Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Τριτη 1 Δεκεμβριου 2020

 

Η παγκοσμια γροθια αρχιζει και δινει καρπους (;;;)

Η Ryanair δεν θα απαιτεί από τους επιβάτες να κάνουν το εμβόλιο

30 Nov 2020, 13:43

Η Ryanair δεν θα απαιτεί εμβολιασμό από τους επιβάτες προκειμένου να πετάξουν με τα δρομολόγιά της, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, σημειώνοντας ότι ένα «διαβατήριο κορωνοϊού» δεν είναι στην ουσία σημαντικό.

Με τις σύντομες αποδράσεις και την ελευθερία στις μεταφορές στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα δούμε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο την Άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού, σημείωσε το εκτελεστικό στέλεχος της εταιρίας, Eddie Wilson.

Πρόσθεσε δε ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ευρώπη και με άλλα μέσα μεταφοράς χωρίς εμβόλιο, επομένως εάν κάποιος χρειάζεται να ταξιδέψει στο Παρίσι, για παράδειγμα, και δεν επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο, θα μπορεί να ταξιδέψει με τρένο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα Μαντάτα μπήκαν επίσημα στο... ποινολόγιο του YouTube! Απαγόρευση των αναρτήσεων για μία εβδομάδα!

Το YouTube προχώρησε εχθές στην κατάργηση του βίντεο με την ομιλία του Δρ Μπακντί στο Διεπιστημονικό Συνέδριο "Επιστήμη και Κοινωνία στον Πόλεμο της Πανδημίας", το οποίο είχε πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου φέτος και είχε μεταδοθεί ζωντανά από... το ίδιο το YouTube!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποσύρθηκε η διάταξη που απαγόρευε τη φωτογράφηση αστυνομικών σε διαδηλώσεις. Οι διαδηλώσεις του γαλλικού λαού νίκησαν!

Σχολιο.- νομιζω οτι τίποτα δέν εχει τελειώσει ακόμα παρότι απέσυρε τό αρθρο 24 ο Μακρόν - απ' ότι τουϊταρει πρίν 4 ωρες η δημοσιογραφος Μαρία Δεναξά στην Γαλλία - πρόκειται μαλλον για αλλαγή τακτικής του Μακρόν...


Maria Denaxa

@mdenaxa

Απ όπου κι αν πιάσεις το νόμο Καθολικής Ασφάλειας είναι «ελευθεροκτόνος». Παρακάτω απόσπασμα από το άρθρο 25, το οποίο είναι πολύ χειρότερο από το 24 που υποτίθεται πως πήρε πίσω ο Μακρόν. Τίποτε δεν πήρε πίσω καθώς το άρθρο 24 επαναλαμβάνεται στο 25!

* Το άρθρο 25 του νόμου κατά του αυτονομισμού επαναλαμβάνει το άρθρο 24 του νόμου καθολικής ασφαλειας. Επικίνδυνα και τα αρθρα 21,22, 25 του νόμου καθολικής ασφαλειας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακριβώς πριν τρία χρόνια, όταν ο Τσίπρας εξαπέλυσε τα ΜΑΤ και αιματοκύλησαν την κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών μέσα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. 

Τότε με το ΤΙΝΑ. Το "δεν υπάρχει εναλλακτική" πέρα από τη στήριξη των τραπεζών. 

Κι ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι υπόδικοι από τότε, που πρόκειται να δικαστούν με βαριές κατηγορίες, χαλκευμένες από το σκοτεινό Τμήμα Προστασίας του Πολιτεύματος, της Ασφάλειας, των Τόσκα - Γεροβασίλη - Κοντονή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, εν μέσω της παρέας του χωρίς μάσκες και αποστάσεις, σε βόλτα με ποδήλατα και μηχανές στο βουνό. Προχθεσινη η φωτογραφια. Για να κάψει τις θερμίδες από τα τσουρέκια της Θεσσαλονίκης.

Ή αλλιώς, μέσα στην καλή χαρά, φτύνοντας πατόκορφα τα μέτρα προστασίας που ακολουθούν οι πολίτες, λόγω συνείδησης της ευθύνης τους ή εξαιτίας του φόβου για τα πρόστιμα, σε μια χώρα όπου η θνησιμότητα σημειώνει συνεχή ρεκόρ. 

Το διασκεδάζει ο Μητσοτάκης!

Προχθεσινές φωτογραφίες αυτού του «αητου»που πρωθυπουργεύει δείχνοντας ηθος καί συνέπεια... 

Τό πρωϊ βολτούλα στη Πάρνηθα μέ παρεούλα ποδηλάτες χωρίς μάσκες/συνωστισμένοι καί τό απογευματάκι στήν Θεσσαλονίκη - οχι μέ τους εκπροσώπους τών γιατρών στα Δημόσια Νοσοκομεία - αλλά μέ τήν ΔΑΚΕ γιατρών καί μετα στου Τερκενλή για Τσουρέκια..

Νά τόν Χαιρόμαστε



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανηγυρίζει ο Κοντοζαμάνης:η κυβέρνηση πέτυχε & στη διαχείριση του 2ου κύματος της πανδημίας«μόνο»85 Νεκροί απο κορωνοϊο..Ουστ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είδηση δεν είναι αν ο Νότης πίνει κόκα αλλά αν στις Άνδεις ακούνε Σφακιανάκη.

Σχολιο.- Του Μοντεζούμα η μαχαιριά

Σχολιο.- Ποιος είναι ο σφακιανακης

Σχολιο.- Ένας μαχητής του φωτός,δεν τον ξες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σίγουρα προκαλεί οργή η επίδειξη αναλγησιας και πλούτου, η η απανθρωπιά που επιδεικνύει η αστική τάξη σε συνθήκες πόλεμου με καθημερινές εκατόμβες. Προκαλούν με την εικόνα τους, με τις δηλώσεις τους, με τη συμπεριφορά τους.

Οργή, όχι έκπληξη. Τίποτα διαφορετικό δεν έκαναν οι πρόγονοι τους στην " Μπέλ εποκ" του Μεσοπολέμου. Οι φτωχοί πέθαιναν στα μέτωπα, θεριζονταν από την πείνα και τις ασθένειες κι αυτοί επιδίδονταν σε πρωτόγνωρα γλέντια ή ταξίδευαν στα Μπάντεν Μπάντεν, δεν το ανακάλυψαν τώρα, ειδικά το Καζίνο του.

Ακόμα πιο προκλητικοί οι πρόγονοι τους στην Κατοχή: γλεντούσαν στα κοσμικά κέντρα ( ανοιχτά φυσικά δεν είχαν καραντίνα...), ξόδευαν απίστευτα ποσά. Συνεργάζονταν και εκδίδονταν με κάθε τρόπο στους Ναζί με αντάλλαγμα μια τρυφηλη ζωή όταν χιλιάδες ανθρώπους τους μάζευε το κάρο της δημαρχίας ή τους έστηναν στον τοίχο!

Τα λέει το θρυλικό " Γιουπι για για"! Είχαν ονόματα και διευθύνσεις!

Κάνουν τα ίδια, η ταξική φύση τους είναι...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυρώσεις ΗΠΑ σε κινεζική εταιρεία γιατί συνεργάζεται με τον Μαδούρο

 01/12/2020

Ο Ντόναλντ Τραμπ λίγο πριν εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο εξαπολύει μπαράζ κυρώσεων κατά προσώπων και εταιρειών σε Κίνα, Βενεζουέλα, Ιράν και Ρωσία.

Στο πλαίσιο της τιμωριτικής στρατηγικής των ΗΠΑ εναντίον της Βενεζουέλας και του προέδρου Μαδούρο, το αμερικάνικο Υπουργείο Οικονομικών, εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα (30/11) γνωστοποιώντας ότι η χώρα υποβαθμίζει τις συναλλαγές με την κινεζική Εθνική Εταιρεία Ηλεκτρονικών Εισαγωγών και Εξαγωγών (CEIEC), γιατί παρείχε λογισμικό, εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη στο Καράκας.

Σημειώνεται ότι η CEIEC πραγματοποιεί μεγάλες συναλλαγές ηλεκτρονικών ειδών, συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς και κατασκευαστικούς σκοπούς.

“Η CEIEC παρείχε λογισμικό, εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη στο Καράκας, που “χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του λαού της Βενεζουέλας” δήλωσε προσχηματικά, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούχιν.

Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε ανάρτησή του στο Twitter, επιπλήττει την κινέζικη κρατική εταιρεία, επειδή, όπως λέει, “επιτρέπει τις προσπάθειες του καθεστώτος Μαδούρο να υπονομεύσει τη δημοκρατία στη Βενεζουέλα”.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επέβαλε κυρώσεις σε τέσσερις κινεζικές και ρωσικές εταιρείες με την πρόφαση ότι υποστηρίζουν το πυραυλικό ιρανικό πρόγραμμα.

Η Chengdu Best New Materials Co. Ltd και η Zibo Elim Trade Co. Ltd στην Κίνα, καθώς και η Nilco Group και η Joint Stock Company Elecon στη Ρωσία κατηγορήθηκαν για “μεταφορά ευαίσθητης τεχνολογίας και αντικειμένων προς το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν”.

Παράλληλα, ο ειδικός απεσταλμένος για το Ιράν και τη Βενεζουέλα Έλιοτ Άμπραμς προέτρεψε τον Τζο Μπάιντεν και τη μελλοντική του διοίκηση να διατηρήσουν “μέγιστη πίεση” προς το Ιράν, στο οποίο οι ΗΠΑ ενεργούν πιο επιθετικά το τελευταίο διάστημα.

Πρόσφατα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ωστόσο, ζήτησε από το Καράκας την επιστροφή των “Citgo 6”, έξι στελεχών στον τομέα του πετρελαίου των ΗΠΑ, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση με κατηγορίες περί διαφθοράς.

Η κυβέρνηση Τραμπ λίγους μόλις μήνες νωρίτερα, καταγγέλοντας τον Μαδούρο για “ναρκοτρομοκρατία”, είχε κοινοποιήσει αμοιβή 15 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη σύλληψή του.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο απεσταλμένος της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ, Σάμουελ Μονκάντα καταγγέλοντας την Ουάσινγκτον, πρότεινε τη δημιουργία μιας διεθνούς συμμαχίας στην οποία θα συμμετέχουν και τα 29 κράτη που πλήττονται από τις μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ.

“Η Ουάσινγκτον έχει επιβάλει μονομερή καταναγκαστικά μέτρα σε 29 κράτη μέλη του ΟΗΕ παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα του ενός τρίτου της ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένων 30 εκατομμυρίων Βενεζουελάνων”, δήλωσε ο Σάμουελ Μονκάντα.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν δύο μόλις εβδομάδες, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε πρωτοφανή εκτελεστική εντολή που αποκλείει τις εταιρείες που συνεργάζονται με τον “Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας” από κάθε είδους επένδυση και συναλλαγή στις ΗΠΑ, ισχυριζόμενος ότι η Κίνα χρηματοδοτεί μέσω αυτών των επενδύσεων την στρατιωτική της ανάπτυξη.

Σχολιο.- Έχει παραγίνει το κακό με τους κοινούς γκάνγκστερ των ΗΠΑ. Το Διεθνές Δίκαιο δεν το λογαριάζουν, ο ΟΗΕ είναι ανύπαρκτος. Αυτοί έχουν φτιάξει το αμερικανικό δίκαιο ώστε να εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των αμερικανικών πολυεθνικών σε βάρος όλων των άλλων. Τι μένει; Νομίζω ότι κάθε άνθρωπος στον πλανήτη, έχει υποχρέωση να κάνει, με όποιο τρόπο μπορεί, κακό στα αμερικανικά συμφέροντα. Και ταυτόχρονα να υποστηρίζουμε με έργα και με λόγια τις χώρες που υφίστανται αυτές τις εγκληματικές ενέργειες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσης... αυτό που μου κάνει εντύπωση σχετικά με τη βόλτα του εξέκιουτιβ σταφφ σταίητ πράιμ μίνιστερ και της υπέρκομψης συζύγου του στην Πάρνηθα, είναι ΠΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

Η λογική λέει ότι... δεν υπήρχαν κάποιοι ατρόμητοι παπαράτσι που πήραν από πίσω το πρωθυπουργικό ζεύγος και την παρέα του για να τους φωτογραφήσουν αλλά ότι οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, δηλαδή από το πρωθυπουργικό ζεύγος και την παρέα του!

Δηλαδή... ή δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση των πράξεών τους ή μας φτύνουνε στα μούτρα κανονικά και μας δείχνουν πώς μας βλέπουν.

Σχολιο.- ΟΙ μηχανοβιοι που τους πετυχαν ποσταραν τις περισσοτερες 

Σχολιο.-  όσο τυχαία ήταν αυτή η συνάντηση ήταν και η άλλη στην Κυψέλη με την τύπισσα που του έλεγε "καλά τι γκόμενος είσαι εσυ;"

Σχολιο.- ναι τυχαία συναντάς στο βουνό τον Πρωθυπουργό, γιατί εκτός από υπερτέλειος είναι και υπερανθρώπινος.

Σχολιο.- Δεν είναι αυθόρμητη κίνηση....Ο,τι κάνουν είναι προγραμματισμένο ,προφανώς από καιρό, από ίματζ μεικερς και δεν παρεκκλίνουν ούτε μοίρα από την πορεία τους

Σχολιο.- Προφανώς και θέλουν να προβάλλουν τον Μιτσοτακη ως τον νέο αθλητικό πρωθυπουργό και την μαρεβα ως την όμορφη και ωραία σύζυγό του. Το ότι οι ίδιοι ίματζ Μάκερ δεν καταλαβαίνουν το γεγονός ότι αυτόν τον καιρό τέτοιες φωτογραφίες είναι τραγικές, είναι από μόνο του τραγικό και θλιβερο.

Σχολιο.- θα ξέρεις ότι υπάρχουν άφθονα παραδείγματα ανα τους αιώνες, βαθιά διεφθαρμένων ελίτ και ηγετικών καστών, οι οποίες, βυθισμένες παρακμή τους, ξεσπούσαν σε ξέφρενα, οργιώδη γλέντια και σε προκλητική, χυδαία επίδειξη πλούτου και δύναμης εν μέσω καταστροφής και ήττας, σαν να μην υπήρχε αύριο. Κατά κανόνα, δε, όντως δεν υπήρξε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Πέτσα για τις YOLO δραστηριότητες του εξέκιουτιβ σταφφ σταίητ πράιμ μίνιστερ:

"ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ"!!!

Εσύ όμως πλεμπαίε αν περπατάς στο δρόμο και σου γλιστρήσει η μάσκα κάτω απ' τη μύτη... δεν είσαι ανθρώπινος - είσαι απάνθρωπος, ασυνείδητος, αναίσθητος, ανεύθυνος, επικίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία, ρεμάλι της κοινωνίας.

Επίσης... εσύ πλεμπαίε αν περπατάς στο δρόμο και σου γλιστρήσει η μάσκα κάτω απ' τη μύτη, κινδυνεύεις να φας πρόστιμο από κάποιον πανέξυπνο αστυνομικό, ο οποίος μάλιστα θα σου συμπεριφερθεί... με σαδιστική χαρά επειδή "σε συνέλαβε να παρανομείς"... ενώ ο εξέκιουτιβ σταφφ σταίητ πράιμ μίνιστερ μπορεί να παραβιάζει και τα λοκντάουν και τα πάντα και να μας βρίζει έμμεσα μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου επειδή... τολμάμε και χαλάμε την υπέρκομψη ζωή του με τα σχόλιά μας.

ΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΡΑΨΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΤΕ "ΛΑΪΚΙΣΤΗ"... ΜΕ ΤΙΜΑΤΕ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Police partout, justice nulle part".

«Αστυνομία παντού, Δικαιοσύνη πουθενά»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σοσιαλισμός η βαρβαρότητα είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, επιγραμματικά αυτό πιστεύω



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο λαός της Γαλλίας ξεσηκώνεται ενάντια στον αυταρχισμό! Ο νόμος, που πέρασε η γαλλική κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και δεν επιτρέπει την βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση των αστυνομικών όταν είναι εν ώρα υπηρεσίας, έχει προκαλέσει κύμα διαδηλώσεων εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε όλη τη χώρα. 

Παρίσι, Νάντη, Στρασβούργο και άλλες πόλεις έγιναν θέατρα εκτεταμμένων συγκρούσεων με την αστυνομία χθες 28 Νοεμβρίου.

Μια ομάδα καλλιτεχνών και ακτιβιστών ετοίμαστε το παρακάτω βίντεο με ένα χορευτικό και ένα τραγούδι βγαλμένο μέσα από τα συνθήματα των διαδηλωτών τις τελευταίες εβδομάδες. 

Οι λαοί ξυπνούν και αντιδρούν απέναντι στον κρατικό αυταρχισμό και την εκμετάλλευση της πανδημίας από τις κυβερνήσεις και τις ελίτ προς όφελός τους.

Στη Γαλλία τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει χιλιάδες τραυματίες, νεκροί και άνθρωποι που έχουν χάσει τα μάτια τους από τις πλαστικές σφαίρες της αστυνομίας στη διάρκεια διαδηλώσεων για μια καλύτερη ζωή.

Είναι σωστό και δίκαιο να εξεγείρονται στη Γαλλία αλλά και εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε δει λίγες περιπτώσεις αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας!

Γι' αυτό νιώθουμε κοντά τους και τραγουδάμε μαζί τους!

"Παρακολουθείτε! Σας έχουμε δει!

Ξυλοφορτώνετε! Σας έχουμε δει!

Βγάζετε μάτια! Σας έχουμε δει!

Μας ακρωτηριάζετε! Σας έχουμε δει!

Μας γονατίζετε! Σας έχουμε δει!

Μας δολοφονείτε! Θα σας καταγράφουμε!

Ακόμα βιντεοσκοπείστε!

Τα (αποδεικτικά) στοιχεία θα κρατούνται!

Στο δρόμο διαδηλώνουμε. 

Κράτος κρύβεσαι

πίσω από την αστυνομία σου

με την πλήρη ατιμωρησία!

Πίσω από την αστυνομία σου

με την πλήρη ατιμωρησία!

Θα σας καταγράφουμε!

We will, we will REC you!

Αίμα στα κράνη σας.

Ντροπή σας!

Όταν μας απειλείτε

Σας βλέπουμε!

Θα σας καταγράφουμε!

We will, we will REC you!"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιδρούν τα ιδιωτικά εργαστήρια στην διατίμηση των τεστ

Στα “κάγκελα” βρίσκονται οι κλινικογεργαστηριακοί γιατροί μετά την ανακοίνωση του πλαφόν στις τιμές των διαγνωστικών τεστ κορονοϊού, ενώ την ίδια στιγμή, δηλώνουν προσβεβλημένοι από τις δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων για “αισχοκέρδεια” του κλάδου.

Η διατίμηση των τεστ κορονοϊού, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την κυβέρνηση, έχει προκαλέσει μεγάλη αντίδραση από την πλευρά των ιδιοκτητών ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων. Οι τιμές που ορίστηκαν, στα 10 ευρώ για τα τεστ αντιγόνων (rapid) και στα 40 ευρώ για τα μοριακά τεστ (PCR), είναι κάτω από τα όρια του κόστους, όπως λένε, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορούν να αποδεχθούν το μέτρο.

Οι κλινικοί γιατροί προειδοποιούν, ότι εάν η απόφαση εφαρμοστεί, θα υπάρξει δραματική μείωση στη διενέργεια των τεστ κορονοϊού από τον ιδιωτικό τομέα και συνακόλουθος κίνδυνος αύξησης της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

“Πολύ φοβάμαι ότι η απόφαση θα οδηγήσει σε έκπτωση στην εκτέλεση του επιστημονικού πρωτοκόλλου διενέργειας των εξετάσεων και λανθασμένη ιχνηλάτηση του κορονοϊού στον πληθυσμό”, επισημαίνει μιλώντας στο iatropedia.gr, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κα. Άννα Μαστοράκου και συμπληρώνει: “Το κράτος δικαίου οφείλει να συνομιλεί με τους θεσμικούς παράγοντες πριν την λήψη τόσο σοβαρών αποφάσεων. Εν μέσω πανδημίας, η σοβαρή πολιτεία οφείλει να ψάχνει συμμάχους και όχι να κάνει εχθρούς”.

Ιδιωτικά Εργαστήρια: “Αγοράζουμε τα rapid τεστ από 9 έως 16 ευρώ το ένα”

Οι ιδιώτες γιατροί των εργαστηρίων υποστηρίζουν ότι το πλαφόν των 40 ευρώ ανά μοριακό τεστ (PCR COVID), έρχεται να αναιρέσει απόφαση της κυβέρνησης από τον προηγούμενο Μάρτιο, (ΚΥΑ 848Β 13/03/2020), που όριζε το κόστος στα 85 ευρώ. Σχετικά με τα rapid test αντιγόνων, οι γιατροί υποστηρίζουν, ότι τα 10 ευρώ και άνω, είναι η τιμή με την οποία αγοράζουν οι ίδιοι από τους προμηθευτές τους.

Σύμφωνα με την κα. Μαστοράκου: “Οι προσφορές των προμηθευτών προς τα εργαστήρια για τα rapid τεστ ξεκινούν από 9 ευρώ και καταλήγουν στα 16 ευρώ ανά τεστ. Βάλτε και το κόστος του υγειονομικού προστατευτικού υλικού (μάσκες, γάντια, στολές, ασπίδες) γιατί ο άρρωστος μπορεί να βήξει και το προσωπικό οφείλει να είναι προστατευμένο, βάλτε και το κόστος της απολύμανσης του χώρου της λήψης, βάλτε και την ιατρική αμοιβή γιατί είναι μια ειδική λήψη, και θα δείτε ότι το δεκάευρο δεν βγαίνει. Δεν βγαίνει! Είναι πολύ απλό!”, αναφέρει.

“Τα τεστ στον πληθυσμό να είναι δωρεάν από κονδύλια ΕΣΠΑ”

Η πρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, προτείνει να υπάρξει σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ για την αξιοποίηση σχετικού προγράμματος ΕΣΠΑ, και να προχωρήσει η πολιτεία σε πλήρη κάλυψη των εξετάσεων Covid του πληθυσμού, με χρήματα από το Ευρωπαϊό πακέτο χρηματοδότησης για την πανδημία.

Το “κενό της διαχρονικής αποτυχίας της πολιτείας για σοβαρή οργάνωση της κρατικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ)” οι γιατροί υποστηρίζουν ότι το κάλυψαν οι ίδιοι, οι οποίοι δημιούργησαν ανάχωμα της πίεσης προς το ΕΣΥ, όπως λένε. Και συμπληρώνουν: “Κι ενώ η συμβολή μας είναι ουσιαστική, εισπράττουμε μόνιμα την περιφρόνηση, την απαξίωση και την αδιαφορία της πολιτείας”.

Σχολιο.- Ακόμη δεν τους έχουν επιτάξει ???

Σχολιο.- Ποιος θα τους επιταξει ο Κουλης???



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βέλγος Υπ. Υγείας ομολογεί ότι το κλείσιμο των μαγαζιών δεν είχε υγειονομικό έρεισμα αλλά στόχευε να προκαλέσει ένα ηλεκτροσόκ στον πληθυσμό. 1/12/20 ανοίγουν και στο Βέλγιο τα καταστήματα…

30/11/2020

Στο Βέλγιο όλα τα εμπορικά καταστήματα θ΄ανοίξουν και πάλι την 1 Δεκέμβρη μετά από πολλές εβδομάδες του β΄lockdown. Θ΄ανοίξουν τα καταστήματα ” μη ζωτικής σημασίας” σύμφωνα με τη βέλγικη la libre.O oμοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Frank Vandenbroucke (σοσιαλιστικό κόμμα φλαμανδικό ) σκανδάλισε τον πληθυσμό ομολογώντας στην φλαμανδική τηλεόραση ότι ο κίνδυνος της μόλυνσης στα μαγαζιά είναι αδύναμος και ότι η απόφαση να κλείσουν που ελήφθη πριν 1 μήνα δεν είχε άλλο σκοπό παρά να δημιουργήσει ένα ηλεκτροσόκ.(σσ.με την έννοια της ευαισθητοποίησης στο πρόβλημα). Το δόγμα του σοκ αλλά βέλγικα…

Ο υπ. οφείλει τώρα να βρεθεί αντιμέτωπος με μια χιονοστοιβάδα κριτικών. Πολυάριθμα καταστήματα καταδικάστηκαν σε πτώχευση. Πολλοί έμποροι είναι σε κοινωνική δυσχέρεια που ομοίως έχει σημαντικές ψυχολογικές συνέπειες αλλά και στη σωματική τους υγεία. Αυτοκτονίες εμπόρων έγιναν πρωτοσέλιδα στα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν θα όφειλαν τέτοιοι υπουργοί να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να καταδικαστούν βαριά; 30.11.20



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διπλωματικές πηγές: Βέλη Πομπέο κατά Τουρκίας που «υπονομεύει τη συνοχή του ΝΑΤΟ»

Επίθεση Τσαβούσογλου σε ΗΠΑ-Γαλλία.

01/12/2020 16:26 

«Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, σε μια ασυνήθιστη για τα Νατοϊκά δεδομένα παρέμβαση στο πλαίσιο της συνάντησης ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, τόνισε ότι η Τουρκία εναντιώνεται στις αρχές και τη λειτουργία της Συμμαχίας, υπονομεύοντας έτσι τη συνοχή της», σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Πομπέο «υπογράμμισε τις προκλητικές, όπως τις ανέφερε, ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, τη Συρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ».

«Προχώρησε λέγοντας ότι η απόκτηση του αντιαεροπορικού συστήματος S-400, αποτελεί ″δώρο για τη Ρωσία″ από ένα Νατοϊκό σύμμαχο» και κατέληξε λέγοντας ότι «θα πρέπει να επανεκκινήσει ο μηχανισμός αποκλιμάκωσης, ο οποίος δεν λειτουργεί με υπαιτιότητα της Τουρκίας», τονίζουν οι πηγές της ελληνικής διπλωματίας.

Μετά την αρχική του εισήγηση στη συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, κατά την οποία μίλησε για μέλλον της Ατλαντικής Συμμαχίας και το Αφγανιστάν, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, προφανώς ενοχλημένος από την τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ που προηγήθηκε, καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε αιτιάσεις εναντίον της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ειρήνη», λέγοντας ότι το πρόσφατο περιστατικό δεν έγινε τυχαία λίγο πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε τα πυρά κατά των ΗΠΑ, εκφράζοντας τη «λύπη» του για το γεγονός ότι είναι «εναντίον της Τουρκίας», υποστηρίζουν τις «μαξιμαλιστικές θέσεις Ελλάδας και Κύπρου» και στηρίζουν «τρομοκρατικές οργανώσεις», ενώ είπε ότι η Γερμανία αποτελεί τον μόνο τίμιο διαμεσολαβητή.

Μιλώντας για τη Γαλλία, ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η «γαλλική θέση στη Λιβύη αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη συνοχή της Συμμαχίας».

Κατέληξε την παρέμβαση του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λέγοντας με σαφή εκνευρισμό ότι η ομάδα Μινσκ στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ είναι προκατειλημμένη υπέρ της Αρμενίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σεισμός στη Σάμο προ μηνός: Για αδιαφορία καταγγέλουν την κυβέρνηση οι κάτοικοι, ένα μήνα μετά

Για ολιγωρία κατηγορούν την κυβέρνηση οι κάτοικοι της Σάμου. Όπως λένε, ένα μήνα μετά τον καταστροφικό σεισμό δεν έχουν δοθεί -μεταξύ άλλων- οι αποζημιώσεις που είχαν εξαγγελθεί. Κινητοποίηση την ερχόμενη Πέμπτη.

01 Δεκεμβρίου 2020 17:08

Ένα μήνα μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο , οι κάτοικοι του νησιού καταγγέλλουν  πως ακόμη δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις που είχαν εξαγγελθεί στο πλαίσιο των μέτρων ανακούφισης.

Σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της δυτικής Σάμου την περασμένη Παρασκευή, αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε κινητοποίηση την ερχόμενη Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου καταγγέλλοντας αδιαφορία από την πλευρά της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η κινητοποίηση θα γίνει στο Δημαρχείο Καρλοβάσου, προκειμένου - όπως λένε- να πάρει θέση η Δημοτική Αρχή για τα σοβαρότατα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με το ψήφισμα των κατοίκων δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας από την πλευρά των αρχών, παρά μόνο ασπροκόκκινες κορδέλες γύρω από τα επικίνδυνα κτίσματα και μερικές λαμαρίνες να εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.

Καταγγέλλουν επίσης ότι ακόμη δεν έχουν λάβει τα 600 ευρώ ενώ η γραφειοκρατία δεν αφήνει τους κατοίκους να δηλώσουν τις ζημιές τους.

Το ψήφισμα της συνέλευσης

"Ένα μήνα από τον φονικό σεισμό και τα προβλήματα καθημερινά γίνονται περισσότερα. Πάνω από 2000 κτίρια ακατάλληλα, εκατοντάδες άνθρωποι ξεσπιτωμένοι, κόποι μιας ζωής στα συντρίμμια, 13 τουλάχιστον σχολεία με πολύ σοβαρά προβλήματα.

Ένα μήνα μετά και συνεχίζουμε να ζούμε με το φόβο της κατάρρευσης των ερειπίων και των ακατάλληλων κτιρίων. Κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας από την πλευρά των αρχών, παρά μόνο ασπροκόκκινες κορδέλες γύρω από τα επικίνδυνα και μερικές λαμαρίνες να εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.

Ένα μήνα μετά, χωρίς καμία άμεση οικονομική βοήθεια, αφού ούτε καν το χαρτζιλίκι των 600€ δεν έχει φανεί και από ότι φαίνεται δεν προορίζεται για όλους! Ο καθένας από εμάς βρίσκεται αντιμέτωπος με χίλια δυο εμπόδια για να δηλώσει τις ζημιές του, με πρόσχημα την γραφειοκρατία, αφού όλες οι αρμόδιες αρχές δηλώνουν… αναρμόδιες.

Μας πλημμυρίζει οργή και αγανάκτηση! Είμαστε εγκαταλειμμένοι από την κυβέρνηση και τους τοπικούς άρχοντες. Εξάλλου το έργο το έχουμε ξαναδεί. Στις πλημμύρες σε Μάνδρα και Καρδίτσα, στη φωτιά στο Μάτι, σε παλιότερες καταστροφές… Όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήνουν, ο λαός εγκαταλείπεται στη μοίρα του να ξαναστήσει τη ζωή του όπως-όπως. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι! Δεν θα βουλιάξουμε στη μοιρολατρία. Δεν θα το δεχτούμε. Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να πάρει θέση, απαιτούμε άμεση λύση σε όλα τα προβλήματα που προκλήθηκαν από το σεισμό.

Συλλογικά, μαζικά, αγωνιστικά! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΑΣΦΑΛΕΙΑ όλων των κατοίκων – δε θα ζήσουμε μέσα στα ΕΡΕΙΠΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ – ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΤΕΓΗ και ΣΤΗΡΙΞΗ σε όλους τους ξεσπιτωμένους

ΑΜΕΣΗ καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης για τις πρώτες και βασικές ανάγκες σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΑΣΦΑΛΗ σχολικά κτίρια για τα παιδιά μας".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έγκλημα στη Σαντορίνη: Ξυλοκόπησε και έκαψε τον ξενοδόχο, επειδή του χρωστούσε 200 ευρώ από δουλειά που του είχε κάνει και ο ξενοδόχος δεν του τα έδινε

Νεαρός Αλβανός ομολόγησε και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του. Πώς για ένα μικρό χρέος  που ο ξενοδόχος προσπαθούσε να τον κλέψει έφτασε χάνοντας την ψυχραιμία του στο έγκλημα.

01 Δεκεμβρίου 2020 12:40

Ομολόγησε ο 20χρονος Αλβανός οικοδόμος που προσήχθη το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας και συνελήφθη αρχικά για παράνομη παραμονή στη χώρα και πλέον σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του για την ανθρωποκτονία σε βάρος του 69χρονου ξενοδόχου η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Νάξου και αναμένεται η έκδοση εντάλματος για το τυπικό σκέλος πλέον της σύλληψής του.

Οι αστυνομικοί της τοπικής Αρχής λειτούργησαν αστραπιαία και μαζί με την βοήθεια που δέχτηκαν από κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που μετέβησαν στην Σαντορίνη, κατάφεραν σύντομα να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το υλικό κλειστού κυκλώματος από την γειτονιά που κατέγραψε την παρουσία του νεαρού στην περιοχή τις επίμαχες ώρες.

Ο 20χρονος οικοδόμος είχε εργαστεί για το θύμα και του είχε πραγματοποιήσει κάποιες εργασίες πριν αρκετό καιρό, για τις οποίες του χρωστούσε 200 ευρώ ο ξενοδόχος και δεν του τα έδινε. Ο 20χρονος φαίνεται να πήγε και να τα ζητούσε επίμονα και στο τέλος σε μία τέτοια συνάντηση στο ξενοδοχείο του θύματος, η μία κουβέντα έφερε την άλλη, δράστης και θύμα συνεπλάκησαν και ο 20χρονος τον ξυλοκόπησε όπως ομολόγησε, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του το θύμα.

Έτσι εξηγήθηκαν και οι κηλίδες αίματος στην ρεσεψιόν. Στη συνέχεια, τον περιέλουσε με βότκα και έβαλε φωτιά στη σορό του με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί. Σημειώνεται, ότι ο δράστης δεν είχε αυστηρά οικονομικό κίνητρο γιατί πολύ απλά δεν αφαίρεσε ούτε το ρολόι αξίας του θύματος, ούτε το χρηματοκιβώτιο που ήταν στον χώρο, ούτε αφαίρεσε οτιδήποτε άλλο αξίας. Το κίνητρο προκλήθηκε από την οικονομική διαφορά που είχε με το θύμα που στο τέλος κατέληξε προσωπικό. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Κασιδιάρης υποστήριξε τον Σφακιανάκη μέσα από τη φυλακή! Το tweet που ανήρτησε

Τρίτη 1 Δεκέμβριος 2020 | 03:20

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, πήρε θέση για τη σύλληψη του Νότη Σφακιανάκη, με tweet υποστήριξης του τραγουδιστή.

Ο γνωστός τραγουδιστής συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όταν σε μπλόκο της αστυνομίας βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ένα όπλο – η άδεια του οποίου είχε λήξει- και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Ο Νότης Σφακιανάκης οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας με χειροπέδες στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί.

Με αφορμή τη σύλληψη του Νότη Σφακιανάκη, ο φυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης ενημέρωσε τον λογαριασμό του στο Twitter δείχνοντας την υποστήριξη του στον τραγουδιστή.

«Τελικά η προστασία προσωπικών δεδομένων ισχύει μόνο για βιαστές, παιδεραστές και αλλοδαπούς», αναφέρει το tweet του Ηλία Κασιδιάρη με το hashtag «Σφακιανάκης».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκινεί το παιδί για το οποίο έπαιξε στις λάσπες ο Μαραντόνα για να το σώσει: Νιώθω σαν να έχασα τον δεύτερο πατέρα μου

Ο ΛΟΥΚΑ ΚΟΥΑΡΤΟ

01|12|2020 | 03:09

Ο Λούκα Κουάρτο το 1984 ήταν ένα βρέφος για το οποίο ο Ντιέγκο Μαραντόνα αποφάσισε να βοηθήσει καθώς αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο μικρός τότε Λούκα είχε γεννηθεί με μια σπάνιας μορφής δυσπλασία στα χείλη και η οικογένεια του δεν μπορούσε να καλύψει τα ιατρικά έξοδα για να κάνει την εγχείρηση που χρειαζόταν. Είχε ζητηθεί από την ομάδα της Νάπολι να δώσει ένα φιλικό παιχνίδι με την τοπική ομάδα, όμως η διοίκηση ήταν κάθετα αντίθετη. Τότε, ένας συμπαίκτης της ομάδας του Μαραντόνα, ο Πιέτρο Πουτσόνε, μίλησε στον Αργεντίνο και τον έπεισε να πάνε να παίξουν σε ένα γήπεδο μέσα στις λάσπες όπου αγωνιζόταν η τοπική ομάδα της γενέτειρας του Λούκα, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα για να καλυφθούν τα έξοδα της επέμβασης και να έχει μια φυσιολογική ζωή.

Ο 35χρονος πλέον Λούκα, προσπάθησε στο παρελθόν να έρθει σε επαφή μαζί του για να τον ευχαριστήσει από κοντά. Μέχρι και σε εκπομπή αντίστοιχη με το ελληνικό «πάμε πακέτο» συμμετείχε, αλλά ο Μαραντόνα απλά τον ευχαρίστησε δίχως να πάει να τον δει. Ο Λούκα, ιδιοκτήτης εποχιακού καταστήματος στο Ρίμινι μίλησε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων για τον θάνατο του Μαραντόνα, λέγοντας συγκινημένος: «Θα του είμαι ευγνώμων για όσο ζω. Αισθάνομαι σαν να έχασα τον δεύτερο πατέρα μου»!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σομαλία: Τριάντα νεκροί σε μάχες γουρουνιών της ισλαμοφασιστικης Σεμπάμπ με οπλισμένους χωρικούς και μέλη του στρατου

01/12/2020 03:37

Περίπου 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα σε μέλη της τζιχαντοφασιστικής συμμοριας Σεμπάμπ και οπλισμένους χωρικούς καθώς και στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας στην κεντρική Σομαλία, έκαναν γνωστό οι αρχές τη Δευτέρα (30/11).

«Στείλαμε μέλη των σομαλικών ένοπλων δυνάμεων να βοηθήσουν τους ντόπιους και οι μάχες επεκτάθηκαν σε πολλά χωριά το απόγευμα», εξήγησε ο Αμπντιάσις Κότζε, ανώτερος αξιωματικός του ομοσπονδιακού στρατού της Σομαλίας, ο οποίος έκανε δηλώσεις τηλεφωνικά στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, γουρουνια της ισλαμοφασιστικης Σεμπάμπ επιτέθηκαν στην περιοχή Μπα’αντέιν, στην περιφέρεια Μούντουγκ.

«Οι συγκρούσεις στοίχισαν τη ζωή σε ως και 30 ανθρώπους και στις δύο πλευρές, η Σεμπάμπ υπέστη βαριές απώλειες», πρόσθεσε ο αξιωματικός.

Από την πλευρά της, η Σεμπάμπ ισχυρίστηκε χθες το απόγευμα ότι τα γουρουνοκαθικια  της σκότωσαν 53 φιλοκυβερνητικούς ενοπλους λαϊκούς κι απέσπασαν στρατιωτικό υλικό.

«Οπλισμενα γουρουνια  της Σεμπάμπ κατέλαβαν αρκετούς τομείς της περιοχής μας για λίγο αλλά αναδιπλώθηκαν και τώρα έχουν στρατοπεδεύσει έξω από την περιοχή. Υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να επιτεθούν ξανά ανά πάσα στιγμή», είπε ο Γιούσουφ Αλί, προεστός στην Μπα’αντέιν.

Η Σεμπάμπ, η οποία ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών βάσεων, κυβερνητικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, ξενοδοχείων, πολιτών και αμάχων.

Η ισλαμοφασιστική συμμορία πιέζει τοπικές κοινότητες να της παραδώσουν τον ατομικό οπλισμό των μελών τους και νεαρά αγόρια για να γίνουν οπλισμενα γουρουνια της.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μυστικές επαφές μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ

 Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020, 11:17

Σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αποκάλυψη -κυρίως για τα ελληνικά πράγματα και τη διάρθρωση των προτεραιοτήτων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής- προέβη η Al Monitor με άρθρο της Amberin Zaman.

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν συναντήθηκε τρεις φορές την τελευταία περίοδο με ανώτερους αξιωματούχους των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών σε μία προσπάθεια, όπως σημειώνει η Al Monitor, εξομάλυνσης των σχέσεων Άγκυρας-Τελ Αβίβ με πρωτοβουλία της Τουρκίας.

Προηγουμένως και πριν την περιγραφή των γεγονότων, η δημοσιογράφος του Al Monitor επισημαίνει πως η νέα αμερικανική διακυβέρνηση δεν πρόκειται να είναι τόσο «εξυπηρετική» με την απερχόμενη ηγεσία του Λευκού Οίκου και αυτή η νέα πραγματικότητα αναγκάζει τον Ερντογάν να καταλήξει στο συμπέρασμα πως η χώρα του είναι όλο και περισσότερο απομονωμένη.

Η πληροφορία περί μυστικών επαφών σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών Ισραήλ και Τουρκίας επιβεβαιώθηκε στην Al Monitor από τουλάχιστον τρεις πηγές, οι οποίες όμως απαίτησαν να διαφυλαχθεί πάση θυσία η ανωνυμία τους. 

Σε τουλάχιστον μία από τις τρεις συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί επιβεβαιώνεται η παρουσία του αρχηγού της τουρκικής ΜΙΤ Χακάν Φιντάν. Κυβερνητικοί κύκλοι και των δύο πλευρών απέφυγαν μέχρι στιγμής να τοποθετηθούν και να σχολιάσουν αυτή την πληροφορία, αλλά μία από τις πηγές ανέφερε στην Al Monitor πως «το traffic μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ συνεχίζεται».

Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν πρέσβεις που να εκπροσωπούν τις δύο χώρες στις αντίστοιχες πρωτεύουσες από τον Μάιο του 2018, από τότε δηλαδή που η Τουρκία ζήτησε την αποχώρηση του Ισραηλινού πρέσβη στην Άγκυρα λόγω των αιματηρών επιθέσεων του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, αλλά και την απόφαση της Ουάσινγκτον να μεταφέρει την πρεσβεία της από το Τελ Αβίβ στα Ιεροσόλυμα.

Ο Χακάν Φιντάν, ως διοικητής της ΜΙΤ, πιστεύεται ότι συμμετείχε σε πολλές συναντήσεις στο παρελθόν όπου έλαβαν μέρος και ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι προκειμένου να συζητηθούν σοβαρά ζητήματα ασφαλείας που είχαν στο μεταξύ προκύψει στη Συρία ή τη Λιβύη. Οι πηγές της Al Monitor ωστόσο επισημαίνουν πως αυτή τη φορά οι συζητήσεις μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ σε επίπεδο αρχηγών των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών έχει ως μοναδικό στόχο την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων τους και την επανατοποθέτηση πρέσβεων στις δύο πρωτεύουσες.

Ενισχύεται κάθε μέρα που περνά στην Άγκυρα η ανησυχία πως η επερχόμενη νέα αμερικανική διακυβέρνηση υπό τον Τζο Μπάιντεν θα είναι κατά πολύ λιγότερο ανεκτική προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεδομένου ότι η απερχόμενη ηγεσία του Λευκού Οίκου όντως ανέχθηκε τρεις στρατιωτικές επεμβάσεις της Τουρκίας από το 2016 στη Συρία, τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν, ενώ προκαλεί σοβαρά ζητήματα και αποσταθεροποιεί μία ολόκληρη περιοχή με την επιθετικότητά της κατά της Ελλάδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως σημειώνει η Al Monitor, η μεγαλύτερη ανησυχία που επικρατεί στην Άγκυρα αφορά τη βεβαιότητα ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν πρόκειται να στηρίξει την Τουρκία, όπως έγινε επί Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να μην της επιβληθούν κυρώσεις λόγω της προμήθειας ρωσικών πυραύλων S-400, καθώς και εξαιτίας της εμπλοκής του τουρκικού κράτους, του Ταγίπ Ερντογάν προσωπικά και της οικογενείας του στο περίφημο σκάνδαλο της Halkbank, που εξετάζεται από τα αμερικανικά δικαστήρια και το οποίο αφορά την παραβίαση του αμερικανικού εμπάργκο προς το Ιράν με τις παράνομες εισαγωγές και εξαγωγές περσικού χρυσού προς την Τουρκία και τρίτες χώρες.

Δυτικοί παρατηρητές επισημαίνουν πως στο πίσω μέρος του μυαλού του Ταγίπ Ερντογάν έχει εδραιωθεί η βεβαιότητα πως, αν τα βρει με το Ισραήλ, τότε θα υπάρξουν πολλά οφέλη εκ μέρους της ηγετικής ομάδας του Τζο Μπάιντεν. Έμπειρος αναλυτής του Ισραηλινού Ινστιτούτου για την Εθνική Ασφάλεια, Γκαλία Λίντεν Στράους, συμφωνεί πως αυτή την περίοδο και λίγο πριν τις μεταβολές στον Λευκό Οίκο υπάρχει ανοιχτό παράθυρο για την αλλαγή σελίδας στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Έχει μεγάλη σημασία ότι το Ινστιτούτο αυτό αντιμετωπίζει θετικά την προοπτική αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας. «Είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να μη χάσουν την ευκαιρία υλοποίησης του επόμενου βήματος που θα έχει στόχο την επαναφορά των πρέσβεων στις δύο πρωτεύουσες. Με δεδομένο ότι τουλάχιστον οι διπλωματικές σχέσεις δεν επιδεινώθηκαν το 2018, σε επίπεδο διπλωματικού πρωτοκόλλου η επαναφορά των δύο πρέσβεων είναι μάλλον ένα πολύ απλό βήμα».

Ο Λίντεν Στράους προσθέτει στη δήλωσή του προς την Al Monitor πως η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων σε επίπεδο πρέσβεων θα αποδείκνυε πως και οι δύο πλευρές προβαίνουν σε κινήσεις έκφρασης καλών προθέσεων ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, κατά την οποία αναμένεται η μεταβολή στον Λευκό Οίκο και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ενδιαφέρεται πολύ για την εκτόνωση των εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας.

Τώρα, όσον αφορά στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, η Al Monitor επισημαίνει πως ανεξάρτητα από το τι συνέβη σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο, τίποτα δεν έχει διαταράξει τις ομαλές εξελίξεις και σχέσεις στον οικονομικό τομέα.

*Al Monitor: Πρόκειται για μία ενημερωτική ηλεκτρονική εφημερίδα που λειτουργεί από το 2012, με έδρα την Ουάσινγκτον και επίκεντρο ενδιαφέροντος τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ιδιοκτήτης της είναι ο Αραβοαμερικανός επιχειρηματίας Jamal Daniel.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Έντουαρντ Σνόουντεν θα καταθέσει τα απαιτούμενα έγγραφα για να αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα

 Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020, 17:54

Ο πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν το προσεχές διάστημα θα καταθέσει τα έγγραφα που απαιτούνται για να αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο δικηγόρος του Αντρέι Κουτσερένα.

«Ήδη έχει ετοιμάσει όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για την απόκτηση της ρωσικής υπηκοότητας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τα καταθέσει», δήλωσε ο Κουτσερένα.

Στις αρχές Νοεμβρίου ο Έντουαρντ Σνόουντεν με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Twitter είχε ανακοινώσει ότι θα υποβάλει αίτηση για να αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα και να γίνει έτσι κάτοχος διπλής αμερικανο-ρωσικής υπηκοότητας.

«Εγώ και η σύζυγός μου δεν έχουμε την παραμικρή επιθυμία να αποχωριστούμε τον γιό μας. Να γιατί στην εποχή της πανδημίας και των κλειστών συνόρων θα υποβάλουμε αίτηση για την απόκτηση διπλής αμερικανο-ρωσικής υπηκοότητας», έγραφε ο Σνόουντεν στην ανάρτησή του.

Ο Σνόουντεν υπογράμμιζε ότι ο ίδιος και η γυναίκα του, η Λίντσι Μιλς, «θα παραμείνουν Αμερικανοί» και θα διαπαιδαγωγήσουν τον γιό τους «με όλες τις αξίες της Αμερικής», συμπεριλαμβανομένης «την ελευθερίας να λέει την γνώμη του». «Με ανυπομονησία περιμένω εκείνη τη μέρα που θα μπορώ να επιστρέψω στις ΗΠΑ, ώστε όλη μας η οικογένεια να επανενωθεί», πρόσθετε ο Σνόουντεν.

Στα τέλη Οκτωβρίου ο Έντουαρντ Σνόουντεν είχε πάρει επ’ αόριστον άδεια παραμονής στη Ρωσία, όπως είχε δηλώσει ο δικηγόρος του Ανατόλι Κουτσερένα. Η άδεια παραμονής επ’ αόριστον ισοδυναμεί με άδεια μονίμου κατοίκου της Ρωσίας.

Ο Σνόουντεν το 2013 είχε αποκαλύψει στοιχεία για τις μεθόδους παρακολούθησης που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, όπως και για την παράνομη παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών ξένων ηγετών. Φοβούμενος ότι θα διωχθεί από τις αμερικανικές αρχές, είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο από μια σειρά χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία. Την 1η Αυγούστου του 2014 πήρε προσωρινή άδεια παραμονής στη Ρωσία. Στις ΗΠΑ ο Σνόουντεν κατηγορείται για παραβίαση δύο άρθρων της νομοθεσίας περί κατασκοπείας. Η παραβίαση του κάθε άρθρου επισύρει ποινή κάθειρξης έως δέκα έτη. Οι αμερικανικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι θεωρούν τον Σνόουντεν προδότη και δεν προτίθενται να τον συγχωρέσουν, καθώς έχει βλάψει τα συμφέροντα εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τον Σνόουντεν «κατάσκοπο» και είχε ζητήσει από τη Ρωσία την έκδοση του. Το 2016 ο Σνοόυντεν είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στις ΗΠΑ υπό τον όρο μιας «δίκαιης δίκης» ενώ είχε ζητήσει από τον πρόεδρο Ομπάμα να του απονείμει χάρη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γερμανία απαγόρευσε την ναζιστική συμμορία «Ταξιαρχία Λύκων 44» - Βρέθηκαν όπλα και σύμβολα των Ναζί

 Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020, 12:48

Η αστυνομία βρήκε μια βαλλίστρα, ματσέτα, μαχαίρια και σύμβολα των Ναζί σε επιδρομές που πραγματοποίησε νωρίς σήμερα το πρωί μετά την απαγόρευση της ναζιστικής συμμορίας με την ονομασία «Ταξιαρχία Λύκων 44» (Wolfsbrigade 44), την οποία η κυβέρνηση κατηγορεί ότι επιδιώκει τη δημιουργία ενός ναζιστικού κράτους.

Σβάστικες ήταν μεταξύ των συμβόλων των Ναζί που ανακαλύφθηκαν στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια 11 μελών της ναζιστικής συμμορίας  στα κρατίδια της Έσσης, του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, αναφέρει σε δήλωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών.

«Δεν υπάρχει χώρος στη χώρα μας για μια ομάδα που σπέρνει μίσος και επιδιώκει την επανίδρυση ενός ναζιστικού κράτους» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

Τα μέλη της «Ταξιαρχίας Λύκων» δηλώνουν ανοιχτά πίστη στον ηγέτη των Ναζί Αδόλφο Χίτλερ και επιδιώκουν να βάλουν τέλος στο δημοκρατικό κράτος, ενώ προωθούν τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό, ανέφερε το υπουργείο.

Η κυβέρνηση απαγόρευσε επίσης τα σύμβολα της συμμορίας, όπως τη νεκροκεφαλή με τις δύο χειροβομβίδες και τον αριθμό 44.

Στον κώδικα των Ναζί, το 4 αντιπροσωπεύει το γράμμα D ως το τέταρτο γράμμα της αλφαβήτου και ο αριθμός 44 είναι μια συντομογραφία της αποκαλούμενης «Division Dirlewanger». Παραπέμπει σε μια στρατιωτική μονάδα των ναζιστικών SS στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, η οποία ήταν ιδιαίτερα αιμοχαρής και έφερε το όνομα του Όσκαρ Ντιρλεβάνγκερ, ο οποίος κατηγορείται ότι διέταξε και διέπραξε σφαγές αμάχων στα χρόνια του 1940 στην Πολωνία και τη Λευκορωσία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση νομοσχέδιο που σκληραίνει τη στάση του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα

 Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020, 10:19

Νομοσχέδιο που επιτρέπει στην κυβέρνηση του Ιράν να προχωρήσει στον εμπλουτισμό ουρανίου κατά 20% και να αποδεσμευτεί από άλλους όρους που περιλαμβάνονται στη συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα που υπεγράφη το 2015 ξεπέρασε σήμερα το πρώτο εμπόδιο στο κοινοβούλιο.

Το νομοσχέδιο προτάθηκε μετά τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ την Παρασκευή και το κοινοβούλιο, όπου την πλειοψηφία έχουν οι σκληροπυρηνικοί, το ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση. Τώρα μένει να εγκριθεί κατ’ άρθρο και να λάβει την έγκριση ενός σώματος κληρικών προτού γίνει νόμος.

Ο Φαχριζαντέχ δολοφονήθηκε την Παρασκευή στην Τεχεράνη, με το Ιράν να κατηγορεί για την επίθεση αυτή το Ισραήλ και μια εκτός νόμου ιρανική νεοφιλελε ακροδεξια ομάδα χαφιεδων της αποικιοκρατικης Δυσης.

Το ιρανικό κοινοβούλιο έχει ζητήσει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια χωρίς επιτυχία από την κυβέρνηση να σκληρύνει τη στάση της στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος της χώρας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τεχεράνη κατηγορεί τη Μοσάντ για τη δολοφονική επίθεση κατά του πυρηνικού επιστήμονα

 Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020, 00:47

Το Ιράν επιβεβαίωσε σήμερα ότι επιφανής πυρηνικός φυσικός του, που δολοφονήθηκε την Παρασκευή, έπεσε θύμα μιας «περίπλοκης» επιχείρησης που περιλάμβανε «εντελώς νέα» μέσα και κατηγόρησε τη Μοσάντ, την ισραηλινή μυστική υπηρεσία και μια εκτός νόμου ομάδα της αντιπολίτευσης.

Με ένα πρωτόκολλο που επιφυλάσσεται στους μεγαλύτερους «μάρτυρες» της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, οι αρχές απέτισαν ύστατο φόρο τιμής σε αυτόν τον επιστήμονα, τον Μοχσέν Φαχριζαντέχ, και υποσχέθηκαν να συνεχίσουν το έργο του.

Οι αρχές παρουσίασαν μετά θάνατον τον δολοφονηθέντα ως αναπληρωτή υπουργό Άμυνας και επικεφαλής του Οργανισμού Έρευνας και Καινοτομίας στον τομέα της Άμυνας (Sépand). Ο Φαχριζαντέχ δολοφονήθηκε σύμφωνα με τις αρχές ανατολικά της Τεχεράνης σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και πυροβολισμούς που ακολούθησαν εναντίον του αυτοκινήτου του.

Λίγες λεπτομέρειες έγιναν γνωστές για τις ακριβείς συνθήκες της επίθεσης. Σύμφωνα με τον γιο του επιστήμονα, η σύζυγός του ήταν στο αυτοκίνητο με τον σύζυγό της, αλλά βγήκε ζωντανή. Αρχικές πληροφορίες για ενδεχομένως άλλους θανάτους δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ.

Μιλώντας στο περιθώριο της επικήδειας τελετής, ο ναύαρχος Αλί Σαμχανί, γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, μίλησε για μια περίπλοκη επιχείρηση με χρήση ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Οι Μουτζαχεντίν του Λαού, μια εξόριστη ομάδα της αντιπολίτευσης, «πρέπει να ενεπλάκησαν αλλά το εγκληματικό στοιχείο σε όλα αυτά είναι το σιωνιστικό καθεστώς και η Μοσάντ», δήλωσε εκτιμώντας επίσης ότι ο Φαχριζαντέχ ήταν στο στόχαστρο του «εχθρού» εδώ και 20 χρόνια.

Χωρίς να αναφέρει πηγές, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια τηλεχειριζόμενου αυτόματου πολυβόλου τοποθετημένου σε ένα Nissan με ανοιχτή καρότσα.

Επικαλούμενο ενημερωμένη πηγή, το Press TV, ένα αγγλόφωνο κρατικό τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο, μετέδωσε ότι όπλα που περισυνελέγησαν από το σημείο της επίθεσης είχαν κατασκευαστεί στο Ισραήλ.

«Ένας άγνωστος»

Στο Ισραήλ, οι αρχές δεν αντέδρασαν στις κατηγορίες της Τεχεράνης. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε παρουσιάσει το 2018 τον δολοφονημένο επιστήμονα ως τον επικεφαλής ενός μυστικού στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματος, του οποίου το Ιράν αρνείτο πάντα την ύπαρξη.

Στη Βηρυτό, το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τη δολοφονία και κάλεσε σήμερα να επιδειχθεί η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο στην περιοχή.

Ο Μοχσέν Φαχριζαντέχ είναι ένας από αυτούς τους ουσιαστικά άγνωστους άνδρες που αποκτούν φήμη μετά θάνατον. Λίγα είναι γνωστά γι 'αυτόν, αλλά ένα είναι σίγουρο: ήταν σημαντικός.

«Εάν οι εχθροί μας δεν είχαν διαπράξει αυτό το απεχθές έγκλημα και έχυσαν το αίμα του αγαπητού μας μάρτυρα, θα μπορούσε να παραμείνει άγνωστος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Αμίρ Χαταμί, που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του καθώς στεκόταν δίπλα στη σορό του φυσικού, κατά τη διάρκεια τελετής στο υπουργείο Άμυνας στην Τεχεράνη. Αλλά σήμερα (ο μάρτυρας) «αποκαλύπτεται σε ολόκληρο τον κόσμο».

Αποδόθηκαν τιμές στον νεκρό το Σάββατο και την Κυριακή στην Μασχάντ και την Κομ, δύο ιερούς τόπους για τους σιίτες, όπως και στη σορό του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, τον Ιανουάριο, που εκτελέστηκε από την Ουάσινγκτον στο Ιράκ.

Το πορτρέτο του στρατηγού μάρτυρα είχε τοποθετηθεί κοντά στο φέρετρο δίπλα σε αυτό του επιστήμονα. Ο τελευταίος επιτέλεσε σημαντικό έργο στον τομέα της αντι-ατομικής άμυνας και η κυβέρνηση διπλασίασε τον προϋπολογισμό του Sepand, δήλωσε ο στρατηγός Χαταμί.

«Αποφασιστική τιμωρία»

Της επικήδειας προσευχής ηγήθηκε ο Ζιαοντίν Ακατζανπούρ, εκπρόσωπος του Ανώτατου Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ. «Θα επιδείξουμε υπομονή (...), αλλά το έθνος μας απαιτεί με μια φωνή αποφασιστική τιμωρία» εναντίον των υπευθύνων της δολοφονίας, δήλωσε.

Στη συνέχεια, η σορός του επιστήμονα μεταφέρθηκε στο Ιμαμζαντέχ-Σαλέχ, ιερό στην Τεχεράνη όπου έχουν ταφεί δύο άλλοι επιστήμονες που δολοφονήθηκαν το 2010 και το 2011. Και αυτές οι δολοφονίες αποδόθηκαν στο Ισραήλ.

Αφού έδειξε με το δάχτυλο το Ισραήλ, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί υποσχέθηκε το Σάββατο να δοθεί απάντηση στην ώρα της για τη δολοφονία του Μοχσέν Φαχριζαντέχ.

Πολλοί υπερσυντηρητικοί ζητούν την απαγόρευση από το Ιράν της εισόδου των επιθεωρητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας που είναι υπεύθυνοι για την επιθεώρηση ευαίσθητης σημασίας ιρανικών δραστηριοτήτων σύμφωνα με τη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που επιτεύχθηκε το 2015.

Η ΙΑΕΑ δεν έχει λάβει ειδοποίηση από το Ιράν για διακοπή των επιθεωρήσεων και κανείς δεν θα είχε να κερδίσει από αυτό, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Ραφαέλ Γκρόσι, σε συνέντευξή του σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αλλά αυτή η συμφωνία απειλείται με κατάρρευση από τότε που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στενός σύμμαχος του Ισραήλ, απέσυρε μονομερώς τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018, πριν επαναφέρει οικονομικές κυρώσεις κατά του Ιράν.

Η συμφωνία προσφέρει στην Τεχεράνη μια χαλάρωση των διεθνών κυρώσεων με αντάλλαγμα εγγυήσεις που έχουν στόχο να αποδείξουν την αποκλειστικά ειρηνική χρήση του πυρηνικού της προγράμματος.

Ο Τζο Μπάιντεν, εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, εξέφρασε τη βούλησή του να σώσει ό, τι μπορεί να σωθεί από αυτήν τη συμφωνία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μερκελ. Εκβιαζει με το λαθροεποικιστικο για να εμποδισει και παλι τις κυρωσεις κατά της Τουρκιας.  Λεει πως η Τουρκια εχει επωμιστεί μεγαλο βαρος του λαθρομεταναστευτικου, και η Γερμανια το καταλαβαινει αυτό.  Ποιος? Η Τουρκια? Που κανει προπαγανδα σε ολες τις χωρες, καλωντας τους λαθρομεταναστες να παβε στην Τουρκια για να περασουν από εκει σε ολη την Ευρωπη. Που καθοδιγει ολους τους ισλαμοφασιστες κανιβαλους μεσα στην Ευρωπη, να βαζουν βομβες, και να σκοτωνουν αθωο αοπλο κοσμου στο ονομα του ισλαμοφασισμου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παγος απο Παϊατ για τα F-35. «Η διαδικασια θα απαιτησει πολύ χρονο» δηλωσε ο πρεσβης των ΗΠΑ. Υπουλο παιχνιδι υπερ της Τουρκιας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΡΑΝ
Η δολοφονία Φαχριζαντέ οξύνει την αντιπαράθεση στη Μ. Ανατολή
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--
Η δολοφονία του Ιρανού φυσικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέ, που θεωρούνταν «αρχιτέκτονας» του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος AMAD, την Παρασκευή, ανεβάζει επικίνδυνα την ένταση στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου, όπου πλέει ήδη το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Nimitz» και πετούν βομβαρδιστικά «Β-52», με φόντο την κλιμάκωση της εκστρατείας «υπέρτατης πίεσης» του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Η δολοφονία του Φαχριζαντέ, πιθανότατα από Ισραηλινούς, έρχεται 10 μήνες μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού των επίλεκτων δυνάμεων Αλ Κουντς, Κασέμ Σολεϊμανί, στις 3 Γενάρη 2020 στη Βαγδάτη, από τις ΗΠΑ.
Η κηδεία του Φαχριζαντέ
Η κηδεία του Φαχριζαντέ έγινε χτες το πρωί σε νεκροταφείο δυτικού προαστίου της Τεχεράνης, με λιγοστά άτομα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μεταξύ άλλων και λόγω πανδημίας.
Ο Ιρανός υπουργός Αμυνας Αμίρ Χαταμί τόνισε πως «ο εχθρός έσφαλε με τη δολοφονία», διαβεβαιώνοντας πως όχι μόνο το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί, αλλά και θα επιταχυνθεί, ενώνοντας ακόμη περισσότερο τον ιρανικό λαό. Ο ίδιος επέκρινε τις χώρες που δεν καταδίκασαν τη δολοφονία, εκτιμώντας πως θα το βρουν μπροστά τους «κάποια μέρα». Και κατέληξε στη σύντομη ομιλία που εκφώνησε σε τελετή λίγο πριν την κηδεία: «Ο εχθρός ξέρει καλά ότι δεν μπορεί να εγκληματεί δίχως απάντηση. Το αίμα του μάρτυρα δεν θα ξεχαστεί...». Είχε προηγηθεί προώθηση νομοσχεδίου στο ιρανικό κοινοβούλιο, προκειμένου να απαγορευτούν εφεξής οι επισκέψεις επιθεωρητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας στο Ιράν...
Στην κηδεία, εκτός από τον Χαταμί, ήταν ο επικεφαλής «Φρουρών της Επανάστασης», Χοσεΐν Σαλαμί, ο αρχηγός των Επίλεκτων Δυνάμεων Αλ Κουντς, Ισμαήλ Γαάνι, ο επικεφαλής του Πολιτικού Πυρηνικού Προγράμματος Αλί Ακμπαρ Σαχέι και ο υπουργός Πληροφοριών, Μαμούντ Αλαβί.
Επίθεση μέσω δορυφόρου!
Νωρίτερα, Ιρανοί αξιωματούχοι μιλώντας σε ιρανικά ΜΜΕ έκαναν ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για το πώς έγινε η επίθεση κατά του Φαχριζαντέ το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ ταξίδευε για την τουριστική πόλη Αμπχάρντ (ανατολικά της Τεχεράνης) μαζί με την σύζυγό του και ισχυρή συνοδεία σωματοφυλάκων. Η επίθεση, στην οποία φαίνεται πως σκοτώθηκε και η σύζυγός του και τραυματίστηκε ένας σωματοφύλακας, πραγματοποιήθηκε δίχως την παρουσία ανθρώπου. Χρησιμοποιήθηκε ένα νέου τύπου αυτόματο πυροβόλο όπλο, που είχε τοποθετηθεί σε ένα παρακείμενο ΙΧ αυτοκίνητο και πυροδοτήθηκε δορυφορικά, χτυπώντας τρεις φορές τον επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος (δύο στα πλευρά, μία στην πλάτη θρυμματίζοντας τη σπονδυλική στήλη!), σε απόσταση 150 μέτρων. Ιρανοί αξιωματούχοι είπαν πως έχουν στοιχεία πως το όπλο κατασκευάστηκε στο Ισραήλ. Ελάχιστα λεπτά μετά την επίθεση, το αυτοκίνητο στο οποίο είχε τοποθετηθεί το φονικό όπλο ανατινάχθηκε...
Το στοιχείο του δορυφορικού τηλεχειρισμού του όπλου επιβεβαίωσε και ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, Αλί Σαμχανί, που τόνισε πως «αυτήν τη φορά ο εχθρός εφάρμοσε μία εντελώς νέα, επαγγελματική, εξεζητημένη μέθοδο». «Δεν βρισκόταν καν άνθρωπος στο χώρο της επίθεσης», είπε χαρακτηριστικά, επιρρίπτοντας κατηγορίες και στην τρομοκρατική οργάνωση Ιρανών «Μουτζαχεντίν του Λαού» (γνωστή και ως Μοτζαχεντίν-ε Χαλκ ή ΜΕΚ).
Το Ισραήλ και οι αντιδράσεις Δημοκρατικών στις ΗΠΑ
Στο Ισραήλ στράφηκαν τα μάτια όλων σε σχέση με τον σχεδιασμό και την εξαπόλυση της δολοφονίας, καθώς πριν δύο χρόνια ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε στοχοποιήσει ονομαστικά τον επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. Χτες ο Ισραηλινός υπουργός Πληροφοριών Ελί Κόεν, μιλώντας στο ισραηλινό δίκτυο «103 FM», έκανε τον ανήξερο, λέγοντας τάχα πως δεν γνωρίζει ποιος είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία. Ωστόσο, αργότερα ο υπουργός Ενέργειας Γιουβάλ Στάινιτζ υπαινίχθηκε εμμέσως ρόλο, λέγοντας πως όποιος έκανε τη δολοφονία δεν έκανε «χάρη» μόνο στο Ισραήλ, αλλά «και στην περιοχή και τον κόσμο όλο».
Παράλληλα, ισραηλινά ΜΜΕ εκτιμούσαν πως ο απώτερος στόχος της δολοφονίας Φαχριζαντέ δεν ήταν μόνο να εκτροχιαστούν οι προσπάθειες της νέας κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ για επαναφορά της Ουάσιγκτον στη διεθνή Συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, από όπου αποχώρησε, με απόφαση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το 2018. Αλλά και να προστατευτεί η «ασφάλεια» του Ισραήλ, με καθυστέρηση του ιρανικού στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματος.
Αφορμή για τέτοια εκτίμηση έδωσαν ενδεικτικές αντιδράσεις Δημοκρατικών πρώην υψηλόβαθμων αξιωματούχων επί του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Για παράδειγμα, ο πρώην διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν, χαρακτήρισε τη δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα «ιδιαιτέρως επικίνδυνη», επειδή μία «τέτοια ενέργεια κρατικής τρομοκρατίας θα συνιστούσε κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου» και θα ενθάρρυνε περισσότερες κυβερνήσεις να εξαπολύσουν φονικές επιθέσεις κατά ξένων αξιωματούχων!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διακοπή λειτουργίας ΜΜΕ στην Ουκρανία
Με τη διακοπή λειτουργίας ΜΜΕ κλιμακώνει η ουκρανική κυβέρνηση την επίθεσή της σε βάρος λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων στη βάση του οργίου αντικομμουνισμού που έχει ήδη εξαπολύσει
Για ακόμη μια φορά οι αρχές της Ουκρανίας προχωρούν σε απαράδεκτες απαγορεύσεις, αυτήν τη φορά απέναντι σε ΜΜΕ περιορίζοντας κατάφωρα το δικαίωμα στην ενημέρωση του ουκρανικού λαού. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης "GOLOS.UA".
Αφορμή για τη δίωξη ήταν η αναπαραγωγή δήλωσης του Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, Π. Σιμονένκο, για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών στις 9 Μάη αλλά και άρθρο του για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Β. Ι. Λένιν. Οι ανυπόστατες κατηγορίες στηρίζονται στο απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο της Ουκρανίας, που εξισώνει τον κομμουνισμό με το φασισμό και ποινικοποιεί την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση. Πρόκειται για άλλη μια αντιδημοκρατική πρακτική του ουκρανικού κράτους, που έχει ως στόχο να περιορίσει το δικαίωμα στην πολιτική έκφραση και δραστηριότητα.
Η συγκεκριμένη δίωξη αποτελεί συνέχεια στην ένταση του αντικομουνισμού στην Ουκρανία. Αποδεικνύεται πως είναι κενές περιεχομένου οι επικλήσεις περί "ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών" και περί "ελευθερίας του Τύπου" της ΕΕ, αφού αξιοποιούνται μόνο για τις μη αρεστές της κυβερνήσεις ανάλογα με τα συμφέροντά της. Η αντικομμουνιστική εκστρατεία, το κυνήγι μαγισσών στην Ουκρανία υποθάλπεται από ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ενώ αξιοποιούνται και φασιστικές δυνάμεις που στηρίζουν τις αστικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φτάσαμε να αναμένουμε βέτο από τους ευρωπαίους ακροδεξιούς... για να σταματήσει η νεοναζιστική ΕυρωΕνωση... και να σωθεί η Δημοκρατία….

Βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. από Πολωνία και Ουγγαρία...
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Ραντεβού στη Βαρσοβία έδωσαν χθες οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας και της Ουγγαρίας Ματέους Μοραβιέτσκι και Βίκτορ Ορμπαν για να συντονίσουν το κοινό τους βέτο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, στον οποίο περιλαμβάνεται και το πακέτο βοήθειας για τον κορωνοϊό, ύψους 1,8 τρισ. ευρώ.
Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις του Ορμπαν ότι ο όρος της προσήλωσης στο κράτος αποικιοκρατικου δικαίου εισήχθη κρυφά στις προτάσεις για τον επόμενο κοινοτικό προϋπολογισμό, παρά τις διαφωνίες κάποιων ηγετών, η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ ήταν κατηγορηματική: αυτή ήταν εξαρχής η πρόθεση. «Θέλω να αποσαφηνίσω πως δεν αληθεύει ότι η ιδέα του conditionality εισήχθη παρασκηνιακά στον προϋπολογισμό», διαβεβαίωσε η Μέρκελ, μιλώντας σε βουλευτές από όλη την Ευρώπη. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς επεσήμανε ότι η γερμανική προεδρία εργάζεται «πολύ εντατικά» για την εξεύρεση λύσης ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 10ης-11ης Δεκεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση».