Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Κυριακη 8 Νοεμβριου 2020

 

Αριστερός μπαίνοντας η βγαίνοντας?

Ο καθένας μπορεί να δηλώσει ότι θέλει, Όπως έλεγε και ο Κωνσταντάρας στον συνάδελφό του

βουλευτή:

- άν δηλώσω χειρουργός κάθεσε να σε χειρουργήσω?

- Όχι βέβαια!

Έτσι λοιπόν μπορεί να δηλώνεις αριστερός αλλά πρέπει να το αποδείξεις με τις πράξεις σου άν είσαι!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μην καρφώνεστε! Το ότι εσείς λυπηθήκατε για την ήττα του Τραμπ δεν σημαίνει πως εμείς χαρήκαμε που βγήκε ο Μπάιντεν. Και θα 'μαστε και πάλι στους δρόμους κατά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Σχολιο.- Κριμα στον Αλέξη που πήγε στο Τραμπ και τον αγγαλιαζε



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή την επέτειο γέννησης του μεγάλου συγγραφέα Αλμπέρ Καμί γράφονται διάφορα και ανάμεσά τους διάβασα και μια φράση του που με προβλημάτισε. Όχι μόνο γιατί αναρτήθηκε από αριστερό φίλο, αλλά και γιατί την αποδέχονται και άλλοι αριστεροί φίλοι, κάνοντας λάικ.

Πρόκειται για τη φράση, "Η πολιτική και η μοίρα της ανθρωπότητας διαμορφώνονται από ανθρώπους χωρίς ιδανικά και χωρίς μεγαλείο. Άνθρωποι που έχουν μεγαλείο μέσα τους δεν ασχολούνται με την πολιτική". 

Στη φράση αυτή εκφράζεται η γνωστή συντηρητική αντίληψη του "όλοι ίδιοι είναι" και γράφτηκε όταν ο Καμί αποχώρησε από το Κ.Κ. Γαλλίας. Αναφερόταν σαφώς στο σύνολο όσων ασχολούνταν με την πολιτική. Ακόμη κι αυτών που έδιναν εκείνα τα χρόνια τη ζωή τους στον αγώνα κατά του φασισμού, τον οποίο πολεμούσε κι ο ίδιος.

Στην προκειμένη περίπτωση, πάντως, ο Καμί σαφώς επικρίνει οποιονδήποτε ασχολείται με την πολιτική. Με την όποια πολιτική.

Αλλά η σύγκρουση του Καμί με το Γαλλικό Κ.Κ. συνεχίστηκε και εκφράστηκε και στο καταπληκτικής γραφής έργο του "Ο επαναστατημένος άνθρωπος" με το οποίο επιχειρεί να μειώσει την αξία των ανθρώπων που στρατεύονται σε μια επαναστατική υπόθεση. Όπως και στην αντίθεσή του με τις θέσεις του Κ.Κ. στο ζήτημα της Αλγερίας.

Γεννημένος στο Αλγέρι ο ίδιος, τάχθηκε κατά του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος των Αλγερινών και επέκρινε το Κ.Κ. που τασσόταν κατά της γαλλικής αποικιοκρατίας. Και έτσι -κατά τον Καμί- επιβεβαιωνόταν το γιατί οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική δεν έχουν μεγαλείο. 

Δεν είναι λυπηρό να συμφωνούν και αριστεροί με την άποψη αυτή;

Σχολιο.- Προσωπικά από το εργο του ξεχωρίζω την προσπαθεια ακτινογραφίας της υπαρξιακής κατάστασης του ανθρώπου πχ "Πρέπει να έχει κανείς έναν έρωτα, ένα μεγάλο έρωτα, για να του εξασφαλίζει άλλοθι στις αδικαιολόγητες απελπισίες που κυριεύουν όλους μας"

Σχολιο.- Ο Καμί ήταν ένας από τους μεγάλους συγγραφείς και διανοούμενους του 20ού αιώνα και το έργο του εξαιρετικά σημαντικό. Προσωπικά με σημάδεψε στην εφηβεία μου, με τον "Ξένο" και τα "Γράμματα σ' ένα φίλο Γερμανό". Από κει και πέρα, είχε και τις πλευρές που αναφέρω και δεν θα πρέπει να τις υποτιμούμε ή να τις παραβλέπουμε. Το να κάνουμε κάτι τέτοιο είναι προσβολή και για τον ίδιο.

Σχολιο.- Το είπε και η Αρβελέρ αφού

Σχολιο.- Υπάρχει βέβαια και το συμπίλημα κειμένων του με τον τίτλο: "Ούτε Δήμιοι ούτε Θύματα" που ξεπλένει τις αστικές δημοκρατίες της Δύσης έναντι των κακών κομουνιστών που κατέπνιξαν "την εργατική εξέγερση της Ουγγαρίας", που μόνο "εργατική" δεν κατέληξε μετά την 1η Νοέμβρη του 1956.

Επίσης και σαν συγγραφέα τον βρίσκω υπερεκτιμημένο. Νομίζω ότι πήρε αβάντα ακριβώς επειδή διαφωνούσε φωναχτά με το ΚΚΓ και με το ανατολικό μπλοκ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλέπω το τουρλουμπούκι και τον κακό χαμό με τις αμερικάνικες εκλογές, και σκέφτομαι πως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα θα 'ταν η χαρά του κάθε μίζερου κακομοίρη συμπλεγματικού.

Ε, ρε, το τι "μόνο στην Ελλάδα, γίνονται αυτά!" και "δεν είμαστε λαός, κύριοι!" και "πόσο τριτοκοσμικοί είμαστε!" και "να τι συμβαίνει για να μην έχουμε περάσει διαφωτισμό!", θ' ακούγαμε! 

Oh, yeah!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας προτρέπουν να επιλέξουμε μεταξυ ακροδεξιάς ΝΔ καί νεοδεξιάς Σφύριζα..«ψηλα σκατά - χονδρα σκατά..ιδια μπόχα ιδιο βάρος»..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το άρθρο, που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα, κατέβασε το fb γιστι..." παραβίαζε τους κανόνες". Πρώτη αντίδραση η αναδημοσίευση. ( Αργούμε να πούμε με το όνομα του αυτό που συμβαίνει;)

"Πίσω από τον ήχο της βροχής

Στην ταινία του το Μετέωρο βήμα του πελαργού (1991) ο Θ. Αγγελόπουλος παρουσιάζει τον πρωταγωνιστή -έναν πολλά υποσχόμενο πολιτικό- να ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και προς έκπληξη όλων να λέει: ««Μερικές φορές πρέπει να σωπαίνει κανείς, για να µπορέσει ν’ ακούσει τη µουσική πίσω από τον ήχο της βροχής». Μετά την εκφορά της φράσης αυτής αποχωρεί κι εξαφανίζεται από την πολιτική σκηνή και αργότερα από παντού. Όταν ρωτήθηκε ο σκηνοθέτης για την σημασία της σκηνής απάντησε: «Η εξουσία πρέπει να σταματήσει να εκλαμβάνει τον ήχο της φωνής της σαν τον μοναδικό ήχο. Πρέπει να ακούσει πίσω από τον ήχο της ιστορίας, αυτό που συμβαίνει πραγματικά στη ζωή, τις αγωνίες και τις ελπίδες των ανθρώπων.»

Τριάντα περίπου χρόνια πέρασαν από τότε. Η εξουσία εξακολουθεί να καταργεί τ’ αυτιά της, αλλά η «μουσική που ακούγεται πίσω από την βροχή» έχει πάψει σε μεγάλο βαθμό να εκφράζει αγωνίες και ελπίδες. Ένα συνονθύλευμα ήχων και θορύβων, εικόνες, και παραλλαγές της εξουσίας πάνε να σκεπάσουν «τον ήχο της βροχής.» Μπορεί όμως να γίνονται καμιά φορά και η ίδια η βροχή. Ραγδαία, δυνατή, καταστροφική δεν αφήνει να ακουστεί καμιά αρμονία, κανένα τραγούδι ελπίδας, θρήνου ή λυγμού για όσα καταστρέφει. 

Είναι όντως ν’ απορεί κανείς το πώς αγνοείται η ιστορία, πώς κόβεται η σύνδεση με το ρημαγμένο παρελθόν της ανθρωπότητας αλλά και με τις κατακτήσεις του. Δεν είναι μόνο ότι η λέξη δικαίωμα τείνει να γίνει αρχαιολογικό απολίθωμα που δεν έχει πλέον θέση ούτε καν σε μουσείο. Είναι πως οι αρνητές και οι καταπατητές των δικαιωμάτων επαίρονται για τις θέσεις τους και τις παρουσιάζουν σαν μονόδρομο για το μέλλον της ανθρωπότητας. «Χώρες του ήλιου και δεν μπορείτε ν’ αντικρίσετε τον ήλιο. / Χώρες του ανθρώπου και δεν μπορείτε ν’ αντικρίσετε τον άνθρωπο» που έγραφε και ο Σεφέρης στο Ναυάγιο της «Κίχλης».

Στο σκοτάδι της βίας και της ταπείνωσης σύρονται άνθρωποι χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ. Ο φανατισμός εμπνέει και ενώνει μικρές και μεγάλες ομάδες που σπέρνουν την ταπείνωση και τον θάνατο στο πέρασμά τους. Οι διαφορές δεν αποτελούν τόπο συνάντησης των «από κάτω» και αφορμή συνεννόησης. Γίνονται ευκαιρία να επιβληθεί δύναμη, να εξαπλωθεί ο φόβος. Όταν μάλιστα γίνουν και τηλεοπτικό θέαμα προσφέρουν και μια «αισθητική» ικανοποίηση στους δημιουργούς του. Και δίνουν στην μιντιακή υποκρισία την δυνατότητα να μεγαλώσει το μίσος με τα αποκλειστικά της «ρεπορτάζ», να καιροσκοπήσει με επιφανειακές «αναλύσεις» για τις εκρήξεις της βίας.

Για εκείνη που η ίδια αναπαράγει όμως ούτε κουβέντα. Δεν είναι μόνο οι αποκλεισμοί και η παραπληροφόρηση. Είναι και η επέλαση των πάσης φύσεως ριάλιτι όπου βία απέναντι σε στοιχειώδη δικαιώματα είναι ορμητική. Τι να μιλάμε τώρα για ισότητα των φύλων, για προστασία της ατομικής ζωής, για ελευθερίες και τα συναφή. Όλα ισοπεδωμένα, όλα καταργημένα με την πλήρη συναίνεση μάλιστα των συμμετεχόντων. Έγινε και ο δημόσιος εξευτελισμός «εμπειρία» και «δικαίωμα», προσοδοφόρο για τους υποκινητές του.

Η αναπαραγωγή τέτοιων παραδειγμάτων στην καθημερινή ζωή είναι πλέον καθεστώς. Η ευκολία με την οποία προσπερνώνται σοβαρά ζητήματα για ένα συλλογικό παρόν και μέλλον που θα έχει μέτρο τον αυτοσεβασμό και τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής είναι πρωτοφανής. Και όσο αυτή γίνεται ενέχυρο και λάφυρο των εμπόρων –εθνικών και διεθνών- τόσο θα μεγαλώνει και η δύναμή τους. Πόσοι άραγε θα είναι ικανοί να το αντιληφθούν, πόσοι θα το αντιπαλέψουν και με ποιους όρους, με ποια προοπτική; Απλά αλλά δύσκολα τα ερωτήματα, δυσκολότερες οι απαντήσεις. Ποιος θα είναι τότε «ο ήχος της βροχής» και ποια «η μουσική»;"

Σχολιο.- Ποιον ακριβώς κανόνα παραβίασε?

Σχολιο.- Τον κανόνα ότι κανείς δεν πρέπει να παρεκκλίνει από την επίσημη άποψη. Δεν σου φτάνει αυτος;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τις πρώτες εκλογές που γίνονταν στην Ελλάδα μετά το Σύνταγμα του 1844, τις οργάνωνε ο Κωλέττης, ένα από τα πιο αδίστακτα καθάρματα που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο. ( Κι ο συναγωνισμός είναι έντονος...)!

Όταν λοιπόν έκλεινε η κάλπη την έπαιρνε ο χωροφύλακας ( του Κωλέττη...) τη φόρτωνε στον γάιδαρο και με μόνη συνοδεία...τον εαυτό του τη μετέφερε στην πρωτεύουσα του νομού. 

Εννοείται πως στο δρόμο η κάλπη ήταν γκαστρωμενη. Γεννούσε ψηφοδέλτια - σφαιρίδια ( του Κωλέττη...).

Ο καημένος ο πρώην γιατρός του Αλή Πασά, που για πρωτη φορα εκφωνησε στη βουλη τη «Μεγαλη Ιδεα» (ότι η Κωνσταντινουπολη δηλαδη πρεπει να είναι η πρωτευουσα του Ελληνικου κρατους), να μην είχε "ψηφιακή διακυβέρνηση" και " ηλεκτρονικη ψηφοφορία"! Να μην μπορέσει να φτάσει την Κεραμεως...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάγκες για περιορίστε τους πανηγυρισμούς για τον Μπαιντεν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν κάποιοι βγαίνουν, και δηλώνουν "αριστεροί" (του ΠΑΣΟΚ), και υποστηρίζουν τον Τραμπ, γιατί λέει είναι ενάντια στην "παγκοσμιοποίηση", έδωσε "λεφτά και δουλειές στους αμερικάνους, και λένε ότι "δεν βομβάρδισε κάποια χώρα", και πάνε να μας τον βγάλουν Τσε των ΗΠΑ, λογικό είναι και κάποιοι άλλοι αριστεροι στην Ελλάδα να υποστηρίζουν τον Μπάϊντεν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είμαι ο Μήτσος και τις επόμενες εβδομάδες δεν θα έχω μισθό



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ: 

Σχολίασα στο facebook σε πολλές αναρτήσεις με αυτό το σχόλιο - 

"Με τις Τράπεζες, τι λες να κάνουμε ???" 

Δεν έχω δικαίωμα να σχολιάζω - μου είπαν !!! 

... και ποιοί είστε εσείς ρε καραγκιόζηδες ???



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παγώνη: «Η μάσκα δεν θα βγει ποτέ! Αν εφαρμοστούν τα μέτρα, θα βγούμε μετά το 20ήμερο»

7.11..2020

Αυτά ειπε, ενόψει του σημερινού lockdown, εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη.

Η χαρά της αγάμητης.

Και δε μας λες... αν "η μάσκα δεν θα βγει ποτέ", εσείς οι γιατροί τι κάνετε; ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ;

Ότι ακριβώς χρειάζονται και οι πολιτικοί, είναι η απάντηση σε αυτό που μόλις ρώτησα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Έως 20.000 Τούρκοι υπερεθνικιστές στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία"

7/11/2020

Ο πράσινος πολιτικός Cem Özdemir εκτιμά ότι οι Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι θα μπορούσαν να είναι η μεγαλύτερη ακροδεξιά εξτρεμιστική οργάνωση στη Γερμανία. Μετά την απαγόρευση της ομάδας στη Γαλλία, ο Özdemir προσπαθεί να κάνει το ίδιο σε αυτήν τη χώρα. Έχει κάνει τις δικές του εμπειρίες.

 Welt :Κύριε Özdemir, στη Γαλλία, ο τουρκικός οργανισμός Grey Wolves διαλύθηκε με διάταγμα του Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν μετά τις ισλαμιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι Πράσινοι στο Bundestag θέλουν τώρα να επιβάλουν την απαγόρευση στη Γερμανία σε μια διακομματική πρόταση με την Ένωση και το SPD. Οι απαγορεύσεις σύνδεσης είναι ένα κοφτερό σπαθί. Γιατί νομίζετε ότι αυτό είναι απαραίτητο;

′′ Cem Özdemir: Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι μαχητικοί ακροδεξιοί εξτρεμιστές, οι οποίοι κάνουν τις σκανταλιές τους σε όλο τον κόσμο και που ξεχωρίζουν πάντα στην Ευρώπη μέσω κλιμακώσεων βίας. Εκατοντάδες δολοφονίες στην Τουρκία μπαίνουν στον λογαριασμό των Γκρίζων Λύκων. Αλλά οι Γκρίζοι Λύκοι δεν περιορίζουν τις δραστηριότητές τους στην Τουρκία.

Απειλούν επίσης μέλη της αντιπολίτευσης και μειοψηφίας που εδρεύει στην Τουρκία στη Γερμανία. Είναι απαράδεκτο οι Τούρκοι ακροδεξιοί να εκφοβίζουν, να χτυπούν ή να απειλούν ειρηνικούς πολίτες στη μέση του Βερολίνου, της Ντόρτμουντ ή του Αμβούργου. Το γερμανικό κράτος πρέπει να προστατέψει αυτούς τους ανθρώπους.."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άμα η άλλη είναι "μειονότητα" σε σφάζει πιο καλά... προσέχει μη λερώσει με αίματα κτλ... όχι τίποτα βαρβαρότητες...

Καμάλα Χάρις. Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος με ρίζες από την Τζαμάικα και την Ινδία. Η φήμη της «σκληρής» και η κριτική για την περιουσία της που αγγίζει τα 60 εκατ. δολάρια...

Η Καμάλα Χάρις, η πρώτη γυναίκα που εκλέχθηκε αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, διαβεβαίωσε ότι «δεν θα είναι η τελευταία»....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ : (Αυτοί που κρύβονται είναι ένοχοι.)

1. Ποιοί είστε εσείς οι άγνωστοι - σκοτεινοί τύποι του facebook, 

που λογοκρίνετε αυτά που αναρτούμε ? 

2. Ποιός σας έδωσε αυτό το δικαίωμα ? 

3. Ρωτήσατε τους χρήστες του facebook αν σας το επιτρέπουν ?

Σχολιο.- Μια ένσταση. Το facebook λογοκρίνουν, όχι το διαδίκτυο (ιντερνετ). Το διαδίκτυο είναι τεράστιο, δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, και να να το ήθελαν. Το facebook είναι ιδιωτική επιχείρηση του Ζούντεμπεργκ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



08/11/1944

Καταφθάνει εσπευσμένα από την Ιταλία στην Αθήνα η Ορεινή Ταξιαρχία, προκειμένου να αξιοποιηθεί κατά του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Η απελευθέρωση της Ελλάδας έφερε την Ταξιαρχία στην Αττική τον Νοέμβριο, όπου παρήλασε στους δρόμους της πρωτεύουσας κάτω από τις έντονες επευφημίες των Αθηναίων.

Η εφημερίδα της ΠΕΑΝ, «ΔΟΞΑ», σε φύλλο της 10ης Νοεμβρίου 1944 σε άρθρο με τίτλο «Η ταξιαρχία μας» γράφει: 

«Η χτεσινή ημέρα ήτο διά την Ελλάδα η ημέρα της μεγάλης χαράς. Χτες παρήλασε διά των οδών των Αθηνών το ένοπλον έθνος, ένας στρατός συγκροτημένος, υπερήφανος, πειθαρχικός. Ενας στρατός νικηφόρος κατάφορτος από δάφνας, ο ωραιότερος από όσους ποτέ επέρασαν από τους δρόμους των Αθηνών».

Η εμφύλια αντιπαράθεση της Κατοχής μεταξυ Γερμανοτσολιαδων και ανταρτων του ΕΛΑΣ έχει συνεχιστεί και μετά την Απελευθέρωση και η Ταξιαρχία ευλόγως στρατεύθηκε τον Δεκέμβριο του 1944 με τον αστικό πόλο της σύγκρουσης, εκπροσωπώντας εντός αυτού την πολεμική ποιότητα αλλά και την ηθική υπεροχή έναντι άλλων μονάδων όπως των ανδρών των Ταγμάτων Ασφαλείας που εντάχθηκαν στην Εθνοφυλακή. Πολέμησε και εδώ με επιτυχία και αποτελεσματικότητα, κοντινή με εκείνη των βρετανικών μονάδων οι οποίες πήραν στις πλάτες τους την εξέλιξη των μαχών.

Η αυτόνομη «ζωή» της τελείωσε όταν μετατράπηκε μετά τη Συνθήκη της Βάρκιζας, την άνοιξη του 1945, σε ΙΙ Μεραρχία και όταν οι «Ριμινίτες» βασιλοφρονες αξιωματικοί και οπλίτες αξιωματικοι εντάχθηκαν στον μεταπολεμικό στρατό και έλαβαν μέρος από άλλες μονάδες στον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε. Σήμερα το όνομά της ακούγεται από την 3η Μοίρα Καταδρομών – Ταξιαρχία «Ρίμινι».

Εντός της ομάδας τους γεννήθηκε η συνωμοτική οργάνωση ΙΔΕΑ, (των Παπαδοπουλου, Πατακου, Μακαρεζου), όπου έκρινε επιτακτικά ότι ο στρατός δικαιούται να αναλάβει την απόλυτη διακυβέρνηση της χώρας. Ενα παρακλάδι αυτής της λογικής θα φτάσει να δημιουργήσει τη δικτατορία του 1967.

Τμήμα της Ορεινής Ταξιαρχίας παρελαύνει μπροστά στον Παπανδρέου και τον Σκόμπι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα διαδίδουν για τον ελληνοορθόδοξο ιερές της Λυών της Γαλλίας ότι τα ε΄χε με μια παντρεμένη Γεωργιανή και ο Γεωργιανός συζυγός της τον πυροβόλησε

Αρα κατά το ούγκανο το συριζόπανο το Σαραντάκο, ισλαμοφασιστική τρομοκρατία δεν υπάρχει! Άσε που η βλακεία που λέει είναι μια υπόθεση που εξετάζει η γαλλική αστυνομία. Στην αρχή λέγανε (μαζί και η ισλαμοφασιστική "αριστερά" του Μελανσόν) ότι τον πυροβόλησε ένας ακροδεξιός με τον οποίο ο παπάς είχε σχέσεις. Εντωμεταξύ ο παπάς είναι παντρεμένος με 4 παιδιά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλβανία: Πριν τη μονομαχία στη Χάγη με την Ελλάδα, σχέδιο νόμου για Αγίους Σαράντα και Χιμάρα

Νοέμβριος 8, 2020. 08:47

Τίρανα.

«Πρωτοκολλήθηκε στη Συνέλευση σχέδιο νόμου που καθορίζει τα ύδατα που βρέχουν την περιοχή των Αγίων Σαράντα και τις ακτές ως «ιστορικά» και αυτό επηρεάζει έντονα τη συμφωνία με την Ελλάδα», γράφουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Το προσχέδιο υποβλήθηκε από τον βουλευτή της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης  Κωστάκ Παπά, ο οποίος το υπέβαλε πριν από ένα μήνα, αλλά στη συνέχεια το απέσυρε για αναθεώρηση.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, αναφέρεται ότι ο νόμος αυτός αποσκοπεί στην «κήρυξη των θαλάσσιων υδάτων του Κόλπου των Αγίων Σαράντα, του Βουθρωτού, των Εξαμιλίων, της Χιμάρας, του Μπορς, του Κηπαρό και της Παλάσας, ως θαλάσσια ύδατα των« Ιστορικών Όρμων» της Δημοκρατίας της Αλβανίας και την ένταξή τους «Εσωτερικά Ύδατα».

Ο ορισμός αυτός καθορίζει επίσης μέρος του Κόλπου της Κέρκυρας, ως μέρος που δεν επιτρέπεται να γίνει συμφωνία που θα παραβιάζει αυτήν την περιοχή.

Το άρθρο 1 του σχεδίου ορίζει ότι «Τα εσωτερικά ύδατα της Δημοκρατίας της Αλβανίας είναι τα θαλάσσια ύδατα προς τη στεριά, από τη γραμμή βάσης από την οποία αρχίζει να μετράται το πλάτος των χωρικών υδάτων της Δημοκρατίας της Αλβανίας, σύμφωνα με το άρθρο 8 της σύμβασης για τη θάλασσα του 1982,  που επικυρώθηκε από τη Δημοκρατία της Αλβανίας το 2003.

Το σχέδιο θα συζητηθεί αμέσως στην Επιτροπή και στη συνέχεια θα σταλεί στη Σύνοδο.

Η έγκριση αυτού του έργου θεωρείται από τον Κωστάκ Παπά, ως σημαντική, διότι «προστατεύει» νόμιμα το θαλάσσιο τμήμα που αναμένεται να είναι μέρος των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Η Αθήνα και τα Τίρανα αποφάσισαν να επιλύσουν αυτό το ζήτημα στο Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο προκάλεσε πολλές συζητήσεις στην αλβανική πολιτική.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Το βουλγαρικό βέτο ως ‘κρύο ντουζ’ θα κάνει τα Σκόπια να εγκαταλείψουν τις ψευδαισθήσεις»

Νοέμβριος 7, 2020. 21:16

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ δήλωσε ότι μπορεί ακόμη να βρεθεί λύση για το αν η ΕΕ πρέπει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το κρατος των Σκοπίων, εξηγώντας ότι τα Σκόπια έχουν υποτιμήσει την κατάσταση, πιστεύοντας ότι η Βουλγαρία θα κάνει παραχωρήσεις στο όνομα των καλών σχέσεων.

«Προσπαθούμε να τους υποστηρίξουμε να πληρούν τα κριτήρια, ένα από τα οποία είναι η επίλυση διμερών ζητημάτων με τους γείτονες, αλλά προφανώς, δεν το θέλουν. Έτσι εκπληρώνουμε τη συμφωνία μας, αυτοί όχι», σχολίασε ο Καρακατσάνοφ σε απάντηση σε δήλωση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ ότι η Βουλγαρία παραβίασε το άρθρο 2 της Συμφωνίας Καλής Γειτονίας.

Σε συνέντευξή του για την εκπομπή "Βρυξέλλες 1" στην «АВ ТВ», ο Καρακατσάνοφ δήλωσε ότι το κράτος των Σκοπών δεν είναι έτοιμο να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις ένταξης με την ΕΕ, επειδή η κυβέρνηση στα Σκόπια προσπαθεί εδώ και πάνω από τρία χρόνια να μην εφαρμόζει τη Συμφωνία με τη Βουλγαρία. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει σημειωθεί πρόοδος σε κανένα από τα σημεία αυτής της Συμφωνίας, που υπογράφηκε την 1η Αυγούστου 2017.

Σύμφωνα με τον Καρακατσάνοφ, τα Σκόπια «συμπεριφέρονται επιθετικά» τώρα που είναι υποψήφια για ένταξη, δείχνοντας «προφανείς διεκδικήσεις προς τη Βουλγαρία - για μειονότητα, κλοπή ιστορίας και ρητορική μίσους κατά της Βουλγαρίας».

«Φανταστείτε τα Σκόπια αύριο στην ΕΕ - ποιος θα επωφεληθεί από αυτό;»

 «Η Βουλγαρία σίγουρα θα χάσει εάν έχει έναν γείτονα όπως το κρατος των Σκοπίων, το οποίο θα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και έχει τέτοιο τόνο και συμπεριφορά», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Όσον αφορά την πρότασή του για την επισύναψη ενός παραρτήματος της Συμφωνίας Καλής Γειτονίας του 2017, ο Καρακατσάνοφ είπε ότι πρέπει να υπάρχει  ένα γραπτό έγγραφο γιατί, όπως τονίζει, «δεν πιστεύει στις δηλώσεις των πολιτικών των Σκοπίων».

«Αν τους αφήσουμε τώρα, θα μας υποβάλουν ξανά αυτούς τους ισχυρισμούς αύριο». «Και τότε, ως μέλος της ΕΕ, θα δημιουργήσουν ένα σοβαρό πρόβλημα», ισχυρίστηκε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας.

Όπως είπε, το βουλγαρικό βέτο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων είναι ένα «κρύο ντους» για τα Σκόπια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και ο ρόλος της Μόσχας στο Καραμπάχ

Νοέμβριος 7, 2020. 16:05

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Σεργκέι Ναρύσκιν δημοσιοποίησε «μυστικές» πληροφορίες ότι «χωριστές μονάδες»  των τουρκικών υπηρεσιών  πληροφοριών δρουν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. 

Ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες έχουν αποδεικτικά στοιχεία για τη μεταφορά μισθοφόρων από τη Συρία στη ζώνη σύγκρουσης. Πίσω από αυτήν τη δήλωση, η οποία στην ουσία δεν αποκαλύπτει κανένα ιδιαίτερο μυστικό, υπάρχουν ορισμένες σοβαρές περιστάσεις.

Ας ξεκινήσουμε με μια καθαρά πολιτική οπτική. 

Για πρώτη φορά από την αρχή της ένοπλης σύγκρουσης στο Καραμπάχ μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, η Ρωσία, η οποία αρχικά κήρυξε την ουδετερότητά της, απευθύνθηκε με κατηγορίες σε ένα από τα εμπλεκόμενα μέρη.

Απευθύνθηκε στην Τουρκία, μια χώρα, έστω και έμμεσα, αλλά συμμετέχει σε αυτόν τον πόλεμο, τουλάχιστον με την προμήθεια όπλων και την παρουσία στρατιωτικών συμβούλων στις τάξεις του στρατού του Αζερμπαϊτζάν.

Η Μόσχα, όπως είναι γνωστό, κάλεσε τα μέρη της σύγκρουσης σε εκεχειρία και παρουσίασε την πλατφόρμα της για ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά δεν προέβη σε τέτοιες δηλώσεις. Ιδιαίτερα, όσον αφορά την Άγκυρα, η οποία τώρα κατηγορείται σοβαρά για συμμετοχή στον πόλεμο του Καραμπάχ. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η φαινομενική απάθεια του Κρεμλίνου βγαίνει από μια κατάσταση αφασίας και αποφάσισε ότι θα σταματήσει να παίζει με την Τουρκία.

Δύο υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι ταυτόχρονα - ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ , ακολουθούμενος από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών  Πληροφοριών,  Σεργκέι Ναρύσκιν, έκανε δηλώσεις για τη συμμετοχή μισθοφόρων από τη Μέση Ανατολή στη σύγκρουση του Καραμπάχ. 

Σίγουρα, κάτι σχετικά με αυτό θα μπορούσε να ειπωθεί από τον Υπουργό Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σόιγκου , στον οποίο ο επικεφαλής στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών (GRU) Αντιναύαρχος Ιγκόρ Κοστούνικοφ έχει τη δυνατότητα να του δώσει πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτό το θέμα. 

Ο Σόιγκου δεν έχει ακόμη μιλήσει (ο ρωσικός στρατός δεν συμμετέχει στις εχθροπραξίες), ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν  Ιχλάμ Αλίγιεφ αντέδρασε πολύ νευρικά στα λόγια του Λαβρόφ σχετικά με τους μισθοφόρους στο Καραμπάχ , ενώ κανείς δεν αμφισβητεί τον Ναρύσκιν  γιατί το τμήμα που υπάγεται σε αυτόν ξέρει πάρα πολλά.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών  Πληροφοριών, αναφερόμενος στη μεταφορά αλλοδαπών μισθοφόρων από τη Συρία στη ζώνη σύγκρουσης στο Καραμπάχ, τόνισε ότι αυτό τεκμαίρεται από πληροφορίες που έλαβε η Ρωσία από εταίρους στη Μέση Ανατολή.

 Ακούγεται μάλλον ασαφές, αλλά όχι να αποκαλύψουμε όλα τα μυστικά του «Ειδικού Γραφείου» ( όνομα της υπηρεσίας από το 1810) στην απόκτηση μυστικών. 

Στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο υπάρχει πιθανώς κάποιος « Στιρλίτς μας» (σημ. άνθρωπός μας) που στέλνει τα κρυπτογραφημένα μηνύματά του στο «δάσος» (η έδρα της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών,  βρίσκεται στο δάσος Μπάτοβο έξω από την περιφερειακή οδό της Μόσχας, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών συχνά ονομάζονται «δασοπόροι»).

 Σίγουρα η ρωσική υπηρεσία έχει και άλλες πηγές πληροφοριών σε ξένες χώρες, τις οποίες ο Ναρύσκιν αποκαλεί «συνεργάτες».

Δεν υπάρχει αμφιβολία για την αξιοπιστία των λέξεων του Ναρύσκιν, ειδικά επειδή το Γερεβάν είχε προηγουμένως δημοσιοποιήσει αποδεικτικά στοιχεία για την παρουσία ξένων μισθοφόρων στο Καραμπάχ και μάλιστα,  παρουσιάστηκε ένα βίντεο στη διάρκεια ανάκρισης ενός τζιχαντιστή από τη Συρία.

 Έτσι, η δήλωση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, για τις δηλώσεις του Λαβρόφ στη συμμετοχή της Τουρκίας στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, είναι περισσότερο πολιτικού χαρακτήρα. 

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει αρκετές πυραυλικές επιθέσεις σε στρατόπεδα κατάρτισης μαχητών που ετοιμάζονταν να μεταφερθούν στο Καραμπάχ.

Αυτό σημαίνει ότι οι μυστικές υπηρεσίες είχαν πληροφορηθεί έγκαιρα την ετοιμασία των εξτρεμιστών για να μεταφερθούν από την Τουρκία στο Καραμπάχ και λειτούργησαν έγκαιρα.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα: γνώριζε η Μόσχα για την έναρξη (τον Σεπτέμβριο) μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης του στρατού του Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ και ποιες πληροφορίες έχει τώρα σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή; (γράφει το ρωσικό δημοσίευμα).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στήθηκε το νέο ραντάρ για τον αλβανικό εναέριο χώρο

Νοέμβριος 6, 2020. 21:43

Οι Αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ως μέρος του ΝΑΤΟ, θα έχουν τώρα να επιτηρούν τον εναέριο χώρο της χώρας.

Η Υπουργός Άμυνας, Όλτα Τζάσκα, επιθεώρησε σήμερα τις εργασίες κατασκευής του ραντάρ που βρίσκεται στο όρος Μίντα, στην Πούκα, σε υψόμετρο 1.680 m.

Η Τζάσκα είπε ότι 22 εκατομμύρια δολάρια, 19 εκ των οποίων από τον κρατικό προϋπολογισμό και 3 εκατομμύρια δολάρια  από τις ΗΠΑ, δαπανήθηκαν για την κατασκευή του ραντάρ στο Όρος Μίντα από την Lockheed Martin.

Η διάρκεια της επίσκεψής της στο ολοκληρωμένο σύστημα επιτήρησης του εναέριου χώρου, τόνισε ο υπουργός,  ότι είναι η μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα, αλλά σημείωσε ότι η αεροπορία έχει από καιρό μπει σε μια διαδικασία εκσυγχρονισμού, μέρος της οποίας θα είναι τα ελικόπτερα Black Hawk που θα ενταχθούν σύντομα στις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις.

«Με αυτό το ραντάρ, τα αναμενόμενα ελικόπτερα Black Hawk, την επένδυση στο Κουτσόβα ή τα έργα που σχετίζονται με το σύστημα αεροπορικής άμυνας σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, η Πολεμική Αεροπορία μας φτάνει σε ένα επίπεδο επιχειρησιακής λειτουργίας που δεν είχε τις περασμένες δεκαετίες», είπε η υπουργός.

«Η αλβανική κυβέρνηση», έγραψε η Τζάσκα στη σελίδα της, «μέσω του Υπουργείου Άμυνας δίνει μεγάλη προσοχή στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων των ενόπλων δυνάμεών μας».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βουλγαρία απέκλεισε σήμερα το κράτος των Σκοπίων στην Ευρω Ένωση

Νοέμβριος 6, 2020. 21:22

Σκόπια.

Η Βουλγαρία παραβίασε τη συμφωνία καλής γειτονίας και δεν θα υποστηρίξει το κρατος των Σκοπιων για έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ευρω Ένωση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, μόλις έλαβε πληροφορίες από τη συνάντηση των πρεσβευτών των κρατών μελών της ΕΕ. 

Στη συνάντηση, ο εκπρόσωπος της Βουλγαρίας επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης της Σόφιας, δεν υπάρχει υποστήριξη επειδή τμήματα του διαλόγου καλής γειτονίας δεν έχουν εκπληρωθεί.

Η πρώτη φάση έχει αποκλειστεί και αυτό είναι ένα δυσάρεστο μήνυμα, δήλωσε ο Ζάεφ.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός είναι αισιόδοξος, πιστεύει ότι θα βρεθεί μια κοινή γλώσσα και λύση με τη Βουλγαρία. 

Οι συνομιλίες και η επικοινωνία μεταξύ των ομάδων εργασίας στα δύο Υπουργεία Εξωτερικών συνεχίζονται και η θέση των Σκοπίων είναι ότι δεν θα υπάρξει νέα συμφωνία ή παράρτημα στην υφιστάμενη Συμφωνία Καλής Γειτονίας.

Αφού δεν επιτεύχθηκε συναίνεση σήμερα στη συνάντηση των πρεσβευτών των κρατών μελών της ΕΕ, η συζήτηση για το διαπραγματευτικό πλαίσιο θα μεταφερθεί στο Συμβούλιο Υπουργών, το οποίο έχει προγραμματιστεί εκ νέου από τις 10 έως τις 17 Νοεμβρίου.

Δεν αποκλείεται η δυνατότητα ενός άλλου έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου στις 10 Δεκεμβρίου, το οποίο θα αφήσει περιθώρια για πιθανό συμβιβασμό και την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο τέλος της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ.

Η τελευταία πρόταση του Πλαισίου Διαπραγμάτευσης από τη Γερμανική Προεδρία, η οποία, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Telma, δεν περιλαμβάνει τα αιτήματα της Βουλγαρίας για ένα ειδικό κεφάλαιο που θα καλύπτει την εφαρμογή της Συμφωνίας Καλής Γειτονίας και όλα τα θέματα γλώσσας και ταυτότητας με τα οποία η Βουλγαρία προϋποθέτει τη συγκατάθεσή της.

Δύο μέρη του Πλαισίου - το προοίμιο και μέρος του κειμένου αναφέρουν άμεσα την υποχρέωση της χώρας να δείξει «ορατά αποτελέσματα» στην εφαρμογή των δύο συμφωνιών - τη Συμφωνία Πρεσπών με την Ελλάδα και τη Συμφωνία Καλής Γειτονίας με τη Βουλγαρία.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Αικατερίνα Ζαχαρίεβα δήλωσε χθες ότι η υποστήριξη της Βουλγαρίας προς το κρατος των Σκοπιων δεν ήταν ποτέ άνευ όρων και ότι τα ιστορικά ζητήματα δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Για τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ράντεφ, η ρητορική μίσους είναι επίσης τέχνασμα.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου, σύνοδος κορυφής  έχει προγραμματιστεί για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Σόφια, όπου το κρατος των Σκοπιων και η Βουλγαρία είναι συμπρόεδροι, αλλά πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στο διαδίκτυο, επειδή η Ζαχαρίεβα και ο πρωθυπουργός Μπόρισοφ βρίσκονται σήμερα σε απομόνωση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6 Νοεμβρίου 

Κωνσταντίνος Γρίβας, καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων : 

"ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΑΖΙ". 

Οι περισσότεροι βέβαια δεν το γνωρίζετε το θέμα.

Θα κάνω όμως την ανάρτηση από αγανάκτηση κι αηδία. Έτσι για εκτόνωση.

Για να μπορείς να έχεις άποψη για τέτοια θέματα πρέπει να είσαι αναγνώστης του ειδικού στρατιωτικού τύπου και ίσως και πολλά χρόνια σαν και του λόγου μου.

Απορρίπτεται τελικά η απόφαση του ΠΝ για τις γαλλικές φρεγάτες Belhara και πάμε σε καθαρά πολιτική απόφαση η οποία και αγνοεί αυτή των επιτελών, για αγορά των αμερικανικών ΜΜSC. 

To πλοίο έχει ουσιαστικά απορριφθεί από το US navy μετά από τεχνολογικές αστοχίες.

Η απόφαση αυτή δεν αντέχει σε καμία κριτική. Ο Έλληνας φορολογούμενος θα κληθεί απλά να πετάξει τα λεφτουδάκια του για χατίρι πολιτικών σκοπιμοτήτων για ένα πλοίο που δεν προσφέρει κανένα ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι του τούρκικου ναυτικού, πράγμα, που είναι και το ζητούμενο. 

Είναι ένα πλοίο με τεράστια σχεδιαστικά λάθη και θα φέρει οπλισμό και ραντάρ μακράν υποδεέστερο των Belhara 

Μόνο οι αντιεροπορικοί πύραυλοι της Belhara, οι Aster 30, έχουν βεληνεκές 130Km. Μια φρεγάτα θα κάλυπτε όλο το Αιγαίο! Οι MMSC αντίθετα, θα φέρουν τους sea sparrow των 30Km εμβέλειας αρχικα, μεχρι να βγουν στην αγορα οι νεας γενιας εμβελειας 50Km. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. 

Το ρανταρ της Belhara εχει 600Km εμβέλεια (σταθεροποιούμενο "βλεπει" προς ολες τις κατευθύνσεις του οριζοντα ταυτόχρονα), ενώ αυτό της MMSC 250Km (περιστρεφόμενο με "τυφλές γωνίες"). 

Η Belhara θα δύνατο να φερει επισης τους πυραβλους cruise Scalp Naval με 1000Km βελινεκες! Το πλοιο θα χτυπουσε Ντιγιαρμπακιρ απο την Ελευσινα. Το ΠΝ θα ηταν σε θέση να χτυπησει όλα τα αεροδρομια και ναυστάθμους, καθώς και την πολεμικη τους βιομηχανία χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. 

Με μηδενικό ρίσκο αποστολής.! 

Οι δυνατοτητες ανθυποβρυχιακου πολεμου των MMSC, ανυπαρκτες. Αυτες των Belhara, αξεπεραστες. Οι MMSC δεν εχουν καν σοναρ. Η Belhara εχει δυο! Ενα σοναρ τρόπιδος, στην γαστρα του πλοιου κι ενα ποντιζομενο απο την πρύμνη. 

Δεν ειναι ομως αυτο που με εξοργιζει. Το πλοιο, συν τα παραπανω, εχει τεραστια και ανυπέρβλητα σχεδιαστικα λαθη. 

Ουσιαστικά δεν είναι φρεγάτα. Είναι πλοιο παράκτιας άμυνας, το οποιο, αφού το απέρριψε το US Navy, οι Αμερικανοι προσπαθουν να μετασχεδιασουν σε φρεγατα αποκλειστικά για εξαγωγές, βαζοντας απλως, οπλισμο φρεγατας και μάλιστα προηγούμενης γενιάς. 

Τα οπλα επιφανειας-επιφανείας βρισκονται ακαλυπτα (!!!) στην πλώρη (δεν έβρισκαν πού αλλού να τα βάλουν διότι το πλοίο δεν σχεδιάστηκε από την αρχή να φέρει τέτοια). Το ρανταρ βρίσκεται ακριβως διπλα και πανω απο τα φουγαρα (και αυτά σε λάθος θέση) με κινδυνο υπερθέρμανσης των ηλεκτρονικών. Το πλοιο εχει χαμηλο κεντρο βαρους και μπορει να αναπτυσει μεγαλες ταχυτητες (ειναι ισως το μονο πλεονέκτημά του) και έτσι το κατάστρωμα πλημμυρίζει με νερό, ώστε δεν μπορούν να τοποθετηθούν VLS (κάθετοι εκτοξευτές αντιεροποτιοκων πυραύλων) ούτε και σε αυτή την θέση. Οι δικές μας όμως μια χαρα θα τους "χωρεσουν". Θα βρουν μέρος να τους στριμώξουν καπου.

Αιδώς Αργείοι. Αίσχος 

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΠΙΓΩΝΤΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

ΥΓ. Ίδια τιμή για 4 MMSC ή 3 Belhara. Ένα πλοίο διαφορά



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά μου τα λεγε η γιαγιά μου

«τον κλεφτη όταν τον ξεσκεπαζεις προσβαλλεται και κανει το θυμα»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έπεσε το Ναγκόρνο Καραμπάχ στα χερια των ισλαμοφασιστών!!!…Οι Τουρκο-Αζέροι εισέβαλαν στην πόλη Σουσί κι απέχουν 2 χλμ από Στεπάνακερτ. Εκκενώνεται από πληθυσμό και το Στεπάνακερτ.O

08/11/2020

Έπεσε το Ναγκόρνο Καραμπάχ.. Οι Τουρο-Αζέροι εισέβαλαν στην πόλη Σουσί  που αποτελεί την πολιτισμική πρωτεύουσα των Αρμενίων προέλασαν κι απέχουν λίγα χλμ από Στεπάνακερτ την πρωτεύουσα του Αρτσάκ-Ναγκόρνο Καραμπάχ. Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν έχει αποκτήσει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του Σουσί και ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται σε ορισμένες περιοχές της πόλης.Σε βίντεο αποτυπώνονται Αρμένιοι στρατιώτες να υπεραμύνονται την πόλη Σούσι…

Εκκενώνεται από πληθυσμό και το Στεπάνακερτ καθώς οι Αζέροι μετά την προέλασή τους στο Νότο στο Shusi απέχουν λίγα χλμ από το Στεπάνακερτ.Μεγάλα μποτιλιαρίσματα και ουρές χιλιομέτρων παρατηρούνται στις εξόδους της πόλης καθώς οι κάτοικοί τους την εκκενώνουν.Οι Αζέροι τις προηγούμενες μέρες με καταιγιστικούς βομβαρδισμούς ισοπέδωνα υποδομές και κατοικίες στο Στεπάνακερτ κάτι που προμήνυε ότι θα προχωρούσαν προς κατάληψή του…..

Πριν από λίγο ο Aliyev επιβεβαίωσε ότι η πόλη Shusi- Susa είναι υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Azerbaijan

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ανέλαβε τον έλεγχο της στρατηγικής πόλης Σούσα και των γύρω χωριών κι απέχει 2 χλμ. από το Στεπάνακερτ (που οι Αζέροι αποκαλούν Χανκέντι), την πρωτεύουσα του Αρτσάχ.

Τα τούρκικα drone συνεχίζουν να επιτίθενται στους Αρμένιους…Οι μονάδες των Αρμενίων κατέρριψαν 2 από αυτά τα Bayraktar στην ΝΑ κατεύθυνση…

Ο Artsrun Hovhannisyan τ. Γ Τύπου του Υπ.Άμυνας Αρμενίας αναφέρει ότι οι μάχες συνεχίζονται στο Σουσί…..”Το Shushi είναι υπό τον έλεγχο του Artsakh. Δεν υπάρχει ούτε ένας σαμποτέρ του Αζερμπαϊτζάν στο Shushi αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν μόνο τα πτώματά τους στην πόλη”… σύμφωνα με αρμένικο λογαριασμό καμιά όμως ακόμη επίσημη ανακοίνωση ακόμη…Κι άλλοι λογαριασμοί υπέρ Αρμενίων πιστοποιούν το ίδιο ότι απωθήθηκε η εισβολή στην πόλη ….

O δήμαρχος του Shushi ο Artsvik Sargsyan αναφέρει πως οι “μάχες είναι μόνο στην περιφέρεια του Shushi.Η επιχείρηση εξουδετέρωσης των saboteurs συνεχίζεται”.

Αν ισχύει αυτό που διατείνονται οι Αζέροι ότι πήραν το Σούσι τότε ο χάρτης διαμορφώνεται έτσι



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ αποσύρουν από τη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων το Ισλαμοφασιστικό Κίνημα του Τουρκεστάν με δράση τζιχαντιστική από Κίνα ως Συρία….

07/11/2020

Καθώς όλες οι αποικίες οι βάσεις τα στρατόπεδα τα προτεκτοράτα έχουν στρέψει ταπεινωτικά τα βλέμματά τους στις αμερικάνικες εκλογές με σεβασμό υπηκόων και λεγεωνάριων της pax americana οι ΗΠΑ με νομοθετική ρύθμιση εξπρές απέσυραν το Κίνημα της Ανεξαρτησίας του Τουρκεστάν-Ισλαμοφασιστικό Κίνημα του Τουρκεστάν-East Turkestan Islamic Movement (ETIM) από τη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων των επίσημα αναγνωρισμένων από το κράτος. Αποτελείται κατά βάση από Ουιγούρους. Πρόκειται για την Dell’ Al-Qaïda αλά κινέζικα :είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που δραστηριοποιείται και αιματοκυλίζει από τη δεκαετία του 1980 την περιοχή Xinjiang με παγιδευμένα οχήματα, πολιτικές δολοφονίες, σφαγές και επιθέσεις ποικίλης δράσης. Εισήχθηκε από την Washington στη σχετική λίστα το 2002 στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της τρομοκρατίας του Bush Jr με αποδείξεις αδιαμφισβήτητες που πιστοποιούν:

α) προώθηση τζιχαντοφασιστικής ιδεολογίας

β) ανάμειξη σε επιθέσεις

γ) δεσμούς με τη Διεθνή της ισλαμοφασιστικής τρομοκρατίας και ειδικότερα την Al-Qaïda.

Επιχειρηματολογώντας ο Trump γι αυτή την απόφαση είχε μια εξίσου σοκαριστική δικαιολογία: ′′ Δεν γνωρίζουμε αν αυτή είναι πάντα ενεργή “.Αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη:η χρηματοδότηση. Καθώς αυτή η τρομοκρατική οργάνωση είναι πάρα πολύ δραστήρια όσο κι ενεργή αφού έστειλε ως και μαχητές της να ενδυναμώσουν τις τάξεις του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στη Συρία, διαθέτει βάσεις σε όλη την Κεντρική Ασία,σε Αφγανιστάν, σε Ινδία και Πακιστάν.

Πρόκειται για την προετοιμασία εξαπόλυσης μιας δεύτερης φάσης ψυχρού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας που θα είναι πολύ πιο αιματηρή και θ’αγγίξει το νέο δρόμο του μεταξιού.

Η αμερικάνικη αυτή απόφαση προωθεί παράλληλα τα συμφέροντα και τον επεκτατισμό της Τουρκίας σε Κεντρική Ασία,Καύκασο. Οι τουρκόφωνοι είναι ένα όπλο των δυτικών κατά Κίνας Ρωσίας κι ας είναι τζιχαντοφασίστες και ισλαμοφασιστική τρομοκρατία χειρίστου είδους..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί βλέπεις πολλούς 50αρηδες να κάνουν delivery

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας οδηγούνται στο delivery αφού νωρίτερα έχουν χάσει τις δουλειές τους ή προέρχονται από κακοπληρωμένους κλάδους. Τι λένε

08 Νοεμβρίου 2020 07:38

Οι διανομείς είναι ένας επαγγελματικός κλάδος που την περίοδο της επιδημίας κορονοϊού έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητα όλων. Ωστόσο, μεταξύ άλλων, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί πως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας καβαλάνε τα μηχανάκια που κυκλοφορούν στους δρόμους και μεταφέρουν από φαγητό μέχρι οτιδήποτε μπορεί να αγοράσει κανείς από ένα e-shop.

Ο 55χρονος Κώστας Μακρυδήμας, ήταν για χρόνια φωτορεπόρτερ στα μεγαλύτερα ελληνικά πρακτορεία. Στις 22 Δεκεμβρίου του 2018, στο χιονισμένο στάδιο «Ολιμπίσκι» στο Κίεβο, ο Μακρυδήμας φωτογράφιζε τις φάσεις στους -13 βαθμούς Κελσίου. Αυτός έμελλε να είναι και ο τελευταίος αγώνας που κάλυπτε ως επαγγελματίας φωτορεπόρτερ.

"Δεν γίνεται να ζεις με το άγχος αν και πότε θα πληρωθείς"

Σήμερα, βρίσκεται για αρκετές ώρες κάθε μέρα σε ένα μηχανάκι στη Γλυφάδα, κάνοντας delivery γύρο χοιρινό και καλαμάκια κοτόπουλο. «Είδα πως δεν προχωρούσε η δουλειά με το φωτορεπορτάζ. Δεν γίνεται να ζεις καθημερινά με το άγχος για το αν θα πληρωθείς και πότε θα πληρωθείς. Δέχτηκα τότε και πρόταση για να αναλάβω μια δουλειά στη Θεσσαλονίκη, με τραγικά χρήματα» εξηγεί, μιλώντας για την απόφασή του να στραφεί στο delivery. «Αν δούλευε και η σύζυγός μου ίσως να έμενα στο επάγγελμα λόγω αγάπης για τη δουλειά. Ωστόσο κι εκείνη έχει πάρει πτυχίο νοσηλευτικής πριν από 4 χρόνια και ο ΔΟΑΤΑΠ δεν της το έχει αναγνωρίσει ακόμα, με αποτέλεσμα να είναι άνεργη».

Ο γιος του είναι πλέον έξι ετών και ο Μακρυδήμας δεν σκέφτεται για την ώρα να αφήσει την δουλειά του διανομέα, καθώς όπως λέει η ζωή του έχει αλλάξει άρδην. «Κοίταξε, εξαρτάται και σε ποια περιοχή δουλεύεις. Εγώ βρήκα κατευθείαν δουλειά στη Γλυφάδα. Η πραγματικότητα είναι πως νιώθω ότι σώθηκα. Μάλιστα το κατάστημα στο οποίο αρχικά εργαζόμουν, έκλεισε κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, ωστόσο προσλήφθηκα σε άλλο, κοντινό μαγαζί. Ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας η δουλειά αυξήθηκε πάρα πολύ», λέει. «Όντας σε αυτή την περιοχή, είμαι από τους τυχερούς γιατί και τα tips είναι αρκετά και ο μισθός καλός. Στη Νέα Σμύρνη τα παιδιά που δουλεύουν, βγάζουν σε 3 μέρες τα φιλοδωρήματα που βγάζω εγώ. Στο κέντρο της Αθήνας τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα».

Ο μέσος όρος ηλικίας ανεβαίνει διαρκώς

Και ο ίδιος πάντως, παρατηρεί πως ολοένα και περισσότερο, ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στην διανομή αυξάνεται: «Έχω συνάδελφο που είναι 59 χρονών. Ο μέσος όρος ηλικίας έχει ανέβει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Όλοι όσοι έχω γνωρίσει, είναι άνθρωποι που είτε έχασαν τις δουλειές στις οποίες δούλευαν χρόνια, ή ήταν σε κακοπληρωμένες δουλειές όπως εγώ».

Η καθημερινότητα στον δρόμο είναι επικίνδυνη, ωστόσο ο Μακρυδήμας είναι διατεθειμένος να παίρνει το ρίσκο, αντί να επιστρέψει στα δεδομένα της προηγούμενης εργασίας του. «Έρχεσαι αντιμέτωπος με την οδηγική συμπεριφορά, σε βαθμό που πολλές φορές μόνο από τύχη επιστρέφεις σώος. Η επικινδυνότητα είναι σημαντικός παράγοντας στη δουλειά αυτή». Εκτός από τον κίνδυνο του τροχαίου όμως, προκύπτουν κι άλλες δύσκολες καταστάσεις. «Σε συνάδελφο στην Άνω Γλυφάδα έβγαλαν μαχαίρι και του επιτέθηκαν για να του πάρουν τα χρήματα. Τον πλησίασε κάποιος ενώ είχε μόλις αφήσει παραγγελία, τον ρώτησε αν έχει αναπτήρα και του έβγαλε μαχαίρι. Ευτυχώς άρχισε αμέσως να φωνάζει με αποτέλεσμα να βγουν άνθρωποι στα μπαλκόνια τους. Έτσι τη γλίτωσε».

"Όσες φορές διεκδικούσα κάποιο από τα δικαιώματα μου με απέλυαν"

Βορειότερα, στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Δημούδης που έχει κλείσει τα 40, εργάζεται επίσης ως διανομέας. Παλιότερα ήταν οδηγός σε φορτηγά, ωστόσο οι μισθοί του, όσες εταιρείες και αν άλλαξε ήταν πενιχροί. Έχει αλλάξει πάνω από είκοσι εταιρείες, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει καμία με αξιοπρεπή μισθό και συνθήκες εργασίας. «Όσες φορές διεκδικούσα κάποιο από τα δικαιώματα μου, όπως τον μισθό στην ώρα του, τις υπερωρίες, την αναγνώριση της προϋπηρεσίας, τα επιδόματα, κατευθείαν με απέλυαν. Μέχρι τον Άρειο Πάγο έχω φτάσει σε δικαστική διαμάχη για τα δεδουλευμένα μου, αλλά αν δουλεύεις με μαύρα είναι πολύ δύσκολο να αποδείξεις οτιδήποτε».

Έτσι, τα τελευταία δύο χρόνια, η δουλειά του είναι αποκλειστικά η διανομή φαγητού. Ο Δημούδης έχει έναν γιο, πέντε ετών και οι συνθήκες που έχει αντιμετωπίσει στον δρόμο, τον οδηγούν, όπως λέει, στο να αποχαιρετά καθημερινά την οικογένειά του γιατί δεν ξέρει αν θα επιστρέψει στο σπίτι του. «Περνάω όλη την ημέρα πάνω σε ένα μηχανάκι. Ρούχα, κράνη και λοιπό εξοπλισμό δεν δίνει κανένας εργοδότης. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις που ξέρω, βάζουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι τα παρέλαβαν, ώστε να είναι νόμιμοι σε περίπτωση ελέγχου. Αν παρατηρήσεις, τον χειμώνα, μόλις ξεκινούν οι βροχές, πολλοί διανομείς φορούν σακούλες πάνω στα μηχανάκια γιατί δεν έχουν αδιάβροχα».

"Σαν να λες στον ψήστη να φέρει τα κάρβουνα από το σπίτι"

Ο μισθός του στα διάφορα καταστήματα που έχει εργαστεί ως διανομέας, κυμαίνεται από 3 μέχρι 4 ευρώ την ώρα. «Οι βενζίνες πάντα από την τσέπη μας. Το τηλέφωνο για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες επίσης από την τσέπη μας. Τα σέρβις στο μηχανάκι επίσης από την τσέπη μας. Ιδίως στην Θεσσαλονίκη όλα αυτά είναι δεδομένα. Μια με δύο εταιρείες ξέρω μόνο που τα καλύπτουν. Είναι σαν να λες στον ψήστη σε ένα γυράδικο, πως πρέπει να φέρει τα κάρβουνα από το σπίτι του». Στους μηνιαίους υπολογισμούς του μισθού του, εξηγεί πως πρέπει να αφαιρεί τα λειτουργικά έξοδα που δεν καλύπτουν οι εργοδότες, με αποτέλεσμα τα κέρδη να είναι ελάχιστα.

Η εργασία της συζύγου του, βοηθά στο να συντηρηθεί οικογενειακός προϋπολογισμός, ωστόσο και ο ίδιος αναζητά με την πρώτη ευκαιρία, τρόπο να φύγει από το επάγγελμα. «Με την πρώτη ευκαιρία που θα βρω κάτι καλύτερο θα φύγω. Σε ένα 8ωρο κάνω περίπου 100 χιλιόμετρα και οι συνθήκες, ειδικά τώρα εν μέσω πανδημίας, έχουν χειροτερέψει. Με το lockdown, όλοι θέλουν να κάνουν διανομή, αλλά τους διανομείς τους έχουν για πέταμα. Παίρνουν μάσκες με λογότυπο του καταστήματος για το προσωπικό που εργάζεται στον χώρο και στους διανομείς δεν παίρνουν. Με μια μάσκα και ένα ζευγάρι γάντια όλη την ημέρα, αν έρθω σε επαφή με έναν άνθρωπο που έχει τον ιό, θα τον μεταφέρω παντού».

"Βάζουν τα χρήματα στον λογαριασμό και μετά στα ζητάνε πίσω"

Ο Δημούδης, όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοί του, αναγκάζεται να δουλεύει 12 ή και 15 ώρες, ώστε το μεροκάματο στο τέλος της ημέρας να φτάνει τουλάχιστον τον κατώτατο μισθό, αν και όπως λέει: «Οι καταστηματάρχες έχουν κάνει σύστημα τα τελευταία χρόνια να βάζουν τα χρήματα του κατώτατου μισθού στον τραπεζικό μας λογαριασμό για να φαίνεται αυτό το ποσό στη μισθοδοσία και μετά να μας ζητάνε να τους τα επιστρέψουμε στο χέρι. Το ίδιο συμβαίνει και με τα δώρα και τα επιδόματα. Βέβαια, έλεγχοι από ΙΚΑ, ΣΔΟΕ κλπ δεν γίνονται, οπότε έχουν το περιθώριο να το κάνουν. Από την άλλη τα ελαστικά ωράρια είναι πλέον συνήθεια. Αν πέσει η δουλειά μέσα στη μέρα σου λέει φύγε και θα σε ξαναπάρω το απόγευμα αν αυξηθούν οι παραγγελίες. Από την άλλη, ο κόσμος δεν μπορεί να δώσει τα φιλοδωρήματα που έδινε παλιά και από εκεί που έπαιρνες ένα ευρώ σε μια παραγγελία, τώρα παίρνεις 20 λεπτά».

Πάντως, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι που καταφεύγουν στο delivery για να βρουν δουλειά, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν κάθονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Έρχονται αρκετοί, αλλά κάθονται έναν-δύο μήνες και αν βρουν κάτι άλλο φεύγουν. Πολλοί σταματάνε και με τις πρώτες βροχές γιατί δεν αντέχουν λόγω ηλικίας» εξηγεί, λέγοντας πως κι εκείνος κάθε χειμώνα αναζητά τρόπο να φύγει από το επάγγελμα, χωρίς όμως να το έχει καταφέρει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Αυτόφωρο αρνητές της δικτατοριας που προσπαθουν να επιβαλλουν με το προσχημα του Covid και των μέτρων που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα

Συνελήφθησαν στην Πλατεία Συντάγματος 14 άτομα για την παραβίαση μέτρων δικτατοριας και τους επιβλήθηκαν τσουχτερά πρόστιμα

08 Νοεμβρίου 2020 20:55

Ομάδα 14 ατόμων-αρνητών των δικτατορικων μετρων με το προσχημα του κορονοϊού και των μέτρων, συγκεντρώθηκε μετά από κάλεσμα σε social media σήμερα το απόγευμα, στην Πλατεία Συντάγματος.

Μετά από έλεγχο που τους διενεργήθηκε από αστυνομικούς, διαπιστώθηκε ότι δεν φορούσαν μάσκα και είχαν παραβιάσει το μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας, που προβλέπονται.

Για έκαστη από τις ανωτέρω παραβάσεις, τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, όπου σχηματίζεται σε βάρος τους δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, για παράβαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα περί "παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το Αζερμπαϊτζάν λέει ότι κατέλαβε τη Σούσα- Τι απαντά η Αρμενία

Το Αζερμπαϊτζάν υποστηρίζει πως κατέλαβε τη στρατηγικής σημασίας πόλη Σούσα. Διαψεύδει η Αρμενία, χαρακτηρίζοντας την κατάληψη της πόλης "ακατόρθωτο όνειρο".

08 Νοεμβρίου 2020 14:41

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ διαβεβαίωσε σήμερα ότι τα στρατεύματα της χώρας του κατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Σούσα, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με την Αρμενία να διαψεύδει τους ισχυρισμούς του και να υποστηρίζει ότι μάχες μαίνονται στην περιοχή.

«Με πολύ μεγάλη υπερηφάνεια και χαρά, σας ενημερώνω ότι η πόλη Σούσα απελευθερώθηκε», δήλωσε ο Αλίγιεφ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος προς το έθνος.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η 8η Νοεμβρίου θα «γραφτεί στην ιστορία του αζέρικου λαού» ως η ημέρα «όπου επιστρέψαμε στη Σούσα».

Όπως αναφέρετε, σφοδρές συγκρούσεις εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες σε αυτήν την πόλη, που έχει το προσωνύμιο «Ιερουσαλήμ του Ναγκόρνο Καραμπάχ» και ανοίγει τον δρόμο προς την πρωτεύουσα Στεπανακέρτ.

Η Αρμενία διέψευσε τους ισχυρισμούς του προέδρου Αλίγιεφ, διαβεβαιώνοντας από την πλευρά της ότι «η μάχη συνεχίζεται» για την πόλη.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στα περίχωρα της Σούσας», είχε γράψει νωρίτερα στο Twitter η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, Σουσάν Στεπανιάν.

Η κυβέρνηση της Αρμενίας ανέφερε πως «σφοδρές και αποφασιστικής σημασίας μάχες συνεχίζονται για (τον έλεγχο) της Σούσας», τονίζοντας πως η κατάληψη της πόλης είναι ένα «ακατόρθωτο, απατηλό όνειρο για το Αζερμπαϊτζάν».

«Παρά τις βαριές απώλειες, η πόλη αντιστέκεται στα πλήγματα του αντιπάλου», υπογράμμισε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Γεννηθηκε στην Ελλαδα όταν ο Σολων χαρισε τα χρεη των πολιτων προς τους πλουσιους  και απελευθερωσε οσους ειχαν γινει δουλοι εξαιτιας των χρεων τους,

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Δοόφονηθηκε στον τοπο που γεννηθηκε τον 21 αιωνα όταν οι κυβερνησεις της Ελλαδας χαρισαν τα χρεη στους πλουσιους και επεβαλαν φορους δυσβαστακτους προς τους φτωχους



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κωνσταντίνος Βαθιώτης / Καθηγητής ποινικού Δικαίου ΔΠΘ

...Δεν σπούδασα νομικά, δεν αφιερώθηκα στο Ποινικό Δίκαιο με όλη μου την δύναμη για να με εξευτελίζει ο κύριος Μητσοτάκης φυλακίζοντάς με και υποχρεώνοντάς με να κυκλοφορώ στέλνοντας SMS.

Έχουμε ελληνική και παγκόσμια δικτατορία για τους εξής λόγους:

1. Όλα τα δρακόντεια φασιστικά μέτρα, όλη η επιχειρηματολογία, όλη η ορολογία σε όλο τον κόσμο είναι καρμπόν.

2. Όσοι υλοποιούν και εφαρμόζουν τα δρακόντεια φασιστικά μέτρα νίπτουν τα χείρας τους λέγοντας την φράση που ενδημεί στα ολοκληρωτικά καθεστώτα: «εγώ εντολές εκτελούσα» (βλ. και Άιχμαν).

3. Δεν επιτρέπεται ο διάλογος, φιμώνεται και λοιδορείται η αντίθετη άποψη.

4. Ο τεκμηριωμένος αντίλογος στιγματίζεται ως τμήμα συνωμοσιολογικής θεωρίας.

5. Οι αντιφρονούντες είτε απαξιώνονται ως εγκληματικοί αρνητές είτε “δολοφονούνται διά της σιωπής” (totschweigen).

6. Δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη: οι πολίτες, ανάμεσα στους οποίους και ιερείς, καταδικάζονται επειδή ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους: να μην συμμορφώνονται σε προδήλως παράνομα και αντισυνταγματικά μέτρα που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξία και θίγουν τον πυρήνα των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.

7. Τα δρακόντεια φασιστικά μέτρα αποφασίζονται και εφαρμόζονται χωρίς τεκμηρίωση.

8. Οι βραχίονες του καθεστώτος συμπεριφέρονται έναντι των πολιτών με αδιανόητη σκληρότητα και αναλγησία.

9. Ο πολίτης αντιμετωπίζεται ως τρομοκράτης.

10. Τηλεόραση και ραδιόφωνο υλοποιούν προπαγάνδα.

11. Το καθεστώς αιφνιδιάζει τον πολίτη θέτοντας προσχηματικά χρονικά πλαίσια εφαρμογής των δρακόντειων φασιστικών μέτρων τα οποία ανατρέπει άνευ προειδοποιήσεως και άνευ αποχρώντος λόγου.

12. Απαγορεύονται οι συναθροίσεις, απαγορεύεται η κυκλοφορία.

13. Το καθεστώς φοβάται την συσπείρωση των πολιτών.

14. Δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Άφαντοι όλοι οι φωστήρες μεγαλοεγκέφαλοι που κυβέρνησαν υποτίθεται με διαφορετικό τρόπο την βασανισμένη Ελλάδα.

15. Η ιεραρχία της Εκκλησίας τα έχει κάνει πλακάκια με την κυβέρνηση.

16. Υλοποιείται διωγμός Χριστιανών.

17. Βιάζεται η κοινή λογική, διαστρέφονται οι έννοιες, εισάγεται νέο λεξιλόγιο.

18. Για την αναγκαιότητα λήψης των εκάστοτε νέων δρακόντειων φασιστικών μέτρων ενοχοποιείται ο πολίτης, ο οποίος υποτίθεται ότι δεν συμμορφώθηκε.

19. Παρακολουθούνται οι διαδικτυακές αναρτήσεις και διαγράφονται όταν είναι αντίθετες προς το καθεστώς.

20. Η αλήθεια εποπτεύεται αυστηρά από τα μέλη των “HOAXES”, τα οποία εμφανίζονται ως μόνοι πιστοποιημένοι ελεγκτές της.

Κωνσταντίνος Βαθιώτης / Καθηγητής ποινικού Δικαίου ΔΠΘ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020

Ο Τεμέρ συνωμότησε με στρατιωτικούς για πραξικόπημα κατά της Ρούσεφ στη Βραζιλία

Η πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ επιβεβαίωσε ότι η νέα ομολογία του πρώην προέδρου Μισέλ Τεμέρ αποκαλύπτει σήμερα ότι το πραξικόπημα που την ανέτρεψε από την εξουσία το 2016 είχε κοινοβουλευτικό, μιντιακό, δικαστικό και επίσης στρατιωτικό χαρακτήρα.

Σε σημείωμα που δημοσιεύθηκε στην σελίδα της στο διαδίκτυο, η Ρούσεφ (2011-2016) κατήγγειλε ότι ο Τεμέρ «όχι μόνο επωφελήθηκε από το πραξικόπημα, αλλά συμμετείχε επίσης απευθείας στη δημιουργία ενός στρατιωτικού σχεδίου για την υποστήριξη της κατάρρευσης της δημοκρατικής ομαλότητας».

Τώρα, παρατήρησε, μετά από τόση ειλικρίνεια, αποκτά αληθοφάνεια αυτό που είπε ο γερουσιαστής Ρομέρ Ζουκά, σε μια συνομιλία που είχε ηχογραφηθεί νόμιμα εκείνη την εποχή, ότι ο τότε αντιπρόεδρος ζητούσε υποστήριξη στους στρατώνες και «οι στρατιωτικοί έδωσαν τουλάχιστον το πράσινο φως στο πραξικόπημα και, για να αποφύγουν τις διαδηλώσεις, παρακολούθησαν το MST (Κίνημα Εργατών Χωρίς Γη)».

Η επίσημη σελίδα του Εργατικού Κόμματος (PT) σημειώνει ότι ο Τεμέρ, ο οποίος συνωμότησε για να ανατρέψει την Ρούσεφ, «ομολόγησε επιτέλους το προφανές: ενήργησε από την αρχή για να προωθήσει την πολιτική δίκη με το πραξικόπημα του 2016, λίγο μετά αφού και οι δύο είχαν επανεκλεγεί τον Οκτώβριο του 2014».

Αυτό, επισημαίνει το PT, είναι αυτό που λέει στο βιβλίο «Η εκλογή» ή καλύτερα «Ημερολόγιο ενός πραξικοπήματος», πώς ένας πρόεδρος κατάφερε να ξεπεράσει μια σοβαρή κρίση και να παρουσιάσει μια ατζέντα για τη Βραζιλία, ένα είδος απομνημονεύματος και αυτοβιογραφίας, που κυκλοφόρησε πριν μερικές εβδομάδες.

Προσπαθώντας μάταια να πουλήσει τον εαυτό του ως χαρακτήρα ευγενών προθέσεων, ο Τεμέρ (2016-2018) προσπαθεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι η εξουσία έπεσε στα χέρια του κατά τύχη, προειδοποιεί η πολιτική οργάνωση.

Αλλά το μέλος του Κόμματος Δημοκρατικού Κινήματος της Βραζιλίας (MDB) παραδέχεται ότι από το 2015 βρισκόταν σε στενή επαφή με τους στρατιωτικούς - συμπεριλαμβανομένου του στρατηγού Σέρζιο Ετσεγκόγιεν και του τότε αρχηγού του στρατού, στρατηγού Βίλας Μπόας – συνωμοτώντας για να ανατρέψουν την τότε πρόεδρο.

Σύμφωνα με το PT, ο πρώην αρχηγός του κράτους, «κατηγορούμενος για διαφθορά, αλλά που λειτουργεί ανεμπόδιστα, εργάζεται σήμερα ως συνομιλητής του Ζάιρ Μπολσονάρο, τον οποίο πάντα επαινεί με κάθε ευκαιρία».

Για το Εργατικό Κόμμα, «ο Τεμέρ πρέπει να πανηγυρίζει: το πραξικόπημα του 2016 είναι η ανοιχτή εθνική πληγή που διέβρωσε τους θεσμούς και άνοιξε την πόρτα για την εκλογή του πρώτου αρχηγού κράτους χωρίς καμία δέσμευση για τη Βραζιλία και το μέλλον της χώρας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λυών: Ερωτική αντιζηλία πίσω από την επίθεση στον Έλληνα ιερέα

Ο 40χρονος δράστης ομολόγησε ότι πυροβόλησε τον Έλληνα ιερέα έξω από εκκλησία στη Λιόν. Πρόκειται για τον σύζυγο γυναίκας που διατηρούσε σχέση με το θύμα.

07 Νοεμβρίου 2020 21:41

Δύο μέρες μετά την επίθεση στη Νίκαια, υπήρξαν φόβοι για μια νέα τρομοκρατική επίθεση, όμως τα πυρά που δέχθηκε ένας ορθόδοξος ιερέας την περασμένη εβδομάδα στη Λιόν φαίνεται πως στην πραγματικότητα οφείλονται σε μια ερωτική αντιζηλία: ο απατημένος σύζυγος ομολόγησε τα γεγονότα.

Ο 40χρονος άνδρας με καταγωγή από τη Γεωργία ομολόγησε, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, ότι πυροβόλησε εναντίον του Έλληνα ιερέα Νικόλαου Κακαβελάκη, ηλικίας 52 ετών, την 31η Οκτωβρίου μπροστά από μια εκκλησία της πόλης.

«Αποδείχθηκε ότι είναι ο σύζυγος μιας γυναίκας που διατηρούσε ερωτική σχέση με το θύμα», δήλωσε το Σάββατο (07/11) ο εισαγγελέας της Λιόν Νικολά Ζακέ, προσθέτοντας πως η έρευνα που διεξάγει η δικαστική αστυνομία «θα συνεχιστεί για να καθοριστούν τα κίνητρα και το πώς ακριβώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα».

Ο ύποπτος θα οδηγηθεί την Κυριακή ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος «αποκλείει οριστικά το σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας».

Το θύμα, που τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και τον θώρακα από πυρά κυνηγετικού όπλου, βγήκε από το κώμα την Τρίτη, αφού χειρουργήθηκε. Η κατάθεσή του στους ερευνητές οδήγησε στη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη την Παρασκευή στην κατοικία του στη Λιόν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, το θύμα οδήγησε τους ερευνητές προς το σενάριο ενός συζύγου που ζήλευε.

Η σύντροφος του υπόπτου, μια Ρωσίδα ηλικίας περίπου 30 ετών, κατέθεσε στις αρχές και επιβεβαίωσε τη μοιχεία, σύμφωνα με την εφημερίδα που προσθέτει ότι ο δράστης πέταξε το όπλο του στον ποταμό Σον μετά τα γεγονότα.

Η επίθεση εναντίον του Νικόλαου Κακαβελάκη μπροστά από την ελληνορθόδοξη εκκλησία, στο 7ο διαμέρισμα της Λιόν, σημειώθηκε δύο ημέρες μετά την επίθεση στη βασιλική της Νίκαιας. Είχε καταδικαστεί στη Γαλλία και στο εξωτερικό ως μια νέα τρομοκρατική ενέργεια.

Σύντομα, ωστόσο, αστυνομικές και εκκλησιαστικές πηγές είχαν προτρέψει να επικρατήσει σύνεση σχετικά με τα κίνητρα του δράστη, απουσία ανάληψης ευθύνης και δεδομένου ότι το θύμα, που κατείχε τη συγκεκριμένη θέση εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια, είχε υποβάλει την παραίτησή του έναν μήνα πριν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κούρδοι Γιαζίντι πολεμάνε στο πλευρό των Αρμενίων ενάντια στους Αζέρους Τούρκους

7 Νοεμβρίου 2020, 18:52 

Κούρδοι της θρησκείας των Γιαζίντι, που ζούνε στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), συγκρότησαν στρατιωτική μονάδα και πολεμάνε στο πλευρό των Αρμενίων, όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή της στο Twitter η εκπρόσωπος του αρμενικού υπουργείου Εξωτερικών Άννα Ναγνταλιάν.

Το απόσπασμα των Γιαζίντι ονομάζεται «Qyaram Sloyan» (ή «Kyaram Sloyan») προς τιμήν του Κούρδου Γιαζίντι στρατιώτη της «Δημοκρατίας του Αρτσάχ» Κιαράμ Σλογιάν, που το 2016, πολεμώντας τους Αζέρους, σκοτώθηκε στη μάχη και το άψυχο σώμα του αποκεφαλίστηκε από Αζέρο αξιωματικό.

Η αζερική βαρβαρότητα έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν αναρτήθηκαν στο Twitter φωτογραφίες Αζέρων στρατιωτών να ποζάρουν με το κομμένο κεφάλι.

Ο Αζερότουρκος αξιωματικός που αποκεφάλισε το άψυχο σώμα του Σλογιάν, τιμήθηκε από τον τύραννο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάν Αλίγιεφ.

Ο αζερικός στρατός προσπάθησε να διαψεύσει τον αποκεφαλισμό του νεκρού και την ατίμωση της σορού του, τα ντοκουμέντα όμως ήταν αδιαμφισβήτητα, όπως βλέπετε και στις εικόνες φρίκης που ακολουθούν:

Στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ υπάρχει κουρδική μειονότητα. Τα μέλη της μάχονται στο πλευρό των Αρμενίων.

Οι Γιαζίντι δεν είναι μουσουλμάνοι, είναι ένας κλάδος του ζωροαστρισμού με στοιχεία θρησκευτικού συγκρητισμού από χριστιανισμό και ισλάμ.

Οι Γιαζίντι είναι αποκλειστικά Κούρδοι.

«Κοιτίδα» τους είναι η περιοχή του Σιντζάρ (ή Σινγκάλ) στο βορειοδυτικό Ιράκ, επαρχία της Νινευή.

Κοινότητες Γιαζίντι υπάρχουν, εκτός του Ναγκόρνο Καραμπάχ και στη βόρεια Συρία.

Οι Γιαζίντι έγιναν παγκοσμίως γνωστοί τον Αύγουστο του 2014 όταν τους επιτέθηκε το Ισλαμικό Κράτος στο Σιντζάρ, σφάζοντας αμάχους και σκλαβώνοντας χιλιάδες γυναίκες και παιδιά Γιαζίντι.

Οι γυναίκες και τα κορίτσια βιάστηκαν και έγιναν ερωτικές σκλάβες των τζιχαντιστών, τα αγόρια παιδιά-στρατιώτες του χαλιφάτου.

Ακόμα και σήμερα αγνοούνται χιλιάδες από τους Γιαζίντι που σκλάβωσε το Ισλαμικό Κράτος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρομά πέταξαν πέτρες και καρέκλες σε αστυνομικούς στη Χαλκίδα

 Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020, 15:40

Αλλεπάλληλες καταγγελίες δέχθηκε η αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου από κατοίκους στην οδό Χαλκιδικής στην Χαλκίδα Ευβοίας για διατάραξη και δυνατή μουσική σε συγκεκριμένη οικία που βρίσκεται κοντά στις καμάρες.

Αστυνομικοί έσπευσαν αρκετές φορές στο σημείο ώστε να κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις, όμως οι ένοικοι δεν συμμορφώθηκαν αφού άνοιξαν εκ νέου την μουσική μόλις αποχωρούσαν τα όργανα.

Λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα περιπολικό έσπευσε για ακόμα μια φορά στο σημείο. Έξω από την οικία τους περίμενε ομάδα Ρομά (τουλάχιστον έξι άτομα) και άρχισαν να τους πετούν πέτρες και καρέκλες.

Οι αστυνομικοί αποχώρησαν χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζέφρι Πάϊατ. Προτού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση ο Αμερικάνος πρέσβης άλλαξε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ υπέρ της Τουρκίας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΧΕΔΙΟ - ΣΟΚ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ! Θελουν να μας πάνε με εναλλασσόμενα lockdown μέχρι τα τέλη Μαρτίου...

"Έχουμε φτιάξει ένα σχήμα με 21 μέρες lockdown, 14 μέρες ανοιχτά, που μετά από τρεις με τέσσερις κύκλους μας βγάζει μέχρι τέλος Μαρτίου" είπε ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.. 

Εναλλασσόμενα lockdown μέχρι τον Μάρτιο για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού προτείνει συγκεκριμένα για να εφαρμοστούν ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Ταυτόχρονα προτείνει να μην ανοίξουν καθόλου τα μπαρ.,

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρηγιάννης είπε στο OPEN: «η δική μας πρόταση είναι εναλλασσόμενα “μινι” lockdown. Έχουμε φτιάξει ένα σχήμα με 21 μέρες lockdown, 14 μέρες ανοιχτά, που μετά από τρεις με τέσσερις κύκλους μας βγάζει μέχρι τέλος Μαρτίου, με περίπου 500-600 κρούσματα την ημέρα. Αυτό νομίζω είναι σημαντικό για την αποσυμπίεση του ΕΣΥ. Αν ακολουθήσουμε αυτό το σχήμα θα “στοιχίσει” 200 περίπου κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό και έχουμε τη δυνατότητα να το διαχειριστούμε».

«Η εικόνα της διασποράς είναι πολύ μεγάλη», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης. Ο κ. Σαρηγιάννης προβλέπει μείωση των κρουσμάτων μετά τις 10 Νοεμβρίου.

«Περιμένουμε κορύφωση στις 10 Νοεμβρίου για τα κρούσματα, ίσως ξεπεράσουν τα 3.000» είπε ο κ. Σαρηγιάννης και συμπλήρωσε πως «μετά θα έχουμε αποσυμπίεση».


Σχολιο.- Αυτος ποιος ειναι;Ακομη μια εξειδικευμενη καμπια στο πανθεο των γεωσκωληκων

Σχολιο.- Κάποτε τα βλέπαμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας και τώρα τα ζούμε, χωρίς καμία αντίδραση. Τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν ξυπνήσουμε από τον πνευματικό λήθαργο. Αλλά με το σύνδρομο της Στοκχόλμης και το πλύσιμο του εγκεφάλου νυχθημερόν "αγαπάμε" τους βιαστές και τους τυράννους μας γιατί έτσι μας είναι οικείο αυτό το συναίσθημα. Αυτοί ας καταστρέφουν τις ζωές μας ανενόχλητοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



103 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση... που άλλαξε τον κόσμο...

* (7 Νοέμβρη) 1917- κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νομίζω δικαιούται Νόμπελ Ειρήνης ο "φιλέλληνας Μπαϊντεν", έχει διακριθεί μόνο σε τέσσερις πολέμους και ειδικά στη Σερβία είχε προτείνει να μπει το ΝΑΤΟϊκό πεζικό ως το Βελιγράδι και να κηρυχθεί ζώνη αμερικανικής κατοχής, όπως σε... Ιαπωνία και Γερμανία. Ήταν τότε, στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας που κάποιοι συνάδελφοί μου δημοσιογράφοι ανακάλυψαν τους "ανθρωπιστικούς" βομβαρδισμούς και το καλό, που κάνουν στην ανθρωπότητα. Στο εξολοθρεμα του  Ιρακ υπερμαχος. Καλα, στη Συρια και στη Λιβυη πρωταγωνιστης σαν αντιπροεδρος του Ομπαμα. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, παιδιά, καλά ξεμπερδέματα.

Σχολιο.- Aυτόν τον απαίσιο πολεμοχαρή τύπο τον Μπάιντεν υποστήριξαν όλα τα εγχώρια και ξένα ΜΜΕ . Εστίασαν στις εκκεντρικότητες του Τράμπ αλλά για τους πολέμους του Biden τσιμουδιά οι πουλημένοι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ.

Σχολιο.- Είναι φιλέλληνας 100%, απορώ γιατί δεν το καταλαβαίνετε; Πρότεινε βομβαρδισμούς μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο πέρα για να μην μας πάρουν τα θραύσματα. Κούνια που μας κούναγε, αν δεν «πιάνουμε» ούτε τα στοιχειώδη...

Σχολιο.- Όταν ο Τραμπ έκανε guest εμφάνιση στο Sex and the City ο Μπάιντεν πρότεινε το βομβαρδισμό του Βελιγραδίου 500 χιλιόμετρα από το σπίτι μας.

Αφιερωμένο στους Έλληνες συμπατριώτες μου που έχουν καταενθουσιαστεί με την εκλογή Μπαιντεν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



(7 Νοέμβρη) 1917- κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων...

25 Οκτώβρη με το παλιό ημερολόγιο...

«Ρίξαμε την κυβέρνηση του Κερένσκι που βρισκόταν ενάντια στο λαό και την επανάσταση... Το Συμβούλιο των εργατών και στρατιωτών αντιπροσώπων της Πετρούπολης χαιρετίζει πανηγυρικά αυτή την αλλαγή... Το πρόγραμμα της νέας εξουσίας είναι:

Πρώτο: Μια άμεση δημοκρατική ειρήνη

Δεύτερο: Άμεσο πέρασμα στους αγρότες των... μεγάλων ιδιόκτητων εκτάσεων

Τρίτο: Μεταβίβαση όλης της εξουσίας στο Συμβούλιο των Εργατών και Στρατιωτών Αντιπροσώπων

Τέταρτο: Ειλικρινής σύγκλιση Συνταγματικής Συνέλευσης...

Στρατιώτες! Για την ειρήνη, το ψωμί, τη γη και την εξουσία του λαού!»

Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ... Λένιν

Σχολιο.- Αλήθεια αυτοί που έχουν εικόνα προφίλ με τον ζακ γνωρίζουν που πήγαιναν οι ομοφυλόφιλοι και επι λενιν και επι σταλιν και μετα-σταλινικη περίοδο στην σοβιετική ρωσια μα φυσικά έσπαγαν πέτρες στα γκούλαγκ κάλο είναι να επισκεφθουν τον γιατρο τους επειδη υμνους προς την επανασταση 1917 και διπλά έχουν το φιλελεύθερο σκουπίδι που λέγεται ζακ κολλητός της νατοϊκής δουρου αντι να έχουν φωτογραφία του μεγαλου ηγετη του σταλινγκραντ Γκεόργκι Ζούκοφ έχουν το ζακ ε κατι βρόμικο παίζει με τούτους η πρόκειται για παραφρονείς τελικά παίζει να είστε οι μονοί καθαροί μαρξιστές λενινιστές στην ελλαδα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα τελευταία γράμματα του ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού Πάνου Αλεξά, πριν την εκτέλεσή του το 1949

Ο Πάνος Αλεξάς γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1922. Ήταν ο πρώτος από τα τρία παιδιά της οικογένειας του Κώστα Αλεξά (τα άλλα δύο ήταν ο Βασίλης και ο Χρήστος).

Υπήρξε μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης Αγρινίου του ΚΚΕ και ανθυπολοχαγός του ΕΛΑΣ. Από τους πρωτεργάτες της λαϊκής αντίστασης στην τρομοκρατία και το όργιο των Χιτών και ταγματασφαλιτών στο Αγρίνιο. Το 1945  προσπάθησε να βγει στο βουνό με το τμήμα Επαμεινώνδα και  συνελήφθη το 1945. Εκτελέστηκε στις 31/1/1949 στην Αγριλά Μεσολογγίου, μετά από απόφαση του έκτακτου Στρατοδικείου Μεσολογγίου.

Πριν την εκτέλεσή του άφησε δύο γράμματα. Το ένα γράμμα προς τους γονείς και τα αδέλφια του, που ήταν επίσης στρατευμένοι στον αγώνα που έδινε ο ΔΣΕ και βρίσκονταν είτε στην εξορία είτε στο βουνό. Το άλλο γράμμα, προς το ευρύτερο οικογενειακό του περιβάλλον, το οποίο προσπάθησε με χίλιους τρόπους να τον αποτρέψουν από το δρόμο που είχε διαλέξει και να κάνει δήλωση μετανοίας.

Τα δύο αυτά γράμματα, μαζί με τα ματωμένα ρούχα του έφτασαν στο σπίτι των γονιών του, οι οποίοι τα κρατούσαν κρυμμένα.

Τα γράμματα σώθηκαν χάρη στην προσπάθεια των αδελφών του και του πατέρα του Κώστα Αλεξά, ο οποίος τα είχε βάλει σε πλαστική διάφανη θήκη, συραμμένη γύρω γύρω με δέρμα. Οι γονείς του έβαλαν μέσα στη θήκη και το λουλούδι που κρατούσε ο Πάνος Αλεξάς πριν τον εκτελέσουν, ένα γιούλι.

Το 1967, η δικτατορία έψαξε να τα βρει στο σπίτι του πατέρα του αλλά δεν τα κατάφερε, γεγονός που έγινε αφορμή να κυνηγηθούν ξανά τα αδέλφια του. Τα γράμματα δε βρέθηκαν γιατί ήταν κρυμμένα στο πίσω μέρος ενός κάδρου που απεικόνιζε ένα τοπίο.

Ο Πάνος Αλεξάς, ήταν και ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού, ιστορικής ομάδας της πόλης του Αγρινίου, που ιδρύθηκε το 1926 και έχει ιδιαίτερη σχέση με την εργατική τάξη της πόλης και πιο συγκεκριμένα με τους καπνεργάτες.

Σχολιο.- Βρε παιδι μου πάντως να ζητάει σημερα η αριστερα από το αστικό κράτος που δολοφόνησε κομμουνιστές το 1949((μην γελιόμαστε η κυπ-ευπ δημιουργήθηκε από την δεξιά και το κέντρο στης αρχές του 1945 για την αντιμετώπιση του κομμουνισμού) να πάνε οι νάζι στην φυλακή αυτό δείχνει ότι εχει παραφρονησει εντελώς πως άλλαξαν οι εποχές και τώρα και αριστεροί δουλεύουν για κυπ-ευπ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ ΠΑΛΙ ο Κ. Μπακογιάννης! Μετά τον "Μεγάλο Περίπατο", 892.000€ για γιορτινούς στολισμούς...

Μετά τον "Μεγάλο Περίπατο", ο Κώστας Μπακογιάννης βγαίνει πάλι στη ...σέντρα. Αυτή τη φορά για το συνολικό κόστος της προμήθειας εορταστικού στολισμού εν όψει των γιορτών που μαζί με τις υπηρεσίες τοποθέτησης και εκτοποθέτησης φτάνει στο ύψος των 892.526,68 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24% (719.782 χωρίς ΦΠΑ)... 

Η δημοτική αρχή θα αγοράσει νέα χριστουγεννιάτικα στολίδια, θα τοποθετήσει ειδικές φωτεινές κατασκευές τριών διαστάσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης και θα ενισχύσει τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό (το εκτιμώμενο κόστος για το νέο εορταστικό εξοπλισμό είναι 520.800 ευρώ με ΦΠΑ) ενώ παράλληλα, αντί για τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, θα αναλάβει για δυο χρόνια ιδιωτική εταιρεία την τοποθέτηση και εκτοποθέτηση του στολισμού (το εκτιμώμενο κόστος είναι 371.729,68 ευρώ με ΦΠΑ)!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή δεν είναι όλοι βλάκες σε αυτό το τόπο, και δεν θα μας αποβλακώσετε εσείς!!!

1)Όσο κι αν είναι τελείως παράξενο και αδιανόητο για έναν Ευρωπαίο, η Επιστολική ψήφος στις ΗΠΑ είναι κατοχυρομένη εδώ κι ενα αιώνα! Και ο τραμπ έτσι εκλέχθηκε.

2)Άλλο αδιανόητο για ένα Ευρωπαίο! Ο Τραμπ το 2016 πήρε την πλειοψηφία των εκλεκτόρων. Αλλά πήρε 2.000.000 ψήφους λιγότερους!!! Οι Δημοκρατικοί δεν είπανε κουβέντα, γιατί έτσι είναι το εκλογικό σύστημα της μεγαλύτερης "δημοκρατίας" του κόσμου. Σε αυτές τις εκλογές πήρε 3.500.000 ψήφους λιγότερους.

3)Αυτοί που κυκλοφορούν με όπλα, και μπουκάρουν στα εκλογικά τμήματα, οι παραστρατιωτικοί ντε, είναι οπαδοί του Τραμπ. Οι Δημοκρατικοί είναι εναντίον της οπλοφορίας, και επανηλημένα έχουν προσπαθήσει στη βουλή να απαγορεύσουν τα όπλα, αλλά έχουν χάσει.

4)Κάποιοι βαρεμένοι από εσάς προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Τραμπ διπλασίασε τις ψήφους του στους μαύρους επειδή πήρε 9% από τις ψήφους των μαύρων. Δηλαδή στις εκλογές του 2016 πόσο είχε πάρει από τους μαύρους, το 4%???

5)Καλά του έκανα του Τραμπ οι δημοσιογράφοι και τον έκοψαν στον αέρα, γιατί έλεγε βλακείες. Του στιλ, έγινε νοθεία, και πάρτε όλοι τα όπλα ν κάνουμε πραξικόπημα…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ της Κεραμέως! ΑΠΟΧΗ 92% στις ηλεκτρονικές εκλογές των εκπαιδευτικών...

Πολύ μικρή ήταν η συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές των εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά τους συμβούλια.

Τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών ήταν εξαιρετικά χαμηλά και η αποχή έφτασε κατά μέσο όρο στο 92%! Σε κάποιες διευθύνσεις η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 3% (βλέπε Πειραιάς, Δ' Αθήνας, Δυτ.Αττικής, Γ' Αθήνας, Έβρου, Χίου κ.α.) επί του συνόλου των μελών, γεγονός που αποδεικνύει και την αποτυχία και απονομιμοποίηση της διαδικασίας των ηλεκτρονικών εκλογών που επέβαλε το Υπουργείο Παιδείας και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, των παρατάξεων και των ομοσπονδιών. Γενικότερα όπως θα δείτε και παρακάτω η συμμετοχή κατά μέσο όρο κυμάνθηκε από 5 έως 8%.

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις εκλογές των αιρετών το Υπουργείο Παιδείας ονόμασε "τομή" την τεράστια αποχή στις ηλεκτρονικές εκλογές!

Το  ρεπρταζ κάλυψε κατά την διάρκεια της ημέρας έγκαιρα και έγκυρα με συνεχή ενημέρωση απ'όλη την Ελλάδα την διαδικασία των εκλογών

Επισκόπηση των εκλογών

Αποχή: 92,5% (158.000 εκπαιδευτικοί)

Συμμετοχή: 7,5% (13.000 εκπαιδευτικοί) 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να πώς οι τραπεζίτες εξαγοράζουν τις εθνικές οικονομίες των κρατών και δημιουργούν το νέο παγκόσμιο δουλοκτητικό σύστημα με σύγχρονες μεθόδους.

Κάθε κρίση, είναι η απόλυτη ευκαιρία για τα σχέδια τους. Οπως και ο κορωνοϊός!

Ετσι, η Παγκόσμια Τράπεζα, για να δώσει δάνειο, σ΄ένα κράτος, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την καταβαραθρωμένη οικονομία του, λόγω του ιού, δεν επιβάλλει, απλώς, τραπεζικούς όρους αποπληρωμής! Επιβάλλει και τα μέτρα, που η ίδια πιστεύει ότι θα... σε οδηγήσουν στην χρεωκοπία.

Τα μέτρα, για την αντιμετώπιση του ιού, δεν αποτελούν, γι΄αυτήν, απόφαση του κάθε κυρίαρχου κράτους, αλλά προνόμιο της Τράπεζας. Χαλίφης, στην θέση του χαλίφη!

Και δεν αναφέρω τυχαία την λέξη "προνόμιο", καθώς όλα τα μέτρα που προτείνει, οδηγούν στην χρεωκοπία μιας χώρας, ώστε να την καταβροχθίσει, τελικά, η Τράπεζα.

Μία τέτοια περίπτωση έγινε γνωστή, από τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Α. Λουκασένκο, τον περασμένο Ιούνιο.

Η Παγκόσμια Τράπεζα του πρόσφερε 940 εκατομμύρια ταχείας χρηματοδότησης, αρκεί:

- Να μοντελοποιήσει το σύστημα αντιμετώπισης της επιδημίας, στην χώρα του, στο σύστημα της Ιταλίας. "Είναι έτοιμη να μας χρηματοδοτήσει δέκα φορές περισσότερα από ό, τι πρόσφερε αρχικά, ως ένδειξη επαίνου, για την αποτελεσματική καταπολέμηση αυτού του ιού" είπε ο Λουκασένκο.

- Το ΔΝΤ απαίτησε καραντίνα, μέτρα απομόνωσης, απαγόρευση της κυκλοφορίας.

"Αυτό είναι ανοησία. Δεν θα χορέψουμε με κανέναν », είπε ο πρόεδρος. "Δεν θέλω να επαναληφθεί η κατάσταση της Ιταλίας στη Λευκορωσία. Έχουμε τη δική μας χώρα και τη δική μας κατάσταση », κατέληξε.

Σχολιο.- Λέει αλήθειες ο άνθρωπος,για αυτό έχει μπει στο στόχαστρο της διεθνούς μαφίας!

Σχολιο.- εν το μεταξυ το παρουσιάζουν ως άθεο και κομμουνιστή άλλα εδώ γελαμε τα τσιράκια του ιμπεριαλισμού στηρίζουν την αμερικανατοικη αντιπολίτευση παρεμπιπτόντωw η νατοϊκή αντιπολίτευση χρησιμοποιούν την σημαια της κατοχικής κυβέρνησης στους γερμανους ναζιστές λευκορωσων οποίος δεν πιστεύει ας πατήσει στο google