Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Πεμπτη 26 Νοεμβριου 2020

 

Ο Θεός μας φύλαξε και δεν πετάξαμε τα λεφτά μας σε ΜΕΘ, σε δασκάλους και καθηγητές, σε λεωφορεία και οδηγούς. Τι θα δίναμε τώρα στην Agean;;;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενας ΜΕΓΑΛΟΣ ,ενας ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ εφυγε σημερα 25 Νοεμβρη ....

ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΙΝΤΕΛ

Ας ειν ελαφρυ το χωμα που θα τον σκεπασει ...

Στα τέλη του 1984, ένας απεγνωσμένος πατέρας έρχεται σε επαφή με έναν ποδοσφαιριστή της Νάπολη και του ζητάει να μεταφέρει στον προπονητή και τη διοίκηση την επιθυμία του να διοργανωθεί ένας φιλικός αγώνας. Ο λόγος είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για τον γιο του του οποίου η ζωή κινδύνευε και χρειάζονταν χειρουργική επέμβαση το συντομότερο δυνατόν. Δυστυχώς, ο τότε πρόεδρος της Νάπολη δεν συμφώνησε να διεξαχθεί ο αγώνας φοβούμενος τραυματισμό κάποιου παίκτη. Το περιστατικό έφτασε όμως στα αυτιά του κορυφαίου εκείνη την εποχή ποδοσφαιριστή στον κόσμο, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.Ο Αργεντινός “επαναστάτησε” εναντίον του προέδρου, πλήρωσε ρήτρα 12 εκατομμύρια ιταλικές λιρέτες στην ασφαλιστική εταιρία (Lloyd’s) που ασφάλιζε τα πόδια των παικτών της Νάπολη και είπε: «Δεν πα’ να γ@@@@ και η Lloyd’s,ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει»

Και έτσι, χάρη στην γενναιοδωρία τoυ Maradona, ένα μικρό θαύμα συνέβηκε εκείνο το απόγευμα τον Ιανουάριο του 1985. Σε ένα γεμάτο κόσμο, λασπωμένο γήπεδο ποδοσφαίρου στα περίχωρα της Νάπολης, ένας διεθνής ποδοσφαιρικός σταρ και μελλοντικός παγκόσμιος πρωταθλητής έπαιξε εναντίον μιας τοπικής ερασιτεχνικής ομάδας, κάνοντας το απαραίτητο ζέσταμα ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, Μαζεύτηκαν πάνω από 20 εκατομμύρια λίρες ιταλικές και σώθηκε η ζωή του μικρού παιδιού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"όταν όλος ο κόσμος υπερασπίζεται τις Ηνωμένες Πολιτείες, εγώ υπερασπίζομαι την Κούβα και δε με ενδιαφέρει αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους"......

#RIP #DiegoArmandoMaradona



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Είχα τσακωθεί με τον Πάπα όταν έπαιζα στη Νάπολι,ναι.Τσακώθηκα επειδή όταν είχα επισκεφθεί το Βατικανό και είδα τα ταβάνια από χρυσό και μετά άκουσα τον Πάπα να μου λέει ότι η εκκλησία ανησυχεί για τα φτωχά παιδιά. Ε, τότε πουλήστε τα χρυσά ταβάνια πουτάνας γιοι»

Diego Maradona

Σχολιο.- Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος που σφύριζε αδιάφορα όταν βομβάδιζαν οι ιμπεριαλιστές τα παιδάκια και τα νεογνά στο Βελιγράδι.

Τον Απρίλη του 2005 ο κόσμος έγινε καλύτερος σαν έφυγε.

Να αγειάσει το στόμα σου σύντροφε Diego !!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



θα πάω να αποχαιρετήσω το φίλο μου... 

μου άνοιξε τις πόρτες της Κούβας όταν μου τις έκλεινε η Αργεντινή!!! 

O Ντιέγο όταν πέθανε ο Φιντέλ..... 

!hasta siempre!

Σχολιο.- Και σαν σήμερα 25 Νοεμβρη το 2016 πέθανε και ο Φιντελ Καστρο

Σχολιο.- Δεν θα μπορουσες να είσαι άλλος από αυτός που ήσουν αυτό καταστροφικός γιατί δεν ήσουν μετριότητα ήσουν ξεχωριστός υπέροχος ποδοσφαιριστης αλλά και άνθρωπος με ευαισθησίες και προβληματισμους θα σε θυμόμαστε παντα!!!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Chau compañero Diegito!

 26/11/2020

Πολλοί τον ονόμασαν θεό, τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, άλλοι σαν τον μεγάλο μάγο, που οι ντρίμπλες του θύμιζαν τα περίπλοκα χορευτικά κόλπα του τάγκο. Οι οπαδοί του αμερικανικού ιμπεριαλισμού τον χαρακτήρισαν αλήτη, ναρκομανή, άτομο χωρίς ηθικές αρχές.

Όλοι συμφωνούν όμως ό,τι η μαγεία του ταλέντου του, όταν βρισκόταν με την “στρογγυλή θέα” ήταν σχεδόν αξεπέραστη.

Όσοι υπηρετούμε την αριστερά, και έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση, πέρα από τον αθλητικό θαυμασμό, για την επαναστατική αλήθεια και  δηλώνουμε την αμέριστη αφοσίωσή  μας  στους ταπεινούς της γης, έχουμε το δικαίωμα να αποχαιρετίσουμε τον Ντιέγκο ως σύντροφο. Ίσως κάποιοι να το θεωρήσουν ιδεολογική ιεροσυλία. Ας μου επιτραπεί, όμως, να αποδώσω την έννοια του συντρόφου σε αυτόν που δεν ξέχασε ποτέ τις ταξικές του ρίζες, σε αυτόν που ονόμασε τον Φιδέλ δεύτερο πατέρα του.

Ο Φιδέλ στην Κούβα έκατσε ατέλειωτες ώρες συζητώντας μαζί με τον Ντιέγκο. Έγινε ο δεύτερος πατέρας του, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ντιέγκο στα ΜΜΕ της Αργεντινής. Και η Κούβα τον αγάπησε σαν δικό της παιδί .

Το τατουάζ του Che στο μπράτσο του το έδειχνε επιδεικτικά στα γήπεδα των ΗΠΑ στο Μουντιάλ του ‘94. Στις κάμερες και τα κοντινά πλάνα γιόρταζε τα γκολ με τον Che μαζί. Η διεφθαρμένη  ΦΙΦΑ του Τζ, Μπλάντερ δεν του συγχώρεσε ποτέ την αγάπη του για την επανάσταση. Της χάλαγε το προφίλ. Οι μεγάλες πολυεθνικές δεν τον ήθελαν να διαφημίζει τα προϊόντα τους. Οι ιδέες του, η γλώσσα του, δεν ταίριαζε  στο παγκοσμιοποιημένο μάρκετιγκ του ποδοσφαίρου.

Η βαθειά του φιλία με τον Ούγο Τσαβεζ , επίσης σφυρηλάτησε την πολύ απλή κατανόηση του οτι οι λαοί της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής έχουν κοινή μοίρα, ώστε να σπάσουν  το ζυγό της εκμετάλλευσης από τις ολιγαρχίες της Ηπείρου, αλλά και από τον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

H Doña Tata, η μητέρα του, στην Villa Fiorito , μία απο τις φτωχότερες τενεκεδουπόλεις του Μπουένος Άιρες, τις Κυριακές, όταν έτρωγε η πολυπληθής οικογένεια μαζί, με τα λιγοστά χρήματα που εξασφάλιζαν όλοι, προσποιούνταν οτι είχε πονόκοιλο, δήλωνε οτι δεν μπορούσε να φάει, ώστε το λιγοστό φαγητό να φτάσει για τα παιδιά της. Ο Ντιέγκο, ο γιος της, δεν ήταν ενας επαναστάτης «μοδάτος» , ήταν «γνήσιο τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της οργής».

Η παιδική και εφηβική του μνήμη ήταν αυτή των εκατομμυρίων παιδιών στις villas miserias (τενεκεδουπόλεις στην Αργεντινή) , των barrios (φτωχογειτονιές του Καράκας και της Μπογκοτά), στις φαβέλες του Ρίο, στα potreros – τα αυτοσχέδια μίνι γήπεδα λάσπης- του Μοντεβιδέο.

Το ποδόσφαιρο, η διέξοδος που έδινε την στιγμαία χαρά στην ατελείωτη θάλασσα των πιτσιρίκων, των pibes της Patria Grande, της Μεγάλης Πατρίδας, όπως ονόμαζε ο Τσε την Λατινική Αμερική, μπορεί να έδωσε πλούτη σε λίγα από αυτά τα παιδιά. Και πολύ λίγα από αυτά θυμήθηκαν ποτέ την ταξική τους καταγωγή.

Ο Ντιέγκο δεν ξέχασε ποτέ την καταγωγή του και τον λαό του, τους λαούς της Λατινικής Αμερικής. Έφυγε την ίδια μέρα που έφυγε και ο Φιδέλ στις 25/11, και τέσσερα χρόνια αργότερα. 

Η μοίρα επιφύλαξε στο Ντιέγκο μια σημαδιακή μέρα.

Όσοι νιώθουμε την ίδια ταξική υποχρέωση , μοιραζόμαστε τα ίδια απελευθερωτικά  οράματα , το ίδιο πείσμα να αλλάξουμε τον κόσμο, παραβλέποντας τον πολιτικό και κομματικό ορθολογισμό μπορούμε να του πουμε όλοι μαζί:

                                      Adiós Compañero Diego!

                                      Καλό ταξίδι Σύντροφε Ντιέγκο!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι ο νούμερο ένα υποστηρικτής του παλαιστινιακού λαού. Τους σέβομαι και δηλώνω αλληλέγγυος χωρίς κανένα φόβο.

Ντιέγκο Μαραντόνα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ 

Γιαννης Λοβερδος ΝΔ: «Απο ιδεοληψία δέν ψήφισαν τή μείωση του μη μισθολογικού κόστους(ασφαλιστικών εισφορών)τό ΚΚΕ καί Συριζα που ανακουφίζει τίς επιχειρήσεις πρός οφελος καί τών εργαζομένων»..

Ιορ.Χασαποπουλος MEGA(μέ δήθεν αφέλεια): «Μου κανει εντύπωση που ενα τόσο απλό μετρο δέν τό ψηφισαν.»..

Σχολιο.- ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΌΜΜΑ!!!! ...ΜΟΝΟ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!!!! [ οι άλλοι ψήφισαν λευκό...].



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή τον κορονοϊό διαλύουν τα εργασιακά δικαιώματα

Για να κατανοήσουμε στο μέγεθος του τον εφιάλτη που έρχεται...

Υ.γ. παρατηρήστε μια λεπτομέρεια, δείτε τους τοίχους στο facebook των νεοφιλελε  "αντικειμενικών", αυτών που είναι " πάνω από κόμματα"! Για αυτό το φοβερό νομοσχέδιο που θα έχει και μεγάλες επιπτώσεις στην υγεία ( διαλύει ότι έχει μείνει από την κοινωνική ασφάλιση...), Δεν ξέρουν, δεν είδαν δεν άκουσαν... Συμβαίνουν αυτά!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πελέ ο Θεός με έστειλε να παιξω μπάλα

Ντιέγκο δεν θυμάμαι να έχω στείλει κανένα Τα υπόλοιπα ναχαμε να λέγαμε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΩΣΤΕ Η ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ 

Μ.Ε.Θ. ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑΥΛΑΝΔΕΖΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ.....εξ ου και το clark !!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και εκεί που μοιράζαμε τσουπ περνάει ηλικιωμένη τραγουδίστρια αριστερού και καλά ρεπερτορίου με την τζιπαρα της και μόλις βλέπει τα κοριτσάκια που φοράγαμε μάσκες γάντια και αντησιπτικα στο χέρι βάζοντας στους ανθρώπους που περίμεναν και λέγοντας τους να τηρούν τις αποστάσεις με ύφος 10 καρδιναλίων τους ρωτά αν έχουμε άδεια για αυτό που κάνουμε,να έρχονται οι άνθρωποι και να παίρνουν ένα πιάτο ζεστό φαγητο δηλαδή,χρειαζετε άδεια για αυτό,και φεύγει μετριασμένη χωρίς να προλάβουμε να απαντήσουμε,και μετά από 4 λεπτά ακριβώς Έρχονται 2 μοτοσικλέτες της δημοτικής αστυνομίας για να μας ζητήσουν άδεια για αυτό που κάνουμε,που μας είπαν κιόλας ότι κρατάμε όλα τα μέτρα και παρόλα αυτό μας είπαν να σταματήσουμε,όταν τους είπα ότι πι κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων στέλνουν ανθρώπους σε εμάς να παίρνουν φαγητο μου είπαν απλά ότι τους έγινε καταγγελία από κάτοικο της περιοχής

Λύπαμε για τον εαυτό σου Δ.Γ που σε ενοχλεί η εικόνα ταλαιπωρημένων ανθρώπων και όχι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι γιατί δεν υπάρχουν άλλες δομές ανοιχτές για να τους δώσουν ένα πιάτο φαγητο

Κρίμα τα τραγούδια που σου έδωσαν άνθρωποι να τραγουδήσεις



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν βανδαλίζουν τους τάφους των Αρμενίων μόλις ανέλαβαν το Καρβαχάρ, δημοσιεύοντας το στο Τικ Τοκ.

https://twitter.com/301_AD/status/1331915067248488449?s=20&fbclid=IwAR0O3klsvh03Bmcc38BmI-4h6aFmGYhb6eJPyKcPNWCynaw4ZKLBTlgcEbc



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΠΡΟΣ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ.ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΙΛΟΥ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ ΑΜΜΟΥ.ΕΝΑΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΜΜΟΝ ΗΤΑΝ ΣΥΡΟΣ ΑΙΤΗΤΗΣ ΑΣΥΛΟΥ.Ο ΣΥΡΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΗΣΤΗΣ ΣΟΥΝΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΧΟΛΜΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ[ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΙΣΙΣ] ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΜΠΕΣΙΑΡ ΑΣΣΑΝΤ .ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΤΕΘΩΡΑΚΗΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΛΟΧΙΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΑΡΜΑΤΟΣ Τ 55.ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ ΕΚΤΥΠΗΘΕΙ Η ΕΡΠΥΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ.ΕΠΟΛΕΜΗΣΕ ΩΣ ΔΙΜΟΙΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΙΤΛΙΒ ΟΠΟΥ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΩΝ ΑΦΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΦΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.ΤΡΑΥΜΑΤΗΣΘΕΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΡΟΝΤΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΚΙΑΒΟΥΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ.ΕΦΘΑΣΕ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΣΤΟΝ ΛΙΜΝΙΤΗ ΤΟ 2018 ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.Η ΕΞΑΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΟΜΑ 2500 ΕΒΡΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.ΑΠΟ ΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ Τ/Θ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΑΡΜΑΤΩΝ.ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΡΤΟΓΑΝ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν η Bayer αγόραζε «παρτίδες» γυναικών από το Άουσβιτς – Οι επιστολές που το αποδεικνύουν

Τα γράμματα, που βρέθηκαν κατά την απελευθέρωση του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό, φέρουν ημερομηνίες Απρίλιος – Μάιος 1943.

Πριν δύο χρόνια, η γερμανική φαρμακευτική και χημική εταιρεία Bayer απέσυρε από την αγορά ένα από τα φάρμακα της κατά της χοληστερόλης. Συνδεδεμένο με ένα άλλο φάρμακο, φέρεται να έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 50 άτομα σε όλο τον κόσμο.

Η παρουσία του ονόματος αυτής της εταιρείας στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ξύπνησε επώδυνες αναμνήσεις.

Στη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος, η Bayer, θυγατρική της χημικής κοινοπραξίας IG Farben, προχώρησε πράγματι σε ιατρικά πειράματα σε κρατούμενους, τους οποίους προμηθευόταν κυρίως από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Βρήκαμε στο τεύχος του Φεβρουάριου 1947 του Patriote Résistant (ο Αντιστασιακός Πατριώτης) αποσπάσματα από πέντε επιστολές που απέστειλε ο οίκος Bayer στον διοικητή του στρατοπέδου του Άουσβιτς. Είχαν δημοσιευθεί σε ένα άρθρο που μιλούσε για μερικά από τα αδικήματα της γερμανικής βιομηχανίας κάτω από το ναζισμό -ενώ γινόταν η δίκη της στο δικαστήριο της Νυρεμβέργης.

Τα γράμματα, που βρέθηκαν κατά την απελευθέρωση του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό, φέρουν ημερομηνίες Απρίλιος – Μάιος 1943. Απαλλάσσονται από κάθε σχολιασμό.

Πρώτη επιστολή:

«Για να τεστάρουμε ένα υπνωτικό φάρμακο, θα ήταν δυνατόν να μας διαθέσετε μερικές γυναίκες; και κάτω από ποιες συνθήκες; όλες οι διατυπώσεις για τη μεταφορά αυτών των γυναικών θα γίνουν από εμάς».

Δεύτερη επιστολή:

«Σας ενημερώνουμε ότι παραλάβαμε την επιστολή σας. θεωρούμε υπερβολική την τιμή των 200 μάρκων, προσφέρουμε 170 μάρκα ανά υποκείμενο, θα χρειαστούμε 150 γυναίκες».

Τρίτη επιστολή:

«Εντάξει για την τιμή που συμφωνήθηκε. Επομένως, σας παρακαλούμε να προετοιμάσετε μια παρτίδα 150 υγιών γυναικών τις οποίες θα κανονίσουμε να συλλέξουμε στο εγγύς μέλλον».

Τέταρτη επιστολή:

«Λάβαμε τη παρτίδα των 150 γυναικών. Η επιλογή σας είναι ικανοποιητική παρότι οι υποκείμενοι είναι πολύ αδύνατοι και αδύναμοι. Θα σας κρατάμε ενήμερους για τα αποτελέσματα των πειραμάτων».

Πέμπτη επιστολή:

«Τα πειράματα απέτυχαν. Οι υποκείμενοι πέθαναν. Θα σας γράψουμε σύντομα να σας ζητήσουμε να προετοιμάσετε μια άλλη παρτίδα».

Η IG Farben παρείχε στους Ναζί το Zyklon B που χρησιμοποιούταν στους θαλάμους αερίων και χρησιμοποιούσε μαζικά εργατικό δυναμικό από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα εργοστάσια της. Καταδικασμένη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Νυρεμβέργη και μετά σε υποχρεωτική διάλυση, η IG Farben εξακολουθεί σήμερα να έχει νομικό καθεστώς, παρά τη διάλυση της μεταξύ των εταιρειών Bayer, BASF και Hochst.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον έκαναν αγνώριστο γιατί δεν έφερε μάσκα…..Και με το νέο νομο της Γαλλιας ειαι παρανομο το βιντεο  με τους αλητες μπατσους 

26/11/2020

Ο Michel, ένας μαύρος μουσικός παραγωγός του στούντιο Black Gold Studios ξυλοκοπήθηκε βάναυσα για 15′ με 20′ το Σάββατο το περασμένο στο Παρίσι από 3 αστυνομικούς γιατί δεν έφερε τη μάσκα του μπαίνοντας σε κτίριο.Ο άνθρωπος φέρει κακώσεις και εκχυμώσεις σε κεφάλι και πρόσωπο. Τον έκαναν αγνώριστο ακόμη από την φυσιογνωμική ταυτοποίηση των drone.Στη συνέχεια δικαιολογήθηκαν άδικα όπως λέει το ρεπορτάζ πως θέλησε να τους πάρει τα όπλα τους και για εξέγερση. Αλλά οι αστυνομικοί αγνοούσαν ένα πράγμα πως όλα είχαν βιντεοσκοπηθεί από κάμερα επιτήρησης που ειχε σπιτι του για τους κλεφτες. Κατά την επίθεση το θύμα δεχόταν και ρατσιστικές ύβεις.

Όλα διαδραματίστηκαν στις 21/11/20 όταν το θύμα φθάνει μπροστά στο σπίτι του και διασταυρώνεται μ΄ένα αστυνομικό όχημα.Κι οπως δεν έχει μάσκα αποφασίζει να μπει μέσα στο στούντιό του για ν΄αποφύγει ένα πρόστιμο. Οι αστυνομικοί του 14ου διαμερίσματος του Παρισιού βγαίνουν από το όχημα και τον ακολουθούν. Χωρίς καμιά εξουσιοδότηση και νομιμότητα και χωρίς να τους έχει πει κάτι μπαίνουν μέσα στο στούντιό του και τον ξυλοκοπούν για 20′.Τον χτυπούν με γκλοπ και χέρια ως και πόδια. Χτυπούν κυρίως το πρόσωπο και το κρανίο και με γονατιές το κεφάλι ενώ του κάνουν και κεφαλοκλειδώματα..Η σκηνή αστυνομικής βίας συμπίπτει με την υιοθέτηση από γαλλικό κοινοβούλιο του νόμου Καθολικής ασφάλειας που δίνει υπεραρμοδιότητες στην αστυνομία και έχει προκαλέσει κίνημα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα.

Η αστυνομία του Παρισιού δήλωσε την Τετάρτη ότι το IGPN είχε κατασχεθεί από την εισαγγελία. Δεν ήθελε να διευκρινίσει εάν οι εν λόγω αστυνομικοί ήταν ακόμη σε υπηρεσία.

Φαίνεται πάντως πως ακόμη δεν έχουν τεθεί έστω και πρόσκαιρα σε διαθεσιμότητα καθώς η παρέμβαση του Υπ. Εσωτερικών Gérald Darmanin είναι διαφωτιστική:

”Χαίρομαι που το IGPN κατασχέθηκε από τη δικαιοσύνη την Τρίτη. Ζητώ από τον αρχηγό της αστυνομίας να αναστείλει τους σχετικούς αστυνομικούς ως προληπτικό μέτρο. Ελπίζω ότι η πειθαρχική διαδικασία μπορεί να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατό.”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαραντόνα πέθανε, όχι η Μαντόνα: Κάποιοι μπερδεύτηκαν στην Αυστραλια ενώ εξέφραζαν τη θλίψη τους στα social media

26/11/2020 16:27 

Μέσα στη παγκόσμια θλίψη από τον χαμό του θρύλου Ντιέγκο Μαραντόνα, χρήστες στο Twitter μπερδεύτηκαν και κατάλαβαν ότι πέθανε η Μαντόνα.

Η είδηση του θανάτου του θρύλου του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα, συγκίνησε φιλάθλους κάθε ηλικίας σε όλον τον κόσμο και πολλοί αυτούς ήθελαν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους διαδικτυακά.

Βιάστηκαν, όμως, και ίσως το πληκτρολόγιό τους τους πρόδωσε, καθώς το χάσταγκ στο twitter που έγραψαν οι περισσότεροι (στην Αυστραλία μάλιστα έγινε και πρώτο στις τάσεις για κάποια ώρα), ήταν το #MadonnaRIP και όχι #MaradonaRIP, όπως όφειλε να είναι για να τιμηθεί δεόντως ο Αργεντίνος σούπερ σταρ.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί σύγχυση για το ποιος πέθανε τελικά. Και οι περισσότεροι να γράφουν συλλυπητήρια για την Μαντόνα. Μέχρι να καταλαβουν ποιος ειχε πεθανει. Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου ή η βασίλισσα της ποπ. Το τοπίο ξεθόλωσε από συγκρατημένους χρήστες του twitter που έσπευσαν να ενημερώσουν ποιος ήταν στα αλήθεια νεκρός. Κάποιοι ανακουφίστηκαν, κάποιοι άλλοι παρέμειναν συγρατημένοι, 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δεν είναι φασίστες"-Ο Ζάεφ μιλά για την βουλγαρική παρουσία στα Σκόπια την οποία οι ανιστόριτοι Σκοπιανοί χαρακτηριζουν κατοχή κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και προκαλεί οργή των ανιστοριτων Σκοπιανων

26/11/2020 07:57

Η Βουλγαρία είχε ταχθεί υπέρ του Άξονα - Αντιδράσεις ανιστόριτων σκοπιανων  πολιτικών, ιστορικών, δημοσιογράφων, διανοούμενων.

O πρωθυπουργός της χώρας των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, καταβάλλοντας εμφανώς προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις της Βουλγαρίας προκειμένου η χώρα του να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, αναφέρθηκε σε γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το διάστημα 1941-1944, όταν η περιοχή τελούσε υπό βουλγαρική κατοχή, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από ανιστότιτους στα Σκόπια.

«Οι Βούλγαροι δεν είναι φασίστες, αλλά φίλοι μας... Στην αρχή εκείνης της περιόδου (η Βουλγαρία) ασκούσε τη διοίκηση της περιοχής, (και συνεχισε με αισχρα ψεματα), αλλά μετά συντάχθηκε με τους αντιφασίστες, αγωνίστηκε για την ελευθερία και τη δημοκρατία, έγινε μέρος του αντιφασιστικού μετώπου. Ο βουλγαρικός και σκοπιανος στρατός (σ.σ.: ενν. τους παρτιζάνους του Τίτο) απελευθέρωσαν το Κουμάνοβο, τα Σκόπια κι όλη την περιοχή μας», είπε ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Bgnes.

O Ζόραν Ζάεφ αποκάλυψε ότι το τελευταίο διάστημα αφαιρέθηκαν περίπου 20 επιγραφές από μνημεία στη χώρα των Σκοπίων, στα οποία αναγραφόταν «φασιστική βουλγαρική κατοχή». Η δήλωση αυτή προκάλεσε κατάπληξη: η κοινή γνώμη της χώρας του δεν ήταν ενήμερη γι′ αυτό.

Ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της χώρας των Σκοπίων, εμμέσως πλην σαφώς, είπε την πραγματική και ιστορική αλήθεια ότι η πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία «διαίρεσε» τους λαούς της Βουλγαρίας και της χώρας του.

«Το καθήκον των πολιτικών είναι να φέρουμε κοντά τους λαούς μας, διότι για πολλά χρόνια, επί δεκαετίες, κάποιοι μας κράτησαν μακριά. Διάφορες ηγεσίες το διέπραξαν, όπως η πρώην Γιουγκοσλαβία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρέπει να είμαστε μαζί γιατί είμαστε γείτονες», είπε ο Ζόραν Ζάεφ.

Οι δηλώσεις του ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από τους ανιστόριτους καθυστερημένους Σκοπιανούς, σχεδόν απ′ όλες τις πλευρές.

Το δεξιό αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE χαρακτήρισε «σκανδαλώδεις» τις τοποθετήσεις του Ζόραν Ζάεφ και τον προειδοποίησε «να μην διανοηθεί να θέσει σε κίνδυνο την σκοπιανή εθνική ταυτότητα», που ούτε αυτοί οι ίδιοι ξέρουν πια είναι, αφού είναι ηλίθιοι και αστοιχείωτοι.

Έντονες ήταν επίσης οι αντιδράσεις ηλθίων των γραμμάτων της χώρας των Σκοπίων, όπως και ανθρώπων που συγγενείς τους πήραν μέρος στον αντιφασιστικό αγώνα, πολέμησαν εναντίον του κατακτητή, δίνοντας ακόμη και τη ζωή τους, οι οποίοι ανέφεραν ότι «ο Ζάεβ διαστρεβλώνει την ιστορία και προσβάλλει τη χώρα».

Ο ιστορικός Αλεξάνταρ Στόιτσεφ ανέφερε έτσι ότι τα ιστορικά γεγονότα δεν μπορεί να τα αλλάξει κανείς και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι την περίοδο 1941-1944 τα βουλγαρικά στρατεύματα στη σημερινή χώρα των Σκοπίων ήταν φασιστικές, κατοχικές δυνάμεις, σε καμία περίπτωση δεν συνέβαλαν στην απελευθέρωση της χώρας. Απελευθέρωση δεν ήταν, ένωση με την Βουλγαρία ήταν, αφού οι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι, ή μάλλον μία από τις εφτά βουλγαρικές φυλές.

Αποστάσεις από τις τοποθετήσεις του Ζάεφ πήραν δημόσια ηλίθιοι ανιστόριτοι και αστοιχείωτοι καθηγητές ιστορίας, διανοούμενοι και δημοσιογράφοι στα Σκόπια.

Ο Ζόραν Ζάεφ, στην ίδια συνέντευξη, γνωστοποίησε ότι η χώρα των Σκοπίων απέστειλε έγγραφο στη Βουλγαρία, στο οποίο αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν έχει εδαφικές βλέψεις, ούτε παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, καθώς και ότι δεν διεκδικεί μειονοτικά δικαιώματα.

Την 17η Νοεμβρίου, η Βουλγαρία αρνήθηκε να εγκρίνει το διαπραγματευτικό πλαίσιο της Ευρω Ένωσης για τη χώρα των Σκοπίων, μπλοκάροντας επί της ουσίας τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας αυτής που επρόκειτο να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο, πριν από το τέλος της προεδρίας της Γερμανίας στην ΕΕ.

Η Βουλγαρία ανέφερε ότι δεν μπορεί προς το παρόν να στηρίξει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ των 27 και των Σκοπίων, λόγω διαφόρων ανοιχτών γλωσσικών και ιστορικών διαφορών μεταξύ της χώρας των Σκοπίων και της Βουλγαρίας.

Ωστόσο, οι δύο κυβερνήσεις διαβεβαίωσαν ότι συνεχίζουν τις προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί πλαίσιο λύσης για τα θέματα αυτά, ώστε να καταστεί δυνατή η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας των Σκοπίων μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Τα Σκόπια θεωρούν πως η στάση που τηρεί στην παρούσα φάση η Σόφια δεν είναι φιλική. Ο πρόεδρος της χώρας των Σκοπίων Στέβο Πεντάροφσκι (προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Ζόραν Ζάεφ) υποστήριξε πριν από μερικές ημέρες ότι «η σημερινή πολιτική ελίτ της Βουλγαρίας – κυβέρνηση και αντιπολίτευση – διακατέχεται ακόμη από τη νοοτροπία που επικρατούσε επί κομμουνισμού και επί Τόντορ Ζίβκοφ».

Ο Ζόραν Ζάεφ, κληθείς από το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων να σχολιάσει τη δήλωση αυτή του Στέβο Πεντάροφσκι, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της χώρας των Σκοπίων αγαπά τη Βουλγαρία, όμως δεν έχει αποκτήσει ακόμη αρκετή πολιτική εμπειρία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Ο ορθολογισμός την κράτησε στη θέση της, όχι όμως το αυτό-zoom στην τουαλέτα

Την παραίτησή της υπέγραψε μία σύμβουλος εκπαίδευσης στο Νιου Τζέρσει έπειτα από μία άκρως ντροπιαστική εμπειρία που έζησε. Το ορθολογιστικό παρελθόν της στην επαγγελματική της καριέρα.

26 Νοεμβρίου 2020 18:23

Σε αναγκαστική παραίτηση προχώρησε μία γυναίκα από το Νιου Τζέρσι, όταν κατά τη διάρκεια δημόσιας τηλεδιάσκεψης μέσω Zoom κατέγραψε καταλάθος τον εαυτό της την ώρα που έκανε την ανάγκη της στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με τη DailyMail η Φράνσις Κοτζέλτζα παραιτήθηκε από το συμβούλιο εκπαίδευσης του Χάκενσακ για το ντροπιαστικό λάθος της τη Δευτέρα το βράδυ, όταν αποφάσισε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, όπου συμμετείχαν περίπου 150 άτομα -μεταξύ των οποίων και μαθητές-, να πάρει μαζί της στην τουαλέτα το λάπτοπ της. Η γυναίκα είχε ξεχάσει την κάμερα ανοιχτή, με αποτέλεσμα να μεταδώσει λάιβ την εικόνα της να "ξαλαφρώνει".

Η παραίτησή της ανακοινώθηκε την Τρίτη, ενώ έχει προθεσμία έως τις 29 Ιανουαρίου να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κοτζέλτζα απασχολεί τα μίντια. Τον περασμένο χρόνο η ίδια είχε δηλώσει "αηδιασμένη και τρομοκρατημένη" από έναν νέο νόμο που επέβαλε τη διδασκαλία της ιστορίας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η ίδια μάλιστα είχε χαρακτηρίσει "αποτρεπτικό" το συγκεκριμένο νόμο.

"Ως γονιός έχω κάθε δικαίωμα να μην επιτρέψω στο παιδί μου να συμμετάσχει σε κάτι που θεωρώ ακατάλληλο ως μέρος του προγράμματος σπουδών", είχε δηλώσει. Συμπληρώνοντας το εξής: "Πιστεύω ότι οι συζητήσεις περί σεξουαλικότητας πρέπει να γίνονται μόνο μέσα στο σπίτι μεταξύ των παιδιών και των γονέων".

Τα εν λόγω σχόλια, για τα οποία αργότερα ζήτησε συγγνώμη, πυροδότησαν την οργή πολλών υποστηριχτών των ομοφυλόφιλων, οι οποίοι απαιτούσαν την παραίτησή της.

Η εκπαιδευτικός είχε εξοργίσει ακόμα τους υποστηριχτές της ανωμαλίας  το περασμένο καλοκαίρι, όταν έκανε αποχή από ένα ψήφισμα του σχολείου που ζητούσε από τα σχολεία να οργανώσουν  καμπάνιες για τους ομοφυλόφιλους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία ΠΑΜΕ: "Έκοψαν κλήση σε μέλος μας που υπερασπίστηκε σπίτι από πλειστηριασμό"

"Αν η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας από το συνδικαλιστικό κίνημα θεωρείται ότι είναι επικίνδυνη για το πολίτευμα, τότε η κυβέρνηση πρέπει να βρει τι φταίει", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση-καταγγελία του ΠΑΜΕ.

26 Νοεμβρίου 2020 17:11

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβέρνηση «που κλιμακώνει τον αυταρχισμό με διώξεις συνδικαλιστών» αναφέροντας ότι «αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκε ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Γ.Γ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γιατί μαζί με άλλους συνδικαλιστές και εργαζόμενους υπερασπίστηκαν το δικαίωμα μιας οικογένειας να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της, ενάντια στην προσπάθεια της τράπεζας να βγάλει το σπίτι της σε πλειστηριασμό».

«Έτσι, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο συνδικαλιστής έλαβε «Κλήση υπόπτου για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης» (!), η οποία μάλιστα γίνεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής/Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας/Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η παραγγελία αφορά όχι ένα, αλλά πέντε αδικήματα: Απλή σωματική βλάβη και συναυτουργία, διατάραξη κοινής ειρήνης, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ακόμα και κλοπή» αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Όπως εξηγεί στη συνέχεια της ανακοίνωσης στις 2 Οκτώβρη 2019 έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Σκουφά στην Αθήνα, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι που απεργούσαν -εκείνη τη μέρα γινόταν απεργία συνδικάτων- καθώς και επαγγελματοβιοτέχνες που ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα της ΟΒΣΑ, συμμετείχαν σε διαμαρτυρία ενάντια σε πλειστηριασμό, για να σώσουν το σπίτι της οικογένειας. Η κυβέρνηση, όμως, αντί να ακούσει το αίτημα αυτό, έστειλε τα ΜΑΤ για να αποκλείσουν την είσοδο του συμβολαιογραφείου».

«Την ίδια ώρα, στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank, που έβγαλε το ακίνητο σε πλειστηριασμό, η Επιτροπή του ΠΑΜΕ κατά των πλειστηριασμών και το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής πραγματοποίησαν συνάντηση με στελέχη της τράπεζας, απαιτώντας την αναστολή του πλειστηριασμού και τη ρύθμιση του χρέους με όρους που να μπορεί να ανταποκριθεί η οικογένεια».

«Αποτέλεσμα της παρέμβασης ήταν η δέσμευση της τράπεζας να δοθεί εντολή αναστολής» αναφέρει το ΠΑΜΕ προσθέτοντας ότι ακολούθησε πορεία έξω από το συμβολαιογραφείο, όπου οι συγκεντρωμένοι ανέμεναν να ανακοινωθεί η αναστολή, ωστόσο λίγο πριν την ώρα έναρξης της διαδικασίας των πλειστηριασμών, «η αντιπροσωπεία των σωματείων και των φορέων έγινε «μπαλάκι» μεταξύ τράπεζας και συμβολαιογραφείου, με την τράπεζα να δηλώνει ότι έδωσε τη σχετική εντολή και το συμβολαιογραφείο να μην το επιβεβαιώνει».

«Τότε ζητήθηκε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι από την πλευρά της οικογένειας να μπουν στο συμβολαιογραφείο, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη της υπόθεσής τους. Στην εύλογη αυτή απαίτηση ανέλαβαν να «απαντήσουν» τα ΜΑΤ, που επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους κάνοντας χρήση χημικών. Τελικά, έγινε γνωστό ότι ο πλειστηριασμός ανεστάλη και ένα χρόνο μετά, μέσα στο γενικότερο κλίμα έντασης του αυταρχισμού, ενεργοποιείται η δίωξη σε βάρος του συνάδελφου» αναφέρει ακόμα το ΠΑΜΕ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Αν η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας από το συνδικαλιστικό κίνημα θεωρείται ότι είναι επικίνδυνη για το πολίτευμα, τότε η κυβέρνηση πρέπει να βρει τι φταίει. Ή το πολίτευμα δεν είναι δημοκρατία ή η δημοκρατία είναι μόνο για τους τραπεζίτες και τα μονοπώλια.

Ξεκαθαρίζουμε ότι το ταξικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΜΑΣ 

Υ.Γ. Σε τοιχο στην Αργεντινη και στη Νάπολη για το Μαραντονα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ευρω Κοινοβούλιο υπερψήφισε την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, οι οποιες βεβαια δεν προκειται να τηρηθούν

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε την τροπολογία που κατέθεσε η Ελληνική και Κυπριακή Αντιπροσωπεία για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία. Ένα ακόμα ψήφισμα στα χαρτιά, γιατι κανεις δεν παιρνει στα σοβαρα το Ευρω Κοινοβουλιο

26 Νοεμβρίου 2020 14:28

Για πρώτη φορά, το Ευρω Κοινοβούλιο, με ευρεία πλειοψηφία, υπερψήφισε την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία υιοθετώντας την τροπολογία που κατέθεσε η Ελληνική και Κυπριακή Αντιπροσωπεία, με πρωτοβουλία των Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Λευτέρη Χριστοφόρου και Λουκά Φουρλά. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 440 ψήφοι υπέρ, 193 κατά και 53 αποχή.

Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση του Ευρω Κοινοβουλίου, που στέλνει ένα καθαρό μήνυμα σαν πρόταση, (γιατί δεν έχει άλλη αρμοδιότητα), στους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι στο προσεχές Συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου αναμένεται να λάβουν αποφάσεις εναντίον της Τουρκικής προκλητικότητας.

Με την τροπολογία αυτή, η οποία στηρίχθηκε από το Ευρω Λαϊκό Κόμμα, αποδεικνύεται ότι η φωνή των Ελλήνων και Κυπρίων Ευρωβουλευτών του ΕΛΚ είναι ισχυρή. Από την πρώτη στιγμή, ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ έχει ταχθεί στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίες σθεναρά υπερασπίζονται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, ζητώντας κατ’ επανάληψη συγκεκριμένες αποφάσεις και έμπρακτη αλληλεγγύη στα δύο κράτη μέλη της ΕΕ.

Βάιτς: "Δεν επιτρέπεται να κάνουμε πίσω στην επιβολή κυρώσεων"

"Ως Ευρω Κοινοβούλιο και ως Ευρω Συμβούλιο δεν επιτρέπεται να διασπαστούμε και πρέπει να συνεχίσουμε να διατηρούμε μία κοινή θέση που είναι σαφώς στο πλευρό των κρατών-μελών, της Κύπρου και της Ελλάδας, και καθώς οι έως τώρα προσπάθειες διεξαγωγής διαλόγου με την Τουρκία και επίτευξης προόδου επιτόπου έχουν αποτύχει, δεν επιτρέπεται πλέον να κάνουμε πίσω από οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας", τονίζει σε σημερινές δηλώσεις του ο συμπρόεδρος των Πράσινων στο Ευρω Κοινοβούλιο, ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Τόμας Βάιτς.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, "μετά τις παράνομες εξορύξεις φυσικού αερίου σε ελληνικές και κυπριακές περιοχές της Μεσογείου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα τα Βαρώσια στην κυπριακή περίκλειστη ζώνη και για τους Πράσινους είναι ξεκάθαρο ότι δεν επιτρέπεται αλλαγή του καθεστώτος, πολύ δε περισσότερο παράνομες καταλήψεις".

Σύμφωνα με τον συμπρόεδρο των Ευρω Πράσινων, "στόχος της Ευρω Ένωσης πρέπει να είναι η ειρηνική συνύπαρξη όλων των τμημάτων του πληθυσμού στο κοινό κράτος-μέλος της ΕΕ, την Κύπρο. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προωθεί την κλιμάκωση, θέλοντας να αποπροσανατολίσει από τα εσωτερικά του προβλήματα".

"Η αλλαγή του status quo που ζητά ο Ερντογάν στα Βαρώσια, ενάντια στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι περισσότερο από ανησυχητική", προειδοποιεί στις δηλώσεις του ο Τόμας Βάιτς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επτά συλλήψεις στη Χιλή σε διαδήλωση για την αποφυλάκιση πολιτικών κρατουμένων 

 26/11/2020

Επτά συλλήψεις στο Σαντιάγο της Χιλής κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας με αίτημα την αποφυλάκιση εκατοντάδων πολιτικών κρατουμένων που συνελήφθησαν το 2019 κατά τη διάρκεια της κοινωνικής εξέγερσης κατά του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους για την “ελευθερία των νέων ανθρώπων που παραμένουν υπό κράτηση εξαιτίας της συμμετοχής στις διαδηλώσεις μετά την 18η Οκτωβρίου του 2019”, έγραψε στο Twitter η διαδηλώτρια Άνα Μποχέμια.

Ο Πινιέρα αρνείται την ύπαρξη “τέτοιων κρατουμένων” στη Χιλή υποστηρίζοντας ότι η “κυβέρνηση δεν κρατά κανέναν υπό κράτηση”. “Κι όμως εκατοντάδες είναι οι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές χωρίς επιβαρυντικά στοιχεία και χωρίς να γνωρίζουν πώς θα εξελιχθούν οι υποθέσεις τους”, δήλωσε ο ακτιβιστής ΛΟΑΤΚΙ+, Ρικάρντο Τροστέλ. 

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού κατά των διαδηλωτών. “Τουλάχιστον επτά άτομα συνελήφθησαν για αντικοινωνική συμπεριφορά, λεηλασίας και για φθορές”, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας, Άλεξ Μορένο.

Η πολιτική και κοινωνική κρίση εντάθηκε όταν τον Οκτώβριο του 2019, η κυβέρνηση της Χιλής αύξησε τις τιμές στα εισιτήρια του μετρό, πυροδοτώντας ένα κύμα διαδηλώσεων που μετατράπηκε σε βίαιες ταραχές και συγκρούσεις με την αστυνομία.

Οι Χιλιανοί βγήκαν στους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα, απαιτώντας δωρεάν εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη αλλά και αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη στο Διδυμότειχο ο αρχηγός της συμμορίας των Πακιστανών που χτύπησε στα Καμίνια

 Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 21:06

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τη Θράκη, το αφεντικό της συμμορίας των Πακιστανών στα Καμίνια φέρεται να έχει συλληφθεί στο Διδυμότειχο στην προσπάθειά του να διαφύγει προφανώς προς την Τουρκία.

Οι αστυνομικές Αρχές που τον συνέλαβαν έχουν στείλει ηλεκτρονικά τα αποτυπώματά του στην Αθήνα προκειμένου να γίνει και επίσημα η ταυτοποίησή του. 

Η ιστορία αρχίζει από το φρικιαστικό έγκλημα που διαπράχθηκε σε διαμέρισμα στα Καμίνια του Πειραιά, την περασμένη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου. Μια ομάδα ατόμων πακιστανικής καταγωγής, αφού έσπασε την πόρτα, εισήλθε στο διαμέρισμα και με χρήση μαχαιριών και ξύλινων ροπάλων, επιτέθηκε στους ομοεθνείς τους.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός ενός 29χρονου, αλλά και ο σοβαρός τραυματισμός ενός 25χρονου.

Μάλιστα, όπως όλα καταδεικνύουν το κίνητρο της αιματηρής συμπλοκής ήταν διαφορές μεταξύ αντίπαλων συμμοριών Πακιστανών που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών.

Μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, συνελήφθησαν αρχικά δύο από τους δράστες, ένας 17χρονος και ένας 24χρονος, ενώ ακόμη τρεις Πακιστανοί συνελήφθησαν χθες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην ανθρωποκτονία του 29χρονου ομοεθνή τους, με την έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων δραστών να συνεχίζεται από την ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται επίσης, ότι οι δράστες λίγες ώρες μετά την εγκληματική τους ενέργεια απήγαγαν έναν 15χρονο από την Ομόνοια και τον μετέφεραν σε ισόγειο διαμέρισμα στο Περιστέρι για να τον βιάσουν. Τον απείλησαν μάλιστα ότι θα τον σκότωναν σε περίπτωση που εκείνος θα μιλούσε για ό,τι επρόκειτο να του κάνουν. Μάλιστα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι έκαναν πάρτι με δύο μπουκάλια ουίσκι, πιθανότατα για να γιορτάσουν την απόδραση που ετοίμαζαν στην Τουρκία.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται, όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Πειραιά εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στο ισόγειο διαμέρισμα στο Περιστέρι όπου είχαν καταφύγει οι δράστες. Από την έφοδο έγιναν μαζικές συλλήψεις και οι δράστες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια του Πειραιά, ανάμεσά τους και ο 15χρονος από το Ιράκ, ο οποίος περιέγραψε σε κατάσταση σοκ όσα έζησε, προσθέτοντας ότι ευτυχώς οι δράστες δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την πράξη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Θα επανεξεταστεί το νομοσχέδιο για τη δημοσιοποίηση εικόνων αστυνομικών

 Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 23:12

Ο επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (ΔΧΣ) είπε την Πέμπτη πως ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ υποσχέθηκε να συστήσει μια ανεξάρτητη επιτροπή που θα εξετάσει την προτεινόμενη νομοθεσία, η οποία προβλέπει τον περιορισμό της δυνατότητας των δημοσιογράφων να δημοσιοποιούν εικόνες αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας.

Ο γενικός γραμματέας των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα Κριστόφ Ντελουάρ ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Twitter ότι συναντήθηκε με τον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ για να συζητήσουν σχετικά με τη νομοθεσία και ότι ο Καστέξ του είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης σχετικά με την πρόθεσή του να συστήσει την επιτροπή.

Το πρωθυπουργικό γραφείο επιβεβαίωσε, σε μια ανακοίνωση, ότι η κυβέρνηση προτίθεται να συγκροτήσει μια ανεξάρτητη επιτροπή που θα επιφορτιστεί στο να προτείνει μια νέα εκδοχή του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δικαστές και «αναγνωρισμένες προσωπικότητες» θα πάρουν μέρος στην επιτροπή, η οποία θα μπορούσε να δημοσιεύσει συστάσεις στα τέλη Δεκεμβρίου, ενόψει της συζήτησης για το νομοσχέδιο στην ελεγχθείσα από την αντιπολίτευση γερουσία τον Ιανουάριο.

Η εθνοσυνέλευση, όπου το κεντρώο κόμμα LaRem του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έχει την πλειοψηφία, ενέκρινε το νομοσχέδιο την Τρίτη, ωστόσο αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος το καταψήφισαν ή απείχαν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελέγχονται για σωρεία εγκληματικών πράξεων, ΜΚΟ που δραστηριοποιούνταν στην Μόρια

 Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 19:54

Με σημερινή της απάντηση, προς την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καιλή, η Επίτροπος Γιόχανσον επιβεβαιώνει ότι, βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες στην Ελλάδα, για ΜΚΟ που δραστηριοποιούνταν στην Μόρια και ενέχονται σε διευκόλυνση παράνομης διακίνησης μεταναστών, κατασκοπεία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.!

Επικαλούμενη, μάλιστα, πληροφορίες της Κομισιόν, η Επίτροπος, αναφέρει ότι, «τον Σεπτέμβριο του 2020 οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν 33 άτομα, που εργάζονται για τέσσερις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) —μία από τις οποίες είναι η SeaWatch— ως ύποπτα για διευκόλυνση παράνομης διακίνησης μεταναστών, κατασκοπεία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην ερώτηση της η ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε επισημάνει, από τον Σεπτέμβριο του 2020, ότι:

-Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την φωτιά στη Μόρια και την κατάσταση που επικρατεί προέβη σε συνέντευξή της η Γερμανίδα ακτιβίστρια Ρεμπέκα Σόμερ που καταγράφει τα συμβάντα στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα καταγγέλλει ότι στους εμπρησμούς συνήργησαν δυο Γερμανοί, στελέχη ΜΚΟ, και ότι οι πυροσβέστες εμποδίστηκαν βίαια στο έργο τους από αιτούντες άσυλο. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ελάχιστοι στη Μόρια είναι πλέον Σύροι και ότι η πλειοψηφία είναι Αφρικανοί ενώ υπάρχουν και αρκετοί Αφγανοί τζιχαντιστές και Ταλιμπάν, τους οποίους της υπέδειξαν κάτοικοι του καταυλισμού.

-Σοκαριστική είναι και η μαρτυρία της για τη ΜΚΟ Seawatch, η οποία εκτός από τη διακίνηση ανθρώπων εμπλέκεται και στην διακίνηση ναρκωτικών και εφοδιάζει τους μετανάστες με παράνομα διαβατήρια έτσι ώστε, να μπορούν στη συνέχεια με αυτά να εγκαταλείψουν το νησί και να μετακινηθούν στη χώρα με ναρκωτικά στις αποσκευές τους.

Έχει η Κομισιόν ελέγξει τις καταγγελίες ώστε να εγγυηθεί ότι, ΜΚΟ που χρηματοδοτεί δεν κατηγορούνται για δολιοφθορές και παράνομες δραστηριότητες στη Μόρια και σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί, ώστε να προστατευθούν οι Ευρωπαίοι πολίτες από απόπειρες να εισέλθουν στην ΕΕ τζιχαντιστές προσποιούμενοι τους πρόσφυγες, ρωτούσε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση της Επιτρόπου

Απάντηση της κ. Johansson εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (27.11.2020)

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Επιτροπή, η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα ως ύποπτα για τον εμπρησμό που προκάλεσε την πυρκαγιά στη Μόρια. Τον Σεπτέμβριο του 2020 οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν 33 άτομα που εργάζονται για τέσσερις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) —μία από τις οποίες είναι η SeaWatch— ως ύποπτα για διευκόλυνση παράνομης διακίνησης μεταναστών, κατασκοπεία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η προσέγγιση που ακολουθούν τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, έχει διασφαλίσει τη δέουσα ταυτοποίηση, την καταγραφή και τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα. Διενεργούνται έλεγχοι υγείας και ασφάλειας, ενώ παράλληλα τα δεδομένα ελέγχονται με βάση τις σχετικές βάσεις δεδομένων ασφάλειας.

Η ΕΕ στηρίζει τις ελληνικές αρχές επιβολής του νόμου στην αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης. Οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής συμμετέχουν στην ταυτοποίηση και την καταγραφή των παράτυπων μεταναστών, ενώ οι υπάλληλοι του Ευρωπόλ εμπλέκονται σε δευτεροβάθμιους ελέγχους ασφάλειας, επαληθεύουν περαιτέρω τις πληροφορίες και επικεντρώνονται σε ύποπτες υποθέσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα, εφόσον το ζητήσουν οι εθνικές αρχές.

Η Επιτροπή παραμένει προσηλωμένη στην προστασία των ανθρώπων από την τρομοκρατία, όπως επιβεβαιώνεται στη στρατηγική της ΕΕ για την Ένωση Ασφάλειας (2020–2025). Ενώ τα κράτη μέλη φέρουν την πρωταρχική ευθύνη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η Επιτροπή διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 η Επιτροπή ενέκρινε ένα νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο , το οποίο περιλαμβάνει πρόταση κανονισμού για τη θέσπιση υποχρεωτικού ελέγχου διαλογής υπηκόων τρίτων χωρών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εισόδου. Η εν λόγω πρόταση αποσκοπεί στην ενίσχυση της ασφάλειας του χώρου Σένγκεν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί μετά από επίθεση εναντίον μαύρου μουσικού

 Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 19:05

Η Γενική Επιθεώρηση της γαλλικής Αστυνομίας ερευνά τις καταγγελίες ότι ένας μαύρος μουσικός παραγωγός δέχθηκε επίθεση και εξυβρίστηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά τη διάρκεια ενός αστυνομικού ελέγχου, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν στο Twitter.

Το περιστατικό καταγράφηκε σε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και σε κινητά τηλέφωνα και το υλικό έχει κυκλοφορήσει ευρέως στο διαδίκτυο, αφότου πρωτοδημοσιεύτηκε από τον ειδησεογραφικό οργανισμό LoopSider.

Στιo βίντεο διακρίνεται ένας μαύρος άνδρας να ξυλοκοπείται από αστυνομικούς στην είσοδο ενός στούντιο μουσικής στο Παρίσι.

«Ζήτησα από τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης να θέσει σε διαθεσιμότητα προσωρινά τους αστυνομικούς που εμπλέκονται», έγραψε ο Νταρμανέν. Τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Το φερόμενο ως θύμα, που έδωσε μόνο το μικρό όνομά του, Μισέλ, υποστήριξε σε δημοσιογράφους σήμερα ότι αστυνομικοί του επιτέθηκαν στο στούντιο παραγωγής που έχει στο 17ο διαμέρισμα στο Παρίσι, στις 21 Νοεμβρίου.

Όπως περιέγραψε, κυκλοφορούσε εκεί κοντά, χωρίς να φοράει μάσκα, ενάντια στα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γαλλίας για την πανδημία Covid-19, και μόλις είδε ένα περιπολικό, επέστρεψε στο στούντιό του για να αποφύγει το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί με πρόστιμο.

Εντούτοις, αστυνομικοί τον ακολούθησαν εντός του στούντιο και του επιτέθηκαν εξυβρίζοντάς τον με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, ανέφερε ο ίδιος.

«Με είπαν αράπη πολλές φορές ενώ με γρονθοκοπούσαν», κατήγγειλε το θύμα προσερχόμενο στην έδρα της Γενικής Επιθεώρησης της γαλλικής Αστυνομίας της Γαλλίας για να καταθέσει μήνυση.

«Θέλω η IGPN να κάνει τη δουλειά της», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Άνθρωποι που πρέπει να με προστατεύουν, μου επιτέθηκαν (…). Δεν έκανα τίποτα για το οποίο μου άξιζε αυτό», συνέχισε.

«Θέλω απλά τα τρία αυτά άτομα να τιμωρηθούν από τον νόμο».

Σε μια σπάνια δημόσια δήλωση, ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Έιτς εξέφρασε την ευχή η IGPN να ερευνήσει την υπόθεση «όσο το δυνατόν συντομότερα». «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική υπόθεση κατά την άποψή μου», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Χτυπήματα με γκλομπ

Σύμφωνα με την αναφορά, το έγγραφο της οποίας περιήλθε στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, οι τρεις αστυνομικοί επενέβησαν το περασμένο Σάββατο προκειμένου να προσαγάγουν τον Μισέλ, καθώς δεν φορούσε μάσκα. «Ενώ επιχειρούσαμε την προσαγωγή του, μας οδήγησε με τη βία μέσα στο κτήριο», γράφουν.

Στις εικόνες κλειστού κυκλώματος από το στούντιο, που επίσης είδε το Γαλλικό Πρακτορείο, διακρίνονται οι τρεις αστυνομικοί να μπαίνουν στο στούντιο αρπάζοντας τον άνδρα και κατόπιν χτυπώντας τον με γροθιές, με τα πόδια ή με γκλομπ.

Στην αναφορά τους, γράφουν πως ο άνδρας τους χτύπησε.

Στις ίδιες εικόνες, ο Μισέλ αντιστέκεται αρνούμενος να φύγει, κατόπιν προσπαθεί να προστατεύσει το πρόσωπο και το σώμα του. Δεν φαίνεται να χτυπάει κάποιον. Το σκηνικό διαρκεί 5 λεπτά.

Στη συνέχεια, άνθρωποι που βρίσκονται στο υπόγειο του στούντιο ανεβαίνουν πάνω, οι αστυνομικοί υποχωρούν προς το εξωτερικό και εκείνοι κλείνουν την πόρτα. Οι αστυνομικοί, κατόπιν, προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα και πετούν εντός του στούντιο ένα δακρυγόνο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα Υόρκη: Υπερορθόδοξοι αντισιωναζι Εβραίοι έκαναν προσφυγή κατά των μέτρων και την κέρδισαν

 Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 08:53

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ στήριξε με χθεσινή του απόφαση τη Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή του Μπρούκλιν και δύο συναγωγές υπερορθόδοξων Εβραίων που είχαν προσφύγει κατά των περιορισμών που υιοθέτησε η Πολιτεία της Νέας Υόρκης προκειμένου να ανασχέσει την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού. 

Στις 6 Οκτωβρίου ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο αποφάσισε να κλείσει τις μη απαραίτητες επιχειρήσεις στις πλέον πληγείσες περιοχές της πολιτείας από την Covid-19, περιλαμβανομένων κάποιων συνοικιών του Μπρούκλιν. Στο πλαίσιο αυτό προβλεπόταν ο περιορισμός σε δέκα των πιστών που συγκεντρώνονται σε χώρους λατρείας σε κάποιες συνοικίες, ενώ σε άλλες ο αριθμός έφτανε τους 25.

Όμως η Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή του Μπρούκλιν, οι δύο συναγωγές υπερορθόδοξων αντισιωναζι Εβραίων, καθώς και η εθνική οργάνωση υπερορθόδοξων αντισιωναζι Εβραίων Αγκούνταθ Ίσραελ Αμερικής προσέφυγαν δικαστικά εναντίον της απόφασης του Κουόμο, καταγγέλλοντας ότι οι περιορισμοί για τους χώρους λατρείας παραβιάζουν την ανεξιθρησκεία, η οποία προστατεύεται από την Πρώτη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος. Παράλληλα επισήμαναν ότι στους χώρους λατρείας επιβάλλονταν πιο αυστηροί περιορισμοί απ’ ό,τι σε απαραίτητα καταστήματα, όπως τα καταστήματα πώλησης τροφίμων.

Ομοσπονδιακός δικαστής του Μπρούκλιν απέρριψε την προσφυγή τους, όπως και το εφετείο της Νέας Υόρκης.

Όμως το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αργά χθες Τετάρτη αποφάσισε υπέρ τους με 5 ψήφους, έναντι 4. Αυτή είναι η πρώτη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που καταδεικνύει τις συνέπειες της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να διορίσει τη συντηρητική δικαστίνα Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ, η οποία έριξε την καθοριστική ψήφο υπέρ των θρησκευτικών ομάδων.

Ο συντηρητικός δικαστής Τζον Ρόμπερτς ψήφισε κατά, όπως και οι τρεις φιλελεύθεροι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Σε δύο προηγούμενες αντίστοιχες υποθέσεις φέτος, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε με 5 ψήφους έναντι 4 τα αιτήματα εκκλησιών από τη Νεβάδα και την Καλιφόρνια.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν πριν από τον θάνατο της φιλελεύθερης δικαστίνας Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, η οποία μαζί με τους άλλους τρεις φιλελεύθερους δικαστές και τον Ρόμπερτς είχαν απορρίψει τις προσφυγές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΛ.ΑΣ: «Είμαστε φασίστες, έχουμε χούντα και θα σας γαμ…με εδώ μέσα»

25 Νοεμβρίου, 2020

«Η συγκεκριμένη ομάδα της αστυνομίας (σ.σ. η ΔΕΛΤΑ) είναι κτήνη. Τέρατα. Είναι η προσωποποίηση του Χρυσοχοϊδη. Αυτός τους κατευθύνει. Δεν ξέρω που μπορεί να φτάσουν. Θα δολοφονήσουν κόσμο. Είναι ακραίοι.»

Ο Ορέστης και η Λυδία Καττή μαζί με τους γονείς τους Δημήτρη Καττή και Γιώτα Μπόμπου μιλούν στο documentonews.gr, για την αδυσώπητη βία που δέχτηκαν από τις δυνάμεις καταστολής της ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου κάτω από το ίδιο τους το σπίτι στα Σεπόλια, την ώρα που επέστρεφαν από τη συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πογκρόμ. Αυτή είναι η λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει το τι πραγματικά συνέβη την περασμένη Τρίτη στα Σεπόλια, με θύτες τους άνδρες της ελληνικής αστυνομίας και θύματα κατοίκους της περιοχής.

Μία οικογένεια βρέθηκε κάτω από τη μπότα της ανεξέλεγκτης ασυδοσίας της ΕΛ.ΑΣ. ενώ ολόκληρη η κοινωνία ήρθε αντιμέτωπη με την αλήθεια της καταστολής. Η ομάδα ΔΕΛΤΑ, την οποία επανασύστασε μετά μεγάλου ενθουσιασμού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επιτέθηκε με μένος σε όποιον είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά της. Πάνω σε μηχανάκια που έτρεχαν με δολοφονικές τάσεις και ιλιγγιώδη ταχύτητα στα στενά των Σεπολίων, οι άνδρες της ομάδας Δέλτα, με την άνεση της άνευ ορίων ελευθερίας που τους έχει δοθεί, όργωσαν τη γειτονιά της Αθήνας σκορπίζοντας τον τρόμο.

«Προσωποποιήθηκε ο μηχανισμός της αστυνομίας που είναι κτηνώδης και η κοινωνία το λαμβάνει αλλιώς. Αυτά γίνονται αλλά δεν τα μαθαίνουμε. Γίνονται στους μετανάστες έγιναν στον Ζακ. Η συγκεκριμένη ομάδα της αστυνομίας (σς η ΔΕΛΤΑ) είναι κτήνη. Τέρατα. Είναι η προσωποποίηση του Χρυσοχοϊδη. Αυτός τους κατευθύνει. Δεν ξέρω που μπορεί να φτάσουν. Θα δολοφονήσουν κόσμο. Είναι ακραίοι. Ήταν μία στοχευμένη επιλογή του Μ. Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνησης να τους επαναφέρει τώρα και να τους εξοπλίσει έτσι», λέει στο documentonews ο Δημήτρης Καττής, ο οποίος υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο κατά την επίθεση που δέχτηκε από την αστυνομία, έξω από το ΑΤ Κολωνού, όπου είχε μεταβεί με την κόρη και τη σύζυγό του για να βρουν τον γιο τους Ορέστη, που είχε προσαχθεί νωρίτερα κάτω από το σπίτι τους.

Η πρώτη επίθεση

Ο 24χρονος Ορέστης Καττής, φοιτητής τοπογραφίας στο ΕΜΠ, και μέλος του ΝΑΡ, ήταν ο πρώτος από την οικογένεια δέχτηκε την βία των αστυνομικών και εντέλει συνελήφθη κατά την επιστροφή τους στο σπίτι μετά την πορεία για την επέτειο της 17 Νοέμβρη.

Εκείνη τη μέρα η αστυνομία σε μία κίνηση χωρίς προηγούμενο είχε κλείσει δώδεκα σταθμούς του μετρό, προκειμένου να εμποδίσει την προσέλευση του κόσμου στη διαδήλωση, την όποια είχε παράλληλα απαγορεύσει. Ο σταθμός των Σεπολίων ήταν ακόμη ανοιχτός και ένα μέρος διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς τα κει προκειμένου να φύγει. Ο Ορέστης και η Λυδία με τους γονείς και κάποιους φίλους τους πήγαιναν στο σπίτι της οικογένειας που απέχει ελάχιστα μέτρα από τον σταθμό του μετρό. Πριν καταφέρουν να μπουν στην πολυκατοικία,αλλόφρονες οι άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ, τους κυνήγησαν, μπήκαν σχεδόν μέσα στο σπίτι τους, τους ξυλοκόπησαν άγρια τους έβρισαν χυδαία και συνέλαβαν τον 24χρονο φοιτητή.

«Φώναζα στη μάνα μου και στη Λυδία να ανοίξουν το σπίτι και να μπουν όλοι μέσα. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπουν μέσα στο σπίτι μου. Περίμενα ότι θα σταματήσουν. Ο κόσμος μπήκε στην πιλοτή και πριν προλάβει η αδελφή μου να ανοίξει την πόρτα οι αστυνομικοί πέταξαν τα μηχανάκια και άρχισαν να χτυπούν τον κόσμο. Εκείνη τη στιγμή είδα να σπρώχνουν τη μάνα μου και να την πετάνε κάτω. Έτρεξα να τη βοηθήσω και ξεκίνησαν να με βαράνε πολύ δυνατά με τα γκλοπ, στα πόδια και στο κεφάλι. Τότε άρχισα να κινούμαι προς τα έξω, ήξερα ότι αν μείνω στην πιλοτή θα με χτυπήσουν πολύ και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είχε γίνει. Τότε μπήκε η μάνα μου μπροστά, την ξαναέσπρωξαν μπήκε και η αδελφή μου την έσπρωξαν και αυτή. Με έπιασαν και μου πέρασαν χειροπέδες. Τότε η γειτονιά άρχισε να φωνάζει και να διαμαρτύρεται. Βγήκε κόσμος και στα μπαλκόνια και φώναζε, εγώ τους έλεγα “έχω μεγαλώσει εδώ, με ξέρουν”», καταγγέλλει o 24χρονος Ορέστης Καττής.

«Ούρλιαζα και φώναζα ότι εδώ είναι το σπίτι μου και αυτά είναι τα παιδιά μου» λέει η Γιώτα Μπόμπου και περιγράφει την απύθμενη βία που έζησε η ίδια και η οικογένειά της «είχαν πέσει πάνω στον Ορέστη 3-4 και τον χτυπούσαν με τα γκλοπ ανελέητα, ξύλο απίστευτο. Έπεσα πάνω τους, με έσπρωξαν και με έριξαν κάτω.Σέρνανε εμένα και χτυπούσαν τη Λυδία που προσπαθούσαμε να τους σταματήσουμε, απίστευτο ξύλο. Μας σκίζανε έξω από το σπίτι μας, δεν μπορώ να γυρίσω το χέρι μου. Έβλεπα να σκίζουν τα παιδιά μου, δεν καταλάβαινα τίποτα».

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αφού συνέλαβαν τον Ορέστη ενημέρωσαν τους γονείς του ότι τον μεταφέρουν στο ΑΤ Κολωνού και διαβεβαίωσαν μάλιστα τον πατέρα του καθησυχαστικά ότι είναι μια απλή προσαγωγή και πως μπορεί και ο ίδιος να μεταβεί στο τμήμα.

«Με πήγαν στο ΑΤ Κολωνού, όπως είπαν και στους γονείς μου ότι θα γίνει, με κατέβασαν για δύο λεπτά και αμέσως με μετέφεραν στη ΓΑΔΑ, χωρίς να ξέρει κανείς που πηγαίνω. Ήταν σαν απαγωγή. Φτάνοντας στη ΓΑΔΑ με δεμένα τα χέρια πίσω, ζητούσα να με αφήσουν να φορέσω τη μάσκα μου. Δεν με άφησαν, ούτε οι ίδιοι που με μετέφεραν φορούσαν. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Και μας είχαν στοιβαγμένους όλους μαζί», αναφέρει ο 24χρονος και κάνει λόγο για τρομακτικές εκφράσεις από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. Αφού, όπως καταγγέλλει, ενώ ήταν μέσα στο κτίριο της ΓΑΔΑ, οι άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ που τον μετέφεραν του είπαν «Είμαστε φασίστες, έχουμε χούντα και θα σας γαμήσουμε εδώ Μεσα..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εύα Κοταμανίδου: «Μας πρόδωσαν» – O μονόλογος και οι ερμηνείες που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

26 Νοεμβρίου, 2020

Έφυγε από τη ζωή σήμερα μια σπουδαία ηθοποιός, μια κυρία του ελληνικού θεάτρου και η βασική πρωταγωνίστρια των ταινιών του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

Αξέχαστη για τις ερμηνείες της στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης και πάντα στο μυαλό όλων μέσα από εκείνο τον συγκλονιστικό μονόλογο στο «Θίασο».

Αν και μοιάζει άδικο από μια καριέρα τόσων χρόνων να απομονώνεις επτά μόνο λεπτά. Είναι αυτά λεπτά που την έκαναν σπουδαία στα μάτια μας. Αυτά τα λεπτά που έκαναν τον «Θίασο» μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Η Εύα Κοταμανίδου είχε από πολύ μικρή ηλικία ενεργή δράση στους αγώνες της Αριστεράς με το ΚΚΕ εσωτερικού. Στις εκλογές του Ιουνίου και του Νοεμβρίου του 1989 εξελέγη βουλευτής Β’ Αθηνών με τον Συνασπισμό, ενώ στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Όλα ξεκίνησαν από το υπόγειο του Κουν

Η Εύα Κοταμανίδου ξεκίνησε από το Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν. Φοίτησε δίπλα σε σπουδαίους καθηγητές, τον ίδιο τον Κουν αλλά και τον Λαζάνη, τον Χατζημάρκο, τον Πλωρίτη.

Μετά τον πρώτο χρόνο της στη σχολή ο Κουν της δίνει υποτροφία και αμέσως μόλις αποφοίτησε της ζήτησε να μείνει στο θέατρο. «Ούτε την παραίτησή μου δεν έδωσα στον ΟΤΕ που δούλευα τότε από την χαρά μου» θυμάται η ίδια. «Τα χρήματα ήταν λιγότερα αλλά δεν με ένοιαζε καθόλου. Έκανε αυτό που ήθελα να κάνω».

https://www.youtube.com/watch?v=HMfCK9c4Xa8&feature=emb_logo



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαράδεκτη στάση Διαματάρη της ΝΔ για το μεταναστευτικό – Καταγγέλλει την πατρίδα του

26|11|2020 | 8:46

Στην υπηρεσία της τουρκικής προπαγάνδας ο (θλιβερός) πρώην υφυπουργός Εξωτερικών (αρμόδιος για θέματα Ομογένειας, για 5 μήνες μόλις βγήκε η ΝΔ το 2019). Είναι ο εκδότης της εφημερίδας Εθνικός Κήρυκας στη Νέα Υόρκη. Υιοθέτησε ερντογανικά fake news

Θα έπρεπε να ντρέπεται ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών (αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό) Αντώνης Διαματάρης, που υιοθέτησε τα τουρκικά fake news και τις αριστερίστικες ιδεοληπτικές απόπειρες να επιβληθούν τα ανοιχτά σύνορα στη χώρα μας.

Χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, χωρίς να γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση, αποφάσισε να εξαπολύσει με ένα δήθεν «ανθρωπιστικό και υπεράνω» διδακτικό ύφος μια αναίτια επίθεση κατά της χώρας μας, σχετικά με τις επαναπροωθήσεις μεταναστών.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα σημείωσε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι η χώρα μας αναγκάζει πρόσφυγες να επιστρέψουν στον τόπο από τον οποίο ξεκίνησαν το ταξίδι τους, κάτι που αποτελεί «σοβαρή παράβαση του διεθνούς νόμου για τον ασφαλή δίαυλο και την προστασία προσφύγων».

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Διαματάρη, δεν το κάνει μόνο η Ελλάδα αυτό, αλλά και η Γαλλία, η Κροατία (!), η Ισπανία και η Ιταλία. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό το να υιοθετεί με τέτοιο τρόπο τις καταγγελίες κάποιων γερμανικών ΜΚΟ και των Τούρκων δουλεμπόρων ένας πρώην υφυπουργός της σημερινής κυβέρνησης. Ο οποίος, μάλιστα, διαφήμιζε τις στενές σχέσεις του με τον πρωθυπουργό και ο οποίος αντικαταστάθηκε «με τα χίλια ζόρια».

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν είναι η προσωπική του πικρία για την απομάκρυνσή του που τον οδηγεί σε τέτοιου είδους κινήσεις ή απλώς θέλει να προβάλει το πόσο «συμβατός» είναι με τη «νέα εποχή biden», όμως τίθεται σοβαρό ζήτημα, που αφορά προφανώς και αυτούς που τον είχαν επιλέξει για τη θέση την οποία κατείχε.

Γιατί εδώ δεν τίθεται θέμα κομματικό, δεν τίθεται θέμα πολιτικό, αλλά εθνικό, αφού αυτή τη στιγμή η χώρα μας προσπαθεί να αντιμετωπίσει την τουρκική προπαγάνδα, που θέλει ακόμη μία φορά να βάλει τα δύο πόδια των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας σε ένα παπούτσι προκειμένου να μετατρέψει ξανά το Μεταναστευτικό σε μοχλό εκβιασμού προς την Ευρώπη.

Σαφώς δηλώσεις σαν και αυτές του κ. Διαματάρη αποτελούν όπλο για την Τουρκία και τους ακραίους και πωρωμένους δικαιωματιστές στην Ευρώπη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Νεκρός Παλαιστίνιος σε φυλάκιο ελέγχου

Νεκρός από ισραηλινοναζιστικά πυρά στο φυλάκιο Αζ Ζααγέμ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ έπεσε, χτες το απόγευμα, ένας 30χρονος Παλαιστίνιος επειδή θεωρήθηκε ύποπτος στη διάρκεια ελέγχου.

Ισραηλινοναζιστες στρατιωτικοί υποστήριξαν πως στη διάρκεια ελέγχου για διασταύρωση των στοιχείων ταυτότητας επιχείρησε να βάλει μπροστά το αυτοκίνητο και να πέσει πάνω τους. Πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση τον πυροβόλησαν στο στομάχι, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε νοσοκομείο της περιοχής λίγη ώρα μετά.

Οι κατοχικές αρχές δεν χαρακτήρισαν το συμβάν «τρομοκρατική επίθεση», όπως συνήθως κάνουν ανακοινώνοντας τη διενέργεια «ελέγχου».

Νωρίτερα, η ισραηλινή Μη Κυβερνητική Οργάνωση HaMoked δημοσιοποίησε έκθεση με τις περιπτώσεις πολλών δεκάδων Παλαιστίνιων εφήβων, που απάγονται από τα σπίτια τους αργά τη νύχτα πριν από τα χαράματα και οδηγούνται για «ανάκριση». Οι απαγωγείς, που είναι συνήθως Ισραηλινοί στρατιώτες, τους υποβάλλουν σε πολύωρη ανάκριση επιχειρώντας να τα τρομοκρατήσουν για να κάμψουν το ηθικό τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπέρ της αιμομιξίας, της κτηνοβασίας, της εμπορίας οργάνων... ο μαλάκας που αποφασίζει τη λογοκρισία στo facebook...

Δικηγόρος στά Ellinika hoaxes ό Θανάσης Αναγνωστόπουλος αυτός πού ελέγχει τής κοινοποιήσεις μας στό Φ.Β.

Ο Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, που κατέβασε γιά ευρωβουλευτή το Ποτάμι, δηλώνει υπέρ της αιμομιξίας, της κτηνοβασίας και του εμπορίου οργάνων!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού τάσσεται υπέρ της αιμομιξίας, της κτηνοβασίας, της εμπορίας οργάνων και της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών!

Προκλητικός όσο δεν πάει άλλο, ο δικηγόρος και δρ Ποινικού Δικαίου Θανάσης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος έχει ανακοινωθεί ότι περιλαμβάνεται στις λίστες του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη για το Ευρωκοινοβούλιο, ομολογεί -και καμαρώνει συνάμα, αμετανόητος- τις θέσεις του για μια σειρά θεμάτων ηθικής τάξης που, αν μη τι άλλο, προσβάλλουν το δημόσιο αίσθημα.

Σε διαδικτυακό διάλογο και στην ερώτηση για ποιον λόγο οι απόψεις του «έγιναν καπνός» μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του, απάντησε ότι οι θέσεις του είναι καταγεγραμμένες για εκατοντάδες θέματα στο ιστολόγιό του και διευκρινίζει πως τα δικά του άρθρα έχουν την υπογραφή του.

Στο συγκεκριμένο ιστολόγιο, όπως λέει ο κ. Αναγνωστόπουλος, «μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει τις απόψεις μου από την αναπαραγωγική κλωνοποίηση (υπέρ), την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών (υπέρ), της αιμομιξίας (υπέρ), της κτηνοβασίας (υπέρ), της εμπορίας οργάνων (υπέρ), της πώλησης αδειών διαμονής (υπέρ), μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών (υπέρ), το Σχέδιο Ανάν (κατά), την ομόφυλη υιοθεσία (υπέρ) και τη χορτοφαγία (φυσικά υπέρ)».