσε το ανήλικο αγόρι από το Ιράκ στους παιδοψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ., οι τρεις Πακιστανοί (που μαζί με άλλους εισέβαλαν σε διαμέρισμα δεύτερου ορόφου στα Καμίνια και ξυλοκόπησαν άγρια δύο ομοεθνείς τους, ενώ έσφαξαν έναν τρίτο για να στείλουν «μήνυμα» σε αντίπαλες συμμορίες) τον οδήγησαν αρχικά στο ισόγειο διαμέρισμα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λυσία και Λειβαδά, όπου συνελήφθησαν.

Εν συνέχεια, αφού του πήραν το κινητό και λίγα ευρώ που είχε πάνω του, του είπαν ότι πρέπει να συνουσιαστεί μαζί τους! Τον απείλησαν μάλιστα ότι θα τον σκότωναν σε περίπτωση που μάθαιναν ότι μίλησε σε κάποιον για ό,τι θα του έκαναν! Το κουβάρι της ανατριχιαστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται λίγο μετά τις 9 προχθές το βράδυ, όταν οι πάνοπλοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Πειραιά εισέβαλαν στο ισόγειο διαμέρισμα στο Περιστέρι όπου είχαν καταφύγει οι σφαγείς των Καμινίων μετά τη δολοφονία του άτυχου 29χρονου.

Κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής εφόδου οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε συνολικά οκτώ άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια του Πειραιά. Ανάμεσά τους ήταν και ο 15χρονος από το Ιράκ, ο οποίος περιέγραψε σε κατάσταση σοκ το χρονικό της φρίκης στο διαμέρισμα του Περιστερίου, λέγοντας ότι λίγα λεπτά πριν από την εισβολή των αστυνομικών οι δύο από τους τρεις απαγωγείς του, ηλικίας 15, 19 και 21 χρόνων, είχαν επιχειρήσει να τον βιάσουν! Όμως, όπως πρόσθεσε, δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διεστραμμένη σεξουαλική επίθεση, καθώς προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Στη βόρεια Ελλάδα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις μαχαιροβγάλτες, που αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους, σχεδίαζαν να διαφύγουν μαζί με τους συνεργούς τους στη βόρεια Ελλάδα και από εκεί θα ταξίδευαν στην Τουρκία για να σβήσουν τα ίχνη τους. Μάλιστα, ήταν τόσο σίγουροι ότι θα ξεγλιστρήσουν, που είχαν αγοράσει δύο μπουκάλια special ουίσκι και έκαναν πάρτι! Στο μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των ανδρών της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Πειραιά για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο μεγάλων αφεντικών τα οποία κινούν τα νήματα στις πακιστανικές συμμορίες του κέντρου της Αθήνας και στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και ναρκωτικών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο κάλυψης της κρατικής καταστολής

Το Σάββατο οργανώθηκαν νέες διαδηλώσεις από διάφορες οργανώσεις ενάντια στο νόμο, σε Παρίσι, Μασσαλία, Λιλ, Μονπελιέ, Ρεν, Σεντ Ετιέν, με συνθήματα όπως «θα κατεβάσουμε τα κινητά μας όταν κατεβάσετε τα όπλα».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΙΘΙΟΠΙΑ

Σφοδρές συγκρούσεις στην Τιγκράι

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.--

Το «φιτίλι» ευρύτερης ανάφλεξης μπορούν να πυροδοτήσουν σφοδρές συγκρούσεις που ξέσπασαν πριν από δύο βδομάδες στη βόρεια περιφέρεια της Αιθιοπίας, Τιγκράι, ανάμεσα στον αιθιοπικό στρατό και τους ενόπλους φασιστες συμμοριτες αληταραδες του «Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου Τιγκράι» (TPLF) που ζητούν να συνεχισουν να πλιατσικολογουν και να σκοτωνουν ασυστολα.

Μέσα στο τελευταίο 15ήμερο έχασαν τη ζωή τους πολλές εκατοντάδες άτομα (ανάμεσά τους πολλοί άμαχοι) και ξεσπιτώθηκαν πάνω από 40.000 άλλοι, από τους συμμοριτες αληταραδες του TPLF, που αναζήτησαν καταφύγιο στο γειτονικό Σουδάν. Την Κυριακή, ο Αιθίοπας πρωθυπουργός Αμπιι Αχμεντ έδωσε νέο τελεσίγραφο 72 ωρών σε ηγετικά αληταραδικα στελέχη των χαφιεδων των αμεριικανων του TPLF, δείχνοντας αποφασισμένος να κλιμακώσει και άλλο τις σφοδρές επιθέσεις του αιθιοπικού στρατού στη βόρεια περιφέρεια της χώρας.

Η Κάθριν Σόζι, συντονίστρια του ΟΗΕ για την Αιθιοπία, εξέφρασε την ελπίδα να διασφαλιστεί η προστασία των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις καθώς και η προστασία των περισσότερων από 525.000 αμάχων που ζουν στην πόλη Μέκελε, που οι φασιστες αληαταραδες του TPLF εχουν ονομασει «πρωτευουσα» τους.

Το ίδιο διάστημα οι ένοπλοι αληταραδες της συμμοριας TPLF έχουν εκτοξεύσει ρουκέτες και στην παρακείμενη επαρχία Αμχάρα, αλλά και στη γειτονική Ερυθραία. Παράλληλα, αιθιοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν χτες ότι οι δυνάμεις συμμοριτων των αληταραδων του TPLF κατέστρεψαν ένα αεροδρόμιο στην αρχαία πόλη Αξούμ, που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών καθώς περιλαμβάνεται στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Έλα μουνί στον τόπο σου»!

4 Μάρτη 2019: "Συνδιαχείριση με την Τουρκία ζητά ο Κοτζιάς: Να μην είμαστε μοναχοφάηδες.

Ο Ν. Κοτζιάς στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών υποστήριξε ότι δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες αλλά να έχει και η Τουρκία έσοδα από τον ενεργειακό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου..."!

23 Νοέμβρη 2020: "Ο Κοτζιάς ανακοίνωσε πατριωτικό κόμμα ενάντια στη συρρίκνωση της Ελλάδας και του Ελληνισμού"!

.. χωρίς να ντρέπεται!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχει άδικο;

Panos Kammenos

@PanosKammenos

Πόσο Χριστιανικό είναι άραγε να έρχεται ειδική θεραπεία για τον 90 ετών και πριν μια εβδομάδα να έφυγαν 27 χρόνος από τις Σέρρες και νέος πατέρας ο DJ που δεν είχαν πρόσβαση στην ειδική θεραπεία να εξηγήσουν στους γονείς και στα παιδιά των νεκρών...

ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιός είναι ο Σουλεϊμάν Ματζήρ και ποιόν ρόλο παίζει στο Διδυμότειχο...

Η Διαχειριστική Διδυμοτείχου λειτουργεί και ενοχλεί Τουρκία και τουρκόψυχους

Το ποιός είναι ο Σουλεϊμάν Ματζήρ και ποιόν ρόλο παίζει στο Διδυμότειχο δεν είναι εύκολο να το πούμε, αν και πολύ καλά το γνωρίζουμε, καθότι ο νόμος περί... Τύπου μας δεσμεύει. Ας πούμε όμως ευγενικά, πως η δραστηριοποίησή του στα κοινά συνάδει με τη λογική του προξενικού μηχανισμού στον βόρειο Έβρο: υπονομεύεται η λειτουργία της Ελληνικής Πολιτείας και των νομίμων θεσμών της, ενώ οι ντόπιοι μουσουλμάνοι «βαφτίζονται» Τούρκοι (όπως γίνεται αλλού και με τους Πομάκους). Επίσης η ίδια φιλοσοφία και μεθοδολογία εξάγεται όχι μόνο προς τον νότιο Έβρο αλλά και εκτός Θράκης, όπως για παράδειγμα στην κεντρική Μακεδονία, στην Ημαθία, όπου ο Ματζήρ επεκτείνει τις «δραστηριότητές» του.

Η οικογένεια του Ματζήρ έχει ιδρύσει από το 2008, κατά τα λεγόμενά του, το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Έβρου, προκειμένου –λέει- να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ομοφύλων και ομοθρήσκων του. Θα είχε πράγματι ενδιαφέρον να μαθαίναμε κάποιες δράσεις του συλλόγου μετά από 12 χρόνια ύπαρξης, ώστε να εκτιμήσουμε κατά πόσον εξυπηρετεί όντως τους σκοπούς που αναφέρει το καταστατικό του. Ας πούμε, θυμάμαι το εορταστικό δείπνο (ιφτάρ) που διοργάνωσε το 2016 καλώντας τον Τούρκο Γενικό Πρόξενο Κομοτηνής Ακιντζί με την κομπανία του, αλλά και με Τούρκους αξιωματούχους από την Αδριανούπολη. Θυμόμαστε το χάτιμ και το σουνέτ που διοργάνωσε το 2018 καλώντας τον Τούρκο υποπρόξενο Ιμπραήμ Σακλί. Άραγε, μιλά το καταστατικό του συλλόγου του για ανάπτυξη σχέσεων με διπλωμάτες ξένης, εχθρικής χώρας; Αυτό που βγαίνει, όμως, εσχάτως προς τα έξω είναι μία επίθεση κατά της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Διδυμοτείχου (ΔΕΜΠΔ) με απανωτές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο κύριος Ματζήρ εγκαλεί τη νέα διοίκηση της ΔΕΜΠΔ για απίθανα πράγματα. Την εγκαλεί για μια περίφραξη που ζήτησε η ΔΕΜΠΔ προ δεκαετίας από τον Δήμο Διδυμοτείχου και κείνος την υλοποίησε με κόστος 45.000 ευρώ (σύμφωνα με το Ματζήρ). Όμως το έργο το έκανε ο Δήμος και καμία εμπλοκή δεν είχε η ΔΕΜΠΔ ούτε με το κατασκευαστικό ούτε με το οικονομικό κομμάτι, άρα αν υπάρχει κάτι ύποπτο αυτό αφορά μονάχα το Δήμο. Χώρια που ο νυν πρόεδρος ανέλαβε μόλις προ τριετίας και δεν προκύπτει καμία ανάμιξή του σε πεπραγμένα άλλων. Επίσης, στις αναρτήσεις του ο ίδιος ο Ματζήρ είχε γράψει για «μεγάλο φαγοπότι» προ τριετίας και για έλλειμμα 164.113,60 ευρώ κατά την παράδοση – παραλαβή της ΔΕΜΠΔ, ενώ το ποσό αυτό αναφερόταν στην παράδοση της Μουφτείας Διδυμοτείχου από το Δαμάτογλου. Αλλά και προ ημερών (19-11-2020) ανέβασε νέες προσβολές κατά της ΔΕΜΠΔ με αφορμή έναν απλήρωτο λογαριασμό ΔΕΗ από μειονοτικό σχολείο στην Πολιά Διδυμοτείχου. Κι εδώ παριστάνει ότι δεν γνωρίζει ότι η Πολιά δεν ανήκει στην δικαιοδοσία της ΔΕΜΠΔ, αλλά έχει δική της ξεχωριστή Βακουφική Επιτροπή! Μάλιστα δεν λέει ότι το σχολείο που έχει αναστείλει από χρόνια τη λειτουργία του δεν διέκοψε (κακώς!) την σύνδεση και έτσι έπαιρνε από εκεί ρεύμα το διπλανό τέμενος, που είναι επίσης άσχετο με την ΔΕΜΠΔ.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, εδώ; Ποιά μύγα τσίμπησε τον Σουλεϊμάν Ματζήρ (στη φωτογραφία με τον Τούρκο Πρόξενο) και άρχισε τέτοιο παραλήρημα και τέτοιο πόλεμο κατά της τοπικής Διαχειριστικής και του νυν προέδρου της, Ιρφάν Μολλά, ενώ ποτέ πριν δεν είχε ασχοληθεί; Είναι προφανές ότι με τον νέο της πρόεδρο η ΔΕΜΠΔ άρχισε να παράγει έργο, να λειτουργεί προς όφελος των μουσουλμάνων στα πλαίσια της νομιμότητας και της διαφάνειας που επιβάλλει η Ελληνική Πολιτεία και αυτό δεν είναι κάτι που αρέσει στην Τουρκία. Οι διεφθαρμένοι και οι άχρηστοι που έχουν κατά καιρούς βρεθεί σε θέσεις αναγνωρισμένων μειονοτικών θεσμών ήταν ανέκαθεν ό,τι χρησιμότερο για την υπονόμευση του κύρους και της κυριαρχίας του Ελληνικού Κράτους στη Θράκη. Κι όπως αυτήν την «αχρηστία» και τη «διαφθορά» την ενίσχυε ο προξενικός μηχανισμός με διάφορους τρόπους, έτσι και πολεμάει αναλόγως την εντιμότητα και την επάρκεια ανθρώπων σαν τον Ιρφάν Μολλά.

Κι ένα τελευταίο: για να μπορείς να εγκαλείς άλλους σε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και διαφάνειας πρέπει και συ ο ίδιος να είσαι καθαρός. Είμαστε βέβαιοι λοιπόν ότι τα χρήματα που επένδυσε ο Ματζίρ για να στήσει το γραφείο κηδειών του (γραφεία, αυτοκίνητα κτλ) αλλά και τον σύλλογό του τα έχει δικαιολογήσει σε κάθε αρμόδια υπηρεσία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός ο μαλάκας ο Γεραπετρίτης ήταν ΚΑΙ ο πρώτο-σύμβουλος του ΓΑΠ  λακέδες!

Στην κυβέρνηση του αμερικανοτσολιά Γιώργου Παπανδρέου χρημάτισε Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης και σήμερα υπουργός του Κούλη!

Αυτά τα τσογλάνια... οι ΤΙΠΟΤΑ... πάντα επιβιώνουν και γαμάνε το λαό!

Γεραπετρίτης : Αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους νεκρούς



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ! ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ «ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ» της Χαρούλας Αλεξίου στα πρόστιμα και τις απαγορεύσεις...

Η μεγάλη ερμηνεύτρια  Χάρις Αλεξίου σχολίασε και «τρολάρισε» με τον δικό της τρόπο τις απαγορεύσεις και τα πρόστιμα της δεύτερης καραντίνας, μέσα από το προφίλ της στο Instagram...

Πριν από λίγες ώρες δημοσίευσε μια φωτογραφία της άδειας οδού Σταδίου, γράφοντας: «Αν θέλεις βόλτα βραδινή στην πόλη 300 ευρώ. Αν θέλεις σινεμά 300 ευρώ. Αν θες χορό εκεί που τρέχουν όλοι 300 ευρώ. Ξενύχτι και λοιπά 300 ευρώ. Αν θέλεις κούρσα ως την παραλία 300 ευρώ».

Πρόκειται για τους στίχους της μεγάλης της επιτυχίας «Πες το κι έγινε»… προσαρμοσμένους στο σήμερα!

Η χιουμοριστική της αυτή ανάρτηση στο instagram πήρε δεκάδες «likes» και διθυραμβικά σχόλια, πολλά από αυτά να ισχυρίζονται ότι πάλι καλά που μπορούμε ακόμα να τραγουδάμε χωρίς πρόστιμο!

https://www.youtube.com/watch?v=qmJoqSRgf4Y



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κρατική ενίσχυση» της ιδιωτικής Aegean με 120.000.000 ευρώ και πήρε τζάμπα την κρατική Ολυμπιακή....

Πλήρωνε μαλάκα Έλληνα!

ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ για την «κρατική ενίσχυση» της Aegean με 120.000.000 ευρώ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ! «Ο 25χρονος είχε και εκ γενετής προβλήματα με την καρδιά του...»

ΟΥΠΙΙΙΙΙΙΙ!!!! ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ: 

ΠΕΘΑΝΕ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΚΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ! 

ΚΑΙ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ, ΤΑ ΚΤΗΝΗ. 

(Μονο που δεν μας λενε οτι εξισου ευκολα, λογω υποκειμενου,  

θα μπορουσε να ειχε αποδημησει κι απο μια κοινη γριππη...) 


Με τι πάθος μεταφέρουν πανηγυρικά την είδηση!

Γιατί άραγε; ΛΕΧΡΙΤΕΣ!

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θεοδώρου, καλό παράδεισο να έχει!

Επειδη τυχαίνει να είμαι από την Σέρρες, γνωρίζω πως το παιδί είχε εκ γενετής προβλήματα με την καρδιά του και είχε μπαλονάκια.

Γι αυτό να γράφετε όλη την αλήθεια και όχι όπως σας συμφέρει για να τρομάζετε τον κόσμο.

Ναι, ίσως να επιβαρύνθηκε η υγεία του απ αυτήν την ίωση, αλλά όχι πως πέθανε απ αυτήν!

Εγώ απλά σας πληροφόρησα τι προβλήματα είχε το παιδί γενικά. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ (μέσω «μεγαλύτερης αυτονομίας») των «δημόσιων νοσοκομείων» φέρνει η Εκθεση Πισσαρίδη...

Την αναδιάρθρωση του συστήματος Υγείας προκρίνει η τελική έκθεση Πισσαρίδη που παραδόθηκε  στην κυβέρνηση και συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτονομία δημόσιων νοσοκομείων

Η έκθεση Πισσαρίδη στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του συστήματος Υγείας που εισηγείται, κάνει λόγο για την πλήρη ανάπτυξη πρωτοβάθμιας φροντίδας (ΠΦΥ) και πρόληψης σε συνδυασμό με ψηφιακό φάκελο του ασθενούς ενώ προκρίνει «μεγαλύτερη αυτονομία» των «δημόσιων νοσοκομείων» και «εφαρμογή συστήματος παρακολούθησης κόστους και αξιολόγησης», κάτι που παραπέμπει σε μια μορφή ιδιωτικοποίησης... .

Σε αυτό το πλαίσιο εισηγείται εξορθολογισμό της δημόσιας δαπάνης για φάρμακα και υλικά με εφαρμογή πρωτοκόλλων στη συνταγογράφηση και αύξηση του όγκου των γενόσημων φαρμάκων, καθώς και «χώρο για καινοτόμες θεραπείες».

Εξορθολογισμός δαπάνης για φάρμακα και υλικά

Ειδικότερα στις προτεινόμενες δράσεις που περιλαμβάνει η έκθεση Πισσαρίδη, στο 9ο σημείο αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας με προτεραιότητα στην πλήρη ανάπτυξη συστήματος ψηφιακού φακέλου ασθενούς, πρωτοβάθμιας φροντίδας και πρόληψης. Μεγαλύτερη αυτονομία δημόσιων νοσοκομείων και εφαρμογή συστήματος παρακολούθησης κόστους και αξιολόγησης. Εξορθολογισμός της δημόσιας δαπάνης προμηθειών φαρμάκων και υλικών, με αύξηση όγκου γενόσημων φαρμάκων, χώρο για καινοτόμες θεραπείες και εφαρμογή πρωτοκόλλων στη συνταγογράφηση. Διασύνδεση των επιστροφών και εκπτώσεων που επιβάλλονται με χαρακτηριστικά καινοτομίας, έρευνας και επενδύσεων. Ενίσχυση συστήματος κλινικών μελετών».

Το «νέο ΕΣΥ» του Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε για το σύνολο της έκθεσης Πισσαρίδη ότι αφενός αντικατοπτρίζει κυβερνητικές μεταρρυθμιστικές προτεραιότητες και αποτελεί οδικό χάρτη για την ανάπτυξη της χώρας και τη χρήση των πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Την ίδια ώρα πάντως κάλεσε τα κόμματα να αφήσουν εκτός αντιπαράθεσης την έκθεση την οποία χαρακτήρισε υπερκομματικό οδηγό για το μετασχηματισμό και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

Σημειώνεται πάντως, σε ότι αφορά το σκέλος της έκθεσης Πισσαρίδη για την Υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία, ότι ο κ. Μητσοτάκης μετά την πρώτη φάση της πανδημίας είχε μιλήσει για την ανάγκη ενός «νέου ΕΣΥ».

Επικουρική ασφάλιση

Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό η έκθεση Πισσαρίδη επαναφέρει το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης –όπως κατηγορεί η αντιπολίτευση την κυβέρνηση- της επικουρικής ασφάλισης, κάνοντας λόγο για μετάβαση από το διανεμητικό στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής ασφάλισης.

Ειδικότερα αναφέρεται:

«Ενίσχυση της αναλογικότητας και διαφάνειας του δημόσιου διανεμητικού πρώτου πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης και ταυτόχρονα ανάπτυξη ενός δεύτερου και τρίτου πυλώνα με κίνητρα για ιδιωτικές αποταμιεύσεις. Μετάβαση από διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής σύνταξης, με άμεση εφαρμογή για όσους εισέρχονται στην αγορά εργασίας και εθελοντικά για όσους άλλους εργαζόμενους το επιθυμούν. Οριστικοποίηση αποτελεσματικού πλαισίου εποπτείας για τα ασφαλιστικά ταμεία στον δεύτερο πυλώνα, συμπεριλαμβανομένου και ενός δημόσιου ταμείου».