Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Δευτερα 9 Νοεμβριου 2020

 

Μετά την πανωλεθρία του Σαββάτου η άριστη υπουργός Παιδείας βαδίζει ακάθεκτη για νέο θρίαμβο.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για τεράστια προβλήματα στην προσπάθεια των μαθητών να συνδεθούν με την πλατφόρμα.

Τι σημασία έχει; Και το 5% να συνδεθεί για την χειρότερη υπουργό που πέρασε ποτέ θα είναι... Νίκη! Εδώ με αυτό το ποσοστό πανηγυρίζει από το Σάββατο.

Μην ξεχνάμε, σημασία δεν έχει τι συμβαίνει... Σημασία έχει τι λένε τα Πετσωμενα ΜΜΕ ότι συμβαίνει. Και φυσικά, σημασία έχει να διαλύεται η δημόσια εκπαίδευση.

Υ.γ. αλήθεια...στα δεκάδες ιδιωτικά σχολεία, με χιλιάδες μαθητές κι εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους...ένα κρούσμα κορονοιου δεν υπήρξε; Θαύμα! Μήπως τελικά αυτή είναι η λύση; ( Είναι ικανοί να το πουν...)

Σχολιο.- Ειχαν αυξημένα κρουσματα τις τελευταιες δυο βδομάδες στα ιδιωτικά. Εκλεισαν πολλα τμήματα σε διάφορα σχολεια και άκουσα και για ενα δημοτικο που εκλεισε ολοκληρο. Απλά δεν παιζει στα μμε το θεμα

Σχολιο.- Το webex δεν δουλεύει. Τα καταφέραμε με χίλια ζόρια μέχρι 9.10. Μετά τίποτα

Τα ιδιωτικά λειτουργούν,  γιατι παιζουν με άλλες πλατφόρμες. Το webex του υπεπθ κράσαρε, όχι όλα τα webex, και όχι zoom, teams κλπ

Σχολιο.- Τι ποσοστό παιδιών παρόλα αυτά δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο,γνωρίζουμε?

Σχολιο.- γυρω στο 20-30% νομίζω

Σχολιο.- Lockdown - Μετ' εμποδίων η πρώτη μέρα της τηλεπαίδευσης: Τι λένε οι μαθητές, τι απαντά το υπουργείο

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 11:06

Στον «ασύλληπτο αριθμό» συμμετεχόντων αποδίδει το υπουργείο Παιδείας τα προβλήματα που εντοπίζονται σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του συστήματος της τηλεκπαίδευσης στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας, λόγω lockdown. 

Τα μαθήματα μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ήταν προγραμματισμένα να ξεκινήσουν σήμερα στις 8:00 το πρωί για τα λύκεια και στις 8:30 για τα γυμνάσια με κάθε διδακτική ώρα να διαρκεί 40 λεπτά.

Ωστόσο το πρωί το σύστημα της Cisco (Webex), μέσω του οποίου μαθητές και εκπαιδευτικοί στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας θα πραγματοποιούν τα τηλεμαθήματά τους από σήμερα και για τρεις εβδομάδες «έπεσε».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υ.Γ. 10/11/2020 Το litltepost.blogspot οφειλει να ζητησει συγνώμη! Παρασύρθηκε από έναν μαλάκα του facebook που τον χτυπησε η μαλακια στον εγκεφαλο, φανταζοταν πραγματα, τον έπιασε και λογοτεχνικός οιστρος, και εγραψε αυτές εδώ τις αηδίες, χωρις να έχει φυσικά  καμία πληροφόρηση 

Τελικά αποδείχθηκε αυτό το άρθρο του γελοίου Krikor Tsakitzian γελοία προπαγανδιστική απάτη, που την επόμενη κιόλας μέρα ξεθώριασε.


Το χρονικό του φιάσκου του Αλίεφ, παραμονή της εθνικής γιορτής του Αζερμπαϊτζάν.

Οι Αζερικές δυνάμεις έπεσαν στην παγίδα που τους έστησαν οι Αρμένιοι. Ο Αλίεφ είχε υποσχεθεί στο λαό του και στα αφεντικά του της Τουρκίας, ότι τα στρατεύματά του θα έκαναν παρέλαση την ημέρα της εθνικής τους γιορτής 9 Νοεμβρίου, στο Shushi. 

Οι Αρμένιοι του επεφύλαξαν μια έκπληξη. 

Παραμονή της 9ης Νοεμβρίου, άρχισαν από το πρωί να εκκενώνουν το Shushi. Έφυγαν από την περιοχή οι άμαχοι και 1.500 Αρμένιοι στρατιώτες, ορεινοί κομάντος, οι οποίοι ανέβηκαν στα γύρω βουνά κι έστησαν καρτέρι, περιμένοντας τους Αζέρους να τσιμπήσουν. 

Τα κατασκοπευτικά drones κατέγραψαν τη φυγή του πληθυσμού και των στρατιωτών. Πίστεψαν οι ανόητοι ότι οι Αρμένιοι εγκατέλειψαν πραγματικά την περιοχή. Έστειλαν οι Αζέροι 30 ανιχνευτές. Αντίκρυσαν την περιοχή έρημη. Ειδοποίησαν το αρχηγείο ότι το Shushi εγκαταλείφθηκε. 

Οι 30 Αζέροι, άρχισαν να πανηγυρίζουν και να φωτογραφίζονται στο Shushi, μέχρι που κατέφθασαν και οι υπόλοιπες ενισχύσεις αποτελούμενες από 1.200 Τούρκους και Αζέρους.

Είχαν πέσει στην παγίδα που τους είχαν στήσει οι Αρμένιοι! Από τις γύρω πλαγιές των βουνών, άρχισε να κατεβαίνει ο Αρμενικός στρατός με τους 1.500 άνδρες, όλοι τους ορεινοί κομάντος και τους πετσόκοψαν στην κυριολεξία. 

Έπεσαν νεκροί 800 Τουρκοαζέροι. Οι υπόλοιποι έτρεχαν να γλιτώσουν. Στην αγωνία τους να ξεφύγουν από το μακελειό, πέταγαν στο δρόμο μέχρι και τον οπλισμό τους. 

Αυτή θα είναι μια μέρα ντροπής για τον Αλίεφ και το στρατό του, όπου εξευτελίστηκαν στο πεδίο της μάχης και μάλιστα παραμονή της εθνικής τους γιορτής, όπου δεν θα την ξεχάσουν ποτέ. 

Μετά από αυτό το φιάσκο, θέλησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και άρχισαν να διασπείρουν στα φίλα προσκείμενα σε αυτούς μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, δελτία τύπου για δήθεν κατάληψη του Shushi από το στρατό του Αζερμπαϊτζάν. Τα παπαγαλάκια των Αζέρων, πήραν την είδηση, χωρίς να τη διασταυρώσουν και έπαιξαν το παιχνίδι προπαγάνδας και παραπληροφόρησης του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας. 

Στην Ελλάδα, πρώτος και καλύτερος ο συνήθης ύποπτος, Νίκος Ευαγγελάτος δημοσίευσε φαρδιά πλατιά την είδηση, την οποία πήρε από τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρει στις πηγές του κι από κει άρχισε το Copy paste των sites της πλάκας, που κάνουν ενημέρωση μόνο copy paste.

Εν τω μεταξύ οι Αρμένιοι στο Shushi έχουν στήσει γλέντι και γιορτάζουν για το μεγάλο κόλπο που πέτυχε, σαν να έχουν γάμο, όπως μεταδίδουν Αρμένιοι που βρίσκονται στην περιοχή και μας περιγράφουν την κατάσταση. 

Αυτά προς αποκατάστασης της πραγματικότητας. Για να μπαίνουν πρόσωπα και γεγονότα στη θέση τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ότι ποσοστό περίπου 30% των μαθητών δεν διαθέτει υπολογιστή ή/και σύνδεση με το διαδίκτυο, δεν καθιστά παράνομη την τηλεκπαίδευση, που καταργεί το καθολικό δικαίωμα στην εκπαιδευτική διαδικασία; 

Με δεδομένο το ότι αυτή η διαδικασία είναι παράνομη, δεν είναι προβληματική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σ' αυτή την παρανομία; Με ποιο δικαίωμα θα βάζουν απουσίες στους μαθητές που δεν θα συμμετέχουν λόγω έλλειψης τεχνικών μέσων;

Κάθε μαθητής και ένα λάπτοπ και σύνδεση δικτύου πληρωμένη από το υπουργείο Παιδείας. Χωρίς αυτό, η όλη διαδικασία είναι παράνομη και αντισυνταγματική. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αθλιότητα τής ΕΡΤ Καί τών υπολοιπων - μπουκομένων ΒοθροΜΜΕ από τήν ΝΔ - νά «ενημερώνουν» ακόμα μέχρι τώρα οτι προχθές στην Θεσσαλονίκη συγκρούσθηκαν δυνάμεις τών ΜΑΤ μέ αρνητές τής μάσκας, ενώ ολες οι φωτογραφίες καί τά βιντεο,δείχνουν τούς διαδηλωτές στη συντριπτική τους πλειοψηφία νά φοράνε μάσκες(εκτός ελαχίστων) διαστρεβλώνοντας τήν πραγματικότητα οτι διαδήλωναν εναντίον του Lockdown…ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ…

Σχολιο.- Πασαδες , Αγαδες και αλλά αισχρα υποκειμενα , τ'αφεντικα και οι Κοτζαμπάσηδες πολιτικοί εκφραστές τους , Χατζηαβατηδες και πουλημένα τομαρια , οι δημοσιες φωνες τους , τα λεγόμενα ΜΜΕ . Κι από κοντά , ο Βεληγκεκας με το στυλιαρι , ΜΑΤ και λοιπές ευγενείς μονάδες, να εφαρμοζουν το «δικιο» και το  «νομο» , της εξουσιας των άνομων , πάνω στους φουκαράδες Καραγκιόζηδες , οταν αυτοί ξυπνάνε για λίγο, από τη χαυνωση που τους έχουν επιβάλλει !!

ΞΥΠΝΑΤΕ , ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!! ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ !!!!!!!!!!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



7 Νοεμβρίου 2019 

Και βέβαια την είδηση του παππού που χτυπήθηκε από αλλοδαπό 12,30 το μεσημέρι χθες επί της Ιουλιανού και Γ Σεπτεμβρίου γωνία,

δεν την έπαιξε κανένα κανάλι. Aν στην θέση του παππού ήταν ο αλλοδαπός, θα είχαν πλακώσει όλα τα κανάλια. Προσπάθησε μέρα μεσημέρι να ληστέψει τον ηλικιωμένο χτυπώντας τον βάναυσα στο κεφάλι προκαλώντας του αιμάτωμα, εξάρθρημα ώμου, και πολλές εκχυμώσεις απ΄τα χτυπήματα. Ο άνθρωπος που του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες συμπτωματικά είναι γιατρός, και κατάφερε να σταματήσει την αιμορραγία μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Λίγα μέτρα παρακάτω είχε πέσει θύμα δολοφονίας το 2011 ο Μ.Καντάρης απο 2 Αφγανούς για μια βιντεοκάμερα. Την φωτό δημοσίευσε ο γιατρός στο λογαριασμό του στο twitter. 

Στην δεύτερη φωτό ελάχιστα λεπτά αφότου έχει δεχθεί την επίθεση ο άτυχος ηλικιωμένος, και έχει πέσει αιμόφυρτος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπάιντεν: Προτεραιότητα μας το ΝΑΤΟ και ο COVID-19

Τρέμετε Λαοί ΝΕΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ και Αμερικανοί ΙΣΟΒΙΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΕΣ!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ 

ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ 

Καθημερινή υπόθεση οι προσαγωγές και οι Συλλήψεις όσων Αντιστέκονται στην κατασκευασμένη «πανδημία» και στην καταστροφική για τον Ελληνικό Λαό καραντίνα. Προχθές Παρασκευη στην Θεσσαλονίκη, Χτες Σαββατο στην Πάτρα, Σήμερα Κυριακη στην Αθήνα… Αυτό μας δημιουργεί την ανάγκη ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για τον αποτελεσματικό ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ. Πρέπει παράλληλα και στο μέτρο του δυνατού να αποφεύγουμε τις συχνές και αδύναμες συγκεντρώσεις, γι αυτό ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΑ απευθύναμε κάλεσμα στην Αθήνα, μετά τις πρώτες Τέσσερεις Συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και μια μικρότερη στο Υπουργείο Υγείας. 

Χρειαζόμαστε Συσπείρωση δυνάμεων ώστε οι Δυνάμεις Καταστολής να το σκέφτονται δυο και τρεις φορές προτού συγκρουστούν με το μαζικό και Αποφασισμένο Πλήθος και τρείς φορές να το σκεφτούν πρώτου προβούν σε συλλήψεις.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν ποιο σταθερά και προσεκτικά στον αγώνα αυτό. Όσο για το κάλεσμα (μέσω μηνυμάτων...) που έγινε για σήμερα Κυριακή στο Σύνταγμα, άγνωστο από ποιους, έλαβα γνώση από φίλη τελευταία στιγμή και ήμουν αντίθετος για τον συγκεκριμένο τρόπο και την ημέρα που έγινε- γι αυτό και δεν συμμετείχα. Οφείλω ωστόσο να υπερασπιστώ τα άτομα που συνελήφθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα και οδηγούνται αύριο στο αυτόφωρο., κάποια εκ των οποίων ήταν παρόντα σε κάθε κινητοποίηση μας. Αυτό που σήμερα οι συναγωνιστές θα αντιμετωπίσουν (στα κρατητήρια κυρίως) είναι όμοια με αυτό που αντιμετωπίσαμε οι πρώτη συλληφθέντες στην Πλατεία Συντάγματος, την 28η Οκτωβρίου. Και για να πάρουμε μια ιδέα κάνω μια αντιγραφή από το απολογητικό μου υπόμνημα: 

«.......Αξίζει δε να σημειώσω, ότι από τους αστυνομικούς που ήρθαμε σε προσέγγιση στην πλατεία Συντάγματος, αλλά κατά το διήμερο της κράτησης μας, Αρκετοί Δεν Φορούσαν Μάσκα ή την είχαν και κάτω από το σαγόνι. Όταν δε τους παρατηρούσαμε «γιατί δεν κόβουν πρόστιμα στους εαυτούς τους» αυτοί χασκογελούσαν ή και κάποιοι έβγαζαν από την τσέπη τους την μάσκα και τη φορούσαν. Το γεγονός ότι ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Α.Τ. Συντάγματος απαίτησε, Επιτακτικά και Επανειλημμένως, να Στοιβαχτούμε 9 άτομα σε μόλις πέντε (5) τετραγωνικά μέτρα- σε κλειστό δωμάτιο δίπλα από το γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας- αποδείχνει την ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ για την υγεία των πολιτών και όχι το αντίθετο για το οποίο μας κατηγορούν! 

Πρόσθετη απόδειξη, ότι η κυβέρνηση και το κράτος γενικά δεν ενδιαφέρονται για Κορωνοϊούς και Ηπατίτιδες, είναι η Άθλια Κατάσταση και η παντελής Έλλειψη Κάθε Υγειονομικής Προστασίας μέσα στα Κρατητήρια και τις Τουαλέτες των Αστυνομικών Τμημάτων- τουλάχιστον σε αυτά που μας περιφέρανε με χειροπέδες ως κοινούς εγκληματίες. Στα υπόγεια κρατητήρια τους δεν μπορείς κυριολεκτικά να σταθείς από την βρώμα και την δυσωδία. Η δε Υγρασία σε αυτά του Α.Τ. Εξαρχείων που μας οδήγησαν είναι ανυπόφορη που Κανείς μας δεν κοιμήθηκε, εκτός από κάποιους άμοιρους που έχουν εγκαταλειφτεί εκεί επί μήνες! Τα ελάχιστα στρώματα και κλινοσκεπάσματα που βρίσκονται επάνω στα τσιμεντένια «κρεβάτια» είναι μέσα στα αίματα και την βρώμα και θα έχουν να αντικατασταθούν και να πλυθούν τουλάχιστον είκοσι χρόνια! Αν «δεν το πιστεύουν» οι κυρίες και κύριοι δικαστές, ας κάνουν τον κόπο να σχηματίσουν γνώμη επί ιδίας όρασης και κατόπιν αυτού ας σχηματίσουν και την πρέπουσα δικογραφία κατά πάντως υπευθύνου, μη εξαιρουμένων και των εκάστοτε Υπουργών δημοσίας τάξεως και υγείας. Σε μια πραγματική δικαιοσύνη και δημοκρατία οι διώξεις θα αφορούσαν και την «πολιτεία» των τρωκτικών του δημόσιου χρήματος- και όχι μόνο των απλών πολιτών που βολοδέρνουν στα κρατητήρια και στα δικαστήρια. 

Οι φωτογραφίες που πήρε επισκέπτης στην Τουαλέτα Επισκεπτών του Ισογείου του Α.Τ. Συντάγματος βοηθά τον καθένα να καταλάβει τα χειρότερα που υπάρχουν στα υπόγεια μπουντρούμια. Η βρώμα γύρω από την λεκάνη καθώς και το πουρί ακαθαρσιών που έχει σχηματιστεί μέσα σε αυτήν είναι άνευ προηγουμένου… και άντε τώρα να πιστέψεις πως η κυβέρνηση και το κράτος σου κόβουν πρόστιμα 150 Ευρώ για να προστατεύσουν την δημόσια υγεία! Αν είναι δυνατόν!!! 

Και αν εκεί μέσα, στα Κρατητήρια Υγειονομικές Βόμβες «δεν υπάρχει κίνδυνος για Covit», ούτε και επιβάλλονται Πρόστιμα Χιλιάδων Ευρώ που επιβάλλονται σε εκατοντάδες καταστήματα και ας λάμπουν από καθαριότητα, τότε για εκατό λόγους παραπάνω ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ούτε στις υπαίθριες εκδηλώσεις των πολιτών. Γιατί γίνονται λοιπόν όλα αυτά; Μήπως πλέον κάποιοι έχουν λόγους να φοβούνται και την παραμικρή Ελευθερία και Ιστορική μνήμη των λαών; Ηλίου φαεινότερο πως πρόκειται για μια κατασκευασμένη «πανδημία» την οποία υποθάλπει η ξενόδουλη κυβέρνηση Μητσοτάκη και η καταβολεμένη αντιπολίτευσης που σε συνεργασία δουλεύουν για λογαριασμό της Παγκόσμιας Χρηματικής Ελίτ ΚΑΤΑΛΥΟΝΤΑΣ κάθε Εθνικό και Δημοκρατικό Δικαίωμα του Ελληνικού Λαού. 

Δεν υποστήριξε ποτέ κανείς πως δεν υπάρχει ο ιός. Αλλά αυτό που υποστηρίζουμε είναι πως υπάρχει Κατασκευασμένη Πανδημία. Αφού κάθε κρούσμα και θάνατος Από Άλλη Αιτία χρεώνετε ως Covit. Και αυτός ο ισχυρισμός αποδείχνετε Διεθνώς με τα στοιχεία που (με δυσκολία) φέρνουν στη δημοσιότητα οι Ανεξάρτητοι από τις κυβερνήσεις Επιστήμονες. Στοιχεία που αποδείχνουν ότι ο Covit-19 δεν έχει τον χαρακτήρα Πανδημίας αλλά μιας καλοστημένης απάτης. Αυτό μας αποδείχνει και η άποψη του Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος, στις 04/05/2020 στην ΕΡΤ και σε ενημέρωση των πολιτών από την Κυβερνητική Επιστημονική Επιτροπή δήλωσε κατά λέξη: «Εμείς μάλιστα κάναμε ακόμη μία υπερβολή, όσοι είχαν Covit τους καταγράφουμε ότι πεθαίνουν από Covit. Θυμάμαι για παράδειγμα μια εγκεφαλική αιμορραγία. Το να έχεις Covit δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πεθαίνεις από Covit, εμείς το καταγράφουμε ότι πεθαίνεις από Covit. Το βάζουμε δηλαδή στην κοινή δεξαμενή και νομίζω πως είμαστε σωστοί που το κάνουμε αυτό...» Μάλιστα, πεθαίνεις από εγκεφαλική αιμορραγία ή από καρκίνο και μαύρα γηρατειά και επειδή έχεις έναν οποιοδήποτε ιό που τον βάφτισαν Covit-19 σε καταγράφουν ότι πέθανες από αυτόν! Η αναζήτηση της δήλωσης αυτής, του κυρίου Τσιόδρα, βρίσκετε υπό μορφή βίντεο στο https://www.youtube.com/watch?v=c4BGMn3Xg2Y »

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ, η κατάσταση αυτή δεν θα είναι προσωρινή και θα χειροτερεύει αφάνταστα- από μέρα σε μέρα. Όλοι θέλουμε να γλυτώσουμε μια ώρα αρχύτερα από την ολοκληρωτική καταστροφή που μας οδηγούν οι κυβερνώντες, με την σύμπραξη δυστυχώς και της καλοταϊσμένης αντιπολίτευσης. Ας επωμιστεί λοιπόν ο καθένας μας ένα κομματάκι αυτού του αγώνα. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Υποστηρίζουμε τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και την προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης για την επιστροφή στη διπλωματία. Δεν πιστεύω ότι άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είναι τόσο δεμένοι όσο η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στην αρχή πως ό,τι και να γίνει πρέπει να κρατήσουμε την Τουρκία στη Δύση», φέρεται να δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, σύμφωνα με το παρακάτω δημοσίευμα.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ";

Δηλαδή... δεν πειράζει να πάρουν οι Τούρκοι και πεντέξι ελληνικά νησιά, αρκεί "να κρατηθούν στη Δύση";



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παιδί φτωχής χριστιανικής οικογένειας του Πακιστάν. Κατηγορήθηκε για "βλασφημία" κατά του Ισλάμ το 2009. Στο χωριό της την εκδικήθηκαν έτσι επειδή ήπιε λέει νερό απ' το ίδιο κύπελλο με τις πιστές του Προφήτη. Ποινή απαγχονισμός. Χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να καταπέσει η εξωφρενική και ολότελα αστήρικτη καταδίκη στο Ανώτατο Δικαστήριο το 2019. Στο μεταξύ ο φανατικός μουσουλμανικος πακιστανικος όχλος έκανε ό,τι μπορούσε για να τη δει κρεμασμένη. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν επανειλημμένα εναντίον της. Εκατομμύρια κατέβηκαν σε απεργία με το ίδιο αίτημα. Η προγραμμένη οικογένειά της ζει κυνηγημένη. Πολιτικοί που τόλμησαν να την υπερασπιστούν, δολοφονήθηκαν. Οι δικαστές που την αθώωσαν το 2019 απειλούνται με λυντσάρισμα. Οι δικηγόροι της φυγαδεύτηκαν και ζήτησαν άσυλο στην Ολλανδία. Και η κυβέρνηση του Πακιστάν, φίλα προσκείμενη στον μουσουλμανικο πακιστανικο όχλο, την κρατά δέσμια παρά την αθώωσή της σε τελικό βαθμό, ζητώντας την "επανεξέταση" της υπόθεσης. Άσια Μπίμπι, τ' όνομά της. Απ' αυτά που τ' αναφέρει η Ιστορία στα ψιλά της γράμματα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνάδελφος οικογενειακου προσώπου στην Κρήτη νοσησε και έμεινε 15 μέρες στο νοσοκομείο. Η μανα του δυο μέρες είχε λίγο πυρετό και όσο ήταν θετική στον ιό συνέχισε τις αγροτικές εργασίες της,αν και 87 ετων. Συνεχίζει στο χωριό να κάνει ο, τι έκανε και πριν.Μάλιστα του είπε να κόψει το κάπνισμα και να χάσει κανένα κιλό, διότι αυτή νιώθει πιο νέα από εκείνον.

Σχολιο.- κι εμας ενας φιλος 83 ετων με βηματοδότη μαλιστα περασε με αρκετές ημερες υψηλό πυρετο, δεν πηγε το μυαλό του σε κοβιντ αφου δεν ειχε αλλο συμπτωμα, αλλα οταν μιλησε με γιατρο τον εστειλε νοσοκομειο οπου διαγνωστηκε θετικός, νοσηλευτηκε ευτυχώς τρεις ημερες του δοθηκε αγωγή και γυρισε σπιτι του και ειναι περδίκι τωρα. χαρηκα τοσο παρα πολύ με αυτό γιατί ο κυρ Χρήστος ειναι πολυτιμος ανθρωπος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φαγοπότι χριστουγεννιάτικο ετοιμάζει η Δημαρχάρα της οικογένειας Δρακουλα του Ψηλορείτη. 

Καραντινιαστειτε εσεις οι υγιείς γιατί λεφτά για ΜΕΘ δεν υπάρχουν... μόνο για λαμπιόνια και χριστουγεννιατικες μπαλιτσες που θα στολιζουν την πακιστανικη Ομόνοια

Χριστουγεννιάτικος Περίπατος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία από τον Δήμο Αθηναίων

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, θα φιλοξενήσει φέτος τα Χριστούγεννα στην Αθήνα με εορταστική ατμόσφαιρα που θα κοστίσει κάτι λιγότερο από 900 χιλιάδες ευρώ, έπειτα από την αισθητική παρέμβαση ύψους 2 εκατ. ευρώ για τον «Μεγάλο Περίπατο» και τα «πιλοτικά» του χαρακτηριστικά. Παρά τις εξαγγελίες του τα περσινά Χριστούγεννα περί δωρεών από την ιδιωτική πρωτοβουλία που θα «απαλλάξουν τον δήμο από έξοδο 2 εκατ. ευρώ», φαίνεται ότι το 2020 είναι η κατάλληλη χρονιά για να δοθεί ένα τέτοιο ποσό χρημάτων τόσο για την αγορά στολιδιών και εκπόνηση έργων, όσο και για την τοποθέτηση και εκτοποθέτηση του στολισμού σε ιδιωτική εταιρεία και όχι στις υπηρεσίες του δήμου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Συγκλονίζονται» συγχρονισμένα οι πράκτορες και οι χαφιέδες των τοκογλύφων και του Σιωνισμού ανά την υφήλιο ... με την εκλογή των υπέροχων Biden και Harris. Ετοιμάζεται προφανώς ακόμα μία διαπλανητική κομπίνα (τύπου Obama-Lehman Brothers ) και το μυαλό δεν πρέπει να πηγαίνει στο πονηρό. 

Στην κορυφή πρέπει να φαίνονται ...«άγιοι» άνθρωποι ...με χρυσή καρδιά ...που δεν θα έκλεβαν ποτέ τους φτωχούς ...για να πλουτίσουν οι τοκογλύφοι της Goldman Sachs ,της Rothschild κλπ. 

Ο γλυκός Biden που τραύλιζε όταν ήταν μικρούλης , που μάζεψε αδέσποτο σκυλάκι που νομοθέτησε ενάντια στη βία των γυναικών αλλά ξέχασε να νομοθετήσει για το Γκουαντάναμο, την μέγα-φοροδιαφυγή των καλών χορηγών του και τη βία της αστυνομίας ενάντια τους φτωχούς. Και μετά η Kamala ... η αγία που λάτρεψε το διαδίκτυο...κι είναι ήδη σχεδόν Πρόεδρος ... 

Οι πολλαπλοί οργασμοί των χαφιέδων της πολιτικής και της δημοσιογραφίας ... γέμισαν μπούρδες και ψέμα τον εικονικό μας κόσμο στον οποίο θέλουν να μας κρατήσουν ... για να μην διανοηθούμε να σκεφτούμε κάτι που δεν τους συμφέρει.

Για την απειροστή φορά ... η πάμπλουτη , παρασιτική , ανώμαλη και ρατσιστική Ελίτ τοποθέτησε στην εξουσία τους δικούς της ανθρώπους ... με τη ψήφο και την εξουσιοδότηση των ίδιων των θυμάτων της.

Εδώ η νέα πρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρρις συζητά με τον Σόρος τον νεώτερο πώς θα σάς ξεκανουν...

Όταν ο Τραμπ έκανε guest εμφάνιση στο Sex and the City ο Μπάιντεν πρότεινε το βομβαρδισμό του Βελιγραδίου 500 χιλιόμετρα από το σπίτι μας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



'Τα γεράκια του ιμπεριαλισμού!!! 

Πανηγυρίζουν οι έγχρωμοι της Αμερικής και οι γυναίκες για την εκλογή της πρώτης μαύρης γυναίκας αντιπροέδρου των ΗΠΑ της Κάμαλα Χάρις, με καταγωγή απο την Ασία, από πατέρα Τζαμαϊκανό και μητέρα απο την Ινδία, η οποία δήλωσε μετά την νίκη του Μπάιντεν, ότι θα δουλέψει σκληρά για να αποκατασταθεί η "ψυχή της Αμερικής"!

Και ο πλανήτης θυμάται, ακούγοντας τα μεγάλα λόγια των γερακιών, πως αποκατέστησαν "την ψυχή της Αμερικής" και οι άλλες γυναίκες μαύρες και λευκές κατά την διάρκεια της θητεία τους, στο Λευκό Οίκο .

Θυμάται την "λυσσασμένη σκύλα" την πρώτη γυναίκα υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, το δεξί χέρι του "αριστερού" Κλίντον την Μαντλίν Ολμπράιτ.

Αυτή την νυφίτσα που "ξέσκισε" την Γιουγκοσλαβία.

Την χώρα που την είχε φιλοξενήσει σαν Εβραία πρόσφυγα.

Θυμάται την στυγνή αυτή δολοφόνο που κάρφωνε στο χάρτη με την καρφίτσα της, σε σχήμα σκορπιού, τον τόπο που θα βομβάρδισαν οι φονιάδες του ΝΑΤΟ, τα σχολεία, τα νοσοκομεία,

τους γάμους, τα καραβάνια των δυστυχισμένων προσφύγων, που έτρεχαν να σωθούν.

Θυμάται την "κακιά μάγισσα" που δεν λύγισε μπροστά σε τόσο πόνο, δάκρυα και το αίμα ενός λαού, σαν μάνα και σαν άνθρωπος.

Θυμάται την άλλη "μαύρη αράχνη" την μαύρη υπουργό εξωτερικών του Μπους, την Κοντολίζα Ράις.

Την μαύρη σκύλα που ισοπέδωσε το Ιράκ και το Αφγανιστάν για να φέρει την δημοκρατία, όπως ονομάζουν τα γεράκια τα πετρέλαια.

Την ύαινα που τρομοκράτησε τον πλανήτη με το φόβο της παγκόσμιας απειλής.

Θυμάται την μαύρη πολιτικό την πιο αντιδραστική και φιλοπόλεμη γυναίκα, που μεγάλωσε στις φτωχογειτονιές των μαύρων για να γίνει η μεγαλύτερη δολοφόνος, το πιστό σκυλάκι των λευκών αφεντικών της.

Θυμάται και γνωρίζει ότι δεν υπάρχει διαφορά άνδρα και γυναίκας στα ιμπεριαλιστικά κάστρα.

Δεν υπάρχει διαφορά λευκής και μαύρης γυναίκας.

Όμοια και οι δυό, όταν υπηρετούν τον καπιταλισμό, παλεύουν

με τα μεγάλα αφεντικά για τα συμφέροντα των λίγων και όχι για την Ειρήνη και την ευημερία των λαών!''



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οσο θα λιγοστευει το φαϊ τοσο τα καναλια θα μας ταϊζουν φοβο "αντιρατσισμο" και ψεμα!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ανθρωποι τελικα δεν νοιαζονται για την Αληθεια…

Τους νοιαζει μονο να μην τους χαλας το ψεμα που απλα τους εχει βολεψει…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δηλαδή μπορεί να πάρει τηλέφωνο ο κάθε ρουφιάνος τη μπατσαρία για οικιακη συναθροιση, και οι μπάτσοι να κάνουν ντου σε ιδιωτικούς χώρους ? Δεν πάμε καλα...

Σχολιο.- Για να μπουν σπίτι σου δεν χρειάζεται εισαγγελική άδεια? ή ένταλμα σύλληψης?

Σχολιο.- Όχι! Αν γίνει καταγγελία ότι έχεις μασει 10 άτομα στη γιορτή σου, τρως τσουχτερή καμπάνα...

Τώρα αν ξυπνάνε το βράδυ τον εισαγγελέα για ένταλμα δεν το γνωρίζω, αλλά μικρή σημασία έχει.

Σχολιο.- Αυτό μάλλον είναι αντισυνταγματικό... αλλά... δικτατορία έχουμε, ότι θέλουν κάνουν... μέχρι να βρεθεί τρόπος να τους βγάλουμε.

Σχολιο.- Το 2010 κατάλαβα ότι υπάρχουν 4 στάδια στην εξολόθρευσή μας.

1)Σου λένε ψέμματα

2) Σε κλέβουν

3)Σε αιχμαλωτίζουν και σε δένουν χειροπόδαρα

4) Σε σκοτώνουν.

Το 2010 ήμασταν ακόμα στο δεύτερο στάδιο, σήμερα είμαστε στο τριτο...

Σχολιο.- Ούτε μπορείς να κάνεις κάτι σε κάποιον κλεφτη δολοφονο αν διαρρήξει το σπίτι σου. Σε παν φυλακή αν του την ανάψεις...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ν. Δένδιας: "Δυστυχώς, η ήπια προσέγγιση της Γερμανίας έναντι της Τουρκίας απέτυχε", σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δένδιας. "Δεν με ευχαριστεί να χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη όταν πρόκειται για τη Γερμανία, αλλά δυστυχώς η πολιτική του Βερολίνου έναντι της Άγκυρας μπορεί να περιγραφεί ως "κατευνασμός" (Appeasement). Οι Γερμανοί επεχείρησαν να κατευνάσουν τους Τούρκους και αυτό δεν πέτυχε. Αυτό το δείχνει ξεκάθαρα ο απόπλους του Όρουτς Ρέις".

"Γι' αυτό και προτείναμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να καταστήσει σαφές στην Τουρκία ότι οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου θα έχουν συνέπειες. Δηλαδή κυρώσεις σε βάρος της τουρκικής οικονομίας", προσθέτει.

Ο υπουργός Εξωτερικών θέτει ξεκάθαρα το θέμα του εμπάργκο όπλων στην Τουρκία τονίζοντας πως "η Ελλάδα απειλείται από τα γερμανικά όπλα στα χέρια της Τουρκίας"

Αναφέρει πως τα υποβρύχια τύπου 214 συγκαταλέγονται στα καλύτερα επιθετικά υποβρύχια στον κόσμο. "Το γνωρίζουμε πολύ καλά, καθώς και εμείς διαθέτουμε τέσσερα τέτοια υποβρύχια. Αυτά τα υποβρύχια μας δίνουν στρατηγικό πλεονέκτημα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Αλλά η Άγκυρα έχει παραγγείλει επίσης έξι από αυτά τα υποβρύχια. Εάν η Γερμανία τα παραδώσει, η Τουρκία θα έχει και πάλι προβάδισμα έναντι ημών".

"Η Γερμανία θα πρέπει να σταματήσει την παράδοση αυτών των υποβρυχίων στην Τουρκία"...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η μουσουλμάνα βουλευτής των ΗΠΑ, που έκανε μόδα την μαντίλα, υιοθετεί θέσεις της κυβέρνησης Ερντογάν».

Προσοχή στην "αριστερή" μουσουλμάνα φίλη του Ερντογάν στο νέο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Μητέρα, λαθρομεταναστρια, "διαθεματική" φεμινίστρια και βραβευμένη ψαράς είναι αυτά που θέλει η ίδια να τη χαρακτηρίζουν. Κατάφερε να επανεκλεγεί με μια άκρως προοδευτική ατζέντα, έχοντας στο πλευρό της ακόμα και τον Μπέρνι Σάντερς. Η μουσουλμάνα βουλευτίνα και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου Ομάρ Ιλχάν, που έφερε τη μόδα με το τουρμπάνι στην αμερικανική πολιτική, θα μπορούσε να αγγίξει την εικόνα της ιδανικής δήθεν προοδευτικής. Όταν όμως δέχεσαι χαρτζιλίκι από το τουρκικό λόμπι και αρνείσαι να υποστηρίξεις ψήφισμα για την Αρμενική Γενοκτονία κάτι δεν πάει καλά.

Η βουλευτίνα της Μινεσότα μαζί με τις [Κορτές (Νέα Υόρκη), Τλάιμπ (Μίσιγκαν) και Πρίσλεϊ (Μασσαχουσέτη)] απαρτίζουν την τετραμελή γυναικεία dream team των Δημοκρατικών που κήρυξε πόλεμο στον Τραμπ και αγωνίζεται ενάντια στη φυλετική ανισότητα και για ανθρώπινα δικαιώματα. Το γεγονός ότι οι τρεις είναι έγχρωμες και οι δύο μουσουλμάνες θα βοηθούσε τους Δημοκρατικούς να κερδίσουν ψήφους από λαθρομετανάστες, γυναίκες και μειονότητες. Στην περίπτωση των μουσουλμάνων μάλλον το κατάφεραν.

Οι μουσουλμάνοι Δημοκρατικοί πέτυχαν να κινητοποιήσουν 300.000 μουσουλμάνους το 2008 ώστε να στηρίξουν τον Μπαράκ Ομπάμα. Ειδικά στις αμφιταλαντευόμενες Πολιτείες οι μουσουλμάνοι παίζουν σημαντικό ρόλο, ώστε να βοηθούν στην προώθηση των Δημοκρατικών. Εξάλλου, οι μουσουλμανικές ψήφοι έκαναν τη διαφορά στις προηγούμενες εκλογές ενώ φάνηκε ότι ήταν ακόμα πιο σημαντικές στις φετινές. Το 2016, ο Τραμπ νίκησε τη Χίλαρι Κλίντον με λιγότερες από 80.000 ψήφους σε τρεις Πολιτείες (Μίσιγκαν, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν). Δηλαδή το 0,06% των 137 εκατομμυρίων ψηφοφόρων.

Σις εκλογές του 2.000 ο Μπους κέρδισε τη Φλόριντα με 537 ψήφους χάρη στους 60.000 μουσουλμάνους ψηφοφόρους. Στις εκλογές του 2008, ο Μακέιν νίκησε τον Ομπάμα στο Μιζούρι με 3.903 ψήφους. Ο Ομπάμα κέρδισε το Οχάιο με μόλις 200.000 ψήφους, όπου πάνω από 150 μουσουλμάνοι εθελοντές κινητοποίησαν τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους.

Αγαπημένη του Σάντερς και του Ερντογάν

Πέρα όμως από την αξιοποίηση των μουσουλμάνων από το Δημοκρατικό Κόμμα, η Ομάρ Ιλχάν διατηρεί από το 2017 περίεργες επαφές με μια από τις πλέον αυταρχικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, την κυβέρνηση Ερντογάν. Τον Φεβρουάριο του 2017, πριν ακόμα εκλεγεί βουλευτίνα στη Μινεσότα, η Ομάρ επισκέφθηκε την Τουρκία για να μιλήσει στη Διεθνή Διάσκεψη Υπερασπιστών των (Ανθρωπίνων) Αποικιοκρατικων Δικαιωμάτων.

Κατά μεγάλη ειρωνεία, η Ομάρ δήλωσε ότι δεν ήταν πολύ ευχαριστημένη με αυτά που συμβαίνουν στις ΗΠΑ σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η μουσουλμάνα δημοσιογράφος Raheel Raza προκάλεσε την Omar –και την επίσης μουσουλμάνα Tlaib– να ονομάσουν έστω μια μουσουλμανική χώρα όπου θα μπορούσαν να εκλεγούν δύο γυναίκες, να αμφισβητήσουν τον αρχηγό του κράτους και να την βγάλουν καθαρή. Προφανώς και στις ΗΠΑ υπάρχουν τεράστια προβλήματα με τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά το να το εκφράζεις σε μια χώρα σαν την Τουρκία είναι το λιγότερο αντιφατικό.

Όταν, λοιπόν, το Φθινόπωρο του 2018 κατάφερε να μπει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Τούρκοι είχαν χαρεί ιδιαίτερα. O Τούρκος πρόξενος δήλωσε ενθουσιασμένος για την εκλογή της και την κάλεσε στο προξενείο, ενώ ακόμα και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου της έστειλε προσωπικά συγχαρητήρια. Ήταν το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν σε μια μουσουλμάνα πολιτικό που εκθειάζει το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Τουρκίας, η οποία έχει συνεργαστεί με την Αλ Κάιντα και το ISIS.

Σημειωτέον ότι για την υποστηρίκτρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ομάρ, στις 9 Σεπτεμβρίου του 2001 «απλά κάποιοι άνθρωποι έκαναν κάτι» αποφεύγοντας να μιλήσει για ισλαμιστές τρομοκράτες που αφαίρεσαν χιλιάδες ζωές. Εκείνη η δήλωση, μάλιστα, ανάγκασε τον Ελληνοαμερικανό Νικόλα Χάρο, που έχασε τη μητέρα του στην τρομοκρατική επίθεση, να αντιδράσει δημοσίως στην επέτειο της 11/9 του 2019.

Πάντως, άνθρωπος του Ερντογάν στις ΗΠΑ έκανε και μια μικρή δωρεάν στην Ιλχάν. Η αμερικανο-σομαλή βουλευτίνα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκο-Αμερικανικής Συντονιστικής Επιτροπή (TASC) Halil Mutlu, που είναι ξάδελφος του Ερντογάν, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, τον Σεπτέμβριο του 2019 και πήρε μια μικρή δωρεά 1.500 δολ. Τώρα, βέβαια, ενάμιση χιλιάρικο δεν το λες και χρηματοδότηση λόμπι, αλλά οπωσδήποτε είναι ένδειξη πολιτικής προσέγγισης. Η Τουρκο-Αμερικανική Συντονιστική Επιτροπή είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία στις ΗΠΑ που δραστηριοποιείται στις δημόσιες σχέσεις, προωθώντας τις πολιτικές της Άγκυρας. Στα τουρκικά ΜΜΕ η Ιλχάν απολαμβάνει εκτενούς προβολής.

Ποιά γενοκτονία των Αρμενίων

Τα πιο σκοτεινά ίσως σημεία της αριστερής Ιλχάν είναι όταν είχε επικριθεί για την άρνησή της να ψηφίσει υπέρ νομοσχεδίου που αναγνωρίζει την Αρμενική Γενοκτονία στο Κογκρέσο. Αν και ψηφίστηκε ο νόμος. με εντυπωσιακή διακομματική υποστήριξη 405-11, η Ομάρ δήλωσε απλά "παρούσα", δηλαδή αποχή. Η μουσουλμάνα βουλευτίνα, δικαιολογώντας τη στάση της, είπε ότι η αναγνώριση της γενοκτονίας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως "εργαλείο σε μια πολιτική αντιπαράθεση" και ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε επίσης να αναγνωρίσουν πρώτα τις μαζικές σφαγές Ινδιάνων και μαύρων σκλάβων.

«Θα πρέπει [η αναγνώριση της γενοκτονίας] να γίνει με βάση την ακαδημαϊκή συναίνεση πέρα από τις πιέσεις της γεωπολιτικής. Μια αληθινή αναγνώριση ιστορικών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας πρέπει να περιλαμβάνει τόσο τις φρικτές γενοκτονίες του 20ου αιώνα, μαζί με προηγούμενες μαζικές σφαγές όπως το εμπόριο σκλάβων και τη γενοκτονία των Αμερικανών ιθαγενών».

Άραγε η γενοκτονία που συνέβη το 1980 και το 1990 στην πατρίδα της Σομαλία χρειαζόταν επιστημονική βούλα για να είναι τέτοια; Η γελοία υπεκφυγή της έγχρωμης μητέρας-προσφυγοπούλας-φεμινίστριας δεν έπεισε και πολλούς. Η γενική κατακραυγή την ανάγκασε να αναγνωρίσει την Αρμενική Γενοκτονία  –με τουίτ– και να δηλώσει ότι απλά δεν ήταν το σωστό timing. Ακτιβίστρια την προκάλεσε να απαντήσει δημόσια και «πότε θα είναι η σωστή ώρα Ομάρ;».

Ε όχι και κυρώσεις στον Ερντογάν

Η Ομάρ, που ανανέωσε τη θητεία της στη Βουλή, ήταν η μοναδική από το Δημοκρατικό Κόμμα που ψήφισε εναντίον του νομοσχεδίου για κυρώσεις και άλλους περιορισμούς εναντίον της Τουρκίας για την εισβολή στη Συρία. Υπόψιν ότι ήταν κυρώσεις στρατηγικού χαρακτήρα και όχι εναντίον του τουρκικού λαού. Παρόλα αυτά, η Ομάρ αρνήθηκε να τις στηρίξει. Όσο δραστήρια είναι στην επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ, άλλο τόσο αρνητική είναι για την περίπτωση της Τουρκίας. Ο επιλεκτικός ακτιβισμός εξυπηρετεί την ίδια της την πολιτική ύπαρξη.

Η προσέγγιση της Τουρκίας με τη γενέτειρα της Σομαλία τα τελευταία χρόνια, τόσο σε επίπεδο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας όσο και στρατιωτικής, εντάσσεται στους υπολογισμούς της μουσουλμάνας βουλευτίνας. Η Ομάρ εκλέγεται σε μια περιοχή που υπάρχει η πλέον ισχυρότερη και πολυπληθέστερη σομαλική κοινότητα στις ΗΠΑ και ως εκ τούτου κάνει τα στραβά μάτια στην επιθετική πολιτική του Ερντογάν.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα ως περιεχόμενο πολιτικής ατζέντας αναστέλλονται όταν στη δημόσια συζήτηση υπάρχει το όνομα Τουρκία. Ξαφνικά εκεί δεν υπάρχουν ούτε Κούρδοι ούτε Αρμένιοι. Γι' αυτό και μέσα από αναρτήσεις της στα σοσιαλ μίντια ξέπλενε την εικόνα του Ερντογάν και της χώρας του, μιλώντας για το ανθρωπιστικό τους πρόσωπο.

«Η Ομάρ έχει τοποθετηθεί ότι είναι επικριτική απέναντι στον ιμπεριαλισμό, είναι αντίπαλος της τυραννίας και υπερασπιστής των καταπιεσμένων» έγραψε ο Κούρδος καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι Djene Bajalan. «Αλλά όπως είναι κούφιος εκείνος ο αριστερός που αγνοεί τη δυστυχία των Παλαιστινίων, έτσι ακριβώς κούφιος είναι και εκείνος που δεν αναγνωρίζει τις φρικαλεότητες που υπέστησαν οι Αρμένιοι το 1915, τις βιαιότητες της Τουρκίας και τη συστηματική καταπίεση που αντιμετωπίζουν οι Κούρδοι στη Μέση Ανατολή».

Μη τα βάζετε με μια Σομαλή είπε…

Η πολιτικός Ομάρ Ιλχάν εξαντλείται στο καλό μάρκετινγκ, επιλέγει προσεκτικά το ντύσιμό της, χρησιμοποιεί καλά το τουρμπάνι –αλα Γουίτνεϊ Χιούστον– προσελκύοντας το νεαρό γυναικείο πληθυσμό και αξιοποιεί τη μητρότητα λες κι αυτό είναι στοιχείο πολιτικής προστιθέμενης αξίας. Είναι η γνωστή τακτική γυναικών που αξιοποιούν τον φεμινισμό, δίχως αυτό να μεταφράζεται απαραίτητα σε πολιτική.

Γι' αυτό αυτοχαρακτηρίζεται "διαθεματική φεμινίστρια", δηλαδή πρόκειται για το "τέταρτο κύμα" του φεμινισμού που επιχειρεί να βγάλει τον φεμινισμό από την γραφικότητά του και να τον διασυνδέσει καταχρηστικά με άλλα καταπιεσμένα τμήματα της κοινωνίας (τάξη, φυλή, σεξουαλικός προσανατολισμός κτλ.). Πολιτικοί, όπως η Ομάρ, χειραγωγούν την πολιτισμική διαφορετικότητα, προωθώντας και βασικά σημεία της ισλαμικής ατζέντας του Ερντογάν.

Πρόσφατα, η Ομάρ των ανθρωπίνων/φυλετικών δικαιωμάτων είπε δημοσίως, «μη τα βάλεις ποτέ με μια Σομαλή». Η δήλωσή της, πέραν του ότι αποτελεί αντιστρεφόμενο ρατσισμό ολκής, έχει ίσως μια αλήθεια: Πράγματι, είναι μάλλον επικίνδυνο να τα βάλεις με ένα πρόσωπο που κάνει ευτυχισμένο τον ηγέτη ενός κράτους που ερωτοτροπεί με την ισλαμική τρομοκρατία...

Σχολιο.- Και αριστερή και μαντήλα. Η παράνοια προσωποποιημένη!!! Άντε να τη δούμε να συμμετέχει και σε pride parade ως αριστερή. Με τη μαντήλα φυσικά



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σενέρ Λεβέντ προς Γ.Γ. ΑΚΕΛ : Αν ήσουν πράγματι κομμουνιστής, δεν θα ονειρευόσουν να συνεργαστείς με τη φασιστική και κατοχική κυβέρνηση της Τουρκίας !

24 Οκτωβρίου 2019

“Αν είναι σωστές οι μεταφράσεις που γίνονται για εμάς από τον ελληνοκυπριακό Τύπο. Αν δεν υπάρχει κανένα λάθος σε αυτές. Και αν τα είπες πράγματι αυτά κύριε Άντρο Κυπριανού. Λυπάμαι πολύ. Κοίτα τι είπες: «Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία και στην Ανατολική Μεσόγειο έδειξαν ότι είναι βλακεία να νομίζουμε ότι η Τουρκία είναι μια χώρα η οποία μπορεί να αποκλειστεί από το φυσικό αέριο».

Άρα βγάζεις και εσύ ένα τέτοιο μερίδιο στην Τουρκία από αυτήν την εισβολή της, που θεωρείς ότι βαδίζει προς τη νίκη.

Πιάνεσαι από αυτό το κακό παράδειγμα για να αποδείξεις την ορθότητα των απόψεών σου. Αφού εξήγαγες αυτό το συμπέρασμα από αυτήν την ντροπιαστική εισβολή, η «νίκη» της Τουρκίας πρέπει να σε έχει ικανοποιήσει πολύ. Δηλαδή, λες το εξής στην κοινότητά σου: «Κοιτάξτε ιδού. Η Τουρκία δεν μπλοφάρει, κάνει αυτό που λέει. Θέλετε να μας κάνει τα ίδια;».

Είδα πολλά κομμουνιστικά κόμματα στον κόσμο. Αλλά δεν είδα κάποιο το οποίο να έχει μια τόσο μίζερη σκέψη. Και, μάλιστα, γιατί σε αποκαλώ κομμουνιστή; Τι σχέση έχεις εσύ με τον κομμουνισμό; Αν ήσουν πράγματι κομμουνιστής, μήπως θα ονειρευόσουν να συνεργαστείς με τη φασιστική και κατοχική κυβέρνηση της Τουρκίας;

Όμως, δεν φταις εσύ. Φταίνε εκείνοι που σε έφεραν επικεφαλής του κόμματος αυτού. Προσπαθείς να καλοπιάσεις εκείνον τον φασίστα, φανατικό ισλαμιστή κατακτητή, αντί να αγωνιστείς εναντίον του.

Ξέροντας ότι η Τουρκία κλείνει όλους τους δρόμους που έχουμε για λύση σε αυτό το νησί, προσπαθείς πολύ να την αθωώσεις σε κάθε ζήτημα, απλώς και μόνο για να κάνεις αντιπολίτευση ή για να σε θεωρήσουν οπαδό της λύσης και της ειρήνης οι Τουρκοκύπριοι.

Ιδού, ο κατακτητής και ο εισβολέας είναι εδώ. Δεν έμεινε τίποτε που δεν μας έκανε εδώ και 45 χρόνια. Εσύ έχασες το έδαφός σου. Εγώ έχασα την ελευθερία μου. Να είσαι ευχαριστημένος που βρίσκεσαι στην ελεύθερη περιοχή. Δεν υποφέρεις όσα υποφέρουμε εμείς στην κατεχόμενη περιοχή. Αλλά τουλάχιστον, μην εμποδίζεις τον αγώνα που διεξάγουμε εναντίον αυτού του κατακτητή. Δεν θέλουμε άλλη χάρη.

Εσύ είσαι ένας πολίτης της αιχμάλωτης Κύπρου που έτυχε υποδοχής στο σπίτι του κατακτητή στην Άγκυρα. Εγώ είμαι ένας δημοσιογράφος, τον οποίο θέλει να λιντσάρει ο κατακτητής που σε φιλοξένησε, αποκαλώντας με «προδότη της πατρίδας».

Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Οι κόσμοι μας είναι διαφορετικοί. Τι σχέση έχεις εσύ με τους κομμουνιστές. Αν ήσουν κομμουνιστής, τώρα θα αναζητούσες το δίκαιο των αθώων, οι οποίοι υποφέρουν τόσα χρόνια στις φυλακές του Ταγίπ Ερντογάν. Δεν θα σταματούσες ποτέ να αναφέρεσαι σε αυτό, στην Ευρώπη, όπου τα μέλη σας κάθονται στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα άρχιζες εκστρατεία απελευθέρωσης εκείνων των κρατουμένων.

Αλλά πού είναι; Δεν έχεις καμία σχέση με τον διεθνισμό. Από τη μια δεν τα κάνεις αυτά και από την άλλη έρχεσαι και μας προτείνεις συνεργασία στο φυσικό αέριο με μια φασιστική κυβέρνηση. Και, μάλιστα, τρομάζοντας τον λαό. Κοιτάξτε, μην το παίρνετε ελαφρά, ο Ταγίπ Ερντογάν θα κάνει αυτό που λέει! Τρόμαξε τον λαό. Τρόμαξέ τον! Τρόμαξέ τον να γονατίσει! Να κατεβάσει τα πανιά. Να παραδοθεί! Αν αύριο του πει «θέλω και την Πάφο», να δώσει και την Πάφο!

Νόμισες ότι είναι τόσο απλές αυτές οι υποθέσεις Άντρο; Δεν αντιλαμβάνεσαι πώς ο Ταγίπ Ερντογάν σπρώχνει την Τουρκία στο τέλμα; Ή μήπως νομίζεις ότι όλα τέλειωσαν και η Τουρκία πέτυχε μια νίκη; Δεν βλέπεις ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ένα πιόνι της ντάμας της Αμερικής και της Ρωσίας;

Μήπως μπορεί να βγει εύκολα από αυτό το τέλμα στο οποίο μπήκε; Ειδικά αν πρόσθεσε στον στρατό του τους πλιατσικολόγους ψυχασθενείς τζιχαντιστές.

Μήπως δικαιούσαι κύριε Άντρο να αποδεικνύεις την ορθότητά των απόψεών σου, τρομάζοντας τον λαό και να τον αναγκάζεις να συνεργαστεί με τον επί 45 χρόνια κατακτητή του; Αφού ο Ταγίπ Ερντογάν είναι πιόνι της Αμερικής και της Ρωσίας, αυτές να κοιτάς εσύ.

Αν ο κύριος Πούτιν δεν του έλεγε «ορίστε, μπες στο Αφρίν, είναι δικό σου το Αφρίν», μήπως θα μπορούσε να κατακτήσει το Αφρίν;

Γιατί δεν τα λαμβάνεις καθόλου υπόψη αυτά όταν μιλάς για το φυσικό αέριο; Αν δεν του πουν χτύπα εκείνοι, μήπως θα χτυπήσει την Κύπρο;

Φυσικά, σίγουρα εσύ τάσσεσαι υπέρ του χτυπήματός του για να αποδειχθεί ότι έχεις δίκαιο. Για να μπορείς να πεις «είδατε, είχα δίκαιο, μακάρι να με ακούγατε»!

Φαίνεται ότι δεν ξέρεις καθόλου τι σημαίνει να πλαγιάζεις στο κρεβάτι μαζί με φίδια.

Μακάρι να έπαιρνες παράδειγμα από τον Στάλιν. Έκανε συμφωνία με τον Χίτλερ. Και τι έγινε; Τι καλό είδε; Τι άλλο είδε εκτός από μια τρομερή τραγωδία;

Ο Χίτλερ ούτε συμφωνία έλαβε υπόψη, ούτε τίποτα. Χτύπησε την Σοβιετική Ένωση. Κρέμασε, έσφαξε, δολοφόνησε.

Οι Σοβιετικοί έδωσαν πέραν των είκοσι εκατομμυρίων θυμάτων σε εκείνον τον πόλεμο. Φυσικά, στο τέλος, κέρδισαν τη νίκη. Όμως, πέρασε στην ιστορία αυτή η μεγάλη γκάφα του Στάλιν, ο οποίος εμπιστεύτηκε τον Χίτλερ.

Εδώ και χρόνια μαίνεται ένας πολύ αιματηρός πόλεμος δίπλα μας. Μην μας προτείνεις να συνεργαστούμε με έναν από τους πρωταγωνιστές αυτού του πολέμου. Στάσου όρθιος, ως άνδρας. Φρόντισε να αγωνιστείς. Να σε θυμάται η Ιστορία ως ένα αξιοπρεπές άτομο!”

Σενέρ Λεβέντ

T/Κ εφ. Αφρίκα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παντουρκιστές : Όλος ο θίασος στην σκηνή

Η εξωφρενική επίκληση (εκτός Τουρκίας φυσικά) «δικαιωμάτων» που καταπατώνται περιφρονητικά μέσα στην Τουρκία, αποτελεί πάγια τουρκική πολιτική ολόκληρων δεκαετιών.

Η Τουρκική «Δημοκρατία» το έτος 2023 συμπληρώνει εκατό χρόνια ζωής. Ιδρύθηκε με ένα μόνο κόμμα (Κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα – Cumhuriyet Halk Partisi, CHP) το οποίο, κάτω από ένα απροκάλυπτα φασιστικό καθεστώς επέβαλε στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Τουρκίας την επεκτατική «ατζέντα» των παντουρκιστών.

Το 1945 επετράπη η λειτουργία και δεύτερου πολιτικού κόμματος (Δημοκρατικό Κόμμα – Demokrat Partisi) το οποίο όμως προερχόταν από την ίδια ακριβώς μήτρα των νεότουρκων. 

Ιδρυτής του, ο Τζελάρ Μπαγιάρ, πρωθυπουργός μέχρι το 1939, μετά τον θάνατο του Κεμάλ και την διαδοχή του από τον Ισμέτ Ινονού. Το 1950, ο Τζελάρ Μπαγιάρ, φανατικός νεότουρκος, έγινε Πρόεδρος Δημοκρατίας ορίζοντας σαν πρωθυπουργό τον Αντνάν Μεντερές, γόνο μεγαλογαιοκτημόνων της Ανατολίας και παλιό συνεργάτη του Μουσταφά Κεμάλ. Το νέο κόμμα συμμεριζόταν όλους ανεξαιρέτως τους στόχους των παντουρκιστών και συγκέντρωνε στελέχη και «αντιπολιτευόμενους» μέσα και έξω από το μέχρι τότε μοναδικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα.

Η Τουρκική «Δημοκρατία» συνέχισε να λειτουργεί κάτω από τον ασφυκτικό και υποχρεωτικό ιδεολογικό εναγκαλισμό των παντουρκιστών, καθιέρωσε ελάχιστο ποσοστό 10% για την είσοδο ενός κόμματος στο τουρκικό κοινοβούλιο επιτρέποντας την δημιουργία νέων  κομμάτων που θα ασπαζόταν, θα τηρούσαν και θα εφάρμοζαν απαρέγκλιτα τις ιδεολογικές αρχές των παντουρκιστών «διαφωνώντας» μόνο όσον αφορά τους τρόπους επίτευξης τους. 

Έτσι τα κόμματα που συνέχισαν να ιδρύονται δεν παρέκκλιναν καθόλου από τα απαράβατα αυτά «δεδομένα»: Το Κόμμα Δικαιοσύνης της Τουρκίας (Adalet Partisi) του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ (1961), το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (Milliyetçi HareketPartisi, MHP) του Αλπασλάν Τουρκές (1969 – σήμερα εκπροσωπείται από το δεκανίκι του Ερντογάν,  Ντεβλέτ Μπαχτσελή), το Κόμμα του Ορθού Δρόμου  (Doğru Yol Partisi, DYP)  της Τανσου Τσιλέρ (1983), το Κόμμα της Μητέρας Πατρίδας (Avanatan Partisi, ANAP) του Τουργκούτ Οζάλ που ιδρύθηκε το 1983 και διαλύθηκε το 2009, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (Adalet veKalkınma Partisi, AKΡ) που ιδρύθηκε το 2001 και από το 2002 μέχρι σήμερα ελέγχει την τουρκική εξουσία, το Καλό Κόμμα (ΙΥΙ Parti) της Μεράλ Ακσενέρ (2017), το Κόμμα του Μέλλοντος (GP) του Αχμέτ Νταβούτογλου (2019), το Κόμμα Δικαιοσύνης και Προόδου (DEVA) του Αλί Μπαμπατζάν (2020) κ.α.

Όλοι οι κανόνες όμως έχουν και την εξαίρεσή τους. Το 2012, όταν το ψεύτικο προσωπείο των Τούρκων ισλαμιστών έλαμπε στην Αμερική και στην Ευρώπη με τον δήθεν «μεταρρυθμιστή» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν οι Αμερικανοί σύμβουλοι του Ομπάμα σύστηναν στον επανεκλεγέντα 44ο Πρόεδρο της Αμερικής να επισκεφτεί στο πρώτο του ταξίδι εκτός ΗΠΑ, τιμής ένεκεν, τον «μεγάλο ηγέτη» της Τουρκίας, ιδρύθηκε στην Τουρκία το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (Halkların Demokratik Partisi, HDP), μέσα από διαδικασίες πρωτόγνωρες στην Τουρκική «Δημοκρατία», συγκεντρώνοντας κυρίως Κούρδους αλλά και πολλές μειονότητες όπως Άραβες, Αλεβίτες, Αρμένιους, ΛΟΑΤ και πολλούς άλλους. 

Το νέο-ιδρυθέν Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), έχει δύο συμπροέδρους – ένα άνδρα (τότε, τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς) και μια γυναίκα (τότε, την ΦιγκένΓιουκσεκντάγκ). 

Το 2014 ο εκ των συμπροέδρων του HDP, χαρισματικός ρήτορας Σελαχατίν Ντεμιρτάς διεξήγαγε μια εξαιρετική προεκλογική εκστρατεία σαν υποψήφιος Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Στις βουλευτικές εκλογές που ακολούθησαν το 2015, το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) συνέτριψε όλες τις προβλέψεις, ξεπερνώντας με χαρακτηριστική άνεση το δυσθεώρητο όριο εισόδου στο τουρκικό κοινοβούλιο,  εξασφαλίζοντας το 13% των ψήφων και 80 έδρες στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας – μια από αυτές από την Ντιλέκ Οτσαλάν, ανιψιά του φυλακισμένου ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Το εκλογικό μανιφέστο και οι πολιτικές θέσεις του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών – HDP  (παραδοσιακά κουρδικά αιτήματα, ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης των Κούρδων ανταρτών και του τουρκικού κράτους,  δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων της Τουρκίας, αντίθεση στην ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, αντίθεση στις τουρκικές πολεμικές επεμβάσεις σε Κύπρο, Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Ναγκόρνο Καραμπάχ, υποστήριξη ειρηνικής επίλυσης όλων των ελληνο-τουρκικών διαφορών με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου κ.α.) αποτελούν κόκκινο πανί για όλο το φάσμα των παντουρκιστών.

Για τον λόγο ακριβώς αυτόν, αμέσως μετά το «πραξικόπημα» της 16ης Ιουλίου 2016 και την συγκέντρωση υπερεξουσιών στα χέρια των παντουρκιστών, εξαπολύθηκαν βίαιες διώξεις εναντίον των συν-αρχηγών και των στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών – HDP σε ολόκληρη την Τουρκία. 

Ο χαρισματικός συν-αρχηγός του κόμματος Σελαχετίν Ντεμιρτάς συνελήφθη και κλείστηκε στις φυλακές για δήθεν «τρομοκρατική δράση». Η συν-αρχηγός Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ διώχτηκε απηνώς με φανταστικές κατηγορίες. 

Σήμερα, τέσσερα χρόνια αργότερα, σαπίζουνκαι οι δύοστις τουρκικές φυλακές όχι βέβαια για «τρομοκρατική δράση», αλλά για τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν απέναντι στις «αρχές» και στις επιδιώξεις των παντουρκιστών. 

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάλεσε το 2019 την Τουρκία να σταματήσει την προφυλάκιση του Σελαχετίν Ντεμιρτάς η οποία διαρκεί πολύ περισσότερο από ό,τι θα μπορούσε να δικαιολογηθεί με οποιοδήποτε τρόπο.

Τον Φεβρουάριο του 2018, το τρίτο τακτικό συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών εξέλεξε νέο δίδυμο συν-προέδρων, τον Σεζάι Τεμελί και την Περβίν Μπουλντάν.

Στις εκλογές του Ιουνίου 2018 η εκλογική διαδικασία επισκιάστηκε από ένα όργιο νοθείας, απροσχημάτιστης υποστήριξης των κυβερνητικών κομμάτων (Κόμμα Δημοκρατίας & Ανάπτυξης και Εθνικιστικό Κόμμα) στις ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας, κατευθυνόμενη προπαγάνδα από τα ελεγχόμενα τουρκικά ΜΜΕ και ένα απροκάλυπτο πόλεμο μίσους εναντίον της τεράστιας Κουρδικής μειονότητας της Τουρκίας. 

Παρ΄ όλα αυτά, το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών κατάφερε να εξασφαλίσει στις βουλευτικές εκλογές το 10,76% των ψήφων και 59 έδρες στο Τουρκικό Κοινοβούλιο, ενώ στις δημοτικές εκλογές κατάφερε να εκλέξει 68 Δήμαρχους.

Αμέσως μετά τις εκλογές όμως το ισλαμο-φασιστικό καθεστώς της Άγκυρας εξαπέλυσε διώξεις εναντίον του συνόλου σχεδόν των νεο-εκλεγέντων δημάρχων του HDP, κυρίως στις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας, για δήθεν «τρομοκρατική δράση» διορίζοντας αυθαίρετα στην θέση τους δοτούς «Κυβερνήτες».

Παράλληλα, άρχισε ένα βίαιο «κυνήγι μαγισσών» εναντίον των νεο-εκλεγέντων βουλευτών του HDP, με αποτέλεσμα δώδεκα εξ αυτών να βρίσκονται ήδη κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές με αόριστες κατηγορίες «τρομοκρατικής δράσης»! 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν δεν ημουν Ελληνας θαθελα να ειχα Ελληνικη παιδεία. Τετοια αστρικη συγκυρια, η συνυπαρξη ,των Θεοδωρακη,Γκατσου, Ελυτη, Ριτσου με την ανεπαναληπτη φωνη του Μπιθικωτση δεν θα ξαναζήσει η Ελλάδα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι συμβαίνει στο Σουσί στο Αρτσέχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ); Μάλλον υπήρξε ανατροπή. Ενώ εισέβαλαν οι Αζέροι βρήκαν σθεναρή αντίσταση κι υποχώρησαν. Κατά κύματα επιχειρούν ξανά να διεισδύσουν..

08/11/2020

Τι συμβαίνει στο Σουσί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ; Φαίνεται να υπήρξε ανατροπή. Ενώ εισέβαλαν οι Αζέροι βρήκαν σθεναρή αντίσταση από τους υπερασπιστές της πόλης και υποχώρησαν. Κατά κύματα συνεχίζουν να επιχειρούν να διεισδύσουν ξανά η κατάσταση είναι απολύτως κρίσιμη.

Πριν από λίγο ο Ρώσος ρεπόρτερ wargonzo μεταδίδει από το μέτωπο: Στρατιώτες του Στρατού Άμυνας του Artsakh είναι oριστικά στο Shushi.

Πόλεμος στο Σουσί. Υπάρχουν μάχες στα περίχωρα. Σκληρές. Η μάχη περιλαμβάνει και τις δύο πλευρές. Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επιτίθενται και επιχειρούν να διεισδύσουν. Οι μαχητές του αμυντικού στρατού του Αρτσάχ αποκρούουν αυτές τις επιθέσεις κατά κύματα ανά κάθε λεπτό(χωρίς υπερβολή). Μπήκε ο στρατός των Αζέρων στην πόλη; Φυσικά το έκαναν. Στα περίχωρα και τότε έφυγαν. Προσπάθησαν να εισβάλουν ξανά; Προσπάθησαν. Προσπαθούν.

Πήραν τον έλεγχο της πόλης και κρέμασαν μια σημαία πάνω από το τζαμί / φρούριο; Σίγουρα όχι. Όλες αυτές οι φωτογραφίες / βίντεο ήταν πλαστά, τα οποία που ως και τα κανάλια του Αζερμπαϊτζάν το αναγνώρισαν.Φυσικά, η μάχη για το Σούσι είναι το κύριο γεγονός αυτού του πολέμου. Ο Αλίεφ ρίχνει τους στρατιώτες του χωρίς να νοιάζεται στην κρεατομηχανή του πυροβολικού του Στρατού Άμυνας του Άρτσαχ. Γι ‘αυτό, εξέθεσε το μέτωπο Martuni (οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν υποχωρούν εκεί) και το Nakhichevan – έχοντας μεταφέρει τις ειδικές δυνάμεις από εκεί στην επίθεση στο Shushi. Η κατάσταση αυτών των ειδικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή είναι αμφίβολη.

Ο Αλίεφ πηγαίνει για χρεωκοπία.Το Stepanakert το καταλαβαίνει αυτό και δεν πρόκειται να τα παρατήσει. Η τύχη αυτού του πολέμου θα αποφασιστεί σύντομα….

Nα δούμε αν η ρώσικη κόκκινη γραμμή είναι το Σουσί…..όλες οι πληροφορίες είναι προς διασταύρωση από την τροπή των γεγονότων….Αυτή η ανταπόκριση είναι η εκδοχή μιας άλλης πλευράς….όλα τα σενάρια είναι ανοικτά για τις επόμενες ώρες οπότε και θα παγιωθούν οι θέσεις αφού ακόμη είναι σ΄εξέλιξη η μάχη στο Σουσί.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του Υπ.Άμυνας Αρμενίας Shushan Stepanyan πριν λίγο στις 9/11/20: Έγινε εντατική μάχη στον τομέα Shushi-Qarin Tak: ο εχθρός έχει υποχωρήσει, ενώ οι φίλιες δυνάμεις έχουν καταλάβει πιο ευνοϊκές γραμμές.Οι μονάδες του Στρατού Άμυνας του Artsakh εκπληρώνουν με επιτυχία τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί, στερώντας τον εχθρό από την πρωτοβουλία .

”Εκτός από το Shushi, υπάρχουν μάχες σε άλλες κατευθύνσεις. Οι προσπάθειες του εχθρού να επιτεθούν νικήθηκαν προς την κατεύθυνση του Martuni, στην κατεύθυνση του Martakert, στον Taghavard και σε άλλα μέρη. Οι μάχες όλων των τομέων είναι εξαιρετικά δυνατές” αναφέρει στις 9/11/20 ο Artsrun Hovhannisyan τ. Γ Τύπου του Υπ.Άμυνας Αρμενίας..

Ο Aliyev δήλωσε πως το Αζερμπαϊτζάν θα μπορούσε να στραφεί στην Τουρκία για στρατιωτική υποστήριξη σε περίπτωση επίθεσης εναντίον του Αζερμπαϊτζάν αναφέρει το RIA



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναγκόρνο Καραμπάχ: Οι Αρμένιοι επιβεβαιώνουν την απώλεια της πόλης Σουσί - «Ο εχθρός πλησιάζει το Στεπανακέρτ»

 Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020, 17:59

Οι αρμενικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν έχουν πλέον υπό τον έλεγχό τους τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του θύλακα και οι αζερικές ισλαμοφασιστικες δυνάμεις των κανιβαλων πλησιάζουν στην πρωτεύουσα Στεπανακέρτ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ηγέτη της περιοχης.

Οι ισλαμοφασιστες Αζέροι κανιβαλοι βγήκαν στους δρόμους του Μπακού χθες για να γιορτάσουν μετά την ανακοίνωση του σιχαμενου ισλαμοφασιστα προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ λακε των Οθωμανων και των Βορειοαμερικανων πως οι ισλαμοφασιστικες δυνάμεις της χώρας του των κανιβαλων ταταροαζερων εκαναν κατοχη στην πόλη Σουσί, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Αρμενικου Αρτσεχ, όμως Αρμένιοι αξιωματούχοι διέψευσαν ότι η πόλη κατελήφθη.

Ωστόσο αυτό άλλαξε σήμερα.

Ο Βαχράμ Πογκοσιάν, εκπρόσωπος του Αρμένιου ηγέτη του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανέφερε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook: «Μια αλυσίδα κακοτυχιών ακολουθεί και η πόλη Σουσί δεν τελεί υπό τον έλεγχό μας. Θα πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας καθώς ο εχθρός είναι κοντά στο Στεπανακέρτ (την πρωτεύουσα)».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή τη νέα καραντίνα και καθώς ουδείς "συνταγματολόγος" μπαίνει στον κόπο να μιλήσει για τη θεμελιώδη αυτή παραβίαση του Συντάγματος εξ αφορμής ενός "ιδιαίτερου δίκαιου κατάστασης ανάγκης", που φυσικά δεν έχει καμία νομική βασιμότητα, ας υπενθυμίσουμε αυτά που είχαμε γράψει και στην προηγούμενη καραντίνα:

Α. άρθρο 5 παρ. 3 Συντάγματος: 

Κατοχυρώνεται η ελευθερία μετακίνησης του ατόμου εντός κι εκτός της επικράτειας.

ΔΕΝ αναστέλλεται ούτε καν σε περίπτωση ΠΟΛΕΜΟΥ (άρθρο 48).

Η διάταξη αυτή ΔΕΝ αναθεωρείται, ούτε μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτήν η αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25), διότι ανήκει στο ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ των δικαιωμάτων.

Σημειώνεται ότι η αρχή της αναλογικότητας επιβάλλει οι περιορισμοί να σέβονται τα δικαιώματα κι όχι τα δικαιώματα να μην καταστρατηγούν τους περιορισμούς, όπως προσπαθούν να μας πείσουν!

Β. άρθρο 5 παρ. 4: 

Απαγορεύεται ο περιορισμός της ελευθερίας μετακίνησης με ΑΤΟΜΙΚΑ διοικητικά μέτρα.

Γ. ερμηνευτική διάταξη άρθρου 5 (εξαίρεση): 

Δυνατός ο περιορισμός με ΑΤΟΜΙΚΑ διοικητικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, σε περίπτωση νοσούντων ή φορέων του ιού.

Άρα αδύνατος ο περιορισμός με ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ διοικητική πράξη, ως εν προκειμένω.

Σε απλά ελληνικά, επιτρέπονται, αναλογικά και μόνον, περιορισμοί της ελευθερίας μετακίνησης αποκλειστικά με ΑΤΟΜΙΚΕΣ διοικητικές πράξεις, για νοσούντες ή φορείς, ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

Πείτε μας τώρα ότι κάνουμε πάλι τους "ειδικούς"...

Αυτό ήταν κι είναι το μοναδικό "επιχείρημά" σας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας, Jorge Arreaza, επισκέφθηκε σήμερα την πρεσβεία της χώρας του στη Βολιβία, αποκαθήλωσε το πορτραίτο του αποτυχημένου συνωμότη Juan Guaidó (τον οποίο έσπευσε να αναγνωρίσει η "συνάδελφος" πραξικοπηματίας της Βολιβίας, Jeanine Áñez) και το αντικατέστησε με το πορτραίτο του Ελευθερωτή της Λατινικής Αμερικής, Simón Bolívar.

Γιατί "όταν η τυραννία γίνεται νόμος, η επανάσταση είναι δικαίωμα"


Βίντεο με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας Jorge Arreaza να επισκέπτεται την πρεσβεία της Βενεζουέλας στη Βολιβία και να κατεβάζει το πορτρέτο του αποτυχημένου δεξιού πραξικοπηματία και αυτοανακηρυγμένου προέδρου της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό για να το αντικαταστήσει με τον Simon Bolivar.

Μετά το U. Ο Σ.- υποστήριξε στρατιωτικό πραξικόπημα στη Βολιβία, το δεξιό πραξικόπημα που ανέλαβε την εξουσία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την επίσημη κυβέρνηση της Βενεζουέλας υπέρ της υποστήριξης του Χουάν Γκουαϊδό.

Η πρόσκληση της νέας αριστεράς βολιβιανής κυβέρνησης προς στελέχη της κυβέρνησης της Βενεζουέλας όπως η Αρρέζα να παρακολουθήσουν την τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου της Βολιβίας, Λουίς Αρς, σηματοδοτεί την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και την ήττα για τους δεξιούς πραξικοπηματίες και Παρεμβατισμός των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις εκλογες 8/11/2016 ο Ντοναλντ Τραμπ των Ρεπουμπλικανων πηρε 62.984.828 ψήφους και 46,1% και η Χιλαρι Κλιντον των Δημοκρατικων πηρε 65.853.514 ψήφους και 48,2%

Και προεδρος βγηκε ο Ντοναλντ Τραμπ γιατι λεει ειχε περισσοτερους εκλεκτορες.

Στις εκλογες του 3/11/2020 ο Τζο Μπαϊντεν των Δημοκρατικων πηρε 75.677.793 ψήφους και 50,6% και ο Ντοναλντ Τραμπ των Ρεπουπλκανων 71.264.360 ψήφους και 47,6%

Και υπαρχουν καποιοι που συζητανε ακομα ποιος πρεπει να είναι προεδρος. 

Αυτά μονο στις ΗΠΑ γινονται.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρτσέχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ): Το Ερεβάν υποστηρίζει πως η μάχη για την πόλη Σούσα συνεχίζεται

 Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020, 12:20

Η Αρμενία δήλωσε σήμερα πως συνεχίζονται οι μάχες στο Αρτσέχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) για τον έλεγχο της στρατηγικής πόλης Σούσα, την κατάληψη της οποίας ανακοίνωσε χθες το ισλαμοφασιστικο Αζερμπαϊτζάν, το οποιο εχει εισβαλλει, και ανακοίνωσε 44 νέους θανάτους στις τάξεις της.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε το κέντρο Τύπου των αρμενικών δυνάμεων, «σφοδρές μάχες σημειώθηκαν» τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της πόλης Σούσα εναντίον των αζερικών δυνάμεων που «υπέστησαν σημαντικές απώλειες και υποχώρησαν».

Χθες, Κυριακή, το Ερεβάν είχε διαψεύσει την κατάληψη αυτής της στρατηγικής πόλης από τον αντίπαλο.

Ο στρατός του Μπακού «επανέλαβε στη διάρκεια του πρωινού την επίθεσή του σε όλες τις κύριες κατευθύνσεις της γραμμής του μετώπου», συνέχισε η ανακοίνωση που αναφέρει πως οι αρμενικές δυνάμεις «ελέγχουν την κατάσταση».

Η κατάληψη της πόλης Σούσα θα ήταν μια μεγάλη νίκη για το ισλαμοφασιστικο Αζερμπαϊτζάν έπειτα από μάχες έξι εβδομάδων εισβολης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μια περιοχή του Αζερμπαϊτζάν που κατοικείται από αιωνες  αποκλειστικά από Αρμένιους, η οποια ηταν αυτονομη όταν υπηρχε η Σοβιετικη Ενωση, και η οποία αποσχίστηκε στα χρόνια του 1990.

Η Σούσα, κτισμένη στην κορυφή ενός βουνού, βρίσκεται μόλις 15 χλμ. από την περιφερειακή πρωτεύουσα Στεπανακέρτ και πάνω στον κύριο δρόμο που ενώνει την αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία του Αρτσέχ με την Αρμενία, κύριο υποστηρικτή της.

Στη διάρκεια χθεσινού τηλεοπτικού διαγγέλματος, ο Αζέρος πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ είχε ανακοινώσει «με υπερηφάνεια και πολύ μεγάλη χαρά» πως η Σούσα είχε «καταληφθεί».

Οι δηλώσεις αυτές διαψεύστηκαν αμέσως από την Αρμενία, σύμφωνα με την οποία η πόλη, φυσικό φρούριο, «αντιστέκεται στα χτυπήματα του αντιπάλου παρά τις βαριές ζημιές».

Οι Αρμενικές δυνάμεις του Αρτσέχ δήλωσαν εξάλλου σήμερα πως το Αζερμπαϊτζάν βομβαρδίζει αρκετές πόλεις του Αρτσέχ, μεταξύ των οποίων την πρωτευουσα  Στεπανακέρτ, που τέθηκε στο στόχαστρο «πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς».

Ανακοίνωσαν τον θάνατο άλλων 44 στρατιωτών στις τάξεις τους χωρίς να δίνουν άλλες διευκρινίσεις.

Ο ισλαμοφασιστικος αζερικός στρατός με κανιβαλους ισλαμοφασιστες μισθοφορους από Συρια που τους χρηματοδοτει η Τουρκια ανέφερε από την πλευρά του Αρμενικά πυρά των πατριωτικων δυναΜΕΩΝ ΤΟΥ Αρτσέχ εναντίον των θέσεών του σε αρκετές πόλεις με τη βοήθεια όπλων μικρού διαμετρήματος, πυροβολικού και ολμοβόλων.

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου το Στεπανακέρτ και το Μπακού αντιπαρατίθενται σε σφοδρές μάχες για την ανεξαρτησια του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ορεινης περιοχης   που είχε αποτελέσει το αντικείμενο ενός πολέμου που είχε προκαλέσει 30.000 θανάτους μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

Η επανάληψη των εχθροπραξιών έχει προκαλέσει σχεδόν 1.300 θανάτους αμαχων του Αρτσέχ από τους αζερους ισλαμοφασιστες κανιβαλους, σύμφωνα με μερικούς απολογισμούς.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν πρωτοβουλία κατά του ισλαμιστικού εξτρεμισμού

 Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020, 11:59

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συμμετάσχει αύριο, Τρίτη 10 Νοεμβρίου, σε τηλεφωνική επικοινωνία με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για να συζητήσουν μια πρωτοβουλία κατά του ισλαμιστικού εξτρεμισμού, έκαναν γνωστό δύο πρόσωπα τα οποία συμμετείχαν σε επικοινωνία της καγκελαρίου με την ηγεσία του κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).

Η Αυστρία και η Γαλλία επλήγησαν τις τελευταίες εβδομάδες από φονικές επιθέσεις, τις οποίες οι ηγέτες τους χαρακτήρισαν «τρομοκρατικές» ενέργειες.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, δήλωσαν σήμερα οι πηγές στο Reuters.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστρία: Η αστυνομία πραγματοποίησε περισσότερες από 60 έρευνες στο πλαίσιο της μάχης κατά της ισλαμικης τρομοκρατίας

 Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020, 11:19

Η αυστριακή αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα έρευνες σε περισσότερες από 60 διευθύνσεις σε τέσσερις διαφορετικές περιφέρειες σε σχέση με τα ισλαμιστικά κινήματα των Αδελφών Μουσουλμάνων και της Χαμάς, ανακοίνωσε η εισαγγελία, σε μια επιχείρηση η οποία δεν συνδέεται με την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βιέννη.

Η έρευνα, που έχει αρχίσει πριν από περίπου έναν χρόνο, έχει στόχο «περισσότερους από 70 υπόπτους καθώς και ενώσεις στις οποίες είναι ύποπτοι ότι ανήκουν και οι οποίες υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις των Αδελφών Μουσουλμάνων και της Χαμάς», ανακοινώθηκε από το γραφείο των εισαγγελέων της περιφέρειας της Στυρίας (νοτιοανατολική Αυστρία).

Μεταξύ των υπόπτων, 30 πήραν εντολή να εμφανισθούν στην αστυνομία για ανάκριση.

Η εισαγγελία κάνει λόγο για «υποψίες για σχηματισμό τρομοκρατικής οργάνωσης, χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και ξέπλυμα χρημάτων».

Οι έρευνες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη Στυρία, την Καρινθία, την Κάτω Αυστρία και τη Βιέννη, έχουν στόχο «να πλήξουν τις ρίζες του πολιτικού ισλάμ», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ.

«Ενεργούμε με όλη μας την ισχύ εναντίον αυτών των εγκληματικών, εξτρεμιστικών και απάνθρωπων οργανώσεων», δήλωσε.

Την επομένη της επίθεσης, ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να καταπολεμήσει το πολιτικό ισλάμ.

Την περασμένη Δευτέρα, ένας συμπαθών του Ισλαμικού Κράτους άνοιξε πυρ σε συνοικία της Βιέννης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι, στην πρώτη επίθεση αυτού του τύπου στην Αυστρία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τυνησία: Η Αποικιοκρατικη Διεθνής Αμνησία ανησυχεί για την ελευθερία της έκφρασης των μισθοφορων των αποικιοκρατων

 Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020, 05:14

Η μη κυβερνητική αποικιοκρατικη οργάνωση Διεθνής Αμνησία στηλιτεύει σε έκθεσή της που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα τις ποινικές διώξεις των τελευταίων δύο ετών σε βάρος μπλόγκερ των αποικιοκρατων και χρηστών αποικιοκρατικων ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης επειδή απλώς άσκησαν κριτική στις αρχές, απευθύνοντας έκκληση στην Τύνιδα να σταματήσει να επιτίθεται στην αποικιοκρατικη ελευθερία της έκφρασης δυνάμει «απαρχαιωμένων» νόμων.

Σε έκθεσή της, η Αποικιοκρατικη ΜΚΟ διευκρινίζει ότι «τουλάχιστον 40 μπλόγκερ στην υπηρεσια των αποικιοκρατων, διαχειριστές αποικιοκρατικων σελίδων με μεγάλη επισκεψιμότητα στο Facebook, πολιτικοί «ακτιβιστές» της αποικιοκρατιας και υπερασπιστές των «ανθρωπίνων» αποικιοκρατικων δικαιωμάτων έγιναν στόχοι ποινικών διώξεων από το 2018 ως το 2020 στην Τυνησία».

«Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το ότι μπλόγκερ και ακτιβιστές των αποικιοκρατων γίνονται στόχοι ποινικών διώξεων, δυνάμει νόμων που ανάγονται στην εποχή της ανεξαρτησιας στην Τυνησία, δέκα χρόνια μετά την ισλαμοφασιστικη επανάσταση της CIA, απλώς και μόνο επειδή εξέφρασαν τις απόψεις τους μέσω του Facebook» τονίζει η αποικιοκρατικη οργάνωση.

Για τη Αποικιοκρατικη Διεθνή Αμνησία, ακόμη και «στις περιπτώσεις που δεν επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης», και μόνο «η διενέργεια προανακρίσεων, οι απαγγελίες κατηγοριών και οι διαδικασίες για κατηγορίες που επισύρουν ποινές φυλάκισης αποτελούν διωγμό και εκφοβισμό ανθρώπων των αποικιοκρατων επειδή άσκησαν κριτική».

Οι διώξεις αυτές «απειλούν τις προόδους που επιτεύχθηκαν ως εδώ ως προς τα ανθρώπινα αποικιοκρατικα δικαιώματα στην Τυνησία, όπου το δικαίωμα στην αποικιοκρατικη ελευθερία της έκφρασης κατακτήθηκε με σκληρό αγώνα χαφιεδων των δυτικων, με την επανάσταση της CIA», συνεχίζει η αποικιοκρατικη οργάνωση.

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη ισλαμοφασιστικη αποικιοκρατικη εξέγερση της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης της CIA, η οποία οδήγησε σε πτώση το σοσιαλδημοκρατικό καθεστώς του Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, η χώρα δεν έχει ακόμη ικανοποιήσει τις προσδοκίες των αποικιοκρατών της για αξιοπρέπεια των αποικιοκρατων, αλλά η αποικιοκρατικη ελευθερία της έκφρασης αποτελεί κατάκτηση που αναγνωρίζεται από όλους.

Όμως, παρά τον εκισλαμοφασισμό της χώρας, το Υπουργείο Εσωτερικών «απειλεί ανοιχτά με διώξεις αποικιοκρατικους χρήστες χαφιεδες των δυτικων του διαδικτύου για θεμιτές κριτικές της συμπεριφοράς της αστυνομίας», υπογραμμίζει η Αποικιοκρατικη Διεθνής Αμνησία.

Η Αποικιοκρατικη ΜΚΟ καταγγέλλει «τη συνεχή αύξηση των διώξεων για αναρτήσεις στο Facebook που αναφέρονται σε σκοπιμες ψευδεις διαδοσεις για διαφθορά ή ασκούν κριτική» σε αξιωματούχους.

Η Αποικιοκρατικη Αμνησία καλεί τις τυνησιακές αρχές να μετατρέψουν «σε προτεραιότητα τη μεταρρύθμιση σοσιαλδημοκρατικων νόμων απαρχαιωμένων και υπερβολικά αόριστων» και να «αποσύρουν όλες τις κατηγορίες σε βάρος χαφιεδων των δυτικων αποικιοκρατων που αντιμετωπίζουν έρευνες επειδή άσκησαν ειρηνικά το δικαίωμά τους στην ελευθερία της έκφρασης των αποικιοκρατων».